Nedelja, 16.03.2014.

19:43

Krim: 95,5% za Rusiju

Referendum na Krimu prošao bez problema, a prvi rezultati pokazuju da je 95,5 odsto birača na Krimu glasalo za prisajedinjenje Rusiji.

Izvor: B92

Krim: 95,5% za Rusiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

x

pre 10 godina

Nemam naklonosti prema načinu kako je uradila Rusija, ali me oduševljava želja naroda Krima. Sve je prošlo u miru i svijet mora ispoštovati tu želju iskazanu glasačkim listićem. Bravo za Krim. Ukrajina ima iz čega izvući pouku kako se postiže željeni cilj.

Medo Misko

pre 10 godina

Kad vec poredite Kosovo i Krim nemojte zaboraviti da je Kosovo izgubio u ratu Slobodan Milosevic koji je potpisao kapitulaciju kojim je Kosovo de facto postalo tudje.

SizofrenaTiMamaKojaTeNijeVaspitala

pre 10 godina

Covece, niti je Kosovo Srbija, niti Krim Ukrajina i ti nekog prozivas za sizofreniju. U kojim ti godinama zivis, od koje ti bolesti patis? Devedesetim proslog veka? Od onda se mnogo toga odigralo, a ti spavas dubokim snom. Samo ti spavaj. A opkladiti se mogu da te za KiM briga kao i za lanjski sneg, nego sada ovde prosvedujes protiv Rusije. Uzalud, stvar je svrsena. Ako budu zelele i imale podrsku u narodu otcepice se i osatle oblasti i nikom nista. Zivot ide, granice se menjaju, drzave rastu, smanjuju se, umiru, neke ozivljavaju, ponovo vracaju neke svoje delove. Zar nista iz istorije ili bar danasnjeg referenduma nista naucili?

dominus

pre 10 godina

Нашој словенској браћи Русима као и осталим народима који живе на Криму од свег срца честитам повратак у Русију. Доба мрачног Средњег века је завршено, зора новог доба је почела.

Krim Rusiji a Kosovo Srbiji

pre 10 godina

a kad se setim sta ste pricali kada je kosovo uradilo istu stvar kao krim
(amerikanac, 16. mart 2014 21:31)

Grešiš, Kosovo će tek da uradi istu stvar, kada se vrati pod pun suverenitet Srbije kojoj teritorijalno i istorijski pripada vekovima.

Бојан Илић

pre 10 godina

Bravo Krim! A sad Vojvodina,Sandžak i Preševo!
(Baja, 16. mart 2014 21:21)

А јел' ти баш толико криво због резултата референдума?!
А још и "непризнат"?
Уфффф....:-)

Munja

pre 10 godina

Moram da obavestim ove šizofrene što čestitaju Krimu na odluci da u isto vreme čestitaju i albancima na nezavisnosti Kosova. Krim je Ukrajna, a Kosovo Srbija!

uskoro i kod nas

pre 10 godina

Moram da obavestim ove šizofrene što čestitaju Krimu na odluci da u isto vreme čestitaju i albancima na nezavisnosti Kosova. Krim je Ukrajna, a Kosovo Srbija!
(Munja, 16. mart 2014 23:09)

Nisi ti to najbolje shvatio, Krim se sada samo vraća Rusiji gde je i pripadao, a Kosovo i Metohija se analogno tome vraćaju Srbiji kojoj i pripadaju.

efef

pre 10 godina

''Najlepše čestitke narodu Krima u borbi za slobodu!!! Narodu Ukrajine želim uspeh u borbi za slobodu i oslobadjanje od NATO-a.''
To se desilo i kod nas, ja vas uopste ne razumem!! Kakve su ove cestitke.. ''Све најбоље за Крим признати стање на терену и то је то.''
Tako cemo izgubiti Vojvodinu, samo vi cestitajte..

my way

pre 10 godina

Srecna vam sloboda, dragi Krimljani! Raspade se pateticna zapadna propaganda u paramparcad, velika izlasnost svih etnickih grupacija, ukljucujuci i Tatare i ubedljiv rezultat. Jos da Ukrajinci nateraju ove uzurpatore na izbore i da narod odnese velicanstvenu pobedu nad tiranijom, na veliku zalost "demokratskog" Zapada!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

А и време ће да подесе по Московском +3 од Београда!!! Неће им бити тешко устајати ујутру !

que

pre 10 godina

@amerikanac: To da je "kosovo uradilo istu stvar kao krim" nije tacno, to moze tako da deluje samo ako se gleda povrsno. Razlike su znacajne i sustinske: Krim je bukvalno poklonjen Ukrajini - KiM Srbiji niko nije poklonio, Ukrajinu kao drzavu je stvorila Rusija - ni KiM ni Albanija nisu zasluzni za stvaranje Srbije, u Kijevu je izvrsen nasilni drzavni prevrat uz spoljno finansiranje i uz pomoc pronacistickih snaga - to sa Beogradom nije bio slucaj, posle II svetskog rata su se doseljavali ljudi iz Albanije na KIM a Srbima je zabranjen povratak tamo - to za Krim ne vazi (pre vazi suprotan proces doseljavanja Ukrajinaca).
Zajednicko u oba slucaja je samo spoljno mesanje od strane istih zemalja, s tim da je sada ishod tog mesanja ispao nepovoljan po njihove interese.
Ako se uporedjuje sa necim, najpribliznije po formi odgovara ponovnom ujedinjenju Nemacke. Ali takvo poredjenje ne odgovara inicijatorima puca u Kijevu, pa ga sada uporedjuju s onim sto im vise odgovara.

