Ponedeljak, 16.06.2014.

11:14

Tribunal čeka Šešeljevu odluku

Haški tribunal pozvao je optuženog Vojislava Šešelja da se izjasni o mogućnosti da bude privremeno oslobođen do izricanja presude.

Izvor: Beta

Tribunal èeka Šešeljevu odluku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

boris

pre 9 godina

ja se ne slazem sa njim po pitanju cetnika, sve ostalo je ok. karlobag- karlovac- virovitica, nije izmislio Seselj, vec je to okvirna linija koja je obecana kraljevini Srbiji. mozda nije realno, ali je sasvim legitimno imati teritoriju kao politicki cilj.
sad ce mnogi da spominju pistolji "studente", ali ja ne poznajem ni jednog normalnog coveka koji se nebi branio od rulje svim raspolozivim sredstvima.
posebna prica je lakrdija od sudjenja, idiota iz tuzilastva, suda koji je u dosluhu se tuzilastvom, svedoci koji u dogovoru sa sudijama lazu..., i svaka mu cast sto je pokazao sve kvalitete zapadne demokratije.
ako dodje, ja odo na surcin...

Ja

pre 9 godina

O doticnom mislim sve najgore, ali taj sud se do te mere izblamirao (procesom protiv Seselja posebno) da ja stvarno ne razumem kako bilo ko vise moze da ga uzme za ozbiljno.

mom bg

pre 9 godina

mislim da su zlocinci bez presedana oni koji coveka drze vise od decenije u pritvoru, kao i oni iz srbije koji to podrzavaju. Njima treba suditi.

Razlozno

pre 9 godina

Mislim da je naprimerenije da Seselj, po oslobadjanju, ode u Banja Luku, jer je RS u rasulu. A i Dodik je predusretljiv prema Haskim osudjenicima (optuzenicima) iz RS.

Danac

pre 9 godina

Kako ih nije sramot?! Pa Svet je pun krvolocnika a oni jednog politicara, koji jeste zadrt, ali nije ubica, drze kao zver....cak ga je i meni zao, mada sam i ja bio protiv njega u 90-tim

Crni Gruja

pre 9 godina

Gubi se iz vida da je on sam mnogo doprineo produzenju sudjenja. U stvari iskoristio je svaku priliku da se sudjenje produzi i to je neka njegova taktika. Inace jedan od najvecih zagovornika i propagandista ovih totalno nepotrebnih , zlocinackih i na kraju izgubljenih ratova od kojih trpimo i jos dugo ce mo trpeti sve moguce posledice.

Master,ken ju tic mi Kung fu

pre 9 godina

Mnogo je "mister Sejsel" dosledan svojoj prici,da ne kazem lud,da bi prihvatio ponudu,ali se ipak potajno nadam da ce je prihvatiti i uciniti nam to zadovoljstvo da gledamo dvoboj ucitelja protiv "metamorfoznih" ucenika...

ex sns

pre 9 godina

Steta da je zaludjen ludacima i diktatorima,da je prozapadno nastrojen,imao bi veliku podrsku naroda.Ovako,verujem da ce ga pustiti ali on je izgleda zbog bolesti gotov.
Bio je tamo 11 g bez. presude tako da je to mislim svetski rekord.

goran

pre 9 godina

Ustaljeni obicaj tribunala u Hagu je da zatvorenika koji je smrtno bolestan tj onaj ko ce brzo umreti [karcinom] pusti na 'privremenu' slobodu.
Takav je slucaj sa par srpskih i bosnjackih oficira.
A jedini uslov koji sud trazi za pustanje je pismeni zahtev samog optuzenika i izjava da se nece baviti politickim radom.

Srpski Anđeli

pre 9 godina

Gospodine Šešelj, i Vi ste dokaz da inteligencija ima više slojeva. Nesporno ste u mnogim oblastima redak genijalac ali džabe Vam kad ste najbolji u delovanju u korist svoje (i naše) štete.
Nadamo se da ćete preskočiti svoju senku, doći kući, okrenuti se porodici i mudro ćutati. Vreme ide....

Srbin i Lala

pre 9 godina

Voja vise ne bi trebao da bude Vojvoda, nego Grof. Kao grof Monte Kristo. Jedino su njih dvojica lezali u tamnici bez krivice i presude. Doduse ovaj drugi je izmisljen, tako da je Voja jedini u poznatoj istoriji izdrzao pravu Golgotu.

Nebojša

pre 9 godina

Verujem da će odbiti ponudu i moram da priznam da je šteta jer bi bilo više nego zanimljivo kada bi ovaj pravi doktor nauka krenuo da priča šta zna o ljudima koji sada vedre i oblače po Srbiji.
Bio bi to strašni sud za Nikolić Master Tomislava, Stefanović Doktor Nebojšu, a pre svih Njegovo Veličanstvo Vučić Red Star Aleksandra.

Sid

pre 9 godina

Bruka je sta rade Seselju, medjutim, zasto ga sada pustaju a e pre 3 godine npr.?

Afere se redjaju, Dikic presluskuje, megatrend deli diplome kao na filmskoj traci, narkodiler govori o trgovini voca, kazu cena struje ce poskupeti zbog TENTA ali zapravo NE< najavili su jos zimus da ce cena struje skociti u Julu i tako.. A da, ovo sitno, prodaja pomoci itd, ubistva, samoubistva pa jedan opsti haos u zemlji, nemastina sve veca, pritisak na stanovnistvo pobveanjem raznih poreza, uvedjenjem nekih poreza.....Sta se desava sa ovom zemljom!!!!

Mene ne zanima ni Vucic niti afera oo njegovog sina, mene zanima moja porodica i okolina u kojoj zivim a vidim samo sami svakodnevni haos!

