Nedelja, 19.05.2013.

09:55

Dinkić za izbore u Vojvodini i BG-u

Predsednik novoosnovane stranke Ujedinjeni regioni Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da su neophodni vanredni izbori u Beogradu i Vojvodini.

Izvor: B92

Dinkiæ za izbore u Vojvodini i BG-u IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

pedja

pre 10 godina

Izbori na svim nivoima odmah. Dinkica za prenijera, vice premijera, sva ministarstva gde je lova. Kakav licemer, napravio stranku na prici o decentralizaciji, a onda sve zaboravio i centralizuje sve sto stigne, a naravno tice se love.

Mackoni

pre 10 godina

Najbitnije ministarstvo u svakoj zemlji je ministarstvo finansija, jer tu lezi moc svake zemlje u svakom pogledu ... a mi je damo Dinkicu :/ nuff said!

Silver Surfer

pre 10 godina

Ako dobro shvatam eksperti iz G17+ nemaju veze sa strankom G17+, potom, ti iz stranke G17+ nemaju veze sa pokretom URS, a ti iz pokreta URS, takodje, nemaju veze sa novoosnovanom strankom URS. I na kraju ce Mladjan Dinkic osnovati svoj religijski kult koji sa gore navedenim nece imati nikakve veze. Mada, oni, generalno, ni sa cim nemaju veze. Kako god se zvali.

sumorni

pre 10 godina

Imali smo u našoj opštini predsednika opštine koji je na tom mestu proveo dva mandata, ali ispred grupe gradjana. Znači, ne ispred neke stranke.

Da se ne lažemo, imao je i svojih grešaka, imao je i dobrih rezultata, živ je čovek, ne greši samo onaj ko ne radi.

Elem, rešio je da se prošle godine se kandiduje po treći put, i sva je prilika da bi dobio i te izbore, narod nije bio preterano nezadovoljan njime. A onda je načinio kardinalnu grešku - izašao je kao kandidat sadašnjeg URS-a.

Pukao je na izborima, a da nije ni znao šta ga je snašlo.

Naravoučenije - sa kim si, onakav si.

Dakle, Mlađa bi da skida neku vlast? Verovatno oekujućii da će ista pasti njemu u krilo?

Strava_i_žasu

pre 10 godina

Slažem se da vlast u Vojvodini treba menjati, potrebu ili ne za promenu vlasti u BG ne mogu da komentarišem, jer tamo ne živim. Ali pitanje je ko da menja vlast, Pajtića da zameni Mirović? To nije rešenje... A i Mlađa je poslednja osoba koja to treba da komentariše, delom je odgovoran za situaciju i u Vojvodini i u Beogradu.

Strava_i_žasu

pre 10 godina

Slažem se da vlast u Vojvodini treba menjati, potrebu ili ne za promenu vlasti u BG ne mogu da komentarišem, jer tamo ne živim. Ali pitanje je ko da menja vlast, Pajtića da zameni Mirović? To nije rešenje... A i Mlađa je poslednja osoba koja to treba da komentariše, delom je odgovoran za situaciju i u Vojvodini i u Beogradu.

mattko

pre 10 godina

Prvo im je uzeo novac, optuzio ih zatim za nefunkcionisanje, pa trazi izbore. Navrzao se na jos novca. Dragi Beogradjani uskoro ce te se pitati "gde su nasi novci" ali ne zajedljivo vec zapravo! Zivi bili pa videli mi u Vojvodini to odavno znamo.
Inace Dinkicu priznajem da je do savrsenstva doveo politicki inzenjering o odrzavanja neprekidno na vlasti i mogao bi da drzi casovi i Berluskoniju pa i Putinu na tu temu.

VOJVODJANIN

pre 10 godina

bas me cudi kako to MladjaD-u smeta pokrajinska vlast,....e pa DINKICU tako je to kada pare svih nas pa i vojvodjana odnosite na jug i delite svojima da odrze vlast! Samo malo ste se zakartali , nicija nije gorela do zore pa nece ni vasa!... mislite o tome i o fingiranih 5,5% podrske!?

zorka

pre 10 godina

Treba priznati da je pokret URS, dosta ucinio u proteklom periodu, a sada nakon prerastanja u politicku stranku, ima razloga da bude jos jaca i efikasnija stranka.

Vlajko

pre 10 godina

Izbore treba raspisati prvo u republici, kako bi se crno-crvena koalicija sa prilepkom URS skinula sa vlasti.
Za ovih godinu dana uspeli su uz mnogobrojno slikanje i pompezne tv najave da privuku samo 80 miliona EUR-a,i da pritom izomalovažavaju domaći kapital koji se u mnogo većem iznosu od pristiglog tranferisao u ostale evropske zemlje.
Znači da su nesposobni i da gradjani Srbije sa njima na grbači samo osiromašuju.

