Ponedeljak, 01.07.2013.

00:23

Hrvatska u ponoć postala članica EU

Uz zvuke "Ode radosti" i vatromet Hrvatska je, posle dugogodišnjih pregovora, u ponoć dočekala ulazak u Evropsku uniju kao 28. zemlja članica.

Izvor: B92

Hrvatska u ponoæ postala èlanica EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

Lana

pre 10 godina

Jedina zemlja u Evropi koja nikada nije priznala niti se pokajala za genocid ucinjen tokom Drugog svetskog rata. Ne zasluzuje ona tu zvezdu.

Nikola Pantić

pre 10 godina

Cestitam Hrvatskoj ulazak u EU. Nadam se da ce hrvatima biti malo boje . Sad samo jos i mi da udzemo uskoro. Pozdrav iz severne Njemačke :)

Uros

pre 10 godina

Cestitke komsijama, a za nas moze da bude samo bolje, jer sto je EU blize, to ce manje moci da nas lazu oni koji su nas drzali sto dalje od te EU da bi napunili svoje dzepove. I dobro je da i nasa sadasnja vlast radi na tome da sto pre udjemo u EU, ali, da se ne lazemo - radila je i prethodna vlast na tome, radili su cak i Kostunica i Labus na tome, radio je naravno i Djindjic na tome... I verovatno nisu radili nista losije nego hrvatski politicari, medjutim, ostali smo onoliko iza Hrvatske koliko smo bili i 2000. godine, iz prostog razloga sto smo imali jedan zlocinacki rezim, koji je za razliku od ne bas sjajnih rezima u okruzenju, bio zlocinacki prema sopstvenim gradjanima - pljackao ih, tukao, vodio iz rata u rat, i to namerno - da bi sada Marko i Mira uzivali u bogatstvu u Moskvi... E, to ne sme da se zaboravi i ne sme da se ponovi, a znaju to dobro i Dacic i Vucic, svaka njima cast, covek se uci i menja dok je ziv, ali, neka znaju da ni u narodu nisu sve golubovi, da neki pamte i duze od 15 minuta....

etizop

pre 10 godina

@odosmo svi... bubnes glupost i ostanes živ... hitler nije nikada bio u Zagrebu ali je zato bio u Mariboru... provjeri malo podatke na internetu prije nego nesto napises...

Pozdrav iz EU

pre 10 godina

Prvo jutro prvoga dana u EU, nakupci se sami pokupili s trznica. "Protest protiv uvodjenja fiskalnih blagajni." Drugim rijecima: ako im se vise ne dozvoljava krasti, oni nece "raditi". Nadam se da se vise nikada nece vratiti. J.... ako im ikada vise kupim i jednu jedinu jabuku bez racuna. Ima voca i povrca i u supermarketima. I da vise ne bude nikakve koristi od EU, samo zbog ovoga, vrijedilo je.

Tantore

pre 10 godina

(bluemoon, 1. jul 2013 15:31)

Nažalost svi oni koji se u nekoj Hrvatskoj generaciji rode i ne žele biti sluge prvi izginu u ratovima, a onda im poslije još ovi koji ostanu pišaju na grob i proglašavaju ih zločincima...

hr

pre 10 godina

@asd zakaj ne? Radujem se tudjem uspjehu jer to moze samo potaknuti mene da budem i radim bolje. Kako god vi odlucili (za ili protiv EU) zelim vam svima puno uspjeha i da si zivote ucinite boljim nego sto jesu, radi vas samih i radi vase djece. Hvala ostalima na cestitkama. Lijepi pozdrav iz Zagreba

ИСХСНИКА

pre 10 godina

@Zdravko i njemu slicni sto svaki dan kukaju sto su se rodili u ovoj drzavi
Pa idite vec jednom neka vam neka druga drzava obezbedi nesto bolje.Takvi flegmatici kao vi nam ne trebaju Vlast u Srbiji je losa kao i prethodna ali su najgori ovi sto zive u njoj a ne vole je.

Viktor Bogdanovic

pre 10 godina

Svako dobro i cestitam !!!
Pozdrav evropskoj Hrvatskoj, i divnim zenama u njoj;program je bio otmen i izuzetno prijatan,a to sto nije bilo uzivo vise naroda razlog je u pristupu Trgu i polozaju zvanica i izvodjaca, svecanog i umetnickog programa.Naravno i radni je dan danas.

razocarana

pre 10 godina

20 godina se upinjem da ipak ostanem u Srbiji, da doprinesem koliko je do mene i moje porodice da bude bolje ovde, a vidim - prave budalu od mene gde stignu-na poslu, u opstini, u porodilistu, u vrticu, ma gde okrenem kradu me i zavrcu ruku, i zezaju. A ja uporna. Svaka cast na datumu, ali dete i ja odosmo da trazimo hrvatsko drzavljanstvo. Ko se jos sa hrvatskim poreklom trudi da zivi posteno u ovoj zemlji, i sto je najludje, voli je.

bluemoon

pre 10 godina

žali Bože svih ovih godina...nije nama do neovisnosti nego do novog gazde...hrvati su sluge u duši, to nam je u DNA, tako ćemo i nastaviti.
kolege u Srbiji, ne žurite se - uživajte u svojim gov..., kakva su, takva su, ne trebaju vam i tuđa!

Beznadežni

pre 10 godina

Ova Srbija u svemu je poslednja.Boze zasto sam se rodio u ovoj Drzavi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zdravko, 1. jul 2013 05:38)

MA NISI TI TAJ KOJI SE RODIO U POGREŠNOJ DRŽAVI VEĆ "SLOBODAN & LIDERI" KOJI SU SRBIJU DOVELI NA OVO "ZAVIDNO" MESTO. BIĆE SRBIJE JOŠ ALI SE NADAM DA "SLOBISTA" I SLIČNIH VIŠE NEĆE !

Zg euroskeptik

pre 10 godina

Istopi se naš tisućljećni san za samo 21 godinu (međunarodno priznata i neovisna država Hrvatska) i džaba smo krečili toliko dugo, što bi vi Srbi rekli ;-)

Splićanka

pre 10 godina

Што садили ништа не родило…
(ИСХСНИКА, 1. jul 2013 05:47)
Naši stari su uvik govorili da se kletva vrati onome ko je daje.
Usput, maslina i loza mi je starome ove godine Bogu fala odlično rodila!

wer

pre 10 godina

Cestitam Sportskom drustvu Partizan ulazak njihove drzave u Eu i nadam se da cemo i mi iz Srbije uci u Eu.
(Nenad, 1. jul 2013 09:32)

E pa efendi Delije , vi cete Tursku jos da popricekate..

