Nedelja, 30.11.2014.

14:48

"Srbija pruža priliku Milanoviću"

Hrvatski premijer Zoran Milanović će morati da objašnjava građanima Hrvatske zašto neće doći na Samit 16 lidera, koji se održava 16. decembra u Beogradu.

Izvor: Tanjug

"Srbija pruža priliku Milanoviæu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Truman

pre 9 godina

Hrvatska ovakvim ponašanjem samo narušava stabilnost u regionu i ništa više. Srbija će se i dalje boriti da se ta stabilnost održi i u narednom periodu, a to je definitivno najbitnije i za svaku pohvalu. Nadam se da će se hrvatska vlast uskoro opametiti.

gaga013

pre 9 godina

Milanovic ce morati da objasni svom narodu zasto nece prisustvovati najvaznijem sastanku, koji moze pomoci popravljanju stanja u regionu.

živ ti nama bio

pre 9 godina

Gospodine Vulin, svim tim političarima koji će pohoditi Srbiju uključujući i jednog od najvažnijih državnika na planetu, Kineskog premijera, Vaš AV može da ispriča kako namjerava da uhapsi svog političkom mentora i vrati ga u HAG. Ako je Milanović oči u oči vidio manje državnika u svom mandatu ipak je politički Bog-otac za AV. Drugim riječima, ŠAH-MAT!!

Sasa

pre 9 godina

Daj Vučiću kaži ovom JUL-ovcu da se ne oglašava više, pa on je sramota za sve Srbe. Pa takve izjave ne bi davala ni retardirana osoba... Ali izgleda da su se 90-te vratile, jadan li smo mi narod.

Svakako

pre 9 godina

Mislim da ne treba više govoriti o tome. Hrvatska je pokazala ko je i šta. Dolazak, svakako, im nije ni bio u planu. Dobro je što se Srbija izdigla iznad situacije, što dokazuje da smo mnogo ozbijnija zemlja od njih.

Samo napominjem

pre 9 godina

Zar je to tako tesko razumjeti? Izgleda da je jel vidim da u Srbiji sve puca od postivanja ljudskih prava, lekcije se dijele uzduz i poprijeko, svi ste antifasisti i zrtve do jednoga i sve znate najbolje. Pa ok. Neka vam bude. I samo jos nesto: od ovog skupa nista biti nece, poslovi i sanse mogu se ugovoriti na milijun drugih nacina a ako vam stvarno neke osnovne stvari nisu jasne, nikad vam nece ni biti.

Agape

pre 9 godina

Hrvatska je od sticanja nezavisnosti postigla najslabije privredne rezultate medju osam bivih socijalistickih drzava koje su danas clanice Evropske unije.Ovakav stav Hrvatske jos vise udaljava Hrvatsku od bitnih regionalnih projekata.

pretera ga

pre 9 godina

Muka mi je vise od tog MIlanovica i njegovih kompleksa!Ako hoce da dodje neka dodje,uredno je pozvan...ako nece i ne mora,samit ce biti odrzan i bez njega!

Angeliki 5

pre 9 godina

Gospodin Milanovic ako hoce da se bavi politikom ali ozbiljno da se bavi politikom, ne moze da se ponasa kao dete, e sad mi vrati moje krpice, vec da ozbiljnije i krajnje profesionalno shvati svoj polozaj i sta mu valja ciniti.

Dejna

pre 9 godina

Ako će neko da bude na gubitku zbog Milanovićeve odluke da ne prisustvuje Samitu u Beogradu, to će biti isključivo samo Hrvatska! Srbija nema sa tim ništa!

Gilče

pre 9 godina

Hrvatski političari koriste Šešelja za prikupljamo političkih poena pred predsedničke izbore u Hrvatskoj, pa tako ispada da Šešeljeve izjave izazivaju mnogo veće reakcije u Hrvatskoj, nego u Srbiji, jer u Srbiji na Šešeljeve izjave niko više ne daje ni pet para.

Kresivoje

pre 9 godina

Ne znam što se diže prašina oko toga,ako nece da dodje niko ga ne primorava on sam propušta šansu a ne mi.Naša vlada je maksimalno korektna prema svima.

PAUN - STAKLOREZAC

pre 9 godina

Srbija se maksimalno trudi i daje pun doprinos izgradnji stabilnog i razvijenog regiona. Ali sta to vredi kada u regionu ima onih koji to nikako da shvate, cak nas na neki nacin i omalovazavaju kao sto to cini Hrvatska. Oni da bi napakostili nama jer nam ne mogu nikako da oproste sto se ovaj impozantni skup odrzava u Beogradu. Tako da na pogresan nacin koristi poziciju clanice unije za vrsenje politickih pritisaka nad Srbijom. A da pri tom preko nas zele da pridobiju koji politicki poen pred prdstojece izbore za predsednika drzave.

Filip

pre 9 godina

Zanimljivo je da Hrvatska nakon ulaska u EU ništa nije promenila ili bolje reći, naučila od razvijenih zapadnih zemalja. Tera neku svoju politiku koja je vuče unazad. Srbija i dalje želi dobru saradnju, zajedničke projekte, širenje tržišta, ali za to su potrebne bar dve strane.

Maggy

pre 9 godina

Kad se u političku kampanju u Hrvatskoj uključuje i vojvoda Šešelj, to samo pokazuje da Hrvatska od veličine ekonomske krize u koju je upala, luta i pokušava da možda nekim novim sukobom u regionu pokuša da izvuče neku korist za sebe! No passaran!

pali-andjeo

pre 9 godina

Koliko god da nas pljuju opet su kod nas dobrodosli svi,jer ipak je to Srbija,i nadajmo se da cemo imati neku korist od ovog samita...

legija

pre 9 godina

Ništa bitno Hrvatska ne propušta sve što dobija je od EU a nikako od tamo nekog Balkanskog skupa ministara ma ajte molim vas još Vulin se tu postavlja kao da dolazi iz neke moćne razvijene države

11482

pre 9 godina

Srbija je otvorena prijateljska zemlja koja želi dobru komunikaciju i saradnju sa celim regionom,pa i sa celim svetom,a ko to ne može da prepozna,njigov problem.

Vizantija

pre 9 godina

Uf, vala...nama je važno da se samit održava kod nas i da drugi važni ljudi dolaze, eto prilike za neku novu investiciju i saradnju.

vidan

pre 9 godina

Srbija daje pun doprinos izgradnji stabilnog i razvijenog regiona, dok Hrvatska na pogrešan način koristi poziciju članice unije za vršenje političkih pritisaka nad Srbijom

Vojno lice

pre 9 godina

Mislim da je ovom izjavom pokazano da nam je ostalo nacionalnog dostojanstva i ponosa.Vulin zaslužuje čestitke jer je izneo istinu.Ipak Hrvatska mora da se pogleda u ogledalo i pogleda šta se dešava u njihovom dvorišu i da li ideje ustaštva ponovo dobijaju na značaju.Oni kao narod nisu prošli denacifikaciju i i nisu kažnjeni adekvatno još od 2WW.Ovde ne mislim na narod kolektivno nego na inspiratore,državne funkcionere,komandante i izvršioce.