ЈоГ

pre 10 godina

Treba priznati da je pokret URS, dosta ucinio u proteklom periodu, a sada nakon prerastanja u politicku stranku, ima razloga da bude jos jaca i efikasnija stranka.
(zorka, 19. maj 2013 17:00)

Јао, браво за коментар, ево УМИРЕМ ОД СМЕХА!

Наше политократије свих боја никако да схвате да се оваквом пропагандом по форумима само све дубље укопавају. Свашта ће човек у овој земљи да види и доживи. Прошле недеље "коментари подршке Шутановцу", чак и Вук Драшковић после свега има неке своје коментаторе, о Вучићевцима да не говоримо, а ево сада још и хвалоспеви УРС-у! Шта је следеће, хвалоспеви Ђукић-Дејановић због стања у здравству?! Споменик Мркоњићу за све подигнуте аутопутеве?

Ма иди бежи! Док се практично сав овај јад и беда које сада имамо не очисте са политичке сцене падом испод цензуса овде нема шансе да буде боље. А у међувремену и безвлашће би било боље него да те ови јашу и из тебе цеде и задњи динар па те онда и још праве будалом.

novicavg

pre 10 godina

Veliki manupulator i lider koji je svoj nekadašnji G17 uvek uspevao da uvuče u svaku od predhodnih nekoliko i da uvek zauzima ključne pozicije u vlasti vezane za ekonomiju i finansije sada je konačno uspeo da sa novom idejom o regionalizaciji pridobije i neke lokalne lidere iz Srbije i oformi novu političku opciju sa kojom želi da na nekim novim izborima zadobije poverenje građana. I još nije ni zaseo u stolicu novog predsednika stranke a već se zalaže za vanredne izbore u beogradu i Vojvodinu misleći da će sa lokalnim liderima i tajkunima koje je okupio oko sebe uspeti da svoju praznu političku priču o regionalizaciji proda za skupe novce ojađenom narodu koji još pamti njegove laži za tadića koje je javno priznao.Pitam se samo kad će i on doći na tapet zbog nacionalne štedionice i velikih mutnih poslova sa bivšom službom SDK i Uprave za javna plaćanja.

Branko

pre 10 godina

Sto je babi milo,to joj se i snilo!Kao sto neko rece u prethodnom komentaru,od normalnih ljudi tu je jedino jos Suzana Grubjesic.Svi ostali su oterani odavno od Verice Kalanovic i njene RURALNE ekipe iz Trstenika.Zelim vam da zavrsite gore nego zuti i da nikada vise ne budete deo vlasti!Od srca!

Neverovatno

pre 10 godina

Stranka od 3% glasaca, svi zaposleni kao partijski kadar, proziva promene u Vojvodini i Beogradu.
Da li i za ovog coveka postoji zakon, sud, zatvor.
I kao što se DSu spocitavalo da je odgovoran za "bankrot" države, to isto ceka i SNS, od SPSa i Ovog nazovi strucnjaka koji nije imao ni ceo set šoljica za kafu kad je došao na vlast.
Tužna zemljo moja, da li je iko sposoban da ove politicke nakaze skloni tamo gde im je mesto.

JBGA...nek se zna!

pre 10 godina

Vid-vid...eee, ovako gospOn predsednice g 17 +, ili sta vec jesi...pogledaj sve epizode " Drzavnoga posla"! (RADIO TELEVIZIJA VOJVODINE)!...eh-haj sve ce ti se kasti!... Samo sanjaj ono lepo zeleno tamo, znas...ono gore vise od dunava...kao i cenzus!..Ajd lepo ti sa Palmama i fici-vozilima KG...tamo ti je mesto! ende!

Vojvođanka

pre 10 godina

A ko tebe šta pita Dinkiću za izbore u Vojvodini??? Vojvođani su pokazali šta misle o tebi i tvojoj politici i da je pravde, ne bi ti bio ni na republičkom nivou.

Pun mi vise ... vas

pre 10 godina

Hoce covek izbore, ali samo tamo gde nije na vlasti.
Sto ne bi bili izbori u celoj Srbiji, da jednom zauvek nestanete s politicke scene i vi i sps!

