Subota, 26.10.2013.

13:18

Vulin: Priština sklona nasilju

Aleksandar Vulin ocenio da je izdavanje naloga za njegovo hapšenje u pokrajini pokušaj da se Srbi iznerviraju i uplaše kako ne bi izašli na predstojeće izbore.

Izvor: Beta

Vulin: Priština sklona nasilju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Enver Kelmendi

pre 10 godina

"Pristina sklona nasilju"? Gospodine Vulinu,ja na vase mesto bi otisao u Kosovo kao gospodin sa crnim Mercedesom,a ne preko sume kao neki buntovnik.Ipak ste ministar i nemojte da obrukate funkciju odnosno polozaj.U mesto crne kosulje sa amblemom odnosno zastavom Srbije na rukavu ja bi otisao oblacen gospodski.A sto se tice rezima prelazka granice,ili kako vi kazete,administrativi prolaz,sami ste,sa odobrenjem vlade Srbije u Briselu,odredili propise.

papišta

pre 10 godina

Ideju, da Kosovo bude Turska, pa i da Kosovo bude Albanija, iskreno ne podržavaju ni Taču, ni Haradinaj ni ostali kriminalci na Kosovu, jer njima odgovara da Kosovo bude mafijaška država sama za sebe, kao što je danas. Tači, Haradinaj i njihovi pajtaši pokušavaju da od Kosova naprave svoju privatnu mafijašku državu, i ako to SAD i EU ne shvate na vreme, posle će imati mnogo problema da to leglo kriminala stave pod kontrolu .

Medote delovanja

pre 10 godina

Stvarna narav Prištine kad tad ispliva na površinu,navikli su da nasilnim metodama dolaze do ciljeva li sada je to kontraproduktivno i za njih same.

Brankica 014

pre 10 godina

Srbija je, bez obzira na sva ova dešavanja, očigledno podigla svoj ugled na Zapadu, jer već i sam pokušaj Tuske da izjavu Erdogana opravda kao greškom u prevodu je dovoljan pokazatelj, da reakcija Srbije nije prošla nezapaženo, a verujem da i od ovog naloga za hapšenje Vulina neće biti ništa, jer će EU pritusnuti Albance, i verujem da će Vulin zajedno sa Vučićem biti u poseti Kosovu.

Ivica Vucic

pre 10 godina

a hteo si da budes mangup i da se inatis kao "gde ce oni meni da zabrane ulaz na Kosovo".
Malo skupis politickih poena, malo se pravis vazan i sepuris se.
Vidis li u kakvu si situaciju doveo i sebe i drzavu?? Mozes da se krijes iza Vucica ali si politicki pacer.

Mišo

pre 10 godina

Vulin nije čovek koga bi neka najava o hapšenju uplašila . U svakom slučaju ne bi mu to bio prvi put. Siguran sam da će gospodin Vulin nastaviti psećuje Srbe na Kosovo i da ih ohrabruje da izađu u što većem broju na predstojeće lokalne izbore. Ovo je šansa da Srbi na Kosovu imaju svoje organe koje će priznati ceo svet.

BRKA - TRANS

pre 10 godina

Ono sto je uradio sud u Pristini svakako da ne doprinosi uspostavljanju dobrih odnosa Pristine i Beograda. Zele i na ovaj nacin da zaplase Srbe da ne izadju na izbore. Ono sto je najbitnije za Srbe je da budu mirni i dostojanstveni i da izdrze do izbora. Posebno treba voditi racuna kada je Kosovska Mitrovica u pitanju zbog razlicitih birackih spiskova, velikog broja upisanih Albanaca koji nikada ranije nisu ziveli tu i nejasnoca oko birackih spiskova. Sto se tice Aleksandra Vulin mislim da kod njega nema straha od odluke suda da se uhapsi, da ce nastaviti da radi na KIM jos jace, i da ce to Srbi shvatiti na nacin da izadju na izbore.

tomica

pre 10 godina

"...Pored toga snagu u istrajnost im daju Vučić i njegov tim , kao i čitava Srbija, jer su u svakom trenutku uz njih.
(Deki M., 26. oktobar 2013 23:29) "
======================================
Zaista ce biti 'istrajnost' kada se ti Srbi probude 4 novemba ujutru [nakon izbora] uvidece da zive u opstini koja je u ustavno-pravnom sistemu republike Kosovo.
A Vucicev i Vulinov 'tim' otisao i zivi u ustavno-pravnom sistemu druge drzave [Srbije].
A bas taj Vucic i taj Vulin [+ Dacic] ih u Briselu poklonili republici Kosovo
Sve sto "tim' bude zahtevao da republika Kosovo obezbedi za Srbe koji zive na Kosovu, taj tim ce morati obezbediti Albancima koji zive u Srbiji.
Jednostavno, to se zove 'reciprocitet' i on je veoma, veoma cest u odnosima izmedju dve nezavisne drzave.

Србин сто посто

pre 10 godina

1. Приштина НИЈЕ склона насиљу
2. Ви сте потврдили границе Косова задњиx годину дана, дозволили царинике и амбасадоре и сада треба да поштујете процедуре
3. Тачију је у циљу да што већи број Срба изађе на изборе и потврде демократску лојалност Републици Косово, а и теби и Вучићу је то у циљу, не видим чему оволика xалабука????

Pacifist

pre 10 godina

E,al kad mi ovi naci Kostunicini radikali sto veruju u raspad EU kazu "stavi prst na celo". Pa haos ... nema dalje. Hocu sredjenu drzavu po uzoru na EU ako mozemo sami. Hocu u NATO,hocu da putujem,hocu da nam ulice budu ciste. Necu da razmisljam da li ce zbog koje kakvih budala moje dete ratovati. Bombardovao nas ceo svet jer je Miloseviceva vlast satirala Albance na KiM. Slusao sam ratnicke price heroja i prolasku tenkovima kroz albanske kuce. Zamrzeo nas ceo svet jer smo sa skoro svim susedima ratovali. Zdrav razum ne dozvoljava da pomislimo da su svi protiv nas zbog neke zavere. Ja pusku u ruke necu uzimati! Samo na jednoj stvari treba raditi,samo na jednoj! Na pomirenju,iskrenom pomirenju. Mir braco Hrvati,Bosanci,Albanci! Mi u Srbiji nismo osetili ni R od rata u koje smo slali sinove da ginu i ruse gradove i sela.

apokalipsa sad

pre 10 godina

Vidi,ovi nasilnici hoce da biju pa i da hapse,a to je nesto sto komunista zagovornik nenasilne komunikacije nije ocekivao.
Po meni,kad si persona non grata lepo se povuces i pustis nekoga ko moze nesmetano da radi taj posao.Nejasno mi je kakva to spona veze Vucica i Vulina kada zbog nje vredi rizikovati status Srba na Kosovu.
Izgleda da SPS - JUL-ovsko - Radikalski duh devedesetih jos zivi.
Mnogo je poznatih likova iz tog vremena danas u igri (Nikolic,Dacic,Vucic,Karic,Vulin,Ivkovic,Pantovic....)Za neke od njih nije prepreka sto im sudjenja jos traju a ishod je neizvestan.
Nesto ovde bas neprijatno mirise.

