Utorak, 28.01.2014.

12:15

"Sutra saopštavam datum izbora"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić saopštava da će najverovatnije sutra obavestiti javnost o raspisivanju izbora i datumu njihovog održavanja.

Izvor: B92

"Sutra saopštavam datum izbora" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

Srbin100%

pre 10 godina

Resenje o odrzavanju vanrednih parlamentarnih izbora je upravo ono koje smo mi gradjani prizeljkivali i koje ce doneti mogucnost da izrazimo nasu podrsku progresivnim snagama koje zele da menjaju stvari u nasoj zemlji

PECAROSKI - PRIBOR

pre 10 godina

Ono sto je dobro to je sto su Ivica Dacic i Aleksandar Vucic u mirnom tonu obrazlozili predlog da predsednik Nikolic raspusti Skupstinu i raspise izbore. Datum odrzavanja izbora sto pre najbolje zajedno sa gradskim, kako bi se ta prica zavrsila, gradjani imali priliku da pokazu kome veruju .

ribice

pre 10 godina

Mnogi očekuju i vanredne predsedničke izbore. Oni bi bili, više je već sigurno, potvrda da Nikolić i dalje ostane predsednik Srbije, odnosno produži mandat.

lokica

pre 10 godina

Djaba mesto premijera za SNS ako se ne osvoji dovoljno mandata da se moze samostalno odlucivati o svemu,ucenjivaca je bilo dosta u prethodnoj Vladi,ako se to sada ponovi onda je bila skupa zamena premijera po srpski narod.

Gorann

pre 10 godina

Kako će me boleti uvo da glasam za bilo koga. Ja bi da se svi oni malo motkom pojure i dobiju preko ledja, a da ovaj narod ne bude kratke pameti, pred svake izbore kao da zavlada kolektivna amnezija. Ja pamtim sve ove likove od kad su se pojavili na političkoj sceni, svi su kompromitovani da nema dalje.

Milan Mitrović

pre 10 godina

Ko god da se uključi u vlast sa SNS om ja se nadam i verujem u to da će taj tim pod vođstvom Vučića, kao premijera, krenuti sa nekim reformama i koracima ka uređenju sistema i unapređenju ekonomskog stanja građana ali i postizanje konačnog rešenja oko Kosovskog pitanja i Briselskog sporazuma. Mnogo je izazova i obaveza ispred buduće vlade, ali poštenim odnosom prema radu i istrajnosti kod donošenja nepopularnih odluka, ali i one nas čekaju,jer su neophodne i naravno uz menjanje kolektivne svesti o nekim opštim stvarima možemo napredovati kao društvo.

prvo procitaj

pre 10 godina

Dobro je to sto idemo na izbore dosta mi je ds,sps...Za ovo vreme sns je se pokazo,mozemo da ga volimo ili nevolimo ali ujedno moramo biti objektivni i priznati trud i zalaganje Vucica i sns u borbi sa kriminalom i korupcijom.Ja sam antipoliticar ali sam realan i gledam cinjenice...

dupli

pre 10 godina

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ … ☻/ Bob krece u pohod na
Il███…██ ]/▌ … SNS botove!
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. … / \
(vombat, 28. januar 2014 22:05)

Aaaaaaaa... bravo Kralju, to je taj duh, to je ta karika koja nedostaje. Samo napred! Podsetio si me na proteste 96`. Nema predaje!

dipl.soc.radnik.fpn

pre 10 godina

@dipl.politikolog.fpn

To se zadnji put desilo 2008. godine kada je lista ZES - Boris Tadic osvojila 38,40% glasova, odnosno 102 mandata. DS je, kao najjaca stranka tada dala premijera - Mirka Cvetkovica. Da ne bude zabune, radi se o prethodnoj vladi, dakle jedna pre ove sada.

Kolega, realno, narodski - WTF?!

Nemanja

pre 10 godina

Svrha ovih izbora nije los rad vlade,koja je inace po meni jedina u poslednjih 20+ godina uspela da uradi toliko pozitivnih stvari za Srbiju i to za tako kratak period, vec da se stvori politicki stabilnija i naprednija vlada u kojoj nece biti pokedinaca koji ce kociti reforme i pregovore sa EU radi svojih licnih interesa a nasuprot interesu naroda i drzave. I iskreno mislim da bi svi kojima je preko glave korumpiranog drustva,prezivljavanja i loseg zivota treba da izadju na ove izbore i podrze reforme jer nam je to jedini spas iz ovog ponora u koji smo tonuli poslednjih 20 godina.

stranac

pre 10 godina

Pa možda sam propustio, ćak ne poznajem srpskih zakona o izborima, a ipak mi oćito promaklo, da niko nije pitao parlament, da li se slaže sa izborima, jer to bi moralo biti osnovno u ćak nazovi demokraciji! Pa može predsednik raspustiti vladu, a ne može tek tako parlament! Podućite me, molim vas!???

Pavle

pre 10 godina

Glumac je glumac trazi dramsku pauzu, ali cemu patetika i pateticna mimika, bice da se Vucic oteo kontroli pa mu nije lako... ali tu je fotelja jos par godina za jos mnogo pateticnih i smrknutih izjava.

Milan Mitrović

pre 10 godina

Što pre na izbore, a narod neka izađe i glasa jer je to građanska obaveza svih nas, a i na nakin način ćemo kreirati buduću politiku naše zemlje Srbije. Ko god da se uključi u vlast sa SNS om ja se nadam i verujem u to da će taj tim pod vođstvom Vučića, kao premijera, krenuti sa nekim reformama i koracima ka uređenju sistema i unapređenju ekonomskog stanja građana ali i postizanje konačnog rešenja oko Kosovskog pitanja i Briselskog sporazuma. Mnogo je izazova i obaveza ispred buduće vlade, ali poštenim odnosom prema radu i istrajnosti kod donošenja nepopularnih odluka, ali i one nas čekaju,jer su neophodne i naravno uz menjanje kolektivne svesti o nekim opštim stvarima možemo napredovati kao društvo.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Nakon dve godine agonije i beznađa prevaranti su videli da im opada rejting pa su rešili da se dokopaju još 4 godine fotelja i da nas totalno unište. Ne razumem ljude koji nasedaju na sve SNS prevare i laži, umijte se hladnom vodom, saberite se, pogledajte u novčanik i videćete dokle vas je doveo ovaj nakaradni režim. Jedini političar koji je data obećanja ispunio je Dragan Đilas, svi ostali su mnogo, mnogo lagali i ništa nisu ispunili, pričali su bajke kako bi prevarili birače i dobili glas, a data obećanja nisu ispunili. Prema tome, dosta nam je više prevaranata. Dragan Đilas je najozbiljniji i najbolji političar u Srbiji, svi ostali su šarlatani, koji pričaju jedno, a rade drugo. Mene interesuju rezultati, a ne priča, najava...samo što nismo, do nedelje, od nedelje...i tako 2 godine...i sad bi da nas lažu još 4 godine - pa neće moći. Đilas Premijer, Šutanovac gradonačelnik Beograda, Pajtić predsednik vlade Vojvodine, to je ekipa koja je ozbiljna, sposobna i koja ispunjava data obećanja, a ne šarlatani Vučić, Dačić, Vulin i ekipa...

vombat

pre 10 godina

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ☻/ Bob krece u pohod na
Il███████████████████]/▌ SNS botove!
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. / \

za svaki slucaj

pre 10 godina

@Sandinista samo da dodam ti glasovi u dzakovima bice rezerva ako usfali ili ako izgube da ponovo stavljaju prigovor da su pokradeni...evo u dzakovima su dokazi...

drzac UV lampe (master edukacija)

pre 10 godina

Ma opauci i predsednicke, sto si ti gori od Tadica!
A ove iz inata zakazi za 23. mart da ubijemo duple dnevnice!

Nimrod

pre 10 godina

Jedno pitanje: jel moze jedan politicar u Srbiji da izjavu a da oko iste ne pravi dramu? Umesto sto najavljuje kad ce da da izjavu, onda daj izjavu sutra.

Nacionaldemokrata

pre 10 godina

СНС је након доласка на власт, због неселективног примања огромног броја политичких профитера и аморалних интелектуалаца, при недостатку кадра за вођење земље а превеликој жељи за влашћу, због које је часна идеја српског национализма и жртвована , постао "мала бара са много крокодила", што је довело до сукоба унутар СНС-а, претећих за скупштинске већине на свим нивоима имајући у виду да сада посланици уместо странака имају мандате, па и на републичком, као и до отказивања послушности Вучићу и разочарења Вучића неким од својих кадрова. У свим тим сукобима полако на видело излазе многе лажи и обмане људи на власти, што је Вучић одлучио да спречи у корену, пре него што народ види колики је манипулатор и антисрбин. Имајући горе наведено у виду, јасно је да Вучић жели измене и допуне посланика у парламенту, док је на врхунцу популарности, како би обезбедио стабилнију и дугорочнију подршку својих посланика својој антисрпској политици и како би на време уништио доказе о свом политичком аморалу, лакше дискредитујући своје противнике унутар странке попут Радуловића, некада Цвијана, ... Трачак наде за спас Србије је чињеница да се Вучић ипак боји за исход избора знајући да су неке значајне истине о његовим лажима и обманама већ испливале и то управо оне на које указује националдемократија.

Leona Luis

pre 10 godina

Srecni nam bili vanredni palamnetarni izbori!Apelujem na sve svesne ljude,dobro citajte lisitce,demokrate su svaki put stavljale na listu neke nepoznate ljude sa poznatim imenom kao sto je na primer Toma Nikolic,da bi odvlacili glasove, davali novac za svaki glas itd. licno sam videla a i mnogi su mi priznali da su glasali za DS za hiljadu dinara i prazno obecanje za posao,Pamet u glavu!

Sjaj u travi

pre 10 godina

Srbija je dobila sansu da uhvati zalet unapred,previse dugo su je vukli prethodnici unazad,sto i sada hoce,zarad licnog interesa.To je vreme nadam se proslost,ja biram one kojima verujem,koji me nisu izdali.A gospodi iz DS i dobrim delom iz SPS,zelim da vidim ledja,sto pre.

Srdjan Bg

pre 10 godina

Nikolic i Vucic ce izbaviti konacno nasu drzavu iz agonije koja traje vec godinama,ja cu glasati za njih,tim koji dobija ne menja se....E OVAKO IZGLEDA KOMEN.KLASICNOG BEZMOZGOVNOG BOTA!

Скиб

pre 10 godina

као да се ти нешто питаш... биће кад и београдски како је господар Вучић и наложио.

Nina Sns

pre 10 godina

Tomo raspiši što pre, pa da posle otkrijemo ko te to sve prisluškivao. Ne može neko da se igra moći i radi šta mu se hoće. Ne može neko da nervira vas i Vučića. Ne može ni Vučić više da lomi brave od ovih neradnika u vladi. Vučić za premijera. Odoh sad da izglancam Tominu sliku i čekam datum za izbore.

