Subota, 29.06.2013.

17:48

I Salvador priznaje Kosovo

El Salvador je danas postao 101 država koja je priznala nezavisnost Kosova, prenose prištinski mediji izvore iz Ministarstva inostranih poslova Kosova.

Izvor: Beta

I Salvador priznaje Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

wvw

pre 10 godina

@bardhyl shqiptari, b.sh, Jole itd.

U UN-u i u ostalim organizacijama niste jer ste jedna bespravna i ilegalna tvorevina nastala kao americki eksperiment i moze sutra Srbija da vas prizna pa opet necete u UN. O srpskoj "okupaciji" teritorije koja nosi srpsko ime i na kojoj Srbi imaju izgradjene crkve i manastire stare vekovima dok vi Albanci jedino sto imate je spomenik Klintonu, ne vredi ni trositi reci, bas kao ni o ostalim prizemnim zamenama teza. Srbija ce u EU kada ispuni standarde EU i postane normalna i uredjena drzava a ne zato sto je dala legimitet nekakvoj albanskoj mafijasko-sovinistickoj tvorevini. Uostalom, Albanija je odmah priznala toj tvorevinu svojih rodjaka pa opet nije usla u EU niti ce to ubrzo uciniti.

spusti se na zemlju i nabavi ogledalce

pre 10 godina

@bardhyl shqiptari, b.sh itd.

"! I ti, koji živiš u takvoj državi komentiraš nešto o Kosovu? Svašta ...!"

Srbija cak i ovakva kakva je u odnosu na tu vasu "drzavu kosova" je olicenje demokratije, multietnicnosti, vladavine prava. Sto dosta govori o tome ko ste i sta ste.

ucitelj panglos

pre 10 godina

misljenje el salvadora i njihove odluke su toliko bitne da mi se cini da su mozda i presudne. el salvador je odlucujuci faktor u savetu bezbednosti. ne znam zasto se ovakve vesti uopste i objavljuju...

vasilije

pre 10 godina

Ovi je samo jedan od početaka rezultata naše "uspešne" politike "briselskog sporazume" našeg premijera Dačija i njihog Tačija, uz veliku podršku i smernice Vučija!

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 10 godina

(bardhyl shqiptari, 30. jun 2013 10:59)
internet je dobar ali s njime se moze manipulisati,nego najverodostojnije je ocuvanje spomenika,spisa,narodne odece,pesama,jezika.nadam se da vi kao iliri imate neke spomenike u albaniji(da ne bi se mogao izvlaciti da su ti srbi srusili to)iz vremena ilira,da vam je jezik ilirski(sa druge strane na kavkazu odakle ste ima citava grupa naroda i plemena jezicki srodnih albanskom),da imate neke spise iz tog vremena,da su vam nosnje takve.ja koliko znam grk sve svoje iz anticke grcke to cuva kao nacionalno blago,italijan isto,srbin isto iz doba starih slovena....

Svica

pre 10 godina

Procitao sam negde da smo mi postali clanica UN 2000. koliko ja znam,mi smo kao Jugoslavija bili jedna od republika koja je osnovala UN.

b.sh.

pre 10 godina

"Zadnja clanica UN-a je Juzni Sudan i ona je nekoliko nedelja posle proglasenja nezavisnosti bila primljena u UN. A ta vasa "drzava" ni pored svog muljanja, ni posle 5 godina nije legalizovana?"
(wvw, 29. jun 2013 23:26)
E tako, u pravu si, ali Južni Sudan ima sreće, ima za susjeda nekog tko je nakon 20 godina rata sg+hvatio da je Južni Sudan izgubljen, a mi imamo za susjede Srbe, koji to nikako da shvate, pa već 14 godina uništavaju sebe samo da se mi Albanci ne bi oslobodili njihove okupacije. Evo, s HR ste završili rat 1995. a oni će sutra u EU a kada ćete vi? Da ste bili jednAko pametni ušli bi i vi sutra a ovako ćete ući za jedno 15-20 godina tj. skupa s Kosovom, AL, CG I BiH.

bardhyl shqiptari

pre 10 godina

"... u stvari davno prije albanskog prisustva na Kosovu na toj istoj teritoriji jer se Albanci prvi put masovnije naseljavaju na Kosovo u 17. vijeku nakon velike seobe Srba. Prije toga ih je bilo u tragovima a za vrijeme srpskog carstva Albanaca na Kosovu nije ni bilo."
(bez_cenzure, 29. jun 2013 22:05)
Pa daj se potpiši svojom pravom titulom: profesor doktor povijesnih znanosti s doktoratom iz srpsko-albanske povijesti !!!
Hvala Bogu da je Google tu, pa te se može demantirati iz nekoliko stotina različitih izvora.
Profesore, nemoj se sramotiti ubuduće s ovakvim glupostima!

b.sh.

pre 10 godina

I sa Vojvodinom i bez Vojvodine Srbije je veca od tvoje Hrvatske.
(kompleksi su cudo, 29. jun 2013 21:15)
Kompleksi ovdje imaju veze jedino s tobom jer ne razumeš o čemu čovek piše. Tvoj kompleks je veličina jer da nije shvatio bi da su države poput Švicarske, Danske, Belgije, Holandije MANJE od Srbije ali zato puno puno bolje u svakom pogledu. Bit države je da omogući svojim građanima uvete u kojima mogu raditi, zaraditi i dobro živjeti a ne da li je veća ili manja...

b.sh.

pre 10 godina

"...jedno veliko nista.frankenstajn drzava gde caruje kriminal.ali evropa ce tek videti sta su napravili ali tada bice kasno...
(Huan Pablo Don Fernando, 29. jun 2013 21:33)
Hahahaha ... A kako bi ti nazvao državu čiji je predsjednik umro u Haagu? Državu u kojoj Milošević organizira ubistvo Stambolića? U kojoj državi caruje kriminal ako mafija ubija premijera? Eeeeeeej, o Srbiji pričam ne o Kosovu!! I ti, koji živiš u takvoj državi komentiraš nešto o Kosovu? Svašta ...!

NEISTINA

pre 10 godina

Dokle god Srbija i Kosovo se medjusobno ne priznaju ni jedna ni druga su nista od drzave. Takodje dok Rusija, Kina i druge drzave u UN to ne ucine nema nista od drzave Kosova. Zasto zato sto politikanti imaju prostora da zezaju narod, a kao sto se zna mi balkanci ne vidimo preko nosa.

Sa vama ću poludjeti

pre 10 godina

Ne shvataju mnogi što je Njemačka i SAD protežirala priznavanje Kosova i Metohije kao nezavisne države. Dosadili ste im natalitetom, kriminalom i nekulturom pa vas se na elegantan način riješili. Još pride daju koji doilar i Evro da se vratite. Bosna i Hercegovina ne priznaje Kosovo i Metohiju takođe iz pragmatičkih razloga, tj. naglog povećanja brojnosti. Muslimani se iza Srba kriju, a još prije rata su tražili način kako da spriječe dolazak odnosno ostanak te nacionalne manjine. Niko vas u svijetu neće poa vam prave tor. Za priključenje u EU vas samo usput spominju kao i Tursku. Nažalost to je i naš problem u BiH. Srbi i Hrvati napravili glupost pa im se to sada sveti.

Serbinho

pre 10 godina

Lecenje frustracija Albanaca, Hrvata i Muslimana na ovakvim temama.
Salvador, ozbiljna drzava kao i ostale sto su ih priznale, samo neka se potrudi neko da im otvori barem jedno radno mesto.

wvw

pre 10 godina

@Kost
Ako je clanstvo u UN sve manje bitno zasto trosite pare na priznavanja i zasto vasi sponozri pritiskaju i ucenjuju kako bi vas sto vise njih priznalo? Za ovakve ilegalne eksperimente kao sto je ta vasa "drzava" je i te kako bitno clanstvo u UN. Uporedjivati Svajcarsku koja je mogla da udje u UN kada je htela a u medjuvremenu je bila clanica svih medjunarodnih organizacija i nedvosmisleno suverena i nezavisna i jednog izdrzavanog i vrlo zavisnog i nesposobnog protektorata koji bi hteo u UN i u sve medjunarodne organizacije ali ne moze, je tragikomicno. Uglavnom, da je sve onako kako vi Albanci to zamisljate vec davno bi bili u UN i u svim medjunarodnim organizacijama, ne bi pregovarali sa Srbijom, ne bi vasi sponzori zloupotrebljavali EU integracije za ucenjivanje Srbije niti bi Pecoli gurao pare u dzepove po Africi i juznoj Americi. Zadnja clanica UN-a je Juzni Sudan i ona je nekoliko nedelja posle proglasenja nezavisnosti bila primljena u UN. A ta vasa "drzava" ni pored svog muljanja, ni posle 5 godina nije legalizovana? Za svakog normalnog to je sramota i blamaza a ne pokazatelj da je "kosovska strana" u prednosti.

adi_pristina

pre 10 godina

onih sto kazu da Kosovo je deo srbije neka udju u website eu gde se pise jasno povrsina srbije. mozda Ruska I kineska vlada kazu da Kosovo je deo srbije ali problem je u tome da mi sa Kosovo necemo u ruski ili kineski savez nego u EU. sto je mnogo interesanto da I srbija hoce da udje u EU e ne u savez sa rusima. naravno da srbija ce da udje u EU ali granice se biti tako kako su danas na website EU. ako hocete da se uverete da li je ovo istina, udjite u eu website I vidite I sami. pozdrav!

zulumcari

pre 10 godina

srbija-drzava koja je htjela svacije parce zemlje gdje god zivi ijedan srbin. a sad se vidi ustvari sta su bile prirodne granice,puca po svim savovima

who gives an eff ionako

pre 10 godina

Ne znam zasto su svi zapeli za clanstvo u UN-u. Pa i mi smo postali clan UN-a tek krajem 2000. godine - je l' to znaci da pre toga nismo bili drzava?