Прпа

pre 10 godina

чекаш тисућу година да оствариш сан о неовисној држави, протераш добар дио пућанства да би остварио неовисност и онда после двадесет година продаш свијети хрватски стјег за неку крпу са звездицама и бројем 28. А мислио сам да вам неовисност стварно пуно значи...

Magomed

pre 10 godina

Mislim da mi Sirbistanci još ne shvatamo da smo zadnji u svemu. Uzmite primer Maratona. Npr. 700 takmičara i od tih 700 neko mora zadnji da bude jel da...................

ZIka Milenkovic

pre 10 godina

Cestitke braci Hrvatima. I pored sveg insistiranja pojedinaca na razlikama, dozivecemo za koju godinu da ponovo budemo u istoj drzavi. Zao mi sve stete i unistenih zivota i nadam se da cemo se potruditi da se tako nesto vise nikada ne ponovi. Ono sto nas spaja je visestruko vaznije, a razlike su uglavnom pravili oni koji su nam krojili sudbine u proslosti i to ne samo ovoj najnovijoj, vec i par stotina godina unazad.

Nikola XXII

pre 10 godina

Kod nas ce verovatno na proslavi ulaska u EU pevati Ceca i Karleusa... ;)
(Bojan, 1. jul 2013 00:49)

Bojane,

nemoj da to bude razlog da nam u zadnjem momentu u 23:55, 2025 otkazu .

Istina

pre 10 godina

Em su u EU.
Em su im plate 3-4x vise.
Em imaju more.
Em su čistija i uredjenija zemlja.
Em su im gradovi lepi i evropskog stila.
Em im je fudbal 100x bolji od naseg.

Koliko ja vidim, nokaut Srbijo.

Silmaril

pre 10 godina

Cestitam Hrvatskoj od sveg srce a Srbiji zelim usp(j)esne pregovore, pa da se svi nadjemo u jednoj Evropi bez granica, raznolikoj, naprednoj, socijalnoj i miroljubivoj.
P.S. Gospodja D. Gribauskaite je inace preds(j)ednica Litvanije (Litve, orig. Lietuva) a ne Letonije (orig. Latvija).
Pozdrav iz Neustadt-a, N(j)emacka

Srpski Хрват

pre 10 godina

Nesto mi se cini da svi koji se otcepe od nas pre ili kasnije procvetaju.
(Milan, 01. jul 2013 03:17)

Jos samo sami od sebe sa se otcepimo i mi cemo da procvetamo.

dexdavid2gmail.com

pre 10 godina

Samo je u jednoj stvari hrvatski puk jedinstven glede ulaska u EU.Najveća dobrobit oko ulaska Hrvatske u EU je mogučnost školovanja mladih ljudi širom Evrope.Sinoć pjenušac-šampanjac nije tekao hrvatskim gradovima, danas je novi radni dan koji brine sve, kako se zaposliti ili kako sačuvati posao.Ulasku Hrvatske u EU najviše odgovara pjesma Desanke Maksimović http://www.youtube.com/watch?v=rRQhEJoCufk PS Po meni najvažniji detalj sinoćne proslave bio je dolazak Američkog veleposlanika-ambasadora na domjenku-svečanom prijemu.Novinaru je zastao dah od surove političke realnosti, Hrvatska ulazi u EU a kao prvi uzvanik-gost pojavljuje se Američki veleposlanik.Tek toliko da se zna ko je gazda.

Gligorije

pre 10 godina

Cestitam, podrazumeva se ali se pitam da li taj narod zna sta ih ceka? Na primer u Holandiji je vise od polovine stanovnistva protiv EU i kada bi se raspisao referendum glatko bi izglasali izlazak iz iste. Unija uglavnom osiromasi bogate a siromasne nauci da igraju kako im se svira. Naravno veliki se pitaju kao i uvek do sada, recimo Nemci na primer, maltene citava EU grca pod krizom dok oni imaju jos uvek rast drustvenog prihoda. U Francuskoj je nezaposlenost veca nego ikad do sada ali bez brige platice to bogati odnosno vec placaju. Grci na primer u dugovima do guse a vec dugo su clanica EU.
Ne, nisam euroskeptik, taman posla ali ako je jedna zemlja sa balkana mogla postati jaka i nezavisna pa cak i ekonomski onda je to sigurno Hrvatska. Nesto ne vidim da Svajcarci na primer kukaju sto nisu clanica a lepo se zna da zive bolje od vecine evropljana.
Dakle pitam se stovani 'rvatski narode sto vam je ovo sve trebalo?

Megatronman

pre 10 godina

Oni koji su oprali mozgove ljudima e da bi se referendumom uslo u E.U. su ti koji imaju koristi od iste. A korist je za njih sto nece biti revizije kriminalnih aktivnosti tijekom privatizacije, besramne kradje narodne imovine, kamaterenja. Prodali su pricu narodu a narod je "popusio". Oligarhija postaje zakonski amenovana. Moj "omiljeni" Todoric se moze bojati samo bioloskih neupitnosti ali ne i zakona. No moja omiljenja sentenca i dalje vrijedi: Sto vise imas duze zelis zivjeti (a kraj je tezi).

HRvoje

pre 10 godina

Hvala Bogu da je i to već jednom iza nas. Čestitam svim sugrađanima što smo se već jednom riješili tih "pregovora" i maltretiranja ako ništa drugo.

A vama u Srbiji želim daleko bezbolnije pregovore nego što smo mi imali, stvarno nije ugodno kada te svaki šonjo vuče za uši kako mu padne na pamet, tom prilikom puno pozdrava EU braći Slovencima.

iskrena

pre 10 godina

Cestitke u svakom slucaju uvek su komsije bile korak ispred nas!Nadam se samo da ce ljudima stvarno biti bolje mislim na obicne gradjane,vreme ce pokazati.Cestitam jos jednom!

Dobar put

pre 10 godina

Cestitke!
Mozemo da se nadamo da cemo slediti isti put,
i kako cemo se integrisatu u EU i konacno zakopati sekire.

Takodje mozemo uciti iz njihovih buducih dobrih poteza ili gresaka koje budu cinili u EU.

