Nedelja, 27.07.2014.

16:27

Šta je sve Putin zabranio

U Rusiji sintetički veš, popularni blogeri, reklamiranje cigareta i spontano okupljanje građana imaju nešto zajedničko- zakonom su ili ograničeni ili zabranjeni

Izvor: B92

Šta je sve Putin zabranio IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

obavesten

pre 9 godina

(miki, 28. jul 2014 11:20)
Nije im zabranio sve sa zapada zato sto nije mentalno poremecen.Niti je sve u Rusiji dobro,niti je sve na zapadu lose.
Rusija je imala automobile i bez zapada,kao i sve ostalo.Mozda nisu bili lepi i udobni kao zapadni,ali su sluzili svrsi .
Ne treba biti rusofil,da vidis da pojedine stvari sa zapada koje zele da zabrane,treba da budu zabranjene.Da je svet normalan,niko ne bi koristio fajsbuk i kacio sve one gluposti na njega.Mnoga bica su svoje kompletno bitisanje prebacila na net ,tako da ni u wc nisu sposobni da odu a da to ne objave na fejsbuku i tviteru.
Takve stvari se lece ukidanjem interneta ,ili barem tih servisa,pa ako vec imaju porebu da pisu,neka pisu u svesku,pa ce jednog dana oni talentovaniji mozda uspeti to i da objave.
Rusi su izuzetno obrazovani ,za razliku od amerikanaca koji su po stepenu obrazovanja izmedju mazge i goveda,a nereko imaju iq kao ziva ograda.Americi to odgovara,posto tako ima na raspolaganju topovsko meso za svoje ratove,dok ljude od nauke uvozi i odlicno placa.Ako bi Kina pocela da im otima strucnjake,vrlo brzo bi se Amerika nasla u problemu,jer ne bi vise imala strucnu radnu snagu,kao ni mogucnost da ih iskoluje.Istina,nece se to desiti u skorije vreme,ali postoji kao mogucnost!

miki

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto nije zabranio sve sto dolazi sa njima mrskog "zapada"... automobile, skoro svu tehnicka robu, naravno ukljucujuci kompjutere i internet pa do prehrambeni proizvoda itd..
Naravno ovo vazi i za nase rusofile obozavaoce lika i djela druga Putina, ja da sam na njihovom mestu ja bi se odrekao svega sto ima imalo veze sa "zapadom" i koristio bi rusku tehnicku robu, ruske automobile, ruski kompjuter, ruski internet, jeo rusku hranu i zvakao ruske zvake, da naravno pod uslovom da tako nesto uopste postoji..

I joŠ...

pre 9 godina

1. U Oklahomi vas mogu uhapsiti ako pravite grimase pred psom.
2. U Solt Lejk Kauntiju, Juta, nije dozvoljeno nositi violinu u papirnoj kesi.
3. U San Francisku nije dozvoljeno tegliti stajsko đubrivo koje je više od 6 stopa na uličnom ćošku.
4. U Teksasu je zabranjeno praviti nameštaj ako ste nagi.
5. U Montani je zakonom zabranjeno voditi ljubav u prednjem dvorištu posle zalaska sunca.
6. U Kaliforniji vozilo bez vozača ne sme preći brinu od 60 milja na sat.
7. Florida zabranjuje muškarcima da se javno pokazuju u garderobi bez bretela.
8. U Južnoj Karolini je kažnjivo tući svoju suprugu ispred suda nedeljom.
9. U Tenesiju kršite zakon ako vozite dok spavate.
10. U Njujorku, kazna za skakanje sa zgrada je smrt.
11. U Pensilvaniji svi hidranti moraju biti provereni sat vremena pre požara.
12. Viskonsin kažnjava muškarca koji ispaljuje metak u toku seksualnog odnosa, ako mu je partnerka na vrhuncu.
13. U Pensilvaniji će vas kazniti ako zakačite novčanicu na konac i povučete je kad neko hoće da je pokupi.
14. U Njujork Sitiju je restoranima zabranjeno da nazivaju sendvič "sendvič od useljene govedine" ako je napravljen sa belim hlebom i majonezom.
15. U San Francisku je zabranjeno brisati kola u perionicama nošenim donjim vešom.

