Ponedeljak, 28.04.2014.

13:41

Ne bih sumnjala u kapacitete Vučića

Nakon razgovora s državnim vrhom Srbije, visoka predstavnica EU Ketrin Ešton kaže da je divno videti Srbiju na putu ka EU. Vučić: Dolazak Eštonove velika čast.

Izvor: B92

Ne bih sumnjala u kapacitete Vuèiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Armonika

pre 9 godina

Vučićevo insistiranje da se početkom 2014. odmah otvore najteža poglavlja 23 i 24 koja se odnose na vladavinu prava i reformu pravosuđa govori o istinskoj posvećenosti unapređivanju najvažnijih sistema u našoj zemlji.

Zlaja

pre 9 godina

Lepo je cuti reci podrske Ketrin Eston. Citajuci tekast, zapitala sam se kako to da cela EU smatra da je Vucic sposoban da preokrene Srbiju , samo mi pljujemo po njemu. Da li smo pored svih losih politicara izgubili poverenje u svakog ? Ne znam ,ali znam da bi trebali pojedinci da imaju vise poverenjau u ono sto Vucic namerava da uradi. Ja znam da Srbija sa njim ima buducnost.

Gradjanin

pre 9 godina

Ni ja ne sumnjam u kapacitete Vucica, ne smem, ne znam vise nikog ko bi uopste izlazio na izbore
A ovo negde procitah:u Srbiji ko na Marsu, uslova za zivot ima , ali zivota nema

stezaljka

pre 9 godina

Nema zvanicnika na Balkanu, Evropi a i sire, koji nije siguran u Vucicev kvalitet i koji nije zadovoljan njegovim radom i rezultima. Ovo je jos jedna potvrda da smo okrenuli ledja losoj proslosti i da idemo pravim putem moderne buducnosti bez nasilja i ratova.

Svajcarac

pre 9 godina

Dolaskom naprednjaka u politicki zivot Srbije na celu sa Vucicem, otvorena je ne nova strana nego nova knjiga u istoriji. Ta istorija ce pokazati da je posle vise decenija propadanja Srbije, dosao covek i pocisto sav korov, pokrenuo zivot i rad i vratio narodu veru, nadu i ljubav. To su primetili ne samo gradjani Srbije neko i njene komsije i ostali blizi ili dalji narodi. Taj covek ce biti uzor mnogima.

Suncica

pre 9 godina

Srbija od skoro ima na samom vrhu politicara svetskog kalibra, koga ceo svet priznaje i postuje njegov rad i rezultate. Tako da ce sve cesce primati posete i cestitke za svoj rad i trud.

Duh vremena

pre 9 godina

Posle dugo godina uocljiva je podrska zvanicnika EU predstojecim reformama i potezima nove vlasti,sto je dokaz da su prepoznali kapacitete koje poseduje da Srbiju uvede u red kako bi sto spremnija docekala ulazak u uniju.

Bekutan

pre 9 godina

Ovo je jos jedan demant na sve zlonamerne komentare ovih dana na skoro svim portalima, da pobedom Vucica se vracamo u nekakve devedesete. Vucic je veoma kvalitetan politicar koga postuju lideri svih evropskih drzava.

Dragoljub

pre 9 godina

Mislim da su vrednosti Vučića , njegove snage, znanja, svesniji svi na zapadu, u Evropskoj uniji, nego neki ovde, u Srbiji. Nije Zapad sklon tapšanju lidera, pogotovu ne ovde, na Balkanu. Ako to rade, znači da taj stvarno vredi.

oprosti mi pape..

pre 9 godina

Nema nista od reformi ako se pristane na ovaj kontrolisani stecaj,gde ce drzava onima koji su gubitasi i koji godinama nisu izmirivali obaveze prema drzavi oprastati dugove,pa i one bankarske..E tu onda postoje dvostruki standardi i povlasceni pojedinci i samim tim nema ni pravne drzave..U tom slucaju i gradjanima treba oprostiti dugove pa i one prema bankama!Zbog cega bi za jedne vazilo jedno pravilo a za druge sasvim drugacije!To znaci da ce se samo na vec osiromasenim gadjanima..lomiti teret reformi!A to nije nikako dobro!Pa se pitamo kakva je to onda logika i da li neko ima mandat za tako nesto!To znaci da ce se prastati i oni neobezbedjeni ogromni bankarski krediti i dugovi onih,koji godinama nisu placali ni dinara poreza drzavi..Pa zar gradjani koji su osiromasili sve ove godine,moraju da placaju svoje dugove i uredno im se salju privatni izvrsitelji,koje je izmislio rezim DSa a ovi ih interesantno zadrzase!Pa ispada da oni koji su ziveli raskosno..imace ponovo privilegije da im drzava oprasta dugove pa i one bankarske..Voleli bi da vidimo jos neku demokratsku drzavu,koja ovo tolerise i pristaje na to!Sve je ovo netransparentno i trazi misljenje sire javnosti!Drugima se preti stezanjem kaisa a bogatima se prastaju dugovi i ako su licno prebogati!Pa gde to ima!A sto se tice podrske MMF..Lako je njima,kad to ne utice na njihov standard!Uostalom ovo se i ne slaze sa onom borbom protiv korupcije,vec se ovako samo sprovodi legalizacija iste..

Darko

pre 9 godina

Obavezno procitati knjigu Tatjane Goncarove "Carska Rusija protiv Hazarije" koja je,definitivno,mnogima otvorila oci...da ne bih ispao neki rusofil,u knjizi se ne govori samo o pravednosti Rusije,vec se daju mnogi odgovori,potkrepljeni cinjenicama i valjanim dokazima,ko su,ustvari,NATO,SAD,EU,MMF,koliko Izrael utice na stvaranje novog svetskog poretka i ko su,zapravo,Obama,Sarkozi,i mnogi drugi,danasnji zlikovci!

zvezdara

pre 9 godina

Dolazak i priznanje novoj vladi od strane EU je samo još jedan podstrek da se uspe u veoma teškoj misiji spasavanja zemlje, koju su razorili čelnici DS zloupotrebivši ime nekad najznačajnije stranke u Srbiji.I umesto da se pristalice izvorne ideje Demokratske stranke okupe i izvrše promenu na svom vrhu i počnu kao realna, prava, i pre svega potrebna opozicija, oni se sudaraju sami sa sobom.Pošto već nema zdravog opozicionog nastupa, ne bi bilo loše da uče malko od, hteli ili ne, sada uspešnih ovde izabranih, i u svetu priznatih.
Smešna su prozivanja i sabiranja i izmišljanje ovih ili onih "botova"! To je već odavno provaljeno.

Despina

pre 9 godina

Od velike važnosti da je Ketrin Ešton zaista dala punu podršku Aleksandru Vučiću oko sprovođenja reformi. Sporazum mora Ketrin Ešton da podrži da bi Srbiji očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države firmiranja Zajednice srpskih opština. Aleksandar Vučić ima podršku svih ambasadora na svetu. Reforme će biti sprovede do kraja i građani Srbije će zaista živeti bolje. Znamo da će EU investirati u Srbiju i da će Srbija omogućiti povoljan investicioni ambijent, i omogućiti razvoj privatnog preduzetništva koji će zapošljavati građane Srbije.

Filip Višnjić

pre 9 godina

E izgleda da smo doterali cara do duvara ! Sa dugom od 4.5 milijarde eura sa početka devedesetih uz zapadnjačku pomoć tj. ucene,savete,otimačine,pljačke,sankcije,bombardovanja,pozajmljivanja pa opet ucena i saveta pa zelenaškog kreditiranja i opet ucenjivanja došli smo do bankrota i duga od preko 45 milijardi eura, a sada nastupa foto finiš u vidu robovanja!!! I sad kada smo pred generacijskim ropstvom treba mirno da sve prihvatamo kao lik iz filma let iznad kukavičijeg gnezda ! Živeli !!

zoran

pre 9 godina

Ova isto kaže i Tačiju i Đukanoviću i Izetbegoviću i Milanoviću, i onom kad ode u Skoplje. Šta ste očekivali? Da će da mu kaže ono šta zaista misli ili da mu kaže ono što dobar deo ovog naroda zna? A to je da su od 2000. navaljivali da imaju apsolutnu vlast a sada, kada su je stekli, samo se vrte u krug i ne znaju gde da udare...

milan

pre 9 godina

ljudi ... pa nije on sada dosao na vlast ... vec 1,5 godinu radi. da li neko bolje zivi ?

narod mu je dao maksimalnu podrsku i to mora da se postuje ali budite bar malo racionalni i sagledajte gde ste, sta radite i kako zivite.

to ne znaci ni da bi neko drugi bio bolji ili gori, vec sta nam je donela vlast poslednjih 2 godine.

dobio je podrsku ali mora bolje ... nije dovoljno dobro.

