Subota, 18.01.2014.

12:42

Maratonska sednica DS od 12 sati

Članovi GO Demokratske stranke nešto posle 23 sata počeli su javno izjašnjavanje o izveštaju predsednika te stranke Dragana Đilasa.

Izvor: B92

Maratonska sednica DS od 12 sati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

380 Komentari

Sortiraj po:

bot sam, tim se dicim

pre 10 godina

A zasto moj komentar, odgovor Sandri, ne objavljujete?
To nije korektno, a ni novinarski, ako ste vec njen odgovor meni objavili.
Hvala

Cudno cudo

pre 10 godina

Da nisam cula u svoje usi, verovala ne bih da i DS ima 2/3 odbornika koji ili ne umeju ili ne smeju da misle svojom glavom.

Sandra

pre 10 godina

E dragi moj "bot tim se dicim" eto ja nemam clansku kartu ni DSa a ne dao Bog ni SNSa. Ali smo zato komsije ja sam sa one druge strane Dunava. Na celu grada je SNS ali ljudi u njemu nisu osnivaci te stranke nego novopridosli polupismeni sljam i neradnici na celu sa gradonacelincom koja se iz GG preobratila u SNS, lezala apsu zbog korupcije i jos joj se sudi. Tako da ja gledam moj grad u kome zivim, sta je i kako je a zlo je kao nikad dosada. Mrtav grad i depresija. A sto se tice DSa...znas ja sam pre 23 god. bila student u BGu i vrlo dobro znam kako sam zivela tako da me SNS odbegli radikali SPS i ostala b... ne zanima niti je to moj nivo, nacin vaspitanja i ophodjenja. Uvek ali uvek cemo ja moja uza i sira familija glasati za DS ma kakva u udredjenim trenucima ona bila. U mom gradu dok je vladala je bilo sve na svom mestu a sada sa ovima...jad beda i dno dna. Jedno drvo bre nisu zaboli,osm petunija po zardinjerama iz gradonacelicine baste( privatne firme)!

Stanislava

pre 10 godina

Jasno je da su navikli da budu u vlasti i da nikako ne mogu da se snadju u nekoj drugoj prici. Napravise toliku dramu i nista. Niti se sta promenilo niti su dosli do nekakvog preokreta.

otuđili se...

pre 10 godina

Obaveštenje za sns-OVCE, nije vam uspeo puč! Đilas je razbio pučiste kao dete zvečku...Sad ste gotovi, rešili smo se mi i Miloševića, pa ćemo i vas... (SNS je zlo, 18. januar 2014 23:43)
Tipično srpski - preko plota, u tuđe dvorište. Sve znate o SNS a o sebi ni to da se stranka raspada! Zar mislite da će "gubitnici" ostati sa "pobednicima".

milisav

pre 10 godina

@Veliki Radojica

U svakom pravu postoji nesto sto se zove:PRETPOSTAVKA NEVINOSTI!Ili prostim jezikom receno:SVAKO JE NEVIN DOK SE NE DOKAZE SUPROTNO!Vecina od ovih ljudi,koje si nabrojao,su osudjeni preko KURIRA i vec su "LOPOVI" a niko od njih nije dobio pravosnaznu presudu.Kada bude pravosnazno osudjen onda mozes reci on je LOPOV jer je to dokazano!Da se ogradim odmah,nije mi cilj da branim one koji su prekrsili zakon,vec naprotiv smatram da svi koji su to uradili trebaju da snose adekvatne sankcije.Ono gde je problem,je to sto su tabloidi puni prica o tim "lopovima' i mase se papirima,ali tuzilastvo jos nema nijednu konkretnu stvar.Iz nekog prethodnog iskustva mozemo da zakljucimo da cemo jos i placati odstetu svima oniima koji su camili u bajbokani.
A da u SNS-u nesto skripi,vidi se iz aviona,postali su velika stranka preko noci i nakupili veoma los "kadar"...KV majstore i slicno.Pa zar ocekujete da ce KV Majstor predsednik Opstinskog odbora da naredi Lekaru ili Profesoru sta trebaju da rade?

Milan Milovanovi'

pre 10 godina

Nema u Srbiji ništa od opozicije još dugo. Stranke su i dalje najveći biznis, To je još očiglednije posle sednice Glavnog odbora DS-a u Novom Sadu. Tadić je, svojevremeno, dopustio tajkunizaciju Stranke, a sada je pokušao da je otme od tajkuna. Naivno se nadao da će oni to dopustiti. Inače, Đilasovo zaklinjanje da će da bude opozicija je sračunato na dobijanje podrške tradicionalno opoziciono nastrojenog dela članstva. Nema u Srbiji organizovane opozicije jer je politika suviše veliki biznis da bi bilo mesta za neke koji bi se suprotstavljali partijama koje nikada ne konsultuju članstvo, već sve rešavaju u užem krugu profesionalnih političara i tajkuna. Vodeće stranke su napravile svoje "vojske" od onih koji su se okoristili i od onih koji su zaposleni po stranačkom "ključu". Birači tu više ne mogu ništa, osim da apstiniraju jer, izlaskom na izbore, više ne mogu da budu sigurni kojoj opciji, zapravo, ide njihov glas. Možda baš onoj za koju nikada ne bi glasali. Na drugoj strani, Vučić je uspeo da probudi, kod znatnog broja birača, nadu da nešto može da se popravi. I, mora se priznatida i ta nada puno vredi. Više od svađa i otimačina u DS-u. Nejedinstvo demokrata odgovara svim drugim strankama jer jedan broj biraca, naklonjenih DS-u,će i dalje da apstinira, a to povećava vrednost glasova koje dobiju ostali učesnici na izborima.

Milojica

pre 10 godina

(Veliki Radojica, 18. januar 2014 23:39)

Ajde Radojice, kazi mi ko je osudjen, od ovih koje si nabrojao, pa do slavnih tajkuna??? Niko!!!

A objasni mi kao tvoj Toma kao imovinu prijavi polovna kola, jer jadan nema za nova, a sad gradi CRKVU, odakle njemu pare???
,

ćoravi

pre 10 godina

(G. motka, 18. januar 2014 18:10)

Ja dosad nisam uspeo da ukapiram kako gospodin Tadić misli da će članstvo da ga prati u njegovim namerama za nekakvom saradnjom, "kohabitacijom" ili čime već sa SNS.

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Obaveštenje za sns-OVCE, nije vam uspeo puč! Đilas je razbio pučiste kao dete zvečku...Sad ste gotovi, rešili smo se mi i Miloševića, pa ćemo i vas...
(SNS je zlo, 18. januar 2014 23:43)

Nije Đilas razbio SNS , on je razbio DS. Lakše nam je bilo se rešiti iMiloševića nego Đilasa. Samo ne znam šta ćemo da radimo posle izbora u Beogradu. Hoćemo li i dalje podržavati Đilasa. Šteta šta nam je uradio od nekada najjače političke stranke u Srbiji.

Duca

pre 10 godina

Zapanjuje me Boris Tadic, koliko je drzak i bezobziran. Prvo je upropastio stranku, a sada je iznutra urusava i pravi pobunu. Greska je bila sto su ga ostavili u stranci,evo zato je sedeo tu, da ceka priliku za prevrat. Neuspelo dakle, ajde sad predjite svi u SNS a pustite ostale da rade. Covek kaze Djilas ima 10%, a koliko nam nudi Boris sa njegovom ekipom mozda 9%? Dragane svi koji ne postuju vecinu, nek odu iz stranke, dokle da ti zabadaju noz u ledja.

vama verovatno dobro...

pre 10 godina

IMATE LI VI SVOJE MISLJENJE ILI SU I MISLI NJIHOVE!
(Moje misli niko ne moze uzeti, 18. januar 2014 23:45)
Potpunos ste u pravu da vam misli nitko ne može uzeti. Samo rzmislite tko Vam je takve misli usadio!
Kad bi pameti zakotrljali nizbrdo svaki bi za svojom potrčao!

BG izbori...

pre 10 godina

Evo skoro ponoc - jos zasedaju... ovima ni zelja na Bogojavljensku noc ne moze da pomogne... ;)))
(Sulejman Velicanstveni, 18. januar 2014 23:58)
Neki će sačekati jutro da zaplivaju - nizvodno ka Beogradu! A svakim zaveslajem Beograd sve dalje!

preselio na selo...

pre 10 godina

Počela minutom šutne Tadićevom ocu, jednom od osnivača stranke. Završila “izlaskom” Tadića iz stranke! Istorija se ponavlja – “revolucija jede sopstvenu decu”!

bot sam, tim se dicim :)

pre 10 godina

(Sandra, 18. januar 2014 23:59)
Sandrice, bas si nam ocitala .. :D
Hoces li broj moje clanske karte u DS-u, ime i prezme ... broj cipela, ili JMBG? O kakvom "botovima" ti pises? DS je do nastanka SNS-a (dok su bili SRS) bila ZID, od nacionalizma i suludih ideja dr. VS, pa je na toj ideju odbrane ono malo preostale normalnosti u Srbiji, posle 90ih, s ove strane tog "zida", DS i njihovi tajkuni i "strucnjaci", tokom privatizacije, ovoj narod ostavio go i bos. I glasaci i clanovi DS-a su sve vreme videli svu nesposobnost, laz i pljacku, koja se odvijala u Srbiji, pod pokroviteljstvom vrhuske u DS-u, ali su citali i glasali ih, iz straha, da SRS ne uzme vlast! Ja sam, Dragan iz Panceva, jedan od njih ... (clan i glasac DS-a, od prvih do poslednjih izbora 91.-12.)
A onda se pojavila nova stranka, pobedila na izborima i sada vlada.
Mi sa ove strane "zida", prvo smo sumnjali, zatim odobravali, potom podrzavali, da bi na kraju shvatili, da zida vise nema. Svi mi, koji se nismo rodili u DS-u, koji smo svesni koliko je zapravo blata u toj stranci, a dok ovi novi (SNS) rade (a rade) i dok nesto ne pogrese, u DS-u vise nemamo sta da tazimo. Ideja vodilja je - transformacija srpskog drustva; koju DS nije uspeo da uradi (sta vise, unazadio je), a ko ce to da odradi, tako je malo vazno, nazivali me cak i "botom", zbog podrske takvoj politici (nisam clan SNS-a)!
Dakle, svako dobro ostacima DS-a, a sta jos neko od njih vidi u toj stranci, verovatno je samo njima jasno (a i nama!).

pera-marsovac

pre 10 godina

(Veliki Radojica, 18. januar 2014 23:39) evo ja cu da ti odgovorim napredni sveznalico. 1. dulic je izdao dozvolu slovenackoj firmi za ulaganje 15 miliona evrova u srbiju. dozvolu za postavljanje kabla uz auto-put je izdao mrkonjic a dacic kao prvi podpresenik zvanicno potpisao.samo protiv dulica je pokrenuta istraga i podignuta optuznica koja je u medjuvremenu odbacena kao neosnovana sto ti nisi napisao(tipicno za radikalsko-naprednu bandu). 2. za sasu dragina nema ama bas nijedan dokaz o malverzacijama koje ti spominjes i drze ga u pritvotu bez optuznice iako su svi rokovi istekli.3. malovicka je napravila dobru reformu ali je samo delimicno prosla zbog opstrukcije sps-a i g17+-a. tih 200 sudija su komunisticko-udbaski kadar koji se radio po direktivi a ne po zakonu.4. o sutanovcu i nebulozi o kojoj pises je suvisan svaki odgovor(jedan od retkih ministara koji je odlicno radio svoj posao). 5. delic je pozvan u vladu kao partner u mekenziju( firma iz koje dosao lazar krstic kao cinovnik na najnizem nivou)podpresenik francuske banke i koordinator u silicijumskoj dolini. prespavao je nakaucu svoje tetke te noci kada je stigao u bg( sto je i normalno). bio je milioner pre dolaska u srbiju. 6. slazem se sa tobom ali vi njega sada hvalite. 7.o djilasu procitaj moj komentar malo nanize. evo ti trazenih odgovora i moj zakljucak je da su svi sem vaseg petrovica posteni i strucni ljudi.

Carapan

pre 10 godina

Epilog svega do sada viddjenog oko borbe za preuzimanje DS.
- Tadic pravi novu politicku stranku koja ce se zvati NOVA DEMOKRATSKA STRANKA
- Povlaci nekoliko narodnih poslanika sa sobom
- Pravi koaliciju sa Duletom Petrovicem i jos nekim sitnim parlamentarnim strancicama
- Raspisuju se vanredni parlamentarni izbori
-SNS sa sobom povlaci PUPS,a SPS i JS PUSTA NIZ VODU.
- Buduca koalicija SNS-NDS-ZZS a tu su jos i SPO,PUPS,ITD.

TO JE TO.

RAdule

pre 10 godina

@milisav Skroz si u pravu. Jednostavno SNS I SPS nisu nista konkretno uradili osim tog sporazuma sa Pristinom(tek ce mo da vidimo koliko je dobar za nas narod sa Kosova), borba protiv kriminala i korupcije je samo dobijanje poena posto jos nijedan nije osudjen a bogami dosta njih koji su i zatvarani su ubrzo pustani na slobodu. Zaduzujemo se "povoljno" kod brace Arapa, gradimo Beograd na vodi, a drzava se gusi od parazita koji se zaposljavaju po partijskoj liniji...razne afere "Banane" i cuda jos koja. Mada ne moze se reci da je za vreme vlade DS bilo ista bolje. Svi su isti i gledaju samo prvenstveno svoje licne interese pa potom stranacke interese(npr Dacic) dok interesi gradjana Srbije postoji samo u svakodnevnim obecanjima.

Samo Đilas jugoslovena spasava

pre 10 godina

Pa Đilas je potpuno u pravu, ne treba kolaborirati sa režimom SNS.

U čemu je uopšte smisao višestranačja ako se svi pretvore u radikale.

Šokiran sam da je i Čedomir Jovanović sada postao samo udavača za bivše radikale.
 

Vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 10 godina

Ne volim SNS, ne volim ni SPS al ne volem ni Ds. Znate li vi sta ce biti? Isto kao devedesetih, SNS umesto SPS-a a DS umesto JUL-a. A tako je i bilo. I posle se cudite belim listicima? Bice njih jos.

vldjuka

pre 10 godina

Jeste za većinu zbunjujuće, ali je istina da je sve relativno. Šta ćeš videti zavisi od pozicije u kojoj se nalaziš dok posmatraš.

Danas kada je SNS pokazao svoje pravo lice, tj. nesposobnost da povede društvo prema boljitku, mene počinje da interesuje DS. Drago mi je što oni sada imaju raspravu i glasanje i što biraju boljeg.

Evo relativnosti u praksi, oni su mi do skora bili neprihvatljivi, ali u današnjim okolnostima oni su brana od nesreće koju sa sobom nosi SNS.

Pera ložač

pre 10 godina

Puno puta u zadnjih par meseci sam napisao ali moram opet: Naprednjaci biraju svog predsednika, Zvezda bira svog predsednika, kao i Partizan svog, i OFK Beograd svog, i URS svog, i Belorusija svog, i Albanija svog..itd...
Zbog kog razloga Naprednjaci misle da bi oni trebali da biraju predsednika DS-a?

Nebojsa

pre 10 godina

Ја такође не видим потребу напредњака,да им подршку даје неко ко је ову земљу довео на руб пропасти.
(Глоговац, 18. januar 2014 18:45)

"NA RUB PROPASTI" kako vi snsovci volite da kazete, doveo je Boris Tadic!
Isti onaj Boris Tadic koga gura Vucic kako bi oterao svoju nocnu moru - Dragana Đilasa!

Milan

pre 10 godina

Bas je demokratska stranka, glasa se prozivkom da se vidi da li ce ovi sto su dobili pare glasati kako im je receno. Cak nije ni javno glasanje vec glasanje prozivkom. Zna se da je demokratska tekovina tajno glasanje, da svako moze da glasa bez straha onako kako zeli.

claudio canidja

pre 10 godina

Neverovatno, bastioni odnosno bilteni nezaviSNSnog novinarstva Informer,Kurir,Pink na 1000 kanala,velicaju kosarkasa i otvoreno navijaju za njega, za spas Srbije,pa samo to je dovoljno da iskljuci bilo kakvu dilemu u pogledu ko je u pravu

Moje misli niko ne moze uzeti

pre 10 godina

Svakog casa pocinje glasanje!
UKOLIKO GLASATE ZA DRAGANA DJILASA - GLASALI STE ZA DEMOKRATSKU STRANKU!
UKOLIKO GLASATE ZA BORISA TADICA - GLASALI STE ZA SNS!

A vama svima kojima je propast Djilasa san, pa saljete ove tuzne i u isto vreme smesne komentare, poslacu jos jedan kada Dragan veceras pobedi!

Vama kojima je DEMOKRATSKA STRANKA kriva za sve i samo o tome govorite vec gotovo 2 godine, vama koji u isto vreme upirete prstom u Dragana Djilasa... i TU STE PROPALI!
PA ISTU TU DEMOKRATSKU STRANKU JE TADA VODIO BORIS TADIC, A NE DRAGAN DJILAS!
E U TOM SMISLU SMESNA, KADA GA SADA BRANITE, A U ISTO VREME TUZNA, JER VEROVATNO AKO HOCETE DA ODETE DO TOALETA MORATE DA PITATE... BAS I KAO - A STA SADA DA NAPISEM!

IMATE LI VI SVOJE MISLJENJE ILI SU I MISLI NJIHOVE!

neno

pre 10 godina

Nisam član ds,ali jedina stranka koja neguje demokratsku unutarstranačku polemiku i izbore sa više kandidata jeste DS.Za 23 godine postojanja imali su lomove,izlaske iz stranke(dss,ldp,...),imali su podršku od 5-30%,bili su u vlasti i u opoziciji,ali su uvek opstajali.Poenta je da autokratske stranke ,vođa-stranka,ne mogu dugo da budu relevantna politička opcija (spo,dss,lsv,ldp,srs,sns...),oni su možda efikasniji jer nema polemike,ali kad nastanu problemi sve se ruši kao kula od karata i oni polako nestanu sa političke scene,kao što se dešavalo sa komunističkim zemljama.

sad si gore, sad si dole

pre 10 godina

A Gradski odbor Panceva, listom za Djilasa! :)
Nema veze, sto je od 2500 clanova pre dve godine ostalo 200, bitno je da su se Martinovicka i ekipa opredelili.
Sve ovo na GO je velika farsa!
Ocigledno je da je stranka raspolucena, da pola zeli Djilasa iz interesa, jer su udomljeni preko stranke, a sa njim padaju i oni, i druga polovina, koja napusta stranku, jer ne moze da se poistoveti sa Djilasom i ekipom kojom se okruzio, jer to nema veze sa onom strankom, u koju su usli.
Propustena je sansa, da se na neposrednim stranckim izborima odmeri rejting Djilasa i nekog protivkandidata.
Djilas i ekipa pada ispod cenzusa, a Tadic i nekoliko osnivaca DS-a, formira Novu DS.

Sandra

pre 10 godina

E moji SNS botovi docice maca i na vasa vratanca i to vrlo skoro, kad pocnete da se delite na Tomine i Vuciceve. U BGu i nekako ide sa Vucicevim ljudima a sta cemo po gradovima Sebije gde je Tomin sin postavio poslednji slj...! Ostavite se vi DSa on je opozicija i za vas stranka koja nece preci cenzus...jel tako? Sto se onda cimate ovde na forumu i komentarisete tako malu i nebitnu stranku....he he he!!! DS je za vas bre POLITIKU izmislila a vi ste od juce sklepani, odbegli radikali! (Ujedno se izvinjavam radikalnoj stranci koja je ostala dosledna svojm principima.) DS samo napred resavajte to sto pre zarad nas obicnih gradjana Srbije! Jos jednu sansu vam pruzamo jer se sa ovima sada na vlasti vise ne moze izdrzati!!!

SNS je zlo

pre 10 godina

Obaveštenje za sns-OVCE, nije vam uspeo puč! Đilas je razbio pučiste kao dete zvečku...Sad ste gotovi, rešili smo se mi i Miloševića, pa ćemo i vas...

Kikotalo

pre 10 godina

Maratonska sednica...da nije tužno bilo bi smešno...lepo reče Tadić "ovo je trka za parama, za moći ua uticaj a ne za DS" govoreći o Đilasu, samo ja bih dodala da je isto važi i za njega...Od najveće stranke napraviše ruglo, koje sa punim pravom danas ismejavaju i njihovi članovi, a pored svega pričaju o nekom budućem rezultatu na izborima...ma o čemu vi, uništili ste nam pravu demokratsku stranku od koje je ostalo samo ime i ništa više.

Nenad Jovic

pre 10 godina

Borislava Stevanovića za novog precednika DS-a
Daleko sam od Srbije vec 14 godina,DS zauvek, !!!
Nesto mi govori da bi on mogao da nasledi " MICUNA "

Moje skromno misljenje

Nenad Jovic

Veliki Radojica

pre 10 godina

(milisav, 18. januar 2014 22:30)

A da li mozes ti meni da odgovoris da li su ovi ljudi kriminalci:

1. Oliver Dulic: Protivzakonito izdao dozvolu slovenačkoj firmi za postavljanje optičkih kablova po Srbiji, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica.
2. Sasa Dragin: U pritvoru povodom istrage koju je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal zbog zloupotreba prilikom korišćenja sredstava namenjenih za regresiranje mineralnih đubriva proizvedenih u HIP Azotari u Pančevu.
3. Snezana Malovic: Sprovela katastrofalnu reformu pravosudja na koju Evropska unija i Venecijanska komisija ima najvise prmedbi, i tom prilikom protiv-ustavno razresila 200 sudija.
4. Dragan Sutanovac: Agencija za borbu protiv korupcije podnela je krivičnu prijavu zato što nije prijavio imovinu.
5. Bozidar Djelic: Od tetkinon kauca dosao do 11 miliona evra za godinu dana za navodno pruzanje usluga Meridijan banci.
6. Dusan Petrovic: Njegov nadimak je "Dusan 10%" sto dovoljno govori o njemu.
7. Dragan Djilas sa firmom od jedne kancelarije i dvoje zaposlenih ostvaruje milionske iznose profita prodajom reklamnog prostora.

Petar

pre 10 godina

Uvek sam glasao za DS, ali vise nikada! Postali ste kao oni iz farme I sličnih taloga. Čak su I ovi naprednjaci bolji od vas, kojih sam se grozio.

pera zdera

pre 10 godina

Tadić je izgubio izbore od Tome Diplome. Ej bre, ja bih se pokrio ušima i ne bih se javljao da se to meni desilo.
I tu treba svaka diskusija da prestane.

Oliver

pre 10 godina

Sadasnji predsednik DS je iskljucio iz stranke najpopuplarnijeg funkcionera Vuka Jeremica koji je tada bio predsednik Generalne Skupstine UN. To je samo politicar bez iskustva mogao da uradi. On je ternutno popularniji od njega tri puta. Demokrate vratitte Vuka i mi razocarani glasaci DS cemo ponovo izaci na biralista.

Srbin100%

pre 10 godina

Ne znam sta reci o aktuelnoj situaciji u redovima demokrata koja je ocigledno veoma teska i mnogo ozbiljnija nego sto se u prvi mah mislilo,nisam ubedjen da su Tadic i Djilas pravi ljudi za mesto celonog coveka DS-a jer su oni vec potroseni i gradjani nemaju mnogo poverenja u njih i njihove obecanja,najbolje resenje bi bilo da se pojavi neko nov,sposoban koji ce preuzeti brigu o stranci ali ta solucija nije moguca zbog velikog uticaja koji imaju sadasnji i bivsi predsednik stranke i koji nikako ne zele da prepuste stecenu poziciju nekom drugome iako bi to bilo u dugorocnom interesu demokrata

Бојан Илић

pre 10 godina

"Јединство странке" само ако је О'Ђилас на челу?!?
"Мојне брате тако театрално"- Муње:-))

milisav

pre 10 godina

@Mali Radojica

Da li mi mozes dati odgovore na sledeca pitanja:
1.Da li je resen problem KOsova?(i kako)
2.Da li je ijedna "borba sa kriminalom" koju je SNS sprovela imala uspesan sudski epilog?Kao recimo Miskovicevo hapsenje?
3.Koje je to "strane investitore" doveo SNS u Srbiju i koliko su novca ulozili?
A mozes mi odgovoriti i na:
1.Koliko je trenutna vlast zaduzila Srbiju za vreme njene vlasti?
2.Koliko je SNS svojih partijskih vojnika zaposlila recimo u EPS?
3.Da li znas kakve efekte imaju sve reforme koje ova vlast sprovodi u Srbiji?Na primer da se mala mesta gase jer ljudi nemaju gde da se zaposle i od cega da zive?
4.Ako je nakon formiranja vlasti SNS postavio svoje najbolje ministre da budu u vladi,zasto je posle samo 6 meseci doslo do rekonstrukcije i ti "najbolji" su smenjivani?
5.Zasto u SNS bukti rat izmedju "Nikolicevaca" i "Vucicevaca"?
6.Da li je 53% od 20% izaslih "vecina gradjana" Srbije?
7.Da li je Zorana MIhajlovic ministar koji dobro radi svoj posao?Ako jeste zasto se u njenom sektoru desava haos i zasto su svima prepumpani racuni za Decembar 2013. godine.
Imam jos pitanja,ali kada skines ruzicaste stranacke naocare i pogledas i odgovoris,shvatices koliko su zemlju srozali ovi koji su sada na vlasti!

milan

pre 10 godina

Sta je borba za fotelju...,a jednu stvar su zaboravili i Tadic i Djilas, da uskoro nece imati dovoljan broj clanova u svojoj partiji tako da je nebitno ko ce da sedi na njenom celu,a i da ih gradjani odlicno poznaju tako da tek tu nemaju sta da traze,a to je ono sto je najbitinije, podrska gradjana o kojoj oni mogu samo da sanjau.

mlekadzija

pre 10 godina

Ni aktuelni a jos manje pocasni i bisi mogu da povuku napred DS. Samo nekompromitovani mladi clanovi stranke mogu da se uhvate u kostac sa tragicnom situacijom u stranci. Rajting pada a oni se medjusobno otimaju o predsednicku poziciju. Sreca je vasa da veas ne vide neki ugledni ali nazalost pokojni clanovi ove stranke.

Перица

pre 10 godina

,,Jedino DS to može da zaustavi. Treba da kažemo: 'Ne!' zakonu o radu, 'Ne!' otpuštanjima; treba da imamo zaista socijaldemokratsku politiku", poručio je Đilas. "

Боже, особа преко чије фирме је опрано ко зна колико новца и која ја контролисала све новине да не причају превише о пљачки Србије се сада куне у раднике? Сада, кад су остали само они које они нису отпустили, њима још увек верни? Који комедијаш.

Предлажем да Ђилас добије награду за најбољег комичара Србије 2013.-те и 2014.-те - засмејавао нас је прошле, а очигледно је да ће нас добро засмејавати и ове године!

hhh

pre 10 godina

sns nije pobedila na izborima,nikolić jeste.takodje Djilas je razvalio Vučića u Beogradu.Najgore je sto je sps formirao vladu a ne sns ili ds .sto se mene tiče ja neću ni da glasam,ustvari možda izadjem i nacrtam nešto na papiru ;)

dragan

pre 10 godina

Postovane demokrate. Vi ste mogli da izbegnete katastrofu na izborima samo sa jednim covekom. Ali ste ga izbacili iz stranke sa obrazlozenjem da je - karijerista. Kao Tadic, Đilas, Sutanovac i Pajtic nisu karijeristi? Ali ima jedna bitna razlika - sa njim necete dobaciti do 15 odsto na republickim izborima ni u ludilu.

ivan

pre 10 godina

Sramotan Tadićev potez, mesec i po dana do bg izbora,govori o tome koliko je njemu i ovima sto ga prate u napadu na Đilasa stalo do DS..ovako se Bota zahvaljuje Đilasu sto ga je postavio za počasnog predsednika, umesto da ga je počistio pre 15 meseci..

claudio canidja

pre 10 godina

Samo da se nezaboravi ko je igrao basket sa veprom,predhodno se izljubivsi i istorijsko pomirivsi,sa kim... sa onim istim sto se danas izvinjavaju za politicka ubistva za koja nisu znali,iako su bili portparoli,odnosno ministri u vladi eskadrona smrti,ili ako je to suvise istorijski daleko,da se nezaboravi ko je tukao aktiviste DS a, i zatrasivao gradjane za vreme lokalnih izbora,da se nezaboravi nikad istrazena tzv. izborna kradja veka,... e sa takvima kosarkas kao buduci Ivan Mrkic namerava da uvede funkcionalno polupismene Srbe u drustvo civilizovanih naroda, e samo ima jedan problem , nece imati koga, jer ce svi normalni zapaliti preko grane trbuhom za kruhom,sto su Nemci dobro uvideli pa osmislili mehanizam za ponovno uvodjenje viza,da se prvo zaokruzi Kosovo,a Srbi braco imate PPV I KOSARKASA ,VULINA ,VELJU odnosno SELJU I MASTERA pa nek vam je sa srecom

asirac

pre 10 godina

Ovoliko vremena utrosenog na hajku usmerenu ka lideru SNSa, jasno govori koliki je stepen propasti jedne posrnule stranke. Sve jedno je ko ce biti na celu stranke koja je toliko iskompromitovana.

sladja

pre 10 godina

U DS -u se vise ne zna ko koga huska protiv koga i ko koga licno ili putem medija napada,na zalost svi ste isti, mislite samo na licnu korist, a gradjani su "bica" drugog reda koji vam sluze da bi vam dali glas, ali ovog puta glasovi ce izostati, jer ste pokazali svoje pravo lice.

pera-marsovac

pre 10 godina

ne mogu das verujem da se iz dana u dan sve vise gadim ljudi u koje sam imao maksimalno poverenje( v. pesic, draskovic sada i tadic). jedini logican odgovor je to da ih lajavi vucko ucenjuje. dosao do nekoh kompromitujucih podataka i sad odjednom svi po djilasu. da podsetim citaoce a i ove nepismene simpatizere buljavog buzonje da je djilas jedan od retkih po kome nepismeni nisu pljuvali pre izbora 2012. palase ga se do panike. nemaju nista cime bi mogli da ga ucenjuju, nikada nije vodio, upropastio ili kupio neko drzavno preduzece. nukada nije ucetvovao u nijednom dilu drzave u kome je nacinjena steta po nas. da jeste vec bi ga budjavi demagog uhapsio. zato je djiki nocna mora naprednih( radikali na apaurinu). ostar, recit, posten i nadasve pametan predstavlja ono sto ovom narodu fali, covek koji ne politicari(dacic i budjavi vucko) vec razmislja kao poslovan covek koji hoce da od propalog i duznog preduzeca(srbija) napravi rentabilno i dobrostojece. koliko je uspesan u tome procitajte na netu ili stampi a i o njegovim politickim protivnicima da procitate, sve goli proleter i neradnik. pa vucko ni stan nije mogao da kupi vec ga je oteo od drzave a 20-et godina zivi na racun gradjana srbije. zato beogradjani na izbore masovno i da ne dozvolite da vam ovi nepismeni uniste grad. ako ne izadjete onda i ne zasluzujete bolje i da bog da da vam vucko gazduje sledecih 1000 godina. o belim listicima nemam sta reci. neka im cerke i sinovi sude......

Lik

pre 10 godina

@Sovlja021
"Gospodin Ex i Pocasni najpre da gradjanima ispostave racun za sve (ne)ucinjeno dok su bili vlast, a potom nek se igraju Zoranovih naslednika!"

Bravo za komentar, jednostavno su nas upropastili, prokockali sve naše nade 5.og oktobra, da sam znao onda šta nas čeka nikada ne bih rušio Slobu.

Goran

pre 10 godina

Procitao sam ceo tekst i mogu reci samo jedno, da ni u ludilu DS-u ne bi vise dao moj glas.Ovo je stvarno sramota..kao prvo da su slozni ne bi im se sednica pretvorila u maraton, kao drugo Djilas trazi podrsku za svoj "rad" mada ne znam koji to rad, sem za licni interes, a onda se u sve to ubaci Tadic koji je majstor u vodjenju drzave u propast.....sta reci nego da ste vi svoju karijeru kod gradjana i u ovoj drzavi zavrsili.

Evica

pre 10 godina

I kada treba da diskutuju o svojim problemima i dilemama, demokrate opet nemaju jasna rešenja, već se vraćaju na jedinu temu koja ih zaokuplja i remeti im koncepciju, a to je Vučić.

Maraja Jadranska

pre 10 godina

Čitaocima preporučujem da ne obraćaju pažnju na komentare SNS-ovaca, a lako će ih prepoznati jer su većinom puni nepismenosti. Evo zašto: oni to ne mogu da razumeju čak i kad bi hteli. Mislim na ovako otvorenu i oštro suprostavljenu raspravu. Žašto? Zato što se takva stvar ne dešava u njihovoj stranci, pa gde bi naučili? U njihovoj stranci se u nekom kabinetu unapred odrede članovi za odstrel, zatim istupi Mihajovićka ili Babić (vesnici propasti) u javnost i prokažu datu osobu. Na glavnom odboru ili predsedništvu, svejedno, uvek se glasa 100% kako tata hoće, tu nema igranja. Pitajte Olivera, ili Cvijana, ili...

pogba

pre 10 godina

Ima na ovoj sednici malo i komedije da se covek i nasmeje.Tadic izjavio da se iselio iz vile i presao da zivi u selo iz finansijskih razloga...hehe

Gilipter

pre 10 godina

Pa realno gledajuci kako je Djilas radio s razlogom se vodi polemika zbog njegove loše politike i nedostatka vizije napretka stranke.

Toza Matroz, Politicki Analiticar

pre 10 godina

Svi u Srbiji znaju da je DS politicka partija crnogorskih Afrikanera i crnogorskih Bugara-srba koji su u Crnu Goru dosli u 15 veka. A sta oni rade u Srbiji? Oni pljackaju i sabotiraju Keltsku Srbiju. To su radili od 1952 godine kada su u velikom broju nagrnuli u Srbiju uz pomoc Vidoja Zarkovica, tadasnjeg crnogorskog ministra u vladi Jugoslavije. A sta sad Srbi treba da rade sa njima? Posto nisu postali Srbi, treba ih vratiti u Crnu Goru i tako resiti veliki problem koji Keltska Srbija ima sa njima. Trenutno, oni su u Srbiji svi povezani u crnogorsko bratstvo i jos uvek zajednicki pljackaju i sabotiraju Keltsku Srbiju.

M.

pre 10 godina

Vidi se godpodo iz SNSa protiv koga ste. Onaj protiv koga ste vi, taj je dobar za DS I Srbiju. Ništa drugo I ne znate nego da pljujete po svemu I svakome. Da li se na ulici vidi entuzijazam I ogromno zadovoljstvo narodnih masa ili možda malo drugačije. Idite sutra na pijac pa malo poslušajte.

Cicamaca

pre 10 godina

Zivo me zanima sta ce na kraju sednice biti. Svime ovime samo sebi spustaju rejting. Bas su ruzna ta unutarstranacka prepucavanja. Tacno se vidi koliko im je fotelja bitna.

cuki

pre 10 godina

Ova sednica i navodno izgladjivanje odnosa je samo maska za siru javnost.DS se polako rasipa i pokazali su da ipak ne mogu biti lider opozicije,bar po meni.Imamo izbore u Beogradu i nadam se republickim pa cemo videti gde su i kako stoje kod naroda.

cukson

pre 10 godina

Mislim da je vecini naroda u Srbiji postalo jasno da je Djilas tip politicara koga ne zanima ni stranka sopstvena,ni drzava,ni njen narod,a daj boze i rodbina njegova,vec iskljucivo licni interesi.Neverovatno je da se covek za tako kratko vreme toliko enormno obogati preko noci sto je danas u Srbiji postalo javna tajna.

timofej mozgov

pre 10 godina

Nadam se da Tadic veceras ide u istoriju. Oziveo je mrtvi SPS, otvorio put preimenovanim radikalima - doveo nam je dva cudovista, od njega je valjda dosta?

zemljoradnik

pre 10 godina

Svi visoki funkcioneri DS su potrosili "kredite" kod gradjana Srbije...Imamo situaciju da se za mesto predsednika stranke bore dva coveka koja nista znacajno nisu uradila za ovu zemlju a imali su priliku.I sta posle narod da ocekuje od DS-a.

Dragan

pre 10 godina

Kako Đilasu nije jasno da simpatizeri DS neće glasati da on bude ponovo građonačelnik? Pa ni 2012 nije direktno izabran nego je lista DS dobila nešto više od 35% glasova a onda mu je trebala koalicija sa SPS da bi postao građonačelnik

Smenjujte ga inače ćete loše proći na svim izborima!

dida

pre 10 godina

Najveci problem trenutno demokratske stranke je taj sto nemaju dovoljno dobrog kadra u stranci.Taj problem su duze vreme prebacivali na SNS a ispostavlja se obrnuta slika.

s.

pre 10 godina

"Đilas je poručio da je njegova obaveza da uveri građane da je stranka koju vodi najbolje što građani imaju."

Ako je to tako onda smo debelo otišli u "crven ban".

Da ne bude zabune, ne mislim da su ovi na vlasti bolji.
A ni Tadić i njegovo društvo.

Car je go

pre 10 godina

Ovaj Boris je prava stetocina, ispada da on i nega grupica ljudi(verovatno nekih njegovih ministara i odbornika) traze razresenje i time direktno obara DS-u i Djilasu rejting. Da nece mozda on u narednih 3-6 meseci da vrati rejting i spase pokrajinsku vlast? Sam ju je doveo u tu siuaciju, samo je problem sto osim sebe nista drugo ne vidi.
Jos jedna stvar za mnoge botove ovde. Mozete da se smejete i pisete gluposti, ali vrlo brzo cete biti u prilici da se smejete sami sebi!

Bambi

pre 10 godina

Imate vi većih problema od toga da li ćete sa nekim u koaliciju ili ne, ali to očigledno ne rešavate. Stranka vam puca po šavovima, frakcije ne zna se broj a vi na sve to sklanjate pogled sve dok ne dodje do totalnog sloma.

Goku

pre 10 godina

Da li je Vucic reformator ili ne vreme ce pokazati, kao sto pokazuje da je za DS bila kobna greska postavljanje Djilasa na mestu na kom je sada. Ovde se uopste ne radi o tome da li se ide u koaliciju sa SNS ili ne (realno SNS nema potrebe da pravi sa njima koaliciju), vec o klasicnoj "igri prestola" gde pobednik dobija iluziju da ce jos malo ostati tu gde jeste sa svojim podredjenima a gubitnik i njegovi podredjeni ne samo sto odlaze iz partije vec im je ugrozena i egzistencija (nema vise mogucnosti da uziva na grbaci naroda, da prima platu a nista ne radi, ili sto je jos gore da preko politike se enormno bogati).

novica952

pre 10 godina

Čitav govor i sva Đilasova retorika zasnovana je na političkom pamfeltu da DS nikako ne treba da bude prilepak SNS i da DS mora da bude lider u vlasti ili jaka i konstruktivna opozicija.U ovom trenutku DS nije nije jedno ni drugo, potpuno marginalizovana Đilasovim načinom vođenja stranke, sa mnogo kadrova koji su napustili stranku sukobivši se koncepcijski razlike u političkim shvatanjima sa liderom stranke.Ovako rasturena DS ne predstavlja ni senku od one stranke koja je do pre godinu ipo dana palila i žarila ovom zemljom i zahvaljujući nerazumnoj politici došla na niske grane da se bavi unutarpartijskim pepucavanjima umesto da pravi program za izlazak pred birače.

Kiki

pre 10 godina

Ne razumem kako to ne uspeva da vidi vise i sam! Vratite nam Tadica za ime Boga, dok nismo nacisto propali...Ostace Srbija bez opozicije jer se ne resavate ovog zutokljunca!

idemo u troskoku,hop,hop,hop

pre 10 godina

Ја такође не видим потребу напредњака,да им подршку даје неко ко је ову земљу довео на руб пропасти.
(Глоговац, 18. januar 2014 18:45)

A oni ce da nas spasu jel?Sa 10.000.000.000 dolara,ili sa lazima o seiku?

Ajde bre botine idite da lupate pluseve i minuse i da lupetate gluposti na vesti o vasem velikom vodji.

Sovlja021

pre 10 godina

Gospodin Ex i Pocasni najpre da gradjanima ispostave racun za sve (ne)ucinjeno dok su bili vlast, a potom nek se igraju Zoranovih naslednika!

Adam, Advokat Keltskih Srba

pre 10 godina

DS pretstavlja politicku pardiju crnogorskih Afrikanera I crnogorskih Bugara, takozvanih 'srba' iz 15 veka u Srbiji. Oni se ne ocekuju da podrze vladu Keltskih Srba - Kelti su postali Srbi u 19 veku, jer pretstavljaju Crnu Goru - pogledajte crnogorska sela po Vojvodini koji zahtevaju crnogorski jezik jer su Crnogorci.

