Ponedeljak, 13.01.2014.

21:57

BG: DS formirao Izborni štab

Beogradskki odbor DS održao je večeras sednicu na kojoj se raspravljalo o predstojećim izborima u prestonici, a usvojen je i sastav Izbornog štaba stranke.

Izvor: B92

BG: DS formirao Izborni štab IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Margarita Savić

pre 10 godina

DS je konačno shvatio u kom smeru treba da krene, međutim čak I ukoliko smene Đilasa težak put moraju preći kako bi na političkoj sceni zauzeli svoje mesto. Rad, zalaganje, odricanje, napor koji ulaže SNS , jedina stranka na koju trebaju da se ugledaju sve ostale kako bi bilie vredne poštovanja građana je teško dostići .

Sloboda

pre 10 godina

Ponekad glupost rađa veću glupost. To se komotno može reći za uvezani dvojac Tadić - Đilas, ili obrnuto. Ali, nisu oni sve i svja u DS. Pošteno, a osramoćeno članstvo u DS, treba da im se zahvali, uključujući i ostale koji su bili stranački vrh. Oni, pored ostalog, nose svi i političku odgovornost.

SweetIca

pre 10 godina

Mala bara puna krokodila - slika i prilika trenutnog stanja u Demokratskoj stranci. Za sunovrat DS-a odgovoran je Tadić isto koliko i Đilas, ako ne i više. Đilas mu je bio jedan od najbližih ljudi, ali su sebi ipak dozvolili blaćenje u medijima mesecima nakon izbora. Dok se to dešavalo, gubila se prava ideja oko koje su se nekad i okupili osnivači DS-a. Za DS je najbolje da svi oni „ostanu u svom filmu“, a puste neke nove ljude da pokušaju da izgrade nešto zdravo. Ali, kako su u pitanju goli interesi, čisto sumnjam.

Bingo

pre 10 godina

DS i njen izborni štab mi liči na miting upozorenje: „Vežite se,polećemo“. Ali, odmah nakon neuspešnog starta, u neredu i „ateriranje“. Ova stranka ne stiže daleko zbog same sebe, zbog kandidata, pa i zbog sastava izbornog štaba.

Napoleon

pre 10 godina

Opštinski odbori DS-a moraju biti efikasniji, jer je bukvalno na delu stranačko samospasavanje. Više od godinu dana razmišljam gde su oni programi OTPOR-a koje sada možemo primeniti i na „sopstvenoj koži“. Sudbine su često čudne, pa čak i podudarne. Sve znamo, sve umemo, samo sebe ne razumemo.

Cilbao

pre 10 godina

Волео бих да Ђилас и остали богати челници ДС објасне како ти исти људи мисле да воде ову земљу у којој преко 90% становништва скромно живи. Како ти богати људи да заступају интересе сиромашне већине која живи од онога што заради са својих 10 прстију. Ти богати не разумеју ове друге па како ће да их заступају.

Hilari

pre 10 godina

Sjatili se sa svih strana
misle da nemaju mana
a stranka im se van šavova para
ponestaje deviza, para
Stigle nove snage
veruju da mogu da pobede
ali su im generalno mogućnosti slabe
kad vide rezultate ima da se zalede.
Nije mi ih žao ni malo
do njih mi ama baš uopšte nije stalo
neka se skloni ama svaki DS lik
neka se presele na Antarktik.

RIBLJA - CORBA

pre 10 godina

Ni vecerasnjom odlukom DS ponovo cini veliku gresku sto ce i DS kroz kampanju za izbore u Beogradu, voditi Dragan Djilas, koji nista dobro nije uradio od svog dolaska na celo stranke, upravo sve sto je uradio uradio je nakaradno i pogresno svojim neradom doveo je DS do ruba propasti, tako da ne verujem da ce na taj nacin uspeti da povrate sve one svoje glasace koji su objektivno receno razocarani otisli u apstinenciju ili cak veliki broj presli u glasace SNS-a.

otuđili se...

pre 10 godina

U stranci nesloga i borba za pozicije, linije komandovanja poljuljane kao kod rastrojene vojske... A vrh stranke se ponaša po onoj: “Selo gori a baba se češlja!”

vgrad

pre 10 godina

Balša Božović i njegov gradski odbor su se ponašali gluvi na sve veće zahteve za smenu Đilasa i raspravljali o beogradskim izborima i kako kaže Božović jednoglasno utvrdili kriterijume za izbor odbornika i izabrali izborni štab.Kao da je u stranci sve potaman, kao da je sve u redu i teče kako se kaže " med i mleko ", ili kao da žive u drugoj državi Božovići Đilasovi istomišljenici donose odluke za beogradske izbore a da ni reči nisu prozborili o problemima koji opterecuju stranku.Samo je io Božović mogao doći na čelo beogradskim demokrata sa aminovanjem Đilasa i zato ovako ponašanje, ali zabijenje glave u pesak i nekonstatovanje problema neće DS odvesti od probleme, naprotiv još više će lokal razžestiti da traže smenu Đilasa.

Drljaca

pre 10 godina

Srbija takodje ima formirano misljene o njima, tako da je svaki njihov trud uzaludan.Poverenje je nesto sto se dugo gradi a veoma lako gubi. Ds slobodno moze biti proglasen za najveceg gubitnika.

Cucula

pre 10 godina

DS ne odustaje. Nisu im bili dovoljni rezultati sa lokalnih izbora da vide gde im je mesto.Srbija vise nije slepac sa povezom preko ociju.Videla je sta ste vi i koliko ste spremni da ucinite za narod. Nista dobro nismo osetili osim same propasti.Oprostite ali ne moze vise.

