Subota, 10.08.2013.

20:26

Vulin:Ne prihvatamo obeležja Kosova

Šef Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin rekao je da je za Srbiju neprihvatljivo da glasački listići na lokalnim izborima na KiM imaju kosovska obeležja.

Izvor: Tanjug

Vulin:Ne prihvatamo obeležja Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Mladena Petrovic Minkek

pre 10 godina

Mislim da ni medjunarodna zajednica nece izbore tretirati regularnim,ako srpska zajednica na njih ne bude izasla.

VALJEVSKO - PIVO

pre 10 godina

Pristina vec duze vreme pokazuje da je uplasena od mogucnosti da Srbi preuzmu sva prava koja su izborili briselskim sporazumom i vec duze vreme se prikazuje kao najveci protivnik izlaska Srba na izbore.

Adam

pre 10 godina

Providna igra koja ne može da prođe kod odraslih ljudi. Na glasačkom listiću na lokalnim izborima insignije države?! Koga oni pokušavaju da samare ili misle da mogu da nasamare. Insignije lažne države su neprihvatljive i Vulin je potpuno u pravu ukada tvrdi da je sve to u cilju sprečavanja srpskog izlaska na izbore.
(Šmrk, 11. avgust 2013 13:47)

Dakle, po toj tvojoj uvrnutoj "logiciù, kad se u Smederevu ili Kragujevcu održavaju lokalni izbori, onda na glasačkim listićima piše samo "Grad Smederevo" ili "Grad Kragujevac", a nigdje se ne spominje Republika Srbija ?!? Daj, čovječe, znam da si SNS bot i da píšeš po direktivi, ali ipak ne lupetaj gluposti baš toliko !

Šmrk

pre 10 godina

Providna igra koja ne može da prođe kod odraslih ljudi. Na glasačkom listiću na lokalnim izborima insignije države?! Koga oni pokušavaju da samare ili misle da mogu da nasamare. Insignije lažne države su neprihvatljive i Vulin je potpuno u pravu ukada tvrdi da je sve to u cilju sprečavanja srpskog izlaska na izbore.

Тика

pre 10 godina

Vulin je u pravu. Albanci se plaše masovnog srpskog izlaska na izbore i zbog toga upiru sve snage da spreče pobedu autentičnih srpskih predstavnika na lokalnim izborima. U suprotnom plan o potpunoj nezavisnosti pada u vodu.

Kad smo vec kod glasanja

pre 10 godina

Kako stvari stoje, a svi pokazatelji potvrdjuju, Angela Merkel dobija jos jedan mandat. Kakve su posledice po Srbiju tesko je reci ali ono najmanje sto moze jako lako da se desi je stavljanje pocetka za EU pregovore na led. Ledeno doba moze da potraje i celih cetiri godine Angelinog mandata. Srbi treba samo da joj odigraju svojim ponasanjem prave adute u ruke.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Ili će OEBS biti statusno neutralan ili izbora neće biti", rekao je Vulin RTS-u

Kada gradjani Srbije nebi bili tako "brizljivo zatupljeni" kao sto nazalost jesu, sami bi se zapitali sta ova Vulinova "pretnja" znaci za "njih same" i kome je ustvari "prvenstveno upucena" ?
Ko ce to da "ispasta" ako se Vulinova "pretnja obistini" ?
Ko ce iz tog razloga da "potone jos dublje" osim njih samih i Srbije ?
Ciju je "sudbinu zalozio" Vulin time sto "preti" da ""Ili će OEBS biti statusno neutralan ili izbora neće biti" ako znamo da je odrzavanje lokalnih izbora na Kosovu "USLOV" iz briselskog sporazuma da bi Srbija nekada iduce godine otpocela pregovore sa EU o clanstvu Srbije u EU sto se logicno nebi dogodilo ?
S'obzirom da ce se lokalni izbori na Kosovu odrzati NEZAVISNO od toga hoce li i koliko Srba ucestvovati na njima, Vulin "preti" ISKLJUCIVO GRADJANIMA CENTRALNE SRBIJE, da ce ONI snositi sve posledice koje proisteknu iz toga ako se "OEBS ne bude statusno neutralan" !

Noca

pre 10 godina

Pristina i dalje pokusava da tumaci Briselski sporazum kako njoj odgovara,treba traziti da se ispostuje dogovorene bez podmetanja i provokacija od strane Pristine.

novica952

pre 10 godina

Drzava mora na sve nacine izbeci indirektno i direktno priznanje privremenih institucija u Pristini
(Srbin 100%, 10. avgust 2013 23:44)
Srbine lepo rečeno ali teško sprovodljivo, kako to sprovesti kad se vlast u beogradu još bavi sama sobom, kad prebiramo po inostranstvu tražeći kandidate za ministre, kada još kalkulišemo i pogađamo se a priština sve to gleda i sa planovima merka iz prikrajka kako da nas marginalizuje u izbornom procesu.

D61

pre 10 godina

Ne .....! Popuniti po želji. Što sočnije to bolje. Ostavite ljude na miru, neka glasaju kako vlast države Kosovo očekuju, imaće samo dobro od toga. Od teranja inata i pravljenja konfliktnih situacija može samo da se izgubi, budite lojalni gadjani svoje zemlje, ne dajte da vam neki Vulin, Slobino i Mirino čedo, govori šta je dobro za vas. Živite u zemlji koja će pre ući u EU pre Srbije, zavladaće zakoni i ravnopravnost, budite pametni!

Mia

pre 10 godina

Priština stalno pokušava da izigra primenu briselskog sporazuma tamo gde njima ne ide u prilog. Međutim to im neće uspeti. Briselski sporazum se mora striktno primeniti i sa jedne i sa druge strane. Srbi moraju preuzeti sva prava koja im omogućava briselski sporazum.

MUKNAVI

pre 10 godina

Vuline,sve sto si do sada rekao,(cak si otkaz dao pa se zbog para i plate vratio),nije se ispunilo,stoga pitanje:Jel ti sluziz za zamajavanje Gradjana u Srbiji onoj trojci,Vucic,Dacic,Nikolic koji su odvojili KiM od Srbije jer i oni svasta pricaju a cinjenice su drugo?

zarko

pre 10 godina

Ko zna sta sve pise u briselskom sporazumu. Srbi su glup narod,zao,bedan zato nam tako sve i ide! Pa mi da se i bar malo pitamo nebi nam uzeli celo Kosovo,da imamo prijatelje Ruse ostali bi na severu da siptari ne smeju ni da pomisle na njega,al posto nije tako neka nas svi redom ....!!!!!!

