Petak, 07.06.2013.

01:02

Bez izjava posle tri sata razgovora

Sastanak čelnika Vlade o ekonomskoj situaciji i smanjenju deficita državnog budžeta, završen je nešto posle 21 sat. Posle sastanka nije bilo izjava.

Izvor: B92

Bez izjava posle tri sata razgovora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

158 Komentari

Sortiraj po:

Sava

pre 10 godina

Bilo bi dobro kada bi naši gradjani u dijaspori uplaćivali mesečno ili godišnje neku vrstu poreza svojoj matičnoj domovini. Osećam moralnu obavezu da pomognem svojoj zemlji. Bezbroj puta sam uplaćivao razne svote i donacije u humanitarne svrhe ali je sve to slabo organizovano i predstavlja samo kap u moru. Naših gradjana po svetu ima skoro 4 miliona i kada bi samo četvrtina njih ili svi koji rade uplaćivali mali procenat od plate bila bi to značajna pomoć. Podsetiću samo na američki poreski zakon, bilo gde da zive i rade na kugli zemaljskoj Amerikanci plaćaju porez i drzavi u kojoj zaradjuju i SAD. Znam da će mnogi pomisliti kako nisu ludi da plaćaju korumpiranom sistemu i političarima. To je sebično razmišljanje, uz dobru organizaciju i transparentnost mogli bi mnogo da pomognemo. Jevreji su takodje dobar primer, slozni i bogati. Isto su i Albanci godinama plaćali porez i finansirali OVK i razne strane lobije. Imali su viziju koja je bila iznad pojedinačnog i sebičnog razmišljanja a mi se i dalje pitamo kako su pridobili čitav zapadni svet. Voleo bih da i mi poreklom iz Srbije pomognemo u uredjivanju naše domovine. Za uzvrat ne trazim ništa osim domaćinskog trošenja tog novca.

zlatan

pre 10 godina

Vučića treba podrzati u nameri da sprovede oštre ekonomske mere, jer je to u dugorocnom interesu interesu svih građana Srbije. Možda, trenutno , to i nije u interesu jednog dela građana ali ti gradjani i danas najbolje zive, pa im stednja nece mnogo tesko pasti.

Milan L.

pre 10 godina

Prethodnih godina vladajuće partije su vodile politiku usmerenu ka čuvanje socijalnog mira, i bitno im je bilo da ne ugroze rejting u javnosti, a uopšte nisu razmišljale o tome šta će biti sutra, i kako će se silni krediti vratiti. Njima je bilo samo bitno da izguraju svoj mandat, i da ako uspeju prigrabe još jedan mandat na vlasti. Konačno Srbija u Vučiću ima političara, koji ne razmišlja samo o rejtingu, nego razmišlja o budućnosti Srbije, i spreman je da preuzme stroge ekonomske mere, ma koliko one bile nepopularne. Vučić je više puta pokazao da razmišlja o budućnosti Srbije, a ne o tome koliko će biti na vlast. Da su se, kao Vučić danas, ponašali političari iz DS-a prethodnih godina, Srbija danas ne bi bila u ovako teškoj finansijskoj situaciji.

david

pre 10 godina

Da se DS i njegovi koalicioni partneri nisu samo rukovodili rejtingom, već da su sprovodili i nepopularne ekonomske mere, danas Srbija ne bi bila u ovakvoj finansijkoj situaciji.

rale

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke.

klincov

pre 10 godina

Vlada DS-a je, u cilju očuvanja socijalnog mira, izbegavala da preduzima mere koje bi negativno uticale na rejting stranke, već se opredelila za uzimanje kredita, i na taj način je samo zemlju uvlačila u još veće probleme. Dok se imalo šta prodati, od toga je država živela. Ostao je još Telekom, ali Vučić ne želi da prodaje preduzeća, i da te pare odu u javnu potrošnju. Nije sporno da se proda Telekom, ali da se pare iskoriste za otvaranje novih radnih mesta i jačanje ekonomije.

aranka

pre 10 godina

Srbija je država, u kojoj su kriminal i korupcija „cvetali“ u prethodnih 20 godina. Kao posledica toga država je potpuno finansijski uništena. Takvom stanju je doprinela i populistička politika prethodnih vlada, koje su u stalnom strahu za svoj rejting, izbegavali da preduzmu oštre i nepopularne mere, koje su Srbiji neophodne. Ovo je prva vlada koja ne beži ni od nepopularnih mera, jer se drugačije ne može obezbediti sigurnija i bolja budućnost.

šiško

pre 10 godina

Da bi se privukle strane investicije, pored beskompromisne borbe protiv korupcije, neophodno je i da se stvore efikasniji sudovi i administracija. Vlada je na dobrom putu da stvori ekonomski ambijent koji bi privukao investitore. Selaković je mnogo uradio u ispravljanju grešaka iz reforme pravosuđa, a Vučućev doprinos iskorenjivanju korupcije je nemerljiv. Zbog toga vladi treba pružiti podršku da sprovede i neke nepopularne mere, a sve sa ciljem da bi nam svima u budućnosti bilo bolje.

koalicija oko SPS...

pre 10 godina

Sad samo ostaje mala sitnica – da ubede korisnike i Krkobabiće u opravdanost mera. A opstanak dinastije zasnovan na rashodima i potrošnji (socijalna Pravda, čuj!). Nema oporavka dok su u vlasti i na direktorskim mestima takvi likovi.

Grlica

pre 10 godina

Nece biti otpustanja u javnom sektoru, ali nece biti ni primanja? A toliko su naprimali za 12 godina, da je cak i sramno, vecina ih je samo na platnom spisku, bez ikakvih kvalifikacija, i bez radnog mesta u sistematizaciji. Sto URS-ovih kadrova, sto DS. Koga ovaj Dinkic vise zeza?

mALI

pre 10 godina

Ovaj narod i državu već dvadesetak godina TERORIŠU nesposobni i korumpirani političari,neznalice,kursisti i prodavci magle! Sve uvijeno u prazne patriotske ili druge lažljive priče za budale i za jednokratnu upotrebu!
A lepo su nam namestili politički sistem da najgore NE MOŽEMO OTERATI NIKADA!!! I svo vreme nas j... u zdrav mozak svojim genijalnim zaključcima tipa: " U Srbiji je loša ekonomska situacija..."! Kao da svaki bedni penzioner,profesor,radnik ili seljak kao i sve brojniji ljubutelji hrane iz kontejnera u Srbiji to ne znaju! I uz to nam glumataju neke veličine a iza njih unazad 20 godina- sve sama propast i jad!!! Dokad BRE???

Pjer5

pre 10 godina

Mislim da se nije moralo toliko cekati da bi se usvojili ovi zakoni,moglo je usvajati zakone i pregovarati o Kosovu ionako su nas "izradili"za datum. Use i u svoje kljuse.

danijela21

pre 10 godina

Izjava ce biti kad za to dodje vreme! Verujem da je strategija za poboljasnje ekonomske situacije jako dobra jer nista manje ni ne ocekujemo!

Jasmina

pre 10 godina

Hit mi je to sto Dinkic pominje da ce Vlada po prvi put nakon 12 godina raditi na kompletnom predlogu mera stednje, a on je za svih tih 12 godina bio ili ministar ekonomije, ili finansija, a u prvom mandatu i guverner. I nakon sto je drzava na najbahatiji nacin unistena (pogotovu finansijski) on se prisetio svega ovoga. Postoje oni i koji ne pate od amnezije, ipak.

Tia86

pre 10 godina

Dinkic je danas rekao da je njegovo ministarstvo dalo predlog mera koje bi trebalo preduzeti, kao i da se one odnose na budzet, strukturne reforme, restrukturiranje javnih preduzeca, izmenu zakona za poboljsanje poslovne klime.

A ja bih volela da Dinkic, kao ni njegovo ministarstvo ne predlazu nikakve mere, sa njegovim merama smo se opekli vise puta.

Natalija

pre 10 godina

Prema njegovim recima, nakon vecerasnjeg sastanka bice odrzani i posebni sastanci sa Fiskalnim savetom, MMF-om, sindikatima i poslodavcima kako bi bio postignut opsti konsenzus o tim merama.

Dakle, Mladja kod svojih gazda na konsultacije...?

MIKI

pre 10 godina

Mogu ta gospoda da sede i divane trista hiljada sati.rezultat bi opet bio - NULA! Oni su analfabete za privredu i ekonomiju,oni se uspešno bave samo populističkim koještarijama otkada su se pojavili u politici služeći neke vrlo loše gospodare! Sada su se udružili u hapšenjima i to im jedino dobro ide,za to su talentovani! A da li mi bolje živimo posle ove jedne izgubljene godine? Nimalo! Da li će tako ostati? Sve dok su oni na vlasti! Kao i svi ostali političari koji nas već dvadeset godina vuku na dno,koga još ne vidimo....

Beti Blue

pre 10 godina

Šta god da je odlučeno neće biti popularno kao ni u Grčkoj, Španiji, Turskoj. Ali kada novca nema, nema ga i treba da se potrudimo da prištedimo. Ali volela bih da mi se ispuni samo jedna želja. Ukinuti sve upravne odbore i staviti na papir uštedu koja bi se tim postigla.

SNS prevaranti

pre 10 godina

Državni vrh na čelu master menadžerom, ,,stručnjakom'' za ekonomiju, mlati praznu slamu, zabavlja narod, a svakim danom je sve gore. Predhodni sastanak, u ovoj vili, bio je vezan za funkcionisanje javnih preduzeća, da politički postavljeni direktori daju plan izlaska iz krize-dubioze...i sada imamo da ta preduzeća sve lošije posluju, gubici se gomilaju...Kao da je vila ukleta ili su političari nesposobni...biće da je ovo drugo.

djuro

pre 10 godina

Kakva bre sluzbena vozila! Nema to u Americi ili Canadi! Samo predsednik i Premijer! Ostali dolaze svojim kolima ili autobusom ili vecina taksijem! A kod nas u Srbiji SVI OCE da se VOZE SLUZBENIM KOLIMA! Ej Srbi i ostali DEBELO SMO ZAOSTALI!!! Nema KOLA nego na POSO da se KOPA KUKURUZ! Za to nam ne trebaju STRANE INVESTICIJE!!!!!

Andrej77

pre 10 godina

Predlazem komentatorima koji ovoliko uzdizu Vucica da osnuju religiju, toliku ljubav i poverenje je nemoguce zasluziti ako si obican smrtnik..

????????

pre 10 godina

kroz komentare se vidi da je nama vaznija politika nego ekonomski oporavak zemlje.kada je u pitanju izlaz iz krize mora svi da imaju istu strategiju bez obzira kojoj stranci pripadaju.

Magdalena

pre 10 godina

Svi odavno znamo kakvo nam je stanje u privredi,ali to je zateceno stanje. Nije lako ali, drzavni vrh je nasao resenje za mnoga pitanja, ne sumnjam da ce naci i za ovo,

petak13

pre 10 godina

Sta god da odluce ne bih sumnjao kad je Vucic tu, mislim da radi u dobrobit gradjana i da nece dozvoliti pohlepnima da uticu na odluku.
(niko, 7. jun 2013 14:34)
Jeste Vučić tu ali se odluke donose konsenzusom a kad se udruže Ivica i Mlađa sve je moguće.Zapamtite da su oni prvo napravili savez i koaliciju pa sa Vučićem formirali vladu.Dinkić je stari lisac da proceni dobitnu kombinaciju i tako okreće svoj brod a da bi prodao narodu šaernu lažu stalno menja ime i političku demagogiju.

GagY

pre 10 godina

Kakva navala SNS botova.Frontalni napad u narodu poznat kao juris.....:-).
(Alan Ford, 7. jun 2013 21:29)

Šta im vredi kad su upali u krizu identiteta, više ne znaju ko je ko ispod istog teksta.

Pribak

pre 10 godina

Treba realno sagledati situaciju i povlaciti pametne poteze, a ako Dacic nastavi da tera po svom da prikuplja jeftine politicke poene, ode mast u propast.

SIlvester

pre 10 godina

Ma idi, baš me briga u kojoj su se vili i kada privatno sastajali i šta su razmenjivali od svojih intimnosti! ALO! Ova zemlja ima zgradu vlade i ostale institucije, imaju radno vreme, neka sastanče tamo gde im je i mesto. Ovo me podseća na ludoriju nakon 5. oktobra 2000. kad su svi toliko bili oduševljeni Koštunicom, novim predsednikom SRJ, pa su novine čak pisale o tome šta je jeo u avionu na putu u inostranstvo...

Dosta više tog "burazerskog" javnog diskursa, da li smo mi građansko društvo ili čopor obezglavljenih živuljki? Partije i njihovi "dilovi" me ne zanimaju, imaju funkcije, primaju debele pare za to, marš na svoje radno mesto, i kraj priče. A ne da se švrćkaju kao princeze i da ih mediji prate u stopu.

A i podseća na slavnu šestorku pred raspad SFRJ dok smo gledali Tuđmana, Slobu, Aliju i ostale kako se pomeraju od jednog do drugog turističkog mesta u nekim "ozbiljnim pregovorima". Uh što mi je muka od političara...

ivanS

pre 10 godina

Mislim da je ovo prava stvar i da Aleksandar Vučić može da im pokaže da njihove prazne priče i obećanja su ustvari nešto što će on ostvariti sigurno,Aleksandar je čovek koji neće odustati dok Srbija ne stane na noge

novicavg

pre 10 godina

Čim je Vučić u ovoj priči, ne sumnjam da će ishod biti povoljan za Srbiju.
(Svetlanica, 7. jun 2013 20:47)
Imaće muke da izađe na kraj sa dvojicom lidera koji tobož čuvaju socijalnu pravdu a u stvari zamaglivanjem stvai žele da opstruišu radikalne reforme za koje se zalaže Vučić.A rekoše odluke se donose konesenzusom.

Ruby

pre 10 godina

Nadam se da ce Dacic konacno shvatiti da jednom mora da se pokrene stednja i da se jednom krene sa budjenjem ekonomije. Da konacno svojim simpatizerima koje je zaposlio po raznim kancelarijama i drzavnim firmama i ne rade nista uskrati ogomne plate i dovede ih na nivo koji prima ogromna vecina ljudi u Srbiji. Iskreno se nadam da ce gospodin Vucic uspeti da ga pokrene sa mrtve tacke. Jedino tako ima nade za ekonomski oporavak.

neko

pre 10 godina

Mislim da je ovo prava stvar i da Aleksandar Vučić može da im pokaže da njihove prazne priče i obećanja su ustvari nešto što će on ostvariti sigurno,Aleksandar je čovek koji neće odustati dok Srbija ne stane na noge

Bolence

pre 10 godina

Ne gubite vreme sa gubitnicima gospodine Vucicu. Ekonomija se ne spasava praznim predizbornim obecanjima, nego korenitim reformama i povlacenjem poteza koji bas ne odgovaraju svima. Neka malo i cinovnici osete krizu u Srbiji kao i sav obican narod koji radi kod privatnika za malu i ne redovnu platu. Ako je kriza, bar neka bude za sve pa polako i zajedno da izadjemo iz ove krize.

Cezar

pre 10 godina

Šta mogu i da izjave osim da smo na pragu bankrota zahvaljujući "onim stranim investicijama" koje ste obećali u predizbornom šepurenju (laganju), a koje niste ostvarili. U medjuvremenu uspeli ste da se dodatno zadužite još za 4 milijarde EUR-a.
Najnesposobnija vlada do sada?
Samo prazna obećanja i non stop pravdanje da je za situaciju kriv neko drugi?
Dajte ostavke i raspišite nove izbore!

