Utorak, 14.01.2014.

17:44

Prpa: Nije Kurak ubio Slavka

Branka Prpa, partnerka ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, izjavila je za magazin NIN da Miroslav Kurak nije pucao u njenog supruga.

Izvor: NIN

Prpa: Nije Kurak ubio Slavka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

beli

pre 9 godina

pa žena indirektno uvijeno (strah je u pitanju) optužuje Vučića jer je on bio tada glavni za novinare... Ona je najmerodavnija a ne Legija ("poštenjačina") da kaže ko je to uradio. (seljadin, 15. januar 2014
da je Vucic kriv za ubistvo Curuvije zuti bi ga dosad sahranili s'obzirom koliko su bili na vlasti i kakvu su moc imali,naprotiv oni nisu ni jedan delic procesa zapoceli a imali su vremena i saznanja previse

Sofija

pre 10 godina

Дражава мора да објасни себи и свом народу зашто једно такво убиство није процесуирано по постојећим законским прописима, уместо што је било потребно да се појаве један Вучић или Николић

srbin iz inata

pre 10 godina

Postavljate pitanje kako može da se seća? Svašta. Pa ko god je bio u takvim situacijama gde je doživeo da mu je ugrožen život, normalno je da se seća.
U psihi čoveka bitni trenutci u životu ostaju dobro upamćeni.

neba

pre 10 godina

Blize se izori samo ovakve vesti treba ocekivati.Greska sto su umesali Legiju i u ovo ubistvo, verovatno dezurni krivac koji je vec maksimalno osudjen.Drzavi tuzioc i kompletno ministarsvo unutrasnjih poslova vec 6.gonida su na vlast i evo novih vesti.Strasno providno.

Pavle

pre 10 godina

Kako je Branki, slavkovom bratu, deci i rodbini - zna samo njihova duša.Zato ove poražavajuće predstave juče nije ni trebalo da bude.Čudim se samo Veranu Matiću, što je pristao da bude deo te cirkuske predstave?
Otvorite gospodine Vučiću arhivu državne bezbednosti, pa da vidimo ko je gde bio.Na reč vam ne verujem!Da je stida i srama ni Vučić ni Dačić, ni Nikolić ni njima slični, nikada ne bi bili na vlasti, zbog onoga što su Srbiji i srbima činili devedesetih.Da obraza imaju nikada se više politikom ne bi bavili.Ali morala nema...

seljadin

pre 10 godina

kome sad da verujemo Legiji ili partnerki-ženi od Slavka Ćuruvije? Ja bih radije verovao njoj, jer je videla ubicu.

Samo najočajnija vlast može uzeti Legiju za svedoka. A pratite vesti, Legija će dobiti olakšice u zatvoru i veći konfor kao nagradu.

seljadin

pre 10 godina

pa žena indirektno uvijeno (strah je u pitanju) optužuje Vučića jer je on bio tada glavni za novinare... Ona je najmerodavnija a ne Legija ("poštenjačina") da kaže ko je to uradio.

Slavica

pre 10 godina

Zacudjujuca je naknadna pamet gospodje Prpe, uvek kada se pomene ubistvo njenog prijatelje novinara Curuvije. Koga to ona brani, a koga pljuje? Kao ocevidac nije pomogla, a za divno cudo je prezivela i dobro profitirala, jer je od prijateljice postala "supruga", uselila se u njegov stan i dobila vrlo "sekuriti" i visoko pozicionirano radno mesto direktora Arhiva Jugoslavije. Mozda je potrebno ispitati zasto su je ubice sacuvale. Posteno bi bilo pozabaviti se i tom istinom, a videcemo koga ce to sve iritirati i tangirati.

Ritter

pre 10 godina

eeee draga gospodjo Prpa, sve sto ste vi rekli je krajnje logicno ali logika je odavno emigrirala iz majke Srbije zato nam je ovako kako nam je.

bulat92

pre 10 godina

Ovde je suština da je država ubica. Zato u našem sistemu nešto duboko ne valja.Država nije u službi građana, ona je samo i isključivo teritorija vlasti.To opako dovodi do toga da ona sve institucije koristi kao svoje
oružje za obračun sa građanima, bilo zato što drugačije misle, što su im
nesimpatični, što su im pretnja da izgube vlast ili iz bilo kog drugog razloga.Čak i oni koje građani neposredno biraju, poslanici, nisu tu da zastupaju interese birača nego vlasti. Kad država bude država naroda ne pojedinca ili partije, onda možemo govoriti da živimo u slobodnom društvu.
Dotle će se uvek naći neki Kurak da nam presudi.

Bilal

pre 10 godina

posto su ti svi debejci, deca partizana i mladih partizanki koji su ruskim hordama usle u Beograd, i pobile onoliko ljudi, pokopanih po bg parkovima, Prpu ne bi trebalo da iznenadi tolika hladnoca prilikom ubistva Ciruvije..
ona makar poznaje taj bg komunisticki milje.
(Partizanstina, 14. januar 2014 22:28)
Ма, како да не! Комунисти су убили и Карађорђа и Молера и Михајла и Александра Обреновића, и највојводу Фердинанда и Стјепана Радића и Ђуру Ђаковића и седам секретара СКОЈ-а. Прикривени комуниста је био и Апис а организација Црна рука партизанска ћелија. До доласка комуниста у Србији "није ни било" тајних служби и политичких убистава.

Sasha

pre 10 godina

Branka je potpuno u pravu,mene interesuje zasto se to desava bas sada?
Mislim da ne treba umanjiti odgovornost kompletne tadasnje vlade pa i Vucica i Nikolica,Dacica....!
Vucic je samouvereno rekao da ce se taj slucaj resiti...evo resava se,zasto se nije resio prethodnih godina iako se ni dan danas to zmijsko gnezdo od DB nije rasformiralo....demontiralo,mozda je i sam Vucic nesto znao pa sada pokusava da se iskupi za cinjenicu da je tada bio ministar informisanja??!!.
U svakom slucaju ne moze se zanemariti cinjenica da je Vucic u to vreme bio ministar informisanja i da je on odgovoran za takav zakon informisanja koji otvara mogucnost tj."sezonu lova na novinare"
U pravu su kada kazu da smo mi drzava kakve nema nigde u svetu ...mislim u politici,politickoj etici....ne bih se iznenadio da se negde na nekom univerzitetu u Evropi i Svetu ne obradjuje nasa politicka scena i elita u njoj sa svim njihovim "koalicjama"mogucim i nemogucim,politickim skandalima,ubistvima,prebezima ,tamnicenjima,kradjama,marifetlucima...
Kazu "vuk dlaku menja a cud nikada" a kod nas menja i daku i CUD.

Sandinista

pre 10 godina

Notorna činjenica je da je sadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u vreme ubistva Slavka Ćuruvije bio ministar informisanja, da je sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić bio potpredsednik Vlade Srbije, da je koalicija JUL-radikali bila ključna u kreiranju Zakona o informisanju od oktobra 1998. godine, kada počinju intenzivni progoni nezavisnih novinara, a pre svega Slavka Ćuruvije", navela je Prpa.
Ovo je put kojim istraga treba da ide i jedina istina

momir malic

pre 10 godina

Po strani od istrage za ubistvo, bilo bi potrebno odgovoriti: da li je Curuvija ubijen jer je rekao neke neprijatne istine o drzavi u kojoj je ziveo, a koje niko drugi pre njega nije smeo da iznese? Drugim recima, da je ubijen zbog svog novinarskog posla? Iako se o Curuviji dosta pise, nikada se ne prestampavaju ti njegovi tekstovi koji su eventualno bili povod ubistva. Sto ukazuje da je ubijen iz nekih drugih razloga, a ne zato sto je smetao rezimu kao novinar.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Cinjenice su da je u to vreme ministar informisanja bio Vucic, tada ministar je odradio najkrvaviji deo za drzavu, za to prvo treba da odgovara. Drugo, ako ste pratili intervju Romica sa Maticem na heppy televiziji, svi sefovi opozicije su bili DB ljudi (Seselj, Draskovic, Kostunica,..) zato i ne cudi sto se nista ne yna, jadan nas ubijeni premijer jer je bio okruzen udbasima i naravno da nista nije mogao da uradi. Vucicu ne treba verovati i on treba da odgovara a odgovarace sigurno, pitati Tadica o opstrukciji (sumnjiv), Dacic je tada bio potparol (sumnjiv), Nikolic je tada bio potpredsednik vlade (sumnjiv), cela vlada i opozicija sem Zorana Djindjica je bila udbaska, losa klima, tada se nista nije moglo uraditi. Kao ni sada.

Djordje

pre 10 godina

Bez ikakve namere da umanjujem postignute rezultate u rasvetljavanju ubistva Slavka Ćuruvije (verujem Veranovoj ne Vorenovoj komisiji) ali se nešto, kao za sebe, pitam:
- Koji su motivi rukovodili Legiju da se preda Jočiću i Tijaniću u 29. novembra (posredno Specijalnom sudu) kad su ga "jurili i tražili" za ubistvo Đinđića i koji je sada presudio da se "preda posredno" Vučiću?
Naivno ili perfidno?
Ili se naprasno setio kao što se naprasno i predao.
Ja sam kao malo nepoverljiv!
Izbori se približavaju!!!

zmitjkoe

pre 10 godina

Uostalom, dozvolite mi da sumnjam da bi je takav hladnokrvni ubica ostavio u životu da mu je videla lice.
(više onako usput komentarišem, 15. januar 2014 00:15)

Dozvoli da ti objasnim da je covek uradio sto mu je bio sluzbeni zadatak i nije na njemu da odlucije da ubije i zenu za istu platu, samo mafijasi brinu o svedocima, a ovu su bili drzavni sluzbenici.

cica

pre 10 godina

"posto su ti svi debejci, deca partizana i mladih partizanki koji su ruskim hordama usle u Beograd, i pobile onoliko ljudi"
Partizanstina,
A ti si sigurno deo onih koji su sa cvecem docekivali zapadne horde koji su mahali demokratiom usli u Beograd, naravno zasipajuci grad tonama bombi, a nije ti poznata krilatica, za jednog ubijenog okupatora streljamo sto civila.Ali ajde neka su samo Rusi "horde".

više onako usput komentarišem

pre 10 godina

Prvo u naslovu napisete "partnerka", pa u istoj recenici da taj xx nije ubio njenog "supruga". Sta je tacno? Inace sve njene izjave su cudne i pomalo kontraverzne.
(GBK, 14. januar 2014 22:31)

Kako se na srpskom kaze kad muskarac i zena zive zajedno bez potpisa opstinskog maticara ili popovske plehane krune na glavi? Koji deo njene iskrene i jasne izjave te zacudio i zvucao malcice "kontraverzan"? To sto je jedan od Slavkovih dzelata najzad pronasao ubicu?
(zmitjkoe, 14. januar 2014 23:17)

Kod nas se prosto nije ustalio izraz partner i partnerka, koji bi (valjda?) bio prikladan za ljude svih godina, koji su u vezi. I sama se osećam blesavo kad treba da predstavim svog "partnera", jer oboje imamo 40+ godina. Nit' ja za njega mogu da kažem "moj momak", nit' on za mene "moja devojka". Oboje imamo prethodne brakove i odraslu decu.
Elem, gospodja Prpa je bila Ćuruvijina "partnerka" kako u intimnom, tako i u poslovnom životu.
To što je ona izjavila da Kurak nije neposredni izvršilac, tjah, ne bih se ja baš 100% pouzdala u njenu izjavu, jer, jako se dobro sećam da u to vreme nije govorila da bi mogla da prepozna ubicu, a i ovaj opis koji sad daje je ipak prilično neodredjen.
Uostalom, dozvolite mi da sumnjam da bi je takav hladnokrvni ubica ostavio u životu da mu je videla lice.