Arimax

pre 9 godina

@(Milan, 28. april 2014 17:04)
Ove komentare kao da pišu osnovci! Da li je moguće da ti, Milane, ništa nisi razumeo, ako si uopšte slušao premijerov ekspoze? A i ako nisi, da li si čuo da je zemlja pred bankrotom i da se zato moraju preduzeti odgovarajuće mere štednje? Da, to te ne interesuje, nisi ti kriv itd. Ko god da je došao na vlast, morao bi da uradi isto, osim ako bi se ponašao neodgovorno. E vidiš, nečija neodgovornost i bahatost je i dovela Srbiju dovde! Sad ćemo svi da ispaštamo,ali, ovo je pet do dvanaest da se izvučemo i ne prodjemo kao Grčka. Para nema! Živimo na dug, ali dogorelo je, više niko neće da nam pozajmljuje novac. Slušaj malo ekonomiste pa će ti valjda biti jasnije!

Владан

pre 9 godina

Изгледа да су ботови имали слободно пре подне:-) Да ли сте свесни колико сте несвесни?

Đorđe

pre 9 godina

"Čuvaj se Danajaca kada ti poklone nose!"
Zavapio je prvosveštenik Laokon kada je video da Trojanci uvlače Drvenog Konja u Troju!
Sa neba su se spustile zmije (milosrdne) i udavile Laokona i njegove sinove!
Šta se posle desilo ispričao nam je Homer u "Ilijadi"!
Odisej je doneo pobedu, a onda je (kao i Srbija, uvek pobednička) lutao 10 godina dok nije stigao na Itaku.
I to nam je Homer opisao u "Odiseji"!
Hoće li Srbija najzad stići u Itaku uz svesrdnu pomoć ovih koji pomažu i Ukrajini?
Uvlačimo li i mi drvenog konja u našu državu?
"Čuvaj se Danajaca kada ti poklone nose!"

samuraj

pre 9 godina

Tata, reci mi, kako sam se rodio?
- Dobro sine, znao sam da ćeš me jednog dana to pitati. Evo ovako. Tata i mama su napravili jedan copy/paste na jednom chatu na MSN. Tata je onda dao mami sastanak preko email-a u WC-u u jednom cybercafeu. Onda je mama napravila nekoliko download-a s tatinim memory stick-om. Kad je tata bio spreman za upload, primetili smo da nismo stavili firewall. Kako je bilo kasno da se koristi undo, a ni delete više nije pomagao, par dana kasnije nam je stigao težak virus koj nismo nikako mogli ocistiti i to se tako vuklo 9 meseci i na kraju si se ti rodio!

mare

pre 9 godina

Kurtoazne izjave Eštonove su standardni diplomatski rečnik pri svim posetama predstavnika EU, mene je više dojmila izjava da EU neće pritiskati Srbiju da se opredeljuje između EU i Rusije.

Бојан Илић

pre 9 godina

Za sta je Djindjic dao zivot? Nema ni dve godine od kako je danasnji domacin zamenjivao table sa Djindjicevim imenom tablama sa imenom Mladica! Kako je moguce da Seseljeve i Slobine udarne pesnice uzivaju ovoliko poverenje? Ko su zapravo oni? Necete objaviti,tacno znam sta ne zelite da se cuje.
(zoran, 28. april 2014 18:01)

Ја сам мислио да је вама (in Srbima) битно само да се уђе у Европу?!
Још ћете на крају бити задртији од Вучићевог бившег шефа, против ЕУ!?:-))))

zoran

pre 9 godina

Za sta je Djindjic dao zivot? Nema ni dve godine od kako je danasnji domacin zamenjivao table sa Djindjicevim imenom tablama sa imenom Mladica! Kako je moguce da Seseljeve i Slobine udarne pesnice uzivaju ovoliko poverenje? Ko su zapravo oni? Necete objaviti,tacno znam sta ne zelite da se cuje.

white

pre 9 godina

Sama je Estonova saopstila da ce put Srbije ka Evropi biti veoma kratak i uspesan sto me veoma raduje stim da ranije nisam nigde cuo ni procitao da ovako govori.

dejan

pre 9 godina

Pa mi smo bili ekonomski sposobni i samostalni dok zapadni rezim nije poceo da potpaljuje unutrasnje sukobe... Budite sigurni da do ratova ne bi doslo da zapad nije potplacivanjem i ucenjivanjem grupa ljudi koje su bile zaduzene da omoguce eskalaciju sukoba, izazvao nemira u bivsoj Jugoslaviji. Nikome nije bilo u interesu da ratuje, pa cak ni onima koji su ratovali. To je politika i nacin delovanja zapadnih obavestajnih sluzbi, i to nije niko nad izmislio, vec lepo pise u njihovim knjigama. Tako se bore za svoje interese. E druga je stvar sto smo mi bili podobni i naivni... Na kraju kad Kosovo nisu mogli na taj nacin da razdvoje, jer jednostavno tu smo ratovali protiv siptara dodjosa, napali su nas licno... Inace plan za rspad Jugoslavije postoji odavno. Cak i za razdvajanje Vojvodine. Pogledajte pozivne brojeve drzava. Zna se koji je pozivni broj rezervisam za Vojvodinu. Tako se stvari kroje.

П

pre 9 godina

@opet ja та Мађарска је 20 година слушала и ММФ и ЕУ и успела да се опорави и дође у позицију да им се супротстави јер може да преживи без њихових кредита, земље које су у кризи користе њихову помоћ да ојачају. Ал мора да су и Грци и Ирци и Шпанци и Италијани и Бугари и Румуни и сви остали будале, само су Срби паметни и толико економски способни и самостални да 25 година не могу да изађу из транзиције и реше се социјалистичких пијавица. Ајде оладите више са глупостима, Србија није у позицији да се дрчи већ да ћути и јача и поправља штету коју су затуцани националистички волови направили идући главом кроз зид и без трунке лукавости и политичке способности.

mario

pre 9 godina

(white, 28. april 2014 18:22) A ona je još malo na tom mjestu... kao što napredak u pregovorima zavisi od svake članice EU znači hoće li neka članica blokirati neko poglavlje i tako zaustaviti pregovore... kao što može doći do problema u ratifikaciji ugovora koji mora potvrditi parlament svake članice EU... tako da se ne radujete unaprijed...

Silvester

pre 9 godina

Koji Vučićevi kapaciteti? 2 godine hapsi i bori se protiv korupcije i kriminala, a NIKO nije osuđen niti mu je konfiskovana imovina. Uz to NJEGOV Selaković je ministar pravosuđa. A vladu ponovo pravi sa SPS-om, nudio se čak i Tadiću i raznim DS-ovcima koje je pljuvao zbog upropaštavanja države. Vadio se na sve ostale, a sada bi da deli odgovornost sa njima. Vučiću, SEDI JEDAN! Provaljen si odavno. Uostalom, šta je to Vučić uložio u ceo ovaj projekat? Svoje ime, život, svoj imetak, svoju profesionalnu reputaciju...??? o čemu bre mi pričamo, ko je ovaj čovek Vučić? Dežurni državni službenik izvučen iz naftalina, taman kao i Koštunica, da obavi posao sumnjive vrednosti. Blago nama slepima.

Milan

pre 9 godina

Verujem da ne sumnas. Tek je uzjahao a vec mi je skinuo platu 10%, pomaze covek privatnom sektoru. Kad privatnici budu videli oni ce svojim radnicima skinuti 20%. Od jula najavljuju poskupljenje struje a porodiljama ukidaju donaciju. Svaka cast gospodinu premijeru, nama treba smanjiti plate, imali smo najvece plate u Evropi. Narod od sile nije znao sta radi, pljackane su banke, poste,pumpe. Sad cemo se spustiti na zemlju i izumreti kao dinosauri a ovu nasu zemlju nek nasele neki pametniji, slozniji i manje alavi ljudi.

dora

pre 9 godina

Sta god mi mislili o Estonovoj bila nekom simpaticna ili ne, gledali na nju kao na naredbodavca, ova podrska je od velikog znacaja za Srbiju, pokazatelj je da cene sto Srbija drzi rec i da polako, ali sigurno utiremo sebi put ka EU sto nam i jeste cilj.

neko ko je ziveo na Trgu pobede i Minsku

pre 9 godina

(Goran, 28. april 2014 16:29) Kada bi ti samo znao, kako je Belorusija bogata, sredjena i cista zemlja, ne bi je uopste pominjao u tom kontekstu. kamo srece da smo Belorusija.

Pitanjce

pre 9 godina

Citam komentare, i pitam se, onako za sebe, zasto smo tako maliciozni?!
Nisam glasala, ali, mislim da treba dati sansu, a, ne unapred osudjivati na propast.
Krv, znoj i suze otprilike nam slede, spremna sam, i bicu srecna, ukoliko za par godina vidim prve rezultate. Radi mladih ljudi, koji svoju sudbinu, jos uvek, vezuju za Srbiju.
Hvala na prostoru.

Akord

pre 9 godina

@(DeeBee, 28. april 2014 17:21)
Mislim da grešiš. Treba da sarađujemo i sa Rusijom i da uđemo u EU. Nikada ni od jedne strane nismo dobili nekakav ultimatum da biramo između Evrope i Rusije. Tu dilemu Rusija ili EU su samo koristili naši spin majstori, koji srećom više nisu na vlasti. Moguće je i Rusija i EU.

bora

pre 9 godina

Tu skoro sam imao tri nadničara iz EU.Dva Bugarina iz Vidina,i jednog Rumuna iz Turn Severina.Rade Evropejci (kakvi bi i mi bili) 12 sati dnevno za po 15e,pa kičma puca!

