Četvrtak, 27.03.2014.

19:51

Kijev očekivao jasan stav Srbije

Ukrajina razočarana što Srbija nije zauzela jasan stav o ruskoj aneksiji Krima, kažu u ambasadi te zemlje u Beogradu.

Izvor: Beta

Kijev oèekivao jasan stav Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Nešo

pre 10 godina

Šta je očekivao Kijev to mi nije poznato , ali znam da vlada Srbije neće zauzimati nikakav stav po pitanju Ukrajine i Krima dok je u tehničkom mandatu. Kada bude formirana nova vlada onda se može očekivati da se oglasi po pitanju ovih preblema.

ay carmela!

pre 10 godina

Ovi Ukrajinci ili su totalni amateri ili su nevidjeno bezobrazni - Srbi mozda jesu lud i suicidalan narod koga mozda neko (misli da) moze ponizavati tako sto ce ga izbrisati sa mape Evrope, ali Srbi jako dobro znaju sta je fasizam i kako se bori protiv njega i po tom pitanju od nas niko ne sme da ocekuje bilo kakve ustupke. Nasi politicari, ako vec ne znaju kako se vodi diplomatija ili im je fotelja toliko prirasla za pozadine, mogu makar da pokazu svoje zavidne tehnike izvrdavanja, ignorisanja i izvrtanja teza. Cak i to ce biti sasvim dovoljno da se izbegne davanje legitimiteta vlasti koju su na ulici "izabrali" fasisti.

Vojvodinac

pre 10 godina

Stav Ukrajine je na mestu, treba biti mudar i doneti pravu odluku!
Osuda Rusije za Srbiju je nemoguca zbog ekonomskih posledica koju moze doneti. Sa druge strane, okrenuti ledja EU... izgleda nemoguce.
Prolongirati donosenje stava zbog privremenih organa u Srbiji, nejasne situaciji u Ukrajini, sacekati kraj istrage o snajperistima, pozivati se na mir i mirna resenja, kritikovati sukobe i zrtve na Kosovu sa obe strane...
Nikako, ali nikako cutati, i cekati da nas neko od velikih prozove. Pogledajte kako Nemci manipulisu, i tamo i vamo (mada, lako je njima, oni su sve i zakuvali)

andrijano

pre 10 godina

pa i stav je neutralnost.i to je neki stav.mi smo toliko mali da niti koga mozemo da sankcionisemo niti bilo sta drugo.zapad se poigrava sa nama.temu kosova koriste kako njima odgovara.da nece mozda da nam vrate kosovo?vlada treba da zadrzi neutralnost jer su rusi nas bratski narod i inamo interese.kad budemo u eu onda cemo da se uskladnujemo sa njima.do tad mislim kad bi se napisao referendum vecina bi bila za rusiju i verovatno ne bi pogesili u tom izboru.

Miloš J. Kosovac

pre 10 godina

I ja sam razočaran.Treba biti jasan i pravičan, uprotvnom nisi moralan, a nikako se ne treba družiti sa amoralnima.Istočna Nemačka se prisijedinila Zapadnoj, iako je bila odvojena 1945. srazlogom da se ne bi ponovio nacizam. Krim je ruska teritorija, samo je 1954. admistrativno pridodat Ukraijini, koja je bila deo istog držvanog sistema kao Rusija - SSSR. Istočna Nemačka se prisijedinila Zapadnoj 1989.iako nije prestala mogućnost da se ponovi fašizam. Kao što čujemo i vidimo on je aktivan i u Zapadnoj Ukrajini, gde su fašisti bili na strani nemačkih fašista i nacista. Krim se mirnim putem na demokatski način vratio Rusiji. Plašite se od EU da na kažemo istinu, je mnogo gore nego da pokažemo da smo amoralni, jer smo nesposobni da živimo sami i svoji. Nije ovo 1941. niti je za uprođenje. No, ako EU ima nameru zajendo sa SAD da maltretira Rusiju, to je sasvim jasno fašitičko opredeljenje, a sa fašistima nikako zajedno, jer je sigurno da će biti poraženi. Kosovo se može spomenuti samo kao nasilno, ratom oduzeta srpska teritorija, što znači nije za upređenje sa Krimom. Ono jes da su nas fašisti bombardovali 1941. zato što smo odbili da se sa njima družimo, a ovi sada su nas već bombardovali 1999.,no sigurno neće ponovo, niti bi smeli.

Mik

pre 10 godina

Na neki način, oni su u pravu. Rusija je iskoristila "kosovski presedan." i faktički ga utvrdila. Naš stav, ako je principijelan, trebalo bi da zagovara teritorijalni integritet svih zemalja. Zapad jeste otvorio Pandorinu kutiju na Kosovu i zato je teško biti sa njima na istoj strani!

Stav

pre 10 godina

Kako im nije jasno da je naš stav da da nas je baš briga čiji je Krim. Da li je Krim Ukrajina, nezavisna država ili Rusija, nama je baš sve jedno i ne smeta nam kako god da bude.

Krstic

pre 10 godina

Nece EU u svojim redovima trojanskog konja,to je jasna poruka,to je test da se udje u EU.Zapad na nas motri drugacije,nego prema drugim zemljama.Bitna je iskrenoet,Pokazite se u pravom svetlu,mema dve stolice.

Kako god da se obrnes d... ti je iza ledja

pre 10 godina

Koliko treba da budes glup da u politici trazis doslednost ? A i sta bi imali od nje ? Nije to vaspitavanje dece. A zasto bi covek i u tome bio dosledan ? Naucio bi dete pogeresno !

vazduh..

pre 10 godina

Zasto bi Srbija bila protiv onih koji su se uvek zalagali za jedinstvo srpske drzave kao i srpske interese..Pa prema objavljenoj mapi Evrope,najbolje je da Kijevu,samo Hrvatska da misljenje!Jer oni ostale narode,pa i srpski ne vide u Evropi!Ocigledno nas ne vide kao drzavu..mi smo za njih vazduh,nema nas..To znaci da nas oni cak ne smatraju ni drzavom,pa se onda mi ne bismo nesto tu previse eksponirali,da ih ne uvredimo slucajno!I zato nase misljenje za njih verovatno i nije tako vazno..Kako traziti od Srbije da posle ove ocigledne provokacije podrzi te militantne puciste,koji bi na antiruskoj i antijevrejskoj politici i opasnim ultranacionalistrickim stavovima gradili svoju srecu!Takvima ne treba da veruje ni ukrajinski narod a kamoli oni na koje se te opasne pretnje odnose!Ultranacionalisti koji terorom dolaze na vlast,otimajuci je od,do tada demokratski izabrane vlasti,nije nista drugo nego otimanje onoga sto im ne pripada!Kao sto su i prevideli odredjene narode na mapi Evrope!Dosavsi na militantan nacin na vlast,bez vecinske podrske gradjana Ukrajine..je cist politicki skandal!Ako pri tom jedan od clanova te nove vlasti kaze..da ce ako dodje na vlast,sve ruse i jevreje pobiti na brutalan nacin!Ne misli valjda neko normalan,da ce sa takvima i takvom vlascu,ti kojima se preti,ostati da zive u jednoj drzavi i cekati da izvrse te bolesne pretnje..Jedanput je ruski narod to skupo platio,pa nece i drugi put!

