Petak, 28.06.2013.

15:05

KiM: Napad na Srbe, ima povređenih

Više osoba je povređeno, među njima i najmanje troje dece, kada su kamenovani autobusi sa Srbima koji su se vraćali sa proslave Vidovdana sa Gazimestana.

Izvor: B92

KiM: Napad na Srbe, ima povreðenih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

potkivač

pre 10 godina

"iz novog sada sutra krecem za kosovosku mitrovicu zajedno sa hiljade bajkera iz cele evrope..."
(decko sa barikada, 28. jun 2013 20:16)
E, kada bi znali sa kojim primitivcem ”novosadjaninom” se voze (tekst govori sve)!

potkivač

pre 10 godina

(r, 28. jun 2013 23:55)
Emoj brajko, to sto si napisao vazi ne za njih nego za vas kosovare, ne Srbe! Shvaticete to jednog dana, ali bice kasno. Naucice vas razumu ti Albanci, ako vec ne zelite da slusate srpske vlasti.
Pozdrav iz Srbije

Tuzlak

pre 10 godina

(bez_cenzure, 28. jun 2013 20:16)
Nema smisla tvoja izjava da su Albanci svima u okolini stali na zulj jer ako cemo tako gledati Srbija je ta koja je ratovala sa svima u okolini.
Ovdje je rjec o obicnom huliganizmu kojem treba stat na kraj u svim drzavama ex YU.

bez_cenzure

pre 10 godina

Nakon svega što se događa čini mi se da ćemo se ovog puta prije vratiti na Kosovo. Turci su ga držali pod svojom šapom skoro 500 godina. Od albanskih terorista ćemo ga vratiti i ranije. Oni su potpuno nesposobni upravljati tom teritorijom. Gori su čak i od vlati u ostatku Srbije (dio Srbije koji kontrolišemo). Prvo će se oni međusobno obračunati a onda a dolazi i dug na naplatu.

kukavicki...

pre 10 godina

To su u pitanju albanski ekstremisti..Iste one junacine sto ruse i skrnave srpske nadgrobne spomenike i tako se obracunavaju sa onima koji ne mogu da se brane...Ko moze da napadne autobuse u kojima ima dece...Samo onaj ko nema trunke humanosti i ljudskosti..To nisu ljudi, vec necivilizovani pojedinci bolesnog uma...A zna se gde im je mesto..Sigurno nije medju civilizovanim gradjanima Kosova..Treba da se procesuiraju ovakvi napadi i da se strogo kazne svi pocinioci istog.Sve dok se to ne ucini,Srbi nece moci bezbedno da zive na Kosovu...Medjunarodna zajednica treba da ima poslednju rec ,kada su ovakvi napadi u pitanju!!!!

r

pre 10 godina

@toni
Bravo za komentar. Pravi si primerak tvog naroda. Dobro je sto ne glumatas nego si pokazao koliko ste primitivni, sovinisti i koliko vam nije mesto u Evropi. Uzivajte jos dok mozete.

bez_cenzure

pre 10 godina

Ali zato su zivi ocisceni kao metlom kada su bande isterivale iz stanova sve redom.Trideset i dvoje nije htelo da napusti svoje stanove i sad pocivaju na tom groblju.To je bilo nakon rata drugar.
(e-krem, 28. jun 2013 22:45)

Na sjeveru Kosovske Mitrovice ima i Albanaca, nerijetko i provociraju u naseljima Bošnjačka Mahala i Brđani. S druge strane Srbi su očišćeni iz južog dijela grada. Ja ću opet ponoviti da vi Albanci konačno kupite sebi ogledalo i pogledate se u njega prije nego ikoga počnete kritikovati.

srbin

pre 10 godina

Moderna armija, dobro naurazana sedi na granici vlastite zemlje i strepi i kukumavci da udje u svoju vlastitu teritoriju. Samo zato sto to EU i Nato ne dozvoljavaju. Da su takve kukavice svi ostali kao naprimer Vijetnamci ili Rusi za vreme Drugog svetskog rata bili nikad svoje zemlje ni slobode nebi imali. Nikakve pameti ni koristi od ove bedne vlasti nemamo. Ni ekonomske, ni vojne, ni kulturne. Nista-tabula raza obicna. Samo da se neko ne bi uvredio ili naljutio.

zoran

pre 10 godina

"a da vi pokazete malo sta ste to topili u boru metale garant niste pa kako vas nije sramota da necete sa cvecem da vas docekujemo Kosovo nije bilo nije niti ce ikada biti srpsko"
] (kosovar, 28. jun 2013 22:47)

Sačekaćemo dok odu Ameri, a otići će kao što su UVEK odlazili pre ili kasnije. Vi ćete prvo da se porokate međusobno, kao što ste se uvek rokali, a onda ćete tražiti da vas mi mirimo i nadgledamo, kao što ste uvek tražili. Samo poLJako komšije. Poljako...

sta znaci Kosovo na albanskom?

pre 10 godina

@kosovar

Ta zemlja koju svojatas ima srpsko ime Kosovo, sebe nazivas po srpskom nazivu za taj deo zemlje i to bez ikakvog stida i svesti i ti ces da pricas da Kosovo nije nikada bilo srpsko? Kosovo nikada nije bilo albansko a sada uzivaj u vasih 5 minuta, dobro se izivite i pokazite sve sto "znate", brze ce da prodju tih vasih 5 minuta nego sto mozes da zamislis.

Interesuje me samo moje du....

pre 10 godina

Ma nema veze, sad ce krediti, predpristupni fondovi, velike plate za cinovnike u Briselu ! I koga jos interesuje par razbijenih glava.

schlyamm

pre 10 godina

@e-krem

Vidi ti dezurnog ekrema kako samo brani i pravda najnoviju manifestaciju albanskog fasizma i primitivizma. I mislis da ces nekoga impresionirati ovim vasim izlizanim i licemernim zamenjivanjem teza? Kamenovanjem dece i ovim vasim komentarima samo pokazujete vase pravo lice - vreme je i da vasi sponzori najzad uvide sa kim imaju posla i koga podrzavaju.

mile

pre 10 godina

Ja nisam video kap krvi na ovom video izvestaju. Samo jedna devojka okrenuta s ledja.
Osudjujem ovo sto se desilo, ali zasto preuvelicavati stvari?

beogradjanin

pre 10 godina

zasto su isli?? ko im je kriv
(markoNS, 28. jun 2013 17:48)

a zasto u presevu i bujanovcu slave neometano na zalost ako se stvarno zoves marko isprebijacu te u mom kraju pa cu da te pitam zasto si dolazio samo ako te navatam a ako taj ne bude marko neka se zove i janko samo da je iz novog sada dobice batine u tvoje ime

DUPLI STANDARDI

pre 10 godina

(zapad, 28. jun 2013 20:54)

tvoji su poklali vise od pola miliona srba,jevreja i roma, pa vas opet primise u EU!!

Ako su ti cifre tacne, otkud 2 Miliona albanaca na kosovu?

Koliko srba je ostalo u 'ljepoj vasoj'?

bez_cenzure

pre 10 godina

pa vidite,video sam u nemackoj TV,prvo bila provokacija pa tek napad,e nema vise da vam trpimo,jos malo pa srba nestalo
(toni, 28. jun 2013 21:51)

Pazi šta želiš! Da ne bude poslije heljp heljp!

Tzv. KPS štiti albanske napadače dok s druge strane MUP Srbije na dan zastave štiti albanske provokatore. Doći će i tome kraj! Srbi u Srbiji stvarno imaju čelične živce. Ovdje u BiH Albanci bi davno dobili po nosu.

laza

pre 10 godina

Lepo je rekao kanadski ambasador Bisset da ne postoji narod na svetu koji manje zasluzuje drzavu od Albanaca sa Kosova.
Bacajte vi samo kamenje na decu i zene st... primitivna. Toliko ste gl... da ne znate da nicija ne gori do zore pa nece ni vasa.

kosovar

pre 10 godina

a da vi pokazete malo sta ste to topili u boru metale garant niste pa kako vas nije sramota da necete sa cvecem da vas docekujemo Kosovo nije bilo nije niti ce ikada biti srpsko

boris67

pre 10 godina

toni, vi izrazavate stav 95% abanaca, i samo slep covek moze da ne vidi vas konacni cilj.
sto se tice nemacke tv, ne lupajte gluposi, sram vas bilo.
e, da, vas posebno raduje ranjavanje dece, to je pravi albanac sa kosova

max

pre 10 godina

Za trodupli recipocitret.
Ne znam da li si to ironican na moj komentar,nisam mislio nista lose. Gledao kako im skidaju majice 'kosovari'. Sto se tice Bujanovca, vjerovatno nose tamo albanske zastave i majice, ali mi smo dobili datum, to je nasim politicarima vazno ili cini mi se neki semafor..zuti..zeleni

zoran

pre 10 godina

@ toni, 28. jun 2013 21:51

A koga su provocirala ona deca što su se kupala na reci pa ih izrešetaste šmajserima, neljudi nijedni. Do dan danas se kao fol ne zna ko je to uradio, prevaranti i licemeri najobičniji.
I Nemačka TV se pokazala kao objektivna kao i uvek...

Бојан Илић

pre 10 godina

TRODUPLI?!
За ово се каже "меша бабе и жабе"!
"Долина" и парастос, иначе, и европским јунацима није исто!
Нећу да генерализујем, али ови билмези што су гађали децу...све најгоре!
И нека сам ја овакав и онакав, али ово би требало да осуде и "најнајлибеларнији" Срби, јер више нема смисла!
Надам се да ће неко од оних силних "миротвораца" да спречи овакве немиле догађаје у будућности!
Ако не могу, дај да то уради неко ко може!
На пример ми, али све по "демократским принципима"!
Неко треба да заштити Србе и друге неалбанце од иживљавања билмеза, јер ће се оваквим "истрагама у току" КиМ само још више "испразнити" од Срба!

e-krem

pre 10 godina

"U juznom delu Kosovske Mitrovice na srpskom groblju unisteno je više od 500 spomenika i tamo se umrli Srbi ne sahranjuju od 1999. godine, dok u severnom delu grada na albanskom groblju nijedan spomenik nije oštecen."
(Rajkovic, 28. jun 2013 20:00)

Ali zato su zivi ocisceni kao metlom kada su bande isterivale iz stanova sve redom.Trideset i dvoje nije htelo da napusti svoje stanove i sad pocivaju na tom groblju.To je bilo nakon rata drugar.

sta ces

pre 10 godina

Brate daj neki savet ovima iz Bujanovca i Preseva za Dan zastave ili mozda oni i dalje mogu da nose svoje simbole i da ih na zalost niko ne dira, a trebalo bi, i te kako bi trebalo ...
(TRODUPLI RECIPROCITET, 28. jun 2013 21:52)

Ti bi trodupli reciprocitet. Ne vredi, Srbi otisli na Cecin koncert sta ces to ih vise zanima od kamenovanih Srba ...

Gashpar

pre 10 godina

Albanci su najjaci,ali samo kad je 100,a jedan protiv njih nije bitno Srbin,hrvat,Nemac.....e a kad su manjini onda su prave pi...ce :-)
Albanska posla..........kukavice

Aristotel

pre 10 godina

Kad smo mi glup narod. Umesto da instaliraju kamere, ili da povedu kamermane sa sobom, koji bi sve to snimali, pa da objave na youtubeu i da proslede novinskim agencijama, oni nista...
(Aristotel, 28. jun 2013 16:12)

Dobro pametnjakovicu, ti verovatno snimash sebe dok se vozish. Jer vozenje u autobusu je strashno interesantno.
(Milo, 28. jun 2013 18:46)

Ocigledno je da ti razmisljanje i logika nisu bas jaca strana.
Drzi se motike umesto kompjutera, a narocito komentara.

max

pre 10 godina

Ljudi,napravite majicu sa kao poljubac a unutra neka su slova KIS.Kosovo is Sebian.Ok Pa neka onda skidaju majice ako mogu a mi cemo znati sta to znaci.Ok kis se pise sa dva s ali mislim da nije losa ideja.Ili kiss(kosovo i srce srbije).

Gojo

pre 10 godina

@fsdfasg
Ne zelenase svi Srbi sa Kosova po Beogradu, ima ih jos mnogo u Kolektivnim centrima sirom Srbije...Zar nije Kosovo mlada "demokratska drzava" kako nas ubedjuje Taci, u kojoj su svi "gosti bezbedni" kako rece Nemac?? racunajuci valjda i bezbednost za svu Srpsku decu...
Cudna ti je ljubav prema Kosovu, a jos vise prema njenim stanovnicima inace nasim sunarodnicima??

TRODUPLI RECIPROCITET

pre 10 godina

Ljudi,napravite majicu sa kao poljubac a unutra neka su slova KIS.Kosovo is Sebian.Ok Pa neka onda skidaju majice ako mogu a mi cemo znati sta to znaci.Ok kis se pise sa dva s ali mislim da nije losa ideja.Ili kiss(kosovo i srce srbije).
(max, 28. jun 2013 21:31)

Brate daj neki savet ovima iz Bujanovca i Preseva za Dan zastave ili mozda oni i dalje mogu da nose svoje simbole i da ih na zalost niko ne dira, a trebalo bi, i te kako bi trebalo ...

my way

pre 10 godina

Ali, (na stranu sta ko po kojem pitanju mislio o Milosevicu i nevezano za njega) ako neko u Srbiji kaze "ne sme niko da vas bije", to ce po logici belosvetskih mocnika i ovdasnjih NVO biti ne huskanje, vec otpocinjanje rata, jer se izgleda to inace u bivsoj Jugi radi recima i knjigama, pa jadne zrtve moraju od toga da se oruzjem "brane".

Nikola

pre 10 godina

Zapad
Proterano milion a sad ih ima dva miliona. Inace znalo se kroz istoriju da se brojnost progonjenih naroda povećavala pri egzodusima i to je tako logično. E moj zemljace, ti pričaš nekome o logici? Ne vredjaj nam inteligenciju.

dock

pre 10 godina

Sezona otvorenog lova na Kosovske Srbe i dalje traje.Samo što su se sada Kosovskom rukovodstvu,albanskim ekstremistima i medjunarodnim trupama pridružili i naši vlastodršci.Sada Srbi na Kosovu nemaju podršku,u svojoj borbi za goli život,ni od svoje države.Nemoj samo našim vladarima ovo da pokvari današje slavlje u vezi sa datumom,jer niko i ništa ne sme ugroziti njihov "svetli"put.

zapad

pre 10 godina

@Rajkovic&decko s barikada - nakon vise od 10 000 ubijenih i gotovo 1 milijun istjeranih Albanaca s Kosova, vas dvojica kazete da nikad i nitko na Kosovu niti kamencic nije bacio na Albance!!? Sramotno!

Rajkovic

pre 10 godina

Kakva je to stoka,njihov autobus redovno dolazi i prolazi kroz severni deo kosovske mitrovice i nikada im niko nije bacio ni kamencic ,a kamoli da im razbije glavu,jednostavno toliku kolicinu primitivizma moze da ispolji samo divljak i pleme aspidino.uvek su napadali samo slabije od sebe decu ,zene ,starce,..
(decko sa barikada, 28. jun 2013 18:27)

Ista prica i za groblje.
U istom gradu.

"U juznom delu Kosovske Mitrovice na srpskom groblju unisteno je više od 500 spomenika i tamo se umrli Srbi ne sahranjuju od 1999. godine, dok u severnom delu grada na albanskom groblju nijedan spomenik nije oštecen."