NeBuditeLicemeri

pre 10 godina

Jeste li vi, sto osudjujete Rusiju u ovom momentu, osudjivali nato kad je bombardovao Srbiju? Jeste li osudili Zapadnu Nemacku koja je bez referenduma u Istocnoj Nemackoj i bez pitanja tog naroda zeli li da zivi sa Zapadnim Nemcima, iste jednostavno ujedinili sa sobom? Onda vam je verovatno ujedinjenje istog naroda u jednoj drzavi bilo normalno, a sad kad se radi o Rusima to nije? Jeste li osudili nato bombardovanje Libije iako je libijska vlada bila spremna da prihvati sve uslove koji se pred nju postave kako bi izbegla bombardovanje? Jeste li osudili napad na Irak izveden pod laznim izgovorom da Sadam Husein ima oruzje za masovno unistenje? Jeste li ih osudili makar kad ste saznali za lazi? Jeste li osudili Zapad kad je usao u Avganistan toboz jer se tamo krije Bin Laden, kojeg su ipak nasli i ubili van Avganistana, a rat pored svega nastavljaju? Jeste li osudili Nato sto finansira i naoruzava sirijske pobunjenike (citaj islamiste iz raznih zemlalja) protiv legitimno izabaranog predsednika, samo jer nije proamericki covek i jer je saveznik Irana? Osudjujete li Nato sto su odobrili Al Kaidi upotrebu hemijskog oruzja u Libiji pre dve nedelje nad "zelenim otporom" tj. nad progadafijevim plemenima, kojima je poslo za rukom da povrate polovinu zemlje od zapadnih marioneta? Da li cete ih osuditi kada za koji dan opet napadnu libiju pod izgovorom kako hvataju Al Kaidu, a ustvari da bi slomili zeleni otpor? Jeste li osudili sankcije Iranu? Vi ste obicni licemeri. Nista vise!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Лично ћу да им честитам. Сутра ујутру! А ви који сте против историју ( или повијест не!) у шаке па мало да читате!!! Осећај кад заспиш у Украини а пробудиш се у Русији!!! Нисам Русофил ! Али треба видети та лица људи који су срећни! А у Србији је то реткост( срећан човек)!!!Поздрав Србијо!!!

RayRay

pre 10 godina

Pazi molim te, Evropskoj Uniji je referendum nelegalan! Nelegalno je to sto je organizovano glasanje i sto se narod pitao hoce li se prikljuciti Rusiji. A otimanje Kosova bez referenduma nije ilegalno?
Ne volim ni Rusiju ni EU ni Ameriku. Niko tu ne zeli nama dobro. Njih zanima da li mogu ikako da nas iskoriste. Meni samo smeta ovo licemerje Evropske Unije oko Krima.

makedonac

pre 10 godina

Mnogo od vama srbi ste mi interesni(smesni), podrzavate nezavisnost Krima kroz referendum i to je super, a sta bi bilo kad kosovo,pre rata, odrzalo referendum i albanci bi glasali za priklucak kon Albanija. Podrzavate separatizam naveliko a trubite za Kosovo. Bas ste smesni! Ovo nije namenjeno inteligentni gragjana srbije, razumemo se i pozdrav !

Ненад

pre 10 godina

Све честитке становницима Крима, нека сами одлучују шта ће са собом и са својом судбином, то је основни принцип демократије!
То што Американци хоће да одлучују о судбини неких људи о којима не знају апсолутно ништа, чак ни где се налазе на карти, сигурно нема никакве везе са демократијом на коју се толико позивају.

e-normalan

pre 10 godina

cuj 93% za, ma ne moze bit, minimum 193%, eeEEee to je vec realno..
(e-lud, 16. mart 2014 20:00)

Idi malo se prošetaj, udahni svež vazduh. Ceo dan visiš na komentarima, i normalan čovek bi poludeo.

lud-ili-glup

pre 10 godina

@e-lud, na referendum je izaslo 80 odsto biraca, a od tih 80 odsto 93 odsto je glasalo za nezavisnost od Ukrajine. Nije onako kako si ti razumeo da je devedesettri odsto ukupnog broja biraca glasalo za nezavisnost. Ne bi bilo zgoreg malo se potruditi i razumeti ono sto se cita, a ne unapred proglasavati nesto lazima, samo zato sto imas predrasude i mislis kako si jedini pametan i nepodlozan manipulacijama, a mi svi ostali ispranih mozgova.