Srbin100%

pre 10 godina

Formiranje izbornog staba znaci otpocinjanje predizbornih aktivnosti,demokrate su ovo uradile ovako rano jer su svesne da ce im trebati agresivna kampanja u nasem glavnom gradu da bi makar pokusale da poprave ocajne rezultate koje su ostvarili na lokalnim izborima u gradskim opstinama Vozdovcu i Zemunu

Lidija Mijic

pre 10 godina

Iako se na sednici nije raspravljalo o smeni Djilasa raste broj odbora koji podrzavaju inicijativu za njegovu smenu sto dodatno unosi nepoverenje gradjana i namece pitanje kako bi vodili grad ili drzavu ako ne mogu da rese svoje unutarstranacke probleme.

Tim

pre 10 godina

Da li demokrate stvarno veruju u to da će imati neki pozitivan rezultat na ovim predstojećim izborima nakon svega što se o njima otkrilo? Smešno!

Jovana

pre 10 godina

@ pagan ocigledno nisi clan stranke. Balsa je itekako lepio plakate, radio standove, obilazio gradjane po Beogradu, a i po Srbiji. Samnom licno

Maja

pre 10 godina

Rezultati Djilasa se vide. Nije populizam.Vidim i mostove i 41 novi vrtic, nekoliko skola i domova zdravlja. 83 nova trolejbusa preko 200 novih aurobusa i 30 tramvaja. Nove bulevare, puteve i ulice. Pomoc penzionerima, puna plata trudnicama, dva kompleta knjiga za osnovce, 3 pokusaja vantelesne oplodnje besplatno. . .

ribice

pre 10 godina

"Demokratska stranka na izbore u Beogradu izlazi sa jasnim rezultatima koje je tim predvođen Draganom Đilasom postigao. Beograđani ih svakog dana, na svakom koraku prepoznaju i tokom ove kampanje DS će biračima predstaviti šta treba raditi dalje", stoji su saopštenju. Teško da će išta promeniti sliku o DS i svemu što se dešava u istoj. Građani su se skoro već odlučili ko će da ih predvodi. No vredi pokušati.

Nikola Nis

pre 10 godina

(jovan, 14. januar 2014 00:04)
Svaka cast na komentaru gospodine, na zalost to je stvarna slika u kojoj se DS nalazi. Dragan Djilas je fantastican menadzer, nije za predsednika stranke. Ni situacija u Nisu nije ruzicasta. Ali da je ucinio mnogo za grad Beograd, ucinio je. Da li ce Beogradjani glasati za njega? Srbi imaju strahovito kratko pamcenje kad se nesto dobro uradi, a slonovsko kad se nesto lose napravi. Beogradjani, na vama je potez...

ribe

pre 10 godina

Članovi odbora kao stranačkog tela nisu se izjašnjavali o zahtevu za smenu lidera stranke Dragana Đilasa. Nisu trebali činiti ni odbori van Beograda.Bar ne dok se ne završe izbori u Beogradu.

Šah

pre 10 godina

E, ako im je Balša Božović šef izbornog štaba, lepo će se provesti na izborima... Intelektuelna, organizaciona, i politička gromada. SNS već sada može da sprema šampanjac.

ASKA I VUK

pre 10 godina

Zasto je samo Djilas resenje, pa zar DS nema nijednog drugog coveka koji bi mogao da bude kandidat za Gradonacelnika? Bas iz tog razloga sto je sve u rukama jednog coveka DS gubi i clanove i simpatizere.

Jovan

pre 10 godina

Ne znam šta će demokrate novo predložiti, ali mislim da su njihovi neki rezultati koje su ranije postigli sporni. Bilo je tu izgleda i preteranog zadužvanja, postoje sumnje da su sredstva neracionalno korišćena, tenderi nameštani. Naravno da je to sve potrebno i dokumentovati i onda će biti posla i za istražne organe. DS prolazi kroz težak period a jučerašnja sednica je protekla tako kao da toga članovi odbora nisu svesni.

Smed Palanka

pre 10 godina

Takodje ne podrzava politiku aktuelnog nam predsednika stranke , zna se da smo medju pionirima te inicijative za smenu doticnog

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Da li vi nazadnjaci znate da pricate o necemu sem o rusenju nekoga ili necega, s obzirom da za nepune 2 godine vlada na celu sa PPV velicanstvenim nije izgradila ni javni WC. Pitanje za botice.

boroje

pre 10 godina

Očigledno je da je Đilas na mesto predsednika DS-a zalutao. Problem je jedino što to nije jasno Đilasu, ili, pre bih rekao, da Đilas tvrdoglavo ne želi da mu to bude jasno, a kada mu bude jasno DS će već biti mala stranka sa ispod 10% podrške građana.

pitam se, PITAM ???

pre 10 godina

Da li je DS formirao izborni štab ili je Đilas formirao svoj ratni štab za unutarstranačku borbu? Velike su to dileme.

