Utorak, 23.07.2013.

13:41

Preminuo novinar Dragan Babić

Novinar, prevodilac i pisac Dragan Babić preminuo je 77 godini u Vranju. Babić je bio autor i voditelj brojnih televizijskih emisija, najpoznatija je Kino-oko.

Izvor: Beta

Preminuo novinar Dragan Babiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 10 godina

malo slovo o Velikom Čoveku...

Koliko smo izgubili (usuđujem se da kažem) kao nacija, njegovim “odlaskom na bolje mesto” i ranije njegovim zapostavljanjem od vlasti ili prosto njegovim izborom da ne učestvuje u sveopštem ludilu na način koji nije dostojan pre svega čoveka pa i njega kao jednako takvog, ne može se sagledati. Dragan Babić je svojim delom, zaostavštinom u medijima i svojim postojanjem činio ovaj svet podnošljivijim.

Iako svestan da je ovo idealizivana predstava njega samog, smatram da je iza sebe ostavio mnogo u onome što je stvarao i u onome što je za života bio, a moglo bi se sročiti u par reči. Uzor, čijem dostizanju treba težiti.

Neka mu je laka zemlja i večna slava.

Ljiljana

pre 10 godina

Bila je privilegija stasavati i siriti vidike uz autorske emisije jedinstvenog gdin-a Babica, autenticnog intelektualca, mudrih pitanja i
odgovora. Kompletan stvaralac, koji je novinarstvo svojom erudicijom i umecem sagovornistva uzdigao u umetnicku vrednost.
Hvala mu sto nam je oplemenio um i dusu.

Neka mu je vecna slava! Pocivao u miru, neponovljivi gospodine Babicu.

Djorgo

pre 10 godina

Sve komentare koje sam video sam.bih podrzao. Da, malo ih, je za smrt tako sjanog novinara i intelektualca. Zato i nista ne bih (pametno) imao da dodam, osim da sa ljudima kao Dragan Babic odlazi i jedno vreme. Mi koji smo izmedju nejgove generacije i onih koji stupaju u doba kada se radjaju deca, ostaje da se mirimo sa tim da necemo dostici vrhove koje su on i njegaova generacija i to vreme (potrebno je i ``vreme``), a opet da prenosim na mladje da ``cuke`` i ``sumarci`` nisu ``vrhovi``, ponajmanje ``vrh brate``. Da sacuvamo ``vatru`` i svetlost`` dok se u buducnosti opet ne razgore i osvete ovaj kraj sveta, a ne bombe i rakete. Pocivaj u miru. U tihoj legendi. Eto ...

nezaboravno

pre 10 godina

Danas kada sam procitala ovu vest da je otisao jos jedan velikan iz plejade jugoslovenkih novinara i stvarala, osetila sam tugu, ali sam u isto vreme jos jednom bila ponosna na vreme u kome sam stasavla. Da znajau danasnje generacije, kakva je to imprsivna, kompletna licnost bila,shvatili bi koliko su dansnji tzv, voditelji"tanki" u svakom pogledu.Kvalitetan novinar, kvalitetne emisije o kojima moze danas samo da se sanja. Neko je primetio da je istaknuto da nije bio clan partije. Ne vidim to kao manu. Naprotiv, dokaz da je u SFRJ ipak prevagu imao kvalitet. I koliko se secam ta veza sa Liv Ulman nije bila bas tako kratka, on je jedno vreme zbog nje i napusos TV Beograd. I jos nesto, zapanjujuce mali broj citalaca je ostavilo komentar na ovu vest, porazno. neka pociva u miru.

ljiljana zrnic banja luka

pre 10 godina

moje djetinjstvo je obiljezio "dvogled" pored ostalih sjajnih djecijih emisija. moja je sreca da sam bila njegov savremenik. upravo na rts2 pogledala divnu emisiju "zivjeti kao sav normalan svijet" sa njim i potvrdila koliko smo izgubili odlaskom ovog velikog intelektualca.

G.B.

pre 10 godina

Dragan Babić i Željko Malnar, velikani koje nije lako opisati. Toliko su odskakali od svoje sredine da prosto neverovatno da se radi o jednom Srbinu i jednom Hrvatu.

