Sreda, 31.07.2013.

12:06

Ko sledeći ide iz Vlade?

Nakon što je SNS na sednici predsedništva prihvatila predlog premijera Dačića da Vlada nastavi da funkcioniše bez URS, na potezu SPS. Ko još odlazi iz vlade?

Izvor: Beta

Ko sledeæi ide iz Vlade? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Lokot

pre 10 godina

Valjda ce i politika koju vi sprovodite doziveti fijasko...Dugo ste u vlasti a narod zivi sve gore...Koja je afera mimoisla SPS kadar...

neko ko pamti

pre 10 godina

Jel to otvorena slobodna pogodba u vladi,pa se pogadjanje svodi na ili jedan ili drugi.oboje su za odmah napolje bez pardona a onaj,,savetnik,, bi bilo neophodno da premijer objasni ,šta jedan decenijski neuspešni,kompromitovan i kao stručnjak i kao čovek moralu stran,može kao gradjevinac da savetuje kabinet ministra policije i premijera.ili je to ,,u interesu ,, samo njih dvojice,,da se ,,prisete,, ,,slavnih ,,dana ,, u kojima smo s njima ,,uživali,, pa doterali danas do brisela, ,,tek tako,, .TREBA Ga svakodnevo podsećati ,čije je kredite iskoristio da bi uopšte i stigao do brisela.i ne biva ,,da neko traži izbore,, a moli boga da ih nebude,,. Već je sasvim obratno, od ovog kermesa nikad gore ne beše.a ,,lestvicu,, su ,,podigli,, pitanje je na koju ,,visinu,, kad se sve svelo na jednog ,,ili,, drugog,, e ,,alal ,, vam ,,rekonstrukcija,, i trud već dva meseca.stolice i lova su vam uz prigodne beneficije ,bile i ostale zakon, ostalo je za naivce.a onda ,,nastupa,, ,,nezavisna,, grupa klimoglavaca iz poslaničkih klupa,da ih slučajno nešto ne zaobidje na kasi,restoranu,ili dotacijama za ,,odvojen život,,.ŠTA Mislite ,imamo li mi mozak da nas ovako zavlačite i naplaćujete te vaše ,,kupi prodaj,, aranžmane ,i još se žalite da vam ,,je teško,,.KOME Je teško ,široko mu polje pa nek se dokazuje ,tamo gde uspehe vrednuju odmah,,a ne ,,u najavi,,.NE ZNATE, ni s kim , ni kako,,nemate još jasne ciljeve privrednog razvoja,,to su ,,izjave,,.RUBIKON Ste prešli odavno.i opet,,obečavate,,

Bole iz škole

pre 10 godina

Tako se i tvoj idol Slobodan Milošević osiono i bahato ponašao pa svi znamo kako je zavrsio,portparolu iz vremena crveno-crne koalicije.

Sasa jokic

pre 10 godina

Ljudi iz inostranstva? A zato se Cane vratio, i prva izjava;"DS-u sam dao 5 miliona dolara".
A ne pominje ono sto je pricao dok je DS bio na vlasti, da su ga Beko i Miskovic pokrali za 50 miliona eura?

novicavg

pre 10 godina

Posle odluke predsedništva SNS i Aleksandra Vučića koji je presakao da se ne ide na izbore i da se nastavi u koaliciji sa SPS čekaju nas mnogi zadaci koji se moraju uraditi za kratko vreme.Ali pre tih zadataka premijer Dačić ima zadatak da iz vlade od svojih ministra još jednog pošalje kući i on je u prilici da vaga između Obradović i gospođe Dejanović. Po stavu većina građana i stavovima vlade oboje su zaslužili da napuste vladu i da oslobode ministarska mesta za nove mlade i stručne ljude koji će ih zameniti i voditi te resore mnogo bolje i kvalitetnije nego oni. Dačić kao premijer i lider SPS je u prilicu da preeseče i čekaćemo njegovu odluku nakon razgovora sa oba svoja ministra.

ns

pre 10 godina

Posebno me je obradovala vest da Dinkic i njegovi URS-ovci nece vise biti u vladi. Mislim da je Dinkic ovih 10 godina zavio u crno srpske finansije. Sluzio se lazima, kao npr. 1000 evra besplatnih akcija za svakog gradjanina, Srbiju nece pogoditi svetska ekonoimslka kriza jer smo mi krizu vec prosli i spremni smo nato, samo da bi ostao na vlasti.
Njegova partija, kako god se zvala, ni cenzus ne moze da predje.
Dosta je bilo. Treba dati sansu ljudima koji znaju i mogu mnogo vise da daju za opsti interes a ne samo da gledaju svoj uski politicki interes.

Silver Surfer

pre 10 godina

Ako gledamo koji bi minstri trebalo da lete redosled bi bio ovakav: Obradovic, Djukic-Dejanovic, Dacic, Mrkonjic, Knezevic, Petkovic, Mrkic, Bacevic, Ilic, Krkokbabic. Uz dvoje ministara iz URS-a ispada da bi, po mom skromnom misljenju, trebalo promeniti 12 ministara, sto samo govori o katastrofalnoj selekciji koja je kao rezultat imala katastrofalan rad tih ljudi. Kad toliko ministara nije radilo dobro, ako neko ne misli tako neka pogleda imena onih koje sam naveo pa neka kaze sta su dobro uradili, onda znaci i da vlada nije radila dobro i onda su izbori jedino resenje. Sve prepravke, narocito one kozmeticke prirode, tesko da ce dati rezultat i vodice nas vise ka izborima nego ka nekakvim ozbiljnjim promenama.
Izbori bi bili dobri da vidimo tacno i gde je SNS. Jer oni 2012. nisu na izbore izasli samostalno vec u koaliciji sa: Novom Srbijom, Asocijacijom malih i srednjih preduzeca i preduzetnika Srbije, koalicijom udruzenja izbjeglica u Republici Srbiji, Pokretom Snaga Srbije-BK, Narodnom Seljackom Strankom, Bosnjackom Narodnom Strankom, Demokratskom partijom Makedonaca, Romskom partijom, Pokretom Vlaskog ujedinjenja, Pokretom Socijalista, Pokretom Privredni Preporod Srbije. Zbog ovakvog politickog sarenisa bilo bi dobro da vidimo koliko SNS vredi samostalno. Jer kad sagledam sve ove poborjane, SNS-u bi bio veci dobitak da ih se rese.
Ocekuje nas politicki zanimljiv period dok cemo istovremeno ziveti pakao koji traje 20 i kusur godina.

madjilac

pre 10 godina

Jado jado znasli jadan sta radis ne boj se nista ne boli odlazak sa vlasti ali posle je gadno moze Sanader slucaj sto licno mislim da si zasluzio sad a mnogosi duzan iz devedesetih.Cuti vise I povuci se tako ces najvise pomoci ovoj jadnoj srbiji.

just saying

pre 10 godina

Ne znam ko će da ide, ali evo sad čitam da Stanija hoće da se bavi politikom i da bude poslanica. Predlažem je za ministarku kulture.

Noddy

pre 10 godina

Po mom nekom skromnom misljenju tokom ove rekonstrukcije najbolje se pokazao SNS jer su od samog starta bili spremni za promene pre svega unutar njih samih, i sire naravno. Dacic kao iskusan politicar je zajedno sa svojom strankom vesto vrdao i izvrdao da ostane. URS je pravedno izbacen, jer su sve vreme i bili visak, koji nicemu nije doprineo, osim propadanju.

dsagsg

pre 10 godina

@ I sada se pokazalo da je Vucic obican poslusnik velike gluperde!
Na zalost!
(crni domino, 31. jul 2013 15:13)

Ja razumem da bi ti kao veliki liberal a i demagog (sudeci po tvojim komentarima) zeleo da je to sto si napisao istina. No, bojim se, da na tvoju i moju veliku zalost nisi u pravu.

Potpuno sam siguran da iza citave ove spanske serije stoji Vucic licno (ili onaj koji ga savetuje). Moras da shvatis da nema SNS 40%+ podrske nego je ima Vucic, sto znaci da sad Vucic osnuje svoju stranku on bi garant dobio izbore, a ne SNS. A citava ova farsa oko Nikolica i Dacica je cisto da bi Nikoliceva struja i njegovo glasacko telo mislilo da se i oni za nesto pitaju, te da Nikolic ne bi pravio vratolomije koje ume da pravi.

