Nedelja, 16.03.2014.

22:46

Krim: 95,5% za Rusiju, sutra zahtev

Prvi preliminarni rezultati pokazali su da je danas na referendumu 95,5 odsto birača na Krimu glasalo za prisajedinjenje Rusiji, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Krim: 95,5% za Rusiju, sutra zahtev IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Milena NL

pre 10 godina

Aman narode, ostavite se poređenja Krima i Kosova.
Osnovna razlika, na Kosovu je bilo krvi do ušiju, na Krimu ni kapi!
A da ne zaboravimo na Majdanu je takođe bilo krvi.
E sad uključite mozgove: Zahvaljujući kome na Krimu nije bilo krvi i zahvaljujući kome je na Majdanu i na Kosovu bogami bilo?

Milena NL

pre 10 godina

da se dopunim:
Tamo gde je krv pala svaka priča o demokratiji, slobodi, pravu je jako dugo diskutabilna...
Tamo gde krv nije pala, priča o demokratiji, slobodi i pravu je ipak malo uverljivija...
Ili vi mislite da je obrnuto?

Zoran

pre 10 godina

Ja mislim da je glasalo 120% a moglo je i 220% ,kakve nebuloze....Pa dajte onda referendum u Ceceniji ,Kosovu,Kataloniji ,Severnoj Irskoj,Republici srpskoj i jos stotine drugih delova Sveta, kako je ovo smesno, naivno i neozbiljno.
Jadna je Rusija kad se bavi ovakvom politikom.

Gorks

pre 10 godina

samo sam jedan komentar procitao gdje se na temu Krima spominje i Kosovo. Radujemo se za Ruse, ali isto osjecamo da po toj logici i Albanci sa Kosova imaju jednako pravo, zar ne, i zbog toga sutimo. I mediji, da, naravno da se spominje jer to svi i na zapadu spominju, ali sto je moguce manje. Da smo vise realni, ne bi bili gdje smo sada, na margini bilo cega! A mozda su i Rusi vidjeli svoj interes kada su dozvolili da nas Ameri i ostala kompanija bombarduju sa svim i svacim! Ne treba zaboraviti da je Krim bio tema i 90-ih godina, tada je Rusija ostavila teritorijalna potrazivanja u toj oblasti, znaci, nisu zaboravili. Pa se desilo Kosovo!? Da ste vi neko iz Rusije koji razmislja kako vratiti Krim, zar vam situacija na Kosovu ne bi dosla kao kec na desetku? Ne zelim reci da su nas Rusi na kraju bombardovali, ali ne mogu odbaciti ideju da su precutno sve to odobrili! Zrtvovali su nas radi njihovih ciljeva, i sto je bolnije, da imam dokaze za to, 95% Srba bi i dalje tvrdilo da to nije tako. E sad, naravno, i Srbi u RS imaj uisto to pravo, ali to je ono sto je nama falilo devedesetih, falio nam je sluh za REALNOST! Rusi mogu Krim odvojiti, ali Srbi ne mogu RS od BiH odvojiti, kao ni Kosovo zadrzati! Znaci, mali nikada sami ne odlucuju, mali narodi samo gube ili dobijaju slucajno! I da se RS jednog dana odvoji od Bih, i to je slucajno, ali to mi necemo nikada shvatiti jer smatramo sebe posebnim, a u stvari smo samo jedan mali narod u Evropi!

steew

pre 10 godina

Sad krecu referendumi po evropi. Venecijija je najavila otcepljenje, Skotska, Katalonija, Baskija, Belgija. xaxaxaxa.... jedva cekam

Мирослав

pre 10 godina

Американци и Немци последњи на свету имају право да било коме деле лекције из међународног права. Они су међународно право сахранили 1999. године на Косову. Ово је само резултат и последица њихове бахатости и лицемерја. И ово је тек почетак. Нисам сигуран да ли је ово добро или није али за популаризацију сепаратизма одговоран је Запад и крив до сржи. Зато нека се покрију ушима и нека ћуте.

drug stari

pre 10 godina

Koliko licemerija na jednom mestu!!! Od strane svih. Ajde ova Rusija se oporavila zadnjih godina, tj. nije stigla da smori, pa eto tek sada krenula da "seje" demokratiju, ali od Amerike, Britanije i Nemačke mi se bukvalno, POVRAĆA!!!

Bolje da budem sebičan nego licemeran, ali sve po zasluzi, svakoga čeka ono sto je posejao! Samo polako, vreme ne laže"...Time is on my side, yes it is!

Kuzminac

pre 10 godina

Hvala dragom Bogu da je najzad došlo vreme da se i mi,građani donjeg Srema, možemo referendumski izjašnjavati o pripajanju Mačvi. A tada še i Šabački vašar biti i naš. Toliko !!!!

