Petak, 07.06.2013.

12:07

Dinkić ne da svoj resor

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio da je potrebna rekonstrukcija vlade, ali je dodao da nema nameru da razgovara o podeli svog resora.

Izvor: Tanjug

Dinkiæ ne da svoj resor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

ВИШЕ ДЕВИЗА

pre 10 godina

Није битне реорганизација Владе, него су неопходне економске мере да српска привреда ствара и сачува више девиза:

1). Домаће фирме које ИЗВОЗЕ, држава да ДОНИРА и КРЕДИТИРА, под условом да те фирме ЗАПОСЛЕ нове раднике (2.000 евра донације и 30.000евра кредита по раднику).

2). Свим сеоским домаћинствима која се баве ратарством и виноградарством, понудити дугогодишње уговоре о ОТКУПУ по гарантованој цени и повољне кредите за ПЛАСТЕНИКЕ за ОРГАНСКУ ХРАНУ, а паралелно уложити у ПРЕРАЂИВАЧКЕ капацитете.

3) Формирати привредна ПРЕДСТАВНИШТВА у окружењу (приоритет у Софији и Букурешту, чија тржишта су велика и повољна за нашу робу: воће, поврће, вино, кондиторски производи, органска храна,…).

4). Формирати привредну комору за ДИЈАСПОРУ, која ће повратницима давати донације и повољне кредите за ОТВАРАЊЕ НОВИХ ФИРМИ и НОВИХ РАДНИХ МЕСТА, пре свега у неразвијеним регионима, здравствени и бањски туризам,….

5). ЗАБРАНИТИ свим запосленима у министарствима, јавном сектору и државним фирмама да имају ПРИВАТНЕ ФИРМЕ и да се баве посредовањем.

6). Повећати АКЗИЗЕ на робу из ИЗВОЗА, аko се производи у држави.

7). Увести туристичким агенцијама таксу од 30-50 евра на вишедневна путовања у ИНОСТРАНСТВО, како би се смањио одлив девиза (пола милијарде евра оде на летовање и зимовање).
8). Обавезати министре, функционере, директоре и синдикалце да организују одморе у Србији (са попустом), како би бар ТРЕЋИНА од 500 милиона евра, остала у Србији.

Provincijalka

pre 10 godina

Dinkic - jedan , jedini , najbolji i nezamenljivi !
Da je ikada imao izgradjen osecaj odgovornosti danas ne bi drzao u jednoj ruci noz u drugoj pogacu!Vrlo je ususkan u svom svetu...
Koliko je neobavesten o misljenju javnog mnjenja saznace na prvim sledecim izborima.

Djole

pre 10 godina

nikako !...Mladja je uspeo da nanese vecu stetu Srbiji nego Miloseviceva ekipa sa svim svojim ratovima , sankcijama i bombardovanjem ... Mladju ce klonirati ameri , pa on je bre biolosko oruzje

novicavg

pre 10 godina

ко њега шта пита?
(змај од ноћаја, 7. jun 2013 18:56)
Smisliće taj priču sa Vučića i Dinkića i daće im neka zakonska rešenja kojima će ih zamajavati u oblasti finansija samo da ne dođe pod udar rekonstrukcije.I ako bude i on bude na tapetu taj se ničega neće odreći po cenu izlaska iz koalicije i novih izbora.

miki 72

pre 10 godina

produktivni i ne produktivni rashodi,extra...
meni 5 god nije uplacivan radni staz a "ficko" prica li prica.
obecavao kule i gradove....
dole vlada....

Neša

pre 10 godina

Ja se izvinjavam što možda dosađujem ali samo vodim borbu protiv pilećeg pamćenja građana (birača) pa im zato svako malo osvežim pamćenje (tkzv. memory refresh): Gde je obećanih 1.000 evra?

Prođe 5,5 godina od obećanja:

"Ima samo jedna prepreka koja me može zaustaviti da ove akcije ne vrede na tržištu, a to je ako, ne daj bože, Nikolić pobedi. Ako se to desi akcije neće vredeti ništa. Ako Tadić pobedi, ja vam garantujem da će svako dobiti po hiljadu evra."

Predsednik G17 plus pred drugi krug predsedničkih izbora o vrednosti akcija koje će građani dobiti besplatno. (B92, Tanjug, 25. 1. 2008.g.)

Stanje: "Samo jedna prepreka" je izbegnuta, Tadić je 2008.g. pobedio, ali, i pored toga, niko od birača nije video hiljadu evra.

dada

pre 10 godina

tri puta nisam dobila posao samo zato sto nisam bila clan URS-a, a oni pricaju o departizaciji! nadam se da Dinkic nije toliko dosledan i po pitanju srpske ekonomije!

novicavg

pre 10 godina

Kakvi regioni?
Departizacija?
(Ironicno, 7. jun 2013 16:11)
Sve se srušilo kao kula od karata, kriza ne uvažava takve manipulatore kakav je Mlađa.Njegovu populističku politiku su prepoznali u Zemunu, nadam se da će na sledećim izborima i cela Srbija shvatiti kuda nas vodi ovaj čovek.

jovan

pre 10 godina

ovaj covek je najpametniji u srbiji i ja mu skidam kapu,jer neko da je u vlasti punih 13 godina to je za respekt,a dali ga ja ili neko voli ili mrzi to je druga prica

iskustvo uci

pre 10 godina

Covek koji je unistio kakav takav bankarski sistem. Koliko to jos para ima koje nisu iznele strane banke? A i tapsali ste kada je unisten SDK.

gradac

pre 10 godina

Ko da je njegov posed pa neda. Ko će ga pitat. Ako budu izbori neće imati cenzus. A i ako prođe treba mu uzeti finansije jer nije pokazao previše umeća i znanja u oblasti finansija. Možeš bit ekonomista, ali nemaš ideje, on je imao loše procene.

mixer

pre 10 godina

Bože sačuvaj i sakloni,da Mlađa da finansije???!!! Bolje da mu naživo vadite zub. Pa Mlađi su se ruke zalepile za taj resor,eto hteo je da nam da i po 1000E i vi bi da ga smenite! Ma daj ,molim te. svi hoće Mlađin resor.A toliko se namučio ,ima i prvoborački staž koji je zasližio upadom u Narodnu banku,tamo nekad davno...e to je bilo stvarno herojski podvig. A i to što se borio i uspeo da razbije neprijateljske formacije u SDK.. da sam ja neko,ja bih Mlađi-orden za zasluge.I sad sve to ne važi nego- daj ministarstvo!

Cica

pre 10 godina

Dinkic je u svim vladama od 2000-te do danas I UVEK TAMO GDE SU PARE. Nekada su bili "partija eksperata", a danas se to isto zove URS. Kako se zivi u toj zemlji Srbiji i kakva je ekonomija i finasije gde je on do sada bio a i dalje jeste "tamo gde su pare", stvarno ne treba komentarisati. Ono sto treba komentarisati, je ZASTO TO GRADJANI DOZVOLJAVAJU?

Predrag

pre 10 godina

Da li sam jedini koji se seća kad je Toma Nikolić još u staroj skupštini Srbije za govornicom škljocao lisicama namenjenim Mlađanu Dinkiću?