Slobodan

pre 10 godina

Srbija ima jasan stav: Podrska Rusiji za oslobadjanje Ukrajine od evro-americkog fasizma!!! A kome se ne svidja, to mu je, sto mu je. Svakako ce svi morati da prihvate ono sto Rusija odluci.

levac

pre 10 godina

Dali je moguce da ovi sto su zaljubljeni u Rusiju do usiju nemogu da shvate ,da je ovim cinom sa Krimom Rusija automtski priznala Kosovo. Takodje I podrzali akciju Nato pakta protiv Srbije. Procenite malo bolje poruku koju vam Rusija salje. Vi rusofili.

Dzoni

pre 10 godina

Kome je do americke demokratije nek ide u Irak,Avganistan,Libiju ..sve zemlje u kome je sad totalni pakao kao proizvod americke "demokratije"..a da ne zaboravimo i Siriju gde su americki saveznici Al Kaida.

sve je jasno

pre 10 godina

Kakav stav ima zasta narod jedne zemlje, to se najbolje vidi na utkamicama. Pogledajte juče: čija je ogromna zastava bila istaknuta na meču Zvezda Budeveljnik.

my way

pre 10 godina

Moj stav je jasan! Pratiti belog zeca, uzeti obe pilule i povratiti uz pomoc kasike. Sad ozbiljno, ni mi nismo ocekivali da ce u Ukrajini na vlast preko ulice i uz ljudske zrtve doci neki ljudi koji nikakvog legaliteta ni legitimiteta da je vrse nemaju. Drugo, izvinite ali ni oni nisu jasno i glasno osudili zemlje NATO za agresiju na Srbiju. Evo, ajde sad neka Jacenjuk to sad kaze i iskaze jasan stav. Nema sanse, mogao bih da se pozdravi od podrske Zapada. Mi necemo nikakve odluke o pitanju Krima donositi, kao sto ni Ukrajina ne priznaje Kosovo, ali necemo se pridruziti onima koji su nas komadali na mnogo brutalniji nacin i po stepenu razbijanja teritorije i po sredstvima za to koriscenim i sad zajedno sa njima imati stav prema Rusiji kao prema neprijatelju i nekoj sili zla, jer bi upravo to bilo apsurdno, licemerno i ne bi odgovaralo istini i pravdi. Kako je to na bilo koji nacin manje od onoga sto Ukrajina radi za nas? Dakle, stav Srbije prema Ukrajini ni po cemu se ne razlikuje od stava Ukrajine prema Srbiji, iako je situacija sa uzurpatorima u Kijevu nesto sto sustinski komplikuje stvar.

Ћезо рца

pre 10 godina

Докле ћете да лупетате? Руси никад нису изјавили да је отцепљење Косова и Метохије у складу са међународним правом... Само су их питали у чему је разлика... Косово и Метохија може, а Крим не... Ах, па да... Нема бомби, ,,хуманитарне катастрофе'', ,,милосрдног анђела'', осиромашеног уранијума... Стварно, бре, Руси, ово што сте урадили нема никаког смисла...!!!

Filip

pre 10 godina

Gospodine Kricenko budite sigurni da Srbija nikada nece priznati Kosovo niti ce priznati aneksiju Krima. Srbija i Ukrajna su u specificnoj poziciji i zrtve silovatelja koji se kriju iza atomskih bombi

Ћезо рца

pre 10 godina

Русија није издала Србију. Остали су при ставу да је Косово и Метохија саставни сео Србије. Ту нема никакве аналогије са Кримом. Народ је тамо демократски, на референдуму, рекао шта жели. Све мирно и културно урађено, на велику жалост ,,међународне заједнице''.

Milos

pre 10 godina

Srbija ima principijelan stav da je za postovanje teritorijalnog integriteta svake drzave i medjunarodnog prava...osim ako taj teritorijalni integritet i medjunarodno pravo ne krsi Rusija. Njima je po Srbima sve dozvoljeno.

Zivela Srbija

pre 10 godina

Dobro se secam kad je Srbija imala svoj stav, za razliku od na primer Ceske Slovacke Slovenije i sl. Pa vidi gde su oni gde smo mi. Ostavite nas na miru. Nama treba 20 godina u miru i bez konfrontacija sa bilo kim. Vi ste ih imali pa ako ih niste iskoristili to je vas problem. A sto se tice domacih hejtera knjigu istorije u ruke pa obnovite gradivo. Da li je Srbija imala stav potrazite pod 1804. 1912. 1914
1941. 1991. 1999. I na kraju, da li je Rusija priznala Kosovo, saznat cemo kad Kosovo zatrazi prijem u UN. Toliko.

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

Pitaj te za jasan stav Kinu,Indiju,Brazil itd.Mi smo i lokalu mali i nalazimo se izmedju cekica i nakovnja!Nasa taktika je kao kad naletimo na medveda-PRAVIMO SE MRTVI!!!