Kuper

pre 10 godina

Šta je, radikali, propala vam kominacija rušenja Đilasa...hehehe...Pa vi ste stvarno smešni, a taman ste mislili da ćete da ga pometlate...i da se dokopate fotelja u gradskoj upravi beograda, kad ono - šipak. Tek ćete sada da vidite šta ćemo da vam radimo, letećete naglavačke, ološi, prevaranti, lopovi...zajedno sa svim vašim tajkunima, na čelu sa Karićem, Koletom, Bogićeviće...i korumpiranim medijima...Dole nesposobni režim! (SNS hohštapleri, 18. januar 2014 17:57)

Sta je sa ovim momkom? Decko, pun si mrznje, da te nisu izbacili iz drzavne sluzbe.

nepodnosljivi ste!!!

pre 10 godina

E moj Djiki neces se tii uskoro o tome vise nista pitatijer ti se sprema veluika smena i to vrlo brzo.
(sandrica, 18. januar 2014 19:14)

Volim ove Sandrice, Pcelice, Juce i Mikice.. koje se jako dobro razumeju u politiku, koje Djilasa zovu Djiki i tacno znaju kako ce se odvijati situacija!!!

More idite da hvalite do besvesti vaseg "Vucka" i "seikica", ostavite malo normalan narod da odmori mozak od vas!

Tashanica87

pre 10 godina

Sta reci za stranku u kojoj i daje najstariji (Micunovic) i najrazumnije govori?
Da li su se bar na sekund, danas, postideli pokojnog Zorana i svih onih koji su 5. Oktobra bili na ulicama? Ni reci o daljem program, planovima za bolje Srbije…samo kako se na najlaksi nacin opet popeti u fotelje. Sramota me umesto njih.

Topaz

pre 10 godina

E zbog cega i koga sam ja isao onog oktobra? Razumem da ovo treba da rese u duhu demokratije, ali svadja, korupcija, pohlepa, lopovluk, i sta jos ne, polako isplivavaju kod njih. Ima cele noci jos da sastance i da se prepiru oko tih 11-12% koliko im verovatno sleduje. Mada ako ovako nastave mozda i ispod 10. Tuga.

Nikola

pre 10 godina

Djilas trazi podrsku za svoj rad, e sad sam se nasmejao, koji rad?A da ja zaboravio da je tu bilo rada, ali za vlastiti dzep posto su po tome poznati i Djilas i njegovi partijski drugari.

Jaki

pre 10 godina

Koliko je samo teško skinuti sa trona nekoga, ko je izgradio lažnu sliku o svojim sposobnostima i namerama i stvorio mašineriju poslušnika, koji iz pukih ličnih interesa ne žele da mu vide leđa.

evita

pre 10 godina

Toliko je ocigledno da su za Tadica oni koji nisu na svome, kojima ne odgovara biti opozicija jer nema kinte. Nadaju se jadni da ce im sa Vucicem pripasti neka mrvica, platica, kiosk, splav... Jadni li su, Zoran se u grobu prevrce!

SašaF

pre 10 godina

Šta ima da se broji na izborima, zna se da će DS sigurno preći 5%. Ja ne mogu da verujem da je Šapić još uvek tu. Ješić bi trebalo da bude uhapšen za izmišljenu aferu aflatoksin.

Svetlla

pre 10 godina

Realno, jos jedno 30 godina…Kako sta? Pa jos jedno 30 godina ce Vucic da vlada zemljom, uz ovakvu opoziciju. Da vise prstom ne mrdne, opet ce pobedjivati jer ljudi nemaju za koga drugog da glasaju.

Mali Radojica

pre 10 godina

šumadinac, 18. januar 2014 19:30

Iznosis previse netacnih informacija,tj dovodis ljude u zabunu mesanjem baba i zaba.Svedoci smo da ova vlast sa Vucicem i Nikolicem rafi nesto korisno i taj njihov rad ima rezultata koje ne mozes da osporis ni jednim argumentom vec samo demagogijom demokrata koje svoj los dvanaesto godisnji rad zele da prebace na Vucica.A za tebe samo pitanje,zasto oni nisu resili ubistvo Curuvije,problem Kosova,borbu sa kriminalom dovedu stvarne investitore,a ne da Dinkic laze gradjane u kampanji akcijama da bi Tadic dobio izbore i jos previse toga koje mnogi od nas ne zaboravljaju i poverenje koje su i imali vise nemaju.

botine da li bar nekad pocrvenite?

pre 10 godina

soso samo ti citiraj nekoga ko ugrozava tudju bezbednost u saobracaju...80km h po magli
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (muamua, 18. januar 2014 19:30)

Verovatno si ti bio sa njim u kolima pa znas...

p.s. Zbog Vucica i Nikolica je devedesetih godina bila ugrozen bezbednost miliona ljudi pa ti to ne smeta?

Verka

pre 10 godina

Због многих проблема које није желео да види и посвети им се, лидер демократа је пропустио шансу да помогне својој странци која се копрца, тражећи прави пут за свој опоравак.

zorana Vozdovac

pre 10 godina

SNS nije trazio podrsku Dragana Djilasa niti im treba on je poceo da umislja neke stvari i hitno mu je potrbna pomoc ja razumem da on mora nesto da prica ali obvo je i od njega previse stvarno.

BoTa olabavi dubinku,muka nam je od tebe

pre 10 godina

Moja supruga je clan DS i danas je dobila 3 poruke u periodu izmedju 09:20 i 10:00.

Poruku su poslali Tadicevi poltroni.Ovo je bruka i sramota sta se radi.Sluze se svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima ne bi li zadrzali svoje pozicije.Spremni su da udju u vlast i sa SNS samo da ih niko ne dira.A bas zbog takvih i zbog Tadica je DS prosao na izborima kako je prosao,i jos se nije oporavio.

Tadic je i za Srbiju i za DS bio poguban,i jos ga nije sramota da trazi da se vrati na celo stranke.

Ja nemam nikakvo posebno misljenje o Djilasu,ali je u odnosu na Tadica prva liga.

šumadinac

pre 10 godina

Ja sam član DS-a, demokrata 23 godine. E tada trebalo je biti demokrata, kao i 2000 godine, i kada su nam ubili našeg predsednika i premijera Srbije dr Zorana Đinđića. Zbog malobrojnih i loših mi koji smo se borili za slobodnu demokratsku i ekonomski razvijenu Srbiju odbačeni smo. I dalje smatram da od ponuđenih političkih opcija DS može da stabilizuje zemlju a ne oni koji su vladali devedesetih. Vučić preko medija laže posle Miloševića i Šešelja najviše laže i teško zloupotrebljava vlast. Vučić i Nikolić bili su ministri kod Miloševića kada je ubijen novinar Slavko Ćuruvija, Ivan Stambolić, kada je naša mladost ginula, kada su plate bile nekoliko maraka, itd. Kome je do SNS-a taj ili ne zna gde je ili ne misli kuda će ili oboje. Pa izvolite gospodo glasajte za nov zakon o radu, za penzije od 200 evra i privatne fondove koji će vas popljačkati, za Kosovo koje su prodali.

dunđer

pre 10 godina

Narod će na izborima doneti sud o svakome. Predviđam da će se DS boriti za cenzus. Čini mi se da Vučić ima dobre ideje za razvoj grada!

Rex

pre 10 godina

Izgleda da su naprednjaci najviše uprpali od ishoda današnjeg glavnog odbora.
(Radujko, 18. januar 2014 17:38)

Uprpali se naprednjaci jer ne znaju šta će demokrade da izaberu: da pređu cenzus ili da zaokruže nekih 3-4 posto. To ih muči

Kuper

pre 10 godina

Ovo mi je najjaca izjava. Zbog nje o DS-u i Djilasu mislim najgore. On tvrdi da je protiv Vucica, protiv njegovih promena a priori. Nema veze o cemu se radi i koja je odluka u pitanju. To znaci da je Djilas za onu Srbiju beznadja koja je bila od 2003-2012. Zato ce pasti do cenzusa, jer nisu oni protiv SNS-a i Vucica vec protiv svog NARODA.

Zldravko

pre 10 godina

Malo, malo, pa Đilas pominje Vučića. nekakvu koaliciju sa SNS, savez. Ne razumem zašto su demokrate, pre svega Đilas toliko opterećeni naprednjacima. Zar oni nemaju svoju politiku, pa i probleme koje treba da rešavaju unutar same stranke, bez osvrtanja mnogo na SNS?

jacika

pre 10 godina

Svi visoki funkcioneri DS su potrosili "kredite" kod gradjana, resenje jesu novi ljudi, ako imaju kadar koji je spreman za izazove, a za DS ih u ovom trenutku ima previse.

zorana vasovic vozdovac

pre 10 godina

Dragane Djilasu pa ti drzis ljude iz tvoje stranke osam sati da te slusaju sta si ti nego reformator to sto radis u svojoj stranci sta bi tek radio narodu strasno jadni ljudi u DS-u koji sede tu i slusaju te.

sosa

pre 10 godina

"Miki Rakić, najbliži Tadićev čovek u nastojanju da smeni Đilasa poručio je članovima glavnog odbora: Ne može se sa Pastorom pisati novi statut, nego sa onim ko ima većinu u skupštini.

Na to je odgovorio Goran Ješić: Statut će se pisati u Novom Sadu, a ne kako kada ste Ti i Boris Tadić odugovlačili dve godine i ponižavali Vojvodinu."

Ovo ne prenosite gospodo,a?

Јованчица,

pre 10 godina

@G. motka - p.s. Zašto je potpresednik DS-a Vučićev pajtos i udbaš?


Јесте нешто слично али не баш удбаш. Не ради он за нашу тзв. УДБ-у. То што је Вучићев другар и потпредседник ДС се, у оригиналу, изговара на енглеском језику.

Goku

pre 10 godina

Da li je Vucic reformator ili ne vreme ce pokazati, kao sto pokazuje da je za DS bila kobna greska postavljanje Djilasa na mestu na kom je sada. Ovde se uopste ne radi o tome da li se ide u koaliciju sa SNS ili ne (realno SNS nema potrebe da pravi sa njima koaliciju), vec o klasicnoj "igri prestola" gde pobednik dobija iluziju da ce jos malo ostati tu gde jeste sa svojim podredjenima a gubitnik i njegovi podredjeni ne samo sto odlaze iz partije vec im je ugrozena i egzistencija (nema vise mogucnosti da uziva na grbaci naroda, da prima platu a nista ne radi, ili sto je jos gore da preko politike se enormno bogati).

@Joole

pre 10 godina

"Vucic ima suviše obaveza da bi se bavio demokratama"
Treba da glasi recenica:" Vucic ima suviše posla da bi se bavio demokratijom".
Za 20 meseci dva puta sam sebi staje na crtu za izbore u svojoj stranci.

Nagasaki

pre 10 godina

Umesto da konsoliduju redove demokrate opet gledaju preko plota i traže izbore a znaju šta ih čeka ako dodje do njih. Još uvek DS deluje ranjivo ali izgleda predsednik to ne vidi čim samouvereno traži izbore.

ubrzati razvoj

pre 10 godina

DS nije mogla niže da padne od ovoga što se danas dešava. Mislim da je njihova želja da ih Vučić primi pod svoje okrilje,ali on to svakako neće i ne treba da učini.

Geolog

pre 10 godina

Rane su još uvek sveže i treba dosta vremena da prodje da bi povratili poverenje gradjana. Još uvek se bavite drugima a ne sobom i to će vam se vratiti kao bumerang na ovim izborima kao što je bio slučaj i na prošlim.

Umesto Vebera KARL MARKS!!!

pre 10 godina

DS je pravi primer kako jedna stranka sebe smatra socijal-demokratskom, a svojim delovanjem pokazuje punu privrženost neoliberalnom uništavanju i dubokim klasnim podelama i zato je za gradjane Srbije svejedno da li će na njenom čelu biti Tadić ili Djilas. Svejedno je da li će Srbijom upravljati Vučić ili Djilas. Takvih u EU ima dosta. Sa neoliberalno-gramzivo-finansijsko-bankarsko-kapitalističkim ništavilom socijalna i demokratska dimenzija stavljene su na margine društveno-političkog života. Intelektualno i idejno - daleko su Tadić i Djilas od socijalizma i od Karla Marksa, Ernsta Bloha ili Herberta Markuzea! Trebalo bi da obojica, a i Vučić, više da izučavaju literaturu Marksa, Bloha, Lukača, Markuzea, Adorna, Mihaila Markovića, Milana Kangrgu, Gaja Petrovića, Ljubodraga Ducija Simonovića, Borisovog pokojnog oca Ljubomira Tadića i autentične revolucionarne pokrete u svetu, naročito kubansku revoluciju, a ne da i kod nas i u svetu podržavaju kontrarevolucionare. Srbija je odavno stasavala sa evropskom i srpskom socijalističkom tradicijom Svetozara Markovića, Dimitrija Tucovića i Vase Pelagića. Da je Boris čitao pažljivije samo dela svoga oca akademika Ljubomira Tadića, bolje bi razumeo alternative kapitalističkom poretku destrukcije, koji je Boris delima verno podržavao. Daleko su i Tadić i Djilas i od Oskara Lafontena u Nemačkoj, Žan-Lik Melanšona u Francuskoj ili Aleksisa Ciprasa u Grčkoj! Zato su lažni socijalisti (u Grčkoj Papandreu i u Srbiji Tadić) morali da odu.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Da skratim, stranke treba ukinuti, napraviti koncenzus, skloniti vise pljuvacku ispod jezika, mislim na obican svet, jer nista drugo ne radi nego se razvlaci po tastaturi. Uvesti rad, red i disciplinu. Uvoz ograniciti, javna i druga drzavna preduzeca osloboditi balansa, gradove takodje, kriminalci u zatvorima ima da rade u kamenolomima, ko nece x3 kazna. Politicare zabraniti.

Predrag

pre 10 godina

Divan je to lik,taj Tadic.
Obratio se saborcima iz partije recima:
Sve sam vas drzao ispod pazuha!!!
I ocekuje da glasaju za njega,
Dakle talentovano glup covek.

joakim

pre 10 godina

Samo što ne kažu da za njihove međusobne svađe okrivljuju Vučića. Pa Vučić se verovatno i ne bavi njima,ima on isuviše državnih obaveza.

cicamica

pre 10 godina

SNS-u ne treba politicka podrska ni jedne stranke , a kamoli podrska DS-a koja se pokazala apsolutno nesposobnom za vodjenje drzave pa je netrpeljivost i neslaganje njenih clanova upravo proizvod toga. SNS moze sama da resi sve probleme u drzavi nastale proteklih godina, pa je apsurdno pominjati DS kao eventualnu podrsku.

jellena

pre 10 godina

Ne dati sansu ni Djilasu, niti Tadicu. Dovesti neke nove klince ako mislimo da DS vratimo na jacu poziciju na pol. sceni Srbije. Ovako, SNS je mnogo ispred svih,jer dosledan rad, red i nulta tolerancija su joj doneli poverenje medju gradjanima.

Miško

pre 10 godina

Džabe što je Tadić bolji kad je Dragan Drvosek pun love i mediokritetima u DS-u je to dovoljno da prežive još koju godinu dok im se stranka ne svede na Glavni Odbor

Zare

pre 10 godina

Ko jos normalan moze da podrzi Vucica i SNS? Pa oni su svoje glasace prevarili najvise. Mene taj Vucic jos nikada nije prevario jer mu nikad nisam ni verovao. A pratio sam sta govori pre nego je usao u vladu da dkokucim otkud u nekom coveku tolika mrznja??? Ispostavilo se da kada me mrzi o politici da razmisljam, najlakse mi je bilo da cujem sta ne valja radikalima-naprednjacima i uvek je bas to 100% bilo najbolje za nasu drzavu. Tako da nemam dilemu da je DS daleko bolja opicija od pogubljenih naprednjaka. Djilasu svakako sve demokrate moraju odati priznanje za sve primljene udarce i nevidjene medijske hajke na DS (Gebels bi pozavideo). Sta god odluce, ko ce voditi DS slozicu se dok je politika stranke demokratsko, gradjansko uredjeno drustvo. Ali ne daj Boze da nesto shuruju sa nazadnjacima, to bi bio pokazatelj nazadnosti i maloumnosti. A inace u komentarima vidim veliku uzbudjenost medju naprednjacima. Dzaba se radujete, jer i da Shojic dodje na celo DS-a opet je sposobniji od Tome i Vucica zajedno. Barem je smesan a ova dvojica su zalosna !

Ćevapčići

pre 10 godina

D.Đilas e toliko svojski potrudio da demontira svoju partiju, da mu je poraz na izborima neminovan. zaista ne znam zašto se pronapao u politici.

Duxy

pre 10 godina

Djilas vodi DS u politicku istoriju. On je to pokazao i onim posterom na kome su predstavljeni svi predsednici DS od osnivanja i na kraju on koji ih odvodi u konacnu propast.

@Joole

pre 10 godina

"Vucic ima suviše obaveza da bi se bavio demokratama"
Treba da glasi recenica:" Vucuc ima suviše posla da bi se bavio demokratijom".
Za 20 meseci dva puta sam sebi staje na crtu za izbore u svojoj stranci.
šTA VAM NIJE JASNO. sAMO GLUPE KOMENTARE : BOBICA, CRVENKAPA, SUNCICA, CICAMACA OBJAVLJUJETE. šTA SE DESILO SA VAMA. MRAK.

scena

pre 10 godina

Kokan@ U demokratskim drzavama,onaj ko uspe da napabirci vecinu u parlamentu ima i vlast...Prema tome kao fanu DS ili protivniku Vucica,ti kazem da tvoje misljenje onda vise nije bitno...Stvar je demokratska i legitimna! Ako ti je stranka ostala u manjini!Ona je onda legitmno u opoziciji!Tako smo trpeli godinama prethodnu vlast,a da pri tom ni ona nije imala podrsku svih,ipak je bila na vlasti...Sve zahvaljujuci raznim koalicionim marifetlucima!Nikad se politicari bolje i brze ne sloze,nego oko vlasti!Koliko god se javno ne slagali,oni zajedno idu u kafane,druze se u raznim upravnim odborima,sportskim klubovima...Nema one ostrascenosti koju vidjamo na politickoj sceni,mislim... preko medija!Doduse kod nasih medija ima jedna specificnost a to je da govornik ne sme da razocara novinara...Ako se novinar,ne daj boze sa njim ne slaze i ako mu rusi koncepciju svog vidjenja,on ga sasece u korenu!Ne znam kako se to zove ali mi to zovemo terminatorsko novinarstvo,kao ono...Ima bre da kazes sta ja hocu,a ne ti tu da mi mislis!Uostalom znaju se oni decenijama...Ma mnogi su privatno na ti,sem u politickim emisijama,kao onda su na vi..foliraju nas ali kulturno!Znaju se taman koliko su svi zajedno na politickoj sceni Srbije..Stasalo mi dete uz njih!Evo ga i posao poceo da trazi...A njega nema..pa nema!

Ana

pre 10 godina

istini za volju ne vidim bas da je vucicu stalo do te podrske. a sto se tadica i djilasa tice, ne zna se koji je gori. sto po ds sto po srbiju.

Masha

pre 10 godina

Meni je jako zao DSa sto je uopste bila spala na te grane da izabere Djilasa za predsednika. On covek ne da nema talenta za politiku, nego uopste i nije neki intelektualac. Nacin na koji govori, odluke koje donosi, nagle promene misljenja, sve sto je uradio od kada vodi DS je katastrofalno! Zao mi je jer glasam za DS od 92.god, bilo je vremena kada se nisam slagala ni sa tim kako Djindjic vodi stranku, ali sam uvek na kraju za njih glasala. Tadic je odlican politicar, malo pretolerantan, ali u odnosu na Djilasa je tata-mata. A Djilas je toliko opsednut Beogradom da ga parlamentaran nivo uopste ne zanima! JA njemu i Sapicu necu zaboraviti drugi krug predsednickih izbora i to sto je DS u beogradu radio samo na promociji Djilasa i lokalnih izbora. Takvi ljudi su propast za DS. Da ne govorim o ovim diletantskim izjavama o SNSu i da ne bi sa njima (cist amaterizam). Ako prodje Djilasov izvestaj i nista se ne promeni, DS tone jos dublje i dublje. U svakom slucaju, izgubili su sa mnom jednog glasaca, ali do takvih kao sto sam ja vidim da im i nije stalo. Ja zaista ne mogu da glasam za arogantnog Djilasa, bodrum-Pajtica, kivnog Stefanovica, xxx Sapica itd.

sasa

pre 10 godina

"On veruje da ce da vodi DS koji ce da pobedi SNS". I ja verujem da cu da budem predsednik Amerike, i bas sam optimistican po tom pitanju. Boze sta prica ovaj covek, a na sledecim izborima dal ce imati vise glasova od SPS-a.

Tea Moe

pre 10 godina

Okosnicu budućeg vođenja DS-a treba da čine: Đilas-Pajtić-Ješić-Šutanovac-Vida Ognjenović-Vesna Pešić-Ružica Đinđić. U prošlost sa Tadićem, Rakićem, Krstićem, Homenom, Dušanom Petrovićem. Daj Bože!

Quilt

pre 10 godina

"Ja stvarno nisam nigde ni cula ni procitala da je neko iz sns-a trazio podrsku demokrata. Ne znam zasto uopste pricaju o tome kad nisu prozvani od strane naprednjaka."
(zlata, 18. januar 2014 17:03)

Treba biti svestan da u politici nije sve sad, ovde i javno. Ni koalicija DS-SPS nije bila očekivana, pa smo gledali "istorijsko pomirenje".

Laza

pre 10 godina

Kao ozbiljna stranka ne bi trebalo da budemo ljubomrni na uspehe koje su drugi postigli. Niti ponosni na ono što smo mogli a nismo uradili ili smo uradili na način koji je sve nas osramotio. Oni koji snose odgovornost treba da je i preuzmu.

Iznevereni demokrata.

Balkanoglu

pre 10 godina

Ne vidiš Ti mnogo toga ali posle izbora rezultate ćeš morati da vidiš hteo ili ne, samo što će oni biti poražavajući po DS.

amnezija

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je dobio selektivnu amneziju i totalno izgubio dodir sa realnoscu ne znam stvarno ko je njga zvao da da podrsku Aleksndru Vucicu.

lovac na demagogiju

pre 10 godina

Ovo sa SNS-om je vešta podmetačina Pajtića i Đilasa da bi skrenuli temu sa bitnihn stvari koje se dešavaju u stranci ,a za koju su oni odgovorni .Oni me podsećaju na obične šiljok...ne koji znaju šta neće,ali ni šta hoće.Đilasova priča o otpuštnju radnika iz preduzeća u restruktuiranju i javnog sektora je čista demagoška bez trunke odgovornosti prema državi,a Mi DS-ci jesmo socijaldemokrate ali nemožemo se zalagati za sovjetski način privređivanja.Danas ili za dva meseca Pajtiću isto je svima osim Tebi jer nisi mogao drugačije sa Đilasom,ali i tada treba da se govori i o Tvojoj odgovornosti samo nemoj o autonomiji , o Vojvodini izlizano je , pa nisi ništa uradio za istu.Novi ljudi za bolju i pravu DS!!!

zoranav

pre 10 godina

Ja razumem da Dragan Djilas mora nesto da prica,ali ovakve izjave nisam ocekivala cak ni od njega .... skroz se pogubio i izgubio kompas.

sakira i zoka

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je ocigledno dobio selektivnu amneziju i neki opsesivni poremecaj za to postoje adekvatni lekovi mislim da bi neko trebao da mu pomogne,jer on vise ne zna sta prica totalno je ozgubio vezu sa realnoscu.Hitno mu je potrebna pomoc strucnog lica.

doktor hitno

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je ocigledno dobio selektivnu amneziju i neki opsesivni poremecaj za to postoje adekvatni lekovi mislim da bi neko trebao da mu pomogne,jer on vise ne zna sta prica totalno je ozgubio vezu sa realnoscu.Hitno mu je potrebna pomoc strucnog lica.

G. motka

pre 10 godina

Ako bilo Tadić, bilo Đilas planira bilo kakav "brak" sa SNS-om, bolje vam je da napustite ne samo stranku, ne samo državu, već planetu.
p.s. Zašto je potpresednik DS-a Vučićev pajtos i udbaš?

Sima

pre 10 godina

Ne zaluđujte se nagađanjima ko će da prevagne u stranci. To će biti struja koja favorizuje krupni biznis i keš politiku. Dakle, Đilas će nadjačati ali samo iz tog razloga, a kao političar nije Tadiću ni do kolena. Nema tu nikakve više filozofije niti je potrebno visoko obrazovanje da bi ste to shvatili.

crvenkapaaa

pre 10 godina

pitam se samo kako li ce da ubedi gradjane da je njihova partija najbolje sto imaju kada se vecina stanovnistva Srbije razocarala u njih injihovu politiku...imali su svoje vreme a sta su zaista uredili to smo svi videli

Quilt

pre 10 godina

Botovi i ostali, možete da mrzite DS ili da se ne slažete sa tom politikom, ali DS danas drži čas demokratije svima nama zajedno! Nema druge stranke u Srbiji u kojoj se ovako otvoreno diskutuje, gde postoje različita mišljenja i uvek bar dva jaka kandidata za predsednika.

Глоговац

pre 10 godina

Ја такође не видим потребу напредњака,да им подршку даје неко ко је ову земљу довео на руб пропасти.

Rke Koke

pre 10 godina

Sve ovo jako podseća na situaiju Đinđić- Vuksanović početkom 2000. I tada je DS imao satanizovanog lidera vanparlamentarne stranke, sa problematičnim rejtingom, i protivkandidat je bio čovek vlasti koji je delovao kao moguće rešenje. Đinđić se tada trg'o, i Milošević je oboren u narednih godinu dana. Nadam se da će i sada biti isto.

mare

pre 10 godina

Izgleda mi da od ovog sastanka GO neće ništa da bude, ništa od jedinstva u stranci, svako vuče na svoju stranu a DS tone sve dublje.

Leonid

pre 10 godina

"Kako navodi, on vodi DS koja veruje da može da pobedi SNS i Vučića i sa te pozicije menja državu."Da li je moguće da ovaj čovek priča ovakve stvari? Pa DS-u je od kada je Djilas predsednik stranke popularnost opala 3 puta.

SNS hohštapleri

pre 10 godina

Šta je, radikali, propala vam kominacija rušenja Đilasa...hehehe...Pa vi ste stvarno smešni, a taman ste mislili da ćete da ga pometlate...i da se dokopate fotelja u gradskoj upravi beograda, kad ono - šipak. Tek ćete sada da vidite šta ćemo da vam radimo, letećete naglavačke, ološi, prevaranti, lopovi...zajedno sa svim vašim tajkunima, na čelu sa Karićem, Koletom, Bogićeviće...i korumpiranim medijima...Dole nesposobni režim!

p

pre 10 godina

"egzistencija zaposlenih u pokrajinskoj vladi ce biti dovedena u pitanje". u ovoj recenici je sazeta Tadiceva politika... nema price o idejama, viziji gde zemlju voditi, vec kako ce se pare deliti. zato ajmo odmah na klupu za rezervne igrace...

samo jedna stvar da se primeti - tadicevi saradnici koje je Djilas sklonio: Vesic, Rakic, bivsa portparolka... svi su sada kod Vucica. ako nista, to pokazuje da profesor psihologije ne zna saradnike da odabere.

zimzeleni

pre 10 godina

O Tadicu dosta govori cinjenica da zeli da preuzme stranku 2 meseca pred izbore u bg. A i oni koji ga podrzavaju su sve imena od integriteta: Malovic, Homen... Nego, da mi tebe lepo izglasamo da budes dozivotni predsednik DSa?

Uca

pre 10 godina

Od tog istog Vucica biste mogli mnogo da naucite, i Vi i Vasa stranka.
Steta sto ranije nisu uspeli da vas sklone sa cela Beograda i drzave..

petar

pre 10 godina

nazadnjaci,vi ste najvece zlo ove drzzave bili(kao opozicija)i sada ste .zlatousti mladozzenja vlada kao marioneta zapada uz propagandnu massineriju koja dzzi pod kontrolom 90 posto medija u drzzavi,uz zaglussujuce cutanje srpske intelegencije i nevladinog sektora.razlog za sve to je ressavanje pitanja kosova. znam da bi u ovom snazznom naletu bilo dobro zbrisati i demokrate,ali nadam se da ce djilas pobediti i da ce ds biti opozicija ovoj possasti,jer vi niste stranka,vec grupa dosta primitivnih potkupljenih pojedinaca.
napred djilas.

zorana 77

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je ocigledno dobio selektivnu amneziju i neki opsesivni poremecaj za to postoje adekvatni lekovi mislim da bi neko trebao da mu pomogne,jer on vise ne zna sta prica totalno je ozgubio vezu sa realnoscu.

Mirce

pre 10 godina

Situacija u kojij se nalazi Ds tvojom zaslugom prevashodno govori da je bolje da se brineš da li ćeš preći cenzus a ne pobediti Vučića naročito na republičkom nivou gde baš loše stojiš.

Djilosovo novo odelo

pre 10 godina

DS ima samo 10%?
Pa to je manje, i od DSS-a i od SPS-a!
Strasno ...
Na kraju ce ostati samo Glavni odbor u punom sastavu.

Vuk

pre 10 godina

DS je stranka sa najboljim i obrazovanim kadrovima. Verujem da će se nesuglasice rešiti na najbolji mogući način.
(..., 18. januar 2014 16:22)

Doktor Šapić, nervozni Balša, Tetkin mali Đelić, kontroverzni Dulić, bivši ministar privrede Dragin valjda još u zatvoru, Jelena Trivan, Snežana Malović... Jeste na njih mislili? Ako jeste, recite da znamo da ste se samo šalili...

Ako su sa ''najboljim'' kadrovima postigli ovoliko veliko Ništa, šta li bi tek postigli da su im kadrovi bili ''gori'', ne smem ni da zamislim

Pokey

pre 10 godina

Od sns-a očekuju reforme, a dok su bili na vlasti bavili su se isključivo reformom ličnog bogaćenja, koristi za zemlju su bile u minusu.

Marko

pre 10 godina

Pa normalno da ne vidiš,da ti je stalo do ovog naroda gledao bi kako zajedno sa svim strankama da izadjemo iz ove teške situacije.

Pošto vi gospoda iz DS znate da vam Vučić ne bi dao da kradete kao što ste krali,onda nemate interes da podržite vlast.

zlata

pre 10 godina

Ja stvarno nisam nigde ni cula ni procitala da je neko iz sns-a trazio podrsku demokrata. Ne znam zasto uopste pricaju o tome kad nisu prozvani od strane naprednjaka.

cika juga

pre 10 godina

Kako samo demokrate boli cinjenica da neka druga stranka na vlasti pocinje pristupne pregovore sa EU. Ne mogu jos uvek da se pomire sa porazom svoje ocajne politike.

Darko 581

pre 10 godina

Ti ne bi ni mogao da budes blizu Vucica niti bi on zeleo da ima bilo kakav politicki odnos sa tobom!To su mozda tvoje potajne zelje,ali dobro tesko ti je razumem te posto si frustriran posto ce te Vucic oduvati na izborima!

zozi

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je bas bas jedan optimistican covek kad ima tako misljenje.Stvarno me iznenadjuje iz dana u dan.
MIslim da je potrebno podrzati Borisa Tadicaa koji je dosta realniji u svakom slucaju.

Bojan

pre 10 godina

Jano je da Tadić sebi priprem aodlazak iz DSa sa "oreolom" Borca protiv Đilasa.

Zbog toga se i ovako direktno sukobljava, što uopšte nije njegov stil, i što radi po prvi put u svojoj političkoj karijeri.

A sve kako bi to nakon toga koristio kao kvalifikaciju za neki visoki državni položaj ili međunarodnu funkciju - jer jasno je da je DS u narednih 5-6 godina totalna tropa.

zorana i sakira

pre 10 godina

Ja razumem da Dragan Djilas mora nesto da prica,ali ovakve izjave nisam ocekivala cak ni od njega .... skroz se pogubio i izgubio kompas
Nije mi jasno odakle njemu ideja da je SNS-u potrebna njegova podrska

parkinson

pre 10 godina

Zasto ne vole Djilasa ? Pa ima novce i nije uvlakac, kad imas novce ti si slobodan covek ! Sta je to trebalo Djilas da uradi pa ga treba smenuti ? Jel je on bio protiv kandidat Nikolicu , nije . Tadic je izgubio, jer je nema cvrstinu da u necemu istraje ! Bio je na Vlast 8 godina , a prstom nije makao da se rasvetli ubstvo Djindjica !!! Napravio je pomirenje sa SPS-om a da clanove stranke nije pitao ??? Zasto ? Tadicu, da li si se ikada upitao :Sta ce mi clanstvo reci nakom "pomirenja", cemu ti sluzi clanstvo ? Da se ja pitam izbacio bi te iz stranke samo tako, a ne da budes pocasni predsednik !? Sta si ti to zasluzio da bi bio pocasni predsednik, nabroj , osim bolesne sujete, nista vise! Bio si na celu stranke koliko dugo i sta si uradio? A sada zameras Djilasu sta je uradio za godinu i neki mesec , kako te nije stid ? Pa i nije, da jeste ne bi govorio ovo sto pricas, ali na tvoju srecu ima ih dosta koji ti veruju, koji ocekuju da se ocesaju i oni kada budes ponovo predsednik ,zato i pricas tako !!!

Vuk

pre 10 godina

Ovo je clanak koji bi se mogao pre nazvati - Ne vidim Tadica kao podrsku Djilasu. Sto se tice socijaldemokratske politike, ne bih rekla da se ona vodi negiranjem reformi (poput Zakona o radu, otpustanja, pravosudja, zdravstva i sl.). Zbog takve dosadasnje politike, nase drustvo je doslo na rub propasti. Djilasu je za to vreme islo odlicno, pa mu sada smeta reformator i modernizator Vucic.

Žan Dižarden

pre 10 godina

DS je upala u ćorsokak i izlaz sa ovim sukobljenim klanovima se ne nazire. Ko god da pobedi, članstvo će sigurno izgubiti, jer je zaslužilo bolje.

Saška

pre 10 godina

Mučno mi je da gledam i čitam kakvu sprdnju ovi ljudi prave od politike. Imam doživljaj kao da gledam sednicu neke mesne zajednice iz Svrljiga, a ne glavni odbor DS-a. Strašno šta učiniše sa strankom za 2 godine.

Ja ni Đilasa ni Tadića ne razumem u ovom duelu, a Pajtić, Šutanovac i onaj Rakić mi stvaraju totalnu konfuziju. Trule i spolja i izunutra.

kockica

pre 10 godina

Sa Djilasom na celu DS ce postati lokalna beogradska stranka. Sa Tadicem bi zakacili i malo ostatka Srbije. Sve u svemu, ko god bude vodio stranku DS ce jos dosta vremena provesti u opoziciji, jos uvek su daleko od vlasti.

stranac

pre 10 godina

Zamolio bi članove SNS da se ne petljaju u rad DS, gledajte vi vaše dvorište i pitajte rukovodstvo šta je bilo sa svim onim silnim predizbornim obećanjima - gde je zapelo...zašto ste prevarili građane i sve suprotno radite od obećanog...
- Obećali ste da ćete Kosovo i Metohiju sačuvati u okviru Srbije, a (pro)dali ste ga i Srbe izbacili iz Srbije i ubacili ste ih u tzv nezavisno Kosovo, da rade i žive po zakonima Kosova...
-
- Obećali ste decentralizaciju i depolitizaciju, a sve je centralizovano, za sve se pita jedan čovek, a javna preduzeća vode partijski ljudi, iako u zakonu, koji ste VI doneli, jasno piše da se direktori LP postavljaju putem javnog konkursa, a ne na predsedništvu otadžbinske uprave SNS.
- Obećali ste narodu više posla, a desilo se suprotno, a u 2014g se očekuje 100.000 otkaza...a zakonom o radu hoćete da radnici budu robovi...
- Povećali ste sve namete-poreze, akcize...cene su drastično povećane, ljudi jedva preživljavaju, nikada nije bila gora situacija...
(SNS prevaranti, 18. januar 2014 14:53)
Veoma dobro napisano, imam iste zamerke iako mnogo manje, prema svojoj ili mojoj državi! A vi samo tako dalje, sa Vučićem u ponor! On vas vuće, a vi njega gurate! Kad bude imao Beograd samo manje od milijunčića ljudi, pa da ostali budu zadovoljni na selu, tek tada će vam svanuti!

broj,istetoviran

pre 10 godina

crni sns-ovci, k‘o crni akrepi se okačiše o ovu vest,pa je grizu li grizu,gladni tuđe nesreće i bede,zadovolni iznad svega,u svoj svojoj zloči, što komšiji crkava krava,srećni u baleženom neznanju i nedotupavosti jer misle da je dobro da ne postoji opozicija...ta neopevana glupost nas je pre dvadesetak godina koštala nekoliko ratova i rasturene srbije bez ljudi,nade i budućnosti...zar je moguće da smo baš toliko glupi...

zorana,vv

pre 10 godina

Ne znam stvarno ko je trazio vasu podrsku gospodine Dragane Djilasu Vi izgleda volite da se pozivate i odgovarate
stvarno ste cudan covek

John Poll Diaser

pre 10 godina

Ako pobedi Djilas imaju moj glas, samo iz razloga sto sigurno nece ici sa SNS-om i Vucicem, druga opcija potop DS-a i Srbije. Tadicu nestani vec jednom za sva vremena iz Politike. Slabic si, i to je ocigledno....

sremac

pre 10 godina

Tadić je upozorio da će, "ukoliko Đilas ostane na čelu stranke, u roku od tri do šest meseci pasti i Vlada Vojvodine".
Pa, Boris Tadić se pretvorio u portparola SNS-a = Žalosno, a čovek je bio Predsednik Srbije.

lepa luki

pre 10 godina

citam komentare,ne mogu da verujem.sve neki proroci,vidovnjaci...sto se toliko bavite DS=om,zato postoje izbori videcemo ko ce kako proci,pa nece biti smak sveta

Tihi12

pre 10 godina

"Tzv. reformator Vucic" , kako ga Vi zovete, je za manje od dve godine odradio stvari, koje VI i Vasi niste za 12 godina, zbog toga ste toliko i optereceni njime i njegovim uspesima, pretpostavljam..

stranac

pre 10 godina

Ovo je zaista porazavajuce da postoji dilema podrska Vucicu ili ne. Da li je moguce da postoji stranka cije rukovodstvo razmislja da je njena funkcija podrska drugoj stranci. Pobogu, mucnite glavom, ako boga znate, to je isto kao kada bih ja upisao fakultet sa zeljom da na osnovu toga neko drugi dobije posao i ozeni se devojkom koju volim. Ako nemate razloga da postojite zbog sebe i gradjana koji bi sledili vasu ideologiju i politiku, pa, onda se ugasite, pobogu!! Aman, hoce li neko konacno da upali svetlo u Srbiji? Znate li koji je datum?

to bi bila pravda

pre 10 godina

Stranka leve orijentacije, a oba predsednika i bivši i sadašnji, pružaju ruke ka "vlasnicima krupnog kapitala", u smislu zahteva da svojim donacijama operu ruke od nemoralne privatizacije.

Meni bi više značilo da se nad svima koji su učestvovali u donošenju tog zakona izvrši lustracija u smislu doživotne zabrane obavljanja svih javnih poslova.

Nešo

pre 10 godina

Vi prvo nemate sami sebi podrške, a kamoli da je dajkete SNS. Da imalo vodite računa o svojoj stranci ne bi na svakim izborima dobijali fijasko.

Lurc

pre 10 godina

Ja sam za to da mi kao narod radimo nesto pametnije i postane nam svejedno ko ce od njih dvojice gde u toj stranci ...realno . Njih u vlasti verovatno nikada vise necemo imati ...a sada se vode bitni pregovori oko projekata jako bitnih za ovu drzavu.

Slozna braca

pre 10 godina

Da si nekad nesto video mozda bi nama sada drukacije bilo.Ovako ne vidim svrhu ove izjave jos manje kada uzmemo u obzir da podrska o kojoj se prica nije ni potrebna. SNS ima dovoljnu podrsku naroda a isti taj narod im predstavlja motiv za ostvarivanje zacrtanih ciljeva.Ja razumem da Ds polazi od sebe ali moraju da shvate da nisu svi isti i da postoje i oni kojima je istinski stalo do buducnosti ove drzave i ovog naroda.

danka

pre 10 godina

Ako Djilas ostane pada vlada ne Vojvodine, nego ceo DS ce da se "strmoglavi"Za taj problem ako DS ima nameru da nastavu da postoji i nesto znaci mora da napravi korenite promene u odnosu prema gradjanima i da puno rade na uspostvlanju normalne komunokacije koja podrazumeva medjusobno uvazavanje funkcionera.

anticenzura

pre 10 godina

Gledajuci slike prisutnih,samo se zapitam sa ce Vida medju ljudima koji bez stranke ne bi bili nista!!!
Ko poznaje na neki nacin ljude sa slika zna da Ds vise ne postoji i da je to najbolje moguce,a svako ozivljavanje mrtvaca je samo parodija!!!!