Sinisa NS

pre 10 godina

@ ЕУ СТАНДАРДИ, 19. maj 2013 10:29

Dok ti brines da Vojvodina, ne postane nezavisna, Beograd je odavno postao nezavisan od Srbije. Ima i zastavu (koju niko nije palio) i grb, i himnu i predsednika (gradonacelnika sa predsednicim ovlascenjima) Ima i skupstinu, a Srbija bas nista ne odlucuje u vezi Beograda. Tako da ti od drveta ne vidis sumu. To je beogradski separatizam na delu.

metla za URS

pre 10 godina

URS se ne zalaže za modernu Srbiju već za materijalne interese svoga članstva a pre svega političkog vrha stranke. URS to ostvaruje podizanjem poreza, upornim oporezivanjem svega onoga što u uređenom svetu nije oporezovano i stalnim podizanjem kredita kojim se zadužuje nacija a koji koriste samo politički podobni.
Mlađan Dinkić je jedan od poslednjih ostataka trulog DOS-a koji je prodao petooktobarske ideale zarad provizije koju je dobio od banaka. Danas Srbije nema čemu da se raduje.

lala

pre 10 godina

Mene stvarno zanima koliko ce ova minorna parazitska grupacija ma kako da se zvala u buducnosti koristiti glupi izborni sistem da ostane na vlasti

vosa

pre 10 godina

(ЕУ СТАНДАРДИ, 19. maj 2013 10:29)... nijhovo ime je samo MRTVO slovo na papiru ..a u dusi su teski centralisti i prevaranti pocev od predcednika stranke.

БЕЗ ДРЖАВНЕ АУТОНОМНОСТИ

pre 10 godina

Сви који су објективни и искрено за РАВНОПРАВНОСТ грађана и региона, залажу се за промену система који омогућава ПРИВИЛЕГОВАНИ положај ”аутономним” покрајинама и граду Београду у односу на централну и југо-источну Србији.. То је утврђено титовим Уставом из 1974.г. али више нема разлога да се примењује (суседне републике и Косово су се одцепили).

За ”статус кво” (који је сличан уставу из 74.) су они који планирају да и Војводина постане независна, што се на латинском каже ”аутономна”, а ”необавештени” грађани им помажу, јер се плаше промена и увођења нових покрајина које ће све бити РАВНОПРАВНЕ, али БЕЗ ДРЖАВНИХ НАДЛЕЖНОСТИ које сада има Војводина.

Milos

pre 10 godina

Ekipa jaka kao i politika na papiru. Nakon sledecih izbora promenice opet naziv! A G17+ sta o tome vise niko ne prica, sve lose nek ostane na starom imenu...

ЕУ СТАНДАРДИ

pre 10 godina

Није битна форма, него суштина:
УРС је једна од реткох странака у Србији која је чланица народњака ЕУ (где припада и Анђелија Меркел) и која је прихватила РЕГИОНАЛНИ принцип организације државе по узору на државе ЕУ , који омогућава РАВНОПРАВНУ заступљеност грађана и РАВНОМЕРНИ развој свих региона-покрајина..
Да би се спречило да и Аутономна (тј независна) покрајина Војводина крене ”косовским” путем , неопходно је у Србији формирати 4 РАВНОПРАВНЕ покрајине БЕЗ АУТОНОМИЈЕ у државним надлежностима.

Vlajko

pre 10 godina

Suzanu za predsednika! svi ostali su čemer i jad i završiće ko i žuti na optuženičkoj klupi. G17 je protiv ursa i mladjana. Mi smo za SUZANU

lala

pre 10 godina

Mene stvarno zanima koliko ce ova minorna parazitska grupacija ma kako da se zvala u buducnosti koristiti glupi izborni sistem da ostane na vlasti

Milos

pre 10 godina

Ekipa jaka kao i politika na papiru. Nakon sledecih izbora promenice opet naziv! A G17+ sta o tome vise niko ne prica, sve lose nek ostane na starom imenu...

Vojvođanka

pre 10 godina

A ko tebe šta pita Dinkiću za izbore u Vojvodini??? Vojvođani su pokazali šta misle o tebi i tvojoj politici i da je pravde, ne bi ti bio ni na republičkom nivou.

vosa

pre 10 godina

(ЕУ СТАНДАРДИ, 19. maj 2013 10:29)... nijhovo ime je samo MRTVO slovo na papiru ..a u dusi su teski centralisti i prevaranti pocev od predcednika stranke.

metla za URS

pre 10 godina

URS se ne zalaže za modernu Srbiju već za materijalne interese svoga članstva a pre svega političkog vrha stranke. URS to ostvaruje podizanjem poreza, upornim oporezivanjem svega onoga što u uređenom svetu nije oporezovano i stalnim podizanjem kredita kojim se zadužuje nacija a koji koriste samo politički podobni.
Mlađan Dinkić je jedan od poslednjih ostataka trulog DOS-a koji je prodao petooktobarske ideale zarad provizije koju je dobio od banaka. Danas Srbije nema čemu da se raduje.

