Ponedeljak, 08.12.2014.

08:43

Nemačka koči otvaranje poglavlja

Prema saznanjima “Novosti“, Srbiji do kraja godine neće biti otvoreno prvo pregovaračko poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU.

Izvor: Beta

Nemaèka koèi otvaranje poglavlja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

orden

pre 9 godina

Dali zaista mislite da mi nekome trebamo i da neko hoće sa nama.Pa mi nismo još načisto šta u stvari hoćemo "načertanije" ili uniju.

Ante

pre 9 godina

(Mate, 8. decembar 2014 10:30)
Analogija je netačna i tendenciozna.Ekspresno su vas primili iako ne zadovoljavate kriterijume,o mrcvarenju da i ne govorim.Da vam možda nisu tražili deo teritorije kao uslov za priznanje?Ko vas ne zna,skupo bi vas platio.

bre@.rs

pre 9 godina

Čepurinov nonšalantni odgovor je "poslednji u nizu manevara, kojima Rusija pokušava da NAPUJDA Srbiju, protiv evropskih integracija."
Psi se PUJDAJU, pa bih zamolila nekoga ko je pročitao izvorni tekst, da kaže stoji li ovaj termin u njemu, ako ne, neko bi morao da prestane da se bavi novinarstvom. Ako pak stoji, onda da počnem da "LAJEM".

milica

pre 9 godina

Slatki su mi ovi strastveni branioci eUropskih vrednosti, kad se dohvate domaćina i njegovih pravila, a pri tom, uopšte nisu svesni da misle isključivo na Nemačku.
Pa nije Nemačka EU, valjda ima još 27 država članica, uključujući i lijepu njihovu. Tužno!
Pa ja, kad odlučujem o nečemu, obavezno pitam decu šta misle o tome, jer se tiče njihove budućnosti, a neko mi zamera što me iritiraju nemački ultimatumi da se odreknem svega što bi me činilo iole samostalnom, uključujući i semensku pšenicu.
Ne može NS seme, ne mogu ZP hibridi, ali može KWS!Ma dajte molim VAS!

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Nema pregovora dok miroticivi ne nadje ko je zapalio i opljackao Nemacku ambasadu tokom protesta,"KiM za patike"! Sad,to je malo skakljivo za mirotocivog jer je on bio jedan od organizatora,a"navijac"sto je to uradio je sad naravno u Sns.
Nemci su 100% u pravu.Taj uslov je saopsten morotocivom jos 2012 i tu nema odstupanja.
Kad se to uradi, onda slede poglavlja 23,24 & 35! To je sve vec odluceno,cela Srbija to zna. a to sta Joximovicka prica i sta bi ona volela da se prvo otvori,to se podvodi pod onu narodnu...prica baba sta joj milo...

Peca

pre 9 godina

Angela nas je prozrela. U stvari i ostali (iz EU) su nas prozreli, samo glume finocu. Dakle, dok ne "uradimo domaci zadatak nema vecere". Mislim da ovo treba prvo da bude jasno ovoj karnevalskoj Vladi. Niko ih nije "udarao po usima" da prihvataju EU uslove (prvenstveno Nemacke). Ne moze jedna prica za EU, a druga za narod u SRB.

deki185

pre 9 godina

dario, 08. decembar 2014 10:40)

gde je bio taj zapadni mentalitet kad je primana Bugarska i RumunijaAli nema veze sto lupetas i pojima nemas.Vi hrvati zajedno sa nemcima ,ucinicite nam najvecu uslugu u istoriji da ne dozvolite Srbiji da nikada ne udje u EU.Ima spomenik da vam podignemo u sred Beograda.Zivela Nemacka i Hrvatska.:-)

J

pre 9 godina

Што, да није Србија нашла кривца за паљење амбасада? Да није нашла ко је киднаповао бебе? Да није испунила ишта од онога што већ три године се тражи од ње?
Битно да су нама сви, од Амера преко Неђаца до Руса увек криви, то што ми не поштујемо своје обавезе није проблем

Gavrilo_iz principa

pre 9 godina

ja posebno volem kada Frau Angela natrlja nos zadriglom Dacicu koji bi vol'o da nestane sa politicke scene Srbije sa kofercetom punim ojra, ali koji itekako zna da su mu razni predatori za petama i da nece mira imati u skorije vreme od istih...kuku, leleeee.
a sto se tice evrobalkanskih integracija i dezintegracija, od toga najverovatnije nece biti nista jer Her Vucic, chovek koji mlogo voli da citira Martina Lutera Kinga i ciji se govori otezu u nedogled i time opasno ugrozio oratora Fidela Kastra, je konacno saznao da prvo poglavlje sadrzi zabranu smanjivanja plata i peMzija oko kojih se Her Vucic dve i po godine borio sa alamanima da se ne smanjuju i svoj zivot i zivote svoje porodice kao i blize i dalje rodbine, u narodu srpskom poznate kao svojta, stavljao na kocku...kud' ces vece zrtve, a da ne pricamo o 632 potencijalna atentata i zavere, na vreme sprecene i osujecene...
ako je mnogo, mnogo je...
Kuku, leleeee....

krle - dron

pre 9 godina

Naravno da nece otvoriti niti jedno poglavlje ,institut za slobodoumlje srbijanaca " OKTAGON " uputio je peticiju nemackoj da nedozvoli otvaranje nijednog poglavlja dok nebude spremno poglavlje o PRAVOSUDJU,taj bastion boljsevickih kriminalaca koji bestijalno ponizavaju gradjane i GAZE njihova osnovna gradjanska i ljudska prava MORA se prvo OTVORITI i razobliciti.Srbijanci su konacno resili da svoju sudbinu uzmu u svoje ruke i oslobode se 7-decenija komunjarskog mentalnog zlostavljanja i zato je evropa za srbijance jedini spas,hvala evropi na razumevanju.....

bre@.rs

pre 9 godina

Ma opušteno, otvoriće 35-o poglavlje 28.06.2015., na Vidovdan naravno.
Kosovo (KiM), nećemo morati priznati, ali ćemo morati potpisati međudržavni sporazum, opet 28.06. dvehiljadedvadeset i neke.
A tako sluđene, primiće nas ŠESTOG APRILA, ko zna koje godine.

dario

pre 9 godina

''Stvarno ne razumem Angelu Merkel. Koliko juce se zalila da Rusija pokusava da prosiri svoju sferu uticaja na Srbiju i da se ona sa tim ne slaze, a danas saznajemo da upravo Nemacka koci pristupanje Srbije Evropskoj Uniji (i na taj nacin direktno podstrekava jacanje uticaja Rusije u Srbiji). Pa ko je ovde lud?
(Ana, 8. decembar 2014 09:34)''