Mini Pani

pre 10 godina

Ne znam čemu se demokrate nadaju na izborima i sa kojim će planom i programom izaći? Nesuglasice i raskol koji su demonstrirali na GO pokazuje neozbiljnost jedne opozicione stranke koja participira da bude deo vlasti i to će ih koštati na izborima.

Gari

pre 10 godina

"Ne vidim DS kao podrsku Vucicu..." Onda mi objasni, sta se desava u ovom trenutku sa DS-om?? Nikad slabiji, bez ideje, programa, jasne politike, clanstvo se osipa (prelazi kod SNS-a) i duboko je podeljeno po svim pitanjima... i sta je onda to nego DIREKTNA PODRSKA VUCICU(SNS-u)!?!?!? Za DS bi najbolje bilo da sve pocne "iz pocetka", bez vas, glavnog odbora stranke, sa novim neiskompromitovanim mladim, strucnim ljudima...
Ili ce se desiti da vas SNS "pojede" i nestanete sa politicke scene Srbije ili budete svedeni na "cenzus" politicku stranku!!! Slaba opozicija stvara slabu "poziciju", a direktni gubitnici u tom slucaju su Srbija i njeni stanovnici !!!

kotur

pre 10 godina

Bas ce nesto promeniti u drzavi ukoliko na na vodecim pozicijama propale stranke budu bilo od ova dva coveka ... nebitno . Zna se ko radi dok se oni svadjaju ... Vucic za to vreme pregovara za projekat BG na vodi ... a to je mnogo bitnije , cini mi se.

Bona

pre 10 godina

Sta je interes ... Oni se prepiru oko pozicija , dok i taj narod koji ih podrzava i ako ih je malo se nadaju kakvom takvom spasu ... slepi , pa ne vide da je njihov spas bas upravo u Vucicu .

Pametna glava

pre 10 godina

Žaki,...... E moj Golube, Ti bi hteo stranku koja ce da da podrsku Vucicu..Znaci svi gradjani srbije bi trebali da daju podrsku Vucicu.Znaci Vucic bi trbalo da bude godpodar nasih zivota.Znaci najpametniji Srbin je Vucic.E pa vidis ja sama zavrsio jedan respektabilan drzavni fakultet. Naucio sam da koristim svoju glavu i da razmisljam svojom glavom. Ne treba niko da razamislja umesto mene

Tatjaanaa

pre 10 godina

Lepo je Tadic rekao na RTS-u da Djilas nema iskustvo u opozociji ,nema politicko iskustvo koliko on ima ( jos od studenskih dana ) ,priznao i svoje greske ....svesntan da ostaju opozicija na sledecim izborima.

fenix

pre 10 godina

Sns otidjite sa vesti o DS-u. Eno vam grad na vodi, arapi, kamioni, avioni i komentarisite koliko god hocete. Samo vi nemojte da pisete o DS-u. Puna podrska Demokratskoj stranci sa nadom da ce prebroditi ovu situaciju i krenuti u rusenje ovog katastrofalnog rezima

GagY

pre 10 godina

Bozadzija i sodadzija.Dali je moguce da u Demokratskoj stranci nema boljeg kadra ? Najpametnije bi bilo vratiti Micunovica da stranku barem povrati u zivot.
(Ella, 18. januar 2014 14:22)

Promašila si vest, stranka o kojoj govoriš se zove SNS.

toto

pre 10 godina

to i jeste najveci problem..necemo imati ni mi koji nismo odusevljeni Vucicem da izaberemo alternativu. Na stranu rezultati, na stranu sto se mora priznati da su se neke stvari tek sad desile, i na stranu citava metamorfoza SNSa...jednostavno koliko god to DS ne zeleo, on svesno radi na uspehu sada vodece stranke koji je sad i evidentan.

bubamara

pre 10 godina

DS će biti ponovo vladajuća stranka. Iz ove krize će izaći bolja, pametnija, sposobnija, sa jačom vizijom, idejom, ciljevima i jasnom politikom.

Miki

pre 10 godina

Data vam je prilika gospodine Djilas i niste je iskoristili, nije vreme za inacenje i cekanje, prepustite vodjenje partije nekom drugom, budite razumni, tako cete pomoci Srbiji.

Sofisticirano

pre 10 godina

Verujem da vi imate želje da budete lideri ili u opoziciji ili u vlasti....vama ili barem jednom delu DSa još uvek nije jasno kako je moguće da niste više lideri, kako je moguće da niste više vođe!
Jasno mi je i zašto šaljete poruke ko koga treba da podrži!
Jasno mi je i zašto Tadić sada igra igru protiv Đilasa....verovatno je možda već imao neke dogovore sa Dačićem, kome se sve više ljulja stolica!
Sve je to meni jasno....

Samo mi nije jasno čijim glasovima se nadate, čijim glasovima planirate da osvovite liderske pozicije....zbog ovakvih raskola ste uspeli da se raspadnete na milion frakcija!

Laza

pre 10 godina

Muka mi je bre više od obojice... Sklonite se i pustite ostale članove da se pokažu. Valjda imate i nekog prizemnijeg političara sa jasnijim uvidima u probleme građana.

Ne mogu više vas dvojicu da slušam! Prazne priče i mlitave tlapnje i prećutna mržnja među članovima - eto to su vaši dometi gospodo protraćeni lideri

Slobodan N.

pre 10 godina

Ne razumen šta hoće g. Tadić?
On nje doveo DS na najnižu granu, posle čega je počela satanizacija DS ali po oprobanom sistemu bez (naravno) dokaza.
Duboko se nadam da će politička figura g. Tadića najuad nestati sa horizonta političkog života Srbije. Viziju i hrabrost nema niti je to imao kadje trebalo.
Sada treba prepustiri novim snagama da pkažu šta mogu.
Njamanja količina političke kulture (koju treba da poseduje g. Tadić) trabalo bi da omogući nove trendove i nove vetrove DS-a.

Reforme (ako su iskrene) Vučić ne može da sprovede sam, već sa širokom podrškom ostalih partija, a najviše sa podrškom DS-a ali ne kao privezak SNS-a već sa jasnio definisanim programom i sa jasno definoisanom podrškom (evro intergracije, ekonomske reforme, ....).
Na taj način bi se eliminisao ucenjivački kapacitet malih - SPS.a, DSS-a (druge ne želim ni da spominjem). U nekim državama Evrope (tada su to bile države ist. evrope u tranziciji) se to pokazalo kao dobar primer.

Žaki

pre 10 godina

Ne vidiš se kao podrška Vučiću? Ko ste bre vi? Zbog vas smo gutali suzavce? Osim par časnih pojedinaca koji mislim da ne shvataju po dubini ko ste vi u suštini preko svog bivšeg pretsednika, sina SANU-ovca, svi ostali ste bedni kameleoni kojima je jedini smisao života da opstanete. U principu, u mom shvatanju svi redom ste ispod crte na političkom nebu Srbije zadnjih par decenija, uništili ste državu u pohlepi i alavosti ...ali neki oblik uređenja mora da postoji pa ste i svi sada veliko nužno zlo o kome god da se radi. No, ako zanemarim svoje lično mišljenje, ne radi li Vučić sada upravo sve ono za šta se Đinđić zalagao??? Kako onda ne vidiš sebe kao podršku toj politici objasni mi leba ti?? Bolesnici!! Pocepali ste zemlju; ljude ste gurnuli u siromaštvo, bedu, jad, šizofreniju! Stvorili ste generacije duševnih bolesnika koji se slobodno šetaju ulicom pod nazivom "oni su mladost Srbije"!! Alal vam pos'o! Ma, ne bih vam bio u koži kad budete shvatili šta ste uradili. (ovde sad dođe psovka al' nema veze)

koka mozak

pre 10 godina

Djilas kaze da: "ne vodi stranku koja će biti uz "takozvanog reformatora i modernizatora Vučića".

Ovo je vrlo pametno sa Djilasove strane - Razgranicenje od Vucicevog politickog zongliranja. Ali zbog drugoga sam ja tuzan. Narod (dobrovoljno) aplaudira Vucicu, istovremeno pljescuci svojoj vlastitoj propasti. Kakvu tintu i mrak ima narod u glavi?

Rhino

pre 10 godina

Pajtić bi rado zamenio Đilasa na čelu stranke i zato ne želi Tadiću da pruži podršku jer mu je Đilas, opterećen silnim aferama i imidžom tajkuna, mnogo lakši protivnik...

pametnjakovic-mladji

pre 10 godina

Nije problem ko ce biti predsednik DS. Problem je sto DS nema ideju kako da pokrene ekonomiju Srbije, tj ono sto je od nje ostalo. Da se razumemo, ni SNS nije bolji, Radulovic se trudi ali se vidi da ima vise kocnicara od onih koji ga podrzavaju. Nazalost, kola idu nizbrdo sve brze a mi svi gledamo kao hipnotisani i svako se trudi da zadrzi ono malo sto ima u ruci. Kad tresnemo u rupu, bice kasno. Jedina uteha je da smo preziveli i gore, pa cemo i ovo.

štrumf

pre 10 godina

Ako vam se nešto ne sviđa,promenite to. Ako ga ne možete promeniti,postavite se drugačije. Ne žalite se. Sigurna sam da će DS naći svoj pravi put, bila koalicija ili opozicija,ali će biti najveća i sa najboljim kadrovima.

maximus

pre 10 godina

Sve je se videlo u emisiji "Da,mozda,ne" na RTS-u pre nekoliko dana!U dijalogu izmedju Djilasa, i Zorane Mihajlovic,izaslo je na videlo istina!Djilas je bio bez ijednog argumenta na Zoranine izjave!Tako da je Tadiceva izjava na mestu da Djilas nema iskustva, u politici!Ali je zato odlican u radu "za svoj dzep".

a malo samokritike..

pre 10 godina

Osećate li krivicu što ste "reanimirali SPS" , što ste šlepali Dinkića i omogućili mu da nas sa nekim vašim članovima opljačka i izvara. Osećate li krivicu što su "skakavci" pojeli deceniju života u Srbiji...

Ja se uvek slazem

pre 10 godina

Sami sebe proglasavaju najboljima?! To koliko su dobri imali su priliku da pokazu. Ako pod najbolje podrazumevaju najbolje odradjivanje poslova koji se kose sa interesima gradjana i drzave onda se slazem. I stvarno smem da potpisem da niko nije bolje radio u svoju korist od Ds-a.To je nezapamceno dobar posao koji je od njih napravio milijardere a od naroda bedu.

Mrtvac

pre 10 godina

Da ste pametni da izbacite i jednog i drugog iz stranke... Inace Djilas ne podrzava zakon o radu sto znaci da se ulizuje sindikalcima i nepismenim ljudima, jos jedan dokaz da je nesposoban.

Limited

pre 10 godina

Opet se Djilas bavi Vučićem i naprednjacima umesto da gleda u svoje dvorište, koje je neuredno i u haotičnom stanju. Ovaj metod su demokrate koristile i u prošlosti što im se obilo o glavu, ovog puta, isti scenario je sve izvesniji.

Hm!

pre 10 godina

Kakva patetika!
Djilas lansira demagogiju I narodu I
DS-u! A Pajtic se vec pokazao , kad je
u stanju da radi na destabilizaciji Srbije,
zahtevajuci neka nerealna vojvodjanska prava! Znaci , ne dirajte mi fotelju, inace cu napraviti destrukciju kolko god da kosta narod. Dosta vise Milosevicevih
klonova!
Dlilasu:
Nisi ni inteligentan , ni obrazovan za takav posao, uzgred, nemas bas nikakvog liderskog talenta!
Prestani da verujes svojoj mami da si
najlepsi i najpametniji.
Trebalo bi zabraniti ljudima koji imaju
privatni biznis bilo kakve politicke funkcije!

djidji

pre 10 godina

nazalost to i jeste najveci problem...stranka prvo ne moze da postigne osnovnu konsolidaciju, a kamoli liderstvo bilo na mestu opozicije ili pozicije...Citava konstrukcija se raspala pod tezinom poraza jos na izborima pre 2 godine, a snaga jedne stranke odnosno njena slabost se na taj nacin odrazila u punom sjaju.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Zamolio bi članove SNS da se ne petljaju u rad DS, gledajte vi vaše dvorište i pitajte rukovodstvo šta je bilo sa svim onim silnim predizbornim obećanjima - gde je zapelo...zašto ste prevarili građane i sve suprotno radite od obećanog...
- Obećali ste da ćete Kosovo i Metohiju sačuvati u okviru Srbije, a (pro)dali ste ga i Srbe izbacili iz Srbije i ubacili ste ih u tzv nezavisno Kosovo, da rade i žive po zakonima Kosova...
- Obećali ste strane investicije od 100 milijardi evra, a nikad manje investicija, samo 400 miliona u 2013g,
- Obećali ste da će struja i gas biti jeftiniji za 20%, a cene su, ustvari, veće za 20%, pogledajte koliki računi su došli građanima, čista pljačka...
- Obećali ste da nećete zaduživati građane Srbije, a sve pršti od zaduživanje, rušite sve rekorde, čak 5 milijardi za godinu dana i hoćete da nas zadužite sa još 6.5 milijardi u 2014g, užas...
- Obećali ste decentralizaciju i depolitizaciju, a sve je centralizovano, za sve se pita jedan čovek, a javna preduzeća vode partijski ljudi, iako u zakonu, koji ste VI doneli, jasno piše da se direktori LP postavljaju putem javnog konkursa, a ne na predsedništvu otadžbinske uprave SNS.
- Obećali ste narodu više posla, a desilo se suprotno, a u 2014g se očekuje 100.000 otkaza...a zakonom o radu hoćete da radnici budu robovi...
- Povećali ste sve namete-poreze, akcize...cene su drastično povećane, ljudi jedva preživljavaju, nikada nije bila gora situacija...

DEJAN

pre 10 godina

Slušao sam sinoć Borisa Tadića kako priča neke stvari na TV i mogu Vam reći da mi se smučio do besvesti.Onog dana kada su Demokrate ušle u koaliciju sa SPS,radi opstanka na vlasti,pogazio je sve godine obaranja i rušenja Miloševića,pogazio je sve žrtve koje su ubijene za vreme demonstracija,pogazio je sva zverska mučenja od strane milicije nad nedužnim ljudima,prešao je preko svih atentata koji su izvršeni iz političkog razloga...........Onog dana kada su se udružili sa socijalistima,raspršile su se svi moji snovi,sve moje nade da se ovde neko bori za budućnost naše dece,za nas,za narod,za nase bolje sutra,za opstanak i prosperitet naše Srbije,za Kosovo i Metohiju.TADIĆU BORISE,ŽELIM TI DA POTPUNO NESTANEŠ SA POLITIČKE SCENE DA ODES NEKUDA DALEKO I TI I SVI SLIČNI TEBI.

Хронологија

pre 10 godina

На западу чијем систему вредности, бар неким деловима и бар декларативно тежимо, неписани обичај који се беспоговорно поштује је да комплетно руководство странке која је изгубила изборе поноси оставку и силази са политичке сцене. А и Ђилас и Тадић су део те приче која је своијим радом и понашањем допринела томе да одемо са власти. Звучи као фраза, али Демократској странци су преко потребни нови људи, неискварена лица која заиста верују у програм и идеје странке. На жалост таквих сада нема или их бар ја не видим.

još uvek u stranci....

pre 10 godina

kakv licemeran osmeh na slici, kod obojice :)
(kum, 18. januar 2014 13:42)
A kako bi bilo da se obojice rešimo u paketu? Inače nam nema spasa!

neutralac

pre 10 godina

Srbiji je potrebno da DS bude opozicija SNS-u. To je dobro i za sam SNS, jer će uvek imati kontrolu vlasti. Na kraju to je dobro i za Srbiju i njene građane. Uspeh DS-a se pre svega sastoji što su neke druge opcije, koje su bile u određenim momentima retrogradne, sa porukama samoizolacije i sa protivljenjem svemu što je evropsko, a sada su okrenule priču i svoje delovanje koje je veoma slično delovanju i same Demokratske stranke. Dokaz tome je SNS i njena trenutna politika koju vodi. I zato je potrebno da imamo jaku Demokratsku stranku. Da li je ona na vlasti ili u opoziciji to nije bitno. Bitna je kontrateža i to je suština pluralističke demokratije. I zato, kao apsolutno stranački neutralan, smatram da je Đilasova opcija jedina koja demokratskoj stranci može dati prosperitet. I zato DS ne treba da ulazi u bilo kakve kombinacije sa SNS. Ovde naravno ne mislim na saglašavanje oko najbitnijih zakonskih rešenja i sutra možda i promenu Ustava. Isto tako, ja mislim da je svakom normalnom građaninu ove zemlje jasno, da je trenutni loš rejting DS uzrokovan pre svega fabrikovanjem kojekvih optužbi, pre svega na račun Djilasa, i da su te optužbe deo naručene kampanje. Ova medijska hajka će uskori morati da prestane kada se otvori poglavlje u pregovorima sa EU koje se odnosi na medijske slobode i na zaštitu ljudskih prava. Kao dokaz tome je nepostojanje ni jedne krivične prijave protiv Djilasa, a što bi Vučić svakako uradio kako bi se konačno oslobodio DS-a. I zato podrška Đilasu.

Ella

pre 10 godina

Bozadzija i sodadzija.Dali je moguce da u Demokratskoj stranci nema boljeg kadra ? Najpametnije bi bilo vratiti Micunovica da stranku barem povrati u zivot.

sve po ...azbuci...

pre 10 godina

Danas je dan "D" za demokrate..
(firke, 18. januar 2014 13:22)
Pre bi se reklo dan "Đ" ! Za nas je sa njima ovakvima svaki dan dan D!

Ja

pre 10 godina

"Ne gleda se politika na rečima, nego na delima. Kada hapsite ljude, kidnapujete, prebijate, pritiskate medije, to nije politika", rekao je Đilas.

Ja zaista ne mogu da verujem sta je ovaj izjavio! On i Sapic su olicenje svega sto je rekao! Bukvalno sve sto je naveo je on radio kada je umislio da je mocan. Ali, jos malo i bice ko se zadnji smeje, najsladje se smeje.

Tihi Don

pre 10 godina

Sve što je đilas izgovorio je tačno i na mestu.Valjda i mi koji smo za njega smemo da napišemo koji komentar.Ne znam samo zašto Borko ćuti kada je i on sa nama.

Очистимо

pre 10 godina

Не видим начина да не буде промена у руководству ДС-а, јер од странке која је била симбол борбе за демократију и весник промена у овој држави дошла је у ситуацију да буде нешто једва изнад цензуса. Оно што је највећи проблем за саму странку и њене гласаче је тај што не видим ко би то могао да замени Ђиласа ида донесе бољитак. Не због тога што сам пасионирани љубитељ лика и дела Ђиласа, већ због чињенице да је претендент на повратак на лидерко место, тј. Тадић управо разлог што је велики број нас који смо гласали за ДС отишли у пасиву јер у демократама више нисмо видели оно због чега смо раније гласали за њих, а нисмо хтели да свој глас дамо неком другом. Волео бих да грешим, али опоравак уопште не делује тако близу.

Plašenje “neprijateljima”

pre 10 godina

O kakvoj DS govori promeni kad im je stil ostao isti. Tako su i izbornu kampanju za parlament vodili! Ovaj put isto primenjuju jedni na druge u istoj stranci!

Andiana

pre 10 godina

Vučiću ne treba podrška! Sto babica, kilavo dete. Tako je do sada i bilo. Svako je vodio svoju politiku. Jedina ispravna politika je ova koju sad trenutno vodi ova vlast sa predvodnikom Vučićem!

Rex

pre 10 godina

Znači izmrcvarili ste i stranku i članove. Ej, Đilas hoće da vodi drugu po redu stranku u Srbiji!? A najveći domet mu je Beograd i samo o Beogradu zna da priča. Pa kako takva osoba treba da vodi stranku na parlamentarnim izborima? S druge strane, Tadić se nakon 8 godina predsednikovanja setio da postoje obični građani tek u poslednjoj izbornoj kampanji.

I na to se svela DS - čim je spala šminka marketinga spali su i njihovi kostimi ''pobedničkog tima'', jedine progresivne i modernizatorske snage i sl. Važno da su se oni snašli i svi žive lagodno, a obični građani žive isto kao i pre ihaha godina kad su ih dovodili na vlast. Jad

pedja

pre 10 godina

Srbija zasigurno ne drhti od sednice glavnog odbora ds-a..ovakav način menadžerisanja,reklamiranja i svoje lične koristi je i doveo srbiju tu gde jeste.Pogledajte samo koliko tu ima struja,frakcija,partikularnih interesa,a stranka je u debeloj opoziciji.Stranku čine ljudi,a ne ime.Sa Tadićem stranka ima šanse za neko preživljavanje uz reforme politike i kadra,a sa Djilasom ni to.Nije nemoguće ni cepanje stranke ,tj izlazak poražene struje i formiranje nove stranke...juče Tadić,danas Vučic,sutra novi neko..samo je Srbija bitna

sova

pre 10 godina

Eto šta je politika (i političari), ova slika. Pa kad vam bilo šta emotivno dođe kad budete hteli da glasate setite se zašto se oni bave politikom.

Београдско дете

pre 10 godina

Имам неки осећај да ће данас бити тесно код демократа и да ће остати без председника странке. Сасвим реално је и за очекивати је.

Bojan

pre 10 godina

Zna Tadić dobro da nema šanse da se smeni Đilas, ali pošto mu budućnosti u DSu i inače nema, em su prestali da mu plaćaju stan, a smatra da DS i nema neku budućnost u narednih 5-6 godina, smislio je idealan gambit - krene u smenjivanje Đilasa, ako kojim čudom prođe, videće šta će, ali kada to propadne, demonstrativno napusti stranku - tj. brod koji je do tada tonuo, a zbog ovoga će potpuno i da potone.

A onda će već da se nađe neka funkcija - recimo postaviće ga SNS u UN kao predstavnika Srbije, ili tako već nešto.

S druge strane Đilasu je svejedno ako od DS preostanu samo karikature i senke, pa će rado da povede rat.

Srdjan

pre 10 godina

Razuman čovek izmedju dva zla bira ono manje. Istinsko zlo u našem društvu po mom mišljenju nije SNS, barem ne još uvek, već SPS. Zlo ne zbog ideologije, ne zbog programa, ne zbog autoritarnog vodje već zbog korupcije. Kako vam posle tolikih emisija insajdera nije jasno da oni ne kradu već otimaju. Ako vam oni ostanu ovakvi kakvi su vi se gospodo onda zapitajte ko ste vi ako to dopustite.

NikolaBG

pre 10 godina

Sednica Glavnog odbora DS ili u prevodu egzekucija Dragana Djilasa je pocela. Mislim da ni Dragan Djilas ni Boris Tadic ne trab da vode DS. Vrlo dobro znamo i jednog i drugog, i pokazali su se kao dva jarca na brvnu. Tvrdoglavi, ego-manijaci, puni licnih frustracija i pre svega nadobudni i umisljeni. Licni interes im je na prvom mestu a stranka na zadnjem. Ja sam za DS bez obojice.

Gargamel

pre 10 godina

Bice zatvorena sednica za javnost, da se ne zna sta se planira i sta se prica. prvo da se budze iz stranke dogovore pa onda ostali da saznaju i samo da se sloze sa svime.

lithium

pre 10 godina

Oba sefa su ponosna na ono sto bi narod nazvao propala stranka. A sve bi dali da im SNS samo pruzi priliku, i stavi ih na privezak. ALi neee, nece naprednjaci razocarati narod kao neopredeljeni Dacic-taj nema ni stav ni misljenje..

Bojan

pre 10 godina

DS jeste vas 500 koji ste dobro profitirali. Mi koji smo glasali za vas smo prevareni jer smo se nadali da cete reformisati Srbiju. Nismo blesavi da opet glasamo za DS, imali ste vise sansi da uradite pravu stvar ali vi ste nepogresivo isli putem kradje i korupcije. Mi za sada trazimo reformu od Vucica, ako on nije u stanju da je isporuci, glasacemo za nekog treceg. U svakom slucaju, gradjani Srbije nisu odustali od reforme i glasace za onoga ko ima najvise sanse da je isporuci.

Stanislava

pre 10 godina

Uvek treba pruziti podrsku kada je nesto dobro, a nije vazno sa koje strane dolazi. Nekako mi deluje da je Djilas opsednut Vucicem, iako tvrdi suprotno.

neša012

pre 10 godina

Ovo će biti krajnje zabavno, pravi rat dve suprostavljene strane, koristiće se sve moguće stvari da se pojedini članovi glavnog odbora ubede da glasaju baš za tu stranu pa se koriste i savremena tehnička sredstva za to.Strasti su uzburkane, diskusije će biti jako polarizovane i jedna strana prozivaće drugu i optuživati za krah poslitike DS-a.Đilas će koristiti kartu nesaradnje sa SNS i pokušati da pokaže da njegova politika štiti DS od potpunog nestajanja, dok će Tadić i njegove pristalice pokušati da dokažu da je Đilasov menadžerski način vođenja stranke doveo DS na najniže grane od momenta formiranja.nekadašnji politički div je na kolenima i preti da se potpunu uruši.

Dr

pre 10 godina

Dobar je predsednik demokrata. Niko ga nije pitao niti će ga pitati da podrži ili ne podrži naprednjake. Bolje je da se bavi radom svoje stranke a ne da priča o nečemu praznom..

BillyBob

pre 10 godina

Dakle Tadić - masovna korupcija ili Đilas - masovna tajkunizacija? Teška odluka je na glasačima. Kad bi Đinđić mogao da vidi šta napraviše od njegove stranke...
PS Slika govori više od hiljadu reči.

VeljkoNI

pre 10 godina

Posto se na danasnjoj sednici razmatra izvestaj o radu stranke, bas me zanima kako ce Djilas to da predstavi. Iskreno mislim da nema cime da se pohvali osim porastom OO koji su za njegovu smenu i privatnim bankovnim racunom, jedino je tu zabelezen rast.

cuki

pre 10 godina

Verujem da ako Tadic zameni Djilasa i vrati se na mesto predsednika stranke nece dugo trajti iz prostog razloga posto je on svoje politicke poene ispucao dok je bio na celu drzave i nema vise sta novo da donese stranci a ni drzavi.

dzox

pre 10 godina

Meni se cini da su sve stranke, ali bas sve do jedne, od najmanjih do najvecih, zaboravile da nije drzava rat izmedju njih, i da drzava nije njihova, nego NASA! Vlasnistvo naroda u cijem cilju svi treba da rade, a ne samo da sefuju u korumpiraju se sve vise. Oni su to zaboravili, a mi (narod) ne reagujemo. Zato se oni bogate, a mi propadamo, jer ne smemo dici glas u svoju odbranu. I sto je najgore, jos im se uclanjujemo u stranke i dajemo im podrsku zarad potencijalne licne koristi koja se moze nazvazi mizerijom.

pufnica

pre 10 godina

Videcemo sta ce se ovih dana i danas desavati sa ds,polako ali sigurno propadaju i tonu u svoju propast.Mislim da ce sedica GO biti ledeni tus za Djilasa.Zasedaju,vecaju,a pritom nista ne menjaju,mozda smene Djilasa,ali nemaju vise ni koga da dovedu,ne zna se ko je gori,pocece bitka za stolicu...Kako radili tako im se vratilo...

DEJAN

pre 10 godina

Slušao sam sinoć Borisa Tadića kako priča neke stvari na TV i mogu Vam reći da mi se smučio do besvesti.Onog dana kada su Demokrate ušle u koaliciju sa SPS,radi opstanka na vlasti,pogazio je sve godine obaranja i rušenja Miloševića,pogazio je sve žrtve koje su ubijene za vreme demonstracija,pogazio je sva zverska mučenja od strane milicije nad nedužnim ljudima,prešao je preko svih atentata koji su izvršeni iz političkog razloga...........Onog dana kada su se udružili sa socijalistima,raspršile su se svi moji snovi,sve moje nade da se ovde neko bori za budućnost naše dece,za nas,za narod,za nase bolje sutra,za opstanak i prosperitet naše Srbije,za Kosovo i Metohiju.TADIĆU BORISE,ŽELIM TI DA POTPUNO NESTANEŠ SA POLITIČKE SCENE DA ODES NEKUDA DALEKO I TI I SVI SLIČNI TEBI.

BillyBob

pre 10 godina

Dakle Tadić - masovna korupcija ili Đilas - masovna tajkunizacija? Teška odluka je na glasačima. Kad bi Đinđić mogao da vidi šta napraviše od njegove stranke...
PS Slika govori više od hiljadu reči.

a malo samokritike..

pre 10 godina

Osećate li krivicu što ste "reanimirali SPS" , što ste šlepali Dinkića i omogućili mu da nas sa nekim vašim članovima opljačka i izvara. Osećate li krivicu što su "skakavci" pojeli deceniju života u Srbiji...

milisav

pre 10 godina

@Mali Radojica

Da li mi mozes dati odgovore na sledeca pitanja:
1.Da li je resen problem KOsova?(i kako)
2.Da li je ijedna "borba sa kriminalom" koju je SNS sprovela imala uspesan sudski epilog?Kao recimo Miskovicevo hapsenje?
3.Koje je to "strane investitore" doveo SNS u Srbiju i koliko su novca ulozili?
A mozes mi odgovoriti i na:
1.Koliko je trenutna vlast zaduzila Srbiju za vreme njene vlasti?
2.Koliko je SNS svojih partijskih vojnika zaposlila recimo u EPS?
3.Da li znas kakve efekte imaju sve reforme koje ova vlast sprovodi u Srbiji?Na primer da se mala mesta gase jer ljudi nemaju gde da se zaposle i od cega da zive?
4.Ako je nakon formiranja vlasti SNS postavio svoje najbolje ministre da budu u vladi,zasto je posle samo 6 meseci doslo do rekonstrukcije i ti "najbolji" su smenjivani?
5.Zasto u SNS bukti rat izmedju "Nikolicevaca" i "Vucicevaca"?
6.Da li je 53% od 20% izaslih "vecina gradjana" Srbije?
7.Da li je Zorana MIhajlovic ministar koji dobro radi svoj posao?Ako jeste zasto se u njenom sektoru desava haos i zasto su svima prepumpani racuni za Decembar 2013. godine.
Imam jos pitanja,ali kada skines ruzicaste stranacke naocare i pogledas i odgovoris,shvatices koliko su zemlju srozali ovi koji su sada na vlasti!

evita

pre 10 godina

Toliko je ocigledno da su za Tadica oni koji nisu na svome, kojima ne odgovara biti opozicija jer nema kinte. Nadaju se jadni da ce im sa Vucicem pripasti neka mrvica, platica, kiosk, splav... Jadni li su, Zoran se u grobu prevrce!

Bojan

pre 10 godina

DS jeste vas 500 koji ste dobro profitirali. Mi koji smo glasali za vas smo prevareni jer smo se nadali da cete reformisati Srbiju. Nismo blesavi da opet glasamo za DS, imali ste vise sansi da uradite pravu stvar ali vi ste nepogresivo isli putem kradje i korupcije. Mi za sada trazimo reformu od Vucica, ako on nije u stanju da je isporuci, glasacemo za nekog treceg. U svakom slucaju, gradjani Srbije nisu odustali od reforme i glasace za onoga ko ima najvise sanse da je isporuci.

Sandra

pre 10 godina

E moji SNS botovi docice maca i na vasa vratanca i to vrlo skoro, kad pocnete da se delite na Tomine i Vuciceve. U BGu i nekako ide sa Vucicevim ljudima a sta cemo po gradovima Sebije gde je Tomin sin postavio poslednji slj...! Ostavite se vi DSa on je opozicija i za vas stranka koja nece preci cenzus...jel tako? Sto se onda cimate ovde na forumu i komentarisete tako malu i nebitnu stranku....he he he!!! DS je za vas bre POLITIKU izmislila a vi ste od juce sklepani, odbegli radikali! (Ujedno se izvinjavam radikalnoj stranci koja je ostala dosledna svojm principima.) DS samo napred resavajte to sto pre zarad nas obicnih gradjana Srbije! Jos jednu sansu vam pruzamo jer se sa ovima sada na vlasti vise ne moze izdrzati!!!

VeljkoNI

pre 10 godina

Posto se na danasnjoj sednici razmatra izvestaj o radu stranke, bas me zanima kako ce Djilas to da predstavi. Iskreno mislim da nema cime da se pohvali osim porastom OO koji su za njegovu smenu i privatnim bankovnim racunom, jedino je tu zabelezen rast.

novica952

pre 10 godina

Čitav govor i sva Đilasova retorika zasnovana je na političkom pamfeltu da DS nikako ne treba da bude prilepak SNS i da DS mora da bude lider u vlasti ili jaka i konstruktivna opozicija.U ovom trenutku DS nije nije jedno ni drugo, potpuno marginalizovana Đilasovim načinom vođenja stranke, sa mnogo kadrova koji su napustili stranku sukobivši se koncepcijski razlike u političkim shvatanjima sa liderom stranke.Ovako rasturena DS ne predstavlja ni senku od one stranke koja je do pre godinu ipo dana palila i žarila ovom zemljom i zahvaljujući nerazumnoj politici došla na niske grane da se bavi unutarpartijskim pepucavanjima umesto da pravi program za izlazak pred birače.

Sovlja021

pre 10 godina

Gospodin Ex i Pocasni najpre da gradjanima ispostave racun za sve (ne)ucinjeno dok su bili vlast, a potom nek se igraju Zoranovih naslednika!

Ja se uvek slazem

pre 10 godina

Sami sebe proglasavaju najboljima?! To koliko su dobri imali su priliku da pokazu. Ako pod najbolje podrazumevaju najbolje odradjivanje poslova koji se kose sa interesima gradjana i drzave onda se slazem. I stvarno smem da potpisem da niko nije bolje radio u svoju korist od Ds-a.To je nezapamceno dobar posao koji je od njih napravio milijardere a od naroda bedu.

Kuper

pre 10 godina

Šta je, radikali, propala vam kominacija rušenja Đilasa...hehehe...Pa vi ste stvarno smešni, a taman ste mislili da ćete da ga pometlate...i da se dokopate fotelja u gradskoj upravi beograda, kad ono - šipak. Tek ćete sada da vidite šta ćemo da vam radimo, letećete naglavačke, ološi, prevaranti, lopovi...zajedno sa svim vašim tajkunima, na čelu sa Karićem, Koletom, Bogićeviće...i korumpiranim medijima...Dole nesposobni režim! (SNS hohštapleri, 18. januar 2014 17:57)

Sta je sa ovim momkom? Decko, pun si mrznje, da te nisu izbacili iz drzavne sluzbe.

ivan

pre 10 godina

Sramotan Tadićev potez, mesec i po dana do bg izbora,govori o tome koliko je njemu i ovima sto ga prate u napadu na Đilasa stalo do DS..ovako se Bota zahvaljuje Đilasu sto ga je postavio za počasnog predsednika, umesto da ga je počistio pre 15 meseci..

SNS je zlo

pre 10 godina

Obaveštenje za sns-OVCE, nije vam uspeo puč! Đilas je razbio pučiste kao dete zvečku...Sad ste gotovi, rešili smo se mi i Miloševića, pa ćemo i vas...

SNS prevaranti

pre 10 godina

Zamolio bi članove SNS da se ne petljaju u rad DS, gledajte vi vaše dvorište i pitajte rukovodstvo šta je bilo sa svim onim silnim predizbornim obećanjima - gde je zapelo...zašto ste prevarili građane i sve suprotno radite od obećanog...
- Obećali ste da ćete Kosovo i Metohiju sačuvati u okviru Srbije, a (pro)dali ste ga i Srbe izbacili iz Srbije i ubacili ste ih u tzv nezavisno Kosovo, da rade i žive po zakonima Kosova...
- Obećali ste strane investicije od 100 milijardi evra, a nikad manje investicija, samo 400 miliona u 2013g,
- Obećali ste da će struja i gas biti jeftiniji za 20%, a cene su, ustvari, veće za 20%, pogledajte koliki računi su došli građanima, čista pljačka...
- Obećali ste da nećete zaduživati građane Srbije, a sve pršti od zaduživanje, rušite sve rekorde, čak 5 milijardi za godinu dana i hoćete da nas zadužite sa još 6.5 milijardi u 2014g, užas...
- Obećali ste decentralizaciju i depolitizaciju, a sve je centralizovano, za sve se pita jedan čovek, a javna preduzeća vode partijski ljudi, iako u zakonu, koji ste VI doneli, jasno piše da se direktori LP postavljaju putem javnog konkursa, a ne na predsedništvu otadžbinske uprave SNS.
- Obećali ste narodu više posla, a desilo se suprotno, a u 2014g se očekuje 100.000 otkaza...a zakonom o radu hoćete da radnici budu robovi...
- Povećali ste sve namete-poreze, akcize...cene su drastično povećane, ljudi jedva preživljavaju, nikada nije bila gora situacija...

Sofisticirano

pre 10 godina

Verujem da vi imate želje da budete lideri ili u opoziciji ili u vlasti....vama ili barem jednom delu DSa još uvek nije jasno kako je moguće da niste više lideri, kako je moguće da niste više vođe!
Jasno mi je i zašto šaljete poruke ko koga treba da podrži!
Jasno mi je i zašto Tadić sada igra igru protiv Đilasa....verovatno je možda već imao neke dogovore sa Dačićem, kome se sve više ljulja stolica!
Sve je to meni jasno....

Samo mi nije jasno čijim glasovima se nadate, čijim glasovima planirate da osvovite liderske pozicije....zbog ovakvih raskola ste uspeli da se raspadnete na milion frakcija!

šumadinac

pre 10 godina

Ja sam član DS-a, demokrata 23 godine. E tada trebalo je biti demokrata, kao i 2000 godine, i kada su nam ubili našeg predsednika i premijera Srbije dr Zorana Đinđića. Zbog malobrojnih i loših mi koji smo se borili za slobodnu demokratsku i ekonomski razvijenu Srbiju odbačeni smo. I dalje smatram da od ponuđenih političkih opcija DS može da stabilizuje zemlju a ne oni koji su vladali devedesetih. Vučić preko medija laže posle Miloševića i Šešelja najviše laže i teško zloupotrebljava vlast. Vučić i Nikolić bili su ministri kod Miloševića kada je ubijen novinar Slavko Ćuruvija, Ivan Stambolić, kada je naša mladost ginula, kada su plate bile nekoliko maraka, itd. Kome je do SNS-a taj ili ne zna gde je ili ne misli kuda će ili oboje. Pa izvolite gospodo glasajte za nov zakon o radu, za penzije od 200 evra i privatne fondove koji će vas popljačkati, za Kosovo koje su prodali.

Vuk

pre 10 godina

DS je stranka sa najboljim i obrazovanim kadrovima. Verujem da će se nesuglasice rešiti na najbolji mogući način.
(..., 18. januar 2014 16:22)

Doktor Šapić, nervozni Balša, Tetkin mali Đelić, kontroverzni Dulić, bivši ministar privrede Dragin valjda još u zatvoru, Jelena Trivan, Snežana Malović... Jeste na njih mislili? Ako jeste, recite da znamo da ste se samo šalili...

Ako su sa ''najboljim'' kadrovima postigli ovoliko veliko Ništa, šta li bi tek postigli da su im kadrovi bili ''gori'', ne smem ni da zamislim

Goku

pre 10 godina

Da li je Vucic reformator ili ne vreme ce pokazati, kao sto pokazuje da je za DS bila kobna greska postavljanje Djilasa na mestu na kom je sada. Ovde se uopste ne radi o tome da li se ide u koaliciju sa SNS ili ne (realno SNS nema potrebe da pravi sa njima koaliciju), vec o klasicnoj "igri prestola" gde pobednik dobija iluziju da ce jos malo ostati tu gde jeste sa svojim podredjenima a gubitnik i njegovi podredjeni ne samo sto odlaze iz partije vec im je ugrozena i egzistencija (nema vise mogucnosti da uziva na grbaci naroda, da prima platu a nista ne radi, ili sto je jos gore da preko politike se enormno bogati).

sova

pre 10 godina

Eto šta je politika (i političari), ova slika. Pa kad vam bilo šta emotivno dođe kad budete hteli da glasate setite se zašto se oni bave politikom.

fenix

pre 10 godina

Sns otidjite sa vesti o DS-u. Eno vam grad na vodi, arapi, kamioni, avioni i komentarisite koliko god hocete. Samo vi nemojte da pisete o DS-u. Puna podrska Demokratskoj stranci sa nadom da ce prebroditi ovu situaciju i krenuti u rusenje ovog katastrofalnog rezima

maximus

pre 10 godina

Sve je se videlo u emisiji "Da,mozda,ne" na RTS-u pre nekoliko dana!U dijalogu izmedju Djilasa, i Zorane Mihajlovic,izaslo je na videlo istina!Djilas je bio bez ijednog argumenta na Zoranine izjave!Tako da je Tadiceva izjava na mestu da Djilas nema iskustva, u politici!Ali je zato odlican u radu "za svoj dzep".