Deni Krejn

pre 10 godina

A šef malom Aci se krije u Hagu. E Srbijo šta si doživela. A isti taj je otišao u Hag odmah nakon ubistva Zorana Đinđića.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ zmitjkoe

Iskrene i jasne izjave? Molim te mani se patetike. Meni zvuci "kontraverzno" ovo gde ona kaze "Za mene je to novo ime, ali on nije pucao u Slavka. Ne liči mi na tu osobu". Prvo, to nije novo ime jer ga je Seselj vec 2002. godine javno prozvao. Drugo, "ne lici mi na tu osobu". Ovo sigurno nije dokaz da to nije bio Kurak. Zasto? Pamcenje moze da je vara, mozda nije dobro videla lice, mozda je on promenio licni opis i td... Imamo sa jedne strane ljude koji su umesani u ubistvo, a sa drugo zenu koja je pre 14 godina na kratko nesto videla u mracnom prolazu. I ona zna zasigurno da to nije on? Umesto da ovu izjavu primite sa rezervom, vi ste sad svi poleteli kao da je zena prikazala snimak ubistva.

Srbin100%

pre 10 godina

Zalosno je sto se tadasnja partnerka ubijenog novinara koristi na ovaj nacin u politicke svrhe i sto se pokusava da se omalovaze rezultati istrage u kojoj su da podsetim citaoce ucestvovali novinari i koja je dovela do razjasnjenja zlocina koji je vec 15 godina mucio gradjane Srbije

zmitjkoe

pre 10 godina

Prvo u naslovu napisete "partnerka", pa u istoj recenici da taj xx nije ubio njenog "supruga". Sta je tacno? Inace sve njene izjave su cudne i pomalo kontraverzne.
(GBK, 14. januar 2014 22:31)

Kako se na srpskom kaze kad muskarac i zena zive zajedno bez potpisa opstinskog maticara ili popovske plehane krune na glavi? Koji deo njene iskrene i jasne izjave te zacudio i zvucao malcice "kontraverzan"? To sto je jedan od Slavkovih dzelata najzad pronasao ubicu?

Metuzalem

pre 10 godina

"Svi smo mi zečevi u ovoj državi kriminalaca.
(daevon, 14. januar 2014 19:57)"

Ne zaboravi da su bas ti "zecevi" odnosno ovaj narod koji se danas trudi da ima amneziju i veruje u teoriju zavere bili saucesnici i euforicni navijaci toga rezima ciji sam vrh su cinili likovi kojima se ti "zecevi" odnosno ovaj narod i danas toliko odusevljavaju. A sada ti isti "zecevi odnosno ovaj narod tvrdi da kolektivna krivica NE POSTOJI.

Кустос

pre 10 godina

Наш народ има изреку која каже када се нешто заиста хоће, онда се то и уради. Али од тога, чини ми се, много је битније да држава једном заувек каже да нико не може бити убијен зато што има другачије политичко мишљење или зато што је свој посао радио онако како мисли да треба иако се то некоме не свиђа.

SmrdaMudic

pre 10 godina

Zna da Kurak nije pucao,a ne zna ko jeste.Mnogo je tu konfuzije,javlja se tek sada,zna nesto sto drugi ne znaju.Cudno je sto su nju ostavili u zivotu,zna se da u tim situacijama nema svedoka.Uglavnom,mutne radnje..

realno

pre 10 godina

Branka je svakako verodostojniji svedok od Legije i njoj bi trebalo za ovo verovati, ali mi nije jasno zasto je mediji uporno predstavljaju kao Curuvijinu udovicu kada su i njegov brat i cerka to nekoliko puta demantovali, ako se ne varam cak su i sudski to izdejstvovali jer je ona svega nekoliko meseci s njim bila u vezi.

Пера Којот

pre 10 godina

Убиства новинара су један велики шамар на образу ове државе. Застрашујуће је да је неко себи дао за право да буде господар живота и смрти. Али охрабрује чињеница да је држава коначно смогла снаге и воље да изведе пред лице правде људе који су се заклањајући иза ње вршили гнусне злочине.

deda

pre 10 godina

miki kurak je pre dvadesetak godina na uglu kralja petra i g.jovanove ubio vladana petrovića legendu dorćola, nije odležao ni dan zatvora a nije bila samoodbrana, toliko da se zna od kad ubija za db.

Mirce

pre 10 godina

Ovo do sada je inicijalna strana postupka.Kurak je sada lovac u Tanzaniji treba prvo biti isporučen a onda tokom glavnog pretresa će se dalje utvrđivati činjenično stanje uz pomoć za sada tri svedoka ali i drugih dokaznih sredstava.Tek kada se utvrde sve relevantne činjenice znaćemo odgovor na ovo pitanje,a nadam se da će postupak biti efikasan i da će to biti poznato uskoro.

konj

pre 10 godina

Ko sve danas ima pristup internetu, tastaturi... dođe mi da plačem. Kada se tek pojavila informacija ko je organizator i egzekutor ubistva Ćuruvije, svi ste govorili da to čitava Srbija zna. Super, nema problema. Ali, danas kada se pojavio info da je to "otkrio" (što je znala čitava Srbija) Milorad Legija, svi se pravite ludi i ne vjerujete u to da su ovi krivci. Ismijavate Vučića, sprdate se sa tužiocem... Vama je bitno samo da ste u pravu, boli vas uvo da li Vučić, ili neko treći, radi dobro za državu. Dalje, zar je bitno ko je egzekutor samog ubistva? Sve i da je taj Kunak, ili ko već, odbio da ga ubije, našli bi oni nekog drugog ubicu koji bi "morao" da to odradi. Jednostavno, tada se nisi smio zamjeriti DB-u. Neki se čude kako je to moguće u jednoj organizovanoj državi... Kako je moguće da se sve isto dešava u USA? Pa od koga bježi Snouden? Od SDB? Od Vučića? Ili možda od "najdemokratskije" vlasti u istoriji čovječanstva, a to je USA?! Da, da... samo živite u zabludi da ovdje ništa ne valja. I ne treba da ništa ne valja kada su ovakvi (ne)ljudi nastanjeni. Mi i ne zaslužujemo svoga "Mesiju". Zašto? Zato što bi i njega ismijavali, sprdali se. Vučić/vlada/država/tužilaštvo hapsi Đurića za kriminal, javlja se ČLAN vlade/vlasti koji kaže da je ovaj nevin. Da ne povjeruješ... Ovo je za plakati!
Za kraj,
Teško Bogu sa nama, kakvi smo!!!

Partizanstina

pre 10 godina

posto su ti svi debejci, deca partizana i mladih partizanki koji su ruskim hordama usle u Beograd, i pobile onoliko ljudi, pokopanih po bg parkovima, Prpu ne bi trebalo da iznenadi tolika hladnoca prilikom ubistva Ciruvije..
ona makar poznaje taj bg komunisticki milje.

Hemera

pre 10 godina

Ubistvo Slavka Ćuruvije je građanima bilo na teretu, amogu misliti njegovoj ženi, koja je pravdu dočekala, i da se otkriju ubice njenog pokojnog muža. Branka Prapa je to svakako željno iščekivali i da se sva politička ubistva jednom za sva vremena reše. Branka Prpa je skeptična i to je sasvim normalno, ali tu je država i policija koja će ovaj slučaj rešiti. Dokazi svakako postoje, da posle 14 godina se rešavaju razni slučajevi iz prošlosti.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ Kvazimoodo

Verujem da sadasnja vlast, isto kao i nekoliko proslih, jako dobro znaju ko je povukao obarac, ko je naredio, a ko organizovao. Cisto sumnjam da nisu znali nista o ovome pre nego sto je Legija progovorio. U ostalom, kako vi to ljudi analizirate, Legija je kriminalac necu da mu verujem, Branka Prpa je udovica, znaci ona sigurno govori istinu! Koja je to logika? Sta ako Branka gresi? Koliko dobro je videla ubicu? Sta ako je Kurak promenio izgled pre ili posle ubistva? Ja cu vise da verujem nekome iz sluzbe ko je verovatno bio umesan u ovo ubistvo, nego osobi koju je vrlo lako moglo da prevari pamcenje.

Licno Misljenje

pre 10 godina

Legija je sve ovo znao i resio je da progovori,na nama je da verujemo ili ne .A na tuziocu je da resi ovaj slucaj i da se krivci kazne.Cini mi se da je Vucic resen da se obracuna sa kriminalom...

GBK

pre 10 godina

Prvo u naslovu napisete "partnerka", pa u istoj recenici da taj xx nije ubio njenog "supruga". Sta je tacno? Inace sve njene izjave su cudne i pomalo kontraverzne.

Zacudjeni U Zemlji Cuda

pre 10 godina

"Notorna činjenica je da je sadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u vreme ubistva Slavka Ćuruvije bio ministar informisanja, da je sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić bio potpredsednik Vlade Srbije, da je koalicija JUL-radikali bila ključna u kreiranju Zakona o informisanju od oktobra 1998. godine, kada počinju intenzivni progoni nezavisnih novinara"
Srbi, secate li se ovoga, ja odlicno!!!

Tokmak

pre 10 godina

Dobro pamtim to vreme i ko je bio inicijator pogroma svih nerežimskih novina i novinara. Stoga verujem gospođi Prpi, a pogotovo onome što je kazala u emisiji RTV-a "Jedan na jedan" kod Danice Vučenić.

mirko

pre 10 godina

Siguran sam da je njoj više stalo do istine, kao i njegovoj familiji, kćerka takođe misli da ovo nije ništa novo, nego bilo kome drugom.
Vučiću, Radisavljeviću, i ostalima je bitno da nađu nekog, i zatvore slučaj.
Koliko je pouzdan svedok, videćemo, kada se izjasni i u vezi drugih ubistava, koje su on i njegovi podčinjeni izvršili.
Ako saopšti, ko ga je nagovorio da ubiju Đinđića, verovati ću mu i ovo, bez toga teško.

XXC

pre 10 godina

Dotičnoj gospođi ne verujem, nije mi svojim javnim delovanjem dala niti jedan razlog za to!
(Andrej, 14. januar 2014 20:19) - Doticnu gospodju, kao ni bilo koga drugog, kako bi ti i strine rekle "doticnog", u svemiru, ukljucujuci planetu Srbiju, apsolutno ne zanima kome ti verujes ili ne verujes. Ovo nema veze s tobom.