Bio je i moralna veličina

pre 10 godina

Dao sam minus jednom komentaru koji je Dragana Babića nazvao "vrlo kvalitetnim čovekom". Uz Dragana (nije radio samo Kino oko, imao je mnogo jačih ostvarenja u svom životu), ne ide taj novogovor gde je reč dobar zamenjena ovim "kavalitetan". Veliki novinar i veliki čovek! Stanovao je na sedmom spratu i godinama je pokušavao da zameni stan za neki u prizemlju, nije voleo neprirodnu visinu. I kad bi neko došao zbog zamene, prvo što bi rekao bilo je - uh, sedmi sprat... Dragan bi dodao - potpuno ste u pravu, zaista je visoko, a i ovaj lift često ne radi, katastrofa... Stan nikada nije uspeo da zameni.

BgHQ

pre 10 godina

Novinar u pravom i to najpozitivnijem smislu te reci.Voleo sam da gledam njegove emisije iako sam bio mali pa ih nisam tada potpuno shvatao.Voleo sam da slusam boju njegovog glasa i da se divim dikciji koja je bila pomalo specificna.Emisije su imale izuzetan sarm i bile su gledane.Slava mu.

From Down Under

pre 10 godina

"......Nikada nije bio član nijedne partije"..... postade merilo za to koliko imas morala i pameti.
Mnogi ce se naci uvredjeni, ali je stvarno tako.
Neka pociva u miru, rado cemo ga se secati.
KAda god se iz ove daleke Ozi zemlje vracam kuci, sve manje prepoznajem svoju Srbiju i sredinu koja me je iznedrila. Nekako mi je ostala bez duse. I ne verujem da je promena toliko velika u meni, jer je ja i dalje volim.

rastko

pre 10 godina

Veliko hvala i slava ovom izuzetnom čoveku! Bio je za divljenje zbog svoje inteligencije,elokventntnosti, britkog uma i duha, novinarskog profesionalizma...Obožavali smo da gledamo sve njegove emisije i posle svake smo se osećali bogatije, ispunjenije.A da kažem da je plenio i svojim šmekerskim šarmom i bio je dasa, u najlepšem smislu te reči.Gledateljke su volele ne samo da ga slušaju, već i da ga gledaju. Saučešće porodici!

coja cojic

pre 10 godina

Divan čovek, pravi gospodin i intelektualac. Koliko se sećam bio je u kratkoj emotivnoj vezi sa Liv Ulman ili se bar tako pričalo u narodu....

Nikola S.

pre 10 godina

Oni koji ga ne znaju, njega i njegov rad-me mogu da shvate koji je to kvalitet bio. Recimo kao Meril Strip u odnosu na Milicu Milšu. Emisije ispred svog vremena. Verujem da je čovek dobijao mini-rak mozga ko se sve nazivao novinarom, kakvih je sve neinventivnih, prostih emisija bilo, svaki put kad vidi Vesnu Dedić na ekranu... Nenadoknadiv gubitak, ne ova fizička smrt nego njegovo već duže odsustvo iz našeg javnog života. Poslušajte njegovo poslednje gostovanje u "Peščaniku".

Nenad, Skopje

pre 10 godina

Pamticu njegov javni zivot po dve faze: dok je stvarao, bio je jako kreativan covek, sa izvanrednom emisijom Kino oko i, kada se povukao, u retkim javnim nastupima, bio je isuvise pretenciozan za moj ukus. RIP!

Aleksandra

pre 10 godina

И ја сам одрастала уз емисије г-дина Бабића, мада сам у време његовог зенита била превише мала. Харизматичан интелектуалац, таквих је мало остало у Србији (ваљда их још има?!). Веома ми је жао што га више нема међу нама. Све о њему је овде речено: ерудита светског ранга са нашим шмеком, никад члан (ни једне) партије, достојанствено се повукао када су га отерали са телевизије, умро у Врању (а не у Београду)... Треба да се запитамо зашто га није било у јавном животу од 1999. када су се околности у Србији (наизглед) мењале, бар на једној од силних телевијиза. Ипак, охрабрује да број људи који је овде оставио и/или "лајковао" дивне коментаре о г-дину Бабићу - није мали. Ако заиста има толико нас који уопште знају за њега и којима је овај човек импоновао - то је заправо СЈАЈНО!!!

skeptik

pre 10 godina

Koji je to smeker bio svedoci i to sto se Liv Ulman, verovali vi ili ne, za vreme intervijua zaljubila u njega. Ta romansa je nazalost kratko trajala, ali to samo govori o harizmi ovog coveka. Kad njega slusate, vi jednostavno morate biti ocarani njegovom inteligencijom i elokventnoscu.
Pocivaj u miru, VELIKI covece.

