Subota, 31.08.2013.

16:31

Polemika o vladi,Đinđiću i ekspozeu

U Skupštini Srbije završen drugi dan rasprave o rekonstrukciji Vlade Srbije, a nastavak je zakazan za ponedeljak.

Izvor: B92

Polemika o vladi,Ðinðiæu i ekspozeu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

SkuvanaSljiva

pre 10 godina

Za drugove iz opozicije jedna pesma:"Oj drugovi jer vam zao X 2, rastanak se primakao!"A slobodno kada podjete u politicki zaboarav, povedite Dacica sa sobom, jer ipak pripadate jedni drugima. Zatvorite vrata kada izlazite!

Tamy

pre 10 godina

Samo polemisu a ono o cemu treba da raspravljaju i da resavaju probleme stavljaju pod tepih a ovaj umisljeni Vucic prica price za malu decu

zoran

pre 10 godina

Posebno mi je iritantna postavka gde SNS navodno ima podršku 40% GRAĐANA.
Aman ljudi, pola glasača nije izašlo na izbore.
Od druge polovine - SNS ima glasove 40% birača.

To je DALEKO od 40% građana... Da ne počinjem tek o tome što inače živim u gradu u kojem dominira anti-SNS stav.
(Panteon, 1. septembar 2013 06:38)

Do kad bre da vam ponavljam:

1. Покренимо Србију — Томислав Николић 940.659 24,04% 73 mesta

2. Избор за бољи живот — Борис Тадић 863.294 22,06% 67 mesta

Znači, ako jhe bilo 6 miliona glasača za SNS je glasalo oko 15%. Ima bre na Wikpediji pa pogledajte. Kakvih 40%. Odakle vam taj podatak.

Toliko o tome.

Ali ovo je interesantnije:

Српска напредна странка оптужила је Демократску странку да је „брутално покрала изборе“, заменивши оригиналне листиће другим листићима. Томислав Николић, тадашњи председник странке, показао је новинарима око 3.000 гласачких листића, који су по његовим тврдњама бачени у контејнер и замењени другим листићима. Николић је одбио да саопшти где су спорни листићи пронађени.[36]

Републичко јавно тужилаштво наложило је проверу навода Српске напредне странке и аутентичности листића које су показали.[37] Међутим, према речима портпарола Републичког јавног тужилаштва, Томе Зорића, представници Српске напредне странке су одбили да доставе полицији на увид тражене листиће и материјал.

Ko je tu krao nikada nećemo saznati. Ili hoćemo? Ko zna?

feler majstori

pre 10 godina

podmuklo, perfidno i licemerno po protivniku. rečju - radikalski maniri i ponašanje. nije cilj dokazivati šta to prethodni nisu uradili, već šta i kako su ovi sada i ovde uradili i šta su od obećanog postigli. a na tome su dobili izbore.

Diona

pre 10 godina

NY
Od kada je ušao Aleksandar Vučić u vladu u Srbiji se promenile mnoge stvari. Nema zaštićenih koji su pljačkali naša državna preduzeća, od samog početka vodi se borba protiv kriminala i korupcije, pojavili su se investicije iz razvijenih zemalja iz celog sveta a ne iz Južne Koreje koje su privlačili političari DS-a koji su naše građane maltretirali.Stanje u Srbiji se mnogo promenilo. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću koji je jurio u potrazi za najboljima ekspertima naša Srbija ima budućnost, u ubrzanom donešenju reformi, koji će pokrenuti privredu, proizvodnju i industriju.Vlada još uvek nije krenula da radi,a gospoda iz DS-a je kritikuju. Građani žele da vide rezultat nove vlade jer znam da će zaista uraditi mnogo više.Rezultati će biti vidljivi. Potpuno podržavam, volim i cenim rad Aleksandra Vučića. Građani su prepoznali njegov kvalitet.

Sasa jokic

pre 10 godina

A sta cemo sa Kostunicom g.Vucicu? Pa zar nisu sve najvece prevare od C Marketa, preko Novosti do Luke radjene pod njegovim "kisobranom".

Frodo

pre 10 godina

"...Mislio sam da ovima prethodnim vidim ledja i obistinilo se!!!
(obistinilo se..., 1. septembar 2013 01:22)

Vidiš, ovde si opisao srž našeg problema, verovatno nenamerno.

Svi mi mislimo da ne treba ništa da sami uradimo, nego je dovoljno samo da "vidimo leđa" štetočinskoj i nesposobnoj vlasti, pa ćemo da procvetamo u roku od odma'! A onda se strašno i neprijatno iznenadimo kad se "nova" vlast pokaže još gora od prethodne!

Mislili smo da treba samo da "vidimo leđa" Miloševiću, pa će da nam krene ko podmazano! Šta smo dobili? Nastavak lopovluka, žute i vaskrsnuti SPS.

Onda smo (naivno) mislili da je dovoljno da "vidimo leđa" žutima, pa će da nam krene ko na nemačkim kugl-lagerima! Šta smo dobili? Plaknute GMO radikale i "datum". Minus Kosovo. Plus sve lošiji život, naravno, što ne može da sakrije nikakva galama protiv bivše vlasti, ni "borba protiv kotupcije".

U čemu je problem prosečnog (zaglupljenog) Srbina? Samo u tome što ne shvata da će imati samo onakvu vlast kakvu sam sebi napravi i da vlast nije elementarna nepogoda, tipa jaka kiša ili užasna suša, protiv čega on može jedino da trpi i nada se da će nekako samo od sebe proći, a on neće imati previše štete.

E, sve pa dok tako misli, imaće lošu vlast kakvu je imao proteklih 20-ak godina, kakvu ima sada i kakvu će imati dok postoji Srbija. I nema to veze ni sa jednom posebnom strankom, sve su one iste.
Sve dok tako misli, večito će biti bednik kome krv piju **** političari u večitom Danu mrmota.

Panteon

pre 10 godina

Vise vrede ovi komentari nego svi minusi koje nalupa ovaj koji radi do zore.Hoce covek da "pokaze da to nije stav " gradjana Srbije. Blago Srbiji sa ovakvima. Takvi i zasluzuju ovakvu vlast.Kakva vlast takvi i simpatizeri
(Doktor nauka, 31. avgust 2013 18:52)

Posebno mi je iritantna postavka gde SNS navodno ima podršku 40% GRAĐANA.
Aman ljudi, pola glasača nije izašlo na izbore.
Od druge polovine - SNS ima glasove 40% birača.

To je DALEKO od 40% građana... Da ne počinjem tek o tome što inače živim u gradu u kojem dominira anti-SNS stav.

geometar iz valjeva

pre 10 godina

Мене "ОНО" испод липе у Пожаревцу није преварило.Он ми је био непријатељ. Мене "ОВО" неће преварити,знам ко је и шта је био,па чак и да се променио. Али,људи,објасните ми чиме Вас је задужио "ОНАЈ" из сваке реченице главни, кад је све ово сада масло његове "визије",па је драфтовао најгори хохштаплерај чија су недела гора од албанске голготе? Одакле толико идолопоклонство и код политичких непријатеља? Или је то лицемерно додворавање? Па где више? Жути су радикале довели на власт, вратили "банду црвену",нашом апстиненцијом на изборима,само зато што је недодирљиви већ растурио имиџ тадашње опозиције својим убеђењем да су нам свима испрани мозгови.А,шта ако нису? "Држава малих и средњих -породичних предутећа" је држава:комуналних инспектора,контролора бус плуса, ком.полиције,контролора паркинг сервиса,жандармерије,чувара,школицајаца, обезбеђења,пореских и других инкасаната...све "креативно и производњом и услугама упошљено".Банке су биле лоше,а што онда фабрике нису стране довели? Којом алхемијом да преживимо,док гледамо алхемију богаћења
његових "експерата" који се никада ничим нису бавили? Све је уништено,па
није ни чудно што може и "ОВАЈ"што личи на "Приправника Пецу" да нам паметује и скупља поене код гласача,који то право по својој интелигенцији не би требали да имају. Ванкувер и Торонто су срце Србије.

obistinilo se...

pre 10 godina

Ivan@ Ivane bas te razumem i ja sam u slicnoj situacji.Pa kad vidim ove preplanule u parlamentu,smuci mi se zivot..Njihovo letovanje je ko tvoja godisnja plata.A i moja!Ali moras u nesto da verujes..Etihad je investirtor i dobro je za Srbiju a i za tebe posredno!!!Jer ce zaposliti neke druge ljude!!!Jer kad bi svako gledao samo sebe i dalje bi ostali siromasni.Znas kako kazu...Dobrom se nadaj,dobro ce i doci! Samo pazi sta mislis,jer i za to kazu...Moze ti se obistiniti! Valjda ce i ovo tesko vreme proci,pa ce i nama sreca da se nasmeje,ako nista bar zbog dece...Tako je to kad nam je deset godina otislo u nepovrat i sada umesto da smo uspesni i u EU,mi se borimo za opstanak...Ali pobedicemo i to jer moramo!!!Pravo da ti kazem i ima istine u ovom drugom..Mislio sam da ovima prethodnim vidim ledja i obistinilo se!!!

@Savet dijaspore

pre 10 godina

Za ime sveta, šta se dešava sa ovim našim nekad tako pametnim, lucidnim i duhovitim narodom.
Kako je moguce da neko kao Vi izjavi" Dok ne nađete boljeg od Vucica" ne javljajte se.
Nisam ni mlada ni neškolovana, ali sam zapanjena tim obožavanjem lika i dela doticnog.
Zato i verujem, u njihovom stilu, da komentare štancuje neka Agencija ali po principu što jednostavnije, prizemnije, prostije da stigne do našeg neprosvecenog naroda.
Stežite vi obruc, ali vređate Srbiju, a diktatura se svaka završava na isti nacin.

srđan

pre 10 godina

hn, milosevicevci protiv dosovaca, da mi je neko 97-me rekao da ce za 15godna da dacic bude premijer srbije, djilas da bude bogatas a vucic da glumi pravednika i najpostenijeg coveka u srbiji, nikolic predsednik, djindjic nas kenedi a milisevic pokojnik....zbrisao bih iz zemlje, e da zaboravio sam bombardovanje i tripovanje da smo petog nesto promenili...

Ivan

pre 10 godina

@nema plate:
Rece danas prvi podpredsednik vlade bolje se zivi nego pre godinu dana, ja slusam pogledam u novcanik 250 dinara, pogledam kod zene u novcanik malo vise mozda 500, otvorim frizider tuga da ne pricam, pogledam moje patike katastrofa, skoro se odlepile, pogledam racun za knjige za 5 razred u..o sam se, pogledam racun za knjige 8 razred eh zivote... A u ponedeljak skola pocinje, a struja poskupela, a gas poskupeo, ide zima.... Prosle godine nije bilo tako, i knjige i sveske i patike za dvoje dece smo kupili, doduse jedva ali smo kupili, ove godine ne moguce ali stvarno, ici ce u staroj obuci u skolu, ne moze... Doduse dobijam platu redovno ali je ista vec godinu i po a i zena dobija redovno ali ni ona ne zna kad je zadnji put povecana a sve je poskupelo i to jako mnogo...
E sad vi koji mislite i pisete komentare, da li narucene ili ne, kazite mi sta je bolje, ajde objasnite mi!
Sta mene briga za Etihad i za briselski sporazum, kad nemam svoj deci da kupim obucu za skolu, nemam a radimo dvoje... e sad recite da li je bolje?!

gela

pre 10 godina

Aleksandar Vucic zeli da Srbija bude moderna i pravno uredjena zemlja. A sto se tice DS treba da se zna da kako god da danas izgleda Srbija oni i njeni prilepci iz DOS nemaju nikakva prava da kritikuju rad ove vlade u poslednjih godinu dana. I to bi moralo da traje sledecih 12 godina.

Filip Visnjic

pre 10 godina

@PlinskaBocca, 31. avgust 2013 21:50

Dobro jutro...samo da te probudim..danas je 31.08.2013. U medjuvremenu dok si ti spavao, od 1996. do 2013. Beograd je rekao sta misli o "zutima". A Beograd je u tom periodu rekao i sta mislio o SRS=SNS-U.....cisto da te obavestim, stanje je isto,tj Beograd i dalje podrzava ovu gradsku upravu..a sad mozes da nastavis da spavas i sanjas Vucica...

ocerupana kokoska

pre 10 godina

I dodjosmo ponovo do pitanja sta je prvo , kokoska ili jaje. Da li je za korupciju kriv onaj ko je pocini ili onaj ko joj nema adekvatna sredstva da se protiv nje bori i sa njom izbori?!Da li je za nezaposlenost kriv onaj ko tajkunskom privatizacijom unisti i zatvori fabrike ili onaj ko ne moze da za nepunu godinu popravi ono sto se unistavalo i arcilo dvanaest godina unazad?!

Stigmata

pre 10 godina

Ne kapiram polemiku izmedju DS i SPS a DS je reinkarnirao SPS...sve to meni lici na jednu igru za decu koja se zove ne ljuti se covece. Obe strnke se trude da udju u kucu sa gazdama, ali su svesni da moze biti samo jedan.

zoran

pre 10 godina

Ne kapiram polemiku izmedju DS i SPS a DS je reinkarnirao SPS...sve to meni lici na jednu igru za decu koja se zove ne ljuti se covece. Obe strnke se trude da udju u kucu sa gazdama, ali su svesni da moze biti samo jedan.
(Stigmata, 31. avgust 2013 22:10)

A jače su ti gazde:

Konačni Izborni rezultati 2012.

SNS 24,06 %

DS 22,03 %

Štobi rek'o narod: "Provukli se k'o pas kroz rosu"

madjilac

pre 10 godina

Jao mili boze vidis li ovo dali su to oni ljudi iz devedesete ako jesu sta I'm se to desilo.Zar ne vide da nemogu da sastave vladu sa kojima mogu nesta da urade.Ma glefam ove ministatske face nema od njih nista kad je mogao Mirovic fa bude ministar onda je to stvarno zalosno po srbiju.Sa ovom vladom imacemo frizuru ko u tasovca jer ovo je da ti se kosa digne na glavi od demagogije I samohvale I ndmenosti pravih demagoga koji cr nas dovesti do ludila.

LegoKockicee

pre 10 godina

Sta je zapravo svrha i delovanje opozicije, na sta to treba biti usmereno? Da se pomogne ili da se odmogne gradjanima? Sta oni rade osim sto prikrivaju svoja nedela iz proslosti. Opstrukcija rada skupstine i vlade, podmetanje klinova u tockove vlasti, nije konstruktivno niti kreativno delovanje. Da zaista zele i mogu da pomognu, doveli bi investitore, reklamirali Srbiju, a ne da prde u cabar po celi dan i da gledaju kako ce da iznesu neku bruku i dezavuisu narod na taj nacin. Nema tu pameti vec samo zelja za moc!

LamBady

pre 10 godina

Iz dana u dan na skupstinskoj pozornici imamo prilike da vidimo kako se ponasa covek u zivom blatu. Samo obratite paznju kako jedni vuku druge, ne bili se izvukli, a ne shvataju da tonu ovako ili onako svi zajedno!

PlinskaBocca

pre 10 godina

Dobro bre zuti da vas pitam, ako se borite vec toliko za "dobrobit" Srbije i njenih gradjana, kako to da do sada niste (bar na lokalu gde ste vlast) uradili nesto cime biste animirali, da ne kazem zaduzili narod da glasa i afirmise vasu politicku opciju? Evo Beograd recimo...koliko je vremena proslo od one price "Beograd na vodi" da li ste nesto poceli da radite? Da li je Dincic dao neku inicijativu da se nesto za pocetak makar ocisti u krugu Savamale? Naravno da niste! Da li je neki projekat napravljen, makar iskopiran neki stari i da li ste pokusali makar malo da se aktivirate po tom planu? Naravno da niste! Eto to je odgovor koji oslikava sva vasa delovanja i obecanja od 96-te do danas. Uvek ste samo lagali i obecavali, sirili lazi i populizam, a niste radili nista! Stidite se!

Savet-Dijaspore

pre 10 godina

Dajte jednog iz neke druge stranke, ko ima energiju i znanja kao Vucic, ko po ceo dan radi, pa da ga menjamo... Dok ga ne pronadjete, nemojte da vredjate najvrednijeg medju politicarima, vec utrosite energiju na to da vi svakog dana budete bolji...

Ivan

pre 10 godina

Vucicu vraze, stari demagoze..Zaista situacija je svakim danom sve gora, narod ima sve manje hleba. Izvinjavam se, pocinje Farma, odlazi Tole..zivi se bolje zar ne?!