Jaki

pre 10 godina

Koliko je samo teško skinuti sa trona nekoga, ko je izgradio lažnu sliku o svojim sposobnostima i namerama i stvorio mašineriju poslušnika, koji iz pukih ličnih interesa ne žele da mu vide leđa.

Oliver

pre 10 godina

Sadasnji predsednik DS je iskljucio iz stranke najpopuplarnijeg funkcionera Vuka Jeremica koji je tada bio predsednik Generalne Skupstine UN. To je samo politicar bez iskustva mogao da uradi. On je ternutno popularniji od njega tri puta. Demokrate vratitte Vuka i mi razocarani glasaci DS cemo ponovo izaci na biralista.

pufnica

pre 10 godina

Videcemo sta ce se ovih dana i danas desavati sa ds,polako ali sigurno propadaju i tonu u svoju propast.Mislim da ce sedica GO biti ledeni tus za Djilasa.Zasedaju,vecaju,a pritom nista ne menjaju,mozda smene Djilasa,ali nemaju vise ni koga da dovedu,ne zna se ko je gori,pocece bitka za stolicu...Kako radili tako im se vratilo...

Перица

pre 10 godina

,,Jedino DS to može da zaustavi. Treba da kažemo: 'Ne!' zakonu o radu, 'Ne!' otpuštanjima; treba da imamo zaista socijaldemokratsku politiku", poručio je Đilas. "

Боже, особа преко чије фирме је опрано ко зна колико новца и која ја контролисала све новине да не причају превише о пљачки Србије се сада куне у раднике? Сада, кад су остали само они које они нису отпустили, њима још увек верни? Који комедијаш.

Предлажем да Ђилас добије награду за најбољег комичара Србије 2013.-те и 2014.-те - засмејавао нас је прошле, а очигледно је да ће нас добро засмејавати и ове године!

Dr

pre 10 godina

Dobar je predsednik demokrata. Niko ga nije pitao niti će ga pitati da podrži ili ne podrži naprednjake. Bolje je da se bavi radom svoje stranke a ne da priča o nečemu praznom..

Andiana

pre 10 godina

Vučiću ne treba podrška! Sto babica, kilavo dete. Tako je do sada i bilo. Svako je vodio svoju politiku. Jedina ispravna politika je ova koju sad trenutno vodi ova vlast sa predvodnikom Vučićem!

Laza

pre 10 godina

Muka mi je bre više od obojice... Sklonite se i pustite ostale članove da se pokažu. Valjda imate i nekog prizemnijeg političara sa jasnijim uvidima u probleme građana.

Ne mogu više vas dvojicu da slušam! Prazne priče i mlitave tlapnje i prećutna mržnja među članovima - eto to su vaši dometi gospodo protraćeni lideri

Žaki

pre 10 godina

Ne vidiš se kao podrška Vučiću? Ko ste bre vi? Zbog vas smo gutali suzavce? Osim par časnih pojedinaca koji mislim da ne shvataju po dubini ko ste vi u suštini preko svog bivšeg pretsednika, sina SANU-ovca, svi ostali ste bedni kameleoni kojima je jedini smisao života da opstanete. U principu, u mom shvatanju svi redom ste ispod crte na političkom nebu Srbije zadnjih par decenija, uništili ste državu u pohlepi i alavosti ...ali neki oblik uređenja mora da postoji pa ste i svi sada veliko nužno zlo o kome god da se radi. No, ako zanemarim svoje lično mišljenje, ne radi li Vučić sada upravo sve ono za šta se Đinđić zalagao??? Kako onda ne vidiš sebe kao podršku toj politici objasni mi leba ti?? Bolesnici!! Pocepali ste zemlju; ljude ste gurnuli u siromaštvo, bedu, jad, šizofreniju! Stvorili ste generacije duševnih bolesnika koji se slobodno šetaju ulicom pod nazivom "oni su mladost Srbije"!! Alal vam pos'o! Ma, ne bih vam bio u koži kad budete shvatili šta ste uradili. (ovde sad dođe psovka al' nema veze)

pera zdera

pre 10 godina

Tadić je izgubio izbore od Tome Diplome. Ej bre, ja bih se pokrio ušima i ne bih se javljao da se to meni desilo.
I tu treba svaka diskusija da prestane.

John Poll Diaser

pre 10 godina

Ako pobedi Djilas imaju moj glas, samo iz razloga sto sigurno nece ici sa SNS-om i Vucicem, druga opcija potop DS-a i Srbije. Tadicu nestani vec jednom za sva vremena iz Politike. Slabic si, i to je ocigledno....

neno

pre 10 godina

Nisam član ds,ali jedina stranka koja neguje demokratsku unutarstranačku polemiku i izbore sa više kandidata jeste DS.Za 23 godine postojanja imali su lomove,izlaske iz stranke(dss,ldp,...),imali su podršku od 5-30%,bili su u vlasti i u opoziciji,ali su uvek opstajali.Poenta je da autokratske stranke ,vođa-stranka,ne mogu dugo da budu relevantna politička opcija (spo,dss,lsv,ldp,srs,sns...),oni su možda efikasniji jer nema polemike,ali kad nastanu problemi sve se ruši kao kula od karata i oni polako nestanu sa političke scene,kao što se dešavalo sa komunističkim zemljama.

Nikola

pre 10 godina

Djilas trazi podrsku za svoj rad, e sad sam se nasmejao, koji rad?A da ja zaboravio da je tu bilo rada, ali za vlastiti dzep posto su po tome poznati i Djilas i njegovi partijski drugari.

Hm!

pre 10 godina

Kakva patetika!
Djilas lansira demagogiju I narodu I
DS-u! A Pajtic se vec pokazao , kad je
u stanju da radi na destabilizaciji Srbije,
zahtevajuci neka nerealna vojvodjanska prava! Znaci , ne dirajte mi fotelju, inace cu napraviti destrukciju kolko god da kosta narod. Dosta vise Milosevicevih
klonova!
Dlilasu:
Nisi ni inteligentan , ni obrazovan za takav posao, uzgred, nemas bas nikakvog liderskog talenta!
Prestani da verujes svojoj mami da si
najlepsi i najpametniji.
Trebalo bi zabraniti ljudima koji imaju
privatni biznis bilo kakve politicke funkcije!

Djilosovo novo odelo

pre 10 godina

DS ima samo 10%?
Pa to je manje, i od DSS-a i od SPS-a!
Strasno ...
Na kraju ce ostati samo Glavni odbor u punom sastavu.

to bi bila pravda

pre 10 godina

Stranka leve orijentacije, a oba predsednika i bivši i sadašnji, pružaju ruke ka "vlasnicima krupnog kapitala", u smislu zahteva da svojim donacijama operu ruke od nemoralne privatizacije.

Meni bi više značilo da se nad svima koji su učestvovali u donošenju tog zakona izvrši lustracija u smislu doživotne zabrane obavljanja svih javnih poslova.

Zare

pre 10 godina

Ko jos normalan moze da podrzi Vucica i SNS? Pa oni su svoje glasace prevarili najvise. Mene taj Vucic jos nikada nije prevario jer mu nikad nisam ni verovao. A pratio sam sta govori pre nego je usao u vladu da dkokucim otkud u nekom coveku tolika mrznja??? Ispostavilo se da kada me mrzi o politici da razmisljam, najlakse mi je bilo da cujem sta ne valja radikalima-naprednjacima i uvek je bas to 100% bilo najbolje za nasu drzavu. Tako da nemam dilemu da je DS daleko bolja opicija od pogubljenih naprednjaka. Djilasu svakako sve demokrate moraju odati priznanje za sve primljene udarce i nevidjene medijske hajke na DS (Gebels bi pozavideo). Sta god odluce, ko ce voditi DS slozicu se dok je politika stranke demokratsko, gradjansko uredjeno drustvo. Ali ne daj Boze da nesto shuruju sa nazadnjacima, to bi bio pokazatelj nazadnosti i maloumnosti. A inace u komentarima vidim veliku uzbudjenost medju naprednjacima. Dzaba se radujete, jer i da Shojic dodje na celo DS-a opet je sposobniji od Tome i Vucica zajedno. Barem je smesan a ova dvojica su zalosna !

sve po ...azbuci...

pre 10 godina

Danas je dan "D" za demokrate..
(firke, 18. januar 2014 13:22)
Pre bi se reklo dan "Đ" ! Za nas je sa njima ovakvima svaki dan dan D!

zorana,vv

pre 10 godina

Ne znam stvarno ko je trazio vasu podrsku gospodine Dragane Djilasu Vi izgleda volite da se pozivate i odgovarate
stvarno ste cudan covek

Tihi12

pre 10 godina

"Tzv. reformator Vucic" , kako ga Vi zovete, je za manje od dve godine odradio stvari, koje VI i Vasi niste za 12 godina, zbog toga ste toliko i optereceni njime i njegovim uspesima, pretpostavljam..

Tashanica87

pre 10 godina

Sta reci za stranku u kojoj i daje najstariji (Micunovic) i najrazumnije govori?
Da li su se bar na sekund, danas, postideli pokojnog Zorana i svih onih koji su 5. Oktobra bili na ulicama? Ni reci o daljem program, planovima za bolje Srbije…samo kako se na najlaksi nacin opet popeti u fotelje. Sramota me umesto njih.

pera-marsovac

pre 10 godina

ne mogu das verujem da se iz dana u dan sve vise gadim ljudi u koje sam imao maksimalno poverenje( v. pesic, draskovic sada i tadic). jedini logican odgovor je to da ih lajavi vucko ucenjuje. dosao do nekoh kompromitujucih podataka i sad odjednom svi po djilasu. da podsetim citaoce a i ove nepismene simpatizere buljavog buzonje da je djilas jedan od retkih po kome nepismeni nisu pljuvali pre izbora 2012. palase ga se do panike. nemaju nista cime bi mogli da ga ucenjuju, nikada nije vodio, upropastio ili kupio neko drzavno preduzece. nukada nije ucetvovao u nijednom dilu drzave u kome je nacinjena steta po nas. da jeste vec bi ga budjavi demagog uhapsio. zato je djiki nocna mora naprednih( radikali na apaurinu). ostar, recit, posten i nadasve pametan predstavlja ono sto ovom narodu fali, covek koji ne politicari(dacic i budjavi vucko) vec razmislja kao poslovan covek koji hoce da od propalog i duznog preduzeca(srbija) napravi rentabilno i dobrostojece. koliko je uspesan u tome procitajte na netu ili stampi a i o njegovim politickim protivnicima da procitate, sve goli proleter i neradnik. pa vucko ni stan nije mogao da kupi vec ga je oteo od drzave a 20-et godina zivi na racun gradjana srbije. zato beogradjani na izbore masovno i da ne dozvolite da vam ovi nepismeni uniste grad. ako ne izadjete onda i ne zasluzujete bolje i da bog da da vam vucko gazduje sledecih 1000 godina. o belim listicima nemam sta reci. neka im cerke i sinovi sude......

Stanislava

pre 10 godina

Uvek treba pruziti podrsku kada je nesto dobro, a nije vazno sa koje strane dolazi. Nekako mi deluje da je Djilas opsednut Vucicem, iako tvrdi suprotno.

kockica

pre 10 godina

Sa Djilasom na celu DS ce postati lokalna beogradska stranka. Sa Tadicem bi zakacili i malo ostatka Srbije. Sve u svemu, ko god bude vodio stranku DS ce jos dosta vremena provesti u opoziciji, jos uvek su daleko od vlasti.

Leonid

pre 10 godina

"Kako navodi, on vodi DS koja veruje da može da pobedi SNS i Vučića i sa te pozicije menja državu."Da li je moguće da ovaj čovek priča ovakve stvari? Pa DS-u je od kada je Djilas predsednik stranke popularnost opala 3 puta.

Mini Pani

pre 10 godina

Ne znam čemu se demokrate nadaju na izborima i sa kojim će planom i programom izaći? Nesuglasice i raskol koji su demonstrirali na GO pokazuje neozbiljnost jedne opozicione stranke koja participira da bude deo vlasti i to će ih koštati na izborima.

cika juga

pre 10 godina

Kako samo demokrate boli cinjenica da neka druga stranka na vlasti pocinje pristupne pregovore sa EU. Ne mogu jos uvek da se pomire sa porazom svoje ocajne politike.

zemljoradnik

pre 10 godina

Svi visoki funkcioneri DS su potrosili "kredite" kod gradjana Srbije...Imamo situaciju da se za mesto predsednika stranke bore dva coveka koja nista znacajno nisu uradila za ovu zemlju a imali su priliku.I sta posle narod da ocekuje od DS-a.

Srbin100%

pre 10 godina

Ne znam sta reci o aktuelnoj situaciji u redovima demokrata koja je ocigledno veoma teska i mnogo ozbiljnija nego sto se u prvi mah mislilo,nisam ubedjen da su Tadic i Djilas pravi ljudi za mesto celonog coveka DS-a jer su oni vec potroseni i gradjani nemaju mnogo poverenja u njih i njihove obecanja,najbolje resenje bi bilo da se pojavi neko nov,sposoban koji ce preuzeti brigu o stranci ali ta solucija nije moguca zbog velikog uticaja koji imaju sadasnji i bivsi predsednik stranke i koji nikako ne zele da prepuste stecenu poziciju nekom drugome iako bi to bilo u dugorocnom interesu demokrata

Bona

pre 10 godina

Sta je interes ... Oni se prepiru oko pozicija , dok i taj narod koji ih podrzava i ako ih je malo se nadaju kakvom takvom spasu ... slepi , pa ne vide da je njihov spas bas upravo u Vucicu .

danka

pre 10 godina

Ako Djilas ostane pada vlada ne Vojvodine, nego ceo DS ce da se "strmoglavi"Za taj problem ako DS ima nameru da nastavu da postoji i nesto znaci mora da napravi korenite promene u odnosu prema gradjanima i da puno rade na uspostvlanju normalne komunokacije koja podrazumeva medjusobno uvazavanje funkcionera.

zlata

pre 10 godina

Ja stvarno nisam nigde ni cula ni procitala da je neko iz sns-a trazio podrsku demokrata. Ne znam zasto uopste pricaju o tome kad nisu prozvani od strane naprednjaka.

Pokey

pre 10 godina

Od sns-a očekuju reforme, a dok su bili na vlasti bavili su se isključivo reformom ličnog bogaćenja, koristi za zemlju su bile u minusu.

dragan

pre 10 godina

Postovane demokrate. Vi ste mogli da izbegnete katastrofu na izborima samo sa jednim covekom. Ali ste ga izbacili iz stranke sa obrazlozenjem da je - karijerista. Kao Tadic, Đilas, Sutanovac i Pajtic nisu karijeristi? Ali ima jedna bitna razlika - sa njim necete dobaciti do 15 odsto na republickim izborima ni u ludilu.

koka mozak

pre 10 godina

Djilas kaze da: "ne vodi stranku koja će biti uz "takozvanog reformatora i modernizatora Vučića".

Ovo je vrlo pametno sa Djilasove strane - Razgranicenje od Vucicevog politickog zongliranja. Ali zbog drugoga sam ja tuzan. Narod (dobrovoljno) aplaudira Vucicu, istovremeno pljescuci svojoj vlastitoj propasti. Kakvu tintu i mrak ima narod u glavi?

Slozna braca

pre 10 godina

Da si nekad nesto video mozda bi nama sada drukacije bilo.Ovako ne vidim svrhu ove izjave jos manje kada uzmemo u obzir da podrska o kojoj se prica nije ni potrebna. SNS ima dovoljnu podrsku naroda a isti taj narod im predstavlja motiv za ostvarivanje zacrtanih ciljeva.Ja razumem da Ds polazi od sebe ali moraju da shvate da nisu svi isti i da postoje i oni kojima je istinski stalo do buducnosti ove drzave i ovog naroda.

Marko

pre 10 godina

Pa normalno da ne vidiš,da ti je stalo do ovog naroda gledao bi kako zajedno sa svim strankama da izadjemo iz ove teške situacije.

Pošto vi gospoda iz DS znate da vam Vučić ne bi dao da kradete kao što ste krali,onda nemate interes da podržite vlast.

Rex

pre 10 godina

Izgleda da su naprednjaci najviše uprpali od ishoda današnjeg glavnog odbora.
(Radujko, 18. januar 2014 17:38)

Uprpali se naprednjaci jer ne znaju šta će demokrade da izaberu: da pređu cenzus ili da zaokruže nekih 3-4 posto. To ih muči

Gilipter

pre 10 godina

Pa realno gledajuci kako je Djilas radio s razlogom se vodi polemika zbog njegove loše politike i nedostatka vizije napretka stranke.

milan

pre 10 godina

Sta je borba za fotelju...,a jednu stvar su zaboravili i Tadic i Djilas, da uskoro nece imati dovoljan broj clanova u svojoj partiji tako da je nebitno ko ce da sedi na njenom celu,a i da ih gradjani odlicno poznaju tako da tek tu nemaju sta da traze,a to je ono sto je najbitinije, podrska gradjana o kojoj oni mogu samo da sanjau.

Ja

pre 10 godina

"Ne gleda se politika na rečima, nego na delima. Kada hapsite ljude, kidnapujete, prebijate, pritiskate medije, to nije politika", rekao je Đilas.

Ja zaista ne mogu da verujem sta je ovaj izjavio! On i Sapic su olicenje svega sto je rekao! Bukvalno sve sto je naveo je on radio kada je umislio da je mocan. Ali, jos malo i bice ko se zadnji smeje, najsladje se smeje.

Gari

pre 10 godina

"Ne vidim DS kao podrsku Vucicu..." Onda mi objasni, sta se desava u ovom trenutku sa DS-om?? Nikad slabiji, bez ideje, programa, jasne politike, clanstvo se osipa (prelazi kod SNS-a) i duboko je podeljeno po svim pitanjima... i sta je onda to nego DIREKTNA PODRSKA VUCICU(SNS-u)!?!?!? Za DS bi najbolje bilo da sve pocne "iz pocetka", bez vas, glavnog odbora stranke, sa novim neiskompromitovanim mladim, strucnim ljudima...
Ili ce se desiti da vas SNS "pojede" i nestanete sa politicke scene Srbije ili budete svedeni na "cenzus" politicku stranku!!! Slaba opozicija stvara slabu "poziciju", a direktni gubitnici u tom slucaju su Srbija i njeni stanovnici !!!

zoranav

pre 10 godina

Ja razumem da Dragan Djilas mora nesto da prica,ali ovakve izjave nisam ocekivala cak ni od njega .... skroz se pogubio i izgubio kompas.

Dragan

pre 10 godina

Kako Đilasu nije jasno da simpatizeri DS neće glasati da on bude ponovo građonačelnik? Pa ni 2012 nije direktno izabran nego je lista DS dobila nešto više od 35% glasova a onda mu je trebala koalicija sa SPS da bi postao građonačelnik

Smenjujte ga inače ćete loše proći na svim izborima!

Maraja Jadranska

pre 10 godina

Čitaocima preporučujem da ne obraćaju pažnju na komentare SNS-ovaca, a lako će ih prepoznati jer su većinom puni nepismenosti. Evo zašto: oni to ne mogu da razumeju čak i kad bi hteli. Mislim na ovako otvorenu i oštro suprostavljenu raspravu. Žašto? Zato što se takva stvar ne dešava u njihovoj stranci, pa gde bi naučili? U njihovoj stranci se u nekom kabinetu unapred odrede članovi za odstrel, zatim istupi Mihajovićka ili Babić (vesnici propasti) u javnost i prokažu datu osobu. Na glavnom odboru ili predsedništvu, svejedno, uvek se glasa 100% kako tata hoće, tu nema igranja. Pitajte Olivera, ili Cvijana, ili...

claudio canidja

pre 10 godina

Samo da se nezaboravi ko je igrao basket sa veprom,predhodno se izljubivsi i istorijsko pomirivsi,sa kim... sa onim istim sto se danas izvinjavaju za politicka ubistva za koja nisu znali,iako su bili portparoli,odnosno ministri u vladi eskadrona smrti,ili ako je to suvise istorijski daleko,da se nezaboravi ko je tukao aktiviste DS a, i zatrasivao gradjane za vreme lokalnih izbora,da se nezaboravi nikad istrazena tzv. izborna kradja veka,... e sa takvima kosarkas kao buduci Ivan Mrkic namerava da uvede funkcionalno polupismene Srbe u drustvo civilizovanih naroda, e samo ima jedan problem , nece imati koga, jer ce svi normalni zapaliti preko grane trbuhom za kruhom,sto su Nemci dobro uvideli pa osmislili mehanizam za ponovno uvodjenje viza,da se prvo zaokruzi Kosovo,a Srbi braco imate PPV I KOSARKASA ,VULINA ,VELJU odnosno SELJU I MASTERA pa nek vam je sa srecom

Rex

pre 10 godina

Znači izmrcvarili ste i stranku i članove. Ej, Đilas hoće da vodi drugu po redu stranku u Srbiji!? A najveći domet mu je Beograd i samo o Beogradu zna da priča. Pa kako takva osoba treba da vodi stranku na parlamentarnim izborima? S druge strane, Tadić se nakon 8 godina predsednikovanja setio da postoje obični građani tek u poslednjoj izbornoj kampanji.

I na to se svela DS - čim je spala šminka marketinga spali su i njihovi kostimi ''pobedničkog tima'', jedine progresivne i modernizatorske snage i sl. Važno da su se oni snašli i svi žive lagodno, a obični građani žive isto kao i pre ihaha godina kad su ih dovodili na vlast. Jad

dida

pre 10 godina

Najveci problem trenutno demokratske stranke je taj sto nemaju dovoljno dobrog kadra u stranci.Taj problem su duze vreme prebacivali na SNS a ispostavlja se obrnuta slika.

Limited

pre 10 godina

Opet se Djilas bavi Vučićem i naprednjacima umesto da gleda u svoje dvorište, koje je neuredno i u haotičnom stanju. Ovaj metod su demokrate koristile i u prošlosti što im se obilo o glavu, ovog puta, isti scenario je sve izvesniji.

sosa

pre 10 godina

"Miki Rakić, najbliži Tadićev čovek u nastojanju da smeni Đilasa poručio je članovima glavnog odbora: Ne može se sa Pastorom pisati novi statut, nego sa onim ko ima većinu u skupštini.

Na to je odgovorio Goran Ješić: Statut će se pisati u Novom Sadu, a ne kako kada ste Ti i Boris Tadić odugovlačili dve godine i ponižavali Vojvodinu."

Ovo ne prenosite gospodo,a?

Mali Radojica

pre 10 godina

šumadinac, 18. januar 2014 19:30

Iznosis previse netacnih informacija,tj dovodis ljude u zabunu mesanjem baba i zaba.Svedoci smo da ova vlast sa Vucicem i Nikolicem rafi nesto korisno i taj njihov rad ima rezultata koje ne mozes da osporis ni jednim argumentom vec samo demagogijom demokrata koje svoj los dvanaesto godisnji rad zele da prebace na Vucica.A za tebe samo pitanje,zasto oni nisu resili ubistvo Curuvije,problem Kosova,borbu sa kriminalom dovedu stvarne investitore,a ne da Dinkic laze gradjane u kampanji akcijama da bi Tadic dobio izbore i jos previse toga koje mnogi od nas ne zaboravljaju i poverenje koje su i imali vise nemaju.

Lik

pre 10 godina

@Sovlja021
"Gospodin Ex i Pocasni najpre da gradjanima ispostave racun za sve (ne)ucinjeno dok su bili vlast, a potom nek se igraju Zoranovih naslednika!"

Bravo za komentar, jednostavno su nas upropastili, prokockali sve naše nade 5.og oktobra, da sam znao onda šta nas čeka nikada ne bih rušio Slobu.

Moje misli niko ne moze uzeti

pre 10 godina

Svakog casa pocinje glasanje!
UKOLIKO GLASATE ZA DRAGANA DJILASA - GLASALI STE ZA DEMOKRATSKU STRANKU!
UKOLIKO GLASATE ZA BORISA TADICA - GLASALI STE ZA SNS!

A vama svima kojima je propast Djilasa san, pa saljete ove tuzne i u isto vreme smesne komentare, poslacu jos jedan kada Dragan veceras pobedi!

Vama kojima je DEMOKRATSKA STRANKA kriva za sve i samo o tome govorite vec gotovo 2 godine, vama koji u isto vreme upirete prstom u Dragana Djilasa... i TU STE PROPALI!
PA ISTU TU DEMOKRATSKU STRANKU JE TADA VODIO BORIS TADIC, A NE DRAGAN DJILAS!
E U TOM SMISLU SMESNA, KADA GA SADA BRANITE, A U ISTO VREME TUZNA, JER VEROVATNO AKO HOCETE DA ODETE DO TOALETA MORATE DA PITATE... BAS I KAO - A STA SADA DA NAPISEM!

IMATE LI VI SVOJE MISLJENJE ILI SU I MISLI NJIHOVE!

Nešo

pre 10 godina

Vi prvo nemate sami sebi podrške, a kamoli da je dajkete SNS. Da imalo vodite računa o svojoj stranci ne bi na svakim izborima dobijali fijasko.

Kuper

pre 10 godina

Ovo mi je najjaca izjava. Zbog nje o DS-u i Djilasu mislim najgore. On tvrdi da je protiv Vucica, protiv njegovih promena a priori. Nema veze o cemu se radi i koja je odluka u pitanju. To znaci da je Djilas za onu Srbiju beznadja koja je bila od 2003-2012. Zato ce pasti do cenzusa, jer nisu oni protiv SNS-a i Vucica vec protiv svog NARODA.

timofej mozgov

pre 10 godina

Nadam se da Tadic veceras ide u istoriju. Oziveo je mrtvi SPS, otvorio put preimenovanim radikalima - doveo nam je dva cudovista, od njega je valjda dosta?

dzox

pre 10 godina

Meni se cini da su sve stranke, ali bas sve do jedne, od najmanjih do najvecih, zaboravile da nije drzava rat izmedju njih, i da drzava nije njihova, nego NASA! Vlasnistvo naroda u cijem cilju svi treba da rade, a ne samo da sefuju u korumpiraju se sve vise. Oni su to zaboravili, a mi (narod) ne reagujemo. Zato se oni bogate, a mi propadamo, jer ne smemo dici glas u svoju odbranu. I sto je najgore, jos im se uclanjujemo u stranke i dajemo im podrsku zarad potencijalne licne koristi koja se moze nazvazi mizerijom.

anticenzura

pre 10 godina

Gledajuci slike prisutnih,samo se zapitam sa ce Vida medju ljudima koji bez stranke ne bi bili nista!!!
Ko poznaje na neki nacin ljude sa slika zna da Ds vise ne postoji i da je to najbolje moguce,a svako ozivljavanje mrtvaca je samo parodija!!!!

Zldravko

pre 10 godina

Malo, malo, pa Đilas pominje Vučića. nekakvu koaliciju sa SNS, savez. Ne razumem zašto su demokrate, pre svega Đilas toliko opterećeni naprednjacima. Zar oni nemaju svoju politiku, pa i probleme koje treba da rešavaju unutar same stranke, bez osvrtanja mnogo na SNS?

Goran

pre 10 godina

Procitao sam ceo tekst i mogu reci samo jedno, da ni u ludilu DS-u ne bi vise dao moj glas.Ovo je stvarno sramota..kao prvo da su slozni ne bi im se sednica pretvorila u maraton, kao drugo Djilas trazi podrsku za svoj "rad" mada ne znam koji to rad, sem za licni interes, a onda se u sve to ubaci Tadic koji je majstor u vodjenju drzave u propast.....sta reci nego da ste vi svoju karijeru kod gradjana i u ovoj drzavi zavrsili.

Toza Matroz, Politicki Analiticar

pre 10 godina

Svi u Srbiji znaju da je DS politicka partija crnogorskih Afrikanera i crnogorskih Bugara-srba koji su u Crnu Goru dosli u 15 veka. A sta oni rade u Srbiji? Oni pljackaju i sabotiraju Keltsku Srbiju. To su radili od 1952 godine kada su u velikom broju nagrnuli u Srbiju uz pomoc Vidoja Zarkovica, tadasnjeg crnogorskog ministra u vladi Jugoslavije. A sta sad Srbi treba da rade sa njima? Posto nisu postali Srbi, treba ih vratiti u Crnu Goru i tako resiti veliki problem koji Keltska Srbija ima sa njima. Trenutno, oni su u Srbiji svi povezani u crnogorsko bratstvo i jos uvek zajednicki pljackaju i sabotiraju Keltsku Srbiju.

cukson

pre 10 godina

Mislim da je vecini naroda u Srbiji postalo jasno da je Djilas tip politicara koga ne zanima ni stranka sopstvena,ni drzava,ni njen narod,a daj boze i rodbina njegova,vec iskljucivo licni interesi.Neverovatno je da se covek za tako kratko vreme toliko enormno obogati preko noci sto je danas u Srbiji postalo javna tajna.

cuki

pre 10 godina

Verujem da ako Tadic zameni Djilasa i vrati se na mesto predsednika stranke nece dugo trajti iz prostog razloga posto je on svoje politicke poene ispucao dok je bio na celu drzave i nema vise sta novo da donese stranci a ni drzavi.

Kiki

pre 10 godina

Ne razumem kako to ne uspeva da vidi vise i sam! Vratite nam Tadica za ime Boga, dok nismo nacisto propali...Ostace Srbija bez opozicije jer se ne resavate ovog zutokljunca!

Београдско дете

pre 10 godina

Имам неки осећај да ће данас бити тесно код демократа и да ће остати без председника странке. Сасвим реално је и за очекивати је.

Хронологија

pre 10 godina

На западу чијем систему вредности, бар неким деловима и бар декларативно тежимо, неписани обичај који се беспоговорно поштује је да комплетно руководство странке која је изгубила изборе поноси оставку и силази са политичке сцене. А и Ђилас и Тадић су део те приче која је своијим радом и понашањем допринела томе да одемо са власти. Звучи као фраза, али Демократској странци су преко потребни нови људи, неискварена лица која заиста верују у програм и идеје странке. На жалост таквих сада нема или их бар ја не видим.

joakim

pre 10 godina

Samo što ne kažu da za njihove međusobne svađe okrivljuju Vučića. Pa Vučić se verovatno i ne bavi njima,ima on isuviše državnih obaveza.

BoTa olabavi dubinku,muka nam je od tebe

pre 10 godina

Moja supruga je clan DS i danas je dobila 3 poruke u periodu izmedju 09:20 i 10:00.

Poruku su poslali Tadicevi poltroni.Ovo je bruka i sramota sta se radi.Sluze se svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima ne bi li zadrzali svoje pozicije.Spremni su da udju u vlast i sa SNS samo da ih niko ne dira.A bas zbog takvih i zbog Tadica je DS prosao na izborima kako je prosao,i jos se nije oporavio.

Tadic je i za Srbiju i za DS bio poguban,i jos ga nije sramota da trazi da se vrati na celo stranke.

Ja nemam nikakvo posebno misljenje o Djilasu,ali je u odnosu na Tadica prva liga.

Verka

pre 10 godina

Због многих проблема које није желео да види и посвети им се, лидер демократа је пропустио шансу да помогне својој странци која се копрца, тражећи прави пут за свој опоравак.

Бојан Илић

pre 10 godina

"Јединство странке" само ако је О'Ђилас на челу?!?
"Мојне брате тако театрално"- Муње:-))

neutralac

pre 10 godina

Srbiji je potrebno da DS bude opozicija SNS-u. To je dobro i za sam SNS, jer će uvek imati kontrolu vlasti. Na kraju to je dobro i za Srbiju i njene građane. Uspeh DS-a se pre svega sastoji što su neke druge opcije, koje su bile u određenim momentima retrogradne, sa porukama samoizolacije i sa protivljenjem svemu što je evropsko, a sada su okrenule priču i svoje delovanje koje je veoma slično delovanju i same Demokratske stranke. Dokaz tome je SNS i njena trenutna politika koju vodi. I zato je potrebno da imamo jaku Demokratsku stranku. Da li je ona na vlasti ili u opoziciji to nije bitno. Bitna je kontrateža i to je suština pluralističke demokratije. I zato, kao apsolutno stranački neutralan, smatram da je Đilasova opcija jedina koja demokratskoj stranci može dati prosperitet. I zato DS ne treba da ulazi u bilo kakve kombinacije sa SNS. Ovde naravno ne mislim na saglašavanje oko najbitnijih zakonskih rešenja i sutra možda i promenu Ustava. Isto tako, ja mislim da je svakom normalnom građaninu ove zemlje jasno, da je trenutni loš rejting DS uzrokovan pre svega fabrikovanjem kojekvih optužbi, pre svega na račun Djilasa, i da su te optužbe deo naručene kampanje. Ova medijska hajka će uskori morati da prestane kada se otvori poglavlje u pregovorima sa EU koje se odnosi na medijske slobode i na zaštitu ljudskih prava. Kao dokaz tome je nepostojanje ni jedne krivične prijave protiv Djilasa, a što bi Vučić svakako uradio kako bi se konačno oslobodio DS-a. I zato podrška Đilasu.

amnezija

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je dobio selektivnu amneziju i totalno izgubio dodir sa realnoscu ne znam stvarno ko je njga zvao da da podrsku Aleksndru Vucicu.

lovac na demagogiju

pre 10 godina

Ovo sa SNS-om je vešta podmetačina Pajtića i Đilasa da bi skrenuli temu sa bitnihn stvari koje se dešavaju u stranci ,a za koju su oni odgovorni .Oni me podsećaju na obične šiljok...ne koji znaju šta neće,ali ni šta hoće.Đilasova priča o otpuštnju radnika iz preduzeća u restruktuiranju i javnog sektora je čista demagoška bez trunke odgovornosti prema državi,a Mi DS-ci jesmo socijaldemokrate ali nemožemo se zalagati za sovjetski način privređivanja.Danas ili za dva meseca Pajtiću isto je svima osim Tebi jer nisi mogao drugačije sa Đilasom,ali i tada treba da se govori i o Tvojoj odgovornosti samo nemoj o autonomiji , o Vojvodini izlizano je , pa nisi ništa uradio za istu.Novi ljudi za bolju i pravu DS!!!

dunđer

pre 10 godina

Narod će na izborima doneti sud o svakome. Predviđam da će se DS boriti za cenzus. Čini mi se da Vučić ima dobre ideje za razvoj grada!

cicamica

pre 10 godina

SNS-u ne treba politicka podrska ni jedne stranke , a kamoli podrska DS-a koja se pokazala apsolutno nesposobnom za vodjenje drzave pa je netrpeljivost i neslaganje njenih clanova upravo proizvod toga. SNS moze sama da resi sve probleme u drzavi nastale proteklih godina, pa je apsurdno pominjati DS kao eventualnu podrsku.

Topaz

pre 10 godina

E zbog cega i koga sam ja isao onog oktobra? Razumem da ovo treba da rese u duhu demokratije, ali svadja, korupcija, pohlepa, lopovluk, i sta jos ne, polako isplivavaju kod njih. Ima cele noci jos da sastance i da se prepiru oko tih 11-12% koliko im verovatno sleduje. Mada ako ovako nastave mozda i ispod 10. Tuga.

kotur

pre 10 godina

Bas ce nesto promeniti u drzavi ukoliko na na vodecim pozicijama propale stranke budu bilo od ova dva coveka ... nebitno . Zna se ko radi dok se oni svadjaju ... Vucic za to vreme pregovara za projekat BG na vodi ... a to je mnogo bitnije , cini mi se.

Lurc

pre 10 godina

Ja sam za to da mi kao narod radimo nesto pametnije i postane nam svejedno ko ce od njih dvojice gde u toj stranci ...realno . Njih u vlasti verovatno nikada vise necemo imati ...a sada se vode bitni pregovori oko projekata jako bitnih za ovu drzavu.

Predrag

pre 10 godina

Divan je to lik,taj Tadic.
Obratio se saborcima iz partije recima:
Sve sam vas drzao ispod pazuha!!!
I ocekuje da glasaju za njega,
Dakle talentovano glup covek.

mlekadzija

pre 10 godina

Ni aktuelni a jos manje pocasni i bisi mogu da povuku napred DS. Samo nekompromitovani mladi clanovi stranke mogu da se uhvate u kostac sa tragicnom situacijom u stranci. Rajting pada a oni se medjusobno otimaju o predsednicku poziciju. Sreca je vasa da veas ne vide neki ugledni ali nazalost pokojni clanovi ove stranke.

Darko 581

pre 10 godina

Ti ne bi ni mogao da budes blizu Vucica niti bi on zeleo da ima bilo kakav politicki odnos sa tobom!To su mozda tvoje potajne zelje,ali dobro tesko ti je razumem te posto si frustriran posto ce te Vucic oduvati na izborima!

Bambi

pre 10 godina

Imate vi većih problema od toga da li ćete sa nekim u koaliciju ili ne, ali to očigledno ne rešavate. Stranka vam puca po šavovima, frakcije ne zna se broj a vi na sve to sklanjate pogled sve dok ne dodje do totalnog sloma.

cuki

pre 10 godina

Ova sednica i navodno izgladjivanje odnosa je samo maska za siru javnost.DS se polako rasipa i pokazali su da ipak ne mogu biti lider opozicije,bar po meni.Imamo izbore u Beogradu i nadam se republickim pa cemo videti gde su i kako stoje kod naroda.

sladja

pre 10 godina

U DS -u se vise ne zna ko koga huska protiv koga i ko koga licno ili putem medija napada,na zalost svi ste isti, mislite samo na licnu korist, a gradjani su "bica" drugog reda koji vam sluze da bi vam dali glas, ali ovog puta glasovi ce izostati, jer ste pokazali svoje pravo lice.

asirac

pre 10 godina

Ovoliko vremena utrosenog na hajku usmerenu ka lideru SNSa, jasno govori koliki je stepen propasti jedne posrnule stranke. Sve jedno je ko ce biti na celu stranke koja je toliko iskompromitovana.

još uvek u stranci....

pre 10 godina

kakv licemeran osmeh na slici, kod obojice :)
(kum, 18. januar 2014 13:42)
A kako bi bilo da se obojice rešimo u paketu? Inače nam nema spasa!

bubamara

pre 10 godina

DS će biti ponovo vladajuća stranka. Iz ove krize će izaći bolja, pametnija, sposobnija, sa jačom vizijom, idejom, ciljevima i jasnom politikom.

Ana

pre 10 godina

istini za volju ne vidim bas da je vucicu stalo do te podrske. a sto se tadica i djilasa tice, ne zna se koji je gori. sto po ds sto po srbiju.

jellena

pre 10 godina

Ne dati sansu ni Djilasu, niti Tadicu. Dovesti neke nove klince ako mislimo da DS vratimo na jacu poziciju na pol. sceni Srbije. Ovako, SNS je mnogo ispred svih,jer dosledan rad, red i nulta tolerancija su joj doneli poverenje medju gradjanima.

Uca

pre 10 godina

Od tog istog Vucica biste mogli mnogo da naucite, i Vi i Vasa stranka.
Steta sto ranije nisu uspeli da vas sklone sa cela Beograda i drzave..

zorana i sakira

pre 10 godina

Ja razumem da Dragan Djilas mora nesto da prica,ali ovakve izjave nisam ocekivala cak ni od njega .... skroz se pogubio i izgubio kompas
Nije mi jasno odakle njemu ideja da je SNS-u potrebna njegova podrska

Balkanoglu

pre 10 godina

Ne vidiš Ti mnogo toga ali posle izbora rezultate ćeš morati da vidiš hteo ili ne, samo što će oni biti poražavajući po DS.

Nagasaki

pre 10 godina

Umesto da konsoliduju redove demokrate opet gledaju preko plota i traže izbore a znaju šta ih čeka ako dodje do njih. Još uvek DS deluje ranjivo ali izgleda predsednik to ne vidi čim samouvereno traži izbore.

SašaF

pre 10 godina

Šta ima da se broji na izborima, zna se da će DS sigurno preći 5%. Ja ne mogu da verujem da je Šapić još uvek tu. Ješić bi trebalo da bude uhapšen za izmišljenu aferu aflatoksin.

Evica

pre 10 godina

I kada treba da diskutuju o svojim problemima i dilemama, demokrate opet nemaju jasna rešenja, već se vraćaju na jedinu temu koja ih zaokuplja i remeti im koncepciju, a to je Vučić.

sasa

pre 10 godina

"On veruje da ce da vodi DS koji ce da pobedi SNS". I ja verujem da cu da budem predsednik Amerike, i bas sam optimistican po tom pitanju. Boze sta prica ovaj covek, a na sledecim izborima dal ce imati vise glasova od SPS-a.

crvenkapaaa

pre 10 godina

pitam se samo kako li ce da ubedi gradjane da je njihova partija najbolje sto imaju kada se vecina stanovnistva Srbije razocarala u njih injihovu politiku...imali su svoje vreme a sta su zaista uredili to smo svi videli

botine da li bar nekad pocrvenite?

pre 10 godina

soso samo ti citiraj nekoga ko ugrozava tudju bezbednost u saobracaju...80km h po magli
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (muamua, 18. januar 2014 19:30)

Verovatno si ti bio sa njim u kolima pa znas...

p.s. Zbog Vucica i Nikolica je devedesetih godina bila ugrozen bezbednost miliona ljudi pa ti to ne smeta?