Baka Dara

pre 10 godina

I na proslim i na ovim izborima glasam za Vucica, trenutno je jedini ozbiljni politicar u zemlji okrenut ka oporavku, prosperitetu, reformama, odlucnoj borbi protiv korupcije i kriminala.

garavi

pre 10 godina

pitaj radulovica kako ste prodali vinograde , jat , i za one silne milijarde od arapa sto navodno dolaze ? ahaaaaa oterali ste coveka a on sve rekao kakvim se mahinacijama bavite vi u sns-U !

vgrad

pre 10 godina

U predsedništvu na Andrićevom vencu okupio se trio koji treba da odluči o raspisivanju izbora, dvoje sa obrazloženim predlogom da se to desi i predsednik Nikolić koji po ustavu ima ovlašćenje da to uradi.Premijer Dačić i vicepremijer Vučić su u korektnoj atmosferi obrazložili su zahtev vlade da se za 16 mart raspišu izbori i spoje sa beogradskim, da je Srbija došla do faze kada je zbog neophodnosti ekonomskih i političkih reformi potrebna nova sveža snaga i novi autoritet i da će u izbornoj kampanji koja će trajati 45 dana Srbija imati prilike da čuje predloge za novu vladu i novi pravac rada u narednom periodu.Predsednik nikolić saglasno svojim ovlašćenjima sutra raspisuje izbore.

NScentar

pre 10 godina

Hahaha, SNS ce biti poznata kao stranka rekonstrukcije i izbore, a nista konkretno nije uradila osim obecavala i non-stop vodila kampanje. Da, dobila je Srbija datum, sto je Dacic predao Kosovo Albancima. Za Nobelovu, definitivno.

Ivan

pre 10 godina

Zemlja ludaka, premijer otisao sa zamenikom kod predsednika i traze obaranje sopstvene vlade, a u obrazlozenju vlada navodi svoje neverovatne uspehe.
(zmitjkoe, 28. januar 2014 13:12)

najbolji su ovi duhoviti komentari koji sadrze apsolutnu i tuznu istinu. za divno cudo na njemu nema gomila negativnih preporuka (naprotiv), poput onih u kojima se otvoreno kritikuju Vucic, SNS ... da li to znaci da placeni "komentatori" nemaju bas ni toliko mozda ga razumeju i mali sarkazam?

Zlatko

pre 10 godina

Mnogi su predviđali mnogo složeniji scenario raspisivanja prevremenih izbora, ali sve ide brzo i efikasno. I Dačić i Vučić su svesni da odugovlačenje nikome ne koristi, a gde ima saradnje, dogovori se brzo sklapaju. Izvesno je da će izbori biti zajedno sa beogradskim i to znatno štedi vreme, i državi ali i nama.

MiG-29

pre 10 godina

"obezbedila što šira društvena podrška ubrzanim reformama i modernizaciji Srbije".
Mislio sam da će biti neka bombastična izjava.
Sledi čista tehnika, argumenti, trošenje para (naših) i izvesno finale.
Što pre završivi već viđeno!

dipl.politikolog.fpn

pre 10 godina

Bilo je vreme vec jednom da se raspisu izbori, i da najjaca stranka da premijera vec jednom, posto se ne secam kada se to zadji put desilo.

Micko87

pre 10 godina

Izbori su legitimno pravo gradjana da se izjasne koga zele na vlasti. Sad kad se raspisuju, u komentarima vidim da je Ds veoma nezadovoljan sto ce biti izbora, jer su svesni da nemaju sanse.

DUSAN

pre 10 godina

Mnogi pitaju, sta ce nam izbori ako je Vucic mogao biti premijer i bez izbora. Odgovor lezi u brzim reformama, jer ako je narod za ovo sto on radi, za reforme koje je zapoceo, on ce mu dati legitimitet, koji niko iz opozicije nece moci da ospori, tako da vise nece biti usporavanja na teskom putu koji nas ocekuje za promenu drzave

fbi

pre 10 godina

...."sutra raspisujem najverovatnije,izbore..." Pa kad bi inace i mogao,kad je sutra,po zakonu,poslednji rok?! Ili ti niko nije rekao da februar nema 31 dan?! Pa kako onda dobi onu cuvenu "diplomu" kad ne znas odgovore iz 1.razreda osnovne skole,a ? Jao,Srbijo,ko nas vodi,jadni mi sa njima.
Katastrofa !

PDV

pre 10 godina

@miodrag

Поштовани имењаче,
хвала на линку јер је оно што је о образложењу оставке објављено у медијима је заиста мизерно и срамно искасапљено.
Иначе, сада ми је јасније зашто су Дачић и СПС оберучке и експресно прихватили "одлуку" Првог Допредседника Владе (у даљем тексту: ПДВ) о ванредним изборима.

Никада нисам био ничији ни члан ни фан, већ 12 година бојкотујем изборе, али ми се чини да је ПДВ мало погрешио у корацима - вероватно није на време прочитао оставку коју је Радуловић, како то закон налаже, упутио премијеру, а не ПДВ-у :-). Добро, млад је, има времена да учи политику. Дачић је, изгледа, ту школу већ завршио.

Што се избора и мене тиче - БОЈКОТ (што и вама од срца желимо).

Mik

pre 10 godina

"Vlada Srbije je predlog za vanredne izbore obrazložila potrebom da se obezbedi što šira podrška reformama i modernizaciji društva."

http://www.privreda.gov.rs/newsitem.php?id=10096ija

Svaki komentar je suvisan.

Milan

pre 10 godina

@JaTiKazem
A ti si baba Vanga? Hajde da vidimo, ako budes u pravu i oni su precrtani. Nije valjda resenje glasati za one koji su vec bili na vlasti?

miodrag

pre 10 godina

posle pisma ministra radulovica o ostavci najbolje svi da napustite Srbiju,ti u rusiju a PPV kod arapa kakvi bre izbori vise sa vama
http://www.privreda.gov.rs/newsitem.php?h=1&id=8100

sto pre

pre 10 godina

sto pre to bolje poslednji cas da se ova zemlja spase koliko se spasti moze
a opziciji zelim uspesnu i naravno kao i uvek fer i postenu kampanju koju ioni uvek i ovde

Savo Bacic

pre 10 godina

Mnogi pitaju, sta ce nam izbori ako je Vucic mogao biti premijer i bez izbora. Odgovor lezi u brzim reformama, jer ako je narod za ovo sto on radi, za reforme koje je zapoceo, on ce mu dati legitimitet, koji niko iz opozicije nece moci da ospori, tako da vise nece biti usporavanja na teskom putu koji nas ocekuje za promenu Srbije.

Dragisa

pre 10 godina

Sta li bi dale druge zemlje da mogu da imaju ovaj nas trio fantastiko; Vucic-Dacic-Nikolic? Moramo biti zahvalni i srecni da se oni ovako muce i daju sve od sebe,a sve da bi nama bilo bolje! :)
Elem,izbori se odrzavaju zarad nade da je narod jos uvek dovoljno opcinjen sa gore pomenutom trojkom ,te da ce im dati dvotrecinsku podrsku,a sve da bi se donele izmene u Ustavu,zarad naseg opsteg dobra,naravno (kad bi se neslano salili). 13 godina traje opsesija politicke elite sa EU,narod to iz nekog,meni nedokucivog razloga podrzava,svi su izgledi da ce da se u tom pravcu ide jos najmanje 4 godine. Kurte i Murte se se smenjuju i uzivaju,a oni koji ih izglasavaju najbolje sami znaju kako im je.

I dalje budan sanjam

pre 10 godina

Reforme, pa reforme a reforma nigde. Pitanje je koje i kakve? Šta ćete da reformišete, koji su planovi, kuda trebamo da idemo, koji su konkretni koraci? Prognoziram da ćemo u maju 2015. da slušamo ponovo priču kako evo samo što nije napravljen plan za reforme!

zmitjkoe

pre 10 godina

Zemlja ludaka, premijer otisao sa zamenikom kod predsednika i traze obaranje sopstvene vlade, a u obrazlozenju vlada navodi svoje neverovatne uspehe.

Djoka

pre 10 godina

Sada tri drzavnika i domacina lepo da se dogovore pa izbore da spreme ko sto je red i ko sto se zna, vreme je da i dacic bude malo prvi potpresednik a mladozenja presednik sto je svakako moglo i bez izbora ali ovako je i demokratskije, i lepse. Samo neka vrednice pozure, jer one najbolje znaju sta su za ovu godinu ipo dana postigle, i sta ih onako sposobne koliko sutra ceka.

jokica

pre 10 godina

Politicke ideje najvece stranke ce pokazati kolikom brzinom ce se Srbija razvijati i da se reforme mogu dovesti do kraja. Ni jedna druga stranka nema politicku ideju koja bi isla u korist Drzave.Tako da cemo 16-og marta zaokruziti najsposobnije.

Cheveux

pre 10 godina

Da je ova Vlada imala rezultata imala je. Dala je svoj maksimum u svakom pogledu.Verujem da je na Tomi teska odluka, ali na osnovu obrazlozenja, mislim da ce sutra biti raspisani izbori.

ajd da raspisujemo

pre 10 godina

na osnovu čega si predsedniče, došao na pomisao da raspisuješ izbore? reklo ti sinče koje sedi uz skute velikog vođe? malo ste stekli, može još i još...

Dragan M.

pre 10 godina

Raspisivanjem izbora od strane predsednika stavila bi se tacka na ovo poglavlje a i mnogima ce biti jasno da narod podrzava politiku sprovodjenja reformi, privrednog oporavka, EU integracija a to je nas put ka boljoj i lepsoj buducnosti koju zagovara Vucic u odnosu na cupkanje u mestu i nazadovanje koju su nam pruzali prethodnici sa demokratama na celu.

Rolekz

pre 10 godina

Narod Srbije zaista zaslužuje vanredne parlamentarne izbore i novog premijera. Nadam se da će tu poziciju zauzeti Aleksandar Vučić. On je jedini koji može da povuče ovu državu u bolje sutra.

zoran

pre 10 godina

Danas ce da bude kljucni momenat za nasu istoriju.Vreme je da se ova drama okonca.
(Snezana, 28. januar 2014 12:39)

KLJUČNI MOMENAT

NAŠA ISTORIJA

da se DRAMA okonča


Auh brate! Sav se naježih...

Molitveni ručak

pre 10 godina

"@(Branko Von Beca, 28. januar 2014 12:24)
Ako te bas zanima, eto mozemo zamoliti da posalju mailom!
(bovanka, 28. januar 2014 12:37) "

Koga samo da zamolimo, predsedništvo ili ambasadu u kojoj je napisano ..?