Kosovo je bitno

pre 10 godina

Ni RS nece Bosne i bosanska obiljezja, ali su izbori po bosanskim zakonima, zapravo nema nista po srpski, sve je po bosanski. I primaju platu iz bosanske kase (tu se niko ne buni). Rijeci i mala djela jedno, u globalu je RS bosanska po ustavu.

Bonoban

pre 10 godina

Sasvim je logicno da onaj koji organizuje izbore stavi na listice svoja obelezja. Sta ste vi ocekivali, no name izbore? Gimiabrejk...

Grr

pre 10 godina

A koje da ima obeležje?! Ovako ćete blesavim izjavama da zamajavate
svet, a 3. nov. će biti kako će biti, izbori na Kim a ne u Srbiji.
Raspišite izbore I u Srbiji za taj datum, hajde...

Marina

pre 10 godina

Izborni listići moraju imati obilježja onih vlasti koji izbore provode,u ovom slučaju kosovskih. Glasanje Srba na lokalnim izborima im po briselskom sporazumu daje pravo da izaberu svoje lokalne ljude s izbornih lista ali uz činjenicu da se izbori vrše u skladu s Ustavom i zakonima Kosova što je premijer Dačić i potpisao. Pokušaj g.Vulina da preokrene dogovor kako njemu odgovara nije mudar,a prijetnja o neodržavanju izbora je gotovo suluda misao na štetu Srba i Srbije.
G.Vulin dobro zna zašto je onomad dao ostavku nezadovoljan sporazumom u Briselu,i sad o tome jasno i govori. Doista,Srbi na Kosovu mora da su izluđeni raznim pristupima,savjetima,uputama,zabranama ...koje im dolaze iz Srbije a tiču se njihovih života na Kosovu.

?

pre 10 godina

Dezurni botovi lupaju minuse na komentare koji realno sagledavaju problem... Ovo je nevidjena sramota za B92. Vise ne mozes ni da procitas dobre komentare od SNS-ovih dezurnih botova..

Вуковар

pre 10 godina

Ми у Вуковару смо исто тако говорили 98 и 99. Али кад се већина Срба помирила са тим, ја сам испаријо из мог Вуковара. Туга и јад!

Marko

pre 10 godina

Ma samo ti njima podvikni, eno Taci se rasplakao, Jahjaga podnosi ostavku..... a da znas i Merkelovoj nije svejedno....Ko ti bre covece vise veruje????

Andersen i njegovi junaci

pre 10 godina

Sporazum je statusno neutralan i samo pod tim uslovima i bez ikakvih obeležja nepostojeće države, Srbi će prihvatiti biračke listiće"

У току је непрекидно такмичење дрецуна, вулина, оливера и.,и још неких сличних ликова, ко ће извалити већи бисер. Овај вулинов озбиљно конкурише за платинастог оскара. Једноставно, и уз највећу моћ имагинације, није могуће замислити да "непостојећа" држава организује сасвим постојеће изборе, по сасвим постојећим законима које има, те да на изборним листићима, које штампа та иста "непостојећа" државa, изостави свој сасвим постојећи државни симбол. Овој небулозној изјави, овог сасвим конфузног и пометеног лика, једино недостаје некаква музичка жеља, коју би му по могућности отпевао ивица.

petak13

pre 10 godina

Da je problem izbora širok i kompelksan pokazuje i izjava šefa kancelarije za KiM gospodina Vulina koji traži da glasački listićći na kojima će Srbi glasati na Kosovu nemaju oznake za Srbiju nepriznate države a da predsednica CIK prištine gospođa daka da o tome nema razgovora i da misija OEBS-a treba po zamisli Centralne izborne komisije samo da bude poštar i da glasačke lističće prenese sa mesta gde prištinske vlasti nemaju kontrolu.kako će se ovo pitanje razrešiti moraće ipak verovatno dačić i tači da rasprave kod gospođe Ešton jer čitav izborni proces može da padne ako priština tera po svome i ne uvaži staove Srbije o statusnoj neutralnosti.

Demetra

pre 10 godina

Srbi na KiM moraju da izađu na izbore.Za budućnost naše države i očuvanja KiM svaki građani KiM treba da izađe na izbore i glasa, da zaista ne bi došlo do toga da Hašim Tačijevi ljudi dođu na sever KiM i Metohije i ne bi oni vodili srpske opštine na severu KiM-a.Situacija je zaista neizvesna. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.

bratko

pre 10 godina

Oooooo...prihvaticemo i te kako!!! U stvari...sve to smo vec i prihvatili u Briselu, samo sto su nas Dacic i Vucic zaboravili "informisati" o tome! Polako, dozirano glupom narodu...doci cemo i do toga da je Kosovo odavno nezavisno!!!

ravijojla

pre 10 godina

crnokosuljas sjasi sa ovog naroda treba odavno da si u zatvoru ili u Rusiji sa mecenom Mirom pa da je pitas zasto je Kosovo tako kakvo je

svasta u Bozjoj basti

pre 10 godina

"Srbi taman pokazu dobru volju , pocnu da pripremaju glasacke listice a ovi nesto izmisle ,kako bi ispalo da srbi nece da izadju na izbore. Oni moraju da nadju neko resenje zajedno sa nasom vladom ,ako misle da nastave tamo da zive
(Med, 10. avgust 2013 21:48)"
=========================

ODKUD rti to da ce "Srbi pripremati glascke listice" kada je po Briselu drzava Kosovo zaduzena za to i sa tim su se slozili Dacic i Vucic ????

perica

pre 10 godina

tako je isto graktao da nece komisiju OEBS-a na Kosovu, pa nas bombardovali posle izvestaja te komisije. zbog njega i njegovih smo od drzave osnivaca OEBS-a dosli do statusa retardiranog rodjaka kojeg se svi stide. ne verujem da ce njegovo misljenje o OEBS-u danas nekoga da pogodi.

