Četvrtak, 16.01.2014.

12:15

Ko hoće da DS bude Vučićeva rezerva

GO DS-a u subotu odlučuje da li će stranku svrstati na rezervnu klupu Aleksandra Vučića za neku buduću koaliciju ili će potvrditi politiku opozicione partije.

Izvor: B92

Ko hoæe da DS bude Vuèiæeva rezerva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

174 Komentari

Sortiraj po:

vgrad

pre 10 godina

Ta konstatacija gospođo Jerkov da vlada DS nije bila loša i da se Đilas izvinuo za sve šro je DS uradila ili je propustila dfa uradi i za to platila gubljenjem izbora nije dovoljno da kod glasača, članova i biračkog tela povratite ugled koji je nekada DS imao, kada je sve poluge vlasti od predsednika do vlade imao u svojim rukama i kada je mogao da stane na kraj mnogim stvarima i nevoljama koje muće sada ovaj narod i potresaju državu.čekali ste da dođe Aleksandar Vučić da pohapsi kriminalce i rasplete gordijev čvor spornih privatizacija i vi bi sada da izvinjem pokažete da ste to kobajagi spremni da vodite ovu državu i dajete savete kako dalje u ekonomske reforme.Davno ste to trebali da radite gospođo Jerkov i cena vašeg odlaska bila bi mnogo manja.

Mia

pre 10 godina

DS nije spremna ni za jednu ni za drugu opciju. Što se tiče rezervne klupe , tu su šanse nikakve , jer Vučić ne želi takvu rezervu. Što se tiče opozicione partije , to je moguće samo ako se promeni komletno rukovodstvo na čelu sa Đilasom.

Mira

pre 10 godina

Crni oblak sigurno nije po struci ekonomista, pa ne zna da je "Fiat" poslovni potez predhodne vlade u kojoj nije bilo SNS-a. Jadan Kargujevac. I tako svaki grad ima svoj Fiat.... 800 000,00 nezaposlenih je stvoreneno u privatizacijama, po sistmemu koji je OJADIO Srbiju, kaže statistika, a ja sam učila i stastiku 2. Koja kaže da će se te privatizacije ispitati, dopalo se tebi ili ne. Ako si bio štedljiv pa od plate uštedeo, kao Đilas, svaka ti čast Crni oblače! Spremi se da poliožiš račune Srbiji sa Đilasom. Kucaju Vam na vrata revizori. Mirno spavjte, ako ste radili po zakonu sve, pa i javne nabavke.

IMA- JEDAN - KUCERAK - U -SREMU

pre 10 godina

SNS nikada ne bi usla u koaliciju sa Demokratskom strankom u ovom trenutku niti bi ih primili da budu rezervni igraci na klupi, jer se zna kako su demokrate radile i u cijem interesu a to su njihovi lici i tajkuna, zato je rejting DS-a non-stop u padu za razliku od SNS-a koji ce mozda moci i samostalno da formira Vladu ili ce im mozda trebati veoma mali broj nacionalnih manjina.

MilanZ

pre 10 godina

Ovi iz DS su više dosadili. Prvo su uništili sve dok su bili na vlasti, pa za sve krive SNS, sada se svađaju međusobno, pa će i za to da krive SNS, njih nije briga za narod, samo gledaju kako će u vlast, ali od tolike bahatosti ne vide da više nemaju onoliku podršku građana, a i ova im je sve manja i manja.

Licno Misljenje

pre 10 godina

Uvek me nasmeju izjave iz redova ds,ljudi toliko izazivaju medijsku pompu sa svojim bahatim ponasanjem.Ovo je njihova smisljana i promisljena izjava.Koliko ja znam Vucic nikada nebi dao sansu ds da mu bude rezvera ili da sa ds deli vlast...

Srbin100%

pre 10 godina

Ovo je krajnje neuverljiv izgovor Jerkov koja izgleda misli da ce na ovaj nacin da obeshrabri sve clanove glavnog odbora da pristupe glasanju o nepoverenju Djilasu

herox

pre 10 godina

Neverovatno je kada pogledamo dve , tri godine unazad koju moc je imala DS i uticaj,a gde je sada?!U najboljem slucaju, na Vucicevoj rezervnoj klupi!

Malović

pre 10 godina

Tvrdo sam uveren da SPS odlazi, a da DS dolazi na vlast. Da li će u okviru DS dominirati Tadić ili Đilas, iskreno tipujem na Đilasa - on je onako, premijerski tip, nije svilen, radi, ima jezik i završi što počne. Ako pre raspleta ne pocrkamo od gladi, poreza i cena struje...

zeka

pre 10 godina

Ne zna se sta je gore za DS , da li da budu opozicija ili da budu u koaliciji sa SNS,i to pod uslovom da ih SNS uopste zeli u svojoj koaliciji!?Mislim da je ovo poslednje kljucno!

Zoki

pre 10 godina

Čemu kalkulacije kada će koalicije biti onakve kakve kažu Brisel i Vašington. Setite se sletanja zamenika posle izbora, kao ne daju izjave jer posete nisu zvanične. Ali dobro, ni navijanje nije loša zanimacija.

isterivači đavola...

pre 10 godina

Badava nova stranica koju ste “okrenuli” kad je rukopis isti! Ni stranačka skupština ne može bez opsesije Vučićem!

nidža

pre 10 godina

Kako je Srbija lepo i skladno živela dok nisu došli ovi sadašnji. Nismo znali za pljačke, huligani bili “dobri momci”, građani su dignute glave šetali renoviranim bulevarima, njive su se same obrađivale, JAT je leteo širom sveta na radost unezverenih putnika, a mi smo svakodnevno kupovali med i mleko u prepunoj samoposluzi...

NY

pre 10 godina

Porazno je za DS to što predsednka mora da brani stavom da čak 40 "spornih" odbora ne postoji??? Pa koliko ih onda postoji? 5? Strašno...

Haralampije

pre 10 godina

Da li Aleksandra Jerkov slusa samu sebe? Ne mogu da verujem da moze ovako nesto da izgovori, da se Djilas izvinjava za sve lose ucinjeno. Sta imamo mi gradjani Srbije i Beograda od njegovog izvinjenja. Bolje bi mu bilo da vrati sve sto je zaradio na neposten nacin preko ledja Beogradjana nego sto se izvinjava. Da nije tragicno bilo bi komicno!!

Smoking

pre 10 godina

Demokrate imaju i previse problema,bave se Vucicem umesto da sagledaju svoje greske dok su bili na vlasti i da rese svoje unutar stranacke probleme jasno definisu svoje ciljeve,a ne da dele na stranke koje su uz naprednjake i one koje su za njih

marisol

pre 10 godina

Po ovoj izjavi mogu samo da zaključim da za nju postoje samo oni odbori koji podržavaju Đilasa. Ne bi me iznenadilo da sve ostale Đilas raspusti po hitnom postupku.

Utisak gradjanina Srbije

pre 10 godina

bane......... Uh bre sta napisa.Pozavideo bi ti i Kim Dzo Un.Ajmo od pocetka. Posle petog oktobra to je bila koalicija gde je DS imao samo 6% podrske.Ta koalicija je u potpunosti ukinula sankcije.Ta koalicija je vratila zaostale penzije. Ta koalicija je koliko toliko uspostavila kurs dinara koji je bio normalniji. Dovela je SRJ u red normalnijih zemalja

Sto se tice sporazum sa albancima samo se zapitaj sta bi bilo u Srbiji da je to prethodna vlast uradila.Goreo bi Beograd bilo bi mrtvih kao sto je bilo i kada su ovi koji su na vlasti danas praviliprotest povodom hapsenja radovana Karadzica.Ali je vazno bilo uhapsiti Miskovica da bise sve kasnije ovo sprovodilo.

Da bi se dobio pocetak pregovora trebalo je potpisati SSP i dobiti status kandidata i ukinuti vizni rezim

Nikada DS nije imao rukovodioce JAT-a.Informisi se.. I sta smo dobili sa Air Serbiom. Stari JAT ostao u dugovima a za novu kompaniju Drzava dala garanciju zauzimanjeaviona i to starih i nasminkanih na lizing. Etihad dao samo menadzment

Dinar je danas 115,4 a predvidjanja svih je da ce biti 118

Oko Curuvije se po imenima i prezimenima zna jos od Vojislava Dr Seselja. Nista novo. Ocigledan politicki marketing. Jedan daleko od Srbije, drugi sluzi kaznu od 40 godina a trecem i cetvrtom na vratu jos uvek Ibarska. Svedok u zatvoru sluzi kaznu od 40 godina.

I na kraju.Pogledaj novcanik.Poskuelo gorivo.PDV na osnovne zivotne namirnice povecan za dva posto.Porez na imovinu.Zaduzivanje

sud JAVNOSTI, presuda krivi ste

pre 10 godina

Šta sad kao mi birači da progutamo to što se Đilas izvinjava što nas je opljačkao i unazadio i nikom ništa idemo opet ponovo. E demokrate taj film više nećete da gledate,nema ništa od samo izvinjenja ima i da se robija ko je zaslužio.

Mitar

pre 10 godina

(bane, 16. januar 2014 18:40)
Vi pisete o DOS-u ili DS-u? Nemoguce je utvrditi koliku je podrsku imao DS posle oktobarske revolucije.

Duša

pre 10 godina

@Utisak gradjanina Srbije
Da je sve tako lepo DS uradio kao što ste naveli (vraćanje penzija,ukidanje viza,...) ne bi danas bio 115 niti bi cene skočile niti bi porastao PDV.Ovo je utisak fakultetski obrazovanog čoveka koji dve godine traži posao.Da je DS radio kako treba imala bih sada posao.

bane

pre 10 godina

Vreme DS je isteklo i neće se više ponovoiti u onom obliku kada je imala gradjansku podršku za reforme kao 5 oktobra 2000 godine. Razlog je prost: nisu ni pokušali da pokrenu bilo kakve reforme a bili su na vlasti tolike godine.
Jedine reformske korake je preduzeo SNS što ni u snu nisam očekivao ali je činjenica. SNS je sklopio sporazum sa Albancima na Kosovu i prekinuo potajno raspirivanje nasilja i paljevine graničnih prelaza što je radila DS, dobio je početak pregovora sa EU što se ne bi desilo bar još 5-6 godina da je na vlasti ostala garnitura DS, rešili su najzad problem JAT-a koji je uništavan kao partijski plen DS-a, eliminisali su inflaciju, stabilizovali su kurs dinara, rešili slučaj Ćuruvija a sve to se činilo pre godinu dana nemoguće. Kada bi sad otišli sa vlasti, ostali bi upamćeni kao istinski reformatori koji su nešto konkretno učinili u praksi a ne samo u marketingu. O tome je trebala da misli DS ali je sada kasno jer popravnog neće biti.

pristojno, molim

pre 10 godina

svaki tupavi bot misli da je časno popljuvati ds i samim tim dati doprines nazadnoj stranci koja postoji ciglih 5 godina a sastoji se od restlova i škartova radikala, demokrata i ostalih preletača.
kad budete imali bar 10% obrazovanih, stručnih i kultivisanih likova, javite se da kažete koju, i to pristojno, po mogućnosti pismeno i bez copy/paste.

ksenija

pre 10 godina

Koalicija DS i SNS je ok. U protivnom, ostace nam SPSovci u vladi, sa svim njihovim bananama, koridorima, javnim preduzecima i zdravstvom prvim u Evropi.

Zoca

pre 10 godina

Da daaaa prelaskom Jerkove demokrate su definitivno dobile pojačanje, još jednog vrhunskog demagoga. Samo pričate priču i ništa više...

Crni oblak

pre 10 godina

Mira,

Miro pre nego sto sednes za tastaturu prvo se informises.Ko je rasprodavao zemlju. A sto se tice ekonomije verovatno ti i ostali ljubitelji lika i dela AV misle da je danas bolje.Verovatno povecan izvoz a u stvari to je FIAT pripisujete sebi.I jos dobru rodnu godinu. I verovatno sve sto su AV i ID presekli vrpce up rosloj godini i to pripisujete sebi. A statistika je neumoljiva.I kaze da su investicije u prosloj godini bile samo 86 miliona dolara a obecavane milijarde. Verovatno i za to je kriv DS i Djilas. ja kada pocnem nesto da pisem prvo se informisem.A sada odovog praznoglavog lupaca minusa ocekujem barem 50 minusa za pola sata

BOT killer

pre 10 godina

Vlada DS nije bila losa, bila je da Bog sacuvaj, ne ponovila se.
(Krispi, 16. januar 2014 12:40)

Tako je.S tim sto je trenutna Vlada bar 10 puta losija od te sto nije valjala nista.

veca

pre 10 godina

U subotu ko preživi pričaće, ali sumnjam da će biti preživelih. Kako su odbori počeli da odbijaju poslušnost, pitanje je da li bi ih i Tadić smirio. DS će doživeti krah!

svedok vremena

pre 10 godina

(U Ime Naroda, 16. januar 2014 16:02)

Majstore, jesi slučajno nekim čudom primetio da je taj famozni Đilas dobio sudsku presudu da NEMA milijarde evra i još koješta? Ajde promisli još malko...

oooj pameti

pre 10 godina

U Ime Naroda,

Ocigledno je da si obozavalac lista Kurir.I sada si dosao ovde da zagadjujes . Sta je to Djilas uradio? Sto ga tvoj sef koji sve zna ne uhapsi? Tvoj sef koji je za dan radnog staza namakao stan od 140 kvadrata od Vlade srbije.Tvoj sef koji ima animozitet prema svima onima koji imaju lovu a pritom danas na perfidan nacin puni svoj dzep od kuma iz Emirata.Tvoj sef koji od 2007 godine Djilasa naziva lopovom, kriminalcem masuci papirima na kojima nista ne pise.

Blago vama kada s te zadovoljni sa vlascu. ja bih glasao kao i mnogi gradjani i za crnog ******** da je bolje. Ali nije, niti ce.Dosta price o tome sta je bilo ranije. Sada ce jos malo pa dve godine ove vlasti. U Francuskoj je Oland do samo pre godinu dana imao podrsku 62% francuza a vec danas 23%. Tako rade oni koji imaju glavu i mozak u toj glavi. Zato je Srbija tu gde je

Predrag

pre 10 godina

Konacno,jasno i odlucno.
Naravno da nije ,ni najmanje, bitan Tadic i njegove ,uvek,bolesne
ambicije.
Srbiji treba opozicija.
Sve ostalo je mrak,jednoumni rezim,Severna Koreja...
Drzava je na ivici bakrota.
Sindikalci prete ministru.
Ministar brani tajkune.
Premijer je manje obavesten od Kostunice,ali dobro peva.
Odbornike na Kosovu ubijaju.
Svi su podlegli pritisku koji Vucic vrsi preko medija.

Samo jedinstvena i snazna DS-u/bez Tadicevih poltrona, PR menadzera,tajkuna i tajkuncica/ moze Vucica Srbiju
vratiti u normalne okvire.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

@ U Ime Naroda
Komunizam je odavno prosao i vise ne prolaze fore "u ime naroda". Takvu glupost vise niko normalan ne moze da proguta. A ti kazi sta je tebi ukrao taj covek i bice ti vraceno. A ako ti nije nista ukrao, a obojica znamo da nije, onda se vrati u obor i bee vise da se ne cuje.

pedja nbgd

pre 10 godina

demokratska stranka doživljava zasluženu katarzu po principu kako ste sejali,tako i žanjite..odbori definitivno nisu istomišljenici Djilasa..potpuno nov koncept, sa novim ljudima i uz opozicioni staž može dovesti ds opet na vlast,pre 2016,2017 teško..

Istorija

pre 10 godina

Sada pronadjoh u Arhivi Intervju Aleksandra Vucica generalnog sekretara SRS za list Argument od 26.8.1996. godine na naslovnoj strani stoji uz sliku mladjanog Vucica na stranici 5 tog lista

"Osveticu se kad-tad Slavku Curuviji za lazi koje o meni objavljuje "Dnevni telegraf". Steta sto ne mogu fotografije da se salju ovde.Ali poslah kome treba

Katarina Vesić

pre 10 godina

Podrška svih građana je usmerena prema onima koji ulažu ogromne napore da se aktuelno stanje popravi, da se stvore uslovi koji će doprineti bitnim i značajnim promenama i što je najvažnije da se smene svi oni koji kao cilj svog delovanja nemaju „interes Srbije“, nego „lični interes“. DS sve dok ne počne da razmišlja i deluje na taj način ne može biti “ jedina brana jednoumlju i jedina brana propadanju Srbije” kao što to navodi Aleksandra Jerkov, jer je velikim delom politika ove stranke upravo dovela Srbiju do ovakovo lošeg stanja u kome se nalazi.

Realista

pre 10 godina

Готово да се ДС сама нуди СНС. Ето на шта је спала некада најјача партија код нас. која струја од неколико се нуди да буде...клупа?

lelica

pre 10 godina

Bilo bi dobro da se DS dogovori sta zapravo hoce.Stefanovic je bio izricit da DS nece na rezervnu klupu, a sad je i ta mogucnost otvorena.Sta se to desava?

mare

pre 10 godina

Razvojne projekte, resenja za prevazilazenje ekonomske krize itd. ste trebali da predlozite i sprovedete dok ste bili na vlasti, pa onda verovatno DS ne bi bio u poziciji u kojoj se sada nalazi. Ovako, prvo sredite stanje u stranci, promovisite nove ljude i polako krenite da animirate glasace za svoju politiku. Jeste dug proces, ali vremenom i upornoscu mozda i uspete da dostignete rejting koji ste nekoc imali.

Sanja

pre 10 godina

DS se poprilicno ocistila od onih koji su je i urusavali. Svi oni su preleteli u SNS radi licne koristi i fotelje. Ono sto zameram SNSu je sto je te ljude prihvatila i tako u mnogum gradovima Srbije je dosla na vlast, jer su mnogi odbornici ili oni koji su na celu opstina, bili iz DSa. I sta sad imamo isti ljudi drugo pakovanje. Stari clanovi SNS su marginalizovani po Srbiji. DSu zelim da ojaca i bude dobra opoziciona stranka. Naravno do izbora, gde ocekujem da ponovo bude u vlasti sa novim ljudima i jasnim programom.

