Petak, 19.07.2013.

16:20

Gde su nestale pare s Kipra

Nekadašnji direktor Poreske uprave Aleksandar Radović kaže za B92 da su istraživački timovi Srbije pronašli novac koji je devedesetih iznet na Kipar.

Izvor: B92

Gde su nestale pare s Kipra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

ekonomski ekspert i mag

pre 10 godina

kad je mladja shvatio koliko moze da se drpi,rekao je sam sebi polako,dogovoricemo se kao ljudi,meni procenat,njima ostane dovoljno i vuk siti i ovce(narod) na broju !!!

ana2

pre 10 godina

Ja ne mogu da verujem...Pa koliko ova zemlja Srbija je ustvari bogata zemlja kad je oni svo vreme pustose i to da nisu u pitanju sitne pare!!??

nisam ni za SNS toliko, ali ko će drugi lopove u zatvor?

pre 10 godina

Pare su nestale u istom pravcu u kome nestaju i državne pare iz opština u kojima su Mlađine štetočine na vlasti samo zato šo su, udruživši se sa lokalnim polusvetom, novcem kupili vlast koristeći apatiju u neobaveštenost ljudi.

Meni su svojevremeno Mlađini poreznici (direktor poreske u jednom gradu, kadar tada G17 a sada URS) lepo poručili po istom principu po kome saobraćajni policajci uzimaju pare građanima za minorne saobraćajne prekršaje:
ili plati izmišljeni porez u celom iznosu u budžet (ako se žališ, mi smo ti i drugostepeni organ pa nemoj ni da pomišljaš)) ili daj nama 20% "za partiju" a mi ćemo poištiti poresko rešenje zbog netačnoti (?!).
Krivo mi je što sa tim ološem nisam snimao razgovor da to posle predam policiji i medijima da javnost vidi kakva je nesreća snašl ovu zemlju sa Dinkićevom partijom.

Kada sam nakon glasa za SNS video Mlađu opet u vlasti, predao sam odmah papire za mene i pordicu za iseljenje u Kanadu i sada čekam, a u međuvremenu prodajem imovinu.
U ovoj zemlji nema budućnosti za pošten i dobar svet. Uvek će njihov znoj puniti džepove kriminalaca u poreskoj ili njihovih šefova na Kipru.

Hogar

pre 10 godina

Dakle,ako sam dobro razumeo gore navedeni su bili svi redom umešani u "organizaciju i traženje" tog novca.Ništa nisu mogli da učine da ga vrate .
Danas su isti ti akteri bogati...prebogati,a iza njih ne postoji nikakav opipljiv rezultat rada.Nešto tu nije u redu...

krle - dron

pre 10 godina

Kad je shvatio koliko je to milijardi u dolarima,francima i kasnije u eurima ON se prenerazio p naglo prepao,nije se osetio sposobnom da upravlja time i to je prepustio drugima s obzirom na njegov telekt,NO narod i netrazi nista drugo od Mladje nego da kaze ko su ti drugi koji su mu to naredili i za ciji racun je okrenuo glavu na drugu stranu,mozda u ZABELI dodje sebi,nije tesko biti fin.....

kiprica

pre 10 godina

(...) Već 1993. Ivan mrkić postaje šef kabineta Dobrice Ćosića, prvog predsednika Savezne Republike Jugoslavije, a onda dobija čuvenu poziciju otpravnika poslova, a zatim i ambasadorsko mesto u Ambasadi Savezne Republike Jugoslavije u Nikoziji, Republika Kipar, gde je ostao do 1999. godine (...)

Pojela maca

pre 10 godina

Kako gde su? Saberite sve jahte i vile + slupocene stanove i automobile u zadnjih dvadesetak godina. To je otprilike ta cifra. A verujte, dosta se tu i popilo i pojelo.

joca fluks

pre 10 godina

Pre godinu ipo dana na televiziji ATV u "1na1" gostovao je Hrvatski novinar Domingor Margetić i govorio je sa dokazima koje dobio od pokojne Borke Vučić gde su KIPARSKE PARE. Ko je došao do njih i kako ih zloupotrebljava kupovinom MOBILLNIH OPERATERA u Srbiji, a da niko iz vlasti bivše i sadašnje ne reaguje zašto pita se Srpska javnost ko je to video i čuo. Zašto se ne provere ti navodi i poslovanje DD Zagreb banke tajni računi kao i gde su završile i na koji način kod Hipo grup. Zašto jednom ovom napaćenom narodu ne kažete istinu ma koliko je ona bolna, i ko će da odgovara.

Mosha

pre 10 godina

Ovde imate zanimljiv tekst o tome gde su nase pare i ko se postarao da se ne vrate u Srbiju: https://facebookreporter.org/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%9B-ex-yu-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-eu-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B5/
i ovde: http://hr.seebiz.eu/kolumne-i-komentari/borka-vucic-otkrila-tajne-veze-tdr-a-i-slobodana-milosevica/ar-37227/ , a koga mrzi da cita, moze i da pogleda i poslusa ovde: https://www.youtube.com/watch?v=wfaF_t_YTlM

sova

pre 10 godina

A onaj Dinkic, veciti asistent, uvek se mota oko skrinje sa novcem: guverner, ministar finansija, ministar privrede a rezultati njegovog rada odn. neceg drugog sve slabiji i gori. Ipak ga mama nije dobro naucila...ili pak suvise dobro naucila? Sve je relativno.

Neko

pre 10 godina

Tada je novac pronađen i na računu Mirka Marjanovića, i to više miliona u švajcarskoj banci. Za to je znao i Čeda Jovanović a ondašnji direktor Poreske uprave, onaj "bez lica" izjavio je pre neki dan da okružni tužilac u to vreme nije bio zainteresovan za taj novac. Neko ga je ipak uzeo iz švajcarske banke.

nema ni para ni pecata

pre 10 godina

e pa kad bi svako svoje pare znao da odrzava, ne bi mi milioneri morali da vam ih nosimo na ciscenje. a posle kad uzmemo sebi deo za dzeparac i uzinu, i potplatimo mafiju i ostale sluzbe onda nas jurite ko vestice. a ne pitate koliki je stres tolke pare skrivati i prati, i koliko tu gladnih usta ima. vama su te pare nista, pa vidite da mozete i bez njih. a mi bi pomrli bez nasih milioncica. Ma razboleli bi se. Vampir bez krvi, biljka bez vode, narkoman bez igle, e to smo mi tajkuni bez naseg malog kapitala.

Yogi

pre 10 godina

Nestale u dzepu Mire Markovic, Borke Vucic, Karica i familije, Marka Milosevica, Mladjana Dinkica, koferu Ivice Dacica, stanu Tomislava Nikolica, u finansiranju poslova cigara Stanka Subotica, Pinku Mitrovica, privatiziciji firmi onog tajkuna iz Zemuna, sirenju Miskovica i kod jos mnogih osoba sa "pedigreom i vezama".

Sin po materi

pre 10 godina

Doktore, materija je presla iz jednog u drugi oblik. Iz kesha i sredstava na racunu je presla u stanove, vile, tajne racune i tako dalje i tako blize. To je prvi zakon srpske politike ;)

Drvo

pre 10 godina

A gde su nestali Kanaderi cl 215(protivpožerni avioni koji su pripadali SFRJ)? I pare do njihove prodaje? Možda zna Milan Milutinović? Mada je to sića. Ko će oko toga da se sekira?
Ili je deo dogovora sa DOS-om o kohabitaciji (bio je predsednik do isteka mandata).
I onda dođe leto, pa krenu da nam gore šume...
Mislim da je i taj biznis išao preko Kipra!?

Novi investicioni ciklus tek kad ode sa vlasti SNS

pre 10 godina

@MUNKAVI.
Hronologija i faktografija:
- "Prvi milion" je "zarađen" pre Kipra.
- "Čuvar trezora porodice Milošević na Kipru" je bio Miloševićev ambasador na Kipru Ivan Mrkić, koga je Aleksandar Vučić izabrao za šefa srpske diplomatije, samo da bi odao tajnu "kiparskih para"!
- Lider DHSS i ministar pravde Vladan Batić je posetio Kipar i izvestio da je utvrdio masu iznetih para na Kipar u iznosu od 74,4 mlrd.$
Sa kamatom to je onih 100 mlrd.$ koje je u predizbornoj kampanji galantno obećao budući predsednik Srbije Tomislav Nikolić : 70 mlrd.$ za izgradnju vodenog puta Dunav-Morava-Vardar-Egej i 30 mlrd.$ investicija u industrijsku zonu na levoj obali Dunava, između Novog Sada i Beograda, a zaćutao kada su mu Rusi navodno rekli da neće dobiti ni cvonjka, jer su "NATO peta kolona" i zbog čega uskoro odlaze sa vlasti, jer su Srbiju zavili u crno.

neko iz mase

pre 10 godina

Sve je teze i teze to resiti i pronaci. Vreme radi za njih, na zalost.
Kad bi neko uspeo to da vrati u zemlju, vladao bi vecno.
Ma o cemu ja opste razmisljam :) xaxaxa

Pedja

pre 10 godina

Nema u ovoj zemlji Snowden-a ili Assange-a...
Na Kipar odnesene, sa Kipra odnesene, donesene u ...
Objaviti imena znacilo bi krvoprolice na ulicama istog trenutka.

vlada

pre 10 godina

Pa neće da se potrude da nađu proneveru nakon zemljotresa u Kraljevu, a kamo li Kipar. Samo je dovoljno ispitati poreklo imovine i utvrditi koji su dokumenti ispravljani od januara 2013. od Odeljenja za zemljotres.

Srpski Milijarderi

pre 10 godina

Ma nisu deco pare nestale nego su dosta ležale u prašini pa smo odlučili da ih malo operemo. Sad se trenutno suše, a ako je ostala neka mrlja, ide sve na hemijsko pa ćemo nakon toga da vidimo kako da ih prekrojimo. Od dobrog štofa svašta može da se skroji, pa kad vidite bazen, auto, jahtu, avion, e tu su utkane.. samo ih treba prepoznati tako lepe, ciste, oprane.

Dilan Dog

pre 10 godina

Posle ovakve izjave smeniti i privesti Dinkica.Onda poceti sa Bekom koji je imao firmu Dibek a koja je bankrotirala.Oklen mu novci.Proveriti "pranje" novca sve od pocetka privatizacije.Onda ce se otkriti i ko je ubio direktora JAT.I tako dalje,itd...

Pare suskaju

pre 10 godina

Te pare su kod 50 - 100 najmocnijih porodica u Srbiji trenutno.
Cak i da su nasli te pare 5.oktobarci, oni bi ih elegantno prisvojili za sebe.
U tome je tragedija nase sadasnjosti.
Ovako, i oni su krenuli da sluze vlasnicima tih para i stranim uticajima moci i novca, i sad nas oni svi zajedno jasu braco i sestre plebejci pa smo postali obespravljeni robovi u sopstveno jzemlji koji rade za sicu kao u Africi i Aziji a u sred smo Evrope.