Njaziu

pre 10 godina

Iako razumem bes komentatora ipak ne mogu a da ne postavim jedno pitanje: zar niko od stotine ljudi koji su bili dole nije uspeo da snimi bar deo tog napada?
Nemojte da me pogresno razumete, naravno da sam protiv svakog vida naslija, osobito na decu, ali meni je tesko da poverujem da je zaista bilo takvog napada, a da ni EULEX da zucne o tome. Bilo kako bilo, ako je istina to je pravi uzas, a ako se ovo skuvano sa nekim drugim ciljem...

Vlada

pre 10 godina

Uzrok ovakvog ponasanja Albanaca je u tome da nisu evropski narod.
Naime, znate da se busaju da su pitomci Ilira.E pa institut za poreklo nacija u Svajcarskoj je dokazao da Juzni Sloveni imaju vece genetske slicnosti sa Ilirima od Albanaca, sto jasno ukazuje da su na Balkan dosli nakon Slovena.

bez_cenzure

pre 10 godina

Možda bi Srbi trebali odgovoriti na isti način jer shvatite da jedino kapiraju ako im se vrati na isti način. Imajući na umu da će Albanci po svom starom običaju provocirati i napadati trebalo je obezbijediti kamere i sve snimiti a kamenja koja su uletila vratiti gađajući njih. Ja sigurno ne bih sjedio skrštenih ruku nego bih vratio da sam se zatekao tamo. Znate s kim imate posla, što samo ćutite i trpite. Onda će biti samo gori i tako sve dok im zube ne pokažete. Shvatite to već jednom!

bez_cenzure

pre 10 godina

Komsije Zasto dodjete kod "divljaka" slaviti? Sledeci put slavite u vasu drzavu.
(Milji, 28. jun 2013 18:57)

Oni su na svom a vi ste uglavnom gosti koje su Turci naselili.

Ja kiptim od bijesa kada vidim da naše glavonje na vlasti prodaju sve da bi dobili nekakav datum kojim će mahati narodu u narednih godinu dana kao da je narod glup. Ispunjavaju želje ovim teroristima jer Njemačka liječi svoje frustracije iz oba svjetska rata koja je gle čuda upravo na ovim prostorima popušila. Ako je došlo njihovih pet minuta ne trebamo biti saučesnici u toj raboti. Albanci se igraju vatrom. Sebe varaju ako misle da će im neko vječno čuvati leđa. Albanci nisu isto što i Izraelci. Izraelci će uvijek imati američku zaleđinu a Albanci su potrošna roba. Nema naroda s kojim se graniče kojem nisu stali na žulj ili provocirali. Jednog dana sve će to doći na naplatu. Nemojte onda kukati i tražiti heljp od Amerike. Srbija je sada jadna i u očajnom je stanju što ne znači da će to tako uvijek biti. Grčka je u očajnom stanju ali i ovakva bi vas smoždila pokušate li i njih provocirati. Srbiju provocirate zbog zaleđine a sami ste velike kukavice. Uvijek ste se krili iza tuđu suknje.

decko sa barikada

pre 10 godina

Mozes li prestati da baljezgas propali studentu! Puni su nam kuferi vaseg kosovarskog postenja!
(potkivač, 28. jun 2013 19:35)
Samo divljak moze da pozdrzava divljake ,pozdrav iz novog sada sutra krecem za kosovosku mitrovicu zajedno sa hiljade bajkera iz cele evrope...

dusan

pre 10 godina

MarkoNS je hrabar momak, kaze, ko im je kriv sto su isli! Strasno kakvih ljudi danas ima u Srbiji. Isli su, jer su hrabri i jer su hteli, a ta olos od Albanaca je jaka kada se kamenuju autobusi puni mladih i dece, st... je to, zato nikada u Srbiji nece biti dobrodosli.

Ivan

pre 10 godina

zasto su isli?? ko im je kriv
(markoNS, 28. jun 2013 17:48)

A zasto da ne odu na svoj praznik? Ako te sutra na putu do posla prebije nekolicina huligana jel ja treba da kazem - zasto si isao na posao?

Miloš

pre 10 godina

@svi mi znamo koliko su dva i dva
Ne smeju da postoje izgovori za fizičko nasilje, sem u samoodbrani.

Nije palo na pamet da se moglo odgovoriti pevanjem?

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 10 godina

Nestrpljivo cekam da se konsoliduju redovi dezurnih albanskih naci-komentatora i da krenu sa svojim standardnim zamenjivanjem teza, demagogijom i spinovanjem... nista ne zna bolje da zasmeje.

Rade

pre 10 godina

@SS
Ne bi bilo ni Srba u nesrpskim delovima Bosne, ne bi bilo ni Srba u Hrvatskoj, ne bi bilo ni Srba na Kosovu... ili se to već dogodilo, ali je sasvim u redu?? Zbunjen sam nešto...

potkivač

pre 10 godina

(decko sa barikada, 28. jun 2013 18:27)
Mozes li prestati da baljezgas propali studentu! Puni su nam kuferi vaseg kosovarskog postenja!

Volim 90te i mrzim 2000te

pre 10 godina

Gde su sad junaci srpskog viteza Dikica ??? Jel vide ono ovaj zulum na Kosovu i Metohiji ili snimaju neke nove pesmice za Amadeus bend ???

IDITE NA KOSOVO !!!

SS

pre 10 godina

Albanci opet po starom! Ali EU ne brine mnogo oko toga. Zaista divlji narod. Trebalo bi ih opasati živom ogradom i izolovati od ostatka Evrope. Bolje nisu zaslužili.
(bez_cenzure, 28. jun 2013 16:53)
Kamo srece da su vas opasali devedesetih godina. Nebi bilo Vukovara, Dubrovnika, Sarajeva, Zvornika, Srebrenice, 1500 godina robije u Hagu itd.........

ljudi koji u sebi imaju bilo sta ljudsko

pre 10 godina

Na ovom vreme svaki covek ima Telefon sa aparatom.Jel im neko slikao.Ja kao albanac sad ne razumem ko laze dali albanske novine ili srpske novine.Tamo citamo da su te ljudi svadjali medjusobno posto su bili pijani.a ovdje se kaze da su ga napali albanci.Ipak da znamo i mi albanci ko su ti ljudi
(albani, 28. jun 2013 18:03)
http://www.youtube.com/watch?v=lLKuvCdGnBs

VOJA KOSTUNJAVI

pre 10 godina

Mene zanima samo kako reaguju pripadnici Vojske Srbije i pripadnici MUP-a Srbije u ovakvim trenucima, sta se mota njima po glavi, dal nekad kazu, ajde bre dosta je daj da uletimo na Kosovo barem da zauzmemo severni deo sve do Pristine da zastitimo nasu decu !!!

nista ti ne brini

pre 10 godina

@Batinom na batinu
ne bi bio problem sto bi na drugom kraju bilo par miliona albanaca, videli smo 1999. koliko su "sposobni", problem je sto su tamo i amerikanci. Ali kada odu... Svo ovo kamenje ce da se vrati k`o bumerang...

automehanicar

pre 10 godina

@zasto su isli?? ko im je kriv
(markoNS, 28. jun 2013 17:48)

Logika ti je iskrivljena. Isto tako mogu da kazem "sto paradiraju gejevi, ko im je kriv kad im razbiju nos?". Samo sto cu poslije toga ja da ispadnem klero-fasista, a ti si posle svoje izjave ispao "avangardan" i kosmopolita evropskih nacela.

Z

pre 10 godina

Koja je to nemoc, tih Albanaca... svojim postupcima sebe pokusavaju da ubede da je to njihova teritorija, ali dzaba i oni su svesni da nije, istorija je uciteljica zivota!
ma i ako ih ne kazne, kazna ih u zivotu svakako ceka...

svi mi znamo koliko su dva i dva

pre 10 godina

E pa vidite, ja verujem da je autobus bio oblepljen transparentima, da se provociralo iz njega, da se pevalo...

Pa meni je muka kad vidim moj grad OBLEPLJEN pozivima za posetu Kosovu, a lepi se svuda BEZ MILOSTI.

Mene se ne može paliti s ovim vestima!!! Ali naravno, ima onih koji se pale.

decko sa barikada

pre 10 godina

Kakva je to stoka,njihov autobus redovno dolazi i prolazi kroz severni deo kosovske mitrovice i nikada im niko nije bacio ni kamencic ,a kamoli da im razbije glavu,jednostavno toliku kolicinu primitivizma moze da ispolji samo divljak i pleme aspidino.uvek su napadali samo slabije od sebe decu ,zene ,starce,..

Ivan

pre 10 godina

Svaki Vidovdan ista prica, svaki albanski dan zastave (kada dolaze u presevo) niko ne sme da pisne.

Ali se bar tesim sto ce u znak protesta zandarmerija odlucno da izvede vezbe kod usca i neko ce svoju zgradu da vandalizuje sa saranjem "kosovo je srbija"

albani

pre 10 godina

Na ovom vreme svaki covek ima Telefon sa aparatom.Jel im neko slikao.Ja kao albanac sad ne razumem ko laze dali albanske novine ili srpske novine.Tamo citamo da su te ljudi svadjali medjusobno posto su bili pijani.a ovdje se kaze da su ga napali albanci.Ipak da znamo i mi albanci ko su ti ljudi

dsfadg

pre 10 godina

@ p.s. Ima jedna nasa izreka koja glasi "po tudjoj guzi nije mnogo ni sto batina?!
(Gojo, 28. jun 2013 18:01)

Pa po necijoj da udari mora, jer Kosovo za dzabe dobiti necemo pogotovo sto smo ga prodali za pare (tu mislim na sve one Kosovare koji danas zelenase po Beogradu), a ako aludiras na to kako je meni lako da pricam iz fotelje treba da znas da ja ovo pricam zato sto mi je stalo do tog Kosova ...

I jos jedna stvar me zanima - ko to vodi decu dole posle onoga sto se desilo prosle godine ???

"Pobednik ide u rat kad je vec pobedio a gubitnik ide u rat da bi trazio pobedu" - Sun Tzu, umetnost ratovanja

Igor

pre 10 godina

@markoNS

Замисли марко да те ја, пошто живим у НС, испребијам на улици, и онда да ти неко каже, ко ти је крив, што си ишао?

Gojo

pre 10 godina

@fsdfasg

Razum uvek pre emocija:)

Pa da...samo objasni to roditeljima povredjene dece???

p.s. Ima jedna nasa izreka koja glasi "po tudjoj guzi nije mnogo ni sto
batina?!

Milo

pre 10 godina

Kad smo mi glup narod. Umesto da instaliraju kamere, ili da povedu kamermane sa sobom, koji bi sve to snimali, pa da objave na youtubeu i da proslede novinskim agencijama, oni nista...
(Aristotel, 28. jun 2013 16:12)

Dobro pametnjakovicu, ti verovatno snimash sebe dok se vozish. Jer vozenje u autobusu je strashno interesantno.

Majakovski

pre 10 godina

Nasilje se nastavlja,
Od 15 aprila 2013,

KOSOVO | PONEDELJAK 15.04.2013 | 15:38
Novi napad na kosovskog Srbina

KOSOVO | SUBOTA 4.05.2013 | 09:04
KM: Zapaljen auto kosovskog Srbina

KOSOVO | PONEDELJAK 6.05.2013 | 00:20
Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVO | PONEDELJAK 6.05.2013 | 22:44
Jedini povratnik bez vode

Kosovo | četvrtak 9.05.2013 | 22:17
Kamenovan kombi Srba iz Suvog Dola

KOSOVO | PONEDELJAK 3.06.2013 | 09:37 -> 14:07
Klina: Kamenovana kuća povratnika

KOSOVO | PETAK 28.06.2013 | 15:05 -> 17:29
KiM: Napad na Srbe, ima povređenih


Dokle god se ne procesuiraju odgovorni za zlocine nad Srbima na Kosmetu, dizanje autobusa Nis ekspresa u vazduh kod Podujeva ( ubijeno 12, ranjeno 43 ), ubistva zetelaca na svojim njivama u Starom Gracku ( ubijeno 14 ), ubistva mladica u kaficu Panda u Peci ( ubijeno 6 ), ubistvo bracnog para Jeftic iz Talinovca kod Urosevca, ubistvo oca i sina, Dobrivoja i Borka Stolica u selu Drajkovce u opstini Strpce, ubistva dece u Gorazdevcu kada su ubijeni Ivan Jovovic (19) i Pantelija Dakic (12), a tesko ranjeni Djorde Ugrenovic (20), Bogdan Bukumiric (14), Marko Bogicevic (12) i Dragana Srbljak (13), unistavanje, rusenje, miniranje preko 150 crkava i manastira, miniranje kuca, skrnavljaenje grobova ovakve stvari ce se desavati.
Vise je nego ocigledno da je nasilje nad Srbima i dalje zabranjena tema.

alo

pre 10 godina

kad nam crnogorci kamenuju vozove nikom nista, kad nasi ludaci kamenuju vozove isto nikom nista to je ista otpadnicka bagra koja voli to da radi

asteriks

pre 10 godina

oni stariji se secaju da su ovakve scene, odnosno kamenovanja autobusa koji su prevozili srbe bile uobicajena pojava na kosovu jos pre 30 godina. nije taj obicaj od juce

Marko sarkasticni

pre 10 godina

Ajde ajde vazno da smo dobili kvazi datum. To sto Albanci kamenuju nasu decu je nesto sto moramo istrpeti zarad magle kojoj težimo. Naravno, da je mnogo veci zločin pevati nego kamenovati. Mi smo pevali, eto koliko smo zli i zaostali. Eeeej pevali smo nase pesme, pa koji jos narod peva svoje pesme? Uvek se cene oni sto kamenuju. Albanci uspešno primenjuju sporazum.

Batinom na batinu

pre 10 godina

@A.S.

A sta bi se desilo ako bi par miliona Srba s motkama krenulo na Kosovo!?

Desilo bi se da na drugom kraju batine ugledaju par miliona Albanaca, jer batina, poznato je, ima dva kraja.

Aristotel

pre 10 godina

Kad smo mi glup narod. Umesto da instaliraju kamere, ili da povedu kamermane sa sobom, koji bi sve to snimali, pa da objave na youtubeu i da proslede novinskim agencijama, oni nista...

aljbanski spineri, neprocenjivo

pre 10 godina

Vrlo su "zanimljivi" ovi albanski agit-prop aktivisti koji se potpisuju srpskim nadimcima i koji pokusavaju da proture tezu da su Srbi kamenovali autobuse... Ovi iz albanske otadzbinske uprave za propagandu i muljanje bi ipak trebalo da pripaze koga angazuju jer postizu kontraefekat i ispadaju smesni. I pateticni

zoran

pre 10 godina

Još davne, davne 1969. bio sam u Sijerinskoj Banji na izletu sa roditeljima i nekim društvom iz Leskovca. Tamo, u Banji, je sastav stanovništva od prilike pola-pola. Još tada sam doživeo da su nas, dok smo sedeli na travi, ispod nekog šumovitog brda, kamenicama gađala-DECA. Više povelikih komada kamenja je doletelo iz šume i čuli su se prigušeni DEČIJI glasovi kako nešto pričaju na šiptarskom.
Isto sam doživeo da mi kamenuju automobil i to OPET DECA, kada sam 1973. radio na terenu u Kos. Mitrovici.