Goran

pre 9 godina

(supersonic, 28. april 2014 15:36)
Pa hoce, ali pitanje je imamo li alternativu ?
Da se zatvorimo poput S.Koreje i Belorusije, da zivimo od sebe i sopstvenog rada?
Mozemo li to, i zelimo li to...rekao bi NE i na jedno i na drugo.
Za prvo nismo sposobni, a drugo ne zelimo, a i realno, previse godina se mi vec koprcamo i "kao" pruzamo neki otpor globalizaciji.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ulazak zavisi od toga šta bude bilo urađeno, svaka priča o tome da li Srbija ima šanse da uđe ili ne 2020 ili koje već godine, je potpuno besmislena, jer ozbiljne reforme nisu ni započete. Budimo realni, EU je dala do sada velike pare sa psrovođenje strukturnih reformi, još u vreme Đinđića, 2002 i 2003, pre nego što je ubijen. Evo sada tek, 11 godina posle, se priča o strukturnim reformama. Mene bi bilo sramota da pitam tako nešto, pa čak i nekoga iz EU.

mmz

pre 9 godina

Svaka histerija narodnih poslanika u skupštini posle govora K.E. ukazuje na to da nam se ne piše dobro.Niko ne razmišlja svojom glavom!!!
Bila je u Ukrajini (što reče neko u komentarima) i podržala pučiste!!!
Pitam se šta nas čeka????????????

vodi ga kuci

pre 9 godina

75% ljudi nije dalo glas Vucicu.
Malo se prodaje Rusima, malo tebi, opet uvukao Dacica po naredjenju Putina, prodaje sve zivo, pa i dusu, samo da ne otpusti one sa kupljenim diplomama.....

Rodjaci, palimo bager, dok nije kasno. Ojadise nas ovi nacisto. Prodace sve.

Joja

pre 9 godina

Izuzetno sam zadovoljan što se ne postavlja uslov za Rusiju jer Srbija ima odlučan i dobar stav, gledamo svoj ekonomski interes, ali isto tako obraćamo pažnju na međunarodne odnose, istoriju i to ne treba da ugrožavamo.

mrsim.d

pre 9 godina

Zato narod sumnja! Ali ko mu je kriv, sto nije izasao da glasa, sada cemo svi da ispastamo zbog 25% izmanipulisanih gradjana Srbije... ja sam glasao za DS zbog nekoliko ljudi u toj stranci, i u inat kampanji koja je planski vodjena protiv Djilas, ali oni moraju da procesljaju svoje redove ukoliko zele da budu prava opozicija...inace,odosmo u kanal svi!

O tempora, o mores!

pre 9 godina

Suze mi krenuše od radosti kad je ova gospođa rekla (po ko zna koji put u zadnjih 10 godina) kako je radosna što vidi Srbiju na putu u Europu. I Vučić, od pre neku godinu veoma napredan političar, danas premijer Srbije a juče Šešeljev pionir; juče smrtni neprijatelj Hrvata, muslimana i Albanaca, a danas veliki altruista. Obzirom da je fakultet završio 1994. a političku karijeru počeo 1993. godine u Radikalnoj stranci, pitam se pitam - od čega taj jadničak živi. Nije valjda od mojih para; ili je nešto i sam zaradio.
No, vreme će pokazati da li je govorio istinu i da li ćemo živeti od sutra mnogo bolje, kako je obećavao zadnjih par godina.

Dragan

pre 9 godina

Cim nas EU podrzava i daju ovakve hvalospeve nasem lideru, to znaci samo jedno, upravo prisustvujemo totalnoj (zavrsnoj) prodaji i kapitulaciji drzave.
stvarno bih voleo da Srbiji bude bolje, ali daj da vidimo i to. Mislim vise da ce srbija poci Bugarskim i Rumunskim stopama.
(supersonic, 28. april 2014 15:36)
- Mi jos uvek zamisljamo da su Rumunija i Bugarska onakve kakve su bile 80-tih, gledamo ih sa neke visine bez ikakvog oslonca u realnosti, pa sad kao mi ne treba da krenemo njihovim stopama. Te dve drzave su u poslednjih 20 godina, od kojih su vec 7 godina u EU, presle svetlosnu godinu u svom razvoju. Nas su vec odavno ostavili iza sebe, a mi jos uvek necemo njihovim stopama. Daj Boze da krenemo u istom smeru kao i oni, da marljivo radimo, razvijamo se, da ih dostignemo i prestignemo.

supersonic

pre 9 godina

Cim nas EU podrzava i daju ovakve hvalospeve nasem lideru, to znaci samo jedno, upravo prisustvujemo totalnoj (zavrsnoj) prodaji i kapitulaciji drzave.
stvarno bih voleo da Srbiji bude bolje, ali daj da vidimo i to. Mislim vise da ce srbija poci Bugarskim i Rumunskim stopama.

opet ja

pre 9 godina

Ako nekoga podržavaju EU, MMF, USA(Wall St.), Svetska banka i velike korporacije onda to znači da je doveden na tu poziciju da bi i dalje uništavao državu. Isti podržavaju i nelegalnu pučističku vlast u Ukrajini. Zato im je mađarski premijer Viktor Orban trn u oku jer je iz Mađarske izbacio MMF, Svetsku banku i Monsanto i podigao poreze korporacijama i bankama, a takođe je učinio sve suprotno njihovim nalozima i prestao da skida plate, penzije i otpušta ljude. Njegov rezultat je manje zaduženje, a rast zaposlenosti i ekonomije.

vosha

pre 9 godina

A to sto kasnimo 20 godina za srednjoevropskim drzavama i sto smo 20 godina zlostavljani od strane svake vlasti to nista.. I sad zbog tog dugogodisnjeg maltretiranja i rasula u koju je svaka vlast vukla celu naciju nikom nista.
Tesi me jedino cinjenica da imam EU drzavljanstvo sa kojim mogu da radim bilo gde u EU kad krenu lomovi i konacna totalna rasprodaja u Srbiji pa da to ne gledam. Inace svaka cast gospodji Eston sto se prihvatila baviti problematicnim i zapustenim drustvom kao sto je nase.

smiljka

pre 9 godina

Vucic ima cilj, saznanje, volju, resenost i ideju . U stvari ima i siroku podrsku koja mu omogucava da realizuje mnogo dobrih i korisnih stvari za Srbiju i njene gradjane. A to prepoznaje i Ketrin Eston.

opet ja

pre 9 godina

Ako nekoga podržavaju EU, MMF, USA(Wall St.), Svetska banka i velike korporacije onda to znači da je doveden na tu poziciju da bi i dalje uništavao državu. Isti podržavaju i nelegalnu pučističku vlast u Ukrajini. Zato im je mađarski premijer Viktor Orban trn u oku jer je iz Mađarske izbacio MMF, Svetsku banku i Monsanto i podigao poreze korporacijama i bankama, a takođe je učinio sve suprotno njihovim nalozima i prestao da skida plate, penzije i otpušta ljude. Njegov rezultat je manje zaduženje, a rast zaposlenosti i ekonomije.

smiljka

pre 9 godina

Vucic ima cilj, saznanje, volju, resenost i ideju . U stvari ima i siroku podrsku koja mu omogucava da realizuje mnogo dobrih i korisnih stvari za Srbiju i njene gradjane. A to prepoznaje i Ketrin Eston.

supersonic

pre 9 godina

Cim nas EU podrzava i daju ovakve hvalospeve nasem lideru, to znaci samo jedno, upravo prisustvujemo totalnoj (zavrsnoj) prodaji i kapitulaciji drzave.
stvarno bih voleo da Srbiji bude bolje, ali daj da vidimo i to. Mislim vise da ce srbija poci Bugarskim i Rumunskim stopama.

vodi ga kuci

pre 9 godina

75% ljudi nije dalo glas Vucicu.
Malo se prodaje Rusima, malo tebi, opet uvukao Dacica po naredjenju Putina, prodaje sve zivo, pa i dusu, samo da ne otpusti one sa kupljenim diplomama.....

Rodjaci, palimo bager, dok nije kasno. Ojadise nas ovi nacisto. Prodace sve.

O tempora, o mores!

pre 9 godina

Suze mi krenuše od radosti kad je ova gospođa rekla (po ko zna koji put u zadnjih 10 godina) kako je radosna što vidi Srbiju na putu u Europu. I Vučić, od pre neku godinu veoma napredan političar, danas premijer Srbije a juče Šešeljev pionir; juče smrtni neprijatelj Hrvata, muslimana i Albanaca, a danas veliki altruista. Obzirom da je fakultet završio 1994. a političku karijeru počeo 1993. godine u Radikalnoj stranci, pitam se pitam - od čega taj jadničak živi. Nije valjda od mojih para; ili je nešto i sam zaradio.
No, vreme će pokazati da li je govorio istinu i da li ćemo živeti od sutra mnogo bolje, kako je obećavao zadnjih par godina.

