Sreda, 09.10.2013.

12:17

Dinkić o NŠ: Čista mi je savest

Bivši ministar i lider URS Mlađan Dinkić 4 sata saslušavan u policiji zbog preispitivanja zloupotreba u Nacionalnoj štedionici. Dinkić bio pozvan kao građanin.

Izvor: B92

Dinkiæ o NŠ: Èista mi je savest IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

166 Komentari

Sortiraj po:

terrible

pre 10 godina

Када чујем или прочитам фразе "савест ми је чиста" и "све сам радио по закону" знам да ту нису чиста посла.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Cudo bozje kako mnogi "strucnjaci za odbranu lika i dela" Mladjana Dinkica, a po svoj prilici nu priucena policija i tuzioci, ne postave stvari na noge: Dinkic (tj zaverenicka grupa G17) je pogasio 4 banke kako bi rasprodavao NJIHOVU IMOVINU! Sve u Srbiji je, u sustini, bila imovina tih banaka - cementare, fabrike, PIK-ovi, preduzeca, proizvodnja i prodaja, sve. A onda je ta imovina proglasena drzavnom i deljena ujkama i rodbini! Secerane i fabrike za marku.
Svud u svetu bi za ovaj manevar bio osudjen za veleizdaju i najmanje na dozivotnu robiju.
Ostalo su "sitnice", cak i podvala sa "nacionalnim"rrr predznacima - od stedionice do zaposljavanja i sankalista!
Ipak, zlatne poluge iznete (bez traga?) u laznu banku u Moskvi, "nestanak Kiparskih para", finansiranje tudjih poslova uz sve ostalo besplatno u Kragujevcu, mesetarenje sa jadnim firmicama od grada do grada, sve posebno je dovoljno za seriju dozivotnih robija.
Zato vredja zdrav razum njegova prica o savesti, kao da je svestenik, ne daj boze!

Ab

pre 10 godina

Dinkic ima obraz i savest kao asfalt na Koridoru 10!
(johny, 9. oktobar 2013 19:11)
Dao sam ti minus jer mislim da je asfalt na koridoru verovatno tanji od propisanog a sigurno mnogo tanji od dinkicevog obraza

CIST OBRAZ

pre 10 godina

Verujem Dinkicu da je on ubeđen da mu je obraz cist.
To se u psihijatriji zove "AMORALAN". On nije nemoralan vec ne zna šta je to kao ni moral. Kakav vrednosni sistem postoji u našim politicarima. Ne znam da li je strašno ili tužno ili oboje, nešto po njih a sve po nama.

Dara

pre 10 godina

Ne dozvolite da manipulise pravosudjem i policijom. O ovom kriminalu bruji cela Evropa. Pokojna Verica Barac se okrece u grobu na njegove licemerne komentare. Dao je svojim pajtasima najbolje lokacije po Srbiji i jos mu je mirna savest. Uzas!

Dea

pre 10 godina

By the way, ko plaća troškove i put u Azerbejdžan poslanicima? I ako neko može da mi objasni kakvu korist građani Srbije imaju od te aktivnosti?
Imam dete od 3 godine, odmah ujutru je upisujem na kurs engleskog da bude spremna da pobegne odavde što pre, kad sam ja zakasnila!

NScentar

pre 10 godina

I ako ovaj Dinkic moze biti kriv za neke stvari za ekonomiju Srbije, ipak on nije odlucio za sve, bila je tu i vlast. Bili su DS, i SPS, SNS, i PUPS, i svi ostali sto su imali prst u pitu. Dinkic nije mogao sve sam da odluci. Lako je jednog coveka kriviti, sto Srbi vole da rade, ali pogledajte stranke, stranke sto su odlucili pokrete dok je Dinkic bio ministar, ili guverner. U moje mislenje, SPS je naj veci kriminalac, i cekam da se to jedan dan dokaze.

nesa

pre 10 godina

kakav olos.
hoce neko da ispita kako je sa automatskom puskom zauzeo Narodnu banku?
I kako su nas on i Djelic zajedno ojadili?
I kako je prebacio pare sa Kipra u Emirate?
I koliko nas u stvari kosta Fiat? I za koju proviziju?
I...

Rade-NS

pre 10 godina

Dajem mojih 1000 evra,koji su kod njega,
da od ovog nema nista.


Da je samo mladja u pitanju...
U Srbiji,svaki dan bi njih bar 20 dnevno trebalo biti saslusano,
i svakih nedelju dana izricana presuda,robija 20 godina,oduzimanje imovine,i tako sledecih 10 godina.

10 godina,nemamo nijednu presudu,normalnu,
a i ako se desi,tu je joker-apelacioni sud.

Banditska drzava.

Joda

pre 10 godina

@Ella i ostali koji tvrde da je Dinkic urusio bankarski sistem SRJ. Borka Vucic i Miloseviceva vlast su ostavili nesto vec totalno uruseno ili ste vec zaboravili? Zar vam citirana stara stednja dovoljno ne govori?

Ćira

pre 10 godina

Ako je nekom čista savest,ne znači da nije krivično odgovoran,ali znači da ne shvata pojam zakona,morala,časti! Treba ga naučiti tome,a škola ima više...Padinska skela,Zabela,Sremska Mitrovica...

nada ZR

pre 10 godina

*****
Odustala sam od citanja,ovo se ne moze citati. Nasi komentari prelaze granicu dobrog ukusa. Znam kada te neko iritira svasta se kaze, ali otisli smo u krajnost jer sve redom pljujemo.
*****

Milan

pre 10 godina

Za Dinkica nema zime mozete da mu onako lagano pruzite jedan mig da je on Car svih vas koji se prsite da nesto znate iz skolskih klupa, a u stvari vas sve Dinkic mota oko malog prsta? Dinkic se nafatirao za sledecih sto godina na osnovi svih njegovih ucesca u Vladi posle dve hiljadite godine, plus od provizija privatizacije svega i svacega u Srbiji, od drustvenih Preduzeca Banaka. Primer: Beogradske Banke, Inevsticione banke, Privredne banke do Postanske stedionice koja je skroz opljackana!! Sad velikom gospodinu Dinkicu mozete pljunuti pod te sve srpske jade koje on sam unistio, a sebe ko zna gde ta strasna opljackana sredstva deponovao, sigurno nije nigde u bankama akcijama, vec pretvorio u zlatne poluge i u zemlju sahranio, a testamentom svojoj porodici u amanet ostavio gde se to blago nalazi??!!


Jos jedan dokaz da je ljudska glupost bezgranicna. Da, zakopao je zlato na Staroj Planini,tamo je cesto isao a ja mislio covek voli da skija.
Samo pausalne ocene i zakljucci.Nema argumenata.Shvatate li da se naista ne moze sakriti a kamoli veliko bogatstvo.Cist je ko suza,nista mu ne mozemo.

Neraspoložena

pre 10 godina

Dinkić sa saslušanja izašao raspoložen. Izjavio da mu je savest čista. Nacionalnu štedionicu formirao kao privatno vlasništvo i dao joj resurse države.? U poslednjih nekoliko decenija ovde niko nije preuzeo odgovornost za bilo šta a Srbija opljačkana i pred bankotom. Pa da li ima nekog ko je kriv za ovo što se desilo Srbiji i njenim građanima. Kako to da se svako u politici enormno obogati i ugoji i da niko neće da izađe iz politike, pa ni Mlađa. Da li to znači da imaju koristi od politike.? Mlađa bio na saslušanju 4 sata i izašao vedar i raspoložen a ja nisam raspoložena jer ne mogu da isfinansiram potrebe svoje dece na početku školske godine.

svetlanast.

pre 10 godina

Jednostavno pitanje.
Kome verujete u slucaju Nacionalna stedionica:
Verici Barac da je Srbija ostecena ili
Mladjanu Dinkicu da nije ostecena.
Kraj price, sve ostalo je tehnika.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

"... ko zna gde ta strasna opljackana sredstva deponovao, sigurno nije nigde u bankama akcijama, vec pretvorio u zlatne poluge i u zemlju sahranio, a testamentom svojoj porodici u amanet ostavio gde se to blago nalazi??!! (R,Zivkovic,Rotterdam, 9. oktobar 2013 15:48)"
---
Dinkić nema decu, samim ti neće imati ni unučiće, nema troškova školovanja u inostranstvu, ... alo tamo pobesneli čoveče, kojoj porodici da ostavi "zlatne poluge"?

Želim da se sve ispita, ne razumem problem oko PŠ, ali se pitam zašto bi Dinkić krao kada mu to nije potrebno, kada može kao konsultant da mesečno zaradjuje par hiljada evra kao od šale. Dinkić i njegova supruga imaju lepe plate, imaće i lepe penzije, ...

Aca Znalac

pre 10 godina

Dinkić je upropastio sa namerom kompletan monetarni platežni sistem. Uništio je sve srpske banke. Upropastio i unesrećio celu monetarnu politiku. Za sve to treba da snosi ogromne posledice. Da je ovo USA on bi bio osuđen na dve doživotne robije. Dinkić je uzrok što nam je sada najgore u celom ovom ršumu. Dinkić će da odgovara nema sumnje, ali da li će dobiti odgovarajuću kaznu, NEĆE 100%.

Pametnjaković

pre 10 godina

Dinkić: "Više od 4 sata sam, na moje insistiranje, objašnjavao šta se dogodilo sa Nacionalnom Štedionicom..."
... minut kasnije
Prema njegovim rečima, neopravdano je stavljen na stub srama i došlo je "njegovih pet minuta da može ljudima koji se bave ovim slučajem kaže šta je istina i razbije mnoge zablude koje su imale povodom tog slučaja".
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

I šta je na kraju, 4 sata ili 5 minuta? Biće da je 5 minuta, jer je sve to ionako pozorište za ovce.

ale

pre 10 godina

Lako je istraznim organima da utvrde istinu. Samo na ovom blogu ima toliko nepobitnih dokaza protiv njega. A tek kad procitaju clanke u novinama.., ne gine mu robija.
I kako neko ovde rece, hleba i igara...

@babaroga

pre 10 godina

Ja sam mislila da ce da privedu Djilasa.Ali verovatno ga cuvaju za neku jos mnogo goru elementarnu nepogodu koju nam spremaju, onako pompezno u svom stilu.
Ove mere su u stvari sica, sta jos sve mozemo da ocekujemo od njih.

Prong

pre 10 godina

Ja juce napisao komentar da ce danas recimo uhapsiti Dinkica kako bi skrenuli bes raje sa "ekonomskih mera", a vi necete da mi objavite komentar. Radi se raja ko estrada.
(Babaroga, 9. oktobar 2013 14:58)

Nije Dinkić uhapšen zbog besne raje već zbog Ivicinog obračunavanja sa neistomišljenicima i svima onima koji mu se smeju iza leđa jer ga Tači j*** oko Cosova i svima onima koji pljuju njegovu, nazovi politiku!

bad

pre 10 godina

Ovi naprednjaci ispadose "najposteniji", kao da ste svi isli na ispiranje mozga i ne pamtite Vucica i Tomu iz 90tih, najveci gospodari rata i zagovornici radikalnih ideja, a sada se ubise da nam dokazu kako nam je EU sveto slovo a Obama brat rodjeni. ajde videcemo gde ce biti Srbija za tri godine. Mislim da Vucic nema talenta za politiku a ova vlada ce proci kao i najavljene ekonomske reforme

Fetel

pre 10 godina

Mlađa je američki čovek, ne dozvoljava zapad da mu išta fali. Gledaće na sve načine da ga ubace u sledeću vladu sa Vučićem, a Vučiću to ne bi mnogo ni smetalo, pogotovo što to zapad i od njega traži, a rešio bi se i Dačića u toj novoj vladi. E sad je samo problem namaknuti Mlađi cenzus, ali i za to će naći već neko rešenje, npr. neku neočekivanu predizbornu koaliciju…

Običan građanin

pre 10 godina

Ne mogu ništa pametno da dodam, ili, oduzmem, sve je rečeno u komnetarima, osim da ima jedna novokomponovana: "Došlo vreme, izdaje me snaga..." ....

