Nedelja, 11.05.2014.

22:16

Zapad od nas traži sankcije za Ruse

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je zapad tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji zbog Ukrajine, tačnije da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU.

Izvor: Beta

Zapad od nas traži sankcije za Ruse IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

242 Komentari

Sortiraj po:

Che-krk

pre 9 godina

Ako u Rusiju plasiramo skoro celu svoju poljoprivredu, nema sanse da uvodimo nikakve sankcije i tu potpuno podrzavam politiku Vucica.

DAN

pre 9 godina

Makedonci kažu : Ideli li bratko ?! - Em ti se iska em ti se piska ?!
Mogu li se nositi dve lubenice pod jednu mišku ?! - NIKAKO !
Sa ogromno pameti treba zauzeti svoj stav a ne trčati pred rudu !
Svi oni prvenstveno vode svoje račune a mali narodi plačaju cenu !

DAN

pre 9 godina

I Ukrajinci kao i Rusi su naša braća po pooreklu ! - Ukrajinci mnogo bliža , uostalom južni sloveni su se doselili u ove krajeve upravo iz Ukrajine a ne iz Rusije ! - A verski glednao oba su naroda pravoslavna , kao što je pravoslavlje u Rusiju došlo iz Kijeva tako je isto i kod nas stiglo upravo iz Kijevske patrijašije preko njenih emisera toga vremena !
Pazite malo kako pišete inače neke ljude teško vredjate ! Istina je uvek jača od svega i pustimo bajke za jednodnevne upotrebe koji samo zavadjaju i truju ljude !

Klepatra

pre 9 godina

Pred Evropom I ostatkom sveta treba da se predstavimo kao zemlja sa jasnom politikom I ciljevima za buducnost I sto je jos bitnije da se predstavimo kao zemlja za cvrstim I jasnim stavom. A sa pristupom neutralne politike I nedrzanje nicije strane bez obzira na pritiske sa strana to se upravo I cini.

moderno

pre 9 godina

Posebno me raduje privatizacija RTS-a i ukidanje pretplate.Nadam se i modernizaciji Javnog servisa Srbije u skorijoj buducnosti.

razlozi

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni suverenitet i integritet Ukrajine,ali ne moze da uvede sankcije Rusiji,iz moralnih,politickih i ekonomskih razloga.

izazov

pre 9 godina

Nema sumnje u to da je pozicija Srbije,kada je u pitanju odnos Rusije i Ukrajine,veoma teska i neprijatna.Pravi je izazov i umece sacuvati neutralnost.

mir

pre 9 godina

Prermijer je izrazio zelju,sa kojom se slazu svi gradjani Srbije,da se nadje mirno resenje sa situaciju u Ukrajini,da krvoprolice prestane.

cinjenice

pre 9 godina

Cinjenica je da EU trazi i ocekuje od Srbije da uskladi svoj stav prema Rusiji sa zvanicnim stavom EU,ali se mora postovati specificnost odnosa Srbije i Rusije koji govore u prilog tome da Srbija ne moze da uvede sankcije Rusiji.

Smejuljica

pre 9 godina

Znali smo da će zapad ovo tražiti, samo treba biti istrajan u nameri da se održi balans.Možda će ipak preformulisati svoje zahteve.

vuk83

pre 9 godina

Vlada naše zemlje je zauzela pravičan stav prema toj situaciji koja se dešava između istoka i zapada. Ne bi trebalo da se popusti sa tim i da stajemo na nečiju strano

Manoilo

pre 9 godina

Gdje je ona Srbija koja je uvjek bila na strani slabijih i potlacenik? Sto se desilo da je i sama postala simpatizer jedne hegemonije kojom upravlja KGB i sila? Srbija je jako iznevjerila sve svoje susjede u zadnjih 20 godina i to nastavlja i dalje, sto se podmece kao igrac na "rusku" kartu.

Ilija55

pre 9 godina

Uvek treba po ovim pitanjima zauzeti jednan neutralan stav. Srbija se uvbek nalazila na raskrscu istoka I zapada. Smatram da premijer Vucic vodi jednu mudru I racionalnu politiku, sardnja sa svima I ne zamerati se nikom. Pritisaka ce uvek biti ali mislim da treba da se gledaju nasi srpski interesi samo tako cemo uspeti da izvucemo najbolje za nas

Girl show

pre 9 godina

@(Duci0167, 11. maj 2014 22:41)
Nisu rekli explicitno da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji ali su rekli, citiram: Ako Srbija zeli da udje u klub, mora da se ponasa kao clan kluba!

trenutno..

pre 9 godina

Posto nas Rusi podrzavaju oko Kosova..Mozemo i mi da zamolimo EU,da podrze Ruse,oko podrske jedinstvenoj Srbiji a u vezi Kosova..a onda cemo da razmislimo..Ali ako uspeju da nam odgovore na neka pitanja,na koja nemamo do sada odgovor!I ako je Krim bio ruski i to kroz dalju i blizu proslost a Kosovo,nije nikada bilo albansko..ni kroz dalju,ni kroz blizu proslost!Znaci Kosovo je cist poklon dela medjunarodne zajednice albanskom narodu na Kosovu!I tako sada blago njima,imaju dve albanske drzave ..i to jednu pored druge!A Krim je bi cist poklon Ukrajini,jednog komunistckog lidera i to bez demokratske odluke ruskog naroda,cija je to bila teritorija pre stvaranja SSSRa..Tu je oduvek bio vecinski ruski narod,pa mislimo da je jako cudno,koliko danas deo medjunarodne zajednice postuje odluke nekih komunistickih lidera bivseg Sovjetskog saveza!Kao da nije bilo onog hladnoratovskog zahladjenja izmedju komunistickog Sovjetskog saveza i demokratske Amerike i onih koji su ih pratili!Onih kojima su uvek puna usta bila demokratije..Izgleda su demokratiju zgazili ovi ultradesnicarski tenkovi u Ukrajini!Pa je pitanje da li evropom i svetom vlada demokratija i demokratska pravila ili anarhija kao sto je ova u Ukrajini trenutno!Kad je na vlasti jedna grupa militantnh ultradesnicara,koji pucaju na neduzne ruske civile, samo zato sto ne zele da budu kao oni a ni sa njima!

Braco EU

pre 9 godina

Za sada, politika prema Ukrajinskoj krizi se vodi onako kako mora i to vrlo pametno. Brate EU hocemo mi ali imamo neke granice. Rusi nas nisu bombali.

david68

pre 9 godina

Dobro je što Vučić ne podleže pritiscima zapada jer je rano za bilo kakvo opredeljivanje i najbolja je politika balansiranja.Još nismo članica EU pa nema potrebe da se po pitanju Rusije ni izjašnjavamo!!! A ako je zapad zagrizao preveliki zalogaj,nek se sami muče sa tim! Ni nama niko nije pomagao kad smo bili u sličnoj situaciji,a sad im treba podrška od jedne " male Srbije".Putin je pametan čovek,sve će on to sam da reši a ko želi da mu se zamera,nek izvoli!!!

RASSIJA

pre 9 godina

Rusija je velika sila, Rusi su Sloveni kao i Srbi, pravoslavci smo i mi i oni. Imamo toliko toga zajedničkog, a onda se našli neki iz EU (pitanje je da li ćemo mi u nju ikada ući) da nas ucenjuju da uvedemo sankcije Rusiji. Srbija je jasno iskazala mišljenje po tom pitanju: poštovaćemo EU, ali ne po svaku cenu i ucenama.

SVAŠTAx

pre 9 godina

Najbolje je rekao ambasador Francuske, da nije iznenađen stavom Srbije i da je isti ovakak kakav je na kursu stava EU. A što se tiče sankcija Rusiji, pa ko je lud da pomisli da ćemo mi to uraditi!? Svaka čast Vladi na dostojanstvenom i umerenom držanju u celoj ovoj priči oko Ukrajine.

Mitke

pre 9 godina

@ (Barack, 12. maj 2014 12:13)
Pa mi i gledamo naše interese zašto da se svađamo sa Rusijom kada imamo privilegovan položaj i zašto da gubimo privilegije nećemo da uvodimo sankcije i kraj priče.

Barack

pre 9 godina

A sto im ne bi uveli sankcije?!

Da li su svojevremeno podrzali UN-sankcije protiv nas? -> JESU!

Da li su na silu otcepili deo suverene zemllje, clanice UN-a, BEZ njenog odobrenja -> JESU!

I sta je tu sporno!?!

OPAMETITE SE: RUSI SU NAS UVEK KORISTILI ISKLJUCIVO ZA POTKUSURIVANJE!!

morska zvezda

pre 9 godina

Srbija je pokazala da želi da bude deo EU-a, ali je isto pokazala da ne pristaje na ucene. Mi se moramo promeniti prvo zbog nas samih a onda zbog Evrope. Ali odnose sa Rusijom ne moramo kvariti ipak imamo mi dosta toga što nas je u prošlosti povezivalo.

drena

pre 9 godina

Mi danas moramo da balansiramo izmedju EU i Rusije. Nije jos vreme za izjasnjavanje. Kada bude nas drzavni vrh ce doneti odluku koja ce biti najbolja za nase drzavne i nacionalne interese.

Jovan

pre 9 godina

@ (Barack, 12. maj 2014 12:13)
Pa vi uopšte ne razmišljate i šta ćemo da postignemo ako im uvedemo sankcije ništa nećemo brže postati član EU a zabićemo nož prijateljima u leđa a to nam svakako nije cilj.

mlekadzija

pre 9 godina

Njihovo je da traze. A nase da se odupremo. U skladu sa mogucnostima i vremenskim prilikama...Ko zna sta ce traziti kao uslov neposredno pred ukljucenje u propali klub kad postavljaju ovakve uslove a nismo ni poceli ozbiljne pregovore odn., ispunjavanje zadatih zadataka,,,,

Ranko

pre 9 godina

Zapad traži od nas ono što ni sam ne može da sprovede. Sankcije Rusiji bi itekako uništile biznis koji su mnogi u Rusiji započeli. I Nemačka je priznala da je pitanje kome će sankcije više naškoditi. Naš odnos, naš stav prema tom pitanju je nepromenjen. Rusija nas je podržala kad smo bili napadnuti od svih, ne priznaje Kosovo i mi to cenimo.

Tanja

pre 9 godina

Mi smo već imali (i rasturili) zemlju koja se sastojala od više republika sa zajedničkom spoljnom (i unutrašnjom) politikom. Ne vidim kako se diktat Brisela, odnosno SAD, razlikuje od diktata Beograda (prema nekadašnjim republikama i pokrajinama), sem ako nije po tome što ne diktira jedna osoba nego recimo desetak njih. Jugu smo barem doživljavali kao svoju. EU većina nas ne doživljava kao svoju, nego kao nešto tuđe i nametnuto. To je činjenica, i nikakva spinovanja neće izmeniti stanje na terenu, među ljudima. Srbi - većina - ne žele da se Rusiji uvode sankcije. Da li su razlozi za takvo opšte osećanje racionalni ili nisu uopšte nije važno. Narod bira one koji ih predstavljaju, i zato su naši predstavnici dužni da poštuju volju naroda.

Daleko im lepa Bela kuća!

pre 9 godina

Potpuno očekivano – oni ne smeju niti im se isplati da bilo šta pokušaju. Neće valjda Šrederu da uvedu sankcije?

Bolje

pre 9 godina

Ma meni nikako nije jasno gde im to pade na pamet da uvodimo mi sankcije Rusiji mi smo još na početku pregovora a ni sve članice se nisu izjasnile na kraju krajeva svi oni sarađuju sa Rusijom.

gospoPO

pre 9 godina

Vrlo uspesno Srbija je pokazala svima da se vodi politikom koja nenarusava prijateljstvo, al ni ne sprecava stvaranje novih prijateljstava i saradnje sa zemljama EU. Srbija svojom politikom pokazuje da je moguce biti saradnik i pouzdan partner i s istokom i zapadom i da nikako ne tolerisemo bilo kakava uslovljavanja po pitanju stava koji imamo.

Milentije

pre 9 godina

Nas neinteresuju odnosi zapada i istoka, nas interesuje samo da Srbiji bude bolje , i da su nasi interesi na prvom mestu . Nemozemo mi nikom da uvedemo sankcije ako ta zemlja nama pomaze i podrzava u svakom pogledu , a to ljudi sa zapada moraju da imaju u vidu .

Mali Radojica

pre 9 godina

Jasno je da ce pre ili kasnije jedan od uslova za ulazak u EU biti i javno izrazavanje politike prema Rusiji, najbolje za nas da dok god mozemo da izbegavamo umesanost u sukobe izmedju zapada i istoka, cenim sto Vucic nije podlegao politickim pritiscima oko ovog pitanja.

Pesak

pre 9 godina

E pa gospodo sa zapada morate naučiti da ne možemo da ispunimo sve vaše zahteve pa bez obzira koliko vi insistirate pa dosta više sa ucenama i zahtevima.

P

pre 9 godina

Pa oni to namerno rade jer znaju da smo bliski sa Rusijom ali nema tu nikakve dileme mi imamo privilegovan odnos i nećemo to da izgubimo uvodeći im sankcije.

Horkiano

pre 9 godina

Stvarno je u jednu ruku uzasavajuce i jezivo koliko je ovde medju ovim komentarima nerealnih i pro-ruski orijentisanih osoba. Ukratko, pogledajte istoriju-kada je nama to majka rusija zaista konkretno pomogla u toj meri i presla sa reci na dela??Rusi su oni prvi koji gledaju samo svoj interes.U sustini ih nikad nije bilo briga za nas,ali smo im dobro doslo j njima i amerima da se preko nas prepucavaju.I onda se nadju ljudi koji pricaju lose o EU.Pa dajte ljudi samo budite realni i informisite se,pogledajte koliko je srbija samo pomoci u novcanom obliku dobila od EU a koliko od majke rusije...sta je nama to majka rusija dala???na kojem vozilu,na kojoj zgradi pise FINANSIRA PROJEKAT RUSIJE???zao mi je,svuda je pomoc EU...

seljadin

pre 9 godina

@Horkiano, ako pitaš kad nam je Rusija pomogla, pomogla je mom pradedi solunskom dobrovoljcu kad su naredili francuzima da ih prvezu iz Albanije u Grčku, a pomogli su nam, kad su potukli nacističku nemačku, inače bez njih bi švapska čizma još uvek gazila grobove dece po Kraljevu i Kragujevcu, a Jasenovac bi radio punom parom. USA nije bila spremna da žrtvuje 5 miliona vojnika i porazi Nemce, već je ušla na kraju kad je pobeda bila izvesna.

V?lerenga

pre 9 godina

Ljudi znate li vi ko je najveci donator Srbije?
Ni Rusija, ni Japan, ni SAD, ni Arapi a ni Kina, daleko najvise miliona € u Srbiju za razvoj i ulaganje je stiglo iz EU. Daleko najvise. A nismo jos ni blizu EU.
A recimo jedna mala Slovenija je izgradila 5-6 novih stadiona, Arenu i 4 nove dvorane iskljucivo parama iz EU fondova. Jedino je bitno da imas projekat.
Kako god se okrene mi pripadamo Evropi i geografski i svakako. A postoji jedna mudra; ljubi ruku koja te hrani.

Mika

pre 9 godina

Pa vidim ovde neki odobravaju da se uvedu sankcije Rusiji a ne razmišljaju da mi imamo privilegovan odnos sa njima i da bi izgubili mnogo toga ukoliko im uvedemo sankcije.Ovde jednostavno gledamo sopstvene interese imamo odličnu saradnju i nećemo to izgubimo.

wlado

pre 9 godina

...la vas rusija, kako smo mi dosli u ovu situaciju da se predamo u ruke rusima, da oni motre na nas i gledaju svaku nasu izjavu? taman smo se otrgnuli od 50ogodisnje tiranije, sada smo im se svesno predali, i iz ne znam kog razloga im se dokazujemo kao onaj ucenik odlikas, koji je dosadan i na svako pitanje nastavnika dize ruku..uzas.

a da ne pricam koliko smo jadni prema ukrajincima ispali i ispadamo, ljudi, pa njima ruse suverenitet a mi se brinemo jer treba da podrzimo ruse u tome>???

Milos

pre 9 godina

Da li bi urednistvo moglo da nam pruzi originali papir o ovom zahtevu,
ovako je prilicno neubedljivo.
(Mirko, 12. maj 2014 08:58)
*************************************************************************
Kakva naivnost! Pa zar zaista mislis da se takav zahtev ispostavlja na pisanom obrascu!? Meni veceg dokaza da je ovo istina, nece biti od cinjenice da nijedan zapadni diplomata i ambasador, u narednom periodu, nece demantovati Vuciceve reci...

EU

pre 9 godina

Resenje je jednostavno: uvedimo sankcije Rusiji. Kad neko tako bahato kao Putin uzme deo teritorije drugoj zemlji onda je i kazna zasluzena.

Vlasta

pre 9 godina

A sto bi smo se mi sekirali za Ukrajince kad se i oni nisu trsili nas da podrze u bilo cemu.Jesu li se bunili protiv bombardivanja.Ne. Nego pikirali samo da udju u nato pakt i time gurnu Rusiji prst u oko.Sami pali, sami se i razbili.

Wud

pre 9 godina

@Hajduk

Kao sto smo 1914-e pristali i izgubili milion dusa. Kao sto smo 1941-e pristali i izgubili skoro 2 miliona. Kao sto smo pristajali i mnogo vekova ranije protiv mnogo vecih. Ti si nasao da moralises... Svi znaju ko ste i kakvi ste. Niste propustili ni jednu priliku u istoriji da to pokazete. Niko u istoriji nije tako voleo tudju cizmu kao vi. Lepo vas je Ducic opisao...

kima

pre 9 godina

NE u NATO,NE u EU, nikad sankcije Rusiji. Isti oni koji su narusili teritorijalni integritet Srbije,na najgori mogući način,i napali nas vojno, sada pod izgovorom da štite ter. integritet Ukrajine,sve zbog prokletih para, energenata i moci....sada ocekuju da im i mi pomažemo. Prava je katastrofa u sta se pretvorila politika SAD, a sada i EU.

MaksaBwe

pre 9 godina

Da tu celu demagogiju prevedemo na srpski i u jednoj recenici - Vucic je molio za zajmove po Evropi, odbijen je, sada se dodvorava Rusima ''potvrdjujuci'' im lojalnost jer, eto, odbio je da im uvede sankcije(?!?)...

Tacka.

General poručnik

pre 9 godina

Poznavajući naše, pre svega ekonomske, bratske, istorijske, odnose sa Rusijom, više nego je plitički neprimereno da EU traži dauvedemo sankcije Rusiji. Tim potezima EU nije stalo do Srbije i njenih interesa već do njenih interesa neobazirući se eda li će 7 miliona stanovnika u Srbiji imati grejanje, hleba i posla. Zaista nedolično političko ponašanje zapadnih sila.

Nexus

pre 9 godina

moze... ali odmah i pod specijalnim povlašćenim uslovima da postanemo članovi te EU. Do sada smo pojeli mnog g___ana zarad prikljucenja EU, a na kraju nemamo jos nikakvih konkretnih, lepih i korisnih stvari od te EU? Dakle, zašto bismo prekidali jedine specijalne odnose koje imamo, sa Rusijom (ma kakvi ti specijalni odnosi zapravo bili?)...

Vladimir Dž

pre 9 godina

Upitan da li bi pregovori sa EU mogli da budu zaustavljeni zbog takvog stava Srbije, Vučić je odgovorio da se to ne može znati, ali da bi Zapad trebalo da ima razumevanja.
*********

Kako da imaju razumevanja kad je zapad namerno potpalio vatru u Ukrajini. Kad su poslali snajperiste u Kijev, obukli vojne obaveštajce u misiju OEBS, dolazi šef CIA u posetu...

Tako je kad želiš da sadiš tikve sa đavolom, sad će da te....

gm

pre 9 godina

Vreme je da nasa vlada razmisli o daljem putu nase zemlje u EU, mislim da je doslo vreme da kazemo gospodi iz Brisela da tu i takvu Evropu NE ZELIMOI DA SE OKRENEMO DRUGIM ALTERNATIVNIM PUTEVIMA,u protivnom samo smo odlozili nesto sto ce svakako doci, nije tacno da nemamo alternativu, vekovima smo se borili da nam tudjin ne diktira sta i kako cemo da radimo a sad odjednom nema drugog puta do EU, uvek smo birali tezi put i to je deo naseg karaktera, molim nasu vladu da prestane da favorizije EU i da napustimo sadasnji kurs...GM

zoran

pre 9 godina

"Ista vera ista krv , kako Ukrajinci I Rusi tako I mi I Rusi."
(jedan ali vredan, 12. maj 2014 08:08)

"Ista vera ISTA KRV"????

Tužno, zaista. Kako zaluđenih punoglavaca ima ovde pa to je da popiz*****...

A Vučić će sve da uradi za zrnce vlasti. Ali SVE! Ušli su u dil sa zapadom i ispuniće svaki nalog, što u biti i nije loše, mada, mislim da je Zapad pogrešio i da sadi tikve sa pogrešnom ekipom. A kad počne lupanje (tikvi) olupaće se nama, Srbima, o glavu. Kao i bezbroj puta kroz istoriju...

Savatije

pre 9 godina

Ja bih malo o pretplati na RTS. Iz teksta se vidi da Vucic nastupa kao da pretplate nema i da neki traze da se vrati. Pretplate ima i svakoga meseca stize redovno sa racunom za struju. Da li neko zna o cemu se ovde radi? Da li ima ili nema pretplate i da li je iko obavestio Premijera, posto ocigledno da on to ne zna, da niko nikada pretplatu nije ni ukidao?

laguna

pre 9 godina

Konačno smo i mi rešili da gledamo naš interes. A od sankcija Rusiji možemo imati samo štete nikavu korist. ne mešamo se više u sukobe velikih jer previše smo mali za tako nešto.

Rado

pre 9 godina

Ne shvatam ljude kad govore rusija,trgovina ovo ono....DS+SPS prodali NIS koji su oni otplatili za DVE GODINE,cena auto gasa veca za oko 15 din po litri na njihovim pumpama u republici srpskoj(nisu samo akcize u pitanju nego i konkurencija)?!?!?EU nam je do sada dala 10x(najmanje) vise para nego rusi.Rusi postavljaju ministra energetike(iznenada Antić umesto gospođe Mihajlović)!!!Rusi glasali za uvodjenje sankcija....Ne znam sta vise treba da bi dosli k pameti.Ja im iz usta svoje dece NEĆU DATI!!!!

zex

pre 9 godina

Ako se ukine TV pretplata, a dug oprosti neplatisama, ja cu da tuzim drzavu na sudu u strazburu da mi isplati ukupnu sumu koju sam platio za TV pretplatu do danas, ovde izgleda samo neradnici i neplatise lepo zive, a mi koji postujemo zakon smo budale, banana drzava!

Goran

pre 9 godina

Nekoliko drzava evropske unije nije priznalo Kosovo.I to su listom slabe drzave.Pa sta , dali su uslovljene da to ucine ?? A Srbija nije ni blizu da bude clanica.Dakle !!??

Mikavica

pre 9 godina

Dok ne udjemo u Eu ne moramo bas da radimo sva kao oni. A mislim da sada nasa vlast nije labilna pa da popusti i na najmanji pritisak.U svakom slucaju ne treba se zamerati Rusiji.

Stojadin

pre 9 godina

Dali treba da budemo politički poltroni, koji će nas obične ljude učini daltonistima? Dali je neka većina apriori i demokratska? Teško je sedeti na sredini klackalice.

Moler

pre 9 godina

Bas su nasli sta da nam traze, a mi imamo povlasceni odnos u trgovini sa Rusijom. Nije trgovina jedini razlog zasto ne zelimo jer mi najbolje znamo "ko je ko".

Petar

pre 9 godina

A mi smo mnogo bitni pa od nas traže sankcije da uvedemo Rusiji ništa nas nisu pitali kada su nam otimali Kosovo a sada hoće da reagujemo.I dobar odgovor su dobili mi poštujemo Rusiju i ne možemo da im uvedemo sankcije i završena priča.

lud i zbunjen

pre 9 godina

Premijer konsantno gostuje na tv Pink kao da je to nacionalna televizija, pri tome daje ovakva vazna saopstenja, u emisiji coveka koji je sramota za srpsko novinarstvo.

