Ponedeljak, 30.09.2013.

20:31

"Zabrana Parade nije opravdana"

Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da država nema pravo da zabrani nekome da ostvari Ustavom zagarantovana prava zbog toga što mu neko preti nasiljem.

Izvor: Beta

"Zabrana Parade nije opravdana" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Zile

pre 10 godina

Nemojmo mesati nasilje nad LGBT sa nasiljem nad bilo kim. NASILJE je NEDOPUSTIVO.Gde su Dveri bile kad su Kacavendini snimci procurili u javnost sto ne zapalise crkvu sto ne sklone dilera iz kraja sto ne odbrane komsinicu koju maklja muz sin itd? NASILJE NI NAD KIM NEMA opravdanje. Pitam sve u slucaju da saznamo da nam je sin brat rodjak najbolji drug itd gay? Hocemo ga zapaliti u jendek baciti? MORAMO nauciti da postujemo razlicitosti medju nama koje nas ama bas nikako ne ugrozavaju. U Japanu vozovi ne kasne i nasim zeleznicama eto to ne smeta, ali se plasimo da vidimo gaya na ulici ZASTO???

rada

pre 10 godina

I ja sam ponosni roditelj dvoje dobre dece. Ne zelim da mi deca odrastaju u mrznji prema bilo kome. Ucim ih od malih nogu da je u raznolikosti lepota. U huliganstvu ne vidim nikakvu lepotu. Zato smo u Svajcarskoj.

Dragan

pre 10 godina

Nisam huligan ni kriminalac vec roditelj dvoje zlatne dece.Ovo sve sto se dogadja u nasem drustvu je prosto ne zamislivo.Uzmimo za primer, jedan deo uzivaoca droge resi da ostvari svoje pravo da se truje i svojim okupljanjem to pravo zeli da ostvari,ja bih to okarakterisao kao reklamu za drogu.....kakvu poruku drustvo dobija od takvog sveta?ne mrzim nikoga,svako ima pravo da zivi svoj zivot ali da svoj stil i nacin zivota ne namece drugima!

rada

pre 10 godina

Postoji klip obracun Nemacke policije sa Neonacistima. Dok nisu uzeli metalne sipke sve je bilo u redu. Na pokusaj napada na policajca svi policajci vade pistolje. Vrlo jednostavbo policija brani sebe I drzavu. Niko nije nastradao, kukavice ne idu na pistolj. Podrzavam gej poulaciju, oni se bore za svoja prava. U Srbiji su ugrozene i zene i deca. Nama niko nije kriv sto ne izadjemo na ulice. Dali ima vecih problema ima, dali cemo ne resavanjem prava homoseksualaca resiti vece problem NECEMO.

pošten čovek

pre 10 godina

samo da se ceo skup ne zove "parada" jer maloumni mozgovi ne kapiraju da to ne znači neki blud i razvrat na ulicama, već obična šetnja, mada ko sam ja da objašnjavam.

Ombudsman

pre 10 godina

Mada sam u principu za zastitu homoseksualaca i za odrzavanje (mini) parade, izjava Jankovica APSOLUTNO nije tacna: jedna demokratska vlada ima OBAVEZU, i moralnu i zakonsku, da zastiti gradjanstvo od nasilja, siledzijstva i od posledica brutalnosti. U slucaju da vlada oceni da nije u stanju da to postigne, njena OBAVEZA je da spreci okolnosti koje bi dovele do nasilja...
(DEDA CVETKO, 1. oktobar 2013 06:53)

Počeo si dobro sa navođenjem obaveze vlade, ali... Ako vlada nije u stanju da nas zaštiti od huligana, ekstremnih desničara i ratnika u mantijama, onda ne zabranjuje Prajd, nego kaže "doviđenja i prijatno, mi sad idemo, jer nismo sposobni za ovo".

Majk

pre 10 godina

Osnovno je pitanje kome treba uskratiti slobodu kretanja?Onima koji prete nasiljem ili onima kojima se preti.Drzava je pokazala da nema institucije koje funkcionisu,kao i da ne moze da se obracuna sa kriminalnim,desnicarskim,navijackim i drugim organizacijama koje otvoreno prete nasiljem.

ja

pre 10 godina

Naš narod mora da se prosvešćuje. Nemamo smisao za tolernciju u međusobnoj komunikaciji, a to je osnova da bi se jedan narod smatrao kulturnim.

Spavaća soba

pre 10 godina

sa jedne strane tacno je da su svakome zagarantovana prava kretanja i okupljanja a sa druge strane gledano...ma kom homoseksualcu su uskracena prava?? kad se zaposljava niko ga ne pita da li je gay , ima sva prava koja ima bilo ko drugi a to koga vodi u spacu sobu to me ne zanima
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (STRASNO, 1. oktobar 2013 09:20)

Pa samim tim što im je zabranjen Prajd (okupljanje i kretanje)uskraćena su im prava. A o ostalim oblicima homofobije u srpskom narodu bolje i da ne pričamo. Uzgred, i mene je baš briga koga pomenuti vode u spavaću sobu, ali me je još više briga da li ti nekog i koga vodiš u istu tu sobu. Verovatno si mnogo interesantan samom sebi tim "duhovitim" svođenjem problema na nivo spavaće sobe.

STRASNO

pre 10 godina

sa jedne strane tacno je da su svakome zagarantovana prava kretanja i okupljanja a sa druge strane gledano...ma kom homoseksualcu su uskracena prava?? kad se zaposljava niko ga ne pita da li je gay , ima sva prava koja ima bilo ko drugi a to koga vodi u spacu sobu to me ne zanima

krle - dron

pre 10 godina

Uz svo uvazavanje zastitnik ljudskih prava u srbiji nije dorastao svojoj funkciji,nije on na funkciji u Norweskoj nego u bednoj i opljackanoj zemlji gde je nivo ljudskih prava 12-godina bio gori nego pod turcima.Za godinu dana se nemoze dostici nivo evropskih razmisljanja jer ovde je plata 200-eura i to kad ih primis a mladi su prepusteni ulici bez posla i perspektive i nose naziv HULIGANI,pa ko su ti huligani i zasto im je nivo svesti takav kakav jeste,jesu li to nasa deca ??.Drustvo ako hoce da se civilizuje treba da ulozi u javni rad sociologa na svim nivoima,da pocne masovnu izgradnju fabrika gde ce mladi da nadju svoj smisao radeci za platu dostojnu coveka a ne na ulici.Ovde se sve radi po narudzbi pa tako i ovaj komentar zastitnika,sto to evropa neuporedi sa ljudskim pravima ROMA u francuskoj ili je to manji problem od p.parade koja je procenjena rizicno i koja je mogla da odnese ljudski zivot nekog naseg mladog coveka,ako se ista promenilo u srbiji onda je ovo pokazatelj da institucije konacno razmisljaju o zivotu gradjana.Evropa od srbije moze da ocekuje evropski nivo razmisljanja tek kada nam bude omogucen isti ili slican standard i plata od 3000-eura jer mi u ovom momentu kad je evropa u pitanju strcimo kao primitivna ikebana i licimo na nasu zeleznicu...

Idemikinahalkidiki

pre 10 godina

Pa covek nije u pravu..policija je imala "saznanja" da se zlo pise. Eto PreCednik vec najavio pripreme za sledecu paradu i najverovatnije sledeca "saznanja "!

