Utorak, 18.03.2014.

08:31

Sad i Pridnjestrovlje hoće u Rusiju

Nakon Krima i nepriznata državica Pridnjestrovlje želi da uđe u sastav Rusiju, zbog čega je ruskoj Dumi uputila zahtev da im obezbedi takvu mogućnost.

Izvor: Beta

Sad i Pridnjestrovlje hoæe u Rusiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

kalipso

pre 10 godina

(Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove, 18. mart 2014 12:00)

Tačno si to napisao, samo još da si naveo ko su ti Crnogorci. Oni koji su za Mila Đukanovića i koji su izglasali da izađu iz Srbije i CG, uz nesebičnu pomoć muslimana i Albanaca, definitivno ne spadaju u tu kategoriju. Samo, to što ste uradili razbiće vam se o glavu, pre ili kasnije. Izgubićete sve delove naseljene većinskim Albancima, pa će "velika" Crna Gora, još više da se smanji, a i populacija će biti kao u prosečnom gradu (sad je kao u malo većem gradu). Njegoš bi se prevrnuo u grobu da vidi takve Crnogorce. Svaka čast poštenim Crnogorcima, koji su svesni da su im Srbi braća i da su deo istog naroda.
Kako se uopšte usuđuješ da porediš Ruse i Nemce??? Naravno da bismo uvek dočekali Ruse kao oslobodioce, jer oni su naša pravoslavna braća i da njih nije bilo ko zna koliko Srba bi 1944. izginulo oslobađajući Srbiju. 1999. nisu pomogli jer je na vlasti bio prodana duša i pjandura Jeljcin. Zato nikad ne generališite stvari u vezi Rusije. Putin je sasvim drugi čovek, koji vrlo dobro zna i vidi šta preti Rusiji od "novog svetskog poretka" i na vreme je preduzeo mere da to zaustavi. Živela bratska Rusija!

Istrazivac

pre 10 godina

a mozeli cecenija. dagestan i tatarstan da se odvoje id rusije posto tamo zive muslimani i bi hteli samostalnost?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejo, 18. mart 2014 09:11)


Cecenima je odlicno sad pod Rusima, u Dagestanu je ostalo najvise ludaka, a Tatarstan je jedan od najboljih primera suzivota pravoslavaca i muslimana. Upoznao sam razne ljude iz Kazanja, poslednje sto im je na pameti je otcepljenje.

Boki

pre 10 godina

Na Golom otoku je bilo najvise procenttualno Crnogoraca, to se zna odlicno. naravno da je dva tri puta vise bilo Srba kad Srba ima 20 puta vise od Crnogoraca u apsolutnom broju.

Deus

pre 10 godina

Evo ruske političke karte za Evropu 2035. godine, pa uživaj: [link]
(Rascia, 18. mart 2014 12:47)
-
Znam tu kartu odlicno, nije realisticna u nekim aspektima (Istocna Pruska i Pomeranija npr, Hrvatska (granice ne stimaju, u principu moguce je ujedinjenje Federacije sa Hrvatskom u slucaju raspada Bosne), donekle Italija. ali je u ukrajinskom, spanskom, engleskom, belgijskom slucaju veoma realisticna.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

"Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove"@,
Očigledno si neki mlađanko koji se istoriji učio uz par guslarskih pesama ili neku babinu skasku?
Mi stariji, i odmah iza Rata rođeni, znamo malo drugačiju istoriju. Znamo da su raširenih ruku dočekani usred Podgorice Musolinijeve trupe i oni mali tenkići, da su PRIJATELJSKA VOJSKA (prijatelji po ženskoj liniji, znaš ono ćer knjaza Nikole, pa udata u Italiji...) i JEDNA POLOVINA Crne Gore jurili komuniste i njihove porodice satirali. Goleme žrtve.
Uostalom, pročitaj knjigu Bulatovića "Ljudi sa četiri prsta" - možda ti bude jasnije?
Da ne bude da sam mrzitelj: majka mi je rođena kraj Vučijeg Dola, u Donjim Crkvicama. Prezime i pleme se pominju kod Njegoša!
I samo još: Srbija je digla DVA ustanka protiv Turske imperije, Njegoš je OPJEVAO, ne?!
Srbija je pokrenula Prvi Balkanski - Crna Gora se PRIDRUŽILA, što jes. Ali, u Prvom svetskom je Srpskoj vojsci knjaz ZABRANIO PRELAZ preko CG, i to 5-6 dana nakon blistave pobede na Mojkovcu - potpisao kapitulaciju, i Srbi su morali na vrat na nos da menjaju ratne planove: preko Bugarske do Soluna, pa dolinom Vardara, pa Pološkom kotlinom.., i svud izdaja - na kraju kroz krševe severne Albanije i - 140 hiljada žrtava.
Bratac, TVOJI stari su znali sve ovo i zato je zauvek knjaz Nikola IZBAČEN IZ SRCA poštenih Crnogoraca, kapiraš?

seljadin

pre 10 godina

@Gale, ti si zaboravio da je Srbe "milovala" EU-Nemačka čizma 3 puta u 20tom veku sa 2 miliona mrtvih Srba, uglavnom civila.
Ako je mom komšiji dobro u Moskvi, gde zaradi za mesec ono što u Srbiji nije mogao za 8 meseci, onda mi objasni o čemu se radi?

