Sreda, 21.05.2014.

04:24

Princ Čarls: Putin kao Hitler

Britanski prestolonaslednik princ Čarls uporedio je tokom posete Kanadi postupke ruskog predsednika Vladimira Putina sa Hitlerovim, prenosi "Dejli mejl".

Izvor: B92

Princ Èarls: Putin kao Hitler IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja C

pre 9 godina

Dakle, svi se slažemo da je Čarls upravu? Odlično! Umalo da me prevarite sa ovim komentarima, već sam se zabrinuo gde ja to živim!

Ali sam onda ukapirao da je u pitanju izliv sarkazma kojem smo mi kao narod poslovično skloni. Očigledno je da lični napadi na princa, njegovu dinastiju, pretke, Britansku imperiju, SAD i NATO nemaju blage veze sa validnošću njegovog poređenja. Niko nije toliko glup da veruje da pljuvanjem čoveka koji tvrdi da je 2+2=4 (bez ulaženja u to da li on to pljuvanje i zaslužuje) nekako menja tačnost pomenute matematičke (ili bilo koje druge) tvrdnje. Dobra vam je fora, vragolani jedni :)

Neki drugi su malko iskrivili istoriju. Dobar pokušaj! Nećete me prevariti! Nisam tako davno išao u školu, znam šta se predaje! Znam da ste svesni da je pre izbijanja drugog svetskog rata Hitler aneksirao Sudetsku oblast potom ostatak Čehoslovačke i Austriju i da je upravo ovo paralela koju je princ povukao (sa Krimom i Istočnom Ukrajnom, za sad :). Znam da znate da je SSSR burazerski podelio Poljsu sa Hitlerovom Nemačkom pošto je prethodno osvojio Baltičke države, Finsku i deo Rumunije.

E baš ste me slatko nasmejali vašim duhovitim komentarima. Samo napred! :)

Bear Brown

pre 9 godina

(Bear Brown, 21. maj 2014 18:54)
" London je odustao da utiče na svog saveznika Poljsku, kako ova ne bi dopustila Crvenoj armiji da pređe preko njene teritorije i pritekne u pomoć Čehoslovačkoj."
Mogao bih da se zakacim za svaku recenicu ali cu samo za ovu. V.Britanija i Poljska su imali sporazum o uzajamnoj pomoci ukoliko ih neka treca strana napadne. 1.sept.1939. Hitler je napao Poljsku sa zapada a Staljin sa istoka. Poljaci su ocekivali pomoc engleskog saveznika, ali su dobili sipak. Isti ti Poljaci su za vreme Dr. sv. rata branili britansko nebo. Bili su najbolji piloti u citavom Dr. sv. ratu. Na kraju rata da bi udovoljili velikom medvedu (tako su zvali Staljina na zapadu), prepustili Poljsku SSSRu. I dalje tvrdim da je princ Carls u pravu.
(Leon, 21. maj 2014 19:49)

Mogao si da se zakačiš za rečenicu koju si naveo, da si napisao kako su reagovale V.Britanija i Poljska prilikom aneksije Sudeta u Čehoslovačkoj. To je poenta te rečenice.
Ti si pisao o nečemu što se dogodilo kasnije, u nameri da izjednačiš Sovjete sa Nemcima. Ali to baš nije bilo tako jer su oni ušli u Poljsku posle napada Nemačke, u nameri da obezbede dubinu svoje odbrane pre operacije Barbarosa. O tome da Nemci i Sovjeti nisu sa istom namerom ušli u Poljsku, najbolje ti govori činjenica da su posle tog događaja Britanci objavili rat Nemcima ali ne i SSSR-u.
Uostalom broj žrtava u Drugom svetskom ratu najbolje govori o tome šta je bio Hitlerov cilj i ko je pružio najveći otpor fašizmu.

Leon

pre 9 godina

(Bear Brown, 21. maj 2014 18:54)
" London je odustao da utiče na svog saveznika Poljsku, kako ova ne bi dopustila Crvenoj armiji da pređe preko njene teritorije i pritekne u pomoć Čehoslovačkoj."
Mogao bih da se zakacim za svaku recenicu ali cu samo za ovu. V.Britanija i Poljska su imali sporazum o uzajamnoj pomoci ukoliko ih neka treca strana napadne. 1.sept.1939. Hitler je napao Poljsku sa zapada a Staljin sa istoka. Poljaci su ocekivali pomoc engleskog saveznika, ali su dobili sipak. Isti ti Poljaci su za vreme Dr. sv. rata branili britansko nebo. Bili su najbolji piloti u citavom Dr. sv. ratu. Na kraju rata da bi udovoljili velikom medvedu (tako su zvali Staljina na zapadu), prepustili Poljsku SSSRu. I dalje tvrdim da je princ Carls u pravu.

Bear Brown

pre 9 godina

@(Leon, 21. maj 2014 16:02)
Još jedan pokušaj izvrtanja istorije za neki novi "Drag nach Osten".
Rusija je bila cilj u Drugom svetskom ratu Hitleru, a danas je cilj NATO-u.
Mogli su Anglosaksonci vrlo lako da spreče Drugi svetski rat. Prvi put, kada je Hitler izvršio aneksiju Austrije. Čak se i Musolini protivio Hitleru, ali su Anglosaksonci i Francuzi ćutali. Firer je, prirodno, to ocenio kao slabost i podršku njegovoj politici novog svetskog poretka.
Drugi put – kada se Evropa kretala ka minhenskom sporazumu. Vlada Čemberlena je čak pribegla snaženju Hitlera na račun resursa češke armije i vojne industrije, samo da bi usmerila nemačku ekspanziju na Istok. London je odustao da utiče na svog saveznika Poljsku, kako ova ne bi dopustila Crvenoj armiji da pređe preko njene teritorije i pritekne u pomoć Čehoslovačkoj.
I čak u avgustu 1939. godine još uvek je postojala mogućnost da se zaustavi Drugi svetski rat. Trebala je samo saglasnost Engleske i Francuske, čije su delegacije u Moskvi vodile pregovore o stvaranju antihitlerovske koalicije. Ukupni vojni potencijal tri zemlje i njihove armije skoro su duplo bile veće od oružanih snaga Nemačke i Italije. Međutim, London je imao svoju logiku i sledio svoje računice.

Novosađanin NS

pre 9 godina

Englezi su bili inspiracija Hitleru i za stvaranje koncentracionih logora. Oni su ih prvi napravili u Južnoj Africi u vreme Burskih ratova i u njih su internirali Bure (potomke Holanđana) koji su pre njih vladali Južnom Afrikom. Oni su počeli i trgovinu robovime koje su iz Afrike vozili u potpalublju za Ameriku gde su okovani radili na plantažama pamuka. Svi američki predsednici pre Linkolna, pa i otac Amerike, Džordž Vašington, bili su robovlasnici. A šta su bili ndijanski rezervati nego koncentracioni logori? Hitler je imao od koga da uči.

realno nerealan

pre 9 godina

Britanci su kolonizovali Ameriku i istrebili Indijance (americka nacija je ipak nastala od britanske). Britanci su kolonizovali Australiju i istrebili Aboradzine. Kolonije u Africi i Indokini i da ne spominjem.
I onda se nadje pametan princ iz monarhije koja je ubila vise ljudi nego svetski ratovi da drzi pridike o moralu?