Neko ko je mnogo jak stoji iza Vucica ...

L

pre 10 godina

Predsednik si vlade stanje u Drzavi ocajno, narod jedva prezivljva a ti sve deblji..stanje u MUP-Srbije veoma tesko..To sve govori da si ne dorastao ulogama...

TickTackToe

pre 10 godina

Ako mene pitate sps i urs su trebali da odu u paketu...i da se formira koalicija SNS DSS SDP, sasvim dovoljno za funkcionisanje i neometan oporavak drzave.

crni domino

pre 10 godina

Da odu: Dinkic, Obradovic, Knezevic, Bacevic, Dacic, Mrkonjic, Ilic, Krkobabic i Dejanovic. Ostali jedva da prolaze. Premijer Vucic.
Ako za pola godine nema boljitka - IZBORI, cak i predsednicki!
Mada je trebalo sada raspisati izbore!
I sada se pokazalo da je Vucic obican poslusnik velike gluperde!
Na zalost!

RTP / RTCP

pre 10 godina

Славица Ђукић Дејановић треба да оде а за то постоји бар десетак разлога.

1) Сукоб интереса : њен супруг се бави увозом цигаретног папира. Ја не знам већи здравствени проблем у овој земљи од тога што је Србија прва у Европи по потрошњи цигарета : око 2600 по глави становника.

2.) Несташица инсулина

3.) Хитна помоћ у Прокупљу нема горива за интервенцију; укидање малих месних амбуланти...

4.) Грађани сами да одлуче да ли је млеко са недозвољеним садржајем афлатоксина штетно за њих

Итд...

Legolas

pre 10 godina

Nema licne antipatije a nema ni simpatije...realno...ali samo za neupucene...urs kao sps-ov satelit, je u ovom trenutku odbacen kao preveliki teret pri daljoj plovidbi sps-a u vlasti...ne treba ocekivati veci animozitet od strane urs-a prema sps-u...sve je ovo smisljen scenarijo jos pre ulaska u vladu. Sps je uveo Urs i urs je bio svestan svoje namene i roka trajanja...

mirko

pre 10 godina

Jučer na konferenciji za štampu ovaj čovek reće da poziva SNS da nastave u Vladi , u protivnom izbori. Sada se čudi ko to traži izbore, i opet optužuje opoziciju, valjda očekuje da ga ista podrži na čelu Vlade. Ni jedna opozicija nikada ne može biti protiv izbora, a Dačić bi nam trebao reći : Zašto menja partnera, kada su zajedno postigli tolike uspehe, i kako to kada se hvali da ne lažu narod? Dinkić tvrdi da je govorio neistine, a to potvrđuje i Vučić, ali indirektno.

Restart

pre 10 godina

Urs je bio nuzno zlo u pravljenju vlade...sada kada je fundament ojacan, nuzno zlo se moze odbaciti...u daljem jacanju strukture treba razmilsljati o odbacivanju sps...koji nece ni casa castiti kako bi ojacao svoj uticaj i sprecio eventualno izbacivanje iz vlasti...naravno i sps bi bio u istom problemu kao i urs...jer blok opozicije u kome bi bila ukljucena njih dvojica sa svojim partijama bi bio osudjen na propast.

Frozen ball

pre 10 godina

"Traze izbore, a mole boga da ih ne bude", rekao je Dacic. tu nije mnogo omasio u proceni, ali ta akcija potrazivanja izbora se sprovodi u koordinaciji vise faktora koji zele da destabilizacijom Srbije postignu licni cilj a to je dokazivanje "nesposobnosti" sns-a i vlade u vodjenju drzave...pa bi u tako teskim uslovima pokusali da ucare neku korist i da se sakriju pod senku teskog vremena sa sve svojim lopovlukom i mahinacijama...znamo svi cije su to bolesne ambicije...ali nemojte im zameriti to je jedini nacin da se sakriju...

Kućica na Drini

pre 10 godina

Ako je dobronameran, premijer I. Dačić pod hitno treba da se oslobodi svoje druge funkcije, a to je MUP Srbije. Također , ružno je da članovi SPS- a stariji od 65 godina ( Mrkonjić , Škundrić i drugi ) rade kao savetnici i slično. Poznato je da molion ljudi ne radi (ogromna masa mladih , oženjenih sa porodicama ), a veliki broj ljudi prima i platu i penziju. Ako će da krenete u reformu neka vam to bude prva stepenica.

Mirjana

pre 10 godina

Nema potrebe za izbore sada. Sacekajmo da nezadovoljstvo naroda dostigen kriticnu tacku i narodni parlament i pokret dovoljno ojacaju a da ovi nesposobnjakovici od politicara jos vise zabrljaju.

Lakse cemo ih sve skinuti u paketu.

NScentar

pre 10 godina

Premijer je dodao da uopšte ne razume zahtev opozicije da se ide na izbore, jer je izvesno da bi najviše glasova odnele SNS i SPS. - Ne verujem da bi SPS bas toliko dobijo na izbore. Socialisticka partija umire, i vreme je da ode u istoriju - dosta je zlo ucinila Srbijii poslednji 20+ godina. Dacic to zna, i boji se njegov kraj, zato ne zeli izbore. Sto u Srbiju uopste treba koalicije, neka naj jaca stranka vlada, i to je to. SPS ce vec godinama ukljucuje kao parazit sa jake starnke, i pravi haus po drzavi. Vreme im je odavno proslo.

Mirko

pre 10 godina

Vodvilj se nastavlja. Kljucna je recenica: "Od ove vlade mnogi u zemlji i inostranstvu nisu ništa očekivali, sada mnogo očekuju". I ne samo da ocekuju vec i da dobiju. Kosovo na primer.

ZeljkoN

pre 10 godina

Sve dok imamo vladu koja je sastavljena iz raznoraznih kompromisa Srbiji nece biti bolje. Sta vredi SNS sto hoce i zeli da radi kada izbacivanjem Dinkica iz vlade jos uvek ima jedan veliki kamen oko vrata koji ih sputava u svom radu.

podrascanin

pre 10 godina

Ova dva dana su pokazala ko je i dalje glavni u SNS. To je ipak Toma Nikolic. Kako je on rekao tako je i bilo i Vucic ga je morao slusati. Vucic samo glumi strogocu...

sremexpres

pre 10 godina

Dacicu kad si se vec opasno bacio na rekonstrukciju a pri tom bio u Sremskoj Mitrovici sto nisi svratio u Policijsku upravu i napravio reda jer tu nam je red preko potreban?

madjilac

pre 10 godina

kako te bre nije sramota da pricas takve gluposti nemte kadar da formirate jednu gradsku vlast a vi cete da vodite drzavu t I kao sarlatn onaj drugi mrsko mi je da mu ime pomenem ko najveci demagog.jasno vam je da do kraja avgusta necete formirti vladu ali samo zamajsvate ovaj glupi I smuseni narod.Dovedite ruse ili beloruse oni su sredili svoje rzave za primer.Kao veliki rusofili preobuceni u evropejce idoli su vsm Putin I zlukasrnko.Zato se sklanjaj te se vise neka dodju pravi evropejci istrosiliste kredit DS koji su vam ostavili sto setice evrope.G u b I t e s e b r e v I s e e e e e.

banana

pre 10 godina

"Očekuju nas mnogi poslovi, a posle Brisela najvažnija tema su finansije i ekonomija", rekao je Dačić.
ti kao vodis drzavu... treba valjda da se obrne prioritet, prvo ekonomija pa posle brisel... brisel nece resiti nasu propalu ekonomiju i ako sa ovakvom ekonomijom udjemo u EU, propascemo jos vise