Krsto zrnov

pre 10 godina

Vidim, srbi se raduju prisajedinjenju krima rusiji, kosovari se raduju takodje jer je legalno samoopredjeljenje, kako rusi kazu...

x

pre 10 godina

Bravo za Krim! Ukrajina je na Majdanu izgubila Krim, Rusija ga je samo prihvatila i vratila gdje i pripada. Svijet nije jednoznačan, i to je njegova ljepota. Zapad će na slučaju Krima pokazati koliko je demokratičan.

Nenad

pre 10 godina

Rusofobi odaju sami sebe, njih ne zanima sloboda i demokratija, vec ih jedino interesuje da mrze i napadaju Rusiju iz nekih njihovih frustracija, valjda previse gledaju holivudske filmove gde su Rusi negativci, ili sta vec.
Referendum je osnova demokratije u kome narod sam odlucuje sta ce da radi sa svojim zakonima i sa teritorijom na kojoj zivi. Da li hoce da se pripoje Rusiji ili da se pripoje Rumuniji, to je njihova stvar i Amerika u to nema sta da se mesa. Napadaju Rusiju da siri svoju "imperiju", a Amerika, Francuska i Velika Britanija i dan danas imaju svoje kolonijalne posede sirom sveta. Kakvo licemerje.

Владимир

pre 10 godina

А најјачи је британски Би-Би-Си, у који смо дуго, наивно, гледали као на „тврђаву слободног новинарства“, који „prenosi da su mnogi Krimljani, koji su lojalni Kijevu, bojkotovali današnji referendum“... Каква професионалност, прави тријумф поштеног извештавања! Колико је то (у процентима или у бројевима, свеједно) „mnogi Krimljani“? Јефтина пропаганда, жалосно невешта. Речју, јадна. Слика и прилика потпуног моралног дебакла Запада, не само у Украјини.

StvarNijeResena

pre 10 godina

Danasnji referendum je pokazao volju naroda, ali Rusiji moze samo sluziti kao dalji ulog u pregovorima vezanim za Ukrajinu. Moje je licno misljenje da Rusija nece anektirati Krim, vec isposlovati konfederativnu Ukrajinu, podeljenu na Zapad, Istok i Krim, a u poslednje dve bi ona imala fakticki protektorat. Ukoliko u tome ne uspe i ukoliko se Ukrajinski nacisti pokrenu na rat, podrzani Zapadom, onda ce okupirati Istocnu ukrajinu i prisajedniti je zajedno sa Krimom, a verujem da ce ici i dalje. No, da ne brzamo. Posmatrajmo sta ce se desiti.

Алекса

pre 10 godina

Хвала Богу и неки избори да ме обрадују, за разлику од ових првих на којим сам имао право гласа...

daleki istok

pre 10 godina

Ovo je bas prava smejurija.
Pa valjda po svim postojecim medjunarodnim zakonima oni prvo moraju da postanu samostalna drzava, pa tek onda da se pripajaju nekoj trecoj drzavi.

Oni napravili referendum za pripjanje Rusiji, a jos se nisu ni otcepili od Ukrajine.

O ponasanju Rusije da i ne pricam.
Posle jos neko kritikuje Ameriku.
Pa ovi Rusi ispadose sto puta gori kauboji od Amerikanaca.
Kako je krenulo ovaj Putin ce postati novi Staljin.

gg

pre 10 godina

U principu nije me mnogo briga ni za Ukrajinu ni za Krim, ali ako postoji nesto sto iritira Amere onda sam u potpunosti za, ma sta da je to u pitanju.

Naravno

pre 10 godina

Posmatraca je bilo iz cele Evrope, Austrije, Poljske, Letonije, Francuske, Spanije, Srbije... i svi do jednog su se slozili da su izbori demokratski i fer i da nema apsolutno nikakvih nepravilnosti i pritisaka na birace. Vesti o tome bilo je i na ovom portalu, u okviru vesti o referendumu. Nemojte misliti da ste izmislili toplu vodu i da samo vas neko ceka da im kazete kako se odrzavaju izbori. Sto se tice vas koji se radujete sankcijama prema Rusiji, trebalo bi da znate dve stvari. Prva je da ce sankcije jednako pogoditi i one koji ih nametnu i da ce Evropa koja belezi znatno manji privredni rast od Rusije, tacnije cije privrede ili stagniraju ili su u padu, biti mozda i teze pogodjena. To bi svakako produbilo krizu, povecalo i onkao veliku nezaposlenost u EU, koja se sada prikriva i moglo bi izazvati socijalne nemire. Drugo je jedna istorijska cinjenica, malo poznata. To je da su i SSSR-u bile nametnute sankcije izmedju dva rata, mnogo gore od ovih kojima prete, sto ga je primoralo da se okrene sebi i napravilo od njega najvecu vojnu silu. Tada je prvi put u istoriji usvojeno petogodisnje planiranje privrede, koje ce posle rata usvojiti i zapadnoevropske zemlje. Cini se meni da vi malo toga znate. Ucite, citajte, informisite se. Predrasude koje vi imate nisu argumenti. Ziveo multipolarni svet. Kakav god da je ne moze biti gori od diktature jedne sile, u kome su ljudska prava rezervisana samo za americke saveznike, vazale i istomisljenike. Dosta je bilo!

