Subota, 31.05.2014.

23:51

Njihova priča bacanje prašine u oči

Zaštitnik građana Saša Janković odbacio je navode da je štednja razlog za smanjenje kapaciteta njegove službe, ocenivši da su te tvrdnje bacanje prašine u oči.

Izvor: Blic

Njihova prièa bacanje prašine u oèi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Srbin 100%

pre 9 godina

Institucija zastitnika gradjana je duboko kompromitovana losim i neblagovremenim reakcijama ovog tela tokom Cvetkoviceve vlade,i od tada postoje vise nego opravdane sumnje u njegovu neutralnost i objektivnost,a ova zadnja reakcija je nazalost samo to potvrdila i pokazala svima da mi nemamo izgradjene institucije

VREME JE

pre 9 godina

Vreme je da se pakuju koferi g.Jankoviću, ako ne znog nerada u protelih 7 godina onda zbog onih 397.ooo dinara mesečno , naspram mojih 2o.ooo koje ne štitiš.

DALIBORKA - 76

pre 9 godina

Da li cemo kao gradjani nekada cuti od zastitnika gradjana koliko vidim sa dobrim primanjima da nam kaze kakva su prava vecine u drzavi ili u kojim to pravima vecina uziva u odnosu na manjinu ili koja to prava manjine nemaju a ima ih vecina. Medijske slobode su pocele da se guse onog trenutka kada su se formirale ove internet interesne grupe koje bez imalo razmisljanja izbacuju parole i obesmisljavaju svaku diskusiju.

LIly

pre 9 godina

@ (ris, 1. jun 2014 11:01)
Kako Vas samo nije sramota da dajete takve izjave bez ikakve osnove u realnosti? Pa kad je i od bota mnogo je. Gospodin Jankovic, gospodin Sabic i pokojna gospodja Barac su predstavnici jednine 3 drzavne institucije koje su radile svoj posao dosledno bez izuzetka svih ovih prethodnih 14 godina. Izmedju ostalog davno jos, cini mi se jos 2011 su se detaljno bavili netransparentnom vlasnickom strukturom medija i neslobodama koje iz toga proizilale. Da Vas stvarno bilo sta o njiohom radu interesuje potrazili bi na 3 zvanicne internet prezentacije jer su ove institucije sve svoje akrivnosti azurno belezile samo su ih mediji mahom ignorisali ili nisu im pridavali zasluzen znacaj. Strasno je sta ce sve ljudi uraditi zarad malo pohlepe a konacno i na svoju sopstvenu stetu. Pa zar vi botovi stvarno verujete da ce ovo dugorocno i vama da se isplati? U propaloj drzavi koju sami urusavate da budete sitna lako menjiva roba.. e jadni vi! Inace puna podrska Sabicu i Jankovicu. tek od skora pratim njihov rad a na osnovu svega sto sam mogla videti i procitati, jedino sto mogu reci je duboko postovanje na hrabrosti i doslednosti! Drzite se!

Soka

pre 9 godina

Od tvitovanja i prebacivanja odgovornosti kao "lopte preko mreze" necemo dobiti nista! Zastitnik gradjana ima svoju svrhu postojanja kao institucije koja stiti gradjane, ali od prepirki nece dobiti nista.

Kristina SM

pre 9 godina

Molila bih sve da procitaju izvestaj Zastitnika gradjana za 2013. godinu, sve same konstatacije o cinjenicama, misljenja i stavovi na nekih 200 strana, e eko tih 200 strana vredi milion evra godisnje koliko kosta ceo njegov kabinet godisnje, onda svaka mu cast. Ne kazem da instiucija Ombudsmana ne treba da postoji, naprotiv, ali onda treba preciznije urediti njegovu nadlaznost i odgovornost.

ostavka..

pre 9 godina

Ako Jankovic smatra,da vesti o hiljadu mrtvih gradjana Obrenovca,koje vlast krije,nema sirenja panike..a onda ta ista vlast ih i spaljuje,da bi se to sakrilo..onda pod hitno treba da podnese ostavku!Sramotna izjava coveka,ciji je posao da kritikuje takve smisljene zloupotrebe nekih a na ustrb gradjana!Posto je dokazano da je plasirana vest i lazna..on staje na stanoviste da nije bilo sirenja panike!Pa sta je trebalo da bude..bi se on uverio da je bilo panike!Uostalom ko mu daje za pravo da on procenjuje i kvalifikuje mogucnost krivicnog dela!Da li je on to preuzeo ulogu pravosudnih organa!Da li treba da mu damo lekarsko uverenje onih gradjana,koji su procitali tu sumanutu vest!Evo pisac ovih redova je bio izuzetno potresen ovom medijskom vescu!Srce mi je inace slabo..a puls mi je otisao preko mere,umalo da umrem od panike a eto slucajno nisam!Pa sta je trebalo da umrem,da bi gospodin prihvatio,da je to ipak sirenje panike..Zalosno je,ako je tako!Ta vest je bila plasirana upravo u momentu,kada su se gradjani Obrenovca,borili za spas iz vodene stihije i gde su se porodice nevoljno razdvajale,ne bi li svako nasao neki spas!Ko je tada od njih spasen,nisu mogli da znaju u tom trenutku,sem sto cuju da ima hiljade mrtvih i to preko medija!Neko izgovara i objavljuje tu duboko monstruoznu vest i tako izaziva neopisivi strah i sumnju!Bas kada se gradjani Srbije bore kao jedan da pomognu..A onda bi neki sebicni to da zamagle,kao nekad..Samo to nije video i Ombudsman!Zalosno i tuzno!

Tole

pre 9 godina

malopre sam citao ovu vest I komentare.veliki broj komentara podrske zastitniku gradjana,i otprilike 20ak pluseva I poneki minus..skocim do tvitera da pogledam nesto I vratim se ovde.komentari su tu,ali odnos plus-minus je sledeci:pluseva slicno(20-30),a minusi volsebno skocili na skoro tacno 120.providno da ne moze biti providnije..u principu,ne dajem znacaj tome,i drago mi je kad me botovi nagrade gomilom minusa.ali..vest sama po sebi je jako znacajna.vidno se gusi svaka kritika rezima.vojska internet udaaraca minusa,cenzura (priznali ili ne) postoji.slaba opozicija vlasti koja je do juce nosila kokarde,itd.prestalo je sve to da bude simpomaticno,sad je vec zabrinjavajuce.
(nebojsa bg, 1. jun 2014 10:52)

Ako si primetio u dosadanjih 110 komentara botovi su prisutni uglavnom kao udaraci minusa, ne i kao autori komentara. Tek po koji, tipa... sta je on uradio, velika mu plata, mora da se sprovede racionalicija i slicne nebuloze. Objasnjenje vrlo jednostavno, na ovu vest nemoguce je ostavljati sablonske komentare tipa „svaka cast Vucicu, za samo nekoliko meseci...“ a njihova neiventivnost ih onemogucava da napisu bilo sta drugo. I zato su na ovu vest prisutni uglavnom kao udaraci minusa. A moze biti da jos uvek cekaju instrukcije sta pisati. Postoji jos jedno objasnjenje, a to je da je kod botova proradila savest, u sta moram da priznam manje verujem.

EUtanazija

pre 9 godina

drago mi je da je objavljen vaš komentar nebojša bg. to se događa već duže vreme i ne samo ovde. beskrupulozno se pokušava upravljanje javnim mnjenjem i ruši svaki otpor prozapadnoj paradigmi koja se bahato servira. Ovde (u Srbiji) nailaze na zavidan otpor, gube konce i kompas pa stvari postaju potpuno ogoljene i očigledne - tu je i Kosovo odigralo ulogu i postalo metar koji i svet već prepoznaje. Mislosrdi anđeo jasno je pokazao svoje pravo lice nemilosrdnog đavola i svo licemerje i dvostruke aršine kojima upravlja.
Stvar sa glasovima je daleko dublja od pojedinačne akcije jednog ovdašnjeg zapadnog entuzijaste ili LDP aktiviste. Akcija je odobrena i snažno podržana, možete to primetiti na mnogim poljima
svako dobro

Jelena

pre 9 godina

@ zrad - da vidim da li sam Vas razumela: U redu je da sredstvo informisanja (ako se Kurir time može nazvati) stavlja na naslovnu stranu fotografiju uplakane dece i naslov LEŠEVI PLIVAJU OBRENOVCEM, a nije u redu da fizičko lice, na svom fb profilu, prenese vest iz Kurira? Pa jeste li Vi zaboga miloga normalni?????

toza

pre 9 godina

Medijske slobode su počele da se guše onog trenutka kada su se formirale ove internet interesne grupe koje bez imalo razmišljanja izbacuju parole i obesmišljavaju svaku diskusiju.
I naravno za to će neki (samo neki) biti nagrađeni radnim mestom u državnoj administraciji.

ris

pre 9 godina

Gospodine Jankoviću,lepo je od Vas što i Vi i g.Šabić upozoravate na "cenzuru u medijima",što Vi, g .Jankoviću, čak govorite o selektivnosti u medijima. Vi bi ste da budete i glavni urednik u elektronskim i štampanim medijima!Mnogo ste se zaigrali...Ali, ovo je samo uzgred: hteo sam da Vas pitam: niste o cenzuri u medijima govorili u vreme vladavine DS,kada su sve u svoje ruke držali Tadić(preko svoog Šapera),zatim,Djilas i što praktično nije bilo novina i radi-televizije koja nije slavila "žute".Tada ste ćutali,jer ste i Vi njihov simpatizer(to zna ceo Beograd,a i Srbija) ,a možda imate i njihovu člansku kartu.Navedite jasno i glasno gde u kojim medijima je "izvršena cenzura" ,pa ću Vam verovati.Ovako paušalne ocene koje "hrane" gospodju Dunju u OEBS-u i gospodina iz EU u BGD. Davenporta govore o Vama i Vašoj pohlepi za vlašću ,za neprestano hranjenje sopstvenog ega..Da ste od početka kada ste izabrani na tu funkciju bili ovakvi, verovao big u Vaše časne namere,ali ovako ne...Možda tražite veću platu od sadašnje,makar pola miliončeta...

deki

pre 9 godina

darko88@tvoj komentar je klasicno zapazanje SNS-bota, toboze zabrinutog, koji i ne kapira sta je posao ombudsmana.Nije Darko njegov posao da vodi istrage, jos manje je Vucicev-problem je sada sto bi ovi tvoji da ga smene ali ne znaju kako jer su svesni reakcije, narocito izOEBS-a.I kada odande dodju kritike po pitanju medija, onda Vucic pokaze svoje pravo lice, lice seseljevca koji nema vise kokardu na celu nego se istusirao, oprao zube i nosi firmirano odelo i naravno na reveru znacku srpske zastavice da nam pomaze valjda koliko nas sve voli

Jasenka

pre 9 godina

Oni koji su devedesetih glasali za radikale, sada su za naprednjake. To je tih 25% i tu se bilo šta teško može promeniti. Oni koji ih tada nisu prihvatali neće to učiniti ni sada. Problem je u tome što smo devedesetih imali neku alternativu (ili nam se bar tako činilo) a za koga se sada opredeliti? Podržavam svaki javno iznesen stav protiv gašenja građanskih sloboda.

darko88

pre 9 godina

Ja iskreno, otkako je ovaj covek zastitnik gradjana, nisam zapazio da je uradio nista bitno niti da je resio neko veliko pitanje koje muci gradjane ove zemlje, tako da mi sve ovo deluje kao kuknjava nekog ko je vidjen da bude smenjen.

demagogija

pre 9 godina

Gospodine Jankoviću, zar zaista mislite da u situaciji u kojoj se Srbija našla, kada je svaki minut bio veoma dragocen za ljude, i njihove živote, da je trebalo većati i glasati?????????

nebojsa bg

pre 9 godina

malopre sam citao ovu vest I komentare.veliki broj komentara podrske zastitniku gradjana,i otprilike 20ak pluseva I poneki minus..skocim do tvitera da pogledam nesto I vratim se ovde.komentari su tu,ali odnos plus-minus je sledeci:pluseva slicno(20-30),a minusi volsebno skocili na skoro tacno 120.providno da ne moze biti providnije..u principu,ne dajem znacaj tome,i drago mi je kad me botovi nagrade gomilom minusa.ali..vest sama po sebi je jako znacajna.vidno se gusi svaka kritika rezima.vojska internet udaaraca minusa,cenzura (priznali ili ne) postoji.slaba opozicija vlasti koja je do juce nosila kokarde,itd.prestalo je sve to da bude simpomaticno,sad je vec zabrinjavajuce.

kostić

pre 9 godina

Ovo je stvarno ,najblaže rečeno, nesimpatično od gospodina zaštitnika...Buni se za dvadesetak svojih saradnika,a zaboravlja da je zbog štednje "zavrnuta" slavina za zapošljavanje lekara,medicinskih sestara,prosvetnih radnika, uopšte, u celom javnom sektoru!Gospodin bi hteo da bude veliki šef...sada postavlja pitanje kako su se donosile odluke u vreme vanredne situacije.Čemu unošenje nemira medju gradjane, čemu podizanje tenzija,pa to je na nivou onih koji su širili neistine po internetu. da li je trebalo možda da se čeka skupština,pa da se vodi rasprava,a voda neka plavi...Gospodine, spustite malo svoj gard,to što ste druge političke opcije,što je vaše pravo,ne može ,niti sme da utiče na sveukupan život prepun problema u Srbiji. I naravno sada će neko reći,pa možda i gospodin zaštitnik da sam ljubitelj naprednjaka ,Vučića, Nikolića...Ne, nisam za njih glasao, bio sam beli listić predprošli put,a sada nisam za njih glasao,ali stvarno ga preteraste.U situaciji kada se zemlja bori sa ekonomskim nevoljama vi uz platu od 400.000 kako čujem - užiovate i hteli bi ste da budete jedini izuzeti od štenje i u vezi sa primanjima i u vezi sa zapošljavanjima.Treba da se stidite...

Negotinac

pre 9 godina

U vreme kada je Vučić zauzimao poziciju diktatora, Janković i Šabić su "ispitivali teren". Vodeći računa da se ne zamere "gospodaru". Ako oni nisu tada uspeli da prepoznaju "uvođenje diktature" šta tek reći za običan svet. Gospodo draga, naš narod za sve ima "pametne misli". Ovde bi odgovarale: "Ko sa decom spava p...... se budi", ili "Posle j..... nema kajanja".