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Sta neko iz Srbije ima da prati izbore u Azerbejdzanu koji moj...Dinkicu ko se sa Dacicem kaci ide u corku...pa ruku na srce bilo je i vreme da odes malo i do te ustanove ponesi gitaru da ti vreme brze prodje i ne mesaj se u zatvorsku ekonomiju PROPASCE ILI CES PRIVATIZOVATI ZATVOR SA NEKIM STRANIM INVESTITORIM UZ DEBELE SUBVENCIJE ZA ROBIJANJE...U Srbiji ce vise ekonomista biti u zatvoru nego na slobodi boze ko ce voditi ovu drzavu sa ekonomskog aspekta...neki sto je sa 10 zavrsio megatrend ili mozda neki uvazeni expert iz Nambije...z

olivera

pre 10 godina

Kada ce Dinkicevi najbolji saradnici Veroljub Verko Stevanovic i Verica Kalanovic biti pozvani na razgovor? Sigurna sam da i oni imaju sta da kazu. Cekam tu vest!

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Za Dinkica nema zime mozete da mu onako lagano prizute jedan mig da je on Car svih vas koji se prsite da nesto znate iz skolskih klupa, a u stvari vas sve Dinkic mota oko malog prsta? Dinkic se nafatirao za sledecih sto godina na osnovi svih njegovih ucesca u Vladi posle dve hiljadite godine, plus od provizija privatizacije svega i svacega u Srbiji, od drustvenih Preduzeca Banaka. Primer: Beogradske Banke, Inevsticione banke, Privredne banke do Postanske stedionice koja je skroz opljackana!! Sad velikom gospodinu Dinkicu mozete pljunuti pod te sve srpske jade koje on sam unistio, a sebe ko zna gde ta strasna opljackana sredstva deponovao, sigurno nije nigde u bankama akcijama, vec pretvorio u zlatne poluge i u zemlju sahranio, a testamentom svojoj porodici u amanet ostavio gde se to blago nalazi??!!

Trusno podrucje

pre 10 godina

U Srbiji malo malo pa se zatrese. Nisam znao da je Srbija toliko trusno podrucje. Na svu srecu posledice nisu katastrofalne, jer kad god se zatrese gora, uvek se rodi mis.

Viktor

pre 10 godina

Hajde DVA najsvezija primera:
Da li je Sutanovac osudjen za pasnjak 1. kategorije na Vracaru?
Da li je Miskovic osudjen posle 9 meseci u istraznom zatvoru?

Da idemo dalje u proslost:
Da li je Davinic osudjen za aferu "satelit"?
itd. itd.

Cale

pre 10 godina

Nikakva vest ovo nije. Kad bude vest - Dinkiću odredjen pritvor- e onda će to biti vest za istoriju.
Ako je ovo samo priprema za ono što mu sledi podržavam, moralo bi to malo dublje, u tom G17 ima još puno ljudi koji bi morali da se pridruže svom lideru.
Da konačno više ne gledam ni G17, ni folirante kvazi eksperte, ni one koji mi pričaju o regionalizaciji a pune džepove i lokalno i regionalno i nacionalno. Uhhhh. Zato mi ova vest nije baš toliko bitna.
Čekam onu važniju vest! Ajde sad!

Sunce Slobode

pre 10 godina

@zoran1965

Kakvi god bili ti glasaci radikala nisu zapalili iz svoje zemlje kada joj je bilo najteze i iz Amerike ne prosipaju naknadnu pamet po komentarima. . .

dsagsg

pre 10 godina

@ (igor, 9. oktobar 2013 14:05)

U pravu si ti. Nije samo prvopomenuti kriv, ali je zato ubedljivo najkrivlji. G17+, a sadasnji URS, je posle 2000 prvi zapoceo sa zaposljavanjem svojih kadrova na sva moguca i nemoguca mesta. To je pogotovo bilo vidljivo kad su prestali da budu eksperti i postali stranka. Mozes ti da pricas sta god hoces ali svaki gradjanin Srbije zna da je uclanjenje u g17+ donosilo zaposlenje u roku od 6 meseci. To svi znaju, kao sto i svi znaju da biraci g17+ imaju makar jednog clana porodice koga je zaposlio g17+.
Povrh svega toga taj covek je od 2000 pa do pre par meseci bio zaduzen za finansije ove zemlje. Mislim da je logicno sto vecina nas njega smatra najvecim krivcem.

emirati

pre 10 godina

@ Boki / spomenik " Insajderu" ciji su novinari sa "glavom u torbi" otkrili,obodanili ...sve mahinacije i lopovluke u Srbiji pa i Nac.Stedionice !

MUKNAVI

pre 10 godina

Cica Tomini radikali i njihova cistka a pripomazu Daci socijalisti da zabave narod ,jer jutros je pocelo poskupljenje ,mic po mic dok ne pojede onima koji primaju..plate.A ostali?Oni cekaju onih 100milijardi evra investicija,pa da i njima svane..

Comel

pre 10 godina

Konačno da nam i štedionica dođe na red. Lično sam mislio da će ona biti među prvima ali je verovatno kasnila zbog Dinkićevog učešća u vlasti. Sada ćemo da vidimo cifru i konačno iznos nanete štete Srbiji. Samo se bojim da će to opet da izgleda kao politički revanšizam a nije. Šta da se radi kada su u bivšoj vlasti svi po malo "kraduckali"

Babaroga

pre 10 godina

Ja juce napisao komentar da ce danas recimo uhapsiti Dinkica kako bi skrenuli bes raje sa "ekonomskih mera", a vi necete da mi objavite komentar. Radi se raja ko estrada.

sve ostalo je bacanje prašine u oči narodu

pre 10 godina

Neko zbog urušavanja bankarskog sitema, platnog prometa SDK-a, afere sa nacionalnom štedionicom i para koje su nestale sa Kipra mora da odgovara. U svim tim aferama ovaj je bio mirođija.
Zbog toga mi nije jasno zašto nije zadržan u pritvoru zbog uticaja na svedoke.

prokleta avlija

pre 10 godina

izaći će Dinkić iz zatvora pre nego što je u njega ušao...mora Vučić da opere Dinkića da bi ga uzeo u vladu posle vanrednih izbora...

igor

pre 10 godina

Jadan je narod kome je Dinkić dežurni krivac - čovek koji je svih ovih godina radio kao konj, principijalno se zalagao za svoje stavove (tri puta udaljen iz vlade) i ulagao maksimum od svog znanja i umenja da nešto dobro stvori i pokrene u svojoj zemlji.
Gde su uspesi Velje Ilića, Mrkonjića, Bajatovića i sličnih (da ne pominjem vrhunskog "igrača") i koju su štetu naneli našoj zemlji, a ni ne pominju se u kritikama, bitno je da su oni "baje", narodski ljudi.
Pa kakav narod, takvi su i omiljeni političari...

komentejtr

pre 10 godina

@Sumika

A sad je kao zaglavio? Eno ti Miskovicu krsena ustavna prava, pa ako mislis da ti ga je Aca uhapsio onda to znaci da je Aca prekrsio ustav?

Boki

pre 10 godina

Drzava Srbija bi trebalo da izabere neku lokaciju na Avali sa najvisom kotom (nad.visinom) i tu sagradi spomenik vecne zahvalnosti, sirine 10 metara i visine 100 metara VERICI BARAC ... A na spomeniku da se utisne poruka: "Vecno zahvalni svi gradjani Srbije i buduca pokolenja jos nerodjena"

Samo činjenice

pre 10 godina

Kada se malo razveje magla (u vidu dođeš mi 1000 evrića), Dinkić je u stvari odradio veliki posao i izneo veliki deo tereta tranzicije. Neko kaže uništio bankarski sektor. Uništio!? Uništio Jezdu, Dafinu, Beobanku. Jel vam ih žao sad? Ko je pre štedeo po bankama? Danas je devizna štednja preko 8 milijardi evra, a dinarska preko 20 milijardi dinara. I država garantuje za sve uloge do 50.000 evra. Ako se to zove uništiti, ja bih ga zvao da uništava još malo. Razbucao SDK, uveo PDV, reformisao poreski sistem i uterao gomilu sivog biznisa u državne tokove, doveo investitore. Ajde da vidimo rezultate nekog drugog političara.

Sale

pre 10 godina

Ako se sada zataškaju njegove mahinacije, tada se potvrdjuje da je organizovani politički kriminal nepobediv.
Ovo je veliki test za rejting SNS i njenu budućnost.

Bob Rock

pre 10 godina

Sartid,uništavanje domaćeg bankarskog sektora
(Igrale se delij, 9. oktobar 2013 12:44)

Sartid koji je od 1991 do 2001 godine proizvodio pecurke i domaci bankarski sektor koji je do 2001. godine sluzio pljacku naroda, finansiranje ratova i iznosenje para na kipar u koferima, a iz kog je potekla cuvena agro banka?

Jel na to unistavanje mislis ili na neko drugo?

sasa jokic

pre 10 godina

Suvise je On velika riba da bi bio uhapsen. Najvise volim ove izjave tipa, "jedva cekam da budem saslusan".
Mene plasi da ovo nije dimna zavesa za probleme koji nas sve vise i vise upropascavaju. Sad ce narod da se bavi Dinkicem par dana i sl.
Jer toliko je dokumentacije vec prikupljeno o ovoj prevari, da su svi vec uveliko trebali da robijaju, a ne da budu zamenici ppv za pregovore sa UAE.
A da li mislite da bi ga Vucic postavio na tu poziciju da nije znao da nece od toga biti nista? Plus sada ima izgovor za kasnjenje para iz UAE.

Dragan

pre 10 godina

"...ko bi reko cuda da se dese...", ali to samo u pesmi, u stvarnosti svi oni imaju toliko putera na glavi, da moraju da se uzajamno cuvaju. Nece njemu dlaka sa glave faliti. Nazalost.

Pametnjaković

pre 10 godina

Dinkić je u svakom slučaju poguban za Srbiju, ali on je deo njihove ekipe, tako da mu se ništa neće dogoditi, jer ako bi on propevao, tu bi izašlo na videlo sve i na kraju bi javnost bila upoznata sa činjenicom da su sve političke partije umešane u pljačku naroda i to na legalan način, zato su uvek do sada donosili zakone koji im to omogućavaju. Legalna pljačka je daleko veći problem u Srbiji. Mi imamo zakone koji bi se u normalnim zemljama tretirao kao nelogični koji promovišu i podržavaju korupciju. Zato neki govore da je korupcija sistemska, sistem u Srbiji je napravljen da štiti i podržava korupciju, a uništava sve što valja.