Igor

pre 10 godina

Kao prvu meru ozivljavanja domace privrede i krpljenje rupa u budzetu NEOPHODNO je uvesti carine na robu iz EU.
(Nesa, 07. jun 2013 12:24)
Pa dobro da li si ti normalan ??? Pa ista ta evropska unija nam nalaze da ukinemo i smanjimo carine . A isti taj Dinkic stiti monopoliste u mleku , gasu , gorivu , tekstilu a da cekaj pa to je njegova stranka .....

objasnite mi

pre 10 godina

Ovaj covjek drma srpskom privredom 13 godina i kao i prvog dana naoruzan je beskrajnim optimizmom diletanta. Nemam nista licno protiv njega i ne pisem da bi vrijedjao nekoga ali neke mi stvari nisu jasne i zakljucak se sam namece. Recimo, koje pitanje covjek prvo uradi na kontrolnom? Pa najlakse, je li. Po toj logici sta se prvo trebalo urediti u Srbiji? Poljoprivredna proizvodnja. Ako se neko sjeca doba stabilizacije iz sredine '80-ih (sto su sad nova "zlatna doba" ali se tada i te kako kukalo) srpska privreda je vazda dobijala veliki stimulans kada bi se izvozila psenica i slicno. To nije bila ne znam kakva uredjenost ali je donosila velike pare. I tada je sistem za navodnjavanje bio zapusten, seljaci nisu imali nikakvih povlastica tipa da mogu da otkupe zemlju na kredit, ili traktor recimo. I opet je sve donosilo mnogo para. A onda je vlast pocela da pljacka seljaka do te granice da je ljude postalo strah i da zasade nesta. "Bjezimo u grad." I zasto to nije ni pokusao da sredi Dinkic za sve ove godine? U svakom slucaju Srbija ce se morati dodatno zaduziti da izadje iz cabra i to zaduzivanje ce biti ograniceno. Ako se taj novac spuca u nista tek tada ce biti kriza. Ako je vec Rusija obecala da ce Srbija izvesti hrane koliko hoce, pod uslovom da je zdrava, kako da to ne bude dodatni stimulans da se reformise poljoprivreda?

petak13

pre 10 godina

Dinkić ide u rekonstrukciju vlade ali devizom sve može biti promenjeno samo resori koji drži URS se nikako ne smeju menjatili ili izvršiti neke drugačije preraspodele u cilju deljenja ministarstva finansija i ekonomije.Sigurno je da ova kolaicija neće moći da opstane i da će je ekonomske mere irušiti ako se ne preduzmu radikalne mere smanjenja deficita budžeta a to podrazumeva ako je potrebno i Dinkićevo odistajanje od nekih svojih ucenjivačkih stavova po pitanju ministarstva. Jer sve te mere koje Dinkić predlaže više se zasnivaju na populizmu nego na ekonomskim zakonitostima, jer da je umeo i znao što sve te mere do sada nije primenio.

Srdjan

pre 10 godina

Daleko od toga da hocu da branim Dinkica, ali Vi sto pisete komentare izvrcete i podvaljujete istinu!!! Ko zna za koga radite!!! On je bio ministar finansija samo kod Kostunice! (2004-2007) Pre njega je bio Djelic! 2007-2012 su bili Dijana Dragutinovic i Cvetkovic ministri finansija! Mladja je bio ministar ekonomije (ko zna sta mu to dodje). Tako da ljudi, ne izmisljajte!

zmaj od kosmaja

pre 10 godina

Puna podrska Mladji i Vucicu, Srbija je progledala i obogatila se od kad je oni vode! A i Toma, Mrka, Dacic i Velja su bolji nego ikad pre!
ONI ZIVE 100 PUTA BOLJE, A VI?

Trubac

pre 10 godina

Vanredni izbori bi nas doveli u poziciju da ne moramo da sluzamo zelje vecitog ministra g-dina Dinkica.
Gotovo je unistio privredu zemlje Srbije svih ovih godina.
Posto on sam ocigledno otici nece, neka mu narod to kaze.

SinDragan LO

pre 10 godina

URS (G17+) je biro za zapošljavanje - VELIKA ISTINA!
G17+, koji je za vreme svoje "strahovlade" u svim resorima za koje je bio zadužen, promovisao je i "ideju" : "Posao se ne čeka - već se traži"!
Traži se tako što će te da se učlanite u G17+ ili neku drugu "moćnu" stranku I/ILI PRONAĐETE "PRAVU" OSOBU KOJOJ MOŽETE POKLONITI NEKOLIKO HILJADA .... A ZA UZVRAT DOBIJETE RADNO MESTO.
Da li znate da u opštinama i gradovima gde G17+ predvodi vlast (ili je ključna karika u vlasti) lica koja uz otpremninu odlaze na "Tržište rada" (obično 1 - 2 godine pre penzije) - novac za OTPREMNINU USTUPAJU GLAVNIM ŠEFOVIMA IZ G17+, A ZA UZVRAT ZAPOŠLJAVAJU SVOJU DECU ILI SNAJE NA MESTA GDE SU ONI RADILI! PROVERITE!
Loznica nije izuzetak od ovog "pravila stranke",pardon,interesne grupe G17+, koji se od skoro predstavljaju kao URS - kao da će promenom imena građani zaboraviti sva "nedela" koja su počinili.
Ne samo da apsolutno vode kadrovsku politiku (a samim tim i politiku zapošljavanja) u gradskoj/opštinskoj upravi i njenim "sestrinskim firmama" (Javna preduzeća, Katastar, Uprava za trezor ITD, ITD.), već isti uticaj imaju i u ogromnoj većini privatnih preduzeća i firmi.
Dodela lokacija za gradnju, ustupanje napuštenog poslovnog prostora, dodela subvencija, stimulacija, besplatan priključak za gas - omogućavaju ogroman uticaj na zapošljavanje.

OVO JE STRAHOVIT KRIMINAL U KOME SE "OBRĆU" MILIONI EVRA.
VUČIĆU REAGUJ - AKO SMEŠ!
VAŽNIJI JE OBRAZ OD LOŠIH KOALICIONIH PARTNERA.

genius

pre 10 godina

Kada (ako) nas doživotni ministar ekonomije, finansija (i svega što ima veze sa tim) ikada "napusti" - u stilu Afričkih običaja - balsamovati telo velikog gurua ekonomije i postaviti bogomdanog u ministarstvo da postmortem obavlja dužnosti koje niko osim njega (čak i u ovakvom stanju) ne može.

Istoricar

pre 10 godina

Zemlja nam je na ivici provalije, a jedan od najzasluznijih za to je upravo g-din Dinkic.
On se, medjutim ponasa kao da bez njega ne mozemo.
Nadam se skorim izborima kako bi mu narod Srbije pokazao sta misli o njemu.

Prorok

pre 10 godina

Licemerje ovoga nema granice;jedini je oko cijeg lika i dela gotovo nikad nema nesklada u komentarima . Svi su ga zaista davno procitali, ali on duse i obraza nema;Svetska banka ga je postavila,uzlebila,davno da bude rdjavi zupcanik davno ostecene srpske privrede i ekonomije. On je personifikacija lukavog zla s gitarom u ruci koji nam i dalje svira posmrtni mars a mi jos uvek se nadamo da ce ga neko skloniti;pa makar i Vucic

JUL je kul

pre 10 godina

Grobar Srpske ekonomije. SNS ima dovoljnu podrsku da vise ne mora da racuna na Dinkica i ekipu (a moguce cak i SPS), sad im je jedinstvena prilika da pokazu da li zaista zele da urade nesto konkretno, ili im je cilj da pokupe ovo malo mrvica koje su ostale (Telekom, zemljiste, objekti, i sl.) a onda da spakuju kofere za neku egzoticnu destinaciju kad nastane ekonomski kolaps gori od onog 90-tih, sto ce se desiti vrlo brzo ako ovaj covek nastavi da vodi ekonomiju, a njegovi saradnici "regionalizuju" budzet medju sobom i vode politiku u interesu domacih tajkuna i stranih banaka, na stetu gradjana Srbije.