jovica

pre 10 godina

Polako odlaze vrlo kvalitetni ljudi. Sećam se kino oka i njegovog genijalnog i elokvetnog načina pripovedanja na zadate teme. Ne mogu a da se ovom prilikom i ne setim takođe pokojnog Ranka Munitića, čije sam emisije takođe kao i Babićeve gledao sa velikim zadovoljstvom. S obzirom da sam i sam filmofil gotovo sam upijao pomenute i njihove emisije. Naravno i da o Nebojši Đukeliću ne treba trošiti reči, sada će zajedno negde na nekom mestu možda prodiskutovati o stanju tj. haosu u nečemu što se nekada nazivalo kulturom. Veliki ljudi, predivni intelektualci. Takvi se više ne rađaju.

Ducili

pre 10 godina

Smrt Dragana Babića doživljavam kao lični, nenadoknadivi gubitak.
Njegove emisije su formirale moje mišljenje, njegove knjige su mi "držale glavu iznad vode" onih nesrećnih godina. Neka Vam je laka zemlja, dragi Gospodine ...

Pedja

pre 10 godina

Otisao je jedan od najboljih novinara koje je ova zemlja imala.
Cast je bila biti njegov savremenik, gledati njegove emisije i slusati sta prica.
Neka mu je laka zemlja.

D Stojkov

pre 10 godina

Za nas (sada vec sredovecne) koji smo odrstali na Kino-Oku ovo je tuzna vest. G.din Babic je intelektualna velicina i ostace u secanju kao bard novinarstva na ovim prostorima.

vojkan

pre 10 godina

Puno poštovanje za celokupni vaš rad . Uvek sam se pitao kako to da čovek toliko tiho priča dok Vas vodi kroz emisiju a nijednog trenutka nisam pojačao ton na televizoru i sve sam dobro čuo. Na žalost (kao što ste i sami dobro znali ), kultura je sa televizije odavno istisnuta otprilike malo više pre vašeg penzionisanja i nikad se više nije ni vratila. Počivajte u miru planetarni gospodine.

mirko

pre 10 godina

Iskreno žalim, već dugo sam se pitao gde je? Po meni je bio jedan od vodećih srpskih intelektualaca. U sećanju mi je njegov razgovor piscem Mandićem na drogom programu tadašnje Televizije Beograd.
Počivaj u miru veliki čoveče.

kid

pre 10 godina

Veliki majstor svog zanata, predivnog glasa i snaznog autoriteta. Posebna preporuka: Nikada nije bio član nijedne partije.
Neka pociva u miru.

Toto

pre 10 godina

Slava mu!

Ne znam koliko ga se ljudi secaju, ali je bio jedan pravi gospodin, intelektualac u najpozitivnijem smislu. Razborit, recit, smiren, odmeren, kulturan. Kao klinac sam gledao taj cuveni Kino-oko i zahvaljujuci toj emisiji prilicno rano usao u svet socijalnih tema. Iskreno ni na jednoj televiziji/mediju trenutno ne vidim kalibar jednog Babica. Vrnuhac novinarstva je cusnuti mikrofon nekome pod nos ili prezvakavati izandjale/dnevnopoliticke teme.

Toto

pre 10 godina

Slava mu!

Ne znam koliko ga se ljudi secaju, ali je bio jedan pravi gospodin, intelektualac u najpozitivnijem smislu. Razborit, recit, smiren, odmeren, kulturan. Kao klinac sam gledao taj cuveni Kino-oko i zahvaljujuci toj emisiji prilicno rano usao u svet socijalnih tema. Iskreno ni na jednoj televiziji/mediju trenutno ne vidim kalibar jednog Babica. Vrnuhac novinarstva je cusnuti mikrofon nekome pod nos ili prezvakavati izandjale/dnevnopoliticke teme.

D Stojkov

pre 10 godina

Za nas (sada vec sredovecne) koji smo odrstali na Kino-Oku ovo je tuzna vest. G.din Babic je intelektualna velicina i ostace u secanju kao bard novinarstva na ovim prostorima.