Neša

pre 10 godina

Bez korenite promene sastava Vlade,razdvajanja resora unutrašnjih poslova od funkcije Pretsednika Vlade,smene u prvom redu ministara SPS koji se već dužće vreme apostrofiraju u javnosti kao neuspešni i čiji je rad naneo štetu gradjanima i SPS kadrova u javnim preduzećima ova rekonstrukcija neće doneti ništa novo.Ovo je suviše ozbiljno pitanje da bi se vršile razne pogodbe pred licem javnosti i time pokazalo da neki nisu dorasli da se bave politikom,a kamoli da imaju javne funkcije.Ako se ništa od ovoga ne desi,sunovrat naše zemlje se nastavlja.Nama ne treba "žrtva SNS-a" koji ne ide na izbore zbog interesa gradjana Srbije.Pa upravo zbog tog interesa na izbore treba ići.Samo jaka Vlada sa ubedljivom skupštinskom većinom i punim poverenjem gradjana Srbije bila bi u mogućnmosti uz izbor pravih ljudi na kljičnim mestima u njoj sprovede sve ono što se mora uraditi do kraja ove godine.U protivnom mi stagniramo i čak se vraćamo unazad,jer će to u svetu biti shvaćeno kao još jedno naše obećanje koje nije realizovano.U svemu ovome Sa političke strane SNS ukoliko ne bude uspeha u narednom periodu u oblasti privrede,zapošljavanja i dr.otićiće sa javne scene i teško će se ikada vratiti bar sa ovim kadrovima.

KO ?

pre 10 godina

Imala bi tu jos gomila njih da se istera, samo kad ne bi bila potrebna vecina u parlamentu. A mogu..ovako, pojedinacno da isteraju jos neke i da im nadju bolju zamenu, ako imaju.

srdjan

pre 10 godina

Da si zaista hrabar,onda bi Obradovicu jos pre mesec dana rekao ono sto mislis da mu saopstis tek danas; a da si zaista pametan, onda ti Obradovic ne bi ni bio u Vladi nego bi cuvao ovce negde oko Megatrenda posto za bolje i nije.
Da si zaista odlucan politicar, onda bi o Ministrima koji nisu ispunili ocekivanja odlucivao sam ili bar zajedno sa potpredsednikom Vlade, a ne na kojekakvim partijskim odborima i stranackim kolegijumima. Objasni nam, svega ti, na sta inace lici sastanak izvrsnog Odbora SPS-a na kome zajedno sa Obradovicem, Mrkonjicem i Djukic-Dejanovic, raspravljate i glasate da li treba da budu smenjeni Obradovic, Mrkonjic i Djukic-Dejanovic? O tvojoj duploj funkciji (a ni za jednu nisi!) ni da ne pricamo. Primere u kojima Predsednik Vlade usput upravlja i Policijom mozemo mozda naci samo ponegde u Juznoj Americi te po zabitim regijama Africkog kontinenta.
Pricas o velikim propustima u ekonomskim resorima a u isto vreme jedini si Predsednik Vlade na svetu koji do sada nigde nijednu rec nije progovorio o ekonomskim kretanjima zemlje. Raspitaj se malo o tome sta je npr. Bruto-nacionalni dohodak ili projektovana stopa rasta, inflatorna kretanja ili kreditni rejting zemlje... a ne da nam se pojavljujes na Tv-u i da mislis da si mnogo pametan zato sto si presedeo dva sata i uspeo da Ne odgovoris ni na jedno novinarsko pitanje. Na najodgovornijem si mestu u ovoj zemlji i narod od tebe ocekuje odgovore, precizne, argumentovane i jasne. Ako ti to nije jasno, onda ...

Zlopamtilo

pre 10 godina

V= SNS+SPS+URS
V1=SNS+SPS-URS
V2=SNS-SPS+DS
....
Baš volim kad ih vidim onako pune energije ,odlučne ,kad znaju tačno šta hoće ,....Toliko dobro izgledaju da malo fali pa da pomislimo kako oni stvarno odlučuju ,sastavljaju vlade ,postavljaju ministre ,razrešuju ministre ,...a ni slučajno Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji
Avenija 19a, Vladimira Popovića 40/V,Novi Beograd ,....To ni slučajno !Koje smo mi ogledno dobro !?

Sad i nadam se nikad vise

pre 10 godina

Prijatelju, razumem te potpuno, na tvom mestu i ja bi se grcevito borio da ne bude izbora, jer sad i ko zna kada opet ces biti u nekoj vladi!
Tako da se ti vise plasis izbora nego posrnula i uspesnom propagandom degradirana opozicija (DS).
Srecan rad i da ste zivi i zdravi!

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Dacicu, dosao je red na tebe, da pokazes pravo lice, iako mislim da si ga pokazao juce, prodao bih sam sebe zarad fotelje i funkcije, nemoj da u javnosti izagravas junacinu kada to i nisi! Plasis se izbora, "politicka junacino" ! ! ! !

I ne da ih Dacic premesti na drugu poziciju, kao sto planira Mrkonjica, jel onda je ta rekonstrukcija obicna farsa

pre 10 godina

Obradovic, Slavica zdravstvo se srozalo skroz u odnosu na pre inako srozano kakvo je bilo, nema lekova,obaveznih vakcina za bebe i sta sve ne od kada je ova Slavic postala ministarka sad vec slobodno mozemo reci nezdravlja i nebrige.
Onda Bajatovic i mnogobrojni drugi lopovsko bahati sps direktori.
E to ce biti onda rekonstrukcija pod uslovom naravno da se i bananmen odrekne jedne pozicije jel on realno gledano nije sposoban ni za jednu a kamoli dve.

tosa

pre 10 godina

Moze ovaj covek nekom biti simpatican ili antipatican ali ne moze mu se poreci da ima njuh i vestinu za politiku. I jucerasnja odluka se pokazala da zna da pogodi politicki trenutak i izvuce korist za sebe i svoju partiju.

I ne da ih Dacic premesti na drugu poziciju, kao sto planira Mrkonjica, jel onda je ta rekonstrukcija obicna farsa

pre 10 godina

Obradovic, Slavica zdravstvo se srozalo skroz u odnosu na pre inako srozano kakvo je bilo, nema lekova,obaveznih vakcina za bebe i sta sve ne od kada je ova Slavic postala ministarka sad vec slobodno mozemo reci nezdravlja i nebrige.
Onda Bajatovic i mnogobrojni drugi lopovsko bahati sps direktori.
E to ce biti onda rekonstrukcija pod uslovom naravno da se i bananmen odrekne jedne pozicije jel on realno gledano nije sposoban ni za jednu a kamoli dve.

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Dacicu, dosao je red na tebe, da pokazes pravo lice, iako mislim da si ga pokazao juce, prodao bih sam sebe zarad fotelje i funkcije, nemoj da u javnosti izagravas junacinu kada to i nisi! Plasis se izbora, "politicka junacino" ! ! ! !

srdjan

pre 10 godina

Da si zaista hrabar,onda bi Obradovicu jos pre mesec dana rekao ono sto mislis da mu saopstis tek danas; a da si zaista pametan, onda ti Obradovic ne bi ni bio u Vladi nego bi cuvao ovce negde oko Megatrenda posto za bolje i nije.
Da si zaista odlucan politicar, onda bi o Ministrima koji nisu ispunili ocekivanja odlucivao sam ili bar zajedno sa potpredsednikom Vlade, a ne na kojekakvim partijskim odborima i stranackim kolegijumima. Objasni nam, svega ti, na sta inace lici sastanak izvrsnog Odbora SPS-a na kome zajedno sa Obradovicem, Mrkonjicem i Djukic-Dejanovic, raspravljate i glasate da li treba da budu smenjeni Obradovic, Mrkonjic i Djukic-Dejanovic? O tvojoj duploj funkciji (a ni za jednu nisi!) ni da ne pricamo. Primere u kojima Predsednik Vlade usput upravlja i Policijom mozemo mozda naci samo ponegde u Juznoj Americi te po zabitim regijama Africkog kontinenta.
Pricas o velikim propustima u ekonomskim resorima a u isto vreme jedini si Predsednik Vlade na svetu koji do sada nigde nijednu rec nije progovorio o ekonomskim kretanjima zemlje. Raspitaj se malo o tome sta je npr. Bruto-nacionalni dohodak ili projektovana stopa rasta, inflatorna kretanja ili kreditni rejting zemlje... a ne da nam se pojavljujes na Tv-u i da mislis da si mnogo pametan zato sto si presedeo dva sata i uspeo da Ne odgovoris ni na jedno novinarsko pitanje. Na najodgovornijem si mestu u ovoj zemlji i narod od tebe ocekuje odgovore, precizne, argumentovane i jasne. Ako ti to nije jasno, onda ...