Petrov

pre 10 godina

Margetic ima neka dokumenta koa su vezana za kretanje novca ali javnost ne zna o tome; Kada je svedocio u evropskom parlamentu, on ja najvise govorio u Hrvatskoj; Mi nemamo novinare tj grupu koja bi ovo istrazila jer se verovatno ljudi boje za svoj zivot; Zato moramo da zovemo u pomoc novinare i istrazitelje iz EU; Ali ovu akciju treba neko da zapocne u Srbiji;
Sto se tice Hipo banke, ona se gasi jer je ona sluzila kao finansijer mnogih poslova ali opet nedostaje dokumentacija; Novac bivse JU i Srbije nije bio samo na Kipru i nije isao samo preko HIpo banke, znaci treba dobro pogledati dokumentaciju, dosta toga ima i u dokumentaciji pok. V Barac.
Sto se tice poreskog sefa Radovica, pitam novinare, kako to da se on smestio bas u Francuskoj? To je zemlja za vrlo ostrim zakonima za strance; Pa su bas primili Radovica? Sem toga da bi on tamo "ziveo" trebao je da ponese iz zemlje povecu svotu novca, milion evra? i vise? kako je to zaradio? ko je platio Radovicevo cutanje onda? a ko mu je omogucio zivot u Francuskoj? Slucajno prilicno dobro poznajem prilike u toj zemlji i koliko sta kosta;pa mi nije sasvim jasno Sve mislim Radovic je deo tih "krugova".

bk

pre 10 godina

U susret famoznoj , "sveobuhvatnoj i dubinskoj " rekonstrukciji vlade pojavila se prica coveka iz senke bez lica o parama nadohvat ruke posle vise od decenije cutnje...

Buda Baba

pre 10 godina

Podelili su pare medju sobom samo tako!

Zapamtite,u Srbiji postoje crvena,crna,plava,zuta,sifrovana i metamorfozirana mafija,koje sebe predstavljaju kao politicke opcije!

Narodu nikad lakse da odluci koga da ne glasa,medjutim,sta vredi kada patimo od kolektivne amnezije ali i hronicne anksioznosti,koja nam ne dozvoljava da razumno rasudjujemo.

Otud afera za aferom,kradja za kradjom,i sve tako Jovo nanovo u nedogled,do potpunog unistenja Srbije!

rasamon

pre 10 godina

jel vi zaista verujete da nisu bilo zainteresovani da vrate pare. vraceno je to al samo oni znaju gde
:-) pa ja vise ne verujem u Deda Mraza, a vi?

baki960

pre 10 godina

uvek se nanovo odusevim strucnim i obavestenim komentatorima i njihovim komentarima. posebno onima koji za sve sto se desava iskopaju 1945, oznu, udbu tita. dokle BRE? '45 je kralj sa ekipom odneo sve sto je mogao da ponese i od toga jos i danas finansira a da mu niko ne trazi da vrati. kralj sloba je za zivota prebacio sve sto se imalo i moglo i na kipar i u bejrut i u moskvu i ko zna gde. njegova ekipa i dos i sns (radikali) i ostali su za narodne pare pokupovali fabrike i "privatizovali" ono sto je narod krvavo stekao i zaradio. nikom od komunjara nije ni na kraj pameti padalo da kupi fabriku ili ne daj boze banku (a kamoli vladu i predsednika). eee narode moj. heeejjj slooveeni. zbog svega sto se desilo ostaje nam samo da pevamo "boze pravde" i da se nadamo da ce ih snaci...

uzgred - azdaja stvorena '45 je davno pokojna. azdaje stvarane posle toga nikako da pocrkaju...

vukićević ivan

pre 10 godina

NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da je juče preminula devojčica iz Srbije jer NIJE BILO NOVCA da se na vreme operiše i izleči.
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da sam proteklih godina viđao desetine dečijih lica na pozivima za učešće u sličnim akcijama i uvek slušao da "DRŽAVA NEMA NOVCA" za njihovo lečenje, pa se građani mole za pomoć.
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da I U OVOM ČASU MNOGO DECE obolelih od retkih i drugih bolesti ČEKA NA POMOĆ, a tu pomoć neće dobiti ako se u Srbiji ovog časa istovremeno ne odazove par hiljada humanih ljudi da odvoje za pomoć koliko mogu. Nažalost, nekada ni pomoć par hiljada divnih i humanih ljudi nije dovoljna i naša deca i dalje umiru.
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da je prošlo 13 godina od 2000-e ... a ovaj narod i dalje živi u siromaštvu; i dalje čeka na odgovor ko ga je osiromašio i gde su njegove pare?
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA,ali znam da vi koji ste bili dužni da ih nađete i VRATITE NARODU to niste uradili! I to je sramota po kojoj vas prepoznaju i ovde i u svetu, a izvinjenje i opravdanja nisu nam potrebni jer sa njima ne možemo da deci plaćamo hranu, školu, lečenje...
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali oni koji su ih uzeli od ovog naroda NEKA ZNAJU: U državi Srbiji, u XXI veku deca umiru jer nema para za njihovo lečenje. Možda je neko umrlo baš zbog novca koji ste VI UKRALI?

Hipo grupa

pre 10 godina

Domagaj Margaretic je svedocio o tome u Evropskom parlamentu. Pre smrti, Borka Vucic mu je dala materijalne dokaze o pronalazenju tih para i upumpavanja istih u Hipo grupu. Potrazite po netu.

Gradjanin

pre 10 godina

@Mlađan Dinkić bio je guverner Narodne banke Jugoslavije do 2003. godine i jedan od glavnih ljudi u timu koji se takođe bavio time šta je bilo sa parama sa Kipra. Za taj serijal Insajder je između ostalog rekao:

"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš".

I OVAJ COVEK POSLE OVAKVE IZJAVE DA BUDE BILO KAD NA NEKOJ FUNKCIJI U REPUBLICI SRBIJI???????

Pa platite skolovane ljude iz sveta da obave taj posao i ovlastite ih da govore istinu. Sram vas bilo.

Glupi narod misli da oni zele da budu ministri radi plate od 100.000 rsd i ne treba im nista drugo. Pa i ne treba im, kad ih podmicuju oni sto su nas opljackali 90-ih i dok uzmu mito za kojekavke tendere.

Patrijota

pre 10 godina

Da znas frajeru da bi i ti odlezao radi tih para da se ja pitam! Gde si bio sve ove godine sa tim saznanjem? Stvar je jednostavna, pored direktno odgovornih i ti bio pao kao saucesnik u prikrivanju istine o zlocinu!?
Ali, ovo je Srbija u kojoj je zlocin bilo koje vrste nacin zivota, narocito u politickim krugovima, tako da nema nista od toga! A glupi narod bolje i drugacije nije ni zasluzio i zato jesmo gde jesmo i idemo gde idemo, u totalnu propast, krvoprolice i nestajanje!?

Ekonomista

pre 10 godina

Svaka ozbiljna vlada bi do danas istrazila novac sa Kipra i ostalih mesta po svetu jer se radi o drzavnom novcu koji je trebalo vratiti u drzavnu kasu i na racune gradjana koji su pokradeni; Medjutim dogodilo se sta? Radovic je krajnje neubedljiv, a mozemo da pitamo dalje sta to on sada radi u Francuskoj i koje je poreklo novca od kojeg on zivi u jednoj od najskupljih zemalja Evrope? Tesko da je to mogao sa platom koju je imao devedesetih u Srbiji?
Trudio se da radi svoj posao. Sramno Radovicu!

Sto se tice Djelica, vlada u kojoj je on ministrivao je primala u privatizacijama prljav novac; Sto se tice Dinkica,
odlicno zna sta je nasao na Kipru; EU treba da odredi nezavisnu stranu komisiju koja ce ispitati tokove novca iz devedesetih godina; Mi gradjani i javnost imamo pravo to da znamo, sve ono sto je nelegalno prisvojeno treba da bude vraceno, samo problem je sto mi ne mozemo da imamo poverenja u nase ljude sa tim prijektima jer su se svi pokazali kao lopovi; Hocemo da znamo sta je bilo sa drzavnim novcem, sa novcem srpskih firmi koje su drzale u stranim bankama, sa novcem koji je sistematski iznosen iz zemlje, sa novcem koji je uplacen u otkupu stanova.
Javnost ima oravo na istinu.

bastia

pre 10 godina

A koliko su funkcioneri DOS-a pričali o milijardama dolara koje će vratiti u Srbiju kad skinu Miloševića. Da li su iza dogovora sa "čuvarima" Kiparskih para stajali političari iz tadašnje vlade (tzv.lideri DOS-a) ili razni ekonomski "stručnjaci" koji su "pomagali" u tranziciji, verovatno nikada nećemo saznati. A sigurno je da su se istražile brojne kradje Miloševićevog režima, zbog čega smo trpeli bombardovanje i sankcije, ne bi bilo ni ovog pljačkanja Srbije od petooktobarskih promena. Neki sumnjivi likovi, pod izgovorom da sprečavaju kradje, su već petog oktobra upadali u velike firme i stvarali krizne štabove, a posle nestajali kao da ništa nije ni bilo.

katica popović

pre 10 godina

Lepo, mada mi to liči, na bacanje prašine u oči narodu. Sa stanovišta potrebe budzeta bankrot države to su “sitne” pare. PARE SU IZGORELE U RATOVIMA. Biti u 4 rata šta mislite koliko to košta? Ratovati 10 godina? Da li je neko za to odgovarao? Ne nije, e u tome je problem. Ovde ratana politika nije OSUĐENA niti su obelodanjene RAZMERE PROPASTI koju su ti ratovi izazvali (unišena privreda, moral, institucije, infrastruktura zemlje...).
Ps. ima i gore od toga, jer posledica sakrivanja istine o ratovima je ta da danas ima dosta onih koji bi opet da ratuju.

VladimirUE

pre 10 godina

@Helios
Ako mislis na A.Vucica, T.Nikolica i ostale pripadnike vlasti do dvehiljadite koji su zemlju opljackli i toliki novac izneli iz zemlje, onda si u pravu, samo ne treba smrtna kazna, dovoljno je nekoliko decenija robije i zaplena imovine, kao npr. audi pokloncic i slicno.

cobanin

pre 10 godina

'MATERIJA SE NE MOZE UNISTITI NITI NI IZ CEGA STVORITI' hteo bih da komentarisem ne vezano za vest, ocigledno niste ljubitelj kvantne fizike.