Mladen Mladenović

pre 10 godina

(Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove, 18. mart 2014 12:00)
-----------------
Kao prvo, mi nismo srbijanci već Srbi. Kao drugo ne ljubimo niti smo bilo kada čljubilio bilo čiju čizmu ili tenkove. Ne znam kako će, nova crnogorska "historiografija", koja treba da po ubrzanoj proceduri napiše najnoviju najstariju istorijsku prošlost Crne Gore okarakterisati Crnogorce koji ne priznaju referendum i opredeljenje Krima a priznaju "samostalnost" kvazi države posprdno nazvane "kosova"?!Verovatno je u pitanju "čojstvo" koje mi ne razumemo a ne junaštvo?!Inače, kada ste več duhoviti, evo vam jedne slične anegdote vezane za brkove. Pitanje je: Zašto ovi novodukljani nose brkove? Odgovor je: Da liče na mamu.

mi ovde na Blakanu bolje sad da ćutimo i da posmatramo

pre 10 godina

Kolko ima regiona koji oce u Rusiji, tolko ima i onhe koji ocu da se otcepe od Rusije, bice ovo dugi show program
(Sasha Makedonija
---
Koliko ima Albanaca koji hoće da odcepi deo Makedonije ? - 100%.
Koje su želje Bugara sa vama?
Šta vam Grci žele?
Još vama Makedoncima nije kasno da se pridružite svojoj pravoslavnoj slovenskoj braći.

Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove

pre 10 godina

Ruski tenkovi bi danas bili docekani u Beogradu onako kako su njemacki bili docekani u Zagrebu. Nikada mi nije bilo jasno kako su Hrvati onako mogli da docekaju Njemce 1941. ali sada vidim Srbijance i jasno mi je. Srbijanci, vi cesto pitate kako to da je na Golom Otoku bilo najvise iz Srbije i krivite Tita kako vas je navodno mrzio pa vas slao tamo. Meni izgleda da vas je bilo malo na Golom Otoku gledajuci ovo odusevljavanje Putinom. A zamislite jos da Putin pusti brkove? Nema ko ga ne bi pozelio za muza u Srbiji, I musko i zensko.

Rascia

pre 10 godina

@Deus:
Evo ruske političke karte za Evropu 2035. godine, pa uživaj: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=01&dd=14&nav_id=677262

Makarije

pre 10 godina

sto da ne opet novi referendum! !!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nenad, 18. mart 2014 09:32)
--
Referendum je bio jos 2007 godine. 97 odsto glasalo za pripajanje Rusiji. Da ne pominjem da je to Pridnjestrovlje iako malo, naoruzano do zuba. Tamo je ruska 14. gardijska armija i delovi 8. armije.

Vesna

pre 10 godina

Pitajte bilo koga na ulici bilo koje zemlje EU: "Da li ste čuli za aktuelni referendum o odvajanju Veneta od Italije"?
Sigurna sam da će odgovor biti:"Ne, Veneto? Gde je to? O tome nije bilo vesti na TV"

Veneto:
-Oblast u Italiji
-8% popiulacije Italije
-Udeo u Italijanskom BDP=9,5%
-Treći najbogatiji region Italije
-Godišnje poseti 14 milona turista

To nije vest?

loz ulje

pre 10 godina

he he... sad i oni ugrozeni od Ukrajinskih fasista?
Stvarno treba biti naivcina pa ne shvatiti igru koju su od pocetka osmislili Janukovic i Putin...

Deus

pre 10 godina

Moldavija nema izlaz na more ni teritorijalnu vezu sa Rusjom PA NI OCEPLJENA ENKLAVA
(Malo geografije, 18. mart 2014 10:27)
-
Imace uskoro. Politicku kartu Evrope ce uskoro valjati dramaticno menjati. Samo gledajte.

Gale

pre 10 godina

Nikako da uklikerim? Kako to da ovi naši toliko govore protiv zapada, a da im ponudiš posao u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji...otišli bi bez razmišljanja, i intelektualci i radnici. Kakva Rusija?Šta ja to ne razumem, molim Vas, objasnite mi. Ili možda sa mnom nešto nije u redu.

гроф Сава Владиславић

pre 10 godina

Био у Тираспољу - брод КГБ лудака!!!
Али ипак носим позитивне утиске, приступачнији и отворенији него Молдавци!!!

Ivan BA

pre 10 godina

Bio sam tamo, ludilo od regiona. KGB mafijaska drzavica feud i naravno svuda samo Sheriff koji ima monopol na sve i pod kontrolom bivsih KGB agenata.
Da budem iskren ipak je Podnestrovlje uredjenije od Moldavije.

