Sreda, 01.05.2013.

18:59

Srbija slobodna, problem korupcija

Srbija je slobodna zemlja, ali ima problem sa korupcijom i autocenzurom u medijima, navodi se u godišnjem izveštaju američke organizacije Fridom Haus.

Izvor: Tanjug

Srbija slobodna, problem korupcija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Biljana

pre 10 godina

Држава мора показати да ниједан појединац, нити интересна група нису јачи од државе.

bellatrix

pre 10 godina

Korupcija je naša rak rana koja je uzela zaleta u vreme lažnih demokrata.Godinama se ukorenjavala u sve slojeve društva i ne može preko noći da nestane

bellatrix

pre 10 godina

Korupcija je naša rak rana koja je uzela zaleta u vreme lažnih demokrata.Godinama se ukorenjavala u sve slojeve društva i ne može preko noći da nestane

Dušica

pre 10 godina

Naravno da je Srbija slobodna zemlja, a korupcije će sve biti manje i manje zato što se borimo protiv nje.To se jasno vidi na primerima.

blaža

pre 10 godina

U svakoj zemlji ima kriminala i korupcije, ali države pokazuju odlučnost da se sa tim izbore, a u Srbiji u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, nije bilo te odlučnosti, već je u pitanju bila sistemska korupcija u koju su i najviši stranački funkcioneri bili uključeni, kako na republičkom nivou vlasti, tako i na lokalu.

Sava SM

pre 10 godina

Vreme blagog medijskog mraka, koje je nad Srbijom bilo za vreme vladavine DS-a, je najbolje vreme za mutne radnje, što se i pokazalo kada je na vlast došla SNS i Aleksandar Vučić, nad Srbijom se razdanilo i mnoge mutne radnje su izašle na svetlost dana. Nekima se to vreme medijskog mraka svidelo, jer su mnogostruko uvećali svoju imovinu, pa bi želeli da se to vreme opet vrati, ali zato su tu Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić koji neće dozvoliti da medijski mrak ponovo zavlada Srbijom.

Rus

pre 10 godina

Potrebno je dosta vremena i zalaganja da se iskoreni korupcija u Srbiji ali konačno imamo na vlastu ljude koji su odlučni da očiste ovu zemlju od lopova koji su je godinama uništavali. Mnogi za koje se verovalo d anikad aneće biti uhapšeni su sada u zatvoru i moslim da će im se još mnogi pridružiti. Puna podrška Aleksandru Vučiću.

Zigi014

pre 10 godina

Vidi se iz aviona da se ova vlast obracunava sa korupcijom ali posto je mnogo pustila koreneje to ce ici jako tesko i sporo...

panonski

pre 10 godina

Jeste korupcija ogroman problem. Ali na svu srecu, nemamo vise amatere na vlasti. Imamo pravu vladu, sa ozbiljnim ljudima i ozbiljnim namerama.. Inace u zatvoru ne bi bili svi oni koju su sada tamo, i koji ce tek biti..

sosa_iz_sosenka

pre 10 godina

najbanalnije u svemu ovome je sto upravo oni koji rec demokratija, pokazalo se samo nose u svom nazivu, upravo i jesu odgovorni za korupciju i autoicenzuru u medijima!

david

pre 10 godina

Najbitnije je da više „belih medveda“ u Srbiji nema, od kada je na vlasti SNS i Vučić. U borbi ptotiv korupcije nema stajanja. To je neprekidna borba. Korupcija se nikada ne može u potpunosti iskoreniti, ali se može držati u nekim normalnim granicama.

bekan

pre 10 godina

Aleksandar Vučić je rekao da dok je on na vlast u Srbiji nema nedodirljivih. Vučić od Srbije stvara uređenu državu u kojo će odluku o tome da li je neko kriv, ili ne donositi nadležni državni organi, a ne političari.

bikicki

pre 10 godina

Svi oni koji misle da je ova borba protiv korupcije farsa i medijska kampanja, trebalo bi da se zapitaju, da li bi Vučić onako iz zezanja stavljao glavu u torbu, zarad jeftinih političkih poena, i zamerao se najmoćnijim ljudima u Srbiji.

medo

pre 10 godina

sve u uzvjestaju je ok, u internacionalnon poredjenju i jesmo neka sredina kakvih drustava i civilizacija ima... i jeste tacno da blic i drugi bozetisacuvaj listovi pisu za izvjesnu politicku opciju, toliko providno da je tuzno.. jedino me cudi ocjena 2 u korupciji.. je li pronalazenje posla na fer nacin nije sastavni item u izracunavanju stepena korupcije? ima li vece korupcije od partijskog/rodbinskog dodjelivanja posla? ima li u stvarno gorih zemalja od srbije?