PS: Demokratska stranka agituje a nije svesna da je predsednik koji je osnovao novu stranku uvredio intelekt svih glasaca i nemam nerava da nabrajam dalje. Poz svima.

nehru

pre 9 godina

Grozim se komentara tipa "nisam se slagao sa Seseljevim stavovima", "nisam podrzavao njegovu politiku". Kao da se ta politika ogledala u povecanju PDV-a ili reformi skolskog sistema, pa se mi kao nismo slagali. Covek je ratni huskac najgore vrste, sejao je mrznju i primitivizam kako nije cinio ni jedan iole relevantni politicar ni u jednoj drugoj zemlji oko nas. Idite malo na youtube, pronadjite sta je on sve govorio- isaljavenje Albanaca, proterivanje Hrvata, smejao se kako Hrvatu ispadnu oba oka kada ga pogodi metkom u celo, vredjanje i omalozavanje svih naroda oko nas... Tako nesto ni Taci, ni Haradinaj, ni Tudjman, ni Izetbegovic nikada nisu izgovorili. Sve su to teski zlocinci i sramno je sto nisu odgovarali, ali nikad niko od njih nije govorio tako o nama, kao sto je Seselj govorio o njihovim narodima. A na sve to je i direktni ratni zlocinac.

jooooj srbijooo smotana

pre 9 godina

Sa Sekijem se zapadno odavde postupa(lo) ko sa ping-pong lopticom?
Kad im ovde nije trebao odveli su ga tamo. Kad im tamo vise ne treba vratice ga ovamo, da se mi sa njim jedemo. i grizemo...

blagomeni

pre 9 godina

Bilo bi zanimljivo videti kako bi sud reagovao na garancije mlađahnoga Kima. Još zanimljivije će biti videti Šešeljev odgovor na ponudu za privremeno puštanje na slobodu do izricanja presude. "Izdajnički režim" iz Beograda bi trebalo da mu da garancije. Davao ih je i gorima od njega...

acomurija

pre 9 godina

Kakav i koliki cinizam! Bestidan.
Ispašće kako Šešelj na silu leži 11 godina, da uživa što ga mrcvare. "Udruženi zločinački poduhvat", neki tamo dobrovoljci učinili nešto, ubili muslimane i Hrvate - ne zna se ni kad, ni koliko, ni kako - ne zna se ništa osim pretpostavke. I sam sam bio dobrovoljac, rat završio u Ilijašu i znam da za svo vreme niko zvanično nije bio paravojska: čim bi došli na front bili bismo podeljeni po jedinicama, nikada zajedno kao jedinica.
S druge strane, Haradinaj je optužen za neposredno, lično, ubijanje nenaoružanih, otetih Srba u Pećko-Dečanskom kraju, pa je samo dolazio na suđenje, bavio se politikom i likvidacijom svedoka - preko 100 šiptara je likvidirao - i sada je "političar", ima stranku i biće premijer tobožnje države.
Pa zgromiti svakoga ko trtlja da "haški sud deli pravdu"!!!

Zaphod

pre 9 godina

Niko ga nije terao da se sprda sa sudom, da objavjulje identitete zasticenih svedoka, da trazi izuzece sudija i tuzilaca na samo kraju sudjenja...

Na kraju krajeva, niko ga nije terao da radi sve ono zbog cega mu se i sudi...

Sam je kriv za sve sto mu se dogadja, a da je bilo malo vise pameti, bio bi u srbiji osudjen za zlocine protiv srpskog naroda...

mlekadzija

pre 9 godina

Krompir je postao previse vruc da ga drze i dalje u rukama...pa hoce da ga se rese. Ocigledno je da ne mogu da donesu smislenu presudu pa se nadaju da je da zavrsi kao i njegov bivsi predsednik pre iszricnja iste. Sramotno je drzati tolike godine coveka neosudjenog u pritvoru...

Goran

pre 9 godina

Šešeljov politički angažman je nešto sa čime ja nemam nikakve dodirne tačke i u najvećem delu se neslažem sa njim. U potpunosti. Međutim ova nepravda naneta njemu je mrlja na svima nama. Sram nas bilo. I najopskurnije države bi reagovale na takvo flagrantno kršenje procesnih i ljudskih prava i na ovakvo ismevanje pravde. Njegova prava na brzo i ekspeditivno suđenje nisu prekršena? Sram i njih i nas bilo. Nadam se da će upravo proces Šešelju biti prva tema svim istoričarima kada budu pisali o međunarodnom sudu u Hagu. A mi? Sram nas bilo.

Winston

pre 9 godina

@stan - Kako je moguce da se sudi Seselju, a da su pri tome Aleksandar Vucic i Tomislav Nikolic amnestirani?
Isto kako je Milosevic bio izrucen u Hagu, a mali pomocnik Dacic doziveo da bude premier. Hoci se zatvaraju zbog politicke interese - svugda.

Лима

pre 9 godina

То су те Европске "вредности" а ла Коза Ностра .. Шешељ им је објаснио ко су и шта су прави Срби. Колико се само упињу и колико су милијарди уложили и времена и енергије да од нас направе ништаке и хуље.. али не вреди, Србија чека Шешеља!

Koka

pre 9 godina

"Kakav i koliki cinizam! Bestidan.
Ispašće kako Šešelj na silu leži 11 godina, da uživa što ga mrcvare."

Upravo je tako! Izmedju ostalog je Seselj nekoliko puta odbio da bude pusten da se brani sa slobode. Da ne govorim o njegovoj nakaradnoj pravnoj odbrani, zbog koje je stvar otegao do u nedogled, i dodatnim presudama zbog nepostivanja suda.

Tumov

pre 9 godina

'Jednom prilikom, Šešelj je kazao da bi garancije mogao tražiti jedino od "prijatelja srpskog naroda" poput bivših lidera Severne Koreje Kim Džong-Ila ili libijskog vodje Moamera el Gadafija.'

Ovome izgleda i mozak metastazirao... Pobedio je Haski tribunal na pravnom polju isto kao sto je Milosevic pobedio NATO na vojnom - pres'o ih je ko papiric d***

A sad - bosanci iz RS - udrite minuse...

raja babeja

pre 9 godina

Znam bar dvojicu koji mu se neće obradovati kad dođe!!
Inače, vreme je da se ta lakrdija ili farsa, ili kako već vam drago, od haškog mu suđenja, dovede do kraja.

