Stari nisu stvari

Fond B92 pokrenuo je veliku humanitarnu akciju Pokret 65+‚ čiji je cilj zbrinjavanje najstarijih sugrađana u celoj zemlji. Srbija je jedna od pet evropskih zemalja koje karakteriše izrazito staro stanovništvo. Više od 1,25 miliona stanovnika starije je od 65 godina, što čini 17 odsto ukupne populacije, a svako šesto domaćinstvo u Srbiji je staračko. O konkretnim koracima Pokreta 65+ govori Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Vesna Stanimirović, Lisa
Pošaljite komentar
 1. Hvala sto brinete o najosetljivijom grupacijom ljudi,deca,stari.Ovo je vrlo emotivan posao jer se srecu sa gladnima,golim bosim,bez grejanja...treba kroz sve to proci,nije lako.Humanost na delu!
  (nada ZR, 9. oktobar 2013 23:48)

  # Link komentara

 2. Svaka vam cast na svemu sto ste uradili do sada a i od sada... nastavljate da budete humanitarni... briga o deci, a sada i o starima (narocito).... jeste nesto, sto mnogi, nazalost, ne umeju da razumeju... Mislim da ce nam trebati jos puno vremena da ovaj narod postane solidaran..... (doduse, solidarnost podrazuneva bogato drustvo- sto mi to trenutno, na zalost, nismo....) Puno vam srece zelim i od iduce godine, ako odem u penziju, zelim da vam se priključim....
  (Radmila, 9. oktobar 2013 18:54)

  # Link komentara

 3. Cestitam vam na ovoj akciji! Posebno je vazno sto ste se prihvatili price o starima. Svaka cas na svemu sto ste uradili za bebe, ali lako je biti saosecajan sa bebama... Prica o starima je mnogo zeznutija, pa vam u tom smislu zelim puno srece... Inace, ja verujem da mi jesmo solidaran narod, samo neko treba da nas podseti na to.
  (Marko Jez, 9. oktobar 2013 16:33)

  # Link komentara

 4. Bravo za akciju!
  (Ivona, 9. oktobar 2013 11:39)

  # Link komentara

 5. Bravo za B92 !Zelim da akcija uspe i da bude dugotrajna kako bi se bar malo promenio negativan odnos prema starima. Da ne bi "kukali kao neke babe", morate znati i razloge koji dovode do kukanja baba na ovim prostorima a i uciniti nesto da se to promeni! Napravite sto siru i sto glasniju akciju a pre svega krenite od sela gde zive stari napusteni, gladni i senilni ljudi. Ne propustite ni beogradski gsp, tamo svasta moze da se vidi.
  (65 -, 9. oktobar 2013 11:25)

  # Link komentara