Kvisling

pre 10 godina

Ja molim Švedski ili Norveški Parlament da nam omogući da se pripojimo, standarda radi. Obećavam da nećemo praviti balvan revolucije i SAO, Karlobag- Karlovac-Stokholm granice i slične nevaljavštine!

Aleksa

pre 10 godina

(Mihailo, 18. mart 2014 08:50)

Так пусть же Красная
Сжимает властно
Свой штык мозолистой рукой,
И все должны мы
Неудержимо
Идти в последний смертный бой!

Hahahahaha legendo. Gde se seti te pesme

123

pre 10 godina

a mozeli cecenija. dagestan i tatarstan da se odvoje id rusije posto tamo zive muslimani i bi hteli samostalnost?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejo, 18. mart 2014 09:11)


Evo, pokusacu da vam argumentovano odgovorim na vase pitanje, mozda ce odgovor biti dugacak, ali tako kompleksno pitanje iziskuje opsirnu elaboraciju.
Ne moze!

gile

pre 10 godina

a mozeli cecenija. dagestan i tatarstan da se odvoje id rusije posto tamo zive muslimani i bi hteli samostalnost?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejo, 18. mart 2014 09:11)

Pa neka pokusaju ako smeju :P , nece se zaustaviti samo na ovim ajde Rusi pola Ukrajine sve do Kijeva a zapadnu bedu ostavite evropi . Meni samo nije jasno pricas srpski jezik sto ne pita za Republiku Srpsku nego za te zabiti da li ti je toliko krivo sto Rusi zele da zive u Ruskoj drzavi i da pevaju Rusku himnu ?

Gorki list

pre 10 godina

@ BETA & B92: Zasto ne nazivate i Kosovo drzavicom? Zasto se ne pozivate na 'upozorenja analiticara' o lancanim proglasenjima nezavisnosti nakon Kosova, umesto na upozorenja o daljim ruskim aneksijama? Aj jos malo pa koristite retoriku USA Today-a, koji danas kaze: Rusija progutala Krim!

Nato-Brisel-Bon

pre 10 godina

Samo vidim da će albanska populacija takođe imati svoj zamah ovde...
pripremite se braćo makedonci , vežite se , polećemo. ...
mađarski kao najdominantniji u regionu , bugarski , hrvatski , bosnjacki nacionalizam necu ni da komentarišem.
ostati glup ili postati glup potanje je sad.

x

pre 10 godina

OOoooo, ne, ne i to. Ne dirajte Moldaviju! Možda vam bude mnogo sve odjednom. Obama bi već morao reagirati. A ako to učini, neće nam trebati ni Moskva.

seljadin

pre 10 godina

stvari su logične - dosta je ljudima nesigurnosti, gladi i bede. Ako postanu deo Rusije, plate svih službenika će skočiti 5 puta, tako na primer u Moldaviji prosek plata je od 150 do 200 evra, a u Rusiji za isti posao od 700 do 800 evra. Bila je neka analiza da u Ukrajini vojnik ima 200 evra mesecno a u Rusiji 760.

mikin

pre 10 godina

Krenuloje krenulo.
Evo i oblast Veneto (Venecija, Verona, Trevizo, Vicenca) velicine oko 20.000 km2 sa oko 5 miliona stanovnika 16. marta pokrenula referendum za otcepljenje od Italije. Bice veselo do kraja ove godine ....

Mihailo

pre 10 godina

To braćo, samo uzimajte teritorije, vraćajte moć i vaskrsnite Sovjetski Savez!

Oт тайги до британских морей
Красная Армия всех сильней!!!

mikin

pre 10 godina

Krenuloje krenulo.
Evo i oblast Veneto (Venecija, Verona, Trevizo, Vicenca) velicine oko 20.000 km2 sa oko 5 miliona stanovnika 16. marta pokrenula referendum za otcepljenje od Italije. Bice veselo do kraja ove godine ....

Mihailo

pre 10 godina

To braćo, samo uzimajte teritorije, vraćajte moć i vaskrsnite Sovjetski Savez!

Oт тайги до британских морей
Красная Армия всех сильней!!!

seljadin

pre 10 godina

stvari su logične - dosta je ljudima nesigurnosti, gladi i bede. Ako postanu deo Rusije, plate svih službenika će skočiti 5 puta, tako na primer u Moldaviji prosek plata je od 150 do 200 evra, a u Rusiji za isti posao od 700 do 800 evra. Bila je neka analiza da u Ukrajini vojnik ima 200 evra mesecno a u Rusiji 760.

Gorki list

pre 10 godina

@ BETA & B92: Zasto ne nazivate i Kosovo drzavicom? Zasto se ne pozivate na 'upozorenja analiticara' o lancanim proglasenjima nezavisnosti nakon Kosova, umesto na upozorenja o daljim ruskim aneksijama? Aj jos malo pa koristite retoriku USA Today-a, koji danas kaze: Rusija progutala Krim!