Maggi

pre 10 godina

Gospodine Vucicu ne popustajte ljudima koji su u poslednje dve decenije unistili srpsku ekonomiju i sva preduzeca koja su valjala u Srbiji.

sasa

pre 10 godina

Nema dogovora sa mladjom i dacicem, isuvise je tu stranackih interesa!
(neko, 7. jun 2013 21:17)
Rekoše Naprednjaci i napuniše EPS svojim ljudima.

Filicentije

pre 10 godina

Da sam na Vucicevom mestu, digao bih ruke od Dacica i Dinkica, jer oni samo gledaju kako da popularnim potezima osvoje jos kog biraca, a koje ce posledice kasnije imati uopste ne razmisljaju.

Grunf

pre 10 godina

He he!Trese se koalcija ko šljivovo drvo pred skupljanje šljiva. Gradjani, naprednjaci ne brinite ništa.Oni nama iskreno kažu sve.Oni uvek govore istinu i samo istinu.Imaju socijal-napredne-departizovane ideje!Oni su nasledili tešku ekonomsku situaciju od sebe samih pa je još na ulje dolio vatru DSS,DS i davno zaboravljeni (JUL-SNS).Dakle svi su lepo omastili brk.Namireni.Sada šta?Para izgleda nigde nema pa im bez veze.I setiše se oni Vile Bokeljke.Sede oni tako i kao razgovaraju kako da pacijentu učvrste kolena.A kolena kao vrapčija kolenca.Majstori pa Srbija nema kolena.Davno je dotučena do kukova pa i još obezglavljena.Samo truplo otsalo.Kidali ste meso kao gladni vuci.I koske ste nam skuvali. Samo još da nas skuvate i napravite švarglu.Kakave Vi mere da donesete?Jedva čekam taj sveobuhvatni set mera posle 12 godina.Kako sada Mladjo kriza kada prošle godine spasi zemlju od bankrota.Pa BDP biće bolji nego ikad.Fiskalna politika pa Švajcarci nam zavide po Vama.Mladjo znači držao si Srbiju u neizvesnosti sve ove godine.Čuvao si adut ekonomski nestaško!A ovi kucaju li kucaju ovde dok je nama Vučić on kaže istinu i ništa ne u radi i mi ga svi podržavamo do imbecilnosti.On ionako nema problem kako sam često koristu tu frazu ni sa čim.Znam Ministre Vojni da nemate.Pa gospodo okrenite se oko sebe,sagledajte gde ste,kako živite a kako žive drugi,pa vratite film unazad.Razumem samo jedno a to je da je teško glasati danas za nekoga jer je politička ponuda katastrofalna.

mr.real

pre 10 godina

Ovde sam pročitao mnogo komentara tipa "lagali su nas ovi prethodni da dobro živimo i da je sve dobro". Ako je neko toliko retardiran da ga neko može ubediti da živi dobro a on živi loše - onda je nama stvarno super i mnogo dobro.
gde je glava i ono u njoj?
Toliko......

Sync

pre 10 godina

nasa ekonomija i mi u njoj smo kao kad ti slavina pusta vidu, a ti truleksom non stop skupljas da ti bude suvo u kuci. ***ako vam je dobro onda nista***

drnde

pre 10 godina

drugima da skidaju da dinkic daje fijatu, simpu i ostalima za propale projekte. pa ko je bre taj dinkic? dokle ce ova zemlja da ga drzi?

niko

pre 10 godina

Taj Dinkić je zlo, treba rekonstruisati Vladu. Nikakvi izbori, ali rekonstrukcija da. I obavezno da najjača stranka preuzme ekonomiju u svoje ruke.

Cvele

pre 10 godina

Jedino bogati ljudi u Srbiji mogu nešto da urade investirajući u domaću privredu. Bolje da ste ove ljude usmerili da svoje bogatstvo ulažu u ovoj državi nego što ih hapsite i time proterujete iz srpske privrede. Postupci su logički pogrešni tako da ništa dobro i nemože da se očekuje. Džaba vam sve mere kad nema domaćih investicija, proizvodnje i izvoza.

zara

pre 10 godina

ljudi, idite na blog i pročitajte Saša Radulović:Koje ekonomske mere nam trebaju i dobit će te odgovore šta naša vlada treba da uradi. Ma kakav Vučić i vučići....

bb

pre 10 godina

Dinkić naveo da vlada prvi put, posle 12 godina, radi na kompletnom predlogu mera koji će obuhvatiti i mere štednje u javnom sektoru, ali i aktiviranje investicija u privrednom sektoru kako bi Srbija imala brži privredni rast. Pa gde je on bio tih 12 godina....

novica952

pre 10 godina

Nije mi jasno kako će ekperimente predvideti Dinkić kao meru smanjenja budžetskog deficita i svođenje na planiran okvir ako nema radikalnih mera i otpušanja radnika , kresanje administracije na nivou državnog aparata i po lokalnim samoupravama.Mislim da Dačić a pogotovu Vučić neće ući u neke igre sa Dinkićem o nekakvim zakonskim rešenjima koji predviđaju opet davanje državnih para nekim stranim firmama po principu desethiljada evra po radniku što je Dinkić godiama radio i odlagao agoniju koja nas je sada sustigla.Pitanje je dali čovek koji deset godina vodi našu ekonomiju može da ponudi validno rešenja, ako je to mogao i ako zna zašto to nije do sada uradio.Ovde i čarobni štapić beni pomgao a pogotovu što ga Dinkić nikako nema.

RAJKA -SAJKA

pre 10 godina

Kad je Aleksandar Vucic prisutan na sastanku Vlade znam da radi za dobrobit gradjana, pa sta god da odluce, ne sumnjam u njihovu odluku. Stanje je tesko, ali kad se mora nije ni tesko. Nasi gradjani su naucili da se bore, da prezivljavaju kada je tesko.

Kylie

pre 10 godina

Hit mi je to sto Dinkic pominje da ce Vlada po prvi put nakon 12 godina raditi na kompletnom predlogu mera stednje, a on je za svih tih 12 godina bio ili ministar ekonomije, ili finansija, a u prvom mandatu i guverner. I nakon sto je drzava na najbahatiji nacin unistena (pogotovu finansijski) on se prisetio svega ovoga. Postoje oni i koji ne pate od amnezije, ipak.

ADAM

pre 10 godina

"Sledece nedelje cemo da se dogovorimo kada cemo da sednemo da razovaramo o tome kada cemo da sednemo da razmotrimo koje odluke o datumu razmatranja mera za sastanak treba doneti..."
E vi SNS botovi ste toliko smesni u podrsci tome kao oni koji su na Titaniku igrali uz muziku dok je brod vec napola potonuo!

socijala

pre 10 godina

Dizanjem kredita, zaduživanjem, refinansiranjem ranijih pozajmica, prodajom obveznica deceniju je kupovan socijalni mir i reklamirano blagostanje i privredni uspesi...A onda je došlo do smene vlasti i sva istina nas je zveknula u lice. Sad bilo šta da se uradi neće biti dobro.

Pavladoljska

pre 10 godina

SNS , dosledno sledeci svoj kurs zalaganja I borbe za
bolju I uspesniju Srbiju ,i sigurno nece podleci populistickim teznjama Dacica a jos manje manipulativnim metodama Mladjana Dinkica.
Aleksandar Vucic , svoju popularnost nece iskorirstiti za
dodavanje jeftinih poena kratkoga roka, gde bi u tom slucaju snosio odgovornost “déjà vu” politike , zbog koje se , naravno, ovde ii nalazimo.
Mere koje se budu uvodile I dosledno sprovodile, moraju imati za cilj efikasnost na dugi vremenski period,
a ne samo “do izbora” ili “ samo za naseg mandata”,
kao sto je to bio slucaj do sada. To je ono na cemu Vucic insistrira I istrajava, jer je to jedini nacin da se zemlja institucionalizuje te stvori disciplina u svim sferama javnog zivota.

Sojka iz Novoga Sada

pre 10 godina

niko s e ne raduje ovim merama, ali kad smo cutali i ziveli u prividu stvarnosti i pod lazima tolike godine, ko nam je sad kriv!

ilonka

pre 10 godina

Ostavljena je pustoš u ekonomiji i bačeni smo na kolena. Sada muku mučimo da se oporavimo, jer za kratak period ne može da se popravi ono što se prethodnih godina uništavalo.

Oliver

pre 10 godina

Taj Dinkić je zlo, treba rekonstruisati Vladu. Nikakvi izbori, ali rekonstrukcija da. I obavezno da najjača stranka preuzme ekonomiju u svoje ruke.

taraxacum

pre 10 godina

odlicno, napokon su pokrenuta konkretna pitanja i pregovori u vezi sa ekonomskom situacijom i verujem da ce se odraditi konkretni predlozi za resavanje situacije

grupe građana...

pre 10 godina

Mi smo na prethodnim izborima rasuli glasove i doveli državu u problem da mora da sluša marginalce iz G17- ili kako se već zovu (menjaju imena za svake izbore). Sad nam samo ostaje da ih trpimo.

EKONOMSKI - OPORAVAK

pre 10 godina

Nadam se da ce doci do nekog bezbolnog resenja. Aleksandar Vucic je mnogo puta dosada dokazao da radi za narodne interese, Samo Ivica Dacic kao premijer da se slozi s njim, jer je situacijam zaista mnogo teska. Jedino sto je sigurno one kategorije koje su najugrozenije, nebi smele imati posledice.

crni domino

pre 10 godina

Penzioner Krkobabic, politikolog Dacic, doktor Ljajic, lopataš Palma, pravnik Vucic, Velja čokalija, čobanin (poljoprivrednik) Risticevic, ekonomista bez dana prakse Dinkic...
Ovi ljudi ce odlucivati i voditi ekonomiju Srbije!?????????????????
Neka nam je Gospod Bog u pomoci!
Ovi se sprdaju sa drzavom!

GagY

pre 10 godina

Smesno je sto vucic mora da se dogovara sa ovim kvaziliderima koji svi kad bi se skupili imaju manju podrsku od njega.
(niko, 7. jun 2013 11:05)

Grešiš, smešno je što je Vučić postao "lider", i što uopšte ima neku podršku.

Ivan

pre 10 godina

Nejnepopularnija mera bi bila da se ekstra profiti tajkuna preraspodele gradjanima, da mogu da podmire svoje osnovne potrebe. Onda i neka zamrzavaju i smanjuju plate i penzije. Ovako nam se crno pise, zivecemo od vazduha.

Obrad 022

pre 10 godina

Da bi se privukle strane investicije, pored beskompromisne borbe protiv korupcije, neophodno je i da se stvore efikasniji sudovi i administracija. Ova vlada je na dobrom putu da stvori ekonomski ambijent koji bi privukao investitore. Gospodin Selaković je mnogo uradio u ispravljanju grešaka iz reforme pravosuđa, na koju je EU imala velike primedbe, a Vučućev doprinos iskorenjivanju korupcije je nemerljiv. Zbog svega ovoga treba pružiti vladi podršku da sprovede i neke nepopularne mere, a sve sa ciljem da bi nam svima u budućnosti bilo bolje.

Аријан

pre 10 godina

Знали смо да тешко живимо. Мазали су нам очи, причали нам бајке. Вучић је искрен, разуман. Имамо велики проблем, који ако дуго седимо и игноришемо га неће проћи сам од себе, нити ће га неко други решити.

make

pre 10 godina

DS je prethodnih godina stvarao lažnu sliku da je u Srbiji ekonomska situacija stabilna, a ustvari Srbija je živela od prodaje preduzeća dok je imalo šta da se proda, a potom od uzimanja kredita. Kao posledica nekontrolisanog uzimanja kredita, zemlja je prezadužena, kredite treba vraćati, a ne uzimati nove, jer bi to neminovno dovelo do „grčkog scenarija“ u Srbiji. Zbog toga vladu treba podržati, jer se drugačije ne može Srbija izvući iz ove teške finansijske situacije.

Gasa

pre 10 godina

Ako vec mora mere onda je bolje smanjiti plate , a ne otpustati ljude. Sta je to 70.000 radnika na 8 miliona ljudi.Nece se otpustanjem postici ama bas nista.Radili su to Tadic i Dinkic 2010 godine , pa su na mesta otpustenih ljudi primili svoje clanove

LILA

pre 10 godina

Vucicevi botovi, treba da prestanu da veruju, nadaju se, i sagledaju stvarnost.
U SNU JE SVE LEPO, ALI OVDE JE REALNOST, I DAJTE VEC JEDNOM " PROBUDITE SE".

Zlopamtilo

pre 10 godina

Možete li vi da zaustavite korupciju ili ne? Mislim da bi u slučaju da možete to bilo dovoljno za početak ,bar ,tako da bi onda mogli da poštedite penzionere i ostalu socijalu dodatne iznuđene štednje zarad spasa budžeta. Ako ,pak ,ne možete ugasite svetlo pa da se razilazimo nema smisla ovako dalje da nazadujemo .

natalija

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke. Dodatnim zaduživanjem Srbija bi neminovno otišla u bankrot, zbog toga se moraju preduzeti stroge mere, ma koliko one bile nepopularne, u cilju finansijske stabilizacije.

djole bre

pre 10 godina

Ukinite poslanicima pausal (40 000 x 250), ukinite duple (i visestruke) plate raznim vd direktorima, upravnicima, savetnicima, .... Koliko imamo agencija koje sluze za zaposljavanje rodjaka i stranackih poslusnika ? A komunalnu policiju placamo da plasi narod oko pijace. A da li neko kontrolise kineske lokale? Ne poznajem nikoga ko je kod njih dobio fiskalni racun. U medjuvremenu Nacionalna sluzba za zaposljavanje sluzi da vodi evidenciju o broju nezaposlenih, nisam cuo da su nekoga kontaktirali i zaposlili. Napravite uredbu da svaki poslodavac mora preko njih da zaposljava radnike , tako ce mo imati pravu evidenciju zaposlenih i PRIJAVLJENIH radnika .... Ima dosta mogucnosti za ustede, ali bolje da formiramo Agenciju za krizne mere ili sl....

dacili

pre 10 godina

Vlada DS-a je, u cilju očuvanja socijalnog mira, izbegavala da preduzima mere koje bi negativno uticale na rejting stranke, već se opredelila za uzimanje kredita, i na taj način je samo zemlju uvlačila u još veće probleme. Dok se imalo šta prodati, od toga je država živela. Ostao je još Telekom, ali Vučić ne želi da prodaje preduzeća, i da te pare odu u javnu potrošnju. Nije sporno ni da se proda Telekom, ali da se pare od prodaje iskoriste za otvaranje novih radnih mesta i jačanje ekonomije.

Nenad NiŠ

pre 10 godina

Najlakše je prodati Telekom i pare potrošiti, ali Vučić razmišlja kako te pare od prodaje najbolje iskoristiti u interesu države Srbije, i građana, i to je ono po čemu se Vučić razlikuje od većine političara iz bivšeg režima.

Sapienti sat

pre 10 godina

Nema bezbolnog resenja u ovom trenutku.Zato sto se bilo kakvo resenje godinama odlagalo,zato smo sada u ovom sosu kakvom smo.Treba svi da podnosimo teret krize i penzioneri i zaposleni u javnim sluzbama.podrzavam Vucica i njegov predlog za ovakva resenja.

Grofica

pre 10 godina

Drzava Srbija je propala zahvaljujuci prethodnom rezimu i nacinu na koji su oni vodili politiku.sad neko mora da nas izvlaci iz svega toga.nije bitno ko je to,da li se on zvao Pera ili mika,vazno je da gradjani Srbije osete boljitak!

kolo

pre 10 godina

meni nije jasno što su se borili za vlast kada ništa ne mogu da "poprave". Nikakve razlike ja ne vidim u odnosu na prošlu vladu. A što se tiče iskrenosti, zašto nije rekao u predizbornoj kampanji da če praktično priznati kosovo ?