Kalimero

pre 9 godina

Ne znam da li ste ikada čuli za veliku glad u Indiji koja je započela 1876g i prouzrokovala smrt više miliona ljudi(preka nekim statistikama i preko 10 miliona)? Ova glad je bila direktna posledica mešetarenja i uticanja na tržište žitarica engleskih kolonijalnih vlasti posebno Lorda Lytonna koji je u tom periodu i pored jako lošeg prinosa izvezao rekordnu količinu žitarica i ostavio jadan indijski narod praktično bez hrane.

Nataeos

pre 9 godina

Šta se ovaj pa razume!! Nikad u životu nije mrdnuo zadnjicu, i on će da uporedjuje nekoga sa hitlerom? Bolje neka se pokrije sa onim ušima za sve što su on i njegovi preci uradili po svetu, živote uništili...

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Rusofili, istina boli.
(.., 21. maj 2014 08:53)

Anglofilu, u cijem carstvu sunce nikad ne zalazi, da te pitam... tvoji puleni su se rasirili od Indije do Kanade uz pomoc:
a) putinovih metoda
b) hitlerovih metoda
c) metodama bore drljace

Tacan odgovor posalji na adresu "zrtava njenog visocanstva bb" 10001 London.

Crni

pre 9 godina

leon

Ne znam koliko si ti upucen, ali Staljin je bio Gruzijac a ne Rus. Rusi su u SSSR-u prosli slicno kao Srbi u Jugi, t.j. u ime bratstva i jedinstva su nekim drugim republikama dali svoje vekovne teritorije, naseljene Rusima...bili su naivni isto kao i mi.

Leon

pre 9 godina

Hitler je prvo Cercilu ponudio pakt a potom Staljinu. Cercil je odbio a Staljin prihvatio. Hitler je prvo V.Britaniju bombardovao danonocno. Za to vreme Hitler i Staljin su delili tudje teritorije (Poljsku, Balticke zemlje, Ukrajinu). Da je Hitler umesto V.Britanije odmah svom snagom napao SSSR tj Rusiju, danas Rusija ne bi postojala. Ovako, praveci istocni i zapadni front Hitler je samog sebe oslabio. Istorijska cinjenica je da su Hitler i Staljin saradjivali a Hitler i Cercil nisu. Putin vodi osvajacku politiku bas kao i Hitler, samo u rukavicama. Dakle princ Carls je potpuno u pravu. A sto se tice ruske cednosti, pre 350god Rusija je bila samo zapadno od Urala, nakon toga je pobila sva plemena istocno od Urala i tako postala velika Rusija.

Krkobaba

pre 9 godina

@Leon

Tako je pobila ta plemena da je Ministar odbrane Sergej Sojgu (od oca Kuzugeta) iz redova tih plemena (Cadanci). Ovde svakakve gluposti od priucenih moze covek procitati. Jos ce ispasti da su u naletu pobili i americke Indijance. Pa da Vas podsetim iako vrlo malo znate o ugovoru Molotova i Ribentropa i razloge zasto su potpisali sporazum, da je Staljin Gruzin, ideoloski otac Sakasvilija, americkog djaka, koji danas u Kijevu koordinira operacije kao americki covek. A ako Vas istorija bas toliko zanima, skoro svi clanovi britanske kraljevske porodice su bili za pakt sa Hitlerom, a zajednicki napad na SSSR Britanije i Nemacke na SSSR nije bio samo iz jednog jedinog razloga - nisu uspeli ineresno da dogovore podelu u osvojenoj Rusiji. O tome imate romane Agate Kristi koliko su britanski nacisti bili jaki (ser Osvald Mozli, Vilijam Dzojs...) i o njihovim vezama sa kraljevskom porodicom. Inace Cercil je kao komandant admiriliteta jos u I svetskom ratu naredio bombardovanje ruskih severnih luka iz Finske. Rusi nikada nisu bombardovali Englesku. Ali eto u masti slaboznajucih, Putin, koji sa Staljinom ima iste veze kao i Vi, je nacista, imerijalista, mada za to ne postoji nijedna cinjenica ni dokaz. Al zato najgori imperijalisti koje je svet video (samo okupacijom i teskom pljackom Burme pred II svetski rat pobili oko 11 miliona Burmanaca - to je uradio Carlsov deda i pradeda) govore protiv imperijalizma. Bilo bi smesno da nije sramotno.

Miljan

pre 9 godina

Malo matematike:
78-13=65

2014-65=1949

Nesto se ne slaze. Kad je gospodja imala 13 godina, Hitler je vec 4 godine bio upepeljen i njegova lobanja je bila trofej u Kremlju, Rajh nije postojao, vec samo BRD i Sovjetska okupaciona zona (buduci DDR)...

dghjgf

pre 9 godina

"mozete samo da mrzite Putina...
AntiFa !!
(milvol, 21. maj 2014 05:21) "

i ovo je treći najpopularniji komentar....

milvole (zanimljiv odabir nogometnog kluba), baš neki dan našao vijest kako je putin zatvorio nekog antifu (al pravog za razliku od tebe) jer je javno pokazao anti-skinheads (dakle, anti-fašistički) video

guglaj malo što prava antifa kaže o putinovoj rusiji

Hm!

pre 9 godina

Njihov rasizam nema granice!
Vise nema smisla objasnjavati ko su ONI ili amerikanci ! Ali zasigurno im neko mora stati na put. ONI bi , ukratko , da naplacuju citavom svetu vazduh ...
Ali nicija nije do zore!

misko

pre 9 godina

8000 km ste od Londona na Foklandska ostrva poslali i avione i brodove da iz principa odbranite svoje sunarodnike a sada uporedjujete Putina sa Hitlerom.Ti si prinče ipak za bajke gde si ti zla veštica.

ema

pre 9 godina

Ajoj nesrecnice, sad si ga ugasio. Iz Kremlja nemaju komentar. Interesnantno je koliko su Rusi ispali u mnogo slucajeva uzdrzani i gospoda, cak i kada su ove budalaste sankcije u pitanju. Nikad ne bih rekla za njih da umeju da se ponasaju tako mudro. Elem Charles darling, za koju nedelju ce tvoja vlada poceti da se uvlaci u d... Rusima nakon sto to urade Nemaci i Francuzi jer su Rusi bitni na kljucnim geopolitickim tackama: Ukrajina, Iran Sirija, energetika. Ne moze ni jedna od ovih tema bez njih da se resi. Da,i Afganistan. A da ne pricamo o danasnjjem ugogovu Rusije i Kine o isporuci gasa. Nemci i Francuzi (privreda ) ne sljivi vise SAD i ne zele da prekinu saradnju sa Rusima. I to je dobro za EU. EU birokrate pak rade protiv EU, a za SAD. Ubrzo ce sve ici onako kako predvideh: prvo gas s akinom, pa Nemacka i Francuska (odmah i Britanija) peglaju odnose sa RU. Rusi i Kinezi ruse dolar kao sredstvo placanja (petrodolar) i eto Amerima brige. Neka se vise bave svojim problemima a Evropu nake ostave NA MIRU.