Tragedija jedne zemlje, Lik: kolo

pre 10 godina

Necete valjda, vi gospodjo Prpa, ocevidac, i neko ko je mozda najzainteresovaniji za resavanje slucaja, da kazete da znate i zelite istinu vise od uvazenog gospodina Legije i najuvazenijeg gospodina A. Mi, kolo, najvise najuvazenijem gospodinu verujemo - on je znanje i bit postenja. On razloga za iskrivljivanje istine nema, jer je uvek i samo nju u srcu i na usnama nosio.

Andrej

pre 10 godina

Dotičnoj gospođi ne verujem, nije mi svojim javnim delovanjem dala niti jedan razlog za to! Naravno to ne znači da treba verovati Legiji i njemu sličnima, ali s druge strane takvima su verovali Čeda, Beba i ostali kad je trebalo ostaviti Čumeta na slobodi i omogućiti mu da nam asvaltira puteve...

Kvazimoodo

pre 10 godina

Najtuznije od svega sto se desilo od Curuvijinog ubistva je cinjenica da ce sadasnja vlast vise verovati Legiji nego Branki Prpi koja je bila tamo. A ja njoj mnogo vise verujem nego osvedocenom kriminalcu i ubici. No, vlast je definitivno resila da "zatvori" slucaj i proglasi ga "resenim". Tuga.

Slobo

pre 10 godina

Sa duznim postovanjem, ali nemam rezumevanja za ovu izjavu medijima gospodje Prpa, a evo i zasto: Na osnovu cega gospodja tvrdi da Kurak nije ubica posle 14 godina od zlocina? Da li je gospodja obavila precizno prepoznavanje Kuraka u policiji ili to tvrdi na osnovu jedne fotografije iz novina? Koliko ona moze da se seca lica ubice u crnom odelu sa crnom kapom na glavi, u mraku i sve to posle 14 godina od zlocina? (Napominjem da ja imam 35 godina i mnoga lica od pre 14 godina vise ne pamtim dobro, mada govorim u svoje ime) Mislim da gospodja Prpa treba da zahteva od drzave da privede pravdi osumnjicenog ubicu i da posle sluzbenog prepoznavanja i naravno u saradnji sa drugim svedocima eventualno oslobode optuzenog, ako se stvarno dokaze da nije on. Do tada ne vidim cemu ova izjava ''nije on''! Kako onda da optuzimo Miru Markovic da je naredima ubistvo, u cijem slucaju nemamo svedoka, ako direkni svedoci ubistva preko medija napamet oslobadjaju osumnjicenog izvrsioca i potkopavaju do sada uradjen posao tuzilastva.

Jelena

pre 10 godina

Branka Prpa NIJE bila supruga Slavka Ćuruvije!! Porodica je i na sudu morala da joj oduzima pravo da se tako predstavlja. Molim vas da ne obmanjujete javnost.

advokat

pre 10 godina

Svedocim da mi je 2000 godine gospodja Prpa u razgovoru dala istovetan opis ovom opisu koji je 2014 godine dala Nin-u. Koliko se secam, govorila je i da je ubica mladic od svojih 25-6 godina bez ikakvog posebnog obelezja na licu. Treba naci i njene izjave date policiji neposredno posle zlocina, ali potraziti i fotografiju Kuraka iz tog vremena i predociti je gospodji Prpa.Uveren sam da to za tuzilastvo nece predstavljati osobit problem.

Jovan

pre 10 godina

Da li ga je ubila " SDB" ? Očigledno jeste. Ko je nalogodavac? Očigledno je u Rusiji pod specijalnom zastitom ( " bratske" Rusije).
Ko je povukao oroz? Miki Kurak ili neki drugi ubica ? Saznace se. Drugarica Prpa kaze da je videla ubicu, a oni su je ostavili zivu!? To je retka greska koju Sluzba čini. Ili nije greska vec je nesto drugo u pitanju? Da li ce se i to saznati?

Goranče

pre 10 godina

Kurak nije pucao u Slavka Ćuruviju, ali je moguće učestvovao u ovom krivičnom delu. Situacija se mora detaljnije sagledati i istražiti.

bees%bees

pre 10 godina

Gospođo Prpa i izvšioc i saučesnik su jedno te isto. Njima treba suditi a oni će već propevati . Saznaćete ko nam je uzeo jednog od naj boljih novinara ,i ko je vas onesvestio. Vreme je da za to odgovaraju. Čestitke svima koji su učestvovali u akciji rasvetljavanja slučaja.

student_iz_pakla

pre 10 godina

Pamcenje ume da vara u ovakvim situacijama, pogotovo posto je proslo mnogo vremena od ubistva. Drugo, ubica se od tad sigurno promenio, ko zna koju su sliku tok Kuraka pokazali ovoj gospodji, mozda joj on nije bio poznat samo sa te slike. Ja licno ne znam da li je taj Kurak povukao obarac ili ne, ali znam samo da njeno svedocenje iz mnogo razloga ne mora da bude pouzdano, te da me ova njena izjava nije ubedila da je Kurak nevin. Isto kao sto me pisanja Blica nisu ubedila da je on kriv.

Ludi Milojko

pre 10 godina

Šta ćemo sad, ha? Jedini očevidac tvrdi da onaj koji je prvoosumnjičeni od strane tužioca nije izvršilac!!! Znači rezultat istrage 0, ništa!!! Sve iz početka?

deda

pre 10 godina

posle ove izjave, u prevodu ništa ne znam, ništa nisam videla osim da nije pucao miki kurak!? pitao ovog puta ne kao svedok - odkud zna!?

tosa

pre 10 godina

Kaze Branka Prpa da je Curuvijin ubica bio mlad... Pa ono doduse, proslo je 14 godina od tada, mozda je Kurak u medjuvremenu ostario? Niko od nas ne izgleda onako kako je izgledao pre 14 godina.

Sasa jokic

pre 10 godina

Ja vise verujem njoj nego Legiji! Inace mi je od pocetka bilo sumnjivo da Vucic razresava ovo ubistvo, a u to vreme je globio sve nezavisne medije, ukljucujuci i Slavkov Telegraf, a Seselj ga je zajedno sa Mirom satanizovao.
U takvim situacijama, sigurno da joj se lik ubice urezao u secanje dok je ziva, i da moze da proceni da li je Kurak taj.
Legija je stari prevarant, treba njega dobro "procesljati".

Misha

pre 10 godina

Pa da. Ovo ima smisla. Optuzili su coveka koji je u Tanzaniji ili gde vec, apsolutno nedostupan nasim organima, pohvatali ove za koje se zna da su samo indirektni nalogodavci i eto lepe price za pred izbore. Jos im je "gospodin" Legija pomogao. Optuzili Radeta Markovica koji je ionako 40 godina u zatvoru i Radonjica koji ce kad tad (kada Ibarska konacno dobije presudu) zavrsiti isto iza resetaka.

A ti narode ponovo muuuu i beeeee kad budes ispred listica na glasackom mestu.

VSKST

pre 10 godina

Tako sam i mislio i verujem da su upravo zečeve pustili i da ovi nisu bili neposredni izvršioci...Naravno sada će mali Đokica da ubeđuje Branku kako je prošlo 15 godina,kako vreme utiče na zaboravljanje činjenica,eventualno Alchajmer :D itd...Siguran sam da će žena do smrti pamtiti (ako ih-njega do tada ne uhapse) lice ubice,takve stvari se,UPAMTITE,NE ZABORAVLJAJU!!!!!!

Misha

pre 10 godina

Pa da. Ovo ima smisla. Optuzili su coveka koji je u Tanzaniji ili gde vec, apsolutno nedostupan nasim organima, pohvatali ove za koje se zna da su samo indirektni nalogodavci i eto lepe price za pred izbore. Jos im je "gospodin" Legija pomogao. Optuzili Radeta Markovica koji je ionako 40 godina u zatvoru i Radonjica koji ce kad tad (kada Ibarska konacno dobije presudu) zavrsiti isto iza resetaka.

A ti narode ponovo muuuu i beeeee kad budes ispred listica na glasackom mestu.

Zacudjeni U Zemlji Cuda

pre 10 godina

"Notorna činjenica je da je sadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u vreme ubistva Slavka Ćuruvije bio ministar informisanja, da je sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić bio potpredsednik Vlade Srbije, da je koalicija JUL-radikali bila ključna u kreiranju Zakona o informisanju od oktobra 1998. godine, kada počinju intenzivni progoni nezavisnih novinara"
Srbi, secate li se ovoga, ja odlicno!!!

Kvazimoodo

pre 10 godina

Najtuznije od svega sto se desilo od Curuvijinog ubistva je cinjenica da ce sadasnja vlast vise verovati Legiji nego Branki Prpi koja je bila tamo. A ja njoj mnogo vise verujem nego osvedocenom kriminalcu i ubici. No, vlast je definitivno resila da "zatvori" slucaj i proglasi ga "resenim". Tuga.

Sasa jokic

pre 10 godina

Ja vise verujem njoj nego Legiji! Inace mi je od pocetka bilo sumnjivo da Vucic razresava ovo ubistvo, a u to vreme je globio sve nezavisne medije, ukljucujuci i Slavkov Telegraf, a Seselj ga je zajedno sa Mirom satanizovao.
U takvim situacijama, sigurno da joj se lik ubice urezao u secanje dok je ziva, i da moze da proceni da li je Kurak taj.
Legija je stari prevarant, treba njega dobro "procesljati".

VSKST

pre 10 godina

Tako sam i mislio i verujem da su upravo zečeve pustili i da ovi nisu bili neposredni izvršioci...Naravno sada će mali Đokica da ubeđuje Branku kako je prošlo 15 godina,kako vreme utiče na zaboravljanje činjenica,eventualno Alchajmer :D itd...Siguran sam da će žena do smrti pamtiti (ako ih-njega do tada ne uhapse) lice ubice,takve stvari se,UPAMTITE,NE ZABORAVLJAJU!!!!!!

Ludi Milojko

pre 10 godina

Šta ćemo sad, ha? Jedini očevidac tvrdi da onaj koji je prvoosumnjičeni od strane tužioca nije izvršilac!!! Znači rezultat istrage 0, ništa!!! Sve iz početka?

advokat

pre 10 godina

Svedocim da mi je 2000 godine gospodja Prpa u razgovoru dala istovetan opis ovom opisu koji je 2014 godine dala Nin-u. Koliko se secam, govorila je i da je ubica mladic od svojih 25-6 godina bez ikakvog posebnog obelezja na licu. Treba naci i njene izjave date policiji neposredno posle zlocina, ali potraziti i fotografiju Kuraka iz tog vremena i predociti je gospodji Prpa.Uveren sam da to za tuzilastvo nece predstavljati osobit problem.