Prema tome, ovo što sa sada redovno dešava na Kosmetu nije ništa novo. Neće se oni smiriti NIKAD a naročito ne sada kad imaju moćne saveznike koji ih brane iza sebe. Samo, neka im bude jasno da im ti saveznici NEĆE večito "čuvati leđa". Čim oni odu ovi će prvo međusobno da se porokaju a posle će da traže nove saveznike da ih razdvajaju. Tako je bilo kroz čitavu njihovu istoriju...

bez_cenzure

pre 10 godina

Albanci opet po starom! Ali EU ne brine mnogo oko toga. Zaista divlji narod. Trebalo bi ih opasati živom ogradom i izolovati od ostatka Evrope. Bolje nisu zaslužili.

fsdfasg

pre 10 godina

@Eto vam taj vas sporazum.. toliko o zastiti nasih ljudi dole na Kosovu.. Ostavili ste ih na milost i nemilost!
(Filolog, 28. jun 2013 15:12)

O cemu ti pricas ??? Pa ovo je nesto sto smo mi i ocekivali, ovo je nesto sto nama i odgovara - svaki ovakav ekces poboljsava nasu pregovaracku poziciju. U ovakvom odnosu snaga samo nam Albanci mogu osigurati ostatak nase teritorije, a oni to i rade jer drugacije i ne znaju ...

Mi vojno ne mozemo vratiti Kosovo - mozemo samo da ga vratimo na isti nacin na koji nam je i uzeto - agresivnim lobiranjem i medijskom kampanjom, a ovo je nesto sto treba da iskoristimo ...

Ne bi se Albanci juce u Pristini tukli medjusobno da su srecni sa razvojem situacije. Nemoj biti naivan ...

Razum uvek pre emocija ;)

sofronije

pre 10 godina

Organizovano i instruisano od strane neke partije ili same vlasti na Kosovu. Sram vas bilo! Neka se ujedine diplomate i neka bombarduju EU ovim dogadjajima.

Lars

pre 10 godina

@pero
A kada albanci proslavljaju svoj "dan zastave" na jugu Srbije, da li oni pevaju Betovenovu "odu radosi"? I da li uz sve to jos budu kamenovani i napadani svake godine?

Nikola

pre 10 godina

Ljudi, sto se srdite?! Pa nisu pucali! Vidite kako standardi EU pozitivno uticu na stare Ilire, Dardance i po potrebi dopisite. Mozda ce jednog dana i da zaigraju kolo sa nama! na celu sa Hasim Danilovic Tacijem... Ili bolje valcer, to je tako EUropski.

Divos

pre 10 godina

Шта рећи. Ово је само наставак терора над Србима који влада константно на Косову и Метохији, и на овај велики и за Србе свети дан, искористиће припадници овог дивљег народа који су доселили на КиМ из ко зна које азијске недођије, да још мало врше насиље, јер једино што умеју и знају, је чиниити зло Србима. И поставиће заседу, каменоваће аутобусе, и у њиховим болесним и изопаченим умовима, што више мртвих и повређених Срба то боље, што више озлеђене српске деце, то боље.
Говоре оп неком споразуму, преузетим обавезама, пред Србијом су постављају понижавајући услови и ултиматуми, да сарађује са оним који у континуитету зло нашем народу чини, беше и приче о интегрисању тзв косовске полиције. А шта је урадила та полиција да спречи ово насиље? Ништа, заправо можда и јесу, вероватно су дојављивали овим насилницима тачно време када ће аутобуси наићи. И опет ће знани и незнаи ликови из ЕУ говорити да Србија мора нормализовати односе са овим силеџијама и насилницима, биће још мало шаргарепе, биће ту и испразне (и небулозне) приче о демократском КиМ, како се остварује напредак, о неопходности интеграције Срба, али могу причати шта год им воља, на том Косову и Метохији само мржња и зло станују.

a

pre 10 godina

"Evo u kakvo drustvo nas guraju nasi vrli prvaci!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sever, 28. jun 2013 15:34) "
a sta mislis da smo zajedno i da ti oni sede u skupstini i vode srbiju jer bi oni imali 1 stranku koja bi uvek pobedjivala na izborima. ovo bi bila albanija za 50ak godina. ali dizem kapu onoj zeni trajkovic jedina je ostala dole svi koji nisu imali m*** su pobegli i dosli u beograd. kao i ove silen kancelarije za kosovo i tome sl. a sede u beogradu. idi dole u mitrovicu pa tam obranie te ljude. i ko ih brani komunjara koja je sa slobom i s mirom i doprinela svemu ovome

zzzz

pre 10 godina

Demokracija, europske vrednosti, implementacija sporazuma... I na kraju, ovo ce ostati samo u nasim medijima. Da kojim slusajem mi kamenujemo njih odma bi BBC stavio na naslovnu stranu.

Milica

pre 10 godina

Suze su mi krenule kad sam citala ovu vest, dusa me boli. STA SU VAM BRE DECA SKRIVILA??? Samo su dosli na SVOJ VIDOVDAN da vide SVOJU SVETINJU! Nikad mira necete imati, NIKAD!! IMA BOGA!!

Andjela

pre 10 godina

Iskreno, najmanje bilo koga zanima da li je neki pop napustio Kosovo ili nije. Sta je sa decom pod broj jedan.

Drugo, ovo jako lici na politicku igru, i to sa nase strane, sa
nase radikalno desne strane, upravo povodom dobijanja datuma
za pristupanje EU...

A znamo ko igra tu desnicarsku igru... upravo ta ekipa koja je
"bezbedno napustila"

MUKNAVI

pre 10 godina

Cica Tomo,Vucicu,Daci i ekipo,dobili ste uslov da se ne vrzmamo po Kosmetu ako hocemo u Merkela Evropu.Jel vama jasno,da su prosli vasi dani blebetanja,u kojima prosipate price,a mi znamo da je stvarnost drugacija pa ako stvarno zelite Kosmet vratite smesta pregovore pred UN po onoj rezoluciji 1244.

sAla

pre 10 godina

Ma mora da su ti divljaci provocirali mirne Albance , a oni,posto su iscrpeli i poslednji "atom" strpljenja, morali su da malo kamenuju autobuse. :)
Eto, mlada demokratija izazvana provokacijama je na najmirniji nacin kamenovala provokatore. Kako krasno , zar ne?
(I don't f..... beleive it)

LLL

pre 10 godina

Nadam se da ce Merkelova i cela EU da reaguje na ovakav albanski "pomak" ka pomirenju, integraciji i evropskim vrednostima. Da li ce Jahjaga i Taci da osude ovakvo ponasanje?

Miloš O.

pre 10 godina

Stršno, zveri u ljudskom obliku!!Nikad neće napraviti državu u civilizovanom smislu! Da su sposobni za to valjda bi u istoriji dugoj toliko vekova uspeli bar jednom! Eto prave slike , vreme zmija, to je to!

Zoran Bukvic

pre 10 godina

Provokacija. Najgore bi bilo da reagujemo na ovo, to žele neprijatelji Srbije. Strpljenja, lopta je u kosovskom dvorištu, neka njihova policija pokaže koliko je zrela da se nosi sa ekstremizmom!

Duci0167

pre 10 godina

Eto vam taj vas sporazum.. toliko o zastiti nasih ljudi dole na Kosovu.. Ostavili ste ih na milost i nemilost!
(Filolog, 28. jun 2013 15:12)
A bili su zasticeni dok nije potpisan sporazum? Dok se ne sprovede potpisano,ovako ce biti a Taci bi mogao malo da se obrati svom narodu.

Albanac iz Prishtine

pre 10 godina

Ovo je nedopustivo i budete uvereni da ovo nije izraz volje vecine nego manjine kojima nije stalo ni do dobrog za svoj narod cim rade ovakve stvari. Odmah naci, uhapsiti i procesuirati!

Jovan +

pre 10 godina

Šta je radila kosovska policija?
Pa neće da hapse svoje sinove sestriće omladinu i svoje ljude.
Da ih hapse zbog koga,zbog srb? HA
Pa ko će da ih kazni

AlekS

pre 10 godina

Nije bilo mrtvih, za sada. Znaci one istorijske garancije koje su nasi pregovaraci "izdjestvovali" u Briselu funkcionisu. Srbi sa Kosova i Metohije mogu sada da odahnu.

Miloš

pre 10 godina

Dobro, jel to neko više snimio telefonom, postavio na youtube, twitter? Valjda smo nešto naučili iz izgubljenih medijskih ratova majku mu?

Nadam se narvano da nije bilo bespotrebnih provokacija, niti odgovora nasiljem.

Popovi tviterasi

pre 10 godina

"Patrijarh Irinej bezbedno je napustio teritoriju Kosova, objavio je na Tviteru iguman mananastira Visoki Dečani Sava Janjić."

Sta sve necu procitati?!

marija

pre 10 godina

"Šta je radila kosovska policija?", upitao je Janjić na Tviteru.

Sta rade Plavi slemovi UN, Kfor i Euleks?
Gde su????
Kakva lokalna kosovska policija.

nezaposlen albanac

pre 10 godina

Bas ne mogu da razumem kako jos ima ovakvi zlikovci,Ja sam siguran ,neki od Srba imali kameru i zna se tacno ko su zlikovci.Za ovi zlikovci ne valja amnistija. Samo budite pametni i djate vase slike kod vase ,nase i medjunarodne policije.

AleksandarL

pre 10 godina

Dal' ce se ovi albanski neandertalci na Kosovu i Metohiji nekada dovesti u red? Puna im usta Evrope i evrointegracija kad odu negde, a na samom terenu nisu dalje od Kabula. Ne shvataju da samo sebi stete ovakvim potezima.

igor

pre 10 godina

Miroljubivi Albanci...to je taj multietnicki duh koji evropa trazi,posle ovakvog kulturnog i civilizovanog ponasanja prema Srbima na njihov veliki praznik,siguran sam da nece bit problem da se ubede Srbi sa severa Kosova da prihvate birselski sporazum i modernu,demokratsku vlast iz Pristine...

krle - dron

pre 10 godina

Nedavno bese njihova mlada albanka sluzbenica za evropske integracije nase juzne pokrajine u Beogradu i cak je dala intervju tv- stanicama kako se lepo oseca u Beogradu,nesecam se da je spominjala KAMENOVANJE,toliko o albanskom napredovanju ka civilizaciji....

Musketir

pre 10 godina

Valjda će sada Nemačka i Evropska Unija da reaguju ? Pa zar nismo danas dobili "datum" ? I oni hoće šiptare u Evropu ! Bože, ima li te ?

krle - dron

pre 10 godina

Nedavno bese njihova mlada albanka sluzbenica za evropske integracije nase juzne pokrajine u Beogradu i cak je dala intervju tv- stanicama kako se lepo oseca u Beogradu,nesecam se da je spominjala KAMENOVANJE,toliko o albanskom napredovanju ka civilizaciji....

Musketir

pre 10 godina

Valjda će sada Nemačka i Evropska Unija da reaguju ? Pa zar nismo danas dobili "datum" ? I oni hoće šiptare u Evropu ! Bože, ima li te ?

AlekS

pre 10 godina

Nije bilo mrtvih, za sada. Znaci one istorijske garancije koje su nasi pregovaraci "izdjestvovali" u Briselu funkcionisu. Srbi sa Kosova i Metohije mogu sada da odahnu.

zzzz

pre 10 godina

Demokracija, europske vrednosti, implementacija sporazuma... I na kraju, ovo ce ostati samo u nasim medijima. Da kojim slusajem mi kamenujemo njih odma bi BBC stavio na naslovnu stranu.

Jovan +

pre 10 godina

Šta je radila kosovska policija?
Pa neće da hapse svoje sinove sestriće omladinu i svoje ljude.
Da ih hapse zbog koga,zbog srb? HA
Pa ko će da ih kazni

igor

pre 10 godina

Miroljubivi Albanci...to je taj multietnicki duh koji evropa trazi,posle ovakvog kulturnog i civilizovanog ponasanja prema Srbima na njihov veliki praznik,siguran sam da nece bit problem da se ubede Srbi sa severa Kosova da prihvate birselski sporazum i modernu,demokratsku vlast iz Pristine...

bez_cenzure

pre 10 godina

Albanci opet po starom! Ali EU ne brine mnogo oko toga. Zaista divlji narod. Trebalo bi ih opasati živom ogradom i izolovati od ostatka Evrope. Bolje nisu zaslužili.

zoran

pre 10 godina

Još davne, davne 1969. bio sam u Sijerinskoj Banji na izletu sa roditeljima i nekim društvom iz Leskovca. Tamo, u Banji, je sastav stanovništva od prilike pola-pola. Još tada sam doživeo da su nas, dok smo sedeli na travi, ispod nekog šumovitog brda, kamenicama gađala-DECA. Više povelikih komada kamenja je doletelo iz šume i čuli su se prigušeni DEČIJI glasovi kako nešto pričaju na šiptarskom.
Isto sam doživeo da mi kamenuju automobil i to OPET DECA, kada sam 1973. radio na terenu u Kos. Mitrovici.

Prema tome, ovo što sa sada redovno dešava na Kosmetu nije ništa novo. Neće se oni smiriti NIKAD a naročito ne sada kad imaju moćne saveznike koji ih brane iza sebe. Samo, neka im bude jasno da im ti saveznici NEĆE večito "čuvati leđa". Čim oni odu ovi će prvo međusobno da se porokaju a posle će da traže nove saveznike da ih razdvajaju. Tako je bilo kroz čitavu njihovu istoriju...

MUKNAVI

pre 10 godina

Cica Tomo,Vucicu,Daci i ekipo,dobili ste uslov da se ne vrzmamo po Kosmetu ako hocemo u Merkela Evropu.Jel vama jasno,da su prosli vasi dani blebetanja,u kojima prosipate price,a mi znamo da je stvarnost drugacija pa ako stvarno zelite Kosmet vratite smesta pregovore pred UN po onoj rezoluciji 1244.

Divos

pre 10 godina

Шта рећи. Ово је само наставак терора над Србима који влада константно на Косову и Метохији, и на овај велики и за Србе свети дан, искористиће припадници овог дивљег народа који су доселили на КиМ из ко зна које азијске недођије, да још мало врше насиље, јер једино што умеју и знају, је чиниити зло Србима. И поставиће заседу, каменоваће аутобусе, и у њиховим болесним и изопаченим умовима, што више мртвих и повређених Срба то боље, што више озлеђене српске деце, то боље.
Говоре оп неком споразуму, преузетим обавезама, пред Србијом су постављају понижавајући услови и ултиматуми, да сарађује са оним који у континуитету зло нашем народу чини, беше и приче о интегрисању тзв косовске полиције. А шта је урадила та полиција да спречи ово насиље? Ништа, заправо можда и јесу, вероватно су дојављивали овим насилницима тачно време када ће аутобуси наићи. И опет ће знани и незнаи ликови из ЕУ говорити да Србија мора нормализовати односе са овим силеџијама и насилницима, биће још мало шаргарепе, биће ту и испразне (и небулозне) приче о демократском КиМ, како се остварује напредак, о неопходности интеграције Срба, али могу причати шта год им воља, на том Косову и Метохији само мржња и зло станују.

aljbanski spineri, neprocenjivo

pre 10 godina

Vrlo su "zanimljivi" ovi albanski agit-prop aktivisti koji se potpisuju srpskim nadimcima i koji pokusavaju da proture tezu da su Srbi kamenovali autobuse... Ovi iz albanske otadzbinske uprave za propagandu i muljanje bi ipak trebalo da pripaze koga angazuju jer postizu kontraefekat i ispadaju smesni. I pateticni

automehanicar

pre 10 godina

@zasto su isli?? ko im je kriv
(markoNS, 28. jun 2013 17:48)

Logika ti je iskrivljena. Isto tako mogu da kazem "sto paradiraju gejevi, ko im je kriv kad im razbiju nos?". Samo sto cu poslije toga ja da ispadnem klero-fasista, a ti si posle svoje izjave ispao "avangardan" i kosmopolita evropskih nacela.