Steinbrecher

pre 10 godina

Dakle, tipično za naše političare: "prevazilazi moje mogućnosti". Međutim, nikako da odustanu od javnih funkcija i posvete se nečemu za šta imaju mogućnosti, volje i želje, npr. da sviraju gitaru ili da pecaju ili da se bave prosvetom itd.

crni domino

pre 10 godina

Posto su pronadjeni putevi naseg novca, sada gospodin Dinkic treba da da izjavu iz zatvora zbog cega je govorio da ne zna gde su pare otisle!

sasa jokic

pre 10 godina

Delimicno je odgovoreno konstatacijom da je u vreme Kostunicine Vlade tim parama privatizovana Srbija od strane UDBINIH frontmena.
Deo odgovora lezi u cinjenici da je Dinkic nezamenjljivi clan svih Vlada, para vrti gde burgija nece.
Ta viseglava azdaja nastala 1945. samo je jacala kroz krize koje su stvarali u cilju pljacke svojih gradjana i licno bogacenje.
Zato je nemoguce pobediti je, jer sa tolikim parama nema politicara koga ne mogu potkupiti, ukljucujuci tu i Brisel.
Od 24 privatizacije najvece prevare su odradjene u reziji DSS-a. Da li je Vucic pozvao Kostunicu na odgovornost? Da li su ga pozvali na informativni razgovor? Naravno da nisu. Bubalo je jedini uhapsen, ali je ubrzo pusten, bez da je javnost obavestena o tome.
Gospodo UDBA nam je sudbina, mnogo su se nakrali, i mnogo su ljudi pobili, nece nikada dozvoliti da to do kraja razotkrijemo!
Da li je neko pozvao Terzica na odgovornost, i pitao ga zasto je poslao dopis da nas te pare u Svajcarskoj Srbiju ne interesuju, i po cijem nalogu?!
Gde su ta silna najavljivana hapsenja od strane Vucica i tabloida? Sutra kada Miskovica budu pustili uz kauciju od 12 miliona eura (nasih pokradenih para) moci cemo da kazemo da ni jedna iole ozbiljna "riba" nije ni u pritvoru!

Grunf

pre 10 godina

Najpre da se zahvalim celoj ekpii "INSAJDERA" za neki drugi osvrt. Za bavljenje istraživačkim novinarstvom. Ceo serijal je bio više nego odličan po pitanju raznih dešavanja u Srbiji. Kao i ova tema kao i mnoge druge su na žalost udarile u zid. Niko ni prstom nije maknuo ne bi li se navodi istražili ili makar pokrenuli istragu. Neka je samo 20% objavljenih stvari tačno a tačno je sigurno bar 80% pola poltičkog vrha zemlje bi trebalo da leži u zatvoru. Uvek sam smatrao da ako nešto hoćeš da dokažeš prati tok novca. Uvek ćeš doći najbrže i najlakše do krivca. Još jedna stvar koja pokazuje definitivno da samo "mafija" u Srbiji ima svoju državu.

Mister-Economist

pre 10 godina

Pronalazenje srpskih para koje je Udbaska banda pokrala iz Srbije i kasnije oprala preko Kipra i ostalih kokosovih ostrva, kako bi se te pare vratile nazad u Srbiju za privatizacije (otimacine) najboljih sprskih preduzeca u reziji dece i unuka Udbinih generala i pukovnika, je vrlo lak posao, naravno ukoliko drzava zvanicno zatrazi to od medjunarodnih bankarskih institucija.
Tuzne price Mladjana Dinkica da je to nemoguce su namenjene populaciji koja koristi mozak sa manje od 2%.
Svaka bankarska transaskcija tj SWIFT kod je registrovana i cuva se zauvek, pogotovo bankarske transakcije koje su Udbasi radili preko Londona i Kipra (koji je pod uticajem Engleza) i bog otac ne moze izbrisati taj SWIFT kod iz sistema.
Problem je sto niko nikada zvanicno u ime drzave Srbije nije zatrazio SWIFT kodove Kiparskih banaka (jer se oni izdaju samo zvanicno na zahtev drzavnih organa).
Zasto to niko nije zatrazio, svi znamo.
Pronalazenje para i sve transakcije Udbaske bande je posao od najvise nedelju dana, jer su sve transakcije sacuvane u medjunarodnim bankarskim SWIFT kodovima, koji postoje od kako postoje i banke.
Nema lazi, nema sakrivanja, nema prevara.
Otidjite u bilo koju banku kao fizicko lice i zatrazite vas promet tekuceg racuna 5 godina unazad i dobicete ga sutradan.
Isto to vazi i za promete Udbaske bande teske desetina milijardi dolara koje su registrovane u medjunarodnim bankarskim sistemima.
UDBA mora da plati racune u Srbiji, SWIFT kodovi cekaju.

MUKNAVI

pre 10 godina

Deo tih para je zavrsio u dzepovima onih koji su se vrzmali oko ispitivanja tog novca i onda su zacutali,a Vucic Borka..je "ispala" iz auta u pokretu i..poginula.

nemam reci

pre 10 godina

"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš".

I naravno, podneo je ostavku na funkciju, i vise se nigde u politici nije pojavio. On to kao naivno...
Mladja genijalac!!!!

Wingman

pre 10 godina

"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš".

To je bio i više nego dovoljan razlog da odmah podnese ostavku. Ako je neko dobio mandat da nešto uradi, a pouzdano zna da ne može, onda treba da se skloni i da prepusti taj posao i položaj nekome drugom ko će možda moći. Ali ne, on je i sada na vlasti, donosi odluke i deli lekcije. Posle gore citirane izjave Dinkić je izgubio kredibilitet da se bavi politikom, ali nema veze, u Srbiji sve može.

Inače, ovaj narod je očigledno zaslužio to što mu se dogodilo u prethodnih 20 godina. Ako smo svi mi zajedno toliko retardirani da nam novac može biti uzet i odnet, a da se ne pobunimo, ne kaznimo lopove, pa čak celu deceniju ni ne pitamo šta je sa tim bilo, onda nismo ljudi nego ovce. A ovce su za šišanje.

Helios

pre 10 godina

Dinkić :"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš"

Bolje ilustracije nema zašto je potreban povratak smrtne kazne i to ne samo za ubistva nego i za ekstremno štetne poteze na vrhu vlasti.

Drugi takav primer je Šutanovac koji je svu dokumentaciju Vojske ne prodao, ne dao nego - to mozak ne može da procesira, zaista - "platio za skeniranje" USA. Svetski rekord u istoriji izdaje tj. špijunaže.

olga

pre 10 godina

Normalno da su političari to sakrili jer su uzeli mito i taj novac je vraćen kroz privatizaciju ponovo u Srbiju.Peti oktobar je bila jedna velika prevara naroda i oni nisu imali nikakvu nameru da nešto urade nego je glavni cilj bio pljačka.Sve se to videlo vrlo brzo i lično ne razumem što Srbi slave pad Miloševića kada su došli još veći lopovi:a, i bez tog društva finansiranog sa zapada Milošević bi pao.Hteli ste promenu vlasti na ulici i sada imate razvalinu,a ne državu i kriminalizovane sve institucije.

kruh

pre 10 godina

Pare s Kipra nisu vracene, bas kao sto "Crvena banda" nikada nije ni odlazila.
Ipak je rec o parazitu toliko otpornom, koji se brzo siri, da ni kvazi penicilin 2000.te nije mogao da mu odoli.

Ali nije sve jos gotovo...

M M M M MIIIIIIIŠŠŠŠŠŠ M M M MIŠŠŠŠŠŠŠŠ

pre 10 godina

Kao kad bi mene mama pitala "Sine, a ko je pojeo onu slaninu iz frizidera"?
A ja "Ne znam mama, to je stvarno veeliki zalogaj za mene"
E moj Mladjo Mladjo...
Nego samo ti cekaj, svi vi...

Dr.

pre 10 godina

Ono sto je sigurno je prema prvom zakonu termodinamike a to je ujedno i zakon o odrzanju materije koji glasi:

MATERIJA SE NE MOZE UNISTITI NITI NI IZ CEGA STVORITI

Ne postoji 'pojela maca'.

Di su nasi novci?!

Juzna Evropa rulez

pre 10 godina

Gde su nestale pare s Kirpa?

Pa vratile su se one 2000. godine u Srbiju kroz privatizaciju srpskih preduzeca preko (anonimnih) investicionih fondova. Cak je i jedan investicioni fond sa Kipra vlasnik Delta Holdinga ciji je direktor Miroslav Miskovic, a ko je vlasnik tog investicionog fonda to niko ne zna, jedino znam da Miskovic nije.

Dr.

pre 10 godina

Ono sto je sigurno je prema prvom zakonu termodinamike a to je ujedno i zakon o odrzanju materije koji glasi:

MATERIJA SE NE MOZE UNISTITI NITI NI IZ CEGA STVORITI

Ne postoji 'pojela maca'.

Di su nasi novci?!

Mister-Economist

pre 10 godina

Pronalazenje srpskih para koje je Udbaska banda pokrala iz Srbije i kasnije oprala preko Kipra i ostalih kokosovih ostrva, kako bi se te pare vratile nazad u Srbiju za privatizacije (otimacine) najboljih sprskih preduzeca u reziji dece i unuka Udbinih generala i pukovnika, je vrlo lak posao, naravno ukoliko drzava zvanicno zatrazi to od medjunarodnih bankarskih institucija.
Tuzne price Mladjana Dinkica da je to nemoguce su namenjene populaciji koja koristi mozak sa manje od 2%.
Svaka bankarska transaskcija tj SWIFT kod je registrovana i cuva se zauvek, pogotovo bankarske transakcije koje su Udbasi radili preko Londona i Kipra (koji je pod uticajem Engleza) i bog otac ne moze izbrisati taj SWIFT kod iz sistema.
Problem je sto niko nikada zvanicno u ime drzave Srbije nije zatrazio SWIFT kodove Kiparskih banaka (jer se oni izdaju samo zvanicno na zahtev drzavnih organa).
Zasto to niko nije zatrazio, svi znamo.
Pronalazenje para i sve transakcije Udbaske bande je posao od najvise nedelju dana, jer su sve transakcije sacuvane u medjunarodnim bankarskim SWIFT kodovima, koji postoje od kako postoje i banke.
Nema lazi, nema sakrivanja, nema prevara.
Otidjite u bilo koju banku kao fizicko lice i zatrazite vas promet tekuceg racuna 5 godina unazad i dobicete ga sutradan.
Isto to vazi i za promete Udbaske bande teske desetina milijardi dolara koje su registrovane u medjunarodnim bankarskim sistemima.
UDBA mora da plati racune u Srbiji, SWIFT kodovi cekaju.

Juzna Evropa rulez

pre 10 godina

Gde su nestale pare s Kirpa?

Pa vratile su se one 2000. godine u Srbiju kroz privatizaciju srpskih preduzeca preko (anonimnih) investicionih fondova. Cak je i jedan investicioni fond sa Kipra vlasnik Delta Holdinga ciji je direktor Miroslav Miskovic, a ko je vlasnik tog investicionog fonda to niko ne zna, jedino znam da Miskovic nije.

Helios

pre 10 godina

Dinkić :"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš"

Bolje ilustracije nema zašto je potreban povratak smrtne kazne i to ne samo za ubistva nego i za ekstremno štetne poteze na vrhu vlasti.