banana

pre 10 godina

"Očekuju nas mnogi poslovi, a posle Brisela najvažnija tema su finansije i ekonomija", rekao je Dačić.
ti kao vodis drzavu... treba valjda da se obrne prioritet, prvo ekonomija pa posle brisel... brisel nece resiti nasu propalu ekonomiju i ako sa ovakvom ekonomijom udjemo u EU, propascemo jos vise

crni domino

pre 10 godina

Da odu: Dinkic, Obradovic, Knezevic, Bacevic, Dacic, Mrkonjic, Ilic, Krkobabic i Dejanovic. Ostali jedva da prolaze. Premijer Vucic.
Ako za pola godine nema boljitka - IZBORI, cak i predsednicki!
Mada je trebalo sada raspisati izbore!
I sada se pokazalo da je Vucic obican poslusnik velike gluperde!
Na zalost!

podrascanin

pre 10 godina

Ova dva dana su pokazala ko je i dalje glavni u SNS. To je ipak Toma Nikolic. Kako je on rekao tako je i bilo i Vucic ga je morao slusati. Vucic samo glumi strogocu...

Neša

pre 10 godina

Bez korenite promene sastava Vlade,razdvajanja resora unutrašnjih poslova od funkcije Pretsednika Vlade,smene u prvom redu ministara SPS koji se već dužće vreme apostrofiraju u javnosti kao neuspešni i čiji je rad naneo štetu gradjanima i SPS kadrova u javnim preduzećima ova rekonstrukcija neće doneti ništa novo.Ovo je suviše ozbiljno pitanje da bi se vršile razne pogodbe pred licem javnosti i time pokazalo da neki nisu dorasli da se bave politikom,a kamoli da imaju javne funkcije.Ako se ništa od ovoga ne desi,sunovrat naše zemlje se nastavlja.Nama ne treba "žrtva SNS-a" koji ne ide na izbore zbog interesa gradjana Srbije.Pa upravo zbog tog interesa na izbore treba ići.Samo jaka Vlada sa ubedljivom skupštinskom većinom i punim poverenjem gradjana Srbije bila bi u mogućnmosti uz izbor pravih ljudi na kljičnim mestima u njoj sprovede sve ono što se mora uraditi do kraja ove godine.U protivnom mi stagniramo i čak se vraćamo unazad,jer će to u svetu biti shvaćeno kao još jedno naše obećanje koje nije realizovano.U svemu ovome Sa političke strane SNS ukoliko ne bude uspeha u narednom periodu u oblasti privrede,zapošljavanja i dr.otićiće sa javne scene i teško će se ikada vratiti bar sa ovim kadrovima.

RTP / RTCP

pre 10 godina

Славица Ђукић Дејановић треба да оде а за то постоји бар десетак разлога.

1) Сукоб интереса : њен супруг се бави увозом цигаретног папира. Ја не знам већи здравствени проблем у овој земљи од тога што је Србија прва у Европи по потрошњи цигарета : око 2600 по глави становника.

2.) Несташица инсулина

3.) Хитна помоћ у Прокупљу нема горива за интервенцију; укидање малих месних амбуланти...

4.) Грађани сами да одлуче да ли је млеко са недозвољеним садржајем афлатоксина штетно за њих

Итд...

Kućica na Drini

pre 10 godina

Ako je dobronameran, premijer I. Dačić pod hitno treba da se oslobodi svoje druge funkcije, a to je MUP Srbije. Također , ružno je da članovi SPS- a stariji od 65 godina ( Mrkonjić , Škundrić i drugi ) rade kao savetnici i slično. Poznato je da molion ljudi ne radi (ogromna masa mladih , oženjenih sa porodicama ), a veliki broj ljudi prima i platu i penziju. Ako će da krenete u reformu neka vam to bude prva stepenica.

novicavg

pre 10 godina

Posle odluke predsedništva SNS i Aleksandra Vučića koji je presakao da se ne ide na izbore i da se nastavi u koaliciji sa SPS čekaju nas mnogi zadaci koji se moraju uraditi za kratko vreme.Ali pre tih zadataka premijer Dačić ima zadatak da iz vlade od svojih ministra još jednog pošalje kući i on je u prilici da vaga između Obradović i gospođe Dejanović. Po stavu većina građana i stavovima vlade oboje su zaslužili da napuste vladu i da oslobode ministarska mesta za nove mlade i stručne ljude koji će ih zameniti i voditi te resore mnogo bolje i kvalitetnije nego oni. Dačić kao premijer i lider SPS je u prilicu da preeseče i čekaćemo njegovu odluku nakon razgovora sa oba svoja ministra.

ZeljkoN

pre 10 godina

Sve dok imamo vladu koja je sastavljena iz raznoraznih kompromisa Srbiji nece biti bolje. Sta vredi SNS sto hoce i zeli da radi kada izbacivanjem Dinkica iz vlade jos uvek ima jedan veliki kamen oko vrata koji ih sputava u svom radu.

ns

pre 10 godina

Posebno me je obradovala vest da Dinkic i njegovi URS-ovci nece vise biti u vladi. Mislim da je Dinkic ovih 10 godina zavio u crno srpske finansije. Sluzio se lazima, kao npr. 1000 evra besplatnih akcija za svakog gradjanina, Srbiju nece pogoditi svetska ekonoimslka kriza jer smo mi krizu vec prosli i spremni smo nato, samo da bi ostao na vlasti.
Njegova partija, kako god se zvala, ni cenzus ne moze da predje.
Dosta je bilo. Treba dati sansu ljudima koji znaju i mogu mnogo vise da daju za opsti interes a ne samo da gledaju svoj uski politicki interes.

Restart

pre 10 godina

Urs je bio nuzno zlo u pravljenju vlade...sada kada je fundament ojacan, nuzno zlo se moze odbaciti...u daljem jacanju strukture treba razmilsljati o odbacivanju sps...koji nece ni casa castiti kako bi ojacao svoj uticaj i sprecio eventualno izbacivanje iz vlasti...naravno i sps bi bio u istom problemu kao i urs...jer blok opozicije u kome bi bila ukljucena njih dvojica sa svojim partijama bi bio osudjen na propast.

Noddy

pre 10 godina

Po mom nekom skromnom misljenju tokom ove rekonstrukcije najbolje se pokazao SNS jer su od samog starta bili spremni za promene pre svega unutar njih samih, i sire naravno. Dacic kao iskusan politicar je zajedno sa svojom strankom vesto vrdao i izvrdao da ostane. URS je pravedno izbacen, jer su sve vreme i bili visak, koji nicemu nije doprineo, osim propadanju.

sremexpres

pre 10 godina

Dacicu kad si se vec opasno bacio na rekonstrukciju a pri tom bio u Sremskoj Mitrovici sto nisi svratio u Policijsku upravu i napravio reda jer tu nam je red preko potreban?

Sad i nadam se nikad vise

pre 10 godina

Prijatelju, razumem te potpuno, na tvom mestu i ja bi se grcevito borio da ne bude izbora, jer sad i ko zna kada opet ces biti u nekoj vladi!
Tako da se ti vise plasis izbora nego posrnula i uspesnom propagandom degradirana opozicija (DS).
Srecan rad i da ste zivi i zdravi!

NScentar

pre 10 godina

Premijer je dodao da uopšte ne razume zahtev opozicije da se ide na izbore, jer je izvesno da bi najviše glasova odnele SNS i SPS. - Ne verujem da bi SPS bas toliko dobijo na izbore. Socialisticka partija umire, i vreme je da ode u istoriju - dosta je zlo ucinila Srbijii poslednji 20+ godina. Dacic to zna, i boji se njegov kraj, zato ne zeli izbore. Sto u Srbiju uopste treba koalicije, neka naj jaca stranka vlada, i to je to. SPS ce vec godinama ukljucuje kao parazit sa jake starnke, i pravi haus po drzavi. Vreme im je odavno proslo.

