Subota, 08.06.2013.

12:17

Butorović preminuo prirodnom smrću

Ratko Butorović (57), zvani Bata Kan Kan, pronađen je mrtav u svom hotelu "Park" u Novom Sadu. Nije pronađeno ništa što ukazuje na nasilnu smrt, kaže sudija.

Izvor: B92

Butoroviæ preminuo prirodnom smræu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

227 Komentari

Sortiraj po:

Garter

pre 10 godina

O kakvom dobrotvoru pričamo!. Što nije obnovio Narodni Muzej ili donirao novac za narednu sezonu arheoloških istraživanja na Viminacijumu! Naravno da nije mogao to da uradi jer nije ni znao da tako nešto postoji u našoj zemlji! Takvi likovi jednostavno ništa ne znaju jer ništa kod očiju ne vide, a imali su prilike da vide!. Jadni su oni koji su skloni tome da kriminalnu prošlost obskurnih, polusvesnih i smešnih likova nultog obrazovanja i nikakvih duhovnih aspiracija guraju pod tepih zarad nekakvog sumnjivog doprinosa u radu lokalnog fudbalskog kluba! Takve rustične fizionomije predstavljaju samo nusprodukt višedecenijskog urnisanja kulture na ovim prostorima i ništa više!. Najžalije od svega je to što se njegovoj smrti uopšte poklanja toliki prostor kao da je reč o bardu glume ili operskom velikanu!

novosadjanka

pre 10 godina

E kad mi napisete "velika tragedija....legenda...." povraca mi se! Otisao je on Bogu na ispoved i sigurna sam da ce svoj ovozemaljski raj tamo zameniti paklom,koji je zasluzio!

Nikola IV

pre 10 godina

O kakvoj velicini,legendi,caru se u ovom slucaju radi vidi se iz cinjenice da je imao dozivotnu zabranu ulaza u sve civilizovane evropske drzave ,a da je isti taj bas u Srbiji postao biznismen ,legenda, car ,dobrocinitelj itd. ne cudi nikoga ko je u Srbiji rodjen i u njoj zivi ili ziveo .

oooops!!!

pre 10 godina

gde ćemo mi sa nama ovakvima? pre svega: Pokoj mu duši, neka mu je laka crna zemlja! Ali ne mogu da se otmem utisku da moralni sunovrat u Srbiji još nije dotakao dno iako je u slobodnom padu. Secikese, ubice, ucenjivači, prevaranti imaju duboko poštovanje nadam se ne većine, ali značajnog broja maloumnika (računam da iole pametan i obrazovan čovek zna i prezire to kakvi su to ljudi), dok je među decom rašireno mišljenje da je biti dobar fak loše jer si štreber. Kuda ćemo takvi ne znam?!

kraj sa krajem

pre 10 godina

#ja imam 8 razreda...imam firmu sa 20 radnika.poceo sam pre 17 god da dovozim polovne automobile u srbiju.pored njih i polovne gume i ostale delove za kola.nije da se hvalim stvarno ali dosadni ste sa rom skolom i doktoratima..posteno sam stekao dva stana u bg stan u tri stana mom rodnom gradu i od auta imam sta god zelim.niko i nikad mi nije pomogao.krenuo sam sa 5 hiljada maraka koje su mi dali roditelji..i sta sad doktori i ostali strucnjaci???mislite da je skola sve?
(marko.., 8. jun 2013 16:09)

A rodni grad ti je negde u CG, ma sve nam je jasno

Archi

pre 10 godina

U zadnjih 2-3 nedelje stradalo je troje biznismena; jedan je ubijen na parkingu, drugi se navodno ubio na auto-putu i sad Bata u svom hotelu pod nerazjasnjenim okolnostima. Zanimljiva je jedna stvar koja povezuje ovo troje ljudi, a to je FUDBAL?

Bermet Tivoli (Dušanajzer)

pre 10 godina

Secam se pocetaka , na NS prostoru, gde je vodio prvi diskont privatni
"Kan Kan", pa je onda otvorio jos jedan. Pa je onda angazovao jednog mog nazalost pok. druga da radi neke , kako je rekao , klima uredjaje. Bilo je tu vrlo brzo svasta. Ali imao je nekog stila , harizme, im'o je neko mu*o.
Neki kazu da su utakmice podmicene, verovatno jesu ali izgleda da ih je prilican broj takav, puno toga podmicenog. Ako nista drugo, voleo je fudbal, sport uopste i promovisao ga. Neka mu je pokoj dusi.

rokosovski

pre 10 godina

kada bi mene drzava pustila da se bavim kriminalom,pa kad dovoljno zaradim da se povucem, ta ista drzava mi sve to lijepo legalizovala ,ja bi dao i zvezdi i partizanu i vosi i mladom obilicu koliko god treba.sigurno nije davao od onoga sto je zaradio kopanjem i nadnicenjem.a ni skole neke da to sve ima nije imao.

peki

pre 10 godina

Neznam sta je sve nosio na dusi i cime se bavio al je bar taj klub digao iz mrtvih...Malo cudak al ipak bio je realan covek...Ko ce jos da plati 100 autobusa novosadjani i sendvice i ulaznice nebitno od kojih para.Navalite na politicare oni nas jade...pustite Batu da pociva u miru...

darko

pre 10 godina

garantujem da mu je u hotelu dosla,glave neka dvadesetogodisnjakinja, cim ovaj istrazni sudija veli da se zna ko ga je nasao i kako, ali da nije za javnost.
Ipak treba dobra srčka, i puno kondicije da se isprati tempo tih mladih konkubina. RIP, Bato... bolje i tako nego od bombe u automobilu.

Јагодинац

pre 10 godina

Мало је фудбалских великана у Србији. Бато је ушао у легенду српског фудбала.

milan

pre 10 godina

(MarkoNS, 8. jun 2013 18:43) Banovo Brdo i jeste predgradje jer se putuje pola sata do centra :D (Nikola, 08. jun 2013 19:57) A kako, onda, ja, gradskim prevozom, od B.Brda do Centra stignem za 15 minuta?

MilosPFC

pre 10 godina

Veliki gubitak za Vojvodinu i fudbal uopste.Jesam zakleti Grobar,al ovaj covek je za svako postovanje,vaskrsao je Vojvodinu koja je bila pred gasenjem i u velikim dugovima i vratio je gde joj je mesto,obnovio SC Vujadin Boskov,obnovio stadion,sve u svemu,tezak udarac za pre svega Vojvodinu i nas fudbal koji je ostao bez kvalitetnog,vrednog i korektnog sportskog radnika.
Bato smekeru pocivaj u miru,a ovim ostalim koji se nasladjuju covekovom smrcu i pisu nebuloze bih samo porucio sve se vraca.

peka1985

pre 10 godina

nebitno cime se covek bavio i sta je radio u mladosti,velika tragedija,uradio je za vojvodinu vise nego sto ce iko u sledecih 50 godina,i prava je steta sto nije docekao da sa vosom uzme makar jedan trofej,bato pocivaj u miru

Milutin

pre 10 godina

Vidim ima puno Srba koji se raduju tudjoj smrti. Ma ko taj bio, bio je ljudsko bice ko i svi mi. Posle da se ne cudimo sta nas je sve snaslo i sta nas sve snalazi i da ne trazimo krivicu u drugima.

Kgb

pre 10 godina

ja imam 8 razreda...imam firmu sa 20 radnika.poceo sam pre 17 god da dovozim polovne automobile u srbiju.pored njih i polovne gume i ostale delove za kola.nije da se hvalim stvarno ali dosadni ste sa rom skolom i doktoratima..posteno sam stekao dva stana u bg stan u tri stana mom rodnom gradu i od auta imam sta god zelim.niko i nikad mi nije pomogao.krenuo sam sa 5 hiljada maraka koje su mi dali roditelji..i sta sad doktori i ostali strucnjaci???mislite da je skola sve?
(marko.., 08. jun 2013 16:09). Nije skola sve u zivotu, ali vidim da zbog iste nisi ispunjen, bez obzira na svoj novac! Vidi se da te boli...

Nikola Znatizeljni

pre 10 godina

Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...
(marko, 8. jun 2013 15:29)

marko,

zar nije bilo jednostavnije objasniti (nama nesposobnima) koliko ucenja,truda ( molim za konkretne podatke )stoji iza nove kuce , stana u Budvi i tri automobila marke Audi u drzavi koja se zove Srbistan .

Milos

pre 10 godina

Necu da ulazim u to sta je bio i cime se bavio,samo cu reci da je ovo tuzno jer je njegov klub "VOJVODINA" jedini koji ne duguje pare igracima i u tom klubu su svi isplaceni. Navijac sam Zvezde ali da nismo namestali mi i partizan on bi covek uzeo nekoliko trofeja. Sve u svemu steta za coveka a i za fudbal naravno.

marko..

pre 10 godina

ja imam 8 razreda...imam firmu sa 20 radnika.poceo sam pre 17 god da dovozim polovne automobile u srbiju.pored njih i polovne gume i ostale delove za kola.nije da se hvalim stvarno ali dosadni ste sa rom skolom i doktoratima..posteno sam stekao dva stana u bg stan u tri stana mom rodnom gradu i od auta imam sta god zelim.niko i nikad mi nije pomogao.krenuo sam sa 5 hiljada maraka koje su mi dali roditelji..i sta sad doktori i ostali strucnjaci???mislite da je skola sve?

MarkoNS

pre 10 godina

U normalnim drzavama se niko ne raduje kada sef (boss) ode, posto onda nastaje haos i besni psi stupaju na scenu! Bata je posle odlaska Lainovica (Dugog) uspeo da odrzi red u NS, bojim se da nema treceg koji ce nastaviti. Izgleda da nam sledi krvava borba za prevlast, reketiranje, maltretiranje, pljackanje, losa roba...

Zoki Džingis Kan

pre 10 godina

Kada je ćelavi francuz rekao da se Nole ipak "upecao" u mrežu, stade se Novak pravdati i lepo na tečnom francuskom govoriti da je lopta ipak napustila teren i samim tim njega oslobodila obaveze da je "ne dotakne" ali mudri ćelavi hohštapler se naposletku odluči da Nadalu udeli milostinju i time preokrene ceo meč... Staro trošno srce Batino pade u večni sanutak napunjeno mržnjom zbog svetske i evropske nepravde... Eh putuj evropo i nemoj više čekati na nas, nama je dobro, dospećeš i ti na rđav glas...putuj planeto super smo se družili, nama je lepo tamna tol'ko koliko smo zaslužili...

Novi Sad

pre 10 godina

Mozda jeste.on bio mafijas, kriminalac i sve sto kazete, ali hvala mu mu sve sta je uradio za Vojvodinu, neka ti je laka crna zemlja. Tvoji slaninaru!

Vladimir

pre 10 godina

O pokojniku sve najlepše, slažem se, ali ... ovom liku jedno ne mogu da zaboravim. Onda u finalu kupa, jeste ih oštetio sudija, ali oni napustili teren, prave cirkus, a ovaj stoji na istoku rupe i nešto mudruje i raspoređuje. Par meseci kasnije u Beču pokradoše ih još gore, izradili ih kao volove, ali nisu smeli da pisnu. Beč je to, rođaci, Austrija, a od njih možeš i bičem da dobiješ. Mene, poštenog prečanina i potomka lojalnih podanika carice Mare su naterali da nedavno svim srcem navijam za Jagodinu sa sve Palmom u kolcetu. Ali ja to samo onako ... inače, o pokojniku sve najbolje. Naravno.

novosadjanka

pre 10 godina

@secam se Bate 90.ja sam drzao diskoteku u hotelu Park,zvala se Dendi,tada sam imao 18god i spavao u kraljevskom apartmanu,tada je pokojni bata(laka mu zemja )drzao parfimeriju u holu hotela,mozda je imao i jos jednu,nisam siguran,dok je pokojni Lajavi ili kako su ga kod nas zvali Dugi.drzao pola Novog Sada posle toga je on preuzeo neke poslove u spensu i par picerija,nemojte da lupate da je opasan i kriminalac,ako sam ja mogao pored njega koji je duplo stariji od mene imao respekt onda vam je sve jasno,posle 2000 sta je radio neznam jer sam se ja vratio u Beograd.do tada je covek posteno radio,VELIKA TRAGEDIJA ZA FK VOJVODINA I NEKA MU JE VECNA SLAVA
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bokan Beorad, 8. jun 2013 14:40)

E pa cim si ti od Bokanovih,onda se tvoje misljenje bas uvazava...onako bas, bas....vidimo se u citulji!

Duci0167

pre 10 godina

Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...
(marko, 8. jun 2013 15:29)
Koliko? Doktorirao sam pre 4 godine. Sva vrata zatvorena! Ne pripadam ni jednoj stranci i nisam "braćala".

vera

pre 10 godina

@Svi ovi koji pljuju po Butorovicu zivot bi dali da zive njegov zivot... Price pokrao je, kriminalac je, pricaju nesposobni ljudi, i svako drugi im je kriv... Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 8. jun 2013 15:29)

A jal,DERANE, cime se ti ono bavis....cisto da znamo da usmerimo nasu decu! :P

DuffNS

pre 10 godina

Preminuo prirodnom smrću!?!?!? Pa jutros su ga pronašli, od kada se to tako brzo radi autopsija, koju mi to tehniku posedujemo kada za jedno prepodne možemo da dobijemo sve toksikološke nalaze!? Radi se o kontraverznom biznismenu (kriminalnog miljea) tako da ništa cudno ne bi bilo da ga je neko otrovao itd. Nekom se baš žuri.

grbavica ns

pre 10 godina

Ne razumem ljude koji gaze po mrtvom coveku? Raspitajte se malo koliko i kome je pomogao, ako mu vec pominjete sa druge strane tu kriminogenu stranu? Iz Novog Sad-a sam, i sve najbolje mogu reci za ovog coveka. Vojvodinu je vratio na staro mesto, napravio super-moderan stadion i centar za mladje pogone. Obnovio hotele i zaposlio ljude...! Samo mogu zaliti za takvim clanom zajednice. Bato, laka ti zemlja, i pocivaj u miru...