Pedja

pre 10 godina

Otisao je jedan od najboljih novinara koje je ova zemlja imala.
Cast je bila biti njegov savremenik, gledati njegove emisije i slusati sta prica.
Neka mu je laka zemlja.

vojkan

pre 10 godina

Puno poštovanje za celokupni vaš rad . Uvek sam se pitao kako to da čovek toliko tiho priča dok Vas vodi kroz emisiju a nijednog trenutka nisam pojačao ton na televizoru i sve sam dobro čuo. Na žalost (kao što ste i sami dobro znali ), kultura je sa televizije odavno istisnuta otprilike malo više pre vašeg penzionisanja i nikad se više nije ni vratila. Počivajte u miru planetarni gospodine.

kid

pre 10 godina

Veliki majstor svog zanata, predivnog glasa i snaznog autoriteta. Posebna preporuka: Nikada nije bio član nijedne partije.
Neka pociva u miru.

mirko

pre 10 godina

Iskreno žalim, već dugo sam se pitao gde je? Po meni je bio jedan od vodećih srpskih intelektualaca. U sećanju mi je njegov razgovor piscem Mandićem na drogom programu tadašnje Televizije Beograd.
Počivaj u miru veliki čoveče.

skeptik

pre 10 godina

Koji je to smeker bio svedoci i to sto se Liv Ulman, verovali vi ili ne, za vreme intervijua zaljubila u njega. Ta romansa je nazalost kratko trajala, ali to samo govori o harizmi ovog coveka. Kad njega slusate, vi jednostavno morate biti ocarani njegovom inteligencijom i elokventnoscu.
Pocivaj u miru, VELIKI covece.

jovica

pre 10 godina

Polako odlaze vrlo kvalitetni ljudi. Sećam se kino oka i njegovog genijalnog i elokvetnog načina pripovedanja na zadate teme. Ne mogu a da se ovom prilikom i ne setim takođe pokojnog Ranka Munitića, čije sam emisije takođe kao i Babićeve gledao sa velikim zadovoljstvom. S obzirom da sam i sam filmofil gotovo sam upijao pomenute i njihove emisije. Naravno i da o Nebojši Đukeliću ne treba trošiti reči, sada će zajedno negde na nekom mestu možda prodiskutovati o stanju tj. haosu u nečemu što se nekada nazivalo kulturom. Veliki ljudi, predivni intelektualci. Takvi se više ne rađaju.

Ducili

pre 10 godina

Smrt Dragana Babića doživljavam kao lični, nenadoknadivi gubitak.
Njegove emisije su formirale moje mišljenje, njegove knjige su mi "držale glavu iznad vode" onih nesrećnih godina. Neka Vam je laka zemlja, dragi Gospodine ...

Nikola S.

pre 10 godina

Oni koji ga ne znaju, njega i njegov rad-me mogu da shvate koji je to kvalitet bio. Recimo kao Meril Strip u odnosu na Milicu Milšu. Emisije ispred svog vremena. Verujem da je čovek dobijao mini-rak mozga ko se sve nazivao novinarom, kakvih je sve neinventivnih, prostih emisija bilo, svaki put kad vidi Vesnu Dedić na ekranu... Nenadoknadiv gubitak, ne ova fizička smrt nego njegovo već duže odsustvo iz našeg javnog života. Poslušajte njegovo poslednje gostovanje u "Peščaniku".

From Down Under

pre 10 godina

"......Nikada nije bio član nijedne partije"..... postade merilo za to koliko imas morala i pameti.
Mnogi ce se naci uvredjeni, ali je stvarno tako.
Neka pociva u miru, rado cemo ga se secati.
KAda god se iz ove daleke Ozi zemlje vracam kuci, sve manje prepoznajem svoju Srbiju i sredinu koja me je iznedrila. Nekako mi je ostala bez duse. I ne verujem da je promena toliko velika u meni, jer je ja i dalje volim.

rastko

pre 10 godina

Veliko hvala i slava ovom izuzetnom čoveku! Bio je za divljenje zbog svoje inteligencije,elokventntnosti, britkog uma i duha, novinarskog profesionalizma...Obožavali smo da gledamo sve njegove emisije i posle svake smo se osećali bogatije, ispunjenije.A da kažem da je plenio i svojim šmekerskim šarmom i bio je dasa, u najlepšem smislu te reči.Gledateljke su volele ne samo da ga slušaju, već i da ga gledaju. Saučešće porodici!