Ne razumiješ Angelu Merkel (čitaj zapad) upravo iz razloga jer razmišljaš balkanskim mentalitetom. EU ne želi ruski utjecaj u Europi ali da li će zbog toga gledati kroz prste prilikom pristupnih pregovora Srbiji, e pa neće jer to nije u mentalitetu zapada. Drugo je što balkanci se ponašaju poput učenika u školi koji nije spremio domaći, pa gleda kako će da se provuče. E pa opet neće, jer koliko god EU nije u cilju ruski interes to provlačenje i popuštanje im je još manji interes! Jednostavno im nije u mentalitetu i točka. Očito ti misliš da bi trebalo iskoristiti igru Zapada i Rusije oko uticaja na Balkanu i iz toga izvući korist za sebe, pa kad vidiš da to kod EU ne pali onda ti tvojom balkanskom logikom nije jasno šta se dešava. Umjesto da razmišljaš na način ''boli nas uvo'' za njihove odnose idemo mi zasukati rukave! Zapad nije naivan i u ovoj priči je profesor, a Srbija učenik. Kome se ne sviđaju pravila EU, pa samo neka se okrene. Zar neko misli da će ''domaćin'' mijenjati svoja kućna pravila radi gosta koji bi želio da se u budučnosti useli u tu kuću ali po svojim uvjetima. Treći put; Neće! Ne sviđa ti se to? Doviđenja!

panzer general

pre 9 godina

Pristupni pregovori su ustvari jedno veliko mrcvarenje. Prvo od Evropske komisije na političkoj razini, pa onda od svake članice posebno, zbog njenih ekonomsko-političkih partikularnih interesa. Kako Srbija ima pregršt za Uniju problematičnih stavova, za sada prije svega priznanje Kosova i odnos prema Rusiji, teško prelazi i tu prvu stepenicu EK. Izraz "pristupni pregovori" ustvari ne dočarava dobro sam proces, jer sugerira neku ravnopravnost u istom, a zapravo nikakvih pregovora nema, već samo dosljedno ispunjavanje uvijeta od strane EK/država članica.

skeptik

pre 9 godina

Nemci i Hrvati su nasi najbolji prijatelji samo ljudi to jos ne kapiraju. Mene vise plase domaci politicari ali dok je Nemacke i Hrvatske ja sam miran.

Mate

pre 9 godina

Vi znate da je Njemačka tradicionalni i povijesni prijatelj Hrvatske, možemo reči kao vama Rusi i koliko god inzistirali da mi uđemo u EU upravo su nam oni radili prepreke sa ciljem da počnemo doista riješavati probleme u svojoj kući i prilagođavalti se standardu EU. Bili smo ljuti kao i vi sada ali smo shvatili da je to imalo itekako smisla. Hrvatska je opljačkana u periodu prije EU jer je vladala anarhija i lopovluk. Cijeli proces pristupanja a pogotovo poglavlje prava je bio dug . Danas je ljestvica dignuta visoko zahvaljujući kočenju naših prijatelja i kada nam se mozak razbistrio ostali smo u čudu šta se to dešavalo kod nas i koliko nije funkcioniralo ništa. Zahvalni smo radi toga našim prijateljima Njemcima koji su nam otvorili oči. Upravo su oni zadnji potpisali naš pristup EU što je gesta svakoga pravoga mentora i prijatelja.na kraju biti zahvalni zbog toga.

Kiza

pre 9 godina

Stvarno ne razumem Angelu Merkel. Koliko juce se zalila da Rusija pokusava da prosiri svoju sferu uticaja na Srbiju i da se ona sa tim ne slaze, a danas saznajemo da upravo Nemacka koci pristupanje Srbije Evropskoj Uniji (i na taj nacin direktno podstrekava jacanje uticaja Rusije u Srbiji). Pa ko je ovde lud?
(Ana, 8. decembar 2014 09:34)

Srbi. Jer nista ne shvataju.

milan

pre 9 godina

Ne razumem tu priču sa poglavljima. Ipak je to samo usklađivanje sa pravilima EU.To je dobro i za nas ali i za EU. Čak i kada prođemo sva poglavlja mogu da nas ne prime, ako neće. Ili se varam? Ako neko zna malo bolje ovu temu, nek napiše koji komentar..

as

pre 9 godina

A tamo u EU ce da vam padaju peceni pilici sa nebesah i bice para ko šaše. Kad vec necete ka Rusiji, a ne zele vas ni u EU, sto ne probate da vas prime u US - nesto kao Alabama, Samoa, Portoriko, Guam... niste ni vi valjda najgori.

smesno

pre 9 godina

Ovo je cisto zamajavanje naroda...zamajavaju nas da su gradjani vecina za EU,zar gradjani ne vide da nas zapad ne zeli,a zasto?istorija je tu..ostale zemlje su uvek bile uz nemce..zar mi neke stvari ne zelimo da akceptiramo,idemo u stado koja nas ne prihvata...traze od nas neke svari kako bi nas jos vise ponizili..

Ana

pre 9 godina

Stvarno ne razumem Angelu Merkel. Koliko juce se zalila da Rusija pokusava da prosiri svoju sferu uticaja na Srbiju i da se ona sa tim ne slaze, a danas saznajemo da upravo Nemacka koci pristupanje Srbije Evropskoj Uniji (i na taj nacin direktno podstrekava jacanje uticaja Rusije u Srbiji). Pa ko je ovde lud?

Blade Runner

pre 9 godina

Znam da je Srbija jedna mala i nevazna zemlja na svetskom nivou ali takva je bila i pre 100 godina pa je ipak bila u centru paznje. Da budemo jasni, ovakvoj Srbiji nije mesto ni u africkoj uniji a kamoli evropskoj al sam siguran da ce ovo maltretiranje Srbije uci u istoriju kao ogromna greska evropske unije. Kad su mogli da puste preko reda jadne rumune,bugare i hrvate onda su mogli i Srbiju i tim potezom su mogli da ostvare trajni mir, a prepustanjem Srbije Rusiji za male pare opet prave veliku gresku, istu gresku kao sto su napravili sa Turskom.

Rocky

pre 9 godina

Nemci zele jasno definisanu politiku, i tu nema mnogo price. EU funkcionise na principu zajednickih interesa zemalja clanica, i besmisleno je ocekivati da nasa trenutna politicka orijentacija ima prodju u evropskim politickim krugovima. Srbija, kao potencijalni buduci clan, mora da se usaglasi sa tom politikom, iz jednog prostog razloga: novac i kapital koji bi bio usmeren u vidu investicija. Niko ne zeli zemlju unutar EU, koja moze da ugrozi te dve stavke. Dakle, pre ili kasnije cemo morati da se opredelimo.

levac

pre 9 godina

Poceli su da stizu racuni na naplatu.Sepurenje nasih predsednika da mogu na dve stolice dobija racun koji se odmah placa.A jadan narod zamajavaju vec nekoliko godina.