Srbin sa Severa KosMeta

pre 10 godina

Sad se zna da je Andrijana presednik Mitrovice..sad je ne postuje,sto razumem...ali posle cemo svi mi kod nje na noge jer ce biti legalna presednica...

Kosovastar

pre 10 godina

Vulinu, jos jednom procitaj sta PISE u sporazumu i tamo LEPO i JASNO pise da izbori na Kosovo se odrzavaju PO ZAKONIMA KOSOVA tj. nan NACIN kako je PREDVIDJENO zakonima Kosova e ne tvojim fantazijama. Nemoj lagati Srbe jer to je samo steta. Nemoj dati neke nepostojece nade.

Srbi juzno od Ibra vec su GLASALI sa obelezjima "nepostojece drzave" i nemoj pricati neistine da to Srbi nisu cinili ili nece uraditi posto SU VEC URADILI.

CRVENA - JABUKA

pre 10 godina

Da bi ucestvovali na izborima, Srbi nece hteti da priznaju drzavu Kosovo i ona je za sve Srbe nepostojeca. Srbi ce prihvatiti biracke listice samo ako budu bez obelezja ili izbori ne treba da se odrze. Moramo biti cvrsti u stavovima. Verujem u napore Aleksndra Vulina da zastiti interese Srba na KIM. Takodje ovo nije dogovoreno Briselskim sporazumom.

Leposavac

pre 10 godina

Srbija treba da raspise izbore za 3.11 obe svoje pokrajine pa da glasamo po Srpskim zakonima.Nezavisnost nas ne zanima ali svaka druga opcija i saradnja DA.

Med

pre 10 godina

Srbi taman pokazu dobru volju , pocnu da pripremaju glasacke listice a ovi nesto izmisle ,kako bi ispalo da srbi nece da izadju na izbore. Oni moraju da nadju neko resenje zajedno sa nasom vladom ,ako misle da nastave tamo da zive

Bacvanin

pre 10 godina

A posle ce se cuditi kada neki Albanac bude bio p[redsednik opstine, i to po sporazumu od Beograda-Pristine i Brisela.
Vase zeme, Krajisnici, isto nisu hteli na izbore, osnovali svoju "republiku krajinu" pa na kraju "traktorijada". ista vi od njih naucili niste.

Panter

pre 10 godina

Da bi učestvovali na izborima, Srbi ne moraju da priznaju državu Kosovo i ona je za sve Srbe nepostojeća. Srbi će prihvatiti biračke listiće samo ako budu bez obeležija ili izbori ne treba da se održe. Moramo biti čvrsti u stavovima. Verujem u napore Vulina da zaštiti interese Srba na KIM.

Marko

pre 10 godina

Ne prihvatamo njihova obeležja a želimo da učestvujemo u njihovoj vlasti, na njihovim izborima, u njihovim sudovima, zakonima, policiji i vojsci (ne sada, ali može za 10 godina),...!
Sve same laži, laži, laži! Jer navodno narod ne može odmah da se privikne na albansku državu Kosovo, pa nam treba malo vremena, jer, i ovi sada na vlasti, moraju da se malo napare, a narod ko šiša! Oni navodno narodu misle dobro a posebno svojoj deci! Daće mali života privredi i industriji - nama, a sve ostalo strancima jer to je navodno EU - "ništa nije tvoje sve je naše" kao u vreme komunizma!?

Sa druge strane, narod je iscrpljen, pokraden, osiromašen, demoralisan, napunjen raznim nemoralom i nekulturom, država bankrotirala jer bože moj kako uništiti i baciti na kolena Srbe i njihov herojski duh i patriotizam! Koliko ne znamo šta hoćemo, koliko je naše neznanje i nepoznavanje istorije i kulture, našeg porekla i istorije,..., vidi se i u svim ovim komentarima.

Dosta demagogije i haosa u ovoj zemlji!!!

Milojko-Bg

pre 10 godina

Crni Vuline, tamo necete moci da nosite i pokazujete svoje dzakove sa glasackim listicima kao u Beogradu pred skupstinom. Manite se politike, ocigledno je da to sto radite nije stav nacije.

Ima li ovaj ogledalo?

pre 10 godina

Za pocetak bi mogao da skine tu vecitu crnu kosulju i narstenu facu u kojoj i sa kojim lici na pripadnika SS jedinica, pa bi ga onda MOZDA neko ozbiljno i shvatio. Ovako postaje smesan lik.

Kosovastar

pre 10 godina

Vulinu, jos jednom procitaj sta PISE u sporazumu i tamo LEPO i JASNO pise da izbori na Kosovo se odrzavaju PO ZAKONIMA KOSOVA tj. nan NACIN kako je PREDVIDJENO zakonima Kosova e ne tvojim fantazijama. Nemoj lagati Srbe jer to je samo steta. Nemoj dati neke nepostojece nade.

Srbi juzno od Ibra vec su GLASALI sa obelezjima "nepostojece drzave" i nemoj pricati neistine da to Srbi nisu cinili ili nece uraditi posto SU VEC URADILI.

Bacvanin

pre 10 godina

A posle ce se cuditi kada neki Albanac bude bio p[redsednik opstine, i to po sporazumu od Beograda-Pristine i Brisela.
Vase zeme, Krajisnici, isto nisu hteli na izbore, osnovali svoju "republiku krajinu" pa na kraju "traktorijada". ista vi od njih naucili niste.

Demetra

pre 10 godina

Srbi na KiM moraju da izađu na izbore.Za budućnost naše države i očuvanja KiM svaki građani KiM treba da izađe na izbore i glasa, da zaista ne bi došlo do toga da Hašim Tačijevi ljudi dođu na sever KiM i Metohije i ne bi oni vodili srpske opštine na severu KiM-a.Situacija je zaista neizvesna. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.

Marko

pre 10 godina

Ma samo ti njima podvikni, eno Taci se rasplakao, Jahjaga podnosi ostavku..... a da znas i Merkelovoj nije svejedno....Ko ti bre covece vise veruje????

bratko

pre 10 godina

Oooooo...prihvaticemo i te kako!!! U stvari...sve to smo vec i prihvatili u Briselu, samo sto su nas Dacic i Vucic zaboravili "informisati" o tome! Polako, dozirano glupom narodu...doci cemo i do toga da je Kosovo odavno nezavisno!!!