cosmic

pre 10 godina

Cudi me da nije bilo 100% onako teatralno, malo je 95% . Kad se vec pravi komedija sa nekakvim "referendumom" treba makar ostati do kraja veran sebi i sacekati onaj vestacki smeh iz serija na kraju fore.
(Procenat, 17. mart 2014 00:06)
Rezultat nije neobičan,pa i na referendumu za Ustav Srbije iz 2006-te je preko 95% glasalo za.Istina tada je izlaznost bila jedva preko 50%,što bio jedan od uslova za uspeh referenduma.

Procenat

pre 10 godina

Cudi me da nije bilo 100% onako teatralno, malo je 95% . Kad se vec pravi komedija sa nekakvim "referendumom" treba makar ostati do kraja veran sebi i sacekati onaj vestacki smeh iz serija na kraju fore. Putine, ova akcija ce kostati na zalost tvoje gradjane mnogo vise od osude, samo cekaj , nije EU , NATO i USA bas toliko glupa

Rango

pre 10 godina

Rusija je naj...la kad dobije sankcije, odnosno, najebao je prosječni Rus, Putinu i ostalim oligarsima ništa neće faliti. Ali će zato jadni Rus ostati bez paypal-a, bez svih poslova koji su se oslanjali na proizvodnju i trgovinu da zapadom. Užas!

vajdu ga zapade

pre 10 godina

Upravo proverio,1032 km. je udaljen Sevastopolj od Beograda.
Eto,Rusi su nam od danas i zvanicno malo blize.
Ajoj,kada ovo rusofobi procitaju...hehehehehe

dr. Marko Kraljevic

pre 10 godina

Zanimljiv mi je onaj "baby-face" iz DSS-a...eno ga na TVetu kao neki dr...mr posmatrac na referendumu na Krimu...a ovamo se busa da je veliki patriJota! Pa zasto veliki patrijota iz DSS-a nije danas patrijotski glasao u svojoj domovini, draza mu Rusija?!?!!

kondor

pre 10 godina

Ako je ovo tacno to znaci i da su Ukrajinci i Tatari glasali za ulazak u Rusiju,sto mi je domen naucne fantastike obzirom na vijesti proteklih dana.Ako autenticnost referenduma potvrdi i OEBS sa onim Poljakom na celu(a ako mrzi Ruse onda su to Poljaci),onda je Putin dobro pljunuo u lice cijelom zapadu,a masi nas definitivno nije jasno sta se tamo desava i koliko su Rusi zaista u pravu.A cini mi se da ta Ukrajina samo hoce da bude mir i da neko zavede taj mir kako se spada,a da ovi koji sad pricaju u ime te Ukrajine vise pricaju za tudje interese,a najvise za svoj interes.

kreator

pre 10 godina

Staviće vas Rusi na čekanje, služite im samo za trgovinu i dalje pregovore. Mnogo se palite, al za vas mi je jasno, samo ne znam što se ovi ovde tolko pale.

vajdu ga zapade

pre 10 godina

Upravo proverio,1032 km. je udaljen Sevastopolj od Beograda.
Eto,Rusi su nam od danas i zvanicno malo blize.
Ajoj,kada ovo rusofobi procitaju...hehehehehe

Naravno

pre 10 godina

Posmatraca je bilo iz cele Evrope, Austrije, Poljske, Letonije, Francuske, Spanije, Srbije... i svi do jednog su se slozili da su izbori demokratski i fer i da nema apsolutno nikakvih nepravilnosti i pritisaka na birace. Vesti o tome bilo je i na ovom portalu, u okviru vesti o referendumu. Nemojte misliti da ste izmislili toplu vodu i da samo vas neko ceka da im kazete kako se odrzavaju izbori. Sto se tice vas koji se radujete sankcijama prema Rusiji, trebalo bi da znate dve stvari. Prva je da ce sankcije jednako pogoditi i one koji ih nametnu i da ce Evropa koja belezi znatno manji privredni rast od Rusije, tacnije cije privrede ili stagniraju ili su u padu, biti mozda i teze pogodjena. To bi svakako produbilo krizu, povecalo i onkao veliku nezaposlenost u EU, koja se sada prikriva i moglo bi izazvati socijalne nemire. Drugo je jedna istorijska cinjenica, malo poznata. To je da su i SSSR-u bile nametnute sankcije izmedju dva rata, mnogo gore od ovih kojima prete, sto ga je primoralo da se okrene sebi i napravilo od njega najvecu vojnu silu. Tada je prvi put u istoriji usvojeno petogodisnje planiranje privrede, koje ce posle rata usvojiti i zapadnoevropske zemlje. Cini se meni da vi malo toga znate. Ucite, citajte, informisite se. Predrasude koje vi imate nisu argumenti. Ziveo multipolarni svet. Kakav god da je ne moze biti gori od diktature jedne sile, u kome su ljudska prava rezervisana samo za americke saveznike, vazale i istomisljenike. Dosta je bilo!