Zeca

pre 10 godina

Dok ne priznaju Rusija i Kina oni nemogu postati drzava ,najvise sto mogu da budu posmatraci kao Palestinci.
(Zeca, 29. jun 2013 19:08)

Objasnite molim vas sta sam pogresno rekao?Palestinu su priznali 175 drzava znaci vise od dve trecine drzava ali Amerika nije priznala a posto su clanica saveta bezbednosti stavili su veto pa onda mogu da budu posmatraci i nista vise.

bez_cenzure

pre 10 godina

ovde ima mnogih komentara koji i ne zasluzuju paznju.Ljudi imajte u vidu da i sama Srbija nije priznata od mnogih drzava jer ona nije nikada nije bila suverena nego naslednica prvo SFRJ pa SCG tako da ona mora proci kroz isti put priznavanja kao i Republika Kosovo hteli ili ne hteli priznati
(velani, 29. jun 2013 21:12)
# Link komentara

Istorija istina nikada vam nije bila jača strana ne računajući falsifikovane činjenice o nekakvim albanskim crkvama, manastirima i polarnim medvjedima na Šar Planini. Srbija je nezavisnost stekla nakon Berlinskog kongresa 1878. godine a nakon toga je samo obnavljala svoju državnost i nezavisnost. Srbija nije nastala 2006. nego mnogo mnogo godina ranije, u stvari davno prije albanskog prisustva na Kosovu na toj istoj teritoriji jer se Albanci prvi put masovnije naseljavaju na Kosovo u 17. vijeku nakon velike seobe Srba. Prije toga ih je bilo u tragovima a za vrijeme srpskog carstva Albanaca na Kosovu nije ni bilo.

Srbija je nasljednica SRJ i SCG tako da nije morala proći kroz proces priznavanja! Prije nego što lupite informišite se.

Pravnik

pre 10 godina

Sto je babi milo, to joj se i snilo. Dakle, da bi jedna zemlja postala članica UN-a, potrebno je da država podnese zahtev generalnom sekretaru UN-a koji proverava da li je zemlja miroljubiva, i u skladu sa Poveljom UN-a, A POTOM SAVET BEZBEDNOSTI VEĆINOM GLASOVA, A BEZ DA IJEDNA OD STALNIH ČLANICA NE GLASA PROTIV, TJ. ULOŽI VETO, USVAJA ZAHTEV i prosleđuje ga Generalnoj skupštini. Za primanje nove države u UN-u, potrebno je dve trećine glasova od 193 članica. To što će neko ovde na ovaj komentar, da klikne Ne preporučujem, neće promeniti ništa.

Galin

pre 10 godina

A kad Vojvodina odlazi?
Srbija izgleda kao avion kad polijece,sve manja i manja a nedavno
je htjela bit velika...sve se vraca..
(Jole, 29. jun 2013 19:37)

SusJedu...na deo Vojvodine pretenzije ima samo Madjarska sa kojom Srbija moze da izadje na kraj ali sta ce ostati od tvoje drzavice kada se Italiji daju odresene ruke da povrati svoje istorijske zemlje Dalmaciju i Istru......

a

pre 10 godina

@Taraba

A šta ti (ukoliko nisi funkcioner neke "patriotske" stranke) imaš od tripovanja da je Kosovo Srbija? Temperaturu za Prištinu na Tijanićevoj vremenskoj prognozi? Tripovanje da će Putin jednom, nekad postati jači od Amera, pa ćeš na tenku ući u Prizren u kojem će te dočekati Srbi? Ili imaš u planu da pobiješ dva miliona ljudi? Šta tačno imaš od svoje laži?
Hoćeš da proveriš svoju bajku? Sedi u kola, pa probaj da siđeš dole.

A ko je vlasnik Srbije?

U.S.Albania

pre 10 godina

Kosovo priznaje i SAD, a Palestinu ne.

Samo to je bitno.
(Adrian, 29. jun 2013 18:26)

Ali ne i Rusija.
I to je jos bitnije...:)
(miladinka simonovic, 29. jun 2013 19:59)

Dali su ti rusi vasa braca iz 1999 stosu usli u rat sa NATO-m zbog bobarovanje serbije!!!

Lipjangji

pre 10 godina

Ja se slazem da Kosovo imace veliku poteskocu da bude clanica UN, posebno bez saglasnosti Serbije , ali znam da i Serbija imace istu poteskocu dase uclani u Eu bez saglasnosit Kosova ,
Po dragacijem recima ovo je ko ona Sex pozicija 69 ...

Kost

pre 10 godina

(Miljojko, 29. jun 2013 18:04)
(neko iz mase, 29. jun 2013 18:15)
(MarkoS, 29. jun 2013 18:54)
(Trandemax, 29. jun 2013 18:57)

Ja razumem vase nezadovoljstvo i inat ali vasi komentari zaista nemaju veze sa mozgom.

Kao prvo, da je apsolutno nebitno to sto stalno raste broj zemalja koje priznaju Kosovo ne biste vi gubili vreme pisajuci komentare nego bi jednostavno takve vesti izbegli.

Kao drugo, vaznost clanstva u UN je mnogo manja nego sto je vi pokusavate napraviti. Ja cu da vam dam samo dva primera.

Primer Svajcarske. Svajcarska je jedna od najstarijih drzava u Evropi a primljena je u UN tek 2002 godine. Da je vasa logika tacna, Svajarska nikada pre 2002 nije bila drzava.

Primer Bosne i Hercegovine. Sada vec davne 1992 godine BiH je primljena u UN kao punopravna clanica i unitarna drzava. Da je vasa logika tacna, prica sa BiH bi jos 1992 godine bila zavrsena i danas ne bi postojala Republika Srpska. Ima i na youtube-tu video kako se po prvi put svecano postavlja zastava tadasnje BiH na Ist Riveru. Ali u realnosti, za to vreme BiH nije kontrolisala ni 30% svoje teritorije i bila je u ratu.

UN je organizacija i nista vise. Mozete da budete njen clan ali i ne morate. Medjutim, za svaku drzavu su vazne samo dve stvari: 1. stanje na terenu odnosno realnost koju vi ignorisete i 2. medjunarodna podrska i direktno priznanje i postavljanje diplomatskih odnosa sa sto vise drzava u svetu. A moramo biti iskreni, i jedno i drugo su na Kosovskoj strani.

bez_cenzure

pre 10 godina

Još samo 25 država i imaće 2/3 podrške UN-a, a tada se ne može stopirati učlanjenje Kosova u UN ni u savetu bezbednosti.
A naši političari samo neka čekaju. A šta li čekaju, to niko ne zna....
(vidovdan, 29. jun 2013 21:21)

Palestina ima više od 2/3 priznanja a može postati samo pridruženi član UN-a a punopravni nikada zbog veto-a SAD-a. To znači da ni tzv. KosovA ne može nikada postati punopravna članica UN-a zbog veto-a ali Kine i Rusije. Biti punopravan član i pridruženi član nije isto. Pitanje je da li će tih 25 zemalja priznati nakaznu tvorevinu KosovU.

Garbage collector

pre 10 godina

@ (neko iz mase, 29. jun 2013 18:15)

"Okupirana teritorija" je kada jedna zemlja OKUPIRA drugu zemlju i njene građane.
Kosovo se otcepilo, nije samo sebe okupiralo, a i tamošnji narod je zadovoljan jer 95% stanovništva Kosova i Metohije je za državu Kosovo.

A što se tiče država, uzmimo primer Izraela koga ne priznaje polovina Azije i par afričkih država, uzmimo primer palestine... a eto obe zemlje učestvuju na olimpijskim igrama. Rusiju i Kinu zabole za Kosovo, nego imaju gomilu svojih problema (Rusija -> Kamčatka, Čečenija, Severna i Južna Osetija... Kina -> pre svega Tibet, koji čak ima i vladu u inostranstvu).

Izgubili smo rat 1999. i treba da se pomirimo sa tim, dole nema kog da se zalaže za Srbiju, a mi iz ostatka Srbije možemo samo da vodimo davno izgubljene ratove, i da ostanemo u prošlosti.

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

pa kada smo ga mi priznali,zasto da ga ne prizna I el salvador!!!a I sta tim priznanjem dobijaju gradjani kosova,sta su dobili I sa nezavisnoscu?!jedno veliko nista.frankenstajn drzava gde caruje kriminal.ali evropa ce tek videti sta su napravili ali tada bice kasno...

velani

pre 10 godina

ovde ima mnogih komentara koji i ne zasluzuju paznju.Ljudi imajte u vidu da i sama Srbija nije priznata od mnogih drzava jer ona nije nikada nije bila suverena nego naslednica prvo SFRJ pa SCG tako da ona mora proci kroz isti put priznavanja kao i Republika Kosovo hteli ili ne hteli priznati

Visar

pre 10 godina

Interesantna je stvar sa nekima koji spominju Rusiju i Kinu,jeste tacno da i rusija i kina nisu priznale Kosovo,pa ljudi moji Ameri su je priznali a bogami i cela zapadna EU,a sto se tice rusije i kine videcete sami ,pristace oni samo jos malo ,usluga za uslugu.Ameri njima rusija i kina za Amere i eto stolica u UN.