Александар Џунић

pre 10 godina

Бољи је гитариста него што је економиста, а нула је од гитаристе...

Mi tamo kad ono medjutim

pre 10 godina

Hocemo li izaci na ulicu, napraviti haos i smeniti ovo zlo!? Jel su svi ostali manjina ili vecina naspram njega. Neverovatan je. Ili lepo da mu damo da bude pride predsednik i premijer, 3 u jedan kao instant napitak. Kad je bal nek je maskembal...

Simon

pre 10 godina

Taman posla. Finansije, ekonomija, privreda, biznis... tu je najjači. Pa ovaj čovek izgleda mora da bude ili guverner ili ministar i tako i jeste već koliko godina, doduše, imao je jednu pauzicu prošle godine i nije mu prijala. Čoveče, davimo se ekonomski, shvataš li?

ivan

pre 10 godina

Najprljavija politicka licnost u poslednjih 13 godina u Srbji. Covek sa nekoliko procenata glasova upravlja ekonomijom ove zemlje i unistava je sluzio svima Kostunici,Djindjicu, Tadicu,sada Vucicu.
Sada se dosetio da smanji plate od 40 000 din, (370) evra u upravi, ljudi koji dakle jedva sastavljaju kraj sa krajem, izjednacavajuci ih sa onim direktorima, pomocnicima, sefovima, savetnicima Dinkica koji imaju stotine hiljada plate!!
Covek dakle stavlja sve u isti kos i one sa osnovnom skolom i fakultetom i milionere i one koji jedve prezivljavaju!!
Mladjan Dinkic ima 7 pomocnika, koji zajedno sa njime, mesecno ovu drzavu milion dinara!! Pitajte Mladju sto drasticno ne smanji svoju i plate svojih pomocnika, sto ne predlaze ukidanje 15 000 sluzbenih obesnih kola u upravi, sto ne zabrani obesna putovanja i dnevnice za uglavnom direktore i njegove pomocnike, sto ne zabrani koriscenje sluzbenih kola u privane svhe i koriscenje po tri mobilna telefona!!!
Apelujem i molim B92 da pita Mladju, oce li smanjivati drasticno plate od 100.000. navise, ili kako mogu plate od 40 000 i 200 000 isto da se smanjuju!!!
Neka pocne od sebe i svojih 7 pomocnika!!

Djordje

pre 10 godina

Šta god pričao NE VREDI!
Pristao si da zajedno sediš sa onima koji su ti pripremili drugačije odelo (na pruge)! Jest' da si se spasio al' privremeno!
TESTIJA IDE NA VODU DOK SE NE RAZBIJE!!!

Милош

pre 10 godina

Човек је са калашњиком ушао у НБС и узео финансије. Некако имам утисак да ће неко на исти начин морати да га избаци одатле.

Sajo

pre 10 godina

Koji ste vi komedijasi...napravili ste vladu i administraciju kao da imate drzavo od stotinu miliona stanovnika ne drzavu sa brojem stanovnika kao 1/2 Tokija recimo...pa ovoj drzavi ne treba vise od par hiljada cinovnika i nekoliko uprvnika da je uspesno vode....

gladan, alav, pohlepan

pre 10 godina

E pa prijatelju, ako si prifatio "najvrući krompir", mora da si bio mlogo ogladneo. U stvari, prifatio si se na za jedan, nego za dva "najvruća", sve jedan "vrućiji" od drugog.

krle - dron

pre 10 godina

Ne da njegov resor treba podeliti nego njega moraju najuriti iz vlade i osnovati ministarstvo industrije i dovesti na to mesto nekog naseg belosvetskog strucnjaka sa vizijom nove industrijalizacije koju ce da sprovede u delo.Ne moze neko ko se bavio unistavanjem industrije 12-godina da se bavi njenom novom izgradnjom,on je obican knjigovodja koji se bavio mangupskim prelivanjem budzetskih sredstava dok ih je bilo a nema blage veze ni pameti kako se ona stvaraju,vreme tandaranja i prodaje magle je proslo i zato takvima kao on nije mesto u vladi.Srbija mora da dovede madzionicara koji ce da pocne da gradi fabrike masovno odmah jer bez 5000-novih fabrika srbija se nece pomeriti iz bede.

To Dinkicu majistore , to legendo, to Srbine ne daj fotelju ni za zivu glavu...

pre 10 godina

Kako neko moze biti bezobrazan ili ti blesav( nema treceg) pa reci da je ova vlada drugacija od one predhodne, kad su u njoj ostali gotovo svi najgori iz one predhodne!
Ova vlada je ista ko i sve predhodne, jedno pricaju, drugo misle, trece rade to jest ne rade, i na kraju opet posten svet izvisi...

@dr

pre 10 godina

Šta bi mi da nam nema evo već trinaestu godinu držača vrućeg krompira.
Oparili bi se načisto. Hvala vam Mlađo što se opariste žrvtvujući se za nas!
Da je pameti dala bi vam Srbija doživotni mandat, neće još dugo svakako.

Simon

pre 10 godina

Taman posla. Finansije, ekonomija, privreda, biznis... tu je najjači. Pa ovaj čovek izgleda mora da bude ili guverner ili ministar i tako i jeste već koliko godina, doduše, imao je jednu pauzicu prošle godine i nije mu prijala. Čoveče, davimo se ekonomski, shvataš li?

Милош

pre 10 godina

Човек је са калашњиком ушао у НБС и узео финансије. Некако имам утисак да ће неко на исти начин морати да га избаци одатле.

ivan

pre 10 godina

Najprljavija politicka licnost u poslednjih 13 godina u Srbji. Covek sa nekoliko procenata glasova upravlja ekonomijom ove zemlje i unistava je sluzio svima Kostunici,Djindjicu, Tadicu,sada Vucicu.
Sada se dosetio da smanji plate od 40 000 din, (370) evra u upravi, ljudi koji dakle jedva sastavljaju kraj sa krajem, izjednacavajuci ih sa onim direktorima, pomocnicima, sefovima, savetnicima Dinkica koji imaju stotine hiljada plate!!
Covek dakle stavlja sve u isti kos i one sa osnovnom skolom i fakultetom i milionere i one koji jedve prezivljavaju!!
Mladjan Dinkic ima 7 pomocnika, koji zajedno sa njime, mesecno ovu drzavu milion dinara!! Pitajte Mladju sto drasticno ne smanji svoju i plate svojih pomocnika, sto ne predlaze ukidanje 15 000 sluzbenih obesnih kola u upravi, sto ne zabrani obesna putovanja i dnevnice za uglavnom direktore i njegove pomocnike, sto ne zabrani koriscenje sluzbenih kola u privane svhe i koriscenje po tri mobilna telefona!!!
Apelujem i molim B92 da pita Mladju, oce li smanjivati drasticno plate od 100.000. navise, ili kako mogu plate od 40 000 i 200 000 isto da se smanjuju!!!
Neka pocne od sebe i svojih 7 pomocnika!!