Miroslav

pre 10 godina

@Prvo srediti svoje dvoriste: dve od tri koje si nabrojao su propagandna masinerija demokrata, i to u stilu Gebelsa. FOX je, bar za mene, neutralan i objektivan a republikanci nemaju tv stanicu koja bi im naginjala. Tako da si u pravu za slobodu medija u SAD ali oni su demokratski a ne republikanski.

vanja

pre 10 godina

Korupcija je odavno problem Srbije. Ali dok su je jedni negovali ja sam u ovoj vlasti pronašla prvi put stvarnu ženju nekoga da nastoji da se izbori sa tim problemom.

Branko

pre 10 godina

Srbija jeste demokratska slobodna država koja je imala veliki problem sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Kada je pitanju korupcija , u Srbiji je na tom planu urađeno dosta. Korupcija se znatno smanjila ali to ni izdaleka nije dobro kako bi to trebalo da bude. Vučić je dosta uradio u borbi protiv korupcije i kriminala i to zaista zavređuje pažnju. Ovako treba da se nastavi i da se ovaj problem dovede do kraja. Poznavajući upornost Vučića niko ne sumnja da on neće ovaj problem uspešno privesti kraju.Za dosadašnji rad građani mu daju veliku podršku i zahvalnost.

nesa

pre 10 godina

Nama javnost kreira 10 jednih te istih samoproglasenih analiticara.Osim ovih komentara u medijima,koje niko ne cita osim nas samih,misljenje vecine gradjane postoji.

emilija

pre 10 godina

Nije bez razloga EU stalno stavljala primedbe vladi DS-a na prvosuđe u Srbiji. Gopodin Selaković je zatekao pravosuđe u katastrofalnom stanju. Najveći problem u srpskom pravosuđu je uspostaviti nezavisnost sudija i tužilaca, i sprečiti bilo kakve političke uticaje na sudove.

Sasa Djordjevic

pre 10 godina

"ekonomskih aktera na celokupni oglasni prostor, stoji u izveštaju Fridom Hausa" ovo mi sve lici na neku od mnogobrojnih marketinskih firmi Djilasa.

bataSMraka

pre 10 godina

Trebali bi Amerikanci da se prvo malo pozabave sobom oni verovatno misle da kod njih korupcija ne postoji ili je vesto prikrivaju time sto daju ocene drugima

CICA!!!!!

pre 10 godina

Puna podrška Vučiću za njegov dosadašnji rad.
Kao što se uspešno bori protiv korupcije,želim da čujem isto tako uspešnost kod otvaranja novih investicionih programa.Mislim da i kod novih investicija i novih poslova,ova vlada ima šta da kaže.
Ne mogu da prihvatim da se to medijski veoma slabo pokriva.

loknica

pre 10 godina

Korupcija je prisutna u gotovo svim sferama društvenog života i nije je lako odjednom iskoreniti, takve promene se ne dešavaju preko noći.Važno je da smo u proteklih godinu dala bili svedoci nekih žestokih obračuna sa organizovanim kriminalom i da je jasno da se čine napori da se korupcija svede na manju meru.