Lik bez nik

pre 9 godina

Nemačka ne insistira na sakncijama Rusiji a ovamo nas pritiskaju da ih uvedemo. Pa gde tu ima logike?!?! Makar i prekinuli pregovore ali našoj braći Rusima ne treba da uvodimo sankcije ni pod koju cenu.

ladolez

pre 9 godina

Kada u odnosima sa EU budemo imali vise benefita nego u odnosima sa Rusijom, onda bismo mogli da razmislimo o prihvatanju zajednickog evropskog stava po pitanju Rusije. Do tada se brinemo iskljucivo o svojim ekonomskim i energetsko-bezbednosnim interesima.

vikrorVR

pre 9 godina

Zar je Srbija ikada imala svoj stav !? Uvijek su drugi odlucivali za nju.
(golr, 12. maj 2014 09:00)
To mu dodje kao neka neminovnost, nepisano pravilo. Sve manje zemlje, ekonomsko, privredno, finansijski...zavise od jačih, razvijenijih. Lako je Rusima, ogromana, snazna, stabilna, jaka, bogata zemlja, moze kako hoće. isto i sa zemljama Zapadne Evrope. Ipak, mora da se zna, šta je najbolji izbor za Srbiju, i ovi sada ne smeju da pogreše.

milance

pre 9 godina

Nemoguce da Aca nije obavesten da TV pretplata nije ni ukidana.
Neka otpusti savetnika koji mu je rekao da jeste.
Ili ako je onomad rekao da jeste to ima formu zakona. Jedino sto se ne primenjuje u praksi i potrazivanje se javlja na racunima...

Nebojša sa Zvezdare

pre 9 godina

Belovestski sejači nemira i ratova traže od naše Vlade Srbije da uvedemo sankcije bratskoj nam i prijateljskoj Rusiji ... Mogu da traže ali od te ljubavi nema ništa.

Nikola Euroskeptik

pre 9 godina

Pa rekli su da nece i da ce da postuju nas polozaj. Ovde se ne zna ko pije ko placa.
(Milos, 12. maj 2014 01:10)

Zna se Milose. Oni piju a mi placamo. Mnogo sto sta su kojekakvi EU izaslanici (Kacin, File, Eston) izjavljivali u Beogradu, te nece ovo, te nece ono, ali pametan covek zna da ako hoce da sazna sta ce stvarno biti, treba njihove reci samo za 180 stepeni da okrene. Pa oni su toliko drski, bezobrazni, arogantni, a pri svemu tome toliko providni da cak izjavljuju da zvanicno priznanje Kosova od Srbije nece biti uslov za ulazak Srbije u EU. Sta oni misle, da smo mi toliki idioti, da ne znamo da je to njihov zadnji adut i dzoker u rukavu, koji ce itekako, kao zadnji uslov, izvuci. Stoke su oni necivilizovane, koliko god da se drze za civilizovane, lazovi, ucenjivaci.

Stav

pre 9 godina

Izgleda da kada dobiju visoku državnu funkciju ljudi potpuno izgube kompas. Pomisle da se ceo svet oko njih vrti. Ukidanje, često nepotrebnih, privilegija pomoćiće da ostanu na zemlji i ne zaborave da su tamo zato što ih je narod postavio.

Ja

pre 9 godina

Jedini logican potez bi bio da uvedete sankcije Rusiji iz razloga sto ste vec pustili Kosovo niz vodu. Ako hocete u EU onda gazite do kraja. Ne moze se sedeti na dve stolice. Ako ste vec odlucili da vise volite EU od KiM ne vidim onda jedan razlog da ne uradite ono sto su Crnogorci uradili. Ili jesi ili nisi.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Gle cuda Amerika i Eu su uzrocnici Ukarajinske krize, a ne Srbija. Oni su tamo napravili dar mar, za njihove postupke Srbija treba da ispasta sto ni u cemu nije ucestvovala. Zato Vucicu ne obaziri se i gledaj svoju zemlju od koje zivis i mi sa tobom. Kakav bezobrazluk, bomardovali su nas, deceniju drzali sankcije, oteli Kosovo i Metohiju, a sad traze da uvodimo sankcije Rusjiji! To je cisto izivljavanje nad nama! Nije njima cilj da Srbija uvodi sankcije vec probaju Vladu i Vucica da li ga mogu imati za poltrona i podanika da sve uvazava sto njima padne na pamet.

Danijel

pre 9 godina

"Nisam se bavio stanjem u RTS-u, ali mogu da kažem da se pretplata neće uvoditi u naredne dve, tri godine. Mada postoji pritisak da se pretplata vrati. Ja sam rekao da sam protiv i sasvim sigurno da ćemo dve tri godine biti bez pretplate", rekao je Vučić.

Majstore, pretplata nije ni bila ukinuta ...

Lala iz Samosa

pre 9 godina

@Srbija-EU

Nisi glasao za prikljucenje Srbije EU. Nije bilo referenduma. Tako da sve ovo sto rade, bez referenduma je samo nelegitimna zabava individualaca, koji su eto i na vlasti. Bolje bi im bilo da raspisu referendum - lakse bi i rasterecenije, a i ekonomicnije vodili drzavnu politiku. Ne bi ni bilo ministarstva niti ministarke za evropske integracije. Eto velike ustede.

jedan ali vredan

pre 9 godina

Ista vera ista krv , kako Ukrajinci I Rusi tako I mi I Rusi..mnogo je losa I tuzna cela ta situacija koja se tamo dogadja I mi treba da budemo po strani u tom sporu - koji nas se teritorijalno,ekonomski I privredno ne tice ,ali boli

corona

pre 9 godina

" Nema beznadežnih situacija, postoje samo ljudi koje se u određenim situacija osećaju beznadežno" Izboriti se i sa ovim problemom pametno.

arčibald

pre 9 godina

Normalno bi bilo da zapad ima razumevanja ali nažalost nema jer da ga ima ovo što se kod nas dešavalo ne bi a ne bi bilo ni bombardovanja

Jesen stiže dunjo moja

pre 9 godina

Naše sankcije prema Rusiji ništa ne znače. Samo bi mi imali štete. Sa druge strane, Srbija nije član EU da mora sprovoditi njihove političke stavove koji se kose sa međunarodnim standardima i pravima.

Beogradsko dete

pre 9 godina

Naša ekonomija i energetika je oslonjena na Rusiju. Zapad traži od nas da stavimo sami sebi omču oko vrata.To sasvim siurno nije u interesu Srbije.

Demokratija?

pre 9 godina

Uzasne su to stvari,ucena ucenu stize is ve zarad "pravde" i "demokratije"!
Halal vera.... A ovaj bezi od normalnih TVzija,pa na Pink!???

Melenta

pre 9 godina

Rusija je Srbiji istorijski , verski i duhovno bratska država. Kada nam je bilo najteže nisu nam uvodili sankcije, nisu nas bombardovali, nisu nas iskorištavali. Danas imamo , do sada, najbolju saradnju sa njima a EU želi da im uvedemo sankcije i pratimo ih u njihovom suludom činu.

Beqa

pre 9 godina

Druze Vucicu nije istina da Rusija nikada nije uvela sankcije Srbiji. Evo gledajte ovaj clanak:http://www.blic.rs/Vesti/Politika/463036/Rusija-je-podrzavala-sve-sankcije-protiv-Jugoslavije

Nikola

pre 9 godina

Mislim da odnos Srbije prema Rusiji ni pod razno neće uticati na priključenje EU. Više mi se čini da se radi o jednoj vrsti testiranja odlučnosti i nepokolebljivosti Srbije da vodi sopstvenu politiku po svojim principima.

Svetozar

pre 9 godina

Tako je! Nismo robovska zemlja da nam se naređuje. Radićemo ono što je u našem interesu, a to je zasigurno i održavanje dobrih odnosa sa Rusijom.

Milosav

pre 9 godina

Uporno se govori o cenzuri, a ja se nekako više sećam kako se, za vreme dominacije DS-a nije mogla čuti ili pročitati nijedna lepa reč o nekoj od opozicionih stranaka. Takođe, sada primećujem ogroman broj unajmljenih kritičara i pljuvača SNS-a, tako da niti vidim tu cenzuru niti je, ako postoji, sprovedena od strane SNS-a.

dva drugara

pre 9 godina

Kako smo bili svedoci i ucesnici necega slicnog, kao drzava kojoj je na nelegitiman i agresorski nacin pokusano oduzimanje dela teritorije - sudelujemo,shvatamo i razumemo situaciju Ukrajinske Vlade .. znamo koliko takva situacija moze da ne daj Boze donese nevolj amuka i stradanja i nadamo se iznalazenju , za sve prihvatljivog resenja

Shvaba

pre 9 godina

da, takve komentare i očekivao. Nećemo da prihvatimo politiku EU ali zato prihvatamo stotine milione Evra iz predpristupačnih fondova EU. I posle govorimo kako ne može niko da nam naređuje kako ćemo da vodimo politiku jer nismo u EU. Ne može i jare i pare.

Shone12

pre 9 godina

Treba pronaći kompromis u svemu tome jako nezgodna situacija premijer ipak najbolje zna kako to da sredi a da ostanemo sa svima u dobrim odnosima.

TV manijak

pre 9 godina

Ako premijer, između ostalog, izjavi da građani neće plaćati TV pretplatu za javni servis tj. RTS naredne 2-3 godine, zašto to onda ne dobije formu zakona ili uredbe, a ne da svakog meseca na računu za EPS dobijamo opomene o neizmirenom dugu za navedeno?

AMERORUS

pre 9 godina

Ajde da se kladimo, da ce i Vucic uvesti sankcije, ali nece priznati da su to sankcije, nego "saradnja na novim osnovama, na visem nivou".

vasdorteo

pre 9 godina

Ponovo čista demagogija aktuelne vlasti.Premijer kaže da zapad traži da uvedemo sankcije Rusiji. Nigde nije navedeno ko konkretno to traži i ja samo gledam kako su ljudi koji ovu vest komentarišu to prihvatili kao istinitu. Odavno sam shvatio da mediji imaju običaj da nam vesti prenose formulisane na način koji im tog trenutka odgovara. A što se tiče izjava političara oni su odavno izgubili osećaj za realnost. Govore samo ono što im u datom momentu može koristiti bez obzira da li je to istina ili ne.

sava 1

pre 9 godina

U vreme druga Tita ovo što Vučić zagovara se zvalo ,,naš posebni put u Samoupravni Socijalizam " !
Uvek smo bili ,,posebni" pa smo zbog toga i tu gde smo i nikada se ka boljem pomeriti nećemo...

mistral

pre 9 godina

Neznam kako ćemo iz ovog sendviča izaci ali sve se više ide na to da ljudi u svetu budu klonirane ovce da rade što će im šaka ljudi zapovedati

Gale

pre 9 godina

Sasvim logično. Jel podržavate Vučića? Da. Jel obećao ulazak u EU do 2020? Da. Jel ste znali to? Da. Jel logično da ako želiš da budeš član EU imaš i istu politiku kao oni? Da. Jel to kao da želiš da budeš član kluba navijača npr. C.Zvezde i logično je da navijaš za C. Zvezdu? Da.Pa šta Vam je onda nejasno? Zašto se bunite? E, to je izgleda samo meni nejasno.

EU Citizen

pre 9 godina

Da li postoji neki razuman razlog da Srbija ne uvede sankcije Rusiji? Ne postoji, privredna razmena sa Rusijom je relativno mala, iako imamo bescarinski režim, nemamo nikakve ekonomske privilegije, gas plaćamo po tržišnim cenama, mnogi dilovi, poput NIS-a su na našu štetu, pa bi bolje bilo da se raskinu. Politički je Rusija uvek bila neprijatelj svega progresivnog u Srbiji, krije najveće kriminalce u istoriji ove zemlje, pomogla je u ubistvu njenog najboljeg premijera svih vremena i državnom udaru, ponaša se drsko kao da smo njena gubernija. I zašto onda da ne uradimo ono što najveći privredni partneri i finansijeri ove zemlje traže, a što su mnogo pametniji Crnogorci već uradili? Zato što je narod protiv? A zašto onda imamo vladu i skupštinu, koji bi morali da povuku i nepopularne poteze kada su korisni za državu, i gde to "narod" vodi zemlju, u Diznilendu? Možda konačno treba jasno reći ono što ja pričam godinama da glavni problem ove države nisu političari, koliko god da su loši, već narod, a tom narodu da se ne buni ako sutra bude gladan, bolje sa takvim stavovima i ne zaslužuje.

Perica

pre 9 godina

Posto ste tu gde ste, i ti ti i tvoj onizi pajtos, zahvaljujuci ljubaznosti Ujka Sema, igracete kako uja svira, i to bez pogovora, i pevati "Ima li jos Ujoooo?"...

zzz

pre 9 godina

Zivim u Moskvi tri i po godine i mogu primetiti da,na primer,vegete ima u svakoj,pa i najmanjoj,prodavnici!!!Ko jednom udje na rusko trziste i zadovolji cenom,kvalitetom i,sto je mozda i najvaznije,kolicinom,druga trzista vise i nisu potrebna! Nadam se razumu,hvala!!!)))

Aleksandar

pre 9 godina

Ovaj neobavesten kao i Kostunica. Covece, pogledaj svoj racun za struju, pretplata je I DALJE tu. Non stop neko prodavanje magle....uzas!

Shkot

pre 9 godina

Na osnovu vaših komentara, mogu zaključiti da je Vučić pravi stručnjak za manipuliranje široke narodne mase. EU "vrši" tako jak pritisak na njega oko svega i svačega , a on daje tako jak otpor, da ja predlažem da jedinica el. otpora promjeni naziv sa Ohm na Vučić (ako ne u cijelom svijetu, onda bar u Srbiji).

Lazar

pre 9 godina

Svima je jasno da Zapad pritiska Srbiju, kad je uvođenje sankcija Rusiji u pitanju. Stav Srbije jeste dobar, jedino ispravan i na njemu treba izdržati. Naša pozicija jeste specifična, mi smo zemlja koja je od tog zapada bombardovana, a Rusija nam je sve vreme pružala podršku, branila i naše stavove. To se ne sme zaboraviti i zanemariti.

DZoniKG

pre 9 godina

Zapadu se plan raspao kao kula od karata..hteli su da iskoriste to sto su bile olimpijske igre u RUsiji da dovedu svoje poslusne pulene na vlasti.

Rusija je imala samo dve luke u toplim morima..jednu u Siriji i jednu u Krimu..u obe zemlje je amerika organizovala znamo vec sta da bi Rusija izgubila obe luke.

KOJA

pre 9 godina

Ovakav stav Srbija mora i treba da ima prema Rusiji, verujem da do pregovora oko ulaska u EU ima još vremena a dotle će se i situacija u Ukrjini smiriti.

VOTSON

pre 9 godina

Opet uslovljavanje,nista novo.Nije meni zao Rusa jer ni oni nisu nas zalili kada nas je NATO bombardovao,jedno njihovo njet i stavljanje veta svega toga ne bi bilo,nego mi je zao srba sa Kosova jer bilo kakvom odlukom protiv rusa ,aminujemo otimanje naseg Kosova.

Valjevo

pre 9 godina

Kakva neutralna Srbija kakve gluposti!
Pa jel su svi oko nas ludi???
Pa svi su u Nato i Eu ili na putu.
Pa dokle vise mi nesto imamo kontra da sprovedemo.
Srbija u NATO to treba Vucic da kaze i da prestane sa odlaganjem...jer i on zna da ce na kraju tako i biti.

sasa

pre 9 godina

Ajde budimo realni jel to iskreno, pravično, moralno? Volim mnoge zemlje i ljude u Evropi, ali ovaj ultimatum je krajnje nemoralan i bahat...

JohnJ

pre 9 godina

Glasao sam za Evropsku Srbiju, a ne Rusku Guberniju, prema tome znas sta ti je ciniti!! (Srbija-EU, 12. maj 2014 01:52)

I ja sam glasao za evropsku (uzgred, pise se malim slovom jer se zavrsava na "ski") Srbiju koja ima svoje dostojanstvo i gleda svoja posla i svoje interese.

A dostojanstvo i pravda nalazu ISTE sankcije Rusiji zbog Krima kao i svima koji su priznali jednostrano proglasenu nezavisnost Kosova. Hvala.

PS Za rusku guberniju nisam nikako, ali ako smo Evropi prihvatljivi jedino kao kolonija onda sam se prevario u glasanju. A Vi?

glory

pre 9 godina

Citajuci komentare, evidentno je da vecina srba naginje Rusiji, vise nego EU. Zapad i nekad USSR, a danas Rusija, nikad nisu imali bajne odnose. Tako ce i ostati do tko zna kada. Svim zemljama je dano da biraju: hoces ovima, ili onima. Srbija se gura u EU, a vecina stanovnistva je za Rusiju!? Udje li Srbija sutra u EU, a preksutra zarate EU/USA sa Rusijom, Srbija ce biti trojanski konj. Peta kolona. Tako da, od Srbije nikakve koristi niti u EU, niti u NATO (ako ikad skoro bude trazila da se i tu uclani, a sigurno ce se pokusat i tu uvalit kad tad). Zato, ne razumijem zasto se uopce gubi vrijeme na taj projekt Srbija u EU? Niti vi zelite biti protiv Rusije kada treba ili bude trebalo, niti EU treba vas. Vi zelite i trebate Rusiju. Nagovorite je, zamolite je da i ona to shvati! I onda se udruzite. Dok budete pregovarali, jos ce par miliona vasih zgibat na truli zapad. Sta se gurate tamo di vam nije mjesto??

Legionar

pre 9 godina

Mi smo, kao drzava,uspeli da se dovedemo u situaciju u kojoj,o nasim drustvenim pitanjima,ne odlucuje nasa vlast,cak ni diktator,vec neka organizacija izvan nase drzave.Ovim je jasno receno,da zelja za clanstvom u EU,apsolutno znaci gubitak suvereniteta.O teritorijnom integritetu,ekonomskom i industrijskom odlucivanju, kao i upotrebi sile na sopstvenoj teritoriji nema smisla trositi reci.

macko

pre 9 godina

Ako me pamćenje dobro služi, te davne 1992. godine, Rusija je u Savetu Bezbednosti glasala ZA uvođenje ekonomskih sankcija SRJ. Jedini uzdržan glas je bio kineski. Nadam se da neko ima pamćenje dalje od par godina...
Toliko o bratstvu sa rusima.
(Liman 4, 11. maj 2014 23:33)

U pitanju su bile sankcije na uvoz oruzja, i odnosile su se na celu Jugoslaviju, i nikako se ne mogu uporediti sa ovim sto EU trazi od nas.

boris

pre 9 godina

treba pokusati ostati neutralan koliko god dugo je to moguce,ok idemo prema EU,menjamo ,uskladjujemo zakone,imamo politicku volju jel da budemo u toj Evropi gdje se na kraju krajeva i geografski nalazimo,ali prosto postoji mogucnost da se Ukrajinska kriza zavrsi za mjesec dva nekakvim sporazumom ili recimo prije zime kada gasna situacija mora biti manje vise cista a u Evropu kako sada stvari stoje necemo prije 2020 u najboljem slucaju ili cak kasnije,sto je jos gore taman da sutra udjemo u EU to ne znaci da smo sutra Austrija i da ce tako ljudi zivjeti a niti cemo biti Ruska gubernija ako se ne pridruzimo sankcijama...ako se stvari rade samo po nekom principu,automatizmu..nalogu to je u mnogo vise slucajeva glupost nego pametna stvar....ako ipak neko prosto zahtijeva e to mora tako ili nikako...ja bih se zahvalio na dosadasnjoj saradnji,odrekao se tih evropskih fondova novca,MMF-A i svih tih vrijednosti sto nude...nisam radikal,desnicar niti nesto slicno ali neko dostojanstvo mora postojati u covjeku i kada si u teskoj situaciji,isto je valjda i sa narodima i drzavom....ne osudjujem ni one koji bi po svaku cijenu u neko drustvo,prosto pravo izbora...evo Crnogorci furaju taj fazon,ok..vjerovatno misle da je to precica....svakako i ovako postoji mogucnost da budemo kandidat dugo,dugo..kao Turska recimo...a na kraju krajeva sutra taj princip moze biti nezavisnost Kosova...moze i to ali neka nam sad kaze vlada gdje je nasa crvena linija

Gordana Geric

pre 9 godina

Pretplata za tv se ukida kad se donese zakon o medijima,za mesec-dva,sasvim jasno je receno.A to se poklopiti sa smanjenjem plata i mozda penzija,pa ce se tesko primetiti,he,he.

Sg

pre 9 godina

EU je kao losa korporacija, koja ce propasti kao i sve slicne njoj.Rusija je bila i bice je.Dosta vise sa ponizavajucim uslovljavanjima, i cekanjem necega sto se nikad nece desiti.

Gerov

pre 9 godina

"Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić kaže da je zapad tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji zbog Ukrajine, tačnije da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU."

A kada ce traziti da uskladimo PLATE sa platama u EU?

Granula

pre 9 godina

Najbolje bi bilo da Srbija ostane neutralna. Tako ćemo održavati dobre odnose sa svima. Glupo je što nas teraju da radimo protiv naše volje. Srbija ima svoj odnos prema ovome. Tako treba i da ostane.

zoran

pre 9 godina

Shvati jadni covece da je Sloven za Zapad uvek bio i bice niza rasa. Da li malo istorije znas ti i tvoji savetnici..??? Bar malo. Sta ocekujes od EU..??? Hajde kazi sta su to dobro dobili Slovenci, Hrvati, Grci...?
Sve dok moljakash nece te poshtovati, jer niko ne poshtuje osobu, narod bez kichme. Apsolutno niko, a i zasto bi ga postovao ako ne zna da stoji na svoje dve noge, a zdrav je i prav...?
Na zalost Srbija iz sebe ne moze da izrodi vrsnog politichara i to je tragedija ovog naroda. Sve go poltron do poltrona i zato nasa zemlja prolazi ovo sto prolazi.
Sile koje nadolaze, vec su tu na pragu i ceo svet ih se plasi, samo Zapad glumi, ne pokazuje javno, jesu Kina i Rusija. To se vec oseca u svetu. Gde ti Jadni choveche trchish i koga molish..??

Zeljko

pre 9 godina

Sram da vas bude ako uopste razmisljate o tome. Ja bih podsetio sve da nije bilo Rusije u Prvom svetskom ratu, danas ne bi bilo ni ovakve Srbije, a mozda ne bi bilo ni Srbije. Uzmite se u pamet. Ja licno mislim da mi vise namamo niti jedan valjan razlog za ulazak u Evropu. Odcepili su nam deo teritorije, ucenjuju sa kojekavim glupostima. Sa Rusijom bi imali i energetski sporazum, izvezli bi sve sto proizvedemo, mogli bi da obnovimo i dosta toga sto smo nekada radili, tamo standardi nisu kao u Eu i to nam trziste vise odgovara.

Aca šmeker

pre 9 godina

Vučić je zauzeo jasan i ispravan stav po pitanju ukrajinske krize.Srbija se ničim ne zamera ni zapadu ni Ukrajni ali ne može i neće da uvodi sankcije Rusiji.Za ovakav stav postoje brojni razlozi.

Kutuzov

pre 9 godina

Ne može šut sa rogatim! Rusija bi naše sankcije osetila ko što slon oseti ubod komarca, a mi bismo sami sebi zaboli nož u ledja i polomili noge, a moguće i odsekli zelenu granu. Ne zatvaraju se vrata dupetom, nego držimo ih otvorena, i ona ka zapadu i ona ka istoku, i čekajmo prvu zimu od krize u Ukrajini...

Žaki

pre 9 godina

Nema principa koji nismo pogazili; kom se nismo narugali! Neka ovo bude crvena crta ispod koje ne možemo ići bez obzira na sve. Ima li šta nismo uradili, a što je traženo kao uslov za ulaz u EU? I? Ucenama nema kraja?! Dobili smo zahtev da se potpuno odreknemo sebe; nekih tužnih tragova identiteta!? To znači da EU hoće da mi nestanemo? Za ime Božije, sv. Save, današnjeg Sv. Vasilija - to je poslednja granica koju ne smemo preći!