Pun mi vise ... vas

pre 10 godina

Hoce covek izbore, ali samo tamo gde nije na vlasti.
Sto ne bi bili izbori u celoj Srbiji, da jednom zauvek nestanete s politicke scene i vi i sps!

Neverovatno

pre 10 godina

Stranka od 3% glasaca, svi zaposleni kao partijski kadar, proziva promene u Vojvodini i Beogradu.
Da li i za ovog coveka postoji zakon, sud, zatvor.
I kao što se DSu spocitavalo da je odgovoran za "bankrot" države, to isto ceka i SNS, od SPSa i Ovog nazovi strucnjaka koji nije imao ni ceo set šoljica za kafu kad je došao na vlast.
Tužna zemljo moja, da li je iko sposoban da ove politicke nakaze skloni tamo gde im je mesto.

JBGA...nek se zna!

pre 10 godina

Vid-vid...eee, ovako gospOn predsednice g 17 +, ili sta vec jesi...pogledaj sve epizode " Drzavnoga posla"! (RADIO TELEVIZIJA VOJVODINE)!...eh-haj sve ce ti se kasti!... Samo sanjaj ono lepo zeleno tamo, znas...ono gore vise od dunava...kao i cenzus!..Ajd lepo ti sa Palmama i fici-vozilima KG...tamo ti je mesto! ende!

Sinisa NS

pre 10 godina

@ ЕУ СТАНДАРДИ, 19. maj 2013 10:29

Dok ti brines da Vojvodina, ne postane nezavisna, Beograd je odavno postao nezavisan od Srbije. Ima i zastavu (koju niko nije palio) i grb, i himnu i predsednika (gradonacelnika sa predsednicim ovlascenjima) Ima i skupstinu, a Srbija bas nista ne odlucuje u vezi Beograda. Tako da ti od drveta ne vidis sumu. To je beogradski separatizam na delu.

novicavg

pre 10 godina

Veliki manupulator i lider koji je svoj nekadašnji G17 uvek uspevao da uvuče u svaku od predhodnih nekoliko i da uvek zauzima ključne pozicije u vlasti vezane za ekonomiju i finansije sada je konačno uspeo da sa novom idejom o regionalizaciji pridobije i neke lokalne lidere iz Srbije i oformi novu političku opciju sa kojom želi da na nekim novim izborima zadobije poverenje građana. I još nije ni zaseo u stolicu novog predsednika stranke a već se zalaže za vanredne izbore u beogradu i Vojvodinu misleći da će sa lokalnim liderima i tajkunima koje je okupio oko sebe uspeti da svoju praznu političku priču o regionalizaciji proda za skupe novce ojađenom narodu koji još pamti njegove laži za tadića koje je javno priznao.Pitam se samo kad će i on doći na tapet zbog nacionalne štedionice i velikih mutnih poslova sa bivšom službom SDK i Uprave za javna plaćanja.

mattko

pre 10 godina

Prvo im je uzeo novac, optuzio ih zatim za nefunkcionisanje, pa trazi izbore. Navrzao se na jos novca. Dragi Beogradjani uskoro ce te se pitati "gde su nasi novci" ali ne zajedljivo vec zapravo! Zivi bili pa videli mi u Vojvodini to odavno znamo.
Inace Dinkicu priznajem da je do savrsenstva doveo politicki inzenjering o odrzavanja neprekidno na vlasti i mogao bi da drzi casovi i Berluskoniju pa i Putinu na tu temu.

VOJVODJANIN

pre 10 godina

bas me cudi kako to MladjaD-u smeta pokrajinska vlast,....e pa DINKICU tako je to kada pare svih nas pa i vojvodjana odnosite na jug i delite svojima da odrze vlast! Samo malo ste se zakartali , nicija nije gorela do zore pa nece ni vasa!... mislite o tome i o fingiranih 5,5% podrske!?

Branko

pre 10 godina

Sto je babi milo,to joj se i snilo!Kao sto neko rece u prethodnom komentaru,od normalnih ljudi tu je jedino jos Suzana Grubjesic.Svi ostali su oterani odavno od Verice Kalanovic i njene RURALNE ekipe iz Trstenika.Zelim vam da zavrsite gore nego zuti i da nikada vise ne budete deo vlasti!Od srca!