Pitanje

pre 10 godina

Vecina gradjana su cisti licemeri i to nije moja procena nego jedini logican zakljucak iz sledecih cinjenica. Na izborima konstatno pobedjuju partije koji zagovaraju jednaka prava svih gradjana pa i izmedju ostalog otvoreno zastupaju LGBT prava. Te iste stranke zastupaju EU integraciju, a to su moralne normalne te zajednice. Stranke koje su protiv ovih prava su protiv i EU otvoreno ali one su po glasovima na margini. Znaci Srbi ne bi da se odreknu evropskog "free money", gradjanskih prava i svih ostalih dobrobiti. Sa druge strane bi da nekako da se ne promene i da i dalje tvrde da to kako oni rade jeste ispravno iako je ocigledno jasno da nije jer sami imaju potrebu da zive drugacije. Ja sam za sve ono sto donese vecina na izborima, ako u zakonu pise da imaju pravo da odrzavaju skup ima da ga odrze pa makar gorelo pola drzave. U suportnog izvolite na izbore Kostunica, Dveri, SRS nude ukidanje tih zakona i dovedite te ljude na vlast. Mada mi je skroz jasno sto to nece da se desi...

zoca

pre 10 godina

Citajuci komentare zapitam se da li je iko svestan moguceg krvoprolica da je drzava odobrila odrzavanje. takav smo narod, nikada nece moci da se odrzi jer je vecina protiv. zamislite da predsednik drzave bude neko ko ima manje glasova od protivkandidata!? Da li stvarno verujete da ce posle parade gej populaciji biti bolje, ili ce mozda biti jos gore?! Samo ce raspaliti vatru..

mozaks

pre 10 godina

citam komentare..i vecina ih je protiv objasnjenja zastitnika gradjana.gospdo gradjani ...da ste razmisljali razumom i mozgom a ne osecanjima dali vam se svidja neka populacija u drustvu..bili oni narkomani,navijaci,extremisti,gey grupe il..nebitni morate shvatiti da njima USTAV dozvoljava da se izraze da su oni ti ljudi sve dok mi sud ove drzave ne zabrani drugacije ili se ne promeni ustav .NISAM simpatizer,ali moram se drzati ustava jer sutra kad ja budem trazio da napravim neki javni skup sa pravom ce moci traziti zabranu odrzavanja.kad razmisljamo i dajemo komentare pre svega treba da razmisljamo trezvenom glavom a ne emocijama koje nas u tom momentu vode.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Mada sam u principu za zastitu homoseksualaca i za odrzavanje (mini) parade, izjava Jankovica APSOLUTNO nije tacna: jedna demokratska vlada ima OBAVEZU, i moralnu i zakonsku, da zastiti gradjanstvo od nasilja, siledzijstva i od posledica brutalnosti. U slucaju da vlada oceni da nije u stanju da to postigne, njena OBAVEZA je da spreci okolnosti koje bi dovele do nasilja. Odrzavanje parade, pod postojecim okolnostima, predstavljala bi neposrednu fizicku i politicku opasnost po gradjane Srbije i znacajno pogodilo nasu medjunarodnu reputaciju. Podrzavam odluku, a organizatorima parade savetujem znacajno umanjenu i dosta diskretniju paradu naredne godine, po mogucstvu bez upliva medjunarodnih "faktora".

T&T

pre 10 godina

"Pitam ja gospodina Sašu da li je opravdano da ja u 53-ćoj godini nemam ni posao ni platu ni svoje osiguranje a on to sve ima i štiti one koje niko ne dira ovako nego jednostavno ne želi da ih gleda na gomili javno.A ta jevropa ako nas neće bez njih pa i nama je vala dosta nje. Nek se naši političari malo više potrude oko nas jer ukoliko nama pomognu od nas će dobiti podršku, to važi i za G SAŠU a od ovih drugih neznam ..."
@(bujan, 30. septembar 2013 22:07)


E pa sada kada je parada zabranjena svi problemi ce ti biti reseni I bices srecan I zadovoljan covek.
Sva gladna deca vise nece biti gladna, Svi nezaposleni dobili posao, a nesrecni I ocajni konacno progledali I usrecili se.....

Vladimirr

pre 10 godina

Jankovicu, jel ti legla plata od 3600 eura?
(milan, 30. septembar 2013 21:33)

Pa, ako je i dobio toliko, odradjuje odnosno zaradjuje je bas ovakvim izjavama. Sta, da dobija tu platu i cuti? Pa k cemu bi nam onda sluzio?

Vladimirr

pre 10 godina

Pravo da kazem, bas me zabole za paradu. Bilo bi ono lepo da prolaze neki polugoli ljudi gradom, na kamionu se cmacu dve devojke, tresti tehno i ljudi igraju do iznemoglosti, ali ako treba da trpimo obracune sa nekim nasilnicima, skinhedima, navijacima, sta su, daleko bilo. Sto se mene tice. Ali ja nisam drzava. Drzava mora da u svojim rukama ima i cuveni bic i sargarepu, pa da pomiluje svoje gradjne kako zasluzuju, i da postavi prioritete. Da li su nasoj drzavi vazniji mirni gradjani, koji nesto umeju, mogu da zarade, mozda se i bune ali to rade na civilizovan nacin? Moze li takve da zastiti? Ili ima strah od nekih sto prete, da ce nesto da poruse, da nekog ugaze, nekom glavu da razbiju? Da li se to drzava boji? Neko rece, sta ce biti ako pogine neki policajac. Pa ako pogine, poginuo je na svojoj duznosti, izabrao je da bude policajac, voleo je svoj posao i njegova smrt ce imati smisao. Ako drzava stane iza njega, ako bez kompromisa razjuri i kazni bandu. Ne mozemo vecno da okrecemo drugi obraz i da gledamo u stranu kad nekoga udaraju i maltretiruaju. Mozda i mozemo, ali onda ne treba da o sebi proglasavamo da smo clanovi ljudske zajednice i da imamo neka prava. Onda nismo bolji od majmuna, odnosno oni su mnogo bolji, imaju bar gde da se razviju, mi idemo unatrag. Dakle ja iz svog malog, ljudskog gledista paradu ne podrzavam. Ne mora ni drzava, da je odobrava i podrzava. Bilo bi dovoljno da razjuri i razbuca nasilnike. Bar kao Grcka, za pocetak.

Srednji vek

pre 10 godina

Trenutno zivim na dalekom Trinidadu I Tobagu i u svim vestima su objavili kako je u Srbiji zabranjena parada ponosa....
(T&T, 30. septembar 2013 22:10)

Nije daleko Trinidad i Tobago, DALEKO JE SRBIJA...

Vlada

pre 10 godina

T&T, 30. septembar 2013 22:10
To u Srbiji nikada neće proći. A to što su začuđeni u Trinidadu i Tobagu je njihova stvar. Ako im odgovara neka ih prime u svoje jato.

T&T

pre 10 godina

Trenutno zivim na dalekom Trinidadu I Tobagu i u svim vestima su objavili kako je u Srbiji zabranjena parada ponosa....
I svi su me pitali iznanadjeno sta se to desilo u Srbiji - ne mogu da shvate zasto je zabranjeno tako nesto kao gay parada....
Zaista nisam znao sta da slazem da ne izgledamo kao zaostali divljaci.
Ovo je zvanicno zemlja treceg sveta ali su sto puta napredniji od nas u svakom smislu.
Da ne govorim da je u zemljama latinske Amerike poput Kolumbije, Argentine ili Bazila gay brak normalna stvar odavno!!!!
Cak I u zemlji poput Juznoafricke Republike.
U ZEMLJU PROPADAM OD SRAMOTE!

István

pre 10 godina

Nisu ili ne bi ucesnici Prajda bili opastnost za bezbednost. Nego miljenici vlade, Dveri, razni "navijacki klubovi"....
Niko nije jaci od drzave, sem Dacica, Vucica i ove garniture. A nepismen narod pise ode, da su im garantovali bezbednost. :-(

Red je red

pre 10 godina

Ima pravo,ako procene da nije bezbedno.Sta je trebalo,da puste da ih prebiju??Ili da pogine neki policajac,koji ima zenu i decu??Ovo je Balkan,valjda ce vremenom biti vise tolerancije nego danas,bice vremena za Paradu ponosa..trenutno to nije moguce i tacka.
(darko87 Lazarevac, 30. septembar 2013 20:42)

Ne dečko, silno grešiš. Prvo, ako policajac nema ženu i decu, onda i nije neki problem ako zagine i drugo, ako je država rekla da prajdu ima da bude prajda, a ne da izmišljamo te glupave fore tipa šta ako neko pogine. Ko bre da pogine? Od koga? Zapretila grupa huligana i "miroljubivi" popovi... i odma' panika. Umesto da ubiju boga u njima, da ih hapse, da ih šalju na robiju, pa da im slične stvari više nikada ne padnu na pamet...

bujan

pre 10 godina

Pitam ja gospodina Sašu da li je opravdano da ja u 53-ćoj godini nemam ni posao ni platu ni svoje osiguranje a on to sve ima i štiti one koje niko ne dira ovako nego jednostavno ne želi da ih gleda na gomili javno.A ta jevropa ako nas neće bez njih pa i nama je vala dosta nje. Nek se naši političari malo više potrude oko nas jer ukoliko nama pomognu od nas će dobiti podršku, to važi i za G SAŠU a od ovih drugih neznam ...

