Četvrtak, 04.09.2014.

10:55

Primiće nas u EU kada budemo kao oni

Izvor: B92

Primiæe nas u EU kada budemo kao oni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

hiper

pre 9 godina

ulazak u EU je dobar samo za vašu nazovimo je "elitu", isto kao što je EU dobar samo za preko noći obogaćenu hrvatsku "elitu" sve odreda pripadnike CKSKH. Vjerojatno i u Srbiji postoje samo dvije ozbiljne stranke koje se mijenjaju prema zaslugama, a ne prema glasovima glasaća. Sve države koje to imaju kao što i hrvatska ima su prevarantske države jer na taj način upravljaju s građanima. jasno, te dvije stranke su u dosluhu i političkoj svezi. sada će u hrvatskoj pobijediti HDZ i biti će na vlasti dva mandata jer ima puno veće zasluge za stvaranje hrvatske samostalnosti od komunista čiji će red dolaska na vlast doči tek nakon drugog HDZ mandata.Srbija za razliku od hrvatske ima izbor s kim će ući u savez ili s EU ili s Rusima. da sam ja srbin i da živim u Srbiji tada bi bez puno razmišljanja izabrao Rusiju kako zbog prijateljstva s njima tako i zbog kulturološke pripadnosti Rusiji. Rusija je zdravija od EU i poštenija jer nije dvolična. Ekipa na čelu s gospodinom Putinom je izdigla Rusiju iz zaostalosti i svakim danom pokazuje da je značajan gospodarski čimbenik na planeti. EU već sada ovisi u energetici od Rusije. Euro će se raspasti i već sada ga drže na aparatima. Vi Srbi ste lukavi u politici i zbog toga vjerujem da ćete postati most između EU i saveza istočnih zemalja Rusije, Kine itd.

SIlvester

pre 9 godina

Srbija je zemlja otimačine i totalne korupcije, i to nema veze ni sa kojom politikom i orijentacijom na istok ili zapad. Jednako su nas pljačkali Miloševićevi kvazi-socijalisti, kvazi-nacionalisti, kvazi-demokrate, europejci, patriJote, veliki kvazi-vernici... Srbija, zemlja foliranta i lopova. I sad se široke debilizovane mase svađaju među sobom čiji su razbojnici više pokrali državu, a oni se svi skupa zezaju po najskupljim svetskim hotelima, i podsećaju se na dogodovštine u prethodnih četvrt veka, kako su zajedno i složno izigravali vlast i opoziciju. I kako su se sprdali sa glupom rajom preko kontrolisanih medija i plaćenih kvazi-intelektualaca.

Evropljanka

pre 9 godina

Nejasno je ko su to "oni", jer ako je uslov prijem u članstvo EU da budemo kao oni, moramo znati ko su oni. EU ima 28 članica, a nisu sve podjednako ekonomski razvijene i naravno da ne mogu ni da budu. Takodje nije jasno šta znači biti "kulturno" kao "oni". Kultura je širok pojam. Svaka zemlja EU ima svoju tradiciju i kulturu i to treba da čuva i neguje, a ne da se nadmeće sa drugima. Nezavisno od toga da li će postati članica zajednice evropskih zemalja, Srbija treba da bude uredjena zemlja i na tome svakako mora da se radi - zbog nas koji u Srbiji živimo, a ne zbog EU.

Cvarak

pre 9 godina

Kakav si ti izdajnik I pokvareni lazov. Samo da ti pustim snimke izjava I govora dok si bio u vlasti bruko jedna. Unovcio si poziciju I izdao si sve sto si mogao plus si odavao tajne iz policije I vojske stranim sluzbama. Sada zivis u Sarajevu I radis za Islamski dollar kao regionalni kosultant, Tj dajes savete kako igrati protiv Srbije na medjunarodnom nivou

Sale

pre 9 godina

Iskreno mi nedostaje vreme(naravno ne sve) kada je u našoj politici Svilanovićeva, Pešićkina, Žarkova reč više značila, a B92 i Anem bili slobodno ostrvo

mix

pre 9 godina

Ovaj gospodin je po prvi put bio iskren a znamo ga po ucescu u vladi koja je o ecavala i pricala sasvim drugacije. Maltene da za pet godina ulazimo u EU, sto znaci da bi vec tamo trebali biti oko 8-10 godina!Zato mi njegovo misljenje nista ne znaci i taman sam pomislio da takve osobe ,barem sto se tice srpske politicke scene, pripadaju proslosti i vremenu lakih obecanja. Neka prodaje svoju maglu drugima a ne Srbima,pogotovo onim koji pamte.

Lumenka

pre 9 godina

Kako je lepo uspeti u Eu kada zaboravite na svoje kosovsko poreklo; zaboravite na streljanog saborca Z.Djinadjića i preko noći postanete "savetnik" svom "neposlušnom i neobrazovanom narodu". Kako Vas Svilanoviću nije sramota? Ima nas koji znamo ko ste i šta pričali u vreme muke i stradanja onih koji su se borili protiv miloševićevaca, a sada vi procenjujete kakvi smo i šta treba da žrtvujemo zarad EU. Jesam za tu zajednicu, ali da nas uče i preporučuju konvetiti i karijeristi kao što ste Vi i vama slični...