Kvisling

pre 10 godina

Ja molim Švedski ili Norveški Parlament da nam omogući da se pripojimo, standarda radi. Obećavam da nećemo praviti balvan revolucije i SAO, Karlobag- Karlovac-Stokholm granice i slične nevaljavštine!

Ivan BA

pre 10 godina

Bio sam tamo, ludilo od regiona. KGB mafijaska drzavica feud i naravno svuda samo Sheriff koji ima monopol na sve i pod kontrolom bivsih KGB agenata.
Da budem iskren ipak je Podnestrovlje uredjenije od Moldavije.

Nato-Brisel-Bon

pre 10 godina

Samo vidim da će albanska populacija takođe imati svoj zamah ovde...
pripremite se braćo makedonci , vežite se , polećemo. ...
mađarski kao najdominantniji u regionu , bugarski , hrvatski , bosnjacki nacionalizam necu ni da komentarišem.
ostati glup ili postati glup potanje je sad.

Vesna

pre 10 godina

Pitajte bilo koga na ulici bilo koje zemlje EU: "Da li ste čuli za aktuelni referendum o odvajanju Veneta od Italije"?
Sigurna sam da će odgovor biti:"Ne, Veneto? Gde je to? O tome nije bilo vesti na TV"

Veneto:
-Oblast u Italiji
-8% popiulacije Italije
-Udeo u Italijanskom BDP=9,5%
-Treći najbogatiji region Italije
-Godišnje poseti 14 milona turista

To nije vest?

123

pre 10 godina

a mozeli cecenija. dagestan i tatarstan da se odvoje id rusije posto tamo zive muslimani i bi hteli samostalnost?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejo, 18. mart 2014 09:11)


Evo, pokusacu da vam argumentovano odgovorim na vase pitanje, mozda ce odgovor biti dugacak, ali tako kompleksno pitanje iziskuje opsirnu elaboraciju.
Ne moze!

Mladen Mladenović

pre 10 godina

(Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove, 18. mart 2014 12:00)
-----------------
Kao prvo, mi nismo srbijanci već Srbi. Kao drugo ne ljubimo niti smo bilo kada čljubilio bilo čiju čizmu ili tenkove. Ne znam kako će, nova crnogorska "historiografija", koja treba da po ubrzanoj proceduri napiše najnoviju najstariju istorijsku prošlost Crne Gore okarakterisati Crnogorce koji ne priznaju referendum i opredeljenje Krima a priznaju "samostalnost" kvazi države posprdno nazvane "kosova"?!Verovatno je u pitanju "čojstvo" koje mi ne razumemo a ne junaštvo?!Inače, kada ste več duhoviti, evo vam jedne slične anegdote vezane za brkove. Pitanje je: Zašto ovi novodukljani nose brkove? Odgovor je: Da liče na mamu.

mi ovde na Blakanu bolje sad da ćutimo i da posmatramo

pre 10 godina

Kolko ima regiona koji oce u Rusiji, tolko ima i onhe koji ocu da se otcepe od Rusije, bice ovo dugi show program
(Sasha Makedonija
---
Koliko ima Albanaca koji hoće da odcepi deo Makedonije ? - 100%.
Koje su želje Bugara sa vama?
Šta vam Grci žele?
Još vama Makedoncima nije kasno da se pridružite svojoj pravoslavnoj slovenskoj braći.

x

pre 10 godina

OOoooo, ne, ne i to. Ne dirajte Moldaviju! Možda vam bude mnogo sve odjednom. Obama bi već morao reagirati. A ako to učini, neće nam trebati ni Moskva.

gile

pre 10 godina

a mozeli cecenija. dagestan i tatarstan da se odvoje id rusije posto tamo zive muslimani i bi hteli samostalnost?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejo, 18. mart 2014 09:11)

Pa neka pokusaju ako smeju :P , nece se zaustaviti samo na ovim ajde Rusi pola Ukrajine sve do Kijeva a zapadnu bedu ostavite evropi . Meni samo nije jasno pricas srpski jezik sto ne pita za Republiku Srpsku nego za te zabiti da li ti je toliko krivo sto Rusi zele da zive u Ruskoj drzavi i da pevaju Rusku himnu ?

seljadin

pre 10 godina

@Gale, ti si zaboravio da je Srbe "milovala" EU-Nemačka čizma 3 puta u 20tom veku sa 2 miliona mrtvih Srba, uglavnom civila.
Ako je mom komšiji dobro u Moskvi, gde zaradi za mesec ono što u Srbiji nije mogao za 8 meseci, onda mi objasni o čemu se radi?

Makarije

pre 10 godina

sto da ne opet novi referendum! !!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nenad, 18. mart 2014 09:32)
--
Referendum je bio jos 2007 godine. 97 odsto glasalo za pripajanje Rusiji. Da ne pominjem da je to Pridnjestrovlje iako malo, naoruzano do zuba. Tamo je ruska 14. gardijska armija i delovi 8. armije.