XXC

pre 10 godina

Dotičnoj gospođi ne verujem, nije mi svojim javnim delovanjem dala niti jedan razlog za to!
(Andrej, 14. januar 2014 20:19) - Doticnu gospodju, kao ni bilo koga drugog, kako bi ti i strine rekle "doticnog", u svemiru, ukljucujuci planetu Srbiju, apsolutno ne zanima kome ti verujes ili ne verujes. Ovo nema veze s tobom.

Tokmak

pre 10 godina

Dobro pamtim to vreme i ko je bio inicijator pogroma svih nerežimskih novina i novinara. Stoga verujem gospođi Prpi, a pogotovo onome što je kazala u emisiji RTV-a "Jedan na jedan" kod Danice Vučenić.

Tragedija jedne zemlje, Lik: kolo

pre 10 godina

Necete valjda, vi gospodjo Prpa, ocevidac, i neko ko je mozda najzainteresovaniji za resavanje slucaja, da kazete da znate i zelite istinu vise od uvazenog gospodina Legije i najuvazenijeg gospodina A. Mi, kolo, najvise najuvazenijem gospodinu verujemo - on je znanje i bit postenja. On razloga za iskrivljivanje istine nema, jer je uvek i samo nju u srcu i na usnama nosio.

Jovan

pre 10 godina

Da li ga je ubila " SDB" ? Očigledno jeste. Ko je nalogodavac? Očigledno je u Rusiji pod specijalnom zastitom ( " bratske" Rusije).
Ko je povukao oroz? Miki Kurak ili neki drugi ubica ? Saznace se. Drugarica Prpa kaze da je videla ubicu, a oni su je ostavili zivu!? To je retka greska koju Sluzba čini. Ili nije greska vec je nesto drugo u pitanju? Da li ce se i to saznati?

mirko

pre 10 godina

Siguran sam da je njoj više stalo do istine, kao i njegovoj familiji, kćerka takođe misli da ovo nije ništa novo, nego bilo kome drugom.
Vučiću, Radisavljeviću, i ostalima je bitno da nađu nekog, i zatvore slučaj.
Koliko je pouzdan svedok, videćemo, kada se izjasni i u vezi drugih ubistava, koje su on i njegovi podčinjeni izvršili.
Ako saopšti, ko ga je nagovorio da ubiju Đinđića, verovati ću mu i ovo, bez toga teško.

Pavle

pre 10 godina

Kako je Branki, slavkovom bratu, deci i rodbini - zna samo njihova duša.Zato ove poražavajuće predstave juče nije ni trebalo da bude.Čudim se samo Veranu Matiću, što je pristao da bude deo te cirkuske predstave?
Otvorite gospodine Vučiću arhivu državne bezbednosti, pa da vidimo ko je gde bio.Na reč vam ne verujem!Da je stida i srama ni Vučić ni Dačić, ni Nikolić ni njima slični, nikada ne bi bili na vlasti, zbog onoga što su Srbiji i srbima činili devedesetih.Da obraza imaju nikada se više politikom ne bi bavili.Ali morala nema...

deda

pre 10 godina

miki kurak je pre dvadesetak godina na uglu kralja petra i g.jovanove ubio vladana petrovića legendu dorćola, nije odležao ni dan zatvora a nije bila samoodbrana, toliko da se zna od kad ubija za db.

Ritter

pre 10 godina

eeee draga gospodjo Prpa, sve sto ste vi rekli je krajnje logicno ali logika je odavno emigrirala iz majke Srbije zato nam je ovako kako nam je.

Goranče

pre 10 godina

Kurak nije pucao u Slavka Ćuruviju, ali je moguće učestvovao u ovom krivičnom delu. Situacija se mora detaljnije sagledati i istražiti.

Jelena

pre 10 godina

Branka Prpa NIJE bila supruga Slavka Ćuruvije!! Porodica je i na sudu morala da joj oduzima pravo da se tako predstavlja. Molim vas da ne obmanjujete javnost.

Sandinista

pre 10 godina

Notorna činjenica je da je sadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u vreme ubistva Slavka Ćuruvije bio ministar informisanja, da je sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić bio potpredsednik Vlade Srbije, da je koalicija JUL-radikali bila ključna u kreiranju Zakona o informisanju od oktobra 1998. godine, kada počinju intenzivni progoni nezavisnih novinara, a pre svega Slavka Ćuruvije", navela je Prpa.
Ovo je put kojim istraga treba da ide i jedina istina

seljadin

pre 10 godina

kome sad da verujemo Legiji ili partnerki-ženi od Slavka Ćuruvije? Ja bih radije verovao njoj, jer je videla ubicu.

Samo najočajnija vlast može uzeti Legiju za svedoka. A pratite vesti, Legija će dobiti olakšice u zatvoru i veći konfor kao nagradu.

zmitjkoe

pre 10 godina

Prvo u naslovu napisete "partnerka", pa u istoj recenici da taj xx nije ubio njenog "supruga". Sta je tacno? Inace sve njene izjave su cudne i pomalo kontraverzne.
(GBK, 14. januar 2014 22:31)

Kako se na srpskom kaze kad muskarac i zena zive zajedno bez potpisa opstinskog maticara ili popovske plehane krune na glavi? Koji deo njene iskrene i jasne izjave te zacudio i zvucao malcice "kontraverzan"? To sto je jedan od Slavkovih dzelata najzad pronasao ubicu?

Metuzalem

pre 10 godina

"Svi smo mi zečevi u ovoj državi kriminalaca.
(daevon, 14. januar 2014 19:57)"

Ne zaboravi da su bas ti "zecevi" odnosno ovaj narod koji se danas trudi da ima amneziju i veruje u teoriju zavere bili saucesnici i euforicni navijaci toga rezima ciji sam vrh su cinili likovi kojima se ti "zecevi" odnosno ovaj narod i danas toliko odusevljavaju. A sada ti isti "zecevi odnosno ovaj narod tvrdi da kolektivna krivica NE POSTOJI.

seljadin

pre 10 godina

pa žena indirektno uvijeno (strah je u pitanju) optužuje Vučića jer je on bio tada glavni za novinare... Ona je najmerodavnija a ne Legija ("poštenjačina") da kaže ko je to uradio.

konj

pre 10 godina

Ko sve danas ima pristup internetu, tastaturi... dođe mi da plačem. Kada se tek pojavila informacija ko je organizator i egzekutor ubistva Ćuruvije, svi ste govorili da to čitava Srbija zna. Super, nema problema. Ali, danas kada se pojavio info da je to "otkrio" (što je znala čitava Srbija) Milorad Legija, svi se pravite ludi i ne vjerujete u to da su ovi krivci. Ismijavate Vučića, sprdate se sa tužiocem... Vama je bitno samo da ste u pravu, boli vas uvo da li Vučić, ili neko treći, radi dobro za državu. Dalje, zar je bitno ko je egzekutor samog ubistva? Sve i da je taj Kunak, ili ko već, odbio da ga ubije, našli bi oni nekog drugog ubicu koji bi "morao" da to odradi. Jednostavno, tada se nisi smio zamjeriti DB-u. Neki se čude kako je to moguće u jednoj organizovanoj državi... Kako je moguće da se sve isto dešava u USA? Pa od koga bježi Snouden? Od SDB? Od Vučića? Ili možda od "najdemokratskije" vlasti u istoriji čovječanstva, a to je USA?! Da, da... samo živite u zabludi da ovdje ništa ne valja. I ne treba da ništa ne valja kada su ovakvi (ne)ljudi nastanjeni. Mi i ne zaslužujemo svoga "Mesiju". Zašto? Zato što bi i njega ismijavali, sprdali se. Vučić/vlada/država/tužilaštvo hapsi Đurića za kriminal, javlja se ČLAN vlade/vlasti koji kaže da je ovaj nevin. Da ne povjeruješ... Ovo je za plakati!
Za kraj,
Teško Bogu sa nama, kakvi smo!!!

Adriano Celentano

pre 10 godina

Cinjenice su da je u to vreme ministar informisanja bio Vucic, tada ministar je odradio najkrvaviji deo za drzavu, za to prvo treba da odgovara. Drugo, ako ste pratili intervju Romica sa Maticem na heppy televiziji, svi sefovi opozicije su bili DB ljudi (Seselj, Draskovic, Kostunica,..) zato i ne cudi sto se nista ne yna, jadan nas ubijeni premijer jer je bio okruzen udbasima i naravno da nista nije mogao da uradi. Vucicu ne treba verovati i on treba da odgovara a odgovarace sigurno, pitati Tadica o opstrukciji (sumnjiv), Dacic je tada bio potparol (sumnjiv), Nikolic je tada bio potpredsednik vlade (sumnjiv), cela vlada i opozicija sem Zorana Djindjica je bila udbaska, losa klima, tada se nista nije moglo uraditi. Kao ni sada.

više onako usput komentarišem

pre 10 godina

Prvo u naslovu napisete "partnerka", pa u istoj recenici da taj xx nije ubio njenog "supruga". Sta je tacno? Inace sve njene izjave su cudne i pomalo kontraverzne.
(GBK, 14. januar 2014 22:31)

Kako se na srpskom kaze kad muskarac i zena zive zajedno bez potpisa opstinskog maticara ili popovske plehane krune na glavi? Koji deo njene iskrene i jasne izjave te zacudio i zvucao malcice "kontraverzan"? To sto je jedan od Slavkovih dzelata najzad pronasao ubicu?
(zmitjkoe, 14. januar 2014 23:17)

Kod nas se prosto nije ustalio izraz partner i partnerka, koji bi (valjda?) bio prikladan za ljude svih godina, koji su u vezi. I sama se osećam blesavo kad treba da predstavim svog "partnera", jer oboje imamo 40+ godina. Nit' ja za njega mogu da kažem "moj momak", nit' on za mene "moja devojka". Oboje imamo prethodne brakove i odraslu decu.
Elem, gospodja Prpa je bila Ćuruvijina "partnerka" kako u intimnom, tako i u poslovnom životu.
To što je ona izjavila da Kurak nije neposredni izvršilac, tjah, ne bih se ja baš 100% pouzdala u njenu izjavu, jer, jako se dobro sećam da u to vreme nije govorila da bi mogla da prepozna ubicu, a i ovaj opis koji sad daje je ipak prilično neodredjen.
Uostalom, dozvolite mi da sumnjam da bi je takav hladnokrvni ubica ostavio u životu da mu je videla lice.

tosa

pre 10 godina

Kaze Branka Prpa da je Curuvijin ubica bio mlad... Pa ono doduse, proslo je 14 godina od tada, mozda je Kurak u medjuvremenu ostario? Niko od nas ne izgleda onako kako je izgledao pre 14 godina.

Andrej

pre 10 godina

Dotičnoj gospođi ne verujem, nije mi svojim javnim delovanjem dala niti jedan razlog za to! Naravno to ne znači da treba verovati Legiji i njemu sličnima, ali s druge strane takvima su verovali Čeda, Beba i ostali kad je trebalo ostaviti Čumeta na slobodi i omogućiti mu da nam asvaltira puteve...