Ima još: http://www.24sata.rs/specijal/zivot/vest/99-cudnih-zakona-u-vasingtonu-zabranjen-seks-sa-devicom-u-portugaliji-mokrenje-u-okeanu/126238.phtml

Ima neko komentar? Nisam ni mislio.

diktator modernog vremena

pre 9 godina

Ne moze se nista lose napisati o Putinu,a da komentatori ne zakace Ameriku! Dva razlicita sveta,nema smisla! Podrzavati jednog diktatora, a ispoljavati mrznju za demokratiju, je nedostatak svesti i razumnog uma!

jednostavno

pre 9 godina

Za cigarete i ves nema potrebe da se komentarise. Voleo bih da vidim sta bi se desilo u USA da se okupe gradjani na ulici da demonstriraju protiv predsednika, a da u istom smeru nastupaju i blogeri. Uz klauzulu da su i jedni i drugi novcano potpomognuti iz inostranstva.

FR

pre 9 godina

@MSquared - u Rusiji je od 1993 do 2009 ubijeno 365 novinara. Posto si u Americi, hajde mi reci koliko je novinara ubijeno u Americi u (priblizno) istom periodu?

Why?

pre 9 godina

Primecujem da se rusofilima jedina odbrana ovog diktatora svodi na "tako je i u Americi"... Pa kad vec toliko mrzite Ameriku i tamo je sve najgore, zasto je okej pravdati Rusiju time kako je u Americi?

MSquared

pre 9 godina

Ne vidim u cemu je razlika izmedju Rusije i Amerike. Evo ja zivim u Americi i sve se vise zateze slavina i ovde. Ti u teoriji mozes da napises bilo sta na bilo koju temu na Internetu ili bilo gde ali moras da budes svestan posledica koje mogu biti vrlo ozbiljne. Evo recimo sta se desilo sa Occupy Walstreet pokretom? Iako po zakonu imas pravo da se okupis na javnim mestima i protestvujes sistem je nasao nacin da njihovo okupljanje oceni kao nezakonito i pohapsi sve ucesnike. Tako da i ovde isto postoji sloboda i demokratija samo dok prihvatis tacno sta sistem od tebe zahteva. Ako krenes protiv sistema crno ti se pise...

1003

pre 9 godina

da da Putin zli diktator,svima je poznato to.
eno i u Libiju je postojao zli diktator,od kad su ga ubili,tamo je sad
takava sloboda,da ne mozete poverovati,svima predlazem da posete to lepo mesto zvanom Libija.

obavesten

pre 9 godina

Drugar je prosle godine bio u Cikagu kod neke familije i dok je pomagao zetu da okaci garnisnu za zavesu,neko ih je video kroz otvoren prozor kako rade u sorcevima bez majica,Nedugo zatim im je na vrata pozvonio policajac koji ih je upozorio da se neko zalio na to i napisao im kaznu.

Nisu rusi jedini,posto amerikaci imaju gomilu besmislenih zakona i zabrana,od kojih se pojedine i dalje postuju.
Ako te na ulici zaustavi policajac i legitimise,moras da mu pokazes neki dokument(npr. vozacku,posto licne nemaju kao mi),ali ako si zaboravio karticu sa brojem osiguranja,privesce te i drzati u celiji celu noc,a zatim ces kod sudije platiti kaznu od 500 dolara.
Amerika uopste nije liberalna zemlja ,iako voli tako da se predstavlja u medijima.Tamo bukvalno sa sve postoji kazna i svi prekrsaji se revnosno kaznjavaju.
Ne vidim zasto rusi ne bi barem pokusali da se zastite na neki nacin od tog zla,pa makar i zakonima.Ono sto Amerika nudi je slatko i primamljivo i zapravo je cista obmana.Tamo moze da se uspe,ali se zato lakse propada,a kad propadnes,niko vise ne vodi racuna o tebi ,jer ako ne zaradjujes,isto je kao i da ne postojis.Imaju najgori obrazovani sistem u istoriji civilizacije i da ne uvoze strucnjake,brzo bi propali.Rusi nemaju problem sa tim,jer i dalje imaju veoma visoke standarde,veoma dobar naucni kadar i strucnjake.Istina,amerikanci se otimaju za njima jer znaju koliko vrede!

spasenija kolcek

pre 9 godina

Sintetički veš i cigarete, hahahaha, njih ionako ne koristi svet koji vodi računa o sebi i svom zdravlju (uz svo poštovanje pušača i činjenice da je možda bolja jedna cigareta nego pet tableta...).
Popularni blogeri, ne bih da presuđujem.
Okupljanje građana - takođe.
Ove dve stavke - ja bih pojašnjenje, da mi barem bude jasno o čemu se radi, pa da promišljam...