Marko sarkasticni

pre 10 godina

Ajde ajde vazno da smo dobili kvazi datum. To sto Albanci kamenuju nasu decu je nesto sto moramo istrpeti zarad magle kojoj težimo. Naravno, da je mnogo veci zločin pevati nego kamenovati. Mi smo pevali, eto koliko smo zli i zaostali. Eeeej pevali smo nase pesme, pa koji jos narod peva svoje pesme? Uvek se cene oni sto kamenuju. Albanci uspešno primenjuju sporazum.

Aristotel

pre 10 godina

Kad smo mi glup narod. Umesto da instaliraju kamere, ili da povedu kamermane sa sobom, koji bi sve to snimali, pa da objave na youtubeu i da proslede novinskim agencijama, oni nista...

Lars

pre 10 godina

@pero
A kada albanci proslavljaju svoj "dan zastave" na jugu Srbije, da li oni pevaju Betovenovu "odu radosi"? I da li uz sve to jos budu kamenovani i napadani svake godine?

Ivan

pre 10 godina

zasto su isli?? ko im je kriv
(markoNS, 28. jun 2013 17:48)

A zasto da ne odu na svoj praznik? Ako te sutra na putu do posla prebije nekolicina huligana jel ja treba da kazem - zasto si isao na posao?

bez_cenzure

pre 10 godina

Komsije Zasto dodjete kod "divljaka" slaviti? Sledeci put slavite u vasu drzavu.
(Milji, 28. jun 2013 18:57)

Oni su na svom a vi ste uglavnom gosti koje su Turci naselili.

Ja kiptim od bijesa kada vidim da naše glavonje na vlasti prodaju sve da bi dobili nekakav datum kojim će mahati narodu u narednih godinu dana kao da je narod glup. Ispunjavaju želje ovim teroristima jer Njemačka liječi svoje frustracije iz oba svjetska rata koja je gle čuda upravo na ovim prostorima popušila. Ako je došlo njihovih pet minuta ne trebamo biti saučesnici u toj raboti. Albanci se igraju vatrom. Sebe varaju ako misle da će im neko vječno čuvati leđa. Albanci nisu isto što i Izraelci. Izraelci će uvijek imati američku zaleđinu a Albanci su potrošna roba. Nema naroda s kojim se graniče kojem nisu stali na žulj ili provocirali. Jednog dana sve će to doći na naplatu. Nemojte onda kukati i tražiti heljp od Amerike. Srbija je sada jadna i u očajnom je stanju što ne znači da će to tako uvijek biti. Grčka je u očajnom stanju ali i ovakva bi vas smoždila pokušate li i njih provocirati. Srbiju provocirate zbog zaleđine a sami ste velike kukavice. Uvijek ste se krili iza tuđu suknje.

Milica

pre 10 godina

Suze su mi krenule kad sam citala ovu vest, dusa me boli. STA SU VAM BRE DECA SKRIVILA??? Samo su dosli na SVOJ VIDOVDAN da vide SVOJU SVETINJU! Nikad mira necete imati, NIKAD!! IMA BOGA!!

Majakovski

pre 10 godina

Nasilje se nastavlja,
Od 15 aprila 2013,

KOSOVO | PONEDELJAK 15.04.2013 | 15:38
Novi napad na kosovskog Srbina

KOSOVO | SUBOTA 4.05.2013 | 09:04
KM: Zapaljen auto kosovskog Srbina

KOSOVO | PONEDELJAK 6.05.2013 | 00:20
Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVO | PONEDELJAK 6.05.2013 | 22:44
Jedini povratnik bez vode

Kosovo | četvrtak 9.05.2013 | 22:17
Kamenovan kombi Srba iz Suvog Dola

KOSOVO | PONEDELJAK 3.06.2013 | 09:37 -> 14:07
Klina: Kamenovana kuća povratnika

KOSOVO | PETAK 28.06.2013 | 15:05 -> 17:29
KiM: Napad na Srbe, ima povređenih


Dokle god se ne procesuiraju odgovorni za zlocine nad Srbima na Kosmetu, dizanje autobusa Nis ekspresa u vazduh kod Podujeva ( ubijeno 12, ranjeno 43 ), ubistva zetelaca na svojim njivama u Starom Gracku ( ubijeno 14 ), ubistva mladica u kaficu Panda u Peci ( ubijeno 6 ), ubistvo bracnog para Jeftic iz Talinovca kod Urosevca, ubistvo oca i sina, Dobrivoja i Borka Stolica u selu Drajkovce u opstini Strpce, ubistva dece u Gorazdevcu kada su ubijeni Ivan Jovovic (19) i Pantelija Dakic (12), a tesko ranjeni Djorde Ugrenovic (20), Bogdan Bukumiric (14), Marko Bogicevic (12) i Dragana Srbljak (13), unistavanje, rusenje, miniranje preko 150 crkava i manastira, miniranje kuca, skrnavljaenje grobova ovakve stvari ce se desavati.
Vise je nego ocigledno da je nasilje nad Srbima i dalje zabranjena tema.

Igor

pre 10 godina

@markoNS

Замисли марко да те ја, пошто живим у НС, испребијам на улици, и онда да ти неко каже, ко ти је крив, што си ишао?

Andjela

pre 10 godina

Iskreno, najmanje bilo koga zanima da li je neki pop napustio Kosovo ili nije. Sta je sa decom pod broj jedan.

Drugo, ovo jako lici na politicku igru, i to sa nase strane, sa
nase radikalno desne strane, upravo povodom dobijanja datuma
za pristupanje EU...

A znamo ko igra tu desnicarsku igru... upravo ta ekipa koja je
"bezbedno napustila"

dusan

pre 10 godina

MarkoNS je hrabar momak, kaze, ko im je kriv sto su isli! Strasno kakvih ljudi danas ima u Srbiji. Isli su, jer su hrabri i jer su hteli, a ta olos od Albanaca je jaka kada se kamenuju autobusi puni mladih i dece, st... je to, zato nikada u Srbiji nece biti dobrodosli.

Zoran Bukvic

pre 10 godina

Provokacija. Najgore bi bilo da reagujemo na ovo, to žele neprijatelji Srbije. Strpljenja, lopta je u kosovskom dvorištu, neka njihova policija pokaže koliko je zrela da se nosi sa ekstremizmom!

marija

pre 10 godina

"Šta je radila kosovska policija?", upitao je Janjić na Tviteru.

Sta rade Plavi slemovi UN, Kfor i Euleks?
Gde su????
Kakva lokalna kosovska policija.

SS

pre 10 godina

Albanci opet po starom! Ali EU ne brine mnogo oko toga. Zaista divlji narod. Trebalo bi ih opasati živom ogradom i izolovati od ostatka Evrope. Bolje nisu zaslužili.
(bez_cenzure, 28. jun 2013 16:53)
Kamo srece da su vas opasali devedesetih godina. Nebi bilo Vukovara, Dubrovnika, Sarajeva, Zvornika, Srebrenice, 1500 godina robije u Hagu itd.........

decko sa barikada

pre 10 godina

Mozes li prestati da baljezgas propali studentu! Puni su nam kuferi vaseg kosovarskog postenja!
(potkivač, 28. jun 2013 19:35)
Samo divljak moze da pozdrzava divljake ,pozdrav iz novog sada sutra krecem za kosovosku mitrovicu zajedno sa hiljade bajkera iz cele evrope...

sAla

pre 10 godina

Ma mora da su ti divljaci provocirali mirne Albance , a oni,posto su iscrpeli i poslednji "atom" strpljenja, morali su da malo kamenuju autobuse. :)
Eto, mlada demokratija izazvana provokacijama je na najmirniji nacin kamenovala provokatore. Kako krasno , zar ne?
(I don't f..... beleive it)

Batinom na batinu

pre 10 godina

@A.S.

A sta bi se desilo ako bi par miliona Srba s motkama krenulo na Kosovo!?

Desilo bi se da na drugom kraju batine ugledaju par miliona Albanaca, jer batina, poznato je, ima dva kraja.

decko sa barikada

pre 10 godina

Kakva je to stoka,njihov autobus redovno dolazi i prolazi kroz severni deo kosovske mitrovice i nikada im niko nije bacio ni kamencic ,a kamoli da im razbije glavu,jednostavno toliku kolicinu primitivizma moze da ispolji samo divljak i pleme aspidino.uvek su napadali samo slabije od sebe decu ,zene ,starce,..

Albanac iz Prishtine

pre 10 godina

Ovo je nedopustivo i budete uvereni da ovo nije izraz volje vecine nego manjine kojima nije stalo ni do dobrog za svoj narod cim rade ovakve stvari. Odmah naci, uhapsiti i procesuirati!

albani

pre 10 godina

Na ovom vreme svaki covek ima Telefon sa aparatom.Jel im neko slikao.Ja kao albanac sad ne razumem ko laze dali albanske novine ili srpske novine.Tamo citamo da su te ljudi svadjali medjusobno posto su bili pijani.a ovdje se kaze da su ga napali albanci.Ipak da znamo i mi albanci ko su ti ljudi

Rajkovic

pre 10 godina

Kakva je to stoka,njihov autobus redovno dolazi i prolazi kroz severni deo kosovske mitrovice i nikada im niko nije bacio ni kamencic ,a kamoli da im razbije glavu,jednostavno toliku kolicinu primitivizma moze da ispolji samo divljak i pleme aspidino.uvek su napadali samo slabije od sebe decu ,zene ,starce,..
(decko sa barikada, 28. jun 2013 18:27)

Ista prica i za groblje.
U istom gradu.

"U juznom delu Kosovske Mitrovice na srpskom groblju unisteno je više od 500 spomenika i tamo se umrli Srbi ne sahranjuju od 1999. godine, dok u severnom delu grada na albanskom groblju nijedan spomenik nije oštecen."

asteriks

pre 10 godina

oni stariji se secaju da su ovakve scene, odnosno kamenovanja autobusa koji su prevozili srbe bile uobicajena pojava na kosovu jos pre 30 godina. nije taj obicaj od juce

nista ti ne brini

pre 10 godina

@Batinom na batinu
ne bi bio problem sto bi na drugom kraju bilo par miliona albanaca, videli smo 1999. koliko su "sposobni", problem je sto su tamo i amerikanci. Ali kada odu... Svo ovo kamenje ce da se vrati k`o bumerang...

Volim 90te i mrzim 2000te

pre 10 godina

Gde su sad junaci srpskog viteza Dikica ??? Jel vide ono ovaj zulum na Kosovu i Metohiji ili snimaju neke nove pesmice za Amadeus bend ???

IDITE NA KOSOVO !!!

Z

pre 10 godina

Koja je to nemoc, tih Albanaca... svojim postupcima sebe pokusavaju da ubede da je to njihova teritorija, ali dzaba i oni su svesni da nije, istorija je uciteljica zivota!
ma i ako ih ne kazne, kazna ih u zivotu svakako ceka...

nezaposlen albanac

pre 10 godina

Bas ne mogu da razumem kako jos ima ovakvi zlikovci,Ja sam siguran ,neki od Srba imali kameru i zna se tacno ko su zlikovci.Za ovi zlikovci ne valja amnistija. Samo budite pametni i djate vase slike kod vase ,nase i medjunarodne policije.

Popovi tviterasi

pre 10 godina

"Patrijarh Irinej bezbedno je napustio teritoriju Kosova, objavio je na Tviteru iguman mananastira Visoki Dečani Sava Janjić."

Sta sve necu procitati?!

zapad

pre 10 godina

@Rajkovic&decko s barikada - nakon vise od 10 000 ubijenih i gotovo 1 milijun istjeranih Albanaca s Kosova, vas dvojica kazete da nikad i nitko na Kosovu niti kamencic nije bacio na Albance!!? Sramotno!

Ivan

pre 10 godina

Svaki Vidovdan ista prica, svaki albanski dan zastave (kada dolaze u presevo) niko ne sme da pisne.

Ali se bar tesim sto ce u znak protesta zandarmerija odlucno da izvede vezbe kod usca i neko ce svoju zgradu da vandalizuje sa saranjem "kosovo je srbija"

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 10 godina

Nestrpljivo cekam da se konsoliduju redovi dezurnih albanskih naci-komentatora i da krenu sa svojim standardnim zamenjivanjem teza, demagogijom i spinovanjem... nista ne zna bolje da zasmeje.

Miloš O.

pre 10 godina

Stršno, zveri u ljudskom obliku!!Nikad neće napraviti državu u civilizovanom smislu! Da su sposobni za to valjda bi u istoriji dugoj toliko vekova uspeli bar jednom! Eto prave slike , vreme zmija, to je to!

VOJA KOSTUNJAVI

pre 10 godina

Mene zanima samo kako reaguju pripadnici Vojske Srbije i pripadnici MUP-a Srbije u ovakvim trenucima, sta se mota njima po glavi, dal nekad kazu, ajde bre dosta je daj da uletimo na Kosovo barem da zauzmemo severni deo sve do Pristine da zastitimo nasu decu !!!

zoran

pre 10 godina

@ toni, 28. jun 2013 21:51

A koga su provocirala ona deca što su se kupala na reci pa ih izrešetaste šmajserima, neljudi nijedni. Do dan danas se kao fol ne zna ko je to uradio, prevaranti i licemeri najobičniji.
I Nemačka TV se pokazala kao objektivna kao i uvek...

sofronije

pre 10 godina

Organizovano i instruisano od strane neke partije ili same vlasti na Kosovu. Sram vas bilo! Neka se ujedine diplomate i neka bombarduju EU ovim dogadjajima.

svi mi znamo koliko su dva i dva

pre 10 godina

E pa vidite, ja verujem da je autobus bio oblepljen transparentima, da se provociralo iz njega, da se pevalo...

Pa meni je muka kad vidim moj grad OBLEPLJEN pozivima za posetu Kosovu, a lepi se svuda BEZ MILOSTI.

Mene se ne može paliti s ovim vestima!!! Ali naravno, ima onih koji se pale.

Vlada

pre 10 godina

Uzrok ovakvog ponasanja Albanaca je u tome da nisu evropski narod.
Naime, znate da se busaju da su pitomci Ilira.E pa institut za poreklo nacija u Svajcarskoj je dokazao da Juzni Sloveni imaju vece genetske slicnosti sa Ilirima od Albanaca, sto jasno ukazuje da su na Balkan dosli nakon Slovena.

AleksandarL

pre 10 godina

Dal' ce se ovi albanski neandertalci na Kosovu i Metohiji nekada dovesti u red? Puna im usta Evrope i evrointegracija kad odu negde, a na samom terenu nisu dalje od Kabula. Ne shvataju da samo sebi stete ovakvim potezima.

