Ponedeljak, 31.03.2014.

19:58

Vučić:Nećemo uvesti sankcije Rusiji

Srbija će poštovati teritorijalni integritet Ukrajine ali neće uvoditi sankcije Rusiji, preneo je Aleksandar Vučić visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton.

Izvor: Beta

Vuèiæ:Neæemo uvesti sankcije Rusiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Aloha

pre 10 godina

Brisel moze da trazi sta god hoce. Zelje su jedno a realnost je nesto drugo, svako treba da gleda svoje interese. Ako Brisel ima petlje neka im se zamera!

Cica Maca

pre 10 godina

Tako je,izrazio si stav cele Srbije,hocemo sami da odlucujemo o svojim postupcima,i necemo kvariti odnose sa najvecim prijateljima zbog EU.Ispostovali smo sve sto su trazili,sad malo da oni ispostuju nas.

Malena xy

pre 10 godina

Svakoga treba ispostovati,a narocito kada je Rusija u pitanju,naravno da Srbija nikada ne bi uradila tako nesto,poput uvodjenja sankcija,to je besmisleno.

Kika

pre 10 godina

Svaka cast za izjavu,kada su svi bili protiv nas i uvodili nam sankcije,nikoga nije bilo briga osim Rusije,Nikada nase prijateljske odnose nece ugroziti niti jedno clanstvo,niti EU.

U dobrom smeru

pre 10 godina

Vucicev stav podize nas odnos sa EU na ravnopravniji nivo, nego sto smo imali ranije. Izbor - "ili EU ili Rusija" nije tema koja moze da nam bude nametnuta, sto je rezultat boljeg medjunarodnog polozaja nase zemlje. U tom pravcu treba da gradimo nase odnose i ubuduce.

billz

pre 10 godina

Konačno Srbiju prevdodi neko ko je u stanju da u svakoj situaciji razmišlja o interesu naroda. Ne treba stvarati našoj državi više neprijatelja nego što ih ima, treba tražiti partnerstva gde god je to moguće, a tu Vučić radi najbolji mogući posao. To je jedini način da promenimo imidž koji su prethodnici napravili i da podignemo ekonomiju na zdrave osnove.

Realistta

pre 10 godina

Srbija može uvesti sankcije Rusiji jedino ako ima malo svojih problema, ako traži još veće probleme i ako zanemaruje one koji znače život za njene građane.

bubica2

pre 10 godina

Vrlo vesto, kratko i jasno. Bez mnogo objasnjenjavanja jer onda smo ga nagrabusili. Svako cudo za 3 dana. Proci ce i to nece sila sili vaditi oci. Cisto malo nadmudrivanje.

Mungos011

pre 10 godina

Mi smo mala drzava i sigurno je da nase rukovodstvo trpi jak pritisak od strane zapadnih zemalja da uvedemo sankcije Rusiji. To bi bilo jako lose iz prostog razloga zato sto nas takoreci jedino Rusija podrzava u svemu sto radimo i zato je kljucno da sa njom imamo odlicne odnose.

Zoki

pre 10 godina

Tako je Vučiću! Potpuno je čovek u pravu, nema svrhe da se zameramo Rusima koji su nam pomogli kada su svi bili protiv nas, ali naravno da ćemo da poštujemo svačiji teritorijalni integritet pošto je i naš ugrožen.

marta

pre 10 godina

Potpuno nerazuman i neprihvatljiv zahtev, zar treba da biramo strane i priklanjamo se jednima ili drugima. Treba da se priklonimo nasim interesima, a to je da svakog postijemo i nikog niti osudjujemo, niti podrzavamo.

jorgan

pre 10 godina

Nije mi bas najjasnije zasto se u Briselu trazilo da se gospodin Vucic izjasni o uvodjenju sankcija Rusiji, covek je jos uvek samo tehncki PPV, nije jos premijer, a sto se tice sankcija, dobro je sto se Srbija izjasnila da nece ucestvovati u uvodjenju istih.

Vicko

pre 10 godina

@Putinu laknulo,sad moze mirno da spava
(Da nije tuzno....., 31. mart 2014 20:04)
Verujem da tim pokusajima sprdanja samo pokusavate da potisnete rezignaciju sto ste bili na vlasti 12 godina a ovaj za godinu i po uradio 10x vise.

vgrad

pre 10 godina

Vučić je umeo kao iskusni diplomata da saopšti stav Srbije po pitanju integriteta Ukrajine i nametanja sankcija Rusiji i to sada kao potpredsednik i član naše tehničke vlade a za manje mesec dana i kao premijer Srbije.EU ne može tražiti od Srbije da uradi nešto što ona nikada neće jer oni koji su kako kaže Vučić pokazili suverinitet Srbije i onako je bespoštedno bomardovali sada traže da Srbija pogazi vekovno prijatljestvo i Rusiji uvede sankcije makar i one bile formalne samo na rečima.Srbija je opredeljena prema EU integracijama, svakog dana ima prepreke od EU i međunarodne zajednice u vezi stava oko Kosova i nema nameru da Rusiju koja brani srpske interese postavlja ikakve uslove.

supervisor

pre 10 godina

Znaci Vucicu, ono sto si ustvari rekao je da ti ne priznajes teritorijalni integritet Rusije posto je ona pripojila Krim. To je mnogo gore od floskule "necemo uvesti sankcije". Ovo je direktan napad na Ruse!

Nick.cdn

pre 10 godina

Vucic je doslovce rekao da ne priznaje PRIPAJANJE Krima majci Rusiji a vi njegovi slepi sledbenici to podrzavate i dizete u nebesa kao reci proroka, spasioca! Zasto pravite od ovog "prosecnog srpskog politicara" vizionara , genijalca? Zar je moguce da Vuciceva sportsko-navijacka javna opredeljenost MOZE DA BUDE DOVOLJNA za ovakavu "ljubav" od dobrog dela javnosti.