Glasačke kutije - we are back again

pre 10 godina

E, konačno. 'ajde, završavajte te stvari da se biramo pa da idemo dalje. Dobro nam je krenulo ove godine i ne bih voleo da se vratio na ono stanje od pre nekoliko godina. Sad, ko će sa kim posle izbora, ko zna? SNS ima dobar zalet, dobre ideje i mislim da bi mogli da se srede sa ovim izborima, ako ništa drugo bar da potvrde taj legitimitet i volju naroda, kao što sami kažu, a sa druge strane i da se konačno ratosiljamo onog Bajatovića i Dačića, kako su nam samo zafrljačili račun za gas... Mada ni PUPS nije baš spašen sa onim njihovim večitim prvacima, ali kao što sam rekao na početku, neka samo nastave ovako, nas kao obične ljude ni ne treba toliko da zanima ko je gde dok god taj daje posao, uspeh itd itd.

aca@home

pre 10 godina

Moje skromno misljenje je da Toma, samo ako je "poludeo" (figurativno, ne vredjam predsednika) moze dozvoliti Vucicu da mu preuzme SNS. Izbora nece biti, samo rekonstrukcija.

Da se ogradim, ja sam apsolutno za izbore i slazem se sa jednim od komentatora da je LDP buducnost.
Zato, do pobede!

Nemanja BG

pre 10 godina

Pozitivno je što bi moglo da bude jeste što bi mogli da dobijemo jednu stranku koja će biti znatno jača nego do sada, koja će biti dominantna i sebi moći da dozvoli da povlači drastične, teške i politički dobre poteze, jer bez toga nema izlaska iz ove nedođije u kojoj se privreda Srbije nalazi.

milan1

pre 10 godina

Koji horor, sada je 2014. godina, premijer je Dacic, njegov zamenik Vucic i oni obojca idu kod predsednika drzave Nikolica... Scenario kao da je 1998. Placi Srbijo, imas i zasta.

History girl

pre 10 godina

Jedina velika istoriska stvar Nama prevarenom Narodu trebala bi da se desi u ovoj godini(zavaljujuci PPV na izborima) a to je da najgori koji su Nas ujadili u zadnje 24 g. zavrse na smetlistu Nase sramne istorije.

lalo1

pre 10 godina

Sada su shvatili da su se malo preigrali u vezi izbora, otpao im je Radulovic i ponovo ce morati da prave istu koalciju. Opet ce Dacic moci da diktira uslove jer ce opet biti tas na vagi koji presudjuje. Beograd ne mogu dobiti, da sruse vladu Vojvodine nemaju vremena i neka neko kaze za cega sluze ovi izbori?

зачуђени посматрач

pre 10 godina

Ово никако не могу бити разлози за расписивање избора. Свако би могао ово да сруши пред Уставним судом. Ово је спрдња од државе, нажалост...

Uroš

pre 10 godina

(lalo1, 28. januar 2014 12:33)

JAO ŠTO BI VOLEO DA I TAJ RADULOVIĆ IZAĐE NA IZBORE - EVO KLADIM SE U ŠTA HOĆEŠ DA ĆE PROĆI GORE NEGO TZV. NOVA STRNKA. ON BI SAMO ODUZEO GLASOVE DRUGIM STRNKAMA I NIŠTA VIŠE. KO TO JOŠ NIJE NAUČIO U ZADNJIH PAR IZBORA NIKAD NEĆE

zahebantos

pre 10 godina

A ja predlažem da odemo u kafanu, popijemo turu pića, odigramo partiju karata, i onda lepo svi svojim kućama, pa gledamo izandjale serije na RTS-u!

nevreme

pre 10 godina

Liberalno demokratska partija je jedina, i ponoviću, JEDINA stranka koja danas može da ponovi i brani svaki svoj stav koji je u prošlosti zastupala. Njeno celokupno osmogodišnje delovanje i politiku je pot
vrdilo vreme. Svaku izgovorenu reč, saopštenje, izjavu, iz 2005., 2006., 2007., ili bilo koje druge godine od osnivanja LDP, moze da se copy/paste-uje danas i stane iza nje. Možete li da se setite još neke stranke koja može uraditi isto?Vreme je za LDP! @milan

ne bih se bas slozio sa tobom, kao verovatno ni ti sa misljenjem da je DSS jedina stranka koja od pocetka pricala istinu gradjanima (eu integracije, ekonomska politika, kosovo) ... vreme jedino potvrdjuje DSS

Gordana

pre 10 godina

Gluplje saopštenje ne pročitah.
Može da se desi da Toma diploma ne raspiše izbore, pošto su verovatno ovih dana čitali novine, gledali TV pa su i sami videli da im podrška lagano ali SIGURNO opada.

Milan

pre 10 godina

Liberalno demokratska partija je jedina, i ponoviću, JEDINA stranka koja danas može da ponovi i brani svaki svoj stav koji je u prošlosti zastupala. Njeno celokupno osmogodišnje delovanje i politiku je potvrdilo vreme. Svaku izgovorenu reč, saopštenje, izjavu, iz 2005., 2006., 2007., ili bilo koje druge godine od osnivanja LDP, moze da se copy/paste-uje danas i stane iza nje. Možete li da se setite još neke stranke koja može uraditi isto?
Vreme je za LDP!

Brat Djura

pre 10 godina

Vreme je da se konacno stavi tacka na spekulacije, i da Nikolic raspise izbore i da najzad krenemo u sigurniju buducnost i sto brze reforme.

expert

pre 10 godina

Liberalno demokratska partija je jedina, i ponoviću, JEDINA stranka koja danas može da ponovi i brani svaki svoj stav koji je u prošlosti zastupala. Njeno celokupno osmogodišnje delovanje i politiku je potvrdilo vreme. Svaku izgovorenu reč, saopštenje, izjavu, iz 2005., 2006., 2007., ili bilo koje druge godine od osnivanja LDP, moze da se copy/paste-uje danas i stane iza nje. Možete li da se setite još neke stranke koja može uraditi isto?
Vreme je za LDP!
(Milan, 28. januar 2014 12:24)

Zaboravio si samo jednu bitnu stvar. Džaba doslednost u stavu, ako je taj stav nakaradan. Onda je doslednost zapravo minus.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Vlada je pala i nema druge price.Dacic je trebalo da da ostavku.Kakva bre pisanjija i gluposti. Sada ce da ispadne da je vlada radila dobro ali eto da se ispita volja naroda da bi se PPV ustolicio.U Italiji se menjale vlade kolko hoces puta.Padne vlada i predsednik da nekom drugom da sastavi vladu.Bez izbora

Sve sam se naježio

pre 10 godina

"@(Branko Von Beca, 28. januar 2014 12:24)
Ako te bas zanima, eto mozemo zamoliti da posalju mailom!
(bovanka, 28. januar 2014 12:37)"

Obavezno i meni, baš me zanima šta misli ambasada nemačke .

Miško

pre 10 godina

(Milan, 28. januar 2014 12:24)

Promašili ste termin - ta priča je bila aktelna za izbore 2008. godine. Inače, sve najbolje LDP-u, želim vam da pređete cenzus, za razliku od DS-a barem ste zaslužili

Ha ha ha

pre 10 godina

Čuj vreme je za LDP!!!! Ha ha ha!!! Bože dali je moguće šta ovaj narod priča!! Nevalja im Vučić? Pa vi dragi glasači konačno ste dovelo na vlast normalnog čoveka i sada hoćete da vam dođje neko drugi!! Bruka!!! Pa da to je zato sto ste uvek glasali prave a ovi su sada pogresni,smenite ih sto pre!! Za to je prošlost Srbije tako sjajna!!!

expert

pre 10 godina

Liberalno demokratska partija je jedina, i ponoviću, JEDINA stranka koja danas može da ponovi i brani svaki svoj stav koji je u prošlosti zastupala. Njeno celokupno osmogodišnje delovanje i politiku je potvrdilo vreme. Svaku izgovorenu reč, saopštenje, izjavu, iz 2005., 2006., 2007., ili bilo koje druge godine od osnivanja LDP, moze da se copy/paste-uje danas i stane iza nje. Možete li da se setite još neke stranke koja može uraditi isto?
Vreme je za LDP!
(Milan, 28. januar 2014 12:24)

Zaboravio si samo jednu bitnu stvar. Džaba doslednost u stavu, ako je taj stav nakaradan. Onda je doslednost zapravo minus.

History girl

pre 10 godina

Jedina velika istoriska stvar Nama prevarenom Narodu trebala bi da se desi u ovoj godini(zavaljujuci PPV na izborima) a to je da najgori koji su Nas ujadili u zadnje 24 g. zavrse na smetlistu Nase sramne istorije.

Ha ha ha

pre 10 godina

Čuj vreme je za LDP!!!! Ha ha ha!!! Bože dali je moguće šta ovaj narod priča!! Nevalja im Vučić? Pa vi dragi glasači konačno ste dovelo na vlast normalnog čoveka i sada hoćete da vam dođje neko drugi!! Bruka!!! Pa da to je zato sto ste uvek glasali prave a ovi su sada pogresni,smenite ih sto pre!! Za to je prošlost Srbije tako sjajna!!!

dipl.politikolog.fpn

pre 10 godina

Bilo je vreme vec jednom da se raspisu izbori, i da najjaca stranka da premijera vec jednom, posto se ne secam kada se to zadji put desilo.

Brat Djura

pre 10 godina

Vreme je da se konacno stavi tacka na spekulacije, i da Nikolic raspise izbore i da najzad krenemo u sigurniju buducnost i sto brze reforme.

Dragan M.

pre 10 godina

Raspisivanjem izbora od strane predsednika stavila bi se tacka na ovo poglavlje a i mnogima ce biti jasno da narod podrzava politiku sprovodjenja reformi, privrednog oporavka, EU integracija a to je nas put ka boljoj i lepsoj buducnosti koju zagovara Vucic u odnosu na cupkanje u mestu i nazadovanje koju su nam pruzali prethodnici sa demokratama na celu.

lalo1

pre 10 godina

Sada su shvatili da su se malo preigrali u vezi izbora, otpao im je Radulovic i ponovo ce morati da prave istu koalciju. Opet ce Dacic moci da diktira uslove jer ce opet biti tas na vagi koji presudjuje. Beograd ne mogu dobiti, da sruse vladu Vojvodine nemaju vremena i neka neko kaze za cega sluze ovi izbori?

Nemanja BG

pre 10 godina

Pozitivno je što bi moglo da bude jeste što bi mogli da dobijemo jednu stranku koja će biti znatno jača nego do sada, koja će biti dominantna i sebi moći da dozvoli da povlači drastične, teške i politički dobre poteze, jer bez toga nema izlaska iz ove nedođije u kojoj se privreda Srbije nalazi.

Rolekz

pre 10 godina

Narod Srbije zaista zaslužuje vanredne parlamentarne izbore i novog premijera. Nadam se da će tu poziciju zauzeti Aleksandar Vučić. On je jedini koji može da povuče ovu državu u bolje sutra.

