Subota, 24.08.2013.

16:59

Američka flota plovi ka Siriji

Američke mornaričke snage približavaju se Siriji dok predsednik SAD Barak Obama razmatra mogućnost vojne akcije zbog upotrebe hemijskog oružja u Siriji.

Izvor: Beta

Amerièka flota plovi ka Siriji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

217 Komentari

Sortiraj po:

stop ratovima...

pre 10 godina

Kako ne vidite da Ameri nikad sami ne idu u rat!Oni obavezno imaju pratnju ili vojnu podrsku jos nekoliko zemalja...Kameron je zainteresovan,danas su on i Obama razgovarali...Francuzi se nude.Drugo sve je to daleko od Amerike i njihovih civilnih zrtava...Bas me zanima koliko su oni imali civilnih zrtava u Drugom svetskom ratu a koliko Rusi...Svaki rat je opasan i svako bombardovanje,jer ginu nevini i najslabiji a to su deca...Jedan deciji zivot je razlog ,da se sto godina pregovara...Niko mi ne moze reci da obe velike sile nisu zelele mir,da on ne bi i bio...Mogli su da i na miran nacin smire ovu situaciju...Ovako je svaki rat,zao brat i time se nikome ne pomaze,jer se tako nikako ne razlukuju od onih koje cine zlo....Svejedno je ko te ubije,kad si mrtav!A drugo i sirijska deca su vazna kao i sva druga deca na ovom svetu!!!Kada stariji ratuju,deca neduzna ispastaju...Vazno je da su oni svoju decu ostavili na sigurnom...

Tex

pre 10 godina

Na stranu to ko ce se docepati veceg plena iz ove tragedije Ameri ili Rusi ili neko treci, ono sto je strasno je bas ta tragedija i volja jednog covega da vlada. Ici ce do zadnjeg coveka ako treba (ne ukljucujuci samog sebe I prodicu naravno). Sve se ovo moglo zaobici izborima I sam narod Sirije bi ili trpeo posledice tih izbora bilo one dobre ili lose. Asad ovde stiti sebe a ne svoju zemlju, bas kao I Gadafi I Milosevic I svi ostali samoproklamovane mesije bili oni na strani zapada ili ne.

Inace one price "sta njih briga sta se desava u drugoj drzavi" u svetu kakvom danas zivimo apsolutno ne pije vode. Vecina u Srbiji nije ni svesna da njihova zarada I sta mogu da kupe I stave sebi na sto 50% zavisi od spoljasnih faktora I prilika u svetu I nema nikakve veze sa porobljavanjem od strane EU I ostalih budalastina.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Mislio sam da sve mogu da razumem?Medjutim vasa ljubav prema rusima prelazi sve granice.Posle se cudite sto je najvise srba bilo na Golom otoku.Koliko sam ja razumeo,iz clanka,niko ne kaze da ce napasti Siriju nego da traze dokaze za upotrebu gasa.Rusi koriste situaciju da povecaju mortalitet.Njima je rat neophodan.Putin,koji je marioneta vojnoindustrijskog kompleksa zeli da njegove gazde prodaju sto vise oruzja i ako moze da izazove jos vece komplikacije.Sve bi to bilo nepotrebno da gospodin Asad podnese ostavku i ode u Rusiju.Tamo zive svi prognani diktatori koji su usput opljackali svoj narod.Kako ce ovo dalje ici videcemo.Da nije dobro nije?

mrzime ...

pre 10 godina

Veseli Ameri...U svakoj corbi mirodjija! Uobrazili da su svetski policajci.Ne secam se da im je neko dao taj posao...Sto bre ne gledaju svoja posla a ne da brinu tudju brigu...Hoce da napadnu zemlju a ne znaju ko je kriv! Ispada kao da im nije ni vazno..I onda sve rasture raketama i bombama,izgine duplo ovoliko jos ljudi,provedu neko vreme tamo,pogine im nekoliko oficira i onda se godinama vracaju...Nikad taj deo sveta u koji sad hrle,nije bio ovako nestabilan.A krenulo je od...ma mrzime vise i da nabrajam!!!

Alexa

pre 10 godina

podrska USA. a veliko sirbistanske patriJote pripremite bensedine na vreme jel vas dragi voljeni diktator-ubica svog naroda odlazi na smetliste istorije. a Rusija nema cime da se suprostavi Americkoj floti, uzalud prizeljkujete taj scenario.

perasombor

pre 10 godina

Ovde može nastati realan problem. Sirija ima protivbrodske rakete, a ako Ameri "podmetnu" neki brod, pa ga Sirija potopi, postace Sirija test poligon za sve vrste novog americkog naoruzanja...

meskalin

pre 10 godina

Rusi nece nista napravit kao i obicno jer njihova taktika je sisat dve sise, jednu NATO-u a drugu zemlji u kojoj je mogucnost vojne akcije (u ovom slucaju asada).

Rusi iskljucivo reagiraju kao u slucaju gruzije kad je njihova "teritorija" ugrozena.

Tko to nije shvatio da ruska podrska ne vrijedi ni 1 cent jer oni ionako nista nikada ne poduzimaju jer jednostavno nije ih briga ali zato ti uvale kao prijatelju oruzlja i svega samo da bi potakli svoju ekonomiju.

Srbija i ostale zemlje koje su prijatelji te iste rusije, odavno trebale shvatit od ekonomskog do militarnog polja ali sve ima svoju cenu a to da su rusi dobri jer iako nista ne rade profitiraju na svim poljima.

dsagsg

pre 10 godina

@ (blah, 25. avgust 2013 00:31)

Puno gledas americku produkciju History-a i NG-a (gledam i ja ali gledam i druge dokumentarne emisije pa istinu trazim negde na sredini)

Inace njihova vojna doktrina se zasniva na pretpostavci da su im flote fakticki neunistive sto je samo pretpostavka jer do sad nikad nisu bili u sukobu sa nekim ko nije milion puta slabiji od njih. Gubitak samo jedne americke flote bi pretstavljao nenadnoknadiv gubitak za Amere jer se odbrana njihove teritorije zasniva na kontroli mora. Naravno do toga nikad nece doci iz prostog razloga sto Rusi imaju iskljucivo defanzivan vojni arsenal i u slucaju potpunog sukoba oni bi unistili sve americke flote u roku od sat vremena nuklearnim arsenalom znajuci i da ce njihove flote biti unistene na isti nacin. Zbog toga su se oni i opredelili za podmornice.
Logika Rusa je potpuno drugacija od americke logike, naime oni smatraju da ukoliko dodje do sukoba sa Amerikancima to nece biti konvencionalan rat (jer ce strana koja pocne da gubi svakako upotrebiti atomke) te im je strategija da posle prvih udara oni budu ti koji ce imati vise sanse za prezivljavanje (manja gustina naseljenosti, vise raspolozivih resursa itd ... )
Nadam se da se to nikad nece dogoditi, medjutim neko opasno cacka mecku.

Digitalni miš

pre 10 godina

"Kada budemo proverili činjenice, predsednik će doneti odluku kako ćemo odgovoriti", rekao je taj zvaničnik, a prenela agencija AFP.

Šta oni ima da "odgovaraju" na događanja u drugoj državi?

Bacvanin

pre 10 godina

Sirija ce pasti vrlo brzo nakon zapocinjanja udara. Asadove trupe su izmorene, veliki broj generala i visokih oficira ali i znacajan broj vojnika je dezertiralo, jer nisu hteli ubijati svoj narod. Pored toga, pre par nedelja su se "neki avioni, nepoznate zemlje" pojavili nad nebom Damaska, zbombali skladiste i nestali, a bez da je i jedan od tih aviona oboren.
U ostalom, Sirija se granici sa Turskom koja je u NATO savezu, sa Irakom gde su i sada NATo trupe i sa Izrelom koji pro-zapadno orijentisan. Jedino im je tamo Jordan, koji nece nista uciniti, da ne bi naljutio Izrael previse.
Rusi su davno pustili niz vodu Asada, setite se samo da su rekli da mu ne bi dali azil, da mu nisu isporucili sve PVO sisteme, itd.
Siguro da je pred Sirijskim narodom tezak period, ali samo od njih zavisi da li ce postati novi Irak i Afganistan ili nova Nemacka ili Japan.
Secam se jos kada je Asadov otac vodio Siriju i Susretao se sa Tiletom, ali taj covek se sada vrti u grobu znajuci sta mu radi sin Basar (sadasnji predsednik).
Alaviti ce nazalost skupo platiti nepromisljenu odluku Asada da se ne povuce sa vlasti.

cro

pre 10 godina

E sada više ni Rusi,a ni Kinezi,oboje glavni krivci za toliko dugi rat protiv civila,ne mogu više ništa napraviti.Bašar al-Asad se čini uskoro stvar prošlosti.Mogu biti ovakvi ili onakvi,ali je činjenica da Ameri polako,ali sigurno skidaju diktatora po diktatora,a sve prijatelje od Rusa i Kineza.Sada se vidi tko je istinska sila i baš mi je drago što su oni,a ne Putin,prijatelj Sadama,Gadafija,Lukašenka,sjeverno korejskih Kimova i mnogih drugih likova za koje više nema mjesta u ovom 21. stoljeću.Ma i Putin je stvar prošlosti,špijo KGB-ovski,ali svaki narod zaslužuje vlast onakvu kakav je...

Adam

pre 10 godina

Kao što je neko skoro izjavio " Amerika je zrela za ženu precednika". Čudno je da svaki "demokratski" precednik ima "istrčavanja" u kojima pregazi međunarodno pravo. U Siriji se trenutno jedino zna da su korišćeni bojni otrovi, samo se ne zna, ko ih je tačno koristio. Dakle ne zna se ko bi bio meta napada.

Lik

pre 10 godina

Sa Sirijom im to nece ici tako lako, oni su na vreme pokupovali S sisteme od Rusa, armija je odlicno uvezbana i naoruzana tako da ce Ameri imati cime da se zanimaju nekoliko godina, ovoga puta polomice vise zuba nego sto se nadaju.

zoe

pre 10 godina

@Go NATO:
Mislim da treba da Vas bude sraota sto takve debilne izjave dajete u srpskim novinama. Molim da to pisete CNN-u posto narod na celom svetu (vecina) ima vise mozga od vas i nikad ovakvu glupost ne bi rekao niko do onih sa pola mozga. Ja sigurn vise znam od Vas kao imnogi drugi koji citaju hiljade stranica i prate svakodnevno siuaciju u svetu i mogu Vam reci da sam fascinirana Vasom gluposcu i neprimerenoscu. NATO mora da ide iz Evrope inace je to kraj i za Evropu i EU. Iskreno se nadam da ce na izborimau Namckoj pobediti druga opcija koja ce sa Rusima zajedno ucutkati ove nebitne i smesne likove tipa Engleska i Francuska i EU ce konacno moci slobodno da kaze sta misli da stiti sebe. U svetu u kome gotovo svaki intektualac zna sta je NATO i kakvo zlo donosi, da neko iz Srbije kaze Go NATO is not only out of place, but is daft. Molim ne pisite u nasim novinama i ne sramottite nas kad ves srama i moci za logicko rasudjivanje nemate. Sramota.

Djura

pre 10 godina

Rusi nece nista uraditi. Na taj nacin kupuju podrsku USA za resavanje pitanja Krima na kome je Sevastopolj, baza crnomorske flote koja je iznajmljena od Ukrajne do 2015. Zbog toga Im je toliko stalo da Lukasenko bude predsednik do tada. A kao rezervnu opciju vec primenjuju scenario Juzne Osetije. Dele ruske pasose ljudima na Krimu, pa ako zatreba uci ce na Krim da zastite ruske gradjane I tamo ostati zauvek. O gle cuda, bas 2015..

Go NATO

pre 10 godina

Pozdrav iz jedne zemlje NATOa kojoj tako zarko zelite da se pripojite. Ako Obama resi da zaustavi Asada, prilicno sam siguran da ce to biti kampanja max 3 meseca. Podrska za EU, i nase americke saveznike! :)

jelena

pre 10 godina

Interesantno koliko opsirnih komentara na ovu vest.Zar je moguce da nas sve to vise zanima od sopstvenih problema?Nisam videla ovoliko komentara i srcanosti kada je rec o nemastini,korupciji,nezaposlenosti u Srbiji.
Bice sta bude,ali zato i zivimo ovako.Vise nas zanima Farma,ko gde ratuje...i sedimo tako ispred kompjutera avremne ide...zivot prolazi.

Mirko

pre 10 godina

Ako im i ovo trula Rusija dozvoli nek se
nosi Putin u tri .....Kakvo hemijsko
oruzje to ce biti kao i u Iraku jos ga
nisu nasli zemlju su rasturili a mira
nigde.
(Darko, 24. avgust 2013 21:48)

za Irak su znali sigurno da ima oruzje jer su im ga oni i prodali!

ja

pre 10 godina

B30@Brik nije nikakav savez nego trgovacka unija nesto slicno cefta sporazumu bivsih sfrj drzava i nemaju nikakvu vojnu suradnju kao n.p.tr NATo

DarkoSRB

pre 10 godina

Pa oni moraju Mediteranom da prodju... Malo im je dalje da zaobilaze Afriku. Oni ne shvataju da su glineni golubovi ako udju u Mediteran! Postace hrana za ajkule!

blah

pre 10 godina

(CG, 24. avgust 2013 23:16)
Prvo i osnovno, Rusi nece ni po koju cenu direktno napasti Americku flotu jer to znaci otvoreni rat.
Drugo, kada bi to uradili, to bi bio kraj Crnomorske flote. Glavni razlog zasto je Amerika prva sila u svetu je upravo taj sto je njihova mornarica jaca od moranirce ostatka sveta ZAJEDNO. Americka mornarica ima svoju nezavisnu avijaciju koja je mocnija od CELOKUPNE ruske avijacije, ima sopstvenu nezavisnu pesadiju (marince) koja ja brojnija i mocnija od CELOKUPNE britanske armije, ima sopstvene specijalne jedinice (Foke i MARSOC), i da ne nabrajam dalje.

Svi povrsinski brodovi su glineni golubovi za avione lansirane sa nosaca - ne mogu uopste ni da pridju dovoljno blizu nosacima da bi ih ugrozili. Nosaci se krecu u okviru borbene grupe (Carrier Task Force) sa drugim brodovima cija je uloga da naprave zastitni "kisobran" tako da nista ne moze da im pridje. Cak i ako neutralisu kompletnu avijaciju nosaca, ostaju AEGIS i Phalanx borbeni sistemi. Podmornice su izuzetno lake mete za povrsinske brodove, razlog zasto ih Sovjeti toliko forsiraju (kazem Sovjeti zbog toga sto ruske podmornice poticu jos iz sovjetske ere) je taj sto su izuzetno jeftine i lake za proizvodnju, a oni nikad nisu imali dovoljno finansijskih sredstava za izgradnju ozbiljne povrsinske flote. Rusija jedva da ima dovoljnu flotu da pokrije sopstvenu obalu, dok je americka flota izuzetno intervencionisticki i ofanzivno orijentisana.

< insert name >

pre 10 godina

Koliko ovde ima pametnica...
Sve sami političari, ekonomisti i stratezi. Pročitao sam par komentara i ukapirao da je srpska inteligenicija ipak migrirala u inostranstvo i ostavila nas u nemilost osnovaca i pomozi Bože sa ponekim srednjoškolcem.
Tuga.

igor

pre 10 godina

Too Ameri!!!! Dosta je vise bilo, diktatora, sredili ste Sadama, Chaveza, Gadafija,....preko vasih izbora i Ahmadi Di Nedzada!!! sredite i ovo u Siriji!!! jeste da i Vi preterujete, ali sta je alternativa!!! diktatori, pljackasi i ubice sopstvenog naroda!!! lupajte minuse, ali da ne bi Amera, ne bi bilo ni pada Slobe, ne bi danas Vucic dovodio zapad za savetnike, nego srednji vek!!!! zato napred Obama!!!

Magomed

pre 10 godina

Po komentarima Sirbistanskih debila, čovek može pomisliti da SSSR i dalje postoji....da Litvanija, Letonija i Estonija nisu u EU :D, da je Kijev i dalje u Rusiji, kao i Minsk....

Dule,NS.

pre 10 godina

Amerikanci nemaju preca posla nego da napadnu nesto sto odavno ne znaju o neprijatelju...
Verovatno ce se iskrcati,a onda,pesadija,jedan pored drugog,polako preko livade...kao u nasim filmovima,nemci.

Rusija nema preca posla nego da napadne amere zbog Sirije.
Ili ameri,ruse.
Dok je Putina i slicnih,amerikanci su mirni.

Rusija,finansijski ne bi izdrzala rat sa Sirijom,a ne sa amerima.

mile rupnik

pre 10 godina

Krece se ladja Francuska sa pristanista Solunska!HAha!Sta ce uraditi?Moraju nekako izduvati par milijarda dolara da bi 'white trash' u par americkih drzavica odrzao posao u fabrikama oruzija jos par meseci prije nego sto ih odpuste i onda moraju kupovati hranu na tackice.Onaj koji je bacio atomske bombe na goloruk narod jako je zabrinut kad neko drugi ispusti malo gasa hahahaha.Ajde bezi.

muka

pre 10 godina

(Djordje, 24. avgust 2013 22:01)
a jel postujes to da su upravo nemci najvise uticali da se desi rat i bombardovanje 99te a ne ameri, i da su nemci na kosovu pustali albance da proteruju srbe tamo gde su oni od 99te pa do danas?

mlekadzija

pre 10 godina

Nema nobelovac petlju da se suprotstavi direktno Rusima. Srbija, Sadam Gadafi su bili sitni zalogaji. Svestan je toga nobeolvac i posle demoinstriranja sile u med. vodama nece biti nista...brodovi ce se vratiti u matiocne luke, bice jos neko saopstenje i kraj price.

zozonko

pre 10 godina

(respect..., 24. avgust 2013 20:49) @ Jel si ti master istorije sa Mega-trenda. Kazes Amerika je u II svetski rat usla tek na kraju? Pa to je kec iz istorije do kraja godine. Amerika je usla u rat 1941 godine nakon muckog japanskog bombardovanja njihove vojne luke Perl-harbur. Vodili su duge borbe sa Japancima na Pacifiku, a od 1944 ratovali su u Evropi. Sto se tice konstatacije kako u tom istom ratu Rusi tj SSSR nije trazio pomoc ni od koga, to naprosto nije istina. Jos kako su trazili pomoc od UK, USA da bi odrzali Istocni frot, jer su snage agresora napredovala. A UK i USA su bile zabrinute za ishod rata ako SSSR dodje u situaciju da kapitulira ili prihvati sepratni mir, pa su im pomagali koliko su mogli. Sledeci put se informisi pa pisi komentar.

Gradjanin

pre 10 godina

Ovaj događaj bi trebalo da ima dalekosežne posledice po našu spoljnu i unutrašnju politiku jer će biti bombardovana zemlja u kojoj postoji ruska vojna baza obzirom da ovde postoje politički likovi koji stalno veličaju rusku superiornost, kako oružija, tako i privrede. Ovo bi trebalo da razbije sve iluzije i konačno dovede do analize ko stoji iza tih likova, jer Rusi nisu sigurno, ali se takvom našom politikom uspešno ostvaruju nacionalno-teritorijalni ciljevi svih naših suseda! Tako se naveliko priča o BRIK-u i ako je taj zavez nemoguć u stvarnosti zbog religijskih i kulturnih razlika, a Rusija će se verovatno prikloniti NATO-u kada im se neprijatelji poklope. Isti ti likovi veličaju i podršku Gadafiju koja prelazi principijalnu običnu podršku zbog nepriznavanja Kosova te prelazi u epsku sa opisima nekakvog mitskog Raja i sl. Taj mit o BRIK-u je veoma sličan onom mitu da će "Amerika i Engleska biti zemlja proleterska", što je jedna isprazna parola koja je bila popularna uglvnom samo kod nas. Nadam se da će konačno ovakvi neodgovorni likovi nestati sa domaće političke scene i da će ih zameniti stvarni stručnjaci koji imaju znanja, iskustva i vizije. Zamislite da imate kamion koji slabo vuče i dovedete navodnog stručnog mehaničara koji Vas posavetuje da - izbacite stvari iz kamiona (tj. stezanje kaiša), bez ikakve ideje kako da popravi kamion i vizije šta kamionu uopšte tačno fali! A pri tome u kamionu nemate gotovo ništa, te bi i ono što izbacite obesmislilo upotrebu kamiona.

dobro obavešen

pre 10 godina

dok se ovde pišu komentari stilu "a da neće Rusija da ih brani" juče i danas su obavljene nove isporuke raketa p-800 yakhont...

zoran

pre 10 godina

Upavo stigle, supersonichne rakete protiv brodova, u Siriju....bas da vidim kako ce i gde da se USA brodovi parkiraju... http://defense-update.com/20100920_yakhont_in_syria.html

Zemun grad SPO

pre 10 godina

... Ne možeš silom uvoditi demokratiju naročito ne u takvo društvo, pre toga idu duge godine edukacije stanovništva i forsiranje liberalnijeg pogleda na svet a ne favorizovanje ekstremista. U takvoj državi gde je društvo konzervativno i ekstremno nagla demokratija nije rešenje, bolji je i diktator nego ekstremiste pustiti da vladaju...
(Marko, 24. avgust 2013 21:56)

Kažeš Marko da sam ja glup. Ako si ti pametan, objasni kako to diktator koji je srušio pola države zarad opstanka na vlasti može da forsira ,,liberalne poglede i demokratsku edukaciju? Kod nas je to pokušano kada je Miloševiću data šansa nakon Dejtona 1995, gde je proglašen za ,,faktora mira i stabilnosti". On je međutim to pogrešno shvatio i umesto da zemlju demokratizuje, počeo da guši medije i satanizuje opoziciju. Umesto da odmah započne pregovore sa Rugovom i iskoristi uspeh u Dejtonu u korist Srbije na tim pregovorima, on je na KiM dovlačio silu i održavao status kvo u kojem je njegov SPS imao apsolutnu vlast. Svoju ženu je slao u Kinu i Rusiju da sa tamošnjim komunistima stvara antizapadni front. Ovo što mnogi pišu danas u komentarima je već viđeno 1999. u Srbiji, kada su patriJotski bukači pozivali na obračun sa NATO. Videli smo kako se to završilo, ne samo kod nas, već i u Iraku i Libiji. Običan narod je nastradao, a ti "heroji" su se sakrili, vođe u bunkeru, a sajber ratnici u mišijim rupama kraj svojih računara, čekajući novu destinaciju za obračun sa Amerikom.

Cika Sima

pre 10 godina

Marko
Isto tako i na nemackim sajtovima,par procenta podrzava ovu agresivnu americku politiku,ostali svi su protiv.Svima je jasno,namestaljka i da su Ameri zeljni krvi(figurativno). Ali nema pomoci kada reci ujka Sem,...

Marko

pre 10 godina

@winston
Da se svetske sile nisu mešale u unutrašnje stvari Sirije (i to ne zato što kao brinu o ljudskim pravima već brinu za svoj interes) rata ne bi ni bilo. Regularna vojska bi se obračunala sa teroristima, ali ne tu su se baš umešale svetkse sile i slale oružije zapad jednoj Rusi drugoj strani i eto još jednog sukoba između Rusa i Amera preko tuđih leđa Pošto njima ne pada na pamet da otvoreno ratuju jedni protiv drugih. Tako je bilo i u Vjetnamu, i ovde kod nas na Balkanu, i Avganistan i Libija, da ne nabrajam dalje. Kada realno pogledate uvek je iza sukob SAD i Rusije a njih zabole ko se kolje i ko strada najvažnije im je jedni drugima pokažu zube. Koriste ovako male narode koje nalože na nacionalizam i ekstremizam pa naprave razdor a onda gledaju sa strane i kao na kraju intervenišu.

CG

pre 10 godina

Kako su mi smjesni ovi komentari neznalica koji stvarno vjeruju da ce se SAD umjesati u sukob i napasti Siriju:

to se nece desiti i tacka!

Ruska crnomorska flota je rasporedjena u Mediteranu,nuklearne podmornice sa nuklearnima raketama od kojih je dovoljno jedna jedina da potopi citavu americku 6.flota je spremna,ruski razaraci i korvete su opremljene protivvazdusnim sistemom S-400 u blizini sirijskih voda i osigurace vazdusni prostor iznad Sirije sa tih brodova jer je domet S-400 raketa veci od 350 km!
Uz to postoji vazdusni koridor preko Irana,Iraka do Sirije koji ce omoguciti brzo dopremanje ruskog ratnog vazduhoplovstva i omoguciti strateskim Tupoljev 160 bombarderima da stupe u akciju protiv bilo kojih agresora,uz koriscenje krstarecih raketa iz sigurne distance!

Ukoliko americka 6.flota odluci da napadne Siriju Mediteran ce postati njen grob,ovoga puta nece imati za protivnike debeloguze,pijane i nesposobne JNA generale ili miki maus drzave poput Libije i Iraka nego mocnu Rusku Imperiju!

To Obama zna iako glumi sada odlucnog "commander in chief-a" nebi li smirio svoje agresivne kriticare...

B30

pre 10 godina

(gradjanin 24. april 2013, 23.20)

mislim da malo gresite. taj BRIK savez je realnost u skorijoj budcnosti. oni ce morati da razlike koje postoje medju njima stave na stranu jer ce uskoro i same postati ugrozene kao sto je sirija danas. Iran prilicno ozbiljno shvata situaciju jer je medju njima i najlaksi plen zapadnjaka. sire svoj uticaj u regionu i ozbiljno pripremaju vojsku i celu drzavu za rat. sa druge strane Srbija, kao i u poslednjih 20 godina, izgubljena u vremenu i prostoru. 1990 kada je trebalo da se priklonimo zapadu, a tada smo zaista imali u odnosu na sve zemlje u kojima smo ziveli pre 1918, jednu mocnu zajednicku drzavu, mi smo izabrali istocni put i samodestrukciju. danas posle 23 godine dominacije zapadnjaka oni polako gube dominantni polozaj. taj gubitak moci pokusavaju da sprece izazivaanjem haosa iz koga ce se hraniti. da li im trebamo biti saveznici u tome? ili trebamo da prodjemo kao sirija? nema nam spasa koji god put da odaberemo.

expert

pre 10 godina

Majstore, da li si to pitao kad je Milosevic i radikali slali decu da se biju u Bosni 90ih? Zamisli da nije bilo Milosevica, kako bi bolje danas izgledala Srbija? Sto se tice Sirije, svetske sile ce morati to da rese, Sirija sama ne moze.
(winston, 24. avgust 2013 22:46)

Hm, a ako se dobro sećam, Srbi iz R. Srpske su pljuvali Miloševića zato što im ne pomaže.

Pravda za fotografa

pre 10 godina

Namestaljka, sve je namestaljka. Sto puta vidjeno, ametrikanci ne idu sad u Siriju, oni su vec tamo, prvo finansiraju fukaru i jeftine ljude koji se bune protiv rezima (zbog para), a posle kao TEROR, TEROR i vojna intervencija. Tako su muslimanima rekli da bi 5 000 zrtava bila cena koju bi oni morali da plate da bi ameri imali opravdanje za intervenciju u Bosni i desila se Srebrenica.
Amerima je stalo do prava Sirijaca ko do lanjskog snega, samo im treba razlog da upadnu. Covek je sve lepo objasnio na primeru Jugoslavije. https://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

Nenad

pre 10 godina

A jel nadjose u Iraku oruzje za masovno unistenje??? Izgleda Ne. Ali Sadama obesise. A Libiji obecali demokratiju. Gadafija ubili ko psa. A imaju li demokratiju...

nada ZR

pre 10 godina

Plovice brodovi do neke luke odakle ce ih zasipati raketama.Tako su i nas iz luke Avijanu u Italiji.Secate se sigurno,jer je tada isao vic da se sosa nasla u CG na odmoru a pocelo bombardovanje ne moze kuci.Zali se lali a on joj kaze da ide brodom do Avijana a odatle ima let svakog sata.
Srusice sve kukavicki,a tom narodu ce trebati vek da se oporavi,strasno.

torcida

pre 10 godina

Neznam ..ali treba mo se pitat da mi zivimo tamo ta jadna dijeca kako pomoci osim da se umijesa Nato ili Rusiija ili amerika nema veze ko ja mislim da ljudi jedva cekaju da neko dodje mislim neznam...mozda bi to bilo prvi put u Povijesti da Amerika upane u jednu zemlju sa pravom ..

angel

pre 10 godina

Ruska flota je slabija u povrsinskim brodovima ali zato je jaca u podmornicama. Koncept ruske mornarice je u osporavanju prevlasti na moru suprotno od mornarice SAD. Medjutim sve je to jako blizu teritorije Rusije da bi se trazila bitka moru. Ja sam vise misljenja da se trenutno igra na demonstraciju sile.

