Četvrtak, 06.11.2014.

15:25

Idemo ka EU, bez sankcija Rusiji

Francuski premijer Manuel Vals sastao se s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem danas u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Idemo ka EU, bez sankcija Rusiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Hadrijan

pre 9 godina

Ovo je odlicna vest za Srbiju, i verujem da ce u razgovorima koji buu vodjeni u Srbiji, da budu dogovorni mnogi projekti od kojih ce nasa zemlja imati koristi.

DaliborJ

pre 9 godina

Dolazak francuskog premijera svakako je korak u unapređenju odnos dve zemlje. Njegov boravak svakako treba iskoristiti za predstavljanje potencijala koje Srbija poseduje, a koji mogu biti interesantni investitorima iz Francuske.

321

pre 9 godina

Француска је земља чланица групе Г8, то је једна од најачих економија на свету, имају многа велика мултинационална предузећа, надам се после овог бизнис форума да дође бар једна њихова компанија у Србију да инвестира.

декомпозиција

pre 9 godina

Добри односи са Русијом и са другим државама треба одржавати, али се ипак придржавати стратешког циља приступању ЕУ, што је само доказ стабилности Србије да може да уради и једно и друго на најбољи начин.

Fantom

pre 9 godina

Poseta francuskog premijera Srbiji je očigledan dokaz prijateljskih odnosa dveju zemalja. Nema sumnje da ćemo nastaviti da razvijamo odnose i saradnju sa Francuskom, a to definitivno moramo podržati u potpunosti.

Profesorka

pre 9 godina

Dobro je što Srbija ostaje dosledna svom stavu i po pitanju EU i po pitanju Rusije. Tradicionalno dobre prijateljske odnose Srbje i Francuske treba očuvati, a ekonomske unapređivati.

SunceRa

pre 9 godina

Francuska je u Srbiji prepoznala bitnog faktora na Balkanu čemu je u velikoj meri doprineo rad vlade. Francuska kao država koja ima razvijenu privredu i bitan je faktor na međunarodnom planu, svakako može doprineti razvoju Srbije, preko investitora iz Francuske.

Trapavko

pre 9 godina

Sve se moze kad se hoce, svi su uvideli dobru politiku nasve vlade i nema vise ucenjivanja, sada i nas cene i ne zele da nas izgube kao saveznike.

Alexander

pre 9 godina

Ma kad vidim da Srbija na kraju svakog mjeseca duguje manje nego svakog prethodnog,opravdavam i podrzavam i posjete i pametnu ekonomsku politiku trenutne vlasti,ali dragi ljudi to nije tako,Srbija je sve zaduzenija(trenutno 22,2 mlrd.€)i polako ali sigurno ide u bankrot,sta vrijede dolasci i savjeti kojekakvih dobro placenih svjetskih likova,kad mi uglavnom od njih moljakamo za nove posudbe,a to ima svoj kraj!

Svarog

pre 9 godina

Dobro je da Srbija ima jasan stav i po pitanju Evropske Unije i po pitanju Rusije. Jednom da smo i mi izričiti po nekom pitanju a ne da nam drugi sve određuje.

AlgoPequenito

pre 9 godina

Vođenjem odgovorne politike Srbija postaje lider u regionu, zbog čega iz dana u dan dobija sve veću podršku i priznanja Evropske unije. Povoljan trenutak svakako treba iskoristiti za pregovore sa visokim zvaničnicima zemalaj EU, kao što je premijer Francuske, o njavažnijim pitanjima iz oblasti privrede i ekonomije.

BojanBO

pre 9 godina

Samo neka Vučić nastavi ovim tempom i putem prijateljstva, poštovanja i saradnje. Sve češći kontakti naših sa visokim zvaničnicima iz zemalja EU i Srbiju u velikoj meri približavaju Evropskoj Uniji, a ujedno se stvaraju i veće mogućnosti za investiranje u Srbiju.

dzeki_cencic

pre 9 godina

Jos jedna zemlja je dosla da ulaze zato sto se konacno stabilizovalo stanje u srbiji i sto konacno znamo kako treba upravjati zemljom.

Drogon

pre 9 godina

Al bijete sns botovi svaka cast. Kolka plata, jel imate socijalno, topli obrok, benificirani staz, ugovor za stalno?

Dolaze oni da pitaju na cijoj smo strani kad budu krenuli da nisane i pipkaju dugmice dal da nas nanisane el jok. Vucic je najbolji, najjaci, najlepsi od SVIJU :-)

Odrastao

pre 9 godina

I, jesmo li bogatiji? Ja sam kupio 150 evra jutros, nadam ste da ste i vi koji ste ushićeni praznim posetama stranaca. Nema posle kukanja.

marija

pre 9 godina

Vucicu za 2 godine vise visokih zvanicnika doslo u posetu nego Tadicu za 2 mandata...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cooper, 6. novembar 2014 22:02)

Tadicu doletele Merkel i Hilari Klinton,
pa - otisle.
Nije dao institucije Srbije na Kosovu i Metohiji.
I stalno je pominjao Rezoluciju 1244UN,
kad je Vucic pomenuo poslednji put???

