Četvrtak, 28.08.2014.

08:21

Ranjeni žandarm preminuo na VMA

Pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo je jutros na VMA nakon što je hicem pogođen u glavu tokom okršaja u blizini prelaza Merdare na severu KiM.

Izvor: B92

Ranjeni žandarm preminuo na VMA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

160 Komentari

Sortiraj po:

АНЂЕЛИЈА

pre 9 godina

Нека ти је лака земља сине СТЕВАНЕ СИНЂЕЛИЋУ! Почивај у миру, а твојој породици искрено саучешће.Немам речи за ову тугу.То нису шумокрадице, то су терористи.Молим новинаре и наше политичаре да их назову правим именим, ако већ не можемо их спречимо да нас убијају у нашој држави!

100 za jednog

pre 9 godina

saucesce porodici tako nam je kako nam je nadam se da ce zene u crnom i nvo dati svoj doprinos ovom sramnom cinu i da ce pocinioci biti uhvaceni i kaznjeni ...

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Nema nikvih sumokradica to je predigra za priznanje Kosova,prije ih treba dobro zaplasit,ako se ne zaaplase odmah onda ce i Kfor pripucat, a Rusi ih vise nece branit, ajd u Nemacku,tu ce snjet ozbiljno hahahahhahaaha.

neutralnan

pre 9 godina

Moj deda se borio protiv Nemaca u Drugom svetskom ratu, sedeo u podrumu i aktivno ih mrzeo dok ih borci nisu oterali. Hocemo li biti kao deda, ili kao borci?

msc.Milos

pre 9 godina

ajde napredni dajte izjave i kada nema sakupljanja najjeftinijih poena. Gde si meki, gde si dr. ministre, gde si master predsednice??

Бојан Илић

pre 9 godina

Opet šaljemo glinene golubove, jadni policajci i žandari ko ih vodi...
(masterkg, 28. avgust 2014 13:25)

Док их је водио Дикић, овако нешто је било тешко , јер су Албанци знали да Дикић може да "дође на врата"!

Treba bezati iz ove rupetine od drzave sto pre na vreme

pre 9 godina

"A od Vučića ni "A"!
(Miki, 28. avgust 2014 18:02)"

-----------

Ali zato narod dok gleda televizor sa politicarim u vestima kaze"Beeeee.."

sibir

pre 9 godina

(leki, 28. avgust 2014 12:28)
svaka cast, odlican komentar. Samo da dodam - i sklopivoprstivi mekog srca cuti.... i Nesha slina cuti.... Ovaj dogaqdjaj nije za promovisanje, nema nikoga....

Urbani

pre 9 godina

Pa ne treba Srbiji ni vojska ni policija........ni avioni ni helikopteri branicemo se rečima........Ovo je opomena ne unistavajte Vojsku i Policiju............

OSTAVKE

pre 9 godina

Ovog momenta bi nadlezni ministar trebao da da ostavku a Vucic i Dacic da se dovuku nazad u ovo sto je valjda drzava Srbija i urade ono sta bi svaka ali svaka ozbiljna drzava trebalo da uradi. Ali ne, umesto toga Vucic primadonise u Berlinu, izigrava Merkelovu pudlicu i lupeta o nekakvom autoputu za Pristinu. Ako se ostane na ovome, sta je sledece? Ko ce sve JOS da ponizava ovu drzavu i ovaj narod? DOSTA VISE.

mlekadzija

pre 9 godina

Saucesce porodici a Stevanu laka zemlja i vecna slava. Nazalost ubica ne mora da brine. Ako se kojim slucajem i pokrene krivicni postupak radice telefoni iz Brisela da se doticni zlikovac odmah pusti... zivi bili pa videli kao i mnogo puta do sada...

realno

pre 9 godina

Žandarmerija treba biti strah i trepet tamo gde se pojavi. Dobro obučena, utrenirana i bez previše pitanja. Grehota je gubiti ljude, pripadnike "elitnih" jedinica u borbi sa naoružanom buranijom.
Stevane Sinđeliću, počivaj u miru!

sramota

pre 9 godina

Sa jedne strane takav mu je posao. Sa druge strane nije morao da pogine zbog toga.
Saucesce porodici. Kako ne izgleda ovo relano na papiru. Necija smrt. Kao procitas i predjes preko toga.
A coveka vise nema.

Виктор

pre 9 godina

Годинама се исто дешава, и сви то знају, а никако да се неке јаче мере предузму, да држава заштити и сопствене грађане, било то жандармерци или цивили, а ни сопствена земља ни границе од тероризма.

Humanoid

pre 9 godina

Džaba žalopojke i gromoglasne parole! Već sutra će se na prvu vest o Žandarmeriji sjatiti 'aktivisti' i nazivati ih siledžijama, lopovima, narko-dilerima, pa i ubicama, a mi ćemo ih uredno 'lajkovati', kao prave ovce. Zemlja u kojoj su oni koji je čuvaju banditi, a 'pine-up' persone razne 'spodobe u crnom' i nije nego krpa, te ne zaslužuje ništa bolje no što joj je. A kako i ne bi? Pa još jučer je USAID izrazio iznimno zadovoljstvo našim 'civilnim sektorom'! Bravo sugrađani, prepoznali smo vrednosti. Nauživajmo ih se!

Jojo

pre 9 godina

Drzava ne treba samo hitno da intervenise tako sto ce vojska snaznije da patrolira i da nadgleda administrativnu liniju, nego treba i da se odmah obavesti UN, EU, OEBS - sve medjunarodne organizacije, jer ovakvim desavanjima postoji jasna paralela sa situaciji na Kosovo, u kojem su policajci ginuli i gde su Albanci vrsili terorizam nad nealbanskom stanovnistvu. Trebamo da izvucemo najbolje iskustvo iz proslosti i identifikovati ovo kao zlocin najvece vrste, jer da smo to uradili i bili u boljim odnosima sa svetom oko nas, onda bi sadasnja geografska slika Srbije izgledala sasvim drugacije. Istorija se ponavlja i interesuje me sledeci potez drzave.

MRKI

pre 9 godina

Narode albanci zovite ih kako hoćete uvek su sekli i krali šumu. Krajem 80-ih kao policajac bio sam po Kosovu. Nikad nisu legalno sekli šume bežali su iz vozila i ostavljali ih čim naidju na policiju. Sada si postali još gori pucaju i svet cuti a kad ih policija u obračunu ubije onda se svi dižu i okrivljuju Srbiju i policiju za represiju. Dokle više trpeti.

milan

pre 9 godina

Moramo si postaviti pitanje, kako se to čuva naša granica na najosetljivijem njenom delu prema Kosovu. Ministar i svi zaduženi za to treba da nam daju konkretan odgovor a u njemu ne sme biti politike da je jedan mlad život ugašen što možde nije trebalo biti.

Balasevic

pre 9 godina

...I prekardasilo
im'o sam bagremovu sumu
tamo dole prema drumu
pa sam cekao

Red je red, polako komsije
ne moze samo da se udje
da se rusi tudje
lepo sam im rekao

Ne lomite mi bagrenje...!!!

Mico

pre 9 godina

Cuj "sumokradice"?! Sumokradice nose motorke, pile i sjekire a ne automatsko naoruzanje! Takodje sjeku sumu a ne napadaju policiju. Sam napad na policiju je napad na drzavu. Ovo su cisti teroristi koji su izvrsili teroristicki cin!

Musketir

pre 9 godina

Žao mi je nastradalog policajca, ali zar treba neko da strada, pa da se šalju jake policijske snage ? Pa svi znaju i to godinama da se Albanci već godinama ponašaju kao da su oni vlasnici naših šuma, seku
gde stignu na teritoriji Srbije i državne i privatne šume, prolaze godinama nekažnjeno ! Pitajte naše ljude sa juga Srbije, koliko su puta molili za pomoć, čak smo i prošle godine gledali reportažu na televizije o seči naših šuma. Pa valjda Država Srbija treba da štiti svoju teritoriju, a ako im se ne pokažu zubi, evo njih opet, oni /Albanci/ su toliko bezobrazni: kradu, ne plaćaju struju, non-stop nešto im nije dobro, ucenjuju, pa pitajte naše Srbe na Kosovu kako je njima tamo ? Da ne bude poslali smo jake policijske snage na 2 meseca, pa onda ih vratili, oni /policij/ moraju tamo da budu non-stop !

crvena beretka

pre 9 godina

Ko se prijavi u zandarmeriju, taj zna i za opasnosti kojima moze da bude izlozen. Nisu oni saobracajci, pa da budu nespremni.
Svaki posao nosi odredjeni rizik. Ovde se zna, da ne idu na piknik.
Placeni su za taj posao, ko se plasi, moze da ide da kopa njive.
C'est la vie...

Jovan

pre 9 godina

Ovako je bilo i 90-tih na Kosovu. Tada su svi krivili Milosevica. Bas bih voleo da vidim sta ce se sada uraditi. Ne uradis nista - banana drzava. Uradis nesto- diktatorska drzava. Pametnom dosta.....

sofronije

pre 9 godina

Naoruzani ljudi ulaze na nasu teritoriju nelegalnim putem, secu nasa drva i odnose ih, pritom pucaju na nase drzavljane. Koliko ovde ima krivicnih dela. Neka se sada doktor ministar pozabavi ovim slucajem, neka premijer sada ne guta knedle nego neka resi ovo vise!

Poručnik Draguljče

pre 9 godina

Možemo mi biti demokratska država, ali mora da postoji neka radikalna mera za ovakve stvari, da se izda naredba na pr. pucati na sve pomoćno u zoni kopnene bezbednosti na na pokrajinskoj granici u narednih mesec dana. Ovome treba da se priča i u UN i na CNN-u i BBC-u. Sada trebamo da angažujemo naš lobi, trba mo preuzeti inicijativu. Da li bi SAD dozvolio da recimo Meksiko vršlja po njenoj teritorij, Izrael, Hamasu? Naravno da ne! Ne želimo ni mi da dozvolimo samo moramo smisliti neki fin razlog koji bi svet prihvatio, ako treba da ponudimo kako bi smo dobili naklonost zapada i Rusije.

Nislija

pre 9 godina

Par puta sam kao ugovorac bio dole, niste ni svesni koliko se doke krade, testere se cuju na sve strane, ukoliko i nekoga uhvatis, zove se sumar-Albanac, on posle par sati cekanja, napokon dodje, zove nacelnika supa Bujanovca -Albanca, prvo sto taj gospodin pita je da li je vojska maltretirala lopove!!! dolaze multietnicki policajci...posle moras o svom trosku na sudjenja, nezasticen i goloruk... da ne pricam o postupku kada na njih naletis, samo sto im ruke ne celivas jer druga prava nemas....EEE SRBIJO MEDJU SLJIVAMA....

Evgenije

pre 9 godina

Pre otpirlike desetak godina, dakle pre nego što su proglasili " državu" jedan naš žandarm je ubio albanskog "šumokradicu" u toj kopnenoj zoni bezbednosti koji je bio naoružan do zuba. I šta je sa njim bilo? Možda bi neko pomislio da je dobio status počasnog građanina Kuršumlije, jer je izvršio svoju dužnost i zaštitio Srbe iz tih predela kojima dole nema života. Ali ne. Čovek je pravosnažno osuđen na ubistvo?! Vi se posle pitate zašto žandarmerija ne reaguje i vidite neprijatelje svuda sem u Nemanjinoj. Mašala, daleko ćemo dogurati tako.

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Glasao sam protiv Slobodana, bio na demonstracijama, dizao stegnutu pesnicu u vis, duvao u pištaljku, Bože kako sam bio mlad i glup...
(M., 28. avgust 2014 11:09) "

Takođe. A kada se sad okrenem oko sebe, razlika je sada samo u tome da više nisam tako mlad.
Saučešće porodici. I svima nama koji kao narod izumiremo, što zahvaljući beloj kugi, što zahvaljujući sebi samima.

Nobody

pre 9 godina

@Mladen Mladenovic

Majstore svaka ti je zlatna, ali elitni odredi su spremni za Bubanj Potok, ostatak Srbije ih ne zanima. Sve to u okviru projekta Beograd na vodi. Svi za Beograd firmom Krstic, a saka jada naroda sto ostane je zrtveni jarac.

Đole

pre 9 godina

Predlog nesposobnoj Vladi Srbije: 1) Posecite svu šumu u dubini od 10 km od granice sa Kosovom 2) Zabranite seljacima da drže goveda, ovce i koze jer su Tačijevci u poslednjih nekoliko godina krali krave Srbima 3) naoružajte žandarmeriju snajperima dometa preko 2 km 4)kupite od Izraela male naoružane dronove - ponudite im šume ili drva 5) neka ministri policije i vojske podnesu ostavke ako su nesposobni. U moje ime puno pozdravite gospođu Angelu merkel i zahvalite joj se na podršci.

bonaparta3

pre 9 godina

Ovaj tužni trenutak sada treba upotrebiti kao argument pred Nemcima, iako će većina koja ovo pročita reći da je neprimereno, ali samo takvim stvarima i poturanjem pod nos imamo argumente da se branimo. Gde je sada KFOR,EULEKS i ostala bratija koja hapsi Srbe za izmišljene ratne zločine. Postaviti na te punktove snajperiste i pucati bez upozorenja u glavu. Neka oni oplakuju svoje,a ne mi!!! Neka objašnjavaju svetu šta su radili. Dosta tog bezobrazluka. Neka ih Amerikanci EU smire ili neka puste nas mi znamo kako ćemo da ih smirimo.

nekitamo

pre 9 godina

Da drzava Srbija ima volju da se obracuna sa tim teroristima do ovoga i slicnih slucajeva nebi dolazilo. A sada cekamo saopstenje Stefanovica "kako drzava cini sve sto je u njenoj moci da zaustavi ove sumokradice". P.S pocivaj u miru momce.

Marko

pre 9 godina

Izgubljen je jedan mlad zivot. Da namerno cu naglasiti, jos jedan pripadnik naseg sprskog naroda je ubijen.Naglasavam srpskog, zato sto reci da je svejedno da li je ubijeni Kinez ili Srbin isto sto i reci, meni je svejedno da li mi je ubjen clan sire porodice ili sugradjanin koga nikada nisam video. Sa ljudske strane jeste svejedno, zivot je zivot, ali je laz da je ljudima svejedno.Ne moze, niti ce ikada biti isto. Zna se sta je nase, ko je nas.

Imam osecaj, da sada pobiju sve nase policajce dole, da bi nasi politicari opet davali izjave tipa "Osudjujemo napade, ali smo opredeljeni za mir i necemo reagovati, nikao drugacije osim diplomatski"...Ja osudjujem nase politicare i krivim ih za smrt ovog i jos mnogih mladih zivota u poslednih 20 godina.

M.

pre 9 godina

Glasao sam protiv Slobodana, bio na demonstracijama, dizao stegnutu pesnicu u vis, duvao u pištaljku, Bože kako sam bio mlad i glup, Slobo izvini.
Dole nema zakona uopšte, 'država' kriminala, i ne vidim da će se to promeniti na bolje u skorije vreme.
Ode još jedan Sinđelić boreći se protiv uljeza.
Saučešće porodici.

Profesonalac

pre 9 godina

Pre svega neka je pokoj duše preminulom čoveku. Za ministra i premijera pre svega, ovo mora da bude opomena, da dok god ne budemo oštri kao država, sa nama će se samo sprdati, od velikih sila pa sve do ovakvih koji su se osilili i misle da mogu da rade svašta na našoj teritoriji. Ova opomena je skupo plaćena.

gde nam je ponos?

pre 9 godina

Sada pitajte Američkog ambasadora kako bi oni reagovali kada bi neki terorista na njihovoj teritoriji usmrtio pripadnika policijskih snaga pa odreagujte na isti način. Ako smete i imate morala. Ubijaju nam budućnost zemlje a mi se zanosimo EU. I nemojte ih nazivati kradljivcima, ovo su teroristi.

Gadget

pre 9 godina

Zašto se insistira na albanskoj nacionalnosti šumokradica?
Njihov greh je lopovluk, a ne nacionalnost.
U tekstu se upadljivo naglašava nacionalna pripadnost, kao da je cilj oživljavanje etničkih netrpeljivosti.
Neprimereno saopštenje MUP-a. Rukovodstvo nije doraslo funkcijama.
(Maxim, 28. avgust 2014 11:16)

Mozda utoliko sto JESTE bitna cinjenica da nisu drzavljani Srbije, nego Kosova, te ih ne mozemo uhapsiti, procesuirati, osim u slucaju da ih zarobimo dok su na teritoriji nase zemlje. Izjava je sasvim u redu i na mestu.

Aca

pre 9 godina

Skrasite se već jednom i počnite da rešavate probleme u svojoj zemlji! Zemlja nam se raspada, a oni se samo šepure po inostranstvu, sprovode nebulozne projekte tipa "Beograd na vodi", poklanjaju poljoprivredno zemljište, zaključuju štetne ugovore!!!

Samo pitam

pre 9 godina

A kako bi bilo da se administrativna linija povuče još nekoliko km na sever pa da drvoseče mogu legalno da rade, a mi sačuvamo brojno stanje?

Tja...

pre 9 godina

Danas se branimo kod Medveđe - sutra ćemo kod Niša. Al' da priznamo Kosovo, šta će nam Niš kad možemo u EU..... Neka ti je laka zemlja, Sinđeliću - daj Bože da tvoja žrtva bude kao i onog od pre 200 godina, da Srbiji krene...