Dalmacija eu

pre 9 godina

Konstantno spominju neki komentatori Hrvatsku i kako je preko reda usla u eu.
Mislim ljudi moji malo vise realnosti i manje ....ne znam kako bi nazvao.
Hrvatska je imala dugacak i tezak put ka eu-u.Otvorena pitanja sa zemljama clanicama eu-a je rijesila odnosno dogovoreno je da ce se rjesiti pred medjunarodnim sudovima.Manjinska prava u RH su na visokoj da ne kazem na najvecoj razini u eu.Otvorena pitanja sa zemljama/drzavama koji nisu u eu rjesavaju se po dogovoru takav je bio slucaj npr. i u Sloveniji.Takav put ceka i Srbiju koliko bolno neke politicke odluke bile za vas morate biti svijesni da je to za dobrobit vase drzave.Nema tu ponizavanja guranja u neki smjer ili slicno.I nema tu nikakve dileme ako ne zelite u eu glasajte za stranke koje su protiv prikljucka srbije europskoj zajednici i gotova prica.
Mislim da trenutacno vodstvo Srbije nema jasno definirani put malo desno malo livo pa vec ce biti sve u redu.
A Njemacka samo zeli pomoci srbiji na tom putu,jer srbija je ucenik i dok lekciju ne nauci nema dalje ,jednostavno!?

nasa posla

pre 9 godina

Realno gledano koje napredke smo napravili u evrointegracijama? Vlada se bavi samo propagandom koja jedva da prolazi kod nas a koko ce onda kod EU? Reforme? Jedino je uvedeno smanjenje plata i penzija. Ostalo samo prica. Da ne spominjemo spoljnu politiku i idolopoklonstvo Putinu. Koji drugi rezultat svega toga moze biti nego "trenirajte i igrajte se i dalje dok ne sazrete. Kada vidis ko je napisao taj clanak ne moras dalje ni da citas. Vec znas ko gusla staru pesmu.

MACOLA

pre 9 godina

Ko bi rekao, pa Germani su oduvek bili Srpski prijatelji??
Jos mi je deda govorio o njihovmo prijateljstvu, a njemu njegov otac.
Pre 100 godina su nas naterali da vidimo lepote Albanskih planina i Krfa, pre 60 godina su nas ubedili da 100 Srba vrede kao jedan Nemac. Naravno sve za nase dobro.
Davno, pametniji su rekli da ko ne zna istoriju nece imati ni buducnost.
A ocigledno je mi nemamo.

tamni vilajet

pre 9 godina

Takođe, navodi se da je Nemačka bila glavni “kočničar“, iako je većina članica EU bila spremna da Srbiji uputi pozitivan signal, tako da će za otvaranje prvog poglavlja Srbija morati da sačeka 2015. godinu.

Kako to sad, kad je Presvetli veliki gari sa Merkelkom?

Svaki dan procitamo par vesti o odusevljenju Nemacke Srbijom???

Panonska mornarka

pre 9 godina

Iskreno, da sam na njihovom mestu i ja bih kocila!

Zar neko moze da pomisli da ne vide sta se ovde radi, da smo prevrtljivi, lazovi i lenjivci koji samo cekaju da ucare od nekog!

Helios

pre 9 godina

@Gulag
"A šta ste mislili da ćemo tako jeftino da prođemo posle vojne parade Putinu u čast."
Ovo je zaista primer gulaga, ali u glavi. Stepen kompresije, konvulzije, indukovane psihoze, Štokholm Sindroma izazavan jadnim kvazi-medijima i uopšte dugotrajnim zlom nad nama je zaista strašan.
Ako nekoga ubediš da je on kriv za sve a da je tamo negde izvor dobrote i lepote imaš najboljeg roba kojeg možeš imati. Ne samo da će sve da radi za tebe, nego će i sam da smišlja opravdanja za svog gospodara. Jedino što tada Master treba da radi je da kinji i aka roba do ludila, ovaj će šeniti i majmunisati se dok ne lipše.
Nemačka, je, Gulagu, mogla npr. da uslovi ulay Hrvatske u EU povratkom barem dela prognanih Srba. Neka ti činjenica da joj to nije palo ni na pamet bude začetak psihoterapije. Imati percepciju da je parada povodom poraza fašizma zlo i da smo ZASLUŽILI nove šamare od Nemačke je tužno da tužnije ne može biti. Ovde ima mnogo siromašnih, i onih baš siromašnih. Ali dok je zdravlja tu je i nade, dok je duše tu je i htenja. Međutim ubogost u glavi, ta masovna psihijatrijska ustanova na otvorenom, to je baš strahota.

pleme neko

pre 9 godina

i treba da koci i skroz ukoci sve pregovore,ovo vise lici na afriku nego na evropu.vlast i narod rusofili,okrecite se dagestanu,kazahstanu i rusiji.pravac u svetlu buducnost i kes u rubljama

tamni vilajet

pre 9 godina

Takođe, navodi se da je Nemačka bila glavni “kočničar“, iako je većina članica EU bila spremna da Srbiji uputi pozitivan signal, tako da će za otvaranje prvog poglavlja Srbija morati da sačeka 2015. godinu.

Kako to sad, kad je Presvetli veliki gari sa Merkelkom?

Svaki dan procitamo par vesti o odusevljenju Nemacke Srbijom???

Blade Runner

pre 9 godina

Znam da je Srbija jedna mala i nevazna zemlja na svetskom nivou ali takva je bila i pre 100 godina pa je ipak bila u centru paznje. Da budemo jasni, ovakvoj Srbiji nije mesto ni u africkoj uniji a kamoli evropskoj al sam siguran da ce ovo maltretiranje Srbije uci u istoriju kao ogromna greska evropske unije. Kad su mogli da puste preko reda jadne rumune,bugare i hrvate onda su mogli i Srbiju i tim potezom su mogli da ostvare trajni mir, a prepustanjem Srbije Rusiji za male pare opet prave veliku gresku, istu gresku kao sto su napravili sa Turskom.

Kiza

pre 9 godina

Stvarno ne razumem Angelu Merkel. Koliko juce se zalila da Rusija pokusava da prosiri svoju sferu uticaja na Srbiju i da se ona sa tim ne slaze, a danas saznajemo da upravo Nemacka koci pristupanje Srbije Evropskoj Uniji (i na taj nacin direktno podstrekava jacanje uticaja Rusije u Srbiji). Pa ko je ovde lud?
(Ana, 8. decembar 2014 09:34)

Srbi. Jer nista ne shvataju.

levac

pre 9 godina

Poceli su da stizu racuni na naplatu.Sepurenje nasih predsednika da mogu na dve stolice dobija racun koji se odmah placa.A jadan narod zamajavaju vec nekoliko godina.