Vlajko

pre 10 godina

Izbore treba raspisati prvo u republici, kako bi se crno-crvena koalicija sa prilepkom URS skinula sa vlasti.
Za ovih godinu dana uspeli su uz mnogobrojno slikanje i pompezne tv najave da privuku samo 80 miliona EUR-a,i da pritom izomalovažavaju domaći kapital koji se u mnogo većem iznosu od pristiglog tranferisao u ostale evropske zemlje.
Znači da su nesposobni i da gradjani Srbije sa njima na grbači samo osiromašuju.

ЈоГ

pre 10 godina

Treba priznati da je pokret URS, dosta ucinio u proteklom periodu, a sada nakon prerastanja u politicku stranku, ima razloga da bude jos jaca i efikasnija stranka.
(zorka, 19. maj 2013 17:00)

Јао, браво за коментар, ево УМИРЕМ ОД СМЕХА!

Наше политократије свих боја никако да схвате да се оваквом пропагандом по форумима само све дубље укопавају. Свашта ће човек у овој земљи да види и доживи. Прошле недеље "коментари подршке Шутановцу", чак и Вук Драшковић после свега има неке своје коментаторе, о Вучићевцима да не говоримо, а ево сада још и хвалоспеви УРС-у! Шта је следеће, хвалоспеви Ђукић-Дејановић због стања у здравству?! Споменик Мркоњићу за све подигнуте аутопутеве?

Ма иди бежи! Док се практично сав овај јад и беда које сада имамо не очисте са политичке сцене падом испод цензуса овде нема шансе да буде боље. А у међувремену и безвлашће би било боље него да те ови јашу и из тебе цеде и задњи динар па те онда и још праве будалом.

Strava_i_žasu

pre 10 godina

Slažem se da vlast u Vojvodini treba menjati, potrebu ili ne za promenu vlasti u BG ne mogu da komentarišem, jer tamo ne živim. Ali pitanje je ko da menja vlast, Pajtića da zameni Mirović? To nije rešenje... A i Mlađa je poslednja osoba koja to treba da komentariše, delom je odgovoran za situaciju i u Vojvodini i u Beogradu.

Vlajko

pre 10 godina

Suzanu za predsednika! svi ostali su čemer i jad i završiće ko i žuti na optuženičkoj klupi. G17 je protiv ursa i mladjana. Mi smo za SUZANU

sumorni

pre 10 godina

Imali smo u našoj opštini predsednika opštine koji je na tom mestu proveo dva mandata, ali ispred grupe gradjana. Znači, ne ispred neke stranke.

Da se ne lažemo, imao je i svojih grešaka, imao je i dobrih rezultata, živ je čovek, ne greši samo onaj ko ne radi.

Elem, rešio je da se prošle godine se kandiduje po treći put, i sva je prilika da bi dobio i te izbore, narod nije bio preterano nezadovoljan njime. A onda je načinio kardinalnu grešku - izašao je kao kandidat sadašnjeg URS-a.

Pukao je na izborima, a da nije ni znao šta ga je snašlo.

Naravoučenije - sa kim si, onakav si.

Dakle, Mlađa bi da skida neku vlast? Verovatno oekujućii da će ista pasti njemu u krilo?

Strava_i_žasu

pre 10 godina

Slažem se da vlast u Vojvodini treba menjati, potrebu ili ne za promenu vlasti u BG ne mogu da komentarišem, jer tamo ne živim. Ali pitanje je ko da menja vlast, Pajtića da zameni Mirović? To nije rešenje... A i Mlađa je poslednja osoba koja to treba da komentariše, delom je odgovoran za situaciju i u Vojvodini i u Beogradu.

ЕУ СТАНДАРДИ

pre 10 godina

Није битна форма, него суштина:
УРС је једна од реткох странака у Србији која је чланица народњака ЕУ (где припада и Анђелија Меркел) и која је прихватила РЕГИОНАЛНИ принцип организације државе по узору на државе ЕУ , који омогућава РАВНОПРАВНУ заступљеност грађана и РАВНОМЕРНИ развој свих региона-покрајина..
Да би се спречило да и Аутономна (тј независна) покрајина Војводина крене ”косовским” путем , неопходно је у Србији формирати 4 РАВНОПРАВНЕ покрајине БЕЗ АУТОНОМИЈЕ у државним надлежностима.

БЕЗ ДРЖАВНЕ АУТОНОМНОСТИ

pre 10 godina

Сви који су објективни и искрено за РАВНОПРАВНОСТ грађана и региона, залажу се за промену система који омогућава ПРИВИЛЕГОВАНИ положај ”аутономним” покрајинама и граду Београду у односу на централну и југо-источну Србији.. То је утврђено титовим Уставом из 1974.г. али више нема разлога да се примењује (суседне републике и Косово су се одцепили).