Drugi takav primer je Šutanovac koji je svu dokumentaciju Vojske ne prodao, ne dao nego - to mozak ne može da procesira, zaista - "platio za skeniranje" USA. Svetski rekord u istoriji izdaje tj. špijunaže.

vukićević ivan

pre 10 godina

NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da je juče preminula devojčica iz Srbije jer NIJE BILO NOVCA da se na vreme operiše i izleči.
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da sam proteklih godina viđao desetine dečijih lica na pozivima za učešće u sličnim akcijama i uvek slušao da "DRŽAVA NEMA NOVCA" za njihovo lečenje, pa se građani mole za pomoć.
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da I U OVOM ČASU MNOGO DECE obolelih od retkih i drugih bolesti ČEKA NA POMOĆ, a tu pomoć neće dobiti ako se u Srbiji ovog časa istovremeno ne odazove par hiljada humanih ljudi da odvoje za pomoć koliko mogu. Nažalost, nekada ni pomoć par hiljada divnih i humanih ljudi nije dovoljna i naša deca i dalje umiru.
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da je prošlo 13 godina od 2000-e ... a ovaj narod i dalje živi u siromaštvu; i dalje čeka na odgovor ko ga je osiromašio i gde su njegove pare?
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA,ali znam da vi koji ste bili dužni da ih nađete i VRATITE NARODU to niste uradili! I to je sramota po kojoj vas prepoznaju i ovde i u svetu, a izvinjenje i opravdanja nisu nam potrebni jer sa njima ne možemo da deci plaćamo hranu, školu, lečenje...
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali oni koji su ih uzeli od ovog naroda NEKA ZNAJU: U državi Srbiji, u XXI veku deca umiru jer nema para za njihovo lečenje. Možda je neko umrlo baš zbog novca koji ste VI UKRALI?

Wingman

pre 10 godina

"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš".

To je bio i više nego dovoljan razlog da odmah podnese ostavku. Ako je neko dobio mandat da nešto uradi, a pouzdano zna da ne može, onda treba da se skloni i da prepusti taj posao i položaj nekome drugom ko će možda moći. Ali ne, on je i sada na vlasti, donosi odluke i deli lekcije. Posle gore citirane izjave Dinkić je izgubio kredibilitet da se bavi politikom, ali nema veze, u Srbiji sve može.

Inače, ovaj narod je očigledno zaslužio to što mu se dogodilo u prethodnih 20 godina. Ako smo svi mi zajedno toliko retardirani da nam novac može biti uzet i odnet, a da se ne pobunimo, ne kaznimo lopove, pa čak celu deceniju ni ne pitamo šta je sa tim bilo, onda nismo ljudi nego ovce. A ovce su za šišanje.

Grunf

pre 10 godina

Najpre da se zahvalim celoj ekpii "INSAJDERA" za neki drugi osvrt. Za bavljenje istraživačkim novinarstvom. Ceo serijal je bio više nego odličan po pitanju raznih dešavanja u Srbiji. Kao i ova tema kao i mnoge druge su na žalost udarile u zid. Niko ni prstom nije maknuo ne bi li se navodi istražili ili makar pokrenuli istragu. Neka je samo 20% objavljenih stvari tačno a tačno je sigurno bar 80% pola poltičkog vrha zemlje bi trebalo da leži u zatvoru. Uvek sam smatrao da ako nešto hoćeš da dokažeš prati tok novca. Uvek ćeš doći najbrže i najlakše do krivca. Još jedna stvar koja pokazuje definitivno da samo "mafija" u Srbiji ima svoju državu.

M M M M MIIIIIIIŠŠŠŠŠŠ M M M MIŠŠŠŠŠŠŠŠ

pre 10 godina

Kao kad bi mene mama pitala "Sine, a ko je pojeo onu slaninu iz frizidera"?
A ja "Ne znam mama, to je stvarno veeliki zalogaj za mene"
E moj Mladjo Mladjo...
Nego samo ti cekaj, svi vi...

sasa jokic

pre 10 godina

Delimicno je odgovoreno konstatacijom da je u vreme Kostunicine Vlade tim parama privatizovana Srbija od strane UDBINIH frontmena.
Deo odgovora lezi u cinjenici da je Dinkic nezamenjljivi clan svih Vlada, para vrti gde burgija nece.
Ta viseglava azdaja nastala 1945. samo je jacala kroz krize koje su stvarali u cilju pljacke svojih gradjana i licno bogacenje.
Zato je nemoguce pobediti je, jer sa tolikim parama nema politicara koga ne mogu potkupiti, ukljucujuci tu i Brisel.
Od 24 privatizacije najvece prevare su odradjene u reziji DSS-a. Da li je Vucic pozvao Kostunicu na odgovornost? Da li su ga pozvali na informativni razgovor? Naravno da nisu. Bubalo je jedini uhapsen, ali je ubrzo pusten, bez da je javnost obavestena o tome.
Gospodo UDBA nam je sudbina, mnogo su se nakrali, i mnogo su ljudi pobili, nece nikada dozvoliti da to do kraja razotkrijemo!
Da li je neko pozvao Terzica na odgovornost, i pitao ga zasto je poslao dopis da nas te pare u Svajcarskoj Srbiju ne interesuju, i po cijem nalogu?!
Gde su ta silna najavljivana hapsenja od strane Vucica i tabloida? Sutra kada Miskovica budu pustili uz kauciju od 12 miliona eura (nasih pokradenih para) moci cemo da kazemo da ni jedna iole ozbiljna "riba" nije ni u pritvoru!

Gradjanin

pre 10 godina

@Mlađan Dinkić bio je guverner Narodne banke Jugoslavije do 2003. godine i jedan od glavnih ljudi u timu koji se takođe bavio time šta je bilo sa parama sa Kipra. Za taj serijal Insajder je između ostalog rekao:

"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš".

I OVAJ COVEK POSLE OVAKVE IZJAVE DA BUDE BILO KAD NA NEKOJ FUNKCIJI U REPUBLICI SRBIJI???????

Pa platite skolovane ljude iz sveta da obave taj posao i ovlastite ih da govore istinu. Sram vas bilo.

Glupi narod misli da oni zele da budu ministri radi plate od 100.000 rsd i ne treba im nista drugo. Pa i ne treba im, kad ih podmicuju oni sto su nas opljackali 90-ih i dok uzmu mito za kojekavke tendere.

MUKNAVI

pre 10 godina

Deo tih para je zavrsio u dzepovima onih koji su se vrzmali oko ispitivanja tog novca i onda su zacutali,a Vucic Borka..je "ispala" iz auta u pokretu i..poginula.

nemam reci

pre 10 godina

"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš".

I naravno, podneo je ostavku na funkciju, i vise se nigde u politici nije pojavio. On to kao naivno...
Mladja genijalac!!!!

kruh

pre 10 godina

Pare s Kipra nisu vracene, bas kao sto "Crvena banda" nikada nije ni odlazila.
Ipak je rec o parazitu toliko otpornom, koji se brzo siri, da ni kvazi penicilin 2000.te nije mogao da mu odoli.

Ali nije sve jos gotovo...

Pare suskaju

pre 10 godina

Te pare su kod 50 - 100 najmocnijih porodica u Srbiji trenutno.
Cak i da su nasli te pare 5.oktobarci, oni bi ih elegantno prisvojili za sebe.
U tome je tragedija nase sadasnjosti.
Ovako, i oni su krenuli da sluze vlasnicima tih para i stranim uticajima moci i novca, i sad nas oni svi zajedno jasu braco i sestre plebejci pa smo postali obespravljeni robovi u sopstveno jzemlji koji rade za sicu kao u Africi i Aziji a u sred smo Evrope.

crni domino

pre 10 godina

Posto su pronadjeni putevi naseg novca, sada gospodin Dinkic treba da da izjavu iz zatvora zbog cega je govorio da ne zna gde su pare otisle!

Hipo grupa

pre 10 godina

Domagaj Margaretic je svedocio o tome u Evropskom parlamentu. Pre smrti, Borka Vucic mu je dala materijalne dokaze o pronalazenju tih para i upumpavanja istih u Hipo grupu. Potrazite po netu.

Buda Baba

pre 10 godina

Podelili su pare medju sobom samo tako!

Zapamtite,u Srbiji postoje crvena,crna,plava,zuta,sifrovana i metamorfozirana mafija,koje sebe predstavljaju kao politicke opcije!

Narodu nikad lakse da odluci koga da ne glasa,medjutim,sta vredi kada patimo od kolektivne amnezije ali i hronicne anksioznosti,koja nam ne dozvoljava da razumno rasudjujemo.

Otud afera za aferom,kradja za kradjom,i sve tako Jovo nanovo u nedogled,do potpunog unistenja Srbije!

Steinbrecher

pre 10 godina

Dakle, tipično za naše političare: "prevazilazi moje mogućnosti". Međutim, nikako da odustanu od javnih funkcija i posvete se nečemu za šta imaju mogućnosti, volje i želje, npr. da sviraju gitaru ili da pecaju ili da se bave prosvetom itd.

olga

pre 10 godina

Normalno da su političari to sakrili jer su uzeli mito i taj novac je vraćen kroz privatizaciju ponovo u Srbiju.Peti oktobar je bila jedna velika prevara naroda i oni nisu imali nikakvu nameru da nešto urade nego je glavni cilj bio pljačka.Sve se to videlo vrlo brzo i lično ne razumem što Srbi slave pad Miloševića kada su došli još veći lopovi:a, i bez tog društva finansiranog sa zapada Milošević bi pao.Hteli ste promenu vlasti na ulici i sada imate razvalinu,a ne državu i kriminalizovane sve institucije.

Dilan Dog

pre 10 godina

Posle ovakve izjave smeniti i privesti Dinkica.Onda poceti sa Bekom koji je imao firmu Dibek a koja je bankrotirala.Oklen mu novci.Proveriti "pranje" novca sve od pocetka privatizacije.Onda ce se otkriti i ko je ubio direktora JAT.I tako dalje,itd...

Ekonomista

pre 10 godina

Svaka ozbiljna vlada bi do danas istrazila novac sa Kipra i ostalih mesta po svetu jer se radi o drzavnom novcu koji je trebalo vratiti u drzavnu kasu i na racune gradjana koji su pokradeni; Medjutim dogodilo se sta? Radovic je krajnje neubedljiv, a mozemo da pitamo dalje sta to on sada radi u Francuskoj i koje je poreklo novca od kojeg on zivi u jednoj od najskupljih zemalja Evrope? Tesko da je to mogao sa platom koju je imao devedesetih u Srbiji?
Trudio se da radi svoj posao. Sramno Radovicu!

Sto se tice Djelica, vlada u kojoj je on ministrivao je primala u privatizacijama prljav novac; Sto se tice Dinkica,
odlicno zna sta je nasao na Kipru; EU treba da odredi nezavisnu stranu komisiju koja ce ispitati tokove novca iz devedesetih godina; Mi gradjani i javnost imamo pravo to da znamo, sve ono sto je nelegalno prisvojeno treba da bude vraceno, samo problem je sto mi ne mozemo da imamo poverenja u nase ljude sa tim prijektima jer su se svi pokazali kao lopovi; Hocemo da znamo sta je bilo sa drzavnim novcem, sa novcem srpskih firmi koje su drzale u stranim bankama, sa novcem koji je sistematski iznosen iz zemlje, sa novcem koji je uplacen u otkupu stanova.
Javnost ima oravo na istinu.

rasamon

pre 10 godina

jel vi zaista verujete da nisu bilo zainteresovani da vrate pare. vraceno je to al samo oni znaju gde
:-) pa ja vise ne verujem u Deda Mraza, a vi?