Tantor

pre 9 godina

Za mene kao Hrvata, Šešelj je zločinac i četnik. Međutim to je subjektivni sud. Ali kakav je to "objektivni" sud koji uz sva sredstva i resurse koje ima na rasoplaganju nije u stanju odlučiti o krivnji u roku od 6 mjeseci, ili da budemo velikodušni maksimalno 1 godine. Pa temeljem čega su ga onda uopće zatvorili? Nakon 1 godine bi trebalo naplaćivati oštre penale samim sucima, a nakon 2, a ne 11 godina njega (Šešelja) pustiti uz miljunske odštete, a suce i cijelu mašineriju suditi prekim sudom za podrivanje sistema "pravosuđa". Međutim, jedna mjerila vrijede za inžinjere, doktore, porezne obveznike i ostalu sličnu "stoku sitnog zuba", a druga mjerila za "nedodirljive" čuvare "pravde".... I to nije slučaj samo u Haagu.

pre 9 godina

Не знам ком је српском народу Ким Џонг Ил брат ал мом није свакако и никада не бих желео да се угледам на вођу који десеткује свој народ и тера децу да раде до смрти. Ко то жели може елегантно са Шешељем да оде на неко острву у Тихом океану да им он господари, време је више да престану да каљају наш народ неким болидним стаљинистичким идејама које код нас нису никада важиле у 1200 + година старој историји.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Saljite ga " pod hitno" ovamo ,predstava je usla u fazu u kojoj polako ali sigurno postaje dosadna tako da je neophodan zaplet , dramske pauze su smorile . Osim toga , samo sudjenje se ocigledno suocava sa cinjenicom da su zapali u corsokak te su prinudjeni da traze koliko toliko castan izlaz .

dosije x

pre 9 godina

U zaključku svog suprotnog mišljenja, sudija Afandje naglasio je da bi apelaciono veće Tribunala trebalo da poništi odluku o nastavku procesa Šešelju s novim sudijom i proceni da li je ispravnije održati novo sudjenje ili u potpunosti odbaciti predmet protiv lidera Srpske radikalne stranke.

Zato i Seselj trazi od tribunala da ga optuze ili da ga puste kuci... Jasno je sve ko dan , istorija nije zabelezila da se neko drzi u pritvoru skoro 12 god. bez presude koji ni sam haski tribunal nema pojma sta da napise kao obrazlozenje da bi okrivio Seselja. Cirkus , nisu ni sami verovali da ce u takvo blato da udju.

Zoran

pre 9 godina

Spadam u one ljude za koje politika Vojislava Seselja nikada nije bila predmet interesovanja, a ako je to nekada ipak bila londa sam se nad njom, njegovim postupcima, manirima, ili smejao ili zgrazavao... U isto vreme medjutim ovo sto Haski tribunal radi sa Seseljem, to sto coveka koji se dobrovoljno predao drze u pritvoru vec duze od 11 PUNIH GODINA je neposredan i jasan dokaz kako funkcionise celokupan tzv.demokratski medjunarodni potredak... Ako si sa nama, ako si uz nas, onda u redu... Ako si protiv nas, onda ne vaze ni pravo, ni pravda ni demokratija, vazi samo gola moc i sila... Totalno sam razocaran...

andrijano

pre 9 godina

11 godina sudjenje i to nikome nije cudno.seselj ako je sirio svoje ideale,po meni dosta pogresne, bar nije pucao i ubijao ljude za razliku od nekih koji su pusteni jer su svi svedoci likvidirani.posle 11 godina seselj ima kancer a doticni heroj sa kosova postaje premijer. gde su ti cuveni borci za ljudska prava danas u srbiji.e zato ne verujem u demokratiju jer je bazirana samo na interesu a ne na istini i moralu.dobro je rekao seselj da je on u svakom slucaju pobednik nad haskim tribunalom.ako umre u njemu postace besmrtan i neki moderni ce geveara.licno ne volim ga,ne volim njegovu politiku ali je to jedini covek koji je doslovno umro za svoje ideale.neko bi rekao da da za ideale ginu budale ali ja mislim da za politiku to ne vazi.menjanje svojih ubedjenja prema koristi cini ljude poltronima a njih gledamo svakodnevno na vlasti,skupstini i televiziji.seselj je razvalio haski tribunal i dobro je sto ima video zapisa koji ce sigurno uci u knjige medjunarodnog prava.

Zoran

pre 9 godina

Spadam u one ljude za koje politika Vojislava Seselja nikada nije bila predmet interesovanja, a ako je to nekada ipak bila londa sam se nad njom, njegovim postupcima, manirima, ili smejao ili zgrazavao... U isto vreme medjutim ovo sto Haski tribunal radi sa Seseljem, to sto coveka koji se dobrovoljno predao drze u pritvoru vec duze od 11 PUNIH GODINA je neposredan i jasan dokaz kako funkcionise celokupan tzv.demokratski medjunarodni potredak... Ako si sa nama, ako si uz nas, onda u redu... Ako si protiv nas, onda ne vaze ni pravo, ni pravda ni demokratija, vazi samo gola moc i sila... Totalno sam razocaran...

Goran

pre 9 godina

Šešeljov politički angažman je nešto sa čime ja nemam nikakve dodirne tačke i u najvećem delu se neslažem sa njim. U potpunosti. Međutim ova nepravda naneta njemu je mrlja na svima nama. Sram nas bilo. I najopskurnije države bi reagovale na takvo flagrantno kršenje procesnih i ljudskih prava i na ovakvo ismevanje pravde. Njegova prava na brzo i ekspeditivno suđenje nisu prekršena? Sram i njih i nas bilo. Nadam se da će upravo proces Šešelju biti prva tema svim istoričarima kada budu pisali o međunarodnom sudu u Hagu. A mi? Sram nas bilo.