JACA

pre 9 godina

Nesto mi upada u oci,a to je da nama svaki mesec dolazi neki predstavnik EU,cak i sam Putin,u samo dve godine ove vlade ,nego sto su dolazili prethodnih godina.To nam je pokazatelj da politika koju premijer vodi je dobra i da nailazi na otvorena vrata kod svih.

slaviša

pre 9 godina

biće nešto od ove zemlje samo ako premijer uspe da promeni društvo,najveći problem smo sami mi i to nas koči u reformama i ka bržem članstvu u eu,ne kažem da svi treba da poštuju njegov rad i trud,već da se pomogne da svi zajedno doprinesemo da bolje živimo

jastin

pre 9 godina

To su koraci i smernice koje treba pratiti i siguran sam da smo na pravom putu. Taj put mozda i jeste nesto sto je najteze, nesto za sta stvarno treba hrabrost samo da se izgovori, a tek da se tako i radi.....

Tijana J.

pre 9 godina

Dobro je da imamo podrsku jedne velike sile kao sto je Francuska jer imajuci u vidu zajednicku proslost koja nas je vezala kao saveznike smatram da cemo imati i blistavu buducnost jednog dana zajedno u EU.

rajko

pre 9 godina

priznajem da sam bio skeptičan da ova vlada može u eu sa rusijom kad ono juče vučić s putinom o gasu,danas sa francuskim premijerom,pre toga zove bajden,sutra parada u čast rusije,mislim ako izgura tu priču do kraja skidam kapu!

janićije

pre 9 godina

bez francuske kao saveznika put ka eu bice mnogo teži,moramo unaprediti nase odnose sa njima koji nisu bili sjajni u prošlosti,da ne kažem nikakvi,dobar posao odradjuje premijer,a šta je s dačićem?, diplomatija mora to mnogo više i mnogo bolje da agituje i lobira u evropi pa i svetu

Jakovljevic

pre 9 godina

Mi smo na pravom putu , a to je put ka EU, ali isto tako se ne odricemo ni Rusije, i dobro je sto zemlje u regionu i sto uopste Evropa shvata nasu situaciju, a potvrda toga je i poseta francuskog premijera, to je zaista velika cast za nas, I jako je bitno odrzavati dobre odnose sa svim evropskim zemljama

GISELA

pre 9 godina

Francuska je u Srbiji prepoznala bitnog partnera u Evropi, a to je u dobroj meri doprineto vrlo promisljenom spoljnom politikom koju vodi premijer Vucic.

Tixi Dix

pre 9 godina

E, ovo je zaista lep pogled na budućnost Srbije. Polako se približavamo svim zemljama, lepo je to što Vučić brine o Srbiji. Verujem da će svojim, ovakvim zalaganjem naša zemlja procvetati i da će se uskoro poboljšati situacija u kojoj se nalazimo. Čovek radi na tome da stvori, odnosno pridobije što više partnera. I onda, odosmo u Evropu i to vrlo brzo. Jako razuman čovek i zaista kvalitetno pregovara i sklapa poslove.

srba

pre 9 godina

nadam se da ce silni sastanci premijera sa premijerima drugih zemalja koji se stalno održavaju biti od koristi da što pre iskrčimo put ka članstvu,jer sve radimo da ostvarimo taj cilj,zaslužili smo i eu to treba da poštuje,a mi ćemo do kraja dati sve od sebe da ispunimo zadatke

Sanjivko

pre 9 godina

Najvažnije je da se promeni opšta slika i negativno mišljenje o Srbiji, i da se obezbedi dolazak stranih investitora, koji su spremni da ulažu u razvoj srpske privrede!

IZJAVA - ZA - SVAKO - POSTOVANJE

pre 9 godina

Bez ikakve sumnje poseta Francuskog premijera Srbiji je dosla u pravom trenutku kada hteo to neko da prizna ili ne Aleksandar Vucic svojom diplomatijom i posetom Francuskoj je stekao jos jednog velikog prijatelja u premijeru Francuske Valasu. Njegova danasnja poseta je upravo dokaz prijateljskih odnosa dveju zemalja. Sigurno cemo nastaviti da razvijamo odnose i saradnju sa Francuskom, na nama je da to maksimalno podrzimo u potpunosti, i da izvucemo maksimalnu pomoc oko dolaska njihovih investitora u sto vecem broju.

Rouz

pre 9 godina

Saradnja sa razvijenim zemljama poput Francuske je i više nego poželjna! Dolazak njihovih investitora je prilika za nova radna mesta, i privredni razvoj Srbije!

CILE

pre 9 godina

Ova poseta premijera Francuske Srbiji je samo dokaz da Srbija sa svima zeli da bude u dobrim odnosima, i da sa svakom drzavom ima sto bolju saradnju.