Zapoali jos neku zamlatu za veliku platu pa kulkaj

pre 9 godina

Zadrzi Draganceta Janjica, nezavisnog vlasnika novinske agencije Beta medju svojim saradnicima po svaki cenu.

marija

pre 9 godina

Panike je bilo i to je bilo toliko ocigledno , cak sta vise imali smo priliku da se na raznim adresama na internetu mogu procitati clanci o mnogobrojnim nastradalima u Obrenovcu i lesevima koji plutaju po ovom poplavljenom gradu ..madjutim kako se voda povlacila bili smo sve smirenije zbog cinjenice da ipak stradanje nije onog obima kog smo se svi plasili

Berkut

pre 9 godina

Neka bude bacanje prašine u oči iako smatram da se primenjuje ona stara dobra: "Gomila želi da bude obmanuta - Obmani je". Unazad nekoliko decenija vrlo je teško prepoznati priču političkih kompanija u Srbiji. Da li je to Rodoljubiva, Satirična, Komedija, SF, Bajka ili već koja priča. Meni je najbliža priča: tragedija. Oni prenosi Vlade RS koji su vodjeni na onaj način je spekulativna fikcija sa svim pod žanrovima (horor, utopija). Bilo koja vlast sve jako domišljato radi, zbunjuje, obmanjuje, stvara uslove i prostor za manipulaciju. Uvek nekoj vlasti tu Srbiji to podje za rukom. Naravno zna se ko ispašta. Krajnji korisnik u napem slučaju narod. Samo pogledajte kako je kod najnovije tj stare vlasti sve najjeftinije i najbolje. Oni od najbolje petorke imaju još bolju petorku, pa od te još bolje petorke imaju još bolju petorku. Ne znam kako, ali sa svim tim petorkma nekako završimo na poslednjem mestu u svemu ili smo na kraju rang liste po bilo kojoj oblasti. Naravno da nije dobro da jedan čovek o svemu odlučuje. Dve glave bolje misle. Nije tu problem u tom jednom koji je zamislio da sve zna problem je kod onih koji sede levo i desno od njega. Ti ljudi su problem. Njima ne smeta da budu ćate, njima ne smeta da budu klimoglavci kada se odlučuje o veoma važnim stvarima. Ko je odlučivao koja struka, gde će se postaviti recimo nasip, u kojoj visini. Kod nas je sve depresivno da kako kažu i ekonomsiti i dinar je depresirao. Depresivna ekonomija, depresivni ljudi koji vode zemlju - narodu ostali samo antidepresivi.

Slobodan

pre 9 godina

Bananaman u akciji ... neprestano ...

Ovaj tekst je potpuno korektan ... ali ga bananaman neće pročitati jer mu ne odgovara ...

VUK DLAKU MENJA, ALI ĆUD NIKADA !!!

da bar jeste

pre 9 godina

Vučić je diktator bez presedana ,. Srbija takvog ne pamti !
(Dragiša Sekulović, 1. jun 2014 08:25)

Da je bar diktator, nego jedan krajnje nesposoban covek, zato i glumi diktatora, zeljan vlasti, osvete, bez trunke elementarnog vaspitanja, bahat. Dzabe silne pare koje uzima od naroda i placa PR, Helmuta Kola da ga uci politici, strani savetnici. Vidis da ga ovi kontroverzni Arapi motaju kako hoce, ali zrtve smo mi.
Ali da ovde gori nece biti umapcen to si potpuno u pravu.

ljubitelj burleski

pre 9 godina

Pa toliko PESKA imaju oni,,investitori ,arapi, da je nešto,,preostalo i za,,zaprašivanje,, Šabića i Saše jankovića,i to od onih koji su se onako,,slavno,,pokazali kada je trebalo da se odreknu ,,samo,, paušala, bez navođenja kolika je sifra bila ispred nula. I s koliko,,radnih,,mesta, ,,raspolažu,,,,reformatorsle snage,,svaki pojedinačno u ,,agresivnom zapošljavanju,,sve,,radi,,,boljitka nacije,,i,,ekspertskih kadrova,, kao u Kolubari?Tragikomadija na naš račun se nastavlja s ovako,,preobučenim,,i,,osvešćenim,,s pola od pola izašlih na izbore,a to nije većina,kojom još uvek mašu.to je račun za treći osmogodišnje škole,ili su mnogo preskočili baš taj razred,i stigli čak do megaškolice.,,Anketa,,od ,,celih,, 1004,,ispitanika, im posle ove katastrofe ,i,,podrška, od 69%opet ,,tutnji ,,posebnim ,, kanalima,, za ,,upozorenje,,i nove najave,,bisera,, ove samozaljubljne vlasti,već pune dve godine.Nije Radulović omašio ni jotu,zato je bio,,sklonjen ,, jer je hteo da se ,,bavi politikom,,-kako li se ovakva retorika Babića naziva,ako uopšte postoji neki prikladan pristojan izraz za ovog poznatog propagatora,,kodeksa,,u koji naravno sebe odmah isključio jer je iz ,,nepogrešivih i nezamenjljivih,,,,elitnih,, ,,kadrova,, SNS.Postoji jedna grupa,zove se ,,Dubioza kolektiv,, nije li ovo pravi naziv za ovo stanje ,,svesti,, Srbije iz ugla SNS!?A posle svega hapsi se klinac, a o napisima Kurira,na naslovnim stranama, niko da zucne,jer je ,,na liniji,,.

A.

pre 9 godina

(zrad, 1. jun 2014 08:24)

Vi pronalazite vesti o rodbini i prijateljima na Fejzbuku?
Ali, vi ste poverovali u to zato što je Svemogući rekao da je poplava biblijskih razmera. I odmah ste pomislili na Potop? Zar ne?

opet Gvozden

pre 9 godina

Bio oko 8 sati na komentarima samo jedan bot- Slavisa se vika. Posle pola sata njih 82-84 seda za tastature i udara minuse. Ajde botovi DIZANJE! Ako vas se na vesti ne pojavi bar 250 nista od dnevnica. Jel vidite kako vam razvaljuju gazdu?

deki

pre 9 godina

"Ako imam rodbinu i prijatelje u Obrenovcu i neko napiše da hiljade leševa pliva Obrenovcem, ja i moja porodica ne smijemo biti uznemireni jer tako misli Šabić....Molim Šabića da mi odgovori: kada ja to smijem biti uznemiren????? Da li moram čekati njegovu dozvolu ili ocenu o stepenu uznemirenosti javnosti??? Kako je dotični uspio "NE PREPOZNATI PANIKU"? Kako se to radi? Gde je tu moje pravo i sloboda da me uznemiruju takve vesti???? Ili je u svakoj situaciji stepen moje slobode određen Šabićevim mišljenjem?????
(zrad, 01. jun 2014 08:24) "

Ako vi neciji post na privatnom profilu na fejsbuku smatrate vestima ili zvanicnom informacijom to je vas problem !

Devenport da se oglasi

pre 9 godina

Ocekujem da se i sef delegacije EU Majkl Devenport oglasi o ovome i stane iza Jankovica i Sabica. Ne bi bio red da precuti i da dozvoli da se ovakva despotija uvuce u Uniju na mala vrata. Samo pritisak od strane EU i SAD moze nam tu pomoci.

loko

pre 9 godina

@(zrad, 1. jun 2014 08:24)

A ti se informises preko facebook profila? To je njihov PRIVATNI profil i imaju svako pravo da napisu sta hoce jer gle cuda, to je njihov PRIVATNI profil! Ta ista policija umesto da hvata dilere droge, oni proveravaju fb profile volonterima. A sta je sa kurirom i njihovim naslovima o lesevima? A sta je sa naslovima tipa "Sabac 50:50% sanse da se odbrani", u trenucima kada je svima bilo jasno da je opasnost prosla?
Ako je neko sirio paniku za vreme poplava onda je to drzava i veliki vodja! Kako bi se ti osecao da cujes da je tvoj najblizi umro "prirodnom" smrcu u toku poplava?

dragana

pre 9 godina

bezrezervna podrska zastitniku gradjana i saradnicima,koliko god da ih je ostalo...nadam se da ce NVO koje zastupaju prava govora,prava gradjana...itd,prepoznati vaznost postojanja zastitnika gradjana i da ce pomoci drzavi i gospodarima iz SNSa, da vam isplati plate,posto je to,kako kazu,razlog hajke na vas...

Milutin

pre 9 godina

Hteo sam i ja da ostavim komentar podrske ovoj dvojici hrabrih, postenih i iskrenih patriota, ali svi pre mene su vec sve rekli. Borba za demokratiju, vladavinu prava, normalnu i uredjenu Srbiju NEMA ALTERNATIVU!

zrad

pre 9 godina

Ako imam rodbinu i prijatelje u Obrenovcu i neko napiše da hiljade leševa pliva Obrenovcem, ja i moja porodica ne smijemo biti uznemireni jer tako misli Šabić....Molim Šabića da mi odgovori: kada ja to smijem biti uznemiren????? Da li moram čekati njegovu dozvolu ili ocenu o stepenu uznemirenosti javnosti??? Kako je dotični uspio "NE PREPOZNATI PANIKU"? Kako se to radi? Gde je tu moje pravo i sloboda da me uznemiruju takve vesti???? Ili je u svakoj situaciji stepen moje slobode određen Šabićevim mišljenjem?????

Bojan

pre 9 godina

Podrska pravom gospodinu i istinskom borcu za demokratiju i prava ljudi, gospodinu Jankovicu. Sto se tice radikala i njihovog vodje Vucica pametan zna ko su oni i sta mozes od njih ocekivati, a to nisu dobre i pozitivne stvari vec cemer i jad. Iza velikikog diktatora ustvari se krije velika sujeta i licna frustracija, a to proizvodi ustvari ovakvo njegovo ponasanje. Uskoro ce osetiti i njegovi podanici ko je on. A oni nesrecnici koji mu daju legitimitet kao takozvani nezavisni, e ti su najgoreg kova.

snezana

pre 9 godina

Pokvarenjastvo???????? Ko nam kaze. Gospodine Jankovicu, glatka podrska Vasem radu onomad, samo je bila kratka stanka u izvesnoj smeni ovih dana. Smena se za sada zove ograniceni resursi iliti stednja. Ali ne uzbudjujte se i ovo ce proci.ppvpv, babici i slicni.........

Božidar M.

pre 9 godina

Nažalost ogramna većina našeg naroda ( a svojstveno nam je kratko pamćenje) je zaboravila šta je ovaj čovek radio kao ministar informisanja, šta je pričao o Evropi, Kosovu, kako za njega nije bilo širenje panike kad je njegov šef i politički otac uzvikivao "Goreće Srbija". Zar stvarno neko misli da se taj čovek mogao promeniti? On i Dačić su potpisali sve što im je potureno za Kosovo da bi oprali svoje biografije. Dokle god tako budu radili, biće miljenici Evrope.

rasko

pre 9 godina

Teško da će se nešto promeniti. Svi smo svesni da sa autocenzurom i udvoričkim stavom možemo opstati. Nemilosrdni su iz drugog, trećeg ešalona vlasti.

Da nam je neko rekao pre 14 god. da će Nikolić biti predsednik države, Vučić premijer, a Maja Gojković predsednik skupštine, smatrali bi ga najvećom budalom.
Orvel nam kuca na vrata.

Milan

pre 9 godina

Srbija nikada nije imala veoma jake institucije i to je uvek nadomestala jakim licnostima. Tu lezi problem. Jake drzave imaju jake sudove, kancelarije ombudsmana, parlamentarne odbore itd, i njima niko ne moze da se mesa u rad. Kancelaru Vucicu demokratija nije u glavi, a mi jos jednog Slobu necemo kao nacija preziveti. I mnogo mocnije civilizacije su zbog losih vladara nestale, Srbi ne treba da misle da su vecni.

Pametnjaković

pre 9 godina

Što se tiče panike, nije je bilo dovoljno, da su svi paničili sada ne bi bilo žrtava. Potrebno je tužiti tužilaštvo i potpuno ih smeniti.

ravnica

pre 9 godina

zna vucic to,ne mora da cita...pa on i stoji iza svega sto se desava,a tek nam priprema kavez.zalosno je sto 69% ljudi u srbiji misli da je on fenomenalan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (johny, 1. jun 2014 01:25)

Veoma perfirdno. Nije 69% vec do 40% od izaslih glasaca. Nisu izasli oko 50%. Pa ti racunaj. To sto ti vidis na internetu je samo masinerija. Oni i ne kriju da imaju internet timove sa sve koordinatorima. Los otisak, tj. kopija informbiroa.

ded

pre 9 godina

Kako je upozorio, iako Ustav određuje podelu vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, koje međusobno kontrolišu jedna drugu, "u stvarnosti se učvršćuje jedna jedina vlast sa centrom u vladi".
U tom grmu leži zec. Kod nas te 3 vrste vlasti nisu odvojene jedna od druge što dovodi do toga da se izvršna vlast meša u rad suda, a parlament nam služi samo kao ikebana, jer se odluke znaju pre glasanja, a poslanici predstavljaju stranke a ne narod, iako im je naziv NARODNI poslanici.

Dalibor

pre 9 godina

Covek objasnio. Neka se vlastodrsci dobro zamisle kad procitaju ovaj tekst, a za sav obican svet, pogotovo botove, podsecanje na jednu malu pricu...
"Kada su došli po intelektualce,
ja sam ćutao;
jer nisam bio intelektualac.
Zatim su oterali prosjake,
odbili azilante,
pretukli i prebili gejeve,
sklonili prostitutke,
nahranili nas sumnjama i strahovima,
ja sam ćutao;
jer oženjeni treba da se drže svojih kuća.
Kada su zatvorili nezavisne novinare,
ja sam ćutao;
jer nisam bio novinar.
Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.
Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.."
Martin Niemöller

I jos nesto sto me interesuje, da'l botovi rade nedeljom? I ako rade (racunam da cemo se po broju minusa uveriti) jel im se ovo placa kao rad vikendom, prekovremeno ili kako vec.... Veliki vodja je to uredio nadam se, ne bi bilo u redu da se ovamo kao zalaze za postovanje zakona a sa druge strane da zakida na svojim vernim stranackim slugama.
Pravda za botove!

eto

pre 9 godina

Vučić misli da može da vodi državu. Može, ali samo u propast! I on i cela njegova cirkuska bulumenta su drski i nestručni. Samo znaju da manipulisu medijima, to im je jedina kvalifikacija. A, u laži su kratke noge...

Steva Banatski

pre 9 godina

Možda je to i u redu, ali niste objasnili kako će ta voda da stane i sačeka dok se tamo neki ne dogovore šta i kako, i ispoštuju neka pravila"demokratije"(zakon-proceuru) koja ne poznaju ovakvu situaciju.
Smešno.
Ili se Vi možda plašite vlasti, e to je u redu, samo nemojte sad kad je katastrofa, kad joj mesto nije.

Liliana

pre 9 godina

Donekle sam pratila rad ove dvojice ljudi i da nije njih apsolutno ne bih imala veru u nijednu instituciju u Srbiji. Ono sto oni rade i kako rade je neki tracak nade da odgovornost, razum pa na kraju i cestitost mogu opstati u drzavnoj sluzbi. Preporucila bih svima da posete sajt zastitnika gradjana i procitaju par izvestaja koji se tamo mogu naci. Nadam se da ce se ova gospoda izboriti za svoja prava kako bi mogli da se bore i za sve nas. Zaista svako postovanje

deki 185

pre 9 godina

Vucicu, a da procitas ti ovo dva-tri puta, pazljivo???
(marija, 31. maj 2014 23:57)

Pa on to zna. Ne treba on da cita kad je on sve organizuje. A prosto je neverovatno koliko je covek poleteo i koliko se osilio. Tuga

cvetic

pre 9 godina

Jedine dve svetle tacke u ovom mraku na koje obican covek moze da se osloni gde moze da potrazi pomoc i zastitu osnovnih ljudskih prava,pravo na slibodno misljenje i izrazavanje treba ukinuti ili zameniti ove casne i postene ljude kadrom koji Vucic treba da odabere jer on bira samo najbolje

Budalica

pre 9 godina

Podrška za Sašu Jankovića! Za sada jedini koji je smeo otvoreno da im odgovori, a ne kao ostali koji su se sakrili kao miševi i slušaju Vođu!

Dalibor

pre 9 godina

Ako njih dvojicu ućutkaju, mnogo lakše će i sve nas posle. Zato sada moramo stati iza institucija koju predstavlja i Saša Janković i Rodoljub Šabić, da se posle ne pitamo otkud mi u diktaturi i jednoumlju.