USA,USA,USA!

pre 10 godina

Ajmo Ameri, ima nas pravih Srba koji vas volimo! Pokazite ko je najjaci, necete valjda da se uplasite nekakvih iskompleksiranih KGB-ovaca!
Znam da ce ovi UDBA-ski "srbi" da mi daju minuse, ali nema veze jednog dana bice i Srbija kao pre Drugog Svetskog rata, Bolsevik Free!

angel

pre 10 godina

Drago vrlo dobro znam sta imaju i jedni i drugi od brodova. Ne mislim da je tu neko superiorniji. U relativnoj borbenoj moci SAD jesu, ali to nije igra "ne ljuti se covece" ili album sa slicicama u fudbalu.

Djordje

pre 10 godina

Francuzi, Englezi i Ameri najglasniji zagovaraci napada na Siriju. Pa te tri zemlje su kao jedna, stalno imaju identicno misljenje - odnosno Franc i UK su kao 51. i 52. drzava SAD-a...Nemci su najgotivnije ispali poslednjih 10 godina (zanimljivo), uvek su tiho bili protiv napada na Irak, Libiju, evo sad i Siriju, odnosno nisu se trpali u prve redove da pokazu Americi kako su im oni dobri saveznici itd, vec su uvek imali kohones da budu van tog drustva, i da budu svoji...postujem to, veoma.

Bolesnici dolaze

pre 10 godina

Kakvi sektasi.

Sve rade prema njihovoj omiljenoj knjizi Bibliji i novom zavetu.

Setite se sta pise gde ce se desiti Armagedon?
Ovo je priprema za to. Budale ce nuklearnim oruzjem unistiti svet zbog svojih bolesnih obreda i lozenja na moc.

Kakvu moc imate kada sve unistite? Nad cime cete vladati idioti ?!

Ove sve treba zatvoriti u mentalnu instituciju, a kljuc baciti u vulkan.

angel

pre 10 godina

Najmudrije je da dozvole Asadu da zavrsi posao bez uplitanja sa strane ili nas ceka rat sa neizvesnim ishodom. Sledeca vest: Rusija salje krstaricu u Sredozemlje.

Aleksandar

pre 10 godina

Kako ste glupi sa komentarima . Boli uvo Ruse za sve sem za njihovu drzavu.Sve je u redu dok njih ne budu cacnuli ,a onda treci svetski . Tada nece nikome vise biti dobro,necemo mi to doziveti ali neko hoce . Smrt fasizmu i globalizaciji !!!

drago

pre 10 godina

@(angel, 24. avgust 2013 22:04)
A ruska mornarica će protiv 6. flote što? Vikati na Amere preko razglasa? Pa imaš li ti uopće pojma u kojoj se poziciji ruski brodovi nalaze naspram američke flote? Pljujete po Rusima a niste upućeni u vojnu superiornost Amerike nad Rusima i Kinezima zajedno. U ovakvim akcijama udaljenim od kineskog i ruskog teritorija, ove dvije države mogu samo gledati i učiti od Amera (a vjerojatno to i rade). Ne može tu Putin ništa.

borchaSRS

pre 10 godina

Ljekari bez granica, jeli to bijahu oni sto otimaju ljude, vade im organe i prodaju na crnom trzistu i oni sto zarazuju djecu HIV-om po Africi i na kraju jesu to oni sto im je vodja i osnivac DR. Mengele (Bernar Kusner).

Deratizacija

pre 10 godina

Obanana namirisao krv pa ne može da se suzdrži poput njegovih prethodnika.Još jedan američki krvolok koji glumi milosrdnog anđela...

Neko-iz-mase

pre 10 godina

Putina nezanima sirija ni srbija ... Ali coravi nazalost to nevide...Al dobro daće asatu azil kao i porodici milosevic.. Auuuuuu sta braca cine...

Mare

pre 10 godina

Majstore, da li si to pitao kad je Milosevic i radikali slali decu da se biju u Bosni 90ih? Zamisli da nije bilo Milosevica, kako bi bolje danas izgledala Srbija? Sto se tice Sirije, svetske sile ce morati to da rese, Sirija sama ne moze.
(winston, 24. avgust 2013 22:46)

Hteo si reci da nije bilo Milosevica, Tudjmana, Izetbegovica i lidera Zapadnih sila? E sad smo se razumeli.

Noj

pre 10 godina

1300 ljudi je ubijeno u roku od 3 sata. JA ne znam ko ih je ubio, ali znam da to ludilo mora da stane. Nisam ni na strani Asada, Rusije, Amerike a pogotovo UN koji je totalno nesposoban. Za 50 godina kad nasa djeca budu ucila istoriju doce do podatka da je u Siriji ubijeno 1300 ljudi u roku od 3 sata a niko nista nije uradio. Sramota. Ne mogu da shvatim da je vecina na ovom forumu za status quo. Hajmo svi zabit glavu u pesak kao da se nista nije desilo. Rat u Siriji moze trajati decenijama jer niko nema prevagu a nisu sposobni da ga sami zaustave. Trebaju pomoc iz vana a niko im ne pomaze ili jos doljevaju ulje na vatru. Ja neznam sta Amerikanci planiraju ali sigurno ne planiraju kopneni napad. Vjerovatno ce se bazirati na raketne i vazdusne napade na vojne ciljeve da bi se Asadova vojska oslabila i time Asad pritisnuo na primirije. KOliko znam sirijski pobunjenici ne traze neko odvajanje ili neznam sta nego odlazak Asada. NI jedan covjek nije vrijedan djecije suze a kamoli na stotine hiljada ubijenih i ranjenih.

winston

pre 10 godina

Ima li boga? (Majstor broj jedan)
Majstore, da li si to pitao kad je Milosevic i radikali slali decu da se biju u Bosni 90ih? Zamisli da nije bilo Milosevica, kako bi bolje danas izgledala Srbija? Sto se tice Sirije, svetske sile ce morati to da rese, Sirija sama ne moze.

Nista novo

pre 10 godina

Slicno kao i sa Kosovom, Asadovi debelguzi generali imali su dovoljno vremena da zavrse posao ali nisu bili sposobni da se obracunaju sa par divljaka i placenika. Verovatno, kao i kod nas, umesto da se spremaju za rat oni su gledli kako da maznu sto vise novca i privilegija ! A kada je kucnuo cas pokazali su se potpuno nesposobnim. Sada ce verovatno i tamo da dobiju dobre penzije i da privatizuju po neko preduzece da bi mogli da nastave zivot u bastama kafica.

seljadin

pre 10 godina

kolonijalne sile su uvek vukle opljackano u svoje metropole a ne u druge zemlje, prema tome islamski-fanatici, i ostali fasisti, bolje je pokrijte se po usima i cutite, jer nista vi nemate od toga sto USA vuce iz Kosovo rudu, sto vuce iz Libije naftu, i sto novi Bin Laden u Siriji ceka americku intervenciju i da stavi pod noz stotine hiljada civila u Siriji, sve one koji nisu za serijat i sve hriscane. Taj scenario je vec vidjen na Kosovu, svi Hriscani napolje, a za uzvrat USA dobija bazu, a Islamisti teritoriju na kojoj mogu da luduju, pljackaju, siluju ubijaju do mile volje.
smrt NATO-fasizmu, smrt islamo-fasizmu i smrt komunizmu, zivela Srbija ! Ajd sad da vidim minuse od svih koji su se nasli prozvani

Srbi manite se vise te fraze ruska braca i slicno

pre 10 godina

Ide svetski policajac da donese pravdu. Samo da ne nalete na Ruje i Kineze pa da im ne presedne demokratija.
(lesa, 24. avgust 2013 19:58)


Uh,toliko se ameri boje kineza da su im "slucajno"otresli ambasadu bas kod vas u Beogradu;-)A za ruse mogu samo reci sljedece.Ljudi sa pet marama,jednom su braca srbima,jednom muslimanima u Azerbajdžanu,,kazahstanu,jednom nama Hrvatima!Sjecam se prvih isporuka oruzja iz Ukraine uz znanje ruskih trgovaca nama Hrvatima za borbu protiv vas srba 92,a zatim isporuka s-300 kojeg su rusi isporucili a znali su da ce mo mi taj sistem raketni dati Jevrejima...Rusi nemaju brace a ni sestre,imaju samo Jevrejske oligarfe,vodku,jahte i dobre curice koje im na jahtama od Budve do Zadra prave drustvo bez obzira na naciju;-)A isti ti oligarfi vecinom su izraelskog porijekla i rade jako dobro za svoju zemlju iz kojih ih veze krv i familija..

Ne znam da ugrizem, al kako samo kevcem

pre 10 godina

Cenjeni postovaoci lika i dela basara al-asada, uz vasu ogromnu i gromku verbalnu podrsku vasem hrabrom pravedniku, njegova pobeda je krajnje izvesna, a on ce u trenutku skorog trijumfa svakako znati da ceni vasu odanost i hrabrost, jer bez vas bi on svakako pao jos prosle godine.

Maks

pre 10 godina

@ Duh
Pa da, Markale, Vase Miskina, tuzlanska kapija, rušenje Dubrovnika, Vukovara, Sarajeva, srebrenički masakr, Drenica... sve su to drugi uradili sami sebi, a mi pucali u vazduh i gađali ih cvećem. Onda nas ,,zločinačke" Amerika i Evropa bombardovale, baš kao što sada smeraju da napadnu ,,humani" sirijski režim kojeg tamošnji narod toliko voli, da se od te ljubavi porušilo pola države

Nemogu da verujem da jos postoje likovi koji veruju u Markale,Vase Miskina,Racak i ostalo pa to je kao da imas 25 godina i jos uvek verujes u Deda Mraza ili zeca za Uskrs.Od svega toga sto si nabrojao samo su Markale i Vase Miskina bile povod za intervenciju Amerike i to za bombardovanje i ovo drugo uvodjenje sankcija.Ne mogu da verujem da Amerikanci vec 30 godina unazad prodaju istu foru citavo svetu s jos mi je neverovatnije da postoje ljudi koji jos uvek veruju u to.

Stefan Čaprić

pre 10 godina

Rusija NEĆE dozvoliti ovo!

Njima je jedina baza na Mediteranu u Siriji a to je preveliki strateški interes da bi dozvolili pad Asada.

Inače, sada svima postaje jasno da Izrael kreira i vodi američku i generalno zapadnu politiku. Oni jesu nuklearna sila, ali su to i Rusija i Kina.

Biće zanimljiv rasplet u svakom slučaju.

Darko

pre 10 godina

Ako im i ovo trula Rusija dozvoli nek se nosi Putin u tri .....Kakvo hemijsko oruzje to ce biti kao i u Iraku jos ga nisu nasli zemlju su rasturili a mira nigde.

ema

pre 10 godina

Naravno da je ovo propaganda jer nije dokazano da je i ko je koristio hemijsko oruzje. To i sa pola mozga moze da se ukapira. Britanci su smesni uvlakaci , Francuzi jos smesniji (nisu nigde nikom bitni sto rece neki americki analiticar, pa se sad tropaju kao da i njih neko nesto kao pita). A da li ste primetili da se neko jako vazan ne cuje? Ko je navazniji u EU? Nemci cute. Na cijoj su strani? Mislim da znam. Ako sam u pravu, polako ce NATO da se gubi u tri ..iz Evrope i da ih nikad vise ne vidimo. Ko jos cuti? Rusi. Cute Nemci, cute Rusi. Hm. I know, I know, ovo je vec prekomplikovano, ali napregnite mozak vi sto verujete CNN-u (kome ni polupametan Amerikanac vise ne veruje, a pametni odavno ne veruju)

Banja Luka

pre 10 godina

Sad ce Ameri da napacenom narodu Sirije uz pomoc bombi i raketa uvedu demokratiju i isisaju naftu. A, onda za koju godinu haos u zemlji, kao danas u Egiptu.

nikola

pre 10 godina

Sila Amerike je u njihovim saveznicima.Amerikanci imaju Tursku,Izrael,Jordan,Saudisku Arabiju,Grcku. Rusi su izgubili svoje saveznike odavno sad im ostaje samo da igraju kazacok.

Mirko

pre 10 godina

Čekaj, šta njih boli ... šta se dešava na drugoj polovini sveta i odakle im pravo? Oni su ovo i zamesili a sad bi da!budu oslobodioci?! E pa NJET!!

Bojan

pre 10 godina

Zna se ko je Amerika,najvece zlo na nasoj planeti,oni su izmislili teroriste tj. obucavali za interese svoje zemlje,setite se samo 9/11,vijentam,bombardovanje 99,zalivski ratovi,Somalija...na najgoru bedu idu Ameri.
Rusija je zaustavila Hitlera,Napoleona,Mongolce...tako da Ameri nisu problem,oni koliko su glupi sami ce sebe unistiti,i to zasluzuju.
Nisam Rusofil,ali volim da gledam stvari realno onako kako jesu.
Rusi imaju bazu u Siriji,tako da nemojte brinuti,nece smeti nista da urade samo ce se mirno povuci,jer znaju sta bi se desilo kad bi se zakacili sa Rusima.
Setite se samo Gruzije,Ameri su toliko bili uplaseni da su samo posmatrali kako Rusija prelazi Gruziju za 7 dana...

M.V.

pre 10 godina

Najveci broj ratova poslije II Svjetskog su direktno izrezirani od strane USA i njihove moćne propagandne, naftne i vojno-industrijske mašinerije koja radi ruku pod ruku i zajednički uništava zemlje širom plante, porobaljva ih i zarađuje ogroman novac na tuđoj muci i bjedi. Oni su crv koji izjeda ovu planetu i uništava je. Na kraju, ili će oni uništiti cijelu planetu ili će im ostatak čovječanstva stati na put. Mir na planeti se nikad neće moći postići dok god postoji ovakva jedna država koja radi na urušavanju međunarodnog pravnog poretka, i izazivanju budućih velikih globalnih sukoba.

Dragan

pre 10 godina

Krvopije ponovo u akciji!Montirane scene, masovni pokolji...Standardni scenario, kao i Markale, kao Racak....
Sve u svemu u svakoj corbi su americke radioaktivne i kasetne bombe. Proci ce i to jednog dana a tada ce biti uzivanje gledati kako se cetvrti rajh rusi .

ja

pre 10 godina

ezio sine:srbi I kelti nemaju veze, a I Isus ti je tamnoputi azijat sa debelim obrvama , posto su , kao sto znas arapi I jevreji braca, odnosno jevreji su malo pleme koje se odvojilo od matice, nesto kao srbi I rusi, ili crnogorci I srbi.

Ludi Sirijac

pre 10 godina

Sirijci su ''ludi'' pa će da izadju Amerima u susret i upotrebe ''iračko oružje'' za koje su vrhunske obavestajne slube UK i USA ustanovili nesumljivo postojanje. Ovaj svet nikad ludji nije bio. Neka nam je Bog u pomoći.
Gde su sada nevladine organizacije za ljudska prava?

Zabrinut

pre 10 godina

Ne razumem ni radikalne rusofile ni ove kvazi liberale neo komuniste fasiste...

Da li ste i jedni i drugi svesni da ako amerika odluci da intervenise u Siriji moze doci do globalnog sukoba? Rusija tamo ima svoju pomorsku bazu da li mislite da ce dopustiti da im krstarece rakete i avioni lete iznad glava?

Samo u slucaju da su se dogovorili u napred [vrlo verovatno] ovo ce proci bez vecih tenzija...

Tako da svi koju podrzavaju i Asada i Amerikance nisu bas pri cistoj svesti i zdravoj pameti....

Najpametnije je da se taj konflikt tamo izoluje ili da se napravi neki UN protektorat gde ce sve zemlje clanice UN poslati odredjen broj vojnika koji ce da razoruzaju zaracene strane i prekinu sukob....

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Idi na američke sajtove i čitaj komentare. Oni su protivnici rata i mnogi se pitaju zašto njihova zemlja podržava teroriste. I oni ne žele da se mešaju u građanski rat. Samo ovde se nađu tako pametni koji misle da će upotreba sile i dovođenje ekstremista na vlast rešiti problem. Ako pobunjenici dođu na vlast onda za koju godinu ide repriza nereda iz Egipta.
(Marko, 24. avgust 2013 20:36)

Nakon diktature nije lako uspostaviti normalnu demokratiju, pogotovo u zemljama sa većinskim islamskim stanovništvom, jer slobodu govora i političkog napredovanja koriste verske organizacije. Onda kada dođu na vlast, one počinju nametati svoja verska ubeđenja, protivno demokratiji. Pogledajte samo šta se sve izdešavalo u bivšoj Jugoslaviji nakon Titove diktature i opet se novonastale države ne mogu pohvaliti naročitom demokratijom. Dakle, uspostavljanje demokratije je proces čija brzina zavisi od stanja u društvu i od političke ,,elite".
Ne znam koliko decenija još Asad ima nameru da vlada, ali je zbog te želje Siriju pretvorio u pakao.

Marko

pre 10 godina

@Zemun grad SPO
Ti ili se praviš naivan ili si glup. Rat je započeo zapad naoružavajući ekstremiste. Mislili su da će pobediti i ako ne pratiš situaciju Asadu je pozicija u poslednje vreme bila znatno popravljena tj. pobunjenici su gubili rat. Zašto bi koristio hemijsko oružije i sebi navlačio bedu na vrat ako mu ide dobro? Potpuno je očigledno da ekstremisti hoće da uvuku velike sile u rat da bi pobedili jer u suprotnom gube. To je građanski rat i američki narod ne želi da se oni mešaju u to već da UN preuzmu brigu o tome a ne da SAD predvodi napade bez dozvole. Asad svakako nije cvećka ali je mnogo bolji od ovih koji se nazivaju pobunjenici. Ne možeš silom uvoditi demokratiju naročito ne u takvo društvo, pre toga idu duge godine edukacije stanovništva i forsiranje liberalnijeg pogleda na svet a ne favorizovanje ekstremista. U takvoj državi gde je društvo konzervativno i ekstremno nagla demokratija nije rešenje, bolji je i diktator nego ekstremiste pustiti da vladaju. Asad je pre rata važio za jednog od najliberalnijih lidera iz islamskih zemlja, a onda se nekome nisu poklopili interesi da on tu ostane i započeo je rat. I pitanje zašto se tako ne zalažete za promenu vlasti u Azerbejdžanu tu je nasledni sistem vladavine?

mail

pre 10 godina

Ne treba mesati administraciju i narod. Ni ja nisam bio deo Miloseviceve administracije, kao ni vecina amera. I ruski narod takodje nije deo Putinove administracije. I Obama, Putin i kompletna bulumenta, bi da mi radimo po 20 sati. Nekad su se ljudi izborili za 3x8, ali izgleda da je doslo opet to vreme.

bad

pre 10 godina

voditi rat zbog mira isto je kao je**ti se zbog nevinosti, samo vasingtonu uspeva da ubedi ljude da treba vojno intervenisati da bi sprecili krsenje ljudskih prava, kakav apsurd.

Nobel

pre 10 godina

Nobel se okreće u grobu jer dobitnik nagrade za mir u njegovo ime planira (izmišlja razloge, krv mu udarila u glavu) razaranje zemlje koja ima naftu koju ne kontroliše SAD.

Maka@

pre 10 godina

Ecio vas komentar je na ivici fasizma a malo se bolje raspitajte o poreklu stanovnistva Balkana. E sad Sirija...ili Asadova diktatura i sekularna drzava ili islamizovana demokratija i cao liberalnijoj zemlji kolevci civilizacije. Pa ce pravoverni da krenu u obracun sa ostalima. Krvoprolice tamo nece stati. Muslimanima kao i nama nisu potrebni neprijatelji dovoljne su 2( gruba podela) duboko podeljene frakcije i eto razloga za bombe terorizam...Kao covek sam na strani naroda uvek ali vidim kako ce biti kad i ako vecina pobedi

respect...

pre 10 godina

Ameri idu u ratove tako sto bacaju bombe,izbombarduju zemlju sa nebesa,pa se onda ubace u nju..E onda tu ostanu neko vreme i onda odlaze...Javno mnjenje njihovo nije naviklo na velike zrtve...Nisu oni navikli na kopnene borbe!Pa i u Drugom svetskom ratu su se ukljucili tek na kraju...A to sto neko kaze kako se delimo...Kao neko voli Amere,neko Ruse..Iskreno da vam kazem kao pravoslavni narod i kao narod hrabrost,postujem ruski narod...Volim porodicu i prijatelje a druge narode mogu da postujem ili ne...E pa Ruse izuzetno postujem,jer su oni narod koji je mnogo trpeo,koji je prekaljen,istorijski bogat,i koji je po skupu cenu dosao do onoga sto ima...I ne vidim nikakvu obavezu Rusa da nas brane,niti da za nas ginu!!!Kad je trebalo Rusija da se brani,nisu nikoga zvali...Hrabro su se borili,ginuli i najuruli Hitlera i naciste...Prema tome,zasto bi neko za nas dao svoj zivot..Ako smo drzava,onda moramo sami da branimo sebe a pomoc ako dodje,dobro dodje...A nisu nas ni bombardovali,ni napadali!Pa prema tome i tu nemamo razloga da se ljutimo!Mnogo smo mali da bi ista trazili..I previse cak!!!Svi zajedno smo kao predgradje recimo Moskve...

nikad se ne zna

pre 10 godina

Mozda ovo opameti vlast u Siriji,pre nego sto ih sndje ono sto je nas pre.Mozda nece cekati kao nasa sadasnja vlast da prodju silne godine, onda da se pretvaraju da to nikad nisu bili oni i hrle glavom bez obzira u Evropu i demokratiju.

Duh 9. Marta

pre 10 godina

Isti scenario kao I za Markale......
(Nebojsa, 24. avgust 2013 19:34)

Pa da, Markale, Vase Miskina, tuzlanska kapija, rušenje Dubrovnika, Vukovara, Sarajeva, srebrenički masakr, Drenica... sve su to drugi uradili sami sebi, a mi pucali u vazduh i gađali ih cvećem. Onda nas ,,zločinačke" Amerika i Evropa bombardovale, baš kao što sada smeraju da napadnu ,,humani" sirijski režim kojeg tamošnji narod toliko voli, da se od te ljubavi porušilo pola države.

ce gevara

pre 10 godina

ako se dokaze da je regularna vojska koristila hemisko oruzje sirija ce biti bombardovana ,jer ako se ne reaguje u buducim sukobima svaka zemlja koja poseduje takvo oruzje moze ga koristiti sto bi bilo opasno po svetsku populaciju.ali u tom slucaju mozda ce leteti rakete po bliskom istoku u slucaju napada.[punjene bojnim otrovima].

Aleksandar

pre 10 godina

"Radićemo promišljeno kako bismo doneli odluke u skladu s nacionalnim interesima"...E to je kljucna recenica...dobro je procitajte..U SKLADU SA NACIONALINM INTERSIMA!!! Znaci drzava Sirija kao zemlja,uopste nije bitna,njeni ljudi uopste nisu bitni! A sta je nacionali insteres SAD-a ili Francuske? Suzavanja manevarskog prostora Rusije koja ima baze u Siriji,Sirija je bitna i za region zbog buduce destabilizacije Irana,a o naftnim rutama i trasama da ne govorimo, sve je to vazno za nacionalne interese NATO-a!...Ali dobro to je plitika,jaki i slabi i to shvatam..ali ne mi je mrsko i kad to gradjani EU ne vide. I gutaju ono sto im neko drugi sazvace o civilma,tiraniji. O nekakvim pravima ,demokrartiji! A sto je najgore i nasi se loze na sve to,pa se prepucavaju rusofili i eurofanatici! I rusija i SAD imaju samo inteers kao i EU. Mi samo da cutimo i kad nas pitaju ,cutis i uzdrzan,a ako te primoraju dignes i ruku,e sad za koga da je dignes pitanje je sad..nadam se da cemo to nekad saznati,nadam se ubrzo inace smo ga ugasili!! Iskreno nadam se da ej to EU...bar tako pricaju...manje zlo za sad!! a nadam se da ce se i raspadne pre engo sot udjemo..ehehe

Leposavac

pre 10 godina

Vidim intervencija je sigurna.A u tekstu se pominje odgovor samo neznaju kakav,snazniji ili slabiji.Nije pitanje hoce nece.Gotova je stvar intervencije.Rusi cute,Zasto?

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Država nam je ekonomski na staklenim nogama. Imamo isti broj penzionera i zaposlenih za čija primanja nema sredstava, a brinemo tuđe brige. Režim u Siriji porušio čitavu zemlju da bi ostao na vlasti, a mnogi u Srbiji mu drže palčeve. Malo im je ono naše ,,junačenje" devedesetih, koje je prouzrokovalo poraze i bedu, pa sada bi da gledaju sirijsku reprizu. Neka interveniše u Siriji bilo ko, ko može da zaustavi rušenje i krvoproliće.

judgment day

pre 10 godina

Dakle, da se nadamo da Amerika napadne Siriju i Rusija da se umesa,da stane na stranu Asada? Jel to prizeljkujete, opsti rat? Jel vam nije dosta?

Politik Kills

pre 10 godina

=====
There really is nothing nice about USA
You go to the hospital you have to pay
The dollar is the language that they all speak
they don't really bother about the radiation leak

F*** THE USA

They keep their secrets undercover
the rich don't bother about those that suffer
this ain't the land of milk and honey
cause all they want is money money money

F*** THE USA

Nuclear bombs are fuck all new
you'd better start running when they drop on you
run into a shelter, play hide and seek
cause when you die your body reeks

F*** THE USA

There really is nothing nice about USA
You go to the hospital you have to pay
The dollar is the language that they all speak
they don't really bother about the radiation leak

F*** THE USA
=====

Je ne suis pas Americain

pre 10 godina

Ova naša zemlja je duboko podeljena po svim pitanjima. Prvo se delimo na Srbe i ne Srbe, na one koji vole Ameriku i one za Rusiju, one protiv Asada i one za Asada, na izdajice i patiJote itd.Ja ustvari mislim da je sve to povezano sa istorijom i ja nas delim na one sa više Turskih gena i na one sa više Keltskih gena. Jedni su za Istok, drugi za EU i zapad...Vrlo je lako videti ko ima koje gene.Doduše ima nas i dosta tamnijeg tena sa deblim crnim obrvama karakterističnim za tamo neke Azijate i Arape a ima nas i svetle puti.Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.
(Ezio Auditore, 24. avgust 2013 20:01)

Madjari,cesi,slovaci,srbi,austrijanci,svajcarci,francuzi,italjani,bavarci....itd Oces da kazes da svi oni imaju tursku i arapsku krv,to sto neko ima braon oci i crnu kosu ne znaci da je istocnjak.Plavi su karakteristicni za skandinavce,verovatno zbog klime koja se ne menja hljadama godina.
ps Nisam znao da su Francuzi arapske krvi,interesantna zamisao.

Stefan Čaprić

pre 10 godina

Rusija NEĆE dozvoliti ovo!

Njima je jedina baza na Mediteranu u Siriji a to je preveliki strateški interes da bi dozvolili pad Asada.

Inače, sada svima postaje jasno da Izrael kreira i vodi američku i generalno zapadnu politiku. Oni jesu nuklearna sila, ali su to i Rusija i Kina.

Biće zanimljiv rasplet u svakom slučaju.

Ezio Auditore

pre 10 godina

Ova naša zemlja je duboko podeljena po svim pitanjima.
Prvo se delimo na Srbe i ne Srbe, na one koji vole Ameriku i one za Rusiju, one protiv Asada i one za Asada, na izdajice i patiJote itd.
Ja ustvari mislim da je sve to povezano sa istorijom i ja nas delim na one sa više Turskih gena i na one sa više Keltskih gena. Jedni su za Istok, drugi za EU i zapad...Vrlo je lako videti ko ima koje gene.
Doduše ima nas i dosta tamnijeg tena sa deblim crnim obrvama karakterističnim za tamo neke Azijate i Arape a ima nas i svetle puti.
Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.

Mungos

pre 10 godina

Rusi se nisu odrekli Sirije ni kad je zapad uz pomoc Turske uvozio dzihadiste i oruzje. Nadobudni svetski serif ce osetiti ujed medveda. A najjaci su ovi fanovi USA naoruzanja i demokratije. Rusija nije ista u doba Jeljcina i Nato Agresije nad nama i sadasnja Rusija pod Putinom. Uostalom sacekajmo da Titanik dodje do Sirije.

abraham

pre 10 godina

basare cuvaj zemlju svojih predaka. a ruse mi ne spominjite, hrvatima su rado prodali avione kojima su gadjali kolone srpskih izbeglica i jos svasta nesto.