Vizigot

pre 10 godina

Sad će kao prepošteni Vučić da kao detaljno i strogo ispita biografiju Dinkića, onda će, tako prepošten morati teška srca da prizna da je grešio kad je nosio robijašku košulju za Dinkića u Skupštinu, i da nema veće poštenjačine od Dinkića.
Danas će to da posluži da narod lakše proguta nove "reforme", a kada Dinkiću opere biografiju, poslužiće mu kao dobar koalicioni partner. Sve sam ološ.

Adam

pre 10 godina

Suvise toga se iza ove vesti krije da bi bilo ko mogao da ima realan sud. Pravno gledano "saslusanje u svojstvu gradjana" se desava i kad je neko svedok obicnog sudara na ulici. Vest kao vest ne znaci nista ali je njeno przentovanj sa jedne strane i poziv za linc sa druge slika danasnje Srbije kakva jeste. Od istine i pravde u tom postupku nema nista ali od hleba i igara,ima...

bbz

pre 10 godina

da je Zoran Djidjic ziv ne bi bilo ni Dacica,Nikolica,Vucica,Dinkica,Velje,Plame,Kostunice,Tadica,Cede...itd,srbija bi bila u EU NIS bi bio sacuvan a lopovi u zatvoru,a ne bi bilo ni najveceg zla u srbiji ""Apelacionog suda"" koji oslobadja koga stigne...a vi postovaoci politicara koje sam nabrojao lupajte minuse i pogledajte se posle u ogledalo,pa Vucic postavlja Dinkica sa svog nekog savetnika,a sada Dinkic ide u policiju,gde mu je i mesto zbog starih grehova...meni je ovde sve jasno svi oni duvaju u istu corbu,a Vucic se manekenise isto kao i Tadic,znate sta svega mi je dosta palim iz srbije na sve nacine,aj zdravo!a botovima zelim sto vise da lupaju minuse po forumu,oni su poseban slucaj

onako usput

pre 10 godina

e dinkicu, to ti je hvala sto si ovu drzavu spasao od bankrota u vreme kad je ova vlada startovala, ako se toga iko seca! nego znas kako se kaze ko sa djavolom tikve sadi same mu se o glavu lupaju! na primer ovi sa kosova su poverovali tomi da nece priznati kosovo i to su i dobili!

srdjan

pre 10 godina

Kamo srece da je prava istraga u pitanju ...
Ali, kod nas se afere programirano plasiraju, uglavnom sa ciljem da prikriju neku drugu, bitniju stvar (potpisivanje kapitulacije po pitanju Kosova, rekontstrukcija Vlade, novi plan ekonomskih reformi, ...).
Ne znam da li je ovde greska u tekstu, ali Dinkic prvo tvrdi da nema nista sa tim i da je u to vreme bio u opoziciji (svaljujuci sve na Djelica); onda, u drugom delu , taj isti Dinkic se hvalise sa tom operacijom posto je drzava tu zaradila nekoliko puta vise nego sto je ulozila ???!!!
Inace, da je problem samo Dinkic, pa i nekako ... ali sa ovim coporom promasenih politicara kakve Srbija gaji i neguje u poslednjih 20 godina ... pa i Amerika bi propala!!!

Buster

pre 10 godina

ovo je samo prazna prica, medjutim to pije vodu kod glasaca sns-a. da je ovo prava drzava odgovarao bi on tj vec bi bio u zatvoru. a da ne pominjem jos par banaka koje je na silu ugasio i tim potezom unistio Srpsku privredu koja je vec bila u posrtanju.

Igrale se delij

pre 10 godina

Ovo je igrarija i mazanje očiju gladnom i napaćenom narodu.
Dinkić je američki čovek. (toliko je poslova odradio za njih,Sartid,uništavanje domaćeg bankarskog sektora).

Njemu neće smeti ni dlaka glave da fali.

Milan Nis

pre 10 godina

E pokojna Verica Barac je rastezana zbog ovoga i trpela nenormalne pritiske i uvrede.Ako,neka bar zbog nje bi mi bilo drago da ova druzina napipa cuzu,ali naravno da nema nista od toga.

milos g.

pre 10 godina

branice se time da je Zoran/Djindjic/prvi,javno, ulozio svojih50e..te da je samim tim samo sledio instrukcije.
inace..banalno je sve ovo,vucicev je miljenik koji ovime samo izlazi u susret s.p.s-u i kofercetu.

Nole

pre 10 godina

Šta tu tek ima da se odmota i nije jedino, njegova stranka je bila vodeća, čak daleko ispred DS-a i najalavija posle 5 oktobra kada su gradili infrastrukturu stranke i kada su po principu izvlačenja novca iz ovih dilova (čak su pominjali i neke transakcije gde je direktno plaćena ta ulsuga). Ajde da vidimo to, mada je to najverovatnije Dačić aktivirao i izvadio iz neke fioke, da bi zaštitio svoju kamarilu, mada se ne zna koja je gora od ove dve koje su neprkidno u vlasti već decenijama.

Mudrac

pre 10 godina

Zna li neko onu Purasevicevu: "Vrati mene mojih 200 eura sto sam dao tvome tati, ako neces ti da vratis mi miliciju ja cu zvati..." Kazu da se ne treba smijati tudjoj nesreci, ali mi ova pjesma pada na pamet... nisam mogao da se suzdrzim. Nisam veliki ljubitelj SNS-a, ali Vucicu svaka cast na smjelosti i borbi protiv korupcije! Nadam se da ce ostati dosledan svojoj ideji i da ce do kraja mandata zavrsiti sve sto je poceo. Svi oni koji su uzimali iz usta naroda moraju biti kaznjeni! Ne moraju u zatvor sto se mene tice, pod uslovom da vrate sve pare uz debelu kamatu!

nisam odavde

pre 10 godina

Ja zavrsila pravni fakultet u normalna vremena, ali sta znaci biti pozvan na saslusanje u policiju u svojstvu gradjanina, to nikako da ukapiram.
Bolje da je cutao, mnogo poceo da prica od kad ga je Dacic razvlatio.
Sad ce jos da puknu svi poslovi sa Arapima.

Ella

pre 10 godina

Dinkic je zasluzan za rusenje nacionalnog bankarskog sektora u Srbiji.Afera sa Postanskom stedionicom je bez presedana.Vojin Lazarevic nije samo jedan od vecinskih vlasnika Postanske stedionice on stoji i iza NBG odnosno najveceg akcionarskog dela Vojvodjanske banke.Agencija za osiguranje depozita na celu sa Dzambicem je mega lopovima omogucila da se jos vise obogate tako sto su kupovali akcije banaka - nepostojecim novcem.Od 2006.godine ova Agencija se ponasa kao drzavni neprijatelj.
Dinkic i sadasnji viceguvrneri NBS i savetnik guvernera Nebojsa Savic omogucili su velike pljacke drustva i drzave.Dali postoji sumnja da su u tome imali licne koristi ?

Neko123

pre 10 godina

Eh kada bi najzad dolijali Dinkic, Vladimir Ilic, sa sve istaknutim "ekspertskim" clanovima Bojanom Kristom i da ne nabrajam ostale, gde bi nam bio kraj!

kiwi

pre 10 godina

Štedionica, agrobanka, kolubara, koridori, koferče... da ne nabrajam dalje šta su sve opljačkali, ne bi stalo, može maksimalno 1500 znakova.

zoran1965

pre 10 godina

da bi gladna rulja, lakse progutala najnoviji set zakona, koji ce da lomi preko njihovih ledja. apse kao dinkica, koji ce da vidi zatvor samo dok su tu novinari....
mada glasaci radikala nikada nisu ni bili nesto pametni...tako da ce progutati sa odusevljenjem....

Nix

pre 10 godina

Još jedna predstava. Verovaću da je počela borba protiv korupcije samo ako Vučko obuče Mlađu u ono robijaško odelo kako je svojevremeno obećavao u Skupštini. Zar se niko ne seća da je Mlađu postavio za svog zamenika u timu za pregovore sa Arapima?

Igrale se delij

pre 10 godina

Ovo je igrarija i mazanje očiju gladnom i napaćenom narodu.
Dinkić je američki čovek. (toliko je poslova odradio za njih,Sartid,uništavanje domaćeg bankarskog sektora).

Njemu neće smeti ni dlaka glave da fali.

Milan Nis

pre 10 godina

E pokojna Verica Barac je rastezana zbog ovoga i trpela nenormalne pritiske i uvrede.Ako,neka bar zbog nje bi mi bilo drago da ova druzina napipa cuzu,ali naravno da nema nista od toga.

Ella

pre 10 godina

Dinkic je zasluzan za rusenje nacionalnog bankarskog sektora u Srbiji.Afera sa Postanskom stedionicom je bez presedana.Vojin Lazarevic nije samo jedan od vecinskih vlasnika Postanske stedionice on stoji i iza NBG odnosno najveceg akcionarskog dela Vojvodjanske banke.Agencija za osiguranje depozita na celu sa Dzambicem je mega lopovima omogucila da se jos vise obogate tako sto su kupovali akcije banaka - nepostojecim novcem.Od 2006.godine ova Agencija se ponasa kao drzavni neprijatelj.
Dinkic i sadasnji viceguvrneri NBS i savetnik guvernera Nebojsa Savic omogucili su velike pljacke drustva i drzave.Dali postoji sumnja da su u tome imali licne koristi ?

Nix

pre 10 godina

Još jedna predstava. Verovaću da je počela borba protiv korupcije samo ako Vučko obuče Mlađu u ono robijaško odelo kako je svojevremeno obećavao u Skupštini. Zar se niko ne seća da je Mlađu postavio za svog zamenika u timu za pregovore sa Arapima?

Neko123

pre 10 godina

Eh kada bi najzad dolijali Dinkic, Vladimir Ilic, sa sve istaknutim "ekspertskim" clanovima Bojanom Kristom i da ne nabrajam ostale, gde bi nam bio kraj!

zoran1965

pre 10 godina

da bi gladna rulja, lakse progutala najnoviji set zakona, koji ce da lomi preko njihovih ledja. apse kao dinkica, koji ce da vidi zatvor samo dok su tu novinari....
mada glasaci radikala nikada nisu ni bili nesto pametni...tako da ce progutati sa odusevljenjem....

Viktor

pre 10 godina

Hajde DVA najsvezija primera:
Da li je Sutanovac osudjen za pasnjak 1. kategorije na Vracaru?
Da li je Miskovic osudjen posle 9 meseci u istraznom zatvoru?

Da idemo dalje u proslost:
Da li je Davinic osudjen za aferu "satelit"?
itd. itd.