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Laka mu zemlja, a porodici saučešće! Država neka se zapita šta dalje i dokle tako! Postaviti specijalce i nek rešetaju sve što pređe granicu, pa da vidimo da li će i dalje da prelaze

zvezdarac

pre 9 godina

SAJ nije ni rasformiran nego se sad zove PTJ. Rasformirana je JSO. To je bila legijina jedinica koja nije služila ni za šta drugo sem za mutne i kriminalne poslove db-a. Većina pripadnika jos (oni protiv kojih nije vođen postupak) su završili u žandarmeriji a manji deo U SAJ.
Inače, ovakve stvari nisu ništa čudno ako se zna da žandarmerija na čuvanju granice u kzo više naplaćuje reket od švercera nego što ih sprečava u prolasku granice. A šumu kradu decenijama...

Maxim

pre 9 godina

Zašto se insistira na albanskoj nacionalnosti šumokradica?
Njihov greh je lopovluk, a ne nacionalnost.
U tekstu se upadljivo naglašava nacionalna pripadnost, kao da je cilj oživljavanje etničkih netrpeljivosti.
Neprimereno saopštenje MUP-a. Rukovodstvo nije doraslo funkcijama.

Владимир

pre 9 godina

(Lazy Joe, 28. avgust 2014 10:24)

А где зид? Неко би код Скадра, неко Проклетија, неко Бујановца, неко Бубањ потока?
Пали су зидови крајишки и славонски, многи други за њима... ко ће да се потреса око Медвеђе и тамо неке шуме?

Зидови су у нашим главама. Грађанин је у демократским друштвима носилац суверенитета. Његов глас. Он је одговоран! За сваку смрт.

Покој души погинулом војнику.

MunzeLjux

pre 9 godina

Sumu ce seci onaj kome drva trebaju. Albanaca na Kosmetu ima ko pleve i logicno je da ce seci sumu tamo gde je ima, jer ih nikada niko nije u tome sprecavao. Sa nase strane sela se prazne, zivi jos po neka staracka porodica, a kad i oni pomru kupci za njihova imanja ce naravno biti Albanci. Srpkinje nece da radjaju decu, hoce da grade karijere, da zjakaju po soping molovima, da letuju u ol inkluziv hotelima. Za decu se treba pomuciti, a mi smo star, sebican i umoran narod koji nestaje kao Hazari. Pritom Albanci sve vreme vode nacionalnu politiku gledajuci sebicno svoje interese, a Srbiju vode komunisti internacionalnih shvatanja koji nacionalno gledaju kao mentalnu bolest. U svakom slucaju Albanci ce se siriti i osvajati prostor, a mi cemo nestati za sto godina, kao i ta suma koju bespravno seku.

Angy

pre 9 godina

Bas mi zao policajca i njegove familije. Stvarno smo banana od drzave. Pored onavke istorije sta smo sebi dozvolili to nema nigde. Zasto pisete kradljivci sume a ne teroristi?

Моке

pre 9 godina

Јел се сећате пре једно 4 или 5 месеци кад је прегажен полицајац на контролном пункту код Великог Трновца ? погинуо је на месту. И? шта је држава урадила? Кантримена јури сва полиција света а ово је заташкано да се не би реметило наш напредни пут у ЕУ. Полиција нам је јадна и бедна и дубоко корумпирана као у свакој банана држави.

Đole

pre 9 godina

Sasvim slučajno - vek od najvećeg vojnog uspeha Srbije, konferencija u Berlinu tema budućnost Balkana, ubijeni tridesetogodišnji žandarm se preziva Sinđelić, juče nemački parlamentarac izjavi da Srbija mora da prizna Kosovo. Sudbina???

Vuk 1

pre 9 godina

Б92 је својевремено, док је Братислав Дикић био командант Жандармерије, писао како нама не треба толики број специјалаца. Ево вам сад, шта се дешава. А ови што пишу како жандарми не могу да се изборе на крај са терористима, осврните се на политику Владе и закључићете да полиција доле нема никаква овлашћења. Они НЕ СМЕЈУ да одговоре са таквом силом да, не дај Боже, некога лише живота. Поздрав за директора и министра полиције.

Nenad

pre 9 godina

Cekajte ljudi,meni je izuzetno zao naseg coveka i treba osuditi napad,samo mislim da bi efikasnije bilo da su nasi zandarmi vratili vatrom 10x jacom,pobili napadace i poslali poruku da se ne treba zezati sa srpskom policijom.Albanci nas izgleda veoma olako shvataju,a mi im to dozvoljavamo...Takodje mislim da nisu bila u pitanju drva,pre ce biti neka droga....

kolega

pre 9 godina

Zao mi je kolege, saucesce porodici.Zlim jezicima zelim da kazem da ljudi koji obezbedjuju liniju nisu krivi za ovo stanje, riba smrdi od glave.Zapitajte se zasto Srbin ne sme uci u Trnovac i zasto ne sme vojnik privesti sumokradicu, verovatno jer bude ukoren zasto je provocirao albanski zivalj. Na zalost momak je poginuo za 2200 dinara dnevno, zalosno, toliko kosta zivot kod nas.

Dalibor

pre 9 godina

Jeste li svesni da je kopnena zona bezbednosti 5km u našoj teritoriji, a vazušna 25km? Da je vojska pri povratku u KZB morala da povuče sva teška oruđa sa linije? Da i dalje postoje ograničenja u pogledu brojnosti patrola i naoružanja koje smeju da nose?

Za ovo nisu krivi pripadnici VS i MUP nego političari. Neophodno je čišćenje terena i postavljanje bodljikave žice i zidova gde je moguće. Konačno rešenje bi bilo sever za PBM tj povlačenje Srba sa severa Kosova uz reciprocitet povlačenja Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe i totalno zatvaranje administrativne linije. Ovo stanje pogoduje samo švercu, kretanju kriminalnih grupa i prometnu narkotika. Država već ima instrument prinude u rukama, jer Albanci sa juga duguju i više od kompletne imovine za struju. Ako se sada ništa ne uradi progutaće i jug Srbije i sever Kosova koliko za 20 godina, kao što je bilo sa ostatkom Kosova.

Djuro

pre 9 godina

Nek pricaju da je ovo sve namesteno da bi ljudi ovako reagovali, nek pricaju da trebamo odmereno i pametno da reagujemo. Necu da generalizujem i osudjujem narod i pozivam na rat, ali hocu ove kriminalce i ubice da uhvate pa makar ih hapsili u centru Pristine.

Nemanja ™ © ®

pre 9 godina

Nadam se da će se naš čovek oporaviti.
Država Srbija MORA da privede pravdi odgovorne.
Ne postoji izgovor za državu. MORA kazniti odgovorne.

bez_cenzure

pre 9 godina

Nikada nije smjelo doći do ukidanja SAJ-a. Nikada. Kada je i došlo do pobune, goniti krivično samo nalogodavce ali nikada nije jedinicu trebalo rasformirati. Svaka država ima takvu jedinicu! Neke imaju i više takvih srodnih jedinica.

kalimero

pre 9 godina

Petnaest godina meštani kuršumlijskih obodnih sela mole,kukaju,apeluju, upozoravaju da im "komšije" upadaju uz oružanu pratnju i otimaju imovinu. Petnaest godina ova nesposobna država gura pod tepih ovaj problem! Svake godine u nekoliko navrata odlazim za Kuršumliju i svaki put se iznova čudim jer Albanci bez ikakvog straha prolaze u tranzitu našu granicu i voze kroz Srbiju, a naš narod tamo ne sme nos da promoli izvan koncentracionih logora. Molim vas nemojte nas više uznemiravati ovakvim vestim jer za petnaest godina niste apsolutno ništa uradili. Čist senzacionalizam, kao i smrt nesretne devojčice Tijane, pregaženog mladića Luke.Ispirate danima stranice sa ovakvim temama samo kad se dogode i uznemiravate porodice nastradalih.Porodici nastradalog žandarma duboko saučešće.

vojce

pre 9 godina

Kako bi ragovao Izrael ili Amerika da je njihov zandarm upucan? A kako ce reagovati vlast Srbije? Ovo ce se pretvoriti u licnu dramu. A ovo nasi evropejci pustice to niz vodu po zahtevu americkog ambasadora.

Santiago Arnavisca

pre 9 godina

E i treba, kad smo nesposobni i pokvareni! Moze neko da misli ovako ili onako, ali jedna cinjenica prosto bode oci svakome ko u grudima ima nesto malo patriotizma i hrabrosti, a to je: Albanci su spremni da ginu za Kosovo, a mi nismo. Rezultat poznat...Alfa i omega!
Mi dajemo izjave kako nikada vise necemo ratovati, kako nam ne treba vojska, oruzane snage su nam na nivou ozbiljnije gerile, inzinjerija, omj, avijacija, pvo...gomila poluupotrebljivog gvozdja.Ali ne, ne treba, mi necemo da ratujemo.
Ako hoces mir, spremaj se za rat

Lugano

pre 9 godina

Znam da se nasi politicari plase reakcija zapada po pitanju Kosova i da rade sve sto im se kaze, isto tako znam da je Kosovo nazalost izgubljeno, ali da albanci ulaze u Srbiju, rade sta zele, pucaju i ranjavaju policajce, a da ne sme da se zastiti stanovnistvo i da nema reakcije, e to ne mogu da verujem.

Corto Belgradese

pre 9 godina

Nadam se da ce ranjeni zandarm preziveti.Takodje smatram da je mozda potrebna reorganizacija rada i brojnije patrole sa jacim automatskim naoruzanjem (mitraljezi,snajperi) te asistencija pirpadnika SAJ-a u cilju sprecavanja ovakvih incidenata.

Nebojša

pre 9 godina

Mladen Mladenovic je sve lepo rekao, neću da ponavljam.

Dodaću samo ovo: gubitnička ekipa iz devedesetih ponovo jaše, a neprijatelj likuje i primenjuje stare, oprobane metode. Naše nesposobne patriote opet će izgubiti sve bitke, nemojte sumnjati u to. A onda ćemo neku novu kapitulaciju slaviti kao pobedu.

Stvarko

pre 9 godina

Znaci zandarmerija cuva sume od kradje, a sumokradice nose oruzje i pucaju na nase specijalne jedinice. Ma da, to se desilo. Nikada nismo imali vlast koja ovoliko krije sta se od gradjana desava. B92, sta se stvarno desilo?

Bojan

pre 9 godina

Umro je momak od 30 godina samo zato sto nasa nato vlada ne zeli da dozvoli da zandarmerija radi svoj posao, da se bori protiv terorista. Nasa vlada je naredila da zandarmerija glumi glinene golubove dok ih ubijaju divljaci. Porodici ubijenog momka je valjda jasno ko je kriv sto njihovog deteta nema, evropa nema alternativu

Al

pre 9 godina

Samo napred, ne uzvraćajte na provokacije.
Kada policija bude sahranjivala jednog za drugim čovekom da vidim dokle će to trpeti.

Ovde nešto debelo ne štima!
Policija puca na napružane plačkaše i ovi pobegnu a nemamo pravo da ih gonimo zbog neke imaginarne granice!
A zatim se vrate i pucaju i još izvuku nekažnjeno, Pa gde to ima!

Ne ostavljajte komentare tipa u Srbiji, banana država is slično, ako ovako ide onda smo bolesni u glavu što ovo dozvoljavamo!

Komandant treba momentalno da da izjavu zašto se ovakve stvari smeju događati!
Ako neko puca na policiju ili vojsku on je ili je lopov ili terorista.
Policija, žandarmerija, ili ih već jednom uhvatite žive ili mrtve ili vratite uniforme!

iz Kursumlije

pre 9 godina

Zivim u Kursumliji, a ocevo selo mi je u ovom podruciju nedaleko od administrativne linije. Albanci svakodnevno prelaze granicu i seku sumu uz precutnu saglasnost nasih vojnih i policijskih snaga. Nase snage su smestene u baze koje ne napustaju. Posteno odspavaju na bazi za 120.000 din mesecno i jos se hvale time kako kad prodje dan zaokruze datum u kalendaru i kazu "op jos 2,5 'iljade" (dnevnica). A samo li izadju sa baza odmah dodje do ovakvih incidenata zato sto su albanci naoruzani i ne sale se. A ovi nasi zamisljaju da su vojska i policija a Albanci ulaze i po 4 km u nasu teritoriju i ceo dan seku sumu. Opet podvalicim da je za stanje na tom delu nase teritorije iskljucivo odgovorna nasa vojska i policija koja ne preduzima nista da spreci Albance da upadaju na nasu teritoriju. Ovo sto se desilo su izolovani incidenti. Da ne pricamo o sprezi policije sa albanskim sumokradicama. Pojedini bi za 100 evra prodali sopstvenu majku, a kamo li 20 kubika tudje sume.

rodjub

pre 9 godina

Svi vi koji kritikujete državu i zandarmeriju neka vam je na čast. Sram vas bilo, oni brane srpsku granicu i svaki dan trpe napade sa Kosmeta. 1999. godine smo se povukli sa Kosmeta i ovo je trenutno stanje, a to nisu sumokradice nego teroristi OVKa koji napadaju iz zasede srpsku policiju. Da ste dole jedan dan drugačije bi pisali.

Ivan Kula

pre 9 godina

I bice pojeo vuk magarca kao i obicno.Pucaju,pa se povuku na teritoriju Kosmeta.Ako kojeg uhvate,nije on pucao,ne zna srpski,on sece sumu jer ima desetoro male dece i dobije mesec dana u zatvoru.

Dragan

pre 9 godina

Čovek sa automatskom puškom na tuđoj teritoriji se ne zove šumokradica već terorista. Šta bi bilo da neki meksički "šumokradica" tako nešto pokuša u Americi...

Marko

pre 9 godina

Pazi ti ove komentare tipa šumokradica spreman da zapuca šumokradica naoružan. Majke mi da nije tužno bolilo bi žalosno. Pa kako iznose šumu ti ljudi..rukama ? Pa ne mogu oni tek tako da uđu neprimetno i da seku i nikom ništa. Pa šta ako odluče tako naoružani do nekog sela. O cemu vi pričate ovde koji govotite da država nema mehanizam da se izbori sa ovim. Au pa to i jeste poenta da smo mi dovde došli. Tužno i žalosno.

Mrgud

pre 9 godina

Ovo je strašno! Amerikanci ubiju dva čoveka iz ekipe Reality misleći da hoće da opljačkaju samoposlugu, nema upozorenja, odmah se puca, i kažu da policajci nisu krivi. Žandarmerija igra žmurke sa teroristima, ne kradljivcima, i plaća to životima svojih ljudi. Šta radi ministar policije, čuveni "doktor"? Misli li on možda da će EULEKS takve stvari da spreči? Taman posla, oni se bave Oliverom Ivanovićem i ostalim Srbima, kako ih osuditi, a žeteoci, deca iz Goraždevca i ostale srpske žrtve, koga briga za to. Da je ovo država, kao što nije, pobili bi tu bagru čim proviri na našu teritoriju jer ljudi iz sela kod Kuršumlije ne smeju iz kuće da izađu, kao da je to Albanija, a ne Srbija.

Bidži

pre 9 godina

Nisu to kradljivci šume nego obučeni i dobro naoružani pripadnici kosovske policije koji polako kreću u osvajanje teritorje koja je zacrtana u planovima "velike albanije"
Naši su uklonili punkt žandarmerije iz sela trpeze a iz drugih vrlo slabo i izlaze na teren jer gospodar mora da održi obećanje dato svojoj gazdarici z Berlinu pa se nemojmo čuditi što će biti još stradalih

T

pre 9 godina

Nista novo niti cudno od Albanaca - ovakvim metodama su i postali vecina na Kosovu. Pre pedesetak godina su ovo radili na granici sa Albanijom a sada to rade nekoliko stotina kilometara nize. Bitno da Vucic i Dacic izigravaju nesto u Berlinu umesto da makar probaju da naprave red i pocnu da se ponasaju kao ozbiljna drzava.

Борко

pre 9 godina

Надам се да ће преживети и успешно се опоравити и поред веома тешких рана. Ова заседа је очигледно одмазда шумокрадица, и очигледно колико смо ниско пали у смислу безбедности земље. Наша елита, жандармерија не може да изађе на крај са шумокрадицама? Ту нешто није у реду. Какав ли терор трпе тек наши цивили тамо? Пара врти где бургија неће. Огроман шиптарски новац је у Србији, а хероин никад јефтинији... И браће Срби краду па сатиру. Како их полиција на јадвите јаде ухвати, тако их иста пусти. Ако они оману, пустиће их правосуђе. Државни апарат је проблем. Међутим, цену на жалост плаћају грађани и ето, Жандармерија.

milos_v

pre 9 godina

Ista ta zandarmerija je 2006. godine u mom selu Badovincima u Macvi ,hrabro jurisala na nezadovoljne seljake koji su protestvovali protiv katastrofalnih uslova u poljoprivredi, koji su i doveli do ovoga sto danas imamo u stocarstvu- stocni fond iz 1912.A kada treba da se brani drzavna granica, njih isprase siptarske drvosece. Eeeeee , Srbijo medju sljivama..... ovo su tvoji poslednji dani.

007

pre 9 godina

Mislim da ljudi ne shvataju koliko je ova vest strašna za sve nas, da jednog pripadnika elitnog dela policije teško rani šumokradica. Dešava se to, ali ljudi moji....

rodjub

pre 9 godina

Ovi što pričaju o vojsci, vojska nije ukinuta nego je profesionalna. Samo lud čovek bi poslao regrute od 18, 19 godina da ih pobiju teroristi. Samo specijalne snage policije i vojske mogu da se obračunaju sa teroristima. Lako je pričati uopšteno, a kad pogine klinac regrute kao devedesetih opšti haos. Profesionalac gine na dužnosti.