Deus

pre 10 godina

Moldavija nema izlaz na more ni teritorijalnu vezu sa Rusjom PA NI OCEPLJENA ENKLAVA
(Malo geografije, 18. mart 2014 10:27)
-
Imace uskoro. Politicku kartu Evrope ce uskoro valjati dramaticno menjati. Samo gledajte.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

"Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove"@,
Očigledno si neki mlađanko koji se istoriji učio uz par guslarskih pesama ili neku babinu skasku?
Mi stariji, i odmah iza Rata rođeni, znamo malo drugačiju istoriju. Znamo da su raširenih ruku dočekani usred Podgorice Musolinijeve trupe i oni mali tenkići, da su PRIJATELJSKA VOJSKA (prijatelji po ženskoj liniji, znaš ono ćer knjaza Nikole, pa udata u Italiji...) i JEDNA POLOVINA Crne Gore jurili komuniste i njihove porodice satirali. Goleme žrtve.
Uostalom, pročitaj knjigu Bulatovića "Ljudi sa četiri prsta" - možda ti bude jasnije?
Da ne bude da sam mrzitelj: majka mi je rođena kraj Vučijeg Dola, u Donjim Crkvicama. Prezime i pleme se pominju kod Njegoša!
I samo još: Srbija je digla DVA ustanka protiv Turske imperije, Njegoš je OPJEVAO, ne?!
Srbija je pokrenula Prvi Balkanski - Crna Gora se PRIDRUŽILA, što jes. Ali, u Prvom svetskom je Srpskoj vojsci knjaz ZABRANIO PRELAZ preko CG, i to 5-6 dana nakon blistave pobede na Mojkovcu - potpisao kapitulaciju, i Srbi su morali na vrat na nos da menjaju ratne planove: preko Bugarske do Soluna, pa dolinom Vardara, pa Pološkom kotlinom.., i svud izdaja - na kraju kroz krševe severne Albanije i - 140 hiljada žrtava.
Bratac, TVOJI stari su znali sve ovo i zato je zauvek knjaz Nikola IZBAČEN IZ SRCA poštenih Crnogoraca, kapiraš?

Aleksa

pre 10 godina

(Mihailo, 18. mart 2014 08:50)

Так пусть же Красная
Сжимает властно
Свой штык мозолистой рукой,
И все должны мы
Неудержимо
Идти в последний смертный бой!

Hahahahaha legendo. Gde se seti te pesme

гроф Сава Владиславић

pre 10 godina

Био у Тираспољу - брод КГБ лудака!!!
Али ипак носим позитивне утиске, приступачнији и отворенији него Молдавци!!!

Gale

pre 10 godina

Nikako da uklikerim? Kako to da ovi naši toliko govore protiv zapada, a da im ponudiš posao u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji...otišli bi bez razmišljanja, i intelektualci i radnici. Kakva Rusija?Šta ja to ne razumem, molim Vas, objasnite mi. Ili možda sa mnom nešto nije u redu.

Istrazivac

pre 10 godina

a mozeli cecenija. dagestan i tatarstan da se odvoje id rusije posto tamo zive muslimani i bi hteli samostalnost?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejo, 18. mart 2014 09:11)


Cecenima je odlicno sad pod Rusima, u Dagestanu je ostalo najvise ludaka, a Tatarstan je jedan od najboljih primera suzivota pravoslavaca i muslimana. Upoznao sam razne ljude iz Kazanja, poslednje sto im je na pameti je otcepljenje.

Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove

pre 10 godina

Ruski tenkovi bi danas bili docekani u Beogradu onako kako su njemacki bili docekani u Zagrebu. Nikada mi nije bilo jasno kako su Hrvati onako mogli da docekaju Njemce 1941. ali sada vidim Srbijance i jasno mi je. Srbijanci, vi cesto pitate kako to da je na Golom Otoku bilo najvise iz Srbije i krivite Tita kako vas je navodno mrzio pa vas slao tamo. Meni izgleda da vas je bilo malo na Golom Otoku gledajuci ovo odusevljavanje Putinom. A zamislite jos da Putin pusti brkove? Nema ko ga ne bi pozelio za muza u Srbiji, I musko i zensko.

loz ulje

pre 10 godina

he he... sad i oni ugrozeni od Ukrajinskih fasista?
Stvarno treba biti naivcina pa ne shvatiti igru koju su od pocetka osmislili Janukovic i Putin...

Deus

pre 10 godina

Evo ruske političke karte za Evropu 2035. godine, pa uživaj: [link]
(Rascia, 18. mart 2014 12:47)
-
Znam tu kartu odlicno, nije realisticna u nekim aspektima (Istocna Pruska i Pomeranija npr, Hrvatska (granice ne stimaju, u principu moguce je ujedinjenje Federacije sa Hrvatskom u slucaju raspada Bosne), donekle Italija. ali je u ukrajinskom, spanskom, engleskom, belgijskom slucaju veoma realisticna.