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Lideri koalicije danas o ekonomiji

Sada kada je napokon svima jasno da je ova Vlast "sacuvala Kosovo u Srbiji", sada ovi "Lideri" imaju vremena i za resavanje "laksih problema" sa kojima se Srbija "ni kriva ni duzna" iskljucivo zbog "svetske ekonomske krize" danas "suocava" !
Bog je Srbiji dao "krizu" ali joj je "podario" i ove "Lidere" koji ce tu krizu da "nadvladaju" i u to niko ne treba da sumnja !

danko

pre 10 godina

Vučić se razlikuje od većine političara po tome što narodu govori istinu, pa ma koliko bolna bila. Tako se Vučić ponašao i u vezi sporazuma oko Kosova, a tako se ponaša i u slučaju ekonomske situacije u kojoj se Srbija trenutno nalazi. Zbog toga, bez obzira na mere koje će biti bolne po mnoge građane, Vučić će i za te mere imati podršku velike većine građana Srbije, jer narod ceni što Vučić ne želi da stvara lažnu sliku kako u Srbiji sve "cveta", već želi preventivno da deluje da se spreči "grčki scenario" u Srbiji.

brdo

pre 10 godina

Ekonomska situacija u zemlji je zaista katastrofalna i nadam se da ce se pronaci resenje koje ce je popraviti pamakar bile preduzete i mere stednje

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Nadam se da cemo posle sednice Vlade imati konkretnija saznanja u kom pravcu ce se ici kada je ekonomija u pitanju.Koliko vidim da je na trojnom sastanku bila prisutna i guvernerka NBS.

Rade

pre 10 godina

Ekonomija postaje ključno pitanje i dobro je da se vlada intezivno bavi tom problematikom. Rešenja nisu jednostavna ali verujem da će Vučić i Dačić upotrebiti ona koja su najefikasnija ali i najmanje bolna za građane. Znam da bez odricanja nema izlaska iz krize ali i verujem da će se zaštiti najsiromašniji.

ceo

pre 10 godina

Vučić zna samo lepo pričati i kukati, a nema on ni znanja i ni kapaciteta. Njegov rezutat nula. A narod naivan misli, da može jedan Vučić ili bilo koji drugi političar rešiti ekonomsko situacijo. Pa ne može. I mi uvjek znamo loše pričati samo o političarama. Pa i mi kao narod smo krivi za ove dve decenije. Sve svoje političare smo izbrali sami mi kao naroad. E tako nam sad ide.

Laki

pre 10 godina

Ova dvojica sto se tice ekonomije su cista 0, kad im dodas Dinkica onda je duplo nista, mogu samo da se slikaju pred novinarima, a nesto da rese nema sansi citav zivot su mlatili praznu slamu.

Shiz

pre 10 godina

7. put, ahahahahahaaaa! Da je i na interplanetarnom nivou, za njih je Vucicev potez da pokloni Dinkicu ministarstvo finansija umesto zatvorskog odela, neresiva misterija. Samo u Srbiji i na planeti majmuna.

kostov

pre 10 godina

U stalnom strahu da im rejting u javnosti ne padne, DS, DSS, SPS i URS su se prethodnih godina odlučivali za uzimanje kredita, i na taj način čuvali socijalni mir. Sad je došlo vreme da se tako više ne može dalje, i zbog toga Vučiću treba dati punu podršku da sprovede mere, koje su trebale biti sporovedene još pre 5-6 godina, i Srbija danas ne bi imala ovih problema.

mistral

pre 10 godina

SNS je nasledio katastrofalnu ekonomsku situaciju u zemlji. Treba štedeti i naći posao da što više ljudi radi . Lako je nama govoriti i pisati i to znam ali rad i rad je jedino rešenje

Ana Karenjina

pre 10 godina

Znam da sada plaćamo bahatost prethodne vlasti ali neka plaćaju oni koji su tu vlast podržavali! Mi koji smo glasali za promene već polako gubimo strpljenje! Vlast mora pronaći rešenje za ovu sada već nepodnošljivu ekonomsku situaciju!

crni domino

pre 10 godina

Ma koji lideri, koja koalicija!? Politicke blente zeljne vlasti!
Znaju li oni sta je lider?!
Sta rade sa Beogradom?
Oni ne znaju sta je ekonomija i kako pokrenuti privredu!
Takvi kakvi ste, zelim vam brzu propast jer za godinu dana nista niste uradili! Samo ste blebetali fraze i hapsili neistomisljenike! Koji rezultati? NULA! Nigde rezultata!

Stanislava

pre 10 godina

Tek nakon niza konsultacija moze se doneti odluka, to je jasno. Verujem da cemo danas cuti o kakvim merama je rec i na koji nacin ce se to sprovesti. Neki potezi ce morati da se dogode jer svi smo svesni koliko je teska situacija.

dočekasmo

pre 10 godina

Prethodna decenija pokazala je kakvi ljudi se grabe za pozicije, funkcije, resore… Običan čovek se ne zanima za politiku, politiku ne interesuje običan čovek. Došlo vreme da se i to menja.

Šupalj nos do očiju

pre 10 godina

Možete da se sastajete, šta vam vredi kad ne znate. Od svega što mislite da će biti ove godine - ništa. Kosovo ode, DATUM dogodine ko Đekna, KRIZA nas razara. Niste vi kalibar da rešite ovaj problem. Niste vodili ni piljaru a hoćete da uređujete javne finansije. Oni koji nešto znaju neće da se hvataju sa vama u kolo. I još je MD krenuo đonom na BG. I kiparski i grčki scenario su bolji od ovog našeg. Nama će nasuvo bez anestezije da vade zube. I Grčka i Kipar su u evro zoni, Grčka dobi 200 milijardi evra novih kredita... Mi ćemo dobiti šupalj nos do očiju i stegnut kaiš i dugove koji nam tikaju svakog meseca kad primimo platu, biće srećni oni koji je još imaju, da ne ode kuća na doboš.

ivaan

pre 10 godina

Vlada mora da pronađe optimalno rešenje za ovu zaista lošu ekonomsku situaciju. Idealno ne postoji, a štednja u javnom sektoru je nešto što se mora prihvatiti i odatle krenuti. Niko ne voli da se kola slome baš na njemu, ali ako mislimo da se država oporavi moramo imati razumevanja i kolektivne svesti.

andrea

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke. Dodatnim zaduživanjem Srbija bi neminovno otišla u bankrot, zbog toga se moraju preduzeti stroge mere, ma koliko one bile nepopularne, u cilju finansijske stabilizacije.

Jahorina

pre 10 godina

Sada kada nam je datum za pregovore koji smo očekivali u junu pod upitnikom , ona se vlada mora apsolutno posvetiti rešavanju ekonomske krize. Sve antikrizne mere bile one popularne ili ne , samo ako su delotvorne ,treba primeniti što pre kako bi građani konačno počeli da normalno žive.

GIGA MEGA

pre 10 godina

Dačić je rekao da "to neće biti tema ove nedelje".
Pa da, ne treba se zaletati, polako, sačekajte da prvo skroz propadnemo pa ćemo onda da vidimo gde smo, šta smo i šta nam je činiti!

yovan

pre 10 godina

Da ponovim i ovde veoma konkretan predlog ustede, koji bi imao pozitivan efekat kod većine ljudi: Prodajte silna audi i slična vozila za početak će biti dobijena pozamasna suma, a dugoročno je ušteda na gorivu, registraciji i održavanju. Buduci da svaki diretorcic nekog JP ima službeni automobil ne vidim zašto se restrikcije u tom delu ne razmatraju, neka koriste druga sredstva prevoza, da se približe malo glasačima...

Ivan

pre 10 godina

Bilo bi u redu da svi budzetski korisnici odnosno zaposleni kod drzave i penzioneri pidjednako podnesu teret krize ili cega vec stednje,a ne sad nekom 10% a nekom nista!

tepavac

pre 10 godina

DS je prethodnih godina stvarao lažnu sliku da je u Srbiji ekonomska situacija stabilna, a ustvari Srbija je živela od prodaje preduzeća dok je imalo šta da se proda, a potom od uzimanja kredita. Kao posledica nekontrolisanog uzimanja kredita, zemlja je prezadužena, kredite treba vraćati, a ne uzimati nove, jer bi to neminovno dovelo do „grčkog scenarija“ u Srbiji. Zbog toga vladu treba podržati, jer se drugačije ne može Srbija izvući iz ove teške finansijske situacije.

Stevan

pre 10 godina

Danas cemo da se naslusamo praznih prica, u stilu, kako da nista ne uradimo a da narod proguta zvaku. Vazni su sledeci izbori a ne neka ekonomska situacija. Optuzice MMF da ne da pare i sta se tu moze, merkace koju njivu da prodaju i eto love.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Posto su u pitanju lideri koalicija a ne ekonomski eksperti,znamo.sta nas ceka.Nama vise ni bog nemoze pomoci.Gde su im ti strucnjaci i zasto su ih stavili i treci plan.

Aram Hacaturjan

pre 10 godina

Mislim da narod pre svega veruje Vucicu posto je u ovih godinu dana radio i uradio sto pojedini resori nisu ni za 4 godine.Ja jesam za to da svi gradjani podnesu odrejeni teret koji donosi ekonomska kriza.Da se ovo ranije radilo ,ne bismo bili sada u ovakvoj poziciji.Zato,podrzavam Vucica u ovoj nameri!

Zavrzlama

pre 10 godina

Dogovor kucu gradi.Nadam se da ce biti konstruktivnog resenja iz ovih dogovora,ali niko nije svemoguc.Sta moze u ovim trenucima da se uradi,uradice se.

Kaktus

pre 10 godina

Vucic zeli da pronadje resenje za ovakvu tesku situaciju u kojoj se sada drzava nalazi.Neka posegnu i za nekim nepopularnim merama,nadam se da ce to narod razumeti.Drugacije resenje nije na vidiku!

Visibaba

pre 10 godina

Dzabe sto se Vucic trudi da nadje izlaz iz ove situacije,kad ga neko drugi stalno sputava i govori kako je izdajnik i kako zemlju vodi u propast.Jednom bar treba da se ujedinimo i zajedno donesemo izvesne mere.Treba pomoci gradjanima Srbije!

nikola

pre 10 godina

najsmesnije mi je sto su mislili da ce dobiti datum. kosovo prodali, uhapsili vrh srpskog biznisa, drzava bankrotirala, nemaju para ni za deciji dodatak. heheheh i jos nesto raspravljaju. kakva sprdnja.

Kylie

pre 10 godina

Hit mi je to sto Dinkic pominje da ce Vlada po prvi put nakon 12 godina raditi na kompletnom predlogu mera stednje, a on je za svih tih 12 godina bio ili ministar ekonomije, ili finansija, a u prvom mandatu i guverner. I nakon sto je drzava na najbahatiji nacin unistena (pogotovu finansijski) on se prisetio svega ovoga. Postoje oni i koji ne pate od amnezije, ipak.

bb

pre 10 godina

Dinkić naveo da vlada prvi put, posle 12 godina, radi na kompletnom predlogu mera koji će obuhvatiti i mere štednje u javnom sektoru, ali i aktiviranje investicija u privrednom sektoru kako bi Srbija imala brži privredni rast. Pa gde je on bio tih 12 godina....

Sojka iz Novoga Sada

pre 10 godina

niko s e ne raduje ovim merama, ali kad smo cutali i ziveli u prividu stvarnosti i pod lazima tolike godine, ko nam je sad kriv!

drnde

pre 10 godina

drugima da skidaju da dinkic daje fijatu, simpu i ostalima za propale projekte. pa ko je bre taj dinkic? dokle ce ova zemlja da ga drzi?

novica952

pre 10 godina

Nije mi jasno kako će ekperimente predvideti Dinkić kao meru smanjenja budžetskog deficita i svođenje na planiran okvir ako nema radikalnih mera i otpušanja radnika , kresanje administracije na nivou državnog aparata i po lokalnim samoupravama.Mislim da Dačić a pogotovu Vučić neće ući u neke igre sa Dinkićem o nekakvim zakonskim rešenjima koji predviđaju opet davanje državnih para nekim stranim firmama po principu desethiljada evra po radniku što je Dinkić godiama radio i odlagao agoniju koja nas je sada sustigla.Pitanje je dali čovek koji deset godina vodi našu ekonomiju može da ponudi validno rešenja, ako je to mogao i ako zna zašto to nije do sada uradio.Ovde i čarobni štapić beni pomgao a pogotovu što ga Dinkić nikako nema.

niko

pre 10 godina

Taj Dinkić je zlo, treba rekonstruisati Vladu. Nikakvi izbori, ali rekonstrukcija da. I obavezno da najjača stranka preuzme ekonomiju u svoje ruke.

RAJKA -SAJKA

pre 10 godina

Kad je Aleksandar Vucic prisutan na sastanku Vlade znam da radi za dobrobit gradjana, pa sta god da odluce, ne sumnjam u njihovu odluku. Stanje je tesko, ali kad se mora nije ni tesko. Nasi gradjani su naucili da se bore, da prezivljavaju kada je tesko.

natalija

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke. Dodatnim zaduživanjem Srbija bi neminovno otišla u bankrot, zbog toga se moraju preduzeti stroge mere, ma koliko one bile nepopularne, u cilju finansijske stabilizacije.

socijala

pre 10 godina

Dizanjem kredita, zaduživanjem, refinansiranjem ranijih pozajmica, prodajom obveznica deceniju je kupovan socijalni mir i reklamirano blagostanje i privredni uspesi...A onda je došlo do smene vlasti i sva istina nas je zveknula u lice. Sad bilo šta da se uradi neće biti dobro.

Nenad NiŠ

pre 10 godina

Najlakše je prodati Telekom i pare potrošiti, ali Vučić razmišlja kako te pare od prodaje najbolje iskoristiti u interesu države Srbije, i građana, i to je ono po čemu se Vučić razlikuje od većine političara iz bivšeg režima.

Gasa

pre 10 godina

Ako vec mora mere onda je bolje smanjiti plate , a ne otpustati ljude. Sta je to 70.000 radnika na 8 miliona ljudi.Nece se otpustanjem postici ama bas nista.Radili su to Tadic i Dinkic 2010 godine , pa su na mesta otpustenih ljudi primili svoje clanove

Pavladoljska

pre 10 godina

SNS , dosledno sledeci svoj kurs zalaganja I borbe za
bolju I uspesniju Srbiju ,i sigurno nece podleci populistickim teznjama Dacica a jos manje manipulativnim metodama Mladjana Dinkica.
Aleksandar Vucic , svoju popularnost nece iskorirstiti za
dodavanje jeftinih poena kratkoga roka, gde bi u tom slucaju snosio odgovornost “déjà vu” politike , zbog koje se , naravno, ovde ii nalazimo.
Mere koje se budu uvodile I dosledno sprovodile, moraju imati za cilj efikasnost na dugi vremenski period,
a ne samo “do izbora” ili “ samo za naseg mandata”,
kao sto je to bio slucaj do sada. To je ono na cemu Vucic insistrira I istrajava, jer je to jedini nacin da se zemlja institucionalizuje te stvori disciplina u svim sferama javnog zivota.