kondor

pre 10 godina

Ako je ovo tacno to znaci i da su Ukrajinci i Tatari glasali za ulazak u Rusiju,sto mi je domen naucne fantastike obzirom na vijesti proteklih dana.Ako autenticnost referenduma potvrdi i OEBS sa onim Poljakom na celu(a ako mrzi Ruse onda su to Poljaci),onda je Putin dobro pljunuo u lice cijelom zapadu,a masi nas definitivno nije jasno sta se tamo desava i koliko su Rusi zaista u pravu.A cini mi se da ta Ukrajina samo hoce da bude mir i da neko zavede taj mir kako se spada,a da ovi koji sad pricaju u ime te Ukrajine vise pricaju za tudje interese,a najvise za svoj interes.

gg

pre 10 godina

U principu nije me mnogo briga ni za Ukrajinu ni za Krim, ali ako postoji nesto sto iritira Amere onda sam u potpunosti za, ma sta da je to u pitanju.

Владимир

pre 10 godina

А најјачи је британски Би-Би-Си, у који смо дуго, наивно, гледали као на „тврђаву слободног новинарства“, који „prenosi da su mnogi Krimljani, koji su lojalni Kijevu, bojkotovali današnji referendum“... Каква професионалност, прави тријумф поштеног извештавања! Колико је то (у процентима или у бројевима, свеједно) „mnogi Krimljani“? Јефтина пропаганда, жалосно невешта. Речју, јадна. Слика и прилика потпуног моралног дебакла Запада, не само у Украјини.

cosmic

pre 10 godina

Cudi me da nije bilo 100% onako teatralno, malo je 95% . Kad se vec pravi komedija sa nekakvim "referendumom" treba makar ostati do kraja veran sebi i sacekati onaj vestacki smeh iz serija na kraju fore.
(Procenat, 17. mart 2014 00:06)
Rezultat nije neobičan,pa i na referendumu za Ustav Srbije iz 2006-te je preko 95% glasalo za.Istina tada je izlaznost bila jedva preko 50%,što bio jedan od uslova za uspeh referenduma.

Алекса

pre 10 godina

Хвала Богу и неки избори да ме обрадују, за разлику од ових првих на којим сам имао право гласа...

Nenad

pre 10 godina

Rusofobi odaju sami sebe, njih ne zanima sloboda i demokratija, vec ih jedino interesuje da mrze i napadaju Rusiju iz nekih njihovih frustracija, valjda previse gledaju holivudske filmove gde su Rusi negativci, ili sta vec.
Referendum je osnova demokratije u kome narod sam odlucuje sta ce da radi sa svojim zakonima i sa teritorijom na kojoj zivi. Da li hoce da se pripoje Rusiji ili da se pripoje Rumuniji, to je njihova stvar i Amerika u to nema sta da se mesa. Napadaju Rusiju da siri svoju "imperiju", a Amerika, Francuska i Velika Britanija i dan danas imaju svoje kolonijalne posede sirom sveta. Kakvo licemerje.

StvarNijeResena

pre 10 godina

Danasnji referendum je pokazao volju naroda, ali Rusiji moze samo sluziti kao dalji ulog u pregovorima vezanim za Ukrajinu. Moje je licno misljenje da Rusija nece anektirati Krim, vec isposlovati konfederativnu Ukrajinu, podeljenu na Zapad, Istok i Krim, a u poslednje dve bi ona imala fakticki protektorat. Ukoliko u tome ne uspe i ukoliko se Ukrajinski nacisti pokrenu na rat, podrzani Zapadom, onda ce okupirati Istocnu ukrajinu i prisajedniti je zajedno sa Krimom, a verujem da ce ici i dalje. No, da ne brzamo. Posmatrajmo sta ce se desiti.

dr. Marko Kraljevic

pre 10 godina

Zanimljiv mi je onaj "baby-face" iz DSS-a...eno ga na TVetu kao neki dr...mr posmatrac na referendumu na Krimu...a ovamo se busa da je veliki patriJota! Pa zasto veliki patrijota iz DSS-a nije danas patrijotski glasao u svojoj domovini, draza mu Rusija?!?!!