Sasha

pre 10 godina

Branka je potpuno u pravu,mene interesuje zasto se to desava bas sada?
Mislim da ne treba umanjiti odgovornost kompletne tadasnje vlade pa i Vucica i Nikolica,Dacica....!
Vucic je samouvereno rekao da ce se taj slucaj resiti...evo resava se,zasto se nije resio prethodnih godina iako se ni dan danas to zmijsko gnezdo od DB nije rasformiralo....demontiralo,mozda je i sam Vucic nesto znao pa sada pokusava da se iskupi za cinjenicu da je tada bio ministar informisanja??!!.
U svakom slucaju ne moze se zanemariti cinjenica da je Vucic u to vreme bio ministar informisanja i da je on odgovoran za takav zakon informisanja koji otvara mogucnost tj."sezonu lova na novinare"
U pravu su kada kazu da smo mi drzava kakve nema nigde u svetu ...mislim u politici,politickoj etici....ne bih se iznenadio da se negde na nekom univerzitetu u Evropi i Svetu ne obradjuje nasa politicka scena i elita u njoj sa svim njihovim "koalicjama"mogucim i nemogucim,politickim skandalima,ubistvima,prebezima ,tamnicenjima,kradjama,marifetlucima...
Kazu "vuk dlaku menja a cud nikada" a kod nas menja i daku i CUD.

Bilal

pre 10 godina

posto su ti svi debejci, deca partizana i mladih partizanki koji su ruskim hordama usle u Beograd, i pobile onoliko ljudi, pokopanih po bg parkovima, Prpu ne bi trebalo da iznenadi tolika hladnoca prilikom ubistva Ciruvije..
ona makar poznaje taj bg komunisticki milje.
(Partizanstina, 14. januar 2014 22:28)
Ма, како да не! Комунисти су убили и Карађорђа и Молера и Михајла и Александра Обреновића, и највојводу Фердинанда и Стјепана Радића и Ђуру Ђаковића и седам секретара СКОЈ-а. Прикривени комуниста је био и Апис а организација Црна рука партизанска ћелија. До доласка комуниста у Србији "није ни било" тајних служби и политичких убистава.

Slobo

pre 10 godina

Sa duznim postovanjem, ali nemam rezumevanja za ovu izjavu medijima gospodje Prpa, a evo i zasto: Na osnovu cega gospodja tvrdi da Kurak nije ubica posle 14 godina od zlocina? Da li je gospodja obavila precizno prepoznavanje Kuraka u policiji ili to tvrdi na osnovu jedne fotografije iz novina? Koliko ona moze da se seca lica ubice u crnom odelu sa crnom kapom na glavi, u mraku i sve to posle 14 godina od zlocina? (Napominjem da ja imam 35 godina i mnoga lica od pre 14 godina vise ne pamtim dobro, mada govorim u svoje ime) Mislim da gospodja Prpa treba da zahteva od drzave da privede pravdi osumnjicenog ubicu i da posle sluzbenog prepoznavanja i naravno u saradnji sa drugim svedocima eventualno oslobode optuzenog, ako se stvarno dokaze da nije on. Do tada ne vidim cemu ova izjava ''nije on''! Kako onda da optuzimo Miru Markovic da je naredima ubistvo, u cijem slucaju nemamo svedoka, ako direkni svedoci ubistva preko medija napamet oslobadjaju osumnjicenog izvrsioca i potkopavaju do sada uradjen posao tuzilastva.

deda

pre 10 godina

posle ove izjave, u prevodu ništa ne znam, ništa nisam videla osim da nije pucao miki kurak!? pitao ovog puta ne kao svedok - odkud zna!?

Partizanstina

pre 10 godina

posto su ti svi debejci, deca partizana i mladih partizanki koji su ruskim hordama usle u Beograd, i pobile onoliko ljudi, pokopanih po bg parkovima, Prpu ne bi trebalo da iznenadi tolika hladnoca prilikom ubistva Ciruvije..
ona makar poznaje taj bg komunisticki milje.

realno

pre 10 godina

Branka je svakako verodostojniji svedok od Legije i njoj bi trebalo za ovo verovati, ali mi nije jasno zasto je mediji uporno predstavljaju kao Curuvijinu udovicu kada su i njegov brat i cerka to nekoliko puta demantovali, ako se ne varam cak su i sudski to izdejstvovali jer je ona svega nekoliko meseci s njim bila u vezi.

student_iz_pakla

pre 10 godina

Pamcenje ume da vara u ovakvim situacijama, pogotovo posto je proslo mnogo vremena od ubistva. Drugo, ubica se od tad sigurno promenio, ko zna koju su sliku tok Kuraka pokazali ovoj gospodji, mozda joj on nije bio poznat samo sa te slike. Ja licno ne znam da li je taj Kurak povukao obarac ili ne, ali znam samo da njeno svedocenje iz mnogo razloga ne mora da bude pouzdano, te da me ova njena izjava nije ubedila da je Kurak nevin. Isto kao sto me pisanja Blica nisu ubedila da je on kriv.

bulat92

pre 10 godina

Ovde je suština da je država ubica. Zato u našem sistemu nešto duboko ne valja.Država nije u službi građana, ona je samo i isključivo teritorija vlasti.To opako dovodi do toga da ona sve institucije koristi kao svoje
oružje za obračun sa građanima, bilo zato što drugačije misle, što su im
nesimpatični, što su im pretnja da izgube vlast ili iz bilo kog drugog razloga.Čak i oni koje građani neposredno biraju, poslanici, nisu tu da zastupaju interese birača nego vlasti. Kad država bude država naroda ne pojedinca ili partije, onda možemo govoriti da živimo u slobodnom društvu.
Dotle će se uvek naći neki Kurak da nam presudi.

Slavica

pre 10 godina

Zacudjujuca je naknadna pamet gospodje Prpe, uvek kada se pomene ubistvo njenog prijatelje novinara Curuvije. Koga to ona brani, a koga pljuje? Kao ocevidac nije pomogla, a za divno cudo je prezivela i dobro profitirala, jer je od prijateljice postala "supruga", uselila se u njegov stan i dobila vrlo "sekuriti" i visoko pozicionirano radno mesto direktora Arhiva Jugoslavije. Mozda je potrebno ispitati zasto su je ubice sacuvale. Posteno bi bilo pozabaviti se i tom istinom, a videcemo koga ce to sve iritirati i tangirati.

bees%bees

pre 10 godina

Gospođo Prpa i izvšioc i saučesnik su jedno te isto. Njima treba suditi a oni će već propevati . Saznaćete ko nam je uzeo jednog od naj boljih novinara ,i ko je vas onesvestio. Vreme je da za to odgovaraju. Čestitke svima koji su učestvovali u akciji rasvetljavanja slučaja.

SmrdaMudic

pre 10 godina

Zna da Kurak nije pucao,a ne zna ko jeste.Mnogo je tu konfuzije,javlja se tek sada,zna nesto sto drugi ne znaju.Cudno je sto su nju ostavili u zivotu,zna se da u tim situacijama nema svedoka.Uglavnom,mutne radnje..

GBK

pre 10 godina

Prvo u naslovu napisete "partnerka", pa u istoj recenici da taj xx nije ubio njenog "supruga". Sta je tacno? Inace sve njene izjave su cudne i pomalo kontraverzne.

momir malic

pre 10 godina

Po strani od istrage za ubistvo, bilo bi potrebno odgovoriti: da li je Curuvija ubijen jer je rekao neke neprijatne istine o drzavi u kojoj je ziveo, a koje niko drugi pre njega nije smeo da iznese? Drugim recima, da je ubijen zbog svog novinarskog posla? Iako se o Curuviji dosta pise, nikada se ne prestampavaju ti njegovi tekstovi koji su eventualno bili povod ubistva. Sto ukazuje da je ubijen iz nekih drugih razloga, a ne zato sto je smetao rezimu kao novinar.

zmitjkoe

pre 10 godina

Uostalom, dozvolite mi da sumnjam da bi je takav hladnokrvni ubica ostavio u životu da mu je videla lice.
(više onako usput komentarišem, 15. januar 2014 00:15)

Dozvoli da ti objasnim da je covek uradio sto mu je bio sluzbeni zadatak i nije na njemu da odlucije da ubije i zenu za istu platu, samo mafijasi brinu o svedocima, a ovu su bili drzavni sluzbenici.

Djordje

pre 10 godina

Bez ikakve namere da umanjujem postignute rezultate u rasvetljavanju ubistva Slavka Ćuruvije (verujem Veranovoj ne Vorenovoj komisiji) ali se nešto, kao za sebe, pitam:
- Koji su motivi rukovodili Legiju da se preda Jočiću i Tijaniću u 29. novembra (posredno Specijalnom sudu) kad su ga "jurili i tražili" za ubistvo Đinđića i koji je sada presudio da se "preda posredno" Vučiću?
Naivno ili perfidno?
Ili se naprasno setio kao što se naprasno i predao.
Ja sam kao malo nepoverljiv!
Izbori se približavaju!!!

Deni Krejn

pre 10 godina

A šef malom Aci se krije u Hagu. E Srbijo šta si doživela. A isti taj je otišao u Hag odmah nakon ubistva Zorana Đinđića.

neba

pre 10 godina

Blize se izori samo ovakve vesti treba ocekivati.Greska sto su umesali Legiju i u ovo ubistvo, verovatno dezurni krivac koji je vec maksimalno osudjen.Drzavi tuzioc i kompletno ministarsvo unutrasnjih poslova vec 6.gonida su na vlast i evo novih vesti.Strasno providno.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ Kvazimoodo

Verujem da sadasnja vlast, isto kao i nekoliko proslih, jako dobro znaju ko je povukao obarac, ko je naredio, a ko organizovao. Cisto sumnjam da nisu znali nista o ovome pre nego sto je Legija progovorio. U ostalom, kako vi to ljudi analizirate, Legija je kriminalac necu da mu verujem, Branka Prpa je udovica, znaci ona sigurno govori istinu! Koja je to logika? Sta ako Branka gresi? Koliko dobro je videla ubicu? Sta ako je Kurak promenio izgled pre ili posle ubistva? Ja cu vise da verujem nekome iz sluzbe ko je verovatno bio umesan u ovo ubistvo, nego osobi koju je vrlo lako moglo da prevari pamcenje.

Srbin100%

pre 10 godina

Zalosno je sto se tadasnja partnerka ubijenog novinara koristi na ovaj nacin u politicke svrhe i sto se pokusava da se omalovaze rezultati istrage u kojoj su da podsetim citaoce ucestvovali novinari i koja je dovela do razjasnjenja zlocina koji je vec 15 godina mucio gradjane Srbije

cica

pre 10 godina

"posto su ti svi debejci, deca partizana i mladih partizanki koji su ruskim hordama usle u Beograd, i pobile onoliko ljudi"
Partizanstina,
A ti si sigurno deo onih koji su sa cvecem docekivali zapadne horde koji su mahali demokratiom usli u Beograd, naravno zasipajuci grad tonama bombi, a nije ti poznata krilatica, za jednog ubijenog okupatora streljamo sto civila.Ali ajde neka su samo Rusi "horde".

srbin iz inata

pre 10 godina

Postavljate pitanje kako može da se seća? Svašta. Pa ko god je bio u takvim situacijama gde je doživeo da mu je ugrožen život, normalno je da se seća.
U psihi čoveka bitni trenutci u životu ostaju dobro upamćeni.