Sonja S.

pre 9 godina

Ko njega pita obican covek sa titulom!
Niko i nista!
Cista tradicija u Engleskoj za narodnu zabavu!
Sto se tice politike i upravljanja zemljom on se ne pita mnogo!

Poly

pre 9 godina

@Nikad na Budžetu

Kraljica i jeste Nemica. Loza Windsor je nemacka loza, samo su promenili ime u prvom svetskom ratu zbog opsteg utiska. To nije nikakva tajna, samo se ne pominje cesto.

Poredjenje ima smisla

pre 9 godina

Putin je pre nekoliko godina uzeo deo Gruzije, sad Krim, a sledi (mozda) i jos jedan deo istocne Ukrajine. Kazahstan prakticno konstrolise Rusija.

Sta je sledece? Balticke zemlje? Moldavija?
Jednog dana i Srbija?!!

Nacionalizam u Rusiji polako prelazi u sovinizam. Setimo se samo prosle parade na Crvenom trgu....

lost and found

pre 9 godina

Uvek cu voleti Englesku, zbog Sekspira, Pajtonovaca i Panka. Verujem da je Princ ovo izjavio u privatnom razgovoru i da ce u razgovoru sa Putinom biti malo konstruktivniji.

Turista

pre 9 godina

Nazalost ovo je istina. Putin istu propagandu sledi kao i nas Milosevic, a vi ga svi eto branite kao i pre? Ponovo smo mi Srbi naseli..otvorimo oci - Putin je sa Ukrajinom samo krenuo. U svakoj drzavi imate fasisticke fudbalske huliganske grupe (i u Srbiji - znamo ih!) pa i u Ukrajini - nije razlog da zbog njih krivite celu Ukrajinu koja se brani od Ruske masinerije. Pozdrav.

bejn

pre 9 godina

Poredjenje je preterano. Hitler je imao hrabrosti da napadne tadasnje jake drzave. Putin se pre moze porediti sa Musolinijem koji je napao male i slabe africke drzave.

seljadin

pre 9 godina

Hitler je napao Irak, Jugoslaviju, Siriju, Libiju, Avganistan, Vijetnam, Koreju, itd itd. Hitler je NATO, i dobija Nobelovu (CIA) nagradu za mir.
Hitler danas drzi pola sveta.

Patak

pre 9 godina

A sta je NATO ? Izgleda NATO je andjeoska organizacija koja siri ljubav a umesto raketa ispaljujete zlato I novcanice. Hitler nikada nije bacio nikakav uranium ni na jednu zemlju. Mislim da je NATO gori nego Treci Rajh. Uostalom ako zelite da se nametnete Kanadjanima koji su uvek neprijateljski nastrojeni prema Rusima zbog Aljaske I USA onda ovakva izjave su jeftine i uvek laskaju Kanadskoj politickoj eliti.

dorccol

pre 9 godina

"tokom razgovora sa Marijanom Ferguson, 78-godišnjom ženom koja je sa 13 godina pobegla pred nacistima"

Dakle, ako gdja Ferguson ima 78 godina, rodjena je 1936, pa je 13 godina napunila 1949, a tada je Hitler vec dobre 4 godine bio pokojni.

Automedont

pre 9 godina

To rece lik ciji sinovi orgijaju po nocnim klubovima u nacistickim uniformama i nesudjeni prestolonaslednik (ne bez razloga) zemlje koja pod okpacijom drzi deo argentinske teritorije i izaziva zarista po celom svetu.

Miki

pre 9 godina

Ja bih pre rekao da zapadne drzave se ponasaju kao Hitler, jer prvo otvoreno podrzavaju naciste u Ukrajini, a drugo i zele isto kao Hitler da vladaju celim svetom

lightinthesoup

pre 9 godina

Ne razumem u cemu je ta slicnost. Da li Putin demonizuje neprijatelje? Ne. Da li Putin vrsi invaziju na Evropu? Ne. Da li Putin hipnotise mase i propagira istrebljenje nekog naroda? Ne. Ove izjave su uzasne, sire mrznju i netreperljivost, i treba ih ignorisati. Ovo je sramota da izjavi prestolonaslednik Engleske, da najveceg zlotvora 20og veka uporedjuje sa predsednikom Rusije.

toya

pre 9 godina

Predstavnik propale imperije koja je pola sveta držala u kolonijalnoj zavisnosti i počinila niz genocidnih zločina nema pravo na takvu izjavu.Gospodin Putin samo brani svoju zemlju i svoj narod koji je ugrožen samo iz razloga što poseduje ogromne zalihe energenata i minerala.

masa

pre 9 godina

Prosto ne zelim da verujem da je clan britanske kraljevske porodice izgovorio ovako nesto! I to porodice koja je sa svojim narodom prezivela strahote Drugog svetskog rata! Odbijam da verujem u ovo, jer cu zamrzeti i zapad i sve kraljevske porodice koje dolaze sa zapada. Ukljucujuci i nasu, koja je pobegla i ostavila narod. Svet klizi u katastrofu!

Miki

pre 9 godina

Ja bih pre rekao da zapadne drzave se ponasaju kao Hitler, jer prvo otvoreno podrzavaju naciste u Ukrajini, a drugo i zele isto kao Hitler da vladaju celim svetom

toya

pre 9 godina

Predstavnik propale imperije koja je pola sveta držala u kolonijalnoj zavisnosti i počinila niz genocidnih zločina nema pravo na takvu izjavu.Gospodin Putin samo brani svoju zemlju i svoj narod koji je ugrožen samo iz razloga što poseduje ogromne zalihe energenata i minerala.

lightinthesoup

pre 9 godina

Ne razumem u cemu je ta slicnost. Da li Putin demonizuje neprijatelje? Ne. Da li Putin vrsi invaziju na Evropu? Ne. Da li Putin hipnotise mase i propagira istrebljenje nekog naroda? Ne. Ove izjave su uzasne, sire mrznju i netreperljivost, i treba ih ignorisati. Ovo je sramota da izjavi prestolonaslednik Engleske, da najveceg zlotvora 20og veka uporedjuje sa predsednikom Rusije.

Automedont

pre 9 godina

To rece lik ciji sinovi orgijaju po nocnim klubovima u nacistickim uniformama i nesudjeni prestolonaslednik (ne bez razloga) zemlje koja pod okpacijom drzi deo argentinske teritorije i izaziva zarista po celom svetu.

dorccol

pre 9 godina

"tokom razgovora sa Marijanom Ferguson, 78-godišnjom ženom koja je sa 13 godina pobegla pred nacistima"

Dakle, ako gdja Ferguson ima 78 godina, rodjena je 1936, pa je 13 godina napunila 1949, a tada je Hitler vec dobre 4 godine bio pokojni.

seljadin

pre 9 godina

Hitler je napao Irak, Jugoslaviju, Siriju, Libiju, Avganistan, Vijetnam, Koreju, itd itd. Hitler je NATO, i dobija Nobelovu (CIA) nagradu za mir.
Hitler danas drzi pola sveta.

masa

pre 9 godina

Prosto ne zelim da verujem da je clan britanske kraljevske porodice izgovorio ovako nesto! I to porodice koja je sa svojim narodom prezivela strahote Drugog svetskog rata! Odbijam da verujem u ovo, jer cu zamrzeti i zapad i sve kraljevske porodice koje dolaze sa zapada. Ukljucujuci i nasu, koja je pobegla i ostavila narod. Svet klizi u katastrofu!