Jovana

pre 10 godina

Ne znam koju su vam Dačija i Vučić priču danas prodavali, ali u četvrtak je nemački parlament zvanično rekao da je uslov za punopravno članstvo Srbije u EU formalno priznavanje Kosova.
Njihova unija - njihova pravila. Dakle, ta stvar je gotova i jasna: ako Srbija hoće u EU zvaničan uslov je saopšten danas. Ako neće, Kosovo je srce Srbije.
2023. ćete opet biti iznenađeni i cmizdriti nad "nepravdom" umesto da se danas sami uverite i zatim priupitate svoje vođe zašto vas lažu. Ako želite da nastave da vas lažu, nemojte proveriti šta je zaključak Bundestaga od četvrtka.

vidovdan

pre 10 godina

Još samo 25 država i imaće 2/3 podrške UN-a, a tada se ne može stopirati učlanjenje Kosova u UN ni u savetu bezbednosti.
A naši političari samo neka čekaju. A šta li čekaju, to niko ne zna....

Petar

pre 10 godina

Ljudi, da ja vas nešto pitam...

Iz kog razloga mislite da je njima toliko bitno da li će biti u UN ili ne? Svi pričate o toj stolici u UN kao da je "sveti gral", ali to je potpuno simbolična stvar. Građanima Kosova bi bilo sve potpuno isto kao sad i da su članica UN... Jedina razlika je što bi mogli da učestvuju u većem broju sportskih takmičenja, ali će postepeno doći i do toga.

visi

pre 10 godina

Red je da i Srbija skine sa vrata ovaj teret i prizna Kosovo. Sto pre to bolje . Bolje je ziveti bez napetosti i svakodnevnih glavobolja, zivot ce za obe strane biti puno smisljeniji i u svakom slucaju Bolji i ZDRAVIJI.

citizen x

pre 10 godina

A vi gospodine jos spavate, pa mi smo priznali Kosovo, pogledajte tacke sporazuma, bice vam sve jasno. Sve se svodi na Ustav i zakone R. Kosovo, plus da R. Srbija ne blokira proces pridruzivanja Kosova EU. Molim lepo.

Ivan

pre 10 godina

Sada očekujemo komentare autošovinista i "susjeda" kojih ovde uvek ima najviše, kako je Kosovo nezavisno. Može da prizna i 190 država Kosovo, opet nikad neće biti u UN ili bilo kojoj međunarodnoj organizaciji dok ih ne prizna Srbija, a samim tim i Rusija i Kina. Kraj priče....

miladinka simonovic

pre 10 godina

Kosovo priznaje i SAD, a Palestinu ne.

Samo to je bitno.
(Adrian, 29. jun 2013 18:26)

Ali ne i Rusija.
I to je jos bitnije...:)

toni

pre 10 godina

Ja ne znam sto ljudi ovde ostru zube,pa docice dan kad i Srbija priznace nezavisnost ,i bice receno,pa narode moj, moramo da budemo dorbri sa komsiluk,zapamtite ovo,ne vise od 3 godine,a do tad jadni narod gubi vreme i zivce

janja

pre 10 godina

E super! I? 'Oće li im biti bolje, mislim - više para, zaposlenosti, višeg standarda, manje kriminala, više mladih i stručnih koji ne beže glavom bez obzira - što dalje...
Želim im svu sreću, ali sumnjam. :(

Toni

pre 10 godina

Secate se one stare; kad je vuk pojeo magarca,tada je magarac pri kraju zivota i ako ranjen rece; mozda je ovo samo san,mozda ja jos samo spavam.
I ovde neki komentari su tako smesni da covek mora se smejat i cudit se njihovim glavama.
Ili bole reci; probudite se srbi Kosovo nikad vise sa vama. Pozdrav svim zdravim glavama.

Miljojko

pre 10 godina

I Palestinu priznaje preko 130 zemalja u svetu, mogu da je priznaju i 191 zemlja sve izuzev SAD/Izraela ali nece postati clanica UN, sve dok ne prodju glasanje u Savetu bezbednosti, zato chill out dokle god Rusija i Kina imaju problem sa separatizmom i dok ih SAD ne umilostivi Kosovo nece biti clanica UN-a ili dok ih mi ne priznamo de jure...

Adrian

pre 10 godina

I Palestinu priznaje preko 130 zemalja u svetu, mogu da je priznaju i 191 zemlja sve izuzev SAD/Izraela ali nece postati clanica UN, sve dok ne prodju glasanje u Savetu bezbednosti, zato chill out dokle god Rusija i Kina imaju problem sa separatizmom i dok ih SAD ne umilostivi Kosovo nece biti clanica UN-a ili dok ih mi ne priznamo de jure...
(Miljojko, 29. jun 2013 18:04)

Kosovo priznaje i SAD, a Palestinu ne.

Samo to je bitno.

MarkoS

pre 10 godina

Neka ih prizna jos i cela latinska Amerika zajedno sa Afrikom, dok ne prodju kroz Savet Bezbednosti UN kao nezavisna drzava sve im badava! Do tad ce biti kvazi drzava!

Горан

pre 10 godina

Прихватањем Бриселског споразума, и Србија је признала Косово. Тако да ме не чуди што све више држава признје Косовску независност.

Очигледно је да ми ништа не радимо да спречимо нова признања, а то је вероватно опет због обог Бриселског споразума и зеленог светла.

qwerty

pre 10 godina

Vidim da se u komentarima priča o stolici u UN. Tačno je da ni jedna država ne može biti punopravna članica bez saglasnosti Saveta bezbednosti, ali je zato većina u Generalnoj skupštini dovoljna za status entiteta posmatrača ili još viši status države posmatrača nečlanice. Dobar primer je Palestina.

neko iz mase

pre 10 godina

Dok ih ne priznaju Rusija i Kina ništa od stolice u UN-u. Kada se stvore povoljni uslovi za vraćanje okupirane teritorije, kada budu duvali neki novi vjetrovi povlačiće se i priznanja. Uvijek je tako.

Magomed

pre 10 godina

UN ima 193 članice, što znači da je Kosovo priznala većina. Ne samo to, nego i najjače sile, dovoljno. Ako nastavimo da pljačkamo sami sebe, neće nas ni biti, a kamoli da povratimo Kosovo!

Magomed

pre 10 godina

UN ima 193 članice, što znači da je Kosovo priznala većina. Ne samo to, nego i najjače sile, dovoljno. Ako nastavimo da pljačkamo sami sebe, neće nas ni biti, a kamoli da povratimo Kosovo!

Adrian

pre 10 godina

I Palestinu priznaje preko 130 zemalja u svetu, mogu da je priznaju i 191 zemlja sve izuzev SAD/Izraela ali nece postati clanica UN, sve dok ne prodju glasanje u Savetu bezbednosti, zato chill out dokle god Rusija i Kina imaju problem sa separatizmom i dok ih SAD ne umilostivi Kosovo nece biti clanica UN-a ili dok ih mi ne priznamo de jure...
(Miljojko, 29. jun 2013 18:04)

Kosovo priznaje i SAD, a Palestinu ne.

Samo to je bitno.

qwerty

pre 10 godina

Vidim da se u komentarima priča o stolici u UN. Tačno je da ni jedna država ne može biti punopravna članica bez saglasnosti Saveta bezbednosti, ali je zato većina u Generalnoj skupštini dovoljna za status entiteta posmatrača ili još viši status države posmatrača nečlanice. Dobar primer je Palestina.

neko iz mase

pre 10 godina

Dok ih ne priznaju Rusija i Kina ništa od stolice u UN-u. Kada se stvore povoljni uslovi za vraćanje okupirane teritorije, kada budu duvali neki novi vjetrovi povlačiće se i priznanja. Uvijek je tako.

citizen x

pre 10 godina

A vi gospodine jos spavate, pa mi smo priznali Kosovo, pogledajte tacke sporazuma, bice vam sve jasno. Sve se svodi na Ustav i zakone R. Kosovo, plus da R. Srbija ne blokira proces pridruzivanja Kosova EU. Molim lepo.

Горан

pre 10 godina

Прихватањем Бриселског споразума, и Србија је признала Косово. Тако да ме не чуди што све више држава признје Косовску независност.

Очигледно је да ми ништа не радимо да спречимо нова признања, а то је вероватно опет због обог Бриселског споразума и зеленог светла.

visi

pre 10 godina

Red je da i Srbija skine sa vrata ovaj teret i prizna Kosovo. Sto pre to bolje . Bolje je ziveti bez napetosti i svakodnevnih glavobolja, zivot ce za obe strane biti puno smisljeniji i u svakom slucaju Bolji i ZDRAVIJI.

Miljojko

pre 10 godina

I Palestinu priznaje preko 130 zemalja u svetu, mogu da je priznaju i 191 zemlja sve izuzev SAD/Izraela ali nece postati clanica UN, sve dok ne prodju glasanje u Savetu bezbednosti, zato chill out dokle god Rusija i Kina imaju problem sa separatizmom i dok ih SAD ne umilostivi Kosovo nece biti clanica UN-a ili dok ih mi ne priznamo de jure...

Petar

pre 10 godina

Ljudi, da ja vas nešto pitam...