Лима

pre 9 godina

Јао које полуистине и замене теза.. па Русија је појам слободе данас у Глобалистанском Гангам Стајл свету ..реално.

Game

pre 9 godina

Svaka cast Putine! Neka govore da si diktator , neka , ali neka znaju da od Amerike od koje je sve lose poteklo i filmovi sa psovkama od njih smo naucili, maloljetnici se ugledaju na takve filmove i jos mnogo losih stvari. Zato ti i tvoja drzava predstavljate suprotnost od te bolesti zapada, pa neka si diktator jer njima to smeta. Kapu skidam care .

Jax

pre 9 godina

Ajde sad..
"uvešće pravila ponašanja u spavaćoj sobi"
Znači koja satanizacija Rusije i propaganda.. Ovo već prevazilazi providnost i polako prelazi u komediju.. samo da se ne zavrsi kao tragedija..

City Girl

pre 9 godina

Kako kaže Predrag, i u EU je zabranjeno izlaganje cigareta na otvorenim policama, u cilju suzbijanja pusenja. Ali možete da kupite ves koji hoćete, da blogujete, da idete na demonstracije, da kritikujete državu i vlast i td.

Herzeg

pre 9 godina

Tuzno je citati sta jedan diktator radi svojim gradjanima u 21.om veku. A sto je najgore ovde ima vecu podrsku nego bilo gde u svetu.
(Vlad Rad, 27. jul 2014 19:57) zato jer je srbija zemlja iluzija, i upravo zato i jeste zadnja rupa na frulici evrope. Jer voli ovakve režime i čizmu.

gremlin

pre 9 godina

Samo u Rusiji mogu da ga biraju 68x a on da se sa Medvedevim "dozivotno zamenjuje"da se u Srbiji diktatura dozivljava kao nesto dobro i pozeljno,pritom vecina vlasti kako ovde tako i tamo zivi u izobilju dok narod "ostaje u kontejneru"...A Putin za razliku od ovih ovde predvodi "najvecu drzavu"na svetu pa mu se moze i da "izigrava baju"dok mi mali i beznacajni takodje kako rekose nasi pre neki dan..."necemo trpeti ucene"p.s.Da se kladimo da je Rusiji bitnija " Nemacka nego Srbija"NOVAC I GAS i tacka!!!

pravedno je.....

pre 9 godina

Vlad Rad @
USA sistem je bolji...zivis kako hoces i lijecis se svojim parama, ako nemas para zivotinja ima visi nivo.
Trujte se cim god zelite, hranom, Kineskom odjecom, CNN_BBC_SKY_USA providjenjima ali sve to sami nosite....ne interesuje me i ne ugrozavajte moj zivotni prostor, ne sirite se na moj racun.

Jax

pre 9 godina

Ajde sad..
"uvešće pravila ponašanja u spavaćoj sobi"
Znači koja satanizacija Rusije i propaganda.. Ovo već prevazilazi providnost i polako prelazi u komediju.. samo da se ne zavrsi kao tragedija..

Herzeg

pre 9 godina

Tuzno je citati sta jedan diktator radi svojim gradjanima u 21.om veku. A sto je najgore ovde ima vecu podrsku nego bilo gde u svetu.
(Vlad Rad, 27. jul 2014 19:57) zato jer je srbija zemlja iluzija, i upravo zato i jeste zadnja rupa na frulici evrope. Jer voli ovakve režime i čizmu.

1003

pre 9 godina

da da Putin zli diktator,svima je poznato to.
eno i u Libiju je postojao zli diktator,od kad su ga ubili,tamo je sad
takava sloboda,da ne mozete poverovati,svima predlazem da posete to lepo mesto zvanom Libija.