Milos Ilic

pre 10 godina

1989. godine imao privatnu piljaru, a 20-ak godine kasnije u Srbiji imao kamione,avione, brodove... Rodjaci, jel smo nesto propustili u tih dve decenije?

marko

pre 10 godina

Svi ovi koji pljuju po Butorovicu zivot bi dali da zive njegov zivot... Price pokrao je, kriminalac je, pricaju nesposobni ljudi, i svako drugi im je kriv... Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...

Piplfoks

pre 10 godina

(Žile, 8. jun 2013 15:08)

Pa da ništa u životu nisam postigao, još uvek imam u životu da se ponosim što nisam kriminalac k'o Bata, ili beskarakterna mrlja poput raznih navijača čije poštovanje je Bata kupio za šaku fudbalske zabave. Pametnom i poštenom dovoljno.

pablito

pre 10 godina

@Srecko Sojic, 8. jun 2013 12:48

Samo znam da su onog lika zvali Budala zato sto je jedini medju njima zavrsio fax...

Ovakvi likovi kao Butorovic postoje svugde, ali samo na Balkanu mogu da postanu ugledni clanovi drustva. Najstrasnije je sto im ljudi titraju da su carevi i legende, toliko o tome u kakvom smo mi k....

Sitničar

pre 10 godina

Mali prilog biografiji (izgleda zaboravljen detalj): naš sportski pregalac je imao i svoju piramidalnu banku, u isto vreme kada i Dafina, samo manjih razmera i kraću po stažu.
Pretpostavljam da će opljačkane štediše pohrliti da se upišu u knjigu žalosti.

vip007

pre 10 godina

Sećam se negde 1988-89 kada sam par puta pomagao u Kan-Kanu. Prodavao hleb i slične potrepštine. Bata je izgledao kao najobičniji šljaker i uvek sam se pitao kako je jedan takav uspeo da otvori "prvi privatni drakstor". E onda sam prvi put kao mlad čovek čuo o "crnogorskoj vezi". I eto, od drakstora do hotela, klubova, i vila.

Mislio sam da je to nešto čudno i izopačeno. Ali ne brinite, ima takvih sijaset i ovde u SAD. Samo se ne vide toliko medju 300+ miliona.

odosmo svi..

pre 10 godina

ova gromada je definitivno zasluzila aleju slavnih i sve drzavne pocasti.. s obzirom da nije umro u zatvoru, znaci da je jako uspesan poslovan covek..

Kropotkin

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da je jedan Novosadjanin u stanju da izjavi da je Novi Sad smrcu ovog crnogorskog kriminalca izgubio mnogo. Ljudi, sta je sa vama?

Piplfoks

pre 10 godina

Samo praznoglavci kojima je fudbal jedini faktor u životu mogu jednom ovakvom bahatom kriminalcu da uzimaju za olakšavajuću okolnost što je 'učinio mnogo' toga za Vojvodinu, fudbalski klub k'o fudbalski klub u jednoj trećerazrednoj ligi. Još se vređaju, zamislite, što nam ne pada na pamet da 'govorimo sve najbolje' o njihovom idolu, samo zato što mu je zao život konačno došao glave. Vi ste ti koji ste odvratni sa takvim idolima i takvim životnim vrednostima.

Bokan Beorad

pre 10 godina

secam se Bate 90.ja sam drzao diskoteku u hotelu Park,zvala se Dendi,tada sam imao 18god i spavao u kraljevskom apartmanu,tada je pokojni bata(laka mu zemja )drzao parfimeriju u holu hotela,mozda je imao i jos jednu,nisam siguran,dok je pokojni Lajavi ili kako su ga kod nas zvali Dugi.drzao pola Novog Sada posle toga je on preuzeo neke poslove u spensu i par picerija,nemojte da lupate da je opasan i kriminalac,ako sam ja mogao pored njega koji je duplo stariji od mene imao respekt onda vam je sve jasno,posle 2000 sta je radio neznam jer sam se ja vratio u Beograd.do tada je covek posteno radio,VELIKA TRAGEDIJA ZA FK VOJVODINA I NEKA MU JE VECNA SLAVA

zoran

pre 10 godina

Koliko god bio kontroverzan,mislim da jedini koji je smeo da se suprostavi vodećim ''poštenim'' ljudima iz glavnog grada... Šteta,bio je veliki ljubitelj fudbala..
Počivaj u miru legendo :(
(Shakal Loznica, 8. jun 2013 12:24)

Po ovoj vesti, danas, izgleda da im se suvishe suprostavljao. Nije dobro za zdravlje. ochigledno.

Saucheshce familiji.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 10 godina

Opet citam komentare i ne mogu da verujem. Da li ga to sto pomaze fudbalski klub cini manjim zlocincem? Naravno, ne.

simonida

pre 10 godina

Bio je legenda kazu neki komentatori. A u cemu je to bio legenda, cime se bavio, kako je postao tako bogat da je imao nekoliko hotela, vila, besnih auta pa cak i ceo fudbalski klub.
Malo cinjenica da i mi obicni bednici nesto naucimo.

veerghoen

pre 10 godina

Bilo kako bilo, covek je doneo renesansu u fudbalsku Vojvodinu. Napravio je za Voshu nesto sto mnogima za 50 godina nije poslo za rukom. Otvoreno se suprotstavljao vecitim rivalima i prvi je ustanovio zabranu odvodjenja fudbalera Voshe u Zvezdu i Partizanu. Neka mu je laka zemlja....

EU Citizen

pre 10 godina

Ovakvi likovi iz crtanih filmova samo u ovoj primitvnoj i nenormalnoj državi mogu da budu "veliki biznismeni" i da mirno umru u krevetu u svojoj palati, i to isključivo zahvaljujući dosluhu sa onom glavnom mafijom u Srbiji, političko-udbaškom, u normalnim zemljama, to može da divlja desetak godina, ali onda zaglavi u bajbok iz koga obično niakda više ne izađe, takvi i ne treba da budu na slobodi, jer samo štete normalnom društvu i ekonomiji.

Mad4Red

pre 10 godina

Ode jedini lik koji je mogao da se suprostavi lopovima iz FSS!!! Na stranu to kako se oblačio pričao i to, digao je FK Vojvodinu iz mrtvih... RIP BATO!!!

Jovca

pre 10 godina

Pa svi ovi imaju isti dosije, samo menjaš zaglavlje sa imenom. Klasični udba rezime, otišao, pljačkao, vratio se, uložio, par puta na njega pucano, mrtav.

021's

pre 10 godina

@Kropotkin:alo prijatelju,sta je taj Bata tebi skrivio pa da ga pljujes?Jel tebi nesto ukrao,jel te pretukao,jel napravio neku stetu Novom Sadu?Voleo bi bas kad tako sve znas da nam to pojasnis.Da nisi ti neki lokalni domaci izdajnik koji voli vise CZ ili Partizan pa ti je Bata smetao sto vise ne mozete da otimate za dzabe dobre igrace,sto je digao glas protiv muljanja pomenutih klubova na svim nivoima itd.Daj nam malo to pojasni,evo ja sam rodjeni Novosadjanin,nisam nikakav Crnogorac ako mislis da njih nesto branim...

kobaz1987

pre 10 godina

bio je krimi dzimi, furao je taj fazon ali je i pomagao i borio se za svoj klub. mnogo gorih ima na vlasti i oko nje koji su "dobrocinitelji" i cisti "kao suza" a gori su od ovoga bili 100 puta. videcemo svi koliko je znacio vosi tek sad kad ga vise nema... poslednji pozdrav!

Dr.Tifus

pre 10 godina

Ovo je neprocenjiva steta za srpsku nauku, umetnost i kulturu. Kako li cemo dalje bez njega. Treba da bude barem 10 dana drzavne zalosti...

Žile

pre 10 godina

Odvratno je čitati komentare u kojima se neko i mrtav vređa.Bilo kakv da je bio za FK Vojvodinu učionio je mnogo.Da njega nije bilo stara dama srpskog fudbala odavno bi bila mrtva.Fudbalski centar ½Vujadin Boškov½ je najlepši u okruženju,otvorena je nedavno sportska akademija,počelo je, zahvaljujući Bati renoviranje stadiona ½Karađorđe½ koji bi trebalo da bude najzad po standardima UEFE.Ulagao je u klub, društveni novac za to nije trošio jer mu nisu pomagale ni gradska ni pokrajinska vlast.Mogao je sve da napusti ali nije, verovao je u Vošu i svi mi zajedno sa njim da će na 100 rođendan osvojiti titulu.Smrt ga je prekinula u toj viziji.Počivaj u miru.

iz mog ugla

pre 10 godina

u zemljici srbiji najviše se žali za kriminalcima i narko dilerima. vrednosti i znanja se izvoze (proteruju), a kriminalci vladaju.
sad je svima kao žao?
moje dete je moglo da bude zatrovano njegovim narkoticima, ili ubijeno u obračunu njegovih baandi...
meni nije žao!!!
(muflon, 8. jun 2013 12:57)

Bata Buturovic jeste bio kriminalac i to nije nikakva tajna , samo taj kriminalac jeste doprinosio fudbalskom klubu "Vojvodina" i stadionu "Karadjordje" jer pre njega su "posteni" ljudi iz uprave pljackali grad Novi Sad trazeci pare za obnovu stadiona i postavljanje semafora. U jednom trenutku grad je obezbedio 50 000 evra a te pare su nestale preko noci , stadion "Karadjordje" je imao i dalje semafor na "pedale" a sam stadion u katastrofalnom stanju. Naravno tebe ne interesuju gde su te pare zavrsile i cija su se deca bogatila? Ona sto dolaze danas na neciju proslavu rodjenje deteta i pucaju po nevinim gostima... Sto se tice narkomanije , Buturovic je tu ima jasan stav , ne drogama i to zna svaki Novosadjanin. Veliki je spisak kojim je sve ustanovama pomagao , sportskim klubovima .... Ne zalim ja Buturovica ali kakvih kriminalaca imas danas , on je bio "zlato"

sve se vraca,sve se placa

pre 10 godina

Dok sam ja jos bio u novom sadu bata kan kan je imao dve prodavnice i bio ne tako opasan lik,sitni muljator,sto bi se reklo ali onda su dosla vremena 90-tih gde je normalan svet pobegao odande a likovi kao ovaj se obogatise...

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 10 godina

E, neka je. Zaboravili ste onu devojku koja je ubijena u njegovom hotelu? Pa se zataskalo. Ne mogu da verujem da ima neko da zali za ovim kriminalcem, dilerom, preprodavcem oruzja...Pocetkom devedesetih sa zakacio za deciju bolnicu u Novom Sadu. Bio je beo od robe koju prodaje. Konobari hotela Park su ga skrivali ispod sanka. Posle im se ne lepo oduzio kada je isti kupio. Ja ne govorim o pokojniku sve najlepse. Sta je to imao najlepse? Trenerku? Ma kakvi.

osica

pre 10 godina

Ja iz ove biografije ne vidim da je bio legenda nego " kontraverzni biznismen " iliti kriminalac. Ne znam sta vam znaci " legenda ", koji vam je djavo ljudi, kakav vam je sistem vrednosti ?

Zile

pre 10 godina

Pa valjda o pokojniku sve najbolje? Nacrniste coveka, sram vas bilo... RIP u svakom slucaju nije bas toliko crn bio, ipak je nesto uradio za tu decu tamo a i koliko znam bio je human covek.

Tekelija

pre 10 godina

Свакаквих коментара има. Поготово од ових 'праведника'.
Будите људи и барем немојте ништа прокоментарисати.

Ни ја га нисам волио, али желим му да почива у миру.
Саучешће породици.

Beogradjanin

pre 10 godina

Saradnik UDBE Niksicanin KanKan bio je jedini koji je smeo da kaze u brk sve ostalim saradnicima UDBE i UDBASKIM glavesinama.
O pokojniku sve najlepse nek mu je laka zemlja.
Dok se god ne otvore dosijea UDBE i dok kod zvanicna drzava Srbija ne krene sa procesuiranjima Udbasa i saradnika Udbe na tlu Srbije koji borave u Srbiji punih 70 godina nema nade za Srbiju i maticne gradjane Srbije koji zive u svojoj drzavi kao gradjani drugog reda , pljackani i terorisani od UDBE, bez prava na povracaj otete imovine od strane Udbasa i bez prava na posteni zivot i radno mesto.
Udbaska igranka se igra vec punih 7 decenija na tlu Srbije, vreme je za kraj igranke.

sin Miladin

pre 10 godina

Tek sada slede pravi problemi za Vosu,ja vam kazem,pa setite se samo u kakvoj situaciji,pre svega finansijskoj je bila Vojvodina pre nego sto je Kankan postao predsednik,tolika ih je besparica mucila da su jedva za plate igraca izdvajali.Voleli ga neki ili ne,ali Bata je taj koji je zasluzan za to sto se FK Vojvodina preporodio,eto juce su doveli novog trenera i sve je islo ka tome da ce se mozda sledece sezone boriti za titulu.
Bato pocivaj u miru.

Istina

pre 10 godina

Ako se radi o ubistvu, pre nekoliko dana je sprecio Partizan da postane sampion u rukometu tako sto je platio kaznu koju je RSS odrapio RK Vojvodini pod pretnjom da ce joj oduzeti 5 bodova i titulu. Oni ne prezaju ni od cega da bi se dokopali titule u bilo kom sportu. U svakom slucaju i ako jeste i ako nije ubistvo RIP.

Nemanja

pre 10 godina

'Povrača' mi se od ovih što pišu komentare u fazonu 'žao mi kao fudbalskom fanu'. Kao da ga to što je pomogao Vojvodini iskupljuje što je bio kriminalac. Da nema takvih uopšte, ne bi se morala Vojvodina od lopova ni braniti.

srbin ns

pre 10 godina

Samo da se zna covek je bio srbin i izjasnjavao se tako! Postoje i izjave pogotovu uoci fudbalske utakmice sa Hrvatima u Zagrebu! O pokojniku sve najlepse!