Iz kog razloga mislite da je njima toliko bitno da li će biti u UN ili ne? Svi pričate o toj stolici u UN kao da je "sveti gral", ali to je potpuno simbolična stvar. Građanima Kosova bi bilo sve potpuno isto kao sad i da su članica UN... Jedina razlika je što bi mogli da učestvuju u većem broju sportskih takmičenja, ali će postepeno doći i do toga.

U.S.Albania

pre 10 godina

Kosovo priznaje i SAD, a Palestinu ne.

Samo to je bitno.
(Adrian, 29. jun 2013 18:26)

Ali ne i Rusija.
I to je jos bitnije...:)
(miladinka simonovic, 29. jun 2013 19:59)

Dali su ti rusi vasa braca iz 1999 stosu usli u rat sa NATO-m zbog bobarovanje serbije!!!

Kost

pre 10 godina

(Miljojko, 29. jun 2013 18:04)
(neko iz mase, 29. jun 2013 18:15)
(MarkoS, 29. jun 2013 18:54)
(Trandemax, 29. jun 2013 18:57)

Ja razumem vase nezadovoljstvo i inat ali vasi komentari zaista nemaju veze sa mozgom.

Kao prvo, da je apsolutno nebitno to sto stalno raste broj zemalja koje priznaju Kosovo ne biste vi gubili vreme pisajuci komentare nego bi jednostavno takve vesti izbegli.

Kao drugo, vaznost clanstva u UN je mnogo manja nego sto je vi pokusavate napraviti. Ja cu da vam dam samo dva primera.

Primer Svajcarske. Svajcarska je jedna od najstarijih drzava u Evropi a primljena je u UN tek 2002 godine. Da je vasa logika tacna, Svajarska nikada pre 2002 nije bila drzava.

Primer Bosne i Hercegovine. Sada vec davne 1992 godine BiH je primljena u UN kao punopravna clanica i unitarna drzava. Da je vasa logika tacna, prica sa BiH bi jos 1992 godine bila zavrsena i danas ne bi postojala Republika Srpska. Ima i na youtube-tu video kako se po prvi put svecano postavlja zastava tadasnje BiH na Ist Riveru. Ali u realnosti, za to vreme BiH nije kontrolisala ni 30% svoje teritorije i bila je u ratu.

UN je organizacija i nista vise. Mozete da budete njen clan ali i ne morate. Medjutim, za svaku drzavu su vazne samo dve stvari: 1. stanje na terenu odnosno realnost koju vi ignorisete i 2. medjunarodna podrska i direktno priznanje i postavljanje diplomatskih odnosa sa sto vise drzava u svetu. A moramo biti iskreni, i jedno i drugo su na Kosovskoj strani.

adi_pristina

pre 10 godina

onih sto kazu da Kosovo je deo srbije neka udju u website eu gde se pise jasno povrsina srbije. mozda Ruska I kineska vlada kazu da Kosovo je deo srbije ali problem je u tome da mi sa Kosovo necemo u ruski ili kineski savez nego u EU. sto je mnogo interesanto da I srbija hoce da udje u EU e ne u savez sa rusima. naravno da srbija ce da udje u EU ali granice se biti tako kako su danas na website EU. ako hocete da se uverete da li je ovo istina, udjite u eu website I vidite I sami. pozdrav!

Toni

pre 10 godina

Secate se one stare; kad je vuk pojeo magarca,tada je magarac pri kraju zivota i ako ranjen rece; mozda je ovo samo san,mozda ja jos samo spavam.
I ovde neki komentari su tako smesni da covek mora se smejat i cudit se njihovim glavama.
Ili bole reci; probudite se srbi Kosovo nikad vise sa vama. Pozdrav svim zdravim glavama.

zulumcari

pre 10 godina

srbija-drzava koja je htjela svacije parce zemlje gdje god zivi ijedan srbin. a sad se vidi ustvari sta su bile prirodne granice,puca po svim savovima

Garbage collector

pre 10 godina

@ (neko iz mase, 29. jun 2013 18:15)

"Okupirana teritorija" je kada jedna zemlja OKUPIRA drugu zemlju i njene građane.
Kosovo se otcepilo, nije samo sebe okupiralo, a i tamošnji narod je zadovoljan jer 95% stanovništva Kosova i Metohije je za državu Kosovo.

A što se tiče država, uzmimo primer Izraela koga ne priznaje polovina Azije i par afričkih država, uzmimo primer palestine... a eto obe zemlje učestvuju na olimpijskim igrama. Rusiju i Kinu zabole za Kosovo, nego imaju gomilu svojih problema (Rusija -> Kamčatka, Čečenija, Severna i Južna Osetija... Kina -> pre svega Tibet, koji čak ima i vladu u inostranstvu).

Izgubili smo rat 1999. i treba da se pomirimo sa tim, dole nema kog da se zalaže za Srbiju, a mi iz ostatka Srbije možemo samo da vodimo davno izgubljene ratove, i da ostanemo u prošlosti.

vidovdan

pre 10 godina

Još samo 25 država i imaće 2/3 podrške UN-a, a tada se ne može stopirati učlanjenje Kosova u UN ni u savetu bezbednosti.
A naši političari samo neka čekaju. A šta li čekaju, to niko ne zna....

toni

pre 10 godina

Ja ne znam sto ljudi ovde ostru zube,pa docice dan kad i Srbija priznace nezavisnost ,i bice receno,pa narode moj, moramo da budemo dorbri sa komsiluk,zapamtite ovo,ne vise od 3 godine,a do tad jadni narod gubi vreme i zivce

Lipjangji

pre 10 godina

Ja se slazem da Kosovo imace veliku poteskocu da bude clanica UN, posebno bez saglasnosti Serbije , ali znam da i Serbija imace istu poteskocu dase uclani u Eu bez saglasnosit Kosova ,
Po dragacijem recima ovo je ko ona Sex pozicija 69 ...

velani

pre 10 godina

ovde ima mnogih komentara koji i ne zasluzuju paznju.Ljudi imajte u vidu da i sama Srbija nije priznata od mnogih drzava jer ona nije nikada nije bila suverena nego naslednica prvo SFRJ pa SCG tako da ona mora proci kroz isti put priznavanja kao i Republika Kosovo hteli ili ne hteli priznati

Jovana

pre 10 godina

Ne znam koju su vam Dačija i Vučić priču danas prodavali, ali u četvrtak je nemački parlament zvanično rekao da je uslov za punopravno članstvo Srbije u EU formalno priznavanje Kosova.
Njihova unija - njihova pravila. Dakle, ta stvar je gotova i jasna: ako Srbija hoće u EU zvaničan uslov je saopšten danas. Ako neće, Kosovo je srce Srbije.
2023. ćete opet biti iznenađeni i cmizdriti nad "nepravdom" umesto da se danas sami uverite i zatim priupitate svoje vođe zašto vas lažu. Ako želite da nastave da vas lažu, nemojte proveriti šta je zaključak Bundestaga od četvrtka.

b.sh.

pre 10 godina

"Zadnja clanica UN-a je Juzni Sudan i ona je nekoliko nedelja posle proglasenja nezavisnosti bila primljena u UN. A ta vasa "drzava" ni pored svog muljanja, ni posle 5 godina nije legalizovana?"
(wvw, 29. jun 2013 23:26)
E tako, u pravu si, ali Južni Sudan ima sreće, ima za susjeda nekog tko je nakon 20 godina rata sg+hvatio da je Južni Sudan izgubljen, a mi imamo za susjede Srbe, koji to nikako da shvate, pa već 14 godina uništavaju sebe samo da se mi Albanci ne bi oslobodili njihove okupacije. Evo, s HR ste završili rat 1995. a oni će sutra u EU a kada ćete vi? Da ste bili jednAko pametni ušli bi i vi sutra a ovako ćete ući za jedno 15-20 godina tj. skupa s Kosovom, AL, CG I BiH.

a

pre 10 godina

@Taraba

A šta ti (ukoliko nisi funkcioner neke "patriotske" stranke) imaš od tripovanja da je Kosovo Srbija? Temperaturu za Prištinu na Tijanićevoj vremenskoj prognozi? Tripovanje da će Putin jednom, nekad postati jači od Amera, pa ćeš na tenku ući u Prizren u kojem će te dočekati Srbi? Ili imaš u planu da pobiješ dva miliona ljudi? Šta tačno imaš od svoje laži?
Hoćeš da proveriš svoju bajku? Sedi u kola, pa probaj da siđeš dole.

A ko je vlasnik Srbije?

who gives an eff ionako

pre 10 godina

Ne znam zasto su svi zapeli za clanstvo u UN-u. Pa i mi smo postali clan UN-a tek krajem 2000. godine - je l' to znaci da pre toga nismo bili drzava?