трифун

pre 10 godina

Најискреније честитке народу Крима на правилној одлуци.Срећно Вам и дуговечно било.Бог Вас благословио.

Русофил београдски

pre 10 godina

To znači da su većina Rusa, Tatara ali i Ukrajinaca za nezavisni Krim! Gde sre rusomrzitelji, šta ste bre šokirani? Pa normalno je da većina Ukrajinaca Ruse prihvata kao braću, a ne tamo neki daleki zapad, koji bi da pravi novu brzu prugu Kijev-Moskva-Novosibirsk-Vladivostok!

ja

pre 10 godina

Posto Ameri vole da se pozivaju na demokratiju, Krim je na demokratski nacin izglasao pripajanje Rusiji

Najvise boli kad se tvoje oruzje okrene protiv tebe

miloš

pre 10 godina

Neka Amerikanci/CNN sada objasne kako je nezakonito i protivno međunarodnom pravu kada, u regiji sa manje od 60% Rusa, za otcepljenje glasa 90% ljudi. Uz evropske posmatrače poput onog Katalonca koji kažu da je sve prošlo u najmanjem redu.

Pera

pre 10 godina

@ (Igor, 16. mart 2014 19:49)

Nije bas tako, tamo gde su se uplele zapadne agencije bilo je mrtvih. Informisi se malo bolje. Nije se haos prosirio na Krim jer su Rusi lupili sakom. A sada se haos iz Kijeva ne siri jer bi u tom slucaju uzeli jos vise Ukrajine. ;)

Mihailo

pre 10 godina

Neka je sa srećom braćo!
Ovo je prvi put da me izbori van Srbije neuporedivo više zanimaju u odnosu na domaće i ne mogu da iskažem koliko mi je milo što Rusija vraća snagu i što veliki ruski narod više nije ponižen od strane onih koji mu nisu ni do kolena. Još jednom, mnogo sreće i svetle perspektive u okvirima Rusije iz kojih Krim nikada nije ni trebalo da izlazi.

p.s. Predivan snikam vaše televizije, sa legendarnim T34-76 tenkom, simbolom Velikog otadžbinskog rata i velike pobede nad nacističkim hordama.

Петар Миловановић

pre 10 godina

Krim slavi pristupanje Rusiji! А сада и остали делови Украјине да приступе Русији све до Лавова, па да сви словени прославе ову историјску победу над нацифашизмом! Да коначно прогласимо победу у 2. светском рату и да је тај рат завршен! Ако могу западне државе да прогласе демократским и леитимним изборе у Авганистану, Ираку и Либији које су под њиховом окупацијом, могу и руси, јер они овде нису окупатори већ ослободиоци и своји на своме!

loller

pre 10 godina

Vidi Ivo, Krim je Rusiji nasilno otet, isto kao i Kosovo Srbiji, tako da svaka se ptica svome jatu vraća pre ili kasnije. Isto tako ima i nekih delova bivše austrougarske koji su bili srpski pre nego što su nam nasilno oteti...

ply

pre 10 godina

vladimir vladimirovic putin je jednom izjavio da je raspad sssr najveca geopoliticka katastrofa 20 veka. doslo je vreme da se ublaze posledice katastrofe

ply

pre 10 godina

vladimir vladimirovic putin je jednom izjavio da je raspad sssr najveca geopoliticka katastrofa 20 veka. doslo je vreme da se ublaze posledice katastrofe

miloš

pre 10 godina

Neka Amerikanci/CNN sada objasne kako je nezakonito i protivno međunarodnom pravu kada, u regiji sa manje od 60% Rusa, za otcepljenje glasa 90% ljudi. Uz evropske posmatrače poput onog Katalonca koji kažu da je sve prošlo u najmanjem redu.

ja

pre 10 godina

Posto Ameri vole da se pozivaju na demokratiju, Krim je na demokratski nacin izglasao pripajanje Rusiji

Najvise boli kad se tvoje oruzje okrene protiv tebe

Mihailo

pre 10 godina

Neka je sa srećom braćo!
Ovo je prvi put da me izbori van Srbije neuporedivo više zanimaju u odnosu na domaće i ne mogu da iskažem koliko mi je milo što Rusija vraća snagu i što veliki ruski narod više nije ponižen od strane onih koji mu nisu ni do kolena. Još jednom, mnogo sreće i svetle perspektive u okvirima Rusije iz kojih Krim nikada nije ni trebalo da izlazi.

p.s. Predivan snikam vaše televizije, sa legendarnim T34-76 tenkom, simbolom Velikog otadžbinskog rata i velike pobede nad nacističkim hordama.