Mirko

pre 10 godina

Vodvilj se nastavlja. Kljucna je recenica: "Od ove vlade mnogi u zemlji i inostranstvu nisu ništa očekivali, sada mnogo očekuju". I ne samo da ocekuju vec i da dobiju. Kosovo na primer.

Mirjana

pre 10 godina

Nema potrebe za izbore sada. Sacekajmo da nezadovoljstvo naroda dostigen kriticnu tacku i narodni parlament i pokret dovoljno ojacaju a da ovi nesposobnjakovici od politicara jos vise zabrljaju.

Lakse cemo ih sve skinuti u paketu.

Bole iz škole

pre 10 godina

Tako se i tvoj idol Slobodan Milošević osiono i bahato ponašao pa svi znamo kako je zavrsio,portparolu iz vremena crveno-crne koalicije.

madjilac

pre 10 godina

Jado jado znasli jadan sta radis ne boj se nista ne boli odlazak sa vlasti ali posle je gadno moze Sanader slucaj sto licno mislim da si zasluzio sad a mnogosi duzan iz devedesetih.Cuti vise I povuci se tako ces najvise pomoci ovoj jadnoj srbiji.

tosa

pre 10 godina

Moze ovaj covek nekom biti simpatican ili antipatican ali ne moze mu se poreci da ima njuh i vestinu za politiku. I jucerasnja odluka se pokazala da zna da pogodi politicki trenutak i izvuce korist za sebe i svoju partiju.

KO ?

pre 10 godina

Imala bi tu jos gomila njih da se istera, samo kad ne bi bila potrebna vecina u parlamentu. A mogu..ovako, pojedinacno da isteraju jos neke i da im nadju bolju zamenu, ako imaju.

L

pre 10 godina

Predsednik si vlade stanje u Drzavi ocajno, narod jedva prezivljva a ti sve deblji..stanje u MUP-Srbije veoma tesko..To sve govori da si ne dorastao ulogama...

mirko

pre 10 godina

Jučer na konferenciji za štampu ovaj čovek reće da poziva SNS da nastave u Vladi , u protivnom izbori. Sada se čudi ko to traži izbore, i opet optužuje opoziciju, valjda očekuje da ga ista podrži na čelu Vlade. Ni jedna opozicija nikada ne može biti protiv izbora, a Dačić bi nam trebao reći : Zašto menja partnera, kada su zajedno postigli tolike uspehe, i kako to kada se hvali da ne lažu narod? Dinkić tvrdi da je govorio neistine, a to potvrđuje i Vučić, ali indirektno.

madjilac

pre 10 godina

kako te bre nije sramota da pricas takve gluposti nemte kadar da formirate jednu gradsku vlast a vi cete da vodite drzavu t I kao sarlatn onaj drugi mrsko mi je da mu ime pomenem ko najveci demagog.jasno vam je da do kraja avgusta necete formirti vladu ali samo zamajsvate ovaj glupi I smuseni narod.Dovedite ruse ili beloruse oni su sredili svoje rzave za primer.Kao veliki rusofili preobuceni u evropejce idoli su vsm Putin I zlukasrnko.Zato se sklanjaj te se vise neka dodju pravi evropejci istrosiliste kredit DS koji su vam ostavili sto setice evrope.G u b I t e s e b r e v I s e e e e e.

Legolas

pre 10 godina

Nema licne antipatije a nema ni simpatije...realno...ali samo za neupucene...urs kao sps-ov satelit, je u ovom trenutku odbacen kao preveliki teret pri daljoj plovidbi sps-a u vlasti...ne treba ocekivati veci animozitet od strane urs-a prema sps-u...sve je ovo smisljen scenarijo jos pre ulaska u vladu. Sps je uveo Urs i urs je bio svestan svoje namene i roka trajanja...

Zlopamtilo

pre 10 godina

V= SNS+SPS+URS
V1=SNS+SPS-URS
V2=SNS-SPS+DS
....
Baš volim kad ih vidim onako pune energije ,odlučne ,kad znaju tačno šta hoće ,....Toliko dobro izgledaju da malo fali pa da pomislimo kako oni stvarno odlučuju ,sastavljaju vlade ,postavljaju ministre ,razrešuju ministre ,...a ni slučajno Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji
Avenija 19a, Vladimira Popovića 40/V,Novi Beograd ,....To ni slučajno !Koje smo mi ogledno dobro !?

TickTackToe

pre 10 godina

Ako mene pitate sps i urs su trebali da odu u paketu...i da se formira koalicija SNS DSS SDP, sasvim dovoljno za funkcionisanje i neometan oporavak drzave.

Silver Surfer

pre 10 godina

Ako gledamo koji bi minstri trebalo da lete redosled bi bio ovakav: Obradovic, Djukic-Dejanovic, Dacic, Mrkonjic, Knezevic, Petkovic, Mrkic, Bacevic, Ilic, Krkokbabic. Uz dvoje ministara iz URS-a ispada da bi, po mom skromnom misljenju, trebalo promeniti 12 ministara, sto samo govori o katastrofalnoj selekciji koja je kao rezultat imala katastrofalan rad tih ljudi. Kad toliko ministara nije radilo dobro, ako neko ne misli tako neka pogleda imena onih koje sam naveo pa neka kaze sta su dobro uradili, onda znaci i da vlada nije radila dobro i onda su izbori jedino resenje. Sve prepravke, narocito one kozmeticke prirode, tesko da ce dati rezultat i vodice nas vise ka izborima nego ka nekakvim ozbiljnjim promenama.
Izbori bi bili dobri da vidimo tacno i gde je SNS. Jer oni 2012. nisu na izbore izasli samostalno vec u koaliciji sa: Novom Srbijom, Asocijacijom malih i srednjih preduzeca i preduzetnika Srbije, koalicijom udruzenja izbjeglica u Republici Srbiji, Pokretom Snaga Srbije-BK, Narodnom Seljackom Strankom, Bosnjackom Narodnom Strankom, Demokratskom partijom Makedonaca, Romskom partijom, Pokretom Vlaskog ujedinjenja, Pokretom Socijalista, Pokretom Privredni Preporod Srbije. Zbog ovakvog politickog sarenisa bilo bi dobro da vidimo koliko SNS vredi samostalno. Jer kad sagledam sve ove poborjane, SNS-u bi bio veci dobitak da ih se rese.
Ocekuje nas politicki zanimljiv period dok cemo istovremeno ziveti pakao koji traje 20 i kusur godina.

Frozen ball

pre 10 godina

"Traze izbore, a mole boga da ih ne bude", rekao je Dacic. tu nije mnogo omasio u proceni, ali ta akcija potrazivanja izbora se sprovodi u koordinaciji vise faktora koji zele da destabilizacijom Srbije postignu licni cilj a to je dokazivanje "nesposobnosti" sns-a i vlade u vodjenju drzave...pa bi u tako teskim uslovima pokusali da ucare neku korist i da se sakriju pod senku teskog vremena sa sve svojim lopovlukom i mahinacijama...znamo svi cije su to bolesne ambicije...ali nemojte im zameriti to je jedini nacin da se sakriju...

just saying

pre 10 godina

Ne znam ko će da ide, ali evo sad čitam da Stanija hoće da se bavi politikom i da bude poslanica. Predlažem je za ministarku kulture.

dsagsg

pre 10 godina

@ I sada se pokazalo da je Vucic obican poslusnik velike gluperde!
Na zalost!
(crni domino, 31. jul 2013 15:13)

Ja razumem da bi ti kao veliki liberal a i demagog (sudeci po tvojim komentarima) zeleo da je to sto si napisao istina. No, bojim se, da na tvoju i moju veliku zalost nisi u pravu.

Potpuno sam siguran da iza citave ove spanske serije stoji Vucic licno (ili onaj koji ga savetuje). Moras da shvatis da nema SNS 40%+ podrske nego je ima Vucic, sto znaci da sad Vucic osnuje svoju stranku on bi garant dobio izbore, a ne SNS. A citava ova farsa oko Nikolica i Dacica je cisto da bi Nikoliceva struja i njegovo glasacko telo mislilo da se i oni za nesto pitaju, te da Nikolic ne bi pravio vratolomije koje ume da pravi.