Silvester

pre 9 godina

Koji Vučićevi kapaciteti? 2 godine hapsi i bori se protiv korupcije i kriminala, a NIKO nije osuđen niti mu je konfiskovana imovina. Uz to NJEGOV Selaković je ministar pravosuđa. A vladu ponovo pravi sa SPS-om, nudio se čak i Tadiću i raznim DS-ovcima koje je pljuvao zbog upropaštavanja države. Vadio se na sve ostale, a sada bi da deli odgovornost sa njima. Vučiću, SEDI JEDAN! Provaljen si odavno. Uostalom, šta je to Vučić uložio u ceo ovaj projekat? Svoje ime, život, svoj imetak, svoju profesionalnu reputaciju...??? o čemu bre mi pričamo, ko je ovaj čovek Vučić? Dežurni državni službenik izvučen iz naftalina, taman kao i Koštunica, da obavi posao sumnjive vrednosti. Blago nama slepima.

mmz

pre 9 godina

Svaka histerija narodnih poslanika u skupštini posle govora K.E. ukazuje na to da nam se ne piše dobro.Niko ne razmišlja svojom glavom!!!
Bila je u Ukrajini (što reče neko u komentarima) i podržala pučiste!!!
Pitam se šta nas čeka????????????

Milan

pre 9 godina

Verujem da ne sumnas. Tek je uzjahao a vec mi je skinuo platu 10%, pomaze covek privatnom sektoru. Kad privatnici budu videli oni ce svojim radnicima skinuti 20%. Od jula najavljuju poskupljenje struje a porodiljama ukidaju donaciju. Svaka cast gospodinu premijeru, nama treba smanjiti plate, imali smo najvece plate u Evropi. Narod od sile nije znao sta radi, pljackane su banke, poste,pumpe. Sad cemo se spustiti na zemlju i izumreti kao dinosauri a ovu nasu zemlju nek nasele neki pametniji, slozniji i manje alavi ljudi.

mrsim.d

pre 9 godina

Zato narod sumnja! Ali ko mu je kriv, sto nije izasao da glasa, sada cemo svi da ispastamo zbog 25% izmanipulisanih gradjana Srbije... ja sam glasao za DS zbog nekoliko ljudi u toj stranci, i u inat kampanji koja je planski vodjena protiv Djilas, ali oni moraju da procesljaju svoje redove ukoliko zele da budu prava opozicija...inace,odosmo u kanal svi!

Pitanjce

pre 9 godina

Citam komentare, i pitam se, onako za sebe, zasto smo tako maliciozni?!
Nisam glasala, ali, mislim da treba dati sansu, a, ne unapred osudjivati na propast.
Krv, znoj i suze otprilike nam slede, spremna sam, i bicu srecna, ukoliko za par godina vidim prve rezultate. Radi mladih ljudi, koji svoju sudbinu, jos uvek, vezuju za Srbiju.
Hvala na prostoru.

dora

pre 9 godina

Sta god mi mislili o Estonovoj bila nekom simpaticna ili ne, gledali na nju kao na naredbodavca, ova podrska je od velikog znacaja za Srbiju, pokazatelj je da cene sto Srbija drzi rec i da polako, ali sigurno utiremo sebi put ka EU sto nam i jeste cilj.

zoran

pre 9 godina

Za sta je Djindjic dao zivot? Nema ni dve godine od kako je danasnji domacin zamenjivao table sa Djindjicevim imenom tablama sa imenom Mladica! Kako je moguce da Seseljeve i Slobine udarne pesnice uzivaju ovoliko poverenje? Ko su zapravo oni? Necete objaviti,tacno znam sta ne zelite da se cuje.

Joja

pre 9 godina

Izuzetno sam zadovoljan što se ne postavlja uslov za Rusiju jer Srbija ima odlučan i dobar stav, gledamo svoj ekonomski interes, ali isto tako obraćamo pažnju na međunarodne odnose, istoriju i to ne treba da ugrožavamo.

П

pre 9 godina

@opet ja та Мађарска је 20 година слушала и ММФ и ЕУ и успела да се опорави и дође у позицију да им се супротстави јер може да преживи без њихових кредита, земље које су у кризи користе њихову помоћ да ојачају. Ал мора да су и Грци и Ирци и Шпанци и Италијани и Бугари и Румуни и сви остали будале, само су Срби паметни и толико економски способни и самостални да 25 година не могу да изађу из транзиције и реше се социјалистичких пијавица. Ајде оладите више са глупостима, Србија није у позицији да се дрчи већ да ћути и јача и поправља штету коју су затуцани националистички волови направили идући главом кроз зид и без трунке лукавости и политичке способности.

Arimax

pre 9 godina

@(Milan, 28. april 2014 17:04)
Ove komentare kao da pišu osnovci! Da li je moguće da ti, Milane, ništa nisi razumeo, ako si uopšte slušao premijerov ekspoze? A i ako nisi, da li si čuo da je zemlja pred bankrotom i da se zato moraju preduzeti odgovarajuće mere štednje? Da, to te ne interesuje, nisi ti kriv itd. Ko god da je došao na vlast, morao bi da uradi isto, osim ako bi se ponašao neodgovorno. E vidiš, nečija neodgovornost i bahatost je i dovela Srbiju dovde! Sad ćemo svi da ispaštamo,ali, ovo je pet do dvanaest da se izvučemo i ne prodjemo kao Grčka. Para nema! Živimo na dug, ali dogorelo je, više niko neće da nam pozajmljuje novac. Slušaj malo ekonomiste pa će ti valjda biti jasnije!

white

pre 9 godina

Sama je Estonova saopstila da ce put Srbije ka Evropi biti veoma kratak i uspesan sto me veoma raduje stim da ranije nisam nigde cuo ni procitao da ovako govori.

vosha

pre 9 godina

A to sto kasnimo 20 godina za srednjoevropskim drzavama i sto smo 20 godina zlostavljani od strane svake vlasti to nista.. I sad zbog tog dugogodisnjeg maltretiranja i rasula u koju je svaka vlast vukla celu naciju nikom nista.
Tesi me jedino cinjenica da imam EU drzavljanstvo sa kojim mogu da radim bilo gde u EU kad krenu lomovi i konacna totalna rasprodaja u Srbiji pa da to ne gledam. Inace svaka cast gospodji Eston sto se prihvatila baviti problematicnim i zapustenim drustvom kao sto je nase.

Akord

pre 9 godina

@(DeeBee, 28. april 2014 17:21)
Mislim da grešiš. Treba da sarađujemo i sa Rusijom i da uđemo u EU. Nikada ni od jedne strane nismo dobili nekakav ultimatum da biramo između Evrope i Rusije. Tu dilemu Rusija ili EU su samo koristili naši spin majstori, koji srećom više nisu na vlasti. Moguće je i Rusija i EU.

Despina

pre 9 godina

Od velike važnosti da je Ketrin Ešton zaista dala punu podršku Aleksandru Vučiću oko sprovođenja reformi. Sporazum mora Ketrin Ešton da podrži da bi Srbiji očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države firmiranja Zajednice srpskih opština. Aleksandar Vučić ima podršku svih ambasadora na svetu. Reforme će biti sprovede do kraja i građani Srbije će zaista živeti bolje. Znamo da će EU investirati u Srbiju i da će Srbija omogućiti povoljan investicioni ambijent, i omogućiti razvoj privatnog preduzetništva koji će zapošljavati građane Srbije.

Владан

pre 9 godina

Изгледа да су ботови имали слободно пре подне:-) Да ли сте свесни колико сте несвесни?

neko ko je ziveo na Trgu pobede i Minsku

pre 9 godina

(Goran, 28. april 2014 16:29) Kada bi ti samo znao, kako je Belorusija bogata, sredjena i cista zemlja, ne bi je uopste pominjao u tom kontekstu. kamo srece da smo Belorusija.

mare

pre 9 godina

Kurtoazne izjave Eštonove su standardni diplomatski rečnik pri svim posetama predstavnika EU, mene je više dojmila izjava da EU neće pritiskati Srbiju da se opredeljuje između EU i Rusije.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ulazak zavisi od toga šta bude bilo urađeno, svaka priča o tome da li Srbija ima šanse da uđe ili ne 2020 ili koje već godine, je potpuno besmislena, jer ozbiljne reforme nisu ni započete. Budimo realni, EU je dala do sada velike pare sa psrovođenje strukturnih reformi, još u vreme Đinđića, 2002 i 2003, pre nego što je ubijen. Evo sada tek, 11 godina posle, se priča o strukturnim reformama. Mene bi bilo sramota da pitam tako nešto, pa čak i nekoga iz EU.

Dragan

pre 9 godina

Cim nas EU podrzava i daju ovakve hvalospeve nasem lideru, to znaci samo jedno, upravo prisustvujemo totalnoj (zavrsnoj) prodaji i kapitulaciji drzave.
stvarno bih voleo da Srbiji bude bolje, ali daj da vidimo i to. Mislim vise da ce srbija poci Bugarskim i Rumunskim stopama.
(supersonic, 28. april 2014 15:36)
- Mi jos uvek zamisljamo da su Rumunija i Bugarska onakve kakve su bile 80-tih, gledamo ih sa neke visine bez ikakvog oslonca u realnosti, pa sad kao mi ne treba da krenemo njihovim stopama. Te dve drzave su u poslednjih 20 godina, od kojih su vec 7 godina u EU, presle svetlosnu godinu u svom razvoju. Nas su vec odavno ostavili iza sebe, a mi jos uvek necemo njihovim stopama. Daj Boze da krenemo u istom smeru kao i oni, da marljivo radimo, razvijamo se, da ih dostignemo i prestignemo.