Ej bre!

pre 9 godina

Milanoviću bi bolje bilo da dođe i da se ponaša kao ozbiljan diplomata. Medalja uvek ima dve strane. Advokati ne bi imali posla da ne postoji mogućnost sagledavanja iste situacije iz više uglova. Pitanje je samo koju stranu biramo.

bojanilo

pre 9 godina

Evropski parlamentarci su poklekli pred pritiscima svojih kolega iz Hrvatske, usvojivši rezoluciju bez uporišta u realnosti. Možda bi bilo bolje da su usvojili rezoluciju kojom se osuđuje država Hrvatska zbog nemogućnosti da obezbedi srpskoj nacionalnoj manjini osnovna ljudska i manjnska prava

mlekadzija

pre 9 godina

Nece morati Milanovic nista da objasnjava. On ima podrsku cele Hrvatske za takvo ponasanje i izjave...Samo se pitam kako se Hrvati ne gade da prodaju robu u Srbiji. Ah da, setih se brzo, srpske pare im ne smrde...

SRBIJANA

pre 9 godina

Vulin je odlicno razumeo zasto Milanovic nece doci u posetu Beogradu u decembru, ali covek ne moze da se nacudi tolikoj gluposti I neprofesionalnosti.Ocigledno mu treba hitno podizanje rejtinga pa se uhvatio nas.Rekonstrukcije ce biti iskljucivo ako Vucic to odluci I nikako drugacije, ako vas bas zanima.Kakva Hrvatska-takav narod koji zivi u njoj, plitkouman.

Niki

pre 9 godina

To da li će Premijer Hrvatske doći na samit u Beograd ili ne nije naša stvar. Svako sebi bira put. Ali,poštovanje ljudskih prava u Hrvatskoj jeste naša stvar. Problemi se ne mogu gurati pod tepih kao da ne postoje, pa ako vam neko ukaže na njih da se osećate skoro uvređenim što se neko uopšte usudio na tako nešto. Prvo Milanović mora da počisti u svojoj kući pa onda može možda da daje sud i o drugima.

sumorni

pre 9 godina

"Bolje za Srbiju da ne dolazi ostace vise para za nas.Kinezi ce da doniraju i za pomoc poplavljenim u regionu.
(Anita3, 30. novembar 2014 16:13)"

Jelda? Opet?

Pošto je ovo već treći takav sastanak, a od prva dva nije ionako bilo nikakve koristi. Da jeste ti bi nam to saopštio, jelda?

ALMODOVAROVA

pre 9 godina

Mi mozemo pruziti priliku svakom ko je iskreno voljan za saradnju, ali pitanje kako ce Milanovic da osvetli obraz Hrvatske posle odluke da ne dolazi na Samit.Kako ce da objasni svom narodu zbog cega izbegava svoje drzavnicke duznosti???

Bozovic

pre 9 godina

Srbija postaje lider u regionu a Hrvati se ljute, kao dete kada vise nece da se igra kad pocne da gubi. Detinjasto i neozbiljno ponasanje za jednu drzavu.

Svarog

pre 9 godina

Milanovic je obicni demagog koji u nedostatku argumenata napada Srbiju radi sticanja poliickih poena. Njegovi stavovi su iznudjeni aktuelnom politickom situacijom u Hrvatskoj. Inace ta zemlja vec cetvrtu godinu zaredom se nalazi u recesiji. Toliko o motivima napada na Srbiju.

Vitez

pre 9 godina

Milanović ne želi u Bg jer je Vučić izjavama o tome kako "Milanović ne može sačuvati deset ćirilićnih ploča" povrijedio njegovu taštinu i to je cijela priča.

Duro

pre 9 godina

On (Milanović) je već objasnio zašto neće ići u Beograd; no, čini se kako Vulin nije shvatio ... ali morati će objasniti hoće li se više dozvoliti šetnja i "popovanje" takvih likova kao što je Vulin po Hrvatskoj jer zadnji posjet bio je skandalozan - odnosno da je netko iz RH to radio po Srbiji, predsjednik vlade Srbije bi "stao na zadnje noge" od uvjeravanja kako je to izljev licemjerja, zločestoće itd. ... Pomaže li to Vulin u predizbornoj kampanji u RH ili će uskoro biti neka rekonstrukcija vlade Srbije ili možda čak i vanredni izbori ...

zar je to tako teško razumijeti

pre 9 godina

Milanović se u glavnom gradu EU dva puta mjesečno sastaje sa dvadesetak primijera EU i dogovaraju vanjsku politiku. On nema razloga i potrebu bilo kakve parade organizirati i plaćati. Građanima HR je objasnio zašto ne ide u Bgd i mi smo argumente prihvatili jer je stav svih građana po pitanju nužnosti za odgovor srbijanske vlade Šešelju jedinstven. Samim time ovdje se ne radi o predsjedničkim izborima jer nema apsolutno nikakve razlike niti u nijansama po ovom pitanju među predsjedničkim kandidatima.

Smokvica

pre 9 godina

Srbija dočekuje lidere jugoistočne Evrope i dočekaće Kineskog premijera!Srbija ima ogromnu šansu za ubrzanje ekonomskog razvoja i nema potrebe da gubimo vreme preganjajući se sa politički nezrelim likovima poput Milanovića!

Jedan čitalac

pre 9 godina

Veoma mi je žao što Hrvatska ne želi da barem normalizuje odnose sa Srbijom. Nemamo mi čemu da se nadamo u odnosima sa Hrvatskom dok njena trenutna vlast pokazuje interesovanje samo za teme koje mogu da unazade velike napore koji su uloženi u poboljšanje tih odnosa. Umesto da pričamo o saradnji, oni nas stalno pozivaju da im se još za nešto izvinimo. E, pa nije više Tadić na vlasti.

Jovanovic

pre 9 godina

Jasno je da, na zalost, Hrvatska ne zeli dobru regionalnu saradnju u ovom trenutku, kao ni susret s kineskim premijerom. Sve ostalo su samo izgovori i diplomatske igrarije. Dobice Hrvati packu od EU.

Natalija Mitić

pre 9 godina

Milanoviću niko nije zabranio da dodje u Beograd i prisustvuje Samitu lidera 16 zemlja Centralne i Istočne Evrope. Srbija je otvorena za saradnju sa svima, i ne podržava politiku Vojislava Šešelja. Ako ne bude došao, na taj način će samo pokazati svoje pravo lice kao i to da Hrvatska nije prijatelj Srbije.

Camelia

pre 9 godina

To je njegov lični izbor, iako tako može da naškodi jedino Hrvatskoj! To mu je jedina prilika da vidi neke zvaničnike, jer se za njega nešto baš i ne otimaju, kao oko našeg premijera, kojeg stalno pozivaju u posete!!!