Despotoljubija

pre 9 godina

@marija,
u despotiji Srbiji gde se mase odusevljavaju Vladimirom Vladimirovicem ne bi pomoglo ni da nas o svemoguci Vucic procita ovaj tekst i deset puta. Nikada radikal nece postati istinski demokrata. A i zasto bi? U nasem patriJotskom narodu postoji jedna skoro vec genetska opcinjenost despotima. Na kraju krajeva vlast je onakva kakvu je narod zasluzuje.

Civijas

pre 9 godina

Jankovicu i Sabicu, nemojte da sirite paniku, za to se ide u zatvor.
A, Vodjino oko je svevidece, nema potrebe da baca pare na kontrole svojh jednoglasno izglasanih odluka, a on i onako ne gresi... a i ako pogresi, boze moj, pa cenzura je iz raja izasla

loshmi

pre 9 godina

Sada ce i Jankovica da otpusti i da ukine zastitnika gradjana, jer ih Vucic najbolje stiti i on zna sta je najbolje za sve nas, mi smo idioti i ne znamo sta je dobro za nas!!!
Pitam se dokle je narod spreman na vredjanje inteligencije i ponizavanja?!

Freelander

pre 9 godina

Konacno da neka institucija reaguje na ovaj radikalski primitivizam! I kakvi su ono nesrecni ministri kada dozvoljavaju da im se Vucic obraca na onaj nacin? Zar medju njima nema nikoga ko drzi do svog integriteta?
E, vidite, Jankovic je covek od integriteta i ne dozvoljava da mu se tamo neki polusvet obraca na primitivan i nepristojan nacin!

Бојан Илић

pre 9 godina

"Kapacitet službe kojom raspolažem, što je mnogo manje uočljivo, na ozbiljnom je udaru. Tvrdi se da je razlog štednja, ali to je bacanje prašine u oči jer upravo rad kontrolnih organa pravi najveće uštede", rekao je Janković za Blic.

Објаснио!

Аци Јург

pre 9 godina

Је л' том заштитнику грађана у опису посла стоји анализа НАЧИНА рада премијера? Је л' он, заштитник, стварно нема нека боља посла? Покудиш ли га, одма' ће да заплаче и зацени се па ће да се чује све до Европе! Еј, весела Србијо, шта си ти то богу скривила да имаш овакву елиту! Парафраза др Рајса: Срби, чувајте се својих интелектуалаца! (Нећете ваљда у новом издању те књиге - које спремате - да бришете тај део Рајсовог емоционалног тестамента?!

dosta je!

pre 9 godina

Posle ove izjave, Sašu Jankovića očekuje zatvor zbog klevetanja Vođe! Kako se usudio da uopšte i pomisli, a kamoli izjavi ovo bogohuljenje!?

dejan

pre 9 godina

marija, 31. maj 2014 23:57
Marija, problem je sto je Vucic svestan svega ovoga i on hoce tako. Iz nekog razloga umislio je o sebi da je stvatno svemoguc i svepametan.
Pa i ako procita, on ce reci, da takoje, tako treba da se radi.
No, jednog dana, pojavice se neko ko ne brine za svoju sudbinu ali ne zeli da ga prave budalom…

Zastitimo zastitnika gradjana

pre 9 godina

Zastitink gradjana je u ponedeljak izdao ovo saopstenje http://www.zastitnik.rs/index.php/lang-sr/2011-12-25-10-17-15/2011-12-25-10-13-14/3317-2014-05-26-08-53-54 , a Administrativni odbor je u utorak odbio da produzi ugovore njegovim saradnicima. Objasnjenje je vrlo jednostavno, sadasnja vlast je toliko nesigurna u to sto radi da vrlo agresivno reaguje na svaki oblik kritike. Ako je neko siguran u to sto radi onda je upravo taj rad najbolji odgovor na sve vrste kritika. S obzirom da svi oni zajedno nemaju pojma sta traba raditi u drzavi sa ovoliko problema, imamo ovakvu situaciju. Zato se cenzurisu blogovi, hapse tviterasi, smenjuju urednici, a sad je na udar dosao i Zastitinik gradjana.

Mira

pre 9 godina

Štednja u oblasti zaštite ljudskih prava, nije depresivna, kako se izrazio g-din Janković, već opasna.
Ako već hoće da štede, što ne ukinu ministarstva, i tako, kako smo videli na sednicama uživo, samo jedan predlaže i odlučuje.

johny

pre 9 godina

zna vucic to,ne mora da cita...pa on i stoji iza svega sto se desava,a tek nam priprema kavez.zalosno je sto 69% ljudi u srbiji misli da je on fenomenalan.

laku noc Srbijo

pre 9 godina

Pitam se sta ce ostati od ove zemlje za godinu dana, a sta za jos tri? Cini se da ce situacija sa ljudskim pravima biti sve gora. Ako su poceli da hapse klince koji dele statuse sa prijateljima na facebook profilu sta je onda preostalo? Pa ni Sloba nista slicno nije radio. Bar klince nije hapsio.

Wert

pre 9 godina

100% tacno iznete cinjenice. S tim sto bi se jos moglo dodati. E, sada kada vidimo komentare na ovaj tekst jednostavno ce se videti odraz ovog drustva.

pre 9 godina

Е, слажем се са свим, али од када је ова реченична конструкција "Ako racionalizacija naše administracije treba da počne kresanjem i inače skromnih resursa institucije za zaštitu ljudskih prava, onda je to veoma depresivno" постала нормална у нашем језику? Знам да први Тома воли да повезује две реченице са "онда" и започиње са "Ако" али то звучи тоооолико накарадно и неприродно. "Ако смо почели да састављамо реченице на овај начин и заборављамо боље да се изражавамо, онда то није уопште добро.".

ABCDE

pre 9 godina

"Odluke donosi samo jedan covek a svi ostali samo zapisuju." Ovo bar nije nista novo i sasvim je ocekivano nakon izborne kampanje u kojoj su se svi SNS prvaci javno izjasnjavali da bez Vucica ne bi umeli da se obuku.

Zoran

pre 9 godina

Vucicu, a da procitas ti ovo dva-tri puta, pazljivo???
(marija, 31. maj 2014 23:57)

Nije problem Vucic, jer takvih "trgovaca" ima i u Kanadi, gde zivim. Problem je u"potrosacima" koji kupuju "zmijino ulje" od doticnog "TRGOVCA".
U Kanadi "kupci" ne nasedaju tako lako ovakvim "trgovcima".

bezimeni

pre 9 godina

"...problem što nema dovoljno ljudi na mestima gde nam trebaju, a tamo gde nam ne trebaju, imamo ogromnu koncentraciju stranačkog kadra".

Lepo i precizno da bolje ne moze.

toza

pre 9 godina

Napokon da neko, sa pozicije koja po prirodi stvari treba da ima uticaj i da opomene vlast, jasno i konkretno kaže ono što se u poslednjih dve godine jedino može čuti ili pročitati u komentarima, na blogovoma, forumima i malobrojnim intervjuima koji obično prođu nezapaženo i "počinjem da verujem" smišljeno skrajnuti i zatrpani svakodnevnim virtuelnim aktivnostima vlade i onih koji su joj bliski.
Sve izneto je apsolutno tačno ali narod zaokupljen svakodnevnom mukom i trkom za preživljavanjem još to ne vidi.

Misha

pre 9 godina

Ovaj covek se bori sa vetrenjacama, al dzabe... dzabe, jer je narod naivan (da ne upotrebim neku drugu rec) pa ce na sledecim izborima da pokloni 75% diktatoru...

richardIII

pre 9 godina

Ovo su ozbiljni ljudi i ozbiljne institucije njihova upozorenja gradjani moraju najozbiljnije da shvate. Vlast u rukama samo jednog coveka zakonomerno zavrsava lose i po drustvo i po gradjane...Ako Vučić nije svestan toga, tim je stvar opasnija. Ocekivali smo postovanje zakona i institucija a dobijamo paranoicne odluke i reakcije! Loše, jako lose, cak veoma opasno!

Hrabro

pre 9 godina

Ljudi koji uhapse osamnaestogodišnjeg volontera ne znam kako mogu da se pogledaju u ogledalo.
Tužilac koji je ovo naložio je bruka za profesiju. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/469828/Ispovest-privedenog-zbog-posta-na-Fejsbuku-Stavili-me-u-celiju-s-dilerom-i-ubicom

acomurija

pre 9 godina

Ova dva ČOVEKA su junaci našeg doba.
Bravo i hvala za hrabrost. Da sam vernik uzviknuo bih: neka vas Bog čuva, ovako - ostaje samo nada da ćete istrajati, a narod, ako zatreba - da imadne razuma i hrabrosti da uzme motke i odbrani vas.
Jer, posle 15 godina ponovo imamo obračune po ulicama, beznađe, a prisustvujemo strahovladi, jednoumlju i rađanju kulta.
Ova dva čoveka i B92 su još tračci svetla u sumornoj tmini IZJAVA, obećanja, neprekidnog predizbornog mitingovanja, trošenja vremena i silovanja razuma...

vladar

pre 9 godina

užasna je pomisao u kakvoj diktaturi ćemo živjeti za godinu dana ako se nekako 80% Srbije ne dozove pameti i spreči ovih 20% kojima smo dozvolili da odlučuju dok ostali im apstiniraju ili rasipaju snagu

xD

pre 9 godina

Cenzura postoji u svakoj drzavi na ovoj planeti..
U Nemackoj je najaktivnija (govor mrznje pogotovo prema lgbt, ne sigurni izvori informacija),
Kao i npr na fb se ne mogu ulogovati mladji od 16 god.
jer internet u Nemackoj je uredjen i morate uneti svoje licne podatke sa licne karte ili nekog drugog dokumenta, da bi mogli napraviti e- mail..

Da li je ovo slucajno?

pre 9 godina

Izjave Zastitnika gradjana i Poverenika koje jasno i nedvosmisleno ukazuju na zabrinjavajucu pojavu za svako normalno drustvo, a to je svojevrsna diktatura i medijski mrak, se OBJAVLJUJU U 23.51!!!
Verovatno ce biti i skinuta do jutra!!! Sramota! Umesto svi a pre svega mediji da se angazujemo u borbi protiv ove sizofrene paranoje koju
svakodnevno gledamo, a svi znamo ko je tvorac iste!

Marshall BG

pre 9 godina

Na ogromnu zalost, gospoda Jankovic i Sabic su potpuno u pravu. Nezgodno je diktatoru reci da je diktator.
Takodje na zalost, sklonice ih nesposobna bulumenta, postavice neke svoje poslusnike da bi odrzavali privid demokraticnog drustva.
A veliki vodja gleda i zadovoljno se smeska...

zrad

pre 9 godina

Ako imam rodbinu i prijatelje u Obrenovcu i neko napiše da hiljade leševa pliva Obrenovcem, ja i moja porodica ne smijemo biti uznemireni jer tako misli Šabić....Molim Šabića da mi odgovori: kada ja to smijem biti uznemiren????? Da li moram čekati njegovu dozvolu ili ocenu o stepenu uznemirenosti javnosti??? Kako je dotični uspio "NE PREPOZNATI PANIKU"? Kako se to radi? Gde je tu moje pravo i sloboda da me uznemiruju takve vesti???? Ili je u svakoj situaciji stepen moje slobode određen Šabićevim mišljenjem?????

richardIII

pre 9 godina

Ovo su ozbiljni ljudi i ozbiljne institucije njihova upozorenja gradjani moraju najozbiljnije da shvate. Vlast u rukama samo jednog coveka zakonomerno zavrsava lose i po drustvo i po gradjane...Ako Vučić nije svestan toga, tim je stvar opasnija. Ocekivali smo postovanje zakona i institucija a dobijamo paranoicne odluke i reakcije! Loše, jako lose, cak veoma opasno!

Dalibor

pre 9 godina

Covek objasnio. Neka se vlastodrsci dobro zamisle kad procitaju ovaj tekst, a za sav obican svet, pogotovo botove, podsecanje na jednu malu pricu...
"Kada su došli po intelektualce,
ja sam ćutao;
jer nisam bio intelektualac.
Zatim su oterali prosjake,
odbili azilante,
pretukli i prebili gejeve,
sklonili prostitutke,
nahranili nas sumnjama i strahovima,
ja sam ćutao;
jer oženjeni treba da se drže svojih kuća.
Kada su zatvorili nezavisne novinare,
ja sam ćutao;
jer nisam bio novinar.
Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.
Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.."
Martin Niemöller

I jos nesto sto me interesuje, da'l botovi rade nedeljom? I ako rade (racunam da cemo se po broju minusa uveriti) jel im se ovo placa kao rad vikendom, prekovremeno ili kako vec.... Veliki vodja je to uredio nadam se, ne bi bilo u redu da se ovamo kao zalaze za postovanje zakona a sa druge strane da zakida na svojim vernim stranackim slugama.
Pravda za botove!

Аци Јург

pre 9 godina

Је л' том заштитнику грађана у опису посла стоји анализа НАЧИНА рада премијера? Је л' он, заштитник, стварно нема нека боља посла? Покудиш ли га, одма' ће да заплаче и зацени се па ће да се чује све до Европе! Еј, весела Србијо, шта си ти то богу скривила да имаш овакву елиту! Парафраза др Рајса: Срби, чувајте се својих интелектуалаца! (Нећете ваљда у новом издању те књиге - које спремате - да бришете тај део Рајсовог емоционалног тестамента?!

Božidar M.

pre 9 godina

Nažalost ogramna većina našeg naroda ( a svojstveno nam je kratko pamćenje) je zaboravila šta je ovaj čovek radio kao ministar informisanja, šta je pričao o Evropi, Kosovu, kako za njega nije bilo širenje panike kad je njegov šef i politički otac uzvikivao "Goreće Srbija". Zar stvarno neko misli da se taj čovek mogao promeniti? On i Dačić su potpisali sve što im je potureno za Kosovo da bi oprali svoje biografije. Dokle god tako budu radili, biće miljenici Evrope.

Steva Banatski

pre 9 godina

Možda je to i u redu, ali niste objasnili kako će ta voda da stane i sačeka dok se tamo neki ne dogovore šta i kako, i ispoštuju neka pravila"demokratije"(zakon-proceuru) koja ne poznaju ovakvu situaciju.
Smešno.
Ili se Vi možda plašite vlasti, e to je u redu, samo nemojte sad kad je katastrofa, kad joj mesto nije.