acomurija

pre 9 godina

Kakav i koliki cinizam! Bestidan.
Ispašće kako Šešelj na silu leži 11 godina, da uživa što ga mrcvare. "Udruženi zločinački poduhvat", neki tamo dobrovoljci učinili nešto, ubili muslimane i Hrvate - ne zna se ni kad, ni koliko, ni kako - ne zna se ništa osim pretpostavke. I sam sam bio dobrovoljac, rat završio u Ilijašu i znam da za svo vreme niko zvanično nije bio paravojska: čim bi došli na front bili bismo podeljeni po jedinicama, nikada zajedno kao jedinica.
S druge strane, Haradinaj je optužen za neposredno, lično, ubijanje nenaoružanih, otetih Srba u Pećko-Dečanskom kraju, pa je samo dolazio na suđenje, bavio se politikom i likvidacijom svedoka - preko 100 šiptara je likvidirao - i sada je "političar", ima stranku i biće premijer tobožnje države.
Pa zgromiti svakoga ko trtlja da "haški sud deli pravdu"!!!

andrijano

pre 9 godina

11 godina sudjenje i to nikome nije cudno.seselj ako je sirio svoje ideale,po meni dosta pogresne, bar nije pucao i ubijao ljude za razliku od nekih koji su pusteni jer su svi svedoci likvidirani.posle 11 godina seselj ima kancer a doticni heroj sa kosova postaje premijer. gde su ti cuveni borci za ljudska prava danas u srbiji.e zato ne verujem u demokratiju jer je bazirana samo na interesu a ne na istini i moralu.dobro je rekao seselj da je on u svakom slucaju pobednik nad haskim tribunalom.ako umre u njemu postace besmrtan i neki moderni ce geveara.licno ne volim ga,ne volim njegovu politiku ali je to jedini covek koji je doslovno umro za svoje ideale.neko bi rekao da da za ideale ginu budale ali ja mislim da za politiku to ne vazi.menjanje svojih ubedjenja prema koristi cini ljude poltronima a njih gledamo svakodnevno na vlasti,skupstini i televiziji.seselj je razvalio haski tribunal i dobro je sto ima video zapisa koji ce sigurno uci u knjige medjunarodnog prava.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Saljite ga " pod hitno" ovamo ,predstava je usla u fazu u kojoj polako ali sigurno postaje dosadna tako da je neophodan zaplet , dramske pauze su smorile . Osim toga , samo sudjenje se ocigledno suocava sa cinjenicom da su zapali u corsokak te su prinudjeni da traze koliko toliko castan izlaz .

Tantor

pre 9 godina

Za mene kao Hrvata, Šešelj je zločinac i četnik. Međutim to je subjektivni sud. Ali kakav je to "objektivni" sud koji uz sva sredstva i resurse koje ima na rasoplaganju nije u stanju odlučiti o krivnji u roku od 6 mjeseci, ili da budemo velikodušni maksimalno 1 godine. Pa temeljem čega su ga onda uopće zatvorili? Nakon 1 godine bi trebalo naplaćivati oštre penale samim sucima, a nakon 2, a ne 11 godina njega (Šešelja) pustiti uz miljunske odštete, a suce i cijelu mašineriju suditi prekim sudom za podrivanje sistema "pravosuđa". Međutim, jedna mjerila vrijede za inžinjere, doktore, porezne obveznike i ostalu sličnu "stoku sitnog zuba", a druga mjerila za "nedodirljive" čuvare "pravde".... I to nije slučaj samo u Haagu.

dosije x

pre 9 godina

U zaključku svog suprotnog mišljenja, sudija Afandje naglasio je da bi apelaciono veće Tribunala trebalo da poništi odluku o nastavku procesa Šešelju s novim sudijom i proceni da li je ispravnije održati novo sudjenje ili u potpunosti odbaciti predmet protiv lidera Srpske radikalne stranke.

Zato i Seselj trazi od tribunala da ga optuze ili da ga puste kuci... Jasno je sve ko dan , istorija nije zabelezila da se neko drzi u pritvoru skoro 12 god. bez presude koji ni sam haski tribunal nema pojma sta da napise kao obrazlozenje da bi okrivio Seselja. Cirkus , nisu ni sami verovali da ce u takvo blato da udju.

Лима

pre 9 godina

То су те Европске "вредности" а ла Коза Ностра .. Шешељ им је објаснио ко су и шта су прави Срби. Колико се само упињу и колико су милијарди уложили и времена и енергије да од нас направе ништаке и хуље.. али не вреди, Србија чека Шешеља!

raja babeja

pre 9 godina

Znam bar dvojicu koji mu se neće obradovati kad dođe!!
Inače, vreme je da se ta lakrdija ili farsa, ili kako već vam drago, od haškog mu suđenja, dovede do kraja.

mlekadzija

pre 9 godina

Krompir je postao previse vruc da ga drze i dalje u rukama...pa hoce da ga se rese. Ocigledno je da ne mogu da donesu smislenu presudu pa se nadaju da je da zavrsi kao i njegov bivsi predsednik pre iszricnja iste. Sramotno je drzati tolike godine coveka neosudjenog u pritvoru...

Winston

pre 9 godina

@stan - Kako je moguce da se sudi Seselju, a da su pri tome Aleksandar Vucic i Tomislav Nikolic amnestirani?
Isto kako je Milosevic bio izrucen u Hagu, a mali pomocnik Dacic doziveo da bude premier. Hoci se zatvaraju zbog politicke interese - svugda.

pre 9 godina

Не знам ком је српском народу Ким Џонг Ил брат ал мом није свакако и никада не бих желео да се угледам на вођу који десеткује свој народ и тера децу да раде до смрти. Ко то жели може елегантно са Шешељем да оде на неко острву у Тихом океану да им он господари, време је више да престану да каљају наш народ неким болидним стаљинистичким идејама које код нас нису никада важиле у 1200 + година старој историји.

Srbin i Lala

pre 9 godina

Voja vise ne bi trebao da bude Vojvoda, nego Grof. Kao grof Monte Kristo. Jedino su njih dvojica lezali u tamnici bez krivice i presude. Doduse ovaj drugi je izmisljen, tako da je Voja jedini u poznatoj istoriji izdrzao pravu Golgotu.

Master,ken ju tic mi Kung fu

pre 9 godina

Mnogo je "mister Sejsel" dosledan svojoj prici,da ne kazem lud,da bi prihvatio ponudu,ali se ipak potajno nadam da ce je prihvatiti i uciniti nam to zadovoljstvo da gledamo dvoboj ucitelja protiv "metamorfoznih" ucenika...

