Četvrtak, 12.06.2014.

11:22

Luganjsk traži priznanje od Srbije

Samoproglašena ukrajinska Luganska narodna republika zatražila je od Srbije i još 14 država i regiona da priznaju njenu nezavisnost.

Izvor: Beta

Luganjsk traži priznanje od Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Dark Shadow

pre 9 godina

"Upadljivo je da kad god se pomene neko 'priznanje'.. donjeck, krim etc.. odmah se nađu pametni koji postavljaju paralele i ponavljaju "dvostruki standardi, licemerje.. niste priznali Kosovo a hoćete.."itd. Od početka mi bode oči i nije mi jasno odakle izvlače tu proporciju, da oni koji daju podršku osamostaljenju od Ujkraine, ne bi dali tj ne daju podršku priznanju Kosova?! Itd..."
(en passant, 12. jun 2014 21:01)

Pa i kad god se povuce paralela Rusije ili EU/NATO, vi rusofili se hvatate za bombardovanje, katolicizam, itd...
Bilo, proslo... Onaj ko zivi u proslosti, u proslosti ce i umreti, zaboravljen i ignorisan od svih.

Milan

pre 9 godina

Zapad je prvi pogazio pravo i nema se tu šta Srbija pravdati da li priznaje Krim ili ne u odnosu na Kosovo. Zapad je prvi rekao priznajemo Kosovo, ne i Krim. I sada ispade da Srbija treba da objašnjava neke standarde u priznanju država. Ne gospodo, priznali ste Kosovo i svrgli Janukoviča usred demokratske Evrope i snosite posledice.

en passant

pre 9 godina

upadljivo je da kad god se pomene neko 'priznanje'.. donjeck, krim etc.. odmah se nađu pametni koji postavljaju paralele i ponavljaju "dvostruki standardi, licemerje.. niste priznali Kosovo a hoćete.."itd. Od početka mi bode oči i nije mi jasno odakle izvlače tu proporciju, da oni koji daju podršku osamostaljenju od Ujkraine, ne bi dali tj ne daju podršku priznanju Kosova?!
Lično, mislim da je među njima nemali broj onih koji su saglasni sa priznanjem Kosova, isto koliko i sa priznanjem Severnog Kosova, Republike Srpske etc.. Pa nisu li Srbi tražili izdvajanje S.Krajine iz Hrvatske, organizovali referendum, izglasali svoje organe, formirali vojsku itd.. odmah nakon Hrvatske želje za secesijom od Jugoslavije? Tu leži istinski problem i dvostruki aršini, ali na drugoj strani. Secesija koja se zapadu dopada - može. A koja im se ne dopada - eeee.. to čekaj malo, nismo se tako dogovorili
Ako stigne do Vojvodine, mislite biće drugačije? Mislite Zapad neće podržati otcepljenje ako npr Srbija stane uz istočni blok? Po njima, otcepljenje Vojvodine bi bilo potpuno legitimno, ne? I hoće, ako ga narod izglasa na referendumu - jedan je metar

Göteburg

pre 9 godina

Sve same jake drzave, cenjene u svetu i poznate po postovanju ljudskih prava i sloboda. Zamislite iz cele Evrope su samo Srbiju pozvsli da ih prizna, znaci li ovo da jedino Srbija u Evropi postuje ljudska prava, ili je mozda obrnuto.
Za mene je ovo ponizavajuce svrstavati Srbiju u isti rang sa gore navedenim drzavama. Ali Rusi u Srbiji ne misle tako, mislim na nase srbske Ruse ili rusofile nazovite ih kako hocete.

estiar

pre 9 godina

(jimifix, 12. jun 2014 15:29)

Ne bi nam bilo uopste lose da slusamo Putina iz vise razloga:
1. On je od "onakve" Rusije napravio razvijenu zemlju.
2. Srbija je bila napredna samo u vreme dok je cvrsta ruka vladala kroz celu istoriju.
3. EU je na kolenima.

Tetka

pre 9 godina

Tebe drma stokholmski sindrom ili si ipak samo spiner-amater koji kucka za dzeparac?
(odmori malo, 12. jun 2014 18:49)

Sam prehranjujem svoju porodicu postenim radom na zapadu, drma me samo potreba da odem letos mesec dana na odmor. Preferiram Karibe.
A gde ces ti sa tvojim dzeparcem od kuckanja podrske "braci" od kojih su sva bivsa braca iz SSSR-a pobegli?

P.S. Boli istina, a?

Real

pre 9 godina

Trebalo bi svi da prihvate realnost i priznaju Lugansk kao samostalnu drzavu!
 (Dusan, 12. jun 2014 11:52)
Realnieje je Kosovo, pa ga ne priznajemo ;)

Brainwash

pre 9 godina

Niko od nasih medija ne objavljuje ono sto pisu Ukrajinski mediji, da pored Cecenaca na Ruskoj strani ratuju i Srbi, bas u Donjecku.

Drug Tovarish

pre 9 godina

U tom društvu su dve od tri velike sile sveta. Tu su najmnogoljudnija i najveća država na svetu. Tu je država koja se ekonomski najbrže razvija, uskoro najveća svetska ekonomija. Tu je nekoliko država izuzetno bogatih prirodnim resursima, ali i prirodnim lepotama. Sve ove zemlje u manjoj ili većoj meri suprotstavljaju se američkim naporima da uspostavi svetsku tiraniju. Srbija treba da bude ponosna što je u takvom društvu.
(expert, 12. jun 2014 12:30)
Ali i Najnehumanije drzave sveta mora se priznati.
Ta Ekonomija im se razvila na jako socijalan nacin zar ne? :)
Radniku 5 Eura mesecna Plata, stvaro Pravi Raj na Zemlji.

Ujna

pre 9 godina

@Tetka
Ma da u pravu si "morali" su cak da upotrebe osiromaseni uranijum i kasetne bombice da dobijemo po nosu, sto se ne moze reci ni za jednu od nabrojanih zemalja da su bilo gde u svetu posipali iste.