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

(New York., 5. septembar 2014 1
----
Isto bih i ja Vama mogao da kažem,"probajte da razmišljate drugačije",i videćete,ne da sam ja u pravu već,da Vi niste u pravu.Ne znam čiji ste komentar pročitali ali,o religiji govorim u sasvim drugom kontekstu.Da nije važna religija govore nam oni narodi koji su deset puta religiozniji od Srba.Ako ste živeli u Srbiji,poznato Vam je koliko je naš narod odan veri tj. koliko je religiozan?Nisam video nijednog srpskog zvaničnika koji sa Biblijom ispod ruke ide u Crkvu,poput pojedinih američkih predsednika.Doduše,tada su SAD bombardovale Srbiju pa je možda za svaki slučaj tražio uporište u Bogu.Ista je situacija i sa nacionalizmom.Optužuju nas "teške" nacionalističke države i nacije,u kojima je ravnopravnost samo formalna odnosno na papiru.Više će negodovanja i "bure" medju prolaznicima u Beogradu izazvati mladić na čijoj će jakni biti srpska nego američka zastava?!Srbi nacionalisti a svaki američki zvaničnik će za SAD upotrebiti tupavu floskulu "Leading nation"?!Srbija je na dnu zahvaljujući politici SAD,EU i NATO.Srbija je morala da bude na dnu,gladna,odrpana,materijalno uništena da bi sa nama lakše manipulisali svetski hohštapleri,čija se spoljna politika zasniva na intervencionizmu,ratovima,osvajanjima i prekrajanjima granica.Nismo mi propali sami od sebe niti smo na dnu što to volimo.Suština američke politike je bila,i jeste,da nas spuste na nivo životinja a onda da nas kupuju i prodaju kao odrano prase na pijaci u Boleču.

New York.

pre 9 godina

@ Mladen Mladenovic
Probaj da razmisljas drugacije. Vec godinama ostavljas komentare istog sadrzaja. Sa tim idejama ces provesti ceo svoj zivot. Iako smo ja i Vi iste nacije nemamo iste afinitete. Meni je religija dosadna i oni koji su snazno u njoj su agresivni i iskljucivi. Moj super prijatelj je npr. gay i jako ga postujem, jer zna o kulturi i muzici. Moja super prijateljica koja je toliko puno ucinila za mene je Amerikanka. Chicago je super grad ali u poredjenju sa NYC je manje kosmopolitski. Bgd 80tih je bio u svakom smislu svetski grad. Onda su dosli nacionalisti i cega god su se uhvatili su unistili. Nas nema u krajini Kosovo je izgubljeno, a mi smo na Svetskom dnu provincijalizovani. Zapad je odgovoran i na tom osecanju je Vucic odneo pobedu i tvoji komentari su uvek sa tim predznakom. To je tacno. Ali primarna odgovornost je nasa. Posle ubistva premijera, tvoja struja ubedljivo pobedjuje. Nisam siguran da nacija i vera koje su na vlasti od kraja 80tih je razvila Srbiju. Niti kroz tvoje komentare vidim neki tvoj progres vec godinama. Ovo ti kazem prijateljski. Naravno da sam ja otpisan jer sam otisao ali i ja volim zemlju na drugaciji i zdrav nacin. U bg zavrsio fax idem dalje sad sam na americkom fakultetu i saljem redovno novac; oslobodio sam nekome radno mesto u bgd :). Pozdrav Mladene i upamti da nije bilo Svilanovica i Djindjica Vucic bi jos bio samo Seseljev portparol a danas jeftino kopira u svakom smislu svetskog Premijera koji ce uvek biti u mom srcu.

Fail

pre 9 godina

Ladno jos uvek ima ovih sto prodaju "evropske vrednosti". Neki od nas su isli pa videli Poljsku, Bugarsku, Rumuniju, Slovacku. I oni su u EU, a vise lice na nas. Da se ne lazemo svi srpski kriminalci imaju ceske pasose. U EU necemo da udjemo dok ne kazemo da je Kosovo druga drzava i dok se ne odreknemo imovine na koju imamo pravo cak i ako ih priznamo. Olbrajtova je vec uzela tamosnje delove Telekoma, Klark se nameracio na Trepcu. Crkvena imovina je podeljna izmedju ratnih lidera, a privatna imovina proteranih Srba izmedju lokalnih mafijasa. Kad svemu tome budemo rekli OK tad mozda mozemo u EU.

djanikedarmando

pre 9 godina

Svaki komentar je suvisan a bas sam se pitao gde je Svilanovic. https://www.youtube.com/watch?v=mImi4qfFaNQ&feature=youtu.be

branko

pre 9 godina

Da li se ko seca kako nas je doticni lagao kako ce EU da primi Srbiju do 2004 pa 2008, a sada kad je sebe uhlebio prica je drugacija. Ako ikada i budemo kao oni tada nam nece ni trebati EU.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

@dabo,
blago tebi. U 21. veku ti jos uvek delis interese po veri. Dokaz da smo jos uvek u zaostaloj pravoslavnoj dzamahiriji. Koga briga kome se ti klanjas, mamonu ili nekom drugom svevisnjemu. Norme i vrednosti su jedini uslov. Kada to shvatimo ici ce mnogo lakse.
(EU citizen^2, 5. septembar 2014 02:12)
-------------
Blago TEBI kada misliš da vera i religija nije važna. Ti si poslednji Don Kihot koji hrabro juriša na nešto što uopšte ne postoji. Da smo mi "pravoslavna džamahirija" sasvim sigurno ne bismo bili u ovakvom duhovnom i materijalnom stanju. Interesantno je da nas svi "veliki evropljani" optužuju za dve stvari koje u Srbiji ne postoje i sa kojima čak i gluplji deo stanovništva tera sprdnju. To su: NACIONALIZAM I VERSKI FANATIZAM. Niti manje vere, niti više bezbožništva. Niti manje nacionalista, niti više anacionalista, koji naciju pominju samo u posprdnom tonu. Da se bogatstvo meri po ateizmu i anacionalizmu Srbija bi bila Švajcarska. Ali nije tako. To je samo jedna od laži u koju su nas naterali da poverujemo. Planski su nas materijalno uništili i sveli na gladnu rulju. Doveli su nas u situaciju kada pozivi iz duodenuma blokiraju rad moždanih ćelija. U situaciju kada smo se po svom ponašanju približili životinjama. Kada nam još pokore duh i veru, tek tada ćemo postati NIKO i NIŠTA. A NIKO i NIŠTA ne može postati deo BILO ČEGA. Čak ni EU.