NikolaBG

pre 10 godina

Sednica Glavnog odbora DS ili u prevodu egzekucija Dragana Djilasa je pocela. Mislim da ni Dragan Djilas ni Boris Tadic ne trab da vode DS. Vrlo dobro znamo i jednog i drugog, i pokazali su se kao dva jarca na brvnu. Tvrdoglavi, ego-manijaci, puni licnih frustracija i pre svega nadobudni i umisljeni. Licni interes im je na prvom mestu a stranka na zadnjem. Ja sam za DS bez obojice.

Saška

pre 10 godina

Mučno mi je da gledam i čitam kakvu sprdnju ovi ljudi prave od politike. Imam doživljaj kao da gledam sednicu neke mesne zajednice iz Svrljiga, a ne glavni odbor DS-a. Strašno šta učiniše sa strankom za 2 godine.

Ja ni Đilasa ni Tadića ne razumem u ovom duelu, a Pajtić, Šutanovac i onaj Rakić mi stvaraju totalnu konfuziju. Trule i spolja i izunutra.

Laza

pre 10 godina

Kao ozbiljna stranka ne bi trebalo da budemo ljubomrni na uspehe koje su drugi postigli. Niti ponosni na ono što smo mogli a nismo uradili ili smo uradili na način koji je sve nas osramotio. Oni koji snose odgovornost treba da je i preuzmu.

Iznevereni demokrata.

zorana Vozdovac

pre 10 godina

SNS nije trazio podrsku Dragana Djilasa niti im treba on je poceo da umislja neke stvari i hitno mu je potrbna pomoc ja razumem da on mora nesto da prica ali obvo je i od njega previse stvarno.

Geolog

pre 10 godina

Rane su još uvek sveže i treba dosta vremena da prodje da bi povratili poverenje gradjana. Još uvek se bavite drugima a ne sobom i to će vam se vratiti kao bumerang na ovim izborima kao što je bio slučaj i na prošlim.

Очистимо

pre 10 godina

Не видим начина да не буде промена у руководству ДС-а, јер од странке која је била симбол борбе за демократију и весник промена у овој држави дошла је у ситуацију да буде нешто једва изнад цензуса. Оно што је највећи проблем за саму странку и њене гласаче је тај што не видим ко би то могао да замени Ђиласа ида донесе бољитак. Не због тога што сам пасионирани љубитељ лика и дела Ђиласа, већ због чињенице да је претендент на повратак на лидерко место, тј. Тадић управо разлог што је велики број нас који смо гласали за ДС отишли у пасиву јер у демократама више нисмо видели оно због чега смо раније гласали за њих, а нисмо хтели да свој глас дамо неком другом. Волео бих да грешим, али опоравак уопште не делује тако близу.

Pametna glava

pre 10 godina

Žaki,...... E moj Golube, Ti bi hteo stranku koja ce da da podrsku Vucicu..Znaci svi gradjani srbije bi trebali da daju podrsku Vucicu.Znaci Vucic bi trbalo da bude godpodar nasih zivota.Znaci najpametniji Srbin je Vucic.E pa vidis ja sama zavrsio jedan respektabilan drzavni fakultet. Naucio sam da koristim svoju glavu i da razmisljam svojom glavom. Ne treba niko da razamislja umesto mene

sakira i zoka

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je ocigledno dobio selektivnu amneziju i neki opsesivni poremecaj za to postoje adekvatni lekovi mislim da bi neko trebao da mu pomogne,jer on vise ne zna sta prica totalno je ozgubio vezu sa realnoscu.Hitno mu je potrebna pomoc strucnog lica.

Ćevapčići

pre 10 godina

D.Đilas e toliko svojski potrudio da demontira svoju partiju, da mu je poraz na izborima neminovan. zaista ne znam zašto se pronapao u politici.

zorana vasovic vozdovac

pre 10 godina

Dragane Djilasu pa ti drzis ljude iz tvoje stranke osam sati da te slusaju sta si ti nego reformator to sto radis u svojoj stranci sta bi tek radio narodu strasno jadni ljudi u DS-u koji sede tu i slusaju te.

Car je go

pre 10 godina

Ovaj Boris je prava stetocina, ispada da on i nega grupica ljudi(verovatno nekih njegovih ministara i odbornika) traze razresenje i time direktno obara DS-u i Djilasu rejting. Da nece mozda on u narednih 3-6 meseci da vrati rejting i spase pokrajinsku vlast? Sam ju je doveo u tu siuaciju, samo je problem sto osim sebe nista drugo ne vidi.
Jos jedna stvar za mnoge botove ovde. Mozete da se smejete i pisete gluposti, ali vrlo brzo cete biti u prilici da se smejete sami sebi!

djidji

pre 10 godina

nazalost to i jeste najveci problem...stranka prvo ne moze da postigne osnovnu konsolidaciju, a kamoli liderstvo bilo na mestu opozicije ili pozicije...Citava konstrukcija se raspala pod tezinom poraza jos na izborima pre 2 godine, a snaga jedne stranke odnosno njena slabost se na taj nacin odrazila u punom sjaju.

Masha

pre 10 godina

Meni je jako zao DSa sto je uopste bila spala na te grane da izabere Djilasa za predsednika. On covek ne da nema talenta za politiku, nego uopste i nije neki intelektualac. Nacin na koji govori, odluke koje donosi, nagle promene misljenja, sve sto je uradio od kada vodi DS je katastrofalno! Zao mi je jer glasam za DS od 92.god, bilo je vremena kada se nisam slagala ni sa tim kako Djindjic vodi stranku, ali sam uvek na kraju za njih glasala. Tadic je odlican politicar, malo pretolerantan, ali u odnosu na Djilasa je tata-mata. A Djilas je toliko opsednut Beogradom da ga parlamentaran nivo uopste ne zanima! JA njemu i Sapicu necu zaboraviti drugi krug predsednickih izbora i to sto je DS u beogradu radio samo na promociji Djilasa i lokalnih izbora. Takvi ljudi su propast za DS. Da ne govorim o ovim diletantskim izjavama o SNSu i da ne bi sa njima (cist amaterizam). Ako prodje Djilasov izvestaj i nista se ne promeni, DS tone jos dublje i dublje. U svakom slucaju, izgubili su sa mnom jednog glasaca, ali do takvih kao sto sam ja vidim da im i nije stalo. Ja zaista ne mogu da glasam za arogantnog Djilasa, bodrum-Pajtica, kivnog Stefanovica, xxx Sapica itd.

Duxy

pre 10 godina

Djilas vodi DS u politicku istoriju. On je to pokazao i onim posterom na kome su predstavljeni svi predsednici DS od osnivanja i na kraju on koji ih odvodi u konacnu propast.

nepodnosljivi ste!!!

pre 10 godina

E moj Djiki neces se tii uskoro o tome vise nista pitatijer ti se sprema veluika smena i to vrlo brzo.
(sandrica, 18. januar 2014 19:14)

Volim ove Sandrice, Pcelice, Juce i Mikice.. koje se jako dobro razumeju u politiku, koje Djilasa zovu Djiki i tacno znaju kako ce se odvijati situacija!!!

More idite da hvalite do besvesti vaseg "Vucka" i "seikica", ostavite malo normalan narod da odmori mozak od vas!

Cicamaca

pre 10 godina

Zivo me zanima sta ce na kraju sednice biti. Svime ovime samo sebi spustaju rejting. Bas su ruzna ta unutarstranacka prepucavanja. Tacno se vidi koliko im je fotelja bitna.

lithium

pre 10 godina

Oba sefa su ponosna na ono sto bi narod nazvao propala stranka. A sve bi dali da im SNS samo pruzi priliku, i stavi ih na privezak. ALi neee, nece naprednjaci razocarati narod kao neopredeljeni Dacic-taj nema ni stav ni misljenje..

zozi

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je bas bas jedan optimistican covek kad ima tako misljenje.Stvarno me iznenadjuje iz dana u dan.
MIslim da je potrebno podrzati Borisa Tadicaa koji je dosta realniji u svakom slucaju.

hhh

pre 10 godina

sns nije pobedila na izborima,nikolić jeste.takodje Djilas je razvalio Vučića u Beogradu.Najgore je sto je sps formirao vladu a ne sns ili ds .sto se mene tiče ja neću ni da glasam,ustvari možda izadjem i nacrtam nešto na papiru ;)

Tihi Don

pre 10 godina

Sve što je đilas izgovorio je tačno i na mestu.Valjda i mi koji smo za njega smemo da napišemo koji komentar.Ne znam samo zašto Borko ćuti kada je i on sa nama.

idemo u troskoku,hop,hop,hop

pre 10 godina

Ја такође не видим потребу напредњака,да им подршку даје неко ко је ову земљу довео на руб пропасти.
(Глоговац, 18. januar 2014 18:45)

A oni ce da nas spasu jel?Sa 10.000.000.000 dolara,ili sa lazima o seiku?

Ajde bre botine idite da lupate pluseve i minuse i da lupetate gluposti na vesti o vasem velikom vodji.

M.

pre 10 godina

Vidi se godpodo iz SNSa protiv koga ste. Onaj protiv koga ste vi, taj je dobar za DS I Srbiju. Ništa drugo I ne znate nego da pljujete po svemu I svakome. Da li se na ulici vidi entuzijazam I ogromno zadovoljstvo narodnih masa ili možda malo drugačije. Idite sutra na pijac pa malo poslušajte.

Veliki Radojica

pre 10 godina

(milisav, 18. januar 2014 22:30)

A da li mozes ti meni da odgovoris da li su ovi ljudi kriminalci:

1. Oliver Dulic: Protivzakonito izdao dozvolu slovenačkoj firmi za postavljanje optičkih kablova po Srbiji, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica.
2. Sasa Dragin: U pritvoru povodom istrage koju je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal zbog zloupotreba prilikom korišćenja sredstava namenjenih za regresiranje mineralnih đubriva proizvedenih u HIP Azotari u Pančevu.
3. Snezana Malovic: Sprovela katastrofalnu reformu pravosudja na koju Evropska unija i Venecijanska komisija ima najvise prmedbi, i tom prilikom protiv-ustavno razresila 200 sudija.
4. Dragan Sutanovac: Agencija za borbu protiv korupcije podnela je krivičnu prijavu zato što nije prijavio imovinu.
5. Bozidar Djelic: Od tetkinon kauca dosao do 11 miliona evra za godinu dana za navodno pruzanje usluga Meridijan banci.
6. Dusan Petrovic: Njegov nadimak je "Dusan 10%" sto dovoljno govori o njemu.
7. Dragan Djilas sa firmom od jedne kancelarije i dvoje zaposlenih ostvaruje milionske iznose profita prodajom reklamnog prostora.

Tatjaanaa

pre 10 godina

Lepo je Tadic rekao na RTS-u da Djilas nema iskustvo u opozociji ,nema politicko iskustvo koliko on ima ( jos od studenskih dana ) ,priznao i svoje greske ....svesntan da ostaju opozicija na sledecim izborima.

Rhino

pre 10 godina

Pajtić bi rado zamenio Đilasa na čelu stranke i zato ne želi Tadiću da pruži podršku jer mu je Đilas, opterećen silnim aferama i imidžom tajkuna, mnogo lakši protivnik...

lepa luki

pre 10 godina

citam komentare,ne mogu da verujem.sve neki proroci,vidovnjaci...sto se toliko bavite DS=om,zato postoje izbori videcemo ko ce kako proci,pa nece biti smak sveta

Quilt

pre 10 godina

"Ja stvarno nisam nigde ni cula ni procitala da je neko iz sns-a trazio podrsku demokrata. Ne znam zasto uopste pricaju o tome kad nisu prozvani od strane naprednjaka."
(zlata, 18. januar 2014 17:03)

Treba biti svestan da u politici nije sve sad, ovde i javno. Ni koalicija DS-SPS nije bila očekivana, pa smo gledali "istorijsko pomirenje".

zorana 77

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je ocigledno dobio selektivnu amneziju i neki opsesivni poremecaj za to postoje adekvatni lekovi mislim da bi neko trebao da mu pomogne,jer on vise ne zna sta prica totalno je ozgubio vezu sa realnoscu.

@Joole

pre 10 godina

"Vucic ima suviše obaveza da bi se bavio demokratama"
Treba da glasi recenica:" Vucuc ima suviše posla da bi se bavio demokratijom".
Za 20 meseci dva puta sam sebi staje na crtu za izbore u svojoj stranci.
šTA VAM NIJE JASNO. sAMO GLUPE KOMENTARE : BOBICA, CRVENKAPA, SUNCICA, CICAMACA OBJAVLJUJETE. šTA SE DESILO SA VAMA. MRAK.

Plašenje “neprijateljima”

pre 10 godina

O kakvoj DS govori promeni kad im je stil ostao isti. Tako su i izbornu kampanju za parlament vodili! Ovaj put isto primenjuju jedni na druge u istoj stranci!

GagY

pre 10 godina

Bozadzija i sodadzija.Dali je moguce da u Demokratskoj stranci nema boljeg kadra ? Najpametnije bi bilo vratiti Micunovica da stranku barem povrati u zivot.
(Ella, 18. januar 2014 14:22)

Promašila si vest, stranka o kojoj govoriš se zove SNS.

Глоговац

pre 10 godina

Ја такође не видим потребу напредњака,да им подршку даје неко ко је ову земљу довео на руб пропасти.

Quilt

pre 10 godina

Botovi i ostali, možete da mrzite DS ili da se ne slažete sa tom politikom, ali DS danas drži čas demokratije svima nama zajedno! Nema druge stranke u Srbiji u kojoj se ovako otvoreno diskutuje, gde postoje različita mišljenja i uvek bar dva jaka kandidata za predsednika.

stranac

pre 10 godina

Ovo je zaista porazavajuce da postoji dilema podrska Vucicu ili ne. Da li je moguce da postoji stranka cije rukovodstvo razmislja da je njena funkcija podrska drugoj stranci. Pobogu, mucnite glavom, ako boga znate, to je isto kao kada bih ja upisao fakultet sa zeljom da na osnovu toga neko drugi dobije posao i ozeni se devojkom koju volim. Ako nemate razloga da postojite zbog sebe i gradjana koji bi sledili vasu ideologiju i politiku, pa, onda se ugasite, pobogu!! Aman, hoce li neko konacno da upali svetlo u Srbiji? Znate li koji je datum?

Goku

pre 10 godina

Da li je Vucic reformator ili ne vreme ce pokazati, kao sto pokazuje da je za DS bila kobna greska postavljanje Djilasa na mestu na kom je sada. Ovde se uopste ne radi o tome da li se ide u koaliciju sa SNS ili ne (realno SNS nema potrebe da pravi sa njima koaliciju), vec o klasicnoj "igri prestola" gde pobednik dobija iluziju da ce jos malo ostati tu gde jeste sa svojim podredjenima a gubitnik i njegovi podredjeni ne samo sto odlaze iz partije vec im je ugrozena i egzistencija (nema vise mogucnosti da uziva na grbaci naroda, da prima platu a nista ne radi, ili sto je jos gore da preko politike se enormno bogati).

stranac

pre 10 godina

Zamolio bi članove SNS da se ne petljaju u rad DS, gledajte vi vaše dvorište i pitajte rukovodstvo šta je bilo sa svim onim silnim predizbornim obećanjima - gde je zapelo...zašto ste prevarili građane i sve suprotno radite od obećanog...
- Obećali ste da ćete Kosovo i Metohiju sačuvati u okviru Srbije, a (pro)dali ste ga i Srbe izbacili iz Srbije i ubacili ste ih u tzv nezavisno Kosovo, da rade i žive po zakonima Kosova...
-
- Obećali ste decentralizaciju i depolitizaciju, a sve je centralizovano, za sve se pita jedan čovek, a javna preduzeća vode partijski ljudi, iako u zakonu, koji ste VI doneli, jasno piše da se direktori LP postavljaju putem javnog konkursa, a ne na predsedništvu otadžbinske uprave SNS.
- Obećali ste narodu više posla, a desilo se suprotno, a u 2014g se očekuje 100.000 otkaza...a zakonom o radu hoćete da radnici budu robovi...
- Povećali ste sve namete-poreze, akcize...cene su drastično povećane, ljudi jedva preživljavaju, nikada nije bila gora situacija...
(SNS prevaranti, 18. januar 2014 14:53)
Veoma dobro napisano, imam iste zamerke iako mnogo manje, prema svojoj ili mojoj državi! A vi samo tako dalje, sa Vučićem u ponor! On vas vuće, a vi njega gurate! Kad bude imao Beograd samo manje od milijunčića ljudi, pa da ostali budu zadovoljni na selu, tek tada će vam svanuti!

doktor hitno

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je ocigledno dobio selektivnu amneziju i neki opsesivni poremecaj za to postoje adekvatni lekovi mislim da bi neko trebao da mu pomogne,jer on vise ne zna sta prica totalno je ozgubio vezu sa realnoscu.Hitno mu je potrebna pomoc strucnog lica.

Nenad Jovic

pre 10 godina

Borislava Stevanovića za novog precednika DS-a
Daleko sam od Srbije vec 14 godina,DS zauvek, !!!
Nesto mi govori da bi on mogao da nasledi " MICUNA "

Moje skromno misljenje

Nenad Jovic

Bojan

pre 10 godina

Jano je da Tadić sebi priprem aodlazak iz DSa sa "oreolom" Borca protiv Đilasa.

Zbog toga se i ovako direktno sukobljava, što uopšte nije njegov stil, i što radi po prvi put u svojoj političkoj karijeri.

A sve kako bi to nakon toga koristio kao kvalifikaciju za neki visoki državni položaj ili međunarodnu funkciju - jer jasno je da je DS u narednih 5-6 godina totalna tropa.

pogba

pre 10 godina

Ima na ovoj sednici malo i komedije da se covek i nasmeje.Tadic izjavio da se iselio iz vile i presao da zivi u selo iz finansijskih razloga...hehe

Mrtvac

pre 10 godina

Da ste pametni da izbacite i jednog i drugog iz stranke... Inace Djilas ne podrzava zakon o radu sto znaci da se ulizuje sindikalcima i nepismenim ljudima, jos jedan dokaz da je nesposoban.

Rke Koke

pre 10 godina

Sve ovo jako podseća na situaiju Đinđić- Vuksanović početkom 2000. I tada je DS imao satanizovanog lidera vanparlamentarne stranke, sa problematičnim rejtingom, i protivkandidat je bio čovek vlasti koji je delovao kao moguće rešenje. Đinđić se tada trg'o, i Milošević je oboren u narednih godinu dana. Nadam se da će i sada biti isto.

SNS hohštapleri

pre 10 godina

Šta je, radikali, propala vam kominacija rušenja Đilasa...hehehe...Pa vi ste stvarno smešni, a taman ste mislili da ćete da ga pometlate...i da se dokopate fotelja u gradskoj upravi beograda, kad ono - šipak. Tek ćete sada da vidite šta ćemo da vam radimo, letećete naglavačke, ološi, prevaranti, lopovi...zajedno sa svim vašim tajkunima, na čelu sa Karićem, Koletom, Bogićeviće...i korumpiranim medijima...Dole nesposobni režim!

mare

pre 10 godina

Izgleda mi da od ovog sastanka GO neće ništa da bude, ništa od jedinstva u stranci, svako vuče na svoju stranu a DS tone sve dublje.

Tea Moe

pre 10 godina

Okosnicu budućeg vođenja DS-a treba da čine: Đilas-Pajtić-Ješić-Šutanovac-Vida Ognjenović-Vesna Pešić-Ružica Đinđić. U prošlost sa Tadićem, Rakićem, Krstićem, Homenom, Dušanom Petrovićem. Daj Bože!

Adriano Celentano

pre 10 godina

Da skratim, stranke treba ukinuti, napraviti koncenzus, skloniti vise pljuvacku ispod jezika, mislim na obican svet, jer nista drugo ne radi nego se razvlaci po tastaturi. Uvesti rad, red i disciplinu. Uvoz ograniciti, javna i druga drzavna preduzeca osloboditi balansa, gradove takodje, kriminalci u zatvorima ima da rade u kamenolomima, ko nece x3 kazna. Politicare zabraniti.

zimzeleni

pre 10 godina

O Tadicu dosta govori cinjenica da zeli da preuzme stranku 2 meseca pred izbore u bg. A i oni koji ga podrzavaju su sve imena od integriteta: Malovic, Homen... Nego, da mi tebe lepo izglasamo da budes dozivotni predsednik DSa?

Mirce

pre 10 godina

Situacija u kojij se nalazi Ds tvojom zaslugom prevashodno govori da je bolje da se brineš da li ćeš preći cenzus a ne pobediti Vučića naročito na republičkom nivou gde baš loše stojiš.

parkinson

pre 10 godina

Zasto ne vole Djilasa ? Pa ima novce i nije uvlakac, kad imas novce ti si slobodan covek ! Sta je to trebalo Djilas da uradi pa ga treba smenuti ? Jel je on bio protiv kandidat Nikolicu , nije . Tadic je izgubio, jer je nema cvrstinu da u necemu istraje ! Bio je na Vlast 8 godina , a prstom nije makao da se rasvetli ubstvo Djindjica !!! Napravio je pomirenje sa SPS-om a da clanove stranke nije pitao ??? Zasto ? Tadicu, da li si se ikada upitao :Sta ce mi clanstvo reci nakom "pomirenja", cemu ti sluzi clanstvo ? Da se ja pitam izbacio bi te iz stranke samo tako, a ne da budes pocasni predsednik !? Sta si ti to zasluzio da bi bio pocasni predsednik, nabroj , osim bolesne sujete, nista vise! Bio si na celu stranke koliko dugo i sta si uradio? A sada zameras Djilasu sta je uradio za godinu i neki mesec , kako te nije stid ? Pa i nije, da jeste ne bi govorio ovo sto pricas, ali na tvoju srecu ima ih dosta koji ti veruju, koji ocekuju da se ocesaju i oni kada budes ponovo predsednik ,zato i pricas tako !!!

Sima

pre 10 godina

Ne zaluđujte se nagađanjima ko će da prevagne u stranci. To će biti struja koja favorizuje krupni biznis i keš politiku. Dakle, Đilas će nadjačati ali samo iz tog razloga, a kao političar nije Tadiću ni do kolena. Nema tu nikakve više filozofije niti je potrebno visoko obrazovanje da bi ste to shvatili.

@Joole

pre 10 godina

"Vucic ima suviše obaveza da bi se bavio demokratama"
Treba da glasi recenica:" Vucic ima suviše posla da bi se bavio demokratijom".
Za 20 meseci dva puta sam sebi staje na crtu za izbore u svojoj stranci.

Žan Dižarden

pre 10 godina

DS je upala u ćorsokak i izlaz sa ovim sukobljenim klanovima se ne nazire. Ko god da pobedi, članstvo će sigurno izgubiti, jer je zaslužilo bolje.

štrumf

pre 10 godina

Ako vam se nešto ne sviđa,promenite to. Ako ga ne možete promeniti,postavite se drugačije. Ne žalite se. Sigurna sam da će DS naći svoj pravi put, bila koalicija ili opozicija,ali će biti najveća i sa najboljim kadrovima.

broj,istetoviran

pre 10 godina

crni sns-ovci, k‘o crni akrepi se okačiše o ovu vest,pa je grizu li grizu,gladni tuđe nesreće i bede,zadovolni iznad svega,u svoj svojoj zloči, što komšiji crkava krava,srećni u baleženom neznanju i nedotupavosti jer misle da je dobro da ne postoji opozicija...ta neopevana glupost nas je pre dvadesetak godina koštala nekoliko ratova i rasturene srbije bez ljudi,nade i budućnosti...zar je moguće da smo baš toliko glupi...

petar

pre 10 godina

nazadnjaci,vi ste najvece zlo ove drzzave bili(kao opozicija)i sada ste .zlatousti mladozzenja vlada kao marioneta zapada uz propagandnu massineriju koja dzzi pod kontrolom 90 posto medija u drzzavi,uz zaglussujuce cutanje srpske intelegencije i nevladinog sektora.razlog za sve to je ressavanje pitanja kosova. znam da bi u ovom snazznom naletu bilo dobro zbrisati i demokrate,ali nadam se da ce djilas pobediti i da ce ds biti opozicija ovoj possasti,jer vi niste stranka,vec grupa dosta primitivnih potkupljenih pojedinaca.
napred djilas.

scena

pre 10 godina

Kokan@ U demokratskim drzavama,onaj ko uspe da napabirci vecinu u parlamentu ima i vlast...Prema tome kao fanu DS ili protivniku Vucica,ti kazem da tvoje misljenje onda vise nije bitno...Stvar je demokratska i legitimna! Ako ti je stranka ostala u manjini!Ona je onda legitmno u opoziciji!Tako smo trpeli godinama prethodnu vlast,a da pri tom ni ona nije imala podrsku svih,ipak je bila na vlasti...Sve zahvaljujuci raznim koalicionim marifetlucima!Nikad se politicari bolje i brze ne sloze,nego oko vlasti!Koliko god se javno ne slagali,oni zajedno idu u kafane,druze se u raznim upravnim odborima,sportskim klubovima...Nema one ostrascenosti koju vidjamo na politickoj sceni,mislim... preko medija!Doduse kod nasih medija ima jedna specificnost a to je da govornik ne sme da razocara novinara...Ako se novinar,ne daj boze sa njim ne slaze i ako mu rusi koncepciju svog vidjenja,on ga sasece u korenu!Ne znam kako se to zove ali mi to zovemo terminatorsko novinarstvo,kao ono...Ima bre da kazes sta ja hocu,a ne ti tu da mi mislis!Uostalom znaju se oni decenijama...Ma mnogi su privatno na ti,sem u politickim emisijama,kao onda su na vi..foliraju nas ali kulturno!Znaju se taman koliko su svi zajedno na politickoj sceni Srbije..Stasalo mi dete uz njih!Evo ga i posao poceo da trazi...A njega nema..pa nema!

jacika

pre 10 godina

Svi visoki funkcioneri DS su potrosili "kredite" kod gradjana, resenje jesu novi ljudi, ako imaju kadar koji je spreman za izazove, a za DS ih u ovom trenutku ima previse.

Bojan

pre 10 godina

Zna Tadić dobro da nema šanse da se smeni Đilas, ali pošto mu budućnosti u DSu i inače nema, em su prestali da mu plaćaju stan, a smatra da DS i nema neku budućnost u narednih 5-6 godina, smislio je idealan gambit - krene u smenjivanje Đilasa, ako kojim čudom prođe, videće šta će, ali kada to propadne, demonstrativno napusti stranku - tj. brod koji je do tada tonuo, a zbog ovoga će potpuno i da potone.

A onda će već da se nađe neka funkcija - recimo postaviće ga SNS u UN kao predstavnika Srbije, ili tako već nešto.

S druge strane Đilasu je svejedno ako od DS preostanu samo karikature i senke, pa će rado da povede rat.

sremac

pre 10 godina

Tadić je upozorio da će, "ukoliko Đilas ostane na čelu stranke, u roku od tri do šest meseci pasti i Vlada Vojvodine".
Pa, Boris Tadić se pretvorio u portparola SNS-a = Žalosno, a čovek je bio Predsednik Srbije.

pedja

pre 10 godina

Srbija zasigurno ne drhti od sednice glavnog odbora ds-a..ovakav način menadžerisanja,reklamiranja i svoje lične koristi je i doveo srbiju tu gde jeste.Pogledajte samo koliko tu ima struja,frakcija,partikularnih interesa,a stranka je u debeloj opoziciji.Stranku čine ljudi,a ne ime.Sa Tadićem stranka ima šanse za neko preživljavanje uz reforme politike i kadra,a sa Djilasom ni to.Nije nemoguće ni cepanje stranke ,tj izlazak poražene struje i formiranje nove stranke...juče Tadić,danas Vučic,sutra novi neko..samo je Srbija bitna

Petar

pre 10 godina

Uvek sam glasao za DS, ali vise nikada! Postali ste kao oni iz farme I sličnih taloga. Čak su I ovi naprednjaci bolji od vas, kojih sam se grozio.

sad si gore, sad si dole

pre 10 godina

A Gradski odbor Panceva, listom za Djilasa! :)
Nema veze, sto je od 2500 clanova pre dve godine ostalo 200, bitno je da su se Martinovicka i ekipa opredelili.
Sve ovo na GO je velika farsa!
Ocigledno je da je stranka raspolucena, da pola zeli Djilasa iz interesa, jer su udomljeni preko stranke, a sa njim padaju i oni, i druga polovina, koja napusta stranku, jer ne moze da se poistoveti sa Djilasom i ekipom kojom se okruzio, jer to nema veze sa onom strankom, u koju su usli.
Propustena je sansa, da se na neposrednim stranckim izborima odmeri rejting Djilasa i nekog protivkandidata.
Djilas i ekipa pada ispod cenzusa, a Tadic i nekoliko osnivaca DS-a, formira Novu DS.

Ella

pre 10 godina

Bozadzija i sodadzija.Dali je moguce da u Demokratskoj stranci nema boljeg kadra ? Najpametnije bi bilo vratiti Micunovica da stranku barem povrati u zivot.

Јованчица,

pre 10 godina

@G. motka - p.s. Zašto je potpresednik DS-a Vučićev pajtos i udbaš?


Јесте нешто слично али не баш удбаш. Не ради он за нашу тзв. УДБ-у. То што је Вучићев другар и потпредседник ДС се, у оригиналу, изговара на енглеском језику.

Kikotalo

pre 10 godina

Maratonska sednica...da nije tužno bilo bi smešno...lepo reče Tadić "ovo je trka za parama, za moći ua uticaj a ne za DS" govoreći o Đilasu, samo ja bih dodala da je isto važi i za njega...Od najveće stranke napraviše ruglo, koje sa punim pravom danas ismejavaju i njihovi članovi, a pored svega pričaju o nekom budućem rezultatu na izborima...ma o čemu vi, uništili ste nam pravu demokratsku stranku od koje je ostalo samo ime i ništa više.

p

pre 10 godina

"egzistencija zaposlenih u pokrajinskoj vladi ce biti dovedena u pitanje". u ovoj recenici je sazeta Tadiceva politika... nema price o idejama, viziji gde zemlju voditi, vec kako ce se pare deliti. zato ajmo odmah na klupu za rezervne igrace...

samo jedna stvar da se primeti - tadicevi saradnici koje je Djilas sklonio: Vesic, Rakic, bivsa portparolka... svi su sada kod Vucica. ako nista, to pokazuje da profesor psihologije ne zna saradnike da odabere.

G. motka

pre 10 godina

Ako bilo Tadić, bilo Đilas planira bilo kakav "brak" sa SNS-om, bolje vam je da napustite ne samo stranku, ne samo državu, već planetu.
p.s. Zašto je potpresednik DS-a Vučićev pajtos i udbaš?

Srdjan

pre 10 godina

Razuman čovek izmedju dva zla bira ono manje. Istinsko zlo u našem društvu po mom mišljenju nije SNS, barem ne još uvek, već SPS. Zlo ne zbog ideologije, ne zbog programa, ne zbog autoritarnog vodje već zbog korupcije. Kako vam posle tolikih emisija insajdera nije jasno da oni ne kradu već otimaju. Ako vam oni ostanu ovakvi kakvi su vi se gospodo onda zapitajte ko ste vi ako to dopustite.

s.

pre 10 godina

"Đilas je poručio da je njegova obaveza da uveri građane da je stranka koju vodi najbolje što građani imaju."

Ako je to tako onda smo debelo otišli u "crven ban".

Da ne bude zabune, ne mislim da su ovi na vlasti bolji.
A ni Tadić i njegovo društvo.

Umesto Vebera KARL MARKS!!!

pre 10 godina

DS je pravi primer kako jedna stranka sebe smatra socijal-demokratskom, a svojim delovanjem pokazuje punu privrženost neoliberalnom uništavanju i dubokim klasnim podelama i zato je za gradjane Srbije svejedno da li će na njenom čelu biti Tadić ili Djilas. Svejedno je da li će Srbijom upravljati Vučić ili Djilas. Takvih u EU ima dosta. Sa neoliberalno-gramzivo-finansijsko-bankarsko-kapitalističkim ništavilom socijalna i demokratska dimenzija stavljene su na margine društveno-političkog života. Intelektualno i idejno - daleko su Tadić i Djilas od socijalizma i od Karla Marksa, Ernsta Bloha ili Herberta Markuzea! Trebalo bi da obojica, a i Vučić, više da izučavaju literaturu Marksa, Bloha, Lukača, Markuzea, Adorna, Mihaila Markovića, Milana Kangrgu, Gaja Petrovića, Ljubodraga Ducija Simonovića, Borisovog pokojnog oca Ljubomira Tadića i autentične revolucionarne pokrete u svetu, naročito kubansku revoluciju, a ne da i kod nas i u svetu podržavaju kontrarevolucionare. Srbija je odavno stasavala sa evropskom i srpskom socijalističkom tradicijom Svetozara Markovića, Dimitrija Tucovića i Vase Pelagića. Da je Boris čitao pažljivije samo dela svoga oca akademika Ljubomira Tadića, bolje bi razumeo alternative kapitalističkom poretku destrukcije, koji je Boris delima verno podržavao. Daleko su i Tadić i Djilas i od Oskara Lafontena u Nemačkoj, Žan-Lik Melanšona u Francuskoj ili Aleksisa Ciprasa u Grčkoj! Zato su lažni socijalisti (u Grčkoj Papandreu i u Srbiji Tadić) morali da odu.

Duca

pre 10 godina

Zapanjuje me Boris Tadic, koliko je drzak i bezobziran. Prvo je upropastio stranku, a sada je iznutra urusava i pravi pobunu. Greska je bila sto su ga ostavili u stranci,evo zato je sedeo tu, da ceka priliku za prevrat. Neuspelo dakle, ajde sad predjite svi u SNS a pustite ostale da rade. Covek kaze Djilas ima 10%, a koliko nam nudi Boris sa njegovom ekipom mozda 9%? Dragane svi koji ne postuju vecinu, nek odu iz stranke, dokle da ti zabadaju noz u ledja.

neša012

pre 10 godina

Ovo će biti krajnje zabavno, pravi rat dve suprostavljene strane, koristiće se sve moguće stvari da se pojedini članovi glavnog odbora ubede da glasaju baš za tu stranu pa se koriste i savremena tehnička sredstva za to.Strasti su uzburkane, diskusije će biti jako polarizovane i jedna strana prozivaće drugu i optuživati za krah poslitike DS-a.Đilas će koristiti kartu nesaradnje sa SNS i pokušati da pokaže da njegova politika štiti DS od potpunog nestajanja, dok će Tadić i njegove pristalice pokušati da dokažu da je Đilasov menadžerski način vođenja stranke doveo DS na najniže grane od momenta formiranja.nekadašnji politički div je na kolenima i preti da se potpunu uruši.

Milojica

pre 10 godina

(Veliki Radojica, 18. januar 2014 23:39)

Ajde Radojice, kazi mi ko je osudjen, od ovih koje si nabrojao, pa do slavnih tajkuna??? Niko!!!

A objasni mi kao tvoj Toma kao imovinu prijavi polovna kola, jer jadan nema za nova, a sad gradi CRKVU, odakle njemu pare???
,

Slobodan N.

pre 10 godina

Ne razumen šta hoće g. Tadić?
On nje doveo DS na najnižu granu, posle čega je počela satanizacija DS ali po oprobanom sistemu bez (naravno) dokaza.
Duboko se nadam da će politička figura g. Tadića najuad nestati sa horizonta političkog života Srbije. Viziju i hrabrost nema niti je to imao kadje trebalo.
Sada treba prepustiri novim snagama da pkažu šta mogu.
Njamanja količina političke kulture (koju treba da poseduje g. Tadić) trabalo bi da omogući nove trendove i nove vetrove DS-a.

Reforme (ako su iskrene) Vučić ne može da sprovede sam, već sa širokom podrškom ostalih partija, a najviše sa podrškom DS-a ali ne kao privezak SNS-a već sa jasnio definisanim programom i sa jasno definoisanom podrškom (evro intergracije, ekonomske reforme, ....).
Na taj način bi se eliminisao ucenjivački kapacitet malih - SPS.a, DSS-a (druge ne želim ni da spominjem). U nekim državama Evrope (tada su to bile države ist. evrope u tranziciji) se to pokazalo kao dobar primer.

Svetlla

pre 10 godina

Realno, jos jedno 30 godina…Kako sta? Pa jos jedno 30 godina ce Vucic da vlada zemljom, uz ovakvu opoziciju. Da vise prstom ne mrdne, opet ce pobedjivati jer ljudi nemaju za koga drugog da glasaju.

milisav

pre 10 godina

@Veliki Radojica

U svakom pravu postoji nesto sto se zove:PRETPOSTAVKA NEVINOSTI!Ili prostim jezikom receno:SVAKO JE NEVIN DOK SE NE DOKAZE SUPROTNO!Vecina od ovih ljudi,koje si nabrojao,su osudjeni preko KURIRA i vec su "LOPOVI" a niko od njih nije dobio pravosnaznu presudu.Kada bude pravosnazno osudjen onda mozes reci on je LOPOV jer je to dokazano!Da se ogradim odmah,nije mi cilj da branim one koji su prekrsili zakon,vec naprotiv smatram da svi koji su to uradili trebaju da snose adekvatne sankcije.Ono gde je problem,je to sto su tabloidi puni prica o tim "lopovima' i mase se papirima,ali tuzilastvo jos nema nijednu konkretnu stvar.Iz nekog prethodnog iskustva mozemo da zakljucimo da cemo jos i placati odstetu svima oniima koji su camili u bajbokani.
A da u SNS-u nesto skripi,vidi se iz aviona,postali su velika stranka preko noci i nakupili veoma los "kadar"...KV majstore i slicno.Pa zar ocekujete da ce KV Majstor predsednik Opstinskog odbora da naredi Lekaru ili Profesoru sta trebaju da rade?

pametnjakovic-mladji

pre 10 godina

Nije problem ko ce biti predsednik DS. Problem je sto DS nema ideju kako da pokrene ekonomiju Srbije, tj ono sto je od nje ostalo. Da se razumemo, ni SNS nije bolji, Radulovic se trudi ali se vidi da ima vise kocnicara od onih koji ga podrzavaju. Nazalost, kola idu nizbrdo sve brze a mi svi gledamo kao hipnotisani i svako se trudi da zadrzi ono malo sto ima u ruci. Kad tresnemo u rupu, bice kasno. Jedina uteha je da smo preziveli i gore, pa cemo i ovo.

Miško

pre 10 godina

Džabe što je Tadić bolji kad je Dragan Drvosek pun love i mediokritetima u DS-u je to dovoljno da prežive još koju godinu dok im se stranka ne svede na Glavni Odbor

Samo Đilas jugoslovena spasava

pre 10 godina

Pa Đilas je potpuno u pravu, ne treba kolaborirati sa režimom SNS.

U čemu je uopšte smisao višestranačja ako se svi pretvore u radikale.

Šokiran sam da je i Čedomir Jovanović sada postao samo udavača za bivše radikale.
 

preselio na selo...

pre 10 godina

Počela minutom šutne Tadićevom ocu, jednom od osnivača stranke. Završila “izlaskom” Tadića iz stranke! Istorija se ponavlja – “revolucija jede sopstvenu decu”!

Miki

pre 10 godina

Data vam je prilika gospodine Djilas i niste je iskoristili, nije vreme za inacenje i cekanje, prepustite vodjenje partije nekom drugom, budite razumni, tako cete pomoci Srbiji.

ubrzati razvoj

pre 10 godina

DS nije mogla niže da padne od ovoga što se danas dešava. Mislim da je njihova želja da ih Vučić primi pod svoje okrilje,ali on to svakako neće i ne treba da učini.

Nebojsa

pre 10 godina

Ја такође не видим потребу напредњака,да им подршку даје неко ко је ову земљу довео на руб пропасти.
(Глоговац, 18. januar 2014 18:45)

"NA RUB PROPASTI" kako vi snsovci volite da kazete, doveo je Boris Tadic!
Isti onaj Boris Tadic koga gura Vucic kako bi oterao svoju nocnu moru - Dragana Đilasa!

ćoravi

pre 10 godina

(G. motka, 18. januar 2014 18:10)

Ja dosad nisam uspeo da ukapiram kako gospodin Tadić misli da će članstvo da ga prati u njegovim namerama za nekakvom saradnjom, "kohabitacijom" ili čime već sa SNS.