Šumadinac

pre 9 godina

Kada je dolazio gospodin Putin napredni izraz naprednog srpskog jezika "t?te a t?te" je koristio PV AV, zatim juče čujem ministra Selakovića kako je takođe obokatio svoj vokabular ovim izrazom, a sad vidim da i mediji slede isti primer.
P.S. Kada se u srpskom jeziku koristi tuđica piše se pod navodnicima u izvornom obliku, jedino kada se tuđica usvoji u prelepom srpskom jeziku onda se piše kako je u tekstu napisano. Kako se ova tuđica do sada koristila samo žargonski izgleda da nam sledi napredan pravopis srpskog jezika.

Petar

pre 9 godina

Bilo bi sjajno da neko objasni najpre

Vucicu i Dacicu da Srbija nije samo Beograd.

Bilo koju kapitalnu investiciju u Beogradu usloviti izgradnjom

fabrike najpre u Prijepolju, a zatim Vranju, Leskovcu, Knjazevcu, Negotinu i Zajecaru.

Krenuti od periferije ka centru.

Beogradu ne treba nista vise dok se ne izgrade novi industrijski centri revnomerno po regionima.

Mary

pre 9 godina

Francuski premijer je odao Srbiji priznanje na hrabrosti da sprovede reforme koje nisu ni malo lake. Dolazak francuskih kompanija ce sigurno doprineti unapredjenju ekonomske saradnje.

dosada

pre 9 godina

@cvarkov djordje
ako neko pohvali sns on je bot a ako napadne vucica on je slobodno misleci intelektualac? evo ja pohvaljujem dosadasnji rad vucica i nisam bot

Baisa

pre 9 godina

Kako je dobro mesto za investicije kad se na građevinske dozvole čeka skoro godinu dana a korupcija i kriminal među birokratijom na najvećem mogućem nivou. Takođe ako je Srbija dobro mesto za ulaganje zašto nam onda više od 30% firmi radi na crno? Pre će biti da privrednici ovde nemaju nikakve uslove za rad i ulaganje zato ih nema i zato smo tu gde jesmo a to je na samom dnu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miroslav, 6. novembar 2014 16:37)

Miroslave,za dozovole je tacno da se cekalo toliko,sad ce se cekati najvise 3 meseca,i sva birokratija ce biti manja.

sns bot

pre 9 godina

mudra politika premijera vucica donece podrsku srbiji i od francuske. oh kako sam srecna sto imam ovakvog premijera, i ne samo srecna nego i ponosna jer premijer frnacuske moze da se ubedi kakav je napredak nasa srbija postigla pod vladom premijera vucica za ovako kratko vreme uprkos prisluskivanjima i pokusajima drzavnog udara tajkuna i njihovih pomagaca na jednog takvog coveka.

Konstatacija

pre 9 godina

Sada gledam prenos iz palate federacije gde zaseda biznis forum.Prica francuski premijer a njegov domacin Vucic nema slusalice i simultani prevod. Nece biti da i taj jezik govori kao maternji. Za kamere klima glavom i osmehuje se. Covek svetski poliglota. Engleski, Nemacki, Francuski, Ruski, Italijanski, Spanski,Kineski. Radi 27 sati dnevno i uspe da uci jezike, cita knjige i jos nesto sto nije za komentar

Miroslav

pre 9 godina

Kako je dobro mesto za investicije kad se na građevinske dozvole čeka skoro godinu dana a korupcija i kriminal među birokratijom na najvećem mogućem nivou. Takođe ako je Srbija dobro mesto za ulaganje zašto nam onda više od 30% firmi radi na crno? Pre će biti da privrednici ovde nemaju nikakve uslove za rad i ulaganje zato ih nema i zato smo tu gde jesmo a to je na samom dnu.

dosada

pre 9 godina

@cvarkov djordje
ako neko pohvali sns on je bot a ako napadne vucica on je slobodno misleci intelektualac? evo ja pohvaljujem dosadasnji rad vucica i nisam bot

Tixi Dix

pre 9 godina

E, ovo je zaista lep pogled na budućnost Srbije. Polako se približavamo svim zemljama, lepo je to što Vučić brine o Srbiji. Verujem da će svojim, ovakvim zalaganjem naša zemlja procvetati i da će se uskoro poboljšati situacija u kojoj se nalazimo. Čovek radi na tome da stvori, odnosno pridobije što više partnera. I onda, odosmo u Evropu i to vrlo brzo. Jako razuman čovek i zaista kvalitetno pregovara i sklapa poslove.

jastin

pre 9 godina

To su koraci i smernice koje treba pratiti i siguran sam da smo na pravom putu. Taj put mozda i jeste nesto sto je najteze, nesto za sta stvarno treba hrabrost samo da se izgovori, a tek da se tako i radi.....