Rascia

pre 10 godina

@Deus:
Evo ruske političke karte za Evropu 2035. godine, pa uživaj: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=01&dd=14&nav_id=677262

kalipso

pre 10 godina

(Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove, 18. mart 2014 12:00)

Tačno si to napisao, samo još da si naveo ko su ti Crnogorci. Oni koji su za Mila Đukanovića i koji su izglasali da izađu iz Srbije i CG, uz nesebičnu pomoć muslimana i Albanaca, definitivno ne spadaju u tu kategoriju. Samo, to što ste uradili razbiće vam se o glavu, pre ili kasnije. Izgubićete sve delove naseljene većinskim Albancima, pa će "velika" Crna Gora, još više da se smanji, a i populacija će biti kao u prosečnom gradu (sad je kao u malo većem gradu). Njegoš bi se prevrnuo u grobu da vidi takve Crnogorce. Svaka čast poštenim Crnogorcima, koji su svesni da su im Srbi braća i da su deo istog naroda.
Kako se uopšte usuđuješ da porediš Ruse i Nemce??? Naravno da bismo uvek dočekali Ruse kao oslobodioce, jer oni su naša pravoslavna braća i da njih nije bilo ko zna koliko Srba bi 1944. izginulo oslobađajući Srbiju. 1999. nisu pomogli jer je na vlasti bio prodana duša i pjandura Jeljcin. Zato nikad ne generališite stvari u vezi Rusije. Putin je sasvim drugi čovek, koji vrlo dobro zna i vidi šta preti Rusiji od "novog svetskog poretka" i na vreme je preduzeo mere da to zaustavi. Živela bratska Rusija!

Boki

pre 10 godina

Na Golom otoku je bilo najvise procenttualno Crnogoraca, to se zna odlicno. naravno da je dva tri puta vise bilo Srba kad Srba ima 20 puta vise od Crnogoraca u apsolutnom broju.

x

pre 10 godina

OOoooo, ne, ne i to. Ne dirajte Moldaviju! Možda vam bude mnogo sve odjednom. Obama bi već morao reagirati. A ako to učini, neće nam trebati ni Moskva.

Mihailo

pre 10 godina

To braćo, samo uzimajte teritorije, vraćajte moć i vaskrsnite Sovjetski Savez!

Oт тайги до британских морей
Красная Армия всех сильней!!!

Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove

pre 10 godina

Ruski tenkovi bi danas bili docekani u Beogradu onako kako su njemacki bili docekani u Zagrebu. Nikada mi nije bilo jasno kako su Hrvati onako mogli da docekaju Njemce 1941. ali sada vidim Srbijance i jasno mi je. Srbijanci, vi cesto pitate kako to da je na Golom Otoku bilo najvise iz Srbije i krivite Tita kako vas je navodno mrzio pa vas slao tamo. Meni izgleda da vas je bilo malo na Golom Otoku gledajuci ovo odusevljavanje Putinom. A zamislite jos da Putin pusti brkove? Nema ko ga ne bi pozelio za muza u Srbiji, I musko i zensko.

loz ulje

pre 10 godina

he he... sad i oni ugrozeni od Ukrajinskih fasista?
Stvarno treba biti naivcina pa ne shvatiti igru koju su od pocetka osmislili Janukovic i Putin...

Gale

pre 10 godina

Nikako da uklikerim? Kako to da ovi naši toliko govore protiv zapada, a da im ponudiš posao u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji...otišli bi bez razmišljanja, i intelektualci i radnici. Kakva Rusija?Šta ja to ne razumem, molim Vas, objasnite mi. Ili možda sa mnom nešto nije u redu.

Kvisling

pre 10 godina

Ja molim Švedski ili Norveški Parlament da nam omogući da se pripojimo, standarda radi. Obećavam da nećemo praviti balvan revolucije i SAO, Karlobag- Karlovac-Stokholm granice i slične nevaljavštine!

mikin

pre 10 godina

Krenuloje krenulo.
Evo i oblast Veneto (Venecija, Verona, Trevizo, Vicenca) velicine oko 20.000 km2 sa oko 5 miliona stanovnika 16. marta pokrenula referendum za otcepljenje od Italije. Bice veselo do kraja ove godine ....

seljadin

pre 10 godina

stvari su logične - dosta je ljudima nesigurnosti, gladi i bede. Ako postanu deo Rusije, plate svih službenika će skočiti 5 puta, tako na primer u Moldaviji prosek plata je od 150 do 200 evra, a u Rusiji za isti posao od 700 do 800 evra. Bila je neka analiza da u Ukrajini vojnik ima 200 evra mesecno a u Rusiji 760.

Gorki list

pre 10 godina

@ BETA & B92: Zasto ne nazivate i Kosovo drzavicom? Zasto se ne pozivate na 'upozorenja analiticara' o lancanim proglasenjima nezavisnosti nakon Kosova, umesto na upozorenja o daljim ruskim aneksijama? Aj jos malo pa koristite retoriku USA Today-a, koji danas kaze: Rusija progutala Krim!