Neko

pre 9 godina

Nasa vlast je rekla da "necemo vise da ratujemo" pa nam zato i ne treba vojska. E sad, ako drugi iz okruzenja hecedu da ratuju, to je njihov problem.

mikicar

pre 9 godina

:( iskreno se nadam da ce se oporaviti brzo!

Sta je sa onim sumokradicama od juce, je l su uhvaceni ili se samo razmenila vatra? I sto im bre ne spremate sacekuse kad vec svaki dan dolaze.

Kiza

pre 9 godina

Pa jel dotle došlo da granica ne može od kradljivaca šume da se zaštiti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 28. avgust 2014 08:28)

Granice? Znaci Kosovo je priznato.

dosta

pre 9 godina

A sta radi KFOR, EULEX, famozni NATO, nemacki vojnici, americki? Puna su im usta supljih prica a pred nosevima im albanci setaju naoruzani kalasnjikovima? Licemeri najobicniji. Da li ce neko od njih biti pozvan na odgovornost zato sto ne rade svoj posao? Isto tako su dozvolili etnicko ciscenje na Kosovu, promovisu teroriste u premijere, pomazu u uklanjanju svedoka... A nesposobnu drzavu Srbiju koja isto dozvoljava ovakve stvari ne vredi ni komentarisati.

deks

pre 9 godina

Тачно пре 100 година Србија се дичила великим биткама за уџбенике а сада не може да се избори са бедним шумокрадицама. Јадни смо као народ ако будемо и даље ово дозвољавали
(Миле, 28. avgust 2014 08:46)
Kakve veze imaju vojne bitke sa sumokradicama?! Ovde ljudi svasta pisu. Oni zapucaju pa se povuku na kosovsku stranu gde mi nemamo pristup. Jedno resenje je da se napravi BRISANI PROSTOR od nekih 2 km. Znaci sve poseci i onda postaviti zandaremriju i vojne baze sa snajperistima. Ovako ovo je prica bez kraja jer ovo se desavalo i pre 20 godina samo sto niko nije intervenisao.

zarobljena princeza

pre 9 godina

E, Srbijo Srbijo muko u Srcu mome.Kako je došlo da izgubimo identitet,Bože ljudi šta će biti s našom decom?Šta im ostavljamo koga smo izabrali?Ovde je doslovno "posle mene potop".Sram nas bilo posebno one od 1955 do 1970 oni su kroijili poslednjih petnest godina.

Wlad

pre 9 godina

Da li u Evropi postoji jos negde da su sumokradice ovako osione i naoruzane kalasnjikovima? Da ovako upadaju i pucaju na policiju? Da li postoji u Evropi teritorija gde se crkve i manastiri drugih naroda moraju stititi bodljikavom zicom i oruzjem kao u albanskoj "drzavi kosova"? Da li postoji teritorija gde su SVA groblja drugog naroda oskrnavljena kao u "drzavi kosova"? Da li u Evropi postoji primer da bivsi terorista, ratni zlocinac i kriminalac izigrava premijera kao u "drzavi kosova"? I takvima treba da se priznaje "drzava" i zbog takvih se Srbija ucenjuje i takve Nemacka sponzorise? Ma more ...

Миле, са 20г искуства

pre 9 godina

@Milos, по твојој логици значи и жандарм је спреман да запуца обзиром да носи оружје. А то му је и посао.
@deks, хтели да признамо или не Косово је туђа територија, а задатак државе је да заштити своју територију и своје грађане. Ако проблем постоји већ 20г значи да у томе имамо искуства. Значи, ми као држава треба да нађемо решење а не да нас мало по мало зеза ко стигне и када стине и колико стигне. Значи јадни смо ми као држава и нараод када све то дозвољавамо. Ми као Држава треба да решимо овај проблем а не неко други да нам намеће решење. Да смо самостална држава ми бисмо одавно направили брисан простор ...
Надам се да ће жандарм преживети без великих последица на каснији живот

Nikola

pre 9 godina

A nasa delegacija u Berlinu predlaze da ulozimo ogroman novac u prugu koja ide do Podgorice pa onda do Kosova !!!
Pogledajte sta nam rade !!! I jedni i drugi ....

zeka

pre 9 godina

Zemlja bez vojske i nij
e zemlja,to se najbolje videlo u Obrenovcu kad nas je snasla ona nevolja.Isto je i sa granicom,dok smo vojsku imali ovakve stvari nisu bile moguce(sumokradica sa automatom)Idejni tvorac raspada vojske od milja zvani Šule,sad trlja ruke,čovek je zadati cilj ispunio,sad od americkih prijatelja mozda dobije neki novi zadatak i novi rolex.Nazalost trend urusavanja vojske se uzurbano nastavlja,novi ministar uliva poverenje samo u predizbornom stabu svoje stranke u gradu Krusevcu,a mozda ni tamo.Ima li resenja,ima ...odlucimo se ili smo uz Ruse ili smo uz EU,sve dok to ne uradimo ginuce neduzni,u ovom slucaju covek nesretni zandarm,koji je za bednu platu stavio glavu u torbu i zavio u crno celu svoju porodic(na zalost on ce biti vest samo par dana i...)

ZZZ

pre 9 godina

E sad zamislite obrnutu situaciju. Da neki Srbin iz Kursumlije upadne na Kosovo i rani zandarma Albanca. Vec bi Merkelova slala demars Srbiji, dok bi Amerika pricala o agresiji na Kosovo.

Нишлија Мераклија

pre 9 godina

Под хитно саградити нову базу за Жандармерију попут оне код Прешева! Опаметите се људи јер за пар година ћемо морати да градимо барикаде и постављамо барикаде код Дољевцаи бранимо Ниш!

Milos

pre 9 godina

@Тачно пре 100 година Србија се дичила великим биткама за уџбенике а сада не може да се избори са бедним шумокрадицама. Јадни смо као народ ако будемо и даље ово дозвољавали
(Миле, 28. avgust 2014 08:46)

Prvo nadam se da ce zandarm biti dobro i da nece imati teze posledice ranjavanja, NA ZALOST na neki nacin sve je to u sklopu policijskog posla ... A drugo veruj mi da je lakse da se izadje na kraj sa obrazovanim covekom (naci ces neko resenje s njim uvek) nego sa kako kazes bednim sumokradicama pri tom jos i naoruzanim a cim je naoruzan znaci da je spreman i da zaopuca ...

kobayashi

pre 9 godina

mozemo mi da guramo sve pod tepih, ali kriza identiteta je uzano velika.
postalo je sramota biti srbin, cas te prozovu sovinistom, pritupim i zaostalim covekom.
pucamo po savovima jer nas vazda vode idioti, a sad sa ovim izborom smo ga ugasili.
otisao je svak' ko valja odavde.
ovaj slucaj moze da se gleda sa vise strana, ali policajac, na svom poslu je upucan, na svom tlu, pogodjen u glavu, od osoba koje su ilegalno usle u nasu zemlju, naoruzane automatskim oruzjem!!!!!
to je prilicno dramaticno, zar ne???
kako dalje?
da cujem drzavne organe, bas.
podrska coveku, samo da prezivi.

Zeleni Zub

pre 9 godina

Svake godine 'pred jesen' ista prica. A resenje je jako jednostavno. Kad se neko seta sa automatskim naoruzanjem po drzavi... zna se koji je lek. Da ima neko pametan ko moze da da zadatak i ovlascenja zandarmeriji i ptj, lako bi se oni organizovali i resili stvar. Ali ne... istog momenta kroz glavu mi sevaju vesti i price o bahatosti nasih zandarma po nisu i okolini, koliko iz prosle godine. Dosadno im... dajte im nesto da rade.

Milutin

pre 9 godina

Zasto ih svi nazivate sumokradicama? Da ne sirite paniku? Ili da nas uspavate kako bi i dalje ginuo srpski narod/ To se zove nemanje integriteta, bez obzira na nas ne lak polozaj u Evcropi. Kako cenimo sebe, tako isto nas cene i drugi. Zalosno po nasu decu da mogu da se ponose svojom drzavom samo kroz rezultate nasih divnih sportista, i....? Nema i, tacka. Dali ste zakletvu da cete sluziti ovoj zemlji i da cete je braniti. Ucinite to smesta. Kakvu poruku saljete ovakvim vestima koje saljete medijima? Verujem da se svakom prevrne u stomaku kada je procita. Kada cete nas vec jednom uciniti ponosnima na svoju drzavu i ljude u njoj?
Neka Gospod podari ranjenom coveku svako dobro i spasi ga mogucíh posledica.

StefanBU

pre 9 godina

A Stefanovic ceka da mu napisu tekst za novinarsku konferenciju... Decko je ipak neiskusan i nema pojma sta da kaze, jer je navikao da prepisuje... U svakom kraju zemlje ima sumokradica al ne nose oruzije i ne pucaju na policiju... ovo su teroristi!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ponavlja se priča od pre sto godina. Samo ona se onda dešavala na padinama Prokletija. Pošast je stigla do Prepolca i Kuršumlije. Još uvek se ne shvata način delovanja. Ovo su samo početne čarke, kojima je krajnji cilj zastrašivanje lokalnog stanovništva u polupustim i ostarelim selima, napuštanje ovih prostora od strane Srba i pomeranje "administrativne linije" na sever. Kao narod i kao država pokazujemo totalnu nesposobnost da odbranimo i goli život. Imam utisak da ova država radi sve kako bi se narod pripremio za bežanje a ne na odbranu. Možda je surovo ovo što ću reći ali, čini se da bi se Srbi opametili tek ako bi svakome neko iz familije bio ubijen ili silovan. Onda bi valjda shvatili da se ne može bežati i povlačiti beskonačno već, da se mora nešto uraditi i na preventivnim merama zaštite. Na ovim terenima treba stacionirati elitne odrede vojske i policije i obezbediti njihovo stalno prisustvo. Surovo treba da kažnjavaju svaki ilegalni prelazak i uzurpaciju imovine. Samo na taj način se VELIKO ZLO neće preliti i na ostatak Srbije. Ovde se ne radi o mržnji i netrpeljivosti prema Albancima već o golom opstanku sopstvenog naroda, kome očito ne može niko da pomogne jer, nije ni sam spreman da primi i primeni tu pomoć. Bežanje je postao osnovni srpski "sport". Kako beše ona "mudra i junačka" srpska poslovica, koja je poslednjih dvadesetak godina jako aktuelna i služi nam kao "zvezda vodilja": "Bežanova majka nikada nije zaplakala"?!

skeptik

pre 9 godina

Pa jel dotle došlo da granica ne može od kradljivaca šume da se zaštiti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 28. avgust 2014 08:28)
Vidi se da si klinac koji je oruzana dejstva gledao samo na filmu. Ko zna iz kog oruzja je pogodjen i daljine.

anbeast

pre 9 godina

Nadajmo se da će lekari uspeti da spasu žandarma, mada je stanje vrlo kritično. Ne znam da li dole uvek nose šlemove i pancire? Možda bi trebalo. Zavisi i iz čega je pucano. Možda ni šlem ne bi bio od pomoći. Komedijaši, šta mislite da država treba da uradi sa šumokradicama? Da postavi minska polja? Ovakvi incidenti se, po mom skromnom mišljenju, ne mogu preduprediti i u potpunosti sprečiti. Jedino granicu pokriti onim mobilnim radarima, kokekakvim sistemima za upozorenje i drastično povećati broj patrola. Pitanje je samo ima li smisla i koliko se to isplati?

Миле

pre 9 godina

Тачно пре 100 година Србија се дичила великим биткама за уџбенике а сада не може да се избори са бедним шумокрадицама. Јадни смо као народ ако будемо и даље ово дозвољавали

Djordje

pre 9 godina

Ja ne znam koliko dece teba da izgubi svoje oceve, koliko majki sinove i koliko zena muzeve pa da se drzava trgne i pokaze zube pred ovim secikesama kojima nije bilo dosta sto su nam zemlju uzeli nego bi i do Beograda da dodju i to krceci sumu. Boze pomozi da ovaj nevin covek prezivi i da se vrati svojoj kuci a drzava odlucnom akcijom vojke da ako treba i sa metkom u cevi stane na "granicu" i brani imovinu ionako siromasnih Srba dole.

Dragan

pre 9 godina

Čovek sa automatskom puškom na tuđoj teritoriji se ne zove šumokradica već terorista. Šta bi bilo da neki meksički "šumokradica" tako nešto pokuša u Americi...

iz Kursumlije

pre 9 godina

Zivim u Kursumliji, a ocevo selo mi je u ovom podruciju nedaleko od administrativne linije. Albanci svakodnevno prelaze granicu i seku sumu uz precutnu saglasnost nasih vojnih i policijskih snaga. Nase snage su smestene u baze koje ne napustaju. Posteno odspavaju na bazi za 120.000 din mesecno i jos se hvale time kako kad prodje dan zaokruze datum u kalendaru i kazu "op jos 2,5 'iljade" (dnevnica). A samo li izadju sa baza odmah dodje do ovakvih incidenata zato sto su albanci naoruzani i ne sale se. A ovi nasi zamisljaju da su vojska i policija a Albanci ulaze i po 4 km u nasu teritoriju i ceo dan seku sumu. Opet podvalicim da je za stanje na tom delu nase teritorije iskljucivo odgovorna nasa vojska i policija koja ne preduzima nista da spreci Albance da upadaju na nasu teritoriju. Ovo sto se desilo su izolovani incidenti. Da ne pricamo o sprezi policije sa albanskim sumokradicama. Pojedini bi za 100 evra prodali sopstvenu majku, a kamo li 20 kubika tudje sume.

Миле

pre 9 godina

Тачно пре 100 година Србија се дичила великим биткама за уџбенике а сада не може да се избори са бедним шумокрадицама. Јадни смо као народ ако будемо и даље ово дозвољавали

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ponavlja se priča od pre sto godina. Samo ona se onda dešavala na padinama Prokletija. Pošast je stigla do Prepolca i Kuršumlije. Još uvek se ne shvata način delovanja. Ovo su samo početne čarke, kojima je krajnji cilj zastrašivanje lokalnog stanovništva u polupustim i ostarelim selima, napuštanje ovih prostora od strane Srba i pomeranje "administrativne linije" na sever. Kao narod i kao država pokazujemo totalnu nesposobnost da odbranimo i goli život. Imam utisak da ova država radi sve kako bi se narod pripremio za bežanje a ne na odbranu. Možda je surovo ovo što ću reći ali, čini se da bi se Srbi opametili tek ako bi svakome neko iz familije bio ubijen ili silovan. Onda bi valjda shvatili da se ne može bežati i povlačiti beskonačno već, da se mora nešto uraditi i na preventivnim merama zaštite. Na ovim terenima treba stacionirati elitne odrede vojske i policije i obezbediti njihovo stalno prisustvo. Surovo treba da kažnjavaju svaki ilegalni prelazak i uzurpaciju imovine. Samo na taj način se VELIKO ZLO neće preliti i na ostatak Srbije. Ovde se ne radi o mržnji i netrpeljivosti prema Albancima već o golom opstanku sopstvenog naroda, kome očito ne može niko da pomogne jer, nije ni sam spreman da primi i primeni tu pomoć. Bežanje je postao osnovni srpski "sport". Kako beše ona "mudra i junačka" srpska poslovica, koja je poslednjih dvadesetak godina jako aktuelna i služi nam kao "zvezda vodilja": "Bežanova majka nikada nije zaplakala"?!

Đole

pre 9 godina

Predlog nesposobnoj Vladi Srbije: 1) Posecite svu šumu u dubini od 10 km od granice sa Kosovom 2) Zabranite seljacima da drže goveda, ovce i koze jer su Tačijevci u poslednjih nekoliko godina krali krave Srbima 3) naoružajte žandarmeriju snajperima dometa preko 2 km 4)kupite od Izraela male naoružane dronove - ponudite im šume ili drva 5) neka ministri policije i vojske podnesu ostavke ako su nesposobni. U moje ime puno pozdravite gospođu Angelu merkel i zahvalite joj se na podršci.

Моке

pre 9 godina

Јел се сећате пре једно 4 или 5 месеци кад је прегажен полицајац на контролном пункту код Великог Трновца ? погинуо је на месту. И? шта је држава урадила? Кантримена јури сва полиција света а ово је заташкано да се не би реметило наш напредни пут у ЕУ. Полиција нам је јадна и бедна и дубоко корумпирана као у свакој банана држави.

Aca

pre 9 godina

Skrasite se već jednom i počnite da rešavate probleme u svojoj zemlji! Zemlja nam se raspada, a oni se samo šepure po inostranstvu, sprovode nebulozne projekte tipa "Beograd na vodi", poklanjaju poljoprivredno zemljište, zaključuju štetne ugovore!!!

Marko

pre 9 godina

Izgubljen je jedan mlad zivot. Da namerno cu naglasiti, jos jedan pripadnik naseg sprskog naroda je ubijen.Naglasavam srpskog, zato sto reci da je svejedno da li je ubijeni Kinez ili Srbin isto sto i reci, meni je svejedno da li mi je ubjen clan sire porodice ili sugradjanin koga nikada nisam video. Sa ljudske strane jeste svejedno, zivot je zivot, ali je laz da je ljudima svejedno.Ne moze, niti ce ikada biti isto. Zna se sta je nase, ko je nas.