Ima li ovaj ogledalo?

pre 10 godina

Za pocetak bi mogao da skine tu vecitu crnu kosulju i narstenu facu u kojoj i sa kojim lici na pripadnika SS jedinica, pa bi ga onda MOZDA neko ozbiljno i shvatio. Ovako postaje smesan lik.

Med

pre 10 godina

Srbi taman pokazu dobru volju , pocnu da pripremaju glasacke listice a ovi nesto izmisle ,kako bi ispalo da srbi nece da izadju na izbore. Oni moraju da nadju neko resenje zajedno sa nasom vladom ,ako misle da nastave tamo da zive

Panter

pre 10 godina

Da bi učestvovali na izborima, Srbi ne moraju da priznaju državu Kosovo i ona je za sve Srbe nepostojeća. Srbi će prihvatiti biračke listiće samo ako budu bez obeležija ili izbori ne treba da se održe. Moramo biti čvrsti u stavovima. Verujem u napore Vulina da zaštiti interese Srba na KIM.

CRVENA - JABUKA

pre 10 godina

Da bi ucestvovali na izborima, Srbi nece hteti da priznaju drzavu Kosovo i ona je za sve Srbe nepostojeca. Srbi ce prihvatiti biracke listice samo ako budu bez obelezja ili izbori ne treba da se odrze. Moramo biti cvrsti u stavovima. Verujem u napore Aleksndra Vulina da zastiti interese Srba na KIM. Takodje ovo nije dogovoreno Briselskim sporazumom.

Milojko-Bg

pre 10 godina

Crni Vuline, tamo necete moci da nosite i pokazujete svoje dzakove sa glasackim listicima kao u Beogradu pred skupstinom. Manite se politike, ocigledno je da to sto radite nije stav nacije.

svasta u Bozjoj basti

pre 10 godina

"Srbi taman pokazu dobru volju , pocnu da pripremaju glasacke listice a ovi nesto izmisle ,kako bi ispalo da srbi nece da izadju na izbore. Oni moraju da nadju neko resenje zajedno sa nasom vladom ,ako misle da nastave tamo da zive
(Med, 10. avgust 2013 21:48)"
=========================

ODKUD rti to da ce "Srbi pripremati glascke listice" kada je po Briselu drzava Kosovo zaduzena za to i sa tim su se slozili Dacic i Vucic ????

ravijojla

pre 10 godina

crnokosuljas sjasi sa ovog naroda treba odavno da si u zatvoru ili u Rusiji sa mecenom Mirom pa da je pitas zasto je Kosovo tako kakvo je

Andersen i njegovi junaci

pre 10 godina

Sporazum je statusno neutralan i samo pod tim uslovima i bez ikakvih obeležja nepostojeće države, Srbi će prihvatiti biračke listiće"

У току је непрекидно такмичење дрецуна, вулина, оливера и.,и још неких сличних ликова, ко ће извалити већи бисер. Овај вулинов озбиљно конкурише за платинастог оскара. Једноставно, и уз највећу моћ имагинације, није могуће замислити да "непостојећа" држава организује сасвим постојеће изборе, по сасвим постојећим законима које има, те да на изборним листићима, које штампа та иста "непостојећа" државa, изостави свој сасвим постојећи државни симбол. Овој небулозној изјави, овог сасвим конфузног и пометеног лика, једино недостаје некаква музичка жеља, коју би му по могућности отпевао ивица.

Leposavac

pre 10 godina

Srbija treba da raspise izbore za 3.11 obe svoje pokrajine pa da glasamo po Srpskim zakonima.Nezavisnost nas ne zanima ali svaka druga opcija i saradnja DA.

Marko

pre 10 godina

Ne prihvatamo njihova obeležja a želimo da učestvujemo u njihovoj vlasti, na njihovim izborima, u njihovim sudovima, zakonima, policiji i vojsci (ne sada, ali može za 10 godina),...!
Sve same laži, laži, laži! Jer navodno narod ne može odmah da se privikne na albansku državu Kosovo, pa nam treba malo vremena, jer, i ovi sada na vlasti, moraju da se malo napare, a narod ko šiša! Oni navodno narodu misle dobro a posebno svojoj deci! Daće mali života privredi i industriji - nama, a sve ostalo strancima jer to je navodno EU - "ništa nije tvoje sve je naše" kao u vreme komunizma!?

Sa druge strane, narod je iscrpljen, pokraden, osiromašen, demoralisan, napunjen raznim nemoralom i nekulturom, država bankrotirala jer bože moj kako uništiti i baciti na kolena Srbe i njihov herojski duh i patriotizam! Koliko ne znamo šta hoćemo, koliko je naše neznanje i nepoznavanje istorije i kulture, našeg porekla i istorije,..., vidi se i u svim ovim komentarima.

Dosta demagogije i haosa u ovoj zemlji!!!

perica

pre 10 godina

tako je isto graktao da nece komisiju OEBS-a na Kosovu, pa nas bombardovali posle izvestaja te komisije. zbog njega i njegovih smo od drzave osnivaca OEBS-a dosli do statusa retardiranog rodjaka kojeg se svi stide. ne verujem da ce njegovo misljenje o OEBS-u danas nekoga da pogodi.

D61

pre 10 godina

Ne .....! Popuniti po želji. Što sočnije to bolje. Ostavite ljude na miru, neka glasaju kako vlast države Kosovo očekuju, imaće samo dobro od toga. Od teranja inata i pravljenja konfliktnih situacija može samo da se izgubi, budite lojalni gadjani svoje zemlje, ne dajte da vam neki Vulin, Slobino i Mirino čedo, govori šta je dobro za vas. Živite u zemlji koja će pre ući u EU pre Srbije, zavladaće zakoni i ravnopravnost, budite pametni!

Вуковар

pre 10 godina

Ми у Вуковару смо исто тако говорили 98 и 99. Али кад се већина Срба помирила са тим, ја сам испаријо из мог Вуковара. Туга и јад!

Srbin sa Severa KosMeta

pre 10 godina

Sad se zna da je Andrijana presednik Mitrovice..sad je ne postuje,sto razumem...ali posle cemo svi mi kod nje na noge jer ce biti legalna presednica...