Bez plate

pre 10 godina

Nisam mogla da se načudim danas kada sam čula u skupštinskoj raspravi da je poslednjih godinu dana u Srbiji smanjen broj nezaposlenih?
Kojom matematikom se to vodi vicepremijer i da li je siguran u izvor koji ga je obavestio o tome? Da li on to navodi samo one koji su prijavljeni na NSZ? Ako je tako, onda neka se raspita koliko ljudi je izbrisano sa NSZ? NSZ godinama služi samo za pranje novca kroz razne vidove "subvencija" i javnih radova koje se daju probanima bez provera. Pravi, nezaposleni građani nemaju nikakvu korist pa se ni ne prijavljuju, jer NSZ niti traži posao, niti overava zdravstvene knjižice.
Drugo, kako da računamo radnike bivšeg Sartida koji su sada na budžetu? Kako da računamo radnike RTS-a koji su silom prilika na budžeta jer se neko dosetio da javno propagira ukidanje pretplate? Da li su oni zaposleni u javnom sektoru, zaposleni u privredi ili jednom nogom nezaposleni jer se uveliko spremaju socijalni programi? Zna li da njegovi državni službenici koriste državne automobile i vozače da se vozikaju na tezge i ubiraju honorare?
I reći ću samo još ovo:
Do prošle jeseni i suprug i ja samo imali redovne plate. Male, ali redovne. Danas smo na ivici bede, plate ne primamo, na posao moramo da idemo, porez i komunalije moramo da plaćamo... A morali bi nešto i da pojedemo i da odškolujemo decu...
Dakle, ovo do sada je bila čista demagogija, a novoj Vladi neka je Bog u pomoći. Ja iskreno želim bolje dane svima.

prethodni...

pre 10 godina

Stefanovic kao i uvek se sluzi poluistinama...Kao prvo nije tacno da su vladali 4 godine!Pravo da vam kazem ,gradjanima izgleda kao da su vladali sto godina...Pa ni u vreme Milosevica,Srbija nije bila u ovakvoj finansijskoj dubiozi! Ajd da vidimo dugovanja od tada i danas...Koliko je zemlja bila zaduzena u njegovo vreme,a koliko danas.U njegovo vreme smo imali veliku krizu,sankcije,ratove ali ipak i manju zaduzenost.Nemojte da nas probate prevariti jer smo mi sve vreme ovde.Pa je ruzno da se sad vracate ponovo na Milosevica i njegovo vreme...Ono je odavno proslo a vladao je taman koliko i vi...Samo sto ste vi vise trosili i sve sto je vredelo u drzavi ste rasprodali.A imali ste podrsku medjunarodne zajednice,dobijali ste donacije i kapom i sakom,kao za razvoj demokratije...I umesto demokratije u Srbiji se razvijala korupcija i to tako,da je drzava toliko osiromasila,da nema ni za osnovne potrebe.Umesto da ste pare ubacili u realni sektor,vi ste ih nestedeci ulagali u samo vama zvane projekte od kojih mi gradjani smo nasledili jedino kredite i ogromne kamate!A sto se tice pokojnog Djindjica i on da vidi sta je i kakva je Srbija,verovatno da vi i mnogi od vas,ne bi sada sedeli u parlamentarnim klupama!!!Pravo da vam kazem,znam da bi bio sokiran,a kako i ne bi!Nije rekonstrukcija kupovina vremena,jer nema sadasnja vlast razloga da kupuje vreme ni od koga...Oni su u mandatu,datom od gradjana na izborima...A vama je ostalo samo jos da sa vickastim doskocicama bodrite sami sebe!!

bgd

pre 10 godina

E ovaj Vucic je pravi cirkuzant, ja stvarno ne znam ko njemu vise veruje.Niko do sad nije lagao narod i pravio cirkus od parlamenta kao on i ovi njegovi.Lepo meni rece jedan moj prijatelj PRAVICEMO MI ZUTE OD BLATA.

Mene necete prevariti

pre 10 godina

Kao sto neko u kometarima rece, KADA CE DACIC, VUCIC I NIKOLIC DA ODGOVARAJU ZA STRAHOTE DEVEDESETIH? Ko je u februaru 2003. opominjao Djindjica da ce uskoro stradati? Jesmo li bas sve zaboravili!??!!

Momcilo

pre 10 godina

Alo deco, pa svi ste kao papagaji, ali jedno je istina, Vucic se uhvatio u kostac sa onim problemima koje niko nije hteo, nije znao ili nije smeo da resava!

Kapa dole svima koji vam bodu oci svojim radom i odgovornoscu.

p.s. Srbija vapi za takvima.

1%

pre 10 godina

prethodni..., 31. avgust 2013 20:16)

O cemu ti pricas! U Milosevicevo vreme smo bili pod sankcijama i nismo se mogli da zaduzimo, ali zato NIKOME NISMO VRACALI DUGOVE. Pogledaj malo na netu, dostupo je, kolike su bile devizne rezerve , ne Srbije, nego Jugoslavije 2000god. a kolike su bile 2012. Nemoj molim te da poredis babe i zabe. Da li si ti ziveo u Milosevicevo vreme uopste. Ako si bio njegov savremenik ( ja jesam ) onda si debelo mutio ako ti je bilo dobro. Verij mi, meni nije bilo nimalo. Da li si ikad pravio i pekao keks za bebu?? Ja sam '90 to radio za sina rodjenog 1992. posto "plazme" nije nigde bilo, a gde je bilo placali se markama...eto tek toliko kao prilog tvojoj ( Milosevicevoj ) ekonomiji. Inace jedan od Milosevicevih ministara finansija ti je sadasnji direktor SIMPA...da li ce ovaj put da odgovara za ono sto je radio.

Zipo

pre 10 godina

Mene bi bilo sramota da sam clan DS-a i da moji funkcioneri na ovaj nacin govore o radu nekoga ko je sam uradio deset puta vise od svih njih zajedno, i pri tom nije profitirao, vec radio samo u interesu drzave.
(sandra, 31. avgust 2013 17:14)

Mene bi bilo sramota da sam uopste clan bilo koje stranke, da nisam sam sposoban da se izborim za sebe. Jos veca sramota bi me bilo da pisem ove izlizane i prazne hvalospeve zarad nekih sitnih beneficija. Ne volim ni "zute lopove" ni vas "radikale u jagnjecoj kozi" ali sto rece neko, toliko ste poceli da nervirate da cu ovaj put izaci na izbore i dobro cu da izvagam ko ce vam naneti najvecu stetu, glasacu za njega i nagovoricu svakoga od mojih da ucini isto, kao sto su mnogi rezignirani gradjani opravdano kaznili DS i Tadica glasajuci namerno za vas sto vam je ocito udarilo previse u glavu i navelo vas da pravite od Vucica srpskog Kima-Dzonga-Una.

kejsi

pre 10 godina

Rekonstrukcija nije ispunila ocekivanja opozicije,pa i nije trebala.Treba da ispuni ocekivanja gradjana da ce Vlada raditi bolje i brze>Moze se reci da je vecina gradjana nezadovoljna kakvu opoziciju ova zemlja ima

SNS bot vs. DS bot

pre 10 godina

Meni je onaj lik iza Stefanovica bas bio simpaticno smesan. Ostavite pretplatu za RTS, a mozete i da je povecate, imaju ubedljivo najduhovitiji program, sa mnogo duhovitih, sto glavnih, sto sporednih glumaca. :)

1%

pre 10 godina

Mogu da pretpostavim Vucicu, kako boli to sto te je Djilas pocistio na izborima u Beogradu. Sad na povrsinu izbijaju svi kompleksi koje vuces iz godina kada si bio veciti gubitnik na izborima u Beogradu. Strasno boli kad te ne vole u gradu gde si rodjen, i ne mozes da pobedis. Sada hoces to sve da izlecis preko moci koju si dobio postizbornom matematikom, i samo pretis hapsenjima i istragama. Daj narodu posao i novac , a ne hleba i igara.
Dao si ostavku na mesto ministra vojnog. Sta je bilo? Veliki zalogaj? Pa da si imao i dan vojnog roka znao bi sta je vojska i koja je to problematika. Bio sam u pravu i dobijao silne minuse od tvojih "horiumskih jurisnika" kada sam pisao da nisi covek za to mesto jer nisi sluzio vojsku..eto imam bar neku satisfakciju, ali znam da cu doci do bar 130 minusa...

Mile

pre 10 godina

da se komsiluk ovako seljoberski prepucava oo hodniku posle pola sata bi ih izbacili da se objasnjavaju na drugom mestu. Ovi nazovi politicari su placeni da vode drzavu, a jedino sto znaju je da izigravaju pajace za zabavu polupismenima. DS bi trebao da se sam raspusti od stida i sramote sto su nam na velika vrata vratili prvo SPS, pa sada i ove Seseljeve klovnove.

Killer on the loose

pre 10 godina

Vas sve treba najuriti motkama!!!Nicemu ne sluzite,od prvog do poslednjeg!!!Boze, koliko je ovaj narod glup,pa sve ovo trpi i gleda

Zora

pre 10 godina

Meni je danas bila interesantna skupstina. Citav dan prepucavanje izmedju demokrata i naprednjaka. Malo se pricalo o ministrima a vise ko je sta opljackao. Posle Milosevica, kad je dosao DOS u istoj toj skupstini sam slusala od DOS-a koliko je SPS upropastio Srbiju. Kad su demokrate dosle na vlast 2008. onda sam slusala koliko je DSS upropastio Srbiju. Sada kad su dosli naprednjaci slusam koliko su demokrate upropastile Srbiju. I tako u nedogled. Ja vise i ne mislim kada ce nama, obicnim gradjanima biti dobro. Neka su nasi politicari zivi i zdravi a mi sirotinja smo u Bozijim rukama.

moler

pre 10 godina

Ovo je da se čoveku stomak prevrne. Nego, mene zanima g. Tasovac - on ima duha koliko ostatak Skupštine zajedno, šta li će biti kad progovori, majko draga :).

Doktor nauka

pre 10 godina

Vise vrede ovi komentari nego svi minusi koje nalupa ovaj koji radi do zore.Hoce covek da "pokaze da to nije stav " gradjana Srbije. Blago Srbiji sa ovakvima. Takvi i zasluzuju ovakvu vlast.Kakva vlast takvi i simpatizeri

Siromašan i fakuteltski obrazovan

pre 10 godina

A kada će Demokratska stranka odgovarati za prethodnih 13 godina pošto su upravo ta stranka i strucni kadar ojadili ovu Srbiju? Najoštriji sam protivnik Slobodana Miloševića i devedesetih, ali on je bio mala beba za vas lopove na kub. Vi ste nam u ovih 13 godina dali devedesete uvijene u celofan. Šta mi vrede puni rafovi kad nemam para da kupim bilo šta, da preživim do 15-og u mesecu? Šta mi vrede ukinute vize kad nemam para da putujem bilo gde? Gdegod da odem i pokušam da se probijem poštenim i časnim radom, već 5 godina me pitaju ČIJI SI? Dosta mi je više priča o devedestim, 13.godina pričali ste o devedesetim i tako dobijali izbore, a ZAPRAVO IZ DEVEDESTIH NIKAD NISMO NI IZAŠLI! DS zaslužuje da na sledećim izborima nestane sa političke scene jer sem prodavanja magle, ogromnog lopuvluka ništa drugo niste sposobni da uradite. Vaše rezultate vidim i ja i 90% Srbije u kojoj ljudi ne mogu kraj sa krajem da sastave. Sram vas bilo, vi nekome držite slovo.

zoran

pre 10 godina

Gospodin Vučić bi ovog trenutka uhapsio Đilasa ali nema dovoljno argumenata i činjenica da se uhvati u koštac sa dokazima pa da počne da barata sa procesuiranjem...

Siniša

pre 10 godina

Kad slušam Vučića ja kao da ne živim u ovoj državi...haos i rasulo na sve strane, a on priča bajke. Ja se bavim malim biznisom (imam 4 zaposlena) i za vreme predhodne vlade, koja nije dobro radila, ja sam imao posao i nekakvu zaradu, malu, ali ipak dovoljnu da se preživi, sada je situacija takva da posla uopšte nema i ne znam šta da radim, ne spavam noćima...ako zatvorim biznis od čega da živim, ako nastavim sa gubitkom odakle da platim...a računi stižu za komunalije, treba platiti poreze i doprinose...užas, a očekivao sam da će sa novom vlašću biti mnogo bolje, a situacija je mnogo gora. Raspitivao sam se kod kolega, kako njima ide i da li ja nešto pogrešno radim...svi kažu - ništa ne pitaj, užas, katastrofa...nemaju ni oni posla. Da ne govorim o poskupljnju života-cena, poreza itd. jedva sastavljam kraj sa krajem. Prema tome, priča je jedno(nebitna), a dela su merodavna. Meni ova vlast ne uliva nikakvo poverenje i ja ne bi više gubio vreme sa njima, naročito sa SPS i PUPS...proći će još 6 meseci, godina, a biće još gore. Vođenje države je mnogo ozbiljna stvar, kompleksna, a ja koliko vidim ovi se igraju, eksperimentišu...zamajavaju...zamajavali su javnost mesec dana sa dovođenjem stranih ,,stručnjaka'', pisali su mediji svaki dan i vidimo da od toga nema ništa, pa koga više zamajavaju...pa dosta je više igrarije...godinu dana samo slušamo spletkarenja i pljuvanja, a ništa se ne radi...jer je nekima bilo najvažnije da sakupe poene, procente...a da drugima umanje...

Jovan011

pre 10 godina

Godinu dana samo pricaju a da nista nisu uradili. Sada menjaju clanove Vlade i opet nemju niti program niti ideju sta da rade. ALi zato udaraju na opoziciju i bore se za vlast svaka cast.

PoeticGenius

pre 10 godina

Kako je lepo pricati i biti za to placen. Skoro jednako dobro kao porno glumci, samo sto se oni bar trude da svoj posao obavljaju posteno.

Veliki brat

pre 10 godina

Da im se troškovi Skupštine za ova dva dana odbiju od plata, pa će oni biti malo efikasniji umesto da po ceo dan palamude.

Pa šta bi bilo da po privatnim firmama radnici tako dva dana diskutuju šta bi bilo bolje, da pljuju jedan drugog i pričaju šta je bilo pre 10 ili 20 godina? Ne, tamo nema šta da se diskutuje, radi se kako gazda kaže.

Radite gospodo i vi u strankama kako vam gazde kažu, o ove višednevne debate služe samo da stvorite privid kod naroda kako, eto, vi nešto radite, kako se borite, kako mislite na dobro države i naroda.

Ali, to je sve samo PRIVID, i narod je počeo polako da shvata, jer onih sa 4 razreda osnovne je sve manje, a sve je više onih koji su koliko-toliko obrazovani (uprkos sve lošijem obrazovnom sistemu) i koji koriste internet pa mogu malo bolje da se informišu.

Samo još da ljudi ukapiraju da će im biti bolje tek kad se svi udruže protiv vas, umesto da jedni drugima budu dušmani i da im glavni moto življenja bude "bitno je da se ja snađem, šta me briga za druge", pa ćete videti kad vam par miliona izađe sa motkama na ulice...

Demetra

pre 10 godina

Građanima se smučio DS, kada su napadali Gorana Kneževića oko afere aflatoksina sada kada je smenjen zašto je smenjen i zašto je postavljen novi ministar poljoprivrede, kada su smenili Alisa Marić zašto je ona smenjena? Pa gospoda iz DS vladi ne trebaju ministri koji neće da rade, niti da daju rezultate. Državi su potrebni stručnjaci koji ću našu državu izvući iz krize. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću i njegovim potragama za ekspertimaSrbija će se u kratkom roku izvući iz krize. Gospoda iz DS-a ne znaju ništa sem da kritikuj nove ministri koji nisu počeli da rade svoj posao. DS je uništila naša državna preduzeća, i državne firme.

Užas i beda

pre 10 godina

Nova Vlada ništa novo nije donela! Iste rasprave, jedini problem pozicije je opozicija. Sve ostalo je za njih nebitno. I dalje slušamo iste priča, samo ovoga puta još više ostrašćene. Na sva pitanja Borka Stefanovića, konkretne odgovore nismo čuli, sem prozivke bez argumenata. Užas i beda jednom rečju

Beli listic

pre 10 godina

Botovi dzaba vam je ovo javljanje na komentarima,Vucica je narod provalio,svi oko mene su nevidjeno napaljeni da izadju na sledece izbore i kazne naprednjake,jer su nevidjeni demagozi.Masa ljudi nije izasla na prosleizbore misleci da ce DS sgurno da pobedi , ali nisu racunali da ce svi glasaci Tome Diplome i Ace presamicenog, da izadju na biralista i tako dobiju 24%.
Vidimo se na izborima, naprednjaci, kada cemo vas poslati u istoriju.

Meda

pre 10 godina

Zanimljiva je konstatacija Vučića da kada nema šta da kaže on okreće reč U jednom kratkom periodu me prevario da stvarno hoće dobro Srbiji a sada vidim da je to onaj stari Vučić koji je i kao opozicija preti a sada i kao vlast ali ništa od toga nema, čak šta više mislim da i nije toliko vidra koliko sam mislio , počeo je da se gubi i i rečima i u najavama.

NY

pre 10 godina

Demetra,

Od kako je dosao Vucic ja zivim bolje.Kako da ne.Novcanik mi je sve deblji.Nista ne poskupljuje.Zivim u blagostanju.E sad nesto oko Knezevica. Rece Vucicda ga je prosla vlast drzala 14 meseci u pritvoru i da je sudija Maja Kovacevic donela oslobadjajucu presudu.Ali kada? Kada je postao ministar.I kako je postao ministar kada se protiv njega vodio krivicni postupak. Za svako zaposlenje u drzavnom organu se trazi potvrda da nisi osudjivan ida se ne vodi krivicni postupak.Koga obmanjuje Vucic. I kritikuje poslanike da nisu citali Webera.A on sve na ovom svetu procitao.Ljubi ga majka "pametnog"

nedodirljivi

pre 10 godina

Treba proveriti i Djilasa,naravno.A kada ce se stati na put paravojnoj formaciji,privatnoj gardi lokalnih narko bosova poznatoj kao "navijaci"?Kada ce oni biti stavljeni u okvir zakona,najobicnija rulja nasilnika i olosa uopste.Kad budu krenuli u nocne setnje sa upaljenim bakljama uz zvuke prigodnih nacionalistickih himni i urlikanja i zavijanja folk diva i udovica ratnih zlocinaca?

sandra

pre 10 godina

Mene bi bilo sramota da sam clan DS-a i da moji funkcioneri na ovaj nacin govore o radu nekoga ko je sam uradio deset puta vise od svih njih zajedno, i pri tom nije profitirao, vec radio samo u interesu drzave.

Ivana

pre 10 godina

I vlada i ovo beskonačno sastančenje bez smisla i rezultata su još jedan dokaz sprdnje sa nama. Ne znam samo dokle misle i kako ih nije sramota. A Vučiću rekla bih ne odgovara da ga podsećaju na obećano, a neispunjeno.

KAKVO CRNO BOLJE SUTRA NEMA SA TIM LJUDIMA KOJI SU TU ZBOG NAS BOLJEG SUTRA KLJUC JE U NAMA MI GA IMAMO A NE ONI.

pre 10 godina

Sve ovo u skupstini,vladi,u poziciji u opoziciji mi lici na jednu veliku losu,bednu i jadnu (najjadniju od svih vidjenih)farmu sastavljenu od svih tih kvazi poznatih ljudi to jest politicara.
Zalosno i strasno je kad samo covek pomisli ko nas vodi,ko nas je vodio i ko ce nas sutra od njih voditi u neko bolje sutra.

