Petak, 25.04.2014.

21:02

"Vojska Ukrajine kod ruske granice"

Načelnik Generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov rekao je američkom kolegi Martinu Dempsiju da je Ukrajina rasporedila "grupu snaga" u blizini ruske granice

Izvor: Beta

"Vojska Ukrajine kod ruske granice" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Legionar

pre 9 godina

(uf, 26. april 2014 10:08)
Srbi na Kosovu zele samostalnost od Republike Kosovo,imaju pravo,hoce li dobiti.Srbi u BiH zele samostalnost.Hoce li je dobiti?Teksasani,Irci,Katalonci,Bavarci...hoce li dobiti?
Ne mozes se pozivati na filozofiju,kada trazis pravo.

uf

pre 9 godina

@marija-buje narod na kosovu je hteo samostalnost koju je dobio isto kao sto je narod hteo i na krimu. sta mislite o tome i da li podrzavate celovitost srbije kao ukrajine?

...

pre 9 godina

Vrlo delikatna situacija...žao mi ih je jer su suočeni sa silom od koje se ne mogu odbraniti (isto kao i mi '99)...a sa druge strane su isti ti smatrali da je normalno da Kosovo otmu Srbiji i priznali ga. Pa sad imaju Krim, a i mnoge druge zemlje će se "češati gde ih ne svrbi" kad mečka dođe i na njihova vrata. Zapravo je najbolje da odem da prošetam pored Save i ne razmišljam o njima...

Ddule

pre 9 godina

Ja mislim da taj koji ce dobiti po nosu je Putin! Ima da im raspadne federacija ko slodeled, malo po malo pa se istopi! Prve republike ce biti Tatarstan, po sledece po redu.
Zivi bili pa videli!

Marija-Buje

pre 9 godina

@Vladimir - događanja u Ukrajini su, upravo kao što kažeš, pokazala tko je tko. Tko, s jedne strane shvaća da je bezočna okupacija dijela teritorija suverene države 2014. godine isto ono što je Hitler napravio u Čehoslovačkoj 1939. I tko, s druge, podupire rasplamsavanje sukoba koje sigurno vodi u Treći svjetski rat, koji NE MOŽEMO PREŽIVJETI ni on, niti ja, a ni taj novi Hitler iz 2014. Jedino mi je iskreno žao što su se premnogi Srbi navukli na tako jeftinu priču koju im On prodaje - onaj tko im je već sto puta pokazao da ih uopće ne uzima u obzir. Tužno je, prije svega tužno, slijepo obožavati nekoga tko te zapravo smatra nulom, kao što Putin gleda na Srbe.

Бојан Илић

pre 9 godina

Дечко, није Русија Србија, да остави свој народ непријатељу као Слоба 95-те. Ови провоцирају и изазивају страну интервенцију, кад им се буду сјаргали Руси за 3 сата су у Кијеву....(Православ, 25. april 2014 22:14)Devojcice, ako se Rusi sjargaju u Kijev, sta sprecava Turke da se sjargaju u Beograd? Obnavljanje carstva je obnavljanje carstva
(kratkovidi komplexasi, 25. april 2014 23:10)

Супер!
Мени је одувек најјужнији српски град био Солун!;-)

tomy

pre 9 godina

Ko im je dao informacije da su u opasnosti,direktor cia-e ili gospodin Bajden.Jadni narod.Samo da ne nasednu na gradjanski rat u koji ih uvlace SAD a Rusi prilicno zainteresovani da stvar izguraju do kraja.

Boki

pre 9 godina

Ja mislim da CEO svet ceka samo da se Srbija opredeli na koju ce stranu pa da pocne, jer kako bez nas rat ne bi bio rat! A mi ih kuliramo pa su se svi unervozili!

Бојан Илић

pre 9 godina

Znaci po Srbijancima Ukrajinci su idioti sto brane svoju drzavu od vojske druge drzave i trebalo bi da se povuku i poklone drugoj drzavi svoje teritorije koliko ta druuga drzava zeli? Ili mozda cak da Ukrajinci bace oruzije i bjeze prema Poljskoj i Njemackoj, a prepuste Rusima Ukrainu .. Pa kakva je to logika covjece?
(Bosanac, 25. april 2014 22:50)

То би му било нешто као да неко из Федерације крене да руши РС , а ја као Србин из Србије то прећутим иако ми неко опет дави род!
Остаће Украјина у овим границама , али ће имати минимум једну "РС"!

kratkovidi komplexasi

pre 9 godina

Супер!
Мени је одувек најјужнији српски град био Солун!;-)
(Бојан Илић, 25. april 2014 23:22)
Pricamo o ozbiljnim a ne jednokratnim carstvima

pedja

pre 9 godina

Da bi Ukrajina imala neke sanse protiv ruske vojske morala bi da se odluci za gerilski rat , a za to vam je neophodna podrska lokalnog stanovnistva koju oni nemaju, cak sta vise naprotiv, ovi intervenciju prizivaju i ruske snage bi docekale kao oslobodioce. Drugi problem koji Ukrajina ima je slab borbeni moral vojske , pre svega oficirskog kadra koji nedeli iste vrednosti i ubedjenja kao politicki vrh.
Prica o sankcijama bi mogla da pomogne novoj ukrajinskoj vladi ali sto se duze prica taj argument postaje sve manji, inace Predsednik Putin sve i da hoce da izbegne intervenciju , ne moze zbog stava svog javnog mjenja.
Nadam se i Boga molim, da ce razum preovladati i da nece udariti brat na brata, jer je to veliko zlo.