Danac

pre 9 godina

Kako ih nije sramot?! Pa Svet je pun krvolocnika a oni jednog politicara, koji jeste zadrt, ali nije ubica, drze kao zver....cak ga je i meni zao, mada sam i ja bio protiv njega u 90-tim

Tumov

pre 9 godina

'Jednom prilikom, Šešelj je kazao da bi garancije mogao tražiti jedino od "prijatelja srpskog naroda" poput bivših lidera Severne Koreje Kim Džong-Ila ili libijskog vodje Moamera el Gadafija.'

Ovome izgleda i mozak metastazirao... Pobedio je Haski tribunal na pravnom polju isto kao sto je Milosevic pobedio NATO na vojnom - pres'o ih je ko papiric d***

A sad - bosanci iz RS - udrite minuse...

Nebojša

pre 9 godina

Verujem da će odbiti ponudu i moram da priznam da je šteta jer bi bilo više nego zanimljivo kada bi ovaj pravi doktor nauka krenuo da priča šta zna o ljudima koji sada vedre i oblače po Srbiji.
Bio bi to strašni sud za Nikolić Master Tomislava, Stefanović Doktor Nebojšu, a pre svih Njegovo Veličanstvo Vučić Red Star Aleksandra.

mom bg

pre 9 godina

mislim da su zlocinci bez presedana oni koji coveka drze vise od decenije u pritvoru, kao i oni iz srbije koji to podrzavaju. Njima treba suditi.

blagomeni

pre 9 godina

Bilo bi zanimljivo videti kako bi sud reagovao na garancije mlađahnoga Kima. Još zanimljivije će biti videti Šešeljev odgovor na ponudu za privremeno puštanje na slobodu do izricanja presude. "Izdajnički režim" iz Beograda bi trebalo da mu da garancije. Davao ih je i gorima od njega...

Sid

pre 9 godina

Bruka je sta rade Seselju, medjutim, zasto ga sada pustaju a e pre 3 godine npr.?

Afere se redjaju, Dikic presluskuje, megatrend deli diplome kao na filmskoj traci, narkodiler govori o trgovini voca, kazu cena struje ce poskupeti zbog TENTA ali zapravo NE< najavili su jos zimus da ce cena struje skociti u Julu i tako.. A da, ovo sitno, prodaja pomoci itd, ubistva, samoubistva pa jedan opsti haos u zemlji, nemastina sve veca, pritisak na stanovnistvo pobveanjem raznih poreza, uvedjenjem nekih poreza.....Sta se desava sa ovom zemljom!!!!

Mene ne zanima ni Vucic niti afera oo njegovog sina, mene zanima moja porodica i okolina u kojoj zivim a vidim samo sami svakodnevni haos!

PS: Demokratska stranka agituje a nije svesna da je predsednik koji je osnovao novu stranku uvredio intelekt svih glasaca i nemam nerava da nabrajam dalje. Poz svima.

nehru

pre 9 godina

Grozim se komentara tipa "nisam se slagao sa Seseljevim stavovima", "nisam podrzavao njegovu politiku". Kao da se ta politika ogledala u povecanju PDV-a ili reformi skolskog sistema, pa se mi kao nismo slagali. Covek je ratni huskac najgore vrste, sejao je mrznju i primitivizam kako nije cinio ni jedan iole relevantni politicar ni u jednoj drugoj zemlji oko nas. Idite malo na youtube, pronadjite sta je on sve govorio- isaljavenje Albanaca, proterivanje Hrvata, smejao se kako Hrvatu ispadnu oba oka kada ga pogodi metkom u celo, vredjanje i omalozavanje svih naroda oko nas... Tako nesto ni Taci, ni Haradinaj, ni Tudjman, ni Izetbegovic nikada nisu izgovorili. Sve su to teski zlocinci i sramno je sto nisu odgovarali, ali nikad niko od njih nije govorio tako o nama, kao sto je Seselj govorio o njihovim narodima. A na sve to je i direktni ratni zlocinac.

ex sns

pre 9 godina

Steta da je zaludjen ludacima i diktatorima,da je prozapadno nastrojen,imao bi veliku podrsku naroda.Ovako,verujem da ce ga pustiti ali on je izgleda zbog bolesti gotov.
Bio je tamo 11 g bez. presude tako da je to mislim svetski rekord.

Crni Gruja

pre 9 godina

Gubi se iz vida da je on sam mnogo doprineo produzenju sudjenja. U stvari iskoristio je svaku priliku da se sudjenje produzi i to je neka njegova taktika. Inace jedan od najvecih zagovornika i propagandista ovih totalno nepotrebnih , zlocinackih i na kraju izgubljenih ratova od kojih trpimo i jos dugo ce mo trpeti sve moguce posledice.

Ja

pre 9 godina

O doticnom mislim sve najgore, ali taj sud se do te mere izblamirao (procesom protiv Seselja posebno) da ja stvarno ne razumem kako bilo ko vise moze da ga uzme za ozbiljno.

Srpski Anđeli

pre 9 godina

Gospodine Šešelj, i Vi ste dokaz da inteligencija ima više slojeva. Nesporno ste u mnogim oblastima redak genijalac ali džabe Vam kad ste najbolji u delovanju u korist svoje (i naše) štete.
Nadamo se da ćete preskočiti svoju senku, doći kući, okrenuti se porodici i mudro ćutati. Vreme ide....

boris

pre 9 godina

ja se ne slazem sa njim po pitanju cetnika, sve ostalo je ok. karlobag- karlovac- virovitica, nije izmislio Seselj, vec je to okvirna linija koja je obecana kraljevini Srbiji. mozda nije realno, ali je sasvim legitimno imati teritoriju kao politicki cilj.
sad ce mnogi da spominju pistolji "studente", ali ja ne poznajem ni jednog normalnog coveka koji se nebi branio od rulje svim raspolozivim sredstvima.
posebna prica je lakrdija od sudjenja, idiota iz tuzilastva, suda koji je u dosluhu se tuzilastvom, svedoci koji u dogovoru sa sudijama lazu..., i svaka mu cast sto je pokazao sve kvalitete zapadne demokratije.
ako dodje, ja odo na surcin...