Barkly

pre 9 godina

Ne treba mnogo polemisati sa Milanovićem!Očito je mnogo nervozan zbog izbora u Hrvatskoj, i svoju nesposobnost pokušava ta prevali na Srbiju!

Buca

pre 9 godina

Mišljenje o Milanovićevim postupcima će dati Hrvati na izborima, a za nas je najvažnije da naš premijer ne propušta šanse da svakog dana uradi nešto pozitivno za Srbiju i srpsku ekonomiju!

Vesna

pre 9 godina

Ni jedan racionalan politicar nebi uskartio svoje ucesce na veoma bitnom Samitu zbog nekoh glupih principa, mozda i nametnutih, gde postoji velika verovatnoca sklapanje poslova u korist drzave koju predstavlja, pa na osnovu ovoga mozemo zakljuciti da se tu imak kriju drugi razlozi Milanovicevog nedolaska u Beograd.

Sara

pre 9 godina

Svima je jasno da je Milanović jedva dočekao da nađe neki razlog da ne dođe u Beograd. Ni Rami i Vučiću nije bilo prijatno, ali su zbog svog naroda makar pokušali da razgovaraju. Posle ovoga, Hrvati treba da razmisle da li njihov premijer radi u njihovom interesu.

PETAR55

pre 9 godina

Srbija svima dozvoljava da dođu i pruža im priliku,ali oni to ne cene.Sve je počelo hrvatskom muzikom,pa serijama,pa marketima i slatkišima,pa kupovinom zemljišta i nepokretnosti,sad ispada da nam je žao što neće dobiti kinesku investiciju.Lepo su ponuđeni,a bave se budalaštinama.Malo morgen!

Protivpozarni aparat

pre 9 godina

Hrvatska na primeru Milanovica pokazuje da nije mnogo odmakla od 90-ih godina i da je ona i dalje ziska koja moze da rasplamsa plamen sukoba u ovom regionu, do cega na srecu nece doci jer za razliku od naseg nekadasnjeg rukovodstva koje je drzalo sibicu u rukama, Vucic drzi aparat za gasenje pozara sto nam garantuje trajan mir na ovim prostorima i napredak ne samo Srbije vec i citavog regiona jer je Srbija motor koji vuce napred ceo region.

prisustvo neobavezno

pre 9 godina

Tako je. Ja bih jos dodao da dolazak nekog hrvatskog ministra umesto premijera nije prihvatljiv za konferenciju na tako visokom nivou. Ako dodje neka sedi sa novinarima a ne sa politicarima koji su viseg ranga.

Pomracenje sunca

pre 9 godina

Ovaj je izgleda postao potparole Vlade, ili slobodan "stralac". Poceo je svakog dana da daje izjave veoma slicne devedesetim. A mozda se odresio sa lanca.

Dika

pre 9 godina

Definitivno je da ce Hrvati dosta izgubiti buduci da nece prisustvovati na Samitu. Hrvati su u celoj ovoj prici pokazali da jos uvek nisu prevladali proslost i da nisu okrenuti buducnosti. Ne vidim razlog zbog koga bi se bilo ko nesto znacajno ogradjivao od izjava pojedinca koji nema nikakvog uticaja na javno mnjenje. Hrvati se upravo bave nevaznim stvarima i zapostavljaju aktuelne znacajne dogadjaje.

Nevenaa

pre 9 godina

Mislim da je isto raspoloženje građana Hrvatske prema Srbiji kao i Milanovićevo. Poenta je u tome da oni još misle da su jednom nogom u EU a drugom u ratovima devedesetih, dok ne budu morali da se odluče gde pripadaju biće ovako.

sale

pre 9 godina

Eto, dok Hrvati razmišljaju o "velikoj Srbiji" mi ćemo ugostiti premijere više zemalja i obezbediti sebi neku investiciju...pa sad nek' Hrvati odluče

Samsung

pre 9 godina

Manipulise sa svojim narodom.Ako misli da ce mu ovaj show izveden na racun Srbije pomoci da pobedi na izborima,grdno se vara.I Hrvati su se osvestili kao i mi,ne moze se vise nacionalizmom dobijati jeftni poeni(citaj glasovi)

Vipera

pre 9 godina

Sasvim sam siguran da Milanovic nema ni najmanju zelju da se poredi sa Vucicem. Cak bi se i uvredio ako bi neko to pokusao. I bio bi potpuno u pravu.

Mima

pre 9 godina

Mislim da tamo gde ima volje za saradnju prevaziđu se prepreke, što u slučaju hrvatskog premijera nije bio slučaj. Nepotrebno podizanje tenzije je učinjeno sa rezolucijom EP koje ne čini ništa ni jednom narodu osim da se sete devedesetih.

Pravednik

pre 9 godina

Milanović je također rekao "mnogo je aktivnih sudionika miloševićeve srbije danas u srpskoj vladi".... ne vjerujem da će Vulin to komentirati, niti šutnju svog šefa naspram Šešelju.

Niki

pre 9 godina

To da li će Premijer Hrvatske doći na samit u Beograd ili ne nije naša stvar. Svako sebi bira put. Ali,poštovanje ljudskih prava u Hrvatskoj jeste naša stvar. Problemi se ne mogu gurati pod tepih kao da ne postoje, pa ako vam neko ukaže na njih da se osećate skoro uvređenim što se neko uopšte usudio na tako nešto. Prvo Milanović mora da počisti u svojoj kući pa onda može možda da daje sud i o drugima.

Jedan čitalac

pre 9 godina

Veoma mi je žao što Hrvatska ne želi da barem normalizuje odnose sa Srbijom. Nemamo mi čemu da se nadamo u odnosima sa Hrvatskom dok njena trenutna vlast pokazuje interesovanje samo za teme koje mogu da unazade velike napore koji su uloženi u poboljšanje tih odnosa. Umesto da pričamo o saradnji, oni nas stalno pozivaju da im se još za nešto izvinimo. E, pa nije više Tadić na vlasti.

Vitez

pre 9 godina

Milanović ne želi u Bg jer je Vučić izjavama o tome kako "Milanović ne može sačuvati deset ćirilićnih ploča" povrijedio njegovu taštinu i to je cijela priča.

sale

pre 9 godina

Eto, dok Hrvati razmišljaju o "velikoj Srbiji" mi ćemo ugostiti premijere više zemalja i obezbediti sebi neku investiciju...pa sad nek' Hrvati odluče

Barkly

pre 9 godina

Ne treba mnogo polemisati sa Milanovićem!Očito je mnogo nervozan zbog izbora u Hrvatskoj, i svoju nesposobnost pokušava ta prevali na Srbiju!

sumorni

pre 9 godina

"Bolje za Srbiju da ne dolazi ostace vise para za nas.Kinezi ce da doniraju i za pomoc poplavljenim u regionu.
(Anita3, 30. novembar 2014 16:13)"

Jelda? Opet?

Pošto je ovo već treći takav sastanak, a od prva dva nije ionako bilo nikakve koristi. Da jeste ti bi nam to saopštio, jelda?