Rango

pre 10 godina

Rusija je naj...la kad dobije sankcije, odnosno, najebao je prosječni Rus, Putinu i ostalim oligarsima ništa neće faliti. Ali će zato jadni Rus ostati bez paypal-a, bez svih poslova koji su se oslanjali na proizvodnju i trgovinu da zapadom. Užas!

kreator

pre 10 godina

Staviće vas Rusi na čekanje, služite im samo za trgovinu i dalje pregovore. Mnogo se palite, al za vas mi je jasno, samo ne znam što se ovi ovde tolko pale.

daleki istok

pre 10 godina

Ovo je bas prava smejurija.
Pa valjda po svim postojecim medjunarodnim zakonima oni prvo moraju da postanu samostalna drzava, pa tek onda da se pripajaju nekoj trecoj drzavi.

Oni napravili referendum za pripjanje Rusiji, a jos se nisu ni otcepili od Ukrajine.

O ponasanju Rusije da i ne pricam.
Posle jos neko kritikuje Ameriku.
Pa ovi Rusi ispadose sto puta gori kauboji od Amerikanaca.
Kako je krenulo ovaj Putin ce postati novi Staljin.

Procenat

pre 10 godina

Cudi me da nije bilo 100% onako teatralno, malo je 95% . Kad se vec pravi komedija sa nekakvim "referendumom" treba makar ostati do kraja veran sebi i sacekati onaj vestacki smeh iz serija na kraju fore. Putine, ova akcija ce kostati na zalost tvoje gradjane mnogo vise od osude, samo cekaj , nije EU , NATO i USA bas toliko glupa

x

pre 10 godina

Bravo za Krim! Ukrajina je na Majdanu izgubila Krim, Rusija ga je samo prihvatila i vratila gdje i pripada. Svijet nije jednoznačan, i to je njegova ljepota. Zapad će na slučaju Krima pokazati koliko je demokratičan.

Krsto zrnov

pre 10 godina

Vidim, srbi se raduju prisajedinjenju krima rusiji, kosovari se raduju takodje jer je legalno samoopredjeljenje, kako rusi kazu...

Kuzminac

pre 10 godina

Hvala dragom Bogu da je najzad došlo vreme da se i mi,građani donjeg Srema, možemo referendumski izjašnjavati o pripajanju Mačvi. A tada še i Šabački vašar biti i naš. Toliko !!!!

Мирослав

pre 10 godina

Американци и Немци последњи на свету имају право да било коме деле лекције из међународног права. Они су међународно право сахранили 1999. године на Косову. Ово је само резултат и последица њихове бахатости и лицемерја. И ово је тек почетак. Нисам сигуран да ли је ово добро или није али за популаризацију сепаратизма одговоран је Запад и крив до сржи. Зато нека се покрију ушима и нека ћуте.

Gorks

pre 10 godina

samo sam jedan komentar procitao gdje se na temu Krima spominje i Kosovo. Radujemo se za Ruse, ali isto osjecamo da po toj logici i Albanci sa Kosova imaju jednako pravo, zar ne, i zbog toga sutimo. I mediji, da, naravno da se spominje jer to svi i na zapadu spominju, ali sto je moguce manje. Da smo vise realni, ne bi bili gdje smo sada, na margini bilo cega! A mozda su i Rusi vidjeli svoj interes kada su dozvolili da nas Ameri i ostala kompanija bombarduju sa svim i svacim! Ne treba zaboraviti da je Krim bio tema i 90-ih godina, tada je Rusija ostavila teritorijalna potrazivanja u toj oblasti, znaci, nisu zaboravili. Pa se desilo Kosovo!? Da ste vi neko iz Rusije koji razmislja kako vratiti Krim, zar vam situacija na Kosovu ne bi dosla kao kec na desetku? Ne zelim reci da su nas Rusi na kraju bombardovali, ali ne mogu odbaciti ideju da su precutno sve to odobrili! Zrtvovali su nas radi njihovih ciljeva, i sto je bolnije, da imam dokaze za to, 95% Srba bi i dalje tvrdilo da to nije tako. E sad, naravno, i Srbi u RS imaj uisto to pravo, ali to je ono sto je nama falilo devedesetih, falio nam je sluh za REALNOST! Rusi mogu Krim odvojiti, ali Srbi ne mogu RS od BiH odvojiti, kao ni Kosovo zadrzati! Znaci, mali nikada sami ne odlucuju, mali narodi samo gube ili dobijaju slucajno! I da se RS jednog dana odvoji od Bih, i to je slucajno, ali to mi necemo nikada shvatiti jer smatramo sebe posebnim, a u stvari smo samo jedan mali narod u Evropi!

drug stari

pre 10 godina

Koliko licemerija na jednom mestu!!! Od strane svih. Ajde ova Rusija se oporavila zadnjih godina, tj. nije stigla da smori, pa eto tek sada krenula da "seje" demokratiju, ali od Amerike, Britanije i Nemačke mi se bukvalno, POVRAĆA!!!