GISELA

pre 9 godina

Francuska je u Srbiji prepoznala bitnog partnera u Evropi, a to je u dobroj meri doprineto vrlo promisljenom spoljnom politikom koju vodi premijer Vucic.

slaviša

pre 9 godina

biće nešto od ove zemlje samo ako premijer uspe da promeni društvo,najveći problem smo sami mi i to nas koči u reformama i ka bržem članstvu u eu,ne kažem da svi treba da poštuju njegov rad i trud,već da se pomogne da svi zajedno doprinesemo da bolje živimo

Jakovljevic

pre 9 godina

Mi smo na pravom putu , a to je put ka EU, ali isto tako se ne odricemo ni Rusije, i dobro je sto zemlje u regionu i sto uopste Evropa shvata nasu situaciju, a potvrda toga je i poseta francuskog premijera, to je zaista velika cast za nas, I jako je bitno odrzavati dobre odnose sa svim evropskim zemljama

srba

pre 9 godina

nadam se da ce silni sastanci premijera sa premijerima drugih zemalja koji se stalno održavaju biti od koristi da što pre iskrčimo put ka članstvu,jer sve radimo da ostvarimo taj cilj,zaslužili smo i eu to treba da poštuje,a mi ćemo do kraja dati sve od sebe da ispunimo zadatke

janićije

pre 9 godina

bez francuske kao saveznika put ka eu bice mnogo teži,moramo unaprediti nase odnose sa njima koji nisu bili sjajni u prošlosti,da ne kažem nikakvi,dobar posao odradjuje premijer,a šta je s dačićem?, diplomatija mora to mnogo više i mnogo bolje da agituje i lobira u evropi pa i svetu

Baisa

pre 9 godina

Kako je dobro mesto za investicije kad se na građevinske dozvole čeka skoro godinu dana a korupcija i kriminal među birokratijom na najvećem mogućem nivou. Takođe ako je Srbija dobro mesto za ulaganje zašto nam onda više od 30% firmi radi na crno? Pre će biti da privrednici ovde nemaju nikakve uslove za rad i ulaganje zato ih nema i zato smo tu gde jesmo a to je na samom dnu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miroslav, 6. novembar 2014 16:37)

Miroslave,za dozovole je tacno da se cekalo toliko,sad ce se cekati najvise 3 meseca,i sva birokratija ce biti manja.

Tijana J.

pre 9 godina

Dobro je da imamo podrsku jedne velike sile kao sto je Francuska jer imajuci u vidu zajednicku proslost koja nas je vezala kao saveznike smatram da cemo imati i blistavu buducnost jednog dana zajedno u EU.

Mary

pre 9 godina

Francuski premijer je odao Srbiji priznanje na hrabrosti da sprovede reforme koje nisu ni malo lake. Dolazak francuskih kompanija ce sigurno doprineti unapredjenju ekonomske saradnje.

rajko

pre 9 godina

priznajem da sam bio skeptičan da ova vlada može u eu sa rusijom kad ono juče vučić s putinom o gasu,danas sa francuskim premijerom,pre toga zove bajden,sutra parada u čast rusije,mislim ako izgura tu priču do kraja skidam kapu!

Rouz

pre 9 godina

Saradnja sa razvijenim zemljama poput Francuske je i više nego poželjna! Dolazak njihovih investitora je prilika za nova radna mesta, i privredni razvoj Srbije!

Miroslav

pre 9 godina

Kako je dobro mesto za investicije kad se na građevinske dozvole čeka skoro godinu dana a korupcija i kriminal među birokratijom na najvećem mogućem nivou. Takođe ako je Srbija dobro mesto za ulaganje zašto nam onda više od 30% firmi radi na crno? Pre će biti da privrednici ovde nemaju nikakve uslove za rad i ulaganje zato ih nema i zato smo tu gde jesmo a to je na samom dnu.

IZJAVA - ZA - SVAKO - POSTOVANJE

pre 9 godina

Bez ikakve sumnje poseta Francuskog premijera Srbiji je dosla u pravom trenutku kada hteo to neko da prizna ili ne Aleksandar Vucic svojom diplomatijom i posetom Francuskoj je stekao jos jednog velikog prijatelja u premijeru Francuske Valasu. Njegova danasnja poseta je upravo dokaz prijateljskih odnosa dveju zemalja. Sigurno cemo nastaviti da razvijamo odnose i saradnju sa Francuskom, na nama je da to maksimalno podrzimo u potpunosti, i da izvucemo maksimalnu pomoc oko dolaska njihovih investitora u sto vecem broju.

Sanjivko

pre 9 godina

Najvažnije je da se promeni opšta slika i negativno mišljenje o Srbiji, i da se obezbedi dolazak stranih investitora, koji su spremni da ulažu u razvoj srpske privrede!

CILE

pre 9 godina

Ova poseta premijera Francuske Srbiji je samo dokaz da Srbija sa svima zeli da bude u dobrim odnosima, i da sa svakom drzavom ima sto bolju saradnju.

Konstatacija

pre 9 godina

Sada gledam prenos iz palate federacije gde zaseda biznis forum.Prica francuski premijer a njegov domacin Vucic nema slusalice i simultani prevod. Nece biti da i taj jezik govori kao maternji. Za kamere klima glavom i osmehuje se. Covek svetski poliglota. Engleski, Nemacki, Francuski, Ruski, Italijanski, Spanski,Kineski. Radi 27 sati dnevno i uspe da uci jezike, cita knjige i jos nesto sto nije za komentar

sns bot

pre 9 godina

mudra politika premijera vucica donece podrsku srbiji i od francuske. oh kako sam srecna sto imam ovakvog premijera, i ne samo srecna nego i ponosna jer premijer frnacuske moze da se ubedi kakav je napredak nasa srbija postigla pod vladom premijera vucica za ovako kratko vreme uprkos prisluskivanjima i pokusajima drzavnog udara tajkuna i njihovih pomagaca na jednog takvog coveka.