VladimirUE

pre 10 godina

@Helios
Ako mislis na A.Vucica, T.Nikolica i ostale pripadnike vlasti do dvehiljadite koji su zemlju opljackli i toliki novac izneli iz zemlje, onda si u pravu, samo ne treba smrtna kazna, dovoljno je nekoliko decenija robije i zaplena imovine, kao npr. audi pokloncic i slicno.

baki960

pre 10 godina

uvek se nanovo odusevim strucnim i obavestenim komentatorima i njihovim komentarima. posebno onima koji za sve sto se desava iskopaju 1945, oznu, udbu tita. dokle BRE? '45 je kralj sa ekipom odneo sve sto je mogao da ponese i od toga jos i danas finansira a da mu niko ne trazi da vrati. kralj sloba je za zivota prebacio sve sto se imalo i moglo i na kipar i u bejrut i u moskvu i ko zna gde. njegova ekipa i dos i sns (radikali) i ostali su za narodne pare pokupovali fabrike i "privatizovali" ono sto je narod krvavo stekao i zaradio. nikom od komunjara nije ni na kraj pameti padalo da kupi fabriku ili ne daj boze banku (a kamoli vladu i predsednika). eee narode moj. heeejjj slooveeni. zbog svega sto se desilo ostaje nam samo da pevamo "boze pravde" i da se nadamo da ce ih snaci...

uzgred - azdaja stvorena '45 je davno pokojna. azdaje stvarane posle toga nikako da pocrkaju...

Srpski Milijarderi

pre 10 godina

Ma nisu deco pare nestale nego su dosta ležale u prašini pa smo odlučili da ih malo operemo. Sad se trenutno suše, a ako je ostala neka mrlja, ide sve na hemijsko pa ćemo nakon toga da vidimo kako da ih prekrojimo. Od dobrog štofa svašta može da se skroji, pa kad vidite bazen, auto, jahtu, avion, e tu su utkane.. samo ih treba prepoznati tako lepe, ciste, oprane.

katica popović

pre 10 godina

Lepo, mada mi to liči, na bacanje prašine u oči narodu. Sa stanovišta potrebe budzeta bankrot države to su “sitne” pare. PARE SU IZGORELE U RATOVIMA. Biti u 4 rata šta mislite koliko to košta? Ratovati 10 godina? Da li je neko za to odgovarao? Ne nije, e u tome je problem. Ovde ratana politika nije OSUĐENA niti su obelodanjene RAZMERE PROPASTI koju su ti ratovi izazvali (unišena privreda, moral, institucije, infrastruktura zemlje...).
Ps. ima i gore od toga, jer posledica sakrivanja istine o ratovima je ta da danas ima dosta onih koji bi opet da ratuju.

bk

pre 10 godina

U susret famoznoj , "sveobuhvatnoj i dubinskoj " rekonstrukciji vlade pojavila se prica coveka iz senke bez lica o parama nadohvat ruke posle vise od decenije cutnje...

Yogi

pre 10 godina

Nestale u dzepu Mire Markovic, Borke Vucic, Karica i familije, Marka Milosevica, Mladjana Dinkica, koferu Ivice Dacica, stanu Tomislava Nikolica, u finansiranju poslova cigara Stanka Subotica, Pinku Mitrovica, privatiziciji firmi onog tajkuna iz Zemuna, sirenju Miskovica i kod jos mnogih osoba sa "pedigreom i vezama".

Petrov

pre 10 godina

Margetic ima neka dokumenta koa su vezana za kretanje novca ali javnost ne zna o tome; Kada je svedocio u evropskom parlamentu, on ja najvise govorio u Hrvatskoj; Mi nemamo novinare tj grupu koja bi ovo istrazila jer se verovatno ljudi boje za svoj zivot; Zato moramo da zovemo u pomoc novinare i istrazitelje iz EU; Ali ovu akciju treba neko da zapocne u Srbiji;
Sto se tice Hipo banke, ona se gasi jer je ona sluzila kao finansijer mnogih poslova ali opet nedostaje dokumentacija; Novac bivse JU i Srbije nije bio samo na Kipru i nije isao samo preko HIpo banke, znaci treba dobro pogledati dokumentaciju, dosta toga ima i u dokumentaciji pok. V Barac.
Sto se tice poreskog sefa Radovica, pitam novinare, kako to da se on smestio bas u Francuskoj? To je zemlja za vrlo ostrim zakonima za strance; Pa su bas primili Radovica? Sem toga da bi on tamo "ziveo" trebao je da ponese iz zemlje povecu svotu novca, milion evra? i vise? kako je to zaradio? ko je platio Radovicevo cutanje onda? a ko mu je omogucio zivot u Francuskoj? Slucajno prilicno dobro poznajem prilike u toj zemlji i koliko sta kosta;pa mi nije sasvim jasno Sve mislim Radovic je deo tih "krugova".

vlada

pre 10 godina

Pa neće da se potrude da nađu proneveru nakon zemljotresa u Kraljevu, a kamo li Kipar. Samo je dovoljno ispitati poreklo imovine i utvrditi koji su dokumenti ispravljani od januara 2013. od Odeljenja za zemljotres.

bastia

pre 10 godina

A koliko su funkcioneri DOS-a pričali o milijardama dolara koje će vratiti u Srbiju kad skinu Miloševića. Da li su iza dogovora sa "čuvarima" Kiparskih para stajali političari iz tadašnje vlade (tzv.lideri DOS-a) ili razni ekonomski "stručnjaci" koji su "pomagali" u tranziciji, verovatno nikada nećemo saznati. A sigurno je da su se istražile brojne kradje Miloševićevog režima, zbog čega smo trpeli bombardovanje i sankcije, ne bi bilo ni ovog pljačkanja Srbije od petooktobarskih promena. Neki sumnjivi likovi, pod izgovorom da sprečavaju kradje, su već petog oktobra upadali u velike firme i stvarali krizne štabove, a posle nestajali kao da ništa nije ni bilo.

Drvo

pre 10 godina

A gde su nestali Kanaderi cl 215(protivpožerni avioni koji su pripadali SFRJ)? I pare do njihove prodaje? Možda zna Milan Milutinović? Mada je to sića. Ko će oko toga da se sekira?
Ili je deo dogovora sa DOS-om o kohabitaciji (bio je predsednik do isteka mandata).
I onda dođe leto, pa krenu da nam gore šume...
Mislim da je i taj biznis išao preko Kipra!?

Patrijota

pre 10 godina

Da znas frajeru da bi i ti odlezao radi tih para da se ja pitam! Gde si bio sve ove godine sa tim saznanjem? Stvar je jednostavna, pored direktno odgovornih i ti bio pao kao saucesnik u prikrivanju istine o zlocinu!?
Ali, ovo je Srbija u kojoj je zlocin bilo koje vrste nacin zivota, narocito u politickim krugovima, tako da nema nista od toga! A glupi narod bolje i drugacije nije ni zasluzio i zato jesmo gde jesmo i idemo gde idemo, u totalnu propast, krvoprolice i nestajanje!?

Novi investicioni ciklus tek kad ode sa vlasti SNS

pre 10 godina

@MUNKAVI.
Hronologija i faktografija:
- "Prvi milion" je "zarađen" pre Kipra.
- "Čuvar trezora porodice Milošević na Kipru" je bio Miloševićev ambasador na Kipru Ivan Mrkić, koga je Aleksandar Vučić izabrao za šefa srpske diplomatije, samo da bi odao tajnu "kiparskih para"!
- Lider DHSS i ministar pravde Vladan Batić je posetio Kipar i izvestio da je utvrdio masu iznetih para na Kipar u iznosu od 74,4 mlrd.$
Sa kamatom to je onih 100 mlrd.$ koje je u predizbornoj kampanji galantno obećao budući predsednik Srbije Tomislav Nikolić : 70 mlrd.$ za izgradnju vodenog puta Dunav-Morava-Vardar-Egej i 30 mlrd.$ investicija u industrijsku zonu na levoj obali Dunava, između Novog Sada i Beograda, a zaćutao kada su mu Rusi navodno rekli da neće dobiti ni cvonjka, jer su "NATO peta kolona" i zbog čega uskoro odlaze sa vlasti, jer su Srbiju zavili u crno.

cobanin

pre 10 godina

'MATERIJA SE NE MOZE UNISTITI NITI NI IZ CEGA STVORITI' hteo bih da komentarisem ne vezano za vest, ocigledno niste ljubitelj kvantne fizike.

neko iz mase

pre 10 godina

Sve je teze i teze to resiti i pronaci. Vreme radi za njih, na zalost.
Kad bi neko uspeo to da vrati u zemlju, vladao bi vecno.
Ma o cemu ja opste razmisljam :) xaxaxa

joca fluks

pre 10 godina

Pre godinu ipo dana na televiziji ATV u "1na1" gostovao je Hrvatski novinar Domingor Margetić i govorio je sa dokazima koje dobio od pokojne Borke Vučić gde su KIPARSKE PARE. Ko je došao do njih i kako ih zloupotrebljava kupovinom MOBILLNIH OPERATERA u Srbiji, a da niko iz vlasti bivše i sadašnje ne reaguje zašto pita se Srpska javnost ko je to video i čuo. Zašto se ne provere ti navodi i poslovanje DD Zagreb banke tajni računi kao i gde su završile i na koji način kod Hipo grup. Zašto jednom ovom napaćenom narodu ne kažete istinu ma koliko je ona bolna, i ko će da odgovara.

Pedja

pre 10 godina

Nema u ovoj zemlji Snowden-a ili Assange-a...
Na Kipar odnesene, sa Kipra odnesene, donesene u ...
Objaviti imena znacilo bi krvoprolice na ulicama istog trenutka.

sova

pre 10 godina

A onaj Dinkic, veciti asistent, uvek se mota oko skrinje sa novcem: guverner, ministar finansija, ministar privrede a rezultati njegovog rada odn. neceg drugog sve slabiji i gori. Ipak ga mama nije dobro naucila...ili pak suvise dobro naucila? Sve je relativno.

nema ni para ni pecata

pre 10 godina

e pa kad bi svako svoje pare znao da odrzava, ne bi mi milioneri morali da vam ih nosimo na ciscenje. a posle kad uzmemo sebi deo za dzeparac i uzinu, i potplatimo mafiju i ostale sluzbe onda nas jurite ko vestice. a ne pitate koliki je stres tolke pare skrivati i prati, i koliko tu gladnih usta ima. vama su te pare nista, pa vidite da mozete i bez njih. a mi bi pomrli bez nasih milioncica. Ma razboleli bi se. Vampir bez krvi, biljka bez vode, narkoman bez igle, e to smo mi tajkuni bez naseg malog kapitala.

Neko

pre 10 godina

Tada je novac pronađen i na računu Mirka Marjanovića, i to više miliona u švajcarskoj banci. Za to je znao i Čeda Jovanović a ondašnji direktor Poreske uprave, onaj "bez lica" izjavio je pre neki dan da okružni tužilac u to vreme nije bio zainteresovan za taj novac. Neko ga je ipak uzeo iz švajcarske banke.