Tetka

pre 9 godina

Ne razumem sta fali ovom drustvu. Jesu li nam nekad naneli zlo, unistili infrastrukturu, domove, pobili decu, otudjili komad zemlje i te stvari...?? Malo argumenata bi pomoglo da razumem ono sto vi gospodine Igore vec znate, a mi obicni smrtnici ne razumemo.
(strina, 12. jun 2014 16:57)

To sto si nabrojao smo i mi uradili nekom drugom, pa smo dobili po nosu da bi prestali. Ili ti je pamcenje jako kratko?

sljivovicari

pre 9 godina

I Rusija i Belorusija i Lugansk..... I EU, i SAD, i Kosovo, zapadno, juzno, severno istocno, levo-desno, cik-cak, ahaaa???
E nece biti da moze.

milan899

pre 9 godina

Naravno da Srbija nece priznati teritorije nastale secesijom suverene drzave od strane agresora( Putina!) stop dvostrukim standardima!!! lukasenko idi oz Srbije odmah!!! i povedi tomu slobodno!!!

mirko p

pre 9 godina

Za sve koji komentarisu " lepo drustvo nema sta" : Bolje od onog koji na nama pere svoje grehe iz 1 i 2 rata, a pri tom nas vuce za nos, sa pijuncicima, kao ovaj sposobni "There can be only One" . Ali vec je kasno za bilo sta, mi smo izgubljeni u svakom smislu!

Schh..

pre 9 godina

Eto vecina nas kaze da ih priznamo ali ajmo sad da pogledamo pitanje oko kosova isti ti bi rekli da se ne prizna ,aj sad jel mislite da je to ok. ?

Богдан

pre 9 godina

За ове које питају за Косово (и Метохија) - тамо није био никакав референдум и никако не могу да се пореде. Ми у сваком случају треба да се држимо по страни две док "велики" не реше ову ситуацију међусобно.

strina

pre 9 godina

Kakvo drustvo. Najgore od svega bi bilo da to i uradimo po nagovoru "nasih velikih prijatelja sa istoka".
(igor, 12. jun 2014 11:49)

Ne razumem sta fali ovom drustvu. Jesu li nam nekad naneli zlo, unistili infrastrukturu, domove, pobili decu, otudjili komad zemlje i te stvari...?? Malo argumenata bi pomoglo da razumem ono sto vi gospodine Igore vec znate, a mi obicni smrtnici ne razumemo.

Izdajnik

pre 9 godina

Ovih 14 je unija o kojoj sanja pola Srbije. Strava i užas. Slobo i danas bi ti vladao da te NATO ne otera! Ovaj narod je nepopravljivo ubijen u pojam.

jimifix

pre 9 godina

(estiar, 12. jun 2014 13:30)

Ne bi nas uslovljavali da udjemo ali bi bilo cupavo kod izlaska.
U ostalom j*es uniju koja nema pravila tj. ima samo jedno da se slusa Vladimir Vladimirovic

roger.ch

pre 9 godina

@sabo

Naravno da je BiH moja domovina, ali sjedim na 2 stolice pa upotrevljavam onu koja mi vise odg.jednu volim drugu postujem zbog crvendaca u dzepu
Gastos, mozda a ne mora da znaci
Nemam nista protiv Sirije samo koliko znam tamo je stanje ocajno, ako to odgovara da budes u njihovom drustvu ok
Budi pozdravljen

sabo i klać

pre 9 godina

(roger.ch, 12. jun 2014 12:40) Ne znam šta ti imaš protiv Sirije, ozbljna zemlja, ne slomiše joj kičmu tvoji Ameri, a ni brojni mudžahedini iz Bosne u SAD službi...Budi siguran da je ozbiljnija država od BiH (kontam da je to tvoja domovina, u CH si ti ipak samo gastos...)

dzoni

pre 9 godina

@fedja
Eno ti u iraku sto se uzdase u ameriku.. Teroristi zvani ISIS im zauzese drugi najveci grad u Iraku.. Isti teroristi koje je sve ovo vreme ista ta amerika naoruzavala da ubijaju ljude u siriji.. Sad ubijaju iracana kad ih asad konacno potisnuo iz sirije.

Uopste mi je cudno da se toliko malo pise o tome u nasim medijima kao da se nista ne desava a teroristi zauzese pola ogromne drzave i ubijaju nasumicno ljude po ulicama (gledao jutros snimak).

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Не палите се народе ! То је новинарска патка коју је лансирао Игор Мировић и СРС у једном интервју јуче за канал Росси? 24!!! Како су новинари само жељни сензације господе боже!!!

Mareni

pre 9 godina

@Brazil
vidi samo ta Kina i Rusija kojima se podsmevas imaju veci BDP od EU a o resursima,prirodnim bogatstvima i aravno vojsci da i ne govorim.
Inace treba sacekati Rusiju a zatim priznati LNR

mile

pre 9 godina

Pogrešili su, trebalo je da traže od Kosova (kad su tražili od Pridnjestrovlja i Osetije, to bi bilo logičnije, ako se traži od entiteta koji nisu članovi UN). A ako Srbija hoće da ih prizna, onda neka se krene po nekom redosledu: prvo Kosovo, pa onda Lugansk.

Rdule

pre 9 godina

Nista od ovoga nije dobro za nas. Treba lepo da drzimo stav neutralnosti pa kud puklo, jer kome god da se priklonimo nece izaci sigurno na dobro. Situacija je takva da ponovo dolazi do podele na blokove, i NATO ponovo dobija na znacaju, a oni tu zele da nas uguraju. Sa druge strane mnogi sa istoka bi zeleli da sledimo upravo Rusiju...videcemo kako ce se odvijati ovo sa Ukrajinom.

Zoran

pre 9 godina

Treba da ih priznamo kao samostalnu državu ali u okviru EU. Da pomirimo krajnosti, da budemo faktor spajanja a ne razdvajanja, da budemo glas razuma u ovom sveopštem ludilu. :) Ja bih išao na tu kartu i pravio se lud dokle god mogu ...

estiar

pre 9 godina

E da smo geografski malo blize Rusiji (ili da su Bugarska ili Rumunija uz Rusiju) pa da lepo udjemo u Evroazijsku uniju gde nas niko ne bi uslovljavao.

Lale

pre 9 godina

Ova vest je zainimljiva jer sadrži spisak zemalja prijatelja Rusije. Te prijatelje želi i predsednik Srbije Toma Nikolić, jer je njihove predsednike do sada odlikovao. Koja je to liga zemalja ? To je poslednja liga. G. Nikolić nema mandat da se za državnu platu ovako ponaša. IMPIČMENT ...