Пера Којот

pre 10 godina

Убиства новинара су један велики шамар на образу ове државе. Застрашујуће је да је неко себи дао за право да буде господар живота и смрти. Али охрабрује чињеница да је држава коначно смогла снаге и воље да изведе пред лице правде људе који су се заклањајући иза ње вршили гнусне злочине.

Licno Misljenje

pre 10 godina

Legija je sve ovo znao i resio je da progovori,na nama je da verujemo ili ne .A na tuziocu je da resi ovaj slucaj i da se krivci kazne.Cini mi se da je Vucic resen da se obracuna sa kriminalom...

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ zmitjkoe

Iskrene i jasne izjave? Molim te mani se patetike. Meni zvuci "kontraverzno" ovo gde ona kaze "Za mene je to novo ime, ali on nije pucao u Slavka. Ne liči mi na tu osobu". Prvo, to nije novo ime jer ga je Seselj vec 2002. godine javno prozvao. Drugo, "ne lici mi na tu osobu". Ovo sigurno nije dokaz da to nije bio Kurak. Zasto? Pamcenje moze da je vara, mozda nije dobro videla lice, mozda je on promenio licni opis i td... Imamo sa jedne strane ljude koji su umesani u ubistvo, a sa drugo zenu koja je pre 14 godina na kratko nesto videla u mracnom prolazu. I ona zna zasigurno da to nije on? Umesto da ovu izjavu primite sa rezervom, vi ste sad svi poleteli kao da je zena prikazala snimak ubistva.

Mirce

pre 10 godina

Ovo do sada je inicijalna strana postupka.Kurak je sada lovac u Tanzaniji treba prvo biti isporučen a onda tokom glavnog pretresa će se dalje utvrđivati činjenično stanje uz pomoć za sada tri svedoka ali i drugih dokaznih sredstava.Tek kada se utvrde sve relevantne činjenice znaćemo odgovor na ovo pitanje,a nadam se da će postupak biti efikasan i da će to biti poznato uskoro.

Кустос

pre 10 godina

Наш народ има изреку која каже када се нешто заиста хоће, онда се то и уради. Али од тога, чини ми се, много је битније да држава једном заувек каже да нико не може бити убијен зато што има другачије политичко мишљење или зато што је свој посао радио онако како мисли да треба иако се то некоме не свиђа.

Hemera

pre 10 godina

Ubistvo Slavka Ćuruvije je građanima bilo na teretu, amogu misliti njegovoj ženi, koja je pravdu dočekala, i da se otkriju ubice njenog pokojnog muža. Branka Prapa je to svakako željno iščekivali i da se sva politička ubistva jednom za sva vremena reše. Branka Prpa je skeptična i to je sasvim normalno, ali tu je država i policija koja će ovaj slučaj rešiti. Dokazi svakako postoje, da posle 14 godina se rešavaju razni slučajevi iz prošlosti.

Sofija

pre 10 godina

Дражава мора да објасни себи и свом народу зашто једно такво убиство није процесуирано по постојећим законским прописима, уместо што је било потребно да се појаве један Вучић или Николић

beli

pre 9 godina

pa žena indirektno uvijeno (strah je u pitanju) optužuje Vučića jer je on bio tada glavni za novinare... Ona je najmerodavnija a ne Legija ("poštenjačina") da kaže ko je to uradio. (seljadin, 15. januar 2014
da je Vucic kriv za ubistvo Curuvije zuti bi ga dosad sahranili s'obzirom koliko su bili na vlasti i kakvu su moc imali,naprotiv oni nisu ni jedan delic procesa zapoceli a imali su vremena i saznanja previse

Andrej

pre 10 godina

Dotičnoj gospođi ne verujem, nije mi svojim javnim delovanjem dala niti jedan razlog za to! Naravno to ne znači da treba verovati Legiji i njemu sličnima, ali s druge strane takvima su verovali Čeda, Beba i ostali kad je trebalo ostaviti Čumeta na slobodi i omogućiti mu da nam asvaltira puteve...

Slobo

pre 10 godina

Sa duznim postovanjem, ali nemam rezumevanja za ovu izjavu medijima gospodje Prpa, a evo i zasto: Na osnovu cega gospodja tvrdi da Kurak nije ubica posle 14 godina od zlocina? Da li je gospodja obavila precizno prepoznavanje Kuraka u policiji ili to tvrdi na osnovu jedne fotografije iz novina? Koliko ona moze da se seca lica ubice u crnom odelu sa crnom kapom na glavi, u mraku i sve to posle 14 godina od zlocina? (Napominjem da ja imam 35 godina i mnoga lica od pre 14 godina vise ne pamtim dobro, mada govorim u svoje ime) Mislim da gospodja Prpa treba da zahteva od drzave da privede pravdi osumnjicenog ubicu i da posle sluzbenog prepoznavanja i naravno u saradnji sa drugim svedocima eventualno oslobode optuzenog, ako se stvarno dokaze da nije on. Do tada ne vidim cemu ova izjava ''nije on''! Kako onda da optuzimo Miru Markovic da je naredima ubistvo, u cijem slucaju nemamo svedoka, ako direkni svedoci ubistva preko medija napamet oslobadjaju osumnjicenog izvrsioca i potkopavaju do sada uradjen posao tuzilastva.

Jelena

pre 10 godina

Branka Prpa NIJE bila supruga Slavka Ćuruvije!! Porodica je i na sudu morala da joj oduzima pravo da se tako predstavlja. Molim vas da ne obmanjujete javnost.

Licno Misljenje

pre 10 godina

Legija je sve ovo znao i resio je da progovori,na nama je da verujemo ili ne .A na tuziocu je da resi ovaj slucaj i da se krivci kazne.Cini mi se da je Vucic resen da se obracuna sa kriminalom...

student_iz_pakla

pre 10 godina

Pamcenje ume da vara u ovakvim situacijama, pogotovo posto je proslo mnogo vremena od ubistva. Drugo, ubica se od tad sigurno promenio, ko zna koju su sliku tok Kuraka pokazali ovoj gospodji, mozda joj on nije bio poznat samo sa te slike. Ja licno ne znam da li je taj Kurak povukao obarac ili ne, ali znam samo da njeno svedocenje iz mnogo razloga ne mora da bude pouzdano, te da me ova njena izjava nije ubedila da je Kurak nevin. Isto kao sto me pisanja Blica nisu ubedila da je on kriv.

Srbin100%

pre 10 godina

Zalosno je sto se tadasnja partnerka ubijenog novinara koristi na ovaj nacin u politicke svrhe i sto se pokusava da se omalovaze rezultati istrage u kojoj su da podsetim citaoce ucestvovali novinari i koja je dovela do razjasnjenja zlocina koji je vec 15 godina mucio gradjane Srbije

konj

pre 10 godina

Ko sve danas ima pristup internetu, tastaturi... dođe mi da plačem. Kada se tek pojavila informacija ko je organizator i egzekutor ubistva Ćuruvije, svi ste govorili da to čitava Srbija zna. Super, nema problema. Ali, danas kada se pojavio info da je to "otkrio" (što je znala čitava Srbija) Milorad Legija, svi se pravite ludi i ne vjerujete u to da su ovi krivci. Ismijavate Vučića, sprdate se sa tužiocem... Vama je bitno samo da ste u pravu, boli vas uvo da li Vučić, ili neko treći, radi dobro za državu. Dalje, zar je bitno ko je egzekutor samog ubistva? Sve i da je taj Kunak, ili ko već, odbio da ga ubije, našli bi oni nekog drugog ubicu koji bi "morao" da to odradi. Jednostavno, tada se nisi smio zamjeriti DB-u. Neki se čude kako je to moguće u jednoj organizovanoj državi... Kako je moguće da se sve isto dešava u USA? Pa od koga bježi Snouden? Od SDB? Od Vučića? Ili možda od "najdemokratskije" vlasti u istoriji čovječanstva, a to je USA?! Da, da... samo živite u zabludi da ovdje ništa ne valja. I ne treba da ništa ne valja kada su ovakvi (ne)ljudi nastanjeni. Mi i ne zaslužujemo svoga "Mesiju". Zašto? Zato što bi i njega ismijavali, sprdali se. Vučić/vlada/država/tužilaštvo hapsi Đurića za kriminal, javlja se ČLAN vlade/vlasti koji kaže da je ovaj nevin. Da ne povjeruješ... Ovo je za plakati!
Za kraj,
Teško Bogu sa nama, kakvi smo!!!

bees%bees

pre 10 godina

Gospođo Prpa i izvšioc i saučesnik su jedno te isto. Njima treba suditi a oni će već propevati . Saznaćete ko nam je uzeo jednog od naj boljih novinara ,i ko je vas onesvestio. Vreme je da za to odgovaraju. Čestitke svima koji su učestvovali u akciji rasvetljavanja slučaja.

tosa

pre 10 godina

Kaze Branka Prpa da je Curuvijin ubica bio mlad... Pa ono doduse, proslo je 14 godina od tada, mozda je Kurak u medjuvremenu ostario? Niko od nas ne izgleda onako kako je izgledao pre 14 godina.

Slavica

pre 10 godina

Zacudjujuca je naknadna pamet gospodje Prpe, uvek kada se pomene ubistvo njenog prijatelje novinara Curuvije. Koga to ona brani, a koga pljuje? Kao ocevidac nije pomogla, a za divno cudo je prezivela i dobro profitirala, jer je od prijateljice postala "supruga", uselila se u njegov stan i dobila vrlo "sekuriti" i visoko pozicionirano radno mesto direktora Arhiva Jugoslavije. Mozda je potrebno ispitati zasto su je ubice sacuvale. Posteno bi bilo pozabaviti se i tom istinom, a videcemo koga ce to sve iritirati i tangirati.

GBK

pre 10 godina

Prvo u naslovu napisete "partnerka", pa u istoj recenici da taj xx nije ubio njenog "supruga". Sta je tacno? Inace sve njene izjave su cudne i pomalo kontraverzne.

SmrdaMudic

pre 10 godina

Zna da Kurak nije pucao,a ne zna ko jeste.Mnogo je tu konfuzije,javlja se tek sada,zna nesto sto drugi ne znaju.Cudno je sto su nju ostavili u zivotu,zna se da u tim situacijama nema svedoka.Uglavnom,mutne radnje..

deda

pre 10 godina

posle ove izjave, u prevodu ništa ne znam, ništa nisam videla osim da nije pucao miki kurak!? pitao ovog puta ne kao svedok - odkud zna!?

Hemera

pre 10 godina

Ubistvo Slavka Ćuruvije je građanima bilo na teretu, amogu misliti njegovoj ženi, koja je pravdu dočekala, i da se otkriju ubice njenog pokojnog muža. Branka Prapa je to svakako željno iščekivali i da se sva politička ubistva jednom za sva vremena reše. Branka Prpa je skeptična i to je sasvim normalno, ali tu je država i policija koja će ovaj slučaj rešiti. Dokazi svakako postoje, da posle 14 godina se rešavaju razni slučajevi iz prošlosti.