Vojkan

pre 9 godina

Vučić se odgovorno ponaša.Sa svima gradi prijateljske odnose,a isti stav ima i u Moskvi,Briselu,Vašingtonu i Beogradu.Mislim da svi svetski zvaničnici poštuju takvo vođenje spoljne politike,posebno kada je Srbija u pitanju,jer su od naših političara navikli na nešto sasvim drugo.

Драганче

pre 9 godina

Вучићев став је оправдан и одсликава расположенје већине грађана Србије.Наши економски интереси и наше вековно пријатељство са Русијом нам не дозвољавају да уведемо санкције Русији.Запад то мора разумети.

nikola

pre 9 godina

pa uvedite im sankcije ako zapad trazi, samo vodite racuna da mi ne zivimo na zapadu nego ovde (mislim na ovo malo sto nas je ostalo ovde da zivimo a bez planova za odlazak na "zapad").
da gledamo svoja posla, da pocnemo da radimo, da pravimo I da izvozimo a ne da rasprodajemo I poklanjamo "zapadnim ili istocnim investitorima".
a to da li cemo mi rusima da uvedemo sankcije ili ne, bolje bi nam bilo da se pokrijemo usima I da cutimo.
nego hteo sam da pitam da li ce biti te dzamije u "socijalnom naselju beograd na vodi", stanovi za 380€, mislim kad je to tako dobro za beograd I beogradjane a I za celu srbiju, samo ne znam zbog cega.
koliko ce da kosta vez u novoj arapskoj marini, da bih znao imam neki gumenjak sportov sa tomosom4, pa ako budu dobri uslovi.....ko zna?
da li ce uopste moci da se udje u taj deo grada sa nekim fiat puntom ili mora samo mecka ili bolje

cacanin

pre 9 godina

Vucic ne placa racune tako da ni ne zna da nisu ukinuli pretplatu a sto su obecali pre vise od 2 godine u kampanji. Nema se novca, platio koktel u skupstini.

mary

pre 9 godina

(gogo, 11. maj 2014 23:33)
Naravno da traze, ali mi imamo principijelan stav i nadam se da cemo ustrajati u tome.Zauzimanje jedne strane u tom konfliktu bi nam nanelo stetu.

dusan

pre 9 godina

Ma i da smo u EU ni tada ne mogu da traze sankcije za Rusiju! Dobro je rekao premijer Kipra ko hoce da uvodi sankcije Rusiji neka to radi samostalno neovisno o kojoj se drzavi radi! Sta treba Srbija danas sutra i kad bude u EU da uvodi neke sankcije Rusiji zato sto Poljska ili Nemacka zbog nekih njihovih istorijskih frustracija prema Rusiji ispasta!

Vuk Zima

pre 9 godina

Neutralnost je najbitnija u ovakvim situacijama,jer svakako da zapadu trebaju zrtve da svojim ishitrenim odlukama i izjavama postignu poen protiv Rusije,a to je nesto sto nama u ovoj situaciji nikako ne treba.

seljadin

pre 9 godina

@pijun debeli, ko jednom ode u Rusiju, taj se često više ne vraća, moj komšija je otišao iz Beograda, sa 300 u Beogradu, dobio je za isti posao 3.000 evra, ne pada mu na pamet da se ikada vraća ovamo...

jäger aus frankfurt

pre 9 godina

laufer-e&co. @ - gresis/te, upravo su nam ti rusi najveci neprijatelji. istorija se ponavlja pa nas evo i sada opet koriste za potkusurivanje sa zapadom.

Swedenonline

pre 9 godina

Doduse, traziti od nas da uvedemo sankcije Rusiji je kao traziti od nas da uvedemo sankcije sami sebi zbog odcepljenja Kosova, logika pukla u nekim glavama!

Ko razume, shvatice...

pre 9 godina

A mi po "dobrom" starom obicaju - zbog nekog od koga nismo dobili nista, a koji nam je drpio NIS za klikere - izigravamo Maru na kemen studencu prema nekom ko je u ovu zemlju ulio milione evra od 2000. godine.

I posle se cudimo da kad maru dignu sa kamen studenca, ista ne moze normalno da sedi mesecima!

Miroslav

pre 9 godina

Mi nismo clan EU i to nikada necemo ni biti.Vi stvarno mislite da ce nas EU i dalje pomagati i izdrzavati nas?Kad ta EU zatvori slavinu svi cemo se pobiti medjusobno.Takodje svi znaju da Srbiju nikad nece pustiti u EU.Mi vise pripadamo Africkim plemenima po mentalitetu.

aureus

pre 9 godina

Zapad od nas može da traži šta hoće ali realno bi trebao da od nas dobije nogu u du.., isto kao i bivši režim koji nas je doveo na ivicu propasti.

slumdog

pre 9 godina

Draga Evropo, ja ne znam da li u ovoj situaciji predstavljam Rusiju ili Ukrajinu, samo znam da verujem u Evropske Vrednosti i radim na napretku veoma dugo. Desi mi se ponekad da ugazim u nesto u travi, koja nije podsisana po evropskim standardima, ali zar se to ne desava svakome?

Anoniman

pre 9 godina

Sa ponosom mogu da kazem da smo jedna od retkih zemalja koja ima kicmu,ako pogledate okrzenje shaticete da su to sve drzave pod upravom SAD-a,mi smo jedan od retkih koja ima svoj stav.Dokle,videcemo...

VladimirUE

pre 9 godina

"Nisam se bavio stanjem u RTS-u, ali mogu da kažem da se pretplata neće uvoditi u naredne dve, tri godine. Mada postoji pritisak da se pretplata vrati. Ja sam rekao da sam protiv i sasvim sigurno da ćemo dve tri godine biti bez pretplate", rekao je Vučić.

Ovaj Vucic neobavesten kao Kostunica.Kad ste vi to ukinuli TV pretplatu? Koliko sam primetio jos uvek je ima na racunima za struju neko te izgleda slagao demagogu ili ti mislis da smo mi indijanci.
(Radovan, 11. maj 2014 23:23)
Molim botove sns koji na ovaj kometar udaraju minus da objasne kad se to ukinula rtv pretplata, jer sa svakim mesecnim racunom za struju uredno dolazi i mesecna rtv pretplata. Iako oni sigurno ne placaju tu pretplatu ( ja kao savesan gradjanin je placam), ovo zaista lici na to da ako Vucic u sred leta kaze da je zima i da mora da se nose kaputi, oni bi se svi odreda pojavili na ulicama sa kaputima na plus cetrdeset.Da nije tragicno, bilo bi smesno.

sve je super

pre 9 godina

Sve je to super gospodine Premijeru sto si rekao.
Jedino nam nisi objasnio, koju to vrstu sankcija bi mi mogli da uvedemo Rusima, kad i sami gore zivimo nego dok smo bili pod sankcijama.

nela

pre 9 godina

Zapad bi morao da prihvati cinjenicu da je Srbija suverena zemlja koja je krenula put EU, ali da ne mogu pred nas postavljati nerazumne zahteve, uvodjene sankcija Srbije Rusiji je potpuno besmisleno i to je samo neciji kapric, pa necemo bas da budemo marionete.Nas interes je i EU i Rusija i od toga ne treba odustajati, pa dokle stignemo.

Ivanaaaaaa

pre 9 godina

Srbija treba da ostane neutralna kad je Ukrajina u pitanju . Imamo mi nase probleme koje moramo resavati ,bilo bi previse da se petljamo u krizu u Ukrajini .

Goga

pre 9 godina

Mi treba da sledimo nasu politiku,a to je postovanje integriteta svake drzave. Ko smo mi da bilo kome sudimo a istovremeno i uvodimo sankcije. Dovoljno smo ratovali, zelimo da nas svi ostave na miru. Mi imamo dovoljno svojih problema ,da bi se bavili tudjim.

Mr Patience

pre 9 godina

Kad nas prime u EU, onda treba usaglašavati. Dotle da mi podržimo napore EU da se to razreši mirnim putem i da snažno osudimo nasilje... ako treba i najsnažnije...

Svaka od članica EU, kada je u pitanju njen strateški interes ili nešto od opšteg značaja za zemlju, pravi izuzetke od zajedničke politike i to je sasvim uobičajeno.

A i bez toga, podsetite ih kako su se razlikovale članice EU kada se zauzimao stav prema bombardovanju Iraka, Libije, sankcija Iranu i sl.

Ne moramo baš na sve da odreagujemo kao neki žutokljunci...

EURUS

pre 9 godina

Kad EU bude kupovala nase proizvode koje kupuje Rusija i kad nas bude snabdevala energentima kao Rusija, tad i sankcije Rusiji. Premijer je izjavio da RTV pretplatu necemo uvoditi dve do tri godine.!? Zar premijer ne dobija racun za struju u kome se svakog meseca fakturise i naknada za rtv pretplatu, tj. RTV PRETPLATA nije ni ukinuta!!!???

Vlada

pre 9 godina

Ja samo mogu da konstatujem da je ista ta Rusija gledala kako pod sankcijama propadamo skoro celu deceniju i glasala je za te sankcije u UN-u zbog svojih interesa.

noname

pre 9 godina

Za razliku od prethodnih premijera kojima su strani politicari diktirali sta i kako da rade,Vucic je pokazao da je odlucan i dosledan i da sa njim nema trgovine.

mare

pre 9 godina

Poštujem stav Vučića kao i to što je otvoreno rekao da se na vladu vrše pritisci da se uvedu sankcije. Brine me to što mislim da će u jednom trenutku morati da se odluči za jednu stranu.

Glavonja

pre 9 godina

Odgovornost je kljucna rec koja karakterise ovog coveka. Nema nazad, ti si odgovoran za sve sto se bude desavalo u narednom periodu.
A mi kao narod posle toliko godina verovanja ovog puta posmatramo i cekamo da drzava pocne da sluzi gradjanima.

DimaDima

pre 9 godina

Mislim da je taj pritisak više iz Vašintona nego Berlina.Zemlje Eu imaju dobru ekonomsku saradnju i mnoge energetski zavise od Rusije primer je Nemačka kao okosnica Eu.Verujem u ispravan stav premijera Vučića u tom pogledu , a da će se situacija u Ukrajni stabilizovati , a naročito mi je žao ogromnog broja civilnih žrtava.

Nenad-EU

pre 9 godina

Verujem da ce pre Evropa da se popusti prema Rusiji. Srbija treba da odigra pametno i da odugovlaci pola godine - godinu dok Evropu ne prodje taj stav prema Rusima. Posle ce Rusi da nadstave punu saradnju sa jakim EU drzavama dok ce za bananicama kao sto je CG samo da puste vodu.

moongos

pre 9 godina

Zapad, pogotovu Evropljani, imaju pravo da od onih koji pretenduju na clanstvo u EU traze da svoju spoljnu politiku usklade sa evropskom. ALi, bilo bi mnogo realnije da oni prethodno medjusobno usklade svoje odnose i svoje sankcije prema Rusiji. U ovom trenutku mi nimalo nije privlacna ideja da budemo veci katolici od pape, pogotovo onda kada ugrozavamo svoje ekonomske interese i energetsku bezbednost.

Liman 4

pre 9 godina

Ako me pamćenje dobro služi, te davne 1992. godine, Rusija je u Savetu Bezbednosti glasala ZA uvođenje ekonomskih sankcija SRJ. Jedini uzdržan glas je bio kineski. Nadam se da neko ima pamćenje dalje od par godina...
Toliko o bratstvu sa rusima.

hans

pre 9 godina

"Oni traže da mi usaglasimo spoljnu politiku sa EU, ali to Poglavlje 31 (pregovora o članstvu) još nismo otvorili.

Kakvo klasicno kuliranje.

Marija

pre 9 godina

Evropa bi trebala da prihvati ovakve nase neutralne stavove povodom krize u Ukrajini, pogotovo sto sa takvim nasim stavovima nikoga ne ugrozavamo, i u tim stavovima su zastupljeni nasi interesi.

Goran

pre 9 godina

Vlada bi po ovom pitanju morala biti jasna i jedinstvena nećemo da uvedemo sankcije i to je naša odluka i niko nas ne može naterati da promenimo odluku nećemo da zabijemo nož u leđa našim prijateljima.

zbogom

pre 9 godina

Naravno da ne mozete da uvedete sankcije jer ste poklonili svaki pedalj ove zemlje njima. Sada kada racuni dodju na naplatu, videcemo sta znaci "bratska" Rusija i ta velika ljubav. Srbija je uvek bila naivna, i prema istoku i prema zapadu, jer veruje u bratstvo, a toga nema, vec samo interes. Kada nasi akademici sa Megatrenda shvate ovo, bice nama svima kasno!

L a u f e r

pre 9 godina

Srbija i Rusija su tradicionalni prijatelji i Rusija je jedna od retkih drzava koja nam nikad nije naudila i zato bi EU trbala da zna da sa takvim zahtevom Srbiju stavlja u nezavidnu situciju.

Radovan

pre 9 godina

"Nisam se bavio stanjem u RTS-u, ali mogu da kažem da se pretplata neće uvoditi u naredne dve, tri godine. Mada postoji pritisak da se pretplata vrati. Ja sam rekao da sam protiv i sasvim sigurno da ćemo dve tri godine biti bez pretplate", rekao je Vučić.

Ovaj Vucic neobavesten kao Kostunica.Kad ste vi to ukinuli TV pretplatu? Koliko sam primetio jos uvek je ima na racunima za struju neko te izgleda slagao demagogu ili ti mislis da smo mi indijanci.

Vladimir

pre 9 godina

Mi nismo član EU a i nisam čuo da od ostalih članova Unije traže sankcije niti su svi doneli takvu odluku tako da samo oštro mi ne možemo to da uradimo i gotovo.

bon-ton

pre 9 godina

Pa i Rusija je bila za to da se Srbiji uvedu sankcije, pa tako treba i mi da se ponašamo prema njima. U čemu je problem? I nemojte da pominjete Jeljcina. Nije adekvatno opravdanje to što je on tada bio na vlasti.

Movado

pre 9 godina

I mi njima trazimo da budemo deo EU i da ulazu kao sto su ulozili jod madjara, rumuna, bugara... ali kad bolje razmislim i nismo mi za EU al stvarno, mi vec jesmo deo evrope al nikako to da iskoristimo, niti nasu zemlju, radnu snagu, ma nista, tako da i nismo za EU. Lepo treba pustiti prazne price i probati sami nesto da uradima, samo sa ljudima u politixi (svim posle milosevica) tesko, valjda smo glup narod ne znam sta drugo.

nikii

pre 9 godina

Ova vlast nam je obećala i istok i zapad i mislim da se tog obećanja i drži. Iskreno odakle nam stižu investitori za nas je nebitno bitno je da ih ima. A Rusija je za nas predstavlja jedno veliko tržište.

ConeBOJ

pre 9 godina

Srbija je jasno stavila do znanja svima i za sada vrlo istrajava u tome, a sve vise se stav Srbije i razume i niko ne pokusava da ga menja(mogu da traze, al znaju da mi odlucujemo, te da je politika koja se vodi, politka najbolja za Srbiju,prikljuciti se ekonomski jakoj zajednici, al nikad nenarusavajuci prijateljstvo s Rusijom.

brainwash

pre 9 godina

Bolje da izabrati civilizovanu i pravno uredjenu EU nego evroazijsku despotsku staljinisticku Rusiju. Vucic kaze da je moralno podrzati rusko otimanje dela teritorije medjunardno priznate drzave, onda aminuje i otimanje Kosova!

Duci0167

pre 9 godina

Nisu trazili! Ovaj samo hoce da ispadne mud***a kako se suprostavio zloj EU i eto izvojevao pobedu. Totalno ste izvrnuli cilj zasto treba u Evropu,totalno! Imate model koji funkcionise i zadovoljne gradjane zajednice EU pa polako. Ne ocekujete valjda kao klosari da udjemo u EU a oni ce da nas zasipaju parama,uredjuju i sredjuju ekonomiju,sudstvo,ljudska prava? Ako to mislite proci cemo kao Rumunija.

Gorcilo

pre 9 godina

Srbija u svetu nije faktor koji bi doneo prevagu na bilo koju stranu, ne vidim razlog zasto bi smo ponovo dobili po nosu petljajuci se u poslove velikih sila, ostanimo na cemu jesmo dok god mozemo, pozdravljam zalaganje vlade za status quo.

Vladimir

pre 9 godina

Mi nismo član EU a i nisam čuo da od ostalih članova Unije traže sankcije niti su svi doneli takvu odluku tako da samo oštro mi ne možemo to da uradimo i gotovo.

Duci0167

pre 9 godina

Nisu trazili! Ovaj samo hoce da ispadne mud***a kako se suprostavio zloj EU i eto izvojevao pobedu. Totalno ste izvrnuli cilj zasto treba u Evropu,totalno! Imate model koji funkcionise i zadovoljne gradjane zajednice EU pa polako. Ne ocekujete valjda kao klosari da udjemo u EU a oni ce da nas zasipaju parama,uredjuju i sredjuju ekonomiju,sudstvo,ljudska prava? Ako to mislite proci cemo kao Rumunija.

Liman 4

pre 9 godina

Ako me pamćenje dobro služi, te davne 1992. godine, Rusija je u Savetu Bezbednosti glasala ZA uvođenje ekonomskih sankcija SRJ. Jedini uzdržan glas je bio kineski. Nadam se da neko ima pamćenje dalje od par godina...
Toliko o bratstvu sa rusima.

Nenad-EU

pre 9 godina

Verujem da ce pre Evropa da se popusti prema Rusiji. Srbija treba da odigra pametno i da odugovlaci pola godine - godinu dok Evropu ne prodje taj stav prema Rusima. Posle ce Rusi da nadstave punu saradnju sa jakim EU drzavama dok ce za bananicama kao sto je CG samo da puste vodu.

Mr Patience

pre 9 godina

Kad nas prime u EU, onda treba usaglašavati. Dotle da mi podržimo napore EU da se to razreši mirnim putem i da snažno osudimo nasilje... ako treba i najsnažnije...

Svaka od članica EU, kada je u pitanju njen strateški interes ili nešto od opšteg značaja za zemlju, pravi izuzetke od zajedničke politike i to je sasvim uobičajeno.

A i bez toga, podsetite ih kako su se razlikovale članice EU kada se zauzimao stav prema bombardovanju Iraka, Libije, sankcija Iranu i sl.

Ne moramo baš na sve da odreagujemo kao neki žutokljunci...

Gorcilo

pre 9 godina

Srbija u svetu nije faktor koji bi doneo prevagu na bilo koju stranu, ne vidim razlog zasto bi smo ponovo dobili po nosu petljajuci se u poslove velikih sila, ostanimo na cemu jesmo dok god mozemo, pozdravljam zalaganje vlade za status quo.

noname

pre 9 godina

Za razliku od prethodnih premijera kojima su strani politicari diktirali sta i kako da rade,Vucic je pokazao da je odlucan i dosledan i da sa njim nema trgovine.

ConeBOJ

pre 9 godina

Srbija je jasno stavila do znanja svima i za sada vrlo istrajava u tome, a sve vise se stav Srbije i razume i niko ne pokusava da ga menja(mogu da traze, al znaju da mi odlucujemo, te da je politika koja se vodi, politka najbolja za Srbiju,prikljuciti se ekonomski jakoj zajednici, al nikad nenarusavajuci prijateljstvo s Rusijom.

nikii

pre 9 godina

Ova vlast nam je obećala i istok i zapad i mislim da se tog obećanja i drži. Iskreno odakle nam stižu investitori za nas je nebitno bitno je da ih ima. A Rusija je za nas predstavlja jedno veliko tržište.

DimaDima

pre 9 godina

Mislim da je taj pritisak više iz Vašintona nego Berlina.Zemlje Eu imaju dobru ekonomsku saradnju i mnoge energetski zavise od Rusije primer je Nemačka kao okosnica Eu.Verujem u ispravan stav premijera Vučića u tom pogledu , a da će se situacija u Ukrajni stabilizovati , a naročito mi je žao ogromnog broja civilnih žrtava.

Goran

pre 9 godina

Vlada bi po ovom pitanju morala biti jasna i jedinstvena nećemo da uvedemo sankcije i to je naša odluka i niko nas ne može naterati da promenimo odluku nećemo da zabijemo nož u leđa našim prijateljima.

Goga

pre 9 godina

Mi treba da sledimo nasu politiku,a to je postovanje integriteta svake drzave. Ko smo mi da bilo kome sudimo a istovremeno i uvodimo sankcije. Dovoljno smo ratovali, zelimo da nas svi ostave na miru. Mi imamo dovoljno svojih problema ,da bi se bavili tudjim.

VladimirUE

pre 9 godina

"Nisam se bavio stanjem u RTS-u, ali mogu da kažem da se pretplata neće uvoditi u naredne dve, tri godine. Mada postoji pritisak da se pretplata vrati. Ja sam rekao da sam protiv i sasvim sigurno da ćemo dve tri godine biti bez pretplate", rekao je Vučić.

Ovaj Vucic neobavesten kao Kostunica.Kad ste vi to ukinuli TV pretplatu? Koliko sam primetio jos uvek je ima na racunima za struju neko te izgleda slagao demagogu ili ti mislis da smo mi indijanci.
(Radovan, 11. maj 2014 23:23)
Molim botove sns koji na ovaj kometar udaraju minus da objasne kad se to ukinula rtv pretplata, jer sa svakim mesecnim racunom za struju uredno dolazi i mesecna rtv pretplata. Iako oni sigurno ne placaju tu pretplatu ( ja kao savesan gradjanin je placam), ovo zaista lici na to da ako Vucic u sred leta kaze da je zima i da mora da se nose kaputi, oni bi se svi odreda pojavili na ulicama sa kaputima na plus cetrdeset.Da nije tragicno, bilo bi smesno.

mare

pre 9 godina

Poštujem stav Vučića kao i to što je otvoreno rekao da se na vladu vrše pritisci da se uvedu sankcije. Brine me to što mislim da će u jednom trenutku morati da se odluči za jednu stranu.

Radovan

pre 9 godina

"Nisam se bavio stanjem u RTS-u, ali mogu da kažem da se pretplata neće uvoditi u naredne dve, tri godine. Mada postoji pritisak da se pretplata vrati. Ja sam rekao da sam protiv i sasvim sigurno da ćemo dve tri godine biti bez pretplate", rekao je Vučić.

Ovaj Vucic neobavesten kao Kostunica.Kad ste vi to ukinuli TV pretplatu? Koliko sam primetio jos uvek je ima na racunima za struju neko te izgleda slagao demagogu ili ti mislis da smo mi indijanci.

Драганче

pre 9 godina

Вучићев став је оправдан и одсликава расположенје већине грађана Србије.Наши економски интереси и наше вековно пријатељство са Русијом нам не дозвољавају да уведемо санкције Русији.Запад то мора разумети.

hans

pre 9 godina

"Oni traže da mi usaglasimo spoljnu politiku sa EU, ali to Poglavlje 31 (pregovora o članstvu) još nismo otvorili.

Kakvo klasicno kuliranje.

Glavonja

pre 9 godina

Odgovornost je kljucna rec koja karakterise ovog coveka. Nema nazad, ti si odgovoran za sve sto se bude desavalo u narednom periodu.
A mi kao narod posle toliko godina verovanja ovog puta posmatramo i cekamo da drzava pocne da sluzi gradjanima.

L a u f e r

pre 9 godina

Srbija i Rusija su tradicionalni prijatelji i Rusija je jedna od retkih drzava koja nam nikad nije naudila i zato bi EU trbala da zna da sa takvim zahtevom Srbiju stavlja u nezavidnu situciju.

EURUS

pre 9 godina

Kad EU bude kupovala nase proizvode koje kupuje Rusija i kad nas bude snabdevala energentima kao Rusija, tad i sankcije Rusiji. Premijer je izjavio da RTV pretplatu necemo uvoditi dve do tri godine.!? Zar premijer ne dobija racun za struju u kome se svakog meseca fakturise i naknada za rtv pretplatu, tj. RTV PRETPLATA nije ni ukinuta!!!???