Djordjejugos

pre 10 godina

Sta je tu sporno ? Vulin je ilegalno usao u "stranu drzavu", i nakon obavljernog posla, ilegalno je napustio.
Neka to ponovo uradi, ali sa diplomatskim pasosom ! Zatvorit ga ne mogu, ali proterati mogu. Kosovo je priznalo vise od 100 zemalja sveta, ne uzimajuci u obzir, sta pise u preambuli nasega ustava.

taras buljba

pre 10 godina

"Hapsiti člana srpske delegacije u Briselu je stvarno van svake pameti i očigledan pokušaj da sruši sporazum.
(Henry, 26. oktobar 2013 19:57) "
--------------------------

Ako je taj 'clan srpske delegacije' zaista usao na Kosovo ilegalno, tj. mimo onoga sa cim se bas ta srpska delegacija slozila u Briselu, onda bi ga bas trebalo uhapsiti kao primer drugima kako ne treba raditi.
Da je nasa vlast kakva prava, sutra bi pozvala ministarku Zoranu Mihajlovic i pitala je dali su Vulin i ona skupa/istovremeno usli na Kosovo preko istog adm. prelaza ili su se nasli nakon sto je svako od njih dvoje posebno usao i sve bi bilo jasno.
Sa druge strane, UVEREN sam da obavestajna sluzba Kosova [a time i EU]vec ima sve te informacije

Deki M.

pre 10 godina

Prava adresa na koju se oslanjaju Vulin i Srbija su EU i Euleks, a ne Tači i Priština. Kroz ovaj postupak Priština pokušava da utiču na Srbe da ne izađu na izbore. Nisu svesni da hrabrošću koju imaju Srbi ostajući da žive među Albancima pokazuju da ne postoji niko i ništa što ih može zaplašiti i zaustaviti. Pored toga snagu u istrajnost im daju Vučić i njegov tim , kao i čitava Srbija, jer su u svakom trenutku uz njih.

Srbin100%

pre 10 godina

Medjunarodna zajednica bi morala da odlucnije reaguje na sve ptvorenije pokusaje privremenih institucija u Pristini da opstruisu izborni proces i primenu Briselskog sporazuma

Bucko

pre 10 godina

Opet ista retorika znaci nisi naucio lekciju. Sto se bre obracas samo nama. Idi malo pricaj i sa amerima pa im skresi sve u brk ko onomad. I kako smo prosli....a zaboravio si. Da neces mozda da ti ponove predstavu. Samo da znam i ti si izgleda jedan od onih koji bi ladno zrtvovao 100 za jednoga. Dokle breee. Skini nam se vise, sjasi ....

Angie

pre 10 godina

Briselski sporazum je dvosmeran i kao takav obavezujuci za obe strane potpisnika .
Svaka manipulacija i nasilje moraju biti opomenuti i sankcionisani , jer Srbija ima i zna svoj cilj ali i put, kao i da je nikakva vrsta nasilja u tome nece pokolebati.

SAMO VAS GLEDAM I NE VERUJEM

pre 10 godina

Meni samo u celoj prici nije jasno cutanje Brisela i EU? Gde su sada da se oglase,a kada treba da nas kritikuju onda su tu prvi. Ovo zaista nije fer.

Objektivno

pre 10 godina

Zasto bi njegovo hapsenje uticalo na izlaznost Srba u pokrajni i zasto bi iko pravio gluposti revoltiran time sto je on uhapsen? Sta je on to uradio za taj dole narod osim sto se slikao pa da oni ustanu u njegovu odbranu? Stvarno je smesan sa ovim izjavama i ne razumem kakvu korist ima od njih jer one ne prolaze ni kod male dece vise.

Ililnka

pre 10 godina

Ceo režim u Prištini je sklon nasilju. Dokaza ima koliko hoćeš. Preko paljenja i uništavanja srpske kulturne baštine do pokušaja zabrane srpskim zvaničnicima da odu na Kosovo. Ovo poslednje je samo provokacija koja ima za cilj da izazove neko nasilje.

aljbanski spineri na cirilici, neprocenjivo

pre 10 godina

@Iskreno, najiskrenije

Turska nije u stanju da sredi nista u Siriji koja im je ispred nosa, nije u stanju da pobedi one Kurde sa kojima se ganja vec decenijama, nije u stanju da sredi tzv "tursku republiku kipar" ali ce zato sve da trci da spasava i da se bori za "kosovare" i kao takvu Tursku treba respektovati i ne treba se kaciti sa njom?! Inace ce se desiti sta? Slusaj, i mali Perica je za tebe Ajnstajn.

juca

pre 10 godina

Mihajlovicka je verovatno ponela pasos I presla regularno granicu. A Vulin po sumama I gorama, sto mu I uniforma kaze. Obukao se kao clan ne znam kojih formacija, covek spreman za rat. Ili nastupa u nekom pozoristu, mislim da je veca mogucnost nastupa.

siki

pre 10 godina

@Adam
Adame. I JNA je toliko bila jaka da smo bili uvereni da nam nikad niko nista nece moci pa su nas na kraju onako osiromasene razvalili.
I za Kinu smo se smejali da su puka sirotinja koja ce uvek takva i ostati pa je sada super velesila koja po Americkim analiticarima preuzima od SAD vodjenje sveta do 2020 god.
I za Rusiju u doba Jelcina smo rekli Rusija je zauvek pukla ali je sada ipak Super velesila a do 2025 vojno daleko najjaca sila u svetu. I tako dalje i tako dalje da ne nabrajam vise.
Sebe zali, to ti ja preporucujem. Iako ne volim da velicam sebe,veoma sam inteligentna i izuzetno informisana osoba.Evo, ja ti iznosim argumente koje i sam znas da su apsolutno tacni. Ja sa nestrpljenjem cekam tvoju poruku da me argumentima pobijes da nisam u pravu ali znam da neces. Vec 10 godina puno Adama je oko mene koji mi se smeju ali sada svi oni cute kad me vide jer sve sto sam rekao sta ce nam se desavati bio sam u pravu. I nemoj misliti da se ljutim za onu tvoju recenicu. Ne, ni malo. Nemoj ni ti za moju.Toliko su nas razni politicari zadnjih 20 godina ubili u pojam svojim delima da vecina nas vidi sve crno da crnje ne moze biti. Ali evo jos jednom da pomovim tebi i tvojim istomisljenicima: Srbiju za nekoliko godina ceka mnogo svetlija i bogatija buducnost a Albancima se moze vrlo lako desiti da izgube i citavu njihovu danasnju drzavu koju su dobili pre 100 godina. Pozz.

Iskreno, najiskrenije

pre 10 godina

@siki

Meni je iskreno zao Albanaca zbog onoga sto ce im se sigurno desiti i pitam ih: Sta ce raditi kad uskoro zapad koji je prepun problema bude digao ruke od njih i ostavi ih na milost i nemilost svih ostalih naroda koji ih okruzuju

Ту твоју дилему разрешио је Премијер Турске својом изјавом у Призрену, па сада ти стави прст на чело и размисли са киме се качиш, и боље жали себе због резоновања на нивоу малог Перице.

boooring

pre 10 godina

Uopste me ne bi iznenadilo da je ovo jos jedna predstava u zajednickoj reziji BG & PR.

Kao, Taci i ekipa su sad ispali mnogo opasni jer imaju nalog za hapsenje ovog klovna, dok su "nasi" politicari dobili idealnu priliku da se prave face jer se nikog ne plase i niko nece da im kaze sta rade* i ici ce gde hoce itd... Opsti win-win.


*osim EU i Keti Eston.

djokica

pre 10 godina

Najmanje mi je vazno sta ce biti do 3 novembra hoce li V&V zajedno na Kosovo ili ne
Mnogo je zanimljivije sta ce biti nakon izbora kad se sve opstine pa i one sa svera Kosova moraju uklopiti u ustavno pravni sistem Kosova.
Oliver Ivanovic juce rece da Srbi sa svera mogu reci Kosovu da njihov predsednik nije Jahjaga, a da im je vlada u Beogradu a ne u Pristini??
Licno se pitam dali moze biti tako ??
Jer ako jeste, onda recimo Albanci iz Preseva [ima ih 90%] isto tako-tom Ivanovicevom logikom iz intervijua Novostima, vec sutra mogu reci da im Nikolic nije predsednik i da njihova vlada nije u Beogradu nego u Pristini

Andol

pre 10 godina

(siki, 26. oktobar 2013 17:11)

Ama uopste nemoj da te bude zao. Albanci tacno znaju sta zele i sta uraditi da se postignu ti ciljevi. U stvari, situacija je totalno obrnuta. Albancima je vise zao sto naci-sovinisti kao sto si ti misle da ce se nekada Srbija vratiti na Kosovo. Pre ce Srbija izgubiti Presevsku dolinu, Sandzak i Vojvodinu nego sto ce Kosovo ikada vratiti pod okrilje Srbije.