Filip Višnjić

pre 9 godina

E izgleda da smo doterali cara do duvara ! Sa dugom od 4.5 milijarde eura sa početka devedesetih uz zapadnjačku pomoć tj. ucene,savete,otimačine,pljačke,sankcije,bombardovanja,pozajmljivanja pa opet ucena i saveta pa zelenaškog kreditiranja i opet ucenjivanja došli smo do bankrota i duga od preko 45 milijardi eura, a sada nastupa foto finiš u vidu robovanja!!! I sad kada smo pred generacijskim ropstvom treba mirno da sve prihvatamo kao lik iz filma let iznad kukavičijeg gnezda ! Živeli !!

samuraj

pre 9 godina

Tata, reci mi, kako sam se rodio?
- Dobro sine, znao sam da ćeš me jednog dana to pitati. Evo ovako. Tata i mama su napravili jedan copy/paste na jednom chatu na MSN. Tata je onda dao mami sastanak preko email-a u WC-u u jednom cybercafeu. Onda je mama napravila nekoliko download-a s tatinim memory stick-om. Kad je tata bio spreman za upload, primetili smo da nismo stavili firewall. Kako je bilo kasno da se koristi undo, a ni delete više nije pomagao, par dana kasnije nam je stigao težak virus koj nismo nikako mogli ocistiti i to se tako vuklo 9 meseci i na kraju si se ti rodio!

bora

pre 9 godina

Tu skoro sam imao tri nadničara iz EU.Dva Bugarina iz Vidina,i jednog Rumuna iz Turn Severina.Rade Evropejci (kakvi bi i mi bili) 12 sati dnevno za po 15e,pa kičma puca!

milan

pre 9 godina

ljudi ... pa nije on sada dosao na vlast ... vec 1,5 godinu radi. da li neko bolje zivi ?

narod mu je dao maksimalnu podrsku i to mora da se postuje ali budite bar malo racionalni i sagledajte gde ste, sta radite i kako zivite.

to ne znaci ni da bi neko drugi bio bolji ili gori, vec sta nam je donela vlast poslednjih 2 godine.

dobio je podrsku ali mora bolje ... nije dovoljno dobro.

Đorđe

pre 9 godina

"Čuvaj se Danajaca kada ti poklone nose!"
Zavapio je prvosveštenik Laokon kada je video da Trojanci uvlače Drvenog Konja u Troju!
Sa neba su se spustile zmije (milosrdne) i udavile Laokona i njegove sinove!
Šta se posle desilo ispričao nam je Homer u "Ilijadi"!
Odisej je doneo pobedu, a onda je (kao i Srbija, uvek pobednička) lutao 10 godina dok nije stigao na Itaku.
I to nam je Homer opisao u "Odiseji"!
Hoće li Srbija najzad stići u Itaku uz svesrdnu pomoć ovih koji pomažu i Ukrajini?
Uvlačimo li i mi drvenog konja u našu državu?
"Čuvaj se Danajaca kada ti poklone nose!"

dejan

pre 9 godina

Pa mi smo bili ekonomski sposobni i samostalni dok zapadni rezim nije poceo da potpaljuje unutrasnje sukobe... Budite sigurni da do ratova ne bi doslo da zapad nije potplacivanjem i ucenjivanjem grupa ljudi koje su bile zaduzene da omoguce eskalaciju sukoba, izazvao nemira u bivsoj Jugoslaviji. Nikome nije bilo u interesu da ratuje, pa cak ni onima koji su ratovali. To je politika i nacin delovanja zapadnih obavestajnih sluzbi, i to nije niko nad izmislio, vec lepo pise u njihovim knjigama. Tako se bore za svoje interese. E druga je stvar sto smo mi bili podobni i naivni... Na kraju kad Kosovo nisu mogli na taj nacin da razdvoje, jer jednostavno tu smo ratovali protiv siptara dodjosa, napali su nas licno... Inace plan za rspad Jugoslavije postoji odavno. Cak i za razdvajanje Vojvodine. Pogledajte pozivne brojeve drzava. Zna se koji je pozivni broj rezervisam za Vojvodinu. Tako se stvari kroje.

Goran

pre 9 godina

(supersonic, 28. april 2014 15:36)
Pa hoce, ali pitanje je imamo li alternativu ?
Da se zatvorimo poput S.Koreje i Belorusije, da zivimo od sebe i sopstvenog rada?
Mozemo li to, i zelimo li to...rekao bi NE i na jedno i na drugo.
Za prvo nismo sposobni, a drugo ne zelimo, a i realno, previse godina se mi vec koprcamo i "kao" pruzamo neki otpor globalizaciji.

Бојан Илић

pre 9 godina

Za sta je Djindjic dao zivot? Nema ni dve godine od kako je danasnji domacin zamenjivao table sa Djindjicevim imenom tablama sa imenom Mladica! Kako je moguce da Seseljeve i Slobine udarne pesnice uzivaju ovoliko poverenje? Ko su zapravo oni? Necete objaviti,tacno znam sta ne zelite da se cuje.
(zoran, 28. april 2014 18:01)

Ја сам мислио да је вама (in Srbima) битно само да се уђе у Европу?!
Још ћете на крају бити задртији од Вучићевог бившег шефа, против ЕУ!?:-))))

mario

pre 9 godina

(white, 28. april 2014 18:22) A ona je još malo na tom mjestu... kao što napredak u pregovorima zavisi od svake članice EU znači hoće li neka članica blokirati neko poglavlje i tako zaustaviti pregovore... kao što može doći do problema u ratifikaciji ugovora koji mora potvrditi parlament svake članice EU... tako da se ne radujete unaprijed...

zoran

pre 9 godina

Ova isto kaže i Tačiju i Đukanoviću i Izetbegoviću i Milanoviću, i onom kad ode u Skoplje. Šta ste očekivali? Da će da mu kaže ono šta zaista misli ili da mu kaže ono što dobar deo ovog naroda zna? A to je da su od 2000. navaljivali da imaju apsolutnu vlast a sada, kada su je stekli, samo se vrte u krug i ne znaju gde da udare...

oprosti mi pape..

pre 9 godina

Nema nista od reformi ako se pristane na ovaj kontrolisani stecaj,gde ce drzava onima koji su gubitasi i koji godinama nisu izmirivali obaveze prema drzavi oprastati dugove,pa i one bankarske..E tu onda postoje dvostruki standardi i povlasceni pojedinci i samim tim nema ni pravne drzave..U tom slucaju i gradjanima treba oprostiti dugove pa i one prema bankama!Zbog cega bi za jedne vazilo jedno pravilo a za druge sasvim drugacije!To znaci da ce se samo na vec osiromasenim gadjanima..lomiti teret reformi!A to nije nikako dobro!Pa se pitamo kakva je to onda logika i da li neko ima mandat za tako nesto!To znaci da ce se prastati i oni neobezbedjeni ogromni bankarski krediti i dugovi onih,koji godinama nisu placali ni dinara poreza drzavi..Pa zar gradjani koji su osiromasili sve ove godine,moraju da placaju svoje dugove i uredno im se salju privatni izvrsitelji,koje je izmislio rezim DSa a ovi ih interesantno zadrzase!Pa ispada da oni koji su ziveli raskosno..imace ponovo privilegije da im drzava oprasta dugove pa i one bankarske..Voleli bi da vidimo jos neku demokratsku drzavu,koja ovo tolerise i pristaje na to!Sve je ovo netransparentno i trazi misljenje sire javnosti!Drugima se preti stezanjem kaisa a bogatima se prastaju dugovi i ako su licno prebogati!Pa gde to ima!A sto se tice podrske MMF..Lako je njima,kad to ne utice na njihov standard!Uostalom ovo se i ne slaze sa onom borbom protiv korupcije,vec se ovako samo sprovodi legalizacija iste..

Darko

pre 9 godina

Obavezno procitati knjigu Tatjane Goncarove "Carska Rusija protiv Hazarije" koja je,definitivno,mnogima otvorila oci...da ne bih ispao neki rusofil,u knjizi se ne govori samo o pravednosti Rusije,vec se daju mnogi odgovori,potkrepljeni cinjenicama i valjanim dokazima,ko su,ustvari,NATO,SAD,EU,MMF,koliko Izrael utice na stvaranje novog svetskog poretka i ko su,zapravo,Obama,Sarkozi,i mnogi drugi,danasnji zlikovci!

zvezdara

pre 9 godina

Dolazak i priznanje novoj vladi od strane EU je samo još jedan podstrek da se uspe u veoma teškoj misiji spasavanja zemlje, koju su razorili čelnici DS zloupotrebivši ime nekad najznačajnije stranke u Srbiji.I umesto da se pristalice izvorne ideje Demokratske stranke okupe i izvrše promenu na svom vrhu i počnu kao realna, prava, i pre svega potrebna opozicija, oni se sudaraju sami sa sobom.Pošto već nema zdravog opozicionog nastupa, ne bi bilo loše da uče malko od, hteli ili ne, sada uspešnih ovde izabranih, i u svetu priznatih.
Smešna su prozivanja i sabiranja i izmišljanje ovih ili onih "botova"! To je već odavno provaljeno.