Gradjanin

pre 10 godina

Prvo.Sa kojim pravom Vcic ima pravo da govori.Premijer je dao ekspoze o radu nove vlade i predstavio nove ministre.Poslanici imaju pravo da pricaju sta hoce.Poslanici biraju clanove vlade a ne obratno.Aleksandar Vucic po starom maniru kada ga pogodis u zivac zacrveni se i pocne da vice i deli lekcije. To smo vec videli u proslosti.I onda pocne i dalje da nekoga naziva lopovom i kriminalcem.U tome ima podrsku Are papagaja Zorana Babica. Aleksandar Vucic prica o necijem bogatstvu.U cemu je problem sto je neko bogat? Dali je to kompleks.Da li je neko utajio porez,obio banku i ukrao.Ako jeste odmah na sud uz dokaz. Kakve veze ima most na Adi ili Bus plus.Onda se javi Ministar pravde.Po kom osnovu? A najveci cirkus su predsedavajuci. Ne zna se ko je gori. Predsednik parlamenta ili ovaj matori general senilac

horizont-levac

pre 10 godina

Briselski sporazum je potpisan,sada dolaze izbori na Kosovu ,a posle njih izbori u Srbiji.Sve je to negde vec dogovoreno.Evropa je shvatila da "problem" Kosova mogu da rese samo oni koji su ga stvorili(sps i srs,a sada je to sns) i zato su podrzali ovu CRVENO-CRNU koaliciju.Obavili su posaoi ostace zapamceni kao nesposobna i izdajnicka vlada. DS sve to zna i sada pocinje da ih razbija kao dete zvecku.

legionar

pre 10 godina

He ja ne znam zasto bi se ko raspravljaonsa Vucicem.Pa taj je do juce pricao jedno a danas drugo.Koga je.on to uhapsio,pa svi banditi su na slobodi,vladaju svim sferama srpskog drustva.Sram da bude i Stefanovica i Vucica,zamlacuju nas glupostima a Srbi propadaju i siromase od Horgosa do Dragasa.

vudi alen

pre 10 godina

Najgori licemer u istoriji srpske politike ikad, Vucic.Dobro je proucio medije i kako se stice popularnost.Pokupio fazon Dacicevih hapsenja iz proslog mandata jer je video kako je Dacicu porasla popularnost, pa se dici hapsenjem Miskovica.Skida odgovornost sa sebe sve vreme.Nista on ne odlucuje , nego sve se pita stranka.Pokupio sve fazone Djindjica i predstavlja se kao on.Postao najednom najveci evropejac.Ali ima samo jedan mali problem,stranka mu je puna sirovina pa ne moze do kraja da bude mister savrseni.
Ovo uskoro ide u jednoumlje ako im se neko ozbiljno ne suprotstavi.

crna guja

pre 10 godina

Vučić je odgovorio da će svakako biti uhapšen, ali je naveo i da su, kada je reč o organizovanom kriminalu, svi podložni proveri, "i Vučić i Dačić, ali i najbogatiji tajkun u srbiji - Đilas"
Takođe, Vučić je poručio da će DS biti iznenađen rezultatima istrage.

Da si ti dragi moj gos'n Prvi ista nasao protiv "NAJBOGATIJEG TAJKUNA DJILASA", gde bi ti bio kraj, rastrubio bi to u cetiri vetra, ali ti se nije posrecilo, pa nastavljas sa tvojim licemernim i demagoskim metodama vecnog misterioznog najavljivanja!!!

KO TE NE ZNA, SKUPO BI TE PLATIO!!! Srecom, jako si providan!!!

secam-se

pre 10 godina

izjavio dacic da je birao reci kad je govorio o pokojnom premijeru djindjicu...kada, pre 5. oktobra? koje su to birane reci? izdajnik, nepatriota, ustasa, nemacki spijun, petokolonas, kvisling??!! da, ovo zaista jesu birane reci...ali iz njima svojstvenog vokabulara!

Bela Rada

pre 10 godina

@Crna guja.
Poenta "organizovanog kriminala", jeste da je to "krivično delo opšteg kriminaliteta" i da treba "uhapsiti sve u pravosuđu i izvršnoj vlasti", koji su omogućili "spregu mafije i države" kako bi se tajkuni enormno obogatili na kriminalan način, a narod osiromašio do očaja?!
Naravno, to nije moguće pod ovom vlašću, iz poznatih razloga, ali će biti moguće, uskoro, uveren sam čvrsto!!!

citizenkane

pre 10 godina

Ja sam se radovao kada su skinuli Tadica koji je prosto jedan ograniceni maneken, ili bolje reci blejac i DS koji je u to vreme postao uzasno korumpiran. Ocekivao sam od Tomica i Vucica promene, nista spektakularno samo da se narod navikne da moze da menja, a oni na vlasti da se plase ako dobro nisu radili. Sto sam ocekivao to se ostvarilo. Tacno je da agencije nisu ukunuli da su zaposlili svoje, da nisu bas mnogo napredovali u hapsenju tajkuna. Znamo da su Vucic i Tomic demagozi, ogranicenih mogucnosti i dosta sujetni pa je do sada ostvaren njihov maximum. Medjutim desilo se nesto veoma dobro za Srpski narod, ponovo su razotkrivene komunjare tj. SPS. Dacic je sada na vetrometini (nije skriven kao nekada iza DS-a) i polako izlazi na videlo zlo i otimacina koje su nam priredile komunjare u poslednjih 20 godina.

anonymus

pre 10 godina

Pa gospodine Vucicu stvarno dosta vise o Djilasu,ako imate dokaze pokrenite istragu u cemu je problem,a ne stalno Djilas ovo,Djilas ono a od svega NISTA.

Darko

pre 10 godina

Preko godinu dana je proslo u demagogisanju o datumu i rekonstrukciji, jedino sto je ucinjeno jeste potpisani sporazum u Briselu, za koji bi da su ga kojim cudom potpisale demokrate sa Tacijem letele glave po Srbiji.
Ekonomija...Jedan jedini primer cu navesti. Prosle godine na cenu psenice od 21 dinara cela Srbija je bila blokirana dok je nisu podigli na 27. Ove godine je dosla do 16 dinara i niko ni ne progovara.
Totalno bezumlje i mrak.

Stanko

pre 10 godina

Opozivija samo da prica I sbkuplja jettine poene.Kad su bili vlast pljackli su, sad su to zaboravili. Pustite Vucica jos godinu, pa onda kritikujte koliko hocete. I narod ce, nismo svi bez mozga.

Peeping Tom

pre 10 godina

Sve se svelo na stranačko prepucavanje, Đilas lopov, Vučić populista, Stefanović kritikuje Vladu, a zaposlen u ministarstvu spoljnih poslova, ko je dostojan da spominje Đinđića i ko nije, a o novim ministrima, o planu i programu, o novim ekonomskim merama, šta će ministri uraditi prvi dan kad stupe na dužnost... O tome ni reči, dok u skupštini sede ljudi koji figurativno govoreći nisu ustali iz onih klupa već deceniju.

CezarMilan

pre 10 godina

Budimo realni, krajnje je vreme da DS preboli cinjenicu da postoji SNS I da su sad oni na vlasti. Ali, zaista je krajnje vreme. Meni, kao politickom laiku, demokratske fore pocinju da idu na nerve.

runner

pre 10 godina

Vučić je naveo da je aktuelnoj Vladi ostalo da uhapsi kriminalne grupe koje prethodna vlast nije uhapsila, poput niške grupe Zorana Ajkovića, zvanog Ajkula.
Чекај мало! Коме у ствари Вучић ово инпутира? Ђиласу и Борку Стефановићу?! Па зар његов коалициони партнер и актуелни Министар полиције није обављао ту дужност и у претходној власти. Све ми се чини да је ово по оној народној: "Ћерку кара, снаји приговара."

Aleksandar

pre 10 godina

Zanimljivo je sto Vucic proziva DS za neobracunavanje sa kriminalom, a Ivica Dacic je bio ministar policije i u prethodnoj vladi. Kakva demagogija!

belosvetski

pre 10 godina

ovo je cudo, za ne verovati!!! neverovatna kolicina demagogije, gluma i performans od strane vladajuce garniture, demonstracija sile i moci svojstvena maniru devedesetih godina! nijedan konkretan odgovor na pitanja opozicije, bahatost i zloupotreba govornice, nevidjena zamena teza na delu, zamagljivanje stvarnosti i time prenebregavanje cinjenice da je ovo rekonstrukcija vlade koja postoji vec godinu i vise dana i koja snosi punu odgovornost za gotovo nikakve rezultate a ne predstavljanje neke nove vlade!

Zoran M.

pre 10 godina

Sve što mogu reći nakon te pauze primećujem da ste međusobnim prepucavanjam svi neozbiljni i neodgovorni tako da od Vas ne mogu očekivati bolje plate, više radnih mesta i bolje dane za Srbiju.

perica

pre 10 godina

Ovo je strasno, preko godinu dana nikakvog rada Vlade, nista korisno, konstruktivno, nikakva poboljsanja... Samo sastancenje i dogovaranje. Pa dosta vise sastancenja, dajte nesto korisno. Ako za ovo vreme ne mozete da se dogovorite pa kako mislite da vodite drzavu. Nesposobnjakovici.

LIMU N

pre 10 godina

Te polemike se nepotrebne u ovom momentu.DS je mnogo toga loseg uradio i ostavio iza sbe tako da i ono sto im je valjalo,palo je u vodu.kada su bili na vlasti, nisu ni jednu aferu procesuirali, a kamoli resili, zato mislim da je bolje da malo olade!

ukile

pre 10 godina

Clanovi Demokraske stranke nece napadati samo Vucica napadace sve redom iz vlasti,samo da bi sprecili formiranje nove vlasti,a ne znaju da u tome nisu uspeli,da je vlast vec formirana.

milan

pre 10 godina

Vucic ima uvek odgovore Koje se u vidu napada sa starim tekstom uvek ponavljaju a svoj rejting gradi na nadi naroda da imamo coveka na celu zemlje koji je doduse broj 3 ili 4 ali ipak ih ima sve u ruci i koji ce sve promenuti a te promene formulira da nece biti lopovska vlada kao ona zadnja i tako on skuplja pojene i vodi politiku kao da je u izbornoj kampanji i kao da jos nije dosao na vlast obecava a mi cekamo.

raca

pre 10 godina

PA DS ne zanimaju novi ministri njih zanima samo da napadaju Vucica i SNS sta smo mogli drugo da ocekujemo od njih ali uskoro nece moci ni cenzus da predju pa necemo morati da trpimo vise njihove gluposti

ugor

pre 10 godina

"Vučiću, rekli ste da će biti uhapšen onaj ko je pomagao (Dušan) Antoniću (Agrobanka), da ćete rešiti aferu prisluškivanja vas i Nikolića, da će biti procesisurana vama bliska osoba, obećali ste da ćete formirati kancelariju za brze odgovore, da će ( Cvijan biti smenjen ako se pokaže da je pritiskao sud. Samo se Vučić u Srbiji promenio, ništa se drugo nije promenilo“, rekao je Stefanović.

Sve lopove u zatvor, ma iz koje partije bili. Posrška Stefanoviću i Vučiću koji se zalažu za hapšenje lopova.

Olgica

pre 10 godina

Pa ne mogu preko noci da se zavrse istrage kad se godinama nije nista radilo po tom pitanju. Najgore je da se istraga lose uradi i da onda osumnjiceni moraju da budu oslobodjeni. Nazalost, toga ima i previse jer su nas oni za koje smo mislili da ce nam doneti prosperitet posle pada Milosevica, najblaze receno, izneverili.

gresni...

pre 10 godina

Ovaj Stefanovic sto unapred procenjuje da ce ova rekonstruisana vlada imati lose rezultate,bolje bi bilo da je nesto naucio dok je bio u prethodnoj vladi... A to je da su gradjani svako zamlacivanje u parlamentu i skretanje sa aktuelnih problema,ciji je tvorac i on u odredjenom delu,prepoznala i adekvatno kaznila!!!Vec su kaznjeni na proslim izborima zbog katastrofalnog rada a sada ce i zbog toga sto umesto da su konstruktivna opozicija,oni se doimaju kao da su onako situirani i obesni posle decenije vlasti,dosli na partiju zezanja sa clanovima vlade,a sve u zelji da je miniraju...Lako je tako u ladovini opozicije kritikovati ljude koji njihove teske greske ispravljaju a da pri tom mnogi od njih jos nisu osetili odgovornost za svoje politicke promasaje!!!

ugor

pre 10 godina

"Vučiću, rekli ste da će biti uhapšen onaj ko je pomagao (Dušan) Antoniću (Agrobanka), da ćete rešiti aferu prisluškivanja vas i Nikolića, da će biti procesisurana vama bliska osoba, obećali ste da ćete formirati kancelariju za brze odgovore, da će ( Cvijan biti smenjen ako se pokaže da je pritiskao sud. Samo se Vučić u Srbiji promenio, ništa se drugo nije promenilo“, rekao je Stefanović.

Sve lopove u zatvor, ma iz koje partije bili. Posrška Stefanoviću i Vučiću koji se zalažu za hapšenje lopova.

sandra

pre 10 godina

Mene bi bilo sramota da sam clan DS-a i da moji funkcioneri na ovaj nacin govore o radu nekoga ko je sam uradio deset puta vise od svih njih zajedno, i pri tom nije profitirao, vec radio samo u interesu drzave.

nedodirljivi

pre 10 godina

Treba proveriti i Djilasa,naravno.A kada ce se stati na put paravojnoj formaciji,privatnoj gardi lokalnih narko bosova poznatoj kao "navijaci"?Kada ce oni biti stavljeni u okvir zakona,najobicnija rulja nasilnika i olosa uopste.Kad budu krenuli u nocne setnje sa upaljenim bakljama uz zvuke prigodnih nacionalistickih himni i urlikanja i zavijanja folk diva i udovica ratnih zlocinaca?

vudi alen

pre 10 godina

Najgori licemer u istoriji srpske politike ikad, Vucic.Dobro je proucio medije i kako se stice popularnost.Pokupio fazon Dacicevih hapsenja iz proslog mandata jer je video kako je Dacicu porasla popularnost, pa se dici hapsenjem Miskovica.Skida odgovornost sa sebe sve vreme.Nista on ne odlucuje , nego sve se pita stranka.Pokupio sve fazone Djindjica i predstavlja se kao on.Postao najednom najveci evropejac.Ali ima samo jedan mali problem,stranka mu je puna sirovina pa ne moze do kraja da bude mister savrseni.
Ovo uskoro ide u jednoumlje ako im se neko ozbiljno ne suprotstavi.

CezarMilan

pre 10 godina

Budimo realni, krajnje je vreme da DS preboli cinjenicu da postoji SNS I da su sad oni na vlasti. Ali, zaista je krajnje vreme. Meni, kao politickom laiku, demokratske fore pocinju da idu na nerve.

Beli listic

pre 10 godina

Botovi dzaba vam je ovo javljanje na komentarima,Vucica je narod provalio,svi oko mene su nevidjeno napaljeni da izadju na sledece izbore i kazne naprednjake,jer su nevidjeni demagozi.Masa ljudi nije izasla na prosleizbore misleci da ce DS sgurno da pobedi , ali nisu racunali da ce svi glasaci Tome Diplome i Ace presamicenog, da izadju na biralista i tako dobiju 24%.
Vidimo se na izborima, naprednjaci, kada cemo vas poslati u istoriju.

Olgica

pre 10 godina

Pa ne mogu preko noci da se zavrse istrage kad se godinama nije nista radilo po tom pitanju. Najgore je da se istraga lose uradi i da onda osumnjiceni moraju da budu oslobodjeni. Nazalost, toga ima i previse jer su nas oni za koje smo mislili da ce nam doneti prosperitet posle pada Milosevica, najblaze receno, izneverili.

NY

pre 10 godina

Demetra,

Od kako je dosao Vucic ja zivim bolje.Kako da ne.Novcanik mi je sve deblji.Nista ne poskupljuje.Zivim u blagostanju.E sad nesto oko Knezevica. Rece Vucicda ga je prosla vlast drzala 14 meseci u pritvoru i da je sudija Maja Kovacevic donela oslobadjajucu presudu.Ali kada? Kada je postao ministar.I kako je postao ministar kada se protiv njega vodio krivicni postupak. Za svako zaposlenje u drzavnom organu se trazi potvrda da nisi osudjivan ida se ne vodi krivicni postupak.Koga obmanjuje Vucic. I kritikuje poslanike da nisu citali Webera.A on sve na ovom svetu procitao.Ljubi ga majka "pametnog"

secam-se

pre 10 godina

izjavio dacic da je birao reci kad je govorio o pokojnom premijeru djindjicu...kada, pre 5. oktobra? koje su to birane reci? izdajnik, nepatriota, ustasa, nemacki spijun, petokolonas, kvisling??!! da, ovo zaista jesu birane reci...ali iz njima svojstvenog vokabulara!

Aleksandar

pre 10 godina

Zanimljivo je sto Vucic proziva DS za neobracunavanje sa kriminalom, a Ivica Dacic je bio ministar policije i u prethodnoj vladi. Kakva demagogija!

Siniša

pre 10 godina

Kad slušam Vučića ja kao da ne živim u ovoj državi...haos i rasulo na sve strane, a on priča bajke. Ja se bavim malim biznisom (imam 4 zaposlena) i za vreme predhodne vlade, koja nije dobro radila, ja sam imao posao i nekakvu zaradu, malu, ali ipak dovoljnu da se preživi, sada je situacija takva da posla uopšte nema i ne znam šta da radim, ne spavam noćima...ako zatvorim biznis od čega da živim, ako nastavim sa gubitkom odakle da platim...a računi stižu za komunalije, treba platiti poreze i doprinose...užas, a očekivao sam da će sa novom vlašću biti mnogo bolje, a situacija je mnogo gora. Raspitivao sam se kod kolega, kako njima ide i da li ja nešto pogrešno radim...svi kažu - ništa ne pitaj, užas, katastrofa...nemaju ni oni posla. Da ne govorim o poskupljnju života-cena, poreza itd. jedva sastavljam kraj sa krajem. Prema tome, priča je jedno(nebitna), a dela su merodavna. Meni ova vlast ne uliva nikakvo poverenje i ja ne bi više gubio vreme sa njima, naročito sa SPS i PUPS...proći će još 6 meseci, godina, a biće još gore. Vođenje države je mnogo ozbiljna stvar, kompleksna, a ja koliko vidim ovi se igraju, eksperimentišu...zamajavaju...zamajavali su javnost mesec dana sa dovođenjem stranih ,,stručnjaka'', pisali su mediji svaki dan i vidimo da od toga nema ništa, pa koga više zamajavaju...pa dosta je više igrarije...godinu dana samo slušamo spletkarenja i pljuvanja, a ništa se ne radi...jer je nekima bilo najvažnije da sakupe poene, procente...a da drugima umanje...