Bozovic

pre 9 godina

Srbija postaje lider u regionu a Hrvati se ljute, kao dete kada vise nece da se igra kad pocne da gubi. Detinjasto i neozbiljno ponasanje za jednu drzavu.

Svarog

pre 9 godina

Milanovic je obicni demagog koji u nedostatku argumenata napada Srbiju radi sticanja poliickih poena. Njegovi stavovi su iznudjeni aktuelnom politickom situacijom u Hrvatskoj. Inace ta zemlja vec cetvrtu godinu zaredom se nalazi u recesiji. Toliko o motivima napada na Srbiju.

mlekadzija

pre 9 godina

Nece morati Milanovic nista da objasnjava. On ima podrsku cele Hrvatske za takvo ponasanje i izjave...Samo se pitam kako se Hrvati ne gade da prodaju robu u Srbiji. Ah da, setih se brzo, srpske pare im ne smrde...

Nevenaa

pre 9 godina

Mislim da je isto raspoloženje građana Hrvatske prema Srbiji kao i Milanovićevo. Poenta je u tome da oni još misle da su jednom nogom u EU a drugom u ratovima devedesetih, dok ne budu morali da se odluče gde pripadaju biće ovako.

Sara

pre 9 godina

Svima je jasno da je Milanović jedva dočekao da nađe neki razlog da ne dođe u Beograd. Ni Rami i Vučiću nije bilo prijatno, ali su zbog svog naroda makar pokušali da razgovaraju. Posle ovoga, Hrvati treba da razmisle da li njihov premijer radi u njihovom interesu.

PETAR55

pre 9 godina

Srbija svima dozvoljava da dođu i pruža im priliku,ali oni to ne cene.Sve je počelo hrvatskom muzikom,pa serijama,pa marketima i slatkišima,pa kupovinom zemljišta i nepokretnosti,sad ispada da nam je žao što neće dobiti kinesku investiciju.Lepo su ponuđeni,a bave se budalaštinama.Malo morgen!

Protivpozarni aparat

pre 9 godina

Hrvatska na primeru Milanovica pokazuje da nije mnogo odmakla od 90-ih godina i da je ona i dalje ziska koja moze da rasplamsa plamen sukoba u ovom regionu, do cega na srecu nece doci jer za razliku od naseg nekadasnjeg rukovodstva koje je drzalo sibicu u rukama, Vucic drzi aparat za gasenje pozara sto nam garantuje trajan mir na ovim prostorima i napredak ne samo Srbije vec i citavog regiona jer je Srbija motor koji vuce napred ceo region.

Ej bre!

pre 9 godina

Milanoviću bi bolje bilo da dođe i da se ponaša kao ozbiljan diplomata. Medalja uvek ima dve strane. Advokati ne bi imali posla da ne postoji mogućnost sagledavanja iste situacije iz više uglova. Pitanje je samo koju stranu biramo.

Samsung

pre 9 godina

Manipulise sa svojim narodom.Ako misli da ce mu ovaj show izveden na racun Srbije pomoci da pobedi na izborima,grdno se vara.I Hrvati su se osvestili kao i mi,ne moze se vise nacionalizmom dobijati jeftni poeni(citaj glasovi)

Buca

pre 9 godina

Mišljenje o Milanovićevim postupcima će dati Hrvati na izborima, a za nas je najvažnije da naš premijer ne propušta šanse da svakog dana uradi nešto pozitivno za Srbiju i srpsku ekonomiju!

Vesna

pre 9 godina

Ni jedan racionalan politicar nebi uskartio svoje ucesce na veoma bitnom Samitu zbog nekoh glupih principa, mozda i nametnutih, gde postoji velika verovatnoca sklapanje poslova u korist drzave koju predstavlja, pa na osnovu ovoga mozemo zakljuciti da se tu imak kriju drugi razlozi Milanovicevog nedolaska u Beograd.

Vojno lice

pre 9 godina

Mislim da je ovom izjavom pokazano da nam je ostalo nacionalnog dostojanstva i ponosa.Vulin zaslužuje čestitke jer je izneo istinu.Ipak Hrvatska mora da se pogleda u ogledalo i pogleda šta se dešava u njihovom dvorišu i da li ideje ustaštva ponovo dobijaju na značaju.Oni kao narod nisu prošli denacifikaciju i i nisu kažnjeni adekvatno još od 2WW.Ovde ne mislim na narod kolektivno nego na inspiratore,državne funkcionere,komandante i izvršioce.

Smokvica

pre 9 godina

Srbija dočekuje lidere jugoistočne Evrope i dočekaće Kineskog premijera!Srbija ima ogromnu šansu za ubrzanje ekonomskog razvoja i nema potrebe da gubimo vreme preganjajući se sa politički nezrelim likovima poput Milanovića!

vidan

pre 9 godina

Srbija daje pun doprinos izgradnji stabilnog i razvijenog regiona, dok Hrvatska na pogrešan način koristi poziciju članice unije za vršenje političkih pritisaka nad Srbijom

Vizantija

pre 9 godina

Uf, vala...nama je važno da se samit održava kod nas i da drugi važni ljudi dolaze, eto prilike za neku novu investiciju i saradnju.

ALMODOVAROVA

pre 9 godina

Mi mozemo pruziti priliku svakom ko je iskreno voljan za saradnju, ali pitanje kako ce Milanovic da osvetli obraz Hrvatske posle odluke da ne dolazi na Samit.Kako ce da objasni svom narodu zbog cega izbegava svoje drzavnicke duznosti???

SRBIJANA

pre 9 godina

Vulin je odlicno razumeo zasto Milanovic nece doci u posetu Beogradu u decembru, ali covek ne moze da se nacudi tolikoj gluposti I neprofesionalnosti.Ocigledno mu treba hitno podizanje rejtinga pa se uhvatio nas.Rekonstrukcije ce biti iskljucivo ako Vucic to odluci I nikako drugacije, ako vas bas zanima.Kakva Hrvatska-takav narod koji zivi u njoj, plitkouman.

Mima

pre 9 godina

Mislim da tamo gde ima volje za saradnju prevaziđu se prepreke, što u slučaju hrvatskog premijera nije bio slučaj. Nepotrebno podizanje tenzije je učinjeno sa rezolucijom EP koje ne čini ništa ni jednom narodu osim da se sete devedesetih.

11482

pre 9 godina

Srbija je otvorena prijateljska zemlja koja želi dobru komunikaciju i saradnju sa celim regionom,pa i sa celim svetom,a ko to ne može da prepozna,njigov problem.

Dika

pre 9 godina

Definitivno je da ce Hrvati dosta izgubiti buduci da nece prisustvovati na Samitu. Hrvati su u celoj ovoj prici pokazali da jos uvek nisu prevladali proslost i da nisu okrenuti buducnosti. Ne vidim razlog zbog koga bi se bilo ko nesto znacajno ogradjivao od izjava pojedinca koji nema nikakvog uticaja na javno mnjenje. Hrvati se upravo bave nevaznim stvarima i zapostavljaju aktuelne znacajne dogadjaje.

