Nedelja, 16.11.2014.

20:14

"Podrška Srbiji na putu ka EU"

Vicekancelar Nemačke Zigmar Gabrijel izrazio je u Beogradu čvrstu podršku svoje vlade reformama Srbije na putu ka EU.

Izvor: B92

"Podrška Srbiji na putu ka EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Amigo

pre 9 godina

Srbija će većim brojem nemačkih kompanija morati da sa svoje strane poboljšava uslove za poslovanje na ovom tržištu, što će stimulisati i razvoj domaćih kompanija!

Mirela

pre 9 godina

@Petar:Za Srbiju svaka podrška je voma značajna , ali kada ta podrška dođe od jedne od najmoćnije države u Evropi , onda je to od posebne važnosti.

svetlucava

pre 9 godina

Vucica opozicija sa razlogom mrzi jer nemaju ni jedan normala argument protiv njega a on im stalno drzi lekcije kako se treba boriti za srbiju a ne za svoj dzep.

Natasa

pre 9 godina

Stvara se dobra poslovna klima i prihvatljiv poslovni ambijent cak i za izuzetno rigidne privrednike kakvi su Nemci.....sto je vise nego dobro. Ne tako davno, retki su bili oni koji su verovali u ideju da cemo privlaciti strane investitore

Tihomir

pre 9 godina

Za Srbe intenzivna saradnja sa Nemackom treba da sluzi pre svega da bi naučili kako se vodi ozbiljna i odgovorna politika,kako da radimo više, kako da budemo ozbiljniji i odgovorniji,da svakoga dana menjamo sebe,i budemo sve bolji i uspesniji.

Bisolvon

pre 9 godina

Nemačka i duh njenih građana u najtezim i najslozenijim situacijama, kao i stabilnost institucija,odlican su primer za Srbiju u procesu pregovora sa EU.

deda Miloje

pre 9 godina

Naše je da uradimo ono što je do nas a ne kosi se sa interesima države. Na njima je da procene koliko je to u skladu sa njihovim interesima! Cilj je srediti stanje državnih institucija i ekonomiju. A Unija može a ne mora.
Ma tražiće oni nas!

mistral

pre 9 godina

Svidelo se nama ili ne Nemačka i njegova podrška nam je potrebna na našem putu a nadam se da će Vučić dati sve od sebe da se i ostvari neko novo poglavlje u našem životu

jasmina

pre 9 godina

Ovakvo poverenje moramo što bolje iskoristiti u smislu novih radnih mesta i velike podrške ka što bržem ulasku u EU.Kad vas podržava vodeća zemlja Evropske Unije to mnogo znači u politici.

STANKO

pre 9 godina

Čim je Nemačka odlučila da da maksimalnu podršku reformama u Srbiji, to znači da je u aktuelnoj vladi prepoznala upravo karakteristike koje su i nemcima svojstvene, a to su red, rad i disciplina. Ujedno to je pokazatelj da se Srbija nalazi na pravom kursu.

036VB

pre 9 godina

Prema Gabrijelovim rečima srpska vlada obavlja dobar posao, što znači da je Srbija sprovođenjem reformi, izašla na pravi put, koji će joj omogućiti da prosperira i postane vodeća zemlja regiona, što podrazumeva i razvoj privrede i smanjenje nezaposlenosti.

alex

pre 9 godina

.dosli malo vide....sta jos moze da se ucari u opljackanoj i izmucenoj Srbijici....onomad...nisu uspeli puskama....sad nas oorobise bez ispaljenog metka..

Ana smederevo

pre 9 godina

Gabrijel je i blizak prijatelj sa našim premijerom Vučićem, to je u nekoliko navrata i lično istakao, samo napred u daljem integrisanju Srbije.

vlajko.rs

pre 9 godina

Na evropskom putu Srbiji dosta znaci podrska Nemacke. Nemacko-srpski odnosi su na zavidnom nivou, doduse uvek ima mesta za napredak, ali i ovo za sada je dobro.

INSAJDER

pre 9 godina

mnogo znaci podrska Nemacke imajuci u vidu koja je ta zemlja sila u svetu i evropi narocito.. Nas cilj je EU i ova vlada vredno radi na ispunjavanju uslova i verujem da cemo uskoro postati deo Evropske zajednice, zasluzili smo too.

w5w

pre 9 godina

Nemacka je sila, drago mi je sto jedna takva zemlja podrzava politiku ove vlade i to moze da nam donese samo dobrobit a reforme se moraju sprovesti i strani zvanicnici kao sto je vicekancalar Nemacke Zigmar Gabrijel takodje podrzava ovakav potez premijera jer se zna da jedino ustedom mozemo oporaviti ekonomsku situaciju u zemlji.

VALUE

pre 9 godina

Potrebno je sa Nemackom jacati saradnju na svakom planu, to je drzava koja je vrlo jaka privredno i vazno je imati za partnera na poslovnom polju.