Опричник

pre 9 godina

Преведите лепо са руског.ЛНР не тражи него је замолила Србију и још 14 земаља да је признају.

en passant

pre 9 godina

Šta će im to, šta se igraju pionima? Treba im samo jedno priznanje - Rusko, ono je jedino moglo spasti i Kosovo itd

I vidim, mnogi se žale na društvo? Jel vam Amerika bolje društvo?
Ujedinjeno Kraljevstvo?

ništa, samo pitam..

blinkibil

pre 9 godina

mnogo nas napinju, pa imamo i mi svojih problema sa granicama.Ko da nase priznavanje ili nepriznavanje ima neku tezinu.Tu se pita Rusija, Kina, Britanija, Francuska, Amerika i zemlje sa kojima se granice.Pustite nas na miru, vidite da ne znamo gde bijemo

roger.ch

pre 9 godina

Hahahahahahahah u kakvom ste drustvu, Nikaragva, Kuba, Sirija
Auuuuu rodjaci daleko ste dogurali
Nemate vi onu stvar da ih priznate, nemoj da vam Eu ruke zavrce, ja vam savjetujem da im odgovorite:
"Draga nasa braco, priznali bi mi vas ali ne smijemo, mi se cak ne pitamo ni u svojoj drzavi, kada vas prizna Eu I mi cemo vrlo rado, duboko se izvinjamo bratskom narodu"
U potpisu:
s postovanjem
VAS TOMICA I PRIJATELJI

интимно бријање

pre 9 godina

Баш су нас сместили у супер друштво... Само још фали Северна Кореја.

Bole Weedeekovac

pre 9 godina

Nije realno da ih drzava Srbija prizna u ovom trenutku ali bitno je da oni znaju da je nas narod uz njih i da zajedno prozivljavamo njihovu patnju i herojsku borbu protiv fasista iz Kijeva.

expert

pre 9 godina

Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Sirija, Venecuela, Kuba, Kina, Nikaragva, Srbija, ruske republike Ingušetija i Čečenija, Južna Osetija, Abhazija i Pridnjestrvlj. Eto, to je društvo kojem, zahvaljujući ingenioznoj spoljnoj poitici Vuka Jeremića, pripada Srbija.
(Milutin M., 12. jun 2014 11:48)

U tom društvu su dve od tri velike sile sveta. Tu su najmnogoljudnija i najveća država na svetu. Tu je država koja se ekonomski najbrže razvija, uskoro najveća svetska ekonomija. Tu je nekoliko država izuzetno bogatih prirodnim resursima, ali i prirodnim lepotama. Sve ove zemlje u manjoj ili većoj meri suprotstavljaju se američkim naporima da uspostavi svetsku tiraniju. Srbija treba da bude ponosna što je u takvom društvu.

Fedja

pre 9 godina

Ne volim Ruse uopste ali ovi sa istoka Ukrajine su mi simpaticni. Tacnije zao mi ih je. Kao i nama pre dvadeset godina, Rusija im je obecala da hoce i moze da im pomogne, ali kad je situacija postala ozbiljna ispostavilo se da je Rusiji vazniji kurs rublje prema dolaru nego zivot i sudbina 8 miliona Rusa u Ukrajini. Za nauk svima da se ne uzdaju u Rusiju, bolje se Amerika ophodi prema svojim neprijateljima nego Rusija prema svojim prijateljima. Mada to i ne treba da cudi jer posle ovoga u Ukrajini mislim da je svima jasno da Rusija nije cak ni regionalna a kamoli svetska sila.

tigar

pre 9 godina

Pa oni nisu normalmi bogami nece da zive sa ukrajincima i sada kazu nama da ih priznamo a to sve neke leve drzave traze da ih priznaju jer od tih drzava i bog je digao ruke

Milan

pre 9 godina

Kad je mogao Zapad priznati Kosovo, a ne Krim, može i Srbija priznati i Krim i ukrajinske republike, a ne Kosovo. Srbija treba da poveća standard ludila koje je Zapad uspostavio, da ne zaostaje uvek nego da prednjači.

Herzegovina_California

pre 9 godina

Hahaha pa Srbija bi vas rado priznala, al srbiji su obje noge u jednoj cipeli, zahvaljujuci decenijskoj politici vrha srbije, i kalkulacija "mi mozemo kao SFRJ" bit na dvije stolice... Ali SFRJ je bila bogata i jaka drzava, ujedno priznata u svijetu

Misirac

pre 9 godina

Sta sada raditi a nikom se ne zameriti?Nasli su se nasi u nebranom grozdju.Sa jedne strane Ukrajina i EU a sa druge Rusija.Sta ce nasa vlada ciniti?Da li ce se praviti luda kao i obicno ili reci jos jedno istorijsko da /ne?:-)

Milutin M.

pre 9 godina

Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Sirija, Venecuela, Kuba, Kina, Nikaragva, Srbija, ruske republike Ingušetija i Čečenija, Južna Osetija, Abhazija i Pridnjestrvlj. Eto, to je društvo kojem, zahvaljujući ingenioznoj spoljnoj poitici Vuka Jeremića, pripada Srbija.

bojan

pre 9 godina

što se mene tiče vi ste za mene republika a što se ove vlasti tiče...sačekajte da pitaju svoje prijatelje sa zapada pa da znaju šta da vam odgovore.

Bole Weedeekovac

pre 9 godina

Nije realno da ih drzava Srbija prizna u ovom trenutku ali bitno je da oni znaju da je nas narod uz njih i da zajedno prozivljavamo njihovu patnju i herojsku borbu protiv fasista iz Kijeva.

интимно бријање

pre 9 godina

Баш су нас сместили у супер друштво... Само још фали Северна Кореја.

bojan

pre 9 godina

što se mene tiče vi ste za mene republika a što se ove vlasti tiče...sačekajte da pitaju svoje prijatelje sa zapada pa da znaju šta da vam odgovore.

Milutin M.

pre 9 godina

Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Sirija, Venecuela, Kuba, Kina, Nikaragva, Srbija, ruske republike Ingušetija i Čečenija, Južna Osetija, Abhazija i Pridnjestrvlj. Eto, to je društvo kojem, zahvaljujući ingenioznoj spoljnoj poitici Vuka Jeremića, pripada Srbija.

Herzegovina_California

pre 9 godina

Hahaha pa Srbija bi vas rado priznala, al srbiji su obje noge u jednoj cipeli, zahvaljujuci decenijskoj politici vrha srbije, i kalkulacija "mi mozemo kao SFRJ" bit na dvije stolice... Ali SFRJ je bila bogata i jaka drzava, ujedno priznata u svijetu

Опричник

pre 9 godina

Преведите лепо са руског.ЛНР не тражи него је замолила Србију и још 14 земаља да је признају.

sabo i klać

pre 9 godina

(roger.ch, 12. jun 2014 12:40) Ne znam šta ti imaš protiv Sirije, ozbljna zemlja, ne slomiše joj kičmu tvoji Ameri, a ni brojni mudžahedini iz Bosne u SAD službi...Budi siguran da je ozbiljnija država od BiH (kontam da je to tvoja domovina, u CH si ti ipak samo gastos...)

expert

pre 9 godina

Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Sirija, Venecuela, Kuba, Kina, Nikaragva, Srbija, ruske republike Ingušetija i Čečenija, Južna Osetija, Abhazija i Pridnjestrvlj. Eto, to je društvo kojem, zahvaljujući ingenioznoj spoljnoj poitici Vuka Jeremića, pripada Srbija.
(Milutin M., 12. jun 2014 11:48)

U tom društvu su dve od tri velike sile sveta. Tu su najmnogoljudnija i najveća država na svetu. Tu je država koja se ekonomski najbrže razvija, uskoro najveća svetska ekonomija. Tu je nekoliko država izuzetno bogatih prirodnim resursima, ali i prirodnim lepotama. Sve ove zemlje u manjoj ili većoj meri suprotstavljaju se američkim naporima da uspostavi svetsku tiraniju. Srbija treba da bude ponosna što je u takvom društvu.