Visar

pre 10 godina

Interesantna je stvar sa nekima koji spominju Rusiju i Kinu,jeste tacno da i rusija i kina nisu priznale Kosovo,pa ljudi moji Ameri su je priznali a bogami i cela zapadna EU,a sto se tice rusije i kine videcete sami ,pristace oni samo jos malo ,usluga za uslugu.Ameri njima rusija i kina za Amere i eto stolica u UN.

bardhyl shqiptari

pre 10 godina

"... u stvari davno prije albanskog prisustva na Kosovu na toj istoj teritoriji jer se Albanci prvi put masovnije naseljavaju na Kosovo u 17. vijeku nakon velike seobe Srba. Prije toga ih je bilo u tragovima a za vrijeme srpskog carstva Albanaca na Kosovu nije ni bilo."
(bez_cenzure, 29. jun 2013 22:05)
Pa daj se potpiši svojom pravom titulom: profesor doktor povijesnih znanosti s doktoratom iz srpsko-albanske povijesti !!!
Hvala Bogu da je Google tu, pa te se može demantirati iz nekoliko stotina različitih izvora.
Profesore, nemoj se sramotiti ubuduće s ovakvim glupostima!

b.sh.

pre 10 godina

"...jedno veliko nista.frankenstajn drzava gde caruje kriminal.ali evropa ce tek videti sta su napravili ali tada bice kasno...
(Huan Pablo Don Fernando, 29. jun 2013 21:33)
Hahahaha ... A kako bi ti nazvao državu čiji je predsjednik umro u Haagu? Državu u kojoj Milošević organizira ubistvo Stambolića? U kojoj državi caruje kriminal ako mafija ubija premijera? Eeeeeeej, o Srbiji pričam ne o Kosovu!! I ti, koji živiš u takvoj državi komentiraš nešto o Kosovu? Svašta ...!

MarkoS

pre 10 godina

Neka ih prizna jos i cela latinska Amerika zajedno sa Afrikom, dok ne prodju kroz Savet Bezbednosti UN kao nezavisna drzava sve im badava! Do tad ce biti kvazi drzava!

b.sh.

pre 10 godina

I sa Vojvodinom i bez Vojvodine Srbije je veca od tvoje Hrvatske.
(kompleksi su cudo, 29. jun 2013 21:15)
Kompleksi ovdje imaju veze jedino s tobom jer ne razumeš o čemu čovek piše. Tvoj kompleks je veličina jer da nije shvatio bi da su države poput Švicarske, Danske, Belgije, Holandije MANJE od Srbije ali zato puno puno bolje u svakom pogledu. Bit države je da omogući svojim građanima uvete u kojima mogu raditi, zaraditi i dobro živjeti a ne da li je veća ili manja...

Pravnik

pre 10 godina

Sto je babi milo, to joj se i snilo. Dakle, da bi jedna zemlja postala članica UN-a, potrebno je da država podnese zahtev generalnom sekretaru UN-a koji proverava da li je zemlja miroljubiva, i u skladu sa Poveljom UN-a, A POTOM SAVET BEZBEDNOSTI VEĆINOM GLASOVA, A BEZ DA IJEDNA OD STALNIH ČLANICA NE GLASA PROTIV, TJ. ULOŽI VETO, USVAJA ZAHTEV i prosleđuje ga Generalnoj skupštini. Za primanje nove države u UN-u, potrebno je dve trećine glasova od 193 članica. To što će neko ovde na ovaj komentar, da klikne Ne preporučujem, neće promeniti ništa.

Galin

pre 10 godina

A kad Vojvodina odlazi?
Srbija izgleda kao avion kad polijece,sve manja i manja a nedavno
je htjela bit velika...sve se vraca..
(Jole, 29. jun 2013 19:37)

SusJedu...na deo Vojvodine pretenzije ima samo Madjarska sa kojom Srbija moze da izadje na kraj ali sta ce ostati od tvoje drzavice kada se Italiji daju odresene ruke da povrati svoje istorijske zemlje Dalmaciju i Istru......

Zeca

pre 10 godina

Dok ne priznaju Rusija i Kina oni nemogu postati drzava ,najvise sto mogu da budu posmatraci kao Palestinci.
(Zeca, 29. jun 2013 19:08)

Objasnite molim vas sta sam pogresno rekao?Palestinu su priznali 175 drzava znaci vise od dve trecine drzava ali Amerika nije priznala a posto su clanica saveta bezbednosti stavili su veto pa onda mogu da budu posmatraci i nista vise.

Ivan

pre 10 godina

Sada očekujemo komentare autošovinista i "susjeda" kojih ovde uvek ima najviše, kako je Kosovo nezavisno. Može da prizna i 190 država Kosovo, opet nikad neće biti u UN ili bilo kojoj međunarodnoj organizaciji dok ih ne prizna Srbija, a samim tim i Rusija i Kina. Kraj priče....

miladinka simonovic

pre 10 godina

Kosovo priznaje i SAD, a Palestinu ne.

Samo to je bitno.
(Adrian, 29. jun 2013 18:26)

Ali ne i Rusija.
I to je jos bitnije...:)

bez_cenzure

pre 10 godina

ovde ima mnogih komentara koji i ne zasluzuju paznju.Ljudi imajte u vidu da i sama Srbija nije priznata od mnogih drzava jer ona nije nikada nije bila suverena nego naslednica prvo SFRJ pa SCG tako da ona mora proci kroz isti put priznavanja kao i Republika Kosovo hteli ili ne hteli priznati
(velani, 29. jun 2013 21:12)
# Link komentara

Istorija istina nikada vam nije bila jača strana ne računajući falsifikovane činjenice o nekakvim albanskim crkvama, manastirima i polarnim medvjedima na Šar Planini. Srbija je nezavisnost stekla nakon Berlinskog kongresa 1878. godine a nakon toga je samo obnavljala svoju državnost i nezavisnost. Srbija nije nastala 2006. nego mnogo mnogo godina ranije, u stvari davno prije albanskog prisustva na Kosovu na toj istoj teritoriji jer se Albanci prvi put masovnije naseljavaju na Kosovo u 17. vijeku nakon velike seobe Srba. Prije toga ih je bilo u tragovima a za vrijeme srpskog carstva Albanaca na Kosovu nije ni bilo.

Srbija je nasljednica SRJ i SCG tako da nije morala proći kroz proces priznavanja! Prije nego što lupite informišite se.

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

pa kada smo ga mi priznali,zasto da ga ne prizna I el salvador!!!a I sta tim priznanjem dobijaju gradjani kosova,sta su dobili I sa nezavisnoscu?!jedno veliko nista.frankenstajn drzava gde caruje kriminal.ali evropa ce tek videti sta su napravili ali tada bice kasno...

wvw

pre 10 godina

@Kost
Ako je clanstvo u UN sve manje bitno zasto trosite pare na priznavanja i zasto vasi sponozri pritiskaju i ucenjuju kako bi vas sto vise njih priznalo? Za ovakve ilegalne eksperimente kao sto je ta vasa "drzava" je i te kako bitno clanstvo u UN. Uporedjivati Svajcarsku koja je mogla da udje u UN kada je htela a u medjuvremenu je bila clanica svih medjunarodnih organizacija i nedvosmisleno suverena i nezavisna i jednog izdrzavanog i vrlo zavisnog i nesposobnog protektorata koji bi hteo u UN i u sve medjunarodne organizacije ali ne moze, je tragikomicno. Uglavnom, da je sve onako kako vi Albanci to zamisljate vec davno bi bili u UN i u svim medjunarodnim organizacijama, ne bi pregovarali sa Srbijom, ne bi vasi sponzori zloupotrebljavali EU integracije za ucenjivanje Srbije niti bi Pecoli gurao pare u dzepove po Africi i juznoj Americi. Zadnja clanica UN-a je Juzni Sudan i ona je nekoliko nedelja posle proglasenja nezavisnosti bila primljena u UN. A ta vasa "drzava" ni pored svog muljanja, ni posle 5 godina nije legalizovana? Za svakog normalnog to je sramota i blamaza a ne pokazatelj da je "kosovska strana" u prednosti.

janja

pre 10 godina

E super! I? 'Oće li im biti bolje, mislim - više para, zaposlenosti, višeg standarda, manje kriminala, više mladih i stručnih koji ne beže glavom bez obzira - što dalje...
Želim im svu sreću, ali sumnjam. :(

Serbinho

pre 10 godina

Lecenje frustracija Albanaca, Hrvata i Muslimana na ovakvim temama.
Salvador, ozbiljna drzava kao i ostale sto su ih priznale, samo neka se potrudi neko da im otvori barem jedno radno mesto.

bez_cenzure

pre 10 godina

Još samo 25 država i imaće 2/3 podrške UN-a, a tada se ne može stopirati učlanjenje Kosova u UN ni u savetu bezbednosti.
A naši političari samo neka čekaju. A šta li čekaju, to niko ne zna....
(vidovdan, 29. jun 2013 21:21)

Palestina ima više od 2/3 priznanja a može postati samo pridruženi član UN-a a punopravni nikada zbog veto-a SAD-a. To znači da ni tzv. KosovA ne može nikada postati punopravna članica UN-a zbog veto-a ali Kine i Rusije. Biti punopravan član i pridruženi član nije isto. Pitanje je da li će tih 25 zemalja priznati nakaznu tvorevinu KosovU.

vasilije

pre 10 godina

Ovi je samo jedan od početaka rezultata naše "uspešne" politike "briselskog sporazume" našeg premijera Dačija i njihog Tačija, uz veliku podršku i smernice Vučija!

NEISTINA

pre 10 godina

Dokle god Srbija i Kosovo se medjusobno ne priznaju ni jedna ni druga su nista od drzave. Takodje dok Rusija, Kina i druge drzave u UN to ne ucine nema nista od drzave Kosova. Zasto zato sto politikanti imaju prostora da zezaju narod, a kao sto se zna mi balkanci ne vidimo preko nosa.