Aleksandra

pre 10 godina

И ја сам одрастала уз емисије г-дина Бабића, мада сам у време његовог зенита била превише мала. Харизматичан интелектуалац, таквих је мало остало у Србији (ваљда их још има?!). Веома ми је жао што га више нема међу нама. Све о њему је овде речено: ерудита светског ранга са нашим шмеком, никад члан (ни једне) партије, достојанствено се повукао када су га отерали са телевизије, умро у Врању (а не у Београду)... Треба да се запитамо зашто га није било у јавном животу од 1999. када су се околности у Србији (наизглед) мењале, бар на једној од силних телевијиза. Ипак, охрабрује да број људи који је овде оставио и/или "лајковао" дивне коментаре о г-дину Бабићу - није мали. Ако заиста има толико нас који уопште знају за њега и којима је овај човек импоновао - то је заправо СЈАЈНО!!!

Bio je i moralna veličina

pre 10 godina

Dao sam minus jednom komentaru koji je Dragana Babića nazvao "vrlo kvalitetnim čovekom". Uz Dragana (nije radio samo Kino oko, imao je mnogo jačih ostvarenja u svom životu), ne ide taj novogovor gde je reč dobar zamenjena ovim "kavalitetan". Veliki novinar i veliki čovek! Stanovao je na sedmom spratu i godinama je pokušavao da zameni stan za neki u prizemlju, nije voleo neprirodnu visinu. I kad bi neko došao zbog zamene, prvo što bi rekao bilo je - uh, sedmi sprat... Dragan bi dodao - potpuno ste u pravu, zaista je visoko, a i ovaj lift često ne radi, katastrofa... Stan nikada nije uspeo da zameni.

coja cojic

pre 10 godina

Divan čovek, pravi gospodin i intelektualac. Koliko se sećam bio je u kratkoj emotivnoj vezi sa Liv Ulman ili se bar tako pričalo u narodu....

Djorgo

pre 10 godina

Sve komentare koje sam video sam.bih podrzao. Da, malo ih, je za smrt tako sjanog novinara i intelektualca. Zato i nista ne bih (pametno) imao da dodam, osim da sa ljudima kao Dragan Babic odlazi i jedno vreme. Mi koji smo izmedju nejgove generacije i onih koji stupaju u doba kada se radjaju deca, ostaje da se mirimo sa tim da necemo dostici vrhove koje su on i njegaova generacija i to vreme (potrebno je i ``vreme``), a opet da prenosim na mladje da ``cuke`` i ``sumarci`` nisu ``vrhovi``, ponajmanje ``vrh brate``. Da sacuvamo ``vatru`` i svetlost`` dok se u buducnosti opet ne razgore i osvete ovaj kraj sveta, a ne bombe i rakete. Pocivaj u miru. U tihoj legendi. Eto ...

ljiljana zrnic banja luka

pre 10 godina

moje djetinjstvo je obiljezio "dvogled" pored ostalih sjajnih djecijih emisija. moja je sreca da sam bila njegov savremenik. upravo na rts2 pogledala divnu emisiju "zivjeti kao sav normalan svijet" sa njim i potvrdila koliko smo izgubili odlaskom ovog velikog intelektualca.

G.B.

pre 10 godina

Dragan Babić i Željko Malnar, velikani koje nije lako opisati. Toliko su odskakali od svoje sredine da prosto neverovatno da se radi o jednom Srbinu i jednom Hrvatu.

nezaboravno

pre 10 godina

Danas kada sam procitala ovu vest da je otisao jos jedan velikan iz plejade jugoslovenkih novinara i stvarala, osetila sam tugu, ali sam u isto vreme jos jednom bila ponosna na vreme u kome sam stasavla. Da znajau danasnje generacije, kakva je to imprsivna, kompletna licnost bila,shvatili bi koliko su dansnji tzv, voditelji"tanki" u svakom pogledu.Kvalitetan novinar, kvalitetne emisije o kojima moze danas samo da se sanja. Neko je primetio da je istaknuto da nije bio clan partije. Ne vidim to kao manu. Naprotiv, dokaz da je u SFRJ ipak prevagu imao kvalitet. I koliko se secam ta veza sa Liv Ulman nije bila bas tako kratka, on je jedno vreme zbog nje i napusos TV Beograd. I jos nesto, zapanjujuce mali broj citalaca je ostavilo komentar na ovu vest, porazno. neka pociva u miru.

Ljiljana

pre 10 godina

Bila je privilegija stasavati i siriti vidike uz autorske emisije jedinstvenog gdin-a Babica, autenticnog intelektualca, mudrih pitanja i
odgovora. Kompletan stvaralac, koji je novinarstvo svojom erudicijom i umecem sagovornistva uzdigao u umetnicku vrednost.
Hvala mu sto nam je oplemenio um i dusu.