Blago nama

pre 9 godina

A zasto moramo za bilo koga navijati? Sve se vrti oko nasih neispunjenih snova i navijamo za one koji bi trebalo da ostvare ono sto mi nismo uspjeli. A ti za koje, kao, navijamo obicno su daleko i boli ih uvo za nas. Oni za koje ne navijamo cesto su nam puno blizi. Bajka o dalekoj, velikoj i sretnoj zemlji mami uzdahe ali je ipak samo bajka. Da li smo bas toliko uprskali u svojoj kuci da moramo zivjeti od snova o dalekoj sreci? Necemo da pitamo nista one koji poznaju Ruse bolje od nas jer ne zelimo da nam ne sruse snove. Isto je i sa Amerima. Ni jedni ni drugi nisu nam rasturili Jugu. Mi smo! A nista nam lakse nece biti ako nestane Ukrajina.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Rusi ce sasvim sigurno uci u Ukrajinu. To i zapad zeli iako deklarativno dize glas protiv toga. Posmatraci EU su uglavnom vrsni obavestajci koji imaju veliko iskustvo u ovom poslu jer istini za volju niko nikada nije definisao sta ti posmatraci posmatraju. Rusija verujem namerno nije htela iako bi verujem to Evropa prihvatila da posalje i svoje posmatrace na teren sa Evropljanima. Nije iz prostog razloga sto ne zeli da deli informacije koje ce se tumaciti na svakojake nacine. U celoj ovoj vec jako zreloj igri rata taj rat je sve blizi. Moze se desiti da rusija isprovocira ukrainsku vojsku da nesmotreno ubije nekog ruskog vojnika na ruskoj teritoriji jer kako se pise ta razdaljina je vec svega dva kilometra. Tu ce Rusi i drzati topli rezim ali ukoliko odluce da udju a verujem da ce uci to nece da se dogodi tu gde Ukrainci koncentrisu snage. Ako necija vojska predje granicu druge zemlje ona ulazi u rat sa postojecom vlascu te zemlje dakle nece se ograniciti na ulazak radi manjeg dela teritorije pa ako vec udje onda ce kidisati na vitalne centre drzave (komandu vojske i policije, ministarstva, vladu...)To Rusi znaju, jer ce jednako biti osudjeni i za jedan metar kao i za celu Ukrainu. To je logika ratovanja koju svaka vojska primenjuje. Ukrainu ceo svet gura u kataklizmu i samo ce taj nesretni narod da gubi glave zarad interesa i Rusije i zapada...A ima li veceg licemerja od medjusobnih optuzbi za sudbinu trecega ???

Б.С.

pre 9 godina

@Bosanac
Коментаре које читате на Б92 не треба сматрати за српски (или србијански) преовлађајући став. Напротив! Народ мисли управо супротно ономе што овде пишу коментатори.
Поздрав!

SAMO DA SE ZNA

pre 9 godina

Braco Srbi sve sto ste mrzeli kod Amera sada obozavate kod Rusa. I jedni I drugi krse medjunarodne norme koje ionako vaze samo za nestalne clanice UN. Kina je jedina koja jos ne gura prst u oko svojih suseda za sada ali da bi te neko shvatio da si sila moras da to pokazes na nekom slabijem. Inace Kina moze da gazi svoje gradjane tenkovima, Amerika moze da radi sta zeli u svojoj zemlji isto vazi za Rusiju ali ostali, posebno Africke zemlje u koje Francuzi redovno salju svoje trupe da 'smiruju"strasti, ne mogu, kao ni Sirija na primer. Jako je ipak zalosno da neko kao Srbija koja se zalagala za to da je JNA bila jedina legalna formacija u SFRJ sada Ukrajinsku vojsku naziva zlocinackom, kada smo intervenisali na Kosovu nas su Ameri kao sto ce Rusi Ukrajinu sravniti sa zemljom. E moji Srbi kako je vama tesko kad neko iz susedstva podrzava svetske bulije Rusiju I Amere tako je sada I Ukrajincima jasno da vi ne postujete svoje principe vec ih gradite razlicito zavisno o kome je rec...

kratkovidi komplexasi

pre 9 godina

Дечко, није Русија Србија, да остави свој народ непријатељу као Слоба 95-те.
Ови провоцирају и изазивају страну интервенцију, кад им се буду сјаргали Руси за 3 сата су у Кијеву....
(Православ, 25. april 2014 22:14)
Devojcice, ako se Rusi sjargaju u Kijev, sta sprecava Turke da se sjargaju u Beograd? Obnavljanje carstva je obnavljanje carstva

ply

pre 9 godina

amerika huska ne ukrajinu, vec kijevsku huntu. prenebegava se cinjenica da ukrajinskom vojskom komanduju samozvanci i americki pioni. rusija je pred teskom dilemom - niti moze da doveka trpi provokacije niti moze da zarati sa ukrjainom. gubi u oba slucaja. usa za to vreme dobija destabilizovanu ukrajinu i rusiju, plus ucvrscuje svoje pozicije u ovom delu sveta

teško srbima u srbiji

pre 9 godina

Rusi nikada ne beže iz Rusije. Oni su prave patriJote. Ne treba rusima bolji život na zapadu.U Rusiji je ok. Jadni Ukrajinci pored Rusa.

Vec vidjeno

pre 9 godina

Isti recept kao na prostoru bivse Yugoslavije.
Jedne teraju na pregovore, a drugi mogu da ubijaju.
Sramota. Putine brate udari i zastiti barem svoj Ruski narod kad to vec nisi uradio za bracu Srbe.

Mujo11

pre 9 godina

"Vojska Ukrajine kod ruske granice"

Na zalost izgleda da ce biti vrucina?! A poslije toga, hladno, bas kao na Sibir i Aljasku?! Neko ce peciti, a neko ce smrznuti?!
Lako je nama da navijamo za jednu ili drugu stranu?! Mislimo da smo daleko od toga sto se kuva, a nijesmo svesni u opste, jer i mi smo u opasnost, nijesmo bas daleko, tu smo negde na blizinu, sigurno da necemo biti ustedjeni?!
A sta misli, nocas, ruski vojnik, ili ukrajinski vojnik, bilo ko od njih, rasporedjen na obe strane granice?! Sta mislu njegove majke, sestre, zene, djece...?!
Navijamo bas kao da je neka futbalska utakmica...?! A nije neka sportska utakmica!

Бојан Илић

pre 9 godina

Načelnik Generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov razgovarao je danas telefonom sa načelnikom Generalštaba američkih oružanih snaga Martinom Dempsijem i tom prilikom je izrazio zabrinutost zbog situacije u jugoistočnoj Ukrajini i gubitka života u operaciji ukrajinskih snaga ove nedelje.

Мноого су се сви истриповали!

Humanoid

pre 9 godina

@ Aršin, lozac, Nerazumem (odvojeno, ej),SrbIN iz Srbije, prpa bato

Ne kapiram (a ne, nekapiram), kakva je to potreba da upotrebljavaš različite 'nickove', za gotovo istovetne komentare? Šta bi mi sad trebali ostati zapanjeni koliko ima 'SrbIN iz Srbije' koji su provalili 'rusofile' i prepoznali 'evropske vrednosti'?
Kakvo je vreme došlo, CNN svoje botove struže sa dna intelektualne kace.