Stav ?

pre 10 godina

A ko smi mi da se izjasnjavamo ? Svetska sila ? Cutimo, gledamo svoje interese i to je to. Naravno da Ukrajnina nece podrzati Kosovo, jer bi tako podrzavala i Krim a Rusi mogu kako hoce...
Srbija treba da cuti i da radi. Kad se veliki svadjaju, treba samo da se sklonimo i upravo to, da nemamo stav. Tacka.

vuk samotnjak

pre 10 godina

Kao ocekuju nesto od nas...pa da nemaju Krim,sutra malo ne bi priznali Kosovo,isto kao i Spanija i ostali...manite nas laznih moralista...
Bolje cutati,ako nema nista pametno da se kaze.Tako su bar mene ucili

ex sns

pre 10 godina

Ukrajina je u pravu 100%. E sad sto ovde jos uvek ima nekih rusofila koji nas ceo zivot sputavaju,to ne mozeno jos uvek da promenimo.Trebalo je jasno da kazemo da se sa tim ne slazemo,ali nama Kosovo u sustini i nije vazno.Izgleda da bi to rekli da je neka druga drzava to uradila,ali ne i kad je to Rusija uradila,sto je licemerje i zbog cega cemo da trpimo posledice sigurno.

Ysoliter

pre 10 godina

Volim i Ruse i Ukrajince, ali istina je da su Rusi anektirali Krim, a da Ukrajina nije priznala Kosovo! I mi bi sad i jare i pare, al ne moze...

pa

pre 10 godina

iskreno covek je u pravu ak osu oni ostla ipri stavu da ne priaznju kosovo a nasi navodno prijatelju prvo crnogorci koj isu naselili pola srbije a priznal isu kosovo i jos njihova vlada poziva na ubijanje srba a mi im dozvoljavamo da se i dalej skoluju, lece i naseljavaju srbiju. proterati ih sve iz srbije. dok god imaju takvo misljenej o srbima, ukrajoina drzi isto misljenje a evo i rusija je promenila misljenej gledajuci svoju korist izdali su nas

super

pre 10 godina

Bruka od strane Srbije.. Ukrajina nas je uvek podrzavala ! I Rusija takodje..zar Srbija ne moze da ostane neutralna ovaj put ?? Podjednako su nam bitni i Rusi i Ukrajinci.. a sutra kad Ukrajina prizna Kosovo,svi ce da kazu kako su nas braca izdala...

lic

pre 10 godina

Sto jes jes... Rusi su nam ovde okrenuli ledja kada je Putin izjavio da je otcepljenje Kosova u skladu sa medjunarodnim pravom. Krajnje je vreme da i mi njima okrenemo ledja za sva vremena.

Siniša

pre 10 godina

Nije ovo Brozova Jugoslavija pa da ima mišljenje. Zemlje bivše Jugoslavije predvode bezkičmenjaci koje svi zaborave posle jednog mandata.

anti prvi

pre 10 godina

Od nas ocekivati jasan stav ??? He,he...mi ti, Kijevu, onako, niti mirisemo niti smrdimo. Sedeli bismo na dve, a ako moze i na vise, stolica.

Gavrilo Iz Principa

pre 10 godina

Ljudi su u pravu-princip je princip,ili si za to da teritorija moze da se otcepi od maticne drzave bez njene saglasnosti ili si protiv toga,sve ostalo vodi upravo u-nedoslednost

Milan

pre 10 godina

Kako god,ipak je u pravu,Ukrajina nije priznala Kosovo i nema dvostruke standarde kao Rusija...ipak smo mi mali,pa je bolje da cutimo i da se ne izjasnjavamo,tako cemo napraviti manju stetu...

Serdjo

pre 10 godina

Nemamo mi ništa od tog vašeg stava prema Kosovu, kao što i vi ne biste imali ništa od bilo kakvog stava Srbije prema aneksiji Krima. Pitaju se samo velike sile i Srbija treba da bude po strani i da mudro ćuti. Dosta smo mi prolivali krv zbog naših ishitrenih reakcija na nepravdu, došlo je vreme da budemo pametniji jer smo na sopstvenim greškama mnogo toga naučili!

korektor

pre 10 godina

Vratiće nam se ovakvo ponašanje, kao i uvek sa debelom kamatom. Sve radimo naopako. Mene je sramota da nam neko ovako saspe istinu u oči a mi "mudro" ćutimo. Možda su nama Rusi prijatelji ali su nam i Ukrajinci prijatelji, doduše nisu tako bliski prijatelji da im poklonimo celu naftnu industriju. Ni Ukrajinci nisu priznali Kosovo.

sasa jokic

pre 10 godina

Dragi Ukrajinci, ovde je neko, a saznace se uskoro ko i zasto, poklonio energetske resurse i naftnu kompaniju Rusima, tako da smo sada zavisni od njih 100%.
Nerealno je ocekivati da u ovakvoj situaciji imamo svoj stav, cak i da ga imamo, ne mozemo da ga iskazemo.

anti prvi

pre 10 godina

Od nas ocekivati jasan stav ??? He,he...mi ti, Kijevu, onako, niti mirisemo niti smrdimo. Sedeli bismo na dve, a ako moze i na vise, stolica.

sasa jokic

pre 10 godina

Dragi Ukrajinci, ovde je neko, a saznace se uskoro ko i zasto, poklonio energetske resurse i naftnu kompaniju Rusima, tako da smo sada zavisni od njih 100%.
Nerealno je ocekivati da u ovakvoj situaciji imamo svoj stav, cak i da ga imamo, ne mozemo da ga iskazemo.

Siniša

pre 10 godina

Nije ovo Brozova Jugoslavija pa da ima mišljenje. Zemlje bivše Jugoslavije predvode bezkičmenjaci koje svi zaborave posle jednog mandata.

Serdjo

pre 10 godina

Nemamo mi ništa od tog vašeg stava prema Kosovu, kao što i vi ne biste imali ništa od bilo kakvog stava Srbije prema aneksiji Krima. Pitaju se samo velike sile i Srbija treba da bude po strani i da mudro ćuti. Dosta smo mi prolivali krv zbog naših ishitrenih reakcija na nepravdu, došlo je vreme da budemo pametniji jer smo na sopstvenim greškama mnogo toga naučili!

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

Pitaj te za jasan stav Kinu,Indiju,Brazil itd.Mi smo i lokalu mali i nalazimo se izmedju cekica i nakovnja!Nasa taktika je kao kad naletimo na medveda-PRAVIMO SE MRTVI!!!