Babaroga

pre 10 godina

Ja juce napisao komentar da ce danas recimo uhapsiti Dinkica kako bi skrenuli bes raje sa "ekonomskih mera", a vi necete da mi objavite komentar. Radi se raja ko estrada.

kiwi

pre 10 godina

Štedionica, agrobanka, kolubara, koridori, koferče... da ne nabrajam dalje šta su sve opljačkali, ne bi stalo, može maksimalno 1500 znakova.

bbz

pre 10 godina

da je Zoran Djidjic ziv ne bi bilo ni Dacica,Nikolica,Vucica,Dinkica,Velje,Plame,Kostunice,Tadica,Cede...itd,srbija bi bila u EU NIS bi bio sacuvan a lopovi u zatvoru,a ne bi bilo ni najveceg zla u srbiji ""Apelacionog suda"" koji oslobadja koga stigne...a vi postovaoci politicara koje sam nabrojao lupajte minuse i pogledajte se posle u ogledalo,pa Vucic postavlja Dinkica sa svog nekog savetnika,a sada Dinkic ide u policiju,gde mu je i mesto zbog starih grehova...meni je ovde sve jasno svi oni duvaju u istu corbu,a Vucic se manekenise isto kao i Tadic,znate sta svega mi je dosta palim iz srbije na sve nacine,aj zdravo!a botovima zelim sto vise da lupaju minuse po forumu,oni su poseban slucaj

Buster

pre 10 godina

ovo je samo prazna prica, medjutim to pije vodu kod glasaca sns-a. da je ovo prava drzava odgovarao bi on tj vec bi bio u zatvoru. a da ne pominjem jos par banaka koje je na silu ugasio i tim potezom unistio Srpsku privredu koja je vec bila u posrtanju.

nisam odavde

pre 10 godina

Ja zavrsila pravni fakultet u normalna vremena, ali sta znaci biti pozvan na saslusanje u policiju u svojstvu gradjanina, to nikako da ukapiram.
Bolje da je cutao, mnogo poceo da prica od kad ga je Dacic razvlatio.
Sad ce jos da puknu svi poslovi sa Arapima.

Vizigot

pre 10 godina

Sad će kao prepošteni Vučić da kao detaljno i strogo ispita biografiju Dinkića, onda će, tako prepošten morati teška srca da prizna da je grešio kad je nosio robijašku košulju za Dinkića u Skupštinu, i da nema veće poštenjačine od Dinkića.
Danas će to da posluži da narod lakše proguta nove "reforme", a kada Dinkiću opere biografiju, poslužiće mu kao dobar koalicioni partner. Sve sam ološ.

MUKNAVI

pre 10 godina

Cica Tomini radikali i njihova cistka a pripomazu Daci socijalisti da zabave narod ,jer jutros je pocelo poskupljenje ,mic po mic dok ne pojede onima koji primaju..plate.A ostali?Oni cekaju onih 100milijardi evra investicija,pa da i njima svane..

svetlanast.

pre 10 godina

Jednostavno pitanje.
Kome verujete u slucaju Nacionalna stedionica:
Verici Barac da je Srbija ostecena ili
Mladjanu Dinkicu da nije ostecena.
Kraj price, sve ostalo je tehnika.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Cudo bozje kako mnogi "strucnjaci za odbranu lika i dela" Mladjana Dinkica, a po svoj prilici nu priucena policija i tuzioci, ne postave stvari na noge: Dinkic (tj zaverenicka grupa G17) je pogasio 4 banke kako bi rasprodavao NJIHOVU IMOVINU! Sve u Srbiji je, u sustini, bila imovina tih banaka - cementare, fabrike, PIK-ovi, preduzeca, proizvodnja i prodaja, sve. A onda je ta imovina proglasena drzavnom i deljena ujkama i rodbini! Secerane i fabrike za marku.
Svud u svetu bi za ovaj manevar bio osudjen za veleizdaju i najmanje na dozivotnu robiju.
Ostalo su "sitnice", cak i podvala sa "nacionalnim"rrr predznacima - od stedionice do zaposljavanja i sankalista!
Ipak, zlatne poluge iznete (bez traga?) u laznu banku u Moskvi, "nestanak Kiparskih para", finansiranje tudjih poslova uz sve ostalo besplatno u Kragujevcu, mesetarenje sa jadnim firmicama od grada do grada, sve posebno je dovoljno za seriju dozivotnih robija.
Zato vredja zdrav razum njegova prica o savesti, kao da je svestenik, ne daj boze!

sve ostalo je bacanje prašine u oči narodu

pre 10 godina

Neko zbog urušavanja bankarskog sitema, platnog prometa SDK-a, afere sa nacionalnom štedionicom i para koje su nestale sa Kipra mora da odgovara. U svim tim aferama ovaj je bio mirođija.
Zbog toga mi nije jasno zašto nije zadržan u pritvoru zbog uticaja na svedoke.

Nole

pre 10 godina

Šta tu tek ima da se odmota i nije jedino, njegova stranka je bila vodeća, čak daleko ispred DS-a i najalavija posle 5 oktobra kada su gradili infrastrukturu stranke i kada su po principu izvlačenja novca iz ovih dilova (čak su pominjali i neke transakcije gde je direktno plaćena ta ulsuga). Ajde da vidimo to, mada je to najverovatnije Dačić aktivirao i izvadio iz neke fioke, da bi zaštitio svoju kamarilu, mada se ne zna koja je gora od ove dve koje su neprkidno u vlasti već decenijama.

igor

pre 10 godina

Jadan je narod kome je Dinkić dežurni krivac - čovek koji je svih ovih godina radio kao konj, principijalno se zalagao za svoje stavove (tri puta udaljen iz vlade) i ulagao maksimum od svog znanja i umenja da nešto dobro stvori i pokrene u svojoj zemlji.
Gde su uspesi Velje Ilića, Mrkonjića, Bajatovića i sličnih (da ne pominjem vrhunskog "igrača") i koju su štetu naneli našoj zemlji, a ni ne pominju se u kritikama, bitno je da su oni "baje", narodski ljudi.
Pa kakav narod, takvi su i omiljeni političari...

Boki

pre 10 godina

Drzava Srbija bi trebalo da izabere neku lokaciju na Avali sa najvisom kotom (nad.visinom) i tu sagradi spomenik vecne zahvalnosti, sirine 10 metara i visine 100 metara VERICI BARAC ... A na spomeniku da se utisne poruka: "Vecno zahvalni svi gradjani Srbije i buduca pokolenja jos nerodjena"

Samo činjenice

pre 10 godina

Kada se malo razveje magla (u vidu dođeš mi 1000 evrića), Dinkić je u stvari odradio veliki posao i izneo veliki deo tereta tranzicije. Neko kaže uništio bankarski sektor. Uništio!? Uništio Jezdu, Dafinu, Beobanku. Jel vam ih žao sad? Ko je pre štedeo po bankama? Danas je devizna štednja preko 8 milijardi evra, a dinarska preko 20 milijardi dinara. I država garantuje za sve uloge do 50.000 evra. Ako se to zove uništiti, ja bih ga zvao da uništava još malo. Razbucao SDK, uveo PDV, reformisao poreski sistem i uterao gomilu sivog biznisa u državne tokove, doveo investitore. Ajde da vidimo rezultate nekog drugog političara.

prokleta avlija

pre 10 godina

izaći će Dinkić iz zatvora pre nego što je u njega ušao...mora Vučić da opere Dinkića da bi ga uzeo u vladu posle vanrednih izbora...

Ab

pre 10 godina

Dinkic ima obraz i savest kao asfalt na Koridoru 10!
(johny, 9. oktobar 2013 19:11)
Dao sam ti minus jer mislim da je asfalt na koridoru verovatno tanji od propisanog a sigurno mnogo tanji od dinkicevog obraza

Rade-NS

pre 10 godina

Dajem mojih 1000 evra,koji su kod njega,
da od ovog nema nista.


Da je samo mladja u pitanju...
U Srbiji,svaki dan bi njih bar 20 dnevno trebalo biti saslusano,
i svakih nedelju dana izricana presuda,robija 20 godina,oduzimanje imovine,i tako sledecih 10 godina.

10 godina,nemamo nijednu presudu,normalnu,
a i ako se desi,tu je joker-apelacioni sud.

Banditska drzava.

Dragan

pre 10 godina

"...ko bi reko cuda da se dese...", ali to samo u pesmi, u stvarnosti svi oni imaju toliko putera na glavi, da moraju da se uzajamno cuvaju. Nece njemu dlaka sa glave faliti. Nazalost.

Pametnjaković

pre 10 godina

Dinkić je u svakom slučaju poguban za Srbiju, ali on je deo njihove ekipe, tako da mu se ništa neće dogoditi, jer ako bi on propevao, tu bi izašlo na videlo sve i na kraju bi javnost bila upoznata sa činjenicom da su sve političke partije umešane u pljačku naroda i to na legalan način, zato su uvek do sada donosili zakone koji im to omogućavaju. Legalna pljačka je daleko veći problem u Srbiji. Mi imamo zakone koji bi se u normalnim zemljama tretirao kao nelogični koji promovišu i podržavaju korupciju. Zato neki govore da je korupcija sistemska, sistem u Srbiji je napravljen da štiti i podržava korupciju, a uništava sve što valja.

nesa

pre 10 godina

kakav olos.
hoce neko da ispita kako je sa automatskom puskom zauzeo Narodnu banku?
I kako su nas on i Djelic zajedno ojadili?
I kako je prebacio pare sa Kipra u Emirate?
I koliko nas u stvari kosta Fiat? I za koju proviziju?
I...

Dea

pre 10 godina

By the way, ko plaća troškove i put u Azerbejdžan poslanicima? I ako neko može da mi objasni kakvu korist građani Srbije imaju od te aktivnosti?
Imam dete od 3 godine, odmah ujutru je upisujem na kurs engleskog da bude spremna da pobegne odavde što pre, kad sam ja zakasnila!

@babaroga

pre 10 godina

Ja sam mislila da ce da privedu Djilasa.Ali verovatno ga cuvaju za neku jos mnogo goru elementarnu nepogodu koju nam spremaju, onako pompezno u svom stilu.
Ove mere su u stvari sica, sta jos sve mozemo da ocekujemo od njih.

srdjan

pre 10 godina

Kamo srece da je prava istraga u pitanju ...
Ali, kod nas se afere programirano plasiraju, uglavnom sa ciljem da prikriju neku drugu, bitniju stvar (potpisivanje kapitulacije po pitanju Kosova, rekontstrukcija Vlade, novi plan ekonomskih reformi, ...).
Ne znam da li je ovde greska u tekstu, ali Dinkic prvo tvrdi da nema nista sa tim i da je u to vreme bio u opoziciji (svaljujuci sve na Djelica); onda, u drugom delu , taj isti Dinkic se hvalise sa tom operacijom posto je drzava tu zaradila nekoliko puta vise nego sto je ulozila ???!!!
Inace, da je problem samo Dinkic, pa i nekako ... ali sa ovim coporom promasenih politicara kakve Srbija gaji i neguje u poslednjih 20 godina ... pa i Amerika bi propala!!!

Bob Rock

pre 10 godina

Sartid,uništavanje domaćeg bankarskog sektora
(Igrale se delij, 9. oktobar 2013 12:44)

Sartid koji je od 1991 do 2001 godine proizvodio pecurke i domaci bankarski sektor koji je do 2001. godine sluzio pljacku naroda, finansiranje ratova i iznosenje para na kipar u koferima, a iz kog je potekla cuvena agro banka?

Jel na to unistavanje mislis ili na neko drugo?

Trusno podrucje

pre 10 godina

U Srbiji malo malo pa se zatrese. Nisam znao da je Srbija toliko trusno podrucje. Na svu srecu posledice nisu katastrofalne, jer kad god se zatrese gora, uvek se rodi mis.