Miloš

pre 10 godina

Gde su dokazi da je vlada u Damasku koristila bojni otrov? Gde su dokazi daje on uopšte korišćen? Kažu da su izginuli žene i deca. Šta deca traže na ulici u pola 5 ujutru, kada se napad navodno desio? Ili su možda pomrli na spavanju? U tom slučaju količina otrova mora biti mnogo veća da bi prodro u zatvorenu prostoriju, i žrtve bi se merile stotinama hiljada. Ko je dao pravo SAD-u da u slučaju kršenja međunarodnog prava oni intervenišu bez mandata UN-a? Povući ću jednu paralelu. Tridesetih godina prošlog veka, jedan vođa u jednoj državi napravio je veliku vojsku. Njegov izgovor je bio da želi da sačuva svoje sunarodnike u drugim zemljama od kršenja njihovih prava. Onda se taj vođa sa svojim avionima i vojskom umešao u jedan građanski rat. U isto vreme postojala je jedna ogranizacija koja se zvala Društvo naroda. Ona je trebala da spreči ratove, ali jedino je pisala saopštenja i protestvovala. Niko je nije šljivio. Ubrzo je vođa počeo da napada jednu zemlju za drugom, u ime demokratije, odbrane prava na život itd. Iscenirao je napad na jednu radio stanicu i to mu je bio izgovor da zapali svet. Epilog nam je svima poznat.

Marko

pre 10 godina

@Zemun grad SPO
Idi na američke sajtove i čitaj komentare. Oni su protivnici rata i mnogi se pitaju zašto njihova zemlja podržava teroriste. I oni ne žele da se mešaju u građanski rat. Samo ovde se nađu tako pametni koji misle da će upotreba sile i dovođenje ekstremista na vlast rešiti problem. Ako pobunjenici dođu na vlast onda za koju godinu ide repriza nereda iz Egipta.

Dusan US

pre 10 godina

@trollac
Tipicno za nase podneblje da se svi prave pametni i sve znaju. Pobunjenik je pojeo srce regularnom vojniku ne obrnuto. Sirija je poslednje sekularno drustvo u tom regionu. Potez "mirovorca" je za cisto domace potrebe da se utisaju kriticari, niti se ima para i volje za avanturu. Nista od toga, za razliku od nas ameri uce na svojim greskama( Egipat)

AlekS

pre 10 godina

Ova naša zemlja je duboko podeljena po svim pitanjima.
Prvo se delimo na Srbe i ne Srbe, na one koji vole Ameriku i one za Rusiju, one protiv Asada i one za Asada, na izdajice i patiJote itd.
Ja ustvari mislim da je sve to povezano sa istorijom i ja nas delim na one sa više Turskih gena i na one sa više Keltskih gena. Jedni su za Istok, drugi za EU i zapad...Vrlo je lako videti ko ima koje gene.
Doduše ima nas i dosta tamnijeg tena sa deblim crnim obrvama karakterističnim za tamo neke Azijate i Arape a ima nas i svetle puti.
Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.
(Ezio Auditore, 24. avgust 2013 20:01)

Kada bi ovu misao dopunio sa jos 2-3 recenice, garantujem ti da bi bio kandidat za jedno od odlikovanja koje nas "precednik" deli u poslednje vreme. Svaka cast.

Srbin ALI neiskompleksiran (jedan od 5%)

pre 10 godina

Joj sad će naša braća Rusi braniti Assada !

Kako je lepo biti Srbin, neiskompleksiran narod !

RUSIJA U SRCU !

uzas!

pre 10 godina

A koga ce da napadnu! Kad ne znaju ko je upotrebio hemijsko oruzje...Izgleda to za njih i nije vazno! Tomahavk flota ce da zavrsi tako sto ce da rasture Siriju i sto ce nevini da stradaju! Pa ne vidim kako im to pomazu a i koga u stvari kaznjavaju...Zar narod Sirije nije vec namucen,zar deca koja zive tamo,ne trebaju neku drugu pomoc! Nego bas americke tomahavke!!!

Svedok dogadjanja

pre 10 godina

(Ezio Auditore, 24. avgust 2013 20:01
nemas ti pojma.
Nema to veze s tim.

daleko je to znanje od tebe
ne trudi se.
ali..ovaj put cu biti blag sa takvima posto vidim tvoju zelju da spoznas iako si zalutao sa brojanjem krvnih zrnaca i to uopste nema veze sa biranjem strane.
sustina je u vecini, koja je ispranih mozgova jos iz devedesetih i propagande na rts bastilji.
ovo danas je samo nastavak.
oni jednostavno nisu u stanju da se izvuku iz tog sveta njihove izvitoperene istine, gde je Amerika praiskonsko zlo, Rusija majka,Sloba vozd a Vuk Draskovic ima vilu na zenevskom jezeru a Srbi su nevini u ratovima 90' a svi ostali zlocinci.
Oni samo nadogradjuju taj njihov svet pogresnih procena,naopakih zakljucaka,neupucenosti a bogami i inata.

Danas su dosli dotle da slave rezim u s.koreji koji je najzlikovackiji u 21.veku.
Lek?
Tesko da ce ga biti za njih.
To je..i Bog digao ruke od njihove pameti.
Evo javlja mi se..sad kad padne Asad porasce i promet sedativa:)

Светлана Fox

pre 10 godina

Ezio Auditore - Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.


Ево, ја да ти дам не лаичко, већ стручно мишљење. Твоји ставови су чист, непатворен расизам и са таквима као што си ти, пристојан свет се не дружи. Нажалост, неки медији, као и Б92, из мени непознатих разлога, преносе овакве ставове.

Slobodan

pre 10 godina

Krajnje je vreme da se ceo svet ujedini protiv americkog fasizma i da ta genocidna drzava nestane sa lica zemlje, zarad slobode ostatka covecanstva!

i tako...

pre 10 godina

"američki sekretar za odbranu Čak Hejgel najavio je raspoređivanje vojnih sredstava kako bi se ponudile "opcije" predsedniku" - dakle, to je to. U SAD-u dolar je "bog", a da bi se vojna sredstva rasporedila treba puno, puno dolara...sigurno ih nece vracati a da nisu postigli cilj. Cilj je svrgavanje Asadove vlade i preuzimanje Sirije. Posto se Asadovi nece dati milom, NATO ce udariti po njima. SAD ce obezbediti vazdusnu podrsku. Rusi ce Asadovima (ako ih nisu prodali, kao nas sto su 1999.) verovatno nastaviti da salju pomoc i cela stvar se lako moze pretvoriti u dugogodisnji sukob: (RF i Kina) vs (SAD i NATO) preko "posrednika" tj. Irana, Asadovih i Hezbolaha sa jedne strane; a sa druge Turske, Izraela i Zalivskih diktatura (Sadijska arabija, UAE, Katar) koji su u prethodnih nekoliko godina nabavili oko 250 kom. f-15, f-16 i eurofighter-a, tako da se moglo naslutiti da se nesto kuva...Krv je tekla i dosada, ali bojim se da ce od sada teci u rekama..uzas...uzas i tuga...

Merkuri

pre 10 godina

@trollarc E pa taj vojnik je pripadnik pubunjenika koje i jesu organizovali amerikanci i kojima salju vojnu pomoc i placaju ih bednih 150 dolara mesecno. Nije amere briga ni za demokratiju u Siriji, ni za Asada ni za muslimansko bratstvo vec samo zele Siriju da vide iskomadanu i unistenu i opustosenu. Isto kao sto je Libija sad.

katica popović

pre 10 godina

SAD treba da intervenišu (kad si imperija!) neko mora na planeti zemlji da zavede red. Obahatili se razni diktatori i trovači. Isto kao u dzungli zna se gde je mesto lavu, slonu, a gde je mesto pacovima, krticama, vevericama i ostalima....
Ps. A ovi što mrze SAD se u politiku razmešju 0%. Ko brani režim Siriju? Rusija. Ko je branio režim u Srbiji? Rusija. Jer mogla Srbija da nađe zajednički jezik sa SAD 1989g? MOGLA JE. A zašto nije? Jer su je vodili staljinisti....E pa tako je i u Siriji. "Ko ume njemu dve"! A ko je najvan i glup njega izlemaju! Od kad je sveta i veka.

uros

pre 10 godina

Pa nastavice da plove ko do sada.Kako da ne I kad smo se probudili.Iza Sirije stoji Rusija I Kina Kraj price.Iza Srbije su stajali zapadni prijatelji koji su nas bombardovali.Tito je bio najveci prijatelj CIJe pa su hteli I 3 svetski da pokrenu zbog njega.Dok su Rusi hteli da ga uniste.A Milosevic je podrzao vojni puc u Rusiji kada su nestali Gorbacov I Jelcin.Nadam se da je jasno da Srbija nema podrsku Rusije sa razlogom a Sirija je tradicionalno dobra sa Rusijom.Znaci mogu da probaju A posto su ekonomski raspadnuti ko zna.U ocaju covek je ustanju I na samoubojstvo

paja patak

pre 10 godina

Branice ih braca rusi, kao sto su branili nas... prodali su slobu prodace i asada, malo zvecnes oruzijem braca rusi se us..u i pobegnu.

kad americke diplomate oce da kunu nekoga, kazu dabogda ti rusija bila saveznik. lol

Sasa jokic

pre 10 godina

Na zalost kad oni (SAD) rese da napadnu, nema spasa, ili da se nagodis, ili bombe. Sad je samo pitanje sta imaju da ponude Rusima da ne talasaju.
U slucaju Kosova nadrljao je Sakasvili i Gruzija.

Flash

pre 10 godina

Mozda izvedu ograniceni ''preventivni raketni napad'' sa tomahawk raketama, tipa eliminisanje vojnih baza,a moguce i samog Asada...ali nema sanse da krenu u opste bombardovanje i zatvaranje vazdusnog prostora, kao kod SRJ ili u Libiji...Rusi, kakvi god da su, jos uvek imaju vojno-pomorsku bazu u Tartusu, gde se u svakom trenutku nalazi od 50 do 150 mornara i vojnika. Bilo bi gadno po ceo svet kad bi neka bomba zalutala i pobila njih. Ruska crnomorska flota se vec godinu dana stalno mota po Mediteranu, tako da mislim da Rusi ovo nece tek tako lako pustiti. Samo se plasim da ne izvedu neku trampu, tipa jednog dana bude - Obama odustao od Sirije, vest ispod - Snouden predat SAD-u.

trollarc

pre 10 godina

Ko misli da ce Amerika da bombarduje Siriju a Rusija ce da stoji sa strane bespomocno neka lupi +
Ko misli da ce Rusija da uzvrati i posalje trupe u Siriju,ili kako neko ovde rece da napadne USA saveznika neka lupi -

bane

pre 10 godina

Da asistiraju verovatno povlacenje njihovih saveznika koji koriste gas da pobiju neduzne ljude I decu.Isto kao u Bosni Hrvatskoj I Kosovu ali ovog puta im nece poci za rukom da ostvare vlast za masovne ubice.Samo ce ih evakuisati

bunt

pre 10 godina

Da li će dobitnik nobelove nagrade za mir početi novi rat?Ne verujem.Kako bi to objasnio svojim gradjanima,sobzirom na predizborna obećanja.Kako bi ubedio svoje saveznike ili konkurente da je Amerika odustala od intervencionalističke politike.To bi onda otvorilo niz suštinskih pitanja i dovelo do novih zaoštravanja i podela u svetu.Naravno povećala bi se mržnja Arapa i muslimana prema SAD-u,što bi bio vetar u ledja terorizmu.Na kraju najveću štetu bi imali gradjani Sirije.Dobili bi novi Irak ili Avganistan,jer ako pobunjenici dodju na vlast doći do uvodjenja islamističkih zakona i brutalnog obračuna sa drugim nacijama(Sunitima i Kurdima),verama i neistomišljenicima i to će trajati dugo.

sloba nikolic

pre 10 godina

Hvala Bogu da postoji zemlja kao SAD koja je u stanju da stane na put raznim belosvetskim psihopatama i olosu koji ubija svoj narod. To se desilo i nama . Nazalost taj isti olos je jos na vlasti.
Long live SAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

djura cvorovic

pre 10 godina

(trollarc, 24. avgust 2013 18:54)
eto vidis kako je praznom masom lako manipulisati,upravo da dva zlocina su izvrsili pobunenjici,pripadnici navodne slobodne sirijske armije a ne asad,ali to tebi nije bitno,tebi je bitno da ih amerika napadne...

dejan

pre 10 godina

e sad cemo videti da li i koliko s300 imaju sirijci.
ako imaju vise od onoga sto ameri misle ima da ih posalju kuci zauvek.
a ako nemaju lose im se pise.

drago

pre 10 godina

@trollarc
Vojno gledano, Rusija ne može djelovati dalje od ruskih granica. Nemaju iskustva, niti žele. To da Rusi izvršavaju desant po Africi, Siriji, Libiji itd., toga može biti samo na filmovima. Postoji samo jedna vojska koja to danas može napraviti - američka + NATO saveznici. Pa nije to videoigrica. Rusima doseg ofenzivnog ratovanja u ovom trenutku može biti da pređu u susjednu državu sa vojskom kopnom i to je to (npr., Gruzija). Oni jednostavno nemaju dovoljno kapaciteta za drugo. Npr., ova američka flota je jača nego čitava ruska mornarica. Velik broj ruskih brodova trune u lukama. Ostatak se ne odmiče od ruske obale.

trollarc

pre 10 godina

Ako ovi stvarno napadnu Siriju, Rusija ne treba da je brani - treba i ona da napadne nekog americkog saveznika. Ima ih dosta potencijalnih kandidata - Gruzija, Azerbejdzan (posebno pogodan da ga i Rusija i Iran olupaju i podele po pola da bi imali kopnenu granicu), a zasto da ne i neku clanicu NATO pakta? Da vidimo bas koliko je taj NATO "cvrst dogovor" i da li ce USA potrcati da brane npr. Letoniju koju Rusija napadne pod izgovorom zastite ljudskih prava etnickih Rusa u Letoniji?Pa kada krene opsta masovna histerija na Zapadu zbog napada na NATO clanicu, Rusija treba da igra "glavu za glavu" - ostavite vi na miru Siriju pa cemo i mi Letoniju. Zasto bas Letoniju? Pa ne znam, eto, a zasto bas Siriju?
(Lazarenko, 24. avgust 2013 17:56)

Koja bre Rusija? Prepuni su korupcije i kriminala,pa sav taj kapital koji mafijasi steknu u rusiji ide na zapad,u zapadne banke da se opere,nemaju oni vise saveznike,da su danas opstali kao SSSR i da su ocuvali saveznike na bliskom istoku,mozda bi mogli i da se suprostave,pa samo u Rusiji imas pro-zapadnih politickih stranaka,i ne vladinih organizacija,nikad oni nisu bili imperija a nece ni biti,btw indija i kina su pro zapadne njihova privreda zavisi od zapada.

Mihailo

pre 10 godina

Biće im đavo kriv kada se izbliza upoznaju sa П-800 Оникс.
Shvatite eurofanatici i amerikoljupci, Sirija neće pasti po cenu Trećeg svetskog rata! Za Rusiju Sirija je od životne važnosti i NIKADA neće biti napuštena, koliko god se vi i vama slični nadali. Došao je kraj besomučnom iživljavanju nad svim zemljama koje neće da puze pred američko-jevrejskim krvnicima, vesnicima smrti i razaranja.

darko

pre 10 godina

Znao sam od pocetka da ce kad tad udariti bombama na Asada ali mi nije jasno ako su vec po svaku cenu zeleli da dovedu ekstremne islamiste na vlast zasto su cekali da prvo da sto hiljada ljudi izgine.Ovu predstavu sa hemijskim oruzjem su mogli i ranije da izreziraju.Ne samo da zele da dovedu na vlast ekstremiste nego im je u cilju da pre toga sto vise ljudi izgine i da se Sirija sto vise razori.
@(iluminat, 24. avgust 2013 17:27)

pa svakim danom se sve više razara sirija i sve više ljudi gine...ako se ne umešaju tek onda neće nikad ratu doći kraj i ko zna koliko će izginuti a ako se umešaju onda će isto izginuti ali će se bar nazirati kraj ratu...tako da komentar je totalno nebulozan jer se iz njega uopšte ne vidi da li ti misliš da Ameri treba ili ne treba da napadnu dakle osim što je anti USA uopšte nema nikakvog logičkog smisla

trollarc

pre 10 godina

Napadnite ih vec jednom,secam se kad je jedan vojnik pojeo srce i dzigericu drugom,i to snimio telefonom.Ko zna koliko je takvih slucajeva,mislim da nije bito ko dodje na vlast bitno je da se polozi oruzije da narod moze ponovo normalno da zivi.Secam se da sam cnimi se na BBC-u citao reportazu kako su streljali jednog decaka koji je radio u nekom kaficu,i to su mu pucali u glavu pred njegovim roditeljima,a kasnije je i odsekli,jer je navodno rekao nesto lose za Muhameda,tipa zasto ratujemo,kakve veze ima muhamed sa ratom.

Glavni štab

pre 10 godina

Okupio tim da vidi šta su uspeli da urade od sabotaža i podmetanja.
Nema dokaza ni za ovaj hemijski napad, pa se objavljuje "prliminarni zaključak" obaveštajaca.
Perverzija.
Dobitnik Nobelove nagrade za mir okupio generale za još jedan američki rat.
Ne vrede više ni nagrada, ni predsednik, ni njegovi generali. Čak ni u mitove više ne možete da ih uklopite.

medicinar

pre 10 godina

izgleda mi kao takmicenje tvrdih pogleda, ko ce prvi da trepne. mislim da ce, ako putin pokaze hrabrost i izagje na crtu, amerikanci ipak podviti rep.

Lazarenko

pre 10 godina

Ako ovi stvarno napadnu Siriju, Rusija ne treba da je brani - treba i ona da napadne nekog americkog saveznika. Ima ih dosta potencijalnih kandidata - Gruzija, Azerbejdzan (posebno pogodan da ga i Rusija i Iran olupaju i podele po pola da bi imali kopnenu granicu), a zasto da ne i neku clanicu NATO pakta? Da vidimo bas koliko je taj NATO "cvrst dogovor" i da li ce USA potrcati da brane npr. Letoniju koju Rusija napadne pod izgovorom zastite ljudskih prava etnickih Rusa u Letoniji?
Pa kada krene opsta masovna histerija na Zapadu zbog napada na NATO clanicu, Rusija treba da igra "glavu za glavu" - ostavite vi na miru Siriju pa cemo i mi Letoniju.
Zasto bas Letoniju? Pa ne znam, eto, a zasto bas Siriju?

iluminat

pre 10 godina

Znao sam od pocetka da ce kad tad udariti bombama na Asada ali mi nije jasno ako su vec po svaku cenu zeleli da dovedu ekstremne islamiste na vlast zasto su cekali da prvo da sto hiljada ljudi izgine.Ovu predstavu sa hemijskim oruzjem su mogli i ranije da izreziraju.Ne samo da zele da dovedu na vlast ekstremiste nego im je u cilju da pre toga sto vise ljudi izgine i da se Sirija sto vise razori.

zamena teza

pre 10 godina

Nehotice sam pročitao "Obama okupio tim zbog Srbije" presekoh se. Zamolite Obamu da obrati pažnju da ne prodje kao u ovom skeču https://www.youtube.com/watch?v=3Ca_RIqWYY0 . Obama zapamti SIRIJA ne SRBIJA.

Обсервер

pre 10 godina

Neimenovani zvaničnik Bele kuće je precizirao da je Obama naredio svojim obaveštajnim službama da "prikupe činjenice i dokaze kako bi se utvrdilo šta se dogodilo u Siriji".
Или другим речима, кажите ми тачно шта сте урадили... Ово је планирано још пре него што је Дамаск дао дозволу за долазак инспектора.

trollarc

pre 10 godina

Ko misli da ce Amerika da bombarduje Siriju a Rusija ce da stoji sa strane bespomocno neka lupi +
Ko misli da ce Rusija da uzvrati i posalje trupe u Siriju,ili kako neko ovde rece da napadne USA saveznika neka lupi -

Lazarenko

pre 10 godina

Ako ovi stvarno napadnu Siriju, Rusija ne treba da je brani - treba i ona da napadne nekog americkog saveznika. Ima ih dosta potencijalnih kandidata - Gruzija, Azerbejdzan (posebno pogodan da ga i Rusija i Iran olupaju i podele po pola da bi imali kopnenu granicu), a zasto da ne i neku clanicu NATO pakta? Da vidimo bas koliko je taj NATO "cvrst dogovor" i da li ce USA potrcati da brane npr. Letoniju koju Rusija napadne pod izgovorom zastite ljudskih prava etnickih Rusa u Letoniji?
Pa kada krene opsta masovna histerija na Zapadu zbog napada na NATO clanicu, Rusija treba da igra "glavu za glavu" - ostavite vi na miru Siriju pa cemo i mi Letoniju.
Zasto bas Letoniju? Pa ne znam, eto, a zasto bas Siriju?

Обсервер

pre 10 godina

Neimenovani zvaničnik Bele kuće je precizirao da je Obama naredio svojim obaveštajnim službama da "prikupe činjenice i dokaze kako bi se utvrdilo šta se dogodilo u Siriji".
Или другим речима, кажите ми тачно шта сте урадили... Ово је планирано још пре него што је Дамаск дао дозволу за долазак инспектора.

iluminat

pre 10 godina

Znao sam od pocetka da ce kad tad udariti bombama na Asada ali mi nije jasno ako su vec po svaku cenu zeleli da dovedu ekstremne islamiste na vlast zasto su cekali da prvo da sto hiljada ljudi izgine.Ovu predstavu sa hemijskim oruzjem su mogli i ranije da izreziraju.Ne samo da zele da dovedu na vlast ekstremiste nego im je u cilju da pre toga sto vise ljudi izgine i da se Sirija sto vise razori.

Glavni štab

pre 10 godina

Okupio tim da vidi šta su uspeli da urade od sabotaža i podmetanja.
Nema dokaza ni za ovaj hemijski napad, pa se objavljuje "prliminarni zaključak" obaveštajaca.
Perverzija.
Dobitnik Nobelove nagrade za mir okupio generale za još jedan američki rat.
Ne vrede više ni nagrada, ni predsednik, ni njegovi generali. Čak ni u mitove više ne možete da ih uklopite.

medicinar

pre 10 godina

izgleda mi kao takmicenje tvrdih pogleda, ko ce prvi da trepne. mislim da ce, ako putin pokaze hrabrost i izagje na crtu, amerikanci ipak podviti rep.

paja patak

pre 10 godina

Branice ih braca rusi, kao sto su branili nas... prodali su slobu prodace i asada, malo zvecnes oruzijem braca rusi se us..u i pobegnu.

kad americke diplomate oce da kunu nekoga, kazu dabogda ti rusija bila saveznik. lol

Merkuri

pre 10 godina

@trollarc E pa taj vojnik je pripadnik pubunjenika koje i jesu organizovali amerikanci i kojima salju vojnu pomoc i placaju ih bednih 150 dolara mesecno. Nije amere briga ni za demokratiju u Siriji, ni za Asada ni za muslimansko bratstvo vec samo zele Siriju da vide iskomadanu i unistenu i opustosenu. Isto kao sto je Libija sad.

dejan

pre 10 godina

e sad cemo videti da li i koliko s300 imaju sirijci.
ako imaju vise od onoga sto ameri misle ima da ih posalju kuci zauvek.
a ako nemaju lose im se pise.

Srbi manite se vise te fraze ruska braca i slicno

pre 10 godina

Ide svetski policajac da donese pravdu. Samo da ne nalete na Ruje i Kineze pa da im ne presedne demokratija.
(lesa, 24. avgust 2013 19:58)


Uh,toliko se ameri boje kineza da su im "slucajno"otresli ambasadu bas kod vas u Beogradu;-)A za ruse mogu samo reci sljedece.Ljudi sa pet marama,jednom su braca srbima,jednom muslimanima u Azerbajdžanu,,kazahstanu,jednom nama Hrvatima!Sjecam se prvih isporuka oruzja iz Ukraine uz znanje ruskih trgovaca nama Hrvatima za borbu protiv vas srba 92,a zatim isporuka s-300 kojeg su rusi isporucili a znali su da ce mo mi taj sistem raketni dati Jevrejima...Rusi nemaju brace a ni sestre,imaju samo Jevrejske oligarfe,vodku,jahte i dobre curice koje im na jahtama od Budve do Zadra prave drustvo bez obzira na naciju;-)A isti ti oligarfi vecinom su izraelskog porijekla i rade jako dobro za svoju zemlju iz kojih ih veze krv i familija..

Nenad

pre 10 godina

A jel nadjose u Iraku oruzje za masovno unistenje??? Izgleda Ne. Ali Sadama obesise. A Libiji obecali demokratiju. Gadafija ubili ko psa. A imaju li demokratiju...

mlekadzija

pre 10 godina

Nema nobelovac petlju da se suprotstavi direktno Rusima. Srbija, Sadam Gadafi su bili sitni zalogaji. Svestan je toga nobeolvac i posle demoinstriranja sile u med. vodama nece biti nista...brodovi ce se vratiti u matiocne luke, bice jos neko saopstenje i kraj price.

trollarc

pre 10 godina

Ako ovi stvarno napadnu Siriju, Rusija ne treba da je brani - treba i ona da napadne nekog americkog saveznika. Ima ih dosta potencijalnih kandidata - Gruzija, Azerbejdzan (posebno pogodan da ga i Rusija i Iran olupaju i podele po pola da bi imali kopnenu granicu), a zasto da ne i neku clanicu NATO pakta? Da vidimo bas koliko je taj NATO "cvrst dogovor" i da li ce USA potrcati da brane npr. Letoniju koju Rusija napadne pod izgovorom zastite ljudskih prava etnickih Rusa u Letoniji?Pa kada krene opsta masovna histerija na Zapadu zbog napada na NATO clanicu, Rusija treba da igra "glavu za glavu" - ostavite vi na miru Siriju pa cemo i mi Letoniju. Zasto bas Letoniju? Pa ne znam, eto, a zasto bas Siriju?
(Lazarenko, 24. avgust 2013 17:56)

Koja bre Rusija? Prepuni su korupcije i kriminala,pa sav taj kapital koji mafijasi steknu u rusiji ide na zapad,u zapadne banke da se opere,nemaju oni vise saveznike,da su danas opstali kao SSSR i da su ocuvali saveznike na bliskom istoku,mozda bi mogli i da se suprostave,pa samo u Rusiji imas pro-zapadnih politickih stranaka,i ne vladinih organizacija,nikad oni nisu bili imperija a nece ni biti,btw indija i kina su pro zapadne njihova privreda zavisi od zapada.

Mihailo

pre 10 godina

Biće im đavo kriv kada se izbliza upoznaju sa П-800 Оникс.
Shvatite eurofanatici i amerikoljupci, Sirija neće pasti po cenu Trećeg svetskog rata! Za Rusiju Sirija je od životne važnosti i NIKADA neće biti napuštena, koliko god se vi i vama slični nadali. Došao je kraj besomučnom iživljavanju nad svim zemljama koje neće da puze pred američko-jevrejskim krvnicima, vesnicima smrti i razaranja.