Imam osecaj, da sada pobiju sve nase policajce dole, da bi nasi politicari opet davali izjave tipa "Osudjujemo napade, ali smo opredeljeni za mir i necemo reagovati, nikao drugacije osim diplomatski"...Ja osudjujem nase politicare i krivim ih za smrt ovog i jos mnogih mladih zivota u poslednih 20 godina.

kalimero

pre 9 godina

Petnaest godina meštani kuršumlijskih obodnih sela mole,kukaju,apeluju, upozoravaju da im "komšije" upadaju uz oružanu pratnju i otimaju imovinu. Petnaest godina ova nesposobna država gura pod tepih ovaj problem! Svake godine u nekoliko navrata odlazim za Kuršumliju i svaki put se iznova čudim jer Albanci bez ikakvog straha prolaze u tranzitu našu granicu i voze kroz Srbiju, a naš narod tamo ne sme nos da promoli izvan koncentracionih logora. Molim vas nemojte nas više uznemiravati ovakvim vestim jer za petnaest godina niste apsolutno ništa uradili. Čist senzacionalizam, kao i smrt nesretne devojčice Tijane, pregaženog mladića Luke.Ispirate danima stranice sa ovakvim temama samo kad se dogode i uznemiravate porodice nastradalih.Porodici nastradalog žandarma duboko saučešće.

milos_v

pre 9 godina

Ista ta zandarmerija je 2006. godine u mom selu Badovincima u Macvi ,hrabro jurisala na nezadovoljne seljake koji su protestvovali protiv katastrofalnih uslova u poljoprivredi, koji su i doveli do ovoga sto danas imamo u stocarstvu- stocni fond iz 1912.A kada treba da se brani drzavna granica, njih isprase siptarske drvosece. Eeeeee , Srbijo medju sljivama..... ovo su tvoji poslednji dani.

M.

pre 9 godina

Glasao sam protiv Slobodana, bio na demonstracijama, dizao stegnutu pesnicu u vis, duvao u pištaljku, Bože kako sam bio mlad i glup, Slobo izvini.
Dole nema zakona uopšte, 'država' kriminala, i ne vidim da će se to promeniti na bolje u skorije vreme.
Ode još jedan Sinđelić boreći se protiv uljeza.
Saučešće porodici.

Mico

pre 9 godina

Cuj "sumokradice"?! Sumokradice nose motorke, pile i sjekire a ne automatsko naoruzanje! Takodje sjeku sumu a ne napadaju policiju. Sam napad na policiju je napad na drzavu. Ovo su cisti teroristi koji su izvrsili teroristicki cin!

Nislija

pre 9 godina

Par puta sam kao ugovorac bio dole, niste ni svesni koliko se doke krade, testere se cuju na sve strane, ukoliko i nekoga uhvatis, zove se sumar-Albanac, on posle par sati cekanja, napokon dodje, zove nacelnika supa Bujanovca -Albanca, prvo sto taj gospodin pita je da li je vojska maltretirala lopove!!! dolaze multietnicki policajci...posle moras o svom trosku na sudjenja, nezasticen i goloruk... da ne pricam o postupku kada na njih naletis, samo sto im ruke ne celivas jer druga prava nemas....EEE SRBIJO MEDJU SLJIVAMA....

Jovan

pre 9 godina

Ovako je bilo i 90-tih na Kosovu. Tada su svi krivili Milosevica. Bas bih voleo da vidim sta ce se sada uraditi. Ne uradis nista - banana drzava. Uradis nesto- diktatorska drzava. Pametnom dosta.....

Evgenije

pre 9 godina

Pre otpirlike desetak godina, dakle pre nego što su proglasili " državu" jedan naš žandarm je ubio albanskog "šumokradicu" u toj kopnenoj zoni bezbednosti koji je bio naoružan do zuba. I šta je sa njim bilo? Možda bi neko pomislio da je dobio status počasnog građanina Kuršumlije, jer je izvršio svoju dužnost i zaštitio Srbe iz tih predela kojima dole nema života. Ali ne. Čovek je pravosnažno osuđen na ubistvo?! Vi se posle pitate zašto žandarmerija ne reaguje i vidite neprijatelje svuda sem u Nemanjinoj. Mašala, daleko ćemo dogurati tako.

Angy

pre 9 godina

Bas mi zao policajca i njegove familije. Stvarno smo banana od drzave. Pored onavke istorije sta smo sebi dozvolili to nema nigde. Zasto pisete kradljivci sume a ne teroristi?

ZZZ

pre 9 godina

E sad zamislite obrnutu situaciju. Da neki Srbin iz Kursumlije upadne na Kosovo i rani zandarma Albanca. Vec bi Merkelova slala demars Srbiji, dok bi Amerika pricala o agresiji na Kosovo.

T

pre 9 godina

Nista novo niti cudno od Albanaca - ovakvim metodama su i postali vecina na Kosovu. Pre pedesetak godina su ovo radili na granici sa Albanijom a sada to rade nekoliko stotina kilometara nize. Bitno da Vucic i Dacic izigravaju nesto u Berlinu umesto da makar probaju da naprave red i pocnu da se ponasaju kao ozbiljna drzava.

bonaparta3

pre 9 godina

Ovaj tužni trenutak sada treba upotrebiti kao argument pred Nemcima, iako će većina koja ovo pročita reći da je neprimereno, ali samo takvim stvarima i poturanjem pod nos imamo argumente da se branimo. Gde je sada KFOR,EULEKS i ostala bratija koja hapsi Srbe za izmišljene ratne zločine. Postaviti na te punktove snajperiste i pucati bez upozorenja u glavu. Neka oni oplakuju svoje,a ne mi!!! Neka objašnjavaju svetu šta su radili. Dosta tog bezobrazluka. Neka ih Amerikanci EU smire ili neka puste nas mi znamo kako ćemo da ih smirimo.

StefanBU

pre 9 godina

A Stefanovic ceka da mu napisu tekst za novinarsku konferenciju... Decko je ipak neiskusan i nema pojma sta da kaze, jer je navikao da prepisuje... U svakom kraju zemlje ima sumokradica al ne nose oruzije i ne pucaju na policiju... ovo su teroristi!

MRKI

pre 9 godina

Narode albanci zovite ih kako hoćete uvek su sekli i krali šumu. Krajem 80-ih kao policajac bio sam po Kosovu. Nikad nisu legalno sekli šume bežali su iz vozila i ostavljali ih čim naidju na policiju. Sada si postali još gori pucaju i svet cuti a kad ih policija u obračunu ubije onda se svi dižu i okrivljuju Srbiju i policiju za represiju. Dokle više trpeti.

Đole

pre 9 godina

Sasvim slučajno - vek od najvećeg vojnog uspeha Srbije, konferencija u Berlinu tema budućnost Balkana, ubijeni tridesetogodišnji žandarm se preziva Sinđelić, juče nemački parlamentarac izjavi da Srbija mora da prizna Kosovo. Sudbina???

zarobljena princeza

pre 9 godina

E, Srbijo Srbijo muko u Srcu mome.Kako je došlo da izgubimo identitet,Bože ljudi šta će biti s našom decom?Šta im ostavljamo koga smo izabrali?Ovde je doslovno "posle mene potop".Sram nas bilo posebno one od 1955 do 1970 oni su kroijili poslednjih petnest godina.

Neko

pre 9 godina

Nasa vlast je rekla da "necemo vise da ratujemo" pa nam zato i ne treba vojska. E sad, ako drugi iz okruzenja hecedu da ratuju, to je njihov problem.

Bidži

pre 9 godina

Nisu to kradljivci šume nego obučeni i dobro naoružani pripadnici kosovske policije koji polako kreću u osvajanje teritorje koja je zacrtana u planovima "velike albanije"
Naši su uklonili punkt žandarmerije iz sela trpeze a iz drugih vrlo slabo i izlaze na teren jer gospodar mora da održi obećanje dato svojoj gazdarici z Berlinu pa se nemojmo čuditi što će biti još stradalih

MunzeLjux

pre 9 godina

Sumu ce seci onaj kome drva trebaju. Albanaca na Kosmetu ima ko pleve i logicno je da ce seci sumu tamo gde je ima, jer ih nikada niko nije u tome sprecavao. Sa nase strane sela se prazne, zivi jos po neka staracka porodica, a kad i oni pomru kupci za njihova imanja ce naravno biti Albanci. Srpkinje nece da radjaju decu, hoce da grade karijere, da zjakaju po soping molovima, da letuju u ol inkluziv hotelima. Za decu se treba pomuciti, a mi smo star, sebican i umoran narod koji nestaje kao Hazari. Pritom Albanci sve vreme vode nacionalnu politiku gledajuci sebicno svoje interese, a Srbiju vode komunisti internacionalnih shvatanja koji nacionalno gledaju kao mentalnu bolest. U svakom slucaju Albanci ce se siriti i osvajati prostor, a mi cemo nestati za sto godina, kao i ta suma koju bespravno seku.

Djordje

pre 9 godina

Ja ne znam koliko dece teba da izgubi svoje oceve, koliko majki sinove i koliko zena muzeve pa da se drzava trgne i pokaze zube pred ovim secikesama kojima nije bilo dosta sto su nam zemlju uzeli nego bi i do Beograda da dodju i to krceci sumu. Boze pomozi da ovaj nevin covek prezivi i da se vrati svojoj kuci a drzava odlucnom akcijom vojke da ako treba i sa metkom u cevi stane na "granicu" i brani imovinu ionako siromasnih Srba dole.

Poručnik Draguljče

pre 9 godina

Možemo mi biti demokratska država, ali mora da postoji neka radikalna mera za ovakve stvari, da se izda naredba na pr. pucati na sve pomoćno u zoni kopnene bezbednosti na na pokrajinskoj granici u narednih mesec dana. Ovome treba da se priča i u UN i na CNN-u i BBC-u. Sada trebamo da angažujemo naš lobi, trba mo preuzeti inicijativu. Da li bi SAD dozvolio da recimo Meksiko vršlja po njenoj teritorij, Izrael, Hamasu? Naravno da ne! Ne želimo ni mi da dozvolimo samo moramo smisliti neki fin razlog koji bi svet prihvatio, ako treba da ponudimo kako bi smo dobili naklonost zapada i Rusije.

Al

pre 9 godina

Samo napred, ne uzvraćajte na provokacije.
Kada policija bude sahranjivala jednog za drugim čovekom da vidim dokle će to trpeti.

Ovde nešto debelo ne štima!
Policija puca na napružane plačkaše i ovi pobegnu a nemamo pravo da ih gonimo zbog neke imaginarne granice!
A zatim se vrate i pucaju i još izvuku nekažnjeno, Pa gde to ima!

Ne ostavljajte komentare tipa u Srbiji, banana država is slično, ako ovako ide onda smo bolesni u glavu što ovo dozvoljavamo!

Komandant treba momentalno da da izjavu zašto se ovakve stvari smeju događati!
Ako neko puca na policiju ili vojsku on je ili je lopov ili terorista.
Policija, žandarmerija, ili ih već jednom uhvatite žive ili mrtve ili vratite uniforme!

Musketir

pre 9 godina

Žao mi je nastradalog policajca, ali zar treba neko da strada, pa da se šalju jake policijske snage ? Pa svi znaju i to godinama da se Albanci već godinama ponašaju kao da su oni vlasnici naših šuma, seku
gde stignu na teritoriji Srbije i državne i privatne šume, prolaze godinama nekažnjeno ! Pitajte naše ljude sa juga Srbije, koliko su puta molili za pomoć, čak smo i prošle godine gledali reportažu na televizije o seči naših šuma. Pa valjda Država Srbija treba da štiti svoju teritoriju, a ako im se ne pokažu zubi, evo njih opet, oni /Albanci/ su toliko bezobrazni: kradu, ne plaćaju struju, non-stop nešto im nije dobro, ucenjuju, pa pitajte naše Srbe na Kosovu kako je njima tamo ? Da ne bude poslali smo jake policijske snage na 2 meseca, pa onda ih vratili, oni /policij/ moraju tamo da budu non-stop !

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Glasao sam protiv Slobodana, bio na demonstracijama, dizao stegnutu pesnicu u vis, duvao u pištaljku, Bože kako sam bio mlad i glup...
(M., 28. avgust 2014 11:09) "

Takođe. A kada se sad okrenem oko sebe, razlika je sada samo u tome da više nisam tako mlad.
Saučešće porodici. I svima nama koji kao narod izumiremo, što zahvaljući beloj kugi, što zahvaljujući sebi samima.

nekitamo

pre 9 godina

Da drzava Srbija ima volju da se obracuna sa tim teroristima do ovoga i slicnih slucajeva nebi dolazilo. A sada cekamo saopstenje Stefanovica "kako drzava cini sve sto je u njenoj moci da zaustavi ove sumokradice". P.S pocivaj u miru momce.

Bojan

pre 9 godina

Umro je momak od 30 godina samo zato sto nasa nato vlada ne zeli da dozvoli da zandarmerija radi svoj posao, da se bori protiv terorista. Nasa vlada je naredila da zandarmerija glumi glinene golubove dok ih ubijaju divljaci. Porodici ubijenog momka je valjda jasno ko je kriv sto njihovog deteta nema, evropa nema alternativu

kolega

pre 9 godina

Zao mi je kolege, saucesce porodici.Zlim jezicima zelim da kazem da ljudi koji obezbedjuju liniju nisu krivi za ovo stanje, riba smrdi od glave.Zapitajte se zasto Srbin ne sme uci u Trnovac i zasto ne sme vojnik privesti sumokradicu, verovatno jer bude ukoren zasto je provocirao albanski zivalj. Na zalost momak je poginuo za 2200 dinara dnevno, zalosno, toliko kosta zivot kod nas.

Нишлија Мераклија

pre 9 godina

Под хитно саградити нову базу за Жандармерију попут оне код Прешева! Опаметите се људи јер за пар година ћемо морати да градимо барикаде и постављамо барикаде код Дољевцаи бранимо Ниш!

gde nam je ponos?

pre 9 godina

Sada pitajte Američkog ambasadora kako bi oni reagovali kada bi neki terorista na njihovoj teritoriji usmrtio pripadnika policijskih snaga pa odreagujte na isti način. Ako smete i imate morala. Ubijaju nam budućnost zemlje a mi se zanosimo EU. I nemojte ih nazivati kradljivcima, ovo su teroristi.

Tja...

pre 9 godina

Danas se branimo kod Medveđe - sutra ćemo kod Niša. Al' da priznamo Kosovo, šta će nam Niš kad možemo u EU..... Neka ti je laka zemlja, Sinđeliću - daj Bože da tvoja žrtva bude kao i onog od pre 200 godina, da Srbiji krene...

sofronije

pre 9 godina

Naoruzani ljudi ulaze na nasu teritoriju nelegalnim putem, secu nasa drva i odnose ih, pritom pucaju na nase drzavljane. Koliko ovde ima krivicnih dela. Neka se sada doktor ministar pozabavi ovim slucajem, neka premijer sada ne guta knedle nego neka resi ovo vise!

Balasevic

pre 9 godina

...I prekardasilo
im'o sam bagremovu sumu
tamo dole prema drumu
pa sam cekao

Red je red, polako komsije
ne moze samo da se udje
da se rusi tudje
lepo sam im rekao

Ne lomite mi bagrenje...!!!

rodjub

pre 9 godina

Svi vi koji kritikujete državu i zandarmeriju neka vam je na čast. Sram vas bilo, oni brane srpsku granicu i svaki dan trpe napade sa Kosmeta. 1999. godine smo se povukli sa Kosmeta i ovo je trenutno stanje, a to nisu sumokradice nego teroristi OVKa koji napadaju iz zasede srpsku policiju. Da ste dole jedan dan drugačije bi pisali.

vojce

pre 9 godina

Kako bi ragovao Izrael ili Amerika da je njihov zandarm upucan? A kako ce reagovati vlast Srbije? Ovo ce se pretvoriti u licnu dramu. A ovo nasi evropejci pustice to niz vodu po zahtevu americkog ambasadora.

Mrgud

pre 9 godina

Ovo je strašno! Amerikanci ubiju dva čoveka iz ekipe Reality misleći da hoće da opljačkaju samoposlugu, nema upozorenja, odmah se puca, i kažu da policajci nisu krivi. Žandarmerija igra žmurke sa teroristima, ne kradljivcima, i plaća to životima svojih ljudi. Šta radi ministar policije, čuveni "doktor"? Misli li on možda da će EULEKS takve stvari da spreči? Taman posla, oni se bave Oliverom Ivanovićem i ostalim Srbima, kako ih osuditi, a žeteoci, deca iz Goraždevca i ostale srpske žrtve, koga briga za to. Da je ovo država, kao što nije, pobili bi tu bagru čim proviri na našu teritoriju jer ljudi iz sela kod Kuršumlije ne smeju iz kuće da izađu, kao da je to Albanija, a ne Srbija.

realno

pre 9 godina

Žandarmerija treba biti strah i trepet tamo gde se pojavi. Dobro obučena, utrenirana i bez previše pitanja. Grehota je gubiti ljude, pripadnike "elitnih" jedinica u borbi sa naoružanom buranijom.
Stevane Sinđeliću, počivaj u miru!

Djuro

pre 9 godina

Nek pricaju da je ovo sve namesteno da bi ljudi ovako reagovali, nek pricaju da trebamo odmereno i pametno da reagujemo. Necu da generalizujem i osudjujem narod i pozivam na rat, ali hocu ove kriminalce i ubice da uhvate pa makar ih hapsili u centru Pristine.

OSTAVKE

pre 9 godina

Ovog momenta bi nadlezni ministar trebao da da ostavku a Vucic i Dacic da se dovuku nazad u ovo sto je valjda drzava Srbija i urade ono sta bi svaka ali svaka ozbiljna drzava trebalo da uradi. Ali ne, umesto toga Vucic primadonise u Berlinu, izigrava Merkelovu pudlicu i lupeta o nekakvom autoputu za Pristinu. Ako se ostane na ovome, sta je sledece? Ko ce sve JOS da ponizava ovu drzavu i ovaj narod? DOSTA VISE.

dosta

pre 9 godina

A sta radi KFOR, EULEX, famozni NATO, nemacki vojnici, americki? Puna su im usta supljih prica a pred nosevima im albanci setaju naoruzani kalasnjikovima? Licemeri najobicniji. Da li ce neko od njih biti pozvan na odgovornost zato sto ne rade svoj posao? Isto tako su dozvolili etnicko ciscenje na Kosovu, promovisu teroriste u premijere, pomazu u uklanjanju svedoka... A nesposobnu drzavu Srbiju koja isto dozvoljava ovakve stvari ne vredi ni komentarisati.