Cale

pre 10 godina

Nikakva vest ovo nije. Kad bude vest - Dinkiću odredjen pritvor- e onda će to biti vest za istoriju.
Ako je ovo samo priprema za ono što mu sledi podržavam, moralo bi to malo dublje, u tom G17 ima još puno ljudi koji bi morali da se pridruže svom lideru.
Da konačno više ne gledam ni G17, ni folirante kvazi eksperte, ni one koji mi pričaju o regionalizaciji a pune džepove i lokalno i regionalno i nacionalno. Uhhhh. Zato mi ova vest nije baš toliko bitna.
Čekam onu važniju vest! Ajde sad!

bad

pre 10 godina

Ovi naprednjaci ispadose "najposteniji", kao da ste svi isli na ispiranje mozga i ne pamtite Vucica i Tomu iz 90tih, najveci gospodari rata i zagovornici radikalnih ideja, a sada se ubise da nam dokazu kako nam je EU sveto slovo a Obama brat rodjeni. ajde videcemo gde ce biti Srbija za tri godine. Mislim da Vucic nema talenta za politiku a ova vlada ce proci kao i najavljene ekonomske reforme

Dara

pre 10 godina

Ne dozvolite da manipulise pravosudjem i policijom. O ovom kriminalu bruji cela Evropa. Pokojna Verica Barac se okrece u grobu na njegove licemerne komentare. Dao je svojim pajtasima najbolje lokacije po Srbiji i jos mu je mirna savest. Uzas!

emirati

pre 10 godina

@ Boki / spomenik " Insajderu" ciji su novinari sa "glavom u torbi" otkrili,obodanili ...sve mahinacije i lopovluke u Srbiji pa i Nac.Stedionice !

Neraspoložena

pre 10 godina

Dinkić sa saslušanja izašao raspoložen. Izjavio da mu je savest čista. Nacionalnu štedionicu formirao kao privatno vlasništvo i dao joj resurse države.? U poslednjih nekoliko decenija ovde niko nije preuzeo odgovornost za bilo šta a Srbija opljačkana i pred bankotom. Pa da li ima nekog ko je kriv za ovo što se desilo Srbiji i njenim građanima. Kako to da se svako u politici enormno obogati i ugoji i da niko neće da izađe iz politike, pa ni Mlađa. Da li to znači da imaju koristi od politike.? Mlađa bio na saslušanju 4 sata i izašao vedar i raspoložen a ja nisam raspoložena jer ne mogu da isfinansiram potrebe svoje dece na početku školske godine.

sasa jokic

pre 10 godina

Suvise je On velika riba da bi bio uhapsen. Najvise volim ove izjave tipa, "jedva cekam da budem saslusan".
Mene plasi da ovo nije dimna zavesa za probleme koji nas sve vise i vise upropascavaju. Sad ce narod da se bavi Dinkicem par dana i sl.
Jer toliko je dokumentacije vec prikupljeno o ovoj prevari, da su svi vec uveliko trebali da robijaju, a ne da budu zamenici ppv za pregovore sa UAE.
A da li mislite da bi ga Vucic postavio na tu poziciju da nije znao da nece od toga biti nista? Plus sada ima izgovor za kasnjenje para iz UAE.

dsagsg

pre 10 godina

@ (igor, 9. oktobar 2013 14:05)

U pravu si ti. Nije samo prvopomenuti kriv, ali je zato ubedljivo najkrivlji. G17+, a sadasnji URS, je posle 2000 prvi zapoceo sa zaposljavanjem svojih kadrova na sva moguca i nemoguca mesta. To je pogotovo bilo vidljivo kad su prestali da budu eksperti i postali stranka. Mozes ti da pricas sta god hoces ali svaki gradjanin Srbije zna da je uclanjenje u g17+ donosilo zaposlenje u roku od 6 meseci. To svi znaju, kao sto i svi znaju da biraci g17+ imaju makar jednog clana porodice koga je zaposlio g17+.
Povrh svega toga taj covek je od 2000 pa do pre par meseci bio zaduzen za finansije ove zemlje. Mislim da je logicno sto vecina nas njega smatra najvecim krivcem.

Ćira

pre 10 godina

Ako je nekom čista savest,ne znači da nije krivično odgovoran,ali znači da ne shvata pojam zakona,morala,časti! Treba ga naučiti tome,a škola ima više...Padinska skela,Zabela,Sremska Mitrovica...

CIST OBRAZ

pre 10 godina

Verujem Dinkicu da je on ubeđen da mu je obraz cist.
To se u psihijatriji zove "AMORALAN". On nije nemoralan vec ne zna šta je to kao ni moral. Kakav vrednosni sistem postoji u našim politicarima. Ne znam da li je strašno ili tužno ili oboje, nešto po njih a sve po nama.

Sale

pre 10 godina

Ako se sada zataškaju njegove mahinacije, tada se potvrdjuje da je organizovani politički kriminal nepobediv.
Ovo je veliki test za rejting SNS i njenu budućnost.

Mudrac

pre 10 godina

Zna li neko onu Purasevicevu: "Vrati mene mojih 200 eura sto sam dao tvome tati, ako neces ti da vratis mi miliciju ja cu zvati..." Kazu da se ne treba smijati tudjoj nesreci, ali mi ova pjesma pada na pamet... nisam mogao da se suzdrzim. Nisam veliki ljubitelj SNS-a, ali Vucicu svaka cast na smjelosti i borbi protiv korupcije! Nadam se da ce ostati dosledan svojoj ideji i da ce do kraja mandata zavrsiti sve sto je poceo. Svi oni koji su uzimali iz usta naroda moraju biti kaznjeni! Ne moraju u zatvor sto se mene tice, pod uslovom da vrate sve pare uz debelu kamatu!

komentejtr

pre 10 godina

@Sumika

A sad je kao zaglavio? Eno ti Miskovicu krsena ustavna prava, pa ako mislis da ti ga je Aca uhapsio onda to znaci da je Aca prekrsio ustav?

Fetel

pre 10 godina

Mlađa je američki čovek, ne dozvoljava zapad da mu išta fali. Gledaće na sve načine da ga ubace u sledeću vladu sa Vučićem, a Vučiću to ne bi mnogo ni smetalo, pogotovo što to zapad i od njega traži, a rešio bi se i Dačića u toj novoj vladi. E sad je samo problem namaknuti Mlađi cenzus, ali i za to će naći već neko rešenje, npr. neku neočekivanu predizbornu koaliciju…

Prong

pre 10 godina

Ja juce napisao komentar da ce danas recimo uhapsiti Dinkica kako bi skrenuli bes raje sa "ekonomskih mera", a vi necete da mi objavite komentar. Radi se raja ko estrada.
(Babaroga, 9. oktobar 2013 14:58)

Nije Dinkić uhapšen zbog besne raje već zbog Ivicinog obračunavanja sa neistomišljenicima i svima onima koji mu se smeju iza leđa jer ga Tači j*** oko Cosova i svima onima koji pljuju njegovu, nazovi politiku!

milos g.

pre 10 godina

branice se time da je Zoran/Djindjic/prvi,javno, ulozio svojih50e..te da je samim tim samo sledio instrukcije.
inace..banalno je sve ovo,vucicev je miljenik koji ovime samo izlazi u susret s.p.s-u i kofercetu.

Adam

pre 10 godina

Suvise toga se iza ove vesti krije da bi bilo ko mogao da ima realan sud. Pravno gledano "saslusanje u svojstvu gradjana" se desava i kad je neko svedok obicnog sudara na ulici. Vest kao vest ne znaci nista ali je njeno przentovanj sa jedne strane i poziv za linc sa druge slika danasnje Srbije kakva jeste. Od istine i pravde u tom postupku nema nista ali od hleba i igara,ima...

olivera

pre 10 godina

Kada ce Dinkicevi najbolji saradnici Veroljub Verko Stevanovic i Verica Kalanovic biti pozvani na razgovor? Sigurna sam da i oni imaju sta da kazu. Cekam tu vest!

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Za Dinkica nema zime mozete da mu onako lagano prizute jedan mig da je on Car svih vas koji se prsite da nesto znate iz skolskih klupa, a u stvari vas sve Dinkic mota oko malog prsta? Dinkic se nafatirao za sledecih sto godina na osnovi svih njegovih ucesca u Vladi posle dve hiljadite godine, plus od provizija privatizacije svega i svacega u Srbiji, od drustvenih Preduzeca Banaka. Primer: Beogradske Banke, Inevsticione banke, Privredne banke do Postanske stedionice koja je skroz opljackana!! Sad velikom gospodinu Dinkicu mozete pljunuti pod te sve srpske jade koje on sam unistio, a sebe ko zna gde ta strasna opljackana sredstva deponovao, sigurno nije nigde u bankama akcijama, vec pretvorio u zlatne poluge i u zemlju sahranio, a testamentom svojoj porodici u amanet ostavio gde se to blago nalazi??!!

onako usput

pre 10 godina

e dinkicu, to ti je hvala sto si ovu drzavu spasao od bankrota u vreme kad je ova vlada startovala, ako se toga iko seca! nego znas kako se kaze ko sa djavolom tikve sadi same mu se o glavu lupaju! na primer ovi sa kosova su poverovali tomi da nece priznati kosovo i to su i dobili!

NScentar

pre 10 godina

I ako ovaj Dinkic moze biti kriv za neke stvari za ekonomiju Srbije, ipak on nije odlucio za sve, bila je tu i vlast. Bili su DS, i SPS, SNS, i PUPS, i svi ostali sto su imali prst u pitu. Dinkic nije mogao sve sam da odluci. Lako je jednog coveka kriviti, sto Srbi vole da rade, ali pogledajte stranke, stranke sto su odlucili pokrete dok je Dinkic bio ministar, ili guverner. U moje mislenje, SPS je naj veci kriminalac, i cekam da se to jedan dan dokaze.

Pametnjaković

pre 10 godina

Dinkić: "Više od 4 sata sam, na moje insistiranje, objašnjavao šta se dogodilo sa Nacionalnom Štedionicom..."
... minut kasnije
Prema njegovim rečima, neopravdano je stavljen na stub srama i došlo je "njegovih pet minuta da može ljudima koji se bave ovim slučajem kaže šta je istina i razbije mnoge zablude koje su imale povodom tog slučaja".
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

I šta je na kraju, 4 sata ili 5 minuta? Biće da je 5 minuta, jer je sve to ionako pozorište za ovce.

Comel

pre 10 godina

Konačno da nam i štedionica dođe na red. Lično sam mislio da će ona biti među prvima ali je verovatno kasnila zbog Dinkićevog učešća u vlasti. Sada ćemo da vidimo cifru i konačno iznos nanete štete Srbiji. Samo se bojim da će to opet da izgleda kao politički revanšizam a nije. Šta da se radi kada su u bivšoj vlasti svi po malo "kraduckali"

Aca Znalac

pre 10 godina

Dinkić je upropastio sa namerom kompletan monetarni platežni sistem. Uništio je sve srpske banke. Upropastio i unesrećio celu monetarnu politiku. Za sve to treba da snosi ogromne posledice. Da je ovo USA on bi bio osuđen na dve doživotne robije. Dinkić je uzrok što nam je sada najgore u celom ovom ršumu. Dinkić će da odgovara nema sumnje, ali da li će dobiti odgovarajuću kaznu, NEĆE 100%.

ale

pre 10 godina

Lako je istraznim organima da utvrde istinu. Samo na ovom blogu ima toliko nepobitnih dokaza protiv njega. A tek kad procitaju clanke u novinama.., ne gine mu robija.
I kako neko ovde rece, hleba i igara...