Natalija Mitić

pre 9 godina

Milanoviću niko nije zabranio da dodje u Beograd i prisustvuje Samitu lidera 16 zemlja Centralne i Istočne Evrope. Srbija je otvorena za saradnju sa svima, i ne podržava politiku Vojislava Šešelja. Ako ne bude došao, na taj način će samo pokazati svoje pravo lice kao i to da Hrvatska nije prijatelj Srbije.

bojanilo

pre 9 godina

Evropski parlamentarci su poklekli pred pritiscima svojih kolega iz Hrvatske, usvojivši rezoluciju bez uporišta u realnosti. Možda bi bilo bolje da su usvojili rezoluciju kojom se osuđuje država Hrvatska zbog nemogućnosti da obezbedi srpskoj nacionalnoj manjini osnovna ljudska i manjnska prava

prisustvo neobavezno

pre 9 godina

Tako je. Ja bih jos dodao da dolazak nekog hrvatskog ministra umesto premijera nije prihvatljiv za konferenciju na tako visokom nivou. Ako dodje neka sedi sa novinarima a ne sa politicarima koji su viseg ranga.

Jovanovic

pre 9 godina

Jasno je da, na zalost, Hrvatska ne zeli dobru regionalnu saradnju u ovom trenutku, kao ni susret s kineskim premijerom. Sve ostalo su samo izgovori i diplomatske igrarije. Dobice Hrvati packu od EU.

Camelia

pre 9 godina

To je njegov lični izbor, iako tako može da naškodi jedino Hrvatskoj! To mu je jedina prilika da vidi neke zvaničnike, jer se za njega nešto baš i ne otimaju, kao oko našeg premijera, kojeg stalno pozivaju u posete!!!

zar je to tako teško razumijeti

pre 9 godina

Milanović se u glavnom gradu EU dva puta mjesečno sastaje sa dvadesetak primijera EU i dogovaraju vanjsku politiku. On nema razloga i potrebu bilo kakve parade organizirati i plaćati. Građanima HR je objasnio zašto ne ide u Bgd i mi smo argumente prihvatili jer je stav svih građana po pitanju nužnosti za odgovor srbijanske vlade Šešelju jedinstven. Samim time ovdje se ne radi o predsjedničkim izborima jer nema apsolutno nikakve razlike niti u nijansama po ovom pitanju među predsjedničkim kandidatima.

Pravednik

pre 9 godina

Milanović je također rekao "mnogo je aktivnih sudionika miloševićeve srbije danas u srpskoj vladi".... ne vjerujem da će Vulin to komentirati, niti šutnju svog šefa naspram Šešelju.

Duro

pre 9 godina

On (Milanović) je već objasnio zašto neće ići u Beograd; no, čini se kako Vulin nije shvatio ... ali morati će objasniti hoće li se više dozvoliti šetnja i "popovanje" takvih likova kao što je Vulin po Hrvatskoj jer zadnji posjet bio je skandalozan - odnosno da je netko iz RH to radio po Srbiji, predsjednik vlade Srbije bi "stao na zadnje noge" od uvjeravanja kako je to izljev licemjerja, zločestoće itd. ... Pomaže li to Vulin u predizbornoj kampanji u RH ili će uskoro biti neka rekonstrukcija vlade Srbije ili možda čak i vanredni izbori ...

Vipera

pre 9 godina

Sasvim sam siguran da Milanovic nema ni najmanju zelju da se poredi sa Vucicem. Cak bi se i uvredio ako bi neko to pokusao. I bio bi potpuno u pravu.

Pomracenje sunca

pre 9 godina

Ovaj je izgleda postao potparole Vlade, ili slobodan "stralac". Poceo je svakog dana da daje izjave veoma slicne devedesetim. A mozda se odresio sa lanca.

legija

pre 9 godina

Ništa bitno Hrvatska ne propušta sve što dobija je od EU a nikako od tamo nekog Balkanskog skupa ministara ma ajte molim vas još Vulin se tu postavlja kao da dolazi iz neke moćne razvijene države

Sasa

pre 9 godina

Daj Vučiću kaži ovom JUL-ovcu da se ne oglašava više, pa on je sramota za sve Srbe. Pa takve izjave ne bi davala ni retardirana osoba... Ali izgleda da su se 90-te vratile, jadan li smo mi narod.

Samo napominjem

pre 9 godina

Zar je to tako tesko razumjeti? Izgleda da je jel vidim da u Srbiji sve puca od postivanja ljudskih prava, lekcije se dijele uzduz i poprijeko, svi ste antifasisti i zrtve do jednoga i sve znate najbolje. Pa ok. Neka vam bude. I samo jos nesto: od ovog skupa nista biti nece, poslovi i sanse mogu se ugovoriti na milijun drugih nacina a ako vam stvarno neke osnovne stvari nisu jasne, nikad vam nece ni biti.

živ ti nama bio

pre 9 godina

Gospodine Vulin, svim tim političarima koji će pohoditi Srbiju uključujući i jednog od najvažnijih državnika na planetu, Kineskog premijera, Vaš AV može da ispriča kako namjerava da uhapsi svog političkom mentora i vrati ga u HAG. Ako je Milanović oči u oči vidio manje državnika u svom mandatu ipak je politički Bog-otac za AV. Drugim riječima, ŠAH-MAT!!

pretera ga

pre 9 godina

Muka mi je vise od tog MIlanovica i njegovih kompleksa!Ako hoce da dodje neka dodje,uredno je pozvan...ako nece i ne mora,samit ce biti odrzan i bez njega!

Filip

pre 9 godina

Zanimljivo je da Hrvatska nakon ulaska u EU ništa nije promenila ili bolje reći, naučila od razvijenih zapadnih zemalja. Tera neku svoju politiku koja je vuče unazad. Srbija i dalje želi dobru saradnju, zajedničke projekte, širenje tržišta, ali za to su potrebne bar dve strane.

Dejna

pre 9 godina

Ako će neko da bude na gubitku zbog Milanovićeve odluke da ne prisustvuje Samitu u Beogradu, to će biti isključivo samo Hrvatska! Srbija nema sa tim ništa!

Svakako

pre 9 godina

Mislim da ne treba više govoriti o tome. Hrvatska je pokazala ko je i šta. Dolazak, svakako, im nije ni bio u planu. Dobro je što se Srbija izdigla iznad situacije, što dokazuje da smo mnogo ozbijnija zemlja od njih.

Maggy

pre 9 godina

Kad se u političku kampanju u Hrvatskoj uključuje i vojvoda Šešelj, to samo pokazuje da Hrvatska od veličine ekonomske krize u koju je upala, luta i pokušava da možda nekim novim sukobom u regionu pokuša da izvuče neku korist za sebe! No passaran!