Miloš

pre 10 godina

Gde su dokazi da je vlada u Damasku koristila bojni otrov? Gde su dokazi daje on uopšte korišćen? Kažu da su izginuli žene i deca. Šta deca traže na ulici u pola 5 ujutru, kada se napad navodno desio? Ili su možda pomrli na spavanju? U tom slučaju količina otrova mora biti mnogo veća da bi prodro u zatvorenu prostoriju, i žrtve bi se merile stotinama hiljada. Ko je dao pravo SAD-u da u slučaju kršenja međunarodnog prava oni intervenišu bez mandata UN-a? Povući ću jednu paralelu. Tridesetih godina prošlog veka, jedan vođa u jednoj državi napravio je veliku vojsku. Njegov izgovor je bio da želi da sačuva svoje sunarodnike u drugim zemljama od kršenja njihovih prava. Onda se taj vođa sa svojim avionima i vojskom umešao u jedan građanski rat. U isto vreme postojala je jedna ogranizacija koja se zvala Društvo naroda. Ona je trebala da spreči ratove, ali jedino je pisala saopštenja i protestvovala. Niko je nije šljivio. Ubrzo je vođa počeo da napada jednu zemlju za drugom, u ime demokratije, odbrane prava na život itd. Iscenirao je napad na jednu radio stanicu i to mu je bio izgovor da zapali svet. Epilog nam je svima poznat.

expert

pre 10 godina

Majstore, da li si to pitao kad je Milosevic i radikali slali decu da se biju u Bosni 90ih? Zamisli da nije bilo Milosevica, kako bi bolje danas izgledala Srbija? Sto se tice Sirije, svetske sile ce morati to da rese, Sirija sama ne moze.
(winston, 24. avgust 2013 22:46)

Hm, a ako se dobro sećam, Srbi iz R. Srpske su pljuvali Miloševića zato što im ne pomaže.

zozonko

pre 10 godina

(respect..., 24. avgust 2013 20:49) @ Jel si ti master istorije sa Mega-trenda. Kazes Amerika je u II svetski rat usla tek na kraju? Pa to je kec iz istorije do kraja godine. Amerika je usla u rat 1941 godine nakon muckog japanskog bombardovanja njihove vojne luke Perl-harbur. Vodili su duge borbe sa Japancima na Pacifiku, a od 1944 ratovali su u Evropi. Sto se tice konstatacije kako u tom istom ratu Rusi tj SSSR nije trazio pomoc ni od koga, to naprosto nije istina. Jos kako su trazili pomoc od UK, USA da bi odrzali Istocni frot, jer su snage agresora napredovala. A UK i USA su bile zabrinute za ishod rata ako SSSR dodje u situaciju da kapitulira ili prihvati sepratni mir, pa su im pomagali koliko su mogli. Sledeci put se informisi pa pisi komentar.

respect...

pre 10 godina

Ameri idu u ratove tako sto bacaju bombe,izbombarduju zemlju sa nebesa,pa se onda ubace u nju..E onda tu ostanu neko vreme i onda odlaze...Javno mnjenje njihovo nije naviklo na velike zrtve...Nisu oni navikli na kopnene borbe!Pa i u Drugom svetskom ratu su se ukljucili tek na kraju...A to sto neko kaze kako se delimo...Kao neko voli Amere,neko Ruse..Iskreno da vam kazem kao pravoslavni narod i kao narod hrabrost,postujem ruski narod...Volim porodicu i prijatelje a druge narode mogu da postujem ili ne...E pa Ruse izuzetno postujem,jer su oni narod koji je mnogo trpeo,koji je prekaljen,istorijski bogat,i koji je po skupu cenu dosao do onoga sto ima...I ne vidim nikakvu obavezu Rusa da nas brane,niti da za nas ginu!!!Kad je trebalo Rusija da se brani,nisu nikoga zvali...Hrabro su se borili,ginuli i najuruli Hitlera i naciste...Prema tome,zasto bi neko za nas dao svoj zivot..Ako smo drzava,onda moramo sami da branimo sebe a pomoc ako dodje,dobro dodje...A nisu nas ni bombardovali,ni napadali!Pa prema tome i tu nemamo razloga da se ljutimo!Mnogo smo mali da bi ista trazili..I previse cak!!!Svi zajedno smo kao predgradje recimo Moskve...

Pravda za fotografa

pre 10 godina

Namestaljka, sve je namestaljka. Sto puta vidjeno, ametrikanci ne idu sad u Siriju, oni su vec tamo, prvo finansiraju fukaru i jeftine ljude koji se bune protiv rezima (zbog para), a posle kao TEROR, TEROR i vojna intervencija. Tako su muslimanima rekli da bi 5 000 zrtava bila cena koju bi oni morali da plate da bi ameri imali opravdanje za intervenciju u Bosni i desila se Srebrenica.
Amerima je stalo do prava Sirijaca ko do lanjskog snega, samo im treba razlog da upadnu. Covek je sve lepo objasnio na primeru Jugoslavije. https://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

drago

pre 10 godina

@trollarc
Vojno gledano, Rusija ne može djelovati dalje od ruskih granica. Nemaju iskustva, niti žele. To da Rusi izvršavaju desant po Africi, Siriji, Libiji itd., toga može biti samo na filmovima. Postoji samo jedna vojska koja to danas može napraviti - američka + NATO saveznici. Pa nije to videoigrica. Rusima doseg ofenzivnog ratovanja u ovom trenutku može biti da pređu u susjednu državu sa vojskom kopnom i to je to (npr., Gruzija). Oni jednostavno nemaju dovoljno kapaciteta za drugo. Npr., ova američka flota je jača nego čitava ruska mornarica. Velik broj ruskih brodova trune u lukama. Ostatak se ne odmiče od ruske obale.

Darko

pre 10 godina

Ako im i ovo trula Rusija dozvoli nek se nosi Putin u tri .....Kakvo hemijsko oruzje to ce biti kao i u Iraku jos ga nisu nasli zemlju su rasturili a mira nigde.

dobro obavešen

pre 10 godina

dok se ovde pišu komentari stilu "a da neće Rusija da ih brani" juče i danas su obavljene nove isporuke raketa p-800 yakhont...

seljadin

pre 10 godina

kolonijalne sile su uvek vukle opljackano u svoje metropole a ne u druge zemlje, prema tome islamski-fanatici, i ostali fasisti, bolje je pokrijte se po usima i cutite, jer nista vi nemate od toga sto USA vuce iz Kosovo rudu, sto vuce iz Libije naftu, i sto novi Bin Laden u Siriji ceka americku intervenciju i da stavi pod noz stotine hiljada civila u Siriji, sve one koji nisu za serijat i sve hriscane. Taj scenario je vec vidjen na Kosovu, svi Hriscani napolje, a za uzvrat USA dobija bazu, a Islamisti teritoriju na kojoj mogu da luduju, pljackaju, siluju ubijaju do mile volje.
smrt NATO-fasizmu, smrt islamo-fasizmu i smrt komunizmu, zivela Srbija ! Ajd sad da vidim minuse od svih koji su se nasli prozvani

zoran

pre 10 godina

Upavo stigle, supersonichne rakete protiv brodova, u Siriju....bas da vidim kako ce i gde da se USA brodovi parkiraju... http://defense-update.com/20100920_yakhont_in_syria.html

sloba nikolic

pre 10 godina

Hvala Bogu da postoji zemlja kao SAD koja je u stanju da stane na put raznim belosvetskim psihopatama i olosu koji ubija svoj narod. To se desilo i nama . Nazalost taj isti olos je jos na vlasti.
Long live SAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bad

pre 10 godina

voditi rat zbog mira isto je kao je**ti se zbog nevinosti, samo vasingtonu uspeva da ubedi ljude da treba vojno intervenisati da bi sprecili krsenje ljudskih prava, kakav apsurd.

zamena teza

pre 10 godina

Nehotice sam pročitao "Obama okupio tim zbog Srbije" presekoh se. Zamolite Obamu da obrati pažnju da ne prodje kao u ovom skeču https://www.youtube.com/watch?v=3Ca_RIqWYY0 . Obama zapamti SIRIJA ne SRBIJA.

Slobodan

pre 10 godina

Krajnje je vreme da se ceo svet ujedini protiv americkog fasizma i da ta genocidna drzava nestane sa lica zemlje, zarad slobode ostatka covecanstva!

borchaSRS

pre 10 godina

Ljekari bez granica, jeli to bijahu oni sto otimaju ljude, vade im organe i prodaju na crnom trzistu i oni sto zarazuju djecu HIV-om po Africi i na kraju jesu to oni sto im je vodja i osnivac DR. Mengele (Bernar Kusner).

Bolesnici dolaze

pre 10 godina

Kakvi sektasi.

Sve rade prema njihovoj omiljenoj knjizi Bibliji i novom zavetu.

Setite se sta pise gde ce se desiti Armagedon?
Ovo je priprema za to. Budale ce nuklearnim oruzjem unistiti svet zbog svojih bolesnih obreda i lozenja na moc.

Kakvu moc imate kada sve unistite? Nad cime cete vladati idioti ?!

Ove sve treba zatvoriti u mentalnu instituciju, a kljuc baciti u vulkan.

CG

pre 10 godina

Kako su mi smjesni ovi komentari neznalica koji stvarno vjeruju da ce se SAD umjesati u sukob i napasti Siriju:

to se nece desiti i tacka!

Ruska crnomorska flota je rasporedjena u Mediteranu,nuklearne podmornice sa nuklearnima raketama od kojih je dovoljno jedna jedina da potopi citavu americku 6.flota je spremna,ruski razaraci i korvete su opremljene protivvazdusnim sistemom S-400 u blizini sirijskih voda i osigurace vazdusni prostor iznad Sirije sa tih brodova jer je domet S-400 raketa veci od 350 km!
Uz to postoji vazdusni koridor preko Irana,Iraka do Sirije koji ce omoguciti brzo dopremanje ruskog ratnog vazduhoplovstva i omoguciti strateskim Tupoljev 160 bombarderima da stupe u akciju protiv bilo kojih agresora,uz koriscenje krstarecih raketa iz sigurne distance!

Ukoliko americka 6.flota odluci da napadne Siriju Mediteran ce postati njen grob,ovoga puta nece imati za protivnike debeloguze,pijane i nesposobne JNA generale ili miki maus drzave poput Libije i Iraka nego mocnu Rusku Imperiju!

To Obama zna iako glumi sada odlucnog "commander in chief-a" nebi li smirio svoje agresivne kriticare...

Marko

pre 10 godina

@Zemun grad SPO
Ti ili se praviš naivan ili si glup. Rat je započeo zapad naoružavajući ekstremiste. Mislili su da će pobediti i ako ne pratiš situaciju Asadu je pozicija u poslednje vreme bila znatno popravljena tj. pobunjenici su gubili rat. Zašto bi koristio hemijsko oružije i sebi navlačio bedu na vrat ako mu ide dobro? Potpuno je očigledno da ekstremisti hoće da uvuku velike sile u rat da bi pobedili jer u suprotnom gube. To je građanski rat i američki narod ne želi da se oni mešaju u to već da UN preuzmu brigu o tome a ne da SAD predvodi napade bez dozvole. Asad svakako nije cvećka ali je mnogo bolji od ovih koji se nazivaju pobunjenici. Ne možeš silom uvoditi demokratiju naročito ne u takvo društvo, pre toga idu duge godine edukacije stanovništva i forsiranje liberalnijeg pogleda na svet a ne favorizovanje ekstremista. U takvoj državi gde je društvo konzervativno i ekstremno nagla demokratija nije rešenje, bolji je i diktator nego ekstremiste pustiti da vladaju. Asad je pre rata važio za jednog od najliberalnijih lidera iz islamskih zemlja, a onda se nekome nisu poklopili interesi da on tu ostane i započeo je rat. I pitanje zašto se tako ne zalažete za promenu vlasti u Azerbejdžanu tu je nasledni sistem vladavine?

Bojan

pre 10 godina

Zna se ko je Amerika,najvece zlo na nasoj planeti,oni su izmislili teroriste tj. obucavali za interese svoje zemlje,setite se samo 9/11,vijentam,bombardovanje 99,zalivski ratovi,Somalija...na najgoru bedu idu Ameri.
Rusija je zaustavila Hitlera,Napoleona,Mongolce...tako da Ameri nisu problem,oni koliko su glupi sami ce sebe unistiti,i to zasluzuju.
Nisam Rusofil,ali volim da gledam stvari realno onako kako jesu.
Rusi imaju bazu u Siriji,tako da nemojte brinuti,nece smeti nista da urade samo ce se mirno povuci,jer znaju sta bi se desilo kad bi se zakacili sa Rusima.
Setite se samo Gruzije,Ameri su toliko bili uplaseni da su samo posmatrali kako Rusija prelazi Gruziju za 7 dana...

Deratizacija

pre 10 godina

Obanana namirisao krv pa ne može da se suzdrži poput njegovih prethodnika.Još jedan američki krvolok koji glumi milosrdnog anđela...

Maks

pre 10 godina

@ Duh
Pa da, Markale, Vase Miskina, tuzlanska kapija, rušenje Dubrovnika, Vukovara, Sarajeva, srebrenički masakr, Drenica... sve su to drugi uradili sami sebi, a mi pucali u vazduh i gađali ih cvećem. Onda nas ,,zločinačke" Amerika i Evropa bombardovale, baš kao što sada smeraju da napadnu ,,humani" sirijski režim kojeg tamošnji narod toliko voli, da se od te ljubavi porušilo pola države

Nemogu da verujem da jos postoje likovi koji veruju u Markale,Vase Miskina,Racak i ostalo pa to je kao da imas 25 godina i jos uvek verujes u Deda Mraza ili zeca za Uskrs.Od svega toga sto si nabrojao samo su Markale i Vase Miskina bile povod za intervenciju Amerike i to za bombardovanje i ovo drugo uvodjenje sankcija.Ne mogu da verujem da Amerikanci vec 30 godina unazad prodaju istu foru citavo svetu s jos mi je neverovatnije da postoje ljudi koji jos uvek veruju u to.

djura cvorovic

pre 10 godina

(trollarc, 24. avgust 2013 18:54)
eto vidis kako je praznom masom lako manipulisati,upravo da dva zlocina su izvrsili pobunenjici,pripadnici navodne slobodne sirijske armije a ne asad,ali to tebi nije bitno,tebi je bitno da ih amerika napadne...

i tako...

pre 10 godina

"američki sekretar za odbranu Čak Hejgel najavio je raspoređivanje vojnih sredstava kako bi se ponudile "opcije" predsedniku" - dakle, to je to. U SAD-u dolar je "bog", a da bi se vojna sredstva rasporedila treba puno, puno dolara...sigurno ih nece vracati a da nisu postigli cilj. Cilj je svrgavanje Asadove vlade i preuzimanje Sirije. Posto se Asadovi nece dati milom, NATO ce udariti po njima. SAD ce obezbediti vazdusnu podrsku. Rusi ce Asadovima (ako ih nisu prodali, kao nas sto su 1999.) verovatno nastaviti da salju pomoc i cela stvar se lako moze pretvoriti u dugogodisnji sukob: (RF i Kina) vs (SAD i NATO) preko "posrednika" tj. Irana, Asadovih i Hezbolaha sa jedne strane; a sa druge Turske, Izraela i Zalivskih diktatura (Sadijska arabija, UAE, Katar) koji su u prethodnih nekoliko godina nabavili oko 250 kom. f-15, f-16 i eurofighter-a, tako da se moglo naslutiti da se nesto kuva...Krv je tekla i dosada, ali bojim se da ce od sada teci u rekama..uzas...uzas i tuga...

mile rupnik

pre 10 godina

Krece se ladja Francuska sa pristanista Solunska!HAha!Sta ce uraditi?Moraju nekako izduvati par milijarda dolara da bi 'white trash' u par americkih drzavica odrzao posao u fabrikama oruzija jos par meseci prije nego sto ih odpuste i onda moraju kupovati hranu na tackice.Onaj koji je bacio atomske bombe na goloruk narod jako je zabrinut kad neko drugi ispusti malo gasa hahahaha.Ajde bezi.

ema

pre 10 godina

Naravno da je ovo propaganda jer nije dokazano da je i ko je koristio hemijsko oruzje. To i sa pola mozga moze da se ukapira. Britanci su smesni uvlakaci , Francuzi jos smesniji (nisu nigde nikom bitni sto rece neki americki analiticar, pa se sad tropaju kao da i njih neko nesto kao pita). A da li ste primetili da se neko jako vazan ne cuje? Ko je navazniji u EU? Nemci cute. Na cijoj su strani? Mislim da znam. Ako sam u pravu, polako ce NATO da se gubi u tri ..iz Evrope i da ih nikad vise ne vidimo. Ko jos cuti? Rusi. Cute Nemci, cute Rusi. Hm. I know, I know, ovo je vec prekomplikovano, ali napregnite mozak vi sto verujete CNN-u (kome ni polupametan Amerikanac vise ne veruje, a pametni odavno ne veruju)

Mare

pre 10 godina

Majstore, da li si to pitao kad je Milosevic i radikali slali decu da se biju u Bosni 90ih? Zamisli da nije bilo Milosevica, kako bi bolje danas izgledala Srbija? Sto se tice Sirije, svetske sile ce morati to da rese, Sirija sama ne moze.
(winston, 24. avgust 2013 22:46)

Hteo si reci da nije bilo Milosevica, Tudjmana, Izetbegovica i lidera Zapadnih sila? E sad smo se razumeli.

Marko

pre 10 godina

@Zemun grad SPO
Idi na američke sajtove i čitaj komentare. Oni su protivnici rata i mnogi se pitaju zašto njihova zemlja podržava teroriste. I oni ne žele da se mešaju u građanski rat. Samo ovde se nađu tako pametni koji misle da će upotreba sile i dovođenje ekstremista na vlast rešiti problem. Ako pobunjenici dođu na vlast onda za koju godinu ide repriza nereda iz Egipta.

nada ZR

pre 10 godina

Plovice brodovi do neke luke odakle ce ih zasipati raketama.Tako su i nas iz luke Avijanu u Italiji.Secate se sigurno,jer je tada isao vic da se sosa nasla u CG na odmoru a pocelo bombardovanje ne moze kuci.Zali se lali a on joj kaze da ide brodom do Avijana a odatle ima let svakog sata.
Srusice sve kukavicki,a tom narodu ce trebati vek da se oporavi,strasno.

Mirko

pre 10 godina

Čekaj, šta njih boli ... šta se dešava na drugoj polovini sveta i odakle im pravo? Oni su ovo i zamesili a sad bi da!budu oslobodioci?! E pa NJET!!

Marko

pre 10 godina

@winston
Da se svetske sile nisu mešale u unutrašnje stvari Sirije (i to ne zato što kao brinu o ljudskim pravima već brinu za svoj interes) rata ne bi ni bilo. Regularna vojska bi se obračunala sa teroristima, ali ne tu su se baš umešale svetkse sile i slale oružije zapad jednoj Rusi drugoj strani i eto još jednog sukoba između Rusa i Amera preko tuđih leđa Pošto njima ne pada na pamet da otvoreno ratuju jedni protiv drugih. Tako je bilo i u Vjetnamu, i ovde kod nas na Balkanu, i Avganistan i Libija, da ne nabrajam dalje. Kada realno pogledate uvek je iza sukob SAD i Rusije a njih zabole ko se kolje i ko strada najvažnije im je jedni drugima pokažu zube. Koriste ovako male narode koje nalože na nacionalizam i ekstremizam pa naprave razdor a onda gledaju sa strane i kao na kraju intervenišu.

Cika Sima

pre 10 godina

Marko
Isto tako i na nemackim sajtovima,par procenta podrzava ovu agresivnu americku politiku,ostali svi su protiv.Svima je jasno,namestaljka i da su Ameri zeljni krvi(figurativno). Ali nema pomoci kada reci ujka Sem,...

Nobel

pre 10 godina

Nobel se okreće u grobu jer dobitnik nagrade za mir u njegovo ime planira (izmišlja razloge, krv mu udarila u glavu) razaranje zemlje koja ima naftu koju ne kontroliše SAD.

Djordje

pre 10 godina

Francuzi, Englezi i Ameri najglasniji zagovaraci napada na Siriju. Pa te tri zemlje su kao jedna, stalno imaju identicno misljenje - odnosno Franc i UK su kao 51. i 52. drzava SAD-a...Nemci su najgotivnije ispali poslednjih 10 godina (zanimljivo), uvek su tiho bili protiv napada na Irak, Libiju, evo sad i Siriju, odnosno nisu se trpali u prve redove da pokazu Americi kako su im oni dobri saveznici itd, vec su uvek imali kohones da budu van tog drustva, i da budu svoji...postujem to, veoma.

M.V.

pre 10 godina

Najveci broj ratova poslije II Svjetskog su direktno izrezirani od strane USA i njihove moćne propagandne, naftne i vojno-industrijske mašinerije koja radi ruku pod ruku i zajednički uništava zemlje širom plante, porobaljva ih i zarađuje ogroman novac na tuđoj muci i bjedi. Oni su crv koji izjeda ovu planetu i uništava je. Na kraju, ili će oni uništiti cijelu planetu ili će im ostatak čovječanstva stati na put. Mir na planeti se nikad neće moći postići dok god postoji ovakva jedna država koja radi na urušavanju međunarodnog pravnog poretka, i izazivanju budućih velikih globalnih sukoba.

Mungos

pre 10 godina

Rusi se nisu odrekli Sirije ni kad je zapad uz pomoc Turske uvozio dzihadiste i oruzje. Nadobudni svetski serif ce osetiti ujed medveda. A najjaci su ovi fanovi USA naoruzanja i demokratije. Rusija nije ista u doba Jeljcina i Nato Agresije nad nama i sadasnja Rusija pod Putinom. Uostalom sacekajmo da Titanik dodje do Sirije.

B30

pre 10 godina

(gradjanin 24. april 2013, 23.20)

mislim da malo gresite. taj BRIK savez je realnost u skorijoj budcnosti. oni ce morati da razlike koje postoje medju njima stave na stranu jer ce uskoro i same postati ugrozene kao sto je sirija danas. Iran prilicno ozbiljno shvata situaciju jer je medju njima i najlaksi plen zapadnjaka. sire svoj uticaj u regionu i ozbiljno pripremaju vojsku i celu drzavu za rat. sa druge strane Srbija, kao i u poslednjih 20 godina, izgubljena u vremenu i prostoru. 1990 kada je trebalo da se priklonimo zapadu, a tada smo zaista imali u odnosu na sve zemlje u kojima smo ziveli pre 1918, jednu mocnu zajednicku drzavu, mi smo izabrali istocni put i samodestrukciju. danas posle 23 godine dominacije zapadnjaka oni polako gube dominantni polozaj. taj gubitak moci pokusavaju da sprece izazivaanjem haosa iz koga ce se hraniti. da li im trebamo biti saveznici u tome? ili trebamo da prodjemo kao sirija? nema nam spasa koji god put da odaberemo.

Aleksandar

pre 10 godina

Kako ste glupi sa komentarima . Boli uvo Ruse za sve sem za njihovu drzavu.Sve je u redu dok njih ne budu cacnuli ,a onda treci svetski . Tada nece nikome vise biti dobro,necemo mi to doziveti ali neko hoce . Smrt fasizmu i globalizaciji !!!

USA,USA,USA!

pre 10 godina

Ajmo Ameri, ima nas pravih Srba koji vas volimo! Pokazite ko je najjaci, necete valjda da se uplasite nekakvih iskompleksiranih KGB-ovaca!
Znam da ce ovi UDBA-ski "srbi" da mi daju minuse, ali nema veze jednog dana bice i Srbija kao pre Drugog Svetskog rata, Bolsevik Free!

Duh 9. Marta

pre 10 godina

Isti scenario kao I za Markale......
(Nebojsa, 24. avgust 2013 19:34)

Pa da, Markale, Vase Miskina, tuzlanska kapija, rušenje Dubrovnika, Vukovara, Sarajeva, srebrenički masakr, Drenica... sve su to drugi uradili sami sebi, a mi pucali u vazduh i gađali ih cvećem. Onda nas ,,zločinačke" Amerika i Evropa bombardovale, baš kao što sada smeraju da napadnu ,,humani" sirijski režim kojeg tamošnji narod toliko voli, da se od te ljubavi porušilo pola države.

Dragan

pre 10 godina

Krvopije ponovo u akciji!Montirane scene, masovni pokolji...Standardni scenario, kao i Markale, kao Racak....
Sve u svemu u svakoj corbi su americke radioaktivne i kasetne bombe. Proci ce i to jednog dana a tada ce biti uzivanje gledati kako se cetvrti rajh rusi .

abraham

pre 10 godina

basare cuvaj zemlju svojih predaka. a ruse mi ne spominjite, hrvatima su rado prodali avione kojima su gadjali kolone srpskih izbeglica i jos svasta nesto.

Politik Kills

pre 10 godina

=====
There really is nothing nice about USA
You go to the hospital you have to pay
The dollar is the language that they all speak
they don't really bother about the radiation leak

F*** THE USA

They keep their secrets undercover
the rich don't bother about those that suffer
this ain't the land of milk and honey
cause all they want is money money money

F*** THE USA

Nuclear bombs are fuck all new
you'd better start running when they drop on you
run into a shelter, play hide and seek
cause when you die your body reeks

F*** THE USA

There really is nothing nice about USA
You go to the hospital you have to pay
The dollar is the language that they all speak
they don't really bother about the radiation leak

F*** THE USA
=====

drago

pre 10 godina

@(angel, 24. avgust 2013 22:04)
A ruska mornarica će protiv 6. flote što? Vikati na Amere preko razglasa? Pa imaš li ti uopće pojma u kojoj se poziciji ruski brodovi nalaze naspram američke flote? Pljujete po Rusima a niste upućeni u vojnu superiornost Amerike nad Rusima i Kinezima zajedno. U ovakvim akcijama udaljenim od kineskog i ruskog teritorija, ove dvije države mogu samo gledati i učiti od Amera (a vjerojatno to i rade). Ne može tu Putin ništa.

bunt

pre 10 godina

Da li će dobitnik nobelove nagrade za mir početi novi rat?Ne verujem.Kako bi to objasnio svojim gradjanima,sobzirom na predizborna obećanja.Kako bi ubedio svoje saveznike ili konkurente da je Amerika odustala od intervencionalističke politike.To bi onda otvorilo niz suštinskih pitanja i dovelo do novih zaoštravanja i podela u svetu.Naravno povećala bi se mržnja Arapa i muslimana prema SAD-u,što bi bio vetar u ledja terorizmu.Na kraju najveću štetu bi imali gradjani Sirije.Dobili bi novi Irak ili Avganistan,jer ako pobunjenici dodju na vlast doći do uvodjenja islamističkih zakona i brutalnog obračuna sa drugim nacijama(Sunitima i Kurdima),verama i neistomišljenicima i to će trajati dugo.

Noj

pre 10 godina

1300 ljudi je ubijeno u roku od 3 sata. JA ne znam ko ih je ubio, ali znam da to ludilo mora da stane. Nisam ni na strani Asada, Rusije, Amerike a pogotovo UN koji je totalno nesposoban. Za 50 godina kad nasa djeca budu ucila istoriju doce do podatka da je u Siriji ubijeno 1300 ljudi u roku od 3 sata a niko nista nije uradio. Sramota. Ne mogu da shvatim da je vecina na ovom forumu za status quo. Hajmo svi zabit glavu u pesak kao da se nista nije desilo. Rat u Siriji moze trajati decenijama jer niko nema prevagu a nisu sposobni da ga sami zaustave. Trebaju pomoc iz vana a niko im ne pomaze ili jos doljevaju ulje na vatru. Ja neznam sta Amerikanci planiraju ali sigurno ne planiraju kopneni napad. Vjerovatno ce se bazirati na raketne i vazdusne napade na vojne ciljeve da bi se Asadova vojska oslabila i time Asad pritisnuo na primirije. KOliko znam sirijski pobunjenici ne traze neko odvajanje ili neznam sta nego odlazak Asada. NI jedan covjek nije vrijedan djecije suze a kamoli na stotine hiljada ubijenih i ranjenih.

Sasa jokic

pre 10 godina

Na zalost kad oni (SAD) rese da napadnu, nema spasa, ili da se nagodis, ili bombe. Sad je samo pitanje sta imaju da ponude Rusima da ne talasaju.
U slucaju Kosova nadrljao je Sakasvili i Gruzija.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Država nam je ekonomski na staklenim nogama. Imamo isti broj penzionera i zaposlenih za čija primanja nema sredstava, a brinemo tuđe brige. Režim u Siriji porušio čitavu zemlju da bi ostao na vlasti, a mnogi u Srbiji mu drže palčeve. Malo im je ono naše ,,junačenje" devedesetih, koje je prouzrokovalo poraze i bedu, pa sada bi da gledaju sirijsku reprizu. Neka interveniše u Siriji bilo ko, ko može da zaustavi rušenje i krvoproliće.

Ludi Sirijac

pre 10 godina

Sirijci su ''ludi'' pa će da izadju Amerima u susret i upotrebe ''iračko oružje'' za koje su vrhunske obavestajne slube UK i USA ustanovili nesumljivo postojanje. Ovaj svet nikad ludji nije bio. Neka nam je Bog u pomoći.
Gde su sada nevladine organizacije za ljudska prava?

uzas!

pre 10 godina

A koga ce da napadnu! Kad ne znaju ko je upotrebio hemijsko oruzje...Izgleda to za njih i nije vazno! Tomahavk flota ce da zavrsi tako sto ce da rasture Siriju i sto ce nevini da stradaju! Pa ne vidim kako im to pomazu a i koga u stvari kaznjavaju...Zar narod Sirije nije vec namucen,zar deca koja zive tamo,ne trebaju neku drugu pomoc! Nego bas americke tomahavke!!!

muka

pre 10 godina

(Djordje, 24. avgust 2013 22:01)
a jel postujes to da su upravo nemci najvise uticali da se desi rat i bombardovanje 99te a ne ameri, i da su nemci na kosovu pustali albance da proteruju srbe tamo gde su oni od 99te pa do danas?