Voja i deca

pre 9 godina

@lozac @Nerazumem (pise se odvojeno)

Pa za Ruse uopste nije problem niti se zale sto amerikanci vrse pritisak na ruske drzavne granice i sto su ukrajinski nacigardisti vojne hunte u Kijevu na ruskoj granici. Nacelnik generalstaba je samo konstatovao cinjenice da ne bude sutra nismo znali da Rusi znaju. Vojno to uopste ne izaziva zabrinutost u Moskvi, sta vise imali su danas velike vazduhoplovne vezbe u Belorusiji iza ledja istoka Ukrajine. Tako da ako budu gadjali ciljeve nacigarde, gadjace sa svih strana kao sto imaju pravo da potope americke vojne brodove bez ikakvog upozorenja ukoliko brod prekoracili i jedan minut duze propisani rok ostanka u Crnom moru. I to ce Rusi uciniti makar to izazvalo i najveci rat svih vremena. Vise niko nece ubijati Ruse, a da nece biti zestoko kaznjen. Medjutim, nije sve tako crno, jer juce i danas je masovna cistka u ukrajinskim snagama bezbednosti, jer regularna vojska i milicija NECE da ucestvuje u bilo kakvim operacijama protiv civila na istoku zemlje, a ne kamoli ruske vojske. Ukrajinski oficiri otvoreno priznaju da se jedino bore pripadnici nacistickih formacija 'Desnog sektora' na celu sa Jarosem za kojim postoji svetska poternica zbog terorizma u Ceceniji.

Православ

pre 9 godina

(prpa bato, 25. april 2014 21:45
Дечко, није Русија Србија, да остави свој народ непријатељу као Слоба 95-те.
Ови провоцирају и изазивају страну интервенцију, кад им се буду сјаргали Руси за 3 сата су у Кијеву....

marko

pre 9 godina

sada kada ukrajinci ubijaju niko da ih prekori a kamoli nesto vise...pitam se da su rusi samo nekog ranili sta bi bilo, atomski s desna...ma da je rusija pametna pa krene do koske...

Bosanac

pre 9 godina

Znaci po Srbijancima Ukrajinci su idioti sto brane svoju drzavu od vojske druge drzave i trebalo bi da se povuku i poklone drugoj drzavi svoje teritorije koliko ta druuga drzava zeli? Ili mozda cak da Ukrajinci bace oruzije i bjeze prema Poljskoj i Njemackoj, a prepuste Rusima Ukrainu ..
Pa kakva je to logika covjece?

Vladimir

pre 9 godina

(prpa bato, 25. april 2014 21:45)
"Rusija je prepustila svoj narod u Ukrajini"

Sve i da je tako kako kažeš (a daleko je od toga - informiši se malo, bar danas postoji milon načina), šta bi tu bilo razlog za naslađivanje tebe i takvih?

Događanja u Ukrajini su, hvala Bogu, povukla jasnu liniju između ljudi i onih ostalih (da ih ne imenujem, ne uklapa se u "pravila"). Bar neko dobro.

mile

pre 9 godina

Rusija izigrava velesilu a u stvarnosti je daleko od toga.
Putin je svojom "pametnom krimskom politikom" uspeo da mu amerikanci budu prve komsije.Sad moze slobodno svojoj vojsci da izda naredbu:
Na mestu voljno!

sta god

pre 9 godina

na zalost domacih crvenih i crnih rusofila Rusija je prepustila svoj narod u Ukrajini, poput njihovog voljenog diktatora milosevica u Krajini.
Cim je pocelo da udara po bankovnim racunima ruskih tajkuna na trulom zapadu, Rusija vise nije vojna velesila..
(prpa bato, 25. april 2014 21:45)

Na žalost domaćih crnokošuljaša i SSovaca, tako ste isto pričali i pre Krima, pa su vam začepili usta!

prpa bato

pre 9 godina

na zalost domacih crvenih i crnih rusofila Rusija je prepustila svoj narod u Ukrajini, poput njihovog voljenog diktatora milosevica u Krajini.
Cim je pocelo da udara po bankovnim racunima ruskih tajkuna na trulom zapadu, Rusija vise nije vojna velesila..

lozac

pre 9 godina

samo malo, rekli ste da nije problem sto je Ruska vojska na Ruskoj granici, zasto je onda problem sto je Ukrainska vojska na Ukrainskoj granici????

haralampije

pre 9 godina

Slovenska braca ratuju a oni kauboji zadovoljno trljaju ruke i smeju se.Impotentnu situ Evropu ionako niko nista ne pita.Braco gde cemo mi to i s kime tikve sadimo?

Aršin

pre 9 godina

Jel ja to dobro razumem da Rusima, koji otvoreno "vežbaju" pored ukrajinske granice, smeta što su uz tu istu granicu raspoređene i ukrajinske snage? Pa mislim...

SrbIN iz Srbije

pre 9 godina

Kokiko ja s'vatam Ukrajunci grupišu svoju vojsku sa svoje strane granice s tim što im ne pada napamet da vrše invaziju na Rusiju, što je i maloj deci jasno jer se oni ovde brane, dok se to ne može reći za Rusiju koja izigrava USA na istoku i samo izmišlja izgovore za invaziju...

haralampije

pre 9 godina

Slovenska braca ratuju a oni kauboji zadovoljno trljaju ruke i smeju se.Impotentnu situ Evropu ionako niko nista ne pita.Braco gde cemo mi to i s kime tikve sadimo?

lozac

pre 9 godina

samo malo, rekli ste da nije problem sto je Ruska vojska na Ruskoj granici, zasto je onda problem sto je Ukrainska vojska na Ukrainskoj granici????

Boki

pre 9 godina

Ja mislim da CEO svet ceka samo da se Srbija opredeli na koju ce stranu pa da pocne, jer kako bez nas rat ne bi bio rat! A mi ih kuliramo pa su se svi unervozili!

sta god

pre 9 godina

na zalost domacih crvenih i crnih rusofila Rusija je prepustila svoj narod u Ukrajini, poput njihovog voljenog diktatora milosevica u Krajini.
Cim je pocelo da udara po bankovnim racunima ruskih tajkuna na trulom zapadu, Rusija vise nije vojna velesila..
(prpa bato, 25. april 2014 21:45)

Na žalost domaćih crnokošuljaša i SSovaca, tako ste isto pričali i pre Krima, pa su vam začepili usta!

Aršin

pre 9 godina

Jel ja to dobro razumem da Rusima, koji otvoreno "vežbaju" pored ukrajinske granice, smeta što su uz tu istu granicu raspoređene i ukrajinske snage? Pa mislim...

Blago nama

pre 9 godina

A zasto moramo za bilo koga navijati? Sve se vrti oko nasih neispunjenih snova i navijamo za one koji bi trebalo da ostvare ono sto mi nismo uspjeli. A ti za koje, kao, navijamo obicno su daleko i boli ih uvo za nas. Oni za koje ne navijamo cesto su nam puno blizi. Bajka o dalekoj, velikoj i sretnoj zemlji mami uzdahe ali je ipak samo bajka. Da li smo bas toliko uprskali u svojoj kuci da moramo zivjeti od snova o dalekoj sreci? Necemo da pitamo nista one koji poznaju Ruse bolje od nas jer ne zelimo da nam ne sruse snove. Isto je i sa Amerima. Ni jedni ni drugi nisu nam rasturili Jugu. Mi smo! A nista nam lakse nece biti ako nestane Ukrajina.