Vojvodjanin

pre 10 godina

Mnogo ga cenim zato sto je bio jedan od retkih koji se suprotstavio ludilu nacionalizma. Njegova saopstenja su uvek bila smislena i lepo srocena. Secam se kako je odgovorio na pevanje podrugljive sovinisticke pesme "Pola madjar, pola ustasa" od strane partizanovih navijaca i igraca. Rekao je, mi nismo ustase, a da smo Madjari, ne bi nas bilo sramota. Takvu distancu od sovinizma nismo nikada culi od drugih u sportu. Zato mi je prosto strasno ovo nasladjivanje njegovom smrcu od ljudi koji nista ne znaju o njemu. Pocivaj u miru Bato, vole te tvoji Vojvodjani.

darkwood

pre 10 godina

Samo da podsetim da je u pozaru u hotelu Putnik izgorelo troje ljudi. Do danas niko nije osudjen niti procesuiran u vezi ove tragedije!

018

pre 10 godina

kao Nislija nisam ga poznavao licno ali ovako iz medija i iz "proverenih" prica sam dosat znao o njemu. mozda je kontraverzan biznismen ali makar je ulagao u sport na ovaj ili onaj nacin. Naravno kad ima za njega ima i za klubove. Takodje mi se dopadao njegov stav sto se tice pranja novca preko sporta. nesto slicno kao abramovic samo u mnogo manjim razmerama. "kad vec profitiram bolje da to bude preko ulaganja u sport". Takodje furao je neki svoj fazon.Sve u svemu nedostajace mi njegovo pojavljivanje u medijima i izjave ravne tragi-komizmu...
slava mu.

naselje

pre 10 godina

Ne kazem da covek nije bio kriminalac, ali mislim da se vec dugo time nije bavio, vec je prebacio zaradjenu lovu u legalne biznise.
"Bedem" koji pominjete da je srusio nije bio nikakav bedem, vec zidic visine pola metra na terasi ispred hotela koji nije imao nikakve veze sa originalnom arhitekturom tvrdjave - podignut je pre pedesetak godina.
Za Vosu je ucinio bas dosta: od raspalog i bankrotiranog kluba (Dejan Govedarica je onomad saigracima ispekao prase jer su bukvalno bili gladni) napravio je respektabilan klub koji redovno tuce zvezdu i partizan (imamo pozitivan skor sa njima u poslednjih pet godina). Pre dva meseca je otvorena sportska akademija FK Vojvodina, prva takva na Balkanu, gde ce mladi talenti moci da se skoluju posveceni sportu...
Ne branim ga, bio je takav kakav je bio, ali nije bas da je sve sto je u zivotu uradio bilo lose i kriminal

Someone

pre 10 godina

Ko je Buturović? Ko je Karadžić? Ko je Osmajić? Sve provereni kriminalci i novopečeni biznismeni, menadžeri fudbalskih klubova i obavezno Srbogorci. Toliko! Za Osmajića se odavno znalo da se bavio kriminalom u inostranstvu, da je bio u vezi sa Arkanom. Srpski fudbal, mnoge stranke kao i mnogo-štoššta su srbogorske mafijaške organizacije!

Zmaj od Kosmaja

pre 10 godina

Posten covek, patriota, Iskreni borac protiv droge, kriminala, korupcije i nasilja na fudbalskim utakmicama. Istaknuti clan SNS jos od 1990-te...

veerghoen

pre 10 godina

Svi smo gresni... Nemojte da osudjujute pokojnika jer to nije hriscanski. Covek je nekom harizmom vodio klub i bio zasluzan za sve simpaticniju Vojvodinu. Neka mu Bog dusu prosti i neka mu je laka crna zemlja. Slava mu, od navijaca Zvezde.

Nikola Epikurijevic

pre 10 godina

Osim dva- tri normalna , svi ostali komentari opisuju moralno stanje Srbije, koje je uzgred receno uvek takvo bilo, a ne tek od 90-ih na ovamo. Nigde na svetu ( osimne mozda Sicilije,Kalabrije,Kolumbije , Brazila,Meksika ... ) ne divi se toliko kriminalcima i uopste podzemlju kao u Srbiji.Zivim u inostranstvu od 1981 dod. i nisam ni znao da ovaj Buturovic postoji. Prilikom citanja njegove kratke biografije imao sam samo nagon da povracam a da mu zemlja bude laka ne pada mi na pamet da izgovorim.Za svet je dobro da ga vise nema .Svet je za nijansu postao sigurniji a i vazduh je cistiji .Posteni mogu da zadisu .

021's

pre 10 godina

Dzabe se veselite BG blizanci,necete nikad vise otimati,u saradnji sa DB-om, Vosine igrace za mufte.Cim se Bata drznuo da uvede tu politiku odmah ste mu napakovali namestanje neke nebitne utakmice,vi koji namestate svaku drugu...

Ratko

pre 10 godina

Umro je zbog teniskog meca Novaka Djokovica. Ja sa 29 godina kad juce nisam dobio srcani udar nikad necu. Trebalo bi zabraniti te teniske meceve za osobe starije od 30 godina.

Neko iz mase

pre 10 godina

Kakav god bio, to sto je on radio za Vojvodinu to niko u Srbiji nije radio, e sad sto igraci nisu znali da mu vrate igrom to je duga prica. Pocivaj u miru, bio si cool tip.

adje

pre 10 godina

da je umro prirodnom smrcu pricajte to maloj deci.u srbiji je trenutno vise ubistava nego sto se ratuje po arapskim zemaljama.kriminal, korupcija,mafija, drogirasi, huligani, politicari, pravosudja,svi povezani.sve sto se radi negativno je uvek bilo i bice da je povezano i sistematski slozeno, a kad treba da bude nesto pozitivno u korist naroda nikad sistem ne funkcionise.stvarno je interesantno da u regionu funkcionise isti sistem a to su korupcija, kriminal, lopovluk, pljacka,nefunkcionalne institucije, mito, itd.

Sir Giles

pre 10 godina

Kladim se da bi on žalio bilo koga od vas.
Iskreno me zabole uvo.
On je bio samo jedan od uzroka bolesti srpskog sporta, nikako njegov lek.
Al' 'ajde, i za Arkanom se plakalo po Vračaru. Zar ne?

Slaninar

pre 10 godina

Ratko hvala ti sto smo deljali Zvezdu i Partizan vise nego ikada ranije u istoriji, sto im nisi dozvolio da nam otimaju igrace sto ce nesumnjam poceti sada kada tebe vise nema.

Ne mogu ti oprostiti sve utakmice koje si prodao, finale kupa sa Partizanom kada si se sa njima na kraju ipak sramno slizao.

Pocivaj u miru.

Michael Clayton

pre 10 godina

Bio je stvarno cool lik,kao pojava! Pošto već ima dva preživela atentata,prilično sam siguran da tu nisu čista posla! A da Vojvodino mislim da ti se sad crno pise..

Srecko Sojic

pre 10 godina

Ali odakle kriminalcima ludi nadimci Bata kan kan , secam se jedam je imao nadimak pacov , drugi idiot.
Moram reci imaju dobru mastu ljudi:)

strasno

pre 10 godina

Zao mi Vose ode ona na dobos.Bez Bate Vosa je dno.Mada mafija sve to sve mi je jasno kada se zna ko su njegovi rodjaci prvo Milo Djukanovic pa onda ostali.Ipak saucesece za coveka radio je dosta za sport.

Dorfl

pre 10 godina

Nadam se da ovo nije kraj FK Vojvodina. Jedini klub vredan navijanja u Srbiji, koji je na zalost, zavisio mnogo od Butorovicevih novaca. Drzim palceve da Vosa ovo pregura, a gospodinu Butorovicu, bey obzira na sumnjivo poreklo novca, hvala za sve sto je ucinio za Vosu.

muflon

pre 10 godina

u zemljici srbiji najviše se žali za kriminalcima i narko dilerima. vrednosti i znanja se izvoze (proteruju), a kriminalci vladaju.
sad je svima kao žao?
moje dete je moglo da bude zatrovano njegovim narkoticima, ili ubijeno u obračunu njegovih baandi...
meni nije žao!!!

Shakal Loznica

pre 10 godina

Koliko god bio kontroverzan,mislim da jedini koji je smeo da se suprostavi vodećim ''poštenim'' ljudima iz glavnog grada... Šteta,bio je veliki ljubitelj fudbala..
Počivaj u miru legendo :(

Gazzi

pre 10 godina

U svakom slucaju veoma neobican, i cudan covek, sa mogucim vezama sa polugama legalnig i nelegalnih sila i centara moci. No, ostavio je puno pozitivnog za FK Vojvodina. Pre svega sprecio je cerupanje kluba koje se npr. dogodilo u FK Zvezdni. Zelim mu sve lepo na onom svetu.

tony montana

pre 10 godina

"Ko se mača laća od mača će i umrijeti." Fasciniran sam brojem komentara koji likove sa ovakvom biografijom pretvaraju u "legende", "face" i "careve", koji su "znali da žive". Još malo pa će neko doći i do zakjučka da je dotični znao i da se oblači. Zašto su se "vratile 90-te" vidi se izmedju ostalog i po tome što se sistem vrednosti nije promenio. Odatle potiče po društvo i budućnost srpskog naroda kobna tolerantnost prema raznim oblicima kriminala, korupcije i uopšte nepoštenja. Mislite o tome...

tony montana

pre 10 godina

"Ko se mača laća od mača će i umrijeti." Fasciniran sam brojem komentara koji likove sa ovakvom biografijom pretvaraju u "legende", "face" i "careve", koji su "znali da žive". Još malo pa će neko doći i do zakjučka da je dotični znao i da se oblači. Zašto su se "vratile 90-te" vidi se izmedju ostalog i po tome što se sistem vrednosti nije promenio. Odatle potiče po društvo i budućnost srpskog naroda kobna tolerantnost prema raznim oblicima kriminala, korupcije i uopšte nepoštenja. Mislite o tome...

Duci0167

pre 10 godina

Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...
(marko, 8. jun 2013 15:29)
Koliko? Doktorirao sam pre 4 godine. Sva vrata zatvorena! Ne pripadam ni jednoj stranci i nisam "braćala".

Kgb

pre 10 godina

ja imam 8 razreda...imam firmu sa 20 radnika.poceo sam pre 17 god da dovozim polovne automobile u srbiju.pored njih i polovne gume i ostale delove za kola.nije da se hvalim stvarno ali dosadni ste sa rom skolom i doktoratima..posteno sam stekao dva stana u bg stan u tri stana mom rodnom gradu i od auta imam sta god zelim.niko i nikad mi nije pomogao.krenuo sam sa 5 hiljada maraka koje su mi dali roditelji..i sta sad doktori i ostali strucnjaci???mislite da je skola sve?
(marko.., 08. jun 2013 16:09). Nije skola sve u zivotu, ali vidim da zbog iste nisi ispunjen, bez obzira na svoj novac! Vidi se da te boli...

Sir Giles

pre 10 godina

Kladim se da bi on žalio bilo koga od vas.
Iskreno me zabole uvo.
On je bio samo jedan od uzroka bolesti srpskog sporta, nikako njegov lek.
Al' 'ajde, i za Arkanom se plakalo po Vračaru. Zar ne?

Milos Ilic

pre 10 godina

1989. godine imao privatnu piljaru, a 20-ak godine kasnije u Srbiji imao kamione,avione, brodove... Rodjaci, jel smo nesto propustili u tih dve decenije?

Shakal Loznica

pre 10 godina

Koliko god bio kontroverzan,mislim da jedini koji je smeo da se suprostavi vodećim ''poštenim'' ljudima iz glavnog grada... Šteta,bio je veliki ljubitelj fudbala..
Počivaj u miru legendo :(

Kropotkin

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da je jedan Novosadjanin u stanju da izjavi da je Novi Sad smrcu ovog crnogorskog kriminalca izgubio mnogo. Ljudi, sta je sa vama?

osica

pre 10 godina

Ja iz ove biografije ne vidim da je bio legenda nego " kontraverzni biznismen " iliti kriminalac. Ne znam sta vam znaci " legenda ", koji vam je djavo ljudi, kakav vam je sistem vrednosti ?

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 10 godina

E, neka je. Zaboravili ste onu devojku koja je ubijena u njegovom hotelu? Pa se zataskalo. Ne mogu da verujem da ima neko da zali za ovim kriminalcem, dilerom, preprodavcem oruzja...Pocetkom devedesetih sa zakacio za deciju bolnicu u Novom Sadu. Bio je beo od robe koju prodaje. Konobari hotela Park su ga skrivali ispod sanka. Posle im se ne lepo oduzio kada je isti kupio. Ja ne govorim o pokojniku sve najlepse. Sta je to imao najlepse? Trenerku? Ma kakvi.

vera

pre 10 godina

@Svi ovi koji pljuju po Butorovicu zivot bi dali da zive njegov zivot... Price pokrao je, kriminalac je, pricaju nesposobni ljudi, i svako drugi im je kriv... Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 8. jun 2013 15:29)

A jal,DERANE, cime se ti ono bavis....cisto da znamo da usmerimo nasu decu! :P

Nikola Znatizeljni

pre 10 godina

Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...
(marko, 8. jun 2013 15:29)

marko,

zar nije bilo jednostavnije objasniti (nama nesposobnima) koliko ucenja,truda ( molim za konkretne podatke )stoji iza nove kuce , stana u Budvi i tri automobila marke Audi u drzavi koja se zove Srbistan .