Kutuzov

pre 9 godina

Ne može šut sa rogatim! Rusija bi naše sankcije osetila ko što slon oseti ubod komarca, a mi bismo sami sebi zaboli nož u ledja i polomili noge, a moguće i odsekli zelenu granu. Ne zatvaraju se vrata dupetom, nego držimo ih otvorena, i ona ka zapadu i ona ka istoku, i čekajmo prvu zimu od krize u Ukrajini...

Granula

pre 9 godina

Najbolje bi bilo da Srbija ostane neutralna. Tako ćemo održavati dobre odnose sa svima. Glupo je što nas teraju da radimo protiv naše volje. Srbija ima svoj odnos prema ovome. Tako treba i da ostane.

DZoniKG

pre 9 godina

Zapadu se plan raspao kao kula od karata..hteli su da iskoriste to sto su bile olimpijske igre u RUsiji da dovedu svoje poslusne pulene na vlasti.

Rusija je imala samo dve luke u toplim morima..jednu u Siriji i jednu u Krimu..u obe zemlje je amerika organizovala znamo vec sta da bi Rusija izgubila obe luke.

moongos

pre 9 godina

Zapad, pogotovu Evropljani, imaju pravo da od onih koji pretenduju na clanstvo u EU traze da svoju spoljnu politiku usklade sa evropskom. ALi, bilo bi mnogo realnije da oni prethodno medjusobno usklade svoje odnose i svoje sankcije prema Rusiji. U ovom trenutku mi nimalo nije privlacna ideja da budemo veci katolici od pape, pogotovo onda kada ugrozavamo svoje ekonomske interese i energetsku bezbednost.

Marija

pre 9 godina

Evropa bi trebala da prihvati ovakve nase neutralne stavove povodom krize u Ukrajini, pogotovo sto sa takvim nasim stavovima nikoga ne ugrozavamo, i u tim stavovima su zastupljeni nasi interesi.

Zeljko

pre 9 godina

Sram da vas bude ako uopste razmisljate o tome. Ja bih podsetio sve da nije bilo Rusije u Prvom svetskom ratu, danas ne bi bilo ni ovakve Srbije, a mozda ne bi bilo ni Srbije. Uzmite se u pamet. Ja licno mislim da mi vise namamo niti jedan valjan razlog za ulazak u Evropu. Odcepili su nam deo teritorije, ucenjuju sa kojekavim glupostima. Sa Rusijom bi imali i energetski sporazum, izvezli bi sve sto proizvedemo, mogli bi da obnovimo i dosta toga sto smo nekada radili, tamo standardi nisu kao u Eu i to nam trziste vise odgovara.

Vlada

pre 9 godina

Ja samo mogu da konstatujem da je ista ta Rusija gledala kako pod sankcijama propadamo skoro celu deceniju i glasala je za te sankcije u UN-u zbog svojih interesa.

P

pre 9 godina

Pa oni to namerno rade jer znaju da smo bliski sa Rusijom ali nema tu nikakve dileme mi imamo privilegovan odnos i nećemo to da izgubimo uvodeći im sankcije.

Gerov

pre 9 godina

"Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić kaže da je zapad tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji zbog Ukrajine, tačnije da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU."

A kada ce traziti da uskladimo PLATE sa platama u EU?

seljadin

pre 9 godina

@Horkiano, ako pitaš kad nam je Rusija pomogla, pomogla je mom pradedi solunskom dobrovoljcu kad su naredili francuzima da ih prvezu iz Albanije u Grčku, a pomogli su nam, kad su potukli nacističku nemačku, inače bez njih bi švapska čizma još uvek gazila grobove dece po Kraljevu i Kragujevcu, a Jasenovac bi radio punom parom. USA nije bila spremna da žrtvuje 5 miliona vojnika i porazi Nemce, već je ušla na kraju kad je pobeda bila izvesna.

Vuk Zima

pre 9 godina

Neutralnost je najbitnija u ovakvim situacijama,jer svakako da zapadu trebaju zrtve da svojim ishitrenim odlukama i izjavama postignu poen protiv Rusije,a to je nesto sto nama u ovoj situaciji nikako ne treba.

Mikavica

pre 9 godina

Dok ne udjemo u Eu ne moramo bas da radimo sva kao oni. A mislim da sada nasa vlast nije labilna pa da popusti i na najmanji pritisak.U svakom slucaju ne treba se zamerati Rusiji.

Mika

pre 9 godina

Pa vidim ovde neki odobravaju da se uvedu sankcije Rusiji a ne razmišljaju da mi imamo privilegovan odnos sa njima i da bi izgubili mnogo toga ukoliko im uvedemo sankcije.Ovde jednostavno gledamo sopstvene interese imamo odličnu saradnju i nećemo to izgubimo.

Ranko

pre 9 godina

Zapad traži od nas ono što ni sam ne može da sprovede. Sankcije Rusiji bi itekako uništile biznis koji su mnogi u Rusiji započeli. I Nemačka je priznala da je pitanje kome će sankcije više naškoditi. Naš odnos, naš stav prema tom pitanju je nepromenjen. Rusija nas je podržala kad smo bili napadnuti od svih, ne priznaje Kosovo i mi to cenimo.

Melenta

pre 9 godina

Rusija je Srbiji istorijski , verski i duhovno bratska država. Kada nam je bilo najteže nisu nam uvodili sankcije, nisu nas bombardovali, nisu nas iskorištavali. Danas imamo , do sada, najbolju saradnju sa njima a EU želi da im uvedemo sankcije i pratimo ih u njihovom suludom činu.

brainwash

pre 9 godina

Bolje da izabrati civilizovanu i pravno uredjenu EU nego evroazijsku despotsku staljinisticku Rusiju. Vucic kaze da je moralno podrzati rusko otimanje dela teritorije medjunardno priznate drzave, onda aminuje i otimanje Kosova!

Žaki

pre 9 godina

Nema principa koji nismo pogazili; kom se nismo narugali! Neka ovo bude crvena crta ispod koje ne možemo ići bez obzira na sve. Ima li šta nismo uradili, a što je traženo kao uslov za ulaz u EU? I? Ucenama nema kraja?! Dobili smo zahtev da se potpuno odreknemo sebe; nekih tužnih tragova identiteta!? To znači da EU hoće da mi nestanemo? Za ime Božije, sv. Save, današnjeg Sv. Vasilija - to je poslednja granica koju ne smemo preći!

Aca šmeker

pre 9 godina

Vučić je zauzeo jasan i ispravan stav po pitanju ukrajinske krize.Srbija se ničim ne zamera ni zapadu ni Ukrajni ali ne može i neće da uvodi sankcije Rusiji.Za ovakav stav postoje brojni razlozi.

zzz

pre 9 godina

Zivim u Moskvi tri i po godine i mogu primetiti da,na primer,vegete ima u svakoj,pa i najmanjoj,prodavnici!!!Ko jednom udje na rusko trziste i zadovolji cenom,kvalitetom i,sto je mozda i najvaznije,kolicinom,druga trzista vise i nisu potrebna! Nadam se razumu,hvala!!!)))

Jesen stiže dunjo moja

pre 9 godina

Naše sankcije prema Rusiji ništa ne znače. Samo bi mi imali štete. Sa druge strane, Srbija nije član EU da mora sprovoditi njihove političke stavove koji se kose sa međunarodnim standardima i pravima.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Gle cuda Amerika i Eu su uzrocnici Ukarajinske krize, a ne Srbija. Oni su tamo napravili dar mar, za njihove postupke Srbija treba da ispasta sto ni u cemu nije ucestvovala. Zato Vucicu ne obaziri se i gledaj svoju zemlju od koje zivis i mi sa tobom. Kakav bezobrazluk, bomardovali su nas, deceniju drzali sankcije, oteli Kosovo i Metohiju, a sad traze da uvodimo sankcije Rusjiji! To je cisto izivljavanje nad nama! Nije njima cilj da Srbija uvodi sankcije vec probaju Vladu i Vucica da li ga mogu imati za poltrona i podanika da sve uvazava sto njima padne na pamet.

Goran

pre 9 godina

Nekoliko drzava evropske unije nije priznalo Kosovo.I to su listom slabe drzave.Pa sta , dali su uslovljene da to ucine ?? A Srbija nije ni blizu da bude clanica.Dakle !!??

Lik bez nik

pre 9 godina

Nemačka ne insistira na sakncijama Rusiji a ovamo nas pritiskaju da ih uvedemo. Pa gde tu ima logike?!?! Makar i prekinuli pregovore ali našoj braći Rusima ne treba da uvodimo sankcije ni pod koju cenu.

Svetozar

pre 9 godina

Tako je! Nismo robovska zemlja da nam se naređuje. Radićemo ono što je u našem interesu, a to je zasigurno i održavanje dobrih odnosa sa Rusijom.

laguna

pre 9 godina

Konačno smo i mi rešili da gledamo naš interes. A od sankcija Rusiji možemo imati samo štete nikavu korist. ne mešamo se više u sukobe velikih jer previše smo mali za tako nešto.

gospoPO

pre 9 godina

Vrlo uspesno Srbija je pokazala svima da se vodi politikom koja nenarusava prijateljstvo, al ni ne sprecava stvaranje novih prijateljstava i saradnje sa zemljama EU. Srbija svojom politikom pokazuje da je moguce biti saradnik i pouzdan partner i s istokom i zapadom i da nikako ne tolerisemo bilo kakava uslovljavanja po pitanju stava koji imamo.

Shone12

pre 9 godina

Treba pronaći kompromis u svemu tome jako nezgodna situacija premijer ipak najbolje zna kako to da sredi a da ostanemo sa svima u dobrim odnosima.

Lazar

pre 9 godina

Svima je jasno da Zapad pritiska Srbiju, kad je uvođenje sankcija Rusiji u pitanju. Stav Srbije jeste dobar, jedino ispravan i na njemu treba izdržati. Naša pozicija jeste specifična, mi smo zemlja koja je od tog zapada bombardovana, a Rusija nam je sve vreme pružala podršku, branila i naše stavove. To se ne sme zaboraviti i zanemariti.

KOJA

pre 9 godina

Ovakav stav Srbija mora i treba da ima prema Rusiji, verujem da do pregovora oko ulaska u EU ima još vremena a dotle će se i situacija u Ukrjini smiriti.

jedan ali vredan

pre 9 godina

Ista vera ista krv , kako Ukrajinci I Rusi tako I mi I Rusi..mnogo je losa I tuzna cela ta situacija koja se tamo dogadja I mi treba da budemo po strani u tom sporu - koji nas se teritorijalno,ekonomski I privredno ne tice ,ali boli

Milentije

pre 9 godina

Nas neinteresuju odnosi zapada i istoka, nas interesuje samo da Srbiji bude bolje , i da su nasi interesi na prvom mestu . Nemozemo mi nikom da uvedemo sankcije ako ta zemlja nama pomaze i podrzava u svakom pogledu , a to ljudi sa zapada moraju da imaju u vidu .

zbogom

pre 9 godina

Naravno da ne mozete da uvedete sankcije jer ste poklonili svaki pedalj ove zemlje njima. Sada kada racuni dodju na naplatu, videcemo sta znaci "bratska" Rusija i ta velika ljubav. Srbija je uvek bila naivna, i prema istoku i prema zapadu, jer veruje u bratstvo, a toga nema, vec samo interes. Kada nasi akademici sa Megatrenda shvate ovo, bice nama svima kasno!

Pesak

pre 9 godina

E pa gospodo sa zapada morate naučiti da ne možemo da ispunimo sve vaše zahteve pa bez obzira koliko vi insistirate pa dosta više sa ucenama i zahtevima.

mary

pre 9 godina

(gogo, 11. maj 2014 23:33)
Naravno da traze, ali mi imamo principijelan stav i nadam se da cemo ustrajati u tome.Zauzimanje jedne strane u tom konfliktu bi nam nanelo stetu.

Stav

pre 9 godina

Izgleda da kada dobiju visoku državnu funkciju ljudi potpuno izgube kompas. Pomisle da se ceo svet oko njih vrti. Ukidanje, često nepotrebnih, privilegija pomoćiće da ostanu na zemlji i ne zaborave da su tamo zato što ih je narod postavio.

zoran

pre 9 godina

Shvati jadni covece da je Sloven za Zapad uvek bio i bice niza rasa. Da li malo istorije znas ti i tvoji savetnici..??? Bar malo. Sta ocekujes od EU..??? Hajde kazi sta su to dobro dobili Slovenci, Hrvati, Grci...?
Sve dok moljakash nece te poshtovati, jer niko ne poshtuje osobu, narod bez kichme. Apsolutno niko, a i zasto bi ga postovao ako ne zna da stoji na svoje dve noge, a zdrav je i prav...?
Na zalost Srbija iz sebe ne moze da izrodi vrsnog politichara i to je tragedija ovog naroda. Sve go poltron do poltrona i zato nasa zemlja prolazi ovo sto prolazi.
Sile koje nadolaze, vec su tu na pragu i ceo svet ih se plasi, samo Zapad glumi, ne pokazuje javno, jesu Kina i Rusija. To se vec oseca u svetu. Gde ti Jadni choveche trchish i koga molish..??

mistral

pre 9 godina

Neznam kako ćemo iz ovog sendviča izaci ali sve se više ide na to da ljudi u svetu budu klonirane ovce da rade što će im šaka ljudi zapovedati

Bolje

pre 9 godina

Ma meni nikako nije jasno gde im to pade na pamet da uvodimo mi sankcije Rusiji mi smo još na početku pregovora a ni sve članice se nisu izjasnile na kraju krajeva svi oni sarađuju sa Rusijom.

arčibald

pre 9 godina

Normalno bi bilo da zapad ima razumevanja ali nažalost nema jer da ga ima ovo što se kod nas dešavalo ne bi a ne bi bilo ni bombardovanja

david68

pre 9 godina

Dobro je što Vučić ne podleže pritiscima zapada jer je rano za bilo kakvo opredeljivanje i najbolja je politika balansiranja.Još nismo članica EU pa nema potrebe da se po pitanju Rusije ni izjašnjavamo!!! A ako je zapad zagrizao preveliki zalogaj,nek se sami muče sa tim! Ni nama niko nije pomagao kad smo bili u sličnoj situaciji,a sad im treba podrška od jedne " male Srbije".Putin je pametan čovek,sve će on to sam da reši a ko želi da mu se zamera,nek izvoli!!!

cacanin

pre 9 godina

Vucic ne placa racune tako da ni ne zna da nisu ukinuli pretplatu a sto su obecali pre vise od 2 godine u kampanji. Nema se novca, platio koktel u skupstini.

RASSIJA

pre 9 godina

Rusija je velika sila, Rusi su Sloveni kao i Srbi, pravoslavci smo i mi i oni. Imamo toliko toga zajedničkog, a onda se našli neki iz EU (pitanje je da li ćemo mi u nju ikada ući) da nas ucenjuju da uvedemo sankcije Rusiji. Srbija je jasno iskazala mišljenje po tom pitanju: poštovaćemo EU, ali ne po svaku cenu i ucenama.

Vojkan

pre 9 godina

Vučić se odgovorno ponaša.Sa svima gradi prijateljske odnose,a isti stav ima i u Moskvi,Briselu,Vašingtonu i Beogradu.Mislim da svi svetski zvaničnici poštuju takvo vođenje spoljne politike,posebno kada je Srbija u pitanju,jer su od naših političara navikli na nešto sasvim drugo.

Nikola

pre 9 godina

Mislim da odnos Srbije prema Rusiji ni pod razno neće uticati na priključenje EU. Više mi se čini da se radi o jednoj vrsti testiranja odlučnosti i nepokolebljivosti Srbije da vodi sopstvenu politiku po svojim principima.

sasa

pre 9 godina

Ajde budimo realni jel to iskreno, pravično, moralno? Volim mnoge zemlje i ljude u Evropi, ali ovaj ultimatum je krajnje nemoralan i bahat...

Milosav

pre 9 godina

Uporno se govori o cenzuri, a ja se nekako više sećam kako se, za vreme dominacije DS-a nije mogla čuti ili pročitati nijedna lepa reč o nekoj od opozicionih stranaka. Takođe, sada primećujem ogroman broj unajmljenih kritičara i pljuvača SNS-a, tako da niti vidim tu cenzuru niti je, ako postoji, sprovedena od strane SNS-a.

JohnJ

pre 9 godina

Glasao sam za Evropsku Srbiju, a ne Rusku Guberniju, prema tome znas sta ti je ciniti!! (Srbija-EU, 12. maj 2014 01:52)

I ja sam glasao za evropsku (uzgred, pise se malim slovom jer se zavrsava na "ski") Srbiju koja ima svoje dostojanstvo i gleda svoja posla i svoje interese.

A dostojanstvo i pravda nalazu ISTE sankcije Rusiji zbog Krima kao i svima koji su priznali jednostrano proglasenu nezavisnost Kosova. Hvala.

PS Za rusku guberniju nisam nikako, ali ako smo Evropi prihvatljivi jedino kao kolonija onda sam se prevario u glasanju. A Vi?

drena

pre 9 godina

Mi danas moramo da balansiramo izmedju EU i Rusije. Nije jos vreme za izjasnjavanje. Kada bude nas drzavni vrh ce doneti odluku koja ce biti najbolja za nase drzavne i nacionalne interese.

sve je super

pre 9 godina

Sve je to super gospodine Premijeru sto si rekao.
Jedino nam nisi objasnio, koju to vrstu sankcija bi mi mogli da uvedemo Rusima, kad i sami gore zivimo nego dok smo bili pod sankcijama.

dva drugara

pre 9 godina

Kako smo bili svedoci i ucesnici necega slicnog, kao drzava kojoj je na nelegitiman i agresorski nacin pokusano oduzimanje dela teritorije - sudelujemo,shvatamo i razumemo situaciju Ukrajinske Vlade .. znamo koliko takva situacija moze da ne daj Boze donese nevolj amuka i stradanja i nadamo se iznalazenju , za sve prihvatljivog resenja

macko

pre 9 godina

Ako me pamćenje dobro služi, te davne 1992. godine, Rusija je u Savetu Bezbednosti glasala ZA uvođenje ekonomskih sankcija SRJ. Jedini uzdržan glas je bio kineski. Nadam se da neko ima pamćenje dalje od par godina...
Toliko o bratstvu sa rusima.
(Liman 4, 11. maj 2014 23:33)

U pitanju su bile sankcije na uvoz oruzja, i odnosile su se na celu Jugoslaviju, i nikako se ne mogu uporediti sa ovim sto EU trazi od nas.

corona

pre 9 godina

" Nema beznadežnih situacija, postoje samo ljudi koje se u određenim situacija osećaju beznadežno" Izboriti se i sa ovim problemom pametno.

Nexus

pre 9 godina

moze... ali odmah i pod specijalnim povlašćenim uslovima da postanemo članovi te EU. Do sada smo pojeli mnog g___ana zarad prikljucenja EU, a na kraju nemamo jos nikakvih konkretnih, lepih i korisnih stvari od te EU? Dakle, zašto bismo prekidali jedine specijalne odnose koje imamo, sa Rusijom (ma kakvi ti specijalni odnosi zapravo bili?)...

Mali Radojica

pre 9 godina

Jasno je da ce pre ili kasnije jedan od uslova za ulazak u EU biti i javno izrazavanje politike prema Rusiji, najbolje za nas da dok god mozemo da izbegavamo umesanost u sukobe izmedju zapada i istoka, cenim sto Vucic nije podlegao politickim pritiscima oko ovog pitanja.

Miroslav

pre 9 godina

Mi nismo clan EU i to nikada necemo ni biti.Vi stvarno mislite da ce nas EU i dalje pomagati i izdrzavati nas?Kad ta EU zatvori slavinu svi cemo se pobiti medjusobno.Takodje svi znaju da Srbiju nikad nece pustiti u EU.Mi vise pripadamo Africkim plemenima po mentalitetu.

bon-ton

pre 9 godina

Pa i Rusija je bila za to da se Srbiji uvedu sankcije, pa tako treba i mi da se ponašamo prema njima. U čemu je problem? I nemojte da pominjete Jeljcina. Nije adekvatno opravdanje to što je on tada bio na vlasti.

Gordana Geric

pre 9 godina

Pretplata za tv se ukida kad se donese zakon o medijima,za mesec-dva,sasvim jasno je receno.A to se poklopiti sa smanjenjem plata i mozda penzija,pa ce se tesko primetiti,he,he.

gm

pre 9 godina

Vreme je da nasa vlada razmisli o daljem putu nase zemlje u EU, mislim da je doslo vreme da kazemo gospodi iz Brisela da tu i takvu Evropu NE ZELIMOI DA SE OKRENEMO DRUGIM ALTERNATIVNIM PUTEVIMA,u protivnom samo smo odlozili nesto sto ce svakako doci, nije tacno da nemamo alternativu, vekovima smo se borili da nam tudjin ne diktira sta i kako cemo da radimo a sad odjednom nema drugog puta do EU, uvek smo birali tezi put i to je deo naseg karaktera, molim nasu vladu da prestane da favorizije EU i da napustimo sadasnji kurs...GM

boris

pre 9 godina

treba pokusati ostati neutralan koliko god dugo je to moguce,ok idemo prema EU,menjamo ,uskladjujemo zakone,imamo politicku volju jel da budemo u toj Evropi gdje se na kraju krajeva i geografski nalazimo,ali prosto postoji mogucnost da se Ukrajinska kriza zavrsi za mjesec dva nekakvim sporazumom ili recimo prije zime kada gasna situacija mora biti manje vise cista a u Evropu kako sada stvari stoje necemo prije 2020 u najboljem slucaju ili cak kasnije,sto je jos gore taman da sutra udjemo u EU to ne znaci da smo sutra Austrija i da ce tako ljudi zivjeti a niti cemo biti Ruska gubernija ako se ne pridruzimo sankcijama...ako se stvari rade samo po nekom principu,automatizmu..nalogu to je u mnogo vise slucajeva glupost nego pametna stvar....ako ipak neko prosto zahtijeva e to mora tako ili nikako...ja bih se zahvalio na dosadasnjoj saradnji,odrekao se tih evropskih fondova novca,MMF-A i svih tih vrijednosti sto nude...nisam radikal,desnicar niti nesto slicno ali neko dostojanstvo mora postojati u covjeku i kada si u teskoj situaciji,isto je valjda i sa narodima i drzavom....ne osudjujem ni one koji bi po svaku cijenu u neko drustvo,prosto pravo izbora...evo Crnogorci furaju taj fazon,ok..vjerovatno misle da je to precica....svakako i ovako postoji mogucnost da budemo kandidat dugo,dugo..kao Turska recimo...a na kraju krajeva sutra taj princip moze biti nezavisnost Kosova...moze i to ali neka nam sad kaze vlada gdje je nasa crvena linija

Moler

pre 9 godina

Bas su nasli sta da nam traze, a mi imamo povlasceni odnos u trgovini sa Rusijom. Nije trgovina jedini razlog zasto ne zelimo jer mi najbolje znamo "ko je ko".

Swedenonline

pre 9 godina

Doduse, traziti od nas da uvedemo sankcije Rusiji je kao traziti od nas da uvedemo sankcije sami sebi zbog odcepljenja Kosova, logika pukla u nekim glavama!

Petar

pre 9 godina

A mi smo mnogo bitni pa od nas traže sankcije da uvedemo Rusiji ništa nas nisu pitali kada su nam otimali Kosovo a sada hoće da reagujemo.I dobar odgovor su dobili mi poštujemo Rusiju i ne možemo da im uvedemo sankcije i završena priča.

seljadin

pre 9 godina

@pijun debeli, ko jednom ode u Rusiju, taj se često više ne vraća, moj komšija je otišao iz Beograda, sa 300 u Beogradu, dobio je za isti posao 3.000 evra, ne pada mu na pamet da se ikada vraća ovamo...

Milos

pre 9 godina

Da li bi urednistvo moglo da nam pruzi originali papir o ovom zahtevu,
ovako je prilicno neubedljivo.
(Mirko, 12. maj 2014 08:58)
*************************************************************************
Kakva naivnost! Pa zar zaista mislis da se takav zahtev ispostavlja na pisanom obrascu!? Meni veceg dokaza da je ovo istina, nece biti od cinjenice da nijedan zapadni diplomata i ambasador, u narednom periodu, nece demantovati Vuciceve reci...