Voja i deca

pre 9 godina

@lozac @Nerazumem (pise se odvojeno)

Pa za Ruse uopste nije problem niti se zale sto amerikanci vrse pritisak na ruske drzavne granice i sto su ukrajinski nacigardisti vojne hunte u Kijevu na ruskoj granici. Nacelnik generalstaba je samo konstatovao cinjenice da ne bude sutra nismo znali da Rusi znaju. Vojno to uopste ne izaziva zabrinutost u Moskvi, sta vise imali su danas velike vazduhoplovne vezbe u Belorusiji iza ledja istoka Ukrajine. Tako da ako budu gadjali ciljeve nacigarde, gadjace sa svih strana kao sto imaju pravo da potope americke vojne brodove bez ikakvog upozorenja ukoliko brod prekoracili i jedan minut duze propisani rok ostanka u Crnom moru. I to ce Rusi uciniti makar to izazvalo i najveci rat svih vremena. Vise niko nece ubijati Ruse, a da nece biti zestoko kaznjen. Medjutim, nije sve tako crno, jer juce i danas je masovna cistka u ukrajinskim snagama bezbednosti, jer regularna vojska i milicija NECE da ucestvuje u bilo kakvim operacijama protiv civila na istoku zemlje, a ne kamoli ruske vojske. Ukrajinski oficiri otvoreno priznaju da se jedino bore pripadnici nacistickih formacija 'Desnog sektora' na celu sa Jarosem za kojim postoji svetska poternica zbog terorizma u Ceceniji.

Бојан Илић

pre 9 godina

Znaci po Srbijancima Ukrajinci su idioti sto brane svoju drzavu od vojske druge drzave i trebalo bi da se povuku i poklone drugoj drzavi svoje teritorije koliko ta druuga drzava zeli? Ili mozda cak da Ukrajinci bace oruzije i bjeze prema Poljskoj i Njemackoj, a prepuste Rusima Ukrainu .. Pa kakva je to logika covjece?
(Bosanac, 25. april 2014 22:50)

То би му било нешто као да неко из Федерације крене да руши РС , а ја као Србин из Србије то прећутим иако ми неко опет дави род!
Остаће Украјина у овим границама , али ће имати минимум једну "РС"!

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Rusi ce sasvim sigurno uci u Ukrajinu. To i zapad zeli iako deklarativno dize glas protiv toga. Posmatraci EU su uglavnom vrsni obavestajci koji imaju veliko iskustvo u ovom poslu jer istini za volju niko nikada nije definisao sta ti posmatraci posmatraju. Rusija verujem namerno nije htela iako bi verujem to Evropa prihvatila da posalje i svoje posmatrace na teren sa Evropljanima. Nije iz prostog razloga sto ne zeli da deli informacije koje ce se tumaciti na svakojake nacine. U celoj ovoj vec jako zreloj igri rata taj rat je sve blizi. Moze se desiti da rusija isprovocira ukrainsku vojsku da nesmotreno ubije nekog ruskog vojnika na ruskoj teritoriji jer kako se pise ta razdaljina je vec svega dva kilometra. Tu ce Rusi i drzati topli rezim ali ukoliko odluce da udju a verujem da ce uci to nece da se dogodi tu gde Ukrainci koncentrisu snage. Ako necija vojska predje granicu druge zemlje ona ulazi u rat sa postojecom vlascu te zemlje dakle nece se ograniciti na ulazak radi manjeg dela teritorije pa ako vec udje onda ce kidisati na vitalne centre drzave (komandu vojske i policije, ministarstva, vladu...)To Rusi znaju, jer ce jednako biti osudjeni i za jedan metar kao i za celu Ukrainu. To je logika ratovanja koju svaka vojska primenjuje. Ukrainu ceo svet gura u kataklizmu i samo ce taj nesretni narod da gubi glave zarad interesa i Rusije i zapada...A ima li veceg licemerja od medjusobnih optuzbi za sudbinu trecega ???

Vec vidjeno

pre 9 godina

Isti recept kao na prostoru bivse Yugoslavije.
Jedne teraju na pregovore, a drugi mogu da ubijaju.
Sramota. Putine brate udari i zastiti barem svoj Ruski narod kad to vec nisi uradio za bracu Srbe.

SrbIN iz Srbije

pre 9 godina

Kokiko ja s'vatam Ukrajunci grupišu svoju vojsku sa svoje strane granice s tim što im ne pada napamet da vrše invaziju na Rusiju, što je i maloj deci jasno jer se oni ovde brane, dok se to ne može reći za Rusiju koja izigrava USA na istoku i samo izmišlja izgovore za invaziju...

Православ

pre 9 godina

(prpa bato, 25. april 2014 21:45
Дечко, није Русија Србија, да остави свој народ непријатељу као Слоба 95-те.
Ови провоцирају и изазивају страну интервенцију, кад им се буду сјаргали Руси за 3 сата су у Кијеву....

pedja

pre 9 godina

Da bi Ukrajina imala neke sanse protiv ruske vojske morala bi da se odluci za gerilski rat , a za to vam je neophodna podrska lokalnog stanovnistva koju oni nemaju, cak sta vise naprotiv, ovi intervenciju prizivaju i ruske snage bi docekale kao oslobodioce. Drugi problem koji Ukrajina ima je slab borbeni moral vojske , pre svega oficirskog kadra koji nedeli iste vrednosti i ubedjenja kao politicki vrh.
Prica o sankcijama bi mogla da pomogne novoj ukrajinskoj vladi ali sto se duze prica taj argument postaje sve manji, inace Predsednik Putin sve i da hoce da izbegne intervenciju , ne moze zbog stava svog javnog mjenja.
Nadam se i Boga molim, da ce razum preovladati i da nece udariti brat na brata, jer je to veliko zlo.