PAUN - STAKLOREZAC

pre 9 godina

Srbija se maksimalno trudi i daje pun doprinos izgradnji stabilnog i razvijenog regiona. Ali sta to vredi kada u regionu ima onih koji to nikako da shvate, cak nas na neki nacin i omalovazavaju kao sto to cini Hrvatska. Oni da bi napakostili nama jer nam ne mogu nikako da oproste sto se ovaj impozantni skup odrzava u Beogradu. Tako da na pogresan nacin koristi poziciju clanice unije za vrsenje politickih pritisaka nad Srbijom. A da pri tom preko nas zele da pridobiju koji politicki poen pred prdstojece izbore za predsednika drzave.

Kresivoje

pre 9 godina

Ne znam što se diže prašina oko toga,ako nece da dodje niko ga ne primorava on sam propušta šansu a ne mi.Naša vlada je maksimalno korektna prema svima.

Gilče

pre 9 godina

Hrvatski političari koriste Šešelja za prikupljamo političkih poena pred predsedničke izbore u Hrvatskoj, pa tako ispada da Šešeljeve izjave izazivaju mnogo veće reakcije u Hrvatskoj, nego u Srbiji, jer u Srbiji na Šešeljeve izjave niko više ne daje ni pet para.

Angeliki 5

pre 9 godina

Gospodin Milanovic ako hoce da se bavi politikom ali ozbiljno da se bavi politikom, ne moze da se ponasa kao dete, e sad mi vrati moje krpice, vec da ozbiljnije i krajnje profesionalno shvati svoj polozaj i sta mu valja ciniti.

Agape

pre 9 godina

Hrvatska je od sticanja nezavisnosti postigla najslabije privredne rezultate medju osam bivih socijalistickih drzava koje su danas clanice Evropske unije.Ovakav stav Hrvatske jos vise udaljava Hrvatsku od bitnih regionalnih projekata.

pali-andjeo

pre 9 godina

Koliko god da nas pljuju opet su kod nas dobrodosli svi,jer ipak je to Srbija,i nadajmo se da cemo imati neku korist od ovog samita...

Truman

pre 9 godina

Hrvatska ovakvim ponašanjem samo narušava stabilnost u regionu i ništa više. Srbija će se i dalje boriti da se ta stabilnost održi i u narednom periodu, a to je definitivno najbitnije i za svaku pohvalu. Nadam se da će se hrvatska vlast uskoro opametiti.

gaga013

pre 9 godina

Milanovic ce morati da objasni svom narodu zasto nece prisustvovati najvaznijem sastanku, koji moze pomoci popravljanju stanja u regionu.

Pomracenje sunca

pre 9 godina

Ovaj je izgleda postao potparole Vlade, ili slobodan "stralac". Poceo je svakog dana da daje izjave veoma slicne devedesetim. A mozda se odresio sa lanca.

Vipera

pre 9 godina

Sasvim sam siguran da Milanovic nema ni najmanju zelju da se poredi sa Vucicem. Cak bi se i uvredio ako bi neko to pokusao. I bio bi potpuno u pravu.

zar je to tako teško razumijeti

pre 9 godina

Milanović se u glavnom gradu EU dva puta mjesečno sastaje sa dvadesetak primijera EU i dogovaraju vanjsku politiku. On nema razloga i potrebu bilo kakve parade organizirati i plaćati. Građanima HR je objasnio zašto ne ide u Bgd i mi smo argumente prihvatili jer je stav svih građana po pitanju nužnosti za odgovor srbijanske vlade Šešelju jedinstven. Samim time ovdje se ne radi o predsjedničkim izborima jer nema apsolutno nikakve razlike niti u nijansama po ovom pitanju među predsjedničkim kandidatima.

Niki

pre 9 godina

To da li će Premijer Hrvatske doći na samit u Beograd ili ne nije naša stvar. Svako sebi bira put. Ali,poštovanje ljudskih prava u Hrvatskoj jeste naša stvar. Problemi se ne mogu gurati pod tepih kao da ne postoje, pa ako vam neko ukaže na njih da se osećate skoro uvređenim što se neko uopšte usudio na tako nešto. Prvo Milanović mora da počisti u svojoj kući pa onda može možda da daje sud i o drugima.

Pravednik

pre 9 godina

Milanović je također rekao "mnogo je aktivnih sudionika miloševićeve srbije danas u srpskoj vladi".... ne vjerujem da će Vulin to komentirati, niti šutnju svog šefa naspram Šešelju.

Duro

pre 9 godina

On (Milanović) je već objasnio zašto neće ići u Beograd; no, čini se kako Vulin nije shvatio ... ali morati će objasniti hoće li se više dozvoliti šetnja i "popovanje" takvih likova kao što je Vulin po Hrvatskoj jer zadnji posjet bio je skandalozan - odnosno da je netko iz RH to radio po Srbiji, predsjednik vlade Srbije bi "stao na zadnje noge" od uvjeravanja kako je to izljev licemjerja, zločestoće itd. ... Pomaže li to Vulin u predizbornoj kampanji u RH ili će uskoro biti neka rekonstrukcija vlade Srbije ili možda čak i vanredni izbori ...

Bozovic

pre 9 godina

Srbija postaje lider u regionu a Hrvati se ljute, kao dete kada vise nece da se igra kad pocne da gubi. Detinjasto i neozbiljno ponasanje za jednu drzavu.

Jovanovic

pre 9 godina

Jasno je da, na zalost, Hrvatska ne zeli dobru regionalnu saradnju u ovom trenutku, kao ni susret s kineskim premijerom. Sve ostalo su samo izgovori i diplomatske igrarije. Dobice Hrvati packu od EU.

Protivpozarni aparat

pre 9 godina

Hrvatska na primeru Milanovica pokazuje da nije mnogo odmakla od 90-ih godina i da je ona i dalje ziska koja moze da rasplamsa plamen sukoba u ovom regionu, do cega na srecu nece doci jer za razliku od naseg nekadasnjeg rukovodstva koje je drzalo sibicu u rukama, Vucic drzi aparat za gasenje pozara sto nam garantuje trajan mir na ovim prostorima i napredak ne samo Srbije vec i citavog regiona jer je Srbija motor koji vuce napred ceo region.

Buca

pre 9 godina

Mišljenje o Milanovićevim postupcima će dati Hrvati na izborima, a za nas je najvažnije da naš premijer ne propušta šanse da svakog dana uradi nešto pozitivno za Srbiju i srpsku ekonomiju!

Sara

pre 9 godina

Svima je jasno da je Milanović jedva dočekao da nađe neki razlog da ne dođe u Beograd. Ni Rami i Vučiću nije bilo prijatno, ali su zbog svog naroda makar pokušali da razgovaraju. Posle ovoga, Hrvati treba da razmisle da li njihov premijer radi u njihovom interesu.