SinDragan LO

pre 10 godina

URS (G17+) je biro za zapošljavanje - VELIKA ISTINA!
G17+, koji je za vreme svoje "strahovlade" u svim resorima za koje je bio zadužen, promovisao je i "ideju" : "Posao se ne čeka - već se traži"!
Traži se tako što će te da se učlanite u G17+ ili neku drugu "moćnu" stranku I/ILI PRONAĐETE "PRAVU" OSOBU KOJOJ MOŽETE POKLONITI NEKOLIKO HILJADA .... A ZA UZVRAT DOBIJETE RADNO MESTO.
Da li znate da u opštinama i gradovima gde G17+ predvodi vlast (ili je ključna karika u vlasti) lica koja uz otpremninu odlaze na "Tržište rada" (obično 1 - 2 godine pre penzije) - novac za OTPREMNINU USTUPAJU GLAVNIM ŠEFOVIMA IZ G17+, A ZA UZVRAT ZAPOŠLJAVAJU SVOJU DECU ILI SNAJE NA MESTA GDE SU ONI RADILI! PROVERITE!
Loznica nije izuzetak od ovog "pravila stranke",pardon,interesne grupe G17+, koji se od skoro predstavljaju kao URS - kao da će promenom imena građani zaboraviti sva "nedela" koja su počinili.
Ne samo da apsolutno vode kadrovsku politiku (a samim tim i politiku zapošljavanja) u gradskoj/opštinskoj upravi i njenim "sestrinskim firmama" (Javna preduzeća, Katastar, Uprava za trezor ITD, ITD.), već isti uticaj imaju i u ogromnoj većini privatnih preduzeća i firmi.
Dodela lokacija za gradnju, ustupanje napuštenog poslovnog prostora, dodela subvencija, stimulacija, besplatan priključak za gas - omogućavaju ogroman uticaj na zapošljavanje.

OVO JE STRAHOVIT KRIMINAL U KOME SE "OBRĆU" MILIONI EVRA.
VUČIĆU REAGUJ - AKO SMEŠ!
VAŽNIJI JE OBRAZ OD LOŠIH KOALICIONIH PARTNERA.

Александар Џунић

pre 10 godina

Бољи је гитариста него што је економиста, а нула је од гитаристе...

Sajo

pre 10 godina

Koji ste vi komedijasi...napravili ste vladu i administraciju kao da imate drzavo od stotinu miliona stanovnika ne drzavu sa brojem stanovnika kao 1/2 Tokija recimo...pa ovoj drzavi ne treba vise od par hiljada cinovnika i nekoliko uprvnika da je uspesno vode....

To Dinkicu majistore , to legendo, to Srbine ne daj fotelju ni za zivu glavu...

pre 10 godina

Kako neko moze biti bezobrazan ili ti blesav( nema treceg) pa reci da je ova vlada drugacija od one predhodne, kad su u njoj ostali gotovo svi najgori iz one predhodne!
Ova vlada je ista ko i sve predhodne, jedno pricaju, drugo misle, trece rade to jest ne rade, i na kraju opet posten svet izvisi...

zmaj od kosmaja

pre 10 godina

Puna podrska Mladji i Vucicu, Srbija je progledala i obogatila se od kad je oni vode! A i Toma, Mrka, Dacic i Velja su bolji nego ikad pre!
ONI ZIVE 100 PUTA BOLJE, A VI?

Prorok

pre 10 godina

Licemerje ovoga nema granice;jedini je oko cijeg lika i dela gotovo nikad nema nesklada u komentarima . Svi su ga zaista davno procitali, ali on duse i obraza nema;Svetska banka ga je postavila,uzlebila,davno da bude rdjavi zupcanik davno ostecene srpske privrede i ekonomije. On je personifikacija lukavog zla s gitarom u ruci koji nam i dalje svira posmrtni mars a mi jos uvek se nadamo da ce ga neko skloniti;pa makar i Vucic

Djordje

pre 10 godina

Šta god pričao NE VREDI!
Pristao si da zajedno sediš sa onima koji su ti pripremili drugačije odelo (na pruge)! Jest' da si se spasio al' privremeno!
TESTIJA IDE NA VODU DOK SE NE RAZBIJE!!!

Trubac

pre 10 godina

Vanredni izbori bi nas doveli u poziciju da ne moramo da sluzamo zelje vecitog ministra g-dina Dinkica.
Gotovo je unistio privredu zemlje Srbije svih ovih godina.
Posto on sam ocigledno otici nece, neka mu narod to kaze.

Mi tamo kad ono medjutim

pre 10 godina

Hocemo li izaci na ulicu, napraviti haos i smeniti ovo zlo!? Jel su svi ostali manjina ili vecina naspram njega. Neverovatan je. Ili lepo da mu damo da bude pride predsednik i premijer, 3 u jedan kao instant napitak. Kad je bal nek je maskembal...

@dr

pre 10 godina

Šta bi mi da nam nema evo već trinaestu godinu držača vrućeg krompira.
Oparili bi se načisto. Hvala vam Mlađo što se opariste žrvtvujući se za nas!
Da je pameti dala bi vam Srbija doživotni mandat, neće još dugo svakako.

gladan, alav, pohlepan

pre 10 godina

E pa prijatelju, ako si prifatio "najvrući krompir", mora da si bio mlogo ogladneo. U stvari, prifatio si se na za jedan, nego za dva "najvruća", sve jedan "vrućiji" od drugog.

krle - dron

pre 10 godina

Ne da njegov resor treba podeliti nego njega moraju najuriti iz vlade i osnovati ministarstvo industrije i dovesti na to mesto nekog naseg belosvetskog strucnjaka sa vizijom nove industrijalizacije koju ce da sprovede u delo.Ne moze neko ko se bavio unistavanjem industrije 12-godina da se bavi njenom novom izgradnjom,on je obican knjigovodja koji se bavio mangupskim prelivanjem budzetskih sredstava dok ih je bilo a nema blage veze ni pameti kako se ona stvaraju,vreme tandaranja i prodaje magle je proslo i zato takvima kao on nije mesto u vladi.Srbija mora da dovede madzionicara koji ce da pocne da gradi fabrike masovno odmah jer bez 5000-novih fabrika srbija se nece pomeriti iz bede.

Predrag

pre 10 godina

Da li sam jedini koji se seća kad je Toma Nikolić još u staroj skupštini Srbije za govornicom škljocao lisicama namenjenim Mlađanu Dinkiću?

Istoricar

pre 10 godina

Zemlja nam je na ivici provalije, a jedan od najzasluznijih za to je upravo g-din Dinkic.
On se, medjutim ponasa kao da bez njega ne mozemo.
Nadam se skorim izborima kako bi mu narod Srbije pokazao sta misli o njemu.

genius

pre 10 godina

Kada (ako) nas doživotni ministar ekonomije, finansija (i svega što ima veze sa tim) ikada "napusti" - u stilu Afričkih običaja - balsamovati telo velikog gurua ekonomije i postaviti bogomdanog u ministarstvo da postmortem obavlja dužnosti koje niko osim njega (čak i u ovakvom stanju) ne može.

JUL je kul

pre 10 godina

Grobar Srpske ekonomije. SNS ima dovoljnu podrsku da vise ne mora da racuna na Dinkica i ekipu (a moguce cak i SPS), sad im je jedinstvena prilika da pokazu da li zaista zele da urade nesto konkretno, ili im je cilj da pokupe ovo malo mrvica koje su ostale (Telekom, zemljiste, objekti, i sl.) a onda da spakuju kofere za neku egzoticnu destinaciju kad nastane ekonomski kolaps gori od onog 90-tih, sto ce se desiti vrlo brzo ako ovaj covek nastavi da vodi ekonomiju, a njegovi saradnici "regionalizuju" budzet medju sobom i vode politiku u interesu domacih tajkuna i stranih banaka, na stetu gradjana Srbije.