MSquared

pre 9 godina

Ne vidim u cemu je razlika izmedju Rusije i Amerike. Evo ja zivim u Americi i sve se vise zateze slavina i ovde. Ti u teoriji mozes da napises bilo sta na bilo koju temu na Internetu ili bilo gde ali moras da budes svestan posledica koje mogu biti vrlo ozbiljne. Evo recimo sta se desilo sa Occupy Walstreet pokretom? Iako po zakonu imas pravo da se okupis na javnim mestima i protestvujes sistem je nasao nacin da njihovo okupljanje oceni kao nezakonito i pohapsi sve ucesnike. Tako da i ovde isto postoji sloboda i demokratija samo dok prihvatis tacno sta sistem od tebe zahteva. Ako krenes protiv sistema crno ti se pise...

obavesten

pre 9 godina

Drugar je prosle godine bio u Cikagu kod neke familije i dok je pomagao zetu da okaci garnisnu za zavesu,neko ih je video kroz otvoren prozor kako rade u sorcevima bez majica,Nedugo zatim im je na vrata pozvonio policajac koji ih je upozorio da se neko zalio na to i napisao im kaznu.

Nisu rusi jedini,posto amerikaci imaju gomilu besmislenih zakona i zabrana,od kojih se pojedine i dalje postuju.
Ako te na ulici zaustavi policajac i legitimise,moras da mu pokazes neki dokument(npr. vozacku,posto licne nemaju kao mi),ali ako si zaboravio karticu sa brojem osiguranja,privesce te i drzati u celiji celu noc,a zatim ces kod sudije platiti kaznu od 500 dolara.
Amerika uopste nije liberalna zemlja ,iako voli tako da se predstavlja u medijima.Tamo bukvalno sa sve postoji kazna i svi prekrsaji se revnosno kaznjavaju.
Ne vidim zasto rusi ne bi barem pokusali da se zastite na neki nacin od tog zla,pa makar i zakonima.Ono sto Amerika nudi je slatko i primamljivo i zapravo je cista obmana.Tamo moze da se uspe,ali se zato lakse propada,a kad propadnes,niko vise ne vodi racuna o tebi ,jer ako ne zaradjujes,isto je kao i da ne postojis.Imaju najgori obrazovani sistem u istoriji civilizacije i da ne uvoze strucnjake,brzo bi propali.Rusi nemaju problem sa tim,jer i dalje imaju veoma visoke standarde,veoma dobar naucni kadar i strucnjake.Istina,amerikanci se otimaju za njima jer znaju koliko vrede!

pravedno je.....

pre 9 godina

Vlad Rad @
USA sistem je bolji...zivis kako hoces i lijecis se svojim parama, ako nemas para zivotinja ima visi nivo.
Trujte se cim god zelite, hranom, Kineskom odjecom, CNN_BBC_SKY_USA providjenjima ali sve to sami nosite....ne interesuje me i ne ugrozavajte moj zivotni prostor, ne sirite se na moj racun.

Лима

pre 9 godina

Јао које полуистине и замене теза.. па Русија је појам слободе данас у Глобалистанском Гангам Стајл свету ..реално.

Game

pre 9 godina

Svaka cast Putine! Neka govore da si diktator , neka , ali neka znaju da od Amerike od koje je sve lose poteklo i filmovi sa psovkama od njih smo naucili, maloljetnici se ugledaju na takve filmove i jos mnogo losih stvari. Zato ti i tvoja drzava predstavljate suprotnost od te bolesti zapada, pa neka si diktator jer njima to smeta. Kapu skidam care .

gremlin

pre 9 godina

Samo u Rusiji mogu da ga biraju 68x a on da se sa Medvedevim "dozivotno zamenjuje"da se u Srbiji diktatura dozivljava kao nesto dobro i pozeljno,pritom vecina vlasti kako ovde tako i tamo zivi u izobilju dok narod "ostaje u kontejneru"...A Putin za razliku od ovih ovde predvodi "najvecu drzavu"na svetu pa mu se moze i da "izigrava baju"dok mi mali i beznacajni takodje kako rekose nasi pre neki dan..."necemo trpeti ucene"p.s.Da se kladimo da je Rusiji bitnija " Nemacka nego Srbija"NOVAC I GAS i tacka!!!