Piplfoks

pre 10 godina

(Žile, 8. jun 2013 15:08)

Pa da ništa u životu nisam postigao, još uvek imam u životu da se ponosim što nisam kriminalac k'o Bata, ili beskarakterna mrlja poput raznih navijača čije poštovanje je Bata kupio za šaku fudbalske zabave. Pametnom i poštenom dovoljno.

novosadjanka

pre 10 godina

@secam se Bate 90.ja sam drzao diskoteku u hotelu Park,zvala se Dendi,tada sam imao 18god i spavao u kraljevskom apartmanu,tada je pokojni bata(laka mu zemja )drzao parfimeriju u holu hotela,mozda je imao i jos jednu,nisam siguran,dok je pokojni Lajavi ili kako su ga kod nas zvali Dugi.drzao pola Novog Sada posle toga je on preuzeo neke poslove u spensu i par picerija,nemojte da lupate da je opasan i kriminalac,ako sam ja mogao pored njega koji je duplo stariji od mene imao respekt onda vam je sve jasno,posle 2000 sta je radio neznam jer sam se ja vratio u Beograd.do tada je covek posteno radio,VELIKA TRAGEDIJA ZA FK VOJVODINA I NEKA MU JE VECNA SLAVA
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bokan Beorad, 8. jun 2013 14:40)

E pa cim si ti od Bokanovih,onda se tvoje misljenje bas uvazava...onako bas, bas....vidimo se u citulji!

muflon

pre 10 godina

u zemljici srbiji najviše se žali za kriminalcima i narko dilerima. vrednosti i znanja se izvoze (proteruju), a kriminalci vladaju.
sad je svima kao žao?
moje dete je moglo da bude zatrovano njegovim narkoticima, ili ubijeno u obračunu njegovih baandi...
meni nije žao!!!

Dr.Tifus

pre 10 godina

Ovo je neprocenjiva steta za srpsku nauku, umetnost i kulturu. Kako li cemo dalje bez njega. Treba da bude barem 10 dana drzavne zalosti...

Piplfoks

pre 10 godina

Samo praznoglavci kojima je fudbal jedini faktor u životu mogu jednom ovakvom bahatom kriminalcu da uzimaju za olakšavajuću okolnost što je 'učinio mnogo' toga za Vojvodinu, fudbalski klub k'o fudbalski klub u jednoj trećerazrednoj ligi. Još se vređaju, zamislite, što nam ne pada na pamet da 'govorimo sve najbolje' o njihovom idolu, samo zato što mu je zao život konačno došao glave. Vi ste ti koji ste odvratni sa takvim idolima i takvim životnim vrednostima.

pablito

pre 10 godina

@Srecko Sojic, 8. jun 2013 12:48

Samo znam da su onog lika zvali Budala zato sto je jedini medju njima zavrsio fax...

Ovakvi likovi kao Butorovic postoje svugde, ali samo na Balkanu mogu da postanu ugledni clanovi drustva. Najstrasnije je sto im ljudi titraju da su carevi i legende, toliko o tome u kakvom smo mi k....

Milos

pre 10 godina

Necu da ulazim u to sta je bio i cime se bavio,samo cu reci da je ovo tuzno jer je njegov klub "VOJVODINA" jedini koji ne duguje pare igracima i u tom klubu su svi isplaceni. Navijac sam Zvezde ali da nismo namestali mi i partizan on bi covek uzeo nekoliko trofeja. Sve u svemu steta za coveka a i za fudbal naravno.

Nikola Epikurijevic

pre 10 godina

Osim dva- tri normalna , svi ostali komentari opisuju moralno stanje Srbije, koje je uzgred receno uvek takvo bilo, a ne tek od 90-ih na ovamo. Nigde na svetu ( osimne mozda Sicilije,Kalabrije,Kolumbije , Brazila,Meksika ... ) ne divi se toliko kriminalcima i uopste podzemlju kao u Srbiji.Zivim u inostranstvu od 1981 dod. i nisam ni znao da ovaj Buturovic postoji. Prilikom citanja njegove kratke biografije imao sam samo nagon da povracam a da mu zemlja bude laka ne pada mi na pamet da izgovorim.Za svet je dobro da ga vise nema .Svet je za nijansu postao sigurniji a i vazduh je cistiji .Posteni mogu da zadisu .

Ratko

pre 10 godina

Umro je zbog teniskog meca Novaka Djokovica. Ja sa 29 godina kad juce nisam dobio srcani udar nikad necu. Trebalo bi zabraniti te teniske meceve za osobe starije od 30 godina.

EU Citizen

pre 10 godina

Ovakvi likovi iz crtanih filmova samo u ovoj primitvnoj i nenormalnoj državi mogu da budu "veliki biznismeni" i da mirno umru u krevetu u svojoj palati, i to isključivo zahvaljujući dosluhu sa onom glavnom mafijom u Srbiji, političko-udbaškom, u normalnim zemljama, to može da divlja desetak godina, ali onda zaglavi u bajbok iz koga obično niakda više ne izađe, takvi i ne treba da budu na slobodi, jer samo štete normalnom društvu i ekonomiji.

Sitničar

pre 10 godina

Mali prilog biografiji (izgleda zaboravljen detalj): naš sportski pregalac je imao i svoju piramidalnu banku, u isto vreme kada i Dafina, samo manjih razmera i kraću po stažu.
Pretpostavljam da će opljačkane štediše pohrliti da se upišu u knjigu žalosti.

Nemanja

pre 10 godina

'Povrača' mi se od ovih što pišu komentare u fazonu 'žao mi kao fudbalskom fanu'. Kao da ga to što je pomogao Vojvodini iskupljuje što je bio kriminalac. Da nema takvih uopšte, ne bi se morala Vojvodina od lopova ni braniti.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 10 godina

Opet citam komentare i ne mogu da verujem. Da li ga to sto pomaze fudbalski klub cini manjim zlocincem? Naravno, ne.

strasno

pre 10 godina

Zao mi Vose ode ona na dobos.Bez Bate Vosa je dno.Mada mafija sve to sve mi je jasno kada se zna ko su njegovi rodjaci prvo Milo Djukanovic pa onda ostali.Ipak saucesece za coveka radio je dosta za sport.

vip007

pre 10 godina

Sećam se negde 1988-89 kada sam par puta pomagao u Kan-Kanu. Prodavao hleb i slične potrepštine. Bata je izgledao kao najobičniji šljaker i uvek sam se pitao kako je jedan takav uspeo da otvori "prvi privatni drakstor". E onda sam prvi put kao mlad čovek čuo o "crnogorskoj vezi". I eto, od drakstora do hotela, klubova, i vila.

Mislio sam da je to nešto čudno i izopačeno. Ali ne brinite, ima takvih sijaset i ovde u SAD. Samo se ne vide toliko medju 300+ miliona.

simonida

pre 10 godina

Bio je legenda kazu neki komentatori. A u cemu je to bio legenda, cime se bavio, kako je postao tako bogat da je imao nekoliko hotela, vila, besnih auta pa cak i ceo fudbalski klub.
Malo cinjenica da i mi obicni bednici nesto naucimo.

sve se vraca,sve se placa

pre 10 godina

Dok sam ja jos bio u novom sadu bata kan kan je imao dve prodavnice i bio ne tako opasan lik,sitni muljator,sto bi se reklo ali onda su dosla vremena 90-tih gde je normalan svet pobegao odande a likovi kao ovaj se obogatise...

darkwood

pre 10 godina

Samo da podsetim da je u pozaru u hotelu Putnik izgorelo troje ljudi. Do danas niko nije osudjen niti procesuiran u vezi ove tragedije!

MarkoNS

pre 10 godina

U normalnim drzavama se niko ne raduje kada sef (boss) ode, posto onda nastaje haos i besni psi stupaju na scenu! Bata je posle odlaska Lainovica (Dugog) uspeo da odrzi red u NS, bojim se da nema treceg koji ce nastaviti. Izgleda da nam sledi krvava borba za prevlast, reketiranje, maltretiranje, pljackanje, losa roba...

Someone

pre 10 godina

Ko je Buturović? Ko je Karadžić? Ko je Osmajić? Sve provereni kriminalci i novopečeni biznismeni, menadžeri fudbalskih klubova i obavezno Srbogorci. Toliko! Za Osmajića se odavno znalo da se bavio kriminalom u inostranstvu, da je bio u vezi sa Arkanom. Srpski fudbal, mnoge stranke kao i mnogo-štoššta su srbogorske mafijaške organizacije!

Jovca

pre 10 godina

Pa svi ovi imaju isti dosije, samo menjaš zaglavlje sa imenom. Klasični udba rezime, otišao, pljačkao, vratio se, uložio, par puta na njega pucano, mrtav.

marko..

pre 10 godina

ja imam 8 razreda...imam firmu sa 20 radnika.poceo sam pre 17 god da dovozim polovne automobile u srbiju.pored njih i polovne gume i ostale delove za kola.nije da se hvalim stvarno ali dosadni ste sa rom skolom i doktoratima..posteno sam stekao dva stana u bg stan u tri stana mom rodnom gradu i od auta imam sta god zelim.niko i nikad mi nije pomogao.krenuo sam sa 5 hiljada maraka koje su mi dali roditelji..i sta sad doktori i ostali strucnjaci???mislite da je skola sve?

Srecko Sojic

pre 10 godina

Ali odakle kriminalcima ludi nadimci Bata kan kan , secam se jedam je imao nadimak pacov , drugi idiot.
Moram reci imaju dobru mastu ljudi:)

DuffNS

pre 10 godina

Preminuo prirodnom smrću!?!?!? Pa jutros su ga pronašli, od kada se to tako brzo radi autopsija, koju mi to tehniku posedujemo kada za jedno prepodne možemo da dobijemo sve toksikološke nalaze!? Radi se o kontraverznom biznismenu (kriminalnog miljea) tako da ništa cudno ne bi bilo da ga je neko otrovao itd. Nekom se baš žuri.

Slaninar

pre 10 godina

Ratko hvala ti sto smo deljali Zvezdu i Partizan vise nego ikada ranije u istoriji, sto im nisi dozvolio da nam otimaju igrace sto ce nesumnjam poceti sada kada tebe vise nema.

Ne mogu ti oprostiti sve utakmice koje si prodao, finale kupa sa Partizanom kada si se sa njima na kraju ipak sramno slizao.

Pocivaj u miru.

Beogradjanin

pre 10 godina

Saradnik UDBE Niksicanin KanKan bio je jedini koji je smeo da kaze u brk sve ostalim saradnicima UDBE i UDBASKIM glavesinama.
O pokojniku sve najlepse nek mu je laka zemlja.
Dok se god ne otvore dosijea UDBE i dok kod zvanicna drzava Srbija ne krene sa procesuiranjima Udbasa i saradnika Udbe na tlu Srbije koji borave u Srbiji punih 70 godina nema nade za Srbiju i maticne gradjane Srbije koji zive u svojoj drzavi kao gradjani drugog reda , pljackani i terorisani od UDBE, bez prava na povracaj otete imovine od strane Udbasa i bez prava na posteni zivot i radno mesto.
Udbaska igranka se igra vec punih 7 decenija na tlu Srbije, vreme je za kraj igranke.

Michael Clayton

pre 10 godina

Bio je stvarno cool lik,kao pojava! Pošto već ima dva preživela atentata,prilično sam siguran da tu nisu čista posla! A da Vojvodino mislim da ti se sad crno pise..

Dorfl

pre 10 godina

Nadam se da ovo nije kraj FK Vojvodina. Jedini klub vredan navijanja u Srbiji, koji je na zalost, zavisio mnogo od Butorovicevih novaca. Drzim palceve da Vosa ovo pregura, a gospodinu Butorovicu, bey obzira na sumnjivo poreklo novca, hvala za sve sto je ucinio za Vosu.

MilosPFC

pre 10 godina

Veliki gubitak za Vojvodinu i fudbal uopste.Jesam zakleti Grobar,al ovaj covek je za svako postovanje,vaskrsao je Vojvodinu koja je bila pred gasenjem i u velikim dugovima i vratio je gde joj je mesto,obnovio SC Vujadin Boskov,obnovio stadion,sve u svemu,tezak udarac za pre svega Vojvodinu i nas fudbal koji je ostao bez kvalitetnog,vrednog i korektnog sportskog radnika.
Bato smekeru pocivaj u miru,a ovim ostalim koji se nasladjuju covekovom smrcu i pisu nebuloze bih samo porucio sve se vraca.

odosmo svi..

pre 10 godina

ova gromada je definitivno zasluzila aleju slavnih i sve drzavne pocasti.. s obzirom da nije umro u zatvoru, znaci da je jako uspesan poslovan covek..

adje

pre 10 godina

da je umro prirodnom smrcu pricajte to maloj deci.u srbiji je trenutno vise ubistava nego sto se ratuje po arapskim zemaljama.kriminal, korupcija,mafija, drogirasi, huligani, politicari, pravosudja,svi povezani.sve sto se radi negativno je uvek bilo i bice da je povezano i sistematski slozeno, a kad treba da bude nesto pozitivno u korist naroda nikad sistem ne funkcionise.stvarno je interesantno da u regionu funkcionise isti sistem a to su korupcija, kriminal, lopovluk, pljacka,nefunkcionalne institucije, mito, itd.