Glasačke kutije - we are back again

pre 10 godina

E, konačno. 'ajde, završavajte te stvari da se biramo pa da idemo dalje. Dobro nam je krenulo ove godine i ne bih voleo da se vratio na ono stanje od pre nekoliko godina. Sad, ko će sa kim posle izbora, ko zna? SNS ima dobar zalet, dobre ideje i mislim da bi mogli da se srede sa ovim izborima, ako ništa drugo bar da potvrde taj legitimitet i volju naroda, kao što sami kažu, a sa druge strane i da se konačno ratosiljamo onog Bajatovića i Dačića, kako su nam samo zafrljačili račun za gas... Mada ni PUPS nije baš spašen sa onim njihovim večitim prvacima, ali kao što sam rekao na početku, neka samo nastave ovako, nas kao obične ljude ni ne treba toliko da zanima ko je gde dok god taj daje posao, uspeh itd itd.

Milan

pre 10 godina

Liberalno demokratska partija je jedina, i ponoviću, JEDINA stranka koja danas može da ponovi i brani svaki svoj stav koji je u prošlosti zastupala. Njeno celokupno osmogodišnje delovanje i politiku je potvrdilo vreme. Svaku izgovorenu reč, saopštenje, izjavu, iz 2005., 2006., 2007., ili bilo koje druge godine od osnivanja LDP, moze da se copy/paste-uje danas i stane iza nje. Možete li da se setite još neke stranke koja može uraditi isto?
Vreme je za LDP!

Savo Bacic

pre 10 godina

Mnogi pitaju, sta ce nam izbori ako je Vucic mogao biti premijer i bez izbora. Odgovor lezi u brzim reformama, jer ako je narod za ovo sto on radi, za reforme koje je zapoceo, on ce mu dati legitimitet, koji niko iz opozicije nece moci da ospori, tako da vise nece biti usporavanja na teskom putu koji nas ocekuje za promenu Srbije.

jokica

pre 10 godina

Politicke ideje najvece stranke ce pokazati kolikom brzinom ce se Srbija razvijati i da se reforme mogu dovesti do kraja. Ni jedna druga stranka nema politicku ideju koja bi isla u korist Drzave.Tako da cemo 16-og marta zaokruziti najsposobnije.

Sjaj u travi

pre 10 godina

Srbija je dobila sansu da uhvati zalet unapred,previse dugo su je vukli prethodnici unazad,sto i sada hoce,zarad licnog interesa.To je vreme nadam se proslost,ja biram one kojima verujem,koji me nisu izdali.A gospodi iz DS i dobrim delom iz SPS,zelim da vidim ledja,sto pre.

Micko87

pre 10 godina

Izbori su legitimno pravo gradjana da se izjasne koga zele na vlasti. Sad kad se raspisuju, u komentarima vidim da je Ds veoma nezadovoljan sto ce biti izbora, jer su svesni da nemaju sanse.

sto pre

pre 10 godina

sto pre to bolje poslednji cas da se ova zemlja spase koliko se spasti moze
a opziciji zelim uspesnu i naravno kao i uvek fer i postenu kampanju koju ioni uvek i ovde

Cheveux

pre 10 godina

Da je ova Vlada imala rezultata imala je. Dala je svoj maksimum u svakom pogledu.Verujem da je na Tomi teska odluka, ali na osnovu obrazlozenja, mislim da ce sutra biti raspisani izbori.

Miško

pre 10 godina

(Milan, 28. januar 2014 12:24)

Promašili ste termin - ta priča je bila aktelna za izbore 2008. godine. Inače, sve najbolje LDP-u, želim vam da pređete cenzus, za razliku od DS-a barem ste zaslužili

zoran

pre 10 godina

Danas ce da bude kljucni momenat za nasu istoriju.Vreme je da se ova drama okonca.
(Snezana, 28. januar 2014 12:39)

KLJUČNI MOMENAT

NAŠA ISTORIJA

da se DRAMA okonča


Auh brate! Sav se naježih...

zmitjkoe

pre 10 godina

Zemlja ludaka, premijer otisao sa zamenikom kod predsednika i traze obaranje sopstvene vlade, a u obrazlozenju vlada navodi svoje neverovatne uspehe.

milan1

pre 10 godina

Koji horor, sada je 2014. godina, premijer je Dacic, njegov zamenik Vucic i oni obojca idu kod predsednika drzave Nikolica... Scenario kao da je 1998. Placi Srbijo, imas i zasta.

Milan

pre 10 godina

@JaTiKazem
A ti si baba Vanga? Hajde da vidimo, ako budes u pravu i oni su precrtani. Nije valjda resenje glasati za one koji su vec bili na vlasti?

DUSAN

pre 10 godina

Mnogi pitaju, sta ce nam izbori ako je Vucic mogao biti premijer i bez izbora. Odgovor lezi u brzim reformama, jer ako je narod za ovo sto on radi, za reforme koje je zapoceo, on ce mu dati legitimitet, koji niko iz opozicije nece moci da ospori, tako da vise nece biti usporavanja na teskom putu koji nas ocekuje za promenu drzave

Gordana

pre 10 godina

Gluplje saopštenje ne pročitah.
Može da se desi da Toma diploma ne raspiše izbore, pošto su verovatno ovih dana čitali novine, gledali TV pa su i sami videli da im podrška lagano ali SIGURNO opada.

зачуђени посматрач

pre 10 godina

Ово никако не могу бити разлози за расписивање избора. Свако би могао ово да сруши пред Уставним судом. Ово је спрдња од државе, нажалост...

Leona Luis

pre 10 godina

Srecni nam bili vanredni palamnetarni izbori!Apelujem na sve svesne ljude,dobro citajte lisitce,demokrate su svaki put stavljale na listu neke nepoznate ljude sa poznatim imenom kao sto je na primer Toma Nikolic,da bi odvlacili glasove, davali novac za svaki glas itd. licno sam videla a i mnogi su mi priznali da su glasali za DS za hiljadu dinara i prazno obecanje za posao,Pamet u glavu!

I dalje budan sanjam

pre 10 godina

Reforme, pa reforme a reforma nigde. Pitanje je koje i kakve? Šta ćete da reformišete, koji su planovi, kuda trebamo da idemo, koji su konkretni koraci? Prognoziram da ćemo u maju 2015. da slušamo ponovo priču kako evo samo što nije napravljen plan za reforme!

ajd da raspisujemo

pre 10 godina

na osnovu čega si predsedniče, došao na pomisao da raspisuješ izbore? reklo ti sinče koje sedi uz skute velikog vođe? malo ste stekli, može još i još...

Nina Sns

pre 10 godina

Tomo raspiši što pre, pa da posle otkrijemo ko te to sve prisluškivao. Ne može neko da se igra moći i radi šta mu se hoće. Ne može neko da nervira vas i Vučića. Ne može ni Vučić više da lomi brave od ovih neradnika u vladi. Vučić za premijera. Odoh sad da izglancam Tominu sliku i čekam datum za izbore.

miodrag

pre 10 godina

posle pisma ministra radulovica o ostavci najbolje svi da napustite Srbiju,ti u rusiju a PPV kod arapa kakvi bre izbori vise sa vama
http://www.privreda.gov.rs/newsitem.php?h=1&id=8100

Uroš

pre 10 godina

(lalo1, 28. januar 2014 12:33)

JAO ŠTO BI VOLEO DA I TAJ RADULOVIĆ IZAĐE NA IZBORE - EVO KLADIM SE U ŠTA HOĆEŠ DA ĆE PROĆI GORE NEGO TZV. NOVA STRNKA. ON BI SAMO ODUZEO GLASOVE DRUGIM STRNKAMA I NIŠTA VIŠE. KO TO JOŠ NIJE NAUČIO U ZADNJIH PAR IZBORA NIKAD NEĆE

aca@home

pre 10 godina

Moje skromno misljenje je da Toma, samo ako je "poludeo" (figurativno, ne vredjam predsednika) moze dozvoliti Vucicu da mu preuzme SNS. Izbora nece biti, samo rekonstrukcija.

Da se ogradim, ja sam apsolutno za izbore i slazem se sa jednim od komentatora da je LDP buducnost.
Zato, do pobede!

zahebantos

pre 10 godina

A ja predlažem da odemo u kafanu, popijemo turu pića, odigramo partiju karata, i onda lepo svi svojim kućama, pa gledamo izandjale serije na RTS-u!

Baka Dara

pre 10 godina

I na proslim i na ovim izborima glasam za Vucica, trenutno je jedini ozbiljni politicar u zemlji okrenut ka oporavku, prosperitetu, reformama, odlucnoj borbi protiv korupcije i kriminala.

Srdjan Bg

pre 10 godina

Nikolic i Vucic ce izbaviti konacno nasu drzavu iz agonije koja traje vec godinama,ja cu glasati za njih,tim koji dobija ne menja se....E OVAKO IZGLEDA KOMEN.KLASICNOG BEZMOZGOVNOG BOTA!

Zlatko

pre 10 godina

Mnogi su predviđali mnogo složeniji scenario raspisivanja prevremenih izbora, ali sve ide brzo i efikasno. I Dačić i Vučić su svesni da odugovlačenje nikome ne koristi, a gde ima saradnje, dogovori se brzo sklapaju. Izvesno je da će izbori biti zajedno sa beogradskim i to znatno štedi vreme, i državi ali i nama.

NScentar

pre 10 godina

Hahaha, SNS ce biti poznata kao stranka rekonstrukcije i izbore, a nista konkretno nije uradila osim obecavala i non-stop vodila kampanje. Da, dobila je Srbija datum, sto je Dacic predao Kosovo Albancima. Za Nobelovu, definitivno.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Vlada je pala i nema druge price.Dacic je trebalo da da ostavku.Kakva bre pisanjija i gluposti. Sada ce da ispadne da je vlada radila dobro ali eto da se ispita volja naroda da bi se PPV ustolicio.U Italiji se menjale vlade kolko hoces puta.Padne vlada i predsednik da nekom drugom da sastavi vladu.Bez izbora

vgrad

pre 10 godina

U predsedništvu na Andrićevom vencu okupio se trio koji treba da odluči o raspisivanju izbora, dvoje sa obrazloženim predlogom da se to desi i predsednik Nikolić koji po ustavu ima ovlašćenje da to uradi.Premijer Dačić i vicepremijer Vučić su u korektnoj atmosferi obrazložili su zahtev vlade da se za 16 mart raspišu izbori i spoje sa beogradskim, da je Srbija došla do faze kada je zbog neophodnosti ekonomskih i političkih reformi potrebna nova sveža snaga i novi autoritet i da će u izbornoj kampanji koja će trajati 45 dana Srbija imati prilike da čuje predloge za novu vladu i novi pravac rada u narednom periodu.Predsednik nikolić saglasno svojim ovlašćenjima sutra raspisuje izbore.

garavi

pre 10 godina

pitaj radulovica kako ste prodali vinograde , jat , i za one silne milijarde od arapa sto navodno dolaze ? ahaaaaa oterali ste coveka a on sve rekao kakvim se mahinacijama bavite vi u sns-U !