Bolje da budem sebičan nego licemeran, ali sve po zasluzi, svakoga čeka ono sto je posejao! Samo polako, vreme ne laže"...Time is on my side, yes it is!

Milena NL

pre 10 godina

Aman narode, ostavite se poređenja Krima i Kosova.
Osnovna razlika, na Kosovu je bilo krvi do ušiju, na Krimu ni kapi!
A da ne zaboravimo na Majdanu je takođe bilo krvi.
E sad uključite mozgove: Zahvaljujući kome na Krimu nije bilo krvi i zahvaljujući kome je na Majdanu i na Kosovu bogami bilo?

Milena NL

pre 10 godina

da se dopunim:
Tamo gde je krv pala svaka priča o demokratiji, slobodi, pravu je jako dugo diskutabilna...
Tamo gde krv nije pala, priča o demokratiji, slobodi i pravu je ipak malo uverljivija...
Ili vi mislite da je obrnuto?

steew

pre 10 godina

Sad krecu referendumi po evropi. Venecijija je najavila otcepljenje, Skotska, Katalonija, Baskija, Belgija. xaxaxaxa.... jedva cekam

Zoran

pre 10 godina

Ja mislim da je glasalo 120% a moglo je i 220% ,kakve nebuloze....Pa dajte onda referendum u Ceceniji ,Kosovu,Kataloniji ,Severnoj Irskoj,Republici srpskoj i jos stotine drugih delova Sveta, kako je ovo smesno, naivno i neozbiljno.
Jadna je Rusija kad se bavi ovakvom politikom.

Rango

pre 10 godina

Rusija je naj...la kad dobije sankcije, odnosno, najebao je prosječni Rus, Putinu i ostalim oligarsima ništa neće faliti. Ali će zato jadni Rus ostati bez paypal-a, bez svih poslova koji su se oslanjali na proizvodnju i trgovinu da zapadom. Užas!

Procenat

pre 10 godina

Cudi me da nije bilo 100% onako teatralno, malo je 95% . Kad se vec pravi komedija sa nekakvim "referendumom" treba makar ostati do kraja veran sebi i sacekati onaj vestacki smeh iz serija na kraju fore. Putine, ova akcija ce kostati na zalost tvoje gradjane mnogo vise od osude, samo cekaj , nije EU , NATO i USA bas toliko glupa

kreator

pre 10 godina

Staviće vas Rusi na čekanje, služite im samo za trgovinu i dalje pregovore. Mnogo se palite, al za vas mi je jasno, samo ne znam što se ovi ovde tolko pale.

daleki istok

pre 10 godina

Ovo je bas prava smejurija.
Pa valjda po svim postojecim medjunarodnim zakonima oni prvo moraju da postanu samostalna drzava, pa tek onda da se pripajaju nekoj trecoj drzavi.

Oni napravili referendum za pripjanje Rusiji, a jos se nisu ni otcepili od Ukrajine.

O ponasanju Rusije da i ne pricam.
Posle jos neko kritikuje Ameriku.
Pa ovi Rusi ispadose sto puta gori kauboji od Amerikanaca.
Kako je krenulo ovaj Putin ce postati novi Staljin.

dr. Marko Kraljevic

pre 10 godina

Zanimljiv mi je onaj "baby-face" iz DSS-a...eno ga na TVetu kao neki dr...mr posmatrac na referendumu na Krimu...a ovamo se busa da je veliki patriJota! Pa zasto veliki patrijota iz DSS-a nije danas patrijotski glasao u svojoj domovini, draza mu Rusija?!?!!

vajdu ga zapade

pre 10 godina

Upravo proverio,1032 km. je udaljen Sevastopolj od Beograda.
Eto,Rusi su nam od danas i zvanicno malo blize.
Ajoj,kada ovo rusofobi procitaju...hehehehehe

gg

pre 10 godina

U principu nije me mnogo briga ni za Ukrajinu ni za Krim, ali ako postoji nesto sto iritira Amere onda sam u potpunosti za, ma sta da je to u pitanju.

kondor

pre 10 godina

Ako je ovo tacno to znaci i da su Ukrajinci i Tatari glasali za ulazak u Rusiju,sto mi je domen naucne fantastike obzirom na vijesti proteklih dana.Ako autenticnost referenduma potvrdi i OEBS sa onim Poljakom na celu(a ako mrzi Ruse onda su to Poljaci),onda je Putin dobro pljunuo u lice cijelom zapadu,a masi nas definitivno nije jasno sta se tamo desava i koliko su Rusi zaista u pravu.A cini mi se da ta Ukrajina samo hoce da bude mir i da neko zavede taj mir kako se spada,a da ovi koji sad pricaju u ime te Ukrajine vise pricaju za tudje interese,a najvise za svoj interes.