USA, Chicago

pre 10 godina

Cestitke HR. U EU je zivot lepsi, bogatiji, kulturniji. Dosta se radi i moze se lepo zaraditi. Disciplina je daleko visa i sve je strozije. Emocionalno zadovoljstvo, osecaj bezbriznosti, slobode, bliskosti, saradnje i ljubavi kao i pustolovine daleko je, ali zaista daleko, daleko ispod one u bivsoj SFRJ do pojave Milosevica. Jednom prilikom u Nemackoj krajem 1999. smo se toliko smejali ja iz BGD i dve sarmantne Hrvatice iz Rijeke do te mere da smo bili najglasniji u tom nemackom kaficu. Nemci su nas gledali kao da smo sa Marsa pali… Inace volim Nemce.

Srecno!

Gradjanin Q

pre 10 godina

Bravo komsije, cestitam od srca. Samo napred. Nasi da odrze obecanja i vidimo se za 5-10 godina u EU. Jeste da obicni gradjani nece to odmah osetiti, ali osetili bi siromastvo jos vece da nema saradnje na nas (pregovori) ili sada na vas (clanstvo) nacin.

Jos jednom, sve cestitke. :D

hm

pre 10 godina

Proslost ne moze da se promeni, ali moze buducnost pa da se zivi u miru kao komsije. Eto, nakon Tadica i Nikolica (koji je zagovarao neke leve granice) u Hrvatskoj u koju Jeremic nece moci da udje nikada. I Vucic je vec bio nekoliko puta u HR. Da je bilo pameti 90tih, vec bi 20 godina bili u EU kao konfederacija.

Zvezda, Srbija NIKAD jugoslavija

pre 10 godina

Bas nas briga!
Trazimo odstetu za Jadovno-Jasenovac-jame; Izbacivanje iz gradova 1989-91, etnicko ciscenje 1991-95.
Cist racun duga ljubav!
Da mi imamo normalnu vlast prvo bi Hrvati morali da nam plate odstetu za sve ovo pa onda mozemo da razgovaramo o svemu ostalom.

Марко

pre 10 godina

На протесту против ћирилице 40 хиљада људи, а на прослави уласка у ЕУ 10 хиљада људи. Само да се зна шта је Хрватима већи приоритет...

Pedja

pre 10 godina

Ovo je veoma bitno i za Srbiju! Sad ce mo da vidimo sta znaci biti clan "evropske porodice" i dali ce se Hrvatska izvuci preko nje iz recesije.

Ako ne, mozemo da se predomislimo

Magomed

pre 10 godina

Majko moja blago njima, a jadni mi. Mnogi ne shvataju koliko se Srbiji crno piše!!! Nije smešno, već preopasno za opstanak Srba, sami sebe smo toliko unakazili, da nam nema spasa bukvalno.

Covek

pre 10 godina

Čestitke! Svakako mi je drago što su ušli u EU pre nas jer ćemo moći da učimo na greškama i iskustvima Hrvatske pa sa takvim iskustvom ćemo ući spremni... ne za dom doduše.

Bojan

pre 10 godina

Sve cestitke! Uzivao sam gledajuci na televiziji program proslave. Kod nas ce verovatno na proslavi ulaska u EU pevati Ceca i Karleusa... ;)

Natalija Nikolić

pre 10 godina

Čestitam Hrvatskoj što je postala članica EU Srbija nažalost bili i ostali "ruska guberija" koja je zavljajući gubernatorima došla u fazu "klničke smrti"!

Aleksandar

pre 10 godina

Moram priznati da su izvanredno osmislili i realizovali proslavu na trgu, samo mi nije jasno zasto toliko forsiraju Nikolu Teslu, kada se zna ko je on bio...

Igor

pre 10 godina

Svaka im čast i srećno! Nekako sam tužan, jer toliko dugo zaostajemo da mi ova priča o datumu zvuči presmešno u ovom trenutku...uzaludno propuštenih godina na pretek!

Aleksandar

pre 10 godina

Sve čestitke komšijama.Život je i više nego prekratak da bi ga trošili na mržnju,netrpeljivost i sve negativne stvari koji imamo iza nas.Verujem da smo i mi na tom putu i da će brzo doći dan kada ćemo stati uz rame Nemcima,Austrijancima,Belgijancima,Holanđanima...Normalna,građanska,kulturna i civilizovana Hrvatska danas je trijumfovala.

shaban

pre 10 godina

Da li ste slusali govor Predsjednika Hrvatske Josipovica ?Iskreno receno - Kad bi takav govor mogao da odrzi Toma bez citanja. Tu je razlika .

HRvoje

pre 10 godina

Hvala Bogu da je i to već jednom iza nas. Čestitam svim sugrađanima što smo se već jednom riješili tih "pregovora" i maltretiranja ako ništa drugo.

A vama u Srbiji želim daleko bezbolnije pregovore nego što smo mi imali, stvarno nije ugodno kada te svaki šonjo vuče za uši kako mu padne na pamet, tom prilikom puno pozdrava EU braći Slovencima.

Istina

pre 10 godina

Em su u EU.
Em su im plate 3-4x vise.
Em imaju more.
Em su čistija i uredjenija zemlja.
Em su im gradovi lepi i evropskog stila.
Em im je fudbal 100x bolji od naseg.

Koliko ja vidim, nokaut Srbijo.

hm

pre 10 godina

Proslost ne moze da se promeni, ali moze buducnost pa da se zivi u miru kao komsije. Eto, nakon Tadica i Nikolica (koji je zagovarao neke leve granice) u Hrvatskoj u koju Jeremic nece moci da udje nikada. I Vucic je vec bio nekoliko puta u HR. Da je bilo pameti 90tih, vec bi 20 godina bili u EU kao konfederacija.

USA, Chicago

pre 10 godina

Cestitke HR. U EU je zivot lepsi, bogatiji, kulturniji. Dosta se radi i moze se lepo zaraditi. Disciplina je daleko visa i sve je strozije. Emocionalno zadovoljstvo, osecaj bezbriznosti, slobode, bliskosti, saradnje i ljubavi kao i pustolovine daleko je, ali zaista daleko, daleko ispod one u bivsoj SFRJ do pojave Milosevica. Jednom prilikom u Nemackoj krajem 1999. smo se toliko smejali ja iz BGD i dve sarmantne Hrvatice iz Rijeke do te mere da smo bili najglasniji u tom nemackom kaficu. Nemci su nas gledali kao da smo sa Marsa pali… Inace volim Nemce.