A to ko se kome vise zamerio? Pa ti izgleda patis od kratke memorije. Srbija je zemlja koja je ratovala sa polovinom Balkana. Albanci imaju problema jedino sa srbijom.

Moras postaviti prst u celo i da se zapitas. Sta ce uraditi Srbija kada Rusija odluci da je vise ne podrzava u savetu bezbednosti? Ne zaboravi, vreme radi za Albance.

Adam

pre 10 godina

Meni je iskreno zao Albanaca zbog onoga sto ce im se sigurno desiti i pitam ih: Sta ce raditi kad uskoro zapad koji je prepun problema bude digao ruke od njih i ostavi ih na milost i nemilost svih ostalih naroda koji ih okruzuju a oni su se na njihovu nesrecu sa svima debelo zamerili a pogotovo Srbima.Neka stave prst na celo i duboko razmisle. A neka malo i gledaju svetsku politiku da vide koliko njihovi saveznici dnevno slabe(SAD EU)a koliko Srpski saveznici dnevno jacaju(zemlje BRIKa)
(siki, 26. oktobar 2013 17:11)

...a meni je iskreno žao tebe, ako zaista vjeruješ u bajke koje si napisao...

siki

pre 10 godina

Meni je iskreno zao Albanaca zbog onoga sto ce im se sigurno desiti i pitam ih: Sta ce raditi kad uskoro zapad koji je prepun problema bude digao ruke od njih i ostavi ih na milost i nemilost svih ostalih naroda koji ih okruzuju a oni su se na njihovu nesrecu sa svima debelo zamerili a pogotovo Srbima.Neka stave prst na celo i duboko razmisle. A neka malo i gledaju svetsku politiku da vide koliko njihovi saveznici dnevno slabe(SAD EU)a koliko Srpski saveznici dnevno jacaju(zemlje BRIKa)

Coli

pre 10 godina

@Ivan...A Mihajlovićka? Kako je ministarka ušla ako je bila sa Vulinom?
-------Lepo. Pišeš molbu za ulazak u kosovku terotoriju, kosovske vlasti ti odobravaju tu molbu i tako. Samo da te podsetim da tim slučajem Vulinu nije odobren ulazak dok Mihajlović-u jeste.

dean vd serbia

pre 10 godina

Smejurija...kad smo mi skinuli Tacija sa liste za hapsenje u vezi ratnih zlocina i sada se rukujemo i smejuljimo sa njim, nista nam drugo ne sleduje...haha...sada ce oni nas da hapse kada hoce i zele uz blagoslov Nato i EU, citaj Nemacke.
Da li neko stavlja na vagu koliko dobijamo a koliko gubimo u nasem neuspesnom pokusaju da se pridruzimo EU...zajednici koja polako nestaje.
Srpska nacionalna politika dvadesetog i evo i dvadeset prvog veka je ravna bezumlju.

gay_dasa

pre 10 godina

Ja uvek kazem, on mora malo da poradi na svojoj garderobi. Sve nosi crno. Ne zna da uskladi boje. Znaci nevezano za politiku mora da radi na styling-u. Nema druge.

djordje

pre 10 godina

Postaje sve zanimljivije i zanimljivije
Sa jedne strane mediji na Kosovu pisu da je izdat nalog za hapsenje Vulina, a sa druge Vucic kaze da ce na Kosovo sa Vulinom svidjalo se to nekome ili ne

U stvari mene uopste ne zanima sta ce biti do 3. novembra.
Mnogio je zanimljivije sta ce biti od 4 novembra pa na dalje jer od tog datuma sve opstine [ukljucujuci i one na severu] pocinju raditi po ustavu i zakonima republike Kosovo.
Naprimer, koja ce biti uloga Kancelarije za Kosovo

let's have some fun

pre 10 godina

Šta je sledeće - Vulin će navući periku, obući suknju, stati na štikle i preći granicu sa tuđim pasošem. Onda će se tamo slikati i tvrditi da je Kosovo srpsko?

Zivota

pre 10 godina

Postavljanjem granice sa Kosovom automatski je stvorena nova drzava svidjalo se to nekom ili ne. Vulina pod hitno u siptarsku prdekanu i da tamo ostane sto je moguce duze, kao u ostalom i sve njegove kolege ministre. Kada te iste srpske ministre nemoze niko disciplinovati u Srbiji onda je to ostalo Taciju da uradi. Bolje iko nego niko.

Ajvan

pre 10 godina

Rade ono sto smo mi trebali odavno. Preruseni julovac, nekad crven do srzi, sada dusebriznik koji obilazi Srpske manastire na kosovu.. Boze, ima li te?

gorki

pre 10 godina

aman, braćo šipt... albanci, nemojte opet da počinjete.
inače, ono što mi, pod moranje zovemo albanija, oni sami zovu "ščiperijom" (zemljom orlova), a narod se zove "šćiptari".
znam da nije tema, ali ne može da škodi našim dušebrižnicima.

nesa

pre 10 godina

Sad ce Super Nindza morati ozbiljno da se prerusi,jer mu ona crna(!!!) uniforma vise nije neprepoznatljiva.Mozda da granicu prelazi maskiran kao baba Jula?

nesa

pre 10 godina

Sad ce Super Nindza morati ozbiljno da se prerusi,jer mu ona crna(!!!) uniforma vise nije neprepoznatljiva.Mozda da granicu prelazi maskiran kao baba Jula?

Ajvan

pre 10 godina

Rade ono sto smo mi trebali odavno. Preruseni julovac, nekad crven do srzi, sada dusebriznik koji obilazi Srpske manastire na kosovu.. Boze, ima li te?

Zivota

pre 10 godina

Postavljanjem granice sa Kosovom automatski je stvorena nova drzava svidjalo se to nekom ili ne. Vulina pod hitno u siptarsku prdekanu i da tamo ostane sto je moguce duze, kao u ostalom i sve njegove kolege ministre. Kada te iste srpske ministre nemoze niko disciplinovati u Srbiji onda je to ostalo Taciju da uradi. Bolje iko nego niko.

let's have some fun

pre 10 godina

Šta je sledeće - Vulin će navući periku, obući suknju, stati na štikle i preći granicu sa tuđim pasošem. Onda će se tamo slikati i tvrditi da je Kosovo srpsko?

Adam

pre 10 godina

Meni je iskreno zao Albanaca zbog onoga sto ce im se sigurno desiti i pitam ih: Sta ce raditi kad uskoro zapad koji je prepun problema bude digao ruke od njih i ostavi ih na milost i nemilost svih ostalih naroda koji ih okruzuju a oni su se na njihovu nesrecu sa svima debelo zamerili a pogotovo Srbima.Neka stave prst na celo i duboko razmisle. A neka malo i gledaju svetsku politiku da vide koliko njihovi saveznici dnevno slabe(SAD EU)a koliko Srpski saveznici dnevno jacaju(zemlje BRIKa)
(siki, 26. oktobar 2013 17:11)

...a meni je iskreno žao tebe, ako zaista vjeruješ u bajke koje si napisao...

djordje

pre 10 godina

Postaje sve zanimljivije i zanimljivije
Sa jedne strane mediji na Kosovu pisu da je izdat nalog za hapsenje Vulina, a sa druge Vucic kaze da ce na Kosovo sa Vulinom svidjalo se to nekome ili ne

U stvari mene uopste ne zanima sta ce biti do 3. novembra.
Mnogio je zanimljivije sta ce biti od 4 novembra pa na dalje jer od tog datuma sve opstine [ukljucujuci i one na severu] pocinju raditi po ustavu i zakonima republike Kosovo.
Naprimer, koja ce biti uloga Kancelarije za Kosovo

juca

pre 10 godina

Mihajlovicka je verovatno ponela pasos I presla regularno granicu. A Vulin po sumama I gorama, sto mu I uniforma kaze. Obukao se kao clan ne znam kojih formacija, covek spreman za rat. Ili nastupa u nekom pozoristu, mislim da je veca mogucnost nastupa.

gay_dasa

pre 10 godina

Ja uvek kazem, on mora malo da poradi na svojoj garderobi. Sve nosi crno. Ne zna da uskladi boje. Znaci nevezano za politiku mora da radi na styling-u. Nema druge.

gorki

pre 10 godina

aman, braćo šipt... albanci, nemojte opet da počinjete.
inače, ono što mi, pod moranje zovemo albanija, oni sami zovu "ščiperijom" (zemljom orlova), a narod se zove "šćiptari".
znam da nije tema, ali ne može da škodi našim dušebrižnicima.