Misirac

pre 9 godina

Sta sada raditi a nikom se ne zameriti?Nasli su se nasi u nebranom grozdju.Sa jedne strane Ukrajina i EU a sa druge Rusija.Sta ce nasa vlada ciniti?Da li ce se praviti luda kao i obicno ili reci jos jedno istorijsko da /ne?:-)

estiar

pre 9 godina

E da smo geografski malo blize Rusiji (ili da su Bugarska ili Rumunija uz Rusiju) pa da lepo udjemo u Evroazijsku uniju gde nas niko ne bi uslovljavao.

roger.ch

pre 9 godina

Hahahahahahahah u kakvom ste drustvu, Nikaragva, Kuba, Sirija
Auuuuu rodjaci daleko ste dogurali
Nemate vi onu stvar da ih priznate, nemoj da vam Eu ruke zavrce, ja vam savjetujem da im odgovorite:
"Draga nasa braco, priznali bi mi vas ali ne smijemo, mi se cak ne pitamo ni u svojoj drzavi, kada vas prizna Eu I mi cemo vrlo rado, duboko se izvinjamo bratskom narodu"
U potpisu:
s postovanjem
VAS TOMICA I PRIJATELJI

Lale

pre 9 godina

Ova vest je zainimljiva jer sadrži spisak zemalja prijatelja Rusije. Te prijatelje želi i predsednik Srbije Toma Nikolić, jer je njihove predsednike do sada odlikovao. Koja je to liga zemalja ? To je poslednja liga. G. Nikolić nema mandat da se za državnu platu ovako ponaša. IMPIČMENT ...

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Не палите се народе ! То је новинарска патка коју је лансирао Игор Мировић и СРС у једном интервју јуче за канал Росси? 24!!! Како су новинари само жељни сензације господе боже!!!

Fedja

pre 9 godina

Ne volim Ruse uopste ali ovi sa istoka Ukrajine su mi simpaticni. Tacnije zao mi ih je. Kao i nama pre dvadeset godina, Rusija im je obecala da hoce i moze da im pomogne, ali kad je situacija postala ozbiljna ispostavilo se da je Rusiji vazniji kurs rublje prema dolaru nego zivot i sudbina 8 miliona Rusa u Ukrajini. Za nauk svima da se ne uzdaju u Rusiju, bolje se Amerika ophodi prema svojim neprijateljima nego Rusija prema svojim prijateljima. Mada to i ne treba da cudi jer posle ovoga u Ukrajini mislim da je svima jasno da Rusija nije cak ni regionalna a kamoli svetska sila.

Milan

pre 9 godina

Kad je mogao Zapad priznati Kosovo, a ne Krim, može i Srbija priznati i Krim i ukrajinske republike, a ne Kosovo. Srbija treba da poveća standard ludila koje je Zapad uspostavio, da ne zaostaje uvek nego da prednjači.

Mareni

pre 9 godina

@Brazil
vidi samo ta Kina i Rusija kojima se podsmevas imaju veci BDP od EU a o resursima,prirodnim bogatstvima i aravno vojsci da i ne govorim.
Inace treba sacekati Rusiju a zatim priznati LNR

dzoni

pre 9 godina

@fedja
Eno ti u iraku sto se uzdase u ameriku.. Teroristi zvani ISIS im zauzese drugi najveci grad u Iraku.. Isti teroristi koje je sve ovo vreme ista ta amerika naoruzavala da ubijaju ljude u siriji.. Sad ubijaju iracana kad ih asad konacno potisnuo iz sirije.

Uopste mi je cudno da se toliko malo pise o tome u nasim medijima kao da se nista ne desava a teroristi zauzese pola ogromne drzave i ubijaju nasumicno ljude po ulicama (gledao jutros snimak).

mile

pre 9 godina

Pogrešili su, trebalo je da traže od Kosova (kad su tražili od Pridnjestrovlja i Osetije, to bi bilo logičnije, ako se traži od entiteta koji nisu članovi UN). A ako Srbija hoće da ih prizna, onda neka se krene po nekom redosledu: prvo Kosovo, pa onda Lugansk.

Izdajnik

pre 9 godina

Ovih 14 je unija o kojoj sanja pola Srbije. Strava i užas. Slobo i danas bi ti vladao da te NATO ne otera! Ovaj narod je nepopravljivo ubijen u pojam.

blinkibil

pre 9 godina

mnogo nas napinju, pa imamo i mi svojih problema sa granicama.Ko da nase priznavanje ili nepriznavanje ima neku tezinu.Tu se pita Rusija, Kina, Britanija, Francuska, Amerika i zemlje sa kojima se granice.Pustite nas na miru, vidite da ne znamo gde bijemo

tigar

pre 9 godina

Pa oni nisu normalmi bogami nece da zive sa ukrajincima i sada kazu nama da ih priznamo a to sve neke leve drzave traze da ih priznaju jer od tih drzava i bog je digao ruke

en passant

pre 9 godina

Šta će im to, šta se igraju pionima? Treba im samo jedno priznanje - Rusko, ono je jedino moglo spasti i Kosovo itd

I vidim, mnogi se žale na društvo? Jel vam Amerika bolje društvo?
Ujedinjeno Kraljevstvo?

ništa, samo pitam..

strina

pre 9 godina

Kakvo drustvo. Najgore od svega bi bilo da to i uradimo po nagovoru "nasih velikih prijatelja sa istoka".
(igor, 12. jun 2014 11:49)

Ne razumem sta fali ovom drustvu. Jesu li nam nekad naneli zlo, unistili infrastrukturu, domove, pobili decu, otudjili komad zemlje i te stvari...?? Malo argumenata bi pomoglo da razumem ono sto vi gospodine Igore vec znate, a mi obicni smrtnici ne razumemo.