Nikola

pre 10 godina

Ljudi, sto se srdite?! Pa nisu pucali! Vidite kako standardi EU pozitivno uticu na stare Ilire, Dardance i po potrebi dopisite. Mozda ce jednog dana i da zaigraju kolo sa nama! na celu sa Hasim Danilovic Tacijem... Ili bolje valcer, to je tako EUropski.

Njaziu

pre 10 godina

Iako razumem bes komentatora ipak ne mogu a da ne postavim jedno pitanje: zar niko od stotine ljudi koji su bili dole nije uspeo da snimi bar deo tog napada?
Nemojte da me pogresno razumete, naravno da sam protiv svakog vida naslija, osobito na decu, ali meni je tesko da poverujem da je zaista bilo takvog napada, a da ni EULEX da zucne o tome. Bilo kako bilo, ako je istina to je pravi uzas, a ako se ovo skuvano sa nekim drugim ciljem...

bez_cenzure

pre 10 godina

pa vidite,video sam u nemackoj TV,prvo bila provokacija pa tek napad,e nema vise da vam trpimo,jos malo pa srba nestalo
(toni, 28. jun 2013 21:51)

Pazi šta želiš! Da ne bude poslije heljp heljp!

Tzv. KPS štiti albanske napadače dok s druge strane MUP Srbije na dan zastave štiti albanske provokatore. Doći će i tome kraj! Srbi u Srbiji stvarno imaju čelične živce. Ovdje u BiH Albanci bi davno dobili po nosu.

LLL

pre 10 godina

Nadam se da ce Merkelova i cela EU da reaguje na ovakav albanski "pomak" ka pomirenju, integraciji i evropskim vrednostima. Da li ce Jahjaga i Taci da osude ovakvo ponasanje?

alo

pre 10 godina

kad nam crnogorci kamenuju vozove nikom nista, kad nasi ludaci kamenuju vozove isto nikom nista to je ista otpadnicka bagra koja voli to da radi

Nikola

pre 10 godina

Zapad
Proterano milion a sad ih ima dva miliona. Inace znalo se kroz istoriju da se brojnost progonjenih naroda povećavala pri egzodusima i to je tako logično. E moj zemljace, ti pričaš nekome o logici? Ne vredjaj nam inteligenciju.

ljudi koji u sebi imaju bilo sta ljudsko

pre 10 godina

Na ovom vreme svaki covek ima Telefon sa aparatom.Jel im neko slikao.Ja kao albanac sad ne razumem ko laze dali albanske novine ili srpske novine.Tamo citamo da su te ljudi svadjali medjusobno posto su bili pijani.a ovdje se kaze da su ga napali albanci.Ipak da znamo i mi albanci ko su ti ljudi
(albani, 28. jun 2013 18:03)
http://www.youtube.com/watch?v=lLKuvCdGnBs

Miloš

pre 10 godina

Dobro, jel to neko više snimio telefonom, postavio na youtube, twitter? Valjda smo nešto naučili iz izgubljenih medijskih ratova majku mu?

Nadam se narvano da nije bilo bespotrebnih provokacija, niti odgovora nasiljem.

Gashpar

pre 10 godina

Albanci su najjaci,ali samo kad je 100,a jedan protiv njih nije bitno Srbin,hrvat,Nemac.....e a kad su manjini onda su prave pi...ce :-)
Albanska posla..........kukavice

e-krem

pre 10 godina

"U juznom delu Kosovske Mitrovice na srpskom groblju unisteno je više od 500 spomenika i tamo se umrli Srbi ne sahranjuju od 1999. godine, dok u severnom delu grada na albanskom groblju nijedan spomenik nije oštecen."
(Rajkovic, 28. jun 2013 20:00)

Ali zato su zivi ocisceni kao metlom kada su bande isterivale iz stanova sve redom.Trideset i dvoje nije htelo da napusti svoje stanove i sad pocivaju na tom groblju.To je bilo nakon rata drugar.

DUPLI STANDARDI

pre 10 godina

(zapad, 28. jun 2013 20:54)

tvoji su poklali vise od pola miliona srba,jevreja i roma, pa vas opet primise u EU!!

Ako su ti cifre tacne, otkud 2 Miliona albanaca na kosovu?

Koliko srba je ostalo u 'ljepoj vasoj'?

potkivač

pre 10 godina

(decko sa barikada, 28. jun 2013 18:27)
Mozes li prestati da baljezgas propali studentu! Puni su nam kuferi vaseg kosovarskog postenja!

bez_cenzure

pre 10 godina

Možda bi Srbi trebali odgovoriti na isti način jer shvatite da jedino kapiraju ako im se vrati na isti način. Imajući na umu da će Albanci po svom starom običaju provocirati i napadati trebalo je obezbijediti kamere i sve snimiti a kamenja koja su uletila vratiti gađajući njih. Ja sigurno ne bih sjedio skrštenih ruku nego bih vratio da sam se zatekao tamo. Znate s kim imate posla, što samo ćutite i trpite. Onda će biti samo gori i tako sve dok im zube ne pokažete. Shvatite to već jednom!

laza

pre 10 godina

Lepo je rekao kanadski ambasador Bisset da ne postoji narod na svetu koji manje zasluzuje drzavu od Albanaca sa Kosova.
Bacajte vi samo kamenje na decu i zene st... primitivna. Toliko ste gl... da ne znate da nicija ne gori do zore pa nece ni vasa.

boris67

pre 10 godina

toni, vi izrazavate stav 95% abanaca, i samo slep covek moze da ne vidi vas konacni cilj.
sto se tice nemacke tv, ne lupajte gluposi, sram vas bilo.
e, da, vas posebno raduje ranjavanje dece, to je pravi albanac sa kosova

a

pre 10 godina

"Evo u kakvo drustvo nas guraju nasi vrli prvaci!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sever, 28. jun 2013 15:34) "
a sta mislis da smo zajedno i da ti oni sede u skupstini i vode srbiju jer bi oni imali 1 stranku koja bi uvek pobedjivala na izborima. ovo bi bila albanija za 50ak godina. ali dizem kapu onoj zeni trajkovic jedina je ostala dole svi koji nisu imali m*** su pobegli i dosli u beograd. kao i ove silen kancelarije za kosovo i tome sl. a sede u beogradu. idi dole u mitrovicu pa tam obranie te ljude. i ko ih brani komunjara koja je sa slobom i s mirom i doprinela svemu ovome

dock

pre 10 godina

Sezona otvorenog lova na Kosovske Srbe i dalje traje.Samo što su se sada Kosovskom rukovodstvu,albanskim ekstremistima i medjunarodnim trupama pridružili i naši vlastodršci.Sada Srbi na Kosovu nemaju podršku,u svojoj borbi za goli život,ni od svoje države.Nemoj samo našim vladarima ovo da pokvari današje slavlje u vezi sa datumom,jer niko i ništa ne sme ugroziti njihov "svetli"put.

mile

pre 10 godina

Ja nisam video kap krvi na ovom video izvestaju. Samo jedna devojka okrenuta s ledja.
Osudjujem ovo sto se desilo, ali zasto preuvelicavati stvari?

fsdfasg

pre 10 godina

@Eto vam taj vas sporazum.. toliko o zastiti nasih ljudi dole na Kosovu.. Ostavili ste ih na milost i nemilost!
(Filolog, 28. jun 2013 15:12)

O cemu ti pricas ??? Pa ovo je nesto sto smo mi i ocekivali, ovo je nesto sto nama i odgovara - svaki ovakav ekces poboljsava nasu pregovaracku poziciju. U ovakvom odnosu snaga samo nam Albanci mogu osigurati ostatak nase teritorije, a oni to i rade jer drugacije i ne znaju ...

Mi vojno ne mozemo vratiti Kosovo - mozemo samo da ga vratimo na isti nacin na koji nam je i uzeto - agresivnim lobiranjem i medijskom kampanjom, a ovo je nesto sto treba da iskoristimo ...

Ne bi se Albanci juce u Pristini tukli medjusobno da su srecni sa razvojem situacije. Nemoj biti naivan ...

Razum uvek pre emocija ;)

sta znaci Kosovo na albanskom?

pre 10 godina

@kosovar

Ta zemlja koju svojatas ima srpsko ime Kosovo, sebe nazivas po srpskom nazivu za taj deo zemlje i to bez ikakvog stida i svesti i ti ces da pricas da Kosovo nije nikada bilo srpsko? Kosovo nikada nije bilo albansko a sada uzivaj u vasih 5 minuta, dobro se izivite i pokazite sve sto "znate", brze ce da prodju tih vasih 5 minuta nego sto mozes da zamislis.

Gojo

pre 10 godina

@fsdfasg
Ne zelenase svi Srbi sa Kosova po Beogradu, ima ih jos mnogo u Kolektivnim centrima sirom Srbije...Zar nije Kosovo mlada "demokratska drzava" kako nas ubedjuje Taci, u kojoj su svi "gosti bezbedni" kako rece Nemac?? racunajuci valjda i bezbednost za svu Srpsku decu...
Cudna ti je ljubav prema Kosovu, a jos vise prema njenim stanovnicima inace nasim sunarodnicima??

bez_cenzure

pre 10 godina

Ali zato su zivi ocisceni kao metlom kada su bande isterivale iz stanova sve redom.Trideset i dvoje nije htelo da napusti svoje stanove i sad pocivaju na tom groblju.To je bilo nakon rata drugar.
(e-krem, 28. jun 2013 22:45)

Na sjeveru Kosovske Mitrovice ima i Albanaca, nerijetko i provociraju u naseljima Bošnjačka Mahala i Brđani. S druge strane Srbi su očišćeni iz južog dijela grada. Ja ću opet ponoviti da vi Albanci konačno kupite sebi ogledalo i pogledate se u njega prije nego ikoga počnete kritikovati.

zoran

pre 10 godina

"a da vi pokazete malo sta ste to topili u boru metale garant niste pa kako vas nije sramota da necete sa cvecem da vas docekujemo Kosovo nije bilo nije niti ce ikada biti srpsko"
] (kosovar, 28. jun 2013 22:47)

Sačekaćemo dok odu Ameri, a otići će kao što su UVEK odlazili pre ili kasnije. Vi ćete prvo da se porokate međusobno, kao što ste se uvek rokali, a onda ćete tražiti da vas mi mirimo i nadgledamo, kao što ste uvek tražili. Samo poLJako komšije. Poljako...

Aristotel

pre 10 godina

Kad smo mi glup narod. Umesto da instaliraju kamere, ili da povedu kamermane sa sobom, koji bi sve to snimali, pa da objave na youtubeu i da proslede novinskim agencijama, oni nista...
(Aristotel, 28. jun 2013 16:12)

Dobro pametnjakovicu, ti verovatno snimash sebe dok se vozish. Jer vozenje u autobusu je strashno interesantno.
(Milo, 28. jun 2013 18:46)

Ocigledno je da ti razmisljanje i logika nisu bas jaca strana.
Drzi se motike umesto kompjutera, a narocito komentara.

TRODUPLI RECIPROCITET

pre 10 godina

Ljudi,napravite majicu sa kao poljubac a unutra neka su slova KIS.Kosovo is Sebian.Ok Pa neka onda skidaju majice ako mogu a mi cemo znati sta to znaci.Ok kis se pise sa dva s ali mislim da nije losa ideja.Ili kiss(kosovo i srce srbije).
(max, 28. jun 2013 21:31)

Brate daj neki savet ovima iz Bujanovca i Preseva za Dan zastave ili mozda oni i dalje mogu da nose svoje simbole i da ih na zalost niko ne dira, a trebalo bi, i te kako bi trebalo ...

kosovar

pre 10 godina

a da vi pokazete malo sta ste to topili u boru metale garant niste pa kako vas nije sramota da necete sa cvecem da vas docekujemo Kosovo nije bilo nije niti ce ikada biti srpsko

r

pre 10 godina

@toni
Bravo za komentar. Pravi si primerak tvog naroda. Dobro je sto ne glumatas nego si pokazao koliko ste primitivni, sovinisti i koliko vam nije mesto u Evropi. Uzivajte jos dok mozete.

Tuzlak

pre 10 godina

(bez_cenzure, 28. jun 2013 20:16)
Nema smisla tvoja izjava da su Albanci svima u okolini stali na zulj jer ako cemo tako gledati Srbija je ta koja je ratovala sa svima u okolini.
Ovdje je rjec o obicnom huliganizmu kojem treba stat na kraj u svim drzavama ex YU.

schlyamm

pre 10 godina

@e-krem

Vidi ti dezurnog ekrema kako samo brani i pravda najnoviju manifestaciju albanskog fasizma i primitivizma. I mislis da ces nekoga impresionirati ovim vasim izlizanim i licemernim zamenjivanjem teza? Kamenovanjem dece i ovim vasim komentarima samo pokazujete vase pravo lice - vreme je i da vasi sponzori najzad uvide sa kim imaju posla i koga podrzavaju.

Duci0167

pre 10 godina

Eto vam taj vas sporazum.. toliko o zastiti nasih ljudi dole na Kosovu.. Ostavili ste ih na milost i nemilost!
(Filolog, 28. jun 2013 15:12)
A bili su zasticeni dok nije potpisan sporazum? Dok se ne sprovede potpisano,ovako ce biti a Taci bi mogao malo da se obrati svom narodu.

dsfadg

pre 10 godina

@ p.s. Ima jedna nasa izreka koja glasi "po tudjoj guzi nije mnogo ni sto batina?!
(Gojo, 28. jun 2013 18:01)

Pa po necijoj da udari mora, jer Kosovo za dzabe dobiti necemo pogotovo sto smo ga prodali za pare (tu mislim na sve one Kosovare koji danas zelenase po Beogradu), a ako aludiras na to kako je meni lako da pricam iz fotelje treba da znas da ja ovo pricam zato sto mi je stalo do tog Kosova ...

I jos jedna stvar me zanima - ko to vodi decu dole posle onoga sto se desilo prosle godine ???

"Pobednik ide u rat kad je vec pobedio a gubitnik ide u rat da bi trazio pobedu" - Sun Tzu, umetnost ratovanja

Gojo

pre 10 godina

@fsdfasg

Razum uvek pre emocija:)

Pa da...samo objasni to roditeljima povredjene dece???

p.s. Ima jedna nasa izreka koja glasi "po tudjoj guzi nije mnogo ni sto
batina?!

Rade

pre 10 godina

@SS
Ne bi bilo ni Srba u nesrpskim delovima Bosne, ne bi bilo ni Srba u Hrvatskoj, ne bi bilo ni Srba na Kosovu... ili se to već dogodilo, ali je sasvim u redu?? Zbunjen sam nešto...

beogradjanin

pre 10 godina

zasto su isli?? ko im je kriv
(markoNS, 28. jun 2013 17:48)

a zasto u presevu i bujanovcu slave neometano na zalost ako se stvarno zoves marko isprebijacu te u mom kraju pa cu da te pitam zasto si dolazio samo ako te navatam a ako taj ne bude marko neka se zove i janko samo da je iz novog sada dobice batine u tvoje ime

Interesuje me samo moje du....

pre 10 godina

Ma nema veze, sad ce krediti, predpristupni fondovi, velike plate za cinovnike u Briselu ! I koga jos interesuje par razbijenih glava.