Pera

pre 10 godina

@ (Igor, 16. mart 2014 19:49)

Nije bas tako, tamo gde su se uplele zapadne agencije bilo je mrtvih. Informisi se malo bolje. Nije se haos prosirio na Krim jer su Rusi lupili sakom. A sada se haos iz Kijeva ne siri jer bi u tom slucaju uzeli jos vise Ukrajine. ;)

Петар Миловановић

pre 10 godina

Krim slavi pristupanje Rusiji! А сада и остали делови Украјине да приступе Русији све до Лавова, па да сви словени прославе ову историјску победу над нацифашизмом! Да коначно прогласимо победу у 2. светском рату и да је тај рат завршен! Ако могу западне државе да прогласе демократским и леитимним изборе у Авганистану, Ираку и Либији које су под њиховом окупацијом, могу и руси, јер они овде нису окупатори већ ослободиоци и своји на своме!

трифун

pre 10 godina

Најискреније честитке народу Крима на правилној одлуци.Срећно Вам и дуговечно било.Бог Вас благословио.

e-normalan

pre 10 godina

cuj 93% za, ma ne moze bit, minimum 193%, eeEEee to je vec realno..
(e-lud, 16. mart 2014 20:00)

Idi malo se prošetaj, udahni svež vazduh. Ceo dan visiš na komentarima, i normalan čovek bi poludeo.

NeBuditeLicemeri

pre 10 godina

Jeste li vi, sto osudjujete Rusiju u ovom momentu, osudjivali nato kad je bombardovao Srbiju? Jeste li osudili Zapadnu Nemacku koja je bez referenduma u Istocnoj Nemackoj i bez pitanja tog naroda zeli li da zivi sa Zapadnim Nemcima, iste jednostavno ujedinili sa sobom? Onda vam je verovatno ujedinjenje istog naroda u jednoj drzavi bilo normalno, a sad kad se radi o Rusima to nije? Jeste li osudili nato bombardovanje Libije iako je libijska vlada bila spremna da prihvati sve uslove koji se pred nju postave kako bi izbegla bombardovanje? Jeste li osudili napad na Irak izveden pod laznim izgovorom da Sadam Husein ima oruzje za masovno unistenje? Jeste li ih osudili makar kad ste saznali za lazi? Jeste li osudili Zapad kad je usao u Avganistan toboz jer se tamo krije Bin Laden, kojeg su ipak nasli i ubili van Avganistana, a rat pored svega nastavljaju? Jeste li osudili Nato sto finansira i naoruzava sirijske pobunjenike (citaj islamiste iz raznih zemlalja) protiv legitimno izabaranog predsednika, samo jer nije proamericki covek i jer je saveznik Irana? Osudjujete li Nato sto su odobrili Al Kaidi upotrebu hemijskog oruzja u Libiji pre dve nedelje nad "zelenim otporom" tj. nad progadafijevim plemenima, kojima je poslo za rukom da povrate polovinu zemlje od zapadnih marioneta? Da li cete ih osuditi kada za koji dan opet napadnu libiju pod izgovorom kako hvataju Al Kaidu, a ustvari da bi slomili zeleni otpor? Jeste li osudili sankcije Iranu? Vi ste obicni licemeri. Nista vise!

loller

pre 10 godina

Vidi Ivo, Krim je Rusiji nasilno otet, isto kao i Kosovo Srbiji, tako da svaka se ptica svome jatu vraća pre ili kasnije. Isto tako ima i nekih delova bivše austrougarske koji su bili srpski pre nego što su nam nasilno oteti...

my way

pre 10 godina

Srecna vam sloboda, dragi Krimljani! Raspade se pateticna zapadna propaganda u paramparcad, velika izlasnost svih etnickih grupacija, ukljucujuci i Tatare i ubedljiv rezultat. Jos da Ukrajinci nateraju ove uzurpatore na izbore i da narod odnese velicanstvenu pobedu nad tiranijom, na veliku zalost "demokratskog" Zapada!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Лично ћу да им честитам. Сутра ујутру! А ви који сте против историју ( или повијест не!) у шаке па мало да читате!!! Осећај кад заспиш у Украини а пробудиш се у Русији!!! Нисам Русофил ! Али треба видети та лица људи који су срећни! А у Србији је то реткост( срећан човек)!!!Поздрав Србијо!!!

lud-ili-glup

pre 10 godina

@e-lud, na referendum je izaslo 80 odsto biraca, a od tih 80 odsto 93 odsto je glasalo za nezavisnost od Ukrajine. Nije onako kako si ti razumeo da je devedesettri odsto ukupnog broja biraca glasalo za nezavisnost. Ne bi bilo zgoreg malo se potruditi i razumeti ono sto se cita, a ne unapred proglasavati nesto lazima, samo zato sto imas predrasude i mislis kako si jedini pametan i nepodlozan manipulacijama, a mi svi ostali ispranih mozgova.

