Mihailo: Crna Gora ponizila CPC

Podgorica -- Poglavar kanonski nepriznate CPC Mihailo izjavio da je ta verska zajednica ponižena od strane Crne Gore i ponovo zatražio da crkve i manastiri pripadnu CPC.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. pa do 1918 godine je postojala cpc ... kako sad ne kanonska ...
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vosa, 31. oktobar 2013 22:47)
  ---…--
  To kažete a mislite: "Pa do 1918 godine je postojala i Austro-Ugarska imperija?!Postojale su mnoge stvari, gospodine "vosa". Postojalo je i Dušanovo carstvo pa više ne ali, Vi biste da izaberete samo ono što Vama odgovara, zar ne?
  (MLADEN Mladenovic, 1. novembar 2013 09:18)

  # Link komentara

 2. pa do 1918 godine je postojala cpc ... kako sad ne kanonska ...
   (vosa, 31. oktobar 2013 22:47)

  # Link komentara

 3. „Mislim da Evropa ne zna za ponašanje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, jer se ona ponaša kao da je domicijalna crkva, a CPC je unižena i ponižena od crnogorske države”, kazao je Mihailo“. Ево га још један распоп и расколник, али онај прави, који поред још увек живих отпораша тражи бомбардовање срба и Србије док му не предају све цркве и манастире! Сад му и држава Срна Гора не ваља, а када је у полицијској станици пријављивао своје удружење грађана или НВО, онда му је држава била добра! Раније се говорило „чардак ни на небу ни на земљи“ а за овог распопа важи „црква и поп ни на небу ни на земљи“!
  (Петар Миловановић, 31. oktobar 2013 16:39)

  # Link komentara

 4. Црквена имовина није државна већ ... црквена!!!

  Поглавар НВО ЦПЦ, господин Србин Михајло је потпуно пролупао. Нека гради своје богомоље и нека се моли којем год богу хоће. Нико му то не брани.
  (Горан, 31. oktobar 2013 16:24)

  # Link komentara

 5. Ovo kažu oni što su pre par nedelja Vaseljenskog patrijarha zvanično nazvali "Turčinom"?
   (zumb, 31. oktobar 2013 16:05)

  # Link komentara

 6. Pravoslavnu Mitropoliju crnogorsko-primorsku osnovao je prvi arhiepiskop SPC Sveti Sava 1219. godine kada je dobio Tomos o autokefalnosti od majke Crkve Carigradske patrijarsije i njenog patrijarha Manojla Sarantena sa saborom episkopa i uz blagoslov vizantijskog cara Teodora I.
  Takozvana "Crnogorska pravoslavna crkva" nastala je 1993. godine, a zvanicno je registrovana tek 7 godina kasnije i to u policijskoj stanici. Odeljenje za bezbednost Cetinja izdalo je uverenje 17. januara 2000. godine da je prijavljeno "osnivanje vjerske zajednice crnogorske pravoslavne crkve sa sjedistem na Cetinju, Gruda bb"′.
  SPC tj. Zicku Arhiepiskopiju ili Pecku Patrijarsiju (kako se drugacije zove) su Turci ukidali dva puta 1463. i 1766. godine, a obnavljana je takodje dva puta 1557. i 1920. godine uz blagoslov Carigradske patrijarsije i svih pomesnih Pravoslavnih crkava i blagoslov i puno ucesce mitropolita crnogorsko-primorskog Mitrofana Bana.
  Crna Gora je prema tome kanonska teritorija SPC oduvek i samo SPC je kanonska (tj. legalna) Crkva na ovim prostorima.
  Ostavite kanonsku SPC na miru!
  (pametnom dosta, 31. oktobar 2013 16:03)

  # Link komentara

 7. Nisam neki vernik, ali da li ovaj covek zna sta prica? Valjda su te manastire i crkve gradili pripadnici SPC, to sto on zeli je klasicna kradja nekretnine.
  (Dzaja, 31. oktobar 2013 15:53)

  # Link komentara

 8. Ovaj raspop je definitivno "prolupao"?! Očekujem svakoga dana da uzme mašinku i krene u "religiozno osvajanje" objekata?! Ima toliko vernika pa mu fale prostorije?!Jadna je država i Crkva koja ima ovakve "apostole"?! Interesantno je da ovaj jadničak nikako ne pokušava da prosvoji katoličke Crkve ili džamije već se "ostrvio" na SPC, koja je njemu očito najveći neprijatelj. Mislim da ove ljude ne rukovodi Božija već djavolska volja. Možete li zamisliti šta bi se sve deđavalo da je umesto gospodina Amfilohija Radovića neko od "modernista", kojih sigurno ima i u SPC. Ne bi ostao ni kamen na kamenu. Nije Mihailu mila vera i religija, kojiko imovina i relikvije SPC. Miško postaje nestrpljiv.
  (Mladen Mladenović, 31. oktobar 2013 15:50)

  # Link komentara

 9. A zasto bi to trebalo da bude SPC a ne CPC ?
  (Bosanac, 31. oktobar 2013 15:28)

  # Link komentara

 10. Ovaj bi da izvrši nacionalizaciju pa esproprijaciju vlasništva. Napravi bogomolje , pa se moli bogu, kakve ima veze država, barem teorijski sa tim
  gde ćeš i kom se bogu moliti.
  (Sima, 31. oktobar 2013 15:25)

  # Link komentara

 11. A narod. On se Po CPC ništa ne pita!
   (Ivan, 31. oktobar 2013 15:14)

  # Link komentara