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Sta neko iz Srbije ima da prati izbore u Azerbejdzanu koji moj...Dinkicu ko se sa Dacicem kaci ide u corku...pa ruku na srce bilo je i vreme da odes malo i do te ustanove ponesi gitaru da ti vreme brze prodje i ne mesaj se u zatvorsku ekonomiju PROPASCE ILI CES PRIVATIZOVATI ZATVOR SA NEKIM STRANIM INVESTITORIM UZ DEBELE SUBVENCIJE ZA ROBIJANJE...U Srbiji ce vise ekonomista biti u zatvoru nego na slobodi boze ko ce voditi ovu drzavu sa ekonomskog aspekta...neki sto je sa 10 zavrsio megatrend ili mozda neki uvazeni expert iz Nambije...z

Običan građanin

pre 10 godina

Ne mogu ništa pametno da dodam, ili, oduzmem, sve je rečeno u komnetarima, osim da ima jedna novokomponovana: "Došlo vreme, izdaje me snaga..." ....

terrible

pre 10 godina

Када чујем или прочитам фразе "савест ми је чиста" и "све сам радио по закону" знам да ту нису чиста посла.

Sunce Slobode

pre 10 godina

@zoran1965

Kakvi god bili ti glasaci radikala nisu zapalili iz svoje zemlje kada joj je bilo najteze i iz Amerike ne prosipaju naknadnu pamet po komentarima. . .

Joda

pre 10 godina

@Ella i ostali koji tvrde da je Dinkic urusio bankarski sistem SRJ. Borka Vucic i Miloseviceva vlast su ostavili nesto vec totalno uruseno ili ste vec zaboravili? Zar vam citirana stara stednja dovoljno ne govori?

nada ZR

pre 10 godina

*****
Odustala sam od citanja,ovo se ne moze citati. Nasi komentari prelaze granicu dobrog ukusa. Znam kada te neko iritira svasta se kaze, ali otisli smo u krajnost jer sve redom pljujemo.
*****

Milan

pre 10 godina

Za Dinkica nema zime mozete da mu onako lagano pruzite jedan mig da je on Car svih vas koji se prsite da nesto znate iz skolskih klupa, a u stvari vas sve Dinkic mota oko malog prsta? Dinkic se nafatirao za sledecih sto godina na osnovi svih njegovih ucesca u Vladi posle dve hiljadite godine, plus od provizija privatizacije svega i svacega u Srbiji, od drustvenih Preduzeca Banaka. Primer: Beogradske Banke, Inevsticione banke, Privredne banke do Postanske stedionice koja je skroz opljackana!! Sad velikom gospodinu Dinkicu mozete pljunuti pod te sve srpske jade koje on sam unistio, a sebe ko zna gde ta strasna opljackana sredstva deponovao, sigurno nije nigde u bankama akcijama, vec pretvorio u zlatne poluge i u zemlju sahranio, a testamentom svojoj porodici u amanet ostavio gde se to blago nalazi??!!


Jos jedan dokaz da je ljudska glupost bezgranicna. Da, zakopao je zlato na Staroj Planini,tamo je cesto isao a ja mislio covek voli da skija.
Samo pausalne ocene i zakljucci.Nema argumenata.Shvatate li da se naista ne moze sakriti a kamoli veliko bogatstvo.Cist je ko suza,nista mu ne mozemo.

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

"... ko zna gde ta strasna opljackana sredstva deponovao, sigurno nije nigde u bankama akcijama, vec pretvorio u zlatne poluge i u zemlju sahranio, a testamentom svojoj porodici u amanet ostavio gde se to blago nalazi??!! (R,Zivkovic,Rotterdam, 9. oktobar 2013 15:48)"
---
Dinkić nema decu, samim ti neće imati ni unučiće, nema troškova školovanja u inostranstvu, ... alo tamo pobesneli čoveče, kojoj porodici da ostavi "zlatne poluge"?

Želim da se sve ispita, ne razumem problem oko PŠ, ali se pitam zašto bi Dinkić krao kada mu to nije potrebno, kada može kao konsultant da mesečno zaradjuje par hiljada evra kao od šale. Dinkić i njegova supruga imaju lepe plate, imaće i lepe penzije, ...

bbz

pre 10 godina

da je Zoran Djidjic ziv ne bi bilo ni Dacica,Nikolica,Vucica,Dinkica,Velje,Plame,Kostunice,Tadica,Cede...itd,srbija bi bila u EU NIS bi bio sacuvan a lopovi u zatvoru,a ne bi bilo ni najveceg zla u srbiji ""Apelacionog suda"" koji oslobadja koga stigne...a vi postovaoci politicara koje sam nabrojao lupajte minuse i pogledajte se posle u ogledalo,pa Vucic postavlja Dinkica sa svog nekog savetnika,a sada Dinkic ide u policiju,gde mu je i mesto zbog starih grehova...meni je ovde sve jasno svi oni duvaju u istu corbu,a Vucic se manekenise isto kao i Tadic,znate sta svega mi je dosta palim iz srbije na sve nacine,aj zdravo!a botovima zelim sto vise da lupaju minuse po forumu,oni su poseban slucaj

igor

pre 10 godina

Jadan je narod kome je Dinkić dežurni krivac - čovek koji je svih ovih godina radio kao konj, principijalno se zalagao za svoje stavove (tri puta udaljen iz vlade) i ulagao maksimum od svog znanja i umenja da nešto dobro stvori i pokrene u svojoj zemlji.
Gde su uspesi Velje Ilića, Mrkonjića, Bajatovića i sličnih (da ne pominjem vrhunskog "igrača") i koju su štetu naneli našoj zemlji, a ni ne pominju se u kritikama, bitno je da su oni "baje", narodski ljudi.
Pa kakav narod, takvi su i omiljeni političari...

bad

pre 10 godina

Ovi naprednjaci ispadose "najposteniji", kao da ste svi isli na ispiranje mozga i ne pamtite Vucica i Tomu iz 90tih, najveci gospodari rata i zagovornici radikalnih ideja, a sada se ubise da nam dokazu kako nam je EU sveto slovo a Obama brat rodjeni. ajde videcemo gde ce biti Srbija za tri godine. Mislim da Vucic nema talenta za politiku a ova vlada ce proci kao i najavljene ekonomske reforme

Joda

pre 10 godina

@Ella i ostali koji tvrde da je Dinkic urusio bankarski sistem SRJ. Borka Vucic i Miloseviceva vlast su ostavili nesto vec totalno uruseno ili ste vec zaboravili? Zar vam citirana stara stednja dovoljno ne govori?

prokleta avlija

pre 10 godina

izaći će Dinkić iz zatvora pre nego što je u njega ušao...mora Vučić da opere Dinkića da bi ga uzeo u vladu posle vanrednih izbora...

sasa jokic

pre 10 godina

Suvise je On velika riba da bi bio uhapsen. Najvise volim ove izjave tipa, "jedva cekam da budem saslusan".
Mene plasi da ovo nije dimna zavesa za probleme koji nas sve vise i vise upropascavaju. Sad ce narod da se bavi Dinkicem par dana i sl.
Jer toliko je dokumentacije vec prikupljeno o ovoj prevari, da su svi vec uveliko trebali da robijaju, a ne da budu zamenici ppv za pregovore sa UAE.
A da li mislite da bi ga Vucic postavio na tu poziciju da nije znao da nece od toga biti nista? Plus sada ima izgovor za kasnjenje para iz UAE.

Samo činjenice

pre 10 godina

Kada se malo razveje magla (u vidu dođeš mi 1000 evrića), Dinkić je u stvari odradio veliki posao i izneo veliki deo tereta tranzicije. Neko kaže uništio bankarski sektor. Uništio!? Uništio Jezdu, Dafinu, Beobanku. Jel vam ih žao sad? Ko je pre štedeo po bankama? Danas je devizna štednja preko 8 milijardi evra, a dinarska preko 20 milijardi dinara. I država garantuje za sve uloge do 50.000 evra. Ako se to zove uništiti, ja bih ga zvao da uništava još malo. Razbucao SDK, uveo PDV, reformisao poreski sistem i uterao gomilu sivog biznisa u državne tokove, doveo investitore. Ajde da vidimo rezultate nekog drugog političara.

Mudrac

pre 10 godina

Zna li neko onu Purasevicevu: "Vrati mene mojih 200 eura sto sam dao tvome tati, ako neces ti da vratis mi miliciju ja cu zvati..." Kazu da se ne treba smijati tudjoj nesreci, ali mi ova pjesma pada na pamet... nisam mogao da se suzdrzim. Nisam veliki ljubitelj SNS-a, ali Vucicu svaka cast na smjelosti i borbi protiv korupcije! Nadam se da ce ostati dosledan svojoj ideji i da ce do kraja mandata zavrsiti sve sto je poceo. Svi oni koji su uzimali iz usta naroda moraju biti kaznjeni! Ne moraju u zatvor sto se mene tice, pod uslovom da vrate sve pare uz debelu kamatu!

Igrale se delij

pre 10 godina

Ovo je igrarija i mazanje očiju gladnom i napaćenom narodu.
Dinkić je američki čovek. (toliko je poslova odradio za njih,Sartid,uništavanje domaćeg bankarskog sektora).

Njemu neće smeti ni dlaka glave da fali.

nada ZR

pre 10 godina

*****
Odustala sam od citanja,ovo se ne moze citati. Nasi komentari prelaze granicu dobrog ukusa. Znam kada te neko iritira svasta se kaze, ali otisli smo u krajnost jer sve redom pljujemo.
*****

Sunce Slobode

pre 10 godina

@zoran1965

Kakvi god bili ti glasaci radikala nisu zapalili iz svoje zemlje kada joj je bilo najteze i iz Amerike ne prosipaju naknadnu pamet po komentarima. . .

zoran1965

pre 10 godina

da bi gladna rulja, lakse progutala najnoviji set zakona, koji ce da lomi preko njihovih ledja. apse kao dinkica, koji ce da vidi zatvor samo dok su tu novinari....
mada glasaci radikala nikada nisu ni bili nesto pametni...tako da ce progutati sa odusevljenjem....

Milan

pre 10 godina

Za Dinkica nema zime mozete da mu onako lagano pruzite jedan mig da je on Car svih vas koji se prsite da nesto znate iz skolskih klupa, a u stvari vas sve Dinkic mota oko malog prsta? Dinkic se nafatirao za sledecih sto godina na osnovi svih njegovih ucesca u Vladi posle dve hiljadite godine, plus od provizija privatizacije svega i svacega u Srbiji, od drustvenih Preduzeca Banaka. Primer: Beogradske Banke, Inevsticione banke, Privredne banke do Postanske stedionice koja je skroz opljackana!! Sad velikom gospodinu Dinkicu mozete pljunuti pod te sve srpske jade koje on sam unistio, a sebe ko zna gde ta strasna opljackana sredstva deponovao, sigurno nije nigde u bankama akcijama, vec pretvorio u zlatne poluge i u zemlju sahranio, a testamentom svojoj porodici u amanet ostavio gde se to blago nalazi??!!


Jos jedan dokaz da je ljudska glupost bezgranicna. Da, zakopao je zlato na Staroj Planini,tamo je cesto isao a ja mislio covek voli da skija.
Samo pausalne ocene i zakljucci.Nema argumenata.Shvatate li da se naista ne moze sakriti a kamoli veliko bogatstvo.Cist je ko suza,nista mu ne mozemo.