Srecno!

shaban

pre 10 godina

Da li ste slusali govor Predsjednika Hrvatske Josipovica ?Iskreno receno - Kad bi takav govor mogao da odrzi Toma bez citanja. Tu je razlika .

iskrena

pre 10 godina

Cestitke u svakom slucaju uvek su komsije bile korak ispred nas!Nadam se samo da ce ljudima stvarno biti bolje mislim na obicne gradjane,vreme ce pokazati.Cestitam jos jednom!

dexdavid2gmail.com

pre 10 godina

Samo je u jednoj stvari hrvatski puk jedinstven glede ulaska u EU.Najveća dobrobit oko ulaska Hrvatske u EU je mogučnost školovanja mladih ljudi širom Evrope.Sinoć pjenušac-šampanjac nije tekao hrvatskim gradovima, danas je novi radni dan koji brine sve, kako se zaposliti ili kako sačuvati posao.Ulasku Hrvatske u EU najviše odgovara pjesma Desanke Maksimović http://www.youtube.com/watch?v=rRQhEJoCufk PS Po meni najvažniji detalj sinoćne proslave bio je dolazak Američkog veleposlanika-ambasadora na domjenku-svečanom prijemu.Novinaru je zastao dah od surove političke realnosti, Hrvatska ulazi u EU a kao prvi uzvanik-gost pojavljuje se Američki veleposlanik.Tek toliko da se zna ko je gazda.

Srpski Хрват

pre 10 godina

Nesto mi se cini da svi koji se otcepe od nas pre ili kasnije procvetaju.
(Milan, 01. jul 2013 03:17)

Jos samo sami od sebe sa se otcepimo i mi cemo da procvetamo.

Aleksandar

pre 10 godina

Sve čestitke komšijama.Život je i više nego prekratak da bi ga trošili na mržnju,netrpeljivost i sve negativne stvari koji imamo iza nas.Verujem da smo i mi na tom putu i da će brzo doći dan kada ćemo stati uz rame Nemcima,Austrijancima,Belgijancima,Holanđanima...Normalna,građanska,kulturna i civilizovana Hrvatska danas je trijumfovala.

Gradjanin Q

pre 10 godina

Bravo komsije, cestitam od srca. Samo napred. Nasi da odrze obecanja i vidimo se za 5-10 godina u EU. Jeste da obicni gradjani nece to odmah osetiti, ali osetili bi siromastvo jos vece da nema saradnje na nas (pregovori) ili sada na vas (clanstvo) nacin.

Jos jednom, sve cestitke. :D

Bojan

pre 10 godina

Sve cestitke! Uzivao sam gledajuci na televiziji program proslave. Kod nas ce verovatno na proslavi ulaska u EU pevati Ceca i Karleusa... ;)

Natalija Nikolić

pre 10 godina

Čestitam Hrvatskoj što je postala članica EU Srbija nažalost bili i ostali "ruska guberija" koja je zavljajući gubernatorima došla u fazu "klničke smrti"!

ZIka Milenkovic

pre 10 godina

Cestitke braci Hrvatima. I pored sveg insistiranja pojedinaca na razlikama, dozivecemo za koju godinu da ponovo budemo u istoj drzavi. Zao mi sve stete i unistenih zivota i nadam se da cemo se potruditi da se tako nesto vise nikada ne ponovi. Ono sto nas spaja je visestruko vaznije, a razlike su uglavnom pravili oni koji su nam krojili sudbine u proslosti i to ne samo ovoj najnovijoj, vec i par stotina godina unazad.

Dobar put

pre 10 godina

Cestitke!
Mozemo da se nadamo da cemo slediti isti put,
i kako cemo se integrisatu u EU i konacno zakopati sekire.

Takodje mozemo uciti iz njihovih buducih dobrih poteza ili gresaka koje budu cinili u EU.

Nikola XXII

pre 10 godina

Kod nas ce verovatno na proslavi ulaska u EU pevati Ceca i Karleusa... ;)
(Bojan, 1. jul 2013 00:49)

Bojane,

nemoj da to bude razlog da nam u zadnjem momentu u 23:55, 2025 otkazu .

Magomed

pre 10 godina

Majko moja blago njima, a jadni mi. Mnogi ne shvataju koliko se Srbiji crno piše!!! Nije smešno, već preopasno za opstanak Srba, sami sebe smo toliko unakazili, da nam nema spasa bukvalno.

wer

pre 10 godina

Cestitam Sportskom drustvu Partizan ulazak njihove drzave u Eu i nadam se da cemo i mi iz Srbije uci u Eu.
(Nenad, 1. jul 2013 09:32)

E pa efendi Delije , vi cete Tursku jos da popricekate..

Aleksandar

pre 10 godina

Moram priznati da su izvanredno osmislili i realizovali proslavu na trgu, samo mi nije jasno zasto toliko forsiraju Nikolu Teslu, kada se zna ko je on bio...

Gligorije

pre 10 godina

Cestitam, podrazumeva se ali se pitam da li taj narod zna sta ih ceka? Na primer u Holandiji je vise od polovine stanovnistva protiv EU i kada bi se raspisao referendum glatko bi izglasali izlazak iz iste. Unija uglavnom osiromasi bogate a siromasne nauci da igraju kako im se svira. Naravno veliki se pitaju kao i uvek do sada, recimo Nemci na primer, maltene citava EU grca pod krizom dok oni imaju jos uvek rast drustvenog prihoda. U Francuskoj je nezaposlenost veca nego ikad do sada ali bez brige platice to bogati odnosno vec placaju. Grci na primer u dugovima do guse a vec dugo su clanica EU.
Ne, nisam euroskeptik, taman posla ali ako je jedna zemlja sa balkana mogla postati jaka i nezavisna pa cak i ekonomski onda je to sigurno Hrvatska. Nesto ne vidim da Svajcarci na primer kukaju sto nisu clanica a lepo se zna da zive bolje od vecine evropljana.
Dakle pitam se stovani 'rvatski narode sto vam je ovo sve trebalo?