Andol

pre 10 godina

(siki, 26. oktobar 2013 17:11)

Ama uopste nemoj da te bude zao. Albanci tacno znaju sta zele i sta uraditi da se postignu ti ciljevi. U stvari, situacija je totalno obrnuta. Albancima je vise zao sto naci-sovinisti kao sto si ti misle da ce se nekada Srbija vratiti na Kosovo. Pre ce Srbija izgubiti Presevsku dolinu, Sandzak i Vojvodinu nego sto ce Kosovo ikada vratiti pod okrilje Srbije.

A to ko se kome vise zamerio? Pa ti izgleda patis od kratke memorije. Srbija je zemlja koja je ratovala sa polovinom Balkana. Albanci imaju problema jedino sa srbijom.

Moras postaviti prst u celo i da se zapitas. Sta ce uraditi Srbija kada Rusija odluci da je vise ne podrzava u savetu bezbednosti? Ne zaboravi, vreme radi za Albance.

djokica

pre 10 godina

Najmanje mi je vazno sta ce biti do 3 novembra hoce li V&V zajedno na Kosovo ili ne
Mnogo je zanimljivije sta ce biti nakon izbora kad se sve opstine pa i one sa svera Kosova moraju uklopiti u ustavno pravni sistem Kosova.
Oliver Ivanovic juce rece da Srbi sa svera mogu reci Kosovu da njihov predsednik nije Jahjaga, a da im je vlada u Beogradu a ne u Pristini??
Licno se pitam dali moze biti tako ??
Jer ako jeste, onda recimo Albanci iz Preseva [ima ih 90%] isto tako-tom Ivanovicevom logikom iz intervijua Novostima, vec sutra mogu reci da im Nikolic nije predsednik i da njihova vlada nije u Beogradu nego u Pristini

Iskreno, najiskrenije

pre 10 godina

@siki

Meni je iskreno zao Albanaca zbog onoga sto ce im se sigurno desiti i pitam ih: Sta ce raditi kad uskoro zapad koji je prepun problema bude digao ruke od njih i ostavi ih na milost i nemilost svih ostalih naroda koji ih okruzuju

Ту твоју дилему разрешио је Премијер Турске својом изјавом у Призрену, па сада ти стави прст на чело и размисли са киме се качиш, и боље жали себе због резоновања на нивоу малог Перице.

siki

pre 10 godina

Meni je iskreno zao Albanaca zbog onoga sto ce im se sigurno desiti i pitam ih: Sta ce raditi kad uskoro zapad koji je prepun problema bude digao ruke od njih i ostavi ih na milost i nemilost svih ostalih naroda koji ih okruzuju a oni su se na njihovu nesrecu sa svima debelo zamerili a pogotovo Srbima.Neka stave prst na celo i duboko razmisle. A neka malo i gledaju svetsku politiku da vide koliko njihovi saveznici dnevno slabe(SAD EU)a koliko Srpski saveznici dnevno jacaju(zemlje BRIKa)

Coli

pre 10 godina

@Ivan...A Mihajlovićka? Kako je ministarka ušla ako je bila sa Vulinom?
-------Lepo. Pišeš molbu za ulazak u kosovku terotoriju, kosovske vlasti ti odobravaju tu molbu i tako. Samo da te podsetim da tim slučajem Vulinu nije odobren ulazak dok Mihajlović-u jeste.

Bucko

pre 10 godina

Opet ista retorika znaci nisi naucio lekciju. Sto se bre obracas samo nama. Idi malo pricaj i sa amerima pa im skresi sve u brk ko onomad. I kako smo prosli....a zaboravio si. Da neces mozda da ti ponove predstavu. Samo da znam i ti si izgleda jedan od onih koji bi ladno zrtvovao 100 za jednoga. Dokle breee. Skini nam se vise, sjasi ....

Djordjejugos

pre 10 godina

Sta je tu sporno ? Vulin je ilegalno usao u "stranu drzavu", i nakon obavljernog posla, ilegalno je napustio.
Neka to ponovo uradi, ali sa diplomatskim pasosom ! Zatvorit ga ne mogu, ali proterati mogu. Kosovo je priznalo vise od 100 zemalja sveta, ne uzimajuci u obzir, sta pise u preambuli nasega ustava.

taras buljba

pre 10 godina

"Hapsiti člana srpske delegacije u Briselu je stvarno van svake pameti i očigledan pokušaj da sruši sporazum.
(Henry, 26. oktobar 2013 19:57) "
--------------------------

Ako je taj 'clan srpske delegacije' zaista usao na Kosovo ilegalno, tj. mimo onoga sa cim se bas ta srpska delegacija slozila u Briselu, onda bi ga bas trebalo uhapsiti kao primer drugima kako ne treba raditi.
Da je nasa vlast kakva prava, sutra bi pozvala ministarku Zoranu Mihajlovic i pitala je dali su Vulin i ona skupa/istovremeno usli na Kosovo preko istog adm. prelaza ili su se nasli nakon sto je svako od njih dvoje posebno usao i sve bi bilo jasno.
Sa druge strane, UVEREN sam da obavestajna sluzba Kosova [a time i EU]vec ima sve te informacije

boooring

pre 10 godina

Uopste me ne bi iznenadilo da je ovo jos jedna predstava u zajednickoj reziji BG & PR.

Kao, Taci i ekipa su sad ispali mnogo opasni jer imaju nalog za hapsenje ovog klovna, dok su "nasi" politicari dobili idealnu priliku da se prave face jer se nikog ne plase i niko nece da im kaze sta rade* i ici ce gde hoce itd... Opsti win-win.


*osim EU i Keti Eston.

Objektivno

pre 10 godina

Zasto bi njegovo hapsenje uticalo na izlaznost Srba u pokrajni i zasto bi iko pravio gluposti revoltiran time sto je on uhapsen? Sta je on to uradio za taj dole narod osim sto se slikao pa da oni ustanu u njegovu odbranu? Stvarno je smesan sa ovim izjavama i ne razumem kakvu korist ima od njih jer one ne prolaze ni kod male dece vise.

dean vd serbia

pre 10 godina

Smejurija...kad smo mi skinuli Tacija sa liste za hapsenje u vezi ratnih zlocina i sada se rukujemo i smejuljimo sa njim, nista nam drugo ne sleduje...haha...sada ce oni nas da hapse kada hoce i zele uz blagoslov Nato i EU, citaj Nemacke.
Da li neko stavlja na vagu koliko dobijamo a koliko gubimo u nasem neuspesnom pokusaju da se pridruzimo EU...zajednici koja polako nestaje.
Srpska nacionalna politika dvadesetog i evo i dvadeset prvog veka je ravna bezumlju.

Ivica Vucic

pre 10 godina

a hteo si da budes mangup i da se inatis kao "gde ce oni meni da zabrane ulaz na Kosovo".
Malo skupis politickih poena, malo se pravis vazan i sepuris se.
Vidis li u kakvu si situaciju doveo i sebe i drzavu?? Mozes da se krijes iza Vucica ali si politicki pacer.