MACOLA

pre 9 godina

Ko bi rekao, pa Germani su oduvek bili Srpski prijatelji??
Jos mi je deda govorio o njihovmo prijateljstvu, a njemu njegov otac.
Pre 100 godina su nas naterali da vidimo lepote Albanskih planina i Krfa, pre 60 godina su nas ubedili da 100 Srba vrede kao jedan Nemac. Naravno sve za nase dobro.
Davno, pametniji su rekli da ko ne zna istoriju nece imati ni buducnost.
A ocigledno je mi nemamo.

Peca

pre 9 godina

Angela nas je prozrela. U stvari i ostali (iz EU) su nas prozreli, samo glume finocu. Dakle, dok ne "uradimo domaci zadatak nema vecere". Mislim da ovo treba prvo da bude jasno ovoj karnevalskoj Vladi. Niko ih nije "udarao po usima" da prihvataju EU uslove (prvenstveno Nemacke). Ne moze jedna prica za EU, a druga za narod u SRB.

dario

pre 9 godina

''Stvarno ne razumem Angelu Merkel. Koliko juce se zalila da Rusija pokusava da prosiri svoju sferu uticaja na Srbiju i da se ona sa tim ne slaze, a danas saznajemo da upravo Nemacka koci pristupanje Srbije Evropskoj Uniji (i na taj nacin direktno podstrekava jacanje uticaja Rusije u Srbiji). Pa ko je ovde lud?
(Ana, 8. decembar 2014 09:34)''

Ne razumiješ Angelu Merkel (čitaj zapad) upravo iz razloga jer razmišljaš balkanskim mentalitetom. EU ne želi ruski utjecaj u Europi ali da li će zbog toga gledati kroz prste prilikom pristupnih pregovora Srbiji, e pa neće jer to nije u mentalitetu zapada. Drugo je što balkanci se ponašaju poput učenika u školi koji nije spremio domaći, pa gleda kako će da se provuče. E pa opet neće, jer koliko god EU nije u cilju ruski interes to provlačenje i popuštanje im je još manji interes! Jednostavno im nije u mentalitetu i točka. Očito ti misliš da bi trebalo iskoristiti igru Zapada i Rusije oko uticaja na Balkanu i iz toga izvući korist za sebe, pa kad vidiš da to kod EU ne pali onda ti tvojom balkanskom logikom nije jasno šta se dešava. Umjesto da razmišljaš na način ''boli nas uvo'' za njihove odnose idemo mi zasukati rukave! Zapad nije naivan i u ovoj priči je profesor, a Srbija učenik. Kome se ne sviđaju pravila EU, pa samo neka se okrene. Zar neko misli da će ''domaćin'' mijenjati svoja kućna pravila radi gosta koji bi želio da se u budučnosti useli u tu kuću ali po svojim uvjetima. Treći put; Neće! Ne sviđa ti se to? Doviđenja!

Panonska mornarka

pre 9 godina

Iskreno, da sam na njihovom mestu i ja bih kocila!

Zar neko moze da pomisli da ne vide sta se ovde radi, da smo prevrtljivi, lazovi i lenjivci koji samo cekaju da ucare od nekog!

Mate

pre 9 godina

Vi znate da je Njemačka tradicionalni i povijesni prijatelj Hrvatske, možemo reči kao vama Rusi i koliko god inzistirali da mi uđemo u EU upravo su nam oni radili prepreke sa ciljem da počnemo doista riješavati probleme u svojoj kući i prilagođavalti se standardu EU. Bili smo ljuti kao i vi sada ali smo shvatili da je to imalo itekako smisla. Hrvatska je opljačkana u periodu prije EU jer je vladala anarhija i lopovluk. Cijeli proces pristupanja a pogotovo poglavlje prava je bio dug . Danas je ljestvica dignuta visoko zahvaljujući kočenju naših prijatelja i kada nam se mozak razbistrio ostali smo u čudu šta se to dešavalo kod nas i koliko nije funkcioniralo ništa. Zahvalni smo radi toga našim prijateljima Njemcima koji su nam otvorili oči. Upravo su oni zadnji potpisali naš pristup EU što je gesta svakoga pravoga mentora i prijatelja.na kraju biti zahvalni zbog toga.

deki185

pre 9 godina

dario, 08. decembar 2014 10:40)

gde je bio taj zapadni mentalitet kad je primana Bugarska i RumunijaAli nema veze sto lupetas i pojima nemas.Vi hrvati zajedno sa nemcima ,ucinicite nam najvecu uslugu u istoriji da ne dozvolite Srbiji da nikada ne udje u EU.Ima spomenik da vam podignemo u sred Beograda.Zivela Nemacka i Hrvatska.:-)

Helios

pre 9 godina

@Gulag
"A šta ste mislili da ćemo tako jeftino da prođemo posle vojne parade Putinu u čast."
Ovo je zaista primer gulaga, ali u glavi. Stepen kompresije, konvulzije, indukovane psihoze, Štokholm Sindroma izazavan jadnim kvazi-medijima i uopšte dugotrajnim zlom nad nama je zaista strašan.
Ako nekoga ubediš da je on kriv za sve a da je tamo negde izvor dobrote i lepote imaš najboljeg roba kojeg možeš imati. Ne samo da će sve da radi za tebe, nego će i sam da smišlja opravdanja za svog gospodara. Jedino što tada Master treba da radi je da kinji i aka roba do ludila, ovaj će šeniti i majmunisati se dok ne lipše.
Nemačka, je, Gulagu, mogla npr. da uslovi ulay Hrvatske u EU povratkom barem dela prognanih Srba. Neka ti činjenica da joj to nije palo ni na pamet bude začetak psihoterapije. Imati percepciju da je parada povodom poraza fašizma zlo i da smo ZASLUŽILI nove šamare od Nemačke je tužno da tužnije ne može biti. Ovde ima mnogo siromašnih, i onih baš siromašnih. Ali dok je zdravlja tu je i nade, dok je duše tu je i htenja. Međutim ubogost u glavi, ta masovna psihijatrijska ustanova na otvorenom, to je baš strahota.

skeptik

pre 9 godina

Nemci i Hrvati su nasi najbolji prijatelji samo ljudi to jos ne kapiraju. Mene vise plase domaci politicari ali dok je Nemacke i Hrvatske ja sam miran.

Gavrilo_iz principa

pre 9 godina

ja posebno volem kada Frau Angela natrlja nos zadriglom Dacicu koji bi vol'o da nestane sa politicke scene Srbije sa kofercetom punim ojra, ali koji itekako zna da su mu razni predatori za petama i da nece mira imati u skorije vreme od istih...kuku, leleeee.
a sto se tice evrobalkanskih integracija i dezintegracija, od toga najverovatnije nece biti nista jer Her Vucic, chovek koji mlogo voli da citira Martina Lutera Kinga i ciji se govori otezu u nedogled i time opasno ugrozio oratora Fidela Kastra, je konacno saznao da prvo poglavlje sadrzi zabranu smanjivanja plata i peMzija oko kojih se Her Vucic dve i po godine borio sa alamanima da se ne smanjuju i svoj zivot i zivote svoje porodice kao i blize i dalje rodbine, u narodu srpskom poznate kao svojta, stavljao na kocku...kud' ces vece zrtve, a da ne pricamo o 632 potencijalna atentata i zavere, na vreme sprecene i osujecene...
ako je mnogo, mnogo je...
Kuku, leleeee....