Silmaril

pre 10 godina

Cestitam Hrvatskoj od sveg srce a Srbiji zelim usp(j)esne pregovore, pa da se svi nadjemo u jednoj Evropi bez granica, raznolikoj, naprednoj, socijalnoj i miroljubivoj.
P.S. Gospodja D. Gribauskaite je inace preds(j)ednica Litvanije (Litve, orig. Lietuva) a ne Letonije (orig. Latvija).
Pozdrav iz Neustadt-a, N(j)emacka

Igor

pre 10 godina

Svaka im čast i srećno! Nekako sam tužan, jer toliko dugo zaostajemo da mi ova priča o datumu zvuči presmešno u ovom trenutku...uzaludno propuštenih godina na pretek!

Splićanka

pre 10 godina

Што садили ништа не родило…
(ИСХСНИКА, 1. jul 2013 05:47)
Naši stari su uvik govorili da se kletva vrati onome ko je daje.
Usput, maslina i loza mi je starome ove godine Bogu fala odlično rodila!

Марко

pre 10 godina

На протесту против ћирилице 40 хиљада људи, а на прослави уласка у ЕУ 10 хиљада људи. Само да се зна шта је Хрватима већи приоритет...

Megatronman

pre 10 godina

Oni koji su oprali mozgove ljudima e da bi se referendumom uslo u E.U. su ti koji imaju koristi od iste. A korist je za njih sto nece biti revizije kriminalnih aktivnosti tijekom privatizacije, besramne kradje narodne imovine, kamaterenja. Prodali su pricu narodu a narod je "popusio". Oligarhija postaje zakonski amenovana. Moj "omiljeni" Todoric se moze bojati samo bioloskih neupitnosti ali ne i zakona. No moja omiljenja sentenca i dalje vrijedi: Sto vise imas duze zelis zivjeti (a kraj je tezi).

Прпа

pre 10 godina

чекаш тисућу година да оствариш сан о неовисној држави, протераш добар дио пућанства да би остварио неовисност и онда после двадесет година продаш свијети хрватски стјег за неку крпу са звездицама и бројем 28. А мислио сам да вам неовисност стварно пуно значи...

Magomed

pre 10 godina

Mislim da mi Sirbistanci još ne shvatamo da smo zadnji u svemu. Uzmite primer Maratona. Npr. 700 takmičara i od tih 700 neko mora zadnji da bude jel da...................

Beznadežni

pre 10 godina

Ova Srbija u svemu je poslednja.Boze zasto sam se rodio u ovoj Drzavi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zdravko, 1. jul 2013 05:38)

MA NISI TI TAJ KOJI SE RODIO U POGREŠNOJ DRŽAVI VEĆ "SLOBODAN & LIDERI" KOJI SU SRBIJU DOVELI NA OVO "ZAVIDNO" MESTO. BIĆE SRBIJE JOŠ ALI SE NADAM DA "SLOBISTA" I SLIČNIH VIŠE NEĆE !

Zvezda, Srbija NIKAD jugoslavija

pre 10 godina

Bas nas briga!
Trazimo odstetu za Jadovno-Jasenovac-jame; Izbacivanje iz gradova 1989-91, etnicko ciscenje 1991-95.
Cist racun duga ljubav!
Da mi imamo normalnu vlast prvo bi Hrvati morali da nam plate odstetu za sve ovo pa onda mozemo da razgovaramo o svemu ostalom.

Covek

pre 10 godina

Čestitke! Svakako mi je drago što su ušli u EU pre nas jer ćemo moći da učimo na greškama i iskustvima Hrvatske pa sa takvim iskustvom ćemo ući spremni... ne za dom doduše.

Zg euroskeptik

pre 10 godina

Istopi se naš tisućljećni san za samo 21 godinu (međunarodno priznata i neovisna država Hrvatska) i džaba smo krečili toliko dugo, što bi vi Srbi rekli ;-)

razocarana

pre 10 godina

20 godina se upinjem da ipak ostanem u Srbiji, da doprinesem koliko je do mene i moje porodice da bude bolje ovde, a vidim - prave budalu od mene gde stignu-na poslu, u opstini, u porodilistu, u vrticu, ma gde okrenem kradu me i zavrcu ruku, i zezaju. A ja uporna. Svaka cast na datumu, ali dete i ja odosmo da trazimo hrvatsko drzavljanstvo. Ko se jos sa hrvatskim poreklom trudi da zivi posteno u ovoj zemlji, i sto je najludje, voli je.

Pedja

pre 10 godina

Ovo je veoma bitno i za Srbiju! Sad ce mo da vidimo sta znaci biti clan "evropske porodice" i dali ce se Hrvatska izvuci preko nje iz recesije.

Ako ne, mozemo da se predomislimo

hr

pre 10 godina

@asd zakaj ne? Radujem se tudjem uspjehu jer to moze samo potaknuti mene da budem i radim bolje. Kako god vi odlucili (za ili protiv EU) zelim vam svima puno uspjeha i da si zivote ucinite boljim nego sto jesu, radi vas samih i radi vase djece. Hvala ostalima na cestitkama. Lijepi pozdrav iz Zagreba

bluemoon

pre 10 godina

žali Bože svih ovih godina...nije nama do neovisnosti nego do novog gazde...hrvati su sluge u duši, to nam je u DNA, tako ćemo i nastaviti.
kolege u Srbiji, ne žurite se - uživajte u svojim gov..., kakva su, takva su, ne trebaju vam i tuđa!

Viktor Bogdanovic

pre 10 godina

Svako dobro i cestitam !!!
Pozdrav evropskoj Hrvatskoj, i divnim zenama u njoj;program je bio otmen i izuzetno prijatan,a to sto nije bilo uzivo vise naroda razlog je u pristupu Trgu i polozaju zvanica i izvodjaca, svecanog i umetnickog programa.Naravno i radni je dan danas.

Pozdrav iz EU

pre 10 godina

Prvo jutro prvoga dana u EU, nakupci se sami pokupili s trznica. "Protest protiv uvodjenja fiskalnih blagajni." Drugim rijecima: ako im se vise ne dozvoljava krasti, oni nece "raditi". Nadam se da se vise nikada nece vratiti. J.... ako im ikada vise kupim i jednu jedinu jabuku bez racuna. Ima voca i povrca i u supermarketima. I da vise ne bude nikakve koristi od EU, samo zbog ovoga, vrijedilo je.

ИСХСНИКА

pre 10 godina

@Zdravko i njemu slicni sto svaki dan kukaju sto su se rodili u ovoj drzavi
Pa idite vec jednom neka vam neka druga drzava obezbedi nesto bolje.Takvi flegmatici kao vi nam ne trebaju Vlast u Srbiji je losa kao i prethodna ali su najgori ovi sto zive u njoj a ne vole je.

etizop

pre 10 godina

@odosmo svi... bubnes glupost i ostanes živ... hitler nije nikada bio u Zagrebu ali je zato bio u Mariboru... provjeri malo podatke na internetu prije nego nesto napises...