Nato-Brisel-Bon

pre 10 godina

Samo vidim da će albanska populacija takođe imati svoj zamah ovde...
pripremite se braćo makedonci , vežite se , polećemo. ...
mađarski kao najdominantniji u regionu , bugarski , hrvatski , bosnjacki nacionalizam necu ni da komentarišem.
ostati glup ili postati glup potanje je sad.

Ivan BA

pre 10 godina

Bio sam tamo, ludilo od regiona. KGB mafijaska drzavica feud i naravno svuda samo Sheriff koji ima monopol na sve i pod kontrolom bivsih KGB agenata.
Da budem iskren ipak je Podnestrovlje uredjenije od Moldavije.

gile

pre 10 godina

a mozeli cecenija. dagestan i tatarstan da se odvoje id rusije posto tamo zive muslimani i bi hteli samostalnost?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejo, 18. mart 2014 09:11)

Pa neka pokusaju ako smeju :P , nece se zaustaviti samo na ovim ajde Rusi pola Ukrajine sve do Kijeva a zapadnu bedu ostavite evropi . Meni samo nije jasno pricas srpski jezik sto ne pita za Republiku Srpsku nego za te zabiti da li ti je toliko krivo sto Rusi zele da zive u Ruskoj drzavi i da pevaju Rusku himnu ?

123

pre 10 godina

a mozeli cecenija. dagestan i tatarstan da se odvoje id rusije posto tamo zive muslimani i bi hteli samostalnost?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejo, 18. mart 2014 09:11)


Evo, pokusacu da vam argumentovano odgovorim na vase pitanje, mozda ce odgovor biti dugacak, ali tako kompleksno pitanje iziskuje opsirnu elaboraciju.
Ne moze!

Rascia

pre 10 godina

@Deus:
Evo ruske političke karte za Evropu 2035. godine, pa uživaj: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=01&dd=14&nav_id=677262

Vesna

pre 10 godina

Pitajte bilo koga na ulici bilo koje zemlje EU: "Da li ste čuli za aktuelni referendum o odvajanju Veneta od Italije"?
Sigurna sam da će odgovor biti:"Ne, Veneto? Gde je to? O tome nije bilo vesti na TV"

Veneto:
-Oblast u Italiji
-8% popiulacije Italije
-Udeo u Italijanskom BDP=9,5%
-Treći najbogatiji region Italije
-Godišnje poseti 14 milona turista

To nije vest?

mi ovde na Blakanu bolje sad da ćutimo i da posmatramo

pre 10 godina

Kolko ima regiona koji oce u Rusiji, tolko ima i onhe koji ocu da se otcepe od Rusije, bice ovo dugi show program
(Sasha Makedonija
---
Koliko ima Albanaca koji hoće da odcepi deo Makedonije ? - 100%.
Koje su želje Bugara sa vama?
Šta vam Grci žele?
Još vama Makedoncima nije kasno da se pridružite svojoj pravoslavnoj slovenskoj braći.

Aleksa

pre 10 godina

(Mihailo, 18. mart 2014 08:50)

Так пусть же Красная
Сжимает властно
Свой штык мозолистой рукой,
И все должны мы
Неудержимо
Идти в последний смертный бой!

Hahahahaha legendo. Gde se seti te pesme

Deus

pre 10 godina

Moldavija nema izlaz na more ni teritorijalnu vezu sa Rusjom PA NI OCEPLJENA ENKLAVA
(Malo geografije, 18. mart 2014 10:27)
-
Imace uskoro. Politicku kartu Evrope ce uskoro valjati dramaticno menjati. Samo gledajte.

Makarije

pre 10 godina

sto da ne opet novi referendum! !!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nenad, 18. mart 2014 09:32)
--
Referendum je bio jos 2007 godine. 97 odsto glasalo za pripajanje Rusiji. Da ne pominjem da je to Pridnjestrovlje iako malo, naoruzano do zuba. Tamo je ruska 14. gardijska armija i delovi 8. armije.

seljadin

pre 10 godina

@Gale, ti si zaboravio da je Srbe "milovala" EU-Nemačka čizma 3 puta u 20tom veku sa 2 miliona mrtvih Srba, uglavnom civila.
Ako je mom komšiji dobro u Moskvi, gde zaradi za mesec ono što u Srbiji nije mogao za 8 meseci, onda mi objasni o čemu se radi?