Stav ?

pre 10 godina

A ko smi mi da se izjasnjavamo ? Svetska sila ? Cutimo, gledamo svoje interese i to je to. Naravno da Ukrajnina nece podrzati Kosovo, jer bi tako podrzavala i Krim a Rusi mogu kako hoce...
Srbija treba da cuti i da radi. Kad se veliki svadjaju, treba samo da se sklonimo i upravo to, da nemamo stav. Tacka.

korektor

pre 10 godina

Vratiće nam se ovakvo ponašanje, kao i uvek sa debelom kamatom. Sve radimo naopako. Mene je sramota da nam neko ovako saspe istinu u oči a mi "mudro" ćutimo. Možda su nama Rusi prijatelji ali su nam i Ukrajinci prijatelji, doduše nisu tako bliski prijatelji da im poklonimo celu naftnu industriju. Ni Ukrajinci nisu priznali Kosovo.

lic

pre 10 godina

Sto jes jes... Rusi su nam ovde okrenuli ledja kada je Putin izjavio da je otcepljenje Kosova u skladu sa medjunarodnim pravom. Krajnje je vreme da i mi njima okrenemo ledja za sva vremena.

pa

pre 10 godina

iskreno covek je u pravu ak osu oni ostla ipri stavu da ne priaznju kosovo a nasi navodno prijatelju prvo crnogorci koj isu naselili pola srbije a priznal isu kosovo i jos njihova vlada poziva na ubijanje srba a mi im dozvoljavamo da se i dalej skoluju, lece i naseljavaju srbiju. proterati ih sve iz srbije. dok god imaju takvo misljenej o srbima, ukrajoina drzi isto misljenje a evo i rusija je promenila misljenej gledajuci svoju korist izdali su nas

Milan

pre 10 godina

Kako god,ipak je u pravu,Ukrajina nije priznala Kosovo i nema dvostruke standarde kao Rusija...ipak smo mi mali,pa je bolje da cutimo i da se ne izjasnjavamo,tako cemo napraviti manju stetu...

super

pre 10 godina

Bruka od strane Srbije.. Ukrajina nas je uvek podrzavala ! I Rusija takodje..zar Srbija ne moze da ostane neutralna ovaj put ?? Podjednako su nam bitni i Rusi i Ukrajinci.. a sutra kad Ukrajina prizna Kosovo,svi ce da kazu kako su nas braca izdala...

Ysoliter

pre 10 godina

Volim i Ruse i Ukrajince, ali istina je da su Rusi anektirali Krim, a da Ukrajina nije priznala Kosovo! I mi bi sad i jare i pare, al ne moze...

Gavrilo Iz Principa

pre 10 godina

Ljudi su u pravu-princip je princip,ili si za to da teritorija moze da se otcepi od maticne drzave bez njene saglasnosti ili si protiv toga,sve ostalo vodi upravo u-nedoslednost

Milos

pre 10 godina

Srbija ima principijelan stav da je za postovanje teritorijalnog integriteta svake drzave i medjunarodnog prava...osim ako taj teritorijalni integritet i medjunarodno pravo ne krsi Rusija. Njima je po Srbima sve dozvoljeno.

Zivela Srbija

pre 10 godina

Dobro se secam kad je Srbija imala svoj stav, za razliku od na primer Ceske Slovacke Slovenije i sl. Pa vidi gde su oni gde smo mi. Ostavite nas na miru. Nama treba 20 godina u miru i bez konfrontacija sa bilo kim. Vi ste ih imali pa ako ih niste iskoristili to je vas problem. A sto se tice domacih hejtera knjigu istorije u ruke pa obnovite gradivo. Da li je Srbija imala stav potrazite pod 1804. 1912. 1914
1941. 1991. 1999. I na kraju, da li je Rusija priznala Kosovo, saznat cemo kad Kosovo zatrazi prijem u UN. Toliko.

ex sns

pre 10 godina

Ukrajina je u pravu 100%. E sad sto ovde jos uvek ima nekih rusofila koji nas ceo zivot sputavaju,to ne mozeno jos uvek da promenimo.Trebalo je jasno da kazemo da se sa tim ne slazemo,ali nama Kosovo u sustini i nije vazno.Izgleda da bi to rekli da je neka druga drzava to uradila,ali ne i kad je to Rusija uradila,sto je licemerje i zbog cega cemo da trpimo posledice sigurno.

Ћезо рца

pre 10 godina

Докле ћете да лупетате? Руси никад нису изјавили да је отцепљење Косова и Метохије у складу са међународним правом... Само су их питали у чему је разлика... Косово и Метохија може, а Крим не... Ах, па да... Нема бомби, ,,хуманитарне катастрофе'', ,,милосрдног анђела'', осиромашеног уранијума... Стварно, бре, Руси, ово што сте урадили нема никаког смисла...!!!

levac

pre 10 godina

Dali je moguce da ovi sto su zaljubljeni u Rusiju do usiju nemogu da shvate ,da je ovim cinom sa Krimom Rusija automtski priznala Kosovo. Takodje I podrzali akciju Nato pakta protiv Srbije. Procenite malo bolje poruku koju vam Rusija salje. Vi rusofili.

Filip

pre 10 godina

Gospodine Kricenko budite sigurni da Srbija nikada nece priznati Kosovo niti ce priznati aneksiju Krima. Srbija i Ukrajna su u specificnoj poziciji i zrtve silovatelja koji se kriju iza atomskih bombi

my way

pre 10 godina

Moj stav je jasan! Pratiti belog zeca, uzeti obe pilule i povratiti uz pomoc kasike. Sad ozbiljno, ni mi nismo ocekivali da ce u Ukrajini na vlast preko ulice i uz ljudske zrtve doci neki ljudi koji nikakvog legaliteta ni legitimiteta da je vrse nemaju. Drugo, izvinite ali ni oni nisu jasno i glasno osudili zemlje NATO za agresiju na Srbiju. Evo, ajde sad neka Jacenjuk to sad kaze i iskaze jasan stav. Nema sanse, mogao bih da se pozdravi od podrske Zapada. Mi necemo nikakve odluke o pitanju Krima donositi, kao sto ni Ukrajina ne priznaje Kosovo, ali necemo se pridruziti onima koji su nas komadali na mnogo brutalniji nacin i po stepenu razbijanja teritorije i po sredstvima za to koriscenim i sad zajedno sa njima imati stav prema Rusiji kao prema neprijatelju i nekoj sili zla, jer bi upravo to bilo apsurdno, licemerno i ne bi odgovaralo istini i pravdi. Kako je to na bilo koji nacin manje od onoga sto Ukrajina radi za nas? Dakle, stav Srbije prema Ukrajini ni po cemu se ne razlikuje od stava Ukrajine prema Srbiji, iako je situacija sa uzurpatorima u Kijevu nesto sto sustinski komplikuje stvar.