EU citizen^2

pre 9 godina

@dabo,
blago tebi. U 21. veku ti jos uvek delis interese po veri. Dokaz da smo jos uvek u zaostaloj pravoslavnoj dzamahiriji. Koga briga kome se ti klanjas, mamonu ili nekom drugom svevisnjemu. Norme i vrednosti su jedini uslov. Kada to shvatimo ici ce mnogo lakse.

dabo

pre 9 godina

to je nazalost tacno jer su uvideli sta su uradili sa zemljama koje nisu dostigle odredjeni nivo razvijenosti i to su bile katolicke zemlje u vecini slucajeva a sad to nece da prihvate jer ostale clanice moraju mnogo da rade da bi dostigle odredjeni nivo razvijenosti.

Mary

pre 9 godina

Sve zemlje u regionu su konacno uvidele da imaju vise korisit od saradnej nego od sukoba. Cilj vlade jeste da se pokrene privreda, reformise drustvo iz korena. Kada to postignemo, postacemo i clanica EU.

Srdjan

pre 9 godina

Mi svakako treba da radimo na uređenju zemlje, prvenstveno zbog sebe, a onda zbog zadovoljenje kriterijuma koje propisuje EU. U ovom trenutku, u Srbiji, postoji rešenost da se stanje u zemlji i regionu unapredi, što potvrđuju i Svilanovićeve reči.

Gregor

pre 9 godina

Srbija je definitivno u mnogo boljim odnosima sa okolnim zemljama, a to je za svaku pohvalu. Mnogo se uradilo po pitanju razvoja odnosa i međusobne saradnje. Zajednički projekti su dobar način za obostrani napredak, a to moramo podržati u potpunosti.

Vojo

pre 9 godina

Kako sada izgleda, možda nas prime i ranije,kao i Rumuniju,Bugarsku, Estoniju,Letoniju i Litvaniju samo da preko nas zatvore vrata i prozor Rusima!

spasenija kolcek

pre 9 godina

Da Republika Srbija bude slična EU i da je to zahtev za prijem, isto mu dođe kao i ucena. Jer, pitanje je, da li Republika Srbija može da bude slična EU i šta to uopšte znači...

Satara

pre 9 godina

Nista novo nije receno.EU zeli stabilne drzave sa stabilnim unutrasnjim sistemima i to je neka osnova od koje se polazi u procesu za clanstvo u EU.Kod nas je ostvaren odredjen napredak i nadamo se bar da ce usli ili ne u EU bar sistem ostati na nivou kao u zemljama unije.

Stefan

pre 9 godina

Prijem Srbije u UE nece zavisiti samo od Srbije, ali sve ovo sto Srbija trenutno radi, sprovodi reforme, bori se protiv kriminla i korupcije, dovodi sudstvo, tuzilastvo i policiju na profesionalniji nivo, podize standard gradjana itd, sve je to u interesu Srbije.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Kao ministar spoljnih poslova R. Srbije radio je za strane službe i organizacije, koje su mu dale uhljebije. A sada, kao njihov službenik, odnosno plaćenik, pokušava da radi za Srbiju i da joj deli savete. Sve je poznato. Jedina nepoznanica je, kada je bio štetniji? Onda, ili sada?

marija

pre 9 godina

"Spremni smo da primimo u klub one koji su na svaki način jednaki sa nama. Pre svega ekonomski, ali i kulturno, politički...".

Da, kako da ne,
Bugarska i Rumunija su bas ekonomski,..., jednake sa njima, pa su primljene...
Price za malu decu, Svilanovicu.
Srbiju ucenjuju i to je sve.

Natasa

pre 9 godina

Dobro je sto ce nastavak Berlinske konferencije uslediti veoma brzo i sto je vec sutra zakazan sastanak sa generalni direktorom za pridruzivanje u EU, gde ce glavne teme biti realizacija iznetih ideja premijera Vucica u Berlinu.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Kao ministar spoljnih poslova R. Srbije radio je za strane službe i organizacije, koje su mu dale uhljebije. A sada, kao njihov službenik, odnosno plaćenik, pokušava da radi za Srbiju i da joj deli savete. Sve je poznato. Jedina nepoznanica je, kada je bio štetniji? Onda, ili sada?

marija

pre 9 godina

"Spremni smo da primimo u klub one koji su na svaki način jednaki sa nama. Pre svega ekonomski, ali i kulturno, politički...".

Da, kako da ne,
Bugarska i Rumunija su bas ekonomski,..., jednake sa njima, pa su primljene...
Price za malu decu, Svilanovicu.
Srbiju ucenjuju i to je sve.

Stefan

pre 9 godina

Prijem Srbije u UE nece zavisiti samo od Srbije, ali sve ovo sto Srbija trenutno radi, sprovodi reforme, bori se protiv kriminla i korupcije, dovodi sudstvo, tuzilastvo i policiju na profesionalniji nivo, podize standard gradjana itd, sve je to u interesu Srbije.

Satara

pre 9 godina

Nista novo nije receno.EU zeli stabilne drzave sa stabilnim unutrasnjim sistemima i to je neka osnova od koje se polazi u procesu za clanstvo u EU.Kod nas je ostvaren odredjen napredak i nadamo se bar da ce usli ili ne u EU bar sistem ostati na nivou kao u zemljama unije.

spasenija kolcek

pre 9 godina

Da Republika Srbija bude slična EU i da je to zahtev za prijem, isto mu dođe kao i ucena. Jer, pitanje je, da li Republika Srbija može da bude slična EU i šta to uopšte znači...

Natasa

pre 9 godina

Dobro je sto ce nastavak Berlinske konferencije uslediti veoma brzo i sto je vec sutra zakazan sastanak sa generalni direktorom za pridruzivanje u EU, gde ce glavne teme biti realizacija iznetih ideja premijera Vucica u Berlinu.