Neka mu je vecna slava! Pocivao u miru, neponovljivi gospodine Babicu.

BgHQ

pre 10 godina

Novinar u pravom i to najpozitivnijem smislu te reci.Voleo sam da gledam njegove emisije iako sam bio mali pa ih nisam tada potpuno shvatao.Voleo sam da slusam boju njegovog glasa i da se divim dikciji koja je bila pomalo specificna.Emisije su imale izuzetan sarm i bile su gledane.Slava mu.

Bane

pre 10 godina

malo slovo o Velikom Čoveku...

Koliko smo izgubili (usuđujem se da kažem) kao nacija, njegovim “odlaskom na bolje mesto” i ranije njegovim zapostavljanjem od vlasti ili prosto njegovim izborom da ne učestvuje u sveopštem ludilu na način koji nije dostojan pre svega čoveka pa i njega kao jednako takvog, ne može se sagledati. Dragan Babić je svojim delom, zaostavštinom u medijima i svojim postojanjem činio ovaj svet podnošljivijim.

Iako svestan da je ovo idealizivana predstava njega samog, smatram da je iza sebe ostavio mnogo u onome što je stvarao i u onome što je za života bio, a moglo bi se sročiti u par reči. Uzor, čijem dostizanju treba težiti.

Neka mu je laka zemlja i večna slava.

Nenad, Skopje

pre 10 godina

Pamticu njegov javni zivot po dve faze: dok je stvarao, bio je jako kreativan covek, sa izvanrednom emisijom Kino oko i, kada se povukao, u retkim javnim nastupima, bio je isuvise pretenciozan za moj ukus. RIP!

Nenad, Skopje

pre 10 godina

Pamticu njegov javni zivot po dve faze: dok je stvarao, bio je jako kreativan covek, sa izvanrednom emisijom Kino oko i, kada se povukao, u retkim javnim nastupima, bio je isuvise pretenciozan za moj ukus. RIP!

Ducili

pre 10 godina

Smrt Dragana Babića doživljavam kao lični, nenadoknadivi gubitak.
Njegove emisije su formirale moje mišljenje, njegove knjige su mi "držale glavu iznad vode" onih nesrećnih godina. Neka Vam je laka zemlja, dragi Gospodine ...

G.B.

pre 10 godina

Dragan Babić i Željko Malnar, velikani koje nije lako opisati. Toliko su odskakali od svoje sredine da prosto neverovatno da se radi o jednom Srbinu i jednom Hrvatu.

Toto

pre 10 godina

Slava mu!

Ne znam koliko ga se ljudi secaju, ali je bio jedan pravi gospodin, intelektualac u najpozitivnijem smislu. Razborit, recit, smiren, odmeren, kulturan. Kao klinac sam gledao taj cuveni Kino-oko i zahvaljujuci toj emisiji prilicno rano usao u svet socijalnih tema. Iskreno ni na jednoj televiziji/mediju trenutno ne vidim kalibar jednog Babica. Vrnuhac novinarstva je cusnuti mikrofon nekome pod nos ili prezvakavati izandjale/dnevnopoliticke teme.

mirko

pre 10 godina

Iskreno žalim, već dugo sam se pitao gde je? Po meni je bio jedan od vodećih srpskih intelektualaca. U sećanju mi je njegov razgovor piscem Mandićem na drogom programu tadašnje Televizije Beograd.
Počivaj u miru veliki čoveče.

skeptik

pre 10 godina

Koji je to smeker bio svedoci i to sto se Liv Ulman, verovali vi ili ne, za vreme intervijua zaljubila u njega. Ta romansa je nazalost kratko trajala, ali to samo govori o harizmi ovog coveka. Kad njega slusate, vi jednostavno morate biti ocarani njegovom inteligencijom i elokventnoscu.
Pocivaj u miru, VELIKI covece.

jovica

pre 10 godina

Polako odlaze vrlo kvalitetni ljudi. Sećam se kino oka i njegovog genijalnog i elokvetnog načina pripovedanja na zadate teme. Ne mogu a da se ovom prilikom i ne setim takođe pokojnog Ranka Munitića, čije sam emisije takođe kao i Babićeve gledao sa velikim zadovoljstvom. S obzirom da sam i sam filmofil gotovo sam upijao pomenute i njihove emisije. Naravno i da o Nebojši Đukeliću ne treba trošiti reči, sada će zajedno negde na nekom mestu možda prodiskutovati o stanju tj. haosu u nečemu što se nekada nazivalo kulturom. Veliki ljudi, predivni intelektualci. Takvi se više ne rađaju.

coja cojic

pre 10 godina

Divan čovek, pravi gospodin i intelektualac. Koliko se sećam bio je u kratkoj emotivnoj vezi sa Liv Ulman ili se bar tako pričalo u narodu....