SAMO DA SE ZNA

pre 9 godina

Braco Srbi sve sto ste mrzeli kod Amera sada obozavate kod Rusa. I jedni I drugi krse medjunarodne norme koje ionako vaze samo za nestalne clanice UN. Kina je jedina koja jos ne gura prst u oko svojih suseda za sada ali da bi te neko shvatio da si sila moras da to pokazes na nekom slabijem. Inace Kina moze da gazi svoje gradjane tenkovima, Amerika moze da radi sta zeli u svojoj zemlji isto vazi za Rusiju ali ostali, posebno Africke zemlje u koje Francuzi redovno salju svoje trupe da 'smiruju"strasti, ne mogu, kao ni Sirija na primer. Jako je ipak zalosno da neko kao Srbija koja se zalagala za to da je JNA bila jedina legalna formacija u SFRJ sada Ukrajinsku vojsku naziva zlocinackom, kada smo intervenisali na Kosovu nas su Ameri kao sto ce Rusi Ukrajinu sravniti sa zemljom. E moji Srbi kako je vama tesko kad neko iz susedstva podrzava svetske bulije Rusiju I Amere tako je sada I Ukrajincima jasno da vi ne postujete svoje principe vec ih gradite razlicito zavisno o kome je rec...

ply

pre 9 godina

amerika huska ne ukrajinu, vec kijevsku huntu. prenebegava se cinjenica da ukrajinskom vojskom komanduju samozvanci i americki pioni. rusija je pred teskom dilemom - niti moze da doveka trpi provokacije niti moze da zarati sa ukrjainom. gubi u oba slucaja. usa za to vreme dobija destabilizovanu ukrajinu i rusiju, plus ucvrscuje svoje pozicije u ovom delu sveta

Humanoid

pre 9 godina

@ Aršin, lozac, Nerazumem (odvojeno, ej),SrbIN iz Srbije, prpa bato

Ne kapiram (a ne, nekapiram), kakva je to potreba da upotrebljavaš različite 'nickove', za gotovo istovetne komentare? Šta bi mi sad trebali ostati zapanjeni koliko ima 'SrbIN iz Srbije' koji su provalili 'rusofile' i prepoznali 'evropske vrednosti'?
Kakvo je vreme došlo, CNN svoje botove struže sa dna intelektualne kace.

tomy

pre 9 godina

Ko im je dao informacije da su u opasnosti,direktor cia-e ili gospodin Bajden.Jadni narod.Samo da ne nasednu na gradjanski rat u koji ih uvlace SAD a Rusi prilicno zainteresovani da stvar izguraju do kraja.

Mujo11

pre 9 godina

"Vojska Ukrajine kod ruske granice"

Na zalost izgleda da ce biti vrucina?! A poslije toga, hladno, bas kao na Sibir i Aljasku?! Neko ce peciti, a neko ce smrznuti?!
Lako je nama da navijamo za jednu ili drugu stranu?! Mislimo da smo daleko od toga sto se kuva, a nijesmo svesni u opste, jer i mi smo u opasnost, nijesmo bas daleko, tu smo negde na blizinu, sigurno da necemo biti ustedjeni?!
A sta misli, nocas, ruski vojnik, ili ukrajinski vojnik, bilo ko od njih, rasporedjen na obe strane granice?! Sta mislu njegove majke, sestre, zene, djece...?!
Navijamo bas kao da je neka futbalska utakmica...?! A nije neka sportska utakmica!

prpa bato

pre 9 godina

na zalost domacih crvenih i crnih rusofila Rusija je prepustila svoj narod u Ukrajini, poput njihovog voljenog diktatora milosevica u Krajini.
Cim je pocelo da udara po bankovnim racunima ruskih tajkuna na trulom zapadu, Rusija vise nije vojna velesila..

Бојан Илић

pre 9 godina

Дечко, није Русија Србија, да остави свој народ непријатељу као Слоба 95-те. Ови провоцирају и изазивају страну интервенцију, кад им се буду сјаргали Руси за 3 сата су у Кијеву....(Православ, 25. april 2014 22:14)Devojcice, ako se Rusi sjargaju u Kijev, sta sprecava Turke da se sjargaju u Beograd? Obnavljanje carstva je obnavljanje carstva
(kratkovidi komplexasi, 25. april 2014 23:10)

Супер!
Мени је одувек најјужнији српски град био Солун!;-)

Б.С.

pre 9 godina

@Bosanac
Коментаре које читате на Б92 не треба сматрати за српски (или србијански) преовлађајући став. Напротив! Народ мисли управо супротно ономе што овде пишу коментатори.
Поздрав!

Bosanac

pre 9 godina

Znaci po Srbijancima Ukrajinci su idioti sto brane svoju drzavu od vojske druge drzave i trebalo bi da se povuku i poklone drugoj drzavi svoje teritorije koliko ta druuga drzava zeli? Ili mozda cak da Ukrajinci bace oruzije i bjeze prema Poljskoj i Njemackoj, a prepuste Rusima Ukrainu ..
Pa kakva je to logika covjece?

marko

pre 9 godina

sada kada ukrajinci ubijaju niko da ih prekori a kamoli nesto vise...pitam se da su rusi samo nekog ranili sta bi bilo, atomski s desna...ma da je rusija pametna pa krene do koske...

kratkovidi komplexasi

pre 9 godina

Супер!
Мени је одувек најјужнији српски град био Солун!;-)
(Бојан Илић, 25. april 2014 23:22)
Pricamo o ozbiljnim a ne jednokratnim carstvima

Vladimir

pre 9 godina

(prpa bato, 25. april 2014 21:45)
"Rusija je prepustila svoj narod u Ukrajini"

Sve i da je tako kako kažeš (a daleko je od toga - informiši se malo, bar danas postoji milon načina), šta bi tu bilo razlog za naslađivanje tebe i takvih?

Događanja u Ukrajini su, hvala Bogu, povukla jasnu liniju između ljudi i onih ostalih (da ih ne imenujem, ne uklapa se u "pravila"). Bar neko dobro.

mile

pre 9 godina

Rusija izigrava velesilu a u stvarnosti je daleko od toga.
Putin je svojom "pametnom krimskom politikom" uspeo da mu amerikanci budu prve komsije.Sad moze slobodno svojoj vojsci da izda naredbu:
Na mestu voljno!

kratkovidi komplexasi

pre 9 godina

Дечко, није Русија Србија, да остави свој народ непријатељу као Слоба 95-те.
Ови провоцирају и изазивају страну интервенцију, кад им се буду сјаргали Руси за 3 сата су у Кијеву....
(Православ, 25. april 2014 22:14)
Devojcice, ako se Rusi sjargaju u Kijev, sta sprecava Turke da se sjargaju u Beograd? Obnavljanje carstva je obnavljanje carstva

teško srbima u srbiji

pre 9 godina

Rusi nikada ne beže iz Rusije. Oni su prave patriJote. Ne treba rusima bolji život na zapadu.U Rusiji je ok. Jadni Ukrajinci pored Rusa.

Ddule

pre 9 godina

Ja mislim da taj koji ce dobiti po nosu je Putin! Ima da im raspadne federacija ko slodeled, malo po malo pa se istopi! Prve republike ce biti Tatarstan, po sledece po redu.
Zivi bili pa videli!