Sa vama ću poludjeti

pre 10 godina

Ne shvataju mnogi što je Njemačka i SAD protežirala priznavanje Kosova i Metohije kao nezavisne države. Dosadili ste im natalitetom, kriminalom i nekulturom pa vas se na elegantan način riješili. Još pride daju koji doilar i Evro da se vratite. Bosna i Hercegovina ne priznaje Kosovo i Metohiju takođe iz pragmatičkih razloga, tj. naglog povećanja brojnosti. Muslimani se iza Srba kriju, a još prije rata su tražili način kako da spriječe dolazak odnosno ostanak te nacionalne manjine. Niko vas u svijetu neće poa vam prave tor. Za priključenje u EU vas samo usput spominju kao i Tursku. Nažalost to je i naš problem u BiH. Srbi i Hrvati napravili glupost pa im se to sada sveti.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 10 godina

(bardhyl shqiptari, 30. jun 2013 10:59)
internet je dobar ali s njime se moze manipulisati,nego najverodostojnije je ocuvanje spomenika,spisa,narodne odece,pesama,jezika.nadam se da vi kao iliri imate neke spomenike u albaniji(da ne bi se mogao izvlaciti da su ti srbi srusili to)iz vremena ilira,da vam je jezik ilirski(sa druge strane na kavkazu odakle ste ima citava grupa naroda i plemena jezicki srodnih albanskom),da imate neke spise iz tog vremena,da su vam nosnje takve.ja koliko znam grk sve svoje iz anticke grcke to cuva kao nacionalno blago,italijan isto,srbin isto iz doba starih slovena....

Svica

pre 10 godina

Procitao sam negde da smo mi postali clanica UN 2000. koliko ja znam,mi smo kao Jugoslavija bili jedna od republika koja je osnovala UN.

ucitelj panglos

pre 10 godina

misljenje el salvadora i njihove odluke su toliko bitne da mi se cini da su mozda i presudne. el salvador je odlucujuci faktor u savetu bezbednosti. ne znam zasto se ovakve vesti uopste i objavljuju...

spusti se na zemlju i nabavi ogledalce

pre 10 godina

@bardhyl shqiptari, b.sh itd.

"! I ti, koji živiš u takvoj državi komentiraš nešto o Kosovu? Svašta ...!"

Srbija cak i ovakva kakva je u odnosu na tu vasu "drzavu kosova" je olicenje demokratije, multietnicnosti, vladavine prava. Sto dosta govori o tome ko ste i sta ste.

wvw

pre 10 godina

@bardhyl shqiptari, b.sh, Jole itd.

U UN-u i u ostalim organizacijama niste jer ste jedna bespravna i ilegalna tvorevina nastala kao americki eksperiment i moze sutra Srbija da vas prizna pa opet necete u UN. O srpskoj "okupaciji" teritorije koja nosi srpsko ime i na kojoj Srbi imaju izgradjene crkve i manastire stare vekovima dok vi Albanci jedino sto imate je spomenik Klintonu, ne vredi ni trositi reci, bas kao ni o ostalim prizemnim zamenama teza. Srbija ce u EU kada ispuni standarde EU i postane normalna i uredjena drzava a ne zato sto je dala legimitet nekakvoj albanskoj mafijasko-sovinistickoj tvorevini. Uostalom, Albanija je odmah priznala toj tvorevinu svojih rodjaka pa opet nije usla u EU niti ce to ubrzo uciniti.

neko iz mase

pre 10 godina

Dok ih ne priznaju Rusija i Kina ništa od stolice u UN-u. Kada se stvore povoljni uslovi za vraćanje okupirane teritorije, kada budu duvali neki novi vjetrovi povlačiće se i priznanja. Uvijek je tako.

Miljojko

pre 10 godina

I Palestinu priznaje preko 130 zemalja u svetu, mogu da je priznaju i 191 zemlja sve izuzev SAD/Izraela ali nece postati clanica UN, sve dok ne prodju glasanje u Savetu bezbednosti, zato chill out dokle god Rusija i Kina imaju problem sa separatizmom i dok ih SAD ne umilostivi Kosovo nece biti clanica UN-a ili dok ih mi ne priznamo de jure...

MarkoS

pre 10 godina

Neka ih prizna jos i cela latinska Amerika zajedno sa Afrikom, dok ne prodju kroz Savet Bezbednosti UN kao nezavisna drzava sve im badava! Do tad ce biti kvazi drzava!

miladinka simonovic

pre 10 godina

Kosovo priznaje i SAD, a Palestinu ne.

Samo to je bitno.
(Adrian, 29. jun 2013 18:26)

Ali ne i Rusija.
I to je jos bitnije...:)

Ivan

pre 10 godina

Sada očekujemo komentare autošovinista i "susjeda" kojih ovde uvek ima najviše, kako je Kosovo nezavisno. Može da prizna i 190 država Kosovo, opet nikad neće biti u UN ili bilo kojoj međunarodnoj organizaciji dok ih ne prizna Srbija, a samim tim i Rusija i Kina. Kraj priče....

bez_cenzure

pre 10 godina

ovde ima mnogih komentara koji i ne zasluzuju paznju.Ljudi imajte u vidu da i sama Srbija nije priznata od mnogih drzava jer ona nije nikada nije bila suverena nego naslednica prvo SFRJ pa SCG tako da ona mora proci kroz isti put priznavanja kao i Republika Kosovo hteli ili ne hteli priznati
(velani, 29. jun 2013 21:12)
# Link komentara

Istorija istina nikada vam nije bila jača strana ne računajući falsifikovane činjenice o nekakvim albanskim crkvama, manastirima i polarnim medvjedima na Šar Planini. Srbija je nezavisnost stekla nakon Berlinskog kongresa 1878. godine a nakon toga je samo obnavljala svoju državnost i nezavisnost. Srbija nije nastala 2006. nego mnogo mnogo godina ranije, u stvari davno prije albanskog prisustva na Kosovu na toj istoj teritoriji jer se Albanci prvi put masovnije naseljavaju na Kosovo u 17. vijeku nakon velike seobe Srba. Prije toga ih je bilo u tragovima a za vrijeme srpskog carstva Albanaca na Kosovu nije ni bilo.

Srbija je nasljednica SRJ i SCG tako da nije morala proći kroz proces priznavanja! Prije nego što lupite informišite se.

Galin

pre 10 godina

A kad Vojvodina odlazi?
Srbija izgleda kao avion kad polijece,sve manja i manja a nedavno
je htjela bit velika...sve se vraca..
(Jole, 29. jun 2013 19:37)

SusJedu...na deo Vojvodine pretenzije ima samo Madjarska sa kojom Srbija moze da izadje na kraj ali sta ce ostati od tvoje drzavice kada se Italiji daju odresene ruke da povrati svoje istorijske zemlje Dalmaciju i Istru......

Serbinho

pre 10 godina

Lecenje frustracija Albanaca, Hrvata i Muslimana na ovakvim temama.
Salvador, ozbiljna drzava kao i ostale sto su ih priznale, samo neka se potrudi neko da im otvori barem jedno radno mesto.

wvw

pre 10 godina

@Kost
Ako je clanstvo u UN sve manje bitno zasto trosite pare na priznavanja i zasto vasi sponozri pritiskaju i ucenjuju kako bi vas sto vise njih priznalo? Za ovakve ilegalne eksperimente kao sto je ta vasa "drzava" je i te kako bitno clanstvo u UN. Uporedjivati Svajcarsku koja je mogla da udje u UN kada je htela a u medjuvremenu je bila clanica svih medjunarodnih organizacija i nedvosmisleno suverena i nezavisna i jednog izdrzavanog i vrlo zavisnog i nesposobnog protektorata koji bi hteo u UN i u sve medjunarodne organizacije ali ne moze, je tragikomicno. Uglavnom, da je sve onako kako vi Albanci to zamisljate vec davno bi bili u UN i u svim medjunarodnim organizacijama, ne bi pregovarali sa Srbijom, ne bi vasi sponzori zloupotrebljavali EU integracije za ucenjivanje Srbije niti bi Pecoli gurao pare u dzepove po Africi i juznoj Americi. Zadnja clanica UN-a je Juzni Sudan i ona je nekoliko nedelja posle proglasenja nezavisnosti bila primljena u UN. A ta vasa "drzava" ni pored svog muljanja, ni posle 5 godina nije legalizovana? Za svakog normalnog to je sramota i blamaza a ne pokazatelj da je "kosovska strana" u prednosti.

Magomed

pre 10 godina

UN ima 193 članice, što znači da je Kosovo priznala većina. Ne samo to, nego i najjače sile, dovoljno. Ako nastavimo da pljačkamo sami sebe, neće nas ni biti, a kamoli da povratimo Kosovo!

bez_cenzure

pre 10 godina

Još samo 25 država i imaće 2/3 podrške UN-a, a tada se ne može stopirati učlanjenje Kosova u UN ni u savetu bezbednosti.
A naši političari samo neka čekaju. A šta li čekaju, to niko ne zna....
(vidovdan, 29. jun 2013 21:21)

Palestina ima više od 2/3 priznanja a može postati samo pridruženi član UN-a a punopravni nikada zbog veto-a SAD-a. To znači da ni tzv. KosovA ne može nikada postati punopravna članica UN-a zbog veto-a ali Kine i Rusije. Biti punopravan član i pridruženi član nije isto. Pitanje je da li će tih 25 zemalja priznati nakaznu tvorevinu KosovU.