Neko ko je mnogo jak stoji iza Vucica ...

Sasa jokic

pre 10 godina

Ljudi iz inostranstva? A zato se Cane vratio, i prva izjava;"DS-u sam dao 5 miliona dolara".
A ne pominje ono sto je pricao dok je DS bio na vlasti, da su ga Beko i Miskovic pokrali za 50 miliona eura?

neko ko pamti

pre 10 godina

Jel to otvorena slobodna pogodba u vladi,pa se pogadjanje svodi na ili jedan ili drugi.oboje su za odmah napolje bez pardona a onaj,,savetnik,, bi bilo neophodno da premijer objasni ,šta jedan decenijski neuspešni,kompromitovan i kao stručnjak i kao čovek moralu stran,može kao gradjevinac da savetuje kabinet ministra policije i premijera.ili je to ,,u interesu ,, samo njih dvojice,,da se ,,prisete,, ,,slavnih ,,dana ,, u kojima smo s njima ,,uživali,, pa doterali danas do brisela, ,,tek tako,, .TREBA Ga svakodnevo podsećati ,čije je kredite iskoristio da bi uopšte i stigao do brisela.i ne biva ,,da neko traži izbore,, a moli boga da ih nebude,,. Već je sasvim obratno, od ovog kermesa nikad gore ne beše.a ,,lestvicu,, su ,,podigli,, pitanje je na koju ,,visinu,, kad se sve svelo na jednog ,,ili,, drugog,, e ,,alal ,, vam ,,rekonstrukcija,, i trud već dva meseca.stolice i lova su vam uz prigodne beneficije ,bile i ostale zakon, ostalo je za naivce.a onda ,,nastupa,, ,,nezavisna,, grupa klimoglavaca iz poslaničkih klupa,da ih slučajno nešto ne zaobidje na kasi,restoranu,ili dotacijama za ,,odvojen život,,.ŠTA Mislite ,imamo li mi mozak da nas ovako zavlačite i naplaćujete te vaše ,,kupi prodaj,, aranžmane ,i još se žalite da vam ,,je teško,,.KOME Je teško ,široko mu polje pa nek se dokazuje ,tamo gde uspehe vrednuju odmah,,a ne ,,u najavi,,.NE ZNATE, ni s kim , ni kako,,nemate još jasne ciljeve privrednog razvoja,,to su ,,izjave,,.RUBIKON Ste prešli odavno.i opet,,obečavate,,

Lokot

pre 10 godina

Valjda ce i politika koju vi sprovodite doziveti fijasko...Dugo ste u vlasti a narod zivi sve gore...Koja je afera mimoisla SPS kadar...

tosa

pre 10 godina

Moze ovaj covek nekom biti simpatican ili antipatican ali ne moze mu se poreci da ima njuh i vestinu za politiku. I jucerasnja odluka se pokazala da zna da pogodi politicki trenutak i izvuce korist za sebe i svoju partiju.

madjilac

pre 10 godina

kako te bre nije sramota da pricas takve gluposti nemte kadar da formirate jednu gradsku vlast a vi cete da vodite drzavu t I kao sarlatn onaj drugi mrsko mi je da mu ime pomenem ko najveci demagog.jasno vam je da do kraja avgusta necete formirti vladu ali samo zamajsvate ovaj glupi I smuseni narod.Dovedite ruse ili beloruse oni su sredili svoje rzave za primer.Kao veliki rusofili preobuceni u evropejce idoli su vsm Putin I zlukasrnko.Zato se sklanjaj te se vise neka dodju pravi evropejci istrosiliste kredit DS koji su vam ostavili sto setice evrope.G u b I t e s e b r e v I s e e e e e.

Mirjana

pre 10 godina

Nema potrebe za izbore sada. Sacekajmo da nezadovoljstvo naroda dostigen kriticnu tacku i narodni parlament i pokret dovoljno ojacaju a da ovi nesposobnjakovici od politicara jos vise zabrljaju.

Lakse cemo ih sve skinuti u paketu.

mirko

pre 10 godina

Jučer na konferenciji za štampu ovaj čovek reće da poziva SNS da nastave u Vladi , u protivnom izbori. Sada se čudi ko to traži izbore, i opet optužuje opoziciju, valjda očekuje da ga ista podrži na čelu Vlade. Ni jedna opozicija nikada ne može biti protiv izbora, a Dačić bi nam trebao reći : Zašto menja partnera, kada su zajedno postigli tolike uspehe, i kako to kada se hvali da ne lažu narod? Dinkić tvrdi da je govorio neistine, a to potvrđuje i Vučić, ali indirektno.

Zlopamtilo

pre 10 godina

V= SNS+SPS+URS
V1=SNS+SPS-URS
V2=SNS-SPS+DS
....
Baš volim kad ih vidim onako pune energije ,odlučne ,kad znaju tačno šta hoće ,....Toliko dobro izgledaju da malo fali pa da pomislimo kako oni stvarno odlučuju ,sastavljaju vlade ,postavljaju ministre ,razrešuju ministre ,...a ni slučajno Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji
Avenija 19a, Vladimira Popovića 40/V,Novi Beograd ,....To ni slučajno !Koje smo mi ogledno dobro !?

dsagsg

pre 10 godina

@ I sada se pokazalo da je Vucic obican poslusnik velike gluperde!
Na zalost!
(crni domino, 31. jul 2013 15:13)

Ja razumem da bi ti kao veliki liberal a i demagog (sudeci po tvojim komentarima) zeleo da je to sto si napisao istina. No, bojim se, da na tvoju i moju veliku zalost nisi u pravu.

Potpuno sam siguran da iza citave ove spanske serije stoji Vucic licno (ili onaj koji ga savetuje). Moras da shvatis da nema SNS 40%+ podrske nego je ima Vucic, sto znaci da sad Vucic osnuje svoju stranku on bi garant dobio izbore, a ne SNS. A citava ova farsa oko Nikolica i Dacica je cisto da bi Nikoliceva struja i njegovo glasacko telo mislilo da se i oni za nesto pitaju, te da Nikolic ne bi pravio vratolomije koje ume da pravi.

Neko ko je mnogo jak stoji iza Vucica ...

ns

pre 10 godina

Posebno me je obradovala vest da Dinkic i njegovi URS-ovci nece vise biti u vladi. Mislim da je Dinkic ovih 10 godina zavio u crno srpske finansije. Sluzio se lazima, kao npr. 1000 evra besplatnih akcija za svakog gradjanina, Srbiju nece pogoditi svetska ekonoimslka kriza jer smo mi krizu vec prosli i spremni smo nato, samo da bi ostao na vlasti.
Njegova partija, kako god se zvala, ni cenzus ne moze da predje.
Dosta je bilo. Treba dati sansu ljudima koji znaju i mogu mnogo vise da daju za opsti interes a ne samo da gledaju svoj uski politicki interes.