Mary

pre 9 godina

Sa vicepremijerom Nemacke dosli su i privrednici sa konkretnim projektima za saradnju sa Srbijom. Gabrijel je blizak saradnik Angele Merkel i podrska Nemacke za Srbiju je veoma vazna.

DelKA

pre 9 godina

Nemačka je shvatila da Vučić nije samo davao predizborna obećanja, već sve ono što je rekao i ispunjava. Reforme koje sprovodi iako bolne i teške počinju da daju pozitivne rezultate.
Videli su državnici mnogih zemalja, kao i Nemačke, korake i reforme koje su Vučić i vlada sproveli, sa posebnim osvrtom na mere protiv kriminala i korupcije kao i stvaranje pravne države jer to su preduslovi za dolazak stranih investitora.
Podrška svim merama i istinskoj želji ulaska u EU od strane Nemačke je još jedan dokaz da je narod na izborima 16. marta izabrao prave kao i to da je pod njihovim vođstvom Srbija na pravom putu.

OBRUL

pre 9 godina

Nemacka je jako bitan faktor na medjunarodnom planu, drzava koja ima svake godine ogroman privredni rast, jos vecom saradnjom sa njima sigurno ce doci jos neki investitori iz Nemacke u nasu zemlju.

Graje

pre 9 godina

Aleksandar Vučić i Srbija zaslužuju podršku nemačkog kancelara za ulazak u EU. Premijer svojim radom zaslužuju svaku pohvalu, zaslužuju da ima punu podršku građana Srbije. Ovo je rezulatat njegove vlade da Srbija bude ekonomski jaka i razvijena i teži privlačenjem stranih investicija. Jedini premijer koji ima podršku celog sveta za jačanje naše privrede.

SSS

pre 9 godina

svakako da nam mnogo znaci podrska Nemacke, imajuci u vidu da je ta zemlja velika sila i veoma je vazno da su uz nas a reforme su neophodne da bi ekonomski oozdravili i taj potez je pohvalio i Nemacki vicekancelar.

www

pre 9 godina

reforme su nam jedini spas, moramo izdrzati godinu, dve ali posle toga ce nam vec biti bolje kada reforme daju rezultate, ne moze se preko noci popraviti ono sto se unistavalo godinama unazad, budimo realni! Ova podrska Nemacke itekako znaci!

xxxx

pre 9 godina

teske i nepopularne poteze niko pre ove vlade nije hteo da sprovede jer su se bojali za glasove, Vucicu to ocigledno nije problem jer je i sam u vise navrata rekao da zeli da uradi najbolje za ovu zemlju i upravo to i radi.. Ove reforme jesu teske ali se moraju sprovesti i ovaj potez hvale mnogi strani zvanicnici i to je hrabar potez, ako se sprovedu do kraja uverena sam da cemo bolje ziveti ali potrebno je vreme, nista ne moze preko noci a podrska Nemacke mnogo znaci...

ooo

pre 9 godina

mnogo znaci podrska Nemacke imajuci u vidu njihov uticaj i drago mi je da se prijateljstvo izmedju Srbije i Nemacke nastavlja.. Ova vlada vredno radi na ispunjavanju uslova i na tome da sto pre postanemo clan EU i svacija podrska ka tom putu znaci mnogo!

Marija Dautovic

pre 9 godina

Sad su oci Evrope uperene u Srbiju i svakako treba iskoristiti tu paznju, ubrzati reforme, reorganizaciju JP, privlacenje stranih investicija, sprovoditi stednju u svim segmentima, nepopularne mere za gradjane ali dobre za drzavu i privredu..nadam se da ce se uskoro pokazati kao ispravne

dugin losos

pre 9 godina

Podrska Nemacke je pozitivan znak da je Srbija na dobrom putu ka EU. Neophodno je nastaviti sa reformama kako bi Srbija postala uredjena i stabilna zemlja.

Marica

pre 9 godina

Sve sto je u interesu oporavka privrede, sto pomaze finansijskoj konsolidaciji i stvara povoljan poslovni ambijent treba razmotriti i pokusati sa implementacijom. U svakom trenutku se moze napraviti zaokret, Svaka ideja i vizija je dobro dosla.

Ukinite glasanje na komentare

pre 9 godina

Srbija ce biti tamo gde joj je mesto. Sad da vidis minuse od botova jer oni znaju sta je dobro za Srbiju pa su placeni da izdaju Srbiju svakodnevno ne misleci za posledice. Prodaju Srbiju za par hilajda dinara. Ja im nudim da kupim njihovu guzu posto vidim da je daju dzabe.

