1. Dve godine su izgubljene za nista. Pre svega nije trebalo praviti koaliciju sa Milosevicevim pulenima iz Crne Gore da bi se, toboze, sacuvala Jugoslavija, a, u stvari, da bi se obezbedila infrastruktura Kostunici. Trebalo je od samog pocetko razgovarati samo sa onima koji su tamo vlast, a ne kao Sloba, sa onima koji nam duvaju u jedra zarad svojih interesa.Sada se bunimo sto nam je taj crnogorski SNP o vratu, kao da ga sami nismo zakacili. Nije nam ga Milo zakacio.
  (Lili, 15. januar 2003 16:12)

  # Link komentara

 2. Jedina stvarna pljacka i otimacina bilo je kidnapovanje CIJELE DRZAVE Crne Gore od strane Srbije tokom posljednjih godina. Ti "kadrovi" u saveznoj vladi nisu crnogorski - na stranu sto su ti ljudi etnicki srbi, mi takve razlike ne pravimo - vec su oni izabrani od strane bivsih, a odrzavani na svojim pozicijama od strane sadasnjih vlasti u Srbiji, radi sprovodjenja hegemonisticke politike prema Crnoj Gori. CG nije ni priznavala savezne institucije, jer te ljude nisu ni birali gradjani CG, vec srbijanska vlast. Dobro su im posluzili u namjeri da se CG osakati diplomatski i ekonomski, pa je valjda red i da ih plate. Kako Srbija ocekuje da nadje nove najamnike, u CG ili okolnim zemljama (BiH i drugim), ako ne isplati one kojima se do sada koristila za svoje makijavelisticke ciljeve? Sto su sami zakuvali, sada neka i kusaju. A vodviljski tipovi poput Batica zaista nas mnogo uveseljavaju. Pravi "lik" za Evropu. ;-)
  (Montenegrinus, 15. januar 2003 18:33)

  # Link komentara

 3. Ako gospodin Batic tako dobro zna ko je sve odgovoran za zajednicku drzavu a on je sef pravosudja, da li mozda on zna zasto pravosudje u Srbiji ne funkcionise i zasto su mu javna tuzilastva i dalje potpkupljiva? Mozda bi njihov sef ''Ministar (ne)pravde mogao malo vise da se pozabavi i sopstvenim zaduzenjem a zasto je placen - PRAVOSUDJEM i to bi bolje bilo i za drzavu koju on propagira ali kako izgleda samo na njeno celo cilja.
  (Dusanka Bekker-Isakovic, Holandija., 15. januar 2003 19:43)

  # Link komentara

 4. za vreme milosevica, stoji da je crna gora bila ostecena. medjutim, nesto se ne secam da su djindjic i kostunica dragovoljno prihvatili SNP kao partnera; to je uradjeno tek kad je "prava crna gora" (i o tome se da raspravljati) okrenula curak pa bojkotovala ne vise samo milosevica, vec bilo koga iz srbije, i kad je postalo jasno da djukanoviceva struja nije nista bolja od SNP.
  (scm, 15. januar 2003 20:12)

  # Link komentara

 5. Bas vam je ovaj vas predsedjenik "oprao mozak". Jedno izjavljuje sada, kao Povelja, zajednicka drzava, a drugo radi sve vreme...opstruktuira, minira, zamajava, koci, sve da kreira federaciju i sistem koji ne moze nikako da sazivi i/ili uspesno radi kao drzava koju on niti hoce, niti zeli, sve da bi ostao na vlasti on i njemu bliski pod parolom "boraca za nezavisnu Crnu Goru" u vreme kada se mnogo vece i uspesnije zemlje udruzuju u Evropsku federaciju zato jer je to bolje i efikasnije resenje sto je vrlo jasno sa eknomskog stanovnistva, a i sa strategijskog. Svima gore, samo da njemu bude bolje. Cuvaj nas od takvih i slicnih!
  (MilanS., 15. januar 2003 21:05)

  # Link komentara

 6. Mislim da je najpametnije da svako svojim putem krene. Sto pre to ucinimo bice bezbolnije. Na kraju ce se to i desiti, mada na virtuelan nacin pokusavamo to da izbegnemo. Dokle tako?
  (Dragan, 15. januar 2003 21:14)

  # Link komentara