За ”статус кво” (који је сличан уставу из 74.) су они који планирају да и Војводина постане независна, што се на латинском каже ”аутономна”, а ”необавештени” грађани им помажу, јер се плаше промена и увођења нових покрајина које ће све бити РАВНОПРАВНЕ, али БЕЗ ДРЖАВНИХ НАДЛЕЖНОСТИ које сада има Војводина.

Silver Surfer

pre 10 godina

Ako dobro shvatam eksperti iz G17+ nemaju veze sa strankom G17+, potom, ti iz stranke G17+ nemaju veze sa pokretom URS, a ti iz pokreta URS, takodje, nemaju veze sa novoosnovanom strankom URS. I na kraju ce Mladjan Dinkic osnovati svoj religijski kult koji sa gore navedenim nece imati nikakve veze. Mada, oni, generalno, ni sa cim nemaju veze. Kako god se zvali.

Mackoni

pre 10 godina

Najbitnije ministarstvo u svakoj zemlji je ministarstvo finansija, jer tu lezi moc svake zemlje u svakom pogledu ... a mi je damo Dinkicu :/ nuff said!

zorka

pre 10 godina

Treba priznati da je pokret URS, dosta ucinio u proteklom periodu, a sada nakon prerastanja u politicku stranku, ima razloga da bude jos jaca i efikasnija stranka.

pedja

pre 10 godina

Izbori na svim nivoima odmah. Dinkica za prenijera, vice premijera, sva ministarstva gde je lova. Kakav licemer, napravio stranku na prici o decentralizaciji, a onda sve zaboravio i centralizuje sve sto stigne, a naravno tice se love.

ЕУ СТАНДАРДИ

pre 10 godina

Није битна форма, него суштина:
УРС је једна од реткох странака у Србији која је чланица народњака ЕУ (где припада и Анђелија Меркел) и која је прихватила РЕГИОНАЛНИ принцип организације државе по узору на државе ЕУ , који омогућава РАВНОПРАВНУ заступљеност грађана и РАВНОМЕРНИ развој свих региона-покрајина..
Да би се спречило да и Аутономна (тј независна) покрајина Војводина крене ”косовским” путем , неопходно је у Србији формирати 4 РАВНОПРАВНЕ покрајине БЕЗ АУТОНОМИЈЕ у државним надлежностима.

zorka

pre 10 godina

Treba priznati da je pokret URS, dosta ucinio u proteklom periodu, a sada nakon prerastanja u politicku stranku, ima razloga da bude jos jaca i efikasnija stranka.

БЕЗ ДРЖАВНЕ АУТОНОМНОСТИ

pre 10 godina

Сви који су објективни и искрено за РАВНОПРАВНОСТ грађана и региона, залажу се за промену система који омогућава ПРИВИЛЕГОВАНИ положај ”аутономним” покрајинама и граду Београду у односу на централну и југо-источну Србији.. То је утврђено титовим Уставом из 1974.г. али више нема разлога да се примењује (суседне републике и Косово су се одцепили).

За ”статус кво” (који је сличан уставу из 74.) су они који планирају да и Војводина постане независна, што се на латинском каже ”аутономна”, а ”необавештени” грађани им помажу, јер се плаше промена и увођења нових покрајина које ће све бити РАВНОПРАВНЕ, али БЕЗ ДРЖАВНИХ НАДЛЕЖНОСТИ које сада има Војводина.

Vlajko

pre 10 godina

Suzanu za predsednika! svi ostali su čemer i jad i završiće ko i žuti na optuženičkoj klupi. G17 je protiv ursa i mladjana. Mi smo za SUZANU

Sinisa NS

pre 10 godina

@ ЕУ СТАНДАРДИ, 19. maj 2013 10:29

Dok ti brines da Vojvodina, ne postane nezavisna, Beograd je odavno postao nezavisan od Srbije. Ima i zastavu (koju niko nije palio) i grb, i himnu i predsednika (gradonacelnika sa predsednicim ovlascenjima) Ima i skupstinu, a Srbija bas nista ne odlucuje u vezi Beograda. Tako da ti od drveta ne vidis sumu. To je beogradski separatizam na delu.

lala

pre 10 godina

Mene stvarno zanima koliko ce ova minorna parazitska grupacija ma kako da se zvala u buducnosti koristiti glupi izborni sistem da ostane na vlasti

Strava_i_žasu

pre 10 godina

Slažem se da vlast u Vojvodini treba menjati, potrebu ili ne za promenu vlasti u BG ne mogu da komentarišem, jer tamo ne živim. Ali pitanje je ko da menja vlast, Pajtića da zameni Mirović? To nije rešenje... A i Mlađa je poslednja osoba koja to treba da komentariše, delom je odgovoran za situaciju i u Vojvodini i u Beogradu.