Patak

pre 9 godina

A sta je NATO ? Izgleda NATO je andjeoska organizacija koja siri ljubav a umesto raketa ispaljujete zlato I novcanice. Hitler nikada nije bacio nikakav uranium ni na jednu zemlju. Mislim da je NATO gori nego Treci Rajh. Uostalom ako zelite da se nametnete Kanadjanima koji su uvek neprijateljski nastrojeni prema Rusima zbog Aljaske I USA onda ovakva izjave su jeftine i uvek laskaju Kanadskoj politickoj eliti.

misko

pre 9 godina

8000 km ste od Londona na Foklandska ostrva poslali i avione i brodove da iz principa odbranite svoje sunarodnike a sada uporedjujete Putina sa Hitlerom.Ti si prinče ipak za bajke gde si ti zla veštica.

Krkobaba

pre 9 godina

@Leon

Tako je pobila ta plemena da je Ministar odbrane Sergej Sojgu (od oca Kuzugeta) iz redova tih plemena (Cadanci). Ovde svakakve gluposti od priucenih moze covek procitati. Jos ce ispasti da su u naletu pobili i americke Indijance. Pa da Vas podsetim iako vrlo malo znate o ugovoru Molotova i Ribentropa i razloge zasto su potpisali sporazum, da je Staljin Gruzin, ideoloski otac Sakasvilija, americkog djaka, koji danas u Kijevu koordinira operacije kao americki covek. A ako Vas istorija bas toliko zanima, skoro svi clanovi britanske kraljevske porodice su bili za pakt sa Hitlerom, a zajednicki napad na SSSR Britanije i Nemacke na SSSR nije bio samo iz jednog jedinog razloga - nisu uspeli ineresno da dogovore podelu u osvojenoj Rusiji. O tome imate romane Agate Kristi koliko su britanski nacisti bili jaki (ser Osvald Mozli, Vilijam Dzojs...) i o njihovim vezama sa kraljevskom porodicom. Inace Cercil je kao komandant admiriliteta jos u I svetskom ratu naredio bombardovanje ruskih severnih luka iz Finske. Rusi nikada nisu bombardovali Englesku. Ali eto u masti slaboznajucih, Putin, koji sa Staljinom ima iste veze kao i Vi, je nacista, imerijalista, mada za to ne postoji nijedna cinjenica ni dokaz. Al zato najgori imperijalisti koje je svet video (samo okupacijom i teskom pljackom Burme pred II svetski rat pobili oko 11 miliona Burmanaca - to je uradio Carlsov deda i pradeda) govore protiv imperijalizma. Bilo bi smesno da nije sramotno.

bejn

pre 9 godina

Poredjenje je preterano. Hitler je imao hrabrosti da napadne tadasnje jake drzave. Putin se pre moze porediti sa Musolinijem koji je napao male i slabe africke drzave.

Turista

pre 9 godina

Nazalost ovo je istina. Putin istu propagandu sledi kao i nas Milosevic, a vi ga svi eto branite kao i pre? Ponovo smo mi Srbi naseli..otvorimo oci - Putin je sa Ukrajinom samo krenuo. U svakoj drzavi imate fasisticke fudbalske huliganske grupe (i u Srbiji - znamo ih!) pa i u Ukrajini - nije razlog da zbog njih krivite celu Ukrajinu koja se brani od Ruske masinerije. Pozdrav.

Poly

pre 9 godina

@Nikad na Budžetu

Kraljica i jeste Nemica. Loza Windsor je nemacka loza, samo su promenili ime u prvom svetskom ratu zbog opsteg utiska. To nije nikakva tajna, samo se ne pominje cesto.

Crni

pre 9 godina

leon

Ne znam koliko si ti upucen, ali Staljin je bio Gruzijac a ne Rus. Rusi su u SSSR-u prosli slicno kao Srbi u Jugi, t.j. u ime bratstva i jedinstva su nekim drugim republikama dali svoje vekovne teritorije, naseljene Rusima...bili su naivni isto kao i mi.

Kalimero

pre 9 godina

Ne znam da li ste ikada čuli za veliku glad u Indiji koja je započela 1876g i prouzrokovala smrt više miliona ljudi(preka nekim statistikama i preko 10 miliona)? Ova glad je bila direktna posledica mešetarenja i uticanja na tržište žitarica engleskih kolonijalnih vlasti posebno Lorda Lytonna koji je u tom periodu i pored jako lošeg prinosa izvezao rekordnu količinu žitarica i ostavio jadan indijski narod praktično bez hrane.

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Rusofili, istina boli.
(.., 21. maj 2014 08:53)

Anglofilu, u cijem carstvu sunce nikad ne zalazi, da te pitam... tvoji puleni su se rasirili od Indije do Kanade uz pomoc:
a) putinovih metoda
b) hitlerovih metoda
c) metodama bore drljace

Tacan odgovor posalji na adresu "zrtava njenog visocanstva bb" 10001 London.

ema

pre 9 godina

Ajoj nesrecnice, sad si ga ugasio. Iz Kremlja nemaju komentar. Interesnantno je koliko su Rusi ispali u mnogo slucajeva uzdrzani i gospoda, cak i kada su ove budalaste sankcije u pitanju. Nikad ne bih rekla za njih da umeju da se ponasaju tako mudro. Elem Charles darling, za koju nedelju ce tvoja vlada poceti da se uvlaci u d... Rusima nakon sto to urade Nemaci i Francuzi jer su Rusi bitni na kljucnim geopolitickim tackama: Ukrajina, Iran Sirija, energetika. Ne moze ni jedna od ovih tema bez njih da se resi. Da,i Afganistan. A da ne pricamo o danasnjjem ugogovu Rusije i Kine o isporuci gasa. Nemci i Francuzi (privreda ) ne sljivi vise SAD i ne zele da prekinu saradnju sa Rusima. I to je dobro za EU. EU birokrate pak rade protiv EU, a za SAD. Ubrzo ce sve ici onako kako predvideh: prvo gas s akinom, pa Nemacka i Francuska (odmah i Britanija) peglaju odnose sa RU. Rusi i Kinezi ruse dolar kao sredstvo placanja (petrodolar) i eto Amerima brige. Neka se vise bave svojim problemima a Evropu nake ostave NA MIRU.

Nataeos

pre 9 godina

Šta se ovaj pa razume!! Nikad u životu nije mrdnuo zadnjicu, i on će da uporedjuje nekoga sa hitlerom? Bolje neka se pokrije sa onim ušima za sve što su on i njegovi preci uradili po svetu, živote uništili...

Hm!

pre 9 godina

Njihov rasizam nema granice!
Vise nema smisla objasnjavati ko su ONI ili amerikanci ! Ali zasigurno im neko mora stati na put. ONI bi , ukratko , da naplacuju citavom svetu vazduh ...
Ali nicija nije do zore!