General poručnik

pre 9 godina

Poznavajući naše, pre svega ekonomske, bratske, istorijske, odnose sa Rusijom, više nego je plitički neprimereno da EU traži dauvedemo sankcije Rusiji. Tim potezima EU nije stalo do Srbije i njenih interesa već do njenih interesa neobazirući se eda li će 7 miliona stanovnika u Srbiji imati grejanje, hleba i posla. Zaista nedolično političko ponašanje zapadnih sila.

dusan

pre 9 godina

Ma i da smo u EU ni tada ne mogu da traze sankcije za Rusiju! Dobro je rekao premijer Kipra ko hoce da uvodi sankcije Rusiji neka to radi samostalno neovisno o kojoj se drzavi radi! Sta treba Srbija danas sutra i kad bude u EU da uvodi neke sankcije Rusiji zato sto Poljska ili Nemacka zbog nekih njihovih istorijskih frustracija prema Rusiji ispasta!

aureus

pre 9 godina

Zapad od nas može da traži šta hoće ali realno bi trebao da od nas dobije nogu u du.., isto kao i bivši režim koji nas je doveo na ivicu propasti.

Jovan

pre 9 godina

@ (Barack, 12. maj 2014 12:13)
Pa vi uopšte ne razmišljate i šta ćemo da postignemo ako im uvedemo sankcije ništa nećemo brže postati član EU a zabićemo nož prijateljima u leđa a to nam svakako nije cilj.

Mitke

pre 9 godina

@ (Barack, 12. maj 2014 12:13)
Pa mi i gledamo naše interese zašto da se svađamo sa Rusijom kada imamo privilegovan položaj i zašto da gubimo privilegije nećemo da uvodimo sankcije i kraj priče.

Ilija55

pre 9 godina

Uvek treba po ovim pitanjima zauzeti jednan neutralan stav. Srbija se uvbek nalazila na raskrscu istoka I zapada. Smatram da premijer Vucic vodi jednu mudru I racionalnu politiku, sardnja sa svima I ne zamerati se nikom. Pritisaka ce uvek biti ali mislim da treba da se gledaju nasi srpski interesi samo tako cemo uspeti da izvucemo najbolje za nas

SVAŠTAx

pre 9 godina

Najbolje je rekao ambasador Francuske, da nije iznenađen stavom Srbije i da je isti ovakak kakav je na kursu stava EU. A što se tiče sankcija Rusiji, pa ko je lud da pomisli da ćemo mi to uraditi!? Svaka čast Vladi na dostojanstvenom i umerenom držanju u celoj ovoj priči oko Ukrajine.

Braco EU

pre 9 godina

Za sada, politika prema Ukrajinskoj krizi se vodi onako kako mora i to vrlo pametno. Brate EU hocemo mi ali imamo neke granice. Rusi nas nisu bombali.

Movado

pre 9 godina

I mi njima trazimo da budemo deo EU i da ulazu kao sto su ulozili jod madjara, rumuna, bugara... ali kad bolje razmislim i nismo mi za EU al stvarno, mi vec jesmo deo evrope al nikako to da iskoristimo, niti nasu zemlju, radnu snagu, ma nista, tako da i nismo za EU. Lepo treba pustiti prazne price i probati sami nesto da uradima, samo sa ljudima u politixi (svim posle milosevica) tesko, valjda smo glup narod ne znam sta drugo.

mlekadzija

pre 9 godina

Njihovo je da traze. A nase da se odupremo. U skladu sa mogucnostima i vremenskim prilikama...Ko zna sta ce traziti kao uslov neposredno pred ukljucenje u propali klub kad postavljaju ovakve uslove a nismo ni poceli ozbiljne pregovore odn., ispunjavanje zadatih zadataka,,,,

morska zvezda

pre 9 godina

Srbija je pokazala da želi da bude deo EU-a, ali je isto pokazala da ne pristaje na ucene. Mi se moramo promeniti prvo zbog nas samih a onda zbog Evrope. Ali odnose sa Rusijom ne moramo kvariti ipak imamo mi dosta toga što nas je u prošlosti povezivalo.

nikola

pre 9 godina

pa uvedite im sankcije ako zapad trazi, samo vodite racuna da mi ne zivimo na zapadu nego ovde (mislim na ovo malo sto nas je ostalo ovde da zivimo a bez planova za odlazak na "zapad").
da gledamo svoja posla, da pocnemo da radimo, da pravimo I da izvozimo a ne da rasprodajemo I poklanjamo "zapadnim ili istocnim investitorima".
a to da li cemo mi rusima da uvedemo sankcije ili ne, bolje bi nam bilo da se pokrijemo usima I da cutimo.
nego hteo sam da pitam da li ce biti te dzamije u "socijalnom naselju beograd na vodi", stanovi za 380€, mislim kad je to tako dobro za beograd I beogradjane a I za celu srbiju, samo ne znam zbog cega.
koliko ce da kosta vez u novoj arapskoj marini, da bih znao imam neki gumenjak sportov sa tomosom4, pa ako budu dobri uslovi.....ko zna?
da li ce uopste moci da se udje u taj deo grada sa nekim fiat puntom ili mora samo mecka ili bolje

jäger aus frankfurt

pre 9 godina

laufer-e&co. @ - gresis/te, upravo su nam ti rusi najveci neprijatelji. istorija se ponavlja pa nas evo i sada opet koriste za potkusurivanje sa zapadom.

Tanja

pre 9 godina

Mi smo već imali (i rasturili) zemlju koja se sastojala od više republika sa zajedničkom spoljnom (i unutrašnjom) politikom. Ne vidim kako se diktat Brisela, odnosno SAD, razlikuje od diktata Beograda (prema nekadašnjim republikama i pokrajinama), sem ako nije po tome što ne diktira jedna osoba nego recimo desetak njih. Jugu smo barem doživljavali kao svoju. EU većina nas ne doživljava kao svoju, nego kao nešto tuđe i nametnuto. To je činjenica, i nikakva spinovanja neće izmeniti stanje na terenu, među ljudima. Srbi - većina - ne žele da se Rusiji uvode sankcije. Da li su razlozi za takvo opšte osećanje racionalni ili nisu uopšte nije važno. Narod bira one koji ih predstavljaju, i zato su naši predstavnici dužni da poštuju volju naroda.

Ivanaaaaaa

pre 9 godina

Srbija treba da ostane neutralna kad je Ukrajina u pitanju . Imamo mi nase probleme koje moramo resavati ,bilo bi previse da se petljamo u krizu u Ukrajini .

nela

pre 9 godina

Zapad bi morao da prihvati cinjenicu da je Srbija suverena zemlja koja je krenula put EU, ali da ne mogu pred nas postavljati nerazumne zahteve, uvodjene sankcija Srbije Rusiji je potpuno besmisleno i to je samo neciji kapric, pa necemo bas da budemo marionete.Nas interes je i EU i Rusija i od toga ne treba odustajati, pa dokle stignemo.

Ja

pre 9 godina

Jedini logican potez bi bio da uvedete sankcije Rusiji iz razloga sto ste vec pustili Kosovo niz vodu. Ako hocete u EU onda gazite do kraja. Ne moze se sedeti na dve stolice. Ako ste vec odlucili da vise volite EU od KiM ne vidim onda jedan razlog da ne uradite ono sto su Crnogorci uradili. Ili jesi ili nisi.

TV manijak

pre 9 godina

Ako premijer, između ostalog, izjavi da građani neće plaćati TV pretplatu za javni servis tj. RTS naredne 2-3 godine, zašto to onda ne dobije formu zakona ili uredbe, a ne da svakog meseca na računu za EPS dobijamo opomene o neizmirenom dugu za navedeno?

Daleko im lepa Bela kuća!

pre 9 godina

Potpuno očekivano – oni ne smeju niti im se isplati da bilo šta pokušaju. Neće valjda Šrederu da uvedu sankcije?

ladolez

pre 9 godina

Kada u odnosima sa EU budemo imali vise benefita nego u odnosima sa Rusijom, onda bismo mogli da razmislimo o prihvatanju zajednickog evropskog stava po pitanju Rusije. Do tada se brinemo iskljucivo o svojim ekonomskim i energetsko-bezbednosnim interesima.

Anoniman

pre 9 godina

Sa ponosom mogu da kazem da smo jedna od retkih zemalja koja ima kicmu,ako pogledate okrzenje shaticete da su to sve drzave pod upravom SAD-a,mi smo jedan od retkih koja ima svoj stav.Dokle,videcemo...

Ko razume, shvatice...

pre 9 godina

A mi po "dobrom" starom obicaju - zbog nekog od koga nismo dobili nista, a koji nam je drpio NIS za klikere - izigravamo Maru na kemen studencu prema nekom ko je u ovu zemlju ulio milione evra od 2000. godine.

I posle se cudimo da kad maru dignu sa kamen studenca, ista ne moze normalno da sedi mesecima!

Nebojša sa Zvezdare

pre 9 godina

Belovestski sejači nemira i ratova traže od naše Vlade Srbije da uvedemo sankcije bratskoj nam i prijateljskoj Rusiji ... Mogu da traže ali od te ljubavi nema ništa.

slumdog

pre 9 godina

Draga Evropo, ja ne znam da li u ovoj situaciji predstavljam Rusiju ili Ukrajinu, samo znam da verujem u Evropske Vrednosti i radim na napretku veoma dugo. Desi mi se ponekad da ugazim u nesto u travi, koja nije podsisana po evropskim standardima, ali zar se to ne desava svakome?

Danijel

pre 9 godina

"Nisam se bavio stanjem u RTS-u, ali mogu da kažem da se pretplata neće uvoditi u naredne dve, tri godine. Mada postoji pritisak da se pretplata vrati. Ja sam rekao da sam protiv i sasvim sigurno da ćemo dve tri godine biti bez pretplate", rekao je Vučić.

Majstore, pretplata nije ni bila ukinuta ...

Vlasta

pre 9 godina

A sto bi smo se mi sekirali za Ukrajince kad se i oni nisu trsili nas da podrze u bilo cemu.Jesu li se bunili protiv bombardivanja.Ne. Nego pikirali samo da udju u nato pakt i time gurnu Rusiji prst u oko.Sami pali, sami se i razbili.

Beqa

pre 9 godina

Druze Vucicu nije istina da Rusija nikada nije uvela sankcije Srbiji. Evo gledajte ovaj clanak:http://www.blic.rs/Vesti/Politika/463036/Rusija-je-podrzavala-sve-sankcije-protiv-Jugoslavije

Gale

pre 9 godina

Sasvim logično. Jel podržavate Vučića? Da. Jel obećao ulazak u EU do 2020? Da. Jel ste znali to? Da. Jel logično da ako želiš da budeš član EU imaš i istu politiku kao oni? Da. Jel to kao da želiš da budeš član kluba navijača npr. C.Zvezde i logično je da navijaš za C. Zvezdu? Da.Pa šta Vam je onda nejasno? Zašto se bunite? E, to je izgleda samo meni nejasno.

Beogradsko dete

pre 9 godina

Naša ekonomija i energetika je oslonjena na Rusiju. Zapad traži od nas da stavimo sami sebi omču oko vrata.To sasvim siurno nije u interesu Srbije.

Nikola Euroskeptik

pre 9 godina

Pa rekli su da nece i da ce da postuju nas polozaj. Ovde se ne zna ko pije ko placa.
(Milos, 12. maj 2014 01:10)

Zna se Milose. Oni piju a mi placamo. Mnogo sto sta su kojekakvi EU izaslanici (Kacin, File, Eston) izjavljivali u Beogradu, te nece ovo, te nece ono, ali pametan covek zna da ako hoce da sazna sta ce stvarno biti, treba njihove reci samo za 180 stepeni da okrene. Pa oni su toliko drski, bezobrazni, arogantni, a pri svemu tome toliko providni da cak izjavljuju da zvanicno priznanje Kosova od Srbije nece biti uslov za ulazak Srbije u EU. Sta oni misle, da smo mi toliki idioti, da ne znamo da je to njihov zadnji adut i dzoker u rukavu, koji ce itekako, kao zadnji uslov, izvuci. Stoke su oni necivilizovane, koliko god da se drze za civilizovane, lazovi, ucenjivaci.

trenutno..

pre 9 godina

Posto nas Rusi podrzavaju oko Kosova..Mozemo i mi da zamolimo EU,da podrze Ruse,oko podrske jedinstvenoj Srbiji a u vezi Kosova..a onda cemo da razmislimo..Ali ako uspeju da nam odgovore na neka pitanja,na koja nemamo do sada odgovor!I ako je Krim bio ruski i to kroz dalju i blizu proslost a Kosovo,nije nikada bilo albansko..ni kroz dalju,ni kroz blizu proslost!Znaci Kosovo je cist poklon dela medjunarodne zajednice albanskom narodu na Kosovu!I tako sada blago njima,imaju dve albanske drzave ..i to jednu pored druge!A Krim je bi cist poklon Ukrajini,jednog komunistckog lidera i to bez demokratske odluke ruskog naroda,cija je to bila teritorija pre stvaranja SSSRa..Tu je oduvek bio vecinski ruski narod,pa mislimo da je jako cudno,koliko danas deo medjunarodne zajednice postuje odluke nekih komunistickih lidera bivseg Sovjetskog saveza!Kao da nije bilo onog hladnoratovskog zahladjenja izmedju komunistickog Sovjetskog saveza i demokratske Amerike i onih koji su ih pratili!Onih kojima su uvek puna usta bila demokratije..Izgleda su demokratiju zgazili ovi ultradesnicarski tenkovi u Ukrajini!Pa je pitanje da li evropom i svetom vlada demokratija i demokratska pravila ili anarhija kao sto je ova u Ukrajini trenutno!Kad je na vlasti jedna grupa militantnh ultradesnicara,koji pucaju na neduzne ruske civile, samo zato sto ne zele da budu kao oni a ni sa njima!

Lala iz Samosa

pre 9 godina

@Srbija-EU

Nisi glasao za prikljucenje Srbije EU. Nije bilo referenduma. Tako da sve ovo sto rade, bez referenduma je samo nelegitimna zabava individualaca, koji su eto i na vlasti. Bolje bi im bilo da raspisu referendum - lakse bi i rasterecenije, a i ekonomicnije vodili drzavnu politiku. Ne bi ni bilo ministarstva niti ministarke za evropske integracije. Eto velike ustede.

glory

pre 9 godina

Citajuci komentare, evidentno je da vecina srba naginje Rusiji, vise nego EU. Zapad i nekad USSR, a danas Rusija, nikad nisu imali bajne odnose. Tako ce i ostati do tko zna kada. Svim zemljama je dano da biraju: hoces ovima, ili onima. Srbija se gura u EU, a vecina stanovnistva je za Rusiju!? Udje li Srbija sutra u EU, a preksutra zarate EU/USA sa Rusijom, Srbija ce biti trojanski konj. Peta kolona. Tako da, od Srbije nikakve koristi niti u EU, niti u NATO (ako ikad skoro bude trazila da se i tu uclani, a sigurno ce se pokusat i tu uvalit kad tad). Zato, ne razumijem zasto se uopce gubi vrijeme na taj projekt Srbija u EU? Niti vi zelite biti protiv Rusije kada treba ili bude trebalo, niti EU treba vas. Vi zelite i trebate Rusiju. Nagovorite je, zamolite je da i ona to shvati! I onda se udruzite. Dok budete pregovarali, jos ce par miliona vasih zgibat na truli zapad. Sta se gurate tamo di vam nije mjesto??

Demokratija?

pre 9 godina

Uzasne su to stvari,ucena ucenu stize is ve zarad "pravde" i "demokratije"!
Halal vera.... A ovaj bezi od normalnih TVzija,pa na Pink!???

EU Citizen

pre 9 godina

Da li postoji neki razuman razlog da Srbija ne uvede sankcije Rusiji? Ne postoji, privredna razmena sa Rusijom je relativno mala, iako imamo bescarinski režim, nemamo nikakve ekonomske privilegije, gas plaćamo po tržišnim cenama, mnogi dilovi, poput NIS-a su na našu štetu, pa bi bolje bilo da se raskinu. Politički je Rusija uvek bila neprijatelj svega progresivnog u Srbiji, krije najveće kriminalce u istoriji ove zemlje, pomogla je u ubistvu njenog najboljeg premijera svih vremena i državnom udaru, ponaša se drsko kao da smo njena gubernija. I zašto onda da ne uradimo ono što najveći privredni partneri i finansijeri ove zemlje traže, a što su mnogo pametniji Crnogorci već uradili? Zato što je narod protiv? A zašto onda imamo vladu i skupštinu, koji bi morali da povuku i nepopularne poteze kada su korisni za državu, i gde to "narod" vodi zemlju, u Diznilendu? Možda konačno treba jasno reći ono što ja pričam godinama da glavni problem ove države nisu političari, koliko god da su loši, već narod, a tom narodu da se ne buni ako sutra bude gladan, bolje sa takvim stavovima i ne zaslužuje.

Perica

pre 9 godina

Posto ste tu gde ste, i ti ti i tvoj onizi pajtos, zahvaljujuci ljubaznosti Ujka Sema, igracete kako uja svira, i to bez pogovora, i pevati "Ima li jos Ujoooo?"...

AMERORUS

pre 9 godina

Ajde da se kladimo, da ce i Vucic uvesti sankcije, ali nece priznati da su to sankcije, nego "saradnja na novim osnovama, na visem nivou".

Aleksandar

pre 9 godina

Ovaj neobavesten kao i Kostunica. Covece, pogledaj svoj racun za struju, pretplata je I DALJE tu. Non stop neko prodavanje magle....uzas!

Valjevo

pre 9 godina

Kakva neutralna Srbija kakve gluposti!
Pa jel su svi oko nas ludi???
Pa svi su u Nato i Eu ili na putu.
Pa dokle vise mi nesto imamo kontra da sprovedemo.
Srbija u NATO to treba Vucic da kaze i da prestane sa odlaganjem...jer i on zna da ce na kraju tako i biti.

lud i zbunjen

pre 9 godina

Premijer konsantno gostuje na tv Pink kao da je to nacionalna televizija, pri tome daje ovakva vazna saopstenja, u emisiji coveka koji je sramota za srpsko novinarstvo.

Girl show

pre 9 godina

@(Duci0167, 11. maj 2014 22:41)
Nisu rekli explicitno da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji ali su rekli, citiram: Ako Srbija zeli da udje u klub, mora da se ponasa kao clan kluba!

Sg

pre 9 godina

EU je kao losa korporacija, koja ce propasti kao i sve slicne njoj.Rusija je bila i bice je.Dosta vise sa ponizavajucim uslovljavanjima, i cekanjem necega sto se nikad nece desiti.

Shvaba

pre 9 godina

da, takve komentare i očekivao. Nećemo da prihvatimo politiku EU ali zato prihvatamo stotine milione Evra iz predpristupačnih fondova EU. I posle govorimo kako ne može niko da nam naređuje kako ćemo da vodimo politiku jer nismo u EU. Ne može i jare i pare.

Legionar

pre 9 godina

Mi smo, kao drzava,uspeli da se dovedemo u situaciju u kojoj,o nasim drustvenim pitanjima,ne odlucuje nasa vlast,cak ni diktator,vec neka organizacija izvan nase drzave.Ovim je jasno receno,da zelja za clanstvom u EU,apsolutno znaci gubitak suvereniteta.O teritorijnom integritetu,ekonomskom i industrijskom odlucivanju, kao i upotrebi sile na sopstvenoj teritoriji nema smisla trositi reci.

sava 1

pre 9 godina

U vreme druga Tita ovo što Vučić zagovara se zvalo ,,naš posebni put u Samoupravni Socijalizam " !
Uvek smo bili ,,posebni" pa smo zbog toga i tu gde smo i nikada se ka boljem pomeriti nećemo...

vasdorteo

pre 9 godina

Ponovo čista demagogija aktuelne vlasti.Premijer kaže da zapad traži da uvedemo sankcije Rusiji. Nigde nije navedeno ko konkretno to traži i ja samo gledam kako su ljudi koji ovu vest komentarišu to prihvatili kao istinitu. Odavno sam shvatio da mediji imaju običaj da nam vesti prenose formulisane na način koji im tog trenutka odgovara. A što se tiče izjava političara oni su odavno izgubili osećaj za realnost. Govore samo ono što im u datom momentu može koristiti bez obzira da li je to istina ili ne.

Shkot

pre 9 godina

Na osnovu vaših komentara, mogu zaključiti da je Vučić pravi stručnjak za manipuliranje široke narodne mase. EU "vrši" tako jak pritisak na njega oko svega i svačega , a on daje tako jak otpor, da ja predlažem da jedinica el. otpora promjeni naziv sa Ohm na Vučić (ako ne u cijelom svijetu, onda bar u Srbiji).

kima

pre 9 godina

NE u NATO,NE u EU, nikad sankcije Rusiji. Isti oni koji su narusili teritorijalni integritet Srbije,na najgori mogući način,i napali nas vojno, sada pod izgovorom da štite ter. integritet Ukrajine,sve zbog prokletih para, energenata i moci....sada ocekuju da im i mi pomažemo. Prava je katastrofa u sta se pretvorila politika SAD, a sada i EU.

zex

pre 9 godina

Ako se ukine TV pretplata, a dug oprosti neplatisama, ja cu da tuzim drzavu na sudu u strazburu da mi isplati ukupnu sumu koju sam platio za TV pretplatu do danas, ovde izgleda samo neradnici i neplatise lepo zive, a mi koji postujemo zakon smo budale, banana drzava!

Wud

pre 9 godina

@Hajduk

Kao sto smo 1914-e pristali i izgubili milion dusa. Kao sto smo 1941-e pristali i izgubili skoro 2 miliona. Kao sto smo pristajali i mnogo vekova ranije protiv mnogo vecih. Ti si nasao da moralises... Svi znaju ko ste i kakvi ste. Niste propustili ni jednu priliku u istoriji da to pokazete. Niko u istoriji nije tako voleo tudju cizmu kao vi. Lepo vas je Ducic opisao...

Savatije

pre 9 godina

Ja bih malo o pretplati na RTS. Iz teksta se vidi da Vucic nastupa kao da pretplate nema i da neki traze da se vrati. Pretplate ima i svakoga meseca stize redovno sa racunom za struju. Da li neko zna o cemu se ovde radi? Da li ima ili nema pretplate i da li je iko obavestio Premijera, posto ocigledno da on to ne zna, da niko nikada pretplatu nije ni ukidao?

milance

pre 9 godina

Nemoguce da Aca nije obavesten da TV pretplata nije ni ukidana.
Neka otpusti savetnika koji mu je rekao da jeste.
Ili ako je onomad rekao da jeste to ima formu zakona. Jedino sto se ne primenjuje u praksi i potrazivanje se javlja na racunima...

EU

pre 9 godina

Resenje je jednostavno: uvedimo sankcije Rusiji. Kad neko tako bahato kao Putin uzme deo teritorije drugoj zemlji onda je i kazna zasluzena.

Rado

pre 9 godina

Ne shvatam ljude kad govore rusija,trgovina ovo ono....DS+SPS prodali NIS koji su oni otplatili za DVE GODINE,cena auto gasa veca za oko 15 din po litri na njihovim pumpama u republici srpskoj(nisu samo akcize u pitanju nego i konkurencija)?!?!?EU nam je do sada dala 10x(najmanje) vise para nego rusi.Rusi postavljaju ministra energetike(iznenada Antić umesto gospođe Mihajlović)!!!Rusi glasali za uvodjenje sankcija....Ne znam sta vise treba da bi dosli k pameti.Ja im iz usta svoje dece NEĆU DATI!!!!

Vladimir Dž

pre 9 godina

Upitan da li bi pregovori sa EU mogli da budu zaustavljeni zbog takvog stava Srbije, Vučić je odgovorio da se to ne može znati, ali da bi Zapad trebalo da ima razumevanja.
*********

Kako da imaju razumevanja kad je zapad namerno potpalio vatru u Ukrajini. Kad su poslali snajperiste u Kijev, obukli vojne obaveštajce u misiju OEBS, dolazi šef CIA u posetu...