Dalmacija eu

pre 9 godina

Konstantno spominju neki komentatori Hrvatsku i kako je preko reda usla u eu.
Mislim ljudi moji malo vise realnosti i manje ....ne znam kako bi nazvao.
Hrvatska je imala dugacak i tezak put ka eu-u.Otvorena pitanja sa zemljama clanicama eu-a je rijesila odnosno dogovoreno je da ce se rjesiti pred medjunarodnim sudovima.Manjinska prava u RH su na visokoj da ne kazem na najvecoj razini u eu.Otvorena pitanja sa zemljama/drzavama koji nisu u eu rjesavaju se po dogovoru takav je bio slucaj npr. i u Sloveniji.Takav put ceka i Srbiju koliko bolno neke politicke odluke bile za vas morate biti svijesni da je to za dobrobit vase drzave.Nema tu ponizavanja guranja u neki smjer ili slicno.I nema tu nikakve dileme ako ne zelite u eu glasajte za stranke koje su protiv prikljucka srbije europskoj zajednici i gotova prica.
Mislim da trenutacno vodstvo Srbije nema jasno definirani put malo desno malo livo pa vec ce biti sve u redu.
A Njemacka samo zeli pomoci srbiji na tom putu,jer srbija je ucenik i dok lekciju ne nauci nema dalje ,jednostavno!?

bre@.rs

pre 9 godina

Ma opušteno, otvoriće 35-o poglavlje 28.06.2015., na Vidovdan naravno.
Kosovo (KiM), nećemo morati priznati, ali ćemo morati potpisati međudržavni sporazum, opet 28.06. dvehiljadedvadeset i neke.
A tako sluđene, primiće nas ŠESTOG APRILA, ko zna koje godine.

J

pre 9 godina

Што, да није Србија нашла кривца за паљење амбасада? Да није нашла ко је киднаповао бебе? Да није испунила ишта од онога што већ три године се тражи од ње?
Битно да су нама сви, од Амера преко Неђаца до Руса увек криви, то што ми не поштујемо своје обавезе није проблем

nasa posla

pre 9 godina

Realno gledano koje napredke smo napravili u evrointegracijama? Vlada se bavi samo propagandom koja jedva da prolazi kod nas a koko ce onda kod EU? Reforme? Jedino je uvedeno smanjenje plata i penzija. Ostalo samo prica. Da ne spominjemo spoljnu politiku i idolopoklonstvo Putinu. Koji drugi rezultat svega toga moze biti nego "trenirajte i igrajte se i dalje dok ne sazrete. Kada vidis ko je napisao taj clanak ne moras dalje ni da citas. Vec znas ko gusla staru pesmu.

pleme neko

pre 9 godina

i treba da koci i skroz ukoci sve pregovore,ovo vise lici na afriku nego na evropu.vlast i narod rusofili,okrecite se dagestanu,kazahstanu i rusiji.pravac u svetlu buducnost i kes u rubljama

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Nema pregovora dok miroticivi ne nadje ko je zapalio i opljackao Nemacku ambasadu tokom protesta,"KiM za patike"! Sad,to je malo skakljivo za mirotocivog jer je on bio jedan od organizatora,a"navijac"sto je to uradio je sad naravno u Sns.
Nemci su 100% u pravu.Taj uslov je saopsten morotocivom jos 2012 i tu nema odstupanja.
Kad se to uradi, onda slede poglavlja 23,24 & 35! To je sve vec odluceno,cela Srbija to zna. a to sta Joximovicka prica i sta bi ona volela da se prvo otvori,to se podvodi pod onu narodnu...prica baba sta joj milo...

Ana

pre 9 godina

Stvarno ne razumem Angelu Merkel. Koliko juce se zalila da Rusija pokusava da prosiri svoju sferu uticaja na Srbiju i da se ona sa tim ne slaze, a danas saznajemo da upravo Nemacka koci pristupanje Srbije Evropskoj Uniji (i na taj nacin direktno podstrekava jacanje uticaja Rusije u Srbiji). Pa ko je ovde lud?

as

pre 9 godina

A tamo u EU ce da vam padaju peceni pilici sa nebesah i bice para ko šaše. Kad vec necete ka Rusiji, a ne zele vas ni u EU, sto ne probate da vas prime u US - nesto kao Alabama, Samoa, Portoriko, Guam... niste ni vi valjda najgori.

milica

pre 9 godina

Slatki su mi ovi strastveni branioci eUropskih vrednosti, kad se dohvate domaćina i njegovih pravila, a pri tom, uopšte nisu svesni da misle isključivo na Nemačku.
Pa nije Nemačka EU, valjda ima još 27 država članica, uključujući i lijepu njihovu. Tužno!
Pa ja, kad odlučujem o nečemu, obavezno pitam decu šta misle o tome, jer se tiče njihove budućnosti, a neko mi zamera što me iritiraju nemački ultimatumi da se odreknem svega što bi me činilo iole samostalnom, uključujući i semensku pšenicu.
Ne može NS seme, ne mogu ZP hibridi, ali može KWS!Ma dajte molim VAS!

Rocky

pre 9 godina

Nemci zele jasno definisanu politiku, i tu nema mnogo price. EU funkcionise na principu zajednickih interesa zemalja clanica, i besmisleno je ocekivati da nasa trenutna politicka orijentacija ima prodju u evropskim politickim krugovima. Srbija, kao potencijalni buduci clan, mora da se usaglasi sa tom politikom, iz jednog prostog razloga: novac i kapital koji bi bio usmeren u vidu investicija. Niko ne zeli zemlju unutar EU, koja moze da ugrozi te dve stavke. Dakle, pre ili kasnije cemo morati da se opredelimo.

krle - dron

pre 9 godina

Naravno da nece otvoriti niti jedno poglavlje ,institut za slobodoumlje srbijanaca " OKTAGON " uputio je peticiju nemackoj da nedozvoli otvaranje nijednog poglavlja dok nebude spremno poglavlje o PRAVOSUDJU,taj bastion boljsevickih kriminalaca koji bestijalno ponizavaju gradjane i GAZE njihova osnovna gradjanska i ljudska prava MORA se prvo OTVORITI i razobliciti.Srbijanci su konacno resili da svoju sudbinu uzmu u svoje ruke i oslobode se 7-decenija komunjarskog mentalnog zlostavljanja i zato je evropa za srbijance jedini spas,hvala evropi na razumevanju.....