Gadget

pre 9 godina

Zašto se insistira na albanskoj nacionalnosti šumokradica?
Njihov greh je lopovluk, a ne nacionalnost.
U tekstu se upadljivo naglašava nacionalna pripadnost, kao da je cilj oživljavanje etničkih netrpeljivosti.
Neprimereno saopštenje MUP-a. Rukovodstvo nije doraslo funkcijama.
(Maxim, 28. avgust 2014 11:16)

Mozda utoliko sto JESTE bitna cinjenica da nisu drzavljani Srbije, nego Kosova, te ih ne mozemo uhapsiti, procesuirati, osim u slucaju da ih zarobimo dok su na teritoriji nase zemlje. Izjava je sasvim u redu i na mestu.

Urbani

pre 9 godina

Pa ne treba Srbiji ni vojska ni policija........ni avioni ni helikopteri branicemo se rečima........Ovo je opomena ne unistavajte Vojsku i Policiju............

Dalibor

pre 9 godina

Jeste li svesni da je kopnena zona bezbednosti 5km u našoj teritoriji, a vazušna 25km? Da je vojska pri povratku u KZB morala da povuče sva teška oruđa sa linije? Da i dalje postoje ograničenja u pogledu brojnosti patrola i naoružanja koje smeju da nose?

Za ovo nisu krivi pripadnici VS i MUP nego političari. Neophodno je čišćenje terena i postavljanje bodljikave žice i zidova gde je moguće. Konačno rešenje bi bilo sever za PBM tj povlačenje Srba sa severa Kosova uz reciprocitet povlačenja Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe i totalno zatvaranje administrativne linije. Ovo stanje pogoduje samo švercu, kretanju kriminalnih grupa i prometnu narkotika. Država već ima instrument prinude u rukama, jer Albanci sa juga duguju i više od kompletne imovine za struju. Ako se sada ništa ne uradi progutaće i jug Srbije i sever Kosova koliko za 20 godina, kao što je bilo sa ostatkom Kosova.

Nikola

pre 9 godina

A nasa delegacija u Berlinu predlaze da ulozimo ogroman novac u prugu koja ide do Podgorice pa onda do Kosova !!!
Pogledajte sta nam rade !!! I jedni i drugi ....

Борко

pre 9 godina

Надам се да ће преживети и успешно се опоравити и поред веома тешких рана. Ова заседа је очигледно одмазда шумокрадица, и очигледно колико смо ниско пали у смислу безбедности земље. Наша елита, жандармерија не може да изађе на крај са шумокрадицама? Ту нешто није у реду. Какав ли терор трпе тек наши цивили тамо? Пара врти где бургија неће. Огроман шиптарски новац је у Србији, а хероин никад јефтинији... И браће Срби краду па сатиру. Како их полиција на јадвите јаде ухвати, тако их иста пусти. Ако они оману, пустиће их правосуђе. Државни апарат је проблем. Међутим, цену на жалост плаћају грађани и ето, Жандармерија.

Profesonalac

pre 9 godina

Pre svega neka je pokoj duše preminulom čoveku. Za ministra i premijera pre svega, ovo mora da bude opomena, da dok god ne budemo oštri kao država, sa nama će se samo sprdati, od velikih sila pa sve do ovakvih koji su se osilili i misle da mogu da rade svašta na našoj teritoriji. Ova opomena je skupo plaćena.

Humanoid

pre 9 godina

Džaba žalopojke i gromoglasne parole! Već sutra će se na prvu vest o Žandarmeriji sjatiti 'aktivisti' i nazivati ih siledžijama, lopovima, narko-dilerima, pa i ubicama, a mi ćemo ih uredno 'lajkovati', kao prave ovce. Zemlja u kojoj su oni koji je čuvaju banditi, a 'pine-up' persone razne 'spodobe u crnom' i nije nego krpa, te ne zaslužuje ništa bolje no što joj je. A kako i ne bi? Pa još jučer je USAID izrazio iznimno zadovoljstvo našim 'civilnim sektorom'! Bravo sugrađani, prepoznali smo vrednosti. Nauživajmo ih se!

zvezdarac

pre 9 godina

SAJ nije ni rasformiran nego se sad zove PTJ. Rasformirana je JSO. To je bila legijina jedinica koja nije služila ni za šta drugo sem za mutne i kriminalne poslove db-a. Većina pripadnika jos (oni protiv kojih nije vođen postupak) su završili u žandarmeriji a manji deo U SAJ.
Inače, ovakve stvari nisu ništa čudno ako se zna da žandarmerija na čuvanju granice u kzo više naplaćuje reket od švercera nego što ih sprečava u prolasku granice. A šumu kradu decenijama...

Jojo

pre 9 godina

Drzava ne treba samo hitno da intervenise tako sto ce vojska snaznije da patrolira i da nadgleda administrativnu liniju, nego treba i da se odmah obavesti UN, EU, OEBS - sve medjunarodne organizacije, jer ovakvim desavanjima postoji jasna paralela sa situaciji na Kosovo, u kojem su policajci ginuli i gde su Albanci vrsili terorizam nad nealbanskom stanovnistvu. Trebamo da izvucemo najbolje iskustvo iz proslosti i identifikovati ovo kao zlocin najvece vrste, jer da smo to uradili i bili u boljim odnosima sa svetom oko nas, onda bi sadasnja geografska slika Srbije izgledala sasvim drugacije. Istorija se ponavlja i interesuje me sledeci potez drzave.

Nenad

pre 9 godina

Cekajte ljudi,meni je izuzetno zao naseg coveka i treba osuditi napad,samo mislim da bi efikasnije bilo da su nasi zandarmi vratili vatrom 10x jacom,pobili napadace i poslali poruku da se ne treba zezati sa srpskom policijom.Albanci nas izgleda veoma olako shvataju,a mi im to dozvoljavamo...Takodje mislim da nisu bila u pitanju drva,pre ce biti neka droga....

007

pre 9 godina

Mislim da ljudi ne shvataju koliko je ova vest strašna za sve nas, da jednog pripadnika elitnog dela policije teško rani šumokradica. Dešava se to, ali ljudi moji....

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Laka mu zemlja, a porodici saučešće! Država neka se zapita šta dalje i dokle tako! Postaviti specijalce i nek rešetaju sve što pređe granicu, pa da vidimo da li će i dalje da prelaze

Vuk 1

pre 9 godina

Б92 је својевремено, док је Братислав Дикић био командант Жандармерије, писао како нама не треба толики број специјалаца. Ево вам сад, шта се дешава. А ови што пишу како жандарми не могу да се изборе на крај са терористима, осврните се на политику Владе и закључићете да полиција доле нема никаква овлашћења. Они НЕ СМЕЈУ да одговоре са таквом силом да, не дај Боже, некога лише живота. Поздрав за директора и министра полиције.

Wlad

pre 9 godina

Da li u Evropi postoji jos negde da su sumokradice ovako osione i naoruzane kalasnjikovima? Da ovako upadaju i pucaju na policiju? Da li postoji u Evropi teritorija gde se crkve i manastiri drugih naroda moraju stititi bodljikavom zicom i oruzjem kao u albanskoj "drzavi kosova"? Da li postoji teritorija gde su SVA groblja drugog naroda oskrnavljena kao u "drzavi kosova"? Da li u Evropi postoji primer da bivsi terorista, ratni zlocinac i kriminalac izigrava premijera kao u "drzavi kosova"? I takvima treba da se priznaje "drzava" i zbog takvih se Srbija ucenjuje i takve Nemacka sponzorise? Ma more ...

sramota

pre 9 godina

Sa jedne strane takav mu je posao. Sa druge strane nije morao da pogine zbog toga.
Saucesce porodici. Kako ne izgleda ovo relano na papiru. Necija smrt. Kao procitas i predjes preko toga.
A coveka vise nema.

mikicar

pre 9 godina

:( iskreno se nadam da ce se oporaviti brzo!

Sta je sa onim sumokradicama od juce, je l su uhvaceni ili se samo razmenila vatra? I sto im bre ne spremate sacekuse kad vec svaki dan dolaze.

mlekadzija

pre 9 godina

Saucesce porodici a Stevanu laka zemlja i vecna slava. Nazalost ubica ne mora da brine. Ako se kojim slucajem i pokrene krivicni postupak radice telefoni iz Brisela da se doticni zlikovac odmah pusti... zivi bili pa videli kao i mnogo puta do sada...

Nebojša

pre 9 godina

Mladen Mladenovic je sve lepo rekao, neću da ponavljam.

Dodaću samo ovo: gubitnička ekipa iz devedesetih ponovo jaše, a neprijatelj likuje i primenjuje stare, oprobane metode. Naše nesposobne patriote opet će izgubiti sve bitke, nemojte sumnjati u to. A onda ćemo neku novu kapitulaciju slaviti kao pobedu.

Nobody

pre 9 godina

@Mladen Mladenovic

Majstore svaka ti je zlatna, ali elitni odredi su spremni za Bubanj Potok, ostatak Srbije ih ne zanima. Sve to u okviru projekta Beograd na vodi. Svi za Beograd firmom Krstic, a saka jada naroda sto ostane je zrtveni jarac.

Stvarko

pre 9 godina

Znaci zandarmerija cuva sume od kradje, a sumokradice nose oruzje i pucaju na nase specijalne jedinice. Ma da, to se desilo. Nikada nismo imali vlast koja ovoliko krije sta se od gradjana desava. B92, sta se stvarno desilo?

kobayashi

pre 9 godina

mozemo mi da guramo sve pod tepih, ali kriza identiteta je uzano velika.
postalo je sramota biti srbin, cas te prozovu sovinistom, pritupim i zaostalim covekom.
pucamo po savovima jer nas vazda vode idioti, a sad sa ovim izborom smo ga ugasili.
otisao je svak' ko valja odavde.
ovaj slucaj moze da se gleda sa vise strana, ali policajac, na svom poslu je upucan, na svom tlu, pogodjen u glavu, od osoba koje su ilegalno usle u nasu zemlju, naoruzane automatskim oruzjem!!!!!
to je prilicno dramaticno, zar ne???
kako dalje?
da cujem drzavne organe, bas.
podrska coveku, samo da prezivi.

Maxim

pre 9 godina

Zašto se insistira na albanskoj nacionalnosti šumokradica?
Njihov greh je lopovluk, a ne nacionalnost.
U tekstu se upadljivo naglašava nacionalna pripadnost, kao da je cilj oživljavanje etničkih netrpeljivosti.
Neprimereno saopštenje MUP-a. Rukovodstvo nije doraslo funkcijama.

deks

pre 9 godina

Тачно пре 100 година Србија се дичила великим биткама за уџбенике а сада не може да се избори са бедним шумокрадицама. Јадни смо као народ ако будемо и даље ово дозвољавали
(Миле, 28. avgust 2014 08:46)
Kakve veze imaju vojne bitke sa sumokradicama?! Ovde ljudi svasta pisu. Oni zapucaju pa se povuku na kosovsku stranu gde mi nemamo pristup. Jedno resenje je da se napravi BRISANI PROSTOR od nekih 2 km. Znaci sve poseci i onda postaviti zandaremriju i vojne baze sa snajperistima. Ovako ovo je prica bez kraja jer ovo se desavalo i pre 20 godina samo sto niko nije intervenisao.

Corto Belgradese

pre 9 godina

Nadam se da ce ranjeni zandarm preziveti.Takodje smatram da je mozda potrebna reorganizacija rada i brojnije patrole sa jacim automatskim naoruzanjem (mitraljezi,snajperi) te asistencija pirpadnika SAJ-a u cilju sprecavanja ovakvih incidenata.

Santiago Arnavisca

pre 9 godina

E i treba, kad smo nesposobni i pokvareni! Moze neko da misli ovako ili onako, ali jedna cinjenica prosto bode oci svakome ko u grudima ima nesto malo patriotizma i hrabrosti, a to je: Albanci su spremni da ginu za Kosovo, a mi nismo. Rezultat poznat...Alfa i omega!
Mi dajemo izjave kako nikada vise necemo ratovati, kako nam ne treba vojska, oruzane snage su nam na nivou ozbiljnije gerile, inzinjerija, omj, avijacija, pvo...gomila poluupotrebljivog gvozdja.Ali ne, ne treba, mi necemo da ratujemo.
Ako hoces mir, spremaj se za rat

Zeleni Zub

pre 9 godina

Svake godine 'pred jesen' ista prica. A resenje je jako jednostavno. Kad se neko seta sa automatskim naoruzanjem po drzavi... zna se koji je lek. Da ima neko pametan ko moze da da zadatak i ovlascenja zandarmeriji i ptj, lako bi se oni organizovali i resili stvar. Ali ne... istog momenta kroz glavu mi sevaju vesti i price o bahatosti nasih zandarma po nisu i okolini, koliko iz prosle godine. Dosadno im... dajte im nesto da rade.

Владимир

pre 9 godina

(Lazy Joe, 28. avgust 2014 10:24)

А где зид? Неко би код Скадра, неко Проклетија, неко Бујановца, неко Бубањ потока?
Пали су зидови крајишки и славонски, многи други за њима... ко ће да се потреса око Медвеђе и тамо неке шуме?

Зидови су у нашим главама. Грађанин је у демократским друштвима носилац суверенитета. Његов глас. Он је одговоран! За сваку смрт.

Покој души погинулом војнику.

Kiza

pre 9 godina

Pa jel dotle došlo da granica ne može od kradljivaca šume da se zaštiti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 28. avgust 2014 08:28)

Granice? Znaci Kosovo je priznato.

Lugano

pre 9 godina

Znam da se nasi politicari plase reakcija zapada po pitanju Kosova i da rade sve sto im se kaze, isto tako znam da je Kosovo nazalost izgubljeno, ali da albanci ulaze u Srbiju, rade sta zele, pucaju i ranjavaju policajce, a da ne sme da se zastiti stanovnistvo i da nema reakcije, e to ne mogu da verujem.

milan

pre 9 godina

Moramo si postaviti pitanje, kako se to čuva naša granica na najosetljivijem njenom delu prema Kosovu. Ministar i svi zaduženi za to treba da nam daju konkretan odgovor a u njemu ne sme biti politike da je jedan mlad život ugašen što možde nije trebalo biti.

Samo pitam

pre 9 godina

A kako bi bilo da se administrativna linija povuče još nekoliko km na sever pa da drvoseče mogu legalno da rade, a mi sačuvamo brojno stanje?

rodjub

pre 9 godina

Ovi što pričaju o vojsci, vojska nije ukinuta nego je profesionalna. Samo lud čovek bi poslao regrute od 18, 19 godina da ih pobiju teroristi. Samo specijalne snage policije i vojske mogu da se obračunaju sa teroristima. Lako je pričati uopšteno, a kad pogine klinac regrute kao devedesetih opšti haos. Profesionalac gine na dužnosti.

Ivan Kula

pre 9 godina

I bice pojeo vuk magarca kao i obicno.Pucaju,pa se povuku na teritoriju Kosmeta.Ako kojeg uhvate,nije on pucao,ne zna srpski,on sece sumu jer ima desetoro male dece i dobije mesec dana u zatvoru.

bez_cenzure

pre 9 godina

Nikada nije smjelo doći do ukidanja SAJ-a. Nikada. Kada je i došlo do pobune, goniti krivično samo nalogodavce ali nikada nije jedinicu trebalo rasformirati. Svaka država ima takvu jedinicu! Neke imaju i više takvih srodnih jedinica.

Виктор

pre 9 godina

Годинама се исто дешава, и сви то знају, а никако да се неке јаче мере предузму, да држава заштити и сопствене грађане, било то жандармерци или цивили, а ни сопствена земља ни границе од тероризма.

Milutin

pre 9 godina

Zasto ih svi nazivate sumokradicama? Da ne sirite paniku? Ili da nas uspavate kako bi i dalje ginuo srpski narod/ To se zove nemanje integriteta, bez obzira na nas ne lak polozaj u Evcropi. Kako cenimo sebe, tako isto nas cene i drugi. Zalosno po nasu decu da mogu da se ponose svojom drzavom samo kroz rezultate nasih divnih sportista, i....? Nema i, tacka. Dali ste zakletvu da cete sluziti ovoj zemlji i da cete je braniti. Ucinite to smesta. Kakvu poruku saljete ovakvim vestima koje saljete medijima? Verujem da se svakom prevrne u stomaku kada je procita. Kada cete nas vec jednom uciniti ponosnima na svoju drzavu i ljude u njoj?
Neka Gospod podari ranjenom coveku svako dobro i spasi ga mogucíh posledica.

Marko

pre 9 godina

Pazi ti ove komentare tipa šumokradica spreman da zapuca šumokradica naoružan. Majke mi da nije tužno bolilo bi žalosno. Pa kako iznose šumu ti ljudi..rukama ? Pa ne mogu oni tek tako da uđu neprimetno i da seku i nikom ništa. Pa šta ako odluče tako naoružani do nekog sela. O cemu vi pričate ovde koji govotite da država nema mehanizam da se izbori sa ovim. Au pa to i jeste poenta da smo mi dovde došli. Tužno i žalosno.