Jedan čitalac

pre 9 godina

Veoma mi je žao što Hrvatska ne želi da barem normalizuje odnose sa Srbijom. Nemamo mi čemu da se nadamo u odnosima sa Hrvatskom dok njena trenutna vlast pokazuje interesovanje samo za teme koje mogu da unazade velike napore koji su uloženi u poboljšanje tih odnosa. Umesto da pričamo o saradnji, oni nas stalno pozivaju da im se još za nešto izvinimo. E, pa nije više Tadić na vlasti.

bojanilo

pre 9 godina

Evropski parlamentarci su poklekli pred pritiscima svojih kolega iz Hrvatske, usvojivši rezoluciju bez uporišta u realnosti. Možda bi bilo bolje da su usvojili rezoluciju kojom se osuđuje država Hrvatska zbog nemogućnosti da obezbedi srpskoj nacionalnoj manjini osnovna ljudska i manjnska prava

Vojno lice

pre 9 godina

Mislim da je ovom izjavom pokazano da nam je ostalo nacionalnog dostojanstva i ponosa.Vulin zaslužuje čestitke jer je izneo istinu.Ipak Hrvatska mora da se pogleda u ogledalo i pogleda šta se dešava u njihovom dvorišu i da li ideje ustaštva ponovo dobijaju na značaju.Oni kao narod nisu prošli denacifikaciju i i nisu kažnjeni adekvatno još od 2WW.Ovde ne mislim na narod kolektivno nego na inspiratore,državne funkcionere,komandante i izvršioce.

sale

pre 9 godina

Eto, dok Hrvati razmišljaju o "velikoj Srbiji" mi ćemo ugostiti premijere više zemalja i obezbediti sebi neku investiciju...pa sad nek' Hrvati odluče

Dika

pre 9 godina

Definitivno je da ce Hrvati dosta izgubiti buduci da nece prisustvovati na Samitu. Hrvati su u celoj ovoj prici pokazali da jos uvek nisu prevladali proslost i da nisu okrenuti buducnosti. Ne vidim razlog zbog koga bi se bilo ko nesto znacajno ogradjivao od izjava pojedinca koji nema nikakvog uticaja na javno mnjenje. Hrvati se upravo bave nevaznim stvarima i zapostavljaju aktuelne znacajne dogadjaje.

Barkly

pre 9 godina

Ne treba mnogo polemisati sa Milanovićem!Očito je mnogo nervozan zbog izbora u Hrvatskoj, i svoju nesposobnost pokušava ta prevali na Srbiju!

Smokvica

pre 9 godina

Srbija dočekuje lidere jugoistočne Evrope i dočekaće Kineskog premijera!Srbija ima ogromnu šansu za ubrzanje ekonomskog razvoja i nema potrebe da gubimo vreme preganjajući se sa politički nezrelim likovima poput Milanovića!

Svarog

pre 9 godina

Milanovic je obicni demagog koji u nedostatku argumenata napada Srbiju radi sticanja poliickih poena. Njegovi stavovi su iznudjeni aktuelnom politickom situacijom u Hrvatskoj. Inace ta zemlja vec cetvrtu godinu zaredom se nalazi u recesiji. Toliko o motivima napada na Srbiju.

Samsung

pre 9 godina

Manipulise sa svojim narodom.Ako misli da ce mu ovaj show izveden na racun Srbije pomoci da pobedi na izborima,grdno se vara.I Hrvati su se osvestili kao i mi,ne moze se vise nacionalizmom dobijati jeftni poeni(citaj glasovi)

Camelia

pre 9 godina

To je njegov lični izbor, iako tako može da naškodi jedino Hrvatskoj! To mu je jedina prilika da vidi neke zvaničnike, jer se za njega nešto baš i ne otimaju, kao oko našeg premijera, kojeg stalno pozivaju u posete!!!

SRBIJANA

pre 9 godina

Vulin je odlicno razumeo zasto Milanovic nece doci u posetu Beogradu u decembru, ali covek ne moze da se nacudi tolikoj gluposti I neprofesionalnosti.Ocigledno mu treba hitno podizanje rejtinga pa se uhvatio nas.Rekonstrukcije ce biti iskljucivo ako Vucic to odluci I nikako drugacije, ako vas bas zanima.Kakva Hrvatska-takav narod koji zivi u njoj, plitkouman.

prisustvo neobavezno

pre 9 godina

Tako je. Ja bih jos dodao da dolazak nekog hrvatskog ministra umesto premijera nije prihvatljiv za konferenciju na tako visokom nivou. Ako dodje neka sedi sa novinarima a ne sa politicarima koji su viseg ranga.

Natalija Mitić

pre 9 godina

Milanoviću niko nije zabranio da dodje u Beograd i prisustvuje Samitu lidera 16 zemlja Centralne i Istočne Evrope. Srbija je otvorena za saradnju sa svima, i ne podržava politiku Vojislava Šešelja. Ako ne bude došao, na taj način će samo pokazati svoje pravo lice kao i to da Hrvatska nije prijatelj Srbije.

11482

pre 9 godina

Srbija je otvorena prijateljska zemlja koja želi dobru komunikaciju i saradnju sa celim regionom,pa i sa celim svetom,a ko to ne može da prepozna,njigov problem.

Vesna

pre 9 godina

Ni jedan racionalan politicar nebi uskartio svoje ucesce na veoma bitnom Samitu zbog nekoh glupih principa, mozda i nametnutih, gde postoji velika verovatnoca sklapanje poslova u korist drzave koju predstavlja, pa na osnovu ovoga mozemo zakljuciti da se tu imak kriju drugi razlozi Milanovicevog nedolaska u Beograd.

ALMODOVAROVA

pre 9 godina

Mi mozemo pruziti priliku svakom ko je iskreno voljan za saradnju, ali pitanje kako ce Milanovic da osvetli obraz Hrvatske posle odluke da ne dolazi na Samit.Kako ce da objasni svom narodu zbog cega izbegava svoje drzavnicke duznosti???

Nevenaa

pre 9 godina

Mislim da je isto raspoloženje građana Hrvatske prema Srbiji kao i Milanovićevo. Poenta je u tome da oni još misle da su jednom nogom u EU a drugom u ratovima devedesetih, dok ne budu morali da se odluče gde pripadaju biće ovako.

PETAR55

pre 9 godina

Srbija svima dozvoljava da dođu i pruža im priliku,ali oni to ne cene.Sve je počelo hrvatskom muzikom,pa serijama,pa marketima i slatkišima,pa kupovinom zemljišta i nepokretnosti,sad ispada da nam je žao što neće dobiti kinesku investiciju.Lepo su ponuđeni,a bave se budalaštinama.Malo morgen!

Vitez

pre 9 godina

Milanović ne želi u Bg jer je Vučić izjavama o tome kako "Milanović ne može sačuvati deset ćirilićnih ploča" povrijedio njegovu taštinu i to je cijela priča.

mlekadzija

pre 9 godina

Nece morati Milanovic nista da objasnjava. On ima podrsku cele Hrvatske za takvo ponasanje i izjave...Samo se pitam kako se Hrvati ne gade da prodaju robu u Srbiji. Ah da, setih se brzo, srpske pare im ne smrde...

vidan

pre 9 godina

Srbija daje pun doprinos izgradnji stabilnog i razvijenog regiona, dok Hrvatska na pogrešan način koristi poziciju članice unije za vršenje političkih pritisaka nad Srbijom

Agape

pre 9 godina

Hrvatska je od sticanja nezavisnosti postigla najslabije privredne rezultate medju osam bivih socijalistickih drzava koje su danas clanice Evropske unije.Ovakav stav Hrvatske jos vise udaljava Hrvatsku od bitnih regionalnih projekata.