Zmaj od Kosmaja

pre 10 godina

Posten covek, patriota, Iskreni borac protiv droge, kriminala, korupcije i nasilja na fudbalskim utakmicama. Istaknuti clan SNS jos od 1990-te...

peka1985

pre 10 godina

nebitno cime se covek bavio i sta je radio u mladosti,velika tragedija,uradio je za vojvodinu vise nego sto ce iko u sledecih 50 godina,i prava je steta sto nije docekao da sa vosom uzme makar jedan trofej,bato pocivaj u miru

Vojvodjanin

pre 10 godina

Mnogo ga cenim zato sto je bio jedan od retkih koji se suprotstavio ludilu nacionalizma. Njegova saopstenja su uvek bila smislena i lepo srocena. Secam se kako je odgovorio na pevanje podrugljive sovinisticke pesme "Pola madjar, pola ustasa" od strane partizanovih navijaca i igraca. Rekao je, mi nismo ustase, a da smo Madjari, ne bi nas bilo sramota. Takvu distancu od sovinizma nismo nikada culi od drugih u sportu. Zato mi je prosto strasno ovo nasladjivanje njegovom smrcu od ljudi koji nista ne znaju o njemu. Pocivaj u miru Bato, vole te tvoji Vojvodjani.

naselje

pre 10 godina

Ne kazem da covek nije bio kriminalac, ali mislim da se vec dugo time nije bavio, vec je prebacio zaradjenu lovu u legalne biznise.
"Bedem" koji pominjete da je srusio nije bio nikakav bedem, vec zidic visine pola metra na terasi ispred hotela koji nije imao nikakve veze sa originalnom arhitekturom tvrdjave - podignut je pre pedesetak godina.
Za Vosu je ucinio bas dosta: od raspalog i bankrotiranog kluba (Dejan Govedarica je onomad saigracima ispekao prase jer su bukvalno bili gladni) napravio je respektabilan klub koji redovno tuce zvezdu i partizan (imamo pozitivan skor sa njima u poslednjih pet godina). Pre dva meseca je otvorena sportska akademija FK Vojvodina, prva takva na Balkanu, gde ce mladi talenti moci da se skoluju posveceni sportu...
Ne branim ga, bio je takav kakav je bio, ali nije bas da je sve sto je u zivotu uradio bilo lose i kriminal

Gazzi

pre 10 godina

U svakom slucaju veoma neobican, i cudan covek, sa mogucim vezama sa polugama legalnig i nelegalnih sila i centara moci. No, ostavio je puno pozitivnog za FK Vojvodina. Pre svega sprecio je cerupanje kluba koje se npr. dogodilo u FK Zvezdni. Zelim mu sve lepo na onom svetu.

Novi Sad

pre 10 godina

Mozda jeste.on bio mafijas, kriminalac i sve sto kazete, ali hvala mu mu sve sta je uradio za Vojvodinu, neka ti je laka crna zemlja. Tvoji slaninaru!

Milutin

pre 10 godina

Vidim ima puno Srba koji se raduju tudjoj smrti. Ma ko taj bio, bio je ljudsko bice ko i svi mi. Posle da se ne cudimo sta nas je sve snaslo i sta nas sve snalazi i da ne trazimo krivicu u drugima.

Mad4Red

pre 10 godina

Ode jedini lik koji je mogao da se suprostavi lopovima iz FSS!!! Na stranu to kako se oblačio pričao i to, digao je FK Vojvodinu iz mrtvih... RIP BATO!!!

Vladimir

pre 10 godina

O pokojniku sve najlepše, slažem se, ali ... ovom liku jedno ne mogu da zaboravim. Onda u finalu kupa, jeste ih oštetio sudija, ali oni napustili teren, prave cirkus, a ovaj stoji na istoku rupe i nešto mudruje i raspoređuje. Par meseci kasnije u Beču pokradoše ih još gore, izradili ih kao volove, ali nisu smeli da pisnu. Beč je to, rođaci, Austrija, a od njih možeš i bičem da dobiješ. Mene, poštenog prečanina i potomka lojalnih podanika carice Mare su naterali da nedavno svim srcem navijam za Jagodinu sa sve Palmom u kolcetu. Ali ja to samo onako ... inače, o pokojniku sve najbolje. Naravno.

Žile

pre 10 godina

Odvratno je čitati komentare u kojima se neko i mrtav vređa.Bilo kakv da je bio za FK Vojvodinu učionio je mnogo.Da njega nije bilo stara dama srpskog fudbala odavno bi bila mrtva.Fudbalski centar ½Vujadin Boškov½ je najlepši u okruženju,otvorena je nedavno sportska akademija,počelo je, zahvaljujući Bati renoviranje stadiona ½Karađorđe½ koji bi trebalo da bude najzad po standardima UEFE.Ulagao je u klub, društveni novac za to nije trošio jer mu nisu pomagale ni gradska ni pokrajinska vlast.Mogao je sve da napusti ali nije, verovao je u Vošu i svi mi zajedno sa njim da će na 100 rođendan osvojiti titulu.Smrt ga je prekinula u toj viziji.Počivaj u miru.

veerghoen

pre 10 godina

Svi smo gresni... Nemojte da osudjujute pokojnika jer to nije hriscanski. Covek je nekom harizmom vodio klub i bio zasluzan za sve simpaticniju Vojvodinu. Neka mu Bog dusu prosti i neka mu je laka crna zemlja. Slava mu, od navijaca Zvezde.

Tekelija

pre 10 godina

Свакаквих коментара има. Поготово од ових 'праведника'.
Будите људи и барем немојте ништа прокоментарисати.

Ни ја га нисам волио, али желим му да почива у миру.
Саучешће породици.

grbavica ns

pre 10 godina

Ne razumem ljude koji gaze po mrtvom coveku? Raspitajte se malo koliko i kome je pomogao, ako mu vec pominjete sa druge strane tu kriminogenu stranu? Iz Novog Sad-a sam, i sve najbolje mogu reci za ovog coveka. Vojvodinu je vratio na staro mesto, napravio super-moderan stadion i centar za mladje pogone. Obnovio hotele i zaposlio ljude...! Samo mogu zaliti za takvim clanom zajednice. Bato, laka ti zemlja, i pocivaj u miru...

veerghoen

pre 10 godina

Bilo kako bilo, covek je doneo renesansu u fudbalsku Vojvodinu. Napravio je za Voshu nesto sto mnogima za 50 godina nije poslo za rukom. Otvoreno se suprotstavljao vecitim rivalima i prvi je ustanovio zabranu odvodjenja fudbalera Voshe u Zvezdu i Partizanu. Neka mu je laka zemlja....

018

pre 10 godina

kao Nislija nisam ga poznavao licno ali ovako iz medija i iz "proverenih" prica sam dosat znao o njemu. mozda je kontraverzan biznismen ali makar je ulagao u sport na ovaj ili onaj nacin. Naravno kad ima za njega ima i za klubove. Takodje mi se dopadao njegov stav sto se tice pranja novca preko sporta. nesto slicno kao abramovic samo u mnogo manjim razmerama. "kad vec profitiram bolje da to bude preko ulaganja u sport". Takodje furao je neki svoj fazon.Sve u svemu nedostajace mi njegovo pojavljivanje u medijima i izjave ravne tragi-komizmu...
slava mu.

iz mog ugla

pre 10 godina

u zemljici srbiji najviše se žali za kriminalcima i narko dilerima. vrednosti i znanja se izvoze (proteruju), a kriminalci vladaju.
sad je svima kao žao?
moje dete je moglo da bude zatrovano njegovim narkoticima, ili ubijeno u obračunu njegovih baandi...
meni nije žao!!!
(muflon, 8. jun 2013 12:57)

Bata Buturovic jeste bio kriminalac i to nije nikakva tajna , samo taj kriminalac jeste doprinosio fudbalskom klubu "Vojvodina" i stadionu "Karadjordje" jer pre njega su "posteni" ljudi iz uprave pljackali grad Novi Sad trazeci pare za obnovu stadiona i postavljanje semafora. U jednom trenutku grad je obezbedio 50 000 evra a te pare su nestale preko noci , stadion "Karadjordje" je imao i dalje semafor na "pedale" a sam stadion u katastrofalnom stanju. Naravno tebe ne interesuju gde su te pare zavrsile i cija su se deca bogatila? Ona sto dolaze danas na neciju proslavu rodjenje deteta i pucaju po nevinim gostima... Sto se tice narkomanije , Buturovic je tu ima jasan stav , ne drogama i to zna svaki Novosadjanin. Veliki je spisak kojim je sve ustanovama pomagao , sportskim klubovima .... Ne zalim ja Buturovica ali kakvih kriminalaca imas danas , on je bio "zlato"

Neko iz mase

pre 10 godina

Kakav god bio, to sto je on radio za Vojvodinu to niko u Srbiji nije radio, e sad sto igraci nisu znali da mu vrate igrom to je duga prica. Pocivaj u miru, bio si cool tip.

Istina

pre 10 godina

Ako se radi o ubistvu, pre nekoliko dana je sprecio Partizan da postane sampion u rukometu tako sto je platio kaznu koju je RSS odrapio RK Vojvodini pod pretnjom da ce joj oduzeti 5 bodova i titulu. Oni ne prezaju ni od cega da bi se dokopali titule u bilo kom sportu. U svakom slucaju i ako jeste i ako nije ubistvo RIP.

Bokan Beorad

pre 10 godina

secam se Bate 90.ja sam drzao diskoteku u hotelu Park,zvala se Dendi,tada sam imao 18god i spavao u kraljevskom apartmanu,tada je pokojni bata(laka mu zemja )drzao parfimeriju u holu hotela,mozda je imao i jos jednu,nisam siguran,dok je pokojni Lajavi ili kako su ga kod nas zvali Dugi.drzao pola Novog Sada posle toga je on preuzeo neke poslove u spensu i par picerija,nemojte da lupate da je opasan i kriminalac,ako sam ja mogao pored njega koji je duplo stariji od mene imao respekt onda vam je sve jasno,posle 2000 sta je radio neznam jer sam se ja vratio u Beograd.do tada je covek posteno radio,VELIKA TRAGEDIJA ZA FK VOJVODINA I NEKA MU JE VECNA SLAVA

021's

pre 10 godina

@Kropotkin:alo prijatelju,sta je taj Bata tebi skrivio pa da ga pljujes?Jel tebi nesto ukrao,jel te pretukao,jel napravio neku stetu Novom Sadu?Voleo bi bas kad tako sve znas da nam to pojasnis.Da nisi ti neki lokalni domaci izdajnik koji voli vise CZ ili Partizan pa ti je Bata smetao sto vise ne mozete da otimate za dzabe dobre igrace,sto je digao glas protiv muljanja pomenutih klubova na svim nivoima itd.Daj nam malo to pojasni,evo ja sam rodjeni Novosadjanin,nisam nikakav Crnogorac ako mislis da njih nesto branim...

021's

pre 10 godina

Dzabe se veselite BG blizanci,necete nikad vise otimati,u saradnji sa DB-om, Vosine igrace za mufte.Cim se Bata drznuo da uvede tu politiku odmah ste mu napakovali namestanje neke nebitne utakmice,vi koji namestate svaku drugu...

Zoki Džingis Kan

pre 10 godina

Kada je ćelavi francuz rekao da se Nole ipak "upecao" u mrežu, stade se Novak pravdati i lepo na tečnom francuskom govoriti da je lopta ipak napustila teren i samim tim njega oslobodila obaveze da je "ne dotakne" ali mudri ćelavi hohštapler se naposletku odluči da Nadalu udeli milostinju i time preokrene ceo meč... Staro trošno srce Batino pade u večni sanutak napunjeno mržnjom zbog svetske i evropske nepravde... Eh putuj evropo i nemoj više čekati na nas, nama je dobro, dospećeš i ti na rđav glas...putuj planeto super smo se družili, nama je lepo tamna tol'ko koliko smo zaslužili...

kobaz1987

pre 10 godina

bio je krimi dzimi, furao je taj fazon ali je i pomagao i borio se za svoj klub. mnogo gorih ima na vlasti i oko nje koji su "dobrocinitelji" i cisti "kao suza" a gori su od ovoga bili 100 puta. videcemo svi koliko je znacio vosi tek sad kad ga vise nema... poslednji pozdrav!

sin Miladin

pre 10 godina

Tek sada slede pravi problemi za Vosu,ja vam kazem,pa setite se samo u kakvoj situaciji,pre svega finansijskoj je bila Vojvodina pre nego sto je Kankan postao predsednik,tolika ih je besparica mucila da su jedva za plate igraca izdvajali.Voleli ga neki ili ne,ali Bata je taj koji je zasluzan za to sto se FK Vojvodina preporodio,eto juce su doveli novog trenera i sve je islo ka tome da ce se mozda sledece sezone boriti za titulu.
Bato pocivaj u miru.

Nikola IV

pre 10 godina

O kakvoj velicini,legendi,caru se u ovom slucaju radi vidi se iz cinjenice da je imao dozivotnu zabranu ulaza u sve civilizovane evropske drzave ,a da je isti taj bas u Srbiji postao biznismen ,legenda, car ,dobrocinitelj itd. ne cudi nikoga ko je u Srbiji rodjen i u njoj zivi ili ziveo .

kraj sa krajem

pre 10 godina

#ja imam 8 razreda...imam firmu sa 20 radnika.poceo sam pre 17 god da dovozim polovne automobile u srbiju.pored njih i polovne gume i ostale delove za kola.nije da se hvalim stvarno ali dosadni ste sa rom skolom i doktoratima..posteno sam stekao dva stana u bg stan u tri stana mom rodnom gradu i od auta imam sta god zelim.niko i nikad mi nije pomogao.krenuo sam sa 5 hiljada maraka koje su mi dali roditelji..i sta sad doktori i ostali strucnjaci???mislite da je skola sve?
(marko.., 8. jun 2013 16:09)

A rodni grad ti je negde u CG, ma sve nam je jasno

Јагодинац

pre 10 godina

Мало је фудбалских великана у Србији. Бато је ушао у легенду српског фудбала.

marko

pre 10 godina

Svi ovi koji pljuju po Butorovicu zivot bi dali da zive njegov zivot... Price pokrao je, kriminalac je, pricaju nesposobni ljudi, i svako drugi im je kriv... Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...

Archi

pre 10 godina

U zadnjih 2-3 nedelje stradalo je troje biznismena; jedan je ubijen na parkingu, drugi se navodno ubio na auto-putu i sad Bata u svom hotelu pod nerazjasnjenim okolnostima. Zanimljiva je jedna stvar koja povezuje ovo troje ljudi, a to je FUDBAL?

zoran

pre 10 godina

Koliko god bio kontroverzan,mislim da jedini koji je smeo da se suprostavi vodećim ''poštenim'' ljudima iz glavnog grada... Šteta,bio je veliki ljubitelj fudbala..
Počivaj u miru legendo :(
(Shakal Loznica, 8. jun 2013 12:24)

Po ovoj vesti, danas, izgleda da im se suvishe suprostavljao. Nije dobro za zdravlje. ochigledno.