Labud

pre 10 godina

Smesan izgovor za zabranu prajda. Obicna manipulacija. Kaze onaj policajac u civilu da su imali informacije da su se desnicari naoruzali. Pa sto ne hapsis brate mili? Ja sam zbog tinejdzerskih grehova video vecinu stanica od iznutra, sta je problem poznate kolovodje kao onaj Obradovic i onaj drugi riboliki iz Arandjelovca da dodju do stanice na razgovor, bas u doba Prajda. Pre ce biti da ni ovi sami nisu sigurni u te ' napuhane' rejtinge kojima se hvale. bezmoodos' na delu.

Gavra

pre 10 godina

PPV i Diplomirani Predsednik su tvrdili da je bilo kradje na izborima. Zastitnice gradjana, ko je ukrao moj glas na izborima? Ili ni to nema veze?

misterno

pre 10 godina

Jasno je ko dan da je drzava samoj sebi pljunula u lice, da ne kazem u Ustav. Samo pitam se dokle?? Ima li kraja glupostima ozloglasena Srbijo?? Jos jedna pobeda nasilja i mrznje. Srecom pa i ja odlazim iz trule nam zemlje.

Milan Popovic

pre 10 godina

Uvazeni g.Jankovicu misljenja sam da su Vase reakcije uvek okasnele secate se coveka sa decom u Nemanjinoj 11.koji ponizno moli da mu delovi vlasti ponovo ne ubijaju suprugu.

svi imaju sva prava

pre 10 godina

Samo da se država uopšte ne meša! Osim ako se ruši nacionalna imovina.
MAKLJAŽA JE NAŠ BREND. Pa ima je i u školama. Dobiju i nastavnici i ništa, pa kom opanci, a kom obojci. Ko će ga znati ko je jači.
U školi se znalo ko je najači i za koga se ne zna. Pa da vidimo ko je IN, a ko OUT.

ja

pre 10 godina

policajci da brane a u slucaju potrebe I da zapucaju. ne zbog gejeva nego da zastite USTAV. Ako nemaju hrabrosti da rade svoj posao neka menjaju zanimanje. Naoruzani su, neka upotrebe zakonski definisanu silu protiv nasilnika.

Jagodinac

pre 10 godina

Ma ajde bre,cedimo se kao limun, cela nacija da bi prišli Evropi i da bi krenuli napred.Šta sve nismo žrtvovali a da padnemo na najobičnije obezbedjenje jedne šetnje.Da budemo taoci neke krupnije stvari(Kosova)i djene djena al tamo neke parade.Narokaš sve četvorke i petice a iz geografije na primer imaš dvojku.Ha.IMA LI IZGOVORA?Pa naravno da nema.
"Neprijatelj" je jedva čekao zabranu.

Grunf

pre 10 godina

Zabrana Parade nije opravdana.To je samo pokušaj ove vlasti kao i prethodne da opravda svoju nemoć pred banditima koji ruše, biju, ubijaju, iživljavaju nad ljduima.Ako je bezbednosna procena da će biti narušena bezbednost učesnika nekog protesta kao i slučajnih prolaznika (koleteralna šteta)onda isto tako službe bezbednosti moraju da kažu ko su te organizovane grupe bandita koje su se spremale da naruše bezbednost glavnog grada države.Ja sam samo čuo u pročitao da bezbednosna situacija nije povoljna,da policija ne može da garantuje bezbednost kako života tako i materijalnih dobara ali nisam nigde pročitao ko je to ko ima nameru da ruši,lomi i bije druge gradjane.Šablon je uvek isti.Neko?Ko je neko?Ima li "NEKO" Ime i Prezime, JMBG.. Naravno da ima za policijsku i partijsku arhivu da se pozivaju po ptrebi da malo ruše ambasade,pale džamije,ruše kapije ispred crkvi,sedaju u kola i razvijenih zastava besumučno sviraju po Beogradskim ulicama.Dakle oni mogu da narušavaju celu noć javni red i mir da vire iz kola po prozorima,škripe gumama,voze kao pomahnitali vozači i nema veze što krše makar saobraćajne propise.I ja sam od tih koji ne razumeju do kraja šta LGBT populacija želi tim skupom.Oni smatraju da su ugroženi i žele da isakžu svoj protest. To je njihovo pravo isto kao i pravo onih koji imaju drugačiji stav prema gey populaciji.Po tome znači gey populacija treba da iznajmi tabadžije i da batina "dveri","1389"jer oni misle drugačije.Užas od nivoa svesti jednog dela gradjana.

niste odavde

pre 10 godina

Niko nema petlju da javno progovori,niti objavi, zasto Parada ponosa nije odrzana.
Svi kao "nisu odavde" i daju neke izjave da bi opravdali platu na svom izmisljenom radnom mestu, a takvih je kod nas malo mnogo.

космет

pre 10 godina

najvredniji je ljudski zivot a i jedni i drugi nastavice sa svojim aktivnostima. ovi prvi ce se i dalje "turirati", dok ce ovi drugi praviti ispade. nista se preko noci ne moze spreciti. vama gospodine, kako mi se cini, najlakse je sada da krivce potrazite u policiji.

filip.1

pre 10 godina

Smarate sa tim napisanim izjavama od pre dva meseca ... Gde si bio zastitnice u toku Pride Week-a da lobiras da se odrzi a ne Irinej da pljuje sve redom ...

darko87 Lazarevac

pre 10 godina

Ima pravo,ako procene da nije bezbedno.Sta je trebalo,da puste da ih prebiju??Ili da pogine neki policajac,koji ima zenu i decu??Ovo je Balkan,valjda ce vremenom biti vise tolerancije nego danas,bice vremena za Paradu ponosa..trenutno to nije moguce i tacka.

Grunf

pre 10 godina

Zabrana Parade nije opravdana.To je samo pokušaj ove vlasti kao i prethodne da opravda svoju nemoć pred banditima koji ruše, biju, ubijaju, iživljavaju nad ljduima.Ako je bezbednosna procena da će biti narušena bezbednost učesnika nekog protesta kao i slučajnih prolaznika (koleteralna šteta)onda isto tako službe bezbednosti moraju da kažu ko su te organizovane grupe bandita koje su se spremale da naruše bezbednost glavnog grada države.Ja sam samo čuo u pročitao da bezbednosna situacija nije povoljna,da policija ne može da garantuje bezbednost kako života tako i materijalnih dobara ali nisam nigde pročitao ko je to ko ima nameru da ruši,lomi i bije druge gradjane.Šablon je uvek isti.Neko?Ko je neko?Ima li "NEKO" Ime i Prezime, JMBG.. Naravno da ima za policijsku i partijsku arhivu da se pozivaju po ptrebi da malo ruše ambasade,pale džamije,ruše kapije ispred crkvi,sedaju u kola i razvijenih zastava besumučno sviraju po Beogradskim ulicama.Dakle oni mogu da narušavaju celu noć javni red i mir da vire iz kola po prozorima,škripe gumama,voze kao pomahnitali vozači i nema veze što krše makar saobraćajne propise.I ja sam od tih koji ne razumeju do kraja šta LGBT populacija želi tim skupom.Oni smatraju da su ugroženi i žele da isakžu svoj protest. To je njihovo pravo isto kao i pravo onih koji imaju drugačiji stav prema gey populaciji.Po tome znači gey populacija treba da iznajmi tabadžije i da batina "dveri","1389"jer oni misle drugačije.Užas od nivoa svesti jednog dela gradjana.

T&T

pre 10 godina

Trenutno zivim na dalekom Trinidadu I Tobagu i u svim vestima su objavili kako je u Srbiji zabranjena parada ponosa....
I svi su me pitali iznanadjeno sta se to desilo u Srbiji - ne mogu da shvate zasto je zabranjeno tako nesto kao gay parada....
Zaista nisam znao sta da slazem da ne izgledamo kao zaostali divljaci.
Ovo je zvanicno zemlja treceg sveta ali su sto puta napredniji od nas u svakom smislu.
Da ne govorim da je u zemljama latinske Amerike poput Kolumbije, Argentine ili Bazila gay brak normalna stvar odavno!!!!
Cak I u zemlji poput Juznoafricke Republike.
U ZEMLJU PROPADAM OD SRAMOTE!