Milo

pre 10 godina

Kad smo mi glup narod. Umesto da instaliraju kamere, ili da povedu kamermane sa sobom, koji bi sve to snimali, pa da objave na youtubeu i da proslede novinskim agencijama, oni nista...
(Aristotel, 28. jun 2013 16:12)

Dobro pametnjakovicu, ti verovatno snimash sebe dok se vozish. Jer vozenje u autobusu je strashno interesantno.

potkivač

pre 10 godina

"iz novog sada sutra krecem za kosovosku mitrovicu zajedno sa hiljade bajkera iz cele evrope..."
(decko sa barikada, 28. jun 2013 20:16)
E, kada bi znali sa kojim primitivcem ”novosadjaninom” se voze (tekst govori sve)!

sta ces

pre 10 godina

Brate daj neki savet ovima iz Bujanovca i Preseva za Dan zastave ili mozda oni i dalje mogu da nose svoje simbole i da ih na zalost niko ne dira, a trebalo bi, i te kako bi trebalo ...
(TRODUPLI RECIPROCITET, 28. jun 2013 21:52)

Ti bi trodupli reciprocitet. Ne vredi, Srbi otisli na Cecin koncert sta ces to ih vise zanima od kamenovanih Srba ...

Miloš

pre 10 godina

@svi mi znamo koliko su dva i dva
Ne smeju da postoje izgovori za fizičko nasilje, sem u samoodbrani.

Nije palo na pamet da se moglo odgovoriti pevanjem?

my way

pre 10 godina

Ali, (na stranu sta ko po kojem pitanju mislio o Milosevicu i nevezano za njega) ako neko u Srbiji kaze "ne sme niko da vas bije", to ce po logici belosvetskih mocnika i ovdasnjih NVO biti ne huskanje, vec otpocinjanje rata, jer se izgleda to inace u bivsoj Jugi radi recima i knjigama, pa jadne zrtve moraju od toga da se oruzjem "brane".

Бојан Илић

pre 10 godina

TRODUPLI?!
За ово се каже "меша бабе и жабе"!
"Долина" и парастос, иначе, и европским јунацима није исто!
Нећу да генерализујем, али ови билмези што су гађали децу...све најгоре!
И нека сам ја овакав и онакав, али ово би требало да осуде и "најнајлибеларнији" Срби, јер више нема смисла!
Надам се да ће неко од оних силних "миротвораца" да спречи овакве немиле догађаје у будућности!
Ако не могу, дај да то уради неко ко може!
На пример ми, али све по "демократским принципима"!
Неко треба да заштити Србе и друге неалбанце од иживљавања билмеза, јер ће се оваквим "истрагама у току" КиМ само још више "испразнити" од Срба!

max

pre 10 godina

Za trodupli recipocitret.
Ne znam da li si to ironican na moj komentar,nisam mislio nista lose. Gledao kako im skidaju majice 'kosovari'. Sto se tice Bujanovca, vjerovatno nose tamo albanske zastave i majice, ali mi smo dobili datum, to je nasim politicarima vazno ili cini mi se neki semafor..zuti..zeleni

srbin

pre 10 godina

Moderna armija, dobro naurazana sedi na granici vlastite zemlje i strepi i kukumavci da udje u svoju vlastitu teritoriju. Samo zato sto to EU i Nato ne dozvoljavaju. Da su takve kukavice svi ostali kao naprimer Vijetnamci ili Rusi za vreme Drugog svetskog rata bili nikad svoje zemlje ni slobode nebi imali. Nikakve pameti ni koristi od ove bedne vlasti nemamo. Ni ekonomske, ni vojne, ni kulturne. Nista-tabula raza obicna. Samo da se neko ne bi uvredio ili naljutio.

bez_cenzure

pre 10 godina

Nakon svega što se događa čini mi se da ćemo se ovog puta prije vratiti na Kosovo. Turci su ga držali pod svojom šapom skoro 500 godina. Od albanskih terorista ćemo ga vratiti i ranije. Oni su potpuno nesposobni upravljati tom teritorijom. Gori su čak i od vlati u ostatku Srbije (dio Srbije koji kontrolišemo). Prvo će se oni međusobno obračunati a onda a dolazi i dug na naplatu.

max

pre 10 godina

Ljudi,napravite majicu sa kao poljubac a unutra neka su slova KIS.Kosovo is Sebian.Ok Pa neka onda skidaju majice ako mogu a mi cemo znati sta to znaci.Ok kis se pise sa dva s ali mislim da nije losa ideja.Ili kiss(kosovo i srce srbije).

potkivač

pre 10 godina

(r, 28. jun 2013 23:55)
Emoj brajko, to sto si napisao vazi ne za njih nego za vas kosovare, ne Srbe! Shvaticete to jednog dana, ali bice kasno. Naucice vas razumu ti Albanci, ako vec ne zelite da slusate srpske vlasti.
Pozdrav iz Srbije

kukavicki...

pre 10 godina

To su u pitanju albanski ekstremisti..Iste one junacine sto ruse i skrnave srpske nadgrobne spomenike i tako se obracunavaju sa onima koji ne mogu da se brane...Ko moze da napadne autobuse u kojima ima dece...Samo onaj ko nema trunke humanosti i ljudskosti..To nisu ljudi, vec necivilizovani pojedinci bolesnog uma...A zna se gde im je mesto..Sigurno nije medju civilizovanim gradjanima Kosova..Treba da se procesuiraju ovakvi napadi i da se strogo kazne svi pocinioci istog.Sve dok se to ne ucini,Srbi nece moci bezbedno da zive na Kosovu...Medjunarodna zajednica treba da ima poslednju rec ,kada su ovakvi napadi u pitanju!!!!

Andjela

pre 10 godina

Iskreno, najmanje bilo koga zanima da li je neki pop napustio Kosovo ili nije. Sta je sa decom pod broj jedan.

Drugo, ovo jako lici na politicku igru, i to sa nase strane, sa
nase radikalno desne strane, upravo povodom dobijanja datuma
za pristupanje EU...

A znamo ko igra tu desnicarsku igru... upravo ta ekipa koja je
"bezbedno napustila"

SS

pre 10 godina

Albanci opet po starom! Ali EU ne brine mnogo oko toga. Zaista divlji narod. Trebalo bi ih opasati živom ogradom i izolovati od ostatka Evrope. Bolje nisu zaslužili.
(bez_cenzure, 28. jun 2013 16:53)
Kamo srece da su vas opasali devedesetih godina. Nebi bilo Vukovara, Dubrovnika, Sarajeva, Zvornika, Srebrenice, 1500 godina robije u Hagu itd.........

svi mi znamo koliko su dva i dva

pre 10 godina

E pa vidite, ja verujem da je autobus bio oblepljen transparentima, da se provociralo iz njega, da se pevalo...

Pa meni je muka kad vidim moj grad OBLEPLJEN pozivima za posetu Kosovu, a lepi se svuda BEZ MILOSTI.

Mene se ne može paliti s ovim vestima!!! Ali naravno, ima onih koji se pale.

Zoran Bukvic

pre 10 godina

Provokacija. Najgore bi bilo da reagujemo na ovo, to žele neprijatelji Srbije. Strpljenja, lopta je u kosovskom dvorištu, neka njihova policija pokaže koliko je zrela da se nosi sa ekstremizmom!

Batinom na batinu

pre 10 godina

@A.S.

A sta bi se desilo ako bi par miliona Srba s motkama krenulo na Kosovo!?

Desilo bi se da na drugom kraju batine ugledaju par miliona Albanaca, jer batina, poznato je, ima dva kraja.

zapad

pre 10 godina

@Rajkovic&decko s barikada - nakon vise od 10 000 ubijenih i gotovo 1 milijun istjeranih Albanaca s Kosova, vas dvojica kazete da nikad i nitko na Kosovu niti kamencic nije bacio na Albance!!? Sramotno!

potkivač

pre 10 godina

(decko sa barikada, 28. jun 2013 18:27)
Mozes li prestati da baljezgas propali studentu! Puni su nam kuferi vaseg kosovarskog postenja!

Musketir

pre 10 godina

Valjda će sada Nemačka i Evropska Unija da reaguju ? Pa zar nismo danas dobili "datum" ? I oni hoće šiptare u Evropu ! Bože, ima li te ?

krle - dron

pre 10 godina

Nedavno bese njihova mlada albanka sluzbenica za evropske integracije nase juzne pokrajine u Beogradu i cak je dala intervju tv- stanicama kako se lepo oseca u Beogradu,nesecam se da je spominjala KAMENOVANJE,toliko o albanskom napredovanju ka civilizaciji....

bez_cenzure

pre 10 godina

Albanci opet po starom! Ali EU ne brine mnogo oko toga. Zaista divlji narod. Trebalo bi ih opasati živom ogradom i izolovati od ostatka Evrope. Bolje nisu zaslužili.

Milo

pre 10 godina

Kad smo mi glup narod. Umesto da instaliraju kamere, ili da povedu kamermane sa sobom, koji bi sve to snimali, pa da objave na youtubeu i da proslede novinskim agencijama, oni nista...
(Aristotel, 28. jun 2013 16:12)

Dobro pametnjakovicu, ti verovatno snimash sebe dok se vozish. Jer vozenje u autobusu je strashno interesantno.

albani

pre 10 godina

Na ovom vreme svaki covek ima Telefon sa aparatom.Jel im neko slikao.Ja kao albanac sad ne razumem ko laze dali albanske novine ili srpske novine.Tamo citamo da su te ljudi svadjali medjusobno posto su bili pijani.a ovdje se kaze da su ga napali albanci.Ipak da znamo i mi albanci ko su ti ljudi

e-krem

pre 10 godina

"U juznom delu Kosovske Mitrovice na srpskom groblju unisteno je više od 500 spomenika i tamo se umrli Srbi ne sahranjuju od 1999. godine, dok u severnom delu grada na albanskom groblju nijedan spomenik nije oštecen."
(Rajkovic, 28. jun 2013 20:00)

Ali zato su zivi ocisceni kao metlom kada su bande isterivale iz stanova sve redom.Trideset i dvoje nije htelo da napusti svoje stanove i sad pocivaju na tom groblju.To je bilo nakon rata drugar.

Milica

pre 10 godina

Suze su mi krenule kad sam citala ovu vest, dusa me boli. STA SU VAM BRE DECA SKRIVILA??? Samo su dosli na SVOJ VIDOVDAN da vide SVOJU SVETINJU! Nikad mira necete imati, NIKAD!! IMA BOGA!!

fsdfasg

pre 10 godina

@Eto vam taj vas sporazum.. toliko o zastiti nasih ljudi dole na Kosovu.. Ostavili ste ih na milost i nemilost!
(Filolog, 28. jun 2013 15:12)

O cemu ti pricas ??? Pa ovo je nesto sto smo mi i ocekivali, ovo je nesto sto nama i odgovara - svaki ovakav ekces poboljsava nasu pregovaracku poziciju. U ovakvom odnosu snaga samo nam Albanci mogu osigurati ostatak nase teritorije, a oni to i rade jer drugacije i ne znaju ...

Mi vojno ne mozemo vratiti Kosovo - mozemo samo da ga vratimo na isti nacin na koji nam je i uzeto - agresivnim lobiranjem i medijskom kampanjom, a ovo je nesto sto treba da iskoristimo ...

Ne bi se Albanci juce u Pristini tukli medjusobno da su srecni sa razvojem situacije. Nemoj biti naivan ...

Razum uvek pre emocija ;)

bez_cenzure

pre 10 godina

Komsije Zasto dodjete kod "divljaka" slaviti? Sledeci put slavite u vasu drzavu.
(Milji, 28. jun 2013 18:57)

Oni su na svom a vi ste uglavnom gosti koje su Turci naselili.

Ja kiptim od bijesa kada vidim da naše glavonje na vlasti prodaju sve da bi dobili nekakav datum kojim će mahati narodu u narednih godinu dana kao da je narod glup. Ispunjavaju želje ovim teroristima jer Njemačka liječi svoje frustracije iz oba svjetska rata koja je gle čuda upravo na ovim prostorima popušila. Ako je došlo njihovih pet minuta ne trebamo biti saučesnici u toj raboti. Albanci se igraju vatrom. Sebe varaju ako misle da će im neko vječno čuvati leđa. Albanci nisu isto što i Izraelci. Izraelci će uvijek imati američku zaleđinu a Albanci su potrošna roba. Nema naroda s kojim se graniče kojem nisu stali na žulj ili provocirali. Jednog dana sve će to doći na naplatu. Nemojte onda kukati i tražiti heljp od Amerike. Srbija je sada jadna i u očajnom je stanju što ne znači da će to tako uvijek biti. Grčka je u očajnom stanju ali i ovakva bi vas smoždila pokušate li i njih provocirati. Srbiju provocirate zbog zaleđine a sami ste velike kukavice. Uvijek ste se krili iza tuđu suknje.

Vlada

pre 10 godina

Uzrok ovakvog ponasanja Albanaca je u tome da nisu evropski narod.
Naime, znate da se busaju da su pitomci Ilira.E pa institut za poreklo nacija u Svajcarskoj je dokazao da Juzni Sloveni imaju vece genetske slicnosti sa Ilirima od Albanaca, sto jasno ukazuje da su na Balkan dosli nakon Slovena.

kosovar

pre 10 godina

a da vi pokazete malo sta ste to topili u boru metale garant niste pa kako vas nije sramota da necete sa cvecem da vas docekujemo Kosovo nije bilo nije niti ce ikada biti srpsko

sta znaci Kosovo na albanskom?

pre 10 godina

@kosovar

Ta zemlja koju svojatas ima srpsko ime Kosovo, sebe nazivas po srpskom nazivu za taj deo zemlje i to bez ikakvog stida i svesti i ti ces da pricas da Kosovo nije nikada bilo srpsko? Kosovo nikada nije bilo albansko a sada uzivaj u vasih 5 minuta, dobro se izivite i pokazite sve sto "znate", brze ce da prodju tih vasih 5 minuta nego sto mozes da zamislis.

zzzz

pre 10 godina

Demokracija, europske vrednosti, implementacija sporazuma... I na kraju, ovo ce ostati samo u nasim medijima. Da kojim slusajem mi kamenujemo njih odma bi BBC stavio na naslovnu stranu.

Duci0167

pre 10 godina

Eto vam taj vas sporazum.. toliko o zastiti nasih ljudi dole na Kosovu.. Ostavili ste ih na milost i nemilost!
(Filolog, 28. jun 2013 15:12)
A bili su zasticeni dok nije potpisan sporazum? Dok se ne sprovede potpisano,ovako ce biti a Taci bi mogao malo da se obrati svom narodu.

zoran

pre 10 godina

Još davne, davne 1969. bio sam u Sijerinskoj Banji na izletu sa roditeljima i nekim društvom iz Leskovca. Tamo, u Banji, je sastav stanovništva od prilike pola-pola. Još tada sam doživeo da su nas, dok smo sedeli na travi, ispod nekog šumovitog brda, kamenicama gađala-DECA. Više povelikih komada kamenja je doletelo iz šume i čuli su se prigušeni DEČIJI glasovi kako nešto pričaju na šiptarskom.
Isto sam doživeo da mi kamenuju automobil i to OPET DECA, kada sam 1973. radio na terenu u Kos. Mitrovici.

Prema tome, ovo što sa sada redovno dešava na Kosmetu nije ništa novo. Neće se oni smiriti NIKAD a naročito ne sada kad imaju moćne saveznike koji ih brane iza sebe. Samo, neka im bude jasno da im ti saveznici NEĆE večito "čuvati leđa". Čim oni odu ovi će prvo međusobno da se porokaju a posle će da traže nove saveznike da ih razdvajaju. Tako je bilo kroz čitavu njihovu istoriju...