Obrad 022

pre 10 godina

Da bi se privukle strane investicije, pored beskompromisne borbe protiv korupcije, neophodno je i da se stvore efikasniji sudovi i administracija. Ova vlada je na dobrom putu da stvori ekonomski ambijent koji bi privukao investitore. Gospodin Selaković je mnogo uradio u ispravljanju grešaka iz reforme pravosuđa, na koju je EU imala velike primedbe, a Vučućev doprinos iskorenjivanju korupcije je nemerljiv. Zbog svega ovoga treba pružiti vladi podršku da sprovede i neke nepopularne mere, a sve sa ciljem da bi nam svima u budućnosti bilo bolje.

grupe građana...

pre 10 godina

Mi smo na prethodnim izborima rasuli glasove i doveli državu u problem da mora da sluša marginalce iz G17- ili kako se već zovu (menjaju imena za svake izbore). Sad nam samo ostaje da ih trpimo.

Аријан

pre 10 godina

Знали смо да тешко живимо. Мазали су нам очи, причали нам бајке. Вучић је искрен, разуман. Имамо велики проблем, који ако дуго седимо и игноришемо га неће проћи сам од себе, нити ће га неко други решити.

Oliver

pre 10 godina

Taj Dinkić je zlo, treba rekonstruisati Vladu. Nikakvi izbori, ali rekonstrukcija da. I obavezno da najjača stranka preuzme ekonomiju u svoje ruke.

dočekasmo

pre 10 godina

Prethodna decenija pokazala je kakvi ljudi se grabe za pozicije, funkcije, resore… Običan čovek se ne zanima za politiku, politiku ne interesuje običan čovek. Došlo vreme da se i to menja.

make

pre 10 godina

DS je prethodnih godina stvarao lažnu sliku da je u Srbiji ekonomska situacija stabilna, a ustvari Srbija je živela od prodaje preduzeća dok je imalo šta da se proda, a potom od uzimanja kredita. Kao posledica nekontrolisanog uzimanja kredita, zemlja je prezadužena, kredite treba vraćati, a ne uzimati nove, jer bi to neminovno dovelo do „grčkog scenarija“ u Srbiji. Zbog toga vladu treba podržati, jer se drugačije ne može Srbija izvući iz ove teške finansijske situacije.

taraxacum

pre 10 godina

odlicno, napokon su pokrenuta konkretna pitanja i pregovori u vezi sa ekonomskom situacijom i verujem da ce se odraditi konkretni predlozi za resavanje situacije

EKONOMSKI - OPORAVAK

pre 10 godina

Nadam se da ce doci do nekog bezbolnog resenja. Aleksandar Vucic je mnogo puta dosada dokazao da radi za narodne interese, Samo Ivica Dacic kao premijer da se slozi s njim, jer je situacijam zaista mnogo teska. Jedino sto je sigurno one kategorije koje su najugrozenije, nebi smele imati posledice.

ilonka

pre 10 godina

Ostavljena je pustoš u ekonomiji i bačeni smo na kolena. Sada muku mučimo da se oporavimo, jer za kratak period ne može da se popravi ono što se prethodnih godina uništavalo.

Sapienti sat

pre 10 godina

Nema bezbolnog resenja u ovom trenutku.Zato sto se bilo kakvo resenje godinama odlagalo,zato smo sada u ovom sosu kakvom smo.Treba svi da podnosimo teret krize i penzioneri i zaposleni u javnim sluzbama.podrzavam Vucica i njegov predlog za ovakva resenja.

dacili

pre 10 godina

Vlada DS-a je, u cilju očuvanja socijalnog mira, izbegavala da preduzima mere koje bi negativno uticale na rejting stranke, već se opredelila za uzimanje kredita, i na taj način je samo zemlju uvlačila u još veće probleme. Dok se imalo šta prodati, od toga je država živela. Ostao je još Telekom, ali Vučić ne želi da prodaje preduzeća, i da te pare odu u javnu potrošnju. Nije sporno ni da se proda Telekom, ali da se pare od prodaje iskoriste za otvaranje novih radnih mesta i jačanje ekonomije.

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Nadam se da cemo posle sednice Vlade imati konkretnija saznanja u kom pravcu ce se ici kada je ekonomija u pitanju.Koliko vidim da je na trojnom sastanku bila prisutna i guvernerka NBS.

Rade

pre 10 godina

Ekonomija postaje ključno pitanje i dobro je da se vlada intezivno bavi tom problematikom. Rešenja nisu jednostavna ali verujem da će Vučić i Dačić upotrebiti ona koja su najefikasnija ali i najmanje bolna za građane. Znam da bez odricanja nema izlaska iz krize ali i verujem da će se zaštiti najsiromašniji.

Grofica

pre 10 godina

Drzava Srbija je propala zahvaljujuci prethodnom rezimu i nacinu na koji su oni vodili politiku.sad neko mora da nas izvlaci iz svega toga.nije bitno ko je to,da li se on zvao Pera ili mika,vazno je da gradjani Srbije osete boljitak!

kostov

pre 10 godina

U stalnom strahu da im rejting u javnosti ne padne, DS, DSS, SPS i URS su se prethodnih godina odlučivali za uzimanje kredita, i na taj način čuvali socijalni mir. Sad je došlo vreme da se tako više ne može dalje, i zbog toga Vučiću treba dati punu podršku da sprovede mere, koje su trebale biti sporovedene još pre 5-6 godina, i Srbija danas ne bi imala ovih problema.

ivaan

pre 10 godina

Vlada mora da pronađe optimalno rešenje za ovu zaista lošu ekonomsku situaciju. Idealno ne postoji, a štednja u javnom sektoru je nešto što se mora prihvatiti i odatle krenuti. Niko ne voli da se kola slome baš na njemu, ali ako mislimo da se država oporavi moramo imati razumevanja i kolektivne svesti.

andrea

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke. Dodatnim zaduživanjem Srbija bi neminovno otišla u bankrot, zbog toga se moraju preduzeti stroge mere, ma koliko one bile nepopularne, u cilju finansijske stabilizacije.

danko

pre 10 godina

Vučić se razlikuje od većine političara po tome što narodu govori istinu, pa ma koliko bolna bila. Tako se Vučić ponašao i u vezi sporazuma oko Kosova, a tako se ponaša i u slučaju ekonomske situacije u kojoj se Srbija trenutno nalazi. Zbog toga, bez obzira na mere koje će biti bolne po mnoge građane, Vučić će i za te mere imati podršku velike većine građana Srbije, jer narod ceni što Vučić ne želi da stvara lažnu sliku kako u Srbiji sve "cveta", već želi preventivno da deluje da se spreči "grčki scenario" u Srbiji.

brdo

pre 10 godina

Ekonomska situacija u zemlji je zaista katastrofalna i nadam se da ce se pronaci resenje koje ce je popraviti pamakar bile preduzete i mere stednje

crni domino

pre 10 godina

Penzioner Krkobabic, politikolog Dacic, doktor Ljajic, lopataš Palma, pravnik Vucic, Velja čokalija, čobanin (poljoprivrednik) Risticevic, ekonomista bez dana prakse Dinkic...
Ovi ljudi ce odlucivati i voditi ekonomiju Srbije!?????????????????
Neka nam je Gospod Bog u pomoci!
Ovi se sprdaju sa drzavom!

Stanislava

pre 10 godina

Tek nakon niza konsultacija moze se doneti odluka, to je jasno. Verujem da cemo danas cuti o kakvim merama je rec i na koji nacin ce se to sprovesti. Neki potezi ce morati da se dogode jer svi smo svesni koliko je teska situacija.

Aram Hacaturjan

pre 10 godina

Mislim da narod pre svega veruje Vucicu posto je u ovih godinu dana radio i uradio sto pojedini resori nisu ni za 4 godine.Ja jesam za to da svi gradjani podnesu odrejeni teret koji donosi ekonomska kriza.Da se ovo ranije radilo ,ne bismo bili sada u ovakvoj poziciji.Zato,podrzavam Vucica u ovoj nameri!

Jahorina

pre 10 godina

Sada kada nam je datum za pregovore koji smo očekivali u junu pod upitnikom , ona se vlada mora apsolutno posvetiti rešavanju ekonomske krize. Sve antikrizne mere bile one popularne ili ne , samo ako su delotvorne ,treba primeniti što pre kako bi građani konačno počeli da normalno žive.

mistral

pre 10 godina

SNS je nasledio katastrofalnu ekonomsku situaciju u zemlji. Treba štedeti i naći posao da što više ljudi radi . Lako je nama govoriti i pisati i to znam ali rad i rad je jedino rešenje

Kaktus

pre 10 godina

Vucic zeli da pronadje resenje za ovakvu tesku situaciju u kojoj se sada drzava nalazi.Neka posegnu i za nekim nepopularnim merama,nadam se da ce to narod razumeti.Drugacije resenje nije na vidiku!

Visibaba

pre 10 godina

Dzabe sto se Vucic trudi da nadje izlaz iz ove situacije,kad ga neko drugi stalno sputava i govori kako je izdajnik i kako zemlju vodi u propast.Jednom bar treba da se ujedinimo i zajedno donesemo izvesne mere.Treba pomoci gradjanima Srbije!

Zavrzlama

pre 10 godina

Dogovor kucu gradi.Nadam se da ce biti konstruktivnog resenja iz ovih dogovora,ali niko nije svemoguc.Sta moze u ovim trenucima da se uradi,uradice se.

tepavac

pre 10 godina

DS je prethodnih godina stvarao lažnu sliku da je u Srbiji ekonomska situacija stabilna, a ustvari Srbija je živela od prodaje preduzeća dok je imalo šta da se proda, a potom od uzimanja kredita. Kao posledica nekontrolisanog uzimanja kredita, zemlja je prezadužena, kredite treba vraćati, a ne uzimati nove, jer bi to neminovno dovelo do „grčkog scenarija“ u Srbiji. Zbog toga vladu treba podržati, jer se drugačije ne može Srbija izvući iz ove teške finansijske situacije.

nikola

pre 10 godina

najsmesnije mi je sto su mislili da ce dobiti datum. kosovo prodali, uhapsili vrh srpskog biznisa, drzava bankrotirala, nemaju para ni za deciji dodatak. heheheh i jos nesto raspravljaju. kakva sprdnja.

djole bre

pre 10 godina

Ukinite poslanicima pausal (40 000 x 250), ukinite duple (i visestruke) plate raznim vd direktorima, upravnicima, savetnicima, .... Koliko imamo agencija koje sluze za zaposljavanje rodjaka i stranackih poslusnika ? A komunalnu policiju placamo da plasi narod oko pijace. A da li neko kontrolise kineske lokale? Ne poznajem nikoga ko je kod njih dobio fiskalni racun. U medjuvremenu Nacionalna sluzba za zaposljavanje sluzi da vodi evidenciju o broju nezaposlenih, nisam cuo da su nekoga kontaktirali i zaposlili. Napravite uredbu da svaki poslodavac mora preko njih da zaposljava radnike , tako ce mo imati pravu evidenciju zaposlenih i PRIJAVLJENIH radnika .... Ima dosta mogucnosti za ustede, ali bolje da formiramo Agenciju za krizne mere ili sl....

GagY

pre 10 godina

Smesno je sto vucic mora da se dogovara sa ovim kvaziliderima koji svi kad bi se skupili imaju manju podrsku od njega.
(niko, 7. jun 2013 11:05)

Grešiš, smešno je što je Vučić postao "lider", i što uopšte ima neku podršku.

Laki

pre 10 godina

Ova dvojica sto se tice ekonomije su cista 0, kad im dodas Dinkica onda je duplo nista, mogu samo da se slikaju pred novinarima, a nesto da rese nema sansi citav zivot su mlatili praznu slamu.

kolo

pre 10 godina

meni nije jasno što su se borili za vlast kada ništa ne mogu da "poprave". Nikakve razlike ja ne vidim u odnosu na prošlu vladu. A što se tiče iskrenosti, zašto nije rekao u predizbornoj kampanji da če praktično priznati kosovo ?

crni domino

pre 10 godina

Ma koji lideri, koja koalicija!? Politicke blente zeljne vlasti!
Znaju li oni sta je lider?!
Sta rade sa Beogradom?
Oni ne znaju sta je ekonomija i kako pokrenuti privredu!
Takvi kakvi ste, zelim vam brzu propast jer za godinu dana nista niste uradili! Samo ste blebetali fraze i hapsili neistomisljenike! Koji rezultati? NULA! Nigde rezultata!

LILA

pre 10 godina

Vucicevi botovi, treba da prestanu da veruju, nadaju se, i sagledaju stvarnost.
U SNU JE SVE LEPO, ALI OVDE JE REALNOST, I DAJTE VEC JEDNOM " PROBUDITE SE".

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Posto su u pitanju lideri koalicija a ne ekonomski eksperti,znamo.sta nas ceka.Nama vise ni bog nemoze pomoci.Gde su im ti strucnjaci i zasto su ih stavili i treci plan.

ADAM

pre 10 godina

"Sledece nedelje cemo da se dogovorimo kada cemo da sednemo da razovaramo o tome kada cemo da sednemo da razmotrimo koje odluke o datumu razmatranja mera za sastanak treba doneti..."
E vi SNS botovi ste toliko smesni u podrsci tome kao oni koji su na Titaniku igrali uz muziku dok je brod vec napola potonuo!

Grunf

pre 10 godina

He he!Trese se koalcija ko šljivovo drvo pred skupljanje šljiva. Gradjani, naprednjaci ne brinite ništa.Oni nama iskreno kažu sve.Oni uvek govore istinu i samo istinu.Imaju socijal-napredne-departizovane ideje!Oni su nasledili tešku ekonomsku situaciju od sebe samih pa je još na ulje dolio vatru DSS,DS i davno zaboravljeni (JUL-SNS).Dakle svi su lepo omastili brk.Namireni.Sada šta?Para izgleda nigde nema pa im bez veze.I setiše se oni Vile Bokeljke.Sede oni tako i kao razgovaraju kako da pacijentu učvrste kolena.A kolena kao vrapčija kolenca.Majstori pa Srbija nema kolena.Davno je dotučena do kukova pa i još obezglavljena.Samo truplo otsalo.Kidali ste meso kao gladni vuci.I koske ste nam skuvali. Samo još da nas skuvate i napravite švarglu.Kakave Vi mere da donesete?Jedva čekam taj sveobuhvatni set mera posle 12 godina.Kako sada Mladjo kriza kada prošle godine spasi zemlju od bankrota.Pa BDP biće bolji nego ikad.Fiskalna politika pa Švajcarci nam zavide po Vama.Mladjo znači držao si Srbiju u neizvesnosti sve ove godine.Čuvao si adut ekonomski nestaško!A ovi kucaju li kucaju ovde dok je nama Vučić on kaže istinu i ništa ne u radi i mi ga svi podržavamo do imbecilnosti.On ionako nema problem kako sam često koristu tu frazu ni sa čim.Znam Ministre Vojni da nemate.Pa gospodo okrenite se oko sebe,sagledajte gde ste,kako živite a kako žive drugi,pa vratite film unazad.Razumem samo jedno a to je da je teško glasati danas za nekoga jer je politička ponuda katastrofalna.

Shiz

pre 10 godina

7. put, ahahahahahaaaa! Da je i na interplanetarnom nivou, za njih je Vucicev potez da pokloni Dinkicu ministarstvo finansija umesto zatvorskog odela, neresiva misterija. Samo u Srbiji i na planeti majmuna.

Stevan

pre 10 godina

Danas cemo da se naslusamo praznih prica, u stilu, kako da nista ne uradimo a da narod proguta zvaku. Vazni su sledeci izbori a ne neka ekonomska situacija. Optuzice MMF da ne da pare i sta se tu moze, merkace koju njivu da prodaju i eto love.