Kristina SM

pre 9 godina

Molila bih sve da procitaju izvestaj Zastitnika gradjana za 2013. godinu, sve same konstatacije o cinjenicama, misljenja i stavovi na nekih 200 strana, e eko tih 200 strana vredi milion evra godisnje koliko kosta ceo njegov kabinet godisnje, onda svaka mu cast. Ne kazem da instiucija Ombudsmana ne treba da postoji, naprotiv, ali onda treba preciznije urediti njegovu nadlaznost i odgovornost.

kostić

pre 9 godina

Ovo je stvarno ,najblaže rečeno, nesimpatično od gospodina zaštitnika...Buni se za dvadesetak svojih saradnika,a zaboravlja da je zbog štednje "zavrnuta" slavina za zapošljavanje lekara,medicinskih sestara,prosvetnih radnika, uopšte, u celom javnom sektoru!Gospodin bi hteo da bude veliki šef...sada postavlja pitanje kako su se donosile odluke u vreme vanredne situacije.Čemu unošenje nemira medju gradjane, čemu podizanje tenzija,pa to je na nivou onih koji su širili neistine po internetu. da li je trebalo možda da se čeka skupština,pa da se vodi rasprava,a voda neka plavi...Gospodine, spustite malo svoj gard,to što ste druge političke opcije,što je vaše pravo,ne može ,niti sme da utiče na sveukupan život prepun problema u Srbiji. I naravno sada će neko reći,pa možda i gospodin zaštitnik da sam ljubitelj naprednjaka ,Vučića, Nikolića...Ne, nisam za njih glasao, bio sam beli listić predprošli put,a sada nisam za njih glasao,ali stvarno ga preteraste.U situaciji kada se zemlja bori sa ekonomskim nevoljama vi uz platu od 400.000 kako čujem - užiovate i hteli bi ste da budete jedini izuzeti od štenje i u vezi sa primanjima i u vezi sa zapošljavanjima.Treba da se stidite...

ostavka..

pre 9 godina

Ako Jankovic smatra,da vesti o hiljadu mrtvih gradjana Obrenovca,koje vlast krije,nema sirenja panike..a onda ta ista vlast ih i spaljuje,da bi se to sakrilo..onda pod hitno treba da podnese ostavku!Sramotna izjava coveka,ciji je posao da kritikuje takve smisljene zloupotrebe nekih a na ustrb gradjana!Posto je dokazano da je plasirana vest i lazna..on staje na stanoviste da nije bilo sirenja panike!Pa sta je trebalo da bude..bi se on uverio da je bilo panike!Uostalom ko mu daje za pravo da on procenjuje i kvalifikuje mogucnost krivicnog dela!Da li je on to preuzeo ulogu pravosudnih organa!Da li treba da mu damo lekarsko uverenje onih gradjana,koji su procitali tu sumanutu vest!Evo pisac ovih redova je bio izuzetno potresen ovom medijskom vescu!Srce mi je inace slabo..a puls mi je otisao preko mere,umalo da umrem od panike a eto slucajno nisam!Pa sta je trebalo da umrem,da bi gospodin prihvatio,da je to ipak sirenje panike..Zalosno je,ako je tako!Ta vest je bila plasirana upravo u momentu,kada su se gradjani Obrenovca,borili za spas iz vodene stihije i gde su se porodice nevoljno razdvajale,ne bi li svako nasao neki spas!Ko je tada od njih spasen,nisu mogli da znaju u tom trenutku,sem sto cuju da ima hiljade mrtvih i to preko medija!Neko izgovara i objavljuje tu duboko monstruoznu vest i tako izaziva neopisivi strah i sumnju!Bas kada se gradjani Srbije bore kao jedan da pomognu..A onda bi neki sebicni to da zamagle,kao nekad..Samo to nije video i Ombudsman!Zalosno i tuzno!

vladar

pre 9 godina

užasna je pomisao u kakvoj diktaturi ćemo živjeti za godinu dana ako se nekako 80% Srbije ne dozove pameti i spreči ovih 20% kojima smo dozvolili da odlučuju dok ostali im apstiniraju ili rasipaju snagu

Da li je ovo slucajno?

pre 9 godina

Izjave Zastitnika gradjana i Poverenika koje jasno i nedvosmisleno ukazuju na zabrinjavajucu pojavu za svako normalno drustvo, a to je svojevrsna diktatura i medijski mrak, se OBJAVLJUJU U 23.51!!!
Verovatno ce biti i skinuta do jutra!!! Sramota! Umesto svi a pre svega mediji da se angazujemo u borbi protiv ove sizofrene paranoje koju
svakodnevno gledamo, a svi znamo ko je tvorac iste!

bezimeni

pre 9 godina

"...problem što nema dovoljno ljudi na mestima gde nam trebaju, a tamo gde nam ne trebaju, imamo ogromnu koncentraciju stranačkog kadra".

Lepo i precizno da bolje ne moze.

xD

pre 9 godina

Cenzura postoji u svakoj drzavi na ovoj planeti..
U Nemackoj je najaktivnija (govor mrznje pogotovo prema lgbt, ne sigurni izvori informacija),
Kao i npr na fb se ne mogu ulogovati mladji od 16 god.
jer internet u Nemackoj je uredjen i morate uneti svoje licne podatke sa licne karte ili nekog drugog dokumenta, da bi mogli napraviti e- mail..

Zapoali jos neku zamlatu za veliku platu pa kulkaj

pre 9 godina

Zadrzi Draganceta Janjica, nezavisnog vlasnika novinske agencije Beta medju svojim saradnicima po svaki cenu.

ravnica

pre 9 godina

zna vucic to,ne mora da cita...pa on i stoji iza svega sto se desava,a tek nam priprema kavez.zalosno je sto 69% ljudi u srbiji misli da je on fenomenalan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (johny, 1. jun 2014 01:25)

Veoma perfirdno. Nije 69% vec do 40% od izaslih glasaca. Nisu izasli oko 50%. Pa ti racunaj. To sto ti vidis na internetu je samo masinerija. Oni i ne kriju da imaju internet timove sa sve koordinatorima. Los otisak, tj. kopija informbiroa.

darko88

pre 9 godina

Ja iskreno, otkako je ovaj covek zastitnik gradjana, nisam zapazio da je uradio nista bitno niti da je resio neko veliko pitanje koje muci gradjane ove zemlje, tako da mi sve ovo deluje kao kuknjava nekog ko je vidjen da bude smenjen.

Zastitimo zastitnika gradjana

pre 9 godina

Zastitink gradjana je u ponedeljak izdao ovo saopstenje http://www.zastitnik.rs/index.php/lang-sr/2011-12-25-10-17-15/2011-12-25-10-13-14/3317-2014-05-26-08-53-54 , a Administrativni odbor je u utorak odbio da produzi ugovore njegovim saradnicima. Objasnjenje je vrlo jednostavno, sadasnja vlast je toliko nesigurna u to sto radi da vrlo agresivno reaguje na svaki oblik kritike. Ako je neko siguran u to sto radi onda je upravo taj rad najbolji odgovor na sve vrste kritika. S obzirom da svi oni zajedno nemaju pojma sta traba raditi u drzavi sa ovoliko problema, imamo ovakvu situaciju. Zato se cenzurisu blogovi, hapse tviterasi, smenjuju urednici, a sad je na udar dosao i Zastitinik gradjana.

eto

pre 9 godina

Vučić misli da može da vodi državu. Može, ali samo u propast! I on i cela njegova cirkuska bulumenta su drski i nestručni. Samo znaju da manipulisu medijima, to im je jedina kvalifikacija. A, u laži su kratke noge...

Milutin

pre 9 godina

Hteo sam i ja da ostavim komentar podrske ovoj dvojici hrabrih, postenih i iskrenih patriota, ali svi pre mene su vec sve rekli. Borba za demokratiju, vladavinu prava, normalnu i uredjenu Srbiju NEMA ALTERNATIVU!

dosta je!

pre 9 godina

Posle ove izjave, Sašu Jankovića očekuje zatvor zbog klevetanja Vođe! Kako se usudio da uopšte i pomisli, a kamoli izjavi ovo bogohuljenje!?

Milan

pre 9 godina

Srbija nikada nije imala veoma jake institucije i to je uvek nadomestala jakim licnostima. Tu lezi problem. Jake drzave imaju jake sudove, kancelarije ombudsmana, parlamentarne odbore itd, i njima niko ne moze da se mesa u rad. Kancelaru Vucicu demokratija nije u glavi, a mi jos jednog Slobu necemo kao nacija preziveti. I mnogo mocnije civilizacije su zbog losih vladara nestale, Srbi ne treba da misle da su vecni.

Misha

pre 9 godina

Ovaj covek se bori sa vetrenjacama, al dzabe... dzabe, jer je narod naivan (da ne upotrebim neku drugu rec) pa ce na sledecim izborima da pokloni 75% diktatoru...

demagogija

pre 9 godina

Gospodine Jankoviću, zar zaista mislite da u situaciji u kojoj se Srbija našla, kada je svaki minut bio veoma dragocen za ljude, i njihove živote, da je trebalo većati i glasati?????????

acomurija

pre 9 godina

Ova dva ČOVEKA su junaci našeg doba.
Bravo i hvala za hrabrost. Da sam vernik uzviknuo bih: neka vas Bog čuva, ovako - ostaje samo nada da ćete istrajati, a narod, ako zatreba - da imadne razuma i hrabrosti da uzme motke i odbrani vas.
Jer, posle 15 godina ponovo imamo obračune po ulicama, beznađe, a prisustvujemo strahovladi, jednoumlju i rađanju kulta.
Ova dva čoveka i B92 su još tračci svetla u sumornoj tmini IZJAVA, obećanja, neprekidnog predizbornog mitingovanja, trošenja vremena i silovanja razuma...

deki 185

pre 9 godina

Vucicu, a da procitas ti ovo dva-tri puta, pazljivo???
(marija, 31. maj 2014 23:57)

Pa on to zna. Ne treba on da cita kad je on sve organizuje. A prosto je neverovatno koliko je covek poleteo i koliko se osilio. Tuga

ris

pre 9 godina

Gospodine Jankoviću,lepo je od Vas što i Vi i g.Šabić upozoravate na "cenzuru u medijima",što Vi, g .Jankoviću, čak govorite o selektivnosti u medijima. Vi bi ste da budete i glavni urednik u elektronskim i štampanim medijima!Mnogo ste se zaigrali...Ali, ovo je samo uzgred: hteo sam da Vas pitam: niste o cenzuri u medijima govorili u vreme vladavine DS,kada su sve u svoje ruke držali Tadić(preko svoog Šapera),zatim,Djilas i što praktično nije bilo novina i radi-televizije koja nije slavila "žute".Tada ste ćutali,jer ste i Vi njihov simpatizer(to zna ceo Beograd,a i Srbija) ,a možda imate i njihovu člansku kartu.Navedite jasno i glasno gde u kojim medijima je "izvršena cenzura" ,pa ću Vam verovati.Ovako paušalne ocene koje "hrane" gospodju Dunju u OEBS-u i gospodina iz EU u BGD. Davenporta govore o Vama i Vašoj pohlepi za vlašću ,za neprestano hranjenje sopstvenog ega..Da ste od početka kada ste izabrani na tu funkciju bili ovakvi, verovao big u Vaše časne namere,ali ovako ne...Možda tražite veću platu od sadašnje,makar pola miliončeta...

Budalica

pre 9 godina

Podrška za Sašu Jankovića! Za sada jedini koji je smeo otvoreno da im odgovori, a ne kao ostali koji su se sakrili kao miševi i slušaju Vođu!

Civijas

pre 9 godina

Jankovicu i Sabicu, nemojte da sirite paniku, za to se ide u zatvor.
A, Vodjino oko je svevidece, nema potrebe da baca pare na kontrole svojh jednoglasno izglasanih odluka, a on i onako ne gresi... a i ako pogresi, boze moj, pa cenzura je iz raja izasla

Liliana

pre 9 godina

Donekle sam pratila rad ove dvojice ljudi i da nije njih apsolutno ne bih imala veru u nijednu instituciju u Srbiji. Ono sto oni rade i kako rade je neki tracak nade da odgovornost, razum pa na kraju i cestitost mogu opstati u drzavnoj sluzbi. Preporucila bih svima da posete sajt zastitnika gradjana i procitaju par izvestaja koji se tamo mogu naci. Nadam se da ce se ova gospoda izboriti za svoja prava kako bi mogli da se bore i za sve nas. Zaista svako postovanje

ABCDE

pre 9 godina

"Odluke donosi samo jedan covek a svi ostali samo zapisuju." Ovo bar nije nista novo i sasvim je ocekivano nakon izborne kampanje u kojoj su se svi SNS prvaci javno izjasnjavali da bez Vucica ne bi umeli da se obuku.

Wert

pre 9 godina

100% tacno iznete cinjenice. S tim sto bi se jos moglo dodati. E, sada kada vidimo komentare na ovaj tekst jednostavno ce se videti odraz ovog drustva.

toza

pre 9 godina

Napokon da neko, sa pozicije koja po prirodi stvari treba da ima uticaj i da opomene vlast, jasno i konkretno kaže ono što se u poslednjih dve godine jedino može čuti ili pročitati u komentarima, na blogovoma, forumima i malobrojnim intervjuima koji obično prođu nezapaženo i "počinjem da verujem" smišljeno skrajnuti i zatrpani svakodnevnim virtuelnim aktivnostima vlade i onih koji su joj bliski.
Sve izneto je apsolutno tačno ali narod zaokupljen svakodnevnom mukom i trkom za preživljavanjem još to ne vidi.

laku noc Srbijo

pre 9 godina

Pitam se sta ce ostati od ove zemlje za godinu dana, a sta za jos tri? Cini se da ce situacija sa ljudskim pravima biti sve gora. Ako su poceli da hapse klince koji dele statuse sa prijateljima na facebook profilu sta je onda preostalo? Pa ni Sloba nista slicno nije radio. Bar klince nije hapsio.

Dalibor

pre 9 godina

Ako njih dvojicu ućutkaju, mnogo lakše će i sve nas posle. Zato sada moramo stati iza institucija koju predstavlja i Saša Janković i Rodoljub Šabić, da se posle ne pitamo otkud mi u diktaturi i jednoumlju.

pre 9 godina

Е, слажем се са свим, али од када је ова реченична конструкција "Ako racionalizacija naše administracije treba da počne kresanjem i inače skromnih resursa institucije za zaštitu ljudskih prava, onda je to veoma depresivno" постала нормална у нашем језику? Знам да први Тома воли да повезује две реченице са "онда" и започиње са "Ако" али то звучи тоооолико накарадно и неприродно. "Ако смо почели да састављамо реченице на овај начин и заборављамо боље да се изражавамо, онда то није уопште добро.".

Freelander

pre 9 godina

Konacno da neka institucija reaguje na ovaj radikalski primitivizam! I kakvi su ono nesrecni ministri kada dozvoljavaju da im se Vucic obraca na onaj nacin? Zar medju njima nema nikoga ko drzi do svog integriteta?
E, vidite, Jankovic je covek od integriteta i ne dozvoljava da mu se tamo neki polusvet obraca na primitivan i nepristojan nacin!

Marshall BG

pre 9 godina

Na ogromnu zalost, gospoda Jankovic i Sabic su potpuno u pravu. Nezgodno je diktatoru reci da je diktator.
Takodje na zalost, sklonice ih nesposobna bulumenta, postavice neke svoje poslusnike da bi odrzavali privid demokraticnog drustva.
A veliki vodja gleda i zadovoljno se smeska...

Hrabro

pre 9 godina

Ljudi koji uhapse osamnaestogodišnjeg volontera ne znam kako mogu da se pogledaju u ogledalo.
Tužilac koji je ovo naložio je bruka za profesiju. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/469828/Ispovest-privedenog-zbog-posta-na-Fejsbuku-Stavili-me-u-celiju-s-dilerom-i-ubicom

Zoran

pre 9 godina

Vucicu, a da procitas ti ovo dva-tri puta, pazljivo???
(marija, 31. maj 2014 23:57)

Nije problem Vucic, jer takvih "trgovaca" ima i u Kanadi, gde zivim. Problem je u"potrosacima" koji kupuju "zmijino ulje" od doticnog "TRGOVCA".
U Kanadi "kupci" ne nasedaju tako lako ovakvim "trgovcima".

snezana

pre 9 godina

Pokvarenjastvo???????? Ko nam kaze. Gospodine Jankovicu, glatka podrska Vasem radu onomad, samo je bila kratka stanka u izvesnoj smeni ovih dana. Smena se za sada zove ograniceni resursi iliti stednja. Ali ne uzbudjujte se i ovo ce proci.ppvpv, babici i slicni.........

johny

pre 9 godina

zna vucic to,ne mora da cita...pa on i stoji iza svega sto se desava,a tek nam priprema kavez.zalosno je sto 69% ljudi u srbiji misli da je on fenomenalan.

loshmi

pre 9 godina

Sada ce i Jankovica da otpusti i da ukine zastitnika gradjana, jer ih Vucic najbolje stiti i on zna sta je najbolje za sve nas, mi smo idioti i ne znamo sta je dobro za nas!!!
Pitam se dokle je narod spreman na vredjanje inteligencije i ponizavanja?!