U Ime Naroda

pre 10 godina

Ni devet života ne bi bilo dovoljno da se Gospodin Dragan Đilas izvine građanima Srbije za sva svoja počinjena dela. Izvinjenja ne primamo, ono što nam je oteto samo da se vrati. Tačka!

Zvrlj

pre 10 godina

Meni nije jasno zasto se toliko pljuje po Djilasu? Covek je dobro radio u Beogradu i skinuo sa kormila stranke Tadica koji je za stranku bio poguban. Posle toga je uleteo u oluju stvorenu jednoumljem, naivnim nadama gradjana da ce nove vlasti nesto promeniti i lincu medija koji zna se za koga rade. Zamislite gde bi bili da on ima poluge koje su date Vucicu? Po meni njemu treba dati podrsku jer DS boljeg nema u ovom trenutku.

Pametna glava

pre 10 godina

da covek ne poveruje sta sve ovde moze da proccita. Pa gospodo bolje niste ni zasluzili.Pogledajte svoje novcanike.Ne da se zaustavio sunovrat kako pricaju ovi iz SNS-a vec je nastavljen dalje. To svi pokazatelji govore.Vucic prica o povecanju zaposlenosti a onda usledi samarcina od onih koji se sa time bave.Pogresio covek kao i onaj sa hiljadama milijardi. Srbija zaduzena za 5 milijardi i prema najvanma studenta sa Yalea zaduzice se u ovoj godini sa novih 6 milijardi. Gde su Arapi u poljoprivredi, fabrici stocne hrane, fabriku cipova.

Ali Srbin kroz svoju istoriju voli vlast jednog coveka koji bi trebalo da resi sve njegove zivotne probleme.Na zapadu kada stomakpocne da krci gradjani za samo par meseci promene misljenje. Primer Italija, Grcka, Francuska.Ovde da bude i gore opet ce srbin voleti Vucica jer je uhapsio Miska i ganja po belom svetu Sarica

Prle

pre 10 godina

Krajem 2000. godine nije bilo benzina, gasa, struje, grejanja, mleka, ulja,..., mostova, puteva (seća li se neko kako je izgledao Novi Beograd 2000. godine - od opštine Novi Beograd do Sava centra, iza prvog niza zgrada, bila je zapuštena livada),..., plate su bilo 100 maraka, banke nisu postojale itd., a onda su došli ovi što su za 12 godina sve (TO) uništili.

Imam radnog staža podjednako i pod ovima koji danas (i pre 2000.) vladaju, i pod ovima što "za 12. godina uništiše sve" - zanimljivo, dok su ovi uništavali, ja sam zaradio oko 20 puta više (samo redovan i prekovremeni rad, nikakve beneficije, nikakav loto, nikakve partije, ništa neregularno zbog čega bi svi vi skočili da nam objasnite kako sam imao neke privilegije).

Za nas koji pamtimo, ova priča da je neko uništio zemlju za poslednjih 12. godina podseća me na omiljenu rečenice komunista 2. Jugoslavije: "Pre 2. svetskog rata nije bilo ničega /p.a.: jer je bila Kraljevina/, a onda su došli Nemci i baš sve uništili.".

Glavni arhivator

pre 10 godina

Ne znam samo sta je to bolje uradila vlada DS-a, ja ne znam da su oni otvarali neka nova radna mesta, ako oni u zaposljavanje racunaju to sto su svoj kadar gurali u javni sektor koji je i pre toga vec bio pretrpan ja se time ne bih hvalio niti bih to racunao kao nesto pozitivno, ili mozda racunaju to sto su rasprodali sve firme u bescenje, a posle sve te privatizacije proglasili za neuspesne i na taj nacin ostetili drzavu ili mozda to sto su kredite koje su podizali trosili na javnu potrosnju i na taj nacin prezaduzili drzavu bez otvaranja mogucnosti da se taj dug vraca, stvarno mi nije jasno sta je bilo uspesno...

nidža

pre 10 godina

Ponavlja se priča iz ranijih kampanja karakterističn za DS – plašenje po sistemu “ma mi smo još i dobri koliko su grozni ovi drugi”! Sad primenjeno i na stranačke drugove!

Srbin iz inata

pre 10 godina

SNS Vas neće pa sve i da hoćete i molite. Taj sastanak će biti uzaludno održan. Ali ja Vas razumem, nada je ta koja poslednja umire!

Tihi12

pre 10 godina

I ti nameti koji se uvode ce se izdrzati ako novac ide u drzavnu kasu, samo da bude kao u slucaju prethodne vlasti, da nameti idu u dzep privatnih lica.

Preteraste!

pre 10 godina

Ukoliko niste bili loši zašto se izvinjavate; ako niste bili loši zašto vas je narod “kaznio na izborima”; ako ste dobro radili zašto su vaši “prijatelji” uz političku podršku uništili privredu, banke, firme i institucije… Prvo ste omogućili privatnim bankama monopol a sad predlažete ograničavanje kamatnih stopa..!

Aleksej

pre 10 godina

Uz SNS kao provereno Najsposobniju stranku ne ide nazadna, ne radna, ne realna politička opcija! Tako da demokratska stranka nema mesta ni na klupi za rezervne igrače!

Narod nije blesav!

pre 10 godina

Ne lobirajte vise za ,,svoje stado,, nije ovaj narod blesav! Dobro znamo ko ste vi, i koliko ste vi imali sluha za nas radnike koji smo strajkovali po ulicama svaki drugu nedelju. I vi ste uzimali kredite i sakom i kapom ni za kakve kapitalne radove, vec za sopstvene kapitalne tekuce racune. Muka mi je kad vas sad vidim kako brinete o narodu.

Izjava bez pokrića

pre 10 godina

Ja sam građanin koji nije član ni jedne stranke ali kako se mogu davati ovakve izjave kada se zna koliko je ljudi ostalo bez posla za vreme vlasti DS,a ozbiljni investitori su tada od Srbije bežali od Srbije,sada kada se vide prvi rezultati ovakva priča je neutemeljena,uskoro će o tome sud dati građani demantovati DS.

MilanCh

pre 10 godina

Konacno da se oglasi predstavnik stranke i kaze pravo stanje stvari a ne da mediji nabrajaju danima. Bravo za demokrate! Podrska Draganu Djilasu.

Kata

pre 10 godina

Ова влада добро ради у односу на стање које је затекла и пропуштене реформе које претходна није хтела да погура. А неко мора да спроведе непопуларне кораке да би остварио циљеве од општег добра.

Cicamaca

pre 10 godina

Veliko ste razocarenje za nas, svi iz DSa. Pocev od manekena Borisa koji sada pokusava da se vrati, do DJilasa koji je uspeo da u potpunosti unisti rejting DSa, zarad licnog interesa.

Vericaa

pre 10 godina

Đilas ima prava da se izvinjava koliko hoće i kome hoće, ali nema prava da greši. On nije smeo da pogreši ni jednom svom poslu koji je obavljao kao gradonačelnik, ni svesno ni nesvesno. Naprosto to ljudima na funkciji na kojoj je bio nije dozvoljeno.On jednostavno nema prava na grešku. A to što je DS predlagala načine izlaska iz krize, pa to je trebalo još više da čini bezobzira da li ih neko čuje, jer su oni i prezadužili zemlju i načinili od nje ono što smo sada. Vi niste imali pravo na grešku!!!

slavujka

pre 10 godina

Nemamo bas svi kratko pamcenje. Vas predsednik Djilas se mesecima nudio SNS-u i Vucicu i tek sada kada je shvatio da ga oni nece protura pricu kako DS nece da bude bilo ciji privezak. Jadni ste!

Darko 88

pre 10 godina

Sns-u nece trebati Ds da bi formirali vlast, niti bi pristali na tako nesto, Ds bi bio sa svima samo da su na vlasti zato im podrska medju biracima drasticno opada.

Derancina

pre 10 godina

Da je Pera otisao pravo u policiju od svega toga nista ne bi bili, tako i Vi g-djice Jerkov, da ste ostali u svojoj stranci mozda bi i bili na pravom putu, a ovako ste preleteli i uhlebili se u njihovim jaslama, ali i utopili u sivilo praznih prica i obecanja.

Snupy

pre 10 godina

Ovo je strasno opozicija se pretvorila u splacine i svaka stranka koja jije na vlasti se prelama da li je ili jije za Vucica ....????? Budalastine

Mrki

pre 10 godina

I smešno je i tužno kada pročitate u saoštenju za javnost Demokratske stranke da su oni alternativa svemu lošem (kako oni nazivaju Vladu) . Jednostavno se zapitam ko je napravio ovoliki javni dug, ko je inflaciju doveo na najveći nivo u jugoistočnoj Evropi, kod koga je nezaposlenost dostigla bezmalo 33% i ko je neuspešno izvršio privatizacije? Zar to nije bila ova čuvena "alternativa" ?

Vericaa

pre 10 godina

To da DS ima "najstručnije ljude, najhrabrija rešenja i konkretne planove" uopšte nije blizu neistine. Ali svi ti stručnjaci, sva ta hrabra rešenja i svi ti konkretni planovi mogli su da pokažu svoju stručnost i dobronamernost kada su imali šansu, a sve što su pokazali je pokvarenost, prepredenost, lažnost, koristoljubivost i lakomnost. Dakle, gospođice Jerkov, otvorite firmu pa sve te stručnjake uposlite tamo kod vas i neka vam donesu dobrobit. Ja više u to ne verujem.

laufer

pre 10 godina

U DS-u niko neće na bilo čiju rezervnu klupu .A što se tebe tiče "slatkiš" i tvog dječačića Dušana Elezovića nadamo se brzom odlasku iz DS-a pa možete bezbrižno na jednu od klupa u Dunavskom parku.
PS:Samo da li bezbrižno?

Carpe diem

pre 10 godina

Jerkov kaže da DS sprovodi svoju politiku u Vojvodini i Beogradu, te se vidi razlika u odnosu na ostatak Srbije. Pa, vidi se razlika, po statističkim podacima Vojvodina ima najveći stepen nezaposlenosti radno sposobnog stanovništva. Ovo je apsurd s obzirom na potencijale.

OljaOlja

pre 10 godina

Nadam se da gradjani nece imati sluha za ovakve poput Jerkov i ekipu iz DS. Ko je Ona da daje ovakve izjave, kad je juce dosla u DS. Sta je Ona konkretno uradila da nam svima bude bolje.

Tihi12

pre 10 godina

I ti nameti koji se uvode ce se izdrzati ako novac ide u drzavnu kasu, samo da bude kao u slucaju prethodne vlasti, da nameti idu u dzep privatnih lica.

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

Novosađanin

pre 10 godina

Ovi iz Ds-a se definitivno sprdaju sa narodom. Jel vi samo idete "copy-paste" na ova saopštenja? Meni se čini da je to Vaš i princip i naravno samo menjate onoga ko ih saopštava. Na ovakvim primerima možemo takođe videti raspad sistema u Demokratskoj stranci.

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

Isidor

pre 10 godina

Nažalost, sve to što je DS predložio, predlaže sada kada je u opoziciji, dok kada je vlast bila u potpunosti u njihovim rukama, najvažnije je bilo što više oteti od države i naroda. Samo po broju kriminalaca i ljudi koji su se obogatili na račun države, vidimo koliko im je bilo stalo da se zemlja izvuče iz krize.

mrka kapa, zla prilika

pre 10 godina

Kad je već prilika, da i ja pitam nešto našu voljenu Vladu, koja ništa drugo ne radi nego vodi računa o mom interesu: otkud mi udvostručen račun za struju? Ajde da vas čujem, ministarka se pojavljuje čim neko iz DS otvori usta, a sad ni mukajet...

Mandragola

pre 10 godina

Ne mogu da verujem u nečija obećanja, a znajući da je taj neko imao priliku da pokaže koliko zna, ume i može. O liku i delu gdjice Jerkov ne želim da komentarišem, klela se u Čanka, pa preletela. Ili su ovde mogućnosti veće? Isto kao i "nezavisni" analitičar, samo, ko je portparol broj 1, a ko broj 2?

Vanzemljak

pre 10 godina

Decenijsku kradju i pustosenje drzave i naroda misle da mogu obrisati laznim izvinjenjem? To, gledajuci Vucicev rad, nece proci nekaznjeno, narod nije zaboravio, videce se uskoro.

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Predlog "..da se sa poljoprivrednicima naprave ugovori koji će garantovati otkup po određenim cenama.."

Evo banalnog primera kako opravdavam moj utisak o demokratama da više liče na bivšu KPJ-u nego na ozbiljnu političku stranku. Naime, tržište diktira cenu poljoprivrednih proizvoda a ne Vlada Srbije ili država.

Nensi

pre 10 godina

Mlada gospojice Jerkov, kada ste prešli iz LSV u DS nadam se da ste svesni da ste time prihvatili kako dobre tako i loše rezultate vaše partije. Ako ste već vi predložili zakon o ograničavanju kamata u bankarskom sektoru, onda ste vi trebali i da ga progurate za vreme DSovog mandata u skupštinu , ali da ste hteli ...VEĆ VI NISTE...trebalo je uništiti sve razvojne banke u Vojvodini... da ne nabrajam afere u kojima ste sve umešani ...tako da kako vas nije sramota da tako govorite a ništa niste preduzeli da uradite...samo pričate.

Krtola

pre 10 godina

"...kritikuje aktuelnu vladu, koja izlaz iz krize traži kroz namete građanima, povećanje poreza, smanjenje plata i otpuštanjem ljudi. " Evo ljudi ja Vas molim da pogledate poslednjih 10 saopštenja DS-a iza kojih stoji Aleksandra Jerkov (ili Todorić, svejedno) - počinju gore pomenutom frazom. Ništa ljudi nemate da ponudite, ni stručnjake, ni program, ni politiku, niti znate da se dogovarate, samo manipulišete i spinujete.

Doktori megatrend nauka

pre 10 godina

Ne izvrcite istinu, niste vi alternativa vladi, vec je vlada jedina alternativa vama da opet dobijete koje parce kolaca da imate cime da nastavite da se sladite, kojim novcem da putujete, stanove da kupujete... a ova vlada svojim istorijski visokim procentom glasova moze i bez vas i bez bilo koga. A i strucnjaci im ne manjkaju jer su svi poceli okupljati kako oni sa konca i konopca tako i strunjaci u njihovoj stranci. Vasi su nas strucni G+, G- ekonomisti, i strucni megatrend doktori i upropastili sve. Osim sebe.

Magija

pre 10 godina

Ne moze se prstom prekiti sunce“. Kod predstavnika DS izgleda da moze. Samo u njegovom moralnom sistemu vrednosti jedno „izvini“ moze zameniti godine sistematskog unistavanja jedne drzave, naroda, sistema...

denver

pre 10 godina

Izgleda da sve demokrate nisu zbrinute...Treba jos neki stancic, posao za sestrica, bratanicu, i tetka Polinu!Videli smo Vase , vi se sad spustate niz merdevine, a SNS se penje!

Neprilagodjena

pre 10 godina

Pesmicu DS-a pod nazivom "Mi imamo kadrove" svi znamo napamet. Nažalost, mi (gradjani) ne živimo od titulisanja. Bitnije mi je da bolje živim, a ne ko obavlja resornu funkciju. Za vreme "vladavine" DOS-a , a u vlasti je participirao i DS su izvršene privatizacije koje su ostavile narod bez hleba. Da ste znali, ne bi EU sada tražila preispitivanje istih. Previše vremena smo vam poklonili.

marija magdalena

pre 10 godina

Zar te nije sramota, da ti pricas smesne price sto nista ne znace!Kakva demagogija pa da li oni to vredjaju ovaj narod ili ispunjavaju svoje vreme vezbama u retorici?Pa gde su bili svih prethodnih godina!

Lenovo

pre 10 godina

Imala je DS ceo mandat da pokrene privredu, iskoreni korupciju ali uvek se nadje neki izgovor zašto to nije uradjeno. Svetska ekonomska kriza vam je bila glavni alibi, prikrivajući na taj način vašu nemoć i nesposobnost da zemlju izvučete iz blata i sada nema popravni, opozicija je vaša realnost još dugo vremena.

Doca

pre 10 godina

Kaže Jerkovka da se Đilas izvinuo, i zar ona misli da je to dovoljno da narod zaboravi i pređe preko svega lošeg što su uradili za vreme dok su bili na vlasti ?!

makar

pre 10 godina

Kakva izvinjena, razmisli prvo sta radis- predstavnik si naroda pa to imaj na umu! Oprastam ti ko coveku, ali ne mozes me vise nikad prevariti!

kasper

pre 10 godina

Kratko pamcenje, i demagogija...To su prevazidjene ideologije. Idemo u EU, a tamo se ceni samo red, rad i disciplina. To su nacela samo SNS i zato su stranka u usponu!

Zlatokosa

pre 10 godina

Gospodjo Jerkov, molim vas ne pricajte gluposti. Dokle mislite da optuzujete ovu vladu? Zar niste svesni da ovo sto sada rade, moraju zbog vas , jer ste nas u svakom pogledu unistili. Vasa bahatost nas skupo kosta. Svesni smo da ove mere moraju da se preduzmu, jer para nema. Mozda bi bolje bilo da vi vratite ono sto ste nam uzeli i onda narod ne bi morao da ispasta! Da ste ranije mislili na narod, sve bi bilo drugacije.

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

Ikonija B

pre 10 godina

Činjenica je da DS već dugo nema nikakvih svežih ideja i programskih rešenja. Pa to pokazuje i rejting, negde oko 12 posto glasača.

Goku

pre 10 godina

Kaže gospođica Jerkov: "Đilas se izvinuo za sve loše." A novac da vratite koji ste pokrali građanima Srbije za 10 godina to ništa. To nek ostane u vašim džepovima i fantomskim firmama na Kipru i sličnim destinacijama. Bože sačuvaj i saopštenje.