Русофил београдски

pre 10 godina

To znači da su većina Rusa, Tatara ali i Ukrajinaca za nezavisni Krim! Gde sre rusomrzitelji, šta ste bre šokirani? Pa normalno je da većina Ukrajinaca Ruse prihvata kao braću, a ne tamo neki daleki zapad, koji bi da pravi novu brzu prugu Kijev-Moskva-Novosibirsk-Vladivostok!

Ненад

pre 10 godina

Све честитке становницима Крима, нека сами одлучују шта ће са собом и са својом судбином, то је основни принцип демократије!
То што Американци хоће да одлучују о судбини неких људи о којима не знају апсолутно ништа, чак ни где се налазе на карти, сигурно нема никакве везе са демократијом на коју се толико позивају.

que

pre 10 godina

@amerikanac: To da je "kosovo uradilo istu stvar kao krim" nije tacno, to moze tako da deluje samo ako se gleda povrsno. Razlike su znacajne i sustinske: Krim je bukvalno poklonjen Ukrajini - KiM Srbiji niko nije poklonio, Ukrajinu kao drzavu je stvorila Rusija - ni KiM ni Albanija nisu zasluzni za stvaranje Srbije, u Kijevu je izvrsen nasilni drzavni prevrat uz spoljno finansiranje i uz pomoc pronacistickih snaga - to sa Beogradom nije bio slucaj, posle II svetskog rata su se doseljavali ljudi iz Albanije na KIM a Srbima je zabranjen povratak tamo - to za Krim ne vazi (pre vazi suprotan proces doseljavanja Ukrajinaca).
Zajednicko u oba slucaja je samo spoljno mesanje od strane istih zemalja, s tim da je sada ishod tog mesanja ispao nepovoljan po njihove interese.
Ako se uporedjuje sa necim, najpribliznije po formi odgovara ponovnom ujedinjenju Nemacke. Ali takvo poredjenje ne odgovara inicijatorima puca u Kijevu, pa ga sada uporedjuju s onim sto im vise odgovara.

RayRay

pre 10 godina

Pazi molim te, Evropskoj Uniji je referendum nelegalan! Nelegalno je to sto je organizovano glasanje i sto se narod pitao hoce li se prikljuciti Rusiji. A otimanje Kosova bez referenduma nije ilegalno?
Ne volim ni Rusiju ni EU ni Ameriku. Niko tu ne zeli nama dobro. Njih zanima da li mogu ikako da nas iskoriste. Meni samo smeta ovo licemerje Evropske Unije oko Krima.

Бојан Илић

pre 10 godina

Bravo Krim! A sad Vojvodina,Sandžak i Preševo!
(Baja, 16. mart 2014 21:21)

А јел' ти баш толико криво због резултата референдума?!
А још и "непризнат"?
Уфффф....:-)

dominus

pre 10 godina

Нашој словенској браћи Русима као и осталим народима који живе на Криму од свег срца честитам повратак у Русију. Доба мрачног Средњег века је завршено, зора новог доба је почела.

makedonac

pre 10 godina

Mnogo od vama srbi ste mi interesni(smesni), podrzavate nezavisnost Krima kroz referendum i to je super, a sta bi bilo kad kosovo,pre rata, odrzalo referendum i albanci bi glasali za priklucak kon Albanija. Podrzavate separatizam naveliko a trubite za Kosovo. Bas ste smesni! Ovo nije namenjeno inteligentni gragjana srbije, razumemo se i pozdrav !

uskoro i kod nas

pre 10 godina

Moram da obavestim ove šizofrene što čestitaju Krimu na odluci da u isto vreme čestitaju i albancima na nezavisnosti Kosova. Krim je Ukrajna, a Kosovo Srbija!
(Munja, 16. mart 2014 23:09)

Nisi ti to najbolje shvatio, Krim se sada samo vraća Rusiji gde je i pripadao, a Kosovo i Metohija se analogno tome vraćaju Srbiji kojoj i pripadaju.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

А и време ће да подесе по Московском +3 од Београда!!! Неће им бити тешко устајати ујутру !

Krim Rusiji a Kosovo Srbiji

pre 10 godina

a kad se setim sta ste pricali kada je kosovo uradilo istu stvar kao krim
(amerikanac, 16. mart 2014 21:31)

Grešiš, Kosovo će tek da uradi istu stvar, kada se vrati pod pun suverenitet Srbije kojoj teritorijalno i istorijski pripada vekovima.