zenamacka

pre 10 godina

Srbija mozda jeste slobodna drzava ali dok se ne resi pitanje korupcije,nasilja u porodici i nasilja nad decom kao i prostitucije,mi nemozemo funkcionisati normalno,ali se nadam da ce se ta pitanja resiti ubrzo jer je vec dalo rezultate ucinjemo i time nam pomoci da se pokrenemo sa tkz.mrtve tacke i krenuti nekim bojim putem u buducnost

bolesna,besna i razočarana

pre 10 godina

Da li Vučič namerava da ispita primedbe jedne nemačke poslanice o 50 miliona evra koje je Evropa dala za izgradnju 20 bolnica u Srbiji,a kojima se izgubio svaki trag, jer bolnice nisu obnovljene a poslat je izveštaj da je sve završeno.Ovo je verovatno najveća krađa građana Srbije jer se radi o kreditu o kome niko ne govori.Da li neko štiti Tomicu Milosavljevića i njegove saradnike ili možda čak i neke evropske činovnike možemo samo da nagađamo.Ako Vučić ovo pokrene izviniću mu se javno za za šta sam ga kritikovala i obećavam da ću u to slučaju uvek da glasam za njega.

plavi andjelak

pre 10 godina

Zivo me interesuje koliko je ovih SNS botova imalo priliku da uzivo sretne ili poprica sa Vucicem kad vec znaju sta on misli, zeli, hoce, koliko je iskren u borbi protiv korupcije i sl.?

Prvo srediti svoje dvoriste

pre 10 godina

Ako cemo realno, ti isti Amerikanci koji kao ocenjuju druge drzave na svojim kanalima imaju jednu od najpristrasnijih i kontrolisanijih medijskih masinerija. Fox, NBC, ABC itd. su svi otprilike pijuni republikanaca, dok par medija podrzava demokrate. Sto se tice neutralnih opcija medju kojima su bili Ralph Nader ranije i Ron Paul danas, prostor koji oni dobijaju je prakticno nepostojeci. Kod nas barem mozes videti ljude iz raznih stranaka u emisijama kako raspravljaju u stavovima svojih stranaka gde svako otprilike dobije isto ili slicno vreme, ali najbitnije, dobije bar neko vreme i sansu da demantuje ono sto drugi pricaju.

Verovali ili ne

pre 10 godina

Korupcija je godinama negovana u nasoj zemlji,kako bi najvislji drzavni funkcioneri imali materijalnu korist.Upravo su oni dozvolili da se mreza korupcije i kriminala toliko rasiri.Vucic je zapoceo tu borbu i nadam se da ce istrajati u tome.

Pavle Jerinić

pre 10 godina

Da, borba protiv korupcije napreduje i slede sistemska rešenja koja su dugo bila blokirana, ali kako izaći na kraj sa pojedincima koji finansijski ucenjuju medije da jednostrano izveštavaju, što je najveći problem u prestonici? Država mora da nađe odgovor i na to.

lelin

pre 10 godina

Aleksandru Vučiću je najbitnije šta o njegovoj borbi protiv kriminala i korupcije misli narod, a sva istraživanja kažu da narod u velikoj većini veruje Vučiću. Manje bitni su komentari političkih protivnika, stučnih komentatora, buznismena. Narod u većini, sem zagriženih članova DS-a i LDP-a, veruje Aleksandru Vučiću i to bi njemu trebala da bude najveća satisfakcija u njegovoj daljoj borbi.

Irvas

pre 10 godina

Srbija jeste slobodna zemlja,ali...Korupcija je usla i u najsitnije pore drustva,Vucic je krenuo u obracun sa tim,videcemo do gde ce stici.Za sada je na dobrom putu.

đuvegija

pre 10 godina

Dolaskom Vučića na vlast prošlo je vreme kada su biznismeni i kriminalci u Srbiji naređivali ministrima šta, i kako da rade, kada su zakoni donošeni u dogovoru između korumpiranih političara i tzv. biznismena. Biznismen političaru da pare, a za uzvrat korumpirani političari donesu zakon po meri biznismena. Vreme pritisaka političara na nadležne državne organe je prošlo sa odlaskom DS-a sa vlasti, a garancija da tih pritisaka više neće biti je Aleksandar Vučić koji odmah želi da svima da do znanja da to u Srbiji više ne prolazi.

Aleksis Karington

pre 10 godina

Korupcija je bolest modernog drustva,a najbolji lek je zavodjenje reda i disciplina.Upravo vucic to i radi,nadam se da ce uskoro biti rezultata,mada,pomak,koliki-toliki je vec vidljiv.