Aleksandar

pre 10 godina

"Radićemo promišljeno kako bismo doneli odluke u skladu s nacionalnim interesima"...E to je kljucna recenica...dobro je procitajte..U SKLADU SA NACIONALINM INTERSIMA!!! Znaci drzava Sirija kao zemlja,uopste nije bitna,njeni ljudi uopste nisu bitni! A sta je nacionali insteres SAD-a ili Francuske? Suzavanja manevarskog prostora Rusije koja ima baze u Siriji,Sirija je bitna i za region zbog buduce destabilizacije Irana,a o naftnim rutama i trasama da ne govorimo, sve je to vazno za nacionalne interese NATO-a!...Ali dobro to je plitika,jaki i slabi i to shvatam..ali ne mi je mrsko i kad to gradjani EU ne vide. I gutaju ono sto im neko drugi sazvace o civilma,tiraniji. O nekakvim pravima ,demokrartiji! A sto je najgore i nasi se loze na sve to,pa se prepucavaju rusofili i eurofanatici! I rusija i SAD imaju samo inteers kao i EU. Mi samo da cutimo i kad nas pitaju ,cutis i uzdrzan,a ako te primoraju dignes i ruku,e sad za koga da je dignes pitanje je sad..nadam se da cemo to nekad saznati,nadam se ubrzo inace smo ga ugasili!! Iskreno nadam se da ej to EU...bar tako pricaju...manje zlo za sad!! a nadam se da ce se i raspadne pre engo sot udjemo..ehehe

Banja Luka

pre 10 godina

Sad ce Ameri da napacenom narodu Sirije uz pomoc bombi i raketa uvedu demokratiju i isisaju naftu. A, onda za koju godinu haos u zemlji, kao danas u Egiptu.

Neko-iz-mase

pre 10 godina

Putina nezanima sirija ni srbija ... Ali coravi nazalost to nevide...Al dobro daće asatu azil kao i porodici milosevic.. Auuuuuu sta braca cine...

Zemun grad SPO

pre 10 godina

... Ne možeš silom uvoditi demokratiju naročito ne u takvo društvo, pre toga idu duge godine edukacije stanovništva i forsiranje liberalnijeg pogleda na svet a ne favorizovanje ekstremista. U takvoj državi gde je društvo konzervativno i ekstremno nagla demokratija nije rešenje, bolji je i diktator nego ekstremiste pustiti da vladaju...
(Marko, 24. avgust 2013 21:56)

Kažeš Marko da sam ja glup. Ako si ti pametan, objasni kako to diktator koji je srušio pola države zarad opstanka na vlasti može da forsira ,,liberalne poglede i demokratsku edukaciju? Kod nas je to pokušano kada je Miloševiću data šansa nakon Dejtona 1995, gde je proglašen za ,,faktora mira i stabilnosti". On je međutim to pogrešno shvatio i umesto da zemlju demokratizuje, počeo da guši medije i satanizuje opoziciju. Umesto da odmah započne pregovore sa Rugovom i iskoristi uspeh u Dejtonu u korist Srbije na tim pregovorima, on je na KiM dovlačio silu i održavao status kvo u kojem je njegov SPS imao apsolutnu vlast. Svoju ženu je slao u Kinu i Rusiju da sa tamošnjim komunistima stvara antizapadni front. Ovo što mnogi pišu danas u komentarima je već viđeno 1999. u Srbiji, kada su patriJotski bukači pozivali na obračun sa NATO. Videli smo kako se to završilo, ne samo kod nas, već i u Iraku i Libiji. Običan narod je nastradao, a ti "heroji" su se sakrili, vođe u bunkeru, a sajber ratnici u mišijim rupama kraj svojih računara, čekajući novu destinaciju za obračun sa Amerikom.

Stefan Čaprić

pre 10 godina

Rusija NEĆE dozvoliti ovo!

Njima je jedina baza na Mediteranu u Siriji a to je preveliki strateški interes da bi dozvolili pad Asada.

Inače, sada svima postaje jasno da Izrael kreira i vodi američku i generalno zapadnu politiku. Oni jesu nuklearna sila, ali su to i Rusija i Kina.

Biće zanimljiv rasplet u svakom slučaju.

Gradjanin

pre 10 godina

Ovaj događaj bi trebalo da ima dalekosežne posledice po našu spoljnu i unutrašnju politiku jer će biti bombardovana zemlja u kojoj postoji ruska vojna baza obzirom da ovde postoje politički likovi koji stalno veličaju rusku superiornost, kako oružija, tako i privrede. Ovo bi trebalo da razbije sve iluzije i konačno dovede do analize ko stoji iza tih likova, jer Rusi nisu sigurno, ali se takvom našom politikom uspešno ostvaruju nacionalno-teritorijalni ciljevi svih naših suseda! Tako se naveliko priča o BRIK-u i ako je taj zavez nemoguć u stvarnosti zbog religijskih i kulturnih razlika, a Rusija će se verovatno prikloniti NATO-u kada im se neprijatelji poklope. Isti ti likovi veličaju i podršku Gadafiju koja prelazi principijalnu običnu podršku zbog nepriznavanja Kosova te prelazi u epsku sa opisima nekakvog mitskog Raja i sl. Taj mit o BRIK-u je veoma sličan onom mitu da će "Amerika i Engleska biti zemlja proleterska", što je jedna isprazna parola koja je bila popularna uglvnom samo kod nas. Nadam se da će konačno ovakvi neodgovorni likovi nestati sa domaće političke scene i da će ih zameniti stvarni stručnjaci koji imaju znanja, iskustva i vizije. Zamislite da imate kamion koji slabo vuče i dovedete navodnog stručnog mehaničara koji Vas posavetuje da - izbacite stvari iz kamiona (tj. stezanje kaiša), bez ikakve ideje kako da popravi kamion i vizije šta kamionu uopšte tačno fali! A pri tome u kamionu nemate gotovo ništa, te bi i ono što izbacite obesmislilo upotrebu kamiona.

katica popović

pre 10 godina

SAD treba da intervenišu (kad si imperija!) neko mora na planeti zemlji da zavede red. Obahatili se razni diktatori i trovači. Isto kao u dzungli zna se gde je mesto lavu, slonu, a gde je mesto pacovima, krticama, vevericama i ostalima....
Ps. A ovi što mrze SAD se u politiku razmešju 0%. Ko brani režim Siriju? Rusija. Ko je branio režim u Srbiji? Rusija. Jer mogla Srbija da nađe zajednički jezik sa SAD 1989g? MOGLA JE. A zašto nije? Jer su je vodili staljinisti....E pa tako je i u Siriji. "Ko ume njemu dve"! A ko je najvan i glup njega izlemaju! Od kad je sveta i veka.

Je ne suis pas Americain

pre 10 godina

Ova naša zemlja je duboko podeljena po svim pitanjima. Prvo se delimo na Srbe i ne Srbe, na one koji vole Ameriku i one za Rusiju, one protiv Asada i one za Asada, na izdajice i patiJote itd.Ja ustvari mislim da je sve to povezano sa istorijom i ja nas delim na one sa više Turskih gena i na one sa više Keltskih gena. Jedni su za Istok, drugi za EU i zapad...Vrlo je lako videti ko ima koje gene.Doduše ima nas i dosta tamnijeg tena sa deblim crnim obrvama karakterističnim za tamo neke Azijate i Arape a ima nas i svetle puti.Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.
(Ezio Auditore, 24. avgust 2013 20:01)

Madjari,cesi,slovaci,srbi,austrijanci,svajcarci,francuzi,italjani,bavarci....itd Oces da kazes da svi oni imaju tursku i arapsku krv,to sto neko ima braon oci i crnu kosu ne znaci da je istocnjak.Plavi su karakteristicni za skandinavce,verovatno zbog klime koja se ne menja hljadama godina.
ps Nisam znao da su Francuzi arapske krvi,interesantna zamisao.

Светлана Fox

pre 10 godina

Ezio Auditore - Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.


Ево, ја да ти дам не лаичко, већ стручно мишљење. Твоји ставови су чист, непатворен расизам и са таквима као што си ти, пристојан свет се не дружи. Нажалост, неки медији, као и Б92, из мени непознатих разлога, преносе овакве ставове.

nikola

pre 10 godina

Sila Amerike je u njihovim saveznicima.Amerikanci imaju Tursku,Izrael,Jordan,Saudisku Arabiju,Grcku. Rusi su izgubili svoje saveznike odavno sad im ostaje samo da igraju kazacok.

Dusan US

pre 10 godina

@trollac
Tipicno za nase podneblje da se svi prave pametni i sve znaju. Pobunjenik je pojeo srce regularnom vojniku ne obrnuto. Sirija je poslednje sekularno drustvo u tom regionu. Potez "mirovorca" je za cisto domace potrebe da se utisaju kriticari, niti se ima para i volje za avanturu. Nista od toga, za razliku od nas ameri uce na svojim greskama( Egipat)

uros

pre 10 godina

Pa nastavice da plove ko do sada.Kako da ne I kad smo se probudili.Iza Sirije stoji Rusija I Kina Kraj price.Iza Srbije su stajali zapadni prijatelji koji su nas bombardovali.Tito je bio najveci prijatelj CIJe pa su hteli I 3 svetski da pokrenu zbog njega.Dok su Rusi hteli da ga uniste.A Milosevic je podrzao vojni puc u Rusiji kada su nestali Gorbacov I Jelcin.Nadam se da je jasno da Srbija nema podrsku Rusije sa razlogom a Sirija je tradicionalno dobra sa Rusijom.Znaci mogu da probaju A posto su ekonomski raspadnuti ko zna.U ocaju covek je ustanju I na samoubojstvo

jelena

pre 10 godina

Interesantno koliko opsirnih komentara na ovu vest.Zar je moguce da nas sve to vise zanima od sopstvenih problema?Nisam videla ovoliko komentara i srcanosti kada je rec o nemastini,korupciji,nezaposlenosti u Srbiji.
Bice sta bude,ali zato i zivimo ovako.Vise nas zanima Farma,ko gde ratuje...i sedimo tako ispred kompjutera avremne ide...zivot prolazi.

Stefan Čaprić

pre 10 godina

Rusija NEĆE dozvoliti ovo!

Njima je jedina baza na Mediteranu u Siriji a to je preveliki strateški interes da bi dozvolili pad Asada.

Inače, sada svima postaje jasno da Izrael kreira i vodi američku i generalno zapadnu politiku. Oni jesu nuklearna sila, ali su to i Rusija i Kina.

Biće zanimljiv rasplet u svakom slučaju.

angel

pre 10 godina

Drago vrlo dobro znam sta imaju i jedni i drugi od brodova. Ne mislim da je tu neko superiorniji. U relativnoj borbenoj moci SAD jesu, ali to nije igra "ne ljuti se covece" ili album sa slicicama u fudbalu.

winston

pre 10 godina

Ima li boga? (Majstor broj jedan)
Majstore, da li si to pitao kad je Milosevic i radikali slali decu da se biju u Bosni 90ih? Zamisli da nije bilo Milosevica, kako bi bolje danas izgledala Srbija? Sto se tice Sirije, svetske sile ce morati to da rese, Sirija sama ne moze.

Flash

pre 10 godina

Mozda izvedu ograniceni ''preventivni raketni napad'' sa tomahawk raketama, tipa eliminisanje vojnih baza,a moguce i samog Asada...ali nema sanse da krenu u opste bombardovanje i zatvaranje vazdusnog prostora, kao kod SRJ ili u Libiji...Rusi, kakvi god da su, jos uvek imaju vojno-pomorsku bazu u Tartusu, gde se u svakom trenutku nalazi od 50 do 150 mornara i vojnika. Bilo bi gadno po ceo svet kad bi neka bomba zalutala i pobila njih. Ruska crnomorska flota se vec godinu dana stalno mota po Mediteranu, tako da mislim da Rusi ovo nece tek tako lako pustiti. Samo se plasim da ne izvedu neku trampu, tipa jednog dana bude - Obama odustao od Sirije, vest ispod - Snouden predat SAD-u.

Leposavac

pre 10 godina

Vidim intervencija je sigurna.A u tekstu se pominje odgovor samo neznaju kakav,snazniji ili slabiji.Nije pitanje hoce nece.Gotova je stvar intervencije.Rusi cute,Zasto?

Nista novo

pre 10 godina

Slicno kao i sa Kosovom, Asadovi debelguzi generali imali su dovoljno vremena da zavrse posao ali nisu bili sposobni da se obracunaju sa par divljaka i placenika. Verovatno, kao i kod nas, umesto da se spremaju za rat oni su gledli kako da maznu sto vise novca i privilegija ! A kada je kucnuo cas pokazali su se potpuno nesposobnim. Sada ce verovatno i tamo da dobiju dobre penzije i da privatizuju po neko preduzece da bi mogli da nastave zivot u bastama kafica.

Ne znam da ugrizem, al kako samo kevcem

pre 10 godina

Cenjeni postovaoci lika i dela basara al-asada, uz vasu ogromnu i gromku verbalnu podrsku vasem hrabrom pravedniku, njegova pobeda je krajnje izvesna, a on ce u trenutku skorog trijumfa svakako znati da ceni vasu odanost i hrabrost, jer bez vas bi on svakako pao jos prosle godine.

trollarc

pre 10 godina

Napadnite ih vec jednom,secam se kad je jedan vojnik pojeo srce i dzigericu drugom,i to snimio telefonom.Ko zna koliko je takvih slucajeva,mislim da nije bito ko dodje na vlast bitno je da se polozi oruzije da narod moze ponovo normalno da zivi.Secam se da sam cnimi se na BBC-u citao reportazu kako su streljali jednog decaka koji je radio u nekom kaficu,i to su mu pucali u glavu pred njegovim roditeljima,a kasnije je i odsekli,jer je navodno rekao nesto lose za Muhameda,tipa zasto ratujemo,kakve veze ima muhamed sa ratom.

Srbin ALI neiskompleksiran (jedan od 5%)

pre 10 godina

Joj sad će naša braća Rusi braniti Assada !

Kako je lepo biti Srbin, neiskompleksiran narod !

RUSIJA U SRCU !

mail

pre 10 godina

Ne treba mesati administraciju i narod. Ni ja nisam bio deo Miloseviceve administracije, kao ni vecina amera. I ruski narod takodje nije deo Putinove administracije. I Obama, Putin i kompletna bulumenta, bi da mi radimo po 20 sati. Nekad su se ljudi izborili za 3x8, ali izgleda da je doslo opet to vreme.

blah

pre 10 godina

(CG, 24. avgust 2013 23:16)
Prvo i osnovno, Rusi nece ni po koju cenu direktno napasti Americku flotu jer to znaci otvoreni rat.
Drugo, kada bi to uradili, to bi bio kraj Crnomorske flote. Glavni razlog zasto je Amerika prva sila u svetu je upravo taj sto je njihova mornarica jaca od moranirce ostatka sveta ZAJEDNO. Americka mornarica ima svoju nezavisnu avijaciju koja je mocnija od CELOKUPNE ruske avijacije, ima sopstvenu nezavisnu pesadiju (marince) koja ja brojnija i mocnija od CELOKUPNE britanske armije, ima sopstvene specijalne jedinice (Foke i MARSOC), i da ne nabrajam dalje.

Svi povrsinski brodovi su glineni golubovi za avione lansirane sa nosaca - ne mogu uopste ni da pridju dovoljno blizu nosacima da bi ih ugrozili. Nosaci se krecu u okviru borbene grupe (Carrier Task Force) sa drugim brodovima cija je uloga da naprave zastitni "kisobran" tako da nista ne moze da im pridje. Cak i ako neutralisu kompletnu avijaciju nosaca, ostaju AEGIS i Phalanx borbeni sistemi. Podmornice su izuzetno lake mete za povrsinske brodove, razlog zasto ih Sovjeti toliko forsiraju (kazem Sovjeti zbog toga sto ruske podmornice poticu jos iz sovjetske ere) je taj sto su izuzetno jeftine i lake za proizvodnju, a oni nikad nisu imali dovoljno finansijskih sredstava za izgradnju ozbiljne povrsinske flote. Rusija jedva da ima dovoljnu flotu da pokrije sopstvenu obalu, dok je americka flota izuzetno intervencionisticki i ofanzivno orijentisana.

Maka@

pre 10 godina

Ecio vas komentar je na ivici fasizma a malo se bolje raspitajte o poreklu stanovnistva Balkana. E sad Sirija...ili Asadova diktatura i sekularna drzava ili islamizovana demokratija i cao liberalnijoj zemlji kolevci civilizacije. Pa ce pravoverni da krenu u obracun sa ostalima. Krvoprolice tamo nece stati. Muslimanima kao i nama nisu potrebni neprijatelji dovoljne su 2( gruba podela) duboko podeljene frakcije i eto razloga za bombe terorizam...Kao covek sam na strani naroda uvek ali vidim kako ce biti kad i ako vecina pobedi

ja

pre 10 godina

ezio sine:srbi I kelti nemaju veze, a I Isus ti je tamnoputi azijat sa debelim obrvama , posto su , kao sto znas arapi I jevreji braca, odnosno jevreji su malo pleme koje se odvojilo od matice, nesto kao srbi I rusi, ili crnogorci I srbi.

angel

pre 10 godina

Ruska flota je slabija u povrsinskim brodovima ali zato je jaca u podmornicama. Koncept ruske mornarice je u osporavanju prevlasti na moru suprotno od mornarice SAD. Medjutim sve je to jako blizu teritorije Rusije da bi se trazila bitka moru. Ja sam vise misljenja da se trenutno igra na demonstraciju sile.

igor

pre 10 godina

Too Ameri!!!! Dosta je vise bilo, diktatora, sredili ste Sadama, Chaveza, Gadafija,....preko vasih izbora i Ahmadi Di Nedzada!!! sredite i ovo u Siriji!!! jeste da i Vi preterujete, ali sta je alternativa!!! diktatori, pljackasi i ubice sopstvenog naroda!!! lupajte minuse, ali da ne bi Amera, ne bi bilo ni pada Slobe, ne bi danas Vucic dovodio zapad za savetnike, nego srednji vek!!!! zato napred Obama!!!

Ezio Auditore

pre 10 godina

Ova naša zemlja je duboko podeljena po svim pitanjima.
Prvo se delimo na Srbe i ne Srbe, na one koji vole Ameriku i one za Rusiju, one protiv Asada i one za Asada, na izdajice i patiJote itd.
Ja ustvari mislim da je sve to povezano sa istorijom i ja nas delim na one sa više Turskih gena i na one sa više Keltskih gena. Jedni su za Istok, drugi za EU i zapad...Vrlo je lako videti ko ima koje gene.
Doduše ima nas i dosta tamnijeg tena sa deblim crnim obrvama karakterističnim za tamo neke Azijate i Arape a ima nas i svetle puti.
Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.

judgment day

pre 10 godina

Dakle, da se nadamo da Amerika napadne Siriju i Rusija da se umesa,da stane na stranu Asada? Jel to prizeljkujete, opsti rat? Jel vam nije dosta?

angel

pre 10 godina

Najmudrije je da dozvole Asadu da zavrsi posao bez uplitanja sa strane ili nas ceka rat sa neizvesnim ishodom. Sledeca vest: Rusija salje krstaricu u Sredozemlje.

Magomed

pre 10 godina

Po komentarima Sirbistanskih debila, čovek može pomisliti da SSSR i dalje postoji....da Litvanija, Letonija i Estonija nisu u EU :D, da je Kijev i dalje u Rusiji, kao i Minsk....

dsagsg

pre 10 godina

@ (blah, 25. avgust 2013 00:31)

Puno gledas americku produkciju History-a i NG-a (gledam i ja ali gledam i druge dokumentarne emisije pa istinu trazim negde na sredini)

Inace njihova vojna doktrina se zasniva na pretpostavci da su im flote fakticki neunistive sto je samo pretpostavka jer do sad nikad nisu bili u sukobu sa nekim ko nije milion puta slabiji od njih. Gubitak samo jedne americke flote bi pretstavljao nenadnoknadiv gubitak za Amere jer se odbrana njihove teritorije zasniva na kontroli mora. Naravno do toga nikad nece doci iz prostog razloga sto Rusi imaju iskljucivo defanzivan vojni arsenal i u slucaju potpunog sukoba oni bi unistili sve americke flote u roku od sat vremena nuklearnim arsenalom znajuci i da ce njihove flote biti unistene na isti nacin. Zbog toga su se oni i opredelili za podmornice.
Logika Rusa je potpuno drugacija od americke logike, naime oni smatraju da ukoliko dodje do sukoba sa Amerikancima to nece biti konvencionalan rat (jer ce strana koja pocne da gubi svakako upotrebiti atomke) te im je strategija da posle prvih udara oni budu ti koji ce imati vise sanse za prezivljavanje (manja gustina naseljenosti, vise raspolozivih resursa itd ... )
Nadam se da se to nikad nece dogoditi, medjutim neko opasno cacka mecku.

< insert name >

pre 10 godina

Koliko ovde ima pametnica...
Sve sami političari, ekonomisti i stratezi. Pročitao sam par komentara i ukapirao da je srpska inteligenicija ipak migrirala u inostranstvo i ostavila nas u nemilost osnovaca i pomozi Bože sa ponekim srednjoškolcem.
Tuga.

Go NATO

pre 10 godina

Pozdrav iz jedne zemlje NATOa kojoj tako zarko zelite da se pripojite. Ako Obama resi da zaustavi Asada, prilicno sam siguran da ce to biti kampanja max 3 meseca. Podrska za EU, i nase americke saveznike! :)

Svedok dogadjanja

pre 10 godina

(Ezio Auditore, 24. avgust 2013 20:01
nemas ti pojma.
Nema to veze s tim.

daleko je to znanje od tebe
ne trudi se.
ali..ovaj put cu biti blag sa takvima posto vidim tvoju zelju da spoznas iako si zalutao sa brojanjem krvnih zrnaca i to uopste nema veze sa biranjem strane.
sustina je u vecini, koja je ispranih mozgova jos iz devedesetih i propagande na rts bastilji.
ovo danas je samo nastavak.
oni jednostavno nisu u stanju da se izvuku iz tog sveta njihove izvitoperene istine, gde je Amerika praiskonsko zlo, Rusija majka,Sloba vozd a Vuk Draskovic ima vilu na zenevskom jezeru a Srbi su nevini u ratovima 90' a svi ostali zlocinci.
Oni samo nadogradjuju taj njihov svet pogresnih procena,naopakih zakljucaka,neupucenosti a bogami i inata.

Danas su dosli dotle da slave rezim u s.koreji koji je najzlikovackiji u 21.veku.
Lek?
Tesko da ce ga biti za njih.
To je..i Bog digao ruke od njihove pameti.
Evo javlja mi se..sad kad padne Asad porasce i promet sedativa:)

Zabrinut

pre 10 godina

Ne razumem ni radikalne rusofile ni ove kvazi liberale neo komuniste fasiste...

Da li ste i jedni i drugi svesni da ako amerika odluci da intervenise u Siriji moze doci do globalnog sukoba? Rusija tamo ima svoju pomorsku bazu da li mislite da ce dopustiti da im krstarece rakete i avioni lete iznad glava?

Samo u slucaju da su se dogovorili u napred [vrlo verovatno] ovo ce proci bez vecih tenzija...

Tako da svi koju podrzavaju i Asada i Amerikance nisu bas pri cistoj svesti i zdravoj pameti....

Najpametnije je da se taj konflikt tamo izoluje ili da se napravi neki UN protektorat gde ce sve zemlje clanice UN poslati odredjen broj vojnika koji ce da razoruzaju zaracene strane i prekinu sukob....

bane

pre 10 godina

Da asistiraju verovatno povlacenje njihovih saveznika koji koriste gas da pobiju neduzne ljude I decu.Isto kao u Bosni Hrvatskoj I Kosovu ali ovog puta im nece poci za rukom da ostvare vlast za masovne ubice.Samo ce ih evakuisati

AlekS

pre 10 godina

Ova naša zemlja je duboko podeljena po svim pitanjima.
Prvo se delimo na Srbe i ne Srbe, na one koji vole Ameriku i one za Rusiju, one protiv Asada i one za Asada, na izdajice i patiJote itd.
Ja ustvari mislim da je sve to povezano sa istorijom i ja nas delim na one sa više Turskih gena i na one sa više Keltskih gena. Jedni su za Istok, drugi za EU i zapad...Vrlo je lako videti ko ima koje gene.
Doduše ima nas i dosta tamnijeg tena sa deblim crnim obrvama karakterističnim za tamo neke Azijate i Arape a ima nas i svetle puti.
Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.
(Ezio Auditore, 24. avgust 2013 20:01)

Kada bi ovu misao dopunio sa jos 2-3 recenice, garantujem ti da bi bio kandidat za jedno od odlikovanja koje nas "precednik" deli u poslednje vreme. Svaka cast.

Dule,NS.

pre 10 godina

Amerikanci nemaju preca posla nego da napadnu nesto sto odavno ne znaju o neprijatelju...
Verovatno ce se iskrcati,a onda,pesadija,jedan pored drugog,polako preko livade...kao u nasim filmovima,nemci.

Rusija nema preca posla nego da napadne amere zbog Sirije.
Ili ameri,ruse.
Dok je Putina i slicnih,amerikanci su mirni.

Rusija,finansijski ne bi izdrzala rat sa Sirijom,a ne sa amerima.

zoe

pre 10 godina

@Go NATO:
Mislim da treba da Vas bude sraota sto takve debilne izjave dajete u srpskim novinama. Molim da to pisete CNN-u posto narod na celom svetu (vecina) ima vise mozga od vas i nikad ovakvu glupost ne bi rekao niko do onih sa pola mozga. Ja sigurn vise znam od Vas kao imnogi drugi koji citaju hiljade stranica i prate svakodnevno siuaciju u svetu i mogu Vam reci da sam fascinirana Vasom gluposcu i neprimerenoscu. NATO mora da ide iz Evrope inace je to kraj i za Evropu i EU. Iskreno se nadam da ce na izborimau Namckoj pobediti druga opcija koja ce sa Rusima zajedno ucutkati ove nebitne i smesne likove tipa Engleska i Francuska i EU ce konacno moci slobodno da kaze sta misli da stiti sebe. U svetu u kome gotovo svaki intektualac zna sta je NATO i kakvo zlo donosi, da neko iz Srbije kaze Go NATO is not only out of place, but is daft. Molim ne pisite u nasim novinama i ne sramottite nas kad ves srama i moci za logicko rasudjivanje nemate. Sramota.

meskalin

pre 10 godina

Rusi nece nista napravit kao i obicno jer njihova taktika je sisat dve sise, jednu NATO-u a drugu zemlji u kojoj je mogucnost vojne akcije (u ovom slucaju asada).

Rusi iskljucivo reagiraju kao u slucaju gruzije kad je njihova "teritorija" ugrozena.

Tko to nije shvatio da ruska podrska ne vrijedi ni 1 cent jer oni ionako nista nikada ne poduzimaju jer jednostavno nije ih briga ali zato ti uvale kao prijatelju oruzlja i svega samo da bi potakli svoju ekonomiju.

Srbija i ostale zemlje koje su prijatelji te iste rusije, odavno trebale shvatit od ekonomskog do militarnog polja ali sve ima svoju cenu a to da su rusi dobri jer iako nista ne rade profitiraju na svim poljima.

Mirko

pre 10 godina

Ako im i ovo trula Rusija dozvoli nek se
nosi Putin u tri .....Kakvo hemijsko
oruzje to ce biti kao i u Iraku jos ga
nisu nasli zemlju su rasturili a mira
nigde.
(Darko, 24. avgust 2013 21:48)

za Irak su znali sigurno da ima oruzje jer su im ga oni i prodali!

Alexa

pre 10 godina

podrska USA. a veliko sirbistanske patriJote pripremite bensedine na vreme jel vas dragi voljeni diktator-ubica svog naroda odlazi na smetliste istorije. a Rusija nema cime da se suprostavi Americkoj floti, uzalud prizeljkujete taj scenario.

perasombor

pre 10 godina

Ovde može nastati realan problem. Sirija ima protivbrodske rakete, a ako Ameri "podmetnu" neki brod, pa ga Sirija potopi, postace Sirija test poligon za sve vrste novog americkog naoruzanja...

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Idi na američke sajtove i čitaj komentare. Oni su protivnici rata i mnogi se pitaju zašto njihova zemlja podržava teroriste. I oni ne žele da se mešaju u građanski rat. Samo ovde se nađu tako pametni koji misle da će upotreba sile i dovođenje ekstremista na vlast rešiti problem. Ako pobunjenici dođu na vlast onda za koju godinu ide repriza nereda iz Egipta.
(Marko, 24. avgust 2013 20:36)

Nakon diktature nije lako uspostaviti normalnu demokratiju, pogotovo u zemljama sa većinskim islamskim stanovništvom, jer slobodu govora i političkog napredovanja koriste verske organizacije. Onda kada dođu na vlast, one počinju nametati svoja verska ubeđenja, protivno demokratiji. Pogledajte samo šta se sve izdešavalo u bivšoj Jugoslaviji nakon Titove diktature i opet se novonastale države ne mogu pohvaliti naročitom demokratijom. Dakle, uspostavljanje demokratije je proces čija brzina zavisi od stanja u društvu i od političke ,,elite".
Ne znam koliko decenija još Asad ima nameru da vlada, ali je zbog te želje Siriju pretvorio u pakao.

torcida

pre 10 godina

Neznam ..ali treba mo se pitat da mi zivimo tamo ta jadna dijeca kako pomoci osim da se umijesa Nato ili Rusiija ili amerika nema veze ko ja mislim da ljudi jedva cekaju da neko dodje mislim neznam...mozda bi to bilo prvi put u Povijesti da Amerika upane u jednu zemlju sa pravom ..