Бојан Илић

pre 9 godina

Неки су очекивали да ће нам увести санкције због војне вежбе у Срему?!:-))
Неће, знају и они историју и "ко вози ауто а ко отвара капију" на Балкану!;-)

Vesna Vukicevic

pre 9 godina

Спровођење мера фискалне консолидације, те довршетак реструктурирања и приватизације државних предузећа треба паралелно да иду са мерама смањења плата,агресивна борба против сиве економије,увођење правичних платних разреда и дефинисане динамике повећања зарада и смањења броја запослених,ефикасна реализација приоритетних инвестиционих и инфраструктурних пројеката, а веома је битно да је Влада јединствена и одлуцна да се реформе спроведу до краја

AlgoPequenito

pre 9 godina

Prema rečima Gabrijela srpska vlada obavlja dobar posao, što znači da je Srbija sprovođenjem reformi, izašla na put, koji će joj omogućiti da prosperira i postane vodeća zemlja regiona.

ZarkoP

pre 9 godina

Nemci zahtevaju rad, red i disciplinu. Čim je Nemačka odlučila da da maksimalnu podršku reformama u Srbiji i njenom putu prema EU, to znači da je u aktuelnoj vladi prepoznala upravo karakteristike koje su i nemcima svojstvene. Ujedno to je pokazatelj da se Srbija nalazi na pravom kursu.

gaggy

pre 9 godina

Podrsku Nemacke, kao vodece u EU vidim kao sansu za Srbiju. To je poenta dobroga vladara da prepozna kada je Vreme za sta.... Vucic to vidi i zato ga Nemacka podrzava

xix

pre 9 godina

mnogi strani zvanicnici (medju kojima je i vicekancelar Nemacke) shvataju da su nam reforme jedini spas od bankrota, jedino tako mozemo da se vratimo u normalu, bice tesko ali stisnimo zube i izdrzimo!!!

трифун

pre 9 godina

Некад са бајонетима,некад са тенковима,некад са бомбардерима ,данас са кредитима - браћо немци никад нисте долазили са добрим намерама.И овог пута ћемо вас дочекати,а надам се и испратити као увек до сада.

lutka

pre 9 godina

Srbija je zemlja koja ce prevazici sve prepreke i teskoce koje su je zadesile i koje joj se jos uvek namecu.Premijer cini sve da nas priblizi EU i sigurna sam da ce u tome i uspeti.Zato je svaka dobronamerna pomoc i podrska dobrodosla.Reforme jesu teske ali je narod u Srbiji jak.Mnogo teze stvari smo izdrzali,izdrzacemo i reforme i izaci kao pobednici.

LANA S

pre 9 godina

Polako počinjemo da se uveravamo,da Vučić sve radi u našu korist, bez obzira na reforme, koje mora da sprovede, koje nisu popularne, ali su neophodne, a za to nam je svaki dan dokaz, što nas sve više stranih čelnika podržava,potpisani sporazumi i ugovori sa stabilnim investitorima,zakoni, koji se sprovode i koji su za sve isti.

Igor

pre 9 godina

Jedno pitanje: da li otvaranje poglavlja pregovora direktno zavisi od priznanja Kosova ili ne? To je jedino bitno pitanje. Sve ostalo je sporedni

papi

pre 9 godina

jasno je da su reforme jedini spas u ovako teskom momentu, premiijer je doneo dobru odluku sto se reformi tice i to ceo svet pozdravlja jer je jasno da jedino tako mozemo izaci iz ovakve situacije i spasiti se od bankrota.. Ova podrska od nemackog vicekancelara Gabrijela itekako mnogo znaci!

ooo

pre 9 godina

mnogo znaci podrska Nemacke imajuci u vidu njihov uticaj i drago mi je da se prijateljstvo izmedju Srbije i Nemacke nastavlja.. Ova vlada vredno radi na ispunjavanju uslova i na tome da sto pre postanemo clan EU i svacija podrska ka tom putu znaci mnogo!

Tihomir

pre 9 godina

Za Srbe intenzivna saradnja sa Nemackom treba da sluzi pre svega da bi naučili kako se vodi ozbiljna i odgovorna politika,kako da radimo više, kako da budemo ozbiljniji i odgovorniji,da svakoga dana menjamo sebe,i budemo sve bolji i uspesniji.

SSS

pre 9 godina

svakako da nam mnogo znaci podrska Nemacke, imajuci u vidu da je ta zemlja velika sila i veoma je vazno da su uz nas a reforme su neophodne da bi ekonomski oozdravili i taj potez je pohvalio i Nemacki vicekancelar.

Bisolvon

pre 9 godina

Nemačka i duh njenih građana u najtezim i najslozenijim situacijama, kao i stabilnost institucija,odlican su primer za Srbiju u procesu pregovora sa EU.

Ana smederevo

pre 9 godina

Gabrijel je i blizak prijatelj sa našim premijerom Vučićem, to je u nekoliko navrata i lično istakao, samo napred u daljem integrisanju Srbije.