Adrian

pre 10 godina

I Palestinu priznaje preko 130 zemalja u svetu, mogu da je priznaju i 191 zemlja sve izuzev SAD/Izraela ali nece postati clanica UN, sve dok ne prodju glasanje u Savetu bezbednosti, zato chill out dokle god Rusija i Kina imaju problem sa separatizmom i dok ih SAD ne umilostivi Kosovo nece biti clanica UN-a ili dok ih mi ne priznamo de jure...
(Miljojko, 29. jun 2013 18:04)

Kosovo priznaje i SAD, a Palestinu ne.

Samo to je bitno.

Pravnik

pre 10 godina

Sto je babi milo, to joj se i snilo. Dakle, da bi jedna zemlja postala članica UN-a, potrebno je da država podnese zahtev generalnom sekretaru UN-a koji proverava da li je zemlja miroljubiva, i u skladu sa Poveljom UN-a, A POTOM SAVET BEZBEDNOSTI VEĆINOM GLASOVA, A BEZ DA IJEDNA OD STALNIH ČLANICA NE GLASA PROTIV, TJ. ULOŽI VETO, USVAJA ZAHTEV i prosleđuje ga Generalnoj skupštini. Za primanje nove države u UN-u, potrebno je dve trećine glasova od 193 članica. To što će neko ovde na ovaj komentar, da klikne Ne preporučujem, neće promeniti ništa.

Zeca

pre 10 godina

Dok ne priznaju Rusija i Kina oni nemogu postati drzava ,najvise sto mogu da budu posmatraci kao Palestinci.
(Zeca, 29. jun 2013 19:08)

Objasnite molim vas sta sam pogresno rekao?Palestinu su priznali 175 drzava znaci vise od dve trecine drzava ali Amerika nije priznala a posto su clanica saveta bezbednosti stavili su veto pa onda mogu da budu posmatraci i nista vise.

janja

pre 10 godina

E super! I? 'Oće li im biti bolje, mislim - više para, zaposlenosti, višeg standarda, manje kriminala, više mladih i stručnih koji ne beže glavom bez obzira - što dalje...
Želim im svu sreću, ali sumnjam. :(

Huan Pablo Don Fernando

pre 10 godina

pa kada smo ga mi priznali,zasto da ga ne prizna I el salvador!!!a I sta tim priznanjem dobijaju gradjani kosova,sta su dobili I sa nezavisnoscu?!jedno veliko nista.frankenstajn drzava gde caruje kriminal.ali evropa ce tek videti sta su napravili ali tada bice kasno...

Sa vama ću poludjeti

pre 10 godina

Ne shvataju mnogi što je Njemačka i SAD protežirala priznavanje Kosova i Metohije kao nezavisne države. Dosadili ste im natalitetom, kriminalom i nekulturom pa vas se na elegantan način riješili. Još pride daju koji doilar i Evro da se vratite. Bosna i Hercegovina ne priznaje Kosovo i Metohiju takođe iz pragmatičkih razloga, tj. naglog povećanja brojnosti. Muslimani se iza Srba kriju, a još prije rata su tražili način kako da spriječe dolazak odnosno ostanak te nacionalne manjine. Niko vas u svijetu neće poa vam prave tor. Za priključenje u EU vas samo usput spominju kao i Tursku. Nažalost to je i naš problem u BiH. Srbi i Hrvati napravili glupost pa im se to sada sveti.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 10 godina

(bardhyl shqiptari, 30. jun 2013 10:59)
internet je dobar ali s njime se moze manipulisati,nego najverodostojnije je ocuvanje spomenika,spisa,narodne odece,pesama,jezika.nadam se da vi kao iliri imate neke spomenike u albaniji(da ne bi se mogao izvlaciti da su ti srbi srusili to)iz vremena ilira,da vam je jezik ilirski(sa druge strane na kavkazu odakle ste ima citava grupa naroda i plemena jezicki srodnih albanskom),da imate neke spise iz tog vremena,da su vam nosnje takve.ja koliko znam grk sve svoje iz anticke grcke to cuva kao nacionalno blago,italijan isto,srbin isto iz doba starih slovena....

NEISTINA

pre 10 godina

Dokle god Srbija i Kosovo se medjusobno ne priznaju ni jedna ni druga su nista od drzave. Takodje dok Rusija, Kina i druge drzave u UN to ne ucine nema nista od drzave Kosova. Zasto zato sto politikanti imaju prostora da zezaju narod, a kao sto se zna mi balkanci ne vidimo preko nosa.

Svica

pre 10 godina

Procitao sam negde da smo mi postali clanica UN 2000. koliko ja znam,mi smo kao Jugoslavija bili jedna od republika koja je osnovala UN.

zulumcari

pre 10 godina

srbija-drzava koja je htjela svacije parce zemlje gdje god zivi ijedan srbin. a sad se vidi ustvari sta su bile prirodne granice,puca po svim savovima

Горан

pre 10 godina

Прихватањем Бриселског споразума, и Србија је признала Косово. Тако да ме не чуди што све више држава признје Косовску независност.

Очигледно је да ми ништа не радимо да спречимо нова признања, а то је вероватно опет због обог Бриселског споразума и зеленог светла.

visi

pre 10 godina

Red je da i Srbija skine sa vrata ovaj teret i prizna Kosovo. Sto pre to bolje . Bolje je ziveti bez napetosti i svakodnevnih glavobolja, zivot ce za obe strane biti puno smisljeniji i u svakom slucaju Bolji i ZDRAVIJI.

wvw

pre 10 godina

@bardhyl shqiptari, b.sh, Jole itd.

U UN-u i u ostalim organizacijama niste jer ste jedna bespravna i ilegalna tvorevina nastala kao americki eksperiment i moze sutra Srbija da vas prizna pa opet necete u UN. O srpskoj "okupaciji" teritorije koja nosi srpsko ime i na kojoj Srbi imaju izgradjene crkve i manastire stare vekovima dok vi Albanci jedino sto imate je spomenik Klintonu, ne vredi ni trositi reci, bas kao ni o ostalim prizemnim zamenama teza. Srbija ce u EU kada ispuni standarde EU i postane normalna i uredjena drzava a ne zato sto je dala legimitet nekakvoj albanskoj mafijasko-sovinistickoj tvorevini. Uostalom, Albanija je odmah priznala toj tvorevinu svojih rodjaka pa opet nije usla u EU niti ce to ubrzo uciniti.

spusti se na zemlju i nabavi ogledalce

pre 10 godina

@bardhyl shqiptari, b.sh itd.

"! I ti, koji živiš u takvoj državi komentiraš nešto o Kosovu? Svašta ...!"

Srbija cak i ovakva kakva je u odnosu na tu vasu "drzavu kosova" je olicenje demokratije, multietnicnosti, vladavine prava. Sto dosta govori o tome ko ste i sta ste.

velani

pre 10 godina

ovde ima mnogih komentara koji i ne zasluzuju paznju.Ljudi imajte u vidu da i sama Srbija nije priznata od mnogih drzava jer ona nije nikada nije bila suverena nego naslednica prvo SFRJ pa SCG tako da ona mora proci kroz isti put priznavanja kao i Republika Kosovo hteli ili ne hteli priznati

U.S.Albania

pre 10 godina

Kosovo priznaje i SAD, a Palestinu ne.

Samo to je bitno.
(Adrian, 29. jun 2013 18:26)

Ali ne i Rusija.
I to je jos bitnije...:)
(miladinka simonovic, 29. jun 2013 19:59)

Dali su ti rusi vasa braca iz 1999 stosu usli u rat sa NATO-m zbog bobarovanje serbije!!!

ucitelj panglos

pre 10 godina

misljenje el salvadora i njihove odluke su toliko bitne da mi se cini da su mozda i presudne. el salvador je odlucujuci faktor u savetu bezbednosti. ne znam zasto se ovakve vesti uopste i objavljuju...

adi_pristina

pre 10 godina

onih sto kazu da Kosovo je deo srbije neka udju u website eu gde se pise jasno povrsina srbije. mozda Ruska I kineska vlada kazu da Kosovo je deo srbije ali problem je u tome da mi sa Kosovo necemo u ruski ili kineski savez nego u EU. sto je mnogo interesanto da I srbija hoce da udje u EU e ne u savez sa rusima. naravno da srbija ce da udje u EU ali granice se biti tako kako su danas na website EU. ako hocete da se uverete da li je ovo istina, udjite u eu website I vidite I sami. pozdrav!

Toni

pre 10 godina

Secate se one stare; kad je vuk pojeo magarca,tada je magarac pri kraju zivota i ako ranjen rece; mozda je ovo samo san,mozda ja jos samo spavam.
I ovde neki komentari su tako smesni da covek mora se smejat i cudit se njihovim glavama.
Ili bole reci; probudite se srbi Kosovo nikad vise sa vama. Pozdrav svim zdravim glavama.

Kost

pre 10 godina

(Miljojko, 29. jun 2013 18:04)
(neko iz mase, 29. jun 2013 18:15)
(MarkoS, 29. jun 2013 18:54)
(Trandemax, 29. jun 2013 18:57)

Ja razumem vase nezadovoljstvo i inat ali vasi komentari zaista nemaju veze sa mozgom.

Kao prvo, da je apsolutno nebitno to sto stalno raste broj zemalja koje priznaju Kosovo ne biste vi gubili vreme pisajuci komentare nego bi jednostavno takve vesti izbegli.

Kao drugo, vaznost clanstva u UN je mnogo manja nego sto je vi pokusavate napraviti. Ja cu da vam dam samo dva primera.