Cica

pre 10 godina

Dinkic je u svim vladama od 2000-te do danas I UVEK TAMO GDE SU PARE. Nekada su bili "partija eksperata", a danas se to isto zove URS. Kako se zivi u toj zemlji Srbiji i kakva je ekonomija i finasije gde je on do sada bio a i dalje jeste "tamo gde su pare", stvarno ne treba komentarisati. Ono sto treba komentarisati, je ZASTO TO GRADJANI DOZVOLJAVAJU?

objasnite mi

pre 10 godina

Ovaj covjek drma srpskom privredom 13 godina i kao i prvog dana naoruzan je beskrajnim optimizmom diletanta. Nemam nista licno protiv njega i ne pisem da bi vrijedjao nekoga ali neke mi stvari nisu jasne i zakljucak se sam namece. Recimo, koje pitanje covjek prvo uradi na kontrolnom? Pa najlakse, je li. Po toj logici sta se prvo trebalo urediti u Srbiji? Poljoprivredna proizvodnja. Ako se neko sjeca doba stabilizacije iz sredine '80-ih (sto su sad nova "zlatna doba" ali se tada i te kako kukalo) srpska privreda je vazda dobijala veliki stimulans kada bi se izvozila psenica i slicno. To nije bila ne znam kakva uredjenost ali je donosila velike pare. I tada je sistem za navodnjavanje bio zapusten, seljaci nisu imali nikakvih povlastica tipa da mogu da otkupe zemlju na kredit, ili traktor recimo. I opet je sve donosilo mnogo para. A onda je vlast pocela da pljacka seljaka do te granice da je ljude postalo strah i da zasade nesta. "Bjezimo u grad." I zasto to nije ni pokusao da sredi Dinkic za sve ove godine? U svakom slucaju Srbija ce se morati dodatno zaduziti da izadje iz cabra i to zaduzivanje ce biti ograniceno. Ako se taj novac spuca u nista tek tada ce biti kriza. Ako je vec Rusija obecala da ce Srbija izvesti hrane koliko hoce, pod uslovom da je zdrava, kako da to ne bude dodatni stimulans da se reformise poljoprivreda?

novicavg

pre 10 godina

Kakvi regioni?
Departizacija?
(Ironicno, 7. jun 2013 16:11)
Sve se srušilo kao kula od karata, kriza ne uvažava takve manipulatore kakav je Mlađa.Njegovu populističku politiku su prepoznali u Zemunu, nadam se da će na sledećim izborima i cela Srbija shvatiti kuda nas vodi ovaj čovek.

iskustvo uci

pre 10 godina

Covek koji je unistio kakav takav bankarski sistem. Koliko to jos para ima koje nisu iznele strane banke? A i tapsali ste kada je unisten SDK.

Igor

pre 10 godina

Kao prvu meru ozivljavanja domace privrede i krpljenje rupa u budzetu NEOPHODNO je uvesti carine na robu iz EU.
(Nesa, 07. jun 2013 12:24)
Pa dobro da li si ti normalan ??? Pa ista ta evropska unija nam nalaze da ukinemo i smanjimo carine . A isti taj Dinkic stiti monopoliste u mleku , gasu , gorivu , tekstilu a da cekaj pa to je njegova stranka .....

mixer

pre 10 godina

Bože sačuvaj i sakloni,da Mlađa da finansije???!!! Bolje da mu naživo vadite zub. Pa Mlađi su se ruke zalepile za taj resor,eto hteo je da nam da i po 1000E i vi bi da ga smenite! Ma daj ,molim te. svi hoće Mlađin resor.A toliko se namučio ,ima i prvoborački staž koji je zasližio upadom u Narodnu banku,tamo nekad davno...e to je bilo stvarno herojski podvig. A i to što se borio i uspeo da razbije neprijateljske formacije u SDK.. da sam ja neko,ja bih Mlađi-orden za zasluge.I sad sve to ne važi nego- daj ministarstvo!

jovan

pre 10 godina

ovaj covek je najpametniji u srbiji i ja mu skidam kapu,jer neko da je u vlasti punih 13 godina to je za respekt,a dali ga ja ili neko voli ili mrzi to je druga prica

petak13

pre 10 godina

Dinkić ide u rekonstrukciju vlade ali devizom sve može biti promenjeno samo resori koji drži URS se nikako ne smeju menjatili ili izvršiti neke drugačije preraspodele u cilju deljenja ministarstva finansija i ekonomije.Sigurno je da ova kolaicija neće moći da opstane i da će je ekonomske mere irušiti ako se ne preduzmu radikalne mere smanjenja deficita budžeta a to podrazumeva ako je potrebno i Dinkićevo odistajanje od nekih svojih ucenjivačkih stavova po pitanju ministarstva. Jer sve te mere koje Dinkić predlaže više se zasnivaju na populizmu nego na ekonomskim zakonitostima, jer da je umeo i znao što sve te mere do sada nije primenio.

Djole

pre 10 godina

nikako !...Mladja je uspeo da nanese vecu stetu Srbiji nego Miloseviceva ekipa sa svim svojim ratovima , sankcijama i bombardovanjem ... Mladju ce klonirati ameri , pa on je bre biolosko oruzje

gradac

pre 10 godina

Ko da je njegov posed pa neda. Ko će ga pitat. Ako budu izbori neće imati cenzus. A i ako prođe treba mu uzeti finansije jer nije pokazao previše umeća i znanja u oblasti finansija. Možeš bit ekonomista, ali nemaš ideje, on je imao loše procene.

dada

pre 10 godina

tri puta nisam dobila posao samo zato sto nisam bila clan URS-a, a oni pricaju o departizaciji! nadam se da Dinkic nije toliko dosledan i po pitanju srpske ekonomije!

Neša

pre 10 godina

Ja se izvinjavam što možda dosađujem ali samo vodim borbu protiv pilećeg pamćenja građana (birača) pa im zato svako malo osvežim pamćenje (tkzv. memory refresh): Gde je obećanih 1.000 evra?

Prođe 5,5 godina od obećanja:

"Ima samo jedna prepreka koja me može zaustaviti da ove akcije ne vrede na tržištu, a to je ako, ne daj bože, Nikolić pobedi. Ako se to desi akcije neće vredeti ništa. Ako Tadić pobedi, ja vam garantujem da će svako dobiti po hiljadu evra."

Predsednik G17 plus pred drugi krug predsedničkih izbora o vrednosti akcija koje će građani dobiti besplatno. (B92, Tanjug, 25. 1. 2008.g.)

Stanje: "Samo jedna prepreka" je izbegnuta, Tadić je 2008.g. pobedio, ali, i pored toga, niko od birača nije video hiljadu evra.

miki 72

pre 10 godina

produktivni i ne produktivni rashodi,extra...
meni 5 god nije uplacivan radni staz a "ficko" prica li prica.
obecavao kule i gradove....
dole vlada....

novicavg

pre 10 godina

ко њега шта пита?
(змај од ноћаја, 7. jun 2013 18:56)
Smisliće taj priču sa Vučića i Dinkića i daće im neka zakonska rešenja kojima će ih zamajavati u oblasti finansija samo da ne dođe pod udar rekonstrukcije.I ako bude i on bude na tapetu taj se ničega neće odreći po cenu izlaska iz koalicije i novih izbora.