Da Bog sacuva sve nas od vas opet

pre 10 godina

Ti ptica preletacica ces vidim ja ubrzo da budes i prica trkacica ako DS ne udjeu koaliciju sa naprednjacima, kad DS izgubi vlast. I nije te sramota da izjavis da vi njima trebate. PA sad da sam Vucic vas ne bih primila u koaliciju ni da ste zadnja opcija na svetu.

Verka

pre 10 godina

Ako je suditi po rezultatima lokalnih izbora iz 2013 godine, demokrate su na tankom ledu, sns ima ubedljivu podršku građana baš zato što svi znaju ko nas je doveo u ovako težak ekonomski položaj. Ova prepucavanja Jerkove u novinama su smešna, kao i obično njen posao je samo da ponavlja ko papagaj jednu te istu priču koja nema više nikakvu težunu. Demokrate su pokazale kako se iz ljubavi devastira Vojvodina... Mislim suvišne su sad bilo kakve kritike, one nas neće pokrenuti iz pepela.

Predrag B

pre 10 godina

Mi smo narod koji je navikao na muku i da trpi svasta od stane vlasti.Sada za dobrobit buducih vremena mozemo jos malo da se strpimo a SNS je stranka koja vodi drzavu u pravom smeru i jedino sa njima na vlasti dozivecemo i to da kazemo bolje je!

nidža

pre 10 godina

Kako nema sluha kad premijer samo što nije snimio "novu ploču"! A koliko dana je trajalo izvinjavanje predsednika DS za neučinjeno i učinjeno u proteklom periodu?

Denis

pre 10 godina

DS ima pogrešnu politiku. Nije ni čudo što su izgubili skoro polovinu biračkog tela u poslednjih godinu dana. Ne možeš pljuvati po nečemu što je očigledno dobro ali oni to ne kapiraju izgleda. Bilo bi mnogo veći šmekeri kad bi rekli: "Ok ovo je dobro i to podržavamo, ali ovo ne valja zbog toga i toga" a ne da prave cirkus i u medijima i u skupštini. Ljudi su siti toga

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

zemljoradnik

pre 10 godina

Imaliste priliku za dva mandata vlasti da uradite nesto pa niste.Dobili smo samo prekomerno zaduzivanje zemlje,ekonomski urusenu a vasa se politika svodila na licne interesa.

11 procenata je uspeh ?

pre 10 godina

Jerkov kaze da su rezultati u Vojvodini i Beogradu (oko 11 odsto) pokazali da gradjani imaju poverenje u demokratsku stranku .. koliko onda poverenje imaju u stranku kojoj su dali 50 odsto glasova?

Magija

pre 10 godina

“Ne moze se prstom prekiti sunce“. Kod predstavnika DS izgleda da moze. Samo u njegovom moralnom sistemu vrednosti jedno „izvini“ moze zameniti godine sistematskog unistavanja jedne drzave, naroda, sistema...

lenkicaTT

pre 10 godina

"Jerkov je rekla da je u prethodnih godinu dana DS predlagala nekoliko desetina konkretnih rešenja za prevalizaleženje ekonoske krize, ali da Vlada "nije imala sluha". ", a da niste zakasnili sa prelozima mozda, jedno godinu i po dana i zasto ih niste primenili kada ste mogli..nego ste pokazali sva svoja vise nalicja nego lica, a mozda upravo i PRAVO lice i lopovluk, a sve preko grbace naroda.

O tom - potom

pre 10 godina

To sto vi smatrate da je vlada losa je samo dokaz da ste opozicija. A sta mi gradjani mislimo o ovoj vladi ce postati jasno ako bude tih njihovih/vasih izbora.

kiki

pre 10 godina

Daj sta hocete vise vladali ste vise od 8 godina, niste mnogo toga postigli, pustite Vucica i SNS da preuzmu stvari, a uostalom imate i izbore,bolje se usredsredite na njih umesto sto napadate Vladu.

Doca

pre 10 godina

Kaže Jerkovka da se Đilas izvinuo, i zar ona misli da je to dovoljno da narod zaboravi i pređe preko svega lošeg što su uradili za vreme dok su bili na vlasti ?!

Građanka Srbije

pre 10 godina

Potparolko Ds-a, izgubili ste tlo pod nogama, tako da u beznađu u kojem ste se našli, ličnom zaslugom(mislim na DS), ne birajući ni način ni sredstva da pokušate da minimizirate sve ono dobro što je urađeno u prethodnih godinu i nešto. Ako mislite da imamo kolektivnu amneziju i ne sećamo se deset godina vaše vladavine, varate se.

deskoB

pre 10 godina

Neverovatno koliko DS ima potrebu da se poredi sa nekim, al bar onda da se barata realnim cinjenicama i podacima, a ne krivljenjem slike i osporavanjem ucinka ove Vlade.

Volem pasulj KLOT

pre 10 godina

Kako nema sluha?
U prethodnoj Vladi ste vi( demokrate) svirali a Dačić je igrao. U sadašnjoj Vladi Dačić je propevao ali je veoma brzo ostao bez glasa. Pošto on ostade bez glasa a vi bez instumenata Okanite se muzike. Nije to za vas.

Sabahudin

pre 10 godina

Aleksandra Jerkov širi samo prazne priče, ništa drugo. DS je imala više prilika da se pokaže u dobrom svetlu, ali je to propustila.

Kapadokija

pre 10 godina

zvinio se Djilas i nikom ništa. Kakve konsekvence snosi zbog toga? Vlada nije prihvatila vaše predloge ... Ali, koliko su oni realni i finansijski opravdani? Ako se steže kaiš i ako je kriza, onda takve mere moraju da zahvate sve slojeve društva ( izuzimaju se socijalno ugrožena lica ). Te mere moraju zahvatiti kako one što rade u javnom sektoru, tako i poljoprivrednike (nema nigde, osim kod nas, da se daju subvencije po hektaru, a ne po prinosu, to je apsurd) . Znate da ne može sve ostati isto i da se smanjuje javni dug, ali šta ima veze, bitno je da se svakog dana oglasite.

majdaMM

pre 10 godina

da li DS shvata da su mere koje se sada cine nepopularne morali oni jos da sprovedu, kako ne bi zemlja bila u ekonomskoj krizi i na rubu bankrota. Sve sto se sada primenjuje i sto pokusavaju da pripisu da ide "preko gradjan", su posledice necega sto su oni cinili za vreme svoje vladavine, a sto se sada donekle i mora primeniti jer nisu ni ostavili izbor..al nisu ni imali hrabrosti da budu odlucni, jer su vazda gledali politicke poene da prikupe, a cinilo se na stetu drzave.

nensi

pre 10 godina

Mlada gospojice Jerkov, kada ste prešli iz LSV u DS nadam se da ste svesni da ste time prihvatili kako dobre tako i loše rezultate vaše partije. Ako ste već vi predložili zakon o ograničavanju kamata u bankarskom sektoru, onda ste vi trebali i da ga progurate za vreme DSovog mandata u skupštinu , ali da ste hteli ...VEĆ VI NISTE...trebalo je uništiti sve razvojne banke u Vojvodini... da ne nabrajam afere u kojima ste sve umešani ...tako da kako vas nije sramota da tako govorite a ništa niste preduzeli da uradite...samo pričate.

Darko 581

pre 10 godina

Pa to sto je DS predlagao sigurno ne vredi nista...Pa to kazem iskljucivo iz razloga sto su to mogli da sprovode dok su bili na vlasti,a ne sad da pametuju i pricaju kako je ova vlada losa i sta treba da radi!DS da je bio ok i da je radio normalno ne bi sad morao nista da predlaze,e pa zato nemate pravo glasa niti da bilo ko ima sluha za njih,posto su se davili u svojoj pohlepi oduzimajuci ovom narodu sve sto imaju!Ko je doveo zemlju do te ivice propasti?SNS nije sigurno!!!

Čika Šapke

pre 10 godina

Ubedi me Jerkov u dve reči da demokrate imaju najstručnije i najbolje ljude. Pravi su primeri Đilas, Tadić, Dulić, Šutanovac, Đelić, Malović, B.Stefanović i da ih ne nabrajam više.. naravno, obavezno neću glasati za njih

Clash of the Titans

pre 10 godina

Koji je to plan i program koji nudi DS, gospodjice Jerkov? Kako mislite da ubedite narod da ponovo glasa za vas, šta to novo nude, koji su to ljudi? Ako nastavite da otrcavate svoje političke oponente i dalje ćete tumarati političkom scenom sve dok ne nestanete sa iste.

didalino

pre 10 godina

Modli smo da vodimo u par izbora u razlicitim opstinama Vojvodine a i Beograda koliko je narod zadovoljan njihovim radom.Tako da ovo sto prica gospodja Jerkov su prazne price.

mrmot

pre 10 godina

Evo je,gospođa Jelena Trivan broj 2...prisetite se malo gospodo iz DS-a,stavljali ste Jelenu Trivan broj 1 u prvi plan,u sve medije,oličenje arogancije i prepotentnosti.Sad ste počeli sa Jelenom Trivan broj 2.Pa vi stvarno ne želite da pređete cenzus.

El Dorado

pre 10 godina

Kad bi se ubica posle ubistva izvinjavao sto je pucao, isti efekat ima i Djilasovo izvinjenje sto je urusavo grad i javne institucije zarad licnog bogacenja.

Viki

pre 10 godina

Vlada ne želi da ima sluha, jer bi se na taj način dokazalo da demokrate imaju program izlaska iz krize. Ovo je još jedan dokaz koliko je sadašnjom vlasti malo stalo do naroda.

Peterson

pre 10 godina

E, pa, ako se izvinio, onda je sve u redu. Kao da nista nije bilo.

Sad je, valjda, red da se mi njemu izvinimo sto DS nije na vlasti.

Elem, ovaj DS se toliko odrodio od naroda da mi je muka od same pomisli na njih.

Lukijan

pre 10 godina

Obraz kao djon, neverovatno koliko se licemerno ponasaju! DS misli da su ljudi zaboravili njihove afere i unistavanje privrede pa nam sada prodaju neke price, dokle vise! Ne zelimo vas vise, dostaaaa!

Brat Djura

pre 10 godina

Ja se izvinjavam,a kome se on to izvinio?Nesto nisam video.A i ako se vec izvinio kako vi kazete onda je trebao javno da izadje i kaze ,Izvinjavam se svima sto smo DS i ja vas doveli u ovakvu situaciju i necemo vise nikada a i necete,jer necete imati prilike.

BillyBob

pre 10 godina

Istina je, nema sluha za neradnike i tipove "leva ruka, desni džep", a pošto je kod vas iz DS najviše takvih, normalno je da se oglašavate 15 puta dnevno. Reformišite stranku, izbacite trulež, nađite nekog iole normalnog da je vodi, i pokažite da ste u stanju da postanete potencijalni partner svih koji guraju Srbiju napred, možda će vas neko tada i uvažiti.

jaksa

pre 10 godina

Zar Djilas ocekuje da jedno izvinjenje moze da izbrise visegodisnji los rad DS, a posebno izrazen od kad je on lider.Od DS smo mnogo vise ocekivali i dok su bili na vlasti i sada kada su opozicija.Ono sto smo dobili u nasledstvo je razrusena privreda, koja ce se teskom mukom oporavljati i sve ovo je posledicana ne(rada) DS-a.

The Chronicles of Riddick

pre 10 godina

Dosta je svima demagogije DS-a i njihove politike koja se svodi na pljuvanje drugih bez konkretnih rešenja. Mislite da je dovoljno reći da samo izvini, iako deluje neuverljivo, posledice vaše vladavine su katastrofalne i dalje ih osećamo na svojoj koži.

Лотика

pre 10 godina

Боље је народу сручити истину у лице и на кичму него их лагати и лажно живети на туђим кредитима оволике године. ДС је имао деценију да нас убеди да зна како да нас извуче из кризе али им изгледа то није пошло за руком...

Maslacak

pre 10 godina

Taj covek da se izvini za nesto?Nemoguce on ima svoj ponos,pa da je ne znam sta ne bih se izvinio to je samo jos jedan njegov korak da izadje u sve medeije..

Sanjalica

pre 10 godina

Da li je dovoljno da se samo izvini zato sto je unistio celu zemlju , a sebi naunio dzepove. Neka on ode sa politicke scene i neka vrati ono sto je iskamcio od naroda za sve ove godine.

Brat Djura

pre 10 godina

Ja se izvinjavam,a kome se on to izvinio?Nesto nisam video.A i ako se vec izvinio kako vi kazete onda je trebao javno da izadje i kaze ,Izvinjavam se svima sto smo DS i ja vas doveli u ovakvu situaciju i necemo vise nikada a i necete,jer necete imati prilike.

Лотика

pre 10 godina

Боље је народу сручити истину у лице и на кичму него их лагати и лажно живети на туђим кредитима оволике године. ДС је имао деценију да нас убеди да зна како да нас извуче из кризе али им изгледа то није пошло за руком...

Istorija

pre 10 godina

Sada pronadjoh u Arhivi Intervju Aleksandra Vucica generalnog sekretara SRS za list Argument od 26.8.1996. godine na naslovnoj strani stoji uz sliku mladjanog Vucica na stranici 5 tog lista

"Osveticu se kad-tad Slavku Curuviji za lazi koje o meni objavljuje "Dnevni telegraf". Steta sto ne mogu fotografije da se salju ovde.Ali poslah kome treba

Lukijan

pre 10 godina

Obraz kao djon, neverovatno koliko se licemerno ponasaju! DS misli da su ljudi zaboravili njihove afere i unistavanje privrede pa nam sada prodaju neke price, dokle vise! Ne zelimo vas vise, dostaaaa!

Peterson

pre 10 godina

E, pa, ako se izvinio, onda je sve u redu. Kao da nista nije bilo.

Sad je, valjda, red da se mi njemu izvinimo sto DS nije na vlasti.

Elem, ovaj DS se toliko odrodio od naroda da mi je muka od same pomisli na njih.

mrmot

pre 10 godina

Evo je,gospođa Jelena Trivan broj 2...prisetite se malo gospodo iz DS-a,stavljali ste Jelenu Trivan broj 1 u prvi plan,u sve medije,oličenje arogancije i prepotentnosti.Sad ste počeli sa Jelenom Trivan broj 2.Pa vi stvarno ne želite da pređete cenzus.

Sanjalica

pre 10 godina

Da li je dovoljno da se samo izvini zato sto je unistio celu zemlju , a sebi naunio dzepove. Neka on ode sa politicke scene i neka vrati ono sto je iskamcio od naroda za sve ove godine.

U Ime Naroda

pre 10 godina

Ni devet života ne bi bilo dovoljno da se Gospodin Dragan Đilas izvine građanima Srbije za sva svoja počinjena dela. Izvinjenja ne primamo, ono što nam je oteto samo da se vrati. Tačka!

Haralampije

pre 10 godina

Da li Aleksandra Jerkov slusa samu sebe? Ne mogu da verujem da moze ovako nesto da izgovori, da se Djilas izvinjava za sve lose ucinjeno. Sta imamo mi gradjani Srbije i Beograda od njegovog izvinjenja. Bolje bi mu bilo da vrati sve sto je zaradio na neposten nacin preko ledja Beogradjana nego sto se izvinjava. Da nije tragicno bilo bi komicno!!

Duša

pre 10 godina

@Utisak gradjanina Srbije
Da je sve tako lepo DS uradio kao što ste naveli (vraćanje penzija,ukidanje viza,...) ne bi danas bio 115 niti bi cene skočile niti bi porastao PDV.Ovo je utisak fakultetski obrazovanog čoveka koji dve godine traži posao.Da je DS radio kako treba imala bih sada posao.

Predrag B

pre 10 godina

Mi smo narod koji je navikao na muku i da trpi svasta od stane vlasti.Sada za dobrobit buducih vremena mozemo jos malo da se strpimo a SNS je stranka koja vodi drzavu u pravom smeru i jedino sa njima na vlasti dozivecemo i to da kazemo bolje je!

BillyBob

pre 10 godina

Istina je, nema sluha za neradnike i tipove "leva ruka, desni džep", a pošto je kod vas iz DS najviše takvih, normalno je da se oglašavate 15 puta dnevno. Reformišite stranku, izbacite trulež, nađite nekog iole normalnog da je vodi, i pokažite da ste u stanju da postanete potencijalni partner svih koji guraju Srbiju napred, možda će vas neko tada i uvažiti.

jaksa

pre 10 godina

Zar Djilas ocekuje da jedno izvinjenje moze da izbrise visegodisnji los rad DS, a posebno izrazen od kad je on lider.Od DS smo mnogo vise ocekivali i dok su bili na vlasti i sada kada su opozicija.Ono sto smo dobili u nasledstvo je razrusena privreda, koja ce se teskom mukom oporavljati i sve ovo je posledicana ne(rada) DS-a.

Realista

pre 10 godina

Готово да се ДС сама нуди СНС. Ето на шта је спала некада најјача партија код нас. која струја од неколико се нуди да буде...клупа?

The Chronicles of Riddick

pre 10 godina

Dosta je svima demagogije DS-a i njihove politike koja se svodi na pljuvanje drugih bez konkretnih rešenja. Mislite da je dovoljno reći da samo izvini, iako deluje neuverljivo, posledice vaše vladavine su katastrofalne i dalje ih osećamo na svojoj koži.

Zoca

pre 10 godina

Da daaaa prelaskom Jerkove demokrate su definitivno dobile pojačanje, još jednog vrhunskog demagoga. Samo pričate priču i ništa više...

veca

pre 10 godina

U subotu ko preživi pričaće, ali sumnjam da će biti preživelih. Kako su odbori počeli da odbijaju poslušnost, pitanje je da li bi ih i Tadić smirio. DS će doživeti krah!

bane

pre 10 godina

Vreme DS je isteklo i neće se više ponovoiti u onom obliku kada je imala gradjansku podršku za reforme kao 5 oktobra 2000 godine. Razlog je prost: nisu ni pokušali da pokrenu bilo kakve reforme a bili su na vlasti tolike godine.
Jedine reformske korake je preduzeo SNS što ni u snu nisam očekivao ali je činjenica. SNS je sklopio sporazum sa Albancima na Kosovu i prekinuo potajno raspirivanje nasilja i paljevine graničnih prelaza što je radila DS, dobio je početak pregovora sa EU što se ne bi desilo bar još 5-6 godina da je na vlasti ostala garnitura DS, rešili su najzad problem JAT-a koji je uništavan kao partijski plen DS-a, eliminisali su inflaciju, stabilizovali su kurs dinara, rešili slučaj Ćuruvija a sve to se činilo pre godinu dana nemoguće. Kada bi sad otišli sa vlasti, ostali bi upamćeni kao istinski reformatori koji su nešto konkretno učinili u praksi a ne samo u marketingu. O tome je trebala da misli DS ali je sada kasno jer popravnog neće biti.