Tetka

pre 9 godina

Tebe drma stokholmski sindrom ili si ipak samo spiner-amater koji kucka za dzeparac?
(odmori malo, 12. jun 2014 18:49)

Sam prehranjujem svoju porodicu postenim radom na zapadu, drma me samo potreba da odem letos mesec dana na odmor. Preferiram Karibe.
A gde ces ti sa tvojim dzeparcem od kuckanja podrske "braci" od kojih su sva bivsa braca iz SSSR-a pobegli?

P.S. Boli istina, a?

Rdule

pre 9 godina

Nista od ovoga nije dobro za nas. Treba lepo da drzimo stav neutralnosti pa kud puklo, jer kome god da se priklonimo nece izaci sigurno na dobro. Situacija je takva da ponovo dolazi do podele na blokove, i NATO ponovo dobija na znacaju, a oni tu zele da nas uguraju. Sa druge strane mnogi sa istoka bi zeleli da sledimo upravo Rusiju...videcemo kako ce se odvijati ovo sa Ukrajinom.

roger.ch

pre 9 godina

@sabo

Naravno da je BiH moja domovina, ali sjedim na 2 stolice pa upotrevljavam onu koja mi vise odg.jednu volim drugu postujem zbog crvendaca u dzepu
Gastos, mozda a ne mora da znaci
Nemam nista protiv Sirije samo koliko znam tamo je stanje ocajno, ako to odgovara da budes u njihovom drustvu ok
Budi pozdravljen

Tetka

pre 9 godina

Ne razumem sta fali ovom drustvu. Jesu li nam nekad naneli zlo, unistili infrastrukturu, domove, pobili decu, otudjili komad zemlje i te stvari...?? Malo argumenata bi pomoglo da razumem ono sto vi gospodine Igore vec znate, a mi obicni smrtnici ne razumemo.
(strina, 12. jun 2014 16:57)

To sto si nabrojao smo i mi uradili nekom drugom, pa smo dobili po nosu da bi prestali. Ili ti je pamcenje jako kratko?

Drug Tovarish

pre 9 godina

U tom društvu su dve od tri velike sile sveta. Tu su najmnogoljudnija i najveća država na svetu. Tu je država koja se ekonomski najbrže razvija, uskoro najveća svetska ekonomija. Tu je nekoliko država izuzetno bogatih prirodnim resursima, ali i prirodnim lepotama. Sve ove zemlje u manjoj ili većoj meri suprotstavljaju se američkim naporima da uspostavi svetsku tiraniju. Srbija treba da bude ponosna što je u takvom društvu.
(expert, 12. jun 2014 12:30)
Ali i Najnehumanije drzave sveta mora se priznati.
Ta Ekonomija im se razvila na jako socijalan nacin zar ne? :)
Radniku 5 Eura mesecna Plata, stvaro Pravi Raj na Zemlji.

jimifix

pre 9 godina

(estiar, 12. jun 2014 13:30)

Ne bi nas uslovljavali da udjemo ali bi bilo cupavo kod izlaska.
U ostalom j*es uniju koja nema pravila tj. ima samo jedno da se slusa Vladimir Vladimirovic

Богдан

pre 9 godina

За ове које питају за Косово (и Метохија) - тамо није био никакав референдум и никако не могу да се пореде. Ми у сваком случају треба да се држимо по страни две док "велики" не реше ову ситуацију међусобно.

estiar

pre 9 godina

(jimifix, 12. jun 2014 15:29)

Ne bi nam bilo uopste lose da slusamo Putina iz vise razloga:
1. On je od "onakve" Rusije napravio razvijenu zemlju.
2. Srbija je bila napredna samo u vreme dok je cvrsta ruka vladala kroz celu istoriju.
3. EU je na kolenima.

sljivovicari

pre 9 godina

I Rusija i Belorusija i Lugansk..... I EU, i SAD, i Kosovo, zapadno, juzno, severno istocno, levo-desno, cik-cak, ahaaa???
E nece biti da moze.

milan899

pre 9 godina

Naravno da Srbija nece priznati teritorije nastale secesijom suverene drzave od strane agresora( Putina!) stop dvostrukim standardima!!! lukasenko idi oz Srbije odmah!!! i povedi tomu slobodno!!!

Real

pre 9 godina

Trebalo bi svi da prihvate realnost i priznaju Lugansk kao samostalnu drzavu!
 (Dusan, 12. jun 2014 11:52)
Realnieje je Kosovo, pa ga ne priznajemo ;)

Schh..

pre 9 godina

Eto vecina nas kaze da ih priznamo ali ajmo sad da pogledamo pitanje oko kosova isti ti bi rekli da se ne prizna ,aj sad jel mislite da je to ok. ?

Zoran

pre 9 godina

Treba da ih priznamo kao samostalnu državu ali u okviru EU. Da pomirimo krajnosti, da budemo faktor spajanja a ne razdvajanja, da budemo glas razuma u ovom sveopštem ludilu. :) Ja bih išao na tu kartu i pravio se lud dokle god mogu ...

mirko p

pre 9 godina

Za sve koji komentarisu " lepo drustvo nema sta" : Bolje od onog koji na nama pere svoje grehe iz 1 i 2 rata, a pri tom nas vuce za nos, sa pijuncicima, kao ovaj sposobni "There can be only One" . Ali vec je kasno za bilo sta, mi smo izgubljeni u svakom smislu!

Brainwash

pre 9 godina

Niko od nasih medija ne objavljuje ono sto pisu Ukrajinski mediji, da pored Cecenaca na Ruskoj strani ratuju i Srbi, bas u Donjecku.

Göteburg

pre 9 godina

Sve same jake drzave, cenjene u svetu i poznate po postovanju ljudskih prava i sloboda. Zamislite iz cele Evrope su samo Srbiju pozvsli da ih prizna, znaci li ovo da jedino Srbija u Evropi postuje ljudska prava, ili je mozda obrnuto.
Za mene je ovo ponizavajuce svrstavati Srbiju u isti rang sa gore navedenim drzavama. Ali Rusi u Srbiji ne misle tako, mislim na nase srbske Ruse ili rusofile nazovite ih kako hocete.