Slobodan

pre 10 godina

Srbija ima jasan stav: Podrska Rusiji za oslobadjanje Ukrajine od evro-americkog fasizma!!! A kome se ne svidja, to mu je, sto mu je. Svakako ce svi morati da prihvate ono sto Rusija odluci.

Dzoni

pre 10 godina

Kome je do americke demokratije nek ide u Irak,Avganistan,Libiju ..sve zemlje u kome je sad totalni pakao kao proizvod americke "demokratije"..a da ne zaboravimo i Siriju gde su americki saveznici Al Kaida.

Ћезо рца

pre 10 godina

Русија није издала Србију. Остали су при ставу да је Косово и Метохија саставни сео Србије. Ту нема никакве аналогије са Кримом. Народ је тамо демократски, на референдуму, рекао шта жели. Све мирно и културно урађено, на велику жалост ,,међународне заједнице''.

vuk samotnjak

pre 10 godina

Kao ocekuju nesto od nas...pa da nemaju Krim,sutra malo ne bi priznali Kosovo,isto kao i Spanija i ostali...manite nas laznih moralista...
Bolje cutati,ako nema nista pametno da se kaze.Tako su bar mene ucili

sve je jasno

pre 10 godina

Kakav stav ima zasta narod jedne zemlje, to se najbolje vidi na utkamicama. Pogledajte juče: čija je ogromna zastava bila istaknuta na meču Zvezda Budeveljnik.

vazduh..

pre 10 godina

Zasto bi Srbija bila protiv onih koji su se uvek zalagali za jedinstvo srpske drzave kao i srpske interese..Pa prema objavljenoj mapi Evrope,najbolje je da Kijevu,samo Hrvatska da misljenje!Jer oni ostale narode,pa i srpski ne vide u Evropi!Ocigledno nas ne vide kao drzavu..mi smo za njih vazduh,nema nas..To znaci da nas oni cak ne smatraju ni drzavom,pa se onda mi ne bismo nesto tu previse eksponirali,da ih ne uvredimo slucajno!I zato nase misljenje za njih verovatno i nije tako vazno..Kako traziti od Srbije da posle ove ocigledne provokacije podrzi te militantne puciste,koji bi na antiruskoj i antijevrejskoj politici i opasnim ultranacionalistrickim stavovima gradili svoju srecu!Takvima ne treba da veruje ni ukrajinski narod a kamoli oni na koje se te opasne pretnje odnose!Ultranacionalisti koji terorom dolaze na vlast,otimajuci je od,do tada demokratski izabrane vlasti,nije nista drugo nego otimanje onoga sto im ne pripada!Kao sto su i prevideli odredjene narode na mapi Evrope!Dosavsi na militantan nacin na vlast,bez vecinske podrske gradjana Ukrajine..je cist politicki skandal!Ako pri tom jedan od clanova te nove vlasti kaze..da ce ako dodje na vlast,sve ruse i jevreje pobiti na brutalan nacin!Ne misli valjda neko normalan,da ce sa takvima i takvom vlascu,ti kojima se preti,ostati da zive u jednoj drzavi i cekati da izvrse te bolesne pretnje..Jedanput je ruski narod to skupo platio,pa nece i drugi put!

Kako god da se obrnes d... ti je iza ledja

pre 10 godina

Koliko treba da budes glup da u politici trazis doslednost ? A i sta bi imali od nje ? Nije to vaspitavanje dece. A zasto bi covek i u tome bio dosledan ? Naucio bi dete pogeresno !

Miloš J. Kosovac

pre 10 godina

I ja sam razočaran.Treba biti jasan i pravičan, uprotvnom nisi moralan, a nikako se ne treba družiti sa amoralnima.Istočna Nemačka se prisijedinila Zapadnoj, iako je bila odvojena 1945. srazlogom da se ne bi ponovio nacizam. Krim je ruska teritorija, samo je 1954. admistrativno pridodat Ukraijini, koja je bila deo istog držvanog sistema kao Rusija - SSSR. Istočna Nemačka se prisijedinila Zapadnoj 1989.iako nije prestala mogućnost da se ponovi fašizam. Kao što čujemo i vidimo on je aktivan i u Zapadnoj Ukrajini, gde su fašisti bili na strani nemačkih fašista i nacista. Krim se mirnim putem na demokatski način vratio Rusiji. Plašite se od EU da na kažemo istinu, je mnogo gore nego da pokažemo da smo amoralni, jer smo nesposobni da živimo sami i svoji. Nije ovo 1941. niti je za uprođenje. No, ako EU ima nameru zajendo sa SAD da maltretira Rusiju, to je sasvim jasno fašitičko opredeljenje, a sa fašistima nikako zajedno, jer je sigurno da će biti poraženi. Kosovo se može spomenuti samo kao nasilno, ratom oduzeta srpska teritorija, što znači nije za upređenje sa Krimom. Ono jes da su nas fašisti bombardovali 1941. zato što smo odbili da se sa njima družimo, a ovi sada su nas već bombardovali 1999.,no sigurno neće ponovo, niti bi smeli.

ay carmela!

pre 10 godina

Ovi Ukrajinci ili su totalni amateri ili su nevidjeno bezobrazni - Srbi mozda jesu lud i suicidalan narod koga mozda neko (misli da) moze ponizavati tako sto ce ga izbrisati sa mape Evrope, ali Srbi jako dobro znaju sta je fasizam i kako se bori protiv njega i po tom pitanju od nas niko ne sme da ocekuje bilo kakve ustupke. Nasi politicari, ako vec ne znaju kako se vodi diplomatija ili im je fotelja toliko prirasla za pozadine, mogu makar da pokazu svoje zavidne tehnike izvrdavanja, ignorisanja i izvrtanja teza. Cak i to ce biti sasvim dovoljno da se izbegne davanje legitimiteta vlasti koju su na ulici "izabrali" fasisti.

Mik

pre 10 godina

Na neki način, oni su u pravu. Rusija je iskoristila "kosovski presedan." i faktički ga utvrdila. Naš stav, ako je principijelan, trebalo bi da zagovara teritorijalni integritet svih zemalja. Zapad jeste otvorio Pandorinu kutiju na Kosovu i zato je teško biti sa njima na istoj strani!