Tako je kad želiš da sadiš tikve sa đavolom, sad će da te....

wlado

pre 9 godina

...la vas rusija, kako smo mi dosli u ovu situaciju da se predamo u ruke rusima, da oni motre na nas i gledaju svaku nasu izjavu? taman smo se otrgnuli od 50ogodisnje tiranije, sada smo im se svesno predali, i iz ne znam kog razloga im se dokazujemo kao onaj ucenik odlikas, koji je dosadan i na svako pitanje nastavnika dize ruku..uzas.

a da ne pricam koliko smo jadni prema ukrajincima ispali i ispadamo, ljudi, pa njima ruse suverenitet a mi se brinemo jer treba da podrzimo ruse u tome>???

zoran

pre 9 godina

"Ista vera ista krv , kako Ukrajinci I Rusi tako I mi I Rusi."
(jedan ali vredan, 12. maj 2014 08:08)

"Ista vera ISTA KRV"????

Tužno, zaista. Kako zaluđenih punoglavaca ima ovde pa to je da popiz*****...

A Vučić će sve da uradi za zrnce vlasti. Ali SVE! Ušli su u dil sa zapadom i ispuniće svaki nalog, što u biti i nije loše, mada, mislim da je Zapad pogrešio i da sadi tikve sa pogrešnom ekipom. A kad počne lupanje (tikvi) olupaće se nama, Srbima, o glavu. Kao i bezbroj puta kroz istoriju...

Horkiano

pre 9 godina

Stvarno je u jednu ruku uzasavajuce i jezivo koliko je ovde medju ovim komentarima nerealnih i pro-ruski orijentisanih osoba. Ukratko, pogledajte istoriju-kada je nama to majka rusija zaista konkretno pomogla u toj meri i presla sa reci na dela??Rusi su oni prvi koji gledaju samo svoj interes.U sustini ih nikad nije bilo briga za nas,ali smo im dobro doslo j njima i amerima da se preko nas prepucavaju.I onda se nadju ljudi koji pricaju lose o EU.Pa dajte ljudi samo budite realni i informisite se,pogledajte koliko je srbija samo pomoci u novcanom obliku dobila od EU a koliko od majke rusije...sta je nama to majka rusija dala???na kojem vozilu,na kojoj zgradi pise FINANSIRA PROJEKAT RUSIJE???zao mi je,svuda je pomoc EU...

vikrorVR

pre 9 godina

Zar je Srbija ikada imala svoj stav !? Uvijek su drugi odlucivali za nju.
(golr, 12. maj 2014 09:00)
To mu dodje kao neka neminovnost, nepisano pravilo. Sve manje zemlje, ekonomsko, privredno, finansijski...zavise od jačih, razvijenijih. Lako je Rusima, ogromana, snazna, stabilna, jaka, bogata zemlja, moze kako hoće. isto i sa zemljama Zapadne Evrope. Ipak, mora da se zna, šta je najbolji izbor za Srbiju, i ovi sada ne smeju da pogreše.

Stojadin

pre 9 godina

Dali treba da budemo politički poltroni, koji će nas obične ljude učini daltonistima? Dali je neka većina apriori i demokratska? Teško je sedeti na sredini klackalice.

VOTSON

pre 9 godina

Opet uslovljavanje,nista novo.Nije meni zao Rusa jer ni oni nisu nas zalili kada nas je NATO bombardovao,jedno njihovo njet i stavljanje veta svega toga ne bi bilo,nego mi je zao srba sa Kosova jer bilo kakvom odlukom protiv rusa ,aminujemo otimanje naseg Kosova.

MaksaBwe

pre 9 godina

Da tu celu demagogiju prevedemo na srpski i u jednoj recenici - Vucic je molio za zajmove po Evropi, odbijen je, sada se dodvorava Rusima ''potvrdjujuci'' im lojalnost jer, eto, odbio je da im uvede sankcije(?!?)...

Tacka.

Barack

pre 9 godina

A sto im ne bi uveli sankcije?!

Da li su svojevremeno podrzali UN-sankcije protiv nas? -> JESU!

Da li su na silu otcepili deo suverene zemllje, clanice UN-a, BEZ njenog odobrenja -> JESU!

I sta je tu sporno!?!

OPAMETITE SE: RUSI SU NAS UVEK KORISTILI ISKLJUCIVO ZA POTKUSURIVANJE!!

V?lerenga

pre 9 godina

Ljudi znate li vi ko je najveci donator Srbije?
Ni Rusija, ni Japan, ni SAD, ni Arapi a ni Kina, daleko najvise miliona € u Srbiju za razvoj i ulaganje je stiglo iz EU. Daleko najvise. A nismo jos ni blizu EU.
A recimo jedna mala Slovenija je izgradila 5-6 novih stadiona, Arenu i 4 nove dvorane iskljucivo parama iz EU fondova. Jedino je bitno da imas projekat.
Kako god se okrene mi pripadamo Evropi i geografski i svakako. A postoji jedna mudra; ljubi ruku koja te hrani.

Smejuljica

pre 9 godina

Znali smo da će zapad ovo tražiti, samo treba biti istrajan u nameri da se održi balans.Možda će ipak preformulisati svoje zahteve.

moderno

pre 9 godina

Posebno me raduje privatizacija RTS-a i ukidanje pretplate.Nadam se i modernizaciji Javnog servisa Srbije u skorijoj buducnosti.

DAN

pre 9 godina

Makedonci kažu : Ideli li bratko ?! - Em ti se iska em ti se piska ?!
Mogu li se nositi dve lubenice pod jednu mišku ?! - NIKAKO !
Sa ogromno pameti treba zauzeti svoj stav a ne trčati pred rudu !
Svi oni prvenstveno vode svoje račune a mali narodi plačaju cenu !

Manoilo

pre 9 godina

Gdje je ona Srbija koja je uvjek bila na strani slabijih i potlacenik? Sto se desilo da je i sama postala simpatizer jedne hegemonije kojom upravlja KGB i sila? Srbija je jako iznevjerila sve svoje susjede u zadnjih 20 godina i to nastavlja i dalje, sto se podmece kao igrac na "rusku" kartu.

vuk83

pre 9 godina

Vlada naše zemlje je zauzela pravičan stav prema toj situaciji koja se dešava između istoka i zapada. Ne bi trebalo da se popusti sa tim i da stajemo na nečiju strano

izazov

pre 9 godina

Nema sumnje u to da je pozicija Srbije,kada je u pitanju odnos Rusije i Ukrajine,veoma teska i neprijatna.Pravi je izazov i umece sacuvati neutralnost.

mir

pre 9 godina

Prermijer je izrazio zelju,sa kojom se slazu svi gradjani Srbije,da se nadje mirno resenje sa situaciju u Ukrajini,da krvoprolice prestane.

DAN

pre 9 godina

I Ukrajinci kao i Rusi su naša braća po pooreklu ! - Ukrajinci mnogo bliža , uostalom južni sloveni su se doselili u ove krajeve upravo iz Ukrajine a ne iz Rusije ! - A verski glednao oba su naroda pravoslavna , kao što je pravoslavlje u Rusiju došlo iz Kijeva tako je isto i kod nas stiglo upravo iz Kijevske patrijašije preko njenih emisera toga vremena !
Pazite malo kako pišete inače neke ljude teško vredjate ! Istina je uvek jača od svega i pustimo bajke za jednodnevne upotrebe koji samo zavadjaju i truju ljude !

cinjenice

pre 9 godina

Cinjenica je da EU trazi i ocekuje od Srbije da uskladi svoj stav prema Rusiji sa zvanicnim stavom EU,ali se mora postovati specificnost odnosa Srbije i Rusije koji govore u prilog tome da Srbija ne moze da uvede sankcije Rusiji.

razlozi

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni suverenitet i integritet Ukrajine,ali ne moze da uvede sankcije Rusiji,iz moralnih,politickih i ekonomskih razloga.

Klepatra

pre 9 godina

Pred Evropom I ostatkom sveta treba da se predstavimo kao zemlja sa jasnom politikom I ciljevima za buducnost I sto je jos bitnije da se predstavimo kao zemlja za cvrstim I jasnim stavom. A sa pristupom neutralne politike I nedrzanje nicije strane bez obzira na pritiske sa strana to se upravo I cini.

Che-krk

pre 9 godina

Ako u Rusiju plasiramo skoro celu svoju poljoprivredu, nema sanse da uvodimo nikakve sankcije i tu potpuno podrzavam politiku Vucica.

Duci0167

pre 9 godina

Nisu trazili! Ovaj samo hoce da ispadne mud***a kako se suprostavio zloj EU i eto izvojevao pobedu. Totalno ste izvrnuli cilj zasto treba u Evropu,totalno! Imate model koji funkcionise i zadovoljne gradjane zajednice EU pa polako. Ne ocekujete valjda kao klosari da udjemo u EU a oni ce da nas zasipaju parama,uredjuju i sredjuju ekonomiju,sudstvo,ljudska prava? Ako to mislite proci cemo kao Rumunija.

brainwash

pre 9 godina

Bolje da izabrati civilizovanu i pravno uredjenu EU nego evroazijsku despotsku staljinisticku Rusiju. Vucic kaze da je moralno podrzati rusko otimanje dela teritorije medjunardno priznate drzave, onda aminuje i otimanje Kosova!

Liman 4

pre 9 godina

Ako me pamćenje dobro služi, te davne 1992. godine, Rusija je u Savetu Bezbednosti glasala ZA uvođenje ekonomskih sankcija SRJ. Jedini uzdržan glas je bio kineski. Nadam se da neko ima pamćenje dalje od par godina...
Toliko o bratstvu sa rusima.

bon-ton

pre 9 godina

Pa i Rusija je bila za to da se Srbiji uvedu sankcije, pa tako treba i mi da se ponašamo prema njima. U čemu je problem? I nemojte da pominjete Jeljcina. Nije adekvatno opravdanje to što je on tada bio na vlasti.

zbogom

pre 9 godina

Naravno da ne mozete da uvedete sankcije jer ste poklonili svaki pedalj ove zemlje njima. Sada kada racuni dodju na naplatu, videcemo sta znaci "bratska" Rusija i ta velika ljubav. Srbija je uvek bila naivna, i prema istoku i prema zapadu, jer veruje u bratstvo, a toga nema, vec samo interes. Kada nasi akademici sa Megatrenda shvate ovo, bice nama svima kasno!

noname

pre 9 godina

Za razliku od prethodnih premijera kojima su strani politicari diktirali sta i kako da rade,Vucic je pokazao da je odlucan i dosledan i da sa njim nema trgovine.

Movado

pre 9 godina

I mi njima trazimo da budemo deo EU i da ulazu kao sto su ulozili jod madjara, rumuna, bugara... ali kad bolje razmislim i nismo mi za EU al stvarno, mi vec jesmo deo evrope al nikako to da iskoristimo, niti nasu zemlju, radnu snagu, ma nista, tako da i nismo za EU. Lepo treba pustiti prazne price i probati sami nesto da uradima, samo sa ljudima u politixi (svim posle milosevica) tesko, valjda smo glup narod ne znam sta drugo.

Vlada

pre 9 godina

Ja samo mogu da konstatujem da je ista ta Rusija gledala kako pod sankcijama propadamo skoro celu deceniju i glasala je za te sankcije u UN-u zbog svojih interesa.

Radovan

pre 9 godina

"Nisam se bavio stanjem u RTS-u, ali mogu da kažem da se pretplata neće uvoditi u naredne dve, tri godine. Mada postoji pritisak da se pretplata vrati. Ja sam rekao da sam protiv i sasvim sigurno da ćemo dve tri godine biti bez pretplate", rekao je Vučić.

Ovaj Vucic neobavesten kao Kostunica.Kad ste vi to ukinuli TV pretplatu? Koliko sam primetio jos uvek je ima na racunima za struju neko te izgleda slagao demagogu ili ti mislis da smo mi indijanci.

EURUS

pre 9 godina

Kad EU bude kupovala nase proizvode koje kupuje Rusija i kad nas bude snabdevala energentima kao Rusija, tad i sankcije Rusiji. Premijer je izjavio da RTV pretplatu necemo uvoditi dve do tri godine.!? Zar premijer ne dobija racun za struju u kome se svakog meseca fakturise i naknada za rtv pretplatu, tj. RTV PRETPLATA nije ni ukinuta!!!???

Anoniman

pre 9 godina

Sa ponosom mogu da kazem da smo jedna od retkih zemalja koja ima kicmu,ako pogledate okrzenje shaticete da su to sve drzave pod upravom SAD-a,mi smo jedan od retkih koja ima svoj stav.Dokle,videcemo...

EU Citizen

pre 9 godina

Da li postoji neki razuman razlog da Srbija ne uvede sankcije Rusiji? Ne postoji, privredna razmena sa Rusijom je relativno mala, iako imamo bescarinski režim, nemamo nikakve ekonomske privilegije, gas plaćamo po tržišnim cenama, mnogi dilovi, poput NIS-a su na našu štetu, pa bi bolje bilo da se raskinu. Politički je Rusija uvek bila neprijatelj svega progresivnog u Srbiji, krije najveće kriminalce u istoriji ove zemlje, pomogla je u ubistvu njenog najboljeg premijera svih vremena i državnom udaru, ponaša se drsko kao da smo njena gubernija. I zašto onda da ne uradimo ono što najveći privredni partneri i finansijeri ove zemlje traže, a što su mnogo pametniji Crnogorci već uradili? Zato što je narod protiv? A zašto onda imamo vladu i skupštinu, koji bi morali da povuku i nepopularne poteze kada su korisni za državu, i gde to "narod" vodi zemlju, u Diznilendu? Možda konačno treba jasno reći ono što ja pričam godinama da glavni problem ove države nisu političari, koliko god da su loši, već narod, a tom narodu da se ne buni ako sutra bude gladan, bolje sa takvim stavovima i ne zaslužuje.

zoran

pre 9 godina

Shvati jadni covece da je Sloven za Zapad uvek bio i bice niza rasa. Da li malo istorije znas ti i tvoji savetnici..??? Bar malo. Sta ocekujes od EU..??? Hajde kazi sta su to dobro dobili Slovenci, Hrvati, Grci...?
Sve dok moljakash nece te poshtovati, jer niko ne poshtuje osobu, narod bez kichme. Apsolutno niko, a i zasto bi ga postovao ako ne zna da stoji na svoje dve noge, a zdrav je i prav...?
Na zalost Srbija iz sebe ne moze da izrodi vrsnog politichara i to je tragedija ovog naroda. Sve go poltron do poltrona i zato nasa zemlja prolazi ovo sto prolazi.
Sile koje nadolaze, vec su tu na pragu i ceo svet ih se plasi, samo Zapad glumi, ne pokazuje javno, jesu Kina i Rusija. To se vec oseca u svetu. Gde ti Jadni choveche trchish i koga molish..??

sava 1

pre 9 godina

U vreme druga Tita ovo što Vučić zagovara se zvalo ,,naš posebni put u Samoupravni Socijalizam " !
Uvek smo bili ,,posebni" pa smo zbog toga i tu gde smo i nikada se ka boljem pomeriti nećemo...

Miroslav

pre 9 godina

Mi nismo clan EU i to nikada necemo ni biti.Vi stvarno mislite da ce nas EU i dalje pomagati i izdrzavati nas?Kad ta EU zatvori slavinu svi cemo se pobiti medjusobno.Takodje svi znaju da Srbiju nikad nece pustiti u EU.Mi vise pripadamo Africkim plemenima po mentalitetu.

Beqa

pre 9 godina

Druze Vucicu nije istina da Rusija nikada nije uvela sankcije Srbiji. Evo gledajte ovaj clanak:http://www.blic.rs/Vesti/Politika/463036/Rusija-je-podrzavala-sve-sankcije-protiv-Jugoslavije

Horkiano

pre 9 godina

Stvarno je u jednu ruku uzasavajuce i jezivo koliko je ovde medju ovim komentarima nerealnih i pro-ruski orijentisanih osoba. Ukratko, pogledajte istoriju-kada je nama to majka rusija zaista konkretno pomogla u toj meri i presla sa reci na dela??Rusi su oni prvi koji gledaju samo svoj interes.U sustini ih nikad nije bilo briga za nas,ali smo im dobro doslo j njima i amerima da se preko nas prepucavaju.I onda se nadju ljudi koji pricaju lose o EU.Pa dajte ljudi samo budite realni i informisite se,pogledajte koliko je srbija samo pomoci u novcanom obliku dobila od EU a koliko od majke rusije...sta je nama to majka rusija dala???na kojem vozilu,na kojoj zgradi pise FINANSIRA PROJEKAT RUSIJE???zao mi je,svuda je pomoc EU...

AMERORUS

pre 9 godina

Ajde da se kladimo, da ce i Vucic uvesti sankcije, ali nece priznati da su to sankcije, nego "saradnja na novim osnovama, na visem nivou".

vasdorteo

pre 9 godina

Ponovo čista demagogija aktuelne vlasti.Premijer kaže da zapad traži da uvedemo sankcije Rusiji. Nigde nije navedeno ko konkretno to traži i ja samo gledam kako su ljudi koji ovu vest komentarišu to prihvatili kao istinitu. Odavno sam shvatio da mediji imaju običaj da nam vesti prenose formulisane na način koji im tog trenutka odgovara. A što se tiče izjava političara oni su odavno izgubili osećaj za realnost. Govore samo ono što im u datom momentu može koristiti bez obzira da li je to istina ili ne.

Perica

pre 9 godina

Posto ste tu gde ste, i ti ti i tvoj onizi pajtos, zahvaljujuci ljubaznosti Ujka Sema, igracete kako uja svira, i to bez pogovora, i pevati "Ima li jos Ujoooo?"...

Valjevo

pre 9 godina

Kakva neutralna Srbija kakve gluposti!
Pa jel su svi oko nas ludi???
Pa svi su u Nato i Eu ili na putu.
Pa dokle vise mi nesto imamo kontra da sprovedemo.
Srbija u NATO to treba Vucic da kaze i da prestane sa odlaganjem...jer i on zna da ce na kraju tako i biti.

Shkot

pre 9 godina

Na osnovu vaših komentara, mogu zaključiti da je Vučić pravi stručnjak za manipuliranje široke narodne mase. EU "vrši" tako jak pritisak na njega oko svega i svačega , a on daje tako jak otpor, da ja predlažem da jedinica el. otpora promjeni naziv sa Ohm na Vučić (ako ne u cijelom svijetu, onda bar u Srbiji).

Gale

pre 9 godina

Sasvim logično. Jel podržavate Vučića? Da. Jel obećao ulazak u EU do 2020? Da. Jel ste znali to? Da. Jel logično da ako želiš da budeš član EU imaš i istu politiku kao oni? Da. Jel to kao da želiš da budeš član kluba navijača npr. C.Zvezde i logično je da navijaš za C. Zvezdu? Da.Pa šta Vam je onda nejasno? Zašto se bunite? E, to je izgleda samo meni nejasno.

Драганче

pre 9 godina

Вучићев став је оправдан и одсликава расположенје већине грађана Србије.Наши економски интереси и наше вековно пријатељство са Русијом нам не дозвољавају да уведемо санкције Русији.Запад то мора разумети.

Lala iz Samosa

pre 9 godina

@Srbija-EU

Nisi glasao za prikljucenje Srbije EU. Nije bilo referenduma. Tako da sve ovo sto rade, bez referenduma je samo nelegitimna zabava individualaca, koji su eto i na vlasti. Bolje bi im bilo da raspisu referendum - lakse bi i rasterecenije, a i ekonomicnije vodili drzavnu politiku. Ne bi ni bilo ministarstva niti ministarke za evropske integracije. Eto velike ustede.

Aleksandar

pre 9 godina

Ovaj neobavesten kao i Kostunica. Covece, pogledaj svoj racun za struju, pretplata je I DALJE tu. Non stop neko prodavanje magle....uzas!

Shvaba

pre 9 godina

da, takve komentare i očekivao. Nećemo da prihvatimo politiku EU ali zato prihvatamo stotine milione Evra iz predpristupačnih fondova EU. I posle govorimo kako ne može niko da nam naređuje kako ćemo da vodimo politiku jer nismo u EU. Ne može i jare i pare.

nikola

pre 9 godina

pa uvedite im sankcije ako zapad trazi, samo vodite racuna da mi ne zivimo na zapadu nego ovde (mislim na ovo malo sto nas je ostalo ovde da zivimo a bez planova za odlazak na "zapad").
da gledamo svoja posla, da pocnemo da radimo, da pravimo I da izvozimo a ne da rasprodajemo I poklanjamo "zapadnim ili istocnim investitorima".
a to da li cemo mi rusima da uvedemo sankcije ili ne, bolje bi nam bilo da se pokrijemo usima I da cutimo.
nego hteo sam da pitam da li ce biti te dzamije u "socijalnom naselju beograd na vodi", stanovi za 380€, mislim kad je to tako dobro za beograd I beogradjane a I za celu srbiju, samo ne znam zbog cega.
koliko ce da kosta vez u novoj arapskoj marini, da bih znao imam neki gumenjak sportov sa tomosom4, pa ako budu dobri uslovi.....ko zna?
da li ce uopste moci da se udje u taj deo grada sa nekim fiat puntom ili mora samo mecka ili bolje

cacanin

pre 9 godina

Vucic ne placa racune tako da ni ne zna da nisu ukinuli pretplatu a sto su obecali pre vise od 2 godine u kampanji. Nema se novca, platio koktel u skupstini.

Demokratija?

pre 9 godina

Uzasne su to stvari,ucena ucenu stize is ve zarad "pravde" i "demokratije"!
Halal vera.... A ovaj bezi od normalnih TVzija,pa na Pink!???

VladimirUE

pre 9 godina

"Nisam se bavio stanjem u RTS-u, ali mogu da kažem da se pretplata neće uvoditi u naredne dve, tri godine. Mada postoji pritisak da se pretplata vrati. Ja sam rekao da sam protiv i sasvim sigurno da ćemo dve tri godine biti bez pretplate", rekao je Vučić.

Ovaj Vucic neobavesten kao Kostunica.Kad ste vi to ukinuli TV pretplatu? Koliko sam primetio jos uvek je ima na racunima za struju neko te izgleda slagao demagogu ili ti mislis da smo mi indijanci.
(Radovan, 11. maj 2014 23:23)
Molim botove sns koji na ovaj kometar udaraju minus da objasne kad se to ukinula rtv pretplata, jer sa svakim mesecnim racunom za struju uredno dolazi i mesecna rtv pretplata. Iako oni sigurno ne placaju tu pretplatu ( ja kao savesan gradjanin je placam), ovo zaista lici na to da ako Vucic u sred leta kaze da je zima i da mora da se nose kaputi, oni bi se svi odreda pojavili na ulicama sa kaputima na plus cetrdeset.Da nije tragicno, bilo bi smesno.

Vojkan

pre 9 godina

Vučić se odgovorno ponaša.Sa svima gradi prijateljske odnose,a isti stav ima i u Moskvi,Briselu,Vašingtonu i Beogradu.Mislim da svi svetski zvaničnici poštuju takvo vođenje spoljne politike,posebno kada je Srbija u pitanju,jer su od naših političara navikli na nešto sasvim drugo.

Gordana Geric

pre 9 godina

Pretplata za tv se ukida kad se donese zakon o medijima,za mesec-dva,sasvim jasno je receno.A to se poklopiti sa smanjenjem plata i mozda penzija,pa ce se tesko primetiti,he,he.

glory

pre 9 godina

Citajuci komentare, evidentno je da vecina srba naginje Rusiji, vise nego EU. Zapad i nekad USSR, a danas Rusija, nikad nisu imali bajne odnose. Tako ce i ostati do tko zna kada. Svim zemljama je dano da biraju: hoces ovima, ili onima. Srbija se gura u EU, a vecina stanovnistva je za Rusiju!? Udje li Srbija sutra u EU, a preksutra zarate EU/USA sa Rusijom, Srbija ce biti trojanski konj. Peta kolona. Tako da, od Srbije nikakve koristi niti u EU, niti u NATO (ako ikad skoro bude trazila da se i tu uclani, a sigurno ce se pokusat i tu uvalit kad tad). Zato, ne razumijem zasto se uopce gubi vrijeme na taj projekt Srbija u EU? Niti vi zelite biti protiv Rusije kada treba ili bude trebalo, niti EU treba vas. Vi zelite i trebate Rusiju. Nagovorite je, zamolite je da i ona to shvati! I onda se udruzite. Dok budete pregovarali, jos ce par miliona vasih zgibat na truli zapad. Sta se gurate tamo di vam nije mjesto??