Dragoljub

pre 9 godina

Mislim da su vrednosti Vučića , njegove snage, znanja, svesniji svi na zapadu, u Evropskoj uniji, nego neki ovde, u Srbiji. Nije Zapad sklon tapšanju lidera, pogotovu ne ovde, na Balkanu. Ako to rade, znači da taj stvarno vredi.

Duh vremena

pre 9 godina

Posle dugo godina uocljiva je podrska zvanicnika EU predstojecim reformama i potezima nove vlasti,sto je dokaz da su prepoznali kapacitete koje poseduje da Srbiju uvede u red kako bi sto spremnija docekala ulazak u uniju.

Svajcarac

pre 9 godina

Dolaskom naprednjaka u politicki zivot Srbije na celu sa Vucicem, otvorena je ne nova strana nego nova knjiga u istoriji. Ta istorija ce pokazati da je posle vise decenija propadanja Srbije, dosao covek i pocisto sav korov, pokrenuo zivot i rad i vratio narodu veru, nadu i ljubav. To su primetili ne samo gradjani Srbije neko i njene komsije i ostali blizi ili dalji narodi. Taj covek ce biti uzor mnogima.

Zlaja

pre 9 godina

Lepo je cuti reci podrske Ketrin Eston. Citajuci tekast, zapitala sam se kako to da cela EU smatra da je Vucic sposoban da preokrene Srbiju , samo mi pljujemo po njemu. Da li smo pored svih losih politicara izgubili poverenje u svakog ? Ne znam ,ali znam da bi trebali pojedinci da imaju vise poverenjau u ono sto Vucic namerava da uradi. Ja znam da Srbija sa njim ima buducnost.

Suncica

pre 9 godina

Srbija od skoro ima na samom vrhu politicara svetskog kalibra, koga ceo svet priznaje i postuje njegov rad i rezultate. Tako da ce sve cesce primati posete i cestitke za svoj rad i trud.

Bekutan

pre 9 godina

Ovo je jos jedan demant na sve zlonamerne komentare ovih dana na skoro svim portalima, da pobedom Vucica se vracamo u nekakve devedesete. Vucic je veoma kvalitetan politicar koga postuju lideri svih evropskih drzava.

stezaljka

pre 9 godina

Nema zvanicnika na Balkanu, Evropi a i sire, koji nije siguran u Vucicev kvalitet i koji nije zadovoljan njegovim radom i rezultima. Ovo je jos jedna potvrda da smo okrenuli ledja losoj proslosti i da idemo pravim putem moderne buducnosti bez nasilja i ratova.

Gradjanin

pre 9 godina

Ni ja ne sumnjam u kapacitete Vucica, ne smem, ne znam vise nikog ko bi uopste izlazio na izbore
A ovo negde procitah:u Srbiji ko na Marsu, uslova za zivot ima , ali zivota nema

Armonika

pre 9 godina

Vučićevo insistiranje da se početkom 2014. odmah otvore najteža poglavlja 23 i 24 koja se odnose na vladavinu prava i reformu pravosuđa govori o istinskoj posvećenosti unapređivanju najvažnijih sistema u našoj zemlji.

smiljka

pre 9 godina

Vucic ima cilj, saznanje, volju, resenost i ideju . U stvari ima i siroku podrsku koja mu omogucava da realizuje mnogo dobrih i korisnih stvari za Srbiju i njene gradjane. A to prepoznaje i Ketrin Eston.

opet ja

pre 9 godina

Ako nekoga podržavaju EU, MMF, USA(Wall St.), Svetska banka i velike korporacije onda to znači da je doveden na tu poziciju da bi i dalje uništavao državu. Isti podržavaju i nelegalnu pučističku vlast u Ukrajini. Zato im je mađarski premijer Viktor Orban trn u oku jer je iz Mađarske izbacio MMF, Svetsku banku i Monsanto i podigao poreze korporacijama i bankama, a takođe je učinio sve suprotno njihovim nalozima i prestao da skida plate, penzije i otpušta ljude. Njegov rezultat je manje zaduženje, a rast zaposlenosti i ekonomije.

supersonic

pre 9 godina

Cim nas EU podrzava i daju ovakve hvalospeve nasem lideru, to znaci samo jedno, upravo prisustvujemo totalnoj (zavrsnoj) prodaji i kapitulaciji drzave.
stvarno bih voleo da Srbiji bude bolje, ali daj da vidimo i to. Mislim vise da ce srbija poci Bugarskim i Rumunskim stopama.

vodi ga kuci

pre 9 godina

75% ljudi nije dalo glas Vucicu.
Malo se prodaje Rusima, malo tebi, opet uvukao Dacica po naredjenju Putina, prodaje sve zivo, pa i dusu, samo da ne otpusti one sa kupljenim diplomama.....

Rodjaci, palimo bager, dok nije kasno. Ojadise nas ovi nacisto. Prodace sve.

O tempora, o mores!

pre 9 godina

Suze mi krenuše od radosti kad je ova gospođa rekla (po ko zna koji put u zadnjih 10 godina) kako je radosna što vidi Srbiju na putu u Europu. I Vučić, od pre neku godinu veoma napredan političar, danas premijer Srbije a juče Šešeljev pionir; juče smrtni neprijatelj Hrvata, muslimana i Albanaca, a danas veliki altruista. Obzirom da je fakultet završio 1994. a političku karijeru počeo 1993. godine u Radikalnoj stranci, pitam se pitam - od čega taj jadničak živi. Nije valjda od mojih para; ili je nešto i sam zaradio.
No, vreme će pokazati da li je govorio istinu i da li ćemo živeti od sutra mnogo bolje, kako je obećavao zadnjih par godina.

mmz

pre 9 godina

Svaka histerija narodnih poslanika u skupštini posle govora K.E. ukazuje na to da nam se ne piše dobro.Niko ne razmišlja svojom glavom!!!
Bila je u Ukrajini (što reče neko u komentarima) i podržala pučiste!!!
Pitam se šta nas čeka????????????

mrsim.d

pre 9 godina

Zato narod sumnja! Ali ko mu je kriv, sto nije izasao da glasa, sada cemo svi da ispastamo zbog 25% izmanipulisanih gradjana Srbije... ja sam glasao za DS zbog nekoliko ljudi u toj stranci, i u inat kampanji koja je planski vodjena protiv Djilas, ali oni moraju da procesljaju svoje redove ukoliko zele da budu prava opozicija...inace,odosmo u kanal svi!

Milan

pre 9 godina

Verujem da ne sumnas. Tek je uzjahao a vec mi je skinuo platu 10%, pomaze covek privatnom sektoru. Kad privatnici budu videli oni ce svojim radnicima skinuti 20%. Od jula najavljuju poskupljenje struje a porodiljama ukidaju donaciju. Svaka cast gospodinu premijeru, nama treba smanjiti plate, imali smo najvece plate u Evropi. Narod od sile nije znao sta radi, pljackane su banke, poste,pumpe. Sad cemo se spustiti na zemlju i izumreti kao dinosauri a ovu nasu zemlju nek nasele neki pametniji, slozniji i manje alavi ljudi.

Silvester

pre 9 godina

Koji Vučićevi kapaciteti? 2 godine hapsi i bori se protiv korupcije i kriminala, a NIKO nije osuđen niti mu je konfiskovana imovina. Uz to NJEGOV Selaković je ministar pravosuđa. A vladu ponovo pravi sa SPS-om, nudio se čak i Tadiću i raznim DS-ovcima koje je pljuvao zbog upropaštavanja države. Vadio se na sve ostale, a sada bi da deli odgovornost sa njima. Vučiću, SEDI JEDAN! Provaljen si odavno. Uostalom, šta je to Vučić uložio u ceo ovaj projekat? Svoje ime, život, svoj imetak, svoju profesionalnu reputaciju...??? o čemu bre mi pričamo, ko je ovaj čovek Vučić? Dežurni državni službenik izvučen iz naftalina, taman kao i Koštunica, da obavi posao sumnjive vrednosti. Blago nama slepima.

zoran

pre 9 godina

Za sta je Djindjic dao zivot? Nema ni dve godine od kako je danasnji domacin zamenjivao table sa Djindjicevim imenom tablama sa imenom Mladica! Kako je moguce da Seseljeve i Slobine udarne pesnice uzivaju ovoliko poverenje? Ko su zapravo oni? Necete objaviti,tacno znam sta ne zelite da se cuje.