Stav

pre 10 godina

Kako im nije jasno da je naš stav da da nas je baš briga čiji je Krim. Da li je Krim Ukrajina, nezavisna država ili Rusija, nama je baš sve jedno i ne smeta nam kako god da bude.

andrijano

pre 10 godina

pa i stav je neutralnost.i to je neki stav.mi smo toliko mali da niti koga mozemo da sankcionisemo niti bilo sta drugo.zapad se poigrava sa nama.temu kosova koriste kako njima odgovara.da nece mozda da nam vrate kosovo?vlada treba da zadrzi neutralnost jer su rusi nas bratski narod i inamo interese.kad budemo u eu onda cemo da se uskladnujemo sa njima.do tad mislim kad bi se napisao referendum vecina bi bila za rusiju i verovatno ne bi pogesili u tom izboru.

Vojvodinac

pre 10 godina

Stav Ukrajine je na mestu, treba biti mudar i doneti pravu odluku!
Osuda Rusije za Srbiju je nemoguca zbog ekonomskih posledica koju moze doneti. Sa druge strane, okrenuti ledja EU... izgleda nemoguce.
Prolongirati donosenje stava zbog privremenih organa u Srbiji, nejasne situaciji u Ukrajini, sacekati kraj istrage o snajperistima, pozivati se na mir i mirna resenja, kritikovati sukobe i zrtve na Kosovu sa obe strane...
Nikako, ali nikako cutati, i cekati da nas neko od velikih prozove. Pogledajte kako Nemci manipulisu, i tamo i vamo (mada, lako je njima, oni su sve i zakuvali)

Krstic

pre 10 godina

Nece EU u svojim redovima trojanskog konja,to je jasna poruka,to je test da se udje u EU.Zapad na nas motri drugacije,nego prema drugim zemljama.Bitna je iskrenoet,Pokazite se u pravom svetlu,mema dve stolice.

Nešo

pre 10 godina

Šta je očekivao Kijev to mi nije poznato , ali znam da vlada Srbije neće zauzimati nikakav stav po pitanju Ukrajine i Krima dok je u tehničkom mandatu. Kada bude formirana nova vlada onda se može očekivati da se oglasi po pitanju ovih preblema.

sasa jokic

pre 10 godina

Dragi Ukrajinci, ovde je neko, a saznace se uskoro ko i zasto, poklonio energetske resurse i naftnu kompaniju Rusima, tako da smo sada zavisni od njih 100%.
Nerealno je ocekivati da u ovakvoj situaciji imamo svoj stav, cak i da ga imamo, ne mozemo da ga iskazemo.

lic

pre 10 godina

Sto jes jes... Rusi su nam ovde okrenuli ledja kada je Putin izjavio da je otcepljenje Kosova u skladu sa medjunarodnim pravom. Krajnje je vreme da i mi njima okrenemo ledja za sva vremena.

ex sns

pre 10 godina

Ukrajina je u pravu 100%. E sad sto ovde jos uvek ima nekih rusofila koji nas ceo zivot sputavaju,to ne mozeno jos uvek da promenimo.Trebalo je jasno da kazemo da se sa tim ne slazemo,ali nama Kosovo u sustini i nije vazno.Izgleda da bi to rekli da je neka druga drzava to uradila,ali ne i kad je to Rusija uradila,sto je licemerje i zbog cega cemo da trpimo posledice sigurno.

Slobodan

pre 10 godina

Srbija ima jasan stav: Podrska Rusiji za oslobadjanje Ukrajine od evro-americkog fasizma!!! A kome se ne svidja, to mu je, sto mu je. Svakako ce svi morati da prihvate ono sto Rusija odluci.

pa

pre 10 godina

iskreno covek je u pravu ak osu oni ostla ipri stavu da ne priaznju kosovo a nasi navodno prijatelju prvo crnogorci koj isu naselili pola srbije a priznal isu kosovo i jos njihova vlada poziva na ubijanje srba a mi im dozvoljavamo da se i dalej skoluju, lece i naseljavaju srbiju. proterati ih sve iz srbije. dok god imaju takvo misljenej o srbima, ukrajoina drzi isto misljenje a evo i rusija je promenila misljenej gledajuci svoju korist izdali su nas

levac

pre 10 godina

Dali je moguce da ovi sto su zaljubljeni u Rusiju do usiju nemogu da shvate ,da je ovim cinom sa Krimom Rusija automtski priznala Kosovo. Takodje I podrzali akciju Nato pakta protiv Srbije. Procenite malo bolje poruku koju vam Rusija salje. Vi rusofili.

Ћезо рца

pre 10 godina

Русија није издала Србију. Остали су при ставу да је Косово и Метохија саставни сео Србије. Ту нема никакве аналогије са Кримом. Народ је тамо демократски, на референдуму, рекао шта жели. Све мирно и културно урађено, на велику жалост ,,међународне заједнице''.

korektor

pre 10 godina

Vratiće nam se ovakvo ponašanje, kao i uvek sa debelom kamatom. Sve radimo naopako. Mene je sramota da nam neko ovako saspe istinu u oči a mi "mudro" ćutimo. Možda su nama Rusi prijatelji ali su nam i Ukrajinci prijatelji, doduše nisu tako bliski prijatelji da im poklonimo celu naftnu industriju. Ni Ukrajinci nisu priznali Kosovo.

super

pre 10 godina

Bruka od strane Srbije.. Ukrajina nas je uvek podrzavala ! I Rusija takodje..zar Srbija ne moze da ostane neutralna ovaj put ?? Podjednako su nam bitni i Rusi i Ukrajinci.. a sutra kad Ukrajina prizna Kosovo,svi ce da kazu kako su nas braca izdala...

Filip

pre 10 godina

Gospodine Kricenko budite sigurni da Srbija nikada nece priznati Kosovo niti ce priznati aneksiju Krima. Srbija i Ukrajna su u specificnoj poziciji i zrtve silovatelja koji se kriju iza atomskih bombi

Serdjo

pre 10 godina

Nemamo mi ništa od tog vašeg stava prema Kosovu, kao što i vi ne biste imali ništa od bilo kakvog stava Srbije prema aneksiji Krima. Pitaju se samo velike sile i Srbija treba da bude po strani i da mudro ćuti. Dosta smo mi prolivali krv zbog naših ishitrenih reakcija na nepravdu, došlo je vreme da budemo pametniji jer smo na sopstvenim greškama mnogo toga naučili!