Šupalj nos do očiju

pre 10 godina

Možete da se sastajete, šta vam vredi kad ne znate. Od svega što mislite da će biti ove godine - ništa. Kosovo ode, DATUM dogodine ko Đekna, KRIZA nas razara. Niste vi kalibar da rešite ovaj problem. Niste vodili ni piljaru a hoćete da uređujete javne finansije. Oni koji nešto znaju neće da se hvataju sa vama u kolo. I još je MD krenuo đonom na BG. I kiparski i grčki scenario su bolji od ovog našeg. Nama će nasuvo bez anestezije da vade zube. I Grčka i Kipar su u evro zoni, Grčka dobi 200 milijardi evra novih kredita... Mi ćemo dobiti šupalj nos do očiju i stegnut kaiš i dugove koji nam tikaju svakog meseca kad primimo platu, biće srećni oni koji je još imaju, da ne ode kuća na doboš.

ceo

pre 10 godina

Vučić zna samo lepo pričati i kukati, a nema on ni znanja i ni kapaciteta. Njegov rezutat nula. A narod naivan misli, da može jedan Vučić ili bilo koji drugi političar rešiti ekonomsko situacijo. Pa ne može. I mi uvjek znamo loše pričati samo o političarama. Pa i mi kao narod smo krivi za ove dve decenije. Sve svoje političare smo izbrali sami mi kao naroad. E tako nam sad ide.

mr.real

pre 10 godina

Ovde sam pročitao mnogo komentara tipa "lagali su nas ovi prethodni da dobro živimo i da je sve dobro". Ako je neko toliko retardiran da ga neko može ubediti da živi dobro a on živi loše - onda je nama stvarno super i mnogo dobro.
gde je glava i ono u njoj?
Toliko......

yovan

pre 10 godina

Da ponovim i ovde veoma konkretan predlog ustede, koji bi imao pozitivan efekat kod većine ljudi: Prodajte silna audi i slična vozila za početak će biti dobijena pozamasna suma, a dugoročno je ušteda na gorivu, registraciji i održavanju. Buduci da svaki diretorcic nekog JP ima službeni automobil ne vidim zašto se restrikcije u tom delu ne razmatraju, neka koriste druga sredstva prevoza, da se približe malo glasačima...

sasa

pre 10 godina

Nema dogovora sa mladjom i dacicem, isuvise je tu stranackih interesa!
(neko, 7. jun 2013 21:17)
Rekoše Naprednjaci i napuniše EPS svojim ljudima.

Ana Karenjina

pre 10 godina

Znam da sada plaćamo bahatost prethodne vlasti ali neka plaćaju oni koji su tu vlast podržavali! Mi koji smo glasali za promene već polako gubimo strpljenje! Vlast mora pronaći rešenje za ovu sada već nepodnošljivu ekonomsku situaciju!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Lideri koalicije danas o ekonomiji

Sada kada je napokon svima jasno da je ova Vlast "sacuvala Kosovo u Srbiji", sada ovi "Lideri" imaju vremena i za resavanje "laksih problema" sa kojima se Srbija "ni kriva ni duzna" iskljucivo zbog "svetske ekonomske krize" danas "suocava" !
Bog je Srbiji dao "krizu" ali joj je "podario" i ove "Lidere" koji ce tu krizu da "nadvladaju" i u to niko ne treba da sumnja !

zara

pre 10 godina

ljudi, idite na blog i pročitajte Saša Radulović:Koje ekonomske mere nam trebaju i dobit će te odgovore šta naša vlada treba da uradi. Ma kakav Vučić i vučići....

GagY

pre 10 godina

Kakva navala SNS botova.Frontalni napad u narodu poznat kao juris.....:-).
(Alan Ford, 7. jun 2013 21:29)

Šta im vredi kad su upali u krizu identiteta, više ne znaju ko je ko ispod istog teksta.

Andrej77

pre 10 godina

Predlazem komentatorima koji ovoliko uzdizu Vucica da osnuju religiju, toliku ljubav i poverenje je nemoguce zasluziti ako si obican smrtnik..

SIlvester

pre 10 godina

Ma idi, baš me briga u kojoj su se vili i kada privatno sastajali i šta su razmenjivali od svojih intimnosti! ALO! Ova zemlja ima zgradu vlade i ostale institucije, imaju radno vreme, neka sastanče tamo gde im je i mesto. Ovo me podseća na ludoriju nakon 5. oktobra 2000. kad su svi toliko bili oduševljeni Koštunicom, novim predsednikom SRJ, pa su novine čak pisale o tome šta je jeo u avionu na putu u inostranstvo...

Dosta više tog "burazerskog" javnog diskursa, da li smo mi građansko društvo ili čopor obezglavljenih živuljki? Partije i njihovi "dilovi" me ne zanimaju, imaju funkcije, primaju debele pare za to, marš na svoje radno mesto, i kraj priče. A ne da se švrćkaju kao princeze i da ih mediji prate u stopu.

A i podseća na slavnu šestorku pred raspad SFRJ dok smo gledali Tuđmana, Slobu, Aliju i ostale kako se pomeraju od jednog do drugog turističkog mesta u nekim "ozbiljnim pregovorima". Uh što mi je muka od političara...

Cezar

pre 10 godina

Šta mogu i da izjave osim da smo na pragu bankrota zahvaljujući "onim stranim investicijama" koje ste obećali u predizbornom šepurenju (laganju), a koje niste ostvarili. U medjuvremenu uspeli ste da se dodatno zadužite još za 4 milijarde EUR-a.
Najnesposobnija vlada do sada?
Samo prazna obećanja i non stop pravdanje da je za situaciju kriv neko drugi?
Dajte ostavke i raspišite nove izbore!

GIGA MEGA

pre 10 godina

Dačić je rekao da "to neće biti tema ove nedelje".
Pa da, ne treba se zaletati, polako, sačekajte da prvo skroz propadnemo pa ćemo onda da vidimo gde smo, šta smo i šta nam je činiti!

Zlopamtilo

pre 10 godina

Možete li vi da zaustavite korupciju ili ne? Mislim da bi u slučaju da možete to bilo dovoljno za početak ,bar ,tako da bi onda mogli da poštedite penzionere i ostalu socijalu dodatne iznuđene štednje zarad spasa budžeta. Ako ,pak ,ne možete ugasite svetlo pa da se razilazimo nema smisla ovako dalje da nazadujemo .

SNS prevaranti

pre 10 godina

Državni vrh na čelu master menadžerom, ,,stručnjakom'' za ekonomiju, mlati praznu slamu, zabavlja narod, a svakim danom je sve gore. Predhodni sastanak, u ovoj vili, bio je vezan za funkcionisanje javnih preduzeća, da politički postavljeni direktori daju plan izlaska iz krize-dubioze...i sada imamo da ta preduzeća sve lošije posluju, gubici se gomilaju...Kao da je vila ukleta ili su političari nesposobni...biće da je ovo drugo.

djuro

pre 10 godina

Kakva bre sluzbena vozila! Nema to u Americi ili Canadi! Samo predsednik i Premijer! Ostali dolaze svojim kolima ili autobusom ili vecina taksijem! A kod nas u Srbiji SVI OCE da se VOZE SLUZBENIM KOLIMA! Ej Srbi i ostali DEBELO SMO ZAOSTALI!!! Nema KOLA nego na POSO da se KOPA KUKURUZ! Za to nam ne trebaju STRANE INVESTICIJE!!!!!

Ivan

pre 10 godina

Nejnepopularnija mera bi bila da se ekstra profiti tajkuna preraspodele gradjanima, da mogu da podmire svoje osnovne potrebe. Onda i neka zamrzavaju i smanjuju plate i penzije. Ovako nam se crno pise, zivecemo od vazduha.

Cvele

pre 10 godina

Jedino bogati ljudi u Srbiji mogu nešto da urade investirajući u domaću privredu. Bolje da ste ove ljude usmerili da svoje bogatstvo ulažu u ovoj državi nego što ih hapsite i time proterujete iz srpske privrede. Postupci su logički pogrešni tako da ništa dobro i nemože da se očekuje. Džaba vam sve mere kad nema domaćih investicija, proizvodnje i izvoza.

Sync

pre 10 godina

nasa ekonomija i mi u njoj smo kao kad ti slavina pusta vidu, a ti truleksom non stop skupljas da ti bude suvo u kuci. ***ako vam je dobro onda nista***

petak13

pre 10 godina

Sta god da odluce ne bih sumnjao kad je Vucic tu, mislim da radi u dobrobit gradjana i da nece dozvoliti pohlepnima da uticu na odluku.
(niko, 7. jun 2013 14:34)
Jeste Vučić tu ali se odluke donose konsenzusom a kad se udruže Ivica i Mlađa sve je moguće.Zapamtite da su oni prvo napravili savez i koaliciju pa sa Vučićem formirali vladu.Dinkić je stari lisac da proceni dobitnu kombinaciju i tako okreće svoj brod a da bi prodao narodu šaernu lažu stalno menja ime i političku demagogiju.

Ivan

pre 10 godina

Bilo bi u redu da svi budzetski korisnici odnosno zaposleni kod drzave i penzioneri pidjednako podnesu teret krize ili cega vec stednje,a ne sad nekom 10% a nekom nista!

Filicentije

pre 10 godina

Da sam na Vucicevom mestu, digao bih ruke od Dacica i Dinkica, jer oni samo gledaju kako da popularnim potezima osvoje jos kog biraca, a koje ce posledice kasnije imati uopste ne razmisljaju.

????????

pre 10 godina

kroz komentare se vidi da je nama vaznija politika nego ekonomski oporavak zemlje.kada je u pitanju izlaz iz krize mora svi da imaju istu strategiju bez obzira kojoj stranci pripadaju.

Pribak

pre 10 godina

Treba realno sagledati situaciju i povlaciti pametne poteze, a ako Dacic nastavi da tera po svom da prikuplja jeftine politicke poene, ode mast u propast.

Bolence

pre 10 godina

Ne gubite vreme sa gubitnicima gospodine Vucicu. Ekonomija se ne spasava praznim predizbornim obecanjima, nego korenitim reformama i povlacenjem poteza koji bas ne odgovaraju svima. Neka malo i cinovnici osete krizu u Srbiji kao i sav obican narod koji radi kod privatnika za malu i ne redovnu platu. Ako je kriza, bar neka bude za sve pa polako i zajedno da izadjemo iz ove krize.

Maggi

pre 10 godina

Gospodine Vucicu ne popustajte ljudima koji su u poslednje dve decenije unistili srpsku ekonomiju i sva preduzeca koja su valjala u Srbiji.

novicavg

pre 10 godina

Čim je Vučić u ovoj priči, ne sumnjam da će ishod biti povoljan za Srbiju.
(Svetlanica, 7. jun 2013 20:47)
Imaće muke da izađe na kraj sa dvojicom lidera koji tobož čuvaju socijalnu pravdu a u stvari zamaglivanjem stvai žele da opstruišu radikalne reforme za koje se zalaže Vučić.A rekoše odluke se donose konesenzusom.

Beti Blue

pre 10 godina

Šta god da je odlučeno neće biti popularno kao ni u Grčkoj, Španiji, Turskoj. Ali kada novca nema, nema ga i treba da se potrudimo da prištedimo. Ali volela bih da mi se ispuni samo jedna želja. Ukinuti sve upravne odbore i staviti na papir uštedu koja bi se tim postigla.

mALI

pre 10 godina

Ovaj narod i državu već dvadesetak godina TERORIŠU nesposobni i korumpirani političari,neznalice,kursisti i prodavci magle! Sve uvijeno u prazne patriotske ili druge lažljive priče za budale i za jednokratnu upotrebu!
A lepo su nam namestili politički sistem da najgore NE MOŽEMO OTERATI NIKADA!!! I svo vreme nas j... u zdrav mozak svojim genijalnim zaključcima tipa: " U Srbiji je loša ekonomska situacija..."! Kao da svaki bedni penzioner,profesor,radnik ili seljak kao i sve brojniji ljubutelji hrane iz kontejnera u Srbiji to ne znaju! I uz to nam glumataju neke veličine a iza njih unazad 20 godina- sve sama propast i jad!!! Dokad BRE???

koalicija oko SPS...

pre 10 godina

Sad samo ostaje mala sitnica – da ubede korisnike i Krkobabiće u opravdanost mera. A opstanak dinastije zasnovan na rashodima i potrošnji (socijalna Pravda, čuj!). Nema oporavka dok su u vlasti i na direktorskim mestima takvi likovi.

Sava

pre 10 godina

Bilo bi dobro kada bi naši gradjani u dijaspori uplaćivali mesečno ili godišnje neku vrstu poreza svojoj matičnoj domovini. Osećam moralnu obavezu da pomognem svojoj zemlji. Bezbroj puta sam uplaćivao razne svote i donacije u humanitarne svrhe ali je sve to slabo organizovano i predstavlja samo kap u moru. Naših gradjana po svetu ima skoro 4 miliona i kada bi samo četvrtina njih ili svi koji rade uplaćivali mali procenat od plate bila bi to značajna pomoć. Podsetiću samo na američki poreski zakon, bilo gde da zive i rade na kugli zemaljskoj Amerikanci plaćaju porez i drzavi u kojoj zaradjuju i SAD. Znam da će mnogi pomisliti kako nisu ludi da plaćaju korumpiranom sistemu i političarima. To je sebično razmišljanje, uz dobru organizaciju i transparentnost mogli bi mnogo da pomognemo. Jevreji su takodje dobar primer, slozni i bogati. Isto su i Albanci godinama plaćali porez i finansirali OVK i razne strane lobije. Imali su viziju koja je bila iznad pojedinačnog i sebičnog razmišljanja a mi se i dalje pitamo kako su pridobili čitav zapadni svet. Voleo bih da i mi poreklom iz Srbije pomognemo u uredjivanju naše domovine. Za uzvrat ne trazim ništa osim domaćinskog trošenja tog novca.

Jasmina

pre 10 godina

Hit mi je to sto Dinkic pominje da ce Vlada po prvi put nakon 12 godina raditi na kompletnom predlogu mera stednje, a on je za svih tih 12 godina bio ili ministar ekonomije, ili finansija, a u prvom mandatu i guverner. I nakon sto je drzava na najbahatiji nacin unistena (pogotovu finansijski) on se prisetio svega ovoga. Postoje oni i koji ne pate od amnezije, ipak.

david

pre 10 godina

Da se DS i njegovi koalicioni partneri nisu samo rukovodili rejtingom, već da su sprovodili i nepopularne ekonomske mere, danas Srbija ne bi bila u ovakvoj finansijkoj situaciji.

Ruby

pre 10 godina

Nadam se da ce Dacic konacno shvatiti da jednom mora da se pokrene stednja i da se jednom krene sa budjenjem ekonomije. Da konacno svojim simpatizerima koje je zaposlio po raznim kancelarijama i drzavnim firmama i ne rade nista uskrati ogomne plate i dovede ih na nivo koji prima ogromna vecina ljudi u Srbiji. Iskreno se nadam da ce gospodin Vucic uspeti da ga pokrene sa mrtve tacke. Jedino tako ima nade za ekonomski oporavak.

MIKI

pre 10 godina

Mogu ta gospoda da sede i divane trista hiljada sati.rezultat bi opet bio - NULA! Oni su analfabete za privredu i ekonomiju,oni se uspešno bave samo populističkim koještarijama otkada su se pojavili u politici služeći neke vrlo loše gospodare! Sada su se udružili u hapšenjima i to im jedino dobro ide,za to su talentovani! A da li mi bolje živimo posle ove jedne izgubljene godine? Nimalo! Da li će tako ostati? Sve dok su oni na vlasti! Kao i svi ostali političari koji nas već dvadeset godina vuku na dno,koga još ne vidimo....

Tia86

pre 10 godina

Dinkic je danas rekao da je njegovo ministarstvo dalo predlog mera koje bi trebalo preduzeti, kao i da se one odnose na budzet, strukturne reforme, restrukturiranje javnih preduzeca, izmenu zakona za poboljsanje poslovne klime.