Gradjanin

pre 10 godina

Gledam ove narucene komentare SNSovaca i cudim se. Pa kad je ovaj narod zaboravio ko ga je uveo u uzas rata, ko je izgubio t.j. oterao Kosovo, ko je izazvao najvecu inflaciju na svetu, ko je doveo do embarga i jos mnogo zla, zaboravice i pljacku DSa.

iyoda

pre 10 godina

isuse kud Balsu ljudi. najlosiji politicar ds odmah do Sapica. trebali su ga izbaciti odmah posle onog tikanja sa vucicem. ne zna se da li imitira djindjica ili cedu.

jovan

pre 10 godina

g. Đilas nema kapaciteta da vodi DS. Nije to PUPS ili SPO pa sišo Kurta uzjahao Murta i nikom ništa. Pored toga okružio se likovima sa kojima ozbiljan čovek ni u kafanu ne bi seo (Gangula, Balša i sl). I kakva je to izjava g. Đilase da su vašu smenu tražili odbori koji i ne postoje i koji su na zadnjim izborima pogubili sve. Ja sam član jednog OO DS koji je na zadnjim izborima ubedljivo pobedio i SPS I SNS i prošao je kao i vi. Prekomponovan je. Što bi se reklo dva loša ubiše Miloša. U stranci sam od 1991 g, Osnivač odbora i vi se usuđujete da mi kažete da su to neki gradići i da tu odbori nisu ni postojali. Stidite se Đilase! I svojih postupaka i onih mangupa kojima ste se okružili i koji vas sad kao bajagi brane. Mnogo je bolje da se zapitate kad vam je preds. Izvršnog Odbora zatnji put obišao odbore, kad su zadnji put članovi IO bili po Vojvodini i Srbiji. Kako finansirate odbore? Većina odbora duguje za struju, kiriju, komunalije. Sad ćete se vaditi tako što ćete podizati članarinu. Ne mogu, a da Balšu ne uporedim sa Dušicom Janjić, Jeftićem, Živkovićem etc, etc. Možete li vi, Dr Gangula, Balša bar na trenutak da se prisetite da su članovi DS bili B. Pekić, Z. Đinđić, zašto su se pasivizirali toliki ljudi poput Vide Ognjenović? Ne potcenjujem vaše menadžerske sposobnosti, ali vi ste sve svoje mogućnosti iscrpli vođenjem Beograda. Čast i čest, ali sad pokupite svoje krpice pa u istoriju. Verujte mi (a imam dosta godina) to je najbolje što možete uraditi za sebe i Srbiju.

Milorad Popovic

pre 10 godina

Napred Demokratska stranka, jedina stranka koja moze da zaustavi ovo naprednjacko ludilo i bezumlje! Vidim iz blizine u poslednja 2 meseca koga dovode u grad ovi naprednjaci, sve sam drustveni talog zeljan polozaja i privilegija , a u isto vreme potpuno nestrucan za bilo kakav konkretan posao i rad!
Uzas!!!

Ivana

pre 10 godina

Predstojeći izbori su tema o kojoj ste trebali da razmišljate pre ovog haosa koji je dospeo u medije, gospodo demokrate. Sramota je ovo što radite i znak da ste zarad vlasti spremni na sve kombinacije. Zato vam i smeta Đilas.

MILICICAA

pre 10 godina

Sta li ce ponovo da "predlozi",stranka koja je unistila,sve sto je moglo da se unisti!Oni smatraju da gradjani,opste ne pamte njihovu vlast!SMESNO

Isidor

pre 10 godina

Nije dobro što će i Ds kroz kampanu za izbore u Beogradu, voditi Đilas, koji ništa dobro nije uradio od svog dolaska na čelo stranke, na taj način neverujem da ćemo uspeti da povratimo sve one naše glasače koji su razočarani otišli u apstinenciju ili čak prešli u glasače SNS-a.

Goga

pre 10 godina

Изборна кампања неће променити кончни суд бирача, који су се већ определили ко је њихов фаворит и чију ће политику подржати.

Šumika

pre 10 godina

Predstavlja DS da je kod njih bajno i sjajno ali u stvari kad malo bolje razmislim mozda i jeste na 11% podrske je njihov sjajan rezultat.

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Kako je Tanjugu rečeno u tom odboru, članovi tog stranačkog tela nisu se izjašnjavali o zahtevu za smenu lidera stranke Dragana Đilasa jer je to, kako je naglašeno, u nadležnosti opštinskih odbora.

A njih je sve vise i vise.Samo napred,rusite Djilasa.

Isidor

pre 10 godina

Nije dobro što će i Ds kroz kampanu za izbore u Beogradu, voditi Đilas, koji ništa dobro nije uradio od svog dolaska na čelo stranke, na taj način neverujem da ćemo uspeti da povratimo sve one naše glasače koji su razočarani otišli u apstinenciju ili čak prešli u glasače SNS-a.

MILICICAA

pre 10 godina

Sta li ce ponovo da "predlozi",stranka koja je unistila,sve sto je moglo da se unisti!Oni smatraju da gradjani,opste ne pamte njihovu vlast!SMESNO

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Kako je Tanjugu rečeno u tom odboru, članovi tog stranačkog tela nisu se izjašnjavali o zahtevu za smenu lidera stranke Dragana Đilasa jer je to, kako je naglašeno, u nadležnosti opštinskih odbora.

A njih je sve vise i vise.Samo napred,rusite Djilasa.

Goga

pre 10 godina

Изборна кампања неће променити кончни суд бирача, који су се већ определили ко је њихов фаворит и чију ће политику подржати.

Milorad Popovic

pre 10 godina

Napred Demokratska stranka, jedina stranka koja moze da zaustavi ovo naprednjacko ludilo i bezumlje! Vidim iz blizine u poslednja 2 meseca koga dovode u grad ovi naprednjaci, sve sam drustveni talog zeljan polozaja i privilegija , a u isto vreme potpuno nestrucan za bilo kakav konkretan posao i rad!
Uzas!!!

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Da li vi nazadnjaci znate da pricate o necemu sem o rusenju nekoga ili necega, s obzirom da za nepune 2 godine vlada na celu sa PPV velicanstvenim nije izgradila ni javni WC. Pitanje za botice.