Partizanstina

pre 10 godina

posto su ti svi debejci, deca partizana i mladih partizanki koji su ruskim hordama usle u Beograd, i pobile onoliko ljudi, pokopanih po bg parkovima, Prpu ne bi trebalo da iznenadi tolika hladnoca prilikom ubistva Ciruvije..
ona makar poznaje taj bg komunisticki milje.

Пера Којот

pre 10 godina

Убиства новинара су један велики шамар на образу ове државе. Застрашујуће је да је неко себи дао за право да буде господар живота и смрти. Али охрабрује чињеница да је држава коначно смогла снаге и воље да изведе пред лице правде људе који су се заклањајући иза ње вршили гнусне злочине.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ Kvazimoodo

Verujem da sadasnja vlast, isto kao i nekoliko proslih, jako dobro znaju ko je povukao obarac, ko je naredio, a ko organizovao. Cisto sumnjam da nisu znali nista o ovome pre nego sto je Legija progovorio. U ostalom, kako vi to ljudi analizirate, Legija je kriminalac necu da mu verujem, Branka Prpa je udovica, znaci ona sigurno govori istinu! Koja je to logika? Sta ako Branka gresi? Koliko dobro je videla ubicu? Sta ako je Kurak promenio izgled pre ili posle ubistva? Ja cu vise da verujem nekome iz sluzbe ko je verovatno bio umesan u ovo ubistvo, nego osobi koju je vrlo lako moglo da prevari pamcenje.

Кустос

pre 10 godina

Наш народ има изреку која каже када се нешто заиста хоће, онда се то и уради. Али од тога, чини ми се, много је битније да држава једном заувек каже да нико не може бити убијен зато што има другачије политичко мишљење или зато што је свој посао радио онако како мисли да треба иако се то некоме не свиђа.

više onako usput komentarišem

pre 10 godina

Prvo u naslovu napisete "partnerka", pa u istoj recenici da taj xx nije ubio njenog "supruga". Sta je tacno? Inace sve njene izjave su cudne i pomalo kontraverzne.
(GBK, 14. januar 2014 22:31)

Kako se na srpskom kaze kad muskarac i zena zive zajedno bez potpisa opstinskog maticara ili popovske plehane krune na glavi? Koji deo njene iskrene i jasne izjave te zacudio i zvucao malcice "kontraverzan"? To sto je jedan od Slavkovih dzelata najzad pronasao ubicu?
(zmitjkoe, 14. januar 2014 23:17)

Kod nas se prosto nije ustalio izraz partner i partnerka, koji bi (valjda?) bio prikladan za ljude svih godina, koji su u vezi. I sama se osećam blesavo kad treba da predstavim svog "partnera", jer oboje imamo 40+ godina. Nit' ja za njega mogu da kažem "moj momak", nit' on za mene "moja devojka". Oboje imamo prethodne brakove i odraslu decu.
Elem, gospodja Prpa je bila Ćuruvijina "partnerka" kako u intimnom, tako i u poslovnom životu.
To što je ona izjavila da Kurak nije neposredni izvršilac, tjah, ne bih se ja baš 100% pouzdala u njenu izjavu, jer, jako se dobro sećam da u to vreme nije govorila da bi mogla da prepozna ubicu, a i ovaj opis koji sad daje je ipak prilično neodredjen.
Uostalom, dozvolite mi da sumnjam da bi je takav hladnokrvni ubica ostavio u životu da mu je videla lice.

Jovan

pre 10 godina

Da li ga je ubila " SDB" ? Očigledno jeste. Ko je nalogodavac? Očigledno je u Rusiji pod specijalnom zastitom ( " bratske" Rusije).
Ko je povukao oroz? Miki Kurak ili neki drugi ubica ? Saznace se. Drugarica Prpa kaze da je videla ubicu, a oni su je ostavili zivu!? To je retka greska koju Sluzba čini. Ili nije greska vec je nesto drugo u pitanju? Da li ce se i to saznati?

Misha

pre 10 godina

Pa da. Ovo ima smisla. Optuzili su coveka koji je u Tanzaniji ili gde vec, apsolutno nedostupan nasim organima, pohvatali ove za koje se zna da su samo indirektni nalogodavci i eto lepe price za pred izbore. Jos im je "gospodin" Legija pomogao. Optuzili Radeta Markovica koji je ionako 40 godina u zatvoru i Radonjica koji ce kad tad (kada Ibarska konacno dobije presudu) zavrsiti isto iza resetaka.

A ti narode ponovo muuuu i beeeee kad budes ispred listica na glasackom mestu.

XXC

pre 10 godina

Dotičnoj gospođi ne verujem, nije mi svojim javnim delovanjem dala niti jedan razlog za to!
(Andrej, 14. januar 2014 20:19) - Doticnu gospodju, kao ni bilo koga drugog, kako bi ti i strine rekle "doticnog", u svemiru, ukljucujuci planetu Srbiju, apsolutno ne zanima kome ti verujes ili ne verujes. Ovo nema veze s tobom.

realno

pre 10 godina

Branka je svakako verodostojniji svedok od Legije i njoj bi trebalo za ovo verovati, ali mi nije jasno zasto je mediji uporno predstavljaju kao Curuvijinu udovicu kada su i njegov brat i cerka to nekoliko puta demantovali, ako se ne varam cak su i sudski to izdejstvovali jer je ona svega nekoliko meseci s njim bila u vezi.

Kvazimoodo

pre 10 godina

Najtuznije od svega sto se desilo od Curuvijinog ubistva je cinjenica da ce sadasnja vlast vise verovati Legiji nego Branki Prpi koja je bila tamo. A ja njoj mnogo vise verujem nego osvedocenom kriminalcu i ubici. No, vlast je definitivno resila da "zatvori" slucaj i proglasi ga "resenim". Tuga.

Tragedija jedne zemlje, Lik: kolo

pre 10 godina

Necete valjda, vi gospodjo Prpa, ocevidac, i neko ko je mozda najzainteresovaniji za resavanje slucaja, da kazete da znate i zelite istinu vise od uvazenog gospodina Legije i najuvazenijeg gospodina A. Mi, kolo, najvise najuvazenijem gospodinu verujemo - on je znanje i bit postenja. On razloga za iskrivljivanje istine nema, jer je uvek i samo nju u srcu i na usnama nosio.

Mirce

pre 10 godina

Ovo do sada je inicijalna strana postupka.Kurak je sada lovac u Tanzaniji treba prvo biti isporučen a onda tokom glavnog pretresa će se dalje utvrđivati činjenično stanje uz pomoć za sada tri svedoka ali i drugih dokaznih sredstava.Tek kada se utvrde sve relevantne činjenice znaćemo odgovor na ovo pitanje,a nadam se da će postupak biti efikasan i da će to biti poznato uskoro.

Sasa jokic

pre 10 godina

Ja vise verujem njoj nego Legiji! Inace mi je od pocetka bilo sumnjivo da Vucic razresava ovo ubistvo, a u to vreme je globio sve nezavisne medije, ukljucujuci i Slavkov Telegraf, a Seselj ga je zajedno sa Mirom satanizovao.
U takvim situacijama, sigurno da joj se lik ubice urezao u secanje dok je ziva, i da moze da proceni da li je Kurak taj.
Legija je stari prevarant, treba njega dobro "procesljati".

Ludi Milojko

pre 10 godina

Šta ćemo sad, ha? Jedini očevidac tvrdi da onaj koji je prvoosumnjičeni od strane tužioca nije izvršilac!!! Znači rezultat istrage 0, ništa!!! Sve iz početka?

VSKST

pre 10 godina

Tako sam i mislio i verujem da su upravo zečeve pustili i da ovi nisu bili neposredni izvršioci...Naravno sada će mali Đokica da ubeđuje Branku kako je prošlo 15 godina,kako vreme utiče na zaboravljanje činjenica,eventualno Alchajmer :D itd...Siguran sam da će žena do smrti pamtiti (ako ih-njega do tada ne uhapse) lice ubice,takve stvari se,UPAMTITE,NE ZABORAVLJAJU!!!!!!

zmitjkoe

pre 10 godina

Prvo u naslovu napisete "partnerka", pa u istoj recenici da taj xx nije ubio njenog "supruga". Sta je tacno? Inace sve njene izjave su cudne i pomalo kontraverzne.
(GBK, 14. januar 2014 22:31)

Kako se na srpskom kaze kad muskarac i zena zive zajedno bez potpisa opstinskog maticara ili popovske plehane krune na glavi? Koji deo njene iskrene i jasne izjave te zacudio i zvucao malcice "kontraverzan"? To sto je jedan od Slavkovih dzelata najzad pronasao ubicu?

Pavle

pre 10 godina

Kako je Branki, slavkovom bratu, deci i rodbini - zna samo njihova duša.Zato ove poražavajuće predstave juče nije ni trebalo da bude.Čudim se samo Veranu Matiću, što je pristao da bude deo te cirkuske predstave?
Otvorite gospodine Vučiću arhivu državne bezbednosti, pa da vidimo ko je gde bio.Na reč vam ne verujem!Da je stida i srama ni Vučić ni Dačić, ni Nikolić ni njima slični, nikada ne bi bili na vlasti, zbog onoga što su Srbiji i srbima činili devedesetih.Da obraza imaju nikada se više politikom ne bi bavili.Ali morala nema...

cica

pre 10 godina

"posto su ti svi debejci, deca partizana i mladih partizanki koji su ruskim hordama usle u Beograd, i pobile onoliko ljudi"
Partizanstina,
A ti si sigurno deo onih koji su sa cvecem docekivali zapadne horde koji su mahali demokratiom usli u Beograd, naravno zasipajuci grad tonama bombi, a nije ti poznata krilatica, za jednog ubijenog okupatora streljamo sto civila.Ali ajde neka su samo Rusi "horde".