Mira

pre 9 godina

Štednja u oblasti zaštite ljudskih prava, nije depresivna, kako se izrazio g-din Janković, već opasna.
Ako već hoće da štede, što ne ukinu ministarstva, i tako, kako smo videli na sednicama uživo, samo jedan predlaže i odlučuje.

Despotoljubija

pre 9 godina

@marija,
u despotiji Srbiji gde se mase odusevljavaju Vladimirom Vladimirovicem ne bi pomoglo ni da nas o svemoguci Vucic procita ovaj tekst i deset puta. Nikada radikal nece postati istinski demokrata. A i zasto bi? U nasem patriJotskom narodu postoji jedna skoro vec genetska opcinjenost despotima. Na kraju krajeva vlast je onakva kakvu je narod zasluzuje.

marija

pre 9 godina

Panike je bilo i to je bilo toliko ocigledno , cak sta vise imali smo priliku da se na raznim adresama na internetu mogu procitati clanci o mnogobrojnim nastradalima u Obrenovcu i lesevima koji plutaju po ovom poplavljenom gradu ..madjutim kako se voda povlacila bili smo sve smirenije zbog cinjenice da ipak stradanje nije onog obima kog smo se svi plasili

dejan

pre 9 godina

marija, 31. maj 2014 23:57
Marija, problem je sto je Vucic svestan svega ovoga i on hoce tako. Iz nekog razloga umislio je o sebi da je stvatno svemoguc i svepametan.
Pa i ako procita, on ce reci, da takoje, tako treba da se radi.
No, jednog dana, pojavice se neko ko ne brine za svoju sudbinu ali ne zeli da ga prave budalom…

Бојан Илић

pre 9 godina

"Kapacitet službe kojom raspolažem, što je mnogo manje uočljivo, na ozbiljnom je udaru. Tvrdi se da je razlog štednja, ali to je bacanje prašine u oči jer upravo rad kontrolnih organa pravi najveće uštede", rekao je Janković za Blic.

Објаснио!

Soka

pre 9 godina

Od tvitovanja i prebacivanja odgovornosti kao "lopte preko mreze" necemo dobiti nista! Zastitnik gradjana ima svoju svrhu postojanja kao institucije koja stiti gradjane, ali od prepirki nece dobiti nista.

da bar jeste

pre 9 godina

Vučić je diktator bez presedana ,. Srbija takvog ne pamti !
(Dragiša Sekulović, 1. jun 2014 08:25)

Da je bar diktator, nego jedan krajnje nesposoban covek, zato i glumi diktatora, zeljan vlasti, osvete, bez trunke elementarnog vaspitanja, bahat. Dzabe silne pare koje uzima od naroda i placa PR, Helmuta Kola da ga uci politici, strani savetnici. Vidis da ga ovi kontroverzni Arapi motaju kako hoce, ali zrtve smo mi.
Ali da ovde gori nece biti umapcen to si potpuno u pravu.

cvetic

pre 9 godina

Jedine dve svetle tacke u ovom mraku na koje obican covek moze da se osloni gde moze da potrazi pomoc i zastitu osnovnih ljudskih prava,pravo na slibodno misljenje i izrazavanje treba ukinuti ili zameniti ove casne i postene ljude kadrom koji Vucic treba da odabere jer on bira samo najbolje

loko

pre 9 godina

@(zrad, 1. jun 2014 08:24)

A ti se informises preko facebook profila? To je njihov PRIVATNI profil i imaju svako pravo da napisu sta hoce jer gle cuda, to je njihov PRIVATNI profil! Ta ista policija umesto da hvata dilere droge, oni proveravaju fb profile volonterima. A sta je sa kurirom i njihovim naslovima o lesevima? A sta je sa naslovima tipa "Sabac 50:50% sanse da se odbrani", u trenucima kada je svima bilo jasno da je opasnost prosla?
Ako je neko sirio paniku za vreme poplava onda je to drzava i veliki vodja! Kako bi se ti osecao da cujes da je tvoj najblizi umro "prirodnom" smrcu u toku poplava?

opet Gvozden

pre 9 godina

Bio oko 8 sati na komentarima samo jedan bot- Slavisa se vika. Posle pola sata njih 82-84 seda za tastature i udara minuse. Ajde botovi DIZANJE! Ako vas se na vesti ne pojavi bar 250 nista od dnevnica. Jel vidite kako vam razvaljuju gazdu?

Devenport da se oglasi

pre 9 godina

Ocekujem da se i sef delegacije EU Majkl Devenport oglasi o ovome i stane iza Jankovica i Sabica. Ne bi bio red da precuti i da dozvoli da se ovakva despotija uvuce u Uniju na mala vrata. Samo pritisak od strane EU i SAD moze nam tu pomoci.

nebojsa bg

pre 9 godina

malopre sam citao ovu vest I komentare.veliki broj komentara podrske zastitniku gradjana,i otprilike 20ak pluseva I poneki minus..skocim do tvitera da pogledam nesto I vratim se ovde.komentari su tu,ali odnos plus-minus je sledeci:pluseva slicno(20-30),a minusi volsebno skocili na skoro tacno 120.providno da ne moze biti providnije..u principu,ne dajem znacaj tome,i drago mi je kad me botovi nagrade gomilom minusa.ali..vest sama po sebi je jako znacajna.vidno se gusi svaka kritika rezima.vojska internet udaaraca minusa,cenzura (priznali ili ne) postoji.slaba opozicija vlasti koja je do juce nosila kokarde,itd.prestalo je sve to da bude simpomaticno,sad je vec zabrinjavajuce.

deki

pre 9 godina

"Ako imam rodbinu i prijatelje u Obrenovcu i neko napiše da hiljade leševa pliva Obrenovcem, ja i moja porodica ne smijemo biti uznemireni jer tako misli Šabić....Molim Šabića da mi odgovori: kada ja to smijem biti uznemiren????? Da li moram čekati njegovu dozvolu ili ocenu o stepenu uznemirenosti javnosti??? Kako je dotični uspio "NE PREPOZNATI PANIKU"? Kako se to radi? Gde je tu moje pravo i sloboda da me uznemiruju takve vesti???? Ili je u svakoj situaciji stepen moje slobode određen Šabićevim mišljenjem?????
(zrad, 01. jun 2014 08:24) "

Ako vi neciji post na privatnom profilu na fejsbuku smatrate vestima ili zvanicnom informacijom to je vas problem !

rasko

pre 9 godina

Teško da će se nešto promeniti. Svi smo svesni da sa autocenzurom i udvoričkim stavom možemo opstati. Nemilosrdni su iz drugog, trećeg ešalona vlasti.

Da nam je neko rekao pre 14 god. da će Nikolić biti predsednik države, Vučić premijer, a Maja Gojković predsednik skupštine, smatrali bi ga najvećom budalom.
Orvel nam kuca na vrata.

Jelena

pre 9 godina

@ zrad - da vidim da li sam Vas razumela: U redu je da sredstvo informisanja (ako se Kurir time može nazvati) stavlja na naslovnu stranu fotografiju uplakane dece i naslov LEŠEVI PLIVAJU OBRENOVCEM, a nije u redu da fizičko lice, na svom fb profilu, prenese vest iz Kurira? Pa jeste li Vi zaboga miloga normalni?????

A.

pre 9 godina

(zrad, 1. jun 2014 08:24)

Vi pronalazite vesti o rodbini i prijateljima na Fejzbuku?
Ali, vi ste poverovali u to zato što je Svemogući rekao da je poplava biblijskih razmera. I odmah ste pomislili na Potop? Zar ne?

Tole

pre 9 godina

malopre sam citao ovu vest I komentare.veliki broj komentara podrske zastitniku gradjana,i otprilike 20ak pluseva I poneki minus..skocim do tvitera da pogledam nesto I vratim se ovde.komentari su tu,ali odnos plus-minus je sledeci:pluseva slicno(20-30),a minusi volsebno skocili na skoro tacno 120.providno da ne moze biti providnije..u principu,ne dajem znacaj tome,i drago mi je kad me botovi nagrade gomilom minusa.ali..vest sama po sebi je jako znacajna.vidno se gusi svaka kritika rezima.vojska internet udaaraca minusa,cenzura (priznali ili ne) postoji.slaba opozicija vlasti koja je do juce nosila kokarde,itd.prestalo je sve to da bude simpomaticno,sad je vec zabrinjavajuce.
(nebojsa bg, 1. jun 2014 10:52)

Ako si primetio u dosadanjih 110 komentara botovi su prisutni uglavnom kao udaraci minusa, ne i kao autori komentara. Tek po koji, tipa... sta je on uradio, velika mu plata, mora da se sprovede racionalicija i slicne nebuloze. Objasnjenje vrlo jednostavno, na ovu vest nemoguce je ostavljati sablonske komentare tipa „svaka cast Vucicu, za samo nekoliko meseci...“ a njihova neiventivnost ih onemogucava da napisu bilo sta drugo. I zato su na ovu vest prisutni uglavnom kao udaraci minusa. A moze biti da jos uvek cekaju instrukcije sta pisati. Postoji jos jedno objasnjenje, a to je da je kod botova proradila savest, u sta moram da priznam manje verujem.

Slobodan

pre 9 godina

Bananaman u akciji ... neprestano ...

Ovaj tekst je potpuno korektan ... ali ga bananaman neće pročitati jer mu ne odgovara ...

VUK DLAKU MENJA, ALI ĆUD NIKADA !!!

Berkut

pre 9 godina

Neka bude bacanje prašine u oči iako smatram da se primenjuje ona stara dobra: "Gomila želi da bude obmanuta - Obmani je". Unazad nekoliko decenija vrlo je teško prepoznati priču političkih kompanija u Srbiji. Da li je to Rodoljubiva, Satirična, Komedija, SF, Bajka ili već koja priča. Meni je najbliža priča: tragedija. Oni prenosi Vlade RS koji su vodjeni na onaj način je spekulativna fikcija sa svim pod žanrovima (horor, utopija). Bilo koja vlast sve jako domišljato radi, zbunjuje, obmanjuje, stvara uslove i prostor za manipulaciju. Uvek nekoj vlasti tu Srbiji to podje za rukom. Naravno zna se ko ispašta. Krajnji korisnik u napem slučaju narod. Samo pogledajte kako je kod najnovije tj stare vlasti sve najjeftinije i najbolje. Oni od najbolje petorke imaju još bolju petorku, pa od te još bolje petorke imaju još bolju petorku. Ne znam kako, ali sa svim tim petorkma nekako završimo na poslednjem mestu u svemu ili smo na kraju rang liste po bilo kojoj oblasti. Naravno da nije dobro da jedan čovek o svemu odlučuje. Dve glave bolje misle. Nije tu problem u tom jednom koji je zamislio da sve zna problem je kod onih koji sede levo i desno od njega. Ti ljudi su problem. Njima ne smeta da budu ćate, njima ne smeta da budu klimoglavci kada se odlučuje o veoma važnim stvarima. Ko je odlučivao koja struka, gde će se postaviti recimo nasip, u kojoj visini. Kod nas je sve depresivno da kako kažu i ekonomsiti i dinar je depresirao. Depresivna ekonomija, depresivni ljudi koji vode zemlju - narodu ostali samo antidepresivi.

ded

pre 9 godina

Kako je upozorio, iako Ustav određuje podelu vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, koje međusobno kontrolišu jedna drugu, "u stvarnosti se učvršćuje jedna jedina vlast sa centrom u vladi".
U tom grmu leži zec. Kod nas te 3 vrste vlasti nisu odvojene jedna od druge što dovodi do toga da se izvršna vlast meša u rad suda, a parlament nam služi samo kao ikebana, jer se odluke znaju pre glasanja, a poslanici predstavljaju stranke a ne narod, iako im je naziv NARODNI poslanici.

Bojan

pre 9 godina

Podrska pravom gospodinu i istinskom borcu za demokratiju i prava ljudi, gospodinu Jankovicu. Sto se tice radikala i njihovog vodje Vucica pametan zna ko su oni i sta mozes od njih ocekivati, a to nisu dobre i pozitivne stvari vec cemer i jad. Iza velikikog diktatora ustvari se krije velika sujeta i licna frustracija, a to proizvodi ustvari ovakvo njegovo ponasanje. Uskoro ce osetiti i njegovi podanici ko je on. A oni nesrecnici koji mu daju legitimitet kao takozvani nezavisni, e ti su najgoreg kova.

Jasenka

pre 9 godina

Oni koji su devedesetih glasali za radikale, sada su za naprednjake. To je tih 25% i tu se bilo šta teško može promeniti. Oni koji ih tada nisu prihvatali neće to učiniti ni sada. Problem je u tome što smo devedesetih imali neku alternativu (ili nam se bar tako činilo) a za koga se sada opredeliti? Podržavam svaki javno iznesen stav protiv gašenja građanskih sloboda.

deki

pre 9 godina

darko88@tvoj komentar je klasicno zapazanje SNS-bota, toboze zabrinutog, koji i ne kapira sta je posao ombudsmana.Nije Darko njegov posao da vodi istrage, jos manje je Vucicev-problem je sada sto bi ovi tvoji da ga smene ali ne znaju kako jer su svesni reakcije, narocito izOEBS-a.I kada odande dodju kritike po pitanju medija, onda Vucic pokaze svoje pravo lice, lice seseljevca koji nema vise kokardu na celu nego se istusirao, oprao zube i nosi firmirano odelo i naravno na reveru znacku srpske zastavice da nam pomaze valjda koliko nas sve voli

dragana

pre 9 godina

bezrezervna podrska zastitniku gradjana i saradnicima,koliko god da ih je ostalo...nadam se da ce NVO koje zastupaju prava govora,prava gradjana...itd,prepoznati vaznost postojanja zastitnika gradjana i da ce pomoci drzavi i gospodarima iz SNSa, da vam isplati plate,posto je to,kako kazu,razlog hajke na vas...

ljubitelj burleski

pre 9 godina

Pa toliko PESKA imaju oni,,investitori ,arapi, da je nešto,,preostalo i za,,zaprašivanje,, Šabića i Saše jankovića,i to od onih koji su se onako,,slavno,,pokazali kada je trebalo da se odreknu ,,samo,, paušala, bez navođenja kolika je sifra bila ispred nula. I s koliko,,radnih,,mesta, ,,raspolažu,,,,reformatorsle snage,,svaki pojedinačno u ,,agresivnom zapošljavanju,,sve,,radi,,,boljitka nacije,,i,,ekspertskih kadrova,, kao u Kolubari?Tragikomadija na naš račun se nastavlja s ovako,,preobučenim,,i,,osvešćenim,,s pola od pola izašlih na izbore,a to nije većina,kojom još uvek mašu.to je račun za treći osmogodišnje škole,ili su mnogo preskočili baš taj razred,i stigli čak do megaškolice.,,Anketa,,od ,,celih,, 1004,,ispitanika, im posle ove katastrofe ,i,,podrška, od 69%opet ,,tutnji ,,posebnim ,, kanalima,, za ,,upozorenje,,i nove najave,,bisera,, ove samozaljubljne vlasti,već pune dve godine.Nije Radulović omašio ni jotu,zato je bio,,sklonjen ,, jer je hteo da se ,,bavi politikom,,-kako li se ovakva retorika Babića naziva,ako uopšte postoji neki prikladan pristojan izraz za ovog poznatog propagatora,,kodeksa,,u koji naravno sebe odmah isključio jer je iz ,,nepogrešivih i nezamenjljivih,,,,elitnih,, ,,kadrova,, SNS.Postoji jedna grupa,zove se ,,Dubioza kolektiv,, nije li ovo pravi naziv za ovo stanje ,,svesti,, Srbije iz ugla SNS!?A posle svega hapsi se klinac, a o napisima Kurira,na naslovnim stranama, niko da zucne,jer je ,,na liniji,,.

