Nove pretnje oštrijim sankcijama RU

Brisel/Berlin -- Uvođenje oštrijih sankcija protiv Rusije postaje svakim danom sve bliže jer Moskva nije nikakvim konkretnim akcijama podržala mirovni plan ukrajinske vlade.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Potpuno zbunjen; pa zar Rusija nije RUS, šta je sad ovo sa ovim RU?! Zar RU nije bila Rumunija, pored toga što je ona povremeno i RUM? Čemu ova nedoslednost i zbunjivanje čitalaca? Napravite već jednom spisak ovih krtenskih skraćenica kojim zagađujete vesti.
  (Knez, 25. jun 2014 20:41)

  # Link komentara

 2. Ljudi u Ukrajini ne zele EU ,nemoj ih na silu ugonit,smiri se Hejg,hahhaha.
  (Suvereni demokrata, 25. jun 2014 15:26)

  # Link komentara

 3. Rusija bi trebala optuzit zapad da ubijaju ljude u Ukrajini zato sto nisu za pristupanje europskoj uniji.
  (Suvereni demokrata, 25. jun 2014 15:03)

  # Link komentara

 4. voiceofrussia.com

  [link]/

  19.6
  "The sides reached an agreement concerning the advisability of boosting gas shipments to Ukraine through the territory of Hungary and signing a Ukrainian-Hungarian-Croatian declaration on a project to construct an Adriatic gas corridor as soon as possible," the ministry said.

  O ovom sastanku, kao i o onima prije i prodaji lng adria se u Hrvatskoj nista ne zna jer se radi neki dil sa amerima, tako je bilo i kod odbijanja juznog toka, pa i kod pregovora sa mol-om. Nikad ne saznas zasto se i kakve donose odluke ali osjetis da se donose :) Na kraju ce RH progutat g kao i svaki put do sad sve poradi visljih interesa.
  (e tugo, 25. jun 2014 14:38)

  # Link komentara

 5. @Bacvanin: Ako vec iznosite takve tvrdnje, valjda bi bio red da to potkrepite dokazima i linkovima ili mislite da vas ovde neko smatra za strucnjaka kome se veruje na rec?
  Dokaz da "vrednost rublje u odnosu na EUR i USD stalno pada" je sto je pocetkom marta dolar vredeo oko 36 rublje, a juce 33,8:
  [link]
  U maju je nezaposlenost pala na rekordno niski nivo od 4,9%:
  [link]
  Suficit trgovinskog bilansa u maju belezi rast od 30%, uz porast izvoza i pad uvoza:
  [link]
  Takve "probleme" bi u ovom trenutku zelele da imaju mnoge zemlje, a pogotovo Srbija i njeni gradjani sa svojom sredjenom ekonomijom imaju autoritet i kompetentnost da dele lekcije o ekonomiji. Rusija bi sigurno mnogo "napredovala" uz savete ovdasnjih "strucnjaka" i NVO aktivista.
  (que, 25. jun 2014 13:50)

  # Link komentara

 6. Vrednost rublje u odnosu na EUR i USD stalno pada, inflacija u Rusiji raste, tome je upozoravala i Ruska centralna banka, da to tako nece izaci na dobro.
  Sve u svemu, doci ce do diverzifikacije enegetike u EU, verovatno posle kraceg porasta cene energenata, cene ce padati, jer ce doci do jacanja konkurentnosti, gas se i sada dostalvja EU iz Azerbajdzana, Katara, USA ce videti isto zanimljivo trziste u EU.
  Zavisnost od ruskog gasa je u Nemackoj npr samo 30%, jer su gradili cevovode ka skandinaviji, britancima, francuzima, itd, pa sada mogu povuci i dostaviti gas nezavisno od Rusije.
  Na duze staze, Rusija gubi, ali nisu oni verovali ekonomistima ni 80' pa se SSSR raspao kad su se prodavnice ispraznile, a narod izasao na ulice.
  (Bacvanin, 25. jun 2014 12:39)

  # Link komentara

 7. (ray, 25. jun 2014 11:45)
  Pod kontrolom prorusa je tek trećina Donbasa i tek tri granična prijelaza....
  (direktor, 25. jun 2014 12:06)

  # Link komentara

 8. vec pola godine prete sankcijama Rusiji i red je da napravimo rezime sta se dogodilo u medjuvremenu:

  1. Rusija je povratila Krim.
  2. Donbas je pod kontrolom Rusije (bogatiji deo Ukrajine gde Bajdenov sin planira da proizvodi gas iz skriljaca).
  3. Kina i Rusija potpisale ugovor (gde je za javnost spomenuta samo cifra - ne i sustina).

  Uskoro summit Brics.
  Nesto kasnije stize zima.

  I ovi ponovo o sankcijama. Uskoro ce ih pitati veliki igraci zasto u Rusiji odbacuju platne kartice i zasto ce od sledece godine AMD i Intel procesori zamenjeni sa ruskim.
  (ray, 25. jun 2014 11:45)

  # Link komentara

 9. Ne znam kakve su Putinove namere. On poznaje situaciju bolje od svih nas. Ali zapadni lešinari se neće smiriti dok ne dobiju po nosu.
  (Bojan, 25. jun 2014 11:40)

  # Link komentara

 10. Politika Zapada u Ukrajini se svodi na provociranje Rusije i izazivanje da vojno intervenise kako bi se pokazala opravdanost postojanja NATO-a i njene clanice primorale da daju vise para za naoruzanje.
  Sa druge strane SAD nastoje da sto vise suprostave EU i Rusiju kako bi Rusija izgubila trziste za svoje energente a EU trziste za svoje proizvode. Jedinu korist iz ovoga trebalo bi da izvuku SAD.
  (Dejan, 25. jun 2014 11:23)

  # Link komentara