Cvarak

pre 9 godina

Kakav si ti izdajnik I pokvareni lazov. Samo da ti pustim snimke izjava I govora dok si bio u vlasti bruko jedna. Unovcio si poziciju I izdao si sve sto si mogao plus si odavao tajne iz policije I vojske stranim sluzbama. Sada zivis u Sarajevu I radis za Islamski dollar kao regionalni kosultant, Tj dajes savete kako igrati protiv Srbije na medjunarodnom nivou

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

(New York., 5. septembar 2014 1
----
Isto bih i ja Vama mogao da kažem,"probajte da razmišljate drugačije",i videćete,ne da sam ja u pravu već,da Vi niste u pravu.Ne znam čiji ste komentar pročitali ali,o religiji govorim u sasvim drugom kontekstu.Da nije važna religija govore nam oni narodi koji su deset puta religiozniji od Srba.Ako ste živeli u Srbiji,poznato Vam je koliko je naš narod odan veri tj. koliko je religiozan?Nisam video nijednog srpskog zvaničnika koji sa Biblijom ispod ruke ide u Crkvu,poput pojedinih američkih predsednika.Doduše,tada su SAD bombardovale Srbiju pa je možda za svaki slučaj tražio uporište u Bogu.Ista je situacija i sa nacionalizmom.Optužuju nas "teške" nacionalističke države i nacije,u kojima je ravnopravnost samo formalna odnosno na papiru.Više će negodovanja i "bure" medju prolaznicima u Beogradu izazvati mladić na čijoj će jakni biti srpska nego američka zastava?!Srbi nacionalisti a svaki američki zvaničnik će za SAD upotrebiti tupavu floskulu "Leading nation"?!Srbija je na dnu zahvaljujući politici SAD,EU i NATO.Srbija je morala da bude na dnu,gladna,odrpana,materijalno uništena da bi sa nama lakše manipulisali svetski hohštapleri,čija se spoljna politika zasniva na intervencionizmu,ratovima,osvajanjima i prekrajanjima granica.Nismo mi propali sami od sebe niti smo na dnu što to volimo.Suština američke politike je bila,i jeste,da nas spuste na nivo životinja a onda da nas kupuju i prodaju kao odrano prase na pijaci u Boleču.

Lumenka

pre 9 godina

Kako je lepo uspeti u Eu kada zaboravite na svoje kosovsko poreklo; zaboravite na streljanog saborca Z.Djinadjića i preko noći postanete "savetnik" svom "neposlušnom i neobrazovanom narodu". Kako Vas Svilanoviću nije sramota? Ima nas koji znamo ko ste i šta pričali u vreme muke i stradanja onih koji su se borili protiv miloševićevaca, a sada vi procenjujete kakvi smo i šta treba da žrtvujemo zarad EU. Jesam za tu zajednicu, ali da nas uče i preporučuju konvetiti i karijeristi kao što ste Vi i vama slični...

branko

pre 9 godina

Da li se ko seca kako nas je doticni lagao kako ce EU da primi Srbiju do 2004 pa 2008, a sada kad je sebe uhlebio prica je drugacija. Ako ikada i budemo kao oni tada nam nece ni trebati EU.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

@dabo,
blago tebi. U 21. veku ti jos uvek delis interese po veri. Dokaz da smo jos uvek u zaostaloj pravoslavnoj dzamahiriji. Koga briga kome se ti klanjas, mamonu ili nekom drugom svevisnjemu. Norme i vrednosti su jedini uslov. Kada to shvatimo ici ce mnogo lakse.
(EU citizen^2, 5. septembar 2014 02:12)
-------------
Blago TEBI kada misliš da vera i religija nije važna. Ti si poslednji Don Kihot koji hrabro juriša na nešto što uopšte ne postoji. Da smo mi "pravoslavna džamahirija" sasvim sigurno ne bismo bili u ovakvom duhovnom i materijalnom stanju. Interesantno je da nas svi "veliki evropljani" optužuju za dve stvari koje u Srbiji ne postoje i sa kojima čak i gluplji deo stanovništva tera sprdnju. To su: NACIONALIZAM I VERSKI FANATIZAM. Niti manje vere, niti više bezbožništva. Niti manje nacionalista, niti više anacionalista, koji naciju pominju samo u posprdnom tonu. Da se bogatstvo meri po ateizmu i anacionalizmu Srbija bi bila Švajcarska. Ali nije tako. To je samo jedna od laži u koju su nas naterali da poverujemo. Planski su nas materijalno uništili i sveli na gladnu rulju. Doveli su nas u situaciju kada pozivi iz duodenuma blokiraju rad moždanih ćelija. U situaciju kada smo se po svom ponašanju približili životinjama. Kada nam još pokore duh i veru, tek tada ćemo postati NIKO i NIŠTA. A NIKO i NIŠTA ne može postati deo BILO ČEGA. Čak ni EU.

Fail

pre 9 godina

Ladno jos uvek ima ovih sto prodaju "evropske vrednosti". Neki od nas su isli pa videli Poljsku, Bugarsku, Rumuniju, Slovacku. I oni su u EU, a vise lice na nas. Da se ne lazemo svi srpski kriminalci imaju ceske pasose. U EU necemo da udjemo dok ne kazemo da je Kosovo druga drzava i dok se ne odreknemo imovine na koju imamo pravo cak i ako ih priznamo. Olbrajtova je vec uzela tamosnje delove Telekoma, Klark se nameracio na Trepcu. Crkvena imovina je podeljna izmedju ratnih lidera, a privatna imovina proteranih Srba izmedju lokalnih mafijasa. Kad svemu tome budemo rekli OK tad mozda mozemo u EU.