Stanko

pre 10 godina

Opozivija samo da prica I sbkuplja jettine poene.Kad su bili vlast pljackli su, sad su to zaboravili. Pustite Vucica jos godinu, pa onda kritikujte koliko hocete. I narod ce, nismo svi bez mozga.

gresni...

pre 10 godina

Ovaj Stefanovic sto unapred procenjuje da ce ova rekonstruisana vlada imati lose rezultate,bolje bi bilo da je nesto naucio dok je bio u prethodnoj vladi... A to je da su gradjani svako zamlacivanje u parlamentu i skretanje sa aktuelnih problema,ciji je tvorac i on u odredjenom delu,prepoznala i adekvatno kaznila!!!Vec su kaznjeni na proslim izborima zbog katastrofalnog rada a sada ce i zbog toga sto umesto da su konstruktivna opozicija,oni se doimaju kao da su onako situirani i obesni posle decenije vlasti,dosli na partiju zezanja sa clanovima vlade,a sve u zelji da je miniraju...Lako je tako u ladovini opozicije kritikovati ljude koji njihove teske greske ispravljaju a da pri tom mnogi od njih jos nisu osetili odgovornost za svoje politicke promasaje!!!

1%

pre 10 godina

Mogu da pretpostavim Vucicu, kako boli to sto te je Djilas pocistio na izborima u Beogradu. Sad na povrsinu izbijaju svi kompleksi koje vuces iz godina kada si bio veciti gubitnik na izborima u Beogradu. Strasno boli kad te ne vole u gradu gde si rodjen, i ne mozes da pobedis. Sada hoces to sve da izlecis preko moci koju si dobio postizbornom matematikom, i samo pretis hapsenjima i istragama. Daj narodu posao i novac , a ne hleba i igara.
Dao si ostavku na mesto ministra vojnog. Sta je bilo? Veliki zalogaj? Pa da si imao i dan vojnog roka znao bi sta je vojska i koja je to problematika. Bio sam u pravu i dobijao silne minuse od tvojih "horiumskih jurisnika" kada sam pisao da nisi covek za to mesto jer nisi sluzio vojsku..eto imam bar neku satisfakciju, ali znam da cu doci do bar 130 minusa...

anonymus

pre 10 godina

Pa gospodine Vucicu stvarno dosta vise o Djilasu,ako imate dokaze pokrenite istragu u cemu je problem,a ne stalno Djilas ovo,Djilas ono a od svega NISTA.

raca

pre 10 godina

PA DS ne zanimaju novi ministri njih zanima samo da napadaju Vucica i SNS sta smo mogli drugo da ocekujemo od njih ali uskoro nece moci ni cenzus da predju pa necemo morati da trpimo vise njihove gluposti

Zipo

pre 10 godina

Mene bi bilo sramota da sam clan DS-a i da moji funkcioneri na ovaj nacin govore o radu nekoga ko je sam uradio deset puta vise od svih njih zajedno, i pri tom nije profitirao, vec radio samo u interesu drzave.
(sandra, 31. avgust 2013 17:14)

Mene bi bilo sramota da sam uopste clan bilo koje stranke, da nisam sam sposoban da se izborim za sebe. Jos veca sramota bi me bilo da pisem ove izlizane i prazne hvalospeve zarad nekih sitnih beneficija. Ne volim ni "zute lopove" ni vas "radikale u jagnjecoj kozi" ali sto rece neko, toliko ste poceli da nervirate da cu ovaj put izaci na izbore i dobro cu da izvagam ko ce vam naneti najvecu stetu, glasacu za njega i nagovoricu svakoga od mojih da ucini isto, kao sto su mnogi rezignirani gradjani opravdano kaznili DS i Tadica glasajuci namerno za vas sto vam je ocito udarilo previse u glavu i navelo vas da pravite od Vucica srpskog Kima-Dzonga-Una.

ukile

pre 10 godina

Clanovi Demokraske stranke nece napadati samo Vucica napadace sve redom iz vlasti,samo da bi sprecili formiranje nove vlasti,a ne znaju da u tome nisu uspeli,da je vlast vec formirana.

LIMU N

pre 10 godina

Te polemike se nepotrebne u ovom momentu.DS je mnogo toga loseg uradio i ostavio iza sbe tako da i ono sto im je valjalo,palo je u vodu.kada su bili na vlasti, nisu ni jednu aferu procesuirali, a kamoli resili, zato mislim da je bolje da malo olade!

Meda

pre 10 godina

Zanimljiva je konstatacija Vučića da kada nema šta da kaže on okreće reč U jednom kratkom periodu me prevario da stvarno hoće dobro Srbiji a sada vidim da je to onaj stari Vučić koji je i kao opozicija preti a sada i kao vlast ali ništa od toga nema, čak šta više mislim da i nije toliko vidra koliko sam mislio , počeo je da se gubi i i rečima i u najavama.

horizont-levac

pre 10 godina

Briselski sporazum je potpisan,sada dolaze izbori na Kosovu ,a posle njih izbori u Srbiji.Sve je to negde vec dogovoreno.Evropa je shvatila da "problem" Kosova mogu da rese samo oni koji su ga stvorili(sps i srs,a sada je to sns) i zato su podrzali ovu CRVENO-CRNU koaliciju.Obavili su posaoi ostace zapamceni kao nesposobna i izdajnicka vlada. DS sve to zna i sada pocinje da ih razbija kao dete zvecku.

belosvetski

pre 10 godina

ovo je cudo, za ne verovati!!! neverovatna kolicina demagogije, gluma i performans od strane vladajuce garniture, demonstracija sile i moci svojstvena maniru devedesetih godina! nijedan konkretan odgovor na pitanja opozicije, bahatost i zloupotreba govornice, nevidjena zamena teza na delu, zamagljivanje stvarnosti i time prenebregavanje cinjenice da je ovo rekonstrukcija vlade koja postoji vec godinu i vise dana i koja snosi punu odgovornost za gotovo nikakve rezultate a ne predstavljanje neke nove vlade!

Darko

pre 10 godina

Preko godinu dana je proslo u demagogisanju o datumu i rekonstrukciji, jedino sto je ucinjeno jeste potpisani sporazum u Briselu, za koji bi da su ga kojim cudom potpisale demokrate sa Tacijem letele glave po Srbiji.
Ekonomija...Jedan jedini primer cu navesti. Prosle godine na cenu psenice od 21 dinara cela Srbija je bila blokirana dok je nisu podigli na 27. Ove godine je dosla do 16 dinara i niko ni ne progovara.
Totalno bezumlje i mrak.

crna guja

pre 10 godina

Vučić je odgovorio da će svakako biti uhapšen, ali je naveo i da su, kada je reč o organizovanom kriminalu, svi podložni proveri, "i Vučić i Dačić, ali i najbogatiji tajkun u srbiji - Đilas"
Takođe, Vučić je poručio da će DS biti iznenađen rezultatima istrage.

Da si ti dragi moj gos'n Prvi ista nasao protiv "NAJBOGATIJEG TAJKUNA DJILASA", gde bi ti bio kraj, rastrubio bi to u cetiri vetra, ali ti se nije posrecilo, pa nastavljas sa tvojim licemernim i demagoskim metodama vecnog misterioznog najavljivanja!!!

KO TE NE ZNA, SKUPO BI TE PLATIO!!! Srecom, jako si providan!!!

runner

pre 10 godina

Vučić je naveo da je aktuelnoj Vladi ostalo da uhapsi kriminalne grupe koje prethodna vlast nije uhapsila, poput niške grupe Zorana Ajkovića, zvanog Ajkula.
Чекај мало! Коме у ствари Вучић ово инпутира? Ђиласу и Борку Стефановићу?! Па зар његов коалициони партнер и актуелни Министар полиције није обављао ту дужност и у претходној власти. Све ми се чини да је ово по оној народној: "Ћерку кара, снаји приговара."

Mene necete prevariti

pre 10 godina

Kao sto neko u kometarima rece, KADA CE DACIC, VUCIC I NIKOLIC DA ODGOVARAJU ZA STRAHOTE DEVEDESETIH? Ko je u februaru 2003. opominjao Djindjica da ce uskoro stradati? Jesmo li bas sve zaboravili!??!!

perica

pre 10 godina

Ovo je strasno, preko godinu dana nikakvog rada Vlade, nista korisno, konstruktivno, nikakva poboljsanja... Samo sastancenje i dogovaranje. Pa dosta vise sastancenja, dajte nesto korisno. Ako za ovo vreme ne mozete da se dogovorite pa kako mislite da vodite drzavu. Nesposobnjakovici.

bgd

pre 10 godina

E ovaj Vucic je pravi cirkuzant, ja stvarno ne znam ko njemu vise veruje.Niko do sad nije lagao narod i pravio cirkus od parlamenta kao on i ovi njegovi.Lepo meni rece jedan moj prijatelj PRAVICEMO MI ZUTE OD BLATA.

Gradjanin

pre 10 godina

Prvo.Sa kojim pravom Vcic ima pravo da govori.Premijer je dao ekspoze o radu nove vlade i predstavio nove ministre.Poslanici imaju pravo da pricaju sta hoce.Poslanici biraju clanove vlade a ne obratno.Aleksandar Vucic po starom maniru kada ga pogodis u zivac zacrveni se i pocne da vice i deli lekcije. To smo vec videli u proslosti.I onda pocne i dalje da nekoga naziva lopovom i kriminalcem.U tome ima podrsku Are papagaja Zorana Babica. Aleksandar Vucic prica o necijem bogatstvu.U cemu je problem sto je neko bogat? Dali je to kompleks.Da li je neko utajio porez,obio banku i ukrao.Ako jeste odmah na sud uz dokaz. Kakve veze ima most na Adi ili Bus plus.Onda se javi Ministar pravde.Po kom osnovu? A najveci cirkus su predsedavajuci. Ne zna se ko je gori. Predsednik parlamenta ili ovaj matori general senilac

Ivan

pre 10 godina

Vucicu vraze, stari demagoze..Zaista situacija je svakim danom sve gora, narod ima sve manje hleba. Izvinjavam se, pocinje Farma, odlazi Tole..zivi se bolje zar ne?!

Jovan011

pre 10 godina

Godinu dana samo pricaju a da nista nisu uradili. Sada menjaju clanove Vlade i opet nemju niti program niti ideju sta da rade. ALi zato udaraju na opoziciju i bore se za vlast svaka cast.

Užas i beda

pre 10 godina

Nova Vlada ništa novo nije donela! Iste rasprave, jedini problem pozicije je opozicija. Sve ostalo je za njih nebitno. I dalje slušamo iste priča, samo ovoga puta još više ostrašćene. Na sva pitanja Borka Stefanovića, konkretne odgovore nismo čuli, sem prozivke bez argumenata. Užas i beda jednom rečju

1%

pre 10 godina

prethodni..., 31. avgust 2013 20:16)

O cemu ti pricas! U Milosevicevo vreme smo bili pod sankcijama i nismo se mogli da zaduzimo, ali zato NIKOME NISMO VRACALI DUGOVE. Pogledaj malo na netu, dostupo je, kolike su bile devizne rezerve , ne Srbije, nego Jugoslavije 2000god. a kolike su bile 2012. Nemoj molim te da poredis babe i zabe. Da li si ti ziveo u Milosevicevo vreme uopste. Ako si bio njegov savremenik ( ja jesam ) onda si debelo mutio ako ti je bilo dobro. Verij mi, meni nije bilo nimalo. Da li si ikad pravio i pekao keks za bebu?? Ja sam '90 to radio za sina rodjenog 1992. posto "plazme" nije nigde bilo, a gde je bilo placali se markama...eto tek toliko kao prilog tvojoj ( Milosevicevoj ) ekonomiji. Inace jedan od Milosevicevih ministara finansija ti je sadasnji direktor SIMPA...da li ce ovaj put da odgovara za ono sto je radio.

Killer on the loose

pre 10 godina

Vas sve treba najuriti motkama!!!Nicemu ne sluzite,od prvog do poslednjeg!!!Boze, koliko je ovaj narod glup,pa sve ovo trpi i gleda

Mile

pre 10 godina

da se komsiluk ovako seljoberski prepucava oo hodniku posle pola sata bi ih izbacili da se objasnjavaju na drugom mestu. Ovi nazovi politicari su placeni da vode drzavu, a jedino sto znaju je da izigravaju pajace za zabavu polupismenima. DS bi trebao da se sam raspusti od stida i sramote sto su nam na velika vrata vratili prvo SPS, pa sada i ove Seseljeve klovnove.

Ivana

pre 10 godina

I vlada i ovo beskonačno sastančenje bez smisla i rezultata su još jedan dokaz sprdnje sa nama. Ne znam samo dokle misle i kako ih nije sramota. A Vučiću rekla bih ne odgovara da ga podsećaju na obećano, a neispunjeno.

Doktor nauka

pre 10 godina

Vise vrede ovi komentari nego svi minusi koje nalupa ovaj koji radi do zore.Hoce covek da "pokaze da to nije stav " gradjana Srbije. Blago Srbiji sa ovakvima. Takvi i zasluzuju ovakvu vlast.Kakva vlast takvi i simpatizeri

milan

pre 10 godina

Vucic ima uvek odgovore Koje se u vidu napada sa starim tekstom uvek ponavljaju a svoj rejting gradi na nadi naroda da imamo coveka na celu zemlje koji je doduse broj 3 ili 4 ali ipak ih ima sve u ruci i koji ce sve promenuti a te promene formulira da nece biti lopovska vlada kao ona zadnja i tako on skuplja pojene i vodi politiku kao da je u izbornoj kampanji i kao da jos nije dosao na vlast obecava a mi cekamo.

PoeticGenius

pre 10 godina

Kako je lepo pricati i biti za to placen. Skoro jednako dobro kao porno glumci, samo sto se oni bar trude da svoj posao obavljaju posteno.

Ivan

pre 10 godina

@nema plate:
Rece danas prvi podpredsednik vlade bolje se zivi nego pre godinu dana, ja slusam pogledam u novcanik 250 dinara, pogledam kod zene u novcanik malo vise mozda 500, otvorim frizider tuga da ne pricam, pogledam moje patike katastrofa, skoro se odlepile, pogledam racun za knjige za 5 razred u..o sam se, pogledam racun za knjige 8 razred eh zivote... A u ponedeljak skola pocinje, a struja poskupela, a gas poskupeo, ide zima.... Prosle godine nije bilo tako, i knjige i sveske i patike za dvoje dece smo kupili, doduse jedva ali smo kupili, ove godine ne moguce ali stvarno, ici ce u staroj obuci u skolu, ne moze... Doduse dobijam platu redovno ali je ista vec godinu i po a i zena dobija redovno ali ni ona ne zna kad je zadnji put povecana a sve je poskupelo i to jako mnogo...
E sad vi koji mislite i pisete komentare, da li narucene ili ne, kazite mi sta je bolje, ajde objasnite mi!
Sta mene briga za Etihad i za briselski sporazum, kad nemam svoj deci da kupim obucu za skolu, nemam a radimo dvoje... e sad recite da li je bolje?!

legionar

pre 10 godina

He ja ne znam zasto bi se ko raspravljaonsa Vucicem.Pa taj je do juce pricao jedno a danas drugo.Koga je.on to uhapsio,pa svi banditi su na slobodi,vladaju svim sferama srpskog drustva.Sram da bude i Stefanovica i Vucica,zamlacuju nas glupostima a Srbi propadaju i siromase od Horgosa do Dragasa.

Bez plate

pre 10 godina

Nisam mogla da se načudim danas kada sam čula u skupštinskoj raspravi da je poslednjih godinu dana u Srbiji smanjen broj nezaposlenih?
Kojom matematikom se to vodi vicepremijer i da li je siguran u izvor koji ga je obavestio o tome? Da li on to navodi samo one koji su prijavljeni na NSZ? Ako je tako, onda neka se raspita koliko ljudi je izbrisano sa NSZ? NSZ godinama služi samo za pranje novca kroz razne vidove "subvencija" i javnih radova koje se daju probanima bez provera. Pravi, nezaposleni građani nemaju nikakvu korist pa se ni ne prijavljuju, jer NSZ niti traži posao, niti overava zdravstvene knjižice.
Drugo, kako da računamo radnike bivšeg Sartida koji su sada na budžetu? Kako da računamo radnike RTS-a koji su silom prilika na budžeta jer se neko dosetio da javno propagira ukidanje pretplate? Da li su oni zaposleni u javnom sektoru, zaposleni u privredi ili jednom nogom nezaposleni jer se uveliko spremaju socijalni programi? Zna li da njegovi državni službenici koriste državne automobile i vozače da se vozikaju na tezge i ubiraju honorare?
I reći ću samo još ovo:
Do prošle jeseni i suprug i ja samo imali redovne plate. Male, ali redovne. Danas smo na ivici bede, plate ne primamo, na posao moramo da idemo, porez i komunalije moramo da plaćamo... A morali bi nešto i da pojedemo i da odškolujemo decu...
Dakle, ovo do sada je bila čista demagogija, a novoj Vladi neka je Bog u pomoći. Ja iskreno želim bolje dane svima.

srđan

pre 10 godina

hn, milosevicevci protiv dosovaca, da mi je neko 97-me rekao da ce za 15godna da dacic bude premijer srbije, djilas da bude bogatas a vucic da glumi pravednika i najpostenijeg coveka u srbiji, nikolic predsednik, djindjic nas kenedi a milisevic pokojnik....zbrisao bih iz zemlje, e da zaboravio sam bombardovanje i tripovanje da smo petog nesto promenili...

moler

pre 10 godina

Ovo je da se čoveku stomak prevrne. Nego, mene zanima g. Tasovac - on ima duha koliko ostatak Skupštine zajedno, šta li će biti kad progovori, majko draga :).

citizenkane

pre 10 godina

Ja sam se radovao kada su skinuli Tadica koji je prosto jedan ograniceni maneken, ili bolje reci blejac i DS koji je u to vreme postao uzasno korumpiran. Ocekivao sam od Tomica i Vucica promene, nista spektakularno samo da se narod navikne da moze da menja, a oni na vlasti da se plase ako dobro nisu radili. Sto sam ocekivao to se ostvarilo. Tacno je da agencije nisu ukunuli da su zaposlili svoje, da nisu bas mnogo napredovali u hapsenju tajkuna. Znamo da su Vucic i Tomic demagozi, ogranicenih mogucnosti i dosta sujetni pa je do sada ostvaren njihov maximum. Medjutim desilo se nesto veoma dobro za Srpski narod, ponovo su razotkrivene komunjare tj. SPS. Dacic je sada na vetrometini (nije skriven kao nekada iza DS-a) i polako izlazi na videlo zlo i otimacina koje su nam priredile komunjare u poslednjih 20 godina.