Buster

pre 10 godina

ovo je samo prazna prica, medjutim to pije vodu kod glasaca sns-a. da je ovo prava drzava odgovarao bi on tj vec bi bio u zatvoru. a da ne pominjem jos par banaka koje je na silu ugasio i tim potezom unistio Srpsku privredu koja je vec bila u posrtanju.

onako usput

pre 10 godina

e dinkicu, to ti je hvala sto si ovu drzavu spasao od bankrota u vreme kad je ova vlada startovala, ako se toga iko seca! nego znas kako se kaze ko sa djavolom tikve sadi same mu se o glavu lupaju! na primer ovi sa kosova su poverovali tomi da nece priznati kosovo i to su i dobili!

Ella

pre 10 godina

Dinkic je zasluzan za rusenje nacionalnog bankarskog sektora u Srbiji.Afera sa Postanskom stedionicom je bez presedana.Vojin Lazarevic nije samo jedan od vecinskih vlasnika Postanske stedionice on stoji i iza NBG odnosno najveceg akcionarskog dela Vojvodjanske banke.Agencija za osiguranje depozita na celu sa Dzambicem je mega lopovima omogucila da se jos vise obogate tako sto su kupovali akcije banaka - nepostojecim novcem.Od 2006.godine ova Agencija se ponasa kao drzavni neprijatelj.
Dinkic i sadasnji viceguvrneri NBS i savetnik guvernera Nebojsa Savic omogucili su velike pljacke drustva i drzave.Dali postoji sumnja da su u tome imali licne koristi ?

Bob Rock

pre 10 godina

Sartid,uništavanje domaćeg bankarskog sektora
(Igrale se delij, 9. oktobar 2013 12:44)

Sartid koji je od 1991 do 2001 godine proizvodio pecurke i domaci bankarski sektor koji je do 2001. godine sluzio pljacku naroda, finansiranje ratova i iznosenje para na kipar u koferima, a iz kog je potekla cuvena agro banka?

Jel na to unistavanje mislis ili na neko drugo?

Rajko Cvetkovic

pre 10 godina

"... ko zna gde ta strasna opljackana sredstva deponovao, sigurno nije nigde u bankama akcijama, vec pretvorio u zlatne poluge i u zemlju sahranio, a testamentom svojoj porodici u amanet ostavio gde se to blago nalazi??!! (R,Zivkovic,Rotterdam, 9. oktobar 2013 15:48)"
---
Dinkić nema decu, samim ti neće imati ni unučiće, nema troškova školovanja u inostranstvu, ... alo tamo pobesneli čoveče, kojoj porodici da ostavi "zlatne poluge"?

Želim da se sve ispita, ne razumem problem oko PŠ, ali se pitam zašto bi Dinkić krao kada mu to nije potrebno, kada može kao konsultant da mesečno zaradjuje par hiljada evra kao od šale. Dinkić i njegova supruga imaju lepe plate, imaće i lepe penzije, ...

Nix

pre 10 godina

Još jedna predstava. Verovaću da je počela borba protiv korupcije samo ako Vučko obuče Mlađu u ono robijaško odelo kako je svojevremeno obećavao u Skupštini. Zar se niko ne seća da je Mlađu postavio za svog zamenika u timu za pregovore sa Arapima?

nisam odavde

pre 10 godina

Ja zavrsila pravni fakultet u normalna vremena, ali sta znaci biti pozvan na saslusanje u policiju u svojstvu gradjanina, to nikako da ukapiram.
Bolje da je cutao, mnogo poceo da prica od kad ga je Dacic razvlatio.
Sad ce jos da puknu svi poslovi sa Arapima.

Neko123

pre 10 godina

Eh kada bi najzad dolijali Dinkic, Vladimir Ilic, sa sve istaknutim "ekspertskim" clanovima Bojanom Kristom i da ne nabrajam ostale, gde bi nam bio kraj!

dsagsg

pre 10 godina

@ (igor, 9. oktobar 2013 14:05)

U pravu si ti. Nije samo prvopomenuti kriv, ali je zato ubedljivo najkrivlji. G17+, a sadasnji URS, je posle 2000 prvi zapoceo sa zaposljavanjem svojih kadrova na sva moguca i nemoguca mesta. To je pogotovo bilo vidljivo kad su prestali da budu eksperti i postali stranka. Mozes ti da pricas sta god hoces ali svaki gradjanin Srbije zna da je uclanjenje u g17+ donosilo zaposlenje u roku od 6 meseci. To svi znaju, kao sto i svi znaju da biraci g17+ imaju makar jednog clana porodice koga je zaposlio g17+.
Povrh svega toga taj covek je od 2000 pa do pre par meseci bio zaduzen za finansije ove zemlje. Mislim da je logicno sto vecina nas njega smatra najvecim krivcem.

Comel

pre 10 godina

Konačno da nam i štedionica dođe na red. Lično sam mislio da će ona biti među prvima ali je verovatno kasnila zbog Dinkićevog učešća u vlasti. Sada ćemo da vidimo cifru i konačno iznos nanete štete Srbiji. Samo se bojim da će to opet da izgleda kao politički revanšizam a nije. Šta da se radi kada su u bivšoj vlasti svi po malo "kraduckali"

MUKNAVI

pre 10 godina

Cica Tomini radikali i njihova cistka a pripomazu Daci socijalisti da zabave narod ,jer jutros je pocelo poskupljenje ,mic po mic dok ne pojede onima koji primaju..plate.A ostali?Oni cekaju onih 100milijardi evra investicija,pa da i njima svane..

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 10 godina

Za Dinkica nema zime mozete da mu onako lagano prizute jedan mig da je on Car svih vas koji se prsite da nesto znate iz skolskih klupa, a u stvari vas sve Dinkic mota oko malog prsta? Dinkic se nafatirao za sledecih sto godina na osnovi svih njegovih ucesca u Vladi posle dve hiljadite godine, plus od provizija privatizacije svega i svacega u Srbiji, od drustvenih Preduzeca Banaka. Primer: Beogradske Banke, Inevsticione banke, Privredne banke do Postanske stedionice koja je skroz opljackana!! Sad velikom gospodinu Dinkicu mozete pljunuti pod te sve srpske jade koje on sam unistio, a sebe ko zna gde ta strasna opljackana sredstva deponovao, sigurno nije nigde u bankama akcijama, vec pretvorio u zlatne poluge i u zemlju sahranio, a testamentom svojoj porodici u amanet ostavio gde se to blago nalazi??!!

Sale

pre 10 godina

Ako se sada zataškaju njegove mahinacije, tada se potvrdjuje da je organizovani politički kriminal nepobediv.
Ovo je veliki test za rejting SNS i njenu budućnost.

Babaroga

pre 10 godina

Ja juce napisao komentar da ce danas recimo uhapsiti Dinkica kako bi skrenuli bes raje sa "ekonomskih mera", a vi necete da mi objavite komentar. Radi se raja ko estrada.

nesa

pre 10 godina

kakav olos.
hoce neko da ispita kako je sa automatskom puskom zauzeo Narodnu banku?
I kako su nas on i Djelic zajedno ojadili?
I kako je prebacio pare sa Kipra u Emirate?
I koliko nas u stvari kosta Fiat? I za koju proviziju?
I...

NScentar

pre 10 godina

I ako ovaj Dinkic moze biti kriv za neke stvari za ekonomiju Srbije, ipak on nije odlucio za sve, bila je tu i vlast. Bili su DS, i SPS, SNS, i PUPS, i svi ostali sto su imali prst u pitu. Dinkic nije mogao sve sam da odluci. Lako je jednog coveka kriviti, sto Srbi vole da rade, ali pogledajte stranke, stranke sto su odlucili pokrete dok je Dinkic bio ministar, ili guverner. U moje mislenje, SPS je naj veci kriminalac, i cekam da se to jedan dan dokaze.

kiwi

pre 10 godina

Štedionica, agrobanka, kolubara, koridori, koferče... da ne nabrajam dalje šta su sve opljačkali, ne bi stalo, može maksimalno 1500 znakova.

Cale

pre 10 godina

Nikakva vest ovo nije. Kad bude vest - Dinkiću odredjen pritvor- e onda će to biti vest za istoriju.
Ako je ovo samo priprema za ono što mu sledi podržavam, moralo bi to malo dublje, u tom G17 ima još puno ljudi koji bi morali da se pridruže svom lideru.
Da konačno više ne gledam ni G17, ni folirante kvazi eksperte, ni one koji mi pričaju o regionalizaciji a pune džepove i lokalno i regionalno i nacionalno. Uhhhh. Zato mi ova vest nije baš toliko bitna.
Čekam onu važniju vest! Ajde sad!

Milan Nis

pre 10 godina

E pokojna Verica Barac je rastezana zbog ovoga i trpela nenormalne pritiske i uvrede.Ako,neka bar zbog nje bi mi bilo drago da ova druzina napipa cuzu,ali naravno da nema nista od toga.

Nole

pre 10 godina

Šta tu tek ima da se odmota i nije jedino, njegova stranka je bila vodeća, čak daleko ispred DS-a i najalavija posle 5 oktobra kada su gradili infrastrukturu stranke i kada su po principu izvlačenja novca iz ovih dilova (čak su pominjali i neke transakcije gde je direktno plaćena ta ulsuga). Ajde da vidimo to, mada je to najverovatnije Dačić aktivirao i izvadio iz neke fioke, da bi zaštitio svoju kamarilu, mada se ne zna koja je gora od ove dve koje su neprkidno u vlasti već decenijama.

Prong

pre 10 godina

Ja juce napisao komentar da ce danas recimo uhapsiti Dinkica kako bi skrenuli bes raje sa "ekonomskih mera", a vi necete da mi objavite komentar. Radi se raja ko estrada.
(Babaroga, 9. oktobar 2013 14:58)

Nije Dinkić uhapšen zbog besne raje već zbog Ivicinog obračunavanja sa neistomišljenicima i svima onima koji mu se smeju iza leđa jer ga Tači j*** oko Cosova i svima onima koji pljuju njegovu, nazovi politiku!

sve ostalo je bacanje prašine u oči narodu

pre 10 godina

Neko zbog urušavanja bankarskog sitema, platnog prometa SDK-a, afere sa nacionalnom štedionicom i para koje su nestale sa Kipra mora da odgovara. U svim tim aferama ovaj je bio mirođija.
Zbog toga mi nije jasno zašto nije zadržan u pritvoru zbog uticaja na svedoke.

emirati

pre 10 godina

@ Boki / spomenik " Insajderu" ciji su novinari sa "glavom u torbi" otkrili,obodanili ...sve mahinacije i lopovluke u Srbiji pa i Nac.Stedionice !

ale

pre 10 godina

Lako je istraznim organima da utvrde istinu. Samo na ovom blogu ima toliko nepobitnih dokaza protiv njega. A tek kad procitaju clanke u novinama.., ne gine mu robija.
I kako neko ovde rece, hleba i igara...

Dragan

pre 10 godina

"...ko bi reko cuda da se dese...", ali to samo u pesmi, u stvarnosti svi oni imaju toliko putera na glavi, da moraju da se uzajamno cuvaju. Nece njemu dlaka sa glave faliti. Nazalost.

Vizigot

pre 10 godina

Sad će kao prepošteni Vučić da kao detaljno i strogo ispita biografiju Dinkića, onda će, tako prepošten morati teška srca da prizna da je grešio kad je nosio robijašku košulju za Dinkića u Skupštinu, i da nema veće poštenjačine od Dinkića.
Danas će to da posluži da narod lakše proguta nove "reforme", a kada Dinkiću opere biografiju, poslužiće mu kao dobar koalicioni partner. Sve sam ološ.