Petar

pre 9 godina

Bilo bi sjajno da neko objasni najpre

Vucicu i Dacicu da Srbija nije samo Beograd.

Bilo koju kapitalnu investiciju u Beogradu usloviti izgradnjom

fabrike najpre u Prijepolju, a zatim Vranju, Leskovcu, Knjazevcu, Negotinu i Zajecaru.

Krenuti od periferije ka centru.

Beogradu ne treba nista vise dok se ne izgrade novi industrijski centri revnomerno po regionima.

Šumadinac

pre 9 godina

Kada je dolazio gospodin Putin napredni izraz naprednog srpskog jezika "t?te a t?te" je koristio PV AV, zatim juče čujem ministra Selakovića kako je takođe obokatio svoj vokabular ovim izrazom, a sad vidim da i mediji slede isti primer.
P.S. Kada se u srpskom jeziku koristi tuđica piše se pod navodnicima u izvornom obliku, jedino kada se tuđica usvoji u prelepom srpskom jeziku onda se piše kako je u tekstu napisano. Kako se ova tuđica do sada koristila samo žargonski izgleda da nam sledi napredan pravopis srpskog jezika.

marija

pre 9 godina

Vucicu za 2 godine vise visokih zvanicnika doslo u posetu nego Tadicu za 2 mandata...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cooper, 6. novembar 2014 22:02)

Tadicu doletele Merkel i Hilari Klinton,
pa - otisle.
Nije dao institucije Srbije na Kosovu i Metohiji.
I stalno je pominjao Rezoluciju 1244UN,
kad je Vucic pomenuo poslednji put???

Drogon

pre 9 godina

Al bijete sns botovi svaka cast. Kolka plata, jel imate socijalno, topli obrok, benificirani staz, ugovor za stalno?

Dolaze oni da pitaju na cijoj smo strani kad budu krenuli da nisane i pipkaju dugmice dal da nas nanisane el jok. Vucic je najbolji, najjaci, najlepsi od SVIJU :-)

JACA

pre 9 godina

Nesto mi upada u oci,a to je da nama svaki mesec dolazi neki predstavnik EU,cak i sam Putin,u samo dve godine ove vlade ,nego sto su dolazili prethodnih godina.To nam je pokazatelj da politika koju premijer vodi je dobra i da nailazi na otvorena vrata kod svih.

Odrastao

pre 9 godina

I, jesmo li bogatiji? Ja sam kupio 150 evra jutros, nadam ste da ste i vi koji ste ushićeni praznim posetama stranaca. Nema posle kukanja.

Alexander

pre 9 godina

Ma kad vidim da Srbija na kraju svakog mjeseca duguje manje nego svakog prethodnog,opravdavam i podrzavam i posjete i pametnu ekonomsku politiku trenutne vlasti,ali dragi ljudi to nije tako,Srbija je sve zaduzenija(trenutno 22,2 mlrd.€)i polako ali sigurno ide u bankrot,sta vrijede dolasci i savjeti kojekakvih dobro placenih svjetskih likova,kad mi uglavnom od njih moljakamo za nove posudbe,a to ima svoj kraj!

BojanBO

pre 9 godina

Samo neka Vučić nastavi ovim tempom i putem prijateljstva, poštovanja i saradnje. Sve češći kontakti naših sa visokim zvaničnicima iz zemalja EU i Srbiju u velikoj meri približavaju Evropskoj Uniji, a ujedno se stvaraju i veće mogućnosti za investiranje u Srbiju.

dzeki_cencic

pre 9 godina

Jos jedna zemlja je dosla da ulaze zato sto se konacno stabilizovalo stanje u srbiji i sto konacno znamo kako treba upravjati zemljom.

AlgoPequenito

pre 9 godina

Vođenjem odgovorne politike Srbija postaje lider u regionu, zbog čega iz dana u dan dobija sve veću podršku i priznanja Evropske unije. Povoljan trenutak svakako treba iskoristiti za pregovore sa visokim zvaničnicima zemalaj EU, kao što je premijer Francuske, o njavažnijim pitanjima iz oblasti privrede i ekonomije.

Svarog

pre 9 godina

Dobro je da Srbija ima jasan stav i po pitanju Evropske Unije i po pitanju Rusije. Jednom da smo i mi izričiti po nekom pitanju a ne da nam drugi sve određuje.

Trapavko

pre 9 godina

Sve se moze kad se hoce, svi su uvideli dobru politiku nasve vlade i nema vise ucenjivanja, sada i nas cene i ne zele da nas izgube kao saveznike.