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

"Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove"@,
Očigledno si neki mlađanko koji se istoriji učio uz par guslarskih pesama ili neku babinu skasku?
Mi stariji, i odmah iza Rata rođeni, znamo malo drugačiju istoriju. Znamo da su raširenih ruku dočekani usred Podgorice Musolinijeve trupe i oni mali tenkići, da su PRIJATELJSKA VOJSKA (prijatelji po ženskoj liniji, znaš ono ćer knjaza Nikole, pa udata u Italiji...) i JEDNA POLOVINA Crne Gore jurili komuniste i njihove porodice satirali. Goleme žrtve.
Uostalom, pročitaj knjigu Bulatovića "Ljudi sa četiri prsta" - možda ti bude jasnije?
Da ne bude da sam mrzitelj: majka mi je rođena kraj Vučijeg Dola, u Donjim Crkvicama. Prezime i pleme se pominju kod Njegoša!
I samo još: Srbija je digla DVA ustanka protiv Turske imperije, Njegoš je OPJEVAO, ne?!
Srbija je pokrenula Prvi Balkanski - Crna Gora se PRIDRUŽILA, što jes. Ali, u Prvom svetskom je Srpskoj vojsci knjaz ZABRANIO PRELAZ preko CG, i to 5-6 dana nakon blistave pobede na Mojkovcu - potpisao kapitulaciju, i Srbi su morali na vrat na nos da menjaju ratne planove: preko Bugarske do Soluna, pa dolinom Vardara, pa Pološkom kotlinom.., i svud izdaja - na kraju kroz krševe severne Albanije i - 140 hiljada žrtava.
Bratac, TVOJI stari su znali sve ovo i zato je zauvek knjaz Nikola IZBAČEN IZ SRCA poštenih Crnogoraca, kapiraš?

гроф Сава Владиславић

pre 10 godina

Био у Тираспољу - брод КГБ лудака!!!
Али ипак носим позитивне утиске, приступачнији и отворенији него Молдавци!!!

Mladen Mladenović

pre 10 godina

(Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove, 18. mart 2014 12:00)
-----------------
Kao prvo, mi nismo srbijanci već Srbi. Kao drugo ne ljubimo niti smo bilo kada čljubilio bilo čiju čizmu ili tenkove. Ne znam kako će, nova crnogorska "historiografija", koja treba da po ubrzanoj proceduri napiše najnoviju najstariju istorijsku prošlost Crne Gore okarakterisati Crnogorce koji ne priznaju referendum i opredeljenje Krima a priznaju "samostalnost" kvazi države posprdno nazvane "kosova"?!Verovatno je u pitanju "čojstvo" koje mi ne razumemo a ne junaštvo?!Inače, kada ste več duhoviti, evo vam jedne slične anegdote vezane za brkove. Pitanje je: Zašto ovi novodukljani nose brkove? Odgovor je: Da liče na mamu.

Istrazivac

pre 10 godina

a mozeli cecenija. dagestan i tatarstan da se odvoje id rusije posto tamo zive muslimani i bi hteli samostalnost?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dejo, 18. mart 2014 09:11)


Cecenima je odlicno sad pod Rusima, u Dagestanu je ostalo najvise ludaka, a Tatarstan je jedan od najboljih primera suzivota pravoslavaca i muslimana. Upoznao sam razne ljude iz Kazanja, poslednje sto im je na pameti je otcepljenje.

Boki

pre 10 godina

Na Golom otoku je bilo najvise procenttualno Crnogoraca, to se zna odlicno. naravno da je dva tri puta vise bilo Srba kad Srba ima 20 puta vise od Crnogoraca u apsolutnom broju.

kalipso

pre 10 godina

(Crnogorci ne ljube lance a i ne bacaju cvijece na tudje tenkove, 18. mart 2014 12:00)

Tačno si to napisao, samo još da si naveo ko su ti Crnogorci. Oni koji su za Mila Đukanovića i koji su izglasali da izađu iz Srbije i CG, uz nesebičnu pomoć muslimana i Albanaca, definitivno ne spadaju u tu kategoriju. Samo, to što ste uradili razbiće vam se o glavu, pre ili kasnije. Izgubićete sve delove naseljene većinskim Albancima, pa će "velika" Crna Gora, još više da se smanji, a i populacija će biti kao u prosečnom gradu (sad je kao u malo većem gradu). Njegoš bi se prevrnuo u grobu da vidi takve Crnogorce. Svaka čast poštenim Crnogorcima, koji su svesni da su im Srbi braća i da su deo istog naroda.
Kako se uopšte usuđuješ da porediš Ruse i Nemce??? Naravno da bismo uvek dočekali Ruse kao oslobodioce, jer oni su naša pravoslavna braća i da njih nije bilo ko zna koliko Srba bi 1944. izginulo oslobađajući Srbiju. 1999. nisu pomogli jer je na vlasti bio prodana duša i pjandura Jeljcin. Zato nikad ne generališite stvari u vezi Rusije. Putin je sasvim drugi čovek, koji vrlo dobro zna i vidi šta preti Rusiji od "novog svetskog poretka" i na vreme je preduzeo mere da to zaustavi. Živela bratska Rusija!

Deus

pre 10 godina

Evo ruske političke karte za Evropu 2035. godine, pa uživaj: [link]
(Rascia, 18. mart 2014 12:47)
-
Znam tu kartu odlicno, nije realisticna u nekim aspektima (Istocna Pruska i Pomeranija npr, Hrvatska (granice ne stimaju, u principu moguce je ujedinjenje Federacije sa Hrvatskom u slucaju raspada Bosne), donekle Italija. ali je u ukrajinskom, spanskom, engleskom, belgijskom slucaju veoma realisticna.