Србин сто посто

pre 10 godina

1. Приштина НИЈЕ склона насиљу
2. Ви сте потврдили границе Косова задњиx годину дана, дозволили царинике и амбасадоре и сада треба да поштујете процедуре
3. Тачију је у циљу да што већи број Срба изађе на изборе и потврде демократску лојалност Републици Косово, а и теби и Вучићу је то у циљу, не видим чему оволика xалабука????

Pacifist

pre 10 godina

E,al kad mi ovi naci Kostunicini radikali sto veruju u raspad EU kazu "stavi prst na celo". Pa haos ... nema dalje. Hocu sredjenu drzavu po uzoru na EU ako mozemo sami. Hocu u NATO,hocu da putujem,hocu da nam ulice budu ciste. Necu da razmisljam da li ce zbog koje kakvih budala moje dete ratovati. Bombardovao nas ceo svet jer je Miloseviceva vlast satirala Albance na KiM. Slusao sam ratnicke price heroja i prolasku tenkovima kroz albanske kuce. Zamrzeo nas ceo svet jer smo sa skoro svim susedima ratovali. Zdrav razum ne dozvoljava da pomislimo da su svi protiv nas zbog neke zavere. Ja pusku u ruke necu uzimati! Samo na jednoj stvari treba raditi,samo na jednoj! Na pomirenju,iskrenom pomirenju. Mir braco Hrvati,Bosanci,Albanci! Mi u Srbiji nismo osetili ni R od rata u koje smo slali sinove da ginu i ruse gradove i sela.

tomica

pre 10 godina

"...Pored toga snagu u istrajnost im daju Vučić i njegov tim , kao i čitava Srbija, jer su u svakom trenutku uz njih.
(Deki M., 26. oktobar 2013 23:29) "
======================================
Zaista ce biti 'istrajnost' kada se ti Srbi probude 4 novemba ujutru [nakon izbora] uvidece da zive u opstini koja je u ustavno-pravnom sistemu republike Kosovo.
A Vucicev i Vulinov 'tim' otisao i zivi u ustavno-pravnom sistemu druge drzave [Srbije].
A bas taj Vucic i taj Vulin [+ Dacic] ih u Briselu poklonili republici Kosovo
Sve sto "tim' bude zahtevao da republika Kosovo obezbedi za Srbe koji zive na Kosovu, taj tim ce morati obezbediti Albancima koji zive u Srbiji.
Jednostavno, to se zove 'reciprocitet' i on je veoma, veoma cest u odnosima izmedju dve nezavisne drzave.

Enver Kelmendi

pre 10 godina

"Pristina sklona nasilju"? Gospodine Vulinu,ja na vase mesto bi otisao u Kosovo kao gospodin sa crnim Mercedesom,a ne preko sume kao neki buntovnik.Ipak ste ministar i nemojte da obrukate funkciju odnosno polozaj.U mesto crne kosulje sa amblemom odnosno zastavom Srbije na rukavu ja bi otisao oblacen gospodski.A sto se tice rezima prelazka granice,ili kako vi kazete,administrativi prolaz,sami ste,sa odobrenjem vlade Srbije u Briselu,odredili propise.

siki

pre 10 godina

@Adam
Adame. I JNA je toliko bila jaka da smo bili uvereni da nam nikad niko nista nece moci pa su nas na kraju onako osiromasene razvalili.
I za Kinu smo se smejali da su puka sirotinja koja ce uvek takva i ostati pa je sada super velesila koja po Americkim analiticarima preuzima od SAD vodjenje sveta do 2020 god.
I za Rusiju u doba Jelcina smo rekli Rusija je zauvek pukla ali je sada ipak Super velesila a do 2025 vojno daleko najjaca sila u svetu. I tako dalje i tako dalje da ne nabrajam vise.
Sebe zali, to ti ja preporucujem. Iako ne volim da velicam sebe,veoma sam inteligentna i izuzetno informisana osoba.Evo, ja ti iznosim argumente koje i sam znas da su apsolutno tacni. Ja sa nestrpljenjem cekam tvoju poruku da me argumentima pobijes da nisam u pravu ali znam da neces. Vec 10 godina puno Adama je oko mene koji mi se smeju ali sada svi oni cute kad me vide jer sve sto sam rekao sta ce nam se desavati bio sam u pravu. I nemoj misliti da se ljutim za onu tvoju recenicu. Ne, ni malo. Nemoj ni ti za moju.Toliko su nas razni politicari zadnjih 20 godina ubili u pojam svojim delima da vecina nas vidi sve crno da crnje ne moze biti. Ali evo jos jednom da pomovim tebi i tvojim istomisljenicima: Srbiju za nekoliko godina ceka mnogo svetlija i bogatija buducnost a Albancima se moze vrlo lako desiti da izgube i citavu njihovu danasnju drzavu koju su dobili pre 100 godina. Pozz.

apokalipsa sad

pre 10 godina

Vidi,ovi nasilnici hoce da biju pa i da hapse,a to je nesto sto komunista zagovornik nenasilne komunikacije nije ocekivao.
Po meni,kad si persona non grata lepo se povuces i pustis nekoga ko moze nesmetano da radi taj posao.Nejasno mi je kakva to spona veze Vucica i Vulina kada zbog nje vredi rizikovati status Srba na Kosovu.
Izgleda da SPS - JUL-ovsko - Radikalski duh devedesetih jos zivi.
Mnogo je poznatih likova iz tog vremena danas u igri (Nikolic,Dacic,Vucic,Karic,Vulin,Ivkovic,Pantovic....)Za neke od njih nije prepreka sto im sudjenja jos traju a ishod je neizvestan.
Nesto ovde bas neprijatno mirise.

aljbanski spineri na cirilici, neprocenjivo

pre 10 godina

@Iskreno, najiskrenije

Turska nije u stanju da sredi nista u Siriji koja im je ispred nosa, nije u stanju da pobedi one Kurde sa kojima se ganja vec decenijama, nije u stanju da sredi tzv "tursku republiku kipar" ali ce zato sve da trci da spasava i da se bori za "kosovare" i kao takvu Tursku treba respektovati i ne treba se kaciti sa njom?! Inace ce se desiti sta? Slusaj, i mali Perica je za tebe Ajnstajn.

Deki M.

pre 10 godina

Prava adresa na koju se oslanjaju Vulin i Srbija su EU i Euleks, a ne Tači i Priština. Kroz ovaj postupak Priština pokušava da utiču na Srbe da ne izađu na izbore. Nisu svesni da hrabrošću koju imaju Srbi ostajući da žive među Albancima pokazuju da ne postoji niko i ništa što ih može zaplašiti i zaustaviti. Pored toga snagu u istrajnost im daju Vučić i njegov tim , kao i čitava Srbija, jer su u svakom trenutku uz njih.

Ililnka

pre 10 godina

Ceo režim u Prištini je sklon nasilju. Dokaza ima koliko hoćeš. Preko paljenja i uništavanja srpske kulturne baštine do pokušaja zabrane srpskim zvaničnicima da odu na Kosovo. Ovo poslednje je samo provokacija koja ima za cilj da izazove neko nasilje.

SAMO VAS GLEDAM I NE VERUJEM

pre 10 godina

Meni samo u celoj prici nije jasno cutanje Brisela i EU? Gde su sada da se oglase,a kada treba da nas kritikuju onda su tu prvi. Ovo zaista nije fer.

Srbin100%

pre 10 godina

Medjunarodna zajednica bi morala da odlucnije reaguje na sve ptvorenije pokusaje privremenih institucija u Pristini da opstruisu izborni proces i primenu Briselskog sporazuma

Mišo

pre 10 godina

Vulin nije čovek koga bi neka najava o hapšenju uplašila . U svakom slučaju ne bi mu to bio prvi put. Siguran sam da će gospodin Vulin nastaviti psećuje Srbe na Kosovo i da ih ohrabruje da izađu u što većem broju na predstojeće lokalne izbore. Ovo je šansa da Srbi na Kosovu imaju svoje organe koje će priznati ceo svet.