A ja bih volela da Dinkic, kao ni njegovo ministarstvo ne predlazu nikakve mere, sa njegovim merama smo se opekli vise puta.

Natalija

pre 10 godina

Prema njegovim recima, nakon vecerasnjeg sastanka bice odrzani i posebni sastanci sa Fiskalnim savetom, MMF-om, sindikatima i poslodavcima kako bi bio postignut opsti konsenzus o tim merama.

Dakle, Mladja kod svojih gazda na konsultacije...?

Grlica

pre 10 godina

Nece biti otpustanja u javnom sektoru, ali nece biti ni primanja? A toliko su naprimali za 12 godina, da je cak i sramno, vecina ih je samo na platnom spisku, bez ikakvih kvalifikacija, i bez radnog mesta u sistematizaciji. Sto URS-ovih kadrova, sto DS. Koga ovaj Dinkic vise zeza?

šiško

pre 10 godina

Da bi se privukle strane investicije, pored beskompromisne borbe protiv korupcije, neophodno je i da se stvore efikasniji sudovi i administracija. Vlada je na dobrom putu da stvori ekonomski ambijent koji bi privukao investitore. Selaković je mnogo uradio u ispravljanju grešaka iz reforme pravosuđa, a Vučućev doprinos iskorenjivanju korupcije je nemerljiv. Zbog toga vladi treba pružiti podršku da sprovede i neke nepopularne mere, a sve sa ciljem da bi nam svima u budućnosti bilo bolje.

aranka

pre 10 godina

Srbija je država, u kojoj su kriminal i korupcija „cvetali“ u prethodnih 20 godina. Kao posledica toga država je potpuno finansijski uništena. Takvom stanju je doprinela i populistička politika prethodnih vlada, koje su u stalnom strahu za svoj rejting, izbegavali da preduzmu oštre i nepopularne mere, koje su Srbiji neophodne. Ovo je prva vlada koja ne beži ni od nepopularnih mera, jer se drugačije ne može obezbediti sigurnija i bolja budućnost.

klincov

pre 10 godina

Vlada DS-a je, u cilju očuvanja socijalnog mira, izbegavala da preduzima mere koje bi negativno uticale na rejting stranke, već se opredelila za uzimanje kredita, i na taj način je samo zemlju uvlačila u još veće probleme. Dok se imalo šta prodati, od toga je država živela. Ostao je još Telekom, ali Vučić ne želi da prodaje preduzeća, i da te pare odu u javnu potrošnju. Nije sporno da se proda Telekom, ali da se pare iskoriste za otvaranje novih radnih mesta i jačanje ekonomije.

rale

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke.

Milan L.

pre 10 godina

Prethodnih godina vladajuće partije su vodile politiku usmerenu ka čuvanje socijalnog mira, i bitno im je bilo da ne ugroze rejting u javnosti, a uopšte nisu razmišljale o tome šta će biti sutra, i kako će se silni krediti vratiti. Njima je bilo samo bitno da izguraju svoj mandat, i da ako uspeju prigrabe još jedan mandat na vlasti. Konačno Srbija u Vučiću ima političara, koji ne razmišlja samo o rejtingu, nego razmišlja o budućnosti Srbije, i spreman je da preuzme stroge ekonomske mere, ma koliko one bile nepopularne. Vučić je više puta pokazao da razmišlja o budućnosti Srbije, a ne o tome koliko će biti na vlast. Da su se, kao Vučić danas, ponašali političari iz DS-a prethodnih godina, Srbija danas ne bi bila u ovako teškoj finansijskoj situaciji.

Magdalena

pre 10 godina

Svi odavno znamo kakvo nam je stanje u privredi,ali to je zateceno stanje. Nije lako ali, drzavni vrh je nasao resenje za mnoga pitanja, ne sumnjam da ce naci i za ovo,

neko

pre 10 godina

Mislim da je ovo prava stvar i da Aleksandar Vučić može da im pokaže da njihove prazne priče i obećanja su ustvari nešto što će on ostvariti sigurno,Aleksandar je čovek koji neće odustati dok Srbija ne stane na noge

ivanS

pre 10 godina

Mislim da je ovo prava stvar i da Aleksandar Vučić može da im pokaže da njihove prazne priče i obećanja su ustvari nešto što će on ostvariti sigurno,Aleksandar je čovek koji neće odustati dok Srbija ne stane na noge

danijela21

pre 10 godina

Izjava ce biti kad za to dodje vreme! Verujem da je strategija za poboljasnje ekonomske situacije jako dobra jer nista manje ni ne ocekujemo!

Pjer5

pre 10 godina

Mislim da se nije moralo toliko cekati da bi se usvojili ovi zakoni,moglo je usvajati zakone i pregovarati o Kosovu ionako su nas "izradili"za datum. Use i u svoje kljuse.

zlatan

pre 10 godina

Vučića treba podrzati u nameri da sprovede oštre ekonomske mere, jer je to u dugorocnom interesu interesu svih građana Srbije. Možda, trenutno , to i nije u interesu jednog dela građana ali ti gradjani i danas najbolje zive, pa im stednja nece mnogo tesko pasti.

zara

pre 10 godina

ljudi, idite na blog i pročitajte Saša Radulović:Koje ekonomske mere nam trebaju i dobit će te odgovore šta naša vlada treba da uradi. Ma kakav Vučić i vučići....

Cvele

pre 10 godina

Jedino bogati ljudi u Srbiji mogu nešto da urade investirajući u domaću privredu. Bolje da ste ove ljude usmerili da svoje bogatstvo ulažu u ovoj državi nego što ih hapsite i time proterujete iz srpske privrede. Postupci su logički pogrešni tako da ništa dobro i nemože da se očekuje. Džaba vam sve mere kad nema domaćih investicija, proizvodnje i izvoza.

GagY

pre 10 godina

Smesno je sto vucic mora da se dogovara sa ovim kvaziliderima koji svi kad bi se skupili imaju manju podrsku od njega.
(niko, 7. jun 2013 11:05)

Grešiš, smešno je što je Vučić postao "lider", i što uopšte ima neku podršku.

Ivan

pre 10 godina

Nejnepopularnija mera bi bila da se ekstra profiti tajkuna preraspodele gradjanima, da mogu da podmire svoje osnovne potrebe. Onda i neka zamrzavaju i smanjuju plate i penzije. Ovako nam se crno pise, zivecemo od vazduha.

ADAM

pre 10 godina

"Sledece nedelje cemo da se dogovorimo kada cemo da sednemo da razovaramo o tome kada cemo da sednemo da razmotrimo koje odluke o datumu razmatranja mera za sastanak treba doneti..."
E vi SNS botovi ste toliko smesni u podrsci tome kao oni koji su na Titaniku igrali uz muziku dok je brod vec napola potonuo!

mr.real

pre 10 godina

Ovde sam pročitao mnogo komentara tipa "lagali su nas ovi prethodni da dobro živimo i da je sve dobro". Ako je neko toliko retardiran da ga neko može ubediti da živi dobro a on živi loše - onda je nama stvarno super i mnogo dobro.
gde je glava i ono u njoj?
Toliko......

LILA

pre 10 godina

Vucicevi botovi, treba da prestanu da veruju, nadaju se, i sagledaju stvarnost.
U SNU JE SVE LEPO, ALI OVDE JE REALNOST, I DAJTE VEC JEDNOM " PROBUDITE SE".

Zlopamtilo

pre 10 godina

Možete li vi da zaustavite korupciju ili ne? Mislim da bi u slučaju da možete to bilo dovoljno za početak ,bar ,tako da bi onda mogli da poštedite penzionere i ostalu socijalu dodatne iznuđene štednje zarad spasa budžeta. Ako ,pak ,ne možete ugasite svetlo pa da se razilazimo nema smisla ovako dalje da nazadujemo .

Sync

pre 10 godina

nasa ekonomija i mi u njoj smo kao kad ti slavina pusta vidu, a ti truleksom non stop skupljas da ti bude suvo u kuci. ***ako vam je dobro onda nista***

crni domino

pre 10 godina

Penzioner Krkobabic, politikolog Dacic, doktor Ljajic, lopataš Palma, pravnik Vucic, Velja čokalija, čobanin (poljoprivrednik) Risticevic, ekonomista bez dana prakse Dinkic...
Ovi ljudi ce odlucivati i voditi ekonomiju Srbije!?????????????????
Neka nam je Gospod Bog u pomoci!
Ovi se sprdaju sa drzavom!

ceo

pre 10 godina

Vučić zna samo lepo pričati i kukati, a nema on ni znanja i ni kapaciteta. Njegov rezutat nula. A narod naivan misli, da može jedan Vučić ili bilo koji drugi političar rešiti ekonomsko situacijo. Pa ne može. I mi uvjek znamo loše pričati samo o političarama. Pa i mi kao narod smo krivi za ove dve decenije. Sve svoje političare smo izbrali sami mi kao naroad. E tako nam sad ide.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Lideri koalicije danas o ekonomiji

Sada kada je napokon svima jasno da je ova Vlast "sacuvala Kosovo u Srbiji", sada ovi "Lideri" imaju vremena i za resavanje "laksih problema" sa kojima se Srbija "ni kriva ni duzna" iskljucivo zbog "svetske ekonomske krize" danas "suocava" !
Bog je Srbiji dao "krizu" ali joj je "podario" i ove "Lidere" koji ce tu krizu da "nadvladaju" i u to niko ne treba da sumnja !

kolo

pre 10 godina

meni nije jasno što su se borili za vlast kada ništa ne mogu da "poprave". Nikakve razlike ja ne vidim u odnosu na prošlu vladu. A što se tiče iskrenosti, zašto nije rekao u predizbornoj kampanji da če praktično priznati kosovo ?

Laki

pre 10 godina

Ova dvojica sto se tice ekonomije su cista 0, kad im dodas Dinkica onda je duplo nista, mogu samo da se slikaju pred novinarima, a nesto da rese nema sansi citav zivot su mlatili praznu slamu.

nikola

pre 10 godina

najsmesnije mi je sto su mislili da ce dobiti datum. kosovo prodali, uhapsili vrh srpskog biznisa, drzava bankrotirala, nemaju para ni za deciji dodatak. heheheh i jos nesto raspravljaju. kakva sprdnja.

Šupalj nos do očiju

pre 10 godina

Možete da se sastajete, šta vam vredi kad ne znate. Od svega što mislite da će biti ove godine - ništa. Kosovo ode, DATUM dogodine ko Đekna, KRIZA nas razara. Niste vi kalibar da rešite ovaj problem. Niste vodili ni piljaru a hoćete da uređujete javne finansije. Oni koji nešto znaju neće da se hvataju sa vama u kolo. I još je MD krenuo đonom na BG. I kiparski i grčki scenario su bolji od ovog našeg. Nama će nasuvo bez anestezije da vade zube. I Grčka i Kipar su u evro zoni, Grčka dobi 200 milijardi evra novih kredita... Mi ćemo dobiti šupalj nos do očiju i stegnut kaiš i dugove koji nam tikaju svakog meseca kad primimo platu, biće srećni oni koji je još imaju, da ne ode kuća na doboš.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 10 godina

Posto su u pitanju lideri koalicija a ne ekonomski eksperti,znamo.sta nas ceka.Nama vise ni bog nemoze pomoci.Gde su im ti strucnjaci i zasto su ih stavili i treci plan.

crni domino

pre 10 godina

Ma koji lideri, koja koalicija!? Politicke blente zeljne vlasti!
Znaju li oni sta je lider?!
Sta rade sa Beogradom?
Oni ne znaju sta je ekonomija i kako pokrenuti privredu!
Takvi kakvi ste, zelim vam brzu propast jer za godinu dana nista niste uradili! Samo ste blebetali fraze i hapsili neistomisljenike! Koji rezultati? NULA! Nigde rezultata!

Nenad NiŠ

pre 10 godina

Najlakše je prodati Telekom i pare potrošiti, ali Vučić razmišlja kako te pare od prodaje najbolje iskoristiti u interesu države Srbije, i građana, i to je ono po čemu se Vučić razlikuje od većine političara iz bivšeg režima.

Stevan

pre 10 godina

Danas cemo da se naslusamo praznih prica, u stilu, kako da nista ne uradimo a da narod proguta zvaku. Vazni su sledeci izbori a ne neka ekonomska situacija. Optuzice MMF da ne da pare i sta se tu moze, merkace koju njivu da prodaju i eto love.

RAJKA -SAJKA

pre 10 godina

Kad je Aleksandar Vucic prisutan na sastanku Vlade znam da radi za dobrobit gradjana, pa sta god da odluce, ne sumnjam u njihovu odluku. Stanje je tesko, ali kad se mora nije ni tesko. Nasi gradjani su naucili da se bore, da prezivljavaju kada je tesko.

GIGA MEGA

pre 10 godina

Dačić je rekao da "to neće biti tema ove nedelje".
Pa da, ne treba se zaletati, polako, sačekajte da prvo skroz propadnemo pa ćemo onda da vidimo gde smo, šta smo i šta nam je činiti!

Gasa

pre 10 godina

Ako vec mora mere onda je bolje smanjiti plate , a ne otpustati ljude. Sta je to 70.000 radnika na 8 miliona ljudi.Nece se otpustanjem postici ama bas nista.Radili su to Tadic i Dinkic 2010 godine , pa su na mesta otpustenih ljudi primili svoje clanove

Aram Hacaturjan

pre 10 godina

Mislim da narod pre svega veruje Vucicu posto je u ovih godinu dana radio i uradio sto pojedini resori nisu ni za 4 godine.Ja jesam za to da svi gradjani podnesu odrejeni teret koji donosi ekonomska kriza.Da se ovo ranije radilo ,ne bismo bili sada u ovakvoj poziciji.Zato,podrzavam Vucica u ovoj nameri!

Pavladoljska

pre 10 godina

SNS , dosledno sledeci svoj kurs zalaganja I borbe za
bolju I uspesniju Srbiju ,i sigurno nece podleci populistickim teznjama Dacica a jos manje manipulativnim metodama Mladjana Dinkica.
Aleksandar Vucic , svoju popularnost nece iskorirstiti za
dodavanje jeftinih poena kratkoga roka, gde bi u tom slucaju snosio odgovornost “déjà vu” politike , zbog koje se , naravno, ovde ii nalazimo.
Mere koje se budu uvodile I dosledno sprovodile, moraju imati za cilj efikasnost na dugi vremenski period,
a ne samo “do izbora” ili “ samo za naseg mandata”,
kao sto je to bio slucaj do sada. To je ono na cemu Vucic insistrira I istrajava, jer je to jedini nacin da se zemlja institucionalizuje te stvori disciplina u svim sferama javnog zivota.

Visibaba

pre 10 godina

Dzabe sto se Vucic trudi da nadje izlaz iz ove situacije,kad ga neko drugi stalno sputava i govori kako je izdajnik i kako zemlju vodi u propast.Jednom bar treba da se ujedinimo i zajedno donesemo izvesne mere.Treba pomoci gradjanima Srbije!

Kaktus

pre 10 godina

Vucic zeli da pronadje resenje za ovakvu tesku situaciju u kojoj se sada drzava nalazi.Neka posegnu i za nekim nepopularnim merama,nadam se da ce to narod razumeti.Drugacije resenje nije na vidiku!