DarkoSRB

pre 10 godina

Pa oni moraju Mediteranom da prodju... Malo im je dalje da zaobilaze Afriku. Oni ne shvataju da su glineni golubovi ako udju u Mediteran! Postace hrana za ajkule!

Digitalni miš

pre 10 godina

"Kada budemo proverili činjenice, predsednik će doneti odluku kako ćemo odgovoriti", rekao je taj zvaničnik, a prenela agencija AFP.

Šta oni ima da "odgovaraju" na događanja u drugoj državi?

darko

pre 10 godina

Znao sam od pocetka da ce kad tad udariti bombama na Asada ali mi nije jasno ako su vec po svaku cenu zeleli da dovedu ekstremne islamiste na vlast zasto su cekali da prvo da sto hiljada ljudi izgine.Ovu predstavu sa hemijskim oruzjem su mogli i ranije da izreziraju.Ne samo da zele da dovedu na vlast ekstremiste nego im je u cilju da pre toga sto vise ljudi izgine i da se Sirija sto vise razori.
@(iluminat, 24. avgust 2013 17:27)

pa svakim danom se sve više razara sirija i sve više ljudi gine...ako se ne umešaju tek onda neće nikad ratu doći kraj i ko zna koliko će izginuti a ako se umešaju onda će isto izginuti ali će se bar nazirati kraj ratu...tako da komentar je totalno nebulozan jer se iz njega uopšte ne vidi da li ti misliš da Ameri treba ili ne treba da napadnu dakle osim što je anti USA uopšte nema nikakvog logičkog smisla

ce gevara

pre 10 godina

ako se dokaze da je regularna vojska koristila hemisko oruzje sirija ce biti bombardovana ,jer ako se ne reaguje u buducim sukobima svaka zemlja koja poseduje takvo oruzje moze ga koristiti sto bi bilo opasno po svetsku populaciju.ali u tom slucaju mozda ce leteti rakete po bliskom istoku u slucaju napada.[punjene bojnim otrovima].

cro

pre 10 godina

E sada više ni Rusi,a ni Kinezi,oboje glavni krivci za toliko dugi rat protiv civila,ne mogu više ništa napraviti.Bašar al-Asad se čini uskoro stvar prošlosti.Mogu biti ovakvi ili onakvi,ali je činjenica da Ameri polako,ali sigurno skidaju diktatora po diktatora,a sve prijatelje od Rusa i Kineza.Sada se vidi tko je istinska sila i baš mi je drago što su oni,a ne Putin,prijatelj Sadama,Gadafija,Lukašenka,sjeverno korejskih Kimova i mnogih drugih likova za koje više nema mjesta u ovom 21. stoljeću.Ma i Putin je stvar prošlosti,špijo KGB-ovski,ali svaki narod zaslužuje vlast onakvu kakav je...

Djura

pre 10 godina

Rusi nece nista uraditi. Na taj nacin kupuju podrsku USA za resavanje pitanja Krima na kome je Sevastopolj, baza crnomorske flote koja je iznajmljena od Ukrajne do 2015. Zbog toga Im je toliko stalo da Lukasenko bude predsednik do tada. A kao rezervnu opciju vec primenjuju scenario Juzne Osetije. Dele ruske pasose ljudima na Krimu, pa ako zatreba uci ce na Krim da zastite ruske gradjane I tamo ostati zauvek. O gle cuda, bas 2015..

Lik

pre 10 godina

Sa Sirijom im to nece ici tako lako, oni su na vreme pokupovali S sisteme od Rusa, armija je odlicno uvezbana i naoruzana tako da ce Ameri imati cime da se zanimaju nekoliko godina, ovoga puta polomice vise zuba nego sto se nadaju.

Adam

pre 10 godina

Kao što je neko skoro izjavio " Amerika je zrela za ženu precednika". Čudno je da svaki "demokratski" precednik ima "istrčavanja" u kojima pregazi međunarodno pravo. U Siriji se trenutno jedino zna da su korišćeni bojni otrovi, samo se ne zna, ko ih je tačno koristio. Dakle ne zna se ko bi bio meta napada.

Bacvanin

pre 10 godina

Sirija ce pasti vrlo brzo nakon zapocinjanja udara. Asadove trupe su izmorene, veliki broj generala i visokih oficira ali i znacajan broj vojnika je dezertiralo, jer nisu hteli ubijati svoj narod. Pored toga, pre par nedelja su se "neki avioni, nepoznate zemlje" pojavili nad nebom Damaska, zbombali skladiste i nestali, a bez da je i jedan od tih aviona oboren.
U ostalom, Sirija se granici sa Turskom koja je u NATO savezu, sa Irakom gde su i sada NATo trupe i sa Izrelom koji pro-zapadno orijentisan. Jedino im je tamo Jordan, koji nece nista uciniti, da ne bi naljutio Izrael previse.
Rusi su davno pustili niz vodu Asada, setite se samo da su rekli da mu ne bi dali azil, da mu nisu isporucili sve PVO sisteme, itd.
Siguro da je pred Sirijskim narodom tezak period, ali samo od njih zavisi da li ce postati novi Irak i Afganistan ili nova Nemacka ili Japan.
Secam se jos kada je Asadov otac vodio Siriju i Susretao se sa Tiletom, ali taj covek se sada vrti u grobu znajuci sta mu radi sin Basar (sadasnji predsednik).
Alaviti ce nazalost skupo platiti nepromisljenu odluku Asada da se ne povuce sa vlasti.

mrzime ...

pre 10 godina

Veseli Ameri...U svakoj corbi mirodjija! Uobrazili da su svetski policajci.Ne secam se da im je neko dao taj posao...Sto bre ne gledaju svoja posla a ne da brinu tudju brigu...Hoce da napadnu zemlju a ne znaju ko je kriv! Ispada kao da im nije ni vazno..I onda sve rasture raketama i bombama,izgine duplo ovoliko jos ljudi,provedu neko vreme tamo,pogine im nekoliko oficira i onda se godinama vracaju...Nikad taj deo sveta u koji sad hrle,nije bio ovako nestabilan.A krenulo je od...ma mrzime vise i da nabrajam!!!

ja

pre 10 godina

B30@Brik nije nikakav savez nego trgovacka unija nesto slicno cefta sporazumu bivsih sfrj drzava i nemaju nikakvu vojnu suradnju kao n.p.tr NATo

nikad se ne zna

pre 10 godina

Mozda ovo opameti vlast u Siriji,pre nego sto ih sndje ono sto je nas pre.Mozda nece cekati kao nasa sadasnja vlast da prodju silne godine, onda da se pretvaraju da to nikad nisu bili oni i hrle glavom bez obzira u Evropu i demokratiju.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Mislio sam da sve mogu da razumem?Medjutim vasa ljubav prema rusima prelazi sve granice.Posle se cudite sto je najvise srba bilo na Golom otoku.Koliko sam ja razumeo,iz clanka,niko ne kaze da ce napasti Siriju nego da traze dokaze za upotrebu gasa.Rusi koriste situaciju da povecaju mortalitet.Njima je rat neophodan.Putin,koji je marioneta vojnoindustrijskog kompleksa zeli da njegove gazde prodaju sto vise oruzja i ako moze da izazove jos vece komplikacije.Sve bi to bilo nepotrebno da gospodin Asad podnese ostavku i ode u Rusiju.Tamo zive svi prognani diktatori koji su usput opljackali svoj narod.Kako ce ovo dalje ici videcemo.Da nije dobro nije?

stop ratovima...

pre 10 godina

Kako ne vidite da Ameri nikad sami ne idu u rat!Oni obavezno imaju pratnju ili vojnu podrsku jos nekoliko zemalja...Kameron je zainteresovan,danas su on i Obama razgovarali...Francuzi se nude.Drugo sve je to daleko od Amerike i njihovih civilnih zrtava...Bas me zanima koliko su oni imali civilnih zrtava u Drugom svetskom ratu a koliko Rusi...Svaki rat je opasan i svako bombardovanje,jer ginu nevini i najslabiji a to su deca...Jedan deciji zivot je razlog ,da se sto godina pregovara...Niko mi ne moze reci da obe velike sile nisu zelele mir,da on ne bi i bio...Mogli su da i na miran nacin smire ovu situaciju...Ovako je svaki rat,zao brat i time se nikome ne pomaze,jer se tako nikako ne razlukuju od onih koje cine zlo....Svejedno je ko te ubije,kad si mrtav!A drugo i sirijska deca su vazna kao i sva druga deca na ovom svetu!!!Kada stariji ratuju,deca neduzna ispastaju...Vazno je da su oni svoju decu ostavili na sigurnom...

Tex

pre 10 godina

Na stranu to ko ce se docepati veceg plena iz ove tragedije Ameri ili Rusi ili neko treci, ono sto je strasno je bas ta tragedija i volja jednog covega da vlada. Ici ce do zadnjeg coveka ako treba (ne ukljucujuci samog sebe I prodicu naravno). Sve se ovo moglo zaobici izborima I sam narod Sirije bi ili trpeo posledice tih izbora bilo one dobre ili lose. Asad ovde stiti sebe a ne svoju zemlju, bas kao I Gadafi I Milosevic I svi ostali samoproklamovane mesije bili oni na strani zapada ili ne.

Inace one price "sta njih briga sta se desava u drugoj drzavi" u svetu kakvom danas zivimo apsolutno ne pije vode. Vecina u Srbiji nije ni svesna da njihova zarada I sta mogu da kupe I stave sebi na sto 50% zavisi od spoljasnih faktora I prilika u svetu I nema nikakve veze sa porobljavanjem od strane EU I ostalih budalastina.

sloba nikolic

pre 10 godina

Hvala Bogu da postoji zemlja kao SAD koja je u stanju da stane na put raznim belosvetskim psihopatama i olosu koji ubija svoj narod. To se desilo i nama . Nazalost taj isti olos je jos na vlasti.
Long live SAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

USA,USA,USA!

pre 10 godina

Ajmo Ameri, ima nas pravih Srba koji vas volimo! Pokazite ko je najjaci, necete valjda da se uplasite nekakvih iskompleksiranih KGB-ovaca!
Znam da ce ovi UDBA-ski "srbi" da mi daju minuse, ali nema veze jednog dana bice i Srbija kao pre Drugog Svetskog rata, Bolsevik Free!

trollarc

pre 10 godina

Ko misli da ce Amerika da bombarduje Siriju a Rusija ce da stoji sa strane bespomocno neka lupi +
Ko misli da ce Rusija da uzvrati i posalje trupe u Siriju,ili kako neko ovde rece da napadne USA saveznika neka lupi -

Duh 9. Marta

pre 10 godina

Isti scenario kao I za Markale......
(Nebojsa, 24. avgust 2013 19:34)

Pa da, Markale, Vase Miskina, tuzlanska kapija, rušenje Dubrovnika, Vukovara, Sarajeva, srebrenički masakr, Drenica... sve su to drugi uradili sami sebi, a mi pucali u vazduh i gađali ih cvećem. Onda nas ,,zločinačke" Amerika i Evropa bombardovale, baš kao što sada smeraju da napadnu ,,humani" sirijski režim kojeg tamošnji narod toliko voli, da se od te ljubavi porušilo pola države.

trollarc

pre 10 godina

Ako ovi stvarno napadnu Siriju, Rusija ne treba da je brani - treba i ona da napadne nekog americkog saveznika. Ima ih dosta potencijalnih kandidata - Gruzija, Azerbejdzan (posebno pogodan da ga i Rusija i Iran olupaju i podele po pola da bi imali kopnenu granicu), a zasto da ne i neku clanicu NATO pakta? Da vidimo bas koliko je taj NATO "cvrst dogovor" i da li ce USA potrcati da brane npr. Letoniju koju Rusija napadne pod izgovorom zastite ljudskih prava etnickih Rusa u Letoniji?Pa kada krene opsta masovna histerija na Zapadu zbog napada na NATO clanicu, Rusija treba da igra "glavu za glavu" - ostavite vi na miru Siriju pa cemo i mi Letoniju. Zasto bas Letoniju? Pa ne znam, eto, a zasto bas Siriju?
(Lazarenko, 24. avgust 2013 17:56)

Koja bre Rusija? Prepuni su korupcije i kriminala,pa sav taj kapital koji mafijasi steknu u rusiji ide na zapad,u zapadne banke da se opere,nemaju oni vise saveznike,da su danas opstali kao SSSR i da su ocuvali saveznike na bliskom istoku,mozda bi mogli i da se suprostave,pa samo u Rusiji imas pro-zapadnih politickih stranaka,i ne vladinih organizacija,nikad oni nisu bili imperija a nece ni biti,btw indija i kina su pro zapadne njihova privreda zavisi od zapada.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Država nam je ekonomski na staklenim nogama. Imamo isti broj penzionera i zaposlenih za čija primanja nema sredstava, a brinemo tuđe brige. Režim u Siriji porušio čitavu zemlju da bi ostao na vlasti, a mnogi u Srbiji mu drže palčeve. Malo im je ono naše ,,junačenje" devedesetih, koje je prouzrokovalo poraze i bedu, pa sada bi da gledaju sirijsku reprizu. Neka interveniše u Siriji bilo ko, ko može da zaustavi rušenje i krvoproliće.

Lazarenko

pre 10 godina

Ako ovi stvarno napadnu Siriju, Rusija ne treba da je brani - treba i ona da napadne nekog americkog saveznika. Ima ih dosta potencijalnih kandidata - Gruzija, Azerbejdzan (posebno pogodan da ga i Rusija i Iran olupaju i podele po pola da bi imali kopnenu granicu), a zasto da ne i neku clanicu NATO pakta? Da vidimo bas koliko je taj NATO "cvrst dogovor" i da li ce USA potrcati da brane npr. Letoniju koju Rusija napadne pod izgovorom zastite ljudskih prava etnickih Rusa u Letoniji?
Pa kada krene opsta masovna histerija na Zapadu zbog napada na NATO clanicu, Rusija treba da igra "glavu za glavu" - ostavite vi na miru Siriju pa cemo i mi Letoniju.
Zasto bas Letoniju? Pa ne znam, eto, a zasto bas Siriju?

katica popović

pre 10 godina

SAD treba da intervenišu (kad si imperija!) neko mora na planeti zemlji da zavede red. Obahatili se razni diktatori i trovači. Isto kao u dzungli zna se gde je mesto lavu, slonu, a gde je mesto pacovima, krticama, vevericama i ostalima....
Ps. A ovi što mrze SAD se u politiku razmešju 0%. Ko brani režim Siriju? Rusija. Ko je branio režim u Srbiji? Rusija. Jer mogla Srbija da nađe zajednički jezik sa SAD 1989g? MOGLA JE. A zašto nije? Jer su je vodili staljinisti....E pa tako je i u Siriji. "Ko ume njemu dve"! A ko je najvan i glup njega izlemaju! Od kad je sveta i veka.

trollarc

pre 10 godina

Napadnite ih vec jednom,secam se kad je jedan vojnik pojeo srce i dzigericu drugom,i to snimio telefonom.Ko zna koliko je takvih slucajeva,mislim da nije bito ko dodje na vlast bitno je da se polozi oruzije da narod moze ponovo normalno da zivi.Secam se da sam cnimi se na BBC-u citao reportazu kako su streljali jednog decaka koji je radio u nekom kaficu,i to su mu pucali u glavu pred njegovim roditeljima,a kasnije je i odsekli,jer je navodno rekao nesto lose za Muhameda,tipa zasto ratujemo,kakve veze ima muhamed sa ratom.

winston

pre 10 godina

Ima li boga? (Majstor broj jedan)
Majstore, da li si to pitao kad je Milosevic i radikali slali decu da se biju u Bosni 90ih? Zamisli da nije bilo Milosevica, kako bi bolje danas izgledala Srbija? Sto se tice Sirije, svetske sile ce morati to da rese, Sirija sama ne moze.

Ezio Auditore

pre 10 godina

Ova naša zemlja je duboko podeljena po svim pitanjima.
Prvo se delimo na Srbe i ne Srbe, na one koji vole Ameriku i one za Rusiju, one protiv Asada i one za Asada, na izdajice i patiJote itd.
Ja ustvari mislim da je sve to povezano sa istorijom i ja nas delim na one sa više Turskih gena i na one sa više Keltskih gena. Jedni su za Istok, drugi za EU i zapad...Vrlo je lako videti ko ima koje gene.
Doduše ima nas i dosta tamnijeg tena sa deblim crnim obrvama karakterističnim za tamo neke Azijate i Arape a ima nas i svetle puti.
Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.

Noj

pre 10 godina

1300 ljudi je ubijeno u roku od 3 sata. JA ne znam ko ih je ubio, ali znam da to ludilo mora da stane. Nisam ni na strani Asada, Rusije, Amerike a pogotovo UN koji je totalno nesposoban. Za 50 godina kad nasa djeca budu ucila istoriju doce do podatka da je u Siriji ubijeno 1300 ljudi u roku od 3 sata a niko nista nije uradio. Sramota. Ne mogu da shvatim da je vecina na ovom forumu za status quo. Hajmo svi zabit glavu u pesak kao da se nista nije desilo. Rat u Siriji moze trajati decenijama jer niko nema prevagu a nisu sposobni da ga sami zaustave. Trebaju pomoc iz vana a niko im ne pomaze ili jos doljevaju ulje na vatru. Ja neznam sta Amerikanci planiraju ali sigurno ne planiraju kopneni napad. Vjerovatno ce se bazirati na raketne i vazdusne napade na vojne ciljeve da bi se Asadova vojska oslabila i time Asad pritisnuo na primirije. KOliko znam sirijski pobunjenici ne traze neko odvajanje ili neznam sta nego odlazak Asada. NI jedan covjek nije vrijedan djecije suze a kamoli na stotine hiljada ubijenih i ranjenih.

CG

pre 10 godina

Kako su mi smjesni ovi komentari neznalica koji stvarno vjeruju da ce se SAD umjesati u sukob i napasti Siriju:

to se nece desiti i tacka!

Ruska crnomorska flota je rasporedjena u Mediteranu,nuklearne podmornice sa nuklearnima raketama od kojih je dovoljno jedna jedina da potopi citavu americku 6.flota je spremna,ruski razaraci i korvete su opremljene protivvazdusnim sistemom S-400 u blizini sirijskih voda i osigurace vazdusni prostor iznad Sirije sa tih brodova jer je domet S-400 raketa veci od 350 km!
Uz to postoji vazdusni koridor preko Irana,Iraka do Sirije koji ce omoguciti brzo dopremanje ruskog ratnog vazduhoplovstva i omoguciti strateskim Tupoljev 160 bombarderima da stupe u akciju protiv bilo kojih agresora,uz koriscenje krstarecih raketa iz sigurne distance!

Ukoliko americka 6.flota odluci da napadne Siriju Mediteran ce postati njen grob,ovoga puta nece imati za protivnike debeloguze,pijane i nesposobne JNA generale ili miki maus drzave poput Libije i Iraka nego mocnu Rusku Imperiju!

To Obama zna iako glumi sada odlucnog "commander in chief-a" nebi li smirio svoje agresivne kriticare...

Go NATO

pre 10 godina

Pozdrav iz jedne zemlje NATOa kojoj tako zarko zelite da se pripojite. Ako Obama resi da zaustavi Asada, prilicno sam siguran da ce to biti kampanja max 3 meseca. Podrska za EU, i nase americke saveznike! :)

Mihailo

pre 10 godina

Biće im đavo kriv kada se izbliza upoznaju sa П-800 Оникс.
Shvatite eurofanatici i amerikoljupci, Sirija neće pasti po cenu Trećeg svetskog rata! Za Rusiju Sirija je od životne važnosti i NIKADA neće biti napuštena, koliko god se vi i vama slični nadali. Došao je kraj besomučnom iživljavanju nad svim zemljama koje neće da puze pred američko-jevrejskim krvnicima, vesnicima smrti i razaranja.

Gradjanin

pre 10 godina

Ovaj događaj bi trebalo da ima dalekosežne posledice po našu spoljnu i unutrašnju politiku jer će biti bombardovana zemlja u kojoj postoji ruska vojna baza obzirom da ovde postoje politički likovi koji stalno veličaju rusku superiornost, kako oružija, tako i privrede. Ovo bi trebalo da razbije sve iluzije i konačno dovede do analize ko stoji iza tih likova, jer Rusi nisu sigurno, ali se takvom našom politikom uspešno ostvaruju nacionalno-teritorijalni ciljevi svih naših suseda! Tako se naveliko priča o BRIK-u i ako je taj zavez nemoguć u stvarnosti zbog religijskih i kulturnih razlika, a Rusija će se verovatno prikloniti NATO-u kada im se neprijatelji poklope. Isti ti likovi veličaju i podršku Gadafiju koja prelazi principijalnu običnu podršku zbog nepriznavanja Kosova te prelazi u epsku sa opisima nekakvog mitskog Raja i sl. Taj mit o BRIK-u je veoma sličan onom mitu da će "Amerika i Engleska biti zemlja proleterska", što je jedna isprazna parola koja je bila popularna uglvnom samo kod nas. Nadam se da će konačno ovakvi neodgovorni likovi nestati sa domaće političke scene i da će ih zameniti stvarni stručnjaci koji imaju znanja, iskustva i vizije. Zamislite da imate kamion koji slabo vuče i dovedete navodnog stručnog mehaničara koji Vas posavetuje da - izbacite stvari iz kamiona (tj. stezanje kaiša), bez ikakve ideje kako da popravi kamion i vizije šta kamionu uopšte tačno fali! A pri tome u kamionu nemate gotovo ništa, te bi i ono što izbacite obesmislilo upotrebu kamiona.

ce gevara

pre 10 godina

ako se dokaze da je regularna vojska koristila hemisko oruzje sirija ce biti bombardovana ,jer ako se ne reaguje u buducim sukobima svaka zemlja koja poseduje takvo oruzje moze ga koristiti sto bi bilo opasno po svetsku populaciju.ali u tom slucaju mozda ce leteti rakete po bliskom istoku u slucaju napada.[punjene bojnim otrovima].

darko

pre 10 godina

Znao sam od pocetka da ce kad tad udariti bombama na Asada ali mi nije jasno ako su vec po svaku cenu zeleli da dovedu ekstremne islamiste na vlast zasto su cekali da prvo da sto hiljada ljudi izgine.Ovu predstavu sa hemijskim oruzjem su mogli i ranije da izreziraju.Ne samo da zele da dovedu na vlast ekstremiste nego im je u cilju da pre toga sto vise ljudi izgine i da se Sirija sto vise razori.
@(iluminat, 24. avgust 2013 17:27)

pa svakim danom se sve više razara sirija i sve više ljudi gine...ako se ne umešaju tek onda neće nikad ratu doći kraj i ko zna koliko će izginuti a ako se umešaju onda će isto izginuti ali će se bar nazirati kraj ratu...tako da komentar je totalno nebulozan jer se iz njega uopšte ne vidi da li ti misliš da Ameri treba ili ne treba da napadnu dakle osim što je anti USA uopšte nema nikakvog logičkog smisla

drago

pre 10 godina

@trollarc
Vojno gledano, Rusija ne može djelovati dalje od ruskih granica. Nemaju iskustva, niti žele. To da Rusi izvršavaju desant po Africi, Siriji, Libiji itd., toga može biti samo na filmovima. Postoji samo jedna vojska koja to danas može napraviti - američka + NATO saveznici. Pa nije to videoigrica. Rusima doseg ofenzivnog ratovanja u ovom trenutku može biti da pređu u susjednu državu sa vojskom kopnom i to je to (npr., Gruzija). Oni jednostavno nemaju dovoljno kapaciteta za drugo. Npr., ova američka flota je jača nego čitava ruska mornarica. Velik broj ruskih brodova trune u lukama. Ostatak se ne odmiče od ruske obale.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

Idi na američke sajtove i čitaj komentare. Oni su protivnici rata i mnogi se pitaju zašto njihova zemlja podržava teroriste. I oni ne žele da se mešaju u građanski rat. Samo ovde se nađu tako pametni koji misle da će upotreba sile i dovođenje ekstremista na vlast rešiti problem. Ako pobunjenici dođu na vlast onda za koju godinu ide repriza nereda iz Egipta.
(Marko, 24. avgust 2013 20:36)

Nakon diktature nije lako uspostaviti normalnu demokratiju, pogotovo u zemljama sa većinskim islamskim stanovništvom, jer slobodu govora i političkog napredovanja koriste verske organizacije. Onda kada dođu na vlast, one počinju nametati svoja verska ubeđenja, protivno demokratiji. Pogledajte samo šta se sve izdešavalo u bivšoj Jugoslaviji nakon Titove diktature i opet se novonastale države ne mogu pohvaliti naročitom demokratijom. Dakle, uspostavljanje demokratije je proces čija brzina zavisi od stanja u društvu i od političke ,,elite".
Ne znam koliko decenija još Asad ima nameru da vlada, ali je zbog te želje Siriju pretvorio u pakao.

drago

pre 10 godina

@(angel, 24. avgust 2013 22:04)
A ruska mornarica će protiv 6. flote što? Vikati na Amere preko razglasa? Pa imaš li ti uopće pojma u kojoj se poziciji ruski brodovi nalaze naspram američke flote? Pljujete po Rusima a niste upućeni u vojnu superiornost Amerike nad Rusima i Kinezima zajedno. U ovakvim akcijama udaljenim od kineskog i ruskog teritorija, ove dvije države mogu samo gledati i učiti od Amera (a vjerojatno to i rade). Ne može tu Putin ništa.

Zemun grad SPO

pre 10 godina

... Ne možeš silom uvoditi demokratiju naročito ne u takvo društvo, pre toga idu duge godine edukacije stanovništva i forsiranje liberalnijeg pogleda na svet a ne favorizovanje ekstremista. U takvoj državi gde je društvo konzervativno i ekstremno nagla demokratija nije rešenje, bolji je i diktator nego ekstremiste pustiti da vladaju...
(Marko, 24. avgust 2013 21:56)

Kažeš Marko da sam ja glup. Ako si ti pametan, objasni kako to diktator koji je srušio pola države zarad opstanka na vlasti može da forsira ,,liberalne poglede i demokratsku edukaciju? Kod nas je to pokušano kada je Miloševiću data šansa nakon Dejtona 1995, gde je proglašen za ,,faktora mira i stabilnosti". On je međutim to pogrešno shvatio i umesto da zemlju demokratizuje, počeo da guši medije i satanizuje opoziciju. Umesto da odmah započne pregovore sa Rugovom i iskoristi uspeh u Dejtonu u korist Srbije na tim pregovorima, on je na KiM dovlačio silu i održavao status kvo u kojem je njegov SPS imao apsolutnu vlast. Svoju ženu je slao u Kinu i Rusiju da sa tamošnjim komunistima stvara antizapadni front. Ovo što mnogi pišu danas u komentarima je već viđeno 1999. u Srbiji, kada su patriJotski bukači pozivali na obračun sa NATO. Videli smo kako se to završilo, ne samo kod nas, već i u Iraku i Libiji. Običan narod je nastradao, a ti "heroji" su se sakrili, vođe u bunkeru, a sajber ratnici u mišijim rupama kraj svojih računara, čekajući novu destinaciju za obračun sa Amerikom.

igor

pre 10 godina

Too Ameri!!!! Dosta je vise bilo, diktatora, sredili ste Sadama, Chaveza, Gadafija,....preko vasih izbora i Ahmadi Di Nedzada!!! sredite i ovo u Siriji!!! jeste da i Vi preterujete, ali sta je alternativa!!! diktatori, pljackasi i ubice sopstvenog naroda!!! lupajte minuse, ali da ne bi Amera, ne bi bilo ni pada Slobe, ne bi danas Vucic dovodio zapad za savetnike, nego srednji vek!!!! zato napred Obama!!!