City Girl

pre 9 godina

Kako kaže Predrag, i u EU je zabranjeno izlaganje cigareta na otvorenim policama, u cilju suzbijanja pusenja. Ali možete da kupite ves koji hoćete, da blogujete, da idete na demonstracije, da kritikujete državu i vlast i td.

spasenija kolcek

pre 9 godina

Sintetički veš i cigarete, hahahaha, njih ionako ne koristi svet koji vodi računa o sebi i svom zdravlju (uz svo poštovanje pušača i činjenice da je možda bolja jedna cigareta nego pet tableta...).
Popularni blogeri, ne bih da presuđujem.
Okupljanje građana - takođe.
Ove dve stavke - ja bih pojašnjenje, da mi barem bude jasno o čemu se radi, pa da promišljam...

Why?

pre 9 godina

Primecujem da se rusofilima jedina odbrana ovog diktatora svodi na "tako je i u Americi"... Pa kad vec toliko mrzite Ameriku i tamo je sve najgore, zasto je okej pravdati Rusiju time kako je u Americi?

diktator modernog vremena

pre 9 godina

Ne moze se nista lose napisati o Putinu,a da komentatori ne zakace Ameriku! Dva razlicita sveta,nema smisla! Podrzavati jednog diktatora, a ispoljavati mrznju za demokratiju, je nedostatak svesti i razumnog uma!

jednostavno

pre 9 godina

Za cigarete i ves nema potrebe da se komentarise. Voleo bih da vidim sta bi se desilo u USA da se okupe gradjani na ulici da demonstriraju protiv predsednika, a da u istom smeru nastupaju i blogeri. Uz klauzulu da su i jedni i drugi novcano potpomognuti iz inostranstva.

FR

pre 9 godina

@MSquared - u Rusiji je od 1993 do 2009 ubijeno 365 novinara. Posto si u Americi, hajde mi reci koliko je novinara ubijeno u Americi u (priblizno) istom periodu?

I joŠ...

pre 9 godina

1. U Oklahomi vas mogu uhapsiti ako pravite grimase pred psom.
2. U Solt Lejk Kauntiju, Juta, nije dozvoljeno nositi violinu u papirnoj kesi.
3. U San Francisku nije dozvoljeno tegliti stajsko đubrivo koje je više od 6 stopa na uličnom ćošku.
4. U Teksasu je zabranjeno praviti nameštaj ako ste nagi.
5. U Montani je zakonom zabranjeno voditi ljubav u prednjem dvorištu posle zalaska sunca.
6. U Kaliforniji vozilo bez vozača ne sme preći brinu od 60 milja na sat.
7. Florida zabranjuje muškarcima da se javno pokazuju u garderobi bez bretela.
8. U Južnoj Karolini je kažnjivo tući svoju suprugu ispred suda nedeljom.
9. U Tenesiju kršite zakon ako vozite dok spavate.
10. U Njujorku, kazna za skakanje sa zgrada je smrt.
11. U Pensilvaniji svi hidranti moraju biti provereni sat vremena pre požara.
12. Viskonsin kažnjava muškarca koji ispaljuje metak u toku seksualnog odnosa, ako mu je partnerka na vrhuncu.
13. U Pensilvaniji će vas kazniti ako zakačite novčanicu na konac i povučete je kad neko hoće da je pokupi.
14. U Njujork Sitiju je restoranima zabranjeno da nazivaju sendvič "sendvič od useljene govedine" ako je napravljen sa belim hlebom i majonezom.
15. U San Francisku je zabranjeno brisati kola u perionicama nošenim donjim vešom.

Ima još: http://www.24sata.rs/specijal/zivot/vest/99-cudnih-zakona-u-vasingtonu-zabranjen-seks-sa-devicom-u-portugaliji-mokrenje-u-okeanu/126238.phtml

Ima neko komentar? Nisam ni mislio.

miki

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto nije zabranio sve sto dolazi sa njima mrskog "zapada"... automobile, skoro svu tehnicka robu, naravno ukljucujuci kompjutere i internet pa do prehrambeni proizvoda itd..
Naravno ovo vazi i za nase rusofile obozavaoce lika i djela druga Putina, ja da sam na njihovom mestu ja bi se odrekao svega sto ima imalo veze sa "zapadom" i koristio bi rusku tehnicku robu, ruske automobile, ruski kompjuter, ruski internet, jeo rusku hranu i zvakao ruske zvake, da naravno pod uslovom da tako nesto uopste postoji..