Sapienti sat

pre 10 godina

Nema bezbolnog resenja u ovom trenutku.Zato sto se bilo kakvo resenje godinama odlagalo,zato smo sada u ovom sosu kakvom smo.Treba svi da podnosimo teret krize i penzioneri i zaposleni u javnim sluzbama.podrzavam Vucica i njegov predlog za ovakva resenja.

mistral

pre 10 godina

SNS je nasledio katastrofalnu ekonomsku situaciju u zemlji. Treba štedeti i naći posao da što više ljudi radi . Lako je nama govoriti i pisati i to znam ali rad i rad je jedino rešenje

danko

pre 10 godina

Vučić se razlikuje od većine političara po tome što narodu govori istinu, pa ma koliko bolna bila. Tako se Vučić ponašao i u vezi sporazuma oko Kosova, a tako se ponaša i u slučaju ekonomske situacije u kojoj se Srbija trenutno nalazi. Zbog toga, bez obzira na mere koje će biti bolne po mnoge građane, Vučić će i za te mere imati podršku velike većine građana Srbije, jer narod ceni što Vučić ne želi da stvara lažnu sliku kako u Srbiji sve "cveta", već želi preventivno da deluje da se spreči "grčki scenario" u Srbiji.

dacili

pre 10 godina

Vlada DS-a je, u cilju očuvanja socijalnog mira, izbegavala da preduzima mere koje bi negativno uticale na rejting stranke, već se opredelila za uzimanje kredita, i na taj način je samo zemlju uvlačila u još veće probleme. Dok se imalo šta prodati, od toga je država živela. Ostao je još Telekom, ali Vučić ne želi da prodaje preduzeća, i da te pare odu u javnu potrošnju. Nije sporno ni da se proda Telekom, ali da se pare od prodaje iskoriste za otvaranje novih radnih mesta i jačanje ekonomije.

tepavac

pre 10 godina

DS je prethodnih godina stvarao lažnu sliku da je u Srbiji ekonomska situacija stabilna, a ustvari Srbija je živela od prodaje preduzeća dok je imalo šta da se proda, a potom od uzimanja kredita. Kao posledica nekontrolisanog uzimanja kredita, zemlja je prezadužena, kredite treba vraćati, a ne uzimati nove, jer bi to neminovno dovelo do „grčkog scenarija“ u Srbiji. Zbog toga vladu treba podržati, jer se drugačije ne može Srbija izvući iz ove teške finansijske situacije.

Аријан

pre 10 godina

Знали смо да тешко живимо. Мазали су нам очи, причали нам бајке. Вучић је искрен, разуман. Имамо велики проблем, који ако дуго седимо и игноришемо га неће проћи сам од себе, нити ће га неко други решити.

Zavrzlama

pre 10 godina

Dogovor kucu gradi.Nadam se da ce biti konstruktivnog resenja iz ovih dogovora,ali niko nije svemoguc.Sta moze u ovim trenucima da se uradi,uradice se.

ivanS

pre 10 godina

Mislim da je ovo prava stvar i da Aleksandar Vučić može da im pokaže da njihove prazne priče i obećanja su ustvari nešto što će on ostvariti sigurno,Aleksandar je čovek koji neće odustati dok Srbija ne stane na noge

kostov

pre 10 godina

U stalnom strahu da im rejting u javnosti ne padne, DS, DSS, SPS i URS su se prethodnih godina odlučivali za uzimanje kredita, i na taj način čuvali socijalni mir. Sad je došlo vreme da se tako više ne može dalje, i zbog toga Vučiću treba dati punu podršku da sprovede mere, koje su trebale biti sporovedene još pre 5-6 godina, i Srbija danas ne bi imala ovih problema.

Grofica

pre 10 godina

Drzava Srbija je propala zahvaljujuci prethodnom rezimu i nacinu na koji su oni vodili politiku.sad neko mora da nas izvlaci iz svega toga.nije bitno ko je to,da li se on zvao Pera ili mika,vazno je da gradjani Srbije osete boljitak!

Sojka iz Novoga Sada

pre 10 godina

niko s e ne raduje ovim merama, ali kad smo cutali i ziveli u prividu stvarnosti i pod lazima tolike godine, ko nam je sad kriv!

neko

pre 10 godina

Mislim da je ovo prava stvar i da Aleksandar Vučić može da im pokaže da njihove prazne priče i obećanja su ustvari nešto što će on ostvariti sigurno,Aleksandar je čovek koji neće odustati dok Srbija ne stane na noge

Shiz

pre 10 godina

7. put, ahahahahahaaaa! Da je i na interplanetarnom nivou, za njih je Vucicev potez da pokloni Dinkicu ministarstvo finansija umesto zatvorskog odela, neresiva misterija. Samo u Srbiji i na planeti majmuna.

EKONOMSKI - OPORAVAK

pre 10 godina

Nadam se da ce doci do nekog bezbolnog resenja. Aleksandar Vucic je mnogo puta dosada dokazao da radi za narodne interese, Samo Ivica Dacic kao premijer da se slozi s njim, jer je situacijam zaista mnogo teska. Jedino sto je sigurno one kategorije koje su najugrozenije, nebi smele imati posledice.

socijala

pre 10 godina

Dizanjem kredita, zaduživanjem, refinansiranjem ranijih pozajmica, prodajom obveznica deceniju je kupovan socijalni mir i reklamirano blagostanje i privredni uspesi...A onda je došlo do smene vlasti i sva istina nas je zveknula u lice. Sad bilo šta da se uradi neće biti dobro.

make

pre 10 godina

DS je prethodnih godina stvarao lažnu sliku da je u Srbiji ekonomska situacija stabilna, a ustvari Srbija je živela od prodaje preduzeća dok je imalo šta da se proda, a potom od uzimanja kredita. Kao posledica nekontrolisanog uzimanja kredita, zemlja je prezadužena, kredite treba vraćati, a ne uzimati nove, jer bi to neminovno dovelo do „grčkog scenarija“ u Srbiji. Zbog toga vladu treba podržati, jer se drugačije ne može Srbija izvući iz ove teške finansijske situacije.

BRATAC - SAČULATAC

pre 10 godina

Nadam se da cemo posle sednice Vlade imati konkretnija saznanja u kom pravcu ce se ici kada je ekonomija u pitanju.Koliko vidim da je na trojnom sastanku bila prisutna i guvernerka NBS.

Obrad 022

pre 10 godina

Da bi se privukle strane investicije, pored beskompromisne borbe protiv korupcije, neophodno je i da se stvore efikasniji sudovi i administracija. Ova vlada je na dobrom putu da stvori ekonomski ambijent koji bi privukao investitore. Gospodin Selaković je mnogo uradio u ispravljanju grešaka iz reforme pravosuđa, na koju je EU imala velike primedbe, a Vučućev doprinos iskorenjivanju korupcije je nemerljiv. Zbog svega ovoga treba pružiti vladi podršku da sprovede i neke nepopularne mere, a sve sa ciljem da bi nam svima u budućnosti bilo bolje.

ivaan

pre 10 godina

Vlada mora da pronađe optimalno rešenje za ovu zaista lošu ekonomsku situaciju. Idealno ne postoji, a štednja u javnom sektoru je nešto što se mora prihvatiti i odatle krenuti. Niko ne voli da se kola slome baš na njemu, ali ako mislimo da se država oporavi moramo imati razumevanja i kolektivne svesti.

Magdalena

pre 10 godina

Svi odavno znamo kakvo nam je stanje u privredi,ali to je zateceno stanje. Nije lako ali, drzavni vrh je nasao resenje za mnoga pitanja, ne sumnjam da ce naci i za ovo,

Ana Karenjina

pre 10 godina

Znam da sada plaćamo bahatost prethodne vlasti ali neka plaćaju oni koji su tu vlast podržavali! Mi koji smo glasali za promene već polako gubimo strpljenje! Vlast mora pronaći rešenje za ovu sada već nepodnošljivu ekonomsku situaciju!

taraxacum

pre 10 godina

odlicno, napokon su pokrenuta konkretna pitanja i pregovori u vezi sa ekonomskom situacijom i verujem da ce se odraditi konkretni predlozi za resavanje situacije

Stanislava

pre 10 godina

Tek nakon niza konsultacija moze se doneti odluka, to je jasno. Verujem da cemo danas cuti o kakvim merama je rec i na koji nacin ce se to sprovesti. Neki potezi ce morati da se dogode jer svi smo svesni koliko je teska situacija.

ilonka

pre 10 godina

Ostavljena je pustoš u ekonomiji i bačeni smo na kolena. Sada muku mučimo da se oporavimo, jer za kratak period ne može da se popravi ono što se prethodnih godina uništavalo.

Rade

pre 10 godina

Ekonomija postaje ključno pitanje i dobro je da se vlada intezivno bavi tom problematikom. Rešenja nisu jednostavna ali verujem da će Vučić i Dačić upotrebiti ona koja su najefikasnija ali i najmanje bolna za građane. Znam da bez odricanja nema izlaska iz krize ali i verujem da će se zaštiti najsiromašniji.

Maggi

pre 10 godina

Gospodine Vucicu ne popustajte ljudima koji su u poslednje dve decenije unistili srpsku ekonomiju i sva preduzeca koja su valjala u Srbiji.

dočekasmo

pre 10 godina

Prethodna decenija pokazala je kakvi ljudi se grabe za pozicije, funkcije, resore… Običan čovek se ne zanima za politiku, politiku ne interesuje običan čovek. Došlo vreme da se i to menja.

Ivan

pre 10 godina

Bilo bi u redu da svi budzetski korisnici odnosno zaposleni kod drzave i penzioneri pidjednako podnesu teret krize ili cega vec stednje,a ne sad nekom 10% a nekom nista!

Jahorina

pre 10 godina

Sada kada nam je datum za pregovore koji smo očekivali u junu pod upitnikom , ona se vlada mora apsolutno posvetiti rešavanju ekonomske krize. Sve antikrizne mere bile one popularne ili ne , samo ako su delotvorne ,treba primeniti što pre kako bi građani konačno počeli da normalno žive.

Grunf

pre 10 godina

He he!Trese se koalcija ko šljivovo drvo pred skupljanje šljiva. Gradjani, naprednjaci ne brinite ništa.Oni nama iskreno kažu sve.Oni uvek govore istinu i samo istinu.Imaju socijal-napredne-departizovane ideje!Oni su nasledili tešku ekonomsku situaciju od sebe samih pa je još na ulje dolio vatru DSS,DS i davno zaboravljeni (JUL-SNS).Dakle svi su lepo omastili brk.Namireni.Sada šta?Para izgleda nigde nema pa im bez veze.I setiše se oni Vile Bokeljke.Sede oni tako i kao razgovaraju kako da pacijentu učvrste kolena.A kolena kao vrapčija kolenca.Majstori pa Srbija nema kolena.Davno je dotučena do kukova pa i još obezglavljena.Samo truplo otsalo.Kidali ste meso kao gladni vuci.I koske ste nam skuvali. Samo još da nas skuvate i napravite švarglu.Kakave Vi mere da donesete?Jedva čekam taj sveobuhvatni set mera posle 12 godina.Kako sada Mladjo kriza kada prošle godine spasi zemlju od bankrota.Pa BDP biće bolji nego ikad.Fiskalna politika pa Švajcarci nam zavide po Vama.Mladjo znači držao si Srbiju u neizvesnosti sve ove godine.Čuvao si adut ekonomski nestaško!A ovi kucaju li kucaju ovde dok je nama Vučić on kaže istinu i ništa ne u radi i mi ga svi podržavamo do imbecilnosti.On ionako nema problem kako sam često koristu tu frazu ni sa čim.Znam Ministre Vojni da nemate.Pa gospodo okrenite se oko sebe,sagledajte gde ste,kako živite a kako žive drugi,pa vratite film unazad.Razumem samo jedno a to je da je teško glasati danas za nekoga jer je politička ponuda katastrofalna.

andrea

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke. Dodatnim zaduživanjem Srbija bi neminovno otišla u bankrot, zbog toga se moraju preduzeti stroge mere, ma koliko one bile nepopularne, u cilju finansijske stabilizacije.

brdo

pre 10 godina

Ekonomska situacija u zemlji je zaista katastrofalna i nadam se da ce se pronaci resenje koje ce je popraviti pamakar bile preduzete i mere stednje

niko

pre 10 godina

Taj Dinkić je zlo, treba rekonstruisati Vladu. Nikakvi izbori, ali rekonstrukcija da. I obavezno da najjača stranka preuzme ekonomiju u svoje ruke.

Oliver

pre 10 godina

Taj Dinkić je zlo, treba rekonstruisati Vladu. Nikakvi izbori, ali rekonstrukcija da. I obavezno da najjača stranka preuzme ekonomiju u svoje ruke.

Pribak

pre 10 godina

Treba realno sagledati situaciju i povlaciti pametne poteze, a ako Dacic nastavi da tera po svom da prikuplja jeftine politicke poene, ode mast u propast.

novicavg

pre 10 godina

Čim je Vučić u ovoj priči, ne sumnjam da će ishod biti povoljan za Srbiju.
(Svetlanica, 7. jun 2013 20:47)
Imaće muke da izađe na kraj sa dvojicom lidera koji tobož čuvaju socijalnu pravdu a u stvari zamaglivanjem stvai žele da opstruišu radikalne reforme za koje se zalaže Vučić.A rekoše odluke se donose konesenzusom.

Bolence

pre 10 godina

Ne gubite vreme sa gubitnicima gospodine Vucicu. Ekonomija se ne spasava praznim predizbornim obecanjima, nego korenitim reformama i povlacenjem poteza koji bas ne odgovaraju svima. Neka malo i cinovnici osete krizu u Srbiji kao i sav obican narod koji radi kod privatnika za malu i ne redovnu platu. Ako je kriza, bar neka bude za sve pa polako i zajedno da izadjemo iz ove krize.

natalija

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke. Dodatnim zaduživanjem Srbija bi neminovno otišla u bankrot, zbog toga se moraju preduzeti stroge mere, ma koliko one bile nepopularne, u cilju finansijske stabilizacije.

Ruby

pre 10 godina

Nadam se da ce Dacic konacno shvatiti da jednom mora da se pokrene stednja i da se jednom krene sa budjenjem ekonomije. Da konacno svojim simpatizerima koje je zaposlio po raznim kancelarijama i drzavnim firmama i ne rade nista uskrati ogomne plate i dovede ih na nivo koji prima ogromna vecina ljudi u Srbiji. Iskreno se nadam da ce gospodin Vucic uspeti da ga pokrene sa mrtve tacke. Jedino tako ima nade za ekonomski oporavak.

Filicentije

pre 10 godina

Da sam na Vucicevom mestu, digao bih ruke od Dacica i Dinkica, jer oni samo gledaju kako da popularnim potezima osvoje jos kog biraca, a koje ce posledice kasnije imati uopste ne razmisljaju.

grupe građana...

pre 10 godina

Mi smo na prethodnim izborima rasuli glasove i doveli državu u problem da mora da sluša marginalce iz G17- ili kako se već zovu (menjaju imena za svake izbore). Sad nam samo ostaje da ih trpimo.

petak13

pre 10 godina

Sta god da odluce ne bih sumnjao kad je Vucic tu, mislim da radi u dobrobit gradjana i da nece dozvoliti pohlepnima da uticu na odluku.
(niko, 7. jun 2013 14:34)
Jeste Vučić tu ali se odluke donose konsenzusom a kad se udruže Ivica i Mlađa sve je moguće.Zapamtite da su oni prvo napravili savez i koaliciju pa sa Vučićem formirali vladu.Dinkić je stari lisac da proceni dobitnu kombinaciju i tako okreće svoj brod a da bi prodao narodu šaernu lažu stalno menja ime i političku demagogiju.

novica952

pre 10 godina

Nije mi jasno kako će ekperimente predvideti Dinkić kao meru smanjenja budžetskog deficita i svođenje na planiran okvir ako nema radikalnih mera i otpušanja radnika , kresanje administracije na nivou državnog aparata i po lokalnim samoupravama.Mislim da Dačić a pogotovu Vučić neće ući u neke igre sa Dinkićem o nekakvim zakonskim rešenjima koji predviđaju opet davanje državnih para nekim stranim firmama po principu desethiljada evra po radniku što je Dinkić godiama radio i odlagao agoniju koja nas je sada sustigla.Pitanje je dali čovek koji deset godina vodi našu ekonomiju može da ponudi validno rešenja, ako je to mogao i ako zna zašto to nije do sada uradio.Ovde i čarobni štapić beni pomgao a pogotovu što ga Dinkić nikako nema.

drnde

pre 10 godina

drugima da skidaju da dinkic daje fijatu, simpu i ostalima za propale projekte. pa ko je bre taj dinkic? dokle ce ova zemlja da ga drzi?