Srdjan

pre 10 godina

Daleko od toga da hocu da branim Dinkica, ali Vi sto pisete komentare izvrcete i podvaljujete istinu!!! Ko zna za koga radite!!! On je bio ministar finansija samo kod Kostunice! (2004-2007) Pre njega je bio Djelic! 2007-2012 su bili Dijana Dragutinovic i Cvetkovic ministri finansija! Mladja je bio ministar ekonomije (ko zna sta mu to dodje). Tako da ljudi, ne izmisljajte!

Provincijalka

pre 10 godina

Dinkic - jedan , jedini , najbolji i nezamenljivi !
Da je ikada imao izgradjen osecaj odgovornosti danas ne bi drzao u jednoj ruci noz u drugoj pogacu!Vrlo je ususkan u svom svetu...
Koliko je neobavesten o misljenju javnog mnjenja saznace na prvim sledecim izborima.

ВИШЕ ДЕВИЗА

pre 10 godina

Није битне реорганизација Владе, него су неопходне економске мере да српска привреда ствара и сачува више девиза:

1). Домаће фирме које ИЗВОЗЕ, држава да ДОНИРА и КРЕДИТИРА, под условом да те фирме ЗАПОСЛЕ нове раднике (2.000 евра донације и 30.000евра кредита по раднику).

2). Свим сеоским домаћинствима која се баве ратарством и виноградарством, понудити дугогодишње уговоре о ОТКУПУ по гарантованој цени и повољне кредите за ПЛАСТЕНИКЕ за ОРГАНСКУ ХРАНУ, а паралелно уложити у ПРЕРАЂИВАЧКЕ капацитете.

3) Формирати привредна ПРЕДСТАВНИШТВА у окружењу (приоритет у Софији и Букурешту, чија тржишта су велика и повољна за нашу робу: воће, поврће, вино, кондиторски производи, органска храна,…).

4). Формирати привредну комору за ДИЈАСПОРУ, која ће повратницима давати донације и повољне кредите за ОТВАРАЊЕ НОВИХ ФИРМИ и НОВИХ РАДНИХ МЕСТА, пре свега у неразвијеним регионима, здравствени и бањски туризам,….

5). ЗАБРАНИТИ свим запосленима у министарствима, јавном сектору и државним фирмама да имају ПРИВАТНЕ ФИРМЕ и да се баве посредовањем.

6). Повећати АКЗИЗЕ на робу из ИЗВОЗА, аko се производи у држави.

7). Увести туристичким агенцијама таксу од 30-50 евра на вишедневна путовања у ИНОСТРАНСТВО, како би се смањио одлив девиза (пола милијарде евра оде на летовање и зимовање).
8). Обавезати министре, функционере, директоре и синдикалце да организују одморе у Србији (са попустом), како би бар ТРЕЋИНА од 500 милиона евра, остала у Србији.

Srdjan

pre 10 godina

Daleko od toga da hocu da branim Dinkica, ali Vi sto pisete komentare izvrcete i podvaljujete istinu!!! Ko zna za koga radite!!! On je bio ministar finansija samo kod Kostunice! (2004-2007) Pre njega je bio Djelic! 2007-2012 su bili Dijana Dragutinovic i Cvetkovic ministri finansija! Mladja je bio ministar ekonomije (ko zna sta mu to dodje). Tako da ljudi, ne izmisljajte!

jovan

pre 10 godina

ovaj covek je najpametniji u srbiji i ja mu skidam kapu,jer neko da je u vlasti punih 13 godina to je za respekt,a dali ga ja ili neko voli ili mrzi to je druga prica

Милош

pre 10 godina

Човек је са калашњиком ушао у НБС и узео финансије. Некако имам утисак да ће неко на исти начин морати да га избаци одатле.

ivan

pre 10 godina

Najprljavija politicka licnost u poslednjih 13 godina u Srbji. Covek sa nekoliko procenata glasova upravlja ekonomijom ove zemlje i unistava je sluzio svima Kostunici,Djindjicu, Tadicu,sada Vucicu.
Sada se dosetio da smanji plate od 40 000 din, (370) evra u upravi, ljudi koji dakle jedva sastavljaju kraj sa krajem, izjednacavajuci ih sa onim direktorima, pomocnicima, sefovima, savetnicima Dinkica koji imaju stotine hiljada plate!!
Covek dakle stavlja sve u isti kos i one sa osnovnom skolom i fakultetom i milionere i one koji jedve prezivljavaju!!
Mladjan Dinkic ima 7 pomocnika, koji zajedno sa njime, mesecno ovu drzavu milion dinara!! Pitajte Mladju sto drasticno ne smanji svoju i plate svojih pomocnika, sto ne predlaze ukidanje 15 000 sluzbenih obesnih kola u upravi, sto ne zabrani obesna putovanja i dnevnice za uglavnom direktore i njegove pomocnike, sto ne zabrani koriscenje sluzbenih kola u privane svhe i koriscenje po tri mobilna telefona!!!
Apelujem i molim B92 da pita Mladju, oce li smanjivati drasticno plate od 100.000. navise, ili kako mogu plate od 40 000 i 200 000 isto da se smanjuju!!!
Neka pocne od sebe i svojih 7 pomocnika!!

JUL je kul

pre 10 godina

Grobar Srpske ekonomije. SNS ima dovoljnu podrsku da vise ne mora da racuna na Dinkica i ekipu (a moguce cak i SPS), sad im je jedinstvena prilika da pokazu da li zaista zele da urade nesto konkretno, ili im je cilj da pokupe ovo malo mrvica koje su ostale (Telekom, zemljiste, objekti, i sl.) a onda da spakuju kofere za neku egzoticnu destinaciju kad nastane ekonomski kolaps gori od onog 90-tih, sto ce se desiti vrlo brzo ako ovaj covek nastavi da vodi ekonomiju, a njegovi saradnici "regionalizuju" budzet medju sobom i vode politiku u interesu domacih tajkuna i stranih banaka, na stetu gradjana Srbije.

zmaj od kosmaja

pre 10 godina

Puna podrska Mladji i Vucicu, Srbija je progledala i obogatila se od kad je oni vode! A i Toma, Mrka, Dacic i Velja su bolji nego ikad pre!
ONI ZIVE 100 PUTA BOLJE, A VI?

Igor

pre 10 godina

Kao prvu meru ozivljavanja domace privrede i krpljenje rupa u budzetu NEOPHODNO je uvesti carine na robu iz EU.
(Nesa, 07. jun 2013 12:24)
Pa dobro da li si ti normalan ??? Pa ista ta evropska unija nam nalaze da ukinemo i smanjimo carine . A isti taj Dinkic stiti monopoliste u mleku , gasu , gorivu , tekstilu a da cekaj pa to je njegova stranka .....

Simon

pre 10 godina

Taman posla. Finansije, ekonomija, privreda, biznis... tu je najjači. Pa ovaj čovek izgleda mora da bude ili guverner ili ministar i tako i jeste već koliko godina, doduše, imao je jednu pauzicu prošle godine i nije mu prijala. Čoveče, davimo se ekonomski, shvataš li?

To Dinkicu majistore , to legendo, to Srbine ne daj fotelju ni za zivu glavu...

pre 10 godina

Kako neko moze biti bezobrazan ili ti blesav( nema treceg) pa reci da je ova vlada drugacija od one predhodne, kad su u njoj ostali gotovo svi najgori iz one predhodne!
Ova vlada je ista ko i sve predhodne, jedno pricaju, drugo misle, trece rade to jest ne rade, i na kraju opet posten svet izvisi...