SunceRa

pre 9 godina

Francuska je u Srbiji prepoznala bitnog faktora na Balkanu čemu je u velikoj meri doprineo rad vlade. Francuska kao država koja ima razvijenu privredu i bitan je faktor na međunarodnom planu, svakako može doprineti razvoju Srbije, preko investitora iz Francuske.

Fantom

pre 9 godina

Poseta francuskog premijera Srbiji je očigledan dokaz prijateljskih odnosa dveju zemalja. Nema sumnje da ćemo nastaviti da razvijamo odnose i saradnju sa Francuskom, a to definitivno moramo podržati u potpunosti.

321

pre 9 godina

Француска је земља чланица групе Г8, то је једна од најачих економија на свету, имају многа велика мултинационална предузећа, надам се после овог бизнис форума да дође бар једна њихова компанија у Србију да инвестира.

DaliborJ

pre 9 godina

Dolazak francuskog premijera svakako je korak u unapređenju odnos dve zemlje. Njegov boravak svakako treba iskoristiti za predstavljanje potencijala koje Srbija poseduje, a koji mogu biti interesantni investitorima iz Francuske.

Profesorka

pre 9 godina

Dobro je što Srbija ostaje dosledna svom stavu i po pitanju EU i po pitanju Rusije. Tradicionalno dobre prijateljske odnose Srbje i Francuske treba očuvati, a ekonomske unapređivati.

декомпозиција

pre 9 godina

Добри односи са Русијом и са другим државама треба одржавати, али се ипак придржавати стратешког циља приступању ЕУ, што је само доказ стабилности Србије да може да уради и једно и друго на најбољи начин.

Hadrijan

pre 9 godina

Ovo je odlicna vest za Srbiju, i verujem da ce u razgovorima koji buu vodjeni u Srbiji, da budu dogovorni mnogi projekti od kojih ce nasa zemlja imati koristi.

sns bot

pre 9 godina

mudra politika premijera vucica donece podrsku srbiji i od francuske. oh kako sam srecna sto imam ovakvog premijera, i ne samo srecna nego i ponosna jer premijer frnacuske moze da se ubedi kakav je napredak nasa srbija postigla pod vladom premijera vucica za ovako kratko vreme uprkos prisluskivanjima i pokusajima drzavnog udara tajkuna i njihovih pomagaca na jednog takvog coveka.

Miroslav

pre 9 godina

Kako je dobro mesto za investicije kad se na građevinske dozvole čeka skoro godinu dana a korupcija i kriminal među birokratijom na najvećem mogućem nivou. Takođe ako je Srbija dobro mesto za ulaganje zašto nam onda više od 30% firmi radi na crno? Pre će biti da privrednici ovde nemaju nikakve uslove za rad i ulaganje zato ih nema i zato smo tu gde jesmo a to je na samom dnu.

Konstatacija

pre 9 godina

Sada gledam prenos iz palate federacije gde zaseda biznis forum.Prica francuski premijer a njegov domacin Vucic nema slusalice i simultani prevod. Nece biti da i taj jezik govori kao maternji. Za kamere klima glavom i osmehuje se. Covek svetski poliglota. Engleski, Nemacki, Francuski, Ruski, Italijanski, Spanski,Kineski. Radi 27 sati dnevno i uspe da uci jezike, cita knjige i jos nesto sto nije za komentar

Petar

pre 9 godina

Bilo bi sjajno da neko objasni najpre

Vucicu i Dacicu da Srbija nije samo Beograd.

Bilo koju kapitalnu investiciju u Beogradu usloviti izgradnjom

fabrike najpre u Prijepolju, a zatim Vranju, Leskovcu, Knjazevcu, Negotinu i Zajecaru.

Krenuti od periferije ka centru.

Beogradu ne treba nista vise dok se ne izgrade novi industrijski centri revnomerno po regionima.

Šumadinac

pre 9 godina

Kada je dolazio gospodin Putin napredni izraz naprednog srpskog jezika "t?te a t?te" je koristio PV AV, zatim juče čujem ministra Selakovića kako je takođe obokatio svoj vokabular ovim izrazom, a sad vidim da i mediji slede isti primer.
P.S. Kada se u srpskom jeziku koristi tuđica piše se pod navodnicima u izvornom obliku, jedino kada se tuđica usvoji u prelepom srpskom jeziku onda se piše kako je u tekstu napisano. Kako se ova tuđica do sada koristila samo žargonski izgleda da nam sledi napredan pravopis srpskog jezika.

dosada

pre 9 godina

@cvarkov djordje
ako neko pohvali sns on je bot a ako napadne vucica on je slobodno misleci intelektualac? evo ja pohvaljujem dosadasnji rad vucica i nisam bot

Tixi Dix

pre 9 godina

E, ovo je zaista lep pogled na budućnost Srbije. Polako se približavamo svim zemljama, lepo je to što Vučić brine o Srbiji. Verujem da će svojim, ovakvim zalaganjem naša zemlja procvetati i da će se uskoro poboljšati situacija u kojoj se nalazimo. Čovek radi na tome da stvori, odnosno pridobije što više partnera. I onda, odosmo u Evropu i to vrlo brzo. Jako razuman čovek i zaista kvalitetno pregovara i sklapa poslove.