panzer general

pre 9 godina

Pristupni pregovori su ustvari jedno veliko mrcvarenje. Prvo od Evropske komisije na političkoj razini, pa onda od svake članice posebno, zbog njenih ekonomsko-političkih partikularnih interesa. Kako Srbija ima pregršt za Uniju problematičnih stavova, za sada prije svega priznanje Kosova i odnos prema Rusiji, teško prelazi i tu prvu stepenicu EK. Izraz "pristupni pregovori" ustvari ne dočarava dobro sam proces, jer sugerira neku ravnopravnost u istom, a zapravo nikakvih pregovora nema, već samo dosljedno ispunjavanje uvijeta od strane EK/država članica.

bre@.rs

pre 9 godina

Čepurinov nonšalantni odgovor je "poslednji u nizu manevara, kojima Rusija pokušava da NAPUJDA Srbiju, protiv evropskih integracija."
Psi se PUJDAJU, pa bih zamolila nekoga ko je pročitao izvorni tekst, da kaže stoji li ovaj termin u njemu, ako ne, neko bi morao da prestane da se bavi novinarstvom. Ako pak stoji, onda da počnem da "LAJEM".

milan

pre 9 godina

Ne razumem tu priču sa poglavljima. Ipak je to samo usklađivanje sa pravilima EU.To je dobro i za nas ali i za EU. Čak i kada prođemo sva poglavlja mogu da nas ne prime, ako neće. Ili se varam? Ako neko zna malo bolje ovu temu, nek napiše koji komentar..

smesno

pre 9 godina

Ovo je cisto zamajavanje naroda...zamajavaju nas da su gradjani vecina za EU,zar gradjani ne vide da nas zapad ne zeli,a zasto?istorija je tu..ostale zemlje su uvek bile uz nemce..zar mi neke stvari ne zelimo da akceptiramo,idemo u stado koja nas ne prihvata...traze od nas neke svari kako bi nas jos vise ponizili..

Ante

pre 9 godina

(Mate, 8. decembar 2014 10:30)
Analogija je netačna i tendenciozna.Ekspresno su vas primili iako ne zadovoljavate kriterijume,o mrcvarenju da i ne govorim.Da vam možda nisu tražili deo teritorije kao uslov za priznanje?Ko vas ne zna,skupo bi vas platio.

orden

pre 9 godina

Dali zaista mislite da mi nekome trebamo i da neko hoće sa nama.Pa mi nismo još načisto šta u stvari hoćemo "načertanije" ili uniju.

Blade Runner

pre 9 godina

Znam da je Srbija jedna mala i nevazna zemlja na svetskom nivou ali takva je bila i pre 100 godina pa je ipak bila u centru paznje. Da budemo jasni, ovakvoj Srbiji nije mesto ni u africkoj uniji a kamoli evropskoj al sam siguran da ce ovo maltretiranje Srbije uci u istoriju kao ogromna greska evropske unije. Kad su mogli da puste preko reda jadne rumune,bugare i hrvate onda su mogli i Srbiju i tim potezom su mogli da ostvare trajni mir, a prepustanjem Srbije Rusiji za male pare opet prave veliku gresku, istu gresku kao sto su napravili sa Turskom.

Dalmacija eu

pre 9 godina

Konstantno spominju neki komentatori Hrvatsku i kako je preko reda usla u eu.
Mislim ljudi moji malo vise realnosti i manje ....ne znam kako bi nazvao.
Hrvatska je imala dugacak i tezak put ka eu-u.Otvorena pitanja sa zemljama clanicama eu-a je rijesila odnosno dogovoreno je da ce se rjesiti pred medjunarodnim sudovima.Manjinska prava u RH su na visokoj da ne kazem na najvecoj razini u eu.Otvorena pitanja sa zemljama/drzavama koji nisu u eu rjesavaju se po dogovoru takav je bio slucaj npr. i u Sloveniji.Takav put ceka i Srbiju koliko bolno neke politicke odluke bile za vas morate biti svijesni da je to za dobrobit vase drzave.Nema tu ponizavanja guranja u neki smjer ili slicno.I nema tu nikakve dileme ako ne zelite u eu glasajte za stranke koje su protiv prikljucka srbije europskoj zajednici i gotova prica.
Mislim da trenutacno vodstvo Srbije nema jasno definirani put malo desno malo livo pa vec ce biti sve u redu.
A Njemacka samo zeli pomoci srbiji na tom putu,jer srbija je ucenik i dok lekciju ne nauci nema dalje ,jednostavno!?

MACOLA

pre 9 godina

Ko bi rekao, pa Germani su oduvek bili Srpski prijatelji??
Jos mi je deda govorio o njihovmo prijateljstvu, a njemu njegov otac.
Pre 100 godina su nas naterali da vidimo lepote Albanskih planina i Krfa, pre 60 godina su nas ubedili da 100 Srba vrede kao jedan Nemac. Naravno sve za nase dobro.
Davno, pametniji su rekli da ko ne zna istoriju nece imati ni buducnost.
A ocigledno je mi nemamo.

deki185

pre 9 godina

dario, 08. decembar 2014 10:40)

gde je bio taj zapadni mentalitet kad je primana Bugarska i RumunijaAli nema veze sto lupetas i pojima nemas.Vi hrvati zajedno sa nemcima ,ucinicite nam najvecu uslugu u istoriji da ne dozvolite Srbiji da nikada ne udje u EU.Ima spomenik da vam podignemo u sred Beograda.Zivela Nemacka i Hrvatska.:-)

dario

pre 9 godina

''Stvarno ne razumem Angelu Merkel. Koliko juce se zalila da Rusija pokusava da prosiri svoju sferu uticaja na Srbiju i da se ona sa tim ne slaze, a danas saznajemo da upravo Nemacka koci pristupanje Srbije Evropskoj Uniji (i na taj nacin direktno podstrekava jacanje uticaja Rusije u Srbiji). Pa ko je ovde lud?
(Ana, 8. decembar 2014 09:34)''

Ne razumiješ Angelu Merkel (čitaj zapad) upravo iz razloga jer razmišljaš balkanskim mentalitetom. EU ne želi ruski utjecaj u Europi ali da li će zbog toga gledati kroz prste prilikom pristupnih pregovora Srbiji, e pa neće jer to nije u mentalitetu zapada. Drugo je što balkanci se ponašaju poput učenika u školi koji nije spremio domaći, pa gleda kako će da se provuče. E pa opet neće, jer koliko god EU nije u cilju ruski interes to provlačenje i popuštanje im je još manji interes! Jednostavno im nije u mentalitetu i točka. Očito ti misliš da bi trebalo iskoristiti igru Zapada i Rusije oko uticaja na Balkanu i iz toga izvući korist za sebe, pa kad vidiš da to kod EU ne pali onda ti tvojom balkanskom logikom nije jasno šta se dešava. Umjesto da razmišljaš na način ''boli nas uvo'' za njihove odnose idemo mi zasukati rukave! Zapad nije naivan i u ovoj priči je profesor, a Srbija učenik. Kome se ne sviđaju pravila EU, pa samo neka se okrene. Zar neko misli da će ''domaćin'' mijenjati svoja kućna pravila radi gosta koji bi želio da se u budučnosti useli u tu kuću ali po svojim uvjetima. Treći put; Neće! Ne sviđa ti se to? Doviđenja!