SIlvester

pre 9 godina

Srbija je zemlja otimačine i totalne korupcije, i to nema veze ni sa kojom politikom i orijentacijom na istok ili zapad. Jednako su nas pljačkali Miloševićevi kvazi-socijalisti, kvazi-nacionalisti, kvazi-demokrate, europejci, patriJote, veliki kvazi-vernici... Srbija, zemlja foliranta i lopova. I sad se široke debilizovane mase svađaju među sobom čiji su razbojnici više pokrali državu, a oni se svi skupa zezaju po najskupljim svetskim hotelima, i podsećaju se na dogodovštine u prethodnih četvrt veka, kako su zajedno i složno izigravali vlast i opoziciju. I kako su se sprdali sa glupom rajom preko kontrolisanih medija i plaćenih kvazi-intelektualaca.

mix

pre 9 godina

Ovaj gospodin je po prvi put bio iskren a znamo ga po ucescu u vladi koja je o ecavala i pricala sasvim drugacije. Maltene da za pet godina ulazimo u EU, sto znaci da bi vec tamo trebali biti oko 8-10 godina!Zato mi njegovo misljenje nista ne znaci i taman sam pomislio da takve osobe ,barem sto se tice srpske politicke scene, pripadaju proslosti i vremenu lakih obecanja. Neka prodaje svoju maglu drugima a ne Srbima,pogotovo onim koji pamte.

Vojo

pre 9 godina

Kako sada izgleda, možda nas prime i ranije,kao i Rumuniju,Bugarsku, Estoniju,Letoniju i Litvaniju samo da preko nas zatvore vrata i prozor Rusima!

Evropljanka

pre 9 godina

Nejasno je ko su to "oni", jer ako je uslov prijem u članstvo EU da budemo kao oni, moramo znati ko su oni. EU ima 28 članica, a nisu sve podjednako ekonomski razvijene i naravno da ne mogu ni da budu. Takodje nije jasno šta znači biti "kulturno" kao "oni". Kultura je širok pojam. Svaka zemlja EU ima svoju tradiciju i kulturu i to treba da čuva i neguje, a ne da se nadmeće sa drugima. Nezavisno od toga da li će postati članica zajednice evropskih zemalja, Srbija treba da bude uredjena zemlja i na tome svakako mora da se radi - zbog nas koji u Srbiji živimo, a ne zbog EU.

djanikedarmando

pre 9 godina

Svaki komentar je suvisan a bas sam se pitao gde je Svilanovic. https://www.youtube.com/watch?v=mImi4qfFaNQ&feature=youtu.be

New York.

pre 9 godina

@ Mladen Mladenovic
Probaj da razmisljas drugacije. Vec godinama ostavljas komentare istog sadrzaja. Sa tim idejama ces provesti ceo svoj zivot. Iako smo ja i Vi iste nacije nemamo iste afinitete. Meni je religija dosadna i oni koji su snazno u njoj su agresivni i iskljucivi. Moj super prijatelj je npr. gay i jako ga postujem, jer zna o kulturi i muzici. Moja super prijateljica koja je toliko puno ucinila za mene je Amerikanka. Chicago je super grad ali u poredjenju sa NYC je manje kosmopolitski. Bgd 80tih je bio u svakom smislu svetski grad. Onda su dosli nacionalisti i cega god su se uhvatili su unistili. Nas nema u krajini Kosovo je izgubljeno, a mi smo na Svetskom dnu provincijalizovani. Zapad je odgovoran i na tom osecanju je Vucic odneo pobedu i tvoji komentari su uvek sa tim predznakom. To je tacno. Ali primarna odgovornost je nasa. Posle ubistva premijera, tvoja struja ubedljivo pobedjuje. Nisam siguran da nacija i vera koje su na vlasti od kraja 80tih je razvila Srbiju. Niti kroz tvoje komentare vidim neki tvoj progres vec godinama. Ovo ti kazem prijateljski. Naravno da sam ja otpisan jer sam otisao ali i ja volim zemlju na drugaciji i zdrav nacin. U bg zavrsio fax idem dalje sad sam na americkom fakultetu i saljem redovno novac; oslobodio sam nekome radno mesto u bgd :). Pozdrav Mladene i upamti da nije bilo Svilanovica i Djindjica Vucic bi jos bio samo Seseljev portparol a danas jeftino kopira u svakom smislu svetskog Premijera koji ce uvek biti u mom srcu.

Sale

pre 9 godina

Iskreno mi nedostaje vreme(naravno ne sve) kada je u našoj politici Svilanovićeva, Pešićkina, Žarkova reč više značila, a B92 i Anem bili slobodno ostrvo

Mary

pre 9 godina

Sve zemlje u regionu su konacno uvidele da imaju vise korisit od saradnej nego od sukoba. Cilj vlade jeste da se pokrene privreda, reformise drustvo iz korena. Kada to postignemo, postacemo i clanica EU.

Srdjan

pre 9 godina

Mi svakako treba da radimo na uređenju zemlje, prvenstveno zbog sebe, a onda zbog zadovoljenje kriterijuma koje propisuje EU. U ovom trenutku, u Srbiji, postoji rešenost da se stanje u zemlji i regionu unapredi, što potvrđuju i Svilanovićeve reči.