Strava_i_žasu

pre 10 godina

Slažem se da vlast u Vojvodini treba menjati, potrebu ili ne za promenu vlasti u BG ne mogu da komentarišem, jer tamo ne živim. Ali pitanje je ko da menja vlast, Pajtića da zameni Mirović? To nije rešenje... A i Mlađa je poslednja osoba koja to treba da komentariše, delom je odgovoran za situaciju i u Vojvodini i u Beogradu.

metla za URS

pre 10 godina

URS se ne zalaže za modernu Srbiju već za materijalne interese svoga članstva a pre svega političkog vrha stranke. URS to ostvaruje podizanjem poreza, upornim oporezivanjem svega onoga što u uređenom svetu nije oporezovano i stalnim podizanjem kredita kojim se zadužuje nacija a koji koriste samo politički podobni.
Mlađan Dinkić je jedan od poslednjih ostataka trulog DOS-a koji je prodao petooktobarske ideale zarad provizije koju je dobio od banaka. Danas Srbije nema čemu da se raduje.

Milos

pre 10 godina

Ekipa jaka kao i politika na papiru. Nakon sledecih izbora promenice opet naziv! A G17+ sta o tome vise niko ne prica, sve lose nek ostane na starom imenu...

vosa

pre 10 godina

(ЕУ СТАНДАРДИ, 19. maj 2013 10:29)... nijhovo ime je samo MRTVO slovo na papiru ..a u dusi su teski centralisti i prevaranti pocev od predcednika stranke.

Vojvođanka

pre 10 godina

A ko tebe šta pita Dinkiću za izbore u Vojvodini??? Vojvođani su pokazali šta misle o tebi i tvojoj politici i da je pravde, ne bi ti bio ni na republičkom nivou.

VOJVODJANIN

pre 10 godina

bas me cudi kako to MladjaD-u smeta pokrajinska vlast,....e pa DINKICU tako je to kada pare svih nas pa i vojvodjana odnosite na jug i delite svojima da odrze vlast! Samo malo ste se zakartali , nicija nije gorela do zore pa nece ni vasa!... mislite o tome i o fingiranih 5,5% podrske!?

Pun mi vise ... vas

pre 10 godina

Hoce covek izbore, ali samo tamo gde nije na vlasti.
Sto ne bi bili izbori u celoj Srbiji, da jednom zauvek nestanete s politicke scene i vi i sps!

JBGA...nek se zna!

pre 10 godina

Vid-vid...eee, ovako gospOn predsednice g 17 +, ili sta vec jesi...pogledaj sve epizode " Drzavnoga posla"! (RADIO TELEVIZIJA VOJVODINE)!...eh-haj sve ce ti se kasti!... Samo sanjaj ono lepo zeleno tamo, znas...ono gore vise od dunava...kao i cenzus!..Ajd lepo ti sa Palmama i fici-vozilima KG...tamo ti je mesto! ende!

Vlajko

pre 10 godina

Izbore treba raspisati prvo u republici, kako bi se crno-crvena koalicija sa prilepkom URS skinula sa vlasti.
Za ovih godinu dana uspeli su uz mnogobrojno slikanje i pompezne tv najave da privuku samo 80 miliona EUR-a,i da pritom izomalovažavaju domaći kapital koji se u mnogo većem iznosu od pristiglog tranferisao u ostale evropske zemlje.
Znači da su nesposobni i da gradjani Srbije sa njima na grbači samo osiromašuju.

ЈоГ

pre 10 godina

Treba priznati da je pokret URS, dosta ucinio u proteklom periodu, a sada nakon prerastanja u politicku stranku, ima razloga da bude jos jaca i efikasnija stranka.
(zorka, 19. maj 2013 17:00)

Јао, браво за коментар, ево УМИРЕМ ОД СМЕХА!

Наше политократије свих боја никако да схвате да се оваквом пропагандом по форумима само све дубље укопавају. Свашта ће човек у овој земљи да види и доживи. Прошле недеље "коментари подршке Шутановцу", чак и Вук Драшковић после свега има неке своје коментаторе, о Вучићевцима да не говоримо, а ево сада још и хвалоспеви УРС-у! Шта је следеће, хвалоспеви Ђукић-Дејановић због стања у здравству?! Споменик Мркоњићу за све подигнуте аутопутеве?