Gradjanin

pre 10 godina

Gledam ove narucene komentare SNSovaca i cudim se. Pa kad je ovaj narod zaboravio ko ga je uveo u uzas rata, ko je izgubio t.j. oterao Kosovo, ko je izazvao najvecu inflaciju na svetu, ko je doveo do embarga i jos mnogo zla, zaboravice i pljacku DSa.

Maja

pre 10 godina

Rezultati Djilasa se vide. Nije populizam.Vidim i mostove i 41 novi vrtic, nekoliko skola i domova zdravlja. 83 nova trolejbusa preko 200 novih aurobusa i 30 tramvaja. Nove bulevare, puteve i ulice. Pomoc penzionerima, puna plata trudnicama, dva kompleta knjiga za osnovce, 3 pokusaja vantelesne oplodnje besplatno. . .

Šumika

pre 10 godina

Predstavlja DS da je kod njih bajno i sjajno ali u stvari kad malo bolje razmislim mozda i jeste na 11% podrske je njihov sjajan rezultat.

jovan

pre 10 godina

g. Đilas nema kapaciteta da vodi DS. Nije to PUPS ili SPO pa sišo Kurta uzjahao Murta i nikom ništa. Pored toga okružio se likovima sa kojima ozbiljan čovek ni u kafanu ne bi seo (Gangula, Balša i sl). I kakva je to izjava g. Đilase da su vašu smenu tražili odbori koji i ne postoje i koji su na zadnjim izborima pogubili sve. Ja sam član jednog OO DS koji je na zadnjim izborima ubedljivo pobedio i SPS I SNS i prošao je kao i vi. Prekomponovan je. Što bi se reklo dva loša ubiše Miloša. U stranci sam od 1991 g, Osnivač odbora i vi se usuđujete da mi kažete da su to neki gradići i da tu odbori nisu ni postojali. Stidite se Đilase! I svojih postupaka i onih mangupa kojima ste se okružili i koji vas sad kao bajagi brane. Mnogo je bolje da se zapitate kad vam je preds. Izvršnog Odbora zatnji put obišao odbore, kad su zadnji put članovi IO bili po Vojvodini i Srbiji. Kako finansirate odbore? Većina odbora duguje za struju, kiriju, komunalije. Sad ćete se vaditi tako što ćete podizati članarinu. Ne mogu, a da Balšu ne uporedim sa Dušicom Janjić, Jeftićem, Živkovićem etc, etc. Možete li vi, Dr Gangula, Balša bar na trenutak da se prisetite da su članovi DS bili B. Pekić, Z. Đinđić, zašto su se pasivizirali toliki ljudi poput Vide Ognjenović? Ne potcenjujem vaše menadžerske sposobnosti, ali vi ste sve svoje mogućnosti iscrpli vođenjem Beograda. Čast i čest, ali sad pokupite svoje krpice pa u istoriju. Verujte mi (a imam dosta godina) to je najbolje što možete uraditi za sebe i Srbiju.

ribe

pre 10 godina

Članovi odbora kao stranačkog tela nisu se izjašnjavali o zahtevu za smenu lidera stranke Dragana Đilasa. Nisu trebali činiti ni odbori van Beograda.Bar ne dok se ne završe izbori u Beogradu.

pitam se, PITAM ???

pre 10 godina

Da li je DS formirao izborni štab ili je Đilas formirao svoj ratni štab za unutarstranačku borbu? Velike su to dileme.

Šah

pre 10 godina

E, ako im je Balša Božović šef izbornog štaba, lepo će se provesti na izborima... Intelektuelna, organizaciona, i politička gromada. SNS već sada može da sprema šampanjac.

ASKA I VUK

pre 10 godina

Zasto je samo Djilas resenje, pa zar DS nema nijednog drugog coveka koji bi mogao da bude kandidat za Gradonacelnika? Bas iz tog razloga sto je sve u rukama jednog coveka DS gubi i clanove i simpatizere.

Nikola Nis

pre 10 godina

(jovan, 14. januar 2014 00:04)
Svaka cast na komentaru gospodine, na zalost to je stvarna slika u kojoj se DS nalazi. Dragan Djilas je fantastican menadzer, nije za predsednika stranke. Ni situacija u Nisu nije ruzicasta. Ali da je ucinio mnogo za grad Beograd, ucinio je. Da li ce Beogradjani glasati za njega? Srbi imaju strahovito kratko pamcenje kad se nesto dobro uradi, a slonovsko kad se nesto lose napravi. Beogradjani, na vama je potez...

Jovana

pre 10 godina

@ pagan ocigledno nisi clan stranke. Balsa je itekako lepio plakate, radio standove, obilazio gradjane po Beogradu, a i po Srbiji. Samnom licno

iyoda

pre 10 godina

isuse kud Balsu ljudi. najlosiji politicar ds odmah do Sapica. trebali su ga izbaciti odmah posle onog tikanja sa vucicem. ne zna se da li imitira djindjica ili cedu.

boroje

pre 10 godina

Očigledno je da je Đilas na mesto predsednika DS-a zalutao. Problem je jedino što to nije jasno Đilasu, ili, pre bih rekao, da Đilas tvrdoglavo ne želi da mu to bude jasno, a kada mu bude jasno DS će već biti mala stranka sa ispod 10% podrške građana.

Ivana

pre 10 godina

Predstojeći izbori su tema o kojoj ste trebali da razmišljate pre ovog haosa koji je dospeo u medije, gospodo demokrate. Sramota je ovo što radite i znak da ste zarad vlasti spremni na sve kombinacije. Zato vam i smeta Đilas.