From Down Under

pre 10 godina

"......Nikada nije bio član nijedne partije"..... postade merilo za to koliko imas morala i pameti.
Mnogi ce se naci uvredjeni, ali je stvarno tako.
Neka pociva u miru, rado cemo ga se secati.
KAda god se iz ove daleke Ozi zemlje vracam kuci, sve manje prepoznajem svoju Srbiju i sredinu koja me je iznedrila. Nekako mi je ostala bez duse. I ne verujem da je promena toliko velika u meni, jer je ja i dalje volim.

Bio je i moralna veličina

pre 10 godina

Dao sam minus jednom komentaru koji je Dragana Babića nazvao "vrlo kvalitetnim čovekom". Uz Dragana (nije radio samo Kino oko, imao je mnogo jačih ostvarenja u svom životu), ne ide taj novogovor gde je reč dobar zamenjena ovim "kavalitetan". Veliki novinar i veliki čovek! Stanovao je na sedmom spratu i godinama je pokušavao da zameni stan za neki u prizemlju, nije voleo neprirodnu visinu. I kad bi neko došao zbog zamene, prvo što bi rekao bilo je - uh, sedmi sprat... Dragan bi dodao - potpuno ste u pravu, zaista je visoko, a i ovaj lift često ne radi, katastrofa... Stan nikada nije uspeo da zameni.

D Stojkov

pre 10 godina

Za nas (sada vec sredovecne) koji smo odrstali na Kino-Oku ovo je tuzna vest. G.din Babic je intelektualna velicina i ostace u secanju kao bard novinarstva na ovim prostorima.

Pedja

pre 10 godina

Otisao je jedan od najboljih novinara koje je ova zemlja imala.
Cast je bila biti njegov savremenik, gledati njegove emisije i slusati sta prica.
Neka mu je laka zemlja.

kid

pre 10 godina

Veliki majstor svog zanata, predivnog glasa i snaznog autoriteta. Posebna preporuka: Nikada nije bio član nijedne partije.
Neka pociva u miru.

vojkan

pre 10 godina

Puno poštovanje za celokupni vaš rad . Uvek sam se pitao kako to da čovek toliko tiho priča dok Vas vodi kroz emisiju a nijednog trenutka nisam pojačao ton na televizoru i sve sam dobro čuo. Na žalost (kao što ste i sami dobro znali ), kultura je sa televizije odavno istisnuta otprilike malo više pre vašeg penzionisanja i nikad se više nije ni vratila. Počivajte u miru planetarni gospodine.

rastko

pre 10 godina

Veliko hvala i slava ovom izuzetnom čoveku! Bio je za divljenje zbog svoje inteligencije,elokventntnosti, britkog uma i duha, novinarskog profesionalizma...Obožavali smo da gledamo sve njegove emisije i posle svake smo se osećali bogatije, ispunjenije.A da kažem da je plenio i svojim šmekerskim šarmom i bio je dasa, u najlepšem smislu te reči.Gledateljke su volele ne samo da ga slušaju, već i da ga gledaju. Saučešće porodici!

Nikola S.

pre 10 godina

Oni koji ga ne znaju, njega i njegov rad-me mogu da shvate koji je to kvalitet bio. Recimo kao Meril Strip u odnosu na Milicu Milšu. Emisije ispred svog vremena. Verujem da je čovek dobijao mini-rak mozga ko se sve nazivao novinarom, kakvih je sve neinventivnih, prostih emisija bilo, svaki put kad vidi Vesnu Dedić na ekranu... Nenadoknadiv gubitak, ne ova fizička smrt nego njegovo već duže odsustvo iz našeg javnog života. Poslušajte njegovo poslednje gostovanje u "Peščaniku".