EU citizen^2

pre 9 godina

@dabo,
blago tebi. U 21. veku ti jos uvek delis interese po veri. Dokaz da smo jos uvek u zaostaloj pravoslavnoj dzamahiriji. Koga briga kome se ti klanjas, mamonu ili nekom drugom svevisnjemu. Norme i vrednosti su jedini uslov. Kada to shvatimo ici ce mnogo lakse.

hiper

pre 9 godina

ulazak u EU je dobar samo za vašu nazovimo je "elitu", isto kao što je EU dobar samo za preko noći obogaćenu hrvatsku "elitu" sve odreda pripadnike CKSKH. Vjerojatno i u Srbiji postoje samo dvije ozbiljne stranke koje se mijenjaju prema zaslugama, a ne prema glasovima glasaća. Sve države koje to imaju kao što i hrvatska ima su prevarantske države jer na taj način upravljaju s građanima. jasno, te dvije stranke su u dosluhu i političkoj svezi. sada će u hrvatskoj pobijediti HDZ i biti će na vlasti dva mandata jer ima puno veće zasluge za stvaranje hrvatske samostalnosti od komunista čiji će red dolaska na vlast doči tek nakon drugog HDZ mandata.Srbija za razliku od hrvatske ima izbor s kim će ući u savez ili s EU ili s Rusima. da sam ja srbin i da živim u Srbiji tada bi bez puno razmišljanja izabrao Rusiju kako zbog prijateljstva s njima tako i zbog kulturološke pripadnosti Rusiji. Rusija je zdravija od EU i poštenija jer nije dvolična. Ekipa na čelu s gospodinom Putinom je izdigla Rusiju iz zaostalosti i svakim danom pokazuje da je značajan gospodarski čimbenik na planeti. EU već sada ovisi u energetici od Rusije. Euro će se raspasti i već sada ga drže na aparatima. Vi Srbi ste lukavi u politici i zbog toga vjerujem da ćete postati most između EU i saveza istočnih zemalja Rusije, Kine itd.

Gregor

pre 9 godina

Srbija je definitivno u mnogo boljim odnosima sa okolnim zemljama, a to je za svaku pohvalu. Mnogo se uradilo po pitanju razvoja odnosa i međusobne saradnje. Zajednički projekti su dobar način za obostrani napredak, a to moramo podržati u potpunosti.

dabo

pre 9 godina

to je nazalost tacno jer su uvideli sta su uradili sa zemljama koje nisu dostigle odredjeni nivo razvijenosti i to su bile katolicke zemlje u vecini slucajeva a sad to nece da prihvate jer ostale clanice moraju mnogo da rade da bi dostigle odredjeni nivo razvijenosti.

Vojo

pre 9 godina

Kako sada izgleda, možda nas prime i ranije,kao i Rumuniju,Bugarsku, Estoniju,Letoniju i Litvaniju samo da preko nas zatvore vrata i prozor Rusima!

Sale

pre 9 godina

Iskreno mi nedostaje vreme(naravno ne sve) kada je u našoj politici Svilanovićeva, Pešićkina, Žarkova reč više značila, a B92 i Anem bili slobodno ostrvo

New York.

pre 9 godina

@ Mladen Mladenovic
Probaj da razmisljas drugacije. Vec godinama ostavljas komentare istog sadrzaja. Sa tim idejama ces provesti ceo svoj zivot. Iako smo ja i Vi iste nacije nemamo iste afinitete. Meni je religija dosadna i oni koji su snazno u njoj su agresivni i iskljucivi. Moj super prijatelj je npr. gay i jako ga postujem, jer zna o kulturi i muzici. Moja super prijateljica koja je toliko puno ucinila za mene je Amerikanka. Chicago je super grad ali u poredjenju sa NYC je manje kosmopolitski. Bgd 80tih je bio u svakom smislu svetski grad. Onda su dosli nacionalisti i cega god su se uhvatili su unistili. Nas nema u krajini Kosovo je izgubljeno, a mi smo na Svetskom dnu provincijalizovani. Zapad je odgovoran i na tom osecanju je Vucic odneo pobedu i tvoji komentari su uvek sa tim predznakom. To je tacno. Ali primarna odgovornost je nasa. Posle ubistva premijera, tvoja struja ubedljivo pobedjuje. Nisam siguran da nacija i vera koje su na vlasti od kraja 80tih je razvila Srbiju. Niti kroz tvoje komentare vidim neki tvoj progres vec godinama. Ovo ti kazem prijateljski. Naravno da sam ja otpisan jer sam otisao ali i ja volim zemlju na drugaciji i zdrav nacin. U bg zavrsio fax idem dalje sad sam na americkom fakultetu i saljem redovno novac; oslobodio sam nekome radno mesto u bgd :). Pozdrav Mladene i upamti da nije bilo Svilanovica i Djindjica Vucic bi jos bio samo Seseljev portparol a danas jeftino kopira u svakom smislu svetskog Premijera koji ce uvek biti u mom srcu.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Kao ministar spoljnih poslova R. Srbije radio je za strane službe i organizacije, koje su mu dale uhljebije. A sada, kao njihov službenik, odnosno plaćenik, pokušava da radi za Srbiju i da joj deli savete. Sve je poznato. Jedina nepoznanica je, kada je bio štetniji? Onda, ili sada?

Natasa

pre 9 godina

Dobro je sto ce nastavak Berlinske konferencije uslediti veoma brzo i sto je vec sutra zakazan sastanak sa generalni direktorom za pridruzivanje u EU, gde ce glavne teme biti realizacija iznetih ideja premijera Vucica u Berlinu.

Stefan

pre 9 godina

Prijem Srbije u UE nece zavisiti samo od Srbije, ali sve ovo sto Srbija trenutno radi, sprovodi reforme, bori se protiv kriminla i korupcije, dovodi sudstvo, tuzilastvo i policiju na profesionalniji nivo, podize standard gradjana itd, sve je to u interesu Srbije.

marija

pre 9 godina

"Spremni smo da primimo u klub one koji su na svaki način jednaki sa nama. Pre svega ekonomski, ali i kulturno, politički...".

Da, kako da ne,
Bugarska i Rumunija su bas ekonomski,..., jednake sa njima, pa su primljene...
Price za malu decu, Svilanovicu.
Srbiju ucenjuju i to je sve.

Mary

pre 9 godina

Sve zemlje u regionu su konacno uvidele da imaju vise korisit od saradnej nego od sukoba. Cilj vlade jeste da se pokrene privreda, reformise drustvo iz korena. Kada to postignemo, postacemo i clanica EU.