Čika Šapke

pre 10 godina

Ubedi me Jerkov u dve reči da demokrate imaju najstručnije i najbolje ljude. Pravi su primeri Đilas, Tadić, Dulić, Šutanovac, Đelić, Malović, B.Stefanović i da ih ne nabrajam više.. naravno, obavezno neću glasati za njih

Smoking

pre 10 godina

Demokrate imaju i previse problema,bave se Vucicem umesto da sagledaju svoje greske dok su bili na vlasti i da rese svoje unutar stranacke probleme jasno definisu svoje ciljeve,a ne da dele na stranke koje su uz naprednjake i one koje su za njih

sud JAVNOSTI, presuda krivi ste

pre 10 godina

Šta sad kao mi birači da progutamo to što se Đilas izvinjava što nas je opljačkao i unazadio i nikom ništa idemo opet ponovo. E demokrate taj film više nećete da gledate,nema ništa od samo izvinjenja ima i da se robija ko je zaslužio.

isterivači đavola...

pre 10 godina

Badava nova stranica koju ste “okrenuli” kad je rukopis isti! Ni stranačka skupština ne može bez opsesije Vučićem!

Maslacak

pre 10 godina

Taj covek da se izvini za nesto?Nemoguce on ima svoj ponos,pa da je ne znam sta ne bih se izvinio to je samo jos jedan njegov korak da izadje u sve medeije..

Građanka Srbije

pre 10 godina

Potparolko Ds-a, izgubili ste tlo pod nogama, tako da u beznađu u kojem ste se našli, ličnom zaslugom(mislim na DS), ne birajući ni način ni sredstva da pokušate da minimizirate sve ono dobro što je urađeno u prethodnih godinu i nešto. Ako mislite da imamo kolektivnu amneziju i ne sećamo se deset godina vaše vladavine, varate se.

Novosađanin

pre 10 godina

Ovi iz Ds-a se definitivno sprdaju sa narodom. Jel vi samo idete "copy-paste" na ova saopštenja? Meni se čini da je to Vaš i princip i naravno samo menjate onoga ko ih saopštava. Na ovakvim primerima možemo takođe videti raspad sistema u Demokratskoj stranci.

Snupy

pre 10 godina

Ovo je strasno opozicija se pretvorila u splacine i svaka stranka koja jije na vlasti se prelama da li je ili jije za Vucica ....????? Budalastine

Tihi12

pre 10 godina

I ti nameti koji se uvode ce se izdrzati ako novac ide u drzavnu kasu, samo da bude kao u slucaju prethodne vlasti, da nameti idu u dzep privatnih lica.

lenkicaTT

pre 10 godina

"Jerkov je rekla da je u prethodnih godinu dana DS predlagala nekoliko desetina konkretnih rešenja za prevalizaleženje ekonoske krize, ali da Vlada "nije imala sluha". ", a da niste zakasnili sa prelozima mozda, jedno godinu i po dana i zasto ih niste primenili kada ste mogli..nego ste pokazali sva svoja vise nalicja nego lica, a mozda upravo i PRAVO lice i lopovluk, a sve preko grbace naroda.

deskoB

pre 10 godina

Neverovatno koliko DS ima potrebu da se poredi sa nekim, al bar onda da se barata realnim cinjenicama i podacima, a ne krivljenjem slike i osporavanjem ucinka ove Vlade.

marisol

pre 10 godina

Po ovoj izjavi mogu samo da zaključim da za nju postoje samo oni odbori koji podržavaju Đilasa. Ne bi me iznenadilo da sve ostale Đilas raspusti po hitnom postupku.

NY

pre 10 godina

Porazno je za DS to što predsednka mora da brani stavom da čak 40 "spornih" odbora ne postoji??? Pa koliko ih onda postoji? 5? Strašno...

Volem pasulj KLOT

pre 10 godina

Kako nema sluha?
U prethodnoj Vladi ste vi( demokrate) svirali a Dačić je igrao. U sadašnjoj Vladi Dačić je propevao ali je veoma brzo ostao bez glasa. Pošto on ostade bez glasa a vi bez instumenata Okanite se muzike. Nije to za vas.

Neprilagodjena

pre 10 godina

Pesmicu DS-a pod nazivom "Mi imamo kadrove" svi znamo napamet. Nažalost, mi (gradjani) ne živimo od titulisanja. Bitnije mi je da bolje živim, a ne ko obavlja resornu funkciju. Za vreme "vladavine" DOS-a , a u vlasti je participirao i DS su izvršene privatizacije koje su ostavile narod bez hleba. Da ste znali, ne bi EU sada tražila preispitivanje istih. Previše vremena smo vam poklonili.

zemljoradnik

pre 10 godina

Imaliste priliku za dva mandata vlasti da uradite nesto pa niste.Dobili smo samo prekomerno zaduzivanje zemlje,ekonomski urusenu a vasa se politika svodila na licne interesa.

Clash of the Titans

pre 10 godina

Koji je to plan i program koji nudi DS, gospodjice Jerkov? Kako mislite da ubedite narod da ponovo glasa za vas, šta to novo nude, koji su to ljudi? Ako nastavite da otrcavate svoje političke oponente i dalje ćete tumarati političkom scenom sve dok ne nestanete sa iste.

makar

pre 10 godina

Kakva izvinjena, razmisli prvo sta radis- predstavnik si naroda pa to imaj na umu! Oprastam ti ko coveku, ali ne mozes me vise nikad prevariti!

Doca

pre 10 godina

Kaže Jerkovka da se Đilas izvinuo, i zar ona misli da je to dovoljno da narod zaboravi i pređe preko svega lošeg što su uradili za vreme dok su bili na vlasti ?!

Mandragola

pre 10 godina

Ne mogu da verujem u nečija obećanja, a znajući da je taj neko imao priliku da pokaže koliko zna, ume i može. O liku i delu gdjice Jerkov ne želim da komentarišem, klela se u Čanka, pa preletela. Ili su ovde mogućnosti veće? Isto kao i "nezavisni" analitičar, samo, ko je portparol broj 1, a ko broj 2?

herox

pre 10 godina

Neverovatno je kada pogledamo dve , tri godine unazad koju moc je imala DS i uticaj,a gde je sada?!U najboljem slucaju, na Vucicevoj rezervnoj klupi!

11 procenata je uspeh ?

pre 10 godina

Jerkov kaze da su rezultati u Vojvodini i Beogradu (oko 11 odsto) pokazali da gradjani imaju poverenje u demokratsku stranku .. koliko onda poverenje imaju u stranku kojoj su dali 50 odsto glasova?

O tom - potom

pre 10 godina

To sto vi smatrate da je vlada losa je samo dokaz da ste opozicija. A sta mi gradjani mislimo o ovoj vladi ce postati jasno ako bude tih njihovih/vasih izbora.

didalino

pre 10 godina

Modli smo da vodimo u par izbora u razlicitim opstinama Vojvodine a i Beograda koliko je narod zadovoljan njihovim radom.Tako da ovo sto prica gospodja Jerkov su prazne price.

Lenovo

pre 10 godina

Imala je DS ceo mandat da pokrene privredu, iskoreni korupciju ali uvek se nadje neki izgovor zašto to nije uradjeno. Svetska ekonomska kriza vam je bila glavni alibi, prikrivajući na taj način vašu nemoć i nesposobnost da zemlju izvučete iz blata i sada nema popravni, opozicija je vaša realnost još dugo vremena.

OljaOlja

pre 10 godina

Nadam se da gradjani nece imati sluha za ovakve poput Jerkov i ekipu iz DS. Ko je Ona da daje ovakve izjave, kad je juce dosla u DS. Sta je Ona konkretno uradila da nam svima bude bolje.

Carpe diem

pre 10 godina

Jerkov kaže da DS sprovodi svoju politiku u Vojvodini i Beogradu, te se vidi razlika u odnosu na ostatak Srbije. Pa, vidi se razlika, po statističkim podacima Vojvodina ima najveći stepen nezaposlenosti radno sposobnog stanovništva. Ovo je apsurd s obzirom na potencijale.

Preteraste!

pre 10 godina

Ukoliko niste bili loši zašto se izvinjavate; ako niste bili loši zašto vas je narod “kaznio na izborima”; ako ste dobro radili zašto su vaši “prijatelji” uz političku podršku uništili privredu, banke, firme i institucije… Prvo ste omogućili privatnim bankama monopol a sad predlažete ograničavanje kamatnih stopa..!

majdaMM

pre 10 godina

da li DS shvata da su mere koje se sada cine nepopularne morali oni jos da sprovedu, kako ne bi zemlja bila u ekonomskoj krizi i na rubu bankrota. Sve sto se sada primenjuje i sto pokusavaju da pripisu da ide "preko gradjan", su posledice necega sto su oni cinili za vreme svoje vladavine, a sto se sada donekle i mora primeniti jer nisu ni ostavili izbor..al nisu ni imali hrabrosti da budu odlucni, jer su vazda gledali politicke poene da prikupe, a cinilo se na stetu drzave.

Darko 581

pre 10 godina

Pa to sto je DS predlagao sigurno ne vredi nista...Pa to kazem iskljucivo iz razloga sto su to mogli da sprovode dok su bili na vlasti,a ne sad da pametuju i pricaju kako je ova vlada losa i sta treba da radi!DS da je bio ok i da je radio normalno ne bi sad morao nista da predlaze,e pa zato nemate pravo glasa niti da bilo ko ima sluha za njih,posto su se davili u svojoj pohlepi oduzimajuci ovom narodu sve sto imaju!Ko je doveo zemlju do te ivice propasti?SNS nije sigurno!!!

Da Bog sacuva sve nas od vas opet

pre 10 godina

Ti ptica preletacica ces vidim ja ubrzo da budes i prica trkacica ako DS ne udjeu koaliciju sa naprednjacima, kad DS izgubi vlast. I nije te sramota da izjavis da vi njima trebate. PA sad da sam Vucic vas ne bih primila u koaliciju ni da ste zadnja opcija na svetu.

marija magdalena

pre 10 godina

Zar te nije sramota, da ti pricas smesne price sto nista ne znace!Kakva demagogija pa da li oni to vredjaju ovaj narod ili ispunjavaju svoje vreme vezbama u retorici?Pa gde su bili svih prethodnih godina!

Vanzemljak

pre 10 godina

Decenijsku kradju i pustosenje drzave i naroda misle da mogu obrisati laznim izvinjenjem? To, gledajuci Vucicev rad, nece proci nekaznjeno, narod nije zaboravio, videce se uskoro.

Kata

pre 10 godina

Ова влада добро ради у односу на стање које је затекла и пропуштене реформе које претходна није хтела да погура. А неко мора да спроведе непопуларне кораке да би остварио циљеве од општег добра.

pedja nbgd

pre 10 godina

demokratska stranka doživljava zasluženu katarzu po principu kako ste sejali,tako i žanjite..odbori definitivno nisu istomišljenici Djilasa..potpuno nov koncept, sa novim ljudima i uz opozicioni staž može dovesti ds opet na vlast,pre 2016,2017 teško..

nidža

pre 10 godina

Kako je Srbija lepo i skladno živela dok nisu došli ovi sadašnji. Nismo znali za pljačke, huligani bili “dobri momci”, građani su dignute glave šetali renoviranim bulevarima, njive su se same obrađivale, JAT je leteo širom sveta na radost unezverenih putnika, a mi smo svakodnevno kupovali med i mleko u prepunoj samoposluzi...

Denis

pre 10 godina

DS ima pogrešnu politiku. Nije ni čudo što su izgubili skoro polovinu biračkog tela u poslednjih godinu dana. Ne možeš pljuvati po nečemu što je očigledno dobro ali oni to ne kapiraju izgleda. Bilo bi mnogo veći šmekeri kad bi rekli: "Ok ovo je dobro i to podržavamo, ali ovo ne valja zbog toga i toga" a ne da prave cirkus i u medijima i u skupštini. Ljudi su siti toga

kiki

pre 10 godina

Daj sta hocete vise vladali ste vise od 8 godina, niste mnogo toga postigli, pustite Vucica i SNS da preuzmu stvari, a uostalom imate i izbore,bolje se usredsredite na njih umesto sto napadate Vladu.

nidža

pre 10 godina

Kako nema sluha kad premijer samo što nije snimio "novu ploču"! A koliko dana je trajalo izvinjavanje predsednika DS za neučinjeno i učinjeno u proteklom periodu?

Isidor

pre 10 godina

Nažalost, sve to što je DS predložio, predlaže sada kada je u opoziciji, dok kada je vlast bila u potpunosti u njihovim rukama, najvažnije je bilo što više oteti od države i naroda. Samo po broju kriminalaca i ljudi koji su se obogatili na račun države, vidimo koliko im je bilo stalo da se zemlja izvuče iz krize.

Ikonija B

pre 10 godina

Činjenica je da DS već dugo nema nikakvih svežih ideja i programskih rešenja. Pa to pokazuje i rejting, negde oko 12 posto glasača.

Katarina Vesić

pre 10 godina

Podrška svih građana je usmerena prema onima koji ulažu ogromne napore da se aktuelno stanje popravi, da se stvore uslovi koji će doprineti bitnim i značajnim promenama i što je najvažnije da se smene svi oni koji kao cilj svog delovanja nemaju „interes Srbije“, nego „lični interes“. DS sve dok ne počne da razmišlja i deluje na taj način ne može biti “ jedina brana jednoumlju i jedina brana propadanju Srbije” kao što to navodi Aleksandra Jerkov, jer je velikim delom politika ove stranke upravo dovela Srbiju do ovakovo lošeg stanja u kome se nalazi.

Doca

pre 10 godina

Kaže Jerkovka da se Đilas izvinuo, i zar ona misli da je to dovoljno da narod zaboravi i pređe preko svega lošeg što su uradili za vreme dok su bili na vlasti ?!

Sabahudin

pre 10 godina

Aleksandra Jerkov širi samo prazne priče, ništa drugo. DS je imala više prilika da se pokaže u dobrom svetlu, ali je to propustila.

Magija

pre 10 godina

“Ne moze se prstom prekiti sunce“. Kod predstavnika DS izgleda da moze. Samo u njegovom moralnom sistemu vrednosti jedno „izvini“ moze zameniti godine sistematskog unistavanja jedne drzave, naroda, sistema...

Nensi

pre 10 godina

Mlada gospojice Jerkov, kada ste prešli iz LSV u DS nadam se da ste svesni da ste time prihvatili kako dobre tako i loše rezultate vaše partije. Ako ste već vi predložili zakon o ograničavanju kamata u bankarskom sektoru, onda ste vi trebali i da ga progurate za vreme DSovog mandata u skupštinu , ali da ste hteli ...VEĆ VI NISTE...trebalo je uništiti sve razvojne banke u Vojvodini... da ne nabrajam afere u kojima ste sve umešani ...tako da kako vas nije sramota da tako govorite a ništa niste preduzeli da uradite...samo pričate.

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Predlog "..da se sa poljoprivrednicima naprave ugovori koji će garantovati otkup po određenim cenama.."

Evo banalnog primera kako opravdavam moj utisak o demokratama da više liče na bivšu KPJ-u nego na ozbiljnu političku stranku. Naime, tržište diktira cenu poljoprivrednih proizvoda a ne Vlada Srbije ili država.

nensi

pre 10 godina

Mlada gospojice Jerkov, kada ste prešli iz LSV u DS nadam se da ste svesni da ste time prihvatili kako dobre tako i loše rezultate vaše partije. Ako ste već vi predložili zakon o ograničavanju kamata u bankarskom sektoru, onda ste vi trebali i da ga progurate za vreme DSovog mandata u skupštinu , ali da ste hteli ...VEĆ VI NISTE...trebalo je uništiti sve razvojne banke u Vojvodini... da ne nabrajam afere u kojima ste sve umešani ...tako da kako vas nije sramota da tako govorite a ništa niste preduzeli da uradite...samo pričate.

Doktori megatrend nauka

pre 10 godina

Ne izvrcite istinu, niste vi alternativa vladi, vec je vlada jedina alternativa vama da opet dobijete koje parce kolaca da imate cime da nastavite da se sladite, kojim novcem da putujete, stanove da kupujete... a ova vlada svojim istorijski visokim procentom glasova moze i bez vas i bez bilo koga. A i strucnjaci im ne manjkaju jer su svi poceli okupljati kako oni sa konca i konopca tako i strunjaci u njihovoj stranci. Vasi su nas strucni G+, G- ekonomisti, i strucni megatrend doktori i upropastili sve. Osim sebe.

Srbin iz inata

pre 10 godina

SNS Vas neće pa sve i da hoćete i molite. Taj sastanak će biti uzaludno održan. Ali ja Vas razumem, nada je ta koja poslednja umire!

Kapadokija

pre 10 godina

zvinio se Djilas i nikom ništa. Kakve konsekvence snosi zbog toga? Vlada nije prihvatila vaše predloge ... Ali, koliko su oni realni i finansijski opravdani? Ako se steže kaiš i ako je kriza, onda takve mere moraju da zahvate sve slojeve društva ( izuzimaju se socijalno ugrožena lica ). Te mere moraju zahvatiti kako one što rade u javnom sektoru, tako i poljoprivrednike (nema nigde, osim kod nas, da se daju subvencije po hektaru, a ne po prinosu, to je apsurd) . Znate da ne može sve ostati isto i da se smanjuje javni dug, ali šta ima veze, bitno je da se svakog dana oglasite.

kasper

pre 10 godina

Kratko pamcenje, i demagogija...To su prevazidjene ideologije. Idemo u EU, a tamo se ceni samo red, rad i disciplina. To su nacela samo SNS i zato su stranka u usponu!