Zora

pre 10 godina

Meni je danas bila interesantna skupstina. Citav dan prepucavanje izmedju demokrata i naprednjaka. Malo se pricalo o ministrima a vise ko je sta opljackao. Posle Milosevica, kad je dosao DOS u istoj toj skupstini sam slusala od DOS-a koliko je SPS upropastio Srbiju. Kad su demokrate dosle na vlast 2008. onda sam slusala koliko je DSS upropastio Srbiju. Sada kad su dosli naprednjaci slusam koliko su demokrate upropastile Srbiju. I tako u nedogled. Ja vise i ne mislim kada ce nama, obicnim gradjanima biti dobro. Neka su nasi politicari zivi i zdravi a mi sirotinja smo u Bozijim rukama.

madjilac

pre 10 godina

Jao mili boze vidis li ovo dali su to oni ljudi iz devedesete ako jesu sta I'm se to desilo.Zar ne vide da nemogu da sastave vladu sa kojima mogu nesta da urade.Ma glefam ove ministatske face nema od njih nista kad je mogao Mirovic fa bude ministar onda je to stvarno zalosno po srbiju.Sa ovom vladom imacemo frizuru ko u tasovca jer ovo je da ti se kosa digne na glavi od demagogije I samohvale I ndmenosti pravih demagoga koji cr nas dovesti do ludila.

Zoran M.

pre 10 godina

Sve što mogu reći nakon te pauze primećujem da ste međusobnim prepucavanjam svi neozbiljni i neodgovorni tako da od Vas ne mogu očekivati bolje plate, više radnih mesta i bolje dane za Srbiju.

Bela Rada

pre 10 godina

@Crna guja.
Poenta "organizovanog kriminala", jeste da je to "krivično delo opšteg kriminaliteta" i da treba "uhapsiti sve u pravosuđu i izvršnoj vlasti", koji su omogućili "spregu mafije i države" kako bi se tajkuni enormno obogatili na kriminalan način, a narod osiromašio do očaja?!
Naravno, to nije moguće pod ovom vlašću, iz poznatih razloga, ali će biti moguće, uskoro, uveren sam čvrsto!!!

Veliki brat

pre 10 godina

Da im se troškovi Skupštine za ova dva dana odbiju od plata, pa će oni biti malo efikasniji umesto da po ceo dan palamude.

Pa šta bi bilo da po privatnim firmama radnici tako dva dana diskutuju šta bi bilo bolje, da pljuju jedan drugog i pričaju šta je bilo pre 10 ili 20 godina? Ne, tamo nema šta da se diskutuje, radi se kako gazda kaže.

Radite gospodo i vi u strankama kako vam gazde kažu, o ove višednevne debate služe samo da stvorite privid kod naroda kako, eto, vi nešto radite, kako se borite, kako mislite na dobro države i naroda.

Ali, to je sve samo PRIVID, i narod je počeo polako da shvata, jer onih sa 4 razreda osnovne je sve manje, a sve je više onih koji su koliko-toliko obrazovani (uprkos sve lošijem obrazovnom sistemu) i koji koriste internet pa mogu malo bolje da se informišu.

Samo još da ljudi ukapiraju da će im biti bolje tek kad se svi udruže protiv vas, umesto da jedni drugima budu dušmani i da im glavni moto življenja bude "bitno je da se ja snađem, šta me briga za druge", pa ćete videti kad vam par miliona izađe sa motkama na ulice...

Peeping Tom

pre 10 godina

Sve se svelo na stranačko prepucavanje, Đilas lopov, Vučić populista, Stefanović kritikuje Vladu, a zaposlen u ministarstvu spoljnih poslova, ko je dostojan da spominje Đinđića i ko nije, a o novim ministrima, o planu i programu, o novim ekonomskim merama, šta će ministri uraditi prvi dan kad stupe na dužnost... O tome ni reči, dok u skupštini sede ljudi koji figurativno govoreći nisu ustali iz onih klupa već deceniju.

KAKVO CRNO BOLJE SUTRA NEMA SA TIM LJUDIMA KOJI SU TU ZBOG NAS BOLJEG SUTRA KLJUC JE U NAMA MI GA IMAMO A NE ONI.

pre 10 godina

Sve ovo u skupstini,vladi,u poziciji u opoziciji mi lici na jednu veliku losu,bednu i jadnu (najjadniju od svih vidjenih)farmu sastavljenu od svih tih kvazi poznatih ljudi to jest politicara.
Zalosno i strasno je kad samo covek pomisli ko nas vodi,ko nas je vodio i ko ce nas sutra od njih voditi u neko bolje sutra.

Filip Visnjic

pre 10 godina

@PlinskaBocca, 31. avgust 2013 21:50

Dobro jutro...samo da te probudim..danas je 31.08.2013. U medjuvremenu dok si ti spavao, od 1996. do 2013. Beograd je rekao sta misli o "zutima". A Beograd je u tom periodu rekao i sta mislio o SRS=SNS-U.....cisto da te obavestim, stanje je isto,tj Beograd i dalje podrzava ovu gradsku upravu..a sad mozes da nastavis da spavas i sanjas Vucica...

zoran

pre 10 godina

Gospodin Vučić bi ovog trenutka uhapsio Đilasa ali nema dovoljno argumenata i činjenica da se uhvati u koštac sa dokazima pa da počne da barata sa procesuiranjem...

SNS bot vs. DS bot

pre 10 godina

Meni je onaj lik iza Stefanovica bas bio simpaticno smesan. Ostavite pretplatu za RTS, a mozete i da je povecate, imaju ubedljivo najduhovitiji program, sa mnogo duhovitih, sto glavnih, sto sporednih glumaca. :)

zoran

pre 10 godina

Ne kapiram polemiku izmedju DS i SPS a DS je reinkarnirao SPS...sve to meni lici na jednu igru za decu koja se zove ne ljuti se covece. Obe strnke se trude da udju u kucu sa gazdama, ali su svesni da moze biti samo jedan.
(Stigmata, 31. avgust 2013 22:10)

A jače su ti gazde:

Konačni Izborni rezultati 2012.

SNS 24,06 %

DS 22,03 %

Štobi rek'o narod: "Provukli se k'o pas kroz rosu"

Siromašan i fakuteltski obrazovan

pre 10 godina

A kada će Demokratska stranka odgovarati za prethodnih 13 godina pošto su upravo ta stranka i strucni kadar ojadili ovu Srbiju? Najoštriji sam protivnik Slobodana Miloševića i devedesetih, ali on je bio mala beba za vas lopove na kub. Vi ste nam u ovih 13 godina dali devedesete uvijene u celofan. Šta mi vrede puni rafovi kad nemam para da kupim bilo šta, da preživim do 15-og u mesecu? Šta mi vrede ukinute vize kad nemam para da putujem bilo gde? Gdegod da odem i pokušam da se probijem poštenim i časnim radom, već 5 godina me pitaju ČIJI SI? Dosta mi je više priča o devedestim, 13.godina pričali ste o devedesetim i tako dobijali izbore, a ZAPRAVO IZ DEVEDESTIH NIKAD NISMO NI IZAŠLI! DS zaslužuje da na sledećim izborima nestane sa političke scene jer sem prodavanja magle, ogromnog lopuvluka ništa drugo niste sposobni da uradite. Vaše rezultate vidim i ja i 90% Srbije u kojoj ljudi ne mogu kraj sa krajem da sastave. Sram vas bilo, vi nekome držite slovo.

LamBady

pre 10 godina

Iz dana u dan na skupstinskoj pozornici imamo prilike da vidimo kako se ponasa covek u zivom blatu. Samo obratite paznju kako jedni vuku druge, ne bili se izvukli, a ne shvataju da tonu ovako ili onako svi zajedno!

prethodni...

pre 10 godina

Stefanovic kao i uvek se sluzi poluistinama...Kao prvo nije tacno da su vladali 4 godine!Pravo da vam kazem ,gradjanima izgleda kao da su vladali sto godina...Pa ni u vreme Milosevica,Srbija nije bila u ovakvoj finansijskoj dubiozi! Ajd da vidimo dugovanja od tada i danas...Koliko je zemlja bila zaduzena u njegovo vreme,a koliko danas.U njegovo vreme smo imali veliku krizu,sankcije,ratove ali ipak i manju zaduzenost.Nemojte da nas probate prevariti jer smo mi sve vreme ovde.Pa je ruzno da se sad vracate ponovo na Milosevica i njegovo vreme...Ono je odavno proslo a vladao je taman koliko i vi...Samo sto ste vi vise trosili i sve sto je vredelo u drzavi ste rasprodali.A imali ste podrsku medjunarodne zajednice,dobijali ste donacije i kapom i sakom,kao za razvoj demokratije...I umesto demokratije u Srbiji se razvijala korupcija i to tako,da je drzava toliko osiromasila,da nema ni za osnovne potrebe.Umesto da ste pare ubacili u realni sektor,vi ste ih nestedeci ulagali u samo vama zvane projekte od kojih mi gradjani smo nasledili jedino kredite i ogromne kamate!A sto se tice pokojnog Djindjica i on da vidi sta je i kakva je Srbija,verovatno da vi i mnogi od vas,ne bi sada sedeli u parlamentarnim klupama!!!Pravo da vam kazem,znam da bi bio sokiran,a kako i ne bi!Nije rekonstrukcija kupovina vremena,jer nema sadasnja vlast razloga da kupuje vreme ni od koga...Oni su u mandatu,datom od gradjana na izborima...A vama je ostalo samo jos da sa vickastim doskocicama bodrite sami sebe!!

@Savet dijaspore

pre 10 godina

Za ime sveta, šta se dešava sa ovim našim nekad tako pametnim, lucidnim i duhovitim narodom.
Kako je moguce da neko kao Vi izjavi" Dok ne nađete boljeg od Vucica" ne javljajte se.
Nisam ni mlada ni neškolovana, ali sam zapanjena tim obožavanjem lika i dela doticnog.
Zato i verujem, u njihovom stilu, da komentare štancuje neka Agencija ali po principu što jednostavnije, prizemnije, prostije da stigne do našeg neprosvecenog naroda.
Stežite vi obruc, ali vređate Srbiju, a diktatura se svaka završava na isti nacin.

Panteon

pre 10 godina

Vise vrede ovi komentari nego svi minusi koje nalupa ovaj koji radi do zore.Hoce covek da "pokaze da to nije stav " gradjana Srbije. Blago Srbiji sa ovakvima. Takvi i zasluzuju ovakvu vlast.Kakva vlast takvi i simpatizeri
(Doktor nauka, 31. avgust 2013 18:52)

Posebno mi je iritantna postavka gde SNS navodno ima podršku 40% GRAĐANA.
Aman ljudi, pola glasača nije izašlo na izbore.
Od druge polovine - SNS ima glasove 40% birača.

To je DALEKO od 40% građana... Da ne počinjem tek o tome što inače živim u gradu u kojem dominira anti-SNS stav.

Demetra

pre 10 godina

Građanima se smučio DS, kada su napadali Gorana Kneževića oko afere aflatoksina sada kada je smenjen zašto je smenjen i zašto je postavljen novi ministar poljoprivrede, kada su smenili Alisa Marić zašto je ona smenjena? Pa gospoda iz DS vladi ne trebaju ministri koji neće da rade, niti da daju rezultate. Državi su potrebni stručnjaci koji ću našu državu izvući iz krize. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću i njegovim potragama za ekspertimaSrbija će se u kratkom roku izvući iz krize. Gospoda iz DS-a ne znaju ništa sem da kritikuj nove ministri koji nisu počeli da rade svoj posao. DS je uništila naša državna preduzeća, i državne firme.

geometar iz valjeva

pre 10 godina

Мене "ОНО" испод липе у Пожаревцу није преварило.Он ми је био непријатељ. Мене "ОВО" неће преварити,знам ко је и шта је био,па чак и да се променио. Али,људи,објасните ми чиме Вас је задужио "ОНАЈ" из сваке реченице главни, кад је све ово сада масло његове "визије",па је драфтовао најгори хохштаплерај чија су недела гора од албанске голготе? Одакле толико идолопоклонство и код политичких непријатеља? Или је то лицемерно додворавање? Па где више? Жути су радикале довели на власт, вратили "банду црвену",нашом апстиненцијом на изборима,само зато што је недодирљиви већ растурио имиџ тадашње опозиције својим убеђењем да су нам свима испрани мозгови.А,шта ако нису? "Држава малих и средњих -породичних предутећа" је држава:комуналних инспектора,контролора бус плуса, ком.полиције,контролора паркинг сервиса,жандармерије,чувара,школицајаца, обезбеђења,пореских и других инкасаната...све "креативно и производњом и услугама упошљено".Банке су биле лоше,а што онда фабрике нису стране довели? Којом алхемијом да преживимо,док гледамо алхемију богаћења
његових "експерата" који се никада ничим нису бавили? Све је уништено,па
није ни чудно што може и "ОВАЈ"што личи на "Приправника Пецу" да нам паметује и скупља поене код гласача,који то право по својој интелигенцији не би требали да имају. Ванкувер и Торонто су срце Србије.

kejsi

pre 10 godina

Rekonstrukcija nije ispunila ocekivanja opozicije,pa i nije trebala.Treba da ispuni ocekivanja gradjana da ce Vlada raditi bolje i brze>Moze se reci da je vecina gradjana nezadovoljna kakvu opoziciju ova zemlja ima

Momcilo

pre 10 godina

Alo deco, pa svi ste kao papagaji, ali jedno je istina, Vucic se uhvatio u kostac sa onim problemima koje niko nije hteo, nije znao ili nije smeo da resava!

Kapa dole svima koji vam bodu oci svojim radom i odgovornoscu.

p.s. Srbija vapi za takvima.

gela

pre 10 godina

Aleksandar Vucic zeli da Srbija bude moderna i pravno uredjena zemlja. A sto se tice DS treba da se zna da kako god da danas izgleda Srbija oni i njeni prilepci iz DOS nemaju nikakva prava da kritikuju rad ove vlade u poslednjih godinu dana. I to bi moralo da traje sledecih 12 godina.

PlinskaBocca

pre 10 godina

Dobro bre zuti da vas pitam, ako se borite vec toliko za "dobrobit" Srbije i njenih gradjana, kako to da do sada niste (bar na lokalu gde ste vlast) uradili nesto cime biste animirali, da ne kazem zaduzili narod da glasa i afirmise vasu politicku opciju? Evo Beograd recimo...koliko je vremena proslo od one price "Beograd na vodi" da li ste nesto poceli da radite? Da li je Dincic dao neku inicijativu da se nesto za pocetak makar ocisti u krugu Savamale? Naravno da niste! Da li je neki projekat napravljen, makar iskopiran neki stari i da li ste pokusali makar malo da se aktivirate po tom planu? Naravno da niste! Eto to je odgovor koji oslikava sva vasa delovanja i obecanja od 96-te do danas. Uvek ste samo lagali i obecavali, sirili lazi i populizam, a niste radili nista! Stidite se!

Stigmata

pre 10 godina

Ne kapiram polemiku izmedju DS i SPS a DS je reinkarnirao SPS...sve to meni lici na jednu igru za decu koja se zove ne ljuti se covece. Obe strnke se trude da udju u kucu sa gazdama, ali su svesni da moze biti samo jedan.

Sasa jokic

pre 10 godina

A sta cemo sa Kostunicom g.Vucicu? Pa zar nisu sve najvece prevare od C Marketa, preko Novosti do Luke radjene pod njegovim "kisobranom".

ocerupana kokoska

pre 10 godina

I dodjosmo ponovo do pitanja sta je prvo , kokoska ili jaje. Da li je za korupciju kriv onaj ko je pocini ili onaj ko joj nema adekvatna sredstva da se protiv nje bori i sa njom izbori?!Da li je za nezaposlenost kriv onaj ko tajkunskom privatizacijom unisti i zatvori fabrike ili onaj ko ne moze da za nepunu godinu popravi ono sto se unistavalo i arcilo dvanaest godina unazad?!

Frodo

pre 10 godina

"...Mislio sam da ovima prethodnim vidim ledja i obistinilo se!!!
(obistinilo se..., 1. septembar 2013 01:22)

Vidiš, ovde si opisao srž našeg problema, verovatno nenamerno.

Svi mi mislimo da ne treba ništa da sami uradimo, nego je dovoljno samo da "vidimo leđa" štetočinskoj i nesposobnoj vlasti, pa ćemo da procvetamo u roku od odma'! A onda se strašno i neprijatno iznenadimo kad se "nova" vlast pokaže još gora od prethodne!

Mislili smo da treba samo da "vidimo leđa" Miloševiću, pa će da nam krene ko podmazano! Šta smo dobili? Nastavak lopovluka, žute i vaskrsnuti SPS.

Onda smo (naivno) mislili da je dovoljno da "vidimo leđa" žutima, pa će da nam krene ko na nemačkim kugl-lagerima! Šta smo dobili? Plaknute GMO radikale i "datum". Minus Kosovo. Plus sve lošiji život, naravno, što ne može da sakrije nikakva galama protiv bivše vlasti, ni "borba protiv kotupcije".