Red je red

pre 10 godina

Ima pravo,ako procene da nije bezbedno.Sta je trebalo,da puste da ih prebiju??Ili da pogine neki policajac,koji ima zenu i decu??Ovo je Balkan,valjda ce vremenom biti vise tolerancije nego danas,bice vremena za Paradu ponosa..trenutno to nije moguce i tacka.
(darko87 Lazarevac, 30. septembar 2013 20:42)

Ne dečko, silno grešiš. Prvo, ako policajac nema ženu i decu, onda i nije neki problem ako zagine i drugo, ako je država rekla da prajdu ima da bude prajda, a ne da izmišljamo te glupave fore tipa šta ako neko pogine. Ko bre da pogine? Od koga? Zapretila grupa huligana i "miroljubivi" popovi... i odma' panika. Umesto da ubiju boga u njima, da ih hapse, da ih šalju na robiju, pa da im slične stvari više nikada ne padnu na pamet...

Gavra

pre 10 godina

PPV i Diplomirani Predsednik su tvrdili da je bilo kradje na izborima. Zastitnice gradjana, ko je ukrao moj glas na izborima? Ili ni to nema veze?

ja

pre 10 godina

policajci da brane a u slucaju potrebe I da zapucaju. ne zbog gejeva nego da zastite USTAV. Ako nemaju hrabrosti da rade svoj posao neka menjaju zanimanje. Naoruzani su, neka upotrebe zakonski definisanu silu protiv nasilnika.

Labud

pre 10 godina

Smesan izgovor za zabranu prajda. Obicna manipulacija. Kaze onaj policajac u civilu da su imali informacije da su se desnicari naoruzali. Pa sto ne hapsis brate mili? Ja sam zbog tinejdzerskih grehova video vecinu stanica od iznutra, sta je problem poznate kolovodje kao onaj Obradovic i onaj drugi riboliki iz Arandjelovca da dodju do stanice na razgovor, bas u doba Prajda. Pre ce biti da ni ovi sami nisu sigurni u te ' napuhane' rejtinge kojima se hvale. bezmoodos' na delu.

misterno

pre 10 godina

Jasno je ko dan da je drzava samoj sebi pljunula u lice, da ne kazem u Ustav. Samo pitam se dokle?? Ima li kraja glupostima ozloglasena Srbijo?? Jos jedna pobeda nasilja i mrznje. Srecom pa i ja odlazim iz trule nam zemlje.

niste odavde

pre 10 godina

Niko nema petlju da javno progovori,niti objavi, zasto Parada ponosa nije odrzana.
Svi kao "nisu odavde" i daju neke izjave da bi opravdali platu na svom izmisljenom radnom mestu, a takvih je kod nas malo mnogo.

T&T

pre 10 godina

"Pitam ja gospodina Sašu da li je opravdano da ja u 53-ćoj godini nemam ni posao ni platu ni svoje osiguranje a on to sve ima i štiti one koje niko ne dira ovako nego jednostavno ne želi da ih gleda na gomili javno.A ta jevropa ako nas neće bez njih pa i nama je vala dosta nje. Nek se naši političari malo više potrude oko nas jer ukoliko nama pomognu od nas će dobiti podršku, to važi i za G SAŠU a od ovih drugih neznam ..."
@(bujan, 30. septembar 2013 22:07)


E pa sada kada je parada zabranjena svi problemi ce ti biti reseni I bices srecan I zadovoljan covek.
Sva gladna deca vise nece biti gladna, Svi nezaposleni dobili posao, a nesrecni I ocajni konacno progledali I usrecili se.....

Srednji vek

pre 10 godina

Trenutno zivim na dalekom Trinidadu I Tobagu i u svim vestima su objavili kako je u Srbiji zabranjena parada ponosa....
(T&T, 30. septembar 2013 22:10)

Nije daleko Trinidad i Tobago, DALEKO JE SRBIJA...

István

pre 10 godina

Nisu ili ne bi ucesnici Prajda bili opastnost za bezbednost. Nego miljenici vlade, Dveri, razni "navijacki klubovi"....
Niko nije jaci od drzave, sem Dacica, Vucica i ove garniture. A nepismen narod pise ode, da su im garantovali bezbednost. :-(

Vladimirr

pre 10 godina

Pravo da kazem, bas me zabole za paradu. Bilo bi ono lepo da prolaze neki polugoli ljudi gradom, na kamionu se cmacu dve devojke, tresti tehno i ljudi igraju do iznemoglosti, ali ako treba da trpimo obracune sa nekim nasilnicima, skinhedima, navijacima, sta su, daleko bilo. Sto se mene tice. Ali ja nisam drzava. Drzava mora da u svojim rukama ima i cuveni bic i sargarepu, pa da pomiluje svoje gradjne kako zasluzuju, i da postavi prioritete. Da li su nasoj drzavi vazniji mirni gradjani, koji nesto umeju, mogu da zarade, mozda se i bune ali to rade na civilizovan nacin? Moze li takve da zastiti? Ili ima strah od nekih sto prete, da ce nesto da poruse, da nekog ugaze, nekom glavu da razbiju? Da li se to drzava boji? Neko rece, sta ce biti ako pogine neki policajac. Pa ako pogine, poginuo je na svojoj duznosti, izabrao je da bude policajac, voleo je svoj posao i njegova smrt ce imati smisao. Ako drzava stane iza njega, ako bez kompromisa razjuri i kazni bandu. Ne mozemo vecno da okrecemo drugi obraz i da gledamo u stranu kad nekoga udaraju i maltretiruaju. Mozda i mozemo, ali onda ne treba da o sebi proglasavamo da smo clanovi ljudske zajednice i da imamo neka prava. Onda nismo bolji od majmuna, odnosno oni su mnogo bolji, imaju bar gde da se razviju, mi idemo unatrag. Dakle ja iz svog malog, ljudskog gledista paradu ne podrzavam. Ne mora ni drzava, da je odobrava i podrzava. Bilo bi dovoljno da razjuri i razbuca nasilnike. Bar kao Grcka, za pocetak.

filip.1

pre 10 godina

Smarate sa tim napisanim izjavama od pre dva meseca ... Gde si bio zastitnice u toku Pride Week-a da lobiras da se odrzi a ne Irinej da pljuje sve redom ...

Vladimirr

pre 10 godina

Jankovicu, jel ti legla plata od 3600 eura?
(milan, 30. septembar 2013 21:33)

Pa, ako je i dobio toliko, odradjuje odnosno zaradjuje je bas ovakvim izjavama. Sta, da dobija tu platu i cuti? Pa k cemu bi nam onda sluzio?

Jagodinac

pre 10 godina

Ma ajde bre,cedimo se kao limun, cela nacija da bi prišli Evropi i da bi krenuli napred.Šta sve nismo žrtvovali a da padnemo na najobičnije obezbedjenje jedne šetnje.Da budemo taoci neke krupnije stvari(Kosova)i djene djena al tamo neke parade.Narokaš sve četvorke i petice a iz geografije na primer imaš dvojku.Ha.IMA LI IZGOVORA?Pa naravno da nema.
"Neprijatelj" je jedva čekao zabranu.

svi imaju sva prava

pre 10 godina

Samo da se država uopšte ne meša! Osim ako se ruši nacionalna imovina.
MAKLJAŽA JE NAŠ BREND. Pa ima je i u školama. Dobiju i nastavnici i ništa, pa kom opanci, a kom obojci. Ko će ga znati ko je jači.
U školi se znalo ko je najači i za koga se ne zna. Pa da vidimo ko je IN, a ko OUT.

darko87 Lazarevac

pre 10 godina

Ima pravo,ako procene da nije bezbedno.Sta je trebalo,da puste da ih prebiju??Ili da pogine neki policajac,koji ima zenu i decu??Ovo je Balkan,valjda ce vremenom biti vise tolerancije nego danas,bice vremena za Paradu ponosa..trenutno to nije moguce i tacka.