Sonja S.

pre 9 godina

Ko njega pita obican covek sa titulom!
Niko i nista!
Cista tradicija u Engleskoj za narodnu zabavu!
Sto se tice politike i upravljanja zemljom on se ne pita mnogo!

Miljan

pre 9 godina

Malo matematike:
78-13=65

2014-65=1949

Nesto se ne slaze. Kad je gospodja imala 13 godina, Hitler je vec 4 godine bio upepeljen i njegova lobanja je bila trofej u Kremlju, Rajh nije postojao, vec samo BRD i Sovjetska okupaciona zona (buduci DDR)...

Poredjenje ima smisla

pre 9 godina

Putin je pre nekoliko godina uzeo deo Gruzije, sad Krim, a sledi (mozda) i jos jedan deo istocne Ukrajine. Kazahstan prakticno konstrolise Rusija.

Sta je sledece? Balticke zemlje? Moldavija?
Jednog dana i Srbija?!!

Nacionalizam u Rusiji polako prelazi u sovinizam. Setimo se samo prosle parade na Crvenom trgu....

Novosađanin NS

pre 9 godina

Englezi su bili inspiracija Hitleru i za stvaranje koncentracionih logora. Oni su ih prvi napravili u Južnoj Africi u vreme Burskih ratova i u njih su internirali Bure (potomke Holanđana) koji su pre njih vladali Južnom Afrikom. Oni su počeli i trgovinu robovime koje su iz Afrike vozili u potpalublju za Ameriku gde su okovani radili na plantažama pamuka. Svi američki predsednici pre Linkolna, pa i otac Amerike, Džordž Vašington, bili su robovlasnici. A šta su bili ndijanski rezervati nego koncentracioni logori? Hitler je imao od koga da uči.

realno nerealan

pre 9 godina

Britanci su kolonizovali Ameriku i istrebili Indijance (americka nacija je ipak nastala od britanske). Britanci su kolonizovali Australiju i istrebili Aboradzine. Kolonije u Africi i Indokini i da ne spominjem.
I onda se nadje pametan princ iz monarhije koja je ubila vise ljudi nego svetski ratovi da drzi pridike o moralu?

lost and found

pre 9 godina

Uvek cu voleti Englesku, zbog Sekspira, Pajtonovaca i Panka. Verujem da je Princ ovo izjavio u privatnom razgovoru i da ce u razgovoru sa Putinom biti malo konstruktivniji.

Leon

pre 9 godina

Hitler je prvo Cercilu ponudio pakt a potom Staljinu. Cercil je odbio a Staljin prihvatio. Hitler je prvo V.Britaniju bombardovao danonocno. Za to vreme Hitler i Staljin su delili tudje teritorije (Poljsku, Balticke zemlje, Ukrajinu). Da je Hitler umesto V.Britanije odmah svom snagom napao SSSR tj Rusiju, danas Rusija ne bi postojala. Ovako, praveci istocni i zapadni front Hitler je samog sebe oslabio. Istorijska cinjenica je da su Hitler i Staljin saradjivali a Hitler i Cercil nisu. Putin vodi osvajacku politiku bas kao i Hitler, samo u rukavicama. Dakle princ Carls je potpuno u pravu. A sto se tice ruske cednosti, pre 350god Rusija je bila samo zapadno od Urala, nakon toga je pobila sva plemena istocno od Urala i tako postala velika Rusija.

dghjgf

pre 9 godina

"mozete samo da mrzite Putina...
AntiFa !!
(milvol, 21. maj 2014 05:21) "

i ovo je treći najpopularniji komentar....

milvole (zanimljiv odabir nogometnog kluba), baš neki dan našao vijest kako je putin zatvorio nekog antifu (al pravog za razliku od tebe) jer je javno pokazao anti-skinheads (dakle, anti-fašistički) video

guglaj malo što prava antifa kaže o putinovoj rusiji

Bear Brown

pre 9 godina

@(Leon, 21. maj 2014 16:02)
Još jedan pokušaj izvrtanja istorije za neki novi "Drag nach Osten".
Rusija je bila cilj u Drugom svetskom ratu Hitleru, a danas je cilj NATO-u.
Mogli su Anglosaksonci vrlo lako da spreče Drugi svetski rat. Prvi put, kada je Hitler izvršio aneksiju Austrije. Čak se i Musolini protivio Hitleru, ali su Anglosaksonci i Francuzi ćutali. Firer je, prirodno, to ocenio kao slabost i podršku njegovoj politici novog svetskog poretka.
Drugi put – kada se Evropa kretala ka minhenskom sporazumu. Vlada Čemberlena je čak pribegla snaženju Hitlera na račun resursa češke armije i vojne industrije, samo da bi usmerila nemačku ekspanziju na Istok. London je odustao da utiče na svog saveznika Poljsku, kako ova ne bi dopustila Crvenoj armiji da pređe preko njene teritorije i pritekne u pomoć Čehoslovačkoj.
I čak u avgustu 1939. godine još uvek je postojala mogućnost da se zaustavi Drugi svetski rat. Trebala je samo saglasnost Engleske i Francuske, čije su delegacije u Moskvi vodile pregovore o stvaranju antihitlerovske koalicije. Ukupni vojni potencijal tri zemlje i njihove armije skoro su duplo bile veće od oružanih snaga Nemačke i Italije. Međutim, London je imao svoju logiku i sledio svoje računice.

Bear Brown

pre 9 godina

(Bear Brown, 21. maj 2014 18:54)
" London je odustao da utiče na svog saveznika Poljsku, kako ova ne bi dopustila Crvenoj armiji da pređe preko njene teritorije i pritekne u pomoć Čehoslovačkoj."
Mogao bih da se zakacim za svaku recenicu ali cu samo za ovu. V.Britanija i Poljska su imali sporazum o uzajamnoj pomoci ukoliko ih neka treca strana napadne. 1.sept.1939. Hitler je napao Poljsku sa zapada a Staljin sa istoka. Poljaci su ocekivali pomoc engleskog saveznika, ali su dobili sipak. Isti ti Poljaci su za vreme Dr. sv. rata branili britansko nebo. Bili su najbolji piloti u citavom Dr. sv. ratu. Na kraju rata da bi udovoljili velikom medvedu (tako su zvali Staljina na zapadu), prepustili Poljsku SSSRu. I dalje tvrdim da je princ Carls u pravu.
(Leon, 21. maj 2014 19:49)

Mogao si da se zakačiš za rečenicu koju si naveo, da si napisao kako su reagovale V.Britanija i Poljska prilikom aneksije Sudeta u Čehoslovačkoj. To je poenta te rečenice.
Ti si pisao o nečemu što se dogodilo kasnije, u nameri da izjednačiš Sovjete sa Nemcima. Ali to baš nije bilo tako jer su oni ušli u Poljsku posle napada Nemačke, u nameri da obezbede dubinu svoje odbrane pre operacije Barbarosa. O tome da Nemci i Sovjeti nisu sa istom namerom ušli u Poljsku, najbolje ti govori činjenica da su posle tog događaja Britanci objavili rat Nemcima ali ne i SSSR-u.
Uostalom broj žrtava u Drugom svetskom ratu najbolje govori o tome šta je bio Hitlerov cilj i ko je pružio najveći otpor fašizmu.