Golub50

pre 10 godina

Srbija treba akcenat baciti na unutrašnja pitanja prevashodno oporavak privrede i borbu protiv kriminala , a na spoljnom planu treba biti neutralna i razvijati dobre odnose i saradnju sa zemljama širom sveta uz realizaciju obostranih interesa.

Milos

pre 10 godina

Ne moramo dosledno da sprovodimo politiku EU,jer nismo postali njen clan.Ne moramo da uvodimo sankcije Rusiji,iako Brisel insistira.To je neki izmiljeni uslov koji samo za nasu drzavu vazi...

Bebeto

pre 10 godina

Svi znaju da sankcije Rusiji od mini zemlja poput Srbije nece mnogo skoditi, vec uvodjenjem sankcija se te mini drzave svrstavaju za ili protiv Rusije, podrzavam stav vlade o neutralnosti.

tango argentino

pre 10 godina

Vucic je svestaan znacaja posebnog polozaja Srbije u trgovini sa Rusijom i prednosti koje taj polozaj donosi i nece da ga ugrozi.

Popke

pre 10 godina

Mnogi osporavaju politiku koju vodi Vučić. Ovim je pokazao da su interesi Srbije iznad svega i da to niko ne može da promeni. Ostao je dosledan neutralnosti.

ne glasam za sns

pre 10 godina

Ne razumem samo komentare tipa: "haha mi da uvodimo sankcije Rusiji", "Putinu je sada lakse posle ove izjave" ili ovaj sa Milom Kunis... Jel ljudi vi pratite desavanja, EU trazi od nas vec nedeljama da joj se pridruzimo u sankcijama prema Rusiji za razne njihove funkcionere i ovde se samo izjasnjavamo da to necemo uraditi! Nije nikome palo na pamet da lupne nesto da eto necemo uvoditi sankcije Rusiji.

Dzonyboy

pre 10 godina

Rusi su nama potrebniji nego mi njima, to je sigurno. Zato trebamo da imamo izbalansiran pristup da se ne bi zamerali jer nas to moze skupo kostati. Vuciceva izjava je dobra, dakle bez zameranja sa bilo kojom stranom.

Jovan1984

pre 10 godina

Tako govori pravi predstavnik Srbije. Kao zemlja moramo znati gde je granica preko koje ne možemo ići i isto tako moramo se držati svojih stavova pogotovo ako je to u interesu cele države.

Rijana

pre 10 godina

Sankcije smo odavno sami prošli, i dobro osetili posledice istih na svojoj koži. Danas se u naznaci od nas očekuje da ih podržimo kada je u pitanju Rusija. Mi svakako treba da se držimo po strani, podržimo integritet svake zemlje, ali da se uzdržimo od uvođenja sankcija, obzirom da bi one narušila dobre odnose sa zemljom koja je i sama poštovala naš suverenitet i teritorijalni integritet.

dosledni

pre 10 godina

Kako ovo smesno zvuci!Kao necemo uvesti sankcije Rusiji..Bolje da je rekao necemo uvesti sankcije samo sebi!Rusi su nam najveci kupci voca i povrca,sa Rusima planiramo Juzni tok,Rusi nam odobravaju veliki kredit,Rusi nas podrzavaju oko Kosova!Kakve sankcije Rusiji i kome to pada na pamet..Neka im sankcije uvede Nemacka i ove jace zemlje a ne mi koji smo maltene pred banktrotom!Lako je EU da uslovljava druge zemlje u EU,ali oni nisu bombardovani i nije im devastirana drzava!Prema tome oni i mi nismo nikako u istoj poziciji!Ostacemo na vetrometini sami sa sobom i bez prijatelja u svetu!To bi bilo kao da smo sami sebe spopleli!Rusiju treba postovati isto kao i EU!Kao sto Rusija ne ometa nas pristup u EU,isto tako EU ne treba da se mesa u srpske odnose sa drugim tradicionalno prijateljskim drzavama kao sto su Rusija,Kina..Pogotovo kad je ekonomski razvitak Srbije u pitanju i njena ekonomska strategija!Ne smemo se okretati samo prema EU,jer je dug put do ulaska u EU,i nasa prava su suzena u odnosu na punopravne clanice!Tu je i Kosovo,kao i mnogo drugih pitanja,koja su jos uvek generalno neresena i za ciju podrsku nam treba mnogo vise drzava od same EU!Zivot ide dalje i od necega mora da se zivi..Kako smo pragmaticni u drugim odlukama ,tako treba i ovde da smo jasni i bez uslovljavanja,kada su nasi osvedoceni prijatelji u pitanju!

Lalegator

pre 10 godina

:) pazi demagogije.

A stvarnost je ova.
Srbija i dalje ima povlascen izvoz u Rusiju.
EU ima povlascen izvoz u Srbiju.
EU nema povlascen izvoz u Rusiju.
I sad je Vucic kao rekao da on nece da uvedi sankcije Rusiji.
To je red velicina izjave kao da ja kazem da necu da kresem Milu Kunis.Jer tako sam resio.

Spectator

pre 10 godina

Na osnovu ove izjave shvatio sam da Srbija ne priznaje prisajedinjenje Krima Rusiji. Što se tiče sankcija prema Rusiji nije mi jasno koje bi to sankcije uopšte bile, ali eventualne sankcije Rusije prema Srbiji bi bile mnogo značajnije.

czar

pre 10 godina

Okreni-obrni to bi tek bilo ludilo da uradimo, mada svet srlja u kompletno ludilo. Teško je u takvim okolnostima ostati normalan. ja bih prvi voleo da to gledamo samo po strani.