Papazjanija

pre 10 godina

Verujem da ce Srbija uskoro biti zemlja sa nizom stopom korupcije.Preduzete su odredjene metode i postupci,rezultati ne mogu da izostanu!

Tole

pre 10 godina

zavisi od koga je slobodan i za šta je slobodan taj naš čovek.
čini mi se da je u Srbiji samo slobodan onaj koji ima brdo novca, jer onda on može i da podmaže gde treba. i eto to mu je to šta su napisali i sloboda i korupcija.

MonaLisaSmile

pre 10 godina

Ovi Ameri su sve gluplji i smesniji. Kako neko moze da bude slobodan, a korumpiran.
Znaci na koju foru oni hvataju ovaj nas napaceni narod, da ne verujes?
(sumadinac, 1. maj 2013 19:14)

pa dobro, ok, mozda jesu glupi, ali kakve veze ima korpupcija sa slobodom o kojoj oni govore?
i nemoj bas u svemu traziti teoriju zavere, jer nema potrebe za tim.

István

pre 10 godina

"Ovi Ameri su sve gluplji i smesniji. Kako neko moze da bude slobodan, a korumpiran.
Znaci na koju foru oni hvataju ovaj nas napaceni narod, da ne verujes?
(sumadinac, 1. maj 2013 19:14) "
Sumadinac,nije bosanac!Sigurno je za referendum:-(

vujko

pre 10 godina

Naravno, da je nekim pojedincima odgovarala neuređena država, jer su pritiscima na nadležne državne organe, sudstvo i tužilaštvo, zaustavljali istrage o nezakonitim radnjama, zahvaljujući kojima su sticali svoje bogatstvo. Vučić to zna i neće dopustiti nikome da ga spreči da od Srbije napravi uređenu državu.

Couer

pre 10 godina

koliko god se trudili da iskorenimo korupciju to ce tesko da ide jer smo takav narod bice mozda samo u manjoj meri
(Saki, 1. maj 2013 19:20)

pa ako pocnu da se primenjuju zakoni i uvode rigorozne mere, bar cemo za pocetak svesti na minimum.

Nomenklatura

pre 10 godina

Kada Srbiju poredimo sa zemljama Zapadne hemisfere, Srbija jeste slobodna, gradjani mogu slobodno da se krecu. Medjutim,problem jeste sto su mediji u funkciji odredjene politike. A najveci paradoks je sto to nije vladajuca.

.,.

pre 10 godina

Прво научите шта значи реч Устав, а онда реч демократија! ! ! >Појма ви немате, прво се извините свом народу за све за шта га фолирате!

Ella

pre 10 godina

Evropski portali su nedavno preneli kako su Ivica Dacic i Aleksandar Vucic izgleda odlucili da oproste u svojim redovima onima koji su godinama reketirali tajkune,mafiju,bankare i politicare koje su dovodili na vlast, i sa kojima su uspesno upravljali godinama.Propast bankarskog sistema u Srbiji ce pokazati lica ovih i nalicja drugih ( uglavnom profesor,novinara i lobista)koji su pokrali Srbiju i gradjane kroz razne "projekte"za koje su pare zavrsile na njihovim ino-racunima.Oprostaj znaci odustajanje od zelje za osvetom.Znaci li to Vucicev pristanak za ponistenje njihovih gresaka i dugova da bi se islo dalje? Postavlja se pitanje dali je samo dovoljna lekcija koju su ova dva najpopularnija srpska politicara Dacic i Vucic naucila ? U njih polazu nadu osiromaseni gradjani kao napredna Evropa i svet.Nastavlja li se u Srbiji borba protiv sistemske korupcije?