janićije

pre 9 godina

bez francuske kao saveznika put ka eu bice mnogo teži,moramo unaprediti nase odnose sa njima koji nisu bili sjajni u prošlosti,da ne kažem nikakvi,dobar posao odradjuje premijer,a šta je s dačićem?, diplomatija mora to mnogo više i mnogo bolje da agituje i lobira u evropi pa i svetu

Jakovljevic

pre 9 godina

Mi smo na pravom putu , a to je put ka EU, ali isto tako se ne odricemo ni Rusije, i dobro je sto zemlje u regionu i sto uopste Evropa shvata nasu situaciju, a potvrda toga je i poseta francuskog premijera, to je zaista velika cast za nas, I jako je bitno odrzavati dobre odnose sa svim evropskim zemljama

Baisa

pre 9 godina

Kako je dobro mesto za investicije kad se na građevinske dozvole čeka skoro godinu dana a korupcija i kriminal među birokratijom na najvećem mogućem nivou. Takođe ako je Srbija dobro mesto za ulaganje zašto nam onda više od 30% firmi radi na crno? Pre će biti da privrednici ovde nemaju nikakve uslove za rad i ulaganje zato ih nema i zato smo tu gde jesmo a to je na samom dnu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miroslav, 6. novembar 2014 16:37)

Miroslave,za dozovole je tacno da se cekalo toliko,sad ce se cekati najvise 3 meseca,i sva birokratija ce biti manja.

Tijana J.

pre 9 godina

Dobro je da imamo podrsku jedne velike sile kao sto je Francuska jer imajuci u vidu zajednicku proslost koja nas je vezala kao saveznike smatram da cemo imati i blistavu buducnost jednog dana zajedno u EU.

Mary

pre 9 godina

Francuski premijer je odao Srbiji priznanje na hrabrosti da sprovede reforme koje nisu ni malo lake. Dolazak francuskih kompanija ce sigurno doprineti unapredjenju ekonomske saradnje.

JACA

pre 9 godina

Nesto mi upada u oci,a to je da nama svaki mesec dolazi neki predstavnik EU,cak i sam Putin,u samo dve godine ove vlade ,nego sto su dolazili prethodnih godina.To nam je pokazatelj da politika koju premijer vodi je dobra i da nailazi na otvorena vrata kod svih.

slaviša

pre 9 godina

biće nešto od ove zemlje samo ako premijer uspe da promeni društvo,najveći problem smo sami mi i to nas koči u reformama i ka bržem članstvu u eu,ne kažem da svi treba da poštuju njegov rad i trud,već da se pomogne da svi zajedno doprinesemo da bolje živimo

GISELA

pre 9 godina

Francuska je u Srbiji prepoznala bitnog partnera u Evropi, a to je u dobroj meri doprineto vrlo promisljenom spoljnom politikom koju vodi premijer Vucic.

rajko

pre 9 godina

priznajem da sam bio skeptičan da ova vlada može u eu sa rusijom kad ono juče vučić s putinom o gasu,danas sa francuskim premijerom,pre toga zove bajden,sutra parada u čast rusije,mislim ako izgura tu priču do kraja skidam kapu!

Rouz

pre 9 godina

Saradnja sa razvijenim zemljama poput Francuske je i više nego poželjna! Dolazak njihovih investitora je prilika za nova radna mesta, i privredni razvoj Srbije!

srba

pre 9 godina

nadam se da ce silni sastanci premijera sa premijerima drugih zemalja koji se stalno održavaju biti od koristi da što pre iskrčimo put ka članstvu,jer sve radimo da ostvarimo taj cilj,zaslužili smo i eu to treba da poštuje,a mi ćemo do kraja dati sve od sebe da ispunimo zadatke

CILE

pre 9 godina

Ova poseta premijera Francuske Srbiji je samo dokaz da Srbija sa svima zeli da bude u dobrim odnosima, i da sa svakom drzavom ima sto bolju saradnju.

IZJAVA - ZA - SVAKO - POSTOVANJE

pre 9 godina

Bez ikakve sumnje poseta Francuskog premijera Srbiji je dosla u pravom trenutku kada hteo to neko da prizna ili ne Aleksandar Vucic svojom diplomatijom i posetom Francuskoj je stekao jos jednog velikog prijatelja u premijeru Francuske Valasu. Njegova danasnja poseta je upravo dokaz prijateljskih odnosa dveju zemalja. Sigurno cemo nastaviti da razvijamo odnose i saradnju sa Francuskom, na nama je da to maksimalno podrzimo u potpunosti, i da izvucemo maksimalnu pomoc oko dolaska njihovih investitora u sto vecem broju.

jastin

pre 9 godina

To su koraci i smernice koje treba pratiti i siguran sam da smo na pravom putu. Taj put mozda i jeste nesto sto je najteze, nesto za sta stvarno treba hrabrost samo da se izgovori, a tek da se tako i radi.....