Angie

pre 10 godina

Briselski sporazum je dvosmeran i kao takav obavezujuci za obe strane potpisnika .
Svaka manipulacija i nasilje moraju biti opomenuti i sankcionisani , jer Srbija ima i zna svoj cilj ali i put, kao i da je nikakva vrsta nasilja u tome nece pokolebati.

BRKA - TRANS

pre 10 godina

Ono sto je uradio sud u Pristini svakako da ne doprinosi uspostavljanju dobrih odnosa Pristine i Beograda. Zele i na ovaj nacin da zaplase Srbe da ne izadju na izbore. Ono sto je najbitnije za Srbe je da budu mirni i dostojanstveni i da izdrze do izbora. Posebno treba voditi racuna kada je Kosovska Mitrovica u pitanju zbog razlicitih birackih spiskova, velikog broja upisanih Albanaca koji nikada ranije nisu ziveli tu i nejasnoca oko birackih spiskova. Sto se tice Aleksandra Vulin mislim da kod njega nema straha od odluke suda da se uhapsi, da ce nastaviti da radi na KIM jos jace, i da ce to Srbi shvatiti na nacin da izadju na izbore.

Brankica 014

pre 10 godina

Srbija je, bez obzira na sva ova dešavanja, očigledno podigla svoj ugled na Zapadu, jer već i sam pokušaj Tuske da izjavu Erdogana opravda kao greškom u prevodu je dovoljan pokazatelj, da reakcija Srbije nije prošla nezapaženo, a verujem da i od ovog naloga za hapšenje Vulina neće biti ništa, jer će EU pritusnuti Albance, i verujem da će Vulin zajedno sa Vučićem biti u poseti Kosovu.

papišta

pre 10 godina

Ideju, da Kosovo bude Turska, pa i da Kosovo bude Albanija, iskreno ne podržavaju ni Taču, ni Haradinaj ni ostali kriminalci na Kosovu, jer njima odgovara da Kosovo bude mafijaška država sama za sebe, kao što je danas. Tači, Haradinaj i njihovi pajtaši pokušavaju da od Kosova naprave svoju privatnu mafijašku državu, i ako to SAD i EU ne shvate na vreme, posle će imati mnogo problema da to leglo kriminala stave pod kontrolu .

Medote delovanja

pre 10 godina

Stvarna narav Prištine kad tad ispliva na površinu,navikli su da nasilnim metodama dolaze do ciljeva li sada je to kontraproduktivno i za njih same.

gorki

pre 10 godina

aman, braćo šipt... albanci, nemojte opet da počinjete.
inače, ono što mi, pod moranje zovemo albanija, oni sami zovu "ščiperijom" (zemljom orlova), a narod se zove "šćiptari".
znam da nije tema, ali ne može da škodi našim dušebrižnicima.

siki

pre 10 godina

Meni je iskreno zao Albanaca zbog onoga sto ce im se sigurno desiti i pitam ih: Sta ce raditi kad uskoro zapad koji je prepun problema bude digao ruke od njih i ostavi ih na milost i nemilost svih ostalih naroda koji ih okruzuju a oni su se na njihovu nesrecu sa svima debelo zamerili a pogotovo Srbima.Neka stave prst na celo i duboko razmisle. A neka malo i gledaju svetsku politiku da vide koliko njihovi saveznici dnevno slabe(SAD EU)a koliko Srpski saveznici dnevno jacaju(zemlje BRIKa)

nesa

pre 10 godina

Sad ce Super Nindza morati ozbiljno da se prerusi,jer mu ona crna(!!!) uniforma vise nije neprepoznatljiva.Mozda da granicu prelazi maskiran kao baba Jula?

siki

pre 10 godina

@Adam
Adame. I JNA je toliko bila jaka da smo bili uvereni da nam nikad niko nista nece moci pa su nas na kraju onako osiromasene razvalili.
I za Kinu smo se smejali da su puka sirotinja koja ce uvek takva i ostati pa je sada super velesila koja po Americkim analiticarima preuzima od SAD vodjenje sveta do 2020 god.
I za Rusiju u doba Jelcina smo rekli Rusija je zauvek pukla ali je sada ipak Super velesila a do 2025 vojno daleko najjaca sila u svetu. I tako dalje i tako dalje da ne nabrajam vise.
Sebe zali, to ti ja preporucujem. Iako ne volim da velicam sebe,veoma sam inteligentna i izuzetno informisana osoba.Evo, ja ti iznosim argumente koje i sam znas da su apsolutno tacni. Ja sa nestrpljenjem cekam tvoju poruku da me argumentima pobijes da nisam u pravu ali znam da neces. Vec 10 godina puno Adama je oko mene koji mi se smeju ali sada svi oni cute kad me vide jer sve sto sam rekao sta ce nam se desavati bio sam u pravu. I nemoj misliti da se ljutim za onu tvoju recenicu. Ne, ni malo. Nemoj ni ti za moju.Toliko su nas razni politicari zadnjih 20 godina ubili u pojam svojim delima da vecina nas vidi sve crno da crnje ne moze biti. Ali evo jos jednom da pomovim tebi i tvojim istomisljenicima: Srbiju za nekoliko godina ceka mnogo svetlija i bogatija buducnost a Albancima se moze vrlo lako desiti da izgube i citavu njihovu danasnju drzavu koju su dobili pre 100 godina. Pozz.

Deki M.

pre 10 godina

Prava adresa na koju se oslanjaju Vulin i Srbija su EU i Euleks, a ne Tači i Priština. Kroz ovaj postupak Priština pokušava da utiču na Srbe da ne izađu na izbore. Nisu svesni da hrabrošću koju imaju Srbi ostajući da žive među Albancima pokazuju da ne postoji niko i ništa što ih može zaplašiti i zaustaviti. Pored toga snagu u istrajnost im daju Vučić i njegov tim , kao i čitava Srbija, jer su u svakom trenutku uz njih.

Ililnka

pre 10 godina

Ceo režim u Prištini je sklon nasilju. Dokaza ima koliko hoćeš. Preko paljenja i uništavanja srpske kulturne baštine do pokušaja zabrane srpskim zvaničnicima da odu na Kosovo. Ovo poslednje je samo provokacija koja ima za cilj da izazove neko nasilje.

SAMO VAS GLEDAM I NE VERUJEM

pre 10 godina

Meni samo u celoj prici nije jasno cutanje Brisela i EU? Gde su sada da se oglase,a kada treba da nas kritikuju onda su tu prvi. Ovo zaista nije fer.

Srbin100%

pre 10 godina

Medjunarodna zajednica bi morala da odlucnije reaguje na sve ptvorenije pokusaje privremenih institucija u Pristini da opstruisu izborni proces i primenu Briselskog sporazuma

aljbanski spineri na cirilici, neprocenjivo

pre 10 godina

@Iskreno, najiskrenije

Turska nije u stanju da sredi nista u Siriji koja im je ispred nosa, nije u stanju da pobedi one Kurde sa kojima se ganja vec decenijama, nije u stanju da sredi tzv "tursku republiku kipar" ali ce zato sve da trci da spasava i da se bori za "kosovare" i kao takvu Tursku treba respektovati i ne treba se kaciti sa njom?! Inace ce se desiti sta? Slusaj, i mali Perica je za tebe Ajnstajn.

