FR za ograničenje prava veta u SB

Pariz -- Francuska će organizovati sastanak zbog diskusije o ograničenju prava veta u Savetu bezbednosti UN u slučajevima koji uključuju masovne zločine, izjavio Aro.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Taman posla,pa da radi sta ko hoce..Ujedine se svi,kao na primer,danas protiv interesa Rusije,pa im padne na pamet svasta!To je nemoguce i ne sme da prodje!Ko je to smislio nema dobru nameru!Mozemo da predpostavimo,ko se slaze sa tim!Ha,ha,ha..Sta bi to Francuska sa svetom,bez veta!Interesi se stalno menjaju,pa se moze desiti da upravo oni sto bi sada da ga ukinu,jednoga dana trazili da se ponovo uvede!E zato je i izmisljen veto,kao nepromenjiva konstanta!Zbog onih koji nisu previse silni..Da moze neko da zaustavi one,koji bi na silu nesto nekome da naude!A i nije lose radi balansa moci u svetu!To je vid kontrolnog paketa i tu bi trebalo da se zaborave sopstveni interesi,vec da se gledaju interesi koji ce koristiti svima..Druga je stvar sto se ne postuju medjunarodni zakoni i sto se krse upravo od mocnih na svakom koraku..Ali to nema veze sa vetom!Nikako da shvatimo da do velikih ratova a kamoli srece ni malih,nece vise dolaziti!Dosli smo u situaciju da nas je sopstveno oruzje pobedilo..A kako!Pa toliko poznatog i nepoznatog sofisticiranog razornog oruzja na sve strane,sa mogucnosti ogromnih razornih katastrofa,postalo opasno za planetu ili deo planete!A svaka velika tektonska promena na planeti,izazvala bi i promenu klime!Tako da bi zivot ili ono sto je preostalo od njega,tesko opstao u tim uslovima!I zato umesto da pijemo zajedno kafu,neki bi da ukinu veto!Sta reci,sem da nema sile bez silnih i moci bez nemocnih!Ko nece kafu,moze sampanjac,votku ili viski!
  (ma ajte.., 1. april 2014 13:08)

  # Link komentara

 2. Французи су "полетели" много!:-))
  Требао би неко да им скрати крила, нарочито после оног иживљавања у Либији!
  (Бојан Илић, 1. april 2014 09:26)

  # Link komentara

 3. I povrsna analiza ko je i koliko puta koristio veto u SB, posebno u zadnjih 40-50 godina, daje nam za pravo da se nasmejemo ovim komedijasima.
  (Moler, 1. april 2014 07:59)

  # Link komentara

 4. Pravo veta je ostatak feudalnog sistema u međunarodnom pravu. Veta-o, znaći biti protiv, a da ne treba ni objašnjavati zašto! Totalno sulud sistem, kojeg upražnjavaju "velike sile", SB, protiv ostalim državama! SB u današnom sustavu je ruglo i kočnica OZN!
  (stranac, 1. april 2014 02:22)

  # Link komentara

 5. Od tog posla nema ništa.
  (Zoki, 1. april 2014 00:58)

  # Link komentara

 6. Ukapirali Francuzi da je SB u stvari Medjunarodni statisticki zavod, sto ja odavno govorim. Izdaju saopstenja i prebrojavaju zrtve.Od kada su prvo USA krenuli u svoje kaubojske akcije sirom sveta, videli su ovo sto ja kazem.E , pa momci, nece to ici kako ste zamislili.Verovatno ce do daljeg ostati na blokadi SB i da se tu nece nista promeniti, osim ako ne isteraju Rusiju i Kinu ili ne oforme neke nove UN.Tako da cemo imati dve UN.
  (Savetnik, 31. mart 2014 23:43)

  # Link komentara

 7. Moze li stalni predstavnik Francuske u UN da objasni generalno, a kako termin "Frustrirani Zapad" podleze bilo kakvom Kodeksu ponasanja? "AFP navodi da kodeks ponašanja koji Pariz predlaže ne bi bio obavezujući u slučajevima gde su u pitanju "vitalni nacionalni interesi" jedne zemlje."; Koje zemlje? Neke iz grupacije "Frustiranog Zapada"?
  (horus, 31. mart 2014 23:39)

  # Link komentara

 8. Još jedno jeftino šibicarenje, kako bi se zapadnim saveznicima omogućilo da nesmetano sprovode svoju neokolonijalnu politiku. I do sada su "masovne zločine" koristili kao opravdanje za svoju intervencionističku politiku.
  (Marko, 31. mart 2014 23:38)

  # Link komentara

 9. Rusi ce staviti Veto na predlog Francuske, a Kina ce biti uzdrzana.
   (Ger-mann, 31. mart 2014 23:35)

  # Link komentara

 10. ajde da se kladimo da ce amerikanci biti protiv.

  mada, poslednjih 20 godina su oni upravo ovo koristili kao izgovor za ratovanje. kako god, nadajmo se da ovo ipak nece proci. videlo se i na primeru kosova da zapad nije jedini koji ima dozvolu za licemerje.
  (wiener, 31. mart 2014 23:12)

  # Link komentara