SinDragan LO

pre 10 godina

URS (G17+) je biro za zapošljavanje - VELIKA ISTINA!
G17+, koji je za vreme svoje "strahovlade" u svim resorima za koje je bio zadužen, promovisao je i "ideju" : "Posao se ne čeka - već se traži"!
Traži se tako što će te da se učlanite u G17+ ili neku drugu "moćnu" stranku I/ILI PRONAĐETE "PRAVU" OSOBU KOJOJ MOŽETE POKLONITI NEKOLIKO HILJADA .... A ZA UZVRAT DOBIJETE RADNO MESTO.
Da li znate da u opštinama i gradovima gde G17+ predvodi vlast (ili je ključna karika u vlasti) lica koja uz otpremninu odlaze na "Tržište rada" (obično 1 - 2 godine pre penzije) - novac za OTPREMNINU USTUPAJU GLAVNIM ŠEFOVIMA IZ G17+, A ZA UZVRAT ZAPOŠLJAVAJU SVOJU DECU ILI SNAJE NA MESTA GDE SU ONI RADILI! PROVERITE!
Loznica nije izuzetak od ovog "pravila stranke",pardon,interesne grupe G17+, koji se od skoro predstavljaju kao URS - kao da će promenom imena građani zaboraviti sva "nedela" koja su počinili.
Ne samo da apsolutno vode kadrovsku politiku (a samim tim i politiku zapošljavanja) u gradskoj/opštinskoj upravi i njenim "sestrinskim firmama" (Javna preduzeća, Katastar, Uprava za trezor ITD, ITD.), već isti uticaj imaju i u ogromnoj većini privatnih preduzeća i firmi.
Dodela lokacija za gradnju, ustupanje napuštenog poslovnog prostora, dodela subvencija, stimulacija, besplatan priključak za gas - omogućavaju ogroman uticaj na zapošljavanje.

OVO JE STRAHOVIT KRIMINAL U KOME SE "OBRĆU" MILIONI EVRA.
VUČIĆU REAGUJ - AKO SMEŠ!
VAŽNIJI JE OBRAZ OD LOŠIH KOALICIONIH PARTNERA.

Prorok

pre 10 godina

Licemerje ovoga nema granice;jedini je oko cijeg lika i dela gotovo nikad nema nesklada u komentarima . Svi su ga zaista davno procitali, ali on duse i obraza nema;Svetska banka ga je postavila,uzlebila,davno da bude rdjavi zupcanik davno ostecene srpske privrede i ekonomije. On je personifikacija lukavog zla s gitarom u ruci koji nam i dalje svira posmrtni mars a mi jos uvek se nadamo da ce ga neko skloniti;pa makar i Vucic

Trubac

pre 10 godina

Vanredni izbori bi nas doveli u poziciju da ne moramo da sluzamo zelje vecitog ministra g-dina Dinkica.
Gotovo je unistio privredu zemlje Srbije svih ovih godina.
Posto on sam ocigledno otici nece, neka mu narod to kaze.

Djordje

pre 10 godina

Šta god pričao NE VREDI!
Pristao si da zajedno sediš sa onima koji su ti pripremili drugačije odelo (na pruge)! Jest' da si se spasio al' privremeno!
TESTIJA IDE NA VODU DOK SE NE RAZBIJE!!!

gladan, alav, pohlepan

pre 10 godina

E pa prijatelju, ako si prifatio "najvrući krompir", mora da si bio mlogo ogladneo. U stvari, prifatio si se na za jedan, nego za dva "najvruća", sve jedan "vrućiji" od drugog.

Sajo

pre 10 godina

Koji ste vi komedijasi...napravili ste vladu i administraciju kao da imate drzavo od stotinu miliona stanovnika ne drzavu sa brojem stanovnika kao 1/2 Tokija recimo...pa ovoj drzavi ne treba vise od par hiljada cinovnika i nekoliko uprvnika da je uspesno vode....

@dr

pre 10 godina

Šta bi mi da nam nema evo već trinaestu godinu držača vrućeg krompira.
Oparili bi se načisto. Hvala vam Mlađo što se opariste žrvtvujući se za nas!
Da je pameti dala bi vam Srbija doživotni mandat, neće još dugo svakako.

Mi tamo kad ono medjutim

pre 10 godina

Hocemo li izaci na ulicu, napraviti haos i smeniti ovo zlo!? Jel su svi ostali manjina ili vecina naspram njega. Neverovatan je. Ili lepo da mu damo da bude pride predsednik i premijer, 3 u jedan kao instant napitak. Kad je bal nek je maskembal...

krle - dron

pre 10 godina

Ne da njegov resor treba podeliti nego njega moraju najuriti iz vlade i osnovati ministarstvo industrije i dovesti na to mesto nekog naseg belosvetskog strucnjaka sa vizijom nove industrijalizacije koju ce da sprovede u delo.Ne moze neko ko se bavio unistavanjem industrije 12-godina da se bavi njenom novom izgradnjom,on je obican knjigovodja koji se bavio mangupskim prelivanjem budzetskih sredstava dok ih je bilo a nema blage veze ni pameti kako se ona stvaraju,vreme tandaranja i prodaje magle je proslo i zato takvima kao on nije mesto u vladi.Srbija mora da dovede madzionicara koji ce da pocne da gradi fabrike masovno odmah jer bez 5000-novih fabrika srbija se nece pomeriti iz bede.

Istoricar

pre 10 godina

Zemlja nam je na ivici provalije, a jedan od najzasluznijih za to je upravo g-din Dinkic.
On se, medjutim ponasa kao da bez njega ne mozemo.
Nadam se skorim izborima kako bi mu narod Srbije pokazao sta misli o njemu.

Александар Џунић

pre 10 godina

Бољи је гитариста него што је економиста, а нула је од гитаристе...

genius

pre 10 godina

Kada (ako) nas doživotni ministar ekonomije, finansija (i svega što ima veze sa tim) ikada "napusti" - u stilu Afričkih običaja - balsamovati telo velikog gurua ekonomije i postaviti bogomdanog u ministarstvo da postmortem obavlja dužnosti koje niko osim njega (čak i u ovakvom stanju) ne može.

iskustvo uci

pre 10 godina

Covek koji je unistio kakav takav bankarski sistem. Koliko to jos para ima koje nisu iznele strane banke? A i tapsali ste kada je unisten SDK.

objasnite mi

pre 10 godina

Ovaj covjek drma srpskom privredom 13 godina i kao i prvog dana naoruzan je beskrajnim optimizmom diletanta. Nemam nista licno protiv njega i ne pisem da bi vrijedjao nekoga ali neke mi stvari nisu jasne i zakljucak se sam namece. Recimo, koje pitanje covjek prvo uradi na kontrolnom? Pa najlakse, je li. Po toj logici sta se prvo trebalo urediti u Srbiji? Poljoprivredna proizvodnja. Ako se neko sjeca doba stabilizacije iz sredine '80-ih (sto su sad nova "zlatna doba" ali se tada i te kako kukalo) srpska privreda je vazda dobijala veliki stimulans kada bi se izvozila psenica i slicno. To nije bila ne znam kakva uredjenost ali je donosila velike pare. I tada je sistem za navodnjavanje bio zapusten, seljaci nisu imali nikakvih povlastica tipa da mogu da otkupe zemlju na kredit, ili traktor recimo. I opet je sve donosilo mnogo para. A onda je vlast pocela da pljacka seljaka do te granice da je ljude postalo strah i da zasade nesta. "Bjezimo u grad." I zasto to nije ni pokusao da sredi Dinkic za sve ove godine? U svakom slucaju Srbija ce se morati dodatno zaduziti da izadje iz cabra i to zaduzivanje ce biti ograniceno. Ako se taj novac spuca u nista tek tada ce biti kriza. Ako je vec Rusija obecala da ce Srbija izvesti hrane koliko hoce, pod uslovom da je zdrava, kako da to ne bude dodatni stimulans da se reformise poljoprivreda?