Sasa jokic

pre 10 godina

Ljudi iz inostranstva? A zato se Cane vratio, i prva izjava;"DS-u sam dao 5 miliona dolara".
A ne pominje ono sto je pricao dok je DS bio na vlasti, da su ga Beko i Miskovic pokrali za 50 miliona eura?

neko ko pamti

pre 10 godina

Jel to otvorena slobodna pogodba u vladi,pa se pogadjanje svodi na ili jedan ili drugi.oboje su za odmah napolje bez pardona a onaj,,savetnik,, bi bilo neophodno da premijer objasni ,šta jedan decenijski neuspešni,kompromitovan i kao stručnjak i kao čovek moralu stran,može kao gradjevinac da savetuje kabinet ministra policije i premijera.ili je to ,,u interesu ,, samo njih dvojice,,da se ,,prisete,, ,,slavnih ,,dana ,, u kojima smo s njima ,,uživali,, pa doterali danas do brisela, ,,tek tako,, .TREBA Ga svakodnevo podsećati ,čije je kredite iskoristio da bi uopšte i stigao do brisela.i ne biva ,,da neko traži izbore,, a moli boga da ih nebude,,. Već je sasvim obratno, od ovog kermesa nikad gore ne beše.a ,,lestvicu,, su ,,podigli,, pitanje je na koju ,,visinu,, kad se sve svelo na jednog ,,ili,, drugog,, e ,,alal ,, vam ,,rekonstrukcija,, i trud već dva meseca.stolice i lova su vam uz prigodne beneficije ,bile i ostale zakon, ostalo je za naivce.a onda ,,nastupa,, ,,nezavisna,, grupa klimoglavaca iz poslaničkih klupa,da ih slučajno nešto ne zaobidje na kasi,restoranu,ili dotacijama za ,,odvojen život,,.ŠTA Mislite ,imamo li mi mozak da nas ovako zavlačite i naplaćujete te vaše ,,kupi prodaj,, aranžmane ,i još se žalite da vam ,,je teško,,.KOME Je teško ,široko mu polje pa nek se dokazuje ,tamo gde uspehe vrednuju odmah,,a ne ,,u najavi,,.NE ZNATE, ni s kim , ni kako,,nemate još jasne ciljeve privrednog razvoja,,to su ,,izjave,,.RUBIKON Ste prešli odavno.i opet,,obečavate,,

TickTackToe

pre 10 godina

Ako mene pitate sps i urs su trebali da odu u paketu...i da se formira koalicija SNS DSS SDP, sasvim dovoljno za funkcionisanje i neometan oporavak drzave.

just saying

pre 10 godina

Ne znam ko će da ide, ali evo sad čitam da Stanija hoće da se bavi politikom i da bude poslanica. Predlažem je za ministarku kulture.

Silver Surfer

pre 10 godina

Ako gledamo koji bi minstri trebalo da lete redosled bi bio ovakav: Obradovic, Djukic-Dejanovic, Dacic, Mrkonjic, Knezevic, Petkovic, Mrkic, Bacevic, Ilic, Krkokbabic. Uz dvoje ministara iz URS-a ispada da bi, po mom skromnom misljenju, trebalo promeniti 12 ministara, sto samo govori o katastrofalnoj selekciji koja je kao rezultat imala katastrofalan rad tih ljudi. Kad toliko ministara nije radilo dobro, ako neko ne misli tako neka pogleda imena onih koje sam naveo pa neka kaze sta su dobro uradili, onda znaci i da vlada nije radila dobro i onda su izbori jedino resenje. Sve prepravke, narocito one kozmeticke prirode, tesko da ce dati rezultat i vodice nas vise ka izborima nego ka nekakvim ozbiljnjim promenama.
Izbori bi bili dobri da vidimo tacno i gde je SNS. Jer oni 2012. nisu na izbore izasli samostalno vec u koaliciji sa: Novom Srbijom, Asocijacijom malih i srednjih preduzeca i preduzetnika Srbije, koalicijom udruzenja izbjeglica u Republici Srbiji, Pokretom Snaga Srbije-BK, Narodnom Seljackom Strankom, Bosnjackom Narodnom Strankom, Demokratskom partijom Makedonaca, Romskom partijom, Pokretom Vlaskog ujedinjenja, Pokretom Socijalista, Pokretom Privredni Preporod Srbije. Zbog ovakvog politickog sarenisa bilo bi dobro da vidimo koliko SNS vredi samostalno. Jer kad sagledam sve ove poborjane, SNS-u bi bio veci dobitak da ih se rese.
Ocekuje nas politicki zanimljiv period dok cemo istovremeno ziveti pakao koji traje 20 i kusur godina.

PrinceOfPersia

pre 10 godina

Dacicu, dosao je red na tebe, da pokazes pravo lice, iako mislim da si ga pokazao juce, prodao bih sam sebe zarad fotelje i funkcije, nemoj da u javnosti izagravas junacinu kada to i nisi! Plasis se izbora, "politicka junacino" ! ! ! !

Frozen ball

pre 10 godina

"Traze izbore, a mole boga da ih ne bude", rekao je Dacic. tu nije mnogo omasio u proceni, ali ta akcija potrazivanja izbora se sprovodi u koordinaciji vise faktora koji zele da destabilizacijom Srbije postignu licni cilj a to je dokazivanje "nesposobnosti" sns-a i vlade u vodjenju drzave...pa bi u tako teskim uslovima pokusali da ucare neku korist i da se sakriju pod senku teskog vremena sa sve svojim lopovlukom i mahinacijama...znamo svi cije su to bolesne ambicije...ali nemojte im zameriti to je jedini nacin da se sakriju...

Restart

pre 10 godina

Urs je bio nuzno zlo u pravljenju vlade...sada kada je fundament ojacan, nuzno zlo se moze odbaciti...u daljem jacanju strukture treba razmilsljati o odbacivanju sps...koji nece ni casa castiti kako bi ojacao svoj uticaj i sprecio eventualno izbacivanje iz vlasti...naravno i sps bi bio u istom problemu kao i urs...jer blok opozicije u kome bi bila ukljucena njih dvojica sa svojim partijama bi bio osudjen na propast.

ZeljkoN

pre 10 godina

Sve dok imamo vladu koja je sastavljena iz raznoraznih kompromisa Srbiji nece biti bolje. Sta vredi SNS sto hoce i zeli da radi kada izbacivanjem Dinkica iz vlade jos uvek ima jedan veliki kamen oko vrata koji ih sputava u svom radu.

Legolas

pre 10 godina

Nema licne antipatije a nema ni simpatije...realno...ali samo za neupucene...urs kao sps-ov satelit, je u ovom trenutku odbacen kao preveliki teret pri daljoj plovidbi sps-a u vlasti...ne treba ocekivati veci animozitet od strane urs-a prema sps-u...sve je ovo smisljen scenarijo jos pre ulaska u vladu. Sps je uveo Urs i urs je bio svestan svoje namene i roka trajanja...

podrascanin

pre 10 godina

Ova dva dana su pokazala ko je i dalje glavni u SNS. To je ipak Toma Nikolic. Kako je on rekao tako je i bilo i Vucic ga je morao slusati. Vucic samo glumi strogocu...

NScentar

pre 10 godina

Premijer je dodao da uopšte ne razume zahtev opozicije da se ide na izbore, jer je izvesno da bi najviše glasova odnele SNS i SPS. - Ne verujem da bi SPS bas toliko dobijo na izbore. Socialisticka partija umire, i vreme je da ode u istoriju - dosta je zlo ucinila Srbijii poslednji 20+ godina. Dacic to zna, i boji se njegov kraj, zato ne zeli izbore. Sto u Srbiju uopste treba koalicije, neka naj jaca stranka vlada, i to je to. SPS ce vec godinama ukljucuje kao parazit sa jake starnke, i pravi haus po drzavi. Vreme im je odavno proslo.

RTP / RTCP

pre 10 godina

Славица Ђукић Дејановић треба да оде а за то постоји бар десетак разлога.

1) Сукоб интереса : њен супруг се бави увозом цигаретног папира. Ја не знам већи здравствени проблем у овој земљи од тога што је Србија прва у Европи по потрошњи цигарета : око 2600 по глави становника.

2.) Несташица инсулина

3.) Хитна помоћ у Прокупљу нема горива за интервенцију; укидање малих месних амбуланти...

4.) Грађани сами да одлуче да ли је млеко са недозвољеним садржајем афлатоксина штетно за њих

Итд...

banana

pre 10 godina

"Očekuju nas mnogi poslovi, a posle Brisela najvažnija tema su finansije i ekonomija", rekao je Dačić.
ti kao vodis drzavu... treba valjda da se obrne prioritet, prvo ekonomija pa posle brisel... brisel nece resiti nasu propalu ekonomiju i ako sa ovakvom ekonomijom udjemo u EU, propascemo jos vise

Mirko

pre 10 godina

Vodvilj se nastavlja. Kljucna je recenica: "Od ove vlade mnogi u zemlji i inostranstvu nisu ništa očekivali, sada mnogo očekuju". I ne samo da ocekuju vec i da dobiju. Kosovo na primer.