Albanac iz Prishtine

pre 10 godina

Ovo je nedopustivo i budete uvereni da ovo nije izraz volje vecine nego manjine kojima nije stalo ni do dobrog za svoj narod cim rade ovakve stvari. Odmah naci, uhapsiti i procesuirati!

Jovan +

pre 10 godina

Šta je radila kosovska policija?
Pa neće da hapse svoje sinove sestriće omladinu i svoje ljude.
Da ih hapse zbog koga,zbog srb? HA
Pa ko će da ih kazni

AlekS

pre 10 godina

Nije bilo mrtvih, za sada. Znaci one istorijske garancije koje su nasi pregovaraci "izdjestvovali" u Briselu funkcionisu. Srbi sa Kosova i Metohije mogu sada da odahnu.

igor

pre 10 godina

Miroljubivi Albanci...to je taj multietnicki duh koji evropa trazi,posle ovakvog kulturnog i civilizovanog ponasanja prema Srbima na njihov veliki praznik,siguran sam da nece bit problem da se ubede Srbi sa severa Kosova da prihvate birselski sporazum i modernu,demokratsku vlast iz Pristine...

MUKNAVI

pre 10 godina

Cica Tomo,Vucicu,Daci i ekipo,dobili ste uslov da se ne vrzmamo po Kosmetu ako hocemo u Merkela Evropu.Jel vama jasno,da su prosli vasi dani blebetanja,u kojima prosipate price,a mi znamo da je stvarnost drugacija pa ako stvarno zelite Kosmet vratite smesta pregovore pred UN po onoj rezoluciji 1244.

dsfadg

pre 10 godina

@ p.s. Ima jedna nasa izreka koja glasi "po tudjoj guzi nije mnogo ni sto batina?!
(Gojo, 28. jun 2013 18:01)

Pa po necijoj da udari mora, jer Kosovo za dzabe dobiti necemo pogotovo sto smo ga prodali za pare (tu mislim na sve one Kosovare koji danas zelenase po Beogradu), a ako aludiras na to kako je meni lako da pricam iz fotelje treba da znas da ja ovo pricam zato sto mi je stalo do tog Kosova ...

I jos jedna stvar me zanima - ko to vodi decu dole posle onoga sto se desilo prosle godine ???

"Pobednik ide u rat kad je vec pobedio a gubitnik ide u rat da bi trazio pobedu" - Sun Tzu, umetnost ratovanja

Divos

pre 10 godina

Шта рећи. Ово је само наставак терора над Србима који влада константно на Косову и Метохији, и на овај велики и за Србе свети дан, искористиће припадници овог дивљег народа који су доселили на КиМ из ко зна које азијске недођије, да још мало врше насиље, јер једино што умеју и знају, је чиниити зло Србима. И поставиће заседу, каменоваће аутобусе, и у њиховим болесним и изопаченим умовима, што више мртвих и повређених Срба то боље, што више озлеђене српске деце, то боље.
Говоре оп неком споразуму, преузетим обавезама, пред Србијом су постављају понижавајући услови и ултиматуми, да сарађује са оним који у континуитету зло нашем народу чини, беше и приче о интегрисању тзв косовске полиције. А шта је урадила та полиција да спречи ово насиље? Ништа, заправо можда и јесу, вероватно су дојављивали овим насилницима тачно време када ће аутобуси наићи. И опет ће знани и незнаи ликови из ЕУ говорити да Србија мора нормализовати односе са овим силеџијама и насилницима, биће још мало шаргарепе, биће ту и испразне (и небулозне) приче о демократском КиМ, како се остварује напредак, о неопходности интеграције Срба, али могу причати шта год им воља, на том Косову и Метохији само мржња и зло станују.

dusan

pre 10 godina

MarkoNS je hrabar momak, kaze, ko im je kriv sto su isli! Strasno kakvih ljudi danas ima u Srbiji. Isli su, jer su hrabri i jer su hteli, a ta olos od Albanaca je jaka kada se kamenuju autobusi puni mladih i dece, st... je to, zato nikada u Srbiji nece biti dobrodosli.

Rajkovic

pre 10 godina

Kakva je to stoka,njihov autobus redovno dolazi i prolazi kroz severni deo kosovske mitrovice i nikada im niko nije bacio ni kamencic ,a kamoli da im razbije glavu,jednostavno toliku kolicinu primitivizma moze da ispolji samo divljak i pleme aspidino.uvek su napadali samo slabije od sebe decu ,zene ,starce,..
(decko sa barikada, 28. jun 2013 18:27)

Ista prica i za groblje.
U istom gradu.

"U juznom delu Kosovske Mitrovice na srpskom groblju unisteno je više od 500 spomenika i tamo se umrli Srbi ne sahranjuju od 1999. godine, dok u severnom delu grada na albanskom groblju nijedan spomenik nije oštecen."

decko sa barikada

pre 10 godina

Mozes li prestati da baljezgas propali studentu! Puni su nam kuferi vaseg kosovarskog postenja!
(potkivač, 28. jun 2013 19:35)
Samo divljak moze da pozdrzava divljake ,pozdrav iz novog sada sutra krecem za kosovosku mitrovicu zajedno sa hiljade bajkera iz cele evrope...

Njaziu

pre 10 godina

Iako razumem bes komentatora ipak ne mogu a da ne postavim jedno pitanje: zar niko od stotine ljudi koji su bili dole nije uspeo da snimi bar deo tog napada?
Nemojte da me pogresno razumete, naravno da sam protiv svakog vida naslija, osobito na decu, ali meni je tesko da poverujem da je zaista bilo takvog napada, a da ni EULEX da zucne o tome. Bilo kako bilo, ako je istina to je pravi uzas, a ako se ovo skuvano sa nekim drugim ciljem...

decko sa barikada

pre 10 godina

Kakva je to stoka,njihov autobus redovno dolazi i prolazi kroz severni deo kosovske mitrovice i nikada im niko nije bacio ni kamencic ,a kamoli da im razbije glavu,jednostavno toliku kolicinu primitivizma moze da ispolji samo divljak i pleme aspidino.uvek su napadali samo slabije od sebe decu ,zene ,starce,..

VOJA KOSTUNJAVI

pre 10 godina

Mene zanima samo kako reaguju pripadnici Vojske Srbije i pripadnici MUP-a Srbije u ovakvim trenucima, sta se mota njima po glavi, dal nekad kazu, ajde bre dosta je daj da uletimo na Kosovo barem da zauzmemo severni deo sve do Pristine da zastitimo nasu decu !!!

bez_cenzure

pre 10 godina

Možda bi Srbi trebali odgovoriti na isti način jer shvatite da jedino kapiraju ako im se vrati na isti način. Imajući na umu da će Albanci po svom starom običaju provocirati i napadati trebalo je obezbijediti kamere i sve snimiti a kamenja koja su uletila vratiti gađajući njih. Ja sigurno ne bih sjedio skrštenih ruku nego bih vratio da sam se zatekao tamo. Znate s kim imate posla, što samo ćutite i trpite. Onda će biti samo gori i tako sve dok im zube ne pokažete. Shvatite to već jednom!

zoran

pre 10 godina

"a da vi pokazete malo sta ste to topili u boru metale garant niste pa kako vas nije sramota da necete sa cvecem da vas docekujemo Kosovo nije bilo nije niti ce ikada biti srpsko"
] (kosovar, 28. jun 2013 22:47)

Sačekaćemo dok odu Ameri, a otići će kao što su UVEK odlazili pre ili kasnije. Vi ćete prvo da se porokate međusobno, kao što ste se uvek rokali, a onda ćete tražiti da vas mi mirimo i nadgledamo, kao što ste uvek tražili. Samo poLJako komšije. Poljako...

schlyamm

pre 10 godina

@e-krem

Vidi ti dezurnog ekrema kako samo brani i pravda najnoviju manifestaciju albanskog fasizma i primitivizma. I mislis da ces nekoga impresionirati ovim vasim izlizanim i licemernim zamenjivanjem teza? Kamenovanjem dece i ovim vasim komentarima samo pokazujete vase pravo lice - vreme je i da vasi sponzori najzad uvide sa kim imaju posla i koga podrzavaju.

max

pre 10 godina

Ljudi,napravite majicu sa kao poljubac a unutra neka su slova KIS.Kosovo is Sebian.Ok Pa neka onda skidaju majice ako mogu a mi cemo znati sta to znaci.Ok kis se pise sa dva s ali mislim da nije losa ideja.Ili kiss(kosovo i srce srbije).

Gashpar

pre 10 godina

Albanci su najjaci,ali samo kad je 100,a jedan protiv njih nije bitno Srbin,hrvat,Nemac.....e a kad su manjini onda su prave pi...ce :-)
Albanska posla..........kukavice

Majakovski

pre 10 godina

Nasilje se nastavlja,
Od 15 aprila 2013,

KOSOVO | PONEDELJAK 15.04.2013 | 15:38
Novi napad na kosovskog Srbina

KOSOVO | SUBOTA 4.05.2013 | 09:04
KM: Zapaljen auto kosovskog Srbina

KOSOVO | PONEDELJAK 6.05.2013 | 00:20
Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVO | PONEDELJAK 6.05.2013 | 22:44
Jedini povratnik bez vode

Kosovo | četvrtak 9.05.2013 | 22:17
Kamenovan kombi Srba iz Suvog Dola

KOSOVO | PONEDELJAK 3.06.2013 | 09:37 -> 14:07
Klina: Kamenovana kuća povratnika

KOSOVO | PETAK 28.06.2013 | 15:05 -> 17:29
KiM: Napad na Srbe, ima povređenih


Dokle god se ne procesuiraju odgovorni za zlocine nad Srbima na Kosmetu, dizanje autobusa Nis ekspresa u vazduh kod Podujeva ( ubijeno 12, ranjeno 43 ), ubistva zetelaca na svojim njivama u Starom Gracku ( ubijeno 14 ), ubistva mladica u kaficu Panda u Peci ( ubijeno 6 ), ubistvo bracnog para Jeftic iz Talinovca kod Urosevca, ubistvo oca i sina, Dobrivoja i Borka Stolica u selu Drajkovce u opstini Strpce, ubistva dece u Gorazdevcu kada su ubijeni Ivan Jovovic (19) i Pantelija Dakic (12), a tesko ranjeni Djorde Ugrenovic (20), Bogdan Bukumiric (14), Marko Bogicevic (12) i Dragana Srbljak (13), unistavanje, rusenje, miniranje preko 150 crkava i manastira, miniranje kuca, skrnavljaenje grobova ovakve stvari ce se desavati.
Vise je nego ocigledno da je nasilje nad Srbima i dalje zabranjena tema.

nista ti ne brini

pre 10 godina

@Batinom na batinu
ne bi bio problem sto bi na drugom kraju bilo par miliona albanaca, videli smo 1999. koliko su "sposobni", problem je sto su tamo i amerikanci. Ali kada odu... Svo ovo kamenje ce da se vrati k`o bumerang...

mile

pre 10 godina

Ja nisam video kap krvi na ovom video izvestaju. Samo jedna devojka okrenuta s ledja.
Osudjujem ovo sto se desilo, ali zasto preuvelicavati stvari?

aljbanski spineri, neprocenjivo

pre 10 godina

Vrlo su "zanimljivi" ovi albanski agit-prop aktivisti koji se potpisuju srpskim nadimcima i koji pokusavaju da proture tezu da su Srbi kamenovali autobuse... Ovi iz albanske otadzbinske uprave za propagandu i muljanje bi ipak trebalo da pripaze koga angazuju jer postizu kontraefekat i ispadaju smesni. I pateticni

Z

pre 10 godina

Koja je to nemoc, tih Albanaca... svojim postupcima sebe pokusavaju da ubede da je to njihova teritorija, ali dzaba i oni su svesni da nije, istorija je uciteljica zivota!
ma i ako ih ne kazne, kazna ih u zivotu svakako ceka...

bez_cenzure

pre 10 godina

pa vidite,video sam u nemackoj TV,prvo bila provokacija pa tek napad,e nema vise da vam trpimo,jos malo pa srba nestalo
(toni, 28. jun 2013 21:51)

Pazi šta želiš! Da ne bude poslije heljp heljp!

Tzv. KPS štiti albanske napadače dok s druge strane MUP Srbije na dan zastave štiti albanske provokatore. Doći će i tome kraj! Srbi u Srbiji stvarno imaju čelične živce. Ovdje u BiH Albanci bi davno dobili po nosu.

bez_cenzure

pre 10 godina

Ali zato su zivi ocisceni kao metlom kada su bande isterivale iz stanova sve redom.Trideset i dvoje nije htelo da napusti svoje stanove i sad pocivaju na tom groblju.To je bilo nakon rata drugar.
(e-krem, 28. jun 2013 22:45)

Na sjeveru Kosovske Mitrovice ima i Albanaca, nerijetko i provociraju u naseljima Bošnjačka Mahala i Brđani. S druge strane Srbi su očišćeni iz južog dijela grada. Ja ću opet ponoviti da vi Albanci konačno kupite sebi ogledalo i pogledate se u njega prije nego ikoga počnete kritikovati.

ljudi koji u sebi imaju bilo sta ljudsko

pre 10 godina

Na ovom vreme svaki covek ima Telefon sa aparatom.Jel im neko slikao.Ja kao albanac sad ne razumem ko laze dali albanske novine ili srpske novine.Tamo citamo da su te ljudi svadjali medjusobno posto su bili pijani.a ovdje se kaze da su ga napali albanci.Ipak da znamo i mi albanci ko su ti ljudi
(albani, 28. jun 2013 18:03)
http://www.youtube.com/watch?v=lLKuvCdGnBs

beogradjanin

pre 10 godina

zasto su isli?? ko im je kriv
(markoNS, 28. jun 2013 17:48)

a zasto u presevu i bujanovcu slave neometano na zalost ako se stvarno zoves marko isprebijacu te u mom kraju pa cu da te pitam zasto si dolazio samo ako te navatam a ako taj ne bude marko neka se zove i janko samo da je iz novog sada dobice batine u tvoje ime

Miloš O.

pre 10 godina

Stršno, zveri u ljudskom obliku!!Nikad neće napraviti državu u civilizovanom smislu! Da su sposobni za to valjda bi u istoriji dugoj toliko vekova uspeli bar jednom! Eto prave slike , vreme zmija, to je to!

a

pre 10 godina

"Evo u kakvo drustvo nas guraju nasi vrli prvaci!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sever, 28. jun 2013 15:34) "
a sta mislis da smo zajedno i da ti oni sede u skupstini i vode srbiju jer bi oni imali 1 stranku koja bi uvek pobedjivala na izborima. ovo bi bila albanija za 50ak godina. ali dizem kapu onoj zeni trajkovic jedina je ostala dole svi koji nisu imali m*** su pobegli i dosli u beograd. kao i ove silen kancelarije za kosovo i tome sl. a sede u beogradu. idi dole u mitrovicu pa tam obranie te ljude. i ko ih brani komunjara koja je sa slobom i s mirom i doprinela svemu ovome

Marko sarkasticni

pre 10 godina

Ajde ajde vazno da smo dobili kvazi datum. To sto Albanci kamenuju nasu decu je nesto sto moramo istrpeti zarad magle kojoj težimo. Naravno, da je mnogo veci zločin pevati nego kamenovati. Mi smo pevali, eto koliko smo zli i zaostali. Eeeej pevali smo nase pesme, pa koji jos narod peva svoje pesme? Uvek se cene oni sto kamenuju. Albanci uspešno primenjuju sporazum.

automehanicar

pre 10 godina

@zasto su isli?? ko im je kriv
(markoNS, 28. jun 2013 17:48)

Logika ti je iskrivljena. Isto tako mogu da kazem "sto paradiraju gejevi, ko im je kriv kad im razbiju nos?". Samo sto cu poslije toga ja da ispadnem klero-fasista, a ti si posle svoje izjave ispao "avangardan" i kosmopolita evropskih nacela.

alo

pre 10 godina

kad nam crnogorci kamenuju vozove nikom nista, kad nasi ludaci kamenuju vozove isto nikom nista to je ista otpadnicka bagra koja voli to da radi

Lars

pre 10 godina

@pero
A kada albanci proslavljaju svoj "dan zastave" na jugu Srbije, da li oni pevaju Betovenovu "odu radosi"? I da li uz sve to jos budu kamenovani i napadani svake godine?