Saucheshce familiji.

srbin ns

pre 10 godina

Samo da se zna covek je bio srbin i izjasnjavao se tako! Postoje i izjave pogotovu uoci fudbalske utakmice sa Hrvatima u Zagrebu! O pokojniku sve najlepse!

novosadjanka

pre 10 godina

E kad mi napisete "velika tragedija....legenda...." povraca mi se! Otisao je on Bogu na ispoved i sigurna sam da ce svoj ovozemaljski raj tamo zameniti paklom,koji je zasluzio!

oooops!!!

pre 10 godina

gde ćemo mi sa nama ovakvima? pre svega: Pokoj mu duši, neka mu je laka crna zemlja! Ali ne mogu da se otmem utisku da moralni sunovrat u Srbiji još nije dotakao dno iako je u slobodnom padu. Secikese, ubice, ucenjivači, prevaranti imaju duboko poštovanje nadam se ne većine, ali značajnog broja maloumnika (računam da iole pametan i obrazovan čovek zna i prezire to kakvi su to ljudi), dok je među decom rašireno mišljenje da je biti dobar fak loše jer si štreber. Kuda ćemo takvi ne znam?!

milan

pre 10 godina

(MarkoNS, 8. jun 2013 18:43) Banovo Brdo i jeste predgradje jer se putuje pola sata do centra :D (Nikola, 08. jun 2013 19:57) A kako, onda, ja, gradskim prevozom, od B.Brda do Centra stignem za 15 minuta?

Zile

pre 10 godina

Pa valjda o pokojniku sve najbolje? Nacrniste coveka, sram vas bilo... RIP u svakom slucaju nije bas toliko crn bio, ipak je nesto uradio za tu decu tamo a i koliko znam bio je human covek.

darko

pre 10 godina

garantujem da mu je u hotelu dosla,glave neka dvadesetogodisnjakinja, cim ovaj istrazni sudija veli da se zna ko ga je nasao i kako, ali da nije za javnost.
Ipak treba dobra srčka, i puno kondicije da se isprati tempo tih mladih konkubina. RIP, Bato... bolje i tako nego od bombe u automobilu.

rokosovski

pre 10 godina

kada bi mene drzava pustila da se bavim kriminalom,pa kad dovoljno zaradim da se povucem, ta ista drzava mi sve to lijepo legalizovala ,ja bi dao i zvezdi i partizanu i vosi i mladom obilicu koliko god treba.sigurno nije davao od onoga sto je zaradio kopanjem i nadnicenjem.a ni skole neke da to sve ima nije imao.

Bermet Tivoli (Dušanajzer)

pre 10 godina

Secam se pocetaka , na NS prostoru, gde je vodio prvi diskont privatni
"Kan Kan", pa je onda otvorio jos jedan. Pa je onda angazovao jednog mog nazalost pok. druga da radi neke , kako je rekao , klima uredjaje. Bilo je tu vrlo brzo svasta. Ali imao je nekog stila , harizme, im'o je neko mu*o.
Neki kazu da su utakmice podmicene, verovatno jesu ali izgleda da ih je prilican broj takav, puno toga podmicenog. Ako nista drugo, voleo je fudbal, sport uopste i promovisao ga. Neka mu je pokoj dusi.

peki

pre 10 godina

Neznam sta je sve nosio na dusi i cime se bavio al je bar taj klub digao iz mrtvih...Malo cudak al ipak bio je realan covek...Ko ce jos da plati 100 autobusa novosadjani i sendvice i ulaznice nebitno od kojih para.Navalite na politicare oni nas jade...pustite Batu da pociva u miru...

Garter

pre 10 godina

O kakvom dobrotvoru pričamo!. Što nije obnovio Narodni Muzej ili donirao novac za narednu sezonu arheoloških istraživanja na Viminacijumu! Naravno da nije mogao to da uradi jer nije ni znao da tako nešto postoji u našoj zemlji! Takvi likovi jednostavno ništa ne znaju jer ništa kod očiju ne vide, a imali su prilike da vide!. Jadni su oni koji su skloni tome da kriminalnu prošlost obskurnih, polusvesnih i smešnih likova nultog obrazovanja i nikakvih duhovnih aspiracija guraju pod tepih zarad nekakvog sumnjivog doprinosa u radu lokalnog fudbalskog kluba! Takve rustične fizionomije predstavljaju samo nusprodukt višedecenijskog urnisanja kulture na ovim prostorima i ništa više!. Najžalije od svega je to što se njegovoj smrti uopšte poklanja toliki prostor kao da je reč o bardu glume ili operskom velikanu!

marko..

pre 10 godina

ja imam 8 razreda...imam firmu sa 20 radnika.poceo sam pre 17 god da dovozim polovne automobile u srbiju.pored njih i polovne gume i ostale delove za kola.nije da se hvalim stvarno ali dosadni ste sa rom skolom i doktoratima..posteno sam stekao dva stana u bg stan u tri stana mom rodnom gradu i od auta imam sta god zelim.niko i nikad mi nije pomogao.krenuo sam sa 5 hiljada maraka koje su mi dali roditelji..i sta sad doktori i ostali strucnjaci???mislite da je skola sve?

marko

pre 10 godina

Svi ovi koji pljuju po Butorovicu zivot bi dali da zive njegov zivot... Price pokrao je, kriminalac je, pricaju nesposobni ljudi, i svako drugi im je kriv... Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...

Shakal Loznica

pre 10 godina

Koliko god bio kontroverzan,mislim da jedini koji je smeo da se suprostavi vodećim ''poštenim'' ljudima iz glavnog grada... Šteta,bio je veliki ljubitelj fudbala..
Počivaj u miru legendo :(

Ratko

pre 10 godina

Umro je zbog teniskog meca Novaka Djokovica. Ja sa 29 godina kad juce nisam dobio srcani udar nikad necu. Trebalo bi zabraniti te teniske meceve za osobe starije od 30 godina.

Bokan Beorad

pre 10 godina

secam se Bate 90.ja sam drzao diskoteku u hotelu Park,zvala se Dendi,tada sam imao 18god i spavao u kraljevskom apartmanu,tada je pokojni bata(laka mu zemja )drzao parfimeriju u holu hotela,mozda je imao i jos jednu,nisam siguran,dok je pokojni Lajavi ili kako su ga kod nas zvali Dugi.drzao pola Novog Sada posle toga je on preuzeo neke poslove u spensu i par picerija,nemojte da lupate da je opasan i kriminalac,ako sam ja mogao pored njega koji je duplo stariji od mene imao respekt onda vam je sve jasno,posle 2000 sta je radio neznam jer sam se ja vratio u Beograd.do tada je covek posteno radio,VELIKA TRAGEDIJA ZA FK VOJVODINA I NEKA MU JE VECNA SLAVA

Kgb

pre 10 godina

ja imam 8 razreda...imam firmu sa 20 radnika.poceo sam pre 17 god da dovozim polovne automobile u srbiju.pored njih i polovne gume i ostale delove za kola.nije da se hvalim stvarno ali dosadni ste sa rom skolom i doktoratima..posteno sam stekao dva stana u bg stan u tri stana mom rodnom gradu i od auta imam sta god zelim.niko i nikad mi nije pomogao.krenuo sam sa 5 hiljada maraka koje su mi dali roditelji..i sta sad doktori i ostali strucnjaci???mislite da je skola sve?
(marko.., 08. jun 2013 16:09). Nije skola sve u zivotu, ali vidim da zbog iste nisi ispunjen, bez obzira na svoj novac! Vidi se da te boli...

021's

pre 10 godina

@Kropotkin:alo prijatelju,sta je taj Bata tebi skrivio pa da ga pljujes?Jel tebi nesto ukrao,jel te pretukao,jel napravio neku stetu Novom Sadu?Voleo bi bas kad tako sve znas da nam to pojasnis.Da nisi ti neki lokalni domaci izdajnik koji voli vise CZ ili Partizan pa ti je Bata smetao sto vise ne mozete da otimate za dzabe dobre igrace,sto je digao glas protiv muljanja pomenutih klubova na svim nivoima itd.Daj nam malo to pojasni,evo ja sam rodjeni Novosadjanin,nisam nikakav Crnogorac ako mislis da njih nesto branim...

grbavica ns

pre 10 godina

Ne razumem ljude koji gaze po mrtvom coveku? Raspitajte se malo koliko i kome je pomogao, ako mu vec pominjete sa druge strane tu kriminogenu stranu? Iz Novog Sad-a sam, i sve najbolje mogu reci za ovog coveka. Vojvodinu je vratio na staro mesto, napravio super-moderan stadion i centar za mladje pogone. Obnovio hotele i zaposlio ljude...! Samo mogu zaliti za takvim clanom zajednice. Bato, laka ti zemlja, i pocivaj u miru...

Јагодинац

pre 10 godina

Мало је фудбалских великана у Србији. Бато је ушао у легенду српског фудбала.

srbin ns

pre 10 godina

Samo da se zna covek je bio srbin i izjasnjavao se tako! Postoje i izjave pogotovu uoci fudbalske utakmice sa Hrvatima u Zagrebu! O pokojniku sve najlepse!

Žile

pre 10 godina

Odvratno je čitati komentare u kojima se neko i mrtav vređa.Bilo kakv da je bio za FK Vojvodinu učionio je mnogo.Da njega nije bilo stara dama srpskog fudbala odavno bi bila mrtva.Fudbalski centar ½Vujadin Boškov½ je najlepši u okruženju,otvorena je nedavno sportska akademija,počelo je, zahvaljujući Bati renoviranje stadiona ½Karađorđe½ koji bi trebalo da bude najzad po standardima UEFE.Ulagao je u klub, društveni novac za to nije trošio jer mu nisu pomagale ni gradska ni pokrajinska vlast.Mogao je sve da napusti ali nije, verovao je u Vošu i svi mi zajedno sa njim da će na 100 rođendan osvojiti titulu.Smrt ga je prekinula u toj viziji.Počivaj u miru.

iz mog ugla

pre 10 godina

u zemljici srbiji najviše se žali za kriminalcima i narko dilerima. vrednosti i znanja se izvoze (proteruju), a kriminalci vladaju.
sad je svima kao žao?
moje dete je moglo da bude zatrovano njegovim narkoticima, ili ubijeno u obračunu njegovih baandi...
meni nije žao!!!
(muflon, 8. jun 2013 12:57)

Bata Buturovic jeste bio kriminalac i to nije nikakva tajna , samo taj kriminalac jeste doprinosio fudbalskom klubu "Vojvodina" i stadionu "Karadjordje" jer pre njega su "posteni" ljudi iz uprave pljackali grad Novi Sad trazeci pare za obnovu stadiona i postavljanje semafora. U jednom trenutku grad je obezbedio 50 000 evra a te pare su nestale preko noci , stadion "Karadjordje" je imao i dalje semafor na "pedale" a sam stadion u katastrofalnom stanju. Naravno tebe ne interesuju gde su te pare zavrsile i cija su se deca bogatila? Ona sto dolaze danas na neciju proslavu rodjenje deteta i pucaju po nevinim gostima... Sto se tice narkomanije , Buturovic je tu ima jasan stav , ne drogama i to zna svaki Novosadjanin. Veliki je spisak kojim je sve ustanovama pomagao , sportskim klubovima .... Ne zalim ja Buturovica ali kakvih kriminalaca imas danas , on je bio "zlato"

Zile

pre 10 godina

Pa valjda o pokojniku sve najbolje? Nacrniste coveka, sram vas bilo... RIP u svakom slucaju nije bas toliko crn bio, ipak je nesto uradio za tu decu tamo a i koliko znam bio je human covek.

Slaninar

pre 10 godina

Ratko hvala ti sto smo deljali Zvezdu i Partizan vise nego ikada ranije u istoriji, sto im nisi dozvolio da nam otimaju igrace sto ce nesumnjam poceti sada kada tebe vise nema.

Ne mogu ti oprostiti sve utakmice koje si prodao, finale kupa sa Partizanom kada si se sa njima na kraju ipak sramno slizao.

Pocivaj u miru.

Vojvodjanin

pre 10 godina

Mnogo ga cenim zato sto je bio jedan od retkih koji se suprotstavio ludilu nacionalizma. Njegova saopstenja su uvek bila smislena i lepo srocena. Secam se kako je odgovorio na pevanje podrugljive sovinisticke pesme "Pola madjar, pola ustasa" od strane partizanovih navijaca i igraca. Rekao je, mi nismo ustase, a da smo Madjari, ne bi nas bilo sramota. Takvu distancu od sovinizma nismo nikada culi od drugih u sportu. Zato mi je prosto strasno ovo nasladjivanje njegovom smrcu od ljudi koji nista ne znaju o njemu. Pocivaj u miru Bato, vole te tvoji Vojvodjani.

Novi Sad

pre 10 godina

Mozda jeste.on bio mafijas, kriminalac i sve sto kazete, ali hvala mu mu sve sta je uradio za Vojvodinu, neka ti je laka crna zemlja. Tvoji slaninaru!

veerghoen

pre 10 godina

Bilo kako bilo, covek je doneo renesansu u fudbalsku Vojvodinu. Napravio je za Voshu nesto sto mnogima za 50 godina nije poslo za rukom. Otvoreno se suprotstavljao vecitim rivalima i prvi je ustanovio zabranu odvodjenja fudbalera Voshe u Zvezdu i Partizanu. Neka mu je laka zemlja....

Zoki Džingis Kan

pre 10 godina

Kada je ćelavi francuz rekao da se Nole ipak "upecao" u mrežu, stade se Novak pravdati i lepo na tečnom francuskom govoriti da je lopta ipak napustila teren i samim tim njega oslobodila obaveze da je "ne dotakne" ali mudri ćelavi hohštapler se naposletku odluči da Nadalu udeli milostinju i time preokrene ceo meč... Staro trošno srce Batino pade u večni sanutak napunjeno mržnjom zbog svetske i evropske nepravde... Eh putuj evropo i nemoj više čekati na nas, nama je dobro, dospećeš i ti na rđav glas...putuj planeto super smo se družili, nama je lepo tamna tol'ko koliko smo zaslužili...