Бојан Илић

pre 9 godina

Načelnik Generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov razgovarao je danas telefonom sa načelnikom Generalštaba američkih oružanih snaga Martinom Dempsijem i tom prilikom je izrazio zabrinutost zbog situacije u jugoistočnoj Ukrajini i gubitka života u operaciji ukrajinskih snaga ove nedelje.

Мноого су се сви истриповали!

Marija-Buje

pre 9 godina

@Vladimir - događanja u Ukrajini su, upravo kao što kažeš, pokazala tko je tko. Tko, s jedne strane shvaća da je bezočna okupacija dijela teritorija suverene države 2014. godine isto ono što je Hitler napravio u Čehoslovačkoj 1939. I tko, s druge, podupire rasplamsavanje sukoba koje sigurno vodi u Treći svjetski rat, koji NE MOŽEMO PREŽIVJETI ni on, niti ja, a ni taj novi Hitler iz 2014. Jedino mi je iskreno žao što su se premnogi Srbi navukli na tako jeftinu priču koju im On prodaje - onaj tko im je već sto puta pokazao da ih uopće ne uzima u obzir. Tužno je, prije svega tužno, slijepo obožavati nekoga tko te zapravo smatra nulom, kao što Putin gleda na Srbe.

...

pre 9 godina

Vrlo delikatna situacija...žao mi ih je jer su suočeni sa silom od koje se ne mogu odbraniti (isto kao i mi '99)...a sa druge strane su isti ti smatrali da je normalno da Kosovo otmu Srbiji i priznali ga. Pa sad imaju Krim, a i mnoge druge zemlje će se "češati gde ih ne svrbi" kad mečka dođe i na njihova vrata. Zapravo je najbolje da odem da prošetam pored Save i ne razmišljam o njima...

Legionar

pre 9 godina

(uf, 26. april 2014 10:08)
Srbi na Kosovu zele samostalnost od Republike Kosovo,imaju pravo,hoce li dobiti.Srbi u BiH zele samostalnost.Hoce li je dobiti?Teksasani,Irci,Katalonci,Bavarci...hoce li dobiti?
Ne mozes se pozivati na filozofiju,kada trazis pravo.

uf

pre 9 godina

@marija-buje narod na kosovu je hteo samostalnost koju je dobio isto kao sto je narod hteo i na krimu. sta mislite o tome i da li podrzavate celovitost srbije kao ukrajine?

prpa bato

pre 9 godina

na zalost domacih crvenih i crnih rusofila Rusija je prepustila svoj narod u Ukrajini, poput njihovog voljenog diktatora milosevica u Krajini.
Cim je pocelo da udara po bankovnim racunima ruskih tajkuna na trulom zapadu, Rusija vise nije vojna velesila..

SrbIN iz Srbije

pre 9 godina

Kokiko ja s'vatam Ukrajunci grupišu svoju vojsku sa svoje strane granice s tim što im ne pada napamet da vrše invaziju na Rusiju, što je i maloj deci jasno jer se oni ovde brane, dok se to ne može reći za Rusiju koja izigrava USA na istoku i samo izmišlja izgovore za invaziju...

Aršin

pre 9 godina

Jel ja to dobro razumem da Rusima, koji otvoreno "vežbaju" pored ukrajinske granice, smeta što su uz tu istu granicu raspoređene i ukrajinske snage? Pa mislim...

lozac

pre 9 godina

samo malo, rekli ste da nije problem sto je Ruska vojska na Ruskoj granici, zasto je onda problem sto je Ukrainska vojska na Ukrainskoj granici????

Б.С.

pre 9 godina

@Bosanac
Коментаре које читате на Б92 не треба сматрати за српски (или србијански) преовлађајући став. Напротив! Народ мисли управо супротно ономе што овде пишу коментатори.
Поздрав!

kratkovidi komplexasi

pre 9 godina

Дечко, није Русија Србија, да остави свој народ непријатељу као Слоба 95-те.
Ови провоцирају и изазивају страну интервенцију, кад им се буду сјаргали Руси за 3 сата су у Кијеву....
(Православ, 25. april 2014 22:14)
Devojcice, ako se Rusi sjargaju u Kijev, sta sprecava Turke da se sjargaju u Beograd? Obnavljanje carstva je obnavljanje carstva

mile

pre 9 godina

Rusija izigrava velesilu a u stvarnosti je daleko od toga.
Putin je svojom "pametnom krimskom politikom" uspeo da mu amerikanci budu prve komsije.Sad moze slobodno svojoj vojsci da izda naredbu:
Na mestu voljno!

Bosanac

pre 9 godina

Znaci po Srbijancima Ukrajinci su idioti sto brane svoju drzavu od vojske druge drzave i trebalo bi da se povuku i poklone drugoj drzavi svoje teritorije koliko ta druuga drzava zeli? Ili mozda cak da Ukrajinci bace oruzije i bjeze prema Poljskoj i Njemackoj, a prepuste Rusima Ukrainu ..
Pa kakva je to logika covjece?

SAMO DA SE ZNA

pre 9 godina

Braco Srbi sve sto ste mrzeli kod Amera sada obozavate kod Rusa. I jedni I drugi krse medjunarodne norme koje ionako vaze samo za nestalne clanice UN. Kina je jedina koja jos ne gura prst u oko svojih suseda za sada ali da bi te neko shvatio da si sila moras da to pokazes na nekom slabijem. Inace Kina moze da gazi svoje gradjane tenkovima, Amerika moze da radi sta zeli u svojoj zemlji isto vazi za Rusiju ali ostali, posebno Africke zemlje u koje Francuzi redovno salju svoje trupe da 'smiruju"strasti, ne mogu, kao ni Sirija na primer. Jako je ipak zalosno da neko kao Srbija koja se zalagala za to da je JNA bila jedina legalna formacija u SFRJ sada Ukrajinsku vojsku naziva zlocinackom, kada smo intervenisali na Kosovu nas su Ameri kao sto ce Rusi Ukrajinu sravniti sa zemljom. E moji Srbi kako je vama tesko kad neko iz susedstva podrzava svetske bulije Rusiju I Amere tako je sada I Ukrajincima jasno da vi ne postujete svoje principe vec ih gradite razlicito zavisno o kome je rec...