U čemu je problem prosečnog (zaglupljenog) Srbina? Samo u tome što ne shvata da će imati samo onakvu vlast kakvu sam sebi napravi i da vlast nije elementarna nepogoda, tipa jaka kiša ili užasna suša, protiv čega on može jedino da trpi i nada se da će nekako samo od sebe proći, a on neće imati previše štete.

E, sve pa dok tako misli, imaće lošu vlast kakvu je imao proteklih 20-ak godina, kakvu ima sada i kakvu će imati dok postoji Srbija. I nema to veze ni sa jednom posebnom strankom, sve su one iste.
Sve dok tako misli, večito će biti bednik kome krv piju **** političari u večitom Danu mrmota.

LegoKockicee

pre 10 godina

Sta je zapravo svrha i delovanje opozicije, na sta to treba biti usmereno? Da se pomogne ili da se odmogne gradjanima? Sta oni rade osim sto prikrivaju svoja nedela iz proslosti. Opstrukcija rada skupstine i vlade, podmetanje klinova u tockove vlasti, nije konstruktivno niti kreativno delovanje. Da zaista zele i mogu da pomognu, doveli bi investitore, reklamirali Srbiju, a ne da prde u cabar po celi dan i da gledaju kako ce da iznesu neku bruku i dezavuisu narod na taj nacin. Nema tu pameti vec samo zelja za moc!

Savet-Dijaspore

pre 10 godina

Dajte jednog iz neke druge stranke, ko ima energiju i znanja kao Vucic, ko po ceo dan radi, pa da ga menjamo... Dok ga ne pronadjete, nemojte da vredjate najvrednijeg medju politicarima, vec utrosite energiju na to da vi svakog dana budete bolji...

zoran

pre 10 godina

Posebno mi je iritantna postavka gde SNS navodno ima podršku 40% GRAĐANA.
Aman ljudi, pola glasača nije izašlo na izbore.
Od druge polovine - SNS ima glasove 40% birača.

To je DALEKO od 40% građana... Da ne počinjem tek o tome što inače živim u gradu u kojem dominira anti-SNS stav.
(Panteon, 1. septembar 2013 06:38)

Do kad bre da vam ponavljam:

1. Покренимо Србију — Томислав Николић 940.659 24,04% 73 mesta

2. Избор за бољи живот — Борис Тадић 863.294 22,06% 67 mesta

Znači, ako jhe bilo 6 miliona glasača za SNS je glasalo oko 15%. Ima bre na Wikpediji pa pogledajte. Kakvih 40%. Odakle vam taj podatak.

Toliko o tome.

Ali ovo je interesantnije:

Српска напредна странка оптужила је Демократску странку да је „брутално покрала изборе“, заменивши оригиналне листиће другим листићима. Томислав Николић, тадашњи председник странке, показао је новинарима око 3.000 гласачких листића, који су по његовим тврдњама бачени у контејнер и замењени другим листићима. Николић је одбио да саопшти где су спорни листићи пронађени.[36]

Републичко јавно тужилаштво наложило је проверу навода Српске напредне странке и аутентичности листића које су показали.[37] Међутим, према речима портпарола Републичког јавног тужилаштва, Томе Зорића, представници Српске напредне странке су одбили да доставе полицији на увид тражене листиће и материјал.

Ko je tu krao nikada nećemo saznati. Ili hoćemo? Ko zna?

feler majstori

pre 10 godina

podmuklo, perfidno i licemerno po protivniku. rečju - radikalski maniri i ponašanje. nije cilj dokazivati šta to prethodni nisu uradili, već šta i kako su ovi sada i ovde uradili i šta su od obećanog postigli. a na tome su dobili izbore.

obistinilo se...

pre 10 godina

Ivan@ Ivane bas te razumem i ja sam u slicnoj situacji.Pa kad vidim ove preplanule u parlamentu,smuci mi se zivot..Njihovo letovanje je ko tvoja godisnja plata.A i moja!Ali moras u nesto da verujes..Etihad je investirtor i dobro je za Srbiju a i za tebe posredno!!!Jer ce zaposliti neke druge ljude!!!Jer kad bi svako gledao samo sebe i dalje bi ostali siromasni.Znas kako kazu...Dobrom se nadaj,dobro ce i doci! Samo pazi sta mislis,jer i za to kazu...Moze ti se obistiniti! Valjda ce i ovo tesko vreme proci,pa ce i nama sreca da se nasmeje,ako nista bar zbog dece...Tako je to kad nam je deset godina otislo u nepovrat i sada umesto da smo uspesni i u EU,mi se borimo za opstanak...Ali pobedicemo i to jer moramo!!!Pravo da ti kazem i ima istine u ovom drugom..Mislio sam da ovima prethodnim vidim ledja i obistinilo se!!!

Diona

pre 10 godina

NY
Od kada je ušao Aleksandar Vučić u vladu u Srbiji se promenile mnoge stvari. Nema zaštićenih koji su pljačkali naša državna preduzeća, od samog početka vodi se borba protiv kriminala i korupcije, pojavili su se investicije iz razvijenih zemalja iz celog sveta a ne iz Južne Koreje koje su privlačili političari DS-a koji su naše građane maltretirali.Stanje u Srbiji se mnogo promenilo. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću koji je jurio u potrazi za najboljima ekspertima naša Srbija ima budućnost, u ubrzanom donešenju reformi, koji će pokrenuti privredu, proizvodnju i industriju.Vlada još uvek nije krenula da radi,a gospoda iz DS-a je kritikuju. Građani žele da vide rezultat nove vlade jer znam da će zaista uraditi mnogo više.Rezultati će biti vidljivi. Potpuno podržavam, volim i cenim rad Aleksandra Vučića. Građani su prepoznali njegov kvalitet.

Tamy

pre 10 godina

Samo polemisu a ono o cemu treba da raspravljaju i da resavaju probleme stavljaju pod tepih a ovaj umisljeni Vucic prica price za malu decu

SkuvanaSljiva

pre 10 godina

Za drugove iz opozicije jedna pesma:"Oj drugovi jer vam zao X 2, rastanak se primakao!"A slobodno kada podjete u politicki zaboarav, povedite Dacica sa sobom, jer ipak pripadate jedni drugima. Zatvorite vrata kada izlazite!

sandra

pre 10 godina

Mene bi bilo sramota da sam clan DS-a i da moji funkcioneri na ovaj nacin govore o radu nekoga ko je sam uradio deset puta vise od svih njih zajedno, i pri tom nije profitirao, vec radio samo u interesu drzave.

vudi alen

pre 10 godina

Najgori licemer u istoriji srpske politike ikad, Vucic.Dobro je proucio medije i kako se stice popularnost.Pokupio fazon Dacicevih hapsenja iz proslog mandata jer je video kako je Dacicu porasla popularnost, pa se dici hapsenjem Miskovica.Skida odgovornost sa sebe sve vreme.Nista on ne odlucuje , nego sve se pita stranka.Pokupio sve fazone Djindjica i predstavlja se kao on.Postao najednom najveci evropejac.Ali ima samo jedan mali problem,stranka mu je puna sirovina pa ne moze do kraja da bude mister savrseni.
Ovo uskoro ide u jednoumlje ako im se neko ozbiljno ne suprotstavi.

milan

pre 10 godina

Vucic ima uvek odgovore Koje se u vidu napada sa starim tekstom uvek ponavljaju a svoj rejting gradi na nadi naroda da imamo coveka na celu zemlje koji je doduse broj 3 ili 4 ali ipak ih ima sve u ruci i koji ce sve promenuti a te promene formulira da nece biti lopovska vlada kao ona zadnja i tako on skuplja pojene i vodi politiku kao da je u izbornoj kampanji i kao da jos nije dosao na vlast obecava a mi cekamo.

Gradjanin

pre 10 godina

Prvo.Sa kojim pravom Vcic ima pravo da govori.Premijer je dao ekspoze o radu nove vlade i predstavio nove ministre.Poslanici imaju pravo da pricaju sta hoce.Poslanici biraju clanove vlade a ne obratno.Aleksandar Vucic po starom maniru kada ga pogodis u zivac zacrveni se i pocne da vice i deli lekcije. To smo vec videli u proslosti.I onda pocne i dalje da nekoga naziva lopovom i kriminalcem.U tome ima podrsku Are papagaja Zorana Babica. Aleksandar Vucic prica o necijem bogatstvu.U cemu je problem sto je neko bogat? Dali je to kompleks.Da li je neko utajio porez,obio banku i ukrao.Ako jeste odmah na sud uz dokaz. Kakve veze ima most na Adi ili Bus plus.Onda se javi Ministar pravde.Po kom osnovu? A najveci cirkus su predsedavajuci. Ne zna se ko je gori. Predsednik parlamenta ili ovaj matori general senilac

CezarMilan

pre 10 godina

Budimo realni, krajnje je vreme da DS preboli cinjenicu da postoji SNS I da su sad oni na vlasti. Ali, zaista je krajnje vreme. Meni, kao politickom laiku, demokratske fore pocinju da idu na nerve.

perica

pre 10 godina

Ovo je strasno, preko godinu dana nikakvog rada Vlade, nista korisno, konstruktivno, nikakva poboljsanja... Samo sastancenje i dogovaranje. Pa dosta vise sastancenja, dajte nesto korisno. Ako za ovo vreme ne mozete da se dogovorite pa kako mislite da vodite drzavu. Nesposobnjakovici.

Ivana

pre 10 godina

I vlada i ovo beskonačno sastančenje bez smisla i rezultata su još jedan dokaz sprdnje sa nama. Ne znam samo dokle misle i kako ih nije sramota. A Vučiću rekla bih ne odgovara da ga podsećaju na obećano, a neispunjeno.

Aleksandar

pre 10 godina

Zanimljivo je sto Vucic proziva DS za neobracunavanje sa kriminalom, a Ivica Dacic je bio ministar policije i u prethodnoj vladi. Kakva demagogija!

crna guja

pre 10 godina

Vučić je odgovorio da će svakako biti uhapšen, ali je naveo i da su, kada je reč o organizovanom kriminalu, svi podložni proveri, "i Vučić i Dačić, ali i najbogatiji tajkun u srbiji - Đilas"
Takođe, Vučić je poručio da će DS biti iznenađen rezultatima istrage.

Da si ti dragi moj gos'n Prvi ista nasao protiv "NAJBOGATIJEG TAJKUNA DJILASA", gde bi ti bio kraj, rastrubio bi to u cetiri vetra, ali ti se nije posrecilo, pa nastavljas sa tvojim licemernim i demagoskim metodama vecnog misterioznog najavljivanja!!!

KO TE NE ZNA, SKUPO BI TE PLATIO!!! Srecom, jako si providan!!!

runner

pre 10 godina

Vučić je naveo da je aktuelnoj Vladi ostalo da uhapsi kriminalne grupe koje prethodna vlast nije uhapsila, poput niške grupe Zorana Ajkovića, zvanog Ajkula.
Чекај мало! Коме у ствари Вучић ово инпутира? Ђиласу и Борку Стефановићу?! Па зар његов коалициони партнер и актуелни Министар полиције није обављао ту дужност и у претходној власти. Све ми се чини да је ово по оној народној: "Ћерку кара, снаји приговара."

Zoran M.

pre 10 godina

Sve što mogu reći nakon te pauze primećujem da ste međusobnim prepucavanjam svi neozbiljni i neodgovorni tako da od Vas ne mogu očekivati bolje plate, više radnih mesta i bolje dane za Srbiju.

KAKVO CRNO BOLJE SUTRA NEMA SA TIM LJUDIMA KOJI SU TU ZBOG NAS BOLJEG SUTRA KLJUC JE U NAMA MI GA IMAMO A NE ONI.

pre 10 godina

Sve ovo u skupstini,vladi,u poziciji u opoziciji mi lici na jednu veliku losu,bednu i jadnu (najjadniju od svih vidjenih)farmu sastavljenu od svih tih kvazi poznatih ljudi to jest politicara.
Zalosno i strasno je kad samo covek pomisli ko nas vodi,ko nas je vodio i ko ce nas sutra od njih voditi u neko bolje sutra.

belosvetski

pre 10 godina

ovo je cudo, za ne verovati!!! neverovatna kolicina demagogije, gluma i performans od strane vladajuce garniture, demonstracija sile i moci svojstvena maniru devedesetih godina! nijedan konkretan odgovor na pitanja opozicije, bahatost i zloupotreba govornice, nevidjena zamena teza na delu, zamagljivanje stvarnosti i time prenebregavanje cinjenice da je ovo rekonstrukcija vlade koja postoji vec godinu i vise dana i koja snosi punu odgovornost za gotovo nikakve rezultate a ne predstavljanje neke nove vlade!

legionar

pre 10 godina

He ja ne znam zasto bi se ko raspravljaonsa Vucicem.Pa taj je do juce pricao jedno a danas drugo.Koga je.on to uhapsio,pa svi banditi su na slobodi,vladaju svim sferama srpskog drustva.Sram da bude i Stefanovica i Vucica,zamlacuju nas glupostima a Srbi propadaju i siromase od Horgosa do Dragasa.

Peeping Tom

pre 10 godina

Sve se svelo na stranačko prepucavanje, Đilas lopov, Vučić populista, Stefanović kritikuje Vladu, a zaposlen u ministarstvu spoljnih poslova, ko je dostojan da spominje Đinđića i ko nije, a o novim ministrima, o planu i programu, o novim ekonomskim merama, šta će ministri uraditi prvi dan kad stupe na dužnost... O tome ni reči, dok u skupštini sede ljudi koji figurativno govoreći nisu ustali iz onih klupa već deceniju.

Demetra

pre 10 godina

Građanima se smučio DS, kada su napadali Gorana Kneževića oko afere aflatoksina sada kada je smenjen zašto je smenjen i zašto je postavljen novi ministar poljoprivrede, kada su smenili Alisa Marić zašto je ona smenjena? Pa gospoda iz DS vladi ne trebaju ministri koji neće da rade, niti da daju rezultate. Državi su potrebni stručnjaci koji ću našu državu izvući iz krize. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću i njegovim potragama za ekspertimaSrbija će se u kratkom roku izvući iz krize. Gospoda iz DS-a ne znaju ništa sem da kritikuj nove ministri koji nisu počeli da rade svoj posao. DS je uništila naša državna preduzeća, i državne firme.

prethodni...

pre 10 godina

Stefanovic kao i uvek se sluzi poluistinama...Kao prvo nije tacno da su vladali 4 godine!Pravo da vam kazem ,gradjanima izgleda kao da su vladali sto godina...Pa ni u vreme Milosevica,Srbija nije bila u ovakvoj finansijskoj dubiozi! Ajd da vidimo dugovanja od tada i danas...Koliko je zemlja bila zaduzena u njegovo vreme,a koliko danas.U njegovo vreme smo imali veliku krizu,sankcije,ratove ali ipak i manju zaduzenost.Nemojte da nas probate prevariti jer smo mi sve vreme ovde.Pa je ruzno da se sad vracate ponovo na Milosevica i njegovo vreme...Ono je odavno proslo a vladao je taman koliko i vi...Samo sto ste vi vise trosili i sve sto je vredelo u drzavi ste rasprodali.A imali ste podrsku medjunarodne zajednice,dobijali ste donacije i kapom i sakom,kao za razvoj demokratije...I umesto demokratije u Srbiji se razvijala korupcija i to tako,da je drzava toliko osiromasila,da nema ni za osnovne potrebe.Umesto da ste pare ubacili u realni sektor,vi ste ih nestedeci ulagali u samo vama zvane projekte od kojih mi gradjani smo nasledili jedino kredite i ogromne kamate!A sto se tice pokojnog Djindjica i on da vidi sta je i kakva je Srbija,verovatno da vi i mnogi od vas,ne bi sada sedeli u parlamentarnim klupama!!!Pravo da vam kazem,znam da bi bio sokiran,a kako i ne bi!Nije rekonstrukcija kupovina vremena,jer nema sadasnja vlast razloga da kupuje vreme ni od koga...Oni su u mandatu,datom od gradjana na izborima...A vama je ostalo samo jos da sa vickastim doskocicama bodrite sami sebe!!

citizenkane

pre 10 godina

Ja sam se radovao kada su skinuli Tadica koji je prosto jedan ograniceni maneken, ili bolje reci blejac i DS koji je u to vreme postao uzasno korumpiran. Ocekivao sam od Tomica i Vucica promene, nista spektakularno samo da se narod navikne da moze da menja, a oni na vlasti da se plase ako dobro nisu radili. Sto sam ocekivao to se ostvarilo. Tacno je da agencije nisu ukunuli da su zaposlili svoje, da nisu bas mnogo napredovali u hapsenju tajkuna. Znamo da su Vucic i Tomic demagozi, ogranicenih mogucnosti i dosta sujetni pa je do sada ostvaren njihov maximum. Medjutim desilo se nesto veoma dobro za Srpski narod, ponovo su razotkrivene komunjare tj. SPS. Dacic je sada na vetrometini (nije skriven kao nekada iza DS-a) i polako izlazi na videlo zlo i otimacina koje su nam priredile komunjare u poslednjih 20 godina.

ukile

pre 10 godina

Clanovi Demokraske stranke nece napadati samo Vucica napadace sve redom iz vlasti,samo da bi sprecili formiranje nove vlasti,a ne znaju da u tome nisu uspeli,da je vlast vec formirana.

Olgica

pre 10 godina

Pa ne mogu preko noci da se zavrse istrage kad se godinama nije nista radilo po tom pitanju. Najgore je da se istraga lose uradi i da onda osumnjiceni moraju da budu oslobodjeni. Nazalost, toga ima i previse jer su nas oni za koje smo mislili da ce nam doneti prosperitet posle pada Milosevica, najblaze receno, izneverili.