Adam

pre 10 godina

Meni je iskreno zao Albanaca zbog onoga sto ce im se sigurno desiti i pitam ih: Sta ce raditi kad uskoro zapad koji je prepun problema bude digao ruke od njih i ostavi ih na milost i nemilost svih ostalih naroda koji ih okruzuju a oni su se na njihovu nesrecu sa svima debelo zamerili a pogotovo Srbima.Neka stave prst na celo i duboko razmisle. A neka malo i gledaju svetsku politiku da vide koliko njihovi saveznici dnevno slabe(SAD EU)a koliko Srpski saveznici dnevno jacaju(zemlje BRIKa)
(siki, 26. oktobar 2013 17:11)

...a meni je iskreno žao tebe, ako zaista vjeruješ u bajke koje si napisao...

Angie

pre 10 godina

Briselski sporazum je dvosmeran i kao takav obavezujuci za obe strane potpisnika .
Svaka manipulacija i nasilje moraju biti opomenuti i sankcionisani , jer Srbija ima i zna svoj cilj ali i put, kao i da je nikakva vrsta nasilja u tome nece pokolebati.

Zivota

pre 10 godina

Postavljanjem granice sa Kosovom automatski je stvorena nova drzava svidjalo se to nekom ili ne. Vulina pod hitno u siptarsku prdekanu i da tamo ostane sto je moguce duze, kao u ostalom i sve njegove kolege ministre. Kada te iste srpske ministre nemoze niko disciplinovati u Srbiji onda je to ostalo Taciju da uradi. Bolje iko nego niko.

Ajvan

pre 10 godina

Rade ono sto smo mi trebali odavno. Preruseni julovac, nekad crven do srzi, sada dusebriznik koji obilazi Srpske manastire na kosovu.. Boze, ima li te?

Brankica 014

pre 10 godina

Srbija je, bez obzira na sva ova dešavanja, očigledno podigla svoj ugled na Zapadu, jer već i sam pokušaj Tuske da izjavu Erdogana opravda kao greškom u prevodu je dovoljan pokazatelj, da reakcija Srbije nije prošla nezapaženo, a verujem da i od ovog naloga za hapšenje Vulina neće biti ništa, jer će EU pritusnuti Albance, i verujem da će Vulin zajedno sa Vučićem biti u poseti Kosovu.

dean vd serbia

pre 10 godina

Smejurija...kad smo mi skinuli Tacija sa liste za hapsenje u vezi ratnih zlocina i sada se rukujemo i smejuljimo sa njim, nista nam drugo ne sleduje...haha...sada ce oni nas da hapse kada hoce i zele uz blagoslov Nato i EU, citaj Nemacke.
Da li neko stavlja na vagu koliko dobijamo a koliko gubimo u nasem neuspesnom pokusaju da se pridruzimo EU...zajednici koja polako nestaje.
Srpska nacionalna politika dvadesetog i evo i dvadeset prvog veka je ravna bezumlju.

Mišo

pre 10 godina

Vulin nije čovek koga bi neka najava o hapšenju uplašila . U svakom slučaju ne bi mu to bio prvi put. Siguran sam da će gospodin Vulin nastaviti psećuje Srbe na Kosovo i da ih ohrabruje da izađu u što većem broju na predstojeće lokalne izbore. Ovo je šansa da Srbi na Kosovu imaju svoje organe koje će priznati ceo svet.

let's have some fun

pre 10 godina

Šta je sledeće - Vulin će navući periku, obući suknju, stati na štikle i preći granicu sa tuđim pasošem. Onda će se tamo slikati i tvrditi da je Kosovo srpsko?

BRKA - TRANS

pre 10 godina

Ono sto je uradio sud u Pristini svakako da ne doprinosi uspostavljanju dobrih odnosa Pristine i Beograda. Zele i na ovaj nacin da zaplase Srbe da ne izadju na izbore. Ono sto je najbitnije za Srbe je da budu mirni i dostojanstveni i da izdrze do izbora. Posebno treba voditi racuna kada je Kosovska Mitrovica u pitanju zbog razlicitih birackih spiskova, velikog broja upisanih Albanaca koji nikada ranije nisu ziveli tu i nejasnoca oko birackih spiskova. Sto se tice Aleksandra Vulin mislim da kod njega nema straha od odluke suda da se uhapsi, da ce nastaviti da radi na KIM jos jace, i da ce to Srbi shvatiti na nacin da izadju na izbore.

gay_dasa

pre 10 godina

Ja uvek kazem, on mora malo da poradi na svojoj garderobi. Sve nosi crno. Ne zna da uskladi boje. Znaci nevezano za politiku mora da radi na styling-u. Nema druge.

Iskreno, najiskrenije

pre 10 godina

@siki

Meni je iskreno zao Albanaca zbog onoga sto ce im se sigurno desiti i pitam ih: Sta ce raditi kad uskoro zapad koji je prepun problema bude digao ruke od njih i ostavi ih na milost i nemilost svih ostalih naroda koji ih okruzuju

Ту твоју дилему разрешио је Премијер Турске својом изјавом у Призрену, па сада ти стави прст на чело и размисли са киме се качиш, и боље жали себе због резоновања на нивоу малог Перице.

papišta

pre 10 godina

Ideju, da Kosovo bude Turska, pa i da Kosovo bude Albanija, iskreno ne podržavaju ni Taču, ni Haradinaj ni ostali kriminalci na Kosovu, jer njima odgovara da Kosovo bude mafijaška država sama za sebe, kao što je danas. Tači, Haradinaj i njihovi pajtaši pokušavaju da od Kosova naprave svoju privatnu mafijašku državu, i ako to SAD i EU ne shvate na vreme, posle će imati mnogo problema da to leglo kriminala stave pod kontrolu .

Andol

pre 10 godina

(siki, 26. oktobar 2013 17:11)

Ama uopste nemoj da te bude zao. Albanci tacno znaju sta zele i sta uraditi da se postignu ti ciljevi. U stvari, situacija je totalno obrnuta. Albancima je vise zao sto naci-sovinisti kao sto si ti misle da ce se nekada Srbija vratiti na Kosovo. Pre ce Srbija izgubiti Presevsku dolinu, Sandzak i Vojvodinu nego sto ce Kosovo ikada vratiti pod okrilje Srbije.

A to ko se kome vise zamerio? Pa ti izgleda patis od kratke memorije. Srbija je zemlja koja je ratovala sa polovinom Balkana. Albanci imaju problema jedino sa srbijom.

Moras postaviti prst u celo i da se zapitas. Sta ce uraditi Srbija kada Rusija odluci da je vise ne podrzava u savetu bezbednosti? Ne zaboravi, vreme radi za Albance.

Medote delovanja

pre 10 godina

Stvarna narav Prištine kad tad ispliva na površinu,navikli su da nasilnim metodama dolaze do ciljeva li sada je to kontraproduktivno i za njih same.

djordje

pre 10 godina

Postaje sve zanimljivije i zanimljivije
Sa jedne strane mediji na Kosovu pisu da je izdat nalog za hapsenje Vulina, a sa druge Vucic kaze da ce na Kosovo sa Vulinom svidjalo se to nekome ili ne

U stvari mene uopste ne zanima sta ce biti do 3. novembra.
Mnogio je zanimljivije sta ce biti od 4 novembra pa na dalje jer od tog datuma sve opstine [ukljucujuci i one na severu] pocinju raditi po ustavu i zakonima republike Kosovo.
Naprimer, koja ce biti uloga Kancelarije za Kosovo

Coli

pre 10 godina

@Ivan...A Mihajlovićka? Kako je ministarka ušla ako je bila sa Vulinom?
-------Lepo. Pišeš molbu za ulazak u kosovku terotoriju, kosovske vlasti ti odobravaju tu molbu i tako. Samo da te podsetim da tim slučajem Vulinu nije odobren ulazak dok Mihajlović-u jeste.

juca

pre 10 godina

Mihajlovicka je verovatno ponela pasos I presla regularno granicu. A Vulin po sumama I gorama, sto mu I uniforma kaze. Obukao se kao clan ne znam kojih formacija, covek spreman za rat. Ili nastupa u nekom pozoristu, mislim da je veca mogucnost nastupa.