Ма иди бежи! Док се практично сав овај јад и беда које сада имамо не очисте са политичке сцене падом испод цензуса овде нема шансе да буде боље. А у међувремену и безвлашће би било боље него да те ови јашу и из тебе цеде и задњи динар па те онда и још праве будалом.

mattko

pre 10 godina

Prvo im je uzeo novac, optuzio ih zatim za nefunkcionisanje, pa trazi izbore. Navrzao se na jos novca. Dragi Beogradjani uskoro ce te se pitati "gde su nasi novci" ali ne zajedljivo vec zapravo! Zivi bili pa videli mi u Vojvodini to odavno znamo.
Inace Dinkicu priznajem da je do savrsenstva doveo politicki inzenjering o odrzavanja neprekidno na vlasti i mogao bi da drzi casovi i Berluskoniju pa i Putinu na tu temu.

Branko

pre 10 godina

Sto je babi milo,to joj se i snilo!Kao sto neko rece u prethodnom komentaru,od normalnih ljudi tu je jedino jos Suzana Grubjesic.Svi ostali su oterani odavno od Verice Kalanovic i njene RURALNE ekipe iz Trstenika.Zelim vam da zavrsite gore nego zuti i da nikada vise ne budete deo vlasti!Od srca!

Neverovatno

pre 10 godina

Stranka od 3% glasaca, svi zaposleni kao partijski kadar, proziva promene u Vojvodini i Beogradu.
Da li i za ovog coveka postoji zakon, sud, zatvor.
I kao što se DSu spocitavalo da je odgovoran za "bankrot" države, to isto ceka i SNS, od SPSa i Ovog nazovi strucnjaka koji nije imao ni ceo set šoljica za kafu kad je došao na vlast.
Tužna zemljo moja, da li je iko sposoban da ove politicke nakaze skloni tamo gde im je mesto.

novicavg

pre 10 godina

Veliki manupulator i lider koji je svoj nekadašnji G17 uvek uspevao da uvuče u svaku od predhodnih nekoliko i da uvek zauzima ključne pozicije u vlasti vezane za ekonomiju i finansije sada je konačno uspeo da sa novom idejom o regionalizaciji pridobije i neke lokalne lidere iz Srbije i oformi novu političku opciju sa kojom želi da na nekim novim izborima zadobije poverenje građana. I još nije ni zaseo u stolicu novog predsednika stranke a već se zalaže za vanredne izbore u beogradu i Vojvodinu misleći da će sa lokalnim liderima i tajkunima koje je okupio oko sebe uspeti da svoju praznu političku priču o regionalizaciji proda za skupe novce ojađenom narodu koji još pamti njegove laži za tadića koje je javno priznao.Pitam se samo kad će i on doći na tapet zbog nacionalne štedionice i velikih mutnih poslova sa bivšom službom SDK i Uprave za javna plaćanja.

sumorni

pre 10 godina

Imali smo u našoj opštini predsednika opštine koji je na tom mestu proveo dva mandata, ali ispred grupe gradjana. Znači, ne ispred neke stranke.

Da se ne lažemo, imao je i svojih grešaka, imao je i dobrih rezultata, živ je čovek, ne greši samo onaj ko ne radi.

Elem, rešio je da se prošle godine se kandiduje po treći put, i sva je prilika da bi dobio i te izbore, narod nije bio preterano nezadovoljan njime. A onda je načinio kardinalnu grešku - izašao je kao kandidat sadašnjeg URS-a.

Pukao je na izborima, a da nije ni znao šta ga je snašlo.

Naravoučenije - sa kim si, onakav si.

Dakle, Mlađa bi da skida neku vlast? Verovatno oekujućii da će ista pasti njemu u krilo?

Silver Surfer

pre 10 godina

Ako dobro shvatam eksperti iz G17+ nemaju veze sa strankom G17+, potom, ti iz stranke G17+ nemaju veze sa pokretom URS, a ti iz pokreta URS, takodje, nemaju veze sa novoosnovanom strankom URS. I na kraju ce Mladjan Dinkic osnovati svoj religijski kult koji sa gore navedenim nece imati nikakve veze. Mada, oni, generalno, ni sa cim nemaju veze. Kako god se zvali.

Mackoni

pre 10 godina

Najbitnije ministarstvo u svakoj zemlji je ministarstvo finansija, jer tu lezi moc svake zemlje u svakom pogledu ... a mi je damo Dinkicu :/ nuff said!

pedja

pre 10 godina

Izbori na svim nivoima odmah. Dinkica za prenijera, vice premijera, sva ministarstva gde je lova. Kakav licemer, napravio stranku na prici o decentralizaciji, a onda sve zaboravio i centralizuje sve sto stigne, a naravno tice se love.