DelKA

pre 9 godina

Nemačka je shvatila da Vučić nije samo davao predizborna obećanja, već sve ono što je rekao i ispunjava. Reforme koje sprovodi iako bolne i teške počinju da daju pozitivne rezultate.
Videli su državnici mnogih zemalja, kao i Nemačke, korake i reforme koje su Vučić i vlada sproveli, sa posebnim osvrtom na mere protiv kriminala i korupcije kao i stvaranje pravne države jer to su preduslovi za dolazak stranih investitora.
Podrška svim merama i istinskoj želji ulaska u EU od strane Nemačke je još jedan dokaz da je narod na izborima 16. marta izabrao prave kao i to da je pod njihovim vođstvom Srbija na pravom putu.

www

pre 9 godina

reforme su nam jedini spas, moramo izdrzati godinu, dve ali posle toga ce nam vec biti bolje kada reforme daju rezultate, ne moze se preko noci popraviti ono sto se unistavalo godinama unazad, budimo realni! Ova podrska Nemacke itekako znaci!

deda Miloje

pre 9 godina

Naše je da uradimo ono što je do nas a ne kosi se sa interesima države. Na njima je da procene koliko je to u skladu sa njihovim interesima! Cilj je srediti stanje državnih institucija i ekonomiju. A Unija može a ne mora.
Ma tražiće oni nas!

Graje

pre 9 godina

Aleksandar Vučić i Srbija zaslužuju podršku nemačkog kancelara za ulazak u EU. Premijer svojim radom zaslužuju svaku pohvalu, zaslužuju da ima punu podršku građana Srbije. Ovo je rezulatat njegove vlade da Srbija bude ekonomski jaka i razvijena i teži privlačenjem stranih investicija. Jedini premijer koji ima podršku celog sveta za jačanje naše privrede.

xxxx

pre 9 godina

teske i nepopularne poteze niko pre ove vlade nije hteo da sprovede jer su se bojali za glasove, Vucicu to ocigledno nije problem jer je i sam u vise navrata rekao da zeli da uradi najbolje za ovu zemlju i upravo to i radi.. Ove reforme jesu teske ali se moraju sprovesti i ovaj potez hvale mnogi strani zvanicnici i to je hrabar potez, ako se sprovedu do kraja uverena sam da cemo bolje ziveti ali potrebno je vreme, nista ne moze preko noci a podrska Nemacke mnogo znaci...

STANKO

pre 9 godina

Čim je Nemačka odlučila da da maksimalnu podršku reformama u Srbiji, to znači da je u aktuelnoj vladi prepoznala upravo karakteristike koje su i nemcima svojstvene, a to su red, rad i disciplina. Ujedno to je pokazatelj da se Srbija nalazi na pravom kursu.

Marica

pre 9 godina

Sve sto je u interesu oporavka privrede, sto pomaze finansijskoj konsolidaciji i stvara povoljan poslovni ambijent treba razmotriti i pokusati sa implementacijom. U svakom trenutku se moze napraviti zaokret, Svaka ideja i vizija je dobro dosla.

xix

pre 9 godina

mnogi strani zvanicnici (medju kojima je i vicekancelar Nemacke) shvataju da su nam reforme jedini spas od bankrota, jedino tako mozemo da se vratimo u normalu, bice tesko ali stisnimo zube i izdrzimo!!!

ZarkoP

pre 9 godina

Nemci zahtevaju rad, red i disciplinu. Čim je Nemačka odlučila da da maksimalnu podršku reformama u Srbiji i njenom putu prema EU, to znači da je u aktuelnoj vladi prepoznala upravo karakteristike koje su i nemcima svojstvene. Ujedno to je pokazatelj da se Srbija nalazi na pravom kursu.

AlgoPequenito

pre 9 godina

Prema rečima Gabrijela srpska vlada obavlja dobar posao, što znači da je Srbija sprovođenjem reformi, izašla na put, koji će joj omogućiti da prosperira i postane vodeća zemlja regiona.

Бојан Илић

pre 9 godina

Неки су очекивали да ће нам увести санкције због војне вежбе у Срему?!:-))
Неће, знају и они историју и "ко вози ауто а ко отвара капију" на Балкану!;-)

w5w

pre 9 godina

Nemacka je sila, drago mi je sto jedna takva zemlja podrzava politiku ove vlade i to moze da nam donese samo dobrobit a reforme se moraju sprovesti i strani zvanicnici kao sto je vicekancalar Nemacke Zigmar Gabrijel takodje podrzava ovakav potez premijera jer se zna da jedino ustedom mozemo oporaviti ekonomsku situaciju u zemlji.