Lana

pre 10 godina

Jedina zemlja u Evropi koja nikada nije priznala niti se pokajala za genocid ucinjen tokom Drugog svetskog rata. Ne zasluzuje ona tu zvezdu.

Uros

pre 10 godina

Cestitke komsijama, a za nas moze da bude samo bolje, jer sto je EU blize, to ce manje moci da nas lazu oni koji su nas drzali sto dalje od te EU da bi napunili svoje dzepove. I dobro je da i nasa sadasnja vlast radi na tome da sto pre udjemo u EU, ali, da se ne lazemo - radila je i prethodna vlast na tome, radili su cak i Kostunica i Labus na tome, radio je naravno i Djindjic na tome... I verovatno nisu radili nista losije nego hrvatski politicari, medjutim, ostali smo onoliko iza Hrvatske koliko smo bili i 2000. godine, iz prostog razloga sto smo imali jedan zlocinacki rezim, koji je za razliku od ne bas sjajnih rezima u okruzenju, bio zlocinacki prema sopstvenim gradjanima - pljackao ih, tukao, vodio iz rata u rat, i to namerno - da bi sada Marko i Mira uzivali u bogatstvu u Moskvi... E, to ne sme da se zaboravi i ne sme da se ponovi, a znaju to dobro i Dacic i Vucic, svaka njima cast, covek se uci i menja dok je ziv, ali, neka znaju da ni u narodu nisu sve golubovi, da neki pamte i duze od 15 minuta....

Tantore

pre 10 godina

(bluemoon, 1. jul 2013 15:31)

Nažalost svi oni koji se u nekoj Hrvatskoj generaciji rode i ne žele biti sluge prvi izginu u ratovima, a onda im poslije još ovi koji ostanu pišaju na grob i proglašavaju ih zločincima...

Nikola Pantić

pre 10 godina

Cestitam Hrvatskoj ulazak u EU. Nadam se da ce hrvatima biti malo boje . Sad samo jos i mi da udzemo uskoro. Pozdrav iz severne Njemačke :)

Zvezda, Srbija NIKAD jugoslavija

pre 10 godina

Bas nas briga!
Trazimo odstetu za Jadovno-Jasenovac-jame; Izbacivanje iz gradova 1989-91, etnicko ciscenje 1991-95.
Cist racun duga ljubav!
Da mi imamo normalnu vlast prvo bi Hrvati morali da nam plate odstetu za sve ovo pa onda mozemo da razgovaramo o svemu ostalom.

Gligorije

pre 10 godina

Cestitam, podrazumeva se ali se pitam da li taj narod zna sta ih ceka? Na primer u Holandiji je vise od polovine stanovnistva protiv EU i kada bi se raspisao referendum glatko bi izglasali izlazak iz iste. Unija uglavnom osiromasi bogate a siromasne nauci da igraju kako im se svira. Naravno veliki se pitaju kao i uvek do sada, recimo Nemci na primer, maltene citava EU grca pod krizom dok oni imaju jos uvek rast drustvenog prihoda. U Francuskoj je nezaposlenost veca nego ikad do sada ali bez brige platice to bogati odnosno vec placaju. Grci na primer u dugovima do guse a vec dugo su clanica EU.
Ne, nisam euroskeptik, taman posla ali ako je jedna zemlja sa balkana mogla postati jaka i nezavisna pa cak i ekonomski onda je to sigurno Hrvatska. Nesto ne vidim da Svajcarci na primer kukaju sto nisu clanica a lepo se zna da zive bolje od vecine evropljana.
Dakle pitam se stovani 'rvatski narode sto vam je ovo sve trebalo?

Aleksandar

pre 10 godina

Moram priznati da su izvanredno osmislili i realizovali proslavu na trgu, samo mi nije jasno zasto toliko forsiraju Nikolu Teslu, kada se zna ko je on bio...

USA, Chicago

pre 10 godina

Cestitke HR. U EU je zivot lepsi, bogatiji, kulturniji. Dosta se radi i moze se lepo zaraditi. Disciplina je daleko visa i sve je strozije. Emocionalno zadovoljstvo, osecaj bezbriznosti, slobode, bliskosti, saradnje i ljubavi kao i pustolovine daleko je, ali zaista daleko, daleko ispod one u bivsoj SFRJ do pojave Milosevica. Jednom prilikom u Nemackoj krajem 1999. smo se toliko smejali ja iz BGD i dve sarmantne Hrvatice iz Rijeke do te mere da smo bili najglasniji u tom nemackom kaficu. Nemci su nas gledali kao da smo sa Marsa pali… Inace volim Nemce.

Srecno!

HRvoje

pre 10 godina

Hvala Bogu da je i to već jednom iza nas. Čestitam svim sugrađanima što smo se već jednom riješili tih "pregovora" i maltretiranja ako ništa drugo.

A vama u Srbiji želim daleko bezbolnije pregovore nego što smo mi imali, stvarno nije ugodno kada te svaki šonjo vuče za uši kako mu padne na pamet, tom prilikom puno pozdrava EU braći Slovencima.

Istina

pre 10 godina

Em su u EU.
Em su im plate 3-4x vise.
Em imaju more.
Em su čistija i uredjenija zemlja.
Em su im gradovi lepi i evropskog stila.
Em im je fudbal 100x bolji od naseg.

Koliko ja vidim, nokaut Srbijo.

Марко

pre 10 godina

На протесту против ћирилице 40 хиљада људи, а на прослави уласка у ЕУ 10 хиљада људи. Само да се зна шта је Хрватима већи приоритет...

Прпа

pre 10 godina

чекаш тисућу година да оствариш сан о неовисној држави, протераш добар дио пућанства да би остварио неовисност и онда после двадесет година продаш свијети хрватски стјег за неку крпу са звездицама и бројем 28. А мислио сам да вам неовисност стварно пуно значи...

hm

pre 10 godina

Proslost ne moze da se promeni, ali moze buducnost pa da se zivi u miru kao komsije. Eto, nakon Tadica i Nikolica (koji je zagovarao neke leve granice) u Hrvatskoj u koju Jeremic nece moci da udje nikada. I Vucic je vec bio nekoliko puta u HR. Da je bilo pameti 90tih, vec bi 20 godina bili u EU kao konfederacija.

