1. Postoji dobra volja i postoji zelja koju je prepoznao Josipovic kod Nikolica i kod srpske vlade da se odnosi dve zemlje sto vise normaliziraju i stave na rang odnosa dveju susednih drzava koje mogu i treba dobro da saradjuju.
  (22000000, 1. novembar 2013 22:01)

  # Link komentara

 2. Najvaznije je to da i Hrvatska i Srbija beskompromisno hoce da traze podatke o nestalima, sto je jedan od uslova da dve drzave razmisljaju o nekom aranzmanu ili dogovoru oko tih tuzbi, zato sve pohvale.
  (21303030, 1. novembar 2013 21:29)

  # Link komentara

 3. Sve je moguce. Ako je prethodni hrvatski premijer Sanader u sred Bg, preveo naseg Mirka zedna preko vode, moguce je i sada "Slavko" da ostane zedan.
  (lupus, 1. novembar 2013 14:37)

  # Link komentara

 4. sa svima budi dobar, a sa protivnicima jos bolji, stara srpska koju Nikolic zna...
  (36, 1. novembar 2013 13:57)

  # Link komentara

 5. @ Vrhunac ovih razgovora treba do devede do obostranog povlacenja optuzbi i kompletnom uredjenju medjusobnih odnosa!!!
  (glax, 1. novembar 2013 12:11)

  Ne, vrhunac ovih razgovora treba da dovede do rjesavanja onih stvari koje se tuzbama traze a to je sa strane RH:

  1. isplata ratne odstete Srbije Hrvatskoj;
  2. Povrat popljackanog kulturnog blaga iz Hrvatske;
  3. procesuiranje ili izrucenje svih koji se skrivaju po Srbiji a koji su sudjelovali u razaranju Hrvatske (neki od njih su danas i na vlasti);
  4. otkrivanje lokaliteta svih masovnih grobnica i svih minskih polja po Hrvatskoj....

  Hrvatska mora s druge strane ostro da odgovara za sve zlocine koji su njeni vojnici cinili na podrucju Republike Srbije i za sva rusenja gradova po Srbiji!
  (Ante, 1. novembar 2013 13:15)

  # Link komentara

 6. Nemožemo da zaboravimo prošlost i nikad nećemo,ali privreda zbog toga nemože da trpi i ako možemo imati korisnu saradnju sa Hrvatskom moramo je iskoristiti.
  (milenko, 1. novembar 2013 12:13)

  # Link komentara

 7. Vrhunac ovih razgovora treba do devede do obostranog povlacenja optuzbi i kompletnom uredjenju medjusobnih odnosa!!!
  (glax, 1. novembar 2013 12:11)

  # Link komentara

 8. Najbitnije je da se stvara dobra klima za dalju saradnju. Ovi manji ali sigurni koraci su isto tako vazni kao i da je doslo do konkretnijih odluka.
  (pepita, 1. novembar 2013 11:49)

  # Link komentara

 9. Obostrana saradnja Srbije i Hrvatske moze doneti samo dobro obema naroda, vreme je da se zaboravi rasizam i mrznja koja traje vec dve decenije.
  (joki, 1. novembar 2013 10:54)

  # Link komentara

 10. Treba pozdraviti saradnju i raditi na intenziviranju iste. Prošlost je bila teška, a da bi krenuli napred, razvijali region, moramo poraditi na međusobnim odnosima. Ali, Hrvatska treba da oživi reč i slovo na papiru i reši problem ćirilice u Vukovaru.
  (Saradnja, 1. novembar 2013 10:33)

  # Link komentara

 11. Vrlo je važno da Hrvatska i Srbija nastave svaki vid saradnje.
  (balanser, 1. novembar 2013 09:44)

  # Link komentara

 12. Srbija i Hrvatska su konačno dobile razumne i voljne ljude u liku predsednika Nikolića i predsednika Josipovića koji ih vode ka normalizaciji odnosa koja je bez obzira na tako tešku istoriju između naših naroda neophodan za mir i prosperitet obe nacije. Mnoge zemlje su imale veoma traumatičnu istoriju. Pogledajte samo Nemce i Francuze. Sada, obe nacije su uspele da prevaziđu prošlost i sarađuju u okvirima EU.
  (Dušan, 1. novembar 2013 09:29)

  # Link komentara

 13. (miki, 1. novembar 2013 01:25)

  Sve je točno tako kako si napisao. Stoga je ključno za te odnose da se RS ne "zalijepi" previše uz BG. Pozdrav iz ZG.
  (Tantor, 1. novembar 2013 09:00)

  # Link komentara

 14. susreti su OK i treba da se viđaju i češće , naročito Vlade obeju država ...

  moram da naglasim jedno od tzv otvorenih pitanja koje forsira hrtvatska strana a to je pitanje granice sa Sbijom .

  naime ta granica je do sada dva puta dogovorena , jednom posle drugog svetsko rata što je kasnije kod raspada SFRJ overeno izveštajem Badinterove komisije i Erdustskim sporazumom ... u oba slučaja je za granicu uzeta reka Dunav .