Zaphod

pre 9 godina

Niko ga nije terao da se sprda sa sudom, da objavjulje identitete zasticenih svedoka, da trazi izuzece sudija i tuzilaca na samo kraju sudjenja...

Na kraju krajeva, niko ga nije terao da radi sve ono zbog cega mu se i sudi...

Sam je kriv za sve sto mu se dogadja, a da je bilo malo vise pameti, bio bi u srbiji osudjen za zlocine protiv srpskog naroda...

goran

pre 9 godina

Ustaljeni obicaj tribunala u Hagu je da zatvorenika koji je smrtno bolestan tj onaj ko ce brzo umreti [karcinom] pusti na 'privremenu' slobodu.
Takav je slucaj sa par srpskih i bosnjackih oficira.
A jedini uslov koji sud trazi za pustanje je pismeni zahtev samog optuzenika i izjava da se nece baviti politickim radom.

Razlozno

pre 9 godina

Mislim da je naprimerenije da Seselj, po oslobadjanju, ode u Banja Luku, jer je RS u rasulu. A i Dodik je predusretljiv prema Haskim osudjenicima (optuzenicima) iz RS.

Koka

pre 9 godina

"Kakav i koliki cinizam! Bestidan.
Ispašće kako Šešelj na silu leži 11 godina, da uživa što ga mrcvare."

Upravo je tako! Izmedju ostalog je Seselj nekoliko puta odbio da bude pusten da se brani sa slobode. Da ne govorim o njegovoj nakaradnoj pravnoj odbrani, zbog koje je stvar otegao do u nedogled, i dodatnim presudama zbog nepostivanja suda.

jooooj srbijooo smotana

pre 9 godina

Sa Sekijem se zapadno odavde postupa(lo) ko sa ping-pong lopticom?
Kad im ovde nije trebao odveli su ga tamo. Kad im tamo vise ne treba vratice ga ovamo, da se mi sa njim jedemo. i grizemo...

Tumov

pre 9 godina

'Jednom prilikom, Šešelj je kazao da bi garancije mogao tražiti jedino od "prijatelja srpskog naroda" poput bivših lidera Severne Koreje Kim Džong-Ila ili libijskog vodje Moamera el Gadafija.'

Ovome izgleda i mozak metastazirao... Pobedio je Haski tribunal na pravnom polju isto kao sto je Milosevic pobedio NATO na vojnom - pres'o ih je ko papiric d***

A sad - bosanci iz RS - udrite minuse...

pre 9 godina

Не знам ком је српском народу Ким Џонг Ил брат ал мом није свакако и никада не бих желео да се угледам на вођу који десеткује свој народ и тера децу да раде до смрти. Ко то жели може елегантно са Шешељем да оде на неко острву у Тихом океану да им он господари, време је више да престану да каљају наш народ неким болидним стаљинистичким идејама које код нас нису никада важиле у 1200 + година старој историји.

nehru

pre 9 godina

Grozim se komentara tipa "nisam se slagao sa Seseljevim stavovima", "nisam podrzavao njegovu politiku". Kao da se ta politika ogledala u povecanju PDV-a ili reformi skolskog sistema, pa se mi kao nismo slagali. Covek je ratni huskac najgore vrste, sejao je mrznju i primitivizam kako nije cinio ni jedan iole relevantni politicar ni u jednoj drugoj zemlji oko nas. Idite malo na youtube, pronadjite sta je on sve govorio- isaljavenje Albanaca, proterivanje Hrvata, smejao se kako Hrvatu ispadnu oba oka kada ga pogodi metkom u celo, vredjanje i omalozavanje svih naroda oko nas... Tako nesto ni Taci, ni Haradinaj, ni Tudjman, ni Izetbegovic nikada nisu izgovorili. Sve su to teski zlocinci i sramno je sto nisu odgovarali, ali nikad niko od njih nije govorio tako o nama, kao sto je Seselj govorio o njihovim narodima. A na sve to je i direktni ratni zlocinac.

Zaphod

pre 9 godina

Niko ga nije terao da se sprda sa sudom, da objavjulje identitete zasticenih svedoka, da trazi izuzece sudija i tuzilaca na samo kraju sudjenja...

Na kraju krajeva, niko ga nije terao da radi sve ono zbog cega mu se i sudi...

Sam je kriv za sve sto mu se dogadja, a da je bilo malo vise pameti, bio bi u srbiji osudjen za zlocine protiv srpskog naroda...

Crni Gruja

pre 9 godina

Gubi se iz vida da je on sam mnogo doprineo produzenju sudjenja. U stvari iskoristio je svaku priliku da se sudjenje produzi i to je neka njegova taktika. Inace jedan od najvecih zagovornika i propagandista ovih totalno nepotrebnih , zlocinackih i na kraju izgubljenih ratova od kojih trpimo i jos dugo ce mo trpeti sve moguce posledice.

Koka

pre 9 godina

"Kakav i koliki cinizam! Bestidan.
Ispašće kako Šešelj na silu leži 11 godina, da uživa što ga mrcvare."

Upravo je tako! Izmedju ostalog je Seselj nekoliko puta odbio da bude pusten da se brani sa slobode. Da ne govorim o njegovoj nakaradnoj pravnoj odbrani, zbog koje je stvar otegao do u nedogled, i dodatnim presudama zbog nepostivanja suda.

Zoran

pre 9 godina

Spadam u one ljude za koje politika Vojislava Seselja nikada nije bila predmet interesovanja, a ako je to nekada ipak bila londa sam se nad njom, njegovim postupcima, manirima, ili smejao ili zgrazavao... U isto vreme medjutim ovo sto Haski tribunal radi sa Seseljem, to sto coveka koji se dobrovoljno predao drze u pritvoru vec duze od 11 PUNIH GODINA je neposredan i jasan dokaz kako funkcionise celokupan tzv.demokratski medjunarodni potredak... Ako si sa nama, ako si uz nas, onda u redu... Ako si protiv nas, onda ne vaze ni pravo, ni pravda ni demokratija, vazi samo gola moc i sila... Totalno sam razocaran...