Milos

pre 10 godina

Srbija ima principijelan stav da je za postovanje teritorijalnog integriteta svake drzave i medjunarodnog prava...osim ako taj teritorijalni integritet i medjunarodno pravo ne krsi Rusija. Njima je po Srbima sve dozvoljeno.

Milan

pre 10 godina

Kako god,ipak je u pravu,Ukrajina nije priznala Kosovo i nema dvostruke standarde kao Rusija...ipak smo mi mali,pa je bolje da cutimo i da se ne izjasnjavamo,tako cemo napraviti manju stetu...

Ћезо рца

pre 10 godina

Докле ћете да лупетате? Руси никад нису изјавили да је отцепљење Косова и Метохије у складу са међународним правом... Само су их питали у чему је разлика... Косово и Метохија може, а Крим не... Ах, па да... Нема бомби, ,,хуманитарне катастрофе'', ,,милосрдног анђела'', осиромашеног уранијума... Стварно, бре, Руси, ово што сте урадили нема никаког смисла...!!!

Ysoliter

pre 10 godina

Volim i Ruse i Ukrajince, ali istina je da su Rusi anektirali Krim, a da Ukrajina nije priznala Kosovo! I mi bi sad i jare i pare, al ne moze...

Stav ?

pre 10 godina

A ko smi mi da se izjasnjavamo ? Svetska sila ? Cutimo, gledamo svoje interese i to je to. Naravno da Ukrajnina nece podrzati Kosovo, jer bi tako podrzavala i Krim a Rusi mogu kako hoce...
Srbija treba da cuti i da radi. Kad se veliki svadjaju, treba samo da se sklonimo i upravo to, da nemamo stav. Tacka.

vazduh..

pre 10 godina

Zasto bi Srbija bila protiv onih koji su se uvek zalagali za jedinstvo srpske drzave kao i srpske interese..Pa prema objavljenoj mapi Evrope,najbolje je da Kijevu,samo Hrvatska da misljenje!Jer oni ostale narode,pa i srpski ne vide u Evropi!Ocigledno nas ne vide kao drzavu..mi smo za njih vazduh,nema nas..To znaci da nas oni cak ne smatraju ni drzavom,pa se onda mi ne bismo nesto tu previse eksponirali,da ih ne uvredimo slucajno!I zato nase misljenje za njih verovatno i nije tako vazno..Kako traziti od Srbije da posle ove ocigledne provokacije podrzi te militantne puciste,koji bi na antiruskoj i antijevrejskoj politici i opasnim ultranacionalistrickim stavovima gradili svoju srecu!Takvima ne treba da veruje ni ukrajinski narod a kamoli oni na koje se te opasne pretnje odnose!Ultranacionalisti koji terorom dolaze na vlast,otimajuci je od,do tada demokratski izabrane vlasti,nije nista drugo nego otimanje onoga sto im ne pripada!Kao sto su i prevideli odredjene narode na mapi Evrope!Dosavsi na militantan nacin na vlast,bez vecinske podrske gradjana Ukrajine..je cist politicki skandal!Ako pri tom jedan od clanova te nove vlasti kaze..da ce ako dodje na vlast,sve ruse i jevreje pobiti na brutalan nacin!Ne misli valjda neko normalan,da ce sa takvima i takvom vlascu,ti kojima se preti,ostati da zive u jednoj drzavi i cekati da izvrse te bolesne pretnje..Jedanput je ruski narod to skupo platio,pa nece i drugi put!

Siniša

pre 10 godina

Nije ovo Brozova Jugoslavija pa da ima mišljenje. Zemlje bivše Jugoslavije predvode bezkičmenjaci koje svi zaborave posle jednog mandata.

Dzoni

pre 10 godina

Kome je do americke demokratije nek ide u Irak,Avganistan,Libiju ..sve zemlje u kome je sad totalni pakao kao proizvod americke "demokratije"..a da ne zaboravimo i Siriju gde su americki saveznici Al Kaida.

anti prvi

pre 10 godina

Od nas ocekivati jasan stav ??? He,he...mi ti, Kijevu, onako, niti mirisemo niti smrdimo. Sedeli bismo na dve, a ako moze i na vise, stolica.

Gavrilo Iz Principa

pre 10 godina

Ljudi su u pravu-princip je princip,ili si za to da teritorija moze da se otcepi od maticne drzave bez njene saglasnosti ili si protiv toga,sve ostalo vodi upravo u-nedoslednost

my way

pre 10 godina

Moj stav je jasan! Pratiti belog zeca, uzeti obe pilule i povratiti uz pomoc kasike. Sad ozbiljno, ni mi nismo ocekivali da ce u Ukrajini na vlast preko ulice i uz ljudske zrtve doci neki ljudi koji nikakvog legaliteta ni legitimiteta da je vrse nemaju. Drugo, izvinite ali ni oni nisu jasno i glasno osudili zemlje NATO za agresiju na Srbiju. Evo, ajde sad neka Jacenjuk to sad kaze i iskaze jasan stav. Nema sanse, mogao bih da se pozdravi od podrske Zapada. Mi necemo nikakve odluke o pitanju Krima donositi, kao sto ni Ukrajina ne priznaje Kosovo, ali necemo se pridruziti onima koji su nas komadali na mnogo brutalniji nacin i po stepenu razbijanja teritorije i po sredstvima za to koriscenim i sad zajedno sa njima imati stav prema Rusiji kao prema neprijatelju i nekoj sili zla, jer bi upravo to bilo apsurdno, licemerno i ne bi odgovaralo istini i pravdi. Kako je to na bilo koji nacin manje od onoga sto Ukrajina radi za nas? Dakle, stav Srbije prema Ukrajini ni po cemu se ne razlikuje od stava Ukrajine prema Srbiji, iako je situacija sa uzurpatorima u Kijevu nesto sto sustinski komplikuje stvar.

vuk samotnjak

pre 10 godina

Kao ocekuju nesto od nas...pa da nemaju Krim,sutra malo ne bi priznali Kosovo,isto kao i Spanija i ostali...manite nas laznih moralista...
Bolje cutati,ako nema nista pametno da se kaze.Tako su bar mene ucili

Zivela Srbija

pre 10 godina

Dobro se secam kad je Srbija imala svoj stav, za razliku od na primer Ceske Slovacke Slovenije i sl. Pa vidi gde su oni gde smo mi. Ostavite nas na miru. Nama treba 20 godina u miru i bez konfrontacija sa bilo kim. Vi ste ih imali pa ako ih niste iskoristili to je vas problem. A sto se tice domacih hejtera knjigu istorije u ruke pa obnovite gradivo. Da li je Srbija imala stav potrazite pod 1804. 1912. 1914
1941. 1991. 1999. I na kraju, da li je Rusija priznala Kosovo, saznat cemo kad Kosovo zatrazi prijem u UN. Toliko.

sve je jasno

pre 10 godina

Kakav stav ima zasta narod jedne zemlje, to se najbolje vidi na utkamicama. Pogledajte juče: čija je ogromna zastava bila istaknuta na meču Zvezda Budeveljnik.