Nemanja ™ © ®

pre 9 godina

Nadam se da će se naš čovek oporaviti.
Država Srbija MORA da privede pravdi odgovorne.
Ne postoji izgovor za državu. MORA kazniti odgovorne.

sibir

pre 9 godina

(leki, 28. avgust 2014 12:28)
svaka cast, odlican komentar. Samo da dodam - i sklopivoprstivi mekog srca cuti.... i Nesha slina cuti.... Ovaj dogaqdjaj nije za promovisanje, nema nikoga....

crvena beretka

pre 9 godina

Ko se prijavi u zandarmeriju, taj zna i za opasnosti kojima moze da bude izlozen. Nisu oni saobracajci, pa da budu nespremni.
Svaki posao nosi odredjeni rizik. Ovde se zna, da ne idu na piknik.
Placeni su za taj posao, ko se plasi, moze da ide da kopa njive.
C'est la vie...

zeka

pre 9 godina

Zemlja bez vojske i nij
e zemlja,to se najbolje videlo u Obrenovcu kad nas je snasla ona nevolja.Isto je i sa granicom,dok smo vojsku imali ovakve stvari nisu bile moguce(sumokradica sa automatom)Idejni tvorac raspada vojske od milja zvani Šule,sad trlja ruke,čovek je zadati cilj ispunio,sad od americkih prijatelja mozda dobije neki novi zadatak i novi rolex.Nazalost trend urusavanja vojske se uzurbano nastavlja,novi ministar uliva poverenje samo u predizbornom stabu svoje stranke u gradu Krusevcu,a mozda ni tamo.Ima li resenja,ima ...odlucimo se ili smo uz Ruse ili smo uz EU,sve dok to ne uradimo ginuce neduzni,u ovom slucaju covek nesretni zandarm,koji je za bednu platu stavio glavu u torbu i zavio u crno celu svoju porodic(na zalost on ce biti vest samo par dana i...)

skeptik

pre 9 godina

Pa jel dotle došlo da granica ne može od kradljivaca šume da se zaštiti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 28. avgust 2014 08:28)
Vidi se da si klinac koji je oruzana dejstva gledao samo na filmu. Ko zna iz kog oruzja je pogodjen i daljine.

anbeast

pre 9 godina

Nadajmo se da će lekari uspeti da spasu žandarma, mada je stanje vrlo kritično. Ne znam da li dole uvek nose šlemove i pancire? Možda bi trebalo. Zavisi i iz čega je pucano. Možda ni šlem ne bi bio od pomoći. Komedijaši, šta mislite da država treba da uradi sa šumokradicama? Da postavi minska polja? Ovakvi incidenti se, po mom skromnom mišljenju, ne mogu preduprediti i u potpunosti sprečiti. Jedino granicu pokriti onim mobilnim radarima, kokekakvim sistemima za upozorenje i drastično povećati broj patrola. Pitanje je samo ima li smisla i koliko se to isplati?

Миле, са 20г искуства

pre 9 godina

@Milos, по твојој логици значи и жандарм је спреман да запуца обзиром да носи оружје. А то му је и посао.
@deks, хтели да признамо или не Косово је туђа територија, а задатак државе је да заштити своју територију и своје грађане. Ако проблем постоји већ 20г значи да у томе имамо искуства. Значи, ми као држава треба да нађемо решење а не да нас мало по мало зеза ко стигне и када стине и колико стигне. Значи јадни смо ми као држава и нараод када све то дозвољавамо. Ми као Држава треба да решимо овај проблем а не неко други да нам намеће решење. Да смо самостална држава ми бисмо одавно направили брисан простор ...
Надам се да ће жандарм преживети без великих последица на каснији живот

Milos

pre 9 godina

@Тачно пре 100 година Србија се дичила великим биткама за уџбенике а сада не може да се избори са бедним шумокрадицама. Јадни смо као народ ако будемо и даље ово дозвољавали
(Миле, 28. avgust 2014 08:46)

Prvo nadam se da ce zandarm biti dobro i da nece imati teze posledice ranjavanja, NA ZALOST na neki nacin sve je to u sklopu policijskog posla ... A drugo veruj mi da je lakse da se izadje na kraj sa obrazovanim covekom (naci ces neko resenje s njim uvek) nego sa kako kazes bednim sumokradicama pri tom jos i naoruzanim a cim je naoruzan znaci da je spreman i da zaopuca ...

Бојан Илић

pre 9 godina

Opet šaljemo glinene golubove, jadni policajci i žandari ko ih vodi...
(masterkg, 28. avgust 2014 13:25)

Док их је водио Дикић, овако нешто је било тешко , јер су Албанци знали да Дикић може да "дође на врата"!

Treba bezati iz ove rupetine od drzave sto pre na vreme

pre 9 godina

"A od Vučića ni "A"!
(Miki, 28. avgust 2014 18:02)"

-----------

Ali zato narod dok gleda televizor sa politicarim u vestima kaze"Beeeee.."

neutralnan

pre 9 godina

Moj deda se borio protiv Nemaca u Drugom svetskom ratu, sedeo u podrumu i aktivno ih mrzeo dok ih borci nisu oterali. Hocemo li biti kao deda, ili kao borci?

msc.Milos

pre 9 godina

ajde napredni dajte izjave i kada nema sakupljanja najjeftinijih poena. Gde si meki, gde si dr. ministre, gde si master predsednice??

100 za jednog

pre 9 godina

saucesce porodici tako nam je kako nam je nadam se da ce zene u crnom i nvo dati svoj doprinos ovom sramnom cinu i da ce pocinioci biti uhvaceni i kaznjeni ...

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Nema nikvih sumokradica to je predigra za priznanje Kosova,prije ih treba dobro zaplasit,ako se ne zaaplase odmah onda ce i Kfor pripucat, a Rusi ih vise nece branit, ajd u Nemacku,tu ce snjet ozbiljno hahahahhahaaha.

АНЂЕЛИЈА

pre 9 godina

Нека ти је лака земља сине СТЕВАНЕ СИНЂЕЛИЋУ! Почивај у миру, а твојој породици искрено саучешће.Немам речи за ову тугу.То нису шумокрадице, то су терористи.Молим новинаре и наше политичаре да их назову правим именим, ако већ не можемо их спречимо да нас убијају у нашој држави!

Maxim

pre 9 godina

Zašto se insistira na albanskoj nacionalnosti šumokradica?
Njihov greh je lopovluk, a ne nacionalnost.
U tekstu se upadljivo naglašava nacionalna pripadnost, kao da je cilj oživljavanje etničkih netrpeljivosti.
Neprimereno saopštenje MUP-a. Rukovodstvo nije doraslo funkcijama.

crvena beretka

pre 9 godina

Ko se prijavi u zandarmeriju, taj zna i za opasnosti kojima moze da bude izlozen. Nisu oni saobracajci, pa da budu nespremni.
Svaki posao nosi odredjeni rizik. Ovde se zna, da ne idu na piknik.
Placeni su za taj posao, ko se plasi, moze da ide da kopa njive.
C'est la vie...

skeptik

pre 9 godina

Pa jel dotle došlo da granica ne može od kradljivaca šume da se zaštiti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 28. avgust 2014 08:28)
Vidi se da si klinac koji je oruzana dejstva gledao samo na filmu. Ko zna iz kog oruzja je pogodjen i daljine.

Kiza

pre 9 godina

Pa jel dotle došlo da granica ne može od kradljivaca šume da se zaštiti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko, 28. avgust 2014 08:28)

Granice? Znaci Kosovo je priznato.

rodjub

pre 9 godina

Svi vi koji kritikujete državu i zandarmeriju neka vam je na čast. Sram vas bilo, oni brane srpsku granicu i svaki dan trpe napade sa Kosmeta. 1999. godine smo se povukli sa Kosmeta i ovo je trenutno stanje, a to nisu sumokradice nego teroristi OVKa koji napadaju iz zasede srpsku policiju. Da ste dole jedan dan drugačije bi pisali.

milos_v

pre 9 godina

Ista ta zandarmerija je 2006. godine u mom selu Badovincima u Macvi ,hrabro jurisala na nezadovoljne seljake koji su protestvovali protiv katastrofalnih uslova u poljoprivredi, koji su i doveli do ovoga sto danas imamo u stocarstvu- stocni fond iz 1912.A kada treba da se brani drzavna granica, njih isprase siptarske drvosece. Eeeeee , Srbijo medju sljivama..... ovo su tvoji poslednji dani.

Milos

pre 9 godina

@Тачно пре 100 година Србија се дичила великим биткама за уџбенике а сада не може да се избори са бедним шумокрадицама. Јадни смо као народ ако будемо и даље ово дозвољавали
(Миле, 28. avgust 2014 08:46)

Prvo nadam se da ce zandarm biti dobro i da nece imati teze posledice ranjavanja, NA ZALOST na neki nacin sve je to u sklopu policijskog posla ... A drugo veruj mi da je lakse da se izadje na kraj sa obrazovanim covekom (naci ces neko resenje s njim uvek) nego sa kako kazes bednim sumokradicama pri tom jos i naoruzanim a cim je naoruzan znaci da je spreman i da zaopuca ...

bez_cenzure

pre 9 godina

Nikada nije smjelo doći do ukidanja SAJ-a. Nikada. Kada je i došlo do pobune, goniti krivično samo nalogodavce ali nikada nije jedinicu trebalo rasformirati. Svaka država ima takvu jedinicu! Neke imaju i više takvih srodnih jedinica.

zvezdarac

pre 9 godina

SAJ nije ni rasformiran nego se sad zove PTJ. Rasformirana je JSO. To je bila legijina jedinica koja nije služila ni za šta drugo sem za mutne i kriminalne poslove db-a. Većina pripadnika jos (oni protiv kojih nije vođen postupak) su završili u žandarmeriji a manji deo U SAJ.
Inače, ovakve stvari nisu ništa čudno ako se zna da žandarmerija na čuvanju granice u kzo više naplaćuje reket od švercera nego što ih sprečava u prolasku granice. A šumu kradu decenijama...

anbeast

pre 9 godina

Nadajmo se da će lekari uspeti da spasu žandarma, mada je stanje vrlo kritično. Ne znam da li dole uvek nose šlemove i pancire? Možda bi trebalo. Zavisi i iz čega je pucano. Možda ni šlem ne bi bio od pomoći. Komedijaši, šta mislite da država treba da uradi sa šumokradicama? Da postavi minska polja? Ovakvi incidenti se, po mom skromnom mišljenju, ne mogu preduprediti i u potpunosti sprečiti. Jedino granicu pokriti onim mobilnim radarima, kokekakvim sistemima za upozorenje i drastično povećati broj patrola. Pitanje je samo ima li smisla i koliko se to isplati?

Миле

pre 9 godina

Тачно пре 100 година Србија се дичила великим биткама за уџбенике а сада не може да се избори са бедним шумокрадицама. Јадни смо као народ ако будемо и даље ово дозвољавали

iz Kursumlije

pre 9 godina

Zivim u Kursumliji, a ocevo selo mi je u ovom podruciju nedaleko od administrativne linije. Albanci svakodnevno prelaze granicu i seku sumu uz precutnu saglasnost nasih vojnih i policijskih snaga. Nase snage su smestene u baze koje ne napustaju. Posteno odspavaju na bazi za 120.000 din mesecno i jos se hvale time kako kad prodje dan zaokruze datum u kalendaru i kazu "op jos 2,5 'iljade" (dnevnica). A samo li izadju sa baza odmah dodje do ovakvih incidenata zato sto su albanci naoruzani i ne sale se. A ovi nasi zamisljaju da su vojska i policija a Albanci ulaze i po 4 km u nasu teritoriju i ceo dan seku sumu. Opet podvalicim da je za stanje na tom delu nase teritorije iskljucivo odgovorna nasa vojska i policija koja ne preduzima nista da spreci Albance da upadaju na nasu teritoriju. Ovo sto se desilo su izolovani incidenti. Da ne pricamo o sprezi policije sa albanskim sumokradicama. Pojedini bi za 100 evra prodali sopstvenu majku, a kamo li 20 kubika tudje sume.

M.

pre 9 godina

Glasao sam protiv Slobodana, bio na demonstracijama, dizao stegnutu pesnicu u vis, duvao u pištaljku, Bože kako sam bio mlad i glup, Slobo izvini.
Dole nema zakona uopšte, 'država' kriminala, i ne vidim da će se to promeniti na bolje u skorije vreme.
Ode još jedan Sinđelić boreći se protiv uljeza.
Saučešće porodici.

Dragan

pre 9 godina

Čovek sa automatskom puškom na tuđoj teritoriji se ne zove šumokradica već terorista. Šta bi bilo da neki meksički "šumokradica" tako nešto pokuša u Americi...

Đole

pre 9 godina

Predlog nesposobnoj Vladi Srbije: 1) Posecite svu šumu u dubini od 10 km od granice sa Kosovom 2) Zabranite seljacima da drže goveda, ovce i koze jer su Tačijevci u poslednjih nekoliko godina krali krave Srbima 3) naoružajte žandarmeriju snajperima dometa preko 2 km 4)kupite od Izraela male naoružane dronove - ponudite im šume ili drva 5) neka ministri policije i vojske podnesu ostavke ako su nesposobni. U moje ime puno pozdravite gospođu Angelu merkel i zahvalite joj se na podršci.

deks

pre 9 godina

Тачно пре 100 година Србија се дичила великим биткама за уџбенике а сада не може да се избори са бедним шумокрадицама. Јадни смо као народ ако будемо и даље ово дозвољавали
(Миле, 28. avgust 2014 08:46)
Kakve veze imaju vojne bitke sa sumokradicama?! Ovde ljudi svasta pisu. Oni zapucaju pa se povuku na kosovsku stranu gde mi nemamo pristup. Jedno resenje je da se napravi BRISANI PROSTOR od nekih 2 km. Znaci sve poseci i onda postaviti zandaremriju i vojne baze sa snajperistima. Ovako ovo je prica bez kraja jer ovo se desavalo i pre 20 godina samo sto niko nije intervenisao.

Samo pitam

pre 9 godina

A kako bi bilo da se administrativna linija povuče još nekoliko km na sever pa da drvoseče mogu legalno da rade, a mi sačuvamo brojno stanje?

Aca

pre 9 godina

Skrasite se već jednom i počnite da rešavate probleme u svojoj zemlji! Zemlja nam se raspada, a oni se samo šepure po inostranstvu, sprovode nebulozne projekte tipa "Beograd na vodi", poklanjaju poljoprivredno zemljište, zaključuju štetne ugovore!!!

Humanoid

pre 9 godina

Džaba žalopojke i gromoglasne parole! Već sutra će se na prvu vest o Žandarmeriji sjatiti 'aktivisti' i nazivati ih siledžijama, lopovima, narko-dilerima, pa i ubicama, a mi ćemo ih uredno 'lajkovati', kao prave ovce. Zemlja u kojoj su oni koji je čuvaju banditi, a 'pine-up' persone razne 'spodobe u crnom' i nije nego krpa, te ne zaslužuje ništa bolje no što joj je. A kako i ne bi? Pa još jučer je USAID izrazio iznimno zadovoljstvo našim 'civilnim sektorom'! Bravo sugrađani, prepoznali smo vrednosti. Nauživajmo ih se!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ponavlja se priča od pre sto godina. Samo ona se onda dešavala na padinama Prokletija. Pošast je stigla do Prepolca i Kuršumlije. Još uvek se ne shvata način delovanja. Ovo su samo početne čarke, kojima je krajnji cilj zastrašivanje lokalnog stanovništva u polupustim i ostarelim selima, napuštanje ovih prostora od strane Srba i pomeranje "administrativne linije" na sever. Kao narod i kao država pokazujemo totalnu nesposobnost da odbranimo i goli život. Imam utisak da ova država radi sve kako bi se narod pripremio za bežanje a ne na odbranu. Možda je surovo ovo što ću reći ali, čini se da bi se Srbi opametili tek ako bi svakome neko iz familije bio ubijen ili silovan. Onda bi valjda shvatili da se ne može bežati i povlačiti beskonačno već, da se mora nešto uraditi i na preventivnim merama zaštite. Na ovim terenima treba stacionirati elitne odrede vojske i policije i obezbediti njihovo stalno prisustvo. Surovo treba da kažnjavaju svaki ilegalni prelazak i uzurpaciju imovine. Samo na taj način se VELIKO ZLO neće preliti i na ostatak Srbije. Ovde se ne radi o mržnji i netrpeljivosti prema Albancima već o golom opstanku sopstvenog naroda, kome očito ne može niko da pomogne jer, nije ni sam spreman da primi i primeni tu pomoć. Bežanje je postao osnovni srpski "sport". Kako beše ona "mudra i junačka" srpska poslovica, koja je poslednjih dvadesetak godina jako aktuelna i služi nam kao "zvezda vodilja": "Bežanova majka nikada nije zaplakala"?!

Balasevic

pre 9 godina

...I prekardasilo
im'o sam bagremovu sumu
tamo dole prema drumu
pa sam cekao

Red je red, polako komsije
ne moze samo da se udje
da se rusi tudje
lepo sam im rekao

Ne lomite mi bagrenje...!!!

Poručnik Draguljče

pre 9 godina

Možemo mi biti demokratska država, ali mora da postoji neka radikalna mera za ovakve stvari, da se izda naredba na pr. pucati na sve pomoćno u zoni kopnene bezbednosti na na pokrajinskoj granici u narednih mesec dana. Ovome treba da se priča i u UN i na CNN-u i BBC-u. Sada trebamo da angažujemo naš lobi, trba mo preuzeti inicijativu. Da li bi SAD dozvolio da recimo Meksiko vršlja po njenoj teritorij, Izrael, Hamasu? Naravno da ne! Ne želimo ni mi da dozvolimo samo moramo smisliti neki fin razlog koji bi svet prihvatio, ako treba da ponudimo kako bi smo dobili naklonost zapada i Rusije.