Livija

pre 10 godina

Svakako da ne treba uvesti sankcije Rusiji i mislim da je to dobra odluka. Ovako pokazujemo da ostajemo uz svoje prijatelje u Rusiji i da nećemo podleći pritiscima Brisela.

genije

pre 10 godina

Eto jedne prilike da i od demagogije bude koristi (ili bar ne bude štete).
Svašta si rekao a ništa rekao nisi - a oni svi mogu da čitaju kako im odgovara: i EU da ih sledimo i Rusi da im ništa nismo rekli... :)

ISTINA

pre 10 godina

Jasno kao dan, Srbija bez zapada će opstati,ali bez Rusije će nestati. Ovo nije razmišljanje nekog rusofila, nego najobičniji zaključak zdravog razuma, sa "podlogom" za ovakvo mišljenje u istoriji ovog prostora u zadnjih 100 godina.

Leni

pre 10 godina

I Ukrajina i Rusija su Srbiji prijateljske zemlje, dovoljno je samo uzeti u obzir da se obe još uvek protive otcepljenju Kosova od Srbije. Zbog toga je vrlo teško staviti se na stranu bilo koju od ovih zemalja u sukobu. Principijelno, Srbija bi trebalo da podrži Ukrajinu, ali to niko od nas ne traži. Zapadne zemlje od nas očekuju da se odreknemo Kosova, ako ne sada, onda verovatno nekada u budućnosti. Dakle, Vučićeva izjava da braneći integritet drugih zemalja (Ukrajine) branimo i svoj integritet je tačna, ali za Evropu i Ameriku potpuno neprihvatljiva. Dovoljno je pročitati samo poslednje izjave zapadnih političara koje su dali u vezi "razlika" između Kosova i Krima, da se uverimo da je to tačno. A da je to tačno, dokazuje i činjenica da ni Ketrin Ešton nije tražila od Vučića i Dačića da se na ovom sastanku o tome izjašnjavaju, nego su oni to učinili po svojoj volji i želji. Osim što ova izjava sigurno nije bila prijatna za Ketrinine uši, ona je, prema tome, bila i sasvim nepotrebna. Tako da je Ketrin mogla na to jedino da im odgovori u stilu: "Hvala, ali niste trebali!"

Gore

pre 10 godina

Moskva je prestonica srpskog privrednog kriminala! Tu su se stacionirali svi oni koji su se obogatili, pozicija I opozicija, 90-tih godina ubrizgavajuci narodu zatrovane ideje svetle buducnosti. Narod ih je kupovao I jos uvek ih kupuje po skupoj ceni.

Zasto ovaj spinuje

pre 10 godina

Ako se ne varam, NIKO od Srbije ni ne zahteva da ona uvede sankcije Rusiji jer to ne traze ni od drugihEU drzava.
Od Srbije se ocekuje da se pridruzi EU drzavama i politicki osudi/kritikuje postupak Rusije oko Krima

Лазар

pre 10 godina

Каква бесмислена изјава. Као да ми можемо да уведемо санкције Русији, или Америци свеједно. Смејурија. Заправо, чисто спиновање (скретање пажње) са нашег свесрдног попуштања Приштини у преговорима.

shone

pre 10 godina

Svaka čast odlično rečeno naša država poštuje teritorijalni integritet svake evropske suverene države. Srbija neće prihvatiti uvođenje sankcija Rusiji jer je Rusija bila Srbiji prijatelj kada je bilo najteže. Oni koji traže uvodjenje sankcija prvo su povredili integritet države Srbije ...

Oktanije

pre 10 godina

Ima tako žena koje kažu: "Moj Miloje je divan čovek, za sve ove godine nije ruku digao na mene."
E tako i sa Rusima. Mogli su da nas odvale od bombardovanja, ali nisu. Tako su u mogućnosti.

бидермајер

pre 10 godina

Овом изјавом ,коју ћемо чувати,ако би ти се став променуо временом,напревио си огроман помак и поен као политичар !
А притом не пирим у једра снс-а нити ћу икада.

istina&pravda

pre 10 godina

Secam se... To je taj put...

Aleksandre sad se narod pita, ko ce nama da zameni Tita!

Svedski standard.

Brze pruge Srbije.

Tako treba!

Slobo Srbine!

Obnova, razvoj, reforme - 21 projekat za 21. vek

Srbija se saginjati nece!

Ako ne znamo da radimo, znamo da se bijemo!

Jel' poznato? :)

czar

pre 10 godina

Okreni-obrni to bi tek bilo ludilo da uradimo, mada svet srlja u kompletno ludilo. Teško je u takvim okolnostima ostati normalan. ja bih prvi voleo da to gledamo samo po strani.

бидермајер

pre 10 godina

Овом изјавом ,коју ћемо чувати,ако би ти се став променуо временом,напревио си огроман помак и поен као политичар !
А притом не пирим у једра снс-а нити ћу икада.

shone

pre 10 godina

Svaka čast odlično rečeno naša država poštuje teritorijalni integritet svake evropske suverene države. Srbija neće prihvatiti uvođenje sankcija Rusiji jer je Rusija bila Srbiji prijatelj kada je bilo najteže. Oni koji traže uvodjenje sankcija prvo su povredili integritet države Srbije ...

dosledni

pre 10 godina

Kako ovo smesno zvuci!Kao necemo uvesti sankcije Rusiji..Bolje da je rekao necemo uvesti sankcije samo sebi!Rusi su nam najveci kupci voca i povrca,sa Rusima planiramo Juzni tok,Rusi nam odobravaju veliki kredit,Rusi nas podrzavaju oko Kosova!Kakve sankcije Rusiji i kome to pada na pamet..Neka im sankcije uvede Nemacka i ove jace zemlje a ne mi koji smo maltene pred banktrotom!Lako je EU da uslovljava druge zemlje u EU,ali oni nisu bombardovani i nije im devastirana drzava!Prema tome oni i mi nismo nikako u istoj poziciji!Ostacemo na vetrometini sami sa sobom i bez prijatelja u svetu!To bi bilo kao da smo sami sebe spopleli!Rusiju treba postovati isto kao i EU!Kao sto Rusija ne ometa nas pristup u EU,isto tako EU ne treba da se mesa u srpske odnose sa drugim tradicionalno prijateljskim drzavama kao sto su Rusija,Kina..Pogotovo kad je ekonomski razvitak Srbije u pitanju i njena ekonomska strategija!Ne smemo se okretati samo prema EU,jer je dug put do ulaska u EU,i nasa prava su suzena u odnosu na punopravne clanice!Tu je i Kosovo,kao i mnogo drugih pitanja,koja su jos uvek generalno neresena i za ciju podrsku nam treba mnogo vise drzava od same EU!Zivot ide dalje i od necega mora da se zivi..Kako smo pragmaticni u drugim odlukama ,tako treba i ovde da smo jasni i bez uslovljavanja,kada su nasi osvedoceni prijatelji u pitanju!