Dragisa

pre 10 godina

Sta li bi dale druge zemlje da mogu da imaju ovaj nas trio fantastiko; Vucic-Dacic-Nikolic? Moramo biti zahvalni i srecni da se oni ovako muce i daju sve od sebe,a sve da bi nama bilo bolje! :)
Elem,izbori se odrzavaju zarad nade da je narod jos uvek dovoljno opcinjen sa gore pomenutom trojkom ,te da ce im dati dvotrecinsku podrsku,a sve da bi se donele izmene u Ustavu,zarad naseg opsteg dobra,naravno (kad bi se neslano salili). 13 godina traje opsesija politicke elite sa EU,narod to iz nekog,meni nedokucivog razloga podrzava,svi su izgledi da ce da se u tom pravcu ide jos najmanje 4 godine. Kurte i Murte se se smenjuju i uzivaju,a oni koji ih izglasavaju najbolje sami znaju kako im je.

Mik

pre 10 godina

"Vlada Srbije je predlog za vanredne izbore obrazložila potrebom da se obezbedi što šira podrška reformama i modernizaciji društva."

http://www.privreda.gov.rs/newsitem.php?id=10096ija

Svaki komentar je suvisan.

Djoka

pre 10 godina

Sada tri drzavnika i domacina lepo da se dogovore pa izbore da spreme ko sto je red i ko sto se zna, vreme je da i dacic bude malo prvi potpresednik a mladozenja presednik sto je svakako moglo i bez izbora ali ovako je i demokratskije, i lepse. Samo neka vrednice pozure, jer one najbolje znaju sta su za ovu godinu ipo dana postigle, i sta ih onako sposobne koliko sutra ceka.

Ivan

pre 10 godina

Zemlja ludaka, premijer otisao sa zamenikom kod predsednika i traze obaranje sopstvene vlade, a u obrazlozenju vlada navodi svoje neverovatne uspehe.
(zmitjkoe, 28. januar 2014 13:12)

najbolji su ovi duhoviti komentari koji sadrze apsolutnu i tuznu istinu. za divno cudo na njemu nema gomila negativnih preporuka (naprotiv), poput onih u kojima se otvoreno kritikuju Vucic, SNS ... da li to znaci da placeni "komentatori" nemaju bas ni toliko mozda ga razumeju i mali sarkazam?

Nacionaldemokrata

pre 10 godina

СНС је након доласка на власт, због неселективног примања огромног броја политичких профитера и аморалних интелектуалаца, при недостатку кадра за вођење земље а превеликој жељи за влашћу, због које је часна идеја српског национализма и жртвована , постао "мала бара са много крокодила", што је довело до сукоба унутар СНС-а, претећих за скупштинске већине на свим нивоима имајући у виду да сада посланици уместо странака имају мандате, па и на републичком, као и до отказивања послушности Вучићу и разочарења Вучића неким од својих кадрова. У свим тим сукобима полако на видело излазе многе лажи и обмане људи на власти, што је Вучић одлучио да спречи у корену, пре него што народ види колики је манипулатор и антисрбин. Имајући горе наведено у виду, јасно је да Вучић жели измене и допуне посланика у парламенту, док је на врхунцу популарности, како би обезбедио стабилнију и дугорочнију подршку својих посланика својој антисрпској политици и како би на време уништио доказе о свом политичком аморалу, лакше дискредитујући своје противнике унутар странке попут Радуловића, некада Цвијана, ... Трачак наде за спас Србије је чињеница да се Вучић ипак боји за исход избора знајући да су неке значајне истине о његовим лажима и обманама већ испливале и то управо оне на које указује националдемократија.

vombat

pre 10 godina

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ☻/ Bob krece u pohod na
Il███████████████████]/▌ SNS botove!
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. / \

nevreme

pre 10 godina

Liberalno demokratska partija je jedina, i ponoviću, JEDINA stranka koja danas može da ponovi i brani svaki svoj stav koji je u prošlosti zastupala. Njeno celokupno osmogodišnje delovanje i politiku je pot
vrdilo vreme. Svaku izgovorenu reč, saopštenje, izjavu, iz 2005., 2006., 2007., ili bilo koje druge godine od osnivanja LDP, moze da se copy/paste-uje danas i stane iza nje. Možete li da se setite još neke stranke koja može uraditi isto?Vreme je za LDP! @milan

ne bih se bas slozio sa tobom, kao verovatno ni ti sa misljenjem da je DSS jedina stranka koja od pocetka pricala istinu gradjanima (eu integracije, ekonomska politika, kosovo) ... vreme jedino potvrdjuje DSS

Скиб

pre 10 godina

као да се ти нешто питаш... биће кад и београдски како је господар Вучић и наложио.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Nakon dve godine agonije i beznađa prevaranti su videli da im opada rejting pa su rešili da se dokopaju još 4 godine fotelja i da nas totalno unište. Ne razumem ljude koji nasedaju na sve SNS prevare i laži, umijte se hladnom vodom, saberite se, pogledajte u novčanik i videćete dokle vas je doveo ovaj nakaradni režim. Jedini političar koji je data obećanja ispunio je Dragan Đilas, svi ostali su mnogo, mnogo lagali i ništa nisu ispunili, pričali su bajke kako bi prevarili birače i dobili glas, a data obećanja nisu ispunili. Prema tome, dosta nam je više prevaranata. Dragan Đilas je najozbiljniji i najbolji političar u Srbiji, svi ostali su šarlatani, koji pričaju jedno, a rade drugo. Mene interesuju rezultati, a ne priča, najava...samo što nismo, do nedelje, od nedelje...i tako 2 godine...i sad bi da nas lažu još 4 godine - pa neće moći. Đilas Premijer, Šutanovac gradonačelnik Beograda, Pajtić predsednik vlade Vojvodine, to je ekipa koja je ozbiljna, sposobna i koja ispunjava data obećanja, a ne šarlatani Vučić, Dačić, Vulin i ekipa...

fbi

pre 10 godina

...."sutra raspisujem najverovatnije,izbore..." Pa kad bi inace i mogao,kad je sutra,po zakonu,poslednji rok?! Ili ti niko nije rekao da februar nema 31 dan?! Pa kako onda dobi onu cuvenu "diplomu" kad ne znas odgovore iz 1.razreda osnovne skole,a ? Jao,Srbijo,ko nas vodi,jadni mi sa njima.
Katastrofa !

za svaki slucaj

pre 10 godina

@Sandinista samo da dodam ti glasovi u dzakovima bice rezerva ako usfali ili ako izgube da ponovo stavljaju prigovor da su pokradeni...evo u dzakovima su dokazi...

Sve sam se naježio

pre 10 godina

"@(Branko Von Beca, 28. januar 2014 12:24)
Ako te bas zanima, eto mozemo zamoliti da posalju mailom!
(bovanka, 28. januar 2014 12:37)"

Obavezno i meni, baš me zanima šta misli ambasada nemačke .

Nimrod

pre 10 godina

Jedno pitanje: jel moze jedan politicar u Srbiji da izjavu a da oko iste ne pravi dramu? Umesto sto najavljuje kad ce da da izjavu, onda daj izjavu sutra.

Molitveni ručak

pre 10 godina

"@(Branko Von Beca, 28. januar 2014 12:24)
Ako te bas zanima, eto mozemo zamoliti da posalju mailom!
(bovanka, 28. januar 2014 12:37) "

Koga samo da zamolimo, predsedništvo ili ambasadu u kojoj je napisano ..?

MiG-29

pre 10 godina

"obezbedila što šira društvena podrška ubrzanim reformama i modernizaciji Srbije".
Mislio sam da će biti neka bombastična izjava.
Sledi čista tehnika, argumenti, trošenje para (naših) i izvesno finale.
Što pre završivi već viđeno!

PDV

pre 10 godina

@miodrag

Поштовани имењаче,
хвала на линку јер је оно што је о образложењу оставке објављено у медијима је заиста мизерно и срамно искасапљено.
Иначе, сада ми је јасније зашто су Дачић и СПС оберучке и експресно прихватили "одлуку" Првог Допредседника Владе (у даљем тексту: ПДВ) о ванредним изборима.

Никада нисам био ничији ни члан ни фан, већ 12 година бојкотујем изборе, али ми се чини да је ПДВ мало погрешио у корацима - вероватно није на време прочитао оставку коју је Радуловић, како то закон налаже, упутио премијеру, а не ПДВ-у :-). Добро, млад је, има времена да учи политику. Дачић је, изгледа, ту школу већ завршио.

Што се избора и мене тиче - БОЈКОТ (што и вама од срца желимо).

drzac UV lampe (master edukacija)

pre 10 godina

Ma opauci i predsednicke, sto si ti gori od Tadica!
A ove iz inata zakazi za 23. mart da ubijemo duple dnevnice!

dupli

pre 10 godina

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ … ☻/ Bob krece u pohod na
Il███…██ ]/▌ … SNS botove!
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. … / \
(vombat, 28. januar 2014 22:05)

Aaaaaaaa... bravo Kralju, to je taj duh, to je ta karika koja nedostaje. Samo napred! Podsetio si me na proteste 96`. Nema predaje!

stranac

pre 10 godina

Pa možda sam propustio, ćak ne poznajem srpskih zakona o izborima, a ipak mi oćito promaklo, da niko nije pitao parlament, da li se slaže sa izborima, jer to bi moralo biti osnovno u ćak nazovi demokraciji! Pa može predsednik raspustiti vladu, a ne može tek tako parlament! Podućite me, molim vas!???

Pavle

pre 10 godina

Glumac je glumac trazi dramsku pauzu, ali cemu patetika i pateticna mimika, bice da se Vucic oteo kontroli pa mu nije lako... ali tu je fotelja jos par godina za jos mnogo pateticnih i smrknutih izjava.

dipl.soc.radnik.fpn

pre 10 godina

@dipl.politikolog.fpn

To se zadnji put desilo 2008. godine kada je lista ZES - Boris Tadic osvojila 38,40% glasova, odnosno 102 mandata. DS je, kao najjaca stranka tada dala premijera - Mirka Cvetkovica. Da ne bude zabune, radi se o prethodnoj vladi, dakle jedna pre ove sada.

Kolega, realno, narodski - WTF?!

Gorann

pre 10 godina

Kako će me boleti uvo da glasam za bilo koga. Ja bi da se svi oni malo motkom pojure i dobiju preko ledja, a da ovaj narod ne bude kratke pameti, pred svake izbore kao da zavlada kolektivna amnezija. Ja pamtim sve ove likove od kad su se pojavili na političkoj sceni, svi su kompromitovani da nema dalje.