Primer Svajcarske. Svajcarska je jedna od najstarijih drzava u Evropi a primljena je u UN tek 2002 godine. Da je vasa logika tacna, Svajarska nikada pre 2002 nije bila drzava.

Primer Bosne i Hercegovine. Sada vec davne 1992 godine BiH je primljena u UN kao punopravna clanica i unitarna drzava. Da je vasa logika tacna, prica sa BiH bi jos 1992 godine bila zavrsena i danas ne bi postojala Republika Srpska. Ima i na youtube-tu video kako se po prvi put svecano postavlja zastava tadasnje BiH na Ist Riveru. Ali u realnosti, za to vreme BiH nije kontrolisala ni 30% svoje teritorije i bila je u ratu.

UN je organizacija i nista vise. Mozete da budete njen clan ali i ne morate. Medjutim, za svaku drzavu su vazne samo dve stvari: 1. stanje na terenu odnosno realnost koju vi ignorisete i 2. medjunarodna podrska i direktno priznanje i postavljanje diplomatskih odnosa sa sto vise drzava u svetu. A moramo biti iskreni, i jedno i drugo su na Kosovskoj strani.

vidovdan

pre 10 godina

Još samo 25 država i imaće 2/3 podrške UN-a, a tada se ne može stopirati učlanjenje Kosova u UN ni u savetu bezbednosti.
A naši političari samo neka čekaju. A šta li čekaju, to niko ne zna....

qwerty

pre 10 godina

Vidim da se u komentarima priča o stolici u UN. Tačno je da ni jedna država ne može biti punopravna članica bez saglasnosti Saveta bezbednosti, ali je zato većina u Generalnoj skupštini dovoljna za status entiteta posmatrača ili još viši status države posmatrača nečlanice. Dobar primer je Palestina.

toni

pre 10 godina

Ja ne znam sto ljudi ovde ostru zube,pa docice dan kad i Srbija priznace nezavisnost ,i bice receno,pa narode moj, moramo da budemo dorbri sa komsiluk,zapamtite ovo,ne vise od 3 godine,a do tad jadni narod gubi vreme i zivce

Jovana

pre 10 godina

Ne znam koju su vam Dačija i Vučić priču danas prodavali, ali u četvrtak je nemački parlament zvanično rekao da je uslov za punopravno članstvo Srbije u EU formalno priznavanje Kosova.
Njihova unija - njihova pravila. Dakle, ta stvar je gotova i jasna: ako Srbija hoće u EU zvaničan uslov je saopšten danas. Ako neće, Kosovo je srce Srbije.
2023. ćete opet biti iznenađeni i cmizdriti nad "nepravdom" umesto da se danas sami uverite i zatim priupitate svoje vođe zašto vas lažu. Ako želite da nastave da vas lažu, nemojte proveriti šta je zaključak Bundestaga od četvrtka.

Garbage collector

pre 10 godina

@ (neko iz mase, 29. jun 2013 18:15)

"Okupirana teritorija" je kada jedna zemlja OKUPIRA drugu zemlju i njene građane.
Kosovo se otcepilo, nije samo sebe okupiralo, a i tamošnji narod je zadovoljan jer 95% stanovništva Kosova i Metohije je za državu Kosovo.

A što se tiče država, uzmimo primer Izraela koga ne priznaje polovina Azije i par afričkih država, uzmimo primer palestine... a eto obe zemlje učestvuju na olimpijskim igrama. Rusiju i Kinu zabole za Kosovo, nego imaju gomilu svojih problema (Rusija -> Kamčatka, Čečenija, Severna i Južna Osetija... Kina -> pre svega Tibet, koji čak ima i vladu u inostranstvu).

Izgubili smo rat 1999. i treba da se pomirimo sa tim, dole nema kog da se zalaže za Srbiju, a mi iz ostatka Srbije možemo samo da vodimo davno izgubljene ratove, i da ostanemo u prošlosti.

Petar

pre 10 godina

Ljudi, da ja vas nešto pitam...

Iz kog razloga mislite da je njima toliko bitno da li će biti u UN ili ne? Svi pričate o toj stolici u UN kao da je "sveti gral", ali to je potpuno simbolična stvar. Građanima Kosova bi bilo sve potpuno isto kao sad i da su članica UN... Jedina razlika je što bi mogli da učestvuju u većem broju sportskih takmičenja, ali će postepeno doći i do toga.

Lipjangji

pre 10 godina

Ja se slazem da Kosovo imace veliku poteskocu da bude clanica UN, posebno bez saglasnosti Serbije , ali znam da i Serbija imace istu poteskocu dase uclani u Eu bez saglasnosit Kosova ,
Po dragacijem recima ovo je ko ona Sex pozicija 69 ...

who gives an eff ionako

pre 10 godina

Ne znam zasto su svi zapeli za clanstvo u UN-u. Pa i mi smo postali clan UN-a tek krajem 2000. godine - je l' to znaci da pre toga nismo bili drzava?

citizen x

pre 10 godina

A vi gospodine jos spavate, pa mi smo priznali Kosovo, pogledajte tacke sporazuma, bice vam sve jasno. Sve se svodi na Ustav i zakone R. Kosovo, plus da R. Srbija ne blokira proces pridruzivanja Kosova EU. Molim lepo.

a

pre 10 godina

@Taraba

A šta ti (ukoliko nisi funkcioner neke "patriotske" stranke) imaš od tripovanja da je Kosovo Srbija? Temperaturu za Prištinu na Tijanićevoj vremenskoj prognozi? Tripovanje da će Putin jednom, nekad postati jači od Amera, pa ćeš na tenku ući u Prizren u kojem će te dočekati Srbi? Ili imaš u planu da pobiješ dva miliona ljudi? Šta tačno imaš od svoje laži?
Hoćeš da proveriš svoju bajku? Sedi u kola, pa probaj da siđeš dole.

A ko je vlasnik Srbije?

Visar

pre 10 godina

Interesantna je stvar sa nekima koji spominju Rusiju i Kinu,jeste tacno da i rusija i kina nisu priznale Kosovo,pa ljudi moji Ameri su je priznali a bogami i cela zapadna EU,a sto se tice rusije i kine videcete sami ,pristace oni samo jos malo ,usluga za uslugu.Ameri njima rusija i kina za Amere i eto stolica u UN.

b.sh.

pre 10 godina

"...jedno veliko nista.frankenstajn drzava gde caruje kriminal.ali evropa ce tek videti sta su napravili ali tada bice kasno...
(Huan Pablo Don Fernando, 29. jun 2013 21:33)
Hahahaha ... A kako bi ti nazvao državu čiji je predsjednik umro u Haagu? Državu u kojoj Milošević organizira ubistvo Stambolića? U kojoj državi caruje kriminal ako mafija ubija premijera? Eeeeeeej, o Srbiji pričam ne o Kosovu!! I ti, koji živiš u takvoj državi komentiraš nešto o Kosovu? Svašta ...!

bardhyl shqiptari

pre 10 godina

"... u stvari davno prije albanskog prisustva na Kosovu na toj istoj teritoriji jer se Albanci prvi put masovnije naseljavaju na Kosovo u 17. vijeku nakon velike seobe Srba. Prije toga ih je bilo u tragovima a za vrijeme srpskog carstva Albanaca na Kosovu nije ni bilo."
(bez_cenzure, 29. jun 2013 22:05)
Pa daj se potpiši svojom pravom titulom: profesor doktor povijesnih znanosti s doktoratom iz srpsko-albanske povijesti !!!
Hvala Bogu da je Google tu, pa te se može demantirati iz nekoliko stotina različitih izvora.
Profesore, nemoj se sramotiti ubuduće s ovakvim glupostima!

b.sh.

pre 10 godina

"Zadnja clanica UN-a je Juzni Sudan i ona je nekoliko nedelja posle proglasenja nezavisnosti bila primljena u UN. A ta vasa "drzava" ni pored svog muljanja, ni posle 5 godina nije legalizovana?"
(wvw, 29. jun 2013 23:26)
E tako, u pravu si, ali Južni Sudan ima sreće, ima za susjeda nekog tko je nakon 20 godina rata sg+hvatio da je Južni Sudan izgubljen, a mi imamo za susjede Srbe, koji to nikako da shvate, pa već 14 godina uništavaju sebe samo da se mi Albanci ne bi oslobodili njihove okupacije. Evo, s HR ste završili rat 1995. a oni će sutra u EU a kada ćete vi? Da ste bili jednAko pametni ušli bi i vi sutra a ovako ćete ući za jedno 15-20 godina tj. skupa s Kosovom, AL, CG I BiH.

b.sh.

pre 10 godina

I sa Vojvodinom i bez Vojvodine Srbije je veca od tvoje Hrvatske.
(kompleksi su cudo, 29. jun 2013 21:15)
Kompleksi ovdje imaju veze jedino s tobom jer ne razumeš o čemu čovek piše. Tvoj kompleks je veličina jer da nije shvatio bi da su države poput Švicarske, Danske, Belgije, Holandije MANJE od Srbije ali zato puno puno bolje u svakom pogledu. Bit države je da omogući svojim građanima uvete u kojima mogu raditi, zaraditi i dobro živjeti a ne da li je veća ili manja...

vasilije

pre 10 godina

Ovi je samo jedan od početaka rezultata naše "uspešne" politike "briselskog sporazume" našeg premijera Dačija i njihog Tačija, uz veliku podršku i smernice Vučija!