Leni

pre 10 godina

I Ukrajina i Rusija su Srbiji prijateljske zemlje, dovoljno je samo uzeti u obzir da se obe još uvek protive otcepljenju Kosova od Srbije. Zbog toga je vrlo teško staviti se na stranu bilo koju od ovih zemalja u sukobu. Principijelno, Srbija bi trebalo da podrži Ukrajinu, ali to niko od nas ne traži. Zapadne zemlje od nas očekuju da se odreknemo Kosova, ako ne sada, onda verovatno nekada u budućnosti. Dakle, Vučićeva izjava da braneći integritet drugih zemalja (Ukrajine) branimo i svoj integritet je tačna, ali za Evropu i Ameriku potpuno neprihvatljiva. Dovoljno je pročitati samo poslednje izjave zapadnih političara koje su dali u vezi "razlika" između Kosova i Krima, da se uverimo da je to tačno. A da je to tačno, dokazuje i činjenica da ni Ketrin Ešton nije tražila od Vučića i Dačića da se na ovom sastanku o tome izjašnjavaju, nego su oni to učinili po svojoj volji i želji. Osim što ova izjava sigurno nije bila prijatna za Ketrinine uši, ona je, prema tome, bila i sasvim nepotrebna. Tako da je Ketrin mogla na to jedino da im odgovori u stilu: "Hvala, ali niste trebali!"

Zasto ovaj spinuje

pre 10 godina

Ako se ne varam, NIKO od Srbije ni ne zahteva da ona uvede sankcije Rusiji jer to ne traze ni od drugihEU drzava.
Od Srbije se ocekuje da se pridruzi EU drzavama i politicki osudi/kritikuje postupak Rusije oko Krima

Oktanije

pre 10 godina

Ima tako žena koje kažu: "Moj Miloje je divan čovek, za sve ove godine nije ruku digao na mene."
E tako i sa Rusima. Mogli su da nas odvale od bombardovanja, ali nisu. Tako su u mogućnosti.

Spectator

pre 10 godina

Na osnovu ove izjave shvatio sam da Srbija ne priznaje prisajedinjenje Krima Rusiji. Što se tiče sankcija prema Rusiji nije mi jasno koje bi to sankcije uopšte bile, ali eventualne sankcije Rusije prema Srbiji bi bile mnogo značajnije.

Livija

pre 10 godina

Svakako da ne treba uvesti sankcije Rusiji i mislim da je to dobra odluka. Ovako pokazujemo da ostajemo uz svoje prijatelje u Rusiji i da nećemo podleći pritiscima Brisela.

ISTINA

pre 10 godina

Jasno kao dan, Srbija bez zapada će opstati,ali bez Rusije će nestati. Ovo nije razmišljanje nekog rusofila, nego najobičniji zaključak zdravog razuma, sa "podlogom" za ovakvo mišljenje u istoriji ovog prostora u zadnjih 100 godina.

istina&pravda

pre 10 godina

Secam se... To je taj put...

Aleksandre sad se narod pita, ko ce nama da zameni Tita!

Svedski standard.

Brze pruge Srbije.

Tako treba!

Slobo Srbine!

Obnova, razvoj, reforme - 21 projekat za 21. vek

Srbija se saginjati nece!

Ako ne znamo da radimo, znamo da se bijemo!

Jel' poznato? :)

Лазар

pre 10 godina

Каква бесмислена изјава. Као да ми можемо да уведемо санкције Русији, или Америци свеједно. Смејурија. Заправо, чисто спиновање (скретање пажње) са нашег свесрдног попуштања Приштини у преговорима.

Lalegator

pre 10 godina

:) pazi demagogije.

A stvarnost je ova.
Srbija i dalje ima povlascen izvoz u Rusiju.
EU ima povlascen izvoz u Srbiju.
EU nema povlascen izvoz u Rusiju.
I sad je Vucic kao rekao da on nece da uvedi sankcije Rusiji.
To je red velicina izjave kao da ja kazem da necu da kresem Milu Kunis.Jer tako sam resio.

genije

pre 10 godina

Eto jedne prilike da i od demagogije bude koristi (ili bar ne bude štete).
Svašta si rekao a ništa rekao nisi - a oni svi mogu da čitaju kako im odgovara: i EU da ih sledimo i Rusi da im ništa nismo rekli... :)

Dzonyboy

pre 10 godina

Rusi su nama potrebniji nego mi njima, to je sigurno. Zato trebamo da imamo izbalansiran pristup da se ne bi zamerali jer nas to moze skupo kostati. Vuciceva izjava je dobra, dakle bez zameranja sa bilo kojom stranom.

Gore

pre 10 godina

Moskva je prestonica srpskog privrednog kriminala! Tu su se stacionirali svi oni koji su se obogatili, pozicija I opozicija, 90-tih godina ubrizgavajuci narodu zatrovane ideje svetle buducnosti. Narod ih je kupovao I jos uvek ih kupuje po skupoj ceni.