Srdjan

pre 9 godina

Mi svakako treba da radimo na uređenju zemlje, prvenstveno zbog sebe, a onda zbog zadovoljenje kriterijuma koje propisuje EU. U ovom trenutku, u Srbiji, postoji rešenost da se stanje u zemlji i regionu unapredi, što potvrđuju i Svilanovićeve reči.

EU citizen^2

pre 9 godina

@dabo,
blago tebi. U 21. veku ti jos uvek delis interese po veri. Dokaz da smo jos uvek u zaostaloj pravoslavnoj dzamahiriji. Koga briga kome se ti klanjas, mamonu ili nekom drugom svevisnjemu. Norme i vrednosti su jedini uslov. Kada to shvatimo ici ce mnogo lakse.

Gregor

pre 9 godina

Srbija je definitivno u mnogo boljim odnosima sa okolnim zemljama, a to je za svaku pohvalu. Mnogo se uradilo po pitanju razvoja odnosa i međusobne saradnje. Zajednički projekti su dobar način za obostrani napredak, a to moramo podržati u potpunosti.

dabo

pre 9 godina

to je nazalost tacno jer su uvideli sta su uradili sa zemljama koje nisu dostigle odredjeni nivo razvijenosti i to su bile katolicke zemlje u vecini slucajeva a sad to nece da prihvate jer ostale clanice moraju mnogo da rade da bi dostigle odredjeni nivo razvijenosti.

Satara

pre 9 godina

Nista novo nije receno.EU zeli stabilne drzave sa stabilnim unutrasnjim sistemima i to je neka osnova od koje se polazi u procesu za clanstvo u EU.Kod nas je ostvaren odredjen napredak i nadamo se bar da ce usli ili ne u EU bar sistem ostati na nivou kao u zemljama unije.

Cvarak

pre 9 godina

Kakav si ti izdajnik I pokvareni lazov. Samo da ti pustim snimke izjava I govora dok si bio u vlasti bruko jedna. Unovcio si poziciju I izdao si sve sto si mogao plus si odavao tajne iz policije I vojske stranim sluzbama. Sada zivis u Sarajevu I radis za Islamski dollar kao regionalni kosultant, Tj dajes savete kako igrati protiv Srbije na medjunarodnom nivou

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

@dabo,
blago tebi. U 21. veku ti jos uvek delis interese po veri. Dokaz da smo jos uvek u zaostaloj pravoslavnoj dzamahiriji. Koga briga kome se ti klanjas, mamonu ili nekom drugom svevisnjemu. Norme i vrednosti su jedini uslov. Kada to shvatimo ici ce mnogo lakse.
(EU citizen^2, 5. septembar 2014 02:12)
-------------
Blago TEBI kada misliš da vera i religija nije važna. Ti si poslednji Don Kihot koji hrabro juriša na nešto što uopšte ne postoji. Da smo mi "pravoslavna džamahirija" sasvim sigurno ne bismo bili u ovakvom duhovnom i materijalnom stanju. Interesantno je da nas svi "veliki evropljani" optužuju za dve stvari koje u Srbiji ne postoje i sa kojima čak i gluplji deo stanovništva tera sprdnju. To su: NACIONALIZAM I VERSKI FANATIZAM. Niti manje vere, niti više bezbožništva. Niti manje nacionalista, niti više anacionalista, koji naciju pominju samo u posprdnom tonu. Da se bogatstvo meri po ateizmu i anacionalizmu Srbija bi bila Švajcarska. Ali nije tako. To je samo jedna od laži u koju su nas naterali da poverujemo. Planski su nas materijalno uništili i sveli na gladnu rulju. Doveli su nas u situaciju kada pozivi iz duodenuma blokiraju rad moždanih ćelija. U situaciju kada smo se po svom ponašanju približili životinjama. Kada nam još pokore duh i veru, tek tada ćemo postati NIKO i NIŠTA. A NIKO i NIŠTA ne može postati deo BILO ČEGA. Čak ni EU.

spasenija kolcek

pre 9 godina

Da Republika Srbija bude slična EU i da je to zahtev za prijem, isto mu dođe kao i ucena. Jer, pitanje je, da li Republika Srbija može da bude slična EU i šta to uopšte znači...

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

(New York., 5. septembar 2014 1
----
Isto bih i ja Vama mogao da kažem,"probajte da razmišljate drugačije",i videćete,ne da sam ja u pravu već,da Vi niste u pravu.Ne znam čiji ste komentar pročitali ali,o religiji govorim u sasvim drugom kontekstu.Da nije važna religija govore nam oni narodi koji su deset puta religiozniji od Srba.Ako ste živeli u Srbiji,poznato Vam je koliko je naš narod odan veri tj. koliko je religiozan?Nisam video nijednog srpskog zvaničnika koji sa Biblijom ispod ruke ide u Crkvu,poput pojedinih američkih predsednika.Doduše,tada su SAD bombardovale Srbiju pa je možda za svaki slučaj tražio uporište u Bogu.Ista je situacija i sa nacionalizmom.Optužuju nas "teške" nacionalističke države i nacije,u kojima je ravnopravnost samo formalna odnosno na papiru.Više će negodovanja i "bure" medju prolaznicima u Beogradu izazvati mladić na čijoj će jakni biti srpska nego američka zastava?!Srbi nacionalisti a svaki američki zvaničnik će za SAD upotrebiti tupavu floskulu "Leading nation"?!Srbija je na dnu zahvaljujući politici SAD,EU i NATO.Srbija je morala da bude na dnu,gladna,odrpana,materijalno uništena da bi sa nama lakše manipulisali svetski hohštapleri,čija se spoljna politika zasniva na intervencionizmu,ratovima,osvajanjima i prekrajanjima granica.Nismo mi propali sami od sebe niti smo na dnu što to volimo.Suština američke politike je bila,i jeste,da nas spuste na nivo životinja a onda da nas kupuju i prodaju kao odrano prase na pijaci u Boleču.

branko

pre 9 godina

Da li se ko seca kako nas je doticni lagao kako ce EU da primi Srbiju do 2004 pa 2008, a sada kad je sebe uhlebio prica je drugacija. Ako ikada i budemo kao oni tada nam nece ni trebati EU.