en passant

pre 9 godina

upadljivo je da kad god se pomene neko 'priznanje'.. donjeck, krim etc.. odmah se nađu pametni koji postavljaju paralele i ponavljaju "dvostruki standardi, licemerje.. niste priznali Kosovo a hoćete.."itd. Od početka mi bode oči i nije mi jasno odakle izvlače tu proporciju, da oni koji daju podršku osamostaljenju od Ujkraine, ne bi dali tj ne daju podršku priznanju Kosova?!
Lično, mislim da je među njima nemali broj onih koji su saglasni sa priznanjem Kosova, isto koliko i sa priznanjem Severnog Kosova, Republike Srpske etc.. Pa nisu li Srbi tražili izdvajanje S.Krajine iz Hrvatske, organizovali referendum, izglasali svoje organe, formirali vojsku itd.. odmah nakon Hrvatske želje za secesijom od Jugoslavije? Tu leži istinski problem i dvostruki aršini, ali na drugoj strani. Secesija koja se zapadu dopada - može. A koja im se ne dopada - eeee.. to čekaj malo, nismo se tako dogovorili
Ako stigne do Vojvodine, mislite biće drugačije? Mislite Zapad neće podržati otcepljenje ako npr Srbija stane uz istočni blok? Po njima, otcepljenje Vojvodine bi bilo potpuno legitimno, ne? I hoće, ako ga narod izglasa na referendumu - jedan je metar

Ujna

pre 9 godina

@Tetka
Ma da u pravu si "morali" su cak da upotrebe osiromaseni uranijum i kasetne bombice da dobijemo po nosu, sto se ne moze reci ni za jednu od nabrojanih zemalja da su bilo gde u svetu posipali iste.

Milan

pre 9 godina

Zapad je prvi pogazio pravo i nema se tu šta Srbija pravdati da li priznaje Krim ili ne u odnosu na Kosovo. Zapad je prvi rekao priznajemo Kosovo, ne i Krim. I sada ispade da Srbija treba da objašnjava neke standarde u priznanju država. Ne gospodo, priznali ste Kosovo i svrgli Janukoviča usred demokratske Evrope i snosite posledice.

Dark Shadow

pre 9 godina

"Upadljivo je da kad god se pomene neko 'priznanje'.. donjeck, krim etc.. odmah se nađu pametni koji postavljaju paralele i ponavljaju "dvostruki standardi, licemerje.. niste priznali Kosovo a hoćete.."itd. Od početka mi bode oči i nije mi jasno odakle izvlače tu proporciju, da oni koji daju podršku osamostaljenju od Ujkraine, ne bi dali tj ne daju podršku priznanju Kosova?! Itd..."
(en passant, 12. jun 2014 21:01)

Pa i kad god se povuce paralela Rusije ili EU/NATO, vi rusofili se hvatate za bombardovanje, katolicizam, itd...
Bilo, proslo... Onaj ko zivi u proslosti, u proslosti ce i umreti, zaboravljen i ignorisan od svih.

интимно бријање

pre 9 godina

Баш су нас сместили у супер друштво... Само још фали Северна Кореја.

Bole Weedeekovac

pre 9 godina

Nije realno da ih drzava Srbija prizna u ovom trenutku ali bitno je da oni znaju da je nas narod uz njih i da zajedno prozivljavamo njihovu patnju i herojsku borbu protiv fasista iz Kijeva.

Milutin M.

pre 9 godina

Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Sirija, Venecuela, Kuba, Kina, Nikaragva, Srbija, ruske republike Ingušetija i Čečenija, Južna Osetija, Abhazija i Pridnjestrvlj. Eto, to je društvo kojem, zahvaljujući ingenioznoj spoljnoj poitici Vuka Jeremića, pripada Srbija.

bojan

pre 9 godina

što se mene tiče vi ste za mene republika a što se ove vlasti tiče...sačekajte da pitaju svoje prijatelje sa zapada pa da znaju šta da vam odgovore.

Lale

pre 9 godina

Ova vest je zainimljiva jer sadrži spisak zemalja prijatelja Rusije. Te prijatelje želi i predsednik Srbije Toma Nikolić, jer je njihove predsednike do sada odlikovao. Koja je to liga zemalja ? To je poslednja liga. G. Nikolić nema mandat da se za državnu platu ovako ponaša. IMPIČMENT ...

expert

pre 9 godina

Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Sirija, Venecuela, Kuba, Kina, Nikaragva, Srbija, ruske republike Ingušetija i Čečenija, Južna Osetija, Abhazija i Pridnjestrvlj. Eto, to je društvo kojem, zahvaljujući ingenioznoj spoljnoj poitici Vuka Jeremića, pripada Srbija.
(Milutin M., 12. jun 2014 11:48)

U tom društvu su dve od tri velike sile sveta. Tu su najmnogoljudnija i najveća država na svetu. Tu je država koja se ekonomski najbrže razvija, uskoro najveća svetska ekonomija. Tu je nekoliko država izuzetno bogatih prirodnim resursima, ali i prirodnim lepotama. Sve ove zemlje u manjoj ili većoj meri suprotstavljaju se američkim naporima da uspostavi svetsku tiraniju. Srbija treba da bude ponosna što je u takvom društvu.

Fedja

pre 9 godina

Ne volim Ruse uopste ali ovi sa istoka Ukrajine su mi simpaticni. Tacnije zao mi ih je. Kao i nama pre dvadeset godina, Rusija im je obecala da hoce i moze da im pomogne, ali kad je situacija postala ozbiljna ispostavilo se da je Rusiji vazniji kurs rublje prema dolaru nego zivot i sudbina 8 miliona Rusa u Ukrajini. Za nauk svima da se ne uzdaju u Rusiju, bolje se Amerika ophodi prema svojim neprijateljima nego Rusija prema svojim prijateljima. Mada to i ne treba da cudi jer posle ovoga u Ukrajini mislim da je svima jasno da Rusija nije cak ni regionalna a kamoli svetska sila.

Mareni

pre 9 godina

@Brazil
vidi samo ta Kina i Rusija kojima se podsmevas imaju veci BDP od EU a o resursima,prirodnim bogatstvima i aravno vojsci da i ne govorim.
Inace treba sacekati Rusiju a zatim priznati LNR

sabo i klać

pre 9 godina

(roger.ch, 12. jun 2014 12:40) Ne znam šta ti imaš protiv Sirije, ozbljna zemlja, ne slomiše joj kičmu tvoji Ameri, a ni brojni mudžahedini iz Bosne u SAD službi...Budi siguran da je ozbiljnija država od BiH (kontam da je to tvoja domovina, u CH si ti ipak samo gastos...)