Nemanja C

pre 9 godina

Dakle, svi se slažemo da je Čarls upravu? Odlično! Umalo da me prevarite sa ovim komentarima, već sam se zabrinuo gde ja to živim!

Ali sam onda ukapirao da je u pitanju izliv sarkazma kojem smo mi kao narod poslovično skloni. Očigledno je da lični napadi na princa, njegovu dinastiju, pretke, Britansku imperiju, SAD i NATO nemaju blage veze sa validnošću njegovog poređenja. Niko nije toliko glup da veruje da pljuvanjem čoveka koji tvrdi da je 2+2=4 (bez ulaženja u to da li on to pljuvanje i zaslužuje) nekako menja tačnost pomenute matematičke (ili bilo koje druge) tvrdnje. Dobra vam je fora, vragolani jedni :)

Neki drugi su malko iskrivili istoriju. Dobar pokušaj! Nećete me prevariti! Nisam tako davno išao u školu, znam šta se predaje! Znam da ste svesni da je pre izbijanja drugog svetskog rata Hitler aneksirao Sudetsku oblast potom ostatak Čehoslovačke i Austriju i da je upravo ovo paralela koju je princ povukao (sa Krimom i Istočnom Ukrajnom, za sad :). Znam da znate da je SSSR burazerski podelio Poljsu sa Hitlerovom Nemačkom pošto je prethodno osvojio Baltičke države, Finsku i deo Rumunije.

E baš ste me slatko nasmejali vašim duhovitim komentarima. Samo napred! :)

Leon

pre 9 godina

(Bear Brown, 21. maj 2014 18:54)
" London je odustao da utiče na svog saveznika Poljsku, kako ova ne bi dopustila Crvenoj armiji da pređe preko njene teritorije i pritekne u pomoć Čehoslovačkoj."
Mogao bih da se zakacim za svaku recenicu ali cu samo za ovu. V.Britanija i Poljska su imali sporazum o uzajamnoj pomoci ukoliko ih neka treca strana napadne. 1.sept.1939. Hitler je napao Poljsku sa zapada a Staljin sa istoka. Poljaci su ocekivali pomoc engleskog saveznika, ali su dobili sipak. Isti ti Poljaci su za vreme Dr. sv. rata branili britansko nebo. Bili su najbolji piloti u citavom Dr. sv. ratu. Na kraju rata da bi udovoljili velikom medvedu (tako su zvali Staljina na zapadu), prepustili Poljsku SSSRu. I dalje tvrdim da je princ Carls u pravu.

Turista

pre 9 godina

Nazalost ovo je istina. Putin istu propagandu sledi kao i nas Milosevic, a vi ga svi eto branite kao i pre? Ponovo smo mi Srbi naseli..otvorimo oci - Putin je sa Ukrajinom samo krenuo. U svakoj drzavi imate fasisticke fudbalske huliganske grupe (i u Srbiji - znamo ih!) pa i u Ukrajini - nije razlog da zbog njih krivite celu Ukrajinu koja se brani od Ruske masinerije. Pozdrav.

bejn

pre 9 godina

Poredjenje je preterano. Hitler je imao hrabrosti da napadne tadasnje jake drzave. Putin se pre moze porediti sa Musolinijem koji je napao male i slabe africke drzave.

Poredjenje ima smisla

pre 9 godina

Putin je pre nekoliko godina uzeo deo Gruzije, sad Krim, a sledi (mozda) i jos jedan deo istocne Ukrajine. Kazahstan prakticno konstrolise Rusija.

Sta je sledece? Balticke zemlje? Moldavija?
Jednog dana i Srbija?!!

Nacionalizam u Rusiji polako prelazi u sovinizam. Setimo se samo prosle parade na Crvenom trgu....

Leon

pre 9 godina

Hitler je prvo Cercilu ponudio pakt a potom Staljinu. Cercil je odbio a Staljin prihvatio. Hitler je prvo V.Britaniju bombardovao danonocno. Za to vreme Hitler i Staljin su delili tudje teritorije (Poljsku, Balticke zemlje, Ukrajinu). Da je Hitler umesto V.Britanije odmah svom snagom napao SSSR tj Rusiju, danas Rusija ne bi postojala. Ovako, praveci istocni i zapadni front Hitler je samog sebe oslabio. Istorijska cinjenica je da su Hitler i Staljin saradjivali a Hitler i Cercil nisu. Putin vodi osvajacku politiku bas kao i Hitler, samo u rukavicama. Dakle princ Carls je potpuno u pravu. A sto se tice ruske cednosti, pre 350god Rusija je bila samo zapadno od Urala, nakon toga je pobila sva plemena istocno od Urala i tako postala velika Rusija.

lost and found

pre 9 godina

Uvek cu voleti Englesku, zbog Sekspira, Pajtonovaca i Panka. Verujem da je Princ ovo izjavio u privatnom razgovoru i da ce u razgovoru sa Putinom biti malo konstruktivniji.

Miki

pre 9 godina

Ja bih pre rekao da zapadne drzave se ponasaju kao Hitler, jer prvo otvoreno podrzavaju naciste u Ukrajini, a drugo i zele isto kao Hitler da vladaju celim svetom

masa

pre 9 godina

Prosto ne zelim da verujem da je clan britanske kraljevske porodice izgovorio ovako nesto! I to porodice koja je sa svojim narodom prezivela strahote Drugog svetskog rata! Odbijam da verujem u ovo, jer cu zamrzeti i zapad i sve kraljevske porodice koje dolaze sa zapada. Ukljucujuci i nasu, koja je pobegla i ostavila narod. Svet klizi u katastrofu!

toya

pre 9 godina

Predstavnik propale imperije koja je pola sveta držala u kolonijalnoj zavisnosti i počinila niz genocidnih zločina nema pravo na takvu izjavu.Gospodin Putin samo brani svoju zemlju i svoj narod koji je ugrožen samo iz razloga što poseduje ogromne zalihe energenata i minerala.

Patak

pre 9 godina

A sta je NATO ? Izgleda NATO je andjeoska organizacija koja siri ljubav a umesto raketa ispaljujete zlato I novcanice. Hitler nikada nije bacio nikakav uranium ni na jednu zemlju. Mislim da je NATO gori nego Treci Rajh. Uostalom ako zelite da se nametnete Kanadjanima koji su uvek neprijateljski nastrojeni prema Rusima zbog Aljaske I USA onda ovakva izjave su jeftine i uvek laskaju Kanadskoj politickoj eliti.

lightinthesoup

pre 9 godina

Ne razumem u cemu je ta slicnost. Da li Putin demonizuje neprijatelje? Ne. Da li Putin vrsi invaziju na Evropu? Ne. Da li Putin hipnotise mase i propagira istrebljenje nekog naroda? Ne. Ove izjave su uzasne, sire mrznju i netreperljivost, i treba ih ignorisati. Ovo je sramota da izjavi prestolonaslednik Engleske, da najveceg zlotvora 20og veka uporedjuje sa predsednikom Rusije.