Jovan1984

pre 10 godina

Tako govori pravi predstavnik Srbije. Kao zemlja moramo znati gde je granica preko koje ne možemo ići i isto tako moramo se držati svojih stavova pogotovo ako je to u interesu cele države.

Rijana

pre 10 godina

Sankcije smo odavno sami prošli, i dobro osetili posledice istih na svojoj koži. Danas se u naznaci od nas očekuje da ih podržimo kada je u pitanju Rusija. Mi svakako treba da se držimo po strani, podržimo integritet svake zemlje, ali da se uzdržimo od uvođenja sankcija, obzirom da bi one narušila dobre odnose sa zemljom koja je i sama poštovala naš suverenitet i teritorijalni integritet.

Nick.cdn

pre 10 godina

Vucic je doslovce rekao da ne priznaje PRIPAJANJE Krima majci Rusiji a vi njegovi slepi sledbenici to podrzavate i dizete u nebesa kao reci proroka, spasioca! Zasto pravite od ovog "prosecnog srpskog politicara" vizionara , genijalca? Zar je moguce da Vuciceva sportsko-navijacka javna opredeljenost MOZE DA BUDE DOVOLJNA za ovakavu "ljubav" od dobrog dela javnosti.

supervisor

pre 10 godina

Znaci Vucicu, ono sto si ustvari rekao je da ti ne priznajes teritorijalni integritet Rusije posto je ona pripojila Krim. To je mnogo gore od floskule "necemo uvesti sankcije". Ovo je direktan napad na Ruse!

Mungos011

pre 10 godina

Mi smo mala drzava i sigurno je da nase rukovodstvo trpi jak pritisak od strane zapadnih zemalja da uvedemo sankcije Rusiji. To bi bilo jako lose iz prostog razloga zato sto nas takoreci jedino Rusija podrzava u svemu sto radimo i zato je kljucno da sa njom imamo odlicne odnose.

Milos

pre 10 godina

Ne moramo dosledno da sprovodimo politiku EU,jer nismo postali njen clan.Ne moramo da uvodimo sankcije Rusiji,iako Brisel insistira.To je neki izmiljeni uslov koji samo za nasu drzavu vazi...

vgrad

pre 10 godina

Vučić je umeo kao iskusni diplomata da saopšti stav Srbije po pitanju integriteta Ukrajine i nametanja sankcija Rusiji i to sada kao potpredsednik i član naše tehničke vlade a za manje mesec dana i kao premijer Srbije.EU ne može tražiti od Srbije da uradi nešto što ona nikada neće jer oni koji su kako kaže Vučić pokazili suverinitet Srbije i onako je bespoštedno bomardovali sada traže da Srbija pogazi vekovno prijatljestvo i Rusiji uvede sankcije makar i one bile formalne samo na rečima.Srbija je opredeljena prema EU integracijama, svakog dana ima prepreke od EU i međunarodne zajednice u vezi stava oko Kosova i nema nameru da Rusiju koja brani srpske interese postavlja ikakve uslove.

Vicko

pre 10 godina

@Putinu laknulo,sad moze mirno da spava
(Da nije tuzno....., 31. mart 2014 20:04)
Verujem da tim pokusajima sprdanja samo pokusavate da potisnete rezignaciju sto ste bili na vlasti 12 godina a ovaj za godinu i po uradio 10x vise.

bubica2

pre 10 godina

Vrlo vesto, kratko i jasno. Bez mnogo objasnjenjavanja jer onda smo ga nagrabusili. Svako cudo za 3 dana. Proci ce i to nece sila sili vaditi oci. Cisto malo nadmudrivanje.

Realistta

pre 10 godina

Srbija može uvesti sankcije Rusiji jedino ako ima malo svojih problema, ako traži još veće probleme i ako zanemaruje one koji znače život za njene građane.

Kika

pre 10 godina

Svaka cast za izjavu,kada su svi bili protiv nas i uvodili nam sankcije,nikoga nije bilo briga osim Rusije,Nikada nase prijateljske odnose nece ugroziti niti jedno clanstvo,niti EU.

Malena xy

pre 10 godina

Svakoga treba ispostovati,a narocito kada je Rusija u pitanju,naravno da Srbija nikada ne bi uradila tako nesto,poput uvodjenja sankcija,to je besmisleno.

Cica Maca

pre 10 godina

Tako je,izrazio si stav cele Srbije,hocemo sami da odlucujemo o svojim postupcima,i necemo kvariti odnose sa najvecim prijateljima zbog EU.Ispostovali smo sve sto su trazili,sad malo da oni ispostuju nas.

Popke

pre 10 godina

Mnogi osporavaju politiku koju vodi Vučić. Ovim je pokazao da su interesi Srbije iznad svega i da to niko ne može da promeni. Ostao je dosledan neutralnosti.

tango argentino

pre 10 godina

Vucic je svestaan znacaja posebnog polozaja Srbije u trgovini sa Rusijom i prednosti koje taj polozaj donosi i nece da ga ugrozi.

Bebeto

pre 10 godina

Svi znaju da sankcije Rusiji od mini zemlja poput Srbije nece mnogo skoditi, vec uvodjenjem sankcija se te mini drzave svrstavaju za ili protiv Rusije, podrzavam stav vlade o neutralnosti.

Golub50

pre 10 godina

Srbija treba akcenat baciti na unutrašnja pitanja prevashodno oporavak privrede i borbu protiv kriminala , a na spoljnom planu treba biti neutralna i razvijati dobre odnose i saradnju sa zemljama širom sveta uz realizaciju obostranih interesa.

billz

pre 10 godina

Konačno Srbiju prevdodi neko ko je u stanju da u svakoj situaciji razmišlja o interesu naroda. Ne treba stvarati našoj državi više neprijatelja nego što ih ima, treba tražiti partnerstva gde god je to moguće, a tu Vučić radi najbolji mogući posao. To je jedini način da promenimo imidž koji su prethodnici napravili i da podignemo ekonomiju na zdrave osnove.