Aleksandra

pre 10 godina

И ја сам одрастала уз емисије г-дина Бабића, мада сам у време његовог зенита била превише мала. Харизматичан интелектуалац, таквих је мало остало у Србији (ваљда их још има?!). Веома ми је жао што га више нема међу нама. Све о њему је овде речено: ерудита светског ранга са нашим шмеком, никад члан (ни једне) партије, достојанствено се повукао када су га отерали са телевизије, умро у Врању (а не у Београду)... Треба да се запитамо зашто га није било у јавном животу од 1999. када су се околности у Србији (наизглед) мењале, бар на једној од силних телевијиза. Ипак, охрабрује да број људи који је овде оставио и/или "лајковао" дивне коментаре о г-дину Бабићу - није мали. Ако заиста има толико нас који уопште знају за њега и којима је овај човек импоновао - то је заправо СЈАЈНО!!!

BgHQ

pre 10 godina

Novinar u pravom i to najpozitivnijem smislu te reci.Voleo sam da gledam njegove emisije iako sam bio mali pa ih nisam tada potpuno shvatao.Voleo sam da slusam boju njegovog glasa i da se divim dikciji koja je bila pomalo specificna.Emisije su imale izuzetan sarm i bile su gledane.Slava mu.

ljiljana zrnic banja luka

pre 10 godina

moje djetinjstvo je obiljezio "dvogled" pored ostalih sjajnih djecijih emisija. moja je sreca da sam bila njegov savremenik. upravo na rts2 pogledala divnu emisiju "zivjeti kao sav normalan svijet" sa njim i potvrdila koliko smo izgubili odlaskom ovog velikog intelektualca.

nezaboravno

pre 10 godina

Danas kada sam procitala ovu vest da je otisao jos jedan velikan iz plejade jugoslovenkih novinara i stvarala, osetila sam tugu, ali sam u isto vreme jos jednom bila ponosna na vreme u kome sam stasavla. Da znajau danasnje generacije, kakva je to imprsivna, kompletna licnost bila,shvatili bi koliko su dansnji tzv, voditelji"tanki" u svakom pogledu.Kvalitetan novinar, kvalitetne emisije o kojima moze danas samo da se sanja. Neko je primetio da je istaknuto da nije bio clan partije. Ne vidim to kao manu. Naprotiv, dokaz da je u SFRJ ipak prevagu imao kvalitet. I koliko se secam ta veza sa Liv Ulman nije bila bas tako kratka, on je jedno vreme zbog nje i napusos TV Beograd. I jos nesto, zapanjujuce mali broj citalaca je ostavilo komentar na ovu vest, porazno. neka pociva u miru.

Djorgo

pre 10 godina

Sve komentare koje sam video sam.bih podrzao. Da, malo ih, je za smrt tako sjanog novinara i intelektualca. Zato i nista ne bih (pametno) imao da dodam, osim da sa ljudima kao Dragan Babic odlazi i jedno vreme. Mi koji smo izmedju nejgove generacije i onih koji stupaju u doba kada se radjaju deca, ostaje da se mirimo sa tim da necemo dostici vrhove koje su on i njegaova generacija i to vreme (potrebno je i ``vreme``), a opet da prenosim na mladje da ``cuke`` i ``sumarci`` nisu ``vrhovi``, ponajmanje ``vrh brate``. Da sacuvamo ``vatru`` i svetlost`` dok se u buducnosti opet ne razgore i osvete ovaj kraj sveta, a ne bombe i rakete. Pocivaj u miru. U tihoj legendi. Eto ...

Ljiljana

pre 10 godina

Bila je privilegija stasavati i siriti vidike uz autorske emisije jedinstvenog gdin-a Babica, autenticnog intelektualca, mudrih pitanja i
odgovora. Kompletan stvaralac, koji je novinarstvo svojom erudicijom i umecem sagovornistva uzdigao u umetnicku vrednost.
Hvala mu sto nam je oplemenio um i dusu.

Neka mu je vecna slava! Pocivao u miru, neponovljivi gospodine Babicu.

Bane

pre 10 godina

malo slovo o Velikom Čoveku...

Koliko smo izgubili (usuđujem se da kažem) kao nacija, njegovim “odlaskom na bolje mesto” i ranije njegovim zapostavljanjem od vlasti ili prosto njegovim izborom da ne učestvuje u sveopštem ludilu na način koji nije dostojan pre svega čoveka pa i njega kao jednako takvog, ne može se sagledati. Dragan Babić je svojim delom, zaostavštinom u medijima i svojim postojanjem činio ovaj svet podnošljivijim.

Iako svestan da je ovo idealizivana predstava njega samog, smatram da je iza sebe ostavio mnogo u onome što je stvarao i u onome što je za života bio, a moglo bi se sročiti u par reči. Uzor, čijem dostizanju treba težiti.

Neka mu je laka zemlja i večna slava.