Бојан Илић

pre 9 godina

Za sta je Djindjic dao zivot? Nema ni dve godine od kako je danasnji domacin zamenjivao table sa Djindjicevim imenom tablama sa imenom Mladica! Kako je moguce da Seseljeve i Slobine udarne pesnice uzivaju ovoliko poverenje? Ko su zapravo oni? Necete objaviti,tacno znam sta ne zelite da se cuje.
(zoran, 28. april 2014 18:01)

Ја сам мислио да је вама (in Srbima) битно само да се уђе у Европу?!
Још ћете на крају бити задртији од Вучићевог бившег шефа, против ЕУ!?:-))))

Đorđe

pre 9 godina

"Čuvaj se Danajaca kada ti poklone nose!"
Zavapio je prvosveštenik Laokon kada je video da Trojanci uvlače Drvenog Konja u Troju!
Sa neba su se spustile zmije (milosrdne) i udavile Laokona i njegove sinove!
Šta se posle desilo ispričao nam je Homer u "Ilijadi"!
Odisej je doneo pobedu, a onda je (kao i Srbija, uvek pobednička) lutao 10 godina dok nije stigao na Itaku.
I to nam je Homer opisao u "Odiseji"!
Hoće li Srbija najzad stići u Itaku uz svesrdnu pomoć ovih koji pomažu i Ukrajini?
Uvlačimo li i mi drvenog konja u našu državu?
"Čuvaj se Danajaca kada ti poklone nose!"

dora

pre 9 godina

Sta god mi mislili o Estonovoj bila nekom simpaticna ili ne, gledali na nju kao na naredbodavca, ova podrska je od velikog znacaja za Srbiju, pokazatelj je da cene sto Srbija drzi rec i da polako, ali sigurno utiremo sebi put ka EU sto nam i jeste cilj.

Pitanjce

pre 9 godina

Citam komentare, i pitam se, onako za sebe, zasto smo tako maliciozni?!
Nisam glasala, ali, mislim da treba dati sansu, a, ne unapred osudjivati na propast.
Krv, znoj i suze otprilike nam slede, spremna sam, i bicu srecna, ukoliko za par godina vidim prve rezultate. Radi mladih ljudi, koji svoju sudbinu, jos uvek, vezuju za Srbiju.
Hvala na prostoru.

Владан

pre 9 godina

Изгледа да су ботови имали слободно пре подне:-) Да ли сте свесни колико сте несвесни?

mare

pre 9 godina

Kurtoazne izjave Eštonove su standardni diplomatski rečnik pri svim posetama predstavnika EU, mene je više dojmila izjava da EU neće pritiskati Srbiju da se opredeljuje između EU i Rusije.

mario

pre 9 godina

(white, 28. april 2014 18:22) A ona je još malo na tom mjestu... kao što napredak u pregovorima zavisi od svake članice EU znači hoće li neka članica blokirati neko poglavlje i tako zaustaviti pregovore... kao što može doći do problema u ratifikaciji ugovora koji mora potvrditi parlament svake članice EU... tako da se ne radujete unaprijed...

milan

pre 9 godina

ljudi ... pa nije on sada dosao na vlast ... vec 1,5 godinu radi. da li neko bolje zivi ?

narod mu je dao maksimalnu podrsku i to mora da se postuje ali budite bar malo racionalni i sagledajte gde ste, sta radite i kako zivite.

to ne znaci ni da bi neko drugi bio bolji ili gori, vec sta nam je donela vlast poslednjih 2 godine.

dobio je podrsku ali mora bolje ... nije dovoljno dobro.

Joja

pre 9 godina

Izuzetno sam zadovoljan što se ne postavlja uslov za Rusiju jer Srbija ima odlučan i dobar stav, gledamo svoj ekonomski interes, ali isto tako obraćamo pažnju na međunarodne odnose, istoriju i to ne treba da ugrožavamo.

Filip Višnjić

pre 9 godina

E izgleda da smo doterali cara do duvara ! Sa dugom od 4.5 milijarde eura sa početka devedesetih uz zapadnjačku pomoć tj. ucene,savete,otimačine,pljačke,sankcije,bombardovanja,pozajmljivanja pa opet ucena i saveta pa zelenaškog kreditiranja i opet ucenjivanja došli smo do bankrota i duga od preko 45 milijardi eura, a sada nastupa foto finiš u vidu robovanja!!! I sad kada smo pred generacijskim ropstvom treba mirno da sve prihvatamo kao lik iz filma let iznad kukavičijeg gnezda ! Živeli !!

white

pre 9 godina

Sama je Estonova saopstila da ce put Srbije ka Evropi biti veoma kratak i uspesan sto me veoma raduje stim da ranije nisam nigde cuo ni procitao da ovako govori.

Despina

pre 9 godina

Od velike važnosti da je Ketrin Ešton zaista dala punu podršku Aleksandru Vučiću oko sprovođenja reformi. Sporazum mora Ketrin Ešton da podrži da bi Srbiji očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države firmiranja Zajednice srpskih opština. Aleksandar Vučić ima podršku svih ambasadora na svetu. Reforme će biti sprovede do kraja i građani Srbije će zaista živeti bolje. Znamo da će EU investirati u Srbiju i da će Srbija omogućiti povoljan investicioni ambijent, i omogućiti razvoj privatnog preduzetništva koji će zapošljavati građane Srbije.

Arimax

pre 9 godina

@(Milan, 28. april 2014 17:04)
Ove komentare kao da pišu osnovci! Da li je moguće da ti, Milane, ništa nisi razumeo, ako si uopšte slušao premijerov ekspoze? A i ako nisi, da li si čuo da je zemlja pred bankrotom i da se zato moraju preduzeti odgovarajuće mere štednje? Da, to te ne interesuje, nisi ti kriv itd. Ko god da je došao na vlast, morao bi da uradi isto, osim ako bi se ponašao neodgovorno. E vidiš, nečija neodgovornost i bahatost je i dovela Srbiju dovde! Sad ćemo svi da ispaštamo,ali, ovo je pet do dvanaest da se izvučemo i ne prodjemo kao Grčka. Para nema! Živimo na dug, ali dogorelo je, više niko neće da nam pozajmljuje novac. Slušaj malo ekonomiste pa će ti valjda biti jasnije!

Akord

pre 9 godina

@(DeeBee, 28. april 2014 17:21)
Mislim da grešiš. Treba da sarađujemo i sa Rusijom i da uđemo u EU. Nikada ni od jedne strane nismo dobili nekakav ultimatum da biramo između Evrope i Rusije. Tu dilemu Rusija ili EU su samo koristili naši spin majstori, koji srećom više nisu na vlasti. Moguće je i Rusija i EU.

vosha

pre 9 godina

A to sto kasnimo 20 godina za srednjoevropskim drzavama i sto smo 20 godina zlostavljani od strane svake vlasti to nista.. I sad zbog tog dugogodisnjeg maltretiranja i rasula u koju je svaka vlast vukla celu naciju nikom nista.
Tesi me jedino cinjenica da imam EU drzavljanstvo sa kojim mogu da radim bilo gde u EU kad krenu lomovi i konacna totalna rasprodaja u Srbiji pa da to ne gledam. Inace svaka cast gospodji Eston sto se prihvatila baviti problematicnim i zapustenim drustvom kao sto je nase.

Dragan

pre 9 godina

Cim nas EU podrzava i daju ovakve hvalospeve nasem lideru, to znaci samo jedno, upravo prisustvujemo totalnoj (zavrsnoj) prodaji i kapitulaciji drzave.
stvarno bih voleo da Srbiji bude bolje, ali daj da vidimo i to. Mislim vise da ce srbija poci Bugarskim i Rumunskim stopama.
(supersonic, 28. april 2014 15:36)
- Mi jos uvek zamisljamo da su Rumunija i Bugarska onakve kakve su bile 80-tih, gledamo ih sa neke visine bez ikakvog oslonca u realnosti, pa sad kao mi ne treba da krenemo njihovim stopama. Te dve drzave su u poslednjih 20 godina, od kojih su vec 7 godina u EU, presle svetlosnu godinu u svom razvoju. Nas su vec odavno ostavili iza sebe, a mi jos uvek necemo njihovim stopama. Daj Boze da krenemo u istom smeru kao i oni, da marljivo radimo, razvijamo se, da ih dostignemo i prestignemo.

zvezdara

pre 9 godina

Dolazak i priznanje novoj vladi od strane EU je samo još jedan podstrek da se uspe u veoma teškoj misiji spasavanja zemlje, koju su razorili čelnici DS zloupotrebivši ime nekad najznačajnije stranke u Srbiji.I umesto da se pristalice izvorne ideje Demokratske stranke okupe i izvrše promenu na svom vrhu i počnu kao realna, prava, i pre svega potrebna opozicija, oni se sudaraju sami sa sobom.Pošto već nema zdravog opozicionog nastupa, ne bi bilo loše da uče malko od, hteli ili ne, sada uspešnih ovde izabranih, i u svetu priznatih.
Smešna su prozivanja i sabiranja i izmišljanje ovih ili onih "botova"! To je već odavno provaljeno.

Goran

pre 9 godina

(supersonic, 28. april 2014 15:36)
Pa hoce, ali pitanje je imamo li alternativu ?
Da se zatvorimo poput S.Koreje i Belorusije, da zivimo od sebe i sopstvenog rada?
Mozemo li to, i zelimo li to...rekao bi NE i na jedno i na drugo.
Za prvo nismo sposobni, a drugo ne zelimo, a i realno, previse godina se mi vec koprcamo i "kao" pruzamo neki otpor globalizaciji.

samuraj

pre 9 godina

Tata, reci mi, kako sam se rodio?
- Dobro sine, znao sam da ćeš me jednog dana to pitati. Evo ovako. Tata i mama su napravili jedan copy/paste na jednom chatu na MSN. Tata je onda dao mami sastanak preko email-a u WC-u u jednom cybercafeu. Onda je mama napravila nekoliko download-a s tatinim memory stick-om. Kad je tata bio spreman za upload, primetili smo da nismo stavili firewall. Kako je bilo kasno da se koristi undo, a ni delete više nije pomagao, par dana kasnije nam je stigao težak virus koj nismo nikako mogli ocistiti i to se tako vuklo 9 meseci i na kraju si se ti rodio!

bora

pre 9 godina

Tu skoro sam imao tri nadničara iz EU.Dva Bugarina iz Vidina,i jednog Rumuna iz Turn Severina.Rade Evropejci (kakvi bi i mi bili) 12 sati dnevno za po 15e,pa kičma puca!