Aloha

pre 10 godina

Brisel moze da trazi sta god hoce. Zelje su jedno a realnost je nesto drugo, svako treba da gleda svoje interese. Ako Brisel ima petlje neka im se zamera!

ne glasam za sns

pre 10 godina

Ne razumem samo komentare tipa: "haha mi da uvodimo sankcije Rusiji", "Putinu je sada lakse posle ove izjave" ili ovaj sa Milom Kunis... Jel ljudi vi pratite desavanja, EU trazi od nas vec nedeljama da joj se pridruzimo u sankcijama prema Rusiji za razne njihove funkcionere i ovde se samo izjasnjavamo da to necemo uraditi! Nije nikome palo na pamet da lupne nesto da eto necemo uvoditi sankcije Rusiji.

marta

pre 10 godina

Potpuno nerazuman i neprihvatljiv zahtev, zar treba da biramo strane i priklanjamo se jednima ili drugima. Treba da se priklonimo nasim interesima, a to je da svakog postijemo i nikog niti osudjujemo, niti podrzavamo.

U dobrom smeru

pre 10 godina

Vucicev stav podize nas odnos sa EU na ravnopravniji nivo, nego sto smo imali ranije. Izbor - "ili EU ili Rusija" nije tema koja moze da nam bude nametnuta, sto je rezultat boljeg medjunarodnog polozaja nase zemlje. U tom pravcu treba da gradimo nase odnose i ubuduce.

jorgan

pre 10 godina

Nije mi bas najjasnije zasto se u Briselu trazilo da se gospodin Vucic izjasni o uvodjenju sankcija Rusiji, covek je jos uvek samo tehncki PPV, nije jos premijer, a sto se tice sankcija, dobro je sto se Srbija izjasnila da nece ucestvovati u uvodjenju istih.

Zoki

pre 10 godina

Tako je Vučiću! Potpuno je čovek u pravu, nema svrhe da se zameramo Rusima koji su nam pomogli kada su svi bili protiv nas, ali naravno da ćemo da poštujemo svačiji teritorijalni integritet pošto je i naš ugrožen.

istina&pravda

pre 10 godina

Secam se... To je taj put...

Aleksandre sad se narod pita, ko ce nama da zameni Tita!

Svedski standard.

Brze pruge Srbije.

Tako treba!

Slobo Srbine!

Obnova, razvoj, reforme - 21 projekat za 21. vek

Srbija se saginjati nece!

Ako ne znamo da radimo, znamo da se bijemo!

Jel' poznato? :)

Лазар

pre 10 godina

Каква бесмислена изјава. Као да ми можемо да уведемо санкције Русији, или Америци свеједно. Смејурија. Заправо, чисто спиновање (скретање пажње) са нашег свесрдног попуштања Приштини у преговорима.

Gore

pre 10 godina

Moskva je prestonica srpskog privrednog kriminala! Tu su se stacionirali svi oni koji su se obogatili, pozicija I opozicija, 90-tih godina ubrizgavajuci narodu zatrovane ideje svetle buducnosti. Narod ih je kupovao I jos uvek ih kupuje po skupoj ceni.

genije

pre 10 godina

Eto jedne prilike da i od demagogije bude koristi (ili bar ne bude štete).
Svašta si rekao a ništa rekao nisi - a oni svi mogu da čitaju kako im odgovara: i EU da ih sledimo i Rusi da im ništa nismo rekli... :)

ISTINA

pre 10 godina

Jasno kao dan, Srbija bez zapada će opstati,ali bez Rusije će nestati. Ovo nije razmišljanje nekog rusofila, nego najobičniji zaključak zdravog razuma, sa "podlogom" za ovakvo mišljenje u istoriji ovog prostora u zadnjih 100 godina.

бидермајер

pre 10 godina

Овом изјавом ,коју ћемо чувати,ако би ти се став променуо временом,напревио си огроман помак и поен као политичар !
А притом не пирим у једра снс-а нити ћу икада.

Zasto ovaj spinuje

pre 10 godina

Ako se ne varam, NIKO od Srbije ni ne zahteva da ona uvede sankcije Rusiji jer to ne traze ni od drugihEU drzava.
Od Srbije se ocekuje da se pridruzi EU drzavama i politicki osudi/kritikuje postupak Rusije oko Krima

Oktanije

pre 10 godina

Ima tako žena koje kažu: "Moj Miloje je divan čovek, za sve ove godine nije ruku digao na mene."
E tako i sa Rusima. Mogli su da nas odvale od bombardovanja, ali nisu. Tako su u mogućnosti.

Jovan1984

pre 10 godina

Tako govori pravi predstavnik Srbije. Kao zemlja moramo znati gde je granica preko koje ne možemo ići i isto tako moramo se držati svojih stavova pogotovo ako je to u interesu cele države.

Dzonyboy

pre 10 godina

Rusi su nama potrebniji nego mi njima, to je sigurno. Zato trebamo da imamo izbalansiran pristup da se ne bi zamerali jer nas to moze skupo kostati. Vuciceva izjava je dobra, dakle bez zameranja sa bilo kojom stranom.