Vec vidjeno

pre 9 godina

Isti recept kao na prostoru bivse Yugoslavije.
Jedne teraju na pregovore, a drugi mogu da ubijaju.
Sramota. Putine brate udari i zastiti barem svoj Ruski narod kad to vec nisi uradio za bracu Srbe.

teško srbima u srbiji

pre 9 godina

Rusi nikada ne beže iz Rusije. Oni su prave patriJote. Ne treba rusima bolji život na zapadu.U Rusiji je ok. Jadni Ukrajinci pored Rusa.

kratkovidi komplexasi

pre 9 godina

Супер!
Мени је одувек најјужнији српски град био Солун!;-)
(Бојан Илић, 25. april 2014 23:22)
Pricamo o ozbiljnim a ne jednokratnim carstvima

Marija-Buje

pre 9 godina

@Vladimir - događanja u Ukrajini su, upravo kao što kažeš, pokazala tko je tko. Tko, s jedne strane shvaća da je bezočna okupacija dijela teritorija suverene države 2014. godine isto ono što je Hitler napravio u Čehoslovačkoj 1939. I tko, s druge, podupire rasplamsavanje sukoba koje sigurno vodi u Treći svjetski rat, koji NE MOŽEMO PREŽIVJETI ni on, niti ja, a ni taj novi Hitler iz 2014. Jedino mi je iskreno žao što su se premnogi Srbi navukli na tako jeftinu priču koju im On prodaje - onaj tko im je već sto puta pokazao da ih uopće ne uzima u obzir. Tužno je, prije svega tužno, slijepo obožavati nekoga tko te zapravo smatra nulom, kao što Putin gleda na Srbe.

Ddule

pre 9 godina

Ja mislim da taj koji ce dobiti po nosu je Putin! Ima da im raspadne federacija ko slodeled, malo po malo pa se istopi! Prve republike ce biti Tatarstan, po sledece po redu.
Zivi bili pa videli!

haralampije

pre 9 godina

Slovenska braca ratuju a oni kauboji zadovoljno trljaju ruke i smeju se.Impotentnu situ Evropu ionako niko nista ne pita.Braco gde cemo mi to i s kime tikve sadimo?

sta god

pre 9 godina

na zalost domacih crvenih i crnih rusofila Rusija je prepustila svoj narod u Ukrajini, poput njihovog voljenog diktatora milosevica u Krajini.
Cim je pocelo da udara po bankovnim racunima ruskih tajkuna na trulom zapadu, Rusija vise nije vojna velesila..
(prpa bato, 25. april 2014 21:45)

Na žalost domaćih crnokošuljaša i SSovaca, tako ste isto pričali i pre Krima, pa su vam začepili usta!

Православ

pre 9 godina

(prpa bato, 25. april 2014 21:45
Дечко, није Русија Србија, да остави свој народ непријатељу као Слоба 95-те.
Ови провоцирају и изазивају страну интервенцију, кад им се буду сјаргали Руси за 3 сата су у Кијеву....

Бојан Илић

pre 9 godina

Znaci po Srbijancima Ukrajinci su idioti sto brane svoju drzavu od vojske druge drzave i trebalo bi da se povuku i poklone drugoj drzavi svoje teritorije koliko ta druuga drzava zeli? Ili mozda cak da Ukrajinci bace oruzije i bjeze prema Poljskoj i Njemackoj, a prepuste Rusima Ukrainu .. Pa kakva je to logika covjece?
(Bosanac, 25. april 2014 22:50)

То би му било нешто као да неко из Федерације крене да руши РС , а ја као Србин из Србије то прећутим иако ми неко опет дави род!
Остаће Украјина у овим границама , али ће имати минимум једну "РС"!

Blago nama

pre 9 godina

A zasto moramo za bilo koga navijati? Sve se vrti oko nasih neispunjenih snova i navijamo za one koji bi trebalo da ostvare ono sto mi nismo uspjeli. A ti za koje, kao, navijamo obicno su daleko i boli ih uvo za nas. Oni za koje ne navijamo cesto su nam puno blizi. Bajka o dalekoj, velikoj i sretnoj zemlji mami uzdahe ali je ipak samo bajka. Da li smo bas toliko uprskali u svojoj kuci da moramo zivjeti od snova o dalekoj sreci? Necemo da pitamo nista one koji poznaju Ruse bolje od nas jer ne zelimo da nam ne sruse snove. Isto je i sa Amerima. Ni jedni ni drugi nisu nam rasturili Jugu. Mi smo! A nista nam lakse nece biti ako nestane Ukrajina.

marko

pre 9 godina

sada kada ukrajinci ubijaju niko da ih prekori a kamoli nesto vise...pitam se da su rusi samo nekog ranili sta bi bilo, atomski s desna...ma da je rusija pametna pa krene do koske...

Бојан Илић

pre 9 godina

Дечко, није Русија Србија, да остави свој народ непријатељу као Слоба 95-те. Ови провоцирају и изазивају страну интервенцију, кад им се буду сјаргали Руси за 3 сата су у Кијеву....(Православ, 25. april 2014 22:14)Devojcice, ako se Rusi sjargaju u Kijev, sta sprecava Turke da se sjargaju u Beograd? Obnavljanje carstva je obnavljanje carstva
(kratkovidi komplexasi, 25. april 2014 23:10)

Супер!
Мени је одувек најјужнији српски град био Солун!;-)

ply

pre 9 godina

amerika huska ne ukrajinu, vec kijevsku huntu. prenebegava se cinjenica da ukrajinskom vojskom komanduju samozvanci i americki pioni. rusija je pred teskom dilemom - niti moze da doveka trpi provokacije niti moze da zarati sa ukrjainom. gubi u oba slucaja. usa za to vreme dobija destabilizovanu ukrajinu i rusiju, plus ucvrscuje svoje pozicije u ovom delu sveta

Voja i deca

pre 9 godina

@lozac @Nerazumem (pise se odvojeno)

Pa za Ruse uopste nije problem niti se zale sto amerikanci vrse pritisak na ruske drzavne granice i sto su ukrajinski nacigardisti vojne hunte u Kijevu na ruskoj granici. Nacelnik generalstaba je samo konstatovao cinjenice da ne bude sutra nismo znali da Rusi znaju. Vojno to uopste ne izaziva zabrinutost u Moskvi, sta vise imali su danas velike vazduhoplovne vezbe u Belorusiji iza ledja istoka Ukrajine. Tako da ako budu gadjali ciljeve nacigarde, gadjace sa svih strana kao sto imaju pravo da potope americke vojne brodove bez ikakvog upozorenja ukoliko brod prekoracili i jedan minut duze propisani rok ostanka u Crnom moru. I to ce Rusi uciniti makar to izazvalo i najveci rat svih vremena. Vise niko nece ubijati Ruse, a da nece biti zestoko kaznjen. Medjutim, nije sve tako crno, jer juce i danas je masovna cistka u ukrajinskim snagama bezbednosti, jer regularna vojska i milicija NECE da ucestvuje u bilo kakvim operacijama protiv civila na istoku zemlje, a ne kamoli ruske vojske. Ukrajinski oficiri otvoreno priznaju da se jedino bore pripadnici nacistickih formacija 'Desnog sektora' na celu sa Jarosem za kojim postoji svetska poternica zbog terorizma u Ceceniji.