Marina

pre 10 godina

Izborni listići moraju imati obilježja onih vlasti koji izbore provode,u ovom slučaju kosovskih. Glasanje Srba na lokalnim izborima im po briselskom sporazumu daje pravo da izaberu svoje lokalne ljude s izbornih lista ali uz činjenicu da se izbori vrše u skladu s Ustavom i zakonima Kosova što je premijer Dačić i potpisao. Pokušaj g.Vulina da preokrene dogovor kako njemu odgovara nije mudar,a prijetnja o neodržavanju izbora je gotovo suluda misao na štetu Srba i Srbije.
G.Vulin dobro zna zašto je onomad dao ostavku nezadovoljan sporazumom u Briselu,i sad o tome jasno i govori. Doista,Srbi na Kosovu mora da su izluđeni raznim pristupima,savjetima,uputama,zabranama ...koje im dolaze iz Srbije a tiču se njihovih života na Kosovu.

MUKNAVI

pre 10 godina

Vuline,sve sto si do sada rekao,(cak si otkaz dao pa se zbog para i plate vratio),nije se ispunilo,stoga pitanje:Jel ti sluziz za zamajavanje Gradjana u Srbiji onoj trojci,Vucic,Dacic,Nikolic koji su odvojili KiM od Srbije jer i oni svasta pricaju a cinjenice su drugo?

Kosovo je bitno

pre 10 godina

Ni RS nece Bosne i bosanska obiljezja, ali su izbori po bosanskim zakonima, zapravo nema nista po srpski, sve je po bosanski. I primaju platu iz bosanske kase (tu se niko ne buni). Rijeci i mala djela jedno, u globalu je RS bosanska po ustavu.

Bonoban

pre 10 godina

Sasvim je logicno da onaj koji organizuje izbore stavi na listice svoja obelezja. Sta ste vi ocekivali, no name izbore? Gimiabrejk...

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Ili će OEBS biti statusno neutralan ili izbora neće biti", rekao je Vulin RTS-u

Kada gradjani Srbije nebi bili tako "brizljivo zatupljeni" kao sto nazalost jesu, sami bi se zapitali sta ova Vulinova "pretnja" znaci za "njih same" i kome je ustvari "prvenstveno upucena" ?
Ko ce to da "ispasta" ako se Vulinova "pretnja obistini" ?
Ko ce iz tog razloga da "potone jos dublje" osim njih samih i Srbije ?
Ciju je "sudbinu zalozio" Vulin time sto "preti" da ""Ili će OEBS biti statusno neutralan ili izbora neće biti" ako znamo da je odrzavanje lokalnih izbora na Kosovu "USLOV" iz briselskog sporazuma da bi Srbija nekada iduce godine otpocela pregovore sa EU o clanstvu Srbije u EU sto se logicno nebi dogodilo ?
S'obzirom da ce se lokalni izbori na Kosovu odrzati NEZAVISNO od toga hoce li i koliko Srba ucestvovati na njima, Vulin "preti" ISKLJUCIVO GRADJANIMA CENTRALNE SRBIJE, da ce ONI snositi sve posledice koje proisteknu iz toga ako se "OEBS ne bude statusno neutralan" !

Grr

pre 10 godina

A koje da ima obeležje?! Ovako ćete blesavim izjavama da zamajavate
svet, a 3. nov. će biti kako će biti, izbori na Kim a ne u Srbiji.
Raspišite izbore I u Srbiji za taj datum, hajde...

Adam

pre 10 godina

Providna igra koja ne može da prođe kod odraslih ljudi. Na glasačkom listiću na lokalnim izborima insignije države?! Koga oni pokušavaju da samare ili misle da mogu da nasamare. Insignije lažne države su neprihvatljive i Vulin je potpuno u pravu ukada tvrdi da je sve to u cilju sprečavanja srpskog izlaska na izbore.
(Šmrk, 11. avgust 2013 13:47)

Dakle, po toj tvojoj uvrnutoj "logiciù, kad se u Smederevu ili Kragujevcu održavaju lokalni izbori, onda na glasačkim listićima piše samo "Grad Smederevo" ili "Grad Kragujevac", a nigdje se ne spominje Republika Srbija ?!? Daj, čovječe, znam da si SNS bot i da píšeš po direktivi, ali ipak ne lupetaj gluposti baš toliko !

?

pre 10 godina

Dezurni botovi lupaju minuse na komentare koji realno sagledavaju problem... Ovo je nevidjena sramota za B92. Vise ne mozes ni da procitas dobre komentare od SNS-ovih dezurnih botova..

zarko

pre 10 godina

Ko zna sta sve pise u briselskom sporazumu. Srbi su glup narod,zao,bedan zato nam tako sve i ide! Pa mi da se i bar malo pitamo nebi nam uzeli celo Kosovo,da imamo prijatelje Ruse ostali bi na severu da siptari ne smeju ni da pomisle na njega,al posto nije tako neka nas svi redom ....!!!!!!

petak13

pre 10 godina

Da je problem izbora širok i kompelksan pokazuje i izjava šefa kancelarije za KiM gospodina Vulina koji traži da glasački listićći na kojima će Srbi glasati na Kosovu nemaju oznake za Srbiju nepriznate države a da predsednica CIK prištine gospođa daka da o tome nema razgovora i da misija OEBS-a treba po zamisli Centralne izborne komisije samo da bude poštar i da glasačke lističće prenese sa mesta gde prištinske vlasti nemaju kontrolu.kako će se ovo pitanje razrešiti moraće ipak verovatno dačić i tači da rasprave kod gospođe Ešton jer čitav izborni proces može da padne ako priština tera po svome i ne uvaži staove Srbije o statusnoj neutralnosti.

novica952

pre 10 godina

Drzava mora na sve nacine izbeci indirektno i direktno priznanje privremenih institucija u Pristini
(Srbin 100%, 10. avgust 2013 23:44)
Srbine lepo rečeno ali teško sprovodljivo, kako to sprovesti kad se vlast u beogradu još bavi sama sobom, kad prebiramo po inostranstvu tražeći kandidate za ministre, kada još kalkulišemo i pogađamo se a priština sve to gleda i sa planovima merka iz prikrajka kako da nas marginalizuje u izbornom procesu.