Sanjivko

pre 9 godina

Najvažnije je da se promeni opšta slika i negativno mišljenje o Srbiji, i da se obezbedi dolazak stranih investitora, koji su spremni da ulažu u razvoj srpske privrede!

marija

pre 9 godina

Vucicu za 2 godine vise visokih zvanicnika doslo u posetu nego Tadicu za 2 mandata...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cooper, 6. novembar 2014 22:02)

Tadicu doletele Merkel i Hilari Klinton,
pa - otisle.
Nije dao institucije Srbije na Kosovu i Metohiji.
I stalno je pominjao Rezoluciju 1244UN,
kad je Vucic pomenuo poslednji put???

Drogon

pre 9 godina

Al bijete sns botovi svaka cast. Kolka plata, jel imate socijalno, topli obrok, benificirani staz, ugovor za stalno?

Dolaze oni da pitaju na cijoj smo strani kad budu krenuli da nisane i pipkaju dugmice dal da nas nanisane el jok. Vucic je najbolji, najjaci, najlepsi od SVIJU :-)

Odrastao

pre 9 godina

I, jesmo li bogatiji? Ja sam kupio 150 evra jutros, nadam ste da ste i vi koji ste ushićeni praznim posetama stranaca. Nema posle kukanja.

AlgoPequenito

pre 9 godina

Vođenjem odgovorne politike Srbija postaje lider u regionu, zbog čega iz dana u dan dobija sve veću podršku i priznanja Evropske unije. Povoljan trenutak svakako treba iskoristiti za pregovore sa visokim zvaničnicima zemalaj EU, kao što je premijer Francuske, o njavažnijim pitanjima iz oblasti privrede i ekonomije.

dzeki_cencic

pre 9 godina

Jos jedna zemlja je dosla da ulaze zato sto se konacno stabilizovalo stanje u srbiji i sto konacno znamo kako treba upravjati zemljom.

Trapavko

pre 9 godina

Sve se moze kad se hoce, svi su uvideli dobru politiku nasve vlade i nema vise ucenjivanja, sada i nas cene i ne zele da nas izgube kao saveznike.

BojanBO

pre 9 godina

Samo neka Vučić nastavi ovim tempom i putem prijateljstva, poštovanja i saradnje. Sve češći kontakti naših sa visokim zvaničnicima iz zemalja EU i Srbiju u velikoj meri približavaju Evropskoj Uniji, a ujedno se stvaraju i veće mogućnosti za investiranje u Srbiju.

Svarog

pre 9 godina

Dobro je da Srbija ima jasan stav i po pitanju Evropske Unije i po pitanju Rusije. Jednom da smo i mi izričiti po nekom pitanju a ne da nam drugi sve određuje.

SunceRa

pre 9 godina

Francuska je u Srbiji prepoznala bitnog faktora na Balkanu čemu je u velikoj meri doprineo rad vlade. Francuska kao država koja ima razvijenu privredu i bitan je faktor na međunarodnom planu, svakako može doprineti razvoju Srbije, preko investitora iz Francuske.

Alexander

pre 9 godina

Ma kad vidim da Srbija na kraju svakog mjeseca duguje manje nego svakog prethodnog,opravdavam i podrzavam i posjete i pametnu ekonomsku politiku trenutne vlasti,ali dragi ljudi to nije tako,Srbija je sve zaduzenija(trenutno 22,2 mlrd.€)i polako ali sigurno ide u bankrot,sta vrijede dolasci i savjeti kojekakvih dobro placenih svjetskih likova,kad mi uglavnom od njih moljakamo za nove posudbe,a to ima svoj kraj!

Profesorka

pre 9 godina

Dobro je što Srbija ostaje dosledna svom stavu i po pitanju EU i po pitanju Rusije. Tradicionalno dobre prijateljske odnose Srbje i Francuske treba očuvati, a ekonomske unapređivati.

Fantom

pre 9 godina

Poseta francuskog premijera Srbiji je očigledan dokaz prijateljskih odnosa dveju zemalja. Nema sumnje da ćemo nastaviti da razvijamo odnose i saradnju sa Francuskom, a to definitivno moramo podržati u potpunosti.

декомпозиција

pre 9 godina

Добри односи са Русијом и са другим државама треба одржавати, али се ипак придржавати стратешког циља приступању ЕУ, што је само доказ стабилности Србије да може да уради и једно и друго на најбољи начин.

321

pre 9 godina

Француска је земља чланица групе Г8, то је једна од најачих економија на свету, имају многа велика мултинационална предузећа, надам се после овог бизнис форума да дође бар једна њихова компанија у Србију да инвестира.

DaliborJ

pre 9 godina

Dolazak francuskog premijera svakako je korak u unapređenju odnos dve zemlje. Njegov boravak svakako treba iskoristiti za predstavljanje potencijala koje Srbija poseduje, a koji mogu biti interesantni investitorima iz Francuske.

Hadrijan

pre 9 godina

Ovo je odlicna vest za Srbiju, i verujem da ce u razgovorima koji buu vodjeni u Srbiji, da budu dogovorni mnogi projekti od kojih ce nasa zemlja imati koristi.