Dorfl

pre 10 godina

Nadam se da ovo nije kraj FK Vojvodina. Jedini klub vredan navijanja u Srbiji, koji je na zalost, zavisio mnogo od Butorovicevih novaca. Drzim palceve da Vosa ovo pregura, a gospodinu Butorovicu, bey obzira na sumnjivo poreklo novca, hvala za sve sto je ucinio za Vosu.

MilosPFC

pre 10 godina

Veliki gubitak za Vojvodinu i fudbal uopste.Jesam zakleti Grobar,al ovaj covek je za svako postovanje,vaskrsao je Vojvodinu koja je bila pred gasenjem i u velikim dugovima i vratio je gde joj je mesto,obnovio SC Vujadin Boskov,obnovio stadion,sve u svemu,tezak udarac za pre svega Vojvodinu i nas fudbal koji je ostao bez kvalitetnog,vrednog i korektnog sportskog radnika.
Bato smekeru pocivaj u miru,a ovim ostalim koji se nasladjuju covekovom smrcu i pisu nebuloze bih samo porucio sve se vraca.

peka1985

pre 10 godina

nebitno cime se covek bavio i sta je radio u mladosti,velika tragedija,uradio je za vojvodinu vise nego sto ce iko u sledecih 50 godina,i prava je steta sto nije docekao da sa vosom uzme makar jedan trofej,bato pocivaj u miru

strasno

pre 10 godina

Zao mi Vose ode ona na dobos.Bez Bate Vosa je dno.Mada mafija sve to sve mi je jasno kada se zna ko su njegovi rodjaci prvo Milo Djukanovic pa onda ostali.Ipak saucesece za coveka radio je dosta za sport.

018

pre 10 godina

kao Nislija nisam ga poznavao licno ali ovako iz medija i iz "proverenih" prica sam dosat znao o njemu. mozda je kontraverzan biznismen ali makar je ulagao u sport na ovaj ili onaj nacin. Naravno kad ima za njega ima i za klubove. Takodje mi se dopadao njegov stav sto se tice pranja novca preko sporta. nesto slicno kao abramovic samo u mnogo manjim razmerama. "kad vec profitiram bolje da to bude preko ulaganja u sport". Takodje furao je neki svoj fazon.Sve u svemu nedostajace mi njegovo pojavljivanje u medijima i izjave ravne tragi-komizmu...
slava mu.

Vladimir

pre 10 godina

O pokojniku sve najlepše, slažem se, ali ... ovom liku jedno ne mogu da zaboravim. Onda u finalu kupa, jeste ih oštetio sudija, ali oni napustili teren, prave cirkus, a ovaj stoji na istoku rupe i nešto mudruje i raspoređuje. Par meseci kasnije u Beču pokradoše ih još gore, izradili ih kao volove, ali nisu smeli da pisnu. Beč je to, rođaci, Austrija, a od njih možeš i bičem da dobiješ. Mene, poštenog prečanina i potomka lojalnih podanika carice Mare su naterali da nedavno svim srcem navijam za Jagodinu sa sve Palmom u kolcetu. Ali ja to samo onako ... inače, o pokojniku sve najbolje. Naravno.

Istina

pre 10 godina

Ako se radi o ubistvu, pre nekoliko dana je sprecio Partizan da postane sampion u rukometu tako sto je platio kaznu koju je RSS odrapio RK Vojvodini pod pretnjom da ce joj oduzeti 5 bodova i titulu. Oni ne prezaju ni od cega da bi se dokopali titule u bilo kom sportu. U svakom slucaju i ako jeste i ako nije ubistvo RIP.

Michael Clayton

pre 10 godina

Bio je stvarno cool lik,kao pojava! Pošto već ima dva preživela atentata,prilično sam siguran da tu nisu čista posla! A da Vojvodino mislim da ti se sad crno pise..

Neko iz mase

pre 10 godina

Kakav god bio, to sto je on radio za Vojvodinu to niko u Srbiji nije radio, e sad sto igraci nisu znali da mu vrate igrom to je duga prica. Pocivaj u miru, bio si cool tip.

Mad4Red

pre 10 godina

Ode jedini lik koji je mogao da se suprostavi lopovima iz FSS!!! Na stranu to kako se oblačio pričao i to, digao je FK Vojvodinu iz mrtvih... RIP BATO!!!

naselje

pre 10 godina

Ne kazem da covek nije bio kriminalac, ali mislim da se vec dugo time nije bavio, vec je prebacio zaradjenu lovu u legalne biznise.
"Bedem" koji pominjete da je srusio nije bio nikakav bedem, vec zidic visine pola metra na terasi ispred hotela koji nije imao nikakve veze sa originalnom arhitekturom tvrdjave - podignut je pre pedesetak godina.
Za Vosu je ucinio bas dosta: od raspalog i bankrotiranog kluba (Dejan Govedarica je onomad saigracima ispekao prase jer su bukvalno bili gladni) napravio je respektabilan klub koji redovno tuce zvezdu i partizan (imamo pozitivan skor sa njima u poslednjih pet godina). Pre dva meseca je otvorena sportska akademija FK Vojvodina, prva takva na Balkanu, gde ce mladi talenti moci da se skoluju posveceni sportu...
Ne branim ga, bio je takav kakav je bio, ali nije bas da je sve sto je u zivotu uradio bilo lose i kriminal

odosmo svi..

pre 10 godina

ova gromada je definitivno zasluzila aleju slavnih i sve drzavne pocasti.. s obzirom da nije umro u zatvoru, znaci da je jako uspesan poslovan covek..

veerghoen

pre 10 godina

Svi smo gresni... Nemojte da osudjujute pokojnika jer to nije hriscanski. Covek je nekom harizmom vodio klub i bio zasluzan za sve simpaticniju Vojvodinu. Neka mu Bog dusu prosti i neka mu je laka crna zemlja. Slava mu, od navijaca Zvezde.

Milos

pre 10 godina

Necu da ulazim u to sta je bio i cime se bavio,samo cu reci da je ovo tuzno jer je njegov klub "VOJVODINA" jedini koji ne duguje pare igracima i u tom klubu su svi isplaceni. Navijac sam Zvezde ali da nismo namestali mi i partizan on bi covek uzeo nekoliko trofeja. Sve u svemu steta za coveka a i za fudbal naravno.

Milutin

pre 10 godina

Vidim ima puno Srba koji se raduju tudjoj smrti. Ma ko taj bio, bio je ljudsko bice ko i svi mi. Posle da se ne cudimo sta nas je sve snaslo i sta nas sve snalazi i da ne trazimo krivicu u drugima.

Gazzi

pre 10 godina

U svakom slucaju veoma neobican, i cudan covek, sa mogucim vezama sa polugama legalnig i nelegalnih sila i centara moci. No, ostavio je puno pozitivnog za FK Vojvodina. Pre svega sprecio je cerupanje kluba koje se npr. dogodilo u FK Zvezdni. Zelim mu sve lepo na onom svetu.

Duci0167

pre 10 godina

Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...
(marko, 8. jun 2013 15:29)
Koliko? Doktorirao sam pre 4 godine. Sva vrata zatvorena! Ne pripadam ni jednoj stranci i nisam "braćala".

Tekelija

pre 10 godina

Свакаквих коментара има. Поготово од ових 'праведника'.
Будите људи и барем немојте ништа прокоментарисати.

Ни ја га нисам волио, али желим му да почива у миру.
Саучешће породици.

milan

pre 10 godina

(MarkoNS, 8. jun 2013 18:43) Banovo Brdo i jeste predgradje jer se putuje pola sata do centra :D (Nikola, 08. jun 2013 19:57) A kako, onda, ja, gradskim prevozom, od B.Brda do Centra stignem za 15 minuta?

tony montana

pre 10 godina

"Ko se mača laća od mača će i umrijeti." Fasciniran sam brojem komentara koji likove sa ovakvom biografijom pretvaraju u "legende", "face" i "careve", koji su "znali da žive". Još malo pa će neko doći i do zakjučka da je dotični znao i da se oblači. Zašto su se "vratile 90-te" vidi se izmedju ostalog i po tome što se sistem vrednosti nije promenio. Odatle potiče po društvo i budućnost srpskog naroda kobna tolerantnost prema raznim oblicima kriminala, korupcije i uopšte nepoštenja. Mislite o tome...

Sir Giles

pre 10 godina

Kladim se da bi on žalio bilo koga od vas.
Iskreno me zabole uvo.
On je bio samo jedan od uzroka bolesti srpskog sporta, nikako njegov lek.
Al' 'ajde, i za Arkanom se plakalo po Vračaru. Zar ne?

kobaz1987

pre 10 godina

bio je krimi dzimi, furao je taj fazon ali je i pomagao i borio se za svoj klub. mnogo gorih ima na vlasti i oko nje koji su "dobrocinitelji" i cisti "kao suza" a gori su od ovoga bili 100 puta. videcemo svi koliko je znacio vosi tek sad kad ga vise nema... poslednji pozdrav!

Kropotkin

pre 10 godina

Ne mogu da verujem da je jedan Novosadjanin u stanju da izjavi da je Novi Sad smrcu ovog crnogorskog kriminalca izgubio mnogo. Ljudi, sta je sa vama?

MarkoNS

pre 10 godina

U normalnim drzavama se niko ne raduje kada sef (boss) ode, posto onda nastaje haos i besni psi stupaju na scenu! Bata je posle odlaska Lainovica (Dugog) uspeo da odrzi red u NS, bojim se da nema treceg koji ce nastaviti. Izgleda da nam sledi krvava borba za prevlast, reketiranje, maltretiranje, pljackanje, losa roba...

Zmaj od Kosmaja

pre 10 godina

Posten covek, patriota, Iskreni borac protiv droge, kriminala, korupcije i nasilja na fudbalskim utakmicama. Istaknuti clan SNS jos od 1990-te...

021's

pre 10 godina

Dzabe se veselite BG blizanci,necete nikad vise otimati,u saradnji sa DB-om, Vosine igrace za mufte.Cim se Bata drznuo da uvede tu politiku odmah ste mu napakovali namestanje neke nebitne utakmice,vi koji namestate svaku drugu...

zoran

pre 10 godina

Koliko god bio kontroverzan,mislim da jedini koji je smeo da se suprostavi vodećim ''poštenim'' ljudima iz glavnog grada... Šteta,bio je veliki ljubitelj fudbala..
Počivaj u miru legendo :(
(Shakal Loznica, 8. jun 2013 12:24)

Po ovoj vesti, danas, izgleda da im se suvishe suprostavljao. Nije dobro za zdravlje. ochigledno.

Saucheshce familiji.

Piplfoks

pre 10 godina

(Žile, 8. jun 2013 15:08)

Pa da ništa u životu nisam postigao, još uvek imam u životu da se ponosim što nisam kriminalac k'o Bata, ili beskarakterna mrlja poput raznih navijača čije poštovanje je Bata kupio za šaku fudbalske zabave. Pametnom i poštenom dovoljno.

sin Miladin

pre 10 godina

Tek sada slede pravi problemi za Vosu,ja vam kazem,pa setite se samo u kakvoj situaciji,pre svega finansijskoj je bila Vojvodina pre nego sto je Kankan postao predsednik,tolika ih je besparica mucila da su jedva za plate igraca izdvajali.Voleli ga neki ili ne,ali Bata je taj koji je zasluzan za to sto se FK Vojvodina preporodio,eto juce su doveli novog trenera i sve je islo ka tome da ce se mozda sledece sezone boriti za titulu.
Bato pocivaj u miru.

Nikola Epikurijevic

pre 10 godina

Osim dva- tri normalna , svi ostali komentari opisuju moralno stanje Srbije, koje je uzgred receno uvek takvo bilo, a ne tek od 90-ih na ovamo. Nigde na svetu ( osimne mozda Sicilije,Kalabrije,Kolumbije , Brazila,Meksika ... ) ne divi se toliko kriminalcima i uopste podzemlju kao u Srbiji.Zivim u inostranstvu od 1981 dod. i nisam ni znao da ovaj Buturovic postoji. Prilikom citanja njegove kratke biografije imao sam samo nagon da povracam a da mu zemlja bude laka ne pada mi na pamet da izgovorim.Za svet je dobro da ga vise nema .Svet je za nijansu postao sigurniji a i vazduh je cistiji .Posteni mogu da zadisu .

Nikola Znatizeljni

pre 10 godina

Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...
(marko, 8. jun 2013 15:29)

marko,

zar nije bilo jednostavnije objasniti (nama nesposobnima) koliko ucenja,truda ( molim za konkretne podatke )stoji iza nove kuce , stana u Budvi i tri automobila marke Audi u drzavi koja se zove Srbistan .

Dr.Tifus

pre 10 godina

Ovo je neprocenjiva steta za srpsku nauku, umetnost i kulturu. Kako li cemo dalje bez njega. Treba da bude barem 10 dana drzavne zalosti...

vera

pre 10 godina

@Svi ovi koji pljuju po Butorovicu zivot bi dali da zive njegov zivot... Price pokrao je, kriminalac je, pricaju nesposobni ljudi, i svako drugi im je kriv... Ja imam 35 godina, imam novu kucu, tri auta marke Audi, stan u Budvi i neko ce reci da sam los covek, lopov, kriminalac??? A niko pojma nema koliko ucenja i truda stoji iza toga...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marko, 8. jun 2013 15:29)

A jal,DERANE, cime se ti ono bavis....cisto da znamo da usmerimo nasu decu! :P

Milos Ilic

pre 10 godina

1989. godine imao privatnu piljaru, a 20-ak godine kasnije u Srbiji imao kamione,avione, brodove... Rodjaci, jel smo nesto propustili u tih dve decenije?