Bilal

pre 10 godina

posto su ti svi debejci, deca partizana i mladih partizanki koji su ruskim hordama usle u Beograd, i pobile onoliko ljudi, pokopanih po bg parkovima, Prpu ne bi trebalo da iznenadi tolika hladnoca prilikom ubistva Ciruvije..
ona makar poznaje taj bg komunisticki milje.
(Partizanstina, 14. januar 2014 22:28)
Ма, како да не! Комунисти су убили и Карађорђа и Молера и Михајла и Александра Обреновића, и највојводу Фердинанда и Стјепана Радића и Ђуру Ђаковића и седам секретара СКОЈ-а. Прикривени комуниста је био и Апис а организација Црна рука партизанска ћелија. До доласка комуниста у Србији "није ни било" тајних служби и политичких убистава.

seljadin

pre 10 godina

pa žena indirektno uvijeno (strah je u pitanju) optužuje Vučića jer je on bio tada glavni za novinare... Ona je najmerodavnija a ne Legija ("poštenjačina") da kaže ko je to uradio.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ zmitjkoe

Iskrene i jasne izjave? Molim te mani se patetike. Meni zvuci "kontraverzno" ovo gde ona kaze "Za mene je to novo ime, ali on nije pucao u Slavka. Ne liči mi na tu osobu". Prvo, to nije novo ime jer ga je Seselj vec 2002. godine javno prozvao. Drugo, "ne lici mi na tu osobu". Ovo sigurno nije dokaz da to nije bio Kurak. Zasto? Pamcenje moze da je vara, mozda nije dobro videla lice, mozda je on promenio licni opis i td... Imamo sa jedne strane ljude koji su umesani u ubistvo, a sa drugo zenu koja je pre 14 godina na kratko nesto videla u mracnom prolazu. I ona zna zasigurno da to nije on? Umesto da ovu izjavu primite sa rezervom, vi ste sad svi poleteli kao da je zena prikazala snimak ubistva.

mirko

pre 10 godina

Siguran sam da je njoj više stalo do istine, kao i njegovoj familiji, kćerka takođe misli da ovo nije ništa novo, nego bilo kome drugom.
Vučiću, Radisavljeviću, i ostalima je bitno da nađu nekog, i zatvore slučaj.
Koliko je pouzdan svedok, videćemo, kada se izjasni i u vezi drugih ubistava, koje su on i njegovi podčinjeni izvršili.
Ako saopšti, ko ga je nagovorio da ubiju Đinđića, verovati ću mu i ovo, bez toga teško.

Zacudjeni U Zemlji Cuda

pre 10 godina

"Notorna činjenica je da je sadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u vreme ubistva Slavka Ćuruvije bio ministar informisanja, da je sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić bio potpredsednik Vlade Srbije, da je koalicija JUL-radikali bila ključna u kreiranju Zakona o informisanju od oktobra 1998. godine, kada počinju intenzivni progoni nezavisnih novinara"
Srbi, secate li se ovoga, ja odlicno!!!

Metuzalem

pre 10 godina

"Svi smo mi zečevi u ovoj državi kriminalaca.
(daevon, 14. januar 2014 19:57)"

Ne zaboravi da su bas ti "zecevi" odnosno ovaj narod koji se danas trudi da ima amneziju i veruje u teoriju zavere bili saucesnici i euforicni navijaci toga rezima ciji sam vrh su cinili likovi kojima se ti "zecevi" odnosno ovaj narod i danas toliko odusevljavaju. A sada ti isti "zecevi odnosno ovaj narod tvrdi da kolektivna krivica NE POSTOJI.

seljadin

pre 10 godina

kome sad da verujemo Legiji ili partnerki-ženi od Slavka Ćuruvije? Ja bih radije verovao njoj, jer je videla ubicu.

Samo najočajnija vlast može uzeti Legiju za svedoka. A pratite vesti, Legija će dobiti olakšice u zatvoru i veći konfor kao nagradu.

Adriano Celentano

pre 10 godina

Cinjenice su da je u to vreme ministar informisanja bio Vucic, tada ministar je odradio najkrvaviji deo za drzavu, za to prvo treba da odgovara. Drugo, ako ste pratili intervju Romica sa Maticem na heppy televiziji, svi sefovi opozicije su bili DB ljudi (Seselj, Draskovic, Kostunica,..) zato i ne cudi sto se nista ne yna, jadan nas ubijeni premijer jer je bio okruzen udbasima i naravno da nista nije mogao da uradi. Vucicu ne treba verovati i on treba da odgovara a odgovarace sigurno, pitati Tadica o opstrukciji (sumnjiv), Dacic je tada bio potparol (sumnjiv), Nikolic je tada bio potpredsednik vlade (sumnjiv), cela vlada i opozicija sem Zorana Djindjica je bila udbaska, losa klima, tada se nista nije moglo uraditi. Kao ni sada.

Tokmak

pre 10 godina

Dobro pamtim to vreme i ko je bio inicijator pogroma svih nerežimskih novina i novinara. Stoga verujem gospođi Prpi, a pogotovo onome što je kazala u emisiji RTV-a "Jedan na jedan" kod Danice Vučenić.

momir malic

pre 10 godina

Po strani od istrage za ubistvo, bilo bi potrebno odgovoriti: da li je Curuvija ubijen jer je rekao neke neprijatne istine o drzavi u kojoj je ziveo, a koje niko drugi pre njega nije smeo da iznese? Drugim recima, da je ubijen zbog svog novinarskog posla? Iako se o Curuviji dosta pise, nikada se ne prestampavaju ti njegovi tekstovi koji su eventualno bili povod ubistva. Sto ukazuje da je ubijen iz nekih drugih razloga, a ne zato sto je smetao rezimu kao novinar.

Ritter

pre 10 godina

eeee draga gospodjo Prpa, sve sto ste vi rekli je krajnje logicno ali logika je odavno emigrirala iz majke Srbije zato nam je ovako kako nam je.

Sasha

pre 10 godina

Branka je potpuno u pravu,mene interesuje zasto se to desava bas sada?
Mislim da ne treba umanjiti odgovornost kompletne tadasnje vlade pa i Vucica i Nikolica,Dacica....!
Vucic je samouvereno rekao da ce se taj slucaj resiti...evo resava se,zasto se nije resio prethodnih godina iako se ni dan danas to zmijsko gnezdo od DB nije rasformiralo....demontiralo,mozda je i sam Vucic nesto znao pa sada pokusava da se iskupi za cinjenicu da je tada bio ministar informisanja??!!.
U svakom slucaju ne moze se zanemariti cinjenica da je Vucic u to vreme bio ministar informisanja i da je on odgovoran za takav zakon informisanja koji otvara mogucnost tj."sezonu lova na novinare"
U pravu su kada kazu da smo mi drzava kakve nema nigde u svetu ...mislim u politici,politickoj etici....ne bih se iznenadio da se negde na nekom univerzitetu u Evropi i Svetu ne obradjuje nasa politicka scena i elita u njoj sa svim njihovim "koalicjama"mogucim i nemogucim,politickim skandalima,ubistvima,prebezima ,tamnicenjima,kradjama,marifetlucima...
Kazu "vuk dlaku menja a cud nikada" a kod nas menja i daku i CUD.

Goranče

pre 10 godina

Kurak nije pucao u Slavka Ćuruviju, ali je moguće učestvovao u ovom krivičnom delu. Situacija se mora detaljnije sagledati i istražiti.

advokat

pre 10 godina

Svedocim da mi je 2000 godine gospodja Prpa u razgovoru dala istovetan opis ovom opisu koji je 2014 godine dala Nin-u. Koliko se secam, govorila je i da je ubica mladic od svojih 25-6 godina bez ikakvog posebnog obelezja na licu. Treba naci i njene izjave date policiji neposredno posle zlocina, ali potraziti i fotografiju Kuraka iz tog vremena i predociti je gospodji Prpa.Uveren sam da to za tuzilastvo nece predstavljati osobit problem.

beli

pre 9 godina

pa žena indirektno uvijeno (strah je u pitanju) optužuje Vučića jer je on bio tada glavni za novinare... Ona je najmerodavnija a ne Legija ("poštenjačina") da kaže ko je to uradio. (seljadin, 15. januar 2014
da je Vucic kriv za ubistvo Curuvije zuti bi ga dosad sahranili s'obzirom koliko su bili na vlasti i kakvu su moc imali,naprotiv oni nisu ni jedan delic procesa zapoceli a imali su vremena i saznanja previse

zmitjkoe

pre 10 godina

Uostalom, dozvolite mi da sumnjam da bi je takav hladnokrvni ubica ostavio u životu da mu je videla lice.
(više onako usput komentarišem, 15. januar 2014 00:15)

Dozvoli da ti objasnim da je covek uradio sto mu je bio sluzbeni zadatak i nije na njemu da odlucije da ubije i zenu za istu platu, samo mafijasi brinu o svedocima, a ovu su bili drzavni sluzbenici.

Sandinista

pre 10 godina

Notorna činjenica je da je sadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u vreme ubistva Slavka Ćuruvije bio ministar informisanja, da je sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić bio potpredsednik Vlade Srbije, da je koalicija JUL-radikali bila ključna u kreiranju Zakona o informisanju od oktobra 1998. godine, kada počinju intenzivni progoni nezavisnih novinara, a pre svega Slavka Ćuruvije", navela je Prpa.
Ovo je put kojim istraga treba da ide i jedina istina

bulat92

pre 10 godina

Ovde je suština da je država ubica. Zato u našem sistemu nešto duboko ne valja.Država nije u službi građana, ona je samo i isključivo teritorija vlasti.To opako dovodi do toga da ona sve institucije koristi kao svoje
oružje za obračun sa građanima, bilo zato što drugačije misle, što su im
nesimpatični, što su im pretnja da izgube vlast ili iz bilo kog drugog razloga.Čak i oni koje građani neposredno biraju, poslanici, nisu tu da zastupaju interese birača nego vlasti. Kad država bude država naroda ne pojedinca ili partije, onda možemo govoriti da živimo u slobodnom društvu.
Dotle će se uvek naći neki Kurak da nam presudi.

deda

pre 10 godina

miki kurak je pre dvadesetak godina na uglu kralja petra i g.jovanove ubio vladana petrovića legendu dorćola, nije odležao ni dan zatvora a nije bila samoodbrana, toliko da se zna od kad ubija za db.

Deni Krejn

pre 10 godina

A šef malom Aci se krije u Hagu. E Srbijo šta si doživela. A isti taj je otišao u Hag odmah nakon ubistva Zorana Đinđića.

neba

pre 10 godina

Blize se izori samo ovakve vesti treba ocekivati.Greska sto su umesali Legiju i u ovo ubistvo, verovatno dezurni krivac koji je vec maksimalno osudjen.Drzavi tuzioc i kompletno ministarsvo unutrasnjih poslova vec 6.gonida su na vlast i evo novih vesti.Strasno providno.

Sofija

pre 10 godina

Дражава мора да објасни себи и свом народу зашто једно такво убиство није процесуирано по постојећим законским прописима, уместо што је било потребно да се појаве један Вучић или Николић

Djordje

pre 10 godina

Bez ikakve namere da umanjujem postignute rezultate u rasvetljavanju ubistva Slavka Ćuruvije (verujem Veranovoj ne Vorenovoj komisiji) ali se nešto, kao za sebe, pitam:
- Koji su motivi rukovodili Legiju da se preda Jočiću i Tijaniću u 29. novembra (posredno Specijalnom sudu) kad su ga "jurili i tražili" za ubistvo Đinđića i koji je sada presudio da se "preda posredno" Vučiću?
Naivno ili perfidno?
Ili se naprasno setio kao što se naprasno i predao.
Ja sam kao malo nepoverljiv!
Izbori se približavaju!!!

srbin iz inata

pre 10 godina

Postavljate pitanje kako može da se seća? Svašta. Pa ko god je bio u takvim situacijama gde je doživeo da mu je ugrožen život, normalno je da se seća.
U psihi čoveka bitni trenutci u životu ostaju dobro upamćeni.