Vlada

pre 10 godina

T&T, 30. septembar 2013 22:10
To u Srbiji nikada neće proći. A to što su začuđeni u Trinidadu i Tobagu je njihova stvar. Ako im odgovara neka ih prime u svoje jato.

mozaks

pre 10 godina

citam komentare..i vecina ih je protiv objasnjenja zastitnika gradjana.gospdo gradjani ...da ste razmisljali razumom i mozgom a ne osecanjima dali vam se svidja neka populacija u drustvu..bili oni narkomani,navijaci,extremisti,gey grupe il..nebitni morate shvatiti da njima USTAV dozvoljava da se izraze da su oni ti ljudi sve dok mi sud ove drzave ne zabrani drugacije ili se ne promeni ustav .NISAM simpatizer,ali moram se drzati ustava jer sutra kad ja budem trazio da napravim neki javni skup sa pravom ce moci traziti zabranu odrzavanja.kad razmisljamo i dajemo komentare pre svega treba da razmisljamo trezvenom glavom a ne emocijama koje nas u tom momentu vode.

bujan

pre 10 godina

Pitam ja gospodina Sašu da li je opravdano da ja u 53-ćoj godini nemam ni posao ni platu ni svoje osiguranje a on to sve ima i štiti one koje niko ne dira ovako nego jednostavno ne želi da ih gleda na gomili javno.A ta jevropa ako nas neće bez njih pa i nama je vala dosta nje. Nek se naši političari malo više potrude oko nas jer ukoliko nama pomognu od nas će dobiti podršku, to važi i za G SAŠU a od ovih drugih neznam ...

Milan Popovic

pre 10 godina

Uvazeni g.Jankovicu misljenja sam da su Vase reakcije uvek okasnele secate se coveka sa decom u Nemanjinoj 11.koji ponizno moli da mu delovi vlasti ponovo ne ubijaju suprugu.

космет

pre 10 godina

najvredniji je ljudski zivot a i jedni i drugi nastavice sa svojim aktivnostima. ovi prvi ce se i dalje "turirati", dok ce ovi drugi praviti ispade. nista se preko noci ne moze spreciti. vama gospodine, kako mi se cini, najlakse je sada da krivce potrazite u policiji.

Pitanje

pre 10 godina

Vecina gradjana su cisti licemeri i to nije moja procena nego jedini logican zakljucak iz sledecih cinjenica. Na izborima konstatno pobedjuju partije koji zagovaraju jednaka prava svih gradjana pa i izmedju ostalog otvoreno zastupaju LGBT prava. Te iste stranke zastupaju EU integraciju, a to su moralne normalne te zajednice. Stranke koje su protiv ovih prava su protiv i EU otvoreno ali one su po glasovima na margini. Znaci Srbi ne bi da se odreknu evropskog "free money", gradjanskih prava i svih ostalih dobrobiti. Sa druge strane bi da nekako da se ne promene i da i dalje tvrde da to kako oni rade jeste ispravno iako je ocigledno jasno da nije jer sami imaju potrebu da zive drugacije. Ja sam za sve ono sto donese vecina na izborima, ako u zakonu pise da imaju pravo da odrzavaju skup ima da ga odrze pa makar gorelo pola drzave. U suportnog izvolite na izbore Kostunica, Dveri, SRS nude ukidanje tih zakona i dovedite te ljude na vlast. Mada mi je skroz jasno sto to nece da se desi...

Majk

pre 10 godina

Osnovno je pitanje kome treba uskratiti slobodu kretanja?Onima koji prete nasiljem ili onima kojima se preti.Drzava je pokazala da nema institucije koje funkcionisu,kao i da ne moze da se obracuna sa kriminalnim,desnicarskim,navijackim i drugim organizacijama koje otvoreno prete nasiljem.

ja

pre 10 godina

Naš narod mora da se prosvešćuje. Nemamo smisao za tolernciju u međusobnoj komunikaciji, a to je osnova da bi se jedan narod smatrao kulturnim.

Idemikinahalkidiki

pre 10 godina

Pa covek nije u pravu..policija je imala "saznanja" da se zlo pise. Eto PreCednik vec najavio pripreme za sledecu paradu i najverovatnije sledeca "saznanja "!

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Mada sam u principu za zastitu homoseksualaca i za odrzavanje (mini) parade, izjava Jankovica APSOLUTNO nije tacna: jedna demokratska vlada ima OBAVEZU, i moralnu i zakonsku, da zastiti gradjanstvo od nasilja, siledzijstva i od posledica brutalnosti. U slucaju da vlada oceni da nije u stanju da to postigne, njena OBAVEZA je da spreci okolnosti koje bi dovele do nasilja. Odrzavanje parade, pod postojecim okolnostima, predstavljala bi neposrednu fizicku i politicku opasnost po gradjane Srbije i znacajno pogodilo nasu medjunarodnu reputaciju. Podrzavam odluku, a organizatorima parade savetujem znacajno umanjenu i dosta diskretniju paradu naredne godine, po mogucstvu bez upliva medjunarodnih "faktora".

rada

pre 10 godina

Postoji klip obracun Nemacke policije sa Neonacistima. Dok nisu uzeli metalne sipke sve je bilo u redu. Na pokusaj napada na policajca svi policajci vade pistolje. Vrlo jednostavbo policija brani sebe I drzavu. Niko nije nastradao, kukavice ne idu na pistolj. Podrzavam gej poulaciju, oni se bore za svoja prava. U Srbiji su ugrozene i zene i deca. Nama niko nije kriv sto ne izadjemo na ulice. Dali ima vecih problema ima, dali cemo ne resavanjem prava homoseksualaca resiti vece problem NECEMO.

Ombudsman

pre 10 godina

Mada sam u principu za zastitu homoseksualaca i za odrzavanje (mini) parade, izjava Jankovica APSOLUTNO nije tacna: jedna demokratska vlada ima OBAVEZU, i moralnu i zakonsku, da zastiti gradjanstvo od nasilja, siledzijstva i od posledica brutalnosti. U slucaju da vlada oceni da nije u stanju da to postigne, njena OBAVEZA je da spreci okolnosti koje bi dovele do nasilja...
(DEDA CVETKO, 1. oktobar 2013 06:53)

Počeo si dobro sa navođenjem obaveze vlade, ali... Ako vlada nije u stanju da nas zaštiti od huligana, ekstremnih desničara i ratnika u mantijama, onda ne zabranjuje Prajd, nego kaže "doviđenja i prijatno, mi sad idemo, jer nismo sposobni za ovo".

Spavaća soba

pre 10 godina

sa jedne strane tacno je da su svakome zagarantovana prava kretanja i okupljanja a sa druge strane gledano...ma kom homoseksualcu su uskracena prava?? kad se zaposljava niko ga ne pita da li je gay , ima sva prava koja ima bilo ko drugi a to koga vodi u spacu sobu to me ne zanima
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (STRASNO, 1. oktobar 2013 09:20)

Pa samim tim što im je zabranjen Prajd (okupljanje i kretanje)uskraćena su im prava. A o ostalim oblicima homofobije u srpskom narodu bolje i da ne pričamo. Uzgred, i mene je baš briga koga pomenuti vode u spavaću sobu, ali me je još više briga da li ti nekog i koga vodiš u istu tu sobu. Verovatno si mnogo interesantan samom sebi tim "duhovitim" svođenjem problema na nivo spavaće sobe.

pošten čovek

pre 10 godina

samo da se ceo skup ne zove "parada" jer maloumni mozgovi ne kapiraju da to ne znači neki blud i razvrat na ulicama, već obična šetnja, mada ko sam ja da objašnjavam.

rada

pre 10 godina

I ja sam ponosni roditelj dvoje dobre dece. Ne zelim da mi deca odrastaju u mrznji prema bilo kome. Ucim ih od malih nogu da je u raznolikosti lepota. U huliganstvu ne vidim nikakvu lepotu. Zato smo u Svajcarskoj.

zoca

pre 10 godina

Citajuci komentare zapitam se da li je iko svestan moguceg krvoprolica da je drzava odobrila odrzavanje. takav smo narod, nikada nece moci da se odrzi jer je vecina protiv. zamislite da predsednik drzave bude neko ko ima manje glasova od protivkandidata!? Da li stvarno verujete da ce posle parade gej populaciji biti bolje, ili ce mozda biti jos gore?! Samo ce raspaliti vatru..

krle - dron

pre 10 godina

Uz svo uvazavanje zastitnik ljudskih prava u srbiji nije dorastao svojoj funkciji,nije on na funkciji u Norweskoj nego u bednoj i opljackanoj zemlji gde je nivo ljudskih prava 12-godina bio gori nego pod turcima.Za godinu dana se nemoze dostici nivo evropskih razmisljanja jer ovde je plata 200-eura i to kad ih primis a mladi su prepusteni ulici bez posla i perspektive i nose naziv HULIGANI,pa ko su ti huligani i zasto im je nivo svesti takav kakav jeste,jesu li to nasa deca ??.Drustvo ako hoce da se civilizuje treba da ulozi u javni rad sociologa na svim nivoima,da pocne masovnu izgradnju fabrika gde ce mladi da nadju svoj smisao radeci za platu dostojnu coveka a ne na ulici.Ovde se sve radi po narudzbi pa tako i ovaj komentar zastitnika,sto to evropa neuporedi sa ljudskim pravima ROMA u francuskoj ili je to manji problem od p.parade koja je procenjena rizicno i koja je mogla da odnese ljudski zivot nekog naseg mladog coveka,ako se ista promenilo u srbiji onda je ovo pokazatelj da institucije konacno razmisljaju o zivotu gradjana.Evropa od srbije moze da ocekuje evropski nivo razmisljanja tek kada nam bude omogucen isti ili slican standard i plata od 3000-eura jer mi u ovom momentu kad je evropa u pitanju strcimo kao primitivna ikebana i licimo na nasu zeleznicu...