Gadget

pre 9 godina

Zašto se insistira na albanskoj nacionalnosti šumokradica?
Njihov greh je lopovluk, a ne nacionalnost.
U tekstu se upadljivo naglašava nacionalna pripadnost, kao da je cilj oživljavanje etničkih netrpeljivosti.
Neprimereno saopštenje MUP-a. Rukovodstvo nije doraslo funkcijama.
(Maxim, 28. avgust 2014 11:16)

Mozda utoliko sto JESTE bitna cinjenica da nisu drzavljani Srbije, nego Kosova, te ih ne mozemo uhapsiti, procesuirati, osim u slucaju da ih zarobimo dok su na teritoriji nase zemlje. Izjava je sasvim u redu i na mestu.

Dalibor

pre 9 godina

Jeste li svesni da je kopnena zona bezbednosti 5km u našoj teritoriji, a vazušna 25km? Da je vojska pri povratku u KZB morala da povuče sva teška oruđa sa linije? Da i dalje postoje ograničenja u pogledu brojnosti patrola i naoružanja koje smeju da nose?

Za ovo nisu krivi pripadnici VS i MUP nego političari. Neophodno je čišćenje terena i postavljanje bodljikave žice i zidova gde je moguće. Konačno rešenje bi bilo sever za PBM tj povlačenje Srba sa severa Kosova uz reciprocitet povlačenja Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe i totalno zatvaranje administrativne linije. Ovo stanje pogoduje samo švercu, kretanju kriminalnih grupa i prometnu narkotika. Država već ima instrument prinude u rukama, jer Albanci sa juga duguju i više od kompletne imovine za struju. Ako se sada ništa ne uradi progutaće i jug Srbije i sever Kosova koliko za 20 godina, kao što je bilo sa ostatkom Kosova.

Marko

pre 9 godina

Izgubljen je jedan mlad zivot. Da namerno cu naglasiti, jos jedan pripadnik naseg sprskog naroda je ubijen.Naglasavam srpskog, zato sto reci da je svejedno da li je ubijeni Kinez ili Srbin isto sto i reci, meni je svejedno da li mi je ubjen clan sire porodice ili sugradjanin koga nikada nisam video. Sa ljudske strane jeste svejedno, zivot je zivot, ali je laz da je ljudima svejedno.Ne moze, niti ce ikada biti isto. Zna se sta je nase, ko je nas.

Imam osecaj, da sada pobiju sve nase policajce dole, da bi nasi politicari opet davali izjave tipa "Osudjujemo napade, ali smo opredeljeni za mir i necemo reagovati, nikao drugacije osim diplomatski"...Ja osudjujem nase politicare i krivim ih za smrt ovog i jos mnogih mladih zivota u poslednih 20 godina.

bonaparta3

pre 9 godina

Ovaj tužni trenutak sada treba upotrebiti kao argument pred Nemcima, iako će većina koja ovo pročita reći da je neprimereno, ali samo takvim stvarima i poturanjem pod nos imamo argumente da se branimo. Gde je sada KFOR,EULEKS i ostala bratija koja hapsi Srbe za izmišljene ratne zločine. Postaviti na te punktove snajperiste i pucati bez upozorenja u glavu. Neka oni oplakuju svoje,a ne mi!!! Neka objašnjavaju svetu šta su radili. Dosta tog bezobrazluka. Neka ih Amerikanci EU smire ili neka puste nas mi znamo kako ćemo da ih smirimo.

Jovan

pre 9 godina

Ovako je bilo i 90-tih na Kosovu. Tada su svi krivili Milosevica. Bas bih voleo da vidim sta ce se sada uraditi. Ne uradis nista - banana drzava. Uradis nesto- diktatorska drzava. Pametnom dosta.....

zarobljena princeza

pre 9 godina

E, Srbijo Srbijo muko u Srcu mome.Kako je došlo da izgubimo identitet,Bože ljudi šta će biti s našom decom?Šta im ostavljamo koga smo izabrali?Ovde je doslovno "posle mene potop".Sram nas bilo posebno one od 1955 do 1970 oni su kroijili poslednjih petnest godina.

rodjub

pre 9 godina

Ovi što pričaju o vojsci, vojska nije ukinuta nego je profesionalna. Samo lud čovek bi poslao regrute od 18, 19 godina da ih pobiju teroristi. Samo specijalne snage policije i vojske mogu da se obračunaju sa teroristima. Lako je pričati uopšteno, a kad pogine klinac regrute kao devedesetih opšti haos. Profesionalac gine na dužnosti.

Angy

pre 9 godina

Bas mi zao policajca i njegove familije. Stvarno smo banana od drzave. Pored onavke istorije sta smo sebi dozvolili to nema nigde. Zasto pisete kradljivci sume a ne teroristi?

MunzeLjux

pre 9 godina

Sumu ce seci onaj kome drva trebaju. Albanaca na Kosmetu ima ko pleve i logicno je da ce seci sumu tamo gde je ima, jer ih nikada niko nije u tome sprecavao. Sa nase strane sela se prazne, zivi jos po neka staracka porodica, a kad i oni pomru kupci za njihova imanja ce naravno biti Albanci. Srpkinje nece da radjaju decu, hoce da grade karijere, da zjakaju po soping molovima, da letuju u ol inkluziv hotelima. Za decu se treba pomuciti, a mi smo star, sebican i umoran narod koji nestaje kao Hazari. Pritom Albanci sve vreme vode nacionalnu politiku gledajuci sebicno svoje interese, a Srbiju vode komunisti internacionalnih shvatanja koji nacionalno gledaju kao mentalnu bolest. U svakom slucaju Albanci ce se siriti i osvajati prostor, a mi cemo nestati za sto godina, kao i ta suma koju bespravno seku.

Владимир

pre 9 godina

(Lazy Joe, 28. avgust 2014 10:24)

А где зид? Неко би код Скадра, неко Проклетија, неко Бујановца, неко Бубањ потока?
Пали су зидови крајишки и славонски, многи други за њима... ко ће да се потреса око Медвеђе и тамо неке шуме?

Зидови су у нашим главама. Грађанин је у демократским друштвима носилац суверенитета. Његов глас. Он је одговоран! За сваку смрт.

Покој души погинулом војнику.

Stvarko

pre 9 godina

Znaci zandarmerija cuva sume od kradje, a sumokradice nose oruzje i pucaju na nase specijalne jedinice. Ma da, to se desilo. Nikada nismo imali vlast koja ovoliko krije sta se od gradjana desava. B92, sta se stvarno desilo?

Nislija

pre 9 godina

Par puta sam kao ugovorac bio dole, niste ni svesni koliko se doke krade, testere se cuju na sve strane, ukoliko i nekoga uhvatis, zove se sumar-Albanac, on posle par sati cekanja, napokon dodje, zove nacelnika supa Bujanovca -Albanca, prvo sto taj gospodin pita je da li je vojska maltretirala lopove!!! dolaze multietnicki policajci...posle moras o svom trosku na sudjenja, nezasticen i goloruk... da ne pricam o postupku kada na njih naletis, samo sto im ruke ne celivas jer druga prava nemas....EEE SRBIJO MEDJU SLJIVAMA....

Corto Belgradese

pre 9 godina

Nadam se da ce ranjeni zandarm preziveti.Takodje smatram da je mozda potrebna reorganizacija rada i brojnije patrole sa jacim automatskim naoruzanjem (mitraljezi,snajperi) te asistencija pirpadnika SAJ-a u cilju sprecavanja ovakvih incidenata.

Musketir

pre 9 godina

Žao mi je nastradalog policajca, ali zar treba neko da strada, pa da se šalju jake policijske snage ? Pa svi znaju i to godinama da se Albanci već godinama ponašaju kao da su oni vlasnici naših šuma, seku
gde stignu na teritoriji Srbije i državne i privatne šume, prolaze godinama nekažnjeno ! Pitajte naše ljude sa juga Srbije, koliko su puta molili za pomoć, čak smo i prošle godine gledali reportažu na televizije o seči naših šuma. Pa valjda Država Srbija treba da štiti svoju teritoriju, a ako im se ne pokažu zubi, evo njih opet, oni /Albanci/ su toliko bezobrazni: kradu, ne plaćaju struju, non-stop nešto im nije dobro, ucenjuju, pa pitajte naše Srbe na Kosovu kako je njima tamo ? Da ne bude poslali smo jake policijske snage na 2 meseca, pa onda ih vratili, oni /policij/ moraju tamo da budu non-stop !

Neko

pre 9 godina

Nasa vlast je rekla da "necemo vise da ratujemo" pa nam zato i ne treba vojska. E sad, ako drugi iz okruzenja hecedu da ratuju, to je njihov problem.

ZZZ

pre 9 godina

E sad zamislite obrnutu situaciju. Da neki Srbin iz Kursumlije upadne na Kosovo i rani zandarma Albanca. Vec bi Merkelova slala demars Srbiji, dok bi Amerika pricala o agresiji na Kosovo.

Mico

pre 9 godina

Cuj "sumokradice"?! Sumokradice nose motorke, pile i sjekire a ne automatsko naoruzanje! Takodje sjeku sumu a ne napadaju policiju. Sam napad na policiju je napad na drzavu. Ovo su cisti teroristi koji su izvrsili teroristicki cin!

MRKI

pre 9 godina

Narode albanci zovite ih kako hoćete uvek su sekli i krali šumu. Krajem 80-ih kao policajac bio sam po Kosovu. Nikad nisu legalno sekli šume bežali su iz vozila i ostavljali ih čim naidju na policiju. Sada si postali još gori pucaju i svet cuti a kad ih policija u obračunu ubije onda se svi dižu i okrivljuju Srbiju i policiju za represiju. Dokle više trpeti.

Jojo

pre 9 godina

Drzava ne treba samo hitno da intervenise tako sto ce vojska snaznije da patrolira i da nadgleda administrativnu liniju, nego treba i da se odmah obavesti UN, EU, OEBS - sve medjunarodne organizacije, jer ovakvim desavanjima postoji jasna paralela sa situaciji na Kosovo, u kojem su policajci ginuli i gde su Albanci vrsili terorizam nad nealbanskom stanovnistvu. Trebamo da izvucemo najbolje iskustvo iz proslosti i identifikovati ovo kao zlocin najvece vrste, jer da smo to uradili i bili u boljim odnosima sa svetom oko nas, onda bi sadasnja geografska slika Srbije izgledala sasvim drugacije. Istorija se ponavlja i interesuje me sledeci potez drzave.

Evgenije

pre 9 godina

Pre otpirlike desetak godina, dakle pre nego što su proglasili " državu" jedan naš žandarm je ubio albanskog "šumokradicu" u toj kopnenoj zoni bezbednosti koji je bio naoružan do zuba. I šta je sa njim bilo? Možda bi neko pomislio da je dobio status počasnog građanina Kuršumlije, jer je izvršio svoju dužnost i zaštitio Srbe iz tih predela kojima dole nema života. Ali ne. Čovek je pravosnažno osuđen na ubistvo?! Vi se posle pitate zašto žandarmerija ne reaguje i vidite neprijatelje svuda sem u Nemanjinoj. Mašala, daleko ćemo dogurati tako.

007

pre 9 godina

Mislim da ljudi ne shvataju koliko je ova vest strašna za sve nas, da jednog pripadnika elitnog dela policije teško rani šumokradica. Dešava se to, ali ljudi moji....

Nebojša

pre 9 godina

Mladen Mladenovic je sve lepo rekao, neću da ponavljam.

Dodaću samo ovo: gubitnička ekipa iz devedesetih ponovo jaše, a neprijatelj likuje i primenjuje stare, oprobane metode. Naše nesposobne patriote opet će izgubiti sve bitke, nemojte sumnjati u to. A onda ćemo neku novu kapitulaciju slaviti kao pobedu.

Bidži

pre 9 godina

Nisu to kradljivci šume nego obučeni i dobro naoružani pripadnici kosovske policije koji polako kreću u osvajanje teritorje koja je zacrtana u planovima "velike albanije"
Naši su uklonili punkt žandarmerije iz sela trpeze a iz drugih vrlo slabo i izlaze na teren jer gospodar mora da održi obećanje dato svojoj gazdarici z Berlinu pa se nemojmo čuditi što će biti još stradalih

kolega

pre 9 godina

Zao mi je kolege, saucesce porodici.Zlim jezicima zelim da kazem da ljudi koji obezbedjuju liniju nisu krivi za ovo stanje, riba smrdi od glave.Zapitajte se zasto Srbin ne sme uci u Trnovac i zasto ne sme vojnik privesti sumokradicu, verovatno jer bude ukoren zasto je provocirao albanski zivalj. Na zalost momak je poginuo za 2200 dinara dnevno, zalosno, toliko kosta zivot kod nas.

Đole

pre 9 godina

Sasvim slučajno - vek od najvećeg vojnog uspeha Srbije, konferencija u Berlinu tema budućnost Balkana, ubijeni tridesetogodišnji žandarm se preziva Sinđelić, juče nemački parlamentarac izjavi da Srbija mora da prizna Kosovo. Sudbina???

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Glasao sam protiv Slobodana, bio na demonstracijama, dizao stegnutu pesnicu u vis, duvao u pištaljku, Bože kako sam bio mlad i glup...
(M., 28. avgust 2014 11:09) "

Takođe. A kada se sad okrenem oko sebe, razlika je sada samo u tome da više nisam tako mlad.
Saučešće porodici. I svima nama koji kao narod izumiremo, što zahvaljući beloj kugi, što zahvaljujući sebi samima.

Al

pre 9 godina

Samo napred, ne uzvraćajte na provokacije.
Kada policija bude sahranjivala jednog za drugim čovekom da vidim dokle će to trpeti.

Ovde nešto debelo ne štima!
Policija puca na napružane plačkaše i ovi pobegnu a nemamo pravo da ih gonimo zbog neke imaginarne granice!
A zatim se vrate i pucaju i još izvuku nekažnjeno, Pa gde to ima!

Ne ostavljajte komentare tipa u Srbiji, banana država is slično, ako ovako ide onda smo bolesni u glavu što ovo dozvoljavamo!

Komandant treba momentalno da da izjavu zašto se ovakve stvari smeju događati!
Ako neko puca na policiju ili vojsku on je ili je lopov ili terorista.
Policija, žandarmerija, ili ih već jednom uhvatite žive ili mrtve ili vratite uniforme!

T

pre 9 godina

Nista novo niti cudno od Albanaca - ovakvim metodama su i postali vecina na Kosovu. Pre pedesetak godina su ovo radili na granici sa Albanijom a sada to rade nekoliko stotina kilometara nize. Bitno da Vucic i Dacic izigravaju nesto u Berlinu umesto da makar probaju da naprave red i pocnu da se ponasaju kao ozbiljna drzava.

Tja...

pre 9 godina

Danas se branimo kod Medveđe - sutra ćemo kod Niša. Al' da priznamo Kosovo, šta će nam Niš kad možemo u EU..... Neka ti je laka zemlja, Sinđeliću - daj Bože da tvoja žrtva bude kao i onog od pre 200 godina, da Srbiji krene...

Djordje

pre 9 godina

Ja ne znam koliko dece teba da izgubi svoje oceve, koliko majki sinove i koliko zena muzeve pa da se drzava trgne i pokaze zube pred ovim secikesama kojima nije bilo dosta sto su nam zemlju uzeli nego bi i do Beograda da dodju i to krceci sumu. Boze pomozi da ovaj nevin covek prezivi i da se vrati svojoj kuci a drzava odlucnom akcijom vojke da ako treba i sa metkom u cevi stane na "granicu" i brani imovinu ionako siromasnih Srba dole.

kalimero

pre 9 godina

Petnaest godina meštani kuršumlijskih obodnih sela mole,kukaju,apeluju, upozoravaju da im "komšije" upadaju uz oružanu pratnju i otimaju imovinu. Petnaest godina ova nesposobna država gura pod tepih ovaj problem! Svake godine u nekoliko navrata odlazim za Kuršumliju i svaki put se iznova čudim jer Albanci bez ikakvog straha prolaze u tranzitu našu granicu i voze kroz Srbiju, a naš narod tamo ne sme nos da promoli izvan koncentracionih logora. Molim vas nemojte nas više uznemiravati ovakvim vestim jer za petnaest godina niste apsolutno ništa uradili. Čist senzacionalizam, kao i smrt nesretne devojčice Tijane, pregaženog mladića Luke.Ispirate danima stranice sa ovakvim temama samo kad se dogode i uznemiravate porodice nastradalih.Porodici nastradalog žandarma duboko saučešće.

Миле, са 20г искуства

pre 9 godina

@Milos, по твојој логици значи и жандарм је спреман да запуца обзиром да носи оружје. А то му је и посао.
@deks, хтели да признамо или не Косово је туђа територија, а задатак државе је да заштити своју територију и своје грађане. Ако проблем постоји већ 20г значи да у томе имамо искуства. Значи, ми као држава треба да нађемо решење а не да нас мало по мало зеза ко стигне и када стине и колико стигне. Значи јадни смо ми као држава и нараод када све то дозвољавамо. Ми као Држава треба да решимо овај проблем а не неко други да нам намеће решење. Да смо самостална држава ми бисмо одавно направили брисан простор ...
Надам се да ће жандарм преживети без великих последица на каснији живот

Nenad

pre 9 godina

Cekajte ljudi,meni je izuzetno zao naseg coveka i treba osuditi napad,samo mislim da bi efikasnije bilo da su nasi zandarmi vratili vatrom 10x jacom,pobili napadace i poslali poruku da se ne treba zezati sa srpskom policijom.Albanci nas izgleda veoma olako shvataju,a mi im to dozvoljavamo...Takodje mislim da nisu bila u pitanju drva,pre ce biti neka droga....

nekitamo

pre 9 godina

Da drzava Srbija ima volju da se obracuna sa tim teroristima do ovoga i slicnih slucajeva nebi dolazilo. A sada cekamo saopstenje Stefanovica "kako drzava cini sve sto je u njenoj moci da zaustavi ove sumokradice". P.S pocivaj u miru momce.