Kad smo vec kod glasanja

pre 10 godina

Kako stvari stoje, a svi pokazatelji potvrdjuju, Angela Merkel dobija jos jedan mandat. Kakve su posledice po Srbiju tesko je reci ali ono najmanje sto moze jako lako da se desi je stavljanje pocetka za EU pregovore na led. Ledeno doba moze da potraje i celih cetiri godine Angelinog mandata. Srbi treba samo da joj odigraju svojim ponasanjem prave adute u ruke.

Mia

pre 10 godina

Priština stalno pokušava da izigra primenu briselskog sporazuma tamo gde njima ne ide u prilog. Međutim to im neće uspeti. Briselski sporazum se mora striktno primeniti i sa jedne i sa druge strane. Srbi moraju preuzeti sva prava koja im omogućava briselski sporazum.

Noca

pre 10 godina

Pristina i dalje pokusava da tumaci Briselski sporazum kako njoj odgovara,treba traziti da se ispostuje dogovorene bez podmetanja i provokacija od strane Pristine.

Šmrk

pre 10 godina

Providna igra koja ne može da prođe kod odraslih ljudi. Na glasačkom listiću na lokalnim izborima insignije države?! Koga oni pokušavaju da samare ili misle da mogu da nasamare. Insignije lažne države su neprihvatljive i Vulin je potpuno u pravu ukada tvrdi da je sve to u cilju sprečavanja srpskog izlaska na izbore.

VALJEVSKO - PIVO

pre 10 godina

Pristina vec duze vreme pokazuje da je uplasena od mogucnosti da Srbi preuzmu sva prava koja su izborili briselskim sporazumom i vec duze vreme se prikazuje kao najveci protivnik izlaska Srba na izbore.

Тика

pre 10 godina

Vulin je u pravu. Albanci se plaše masovnog srpskog izlaska na izbore i zbog toga upiru sve snage da spreče pobedu autentičnih srpskih predstavnika na lokalnim izborima. U suprotnom plan o potpunoj nezavisnosti pada u vodu.

Mladena Petrovic Minkek

pre 10 godina

Mislim da ni medjunarodna zajednica nece izbore tretirati regularnim,ako srpska zajednica na njih ne bude izasla.

Panter

pre 10 godina

Da bi učestvovali na izborima, Srbi ne moraju da priznaju državu Kosovo i ona je za sve Srbe nepostojeća. Srbi će prihvatiti biračke listiće samo ako budu bez obeležija ili izbori ne treba da se održe. Moramo biti čvrsti u stavovima. Verujem u napore Vulina da zaštiti interese Srba na KIM.

bratko

pre 10 godina

Oooooo...prihvaticemo i te kako!!! U stvari...sve to smo vec i prihvatili u Briselu, samo sto su nas Dacic i Vucic zaboravili "informisati" o tome! Polako, dozirano glupom narodu...doci cemo i do toga da je Kosovo odavno nezavisno!!!

CRVENA - JABUKA

pre 10 godina

Da bi ucestvovali na izborima, Srbi nece hteti da priznaju drzavu Kosovo i ona je za sve Srbe nepostojeca. Srbi ce prihvatiti biracke listice samo ako budu bez obelezja ili izbori ne treba da se odrze. Moramo biti cvrsti u stavovima. Verujem u napore Aleksndra Vulina da zastiti interese Srba na KIM. Takodje ovo nije dogovoreno Briselskim sporazumom.

Kosovastar

pre 10 godina

Vulinu, jos jednom procitaj sta PISE u sporazumu i tamo LEPO i JASNO pise da izbori na Kosovo se odrzavaju PO ZAKONIMA KOSOVA tj. nan NACIN kako je PREDVIDJENO zakonima Kosova e ne tvojim fantazijama. Nemoj lagati Srbe jer to je samo steta. Nemoj dati neke nepostojece nade.

Srbi juzno od Ibra vec su GLASALI sa obelezjima "nepostojece drzave" i nemoj pricati neistine da to Srbi nisu cinili ili nece uraditi posto SU VEC URADILI.

svasta u Bozjoj basti

pre 10 godina

"Srbi taman pokazu dobru volju , pocnu da pripremaju glasacke listice a ovi nesto izmisle ,kako bi ispalo da srbi nece da izadju na izbore. Oni moraju da nadju neko resenje zajedno sa nasom vladom ,ako misle da nastave tamo da zive
(Med, 10. avgust 2013 21:48)"
=========================

ODKUD rti to da ce "Srbi pripremati glascke listice" kada je po Briselu drzava Kosovo zaduzena za to i sa tim su se slozili Dacic i Vucic ????

Bacvanin

pre 10 godina

A posle ce se cuditi kada neki Albanac bude bio p[redsednik opstine, i to po sporazumu od Beograda-Pristine i Brisela.
Vase zeme, Krajisnici, isto nisu hteli na izbore, osnovali svoju "republiku krajinu" pa na kraju "traktorijada". ista vi od njih naucili niste.

Leposavac

pre 10 godina

Srbija treba da raspise izbore za 3.11 obe svoje pokrajine pa da glasamo po Srpskim zakonima.Nezavisnost nas ne zanima ali svaka druga opcija i saradnja DA.

Marko

pre 10 godina

Ne prihvatamo njihova obeležja a želimo da učestvujemo u njihovoj vlasti, na njihovim izborima, u njihovim sudovima, zakonima, policiji i vojsci (ne sada, ali može za 10 godina),...!
Sve same laži, laži, laži! Jer navodno narod ne može odmah da se privikne na albansku državu Kosovo, pa nam treba malo vremena, jer, i ovi sada na vlasti, moraju da se malo napare, a narod ko šiša! Oni navodno narodu misle dobro a posebno svojoj deci! Daće mali života privredi i industriji - nama, a sve ostalo strancima jer to je navodno EU - "ništa nije tvoje sve je naše" kao u vreme komunizma!?

Sa druge strane, narod je iscrpljen, pokraden, osiromašen, demoralisan, napunjen raznim nemoralom i nekulturom, država bankrotirala jer bože moj kako uništiti i baciti na kolena Srbe i njihov herojski duh i patriotizam! Koliko ne znamo šta hoćemo, koliko je naše neznanje i nepoznavanje istorije i kulture, našeg porekla i istorije,..., vidi se i u svim ovim komentarima.