  Posle svega hrvatska strana se setila da im je ostalo oko 6000Km2 na našoj strani gledajući katastarske knjige iz doba Austro-Ugarske i predlažu reviziju . Ako neko želi može da pogleda kako to izgleda jer su Google mape već ucrtale taj predlog kao konačno rešenje ! ! ! Samo dobro uvećajte deo granice oko Bezdana i videćete da po njima granica stiže skoro do centra Bezdana ...

  Osim što je ovakav predlog čudan (posle prihvatanja dva suštinski različita u preiodu bliske prošlosti ) užasno je i to što je ekstremno nepraktičan u smislu organizovanja čuvanja te granice , graničnih prelaza itd. Svakako da bi ovo iziskivalo upošljavanje ogromnog broja policajaca koji bi obezbeđivali granicu sa obe strane ... Ovaj predlog je potekao od HDZ-a , da bi ga posle izbora prihvatile i gurale levlje stranke hrvatske političke scene ...Najviše me je iznenadila Vesna Pusić , to od nje nisam očekivao .

  Sad se nameće medjunarodna arbitraža a ako mi to ne prihvatimo , verovatno nikad nećemo ući u EU ...
  (ns_Teletabis, 1. novembar 2013 08:42)

  # Link komentara

 15. Svi politicari iz regiona treba sto vise da se sastaju i da rade na uspostavljanju saradnje medju drzavama. To je dobro za Srbiju, i vreme je da se vratimo na vodece mestu na Balkanu.
  (Branko, 1. novembar 2013 08:21)

  # Link komentara

 16. Kod političara koji razmišlja racionalno i uvek u korist države koju predstavlja kao gospodin Nikolić niko nije ni sumnjao u poboljšanje odnosa i postavljanja usluva za dalji nastavak dobrosusedskih odnosa.Problema je uvek bilo ali ako se oni rešavaju napretka mora biti.
  (Zvonko, 1. novembar 2013 08:17)

  # Link komentara

 17. Mislim da su susreti Nikolica i Josipovica samo pocetak saradnje Srbije i Hrvatske i takvih susreta treba biti sto vise.
  (Mirjana, 1. novembar 2013 08:07)

  # Link komentara

 18. Pozdravljam svaku vest koja ima veze sa susretima visokih drzavnih funkcionera iz svih drzava u regionu.
  (Snezana, 1. novembar 2013 08:04)

  # Link komentara

 19. Josipović najzad posredno priznaje da Nikolićeva posvećenost interesima Srbije nije pretnja za Hrvatsku i za saradnju dve zemlje, ali ovog puta sa pozicije ravnopravnosti i obostrane koristi.
  (Roterham, 1. novembar 2013 06:46)

  # Link komentara

 20. Samo zlobnici mogu smatrati da susret Josipovića i Nikolića nije bio koristan i za Srbiju i za Hrvatsku. Sumo dijalogom se mogo unapređivati odnosi između država i zato ti susreti trebaju da budu što češći.
  (Sokolac, 1. novembar 2013 06:37)

  # Link komentara

 21. Hrvatski predsednik Ivo josipovic svakako treba da bude zadovoljan svojom posetom Srbiji, kao prvo primljen je kako to dolikuje gostu od strane domacina. Kao drugo poceli su problemi da se resavaju, naravno nece to ici lako, ali se krenulo sa mrtve tacke sto je dobro za obe drzave. I u politickom i u psiholoskom smislu taj je susret dva predsednika znacio puno. Kada govorimo o pomacima, naravno da se na sastancima ti pomaci oko konkretnih zakljucaka ne dogovaraju, nego se stvara dobra klima”.
  (CANE - SREMAC -54, 1. novembar 2013 03:44)

  # Link komentara

 22. Ovo sigurno znaci da polako dolazi do pomaka u resavanju problema koje imamo, treba raditi na tome da se stanovnistvo priblizi jer jedni drugima mozemo da pomognemo, za sada smo na dobrom putu, samo ovako treba nastaviti.
  (Simeon, 1. novembar 2013 01:47)

  # Link komentara

 23. Ne mozemo vise da gledamo u proslost vec moramo da se okrenemo buducnosti, a da bi to uradili moramo da uspostavimo sto bolje odnose i saradnju sa svim drzavama u regionu, a posebno sa Hrvatskom.
  (Batut, 1. novembar 2013 01:40)

  # Link komentara

 24. Svaki pocetak je tezak a pogotovu ako je bilo sukoba kao u ovom slucaju ali vazno je da smo uspostavili dobre onose i da se Nikolic interesuje i zalaze da ti odnosi budu jos dublji i kvalitetniji.
  (Aleksa, 1. novembar 2013 01:37)