Gargamel

pre 10 godina

Bice zatvorena sednica za javnost, da se ne zna sta se planira i sta se prica. prvo da se budze iz stranke dogovore pa onda ostali da saznaju i samo da se sloze sa svime.

toto

pre 10 godina

to i jeste najveci problem..necemo imati ni mi koji nismo odusevljeni Vucicem da izaberemo alternativu. Na stranu rezultati, na stranu sto se mora priznati da su se neke stvari tek sad desile, i na stranu citava metamorfoza SNSa...jednostavno koliko god to DS ne zeleo, on svesno radi na uspehu sada vodece stranke koji je sad i evidentan.

Adam, Advokat Keltskih Srba

pre 10 godina

DS pretstavlja politicku pardiju crnogorskih Afrikanera I crnogorskih Bugara, takozvanih 'srba' iz 15 veka u Srbiji. Oni se ne ocekuju da podrze vladu Keltskih Srba - Kelti su postali Srbi u 19 veku, jer pretstavljaju Crnu Goru - pogledajte crnogorska sela po Vojvodini koji zahtevaju crnogorski jezik jer su Crnogorci.

pera-marsovac

pre 10 godina

(Veliki Radojica, 18. januar 2014 23:39) evo ja cu da ti odgovorim napredni sveznalico. 1. dulic je izdao dozvolu slovenackoj firmi za ulaganje 15 miliona evrova u srbiju. dozvolu za postavljanje kabla uz auto-put je izdao mrkonjic a dacic kao prvi podpresenik zvanicno potpisao.samo protiv dulica je pokrenuta istraga i podignuta optuznica koja je u medjuvremenu odbacena kao neosnovana sto ti nisi napisao(tipicno za radikalsko-naprednu bandu). 2. za sasu dragina nema ama bas nijedan dokaz o malverzacijama koje ti spominjes i drze ga u pritvotu bez optuznice iako su svi rokovi istekli.3. malovicka je napravila dobru reformu ali je samo delimicno prosla zbog opstrukcije sps-a i g17+-a. tih 200 sudija su komunisticko-udbaski kadar koji se radio po direktivi a ne po zakonu.4. o sutanovcu i nebulozi o kojoj pises je suvisan svaki odgovor(jedan od retkih ministara koji je odlicno radio svoj posao). 5. delic je pozvan u vladu kao partner u mekenziju( firma iz koje dosao lazar krstic kao cinovnik na najnizem nivou)podpresenik francuske banke i koordinator u silicijumskoj dolini. prespavao je nakaucu svoje tetke te noci kada je stigao u bg( sto je i normalno). bio je milioner pre dolaska u srbiju. 6. slazem se sa tobom ali vi njega sada hvalite. 7.o djilasu procitaj moj komentar malo nanize. evo ti trazenih odgovora i moj zakljucak je da su svi sem vaseg petrovica posteni i strucni ljudi.

Sandra

pre 10 godina

E dragi moj "bot tim se dicim" eto ja nemam clansku kartu ni DSa a ne dao Bog ni SNSa. Ali smo zato komsije ja sam sa one druge strane Dunava. Na celu grada je SNS ali ljudi u njemu nisu osnivaci te stranke nego novopridosli polupismeni sljam i neradnici na celu sa gradonacelincom koja se iz GG preobratila u SNS, lezala apsu zbog korupcije i jos joj se sudi. Tako da ja gledam moj grad u kome zivim, sta je i kako je a zlo je kao nikad dosada. Mrtav grad i depresija. A sto se tice DSa...znas ja sam pre 23 god. bila student u BGu i vrlo dobro znam kako sam zivela tako da me SNS odbegli radikali SPS i ostala b... ne zanima niti je to moj nivo, nacin vaspitanja i ophodjenja. Uvek ali uvek cemo ja moja uza i sira familija glasati za DS ma kakva u udredjenim trenucima ona bila. U mom gradu dok je vladala je bilo sve na svom mestu a sada sa ovima...jad beda i dno dna. Jedno drvo bre nisu zaboli,osm petunija po zardinjerama iz gradonacelicine baste( privatne firme)!

Pera ložač

pre 10 godina

Puno puta u zadnjih par meseci sam napisao ali moram opet: Naprednjaci biraju svog predsednika, Zvezda bira svog predsednika, kao i Partizan svog, i OFK Beograd svog, i URS svog, i Belorusija svog, i Albanija svog..itd...
Zbog kog razloga Naprednjaci misle da bi oni trebali da biraju predsednika DS-a?

Carapan

pre 10 godina

Epilog svega do sada viddjenog oko borbe za preuzimanje DS.
- Tadic pravi novu politicku stranku koja ce se zvati NOVA DEMOKRATSKA STRANKA
- Povlaci nekoliko narodnih poslanika sa sobom
- Pravi koaliciju sa Duletom Petrovicem i jos nekim sitnim parlamentarnim strancicama
- Raspisuju se vanredni parlamentarni izbori
-SNS sa sobom povlaci PUPS,a SPS i JS PUSTA NIZ VODU.
- Buduca koalicija SNS-NDS-ZZS a tu su jos i SPO,PUPS,ITD.

TO JE TO.

Vuk

pre 10 godina

Ovo je clanak koji bi se mogao pre nazvati - Ne vidim Tadica kao podrsku Djilasu. Sto se tice socijaldemokratske politike, ne bih rekla da se ona vodi negiranjem reformi (poput Zakona o radu, otpustanja, pravosudja, zdravstva i sl.). Zbog takve dosadasnje politike, nase drustvo je doslo na rub propasti. Djilasu je za to vreme islo odlicno, pa mu sada smeta reformator i modernizator Vucic.

claudio canidja

pre 10 godina

Neverovatno, bastioni odnosno bilteni nezaviSNSnog novinarstva Informer,Kurir,Pink na 1000 kanala,velicaju kosarkasa i otvoreno navijaju za njega, za spas Srbije,pa samo to je dovoljno da iskljuci bilo kakvu dilemu u pogledu ko je u pravu

vama verovatno dobro...

pre 10 godina

IMATE LI VI SVOJE MISLJENJE ILI SU I MISLI NJIHOVE!
(Moje misli niko ne moze uzeti, 18. januar 2014 23:45)
Potpunos ste u pravu da vam misli nitko ne može uzeti. Samo rzmislite tko Vam je takve misli usadio!
Kad bi pameti zakotrljali nizbrdo svaki bi za svojom potrčao!

vldjuka

pre 10 godina

Jeste za većinu zbunjujuće, ali je istina da je sve relativno. Šta ćeš videti zavisi od pozicije u kojoj se nalaziš dok posmatraš.

Danas kada je SNS pokazao svoje pravo lice, tj. nesposobnost da povede društvo prema boljitku, mene počinje da interesuje DS. Drago mi je što oni sada imaju raspravu i glasanje i što biraju boljeg.

Evo relativnosti u praksi, oni su mi do skora bili neprihvatljivi, ali u današnjim okolnostima oni su brana od nesreće koju sa sobom nosi SNS.

bot sam, tim se dicim :)

pre 10 godina

(Sandra, 18. januar 2014 23:59)
Sandrice, bas si nam ocitala .. :D
Hoces li broj moje clanske karte u DS-u, ime i prezme ... broj cipela, ili JMBG? O kakvom "botovima" ti pises? DS je do nastanka SNS-a (dok su bili SRS) bila ZID, od nacionalizma i suludih ideja dr. VS, pa je na toj ideju odbrane ono malo preostale normalnosti u Srbiji, posle 90ih, s ove strane tog "zida", DS i njihovi tajkuni i "strucnjaci", tokom privatizacije, ovoj narod ostavio go i bos. I glasaci i clanovi DS-a su sve vreme videli svu nesposobnost, laz i pljacku, koja se odvijala u Srbiji, pod pokroviteljstvom vrhuske u DS-u, ali su citali i glasali ih, iz straha, da SRS ne uzme vlast! Ja sam, Dragan iz Panceva, jedan od njih ... (clan i glasac DS-a, od prvih do poslednjih izbora 91.-12.)
A onda se pojavila nova stranka, pobedila na izborima i sada vlada.
Mi sa ove strane "zida", prvo smo sumnjali, zatim odobravali, potom podrzavali, da bi na kraju shvatili, da zida vise nema. Svi mi, koji se nismo rodili u DS-u, koji smo svesni koliko je zapravo blata u toj stranci, a dok ovi novi (SNS) rade (a rade) i dok nesto ne pogrese, u DS-u vise nemamo sta da tazimo. Ideja vodilja je - transformacija srpskog drustva; koju DS nije uspeo da uradi (sta vise, unazadio je), a ko ce to da odradi, tako je malo vazno, nazivali me cak i "botom", zbog podrske takvoj politici (nisam clan SNS-a)!
Dakle, svako dobro ostacima DS-a, a sta jos neko od njih vidi u toj stranci, verovatno je samo njima jasno (a i nama!).

RAdule

pre 10 godina

@milisav Skroz si u pravu. Jednostavno SNS I SPS nisu nista konkretno uradili osim tog sporazuma sa Pristinom(tek ce mo da vidimo koliko je dobar za nas narod sa Kosova), borba protiv kriminala i korupcije je samo dobijanje poena posto jos nijedan nije osudjen a bogami dosta njih koji su i zatvarani su ubrzo pustani na slobodu. Zaduzujemo se "povoljno" kod brace Arapa, gradimo Beograd na vodi, a drzava se gusi od parazita koji se zaposljavaju po partijskoj liniji...razne afere "Banane" i cuda jos koja. Mada ne moze se reci da je za vreme vlade DS bilo ista bolje. Svi su isti i gledaju samo prvenstveno svoje licne interese pa potom stranacke interese(npr Dacic) dok interesi gradjana Srbije postoji samo u svakodnevnim obecanjima.

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Obaveštenje za sns-OVCE, nije vam uspeo puč! Đilas je razbio pučiste kao dete zvečku...Sad ste gotovi, rešili smo se mi i Miloševića, pa ćemo i vas...
(SNS je zlo, 18. januar 2014 23:43)

Nije Đilas razbio SNS , on je razbio DS. Lakše nam je bilo se rešiti iMiloševića nego Đilasa. Samo ne znam šta ćemo da radimo posle izbora u Beogradu. Hoćemo li i dalje podržavati Đilasa. Šteta šta nam je uradio od nekada najjače političke stranke u Srbiji.

Stanislava

pre 10 godina

Jasno je da su navikli da budu u vlasti i da nikako ne mogu da se snadju u nekoj drugoj prici. Napravise toliku dramu i nista. Niti se sta promenilo niti su dosli do nekakvog preokreta.

BG izbori...

pre 10 godina

Evo skoro ponoc - jos zasedaju... ovima ni zelja na Bogojavljensku noc ne moze da pomogne... ;)))
(Sulejman Velicanstveni, 18. januar 2014 23:58)
Neki će sačekati jutro da zaplivaju - nizvodno ka Beogradu! A svakim zaveslajem Beograd sve dalje!

otuđili se...

pre 10 godina

Obaveštenje za sns-OVCE, nije vam uspeo puč! Đilas je razbio pučiste kao dete zvečku...Sad ste gotovi, rešili smo se mi i Miloševića, pa ćemo i vas... (SNS je zlo, 18. januar 2014 23:43)
Tipično srpski - preko plota, u tuđe dvorište. Sve znate o SNS a o sebi ni to da se stranka raspada! Zar mislite da će "gubitnici" ostati sa "pobednicima".

Vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 10 godina

Ne volim SNS, ne volim ni SPS al ne volem ni Ds. Znate li vi sta ce biti? Isto kao devedesetih, SNS umesto SPS-a a DS umesto JUL-a. A tako je i bilo. I posle se cudite belim listicima? Bice njih jos.

Milan

pre 10 godina

Bas je demokratska stranka, glasa se prozivkom da se vidi da li ce ovi sto su dobili pare glasati kako im je receno. Cak nije ni javno glasanje vec glasanje prozivkom. Zna se da je demokratska tekovina tajno glasanje, da svako moze da glasa bez straha onako kako zeli.

Milan Milovanovi'

pre 10 godina

Nema u Srbiji ništa od opozicije još dugo. Stranke su i dalje najveći biznis, To je još očiglednije posle sednice Glavnog odbora DS-a u Novom Sadu. Tadić je, svojevremeno, dopustio tajkunizaciju Stranke, a sada je pokušao da je otme od tajkuna. Naivno se nadao da će oni to dopustiti. Inače, Đilasovo zaklinjanje da će da bude opozicija je sračunato na dobijanje podrške tradicionalno opoziciono nastrojenog dela članstva. Nema u Srbiji organizovane opozicije jer je politika suviše veliki biznis da bi bilo mesta za neke koji bi se suprotstavljali partijama koje nikada ne konsultuju članstvo, već sve rešavaju u užem krugu profesionalnih političara i tajkuna. Vodeće stranke su napravile svoje "vojske" od onih koji su se okoristili i od onih koji su zaposleni po stranačkom "ključu". Birači tu više ne mogu ništa, osim da apstiniraju jer, izlaskom na izbore, više ne mogu da budu sigurni kojoj opciji, zapravo, ide njihov glas. Možda baš onoj za koju nikada ne bi glasali. Na drugoj strani, Vučić je uspeo da probudi, kod znatnog broja birača, nadu da nešto može da se popravi. I, mora se priznatida i ta nada puno vredi. Više od svađa i otimačina u DS-u. Nejedinstvo demokrata odgovara svim drugim strankama jer jedan broj biraca, naklonjenih DS-u,će i dalje da apstinira, a to povećava vrednost glasova koje dobiju ostali učesnici na izborima.

Cudno cudo

pre 10 godina

Da nisam cula u svoje usi, verovala ne bih da i DS ima 2/3 odbornika koji ili ne umeju ili ne smeju da misle svojom glavom.

bot sam, tim se dicim

pre 10 godina

A zasto moj komentar, odgovor Sandri, ne objavljujete?
To nije korektno, a ni novinarski, ako ste vec njen odgovor meni objavili.
Hvala

BillyBob

pre 10 godina

Dakle Tadić - masovna korupcija ili Đilas - masovna tajkunizacija? Teška odluka je na glasačima. Kad bi Đinđić mogao da vidi šta napraviše od njegove stranke...
PS Slika govori više od hiljadu reči.

Oliver

pre 10 godina

Sadasnji predsednik DS je iskljucio iz stranke najpopuplarnijeg funkcionera Vuka Jeremica koji je tada bio predsednik Generalne Skupstine UN. To je samo politicar bez iskustva mogao da uradi. On je ternutno popularniji od njega tri puta. Demokrate vratitte Vuka i mi razocarani glasaci DS cemo ponovo izaci na biralista.

fenix

pre 10 godina

Sns otidjite sa vesti o DS-u. Eno vam grad na vodi, arapi, kamioni, avioni i komentarisite koliko god hocete. Samo vi nemojte da pisete o DS-u. Puna podrska Demokratskoj stranci sa nadom da ce prebroditi ovu situaciju i krenuti u rusenje ovog katastrofalnog rezima

Andiana

pre 10 godina

Vučiću ne treba podrška! Sto babica, kilavo dete. Tako je do sada i bilo. Svako je vodio svoju politiku. Jedina ispravna politika je ova koju sad trenutno vodi ova vlast sa predvodnikom Vučićem!

bubamara

pre 10 godina

DS će biti ponovo vladajuća stranka. Iz ove krize će izaći bolja, pametnija, sposobnija, sa jačom vizijom, idejom, ciljevima i jasnom politikom.

šumadinac

pre 10 godina

Ja sam član DS-a, demokrata 23 godine. E tada trebalo je biti demokrata, kao i 2000 godine, i kada su nam ubili našeg predsednika i premijera Srbije dr Zorana Đinđića. Zbog malobrojnih i loših mi koji smo se borili za slobodnu demokratsku i ekonomski razvijenu Srbiju odbačeni smo. I dalje smatram da od ponuđenih političkih opcija DS može da stabilizuje zemlju a ne oni koji su vladali devedesetih. Vučić preko medija laže posle Miloševića i Šešelja najviše laže i teško zloupotrebljava vlast. Vučić i Nikolić bili su ministri kod Miloševića kada je ubijen novinar Slavko Ćuruvija, Ivan Stambolić, kada je naša mladost ginula, kada su plate bile nekoliko maraka, itd. Kome je do SNS-a taj ili ne zna gde je ili ne misli kuda će ili oboje. Pa izvolite gospodo glasajte za nov zakon o radu, za penzije od 200 evra i privatne fondove koji će vas popljačkati, za Kosovo koje su prodali.

koka mozak

pre 10 godina

Djilas kaze da: "ne vodi stranku koja će biti uz "takozvanog reformatora i modernizatora Vučića".

Ovo je vrlo pametno sa Djilasove strane - Razgranicenje od Vucicevog politickog zongliranja. Ali zbog drugoga sam ja tuzan. Narod (dobrovoljno) aplaudira Vucicu, istovremeno pljescuci svojoj vlastitoj propasti. Kakvu tintu i mrak ima narod u glavi?

NikolaBG

pre 10 godina

Sednica Glavnog odbora DS ili u prevodu egzekucija Dragana Djilasa je pocela. Mislim da ni Dragan Djilas ni Boris Tadic ne trab da vode DS. Vrlo dobro znamo i jednog i drugog, i pokazali su se kao dva jarca na brvnu. Tvrdoglavi, ego-manijaci, puni licnih frustracija i pre svega nadobudni i umisljeni. Licni interes im je na prvom mestu a stranka na zadnjem. Ja sam za DS bez obojice.

Slobodan N.

pre 10 godina

Ne razumen šta hoće g. Tadić?
On nje doveo DS na najnižu granu, posle čega je počela satanizacija DS ali po oprobanom sistemu bez (naravno) dokaza.
Duboko se nadam da će politička figura g. Tadića najuad nestati sa horizonta političkog života Srbije. Viziju i hrabrost nema niti je to imao kadje trebalo.
Sada treba prepustiri novim snagama da pkažu šta mogu.
Njamanja količina političke kulture (koju treba da poseduje g. Tadić) trabalo bi da omogući nove trendove i nove vetrove DS-a.

Reforme (ako su iskrene) Vučić ne može da sprovede sam, već sa širokom podrškom ostalih partija, a najviše sa podrškom DS-a ali ne kao privezak SNS-a već sa jasnio definisanim programom i sa jasno definoisanom podrškom (evro intergracije, ekonomske reforme, ....).
Na taj način bi se eliminisao ucenjivački kapacitet malih - SPS.a, DSS-a (druge ne želim ni da spominjem). U nekim državama Evrope (tada su to bile države ist. evrope u tranziciji) se to pokazalo kao dobar primer.

John Poll Diaser

pre 10 godina

Ako pobedi Djilas imaju moj glas, samo iz razloga sto sigurno nece ici sa SNS-om i Vucicem, druga opcija potop DS-a i Srbije. Tadicu nestani vec jednom za sva vremena iz Politike. Slabic si, i to je ocigledno....

hhh

pre 10 godina

sns nije pobedila na izborima,nikolić jeste.takodje Djilas je razvalio Vučića u Beogradu.Najgore je sto je sps formirao vladu a ne sns ili ds .sto se mene tiče ja neću ni da glasam,ustvari možda izadjem i nacrtam nešto na papiru ;)

neutralac

pre 10 godina

Srbiji je potrebno da DS bude opozicija SNS-u. To je dobro i za sam SNS, jer će uvek imati kontrolu vlasti. Na kraju to je dobro i za Srbiju i njene građane. Uspeh DS-a se pre svega sastoji što su neke druge opcije, koje su bile u određenim momentima retrogradne, sa porukama samoizolacije i sa protivljenjem svemu što je evropsko, a sada su okrenule priču i svoje delovanje koje je veoma slično delovanju i same Demokratske stranke. Dokaz tome je SNS i njena trenutna politika koju vodi. I zato je potrebno da imamo jaku Demokratsku stranku. Da li je ona na vlasti ili u opoziciji to nije bitno. Bitna je kontrateža i to je suština pluralističke demokratije. I zato, kao apsolutno stranački neutralan, smatram da je Đilasova opcija jedina koja demokratskoj stranci može dati prosperitet. I zato DS ne treba da ulazi u bilo kakve kombinacije sa SNS. Ovde naravno ne mislim na saglašavanje oko najbitnijih zakonskih rešenja i sutra možda i promenu Ustava. Isto tako, ja mislim da je svakom normalnom građaninu ove zemlje jasno, da je trenutni loš rejting DS uzrokovan pre svega fabrikovanjem kojekvih optužbi, pre svega na račun Djilasa, i da su te optužbe deo naručene kampanje. Ova medijska hajka će uskori morati da prestane kada se otvori poglavlje u pregovorima sa EU koje se odnosi na medijske slobode i na zaštitu ljudskih prava. Kao dokaz tome je nepostojanje ni jedne krivične prijave protiv Djilasa, a što bi Vučić svakako uradio kako bi se konačno oslobodio DS-a. I zato podrška Đilasu.

Maraja Jadranska

pre 10 godina

Čitaocima preporučujem da ne obraćaju pažnju na komentare SNS-ovaca, a lako će ih prepoznati jer su većinom puni nepismenosti. Evo zašto: oni to ne mogu da razumeju čak i kad bi hteli. Mislim na ovako otvorenu i oštro suprostavljenu raspravu. Žašto? Zato što se takva stvar ne dešava u njihovoj stranci, pa gde bi naučili? U njihovoj stranci se u nekom kabinetu unapred odrede članovi za odstrel, zatim istupi Mihajovićka ili Babić (vesnici propasti) u javnost i prokažu datu osobu. Na glavnom odboru ili predsedništvu, svejedno, uvek se glasa 100% kako tata hoće, tu nema igranja. Pitajte Olivera, ili Cvijana, ili...

pametnjakovic-mladji

pre 10 godina

Nije problem ko ce biti predsednik DS. Problem je sto DS nema ideju kako da pokrene ekonomiju Srbije, tj ono sto je od nje ostalo. Da se razumemo, ni SNS nije bolji, Radulovic se trudi ali se vidi da ima vise kocnicara od onih koji ga podrzavaju. Nazalost, kola idu nizbrdo sve brze a mi svi gledamo kao hipnotisani i svako se trudi da zadrzi ono malo sto ima u ruci. Kad tresnemo u rupu, bice kasno. Jedina uteha je da smo preziveli i gore, pa cemo i ovo.

GagY

pre 10 godina

Bozadzija i sodadzija.Dali je moguce da u Demokratskoj stranci nema boljeg kadra ? Najpametnije bi bilo vratiti Micunovica da stranku barem povrati u zivot.
(Ella, 18. januar 2014 14:22)

Promašila si vest, stranka o kojoj govoriš se zove SNS.

toto

pre 10 godina

to i jeste najveci problem..necemo imati ni mi koji nismo odusevljeni Vucicem da izaberemo alternativu. Na stranu rezultati, na stranu sto se mora priznati da su se neke stvari tek sad desile, i na stranu citava metamorfoza SNSa...jednostavno koliko god to DS ne zeleo, on svesno radi na uspehu sada vodece stranke koji je sad i evidentan.

dunđer

pre 10 godina

Narod će na izborima doneti sud o svakome. Predviđam da će se DS boriti za cenzus. Čini mi se da Vučić ima dobre ideje za razvoj grada!

Miki

pre 10 godina

Data vam je prilika gospodine Djilas i niste je iskoristili, nije vreme za inacenje i cekanje, prepustite vodjenje partije nekom drugom, budite razumni, tako cete pomoci Srbiji.

asirac

pre 10 godina

Ovoliko vremena utrosenog na hajku usmerenu ka lideru SNSa, jasno govori koliki je stepen propasti jedne posrnule stranke. Sve jedno je ko ce biti na celu stranke koja je toliko iskompromitovana.

broj,istetoviran

pre 10 godina

crni sns-ovci, k‘o crni akrepi se okačiše o ovu vest,pa je grizu li grizu,gladni tuđe nesreće i bede,zadovolni iznad svega,u svoj svojoj zloči, što komšiji crkava krava,srećni u baleženom neznanju i nedotupavosti jer misle da je dobro da ne postoji opozicija...ta neopevana glupost nas je pre dvadesetak godina koštala nekoliko ratova i rasturene srbije bez ljudi,nade i budućnosti...zar je moguće da smo baš toliko glupi...

ivan

pre 10 godina

Sramotan Tadićev potez, mesec i po dana do bg izbora,govori o tome koliko je njemu i ovima sto ga prate u napadu na Đilasa stalo do DS..ovako se Bota zahvaljuje Đilasu sto ga je postavio za počasnog predsednika, umesto da ga je počistio pre 15 meseci..

maximus

pre 10 godina

Sve je se videlo u emisiji "Da,mozda,ne" na RTS-u pre nekoliko dana!U dijalogu izmedju Djilasa, i Zorane Mihajlovic,izaslo je na videlo istina!Djilas je bio bez ijednog argumenta na Zoranine izjave!Tako da je Tadiceva izjava na mestu da Djilas nema iskustva, u politici!Ali je zato odlican u radu "za svoj dzep".

timofej mozgov

pre 10 godina

Nadam se da Tadic veceras ide u istoriju. Oziveo je mrtvi SPS, otvorio put preimenovanim radikalima - doveo nam je dva cudovista, od njega je valjda dosta?

Перица

pre 10 godina

,,Jedino DS to može da zaustavi. Treba da kažemo: 'Ne!' zakonu o radu, 'Ne!' otpuštanjima; treba da imamo zaista socijaldemokratsku politiku", poručio je Đilas. "

Боже, особа преко чије фирме је опрано ко зна колико новца и која ја контролисала све новине да не причају превише о пљачки Србије се сада куне у раднике? Сада, кад су остали само они које они нису отпустили, њима још увек верни? Који комедијаш.

Предлажем да Ђилас добије награду за најбољег комичара Србије 2013.-те и 2014.-те - засмејавао нас је прошле, а очигледно је да ће нас добро засмејавати и ове године!

SNS prevaranti

pre 10 godina

Zamolio bi članove SNS da se ne petljaju u rad DS, gledajte vi vaše dvorište i pitajte rukovodstvo šta je bilo sa svim onim silnim predizbornim obećanjima - gde je zapelo...zašto ste prevarili građane i sve suprotno radite od obećanog...
- Obećali ste da ćete Kosovo i Metohiju sačuvati u okviru Srbije, a (pro)dali ste ga i Srbe izbacili iz Srbije i ubacili ste ih u tzv nezavisno Kosovo, da rade i žive po zakonima Kosova...
- Obećali ste strane investicije od 100 milijardi evra, a nikad manje investicija, samo 400 miliona u 2013g,
- Obećali ste da će struja i gas biti jeftiniji za 20%, a cene su, ustvari, veće za 20%, pogledajte koliki računi su došli građanima, čista pljačka...
- Obećali ste da nećete zaduživati građane Srbije, a sve pršti od zaduživanje, rušite sve rekorde, čak 5 milijardi za godinu dana i hoćete da nas zadužite sa još 6.5 milijardi u 2014g, užas...
- Obećali ste decentralizaciju i depolitizaciju, a sve je centralizovano, za sve se pita jedan čovek, a javna preduzeća vode partijski ljudi, iako u zakonu, koji ste VI doneli, jasno piše da se direktori LP postavljaju putem javnog konkursa, a ne na predsedništvu otadžbinske uprave SNS.
- Obećali ste narodu više posla, a desilo se suprotno, a u 2014g se očekuje 100.000 otkaza...a zakonom o radu hoćete da radnici budu robovi...
- Povećali ste sve namete-poreze, akcize...cene su drastično povećane, ljudi jedva preživljavaju, nikada nije bila gora situacija...

štrumf

pre 10 godina

Ako vam se nešto ne sviđa,promenite to. Ako ga ne možete promeniti,postavite se drugačije. Ne žalite se. Sigurna sam da će DS naći svoj pravi put, bila koalicija ili opozicija,ali će biti najveća i sa najboljim kadrovima.

petar

pre 10 godina

nazadnjaci,vi ste najvece zlo ove drzzave bili(kao opozicija)i sada ste .zlatousti mladozzenja vlada kao marioneta zapada uz propagandnu massineriju koja dzzi pod kontrolom 90 posto medija u drzzavi,uz zaglussujuce cutanje srpske intelegencije i nevladinog sektora.razlog za sve to je ressavanje pitanja kosova. znam da bi u ovom snazznom naletu bilo dobro zbrisati i demokrate,ali nadam se da ce djilas pobediti i da ce ds biti opozicija ovoj possasti,jer vi niste stranka,vec grupa dosta primitivnih potkupljenih pojedinaca.
napred djilas.

Zare

pre 10 godina

Ko jos normalan moze da podrzi Vucica i SNS? Pa oni su svoje glasace prevarili najvise. Mene taj Vucic jos nikada nije prevario jer mu nikad nisam ni verovao. A pratio sam sta govori pre nego je usao u vladu da dkokucim otkud u nekom coveku tolika mrznja??? Ispostavilo se da kada me mrzi o politici da razmisljam, najlakse mi je bilo da cujem sta ne valja radikalima-naprednjacima i uvek je bas to 100% bilo najbolje za nasu drzavu. Tako da nemam dilemu da je DS daleko bolja opicija od pogubljenih naprednjaka. Djilasu svakako sve demokrate moraju odati priznanje za sve primljene udarce i nevidjene medijske hajke na DS (Gebels bi pozavideo). Sta god odluce, ko ce voditi DS slozicu se dok je politika stranke demokratsko, gradjansko uredjeno drustvo. Ali ne daj Boze da nesto shuruju sa nazadnjacima, to bi bio pokazatelj nazadnosti i maloumnosti. A inace u komentarima vidim veliku uzbudjenost medju naprednjacima. Dzaba se radujete, jer i da Shojic dodje na celo DS-a opet je sposobniji od Tome i Vucica zajedno. Barem je smesan a ova dvojica su zalosna !

idemo u troskoku,hop,hop,hop

pre 10 godina

Ја такође не видим потребу напредњака,да им подршку даје неко ко је ову земљу довео на руб пропасти.
(Глоговац, 18. januar 2014 18:45)

A oni ce da nas spasu jel?Sa 10.000.000.000 dolara,ili sa lazima o seiku?

Ajde bre botine idite da lupate pluseve i minuse i da lupetate gluposti na vesti o vasem velikom vodji.

Petar

pre 10 godina

Uvek sam glasao za DS, ali vise nikada! Postali ste kao oni iz farme I sličnih taloga. Čak su I ovi naprednjaci bolji od vas, kojih sam se grozio.

Veliki Radojica

pre 10 godina

(milisav, 18. januar 2014 22:30)

A da li mozes ti meni da odgovoris da li su ovi ljudi kriminalci:

1. Oliver Dulic: Protivzakonito izdao dozvolu slovenačkoj firmi za postavljanje optičkih kablova po Srbiji, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica.
2. Sasa Dragin: U pritvoru povodom istrage koju je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal zbog zloupotreba prilikom korišćenja sredstava namenjenih za regresiranje mineralnih đubriva proizvedenih u HIP Azotari u Pančevu.
3. Snezana Malovic: Sprovela katastrofalnu reformu pravosudja na koju Evropska unija i Venecijanska komisija ima najvise prmedbi, i tom prilikom protiv-ustavno razresila 200 sudija.
4. Dragan Sutanovac: Agencija za borbu protiv korupcije podnela je krivičnu prijavu zato što nije prijavio imovinu.
5. Bozidar Djelic: Od tetkinon kauca dosao do 11 miliona evra za godinu dana za navodno pruzanje usluga Meridijan banci.
6. Dusan Petrovic: Njegov nadimak je "Dusan 10%" sto dovoljno govori o njemu.
7. Dragan Djilas sa firmom od jedne kancelarije i dvoje zaposlenih ostvaruje milionske iznose profita prodajom reklamnog prostora.

Bojan

pre 10 godina

DS jeste vas 500 koji ste dobro profitirali. Mi koji smo glasali za vas smo prevareni jer smo se nadali da cete reformisati Srbiju. Nismo blesavi da opet glasamo za DS, imali ste vise sansi da uradite pravu stvar ali vi ste nepogresivo isli putem kradje i korupcije. Mi za sada trazimo reformu od Vucica, ako on nije u stanju da je isporuci, glasacemo za nekog treceg. U svakom slucaju, gradjani Srbije nisu odustali od reforme i glasace za onoga ko ima najvise sanse da je isporuci.

Pametna glava

pre 10 godina

Žaki,...... E moj Golube, Ti bi hteo stranku koja ce da da podrsku Vucicu..Znaci svi gradjani srbije bi trebali da daju podrsku Vucicu.Znaci Vucic bi trbalo da bude godpodar nasih zivota.Znaci najpametniji Srbin je Vucic.E pa vidis ja sama zavrsio jedan respektabilan drzavni fakultet. Naucio sam da koristim svoju glavu i da razmisljam svojom glavom. Ne treba niko da razamislja umesto mene

Car je go

pre 10 godina

Ovaj Boris je prava stetocina, ispada da on i nega grupica ljudi(verovatno nekih njegovih ministara i odbornika) traze razresenje i time direktno obara DS-u i Djilasu rejting. Da nece mozda on u narednih 3-6 meseci da vrati rejting i spase pokrajinsku vlast? Sam ju je doveo u tu siuaciju, samo je problem sto osim sebe nista drugo ne vidi.
Jos jedna stvar za mnoge botove ovde. Mozete da se smejete i pisete gluposti, ali vrlo brzo cete biti u prilici da se smejete sami sebi!

milisav

pre 10 godina

@Mali Radojica

Da li mi mozes dati odgovore na sledeca pitanja:
1.Da li je resen problem KOsova?(i kako)
2.Da li je ijedna "borba sa kriminalom" koju je SNS sprovela imala uspesan sudski epilog?Kao recimo Miskovicevo hapsenje?
3.Koje je to "strane investitore" doveo SNS u Srbiju i koliko su novca ulozili?
A mozes mi odgovoriti i na:
1.Koliko je trenutna vlast zaduzila Srbiju za vreme njene vlasti?
2.Koliko je SNS svojih partijskih vojnika zaposlila recimo u EPS?
3.Da li znas kakve efekte imaju sve reforme koje ova vlast sprovodi u Srbiji?Na primer da se mala mesta gase jer ljudi nemaju gde da se zaposle i od cega da zive?
4.Ako je nakon formiranja vlasti SNS postavio svoje najbolje ministre da budu u vladi,zasto je posle samo 6 meseci doslo do rekonstrukcije i ti "najbolji" su smenjivani?
5.Zasto u SNS bukti rat izmedju "Nikolicevaca" i "Vucicevaca"?
6.Da li je 53% od 20% izaslih "vecina gradjana" Srbije?
7.Da li je Zorana MIhajlovic ministar koji dobro radi svoj posao?Ako jeste zasto se u njenom sektoru desava haos i zasto su svima prepumpani racuni za Decembar 2013. godine.
Imam jos pitanja,ali kada skines ruzicaste stranacke naocare i pogledas i odgovoris,shvatices koliko su zemlju srozali ovi koji su sada na vlasti!

VeljkoNI

pre 10 godina

Posto se na danasnjoj sednici razmatra izvestaj o radu stranke, bas me zanima kako ce Djilas to da predstavi. Iskreno mislim da nema cime da se pohvali osim porastom OO koji su za njegovu smenu i privatnim bankovnim racunom, jedino je tu zabelezen rast.

SNS hohštapleri

pre 10 godina

Šta je, radikali, propala vam kominacija rušenja Đilasa...hehehe...Pa vi ste stvarno smešni, a taman ste mislili da ćete da ga pometlate...i da se dokopate fotelja u gradskoj upravi beograda, kad ono - šipak. Tek ćete sada da vidite šta ćemo da vam radimo, letećete naglavačke, ološi, prevaranti, lopovi...zajedno sa svim vašim tajkunima, na čelu sa Karićem, Koletom, Bogićeviće...i korumpiranim medijima...Dole nesposobni režim!

G. motka

pre 10 godina

Ako bilo Tadić, bilo Đilas planira bilo kakav "brak" sa SNS-om, bolje vam je da napustite ne samo stranku, ne samo državu, već planetu.
p.s. Zašto je potpresednik DS-a Vučićev pajtos i udbaš?

pufnica

pre 10 godina

Videcemo sta ce se ovih dana i danas desavati sa ds,polako ali sigurno propadaju i tonu u svoju propast.Mislim da ce sedica GO biti ledeni tus za Djilasa.Zasedaju,vecaju,a pritom nista ne menjaju,mozda smene Djilasa,ali nemaju vise ni koga da dovedu,ne zna se ko je gori,pocece bitka za stolicu...Kako radili tako im se vratilo...

pera-marsovac

pre 10 godina

ne mogu das verujem da se iz dana u dan sve vise gadim ljudi u koje sam imao maksimalno poverenje( v. pesic, draskovic sada i tadic). jedini logican odgovor je to da ih lajavi vucko ucenjuje. dosao do nekoh kompromitujucih podataka i sad odjednom svi po djilasu. da podsetim citaoce a i ove nepismene simpatizere buljavog buzonje da je djilas jedan od retkih po kome nepismeni nisu pljuvali pre izbora 2012. palase ga se do panike. nemaju nista cime bi mogli da ga ucenjuju, nikada nije vodio, upropastio ili kupio neko drzavno preduzece. nukada nije ucetvovao u nijednom dilu drzave u kome je nacinjena steta po nas. da jeste vec bi ga budjavi demagog uhapsio. zato je djiki nocna mora naprednih( radikali na apaurinu). ostar, recit, posten i nadasve pametan predstavlja ono sto ovom narodu fali, covek koji ne politicari(dacic i budjavi vucko) vec razmislja kao poslovan covek koji hoce da od propalog i duznog preduzeca(srbija) napravi rentabilno i dobrostojece. koliko je uspesan u tome procitajte na netu ili stampi a i o njegovim politickim protivnicima da procitate, sve goli proleter i neradnik. pa vucko ni stan nije mogao da kupi vec ga je oteo od drzave a 20-et godina zivi na racun gradjana srbije. zato beogradjani na izbore masovno i da ne dozvolite da vam ovi nepismeni uniste grad. ako ne izadjete onda i ne zasluzujete bolje i da bog da da vam vucko gazduje sledecih 1000 godina. o belim listicima nemam sta reci. neka im cerke i sinovi sude......

Srdjan

pre 10 godina

Razuman čovek izmedju dva zla bira ono manje. Istinsko zlo u našem društvu po mom mišljenju nije SNS, barem ne još uvek, već SPS. Zlo ne zbog ideologije, ne zbog programa, ne zbog autoritarnog vodje već zbog korupcije. Kako vam posle tolikih emisija insajdera nije jasno da oni ne kradu već otimaju. Ako vam oni ostanu ovakvi kakvi su vi se gospodo onda zapitajte ko ste vi ako to dopustite.

ubrzati razvoj

pre 10 godina

DS nije mogla niže da padne od ovoga što se danas dešava. Mislim da je njihova želja da ih Vučić primi pod svoje okrilje,ali on to svakako neće i ne treba da učini.

nepodnosljivi ste!!!

pre 10 godina

E moj Djiki neces se tii uskoro o tome vise nista pitatijer ti se sprema veluika smena i to vrlo brzo.
(sandrica, 18. januar 2014 19:14)

Volim ove Sandrice, Pcelice, Juce i Mikice.. koje se jako dobro razumeju u politiku, koje Djilasa zovu Djiki i tacno znaju kako ce se odvijati situacija!!!

More idite da hvalite do besvesti vaseg "Vucka" i "seikica", ostavite malo normalan narod da odmori mozak od vas!

botine da li bar nekad pocrvenite?

pre 10 godina

soso samo ti citiraj nekoga ko ugrozava tudju bezbednost u saobracaju...80km h po magli
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (muamua, 18. januar 2014 19:30)

Verovatno si ti bio sa njim u kolima pa znas...

p.s. Zbog Vucica i Nikolica je devedesetih godina bila ugrozen bezbednost miliona ljudi pa ti to ne smeta?

BoTa olabavi dubinku,muka nam je od tebe

pre 10 godina

Moja supruga je clan DS i danas je dobila 3 poruke u periodu izmedju 09:20 i 10:00.

Poruku su poslali Tadicevi poltroni.Ovo je bruka i sramota sta se radi.Sluze se svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima ne bi li zadrzali svoje pozicije.Spremni su da udju u vlast i sa SNS samo da ih niko ne dira.A bas zbog takvih i zbog Tadica je DS prosao na izborima kako je prosao,i jos se nije oporavio.

Tadic je i za Srbiju i za DS bio poguban,i jos ga nije sramota da trazi da se vrati na celo stranke.

Ja nemam nikakvo posebno misljenje o Djilasu,ali je u odnosu na Tadica prva liga.

Kuper

pre 10 godina

Šta je, radikali, propala vam kominacija rušenja Đilasa...hehehe...Pa vi ste stvarno smešni, a taman ste mislili da ćete da ga pometlate...i da se dokopate fotelja u gradskoj upravi beograda, kad ono - šipak. Tek ćete sada da vidite šta ćemo da vam radimo, letećete naglavačke, ološi, prevaranti, lopovi...zajedno sa svim vašim tajkunima, na čelu sa Karićem, Koletom, Bogićeviće...i korumpiranim medijima...Dole nesposobni režim! (SNS hohštapleri, 18. januar 2014 17:57)

Sta je sa ovim momkom? Decko, pun si mrznje, da te nisu izbacili iz drzavne sluzbe.