SizofrenaTiMamaKojaTeNijeVaspitala

pre 10 godina

Covece, niti je Kosovo Srbija, niti Krim Ukrajina i ti nekog prozivas za sizofreniju. U kojim ti godinama zivis, od koje ti bolesti patis? Devedesetim proslog veka? Od onda se mnogo toga odigralo, a ti spavas dubokim snom. Samo ti spavaj. A opkladiti se mogu da te za KiM briga kao i za lanjski sneg, nego sada ovde prosvedujes protiv Rusije. Uzalud, stvar je svrsena. Ako budu zelele i imale podrsku u narodu otcepice se i osatle oblasti i nikom nista. Zivot ide, granice se menjaju, drzave rastu, smanjuju se, umiru, neke ozivljavaju, ponovo vracaju neke svoje delove. Zar nista iz istorije ili bar danasnjeg referenduma nista naucili?

efef

pre 10 godina

''Najlepše čestitke narodu Krima u borbi za slobodu!!! Narodu Ukrajine želim uspeh u borbi za slobodu i oslobadjanje od NATO-a.''
To se desilo i kod nas, ja vas uopste ne razumem!! Kakve su ove cestitke.. ''Све најбоље за Крим признати стање на терену и то је то.''
Tako cemo izgubiti Vojvodinu, samo vi cestitajte..

Munja

pre 10 godina

Moram da obavestim ove šizofrene što čestitaju Krimu na odluci da u isto vreme čestitaju i albancima na nezavisnosti Kosova. Krim je Ukrajna, a Kosovo Srbija!

Medo Misko

pre 10 godina

Kad vec poredite Kosovo i Krim nemojte zaboraviti da je Kosovo izgubio u ratu Slobodan Milosevic koji je potpisao kapitulaciju kojim je Kosovo de facto postalo tudje.

x

pre 10 godina

Nemam naklonosti prema načinu kako je uradila Rusija, ali me oduševljava želja naroda Krima. Sve je prošlo u miru i svijet mora ispoštovati tu želju iskazanu glasačkim listićem. Bravo za Krim. Ukrajina ima iz čega izvući pouku kako se postiže željeni cilj.

makedonac

pre 10 godina

Mnogo od vama srbi ste mi interesni(smesni), podrzavate nezavisnost Krima kroz referendum i to je super, a sta bi bilo kad kosovo,pre rata, odrzalo referendum i albanci bi glasali za priklucak kon Albanija. Podrzavate separatizam naveliko a trubite za Kosovo. Bas ste smesni! Ovo nije namenjeno inteligentni gragjana srbije, razumemo se i pozdrav !

efef

pre 10 godina

''Najlepše čestitke narodu Krima u borbi za slobodu!!! Narodu Ukrajine želim uspeh u borbi za slobodu i oslobadjanje od NATO-a.''
To se desilo i kod nas, ja vas uopste ne razumem!! Kakve su ove cestitke.. ''Све најбоље за Крим признати стање на терену и то је то.''
Tako cemo izgubiti Vojvodinu, samo vi cestitajte..

Mihailo

pre 10 godina

Neka je sa srećom braćo!
Ovo je prvi put da me izbori van Srbije neuporedivo više zanimaju u odnosu na domaće i ne mogu da iskažem koliko mi je milo što Rusija vraća snagu i što veliki ruski narod više nije ponižen od strane onih koji mu nisu ni do kolena. Još jednom, mnogo sreće i svetle perspektive u okvirima Rusije iz kojih Krim nikada nije ni trebalo da izlazi.

p.s. Predivan snikam vaše televizije, sa legendarnim T34-76 tenkom, simbolom Velikog otadžbinskog rata i velike pobede nad nacističkim hordama.

ply

pre 10 godina

vladimir vladimirovic putin je jednom izjavio da je raspad sssr najveca geopoliticka katastrofa 20 veka. doslo je vreme da se ublaze posledice katastrofe

Munja

pre 10 godina

Moram da obavestim ove šizofrene što čestitaju Krimu na odluci da u isto vreme čestitaju i albancima na nezavisnosti Kosova. Krim je Ukrajna, a Kosovo Srbija!

loller

pre 10 godina

Vidi Ivo, Krim je Rusiji nasilno otet, isto kao i Kosovo Srbiji, tako da svaka se ptica svome jatu vraća pre ili kasnije. Isto tako ima i nekih delova bivše austrougarske koji su bili srpski pre nego što su nam nasilno oteti...

miloš

pre 10 godina

Neka Amerikanci/CNN sada objasne kako je nezakonito i protivno međunarodnom pravu kada, u regiji sa manje od 60% Rusa, za otcepljenje glasa 90% ljudi. Uz evropske posmatrače poput onog Katalonca koji kažu da je sve prošlo u najmanjem redu.

Medo Misko

pre 10 godina

Kad vec poredite Kosovo i Krim nemojte zaboraviti da je Kosovo izgubio u ratu Slobodan Milosevic koji je potpisao kapitulaciju kojim je Kosovo de facto postalo tudje.

ja

pre 10 godina

Posto Ameri vole da se pozivaju na demokratiju, Krim je na demokratski nacin izglasao pripajanje Rusiji

Najvise boli kad se tvoje oruzje okrene protiv tebe

Петар Миловановић

pre 10 godina

Krim slavi pristupanje Rusiji! А сада и остали делови Украјине да приступе Русији све до Лавова, па да сви словени прославе ову историјску победу над нацифашизмом! Да коначно прогласимо победу у 2. светском рату и да је тај рат завршен! Ако могу западне државе да прогласе демократским и леитимним изборе у Авганистану, Ираку и Либији које су под њиховом окупацијом, могу и руси, јер они овде нису окупатори већ ослободиоци и своји на своме!