Natasa

pre 9 godina

Stvara se dobra poslovna klima i prihvatljiv poslovni ambijent cak i za izuzetno rigidne privrednike kakvi su Nemci.....sto je vise nego dobro. Ne tako davno, retki su bili oni koji su verovali u ideju da cemo privlaciti strane investitore

Vesna Vukicevic

pre 9 godina

Спровођење мера фискалне консолидације, те довршетак реструктурирања и приватизације државних предузећа треба паралелно да иду са мерама смањења плата,агресивна борба против сиве економије,увођење правичних платних разреда и дефинисане динамике повећања зарада и смањења броја запослених,ефикасна реализација приоритетних инвестиционих и инфраструктурних пројеката, а веома је битно да је Влада јединствена и одлуцна да се реформе спроведу до краја

Marija Dautovic

pre 9 godina

Sad su oci Evrope uperene u Srbiju i svakako treba iskoristiti tu paznju, ubrzati reforme, reorganizaciju JP, privlacenje stranih investicija, sprovoditi stednju u svim segmentima, nepopularne mere za gradjane ali dobre za drzavu i privredu..nadam se da ce se uskoro pokazati kao ispravne

VALUE

pre 9 godina

Potrebno je sa Nemackom jacati saradnju na svakom planu, to je drzava koja je vrlo jaka privredno i vazno je imati za partnera na poslovnom polju.

vlajko.rs

pre 9 godina

Na evropskom putu Srbiji dosta znaci podrska Nemacke. Nemacko-srpski odnosi su na zavidnom nivou, doduse uvek ima mesta za napredak, ali i ovo za sada je dobro.

LANA S

pre 9 godina

Polako počinjemo da se uveravamo,da Vučić sve radi u našu korist, bez obzira na reforme, koje mora da sprovede, koje nisu popularne, ali su neophodne, a za to nam je svaki dan dokaz, što nas sve više stranih čelnika podržava,potpisani sporazumi i ugovori sa stabilnim investitorima,zakoni, koji se sprovode i koji su za sve isti.

INSAJDER

pre 9 godina

mnogo znaci podrska Nemacke imajuci u vidu koja je ta zemlja sila u svetu i evropi narocito.. Nas cilj je EU i ova vlada vredno radi na ispunjavanju uslova i verujem da cemo uskoro postati deo Evropske zajednice, zasluzili smo too.

OBRUL

pre 9 godina

Nemacka je jako bitan faktor na medjunarodnom planu, drzava koja ima svake godine ogroman privredni rast, jos vecom saradnjom sa njima sigurno ce doci jos neki investitori iz Nemacke u nasu zemlju.

lutka

pre 9 godina

Srbija je zemlja koja ce prevazici sve prepreke i teskoce koje su je zadesile i koje joj se jos uvek namecu.Premijer cini sve da nas priblizi EU i sigurna sam da ce u tome i uspeti.Zato je svaka dobronamerna pomoc i podrska dobrodosla.Reforme jesu teske ali je narod u Srbiji jak.Mnogo teze stvari smo izdrzali,izdrzacemo i reforme i izaci kao pobednici.

dugin losos

pre 9 godina

Podrska Nemacke je pozitivan znak da je Srbija na dobrom putu ka EU. Neophodno je nastaviti sa reformama kako bi Srbija postala uredjena i stabilna zemlja.

mistral

pre 9 godina

Svidelo se nama ili ne Nemačka i njegova podrška nam je potrebna na našem putu a nadam se da će Vučić dati sve od sebe da se i ostvari neko novo poglavlje u našem životu

Mary

pre 9 godina

Sa vicepremijerom Nemacke dosli su i privrednici sa konkretnim projektima za saradnju sa Srbijom. Gabrijel je blizak saradnik Angele Merkel i podrska Nemacke za Srbiju je veoma vazna.

papi

pre 9 godina

jasno je da su reforme jedini spas u ovako teskom momentu, premiijer je doneo dobru odluku sto se reformi tice i to ceo svet pozdravlja jer je jasno da jedino tako mozemo izaci iz ovakve situacije i spasiti se od bankrota.. Ova podrska od nemackog vicekancelara Gabrijela itekako mnogo znaci!

036VB

pre 9 godina

Prema Gabrijelovim rečima srpska vlada obavlja dobar posao, što znači da je Srbija sprovođenjem reformi, izašla na pravi put, koji će joj omogućiti da prosperira i postane vodeća zemlja regiona, što podrazumeva i razvoj privrede i smanjenje nezaposlenosti.

jasmina

pre 9 godina

Ovakvo poverenje moramo što bolje iskoristiti u smislu novih radnih mesta i velike podrške ka što bržem ulasku u EU.Kad vas podržava vodeća zemlja Evropske Unije to mnogo znači u politici.