Leni

pre 10 godina

I Ukrajina i Rusija su Srbiji prijateljske zemlje, dovoljno je samo uzeti u obzir da se obe još uvek protive otcepljenju Kosova od Srbije. Zbog toga je vrlo teško staviti se na stranu bilo koju od ovih zemalja u sukobu. Principijelno, Srbija bi trebalo da podrži Ukrajinu, ali to niko od nas ne traži. Zapadne zemlje od nas očekuju da se odreknemo Kosova, ako ne sada, onda verovatno nekada u budućnosti. Dakle, Vučićeva izjava da braneći integritet drugih zemalja (Ukrajine) branimo i svoj integritet je tačna, ali za Evropu i Ameriku potpuno neprihvatljiva. Dovoljno je pročitati samo poslednje izjave zapadnih političara koje su dali u vezi "razlika" između Kosova i Krima, da se uverimo da je to tačno. A da je to tačno, dokazuje i činjenica da ni Ketrin Ešton nije tražila od Vučića i Dačića da se na ovom sastanku o tome izjašnjavaju, nego su oni to učinili po svojoj volji i želji. Osim što ova izjava sigurno nije bila prijatna za Ketrinine uši, ona je, prema tome, bila i sasvim nepotrebna. Tako da je Ketrin mogla na to jedino da im odgovori u stilu: "Hvala, ali niste trebali!"

shone

pre 10 godina

Svaka čast odlično rečeno naša država poštuje teritorijalni integritet svake evropske suverene države. Srbija neće prihvatiti uvođenje sankcija Rusiji jer je Rusija bila Srbiji prijatelj kada je bilo najteže. Oni koji traže uvodjenje sankcija prvo su povredili integritet države Srbije ...

Livija

pre 10 godina

Svakako da ne treba uvesti sankcije Rusiji i mislim da je to dobra odluka. Ovako pokazujemo da ostajemo uz svoje prijatelje u Rusiji i da nećemo podleći pritiscima Brisela.

dosledni

pre 10 godina

Kako ovo smesno zvuci!Kao necemo uvesti sankcije Rusiji..Bolje da je rekao necemo uvesti sankcije samo sebi!Rusi su nam najveci kupci voca i povrca,sa Rusima planiramo Juzni tok,Rusi nam odobravaju veliki kredit,Rusi nas podrzavaju oko Kosova!Kakve sankcije Rusiji i kome to pada na pamet..Neka im sankcije uvede Nemacka i ove jace zemlje a ne mi koji smo maltene pred banktrotom!Lako je EU da uslovljava druge zemlje u EU,ali oni nisu bombardovani i nije im devastirana drzava!Prema tome oni i mi nismo nikako u istoj poziciji!Ostacemo na vetrometini sami sa sobom i bez prijatelja u svetu!To bi bilo kao da smo sami sebe spopleli!Rusiju treba postovati isto kao i EU!Kao sto Rusija ne ometa nas pristup u EU,isto tako EU ne treba da se mesa u srpske odnose sa drugim tradicionalno prijateljskim drzavama kao sto su Rusija,Kina..Pogotovo kad je ekonomski razvitak Srbije u pitanju i njena ekonomska strategija!Ne smemo se okretati samo prema EU,jer je dug put do ulaska u EU,i nasa prava su suzena u odnosu na punopravne clanice!Tu je i Kosovo,kao i mnogo drugih pitanja,koja su jos uvek generalno neresena i za ciju podrsku nam treba mnogo vise drzava od same EU!Zivot ide dalje i od necega mora da se zivi..Kako smo pragmaticni u drugim odlukama ,tako treba i ovde da smo jasni i bez uslovljavanja,kada su nasi osvedoceni prijatelji u pitanju!

czar

pre 10 godina

Okreni-obrni to bi tek bilo ludilo da uradimo, mada svet srlja u kompletno ludilo. Teško je u takvim okolnostima ostati normalan. ja bih prvi voleo da to gledamo samo po strani.

supervisor

pre 10 godina

Znaci Vucicu, ono sto si ustvari rekao je da ti ne priznajes teritorijalni integritet Rusije posto je ona pripojila Krim. To je mnogo gore od floskule "necemo uvesti sankcije". Ovo je direktan napad na Ruse!

Lalegator

pre 10 godina

:) pazi demagogije.

A stvarnost je ova.
Srbija i dalje ima povlascen izvoz u Rusiju.
EU ima povlascen izvoz u Srbiju.
EU nema povlascen izvoz u Rusiju.
I sad je Vucic kao rekao da on nece da uvedi sankcije Rusiji.
To je red velicina izjave kao da ja kazem da necu da kresem Milu Kunis.Jer tako sam resio.

Rijana

pre 10 godina

Sankcije smo odavno sami prošli, i dobro osetili posledice istih na svojoj koži. Danas se u naznaci od nas očekuje da ih podržimo kada je u pitanju Rusija. Mi svakako treba da se držimo po strani, podržimo integritet svake zemlje, ali da se uzdržimo od uvođenja sankcija, obzirom da bi one narušila dobre odnose sa zemljom koja je i sama poštovala naš suverenitet i teritorijalni integritet.

Nick.cdn

pre 10 godina

Vucic je doslovce rekao da ne priznaje PRIPAJANJE Krima majci Rusiji a vi njegovi slepi sledbenici to podrzavate i dizete u nebesa kao reci proroka, spasioca! Zasto pravite od ovog "prosecnog srpskog politicara" vizionara , genijalca? Zar je moguce da Vuciceva sportsko-navijacka javna opredeljenost MOZE DA BUDE DOVOLJNA za ovakavu "ljubav" od dobrog dela javnosti.

Spectator

pre 10 godina

Na osnovu ove izjave shvatio sam da Srbija ne priznaje prisajedinjenje Krima Rusiji. Što se tiče sankcija prema Rusiji nije mi jasno koje bi to sankcije uopšte bile, ali eventualne sankcije Rusije prema Srbiji bi bile mnogo značajnije.

ne glasam za sns

pre 10 godina

Ne razumem samo komentare tipa: "haha mi da uvodimo sankcije Rusiji", "Putinu je sada lakse posle ove izjave" ili ovaj sa Milom Kunis... Jel ljudi vi pratite desavanja, EU trazi od nas vec nedeljama da joj se pridruzimo u sankcijama prema Rusiji za razne njihove funkcionere i ovde se samo izjasnjavamo da to necemo uraditi! Nije nikome palo na pamet da lupne nesto da eto necemo uvoditi sankcije Rusiji.