трифун

pre 10 godina

Најискреније честитке народу Крима на правилној одлуци.Срећно Вам и дуговечно било.Бог Вас благословио.

e-normalan

pre 10 godina

cuj 93% za, ma ne moze bit, minimum 193%, eeEEee to je vec realno..
(e-lud, 16. mart 2014 20:00)

Idi malo se prošetaj, udahni svež vazduh. Ceo dan visiš na komentarima, i normalan čovek bi poludeo.

Pera

pre 10 godina

@ (Igor, 16. mart 2014 19:49)

Nije bas tako, tamo gde su se uplele zapadne agencije bilo je mrtvih. Informisi se malo bolje. Nije se haos prosirio na Krim jer su Rusi lupili sakom. A sada se haos iz Kijeva ne siri jer bi u tom slucaju uzeli jos vise Ukrajine. ;)

que

pre 10 godina

@amerikanac: To da je "kosovo uradilo istu stvar kao krim" nije tacno, to moze tako da deluje samo ako se gleda povrsno. Razlike su znacajne i sustinske: Krim je bukvalno poklonjen Ukrajini - KiM Srbiji niko nije poklonio, Ukrajinu kao drzavu je stvorila Rusija - ni KiM ni Albanija nisu zasluzni za stvaranje Srbije, u Kijevu je izvrsen nasilni drzavni prevrat uz spoljno finansiranje i uz pomoc pronacistickih snaga - to sa Beogradom nije bio slucaj, posle II svetskog rata su se doseljavali ljudi iz Albanije na KIM a Srbima je zabranjen povratak tamo - to za Krim ne vazi (pre vazi suprotan proces doseljavanja Ukrajinaca).
Zajednicko u oba slucaja je samo spoljno mesanje od strane istih zemalja, s tim da je sada ishod tog mesanja ispao nepovoljan po njihove interese.
Ako se uporedjuje sa necim, najpribliznije po formi odgovara ponovnom ujedinjenju Nemacke. Ali takvo poredjenje ne odgovara inicijatorima puca u Kijevu, pa ga sada uporedjuju s onim sto im vise odgovara.

Krim Rusiji a Kosovo Srbiji

pre 10 godina

a kad se setim sta ste pricali kada je kosovo uradilo istu stvar kao krim
(amerikanac, 16. mart 2014 21:31)

Grešiš, Kosovo će tek da uradi istu stvar, kada se vrati pod pun suverenitet Srbije kojoj teritorijalno i istorijski pripada vekovima.

Ненад

pre 10 godina

Све честитке становницима Крима, нека сами одлучују шта ће са собом и са својом судбином, то је основни принцип демократије!
То што Американци хоће да одлучују о судбини неких људи о којима не знају апсолутно ништа, чак ни где се налазе на карти, сигурно нема никакве везе са демократијом на коју се толико позивају.

uskoro i kod nas

pre 10 godina

Moram da obavestim ove šizofrene što čestitaju Krimu na odluci da u isto vreme čestitaju i albancima na nezavisnosti Kosova. Krim je Ukrajna, a Kosovo Srbija!
(Munja, 16. mart 2014 23:09)

Nisi ti to najbolje shvatio, Krim se sada samo vraća Rusiji gde je i pripadao, a Kosovo i Metohija se analogno tome vraćaju Srbiji kojoj i pripadaju.

lud-ili-glup

pre 10 godina

@e-lud, na referendum je izaslo 80 odsto biraca, a od tih 80 odsto 93 odsto je glasalo za nezavisnost od Ukrajine. Nije onako kako si ti razumeo da je devedesettri odsto ukupnog broja biraca glasalo za nezavisnost. Ne bi bilo zgoreg malo se potruditi i razumeti ono sto se cita, a ne unapred proglasavati nesto lazima, samo zato sto imas predrasude i mislis kako si jedini pametan i nepodlozan manipulacijama, a mi svi ostali ispranih mozgova.

Русофил београдски

pre 10 godina

To znači da su većina Rusa, Tatara ali i Ukrajinaca za nezavisni Krim! Gde sre rusomrzitelji, šta ste bre šokirani? Pa normalno je da većina Ukrajinaca Ruse prihvata kao braću, a ne tamo neki daleki zapad, koji bi da pravi novu brzu prugu Kijev-Moskva-Novosibirsk-Vladivostok!