Jovan

pre 10 godina

Ne znam šta će demokrate novo predložiti, ali mislim da su njihovi neki rezultati koje su ranije postigli sporni. Bilo je tu izgleda i preteranog zadužvanja, postoje sumnje da su sredstva neracionalno korišćena, tenderi nameštani. Naravno da je to sve potrebno i dokumentovati i onda će biti posla i za istražne organe. DS prolazi kroz težak period a jučerašnja sednica je protekla tako kao da toga članovi odbora nisu svesni.

ribice

pre 10 godina

"Demokratska stranka na izbore u Beogradu izlazi sa jasnim rezultatima koje je tim predvođen Draganom Đilasom postigao. Beograđani ih svakog dana, na svakom koraku prepoznaju i tokom ove kampanje DS će biračima predstaviti šta treba raditi dalje", stoji su saopštenju. Teško da će išta promeniti sliku o DS i svemu što se dešava u istoj. Građani su se skoro već odlučili ko će da ih predvodi. No vredi pokušati.

Hilari

pre 10 godina

Sjatili se sa svih strana
misle da nemaju mana
a stranka im se van šavova para
ponestaje deviza, para
Stigle nove snage
veruju da mogu da pobede
ali su im generalno mogućnosti slabe
kad vide rezultate ima da se zalede.
Nije mi ih žao ni malo
do njih mi ama baš uopšte nije stalo
neka se skloni ama svaki DS lik
neka se presele na Antarktik.

Smed Palanka

pre 10 godina

Takodje ne podrzava politiku aktuelnog nam predsednika stranke , zna se da smo medju pionirima te inicijative za smenu doticnog

Srbin100%

pre 10 godina

Formiranje izbornog staba znaci otpocinjanje predizbornih aktivnosti,demokrate su ovo uradile ovako rano jer su svesne da ce im trebati agresivna kampanja u nasem glavnom gradu da bi makar pokusale da poprave ocajne rezultate koje su ostvarili na lokalnim izborima u gradskim opstinama Vozdovcu i Zemunu

Lidija Mijic

pre 10 godina

Iako se na sednici nije raspravljalo o smeni Djilasa raste broj odbora koji podrzavaju inicijativu za njegovu smenu sto dodatno unosi nepoverenje gradjana i namece pitanje kako bi vodili grad ili drzavu ako ne mogu da rese svoje unutarstranacke probleme.

vgrad

pre 10 godina

Balša Božović i njegov gradski odbor su se ponašali gluvi na sve veće zahteve za smenu Đilasa i raspravljali o beogradskim izborima i kako kaže Božović jednoglasno utvrdili kriterijume za izbor odbornika i izabrali izborni štab.Kao da je u stranci sve potaman, kao da je sve u redu i teče kako se kaže " med i mleko ", ili kao da žive u drugoj državi Božovići Đilasovi istomišljenici donose odluke za beogradske izbore a da ni reči nisu prozborili o problemima koji opterecuju stranku.Samo je io Božović mogao doći na čelo beogradskim demokrata sa aminovanjem Đilasa i zato ovako ponašanje, ali zabijenje glave u pesak i nekonstatovanje problema neće DS odvesti od probleme, naprotiv još više će lokal razžestiti da traže smenu Đilasa.

RIBLJA - CORBA

pre 10 godina

Ni vecerasnjom odlukom DS ponovo cini veliku gresku sto ce i DS kroz kampanju za izbore u Beogradu, voditi Dragan Djilas, koji nista dobro nije uradio od svog dolaska na celo stranke, upravo sve sto je uradio uradio je nakaradno i pogresno svojim neradom doveo je DS do ruba propasti, tako da ne verujem da ce na taj nacin uspeti da povrate sve one svoje glasace koji su objektivno receno razocarani otisli u apstinenciju ili cak veliki broj presli u glasace SNS-a.

Bingo

pre 10 godina

DS i njen izborni štab mi liči na miting upozorenje: „Vežite se,polećemo“. Ali, odmah nakon neuspešnog starta, u neredu i „ateriranje“. Ova stranka ne stiže daleko zbog same sebe, zbog kandidata, pa i zbog sastava izbornog štaba.

Napoleon

pre 10 godina

Opštinski odbori DS-a moraju biti efikasniji, jer je bukvalno na delu stranačko samospasavanje. Više od godinu dana razmišljam gde su oni programi OTPOR-a koje sada možemo primeniti i na „sopstvenoj koži“. Sudbine su često čudne, pa čak i podudarne. Sve znamo, sve umemo, samo sebe ne razumemo.

Sloboda

pre 10 godina

Ponekad glupost rađa veću glupost. To se komotno može reći za uvezani dvojac Tadić - Đilas, ili obrnuto. Ali, nisu oni sve i svja u DS. Pošteno, a osramoćeno članstvo u DS, treba da im se zahvali, uključujući i ostale koji su bili stranački vrh. Oni, pored ostalog, nose svi i političku odgovornost.

SweetIca

pre 10 godina

Mala bara puna krokodila - slika i prilika trenutnog stanja u Demokratskoj stranci. Za sunovrat DS-a odgovoran je Tadić isto koliko i Đilas, ako ne i više. Đilas mu je bio jedan od najbližih ljudi, ali su sebi ipak dozvolili blaćenje u medijima mesecima nakon izbora. Dok se to dešavalo, gubila se prava ideja oko koje su se nekad i okupili osnivači DS-a. Za DS je najbolje da svi oni „ostanu u svom filmu“, a puste neke nove ljude da pokušaju da izgrade nešto zdravo. Ali, kako su u pitanju goli interesi, čisto sumnjam.