Pametnjaković

pre 9 godina

Što se tiče panike, nije je bilo dovoljno, da su svi paničili sada ne bi bilo žrtava. Potrebno je tužiti tužilaštvo i potpuno ih smeniti.

Negotinac

pre 9 godina

U vreme kada je Vučić zauzimao poziciju diktatora, Janković i Šabić su "ispitivali teren". Vodeći računa da se ne zamere "gospodaru". Ako oni nisu tada uspeli da prepoznaju "uvođenje diktature" šta tek reći za običan svet. Gospodo draga, naš narod za sve ima "pametne misli". Ovde bi odgovarale: "Ko sa decom spava p...... se budi", ili "Posle j..... nema kajanja".

toza

pre 9 godina

Medijske slobode su počele da se guše onog trenutka kada su se formirale ove internet interesne grupe koje bez imalo razmišljanja izbacuju parole i obesmišljavaju svaku diskusiju.
I naravno za to će neki (samo neki) biti nagrađeni radnim mestom u državnoj administraciji.

LIly

pre 9 godina

@ (ris, 1. jun 2014 11:01)
Kako Vas samo nije sramota da dajete takve izjave bez ikakve osnove u realnosti? Pa kad je i od bota mnogo je. Gospodin Jankovic, gospodin Sabic i pokojna gospodja Barac su predstavnici jednine 3 drzavne institucije koje su radile svoj posao dosledno bez izuzetka svih ovih prethodnih 14 godina. Izmedju ostalog davno jos, cini mi se jos 2011 su se detaljno bavili netransparentnom vlasnickom strukturom medija i neslobodama koje iz toga proizilale. Da Vas stvarno bilo sta o njiohom radu interesuje potrazili bi na 3 zvanicne internet prezentacije jer su ove institucije sve svoje akrivnosti azurno belezile samo su ih mediji mahom ignorisali ili nisu im pridavali zasluzen znacaj. Strasno je sta ce sve ljudi uraditi zarad malo pohlepe a konacno i na svoju sopstvenu stetu. Pa zar vi botovi stvarno verujete da ce ovo dugorocno i vama da se isplati? U propaloj drzavi koju sami urusavate da budete sitna lako menjiva roba.. e jadni vi! Inace puna podrska Sabicu i Jankovicu. tek od skora pratim njihov rad a na osnovu svega sto sam mogla videti i procitati, jedino sto mogu reci je duboko postovanje na hrabrosti i doslednosti! Drzite se!

EUtanazija

pre 9 godina

drago mi je da je objavljen vaš komentar nebojša bg. to se događa već duže vreme i ne samo ovde. beskrupulozno se pokušava upravljanje javnim mnjenjem i ruši svaki otpor prozapadnoj paradigmi koja se bahato servira. Ovde (u Srbiji) nailaze na zavidan otpor, gube konce i kompas pa stvari postaju potpuno ogoljene i očigledne - tu je i Kosovo odigralo ulogu i postalo metar koji i svet već prepoznaje. Mislosrdi anđeo jasno je pokazao svoje pravo lice nemilosrdnog đavola i svo licemerje i dvostruke aršine kojima upravlja.
Stvar sa glasovima je daleko dublja od pojedinačne akcije jednog ovdašnjeg zapadnog entuzijaste ili LDP aktiviste. Akcija je odobrena i snažno podržana, možete to primetiti na mnogim poljima
svako dobro

DALIBORKA - 76

pre 9 godina

Da li cemo kao gradjani nekada cuti od zastitnika gradjana koliko vidim sa dobrim primanjima da nam kaze kakva su prava vecine u drzavi ili u kojim to pravima vecina uziva u odnosu na manjinu ili koja to prava manjine nemaju a ima ih vecina. Medijske slobode su pocele da se guse onog trenutka kada su se formirale ove internet interesne grupe koje bez imalo razmisljanja izbacuju parole i obesmisljavaju svaku diskusiju.

VREME JE

pre 9 godina

Vreme je da se pakuju koferi g.Jankoviću, ako ne znog nerada u protelih 7 godina onda zbog onih 397.ooo dinara mesečno , naspram mojih 2o.ooo koje ne štitiš.

Srbin 100%

pre 9 godina

Institucija zastitnika gradjana je duboko kompromitovana losim i neblagovremenim reakcijama ovog tela tokom Cvetkoviceve vlade,i od tada postoje vise nego opravdane sumnje u njegovu neutralnost i objektivnost,a ova zadnja reakcija je nazalost samo to potvrdila i pokazala svima da mi nemamo izgradjene institucije

Milutin

pre 9 godina

Hteo sam i ja da ostavim komentar podrske ovoj dvojici hrabrih, postenih i iskrenih patriota, ali svi pre mene su vec sve rekli. Borba za demokratiju, vladavinu prava, normalnu i uredjenu Srbiju NEMA ALTERNATIVU!

Božidar M.

pre 9 godina

Nažalost ogramna većina našeg naroda ( a svojstveno nam je kratko pamćenje) je zaboravila šta je ovaj čovek radio kao ministar informisanja, šta je pričao o Evropi, Kosovu, kako za njega nije bilo širenje panike kad je njegov šef i politički otac uzvikivao "Goreće Srbija". Zar stvarno neko misli da se taj čovek mogao promeniti? On i Dačić su potpisali sve što im je potureno za Kosovo da bi oprali svoje biografije. Dokle god tako budu radili, biće miljenici Evrope.

Dalibor

pre 9 godina

Covek objasnio. Neka se vlastodrsci dobro zamisle kad procitaju ovaj tekst, a za sav obican svet, pogotovo botove, podsecanje na jednu malu pricu...
"Kada su došli po intelektualce,
ja sam ćutao;
jer nisam bio intelektualac.
Zatim su oterali prosjake,
odbili azilante,
pretukli i prebili gejeve,
sklonili prostitutke,
nahranili nas sumnjama i strahovima,
ja sam ćutao;
jer oženjeni treba da se drže svojih kuća.
Kada su zatvorili nezavisne novinare,
ja sam ćutao;
jer nisam bio novinar.
Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.
Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.."
Martin Niemöller

I jos nesto sto me interesuje, da'l botovi rade nedeljom? I ako rade (racunam da cemo se po broju minusa uveriti) jel im se ovo placa kao rad vikendom, prekovremeno ili kako vec.... Veliki vodja je to uredio nadam se, ne bi bilo u redu da se ovamo kao zalaze za postovanje zakona a sa druge strane da zakida na svojim vernim stranackim slugama.
Pravda za botove!

deki 185

pre 9 godina

Vucicu, a da procitas ti ovo dva-tri puta, pazljivo???
(marija, 31. maj 2014 23:57)

Pa on to zna. Ne treba on da cita kad je on sve organizuje. A prosto je neverovatno koliko je covek poleteo i koliko se osilio. Tuga

Liliana

pre 9 godina

Donekle sam pratila rad ove dvojice ljudi i da nije njih apsolutno ne bih imala veru u nijednu instituciju u Srbiji. Ono sto oni rade i kako rade je neki tracak nade da odgovornost, razum pa na kraju i cestitost mogu opstati u drzavnoj sluzbi. Preporucila bih svima da posete sajt zastitnika gradjana i procitaju par izvestaja koji se tamo mogu naci. Nadam se da ce se ova gospoda izboriti za svoja prava kako bi mogli da se bore i za sve nas. Zaista svako postovanje

Civijas

pre 9 godina

Jankovicu i Sabicu, nemojte da sirite paniku, za to se ide u zatvor.
A, Vodjino oko je svevidece, nema potrebe da baca pare na kontrole svojh jednoglasno izglasanih odluka, a on i onako ne gresi... a i ako pogresi, boze moj, pa cenzura je iz raja izasla

Milan

pre 9 godina

Srbija nikada nije imala veoma jake institucije i to je uvek nadomestala jakim licnostima. Tu lezi problem. Jake drzave imaju jake sudove, kancelarije ombudsmana, parlamentarne odbore itd, i njima niko ne moze da se mesa u rad. Kancelaru Vucicu demokratija nije u glavi, a mi jos jednog Slobu necemo kao nacija preziveti. I mnogo mocnije civilizacije su zbog losih vladara nestale, Srbi ne treba da misle da su vecni.

eto

pre 9 godina

Vučić misli da može da vodi državu. Može, ali samo u propast! I on i cela njegova cirkuska bulumenta su drski i nestručni. Samo znaju da manipulisu medijima, to im je jedina kvalifikacija. A, u laži su kratke noge...

ravnica

pre 9 godina

zna vucic to,ne mora da cita...pa on i stoji iza svega sto se desava,a tek nam priprema kavez.zalosno je sto 69% ljudi u srbiji misli da je on fenomenalan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (johny, 1. jun 2014 01:25)

Veoma perfirdno. Nije 69% vec do 40% od izaslih glasaca. Nisu izasli oko 50%. Pa ti racunaj. To sto ti vidis na internetu je samo masinerija. Oni i ne kriju da imaju internet timove sa sve koordinatorima. Los otisak, tj. kopija informbiroa.

laku noc Srbijo

pre 9 godina

Pitam se sta ce ostati od ove zemlje za godinu dana, a sta za jos tri? Cini se da ce situacija sa ljudskim pravima biti sve gora. Ako su poceli da hapse klince koji dele statuse sa prijateljima na facebook profilu sta je onda preostalo? Pa ni Sloba nista slicno nije radio. Bar klince nije hapsio.

dosta je!

pre 9 godina

Posle ove izjave, Sašu Jankovića očekuje zatvor zbog klevetanja Vođe! Kako se usudio da uopšte i pomisli, a kamoli izjavi ovo bogohuljenje!?

Dalibor

pre 9 godina

Ako njih dvojicu ućutkaju, mnogo lakše će i sve nas posle. Zato sada moramo stati iza institucija koju predstavlja i Saša Janković i Rodoljub Šabić, da se posle ne pitamo otkud mi u diktaturi i jednoumlju.

richardIII

pre 9 godina

Ovo su ozbiljni ljudi i ozbiljne institucije njihova upozorenja gradjani moraju najozbiljnije da shvate. Vlast u rukama samo jednog coveka zakonomerno zavrsava lose i po drustvo i po gradjane...Ako Vučić nije svestan toga, tim je stvar opasnija. Ocekivali smo postovanje zakona i institucija a dobijamo paranoicne odluke i reakcije! Loše, jako lose, cak veoma opasno!

loshmi

pre 9 godina

Sada ce i Jankovica da otpusti i da ukine zastitnika gradjana, jer ih Vucic najbolje stiti i on zna sta je najbolje za sve nas, mi smo idioti i ne znamo sta je dobro za nas!!!
Pitam se dokle je narod spreman na vredjanje inteligencije i ponizavanja?!

Zoran

pre 9 godina

Vucicu, a da procitas ti ovo dva-tri puta, pazljivo???
(marija, 31. maj 2014 23:57)

Nije problem Vucic, jer takvih "trgovaca" ima i u Kanadi, gde zivim. Problem je u"potrosacima" koji kupuju "zmijino ulje" od doticnog "TRGOVCA".
U Kanadi "kupci" ne nasedaju tako lako ovakvim "trgovcima".

Marshall BG

pre 9 godina

Na ogromnu zalost, gospoda Jankovic i Sabic su potpuno u pravu. Nezgodno je diktatoru reci da je diktator.
Takodje na zalost, sklonice ih nesposobna bulumenta, postavice neke svoje poslusnike da bi odrzavali privid demokraticnog drustva.
A veliki vodja gleda i zadovoljno se smeska...

zrad

pre 9 godina

Ako imam rodbinu i prijatelje u Obrenovcu i neko napiše da hiljade leševa pliva Obrenovcem, ja i moja porodica ne smijemo biti uznemireni jer tako misli Šabić....Molim Šabića da mi odgovori: kada ja to smijem biti uznemiren????? Da li moram čekati njegovu dozvolu ili ocenu o stepenu uznemirenosti javnosti??? Kako je dotični uspio "NE PREPOZNATI PANIKU"? Kako se to radi? Gde je tu moje pravo i sloboda da me uznemiruju takve vesti???? Ili je u svakoj situaciji stepen moje slobode određen Šabićevim mišljenjem?????

toza

pre 9 godina

Napokon da neko, sa pozicije koja po prirodi stvari treba da ima uticaj i da opomene vlast, jasno i konkretno kaže ono što se u poslednjih dve godine jedino može čuti ili pročitati u komentarima, na blogovoma, forumima i malobrojnim intervjuima koji obično prođu nezapaženo i "počinjem da verujem" smišljeno skrajnuti i zatrpani svakodnevnim virtuelnim aktivnostima vlade i onih koji su joj bliski.
Sve izneto je apsolutno tačno ali narod zaokupljen svakodnevnom mukom i trkom za preživljavanjem još to ne vidi.

ABCDE

pre 9 godina

"Odluke donosi samo jedan covek a svi ostali samo zapisuju." Ovo bar nije nista novo i sasvim je ocekivano nakon izborne kampanje u kojoj su se svi SNS prvaci javno izjasnjavali da bez Vucica ne bi umeli da se obuku.

Budalica

pre 9 godina

Podrška za Sašu Jankovića! Za sada jedini koji je smeo otvoreno da im odgovori, a ne kao ostali koji su se sakrili kao miševi i slušaju Vođu!

Аци Јург

pre 9 godina

Је л' том заштитнику грађана у опису посла стоји анализа НАЧИНА рада премијера? Је л' он, заштитник, стварно нема нека боља посла? Покудиш ли га, одма' ће да заплаче и зацени се па ће да се чује све до Европе! Еј, весела Србијо, шта си ти то богу скривила да имаш овакву елиту! Парафраза др Рајса: Срби, чувајте се својих интелектуалаца! (Нећете ваљда у новом издању те књиге - које спремате - да бришете тај део Рајсовог емоционалног тестамента?!

cvetic

pre 9 godina

Jedine dve svetle tacke u ovom mraku na koje obican covek moze da se osloni gde moze da potrazi pomoc i zastitu osnovnih ljudskih prava,pravo na slibodno misljenje i izrazavanje treba ukinuti ili zameniti ove casne i postene ljude kadrom koji Vucic treba da odabere jer on bira samo najbolje

vladar

pre 9 godina

užasna je pomisao u kakvoj diktaturi ćemo živjeti za godinu dana ako se nekako 80% Srbije ne dozove pameti i spreči ovih 20% kojima smo dozvolili da odlučuju dok ostali im apstiniraju ili rasipaju snagu

Misha

pre 9 godina

Ovaj covek se bori sa vetrenjacama, al dzabe... dzabe, jer je narod naivan (da ne upotrebim neku drugu rec) pa ce na sledecim izborima da pokloni 75% diktatoru...