П

pre 9 godina

@opet ja та Мађарска је 20 година слушала и ММФ и ЕУ и успела да се опорави и дође у позицију да им се супротстави јер може да преживи без њихових кредита, земље које су у кризи користе њихову помоћ да ојачају. Ал мора да су и Грци и Ирци и Шпанци и Италијани и Бугари и Румуни и сви остали будале, само су Срби паметни и толико економски способни и самостални да 25 година не могу да изађу из транзиције и реше се социјалистичких пијавица. Ајде оладите више са глупостима, Србија није у позицији да се дрчи већ да ћути и јача и поправља штету коју су затуцани националистички волови направили идући главом кроз зид и без трунке лукавости и политичке способности.

Darko

pre 9 godina

Obavezno procitati knjigu Tatjane Goncarove "Carska Rusija protiv Hazarije" koja je,definitivno,mnogima otvorila oci...da ne bih ispao neki rusofil,u knjizi se ne govori samo o pravednosti Rusije,vec se daju mnogi odgovori,potkrepljeni cinjenicama i valjanim dokazima,ko su,ustvari,NATO,SAD,EU,MMF,koliko Izrael utice na stvaranje novog svetskog poretka i ko su,zapravo,Obama,Sarkozi,i mnogi drugi,danasnji zlikovci!

dejan

pre 9 godina

Pa mi smo bili ekonomski sposobni i samostalni dok zapadni rezim nije poceo da potpaljuje unutrasnje sukobe... Budite sigurni da do ratova ne bi doslo da zapad nije potplacivanjem i ucenjivanjem grupa ljudi koje su bile zaduzene da omoguce eskalaciju sukoba, izazvao nemira u bivsoj Jugoslaviji. Nikome nije bilo u interesu da ratuje, pa cak ni onima koji su ratovali. To je politika i nacin delovanja zapadnih obavestajnih sluzbi, i to nije niko nad izmislio, vec lepo pise u njihovim knjigama. Tako se bore za svoje interese. E druga je stvar sto smo mi bili podobni i naivni... Na kraju kad Kosovo nisu mogli na taj nacin da razdvoje, jer jednostavno tu smo ratovali protiv siptara dodjosa, napali su nas licno... Inace plan za rspad Jugoslavije postoji odavno. Cak i za razdvajanje Vojvodine. Pogledajte pozivne brojeve drzava. Zna se koji je pozivni broj rezervisam za Vojvodinu. Tako se stvari kroje.

neko ko je ziveo na Trgu pobede i Minsku

pre 9 godina

(Goran, 28. april 2014 16:29) Kada bi ti samo znao, kako je Belorusija bogata, sredjena i cista zemlja, ne bi je uopste pominjao u tom kontekstu. kamo srece da smo Belorusija.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ulazak zavisi od toga šta bude bilo urađeno, svaka priča o tome da li Srbija ima šanse da uđe ili ne 2020 ili koje već godine, je potpuno besmislena, jer ozbiljne reforme nisu ni započete. Budimo realni, EU je dala do sada velike pare sa psrovođenje strukturnih reformi, još u vreme Đinđića, 2002 i 2003, pre nego što je ubijen. Evo sada tek, 11 godina posle, se priča o strukturnim reformama. Mene bi bilo sramota da pitam tako nešto, pa čak i nekoga iz EU.

Dragoljub

pre 9 godina

Mislim da su vrednosti Vučića , njegove snage, znanja, svesniji svi na zapadu, u Evropskoj uniji, nego neki ovde, u Srbiji. Nije Zapad sklon tapšanju lidera, pogotovu ne ovde, na Balkanu. Ako to rade, znači da taj stvarno vredi.

zoran

pre 9 godina

Ova isto kaže i Tačiju i Đukanoviću i Izetbegoviću i Milanoviću, i onom kad ode u Skoplje. Šta ste očekivali? Da će da mu kaže ono šta zaista misli ili da mu kaže ono što dobar deo ovog naroda zna? A to je da su od 2000. navaljivali da imaju apsolutnu vlast a sada, kada su je stekli, samo se vrte u krug i ne znaju gde da udare...

Duh vremena

pre 9 godina

Posle dugo godina uocljiva je podrska zvanicnika EU predstojecim reformama i potezima nove vlasti,sto je dokaz da su prepoznali kapacitete koje poseduje da Srbiju uvede u red kako bi sto spremnija docekala ulazak u uniju.

Bekutan

pre 9 godina

Ovo je jos jedan demant na sve zlonamerne komentare ovih dana na skoro svim portalima, da pobedom Vucica se vracamo u nekakve devedesete. Vucic je veoma kvalitetan politicar koga postuju lideri svih evropskih drzava.

stezaljka

pre 9 godina

Nema zvanicnika na Balkanu, Evropi a i sire, koji nije siguran u Vucicev kvalitet i koji nije zadovoljan njegovim radom i rezultima. Ovo je jos jedna potvrda da smo okrenuli ledja losoj proslosti i da idemo pravim putem moderne buducnosti bez nasilja i ratova.

Armonika

pre 9 godina

Vučićevo insistiranje da se početkom 2014. odmah otvore najteža poglavlja 23 i 24 koja se odnose na vladavinu prava i reformu pravosuđa govori o istinskoj posvećenosti unapređivanju najvažnijih sistema u našoj zemlji.

oprosti mi pape..

pre 9 godina

Nema nista od reformi ako se pristane na ovaj kontrolisani stecaj,gde ce drzava onima koji su gubitasi i koji godinama nisu izmirivali obaveze prema drzavi oprastati dugove,pa i one bankarske..E tu onda postoje dvostruki standardi i povlasceni pojedinci i samim tim nema ni pravne drzave..U tom slucaju i gradjanima treba oprostiti dugove pa i one prema bankama!Zbog cega bi za jedne vazilo jedno pravilo a za druge sasvim drugacije!To znaci da ce se samo na vec osiromasenim gadjanima..lomiti teret reformi!A to nije nikako dobro!Pa se pitamo kakva je to onda logika i da li neko ima mandat za tako nesto!To znaci da ce se prastati i oni neobezbedjeni ogromni bankarski krediti i dugovi onih,koji godinama nisu placali ni dinara poreza drzavi..Pa zar gradjani koji su osiromasili sve ove godine,moraju da placaju svoje dugove i uredno im se salju privatni izvrsitelji,koje je izmislio rezim DSa a ovi ih interesantno zadrzase!Pa ispada da oni koji su ziveli raskosno..imace ponovo privilegije da im drzava oprasta dugove pa i one bankarske..Voleli bi da vidimo jos neku demokratsku drzavu,koja ovo tolerise i pristaje na to!Sve je ovo netransparentno i trazi misljenje sire javnosti!Drugima se preti stezanjem kaisa a bogatima se prastaju dugovi i ako su licno prebogati!Pa gde to ima!A sto se tice podrske MMF..Lako je njima,kad to ne utice na njihov standard!Uostalom ovo se i ne slaze sa onom borbom protiv korupcije,vec se ovako samo sprovodi legalizacija iste..

Suncica

pre 9 godina

Srbija od skoro ima na samom vrhu politicara svetskog kalibra, koga ceo svet priznaje i postuje njegov rad i rezultate. Tako da ce sve cesce primati posete i cestitke za svoj rad i trud.

Svajcarac

pre 9 godina

Dolaskom naprednjaka u politicki zivot Srbije na celu sa Vucicem, otvorena je ne nova strana nego nova knjiga u istoriji. Ta istorija ce pokazati da je posle vise decenija propadanja Srbije, dosao covek i pocisto sav korov, pokrenuo zivot i rad i vratio narodu veru, nadu i ljubav. To su primetili ne samo gradjani Srbije neko i njene komsije i ostali blizi ili dalji narodi. Taj covek ce biti uzor mnogima.

Gradjanin

pre 9 godina

Ni ja ne sumnjam u kapacitete Vucica, ne smem, ne znam vise nikog ko bi uopste izlazio na izbore
A ovo negde procitah:u Srbiji ko na Marsu, uslova za zivot ima , ali zivota nema

Zlaja

pre 9 godina

Lepo je cuti reci podrske Ketrin Eston. Citajuci tekast, zapitala sam se kako to da cela EU smatra da je Vucic sposoban da preokrene Srbiju , samo mi pljujemo po njemu. Da li smo pored svih losih politicara izgubili poverenje u svakog ? Ne znam ,ali znam da bi trebali pojedinci da imaju vise poverenjau u ono sto Vucic namerava da uradi. Ja znam da Srbija sa njim ima buducnost.