Kylie

pre 10 godina

Hit mi je to sto Dinkic pominje da ce Vlada po prvi put nakon 12 godina raditi na kompletnom predlogu mera stednje, a on je za svih tih 12 godina bio ili ministar ekonomije, ili finansija, a u prvom mandatu i guverner. I nakon sto je drzava na najbahatiji nacin unistena (pogotovu finansijski) on se prisetio svega ovoga. Postoje oni i koji ne pate od amnezije, ipak.

šiško

pre 10 godina

Da bi se privukle strane investicije, pored beskompromisne borbe protiv korupcije, neophodno je i da se stvore efikasniji sudovi i administracija. Vlada je na dobrom putu da stvori ekonomski ambijent koji bi privukao investitore. Selaković je mnogo uradio u ispravljanju grešaka iz reforme pravosuđa, a Vučućev doprinos iskorenjivanju korupcije je nemerljiv. Zbog toga vladi treba pružiti podršku da sprovede i neke nepopularne mere, a sve sa ciljem da bi nam svima u budućnosti bilo bolje.

????????

pre 10 godina

kroz komentare se vidi da je nama vaznija politika nego ekonomski oporavak zemlje.kada je u pitanju izlaz iz krize mora svi da imaju istu strategiju bez obzira kojoj stranci pripadaju.

Grlica

pre 10 godina

Nece biti otpustanja u javnom sektoru, ali nece biti ni primanja? A toliko su naprimali za 12 godina, da je cak i sramno, vecina ih je samo na platnom spisku, bez ikakvih kvalifikacija, i bez radnog mesta u sistematizaciji. Sto URS-ovih kadrova, sto DS. Koga ovaj Dinkic vise zeza?

aranka

pre 10 godina

Srbija je država, u kojoj su kriminal i korupcija „cvetali“ u prethodnih 20 godina. Kao posledica toga država je potpuno finansijski uništena. Takvom stanju je doprinela i populistička politika prethodnih vlada, koje su u stalnom strahu za svoj rejting, izbegavali da preduzmu oštre i nepopularne mere, koje su Srbiji neophodne. Ovo je prva vlada koja ne beži ni od nepopularnih mera, jer se drugačije ne može obezbediti sigurnija i bolja budućnost.

zlatan

pre 10 godina

Vučića treba podrzati u nameri da sprovede oštre ekonomske mere, jer je to u dugorocnom interesu interesu svih građana Srbije. Možda, trenutno , to i nije u interesu jednog dela građana ali ti gradjani i danas najbolje zive, pa im stednja nece mnogo tesko pasti.

yovan

pre 10 godina

Da ponovim i ovde veoma konkretan predlog ustede, koji bi imao pozitivan efekat kod većine ljudi: Prodajte silna audi i slična vozila za početak će biti dobijena pozamasna suma, a dugoročno je ušteda na gorivu, registraciji i održavanju. Buduci da svaki diretorcic nekog JP ima službeni automobil ne vidim zašto se restrikcije u tom delu ne razmatraju, neka koriste druga sredstva prevoza, da se približe malo glasačima...

bb

pre 10 godina

Dinkić naveo da vlada prvi put, posle 12 godina, radi na kompletnom predlogu mera koji će obuhvatiti i mere štednje u javnom sektoru, ali i aktiviranje investicija u privrednom sektoru kako bi Srbija imala brži privredni rast. Pa gde je on bio tih 12 godina....

klincov

pre 10 godina

Vlada DS-a je, u cilju očuvanja socijalnog mira, izbegavala da preduzima mere koje bi negativno uticale na rejting stranke, već se opredelila za uzimanje kredita, i na taj način je samo zemlju uvlačila u još veće probleme. Dok se imalo šta prodati, od toga je država živela. Ostao je još Telekom, ali Vučić ne želi da prodaje preduzeća, i da te pare odu u javnu potrošnju. Nije sporno da se proda Telekom, ali da se pare iskoriste za otvaranje novih radnih mesta i jačanje ekonomije.

rale

pre 10 godina

Umesto da su se na početku svetske ekonomske krize sprovele ove mere koje planira da sprovede aktuelna vlada, Srbija se iz dana u dan zaduživala, i ulazila u sve veće probleme, a sve radi čuvanja socijalnog mira, i očuvanja rejtinga stranke.

SIlvester

pre 10 godina

Ma idi, baš me briga u kojoj su se vili i kada privatno sastajali i šta su razmenjivali od svojih intimnosti! ALO! Ova zemlja ima zgradu vlade i ostale institucije, imaju radno vreme, neka sastanče tamo gde im je i mesto. Ovo me podseća na ludoriju nakon 5. oktobra 2000. kad su svi toliko bili oduševljeni Koštunicom, novim predsednikom SRJ, pa su novine čak pisale o tome šta je jeo u avionu na putu u inostranstvo...

Dosta više tog "burazerskog" javnog diskursa, da li smo mi građansko društvo ili čopor obezglavljenih živuljki? Partije i njihovi "dilovi" me ne zanimaju, imaju funkcije, primaju debele pare za to, marš na svoje radno mesto, i kraj priče. A ne da se švrćkaju kao princeze i da ih mediji prate u stopu.

A i podseća na slavnu šestorku pred raspad SFRJ dok smo gledali Tuđmana, Slobu, Aliju i ostale kako se pomeraju od jednog do drugog turističkog mesta u nekim "ozbiljnim pregovorima". Uh što mi je muka od političara...

danijela21

pre 10 godina

Izjava ce biti kad za to dodje vreme! Verujem da je strategija za poboljasnje ekonomske situacije jako dobra jer nista manje ni ne ocekujemo!

Natalija

pre 10 godina

Prema njegovim recima, nakon vecerasnjeg sastanka bice odrzani i posebni sastanci sa Fiskalnim savetom, MMF-om, sindikatima i poslodavcima kako bi bio postignut opsti konsenzus o tim merama.

Dakle, Mladja kod svojih gazda na konsultacije...?

Pjer5

pre 10 godina

Mislim da se nije moralo toliko cekati da bi se usvojili ovi zakoni,moglo je usvajati zakone i pregovarati o Kosovu ionako su nas "izradili"za datum. Use i u svoje kljuse.

koalicija oko SPS...

pre 10 godina

Sad samo ostaje mala sitnica – da ubede korisnike i Krkobabiće u opravdanost mera. A opstanak dinastije zasnovan na rashodima i potrošnji (socijalna Pravda, čuj!). Nema oporavka dok su u vlasti i na direktorskim mestima takvi likovi.

david

pre 10 godina

Da se DS i njegovi koalicioni partneri nisu samo rukovodili rejtingom, već da su sprovodili i nepopularne ekonomske mere, danas Srbija ne bi bila u ovakvoj finansijkoj situaciji.

Milan L.

pre 10 godina

Prethodnih godina vladajuće partije su vodile politiku usmerenu ka čuvanje socijalnog mira, i bitno im je bilo da ne ugroze rejting u javnosti, a uopšte nisu razmišljale o tome šta će biti sutra, i kako će se silni krediti vratiti. Njima je bilo samo bitno da izguraju svoj mandat, i da ako uspeju prigrabe još jedan mandat na vlasti. Konačno Srbija u Vučiću ima političara, koji ne razmišlja samo o rejtingu, nego razmišlja o budućnosti Srbije, i spreman je da preuzme stroge ekonomske mere, ma koliko one bile nepopularne. Vučić je više puta pokazao da razmišlja o budućnosti Srbije, a ne o tome koliko će biti na vlast. Da su se, kao Vučić danas, ponašali političari iz DS-a prethodnih godina, Srbija danas ne bi bila u ovako teškoj finansijskoj situaciji.

djole bre

pre 10 godina

Ukinite poslanicima pausal (40 000 x 250), ukinite duple (i visestruke) plate raznim vd direktorima, upravnicima, savetnicima, .... Koliko imamo agencija koje sluze za zaposljavanje rodjaka i stranackih poslusnika ? A komunalnu policiju placamo da plasi narod oko pijace. A da li neko kontrolise kineske lokale? Ne poznajem nikoga ko je kod njih dobio fiskalni racun. U medjuvremenu Nacionalna sluzba za zaposljavanje sluzi da vodi evidenciju o broju nezaposlenih, nisam cuo da su nekoga kontaktirali i zaposlili. Napravite uredbu da svaki poslodavac mora preko njih da zaposljava radnike , tako ce mo imati pravu evidenciju zaposlenih i PRIJAVLJENIH radnika .... Ima dosta mogucnosti za ustede, ali bolje da formiramo Agenciju za krizne mere ili sl....

sasa

pre 10 godina

Nema dogovora sa mladjom i dacicem, isuvise je tu stranackih interesa!
(neko, 7. jun 2013 21:17)
Rekoše Naprednjaci i napuniše EPS svojim ljudima.

GagY

pre 10 godina

Kakva navala SNS botova.Frontalni napad u narodu poznat kao juris.....:-).
(Alan Ford, 7. jun 2013 21:29)

Šta im vredi kad su upali u krizu identiteta, više ne znaju ko je ko ispod istog teksta.

Cezar

pre 10 godina

Šta mogu i da izjave osim da smo na pragu bankrota zahvaljujući "onim stranim investicijama" koje ste obećali u predizbornom šepurenju (laganju), a koje niste ostvarili. U medjuvremenu uspeli ste da se dodatno zadužite još za 4 milijarde EUR-a.
Najnesposobnija vlada do sada?
Samo prazna obećanja i non stop pravdanje da je za situaciju kriv neko drugi?
Dajte ostavke i raspišite nove izbore!

Andrej77

pre 10 godina

Predlazem komentatorima koji ovoliko uzdizu Vucica da osnuju religiju, toliku ljubav i poverenje je nemoguce zasluziti ako si obican smrtnik..

djuro

pre 10 godina

Kakva bre sluzbena vozila! Nema to u Americi ili Canadi! Samo predsednik i Premijer! Ostali dolaze svojim kolima ili autobusom ili vecina taksijem! A kod nas u Srbiji SVI OCE da se VOZE SLUZBENIM KOLIMA! Ej Srbi i ostali DEBELO SMO ZAOSTALI!!! Nema KOLA nego na POSO da se KOPA KUKURUZ! Za to nam ne trebaju STRANE INVESTICIJE!!!!!

SNS prevaranti

pre 10 godina

Državni vrh na čelu master menadžerom, ,,stručnjakom'' za ekonomiju, mlati praznu slamu, zabavlja narod, a svakim danom je sve gore. Predhodni sastanak, u ovoj vili, bio je vezan za funkcionisanje javnih preduzeća, da politički postavljeni direktori daju plan izlaska iz krize-dubioze...i sada imamo da ta preduzeća sve lošije posluju, gubici se gomilaju...Kao da je vila ukleta ili su političari nesposobni...biće da je ovo drugo.

Beti Blue

pre 10 godina

Šta god da je odlučeno neće biti popularno kao ni u Grčkoj, Španiji, Turskoj. Ali kada novca nema, nema ga i treba da se potrudimo da prištedimo. Ali volela bih da mi se ispuni samo jedna želja. Ukinuti sve upravne odbore i staviti na papir uštedu koja bi se tim postigla.

MIKI

pre 10 godina

Mogu ta gospoda da sede i divane trista hiljada sati.rezultat bi opet bio - NULA! Oni su analfabete za privredu i ekonomiju,oni se uspešno bave samo populističkim koještarijama otkada su se pojavili u politici služeći neke vrlo loše gospodare! Sada su se udružili u hapšenjima i to im jedino dobro ide,za to su talentovani! A da li mi bolje živimo posle ove jedne izgubljene godine? Nimalo! Da li će tako ostati? Sve dok su oni na vlasti! Kao i svi ostali političari koji nas već dvadeset godina vuku na dno,koga još ne vidimo....

Tia86

pre 10 godina

Dinkic je danas rekao da je njegovo ministarstvo dalo predlog mera koje bi trebalo preduzeti, kao i da se one odnose na budzet, strukturne reforme, restrukturiranje javnih preduzeca, izmenu zakona za poboljsanje poslovne klime.

A ja bih volela da Dinkic, kao ni njegovo ministarstvo ne predlazu nikakve mere, sa njegovim merama smo se opekli vise puta.

Jasmina

pre 10 godina

Hit mi je to sto Dinkic pominje da ce Vlada po prvi put nakon 12 godina raditi na kompletnom predlogu mera stednje, a on je za svih tih 12 godina bio ili ministar ekonomije, ili finansija, a u prvom mandatu i guverner. I nakon sto je drzava na najbahatiji nacin unistena (pogotovu finansijski) on se prisetio svega ovoga. Postoje oni i koji ne pate od amnezije, ipak.

mALI

pre 10 godina

Ovaj narod i državu već dvadesetak godina TERORIŠU nesposobni i korumpirani političari,neznalice,kursisti i prodavci magle! Sve uvijeno u prazne patriotske ili druge lažljive priče za budale i za jednokratnu upotrebu!
A lepo su nam namestili politički sistem da najgore NE MOŽEMO OTERATI NIKADA!!! I svo vreme nas j... u zdrav mozak svojim genijalnim zaključcima tipa: " U Srbiji je loša ekonomska situacija..."! Kao da svaki bedni penzioner,profesor,radnik ili seljak kao i sve brojniji ljubutelji hrane iz kontejnera u Srbiji to ne znaju! I uz to nam glumataju neke veličine a iza njih unazad 20 godina- sve sama propast i jad!!! Dokad BRE???

Sava

pre 10 godina

Bilo bi dobro kada bi naši gradjani u dijaspori uplaćivali mesečno ili godišnje neku vrstu poreza svojoj matičnoj domovini. Osećam moralnu obavezu da pomognem svojoj zemlji. Bezbroj puta sam uplaćivao razne svote i donacije u humanitarne svrhe ali je sve to slabo organizovano i predstavlja samo kap u moru. Naših gradjana po svetu ima skoro 4 miliona i kada bi samo četvrtina njih ili svi koji rade uplaćivali mali procenat od plate bila bi to značajna pomoć. Podsetiću samo na američki poreski zakon, bilo gde da zive i rade na kugli zemaljskoj Amerikanci plaćaju porez i drzavi u kojoj zaradjuju i SAD. Znam da će mnogi pomisliti kako nisu ludi da plaćaju korumpiranom sistemu i političarima. To je sebično razmišljanje, uz dobru organizaciju i transparentnost mogli bi mnogo da pomognemo. Jevreji su takodje dobar primer, slozni i bogati. Isto su i Albanci godinama plaćali porez i finansirali OVK i razne strane lobije. Imali su viziju koja je bila iznad pojedinačnog i sebičnog razmišljanja a mi se i dalje pitamo kako su pridobili čitav zapadni svet. Voleo bih da i mi poreklom iz Srbije pomognemo u uredjivanju naše domovine. Za uzvrat ne trazim ništa osim domaćinskog trošenja tog novca.