Glavni arhivator

pre 10 godina

Ne znam samo sta je to bolje uradila vlada DS-a, ja ne znam da su oni otvarali neka nova radna mesta, ako oni u zaposljavanje racunaju to sto su svoj kadar gurali u javni sektor koji je i pre toga vec bio pretrpan ja se time ne bih hvalio niti bih to racunao kao nesto pozitivno, ili mozda racunaju to sto su rasprodali sve firme u bescenje, a posle sve te privatizacije proglasili za neuspesne i na taj nacin ostetili drzavu ili mozda to sto su kredite koje su podizali trosili na javnu potrosnju i na taj nacin prezaduzili drzavu bez otvaranja mogucnosti da se taj dug vraca, stvarno mi nije jasno sta je bilo uspesno...

Vericaa

pre 10 godina

To da DS ima "najstručnije ljude, najhrabrija rešenja i konkretne planove" uopšte nije blizu neistine. Ali svi ti stručnjaci, sva ta hrabra rešenja i svi ti konkretni planovi mogli su da pokažu svoju stručnost i dobronamernost kada su imali šansu, a sve što su pokazali je pokvarenost, prepredenost, lažnost, koristoljubivost i lakomnost. Dakle, gospođice Jerkov, otvorite firmu pa sve te stručnjake uposlite tamo kod vas i neka vam donesu dobrobit. Ja više u to ne verujem.

Darko 88

pre 10 godina

Sns-u nece trebati Ds da bi formirali vlast, niti bi pristali na tako nesto, Ds bi bio sa svima samo da su na vlasti zato im podrska medju biracima drasticno opada.

lelica

pre 10 godina

Bilo bi dobro da se DS dogovori sta zapravo hoce.Stefanovic je bio izricit da DS nece na rezervnu klupu, a sad je i ta mogucnost otvorena.Sta se to desava?

zeka

pre 10 godina

Ne zna se sta je gore za DS , da li da budu opozicija ili da budu u koaliciji sa SNS,i to pod uslovom da ih SNS uopste zeli u svojoj koaliciji!?Mislim da je ovo poslednje kljucno!

El Dorado

pre 10 godina

Kad bi se ubica posle ubistva izvinjavao sto je pucao, isti efekat ima i Djilasovo izvinjenje sto je urusavo grad i javne institucije zarad licnog bogacenja.

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

laufer

pre 10 godina

U DS-u niko neće na bilo čiju rezervnu klupu .A što se tebe tiče "slatkiš" i tvog dječačića Dušana Elezovića nadamo se brzom odlasku iz DS-a pa možete bezbrižno na jednu od klupa u Dunavskom parku.
PS:Samo da li bezbrižno?

Aleksej

pre 10 godina

Uz SNS kao provereno Najsposobniju stranku ne ide nazadna, ne radna, ne realna politička opcija! Tako da demokratska stranka nema mesta ni na klupi za rezervne igrače!

denver

pre 10 godina

Izgleda da sve demokrate nisu zbrinute...Treba jos neki stancic, posao za sestrica, bratanicu, i tetka Polinu!Videli smo Vase , vi se sad spustate niz merdevine, a SNS se penje!

Derancina

pre 10 godina

Da je Pera otisao pravo u policiju od svega toga nista ne bi bili, tako i Vi g-djice Jerkov, da ste ostali u svojoj stranci mozda bi i bili na pravom putu, a ovako ste preleteli i uhlebili se u njihovim jaslama, ali i utopili u sivilo praznih prica i obecanja.

Zlatokosa

pre 10 godina

Gospodjo Jerkov, molim vas ne pricajte gluposti. Dokle mislite da optuzujete ovu vladu? Zar niste svesni da ovo sto sada rade, moraju zbog vas , jer ste nas u svakom pogledu unistili. Vasa bahatost nas skupo kosta. Svesni smo da ove mere moraju da se preduzmu, jer para nema. Mozda bi bolje bilo da vi vratite ono sto ste nam uzeli i onda narod ne bi morao da ispasta! Da ste ranije mislili na narod, sve bi bilo drugacije.

Mrki

pre 10 godina

I smešno je i tužno kada pročitate u saoštenju za javnost Demokratske stranke da su oni alternativa svemu lošem (kako oni nazivaju Vladu) . Jednostavno se zapitam ko je napravio ovoliki javni dug, ko je inflaciju doveo na najveći nivo u jugoistočnoj Evropi, kod koga je nezaposlenost dostigla bezmalo 33% i ko je neuspešno izvršio privatizacije? Zar to nije bila ova čuvena "alternativa" ?

Mitar

pre 10 godina

(bane, 16. januar 2014 18:40)
Vi pisete o DOS-u ili DS-u? Nemoguce je utvrditi koliku je podrsku imao DS posle oktobarske revolucije.

Magija

pre 10 godina

Ne moze se prstom prekiti sunce“. Kod predstavnika DS izgleda da moze. Samo u njegovom moralnom sistemu vrednosti jedno „izvini“ moze zameniti godine sistematskog unistavanja jedne drzave, naroda, sistema...

nidža

pre 10 godina

Ponavlja se priča iz ranijih kampanja karakterističn za DS – plašenje po sistemu “ma mi smo još i dobri koliko su grozni ovi drugi”! Sad primenjeno i na stranačke drugove!

Narod nije blesav!

pre 10 godina

Ne lobirajte vise za ,,svoje stado,, nije ovaj narod blesav! Dobro znamo ko ste vi, i koliko ste vi imali sluha za nas radnike koji smo strajkovali po ulicama svaki drugu nedelju. I vi ste uzimali kredite i sakom i kapom ni za kakve kapitalne radove, vec za sopstvene kapitalne tekuce racune. Muka mi je kad vas sad vidim kako brinete o narodu.

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

Vericaa

pre 10 godina

Đilas ima prava da se izvinjava koliko hoće i kome hoće, ali nema prava da greši. On nije smeo da pogreši ni jednom svom poslu koji je obavljao kao gradonačelnik, ni svesno ni nesvesno. Naprosto to ljudima na funkciji na kojoj je bio nije dozvoljeno.On jednostavno nema prava na grešku. A to što je DS predlagala načine izlaska iz krize, pa to je trebalo još više da čini bezobzira da li ih neko čuje, jer su oni i prezadužili zemlju i načinili od nje ono što smo sada. Vi niste imali pravo na grešku!!!

MilanCh

pre 10 godina

Konacno da se oglasi predstavnik stranke i kaze pravo stanje stvari a ne da mediji nabrajaju danima. Bravo za demokrate! Podrska Draganu Djilasu.

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

Cicamaca

pre 10 godina

Veliko ste razocarenje za nas, svi iz DSa. Pocev od manekena Borisa koji sada pokusava da se vrati, do DJilasa koji je uspeo da u potpunosti unisti rejting DSa, zarad licnog interesa.

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

Krtola

pre 10 godina

"...kritikuje aktuelnu vladu, koja izlaz iz krize traži kroz namete građanima, povećanje poreza, smanjenje plata i otpuštanjem ljudi. " Evo ljudi ja Vas molim da pogledate poslednjih 10 saopštenja DS-a iza kojih stoji Aleksandra Jerkov (ili Todorić, svejedno) - počinju gore pomenutom frazom. Ništa ljudi nemate da ponudite, ni stručnjake, ni program, ni politiku, niti znate da se dogovarate, samo manipulišete i spinujete.

mare

pre 10 godina

Razvojne projekte, resenja za prevazilazenje ekonomske krize itd. ste trebali da predlozite i sprovedete dok ste bili na vlasti, pa onda verovatno DS ne bi bio u poziciji u kojoj se sada nalazi. Ovako, prvo sredite stanje u stranci, promovisite nove ljude i polako krenite da animirate glasace za svoju politiku. Jeste dug proces, ali vremenom i upornoscu mozda i uspete da dostignete rejting koji ste nekoc imali.

slavujka

pre 10 godina

Nemamo bas svi kratko pamcenje. Vas predsednik Djilas se mesecima nudio SNS-u i Vucicu i tek sada kada je shvatio da ga oni nece protura pricu kako DS nece da bude bilo ciji privezak. Jadni ste!

Tihi12

pre 10 godina

I ti nameti koji se uvode ce se izdrzati ako novac ide u drzavnu kasu, samo da bude kao u slucaju prethodne vlasti, da nameti idu u dzep privatnih lica.

Predrag

pre 10 godina

Konacno,jasno i odlucno.
Naravno da nije ,ni najmanje, bitan Tadic i njegove ,uvek,bolesne
ambicije.
Srbiji treba opozicija.
Sve ostalo je mrak,jednoumni rezim,Severna Koreja...
Drzava je na ivici bakrota.
Sindikalci prete ministru.
Ministar brani tajkune.
Premijer je manje obavesten od Kostunice,ali dobro peva.
Odbornike na Kosovu ubijaju.
Svi su podlegli pritisku koji Vucic vrsi preko medija.

Samo jedinstvena i snazna DS-u/bez Tadicevih poltrona, PR menadzera,tajkuna i tajkuncica/ moze Vucica Srbiju
vratiti u normalne okvire.

Sanja

pre 10 godina

DS se poprilicno ocistila od onih koji su je i urusavali. Svi oni su preleteli u SNS radi licne koristi i fotelje. Ono sto zameram SNSu je sto je te ljude prihvatila i tako u mnogum gradovima Srbije je dosla na vlast, jer su mnogi odbornici ili oni koji su na celu opstina, bili iz DSa. I sta sad imamo isti ljudi drugo pakovanje. Stari clanovi SNS su marginalizovani po Srbiji. DSu zelim da ojaca i bude dobra opoziciona stranka. Naravno do izbora, gde ocekujem da ponovo bude u vlasti sa novim ljudima i jasnim programom.

oooj pameti

pre 10 godina

U Ime Naroda,

Ocigledno je da si obozavalac lista Kurir.I sada si dosao ovde da zagadjujes . Sta je to Djilas uradio? Sto ga tvoj sef koji sve zna ne uhapsi? Tvoj sef koji je za dan radnog staza namakao stan od 140 kvadrata od Vlade srbije.Tvoj sef koji ima animozitet prema svima onima koji imaju lovu a pritom danas na perfidan nacin puni svoj dzep od kuma iz Emirata.Tvoj sef koji od 2007 godine Djilasa naziva lopovom, kriminalcem masuci papirima na kojima nista ne pise.

Blago vama kada s te zadovoljni sa vlascu. ja bih glasao kao i mnogi gradjani i za crnog ******** da je bolje. Ali nije, niti ce.Dosta price o tome sta je bilo ranije. Sada ce jos malo pa dve godine ove vlasti. U Francuskoj je Oland do samo pre godinu dana imao podrsku 62% francuza a vec danas 23%. Tako rade oni koji imaju glavu i mozak u toj glavi. Zato je Srbija tu gde je

Zvrlj

pre 10 godina

Meni nije jasno zasto se toliko pljuje po Djilasu? Covek je dobro radio u Beogradu i skinuo sa kormila stranke Tadica koji je za stranku bio poguban. Posle toga je uleteo u oluju stvorenu jednoumljem, naivnim nadama gradjana da ce nove vlasti nesto promeniti i lincu medija koji zna se za koga rade. Zamislite gde bi bili da on ima poluge koje su date Vucicu? Po meni njemu treba dati podrsku jer DS boljeg nema u ovom trenutku.

Izjava bez pokrića

pre 10 godina

Ja sam građanin koji nije član ni jedne stranke ali kako se mogu davati ovakve izjave kada se zna koliko je ljudi ostalo bez posla za vreme vlasti DS,a ozbiljni investitori su tada od Srbije bežali od Srbije,sada kada se vide prvi rezultati ovakva priča je neutemeljena,uskoro će o tome sud dati građani demantovati DS.

svedok vremena

pre 10 godina

(U Ime Naroda, 16. januar 2014 16:02)

Majstore, jesi slučajno nekim čudom primetio da je taj famozni Đilas dobio sudsku presudu da NEMA milijarde evra i još koješta? Ajde promisli još malko...

BOT killer

pre 10 godina

Vlada DS nije bila losa, bila je da Bog sacuvaj, ne ponovila se.
(Krispi, 16. januar 2014 12:40)

Tako je.S tim sto je trenutna Vlada bar 10 puta losija od te sto nije valjala nista.

Prle

pre 10 godina

Krajem 2000. godine nije bilo benzina, gasa, struje, grejanja, mleka, ulja,..., mostova, puteva (seća li se neko kako je izgledao Novi Beograd 2000. godine - od opštine Novi Beograd do Sava centra, iza prvog niza zgrada, bila je zapuštena livada),..., plate su bilo 100 maraka, banke nisu postojale itd., a onda su došli ovi što su za 12 godina sve (TO) uništili.

Imam radnog staža podjednako i pod ovima koji danas (i pre 2000.) vladaju, i pod ovima što "za 12. godina uništiše sve" - zanimljivo, dok su ovi uništavali, ja sam zaradio oko 20 puta više (samo redovan i prekovremeni rad, nikakve beneficije, nikakav loto, nikakve partije, ništa neregularno zbog čega bi svi vi skočili da nam objasnite kako sam imao neke privilegije).

Za nas koji pamtimo, ova priča da je neko uništio zemlju za poslednjih 12. godina podseća me na omiljenu rečenice komunista 2. Jugoslavije: "Pre 2. svetskog rata nije bilo ničega /p.a.: jer je bila Kraljevina/, a onda su došli Nemci i baš sve uništili.".

Pametna glava

pre 10 godina

da covek ne poveruje sta sve ovde moze da proccita. Pa gospodo bolje niste ni zasluzili.Pogledajte svoje novcanike.Ne da se zaustavio sunovrat kako pricaju ovi iz SNS-a vec je nastavljen dalje. To svi pokazatelji govore.Vucic prica o povecanju zaposlenosti a onda usledi samarcina od onih koji se sa time bave.Pogresio covek kao i onaj sa hiljadama milijardi. Srbija zaduzena za 5 milijardi i prema najvanma studenta sa Yalea zaduzice se u ovoj godini sa novih 6 milijardi. Gde su Arapi u poljoprivredi, fabrici stocne hrane, fabriku cipova.

Ali Srbin kroz svoju istoriju voli vlast jednog coveka koji bi trebalo da resi sve njegove zivotne probleme.Na zapadu kada stomakpocne da krci gradjani za samo par meseci promene misljenje. Primer Italija, Grcka, Francuska.Ovde da bude i gore opet ce srbin voleti Vucica jer je uhapsio Miska i ganja po belom svetu Sarica

Crni oblak

pre 10 godina

Mira,

Miro pre nego sto sednes za tastaturu prvo se informises.Ko je rasprodavao zemlju. A sto se tice ekonomije verovatno ti i ostali ljubitelji lika i dela AV misle da je danas bolje.Verovatno povecan izvoz a u stvari to je FIAT pripisujete sebi.I jos dobru rodnu godinu. I verovatno sve sto su AV i ID presekli vrpce up rosloj godini i to pripisujete sebi. A statistika je neumoljiva.I kaze da su investicije u prosloj godini bile samo 86 miliona dolara a obecavane milijarde. Verovatno i za to je kriv DS i Djilas. ja kada pocnem nesto da pisem prvo se informisem.A sada odovog praznoglavog lupaca minusa ocekujem barem 50 minusa za pola sata

Utisak gradjanina Srbije

pre 10 godina

bane......... Uh bre sta napisa.Pozavideo bi ti i Kim Dzo Un.Ajmo od pocetka. Posle petog oktobra to je bila koalicija gde je DS imao samo 6% podrske.Ta koalicija je u potpunosti ukinula sankcije.Ta koalicija je vratila zaostale penzije. Ta koalicija je koliko toliko uspostavila kurs dinara koji je bio normalniji. Dovela je SRJ u red normalnijih zemalja

Sto se tice sporazum sa albancima samo se zapitaj sta bi bilo u Srbiji da je to prethodna vlast uradila.Goreo bi Beograd bilo bi mrtvih kao sto je bilo i kada su ovi koji su na vlasti danas praviliprotest povodom hapsenja radovana Karadzica.Ali je vazno bilo uhapsiti Miskovica da bise sve kasnije ovo sprovodilo.

Da bi se dobio pocetak pregovora trebalo je potpisati SSP i dobiti status kandidata i ukinuti vizni rezim

Nikada DS nije imao rukovodioce JAT-a.Informisi se.. I sta smo dobili sa Air Serbiom. Stari JAT ostao u dugovima a za novu kompaniju Drzava dala garanciju zauzimanjeaviona i to starih i nasminkanih na lizing. Etihad dao samo menadzment

Dinar je danas 115,4 a predvidjanja svih je da ce biti 118

Oko Curuvije se po imenima i prezimenima zna jos od Vojislava Dr Seselja. Nista novo. Ocigledan politicki marketing. Jedan daleko od Srbije, drugi sluzi kaznu od 40 godina a trecem i cetvrtom na vratu jos uvek Ibarska. Svedok u zatvoru sluzi kaznu od 40 godina.

I na kraju.Pogledaj novcanik.Poskuelo gorivo.PDV na osnovne zivotne namirnice povecan za dva posto.Porez na imovinu.Zaduzivanje

pristojno, molim

pre 10 godina

svaki tupavi bot misli da je časno popljuvati ds i samim tim dati doprines nazadnoj stranci koja postoji ciglih 5 godina a sastoji se od restlova i škartova radikala, demokrata i ostalih preletača.
kad budete imali bar 10% obrazovanih, stručnih i kultivisanih likova, javite se da kažete koju, i to pristojno, po mogućnosti pismeno i bez copy/paste.