Vladimir

pre 9 godina

Mi nismo član EU a i nisam čuo da od ostalih članova Unije traže sankcije niti su svi doneli takvu odluku tako da samo oštro mi ne možemo to da uradimo i gotovo.

Wud

pre 9 godina

@Hajduk

Kao sto smo 1914-e pristali i izgubili milion dusa. Kao sto smo 1941-e pristali i izgubili skoro 2 miliona. Kao sto smo pristajali i mnogo vekova ranije protiv mnogo vecih. Ti si nasao da moralises... Svi znaju ko ste i kakvi ste. Niste propustili ni jednu priliku u istoriji da to pokazete. Niko u istoriji nije tako voleo tudju cizmu kao vi. Lepo vas je Ducic opisao...

jäger aus frankfurt

pre 9 godina

laufer-e&co. @ - gresis/te, upravo su nam ti rusi najveci neprijatelji. istorija se ponavlja pa nas evo i sada opet koriste za potkusurivanje sa zapadom.

Vladimir Dž

pre 9 godina

Upitan da li bi pregovori sa EU mogli da budu zaustavljeni zbog takvog stava Srbije, Vučić je odgovorio da se to ne može znati, ali da bi Zapad trebalo da ima razumevanja.
*********

Kako da imaju razumevanja kad je zapad namerno potpalio vatru u Ukrajini. Kad su poslali snajperiste u Kijev, obukli vojne obaveštajce u misiju OEBS, dolazi šef CIA u posetu...

Tako je kad želiš da sadiš tikve sa đavolom, sad će da te....

Rado

pre 9 godina

Ne shvatam ljude kad govore rusija,trgovina ovo ono....DS+SPS prodali NIS koji su oni otplatili za DVE GODINE,cena auto gasa veca za oko 15 din po litri na njihovim pumpama u republici srpskoj(nisu samo akcize u pitanju nego i konkurencija)?!?!?EU nam je do sada dala 10x(najmanje) vise para nego rusi.Rusi postavljaju ministra energetike(iznenada Antić umesto gospođe Mihajlović)!!!Rusi glasali za uvodjenje sankcija....Ne znam sta vise treba da bi dosli k pameti.Ja im iz usta svoje dece NEĆU DATI!!!!

zex

pre 9 godina

Ako se ukine TV pretplata, a dug oprosti neplatisama, ja cu da tuzim drzavu na sudu u strazburu da mi isplati ukupnu sumu koju sam platio za TV pretplatu do danas, ovde izgleda samo neradnici i neplatise lepo zive, a mi koji postujemo zakon smo budale, banana drzava!

wlado

pre 9 godina

...la vas rusija, kako smo mi dosli u ovu situaciju da se predamo u ruke rusima, da oni motre na nas i gledaju svaku nasu izjavu? taman smo se otrgnuli od 50ogodisnje tiranije, sada smo im se svesno predali, i iz ne znam kog razloga im se dokazujemo kao onaj ucenik odlikas, koji je dosadan i na svako pitanje nastavnika dize ruku..uzas.

a da ne pricam koliko smo jadni prema ukrajincima ispali i ispadamo, ljudi, pa njima ruse suverenitet a mi se brinemo jer treba da podrzimo ruse u tome>???

Savatije

pre 9 godina

Ja bih malo o pretplati na RTS. Iz teksta se vidi da Vucic nastupa kao da pretplate nema i da neki traze da se vrati. Pretplate ima i svakoga meseca stize redovno sa racunom za struju. Da li neko zna o cemu se ovde radi? Da li ima ili nema pretplate i da li je iko obavestio Premijera, posto ocigledno da on to ne zna, da niko nikada pretplatu nije ni ukidao?

EU

pre 9 godina

Resenje je jednostavno: uvedimo sankcije Rusiji. Kad neko tako bahato kao Putin uzme deo teritorije drugoj zemlji onda je i kazna zasluzena.

Legionar

pre 9 godina

Mi smo, kao drzava,uspeli da se dovedemo u situaciju u kojoj,o nasim drustvenim pitanjima,ne odlucuje nasa vlast,cak ni diktator,vec neka organizacija izvan nase drzave.Ovim je jasno receno,da zelja za clanstvom u EU,apsolutno znaci gubitak suvereniteta.O teritorijnom integritetu,ekonomskom i industrijskom odlucivanju, kao i upotrebi sile na sopstvenoj teritoriji nema smisla trositi reci.

milance

pre 9 godina

Nemoguce da Aca nije obavesten da TV pretplata nije ni ukidana.
Neka otpusti savetnika koji mu je rekao da jeste.
Ili ako je onomad rekao da jeste to ima formu zakona. Jedino sto se ne primenjuje u praksi i potrazivanje se javlja na racunima...

Barack

pre 9 godina

A sto im ne bi uveli sankcije?!

Da li su svojevremeno podrzali UN-sankcije protiv nas? -> JESU!

Da li su na silu otcepili deo suverene zemllje, clanice UN-a, BEZ njenog odobrenja -> JESU!

I sta je tu sporno!?!

OPAMETITE SE: RUSI SU NAS UVEK KORISTILI ISKLJUCIVO ZA POTKUSURIVANJE!!

Glavonja

pre 9 godina

Odgovornost je kljucna rec koja karakterise ovog coveka. Nema nazad, ti si odgovoran za sve sto se bude desavalo u narednom periodu.
A mi kao narod posle toliko godina verovanja ovog puta posmatramo i cekamo da drzava pocne da sluzi gradjanima.

zoran

pre 9 godina

"Ista vera ista krv , kako Ukrajinci I Rusi tako I mi I Rusi."
(jedan ali vredan, 12. maj 2014 08:08)

"Ista vera ISTA KRV"????

Tužno, zaista. Kako zaluđenih punoglavaca ima ovde pa to je da popiz*****...

A Vučić će sve da uradi za zrnce vlasti. Ali SVE! Ušli su u dil sa zapadom i ispuniće svaki nalog, što u biti i nije loše, mada, mislim da je Zapad pogrešio i da sadi tikve sa pogrešnom ekipom. A kad počne lupanje (tikvi) olupaće se nama, Srbima, o glavu. Kao i bezbroj puta kroz istoriju...

MaksaBwe

pre 9 godina

Da tu celu demagogiju prevedemo na srpski i u jednoj recenici - Vucic je molio za zajmove po Evropi, odbijen je, sada se dodvorava Rusima ''potvrdjujuci'' im lojalnost jer, eto, odbio je da im uvede sankcije(?!?)...

Tacka.

hans

pre 9 godina

"Oni traže da mi usaglasimo spoljnu politiku sa EU, ali to Poglavlje 31 (pregovora o članstvu) još nismo otvorili.

Kakvo klasicno kuliranje.

lud i zbunjen

pre 9 godina

Premijer konsantno gostuje na tv Pink kao da je to nacionalna televizija, pri tome daje ovakva vazna saopstenja, u emisiji coveka koji je sramota za srpsko novinarstvo.

vikrorVR

pre 9 godina

Zar je Srbija ikada imala svoj stav !? Uvijek su drugi odlucivali za nju.
(golr, 12. maj 2014 09:00)
To mu dodje kao neka neminovnost, nepisano pravilo. Sve manje zemlje, ekonomsko, privredno, finansijski...zavise od jačih, razvijenijih. Lako je Rusima, ogromana, snazna, stabilna, jaka, bogata zemlja, moze kako hoće. isto i sa zemljama Zapadne Evrope. Ipak, mora da se zna, šta je najbolji izbor za Srbiju, i ovi sada ne smeju da pogreše.

Stojadin

pre 9 godina

Dali treba da budemo politički poltroni, koji će nas obične ljude učini daltonistima? Dali je neka većina apriori i demokratska? Teško je sedeti na sredini klackalice.

L a u f e r

pre 9 godina

Srbija i Rusija su tradicionalni prijatelji i Rusija je jedna od retkih drzava koja nam nikad nije naudila i zato bi EU trbala da zna da sa takvim zahtevom Srbiju stavlja u nezavidnu situciju.

nikii

pre 9 godina

Ova vlast nam je obećala i istok i zapad i mislim da se tog obećanja i drži. Iskreno odakle nam stižu investitori za nas je nebitno bitno je da ih ima. A Rusija je za nas predstavlja jedno veliko tržište.

Aca šmeker

pre 9 godina

Vučić je zauzeo jasan i ispravan stav po pitanju ukrajinske krize.Srbija se ničim ne zamera ni zapadu ni Ukrajni ali ne može i neće da uvodi sankcije Rusiji.Za ovakav stav postoje brojni razlozi.

Granula

pre 9 godina

Najbolje bi bilo da Srbija ostane neutralna. Tako ćemo održavati dobre odnose sa svima. Glupo je što nas teraju da radimo protiv naše volje. Srbija ima svoj odnos prema ovome. Tako treba i da ostane.

Žaki

pre 9 godina

Nema principa koji nismo pogazili; kom se nismo narugali! Neka ovo bude crvena crta ispod koje ne možemo ići bez obzira na sve. Ima li šta nismo uradili, a što je traženo kao uslov za ulaz u EU? I? Ucenama nema kraja?! Dobili smo zahtev da se potpuno odreknemo sebe; nekih tužnih tragova identiteta!? To znači da EU hoće da mi nestanemo? Za ime Božije, sv. Save, današnjeg Sv. Vasilija - to je poslednja granica koju ne smemo preći!

Zeljko

pre 9 godina

Sram da vas bude ako uopste razmisljate o tome. Ja bih podsetio sve da nije bilo Rusije u Prvom svetskom ratu, danas ne bi bilo ni ovakve Srbije, a mozda ne bi bilo ni Srbije. Uzmite se u pamet. Ja licno mislim da mi vise namamo niti jedan valjan razlog za ulazak u Evropu. Odcepili su nam deo teritorije, ucenjuju sa kojekavim glupostima. Sa Rusijom bi imali i energetski sporazum, izvezli bi sve sto proizvedemo, mogli bi da obnovimo i dosta toga sto smo nekada radili, tamo standardi nisu kao u Eu i to nam trziste vise odgovara.

Ko razume, shvatice...

pre 9 godina

A mi po "dobrom" starom obicaju - zbog nekog od koga nismo dobili nista, a koji nam je drpio NIS za klikere - izigravamo Maru na kemen studencu prema nekom ko je u ovu zemlju ulio milione evra od 2000. godine.

I posle se cudimo da kad maru dignu sa kamen studenca, ista ne moze normalno da sedi mesecima!

V?lerenga

pre 9 godina

Ljudi znate li vi ko je najveci donator Srbije?
Ni Rusija, ni Japan, ni SAD, ni Arapi a ni Kina, daleko najvise miliona € u Srbiju za razvoj i ulaganje je stiglo iz EU. Daleko najvise. A nismo jos ni blizu EU.
A recimo jedna mala Slovenija je izgradila 5-6 novih stadiona, Arenu i 4 nove dvorane iskljucivo parama iz EU fondova. Jedino je bitno da imas projekat.
Kako god se okrene mi pripadamo Evropi i geografski i svakako. A postoji jedna mudra; ljubi ruku koja te hrani.

Nenad-EU

pre 9 godina

Verujem da ce pre Evropa da se popusti prema Rusiji. Srbija treba da odigra pametno i da odugovlaci pola godine - godinu dok Evropu ne prodje taj stav prema Rusima. Posle ce Rusi da nadstave punu saradnju sa jakim EU drzavama dok ce za bananicama kao sto je CG samo da puste vodu.

ConeBOJ

pre 9 godina

Srbija je jasno stavila do znanja svima i za sada vrlo istrajava u tome, a sve vise se stav Srbije i razume i niko ne pokusava da ga menja(mogu da traze, al znaju da mi odlucujemo, te da je politika koja se vodi, politka najbolja za Srbiju,prikljuciti se ekonomski jakoj zajednici, al nikad nenarusavajuci prijateljstvo s Rusijom.

aureus

pre 9 godina

Zapad od nas može da traži šta hoće ali realno bi trebao da od nas dobije nogu u du.., isto kao i bivši režim koji nas je doveo na ivicu propasti.

nela

pre 9 godina

Zapad bi morao da prihvati cinjenicu da je Srbija suverena zemlja koja je krenula put EU, ali da ne mogu pred nas postavljati nerazumne zahteve, uvodjene sankcija Srbije Rusiji je potpuno besmisleno i to je samo neciji kapric, pa necemo bas da budemo marionete.Nas interes je i EU i Rusija i od toga ne treba odustajati, pa dokle stignemo.

Marija

pre 9 godina

Evropa bi trebala da prihvati ovakve nase neutralne stavove povodom krize u Ukrajini, pogotovo sto sa takvim nasim stavovima nikoga ne ugrozavamo, i u tim stavovima su zastupljeni nasi interesi.

mare

pre 9 godina

Poštujem stav Vučića kao i to što je otvoreno rekao da se na vladu vrše pritisci da se uvedu sankcije. Brine me to što mislim da će u jednom trenutku morati da se odluči za jednu stranu.

Goran

pre 9 godina

Vlada bi po ovom pitanju morala biti jasna i jedinstvena nećemo da uvedemo sankcije i to je naša odluka i niko nas ne može naterati da promenimo odluku nećemo da zabijemo nož u leđa našim prijateljima.

Mr Patience

pre 9 godina

Kad nas prime u EU, onda treba usaglašavati. Dotle da mi podržimo napore EU da se to razreši mirnim putem i da snažno osudimo nasilje... ako treba i najsnažnije...

Svaka od članica EU, kada je u pitanju njen strateški interes ili nešto od opšteg značaja za zemlju, pravi izuzetke od zajedničke politike i to je sasvim uobičajeno.

A i bez toga, podsetite ih kako su se razlikovale članice EU kada se zauzimao stav prema bombardovanju Iraka, Libije, sankcija Iranu i sl.

Ne moramo baš na sve da odreagujemo kao neki žutokljunci...

Swedenonline

pre 9 godina

Doduse, traziti od nas da uvedemo sankcije Rusiji je kao traziti od nas da uvedemo sankcije sami sebi zbog odcepljenja Kosova, logika pukla u nekim glavama!

seljadin

pre 9 godina

@pijun debeli, ko jednom ode u Rusiju, taj se često više ne vraća, moj komšija je otišao iz Beograda, sa 300 u Beogradu, dobio je za isti posao 3.000 evra, ne pada mu na pamet da se ikada vraća ovamo...

DimaDima

pre 9 godina

Mislim da je taj pritisak više iz Vašintona nego Berlina.Zemlje Eu imaju dobru ekonomsku saradnju i mnoge energetski zavise od Rusije primer je Nemačka kao okosnica Eu.Verujem u ispravan stav premijera Vučića u tom pogledu , a da će se situacija u Ukrajni stabilizovati , a naročito mi je žao ogromnog broja civilnih žrtava.

Gorcilo

pre 9 godina

Srbija u svetu nije faktor koji bi doneo prevagu na bilo koju stranu, ne vidim razlog zasto bi smo ponovo dobili po nosu petljajuci se u poslove velikih sila, ostanimo na cemu jesmo dok god mozemo, pozdravljam zalaganje vlade za status quo.

Gerov

pre 9 godina

"Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić kaže da je zapad tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji zbog Ukrajine, tačnije da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU."

A kada ce traziti da uskladimo PLATE sa platama u EU?

Goga

pre 9 godina

Mi treba da sledimo nasu politiku,a to je postovanje integriteta svake drzave. Ko smo mi da bilo kome sudimo a istovremeno i uvodimo sankcije. Dovoljno smo ratovali, zelimo da nas svi ostave na miru. Mi imamo dovoljno svojih problema ,da bi se bavili tudjim.

mary

pre 9 godina

(gogo, 11. maj 2014 23:33)
Naravno da traze, ali mi imamo principijelan stav i nadam se da cemo ustrajati u tome.Zauzimanje jedne strane u tom konfliktu bi nam nanelo stetu.

Svetozar

pre 9 godina

Tako je! Nismo robovska zemlja da nam se naređuje. Radićemo ono što je u našem interesu, a to je zasigurno i održavanje dobrih odnosa sa Rusijom.

Nebojša sa Zvezdare

pre 9 godina

Belovestski sejači nemira i ratova traže od naše Vlade Srbije da uvedemo sankcije bratskoj nam i prijateljskoj Rusiji ... Mogu da traže ali od te ljubavi nema ništa.

ladolez

pre 9 godina

Kada u odnosima sa EU budemo imali vise benefita nego u odnosima sa Rusijom, onda bismo mogli da razmislimo o prihvatanju zajednickog evropskog stava po pitanju Rusije. Do tada se brinemo iskljucivo o svojim ekonomskim i energetsko-bezbednosnim interesima.

Ivanaaaaaa

pre 9 godina

Srbija treba da ostane neutralna kad je Ukrajina u pitanju . Imamo mi nase probleme koje moramo resavati ,bilo bi previse da se petljamo u krizu u Ukrajini .

Melenta

pre 9 godina

Rusija je Srbiji istorijski , verski i duhovno bratska država. Kada nam je bilo najteže nisu nam uvodili sankcije, nisu nas bombardovali, nisu nas iskorištavali. Danas imamo , do sada, najbolju saradnju sa njima a EU želi da im uvedemo sankcije i pratimo ih u njihovom suludom činu.

dusan

pre 9 godina

Ma i da smo u EU ni tada ne mogu da traze sankcije za Rusiju! Dobro je rekao premijer Kipra ko hoce da uvodi sankcije Rusiji neka to radi samostalno neovisno o kojoj se drzavi radi! Sta treba Srbija danas sutra i kad bude u EU da uvodi neke sankcije Rusiji zato sto Poljska ili Nemacka zbog nekih njihovih istorijskih frustracija prema Rusiji ispasta!

Vuk Zima

pre 9 godina

Neutralnost je najbitnija u ovakvim situacijama,jer svakako da zapadu trebaju zrtve da svojim ishitrenim odlukama i izjavama postignu poen protiv Rusije,a to je nesto sto nama u ovoj situaciji nikako ne treba.

Milosav

pre 9 godina

Uporno se govori o cenzuri, a ja se nekako više sećam kako se, za vreme dominacije DS-a nije mogla čuti ili pročitati nijedna lepa reč o nekoj od opozicionih stranaka. Takođe, sada primećujem ogroman broj unajmljenih kritičara i pljuvača SNS-a, tako da niti vidim tu cenzuru niti je, ako postoji, sprovedena od strane SNS-a.

moongos

pre 9 godina

Zapad, pogotovu Evropljani, imaju pravo da od onih koji pretenduju na clanstvo u EU traze da svoju spoljnu politiku usklade sa evropskom. ALi, bilo bi mnogo realnije da oni prethodno medjusobno usklade svoje odnose i svoje sankcije prema Rusiji. U ovom trenutku mi nimalo nije privlacna ideja da budemo veci katolici od pape, pogotovo onda kada ugrozavamo svoje ekonomske interese i energetsku bezbednost.

Ja

pre 9 godina

Jedini logican potez bi bio da uvedete sankcije Rusiji iz razloga sto ste vec pustili Kosovo niz vodu. Ako hocete u EU onda gazite do kraja. Ne moze se sedeti na dve stolice. Ako ste vec odlucili da vise volite EU od KiM ne vidim onda jedan razlog da ne uradite ono sto su Crnogorci uradili. Ili jesi ili nisi.

Kutuzov

pre 9 godina

Ne može šut sa rogatim! Rusija bi naše sankcije osetila ko što slon oseti ubod komarca, a mi bismo sami sebi zaboli nož u ledja i polomili noge, a moguće i odsekli zelenu granu. Ne zatvaraju se vrata dupetom, nego držimo ih otvorena, i ona ka zapadu i ona ka istoku, i čekajmo prvu zimu od krize u Ukrajini...

macko

pre 9 godina

Ako me pamćenje dobro služi, te davne 1992. godine, Rusija je u Savetu Bezbednosti glasala ZA uvođenje ekonomskih sankcija SRJ. Jedini uzdržan glas je bio kineski. Nadam se da neko ima pamćenje dalje od par godina...
Toliko o bratstvu sa rusima.
(Liman 4, 11. maj 2014 23:33)

U pitanju su bile sankcije na uvoz oruzja, i odnosile su se na celu Jugoslaviju, i nikako se ne mogu uporediti sa ovim sto EU trazi od nas.

slumdog

pre 9 godina

Draga Evropo, ja ne znam da li u ovoj situaciji predstavljam Rusiju ili Ukrajinu, samo znam da verujem u Evropske Vrednosti i radim na napretku veoma dugo. Desi mi se ponekad da ugazim u nesto u travi, koja nije podsisana po evropskim standardima, ali zar se to ne desava svakome?

Beogradsko dete

pre 9 godina

Naša ekonomija i energetika je oslonjena na Rusiju. Zapad traži od nas da stavimo sami sebi omču oko vrata.To sasvim siurno nije u interesu Srbije.

Nikola Euroskeptik

pre 9 godina

Pa rekli su da nece i da ce da postuju nas polozaj. Ovde se ne zna ko pije ko placa.
(Milos, 12. maj 2014 01:10)

Zna se Milose. Oni piju a mi placamo. Mnogo sto sta su kojekakvi EU izaslanici (Kacin, File, Eston) izjavljivali u Beogradu, te nece ovo, te nece ono, ali pametan covek zna da ako hoce da sazna sta ce stvarno biti, treba njihove reci samo za 180 stepeni da okrene. Pa oni su toliko drski, bezobrazni, arogantni, a pri svemu tome toliko providni da cak izjavljuju da zvanicno priznanje Kosova od Srbije nece biti uslov za ulazak Srbije u EU. Sta oni misle, da smo mi toliki idioti, da ne znamo da je to njihov zadnji adut i dzoker u rukavu, koji ce itekako, kao zadnji uslov, izvuci. Stoke su oni necivilizovane, koliko god da se drze za civilizovane, lazovi, ucenjivaci.

Shone12

pre 9 godina

Treba pronaći kompromis u svemu tome jako nezgodna situacija premijer ipak najbolje zna kako to da sredi a da ostanemo sa svima u dobrim odnosima.

Jesen stiže dunjo moja

pre 9 godina

Naše sankcije prema Rusiji ništa ne znače. Samo bi mi imali štete. Sa druge strane, Srbija nije član EU da mora sprovoditi njihove političke stavove koji se kose sa međunarodnim standardima i pravima.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Gle cuda Amerika i Eu su uzrocnici Ukarajinske krize, a ne Srbija. Oni su tamo napravili dar mar, za njihove postupke Srbija treba da ispasta sto ni u cemu nije ucestvovala. Zato Vucicu ne obaziri se i gledaj svoju zemlju od koje zivis i mi sa tobom. Kakav bezobrazluk, bomardovali su nas, deceniju drzali sankcije, oteli Kosovo i Metohiju, a sad traze da uvodimo sankcije Rusjiji! To je cisto izivljavanje nad nama! Nije njima cilj da Srbija uvodi sankcije vec probaju Vladu i Vucica da li ga mogu imati za poltrona i podanika da sve uvazava sto njima padne na pamet.

sasa

pre 9 godina

Ajde budimo realni jel to iskreno, pravično, moralno? Volim mnoge zemlje i ljude u Evropi, ali ovaj ultimatum je krajnje nemoralan i bahat...

kima

pre 9 godina

NE u NATO,NE u EU, nikad sankcije Rusiji. Isti oni koji su narusili teritorijalni integritet Srbije,na najgori mogući način,i napali nas vojno, sada pod izgovorom da štite ter. integritet Ukrajine,sve zbog prokletih para, energenata i moci....sada ocekuju da im i mi pomažemo. Prava je katastrofa u sta se pretvorila politika SAD, a sada i EU.

gm

pre 9 godina

Vreme je da nasa vlada razmisli o daljem putu nase zemlje u EU, mislim da je doslo vreme da kazemo gospodi iz Brisela da tu i takvu Evropu NE ZELIMOI DA SE OKRENEMO DRUGIM ALTERNATIVNIM PUTEVIMA,u protivnom samo smo odlozili nesto sto ce svakako doci, nije tacno da nemamo alternativu, vekovima smo se borili da nam tudjin ne diktira sta i kako cemo da radimo a sad odjednom nema drugog puta do EU, uvek smo birali tezi put i to je deo naseg karaktera, molim nasu vladu da prestane da favorizije EU i da napustimo sadasnji kurs...GM

jedan ali vredan

pre 9 godina

Ista vera ista krv , kako Ukrajinci I Rusi tako I mi I Rusi..mnogo je losa I tuzna cela ta situacija koja se tamo dogadja I mi treba da budemo po strani u tom sporu - koji nas se teritorijalno,ekonomski I privredno ne tice ,ali boli

Nikola

pre 9 godina

Mislim da odnos Srbije prema Rusiji ni pod razno neće uticati na priključenje EU. Više mi se čini da se radi o jednoj vrsti testiranja odlučnosti i nepokolebljivosti Srbije da vodi sopstvenu politiku po svojim principima.