Herzegovina_California

pre 9 godina

Hahaha pa Srbija bi vas rado priznala, al srbiji su obje noge u jednoj cipeli, zahvaljujuci decenijskoj politici vrha srbije, i kalkulacija "mi mozemo kao SFRJ" bit na dvije stolice... Ali SFRJ je bila bogata i jaka drzava, ujedno priznata u svijetu

strina

pre 9 godina

Kakvo drustvo. Najgore od svega bi bilo da to i uradimo po nagovoru "nasih velikih prijatelja sa istoka".
(igor, 12. jun 2014 11:49)

Ne razumem sta fali ovom drustvu. Jesu li nam nekad naneli zlo, unistili infrastrukturu, domove, pobili decu, otudjili komad zemlje i te stvari...?? Malo argumenata bi pomoglo da razumem ono sto vi gospodine Igore vec znate, a mi obicni smrtnici ne razumemo.

tigar

pre 9 godina

Pa oni nisu normalmi bogami nece da zive sa ukrajincima i sada kazu nama da ih priznamo a to sve neke leve drzave traze da ih priznaju jer od tih drzava i bog je digao ruke

estiar

pre 9 godina

E da smo geografski malo blize Rusiji (ili da su Bugarska ili Rumunija uz Rusiju) pa da lepo udjemo u Evroazijsku uniju gde nas niko ne bi uslovljavao.

roger.ch

pre 9 godina

Hahahahahahahah u kakvom ste drustvu, Nikaragva, Kuba, Sirija
Auuuuu rodjaci daleko ste dogurali
Nemate vi onu stvar da ih priznate, nemoj da vam Eu ruke zavrce, ja vam savjetujem da im odgovorite:
"Draga nasa braco, priznali bi mi vas ali ne smijemo, mi se cak ne pitamo ni u svojoj drzavi, kada vas prizna Eu I mi cemo vrlo rado, duboko se izvinjamo bratskom narodu"
U potpisu:
s postovanjem
VAS TOMICA I PRIJATELJI

Zoran

pre 9 godina

Treba da ih priznamo kao samostalnu državu ali u okviru EU. Da pomirimo krajnosti, da budemo faktor spajanja a ne razdvajanja, da budemo glas razuma u ovom sveopštem ludilu. :) Ja bih išao na tu kartu i pravio se lud dokle god mogu ...

en passant

pre 9 godina

Šta će im to, šta se igraju pionima? Treba im samo jedno priznanje - Rusko, ono je jedino moglo spasti i Kosovo itd

I vidim, mnogi se žale na društvo? Jel vam Amerika bolje društvo?
Ujedinjeno Kraljevstvo?

ništa, samo pitam..

mile

pre 9 godina

Pogrešili su, trebalo je da traže od Kosova (kad su tražili od Pridnjestrovlja i Osetije, to bi bilo logičnije, ako se traži od entiteta koji nisu članovi UN). A ako Srbija hoće da ih prizna, onda neka se krene po nekom redosledu: prvo Kosovo, pa onda Lugansk.

Tetka

pre 9 godina

Tebe drma stokholmski sindrom ili si ipak samo spiner-amater koji kucka za dzeparac?
(odmori malo, 12. jun 2014 18:49)

Sam prehranjujem svoju porodicu postenim radom na zapadu, drma me samo potreba da odem letos mesec dana na odmor. Preferiram Karibe.
A gde ces ti sa tvojim dzeparcem od kuckanja podrske "braci" od kojih su sva bivsa braca iz SSSR-a pobegli?

P.S. Boli istina, a?

estiar

pre 9 godina

(jimifix, 12. jun 2014 15:29)

Ne bi nam bilo uopste lose da slusamo Putina iz vise razloga:
1. On je od "onakve" Rusije napravio razvijenu zemlju.
2. Srbija je bila napredna samo u vreme dok je cvrsta ruka vladala kroz celu istoriju.
3. EU je na kolenima.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 9 godina

Не палите се народе ! То је новинарска патка коју је лансирао Игор Мировић и СРС у једном интервју јуче за канал Росси? 24!!! Како су новинари само жељни сензације господе боже!!!

Izdajnik

pre 9 godina

Ovih 14 je unija o kojoj sanja pola Srbije. Strava i užas. Slobo i danas bi ti vladao da te NATO ne otera! Ovaj narod je nepopravljivo ubijen u pojam.

Milan

pre 9 godina

Kad je mogao Zapad priznati Kosovo, a ne Krim, može i Srbija priznati i Krim i ukrajinske republike, a ne Kosovo. Srbija treba da poveća standard ludila koje je Zapad uspostavio, da ne zaostaje uvek nego da prednjači.

milan899

pre 9 godina

Naravno da Srbija nece priznati teritorije nastale secesijom suverene drzave od strane agresora( Putina!) stop dvostrukim standardima!!! lukasenko idi oz Srbije odmah!!! i povedi tomu slobodno!!!

Tetka

pre 9 godina

Ne razumem sta fali ovom drustvu. Jesu li nam nekad naneli zlo, unistili infrastrukturu, domove, pobili decu, otudjili komad zemlje i te stvari...?? Malo argumenata bi pomoglo da razumem ono sto vi gospodine Igore vec znate, a mi obicni smrtnici ne razumemo.
(strina, 12. jun 2014 16:57)

To sto si nabrojao smo i mi uradili nekom drugom, pa smo dobili po nosu da bi prestali. Ili ti je pamcenje jako kratko?

dzoni

pre 9 godina

@fedja
Eno ti u iraku sto se uzdase u ameriku.. Teroristi zvani ISIS im zauzese drugi najveci grad u Iraku.. Isti teroristi koje je sve ovo vreme ista ta amerika naoruzavala da ubijaju ljude u siriji.. Sad ubijaju iracana kad ih asad konacno potisnuo iz sirije.

Uopste mi je cudno da se toliko malo pise o tome u nasim medijima kao da se nista ne desava a teroristi zauzese pola ogromne drzave i ubijaju nasumicno ljude po ulicama (gledao jutros snimak).

jimifix

pre 9 godina

(estiar, 12. jun 2014 13:30)

Ne bi nas uslovljavali da udjemo ali bi bilo cupavo kod izlaska.
U ostalom j*es uniju koja nema pravila tj. ima samo jedno da se slusa Vladimir Vladimirovic

Göteburg

pre 9 godina

Sve same jake drzave, cenjene u svetu i poznate po postovanju ljudskih prava i sloboda. Zamislite iz cele Evrope su samo Srbiju pozvsli da ih prizna, znaci li ovo da jedino Srbija u Evropi postuje ljudska prava, ili je mozda obrnuto.
Za mene je ovo ponizavajuce svrstavati Srbiju u isti rang sa gore navedenim drzavama. Ali Rusi u Srbiji ne misle tako, mislim na nase srbske Ruse ili rusofile nazovite ih kako hocete.

roger.ch

pre 9 godina

@sabo

Naravno da je BiH moja domovina, ali sjedim na 2 stolice pa upotrevljavam onu koja mi vise odg.jednu volim drugu postujem zbog crvendaca u dzepu
Gastos, mozda a ne mora da znaci
Nemam nista protiv Sirije samo koliko znam tamo je stanje ocajno, ako to odgovara da budes u njihovom drustvu ok
Budi pozdravljen

Ujna

pre 9 godina

@Tetka
Ma da u pravu si "morali" su cak da upotrebe osiromaseni uranijum i kasetne bombice da dobijemo po nosu, sto se ne moze reci ni za jednu od nabrojanih zemalja da su bilo gde u svetu posipali iste.