Ne znam da ugrizem, al kako samo kevcem

pre 10 godina

Cenjeni postovaoci lika i dela basara al-asada, uz vasu ogromnu i gromku verbalnu podrsku vasem hrabrom pravedniku, njegova pobeda je krajnje izvesna, a on ce u trenutku skorog trijumfa svakako znati da ceni vasu odanost i hrabrost, jer bez vas bi on svakako pao jos prosle godine.

mlekadzija

pre 10 godina

Nema nobelovac petlju da se suprotstavi direktno Rusima. Srbija, Sadam Gadafi su bili sitni zalogaji. Svestan je toga nobeolvac i posle demoinstriranja sile u med. vodama nece biti nista...brodovi ce se vratiti u matiocne luke, bice jos neko saopstenje i kraj price.

paja patak

pre 10 godina

Branice ih braca rusi, kao sto su branili nas... prodali su slobu prodace i asada, malo zvecnes oruzijem braca rusi se us..u i pobegnu.

kad americke diplomate oce da kunu nekoga, kazu dabogda ti rusija bila saveznik. lol

Maks

pre 10 godina

@ Duh
Pa da, Markale, Vase Miskina, tuzlanska kapija, rušenje Dubrovnika, Vukovara, Sarajeva, srebrenički masakr, Drenica... sve su to drugi uradili sami sebi, a mi pucali u vazduh i gađali ih cvećem. Onda nas ,,zločinačke" Amerika i Evropa bombardovale, baš kao što sada smeraju da napadnu ,,humani" sirijski režim kojeg tamošnji narod toliko voli, da se od te ljubavi porušilo pola države

Nemogu da verujem da jos postoje likovi koji veruju u Markale,Vase Miskina,Racak i ostalo pa to je kao da imas 25 godina i jos uvek verujes u Deda Mraza ili zeca za Uskrs.Od svega toga sto si nabrojao samo su Markale i Vase Miskina bile povod za intervenciju Amerike i to za bombardovanje i ovo drugo uvodjenje sankcija.Ne mogu da verujem da Amerikanci vec 30 godina unazad prodaju istu foru citavo svetu s jos mi je neverovatnije da postoje ljudi koji jos uvek veruju u to.

Magomed

pre 10 godina

Po komentarima Sirbistanskih debila, čovek može pomisliti da SSSR i dalje postoji....da Litvanija, Letonija i Estonija nisu u EU :D, da je Kijev i dalje u Rusiji, kao i Minsk....

zoran

pre 10 godina

Upavo stigle, supersonichne rakete protiv brodova, u Siriju....bas da vidim kako ce i gde da se USA brodovi parkiraju... http://defense-update.com/20100920_yakhont_in_syria.html

Srbi manite se vise te fraze ruska braca i slicno

pre 10 godina

Ide svetski policajac da donese pravdu. Samo da ne nalete na Ruje i Kineze pa da im ne presedne demokratija.
(lesa, 24. avgust 2013 19:58)


Uh,toliko se ameri boje kineza da su im "slucajno"otresli ambasadu bas kod vas u Beogradu;-)A za ruse mogu samo reci sljedece.Ljudi sa pet marama,jednom su braca srbima,jednom muslimanima u Azerbajdžanu,,kazahstanu,jednom nama Hrvatima!Sjecam se prvih isporuka oruzja iz Ukraine uz znanje ruskih trgovaca nama Hrvatima za borbu protiv vas srba 92,a zatim isporuka s-300 kojeg su rusi isporucili a znali su da ce mo mi taj sistem raketni dati Jevrejima...Rusi nemaju brace a ni sestre,imaju samo Jevrejske oligarfe,vodku,jahte i dobre curice koje im na jahtama od Budve do Zadra prave drustvo bez obzira na naciju;-)A isti ti oligarfi vecinom su izraelskog porijekla i rade jako dobro za svoju zemlju iz kojih ih veze krv i familija..

judgment day

pre 10 godina

Dakle, da se nadamo da Amerika napadne Siriju i Rusija da se umesa,da stane na stranu Asada? Jel to prizeljkujete, opsti rat? Jel vam nije dosta?

Svedok dogadjanja

pre 10 godina

(Ezio Auditore, 24. avgust 2013 20:01
nemas ti pojma.
Nema to veze s tim.

daleko je to znanje od tebe
ne trudi se.
ali..ovaj put cu biti blag sa takvima posto vidim tvoju zelju da spoznas iako si zalutao sa brojanjem krvnih zrnaca i to uopste nema veze sa biranjem strane.
sustina je u vecini, koja je ispranih mozgova jos iz devedesetih i propagande na rts bastilji.
ovo danas je samo nastavak.
oni jednostavno nisu u stanju da se izvuku iz tog sveta njihove izvitoperene istine, gde je Amerika praiskonsko zlo, Rusija majka,Sloba vozd a Vuk Draskovic ima vilu na zenevskom jezeru a Srbi su nevini u ratovima 90' a svi ostali zlocinci.
Oni samo nadogradjuju taj njihov svet pogresnih procena,naopakih zakljucaka,neupucenosti a bogami i inata.

Danas su dosli dotle da slave rezim u s.koreji koji je najzlikovackiji u 21.veku.
Lek?
Tesko da ce ga biti za njih.
To je..i Bog digao ruke od njihove pameti.
Evo javlja mi se..sad kad padne Asad porasce i promet sedativa:)

Neko-iz-mase

pre 10 godina

Putina nezanima sirija ni srbija ... Ali coravi nazalost to nevide...Al dobro daće asatu azil kao i porodici milosevic.. Auuuuuu sta braca cine...

torcida

pre 10 godina

Neznam ..ali treba mo se pitat da mi zivimo tamo ta jadna dijeca kako pomoci osim da se umijesa Nato ili Rusiija ili amerika nema veze ko ja mislim da ljudi jedva cekaju da neko dodje mislim neznam...mozda bi to bilo prvi put u Povijesti da Amerika upane u jednu zemlju sa pravom ..

zozonko

pre 10 godina

(respect..., 24. avgust 2013 20:49) @ Jel si ti master istorije sa Mega-trenda. Kazes Amerika je u II svetski rat usla tek na kraju? Pa to je kec iz istorije do kraja godine. Amerika je usla u rat 1941 godine nakon muckog japanskog bombardovanja njihove vojne luke Perl-harbur. Vodili su duge borbe sa Japancima na Pacifiku, a od 1944 ratovali su u Evropi. Sto se tice konstatacije kako u tom istom ratu Rusi tj SSSR nije trazio pomoc ni od koga, to naprosto nije istina. Jos kako su trazili pomoc od UK, USA da bi odrzali Istocni frot, jer su snage agresora napredovala. A UK i USA su bile zabrinute za ishod rata ako SSSR dodje u situaciju da kapitulira ili prihvati sepratni mir, pa su im pomagali koliko su mogli. Sledeci put se informisi pa pisi komentar.

medicinar

pre 10 godina

izgleda mi kao takmicenje tvrdih pogleda, ko ce prvi da trepne. mislim da ce, ako putin pokaze hrabrost i izagje na crtu, amerikanci ipak podviti rep.

respect...

pre 10 godina

Ameri idu u ratove tako sto bacaju bombe,izbombarduju zemlju sa nebesa,pa se onda ubace u nju..E onda tu ostanu neko vreme i onda odlaze...Javno mnjenje njihovo nije naviklo na velike zrtve...Nisu oni navikli na kopnene borbe!Pa i u Drugom svetskom ratu su se ukljucili tek na kraju...A to sto neko kaze kako se delimo...Kao neko voli Amere,neko Ruse..Iskreno da vam kazem kao pravoslavni narod i kao narod hrabrost,postujem ruski narod...Volim porodicu i prijatelje a druge narode mogu da postujem ili ne...E pa Ruse izuzetno postujem,jer su oni narod koji je mnogo trpeo,koji je prekaljen,istorijski bogat,i koji je po skupu cenu dosao do onoga sto ima...I ne vidim nikakvu obavezu Rusa da nas brane,niti da za nas ginu!!!Kad je trebalo Rusija da se brani,nisu nikoga zvali...Hrabro su se borili,ginuli i najuruli Hitlera i naciste...Prema tome,zasto bi neko za nas dao svoj zivot..Ako smo drzava,onda moramo sami da branimo sebe a pomoc ako dodje,dobro dodje...A nisu nas ni bombardovali,ni napadali!Pa prema tome i tu nemamo razloga da se ljutimo!Mnogo smo mali da bi ista trazili..I previse cak!!!Svi zajedno smo kao predgradje recimo Moskve...

seljadin

pre 10 godina

kolonijalne sile su uvek vukle opljackano u svoje metropole a ne u druge zemlje, prema tome islamski-fanatici, i ostali fasisti, bolje je pokrijte se po usima i cutite, jer nista vi nemate od toga sto USA vuce iz Kosovo rudu, sto vuce iz Libije naftu, i sto novi Bin Laden u Siriji ceka americku intervenciju i da stavi pod noz stotine hiljada civila u Siriji, sve one koji nisu za serijat i sve hriscane. Taj scenario je vec vidjen na Kosovu, svi Hriscani napolje, a za uzvrat USA dobija bazu, a Islamisti teritoriju na kojoj mogu da luduju, pljackaju, siluju ubijaju do mile volje.
smrt NATO-fasizmu, smrt islamo-fasizmu i smrt komunizmu, zivela Srbija ! Ajd sad da vidim minuse od svih koji su se nasli prozvani

nikola

pre 10 godina

Sila Amerike je u njihovim saveznicima.Amerikanci imaju Tursku,Izrael,Jordan,Saudisku Arabiju,Grcku. Rusi su izgubili svoje saveznike odavno sad im ostaje samo da igraju kazacok.

B30

pre 10 godina

(gradjanin 24. april 2013, 23.20)

mislim da malo gresite. taj BRIK savez je realnost u skorijoj budcnosti. oni ce morati da razlike koje postoje medju njima stave na stranu jer ce uskoro i same postati ugrozene kao sto je sirija danas. Iran prilicno ozbiljno shvata situaciju jer je medju njima i najlaksi plen zapadnjaka. sire svoj uticaj u regionu i ozbiljno pripremaju vojsku i celu drzavu za rat. sa druge strane Srbija, kao i u poslednjih 20 godina, izgubljena u vremenu i prostoru. 1990 kada je trebalo da se priklonimo zapadu, a tada smo zaista imali u odnosu na sve zemlje u kojima smo ziveli pre 1918, jednu mocnu zajednicku drzavu, mi smo izabrali istocni put i samodestrukciju. danas posle 23 godine dominacije zapadnjaka oni polako gube dominantni polozaj. taj gubitak moci pokusavaju da sprece izazivaanjem haosa iz koga ce se hraniti. da li im trebamo biti saveznici u tome? ili trebamo da prodjemo kao sirija? nema nam spasa koji god put da odaberemo.

abraham

pre 10 godina

basare cuvaj zemlju svojih predaka. a ruse mi ne spominjite, hrvatima su rado prodali avione kojima su gadjali kolone srpskih izbeglica i jos svasta nesto.

cro

pre 10 godina

E sada više ni Rusi,a ni Kinezi,oboje glavni krivci za toliko dugi rat protiv civila,ne mogu više ništa napraviti.Bašar al-Asad se čini uskoro stvar prošlosti.Mogu biti ovakvi ili onakvi,ali je činjenica da Ameri polako,ali sigurno skidaju diktatora po diktatora,a sve prijatelje od Rusa i Kineza.Sada se vidi tko je istinska sila i baš mi je drago što su oni,a ne Putin,prijatelj Sadama,Gadafija,Lukašenka,sjeverno korejskih Kimova i mnogih drugih likova za koje više nema mjesta u ovom 21. stoljeću.Ma i Putin je stvar prošlosti,špijo KGB-ovski,ali svaki narod zaslužuje vlast onakvu kakav je...

nikad se ne zna

pre 10 godina

Mozda ovo opameti vlast u Siriji,pre nego sto ih sndje ono sto je nas pre.Mozda nece cekati kao nasa sadasnja vlast da prodju silne godine, onda da se pretvaraju da to nikad nisu bili oni i hrle glavom bez obzira u Evropu i demokratiju.

Srbin ALI neiskompleksiran (jedan od 5%)

pre 10 godina

Joj sad će naša braća Rusi braniti Assada !

Kako je lepo biti Srbin, neiskompleksiran narod !

RUSIJA U SRCU !

expert

pre 10 godina

Majstore, da li si to pitao kad je Milosevic i radikali slali decu da se biju u Bosni 90ih? Zamisli da nije bilo Milosevica, kako bi bolje danas izgledala Srbija? Sto se tice Sirije, svetske sile ce morati to da rese, Sirija sama ne moze.
(winston, 24. avgust 2013 22:46)

Hm, a ako se dobro sećam, Srbi iz R. Srpske su pljuvali Miloševića zato što im ne pomaže.

borchaSRS

pre 10 godina

Ljekari bez granica, jeli to bijahu oni sto otimaju ljude, vade im organe i prodaju na crnom trzistu i oni sto zarazuju djecu HIV-om po Africi i na kraju jesu to oni sto im je vodja i osnivac DR. Mengele (Bernar Kusner).

Slobodan

pre 10 godina

Krajnje je vreme da se ceo svet ujedini protiv americkog fasizma i da ta genocidna drzava nestane sa lica zemlje, zarad slobode ostatka covecanstva!

Alexa

pre 10 godina

podrska USA. a veliko sirbistanske patriJote pripremite bensedine na vreme jel vas dragi voljeni diktator-ubica svog naroda odlazi na smetliste istorije. a Rusija nema cime da se suprostavi Americkoj floti, uzalud prizeljkujete taj scenario.

Stefan Čaprić

pre 10 godina

Rusija NEĆE dozvoliti ovo!

Njima je jedina baza na Mediteranu u Siriji a to je preveliki strateški interes da bi dozvolili pad Asada.

Inače, sada svima postaje jasno da Izrael kreira i vodi američku i generalno zapadnu politiku. Oni jesu nuklearna sila, ali su to i Rusija i Kina.

Biće zanimljiv rasplet u svakom slučaju.

angel

pre 10 godina

Najmudrije je da dozvole Asadu da zavrsi posao bez uplitanja sa strane ili nas ceka rat sa neizvesnim ishodom. Sledeca vest: Rusija salje krstaricu u Sredozemlje.

blah

pre 10 godina

(CG, 24. avgust 2013 23:16)
Prvo i osnovno, Rusi nece ni po koju cenu direktno napasti Americku flotu jer to znaci otvoreni rat.
Drugo, kada bi to uradili, to bi bio kraj Crnomorske flote. Glavni razlog zasto je Amerika prva sila u svetu je upravo taj sto je njihova mornarica jaca od moranirce ostatka sveta ZAJEDNO. Americka mornarica ima svoju nezavisnu avijaciju koja je mocnija od CELOKUPNE ruske avijacije, ima sopstvenu nezavisnu pesadiju (marince) koja ja brojnija i mocnija od CELOKUPNE britanske armije, ima sopstvene specijalne jedinice (Foke i MARSOC), i da ne nabrajam dalje.

Svi povrsinski brodovi su glineni golubovi za avione lansirane sa nosaca - ne mogu uopste ni da pridju dovoljno blizu nosacima da bi ih ugrozili. Nosaci se krecu u okviru borbene grupe (Carrier Task Force) sa drugim brodovima cija je uloga da naprave zastitni "kisobran" tako da nista ne moze da im pridje. Cak i ako neutralisu kompletnu avijaciju nosaca, ostaju AEGIS i Phalanx borbeni sistemi. Podmornice su izuzetno lake mete za povrsinske brodove, razlog zasto ih Sovjeti toliko forsiraju (kazem Sovjeti zbog toga sto ruske podmornice poticu jos iz sovjetske ere) je taj sto su izuzetno jeftine i lake za proizvodnju, a oni nikad nisu imali dovoljno finansijskih sredstava za izgradnju ozbiljne povrsinske flote. Rusija jedva da ima dovoljnu flotu da pokrije sopstvenu obalu, dok je americka flota izuzetno intervencionisticki i ofanzivno orijentisana.

Politik Kills

pre 10 godina

=====
There really is nothing nice about USA
You go to the hospital you have to pay
The dollar is the language that they all speak
they don't really bother about the radiation leak

F*** THE USA

They keep their secrets undercover
the rich don't bother about those that suffer
this ain't the land of milk and honey
cause all they want is money money money

F*** THE USA

Nuclear bombs are fuck all new
you'd better start running when they drop on you
run into a shelter, play hide and seek
cause when you die your body reeks

F*** THE USA

There really is nothing nice about USA
You go to the hospital you have to pay
The dollar is the language that they all speak
they don't really bother about the radiation leak

F*** THE USA
=====

dobro obavešen

pre 10 godina

dok se ovde pišu komentari stilu "a da neće Rusija da ih brani" juče i danas su obavljene nove isporuke raketa p-800 yakhont...

Mungos

pre 10 godina

Rusi se nisu odrekli Sirije ni kad je zapad uz pomoc Turske uvozio dzihadiste i oruzje. Nadobudni svetski serif ce osetiti ujed medveda. A najjaci su ovi fanovi USA naoruzanja i demokratije. Rusija nije ista u doba Jeljcina i Nato Agresije nad nama i sadasnja Rusija pod Putinom. Uostalom sacekajmo da Titanik dodje do Sirije.

Nista novo

pre 10 godina

Slicno kao i sa Kosovom, Asadovi debelguzi generali imali su dovoljno vremena da zavrse posao ali nisu bili sposobni da se obracunaju sa par divljaka i placenika. Verovatno, kao i kod nas, umesto da se spremaju za rat oni su gledli kako da maznu sto vise novca i privilegija ! A kada je kucnuo cas pokazali su se potpuno nesposobnim. Sada ce verovatno i tamo da dobiju dobre penzije i da privatizuju po neko preduzece da bi mogli da nastave zivot u bastama kafica.

Обсервер

pre 10 godina

Neimenovani zvaničnik Bele kuće je precizirao da je Obama naredio svojim obaveštajnim službama da "prikupe činjenice i dokaze kako bi se utvrdilo šta se dogodilo u Siriji".
Или другим речима, кажите ми тачно шта сте урадили... Ово је планирано још пре него што је Дамаск дао дозволу за долазак инспектора.

Dragan

pre 10 godina

Krvopije ponovo u akciji!Montirane scene, masovni pokolji...Standardni scenario, kao i Markale, kao Racak....
Sve u svemu u svakoj corbi su americke radioaktivne i kasetne bombe. Proci ce i to jednog dana a tada ce biti uzivanje gledati kako se cetvrti rajh rusi .

Bojan

pre 10 godina

Zna se ko je Amerika,najvece zlo na nasoj planeti,oni su izmislili teroriste tj. obucavali za interese svoje zemlje,setite se samo 9/11,vijentam,bombardovanje 99,zalivski ratovi,Somalija...na najgoru bedu idu Ameri.
Rusija je zaustavila Hitlera,Napoleona,Mongolce...tako da Ameri nisu problem,oni koliko su glupi sami ce sebe unistiti,i to zasluzuju.
Nisam Rusofil,ali volim da gledam stvari realno onako kako jesu.
Rusi imaju bazu u Siriji,tako da nemojte brinuti,nece smeti nista da urade samo ce se mirno povuci,jer znaju sta bi se desilo kad bi se zakacili sa Rusima.
Setite se samo Gruzije,Ameri su toliko bili uplaseni da su samo posmatrali kako Rusija prelazi Gruziju za 7 dana...

Aleksandar

pre 10 godina

Kako ste glupi sa komentarima . Boli uvo Ruse za sve sem za njihovu drzavu.Sve je u redu dok njih ne budu cacnuli ,a onda treci svetski . Tada nece nikome vise biti dobro,necemo mi to doziveti ali neko hoce . Smrt fasizmu i globalizaciji !!!

Mare

pre 10 godina

Majstore, da li si to pitao kad je Milosevic i radikali slali decu da se biju u Bosni 90ih? Zamisli da nije bilo Milosevica, kako bi bolje danas izgledala Srbija? Sto se tice Sirije, svetske sile ce morati to da rese, Sirija sama ne moze.
(winston, 24. avgust 2013 22:46)

Hteo si reci da nije bilo Milosevica, Tudjmana, Izetbegovica i lidera Zapadnih sila? E sad smo se razumeli.

Deratizacija

pre 10 godina

Obanana namirisao krv pa ne može da se suzdrži poput njegovih prethodnika.Još jedan američki krvolok koji glumi milosrdnog anđela...

Pravda za fotografa

pre 10 godina

Namestaljka, sve je namestaljka. Sto puta vidjeno, ametrikanci ne idu sad u Siriju, oni su vec tamo, prvo finansiraju fukaru i jeftine ljude koji se bune protiv rezima (zbog para), a posle kao TEROR, TEROR i vojna intervencija. Tako su muslimanima rekli da bi 5 000 zrtava bila cena koju bi oni morali da plate da bi ameri imali opravdanje za intervenciju u Bosni i desila se Srebrenica.
Amerima je stalo do prava Sirijaca ko do lanjskog snega, samo im treba razlog da upadnu. Covek je sve lepo objasnio na primeru Jugoslavije. https://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

Glavni štab

pre 10 godina

Okupio tim da vidi šta su uspeli da urade od sabotaža i podmetanja.
Nema dokaza ni za ovaj hemijski napad, pa se objavljuje "prliminarni zaključak" obaveštajaca.
Perverzija.
Dobitnik Nobelove nagrade za mir okupio generale za još jedan američki rat.
Ne vrede više ni nagrada, ni predsednik, ni njegovi generali. Čak ni u mitove više ne možete da ih uklopite.

AlekS

pre 10 godina

Ova naša zemlja je duboko podeljena po svim pitanjima.
Prvo se delimo na Srbe i ne Srbe, na one koji vole Ameriku i one za Rusiju, one protiv Asada i one za Asada, na izdajice i patiJote itd.
Ja ustvari mislim da je sve to povezano sa istorijom i ja nas delim na one sa više Turskih gena i na one sa više Keltskih gena. Jedni su za Istok, drugi za EU i zapad...Vrlo je lako videti ko ima koje gene.
Doduše ima nas i dosta tamnijeg tena sa deblim crnim obrvama karakterističnim za tamo neke Azijate i Arape a ima nas i svetle puti.
Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.
(Ezio Auditore, 24. avgust 2013 20:01)

Kada bi ovu misao dopunio sa jos 2-3 recenice, garantujem ti da bi bio kandidat za jedno od odlikovanja koje nas "precednik" deli u poslednje vreme. Svaka cast.

zamena teza

pre 10 godina

Nehotice sam pročitao "Obama okupio tim zbog Srbije" presekoh se. Zamolite Obamu da obrati pažnju da ne prodje kao u ovom skeču https://www.youtube.com/watch?v=3Ca_RIqWYY0 . Obama zapamti SIRIJA ne SRBIJA.

Mirko

pre 10 godina

Čekaj, šta njih boli ... šta se dešava na drugoj polovini sveta i odakle im pravo? Oni su ovo i zamesili a sad bi da!budu oslobodioci?! E pa NJET!!

nada ZR

pre 10 godina

Plovice brodovi do neke luke odakle ce ih zasipati raketama.Tako su i nas iz luke Avijanu u Italiji.Secate se sigurno,jer je tada isao vic da se sosa nasla u CG na odmoru a pocelo bombardovanje ne moze kuci.Zali se lali a on joj kaze da ide brodom do Avijana a odatle ima let svakog sata.
Srusice sve kukavicki,a tom narodu ce trebati vek da se oporavi,strasno.

Bolesnici dolaze

pre 10 godina

Kakvi sektasi.

Sve rade prema njihovoj omiljenoj knjizi Bibliji i novom zavetu.

Setite se sta pise gde ce se desiti Armagedon?
Ovo je priprema za to. Budale ce nuklearnim oruzjem unistiti svet zbog svojih bolesnih obreda i lozenja na moc.

Kakvu moc imate kada sve unistite? Nad cime cete vladati idioti ?!

Ove sve treba zatvoriti u mentalnu instituciju, a kljuc baciti u vulkan.

mile rupnik

pre 10 godina

Krece se ladja Francuska sa pristanista Solunska!HAha!Sta ce uraditi?Moraju nekako izduvati par milijarda dolara da bi 'white trash' u par americkih drzavica odrzao posao u fabrikama oruzija jos par meseci prije nego sto ih odpuste i onda moraju kupovati hranu na tackice.Onaj koji je bacio atomske bombe na goloruk narod jako je zabrinut kad neko drugi ispusti malo gasa hahahaha.Ajde bezi.

Lik

pre 10 godina

Sa Sirijom im to nece ici tako lako, oni su na vreme pokupovali S sisteme od Rusa, armija je odlicno uvezbana i naoruzana tako da ce Ameri imati cime da se zanimaju nekoliko godina, ovoga puta polomice vise zuba nego sto se nadaju.

Bacvanin

pre 10 godina

Sirija ce pasti vrlo brzo nakon zapocinjanja udara. Asadove trupe su izmorene, veliki broj generala i visokih oficira ali i znacajan broj vojnika je dezertiralo, jer nisu hteli ubijati svoj narod. Pored toga, pre par nedelja su se "neki avioni, nepoznate zemlje" pojavili nad nebom Damaska, zbombali skladiste i nestali, a bez da je i jedan od tih aviona oboren.
U ostalom, Sirija se granici sa Turskom koja je u NATO savezu, sa Irakom gde su i sada NATo trupe i sa Izrelom koji pro-zapadno orijentisan. Jedino im je tamo Jordan, koji nece nista uciniti, da ne bi naljutio Izrael previse.
Rusi su davno pustili niz vodu Asada, setite se samo da su rekli da mu ne bi dali azil, da mu nisu isporucili sve PVO sisteme, itd.
Siguro da je pred Sirijskim narodom tezak period, ali samo od njih zavisi da li ce postati novi Irak i Afganistan ili nova Nemacka ili Japan.
Secam se jos kada je Asadov otac vodio Siriju i Susretao se sa Tiletom, ali taj covek se sada vrti u grobu znajuci sta mu radi sin Basar (sadasnji predsednik).
Alaviti ce nazalost skupo platiti nepromisljenu odluku Asada da se ne povuce sa vlasti.

iluminat

pre 10 godina

Znao sam od pocetka da ce kad tad udariti bombama na Asada ali mi nije jasno ako su vec po svaku cenu zeleli da dovedu ekstremne islamiste na vlast zasto su cekali da prvo da sto hiljada ljudi izgine.Ovu predstavu sa hemijskim oruzjem su mogli i ranije da izreziraju.Ne samo da zele da dovedu na vlast ekstremiste nego im je u cilju da pre toga sto vise ljudi izgine i da se Sirija sto vise razori.

Nenad

pre 10 godina

A jel nadjose u Iraku oruzje za masovno unistenje??? Izgleda Ne. Ali Sadama obesise. A Libiji obecali demokratiju. Gadafija ubili ko psa. A imaju li demokratiju...

muka

pre 10 godina

(Djordje, 24. avgust 2013 22:01)
a jel postujes to da su upravo nemci najvise uticali da se desi rat i bombardovanje 99te a ne ameri, i da su nemci na kosovu pustali albance da proteruju srbe tamo gde su oni od 99te pa do danas?

Marko

pre 10 godina

@winston
Da se svetske sile nisu mešale u unutrašnje stvari Sirije (i to ne zato što kao brinu o ljudskim pravima već brinu za svoj interes) rata ne bi ni bilo. Regularna vojska bi se obračunala sa teroristima, ali ne tu su se baš umešale svetkse sile i slale oružije zapad jednoj Rusi drugoj strani i eto još jednog sukoba između Rusa i Amera preko tuđih leđa Pošto njima ne pada na pamet da otvoreno ratuju jedni protiv drugih. Tako je bilo i u Vjetnamu, i ovde kod nas na Balkanu, i Avganistan i Libija, da ne nabrajam dalje. Kada realno pogledate uvek je iza sukob SAD i Rusije a njih zabole ko se kolje i ko strada najvažnije im je jedni drugima pokažu zube. Koriste ovako male narode koje nalože na nacionalizam i ekstremizam pa naprave razdor a onda gledaju sa strane i kao na kraju intervenišu.

Mirko

pre 10 godina

Ako im i ovo trula Rusija dozvoli nek se
nosi Putin u tri .....Kakvo hemijsko
oruzje to ce biti kao i u Iraku jos ga
nisu nasli zemlju su rasturili a mira
nigde.
(Darko, 24. avgust 2013 21:48)

za Irak su znali sigurno da ima oruzje jer su im ga oni i prodali!

bane

pre 10 godina

Da asistiraju verovatno povlacenje njihovih saveznika koji koriste gas da pobiju neduzne ljude I decu.Isto kao u Bosni Hrvatskoj I Kosovu ali ovog puta im nece poci za rukom da ostvare vlast za masovne ubice.Samo ce ih evakuisati

dejan

pre 10 godina

e sad cemo videti da li i koliko s300 imaju sirijci.
ako imaju vise od onoga sto ameri misle ima da ih posalju kuci zauvek.
a ako nemaju lose im se pise.

Sasa jokic

pre 10 godina

Na zalost kad oni (SAD) rese da napadnu, nema spasa, ili da se nagodis, ili bombe. Sad je samo pitanje sta imaju da ponude Rusima da ne talasaju.
U slucaju Kosova nadrljao je Sakasvili i Gruzija.

Stefan Čaprić

pre 10 godina

Rusija NEĆE dozvoliti ovo!

Njima je jedina baza na Mediteranu u Siriji a to je preveliki strateški interes da bi dozvolili pad Asada.

Inače, sada svima postaje jasno da Izrael kreira i vodi američku i generalno zapadnu politiku. Oni jesu nuklearna sila, ali su to i Rusija i Kina.