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 10 godina

Opet citam komentare i ne mogu da verujem. Da li ga to sto pomaze fudbalski klub cini manjim zlocincem? Naravno, ne.

novosadjanka

pre 10 godina

@secam se Bate 90.ja sam drzao diskoteku u hotelu Park,zvala se Dendi,tada sam imao 18god i spavao u kraljevskom apartmanu,tada je pokojni bata(laka mu zemja )drzao parfimeriju u holu hotela,mozda je imao i jos jednu,nisam siguran,dok je pokojni Lajavi ili kako su ga kod nas zvali Dugi.drzao pola Novog Sada posle toga je on preuzeo neke poslove u spensu i par picerija,nemojte da lupate da je opasan i kriminalac,ako sam ja mogao pored njega koji je duplo stariji od mene imao respekt onda vam je sve jasno,posle 2000 sta je radio neznam jer sam se ja vratio u Beograd.do tada je covek posteno radio,VELIKA TRAGEDIJA ZA FK VOJVODINA I NEKA MU JE VECNA SLAVA
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bokan Beorad, 8. jun 2013 14:40)

E pa cim si ti od Bokanovih,onda se tvoje misljenje bas uvazava...onako bas, bas....vidimo se u citulji!

Srecko Sojic

pre 10 godina

Ali odakle kriminalcima ludi nadimci Bata kan kan , secam se jedam je imao nadimak pacov , drugi idiot.
Moram reci imaju dobru mastu ljudi:)

Piplfoks

pre 10 godina

Samo praznoglavci kojima je fudbal jedini faktor u životu mogu jednom ovakvom bahatom kriminalcu da uzimaju za olakšavajuću okolnost što je 'učinio mnogo' toga za Vojvodinu, fudbalski klub k'o fudbalski klub u jednoj trećerazrednoj ligi. Još se vređaju, zamislite, što nam ne pada na pamet da 'govorimo sve najbolje' o njihovom idolu, samo zato što mu je zao život konačno došao glave. Vi ste ti koji ste odvratni sa takvim idolima i takvim životnim vrednostima.

Beogradjanin

pre 10 godina

Saradnik UDBE Niksicanin KanKan bio je jedini koji je smeo da kaze u brk sve ostalim saradnicima UDBE i UDBASKIM glavesinama.
O pokojniku sve najlepse nek mu je laka zemlja.
Dok se god ne otvore dosijea UDBE i dok kod zvanicna drzava Srbija ne krene sa procesuiranjima Udbasa i saradnika Udbe na tlu Srbije koji borave u Srbiji punih 70 godina nema nade za Srbiju i maticne gradjane Srbije koji zive u svojoj drzavi kao gradjani drugog reda , pljackani i terorisani od UDBE, bez prava na povracaj otete imovine od strane Udbasa i bez prava na posteni zivot i radno mesto.
Udbaska igranka se igra vec punih 7 decenija na tlu Srbije, vreme je za kraj igranke.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 10 godina

E, neka je. Zaboravili ste onu devojku koja je ubijena u njegovom hotelu? Pa se zataskalo. Ne mogu da verujem da ima neko da zali za ovim kriminalcem, dilerom, preprodavcem oruzja...Pocetkom devedesetih sa zakacio za deciju bolnicu u Novom Sadu. Bio je beo od robe koju prodaje. Konobari hotela Park su ga skrivali ispod sanka. Posle im se ne lepo oduzio kada je isti kupio. Ja ne govorim o pokojniku sve najlepse. Sta je to imao najlepse? Trenerku? Ma kakvi.

osica

pre 10 godina

Ja iz ove biografije ne vidim da je bio legenda nego " kontraverzni biznismen " iliti kriminalac. Ne znam sta vam znaci " legenda ", koji vam je djavo ljudi, kakav vam je sistem vrednosti ?

Someone

pre 10 godina

Ko je Buturović? Ko je Karadžić? Ko je Osmajić? Sve provereni kriminalci i novopečeni biznismeni, menadžeri fudbalskih klubova i obavezno Srbogorci. Toliko! Za Osmajića se odavno znalo da se bavio kriminalom u inostranstvu, da je bio u vezi sa Arkanom. Srpski fudbal, mnoge stranke kao i mnogo-štoššta su srbogorske mafijaške organizacije!

peki

pre 10 godina

Neznam sta je sve nosio na dusi i cime se bavio al je bar taj klub digao iz mrtvih...Malo cudak al ipak bio je realan covek...Ko ce jos da plati 100 autobusa novosadjani i sendvice i ulaznice nebitno od kojih para.Navalite na politicare oni nas jade...pustite Batu da pociva u miru...

Nemanja

pre 10 godina

'Povrača' mi se od ovih što pišu komentare u fazonu 'žao mi kao fudbalskom fanu'. Kao da ga to što je pomogao Vojvodini iskupljuje što je bio kriminalac. Da nema takvih uopšte, ne bi se morala Vojvodina od lopova ni braniti.

EU Citizen

pre 10 godina

Ovakvi likovi iz crtanih filmova samo u ovoj primitvnoj i nenormalnoj državi mogu da budu "veliki biznismeni" i da mirno umru u krevetu u svojoj palati, i to isključivo zahvaljujući dosluhu sa onom glavnom mafijom u Srbiji, političko-udbaškom, u normalnim zemljama, to može da divlja desetak godina, ali onda zaglavi u bajbok iz koga obično niakda više ne izađe, takvi i ne treba da budu na slobodi, jer samo štete normalnom društvu i ekonomiji.

pablito

pre 10 godina

@Srecko Sojic, 8. jun 2013 12:48

Samo znam da su onog lika zvali Budala zato sto je jedini medju njima zavrsio fax...

Ovakvi likovi kao Butorovic postoje svugde, ali samo na Balkanu mogu da postanu ugledni clanovi drustva. Najstrasnije je sto im ljudi titraju da su carevi i legende, toliko o tome u kakvom smo mi k....

muflon

pre 10 godina

u zemljici srbiji najviše se žali za kriminalcima i narko dilerima. vrednosti i znanja se izvoze (proteruju), a kriminalci vladaju.
sad je svima kao žao?
moje dete je moglo da bude zatrovano njegovim narkoticima, ili ubijeno u obračunu njegovih baandi...
meni nije žao!!!

DuffNS

pre 10 godina

Preminuo prirodnom smrću!?!?!? Pa jutros su ga pronašli, od kada se to tako brzo radi autopsija, koju mi to tehniku posedujemo kada za jedno prepodne možemo da dobijemo sve toksikološke nalaze!? Radi se o kontraverznom biznismenu (kriminalnog miljea) tako da ništa cudno ne bi bilo da ga je neko otrovao itd. Nekom se baš žuri.

adje

pre 10 godina

da je umro prirodnom smrcu pricajte to maloj deci.u srbiji je trenutno vise ubistava nego sto se ratuje po arapskim zemaljama.kriminal, korupcija,mafija, drogirasi, huligani, politicari, pravosudja,svi povezani.sve sto se radi negativno je uvek bilo i bice da je povezano i sistematski slozeno, a kad treba da bude nesto pozitivno u korist naroda nikad sistem ne funkcionise.stvarno je interesantno da u regionu funkcionise isti sistem a to su korupcija, kriminal, lopovluk, pljacka,nefunkcionalne institucije, mito, itd.

vip007

pre 10 godina

Sećam se negde 1988-89 kada sam par puta pomagao u Kan-Kanu. Prodavao hleb i slične potrepštine. Bata je izgledao kao najobičniji šljaker i uvek sam se pitao kako je jedan takav uspeo da otvori "prvi privatni drakstor". E onda sam prvi put kao mlad čovek čuo o "crnogorskoj vezi". I eto, od drakstora do hotela, klubova, i vila.

Mislio sam da je to nešto čudno i izopačeno. Ali ne brinite, ima takvih sijaset i ovde u SAD. Samo se ne vide toliko medju 300+ miliona.

kraj sa krajem

pre 10 godina

#ja imam 8 razreda...imam firmu sa 20 radnika.poceo sam pre 17 god da dovozim polovne automobile u srbiju.pored njih i polovne gume i ostale delove za kola.nije da se hvalim stvarno ali dosadni ste sa rom skolom i doktoratima..posteno sam stekao dva stana u bg stan u tri stana mom rodnom gradu i od auta imam sta god zelim.niko i nikad mi nije pomogao.krenuo sam sa 5 hiljada maraka koje su mi dali roditelji..i sta sad doktori i ostali strucnjaci???mislite da je skola sve?
(marko.., 8. jun 2013 16:09)

A rodni grad ti je negde u CG, ma sve nam je jasno

Bermet Tivoli (Dušanajzer)

pre 10 godina

Secam se pocetaka , na NS prostoru, gde je vodio prvi diskont privatni
"Kan Kan", pa je onda otvorio jos jedan. Pa je onda angazovao jednog mog nazalost pok. druga da radi neke , kako je rekao , klima uredjaje. Bilo je tu vrlo brzo svasta. Ali imao je nekog stila , harizme, im'o je neko mu*o.
Neki kazu da su utakmice podmicene, verovatno jesu ali izgleda da ih je prilican broj takav, puno toga podmicenog. Ako nista drugo, voleo je fudbal, sport uopste i promovisao ga. Neka mu je pokoj dusi.

novosadjanka

pre 10 godina

E kad mi napisete "velika tragedija....legenda...." povraca mi se! Otisao je on Bogu na ispoved i sigurna sam da ce svoj ovozemaljski raj tamo zameniti paklom,koji je zasluzio!

simonida

pre 10 godina

Bio je legenda kazu neki komentatori. A u cemu je to bio legenda, cime se bavio, kako je postao tako bogat da je imao nekoliko hotela, vila, besnih auta pa cak i ceo fudbalski klub.
Malo cinjenica da i mi obicni bednici nesto naucimo.

sve se vraca,sve se placa

pre 10 godina

Dok sam ja jos bio u novom sadu bata kan kan je imao dve prodavnice i bio ne tako opasan lik,sitni muljator,sto bi se reklo ali onda su dosla vremena 90-tih gde je normalan svet pobegao odande a likovi kao ovaj se obogatise...

darko

pre 10 godina

garantujem da mu je u hotelu dosla,glave neka dvadesetogodisnjakinja, cim ovaj istrazni sudija veli da se zna ko ga je nasao i kako, ali da nije za javnost.
Ipak treba dobra srčka, i puno kondicije da se isprati tempo tih mladih konkubina. RIP, Bato... bolje i tako nego od bombe u automobilu.

Nikola IV

pre 10 godina

O kakvoj velicini,legendi,caru se u ovom slucaju radi vidi se iz cinjenice da je imao dozivotnu zabranu ulaza u sve civilizovane evropske drzave ,a da je isti taj bas u Srbiji postao biznismen ,legenda, car ,dobrocinitelj itd. ne cudi nikoga ko je u Srbiji rodjen i u njoj zivi ili ziveo .

darkwood

pre 10 godina

Samo da podsetim da je u pozaru u hotelu Putnik izgorelo troje ljudi. Do danas niko nije osudjen niti procesuiran u vezi ove tragedije!

Sitničar

pre 10 godina

Mali prilog biografiji (izgleda zaboravljen detalj): naš sportski pregalac je imao i svoju piramidalnu banku, u isto vreme kada i Dafina, samo manjih razmera i kraću po stažu.
Pretpostavljam da će opljačkane štediše pohrliti da se upišu u knjigu žalosti.

rokosovski

pre 10 godina

kada bi mene drzava pustila da se bavim kriminalom,pa kad dovoljno zaradim da se povucem, ta ista drzava mi sve to lijepo legalizovala ,ja bi dao i zvezdi i partizanu i vosi i mladom obilicu koliko god treba.sigurno nije davao od onoga sto je zaradio kopanjem i nadnicenjem.a ni skole neke da to sve ima nije imao.

Archi

pre 10 godina

U zadnjih 2-3 nedelje stradalo je troje biznismena; jedan je ubijen na parkingu, drugi se navodno ubio na auto-putu i sad Bata u svom hotelu pod nerazjasnjenim okolnostima. Zanimljiva je jedna stvar koja povezuje ovo troje ljudi, a to je FUDBAL?

Jovca

pre 10 godina

Pa svi ovi imaju isti dosije, samo menjaš zaglavlje sa imenom. Klasični udba rezime, otišao, pljačkao, vratio se, uložio, par puta na njega pucano, mrtav.

oooops!!!

pre 10 godina

gde ćemo mi sa nama ovakvima? pre svega: Pokoj mu duši, neka mu je laka crna zemlja! Ali ne mogu da se otmem utisku da moralni sunovrat u Srbiji još nije dotakao dno iako je u slobodnom padu. Secikese, ubice, ucenjivači, prevaranti imaju duboko poštovanje nadam se ne većine, ali značajnog broja maloumnika (računam da iole pametan i obrazovan čovek zna i prezire to kakvi su to ljudi), dok je među decom rašireno mišljenje da je biti dobar fak loše jer si štreber. Kuda ćemo takvi ne znam?!

Garter

pre 10 godina

O kakvom dobrotvoru pričamo!. Što nije obnovio Narodni Muzej ili donirao novac za narednu sezonu arheoloških istraživanja na Viminacijumu! Naravno da nije mogao to da uradi jer nije ni znao da tako nešto postoji u našoj zemlji! Takvi likovi jednostavno ništa ne znaju jer ništa kod očiju ne vide, a imali su prilike da vide!. Jadni su oni koji su skloni tome da kriminalnu prošlost obskurnih, polusvesnih i smešnih likova nultog obrazovanja i nikakvih duhovnih aspiracija guraju pod tepih zarad nekakvog sumnjivog doprinosa u radu lokalnog fudbalskog kluba! Takve rustične fizionomije predstavljaju samo nusprodukt višedecenijskog urnisanja kulture na ovim prostorima i ništa više!. Najžalije od svega je to što se njegovoj smrti uopšte poklanja toliki prostor kao da je reč o bardu glume ili operskom velikanu!