Quilt

pre 10 godina

Botovi i ostali, možete da mrzite DS ili da se ne slažete sa tom politikom, ali DS danas drži čas demokratije svima nama zajedno! Nema druge stranke u Srbiji u kojoj se ovako otvoreno diskutuje, gde postoje različita mišljenja i uvek bar dva jaka kandidata za predsednika.

Tihi Don

pre 10 godina

Sve što je đilas izgovorio je tačno i na mestu.Valjda i mi koji smo za njega smemo da napišemo koji komentar.Ne znam samo zašto Borko ćuti kada je i on sa nama.

M.

pre 10 godina

Vidi se godpodo iz SNSa protiv koga ste. Onaj protiv koga ste vi, taj je dobar za DS I Srbiju. Ništa drugo I ne znate nego da pljujete po svemu I svakome. Da li se na ulici vidi entuzijazam I ogromno zadovoljstvo narodnih masa ili možda malo drugačije. Idite sutra na pijac pa malo poslušajte.

pogba

pre 10 godina

Ima na ovoj sednici malo i komedije da se covek i nasmeje.Tadic izjavio da se iselio iz vile i presao da zivi u selo iz finansijskih razloga...hehe

stranac

pre 10 godina

Zamolio bi članove SNS da se ne petljaju u rad DS, gledajte vi vaše dvorište i pitajte rukovodstvo šta je bilo sa svim onim silnim predizbornim obećanjima - gde je zapelo...zašto ste prevarili građane i sve suprotno radite od obećanog...
- Obećali ste da ćete Kosovo i Metohiju sačuvati u okviru Srbije, a (pro)dali ste ga i Srbe izbacili iz Srbije i ubacili ste ih u tzv nezavisno Kosovo, da rade i žive po zakonima Kosova...
-
- Obećali ste decentralizaciju i depolitizaciju, a sve je centralizovano, za sve se pita jedan čovek, a javna preduzeća vode partijski ljudi, iako u zakonu, koji ste VI doneli, jasno piše da se direktori LP postavljaju putem javnog konkursa, a ne na predsedništvu otadžbinske uprave SNS.
- Obećali ste narodu više posla, a desilo se suprotno, a u 2014g se očekuje 100.000 otkaza...a zakonom o radu hoćete da radnici budu robovi...
- Povećali ste sve namete-poreze, akcize...cene su drastično povećane, ljudi jedva preživljavaju, nikada nije bila gora situacija...
(SNS prevaranti, 18. januar 2014 14:53)
Veoma dobro napisano, imam iste zamerke iako mnogo manje, prema svojoj ili mojoj državi! A vi samo tako dalje, sa Vučićem u ponor! On vas vuće, a vi njega gurate! Kad bude imao Beograd samo manje od milijunčića ljudi, pa da ostali budu zadovoljni na selu, tek tada će vam svanuti!

DEJAN

pre 10 godina

Slušao sam sinoć Borisa Tadića kako priča neke stvari na TV i mogu Vam reći da mi se smučio do besvesti.Onog dana kada su Demokrate ušle u koaliciju sa SPS,radi opstanka na vlasti,pogazio je sve godine obaranja i rušenja Miloševića,pogazio je sve žrtve koje su ubijene za vreme demonstracija,pogazio je sva zverska mučenja od strane milicije nad nedužnim ljudima,prešao je preko svih atentata koji su izvršeni iz političkog razloga...........Onog dana kada su se udružili sa socijalistima,raspršile su se svi moji snovi,sve moje nade da se ovde neko bori za budućnost naše dece,za nas,za narod,za nase bolje sutra,za opstanak i prosperitet naše Srbije,za Kosovo i Metohiju.TADIĆU BORISE,ŽELIM TI DA POTPUNO NESTANEŠ SA POLITIČKE SCENE DA ODES NEKUDA DALEKO I TI I SVI SLIČNI TEBI.

Tea Moe

pre 10 godina

Okosnicu budućeg vođenja DS-a treba da čine: Đilas-Pajtić-Ješić-Šutanovac-Vida Ognjenović-Vesna Pešić-Ružica Đinđić. U prošlost sa Tadićem, Rakićem, Krstićem, Homenom, Dušanom Petrovićem. Daj Bože!

Adam, Advokat Keltskih Srba

pre 10 godina

DS pretstavlja politicku pardiju crnogorskih Afrikanera I crnogorskih Bugara, takozvanih 'srba' iz 15 veka u Srbiji. Oni se ne ocekuju da podrze vladu Keltskih Srba - Kelti su postali Srbi u 19 veku, jer pretstavljaju Crnu Goru - pogledajte crnogorska sela po Vojvodini koji zahtevaju crnogorski jezik jer su Crnogorci.

novica952

pre 10 godina

Čitav govor i sva Đilasova retorika zasnovana je na političkom pamfeltu da DS nikako ne treba da bude prilepak SNS i da DS mora da bude lider u vlasti ili jaka i konstruktivna opozicija.U ovom trenutku DS nije nije jedno ni drugo, potpuno marginalizovana Đilasovim načinom vođenja stranke, sa mnogo kadrova koji su napustili stranku sukobivši se koncepcijski razlike u političkim shvatanjima sa liderom stranke.Ovako rasturena DS ne predstavlja ni senku od one stranke koja je do pre godinu ipo dana palila i žarila ovom zemljom i zahvaljujući nerazumnoj politici došla na niske grane da se bavi unutarpartijskim pepucavanjima umesto da pravi program za izlazak pred birače.

parkinson

pre 10 godina

Zasto ne vole Djilasa ? Pa ima novce i nije uvlakac, kad imas novce ti si slobodan covek ! Sta je to trebalo Djilas da uradi pa ga treba smenuti ? Jel je on bio protiv kandidat Nikolicu , nije . Tadic je izgubio, jer je nema cvrstinu da u necemu istraje ! Bio je na Vlast 8 godina , a prstom nije makao da se rasvetli ubstvo Djindjica !!! Napravio je pomirenje sa SPS-om a da clanove stranke nije pitao ??? Zasto ? Tadicu, da li si se ikada upitao :Sta ce mi clanstvo reci nakom "pomirenja", cemu ti sluzi clanstvo ? Da se ja pitam izbacio bi te iz stranke samo tako, a ne da budes pocasni predsednik !? Sta si ti to zasluzio da bi bio pocasni predsednik, nabroj , osim bolesne sujete, nista vise! Bio si na celu stranke koliko dugo i sta si uradio? A sada zameras Djilasu sta je uradio za godinu i neki mesec , kako te nije stid ? Pa i nije, da jeste ne bi govorio ovo sto pricas, ali na tvoju srecu ima ih dosta koji ti veruju, koji ocekuju da se ocesaju i oni kada budes ponovo predsednik ,zato i pricas tako !!!

Predrag

pre 10 godina

Divan je to lik,taj Tadic.
Obratio se saborcima iz partije recima:
Sve sam vas drzao ispod pazuha!!!
I ocekuje da glasaju za njega,
Dakle talentovano glup covek.

Bojan

pre 10 godina

Zna Tadić dobro da nema šanse da se smeni Đilas, ali pošto mu budućnosti u DSu i inače nema, em su prestali da mu plaćaju stan, a smatra da DS i nema neku budućnost u narednih 5-6 godina, smislio je idealan gambit - krene u smenjivanje Đilasa, ako kojim čudom prođe, videće šta će, ali kada to propadne, demonstrativno napusti stranku - tj. brod koji je do tada tonuo, a zbog ovoga će potpuno i da potone.

A onda će već da se nađe neka funkcija - recimo postaviće ga SNS u UN kao predstavnika Srbije, ili tako već nešto.

S druge strane Đilasu je svejedno ako od DS preostanu samo karikature i senke, pa će rado da povede rat.

Marko

pre 10 godina

Pa normalno da ne vidiš,da ti je stalo do ovog naroda gledao bi kako zajedno sa svim strankama da izadjemo iz ove teške situacije.

Pošto vi gospoda iz DS znate da vam Vučić ne bi dao da kradete kao što ste krali,onda nemate interes da podržite vlast.

Hm!

pre 10 godina

Kakva patetika!
Djilas lansira demagogiju I narodu I
DS-u! A Pajtic se vec pokazao , kad je
u stanju da radi na destabilizaciji Srbije,
zahtevajuci neka nerealna vojvodjanska prava! Znaci , ne dirajte mi fotelju, inace cu napraviti destrukciju kolko god da kosta narod. Dosta vise Milosevicevih
klonova!
Dlilasu:
Nisi ni inteligentan , ni obrazovan za takav posao, uzgred, nemas bas nikakvog liderskog talenta!
Prestani da verujes svojoj mami da si
najlepsi i najpametniji.
Trebalo bi zabraniti ljudima koji imaju
privatni biznis bilo kakve politicke funkcije!

sremac

pre 10 godina

Tadić je upozorio da će, "ukoliko Đilas ostane na čelu stranke, u roku od tri do šest meseci pasti i Vlada Vojvodine".
Pa, Boris Tadić se pretvorio u portparola SNS-a = Žalosno, a čovek je bio Predsednik Srbije.

dragan

pre 10 godina

Postovane demokrate. Vi ste mogli da izbegnete katastrofu na izborima samo sa jednim covekom. Ali ste ga izbacili iz stranke sa obrazlozenjem da je - karijerista. Kao Tadic, Đilas, Sutanovac i Pajtic nisu karijeristi? Ali ima jedna bitna razlika - sa njim necete dobaciti do 15 odsto na republickim izborima ni u ludilu.

Tihi12

pre 10 godina

"Tzv. reformator Vucic" , kako ga Vi zovete, je za manje od dve godine odradio stvari, koje VI i Vasi niste za 12 godina, zbog toga ste toliko i optereceni njime i njegovim uspesima, pretpostavljam..

@Joole

pre 10 godina

"Vucic ima suviše obaveza da bi se bavio demokratama"
Treba da glasi recenica:" Vucuc ima suviše posla da bi se bavio demokratijom".
Za 20 meseci dva puta sam sebi staje na crtu za izbore u svojoj stranci.
šTA VAM NIJE JASNO. sAMO GLUPE KOMENTARE : BOBICA, CRVENKAPA, SUNCICA, CICAMACA OBJAVLJUJETE. šTA SE DESILO SA VAMA. MRAK.

Vuk

pre 10 godina

DS je stranka sa najboljim i obrazovanim kadrovima. Verujem da će se nesuglasice rešiti na najbolji mogući način.
(..., 18. januar 2014 16:22)

Doktor Šapić, nervozni Balša, Tetkin mali Đelić, kontroverzni Dulić, bivši ministar privrede Dragin valjda još u zatvoru, Jelena Trivan, Snežana Malović... Jeste na njih mislili? Ako jeste, recite da znamo da ste se samo šalili...

Ako su sa ''najboljim'' kadrovima postigli ovoliko veliko Ništa, šta li bi tek postigli da su im kadrovi bili ''gori'', ne smem ni da zamislim

Dr

pre 10 godina

Dobar je predsednik demokrata. Niko ga nije pitao niti će ga pitati da podrži ili ne podrži naprednjake. Bolje je da se bavi radom svoje stranke a ne da priča o nečemu praznom..

Ja

pre 10 godina

"Ne gleda se politika na rečima, nego na delima. Kada hapsite ljude, kidnapujete, prebijate, pritiskate medije, to nije politika", rekao je Đilas.

Ja zaista ne mogu da verujem sta je ovaj izjavio! On i Sapic su olicenje svega sto je rekao! Bukvalno sve sto je naveo je on radio kada je umislio da je mocan. Ali, jos malo i bice ko se zadnji smeje, najsladje se smeje.

Leonid

pre 10 godina

"Kako navodi, on vodi DS koja veruje da može da pobedi SNS i Vučića i sa te pozicije menja državu."Da li je moguće da ovaj čovek priča ovakve stvari? Pa DS-u je od kada je Djilas predsednik stranke popularnost opala 3 puta.

Rke Koke

pre 10 godina

Sve ovo jako podseća na situaiju Đinđić- Vuksanović početkom 2000. I tada je DS imao satanizovanog lidera vanparlamentarne stranke, sa problematičnim rejtingom, i protivkandidat je bio čovek vlasti koji je delovao kao moguće rešenje. Đinđić se tada trg'o, i Milošević je oboren u narednih godinu dana. Nadam se da će i sada biti isto.

Јованчица,

pre 10 godina

@G. motka - p.s. Zašto je potpresednik DS-a Vučićev pajtos i udbaš?


Јесте нешто слично али не баш удбаш. Не ради он за нашу тзв. УДБ-у. То што је Вучићев другар и потпредседник ДС се, у оригиналу, изговара на енглеском језику.

dida

pre 10 godina

Najveci problem trenutno demokratske stranke je taj sto nemaju dovoljno dobrog kadra u stranci.Taj problem su duze vreme prebacivali na SNS a ispostavlja se obrnuta slika.

Mrtvac

pre 10 godina

Da ste pametni da izbacite i jednog i drugog iz stranke... Inace Djilas ne podrzava zakon o radu sto znaci da se ulizuje sindikalcima i nepismenim ljudima, jos jedan dokaz da je nesposoban.

Tatjaanaa

pre 10 godina

Lepo je Tadic rekao na RTS-u da Djilas nema iskustvo u opozociji ,nema politicko iskustvo koliko on ima ( jos od studenskih dana ) ,priznao i svoje greske ....svesntan da ostaju opozicija na sledecim izborima.

zorana,vv

pre 10 godina

Ne znam stvarno ko je trazio vasu podrsku gospodine Dragane Djilasu Vi izgleda volite da se pozivate i odgovarate
stvarno ste cudan covek

sosa

pre 10 godina

"Miki Rakić, najbliži Tadićev čovek u nastojanju da smeni Đilasa poručio je članovima glavnog odbora: Ne može se sa Pastorom pisati novi statut, nego sa onim ko ima većinu u skupštini.

Na to je odgovorio Goran Ješić: Statut će se pisati u Novom Sadu, a ne kako kada ste Ti i Boris Tadić odugovlačili dve godine i ponižavali Vojvodinu."

Ovo ne prenosite gospodo,a?

Kuper

pre 10 godina

Ovo mi je najjaca izjava. Zbog nje o DS-u i Djilasu mislim najgore. On tvrdi da je protiv Vucica, protiv njegovih promena a priori. Nema veze o cemu se radi i koja je odluka u pitanju. To znaci da je Djilas za onu Srbiju beznadja koja je bila od 2003-2012. Zato ce pasti do cenzusa, jer nisu oni protiv SNS-a i Vucica vec protiv svog NARODA.

Ja se uvek slazem

pre 10 godina

Sami sebe proglasavaju najboljima?! To koliko su dobri imali su priliku da pokazu. Ako pod najbolje podrazumevaju najbolje odradjivanje poslova koji se kose sa interesima gradjana i drzave onda se slazem. I stvarno smem da potpisem da niko nije bolje radio u svoju korist od Ds-a.To je nezapamceno dobar posao koji je od njih napravio milijardere a od naroda bedu.

Djilosovo novo odelo

pre 10 godina

DS ima samo 10%?
Pa to je manje, i od DSS-a i od SPS-a!
Strasno ...
Na kraju ce ostati samo Glavni odbor u punom sastavu.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Da skratim, stranke treba ukinuti, napraviti koncenzus, skloniti vise pljuvacku ispod jezika, mislim na obican svet, jer nista drugo ne radi nego se razvlaci po tastaturi. Uvesti rad, red i disciplinu. Uvoz ograniciti, javna i druga drzavna preduzeca osloboditi balansa, gradove takodje, kriminalci u zatvorima ima da rade u kamenolomima, ko nece x3 kazna. Politicare zabraniti.

Mali Radojica

pre 10 godina

šumadinac, 18. januar 2014 19:30

Iznosis previse netacnih informacija,tj dovodis ljude u zabunu mesanjem baba i zaba.Svedoci smo da ova vlast sa Vucicem i Nikolicem rafi nesto korisno i taj njihov rad ima rezultata koje ne mozes da osporis ni jednim argumentom vec samo demagogijom demokrata koje svoj los dvanaesto godisnji rad zele da prebace na Vucica.A za tebe samo pitanje,zasto oni nisu resili ubistvo Curuvije,problem Kosova,borbu sa kriminalom dovedu stvarne investitore,a ne da Dinkic laze gradjane u kampanji akcijama da bi Tadic dobio izbore i jos previse toga koje mnogi od nas ne zaboravljaju i poverenje koje su i imali vise nemaju.

Toza Matroz, Politicki Analiticar

pre 10 godina

Svi u Srbiji znaju da je DS politicka partija crnogorskih Afrikanera i crnogorskih Bugara-srba koji su u Crnu Goru dosli u 15 veka. A sta oni rade u Srbiji? Oni pljackaju i sabotiraju Keltsku Srbiju. To su radili od 1952 godine kada su u velikom broju nagrnuli u Srbiju uz pomoc Vidoja Zarkovica, tadasnjeg crnogorskog ministra u vladi Jugoslavije. A sta sad Srbi treba da rade sa njima? Posto nisu postali Srbi, treba ih vratiti u Crnu Goru i tako resiti veliki problem koji Keltska Srbija ima sa njima. Trenutno, oni su u Srbiji svi povezani u crnogorsko bratstvo i jos uvek zajednicki pljackaju i sabotiraju Keltsku Srbiju.

claudio canidja

pre 10 godina

Samo da se nezaboravi ko je igrao basket sa veprom,predhodno se izljubivsi i istorijsko pomirivsi,sa kim... sa onim istim sto se danas izvinjavaju za politicka ubistva za koja nisu znali,iako su bili portparoli,odnosno ministri u vladi eskadrona smrti,ili ako je to suvise istorijski daleko,da se nezaboravi ko je tukao aktiviste DS a, i zatrasivao gradjane za vreme lokalnih izbora,da se nezaboravi nikad istrazena tzv. izborna kradja veka,... e sa takvima kosarkas kao buduci Ivan Mrkic namerava da uvede funkcionalno polupismene Srbe u drustvo civilizovanih naroda, e samo ima jedan problem , nece imati koga, jer ce svi normalni zapaliti preko grane trbuhom za kruhom,sto su Nemci dobro uvideli pa osmislili mehanizam za ponovno uvodjenje viza,da se prvo zaokruzi Kosovo,a Srbi braco imate PPV I KOSARKASA ,VULINA ,VELJU odnosno SELJU I MASTERA pa nek vam je sa srecom

kockica

pre 10 godina

Sa Djilasom na celu DS ce postati lokalna beogradska stranka. Sa Tadicem bi zakacili i malo ostatka Srbije. Sve u svemu, ko god bude vodio stranku DS ce jos dosta vremena provesti u opoziciji, jos uvek su daleko od vlasti.

s.

pre 10 godina

"Đilas je poručio da je njegova obaveza da uveri građane da je stranka koju vodi najbolje što građani imaju."

Ako je to tako onda smo debelo otišli u "crven ban".

Da ne bude zabune, ne mislim da su ovi na vlasti bolji.
A ni Tadić i njegovo društvo.

sad si gore, sad si dole

pre 10 godina

A Gradski odbor Panceva, listom za Djilasa! :)
Nema veze, sto je od 2500 clanova pre dve godine ostalo 200, bitno je da su se Martinovicka i ekipa opredelili.
Sve ovo na GO je velika farsa!
Ocigledno je da je stranka raspolucena, da pola zeli Djilasa iz interesa, jer su udomljeni preko stranke, a sa njim padaju i oni, i druga polovina, koja napusta stranku, jer ne moze da se poistoveti sa Djilasom i ekipom kojom se okruzio, jer to nema veze sa onom strankom, u koju su usli.
Propustena je sansa, da se na neposrednim stranckim izborima odmeri rejting Djilasa i nekog protivkandidata.
Djilas i ekipa pada ispod cenzusa, a Tadic i nekoliko osnivaca DS-a, formira Novu DS.

Sandra

pre 10 godina

E moji SNS botovi docice maca i na vasa vratanca i to vrlo skoro, kad pocnete da se delite na Tomine i Vuciceve. U BGu i nekako ide sa Vucicevim ljudima a sta cemo po gradovima Sebije gde je Tomin sin postavio poslednji slj...! Ostavite se vi DSa on je opozicija i za vas stranka koja nece preci cenzus...jel tako? Sto se onda cimate ovde na forumu i komentarisete tako malu i nebitnu stranku....he he he!!! DS je za vas bre POLITIKU izmislila a vi ste od juce sklepani, odbegli radikali! (Ujedno se izvinjavam radikalnoj stranci koja je ostala dosledna svojm principima.) DS samo napred resavajte to sto pre zarad nas obicnih gradjana Srbije! Jos jednu sansu vam pruzamo jer se sa ovima sada na vlasti vise ne moze izdrzati!!!

Limited

pre 10 godina

Opet se Djilas bavi Vučićem i naprednjacima umesto da gleda u svoje dvorište, koje je neuredno i u haotičnom stanju. Ovaj metod su demokrate koristile i u prošlosti što im se obilo o glavu, ovog puta, isti scenario je sve izvesniji.

cika juga

pre 10 godina

Kako samo demokrate boli cinjenica da neka druga stranka na vlasti pocinje pristupne pregovore sa EU. Ne mogu jos uvek da se pomire sa porazom svoje ocajne politike.

Vuk

pre 10 godina

Ovo je clanak koji bi se mogao pre nazvati - Ne vidim Tadica kao podrsku Djilasu. Sto se tice socijaldemokratske politike, ne bih rekla da se ona vodi negiranjem reformi (poput Zakona o radu, otpustanja, pravosudja, zdravstva i sl.). Zbog takve dosadasnje politike, nase drustvo je doslo na rub propasti. Djilasu je za to vreme islo odlicno, pa mu sada smeta reformator i modernizator Vucic.

Svetlla

pre 10 godina

Realno, jos jedno 30 godina…Kako sta? Pa jos jedno 30 godina ce Vucic da vlada zemljom, uz ovakvu opoziciju. Da vise prstom ne mrdne, opet ce pobedjivati jer ljudi nemaju za koga drugog da glasaju.

Београдско дете

pre 10 godina

Имам неки осећај да ће данас бити тесно код демократа и да ће остати без председника странке. Сасвим реално је и за очекивати је.

Umesto Vebera KARL MARKS!!!

pre 10 godina

DS je pravi primer kako jedna stranka sebe smatra socijal-demokratskom, a svojim delovanjem pokazuje punu privrženost neoliberalnom uništavanju i dubokim klasnim podelama i zato je za gradjane Srbije svejedno da li će na njenom čelu biti Tadić ili Djilas. Svejedno je da li će Srbijom upravljati Vučić ili Djilas. Takvih u EU ima dosta. Sa neoliberalno-gramzivo-finansijsko-bankarsko-kapitalističkim ništavilom socijalna i demokratska dimenzija stavljene su na margine društveno-političkog života. Intelektualno i idejno - daleko su Tadić i Djilas od socijalizma i od Karla Marksa, Ernsta Bloha ili Herberta Markuzea! Trebalo bi da obojica, a i Vučić, više da izučavaju literaturu Marksa, Bloha, Lukača, Markuzea, Adorna, Mihaila Markovića, Milana Kangrgu, Gaja Petrovića, Ljubodraga Ducija Simonovića, Borisovog pokojnog oca Ljubomira Tadića i autentične revolucionarne pokrete u svetu, naročito kubansku revoluciju, a ne da i kod nas i u svetu podržavaju kontrarevolucionare. Srbija je odavno stasavala sa evropskom i srpskom socijalističkom tradicijom Svetozara Markovića, Dimitrija Tucovića i Vase Pelagića. Da je Boris čitao pažljivije samo dela svoga oca akademika Ljubomira Tadića, bolje bi razumeo alternative kapitalističkom poretku destrukcije, koji je Boris delima verno podržavao. Daleko su i Tadić i Djilas i od Oskara Lafontena u Nemačkoj, Žan-Lik Melanšona u Francuskoj ili Aleksisa Ciprasa u Grčkoj! Zato su lažni socijalisti (u Grčkoj Papandreu i u Srbiji Tadić) morali da odu.

p

pre 10 godina

"egzistencija zaposlenih u pokrajinskoj vladi ce biti dovedena u pitanje". u ovoj recenici je sazeta Tadiceva politika... nema price o idejama, viziji gde zemlju voditi, vec kako ce se pare deliti. zato ajmo odmah na klupu za rezervne igrace...

samo jedna stvar da se primeti - tadicevi saradnici koje je Djilas sklonio: Vesic, Rakic, bivsa portparolka... svi su sada kod Vucica. ako nista, to pokazuje da profesor psihologije ne zna saradnike da odabere.

SašaF

pre 10 godina

Šta ima da se broji na izborima, zna se da će DS sigurno preći 5%. Ja ne mogu da verujem da je Šapić još uvek tu. Ješić bi trebalo da bude uhapšen za izmišljenu aferu aflatoksin.

Stanislava

pre 10 godina

Uvek treba pruziti podrsku kada je nesto dobro, a nije vazno sa koje strane dolazi. Nekako mi deluje da je Djilas opsednut Vucicem, iako tvrdi suprotno.

@Joole

pre 10 godina

"Vucic ima suviše obaveza da bi se bavio demokratama"
Treba da glasi recenica:" Vucic ima suviše posla da bi se bavio demokratijom".
Za 20 meseci dva puta sam sebi staje na crtu za izbore u svojoj stranci.

Žaki

pre 10 godina

Ne vidiš se kao podrška Vučiću? Ko ste bre vi? Zbog vas smo gutali suzavce? Osim par časnih pojedinaca koji mislim da ne shvataju po dubini ko ste vi u suštini preko svog bivšeg pretsednika, sina SANU-ovca, svi ostali ste bedni kameleoni kojima je jedini smisao života da opstanete. U principu, u mom shvatanju svi redom ste ispod crte na političkom nebu Srbije zadnjih par decenija, uništili ste državu u pohlepi i alavosti ...ali neki oblik uređenja mora da postoji pa ste i svi sada veliko nužno zlo o kome god da se radi. No, ako zanemarim svoje lično mišljenje, ne radi li Vučić sada upravo sve ono za šta se Đinđić zalagao??? Kako onda ne vidiš sebe kao podršku toj politici objasni mi leba ti?? Bolesnici!! Pocepali ste zemlju; ljude ste gurnuli u siromaštvo, bedu, jad, šizofreniju! Stvorili ste generacije duševnih bolesnika koji se slobodno šetaju ulicom pod nazivom "oni su mladost Srbije"!! Alal vam pos'o! Ma, ne bih vam bio u koži kad budete shvatili šta ste uradili. (ovde sad dođe psovka al' nema veze)

zozi

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je bas bas jedan optimistican covek kad ima tako misljenje.Stvarno me iznenadjuje iz dana u dan.
MIslim da je potrebno podrzati Borisa Tadicaa koji je dosta realniji u svakom slucaju.

zoranav

pre 10 godina

Ja razumem da Dragan Djilas mora nesto da prica,ali ovakve izjave nisam ocekivala cak ni od njega .... skroz se pogubio i izgubio kompas.

jellena

pre 10 godina

Ne dati sansu ni Djilasu, niti Tadicu. Dovesti neke nove klince ako mislimo da DS vratimo na jacu poziciju na pol. sceni Srbije. Ovako, SNS je mnogo ispred svih,jer dosledan rad, red i nulta tolerancija su joj doneli poverenje medju gradjanima.

Kiki

pre 10 godina

Ne razumem kako to ne uspeva da vidi vise i sam! Vratite nam Tadica za ime Boga, dok nismo nacisto propali...Ostace Srbija bez opozicije jer se ne resavate ovog zutokljunca!

cukson

pre 10 godina

Mislim da je vecini naroda u Srbiji postalo jasno da je Djilas tip politicara koga ne zanima ni stranka sopstvena,ni drzava,ni njen narod,a daj boze i rodbina njegova,vec iskljucivo licni interesi.Neverovatno je da se covek za tako kratko vreme toliko enormno obogati preko noci sto je danas u Srbiji postalo javna tajna.

Ćevapčići

pre 10 godina

D.Đilas e toliko svojski potrudio da demontira svoju partiju, da mu je poraz na izborima neminovan. zaista ne znam zašto se pronapao u politici.

Duxy

pre 10 godina

Djilas vodi DS u politicku istoriju. On je to pokazao i onim posterom na kome su predstavljeni svi predsednici DS od osnivanja i na kraju on koji ih odvodi u konacnu propast.

Бојан Илић

pre 10 godina

"Јединство странке" само ако је О'Ђилас на челу?!?
"Мојне брате тако театрално"- Муње:-))

Kikotalo

pre 10 godina

Maratonska sednica...da nije tužno bilo bi smešno...lepo reče Tadić "ovo je trka za parama, za moći ua uticaj a ne za DS" govoreći o Đilasu, samo ja bih dodala da je isto važi i za njega...Od najveće stranke napraviše ruglo, koje sa punim pravom danas ismejavaju i njihovi članovi, a pored svega pričaju o nekom budućem rezultatu na izborima...ma o čemu vi, uništili ste nam pravu demokratsku stranku od koje je ostalo samo ime i ništa više.

Zldravko

pre 10 godina

Malo, malo, pa Đilas pominje Vučića. nekakvu koaliciju sa SNS, savez. Ne razumem zašto su demokrate, pre svega Đilas toliko opterećeni naprednjacima. Zar oni nemaju svoju politiku, pa i probleme koje treba da rešavaju unutar same stranke, bez osvrtanja mnogo na SNS?

milan

pre 10 godina

Sta je borba za fotelju...,a jednu stvar su zaboravili i Tadic i Djilas, da uskoro nece imati dovoljan broj clanova u svojoj partiji tako da je nebitno ko ce da sedi na njenom celu,a i da ih gradjani odlicno poznaju tako da tek tu nemaju sta da traze,a to je ono sto je najbitinije, podrska gradjana o kojoj oni mogu samo da sanjau.

lithium

pre 10 godina

Oba sefa su ponosna na ono sto bi narod nazvao propala stranka. A sve bi dali da im SNS samo pruzi priliku, i stavi ih na privezak. ALi neee, nece naprednjaci razocarati narod kao neopredeljeni Dacic-taj nema ni stav ni misljenje..

Ella

pre 10 godina

Bozadzija i sodadzija.Dali je moguce da u Demokratskoj stranci nema boljeg kadra ? Najpametnije bi bilo vratiti Micunovica da stranku barem povrati u zivot.

lovac na demagogiju

pre 10 godina

Ovo sa SNS-om je vešta podmetačina Pajtića i Đilasa da bi skrenuli temu sa bitnihn stvari koje se dešavaju u stranci ,a za koju su oni odgovorni .Oni me podsećaju na obične šiljok...ne koji znaju šta neće,ali ni šta hoće.Đilasova priča o otpuštnju radnika iz preduzeća u restruktuiranju i javnog sektora je čista demagoška bez trunke odgovornosti prema državi,a Mi DS-ci jesmo socijaldemokrate ali nemožemo se zalagati za sovjetski način privređivanja.Danas ili za dva meseca Pajtiću isto je svima osim Tebi jer nisi mogao drugačije sa Đilasom,ali i tada treba da se govori i o Tvojoj odgovornosti samo nemoj o autonomiji , o Vojvodini izlizano je , pa nisi ništa uradio za istu.Novi ljudi za bolju i pravu DS!!!

Nikola

pre 10 godina

Djilas trazi podrsku za svoj rad, e sad sam se nasmejao, koji rad?A da ja zaboravio da je tu bilo rada, ali za vlastiti dzep posto su po tome poznati i Djilas i njegovi partijski drugari.

Goku

pre 10 godina

Da li je Vucic reformator ili ne vreme ce pokazati, kao sto pokazuje da je za DS bila kobna greska postavljanje Djilasa na mestu na kom je sada. Ovde se uopste ne radi o tome da li se ide u koaliciju sa SNS ili ne (realno SNS nema potrebe da pravi sa njima koaliciju), vec o klasicnoj "igri prestola" gde pobednik dobija iluziju da ce jos malo ostati tu gde jeste sa svojim podredjenima a gubitnik i njegovi podredjeni ne samo sto odlaze iz partije vec im je ugrozena i egzistencija (nema vise mogucnosti da uziva na grbaci naroda, da prima platu a nista ne radi, ili sto je jos gore da preko politike se enormno bogati).

Bona

pre 10 godina

Sta je interes ... Oni se prepiru oko pozicija , dok i taj narod koji ih podrzava i ako ih je malo se nadaju kakvom takvom spasu ... slepi , pa ne vide da je njihov spas bas upravo u Vucicu .

Nešo

pre 10 godina

Vi prvo nemate sami sebi podrške, a kamoli da je dajkete SNS. Da imalo vodite računa o svojoj stranci ne bi na svakim izborima dobijali fijasko.

zorana Vozdovac

pre 10 godina

SNS nije trazio podrsku Dragana Djilasa niti im treba on je poceo da umislja neke stvari i hitno mu je potrbna pomoc ja razumem da on mora nesto da prica ali obvo je i od njega previse stvarno.

Goran

pre 10 godina

Procitao sam ceo tekst i mogu reci samo jedno, da ni u ludilu DS-u ne bi vise dao moj glas.Ovo je stvarno sramota..kao prvo da su slozni ne bi im se sednica pretvorila u maraton, kao drugo Djilas trazi podrsku za svoj "rad" mada ne znam koji to rad, sem za licni interes, a onda se u sve to ubaci Tadic koji je majstor u vodjenju drzave u propast.....sta reci nego da ste vi svoju karijeru kod gradjana i u ovoj drzavi zavrsili.

zemljoradnik

pre 10 godina

Svi visoki funkcioneri DS su potrosili "kredite" kod gradjana Srbije...Imamo situaciju da se za mesto predsednika stranke bore dva coveka koja nista znacajno nisu uradila za ovu zemlju a imali su priliku.I sta posle narod da ocekuje od DS-a.

zlata

pre 10 godina

Ja stvarno nisam nigde ni cula ni procitala da je neko iz sns-a trazio podrsku demokrata. Ne znam zasto uopste pricaju o tome kad nisu prozvani od strane naprednjaka.

evita

pre 10 godina

Toliko je ocigledno da su za Tadica oni koji nisu na svome, kojima ne odgovara biti opozicija jer nema kinte. Nadaju se jadni da ce im sa Vucicem pripasti neka mrvica, platica, kiosk, splav... Jadni li su, Zoran se u grobu prevrce!

Nenad Jovic

pre 10 godina

Borislava Stevanovića za novog precednika DS-a
Daleko sam od Srbije vec 14 godina,DS zauvek, !!!
Nesto mi govori da bi on mogao da nasledi " MICUNA "

Moje skromno misljenje

Nenad Jovic

sve po ...azbuci...

pre 10 godina

Danas je dan "D" za demokrate..
(firke, 18. januar 2014 13:22)
Pre bi se reklo dan "Đ" ! Za nas je sa njima ovakvima svaki dan dan D!

Slozna braca

pre 10 godina

Da si nekad nesto video mozda bi nama sada drukacije bilo.Ovako ne vidim svrhu ove izjave jos manje kada uzmemo u obzir da podrska o kojoj se prica nije ni potrebna. SNS ima dovoljnu podrsku naroda a isti taj narod im predstavlja motiv za ostvarivanje zacrtanih ciljeva.Ja razumem da Ds polazi od sebe ali moraju da shvate da nisu svi isti i da postoje i oni kojima je istinski stalo do buducnosti ove drzave i ovog naroda.

sakira i zoka

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je ocigledno dobio selektivnu amneziju i neki opsesivni poremecaj za to postoje adekvatni lekovi mislim da bi neko trebao da mu pomogne,jer on vise ne zna sta prica totalno je ozgubio vezu sa realnoscu.Hitno mu je potrebna pomoc strucnog lica.

joakim

pre 10 godina

Samo što ne kažu da za njihove međusobne svađe okrivljuju Vučića. Pa Vučić se verovatno i ne bavi njima,ima on isuviše državnih obaveza.

zorana vasovic vozdovac

pre 10 godina

Dragane Djilasu pa ti drzis ljude iz tvoje stranke osam sati da te slusaju sta si ti nego reformator to sto radis u svojoj stranci sta bi tek radio narodu strasno jadni ljudi u DS-u koji sede tu i slusaju te.

Pokey

pre 10 godina

Od sns-a očekuju reforme, a dok su bili na vlasti bavili su se isključivo reformom ličnog bogaćenja, koristi za zemlju su bile u minusu.

Uca

pre 10 godina

Od tog istog Vucica biste mogli mnogo da naucite, i Vi i Vasa stranka.
Steta sto ranije nisu uspeli da vas sklone sa cela Beograda i drzave..

crvenkapaaa

pre 10 godina

pitam se samo kako li ce da ubedi gradjane da je njihova partija najbolje sto imaju kada se vecina stanovnistva Srbije razocarala u njih injihovu politiku...imali su svoje vreme a sta su zaista uredili to smo svi videli

još uvek u stranci....

pre 10 godina

kakv licemeran osmeh na slici, kod obojice :)
(kum, 18. januar 2014 13:42)
A kako bi bilo da se obojice rešimo u paketu? Inače nam nema spasa!

pedja

pre 10 godina

Srbija zasigurno ne drhti od sednice glavnog odbora ds-a..ovakav način menadžerisanja,reklamiranja i svoje lične koristi je i doveo srbiju tu gde jeste.Pogledajte samo koliko tu ima struja,frakcija,partikularnih interesa,a stranka je u debeloj opoziciji.Stranku čine ljudi,a ne ime.Sa Tadićem stranka ima šanse za neko preživljavanje uz reforme politike i kadra,a sa Djilasom ni to.Nije nemoguće ni cepanje stranke ,tj izlazak poražene struje i formiranje nove stranke...juče Tadić,danas Vučic,sutra novi neko..samo je Srbija bitna

Ana

pre 10 godina

istini za volju ne vidim bas da je vucicu stalo do te podrske. a sto se tadica i djilasa tice, ne zna se koji je gori. sto po ds sto po srbiju.

Miško

pre 10 godina

Džabe što je Tadić bolji kad je Dragan Drvosek pun love i mediokritetima u DS-u je to dovoljno da prežive još koju godinu dok im se stranka ne svede na Glavni Odbor

Verka

pre 10 godina

Због многих проблема које није желео да види и посвети им се, лидер демократа је пропустио шансу да помогне својој странци која се копрца, тражећи прави пут за свој опоравак.

Plašenje “neprijateljima”

pre 10 godina

O kakvoj DS govori promeni kad im je stil ostao isti. Tako su i izbornu kampanju za parlament vodili! Ovaj put isto primenjuju jedni na druge u istoj stranci!

Rex

pre 10 godina

Znači izmrcvarili ste i stranku i članove. Ej, Đilas hoće da vodi drugu po redu stranku u Srbiji!? A najveći domet mu je Beograd i samo o Beogradu zna da priča. Pa kako takva osoba treba da vodi stranku na parlamentarnim izborima? S druge strane, Tadić se nakon 8 godina predsednikovanja setio da postoje obični građani tek u poslednjoj izbornoj kampanji.

I na to se svela DS - čim je spala šminka marketinga spali su i njihovi kostimi ''pobedničkog tima'', jedine progresivne i modernizatorske snage i sl. Važno da su se oni snašli i svi žive lagodno, a obični građani žive isto kao i pre ihaha godina kad su ih dovodili na vlast. Jad

Rhino

pre 10 godina

Pajtić bi rado zamenio Đilasa na čelu stranke i zato ne želi Tadiću da pruži podršku jer mu je Đilas, opterećen silnim aferama i imidžom tajkuna, mnogo lakši protivnik...

danka

pre 10 godina

Ako Djilas ostane pada vlada ne Vojvodine, nego ceo DS ce da se "strmoglavi"Za taj problem ako DS ima nameru da nastavu da postoji i nesto znaci mora da napravi korenite promene u odnosu prema gradjanima i da puno rade na uspostvlanju normalne komunokacije koja podrazumeva medjusobno uvazavanje funkcionera.

Goku

pre 10 godina

Da li je Vucic reformator ili ne vreme ce pokazati, kao sto pokazuje da je za DS bila kobna greska postavljanje Djilasa na mestu na kom je sada. Ovde se uopste ne radi o tome da li se ide u koaliciju sa SNS ili ne (realno SNS nema potrebe da pravi sa njima koaliciju), vec o klasicnoj "igri prestola" gde pobednik dobija iluziju da ce jos malo ostati tu gde jeste sa svojim podredjenima a gubitnik i njegovi podredjeni ne samo sto odlaze iz partije vec im je ugrozena i egzistencija (nema vise mogucnosti da uziva na grbaci naroda, da prima platu a nista ne radi, ili sto je jos gore da preko politike se enormno bogati).