Sin po materi

pre 10 godina

Doktore, materija je presla iz jednog u drugi oblik. Iz kesha i sredstava na racunu je presla u stanove, vile, tajne racune i tako dalje i tako blize. To je prvi zakon srpske politike ;)

Mosha

pre 10 godina

Ovde imate zanimljiv tekst o tome gde su nase pare i ko se postarao da se ne vrate u Srbiju: https://facebookreporter.org/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%9B-ex-yu-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-eu-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B5/
i ovde: http://hr.seebiz.eu/kolumne-i-komentari/borka-vucic-otkrila-tajne-veze-tdr-a-i-slobodana-milosevica/ar-37227/ , a koga mrzi da cita, moze i da pogleda i poslusa ovde: https://www.youtube.com/watch?v=wfaF_t_YTlM

kiprica

pre 10 godina

(...) Već 1993. Ivan mrkić postaje šef kabineta Dobrice Ćosića, prvog predsednika Savezne Republike Jugoslavije, a onda dobija čuvenu poziciju otpravnika poslova, a zatim i ambasadorsko mesto u Ambasadi Savezne Republike Jugoslavije u Nikoziji, Republika Kipar, gde je ostao do 1999. godine (...)

Pojela maca

pre 10 godina

Kako gde su? Saberite sve jahte i vile + slupocene stanove i automobile u zadnjih dvadesetak godina. To je otprilike ta cifra. A verujte, dosta se tu i popilo i pojelo.

ekonomski ekspert i mag

pre 10 godina

kad je mladja shvatio koliko moze da se drpi,rekao je sam sebi polako,dogovoricemo se kao ljudi,meni procenat,njima ostane dovoljno i vuk siti i ovce(narod) na broju !!!

nisam ni za SNS toliko, ali ko će drugi lopove u zatvor?

pre 10 godina

Pare su nestale u istom pravcu u kome nestaju i državne pare iz opština u kojima su Mlađine štetočine na vlasti samo zato šo su, udruživši se sa lokalnim polusvetom, novcem kupili vlast koristeći apatiju u neobaveštenost ljudi.

Meni su svojevremeno Mlađini poreznici (direktor poreske u jednom gradu, kadar tada G17 a sada URS) lepo poručili po istom principu po kome saobraćajni policajci uzimaju pare građanima za minorne saobraćajne prekršaje:
ili plati izmišljeni porez u celom iznosu u budžet (ako se žališ, mi smo ti i drugostepeni organ pa nemoj ni da pomišljaš)) ili daj nama 20% "za partiju" a mi ćemo poištiti poresko rešenje zbog netačnoti (?!).
Krivo mi je što sa tim ološem nisam snimao razgovor da to posle predam policiji i medijima da javnost vidi kakva je nesreća snašl ovu zemlju sa Dinkićevom partijom.

Kada sam nakon glasa za SNS video Mlađu opet u vlasti, predao sam odmah papire za mene i pordicu za iseljenje u Kanadu i sada čekam, a u međuvremenu prodajem imovinu.
U ovoj zemlji nema budućnosti za pošten i dobar svet. Uvek će njihov znoj puniti džepove kriminalaca u poreskoj ili njihovih šefova na Kipru.

ana2

pre 10 godina

Ja ne mogu da verujem...Pa koliko ova zemlja Srbija je ustvari bogata zemlja kad je oni svo vreme pustose i to da nisu u pitanju sitne pare!!??

Hogar

pre 10 godina

Dakle,ako sam dobro razumeo gore navedeni su bili svi redom umešani u "organizaciju i traženje" tog novca.Ništa nisu mogli da učine da ga vrate .
Danas su isti ti akteri bogati...prebogati,a iza njih ne postoji nikakav opipljiv rezultat rada.Nešto tu nije u redu...

krle - dron

pre 10 godina

Kad je shvatio koliko je to milijardi u dolarima,francima i kasnije u eurima ON se prenerazio p naglo prepao,nije se osetio sposobnom da upravlja time i to je prepustio drugima s obzirom na njegov telekt,NO narod i netrazi nista drugo od Mladje nego da kaze ko su ti drugi koji su mu to naredili i za ciji racun je okrenuo glavu na drugu stranu,mozda u ZABELI dodje sebi,nije tesko biti fin.....

katica popović

pre 10 godina

Lepo, mada mi to liči, na bacanje prašine u oči narodu. Sa stanovišta potrebe budzeta bankrot države to su “sitne” pare. PARE SU IZGORELE U RATOVIMA. Biti u 4 rata šta mislite koliko to košta? Ratovati 10 godina? Da li je neko za to odgovarao? Ne nije, e u tome je problem. Ovde ratana politika nije OSUĐENA niti su obelodanjene RAZMERE PROPASTI koju su ti ratovi izazvali (unišena privreda, moral, institucije, infrastruktura zemlje...).
Ps. ima i gore od toga, jer posledica sakrivanja istine o ratovima je ta da danas ima dosta onih koji bi opet da ratuju.

olga

pre 10 godina

Normalno da su političari to sakrili jer su uzeli mito i taj novac je vraćen kroz privatizaciju ponovo u Srbiju.Peti oktobar je bila jedna velika prevara naroda i oni nisu imali nikakvu nameru da nešto urade nego je glavni cilj bio pljačka.Sve se to videlo vrlo brzo i lično ne razumem što Srbi slave pad Miloševića kada su došli još veći lopovi:a, i bez tog društva finansiranog sa zapada Milošević bi pao.Hteli ste promenu vlasti na ulici i sada imate razvalinu,a ne državu i kriminalizovane sve institucije.

baki960

pre 10 godina

uvek se nanovo odusevim strucnim i obavestenim komentatorima i njihovim komentarima. posebno onima koji za sve sto se desava iskopaju 1945, oznu, udbu tita. dokle BRE? '45 je kralj sa ekipom odneo sve sto je mogao da ponese i od toga jos i danas finansira a da mu niko ne trazi da vrati. kralj sloba je za zivota prebacio sve sto se imalo i moglo i na kipar i u bejrut i u moskvu i ko zna gde. njegova ekipa i dos i sns (radikali) i ostali su za narodne pare pokupovali fabrike i "privatizovali" ono sto je narod krvavo stekao i zaradio. nikom od komunjara nije ni na kraj pameti padalo da kupi fabriku ili ne daj boze banku (a kamoli vladu i predsednika). eee narode moj. heeejjj slooveeni. zbog svega sto se desilo ostaje nam samo da pevamo "boze pravde" i da se nadamo da ce ih snaci...

uzgred - azdaja stvorena '45 je davno pokojna. azdaje stvarane posle toga nikako da pocrkaju...

Helios

pre 10 godina

Dinkić :"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš"

Bolje ilustracije nema zašto je potreban povratak smrtne kazne i to ne samo za ubistva nego i za ekstremno štetne poteze na vrhu vlasti.

Drugi takav primer je Šutanovac koji je svu dokumentaciju Vojske ne prodao, ne dao nego - to mozak ne može da procesira, zaista - "platio za skeniranje" USA. Svetski rekord u istoriji izdaje tj. špijunaže.

sasa jokic

pre 10 godina

Delimicno je odgovoreno konstatacijom da je u vreme Kostunicine Vlade tim parama privatizovana Srbija od strane UDBINIH frontmena.
Deo odgovora lezi u cinjenici da je Dinkic nezamenjljivi clan svih Vlada, para vrti gde burgija nece.
Ta viseglava azdaja nastala 1945. samo je jacala kroz krize koje su stvarali u cilju pljacke svojih gradjana i licno bogacenje.
Zato je nemoguce pobediti je, jer sa tolikim parama nema politicara koga ne mogu potkupiti, ukljucujuci tu i Brisel.
Od 24 privatizacije najvece prevare su odradjene u reziji DSS-a. Da li je Vucic pozvao Kostunicu na odgovornost? Da li su ga pozvali na informativni razgovor? Naravno da nisu. Bubalo je jedini uhapsen, ali je ubrzo pusten, bez da je javnost obavestena o tome.
Gospodo UDBA nam je sudbina, mnogo su se nakrali, i mnogo su ljudi pobili, nece nikada dozvoliti da to do kraja razotkrijemo!
Da li je neko pozvao Terzica na odgovornost, i pitao ga zasto je poslao dopis da nas te pare u Svajcarskoj Srbiju ne interesuju, i po cijem nalogu?!
Gde su ta silna najavljivana hapsenja od strane Vucica i tabloida? Sutra kada Miskovica budu pustili uz kauciju od 12 miliona eura (nasih pokradenih para) moci cemo da kazemo da ni jedna iole ozbiljna "riba" nije ni u pritvoru!

Dr.

pre 10 godina

Ono sto je sigurno je prema prvom zakonu termodinamike a to je ujedno i zakon o odrzanju materije koji glasi:

MATERIJA SE NE MOZE UNISTITI NITI NI IZ CEGA STVORITI

Ne postoji 'pojela maca'.

Di su nasi novci?!

cobanin

pre 10 godina

'MATERIJA SE NE MOZE UNISTITI NITI NI IZ CEGA STVORITI' hteo bih da komentarisem ne vezano za vest, ocigledno niste ljubitelj kvantne fizike.

Petrov

pre 10 godina

Margetic ima neka dokumenta koa su vezana za kretanje novca ali javnost ne zna o tome; Kada je svedocio u evropskom parlamentu, on ja najvise govorio u Hrvatskoj; Mi nemamo novinare tj grupu koja bi ovo istrazila jer se verovatno ljudi boje za svoj zivot; Zato moramo da zovemo u pomoc novinare i istrazitelje iz EU; Ali ovu akciju treba neko da zapocne u Srbiji;
Sto se tice Hipo banke, ona se gasi jer je ona sluzila kao finansijer mnogih poslova ali opet nedostaje dokumentacija; Novac bivse JU i Srbije nije bio samo na Kipru i nije isao samo preko HIpo banke, znaci treba dobro pogledati dokumentaciju, dosta toga ima i u dokumentaciji pok. V Barac.
Sto se tice poreskog sefa Radovica, pitam novinare, kako to da se on smestio bas u Francuskoj? To je zemlja za vrlo ostrim zakonima za strance; Pa su bas primili Radovica? Sem toga da bi on tamo "ziveo" trebao je da ponese iz zemlje povecu svotu novca, milion evra? i vise? kako je to zaradio? ko je platio Radovicevo cutanje onda? a ko mu je omogucio zivot u Francuskoj? Slucajno prilicno dobro poznajem prilike u toj zemlji i koliko sta kosta;pa mi nije sasvim jasno Sve mislim Radovic je deo tih "krugova".

VladimirUE

pre 10 godina

@Helios
Ako mislis na A.Vucica, T.Nikolica i ostale pripadnike vlasti do dvehiljadite koji su zemlju opljackli i toliki novac izneli iz zemlje, onda si u pravu, samo ne treba smrtna kazna, dovoljno je nekoliko decenija robije i zaplena imovine, kao npr. audi pokloncic i slicno.

Ekonomista

pre 10 godina

Svaka ozbiljna vlada bi do danas istrazila novac sa Kipra i ostalih mesta po svetu jer se radi o drzavnom novcu koji je trebalo vratiti u drzavnu kasu i na racune gradjana koji su pokradeni; Medjutim dogodilo se sta? Radovic je krajnje neubedljiv, a mozemo da pitamo dalje sta to on sada radi u Francuskoj i koje je poreklo novca od kojeg on zivi u jednoj od najskupljih zemalja Evrope? Tesko da je to mogao sa platom koju je imao devedesetih u Srbiji?
Trudio se da radi svoj posao. Sramno Radovicu!