Kućica na Drini

pre 10 godina

Ako je dobronameran, premijer I. Dačić pod hitno treba da se oslobodi svoje druge funkcije, a to je MUP Srbije. Također , ružno je da članovi SPS- a stariji od 65 godina ( Mrkonjić , Škundrić i drugi ) rade kao savetnici i slično. Poznato je da molion ljudi ne radi (ogromna masa mladih , oženjenih sa porodicama ), a veliki broj ljudi prima i platu i penziju. Ako će da krenete u reformu neka vam to bude prva stepenica.

I ne da ih Dacic premesti na drugu poziciju, kao sto planira Mrkonjica, jel onda je ta rekonstrukcija obicna farsa

pre 10 godina

Obradovic, Slavica zdravstvo se srozalo skroz u odnosu na pre inako srozano kakvo je bilo, nema lekova,obaveznih vakcina za bebe i sta sve ne od kada je ova Slavic postala ministarka sad vec slobodno mozemo reci nezdravlja i nebrige.
Onda Bajatovic i mnogobrojni drugi lopovsko bahati sps direktori.
E to ce biti onda rekonstrukcija pod uslovom naravno da se i bananmen odrekne jedne pozicije jel on realno gledano nije sposoban ni za jednu a kamoli dve.

sremexpres

pre 10 godina

Dacicu kad si se vec opasno bacio na rekonstrukciju a pri tom bio u Sremskoj Mitrovici sto nisi svratio u Policijsku upravu i napravio reda jer tu nam je red preko potreban?

Neša

pre 10 godina

Bez korenite promene sastava Vlade,razdvajanja resora unutrašnjih poslova od funkcije Pretsednika Vlade,smene u prvom redu ministara SPS koji se već dužće vreme apostrofiraju u javnosti kao neuspešni i čiji je rad naneo štetu gradjanima i SPS kadrova u javnim preduzećima ova rekonstrukcija neće doneti ništa novo.Ovo je suviše ozbiljno pitanje da bi se vršile razne pogodbe pred licem javnosti i time pokazalo da neki nisu dorasli da se bave politikom,a kamoli da imaju javne funkcije.Ako se ništa od ovoga ne desi,sunovrat naše zemlje se nastavlja.Nama ne treba "žrtva SNS-a" koji ne ide na izbore zbog interesa gradjana Srbije.Pa upravo zbog tog interesa na izbore treba ići.Samo jaka Vlada sa ubedljivom skupštinskom većinom i punim poverenjem gradjana Srbije bila bi u mogućnmosti uz izbor pravih ljudi na kljičnim mestima u njoj sprovede sve ono što se mora uraditi do kraja ove godine.U protivnom mi stagniramo i čak se vraćamo unazad,jer će to u svetu biti shvaćeno kao još jedno naše obećanje koje nije realizovano.U svemu ovome Sa političke strane SNS ukoliko ne bude uspeha u narednom periodu u oblasti privrede,zapošljavanja i dr.otićiće sa javne scene i teško će se ikada vratiti bar sa ovim kadrovima.

srdjan

pre 10 godina

Da si zaista hrabar,onda bi Obradovicu jos pre mesec dana rekao ono sto mislis da mu saopstis tek danas; a da si zaista pametan, onda ti Obradovic ne bi ni bio u Vladi nego bi cuvao ovce negde oko Megatrenda posto za bolje i nije.
Da si zaista odlucan politicar, onda bi o Ministrima koji nisu ispunili ocekivanja odlucivao sam ili bar zajedno sa potpredsednikom Vlade, a ne na kojekakvim partijskim odborima i stranackim kolegijumima. Objasni nam, svega ti, na sta inace lici sastanak izvrsnog Odbora SPS-a na kome zajedno sa Obradovicem, Mrkonjicem i Djukic-Dejanovic, raspravljate i glasate da li treba da budu smenjeni Obradovic, Mrkonjic i Djukic-Dejanovic? O tvojoj duploj funkciji (a ni za jednu nisi!) ni da ne pricamo. Primere u kojima Predsednik Vlade usput upravlja i Policijom mozemo mozda naci samo ponegde u Juznoj Americi te po zabitim regijama Africkog kontinenta.
Pricas o velikim propustima u ekonomskim resorima a u isto vreme jedini si Predsednik Vlade na svetu koji do sada nigde nijednu rec nije progovorio o ekonomskim kretanjima zemlje. Raspitaj se malo o tome sta je npr. Bruto-nacionalni dohodak ili projektovana stopa rasta, inflatorna kretanja ili kreditni rejting zemlje... a ne da nam se pojavljujes na Tv-u i da mislis da si mnogo pametan zato sto si presedeo dva sata i uspeo da Ne odgovoris ni na jedno novinarsko pitanje. Na najodgovornijem si mestu u ovoj zemlji i narod od tebe ocekuje odgovore, precizne, argumentovane i jasne. Ako ti to nije jasno, onda ...

crni domino

pre 10 godina

Da odu: Dinkic, Obradovic, Knezevic, Bacevic, Dacic, Mrkonjic, Ilic, Krkobabic i Dejanovic. Ostali jedva da prolaze. Premijer Vucic.
Ako za pola godine nema boljitka - IZBORI, cak i predsednicki!
Mada je trebalo sada raspisati izbore!
I sada se pokazalo da je Vucic obican poslusnik velike gluperde!
Na zalost!

madjilac

pre 10 godina

Jado jado znasli jadan sta radis ne boj se nista ne boli odlazak sa vlasti ali posle je gadno moze Sanader slucaj sto licno mislim da si zasluzio sad a mnogosi duzan iz devedesetih.Cuti vise I povuci se tako ces najvise pomoci ovoj jadnoj srbiji.

Noddy

pre 10 godina

Po mom nekom skromnom misljenju tokom ove rekonstrukcije najbolje se pokazao SNS jer su od samog starta bili spremni za promene pre svega unutar njih samih, i sire naravno. Dacic kao iskusan politicar je zajedno sa svojom strankom vesto vrdao i izvrdao da ostane. URS je pravedno izbacen, jer su sve vreme i bili visak, koji nicemu nije doprineo, osim propadanju.

KO ?

pre 10 godina

Imala bi tu jos gomila njih da se istera, samo kad ne bi bila potrebna vecina u parlamentu. A mogu..ovako, pojedinacno da isteraju jos neke i da im nadju bolju zamenu, ako imaju.

Sad i nadam se nikad vise

pre 10 godina

Prijatelju, razumem te potpuno, na tvom mestu i ja bi se grcevito borio da ne bude izbora, jer sad i ko zna kada opet ces biti u nekoj vladi!
Tako da se ti vise plasis izbora nego posrnula i uspesnom propagandom degradirana opozicija (DS).
Srecan rad i da ste zivi i zdravi!

L

pre 10 godina

Predsednik si vlade stanje u Drzavi ocajno, narod jedva prezivljva a ti sve deblji..stanje u MUP-Srbije veoma tesko..To sve govori da si ne dorastao ulogama...

novicavg

pre 10 godina

Posle odluke predsedništva SNS i Aleksandra Vučića koji je presakao da se ne ide na izbore i da se nastavi u koaliciji sa SPS čekaju nas mnogi zadaci koji se moraju uraditi za kratko vreme.Ali pre tih zadataka premijer Dačić ima zadatak da iz vlade od svojih ministra još jednog pošalje kući i on je u prilici da vaga između Obradović i gospođe Dejanović. Po stavu većina građana i stavovima vlade oboje su zaslužili da napuste vladu i da oslobode ministarska mesta za nove mlade i stručne ljude koji će ih zameniti i voditi te resore mnogo bolje i kvalitetnije nego oni. Dačić kao premijer i lider SPS je u prilicu da preeseče i čekaćemo njegovu odluku nakon razgovora sa oba svoja ministra.

Bole iz škole

pre 10 godina

Tako se i tvoj idol Slobodan Milošević osiono i bahato ponašao pa svi znamo kako je zavrsio,portparolu iz vremena crveno-crne koalicije.

Lokot

pre 10 godina

Valjda ce i politika koju vi sprovodite doziveti fijasko...Dugo ste u vlasti a narod zivi sve gore...Koja je afera mimoisla SPS kadar...