Helios

pre 9 godina

@Gulag
"A šta ste mislili da ćemo tako jeftino da prođemo posle vojne parade Putinu u čast."
Ovo je zaista primer gulaga, ali u glavi. Stepen kompresije, konvulzije, indukovane psihoze, Štokholm Sindroma izazavan jadnim kvazi-medijima i uopšte dugotrajnim zlom nad nama je zaista strašan.
Ako nekoga ubediš da je on kriv za sve a da je tamo negde izvor dobrote i lepote imaš najboljeg roba kojeg možeš imati. Ne samo da će sve da radi za tebe, nego će i sam da smišlja opravdanja za svog gospodara. Jedino što tada Master treba da radi je da kinji i aka roba do ludila, ovaj će šeniti i majmunisati se dok ne lipše.
Nemačka, je, Gulagu, mogla npr. da uslovi ulay Hrvatske u EU povratkom barem dela prognanih Srba. Neka ti činjenica da joj to nije palo ni na pamet bude začetak psihoterapije. Imati percepciju da je parada povodom poraza fašizma zlo i da smo ZASLUŽILI nove šamare od Nemačke je tužno da tužnije ne može biti. Ovde ima mnogo siromašnih, i onih baš siromašnih. Ali dok je zdravlja tu je i nade, dok je duše tu je i htenja. Međutim ubogost u glavi, ta masovna psihijatrijska ustanova na otvorenom, to je baš strahota.

Ana

pre 9 godina

Stvarno ne razumem Angelu Merkel. Koliko juce se zalila da Rusija pokusava da prosiri svoju sferu uticaja na Srbiju i da se ona sa tim ne slaze, a danas saznajemo da upravo Nemacka koci pristupanje Srbije Evropskoj Uniji (i na taj nacin direktno podstrekava jacanje uticaja Rusije u Srbiji). Pa ko je ovde lud?

krle - dron

pre 9 godina

Naravno da nece otvoriti niti jedno poglavlje ,institut za slobodoumlje srbijanaca " OKTAGON " uputio je peticiju nemackoj da nedozvoli otvaranje nijednog poglavlja dok nebude spremno poglavlje o PRAVOSUDJU,taj bastion boljsevickih kriminalaca koji bestijalno ponizavaju gradjane i GAZE njihova osnovna gradjanska i ljudska prava MORA se prvo OTVORITI i razobliciti.Srbijanci su konacno resili da svoju sudbinu uzmu u svoje ruke i oslobode se 7-decenija komunjarskog mentalnog zlostavljanja i zato je evropa za srbijance jedini spas,hvala evropi na razumevanju.....

smesno

pre 9 godina

Ovo je cisto zamajavanje naroda...zamajavaju nas da su gradjani vecina za EU,zar gradjani ne vide da nas zapad ne zeli,a zasto?istorija je tu..ostale zemlje su uvek bile uz nemce..zar mi neke stvari ne zelimo da akceptiramo,idemo u stado koja nas ne prihvata...traze od nas neke svari kako bi nas jos vise ponizili..

Mate

pre 9 godina

Vi znate da je Njemačka tradicionalni i povijesni prijatelj Hrvatske, možemo reči kao vama Rusi i koliko god inzistirali da mi uđemo u EU upravo su nam oni radili prepreke sa ciljem da počnemo doista riješavati probleme u svojoj kući i prilagođavalti se standardu EU. Bili smo ljuti kao i vi sada ali smo shvatili da je to imalo itekako smisla. Hrvatska je opljačkana u periodu prije EU jer je vladala anarhija i lopovluk. Cijeli proces pristupanja a pogotovo poglavlje prava je bio dug . Danas je ljestvica dignuta visoko zahvaljujući kočenju naših prijatelja i kada nam se mozak razbistrio ostali smo u čudu šta se to dešavalo kod nas i koliko nije funkcioniralo ništa. Zahvalni smo radi toga našim prijateljima Njemcima koji su nam otvorili oči. Upravo su oni zadnji potpisali naš pristup EU što je gesta svakoga pravoga mentora i prijatelja.na kraju biti zahvalni zbog toga.

Panonska mornarka

pre 9 godina

Iskreno, da sam na njihovom mestu i ja bih kocila!

Zar neko moze da pomisli da ne vide sta se ovde radi, da smo prevrtljivi, lazovi i lenjivci koji samo cekaju da ucare od nekog!

pleme neko

pre 9 godina

i treba da koci i skroz ukoci sve pregovore,ovo vise lici na afriku nego na evropu.vlast i narod rusofili,okrecite se dagestanu,kazahstanu i rusiji.pravac u svetlu buducnost i kes u rubljama

levac

pre 9 godina

Poceli su da stizu racuni na naplatu.Sepurenje nasih predsednika da mogu na dve stolice dobija racun koji se odmah placa.A jadan narod zamajavaju vec nekoliko godina.

J

pre 9 godina

Што, да није Србија нашла кривца за паљење амбасада? Да није нашла ко је киднаповао бебе? Да није испунила ишта од онога што већ три године се тражи од ње?
Битно да су нама сви, од Амера преко Неђаца до Руса увек криви, то што ми не поштујемо своје обавезе није проблем

milica

pre 9 godina

Slatki su mi ovi strastveni branioci eUropskih vrednosti, kad se dohvate domaćina i njegovih pravila, a pri tom, uopšte nisu svesni da misle isključivo na Nemačku.
Pa nije Nemačka EU, valjda ima još 27 država članica, uključujući i lijepu njihovu. Tužno!
Pa ja, kad odlučujem o nečemu, obavezno pitam decu šta misle o tome, jer se tiče njihove budućnosti, a neko mi zamera što me iritiraju nemački ultimatumi da se odreknem svega što bi me činilo iole samostalnom, uključujući i semensku pšenicu.
Ne može NS seme, ne mogu ZP hibridi, ali može KWS!Ma dajte molim VAS!

Rocky

pre 9 godina

Nemci zele jasno definisanu politiku, i tu nema mnogo price. EU funkcionise na principu zajednickih interesa zemalja clanica, i besmisleno je ocekivati da nasa trenutna politicka orijentacija ima prodju u evropskim politickim krugovima. Srbija, kao potencijalni buduci clan, mora da se usaglasi sa tom politikom, iz jednog prostog razloga: novac i kapital koji bi bio usmeren u vidu investicija. Niko ne zeli zemlju unutar EU, koja moze da ugrozi te dve stavke. Dakle, pre ili kasnije cemo morati da se opredelimo.