Viki

pre 10 godina

Vlada ne želi da ima sluha, jer bi se na taj način dokazalo da demokrate imaju program izlaska iz krize. Ovo je još jedan dokaz koliko je sadašnjom vlasti malo stalo do naroda.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

@ U Ime Naroda
Komunizam je odavno prosao i vise ne prolaze fore "u ime naroda". Takvu glupost vise niko normalan ne moze da proguta. A ti kazi sta je tebi ukrao taj covek i bice ti vraceno. A ako ti nije nista ukrao, a obojica znamo da nije, onda se vrati u obor i bee vise da se ne cuje.

mrka kapa, zla prilika

pre 10 godina

Kad je već prilika, da i ja pitam nešto našu voljenu Vladu, koja ništa drugo ne radi nego vodi računa o mom interesu: otkud mi udvostručen račun za struju? Ajde da vas čujem, ministarka se pojavljuje čim neko iz DS otvori usta, a sad ni mukajet...

Goku

pre 10 godina

Kaže gospođica Jerkov: "Đilas se izvinuo za sve loše." A novac da vratite koji ste pokrali građanima Srbije za 10 godina to ništa. To nek ostane u vašim džepovima i fantomskim firmama na Kipru i sličnim destinacijama. Bože sačuvaj i saopštenje.

ksenija

pre 10 godina

Koalicija DS i SNS je ok. U protivnom, ostace nam SPSovci u vladi, sa svim njihovim bananama, koridorima, javnim preduzecima i zdravstvom prvim u Evropi.

Zoki

pre 10 godina

Čemu kalkulacije kada će koalicije biti onakve kakve kažu Brisel i Vašington. Setite se sletanja zamenika posle izbora, kao ne daju izjave jer posete nisu zvanične. Ali dobro, ni navijanje nije loša zanimacija.

Malović

pre 10 godina

Tvrdo sam uveren da SPS odlazi, a da DS dolazi na vlast. Da li će u okviru DS dominirati Tadić ili Đilas, iskreno tipujem na Đilasa - on je onako, premijerski tip, nije svilen, radi, ima jezik i završi što počne. Ako pre raspleta ne pocrkamo od gladi, poreza i cena struje...

Verka

pre 10 godina

Ako je suditi po rezultatima lokalnih izbora iz 2013 godine, demokrate su na tankom ledu, sns ima ubedljivu podršku građana baš zato što svi znaju ko nas je doveo u ovako težak ekonomski položaj. Ova prepucavanja Jerkove u novinama su smešna, kao i obično njen posao je samo da ponavlja ko papagaj jednu te istu priču koja nema više nikakvu težunu. Demokrate su pokazale kako se iz ljubavi devastira Vojvodina... Mislim suvišne su sad bilo kakve kritike, one nas neće pokrenuti iz pepela.

Srbin100%

pre 10 godina

Ovo je krajnje neuverljiv izgovor Jerkov koja izgleda misli da ce na ovaj nacin da obeshrabri sve clanove glavnog odbora da pristupe glasanju o nepoverenju Djilasu

Licno Misljenje

pre 10 godina

Uvek me nasmeju izjave iz redova ds,ljudi toliko izazivaju medijsku pompu sa svojim bahatim ponasanjem.Ovo je njihova smisljana i promisljena izjava.Koliko ja znam Vucic nikada nebi dao sansu ds da mu bude rezvera ili da sa ds deli vlast...

IMA- JEDAN - KUCERAK - U -SREMU

pre 10 godina

SNS nikada ne bi usla u koaliciju sa Demokratskom strankom u ovom trenutku niti bi ih primili da budu rezervni igraci na klupi, jer se zna kako su demokrate radile i u cijem interesu a to su njihovi lici i tajkuna, zato je rejting DS-a non-stop u padu za razliku od SNS-a koji ce mozda moci i samostalno da formira Vladu ili ce im mozda trebati veoma mali broj nacionalnih manjina.

MilanZ

pre 10 godina

Ovi iz DS su više dosadili. Prvo su uništili sve dok su bili na vlasti, pa za sve krive SNS, sada se svađaju međusobno, pa će i za to da krive SNS, njih nije briga za narod, samo gledaju kako će u vlast, ali od tolike bahatosti ne vide da više nemaju onoliku podršku građana, a i ova im je sve manja i manja.

Mira

pre 10 godina

Crni oblak sigurno nije po struci ekonomista, pa ne zna da je "Fiat" poslovni potez predhodne vlade u kojoj nije bilo SNS-a. Jadan Kargujevac. I tako svaki grad ima svoj Fiat.... 800 000,00 nezaposlenih je stvoreneno u privatizacijama, po sistmemu koji je OJADIO Srbiju, kaže statistika, a ja sam učila i stastiku 2. Koja kaže da će se te privatizacije ispitati, dopalo se tebi ili ne. Ako si bio štedljiv pa od plate uštedeo, kao Đilas, svaka ti čast Crni oblače! Spremi se da poliožiš račune Srbiji sa Đilasom. Kucaju Vam na vrata revizori. Mirno spavjte, ako ste radili po zakonu sve, pa i javne nabavke.

Mia

pre 10 godina

DS nije spremna ni za jednu ni za drugu opciju. Što se tiče rezervne klupe , tu su šanse nikakve , jer Vučić ne želi takvu rezervu. Što se tiče opozicione partije , to je moguće samo ako se promeni komletno rukovodstvo na čelu sa Đilasom.

vgrad

pre 10 godina

Ta konstatacija gospođo Jerkov da vlada DS nije bila loša i da se Đilas izvinuo za sve šro je DS uradila ili je propustila dfa uradi i za to platila gubljenjem izbora nije dovoljno da kod glasača, članova i biračkog tela povratite ugled koji je nekada DS imao, kada je sve poluge vlasti od predsednika do vlade imao u svojim rukama i kada je mogao da stane na kraj mnogim stvarima i nevoljama koje muće sada ovaj narod i potresaju državu.čekali ste da dođe Aleksandar Vučić da pohapsi kriminalce i rasplete gordijev čvor spornih privatizacija i vi bi sada da izvinjem pokažete da ste to kobajagi spremni da vodite ovu državu i dajete savete kako dalje u ekonomske reforme.Davno ste to trebali da radite gospođo Jerkov i cena vašeg odlaska bila bi mnogo manja.

Istorija

pre 10 godina

Sada pronadjoh u Arhivi Intervju Aleksandra Vucica generalnog sekretara SRS za list Argument od 26.8.1996. godine na naslovnoj strani stoji uz sliku mladjanog Vucica na stranici 5 tog lista

"Osveticu se kad-tad Slavku Curuviji za lazi koje o meni objavljuje "Dnevni telegraf". Steta sto ne mogu fotografije da se salju ovde.Ali poslah kome treba

oooj pameti

pre 10 godina

U Ime Naroda,

Ocigledno je da si obozavalac lista Kurir.I sada si dosao ovde da zagadjujes . Sta je to Djilas uradio? Sto ga tvoj sef koji sve zna ne uhapsi? Tvoj sef koji je za dan radnog staza namakao stan od 140 kvadrata od Vlade srbije.Tvoj sef koji ima animozitet prema svima onima koji imaju lovu a pritom danas na perfidan nacin puni svoj dzep od kuma iz Emirata.Tvoj sef koji od 2007 godine Djilasa naziva lopovom, kriminalcem masuci papirima na kojima nista ne pise.

Blago vama kada s te zadovoljni sa vlascu. ja bih glasao kao i mnogi gradjani i za crnog ******** da je bolje. Ali nije, niti ce.Dosta price o tome sta je bilo ranije. Sada ce jos malo pa dve godine ove vlasti. U Francuskoj je Oland do samo pre godinu dana imao podrsku 62% francuza a vec danas 23%. Tako rade oni koji imaju glavu i mozak u toj glavi. Zato je Srbija tu gde je

Sanja

pre 10 godina

DS se poprilicno ocistila od onih koji su je i urusavali. Svi oni su preleteli u SNS radi licne koristi i fotelje. Ono sto zameram SNSu je sto je te ljude prihvatila i tako u mnogum gradovima Srbije je dosla na vlast, jer su mnogi odbornici ili oni koji su na celu opstina, bili iz DSa. I sta sad imamo isti ljudi drugo pakovanje. Stari clanovi SNS su marginalizovani po Srbiji. DSu zelim da ojaca i bude dobra opoziciona stranka. Naravno do izbora, gde ocekujem da ponovo bude u vlasti sa novim ljudima i jasnim programom.

Viki

pre 10 godina

Vlada ne želi da ima sluha, jer bi se na taj način dokazalo da demokrate imaju program izlaska iz krize. Ovo je još jedan dokaz koliko je sadašnjom vlasti malo stalo do naroda.

Predrag

pre 10 godina

Konacno,jasno i odlucno.
Naravno da nije ,ni najmanje, bitan Tadic i njegove ,uvek,bolesne
ambicije.
Srbiji treba opozicija.
Sve ostalo je mrak,jednoumni rezim,Severna Koreja...
Drzava je na ivici bakrota.
Sindikalci prete ministru.
Ministar brani tajkune.
Premijer je manje obavesten od Kostunice,ali dobro peva.
Odbornike na Kosovu ubijaju.
Svi su podlegli pritisku koji Vucic vrsi preko medija.

Samo jedinstvena i snazna DS-u/bez Tadicevih poltrona, PR menadzera,tajkuna i tajkuncica/ moze Vucica Srbiju
vratiti u normalne okvire.

MilanCh

pre 10 godina

Konacno da se oglasi predstavnik stranke i kaze pravo stanje stvari a ne da mediji nabrajaju danima. Bravo za demokrate! Podrska Draganu Djilasu.

Crni oblak

pre 10 godina

Mira,

Miro pre nego sto sednes za tastaturu prvo se informises.Ko je rasprodavao zemlju. A sto se tice ekonomije verovatno ti i ostali ljubitelji lika i dela AV misle da je danas bolje.Verovatno povecan izvoz a u stvari to je FIAT pripisujete sebi.I jos dobru rodnu godinu. I verovatno sve sto su AV i ID presekli vrpce up rosloj godini i to pripisujete sebi. A statistika je neumoljiva.I kaze da su investicije u prosloj godini bile samo 86 miliona dolara a obecavane milijarde. Verovatno i za to je kriv DS i Djilas. ja kada pocnem nesto da pisem prvo se informisem.A sada odovog praznoglavog lupaca minusa ocekujem barem 50 minusa za pola sata

Prle

pre 10 godina

Krajem 2000. godine nije bilo benzina, gasa, struje, grejanja, mleka, ulja,..., mostova, puteva (seća li se neko kako je izgledao Novi Beograd 2000. godine - od opštine Novi Beograd do Sava centra, iza prvog niza zgrada, bila je zapuštena livada),..., plate su bilo 100 maraka, banke nisu postojale itd., a onda su došli ovi što su za 12 godina sve (TO) uništili.

Imam radnog staža podjednako i pod ovima koji danas (i pre 2000.) vladaju, i pod ovima što "za 12. godina uništiše sve" - zanimljivo, dok su ovi uništavali, ja sam zaradio oko 20 puta više (samo redovan i prekovremeni rad, nikakve beneficije, nikakav loto, nikakve partije, ništa neregularno zbog čega bi svi vi skočili da nam objasnite kako sam imao neke privilegije).

Za nas koji pamtimo, ova priča da je neko uništio zemlju za poslednjih 12. godina podseća me na omiljenu rečenice komunista 2. Jugoslavije: "Pre 2. svetskog rata nije bilo ničega /p.a.: jer je bila Kraljevina/, a onda su došli Nemci i baš sve uništili.".

ksenija

pre 10 godina

Koalicija DS i SNS je ok. U protivnom, ostace nam SPSovci u vladi, sa svim njihovim bananama, koridorima, javnim preduzecima i zdravstvom prvim u Evropi.

Zvrlj

pre 10 godina

Meni nije jasno zasto se toliko pljuje po Djilasu? Covek je dobro radio u Beogradu i skinuo sa kormila stranke Tadica koji je za stranku bio poguban. Posle toga je uleteo u oluju stvorenu jednoumljem, naivnim nadama gradjana da ce nove vlasti nesto promeniti i lincu medija koji zna se za koga rade. Zamislite gde bi bili da on ima poluge koje su date Vucicu? Po meni njemu treba dati podrsku jer DS boljeg nema u ovom trenutku.

Malović

pre 10 godina

Tvrdo sam uveren da SPS odlazi, a da DS dolazi na vlast. Da li će u okviru DS dominirati Tadić ili Đilas, iskreno tipujem na Đilasa - on je onako, premijerski tip, nije svilen, radi, ima jezik i završi što počne. Ako pre raspleta ne pocrkamo od gladi, poreza i cena struje...

BOT killer

pre 10 godina

Vlada DS nije bila losa, bila je da Bog sacuvaj, ne ponovila se.
(Krispi, 16. januar 2014 12:40)

Tako je.S tim sto je trenutna Vlada bar 10 puta losija od te sto nije valjala nista.

kao sav normalan svet

pre 10 godina

@ U Ime Naroda
Komunizam je odavno prosao i vise ne prolaze fore "u ime naroda". Takvu glupost vise niko normalan ne moze da proguta. A ti kazi sta je tebi ukrao taj covek i bice ti vraceno. A ako ti nije nista ukrao, a obojica znamo da nije, onda se vrati u obor i bee vise da se ne cuje.

svedok vremena

pre 10 godina

(U Ime Naroda, 16. januar 2014 16:02)

Majstore, jesi slučajno nekim čudom primetio da je taj famozni Đilas dobio sudsku presudu da NEMA milijarde evra i još koješta? Ajde promisli još malko...

pristojno, molim

pre 10 godina

svaki tupavi bot misli da je časno popljuvati ds i samim tim dati doprines nazadnoj stranci koja postoji ciglih 5 godina a sastoji se od restlova i škartova radikala, demokrata i ostalih preletača.
kad budete imali bar 10% obrazovanih, stručnih i kultivisanih likova, javite se da kažete koju, i to pristojno, po mogućnosti pismeno i bez copy/paste.

Utisak gradjanina Srbije

pre 10 godina

bane......... Uh bre sta napisa.Pozavideo bi ti i Kim Dzo Un.Ajmo od pocetka. Posle petog oktobra to je bila koalicija gde je DS imao samo 6% podrske.Ta koalicija je u potpunosti ukinula sankcije.Ta koalicija je vratila zaostale penzije. Ta koalicija je koliko toliko uspostavila kurs dinara koji je bio normalniji. Dovela je SRJ u red normalnijih zemalja

Sto se tice sporazum sa albancima samo se zapitaj sta bi bilo u Srbiji da je to prethodna vlast uradila.Goreo bi Beograd bilo bi mrtvih kao sto je bilo i kada su ovi koji su na vlasti danas praviliprotest povodom hapsenja radovana Karadzica.Ali je vazno bilo uhapsiti Miskovica da bise sve kasnije ovo sprovodilo.

Da bi se dobio pocetak pregovora trebalo je potpisati SSP i dobiti status kandidata i ukinuti vizni rezim

Nikada DS nije imao rukovodioce JAT-a.Informisi se.. I sta smo dobili sa Air Serbiom. Stari JAT ostao u dugovima a za novu kompaniju Drzava dala garanciju zauzimanjeaviona i to starih i nasminkanih na lizing. Etihad dao samo menadzment

Dinar je danas 115,4 a predvidjanja svih je da ce biti 118

Oko Curuvije se po imenima i prezimenima zna jos od Vojislava Dr Seselja. Nista novo. Ocigledan politicki marketing. Jedan daleko od Srbije, drugi sluzi kaznu od 40 godina a trecem i cetvrtom na vratu jos uvek Ibarska. Svedok u zatvoru sluzi kaznu od 40 godina.

I na kraju.Pogledaj novcanik.Poskuelo gorivo.PDV na osnovne zivotne namirnice povecan za dva posto.Porez na imovinu.Zaduzivanje

mrka kapa, zla prilika

pre 10 godina

Kad je već prilika, da i ja pitam nešto našu voljenu Vladu, koja ništa drugo ne radi nego vodi računa o mom interesu: otkud mi udvostručen račun za struju? Ajde da vas čujem, ministarka se pojavljuje čim neko iz DS otvori usta, a sad ni mukajet...

Pametna glava

pre 10 godina

da covek ne poveruje sta sve ovde moze da proccita. Pa gospodo bolje niste ni zasluzili.Pogledajte svoje novcanike.Ne da se zaustavio sunovrat kako pricaju ovi iz SNS-a vec je nastavljen dalje. To svi pokazatelji govore.Vucic prica o povecanju zaposlenosti a onda usledi samarcina od onih koji se sa time bave.Pogresio covek kao i onaj sa hiljadama milijardi. Srbija zaduzena za 5 milijardi i prema najvanma studenta sa Yalea zaduzice se u ovoj godini sa novih 6 milijardi. Gde su Arapi u poljoprivredi, fabrici stocne hrane, fabriku cipova.

Ali Srbin kroz svoju istoriju voli vlast jednog coveka koji bi trebalo da resi sve njegove zivotne probleme.Na zapadu kada stomakpocne da krci gradjani za samo par meseci promene misljenje. Primer Italija, Grcka, Francuska.Ovde da bude i gore opet ce srbin voleti Vucica jer je uhapsio Miska i ganja po belom svetu Sarica

Zoki

pre 10 godina

Čemu kalkulacije kada će koalicije biti onakve kakve kažu Brisel i Vašington. Setite se sletanja zamenika posle izbora, kao ne daju izjave jer posete nisu zvanične. Ali dobro, ni navijanje nije loša zanimacija.

Duša

pre 10 godina

@Utisak gradjanina Srbije
Da je sve tako lepo DS uradio kao što ste naveli (vraćanje penzija,ukidanje viza,...) ne bi danas bio 115 niti bi cene skočile niti bi porastao PDV.Ovo je utisak fakultetski obrazovanog čoveka koji dve godine traži posao.Da je DS radio kako treba imala bih sada posao.

U Ime Naroda

pre 10 godina

Ni devet života ne bi bilo dovoljno da se Gospodin Dragan Đilas izvine građanima Srbije za sva svoja počinjena dela. Izvinjenja ne primamo, ono što nam je oteto samo da se vrati. Tačka!