Pametnjaković

pre 10 godina

Dinkić je u svakom slučaju poguban za Srbiju, ali on je deo njihove ekipe, tako da mu se ništa neće dogoditi, jer ako bi on propevao, tu bi izašlo na videlo sve i na kraju bi javnost bila upoznata sa činjenicom da su sve političke partije umešane u pljačku naroda i to na legalan način, zato su uvek do sada donosili zakone koji im to omogućavaju. Legalna pljačka je daleko veći problem u Srbiji. Mi imamo zakone koji bi se u normalnim zemljama tretirao kao nelogični koji promovišu i podržavaju korupciju. Zato neki govore da je korupcija sistemska, sistem u Srbiji je napravljen da štiti i podržava korupciju, a uništava sve što valja.

Viktor

pre 10 godina

Hajde DVA najsvezija primera:
Da li je Sutanovac osudjen za pasnjak 1. kategorije na Vracaru?
Da li je Miskovic osudjen posle 9 meseci u istraznom zatvoru?

Da idemo dalje u proslost:
Da li je Davinic osudjen za aferu "satelit"?
itd. itd.

olivera

pre 10 godina

Kada ce Dinkicevi najbolji saradnici Veroljub Verko Stevanovic i Verica Kalanovic biti pozvani na razgovor? Sigurna sam da i oni imaju sta da kazu. Cekam tu vest!

@babaroga

pre 10 godina

Ja sam mislila da ce da privedu Djilasa.Ali verovatno ga cuvaju za neku jos mnogo goru elementarnu nepogodu koju nam spremaju, onako pompezno u svom stilu.
Ove mere su u stvari sica, sta jos sve mozemo da ocekujemo od njih.

svetlanast.

pre 10 godina

Jednostavno pitanje.
Kome verujete u slucaju Nacionalna stedionica:
Verici Barac da je Srbija ostecena ili
Mladjanu Dinkicu da nije ostecena.
Kraj price, sve ostalo je tehnika.

CIST OBRAZ

pre 10 godina

Verujem Dinkicu da je on ubeđen da mu je obraz cist.
To se u psihijatriji zove "AMORALAN". On nije nemoralan vec ne zna šta je to kao ni moral. Kakav vrednosni sistem postoji u našim politicarima. Ne znam da li je strašno ili tužno ili oboje, nešto po njih a sve po nama.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Cudo bozje kako mnogi "strucnjaci za odbranu lika i dela" Mladjana Dinkica, a po svoj prilici nu priucena policija i tuzioci, ne postave stvari na noge: Dinkic (tj zaverenicka grupa G17) je pogasio 4 banke kako bi rasprodavao NJIHOVU IMOVINU! Sve u Srbiji je, u sustini, bila imovina tih banaka - cementare, fabrike, PIK-ovi, preduzeca, proizvodnja i prodaja, sve. A onda je ta imovina proglasena drzavnom i deljena ujkama i rodbini! Secerane i fabrike za marku.
Svud u svetu bi za ovaj manevar bio osudjen za veleizdaju i najmanje na dozivotnu robiju.
Ostalo su "sitnice", cak i podvala sa "nacionalnim"rrr predznacima - od stedionice do zaposljavanja i sankalista!
Ipak, zlatne poluge iznete (bez traga?) u laznu banku u Moskvi, "nestanak Kiparskih para", finansiranje tudjih poslova uz sve ostalo besplatno u Kragujevcu, mesetarenje sa jadnim firmicama od grada do grada, sve posebno je dovoljno za seriju dozivotnih robija.
Zato vredja zdrav razum njegova prica o savesti, kao da je svestenik, ne daj boze!

milos g.

pre 10 godina

branice se time da je Zoran/Djindjic/prvi,javno, ulozio svojih50e..te da je samim tim samo sledio instrukcije.
inace..banalno je sve ovo,vucicev je miljenik koji ovime samo izlazi u susret s.p.s-u i kofercetu.

Aca Znalac

pre 10 godina

Dinkić je upropastio sa namerom kompletan monetarni platežni sistem. Uništio je sve srpske banke. Upropastio i unesrećio celu monetarnu politiku. Za sve to treba da snosi ogromne posledice. Da je ovo USA on bi bio osuđen na dve doživotne robije. Dinkić je uzrok što nam je sada najgore u celom ovom ršumu. Dinkić će da odgovara nema sumnje, ali da li će dobiti odgovarajuću kaznu, NEĆE 100%.

srdjan

pre 10 godina

Kamo srece da je prava istraga u pitanju ...
Ali, kod nas se afere programirano plasiraju, uglavnom sa ciljem da prikriju neku drugu, bitniju stvar (potpisivanje kapitulacije po pitanju Kosova, rekontstrukcija Vlade, novi plan ekonomskih reformi, ...).
Ne znam da li je ovde greska u tekstu, ali Dinkic prvo tvrdi da nema nista sa tim i da je u to vreme bio u opoziciji (svaljujuci sve na Djelica); onda, u drugom delu , taj isti Dinkic se hvalise sa tom operacijom posto je drzava tu zaradila nekoliko puta vise nego sto je ulozila ???!!!
Inace, da je problem samo Dinkic, pa i nekako ... ali sa ovim coporom promasenih politicara kakve Srbija gaji i neguje u poslednjih 20 godina ... pa i Amerika bi propala!!!

Fetel

pre 10 godina

Mlađa je američki čovek, ne dozvoljava zapad da mu išta fali. Gledaće na sve načine da ga ubace u sledeću vladu sa Vučićem, a Vučiću to ne bi mnogo ni smetalo, pogotovo što to zapad i od njega traži, a rešio bi se i Dačića u toj novoj vladi. E sad je samo problem namaknuti Mlađi cenzus, ali i za to će naći već neko rešenje, npr. neku neočekivanu predizbornu koaliciju…

Običan građanin

pre 10 godina

Ne mogu ništa pametno da dodam, ili, oduzmem, sve je rečeno u komnetarima, osim da ima jedna novokomponovana: "Došlo vreme, izdaje me snaga..." ....

Rade-NS

pre 10 godina

Dajem mojih 1000 evra,koji su kod njega,
da od ovog nema nista.


Da je samo mladja u pitanju...
U Srbiji,svaki dan bi njih bar 20 dnevno trebalo biti saslusano,
i svakih nedelju dana izricana presuda,robija 20 godina,oduzimanje imovine,i tako sledecih 10 godina.

10 godina,nemamo nijednu presudu,normalnu,
a i ako se desi,tu je joker-apelacioni sud.

Banditska drzava.

Dara

pre 10 godina

Ne dozvolite da manipulise pravosudjem i policijom. O ovom kriminalu bruji cela Evropa. Pokojna Verica Barac se okrece u grobu na njegove licemerne komentare. Dao je svojim pajtasima najbolje lokacije po Srbiji i jos mu je mirna savest. Uzas!

Dea

pre 10 godina

By the way, ko plaća troškove i put u Azerbejdžan poslanicima? I ako neko može da mi objasni kakvu korist građani Srbije imaju od te aktivnosti?
Imam dete od 3 godine, odmah ujutru je upisujem na kurs engleskog da bude spremna da pobegne odavde što pre, kad sam ja zakasnila!

Adam

pre 10 godina

Suvise toga se iza ove vesti krije da bi bilo ko mogao da ima realan sud. Pravno gledano "saslusanje u svojstvu gradjana" se desava i kad je neko svedok obicnog sudara na ulici. Vest kao vest ne znaci nista ali je njeno przentovanj sa jedne strane i poziv za linc sa druge slika danasnje Srbije kakva jeste. Od istine i pravde u tom postupku nema nista ali od hleba i igara,ima...

Boki

pre 10 godina

Drzava Srbija bi trebalo da izabere neku lokaciju na Avali sa najvisom kotom (nad.visinom) i tu sagradi spomenik vecne zahvalnosti, sirine 10 metara i visine 100 metara VERICI BARAC ... A na spomeniku da se utisne poruka: "Vecno zahvalni svi gradjani Srbije i buduca pokolenja jos nerodjena"

Trusno podrucje

pre 10 godina

U Srbiji malo malo pa se zatrese. Nisam znao da je Srbija toliko trusno podrucje. Na svu srecu posledice nisu katastrofalne, jer kad god se zatrese gora, uvek se rodi mis.

Nikad nikome izvini

pre 10 godina

Sta neko iz Srbije ima da prati izbore u Azerbejdzanu koji moj...Dinkicu ko se sa Dacicem kaci ide u corku...pa ruku na srce bilo je i vreme da odes malo i do te ustanove ponesi gitaru da ti vreme brze prodje i ne mesaj se u zatvorsku ekonomiju PROPASCE ILI CES PRIVATIZOVATI ZATVOR SA NEKIM STRANIM INVESTITORIM UZ DEBELE SUBVENCIJE ZA ROBIJANJE...U Srbiji ce vise ekonomista biti u zatvoru nego na slobodi boze ko ce voditi ovu drzavu sa ekonomskog aspekta...neki sto je sa 10 zavrsio megatrend ili mozda neki uvazeni expert iz Nambije...z

Ćira

pre 10 godina

Ako je nekom čista savest,ne znači da nije krivično odgovoran,ali znači da ne shvata pojam zakona,morala,časti! Treba ga naučiti tome,a škola ima više...Padinska skela,Zabela,Sremska Mitrovica...

Neraspoložena

pre 10 godina

Dinkić sa saslušanja izašao raspoložen. Izjavio da mu je savest čista. Nacionalnu štedionicu formirao kao privatno vlasništvo i dao joj resurse države.? U poslednjih nekoliko decenija ovde niko nije preuzeo odgovornost za bilo šta a Srbija opljačkana i pred bankotom. Pa da li ima nekog ko je kriv za ovo što se desilo Srbiji i njenim građanima. Kako to da se svako u politici enormno obogati i ugoji i da niko neće da izađe iz politike, pa ni Mlađa. Da li to znači da imaju koristi od politike.? Mlađa bio na saslušanju 4 sata i izašao vedar i raspoložen a ja nisam raspoložena jer ne mogu da isfinansiram potrebe svoje dece na početku školske godine.

Pametnjaković

pre 10 godina

Dinkić: "Više od 4 sata sam, na moje insistiranje, objašnjavao šta se dogodilo sa Nacionalnom Štedionicom..."
... minut kasnije
Prema njegovim rečima, neopravdano je stavljen na stub srama i došlo je "njegovih pet minuta da može ljudima koji se bave ovim slučajem kaže šta je istina i razbije mnoge zablude koje su imale povodom tog slučaja".
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

I šta je na kraju, 4 sata ili 5 minuta? Biće da je 5 minuta, jer je sve to ionako pozorište za ovce.

Ab

pre 10 godina

Dinkic ima obraz i savest kao asfalt na Koridoru 10!
(johny, 9. oktobar 2013 19:11)
Dao sam ti minus jer mislim da je asfalt na koridoru verovatno tanji od propisanog a sigurno mnogo tanji od dinkicevog obraza

terrible

pre 10 godina

Када чујем или прочитам фразе "савест ми је чиста" и "све сам радио по закону" знам да ту нису чиста посла.

komentejtr

pre 10 godina

@Sumika

A sad je kao zaglavio? Eno ti Miskovicu krsena ustavna prava, pa ako mislis da ti ga je Aca uhapsio onda to znaci da je Aca prekrsio ustav?