NeBuditeLicemeri

pre 10 godina

Jeste li vi, sto osudjujete Rusiju u ovom momentu, osudjivali nato kad je bombardovao Srbiju? Jeste li osudili Zapadnu Nemacku koja je bez referenduma u Istocnoj Nemackoj i bez pitanja tog naroda zeli li da zivi sa Zapadnim Nemcima, iste jednostavno ujedinili sa sobom? Onda vam je verovatno ujedinjenje istog naroda u jednoj drzavi bilo normalno, a sad kad se radi o Rusima to nije? Jeste li osudili nato bombardovanje Libije iako je libijska vlada bila spremna da prihvati sve uslove koji se pred nju postave kako bi izbegla bombardovanje? Jeste li osudili napad na Irak izveden pod laznim izgovorom da Sadam Husein ima oruzje za masovno unistenje? Jeste li ih osudili makar kad ste saznali za lazi? Jeste li osudili Zapad kad je usao u Avganistan toboz jer se tamo krije Bin Laden, kojeg su ipak nasli i ubili van Avganistana, a rat pored svega nastavljaju? Jeste li osudili Nato sto finansira i naoruzava sirijske pobunjenike (citaj islamiste iz raznih zemlalja) protiv legitimno izabaranog predsednika, samo jer nije proamericki covek i jer je saveznik Irana? Osudjujete li Nato sto su odobrili Al Kaidi upotrebu hemijskog oruzja u Libiji pre dve nedelje nad "zelenim otporom" tj. nad progadafijevim plemenima, kojima je poslo za rukom da povrate polovinu zemlje od zapadnih marioneta? Da li cete ih osuditi kada za koji dan opet napadnu libiju pod izgovorom kako hvataju Al Kaidu, a ustvari da bi slomili zeleni otpor? Jeste li osudili sankcije Iranu? Vi ste obicni licemeri. Nista vise!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Лично ћу да им честитам. Сутра ујутру! А ви који сте против историју ( или повијест не!) у шаке па мало да читате!!! Осећај кад заспиш у Украини а пробудиш се у Русији!!! Нисам Русофил ! Али треба видети та лица људи који су срећни! А у Србији је то реткост( срећан човек)!!!Поздрав Србијо!!!

Бојан Илић

pre 10 godina

Bravo Krim! A sad Vojvodina,Sandžak i Preševo!
(Baja, 16. mart 2014 21:21)

А јел' ти баш толико криво због резултата референдума?!
А још и "непризнат"?
Уфффф....:-)

my way

pre 10 godina

Srecna vam sloboda, dragi Krimljani! Raspade se pateticna zapadna propaganda u paramparcad, velika izlasnost svih etnickih grupacija, ukljucujuci i Tatare i ubedljiv rezultat. Jos da Ukrajinci nateraju ove uzurpatore na izbore i da narod odnese velicanstvenu pobedu nad tiranijom, na veliku zalost "demokratskog" Zapada!

dominus

pre 10 godina

Нашој словенској браћи Русима као и осталим народима који живе на Криму од свег срца честитам повратак у Русију. Доба мрачног Средњег века је завршено, зора новог доба је почела.

SizofrenaTiMamaKojaTeNijeVaspitala

pre 10 godina

Covece, niti je Kosovo Srbija, niti Krim Ukrajina i ti nekog prozivas za sizofreniju. U kojim ti godinama zivis, od koje ti bolesti patis? Devedesetim proslog veka? Od onda se mnogo toga odigralo, a ti spavas dubokim snom. Samo ti spavaj. A opkladiti se mogu da te za KiM briga kao i za lanjski sneg, nego sada ovde prosvedujes protiv Rusije. Uzalud, stvar je svrsena. Ako budu zelele i imale podrsku u narodu otcepice se i osatle oblasti i nikom nista. Zivot ide, granice se menjaju, drzave rastu, smanjuju se, umiru, neke ozivljavaju, ponovo vracaju neke svoje delove. Zar nista iz istorije ili bar danasnjeg referenduma nista naucili?

RayRay

pre 10 godina

Pazi molim te, Evropskoj Uniji je referendum nelegalan! Nelegalno je to sto je organizovano glasanje i sto se narod pitao hoce li se prikljuciti Rusiji. A otimanje Kosova bez referenduma nije ilegalno?
Ne volim ni Rusiju ni EU ni Ameriku. Niko tu ne zeli nama dobro. Njih zanima da li mogu ikako da nas iskoriste. Meni samo smeta ovo licemerje Evropske Unije oko Krima.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

А и време ће да подесе по Московском +3 од Београда!!! Неће им бити тешко устајати ујутру !

x

pre 10 godina

Nemam naklonosti prema načinu kako je uradila Rusija, ali me oduševljava želja naroda Krima. Sve je prošlo u miru i svijet mora ispoštovati tu želju iskazanu glasačkim listićem. Bravo za Krim. Ukrajina ima iz čega izvući pouku kako se postiže željeni cilj.