Aleksej

pre 10 godina

Uz SNS kao provereno Najsposobniju stranku ne ide nazadna, ne radna, ne realna politička opcija! Tako da demokratska stranka nema mesta ni na klupi za rezervne igrače!

bane

pre 10 godina

Vreme DS je isteklo i neće se više ponovoiti u onom obliku kada je imala gradjansku podršku za reforme kao 5 oktobra 2000 godine. Razlog je prost: nisu ni pokušali da pokrenu bilo kakve reforme a bili su na vlasti tolike godine.
Jedine reformske korake je preduzeo SNS što ni u snu nisam očekivao ali je činjenica. SNS je sklopio sporazum sa Albancima na Kosovu i prekinuo potajno raspirivanje nasilja i paljevine graničnih prelaza što je radila DS, dobio je početak pregovora sa EU što se ne bi desilo bar još 5-6 godina da je na vlasti ostala garnitura DS, rešili su najzad problem JAT-a koji je uništavan kao partijski plen DS-a, eliminisali su inflaciju, stabilizovali su kurs dinara, rešili slučaj Ćuruvija a sve to se činilo pre godinu dana nemoguće. Kada bi sad otišli sa vlasti, ostali bi upamćeni kao istinski reformatori koji su nešto konkretno učinili u praksi a ne samo u marketingu. O tome je trebala da misli DS ali je sada kasno jer popravnog neće biti.

slavujka

pre 10 godina

Nemamo bas svi kratko pamcenje. Vas predsednik Djilas se mesecima nudio SNS-u i Vucicu i tek sada kada je shvatio da ga oni nece protura pricu kako DS nece da bude bilo ciji privezak. Jadni ste!

Brat Djura

pre 10 godina

Ja se izvinjavam,a kome se on to izvinio?Nesto nisam video.A i ako se vec izvinio kako vi kazete onda je trebao javno da izadje i kaze ,Izvinjavam se svima sto smo DS i ja vas doveli u ovakvu situaciju i necemo vise nikada a i necete,jer necete imati prilike.

Lukijan

pre 10 godina

Obraz kao djon, neverovatno koliko se licemerno ponasaju! DS misli da su ljudi zaboravili njihove afere i unistavanje privrede pa nam sada prodaju neke price, dokle vise! Ne zelimo vas vise, dostaaaa!

Izjava bez pokrića

pre 10 godina

Ja sam građanin koji nije član ni jedne stranke ali kako se mogu davati ovakve izjave kada se zna koliko je ljudi ostalo bez posla za vreme vlasti DS,a ozbiljni investitori su tada od Srbije bežali od Srbije,sada kada se vide prvi rezultati ovakva priča je neutemeljena,uskoro će o tome sud dati građani demantovati DS.

Katarina Vesić

pre 10 godina

Podrška svih građana je usmerena prema onima koji ulažu ogromne napore da se aktuelno stanje popravi, da se stvore uslovi koji će doprineti bitnim i značajnim promenama i što je najvažnije da se smene svi oni koji kao cilj svog delovanja nemaju „interes Srbije“, nego „lični interes“. DS sve dok ne počne da razmišlja i deluje na taj način ne može biti “ jedina brana jednoumlju i jedina brana propadanju Srbije” kao što to navodi Aleksandra Jerkov, jer je velikim delom politika ove stranke upravo dovela Srbiju do ovakovo lošeg stanja u kome se nalazi.

Predrag B

pre 10 godina

Mi smo narod koji je navikao na muku i da trpi svasta od stane vlasti.Sada za dobrobit buducih vremena mozemo jos malo da se strpimo a SNS je stranka koja vodi drzavu u pravom smeru i jedino sa njima na vlasti dozivecemo i to da kazemo bolje je!

mrmot

pre 10 godina

Evo je,gospođa Jelena Trivan broj 2...prisetite se malo gospodo iz DS-a,stavljali ste Jelenu Trivan broj 1 u prvi plan,u sve medije,oličenje arogancije i prepotentnosti.Sad ste počeli sa Jelenom Trivan broj 2.Pa vi stvarno ne želite da pređete cenzus.

Лотика

pre 10 godina

Боље је народу сручити истину у лице и на кичму него их лагати и лажно живети на туђим кредитима оволике године. ДС је имао деценију да нас убеди да зна како да нас извуче из кризе али им изгледа то није пошло за руком...

Kata

pre 10 godina

Ова влада добро ради у односу на стање које је затекла и пропуштене реформе које претходна није хтела да погура. А неко мора да спроведе непопуларне кораке да би остварио циљеве од општег добра.

Srbin iz inata

pre 10 godina

SNS Vas neće pa sve i da hoćete i molite. Taj sastanak će biti uzaludno održan. Ali ja Vas razumem, nada je ta koja poslednja umire!

Cicamaca

pre 10 godina

Veliko ste razocarenje za nas, svi iz DSa. Pocev od manekena Borisa koji sada pokusava da se vrati, do DJilasa koji je uspeo da u potpunosti unisti rejting DSa, zarad licnog interesa.

veca

pre 10 godina

U subotu ko preživi pričaće, ali sumnjam da će biti preživelih. Kako su odbori počeli da odbijaju poslušnost, pitanje je da li bi ih i Tadić smirio. DS će doživeti krah!

Peterson

pre 10 godina

E, pa, ako se izvinio, onda je sve u redu. Kao da nista nije bilo.

Sad je, valjda, red da se mi njemu izvinimo sto DS nije na vlasti.

Elem, ovaj DS se toliko odrodio od naroda da mi je muka od same pomisli na njih.

Realista

pre 10 godina

Готово да се ДС сама нуди СНС. Ето на шта је спала некада најјача партија код нас. која струја од неколико се нуди да буде...клупа?

Sanjalica

pre 10 godina

Da li je dovoljno da se samo izvini zato sto je unistio celu zemlju , a sebi naunio dzepove. Neka on ode sa politicke scene i neka vrati ono sto je iskamcio od naroda za sve ove godine.

Darko 88

pre 10 godina

Sns-u nece trebati Ds da bi formirali vlast, niti bi pristali na tako nesto, Ds bi bio sa svima samo da su na vlasti zato im podrska medju biracima drasticno opada.

kasper

pre 10 godina

Kratko pamcenje, i demagogija...To su prevazidjene ideologije. Idemo u EU, a tamo se ceni samo red, rad i disciplina. To su nacela samo SNS i zato su stranka u usponu!

OljaOlja

pre 10 godina

Nadam se da gradjani nece imati sluha za ovakve poput Jerkov i ekipu iz DS. Ko je Ona da daje ovakve izjave, kad je juce dosla u DS. Sta je Ona konkretno uradila da nam svima bude bolje.

Derancina

pre 10 godina

Da je Pera otisao pravo u policiju od svega toga nista ne bi bili, tako i Vi g-djice Jerkov, da ste ostali u svojoj stranci mozda bi i bili na pravom putu, a ovako ste preleteli i uhlebili se u njihovim jaslama, ali i utopili u sivilo praznih prica i obecanja.

laufer

pre 10 godina

U DS-u niko neće na bilo čiju rezervnu klupu .A što se tebe tiče "slatkiš" i tvog dječačića Dušana Elezovića nadamo se brzom odlasku iz DS-a pa možete bezbrižno na jednu od klupa u Dunavskom parku.
PS:Samo da li bezbrižno?

mare

pre 10 godina

Razvojne projekte, resenja za prevazilazenje ekonomske krize itd. ste trebali da predlozite i sprovedete dok ste bili na vlasti, pa onda verovatno DS ne bi bio u poziciji u kojoj se sada nalazi. Ovako, prvo sredite stanje u stranci, promovisite nove ljude i polako krenite da animirate glasace za svoju politiku. Jeste dug proces, ali vremenom i upornoscu mozda i uspete da dostignete rejting koji ste nekoc imali.

Maslacak

pre 10 godina

Taj covek da se izvini za nesto?Nemoguce on ima svoj ponos,pa da je ne znam sta ne bih se izvinio to je samo jos jedan njegov korak da izadje u sve medeije..

Vanzemljak

pre 10 godina

Decenijsku kradju i pustosenje drzave i naroda misle da mogu obrisati laznim izvinjenjem? To, gledajuci Vucicev rad, nece proci nekaznjeno, narod nije zaboravio, videce se uskoro.

Novosađanin

pre 10 godina

Ovi iz Ds-a se definitivno sprdaju sa narodom. Jel vi samo idete "copy-paste" na ova saopštenja? Meni se čini da je to Vaš i princip i naravno samo menjate onoga ko ih saopštava. Na ovakvim primerima možemo takođe videti raspad sistema u Demokratskoj stranci.

Mrki

pre 10 godina

I smešno je i tužno kada pročitate u saoštenju za javnost Demokratske stranke da su oni alternativa svemu lošem (kako oni nazivaju Vladu) . Jednostavno se zapitam ko je napravio ovoliki javni dug, ko je inflaciju doveo na najveći nivo u jugoistočnoj Evropi, kod koga je nezaposlenost dostigla bezmalo 33% i ko je neuspešno izvršio privatizacije? Zar to nije bila ova čuvena "alternativa" ?

Vericaa

pre 10 godina

To da DS ima "najstručnije ljude, najhrabrija rešenja i konkretne planove" uopšte nije blizu neistine. Ali svi ti stručnjaci, sva ta hrabra rešenja i svi ti konkretni planovi mogli su da pokažu svoju stručnost i dobronamernost kada su imali šansu, a sve što su pokazali je pokvarenost, prepredenost, lažnost, koristoljubivost i lakomnost. Dakle, gospođice Jerkov, otvorite firmu pa sve te stručnjake uposlite tamo kod vas i neka vam donesu dobrobit. Ja više u to ne verujem.

Carpe diem

pre 10 godina

Jerkov kaže da DS sprovodi svoju politiku u Vojvodini i Beogradu, te se vidi razlika u odnosu na ostatak Srbije. Pa, vidi se razlika, po statističkim podacima Vojvodina ima najveći stepen nezaposlenosti radno sposobnog stanovništva. Ovo je apsurd s obzirom na potencijale.

nidža

pre 10 godina

Ponavlja se priča iz ranijih kampanja karakterističn za DS – plašenje po sistemu “ma mi smo još i dobri koliko su grozni ovi drugi”! Sad primenjeno i na stranačke drugove!

majdaMM

pre 10 godina

da li DS shvata da su mere koje se sada cine nepopularne morali oni jos da sprovedu, kako ne bi zemlja bila u ekonomskoj krizi i na rubu bankrota. Sve sto se sada primenjuje i sto pokusavaju da pripisu da ide "preko gradjan", su posledice necega sto su oni cinili za vreme svoje vladavine, a sto se sada donekle i mora primeniti jer nisu ni ostavili izbor..al nisu ni imali hrabrosti da budu odlucni, jer su vazda gledali politicke poene da prikupe, a cinilo se na stetu drzave.

kiki

pre 10 godina

Daj sta hocete vise vladali ste vise od 8 godina, niste mnogo toga postigli, pustite Vucica i SNS da preuzmu stvari, a uostalom imate i izbore,bolje se usredsredite na njih umesto sto napadate Vladu.

Doca

pre 10 godina

Kaže Jerkovka da se Đilas izvinuo, i zar ona misli da je to dovoljno da narod zaboravi i pređe preko svega lošeg što su uradili za vreme dok su bili na vlasti ?!

Goku

pre 10 godina

Kaže gospođica Jerkov: "Đilas se izvinuo za sve loše." A novac da vratite koji ste pokrali građanima Srbije za 10 godina to ništa. To nek ostane u vašim džepovima i fantomskim firmama na Kipru i sličnim destinacijama. Bože sačuvaj i saopštenje.

Glavni arhivator

pre 10 godina

Ne znam samo sta je to bolje uradila vlada DS-a, ja ne znam da su oni otvarali neka nova radna mesta, ako oni u zaposljavanje racunaju to sto su svoj kadar gurali u javni sektor koji je i pre toga vec bio pretrpan ja se time ne bih hvalio niti bih to racunao kao nesto pozitivno, ili mozda racunaju to sto su rasprodali sve firme u bescenje, a posle sve te privatizacije proglasili za neuspesne i na taj nacin ostetili drzavu ili mozda to sto su kredite koje su podizali trosili na javnu potrosnju i na taj nacin prezaduzili drzavu bez otvaranja mogucnosti da se taj dug vraca, stvarno mi nije jasno sta je bilo uspesno...

Narod nije blesav!

pre 10 godina

Ne lobirajte vise za ,,svoje stado,, nije ovaj narod blesav! Dobro znamo ko ste vi, i koliko ste vi imali sluha za nas radnike koji smo strajkovali po ulicama svaki drugu nedelju. I vi ste uzimali kredite i sakom i kapom ni za kakve kapitalne radove, vec za sopstvene kapitalne tekuce racune. Muka mi je kad vas sad vidim kako brinete o narodu.

Snupy

pre 10 godina

Ovo je strasno opozicija se pretvorila u splacine i svaka stranka koja jije na vlasti se prelama da li je ili jije za Vucica ....????? Budalastine

Zoca

pre 10 godina

Da daaaa prelaskom Jerkove demokrate su definitivno dobile pojačanje, još jednog vrhunskog demagoga. Samo pričate priču i ništa više...

Haralampije

pre 10 godina

Da li Aleksandra Jerkov slusa samu sebe? Ne mogu da verujem da moze ovako nesto da izgovori, da se Djilas izvinjava za sve lose ucinjeno. Sta imamo mi gradjani Srbije i Beograda od njegovog izvinjenja. Bolje bi mu bilo da vrati sve sto je zaradio na neposten nacin preko ledja Beogradjana nego sto se izvinjava. Da nije tragicno bilo bi komicno!!

jaksa

pre 10 godina

Zar Djilas ocekuje da jedno izvinjenje moze da izbrise visegodisnji los rad DS, a posebno izrazen od kad je on lider.Od DS smo mnogo vise ocekivali i dok su bili na vlasti i sada kada su opozicija.Ono sto smo dobili u nasledstvo je razrusena privreda, koja ce se teskom mukom oporavljati i sve ovo je posledicana ne(rada) DS-a.

BillyBob

pre 10 godina

Istina je, nema sluha za neradnike i tipove "leva ruka, desni džep", a pošto je kod vas iz DS najviše takvih, normalno je da se oglašavate 15 puta dnevno. Reformišite stranku, izbacite trulež, nađite nekog iole normalnog da je vodi, i pokažite da ste u stanju da postanete potencijalni partner svih koji guraju Srbiju napred, možda će vas neko tada i uvažiti.

Čika Šapke

pre 10 godina

Ubedi me Jerkov u dve reči da demokrate imaju najstručnije i najbolje ljude. Pravi su primeri Đilas, Tadić, Dulić, Šutanovac, Đelić, Malović, B.Stefanović i da ih ne nabrajam više.. naravno, obavezno neću glasati za njih

Denis

pre 10 godina

DS ima pogrešnu politiku. Nije ni čudo što su izgubili skoro polovinu biračkog tela u poslednjih godinu dana. Ne možeš pljuvati po nečemu što je očigledno dobro ali oni to ne kapiraju izgleda. Bilo bi mnogo veći šmekeri kad bi rekli: "Ok ovo je dobro i to podržavamo, ali ovo ne valja zbog toga i toga" a ne da prave cirkus i u medijima i u skupštini. Ljudi su siti toga

11 procenata je uspeh ?

pre 10 godina

Jerkov kaze da su rezultati u Vojvodini i Beogradu (oko 11 odsto) pokazali da gradjani imaju poverenje u demokratsku stranku .. koliko onda poverenje imaju u stranku kojoj su dali 50 odsto glasova?

Doca

pre 10 godina

Kaže Jerkovka da se Đilas izvinuo, i zar ona misli da je to dovoljno da narod zaboravi i pređe preko svega lošeg što su uradili za vreme dok su bili na vlasti ?!

denver

pre 10 godina

Izgleda da sve demokrate nisu zbrinute...Treba jos neki stancic, posao za sestrica, bratanicu, i tetka Polinu!Videli smo Vase , vi se sad spustate niz merdevine, a SNS se penje!

Zlatokosa

pre 10 godina

Gospodjo Jerkov, molim vas ne pricajte gluposti. Dokle mislite da optuzujete ovu vladu? Zar niste svesni da ovo sto sada rade, moraju zbog vas , jer ste nas u svakom pogledu unistili. Vasa bahatost nas skupo kosta. Svesni smo da ove mere moraju da se preduzmu, jer para nema. Mozda bi bolje bilo da vi vratite ono sto ste nam uzeli i onda narod ne bi morao da ispasta! Da ste ranije mislili na narod, sve bi bilo drugacije.

Magija

pre 10 godina

Ne moze se prstom prekiti sunce“. Kod predstavnika DS izgleda da moze. Samo u njegovom moralnom sistemu vrednosti jedno „izvini“ moze zameniti godine sistematskog unistavanja jedne drzave, naroda, sistema...

Krtola

pre 10 godina

"...kritikuje aktuelnu vladu, koja izlaz iz krize traži kroz namete građanima, povećanje poreza, smanjenje plata i otpuštanjem ljudi. " Evo ljudi ja Vas molim da pogledate poslednjih 10 saopštenja DS-a iza kojih stoji Aleksandra Jerkov (ili Todorić, svejedno) - počinju gore pomenutom frazom. Ništa ljudi nemate da ponudite, ni stručnjake, ni program, ni politiku, niti znate da se dogovarate, samo manipulišete i spinujete.

Vericaa

pre 10 godina

Đilas ima prava da se izvinjava koliko hoće i kome hoće, ali nema prava da greši. On nije smeo da pogreši ni jednom svom poslu koji je obavljao kao gradonačelnik, ni svesno ni nesvesno. Naprosto to ljudima na funkciji na kojoj je bio nije dozvoljeno.On jednostavno nema prava na grešku. A to što je DS predlagala načine izlaska iz krize, pa to je trebalo još više da čini bezobzira da li ih neko čuje, jer su oni i prezadužili zemlju i načinili od nje ono što smo sada. Vi niste imali pravo na grešku!!!