Svakako

pre 9 godina

Mislim da ne treba više govoriti o tome. Hrvatska je pokazala ko je i šta. Dolazak, svakako, im nije ni bio u planu. Dobro je što se Srbija izdigla iznad situacije, što dokazuje da smo mnogo ozbijnija zemlja od njih.

Mima

pre 9 godina

Mislim da tamo gde ima volje za saradnju prevaziđu se prepreke, što u slučaju hrvatskog premijera nije bio slučaj. Nepotrebno podizanje tenzije je učinjeno sa rezolucijom EP koje ne čini ništa ni jednom narodu osim da se sete devedesetih.

Ej bre!

pre 9 godina

Milanoviću bi bolje bilo da dođe i da se ponaša kao ozbiljan diplomata. Medalja uvek ima dve strane. Advokati ne bi imali posla da ne postoji mogućnost sagledavanja iste situacije iz više uglova. Pitanje je samo koju stranu biramo.

Vizantija

pre 9 godina

Uf, vala...nama je važno da se samit održava kod nas i da drugi važni ljudi dolaze, eto prilike za neku novu investiciju i saradnju.

pali-andjeo

pre 9 godina

Koliko god da nas pljuju opet su kod nas dobrodosli svi,jer ipak je to Srbija,i nadajmo se da cemo imati neku korist od ovog samita...

Angeliki 5

pre 9 godina

Gospodin Milanovic ako hoce da se bavi politikom ali ozbiljno da se bavi politikom, ne moze da se ponasa kao dete, e sad mi vrati moje krpice, vec da ozbiljnije i krajnje profesionalno shvati svoj polozaj i sta mu valja ciniti.

Sasa

pre 9 godina

Daj Vučiću kaži ovom JUL-ovcu da se ne oglašava više, pa on je sramota za sve Srbe. Pa takve izjave ne bi davala ni retardirana osoba... Ali izgleda da su se 90-te vratile, jadan li smo mi narod.

Filip

pre 9 godina

Zanimljivo je da Hrvatska nakon ulaska u EU ništa nije promenila ili bolje reći, naučila od razvijenih zapadnih zemalja. Tera neku svoju politiku koja je vuče unazad. Srbija i dalje želi dobru saradnju, zajedničke projekte, širenje tržišta, ali za to su potrebne bar dve strane.

PAUN - STAKLOREZAC

pre 9 godina

Srbija se maksimalno trudi i daje pun doprinos izgradnji stabilnog i razvijenog regiona. Ali sta to vredi kada u regionu ima onih koji to nikako da shvate, cak nas na neki nacin i omalovazavaju kao sto to cini Hrvatska. Oni da bi napakostili nama jer nam ne mogu nikako da oproste sto se ovaj impozantni skup odrzava u Beogradu. Tako da na pogresan nacin koristi poziciju clanice unije za vrsenje politickih pritisaka nad Srbijom. A da pri tom preko nas zele da pridobiju koji politicki poen pred prdstojece izbore za predsednika drzave.

pretera ga

pre 9 godina

Muka mi je vise od tog MIlanovica i njegovih kompleksa!Ako hoce da dodje neka dodje,uredno je pozvan...ako nece i ne mora,samit ce biti odrzan i bez njega!

Gilče

pre 9 godina

Hrvatski političari koriste Šešelja za prikupljamo političkih poena pred predsedničke izbore u Hrvatskoj, pa tako ispada da Šešeljeve izjave izazivaju mnogo veće reakcije u Hrvatskoj, nego u Srbiji, jer u Srbiji na Šešeljeve izjave niko više ne daje ni pet para.

Samo napominjem

pre 9 godina

Zar je to tako tesko razumjeti? Izgleda da je jel vidim da u Srbiji sve puca od postivanja ljudskih prava, lekcije se dijele uzduz i poprijeko, svi ste antifasisti i zrtve do jednoga i sve znate najbolje. Pa ok. Neka vam bude. I samo jos nesto: od ovog skupa nista biti nece, poslovi i sanse mogu se ugovoriti na milijun drugih nacina a ako vam stvarno neke osnovne stvari nisu jasne, nikad vam nece ni biti.

Maggy

pre 9 godina

Kad se u političku kampanju u Hrvatskoj uključuje i vojvoda Šešelj, to samo pokazuje da Hrvatska od veličine ekonomske krize u koju je upala, luta i pokušava da možda nekim novim sukobom u regionu pokuša da izvuče neku korist za sebe! No passaran!

Dejna

pre 9 godina

Ako će neko da bude na gubitku zbog Milanovićeve odluke da ne prisustvuje Samitu u Beogradu, to će biti isključivo samo Hrvatska! Srbija nema sa tim ništa!

sumorni

pre 9 godina

"Bolje za Srbiju da ne dolazi ostace vise para za nas.Kinezi ce da doniraju i za pomoc poplavljenim u regionu.
(Anita3, 30. novembar 2014 16:13)"

Jelda? Opet?

Pošto je ovo već treći takav sastanak, a od prva dva nije ionako bilo nikakve koristi. Da jeste ti bi nam to saopštio, jelda?

legija

pre 9 godina

Ništa bitno Hrvatska ne propušta sve što dobija je od EU a nikako od tamo nekog Balkanskog skupa ministara ma ajte molim vas još Vulin se tu postavlja kao da dolazi iz neke moćne razvijene države

Kresivoje

pre 9 godina

Ne znam što se diže prašina oko toga,ako nece da dodje niko ga ne primorava on sam propušta šansu a ne mi.Naša vlada je maksimalno korektna prema svima.

živ ti nama bio

pre 9 godina

Gospodine Vulin, svim tim političarima koji će pohoditi Srbiju uključujući i jednog od najvažnijih državnika na planetu, Kineskog premijera, Vaš AV može da ispriča kako namjerava da uhapsi svog političkom mentora i vrati ga u HAG. Ako je Milanović oči u oči vidio manje državnika u svom mandatu ipak je politički Bog-otac za AV. Drugim riječima, ŠAH-MAT!!

gaga013

pre 9 godina

Milanovic ce morati da objasni svom narodu zasto nece prisustvovati najvaznijem sastanku, koji moze pomoci popravljanju stanja u regionu.

Truman

pre 9 godina

Hrvatska ovakvim ponašanjem samo narušava stabilnost u regionu i ništa više. Srbija će se i dalje boriti da se ta stabilnost održi i u narednom periodu, a to je definitivno najbitnije i za svaku pohvalu. Nadam se da će se hrvatska vlast uskoro opametiti.