Igor

pre 9 godina

Jedno pitanje: da li otvaranje poglavlja pregovora direktno zavisi od priznanja Kosova ili ne? To je jedino bitno pitanje. Sve ostalo je sporedni

gaggy

pre 9 godina

Podrsku Nemacke, kao vodece u EU vidim kao sansu za Srbiju. To je poenta dobroga vladara da prepozna kada je Vreme za sta.... Vucic to vidi i zato ga Nemacka podrzava

трифун

pre 9 godina

Некад са бајонетима,некад са тенковима,некад са бомбардерима ,данас са кредитима - браћо немци никад нисте долазили са добрим намерама.И овог пута ћемо вас дочекати,а надам се и испратити као увек до сада.

alex

pre 9 godina

.dosli malo vide....sta jos moze da se ucari u opljackanoj i izmucenoj Srbijici....onomad...nisu uspeli puskama....sad nas oorobise bez ispaljenog metka..

Ukinite glasanje na komentare

pre 9 godina

Srbija ce biti tamo gde joj je mesto. Sad da vidis minuse od botova jer oni znaju sta je dobro za Srbiju pa su placeni da izdaju Srbiju svakodnevno ne misleci za posledice. Prodaju Srbiju za par hilajda dinara. Ja im nudim da kupim njihovu guzu posto vidim da je daju dzabe.

svetlucava

pre 9 godina

Vucica opozicija sa razlogom mrzi jer nemaju ni jedan normala argument protiv njega a on im stalno drzi lekcije kako se treba boriti za srbiju a ne za svoj dzep.

Mirela

pre 9 godina

@Petar:Za Srbiju svaka podrška je voma značajna , ali kada ta podrška dođe od jedne od najmoćnije države u Evropi , onda je to od posebne važnosti.

Amigo

pre 9 godina

Srbija će većim brojem nemačkih kompanija morati da sa svoje strane poboljšava uslove za poslovanje na ovom tržištu, što će stimulisati i razvoj domaćih kompanija!

alex

pre 9 godina

.dosli malo vide....sta jos moze da se ucari u opljackanoj i izmucenoj Srbijici....onomad...nisu uspeli puskama....sad nas oorobise bez ispaljenog metka..

Ukinite glasanje na komentare

pre 9 godina

Srbija ce biti tamo gde joj je mesto. Sad da vidis minuse od botova jer oni znaju sta je dobro za Srbiju pa su placeni da izdaju Srbiju svakodnevno ne misleci za posledice. Prodaju Srbiju za par hilajda dinara. Ja im nudim da kupim njihovu guzu posto vidim da je daju dzabe.

трифун

pre 9 godina

Некад са бајонетима,некад са тенковима,некад са бомбардерима ,данас са кредитима - браћо немци никад нисте долазили са добрим намерама.И овог пута ћемо вас дочекати,а надам се и испратити као увек до сада.

ooo

pre 9 godina

mnogo znaci podrska Nemacke imajuci u vidu njihov uticaj i drago mi je da se prijateljstvo izmedju Srbije i Nemacke nastavlja.. Ova vlada vredno radi na ispunjavanju uslova i na tome da sto pre postanemo clan EU i svacija podrska ka tom putu znaci mnogo!

xix

pre 9 godina

mnogi strani zvanicnici (medju kojima je i vicekancelar Nemacke) shvataju da su nam reforme jedini spas od bankrota, jedino tako mozemo da se vratimo u normalu, bice tesko ali stisnimo zube i izdrzimo!!!

Marija Dautovic

pre 9 godina

Sad su oci Evrope uperene u Srbiju i svakako treba iskoristiti tu paznju, ubrzati reforme, reorganizaciju JP, privlacenje stranih investicija, sprovoditi stednju u svim segmentima, nepopularne mere za gradjane ali dobre za drzavu i privredu..nadam se da ce se uskoro pokazati kao ispravne

dugin losos

pre 9 godina

Podrska Nemacke je pozitivan znak da je Srbija na dobrom putu ka EU. Neophodno je nastaviti sa reformama kako bi Srbija postala uredjena i stabilna zemlja.

gaggy

pre 9 godina

Podrsku Nemacke, kao vodece u EU vidim kao sansu za Srbiju. To je poenta dobroga vladara da prepozna kada je Vreme za sta.... Vucic to vidi i zato ga Nemacka podrzava

papi

pre 9 godina

jasno je da su reforme jedini spas u ovako teskom momentu, premiijer je doneo dobru odluku sto se reformi tice i to ceo svet pozdravlja jer je jasno da jedino tako mozemo izaci iz ovakve situacije i spasiti se od bankrota.. Ova podrska od nemackog vicekancelara Gabrijela itekako mnogo znaci!

lutka

pre 9 godina

Srbija je zemlja koja ce prevazici sve prepreke i teskoce koje su je zadesile i koje joj se jos uvek namecu.Premijer cini sve da nas priblizi EU i sigurna sam da ce u tome i uspeti.Zato je svaka dobronamerna pomoc i podrska dobrodosla.Reforme jesu teske ali je narod u Srbiji jak.Mnogo teze stvari smo izdrzali,izdrzacemo i reforme i izaci kao pobednici.