Лима

pre 9 godina

То су те Европске "вредности" а ла Коза Ностра .. Шешељ им је објаснио ко су и шта су прави Срби. Колико се само упињу и колико су милијарди уложили и времена и енергије да од нас направе ништаке и хуље.. али не вреди, Србија чека Шешеља!

Razlozno

pre 9 godina

Mislim da je naprimerenije da Seselj, po oslobadjanju, ode u Banja Luku, jer je RS u rasulu. A i Dodik je predusretljiv prema Haskim osudjenicima (optuzenicima) iz RS.

Goran

pre 9 godina

Šešeljov politički angažman je nešto sa čime ja nemam nikakve dodirne tačke i u najvećem delu se neslažem sa njim. U potpunosti. Međutim ova nepravda naneta njemu je mrlja na svima nama. Sram nas bilo. I najopskurnije države bi reagovale na takvo flagrantno kršenje procesnih i ljudskih prava i na ovakvo ismevanje pravde. Njegova prava na brzo i ekspeditivno suđenje nisu prekršena? Sram i njih i nas bilo. Nadam se da će upravo proces Šešelju biti prva tema svim istoričarima kada budu pisali o međunarodnom sudu u Hagu. A mi? Sram nas bilo.

acomurija

pre 9 godina

Kakav i koliki cinizam! Bestidan.
Ispašće kako Šešelj na silu leži 11 godina, da uživa što ga mrcvare. "Udruženi zločinački poduhvat", neki tamo dobrovoljci učinili nešto, ubili muslimane i Hrvate - ne zna se ni kad, ni koliko, ni kako - ne zna se ništa osim pretpostavke. I sam sam bio dobrovoljac, rat završio u Ilijašu i znam da za svo vreme niko zvanično nije bio paravojska: čim bi došli na front bili bismo podeljeni po jedinicama, nikada zajedno kao jedinica.
S druge strane, Haradinaj je optužen za neposredno, lično, ubijanje nenaoružanih, otetih Srba u Pećko-Dečanskom kraju, pa je samo dolazio na suđenje, bavio se politikom i likvidacijom svedoka - preko 100 šiptara je likvidirao - i sada je "političar", ima stranku i biće premijer tobožnje države.
Pa zgromiti svakoga ko trtlja da "haški sud deli pravdu"!!!

andrijano

pre 9 godina

11 godina sudjenje i to nikome nije cudno.seselj ako je sirio svoje ideale,po meni dosta pogresne, bar nije pucao i ubijao ljude za razliku od nekih koji su pusteni jer su svi svedoci likvidirani.posle 11 godina seselj ima kancer a doticni heroj sa kosova postaje premijer. gde su ti cuveni borci za ljudska prava danas u srbiji.e zato ne verujem u demokratiju jer je bazirana samo na interesu a ne na istini i moralu.dobro je rekao seselj da je on u svakom slucaju pobednik nad haskim tribunalom.ako umre u njemu postace besmrtan i neki moderni ce geveara.licno ne volim ga,ne volim njegovu politiku ali je to jedini covek koji je doslovno umro za svoje ideale.neko bi rekao da da za ideale ginu budale ali ja mislim da za politiku to ne vazi.menjanje svojih ubedjenja prema koristi cini ljude poltronima a njih gledamo svakodnevno na vlasti,skupstini i televiziji.seselj je razvalio haski tribunal i dobro je sto ima video zapisa koji ce sigurno uci u knjige medjunarodnog prava.

Tantor

pre 9 godina

Za mene kao Hrvata, Šešelj je zločinac i četnik. Međutim to je subjektivni sud. Ali kakav je to "objektivni" sud koji uz sva sredstva i resurse koje ima na rasoplaganju nije u stanju odlučiti o krivnji u roku od 6 mjeseci, ili da budemo velikodušni maksimalno 1 godine. Pa temeljem čega su ga onda uopće zatvorili? Nakon 1 godine bi trebalo naplaćivati oštre penale samim sucima, a nakon 2, a ne 11 godina njega (Šešelja) pustiti uz miljunske odštete, a suce i cijelu mašineriju suditi prekim sudom za podrivanje sistema "pravosuđa". Međutim, jedna mjerila vrijede za inžinjere, doktore, porezne obveznike i ostalu sličnu "stoku sitnog zuba", a druga mjerila za "nedodirljive" čuvare "pravde".... I to nije slučaj samo u Haagu.

jooooj srbijooo smotana

pre 9 godina

Sa Sekijem se zapadno odavde postupa(lo) ko sa ping-pong lopticom?
Kad im ovde nije trebao odveli su ga tamo. Kad im tamo vise ne treba vratice ga ovamo, da se mi sa njim jedemo. i grizemo...

Srbin i Lala

pre 9 godina

Voja vise ne bi trebao da bude Vojvoda, nego Grof. Kao grof Monte Kristo. Jedino su njih dvojica lezali u tamnici bez krivice i presude. Doduse ovaj drugi je izmisljen, tako da je Voja jedini u poznatoj istoriji izdrzao pravu Golgotu.