Automedont

pre 9 godina

To rece lik ciji sinovi orgijaju po nocnim klubovima u nacistickim uniformama i nesudjeni prestolonaslednik (ne bez razloga) zemlje koja pod okpacijom drzi deo argentinske teritorije i izaziva zarista po celom svetu.

seljadin

pre 9 godina

Hitler je napao Irak, Jugoslaviju, Siriju, Libiju, Avganistan, Vijetnam, Koreju, itd itd. Hitler je NATO, i dobija Nobelovu (CIA) nagradu za mir.
Hitler danas drzi pola sveta.

dorccol

pre 9 godina

"tokom razgovora sa Marijanom Ferguson, 78-godišnjom ženom koja je sa 13 godina pobegla pred nacistima"

Dakle, ako gdja Ferguson ima 78 godina, rodjena je 1936, pa je 13 godina napunila 1949, a tada je Hitler vec dobre 4 godine bio pokojni.

Sonja S.

pre 9 godina

Ko njega pita obican covek sa titulom!
Niko i nista!
Cista tradicija u Engleskoj za narodnu zabavu!
Sto se tice politike i upravljanja zemljom on se ne pita mnogo!

dghjgf

pre 9 godina

"mozete samo da mrzite Putina...
AntiFa !!
(milvol, 21. maj 2014 05:21) "

i ovo je treći najpopularniji komentar....

milvole (zanimljiv odabir nogometnog kluba), baš neki dan našao vijest kako je putin zatvorio nekog antifu (al pravog za razliku od tebe) jer je javno pokazao anti-skinheads (dakle, anti-fašistički) video

guglaj malo što prava antifa kaže o putinovoj rusiji

Nemanja C

pre 9 godina

Dakle, svi se slažemo da je Čarls upravu? Odlično! Umalo da me prevarite sa ovim komentarima, već sam se zabrinuo gde ja to živim!

Ali sam onda ukapirao da je u pitanju izliv sarkazma kojem smo mi kao narod poslovično skloni. Očigledno je da lični napadi na princa, njegovu dinastiju, pretke, Britansku imperiju, SAD i NATO nemaju blage veze sa validnošću njegovog poređenja. Niko nije toliko glup da veruje da pljuvanjem čoveka koji tvrdi da je 2+2=4 (bez ulaženja u to da li on to pljuvanje i zaslužuje) nekako menja tačnost pomenute matematičke (ili bilo koje druge) tvrdnje. Dobra vam je fora, vragolani jedni :)

Neki drugi su malko iskrivili istoriju. Dobar pokušaj! Nećete me prevariti! Nisam tako davno išao u školu, znam šta se predaje! Znam da ste svesni da je pre izbijanja drugog svetskog rata Hitler aneksirao Sudetsku oblast potom ostatak Čehoslovačke i Austriju i da je upravo ovo paralela koju je princ povukao (sa Krimom i Istočnom Ukrajnom, za sad :). Znam da znate da je SSSR burazerski podelio Poljsu sa Hitlerovom Nemačkom pošto je prethodno osvojio Baltičke države, Finsku i deo Rumunije.

E baš ste me slatko nasmejali vašim duhovitim komentarima. Samo napred! :)

Leon

pre 9 godina

(Bear Brown, 21. maj 2014 18:54)
" London je odustao da utiče na svog saveznika Poljsku, kako ova ne bi dopustila Crvenoj armiji da pređe preko njene teritorije i pritekne u pomoć Čehoslovačkoj."
Mogao bih da se zakacim za svaku recenicu ali cu samo za ovu. V.Britanija i Poljska su imali sporazum o uzajamnoj pomoci ukoliko ih neka treca strana napadne. 1.sept.1939. Hitler je napao Poljsku sa zapada a Staljin sa istoka. Poljaci su ocekivali pomoc engleskog saveznika, ali su dobili sipak. Isti ti Poljaci su za vreme Dr. sv. rata branili britansko nebo. Bili su najbolji piloti u citavom Dr. sv. ratu. Na kraju rata da bi udovoljili velikom medvedu (tako su zvali Staljina na zapadu), prepustili Poljsku SSSRu. I dalje tvrdim da je princ Carls u pravu.

ema

pre 9 godina

Ajoj nesrecnice, sad si ga ugasio. Iz Kremlja nemaju komentar. Interesnantno je koliko su Rusi ispali u mnogo slucajeva uzdrzani i gospoda, cak i kada su ove budalaste sankcije u pitanju. Nikad ne bih rekla za njih da umeju da se ponasaju tako mudro. Elem Charles darling, za koju nedelju ce tvoja vlada poceti da se uvlaci u d... Rusima nakon sto to urade Nemaci i Francuzi jer su Rusi bitni na kljucnim geopolitickim tackama: Ukrajina, Iran Sirija, energetika. Ne moze ni jedna od ovih tema bez njih da se resi. Da,i Afganistan. A da ne pricamo o danasnjjem ugogovu Rusije i Kine o isporuci gasa. Nemci i Francuzi (privreda ) ne sljivi vise SAD i ne zele da prekinu saradnju sa Rusima. I to je dobro za EU. EU birokrate pak rade protiv EU, a za SAD. Ubrzo ce sve ici onako kako predvideh: prvo gas s akinom, pa Nemacka i Francuska (odmah i Britanija) peglaju odnose sa RU. Rusi i Kinezi ruse dolar kao sredstvo placanja (petrodolar) i eto Amerima brige. Neka se vise bave svojim problemima a Evropu nake ostave NA MIRU.

misko

pre 9 godina

8000 km ste od Londona na Foklandska ostrva poslali i avione i brodove da iz principa odbranite svoje sunarodnike a sada uporedjujete Putina sa Hitlerom.Ti si prinče ipak za bajke gde si ti zla veštica.

Krkobaba

pre 9 godina

@Leon

Tako je pobila ta plemena da je Ministar odbrane Sergej Sojgu (od oca Kuzugeta) iz redova tih plemena (Cadanci). Ovde svakakve gluposti od priucenih moze covek procitati. Jos ce ispasti da su u naletu pobili i americke Indijance. Pa da Vas podsetim iako vrlo malo znate o ugovoru Molotova i Ribentropa i razloge zasto su potpisali sporazum, da je Staljin Gruzin, ideoloski otac Sakasvilija, americkog djaka, koji danas u Kijevu koordinira operacije kao americki covek. A ako Vas istorija bas toliko zanima, skoro svi clanovi britanske kraljevske porodice su bili za pakt sa Hitlerom, a zajednicki napad na SSSR Britanije i Nemacke na SSSR nije bio samo iz jednog jedinog razloga - nisu uspeli ineresno da dogovore podelu u osvojenoj Rusiji. O tome imate romane Agate Kristi koliko su britanski nacisti bili jaki (ser Osvald Mozli, Vilijam Dzojs...) i o njihovim vezama sa kraljevskom porodicom. Inace Cercil je kao komandant admiriliteta jos u I svetskom ratu naredio bombardovanje ruskih severnih luka iz Finske. Rusi nikada nisu bombardovali Englesku. Ali eto u masti slaboznajucih, Putin, koji sa Staljinom ima iste veze kao i Vi, je nacista, imerijalista, mada za to ne postoji nijedna cinjenica ni dokaz. Al zato najgori imperijalisti koje je svet video (samo okupacijom i teskom pljackom Burme pred II svetski rat pobili oko 11 miliona Burmanaca - to je uradio Carlsov deda i pradeda) govore protiv imperijalizma. Bilo bi smesno da nije sramotno.