obavesten

pre 9 godina

(miki, 28. jul 2014 11:20)
Nije im zabranio sve sa zapada zato sto nije mentalno poremecen.Niti je sve u Rusiji dobro,niti je sve na zapadu lose.
Rusija je imala automobile i bez zapada,kao i sve ostalo.Mozda nisu bili lepi i udobni kao zapadni,ali su sluzili svrsi .
Ne treba biti rusofil,da vidis da pojedine stvari sa zapada koje zele da zabrane,treba da budu zabranjene.Da je svet normalan,niko ne bi koristio fajsbuk i kacio sve one gluposti na njega.Mnoga bica su svoje kompletno bitisanje prebacila na net ,tako da ni u wc nisu sposobni da odu a da to ne objave na fejsbuku i tviteru.
Takve stvari se lece ukidanjem interneta ,ili barem tih servisa,pa ako vec imaju porebu da pisu,neka pisu u svesku,pa ce jednog dana oni talentovaniji mozda uspeti to i da objave.
Rusi su izuzetno obrazovani ,za razliku od amerikanaca koji su po stepenu obrazovanja izmedju mazge i goveda,a nereko imaju iq kao ziva ograda.Americi to odgovara,posto tako ima na raspolaganju topovsko meso za svoje ratove,dok ljude od nauke uvozi i odlicno placa.Ako bi Kina pocela da im otima strucnjake,vrlo brzo bi se Amerika nasla u problemu,jer ne bi vise imala strucnu radnu snagu,kao ni mogucnost da ih iskoluje.Istina,nece se to desiti u skorije vreme,ali postoji kao mogucnost!

Herzeg

pre 9 godina

Tuzno je citati sta jedan diktator radi svojim gradjanima u 21.om veku. A sto je najgore ovde ima vecu podrsku nego bilo gde u svetu.
(Vlad Rad, 27. jul 2014 19:57) zato jer je srbija zemlja iluzija, i upravo zato i jeste zadnja rupa na frulici evrope. Jer voli ovakve režime i čizmu.

Game

pre 9 godina

Svaka cast Putine! Neka govore da si diktator , neka , ali neka znaju da od Amerike od koje je sve lose poteklo i filmovi sa psovkama od njih smo naucili, maloljetnici se ugledaju na takve filmove i jos mnogo losih stvari. Zato ti i tvoja drzava predstavljate suprotnost od te bolesti zapada, pa neka si diktator jer njima to smeta. Kapu skidam care .

Jax

pre 9 godina

Ajde sad..
"uvešće pravila ponašanja u spavaćoj sobi"
Znači koja satanizacija Rusije i propaganda.. Ovo već prevazilazi providnost i polako prelazi u komediju.. samo da se ne zavrsi kao tragedija..

Лима

pre 9 godina

Јао које полуистине и замене теза.. па Русија је појам слободе данас у Глобалистанском Гангам Стајл свету ..реално.

obavesten

pre 9 godina

Drugar je prosle godine bio u Cikagu kod neke familije i dok je pomagao zetu da okaci garnisnu za zavesu,neko ih je video kroz otvoren prozor kako rade u sorcevima bez majica,Nedugo zatim im je na vrata pozvonio policajac koji ih je upozorio da se neko zalio na to i napisao im kaznu.

Nisu rusi jedini,posto amerikaci imaju gomilu besmislenih zakona i zabrana,od kojih se pojedine i dalje postuju.
Ako te na ulici zaustavi policajac i legitimise,moras da mu pokazes neki dokument(npr. vozacku,posto licne nemaju kao mi),ali ako si zaboravio karticu sa brojem osiguranja,privesce te i drzati u celiji celu noc,a zatim ces kod sudije platiti kaznu od 500 dolara.
Amerika uopste nije liberalna zemlja ,iako voli tako da se predstavlja u medijima.Tamo bukvalno sa sve postoji kazna i svi prekrsaji se revnosno kaznjavaju.
Ne vidim zasto rusi ne bi barem pokusali da se zastite na neki nacin od tog zla,pa makar i zakonima.Ono sto Amerika nudi je slatko i primamljivo i zapravo je cista obmana.Tamo moze da se uspe,ali se zato lakse propada,a kad propadnes,niko vise ne vodi racuna o tebi ,jer ako ne zaradjujes,isto je kao i da ne postojis.Imaju najgori obrazovani sistem u istoriji civilizacije i da ne uvoze strucnjake,brzo bi propali.Rusi nemaju problem sa tim,jer i dalje imaju veoma visoke standarde,veoma dobar naucni kadar i strucnjake.Istina,amerikanci se otimaju za njima jer znaju koliko vrede!