  # Link komentara

 25. Bilo je neophodno da se konacno prevazidju problemi i da se uspostave dobri odnosi jer je to veoma bitna stvar za razvoj obe drzave.
  (Mosa Pucko, 1. novembar 2013 01:36)

  # Link komentara

 26. Drago mi je sto i Hrvatska strana ocenjuje ovaj susret kao pozitivan i sto je konacno doslo do napretku u odnosima dve zemlje.
  (Glavni arhivator, 1. novembar 2013 01:28)

  # Link komentara

 27. hrvatska ima ne vrlo dobre nego odlične odnose sa srpskom republikom odnosno bosnom i hercegovinom,možda je to i razmuljivo kada pogledamo koliku granicu hrvatska ima sa bih,banja luci brodu šamcu itd će uvijek biti bliža hrvatska nego srbija,nemojte me pogrešno shvatiti ali to je tako,isto kao što je bijeljini i zvorniku bliža srbija,druga stvar je ta da hrvatska ima jako malu granicu sa srbijom zato mislim da su hrvatskoj važniji odnosi sa nama iz rep srpske nego sa vama iz srbije,mi puno lakše prelazimo granicu u hrvatsku nego vi iz srbije,nama niko ništa ne postavlja pitanja za razliku od vas gdje vas znaju držati i po sat vremena,.
  (miki, 1. novembar 2013 01:25)

  # Link komentara

 28. @ Vi da bi ispali dobri domacini trebate da pozovete Nikolica da dodje u Hrvatku, i da se provede kao sto ste se vi proveli u Beogradu. Da li to mozete da mu obezbedite i da mu garantujete bezbednost cim predje srpsko-hrvatsku granicu.
  (ukile, 31. oktobar 2013 23:11)

  Pa zar nije bio nekoliko dana u Zagrebu na proslavi ulaska Hrvatske u EU? I nije mu niti dlaka pala s glave. Što će nam sad svaki mjesec dolazit u posjet? Dosta nam je i ovih naših političara...
  (Ante, 1. novembar 2013 00:36)

  # Link komentara

 29. Bice potrebno mnogo vremena da se odnosi izmedju dva naroda dovedu u normalu, ali vazno je da pocnemo.
  (Radoslav, 1. novembar 2013 00:24)

  # Link komentara

 30. Srbija zaista ulaze velike napore za bolju međunarodnu saradnju i mir u regionu, Nadam se da ce i ostali da cine isto.
  (Stanislava, 1. novembar 2013 00:23)

  # Link komentara

 31. Nadam se da ce se Josipovic zaloziti da se rese mnogi problemi koje imaju dve zemlje.
  (Mina, 1. novembar 2013 00:16)

  # Link komentara

 32. Lepo je cuti da su i oni otvoreni za saradnju.
  (Fifi, 1. novembar 2013 00:12)

  # Link komentara

 33. Predsednik Hrvatske je iz prve ruke mogao da se uveri da je stratesko opredeljenje Srbije pomirenje i prosirenje saradnje u regionu
  (Srbin 100%, 1. novembar 2013 00:12)

  # Link komentara

 34. I jedni i drugi auvise vucemo rep proslosti i ro je nesto sto se genaracijama zaboraviti nece. Svakako bi bilo dobro da se odnosi normalizuju, ne samo radi politike, vec radi svih nas.
  (Green Lady, 1. novembar 2013 00:07)

  # Link komentara

 35. Predsednik Nikolić odlično predstavlja i vodi Srbiju i ne izlazi iz svojih ustavnih okvira što nismo viđali do sada u Srbiji.
  (Marjan, 1. novembar 2013 00:05)

  # Link komentara

 36. Obračunalo im dnevnice ??
  (gican, 31. oktobar 2013 23:56)

  # Link komentara

 37. Dobitak u šolji kafe? :)
  (Toza, 31. oktobar 2013 23:52)

  # Link komentara

 38. Odnosi Srbije i Hrvatske su u velikoj meri poboljšani i tim pravcem se i dalje treba kretati. Sva sporna pitanja se moraju se rešiti kompromisom i time pokazati da je region znatno stabilniji i nedavni susret dva predsednika uliva nadu da će do toga doći.
  (Zeus, 31. oktobar 2013 23:39)

  # Link komentara

 39. Vi da bi ispali dobri domacini trebate da pozovete Nikolica da dodje u Hrvatku, i da se provede kao sto ste se vi proveli u Beogradu. Da li to mozete da mu obezbedite i da mu garantujete bezbednost cim predje srpsko-hrvatsku granicu.
  (ukile, 31. oktobar 2013 23:11)

  # Link komentara

 40. Stvarali se pogresnu sliku o nasem predsedniku, tek sad ste spremni da realno sagledate stvari i priznate da postoji dobra volja i želja kod predsednika Nikolića da se odnosi Srbije i Hrvatske što više normaliziraju i koje mogu i dobro da sarađuju
  (gojko P, 31. oktobar 2013 23:03)

  # Link komentara