STRASNO

pre 10 godina

sa jedne strane tacno je da su svakome zagarantovana prava kretanja i okupljanja a sa druge strane gledano...ma kom homoseksualcu su uskracena prava?? kad se zaposljava niko ga ne pita da li je gay , ima sva prava koja ima bilo ko drugi a to koga vodi u spacu sobu to me ne zanima

Dragan

pre 10 godina

Nisam huligan ni kriminalac vec roditelj dvoje zlatne dece.Ovo sve sto se dogadja u nasem drustvu je prosto ne zamislivo.Uzmimo za primer, jedan deo uzivaoca droge resi da ostvari svoje pravo da se truje i svojim okupljanjem to pravo zeli da ostvari,ja bih to okarakterisao kao reklamu za drogu.....kakvu poruku drustvo dobija od takvog sveta?ne mrzim nikoga,svako ima pravo da zivi svoj zivot ali da svoj stil i nacin zivota ne namece drugima!

Zile

pre 10 godina

Nemojmo mesati nasilje nad LGBT sa nasiljem nad bilo kim. NASILJE je NEDOPUSTIVO.Gde su Dveri bile kad su Kacavendini snimci procurili u javnost sto ne zapalise crkvu sto ne sklone dilera iz kraja sto ne odbrane komsinicu koju maklja muz sin itd? NASILJE NI NAD KIM NEMA opravdanje. Pitam sve u slucaju da saznamo da nam je sin brat rodjak najbolji drug itd gay? Hocemo ga zapaliti u jendek baciti? MORAMO nauciti da postujemo razlicitosti medju nama koje nas ama bas nikako ne ugrozavaju. U Japanu vozovi ne kasne i nasim zeleznicama eto to ne smeta, ali se plasimo da vidimo gaya na ulici ZASTO???

darko87 Lazarevac

pre 10 godina

Ima pravo,ako procene da nije bezbedno.Sta je trebalo,da puste da ih prebiju??Ili da pogine neki policajac,koji ima zenu i decu??Ovo je Balkan,valjda ce vremenom biti vise tolerancije nego danas,bice vremena za Paradu ponosa..trenutno to nije moguce i tacka.

bujan

pre 10 godina

Pitam ja gospodina Sašu da li je opravdano da ja u 53-ćoj godini nemam ni posao ni platu ni svoje osiguranje a on to sve ima i štiti one koje niko ne dira ovako nego jednostavno ne želi da ih gleda na gomili javno.A ta jevropa ako nas neće bez njih pa i nama je vala dosta nje. Nek se naši političari malo više potrude oko nas jer ukoliko nama pomognu od nas će dobiti podršku, to važi i za G SAŠU a od ovih drugih neznam ...

космет

pre 10 godina

najvredniji je ljudski zivot a i jedni i drugi nastavice sa svojim aktivnostima. ovi prvi ce se i dalje "turirati", dok ce ovi drugi praviti ispade. nista se preko noci ne moze spreciti. vama gospodine, kako mi se cini, najlakse je sada da krivce potrazite u policiji.

Vlada

pre 10 godina

T&T, 30. septembar 2013 22:10
To u Srbiji nikada neće proći. A to što su začuđeni u Trinidadu i Tobagu je njihova stvar. Ako im odgovara neka ih prime u svoje jato.

T&T

pre 10 godina

Trenutno zivim na dalekom Trinidadu I Tobagu i u svim vestima su objavili kako je u Srbiji zabranjena parada ponosa....
I svi su me pitali iznanadjeno sta se to desilo u Srbiji - ne mogu da shvate zasto je zabranjeno tako nesto kao gay parada....
Zaista nisam znao sta da slazem da ne izgledamo kao zaostali divljaci.
Ovo je zvanicno zemlja treceg sveta ali su sto puta napredniji od nas u svakom smislu.
Da ne govorim da je u zemljama latinske Amerike poput Kolumbije, Argentine ili Bazila gay brak normalna stvar odavno!!!!
Cak I u zemlji poput Juznoafricke Republike.
U ZEMLJU PROPADAM OD SRAMOTE!

filip.1

pre 10 godina

Smarate sa tim napisanim izjavama od pre dva meseca ... Gde si bio zastitnice u toku Pride Week-a da lobiras da se odrzi a ne Irinej da pljuje sve redom ...

Grunf

pre 10 godina

Zabrana Parade nije opravdana.To je samo pokušaj ove vlasti kao i prethodne da opravda svoju nemoć pred banditima koji ruše, biju, ubijaju, iživljavaju nad ljduima.Ako je bezbednosna procena da će biti narušena bezbednost učesnika nekog protesta kao i slučajnih prolaznika (koleteralna šteta)onda isto tako službe bezbednosti moraju da kažu ko su te organizovane grupe bandita koje su se spremale da naruše bezbednost glavnog grada države.Ja sam samo čuo u pročitao da bezbednosna situacija nije povoljna,da policija ne može da garantuje bezbednost kako života tako i materijalnih dobara ali nisam nigde pročitao ko je to ko ima nameru da ruši,lomi i bije druge gradjane.Šablon je uvek isti.Neko?Ko je neko?Ima li "NEKO" Ime i Prezime, JMBG.. Naravno da ima za policijsku i partijsku arhivu da se pozivaju po ptrebi da malo ruše ambasade,pale džamije,ruše kapije ispred crkvi,sedaju u kola i razvijenih zastava besumučno sviraju po Beogradskim ulicama.Dakle oni mogu da narušavaju celu noć javni red i mir da vire iz kola po prozorima,škripe gumama,voze kao pomahnitali vozači i nema veze što krše makar saobraćajne propise.I ja sam od tih koji ne razumeju do kraja šta LGBT populacija želi tim skupom.Oni smatraju da su ugroženi i žele da isakžu svoj protest. To je njihovo pravo isto kao i pravo onih koji imaju drugačiji stav prema gey populaciji.Po tome znači gey populacija treba da iznajmi tabadžije i da batina "dveri","1389"jer oni misle drugačije.Užas od nivoa svesti jednog dela gradjana.

misterno

pre 10 godina

Jasno je ko dan da je drzava samoj sebi pljunula u lice, da ne kazem u Ustav. Samo pitam se dokle?? Ima li kraja glupostima ozloglasena Srbijo?? Jos jedna pobeda nasilja i mrznje. Srecom pa i ja odlazim iz trule nam zemlje.

Milan Popovic

pre 10 godina

Uvazeni g.Jankovicu misljenja sam da su Vase reakcije uvek okasnele secate se coveka sa decom u Nemanjinoj 11.koji ponizno moli da mu delovi vlasti ponovo ne ubijaju suprugu.

Jagodinac

pre 10 godina

Ma ajde bre,cedimo se kao limun, cela nacija da bi prišli Evropi i da bi krenuli napred.Šta sve nismo žrtvovali a da padnemo na najobičnije obezbedjenje jedne šetnje.Da budemo taoci neke krupnije stvari(Kosova)i djene djena al tamo neke parade.Narokaš sve četvorke i petice a iz geografije na primer imaš dvojku.Ha.IMA LI IZGOVORA?Pa naravno da nema.
"Neprijatelj" je jedva čekao zabranu.