Crni

pre 9 godina

leon

Ne znam koliko si ti upucen, ali Staljin je bio Gruzijac a ne Rus. Rusi su u SSSR-u prosli slicno kao Srbi u Jugi, t.j. u ime bratstva i jedinstva su nekim drugim republikama dali svoje vekovne teritorije, naseljene Rusima...bili su naivni isto kao i mi.

Hm!

pre 9 godina

Njihov rasizam nema granice!
Vise nema smisla objasnjavati ko su ONI ili amerikanci ! Ali zasigurno im neko mora stati na put. ONI bi , ukratko , da naplacuju citavom svetu vazduh ...
Ali nicija nije do zore!

daj bombona da sisamo

pre 9 godina

@Rusofili, istina boli.
(.., 21. maj 2014 08:53)

Anglofilu, u cijem carstvu sunce nikad ne zalazi, da te pitam... tvoji puleni su se rasirili od Indije do Kanade uz pomoc:
a) putinovih metoda
b) hitlerovih metoda
c) metodama bore drljace

Tacan odgovor posalji na adresu "zrtava njenog visocanstva bb" 10001 London.

Nataeos

pre 9 godina

Šta se ovaj pa razume!! Nikad u životu nije mrdnuo zadnjicu, i on će da uporedjuje nekoga sa hitlerom? Bolje neka se pokrije sa onim ušima za sve što su on i njegovi preci uradili po svetu, živote uništili...

Miljan

pre 9 godina

Malo matematike:
78-13=65

2014-65=1949

Nesto se ne slaze. Kad je gospodja imala 13 godina, Hitler je vec 4 godine bio upepeljen i njegova lobanja je bila trofej u Kremlju, Rajh nije postojao, vec samo BRD i Sovjetska okupaciona zona (buduci DDR)...

Kalimero

pre 9 godina

Ne znam da li ste ikada čuli za veliku glad u Indiji koja je započela 1876g i prouzrokovala smrt više miliona ljudi(preka nekim statistikama i preko 10 miliona)? Ova glad je bila direktna posledica mešetarenja i uticanja na tržište žitarica engleskih kolonijalnih vlasti posebno Lorda Lytonna koji je u tom periodu i pored jako lošeg prinosa izvezao rekordnu količinu žitarica i ostavio jadan indijski narod praktično bez hrane.

realno nerealan

pre 9 godina

Britanci su kolonizovali Ameriku i istrebili Indijance (americka nacija je ipak nastala od britanske). Britanci su kolonizovali Australiju i istrebili Aboradzine. Kolonije u Africi i Indokini i da ne spominjem.
I onda se nadje pametan princ iz monarhije koja je ubila vise ljudi nego svetski ratovi da drzi pridike o moralu?

Novosađanin NS

pre 9 godina

Englezi su bili inspiracija Hitleru i za stvaranje koncentracionih logora. Oni su ih prvi napravili u Južnoj Africi u vreme Burskih ratova i u njih su internirali Bure (potomke Holanđana) koji su pre njih vladali Južnom Afrikom. Oni su počeli i trgovinu robovime koje su iz Afrike vozili u potpalublju za Ameriku gde su okovani radili na plantažama pamuka. Svi američki predsednici pre Linkolna, pa i otac Amerike, Džordž Vašington, bili su robovlasnici. A šta su bili ndijanski rezervati nego koncentracioni logori? Hitler je imao od koga da uči.

Bear Brown

pre 9 godina

@(Leon, 21. maj 2014 16:02)
Još jedan pokušaj izvrtanja istorije za neki novi "Drag nach Osten".
Rusija je bila cilj u Drugom svetskom ratu Hitleru, a danas je cilj NATO-u.
Mogli su Anglosaksonci vrlo lako da spreče Drugi svetski rat. Prvi put, kada je Hitler izvršio aneksiju Austrije. Čak se i Musolini protivio Hitleru, ali su Anglosaksonci i Francuzi ćutali. Firer je, prirodno, to ocenio kao slabost i podršku njegovoj politici novog svetskog poretka.
Drugi put – kada se Evropa kretala ka minhenskom sporazumu. Vlada Čemberlena je čak pribegla snaženju Hitlera na račun resursa češke armije i vojne industrije, samo da bi usmerila nemačku ekspanziju na Istok. London je odustao da utiče na svog saveznika Poljsku, kako ova ne bi dopustila Crvenoj armiji da pređe preko njene teritorije i pritekne u pomoć Čehoslovačkoj.
I čak u avgustu 1939. godine još uvek je postojala mogućnost da se zaustavi Drugi svetski rat. Trebala je samo saglasnost Engleske i Francuske, čije su delegacije u Moskvi vodile pregovore o stvaranju antihitlerovske koalicije. Ukupni vojni potencijal tri zemlje i njihove armije skoro su duplo bile veće od oružanih snaga Nemačke i Italije. Međutim, London je imao svoju logiku i sledio svoje računice.

Poly

pre 9 godina

@Nikad na Budžetu

Kraljica i jeste Nemica. Loza Windsor je nemacka loza, samo su promenili ime u prvom svetskom ratu zbog opsteg utiska. To nije nikakva tajna, samo se ne pominje cesto.

Bear Brown

pre 9 godina

(Bear Brown, 21. maj 2014 18:54)
" London je odustao da utiče na svog saveznika Poljsku, kako ova ne bi dopustila Crvenoj armiji da pređe preko njene teritorije i pritekne u pomoć Čehoslovačkoj."
Mogao bih da se zakacim za svaku recenicu ali cu samo za ovu. V.Britanija i Poljska su imali sporazum o uzajamnoj pomoci ukoliko ih neka treca strana napadne. 1.sept.1939. Hitler je napao Poljsku sa zapada a Staljin sa istoka. Poljaci su ocekivali pomoc engleskog saveznika, ali su dobili sipak. Isti ti Poljaci su za vreme Dr. sv. rata branili britansko nebo. Bili su najbolji piloti u citavom Dr. sv. ratu. Na kraju rata da bi udovoljili velikom medvedu (tako su zvali Staljina na zapadu), prepustili Poljsku SSSRu. I dalje tvrdim da je princ Carls u pravu.
(Leon, 21. maj 2014 19:49)

Mogao si da se zakačiš za rečenicu koju si naveo, da si napisao kako su reagovale V.Britanija i Poljska prilikom aneksije Sudeta u Čehoslovačkoj. To je poenta te rečenice.
Ti si pisao o nečemu što se dogodilo kasnije, u nameri da izjednačiš Sovjete sa Nemcima. Ali to baš nije bilo tako jer su oni ušli u Poljsku posle napada Nemačke, u nameri da obezbede dubinu svoje odbrane pre operacije Barbarosa. O tome da Nemci i Sovjeti nisu sa istom namerom ušli u Poljsku, najbolje ti govori činjenica da su posle tog događaja Britanci objavili rat Nemcima ali ne i SSSR-u.
Uostalom broj žrtava u Drugom svetskom ratu najbolje govori o tome šta je bio Hitlerov cilj i ko je pružio najveći otpor fašizmu.