Nexus

pre 9 godina

moze... ali odmah i pod specijalnim povlašćenim uslovima da postanemo članovi te EU. Do sada smo pojeli mnog g___ana zarad prikljucenja EU, a na kraju nemamo jos nikakvih konkretnih, lepih i korisnih stvari od te EU? Dakle, zašto bismo prekidali jedine specijalne odnose koje imamo, sa Rusijom (ma kakvi ti specijalni odnosi zapravo bili?)...

sve je super

pre 9 godina

Sve je to super gospodine Premijeru sto si rekao.
Jedino nam nisi objasnio, koju to vrstu sankcija bi mi mogli da uvedemo Rusima, kad i sami gore zivimo nego dok smo bili pod sankcijama.

mistral

pre 9 godina

Neznam kako ćemo iz ovog sendviča izaci ali sve se više ide na to da ljudi u svetu budu klonirane ovce da rade što će im šaka ljudi zapovedati

Sg

pre 9 godina

EU je kao losa korporacija, koja ce propasti kao i sve slicne njoj.Rusija je bila i bice je.Dosta vise sa ponizavajucim uslovljavanjima, i cekanjem necega sto se nikad nece desiti.

zzz

pre 9 godina

Zivim u Moskvi tri i po godine i mogu primetiti da,na primer,vegete ima u svakoj,pa i najmanjoj,prodavnici!!!Ko jednom udje na rusko trziste i zadovolji cenom,kvalitetom i,sto je mozda i najvaznije,kolicinom,druga trzista vise i nisu potrebna! Nadam se razumu,hvala!!!)))

General poručnik

pre 9 godina

Poznavajući naše, pre svega ekonomske, bratske, istorijske, odnose sa Rusijom, više nego je plitički neprimereno da EU traži dauvedemo sankcije Rusiji. Tim potezima EU nije stalo do Srbije i njenih interesa već do njenih interesa neobazirući se eda li će 7 miliona stanovnika u Srbiji imati grejanje, hleba i posla. Zaista nedolično političko ponašanje zapadnih sila.

Lazar

pre 9 godina

Svima je jasno da Zapad pritiska Srbiju, kad je uvođenje sankcija Rusiji u pitanju. Stav Srbije jeste dobar, jedino ispravan i na njemu treba izdržati. Naša pozicija jeste specifična, mi smo zemlja koja je od tog zapada bombardovana, a Rusija nam je sve vreme pružala podršku, branila i naše stavove. To se ne sme zaboraviti i zanemariti.

dva drugara

pre 9 godina

Kako smo bili svedoci i ucesnici necega slicnog, kao drzava kojoj je na nelegitiman i agresorski nacin pokusano oduzimanje dela teritorije - sudelujemo,shvatamo i razumemo situaciju Ukrajinske Vlade .. znamo koliko takva situacija moze da ne daj Boze donese nevolj amuka i stradanja i nadamo se iznalazenju , za sve prihvatljivog resenja

P

pre 9 godina

Pa oni to namerno rade jer znaju da smo bliski sa Rusijom ali nema tu nikakve dileme mi imamo privilegovan odnos i nećemo to da izgubimo uvodeći im sankcije.

drena

pre 9 godina

Mi danas moramo da balansiramo izmedju EU i Rusije. Nije jos vreme za izjasnjavanje. Kada bude nas drzavni vrh ce doneti odluku koja ce biti najbolja za nase drzavne i nacionalne interese.

VOTSON

pre 9 godina

Opet uslovljavanje,nista novo.Nije meni zao Rusa jer ni oni nisu nas zalili kada nas je NATO bombardovao,jedno njihovo njet i stavljanje veta svega toga ne bi bilo,nego mi je zao srba sa Kosova jer bilo kakvom odlukom protiv rusa ,aminujemo otimanje naseg Kosova.

arčibald

pre 9 godina

Normalno bi bilo da zapad ima razumevanja ali nažalost nema jer da ga ima ovo što se kod nas dešavalo ne bi a ne bi bilo ni bombardovanja

Stav

pre 9 godina

Izgleda da kada dobiju visoku državnu funkciju ljudi potpuno izgube kompas. Pomisle da se ceo svet oko njih vrti. Ukidanje, često nepotrebnih, privilegija pomoćiće da ostanu na zemlji i ne zaborave da su tamo zato što ih je narod postavio.

Mikavica

pre 9 godina

Dok ne udjemo u Eu ne moramo bas da radimo sva kao oni. A mislim da sada nasa vlast nije labilna pa da popusti i na najmanji pritisak.U svakom slucaju ne treba se zamerati Rusiji.

Milos

pre 9 godina

Da li bi urednistvo moglo da nam pruzi originali papir o ovom zahtevu,
ovako je prilicno neubedljivo.
(Mirko, 12. maj 2014 08:58)
*************************************************************************
Kakva naivnost! Pa zar zaista mislis da se takav zahtev ispostavlja na pisanom obrascu!? Meni veceg dokaza da je ovo istina, nece biti od cinjenice da nijedan zapadni diplomata i ambasador, u narednom periodu, nece demantovati Vuciceve reci...

Petar

pre 9 godina

A mi smo mnogo bitni pa od nas traže sankcije da uvedemo Rusiji ništa nas nisu pitali kada su nam otimali Kosovo a sada hoće da reagujemo.I dobar odgovor su dobili mi poštujemo Rusiju i ne možemo da im uvedemo sankcije i završena priča.

Moler

pre 9 godina

Bas su nasli sta da nam traze, a mi imamo povlasceni odnos u trgovini sa Rusijom. Nije trgovina jedini razlog zasto ne zelimo jer mi najbolje znamo "ko je ko".

Vlasta

pre 9 godina

A sto bi smo se mi sekirali za Ukrajince kad se i oni nisu trsili nas da podrze u bilo cemu.Jesu li se bunili protiv bombardivanja.Ne. Nego pikirali samo da udju u nato pakt i time gurnu Rusiji prst u oko.Sami pali, sami se i razbili.

Lik bez nik

pre 9 godina

Nemačka ne insistira na sakncijama Rusiji a ovamo nas pritiskaju da ih uvedemo. Pa gde tu ima logike?!?! Makar i prekinuli pregovore ali našoj braći Rusima ne treba da uvodimo sankcije ni pod koju cenu.

Ranko

pre 9 godina

Zapad traži od nas ono što ni sam ne može da sprovede. Sankcije Rusiji bi itekako uništile biznis koji su mnogi u Rusiji započeli. I Nemačka je priznala da je pitanje kome će sankcije više naškoditi. Naš odnos, naš stav prema tom pitanju je nepromenjen. Rusija nas je podržala kad smo bili napadnuti od svih, ne priznaje Kosovo i mi to cenimo.

Ilija55

pre 9 godina

Uvek treba po ovim pitanjima zauzeti jednan neutralan stav. Srbija se uvbek nalazila na raskrscu istoka I zapada. Smatram da premijer Vucic vodi jednu mudru I racionalnu politiku, sardnja sa svima I ne zamerati se nikom. Pritisaka ce uvek biti ali mislim da treba da se gledaju nasi srpski interesi samo tako cemo uspeti da izvucemo najbolje za nas

Braco EU

pre 9 godina

Za sada, politika prema Ukrajinskoj krizi se vodi onako kako mora i to vrlo pametno. Brate EU hocemo mi ali imamo neke granice. Rusi nas nisu bombali.

RASSIJA

pre 9 godina

Rusija je velika sila, Rusi su Sloveni kao i Srbi, pravoslavci smo i mi i oni. Imamo toliko toga zajedničkog, a onda se našli neki iz EU (pitanje je da li ćemo mi u nju ikada ući) da nas ucenjuju da uvedemo sankcije Rusiji. Srbija je jasno iskazala mišljenje po tom pitanju: poštovaćemo EU, ali ne po svaku cenu i ucenama.

JohnJ

pre 9 godina

Glasao sam za Evropsku Srbiju, a ne Rusku Guberniju, prema tome znas sta ti je ciniti!! (Srbija-EU, 12. maj 2014 01:52)

I ja sam glasao za evropsku (uzgred, pise se malim slovom jer se zavrsava na "ski") Srbiju koja ima svoje dostojanstvo i gleda svoja posla i svoje interese.

A dostojanstvo i pravda nalazu ISTE sankcije Rusiji zbog Krima kao i svima koji su priznali jednostrano proglasenu nezavisnost Kosova. Hvala.

PS Za rusku guberniju nisam nikako, ali ako smo Evropi prihvatljivi jedino kao kolonija onda sam se prevario u glasanju. A Vi?

DZoniKG

pre 9 godina

Zapadu se plan raspao kao kula od karata..hteli su da iskoriste to sto su bile olimpijske igre u RUsiji da dovedu svoje poslusne pulene na vlasti.

Rusija je imala samo dve luke u toplim morima..jednu u Siriji i jednu u Krimu..u obe zemlje je amerika organizovala znamo vec sta da bi Rusija izgubila obe luke.

TV manijak

pre 9 godina

Ako premijer, između ostalog, izjavi da građani neće plaćati TV pretplatu za javni servis tj. RTS naredne 2-3 godine, zašto to onda ne dobije formu zakona ili uredbe, a ne da svakog meseca na računu za EPS dobijamo opomene o neizmirenom dugu za navedeno?

Goran

pre 9 godina

Nekoliko drzava evropske unije nije priznalo Kosovo.I to su listom slabe drzave.Pa sta , dali su uslovljene da to ucine ?? A Srbija nije ni blizu da bude clanica.Dakle !!??

seljadin

pre 9 godina

@Horkiano, ako pitaš kad nam je Rusija pomogla, pomogla je mom pradedi solunskom dobrovoljcu kad su naredili francuzima da ih prvezu iz Albanije u Grčku, a pomogli su nam, kad su potukli nacističku nemačku, inače bez njih bi švapska čizma još uvek gazila grobove dece po Kraljevu i Kragujevcu, a Jasenovac bi radio punom parom. USA nije bila spremna da žrtvuje 5 miliona vojnika i porazi Nemce, već je ušla na kraju kad je pobeda bila izvesna.

Mika

pre 9 godina

Pa vidim ovde neki odobravaju da se uvedu sankcije Rusiji a ne razmišljaju da mi imamo privilegovan odnos sa njima i da bi izgubili mnogo toga ukoliko im uvedemo sankcije.Ovde jednostavno gledamo sopstvene interese imamo odličnu saradnju i nećemo to izgubimo.

Bolje

pre 9 godina

Ma meni nikako nije jasno gde im to pade na pamet da uvodimo mi sankcije Rusiji mi smo još na početku pregovora a ni sve članice se nisu izjasnile na kraju krajeva svi oni sarađuju sa Rusijom.

Milentije

pre 9 godina

Nas neinteresuju odnosi zapada i istoka, nas interesuje samo da Srbiji bude bolje , i da su nasi interesi na prvom mestu . Nemozemo mi nikom da uvedemo sankcije ako ta zemlja nama pomaze i podrzava u svakom pogledu , a to ljudi sa zapada moraju da imaju u vidu .

Tanja

pre 9 godina

Mi smo već imali (i rasturili) zemlju koja se sastojala od više republika sa zajedničkom spoljnom (i unutrašnjom) politikom. Ne vidim kako se diktat Brisela, odnosno SAD, razlikuje od diktata Beograda (prema nekadašnjim republikama i pokrajinama), sem ako nije po tome što ne diktira jedna osoba nego recimo desetak njih. Jugu smo barem doživljavali kao svoju. EU većina nas ne doživljava kao svoju, nego kao nešto tuđe i nametnuto. To je činjenica, i nikakva spinovanja neće izmeniti stanje na terenu, među ljudima. Srbi - većina - ne žele da se Rusiji uvode sankcije. Da li su razlozi za takvo opšte osećanje racionalni ili nisu uopšte nije važno. Narod bira one koji ih predstavljaju, i zato su naši predstavnici dužni da poštuju volju naroda.

Mali Radojica

pre 9 godina

Jasno je da ce pre ili kasnije jedan od uslova za ulazak u EU biti i javno izrazavanje politike prema Rusiji, najbolje za nas da dok god mozemo da izbegavamo umesanost u sukobe izmedju zapada i istoka, cenim sto Vucic nije podlegao politickim pritiscima oko ovog pitanja.

trenutno..

pre 9 godina

Posto nas Rusi podrzavaju oko Kosova..Mozemo i mi da zamolimo EU,da podrze Ruse,oko podrske jedinstvenoj Srbiji a u vezi Kosova..a onda cemo da razmislimo..Ali ako uspeju da nam odgovore na neka pitanja,na koja nemamo do sada odgovor!I ako je Krim bio ruski i to kroz dalju i blizu proslost a Kosovo,nije nikada bilo albansko..ni kroz dalju,ni kroz blizu proslost!Znaci Kosovo je cist poklon dela medjunarodne zajednice albanskom narodu na Kosovu!I tako sada blago njima,imaju dve albanske drzave ..i to jednu pored druge!A Krim je bi cist poklon Ukrajini,jednog komunistckog lidera i to bez demokratske odluke ruskog naroda,cija je to bila teritorija pre stvaranja SSSRa..Tu je oduvek bio vecinski ruski narod,pa mislimo da je jako cudno,koliko danas deo medjunarodne zajednice postuje odluke nekih komunistickih lidera bivseg Sovjetskog saveza!Kao da nije bilo onog hladnoratovskog zahladjenja izmedju komunistickog Sovjetskog saveza i demokratske Amerike i onih koji su ih pratili!Onih kojima su uvek puna usta bila demokratije..Izgleda su demokratiju zgazili ovi ultradesnicarski tenkovi u Ukrajini!Pa je pitanje da li evropom i svetom vlada demokratija i demokratska pravila ili anarhija kao sto je ova u Ukrajini trenutno!Kad je na vlasti jedna grupa militantnh ultradesnicara,koji pucaju na neduzne ruske civile, samo zato sto ne zele da budu kao oni a ni sa njima!

david68

pre 9 godina

Dobro je što Vučić ne podleže pritiscima zapada jer je rano za bilo kakvo opredeljivanje i najbolja je politika balansiranja.Još nismo članica EU pa nema potrebe da se po pitanju Rusije ni izjašnjavamo!!! A ako je zapad zagrizao preveliki zalogaj,nek se sami muče sa tim! Ni nama niko nije pomagao kad smo bili u sličnoj situaciji,a sad im treba podrška od jedne " male Srbije".Putin je pametan čovek,sve će on to sam da reši a ko želi da mu se zamera,nek izvoli!!!

KOJA

pre 9 godina

Ovakav stav Srbija mora i treba da ima prema Rusiji, verujem da do pregovora oko ulaska u EU ima još vremena a dotle će se i situacija u Ukrjini smiriti.

corona

pre 9 godina

" Nema beznadežnih situacija, postoje samo ljudi koje se u određenim situacija osećaju beznadežno" Izboriti se i sa ovim problemom pametno.

laguna

pre 9 godina

Konačno smo i mi rešili da gledamo naš interes. A od sankcija Rusiji možemo imati samo štete nikavu korist. ne mešamo se više u sukobe velikih jer previše smo mali za tako nešto.

Pesak

pre 9 godina

E pa gospodo sa zapada morate naučiti da ne možemo da ispunimo sve vaše zahteve pa bez obzira koliko vi insistirate pa dosta više sa ucenama i zahtevima.

gospoPO

pre 9 godina

Vrlo uspesno Srbija je pokazala svima da se vodi politikom koja nenarusava prijateljstvo, al ni ne sprecava stvaranje novih prijateljstava i saradnje sa zemljama EU. Srbija svojom politikom pokazuje da je moguce biti saradnik i pouzdan partner i s istokom i zapadom i da nikako ne tolerisemo bilo kakava uslovljavanja po pitanju stava koji imamo.

Daleko im lepa Bela kuća!

pre 9 godina

Potpuno očekivano – oni ne smeju niti im se isplati da bilo šta pokušaju. Neće valjda Šrederu da uvedu sankcije?

Mitke

pre 9 godina

@ (Barack, 12. maj 2014 12:13)
Pa mi i gledamo naše interese zašto da se svađamo sa Rusijom kada imamo privilegovan položaj i zašto da gubimo privilegije nećemo da uvodimo sankcije i kraj priče.

SVAŠTAx

pre 9 godina

Najbolje je rekao ambasador Francuske, da nije iznenađen stavom Srbije i da je isti ovakak kakav je na kursu stava EU. A što se tiče sankcija Rusiji, pa ko je lud da pomisli da ćemo mi to uraditi!? Svaka čast Vladi na dostojanstvenom i umerenom držanju u celoj ovoj priči oko Ukrajine.

Girl show

pre 9 godina

@(Duci0167, 11. maj 2014 22:41)
Nisu rekli explicitno da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji ali su rekli, citiram: Ako Srbija zeli da udje u klub, mora da se ponasa kao clan kluba!

Manoilo

pre 9 godina

Gdje je ona Srbija koja je uvjek bila na strani slabijih i potlacenik? Sto se desilo da je i sama postala simpatizer jedne hegemonije kojom upravlja KGB i sila? Srbija je jako iznevjerila sve svoje susjede u zadnjih 20 godina i to nastavlja i dalje, sto se podmece kao igrac na "rusku" kartu.

Smejuljica

pre 9 godina

Znali smo da će zapad ovo tražiti, samo treba biti istrajan u nameri da se održi balans.Možda će ipak preformulisati svoje zahteve.

vuk83

pre 9 godina

Vlada naše zemlje je zauzela pravičan stav prema toj situaciji koja se dešava između istoka i zapada. Ne bi trebalo da se popusti sa tim i da stajemo na nečiju strano

cinjenice

pre 9 godina

Cinjenica je da EU trazi i ocekuje od Srbije da uskladi svoj stav prema Rusiji sa zvanicnim stavom EU,ali se mora postovati specificnost odnosa Srbije i Rusije koji govore u prilog tome da Srbija ne moze da uvede sankcije Rusiji.

razlozi

pre 9 godina

Srbija postuje teritorijalni suverenitet i integritet Ukrajine,ali ne moze da uvede sankcije Rusiji,iz moralnih,politickih i ekonomskih razloga.

izazov

pre 9 godina

Nema sumnje u to da je pozicija Srbije,kada je u pitanju odnos Rusije i Ukrajine,veoma teska i neprijatna.Pravi je izazov i umece sacuvati neutralnost.

Klepatra

pre 9 godina

Pred Evropom I ostatkom sveta treba da se predstavimo kao zemlja sa jasnom politikom I ciljevima za buducnost I sto je jos bitnije da se predstavimo kao zemlja za cvrstim I jasnim stavom. A sa pristupom neutralne politike I nedrzanje nicije strane bez obzira na pritiske sa strana to se upravo I cini.

DAN

pre 9 godina

I Ukrajinci kao i Rusi su naša braća po pooreklu ! - Ukrajinci mnogo bliža , uostalom južni sloveni su se doselili u ove krajeve upravo iz Ukrajine a ne iz Rusije ! - A verski glednao oba su naroda pravoslavna , kao što je pravoslavlje u Rusiju došlo iz Kijeva tako je isto i kod nas stiglo upravo iz Kijevske patrijašije preko njenih emisera toga vremena !
Pazite malo kako pišete inače neke ljude teško vredjate ! Istina je uvek jača od svega i pustimo bajke za jednodnevne upotrebe koji samo zavadjaju i truju ljude !

DAN

pre 9 godina

Makedonci kažu : Ideli li bratko ?! - Em ti se iska em ti se piska ?!
Mogu li se nositi dve lubenice pod jednu mišku ?! - NIKAKO !
Sa ogromno pameti treba zauzeti svoj stav a ne trčati pred rudu !
Svi oni prvenstveno vode svoje račune a mali narodi plačaju cenu !

boris

pre 9 godina

treba pokusati ostati neutralan koliko god dugo je to moguce,ok idemo prema EU,menjamo ,uskladjujemo zakone,imamo politicku volju jel da budemo u toj Evropi gdje se na kraju krajeva i geografski nalazimo,ali prosto postoji mogucnost da se Ukrajinska kriza zavrsi za mjesec dva nekakvim sporazumom ili recimo prije zime kada gasna situacija mora biti manje vise cista a u Evropu kako sada stvari stoje necemo prije 2020 u najboljem slucaju ili cak kasnije,sto je jos gore taman da sutra udjemo u EU to ne znaci da smo sutra Austrija i da ce tako ljudi zivjeti a niti cemo biti Ruska gubernija ako se ne pridruzimo sankcijama...ako se stvari rade samo po nekom principu,automatizmu..nalogu to je u mnogo vise slucajeva glupost nego pametna stvar....ako ipak neko prosto zahtijeva e to mora tako ili nikako...ja bih se zahvalio na dosadasnjoj saradnji,odrekao se tih evropskih fondova novca,MMF-A i svih tih vrijednosti sto nude...nisam radikal,desnicar niti nesto slicno ali neko dostojanstvo mora postojati u covjeku i kada si u teskoj situaciji,isto je valjda i sa narodima i drzavom....ne osudjujem ni one koji bi po svaku cijenu u neko drustvo,prosto pravo izbora...evo Crnogorci furaju taj fazon,ok..vjerovatno misle da je to precica....svakako i ovako postoji mogucnost da budemo kandidat dugo,dugo..kao Turska recimo...a na kraju krajeva sutra taj princip moze biti nezavisnost Kosova...moze i to ali neka nam sad kaze vlada gdje je nasa crvena linija

Danijel

pre 9 godina

"Nisam se bavio stanjem u RTS-u, ali mogu da kažem da se pretplata neće uvoditi u naredne dve, tri godine. Mada postoji pritisak da se pretplata vrati. Ja sam rekao da sam protiv i sasvim sigurno da ćemo dve tri godine biti bez pretplate", rekao je Vučić.

Majstore, pretplata nije ni bila ukinuta ...

Jovan

pre 9 godina

@ (Barack, 12. maj 2014 12:13)
Pa vi uopšte ne razmišljate i šta ćemo da postignemo ako im uvedemo sankcije ništa nećemo brže postati član EU a zabićemo nož prijateljima u leđa a to nam svakako nije cilj.

mlekadzija

pre 9 godina

Njihovo je da traze. A nase da se odupremo. U skladu sa mogucnostima i vremenskim prilikama...Ko zna sta ce traziti kao uslov neposredno pred ukljucenje u propali klub kad postavljaju ovakve uslove a nismo ni poceli ozbiljne pregovore odn., ispunjavanje zadatih zadataka,,,,

morska zvezda

pre 9 godina

Srbija je pokazala da želi da bude deo EU-a, ali je isto pokazala da ne pristaje na ucene. Mi se moramo promeniti prvo zbog nas samih a onda zbog Evrope. Ali odnose sa Rusijom ne moramo kvariti ipak imamo mi dosta toga što nas je u prošlosti povezivalo.

mir

pre 9 godina

Prermijer je izrazio zelju,sa kojom se slazu svi gradjani Srbije,da se nadje mirno resenje sa situaciju u Ukrajini,da krvoprolice prestane.

moderno

pre 9 godina

Posebno me raduje privatizacija RTS-a i ukidanje pretplate.Nadam se i modernizaciji Javnog servisa Srbije u skorijoj buducnosti.

Che-krk

pre 9 godina

Ako u Rusiju plasiramo skoro celu svoju poljoprivredu, nema sanse da uvodimo nikakve sankcije i tu potpuno podrzavam politiku Vucica.