Dr

pre 10 godina

Evo da malo edukujemo ovu NVO sto je pisala izvestaj o Srbiji. Srbija je banditsko-mafijaska drzava (a po politickom uredjenju komunjarski sistem iz 1945) u kojoj se iznad svega ceni/postuje/nagradjuje nerad, lopovluk i svaki oblik prevare i kriminala (koferce, Kolubara, zajam za preporod Srbije, sverc pod zastitom DB-a, kradja na izborima, prevare u finansijskom sistemu i zelenasenje od strane banaka, nekaznjene iznude, otmice, ubistva,...). Za one koji dobro plivaju u ovakvom sistemu, narod kaze:"vidi dobro se snasao" i u ovoj recenici nema nigde glagova raditi, zaraditi, napraviti, osmisliti, konstruisati, patentirati, itd. Institucije sistema ne rade (u bukvalnom smislu te reci) i glavna im je deviza "sto komplikovanije to bolje". Gradjani Srbije vole ovo stanje stvari, jer da ne vole menjali bih sustinu a ne formu.

sumadinac

pre 10 godina

Ovi Ameri su sve gluplji i smesniji. Kako neko moze da bude slobodan, a korumpiran.
Znaci na koju foru oni hvataju ovaj nas napaceni narod, da ne verujes?

Ma Cherie

pre 10 godina

''Srbija je slobodna zemlja, ali ima problem sa korupcijom i autocenzurom u medijima''

prvo se resava polako, ali sta je medijima? nezavisni su pa samim tim im niko ne moze narediti da ne cenzurisu.

Mladjan

pre 10 godina

Korupcija nam je oduvek bio problem, ali rekao bih da je iz dana u dan ima sve manje, a sto se tice autocenzure, verujem da ce se vremenom i to resiti, realno to postoji u svakoj Evropskoj zemlji, ali nije toliko zastupljena kao kod nas. Polako, vazno je da smo krenuli ka boljem.

Dr

pre 10 godina

Evo da malo edukujemo ovu NVO sto je pisala izvestaj o Srbiji. Srbija je banditsko-mafijaska drzava (a po politickom uredjenju komunjarski sistem iz 1945) u kojoj se iznad svega ceni/postuje/nagradjuje nerad, lopovluk i svaki oblik prevare i kriminala (koferce, Kolubara, zajam za preporod Srbije, sverc pod zastitom DB-a, kradja na izborima, prevare u finansijskom sistemu i zelenasenje od strane banaka, nekaznjene iznude, otmice, ubistva,...). Za one koji dobro plivaju u ovakvom sistemu, narod kaze:"vidi dobro se snasao" i u ovoj recenici nema nigde glagova raditi, zaraditi, napraviti, osmisliti, konstruisati, patentirati, itd. Institucije sistema ne rade (u bukvalnom smislu te reci) i glavna im je deviza "sto komplikovanije to bolje". Gradjani Srbije vole ovo stanje stvari, jer da ne vole menjali bih sustinu a ne formu.

sumadinac

pre 10 godina

Ovi Ameri su sve gluplji i smesniji. Kako neko moze da bude slobodan, a korumpiran.
Znaci na koju foru oni hvataju ovaj nas napaceni narod, da ne verujes?

bolesna,besna i razočarana

pre 10 godina

Da li Vučič namerava da ispita primedbe jedne nemačke poslanice o 50 miliona evra koje je Evropa dala za izgradnju 20 bolnica u Srbiji,a kojima se izgubio svaki trag, jer bolnice nisu obnovljene a poslat je izveštaj da je sve završeno.Ovo je verovatno najveća krađa građana Srbije jer se radi o kreditu o kome niko ne govori.Da li neko štiti Tomicu Milosavljevića i njegove saradnike ili možda čak i neke evropske činovnike možemo samo da nagađamo.Ako Vučić ovo pokrene izviniću mu se javno za za šta sam ga kritikovala i obećavam da ću u to slučaju uvek da glasam za njega.

MonaLisaSmile

pre 10 godina

Ovi Ameri su sve gluplji i smesniji. Kako neko moze da bude slobodan, a korumpiran.
Znaci na koju foru oni hvataju ovaj nas napaceni narod, da ne verujes?
(sumadinac, 1. maj 2013 19:14)

pa dobro, ok, mozda jesu glupi, ali kakve veze ima korpupcija sa slobodom o kojoj oni govore?
i nemoj bas u svemu traziti teoriju zavere, jer nema potrebe za tim.

Couer

pre 10 godina

koliko god se trudili da iskorenimo korupciju to ce tesko da ide jer smo takav narod bice mozda samo u manjoj meri
(Saki, 1. maj 2013 19:20)

pa ako pocnu da se primenjuju zakoni i uvode rigorozne mere, bar cemo za pocetak svesti na minimum.