Nemanja

pre 10 godina

Svrha ovih izbora nije los rad vlade,koja je inace po meni jedina u poslednjih 20+ godina uspela da uradi toliko pozitivnih stvari za Srbiju i to za tako kratak period, vec da se stvori politicki stabilnija i naprednija vlada u kojoj nece biti pokedinaca koji ce kociti reforme i pregovore sa EU radi svojih licnih interesa a nasuprot interesu naroda i drzave. I iskreno mislim da bi svi kojima je preko glave korumpiranog drustva,prezivljavanja i loseg zivota treba da izadju na ove izbore i podrze reforme jer nam je to jedini spas iz ovog ponora u koji smo tonuli poslednjih 20 godina.

prvo procitaj

pre 10 godina

Dobro je to sto idemo na izbore dosta mi je ds,sps...Za ovo vreme sns je se pokazo,mozemo da ga volimo ili nevolimo ali ujedno moramo biti objektivni i priznati trud i zalaganje Vucica i sns u borbi sa kriminalom i korupcijom.Ja sam antipoliticar ali sam realan i gledam cinjenice...

Milan Mitrović

pre 10 godina

Ko god da se uključi u vlast sa SNS om ja se nadam i verujem u to da će taj tim pod vođstvom Vučića, kao premijera, krenuti sa nekim reformama i koracima ka uređenju sistema i unapređenju ekonomskog stanja građana ali i postizanje konačnog rešenja oko Kosovskog pitanja i Briselskog sporazuma. Mnogo je izazova i obaveza ispred buduće vlade, ali poštenim odnosom prema radu i istrajnosti kod donošenja nepopularnih odluka, ali i one nas čekaju,jer su neophodne i naravno uz menjanje kolektivne svesti o nekim opštim stvarima možemo napredovati kao društvo.

PECAROSKI - PRIBOR

pre 10 godina

Ono sto je dobro to je sto su Ivica Dacic i Aleksandar Vucic u mirnom tonu obrazlozili predlog da predsednik Nikolic raspusti Skupstinu i raspise izbore. Datum odrzavanja izbora sto pre najbolje zajedno sa gradskim, kako bi se ta prica zavrsila, gradjani imali priliku da pokazu kome veruju .

Srbin100%

pre 10 godina

Resenje o odrzavanju vanrednih parlamentarnih izbora je upravo ono koje smo mi gradjani prizeljkivali i koje ce doneti mogucnost da izrazimo nasu podrsku progresivnim snagama koje zele da menjaju stvari u nasoj zemlji

Milan Mitrović

pre 10 godina

Što pre na izbore, a narod neka izađe i glasa jer je to građanska obaveza svih nas, a i na nakin način ćemo kreirati buduću politiku naše zemlje Srbije. Ko god da se uključi u vlast sa SNS om ja se nadam i verujem u to da će taj tim pod vođstvom Vučića, kao premijera, krenuti sa nekim reformama i koracima ka uređenju sistema i unapređenju ekonomskog stanja građana ali i postizanje konačnog rešenja oko Kosovskog pitanja i Briselskog sporazuma. Mnogo je izazova i obaveza ispred buduće vlade, ali poštenim odnosom prema radu i istrajnosti kod donošenja nepopularnih odluka, ali i one nas čekaju,jer su neophodne i naravno uz menjanje kolektivne svesti o nekim opštim stvarima možemo napredovati kao društvo.

lokica

pre 10 godina

Djaba mesto premijera za SNS ako se ne osvoji dovoljno mandata da se moze samostalno odlucivati o svemu,ucenjivaca je bilo dosta u prethodnoj Vladi,ako se to sada ponovi onda je bila skupa zamena premijera po srpski narod.

ribice

pre 10 godina

Mnogi očekuju i vanredne predsedničke izbore. Oni bi bili, više je već sigurno, potvrda da Nikolić i dalje ostane predsednik Srbije, odnosno produži mandat.

Milan

pre 10 godina

Liberalno demokratska partija je jedina, i ponoviću, JEDINA stranka koja danas može da ponovi i brani svaki svoj stav koji je u prošlosti zastupala. Njeno celokupno osmogodišnje delovanje i politiku je potvrdilo vreme. Svaku izgovorenu reč, saopštenje, izjavu, iz 2005., 2006., 2007., ili bilo koje druge godine od osnivanja LDP, moze da se copy/paste-uje danas i stane iza nje. Možete li da se setite još neke stranke koja može uraditi isto?
Vreme je za LDP!

lalo1

pre 10 godina

Sada su shvatili da su se malo preigrali u vezi izbora, otpao im je Radulovic i ponovo ce morati da prave istu koalciju. Opet ce Dacic moci da diktira uslove jer ce opet biti tas na vagi koji presudjuje. Beograd ne mogu dobiti, da sruse vladu Vojvodine nemaju vremena i neka neko kaze za cega sluze ovi izbori?

Ha ha ha

pre 10 godina

Čuj vreme je za LDP!!!! Ha ha ha!!! Bože dali je moguće šta ovaj narod priča!! Nevalja im Vučić? Pa vi dragi glasači konačno ste dovelo na vlast normalnog čoveka i sada hoćete da vam dođje neko drugi!! Bruka!!! Pa da to je zato sto ste uvek glasali prave a ovi su sada pogresni,smenite ih sto pre!! Za to je prošlost Srbije tako sjajna!!!

Gordana

pre 10 godina

Gluplje saopštenje ne pročitah.
Može da se desi da Toma diploma ne raspiše izbore, pošto su verovatno ovih dana čitali novine, gledali TV pa su i sami videli da im podrška lagano ali SIGURNO opada.

miodrag

pre 10 godina

posle pisma ministra radulovica o ostavci najbolje svi da napustite Srbiju,ti u rusiju a PPV kod arapa kakvi bre izbori vise sa vama
http://www.privreda.gov.rs/newsitem.php?h=1&id=8100

зачуђени посматрач

pre 10 godina

Ово никако не могу бити разлози за расписивање избора. Свако би могао ово да сруши пред Уставним судом. Ово је спрдња од државе, нажалост...

Dragisa

pre 10 godina

Sta li bi dale druge zemlje da mogu da imaju ovaj nas trio fantastiko; Vucic-Dacic-Nikolic? Moramo biti zahvalni i srecni da se oni ovako muce i daju sve od sebe,a sve da bi nama bilo bolje! :)
Elem,izbori se odrzavaju zarad nade da je narod jos uvek dovoljno opcinjen sa gore pomenutom trojkom ,te da ce im dati dvotrecinsku podrsku,a sve da bi se donele izmene u Ustavu,zarad naseg opsteg dobra,naravno (kad bi se neslano salili). 13 godina traje opsesija politicke elite sa EU,narod to iz nekog,meni nedokucivog razloga podrzava,svi su izgledi da ce da se u tom pravcu ide jos najmanje 4 godine. Kurte i Murte se se smenjuju i uzivaju,a oni koji ih izglasavaju najbolje sami znaju kako im je.

aca@home

pre 10 godina

Moje skromno misljenje je da Toma, samo ako je "poludeo" (figurativno, ne vredjam predsednika) moze dozvoliti Vucicu da mu preuzme SNS. Izbora nece biti, samo rekonstrukcija.

Da se ogradim, ja sam apsolutno za izbore i slazem se sa jednim od komentatora da je LDP buducnost.
Zato, do pobede!

Brat Djura

pre 10 godina

Vreme je da se konacno stavi tacka na spekulacije, i da Nikolic raspise izbore i da najzad krenemo u sigurniju buducnost i sto brze reforme.

Kaiser Von Banovo brdo

pre 10 godina

Vlada je pala i nema druge price.Dacic je trebalo da da ostavku.Kakva bre pisanjija i gluposti. Sada ce da ispadne da je vlada radila dobro ali eto da se ispita volja naroda da bi se PPV ustolicio.U Italiji se menjale vlade kolko hoces puta.Padne vlada i predsednik da nekom drugom da sastavi vladu.Bez izbora

I dalje budan sanjam

pre 10 godina

Reforme, pa reforme a reforma nigde. Pitanje je koje i kakve? Šta ćete da reformišete, koji su planovi, kuda trebamo da idemo, koji su konkretni koraci? Prognoziram da ćemo u maju 2015. da slušamo ponovo priču kako evo samo što nije napravljen plan za reforme!

fbi

pre 10 godina

...."sutra raspisujem najverovatnije,izbore..." Pa kad bi inace i mogao,kad je sutra,po zakonu,poslednji rok?! Ili ti niko nije rekao da februar nema 31 dan?! Pa kako onda dobi onu cuvenu "diplomu" kad ne znas odgovore iz 1.razreda osnovne skole,a ? Jao,Srbijo,ko nas vodi,jadni mi sa njima.
Katastrofa !

Sve sam se naježio

pre 10 godina

"@(Branko Von Beca, 28. januar 2014 12:24)
Ako te bas zanima, eto mozemo zamoliti da posalju mailom!
(bovanka, 28. januar 2014 12:37)"

Obavezno i meni, baš me zanima šta misli ambasada nemačke .

ajd da raspisujemo

pre 10 godina

na osnovu čega si predsedniče, došao na pomisao da raspisuješ izbore? reklo ti sinče koje sedi uz skute velikog vođe? malo ste stekli, može još i još...

zahebantos

pre 10 godina

A ja predlažem da odemo u kafanu, popijemo turu pića, odigramo partiju karata, i onda lepo svi svojim kućama, pa gledamo izandjale serije na RTS-u!

Rolekz

pre 10 godina

Narod Srbije zaista zaslužuje vanredne parlamentarne izbore i novog premijera. Nadam se da će tu poziciju zauzeti Aleksandar Vučić. On je jedini koji može da povuče ovu državu u bolje sutra.

Srdjan Bg

pre 10 godina

Nikolic i Vucic ce izbaviti konacno nasu drzavu iz agonije koja traje vec godinama,ja cu glasati za njih,tim koji dobija ne menja se....E OVAKO IZGLEDA KOMEN.KLASICNOG BEZMOZGOVNOG BOTA!