Natalija Nikolić

pre 10 godina

Čestitam Hrvatskoj što je postala članica EU Srbija nažalost bili i ostali "ruska guberija" koja je zavljajući gubernatorima došla u fazu "klničke smrti"!

Megatronman

pre 10 godina

Oni koji su oprali mozgove ljudima e da bi se referendumom uslo u E.U. su ti koji imaju koristi od iste. A korist je za njih sto nece biti revizije kriminalnih aktivnosti tijekom privatizacije, besramne kradje narodne imovine, kamaterenja. Prodali su pricu narodu a narod je "popusio". Oligarhija postaje zakonski amenovana. Moj "omiljeni" Todoric se moze bojati samo bioloskih neupitnosti ali ne i zakona. No moja omiljenja sentenca i dalje vrijedi: Sto vise imas duze zelis zivjeti (a kraj je tezi).

iskrena

pre 10 godina

Cestitke u svakom slucaju uvek su komsije bile korak ispred nas!Nadam se samo da ce ljudima stvarno biti bolje mislim na obicne gradjane,vreme ce pokazati.Cestitam jos jednom!

dexdavid2gmail.com

pre 10 godina

Samo je u jednoj stvari hrvatski puk jedinstven glede ulaska u EU.Najveća dobrobit oko ulaska Hrvatske u EU je mogučnost školovanja mladih ljudi širom Evrope.Sinoć pjenušac-šampanjac nije tekao hrvatskim gradovima, danas je novi radni dan koji brine sve, kako se zaposliti ili kako sačuvati posao.Ulasku Hrvatske u EU najviše odgovara pjesma Desanke Maksimović http://www.youtube.com/watch?v=rRQhEJoCufk PS Po meni najvažniji detalj sinoćne proslave bio je dolazak Američkog veleposlanika-ambasadora na domjenku-svečanom prijemu.Novinaru je zastao dah od surove političke realnosti, Hrvatska ulazi u EU a kao prvi uzvanik-gost pojavljuje se Američki veleposlanik.Tek toliko da se zna ko je gazda.

bluemoon

pre 10 godina

žali Bože svih ovih godina...nije nama do neovisnosti nego do novog gazde...hrvati su sluge u duši, to nam je u DNA, tako ćemo i nastaviti.
kolege u Srbiji, ne žurite se - uživajte u svojim gov..., kakva su, takva su, ne trebaju vam i tuđa!

wer

pre 10 godina

Cestitam Sportskom drustvu Partizan ulazak njihove drzave u Eu i nadam se da cemo i mi iz Srbije uci u Eu.
(Nenad, 1. jul 2013 09:32)

E pa efendi Delije , vi cete Tursku jos da popricekate..

Gradjanin Q

pre 10 godina

Bravo komsije, cestitam od srca. Samo napred. Nasi da odrze obecanja i vidimo se za 5-10 godina u EU. Jeste da obicni gradjani nece to odmah osetiti, ali osetili bi siromastvo jos vece da nema saradnje na nas (pregovori) ili sada na vas (clanstvo) nacin.

Jos jednom, sve cestitke. :D

Zg euroskeptik

pre 10 godina

Istopi se naš tisućljećni san za samo 21 godinu (međunarodno priznata i neovisna država Hrvatska) i džaba smo krečili toliko dugo, što bi vi Srbi rekli ;-)

ZIka Milenkovic

pre 10 godina

Cestitke braci Hrvatima. I pored sveg insistiranja pojedinaca na razlikama, dozivecemo za koju godinu da ponovo budemo u istoj drzavi. Zao mi sve stete i unistenih zivota i nadam se da cemo se potruditi da se tako nesto vise nikada ne ponovi. Ono sto nas spaja je visestruko vaznije, a razlike su uglavnom pravili oni koji su nam krojili sudbine u proslosti i to ne samo ovoj najnovijoj, vec i par stotina godina unazad.

Lana

pre 10 godina

Jedina zemlja u Evropi koja nikada nije priznala niti se pokajala za genocid ucinjen tokom Drugog svetskog rata. Ne zasluzuje ona tu zvezdu.

shaban

pre 10 godina

Da li ste slusali govor Predsjednika Hrvatske Josipovica ?Iskreno receno - Kad bi takav govor mogao da odrzi Toma bez citanja. Tu je razlika .

Pedja

pre 10 godina

Ovo je veoma bitno i za Srbiju! Sad ce mo da vidimo sta znaci biti clan "evropske porodice" i dali ce se Hrvatska izvuci preko nje iz recesije.

Ako ne, mozemo da se predomislimo

Dobar put

pre 10 godina

Cestitke!
Mozemo da se nadamo da cemo slediti isti put,
i kako cemo se integrisatu u EU i konacno zakopati sekire.

Takodje mozemo uciti iz njihovih buducih dobrih poteza ili gresaka koje budu cinili u EU.

Aleksandar

pre 10 godina

Sve čestitke komšijama.Život je i više nego prekratak da bi ga trošili na mržnju,netrpeljivost i sve negativne stvari koji imamo iza nas.Verujem da smo i mi na tom putu i da će brzo doći dan kada ćemo stati uz rame Nemcima,Austrijancima,Belgijancima,Holanđanima...Normalna,građanska,kulturna i civilizovana Hrvatska danas je trijumfovala.

Magomed

pre 10 godina

Mislim da mi Sirbistanci još ne shvatamo da smo zadnji u svemu. Uzmite primer Maratona. Npr. 700 takmičara i od tih 700 neko mora zadnji da bude jel da...................

Silmaril

pre 10 godina

Cestitam Hrvatskoj od sveg srce a Srbiji zelim usp(j)esne pregovore, pa da se svi nadjemo u jednoj Evropi bez granica, raznolikoj, naprednoj, socijalnoj i miroljubivoj.
P.S. Gospodja D. Gribauskaite je inace preds(j)ednica Litvanije (Litve, orig. Lietuva) a ne Letonije (orig. Latvija).
Pozdrav iz Neustadt-a, N(j)emacka

Bojan

pre 10 godina

Sve cestitke! Uzivao sam gledajuci na televiziji program proslave. Kod nas ce verovatno na proslavi ulaska u EU pevati Ceca i Karleusa... ;)

Magomed

pre 10 godina

Majko moja blago njima, a jadni mi. Mnogi ne shvataju koliko se Srbiji crno piše!!! Nije smešno, već preopasno za opstanak Srba, sami sebe smo toliko unakazili, da nam nema spasa bukvalno.