Kako god da se obrnes d... ti je iza ledja

pre 10 godina

Koliko treba da budes glup da u politici trazis doslednost ? A i sta bi imali od nje ? Nije to vaspitavanje dece. A zasto bi covek i u tome bio dosledan ? Naucio bi dete pogeresno !

IGRE BEZ GRANICA

pre 10 godina

Pitaj te za jasan stav Kinu,Indiju,Brazil itd.Mi smo i lokalu mali i nalazimo se izmedju cekica i nakovnja!Nasa taktika je kao kad naletimo na medveda-PRAVIMO SE MRTVI!!!

Krstic

pre 10 godina

Nece EU u svojim redovima trojanskog konja,to je jasna poruka,to je test da se udje u EU.Zapad na nas motri drugacije,nego prema drugim zemljama.Bitna je iskrenoet,Pokazite se u pravom svetlu,mema dve stolice.

ay carmela!

pre 10 godina

Ovi Ukrajinci ili su totalni amateri ili su nevidjeno bezobrazni - Srbi mozda jesu lud i suicidalan narod koga mozda neko (misli da) moze ponizavati tako sto ce ga izbrisati sa mape Evrope, ali Srbi jako dobro znaju sta je fasizam i kako se bori protiv njega i po tom pitanju od nas niko ne sme da ocekuje bilo kakve ustupke. Nasi politicari, ako vec ne znaju kako se vodi diplomatija ili im je fotelja toliko prirasla za pozadine, mogu makar da pokazu svoje zavidne tehnike izvrdavanja, ignorisanja i izvrtanja teza. Cak i to ce biti sasvim dovoljno da se izbegne davanje legitimiteta vlasti koju su na ulici "izabrali" fasisti.

Vojvodinac

pre 10 godina

Stav Ukrajine je na mestu, treba biti mudar i doneti pravu odluku!
Osuda Rusije za Srbiju je nemoguca zbog ekonomskih posledica koju moze doneti. Sa druge strane, okrenuti ledja EU... izgleda nemoguce.
Prolongirati donosenje stava zbog privremenih organa u Srbiji, nejasne situaciji u Ukrajini, sacekati kraj istrage o snajperistima, pozivati se na mir i mirna resenja, kritikovati sukobe i zrtve na Kosovu sa obe strane...
Nikako, ali nikako cutati, i cekati da nas neko od velikih prozove. Pogledajte kako Nemci manipulisu, i tamo i vamo (mada, lako je njima, oni su sve i zakuvali)

Miloš J. Kosovac

pre 10 godina

I ja sam razočaran.Treba biti jasan i pravičan, uprotvnom nisi moralan, a nikako se ne treba družiti sa amoralnima.Istočna Nemačka se prisijedinila Zapadnoj, iako je bila odvojena 1945. srazlogom da se ne bi ponovio nacizam. Krim je ruska teritorija, samo je 1954. admistrativno pridodat Ukraijini, koja je bila deo istog držvanog sistema kao Rusija - SSSR. Istočna Nemačka se prisijedinila Zapadnoj 1989.iako nije prestala mogućnost da se ponovi fašizam. Kao što čujemo i vidimo on je aktivan i u Zapadnoj Ukrajini, gde su fašisti bili na strani nemačkih fašista i nacista. Krim se mirnim putem na demokatski način vratio Rusiji. Plašite se od EU da na kažemo istinu, je mnogo gore nego da pokažemo da smo amoralni, jer smo nesposobni da živimo sami i svoji. Nije ovo 1941. niti je za uprođenje. No, ako EU ima nameru zajendo sa SAD da maltretira Rusiju, to je sasvim jasno fašitičko opredeljenje, a sa fašistima nikako zajedno, jer je sigurno da će biti poraženi. Kosovo se može spomenuti samo kao nasilno, ratom oduzeta srpska teritorija, što znači nije za upređenje sa Krimom. Ono jes da su nas fašisti bombardovali 1941. zato što smo odbili da se sa njima družimo, a ovi sada su nas već bombardovali 1999.,no sigurno neće ponovo, niti bi smeli.

andrijano

pre 10 godina

pa i stav je neutralnost.i to je neki stav.mi smo toliko mali da niti koga mozemo da sankcionisemo niti bilo sta drugo.zapad se poigrava sa nama.temu kosova koriste kako njima odgovara.da nece mozda da nam vrate kosovo?vlada treba da zadrzi neutralnost jer su rusi nas bratski narod i inamo interese.kad budemo u eu onda cemo da se uskladnujemo sa njima.do tad mislim kad bi se napisao referendum vecina bi bila za rusiju i verovatno ne bi pogesili u tom izboru.

Stav

pre 10 godina

Kako im nije jasno da je naš stav da da nas je baš briga čiji je Krim. Da li je Krim Ukrajina, nezavisna država ili Rusija, nama je baš sve jedno i ne smeta nam kako god da bude.

Mik

pre 10 godina

Na neki način, oni su u pravu. Rusija je iskoristila "kosovski presedan." i faktički ga utvrdila. Naš stav, ako je principijelan, trebalo bi da zagovara teritorijalni integritet svih zemalja. Zapad jeste otvorio Pandorinu kutiju na Kosovu i zato je teško biti sa njima na istoj strani!

Nešo

pre 10 godina

Šta je očekivao Kijev to mi nije poznato , ali znam da vlada Srbije neće zauzimati nikakav stav po pitanju Ukrajine i Krima dok je u tehničkom mandatu. Kada bude formirana nova vlada onda se može očekivati da se oglasi po pitanju ovih preblema.