Nacionaldemokrata

pre 10 godina

СНС је након доласка на власт, због неселективног примања огромног броја политичких профитера и аморалних интелектуалаца, при недостатку кадра за вођење земље а превеликој жељи за влашћу, због које је часна идеја српског национализма и жртвована , постао "мала бара са много крокодила", што је довело до сукоба унутар СНС-а, претећих за скупштинске већине на свим нивоима имајући у виду да сада посланици уместо странака имају мандате, па и на републичком, као и до отказивања послушности Вучићу и разочарења Вучића неким од својих кадрова. У свим тим сукобима полако на видело излазе многе лажи и обмане људи на власти, што је Вучић одлучио да спречи у корену, пре него што народ види колики је манипулатор и антисрбин. Имајући горе наведено у виду, јасно је да Вучић жели измене и допуне посланика у парламенту, док је на врхунцу популарности, како би обезбедио стабилнију и дугорочнију подршку својих посланика својој антисрпској политици и како би на време уништио доказе о свом политичком аморалу, лакше дискредитујући своје противнике унутар странке попут Радуловића, некада Цвијана, ... Трачак наде за спас Србије је чињеница да се Вучић ипак боји за исход избора знајући да су неке значајне истине о његовим лажима и обманама већ испливале и то управо оне на које указује националдемократија.

nevreme

pre 10 godina

Liberalno demokratska partija je jedina, i ponoviću, JEDINA stranka koja danas može da ponovi i brani svaki svoj stav koji je u prošlosti zastupala. Njeno celokupno osmogodišnje delovanje i politiku je pot
vrdilo vreme. Svaku izgovorenu reč, saopštenje, izjavu, iz 2005., 2006., 2007., ili bilo koje druge godine od osnivanja LDP, moze da se copy/paste-uje danas i stane iza nje. Možete li da se setite još neke stranke koja može uraditi isto?Vreme je za LDP! @milan

ne bih se bas slozio sa tobom, kao verovatno ni ti sa misljenjem da je DSS jedina stranka koja od pocetka pricala istinu gradjanima (eu integracije, ekonomska politika, kosovo) ... vreme jedino potvrdjuje DSS

Dragan M.

pre 10 godina

Raspisivanjem izbora od strane predsednika stavila bi se tacka na ovo poglavlje a i mnogima ce biti jasno da narod podrzava politiku sprovodjenja reformi, privrednog oporavka, EU integracija a to je nas put ka boljoj i lepsoj buducnosti koju zagovara Vucic u odnosu na cupkanje u mestu i nazadovanje koju su nam pruzali prethodnici sa demokratama na celu.

dipl.politikolog.fpn

pre 10 godina

Bilo je vreme vec jednom da se raspisu izbori, i da najjaca stranka da premijera vec jednom, posto se ne secam kada se to zadji put desilo.

Cheveux

pre 10 godina

Da je ova Vlada imala rezultata imala je. Dala je svoj maksimum u svakom pogledu.Verujem da je na Tomi teska odluka, ali na osnovu obrazlozenja, mislim da ce sutra biti raspisani izbori.

garavi

pre 10 godina

pitaj radulovica kako ste prodali vinograde , jat , i za one silne milijarde od arapa sto navodno dolaze ? ahaaaaa oterali ste coveka a on sve rekao kakvim se mahinacijama bavite vi u sns-U !

expert

pre 10 godina

Liberalno demokratska partija je jedina, i ponoviću, JEDINA stranka koja danas može da ponovi i brani svaki svoj stav koji je u prošlosti zastupala. Njeno celokupno osmogodišnje delovanje i politiku je potvrdilo vreme. Svaku izgovorenu reč, saopštenje, izjavu, iz 2005., 2006., 2007., ili bilo koje druge godine od osnivanja LDP, moze da se copy/paste-uje danas i stane iza nje. Možete li da se setite još neke stranke koja može uraditi isto?
Vreme je za LDP!
(Milan, 28. januar 2014 12:24)

Zaboravio si samo jednu bitnu stvar. Džaba doslednost u stavu, ako je taj stav nakaradan. Onda je doslednost zapravo minus.

Savo Bacic

pre 10 godina

Mnogi pitaju, sta ce nam izbori ako je Vucic mogao biti premijer i bez izbora. Odgovor lezi u brzim reformama, jer ako je narod za ovo sto on radi, za reforme koje je zapoceo, on ce mu dati legitimitet, koji niko iz opozicije nece moci da ospori, tako da vise nece biti usporavanja na teskom putu koji nas ocekuje za promenu Srbije.

Baka Dara

pre 10 godina

I na proslim i na ovim izborima glasam za Vucica, trenutno je jedini ozbiljni politicar u zemlji okrenut ka oporavku, prosperitetu, reformama, odlucnoj borbi protiv korupcije i kriminala.

NScentar

pre 10 godina

Hahaha, SNS ce biti poznata kao stranka rekonstrukcije i izbore, a nista konkretno nije uradila osim obecavala i non-stop vodila kampanje. Da, dobila je Srbija datum, sto je Dacic predao Kosovo Albancima. Za Nobelovu, definitivno.

Nemanja BG

pre 10 godina

Pozitivno je što bi moglo da bude jeste što bi mogli da dobijemo jednu stranku koja će biti znatno jača nego do sada, koja će biti dominantna i sebi moći da dozvoli da povlači drastične, teške i politički dobre poteze, jer bez toga nema izlaska iz ove nedođije u kojoj se privreda Srbije nalazi.

PDV

pre 10 godina

@miodrag

Поштовани имењаче,
хвала на линку јер је оно што је о образложењу оставке објављено у медијима је заиста мизерно и срамно искасапљено.
Иначе, сада ми је јасније зашто су Дачић и СПС оберучке и експресно прихватили "одлуку" Првог Допредседника Владе (у даљем тексту: ПДВ) о ванредним изборима.

Никада нисам био ничији ни члан ни фан, већ 12 година бојкотујем изборе, али ми се чини да је ПДВ мало погрешио у корацима - вероватно није на време прочитао оставку коју је Радуловић, како то закон налаже, упутио премијеру, а не ПДВ-у :-). Добро, млад је, има времена да учи политику. Дачић је, изгледа, ту школу већ завршио.

Што се избора и мене тиче - БОЈКОТ (што и вама од срца желимо).

milan1

pre 10 godina

Koji horor, sada je 2014. godina, premijer je Dacic, njegov zamenik Vucic i oni obojca idu kod predsednika drzave Nikolica... Scenario kao da je 1998. Placi Srbijo, imas i zasta.

Скиб

pre 10 godina

као да се ти нешто питаш... биће кад и београдски како је господар Вучић и наложио.

Glasačke kutije - we are back again

pre 10 godina

E, konačno. 'ajde, završavajte te stvari da se biramo pa da idemo dalje. Dobro nam je krenulo ove godine i ne bih voleo da se vratio na ono stanje od pre nekoliko godina. Sad, ko će sa kim posle izbora, ko zna? SNS ima dobar zalet, dobre ideje i mislim da bi mogli da se srede sa ovim izborima, ako ništa drugo bar da potvrde taj legitimitet i volju naroda, kao što sami kažu, a sa druge strane i da se konačno ratosiljamo onog Bajatovića i Dačića, kako su nam samo zafrljačili račun za gas... Mada ni PUPS nije baš spašen sa onim njihovim večitim prvacima, ali kao što sam rekao na početku, neka samo nastave ovako, nas kao obične ljude ni ne treba toliko da zanima ko je gde dok god taj daje posao, uspeh itd itd.

jokica

pre 10 godina

Politicke ideje najvece stranke ce pokazati kolikom brzinom ce se Srbija razvijati i da se reforme mogu dovesti do kraja. Ni jedna druga stranka nema politicku ideju koja bi isla u korist Drzave.Tako da cemo 16-og marta zaokruziti najsposobnije.

Ivan

pre 10 godina

Zemlja ludaka, premijer otisao sa zamenikom kod predsednika i traze obaranje sopstvene vlade, a u obrazlozenju vlada navodi svoje neverovatne uspehe.
(zmitjkoe, 28. januar 2014 13:12)

najbolji su ovi duhoviti komentari koji sadrze apsolutnu i tuznu istinu. za divno cudo na njemu nema gomila negativnih preporuka (naprotiv), poput onih u kojima se otvoreno kritikuju Vucic, SNS ... da li to znaci da placeni "komentatori" nemaju bas ni toliko mozda ga razumeju i mali sarkazam?

Micko87

pre 10 godina

Izbori su legitimno pravo gradjana da se izjasne koga zele na vlasti. Sad kad se raspisuju, u komentarima vidim da je Ds veoma nezadovoljan sto ce biti izbora, jer su svesni da nemaju sanse.

Sjaj u travi

pre 10 godina

Srbija je dobila sansu da uhvati zalet unapred,previse dugo su je vukli prethodnici unazad,sto i sada hoce,zarad licnog interesa.To je vreme nadam se proslost,ja biram one kojima verujem,koji me nisu izdali.A gospodi iz DS i dobrim delom iz SPS,zelim da vidim ledja,sto pre.

MiG-29

pre 10 godina

"obezbedila što šira društvena podrška ubrzanim reformama i modernizaciji Srbije".
Mislio sam da će biti neka bombastična izjava.
Sledi čista tehnika, argumenti, trošenje para (naših) i izvesno finale.
Što pre završivi već viđeno!

Uroš

pre 10 godina

(lalo1, 28. januar 2014 12:33)

JAO ŠTO BI VOLEO DA I TAJ RADULOVIĆ IZAĐE NA IZBORE - EVO KLADIM SE U ŠTA HOĆEŠ DA ĆE PROĆI GORE NEGO TZV. NOVA STRNKA. ON BI SAMO ODUZEO GLASOVE DRUGIM STRNKAMA I NIŠTA VIŠE. KO TO JOŠ NIJE NAUČIO U ZADNJIH PAR IZBORA NIKAD NEĆE

Leona Luis

pre 10 godina

Srecni nam bili vanredni palamnetarni izbori!Apelujem na sve svesne ljude,dobro citajte lisitce,demokrate su svaki put stavljale na listu neke nepoznate ljude sa poznatim imenom kao sto je na primer Toma Nikolic,da bi odvlacili glasove, davali novac za svaki glas itd. licno sam videla a i mnogi su mi priznali da su glasali za DS za hiljadu dinara i prazno obecanje za posao,Pamet u glavu!

Miško

pre 10 godina

(Milan, 28. januar 2014 12:24)

Promašili ste termin - ta priča je bila aktelna za izbore 2008. godine. Inače, sve najbolje LDP-u, želim vam da pređete cenzus, za razliku od DS-a barem ste zaslužili

sto pre

pre 10 godina

sto pre to bolje poslednji cas da se ova zemlja spase koliko se spasti moze
a opziciji zelim uspesnu i naravno kao i uvek fer i postenu kampanju koju ioni uvek i ovde

DUSAN

pre 10 godina

Mnogi pitaju, sta ce nam izbori ako je Vucic mogao biti premijer i bez izbora. Odgovor lezi u brzim reformama, jer ako je narod za ovo sto on radi, za reforme koje je zapoceo, on ce mu dati legitimitet, koji niko iz opozicije nece moci da ospori, tako da vise nece biti usporavanja na teskom putu koji nas ocekuje za promenu drzave

Zlatko

pre 10 godina

Mnogi su predviđali mnogo složeniji scenario raspisivanja prevremenih izbora, ali sve ide brzo i efikasno. I Dačić i Vučić su svesni da odugovlačenje nikome ne koristi, a gde ima saradnje, dogovori se brzo sklapaju. Izvesno je da će izbori biti zajedno sa beogradskim i to znatno štedi vreme, i državi ali i nama.

History girl

pre 10 godina

Jedina velika istoriska stvar Nama prevarenom Narodu trebala bi da se desi u ovoj godini(zavaljujuci PPV na izborima) a to je da najgori koji su Nas ujadili u zadnje 24 g. zavrse na smetlistu Nase sramne istorije.