Wert

pre 9 godina

100% tacno iznete cinjenice. S tim sto bi se jos moglo dodati. E, sada kada vidimo komentare na ovaj tekst jednostavno ce se videti odraz ovog drustva.

acomurija

pre 9 godina

Ova dva ČOVEKA su junaci našeg doba.
Bravo i hvala za hrabrost. Da sam vernik uzviknuo bih: neka vas Bog čuva, ovako - ostaje samo nada da ćete istrajati, a narod, ako zatreba - da imadne razuma i hrabrosti da uzme motke i odbrani vas.
Jer, posle 15 godina ponovo imamo obračune po ulicama, beznađe, a prisustvujemo strahovladi, jednoumlju i rađanju kulta.
Ova dva čoveka i B92 su još tračci svetla u sumornoj tmini IZJAVA, obećanja, neprekidnog predizbornog mitingovanja, trošenja vremena i silovanja razuma...

Hrabro

pre 9 godina

Ljudi koji uhapse osamnaestogodišnjeg volontera ne znam kako mogu da se pogledaju u ogledalo.
Tužilac koji je ovo naložio je bruka za profesiju. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/469828/Ispovest-privedenog-zbog-posta-na-Fejsbuku-Stavili-me-u-celiju-s-dilerom-i-ubicom

pre 9 godina

Е, слажем се са свим, али од када је ова реченична конструкција "Ako racionalizacija naše administracije treba da počne kresanjem i inače skromnih resursa institucije za zaštitu ljudskih prava, onda je to veoma depresivno" постала нормална у нашем језику? Знам да први Тома воли да повезује две реченице са "онда" и започиње са "Ако" али то звучи тоооолико накарадно и неприродно. "Ако смо почели да састављамо реченице на овај начин и заборављамо боље да се изражавамо, онда то није уопште добро.".

EUtanazija

pre 9 godina

drago mi je da je objavljen vaš komentar nebojša bg. to se događa već duže vreme i ne samo ovde. beskrupulozno se pokušava upravljanje javnim mnjenjem i ruši svaki otpor prozapadnoj paradigmi koja se bahato servira. Ovde (u Srbiji) nailaze na zavidan otpor, gube konce i kompas pa stvari postaju potpuno ogoljene i očigledne - tu je i Kosovo odigralo ulogu i postalo metar koji i svet već prepoznaje. Mislosrdi anđeo jasno je pokazao svoje pravo lice nemilosrdnog đavola i svo licemerje i dvostruke aršine kojima upravlja.
Stvar sa glasovima je daleko dublja od pojedinačne akcije jednog ovdašnjeg zapadnog entuzijaste ili LDP aktiviste. Akcija je odobrena i snažno podržana, možete to primetiti na mnogim poljima
svako dobro

bezimeni

pre 9 godina

"...problem što nema dovoljno ljudi na mestima gde nam trebaju, a tamo gde nam ne trebaju, imamo ogromnu koncentraciju stranačkog kadra".

Lepo i precizno da bolje ne moze.

Da li je ovo slucajno?

pre 9 godina

Izjave Zastitnika gradjana i Poverenika koje jasno i nedvosmisleno ukazuju na zabrinjavajucu pojavu za svako normalno drustvo, a to je svojevrsna diktatura i medijski mrak, se OBJAVLJUJU U 23.51!!!
Verovatno ce biti i skinuta do jutra!!! Sramota! Umesto svi a pre svega mediji da se angazujemo u borbi protiv ove sizofrene paranoje koju
svakodnevno gledamo, a svi znamo ko je tvorac iste!

dejan

pre 9 godina

marija, 31. maj 2014 23:57
Marija, problem je sto je Vucic svestan svega ovoga i on hoce tako. Iz nekog razloga umislio je o sebi da je stvatno svemoguc i svepametan.
Pa i ako procita, on ce reci, da takoje, tako treba da se radi.
No, jednog dana, pojavice se neko ko ne brine za svoju sudbinu ali ne zeli da ga prave budalom…

Despotoljubija

pre 9 godina

@marija,
u despotiji Srbiji gde se mase odusevljavaju Vladimirom Vladimirovicem ne bi pomoglo ni da nas o svemoguci Vucic procita ovaj tekst i deset puta. Nikada radikal nece postati istinski demokrata. A i zasto bi? U nasem patriJotskom narodu postoji jedna skoro vec genetska opcinjenost despotima. Na kraju krajeva vlast je onakva kakvu je narod zasluzuje.

johny

pre 9 godina

zna vucic to,ne mora da cita...pa on i stoji iza svega sto se desava,a tek nam priprema kavez.zalosno je sto 69% ljudi u srbiji misli da je on fenomenalan.

Бојан Илић

pre 9 godina

"Kapacitet službe kojom raspolažem, što je mnogo manje uočljivo, na ozbiljnom je udaru. Tvrdi se da je razlog štednja, ali to je bacanje prašine u oči jer upravo rad kontrolnih organa pravi najveće uštede", rekao je Janković za Blic.

Објаснио!

Mira

pre 9 godina

Štednja u oblasti zaštite ljudskih prava, nije depresivna, kako se izrazio g-din Janković, već opasna.
Ako već hoće da štede, što ne ukinu ministarstva, i tako, kako smo videli na sednicama uživo, samo jedan predlaže i odlučuje.

Freelander

pre 9 godina

Konacno da neka institucija reaguje na ovaj radikalski primitivizam! I kakvi su ono nesrecni ministri kada dozvoljavaju da im se Vucic obraca na onaj nacin? Zar medju njima nema nikoga ko drzi do svog integriteta?
E, vidite, Jankovic je covek od integriteta i ne dozvoljava da mu se tamo neki polusvet obraca na primitivan i nepristojan nacin!

Jelena

pre 9 godina

@ zrad - da vidim da li sam Vas razumela: U redu je da sredstvo informisanja (ako se Kurir time može nazvati) stavlja na naslovnu stranu fotografiju uplakane dece i naslov LEŠEVI PLIVAJU OBRENOVCEM, a nije u redu da fizičko lice, na svom fb profilu, prenese vest iz Kurira? Pa jeste li Vi zaboga miloga normalni?????

da bar jeste

pre 9 godina

Vučić je diktator bez presedana ,. Srbija takvog ne pamti !
(Dragiša Sekulović, 1. jun 2014 08:25)

Da je bar diktator, nego jedan krajnje nesposoban covek, zato i glumi diktatora, zeljan vlasti, osvete, bez trunke elementarnog vaspitanja, bahat. Dzabe silne pare koje uzima od naroda i placa PR, Helmuta Kola da ga uci politici, strani savetnici. Vidis da ga ovi kontroverzni Arapi motaju kako hoce, ali zrtve smo mi.
Ali da ovde gori nece biti umapcen to si potpuno u pravu.

opet Gvozden

pre 9 godina

Bio oko 8 sati na komentarima samo jedan bot- Slavisa se vika. Posle pola sata njih 82-84 seda za tastature i udara minuse. Ajde botovi DIZANJE! Ako vas se na vesti ne pojavi bar 250 nista od dnevnica. Jel vidite kako vam razvaljuju gazdu?

A.

pre 9 godina

(zrad, 1. jun 2014 08:24)

Vi pronalazite vesti o rodbini i prijateljima na Fejzbuku?
Ali, vi ste poverovali u to zato što je Svemogući rekao da je poplava biblijskih razmera. I odmah ste pomislili na Potop? Zar ne?

Bojan

pre 9 godina

Podrska pravom gospodinu i istinskom borcu za demokratiju i prava ljudi, gospodinu Jankovicu. Sto se tice radikala i njihovog vodje Vucica pametan zna ko su oni i sta mozes od njih ocekivati, a to nisu dobre i pozitivne stvari vec cemer i jad. Iza velikikog diktatora ustvari se krije velika sujeta i licna frustracija, a to proizvodi ustvari ovakvo njegovo ponasanje. Uskoro ce osetiti i njegovi podanici ko je on. A oni nesrecnici koji mu daju legitimitet kao takozvani nezavisni, e ti su najgoreg kova.

dragana

pre 9 godina

bezrezervna podrska zastitniku gradjana i saradnicima,koliko god da ih je ostalo...nadam se da ce NVO koje zastupaju prava govora,prava gradjana...itd,prepoznati vaznost postojanja zastitnika gradjana i da ce pomoci drzavi i gospodarima iz SNSa, da vam isplati plate,posto je to,kako kazu,razlog hajke na vas...

loko

pre 9 godina

@(zrad, 1. jun 2014 08:24)

A ti se informises preko facebook profila? To je njihov PRIVATNI profil i imaju svako pravo da napisu sta hoce jer gle cuda, to je njihov PRIVATNI profil! Ta ista policija umesto da hvata dilere droge, oni proveravaju fb profile volonterima. A sta je sa kurirom i njihovim naslovima o lesevima? A sta je sa naslovima tipa "Sabac 50:50% sanse da se odbrani", u trenucima kada je svima bilo jasno da je opasnost prosla?
Ako je neko sirio paniku za vreme poplava onda je to drzava i veliki vodja! Kako bi se ti osecao da cujes da je tvoj najblizi umro "prirodnom" smrcu u toku poplava?

Devenport da se oglasi

pre 9 godina

Ocekujem da se i sef delegacije EU Majkl Devenport oglasi o ovome i stane iza Jankovica i Sabica. Ne bi bio red da precuti i da dozvoli da se ovakva despotija uvuce u Uniju na mala vrata. Samo pritisak od strane EU i SAD moze nam tu pomoci.

rasko

pre 9 godina

Teško da će se nešto promeniti. Svi smo svesni da sa autocenzurom i udvoričkim stavom možemo opstati. Nemilosrdni su iz drugog, trećeg ešalona vlasti.

Da nam je neko rekao pre 14 god. da će Nikolić biti predsednik države, Vučić premijer, a Maja Gojković predsednik skupštine, smatrali bi ga najvećom budalom.
Orvel nam kuca na vrata.

Slobodan

pre 9 godina

Bananaman u akciji ... neprestano ...

Ovaj tekst je potpuno korektan ... ali ga bananaman neće pročitati jer mu ne odgovara ...

VUK DLAKU MENJA, ALI ĆUD NIKADA !!!

Jasenka

pre 9 godina

Oni koji su devedesetih glasali za radikale, sada su za naprednjake. To je tih 25% i tu se bilo šta teško može promeniti. Oni koji ih tada nisu prihvatali neće to učiniti ni sada. Problem je u tome što smo devedesetih imali neku alternativu (ili nam se bar tako činilo) a za koga se sada opredeliti? Podržavam svaki javno iznesen stav protiv gašenja građanskih sloboda.

Pametnjaković

pre 9 godina

Što se tiče panike, nije je bilo dovoljno, da su svi paničili sada ne bi bilo žrtava. Potrebno je tužiti tužilaštvo i potpuno ih smeniti.

deki

pre 9 godina

"Ako imam rodbinu i prijatelje u Obrenovcu i neko napiše da hiljade leševa pliva Obrenovcem, ja i moja porodica ne smijemo biti uznemireni jer tako misli Šabić....Molim Šabića da mi odgovori: kada ja to smijem biti uznemiren????? Da li moram čekati njegovu dozvolu ili ocenu o stepenu uznemirenosti javnosti??? Kako je dotični uspio "NE PREPOZNATI PANIKU"? Kako se to radi? Gde je tu moje pravo i sloboda da me uznemiruju takve vesti???? Ili je u svakoj situaciji stepen moje slobode određen Šabićevim mišljenjem?????
(zrad, 01. jun 2014 08:24) "

Ako vi neciji post na privatnom profilu na fejsbuku smatrate vestima ili zvanicnom informacijom to je vas problem !

Berkut

pre 9 godina

Neka bude bacanje prašine u oči iako smatram da se primenjuje ona stara dobra: "Gomila želi da bude obmanuta - Obmani je". Unazad nekoliko decenija vrlo je teško prepoznati priču političkih kompanija u Srbiji. Da li je to Rodoljubiva, Satirična, Komedija, SF, Bajka ili već koja priča. Meni je najbliža priča: tragedija. Oni prenosi Vlade RS koji su vodjeni na onaj način je spekulativna fikcija sa svim pod žanrovima (horor, utopija). Bilo koja vlast sve jako domišljato radi, zbunjuje, obmanjuje, stvara uslove i prostor za manipulaciju. Uvek nekoj vlasti tu Srbiji to podje za rukom. Naravno zna se ko ispašta. Krajnji korisnik u napem slučaju narod. Samo pogledajte kako je kod najnovije tj stare vlasti sve najjeftinije i najbolje. Oni od najbolje petorke imaju još bolju petorku, pa od te još bolje petorke imaju još bolju petorku. Ne znam kako, ali sa svim tim petorkma nekako završimo na poslednjem mestu u svemu ili smo na kraju rang liste po bilo kojoj oblasti. Naravno da nije dobro da jedan čovek o svemu odlučuje. Dve glave bolje misle. Nije tu problem u tom jednom koji je zamislio da sve zna problem je kod onih koji sede levo i desno od njega. Ti ljudi su problem. Njima ne smeta da budu ćate, njima ne smeta da budu klimoglavci kada se odlučuje o veoma važnim stvarima. Ko je odlučivao koja struka, gde će se postaviti recimo nasip, u kojoj visini. Kod nas je sve depresivno da kako kažu i ekonomsiti i dinar je depresirao. Depresivna ekonomija, depresivni ljudi koji vode zemlju - narodu ostali samo antidepresivi.

ljubitelj burleski

pre 9 godina

Pa toliko PESKA imaju oni,,investitori ,arapi, da je nešto,,preostalo i za,,zaprašivanje,, Šabića i Saše jankovića,i to od onih koji su se onako,,slavno,,pokazali kada je trebalo da se odreknu ,,samo,, paušala, bez navođenja kolika je sifra bila ispred nula. I s koliko,,radnih,,mesta, ,,raspolažu,,,,reformatorsle snage,,svaki pojedinačno u ,,agresivnom zapošljavanju,,sve,,radi,,,boljitka nacije,,i,,ekspertskih kadrova,, kao u Kolubari?Tragikomadija na naš račun se nastavlja s ovako,,preobučenim,,i,,osvešćenim,,s pola od pola izašlih na izbore,a to nije većina,kojom još uvek mašu.to je račun za treći osmogodišnje škole,ili su mnogo preskočili baš taj razred,i stigli čak do megaškolice.,,Anketa,,od ,,celih,, 1004,,ispitanika, im posle ove katastrofe ,i,,podrška, od 69%opet ,,tutnji ,,posebnim ,, kanalima,, za ,,upozorenje,,i nove najave,,bisera,, ove samozaljubljne vlasti,već pune dve godine.Nije Radulović omašio ni jotu,zato je bio,,sklonjen ,, jer je hteo da se ,,bavi politikom,,-kako li se ovakva retorika Babića naziva,ako uopšte postoji neki prikladan pristojan izraz za ovog poznatog propagatora,,kodeksa,,u koji naravno sebe odmah isključio jer je iz ,,nepogrešivih i nezamenjljivih,,,,elitnih,, ,,kadrova,, SNS.Postoji jedna grupa,zove se ,,Dubioza kolektiv,, nije li ovo pravi naziv za ovo stanje ,,svesti,, Srbije iz ugla SNS!?A posle svega hapsi se klinac, a o napisima Kurira,na naslovnim stranama, niko da zucne,jer je ,,na liniji,,.