Srpski Anđeli

pre 9 godina

Gospodine Šešelj, i Vi ste dokaz da inteligencija ima više slojeva. Nesporno ste u mnogim oblastima redak genijalac ali džabe Vam kad ste najbolji u delovanju u korist svoje (i naše) štete.
Nadamo se da ćete preskočiti svoju senku, doći kući, okrenuti se porodici i mudro ćutati. Vreme ide....

mlekadzija

pre 9 godina

Krompir je postao previse vruc da ga drze i dalje u rukama...pa hoce da ga se rese. Ocigledno je da ne mogu da donesu smislenu presudu pa se nadaju da je da zavrsi kao i njegov bivsi predsednik pre iszricnja iste. Sramotno je drzati tolike godine coveka neosudjenog u pritvoru...

boris

pre 9 godina

ja se ne slazem sa njim po pitanju cetnika, sve ostalo je ok. karlobag- karlovac- virovitica, nije izmislio Seselj, vec je to okvirna linija koja je obecana kraljevini Srbiji. mozda nije realno, ali je sasvim legitimno imati teritoriju kao politicki cilj.
sad ce mnogi da spominju pistolji "studente", ali ja ne poznajem ni jednog normalnog coveka koji se nebi branio od rulje svim raspolozivim sredstvima.
posebna prica je lakrdija od sudjenja, idiota iz tuzilastva, suda koji je u dosluhu se tuzilastvom, svedoci koji u dogovoru sa sudijama lazu..., i svaka mu cast sto je pokazao sve kvalitete zapadne demokratije.
ako dodje, ja odo na surcin...

dosije x

pre 9 godina

U zaključku svog suprotnog mišljenja, sudija Afandje naglasio je da bi apelaciono veće Tribunala trebalo da poništi odluku o nastavku procesa Šešelju s novim sudijom i proceni da li je ispravnije održati novo sudjenje ili u potpunosti odbaciti predmet protiv lidera Srpske radikalne stranke.

Zato i Seselj trazi od tribunala da ga optuze ili da ga puste kuci... Jasno je sve ko dan , istorija nije zabelezila da se neko drzi u pritvoru skoro 12 god. bez presude koji ni sam haski tribunal nema pojma sta da napise kao obrazlozenje da bi okrivio Seselja. Cirkus , nisu ni sami verovali da ce u takvo blato da udju.

Danac

pre 9 godina

Kako ih nije sramot?! Pa Svet je pun krvolocnika a oni jednog politicara, koji jeste zadrt, ali nije ubica, drze kao zver....cak ga je i meni zao, mada sam i ja bio protiv njega u 90-tim

mom bg

pre 9 godina

mislim da su zlocinci bez presedana oni koji coveka drze vise od decenije u pritvoru, kao i oni iz srbije koji to podrzavaju. Njima treba suditi.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Saljite ga " pod hitno" ovamo ,predstava je usla u fazu u kojoj polako ali sigurno postaje dosadna tako da je neophodan zaplet , dramske pauze su smorile . Osim toga , samo sudjenje se ocigledno suocava sa cinjenicom da su zapali u corsokak te su prinudjeni da traze koliko toliko castan izlaz .

ex sns

pre 9 godina

Steta da je zaludjen ludacima i diktatorima,da je prozapadno nastrojen,imao bi veliku podrsku naroda.Ovako,verujem da ce ga pustiti ali on je izgleda zbog bolesti gotov.
Bio je tamo 11 g bez. presude tako da je to mislim svetski rekord.

Ja

pre 9 godina

O doticnom mislim sve najgore, ali taj sud se do te mere izblamirao (procesom protiv Seselja posebno) da ja stvarno ne razumem kako bilo ko vise moze da ga uzme za ozbiljno.

Winston

pre 9 godina

@stan - Kako je moguce da se sudi Seselju, a da su pri tome Aleksandar Vucic i Tomislav Nikolic amnestirani?
Isto kako je Milosevic bio izrucen u Hagu, a mali pomocnik Dacic doziveo da bude premier. Hoci se zatvaraju zbog politicke interese - svugda.

Master,ken ju tic mi Kung fu

pre 9 godina

Mnogo je "mister Sejsel" dosledan svojoj prici,da ne kazem lud,da bi prihvatio ponudu,ali se ipak potajno nadam da ce je prihvatiti i uciniti nam to zadovoljstvo da gledamo dvoboj ucitelja protiv "metamorfoznih" ucenika...

Sid

pre 9 godina

Bruka je sta rade Seselju, medjutim, zasto ga sada pustaju a e pre 3 godine npr.?

Afere se redjaju, Dikic presluskuje, megatrend deli diplome kao na filmskoj traci, narkodiler govori o trgovini voca, kazu cena struje ce poskupeti zbog TENTA ali zapravo NE< najavili su jos zimus da ce cena struje skociti u Julu i tako.. A da, ovo sitno, prodaja pomoci itd, ubistva, samoubistva pa jedan opsti haos u zemlji, nemastina sve veca, pritisak na stanovnistvo pobveanjem raznih poreza, uvedjenjem nekih poreza.....Sta se desava sa ovom zemljom!!!!

Mene ne zanima ni Vucic niti afera oo njegovog sina, mene zanima moja porodica i okolina u kojoj zivim a vidim samo sami svakodnevni haos!

PS: Demokratska stranka agituje a nije svesna da je predsednik koji je osnovao novu stranku uvredio intelekt svih glasaca i nemam nerava da nabrajam dalje. Poz svima.

blagomeni

pre 9 godina

Bilo bi zanimljivo videti kako bi sud reagovao na garancije mlađahnoga Kima. Još zanimljivije će biti videti Šešeljev odgovor na ponudu za privremeno puštanje na slobodu do izricanja presude. "Izdajnički režim" iz Beograda bi trebalo da mu da garancije. Davao ih je i gorima od njega...

Nebojša

pre 9 godina

Verujem da će odbiti ponudu i moram da priznam da je šteta jer bi bilo više nego zanimljivo kada bi ovaj pravi doktor nauka krenuo da priča šta zna o ljudima koji sada vedre i oblače po Srbiji.
Bio bi to strašni sud za Nikolić Master Tomislava, Stefanović Doktor Nebojšu, a pre svih Njegovo Veličanstvo Vučić Red Star Aleksandra.

raja babeja

pre 9 godina

Znam bar dvojicu koji mu se neće obradovati kad dođe!!
Inače, vreme je da se ta lakrdija ili farsa, ili kako već vam drago, od haškog mu suđenja, dovede do kraja.

goran

pre 9 godina

Ustaljeni obicaj tribunala u Hagu je da zatvorenika koji je smrtno bolestan tj onaj ko ce brzo umreti [karcinom] pusti na 'privremenu' slobodu.
Takav je slucaj sa par srpskih i bosnjackih oficira.
A jedini uslov koji sud trazi za pustanje je pismeni zahtev samog optuzenika i izjava da se nece baviti politickim radom.