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Nema pregovora dok miroticivi ne nadje ko je zapalio i opljackao Nemacku ambasadu tokom protesta,"KiM za patike"! Sad,to je malo skakljivo za mirotocivog jer je on bio jedan od organizatora,a"navijac"sto je to uradio je sad naravno u Sns.
Nemci su 100% u pravu.Taj uslov je saopsten morotocivom jos 2012 i tu nema odstupanja.
Kad se to uradi, onda slede poglavlja 23,24 & 35! To je sve vec odluceno,cela Srbija to zna. a to sta Joximovicka prica i sta bi ona volela da se prvo otvori,to se podvodi pod onu narodnu...prica baba sta joj milo...

nasa posla

pre 9 godina

Realno gledano koje napredke smo napravili u evrointegracijama? Vlada se bavi samo propagandom koja jedva da prolazi kod nas a koko ce onda kod EU? Reforme? Jedino je uvedeno smanjenje plata i penzija. Ostalo samo prica. Da ne spominjemo spoljnu politiku i idolopoklonstvo Putinu. Koji drugi rezultat svega toga moze biti nego "trenirajte i igrajte se i dalje dok ne sazrete. Kada vidis ko je napisao taj clanak ne moras dalje ni da citas. Vec znas ko gusla staru pesmu.

skeptik

pre 9 godina

Nemci i Hrvati su nasi najbolji prijatelji samo ljudi to jos ne kapiraju. Mene vise plase domaci politicari ali dok je Nemacke i Hrvatske ja sam miran.

as

pre 9 godina

A tamo u EU ce da vam padaju peceni pilici sa nebesah i bice para ko šaše. Kad vec necete ka Rusiji, a ne zele vas ni u EU, sto ne probate da vas prime u US - nesto kao Alabama, Samoa, Portoriko, Guam... niste ni vi valjda najgori.

Ante

pre 9 godina

(Mate, 8. decembar 2014 10:30)
Analogija je netačna i tendenciozna.Ekspresno su vas primili iako ne zadovoljavate kriterijume,o mrcvarenju da i ne govorim.Da vam možda nisu tražili deo teritorije kao uslov za priznanje?Ko vas ne zna,skupo bi vas platio.

Kiza

pre 9 godina

Stvarno ne razumem Angelu Merkel. Koliko juce se zalila da Rusija pokusava da prosiri svoju sferu uticaja na Srbiju i da se ona sa tim ne slaze, a danas saznajemo da upravo Nemacka koci pristupanje Srbije Evropskoj Uniji (i na taj nacin direktno podstrekava jacanje uticaja Rusije u Srbiji). Pa ko je ovde lud?
(Ana, 8. decembar 2014 09:34)

Srbi. Jer nista ne shvataju.

bre@.rs

pre 9 godina

Ma opušteno, otvoriće 35-o poglavlje 28.06.2015., na Vidovdan naravno.
Kosovo (KiM), nećemo morati priznati, ali ćemo morati potpisati međudržavni sporazum, opet 28.06. dvehiljadedvadeset i neke.
A tako sluđene, primiće nas ŠESTOG APRILA, ko zna koje godine.

orden

pre 9 godina

Dali zaista mislite da mi nekome trebamo i da neko hoće sa nama.Pa mi nismo još načisto šta u stvari hoćemo "načertanije" ili uniju.

tamni vilajet

pre 9 godina

Takođe, navodi se da je Nemačka bila glavni “kočničar“, iako je većina članica EU bila spremna da Srbiji uputi pozitivan signal, tako da će za otvaranje prvog poglavlja Srbija morati da sačeka 2015. godinu.

Kako to sad, kad je Presvetli veliki gari sa Merkelkom?

Svaki dan procitamo par vesti o odusevljenju Nemacke Srbijom???

milan

pre 9 godina

Ne razumem tu priču sa poglavljima. Ipak je to samo usklađivanje sa pravilima EU.To je dobro i za nas ali i za EU. Čak i kada prođemo sva poglavlja mogu da nas ne prime, ako neće. Ili se varam? Ako neko zna malo bolje ovu temu, nek napiše koji komentar..

panzer general

pre 9 godina

Pristupni pregovori su ustvari jedno veliko mrcvarenje. Prvo od Evropske komisije na političkoj razini, pa onda od svake članice posebno, zbog njenih ekonomsko-političkih partikularnih interesa. Kako Srbija ima pregršt za Uniju problematičnih stavova, za sada prije svega priznanje Kosova i odnos prema Rusiji, teško prelazi i tu prvu stepenicu EK. Izraz "pristupni pregovori" ustvari ne dočarava dobro sam proces, jer sugerira neku ravnopravnost u istom, a zapravo nikakvih pregovora nema, već samo dosljedno ispunjavanje uvijeta od strane EK/država članica.

Peca

pre 9 godina

Angela nas je prozrela. U stvari i ostali (iz EU) su nas prozreli, samo glume finocu. Dakle, dok ne "uradimo domaci zadatak nema vecere". Mislim da ovo treba prvo da bude jasno ovoj karnevalskoj Vladi. Niko ih nije "udarao po usima" da prihvataju EU uslove (prvenstveno Nemacke). Ne moze jedna prica za EU, a druga za narod u SRB.

Gavrilo_iz principa

pre 9 godina

ja posebno volem kada Frau Angela natrlja nos zadriglom Dacicu koji bi vol'o da nestane sa politicke scene Srbije sa kofercetom punim ojra, ali koji itekako zna da su mu razni predatori za petama i da nece mira imati u skorije vreme od istih...kuku, leleeee.
a sto se tice evrobalkanskih integracija i dezintegracija, od toga najverovatnije nece biti nista jer Her Vucic, chovek koji mlogo voli da citira Martina Lutera Kinga i ciji se govori otezu u nedogled i time opasno ugrozio oratora Fidela Kastra, je konacno saznao da prvo poglavlje sadrzi zabranu smanjivanja plata i peMzija oko kojih se Her Vucic dve i po godine borio sa alamanima da se ne smanjuju i svoj zivot i zivote svoje porodice kao i blize i dalje rodbine, u narodu srpskom poznate kao svojta, stavljao na kocku...kud' ces vece zrtve, a da ne pricamo o 632 potencijalna atentata i zavere, na vreme sprecene i osujecene...
ako je mnogo, mnogo je...
Kuku, leleeee....

bre@.rs

pre 9 godina

Čepurinov nonšalantni odgovor je "poslednji u nizu manevara, kojima Rusija pokušava da NAPUJDA Srbiju, protiv evropskih integracija."
Psi se PUJDAJU, pa bih zamolila nekoga ko je pročitao izvorni tekst, da kaže stoji li ovaj termin u njemu, ako ne, neko bi morao da prestane da se bavi novinarstvom. Ako pak stoji, onda da počnem da "LAJEM".