Preteraste!

pre 10 godina

Ukoliko niste bili loši zašto se izvinjavate; ako niste bili loši zašto vas je narod “kaznio na izborima”; ako ste dobro radili zašto su vaši “prijatelji” uz političku podršku uništili privredu, banke, firme i institucije… Prvo ste omogućili privatnim bankama monopol a sad predlažete ograničavanje kamatnih stopa..!

lelica

pre 10 godina

Bilo bi dobro da se DS dogovori sta zapravo hoce.Stefanovic je bio izricit da DS nece na rezervnu klupu, a sad je i ta mogucnost otvorena.Sta se to desava?

El Dorado

pre 10 godina

Kad bi se ubica posle ubistva izvinjavao sto je pucao, isti efekat ima i Djilasovo izvinjenje sto je urusavo grad i javne institucije zarad licnog bogacenja.

deskoB

pre 10 godina

Neverovatno koliko DS ima potrebu da se poredi sa nekim, al bar onda da se barata realnim cinjenicama i podacima, a ne krivljenjem slike i osporavanjem ucinka ove Vlade.

marija magdalena

pre 10 godina

Zar te nije sramota, da ti pricas smesne price sto nista ne znace!Kakva demagogija pa da li oni to vredjaju ovaj narod ili ispunjavaju svoje vreme vezbama u retorici?Pa gde su bili svih prethodnih godina!

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

sud JAVNOSTI, presuda krivi ste

pre 10 godina

Šta sad kao mi birači da progutamo to što se Đilas izvinjava što nas je opljačkao i unazadio i nikom ništa idemo opet ponovo. E demokrate taj film više nećete da gledate,nema ništa od samo izvinjenja ima i da se robija ko je zaslužio.

The Chronicles of Riddick

pre 10 godina

Dosta je svima demagogije DS-a i njihove politike koja se svodi na pljuvanje drugih bez konkretnih rešenja. Mislite da je dovoljno reći da samo izvini, iako deluje neuverljivo, posledice vaše vladavine su katastrofalne i dalje ih osećamo na svojoj koži.

Volem pasulj KLOT

pre 10 godina

Kako nema sluha?
U prethodnoj Vladi ste vi( demokrate) svirali a Dačić je igrao. U sadašnjoj Vladi Dačić je propevao ali je veoma brzo ostao bez glasa. Pošto on ostade bez glasa a vi bez instumenata Okanite se muzike. Nije to za vas.

Clash of the Titans

pre 10 godina

Koji je to plan i program koji nudi DS, gospodjice Jerkov? Kako mislite da ubedite narod da ponovo glasa za vas, šta to novo nude, koji su to ljudi? Ako nastavite da otrcavate svoje političke oponente i dalje ćete tumarati političkom scenom sve dok ne nestanete sa iste.

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

Mandragola

pre 10 godina

Ne mogu da verujem u nečija obećanja, a znajući da je taj neko imao priliku da pokaže koliko zna, ume i može. O liku i delu gdjice Jerkov ne želim da komentarišem, klela se u Čanka, pa preletela. Ili su ovde mogućnosti veće? Isto kao i "nezavisni" analitičar, samo, ko je portparol broj 1, a ko broj 2?

zemljoradnik

pre 10 godina

Imaliste priliku za dva mandata vlasti da uradite nesto pa niste.Dobili smo samo prekomerno zaduzivanje zemlje,ekonomski urusenu a vasa se politika svodila na licne interesa.

lenkicaTT

pre 10 godina

"Jerkov je rekla da je u prethodnih godinu dana DS predlagala nekoliko desetina konkretnih rešenja za prevalizaleženje ekonoske krize, ali da Vlada "nije imala sluha". ", a da niste zakasnili sa prelozima mozda, jedno godinu i po dana i zasto ih niste primenili kada ste mogli..nego ste pokazali sva svoja vise nalicja nego lica, a mozda upravo i PRAVO lice i lopovluk, a sve preko grbace naroda.

Doktori megatrend nauka

pre 10 godina

Ne izvrcite istinu, niste vi alternativa vladi, vec je vlada jedina alternativa vama da opet dobijete koje parce kolaca da imate cime da nastavite da se sladite, kojim novcem da putujete, stanove da kupujete... a ova vlada svojim istorijski visokim procentom glasova moze i bez vas i bez bilo koga. A i strucnjaci im ne manjkaju jer su svi poceli okupljati kako oni sa konca i konopca tako i strunjaci u njihovoj stranci. Vasi su nas strucni G+, G- ekonomisti, i strucni megatrend doktori i upropastili sve. Osim sebe.

Verka

pre 10 godina

Ako je suditi po rezultatima lokalnih izbora iz 2013 godine, demokrate su na tankom ledu, sns ima ubedljivu podršku građana baš zato što svi znaju ko nas je doveo u ovako težak ekonomski položaj. Ova prepucavanja Jerkove u novinama su smešna, kao i obično njen posao je samo da ponavlja ko papagaj jednu te istu priču koja nema više nikakvu težunu. Demokrate su pokazale kako se iz ljubavi devastira Vojvodina... Mislim suvišne su sad bilo kakve kritike, one nas neće pokrenuti iz pepela.

Neprilagodjena

pre 10 godina

Pesmicu DS-a pod nazivom "Mi imamo kadrove" svi znamo napamet. Nažalost, mi (gradjani) ne živimo od titulisanja. Bitnije mi je da bolje živim, a ne ko obavlja resornu funkciju. Za vreme "vladavine" DOS-a , a u vlasti je participirao i DS su izvršene privatizacije koje su ostavile narod bez hleba. Da ste znali, ne bi EU sada tražila preispitivanje istih. Previše vremena smo vam poklonili.

Darko 581

pre 10 godina

Pa to sto je DS predlagao sigurno ne vredi nista...Pa to kazem iskljucivo iz razloga sto su to mogli da sprovode dok su bili na vlasti,a ne sad da pametuju i pricaju kako je ova vlada losa i sta treba da radi!DS da je bio ok i da je radio normalno ne bi sad morao nista da predlaze,e pa zato nemate pravo glasa niti da bilo ko ima sluha za njih,posto su se davili u svojoj pohlepi oduzimajuci ovom narodu sve sto imaju!Ko je doveo zemlju do te ivice propasti?SNS nije sigurno!!!

O tom - potom

pre 10 godina

To sto vi smatrate da je vlada losa je samo dokaz da ste opozicija. A sta mi gradjani mislimo o ovoj vladi ce postati jasno ako bude tih njihovih/vasih izbora.

Građanka Srbije

pre 10 godina

Potparolko Ds-a, izgubili ste tlo pod nogama, tako da u beznađu u kojem ste se našli, ličnom zaslugom(mislim na DS), ne birajući ni način ni sredstva da pokušate da minimizirate sve ono dobro što je urađeno u prethodnih godinu i nešto. Ako mislite da imamo kolektivnu amneziju i ne sećamo se deset godina vaše vladavine, varate se.

Magija

pre 10 godina

“Ne moze se prstom prekiti sunce“. Kod predstavnika DS izgleda da moze. Samo u njegovom moralnom sistemu vrednosti jedno „izvini“ moze zameniti godine sistematskog unistavanja jedne drzave, naroda, sistema...

Da Bog sacuva sve nas od vas opet

pre 10 godina

Ti ptica preletacica ces vidim ja ubrzo da budes i prica trkacica ako DS ne udjeu koaliciju sa naprednjacima, kad DS izgubi vlast. I nije te sramota da izjavis da vi njima trebate. PA sad da sam Vucic vas ne bih primila u koaliciju ni da ste zadnja opcija na svetu.

Ikonija B

pre 10 godina

Činjenica je da DS već dugo nema nikakvih svežih ideja i programskih rešenja. Pa to pokazuje i rejting, negde oko 12 posto glasača.

Otpravnik demokrata

pre 10 godina

Predlog "..da se sa poljoprivrednicima naprave ugovori koji će garantovati otkup po određenim cenama.."

Evo banalnog primera kako opravdavam moj utisak o demokratama da više liče na bivšu KPJ-u nego na ozbiljnu političku stranku. Naime, tržište diktira cenu poljoprivrednih proizvoda a ne Vlada Srbije ili država.

Lenovo

pre 10 godina

Imala je DS ceo mandat da pokrene privredu, iskoreni korupciju ali uvek se nadje neki izgovor zašto to nije uradjeno. Svetska ekonomska kriza vam je bila glavni alibi, prikrivajući na taj način vašu nemoć i nesposobnost da zemlju izvučete iz blata i sada nema popravni, opozicija je vaša realnost još dugo vremena.

Tihi12

pre 10 godina

I ti nameti koji se uvode ce se izdrzati ako novac ide u drzavnu kasu, samo da bude kao u slucaju prethodne vlasti, da nameti idu u dzep privatnih lica.

pedja nbgd

pre 10 godina

demokratska stranka doživljava zasluženu katarzu po principu kako ste sejali,tako i žanjite..odbori definitivno nisu istomišljenici Djilasa..potpuno nov koncept, sa novim ljudima i uz opozicioni staž može dovesti ds opet na vlast,pre 2016,2017 teško..

nidža

pre 10 godina

Kako je Srbija lepo i skladno živela dok nisu došli ovi sadašnji. Nismo znali za pljačke, huligani bili “dobri momci”, građani su dignute glave šetali renoviranim bulevarima, njive su se same obrađivale, JAT je leteo širom sveta na radost unezverenih putnika, a mi smo svakodnevno kupovali med i mleko u prepunoj samoposluzi...

isterivači đavola...

pre 10 godina

Badava nova stranica koju ste “okrenuli” kad je rukopis isti! Ni stranačka skupština ne može bez opsesije Vučićem!

zeka

pre 10 godina

Ne zna se sta je gore za DS , da li da budu opozicija ili da budu u koaliciji sa SNS,i to pod uslovom da ih SNS uopste zeli u svojoj koaliciji!?Mislim da je ovo poslednje kljucno!

herox

pre 10 godina

Neverovatno je kada pogledamo dve , tri godine unazad koju moc je imala DS i uticaj,a gde je sada?!U najboljem slucaju, na Vucicevoj rezervnoj klupi!

nidža

pre 10 godina

Kako nema sluha kad premijer samo što nije snimio "novu ploču"! A koliko dana je trajalo izvinjavanje predsednika DS za neučinjeno i učinjeno u proteklom periodu?

didalino

pre 10 godina

Modli smo da vodimo u par izbora u razlicitim opstinama Vojvodine a i Beograda koliko je narod zadovoljan njihovim radom.Tako da ovo sto prica gospodja Jerkov su prazne price.

Nensi

pre 10 godina

Mlada gospojice Jerkov, kada ste prešli iz LSV u DS nadam se da ste svesni da ste time prihvatili kako dobre tako i loše rezultate vaše partije. Ako ste već vi predložili zakon o ograničavanju kamata u bankarskom sektoru, onda ste vi trebali i da ga progurate za vreme DSovog mandata u skupštinu , ali da ste hteli ...VEĆ VI NISTE...trebalo je uništiti sve razvojne banke u Vojvodini... da ne nabrajam afere u kojima ste sve umešani ...tako da kako vas nije sramota da tako govorite a ništa niste preduzeli da uradite...samo pričate.

Tihi12

pre 10 godina

I ti nameti koji se uvode ce se izdrzati ako novac ide u drzavnu kasu, samo da bude kao u slucaju prethodne vlasti, da nameti idu u dzep privatnih lica.

marisol

pre 10 godina

Po ovoj izjavi mogu samo da zaključim da za nju postoje samo oni odbori koji podržavaju Đilasa. Ne bi me iznenadilo da sve ostale Đilas raspusti po hitnom postupku.

NY

pre 10 godina

Porazno je za DS to što predsednka mora da brani stavom da čak 40 "spornih" odbora ne postoji??? Pa koliko ih onda postoji? 5? Strašno...

Sabahudin

pre 10 godina

Aleksandra Jerkov širi samo prazne priče, ništa drugo. DS je imala više prilika da se pokaže u dobrom svetlu, ali je to propustila.

Pepa

pre 10 godina

Izgleda da predstavnik DS cita puno bajki u poslednje vreme. Samo u bajkama moze kao carobnim stapicem da jedno "izvini" opravda sve malverzacije, prevare, zloupotrebe polozaja a sve u cilju beskrupuloznog bogacenja.

Kapadokija

pre 10 godina

zvinio se Djilas i nikom ništa. Kakve konsekvence snosi zbog toga? Vlada nije prihvatila vaše predloge ... Ali, koliko su oni realni i finansijski opravdani? Ako se steže kaiš i ako je kriza, onda takve mere moraju da zahvate sve slojeve društva ( izuzimaju se socijalno ugrožena lica ). Te mere moraju zahvatiti kako one što rade u javnom sektoru, tako i poljoprivrednike (nema nigde, osim kod nas, da se daju subvencije po hektaru, a ne po prinosu, to je apsurd) . Znate da ne može sve ostati isto i da se smanjuje javni dug, ali šta ima veze, bitno je da se svakog dana oglasite.

Isidor

pre 10 godina

Nažalost, sve to što je DS predložio, predlaže sada kada je u opoziciji, dok kada je vlast bila u potpunosti u njihovim rukama, najvažnije je bilo što više oteti od države i naroda. Samo po broju kriminalaca i ljudi koji su se obogatili na račun države, vidimo koliko im je bilo stalo da se zemlja izvuče iz krize.

Smoking

pre 10 godina

Demokrate imaju i previse problema,bave se Vucicem umesto da sagledaju svoje greske dok su bili na vlasti i da rese svoje unutar stranacke probleme jasno definisu svoje ciljeve,a ne da dele na stranke koje su uz naprednjake i one koje su za njih

Mitar

pre 10 godina

(bane, 16. januar 2014 18:40)
Vi pisete o DOS-u ili DS-u? Nemoguce je utvrditi koliku je podrsku imao DS posle oktobarske revolucije.

Srbin100%

pre 10 godina

Ovo je krajnje neuverljiv izgovor Jerkov koja izgleda misli da ce na ovaj nacin da obeshrabri sve clanove glavnog odbora da pristupe glasanju o nepoverenju Djilasu

nensi

pre 10 godina

Mlada gospojice Jerkov, kada ste prešli iz LSV u DS nadam se da ste svesni da ste time prihvatili kako dobre tako i loše rezultate vaše partije. Ako ste već vi predložili zakon o ograničavanju kamata u bankarskom sektoru, onda ste vi trebali i da ga progurate za vreme DSovog mandata u skupštinu , ali da ste hteli ...VEĆ VI NISTE...trebalo je uništiti sve razvojne banke u Vojvodini... da ne nabrajam afere u kojima ste sve umešani ...tako da kako vas nije sramota da tako govorite a ništa niste preduzeli da uradite...samo pričate.

makar

pre 10 godina

Kakva izvinjena, razmisli prvo sta radis- predstavnik si naroda pa to imaj na umu! Oprastam ti ko coveku, ali ne mozes me vise nikad prevariti!

MilanZ

pre 10 godina

Ovi iz DS su više dosadili. Prvo su uništili sve dok su bili na vlasti, pa za sve krive SNS, sada se svađaju međusobno, pa će i za to da krive SNS, njih nije briga za narod, samo gledaju kako će u vlast, ali od tolike bahatosti ne vide da više nemaju onoliku podršku građana, a i ova im je sve manja i manja.

Licno Misljenje

pre 10 godina

Uvek me nasmeju izjave iz redova ds,ljudi toliko izazivaju medijsku pompu sa svojim bahatim ponasanjem.Ovo je njihova smisljana i promisljena izjava.Koliko ja znam Vucic nikada nebi dao sansu ds da mu bude rezvera ili da sa ds deli vlast...

IMA- JEDAN - KUCERAK - U -SREMU

pre 10 godina

SNS nikada ne bi usla u koaliciju sa Demokratskom strankom u ovom trenutku niti bi ih primili da budu rezervni igraci na klupi, jer se zna kako su demokrate radile i u cijem interesu a to su njihovi lici i tajkuna, zato je rejting DS-a non-stop u padu za razliku od SNS-a koji ce mozda moci i samostalno da formira Vladu ili ce im mozda trebati veoma mali broj nacionalnih manjina.

Mira

pre 10 godina

Crni oblak sigurno nije po struci ekonomista, pa ne zna da je "Fiat" poslovni potez predhodne vlade u kojoj nije bilo SNS-a. Jadan Kargujevac. I tako svaki grad ima svoj Fiat.... 800 000,00 nezaposlenih je stvoreneno u privatizacijama, po sistmemu koji je OJADIO Srbiju, kaže statistika, a ja sam učila i stastiku 2. Koja kaže da će se te privatizacije ispitati, dopalo se tebi ili ne. Ako si bio štedljiv pa od plate uštedeo, kao Đilas, svaka ti čast Crni oblače! Spremi se da poliožiš račune Srbiji sa Đilasom. Kucaju Vam na vrata revizori. Mirno spavjte, ako ste radili po zakonu sve, pa i javne nabavke.

Mia

pre 10 godina

DS nije spremna ni za jednu ni za drugu opciju. Što se tiče rezervne klupe , tu su šanse nikakve , jer Vučić ne želi takvu rezervu. Što se tiče opozicione partije , to je moguće samo ako se promeni komletno rukovodstvo na čelu sa Đilasom.

vgrad

pre 10 godina

Ta konstatacija gospođo Jerkov da vlada DS nije bila loša i da se Đilas izvinuo za sve šro je DS uradila ili je propustila dfa uradi i za to platila gubljenjem izbora nije dovoljno da kod glasača, članova i biračkog tela povratite ugled koji je nekada DS imao, kada je sve poluge vlasti od predsednika do vlade imao u svojim rukama i kada je mogao da stane na kraj mnogim stvarima i nevoljama koje muće sada ovaj narod i potresaju državu.čekali ste da dođe Aleksandar Vučić da pohapsi kriminalce i rasplete gordijev čvor spornih privatizacija i vi bi sada da izvinjem pokažete da ste to kobajagi spremni da vodite ovu državu i dajete savete kako dalje u ekonomske reforme.Davno ste to trebali da radite gospođo Jerkov i cena vašeg odlaska bila bi mnogo manja.