Sto se tice Djelica, vlada u kojoj je on ministrivao je primala u privatizacijama prljav novac; Sto se tice Dinkica,
odlicno zna sta je nasao na Kipru; EU treba da odredi nezavisnu stranu komisiju koja ce ispitati tokove novca iz devedesetih godina; Mi gradjani i javnost imamo pravo to da znamo, sve ono sto je nelegalno prisvojeno treba da bude vraceno, samo problem je sto mi ne mozemo da imamo poverenja u nase ljude sa tim prijektima jer su se svi pokazali kao lopovi; Hocemo da znamo sta je bilo sa drzavnim novcem, sa novcem srpskih firmi koje su drzale u stranim bankama, sa novcem koji je sistematski iznosen iz zemlje, sa novcem koji je uplacen u otkupu stanova.
Javnost ima oravo na istinu.

Novi investicioni ciklus tek kad ode sa vlasti SNS

pre 10 godina

@MUNKAVI.
Hronologija i faktografija:
- "Prvi milion" je "zarađen" pre Kipra.
- "Čuvar trezora porodice Milošević na Kipru" je bio Miloševićev ambasador na Kipru Ivan Mrkić, koga je Aleksandar Vučić izabrao za šefa srpske diplomatije, samo da bi odao tajnu "kiparskih para"!
- Lider DHSS i ministar pravde Vladan Batić je posetio Kipar i izvestio da je utvrdio masu iznetih para na Kipar u iznosu od 74,4 mlrd.$
Sa kamatom to je onih 100 mlrd.$ koje je u predizbornoj kampanji galantno obećao budući predsednik Srbije Tomislav Nikolić : 70 mlrd.$ za izgradnju vodenog puta Dunav-Morava-Vardar-Egej i 30 mlrd.$ investicija u industrijsku zonu na levoj obali Dunava, između Novog Sada i Beograda, a zaćutao kada su mu Rusi navodno rekli da neće dobiti ni cvonjka, jer su "NATO peta kolona" i zbog čega uskoro odlaze sa vlasti, jer su Srbiju zavili u crno.

Grunf

pre 10 godina

Najpre da se zahvalim celoj ekpii "INSAJDERA" za neki drugi osvrt. Za bavljenje istraživačkim novinarstvom. Ceo serijal je bio više nego odličan po pitanju raznih dešavanja u Srbiji. Kao i ova tema kao i mnoge druge su na žalost udarile u zid. Niko ni prstom nije maknuo ne bi li se navodi istražili ili makar pokrenuli istragu. Neka je samo 20% objavljenih stvari tačno a tačno je sigurno bar 80% pola poltičkog vrha zemlje bi trebalo da leži u zatvoru. Uvek sam smatrao da ako nešto hoćeš da dokažeš prati tok novca. Uvek ćeš doći najbrže i najlakše do krivca. Još jedna stvar koja pokazuje definitivno da samo "mafija" u Srbiji ima svoju državu.

Pare suskaju

pre 10 godina

Te pare su kod 50 - 100 najmocnijih porodica u Srbiji trenutno.
Cak i da su nasli te pare 5.oktobarci, oni bi ih elegantno prisvojili za sebe.
U tome je tragedija nase sadasnjosti.
Ovako, i oni su krenuli da sluze vlasnicima tih para i stranim uticajima moci i novca, i sad nas oni svi zajedno jasu braco i sestre plebejci pa smo postali obespravljeni robovi u sopstveno jzemlji koji rade za sicu kao u Africi i Aziji a u sred smo Evrope.

Mister-Economist

pre 10 godina

Pronalazenje srpskih para koje je Udbaska banda pokrala iz Srbije i kasnije oprala preko Kipra i ostalih kokosovih ostrva, kako bi se te pare vratile nazad u Srbiju za privatizacije (otimacine) najboljih sprskih preduzeca u reziji dece i unuka Udbinih generala i pukovnika, je vrlo lak posao, naravno ukoliko drzava zvanicno zatrazi to od medjunarodnih bankarskih institucija.
Tuzne price Mladjana Dinkica da je to nemoguce su namenjene populaciji koja koristi mozak sa manje od 2%.
Svaka bankarska transaskcija tj SWIFT kod je registrovana i cuva se zauvek, pogotovo bankarske transakcije koje su Udbasi radili preko Londona i Kipra (koji je pod uticajem Engleza) i bog otac ne moze izbrisati taj SWIFT kod iz sistema.
Problem je sto niko nikada zvanicno u ime drzave Srbije nije zatrazio SWIFT kodove Kiparskih banaka (jer se oni izdaju samo zvanicno na zahtev drzavnih organa).
Zasto to niko nije zatrazio, svi znamo.
Pronalazenje para i sve transakcije Udbaske bande je posao od najvise nedelju dana, jer su sve transakcije sacuvane u medjunarodnim bankarskim SWIFT kodovima, koji postoje od kako postoje i banke.
Nema lazi, nema sakrivanja, nema prevara.
Otidjite u bilo koju banku kao fizicko lice i zatrazite vas promet tekuceg racuna 5 godina unazad i dobicete ga sutradan.
Isto to vazi i za promete Udbaske bande teske desetina milijardi dolara koje su registrovane u medjunarodnim bankarskim sistemima.
UDBA mora da plati racune u Srbiji, SWIFT kodovi cekaju.

kruh

pre 10 godina

Pare s Kipra nisu vracene, bas kao sto "Crvena banda" nikada nije ni odlazila.
Ipak je rec o parazitu toliko otpornom, koji se brzo siri, da ni kvazi penicilin 2000.te nije mogao da mu odoli.

Ali nije sve jos gotovo...

Wingman

pre 10 godina

"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš".

To je bio i više nego dovoljan razlog da odmah podnese ostavku. Ako je neko dobio mandat da nešto uradi, a pouzdano zna da ne može, onda treba da se skloni i da prepusti taj posao i položaj nekome drugom ko će možda moći. Ali ne, on je i sada na vlasti, donosi odluke i deli lekcije. Posle gore citirane izjave Dinkić je izgubio kredibilitet da se bavi politikom, ali nema veze, u Srbiji sve može.

Inače, ovaj narod je očigledno zaslužio to što mu se dogodilo u prethodnih 20 godina. Ako smo svi mi zajedno toliko retardirani da nam novac može biti uzet i odnet, a da se ne pobunimo, ne kaznimo lopove, pa čak celu deceniju ni ne pitamo šta je sa tim bilo, onda nismo ljudi nego ovce. A ovce su za šišanje.

Patrijota

pre 10 godina

Da znas frajeru da bi i ti odlezao radi tih para da se ja pitam! Gde si bio sve ove godine sa tim saznanjem? Stvar je jednostavna, pored direktno odgovornih i ti bio pao kao saucesnik u prikrivanju istine o zlocinu!?
Ali, ovo je Srbija u kojoj je zlocin bilo koje vrste nacin zivota, narocito u politickim krugovima, tako da nema nista od toga! A glupi narod bolje i drugacije nije ni zasluzio i zato jesmo gde jesmo i idemo gde idemo, u totalnu propast, krvoprolice i nestajanje!?

Yogi

pre 10 godina

Nestale u dzepu Mire Markovic, Borke Vucic, Karica i familije, Marka Milosevica, Mladjana Dinkica, koferu Ivice Dacica, stanu Tomislava Nikolica, u finansiranju poslova cigara Stanka Subotica, Pinku Mitrovica, privatiziciji firmi onog tajkuna iz Zemuna, sirenju Miskovica i kod jos mnogih osoba sa "pedigreom i vezama".

bastia

pre 10 godina

A koliko su funkcioneri DOS-a pričali o milijardama dolara koje će vratiti u Srbiju kad skinu Miloševića. Da li su iza dogovora sa "čuvarima" Kiparskih para stajali političari iz tadašnje vlade (tzv.lideri DOS-a) ili razni ekonomski "stručnjaci" koji su "pomagali" u tranziciji, verovatno nikada nećemo saznati. A sigurno je da su se istražile brojne kradje Miloševićevog režima, zbog čega smo trpeli bombardovanje i sankcije, ne bi bilo ni ovog pljačkanja Srbije od petooktobarskih promena. Neki sumnjivi likovi, pod izgovorom da sprečavaju kradje, su već petog oktobra upadali u velike firme i stvarali krizne štabove, a posle nestajali kao da ništa nije ni bilo.

Gradjanin

pre 10 godina

@Mlađan Dinkić bio je guverner Narodne banke Jugoslavije do 2003. godine i jedan od glavnih ljudi u timu koji se takođe bavio time šta je bilo sa parama sa Kipra. Za taj serijal Insajder je između ostalog rekao:

"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš".

I OVAJ COVEK POSLE OVAKVE IZJAVE DA BUDE BILO KAD NA NEKOJ FUNKCIJI U REPUBLICI SRBIJI???????

Pa platite skolovane ljude iz sveta da obave taj posao i ovlastite ih da govore istinu. Sram vas bilo.

Glupi narod misli da oni zele da budu ministri radi plate od 100.000 rsd i ne treba im nista drugo. Pa i ne treba im, kad ih podmicuju oni sto su nas opljackali 90-ih i dok uzmu mito za kojekavke tendere.

bk

pre 10 godina

U susret famoznoj , "sveobuhvatnoj i dubinskoj " rekonstrukciji vlade pojavila se prica coveka iz senke bez lica o parama nadohvat ruke posle vise od decenije cutnje...

vlada

pre 10 godina

Pa neće da se potrude da nađu proneveru nakon zemljotresa u Kraljevu, a kamo li Kipar. Samo je dovoljno ispitati poreklo imovine i utvrditi koji su dokumenti ispravljani od januara 2013. od Odeljenja za zemljotres.

Drvo

pre 10 godina

A gde su nestali Kanaderi cl 215(protivpožerni avioni koji su pripadali SFRJ)? I pare do njihove prodaje? Možda zna Milan Milutinović? Mada je to sića. Ko će oko toga da se sekira?
Ili je deo dogovora sa DOS-om o kohabitaciji (bio je predsednik do isteka mandata).
I onda dođe leto, pa krenu da nam gore šume...
Mislim da je i taj biznis išao preko Kipra!?

Pedja

pre 10 godina

Nema u ovoj zemlji Snowden-a ili Assange-a...
Na Kipar odnesene, sa Kipra odnesene, donesene u ...
Objaviti imena znacilo bi krvoprolice na ulicama istog trenutka.

Mosha

pre 10 godina

Ovde imate zanimljiv tekst o tome gde su nase pare i ko se postarao da se ne vrate u Srbiju: https://facebookreporter.org/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%9B-ex-yu-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-eu-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B5/
i ovde: http://hr.seebiz.eu/kolumne-i-komentari/borka-vucic-otkrila-tajne-veze-tdr-a-i-slobodana-milosevica/ar-37227/ , a koga mrzi da cita, moze i da pogleda i poslusa ovde: https://www.youtube.com/watch?v=wfaF_t_YTlM

Steinbrecher

pre 10 godina

Dakle, tipično za naše političare: "prevazilazi moje mogućnosti". Međutim, nikako da odustanu od javnih funkcija i posvete se nečemu za šta imaju mogućnosti, volje i želje, npr. da sviraju gitaru ili da pecaju ili da se bave prosvetom itd.

nemam reci

pre 10 godina

"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš".