Vesna Vukicevic

pre 9 godina

Спровођење мера фискалне консолидације, те довршетак реструктурирања и приватизације државних предузећа треба паралелно да иду са мерама смањења плата,агресивна борба против сиве економије,увођење правичних платних разреда и дефинисане динамике повећања зарада и смањења броја запослених,ефикасна реализација приоритетних инвестиционих и инфраструктурних пројеката, а веома је битно да је Влада јединствена и одлуцна да се реформе спроведу до краја

LANA S

pre 9 godina

Polako počinjemo da se uveravamo,da Vučić sve radi u našu korist, bez obzira na reforme, koje mora da sprovede, koje nisu popularne, ali su neophodne, a za to nam je svaki dan dokaz, što nas sve više stranih čelnika podržava,potpisani sporazumi i ugovori sa stabilnim investitorima,zakoni, koji se sprovode i koji su za sve isti.

SSS

pre 9 godina

svakako da nam mnogo znaci podrska Nemacke, imajuci u vidu da je ta zemlja velika sila i veoma je vazno da su uz nas a reforme su neophodne da bi ekonomski oozdravili i taj potez je pohvalio i Nemacki vicekancelar.

Igor

pre 9 godina

Jedno pitanje: da li otvaranje poglavlja pregovora direktno zavisi od priznanja Kosova ili ne? To je jedino bitno pitanje. Sve ostalo je sporedni

DelKA

pre 9 godina

Nemačka je shvatila da Vučić nije samo davao predizborna obećanja, već sve ono što je rekao i ispunjava. Reforme koje sprovodi iako bolne i teške počinju da daju pozitivne rezultate.
Videli su državnici mnogih zemalja, kao i Nemačke, korake i reforme koje su Vučić i vlada sproveli, sa posebnim osvrtom na mere protiv kriminala i korupcije kao i stvaranje pravne države jer to su preduslovi za dolazak stranih investitora.
Podrška svim merama i istinskoj želji ulaska u EU od strane Nemačke je još jedan dokaz da je narod na izborima 16. marta izabrao prave kao i to da je pod njihovim vođstvom Srbija na pravom putu.

vlajko.rs

pre 9 godina

Na evropskom putu Srbiji dosta znaci podrska Nemacke. Nemacko-srpski odnosi su na zavidnom nivou, doduse uvek ima mesta za napredak, ali i ovo za sada je dobro.

OBRUL

pre 9 godina

Nemacka je jako bitan faktor na medjunarodnom planu, drzava koja ima svake godine ogroman privredni rast, jos vecom saradnjom sa njima sigurno ce doci jos neki investitori iz Nemacke u nasu zemlju.

VALUE

pre 9 godina

Potrebno je sa Nemackom jacati saradnju na svakom planu, to je drzava koja je vrlo jaka privredno i vazno je imati za partnera na poslovnom polju.

w5w

pre 9 godina

Nemacka je sila, drago mi je sto jedna takva zemlja podrzava politiku ove vlade i to moze da nam donese samo dobrobit a reforme se moraju sprovesti i strani zvanicnici kao sto je vicekancalar Nemacke Zigmar Gabrijel takodje podrzava ovakav potez premijera jer se zna da jedino ustedom mozemo oporaviti ekonomsku situaciju u zemlji.

Mary

pre 9 godina

Sa vicepremijerom Nemacke dosli su i privrednici sa konkretnim projektima za saradnju sa Srbijom. Gabrijel je blizak saradnik Angele Merkel i podrska Nemacke za Srbiju je veoma vazna.

Graje

pre 9 godina

Aleksandar Vučić i Srbija zaslužuju podršku nemačkog kancelara za ulazak u EU. Premijer svojim radom zaslužuju svaku pohvalu, zaslužuju da ima punu podršku građana Srbije. Ovo je rezulatat njegove vlade da Srbija bude ekonomski jaka i razvijena i teži privlačenjem stranih investicija. Jedini premijer koji ima podršku celog sveta za jačanje naše privrede.

INSAJDER

pre 9 godina

mnogo znaci podrska Nemacke imajuci u vidu koja je ta zemlja sila u svetu i evropi narocito.. Nas cilj je EU i ova vlada vredno radi na ispunjavanju uslova i verujem da cemo uskoro postati deo Evropske zajednice, zasluzili smo too.

Бојан Илић

pre 9 godina

Неки су очекивали да ће нам увести санкције због војне вежбе у Срему?!:-))
Неће, знају и они историју и "ко вози ауто а ко отвара капију" на Балкану!;-)

AlgoPequenito

pre 9 godina

Prema rečima Gabrijela srpska vlada obavlja dobar posao, što znači da je Srbija sprovođenjem reformi, izašla na put, koji će joj omogućiti da prosperira i postane vodeća zemlja regiona.

www

pre 9 godina

reforme su nam jedini spas, moramo izdrzati godinu, dve ali posle toga ce nam vec biti bolje kada reforme daju rezultate, ne moze se preko noci popraviti ono sto se unistavalo godinama unazad, budimo realni! Ova podrska Nemacke itekako znaci!