Dosta demagogije i haosa u ovoj zemlji!!!

Ima li ovaj ogledalo?

pre 10 godina

Za pocetak bi mogao da skine tu vecitu crnu kosulju i narstenu facu u kojoj i sa kojim lici na pripadnika SS jedinica, pa bi ga onda MOZDA neko ozbiljno i shvatio. Ovako postaje smesan lik.

Andersen i njegovi junaci

pre 10 godina

Sporazum je statusno neutralan i samo pod tim uslovima i bez ikakvih obeležja nepostojeće države, Srbi će prihvatiti biračke listiće"

У току је непрекидно такмичење дрецуна, вулина, оливера и.,и још неких сличних ликова, ко ће извалити већи бисер. Овај вулинов озбиљно конкурише за платинастог оскара. Једноставно, и уз највећу моћ имагинације, није могуће замислити да "непостојећа" држава организује сасвим постојеће изборе, по сасвим постојећим законима које има, те да на изборним листићима, које штампа та иста "непостојећа" државa, изостави свој сасвим постојећи државни симбол. Овој небулозној изјави, овог сасвим конфузног и пометеног лика, једино недостаје некаква музичка жеља, коју би му по могућности отпевао ивица.

Milojko-Bg

pre 10 godina

Crni Vuline, tamo necete moci da nosite i pokazujete svoje dzakove sa glasackim listicima kao u Beogradu pred skupstinom. Manite se politike, ocigledno je da to sto radite nije stav nacije.

Srbin sa Severa KosMeta

pre 10 godina

Sad se zna da je Andrijana presednik Mitrovice..sad je ne postuje,sto razumem...ali posle cemo svi mi kod nje na noge jer ce biti legalna presednica...

perica

pre 10 godina

tako je isto graktao da nece komisiju OEBS-a na Kosovu, pa nas bombardovali posle izvestaja te komisije. zbog njega i njegovih smo od drzave osnivaca OEBS-a dosli do statusa retardiranog rodjaka kojeg se svi stide. ne verujem da ce njegovo misljenje o OEBS-u danas nekoga da pogodi.

ravijojla

pre 10 godina

crnokosuljas sjasi sa ovog naroda treba odavno da si u zatvoru ili u Rusiji sa mecenom Mirom pa da je pitas zasto je Kosovo tako kakvo je

Med

pre 10 godina

Srbi taman pokazu dobru volju , pocnu da pripremaju glasacke listice a ovi nesto izmisle ,kako bi ispalo da srbi nece da izadju na izbore. Oni moraju da nadju neko resenje zajedno sa nasom vladom ,ako misle da nastave tamo da zive

Noca

pre 10 godina

Pristina i dalje pokusava da tumaci Briselski sporazum kako njoj odgovara,treba traziti da se ispostuje dogovorene bez podmetanja i provokacija od strane Pristine.

Demetra

pre 10 godina

Srbi na KiM moraju da izađu na izbore.Za budućnost naše države i očuvanja KiM svaki građani KiM treba da izađe na izbore i glasa, da zaista ne bi došlo do toga da Hašim Tačijevi ljudi dođu na sever KiM i Metohije i ne bi oni vodili srpske opštine na severu KiM-a.Situacija je zaista neizvesna. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.

Mia

pre 10 godina

Priština stalno pokušava da izigra primenu briselskog sporazuma tamo gde njima ne ide u prilog. Međutim to im neće uspeti. Briselski sporazum se mora striktno primeniti i sa jedne i sa druge strane. Srbi moraju preuzeti sva prava koja im omogućava briselski sporazum.

petak13

pre 10 godina

Da je problem izbora širok i kompelksan pokazuje i izjava šefa kancelarije za KiM gospodina Vulina koji traži da glasački listićći na kojima će Srbi glasati na Kosovu nemaju oznake za Srbiju nepriznate države a da predsednica CIK prištine gospođa daka da o tome nema razgovora i da misija OEBS-a treba po zamisli Centralne izborne komisije samo da bude poštar i da glasačke lističće prenese sa mesta gde prištinske vlasti nemaju kontrolu.kako će se ovo pitanje razrešiti moraće ipak verovatno dačić i tači da rasprave kod gospođe Ešton jer čitav izborni proces može da padne ako priština tera po svome i ne uvaži staove Srbije o statusnoj neutralnosti.

Тика

pre 10 godina

Vulin je u pravu. Albanci se plaše masovnog srpskog izlaska na izbore i zbog toga upiru sve snage da spreče pobedu autentičnih srpskih predstavnika na lokalnim izborima. U suprotnom plan o potpunoj nezavisnosti pada u vodu.

Šmrk

pre 10 godina

Providna igra koja ne može da prođe kod odraslih ljudi. Na glasačkom listiću na lokalnim izborima insignije države?! Koga oni pokušavaju da samare ili misle da mogu da nasamare. Insignije lažne države su neprihvatljive i Vulin je potpuno u pravu ukada tvrdi da je sve to u cilju sprečavanja srpskog izlaska na izbore.

Вуковар

pre 10 godina

Ми у Вуковару смо исто тако говорили 98 и 99. Али кад се већина Срба помирила са тим, ја сам испаријо из мог Вуковара. Туга и јад!

zarko

pre 10 godina

Ko zna sta sve pise u briselskom sporazumu. Srbi su glup narod,zao,bedan zato nam tako sve i ide! Pa mi da se i bar malo pitamo nebi nam uzeli celo Kosovo,da imamo prijatelje Ruse ostali bi na severu da siptari ne smeju ni da pomisle na njega,al posto nije tako neka nas svi redom ....!!!!!!

?

pre 10 godina

Dezurni botovi lupaju minuse na komentare koji realno sagledavaju problem... Ovo je nevidjena sramota za B92. Vise ne mozes ni da procitas dobre komentare od SNS-ovih dezurnih botova..

D61

pre 10 godina

Ne .....! Popuniti po želji. Što sočnije to bolje. Ostavite ljude na miru, neka glasaju kako vlast države Kosovo očekuju, imaće samo dobro od toga. Od teranja inata i pravljenja konfliktnih situacija može samo da se izgubi, budite lojalni gadjani svoje zemlje, ne dajte da vam neki Vulin, Slobino i Mirino čedo, govori šta je dobro za vas. Živite u zemlji koja će pre ući u EU pre Srbije, zavladaće zakoni i ravnopravnost, budite pametni!