1003

pre 9 godina

da da Putin zli diktator,svima je poznato to.
eno i u Libiju je postojao zli diktator,od kad su ga ubili,tamo je sad
takava sloboda,da ne mozete poverovati,svima predlazem da posete to lepo mesto zvanom Libija.

MSquared

pre 9 godina

Ne vidim u cemu je razlika izmedju Rusije i Amerike. Evo ja zivim u Americi i sve se vise zateze slavina i ovde. Ti u teoriji mozes da napises bilo sta na bilo koju temu na Internetu ili bilo gde ali moras da budes svestan posledica koje mogu biti vrlo ozbiljne. Evo recimo sta se desilo sa Occupy Walstreet pokretom? Iako po zakonu imas pravo da se okupis na javnim mestima i protestvujes sistem je nasao nacin da njihovo okupljanje oceni kao nezakonito i pohapsi sve ucesnike. Tako da i ovde isto postoji sloboda i demokratija samo dok prihvatis tacno sta sistem od tebe zahteva. Ako krenes protiv sistema crno ti se pise...

pravedno je.....

pre 9 godina

Vlad Rad @
USA sistem je bolji...zivis kako hoces i lijecis se svojim parama, ako nemas para zivotinja ima visi nivo.
Trujte se cim god zelite, hranom, Kineskom odjecom, CNN_BBC_SKY_USA providjenjima ali sve to sami nosite....ne interesuje me i ne ugrozavajte moj zivotni prostor, ne sirite se na moj racun.

City Girl

pre 9 godina

Kako kaže Predrag, i u EU je zabranjeno izlaganje cigareta na otvorenim policama, u cilju suzbijanja pusenja. Ali možete da kupite ves koji hoćete, da blogujete, da idete na demonstracije, da kritikujete državu i vlast i td.

gremlin

pre 9 godina

Samo u Rusiji mogu da ga biraju 68x a on da se sa Medvedevim "dozivotno zamenjuje"da se u Srbiji diktatura dozivljava kao nesto dobro i pozeljno,pritom vecina vlasti kako ovde tako i tamo zivi u izobilju dok narod "ostaje u kontejneru"...A Putin za razliku od ovih ovde predvodi "najvecu drzavu"na svetu pa mu se moze i da "izigrava baju"dok mi mali i beznacajni takodje kako rekose nasi pre neki dan..."necemo trpeti ucene"p.s.Da se kladimo da je Rusiji bitnija " Nemacka nego Srbija"NOVAC I GAS i tacka!!!

spasenija kolcek

pre 9 godina

Sintetički veš i cigarete, hahahaha, njih ionako ne koristi svet koji vodi računa o sebi i svom zdravlju (uz svo poštovanje pušača i činjenice da je možda bolja jedna cigareta nego pet tableta...).
Popularni blogeri, ne bih da presuđujem.
Okupljanje građana - takođe.
Ove dve stavke - ja bih pojašnjenje, da mi barem bude jasno o čemu se radi, pa da promišljam...

diktator modernog vremena

pre 9 godina

Ne moze se nista lose napisati o Putinu,a da komentatori ne zakace Ameriku! Dva razlicita sveta,nema smisla! Podrzavati jednog diktatora, a ispoljavati mrznju za demokratiju, je nedostatak svesti i razumnog uma!

jednostavno

pre 9 godina

Za cigarete i ves nema potrebe da se komentarise. Voleo bih da vidim sta bi se desilo u USA da se okupe gradjani na ulici da demonstriraju protiv predsednika, a da u istom smeru nastupaju i blogeri. Uz klauzulu da su i jedni i drugi novcano potpomognuti iz inostranstva.

FR

pre 9 godina

@MSquared - u Rusiji je od 1993 do 2009 ubijeno 365 novinara. Posto si u Americi, hajde mi reci koliko je novinara ubijeno u Americi u (priblizno) istom periodu?