Biće zanimljiv rasplet u svakom slučaju.

Djordje

pre 10 godina

Francuzi, Englezi i Ameri najglasniji zagovaraci napada na Siriju. Pa te tri zemlje su kao jedna, stalno imaju identicno misljenje - odnosno Franc i UK su kao 51. i 52. drzava SAD-a...Nemci su najgotivnije ispali poslednjih 10 godina (zanimljivo), uvek su tiho bili protiv napada na Irak, Libiju, evo sad i Siriju, odnosno nisu se trpali u prve redove da pokazu Americi kako su im oni dobri saveznici itd, vec su uvek imali kohones da budu van tog drustva, i da budu svoji...postujem to, veoma.

zoe

pre 10 godina

@Go NATO:
Mislim da treba da Vas bude sraota sto takve debilne izjave dajete u srpskim novinama. Molim da to pisete CNN-u posto narod na celom svetu (vecina) ima vise mozga od vas i nikad ovakvu glupost ne bi rekao niko do onih sa pola mozga. Ja sigurn vise znam od Vas kao imnogi drugi koji citaju hiljade stranica i prate svakodnevno siuaciju u svetu i mogu Vam reci da sam fascinirana Vasom gluposcu i neprimerenoscu. NATO mora da ide iz Evrope inace je to kraj i za Evropu i EU. Iskreno se nadam da ce na izborimau Namckoj pobediti druga opcija koja ce sa Rusima zajedno ucutkati ove nebitne i smesne likove tipa Engleska i Francuska i EU ce konacno moci slobodno da kaze sta misli da stiti sebe. U svetu u kome gotovo svaki intektualac zna sta je NATO i kakvo zlo donosi, da neko iz Srbije kaze Go NATO is not only out of place, but is daft. Molim ne pisite u nasim novinama i ne sramottite nas kad ves srama i moci za logicko rasudjivanje nemate. Sramota.

Miloš

pre 10 godina

Gde su dokazi da je vlada u Damasku koristila bojni otrov? Gde su dokazi daje on uopšte korišćen? Kažu da su izginuli žene i deca. Šta deca traže na ulici u pola 5 ujutru, kada se napad navodno desio? Ili su možda pomrli na spavanju? U tom slučaju količina otrova mora biti mnogo veća da bi prodro u zatvorenu prostoriju, i žrtve bi se merile stotinama hiljada. Ko je dao pravo SAD-u da u slučaju kršenja međunarodnog prava oni intervenišu bez mandata UN-a? Povući ću jednu paralelu. Tridesetih godina prošlog veka, jedan vođa u jednoj državi napravio je veliku vojsku. Njegov izgovor je bio da želi da sačuva svoje sunarodnike u drugim zemljama od kršenja njihovih prava. Onda se taj vođa sa svojim avionima i vojskom umešao u jedan građanski rat. U isto vreme postojala je jedna ogranizacija koja se zvala Društvo naroda. Ona je trebala da spreči ratove, ali jedino je pisala saopštenja i protestvovala. Niko je nije šljivio. Ubrzo je vođa počeo da napada jednu zemlju za drugom, u ime demokratije, odbrane prava na život itd. Iscenirao je napad na jednu radio stanicu i to mu je bio izgovor da zapali svet. Epilog nam je svima poznat.

Marko

pre 10 godina

@Zemun grad SPO
Ti ili se praviš naivan ili si glup. Rat je započeo zapad naoružavajući ekstremiste. Mislili su da će pobediti i ako ne pratiš situaciju Asadu je pozicija u poslednje vreme bila znatno popravljena tj. pobunjenici su gubili rat. Zašto bi koristio hemijsko oružije i sebi navlačio bedu na vrat ako mu ide dobro? Potpuno je očigledno da ekstremisti hoće da uvuku velike sile u rat da bi pobedili jer u suprotnom gube. To je građanski rat i američki narod ne želi da se oni mešaju u to već da UN preuzmu brigu o tome a ne da SAD predvodi napade bez dozvole. Asad svakako nije cvećka ali je mnogo bolji od ovih koji se nazivaju pobunjenici. Ne možeš silom uvoditi demokratiju naročito ne u takvo društvo, pre toga idu duge godine edukacije stanovništva i forsiranje liberalnijeg pogleda na svet a ne favorizovanje ekstremista. U takvoj državi gde je društvo konzervativno i ekstremno nagla demokratija nije rešenje, bolji je i diktator nego ekstremiste pustiti da vladaju. Asad je pre rata važio za jednog od najliberalnijih lidera iz islamskih zemlja, a onda se nekome nisu poklopili interesi da on tu ostane i započeo je rat. I pitanje zašto se tako ne zalažete za promenu vlasti u Azerbejdžanu tu je nasledni sistem vladavine?

angel

pre 10 godina

Ruska flota je slabija u povrsinskim brodovima ali zato je jaca u podmornicama. Koncept ruske mornarice je u osporavanju prevlasti na moru suprotno od mornarice SAD. Medjutim sve je to jako blizu teritorije Rusije da bi se trazila bitka moru. Ja sam vise misljenja da se trenutno igra na demonstraciju sile.

Cika Sima

pre 10 godina

Marko
Isto tako i na nemackim sajtovima,par procenta podrzava ovu agresivnu americku politiku,ostali svi su protiv.Svima je jasno,namestaljka i da su Ameri zeljni krvi(figurativno). Ali nema pomoci kada reci ujka Sem,...

Merkuri

pre 10 godina

@trollarc E pa taj vojnik je pripadnik pubunjenika koje i jesu organizovali amerikanci i kojima salju vojnu pomoc i placaju ih bednih 150 dolara mesecno. Nije amere briga ni za demokratiju u Siriji, ni za Asada ni za muslimansko bratstvo vec samo zele Siriju da vide iskomadanu i unistenu i opustosenu. Isto kao sto je Libija sad.

uros

pre 10 godina

Pa nastavice da plove ko do sada.Kako da ne I kad smo se probudili.Iza Sirije stoji Rusija I Kina Kraj price.Iza Srbije su stajali zapadni prijatelji koji su nas bombardovali.Tito je bio najveci prijatelj CIJe pa su hteli I 3 svetski da pokrenu zbog njega.Dok su Rusi hteli da ga uniste.A Milosevic je podrzao vojni puc u Rusiji kada su nestali Gorbacov I Jelcin.Nadam se da je jasno da Srbija nema podrsku Rusije sa razlogom a Sirija je tradicionalno dobra sa Rusijom.Znaci mogu da probaju A posto su ekonomski raspadnuti ko zna.U ocaju covek je ustanju I na samoubojstvo

ema

pre 10 godina

Naravno da je ovo propaganda jer nije dokazano da je i ko je koristio hemijsko oruzje. To i sa pola mozga moze da se ukapira. Britanci su smesni uvlakaci , Francuzi jos smesniji (nisu nigde nikom bitni sto rece neki americki analiticar, pa se sad tropaju kao da i njih neko nesto kao pita). A da li ste primetili da se neko jako vazan ne cuje? Ko je navazniji u EU? Nemci cute. Na cijoj su strani? Mislim da znam. Ako sam u pravu, polako ce NATO da se gubi u tri ..iz Evrope i da ih nikad vise ne vidimo. Ko jos cuti? Rusi. Cute Nemci, cute Rusi. Hm. I know, I know, ovo je vec prekomplikovano, ali napregnite mozak vi sto verujete CNN-u (kome ni polupametan Amerikanac vise ne veruje, a pametni odavno ne veruju)

Dule,NS.

pre 10 godina

Amerikanci nemaju preca posla nego da napadnu nesto sto odavno ne znaju o neprijatelju...
Verovatno ce se iskrcati,a onda,pesadija,jedan pored drugog,polako preko livade...kao u nasim filmovima,nemci.

Rusija nema preca posla nego da napadne amere zbog Sirije.
Ili ameri,ruse.
Dok je Putina i slicnih,amerikanci su mirni.

Rusija,finansijski ne bi izdrzala rat sa Sirijom,a ne sa amerima.

Zabrinut

pre 10 godina

Ne razumem ni radikalne rusofile ni ove kvazi liberale neo komuniste fasiste...

Da li ste i jedni i drugi svesni da ako amerika odluci da intervenise u Siriji moze doci do globalnog sukoba? Rusija tamo ima svoju pomorsku bazu da li mislite da ce dopustiti da im krstarece rakete i avioni lete iznad glava?

Samo u slucaju da su se dogovorili u napred [vrlo verovatno] ovo ce proci bez vecih tenzija...

Tako da svi koju podrzavaju i Asada i Amerikance nisu bas pri cistoj svesti i zdravoj pameti....

Najpametnije je da se taj konflikt tamo izoluje ili da se napravi neki UN protektorat gde ce sve zemlje clanice UN poslati odredjen broj vojnika koji ce da razoruzaju zaracene strane i prekinu sukob....

Banja Luka

pre 10 godina

Sad ce Ameri da napacenom narodu Sirije uz pomoc bombi i raketa uvedu demokratiju i isisaju naftu. A, onda za koju godinu haos u zemlji, kao danas u Egiptu.

DarkoSRB

pre 10 godina

Pa oni moraju Mediteranom da prodju... Malo im je dalje da zaobilaze Afriku. Oni ne shvataju da su glineni golubovi ako udju u Mediteran! Postace hrana za ajkule!

ja

pre 10 godina

B30@Brik nije nikakav savez nego trgovacka unija nesto slicno cefta sporazumu bivsih sfrj drzava i nemaju nikakvu vojnu suradnju kao n.p.tr NATo

jelena

pre 10 godina

Interesantno koliko opsirnih komentara na ovu vest.Zar je moguce da nas sve to vise zanima od sopstvenih problema?Nisam videla ovoliko komentara i srcanosti kada je rec o nemastini,korupciji,nezaposlenosti u Srbiji.
Bice sta bude,ali zato i zivimo ovako.Vise nas zanima Farma,ko gde ratuje...i sedimo tako ispred kompjutera avremne ide...zivot prolazi.

Djura

pre 10 godina

Rusi nece nista uraditi. Na taj nacin kupuju podrsku USA za resavanje pitanja Krima na kome je Sevastopolj, baza crnomorske flote koja je iznajmljena od Ukrajne do 2015. Zbog toga Im je toliko stalo da Lukasenko bude predsednik do tada. A kao rezervnu opciju vec primenjuju scenario Juzne Osetije. Dele ruske pasose ljudima na Krimu, pa ako zatreba uci ce na Krim da zastite ruske gradjane I tamo ostati zauvek. O gle cuda, bas 2015..

dsagsg

pre 10 godina

@ (blah, 25. avgust 2013 00:31)

Puno gledas americku produkciju History-a i NG-a (gledam i ja ali gledam i druge dokumentarne emisije pa istinu trazim negde na sredini)

Inace njihova vojna doktrina se zasniva na pretpostavci da su im flote fakticki neunistive sto je samo pretpostavka jer do sad nikad nisu bili u sukobu sa nekim ko nije milion puta slabiji od njih. Gubitak samo jedne americke flote bi pretstavljao nenadnoknadiv gubitak za Amere jer se odbrana njihove teritorije zasniva na kontroli mora. Naravno do toga nikad nece doci iz prostog razloga sto Rusi imaju iskljucivo defanzivan vojni arsenal i u slucaju potpunog sukoba oni bi unistili sve americke flote u roku od sat vremena nuklearnim arsenalom znajuci i da ce njihove flote biti unistene na isti nacin. Zbog toga su se oni i opredelili za podmornice.
Logika Rusa je potpuno drugacija od americke logike, naime oni smatraju da ukoliko dodje do sukoba sa Amerikancima to nece biti konvencionalan rat (jer ce strana koja pocne da gubi svakako upotrebiti atomke) te im je strategija da posle prvih udara oni budu ti koji ce imati vise sanse za prezivljavanje (manja gustina naseljenosti, vise raspolozivih resursa itd ... )
Nadam se da se to nikad nece dogoditi, medjutim neko opasno cacka mecku.

mujcinovic salih

pre 10 godina

Mislio sam da sve mogu da razumem?Medjutim vasa ljubav prema rusima prelazi sve granice.Posle se cudite sto je najvise srba bilo na Golom otoku.Koliko sam ja razumeo,iz clanka,niko ne kaze da ce napasti Siriju nego da traze dokaze za upotrebu gasa.Rusi koriste situaciju da povecaju mortalitet.Njima je rat neophodan.Putin,koji je marioneta vojnoindustrijskog kompleksa zeli da njegove gazde prodaju sto vise oruzja i ako moze da izazove jos vece komplikacije.Sve bi to bilo nepotrebno da gospodin Asad podnese ostavku i ode u Rusiju.Tamo zive svi prognani diktatori koji su usput opljackali svoj narod.Kako ce ovo dalje ici videcemo.Da nije dobro nije?

Светлана Fox

pre 10 godina

Ezio Auditore - Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.


Ево, ја да ти дам не лаичко, већ стручно мишљење. Твоји ставови су чист, непатворен расизам и са таквима као што си ти, пристојан свет се не дружи. Нажалост, неки медији, као и Б92, из мени непознатих разлога, преносе овакве ставове.

Je ne suis pas Americain

pre 10 godina

Ova naša zemlja je duboko podeljena po svim pitanjima. Prvo se delimo na Srbe i ne Srbe, na one koji vole Ameriku i one za Rusiju, one protiv Asada i one za Asada, na izdajice i patiJote itd.Ja ustvari mislim da je sve to povezano sa istorijom i ja nas delim na one sa više Turskih gena i na one sa više Keltskih gena. Jedni su za Istok, drugi za EU i zapad...Vrlo je lako videti ko ima koje gene.Doduše ima nas i dosta tamnijeg tena sa deblim crnim obrvama karakterističnim za tamo neke Azijate i Arape a ima nas i svetle puti.Onako laički gledano ali čini mi se da je verovatnoća da sam u pravu velika.
(Ezio Auditore, 24. avgust 2013 20:01)

Madjari,cesi,slovaci,srbi,austrijanci,svajcarci,francuzi,italjani,bavarci....itd Oces da kazes da svi oni imaju tursku i arapsku krv,to sto neko ima braon oci i crnu kosu ne znaci da je istocnjak.Plavi su karakteristicni za skandinavce,verovatno zbog klime koja se ne menja hljadama godina.
ps Nisam znao da su Francuzi arapske krvi,interesantna zamisao.

ja

pre 10 godina

ezio sine:srbi I kelti nemaju veze, a I Isus ti je tamnoputi azijat sa debelim obrvama , posto su , kao sto znas arapi I jevreji braca, odnosno jevreji su malo pleme koje se odvojilo od matice, nesto kao srbi I rusi, ili crnogorci I srbi.

Darko

pre 10 godina

Ako im i ovo trula Rusija dozvoli nek se nosi Putin u tri .....Kakvo hemijsko oruzje to ce biti kao i u Iraku jos ga nisu nasli zemlju su rasturili a mira nigde.

Aleksandar

pre 10 godina

"Radićemo promišljeno kako bismo doneli odluke u skladu s nacionalnim interesima"...E to je kljucna recenica...dobro je procitajte..U SKLADU SA NACIONALINM INTERSIMA!!! Znaci drzava Sirija kao zemlja,uopste nije bitna,njeni ljudi uopste nisu bitni! A sta je nacionali insteres SAD-a ili Francuske? Suzavanja manevarskog prostora Rusije koja ima baze u Siriji,Sirija je bitna i za region zbog buduce destabilizacije Irana,a o naftnim rutama i trasama da ne govorimo, sve je to vazno za nacionalne interese NATO-a!...Ali dobro to je plitika,jaki i slabi i to shvatam..ali ne mi je mrsko i kad to gradjani EU ne vide. I gutaju ono sto im neko drugi sazvace o civilma,tiraniji. O nekakvim pravima ,demokrartiji! A sto je najgore i nasi se loze na sve to,pa se prepucavaju rusofili i eurofanatici! I rusija i SAD imaju samo inteers kao i EU. Mi samo da cutimo i kad nas pitaju ,cutis i uzdrzan,a ako te primoraju dignes i ruku,e sad za koga da je dignes pitanje je sad..nadam se da cemo to nekad saznati,nadam se ubrzo inace smo ga ugasili!! Iskreno nadam se da ej to EU...bar tako pricaju...manje zlo za sad!! a nadam se da ce se i raspadne pre engo sot udjemo..ehehe

Marko

pre 10 godina

@Zemun grad SPO
Idi na američke sajtove i čitaj komentare. Oni su protivnici rata i mnogi se pitaju zašto njihova zemlja podržava teroriste. I oni ne žele da se mešaju u građanski rat. Samo ovde se nađu tako pametni koji misle da će upotreba sile i dovođenje ekstremista na vlast rešiti problem. Ako pobunjenici dođu na vlast onda za koju godinu ide repriza nereda iz Egipta.

angel

pre 10 godina

Drago vrlo dobro znam sta imaju i jedni i drugi od brodova. Ne mislim da je tu neko superiorniji. U relativnoj borbenoj moci SAD jesu, ali to nije igra "ne ljuti se covece" ili album sa slicicama u fudbalu.

< insert name >

pre 10 godina

Koliko ovde ima pametnica...
Sve sami političari, ekonomisti i stratezi. Pročitao sam par komentara i ukapirao da je srpska inteligenicija ipak migrirala u inostranstvo i ostavila nas u nemilost osnovaca i pomozi Bože sa ponekim srednjoškolcem.
Tuga.

djura cvorovic

pre 10 godina

(trollarc, 24. avgust 2013 18:54)
eto vidis kako je praznom masom lako manipulisati,upravo da dva zlocina su izvrsili pobunenjici,pripadnici navodne slobodne sirijske armije a ne asad,ali to tebi nije bitno,tebi je bitno da ih amerika napadne...

M.V.

pre 10 godina

Najveci broj ratova poslije II Svjetskog su direktno izrezirani od strane USA i njihove moćne propagandne, naftne i vojno-industrijske mašinerije koja radi ruku pod ruku i zajednički uništava zemlje širom plante, porobaljva ih i zarađuje ogroman novac na tuđoj muci i bjedi. Oni su crv koji izjeda ovu planetu i uništava je. Na kraju, ili će oni uništiti cijelu planetu ili će im ostatak čovječanstva stati na put. Mir na planeti se nikad neće moći postići dok god postoji ovakva jedna država koja radi na urušavanju međunarodnog pravnog poretka, i izazivanju budućih velikih globalnih sukoba.

meskalin

pre 10 godina

Rusi nece nista napravit kao i obicno jer njihova taktika je sisat dve sise, jednu NATO-u a drugu zemlji u kojoj je mogucnost vojne akcije (u ovom slucaju asada).

Rusi iskljucivo reagiraju kao u slucaju gruzije kad je njihova "teritorija" ugrozena.

Tko to nije shvatio da ruska podrska ne vrijedi ni 1 cent jer oni ionako nista nikada ne poduzimaju jer jednostavno nije ih briga ali zato ti uvale kao prijatelju oruzlja i svega samo da bi potakli svoju ekonomiju.

Srbija i ostale zemlje koje su prijatelji te iste rusije, odavno trebale shvatit od ekonomskog do militarnog polja ali sve ima svoju cenu a to da su rusi dobri jer iako nista ne rade profitiraju na svim poljima.

Flash

pre 10 godina

Mozda izvedu ograniceni ''preventivni raketni napad'' sa tomahawk raketama, tipa eliminisanje vojnih baza,a moguce i samog Asada...ali nema sanse da krenu u opste bombardovanje i zatvaranje vazdusnog prostora, kao kod SRJ ili u Libiji...Rusi, kakvi god da su, jos uvek imaju vojno-pomorsku bazu u Tartusu, gde se u svakom trenutku nalazi od 50 do 150 mornara i vojnika. Bilo bi gadno po ceo svet kad bi neka bomba zalutala i pobila njih. Ruska crnomorska flota se vec godinu dana stalno mota po Mediteranu, tako da mislim da Rusi ovo nece tek tako lako pustiti. Samo se plasim da ne izvedu neku trampu, tipa jednog dana bude - Obama odustao od Sirije, vest ispod - Snouden predat SAD-u.

Nobel

pre 10 godina

Nobel se okreće u grobu jer dobitnik nagrade za mir u njegovo ime planira (izmišlja razloge, krv mu udarila u glavu) razaranje zemlje koja ima naftu koju ne kontroliše SAD.

Maka@

pre 10 godina

Ecio vas komentar je na ivici fasizma a malo se bolje raspitajte o poreklu stanovnistva Balkana. E sad Sirija...ili Asadova diktatura i sekularna drzava ili islamizovana demokratija i cao liberalnijoj zemlji kolevci civilizacije. Pa ce pravoverni da krenu u obracun sa ostalima. Krvoprolice tamo nece stati. Muslimanima kao i nama nisu potrebni neprijatelji dovoljne su 2( gruba podela) duboko podeljene frakcije i eto razloga za bombe terorizam...Kao covek sam na strani naroda uvek ali vidim kako ce biti kad i ako vecina pobedi

uzas!

pre 10 godina

A koga ce da napadnu! Kad ne znaju ko je upotrebio hemijsko oruzje...Izgleda to za njih i nije vazno! Tomahavk flota ce da zavrsi tako sto ce da rasture Siriju i sto ce nevini da stradaju! Pa ne vidim kako im to pomazu a i koga u stvari kaznjavaju...Zar narod Sirije nije vec namucen,zar deca koja zive tamo,ne trebaju neku drugu pomoc! Nego bas americke tomahavke!!!

bad

pre 10 godina

voditi rat zbog mira isto je kao je**ti se zbog nevinosti, samo vasingtonu uspeva da ubedi ljude da treba vojno intervenisati da bi sprecili krsenje ljudskih prava, kakav apsurd.

mail

pre 10 godina

Ne treba mesati administraciju i narod. Ni ja nisam bio deo Miloseviceve administracije, kao ni vecina amera. I ruski narod takodje nije deo Putinove administracije. I Obama, Putin i kompletna bulumenta, bi da mi radimo po 20 sati. Nekad su se ljudi izborili za 3x8, ali izgleda da je doslo opet to vreme.

mrzime ...

pre 10 godina

Veseli Ameri...U svakoj corbi mirodjija! Uobrazili da su svetski policajci.Ne secam se da im je neko dao taj posao...Sto bre ne gledaju svoja posla a ne da brinu tudju brigu...Hoce da napadnu zemlju a ne znaju ko je kriv! Ispada kao da im nije ni vazno..I onda sve rasture raketama i bombama,izgine duplo ovoliko jos ljudi,provedu neko vreme tamo,pogine im nekoliko oficira i onda se godinama vracaju...Nikad taj deo sveta u koji sad hrle,nije bio ovako nestabilan.A krenulo je od...ma mrzime vise i da nabrajam!!!

Dusan US

pre 10 godina

@trollac
Tipicno za nase podneblje da se svi prave pametni i sve znaju. Pobunjenik je pojeo srce regularnom vojniku ne obrnuto. Sirija je poslednje sekularno drustvo u tom regionu. Potez "mirovorca" je za cisto domace potrebe da se utisaju kriticari, niti se ima para i volje za avanturu. Nista od toga, za razliku od nas ameri uce na svojim greskama( Egipat)

Adam

pre 10 godina

Kao što je neko skoro izjavio " Amerika je zrela za ženu precednika". Čudno je da svaki "demokratski" precednik ima "istrčavanja" u kojima pregazi međunarodno pravo. U Siriji se trenutno jedino zna da su korišćeni bojni otrovi, samo se ne zna, ko ih je tačno koristio. Dakle ne zna se ko bi bio meta napada.

i tako...

pre 10 godina

"američki sekretar za odbranu Čak Hejgel najavio je raspoređivanje vojnih sredstava kako bi se ponudile "opcije" predsedniku" - dakle, to je to. U SAD-u dolar je "bog", a da bi se vojna sredstva rasporedila treba puno, puno dolara...sigurno ih nece vracati a da nisu postigli cilj. Cilj je svrgavanje Asadove vlade i preuzimanje Sirije. Posto se Asadovi nece dati milom, NATO ce udariti po njima. SAD ce obezbediti vazdusnu podrsku. Rusi ce Asadovima (ako ih nisu prodali, kao nas sto su 1999.) verovatno nastaviti da salju pomoc i cela stvar se lako moze pretvoriti u dugogodisnji sukob: (RF i Kina) vs (SAD i NATO) preko "posrednika" tj. Irana, Asadovih i Hezbolaha sa jedne strane; a sa druge Turske, Izraela i Zalivskih diktatura (Sadijska arabija, UAE, Katar) koji su u prethodnih nekoliko godina nabavili oko 250 kom. f-15, f-16 i eurofighter-a, tako da se moglo naslutiti da se nesto kuva...Krv je tekla i dosada, ali bojim se da ce od sada teci u rekama..uzas...uzas i tuga...

Ludi Sirijac

pre 10 godina

Sirijci su ''ludi'' pa će da izadju Amerima u susret i upotrebe ''iračko oružje'' za koje su vrhunske obavestajne slube UK i USA ustanovili nesumljivo postojanje. Ovaj svet nikad ludji nije bio. Neka nam je Bog u pomoći.
Gde su sada nevladine organizacije za ljudska prava?

Tex

pre 10 godina

Na stranu to ko ce se docepati veceg plena iz ove tragedije Ameri ili Rusi ili neko treci, ono sto je strasno je bas ta tragedija i volja jednog covega da vlada. Ici ce do zadnjeg coveka ako treba (ne ukljucujuci samog sebe I prodicu naravno). Sve se ovo moglo zaobici izborima I sam narod Sirije bi ili trpeo posledice tih izbora bilo one dobre ili lose. Asad ovde stiti sebe a ne svoju zemlju, bas kao I Gadafi I Milosevic I svi ostali samoproklamovane mesije bili oni na strani zapada ili ne.

Inace one price "sta njih briga sta se desava u drugoj drzavi" u svetu kakvom danas zivimo apsolutno ne pije vode. Vecina u Srbiji nije ni svesna da njihova zarada I sta mogu da kupe I stave sebi na sto 50% zavisi od spoljasnih faktora I prilika u svetu I nema nikakve veze sa porobljavanjem od strane EU I ostalih budalastina.

bunt

pre 10 godina

Da li će dobitnik nobelove nagrade za mir početi novi rat?Ne verujem.Kako bi to objasnio svojim gradjanima,sobzirom na predizborna obećanja.Kako bi ubedio svoje saveznike ili konkurente da je Amerika odustala od intervencionalističke politike.To bi onda otvorilo niz suštinskih pitanja i dovelo do novih zaoštravanja i podela u svetu.Naravno povećala bi se mržnja Arapa i muslimana prema SAD-u,što bi bio vetar u ledja terorizmu.Na kraju najveću štetu bi imali gradjani Sirije.Dobili bi novi Irak ili Avganistan,jer ako pobunjenici dodju na vlast doći do uvodjenja islamističkih zakona i brutalnog obračuna sa drugim nacijama(Sunitima i Kurdima),verama i neistomišljenicima i to će trajati dugo.

Leposavac

pre 10 godina

Vidim intervencija je sigurna.A u tekstu se pominje odgovor samo neznaju kakav,snazniji ili slabiji.Nije pitanje hoce nece.Gotova je stvar intervencije.Rusi cute,Zasto?

Digitalni miš

pre 10 godina

"Kada budemo proverili činjenice, predsednik će doneti odluku kako ćemo odgovoriti", rekao je taj zvaničnik, a prenela agencija AFP.

Šta oni ima da "odgovaraju" na događanja u drugoj državi?

stop ratovima...

pre 10 godina

Kako ne vidite da Ameri nikad sami ne idu u rat!Oni obavezno imaju pratnju ili vojnu podrsku jos nekoliko zemalja...Kameron je zainteresovan,danas su on i Obama razgovarali...Francuzi se nude.Drugo sve je to daleko od Amerike i njihovih civilnih zrtava...Bas me zanima koliko su oni imali civilnih zrtava u Drugom svetskom ratu a koliko Rusi...Svaki rat je opasan i svako bombardovanje,jer ginu nevini i najslabiji a to su deca...Jedan deciji zivot je razlog ,da se sto godina pregovara...Niko mi ne moze reci da obe velike sile nisu zelele mir,da on ne bi i bio...Mogli su da i na miran nacin smire ovu situaciju...Ovako je svaki rat,zao brat i time se nikome ne pomaze,jer se tako nikako ne razlukuju od onih koje cine zlo....Svejedno je ko te ubije,kad si mrtav!A drugo i sirijska deca su vazna kao i sva druga deca na ovom svetu!!!Kada stariji ratuju,deca neduzna ispastaju...Vazno je da su oni svoju decu ostavili na sigurnom...

perasombor

pre 10 godina

Ovde može nastati realan problem. Sirija ima protivbrodske rakete, a ako Ameri "podmetnu" neki brod, pa ga Sirija potopi, postace Sirija test poligon za sve vrste novog americkog naoruzanja...