Humanoid

pre 9 godina

@ Aršin, lozac, Nerazumem (odvojeno, ej),SrbIN iz Srbije, prpa bato

Ne kapiram (a ne, nekapiram), kakva je to potreba da upotrebljavaš različite 'nickove', za gotovo istovetne komentare? Šta bi mi sad trebali ostati zapanjeni koliko ima 'SrbIN iz Srbije' koji su provalili 'rusofile' i prepoznali 'evropske vrednosti'?
Kakvo je vreme došlo, CNN svoje botove struže sa dna intelektualne kace.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Rusi ce sasvim sigurno uci u Ukrajinu. To i zapad zeli iako deklarativno dize glas protiv toga. Posmatraci EU su uglavnom vrsni obavestajci koji imaju veliko iskustvo u ovom poslu jer istini za volju niko nikada nije definisao sta ti posmatraci posmatraju. Rusija verujem namerno nije htela iako bi verujem to Evropa prihvatila da posalje i svoje posmatrace na teren sa Evropljanima. Nije iz prostog razloga sto ne zeli da deli informacije koje ce se tumaciti na svakojake nacine. U celoj ovoj vec jako zreloj igri rata taj rat je sve blizi. Moze se desiti da rusija isprovocira ukrainsku vojsku da nesmotreno ubije nekog ruskog vojnika na ruskoj teritoriji jer kako se pise ta razdaljina je vec svega dva kilometra. Tu ce Rusi i drzati topli rezim ali ukoliko odluce da udju a verujem da ce uci to nece da se dogodi tu gde Ukrainci koncentrisu snage. Ako necija vojska predje granicu druge zemlje ona ulazi u rat sa postojecom vlascu te zemlje dakle nece se ograniciti na ulazak radi manjeg dela teritorije pa ako vec udje onda ce kidisati na vitalne centre drzave (komandu vojske i policije, ministarstva, vladu...)To Rusi znaju, jer ce jednako biti osudjeni i za jedan metar kao i za celu Ukrainu. To je logika ratovanja koju svaka vojska primenjuje. Ukrainu ceo svet gura u kataklizmu i samo ce taj nesretni narod da gubi glave zarad interesa i Rusije i zapada...A ima li veceg licemerja od medjusobnih optuzbi za sudbinu trecega ???

Бојан Илић

pre 9 godina

Načelnik Generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov razgovarao je danas telefonom sa načelnikom Generalštaba američkih oružanih snaga Martinom Dempsijem i tom prilikom je izrazio zabrinutost zbog situacije u jugoistočnoj Ukrajini i gubitka života u operaciji ukrajinskih snaga ove nedelje.

Мноого су се сви истриповали!

pedja

pre 9 godina

Da bi Ukrajina imala neke sanse protiv ruske vojske morala bi da se odluci za gerilski rat , a za to vam je neophodna podrska lokalnog stanovnistva koju oni nemaju, cak sta vise naprotiv, ovi intervenciju prizivaju i ruske snage bi docekale kao oslobodioce. Drugi problem koji Ukrajina ima je slab borbeni moral vojske , pre svega oficirskog kadra koji nedeli iste vrednosti i ubedjenja kao politicki vrh.
Prica o sankcijama bi mogla da pomogne novoj ukrajinskoj vladi ali sto se duze prica taj argument postaje sve manji, inace Predsednik Putin sve i da hoce da izbegne intervenciju , ne moze zbog stava svog javnog mjenja.
Nadam se i Boga molim, da ce razum preovladati i da nece udariti brat na brata, jer je to veliko zlo.

tomy

pre 9 godina

Ko im je dao informacije da su u opasnosti,direktor cia-e ili gospodin Bajden.Jadni narod.Samo da ne nasednu na gradjanski rat u koji ih uvlace SAD a Rusi prilicno zainteresovani da stvar izguraju do kraja.

Boki

pre 9 godina

Ja mislim da CEO svet ceka samo da se Srbija opredeli na koju ce stranu pa da pocne, jer kako bez nas rat ne bi bio rat! A mi ih kuliramo pa su se svi unervozili!

uf

pre 9 godina

@marija-buje narod na kosovu je hteo samostalnost koju je dobio isto kao sto je narod hteo i na krimu. sta mislite o tome i da li podrzavate celovitost srbije kao ukrajine?

Mujo11

pre 9 godina

"Vojska Ukrajine kod ruske granice"

Na zalost izgleda da ce biti vrucina?! A poslije toga, hladno, bas kao na Sibir i Aljasku?! Neko ce peciti, a neko ce smrznuti?!
Lako je nama da navijamo za jednu ili drugu stranu?! Mislimo da smo daleko od toga sto se kuva, a nijesmo svesni u opste, jer i mi smo u opasnost, nijesmo bas daleko, tu smo negde na blizinu, sigurno da necemo biti ustedjeni?!
A sta misli, nocas, ruski vojnik, ili ukrajinski vojnik, bilo ko od njih, rasporedjen na obe strane granice?! Sta mislu njegove majke, sestre, zene, djece...?!
Navijamo bas kao da je neka futbalska utakmica...?! A nije neka sportska utakmica!

Vladimir

pre 9 godina

(prpa bato, 25. april 2014 21:45)
"Rusija je prepustila svoj narod u Ukrajini"

Sve i da je tako kako kažeš (a daleko je od toga - informiši se malo, bar danas postoji milon načina), šta bi tu bilo razlog za naslađivanje tebe i takvih?

Događanja u Ukrajini su, hvala Bogu, povukla jasnu liniju između ljudi i onih ostalih (da ih ne imenujem, ne uklapa se u "pravila"). Bar neko dobro.

Legionar

pre 9 godina

(uf, 26. april 2014 10:08)
Srbi na Kosovu zele samostalnost od Republike Kosovo,imaju pravo,hoce li dobiti.Srbi u BiH zele samostalnost.Hoce li je dobiti?Teksasani,Irci,Katalonci,Bavarci...hoce li dobiti?
Ne mozes se pozivati na filozofiju,kada trazis pravo.

...

pre 9 godina

Vrlo delikatna situacija...žao mi ih je jer su suočeni sa silom od koje se ne mogu odbraniti (isto kao i mi '99)...a sa druge strane su isti ti smatrali da je normalno da Kosovo otmu Srbiji i priznali ga. Pa sad imaju Krim, a i mnoge druge zemlje će se "češati gde ih ne svrbi" kad mečka dođe i na njihova vrata. Zapravo je najbolje da odem da prošetam pored Save i ne razmišljam o njima...