Margarita Savić

pre 10 godina

DS je konačno shvatio u kom smeru treba da krene, međutim čak I ukoliko smene Đilasa težak put moraju preći kako bi na političkoj sceni zauzeli svoje mesto. Rad, zalaganje, odricanje, napor koji ulaže SNS , jedina stranka na koju trebaju da se ugledaju sve ostale kako bi bilie vredne poštovanja građana je teško dostići .

Tim

pre 10 godina

Da li demokrate stvarno veruju u to da će imati neki pozitivan rezultat na ovim predstojećim izborima nakon svega što se o njima otkrilo? Smešno!

Drljaca

pre 10 godina

Srbija takodje ima formirano misljene o njima, tako da je svaki njihov trud uzaludan.Poverenje je nesto sto se dugo gradi a veoma lako gubi. Ds slobodno moze biti proglasen za najveceg gubitnika.

Cucula

pre 10 godina

DS ne odustaje. Nisu im bili dovoljni rezultati sa lokalnih izbora da vide gde im je mesto.Srbija vise nije slepac sa povezom preko ociju.Videla je sta ste vi i koliko ste spremni da ucinite za narod. Nista dobro nismo osetili osim same propasti.Oprostite ali ne moze vise.

otuđili se...

pre 10 godina

U stranci nesloga i borba za pozicije, linije komandovanja poljuljane kao kod rastrojene vojske... A vrh stranke se ponaša po onoj: “Selo gori a baba se češlja!”

Cilbao

pre 10 godina

Волео бих да Ђилас и остали богати челници ДС објасне како ти исти људи мисле да воде ову земљу у којој преко 90% становништва скромно живи. Како ти богати људи да заступају интересе сиромашне већине која живи од онога што заради са својих 10 прстију. Ти богати не разумеју ове друге па како ће да их заступају.

MILICICAA

pre 10 godina

Sta li ce ponovo da "predlozi",stranka koja je unistila,sve sto je moglo da se unisti!Oni smatraju da gradjani,opste ne pamte njihovu vlast!SMESNO

Isidor

pre 10 godina

Nije dobro što će i Ds kroz kampanu za izbore u Beogradu, voditi Đilas, koji ništa dobro nije uradio od svog dolaska na čelo stranke, na taj način neverujem da ćemo uspeti da povratimo sve one naše glasače koji su razočarani otišli u apstinenciju ili čak prešli u glasače SNS-a.

Goga

pre 10 godina

Изборна кампања неће променити кончни суд бирача, који су се већ определили ко је њихов фаворит и чију ће политику подржати.

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Kako je Tanjugu rečeno u tom odboru, članovi tog stranačkog tela nisu se izjašnjavali o zahtevu za smenu lidera stranke Dragana Đilasa jer je to, kako je naglašeno, u nadležnosti opštinskih odbora.

A njih je sve vise i vise.Samo napred,rusite Djilasa.

Šumika

pre 10 godina

Predstavlja DS da je kod njih bajno i sjajno ali u stvari kad malo bolje razmislim mozda i jeste na 11% podrske je njihov sjajan rezultat.

ribice

pre 10 godina

"Demokratska stranka na izbore u Beogradu izlazi sa jasnim rezultatima koje je tim predvođen Draganom Đilasom postigao. Beograđani ih svakog dana, na svakom koraku prepoznaju i tokom ove kampanje DS će biračima predstaviti šta treba raditi dalje", stoji su saopštenju. Teško da će išta promeniti sliku o DS i svemu što se dešava u istoj. Građani su se skoro već odlučili ko će da ih predvodi. No vredi pokušati.

boroje

pre 10 godina

Očigledno je da je Đilas na mesto predsednika DS-a zalutao. Problem je jedino što to nije jasno Đilasu, ili, pre bih rekao, da Đilas tvrdoglavo ne želi da mu to bude jasno, a kada mu bude jasno DS će već biti mala stranka sa ispod 10% podrške građana.

ASKA I VUK

pre 10 godina

Zasto je samo Djilas resenje, pa zar DS nema nijednog drugog coveka koji bi mogao da bude kandidat za Gradonacelnika? Bas iz tog razloga sto je sve u rukama jednog coveka DS gubi i clanove i simpatizere.

Jovan

pre 10 godina

Ne znam šta će demokrate novo predložiti, ali mislim da su njihovi neki rezultati koje su ranije postigli sporni. Bilo je tu izgleda i preteranog zadužvanja, postoje sumnje da su sredstva neracionalno korišćena, tenderi nameštani. Naravno da je to sve potrebno i dokumentovati i onda će biti posla i za istražne organe. DS prolazi kroz težak period a jučerašnja sednica je protekla tako kao da toga članovi odbora nisu svesni.

pitam se, PITAM ???

pre 10 godina

Da li je DS formirao izborni štab ili je Đilas formirao svoj ratni štab za unutarstranačku borbu? Velike su to dileme.

Šah

pre 10 godina

E, ako im je Balša Božović šef izbornog štaba, lepo će se provesti na izborima... Intelektuelna, organizaciona, i politička gromada. SNS već sada može da sprema šampanjac.