Zoran

pre 10 godina

Ja mislim da je glasalo 120% a moglo je i 220% ,kakve nebuloze....Pa dajte onda referendum u Ceceniji ,Kosovu,Kataloniji ,Severnoj Irskoj,Republici srpskoj i jos stotine drugih delova Sveta, kako je ovo smesno, naivno i neozbiljno.
Jadna je Rusija kad se bavi ovakvom politikom.

Nenad

pre 10 godina

Rusofobi odaju sami sebe, njih ne zanima sloboda i demokratija, vec ih jedino interesuje da mrze i napadaju Rusiju iz nekih njihovih frustracija, valjda previse gledaju holivudske filmove gde su Rusi negativci, ili sta vec.
Referendum je osnova demokratije u kome narod sam odlucuje sta ce da radi sa svojim zakonima i sa teritorijom na kojoj zivi. Da li hoce da se pripoje Rusiji ili da se pripoje Rumuniji, to je njihova stvar i Amerika u to nema sta da se mesa. Napadaju Rusiju da siri svoju "imperiju", a Amerika, Francuska i Velika Britanija i dan danas imaju svoje kolonijalne posede sirom sveta. Kakvo licemerje.

Владимир

pre 10 godina

А најјачи је британски Би-Би-Си, у који смо дуго, наивно, гледали као на „тврђаву слободног новинарства“, који „prenosi da su mnogi Krimljani, koji su lojalni Kijevu, bojkotovali današnji referendum“... Каква професионалност, прави тријумф поштеног извештавања! Колико је то (у процентима или у бројевима, свеједно) „mnogi Krimljani“? Јефтина пропаганда, жалосно невешта. Речју, јадна. Слика и прилика потпуног моралног дебакла Запада, не само у Украјини.

StvarNijeResena

pre 10 godina

Danasnji referendum je pokazao volju naroda, ali Rusiji moze samo sluziti kao dalji ulog u pregovorima vezanim za Ukrajinu. Moje je licno misljenje da Rusija nece anektirati Krim, vec isposlovati konfederativnu Ukrajinu, podeljenu na Zapad, Istok i Krim, a u poslednje dve bi ona imala fakticki protektorat. Ukoliko u tome ne uspe i ukoliko se Ukrajinski nacisti pokrenu na rat, podrzani Zapadom, onda ce okupirati Istocnu ukrajinu i prisajedniti je zajedno sa Krimom, a verujem da ce ici i dalje. No, da ne brzamo. Posmatrajmo sta ce se desiti.

Krsto zrnov

pre 10 godina

Vidim, srbi se raduju prisajedinjenju krima rusiji, kosovari se raduju takodje jer je legalno samoopredjeljenje, kako rusi kazu...

Naravno

pre 10 godina

Posmatraca je bilo iz cele Evrope, Austrije, Poljske, Letonije, Francuske, Spanije, Srbije... i svi do jednog su se slozili da su izbori demokratski i fer i da nema apsolutno nikakvih nepravilnosti i pritisaka na birace. Vesti o tome bilo je i na ovom portalu, u okviru vesti o referendumu. Nemojte misliti da ste izmislili toplu vodu i da samo vas neko ceka da im kazete kako se odrzavaju izbori. Sto se tice vas koji se radujete sankcijama prema Rusiji, trebalo bi da znate dve stvari. Prva je da ce sankcije jednako pogoditi i one koji ih nametnu i da ce Evropa koja belezi znatno manji privredni rast od Rusije, tacnije cije privrede ili stagniraju ili su u padu, biti mozda i teze pogodjena. To bi svakako produbilo krizu, povecalo i onkao veliku nezaposlenost u EU, koja se sada prikriva i moglo bi izazvati socijalne nemire. Drugo je jedna istorijska cinjenica, malo poznata. To je da su i SSSR-u bile nametnute sankcije izmedju dva rata, mnogo gore od ovih kojima prete, sto ga je primoralo da se okrene sebi i napravilo od njega najvecu vojnu silu. Tada je prvi put u istoriji usvojeno petogodisnje planiranje privrede, koje ce posle rata usvojiti i zapadnoevropske zemlje. Cini se meni da vi malo toga znate. Ucite, citajte, informisite se. Predrasude koje vi imate nisu argumenti. Ziveo multipolarni svet. Kakav god da je ne moze biti gori od diktature jedne sile, u kome su ljudska prava rezervisana samo za americke saveznike, vazale i istomisljenike. Dosta je bilo!

cosmic

pre 10 godina

Cudi me da nije bilo 100% onako teatralno, malo je 95% . Kad se vec pravi komedija sa nekakvim "referendumom" treba makar ostati do kraja veran sebi i sacekati onaj vestacki smeh iz serija na kraju fore.
(Procenat, 17. mart 2014 00:06)
Rezultat nije neobičan,pa i na referendumu za Ustav Srbije iz 2006-te je preko 95% glasalo za.Istina tada je izlaznost bila jedva preko 50%,što bio jedan od uslova za uspeh referenduma.