Nikola

pre 9 godina

A nasa delegacija u Berlinu predlaze da ulozimo ogroman novac u prugu koja ide do Podgorice pa onda do Kosova !!!
Pogledajte sta nam rade !!! I jedni i drugi ....

Nemanja ™ © ®

pre 9 godina

Nadam se da će se naš čovek oporaviti.
Država Srbija MORA da privede pravdi odgovorne.
Ne postoji izgovor za državu. MORA kazniti odgovorne.

Bojan

pre 9 godina

Umro je momak od 30 godina samo zato sto nasa nato vlada ne zeli da dozvoli da zandarmerija radi svoj posao, da se bori protiv terorista. Nasa vlada je naredila da zandarmerija glumi glinene golubove dok ih ubijaju divljaci. Porodici ubijenog momka je valjda jasno ko je kriv sto njihovog deteta nema, evropa nema alternativu

Djuro

pre 9 godina

Nek pricaju da je ovo sve namesteno da bi ljudi ovako reagovali, nek pricaju da trebamo odmereno i pametno da reagujemo. Necu da generalizujem i osudjujem narod i pozivam na rat, ali hocu ove kriminalce i ubice da uhvate pa makar ih hapsili u centru Pristine.

OSTAVKE

pre 9 godina

Ovog momenta bi nadlezni ministar trebao da da ostavku a Vucic i Dacic da se dovuku nazad u ovo sto je valjda drzava Srbija i urade ono sta bi svaka ali svaka ozbiljna drzava trebalo da uradi. Ali ne, umesto toga Vucic primadonise u Berlinu, izigrava Merkelovu pudlicu i lupeta o nekakvom autoputu za Pristinu. Ako se ostane na ovome, sta je sledece? Ko ce sve JOS da ponizava ovu drzavu i ovaj narod? DOSTA VISE.

Urbani

pre 9 godina

Pa ne treba Srbiji ni vojska ni policija........ni avioni ni helikopteri branicemo se rečima........Ovo je opomena ne unistavajte Vojsku i Policiju............

Бојан Илић

pre 9 godina

Opet šaljemo glinene golubove, jadni policajci i žandari ko ih vodi...
(masterkg, 28. avgust 2014 13:25)

Док их је водио Дикић, овако нешто је било тешко , јер су Албанци знали да Дикић може да "дође на врата"!

Борко

pre 9 godina

Надам се да ће преживети и успешно се опоравити и поред веома тешких рана. Ова заседа је очигледно одмазда шумокрадица, и очигледно колико смо ниско пали у смислу безбедности земље. Наша елита, жандармерија не може да изађе на крај са шумокрадицама? Ту нешто није у реду. Какав ли терор трпе тек наши цивили тамо? Пара врти где бургија неће. Огроман шиптарски новац је у Србији, а хероин никад јефтинији... И браће Срби краду па сатиру. Како их полиција на јадвите јаде ухвати, тако их иста пусти. Ако они оману, пустиће их правосуђе. Државни апарат је проблем. Међутим, цену на жалост плаћају грађани и ето, Жандармерија.

Mrgud

pre 9 godina

Ovo je strašno! Amerikanci ubiju dva čoveka iz ekipe Reality misleći da hoće da opljačkaju samoposlugu, nema upozorenja, odmah se puca, i kažu da policajci nisu krivi. Žandarmerija igra žmurke sa teroristima, ne kradljivcima, i plaća to životima svojih ljudi. Šta radi ministar policije, čuveni "doktor"? Misli li on možda da će EULEKS takve stvari da spreči? Taman posla, oni se bave Oliverom Ivanovićem i ostalim Srbima, kako ih osuditi, a žeteoci, deca iz Goraždevca i ostale srpske žrtve, koga briga za to. Da je ovo država, kao što nije, pobili bi tu bagru čim proviri na našu teritoriju jer ljudi iz sela kod Kuršumlije ne smeju iz kuće da izađu, kao da je to Albanija, a ne Srbija.

dosta

pre 9 godina

A sta radi KFOR, EULEX, famozni NATO, nemacki vojnici, americki? Puna su im usta supljih prica a pred nosevima im albanci setaju naoruzani kalasnjikovima? Licemeri najobicniji. Da li ce neko od njih biti pozvan na odgovornost zato sto ne rade svoj posao? Isto tako su dozvolili etnicko ciscenje na Kosovu, promovisu teroriste u premijere, pomazu u uklanjanju svedoka... A nesposobnu drzavu Srbiju koja isto dozvoljava ovakve stvari ne vredi ni komentarisati.

Milutin

pre 9 godina

Zasto ih svi nazivate sumokradicama? Da ne sirite paniku? Ili da nas uspavate kako bi i dalje ginuo srpski narod/ To se zove nemanje integriteta, bez obzira na nas ne lak polozaj u Evcropi. Kako cenimo sebe, tako isto nas cene i drugi. Zalosno po nasu decu da mogu da se ponose svojom drzavom samo kroz rezultate nasih divnih sportista, i....? Nema i, tacka. Dali ste zakletvu da cete sluziti ovoj zemlji i da cete je braniti. Ucinite to smesta. Kakvu poruku saljete ovakvim vestima koje saljete medijima? Verujem da se svakom prevrne u stomaku kada je procita. Kada cete nas vec jednom uciniti ponosnima na svoju drzavu i ljude u njoj?
Neka Gospod podari ranjenom coveku svako dobro i spasi ga mogucíh posledica.

Моке

pre 9 godina

Јел се сећате пре једно 4 или 5 месеци кад је прегажен полицајац на контролном пункту код Великог Трновца ? погинуо је на месту. И? шта је држава урадила? Кантримена јури сва полиција света а ово је заташкано да се не би реметило наш напредни пут у ЕУ. Полиција нам је јадна и бедна и дубоко корумпирана као у свакој банана држави.

gde nam je ponos?

pre 9 godina

Sada pitajte Američkog ambasadora kako bi oni reagovali kada bi neki terorista na njihovoj teritoriji usmrtio pripadnika policijskih snaga pa odreagujte na isti način. Ako smete i imate morala. Ubijaju nam budućnost zemlje a mi se zanosimo EU. I nemojte ih nazivati kradljivcima, ovo su teroristi.

Nobody

pre 9 godina

@Mladen Mladenovic

Majstore svaka ti je zlatna, ali elitni odredi su spremni za Bubanj Potok, ostatak Srbije ih ne zanima. Sve to u okviru projekta Beograd na vodi. Svi za Beograd firmom Krstic, a saka jada naroda sto ostane je zrtveni jarac.

sofronije

pre 9 godina

Naoruzani ljudi ulaze na nasu teritoriju nelegalnim putem, secu nasa drva i odnose ih, pritom pucaju na nase drzavljane. Koliko ovde ima krivicnih dela. Neka se sada doktor ministar pozabavi ovim slucajem, neka premijer sada ne guta knedle nego neka resi ovo vise!

Wlad

pre 9 godina

Da li u Evropi postoji jos negde da su sumokradice ovako osione i naoruzane kalasnjikovima? Da ovako upadaju i pucaju na policiju? Da li postoji u Evropi teritorija gde se crkve i manastiri drugih naroda moraju stititi bodljikavom zicom i oruzjem kao u albanskoj "drzavi kosova"? Da li postoji teritorija gde su SVA groblja drugog naroda oskrnavljena kao u "drzavi kosova"? Da li u Evropi postoji primer da bivsi terorista, ratni zlocinac i kriminalac izigrava premijera kao u "drzavi kosova"? I takvima treba da se priznaje "drzava" i zbog takvih se Srbija ucenjuje i takve Nemacka sponzorise? Ma more ...

vojce

pre 9 godina

Kako bi ragovao Izrael ili Amerika da je njihov zandarm upucan? A kako ce reagovati vlast Srbije? Ovo ce se pretvoriti u licnu dramu. A ovo nasi evropejci pustice to niz vodu po zahtevu americkog ambasadora.

mlekadzija

pre 9 godina

Saucesce porodici a Stevanu laka zemlja i vecna slava. Nazalost ubica ne mora da brine. Ako se kojim slucajem i pokrene krivicni postupak radice telefoni iz Brisela da se doticni zlikovac odmah pusti... zivi bili pa videli kao i mnogo puta do sada...

mikicar

pre 9 godina

:( iskreno se nadam da ce se oporaviti brzo!

Sta je sa onim sumokradicama od juce, je l su uhvaceni ili se samo razmenila vatra? I sto im bre ne spremate sacekuse kad vec svaki dan dolaze.

Нишлија Мераклија

pre 9 godina

Под хитно саградити нову базу за Жандармерију попут оне код Прешева! Опаметите се људи јер за пар година ћемо морати да градимо барикаде и постављамо барикаде код Дољевцаи бранимо Ниш!

Santiago Arnavisca

pre 9 godina

E i treba, kad smo nesposobni i pokvareni! Moze neko da misli ovako ili onako, ali jedna cinjenica prosto bode oci svakome ko u grudima ima nesto malo patriotizma i hrabrosti, a to je: Albanci su spremni da ginu za Kosovo, a mi nismo. Rezultat poznat...Alfa i omega!
Mi dajemo izjave kako nikada vise necemo ratovati, kako nam ne treba vojska, oruzane snage su nam na nivou ozbiljnije gerile, inzinjerija, omj, avijacija, pvo...gomila poluupotrebljivog gvozdja.Ali ne, ne treba, mi necemo da ratujemo.
Ako hoces mir, spremaj se za rat

realno

pre 9 godina

Žandarmerija treba biti strah i trepet tamo gde se pojavi. Dobro obučena, utrenirana i bez previše pitanja. Grehota je gubiti ljude, pripadnike "elitnih" jedinica u borbi sa naoružanom buranijom.
Stevane Sinđeliću, počivaj u miru!

StefanBU

pre 9 godina

A Stefanovic ceka da mu napisu tekst za novinarsku konferenciju... Decko je ipak neiskusan i nema pojma sta da kaze, jer je navikao da prepisuje... U svakom kraju zemlje ima sumokradica al ne nose oruzije i ne pucaju na policiju... ovo su teroristi!

zeka

pre 9 godina

Zemlja bez vojske i nij
e zemlja,to se najbolje videlo u Obrenovcu kad nas je snasla ona nevolja.Isto je i sa granicom,dok smo vojsku imali ovakve stvari nisu bile moguce(sumokradica sa automatom)Idejni tvorac raspada vojske od milja zvani Šule,sad trlja ruke,čovek je zadati cilj ispunio,sad od americkih prijatelja mozda dobije neki novi zadatak i novi rolex.Nazalost trend urusavanja vojske se uzurbano nastavlja,novi ministar uliva poverenje samo u predizbornom stabu svoje stranke u gradu Krusevcu,a mozda ni tamo.Ima li resenja,ima ...odlucimo se ili smo uz Ruse ili smo uz EU,sve dok to ne uradimo ginuce neduzni,u ovom slucaju covek nesretni zandarm,koji je za bednu platu stavio glavu u torbu i zavio u crno celu svoju porodic(na zalost on ce biti vest samo par dana i...)

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Laka mu zemlja, a porodici saučešće! Država neka se zapita šta dalje i dokle tako! Postaviti specijalce i nek rešetaju sve što pređe granicu, pa da vidimo da li će i dalje da prelaze

Profesonalac

pre 9 godina

Pre svega neka je pokoj duše preminulom čoveku. Za ministra i premijera pre svega, ovo mora da bude opomena, da dok god ne budemo oštri kao država, sa nama će se samo sprdati, od velikih sila pa sve do ovakvih koji su se osilili i misle da mogu da rade svašta na našoj teritoriji. Ova opomena je skupo plaćena.

Ivan Kula

pre 9 godina

I bice pojeo vuk magarca kao i obicno.Pucaju,pa se povuku na teritoriju Kosmeta.Ako kojeg uhvate,nije on pucao,ne zna srpski,on sece sumu jer ima desetoro male dece i dobije mesec dana u zatvoru.

kobayashi

pre 9 godina

mozemo mi da guramo sve pod tepih, ali kriza identiteta je uzano velika.
postalo je sramota biti srbin, cas te prozovu sovinistom, pritupim i zaostalim covekom.
pucamo po savovima jer nas vazda vode idioti, a sad sa ovim izborom smo ga ugasili.
otisao je svak' ko valja odavde.
ovaj slucaj moze da se gleda sa vise strana, ali policajac, na svom poslu je upucan, na svom tlu, pogodjen u glavu, od osoba koje su ilegalno usle u nasu zemlju, naoruzane automatskim oruzjem!!!!!
to je prilicno dramaticno, zar ne???
kako dalje?
da cujem drzavne organe, bas.
podrska coveku, samo da prezivi.

Lugano

pre 9 godina

Znam da se nasi politicari plase reakcija zapada po pitanju Kosova i da rade sve sto im se kaze, isto tako znam da je Kosovo nazalost izgubljeno, ali da albanci ulaze u Srbiju, rade sta zele, pucaju i ranjavaju policajce, a da ne sme da se zastiti stanovnistvo i da nema reakcije, e to ne mogu da verujem.

Vuk 1

pre 9 godina

Б92 је својевремено, док је Братислав Дикић био командант Жандармерије, писао како нама не треба толики број специјалаца. Ево вам сад, шта се дешава. А ови што пишу како жандарми не могу да се изборе на крај са терористима, осврните се на политику Владе и закључићете да полиција доле нема никаква овлашћења. Они НЕ СМЕЈУ да одговоре са таквом силом да, не дај Боже, некога лише живота. Поздрав за директора и министра полиције.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Nema nikvih sumokradica to je predigra za priznanje Kosova,prije ih treba dobro zaplasit,ako se ne zaaplase odmah onda ce i Kfor pripucat, a Rusi ih vise nece branit, ajd u Nemacku,tu ce snjet ozbiljno hahahahhahaaha.

Marko

pre 9 godina

Pazi ti ove komentare tipa šumokradica spreman da zapuca šumokradica naoružan. Majke mi da nije tužno bolilo bi žalosno. Pa kako iznose šumu ti ljudi..rukama ? Pa ne mogu oni tek tako da uđu neprimetno i da seku i nikom ništa. Pa šta ako odluče tako naoružani do nekog sela. O cemu vi pričate ovde koji govotite da država nema mehanizam da se izbori sa ovim. Au pa to i jeste poenta da smo mi dovde došli. Tužno i žalosno.

Zeleni Zub

pre 9 godina

Svake godine 'pred jesen' ista prica. A resenje je jako jednostavno. Kad se neko seta sa automatskim naoruzanjem po drzavi... zna se koji je lek. Da ima neko pametan ko moze da da zadatak i ovlascenja zandarmeriji i ptj, lako bi se oni organizovali i resili stvar. Ali ne... istog momenta kroz glavu mi sevaju vesti i price o bahatosti nasih zandarma po nisu i okolini, koliko iz prosle godine. Dosadno im... dajte im nesto da rade.

milan

pre 9 godina

Moramo si postaviti pitanje, kako se to čuva naša granica na najosetljivijem njenom delu prema Kosovu. Ministar i svi zaduženi za to treba da nam daju konkretan odgovor a u njemu ne sme biti politike da je jedan mlad život ugašen što možde nije trebalo biti.

sramota

pre 9 godina

Sa jedne strane takav mu je posao. Sa druge strane nije morao da pogine zbog toga.
Saucesce porodici. Kako ne izgleda ovo relano na papiru. Necija smrt. Kao procitas i predjes preko toga.
A coveka vise nema.

Виктор

pre 9 godina

Годинама се исто дешава, и сви то знају, а никако да се неке јаче мере предузму, да држава заштити и сопствене грађане, било то жандармерци или цивили, а ни сопствена земља ни границе од тероризма.

sibir

pre 9 godina

(leki, 28. avgust 2014 12:28)
svaka cast, odlican komentar. Samo da dodam - i sklopivoprstivi mekog srca cuti.... i Nesha slina cuti.... Ovaj dogaqdjaj nije za promovisanje, nema nikoga....

msc.Milos

pre 9 godina

ajde napredni dajte izjave i kada nema sakupljanja najjeftinijih poena. Gde si meki, gde si dr. ministre, gde si master predsednice??

Treba bezati iz ove rupetine od drzave sto pre na vreme

pre 9 godina

"A od Vučića ni "A"!
(Miki, 28. avgust 2014 18:02)"

-----------

Ali zato narod dok gleda televizor sa politicarim u vestima kaze"Beeeee.."

neutralnan

pre 9 godina

Moj deda se borio protiv Nemaca u Drugom svetskom ratu, sedeo u podrumu i aktivno ih mrzeo dok ih borci nisu oterali. Hocemo li biti kao deda, ili kao borci?

100 za jednog

pre 9 godina

saucesce porodici tako nam je kako nam je nadam se da ce zene u crnom i nvo dati svoj doprinos ovom sramnom cinu i da ce pocinioci biti uhvaceni i kaznjeni ...

АНЂЕЛИЈА

pre 9 godina

Нека ти је лака земља сине СТЕВАНЕ СИНЂЕЛИЋУ! Почивај у миру, а твојој породици искрено саучешће.Немам речи за ову тугу.То нису шумокрадице, то су терористи.Молим новинаре и наше политичаре да их назову правим именим, ако већ не можемо их спречимо да нас убијају у нашој држави!