Ivana

pre 10 godina

Predstojeći izbori su tema o kojoj ste trebali da razmišljate pre ovog haosa koji je dospeo u medije, gospodo demokrate. Sramota je ovo što radite i znak da ste zarad vlasti spremni na sve kombinacije. Zato vam i smeta Đilas.

jovan

pre 10 godina

g. Đilas nema kapaciteta da vodi DS. Nije to PUPS ili SPO pa sišo Kurta uzjahao Murta i nikom ništa. Pored toga okružio se likovima sa kojima ozbiljan čovek ni u kafanu ne bi seo (Gangula, Balša i sl). I kakva je to izjava g. Đilase da su vašu smenu tražili odbori koji i ne postoje i koji su na zadnjim izborima pogubili sve. Ja sam član jednog OO DS koji je na zadnjim izborima ubedljivo pobedio i SPS I SNS i prošao je kao i vi. Prekomponovan je. Što bi se reklo dva loša ubiše Miloša. U stranci sam od 1991 g, Osnivač odbora i vi se usuđujete da mi kažete da su to neki gradići i da tu odbori nisu ni postojali. Stidite se Đilase! I svojih postupaka i onih mangupa kojima ste se okružili i koji vas sad kao bajagi brane. Mnogo je bolje da se zapitate kad vam je preds. Izvršnog Odbora zatnji put obišao odbore, kad su zadnji put članovi IO bili po Vojvodini i Srbiji. Kako finansirate odbore? Većina odbora duguje za struju, kiriju, komunalije. Sad ćete se vaditi tako što ćete podizati članarinu. Ne mogu, a da Balšu ne uporedim sa Dušicom Janjić, Jeftićem, Živkovićem etc, etc. Možete li vi, Dr Gangula, Balša bar na trenutak da se prisetite da su članovi DS bili B. Pekić, Z. Đinđić, zašto su se pasivizirali toliki ljudi poput Vide Ognjenović? Ne potcenjujem vaše menadžerske sposobnosti, ali vi ste sve svoje mogućnosti iscrpli vođenjem Beograda. Čast i čest, ali sad pokupite svoje krpice pa u istoriju. Verujte mi (a imam dosta godina) to je najbolje što možete uraditi za sebe i Srbiju.

iyoda

pre 10 godina

isuse kud Balsu ljudi. najlosiji politicar ds odmah do Sapica. trebali su ga izbaciti odmah posle onog tikanja sa vucicem. ne zna se da li imitira djindjica ili cedu.

Smed Palanka

pre 10 godina

Takodje ne podrzava politiku aktuelnog nam predsednika stranke , zna se da smo medju pionirima te inicijative za smenu doticnog

Gradjanin

pre 10 godina

Gledam ove narucene komentare SNSovaca i cudim se. Pa kad je ovaj narod zaboravio ko ga je uveo u uzas rata, ko je izgubio t.j. oterao Kosovo, ko je izazvao najvecu inflaciju na svetu, ko je doveo do embarga i jos mnogo zla, zaboravice i pljacku DSa.

Tim

pre 10 godina

Da li demokrate stvarno veruju u to da će imati neki pozitivan rezultat na ovim predstojećim izborima nakon svega što se o njima otkrilo? Smešno!

Lidija Mijic

pre 10 godina

Iako se na sednici nije raspravljalo o smeni Djilasa raste broj odbora koji podrzavaju inicijativu za njegovu smenu sto dodatno unosi nepoverenje gradjana i namece pitanje kako bi vodili grad ili drzavu ako ne mogu da rese svoje unutarstranacke probleme.

Drljaca

pre 10 godina

Srbija takodje ima formirano misljene o njima, tako da je svaki njihov trud uzaludan.Poverenje je nesto sto se dugo gradi a veoma lako gubi. Ds slobodno moze biti proglasen za najveceg gubitnika.

Cucula

pre 10 godina

DS ne odustaje. Nisu im bili dovoljni rezultati sa lokalnih izbora da vide gde im je mesto.Srbija vise nije slepac sa povezom preko ociju.Videla je sta ste vi i koliko ste spremni da ucinite za narod. Nista dobro nismo osetili osim same propasti.Oprostite ali ne moze vise.

Milorad Popovic

pre 10 godina

Napred Demokratska stranka, jedina stranka koja moze da zaustavi ovo naprednjacko ludilo i bezumlje! Vidim iz blizine u poslednja 2 meseca koga dovode u grad ovi naprednjaci, sve sam drustveni talog zeljan polozaja i privilegija , a u isto vreme potpuno nestrucan za bilo kakav konkretan posao i rad!
Uzas!!!

ribe

pre 10 godina

Članovi odbora kao stranačkog tela nisu se izjašnjavali o zahtevu za smenu lidera stranke Dragana Đilasa. Nisu trebali činiti ni odbori van Beograda.Bar ne dok se ne završe izbori u Beogradu.

Srbin100%

pre 10 godina

Formiranje izbornog staba znaci otpocinjanje predizbornih aktivnosti,demokrate su ovo uradile ovako rano jer su svesne da ce im trebati agresivna kampanja u nasem glavnom gradu da bi makar pokusale da poprave ocajne rezultate koje su ostvarili na lokalnim izborima u gradskim opstinama Vozdovcu i Zemunu

vgrad

pre 10 godina

Balša Božović i njegov gradski odbor su se ponašali gluvi na sve veće zahteve za smenu Đilasa i raspravljali o beogradskim izborima i kako kaže Božović jednoglasno utvrdili kriterijume za izbor odbornika i izabrali izborni štab.Kao da je u stranci sve potaman, kao da je sve u redu i teče kako se kaže " med i mleko ", ili kao da žive u drugoj državi Božovići Đilasovi istomišljenici donose odluke za beogradske izbore a da ni reči nisu prozborili o problemima koji opterecuju stranku.Samo je io Božović mogao doći na čelo beogradskim demokrata sa aminovanjem Đilasa i zato ovako ponašanje, ali zabijenje glave u pesak i nekonstatovanje problema neće DS odvesti od probleme, naprotiv još više će lokal razžestiti da traže smenu Đilasa.

otuđili se...

pre 10 godina

U stranci nesloga i borba za pozicije, linije komandovanja poljuljane kao kod rastrojene vojske... A vrh stranke se ponaša po onoj: “Selo gori a baba se češlja!”