Siromašan i fakuteltski obrazovan

pre 10 godina

A kada će Demokratska stranka odgovarati za prethodnih 13 godina pošto su upravo ta stranka i strucni kadar ojadili ovu Srbiju? Najoštriji sam protivnik Slobodana Miloševića i devedesetih, ali on je bio mala beba za vas lopove na kub. Vi ste nam u ovih 13 godina dali devedesete uvijene u celofan. Šta mi vrede puni rafovi kad nemam para da kupim bilo šta, da preživim do 15-og u mesecu? Šta mi vrede ukinute vize kad nemam para da putujem bilo gde? Gdegod da odem i pokušam da se probijem poštenim i časnim radom, već 5 godina me pitaju ČIJI SI? Dosta mi je više priča o devedestim, 13.godina pričali ste o devedesetim i tako dobijali izbore, a ZAPRAVO IZ DEVEDESTIH NIKAD NISMO NI IZAŠLI! DS zaslužuje da na sledećim izborima nestane sa političke scene jer sem prodavanja magle, ogromnog lopuvluka ništa drugo niste sposobni da uradite. Vaše rezultate vidim i ja i 90% Srbije u kojoj ljudi ne mogu kraj sa krajem da sastave. Sram vas bilo, vi nekome držite slovo.

raca

pre 10 godina

PA DS ne zanimaju novi ministri njih zanima samo da napadaju Vucica i SNS sta smo mogli drugo da ocekujemo od njih ali uskoro nece moci ni cenzus da predju pa necemo morati da trpimo vise njihove gluposti

gresni...

pre 10 godina

Ovaj Stefanovic sto unapred procenjuje da ce ova rekonstruisana vlada imati lose rezultate,bolje bi bilo da je nesto naucio dok je bio u prethodnoj vladi... A to je da su gradjani svako zamlacivanje u parlamentu i skretanje sa aktuelnih problema,ciji je tvorac i on u odredjenom delu,prepoznala i adekvatno kaznila!!!Vec su kaznjeni na proslim izborima zbog katastrofalnog rada a sada ce i zbog toga sto umesto da su konstruktivna opozicija,oni se doimaju kao da su onako situirani i obesni posle decenije vlasti,dosli na partiju zezanja sa clanovima vlade,a sve u zelji da je miniraju...Lako je tako u ladovini opozicije kritikovati ljude koji njihove teske greske ispravljaju a da pri tom mnogi od njih jos nisu osetili odgovornost za svoje politicke promasaje!!!

Stanko

pre 10 godina

Opozivija samo da prica I sbkuplja jettine poene.Kad su bili vlast pljackli su, sad su to zaboravili. Pustite Vucica jos godinu, pa onda kritikujte koliko hocete. I narod ce, nismo svi bez mozga.

Momcilo

pre 10 godina

Alo deco, pa svi ste kao papagaji, ali jedno je istina, Vucic se uhvatio u kostac sa onim problemima koje niko nije hteo, nije znao ili nije smeo da resava!

Kapa dole svima koji vam bodu oci svojim radom i odgovornoscu.

p.s. Srbija vapi za takvima.

LIMU N

pre 10 godina

Te polemike se nepotrebne u ovom momentu.DS je mnogo toga loseg uradio i ostavio iza sbe tako da i ono sto im je valjalo,palo je u vodu.kada su bili na vlasti, nisu ni jednu aferu procesuirali, a kamoli resili, zato mislim da je bolje da malo olade!

kejsi

pre 10 godina

Rekonstrukcija nije ispunila ocekivanja opozicije,pa i nije trebala.Treba da ispuni ocekivanja gradjana da ce Vlada raditi bolje i brze>Moze se reci da je vecina gradjana nezadovoljna kakvu opoziciju ova zemlja ima

Savet-Dijaspore

pre 10 godina

Dajte jednog iz neke druge stranke, ko ima energiju i znanja kao Vucic, ko po ceo dan radi, pa da ga menjamo... Dok ga ne pronadjete, nemojte da vredjate najvrednijeg medju politicarima, vec utrosite energiju na to da vi svakog dana budete bolji...

gela

pre 10 godina

Aleksandar Vucic zeli da Srbija bude moderna i pravno uredjena zemlja. A sto se tice DS treba da se zna da kako god da danas izgleda Srbija oni i njeni prilepci iz DOS nemaju nikakva prava da kritikuju rad ove vlade u poslednjih godinu dana. I to bi moralo da traje sledecih 12 godina.

PlinskaBocca

pre 10 godina

Dobro bre zuti da vas pitam, ako se borite vec toliko za "dobrobit" Srbije i njenih gradjana, kako to da do sada niste (bar na lokalu gde ste vlast) uradili nesto cime biste animirali, da ne kazem zaduzili narod da glasa i afirmise vasu politicku opciju? Evo Beograd recimo...koliko je vremena proslo od one price "Beograd na vodi" da li ste nesto poceli da radite? Da li je Dincic dao neku inicijativu da se nesto za pocetak makar ocisti u krugu Savamale? Naravno da niste! Da li je neki projekat napravljen, makar iskopiran neki stari i da li ste pokusali makar malo da se aktivirate po tom planu? Naravno da niste! Eto to je odgovor koji oslikava sva vasa delovanja i obecanja od 96-te do danas. Uvek ste samo lagali i obecavali, sirili lazi i populizam, a niste radili nista! Stidite se!

ugor

pre 10 godina

"Vučiću, rekli ste da će biti uhapšen onaj ko je pomagao (Dušan) Antoniću (Agrobanka), da ćete rešiti aferu prisluškivanja vas i Nikolića, da će biti procesisurana vama bliska osoba, obećali ste da ćete formirati kancelariju za brze odgovore, da će ( Cvijan biti smenjen ako se pokaže da je pritiskao sud. Samo se Vučić u Srbiji promenio, ništa se drugo nije promenilo“, rekao je Stefanović.

Sve lopove u zatvor, ma iz koje partije bili. Posrška Stefanoviću i Vučiću koji se zalažu za hapšenje lopova.

LegoKockicee

pre 10 godina

Sta je zapravo svrha i delovanje opozicije, na sta to treba biti usmereno? Da se pomogne ili da se odmogne gradjanima? Sta oni rade osim sto prikrivaju svoja nedela iz proslosti. Opstrukcija rada skupstine i vlade, podmetanje klinova u tockove vlasti, nije konstruktivno niti kreativno delovanje. Da zaista zele i mogu da pomognu, doveli bi investitore, reklamirali Srbiju, a ne da prde u cabar po celi dan i da gledaju kako ce da iznesu neku bruku i dezavuisu narod na taj nacin. Nema tu pameti vec samo zelja za moc!

ocerupana kokoska

pre 10 godina

I dodjosmo ponovo do pitanja sta je prvo , kokoska ili jaje. Da li je za korupciju kriv onaj ko je pocini ili onaj ko joj nema adekvatna sredstva da se protiv nje bori i sa njom izbori?!Da li je za nezaposlenost kriv onaj ko tajkunskom privatizacijom unisti i zatvori fabrike ili onaj ko ne moze da za nepunu godinu popravi ono sto se unistavalo i arcilo dvanaest godina unazad?!

zoran

pre 10 godina

Gospodin Vučić bi ovog trenutka uhapsio Đilasa ali nema dovoljno argumenata i činjenica da se uhvati u koštac sa dokazima pa da počne da barata sa procesuiranjem...

bgd

pre 10 godina

E ovaj Vucic je pravi cirkuzant, ja stvarno ne znam ko njemu vise veruje.Niko do sad nije lagao narod i pravio cirkus od parlamenta kao on i ovi njegovi.Lepo meni rece jedan moj prijatelj PRAVICEMO MI ZUTE OD BLATA.

Beli listic

pre 10 godina

Botovi dzaba vam je ovo javljanje na komentarima,Vucica je narod provalio,svi oko mene su nevidjeno napaljeni da izadju na sledece izbore i kazne naprednjake,jer su nevidjeni demagozi.Masa ljudi nije izasla na prosleizbore misleci da ce DS sgurno da pobedi , ali nisu racunali da ce svi glasaci Tome Diplome i Ace presamicenog, da izadju na biralista i tako dobiju 24%.
Vidimo se na izborima, naprednjaci, kada cemo vas poslati u istoriju.

Stigmata

pre 10 godina

Ne kapiram polemiku izmedju DS i SPS a DS je reinkarnirao SPS...sve to meni lici na jednu igru za decu koja se zove ne ljuti se covece. Obe strnke se trude da udju u kucu sa gazdama, ali su svesni da moze biti samo jedan.

Zipo

pre 10 godina

Mene bi bilo sramota da sam clan DS-a i da moji funkcioneri na ovaj nacin govore o radu nekoga ko je sam uradio deset puta vise od svih njih zajedno, i pri tom nije profitirao, vec radio samo u interesu drzave.
(sandra, 31. avgust 2013 17:14)

Mene bi bilo sramota da sam uopste clan bilo koje stranke, da nisam sam sposoban da se izborim za sebe. Jos veca sramota bi me bilo da pisem ove izlizane i prazne hvalospeve zarad nekih sitnih beneficija. Ne volim ni "zute lopove" ni vas "radikale u jagnjecoj kozi" ali sto rece neko, toliko ste poceli da nervirate da cu ovaj put izaci na izbore i dobro cu da izvagam ko ce vam naneti najvecu stetu, glasacu za njega i nagovoricu svakoga od mojih da ucini isto, kao sto su mnogi rezignirani gradjani opravdano kaznili DS i Tadica glasajuci namerno za vas sto vam je ocito udarilo previse u glavu i navelo vas da pravite od Vucica srpskog Kima-Dzonga-Una.

SNS bot vs. DS bot

pre 10 godina

Meni je onaj lik iza Stefanovica bas bio simpaticno smesan. Ostavite pretplatu za RTS, a mozete i da je povecate, imaju ubedljivo najduhovitiji program, sa mnogo duhovitih, sto glavnih, sto sporednih glumaca. :)

Diona

pre 10 godina

NY
Od kada je ušao Aleksandar Vučić u vladu u Srbiji se promenile mnoge stvari. Nema zaštićenih koji su pljačkali naša državna preduzeća, od samog početka vodi se borba protiv kriminala i korupcije, pojavili su se investicije iz razvijenih zemalja iz celog sveta a ne iz Južne Koreje koje su privlačili političari DS-a koji su naše građane maltretirali.Stanje u Srbiji se mnogo promenilo. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću koji je jurio u potrazi za najboljima ekspertima naša Srbija ima budućnost, u ubrzanom donešenju reformi, koji će pokrenuti privredu, proizvodnju i industriju.Vlada još uvek nije krenula da radi,a gospoda iz DS-a je kritikuju. Građani žele da vide rezultat nove vlade jer znam da će zaista uraditi mnogo više.Rezultati će biti vidljivi. Potpuno podržavam, volim i cenim rad Aleksandra Vučića. Građani su prepoznali njegov kvalitet.

horizont-levac

pre 10 godina

Briselski sporazum je potpisan,sada dolaze izbori na Kosovu ,a posle njih izbori u Srbiji.Sve je to negde vec dogovoreno.Evropa je shvatila da "problem" Kosova mogu da rese samo oni koji su ga stvorili(sps i srs,a sada je to sns) i zato su podrzali ovu CRVENO-CRNU koaliciju.Obavili su posaoi ostace zapamceni kao nesposobna i izdajnicka vlada. DS sve to zna i sada pocinje da ih razbija kao dete zvecku.

Meda

pre 10 godina

Zanimljiva je konstatacija Vučića da kada nema šta da kaže on okreće reč U jednom kratkom periodu me prevario da stvarno hoće dobro Srbiji a sada vidim da je to onaj stari Vučić koji je i kao opozicija preti a sada i kao vlast ali ništa od toga nema, čak šta više mislim da i nije toliko vidra koliko sam mislio , počeo je da se gubi i i rečima i u najavama.

Užas i beda

pre 10 godina

Nova Vlada ništa novo nije donela! Iste rasprave, jedini problem pozicije je opozicija. Sve ostalo je za njih nebitno. I dalje slušamo iste priča, samo ovoga puta još više ostrašćene. Na sva pitanja Borka Stefanovića, konkretne odgovore nismo čuli, sem prozivke bez argumenata. Užas i beda jednom rečju

1%

pre 10 godina

Mogu da pretpostavim Vucicu, kako boli to sto te je Djilas pocistio na izborima u Beogradu. Sad na povrsinu izbijaju svi kompleksi koje vuces iz godina kada si bio veciti gubitnik na izborima u Beogradu. Strasno boli kad te ne vole u gradu gde si rodjen, i ne mozes da pobedis. Sada hoces to sve da izlecis preko moci koju si dobio postizbornom matematikom, i samo pretis hapsenjima i istragama. Daj narodu posao i novac , a ne hleba i igara.
Dao si ostavku na mesto ministra vojnog. Sta je bilo? Veliki zalogaj? Pa da si imao i dan vojnog roka znao bi sta je vojska i koja je to problematika. Bio sam u pravu i dobijao silne minuse od tvojih "horiumskih jurisnika" kada sam pisao da nisi covek za to mesto jer nisi sluzio vojsku..eto imam bar neku satisfakciju, ali znam da cu doci do bar 130 minusa...

Mene necete prevariti

pre 10 godina

Kao sto neko u kometarima rece, KADA CE DACIC, VUCIC I NIKOLIC DA ODGOVARAJU ZA STRAHOTE DEVEDESETIH? Ko je u februaru 2003. opominjao Djindjica da ce uskoro stradati? Jesmo li bas sve zaboravili!??!!

Jovan011

pre 10 godina

Godinu dana samo pricaju a da nista nisu uradili. Sada menjaju clanove Vlade i opet nemju niti program niti ideju sta da rade. ALi zato udaraju na opoziciju i bore se za vlast svaka cast.

Mile

pre 10 godina

da se komsiluk ovako seljoberski prepucava oo hodniku posle pola sata bi ih izbacili da se objasnjavaju na drugom mestu. Ovi nazovi politicari su placeni da vode drzavu, a jedino sto znaju je da izigravaju pajace za zabavu polupismenima. DS bi trebao da se sam raspusti od stida i sramote sto su nam na velika vrata vratili prvo SPS, pa sada i ove Seseljeve klovnove.

NY

pre 10 godina

Demetra,

Od kako je dosao Vucic ja zivim bolje.Kako da ne.Novcanik mi je sve deblji.Nista ne poskupljuje.Zivim u blagostanju.E sad nesto oko Knezevica. Rece Vucicda ga je prosla vlast drzala 14 meseci u pritvoru i da je sudija Maja Kovacevic donela oslobadjajucu presudu.Ali kada? Kada je postao ministar.I kako je postao ministar kada se protiv njega vodio krivicni postupak. Za svako zaposlenje u drzavnom organu se trazi potvrda da nisi osudjivan ida se ne vodi krivicni postupak.Koga obmanjuje Vucic. I kritikuje poslanike da nisu citali Webera.A on sve na ovom svetu procitao.Ljubi ga majka "pametnog"

secam-se

pre 10 godina

izjavio dacic da je birao reci kad je govorio o pokojnom premijeru djindjicu...kada, pre 5. oktobra? koje su to birane reci? izdajnik, nepatriota, ustasa, nemacki spijun, petokolonas, kvisling??!! da, ovo zaista jesu birane reci...ali iz njima svojstvenog vokabulara!

Killer on the loose

pre 10 godina

Vas sve treba najuriti motkama!!!Nicemu ne sluzite,od prvog do poslednjeg!!!Boze, koliko je ovaj narod glup,pa sve ovo trpi i gleda

Ivan

pre 10 godina

Vucicu vraze, stari demagoze..Zaista situacija je svakim danom sve gora, narod ima sve manje hleba. Izvinjavam se, pocinje Farma, odlazi Tole..zivi se bolje zar ne?!

obistinilo se...

pre 10 godina

Ivan@ Ivane bas te razumem i ja sam u slicnoj situacji.Pa kad vidim ove preplanule u parlamentu,smuci mi se zivot..Njihovo letovanje je ko tvoja godisnja plata.A i moja!Ali moras u nesto da verujes..Etihad je investirtor i dobro je za Srbiju a i za tebe posredno!!!Jer ce zaposliti neke druge ljude!!!Jer kad bi svako gledao samo sebe i dalje bi ostali siromasni.Znas kako kazu...Dobrom se nadaj,dobro ce i doci! Samo pazi sta mislis,jer i za to kazu...Moze ti se obistiniti! Valjda ce i ovo tesko vreme proci,pa ce i nama sreca da se nasmeje,ako nista bar zbog dece...Tako je to kad nam je deset godina otislo u nepovrat i sada umesto da smo uspesni i u EU,mi se borimo za opstanak...Ali pobedicemo i to jer moramo!!!Pravo da ti kazem i ima istine u ovom drugom..Mislio sam da ovima prethodnim vidim ledja i obistinilo se!!!

Bez plate

pre 10 godina

Nisam mogla da se načudim danas kada sam čula u skupštinskoj raspravi da je poslednjih godinu dana u Srbiji smanjen broj nezaposlenih?
Kojom matematikom se to vodi vicepremijer i da li je siguran u izvor koji ga je obavestio o tome? Da li on to navodi samo one koji su prijavljeni na NSZ? Ako je tako, onda neka se raspita koliko ljudi je izbrisano sa NSZ? NSZ godinama služi samo za pranje novca kroz razne vidove "subvencija" i javnih radova koje se daju probanima bez provera. Pravi, nezaposleni građani nemaju nikakvu korist pa se ni ne prijavljuju, jer NSZ niti traži posao, niti overava zdravstvene knjižice.
Drugo, kako da računamo radnike bivšeg Sartida koji su sada na budžetu? Kako da računamo radnike RTS-a koji su silom prilika na budžeta jer se neko dosetio da javno propagira ukidanje pretplate? Da li su oni zaposleni u javnom sektoru, zaposleni u privredi ili jednom nogom nezaposleni jer se uveliko spremaju socijalni programi? Zna li da njegovi državni službenici koriste državne automobile i vozače da se vozikaju na tezge i ubiraju honorare?
I reći ću samo još ovo:
Do prošle jeseni i suprug i ja samo imali redovne plate. Male, ali redovne. Danas smo na ivici bede, plate ne primamo, na posao moramo da idemo, porez i komunalije moramo da plaćamo... A morali bi nešto i da pojedemo i da odškolujemo decu...
Dakle, ovo do sada je bila čista demagogija, a novoj Vladi neka je Bog u pomoći. Ja iskreno želim bolje dane svima.

zoran

pre 10 godina

Ne kapiram polemiku izmedju DS i SPS a DS je reinkarnirao SPS...sve to meni lici na jednu igru za decu koja se zove ne ljuti se covece. Obe strnke se trude da udju u kucu sa gazdama, ali su svesni da moze biti samo jedan.
(Stigmata, 31. avgust 2013 22:10)

A jače su ti gazde:

Konačni Izborni rezultati 2012.