I naravno, podneo je ostavku na funkciju, i vise se nigde u politici nije pojavio. On to kao naivno...
Mladja genijalac!!!!

M M M M MIIIIIIIŠŠŠŠŠŠ M M M MIŠŠŠŠŠŠŠŠ

pre 10 godina

Kao kad bi mene mama pitala "Sine, a ko je pojeo onu slaninu iz frizidera"?
A ja "Ne znam mama, to je stvarno veeliki zalogaj za mene"
E moj Mladjo Mladjo...
Nego samo ti cekaj, svi vi...

MUKNAVI

pre 10 godina

Deo tih para je zavrsio u dzepovima onih koji su se vrzmali oko ispitivanja tog novca i onda su zacutali,a Vucic Borka..je "ispala" iz auta u pokretu i..poginula.

rasamon

pre 10 godina

jel vi zaista verujete da nisu bilo zainteresovani da vrate pare. vraceno je to al samo oni znaju gde
:-) pa ja vise ne verujem u Deda Mraza, a vi?

vukićević ivan

pre 10 godina

NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da je juče preminula devojčica iz Srbije jer NIJE BILO NOVCA da se na vreme operiše i izleči.
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da sam proteklih godina viđao desetine dečijih lica na pozivima za učešće u sličnim akcijama i uvek slušao da "DRŽAVA NEMA NOVCA" za njihovo lečenje, pa se građani mole za pomoć.
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da I U OVOM ČASU MNOGO DECE obolelih od retkih i drugih bolesti ČEKA NA POMOĆ, a tu pomoć neće dobiti ako se u Srbiji ovog časa istovremeno ne odazove par hiljada humanih ljudi da odvoje za pomoć koliko mogu. Nažalost, nekada ni pomoć par hiljada divnih i humanih ljudi nije dovoljna i naša deca i dalje umiru.
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali znam da je prošlo 13 godina od 2000-e ... a ovaj narod i dalje živi u siromaštvu; i dalje čeka na odgovor ko ga je osiromašio i gde su njegove pare?
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA,ali znam da vi koji ste bili dužni da ih nađete i VRATITE NARODU to niste uradili! I to je sramota po kojoj vas prepoznaju i ovde i u svetu, a izvinjenje i opravdanja nisu nam potrebni jer sa njima ne možemo da deci plaćamo hranu, školu, lečenje...
NE ZNAM GDE SU PARE SA KIPRA, ali oni koji su ih uzeli od ovog naroda NEKA ZNAJU: U državi Srbiji, u XXI veku deca umiru jer nema para za njihovo lečenje. Možda je neko umrlo baš zbog novca koji ste VI UKRALI?

Buda Baba

pre 10 godina

Podelili su pare medju sobom samo tako!

Zapamtite,u Srbiji postoje crvena,crna,plava,zuta,sifrovana i metamorfozirana mafija,koje sebe predstavljaju kao politicke opcije!

Narodu nikad lakse da odluci koga da ne glasa,medjutim,sta vredi kada patimo od kolektivne amnezije ali i hronicne anksioznosti,koja nam ne dozvoljava da razumno rasudjujemo.

Otud afera za aferom,kradja za kradjom,i sve tako Jovo nanovo u nedogled,do potpunog unistenja Srbije!

Srpski Milijarderi

pre 10 godina

Ma nisu deco pare nestale nego su dosta ležale u prašini pa smo odlučili da ih malo operemo. Sad se trenutno suše, a ako je ostala neka mrlja, ide sve na hemijsko pa ćemo nakon toga da vidimo kako da ih prekrojimo. Od dobrog štofa svašta može da se skroji, pa kad vidite bazen, auto, jahtu, avion, e tu su utkane.. samo ih treba prepoznati tako lepe, ciste, oprane.

neko iz mase

pre 10 godina

Sve je teze i teze to resiti i pronaci. Vreme radi za njih, na zalost.
Kad bi neko uspeo to da vrati u zemlju, vladao bi vecno.
Ma o cemu ja opste razmisljam :) xaxaxa

nema ni para ni pecata

pre 10 godina

e pa kad bi svako svoje pare znao da odrzava, ne bi mi milioneri morali da vam ih nosimo na ciscenje. a posle kad uzmemo sebi deo za dzeparac i uzinu, i potplatimo mafiju i ostale sluzbe onda nas jurite ko vestice. a ne pitate koliki je stres tolke pare skrivati i prati, i koliko tu gladnih usta ima. vama su te pare nista, pa vidite da mozete i bez njih. a mi bi pomrli bez nasih milioncica. Ma razboleli bi se. Vampir bez krvi, biljka bez vode, narkoman bez igle, e to smo mi tajkuni bez naseg malog kapitala.

sova

pre 10 godina

A onaj Dinkic, veciti asistent, uvek se mota oko skrinje sa novcem: guverner, ministar finansija, ministar privrede a rezultati njegovog rada odn. neceg drugog sve slabiji i gori. Ipak ga mama nije dobro naucila...ili pak suvise dobro naucila? Sve je relativno.

Neko

pre 10 godina

Tada je novac pronađen i na računu Mirka Marjanovića, i to više miliona u švajcarskoj banci. Za to je znao i Čeda Jovanović a ondašnji direktor Poreske uprave, onaj "bez lica" izjavio je pre neki dan da okružni tužilac u to vreme nije bio zainteresovan za taj novac. Neko ga je ipak uzeo iz švajcarske banke.

kiprica

pre 10 godina

(...) Već 1993. Ivan mrkić postaje šef kabineta Dobrice Ćosića, prvog predsednika Savezne Republike Jugoslavije, a onda dobija čuvenu poziciju otpravnika poslova, a zatim i ambasadorsko mesto u Ambasadi Savezne Republike Jugoslavije u Nikoziji, Republika Kipar, gde je ostao do 1999. godine (...)

nisam ni za SNS toliko, ali ko će drugi lopove u zatvor?

pre 10 godina

Pare su nestale u istom pravcu u kome nestaju i državne pare iz opština u kojima su Mlađine štetočine na vlasti samo zato šo su, udruživši se sa lokalnim polusvetom, novcem kupili vlast koristeći apatiju u neobaveštenost ljudi.

Meni su svojevremeno Mlađini poreznici (direktor poreske u jednom gradu, kadar tada G17 a sada URS) lepo poručili po istom principu po kome saobraćajni policajci uzimaju pare građanima za minorne saobraćajne prekršaje:
ili plati izmišljeni porez u celom iznosu u budžet (ako se žališ, mi smo ti i drugostepeni organ pa nemoj ni da pomišljaš)) ili daj nama 20% "za partiju" a mi ćemo poištiti poresko rešenje zbog netačnoti (?!).
Krivo mi je što sa tim ološem nisam snimao razgovor da to posle predam policiji i medijima da javnost vidi kakva je nesreća snašl ovu zemlju sa Dinkićevom partijom.

Kada sam nakon glasa za SNS video Mlađu opet u vlasti, predao sam odmah papire za mene i pordicu za iseljenje u Kanadu i sada čekam, a u međuvremenu prodajem imovinu.
U ovoj zemlji nema budućnosti za pošten i dobar svet. Uvek će njihov znoj puniti džepove kriminalaca u poreskoj ili njihovih šefova na Kipru.

Juzna Evropa rulez

pre 10 godina

Gde su nestale pare s Kirpa?

Pa vratile su se one 2000. godine u Srbiju kroz privatizaciju srpskih preduzeca preko (anonimnih) investicionih fondova. Cak je i jedan investicioni fond sa Kipra vlasnik Delta Holdinga ciji je direktor Miroslav Miskovic, a ko je vlasnik tog investicionog fonda to niko ne zna, jedino znam da Miskovic nije.

crni domino

pre 10 godina

Posto su pronadjeni putevi naseg novca, sada gospodin Dinkic treba da da izjavu iz zatvora zbog cega je govorio da ne zna gde su pare otisle!

Hipo grupa

pre 10 godina

Domagaj Margaretic je svedocio o tome u Evropskom parlamentu. Pre smrti, Borka Vucic mu je dala materijalne dokaze o pronalazenju tih para i upumpavanja istih u Hipo grupu. Potrazite po netu.

Dilan Dog

pre 10 godina

Posle ovakve izjave smeniti i privesti Dinkica.Onda poceti sa Bekom koji je imao firmu Dibek a koja je bankrotirala.Oklen mu novci.Proveriti "pranje" novca sve od pocetka privatizacije.Onda ce se otkriti i ko je ubio direktora JAT.I tako dalje,itd...

Sin po materi

pre 10 godina

Doktore, materija je presla iz jednog u drugi oblik. Iz kesha i sredstava na racunu je presla u stanove, vile, tajne racune i tako dalje i tako blize. To je prvi zakon srpske politike ;)

joca fluks

pre 10 godina

Pre godinu ipo dana na televiziji ATV u "1na1" gostovao je Hrvatski novinar Domingor Margetić i govorio je sa dokazima koje dobio od pokojne Borke Vučić gde su KIPARSKE PARE. Ko je došao do njih i kako ih zloupotrebljava kupovinom MOBILLNIH OPERATERA u Srbiji, a da niko iz vlasti bivše i sadašnje ne reaguje zašto pita se Srpska javnost ko je to video i čuo. Zašto se ne provere ti navodi i poslovanje DD Zagreb banke tajni računi kao i gde su završile i na koji način kod Hipo grup. Zašto jednom ovom napaćenom narodu ne kažete istinu ma koliko je ona bolna, i ko će da odgovara.

Pojela maca

pre 10 godina

Kako gde su? Saberite sve jahte i vile + slupocene stanove i automobile u zadnjih dvadesetak godina. To je otprilike ta cifra. A verujte, dosta se tu i popilo i pojelo.

Hogar

pre 10 godina

Dakle,ako sam dobro razumeo gore navedeni su bili svi redom umešani u "organizaciju i traženje" tog novca.Ništa nisu mogli da učine da ga vrate .
Danas su isti ti akteri bogati...prebogati,a iza njih ne postoji nikakav opipljiv rezultat rada.Nešto tu nije u redu...

krle - dron

pre 10 godina

Kad je shvatio koliko je to milijardi u dolarima,francima i kasnije u eurima ON se prenerazio p naglo prepao,nije se osetio sposobnom da upravlja time i to je prepustio drugima s obzirom na njegov telekt,NO narod i netrazi nista drugo od Mladje nego da kaze ko su ti drugi koji su mu to naredili i za ciji racun je okrenuo glavu na drugu stranu,mozda u ZABELI dodje sebi,nije tesko biti fin.....

ekonomski ekspert i mag

pre 10 godina

kad je mladja shvatio koliko moze da se drpi,rekao je sam sebi polako,dogovoricemo se kao ljudi,meni procenat,njima ostane dovoljno i vuk siti i ovce(narod) na broju !!!

ana2

pre 10 godina

Ja ne mogu da verujem...Pa koliko ova zemlja Srbija je ustvari bogata zemlja kad je oni svo vreme pustose i to da nisu u pitanju sitne pare!!??