Red je red

pre 10 godina

Ima pravo,ako procene da nije bezbedno.Sta je trebalo,da puste da ih prebiju??Ili da pogine neki policajac,koji ima zenu i decu??Ovo je Balkan,valjda ce vremenom biti vise tolerancije nego danas,bice vremena za Paradu ponosa..trenutno to nije moguce i tacka.
(darko87 Lazarevac, 30. septembar 2013 20:42)

Ne dečko, silno grešiš. Prvo, ako policajac nema ženu i decu, onda i nije neki problem ako zagine i drugo, ako je država rekla da prajdu ima da bude prajda, a ne da izmišljamo te glupave fore tipa šta ako neko pogine. Ko bre da pogine? Od koga? Zapretila grupa huligana i "miroljubivi" popovi... i odma' panika. Umesto da ubiju boga u njima, da ih hapse, da ih šalju na robiju, pa da im slične stvari više nikada ne padnu na pamet...

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Mada sam u principu za zastitu homoseksualaca i za odrzavanje (mini) parade, izjava Jankovica APSOLUTNO nije tacna: jedna demokratska vlada ima OBAVEZU, i moralnu i zakonsku, da zastiti gradjanstvo od nasilja, siledzijstva i od posledica brutalnosti. U slucaju da vlada oceni da nije u stanju da to postigne, njena OBAVEZA je da spreci okolnosti koje bi dovele do nasilja. Odrzavanje parade, pod postojecim okolnostima, predstavljala bi neposrednu fizicku i politicku opasnost po gradjane Srbije i znacajno pogodilo nasu medjunarodnu reputaciju. Podrzavam odluku, a organizatorima parade savetujem znacajno umanjenu i dosta diskretniju paradu naredne godine, po mogucstvu bez upliva medjunarodnih "faktora".

ja

pre 10 godina

policajci da brane a u slucaju potrebe I da zapucaju. ne zbog gejeva nego da zastite USTAV. Ako nemaju hrabrosti da rade svoj posao neka menjaju zanimanje. Naoruzani su, neka upotrebe zakonski definisanu silu protiv nasilnika.

Labud

pre 10 godina

Smesan izgovor za zabranu prajda. Obicna manipulacija. Kaze onaj policajac u civilu da su imali informacije da su se desnicari naoruzali. Pa sto ne hapsis brate mili? Ja sam zbog tinejdzerskih grehova video vecinu stanica od iznutra, sta je problem poznate kolovodje kao onaj Obradovic i onaj drugi riboliki iz Arandjelovca da dodju do stanice na razgovor, bas u doba Prajda. Pre ce biti da ni ovi sami nisu sigurni u te ' napuhane' rejtinge kojima se hvale. bezmoodos' na delu.

T&T

pre 10 godina

"Pitam ja gospodina Sašu da li je opravdano da ja u 53-ćoj godini nemam ni posao ni platu ni svoje osiguranje a on to sve ima i štiti one koje niko ne dira ovako nego jednostavno ne želi da ih gleda na gomili javno.A ta jevropa ako nas neće bez njih pa i nama je vala dosta nje. Nek se naši političari malo više potrude oko nas jer ukoliko nama pomognu od nas će dobiti podršku, to važi i za G SAŠU a od ovih drugih neznam ..."
@(bujan, 30. septembar 2013 22:07)


E pa sada kada je parada zabranjena svi problemi ce ti biti reseni I bices srecan I zadovoljan covek.
Sva gladna deca vise nece biti gladna, Svi nezaposleni dobili posao, a nesrecni I ocajni konacno progledali I usrecili se.....

Gavra

pre 10 godina

PPV i Diplomirani Predsednik su tvrdili da je bilo kradje na izborima. Zastitnice gradjana, ko je ukrao moj glas na izborima? Ili ni to nema veze?

Vladimirr

pre 10 godina

Jankovicu, jel ti legla plata od 3600 eura?
(milan, 30. septembar 2013 21:33)

Pa, ako je i dobio toliko, odradjuje odnosno zaradjuje je bas ovakvim izjavama. Sta, da dobija tu platu i cuti? Pa k cemu bi nam onda sluzio?

Srednji vek

pre 10 godina

Trenutno zivim na dalekom Trinidadu I Tobagu i u svim vestima su objavili kako je u Srbiji zabranjena parada ponosa....
(T&T, 30. septembar 2013 22:10)

Nije daleko Trinidad i Tobago, DALEKO JE SRBIJA...

svi imaju sva prava

pre 10 godina

Samo da se država uopšte ne meša! Osim ako se ruši nacionalna imovina.
MAKLJAŽA JE NAŠ BREND. Pa ima je i u školama. Dobiju i nastavnici i ništa, pa kom opanci, a kom obojci. Ko će ga znati ko je jači.
U školi se znalo ko je najači i za koga se ne zna. Pa da vidimo ko je IN, a ko OUT.

István

pre 10 godina

Nisu ili ne bi ucesnici Prajda bili opastnost za bezbednost. Nego miljenici vlade, Dveri, razni "navijacki klubovi"....
Niko nije jaci od drzave, sem Dacica, Vucica i ove garniture. A nepismen narod pise ode, da su im garantovali bezbednost. :-(

STRASNO

pre 10 godina

sa jedne strane tacno je da su svakome zagarantovana prava kretanja i okupljanja a sa druge strane gledano...ma kom homoseksualcu su uskracena prava?? kad se zaposljava niko ga ne pita da li je gay , ima sva prava koja ima bilo ko drugi a to koga vodi u spacu sobu to me ne zanima

niste odavde

pre 10 godina

Niko nema petlju da javno progovori,niti objavi, zasto Parada ponosa nije odrzana.
Svi kao "nisu odavde" i daju neke izjave da bi opravdali platu na svom izmisljenom radnom mestu, a takvih je kod nas malo mnogo.

zoca

pre 10 godina

Citajuci komentare zapitam se da li je iko svestan moguceg krvoprolica da je drzava odobrila odrzavanje. takav smo narod, nikada nece moci da se odrzi jer je vecina protiv. zamislite da predsednik drzave bude neko ko ima manje glasova od protivkandidata!? Da li stvarno verujete da ce posle parade gej populaciji biti bolje, ili ce mozda biti jos gore?! Samo ce raspaliti vatru..

krle - dron

pre 10 godina

Uz svo uvazavanje zastitnik ljudskih prava u srbiji nije dorastao svojoj funkciji,nije on na funkciji u Norweskoj nego u bednoj i opljackanoj zemlji gde je nivo ljudskih prava 12-godina bio gori nego pod turcima.Za godinu dana se nemoze dostici nivo evropskih razmisljanja jer ovde je plata 200-eura i to kad ih primis a mladi su prepusteni ulici bez posla i perspektive i nose naziv HULIGANI,pa ko su ti huligani i zasto im je nivo svesti takav kakav jeste,jesu li to nasa deca ??.Drustvo ako hoce da se civilizuje treba da ulozi u javni rad sociologa na svim nivoima,da pocne masovnu izgradnju fabrika gde ce mladi da nadju svoj smisao radeci za platu dostojnu coveka a ne na ulici.Ovde se sve radi po narudzbi pa tako i ovaj komentar zastitnika,sto to evropa neuporedi sa ljudskim pravima ROMA u francuskoj ili je to manji problem od p.parade koja je procenjena rizicno i koja je mogla da odnese ljudski zivot nekog naseg mladog coveka,ako se ista promenilo u srbiji onda je ovo pokazatelj da institucije konacno razmisljaju o zivotu gradjana.Evropa od srbije moze da ocekuje evropski nivo razmisljanja tek kada nam bude omogucen isti ili slican standard i plata od 3000-eura jer mi u ovom momentu kad je evropa u pitanju strcimo kao primitivna ikebana i licimo na nasu zeleznicu...

Dragan

pre 10 godina

Nisam huligan ni kriminalac vec roditelj dvoje zlatne dece.Ovo sve sto se dogadja u nasem drustvu je prosto ne zamislivo.Uzmimo za primer, jedan deo uzivaoca droge resi da ostvari svoje pravo da se truje i svojim okupljanjem to pravo zeli da ostvari,ja bih to okarakterisao kao reklamu za drogu.....kakvu poruku drustvo dobija od takvog sveta?ne mrzim nikoga,svako ima pravo da zivi svoj zivot ali da svoj stil i nacin zivota ne namece drugima!