Rdule

pre 9 godina

Nista od ovoga nije dobro za nas. Treba lepo da drzimo stav neutralnosti pa kud puklo, jer kome god da se priklonimo nece izaci sigurno na dobro. Situacija je takva da ponovo dolazi do podele na blokove, i NATO ponovo dobija na znacaju, a oni tu zele da nas uguraju. Sa druge strane mnogi sa istoka bi zeleli da sledimo upravo Rusiju...videcemo kako ce se odvijati ovo sa Ukrajinom.

Опричник

pre 9 godina

Преведите лепо са руског.ЛНР не тражи него је замолила Србију и још 14 земаља да је признају.

Богдан

pre 9 godina

За ове које питају за Косово (и Метохија) - тамо није био никакав референдум и никако не могу да се пореде. Ми у сваком случају треба да се држимо по страни две док "велики" не реше ову ситуацију међусобно.

mirko p

pre 9 godina

Za sve koji komentarisu " lepo drustvo nema sta" : Bolje od onog koji na nama pere svoje grehe iz 1 i 2 rata, a pri tom nas vuce za nos, sa pijuncicima, kao ovaj sposobni "There can be only One" . Ali vec je kasno za bilo sta, mi smo izgubljeni u svakom smislu!

Misirac

pre 9 godina

Sta sada raditi a nikom se ne zameriti?Nasli su se nasi u nebranom grozdju.Sa jedne strane Ukrajina i EU a sa druge Rusija.Sta ce nasa vlada ciniti?Da li ce se praviti luda kao i obicno ili reci jos jedno istorijsko da /ne?:-)

Real

pre 9 godina

Trebalo bi svi da prihvate realnost i priznaju Lugansk kao samostalnu drzavu!
 (Dusan, 12. jun 2014 11:52)
Realnieje je Kosovo, pa ga ne priznajemo ;)

Drug Tovarish

pre 9 godina

U tom društvu su dve od tri velike sile sveta. Tu su najmnogoljudnija i najveća država na svetu. Tu je država koja se ekonomski najbrže razvija, uskoro najveća svetska ekonomija. Tu je nekoliko država izuzetno bogatih prirodnim resursima, ali i prirodnim lepotama. Sve ove zemlje u manjoj ili većoj meri suprotstavljaju se američkim naporima da uspostavi svetsku tiraniju. Srbija treba da bude ponosna što je u takvom društvu.
(expert, 12. jun 2014 12:30)
Ali i Najnehumanije drzave sveta mora se priznati.
Ta Ekonomija im se razvila na jako socijalan nacin zar ne? :)
Radniku 5 Eura mesecna Plata, stvaro Pravi Raj na Zemlji.

blinkibil

pre 9 godina

mnogo nas napinju, pa imamo i mi svojih problema sa granicama.Ko da nase priznavanje ili nepriznavanje ima neku tezinu.Tu se pita Rusija, Kina, Britanija, Francuska, Amerika i zemlje sa kojima se granice.Pustite nas na miru, vidite da ne znamo gde bijemo

Schh..

pre 9 godina

Eto vecina nas kaze da ih priznamo ali ajmo sad da pogledamo pitanje oko kosova isti ti bi rekli da se ne prizna ,aj sad jel mislite da je to ok. ?

en passant

pre 9 godina

upadljivo je da kad god se pomene neko 'priznanje'.. donjeck, krim etc.. odmah se nađu pametni koji postavljaju paralele i ponavljaju "dvostruki standardi, licemerje.. niste priznali Kosovo a hoćete.."itd. Od početka mi bode oči i nije mi jasno odakle izvlače tu proporciju, da oni koji daju podršku osamostaljenju od Ujkraine, ne bi dali tj ne daju podršku priznanju Kosova?!
Lično, mislim da je među njima nemali broj onih koji su saglasni sa priznanjem Kosova, isto koliko i sa priznanjem Severnog Kosova, Republike Srpske etc.. Pa nisu li Srbi tražili izdvajanje S.Krajine iz Hrvatske, organizovali referendum, izglasali svoje organe, formirali vojsku itd.. odmah nakon Hrvatske želje za secesijom od Jugoslavije? Tu leži istinski problem i dvostruki aršini, ali na drugoj strani. Secesija koja se zapadu dopada - može. A koja im se ne dopada - eeee.. to čekaj malo, nismo se tako dogovorili
Ako stigne do Vojvodine, mislite biće drugačije? Mislite Zapad neće podržati otcepljenje ako npr Srbija stane uz istočni blok? Po njima, otcepljenje Vojvodine bi bilo potpuno legitimno, ne? I hoće, ako ga narod izglasa na referendumu - jedan je metar

sljivovicari

pre 9 godina

I Rusija i Belorusija i Lugansk..... I EU, i SAD, i Kosovo, zapadno, juzno, severno istocno, levo-desno, cik-cak, ahaaa???
E nece biti da moze.

Milan

pre 9 godina

Zapad je prvi pogazio pravo i nema se tu šta Srbija pravdati da li priznaje Krim ili ne u odnosu na Kosovo. Zapad je prvi rekao priznajemo Kosovo, ne i Krim. I sada ispade da Srbija treba da objašnjava neke standarde u priznanju država. Ne gospodo, priznali ste Kosovo i svrgli Janukoviča usred demokratske Evrope i snosite posledice.

Brainwash

pre 9 godina

Niko od nasih medija ne objavljuje ono sto pisu Ukrajinski mediji, da pored Cecenaca na Ruskoj strani ratuju i Srbi, bas u Donjecku.

Dark Shadow

pre 9 godina

"Upadljivo je da kad god se pomene neko 'priznanje'.. donjeck, krim etc.. odmah se nađu pametni koji postavljaju paralele i ponavljaju "dvostruki standardi, licemerje.. niste priznali Kosovo a hoćete.."itd. Od početka mi bode oči i nije mi jasno odakle izvlače tu proporciju, da oni koji daju podršku osamostaljenju od Ujkraine, ne bi dali tj ne daju podršku priznanju Kosova?! Itd..."
(en passant, 12. jun 2014 21:01)

Pa i kad god se povuce paralela Rusije ili EU/NATO, vi rusofili se hvatate za bombardovanje, katolicizam, itd...
Bilo, proslo... Onaj ko zivi u proslosti, u proslosti ce i umreti, zaboravljen i ignorisan od svih.