Fail

pre 9 godina

Ladno jos uvek ima ovih sto prodaju "evropske vrednosti". Neki od nas su isli pa videli Poljsku, Bugarsku, Rumuniju, Slovacku. I oni su u EU, a vise lice na nas. Da se ne lazemo svi srpski kriminalci imaju ceske pasose. U EU necemo da udjemo dok ne kazemo da je Kosovo druga drzava i dok se ne odreknemo imovine na koju imamo pravo cak i ako ih priznamo. Olbrajtova je vec uzela tamosnje delove Telekoma, Klark se nameracio na Trepcu. Crkvena imovina je podeljna izmedju ratnih lidera, a privatna imovina proteranih Srba izmedju lokalnih mafijasa. Kad svemu tome budemo rekli OK tad mozda mozemo u EU.

Lumenka

pre 9 godina

Kako je lepo uspeti u Eu kada zaboravite na svoje kosovsko poreklo; zaboravite na streljanog saborca Z.Djinadjića i preko noći postanete "savetnik" svom "neposlušnom i neobrazovanom narodu". Kako Vas Svilanoviću nije sramota? Ima nas koji znamo ko ste i šta pričali u vreme muke i stradanja onih koji su se borili protiv miloševićevaca, a sada vi procenjujete kakvi smo i šta treba da žrtvujemo zarad EU. Jesam za tu zajednicu, ali da nas uče i preporučuju konvetiti i karijeristi kao što ste Vi i vama slični...

hiper

pre 9 godina

ulazak u EU je dobar samo za vašu nazovimo je "elitu", isto kao što je EU dobar samo za preko noći obogaćenu hrvatsku "elitu" sve odreda pripadnike CKSKH. Vjerojatno i u Srbiji postoje samo dvije ozbiljne stranke koje se mijenjaju prema zaslugama, a ne prema glasovima glasaća. Sve države koje to imaju kao što i hrvatska ima su prevarantske države jer na taj način upravljaju s građanima. jasno, te dvije stranke su u dosluhu i političkoj svezi. sada će u hrvatskoj pobijediti HDZ i biti će na vlasti dva mandata jer ima puno veće zasluge za stvaranje hrvatske samostalnosti od komunista čiji će red dolaska na vlast doči tek nakon drugog HDZ mandata.Srbija za razliku od hrvatske ima izbor s kim će ući u savez ili s EU ili s Rusima. da sam ja srbin i da živim u Srbiji tada bi bez puno razmišljanja izabrao Rusiju kako zbog prijateljstva s njima tako i zbog kulturološke pripadnosti Rusiji. Rusija je zdravija od EU i poštenija jer nije dvolična. Ekipa na čelu s gospodinom Putinom je izdigla Rusiju iz zaostalosti i svakim danom pokazuje da je značajan gospodarski čimbenik na planeti. EU već sada ovisi u energetici od Rusije. Euro će se raspasti i već sada ga drže na aparatima. Vi Srbi ste lukavi u politici i zbog toga vjerujem da ćete postati most između EU i saveza istočnih zemalja Rusije, Kine itd.

SIlvester

pre 9 godina

Srbija je zemlja otimačine i totalne korupcije, i to nema veze ni sa kojom politikom i orijentacijom na istok ili zapad. Jednako su nas pljačkali Miloševićevi kvazi-socijalisti, kvazi-nacionalisti, kvazi-demokrate, europejci, patriJote, veliki kvazi-vernici... Srbija, zemlja foliranta i lopova. I sad se široke debilizovane mase svađaju među sobom čiji su razbojnici više pokrali državu, a oni se svi skupa zezaju po najskupljim svetskim hotelima, i podsećaju se na dogodovštine u prethodnih četvrt veka, kako su zajedno i složno izigravali vlast i opoziciju. I kako su se sprdali sa glupom rajom preko kontrolisanih medija i plaćenih kvazi-intelektualaca.

djanikedarmando

pre 9 godina

Svaki komentar je suvisan a bas sam se pitao gde je Svilanovic. https://www.youtube.com/watch?v=mImi4qfFaNQ&feature=youtu.be

mix

pre 9 godina

Ovaj gospodin je po prvi put bio iskren a znamo ga po ucescu u vladi koja je o ecavala i pricala sasvim drugacije. Maltene da za pet godina ulazimo u EU, sto znaci da bi vec tamo trebali biti oko 8-10 godina!Zato mi njegovo misljenje nista ne znaci i taman sam pomislio da takve osobe ,barem sto se tice srpske politicke scene, pripadaju proslosti i vremenu lakih obecanja. Neka prodaje svoju maglu drugima a ne Srbima,pogotovo onim koji pamte.

Evropljanka

pre 9 godina

Nejasno je ko su to "oni", jer ako je uslov prijem u članstvo EU da budemo kao oni, moramo znati ko su oni. EU ima 28 članica, a nisu sve podjednako ekonomski razvijene i naravno da ne mogu ni da budu. Takodje nije jasno šta znači biti "kulturno" kao "oni". Kultura je širok pojam. Svaka zemlja EU ima svoju tradiciju i kulturu i to treba da čuva i neguje, a ne da se nadmeće sa drugima. Nezavisno od toga da li će postati članica zajednice evropskih zemalja, Srbija treba da bude uredjena zemlja i na tome svakako mora da se radi - zbog nas koji u Srbiji živimo, a ne zbog EU.