Djordjejugos

pre 10 godina

Sta je tu sporno ? Vulin je ilegalno usao u "stranu drzavu", i nakon obavljernog posla, ilegalno je napustio.
Neka to ponovo uradi, ali sa diplomatskim pasosom ! Zatvorit ga ne mogu, ali proterati mogu. Kosovo je priznalo vise od 100 zemalja sveta, ne uzimajuci u obzir, sta pise u preambuli nasega ustava.

taras buljba

pre 10 godina

"Hapsiti člana srpske delegacije u Briselu je stvarno van svake pameti i očigledan pokušaj da sruši sporazum.
(Henry, 26. oktobar 2013 19:57) "
--------------------------

Ako je taj 'clan srpske delegacije' zaista usao na Kosovo ilegalno, tj. mimo onoga sa cim se bas ta srpska delegacija slozila u Briselu, onda bi ga bas trebalo uhapsiti kao primer drugima kako ne treba raditi.
Da je nasa vlast kakva prava, sutra bi pozvala ministarku Zoranu Mihajlovic i pitala je dali su Vulin i ona skupa/istovremeno usli na Kosovo preko istog adm. prelaza ili su se nasli nakon sto je svako od njih dvoje posebno usao i sve bi bilo jasno.
Sa druge strane, UVEREN sam da obavestajna sluzba Kosova [a time i EU]vec ima sve te informacije

boooring

pre 10 godina

Uopste me ne bi iznenadilo da je ovo jos jedna predstava u zajednickoj reziji BG & PR.

Kao, Taci i ekipa su sad ispali mnogo opasni jer imaju nalog za hapsenje ovog klovna, dok su "nasi" politicari dobili idealnu priliku da se prave face jer se nikog ne plase i niko nece da im kaze sta rade* i ici ce gde hoce itd... Opsti win-win.


*osim EU i Keti Eston.

djokica

pre 10 godina

Najmanje mi je vazno sta ce biti do 3 novembra hoce li V&V zajedno na Kosovo ili ne
Mnogo je zanimljivije sta ce biti nakon izbora kad se sve opstine pa i one sa svera Kosova moraju uklopiti u ustavno pravni sistem Kosova.
Oliver Ivanovic juce rece da Srbi sa svera mogu reci Kosovu da njihov predsednik nije Jahjaga, a da im je vlada u Beogradu a ne u Pristini??
Licno se pitam dali moze biti tako ??
Jer ako jeste, onda recimo Albanci iz Preseva [ima ih 90%] isto tako-tom Ivanovicevom logikom iz intervijua Novostima, vec sutra mogu reci da im Nikolic nije predsednik i da njihova vlada nije u Beogradu nego u Pristini

Bucko

pre 10 godina

Opet ista retorika znaci nisi naucio lekciju. Sto se bre obracas samo nama. Idi malo pricaj i sa amerima pa im skresi sve u brk ko onomad. I kako smo prosli....a zaboravio si. Da neces mozda da ti ponove predstavu. Samo da znam i ti si izgleda jedan od onih koji bi ladno zrtvovao 100 za jednoga. Dokle breee. Skini nam se vise, sjasi ....

Objektivno

pre 10 godina

Zasto bi njegovo hapsenje uticalo na izlaznost Srba u pokrajni i zasto bi iko pravio gluposti revoltiran time sto je on uhapsen? Sta je on to uradio za taj dole narod osim sto se slikao pa da oni ustanu u njegovu odbranu? Stvarno je smesan sa ovim izjavama i ne razumem kakvu korist ima od njih jer one ne prolaze ni kod male dece vise.

apokalipsa sad

pre 10 godina

Vidi,ovi nasilnici hoce da biju pa i da hapse,a to je nesto sto komunista zagovornik nenasilne komunikacije nije ocekivao.
Po meni,kad si persona non grata lepo se povuces i pustis nekoga ko moze nesmetano da radi taj posao.Nejasno mi je kakva to spona veze Vucica i Vulina kada zbog nje vredi rizikovati status Srba na Kosovu.
Izgleda da SPS - JUL-ovsko - Radikalski duh devedesetih jos zivi.
Mnogo je poznatih likova iz tog vremena danas u igri (Nikolic,Dacic,Vucic,Karic,Vulin,Ivkovic,Pantovic....)Za neke od njih nije prepreka sto im sudjenja jos traju a ishod je neizvestan.
Nesto ovde bas neprijatno mirise.

Србин сто посто

pre 10 godina

1. Приштина НИЈЕ склона насиљу
2. Ви сте потврдили границе Косова задњиx годину дана, дозволили царинике и амбасадоре и сада треба да поштујете процедуре
3. Тачију је у циљу да што већи број Срба изађе на изборе и потврде демократску лојалност Републици Косово, а и теби и Вучићу је то у циљу, не видим чему оволика xалабука????

Ivica Vucic

pre 10 godina

a hteo si da budes mangup i da se inatis kao "gde ce oni meni da zabrane ulaz na Kosovo".
Malo skupis politickih poena, malo se pravis vazan i sepuris se.
Vidis li u kakvu si situaciju doveo i sebe i drzavu?? Mozes da se krijes iza Vucica ali si politicki pacer.

Pacifist

pre 10 godina

E,al kad mi ovi naci Kostunicini radikali sto veruju u raspad EU kazu "stavi prst na celo". Pa haos ... nema dalje. Hocu sredjenu drzavu po uzoru na EU ako mozemo sami. Hocu u NATO,hocu da putujem,hocu da nam ulice budu ciste. Necu da razmisljam da li ce zbog koje kakvih budala moje dete ratovati. Bombardovao nas ceo svet jer je Miloseviceva vlast satirala Albance na KiM. Slusao sam ratnicke price heroja i prolasku tenkovima kroz albanske kuce. Zamrzeo nas ceo svet jer smo sa skoro svim susedima ratovali. Zdrav razum ne dozvoljava da pomislimo da su svi protiv nas zbog neke zavere. Ja pusku u ruke necu uzimati! Samo na jednoj stvari treba raditi,samo na jednoj! Na pomirenju,iskrenom pomirenju. Mir braco Hrvati,Bosanci,Albanci! Mi u Srbiji nismo osetili ni R od rata u koje smo slali sinove da ginu i ruse gradove i sela.

Enver Kelmendi

pre 10 godina

"Pristina sklona nasilju"? Gospodine Vulinu,ja na vase mesto bi otisao u Kosovo kao gospodin sa crnim Mercedesom,a ne preko sume kao neki buntovnik.Ipak ste ministar i nemojte da obrukate funkciju odnosno polozaj.U mesto crne kosulje sa amblemom odnosno zastavom Srbije na rukavu ja bi otisao oblacen gospodski.A sto se tice rezima prelazka granice,ili kako vi kazete,administrativi prolaz,sami ste,sa odobrenjem vlade Srbije u Briselu,odredili propise.

tomica

pre 10 godina

"...Pored toga snagu u istrajnost im daju Vučić i njegov tim , kao i čitava Srbija, jer su u svakom trenutku uz njih.
(Deki M., 26. oktobar 2013 23:29) "
======================================
Zaista ce biti 'istrajnost' kada se ti Srbi probude 4 novemba ujutru [nakon izbora] uvidece da zive u opstini koja je u ustavno-pravnom sistemu republike Kosovo.
A Vucicev i Vulinov 'tim' otisao i zivi u ustavno-pravnom sistemu druge drzave [Srbije].
A bas taj Vucic i taj Vulin [+ Dacic] ih u Briselu poklonili republici Kosovo
Sve sto "tim' bude zahtevao da republika Kosovo obezbedi za Srbe koji zive na Kosovu, taj tim ce morati obezbediti Albancima koji zive u Srbiji.
Jednostavno, to se zove 'reciprocitet' i on je veoma, veoma cest u odnosima izmedju dve nezavisne drzave.