Nikola Nis

pre 10 godina

(jovan, 14. januar 2014 00:04)
Svaka cast na komentaru gospodine, na zalost to je stvarna slika u kojoj se DS nalazi. Dragan Djilas je fantastican menadzer, nije za predsednika stranke. Ni situacija u Nisu nije ruzicasta. Ali da je ucinio mnogo za grad Beograd, ucinio je. Da li ce Beogradjani glasati za njega? Srbi imaju strahovito kratko pamcenje kad se nesto dobro uradi, a slonovsko kad se nesto lose napravi. Beogradjani, na vama je potez...

Maja

pre 10 godina

Rezultati Djilasa se vide. Nije populizam.Vidim i mostove i 41 novi vrtic, nekoliko skola i domova zdravlja. 83 nova trolejbusa preko 200 novih aurobusa i 30 tramvaja. Nove bulevare, puteve i ulice. Pomoc penzionerima, puna plata trudnicama, dva kompleta knjiga za osnovce, 3 pokusaja vantelesne oplodnje besplatno. . .

RIBLJA - CORBA

pre 10 godina

Ni vecerasnjom odlukom DS ponovo cini veliku gresku sto ce i DS kroz kampanju za izbore u Beogradu, voditi Dragan Djilas, koji nista dobro nije uradio od svog dolaska na celo stranke, upravo sve sto je uradio uradio je nakaradno i pogresno svojim neradom doveo je DS do ruba propasti, tako da ne verujem da ce na taj nacin uspeti da povrate sve one svoje glasace koji su objektivno receno razocarani otisli u apstinenciju ili cak veliki broj presli u glasace SNS-a.

Hilari

pre 10 godina

Sjatili se sa svih strana
misle da nemaju mana
a stranka im se van šavova para
ponestaje deviza, para
Stigle nove snage
veruju da mogu da pobede
ali su im generalno mogućnosti slabe
kad vide rezultate ima da se zalede.
Nije mi ih žao ni malo
do njih mi ama baš uopšte nije stalo
neka se skloni ama svaki DS lik
neka se presele na Antarktik.

Cilbao

pre 10 godina

Волео бих да Ђилас и остали богати челници ДС објасне како ти исти људи мисле да воде ову земљу у којој преко 90% становништва скромно живи. Како ти богати људи да заступају интересе сиромашне већине која живи од онога што заради са својих 10 прстију. Ти богати не разумеју ове друге па како ће да их заступају.

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Da li vi nazadnjaci znate da pricate o necemu sem o rusenju nekoga ili necega, s obzirom da za nepune 2 godine vlada na celu sa PPV velicanstvenim nije izgradila ni javni WC. Pitanje za botice.

Jovana

pre 10 godina

@ pagan ocigledno nisi clan stranke. Balsa je itekako lepio plakate, radio standove, obilazio gradjane po Beogradu, a i po Srbiji. Samnom licno

Bingo

pre 10 godina

DS i njen izborni štab mi liči na miting upozorenje: „Vežite se,polećemo“. Ali, odmah nakon neuspešnog starta, u neredu i „ateriranje“. Ova stranka ne stiže daleko zbog same sebe, zbog kandidata, pa i zbog sastava izbornog štaba.

Napoleon

pre 10 godina

Opštinski odbori DS-a moraju biti efikasniji, jer je bukvalno na delu stranačko samospasavanje. Više od godinu dana razmišljam gde su oni programi OTPOR-a koje sada možemo primeniti i na „sopstvenoj koži“. Sudbine su često čudne, pa čak i podudarne. Sve znamo, sve umemo, samo sebe ne razumemo.

Sloboda

pre 10 godina

Ponekad glupost rađa veću glupost. To se komotno može reći za uvezani dvojac Tadić - Đilas, ili obrnuto. Ali, nisu oni sve i svja u DS. Pošteno, a osramoćeno članstvo u DS, treba da im se zahvali, uključujući i ostale koji su bili stranački vrh. Oni, pored ostalog, nose svi i političku odgovornost.

SweetIca

pre 10 godina

Mala bara puna krokodila - slika i prilika trenutnog stanja u Demokratskoj stranci. Za sunovrat DS-a odgovoran je Tadić isto koliko i Đilas, ako ne i više. Đilas mu je bio jedan od najbližih ljudi, ali su sebi ipak dozvolili blaćenje u medijima mesecima nakon izbora. Dok se to dešavalo, gubila se prava ideja oko koje su se nekad i okupili osnivači DS-a. Za DS je najbolje da svi oni „ostanu u svom filmu“, a puste neke nove ljude da pokušaju da izgrade nešto zdravo. Ali, kako su u pitanju goli interesi, čisto sumnjam.

Margarita Savić

pre 10 godina

DS je konačno shvatio u kom smeru treba da krene, međutim čak I ukoliko smene Đilasa težak put moraju preći kako bi na političkoj sceni zauzeli svoje mesto. Rad, zalaganje, odricanje, napor koji ulaže SNS , jedina stranka na koju trebaju da se ugledaju sve ostale kako bi bilie vredne poštovanja građana je teško dostići .