Cica

pre 10 godina

Dinkic je u svim vladama od 2000-te do danas I UVEK TAMO GDE SU PARE. Nekada su bili "partija eksperata", a danas se to isto zove URS. Kako se zivi u toj zemlji Srbiji i kakva je ekonomija i finasije gde je on do sada bio a i dalje jeste "tamo gde su pare", stvarno ne treba komentarisati. Ono sto treba komentarisati, je ZASTO TO GRADJANI DOZVOLJAVAJU?

mixer

pre 10 godina

Bože sačuvaj i sakloni,da Mlađa da finansije???!!! Bolje da mu naživo vadite zub. Pa Mlađi su se ruke zalepile za taj resor,eto hteo je da nam da i po 1000E i vi bi da ga smenite! Ma daj ,molim te. svi hoće Mlađin resor.A toliko se namučio ,ima i prvoborački staž koji je zasližio upadom u Narodnu banku,tamo nekad davno...e to je bilo stvarno herojski podvig. A i to što se borio i uspeo da razbije neprijateljske formacije u SDK.. da sam ja neko,ja bih Mlađi-orden za zasluge.I sad sve to ne važi nego- daj ministarstvo!

novicavg

pre 10 godina

Kakvi regioni?
Departizacija?
(Ironicno, 7. jun 2013 16:11)
Sve se srušilo kao kula od karata, kriza ne uvažava takve manipulatore kakav je Mlađa.Njegovu populističku politiku su prepoznali u Zemunu, nadam se da će na sledećim izborima i cela Srbija shvatiti kuda nas vodi ovaj čovek.

petak13

pre 10 godina

Dinkić ide u rekonstrukciju vlade ali devizom sve može biti promenjeno samo resori koji drži URS se nikako ne smeju menjatili ili izvršiti neke drugačije preraspodele u cilju deljenja ministarstva finansija i ekonomije.Sigurno je da ova kolaicija neće moći da opstane i da će je ekonomske mere irušiti ako se ne preduzmu radikalne mere smanjenja deficita budžeta a to podrazumeva ako je potrebno i Dinkićevo odistajanje od nekih svojih ucenjivačkih stavova po pitanju ministarstva. Jer sve te mere koje Dinkić predlaže više se zasnivaju na populizmu nego na ekonomskim zakonitostima, jer da je umeo i znao što sve te mere do sada nije primenio.

Predrag

pre 10 godina

Da li sam jedini koji se seća kad je Toma Nikolić još u staroj skupštini Srbije za govornicom škljocao lisicama namenjenim Mlađanu Dinkiću?

gradac

pre 10 godina

Ko da je njegov posed pa neda. Ko će ga pitat. Ako budu izbori neće imati cenzus. A i ako prođe treba mu uzeti finansije jer nije pokazao previše umeća i znanja u oblasti finansija. Možeš bit ekonomista, ali nemaš ideje, on je imao loše procene.

dada

pre 10 godina

tri puta nisam dobila posao samo zato sto nisam bila clan URS-a, a oni pricaju o departizaciji! nadam se da Dinkic nije toliko dosledan i po pitanju srpske ekonomije!

Djole

pre 10 godina

nikako !...Mladja je uspeo da nanese vecu stetu Srbiji nego Miloseviceva ekipa sa svim svojim ratovima , sankcijama i bombardovanjem ... Mladju ce klonirati ameri , pa on je bre biolosko oruzje

Neša

pre 10 godina

Ja se izvinjavam što možda dosađujem ali samo vodim borbu protiv pilećeg pamćenja građana (birača) pa im zato svako malo osvežim pamćenje (tkzv. memory refresh): Gde je obećanih 1.000 evra?

Prođe 5,5 godina od obećanja:

"Ima samo jedna prepreka koja me može zaustaviti da ove akcije ne vrede na tržištu, a to je ako, ne daj bože, Nikolić pobedi. Ako se to desi akcije neće vredeti ništa. Ako Tadić pobedi, ja vam garantujem da će svako dobiti po hiljadu evra."

Predsednik G17 plus pred drugi krug predsedničkih izbora o vrednosti akcija koje će građani dobiti besplatno. (B92, Tanjug, 25. 1. 2008.g.)

Stanje: "Samo jedna prepreka" je izbegnuta, Tadić je 2008.g. pobedio, ali, i pored toga, niko od birača nije video hiljadu evra.

novicavg

pre 10 godina

ко њега шта пита?
(змај од ноћаја, 7. jun 2013 18:56)
Smisliće taj priču sa Vučića i Dinkića i daće im neka zakonska rešenja kojima će ih zamajavati u oblasti finansija samo da ne dođe pod udar rekonstrukcije.I ako bude i on bude na tapetu taj se ničega neće odreći po cenu izlaska iz koalicije i novih izbora.

miki 72

pre 10 godina

produktivni i ne produktivni rashodi,extra...
meni 5 god nije uplacivan radni staz a "ficko" prica li prica.
obecavao kule i gradove....
dole vlada....

Provincijalka

pre 10 godina

Dinkic - jedan , jedini , najbolji i nezamenljivi !
Da je ikada imao izgradjen osecaj odgovornosti danas ne bi drzao u jednoj ruci noz u drugoj pogacu!Vrlo je ususkan u svom svetu...
Koliko je neobavesten o misljenju javnog mnjenja saznace na prvim sledecim izborima.

ВИШЕ ДЕВИЗА

pre 10 godina

Није битне реорганизација Владе, него су неопходне економске мере да српска привреда ствара и сачува више девиза:

1). Домаће фирме које ИЗВОЗЕ, држава да ДОНИРА и КРЕДИТИРА, под условом да те фирме ЗАПОСЛЕ нове раднике (2.000 евра донације и 30.000евра кредита по раднику).

2). Свим сеоским домаћинствима која се баве ратарством и виноградарством, понудити дугогодишње уговоре о ОТКУПУ по гарантованој цени и повољне кредите за ПЛАСТЕНИКЕ за ОРГАНСКУ ХРАНУ, а паралелно уложити у ПРЕРАЂИВАЧКЕ капацитете.

3) Формирати привредна ПРЕДСТАВНИШТВА у окружењу (приоритет у Софији и Букурешту, чија тржишта су велика и повољна за нашу робу: воће, поврће, вино, кондиторски производи, органска храна,…).

4). Формирати привредну комору за ДИЈАСПОРУ, која ће повратницима давати донације и повољне кредите за ОТВАРАЊЕ НОВИХ ФИРМИ и НОВИХ РАДНИХ МЕСТА, пре свега у неразвијеним регионима, здравствени и бањски туризам,….

5). ЗАБРАНИТИ свим запосленима у министарствима, јавном сектору и државним фирмама да имају ПРИВАТНЕ ФИРМЕ и да се баве посредовањем.

6). Повећати АКЗИЗЕ на робу из ИЗВОЗА, аko се производи у држави.

7). Увести туристичким агенцијама таксу од 30-50 евра на вишедневна путовања у ИНОСТРАНСТВО, како би се смањио одлив девиза (пола милијарде евра оде на летовање и зимовање).
8). Обавезати министре, функционере, директоре и синдикалце да организују одморе у Србији (са попустом), како би бар ТРЕЋИНА од 500 милиона евра, остала у Србији.