Vicko

pre 10 godina

@Putinu laknulo,sad moze mirno da spava
(Da nije tuzno....., 31. mart 2014 20:04)
Verujem da tim pokusajima sprdanja samo pokusavate da potisnete rezignaciju sto ste bili na vlasti 12 godina a ovaj za godinu i po uradio 10x vise.

billz

pre 10 godina

Konačno Srbiju prevdodi neko ko je u stanju da u svakoj situaciji razmišlja o interesu naroda. Ne treba stvarati našoj državi više neprijatelja nego što ih ima, treba tražiti partnerstva gde god je to moguće, a tu Vučić radi najbolji mogući posao. To je jedini način da promenimo imidž koji su prethodnici napravili i da podignemo ekonomiju na zdrave osnove.

Popke

pre 10 godina

Mnogi osporavaju politiku koju vodi Vučić. Ovim je pokazao da su interesi Srbije iznad svega i da to niko ne može da promeni. Ostao je dosledan neutralnosti.

Golub50

pre 10 godina

Srbija treba akcenat baciti na unutrašnja pitanja prevashodno oporavak privrede i borbu protiv kriminala , a na spoljnom planu treba biti neutralna i razvijati dobre odnose i saradnju sa zemljama širom sveta uz realizaciju obostranih interesa.

vgrad

pre 10 godina

Vučić je umeo kao iskusni diplomata da saopšti stav Srbije po pitanju integriteta Ukrajine i nametanja sankcija Rusiji i to sada kao potpredsednik i član naše tehničke vlade a za manje mesec dana i kao premijer Srbije.EU ne može tražiti od Srbije da uradi nešto što ona nikada neće jer oni koji su kako kaže Vučić pokazili suverinitet Srbije i onako je bespoštedno bomardovali sada traže da Srbija pogazi vekovno prijatljestvo i Rusiji uvede sankcije makar i one bile formalne samo na rečima.Srbija je opredeljena prema EU integracijama, svakog dana ima prepreke od EU i međunarodne zajednice u vezi stava oko Kosova i nema nameru da Rusiju koja brani srpske interese postavlja ikakve uslove.

jorgan

pre 10 godina

Nije mi bas najjasnije zasto se u Briselu trazilo da se gospodin Vucic izjasni o uvodjenju sankcija Rusiji, covek je jos uvek samo tehncki PPV, nije jos premijer, a sto se tice sankcija, dobro je sto se Srbija izjasnila da nece ucestvovati u uvodjenju istih.

Zoki

pre 10 godina

Tako je Vučiću! Potpuno je čovek u pravu, nema svrhe da se zameramo Rusima koji su nam pomogli kada su svi bili protiv nas, ali naravno da ćemo da poštujemo svačiji teritorijalni integritet pošto je i naš ugrožen.

tango argentino

pre 10 godina

Vucic je svestaan znacaja posebnog polozaja Srbije u trgovini sa Rusijom i prednosti koje taj polozaj donosi i nece da ga ugrozi.

Milos

pre 10 godina

Ne moramo dosledno da sprovodimo politiku EU,jer nismo postali njen clan.Ne moramo da uvodimo sankcije Rusiji,iako Brisel insistira.To je neki izmiljeni uslov koji samo za nasu drzavu vazi...

Bebeto

pre 10 godina

Svi znaju da sankcije Rusiji od mini zemlja poput Srbije nece mnogo skoditi, vec uvodjenjem sankcija se te mini drzave svrstavaju za ili protiv Rusije, podrzavam stav vlade o neutralnosti.

marta

pre 10 godina

Potpuno nerazuman i neprihvatljiv zahtev, zar treba da biramo strane i priklanjamo se jednima ili drugima. Treba da se priklonimo nasim interesima, a to je da svakog postijemo i nikog niti osudjujemo, niti podrzavamo.

Mungos011

pre 10 godina

Mi smo mala drzava i sigurno je da nase rukovodstvo trpi jak pritisak od strane zapadnih zemalja da uvedemo sankcije Rusiji. To bi bilo jako lose iz prostog razloga zato sto nas takoreci jedino Rusija podrzava u svemu sto radimo i zato je kljucno da sa njom imamo odlicne odnose.

bubica2

pre 10 godina

Vrlo vesto, kratko i jasno. Bez mnogo objasnjenjavanja jer onda smo ga nagrabusili. Svako cudo za 3 dana. Proci ce i to nece sila sili vaditi oci. Cisto malo nadmudrivanje.

Realistta

pre 10 godina

Srbija može uvesti sankcije Rusiji jedino ako ima malo svojih problema, ako traži još veće probleme i ako zanemaruje one koji znače život za njene građane.

U dobrom smeru

pre 10 godina

Vucicev stav podize nas odnos sa EU na ravnopravniji nivo, nego sto smo imali ranije. Izbor - "ili EU ili Rusija" nije tema koja moze da nam bude nametnuta, sto je rezultat boljeg medjunarodnog polozaja nase zemlje. U tom pravcu treba da gradimo nase odnose i ubuduce.

Kika

pre 10 godina

Svaka cast za izjavu,kada su svi bili protiv nas i uvodili nam sankcije,nikoga nije bilo briga osim Rusije,Nikada nase prijateljske odnose nece ugroziti niti jedno clanstvo,niti EU.

Malena xy

pre 10 godina

Svakoga treba ispostovati,a narocito kada je Rusija u pitanju,naravno da Srbija nikada ne bi uradila tako nesto,poput uvodjenja sankcija,to je besmisleno.

Cica Maca

pre 10 godina

Tako je,izrazio si stav cele Srbije,hocemo sami da odlucujemo o svojim postupcima,i necemo kvariti odnose sa najvecim prijateljima zbog EU.Ispostovali smo sve sto su trazili,sad malo da oni ispostuju nas.

Aloha

pre 10 godina

Brisel moze da trazi sta god hoce. Zelje su jedno a realnost je nesto drugo, svako treba da gleda svoje interese. Ako Brisel ima petlje neka im se zamera!