Milan

pre 10 godina

@JaTiKazem
A ti si baba Vanga? Hajde da vidimo, ako budes u pravu i oni su precrtani. Nije valjda resenje glasati za one koji su vec bili na vlasti?

vgrad

pre 10 godina

U predsedništvu na Andrićevom vencu okupio se trio koji treba da odluči o raspisivanju izbora, dvoje sa obrazloženim predlogom da se to desi i predsednik Nikolić koji po ustavu ima ovlašćenje da to uradi.Premijer Dačić i vicepremijer Vučić su u korektnoj atmosferi obrazložili su zahtev vlade da se za 16 mart raspišu izbori i spoje sa beogradskim, da je Srbija došla do faze kada je zbog neophodnosti ekonomskih i političkih reformi potrebna nova sveža snaga i novi autoritet i da će u izbornoj kampanji koja će trajati 45 dana Srbija imati prilike da čuje predloge za novu vladu i novi pravac rada u narednom periodu.Predsednik nikolić saglasno svojim ovlašćenjima sutra raspisuje izbore.

Nina Sns

pre 10 godina

Tomo raspiši što pre, pa da posle otkrijemo ko te to sve prisluškivao. Ne može neko da se igra moći i radi šta mu se hoće. Ne može neko da nervira vas i Vučića. Ne može ni Vučić više da lomi brave od ovih neradnika u vladi. Vučić za premijera. Odoh sad da izglancam Tominu sliku i čekam datum za izbore.

Milan Mitrović

pre 10 godina

Što pre na izbore, a narod neka izađe i glasa jer je to građanska obaveza svih nas, a i na nakin način ćemo kreirati buduću politiku naše zemlje Srbije. Ko god da se uključi u vlast sa SNS om ja se nadam i verujem u to da će taj tim pod vođstvom Vučića, kao premijera, krenuti sa nekim reformama i koracima ka uređenju sistema i unapređenju ekonomskog stanja građana ali i postizanje konačnog rešenja oko Kosovskog pitanja i Briselskog sporazuma. Mnogo je izazova i obaveza ispred buduće vlade, ali poštenim odnosom prema radu i istrajnosti kod donošenja nepopularnih odluka, ali i one nas čekaju,jer su neophodne i naravno uz menjanje kolektivne svesti o nekim opštim stvarima možemo napredovati kao društvo.

Djoka

pre 10 godina

Sada tri drzavnika i domacina lepo da se dogovore pa izbore da spreme ko sto je red i ko sto se zna, vreme je da i dacic bude malo prvi potpresednik a mladozenja presednik sto je svakako moglo i bez izbora ali ovako je i demokratskije, i lepse. Samo neka vrednice pozure, jer one najbolje znaju sta su za ovu godinu ipo dana postigle, i sta ih onako sposobne koliko sutra ceka.

Mik

pre 10 godina

"Vlada Srbije je predlog za vanredne izbore obrazložila potrebom da se obezbedi što šira podrška reformama i modernizaciji društva."

http://www.privreda.gov.rs/newsitem.php?id=10096ija

Svaki komentar je suvisan.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Nakon dve godine agonije i beznađa prevaranti su videli da im opada rejting pa su rešili da se dokopaju još 4 godine fotelja i da nas totalno unište. Ne razumem ljude koji nasedaju na sve SNS prevare i laži, umijte se hladnom vodom, saberite se, pogledajte u novčanik i videćete dokle vas je doveo ovaj nakaradni režim. Jedini političar koji je data obećanja ispunio je Dragan Đilas, svi ostali su mnogo, mnogo lagali i ništa nisu ispunili, pričali su bajke kako bi prevarili birače i dobili glas, a data obećanja nisu ispunili. Prema tome, dosta nam je više prevaranata. Dragan Đilas je najozbiljniji i najbolji političar u Srbiji, svi ostali su šarlatani, koji pričaju jedno, a rade drugo. Mene interesuju rezultati, a ne priča, najava...samo što nismo, do nedelje, od nedelje...i tako 2 godine...i sad bi da nas lažu još 4 godine - pa neće moći. Đilas Premijer, Šutanovac gradonačelnik Beograda, Pajtić predsednik vlade Vojvodine, to je ekipa koja je ozbiljna, sposobna i koja ispunjava data obećanja, a ne šarlatani Vučić, Dačić, Vulin i ekipa...

Nemanja

pre 10 godina

Svrha ovih izbora nije los rad vlade,koja je inace po meni jedina u poslednjih 20+ godina uspela da uradi toliko pozitivnih stvari za Srbiju i to za tako kratak period, vec da se stvori politicki stabilnija i naprednija vlada u kojoj nece biti pokedinaca koji ce kociti reforme i pregovore sa EU radi svojih licnih interesa a nasuprot interesu naroda i drzave. I iskreno mislim da bi svi kojima je preko glave korumpiranog drustva,prezivljavanja i loseg zivota treba da izadju na ove izbore i podrze reforme jer nam je to jedini spas iz ovog ponora u koji smo tonuli poslednjih 20 godina.

zoran

pre 10 godina

Danas ce da bude kljucni momenat za nasu istoriju.Vreme je da se ova drama okonca.
(Snezana, 28. januar 2014 12:39)

KLJUČNI MOMENAT

NAŠA ISTORIJA

da se DRAMA okonča


Auh brate! Sav se naježih...

zmitjkoe

pre 10 godina

Zemlja ludaka, premijer otisao sa zamenikom kod predsednika i traze obaranje sopstvene vlade, a u obrazlozenju vlada navodi svoje neverovatne uspehe.

Molitveni ručak

pre 10 godina

"@(Branko Von Beca, 28. januar 2014 12:24)
Ako te bas zanima, eto mozemo zamoliti da posalju mailom!
(bovanka, 28. januar 2014 12:37) "

Koga samo da zamolimo, predsedništvo ili ambasadu u kojoj je napisano ..?

vombat

pre 10 godina

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ☻/ Bob krece u pohod na
Il███████████████████]/▌ SNS botove!
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. / \

dipl.soc.radnik.fpn

pre 10 godina

@dipl.politikolog.fpn

To se zadnji put desilo 2008. godine kada je lista ZES - Boris Tadic osvojila 38,40% glasova, odnosno 102 mandata. DS je, kao najjaca stranka tada dala premijera - Mirka Cvetkovica. Da ne bude zabune, radi se o prethodnoj vladi, dakle jedna pre ove sada.

Kolega, realno, narodski - WTF?!

stranac

pre 10 godina

Pa možda sam propustio, ćak ne poznajem srpskih zakona o izborima, a ipak mi oćito promaklo, da niko nije pitao parlament, da li se slaže sa izborima, jer to bi moralo biti osnovno u ćak nazovi demokraciji! Pa može predsednik raspustiti vladu, a ne može tek tako parlament! Podućite me, molim vas!???

ribice

pre 10 godina

Mnogi očekuju i vanredne predsedničke izbore. Oni bi bili, više je već sigurno, potvrda da Nikolić i dalje ostane predsednik Srbije, odnosno produži mandat.

PECAROSKI - PRIBOR

pre 10 godina

Ono sto je dobro to je sto su Ivica Dacic i Aleksandar Vucic u mirnom tonu obrazlozili predlog da predsednik Nikolic raspusti Skupstinu i raspise izbore. Datum odrzavanja izbora sto pre najbolje zajedno sa gradskim, kako bi se ta prica zavrsila, gradjani imali priliku da pokazu kome veruju .

drzac UV lampe (master edukacija)

pre 10 godina

Ma opauci i predsednicke, sto si ti gori od Tadica!
A ove iz inata zakazi za 23. mart da ubijemo duple dnevnice!

za svaki slucaj

pre 10 godina

@Sandinista samo da dodam ti glasovi u dzakovima bice rezerva ako usfali ili ako izgube da ponovo stavljaju prigovor da su pokradeni...evo u dzakovima su dokazi...

dupli

pre 10 godina

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ … ☻/ Bob krece u pohod na
Il███…██ ]/▌ … SNS botove!
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. … / \
(vombat, 28. januar 2014 22:05)

Aaaaaaaa... bravo Kralju, to je taj duh, to je ta karika koja nedostaje. Samo napred! Podsetio si me na proteste 96`. Nema predaje!

Pavle

pre 10 godina

Glumac je glumac trazi dramsku pauzu, ali cemu patetika i pateticna mimika, bice da se Vucic oteo kontroli pa mu nije lako... ali tu je fotelja jos par godina za jos mnogo pateticnih i smrknutih izjava.

prvo procitaj

pre 10 godina

Dobro je to sto idemo na izbore dosta mi je ds,sps...Za ovo vreme sns je se pokazo,mozemo da ga volimo ili nevolimo ali ujedno moramo biti objektivni i priznati trud i zalaganje Vucica i sns u borbi sa kriminalom i korupcijom.Ja sam antipoliticar ali sam realan i gledam cinjenice...

lokica

pre 10 godina

Djaba mesto premijera za SNS ako se ne osvoji dovoljno mandata da se moze samostalno odlucivati o svemu,ucenjivaca je bilo dosta u prethodnoj Vladi,ako se to sada ponovi onda je bila skupa zamena premijera po srpski narod.

Nimrod

pre 10 godina

Jedno pitanje: jel moze jedan politicar u Srbiji da izjavu a da oko iste ne pravi dramu? Umesto sto najavljuje kad ce da da izjavu, onda daj izjavu sutra.

Milan Mitrović

pre 10 godina

Ko god da se uključi u vlast sa SNS om ja se nadam i verujem u to da će taj tim pod vođstvom Vučića, kao premijera, krenuti sa nekim reformama i koracima ka uređenju sistema i unapređenju ekonomskog stanja građana ali i postizanje konačnog rešenja oko Kosovskog pitanja i Briselskog sporazuma. Mnogo je izazova i obaveza ispred buduće vlade, ali poštenim odnosom prema radu i istrajnosti kod donošenja nepopularnih odluka, ali i one nas čekaju,jer su neophodne i naravno uz menjanje kolektivne svesti o nekim opštim stvarima možemo napredovati kao društvo.

Gorann

pre 10 godina

Kako će me boleti uvo da glasam za bilo koga. Ja bi da se svi oni malo motkom pojure i dobiju preko ledja, a da ovaj narod ne bude kratke pameti, pred svake izbore kao da zavlada kolektivna amnezija. Ja pamtim sve ove likove od kad su se pojavili na političkoj sceni, svi su kompromitovani da nema dalje.

Srbin100%

pre 10 godina

Resenje o odrzavanju vanrednih parlamentarnih izbora je upravo ono koje smo mi gradjani prizeljkivali i koje ce doneti mogucnost da izrazimo nasu podrsku progresivnim snagama koje zele da menjaju stvari u nasoj zemlji