TRODUPLI RECIPROCITET

pre 10 godina

Ljudi,napravite majicu sa kao poljubac a unutra neka su slova KIS.Kosovo is Sebian.Ok Pa neka onda skidaju majice ako mogu a mi cemo znati sta to znaci.Ok kis se pise sa dva s ali mislim da nije losa ideja.Ili kiss(kosovo i srce srbije).
(max, 28. jun 2013 21:31)

Brate daj neki savet ovima iz Bujanovca i Preseva za Dan zastave ili mozda oni i dalje mogu da nose svoje simbole i da ih na zalost niko ne dira, a trebalo bi, i te kako bi trebalo ...

asteriks

pre 10 godina

oni stariji se secaju da su ovakve scene, odnosno kamenovanja autobusa koji su prevozili srbe bile uobicajena pojava na kosovu jos pre 30 godina. nije taj obicaj od juce

Ivan

pre 10 godina

zasto su isli?? ko im je kriv
(markoNS, 28. jun 2013 17:48)

A zasto da ne odu na svoj praznik? Ako te sutra na putu do posla prebije nekolicina huligana jel ja treba da kazem - zasto si isao na posao?

zoran

pre 10 godina

@ toni, 28. jun 2013 21:51

A koga su provocirala ona deca što su se kupala na reci pa ih izrešetaste šmajserima, neljudi nijedni. Do dan danas se kao fol ne zna ko je to uradio, prevaranti i licemeri najobičniji.
I Nemačka TV se pokazala kao objektivna kao i uvek...

kukavicki...

pre 10 godina

To su u pitanju albanski ekstremisti..Iste one junacine sto ruse i skrnave srpske nadgrobne spomenike i tako se obracunavaju sa onima koji ne mogu da se brane...Ko moze da napadne autobuse u kojima ima dece...Samo onaj ko nema trunke humanosti i ljudskosti..To nisu ljudi, vec necivilizovani pojedinci bolesnog uma...A zna se gde im je mesto..Sigurno nije medju civilizovanim gradjanima Kosova..Treba da se procesuiraju ovakvi napadi i da se strogo kazne svi pocinioci istog.Sve dok se to ne ucini,Srbi nece moci bezbedno da zive na Kosovu...Medjunarodna zajednica treba da ima poslednju rec ,kada su ovakvi napadi u pitanju!!!!

sAla

pre 10 godina

Ma mora da su ti divljaci provocirali mirne Albance , a oni,posto su iscrpeli i poslednji "atom" strpljenja, morali su da malo kamenuju autobuse. :)
Eto, mlada demokratija izazvana provokacijama je na najmirniji nacin kamenovala provokatore. Kako krasno , zar ne?
(I don't f..... beleive it)

marija

pre 10 godina

"Šta je radila kosovska policija?", upitao je Janjić na Tviteru.

Sta rade Plavi slemovi UN, Kfor i Euleks?
Gde su????
Kakva lokalna kosovska policija.

Nikola

pre 10 godina

Zapad
Proterano milion a sad ih ima dva miliona. Inace znalo se kroz istoriju da se brojnost progonjenih naroda povećavala pri egzodusima i to je tako logično. E moj zemljace, ti pričaš nekome o logici? Ne vredjaj nam inteligenciju.

r

pre 10 godina

@toni
Bravo za komentar. Pravi si primerak tvog naroda. Dobro je sto ne glumatas nego si pokazao koliko ste primitivni, sovinisti i koliko vam nije mesto u Evropi. Uzivajte jos dok mozete.

dock

pre 10 godina

Sezona otvorenog lova na Kosovske Srbe i dalje traje.Samo što su se sada Kosovskom rukovodstvu,albanskim ekstremistima i medjunarodnim trupama pridružili i naši vlastodršci.Sada Srbi na Kosovu nemaju podršku,u svojoj borbi za goli život,ni od svoje države.Nemoj samo našim vladarima ovo da pokvari današje slavlje u vezi sa datumom,jer niko i ništa ne sme ugroziti njihov "svetli"put.

LLL

pre 10 godina

Nadam se da ce Merkelova i cela EU da reaguje na ovakav albanski "pomak" ka pomirenju, integraciji i evropskim vrednostima. Da li ce Jahjaga i Taci da osude ovakvo ponasanje?

AleksandarL

pre 10 godina

Dal' ce se ovi albanski neandertalci na Kosovu i Metohiji nekada dovesti u red? Puna im usta Evrope i evrointegracija kad odu negde, a na samom terenu nisu dalje od Kabula. Ne shvataju da samo sebi stete ovakvim potezima.

DUPLI STANDARDI

pre 10 godina

(zapad, 28. jun 2013 20:54)

tvoji su poklali vise od pola miliona srba,jevreja i roma, pa vas opet primise u EU!!

Ako su ti cifre tacne, otkud 2 Miliona albanaca na kosovu?

Koliko srba je ostalo u 'ljepoj vasoj'?

srbin

pre 10 godina

Moderna armija, dobro naurazana sedi na granici vlastite zemlje i strepi i kukumavci da udje u svoju vlastitu teritoriju. Samo zato sto to EU i Nato ne dozvoljavaju. Da su takve kukavice svi ostali kao naprimer Vijetnamci ili Rusi za vreme Drugog svetskog rata bili nikad svoje zemlje ni slobode nebi imali. Nikakve pameti ni koristi od ove bedne vlasti nemamo. Ni ekonomske, ni vojne, ni kulturne. Nista-tabula raza obicna. Samo da se neko ne bi uvredio ili naljutio.

potkivač

pre 10 godina

(r, 28. jun 2013 23:55)
Emoj brajko, to sto si napisao vazi ne za njih nego za vas kosovare, ne Srbe! Shvaticete to jednog dana, ali bice kasno. Naucice vas razumu ti Albanci, ako vec ne zelite da slusate srpske vlasti.
Pozdrav iz Srbije

potkivač

pre 10 godina

"iz novog sada sutra krecem za kosovosku mitrovicu zajedno sa hiljade bajkera iz cele evrope..."
(decko sa barikada, 28. jun 2013 20:16)
E, kada bi znali sa kojim primitivcem ”novosadjaninom” se voze (tekst govori sve)!

Miloš

pre 10 godina

Dobro, jel to neko više snimio telefonom, postavio na youtube, twitter? Valjda smo nešto naučili iz izgubljenih medijskih ratova majku mu?

Nadam se narvano da nije bilo bespotrebnih provokacija, niti odgovora nasiljem.

nezaposlen albanac

pre 10 godina

Bas ne mogu da razumem kako jos ima ovakvi zlikovci,Ja sam siguran ,neki od Srba imali kameru i zna se tacno ko su zlikovci.Za ovi zlikovci ne valja amnistija. Samo budite pametni i djate vase slike kod vase ,nase i medjunarodne policije.

Volim 90te i mrzim 2000te

pre 10 godina

Gde su sad junaci srpskog viteza Dikica ??? Jel vide ono ovaj zulum na Kosovu i Metohiji ili snimaju neke nove pesmice za Amadeus bend ???

IDITE NA KOSOVO !!!

Aristotel

pre 10 godina

Kad smo mi glup narod. Umesto da instaliraju kamere, ili da povedu kamermane sa sobom, koji bi sve to snimali, pa da objave na youtubeu i da proslede novinskim agencijama, oni nista...
(Aristotel, 28. jun 2013 16:12)

Dobro pametnjakovicu, ti verovatno snimash sebe dok se vozish. Jer vozenje u autobusu je strashno interesantno.
(Milo, 28. jun 2013 18:46)

Ocigledno je da ti razmisljanje i logika nisu bas jaca strana.
Drzi se motike umesto kompjutera, a narocito komentara.

laza

pre 10 godina

Lepo je rekao kanadski ambasador Bisset da ne postoji narod na svetu koji manje zasluzuje drzavu od Albanaca sa Kosova.
Bacajte vi samo kamenje na decu i zene st... primitivna. Toliko ste gl... da ne znate da nicija ne gori do zore pa nece ni vasa.

Tuzlak

pre 10 godina

(bez_cenzure, 28. jun 2013 20:16)
Nema smisla tvoja izjava da su Albanci svima u okolini stali na zulj jer ako cemo tako gledati Srbija je ta koja je ratovala sa svima u okolini.
Ovdje je rjec o obicnom huliganizmu kojem treba stat na kraj u svim drzavama ex YU.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 10 godina

Nestrpljivo cekam da se konsoliduju redovi dezurnih albanskih naci-komentatora i da krenu sa svojim standardnim zamenjivanjem teza, demagogijom i spinovanjem... nista ne zna bolje da zasmeje.

boris67

pre 10 godina

toni, vi izrazavate stav 95% abanaca, i samo slep covek moze da ne vidi vas konacni cilj.
sto se tice nemacke tv, ne lupajte gluposi, sram vas bilo.
e, da, vas posebno raduje ranjavanje dece, to je pravi albanac sa kosova

bez_cenzure

pre 10 godina

Nakon svega što se događa čini mi se da ćemo se ovog puta prije vratiti na Kosovo. Turci su ga držali pod svojom šapom skoro 500 godina. Od albanskih terorista ćemo ga vratiti i ranije. Oni su potpuno nesposobni upravljati tom teritorijom. Gori su čak i od vlati u ostatku Srbije (dio Srbije koji kontrolišemo). Prvo će se oni međusobno obračunati a onda a dolazi i dug na naplatu.

Igor

pre 10 godina

@markoNS

Замисли марко да те ја, пошто живим у НС, испребијам на улици, и онда да ти неко каже, ко ти је крив, што си ишао?

Nikola

pre 10 godina

Ljudi, sto se srdite?! Pa nisu pucali! Vidite kako standardi EU pozitivno uticu na stare Ilire, Dardance i po potrebi dopisite. Mozda ce jednog dana i da zaigraju kolo sa nama! na celu sa Hasim Danilovic Tacijem... Ili bolje valcer, to je tako EUropski.

Gojo

pre 10 godina

@fsdfasg

Razum uvek pre emocija:)

Pa da...samo objasni to roditeljima povredjene dece???

p.s. Ima jedna nasa izreka koja glasi "po tudjoj guzi nije mnogo ni sto
batina?!

Popovi tviterasi

pre 10 godina

"Patrijarh Irinej bezbedno je napustio teritoriju Kosova, objavio je na Tviteru iguman mananastira Visoki Dečani Sava Janjić."

Sta sve necu procitati?!

sofronije

pre 10 godina

Organizovano i instruisano od strane neke partije ili same vlasti na Kosovu. Sram vas bilo! Neka se ujedine diplomate i neka bombarduju EU ovim dogadjajima.

Ivan

pre 10 godina

Svaki Vidovdan ista prica, svaki albanski dan zastave (kada dolaze u presevo) niko ne sme da pisne.

Ali se bar tesim sto ce u znak protesta zandarmerija odlucno da izvede vezbe kod usca i neko ce svoju zgradu da vandalizuje sa saranjem "kosovo je srbija"

Aristotel

pre 10 godina

Kad smo mi glup narod. Umesto da instaliraju kamere, ili da povedu kamermane sa sobom, koji bi sve to snimali, pa da objave na youtubeu i da proslede novinskim agencijama, oni nista...

Gojo

pre 10 godina

@fsdfasg
Ne zelenase svi Srbi sa Kosova po Beogradu, ima ih jos mnogo u Kolektivnim centrima sirom Srbije...Zar nije Kosovo mlada "demokratska drzava" kako nas ubedjuje Taci, u kojoj su svi "gosti bezbedni" kako rece Nemac?? racunajuci valjda i bezbednost za svu Srpsku decu...
Cudna ti je ljubav prema Kosovu, a jos vise prema njenim stanovnicima inace nasim sunarodnicima??

Бојан Илић

pre 10 godina

TRODUPLI?!
За ово се каже "меша бабе и жабе"!
"Долина" и парастос, иначе, и европским јунацима није исто!
Нећу да генерализујем, али ови билмези што су гађали децу...све најгоре!
И нека сам ја овакав и онакав, али ово би требало да осуде и "најнајлибеларнији" Срби, јер више нема смисла!
Надам се да ће неко од оних силних "миротвораца" да спречи овакве немиле догађаје у будућности!
Ако не могу, дај да то уради неко ко може!
На пример ми, али све по "демократским принципима"!
Неко треба да заштити Србе и друге неалбанце од иживљавања билмеза, јер ће се оваквим "истрагама у току" КиМ само још више "испразнити" од Срба!

max

pre 10 godina

Za trodupli recipocitret.
Ne znam da li si to ironican na moj komentar,nisam mislio nista lose. Gledao kako im skidaju majice 'kosovari'. Sto se tice Bujanovca, vjerovatno nose tamo albanske zastave i majice, ali mi smo dobili datum, to je nasim politicarima vazno ili cini mi se neki semafor..zuti..zeleni

Rade

pre 10 godina

@SS
Ne bi bilo ni Srba u nesrpskim delovima Bosne, ne bi bilo ni Srba u Hrvatskoj, ne bi bilo ni Srba na Kosovu... ili se to već dogodilo, ali je sasvim u redu?? Zbunjen sam nešto...

my way

pre 10 godina

Ali, (na stranu sta ko po kojem pitanju mislio o Milosevicu i nevezano za njega) ako neko u Srbiji kaze "ne sme niko da vas bije", to ce po logici belosvetskih mocnika i ovdasnjih NVO biti ne huskanje, vec otpocinjanje rata, jer se izgleda to inace u bivsoj Jugi radi recima i knjigama, pa jadne zrtve moraju od toga da se oruzjem "brane".

sta ces

pre 10 godina

Brate daj neki savet ovima iz Bujanovca i Preseva za Dan zastave ili mozda oni i dalje mogu da nose svoje simbole i da ih na zalost niko ne dira, a trebalo bi, i te kako bi trebalo ...
(TRODUPLI RECIPROCITET, 28. jun 2013 21:52)

Ti bi trodupli reciprocitet. Ne vredi, Srbi otisli na Cecin koncert sta ces to ih vise zanima od kamenovanih Srba ...

Interesuje me samo moje du....

pre 10 godina

Ma nema veze, sad ce krediti, predpristupni fondovi, velike plate za cinovnike u Briselu ! I koga jos interesuje par razbijenih glava.

Miloš

pre 10 godina

@svi mi znamo koliko su dva i dva
Ne smeju da postoje izgovori za fizičko nasilje, sem u samoodbrani.

Nije palo na pamet da se moglo odgovoriti pevanjem?