SNS 24,06 %

DS 22,03 %

Štobi rek'o narod: "Provukli se k'o pas kroz rosu"

Siniša

pre 10 godina

Kad slušam Vučića ja kao da ne živim u ovoj državi...haos i rasulo na sve strane, a on priča bajke. Ja se bavim malim biznisom (imam 4 zaposlena) i za vreme predhodne vlade, koja nije dobro radila, ja sam imao posao i nekakvu zaradu, malu, ali ipak dovoljnu da se preživi, sada je situacija takva da posla uopšte nema i ne znam šta da radim, ne spavam noćima...ako zatvorim biznis od čega da živim, ako nastavim sa gubitkom odakle da platim...a računi stižu za komunalije, treba platiti poreze i doprinose...užas, a očekivao sam da će sa novom vlašću biti mnogo bolje, a situacija je mnogo gora. Raspitivao sam se kod kolega, kako njima ide i da li ja nešto pogrešno radim...svi kažu - ništa ne pitaj, užas, katastrofa...nemaju ni oni posla. Da ne govorim o poskupljnju života-cena, poreza itd. jedva sastavljam kraj sa krajem. Prema tome, priča je jedno(nebitna), a dela su merodavna. Meni ova vlast ne uliva nikakvo poverenje i ja ne bi više gubio vreme sa njima, naročito sa SPS i PUPS...proći će još 6 meseci, godina, a biće još gore. Vođenje države je mnogo ozbiljna stvar, kompleksna, a ja koliko vidim ovi se igraju, eksperimentišu...zamajavaju...zamajavali su javnost mesec dana sa dovođenjem stranih ,,stručnjaka'', pisali su mediji svaki dan i vidimo da od toga nema ništa, pa koga više zamajavaju...pa dosta je više igrarije...godinu dana samo slušamo spletkarenja i pljuvanja, a ništa se ne radi...jer je nekima bilo najvažnije da sakupe poene, procente...a da drugima umanje...

madjilac

pre 10 godina

Jao mili boze vidis li ovo dali su to oni ljudi iz devedesete ako jesu sta I'm se to desilo.Zar ne vide da nemogu da sastave vladu sa kojima mogu nesta da urade.Ma glefam ove ministatske face nema od njih nista kad je mogao Mirovic fa bude ministar onda je to stvarno zalosno po srbiju.Sa ovom vladom imacemo frizuru ko u tasovca jer ovo je da ti se kosa digne na glavi od demagogije I samohvale I ndmenosti pravih demagoga koji cr nas dovesti do ludila.

nedodirljivi

pre 10 godina

Treba proveriti i Djilasa,naravno.A kada ce se stati na put paravojnoj formaciji,privatnoj gardi lokalnih narko bosova poznatoj kao "navijaci"?Kada ce oni biti stavljeni u okvir zakona,najobicnija rulja nasilnika i olosa uopste.Kad budu krenuli u nocne setnje sa upaljenim bakljama uz zvuke prigodnih nacionalistickih himni i urlikanja i zavijanja folk diva i udovica ratnih zlocinaca?

Bela Rada

pre 10 godina

@Crna guja.
Poenta "organizovanog kriminala", jeste da je to "krivično delo opšteg kriminaliteta" i da treba "uhapsiti sve u pravosuđu i izvršnoj vlasti", koji su omogućili "spregu mafije i države" kako bi se tajkuni enormno obogatili na kriminalan način, a narod osiromašio do očaja?!
Naravno, to nije moguće pod ovom vlašću, iz poznatih razloga, ali će biti moguće, uskoro, uveren sam čvrsto!!!

Doktor nauka

pre 10 godina

Vise vrede ovi komentari nego svi minusi koje nalupa ovaj koji radi do zore.Hoce covek da "pokaze da to nije stav " gradjana Srbije. Blago Srbiji sa ovakvima. Takvi i zasluzuju ovakvu vlast.Kakva vlast takvi i simpatizeri

1%

pre 10 godina

prethodni..., 31. avgust 2013 20:16)

O cemu ti pricas! U Milosevicevo vreme smo bili pod sankcijama i nismo se mogli da zaduzimo, ali zato NIKOME NISMO VRACALI DUGOVE. Pogledaj malo na netu, dostupo je, kolike su bile devizne rezerve , ne Srbije, nego Jugoslavije 2000god. a kolike su bile 2012. Nemoj molim te da poredis babe i zabe. Da li si ti ziveo u Milosevicevo vreme uopste. Ako si bio njegov savremenik ( ja jesam ) onda si debelo mutio ako ti je bilo dobro. Verij mi, meni nije bilo nimalo. Da li si ikad pravio i pekao keks za bebu?? Ja sam '90 to radio za sina rodjenog 1992. posto "plazme" nije nigde bilo, a gde je bilo placali se markama...eto tek toliko kao prilog tvojoj ( Milosevicevoj ) ekonomiji. Inace jedan od Milosevicevih ministara finansija ti je sadasnji direktor SIMPA...da li ce ovaj put da odgovara za ono sto je radio.

LamBady

pre 10 godina

Iz dana u dan na skupstinskoj pozornici imamo prilike da vidimo kako se ponasa covek u zivom blatu. Samo obratite paznju kako jedni vuku druge, ne bili se izvukli, a ne shvataju da tonu ovako ili onako svi zajedno!

Filip Visnjic

pre 10 godina

@PlinskaBocca, 31. avgust 2013 21:50

Dobro jutro...samo da te probudim..danas je 31.08.2013. U medjuvremenu dok si ti spavao, od 1996. do 2013. Beograd je rekao sta misli o "zutima". A Beograd je u tom periodu rekao i sta mislio o SRS=SNS-U.....cisto da te obavestim, stanje je isto,tj Beograd i dalje podrzava ovu gradsku upravu..a sad mozes da nastavis da spavas i sanjas Vucica...

srđan

pre 10 godina

hn, milosevicevci protiv dosovaca, da mi je neko 97-me rekao da ce za 15godna da dacic bude premijer srbije, djilas da bude bogatas a vucic da glumi pravednika i najpostenijeg coveka u srbiji, nikolic predsednik, djindjic nas kenedi a milisevic pokojnik....zbrisao bih iz zemlje, e da zaboravio sam bombardovanje i tripovanje da smo petog nesto promenili...

anonymus

pre 10 godina

Pa gospodine Vucicu stvarno dosta vise o Djilasu,ako imate dokaze pokrenite istragu u cemu je problem,a ne stalno Djilas ovo,Djilas ono a od svega NISTA.

moler

pre 10 godina

Ovo je da se čoveku stomak prevrne. Nego, mene zanima g. Tasovac - on ima duha koliko ostatak Skupštine zajedno, šta li će biti kad progovori, majko draga :).

Veliki brat

pre 10 godina

Da im se troškovi Skupštine za ova dva dana odbiju od plata, pa će oni biti malo efikasniji umesto da po ceo dan palamude.

Pa šta bi bilo da po privatnim firmama radnici tako dva dana diskutuju šta bi bilo bolje, da pljuju jedan drugog i pričaju šta je bilo pre 10 ili 20 godina? Ne, tamo nema šta da se diskutuje, radi se kako gazda kaže.

Radite gospodo i vi u strankama kako vam gazde kažu, o ove višednevne debate služe samo da stvorite privid kod naroda kako, eto, vi nešto radite, kako se borite, kako mislite na dobro države i naroda.

Ali, to je sve samo PRIVID, i narod je počeo polako da shvata, jer onih sa 4 razreda osnovne je sve manje, a sve je više onih koji su koliko-toliko obrazovani (uprkos sve lošijem obrazovnom sistemu) i koji koriste internet pa mogu malo bolje da se informišu.

Samo još da ljudi ukapiraju da će im biti bolje tek kad se svi udruže protiv vas, umesto da jedni drugima budu dušmani i da im glavni moto življenja bude "bitno je da se ja snađem, šta me briga za druge", pa ćete videti kad vam par miliona izađe sa motkama na ulice...

Ivan

pre 10 godina

@nema plate:
Rece danas prvi podpredsednik vlade bolje se zivi nego pre godinu dana, ja slusam pogledam u novcanik 250 dinara, pogledam kod zene u novcanik malo vise mozda 500, otvorim frizider tuga da ne pricam, pogledam moje patike katastrofa, skoro se odlepile, pogledam racun za knjige za 5 razred u..o sam se, pogledam racun za knjige 8 razred eh zivote... A u ponedeljak skola pocinje, a struja poskupela, a gas poskupeo, ide zima.... Prosle godine nije bilo tako, i knjige i sveske i patike za dvoje dece smo kupili, doduse jedva ali smo kupili, ove godine ne moguce ali stvarno, ici ce u staroj obuci u skolu, ne moze... Doduse dobijam platu redovno ali je ista vec godinu i po a i zena dobija redovno ali ni ona ne zna kad je zadnji put povecana a sve je poskupelo i to jako mnogo...
E sad vi koji mislite i pisete komentare, da li narucene ili ne, kazite mi sta je bolje, ajde objasnite mi!
Sta mene briga za Etihad i za briselski sporazum, kad nemam svoj deci da kupim obucu za skolu, nemam a radimo dvoje... e sad recite da li je bolje?!

Darko

pre 10 godina

Preko godinu dana je proslo u demagogisanju o datumu i rekonstrukciji, jedino sto je ucinjeno jeste potpisani sporazum u Briselu, za koji bi da su ga kojim cudom potpisale demokrate sa Tacijem letele glave po Srbiji.
Ekonomija...Jedan jedini primer cu navesti. Prosle godine na cenu psenice od 21 dinara cela Srbija je bila blokirana dok je nisu podigli na 27. Ove godine je dosla do 16 dinara i niko ni ne progovara.
Totalno bezumlje i mrak.

geometar iz valjeva

pre 10 godina

Мене "ОНО" испод липе у Пожаревцу није преварило.Он ми је био непријатељ. Мене "ОВО" неће преварити,знам ко је и шта је био,па чак и да се променио. Али,људи,објасните ми чиме Вас је задужио "ОНАЈ" из сваке реченице главни, кад је све ово сада масло његове "визије",па је драфтовао најгори хохштаплерај чија су недела гора од албанске голготе? Одакле толико идолопоклонство и код политичких непријатеља? Или је то лицемерно додворавање? Па где више? Жути су радикале довели на власт, вратили "банду црвену",нашом апстиненцијом на изборима,само зато што је недодирљиви већ растурио имиџ тадашње опозиције својим убеђењем да су нам свима испрани мозгови.А,шта ако нису? "Држава малих и средњих -породичних предутећа" је држава:комуналних инспектора,контролора бус плуса, ком.полиције,контролора паркинг сервиса,жандармерије,чувара,школицајаца, обезбеђења,пореских и других инкасаната...све "креативно и производњом и услугама упошљено".Банке су биле лоше,а што онда фабрике нису стране довели? Којом алхемијом да преживимо,док гледамо алхемију богаћења
његових "експерата" који се никада ничим нису бавили? Све је уништено,па
није ни чудно што може и "ОВАЈ"што личи на "Приправника Пецу" да нам паметује и скупља поене код гласача,који то право по својој интелигенцији не би требали да имају. Ванкувер и Торонто су срце Србије.

Panteon

pre 10 godina

Vise vrede ovi komentari nego svi minusi koje nalupa ovaj koji radi do zore.Hoce covek da "pokaze da to nije stav " gradjana Srbije. Blago Srbiji sa ovakvima. Takvi i zasluzuju ovakvu vlast.Kakva vlast takvi i simpatizeri
(Doktor nauka, 31. avgust 2013 18:52)

Posebno mi je iritantna postavka gde SNS navodno ima podršku 40% GRAĐANA.
Aman ljudi, pola glasača nije izašlo na izbore.
Od druge polovine - SNS ima glasove 40% birača.

To je DALEKO od 40% građana... Da ne počinjem tek o tome što inače živim u gradu u kojem dominira anti-SNS stav.

Sasa jokic

pre 10 godina

A sta cemo sa Kostunicom g.Vucicu? Pa zar nisu sve najvece prevare od C Marketa, preko Novosti do Luke radjene pod njegovim "kisobranom".

zoran

pre 10 godina

Posebno mi je iritantna postavka gde SNS navodno ima podršku 40% GRAĐANA.
Aman ljudi, pola glasača nije izašlo na izbore.
Od druge polovine - SNS ima glasove 40% birača.

To je DALEKO od 40% građana... Da ne počinjem tek o tome što inače živim u gradu u kojem dominira anti-SNS stav.
(Panteon, 1. septembar 2013 06:38)

Do kad bre da vam ponavljam:

1. Покренимо Србију — Томислав Николић 940.659 24,04% 73 mesta

2. Избор за бољи живот — Борис Тадић 863.294 22,06% 67 mesta

Znači, ako jhe bilo 6 miliona glasača za SNS je glasalo oko 15%. Ima bre na Wikpediji pa pogledajte. Kakvih 40%. Odakle vam taj podatak.

Toliko o tome.

Ali ovo je interesantnije:

Српска напредна странка оптужила је Демократску странку да је „брутално покрала изборе“, заменивши оригиналне листиће другим листићима. Томислав Николић, тадашњи председник странке, показао је новинарима око 3.000 гласачких листића, који су по његовим тврдњама бачени у контејнер и замењени другим листићима. Николић је одбио да саопшти где су спорни листићи пронађени.[36]

Републичко јавно тужилаштво наложило је проверу навода Српске напредне странке и аутентичности листића које су показали.[37] Међутим, према речима портпарола Републичког јавног тужилаштва, Томе Зорића, представници Српске напредне странке су одбили да доставе полицији на увид тражене листиће и материјал.

Ko je tu krao nikada nećemo saznati. Ili hoćemo? Ko zna?

Tamy

pre 10 godina

Samo polemisu a ono o cemu treba da raspravljaju i da resavaju probleme stavljaju pod tepih a ovaj umisljeni Vucic prica price za malu decu

PoeticGenius

pre 10 godina

Kako je lepo pricati i biti za to placen. Skoro jednako dobro kao porno glumci, samo sto se oni bar trude da svoj posao obavljaju posteno.

Zora

pre 10 godina

Meni je danas bila interesantna skupstina. Citav dan prepucavanje izmedju demokrata i naprednjaka. Malo se pricalo o ministrima a vise ko je sta opljackao. Posle Milosevica, kad je dosao DOS u istoj toj skupstini sam slusala od DOS-a koliko je SPS upropastio Srbiju. Kad su demokrate dosle na vlast 2008. onda sam slusala koliko je DSS upropastio Srbiju. Sada kad su dosli naprednjaci slusam koliko su demokrate upropastile Srbiju. I tako u nedogled. Ja vise i ne mislim kada ce nama, obicnim gradjanima biti dobro. Neka su nasi politicari zivi i zdravi a mi sirotinja smo u Bozijim rukama.

@Savet dijaspore

pre 10 godina

Za ime sveta, šta se dešava sa ovim našim nekad tako pametnim, lucidnim i duhovitim narodom.
Kako je moguce da neko kao Vi izjavi" Dok ne nađete boljeg od Vucica" ne javljajte se.
Nisam ni mlada ni neškolovana, ali sam zapanjena tim obožavanjem lika i dela doticnog.
Zato i verujem, u njihovom stilu, da komentare štancuje neka Agencija ali po principu što jednostavnije, prizemnije, prostije da stigne do našeg neprosvecenog naroda.
Stežite vi obruc, ali vređate Srbiju, a diktatura se svaka završava na isti nacin.

Frodo

pre 10 godina

"...Mislio sam da ovima prethodnim vidim ledja i obistinilo se!!!
(obistinilo se..., 1. septembar 2013 01:22)

Vidiš, ovde si opisao srž našeg problema, verovatno nenamerno.

Svi mi mislimo da ne treba ništa da sami uradimo, nego je dovoljno samo da "vidimo leđa" štetočinskoj i nesposobnoj vlasti, pa ćemo da procvetamo u roku od odma'! A onda se strašno i neprijatno iznenadimo kad se "nova" vlast pokaže još gora od prethodne!

Mislili smo da treba samo da "vidimo leđa" Miloševiću, pa će da nam krene ko podmazano! Šta smo dobili? Nastavak lopovluka, žute i vaskrsnuti SPS.

Onda smo (naivno) mislili da je dovoljno da "vidimo leđa" žutima, pa će da nam krene ko na nemačkim kugl-lagerima! Šta smo dobili? Plaknute GMO radikale i "datum". Minus Kosovo. Plus sve lošiji život, naravno, što ne može da sakrije nikakva galama protiv bivše vlasti, ni "borba protiv kotupcije".

U čemu je problem prosečnog (zaglupljenog) Srbina? Samo u tome što ne shvata da će imati samo onakvu vlast kakvu sam sebi napravi i da vlast nije elementarna nepogoda, tipa jaka kiša ili užasna suša, protiv čega on može jedino da trpi i nada se da će nekako samo od sebe proći, a on neće imati previše štete.

E, sve pa dok tako misli, imaće lošu vlast kakvu je imao proteklih 20-ak godina, kakvu ima sada i kakvu će imati dok postoji Srbija. I nema to veze ni sa jednom posebnom strankom, sve su one iste.
Sve dok tako misli, večito će biti bednik kome krv piju **** političari u večitom Danu mrmota.

feler majstori

pre 10 godina

podmuklo, perfidno i licemerno po protivniku. rečju - radikalski maniri i ponašanje. nije cilj dokazivati šta to prethodni nisu uradili, već šta i kako su ovi sada i ovde uradili i šta su od obećanog postigli. a na tome su dobili izbore.

SkuvanaSljiva

pre 10 godina

Za drugove iz opozicije jedna pesma:"Oj drugovi jer vam zao X 2, rastanak se primakao!"A slobodno kada podjete u politicki zaboarav, povedite Dacica sa sobom, jer ipak pripadate jedni drugima. Zatvorite vrata kada izlazite!