I joŠ...

pre 9 godina

1. U Oklahomi vas mogu uhapsiti ako pravite grimase pred psom.
2. U Solt Lejk Kauntiju, Juta, nije dozvoljeno nositi violinu u papirnoj kesi.
3. U San Francisku nije dozvoljeno tegliti stajsko đubrivo koje je više od 6 stopa na uličnom ćošku.
4. U Teksasu je zabranjeno praviti nameštaj ako ste nagi.
5. U Montani je zakonom zabranjeno voditi ljubav u prednjem dvorištu posle zalaska sunca.
6. U Kaliforniji vozilo bez vozača ne sme preći brinu od 60 milja na sat.
7. Florida zabranjuje muškarcima da se javno pokazuju u garderobi bez bretela.
8. U Južnoj Karolini je kažnjivo tući svoju suprugu ispred suda nedeljom.
9. U Tenesiju kršite zakon ako vozite dok spavate.
10. U Njujorku, kazna za skakanje sa zgrada je smrt.
11. U Pensilvaniji svi hidranti moraju biti provereni sat vremena pre požara.
12. Viskonsin kažnjava muškarca koji ispaljuje metak u toku seksualnog odnosa, ako mu je partnerka na vrhuncu.
13. U Pensilvaniji će vas kazniti ako zakačite novčanicu na konac i povučete je kad neko hoće da je pokupi.
14. U Njujork Sitiju je restoranima zabranjeno da nazivaju sendvič "sendvič od useljene govedine" ako je napravljen sa belim hlebom i majonezom.
15. U San Francisku je zabranjeno brisati kola u perionicama nošenim donjim vešom.

Ima još: http://www.24sata.rs/specijal/zivot/vest/99-cudnih-zakona-u-vasingtonu-zabranjen-seks-sa-devicom-u-portugaliji-mokrenje-u-okeanu/126238.phtml

Ima neko komentar? Nisam ni mislio.

Why?

pre 9 godina

Primecujem da se rusofilima jedina odbrana ovog diktatora svodi na "tako je i u Americi"... Pa kad vec toliko mrzite Ameriku i tamo je sve najgore, zasto je okej pravdati Rusiju time kako je u Americi?

obavesten

pre 9 godina

(miki, 28. jul 2014 11:20)
Nije im zabranio sve sa zapada zato sto nije mentalno poremecen.Niti je sve u Rusiji dobro,niti je sve na zapadu lose.
Rusija je imala automobile i bez zapada,kao i sve ostalo.Mozda nisu bili lepi i udobni kao zapadni,ali su sluzili svrsi .
Ne treba biti rusofil,da vidis da pojedine stvari sa zapada koje zele da zabrane,treba da budu zabranjene.Da je svet normalan,niko ne bi koristio fajsbuk i kacio sve one gluposti na njega.Mnoga bica su svoje kompletno bitisanje prebacila na net ,tako da ni u wc nisu sposobni da odu a da to ne objave na fejsbuku i tviteru.
Takve stvari se lece ukidanjem interneta ,ili barem tih servisa,pa ako vec imaju porebu da pisu,neka pisu u svesku,pa ce jednog dana oni talentovaniji mozda uspeti to i da objave.
Rusi su izuzetno obrazovani ,za razliku od amerikanaca koji su po stepenu obrazovanja izmedju mazge i goveda,a nereko imaju iq kao ziva ograda.Americi to odgovara,posto tako ima na raspolaganju topovsko meso za svoje ratove,dok ljude od nauke uvozi i odlicno placa.Ako bi Kina pocela da im otima strucnjake,vrlo brzo bi se Amerika nasla u problemu,jer ne bi vise imala strucnu radnu snagu,kao ni mogucnost da ih iskoluje.Istina,nece se to desiti u skorije vreme,ali postoji kao mogucnost!

miki

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto nije zabranio sve sto dolazi sa njima mrskog "zapada"... automobile, skoro svu tehnicka robu, naravno ukljucujuci kompjutere i internet pa do prehrambeni proizvoda itd..
Naravno ovo vazi i za nase rusofile obozavaoce lika i djela druga Putina, ja da sam na njihovom mestu ja bi se odrekao svega sto ima imalo veze sa "zapadom" i koristio bi rusku tehnicku robu, ruske automobile, ruski kompjuter, ruski internet, jeo rusku hranu i zvakao ruske zvake, da naravno pod uslovom da tako nesto uopste postoji..