Vladimirr

pre 10 godina

Pravo da kazem, bas me zabole za paradu. Bilo bi ono lepo da prolaze neki polugoli ljudi gradom, na kamionu se cmacu dve devojke, tresti tehno i ljudi igraju do iznemoglosti, ali ako treba da trpimo obracune sa nekim nasilnicima, skinhedima, navijacima, sta su, daleko bilo. Sto se mene tice. Ali ja nisam drzava. Drzava mora da u svojim rukama ima i cuveni bic i sargarepu, pa da pomiluje svoje gradjne kako zasluzuju, i da postavi prioritete. Da li su nasoj drzavi vazniji mirni gradjani, koji nesto umeju, mogu da zarade, mozda se i bune ali to rade na civilizovan nacin? Moze li takve da zastiti? Ili ima strah od nekih sto prete, da ce nesto da poruse, da nekog ugaze, nekom glavu da razbiju? Da li se to drzava boji? Neko rece, sta ce biti ako pogine neki policajac. Pa ako pogine, poginuo je na svojoj duznosti, izabrao je da bude policajac, voleo je svoj posao i njegova smrt ce imati smisao. Ako drzava stane iza njega, ako bez kompromisa razjuri i kazni bandu. Ne mozemo vecno da okrecemo drugi obraz i da gledamo u stranu kad nekoga udaraju i maltretiruaju. Mozda i mozemo, ali onda ne treba da o sebi proglasavamo da smo clanovi ljudske zajednice i da imamo neka prava. Onda nismo bolji od majmuna, odnosno oni su mnogo bolji, imaju bar gde da se razviju, mi idemo unatrag. Dakle ja iz svog malog, ljudskog gledista paradu ne podrzavam. Ne mora ni drzava, da je odobrava i podrzava. Bilo bi dovoljno da razjuri i razbuca nasilnike. Bar kao Grcka, za pocetak.

mozaks

pre 10 godina

citam komentare..i vecina ih je protiv objasnjenja zastitnika gradjana.gospdo gradjani ...da ste razmisljali razumom i mozgom a ne osecanjima dali vam se svidja neka populacija u drustvu..bili oni narkomani,navijaci,extremisti,gey grupe il..nebitni morate shvatiti da njima USTAV dozvoljava da se izraze da su oni ti ljudi sve dok mi sud ove drzave ne zabrani drugacije ili se ne promeni ustav .NISAM simpatizer,ali moram se drzati ustava jer sutra kad ja budem trazio da napravim neki javni skup sa pravom ce moci traziti zabranu odrzavanja.kad razmisljamo i dajemo komentare pre svega treba da razmisljamo trezvenom glavom a ne emocijama koje nas u tom momentu vode.

Majk

pre 10 godina

Osnovno je pitanje kome treba uskratiti slobodu kretanja?Onima koji prete nasiljem ili onima kojima se preti.Drzava je pokazala da nema institucije koje funkcionisu,kao i da ne moze da se obracuna sa kriminalnim,desnicarskim,navijackim i drugim organizacijama koje otvoreno prete nasiljem.

ja

pre 10 godina

Naš narod mora da se prosvešćuje. Nemamo smisao za tolernciju u međusobnoj komunikaciji, a to je osnova da bi se jedan narod smatrao kulturnim.

Pitanje

pre 10 godina

Vecina gradjana su cisti licemeri i to nije moja procena nego jedini logican zakljucak iz sledecih cinjenica. Na izborima konstatno pobedjuju partije koji zagovaraju jednaka prava svih gradjana pa i izmedju ostalog otvoreno zastupaju LGBT prava. Te iste stranke zastupaju EU integraciju, a to su moralne normalne te zajednice. Stranke koje su protiv ovih prava su protiv i EU otvoreno ali one su po glasovima na margini. Znaci Srbi ne bi da se odreknu evropskog "free money", gradjanskih prava i svih ostalih dobrobiti. Sa druge strane bi da nekako da se ne promene i da i dalje tvrde da to kako oni rade jeste ispravno iako je ocigledno jasno da nije jer sami imaju potrebu da zive drugacije. Ja sam za sve ono sto donese vecina na izborima, ako u zakonu pise da imaju pravo da odrzavaju skup ima da ga odrze pa makar gorelo pola drzave. U suportnog izvolite na izbore Kostunica, Dveri, SRS nude ukidanje tih zakona i dovedite te ljude na vlast. Mada mi je skroz jasno sto to nece da se desi...

rada

pre 10 godina

Postoji klip obracun Nemacke policije sa Neonacistima. Dok nisu uzeli metalne sipke sve je bilo u redu. Na pokusaj napada na policajca svi policajci vade pistolje. Vrlo jednostavbo policija brani sebe I drzavu. Niko nije nastradao, kukavice ne idu na pistolj. Podrzavam gej poulaciju, oni se bore za svoja prava. U Srbiji su ugrozene i zene i deca. Nama niko nije kriv sto ne izadjemo na ulice. Dali ima vecih problema ima, dali cemo ne resavanjem prava homoseksualaca resiti vece problem NECEMO.

Idemikinahalkidiki

pre 10 godina

Pa covek nije u pravu..policija je imala "saznanja" da se zlo pise. Eto PreCednik vec najavio pripreme za sledecu paradu i najverovatnije sledeca "saznanja "!

Ombudsman

pre 10 godina

Mada sam u principu za zastitu homoseksualaca i za odrzavanje (mini) parade, izjava Jankovica APSOLUTNO nije tacna: jedna demokratska vlada ima OBAVEZU, i moralnu i zakonsku, da zastiti gradjanstvo od nasilja, siledzijstva i od posledica brutalnosti. U slucaju da vlada oceni da nije u stanju da to postigne, njena OBAVEZA je da spreci okolnosti koje bi dovele do nasilja...
(DEDA CVETKO, 1. oktobar 2013 06:53)

Počeo si dobro sa navođenjem obaveze vlade, ali... Ako vlada nije u stanju da nas zaštiti od huligana, ekstremnih desničara i ratnika u mantijama, onda ne zabranjuje Prajd, nego kaže "doviđenja i prijatno, mi sad idemo, jer nismo sposobni za ovo".

Spavaća soba

pre 10 godina

sa jedne strane tacno je da su svakome zagarantovana prava kretanja i okupljanja a sa druge strane gledano...ma kom homoseksualcu su uskracena prava?? kad se zaposljava niko ga ne pita da li je gay , ima sva prava koja ima bilo ko drugi a to koga vodi u spacu sobu to me ne zanima
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (STRASNO, 1. oktobar 2013 09:20)

Pa samim tim što im je zabranjen Prajd (okupljanje i kretanje)uskraćena su im prava. A o ostalim oblicima homofobije u srpskom narodu bolje i da ne pričamo. Uzgred, i mene je baš briga koga pomenuti vode u spavaću sobu, ali me je još više briga da li ti nekog i koga vodiš u istu tu sobu. Verovatno si mnogo interesantan samom sebi tim "duhovitim" svođenjem problema na nivo spavaće sobe.

pošten čovek

pre 10 godina

samo da se ceo skup ne zove "parada" jer maloumni mozgovi ne kapiraju da to ne znači neki blud i razvrat na ulicama, već obična šetnja, mada ko sam ja da objašnjavam.

rada

pre 10 godina

I ja sam ponosni roditelj dvoje dobre dece. Ne zelim da mi deca odrastaju u mrznji prema bilo kome. Ucim ih od malih nogu da je u raznolikosti lepota. U huliganstvu ne vidim nikakvu lepotu. Zato smo u Svajcarskoj.

Zile

pre 10 godina

Nemojmo mesati nasilje nad LGBT sa nasiljem nad bilo kim. NASILJE je NEDOPUSTIVO.Gde su Dveri bile kad su Kacavendini snimci procurili u javnost sto ne zapalise crkvu sto ne sklone dilera iz kraja sto ne odbrane komsinicu koju maklja muz sin itd? NASILJE NI NAD KIM NEMA opravdanje. Pitam sve u slucaju da saznamo da nam je sin brat rodjak najbolji drug itd gay? Hocemo ga zapaliti u jendek baciti? MORAMO nauciti da postujemo razlicitosti medju nama koje nas ama bas nikako ne ugrozavaju. U Japanu vozovi ne kasne i nasim zeleznicama eto to ne smeta, ali se plasimo da vidimo gaya na ulici ZASTO???