Jaki

pre 10 godina

Koliko je samo teško skinuti sa trona nekoga, ko je izgradio lažnu sliku o svojim sposobnostima i namerama i stvorio mašineriju poslušnika, koji iz pukih ličnih interesa ne žele da mu vide leđa.

Gilipter

pre 10 godina

Pa realno gledajuci kako je Djilas radio s razlogom se vodi polemika zbog njegove loše politike i nedostatka vizije napretka stranke.

SNS je zlo

pre 10 godina

Obaveštenje za sns-OVCE, nije vam uspeo puč! Đilas je razbio pučiste kao dete zvečku...Sad ste gotovi, rešili smo se mi i Miloševića, pa ćemo i vas...

Laza

pre 10 godina

Muka mi je bre više od obojice... Sklonite se i pustite ostale članove da se pokažu. Valjda imate i nekog prizemnijeg političara sa jasnijim uvidima u probleme građana.

Ne mogu više vas dvojicu da slušam! Prazne priče i mlitave tlapnje i prećutna mržnja među članovima - eto to su vaši dometi gospodo protraćeni lideri

sasa

pre 10 godina

"On veruje da ce da vodi DS koji ce da pobedi SNS". I ja verujem da cu da budem predsednik Amerike, i bas sam optimistican po tom pitanju. Boze sta prica ovaj covek, a na sledecim izborima dal ce imati vise glasova od SPS-a.

cicamica

pre 10 godina

SNS-u ne treba politicka podrska ni jedne stranke , a kamoli podrska DS-a koja se pokazala apsolutno nesposobnom za vodjenje drzave pa je netrpeljivost i neslaganje njenih clanova upravo proizvod toga. SNS moze sama da resi sve probleme u drzavi nastale proteklih godina, pa je apsurdno pominjati DS kao eventualnu podrsku.

Dragan

pre 10 godina

Kako Đilasu nije jasno da simpatizeri DS neće glasati da on bude ponovo građonačelnik? Pa ni 2012 nije direktno izabran nego je lista DS dobila nešto više od 35% glasova a onda mu je trebala koalicija sa SPS da bi postao građonačelnik

Smenjujte ga inače ćete loše proći na svim izborima!

Gargamel

pre 10 godina

Bice zatvorena sednica za javnost, da se ne zna sta se planira i sta se prica. prvo da se budze iz stranke dogovore pa onda ostali da saznaju i samo da se sloze sa svime.

anticenzura

pre 10 godina

Gledajuci slike prisutnih,samo se zapitam sa ce Vida medju ljudima koji bez stranke ne bi bili nista!!!
Ko poznaje na neki nacin ljude sa slika zna da Ds vise ne postoji i da je to najbolje moguce,a svako ozivljavanje mrtvaca je samo parodija!!!!

Mini Pani

pre 10 godina

Ne znam čemu se demokrate nadaju na izborima i sa kojim će planom i programom izaći? Nesuglasice i raskol koji su demonstrirali na GO pokazuje neozbiljnost jedne opozicione stranke koja participira da bude deo vlasti i to će ih koštati na izborima.

zorana i sakira

pre 10 godina

Ja razumem da Dragan Djilas mora nesto da prica,ali ovakve izjave nisam ocekivala cak ni od njega .... skroz se pogubio i izgubio kompas
Nije mi jasno odakle njemu ideja da je SNS-u potrebna njegova podrska

Глоговац

pre 10 godina

Ја такође не видим потребу напредњака,да им подршку даје неко ко је ову земљу довео на руб пропасти.

Rex

pre 10 godina

Izgleda da su naprednjaci najviše uprpali od ishoda današnjeg glavnog odbora.
(Radujko, 18. januar 2014 17:38)

Uprpali se naprednjaci jer ne znaju šta će demokrade da izaberu: da pređu cenzus ili da zaokruže nekih 3-4 posto. To ih muči

Sovlja021

pre 10 godina

Gospodin Ex i Pocasni najpre da gradjanima ispostave racun za sve (ne)ucinjeno dok su bili vlast, a potom nek se igraju Zoranovih naslednika!

Cicamaca

pre 10 godina

Zivo me zanima sta ce na kraju sednice biti. Svime ovime samo sebi spustaju rejting. Bas su ruzna ta unutarstranacka prepucavanja. Tacno se vidi koliko im je fotelja bitna.

Moje misli niko ne moze uzeti

pre 10 godina

Svakog casa pocinje glasanje!
UKOLIKO GLASATE ZA DRAGANA DJILASA - GLASALI STE ZA DEMOKRATSKU STRANKU!
UKOLIKO GLASATE ZA BORISA TADICA - GLASALI STE ZA SNS!

A vama svima kojima je propast Djilasa san, pa saljete ove tuzne i u isto vreme smesne komentare, poslacu jos jedan kada Dragan veceras pobedi!

Vama kojima je DEMOKRATSKA STRANKA kriva za sve i samo o tome govorite vec gotovo 2 godine, vama koji u isto vreme upirete prstom u Dragana Djilasa... i TU STE PROPALI!
PA ISTU TU DEMOKRATSKU STRANKU JE TADA VODIO BORIS TADIC, A NE DRAGAN DJILAS!
E U TOM SMISLU SMESNA, KADA GA SADA BRANITE, A U ISTO VREME TUZNA, JER VEROVATNO AKO HOCETE DA ODETE DO TOALETA MORATE DA PITATE... BAS I KAO - A STA SADA DA NAPISEM!

IMATE LI VI SVOJE MISLJENJE ILI SU I MISLI NJIHOVE!

Mirce

pre 10 godina

Situacija u kojij se nalazi Ds tvojom zaslugom prevashodno govori da je bolje da se brineš da li ćeš preći cenzus a ne pobediti Vučića naročito na republičkom nivou gde baš loše stojiš.

Nagasaki

pre 10 godina

Umesto da konsoliduju redove demokrate opet gledaju preko plota i traže izbore a znaju šta ih čeka ako dodje do njih. Još uvek DS deluje ranjivo ali izgleda predsednik to ne vidi čim samouvereno traži izbore.

a malo samokritike..

pre 10 godina

Osećate li krivicu što ste "reanimirali SPS" , što ste šlepali Dinkića i omogućili mu da nas sa nekim vašim članovima opljačka i izvara. Osećate li krivicu što su "skakavci" pojeli deceniju života u Srbiji...

to bi bila pravda

pre 10 godina

Stranka leve orijentacije, a oba predsednika i bivši i sadašnji, pružaju ruke ka "vlasnicima krupnog kapitala", u smislu zahteva da svojim donacijama operu ruke od nemoralne privatizacije.

Meni bi više značilo da se nad svima koji su učestvovali u donošenju tog zakona izvrši lustracija u smislu doživotne zabrane obavljanja svih javnih poslova.

Darko 581

pre 10 godina

Ti ne bi ni mogao da budes blizu Vucica niti bi on zeleo da ima bilo kakav politicki odnos sa tobom!To su mozda tvoje potajne zelje,ali dobro tesko ti je razumem te posto si frustriran posto ce te Vucic oduvati na izborima!

doktor hitno

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je ocigledno dobio selektivnu amneziju i neki opsesivni poremecaj za to postoje adekvatni lekovi mislim da bi neko trebao da mu pomogne,jer on vise ne zna sta prica totalno je ozgubio vezu sa realnoscu.Hitno mu je potrebna pomoc strucnog lica.

Balkanoglu

pre 10 godina

Ne vidiš Ti mnogo toga ali posle izbora rezultate ćeš morati da vidiš hteo ili ne, samo što će oni biti poražavajući po DS.

Evica

pre 10 godina

I kada treba da diskutuju o svojim problemima i dilemama, demokrate opet nemaju jasna rešenja, već se vraćaju na jedinu temu koja ih zaokuplja i remeti im koncepciju, a to je Vučić.

Sofisticirano

pre 10 godina

Verujem da vi imate želje da budete lideri ili u opoziciji ili u vlasti....vama ili barem jednom delu DSa još uvek nije jasno kako je moguće da niste više lideri, kako je moguće da niste više vođe!
Jasno mi je i zašto šaljete poruke ko koga treba da podrži!
Jasno mi je i zašto Tadić sada igra igru protiv Đilasa....verovatno je možda već imao neke dogovore sa Dačićem, kome se sve više ljulja stolica!
Sve je to meni jasno....

Samo mi nije jasno čijim glasovima se nadate, čijim glasovima planirate da osvovite liderske pozicije....zbog ovakvih raskola ste uspeli da se raspadnete na milion frakcija!

amnezija

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je dobio selektivnu amneziju i totalno izgubio dodir sa realnoscu ne znam stvarno ko je njga zvao da da podrsku Aleksndru Vucicu.

Lik

pre 10 godina

@Sovlja021
"Gospodin Ex i Pocasni najpre da gradjanima ispostave racun za sve (ne)ucinjeno dok su bili vlast, a potom nek se igraju Zoranovih naslednika!"

Bravo za komentar, jednostavno su nas upropastili, prokockali sve naše nade 5.og oktobra, da sam znao onda šta nas čeka nikada ne bih rušio Slobu.

sova

pre 10 godina

Eto šta je politika (i političari), ova slika. Pa kad vam bilo šta emotivno dođe kad budete hteli da glasate setite se zašto se oni bave politikom.

kotur

pre 10 godina

Bas ce nesto promeniti u drzavi ukoliko na na vodecim pozicijama propale stranke budu bilo od ova dva coveka ... nebitno . Zna se ko radi dok se oni svadjaju ... Vucic za to vreme pregovara za projekat BG na vodi ... a to je mnogo bitnije , cini mi se.

Lurc

pre 10 godina

Ja sam za to da mi kao narod radimo nesto pametnije i postane nam svejedno ko ce od njih dvojice gde u toj stranci ...realno . Njih u vlasti verovatno nikada vise necemo imati ...a sada se vode bitni pregovori oko projekata jako bitnih za ovu drzavu.

Gari

pre 10 godina

"Ne vidim DS kao podrsku Vucicu..." Onda mi objasni, sta se desava u ovom trenutku sa DS-om?? Nikad slabiji, bez ideje, programa, jasne politike, clanstvo se osipa (prelazi kod SNS-a) i duboko je podeljeno po svim pitanjima... i sta je onda to nego DIREKTNA PODRSKA VUCICU(SNS-u)!?!?!? Za DS bi najbolje bilo da sve pocne "iz pocetka", bez vas, glavnog odbora stranke, sa novim neiskompromitovanim mladim, strucnim ljudima...
Ili ce se desiti da vas SNS "pojede" i nestanete sa politicke scene Srbije ili budete svedeni na "cenzus" politicku stranku!!! Slaba opozicija stvara slabu "poziciju", a direktni gubitnici u tom slucaju su Srbija i njeni stanovnici !!!

Bojan

pre 10 godina

Jano je da Tadić sebi priprem aodlazak iz DSa sa "oreolom" Borca protiv Đilasa.

Zbog toga se i ovako direktno sukobljava, što uopšte nije njegov stil, i što radi po prvi put u svojoj političkoj karijeri.

A sve kako bi to nakon toga koristio kao kvalifikaciju za neki visoki državni položaj ili međunarodnu funkciju - jer jasno je da je DS u narednih 5-6 godina totalna tropa.

zorana 77

pre 10 godina

Gospodin Dragan Djilas je ocigledno dobio selektivnu amneziju i neki opsesivni poremecaj za to postoje adekvatni lekovi mislim da bi neko trebao da mu pomogne,jer on vise ne zna sta prica totalno je ozgubio vezu sa realnoscu.

Masha

pre 10 godina

Meni je jako zao DSa sto je uopste bila spala na te grane da izabere Djilasa za predsednika. On covek ne da nema talenta za politiku, nego uopste i nije neki intelektualac. Nacin na koji govori, odluke koje donosi, nagle promene misljenja, sve sto je uradio od kada vodi DS je katastrofalno! Zao mi je jer glasam za DS od 92.god, bilo je vremena kada se nisam slagala ni sa tim kako Djindjic vodi stranku, ali sam uvek na kraju za njih glasala. Tadic je odlican politicar, malo pretolerantan, ali u odnosu na Djilasa je tata-mata. A Djilas je toliko opsednut Beogradom da ga parlamentaran nivo uopste ne zanima! JA njemu i Sapicu necu zaboraviti drugi krug predsednickih izbora i to sto je DS u beogradu radio samo na promociji Djilasa i lokalnih izbora. Takvi ljudi su propast za DS. Da ne govorim o ovim diletantskim izjavama o SNSu i da ne bi sa njima (cist amaterizam). Ako prodje Djilasov izvestaj i nista se ne promeni, DS tone jos dublje i dublje. U svakom slucaju, izgubili su sa mnom jednog glasaca, ali do takvih kao sto sam ja vidim da im i nije stalo. Ja zaista ne mogu da glasam za arogantnog Djilasa, bodrum-Pajtica, kivnog Stefanovica, xxx Sapica itd.

Jovo s Romanije

pre 10 godina

Obaveštenje za sns-OVCE, nije vam uspeo puč! Đilas je razbio pučiste kao dete zvečku...Sad ste gotovi, rešili smo se mi i Miloševića, pa ćemo i vas...
(SNS je zlo, 18. januar 2014 23:43)

Nije Đilas razbio SNS , on je razbio DS. Lakše nam je bilo se rešiti iMiloševića nego Đilasa. Samo ne znam šta ćemo da radimo posle izbora u Beogradu. Hoćemo li i dalje podržavati Đilasa. Šteta šta nam je uradio od nekada najjače političke stranke u Srbiji.

Sima

pre 10 godina

Ne zaluđujte se nagađanjima ko će da prevagne u stranci. To će biti struja koja favorizuje krupni biznis i keš politiku. Dakle, Đilas će nadjačati ali samo iz tog razloga, a kao političar nije Tadiću ni do kolena. Nema tu nikakve više filozofije niti je potrebno visoko obrazovanje da bi ste to shvatili.

cuki

pre 10 godina

Verujem da ako Tadic zameni Djilasa i vrati se na mesto predsednika stranke nece dugo trajti iz prostog razloga posto je on svoje politicke poene ispucao dok je bio na celu drzave i nema vise sta novo da donese stranci a ni drzavi.

djidji

pre 10 godina

nazalost to i jeste najveci problem...stranka prvo ne moze da postigne osnovnu konsolidaciju, a kamoli liderstvo bilo na mestu opozicije ili pozicije...Citava konstrukcija se raspala pod tezinom poraza jos na izborima pre 2 godine, a snaga jedne stranke odnosno njena slabost se na taj nacin odrazila u punom sjaju.

Хронологија

pre 10 godina

На западу чијем систему вредности, бар неким деловима и бар декларативно тежимо, неписани обичај који се беспоговорно поштује је да комплетно руководство странке која је изгубила изборе поноси оставку и силази са политичке сцене. А и Ђилас и Тадић су део те приче која је своијим радом и понашањем допринела томе да одемо са власти. Звучи као фраза, али Демократској странци су преко потребни нови људи, неискварена лица која заиста верују у програм и идеје странке. На жалост таквих сада нема или их бар ја не видим.

pera zdera

pre 10 godina

Tadić je izgubio izbore od Tome Diplome. Ej bre, ja bih se pokrio ušima i ne bih se javljao da se to meni desilo.
I tu treba svaka diskusija da prestane.

neša012

pre 10 godina

Ovo će biti krajnje zabavno, pravi rat dve suprostavljene strane, koristiće se sve moguće stvari da se pojedini članovi glavnog odbora ubede da glasaju baš za tu stranu pa se koriste i savremena tehnička sredstva za to.Strasti su uzburkane, diskusije će biti jako polarizovane i jedna strana prozivaće drugu i optuživati za krah poslitike DS-a.Đilas će koristiti kartu nesaradnje sa SNS i pokušati da pokaže da njegova politika štiti DS od potpunog nestajanja, dok će Tadić i njegove pristalice pokušati da dokažu da je Đilasov menadžerski način vođenja stranke doveo DS na najniže grane od momenta formiranja.nekadašnji politički div je na kolenima i preti da se potpunu uruši.

Очистимо

pre 10 godina

Не видим начина да не буде промена у руководству ДС-а, јер од странке која је била симбол борбе за демократију и весник промена у овој држави дошла је у ситуацију да буде нешто једва изнад цензуса. Оно што је највећи проблем за саму странку и њене гласаче је тај што не видим ко би то могао да замени Ђиласа ида донесе бољитак. Не због тога што сам пасионирани љубитељ лика и дела Ђиласа, већ због чињенице да је претендент на повратак на лидерко место, тј. Тадић управо разлог што је велики број нас који смо гласали за ДС отишли у пасиву јер у демократама више нисмо видели оно због чега смо раније гласали за њих, а нисмо хтели да свој глас дамо неком другом. Волео бих да грешим, али опоравак уопште не делује тако близу.

sladja

pre 10 godina

U DS -u se vise ne zna ko koga huska protiv koga i ko koga licno ili putem medija napada,na zalost svi ste isti, mislite samo na licnu korist, a gradjani su "bica" drugog reda koji vam sluze da bi vam dali glas, ali ovog puta glasovi ce izostati, jer ste pokazali svoje pravo lice.

Srbin100%

pre 10 godina

Ne znam sta reci o aktuelnoj situaciji u redovima demokrata koja je ocigledno veoma teska i mnogo ozbiljnija nego sto se u prvi mah mislilo,nisam ubedjen da su Tadic i Djilas pravi ljudi za mesto celonog coveka DS-a jer su oni vec potroseni i gradjani nemaju mnogo poverenja u njih i njihove obecanja,najbolje resenje bi bilo da se pojavi neko nov,sposoban koji ce preuzeti brigu o stranci ali ta solucija nije moguca zbog velikog uticaja koji imaju sadasnji i bivsi predsednik stranke i koji nikako ne zele da prepuste stecenu poziciju nekom drugome iako bi to bilo u dugorocnom interesu demokrata

Saška

pre 10 godina

Mučno mi je da gledam i čitam kakvu sprdnju ovi ljudi prave od politike. Imam doživljaj kao da gledam sednicu neke mesne zajednice iz Svrljiga, a ne glavni odbor DS-a. Strašno šta učiniše sa strankom za 2 godine.

Ja ni Đilasa ni Tadića ne razumem u ovom duelu, a Pajtić, Šutanovac i onaj Rakić mi stvaraju totalnu konfuziju. Trule i spolja i izunutra.

Tashanica87

pre 10 godina

Sta reci za stranku u kojoj i daje najstariji (Micunovic) i najrazumnije govori?
Da li su se bar na sekund, danas, postideli pokojnog Zorana i svih onih koji su 5. Oktobra bili na ulicama? Ni reci o daljem program, planovima za bolje Srbije…samo kako se na najlaksi nacin opet popeti u fotelje. Sramota me umesto njih.

stranac

pre 10 godina

Ovo je zaista porazavajuce da postoji dilema podrska Vucicu ili ne. Da li je moguce da postoji stranka cije rukovodstvo razmislja da je njena funkcija podrska drugoj stranci. Pobogu, mucnite glavom, ako boga znate, to je isto kao kada bih ja upisao fakultet sa zeljom da na osnovu toga neko drugi dobije posao i ozeni se devojkom koju volim. Ako nemate razloga da postojite zbog sebe i gradjana koji bi sledili vasu ideologiju i politiku, pa, onda se ugasite, pobogu!! Aman, hoce li neko konacno da upali svetlo u Srbiji? Znate li koji je datum?

Žan Dižarden

pre 10 godina

DS je upala u ćorsokak i izlaz sa ovim sukobljenim klanovima se ne nazire. Ko god da pobedi, članstvo će sigurno izgubiti, jer je zaslužilo bolje.

Topaz

pre 10 godina

E zbog cega i koga sam ja isao onog oktobra? Razumem da ovo treba da rese u duhu demokratije, ali svadja, korupcija, pohlepa, lopovluk, i sta jos ne, polako isplivavaju kod njih. Ima cele noci jos da sastance i da se prepiru oko tih 11-12% koliko im verovatno sleduje. Mada ako ovako nastave mozda i ispod 10. Tuga.

cuki

pre 10 godina

Ova sednica i navodno izgladjivanje odnosa je samo maska za siru javnost.DS se polako rasipa i pokazali su da ipak ne mogu biti lider opozicije,bar po meni.Imamo izbore u Beogradu i nadam se republickim pa cemo videti gde su i kako stoje kod naroda.

mlekadzija

pre 10 godina

Ni aktuelni a jos manje pocasni i bisi mogu da povuku napred DS. Samo nekompromitovani mladi clanovi stranke mogu da se uhvate u kostac sa tragicnom situacijom u stranci. Rajting pada a oni se medjusobno otimaju o predsednicku poziciju. Sreca je vasa da veas ne vide neki ugledni ali nazalost pokojni clanovi ove stranke.

bot sam, tim se dicim :)

pre 10 godina

(Sandra, 18. januar 2014 23:59)
Sandrice, bas si nam ocitala .. :D
Hoces li broj moje clanske karte u DS-u, ime i prezme ... broj cipela, ili JMBG? O kakvom "botovima" ti pises? DS je do nastanka SNS-a (dok su bili SRS) bila ZID, od nacionalizma i suludih ideja dr. VS, pa je na toj ideju odbrane ono malo preostale normalnosti u Srbiji, posle 90ih, s ove strane tog "zida", DS i njihovi tajkuni i "strucnjaci", tokom privatizacije, ovoj narod ostavio go i bos. I glasaci i clanovi DS-a su sve vreme videli svu nesposobnost, laz i pljacku, koja se odvijala u Srbiji, pod pokroviteljstvom vrhuske u DS-u, ali su citali i glasali ih, iz straha, da SRS ne uzme vlast! Ja sam, Dragan iz Panceva, jedan od njih ... (clan i glasac DS-a, od prvih do poslednjih izbora 91.-12.)
A onda se pojavila nova stranka, pobedila na izborima i sada vlada.
Mi sa ove strane "zida", prvo smo sumnjali, zatim odobravali, potom podrzavali, da bi na kraju shvatili, da zida vise nema. Svi mi, koji se nismo rodili u DS-u, koji smo svesni koliko je zapravo blata u toj stranci, a dok ovi novi (SNS) rade (a rade) i dok nesto ne pogrese, u DS-u vise nemamo sta da tazimo. Ideja vodilja je - transformacija srpskog drustva; koju DS nije uspeo da uradi (sta vise, unazadio je), a ko ce to da odradi, tako je malo vazno, nazivali me cak i "botom", zbog podrske takvoj politici (nisam clan SNS-a)!
Dakle, svako dobro ostacima DS-a, a sta jos neko od njih vidi u toj stranci, verovatno je samo njima jasno (a i nama!).

mare

pre 10 godina

Izgleda mi da od ovog sastanka GO neće ništa da bude, ništa od jedinstva u stranci, svako vuče na svoju stranu a DS tone sve dublje.

Laza

pre 10 godina

Kao ozbiljna stranka ne bi trebalo da budemo ljubomrni na uspehe koje su drugi postigli. Niti ponosni na ono što smo mogli a nismo uradili ili smo uradili na način koji je sve nas osramotio. Oni koji snose odgovornost treba da je i preuzmu.

Iznevereni demokrata.

Bambi

pre 10 godina

Imate vi većih problema od toga da li ćete sa nekim u koaliciju ili ne, ali to očigledno ne rešavate. Stranka vam puca po šavovima, frakcije ne zna se broj a vi na sve to sklanjate pogled sve dok ne dodje do totalnog sloma.

dzox

pre 10 godina

Meni se cini da su sve stranke, ali bas sve do jedne, od najmanjih do najvecih, zaboravile da nije drzava rat izmedju njih, i da drzava nije njihova, nego NASA! Vlasnistvo naroda u cijem cilju svi treba da rade, a ne samo da sefuju u korumpiraju se sve vise. Oni su to zaboravili, a mi (narod) ne reagujemo. Zato se oni bogate, a mi propadamo, jer ne smemo dici glas u svoju odbranu. I sto je najgore, jos im se uclanjujemo u stranke i dajemo im podrsku zarad potencijalne licne koristi koja se moze nazvazi mizerijom.

Quilt

pre 10 godina

"Ja stvarno nisam nigde ni cula ni procitala da je neko iz sns-a trazio podrsku demokrata. Ne znam zasto uopste pricaju o tome kad nisu prozvani od strane naprednjaka."
(zlata, 18. januar 2014 17:03)

Treba biti svestan da u politici nije sve sad, ovde i javno. Ni koalicija DS-SPS nije bila očekivana, pa smo gledali "istorijsko pomirenje".

otuđili se...

pre 10 godina

Obaveštenje za sns-OVCE, nije vam uspeo puč! Đilas je razbio pučiste kao dete zvečku...Sad ste gotovi, rešili smo se mi i Miloševića, pa ćemo i vas... (SNS je zlo, 18. januar 2014 23:43)
Tipično srpski - preko plota, u tuđe dvorište. Sve znate o SNS a o sebi ni to da se stranka raspada! Zar mislite da će "gubitnici" ostati sa "pobednicima".

zimzeleni

pre 10 godina

O Tadicu dosta govori cinjenica da zeli da preuzme stranku 2 meseca pred izbore u bg. A i oni koji ga podrzavaju su sve imena od integriteta: Malovic, Homen... Nego, da mi tebe lepo izglasamo da budes dozivotni predsednik DSa?

jacika

pre 10 godina

Svi visoki funkcioneri DS su potrosili "kredite" kod gradjana, resenje jesu novi ljudi, ako imaju kadar koji je spreman za izazove, a za DS ih u ovom trenutku ima previse.

Geolog

pre 10 godina

Rane su još uvek sveže i treba dosta vremena da prodje da bi povratili poverenje gradjana. Još uvek se bavite drugima a ne sobom i to će vam se vratiti kao bumerang na ovim izborima kao što je bio slučaj i na prošlim.

neno

pre 10 godina

Nisam član ds,ali jedina stranka koja neguje demokratsku unutarstranačku polemiku i izbore sa više kandidata jeste DS.Za 23 godine postojanja imali su lomove,izlaske iz stranke(dss,ldp,...),imali su podršku od 5-30%,bili su u vlasti i u opoziciji,ali su uvek opstajali.Poenta je da autokratske stranke ,vođa-stranka,ne mogu dugo da budu relevantna politička opcija (spo,dss,lsv,ldp,srs,sns...),oni su možda efikasniji jer nema polemike,ali kad nastanu problemi sve se ruši kao kula od karata i oni polako nestanu sa političke scene,kao što se dešavalo sa komunističkim zemljama.

Milan

pre 10 godina

Bas je demokratska stranka, glasa se prozivkom da se vidi da li ce ovi sto su dobili pare glasati kako im je receno. Cak nije ni javno glasanje vec glasanje prozivkom. Zna se da je demokratska tekovina tajno glasanje, da svako moze da glasa bez straha onako kako zeli.

Milan Milovanovi'

pre 10 godina

Nema u Srbiji ništa od opozicije još dugo. Stranke su i dalje najveći biznis, To je još očiglednije posle sednice Glavnog odbora DS-a u Novom Sadu. Tadić je, svojevremeno, dopustio tajkunizaciju Stranke, a sada je pokušao da je otme od tajkuna. Naivno se nadao da će oni to dopustiti. Inače, Đilasovo zaklinjanje da će da bude opozicija je sračunato na dobijanje podrške tradicionalno opoziciono nastrojenog dela članstva. Nema u Srbiji organizovane opozicije jer je politika suviše veliki biznis da bi bilo mesta za neke koji bi se suprotstavljali partijama koje nikada ne konsultuju članstvo, već sve rešavaju u užem krugu profesionalnih političara i tajkuna. Vodeće stranke su napravile svoje "vojske" od onih koji su se okoristili i od onih koji su zaposleni po stranačkom "ključu". Birači tu više ne mogu ništa, osim da apstiniraju jer, izlaskom na izbore, više ne mogu da budu sigurni kojoj opciji, zapravo, ide njihov glas. Možda baš onoj za koju nikada ne bi glasali. Na drugoj strani, Vučić je uspeo da probudi, kod znatnog broja birača, nadu da nešto može da se popravi. I, mora se priznatida i ta nada puno vredi. Više od svađa i otimačina u DS-u. Nejedinstvo demokrata odgovara svim drugim strankama jer jedan broj biraca, naklonjenih DS-u,će i dalje da apstinira, a to povećava vrednost glasova koje dobiju ostali učesnici na izborima.

Sandra

pre 10 godina

E dragi moj "bot tim se dicim" eto ja nemam clansku kartu ni DSa a ne dao Bog ni SNSa. Ali smo zato komsije ja sam sa one druge strane Dunava. Na celu grada je SNS ali ljudi u njemu nisu osnivaci te stranke nego novopridosli polupismeni sljam i neradnici na celu sa gradonacelincom koja se iz GG preobratila u SNS, lezala apsu zbog korupcije i jos joj se sudi. Tako da ja gledam moj grad u kome zivim, sta je i kako je a zlo je kao nikad dosada. Mrtav grad i depresija. A sto se tice DSa...znas ja sam pre 23 god. bila student u BGu i vrlo dobro znam kako sam zivela tako da me SNS odbegli radikali SPS i ostala b... ne zanima niti je to moj nivo, nacin vaspitanja i ophodjenja. Uvek ali uvek cemo ja moja uza i sira familija glasati za DS ma kakva u udredjenim trenucima ona bila. U mom gradu dok je vladala je bilo sve na svom mestu a sada sa ovima...jad beda i dno dna. Jedno drvo bre nisu zaboli,osm petunija po zardinjerama iz gradonacelicine baste( privatne firme)!

scena

pre 10 godina

Kokan@ U demokratskim drzavama,onaj ko uspe da napabirci vecinu u parlamentu ima i vlast...Prema tome kao fanu DS ili protivniku Vucica,ti kazem da tvoje misljenje onda vise nije bitno...Stvar je demokratska i legitimna! Ako ti je stranka ostala u manjini!Ona je onda legitmno u opoziciji!Tako smo trpeli godinama prethodnu vlast,a da pri tom ni ona nije imala podrsku svih,ipak je bila na vlasti...Sve zahvaljujuci raznim koalicionim marifetlucima!Nikad se politicari bolje i brze ne sloze,nego oko vlasti!Koliko god se javno ne slagali,oni zajedno idu u kafane,druze se u raznim upravnim odborima,sportskim klubovima...Nema one ostrascenosti koju vidjamo na politickoj sceni,mislim... preko medija!Doduse kod nasih medija ima jedna specificnost a to je da govornik ne sme da razocara novinara...Ako se novinar,ne daj boze sa njim ne slaze i ako mu rusi koncepciju svog vidjenja,on ga sasece u korenu!Ne znam kako se to zove ali mi to zovemo terminatorsko novinarstvo,kao ono...Ima bre da kazes sta ja hocu,a ne ti tu da mi mislis!Uostalom znaju se oni decenijama...Ma mnogi su privatno na ti,sem u politickim emisijama,kao onda su na vi..foliraju nas ali kulturno!Znaju se taman koliko su svi zajedno na politickoj sceni Srbije..Stasalo mi dete uz njih!Evo ga i posao poceo da trazi...A njega nema..pa nema!

Samo Đilas jugoslovena spasava

pre 10 godina

Pa Đilas je potpuno u pravu, ne treba kolaborirati sa režimom SNS.

U čemu je uopšte smisao višestranačja ako se svi pretvore u radikale.

Šokiran sam da je i Čedomir Jovanović sada postao samo udavača za bivše radikale.
 

Stanislava

pre 10 godina

Jasno je da su navikli da budu u vlasti i da nikako ne mogu da se snadju u nekoj drugoj prici. Napravise toliku dramu i nista. Niti se sta promenilo niti su dosli do nekakvog preokreta.

lepa luki

pre 10 godina

citam komentare,ne mogu da verujem.sve neki proroci,vidovnjaci...sto se toliko bavite DS=om,zato postoje izbori videcemo ko ce kako proci,pa nece biti smak sveta

BG izbori...

pre 10 godina

Evo skoro ponoc - jos zasedaju... ovima ni zelja na Bogojavljensku noc ne moze da pomogne... ;)))
(Sulejman Velicanstveni, 18. januar 2014 23:58)
Neki će sačekati jutro da zaplivaju - nizvodno ka Beogradu! A svakim zaveslajem Beograd sve dalje!

preselio na selo...

pre 10 godina

Počela minutom šutne Tadićevom ocu, jednom od osnivača stranke. Završila “izlaskom” Tadića iz stranke! Istorija se ponavlja – “revolucija jede sopstvenu decu”!

Cudno cudo

pre 10 godina

Da nisam cula u svoje usi, verovala ne bih da i DS ima 2/3 odbornika koji ili ne umeju ili ne smeju da misle svojom glavom.

Pera ložač

pre 10 godina

Puno puta u zadnjih par meseci sam napisao ali moram opet: Naprednjaci biraju svog predsednika, Zvezda bira svog predsednika, kao i Partizan svog, i OFK Beograd svog, i URS svog, i Belorusija svog, i Albanija svog..itd...
Zbog kog razloga Naprednjaci misle da bi oni trebali da biraju predsednika DS-a?

Vojvodjanin poslednji mohikanac

pre 10 godina

Ne volim SNS, ne volim ni SPS al ne volem ni Ds. Znate li vi sta ce biti? Isto kao devedesetih, SNS umesto SPS-a a DS umesto JUL-a. A tako je i bilo. I posle se cudite belim listicima? Bice njih jos.

vldjuka

pre 10 godina

Jeste za većinu zbunjujuće, ali je istina da je sve relativno. Šta ćeš videti zavisi od pozicije u kojoj se nalaziš dok posmatraš.

Danas kada je SNS pokazao svoje pravo lice, tj. nesposobnost da povede društvo prema boljitku, mene počinje da interesuje DS. Drago mi je što oni sada imaju raspravu i glasanje i što biraju boljeg.

Evo relativnosti u praksi, oni su mi do skora bili neprihvatljivi, ali u današnjim okolnostima oni su brana od nesreće koju sa sobom nosi SNS.

Duca

pre 10 godina

Zapanjuje me Boris Tadic, koliko je drzak i bezobziran. Prvo je upropastio stranku, a sada je iznutra urusava i pravi pobunu. Greska je bila sto su ga ostavili u stranci,evo zato je sedeo tu, da ceka priliku za prevrat. Neuspelo dakle, ajde sad predjite svi u SNS a pustite ostale da rade. Covek kaze Djilas ima 10%, a koliko nam nudi Boris sa njegovom ekipom mozda 9%? Dragane svi koji ne postuju vecinu, nek odu iz stranke, dokle da ti zabadaju noz u ledja.

Nebojsa

pre 10 godina

Ја такође не видим потребу напредњака,да им подршку даје неко ко је ову земљу довео на руб пропасти.
(Глоговац, 18. januar 2014 18:45)

"NA RUB PROPASTI" kako vi snsovci volite da kazete, doveo je Boris Tadic!
Isti onaj Boris Tadic koga gura Vucic kako bi oterao svoju nocnu moru - Dragana Đilasa!

claudio canidja

pre 10 godina

Neverovatno, bastioni odnosno bilteni nezaviSNSnog novinarstva Informer,Kurir,Pink na 1000 kanala,velicaju kosarkasa i otvoreno navijaju za njega, za spas Srbije,pa samo to je dovoljno da iskljuci bilo kakvu dilemu u pogledu ko je u pravu

pera-marsovac

pre 10 godina

(Veliki Radojica, 18. januar 2014 23:39) evo ja cu da ti odgovorim napredni sveznalico. 1. dulic je izdao dozvolu slovenackoj firmi za ulaganje 15 miliona evrova u srbiju. dozvolu za postavljanje kabla uz auto-put je izdao mrkonjic a dacic kao prvi podpresenik zvanicno potpisao.samo protiv dulica je pokrenuta istraga i podignuta optuznica koja je u medjuvremenu odbacena kao neosnovana sto ti nisi napisao(tipicno za radikalsko-naprednu bandu). 2. za sasu dragina nema ama bas nijedan dokaz o malverzacijama koje ti spominjes i drze ga u pritvotu bez optuznice iako su svi rokovi istekli.3. malovicka je napravila dobru reformu ali je samo delimicno prosla zbog opstrukcije sps-a i g17+-a. tih 200 sudija su komunisticko-udbaski kadar koji se radio po direktivi a ne po zakonu.4. o sutanovcu i nebulozi o kojoj pises je suvisan svaki odgovor(jedan od retkih ministara koji je odlicno radio svoj posao). 5. delic je pozvan u vladu kao partner u mekenziju( firma iz koje dosao lazar krstic kao cinovnik na najnizem nivou)podpresenik francuske banke i koordinator u silicijumskoj dolini. prespavao je nakaucu svoje tetke te noci kada je stigao u bg( sto je i normalno). bio je milioner pre dolaska u srbiju. 6. slazem se sa tobom ali vi njega sada hvalite. 7.o djilasu procitaj moj komentar malo nanize. evo ti trazenih odgovora i moj zakljucak je da su svi sem vaseg petrovica posteni i strucni ljudi.

RAdule

pre 10 godina

@milisav Skroz si u pravu. Jednostavno SNS I SPS nisu nista konkretno uradili osim tog sporazuma sa Pristinom(tek ce mo da vidimo koliko je dobar za nas narod sa Kosova), borba protiv kriminala i korupcije je samo dobijanje poena posto jos nijedan nije osudjen a bogami dosta njih koji su i zatvarani su ubrzo pustani na slobodu. Zaduzujemo se "povoljno" kod brace Arapa, gradimo Beograd na vodi, a drzava se gusi od parazita koji se zaposljavaju po partijskoj liniji...razne afere "Banane" i cuda jos koja. Mada ne moze se reci da je za vreme vlade DS bilo ista bolje. Svi su isti i gledaju samo prvenstveno svoje licne interese pa potom stranacke interese(npr Dacic) dok interesi gradjana Srbije postoji samo u svakodnevnim obecanjima.

Carapan

pre 10 godina

Epilog svega do sada viddjenog oko borbe za preuzimanje DS.
- Tadic pravi novu politicku stranku koja ce se zvati NOVA DEMOKRATSKA STRANKA
- Povlaci nekoliko narodnih poslanika sa sobom
- Pravi koaliciju sa Duletom Petrovicem i jos nekim sitnim parlamentarnim strancicama
- Raspisuju se vanredni parlamentarni izbori
-SNS sa sobom povlaci PUPS,a SPS i JS PUSTA NIZ VODU.
- Buduca koalicija SNS-NDS-ZZS a tu su jos i SPO,PUPS,ITD.

TO JE TO.

vama verovatno dobro...

pre 10 godina

IMATE LI VI SVOJE MISLJENJE ILI SU I MISLI NJIHOVE!
(Moje misli niko ne moze uzeti, 18. januar 2014 23:45)
Potpunos ste u pravu da vam misli nitko ne može uzeti. Samo rzmislite tko Vam je takve misli usadio!
Kad bi pameti zakotrljali nizbrdo svaki bi za svojom potrčao!

Milojica

pre 10 godina

(Veliki Radojica, 18. januar 2014 23:39)

Ajde Radojice, kazi mi ko je osudjen, od ovih koje si nabrojao, pa do slavnih tajkuna??? Niko!!!

A objasni mi kao tvoj Toma kao imovinu prijavi polovna kola, jer jadan nema za nova, a sad gradi CRKVU, odakle njemu pare???
,

ćoravi

pre 10 godina

(G. motka, 18. januar 2014 18:10)

Ja dosad nisam uspeo da ukapiram kako gospodin Tadić misli da će članstvo da ga prati u njegovim namerama za nekakvom saradnjom, "kohabitacijom" ili čime već sa SNS.

milisav

pre 10 godina

@Veliki Radojica

U svakom pravu postoji nesto sto se zove:PRETPOSTAVKA NEVINOSTI!Ili prostim jezikom receno:SVAKO JE NEVIN DOK SE NE DOKAZE SUPROTNO!Vecina od ovih ljudi,koje si nabrojao,su osudjeni preko KURIRA i vec su "LOPOVI" a niko od njih nije dobio pravosnaznu presudu.Kada bude pravosnazno osudjen onda mozes reci on je LOPOV jer je to dokazano!Da se ogradim odmah,nije mi cilj da branim one koji su prekrsili zakon,vec naprotiv smatram da svi koji su to uradili trebaju da snose adekvatne sankcije.Ono gde je problem,je to sto su tabloidi puni prica o tim "lopovima' i mase se papirima,ali tuzilastvo jos nema nijednu konkretnu stvar.Iz nekog prethodnog iskustva mozemo da zakljucimo da cemo jos i placati odstetu svima oniima koji su camili u bajbokani.
A da u SNS-u nesto skripi,vidi se iz aviona,postali su velika stranka preko noci i nakupili veoma los "kadar"...KV majstore i slicno.Pa zar ocekujete da ce KV Majstor predsednik Opstinskog odbora da naredi Lekaru ili Profesoru sta trebaju da rade?

bot sam, tim se dicim

pre 10 godina

A zasto moj komentar, odgovor Sandri, ne objavljujete?
To nije korektno, a ni novinarski, ako ste vec njen odgovor meni objavili.
Hvala