Ana smederevo

pre 9 godina

Gabrijel je i blizak prijatelj sa našim premijerom Vučićem, to je u nekoliko navrata i lično istakao, samo napred u daljem integrisanju Srbije.

xxxx

pre 9 godina

teske i nepopularne poteze niko pre ove vlade nije hteo da sprovede jer su se bojali za glasove, Vucicu to ocigledno nije problem jer je i sam u vise navrata rekao da zeli da uradi najbolje za ovu zemlju i upravo to i radi.. Ove reforme jesu teske ali se moraju sprovesti i ovaj potez hvale mnogi strani zvanicnici i to je hrabar potez, ako se sprovedu do kraja uverena sam da cemo bolje ziveti ali potrebno je vreme, nista ne moze preko noci a podrska Nemacke mnogo znaci...

Marica

pre 9 godina

Sve sto je u interesu oporavka privrede, sto pomaze finansijskoj konsolidaciji i stvara povoljan poslovni ambijent treba razmotriti i pokusati sa implementacijom. U svakom trenutku se moze napraviti zaokret, Svaka ideja i vizija je dobro dosla.

ZarkoP

pre 9 godina

Nemci zahtevaju rad, red i disciplinu. Čim je Nemačka odlučila da da maksimalnu podršku reformama u Srbiji i njenom putu prema EU, to znači da je u aktuelnoj vladi prepoznala upravo karakteristike koje su i nemcima svojstvene. Ujedno to je pokazatelj da se Srbija nalazi na pravom kursu.

036VB

pre 9 godina

Prema Gabrijelovim rečima srpska vlada obavlja dobar posao, što znači da je Srbija sprovođenjem reformi, izašla na pravi put, koji će joj omogućiti da prosperira i postane vodeća zemlja regiona, što podrazumeva i razvoj privrede i smanjenje nezaposlenosti.

jasmina

pre 9 godina

Ovakvo poverenje moramo što bolje iskoristiti u smislu novih radnih mesta i velike podrške ka što bržem ulasku u EU.Kad vas podržava vodeća zemlja Evropske Unije to mnogo znači u politici.

STANKO

pre 9 godina

Čim je Nemačka odlučila da da maksimalnu podršku reformama u Srbiji, to znači da je u aktuelnoj vladi prepoznala upravo karakteristike koje su i nemcima svojstvene, a to su red, rad i disciplina. Ujedno to je pokazatelj da se Srbija nalazi na pravom kursu.

mistral

pre 9 godina

Svidelo se nama ili ne Nemačka i njegova podrška nam je potrebna na našem putu a nadam se da će Vučić dati sve od sebe da se i ostvari neko novo poglavlje u našem životu

deda Miloje

pre 9 godina

Naše je da uradimo ono što je do nas a ne kosi se sa interesima države. Na njima je da procene koliko je to u skladu sa njihovim interesima! Cilj je srediti stanje državnih institucija i ekonomiju. A Unija može a ne mora.
Ma tražiće oni nas!

Mirela

pre 9 godina

@Petar:Za Srbiju svaka podrška je voma značajna , ali kada ta podrška dođe od jedne od najmoćnije države u Evropi , onda je to od posebne važnosti.

Tihomir

pre 9 godina

Za Srbe intenzivna saradnja sa Nemackom treba da sluzi pre svega da bi naučili kako se vodi ozbiljna i odgovorna politika,kako da radimo više, kako da budemo ozbiljniji i odgovorniji,da svakoga dana menjamo sebe,i budemo sve bolji i uspesniji.

Bisolvon

pre 9 godina

Nemačka i duh njenih građana u najtezim i najslozenijim situacijama, kao i stabilnost institucija,odlican su primer za Srbiju u procesu pregovora sa EU.

Natasa

pre 9 godina

Stvara se dobra poslovna klima i prihvatljiv poslovni ambijent cak i za izuzetno rigidne privrednike kakvi su Nemci.....sto je vise nego dobro. Ne tako davno, retki su bili oni koji su verovali u ideju da cemo privlaciti strane investitore

svetlucava

pre 9 godina

Vucica opozicija sa razlogom mrzi jer nemaju ni jedan normala argument protiv njega a on im stalno drzi lekcije kako se treba boriti za srbiju a ne za svoj dzep.

Amigo

pre 9 godina

Srbija će većim brojem nemačkih kompanija morati da sa svoje strane poboljšava uslove za poslovanje na ovom tržištu, što će stimulisati i razvoj domaćih kompanija!