Negotinac

pre 9 godina

U vreme kada je Vučić zauzimao poziciju diktatora, Janković i Šabić su "ispitivali teren". Vodeći računa da se ne zamere "gospodaru". Ako oni nisu tada uspeli da prepoznaju "uvođenje diktature" šta tek reći za običan svet. Gospodo draga, naš narod za sve ima "pametne misli". Ovde bi odgovarale: "Ko sa decom spava p...... se budi", ili "Posle j..... nema kajanja".

ded

pre 9 godina

Kako je upozorio, iako Ustav određuje podelu vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, koje međusobno kontrolišu jedna drugu, "u stvarnosti se učvršćuje jedna jedina vlast sa centrom u vladi".
U tom grmu leži zec. Kod nas te 3 vrste vlasti nisu odvojene jedna od druge što dovodi do toga da se izvršna vlast meša u rad suda, a parlament nam služi samo kao ikebana, jer se odluke znaju pre glasanja, a poslanici predstavljaju stranke a ne narod, iako im je naziv NARODNI poslanici.

Steva Banatski

pre 9 godina

Možda je to i u redu, ali niste objasnili kako će ta voda da stane i sačeka dok se tamo neki ne dogovore šta i kako, i ispoštuju neka pravila"demokratije"(zakon-proceuru) koja ne poznaju ovakvu situaciju.
Smešno.
Ili se Vi možda plašite vlasti, e to je u redu, samo nemojte sad kad je katastrofa, kad joj mesto nije.

deki

pre 9 godina

darko88@tvoj komentar je klasicno zapazanje SNS-bota, toboze zabrinutog, koji i ne kapira sta je posao ombudsmana.Nije Darko njegov posao da vodi istrage, jos manje je Vucicev-problem je sada sto bi ovi tvoji da ga smene ali ne znaju kako jer su svesni reakcije, narocito izOEBS-a.I kada odande dodju kritike po pitanju medija, onda Vucic pokaze svoje pravo lice, lice seseljevca koji nema vise kokardu na celu nego se istusirao, oprao zube i nosi firmirano odelo i naravno na reveru znacku srpske zastavice da nam pomaze valjda koliko nas sve voli

Tole

pre 9 godina

malopre sam citao ovu vest I komentare.veliki broj komentara podrske zastitniku gradjana,i otprilike 20ak pluseva I poneki minus..skocim do tvitera da pogledam nesto I vratim se ovde.komentari su tu,ali odnos plus-minus je sledeci:pluseva slicno(20-30),a minusi volsebno skocili na skoro tacno 120.providno da ne moze biti providnije..u principu,ne dajem znacaj tome,i drago mi je kad me botovi nagrade gomilom minusa.ali..vest sama po sebi je jako znacajna.vidno se gusi svaka kritika rezima.vojska internet udaaraca minusa,cenzura (priznali ili ne) postoji.slaba opozicija vlasti koja je do juce nosila kokarde,itd.prestalo je sve to da bude simpomaticno,sad je vec zabrinjavajuce.
(nebojsa bg, 1. jun 2014 10:52)

Ako si primetio u dosadanjih 110 komentara botovi su prisutni uglavnom kao udaraci minusa, ne i kao autori komentara. Tek po koji, tipa... sta je on uradio, velika mu plata, mora da se sprovede racionalicija i slicne nebuloze. Objasnjenje vrlo jednostavno, na ovu vest nemoguce je ostavljati sablonske komentare tipa „svaka cast Vucicu, za samo nekoliko meseci...“ a njihova neiventivnost ih onemogucava da napisu bilo sta drugo. I zato su na ovu vest prisutni uglavnom kao udaraci minusa. A moze biti da jos uvek cekaju instrukcije sta pisati. Postoji jos jedno objasnjenje, a to je da je kod botova proradila savest, u sta moram da priznam manje verujem.

nebojsa bg

pre 9 godina

malopre sam citao ovu vest I komentare.veliki broj komentara podrske zastitniku gradjana,i otprilike 20ak pluseva I poneki minus..skocim do tvitera da pogledam nesto I vratim se ovde.komentari su tu,ali odnos plus-minus je sledeci:pluseva slicno(20-30),a minusi volsebno skocili na skoro tacno 120.providno da ne moze biti providnije..u principu,ne dajem znacaj tome,i drago mi je kad me botovi nagrade gomilom minusa.ali..vest sama po sebi je jako znacajna.vidno se gusi svaka kritika rezima.vojska internet udaaraca minusa,cenzura (priznali ili ne) postoji.slaba opozicija vlasti koja je do juce nosila kokarde,itd.prestalo je sve to da bude simpomaticno,sad je vec zabrinjavajuce.

toza

pre 9 godina

Medijske slobode su počele da se guše onog trenutka kada su se formirale ove internet interesne grupe koje bez imalo razmišljanja izbacuju parole i obesmišljavaju svaku diskusiju.
I naravno za to će neki (samo neki) biti nagrađeni radnim mestom u državnoj administraciji.

xD

pre 9 godina

Cenzura postoji u svakoj drzavi na ovoj planeti..
U Nemackoj je najaktivnija (govor mrznje pogotovo prema lgbt, ne sigurni izvori informacija),
Kao i npr na fb se ne mogu ulogovati mladji od 16 god.
jer internet u Nemackoj je uredjen i morate uneti svoje licne podatke sa licne karte ili nekog drugog dokumenta, da bi mogli napraviti e- mail..

snezana

pre 9 godina

Pokvarenjastvo???????? Ko nam kaze. Gospodine Jankovicu, glatka podrska Vasem radu onomad, samo je bila kratka stanka u izvesnoj smeni ovih dana. Smena se za sada zove ograniceni resursi iliti stednja. Ali ne uzbudjujte se i ovo ce proci.ppvpv, babici i slicni.........

Zastitimo zastitnika gradjana

pre 9 godina

Zastitink gradjana je u ponedeljak izdao ovo saopstenje http://www.zastitnik.rs/index.php/lang-sr/2011-12-25-10-17-15/2011-12-25-10-13-14/3317-2014-05-26-08-53-54 , a Administrativni odbor je u utorak odbio da produzi ugovore njegovim saradnicima. Objasnjenje je vrlo jednostavno, sadasnja vlast je toliko nesigurna u to sto radi da vrlo agresivno reaguje na svaki oblik kritike. Ako je neko siguran u to sto radi onda je upravo taj rad najbolji odgovor na sve vrste kritika. S obzirom da svi oni zajedno nemaju pojma sta traba raditi u drzavi sa ovoliko problema, imamo ovakvu situaciju. Zato se cenzurisu blogovi, hapse tviterasi, smenjuju urednici, a sad je na udar dosao i Zastitinik gradjana.

kostić

pre 9 godina

Ovo je stvarno ,najblaže rečeno, nesimpatično od gospodina zaštitnika...Buni se za dvadesetak svojih saradnika,a zaboravlja da je zbog štednje "zavrnuta" slavina za zapošljavanje lekara,medicinskih sestara,prosvetnih radnika, uopšte, u celom javnom sektoru!Gospodin bi hteo da bude veliki šef...sada postavlja pitanje kako su se donosile odluke u vreme vanredne situacije.Čemu unošenje nemira medju gradjane, čemu podizanje tenzija,pa to je na nivou onih koji su širili neistine po internetu. da li je trebalo možda da se čeka skupština,pa da se vodi rasprava,a voda neka plavi...Gospodine, spustite malo svoj gard,to što ste druge političke opcije,što je vaše pravo,ne može ,niti sme da utiče na sveukupan život prepun problema u Srbiji. I naravno sada će neko reći,pa možda i gospodin zaštitnik da sam ljubitelj naprednjaka ,Vučića, Nikolića...Ne, nisam za njih glasao, bio sam beli listić predprošli put,a sada nisam za njih glasao,ali stvarno ga preteraste.U situaciji kada se zemlja bori sa ekonomskim nevoljama vi uz platu od 400.000 kako čujem - užiovate i hteli bi ste da budete jedini izuzeti od štenje i u vezi sa primanjima i u vezi sa zapošljavanjima.Treba da se stidite...

darko88

pre 9 godina

Ja iskreno, otkako je ovaj covek zastitnik gradjana, nisam zapazio da je uradio nista bitno niti da je resio neko veliko pitanje koje muci gradjane ove zemlje, tako da mi sve ovo deluje kao kuknjava nekog ko je vidjen da bude smenjen.

demagogija

pre 9 godina

Gospodine Jankoviću, zar zaista mislite da u situaciji u kojoj se Srbija našla, kada je svaki minut bio veoma dragocen za ljude, i njihove živote, da je trebalo većati i glasati?????????

LIly

pre 9 godina

@ (ris, 1. jun 2014 11:01)
Kako Vas samo nije sramota da dajete takve izjave bez ikakve osnove u realnosti? Pa kad je i od bota mnogo je. Gospodin Jankovic, gospodin Sabic i pokojna gospodja Barac su predstavnici jednine 3 drzavne institucije koje su radile svoj posao dosledno bez izuzetka svih ovih prethodnih 14 godina. Izmedju ostalog davno jos, cini mi se jos 2011 su se detaljno bavili netransparentnom vlasnickom strukturom medija i neslobodama koje iz toga proizilale. Da Vas stvarno bilo sta o njiohom radu interesuje potrazili bi na 3 zvanicne internet prezentacije jer su ove institucije sve svoje akrivnosti azurno belezile samo su ih mediji mahom ignorisali ili nisu im pridavali zasluzen znacaj. Strasno je sta ce sve ljudi uraditi zarad malo pohlepe a konacno i na svoju sopstvenu stetu. Pa zar vi botovi stvarno verujete da ce ovo dugorocno i vama da se isplati? U propaloj drzavi koju sami urusavate da budete sitna lako menjiva roba.. e jadni vi! Inace puna podrska Sabicu i Jankovicu. tek od skora pratim njihov rad a na osnovu svega sto sam mogla videti i procitati, jedino sto mogu reci je duboko postovanje na hrabrosti i doslednosti! Drzite se!

ris

pre 9 godina

Gospodine Jankoviću,lepo je od Vas što i Vi i g.Šabić upozoravate na "cenzuru u medijima",što Vi, g .Jankoviću, čak govorite o selektivnosti u medijima. Vi bi ste da budete i glavni urednik u elektronskim i štampanim medijima!Mnogo ste se zaigrali...Ali, ovo je samo uzgred: hteo sam da Vas pitam: niste o cenzuri u medijima govorili u vreme vladavine DS,kada su sve u svoje ruke držali Tadić(preko svoog Šapera),zatim,Djilas i što praktično nije bilo novina i radi-televizije koja nije slavila "žute".Tada ste ćutali,jer ste i Vi njihov simpatizer(to zna ceo Beograd,a i Srbija) ,a možda imate i njihovu člansku kartu.Navedite jasno i glasno gde u kojim medijima je "izvršena cenzura" ,pa ću Vam verovati.Ovako paušalne ocene koje "hrane" gospodju Dunju u OEBS-u i gospodina iz EU u BGD. Davenporta govore o Vama i Vašoj pohlepi za vlašću ,za neprestano hranjenje sopstvenog ega..Da ste od početka kada ste izabrani na tu funkciju bili ovakvi, verovao big u Vaše časne namere,ali ovako ne...Možda tražite veću platu od sadašnje,makar pola miliončeta...

Kristina SM

pre 9 godina

Molila bih sve da procitaju izvestaj Zastitnika gradjana za 2013. godinu, sve same konstatacije o cinjenicama, misljenja i stavovi na nekih 200 strana, e eko tih 200 strana vredi milion evra godisnje koliko kosta ceo njegov kabinet godisnje, onda svaka mu cast. Ne kazem da instiucija Ombudsmana ne treba da postoji, naprotiv, ali onda treba preciznije urediti njegovu nadlaznost i odgovornost.

ostavka..

pre 9 godina

Ako Jankovic smatra,da vesti o hiljadu mrtvih gradjana Obrenovca,koje vlast krije,nema sirenja panike..a onda ta ista vlast ih i spaljuje,da bi se to sakrilo..onda pod hitno treba da podnese ostavku!Sramotna izjava coveka,ciji je posao da kritikuje takve smisljene zloupotrebe nekih a na ustrb gradjana!Posto je dokazano da je plasirana vest i lazna..on staje na stanoviste da nije bilo sirenja panike!Pa sta je trebalo da bude..bi se on uverio da je bilo panike!Uostalom ko mu daje za pravo da on procenjuje i kvalifikuje mogucnost krivicnog dela!Da li je on to preuzeo ulogu pravosudnih organa!Da li treba da mu damo lekarsko uverenje onih gradjana,koji su procitali tu sumanutu vest!Evo pisac ovih redova je bio izuzetno potresen ovom medijskom vescu!Srce mi je inace slabo..a puls mi je otisao preko mere,umalo da umrem od panike a eto slucajno nisam!Pa sta je trebalo da umrem,da bi gospodin prihvatio,da je to ipak sirenje panike..Zalosno je,ako je tako!Ta vest je bila plasirana upravo u momentu,kada su se gradjani Obrenovca,borili za spas iz vodene stihije i gde su se porodice nevoljno razdvajale,ne bi li svako nasao neki spas!Ko je tada od njih spasen,nisu mogli da znaju u tom trenutku,sem sto cuju da ima hiljade mrtvih i to preko medija!Neko izgovara i objavljuje tu duboko monstruoznu vest i tako izaziva neopisivi strah i sumnju!Bas kada se gradjani Srbije bore kao jedan da pomognu..A onda bi neki sebicni to da zamagle,kao nekad..Samo to nije video i Ombudsman!Zalosno i tuzno!

marija

pre 9 godina

Panike je bilo i to je bilo toliko ocigledno , cak sta vise imali smo priliku da se na raznim adresama na internetu mogu procitati clanci o mnogobrojnim nastradalima u Obrenovcu i lesevima koji plutaju po ovom poplavljenom gradu ..madjutim kako se voda povlacila bili smo sve smirenije zbog cinjenice da ipak stradanje nije onog obima kog smo se svi plasili

Zapoali jos neku zamlatu za veliku platu pa kulkaj

pre 9 godina

Zadrzi Draganceta Janjica, nezavisnog vlasnika novinske agencije Beta medju svojim saradnicima po svaki cenu.

Soka

pre 9 godina

Od tvitovanja i prebacivanja odgovornosti kao "lopte preko mreze" necemo dobiti nista! Zastitnik gradjana ima svoju svrhu postojanja kao institucije koja stiti gradjane, ali od prepirki nece dobiti nista.

VREME JE

pre 9 godina

Vreme je da se pakuju koferi g.Jankoviću, ako ne znog nerada u protelih 7 godina onda zbog onih 397.ooo dinara mesečno , naspram mojih 2o.ooo koje ne štitiš.

DALIBORKA - 76

pre 9 godina

Da li cemo kao gradjani nekada cuti od zastitnika gradjana koliko vidim sa dobrim primanjima da nam kaze kakva su prava vecine u drzavi ili u kojim to pravima vecina uziva u odnosu na manjinu ili koja to prava manjine nemaju a ima ih vecina. Medijske slobode su pocele da se guse onog trenutka kada su se formirale ove internet interesne grupe koje bez imalo razmisljanja izbacuju parole i obesmisljavaju svaku diskusiju.

Srbin 100%

pre 9 godina

Institucija zastitnika gradjana je duboko kompromitovana losim i neblagovremenim reakcijama ovog tela tokom Cvetkoviceve vlade,i od tada postoje vise nego opravdane sumnje u njegovu neutralnost i objektivnost,a ova zadnja reakcija je nazalost samo to potvrdila i pokazala svima da mi nemamo izgradjene institucije