Srpski Хрват

pre 10 godina

Nesto mi se cini da svi koji se otcepe od nas pre ili kasnije procvetaju.
(Milan, 01. jul 2013 03:17)

Jos samo sami od sebe sa se otcepimo i mi cemo da procvetamo.

ИСХСНИКА

pre 10 godina

@Zdravko i njemu slicni sto svaki dan kukaju sto su se rodili u ovoj drzavi
Pa idite vec jednom neka vam neka druga drzava obezbedi nesto bolje.Takvi flegmatici kao vi nam ne trebaju Vlast u Srbiji je losa kao i prethodna ali su najgori ovi sto zive u njoj a ne vole je.

Splićanka

pre 10 godina

Што садили ништа не родило…
(ИСХСНИКА, 1. jul 2013 05:47)
Naši stari su uvik govorili da se kletva vrati onome ko je daje.
Usput, maslina i loza mi je starome ove godine Bogu fala odlično rodila!

Beznadežni

pre 10 godina

Ova Srbija u svemu je poslednja.Boze zasto sam se rodio u ovoj Drzavi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zdravko, 1. jul 2013 05:38)

MA NISI TI TAJ KOJI SE RODIO U POGREŠNOJ DRŽAVI VEĆ "SLOBODAN & LIDERI" KOJI SU SRBIJU DOVELI NA OVO "ZAVIDNO" MESTO. BIĆE SRBIJE JOŠ ALI SE NADAM DA "SLOBISTA" I SLIČNIH VIŠE NEĆE !

Covek

pre 10 godina

Čestitke! Svakako mi je drago što su ušli u EU pre nas jer ćemo moći da učimo na greškama i iskustvima Hrvatske pa sa takvim iskustvom ćemo ući spremni... ne za dom doduše.

razocarana

pre 10 godina

20 godina se upinjem da ipak ostanem u Srbiji, da doprinesem koliko je do mene i moje porodice da bude bolje ovde, a vidim - prave budalu od mene gde stignu-na poslu, u opstini, u porodilistu, u vrticu, ma gde okrenem kradu me i zavrcu ruku, i zezaju. A ja uporna. Svaka cast na datumu, ali dete i ja odosmo da trazimo hrvatsko drzavljanstvo. Ko se jos sa hrvatskim poreklom trudi da zivi posteno u ovoj zemlji, i sto je najludje, voli je.

Igor

pre 10 godina

Svaka im čast i srećno! Nekako sam tužan, jer toliko dugo zaostajemo da mi ova priča o datumu zvuči presmešno u ovom trenutku...uzaludno propuštenih godina na pretek!

Viktor Bogdanovic

pre 10 godina

Svako dobro i cestitam !!!
Pozdrav evropskoj Hrvatskoj, i divnim zenama u njoj;program je bio otmen i izuzetno prijatan,a to sto nije bilo uzivo vise naroda razlog je u pristupu Trgu i polozaju zvanica i izvodjaca, svecanog i umetnickog programa.Naravno i radni je dan danas.

Nikola XXII

pre 10 godina

Kod nas ce verovatno na proslavi ulaska u EU pevati Ceca i Karleusa... ;)
(Bojan, 1. jul 2013 00:49)

Bojane,

nemoj da to bude razlog da nam u zadnjem momentu u 23:55, 2025 otkazu .

Tantore

pre 10 godina

(bluemoon, 1. jul 2013 15:31)

Nažalost svi oni koji se u nekoj Hrvatskoj generaciji rode i ne žele biti sluge prvi izginu u ratovima, a onda im poslije još ovi koji ostanu pišaju na grob i proglašavaju ih zločincima...

Nikola Pantić

pre 10 godina

Cestitam Hrvatskoj ulazak u EU. Nadam se da ce hrvatima biti malo boje . Sad samo jos i mi da udzemo uskoro. Pozdrav iz severne Njemačke :)

hr

pre 10 godina

@asd zakaj ne? Radujem se tudjem uspjehu jer to moze samo potaknuti mene da budem i radim bolje. Kako god vi odlucili (za ili protiv EU) zelim vam svima puno uspjeha i da si zivote ucinite boljim nego sto jesu, radi vas samih i radi vase djece. Hvala ostalima na cestitkama. Lijepi pozdrav iz Zagreba

etizop

pre 10 godina

@odosmo svi... bubnes glupost i ostanes živ... hitler nije nikada bio u Zagrebu ali je zato bio u Mariboru... provjeri malo podatke na internetu prije nego nesto napises...

Pozdrav iz EU

pre 10 godina

Prvo jutro prvoga dana u EU, nakupci se sami pokupili s trznica. "Protest protiv uvodjenja fiskalnih blagajni." Drugim rijecima: ako im se vise ne dozvoljava krasti, oni nece "raditi". Nadam se da se vise nikada nece vratiti. J.... ako im ikada vise kupim i jednu jedinu jabuku bez racuna. Ima voca i povrca i u supermarketima. I da vise ne bude nikakve koristi od EU, samo zbog ovoga, vrijedilo je.

Uros

pre 10 godina

Cestitke komsijama, a za nas moze da bude samo bolje, jer sto je EU blize, to ce manje moci da nas lazu oni koji su nas drzali sto dalje od te EU da bi napunili svoje dzepove. I dobro je da i nasa sadasnja vlast radi na tome da sto pre udjemo u EU, ali, da se ne lazemo - radila je i prethodna vlast na tome, radili su cak i Kostunica i Labus na tome, radio je naravno i Djindjic na tome... I verovatno nisu radili nista losije nego hrvatski politicari, medjutim, ostali smo onoliko iza Hrvatske koliko smo bili i 2000. godine, iz prostog razloga sto smo imali jedan zlocinacki rezim, koji je za razliku od ne bas sjajnih rezima u okruzenju, bio zlocinacki prema sopstvenim gradjanima - pljackao ih, tukao, vodio iz rata u rat, i to namerno - da bi sada Marko i Mira uzivali u bogatstvu u Moskvi... E, to ne sme da se zaboravi i ne sme da se ponovi, a znaju to dobro i Dacic i Vucic, svaka njima cast, covek se uci i menja dok je ziv, ali, neka znaju da ni u narodu nisu sve golubovi, da neki pamte i duze od 15 minuta....