Алекса

pre 10 godina

Хвала Богу и неки избори да ме обрадују, за разлику од ових првих на којим сам имао право гласа...

x

pre 10 godina

Bravo za Krim! Ukrajina je na Majdanu izgubila Krim, Rusija ga je samo prihvatila i vratila gdje i pripada. Svijet nije jednoznačan, i to je njegova ljepota. Zapad će na slučaju Krima pokazati koliko je demokratičan.

Kuzminac

pre 10 godina

Hvala dragom Bogu da je najzad došlo vreme da se i mi,građani donjeg Srema, možemo referendumski izjašnjavati o pripajanju Mačvi. A tada še i Šabački vašar biti i naš. Toliko !!!!

Gorks

pre 10 godina

samo sam jedan komentar procitao gdje se na temu Krima spominje i Kosovo. Radujemo se za Ruse, ali isto osjecamo da po toj logici i Albanci sa Kosova imaju jednako pravo, zar ne, i zbog toga sutimo. I mediji, da, naravno da se spominje jer to svi i na zapadu spominju, ali sto je moguce manje. Da smo vise realni, ne bi bili gdje smo sada, na margini bilo cega! A mozda su i Rusi vidjeli svoj interes kada su dozvolili da nas Ameri i ostala kompanija bombarduju sa svim i svacim! Ne treba zaboraviti da je Krim bio tema i 90-ih godina, tada je Rusija ostavila teritorijalna potrazivanja u toj oblasti, znaci, nisu zaboravili. Pa se desilo Kosovo!? Da ste vi neko iz Rusije koji razmislja kako vratiti Krim, zar vam situacija na Kosovu ne bi dosla kao kec na desetku? Ne zelim reci da su nas Rusi na kraju bombardovali, ali ne mogu odbaciti ideju da su precutno sve to odobrili! Zrtvovali su nas radi njihovih ciljeva, i sto je bolnije, da imam dokaze za to, 95% Srba bi i dalje tvrdilo da to nije tako. E sad, naravno, i Srbi u RS imaj uisto to pravo, ali to je ono sto je nama falilo devedesetih, falio nam je sluh za REALNOST! Rusi mogu Krim odvojiti, ali Srbi ne mogu RS od BiH odvojiti, kao ni Kosovo zadrzati! Znaci, mali nikada sami ne odlucuju, mali narodi samo gube ili dobijaju slucajno! I da se RS jednog dana odvoji od Bih, i to je slucajno, ali to mi necemo nikada shvatiti jer smatramo sebe posebnim, a u stvari smo samo jedan mali narod u Evropi!

steew

pre 10 godina

Sad krecu referendumi po evropi. Venecijija je najavila otcepljenje, Skotska, Katalonija, Baskija, Belgija. xaxaxaxa.... jedva cekam

drug stari

pre 10 godina

Koliko licemerija na jednom mestu!!! Od strane svih. Ajde ova Rusija se oporavila zadnjih godina, tj. nije stigla da smori, pa eto tek sada krenula da "seje" demokratiju, ali od Amerike, Britanije i Nemačke mi se bukvalno, POVRAĆA!!!

Bolje da budem sebičan nego licemeran, ali sve po zasluzi, svakoga čeka ono sto je posejao! Samo polako, vreme ne laže"...Time is on my side, yes it is!

Мирослав

pre 10 godina

Американци и Немци последњи на свету имају право да било коме деле лекције из међународног права. Они су међународно право сахранили 1999. године на Косову. Ово је само резултат и последица њихове бахатости и лицемерја. И ово је тек почетак. Нисам сигуран да ли је ово добро или није али за популаризацију сепаратизма одговоран је Запад и крив до сржи. Зато нека се покрију ушима и нека ћуте.

Milena NL

pre 10 godina

Aman narode, ostavite se poređenja Krima i Kosova.
Osnovna razlika, na Kosovu je bilo krvi do ušiju, na Krimu ni kapi!
A da ne zaboravimo na Majdanu je takođe bilo krvi.
E sad uključite mozgove: Zahvaljujući kome na Krimu nije bilo krvi i zahvaljujući kome je na Majdanu i na Kosovu bogami bilo?

Milena NL

pre 10 godina

da se dopunim:
Tamo gde je krv pala svaka priča o demokratiji, slobodi, pravu je jako dugo diskutabilna...
Tamo gde krv nije pala, priča o demokratiji, slobodi i pravu je ipak malo uverljivija...
Ili vi mislite da je obrnuto?