Marko

pre 10 godina

Ma samo ti njima podvikni, eno Taci se rasplakao, Jahjaga podnosi ostavku..... a da znas i Merkelovoj nije svejedno....Ko ti bre covece vise veruje????

Marina

pre 10 godina

Izborni listići moraju imati obilježja onih vlasti koji izbore provode,u ovom slučaju kosovskih. Glasanje Srba na lokalnim izborima im po briselskom sporazumu daje pravo da izaberu svoje lokalne ljude s izbornih lista ali uz činjenicu da se izbori vrše u skladu s Ustavom i zakonima Kosova što je premijer Dačić i potpisao. Pokušaj g.Vulina da preokrene dogovor kako njemu odgovara nije mudar,a prijetnja o neodržavanju izbora je gotovo suluda misao na štetu Srba i Srbije.
G.Vulin dobro zna zašto je onomad dao ostavku nezadovoljan sporazumom u Briselu,i sad o tome jasno i govori. Doista,Srbi na Kosovu mora da su izluđeni raznim pristupima,savjetima,uputama,zabranama ...koje im dolaze iz Srbije a tiču se njihovih života na Kosovu.

novica952

pre 10 godina

Drzava mora na sve nacine izbeci indirektno i direktno priznanje privremenih institucija u Pristini
(Srbin 100%, 10. avgust 2013 23:44)
Srbine lepo rečeno ali teško sprovodljivo, kako to sprovesti kad se vlast u beogradu još bavi sama sobom, kad prebiramo po inostranstvu tražeći kandidate za ministre, kada još kalkulišemo i pogađamo se a priština sve to gleda i sa planovima merka iz prikrajka kako da nas marginalizuje u izbornom procesu.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

"Ili će OEBS biti statusno neutralan ili izbora neće biti", rekao je Vulin RTS-u

Kada gradjani Srbije nebi bili tako "brizljivo zatupljeni" kao sto nazalost jesu, sami bi se zapitali sta ova Vulinova "pretnja" znaci za "njih same" i kome je ustvari "prvenstveno upucena" ?
Ko ce to da "ispasta" ako se Vulinova "pretnja obistini" ?
Ko ce iz tog razloga da "potone jos dublje" osim njih samih i Srbije ?
Ciju je "sudbinu zalozio" Vulin time sto "preti" da ""Ili će OEBS biti statusno neutralan ili izbora neće biti" ako znamo da je odrzavanje lokalnih izbora na Kosovu "USLOV" iz briselskog sporazuma da bi Srbija nekada iduce godine otpocela pregovore sa EU o clanstvu Srbije u EU sto se logicno nebi dogodilo ?
S'obzirom da ce se lokalni izbori na Kosovu odrzati NEZAVISNO od toga hoce li i koliko Srba ucestvovati na njima, Vulin "preti" ISKLJUCIVO GRADJANIMA CENTRALNE SRBIJE, da ce ONI snositi sve posledice koje proisteknu iz toga ako se "OEBS ne bude statusno neutralan" !

Kosovo je bitno

pre 10 godina

Ni RS nece Bosne i bosanska obiljezja, ali su izbori po bosanskim zakonima, zapravo nema nista po srpski, sve je po bosanski. I primaju platu iz bosanske kase (tu se niko ne buni). Rijeci i mala djela jedno, u globalu je RS bosanska po ustavu.

Grr

pre 10 godina

A koje da ima obeležje?! Ovako ćete blesavim izjavama da zamajavate
svet, a 3. nov. će biti kako će biti, izbori na Kim a ne u Srbiji.
Raspišite izbore I u Srbiji za taj datum, hajde...

Bonoban

pre 10 godina

Sasvim je logicno da onaj koji organizuje izbore stavi na listice svoja obelezja. Sta ste vi ocekivali, no name izbore? Gimiabrejk...

Kad smo vec kod glasanja

pre 10 godina

Kako stvari stoje, a svi pokazatelji potvrdjuju, Angela Merkel dobija jos jedan mandat. Kakve su posledice po Srbiju tesko je reci ali ono najmanje sto moze jako lako da se desi je stavljanje pocetka za EU pregovore na led. Ledeno doba moze da potraje i celih cetiri godine Angelinog mandata. Srbi treba samo da joj odigraju svojim ponasanjem prave adute u ruke.

Adam

pre 10 godina

Providna igra koja ne može da prođe kod odraslih ljudi. Na glasačkom listiću na lokalnim izborima insignije države?! Koga oni pokušavaju da samare ili misle da mogu da nasamare. Insignije lažne države su neprihvatljive i Vulin je potpuno u pravu ukada tvrdi da je sve to u cilju sprečavanja srpskog izlaska na izbore.
(Šmrk, 11. avgust 2013 13:47)

Dakle, po toj tvojoj uvrnutoj "logiciù, kad se u Smederevu ili Kragujevcu održavaju lokalni izbori, onda na glasačkim listićima piše samo "Grad Smederevo" ili "Grad Kragujevac", a nigdje se ne spominje Republika Srbija ?!? Daj, čovječe, znam da si SNS bot i da píšeš po direktivi, ali ipak ne lupetaj gluposti baš toliko !

MUKNAVI

pre 10 godina

Vuline,sve sto si do sada rekao,(cak si otkaz dao pa se zbog para i plate vratio),nije se ispunilo,stoga pitanje:Jel ti sluziz za zamajavanje Gradjana u Srbiji onoj trojci,Vucic,Dacic,Nikolic koji su odvojili KiM od Srbije jer i oni svasta pricaju a cinjenice su drugo?

VALJEVSKO - PIVO

pre 10 godina

Pristina vec duze vreme pokazuje da je uplasena od mogucnosti da Srbi preuzmu sva prava koja su izborili briselskim sporazumom i vec duze vreme se prikazuje kao najveci protivnik izlaska Srba na izbore.

Mladena Petrovic Minkek

pre 10 godina

Mislim da ni medjunarodna zajednica nece izbore tretirati regularnim,ako srpska zajednica na njih ne bude izasla.