.,.

pre 10 godina

Прво научите шта значи реч Устав, а онда реч демократија! ! ! >Појма ви немате, прво се извините свом народу за све за шта га фолирате!

plavi andjelak

pre 10 godina

Zivo me interesuje koliko je ovih SNS botova imalo priliku da uzivo sretne ili poprica sa Vucicem kad vec znaju sta on misli, zeli, hoce, koliko je iskren u borbi protiv korupcije i sl.?

István

pre 10 godina

"Ovi Ameri su sve gluplji i smesniji. Kako neko moze da bude slobodan, a korumpiran.
Znaci na koju foru oni hvataju ovaj nas napaceni narod, da ne verujes?
(sumadinac, 1. maj 2013 19:14) "
Sumadinac,nije bosanac!Sigurno je za referendum:-(

Nomenklatura

pre 10 godina

Kada Srbiju poredimo sa zemljama Zapadne hemisfere, Srbija jeste slobodna, gradjani mogu slobodno da se krecu. Medjutim,problem jeste sto su mediji u funkciji odredjene politike. A najveci paradoks je sto to nije vladajuca.

Ella

pre 10 godina

Evropski portali su nedavno preneli kako su Ivica Dacic i Aleksandar Vucic izgleda odlucili da oproste u svojim redovima onima koji su godinama reketirali tajkune,mafiju,bankare i politicare koje su dovodili na vlast, i sa kojima su uspesno upravljali godinama.Propast bankarskog sistema u Srbiji ce pokazati lica ovih i nalicja drugih ( uglavnom profesor,novinara i lobista)koji su pokrali Srbiju i gradjane kroz razne "projekte"za koje su pare zavrsile na njihovim ino-racunima.Oprostaj znaci odustajanje od zelje za osvetom.Znaci li to Vucicev pristanak za ponistenje njihovih gresaka i dugova da bi se islo dalje? Postavlja se pitanje dali je samo dovoljna lekcija koju su ova dva najpopularnija srpska politicara Dacic i Vucic naucila ? U njih polazu nadu osiromaseni gradjani kao napredna Evropa i svet.Nastavlja li se u Srbiji borba protiv sistemske korupcije?

Tole

pre 10 godina

zavisi od koga je slobodan i za šta je slobodan taj naš čovek.
čini mi se da je u Srbiji samo slobodan onaj koji ima brdo novca, jer onda on može i da podmaže gde treba. i eto to mu je to šta su napisali i sloboda i korupcija.

Mladjan

pre 10 godina

Korupcija nam je oduvek bio problem, ali rekao bih da je iz dana u dan ima sve manje, a sto se tice autocenzure, verujem da ce se vremenom i to resiti, realno to postoji u svakoj Evropskoj zemlji, ali nije toliko zastupljena kao kod nas. Polako, vazno je da smo krenuli ka boljem.

vujko

pre 10 godina

Naravno, da je nekim pojedincima odgovarala neuređena država, jer su pritiscima na nadležne državne organe, sudstvo i tužilaštvo, zaustavljali istrage o nezakonitim radnjama, zahvaljujući kojima su sticali svoje bogatstvo. Vučić to zna i neće dopustiti nikome da ga spreči da od Srbije napravi uređenu državu.

Verovali ili ne

pre 10 godina

Korupcija je godinama negovana u nasoj zemlji,kako bi najvislji drzavni funkcioneri imali materijalnu korist.Upravo su oni dozvolili da se mreza korupcije i kriminala toliko rasiri.Vucic je zapoceo tu borbu i nadam se da ce istrajati u tome.

Prvo srediti svoje dvoriste

pre 10 godina

Ako cemo realno, ti isti Amerikanci koji kao ocenjuju druge drzave na svojim kanalima imaju jednu od najpristrasnijih i kontrolisanijih medijskih masinerija. Fox, NBC, ABC itd. su svi otprilike pijuni republikanaca, dok par medija podrzava demokrate. Sto se tice neutralnih opcija medju kojima su bili Ralph Nader ranije i Ron Paul danas, prostor koji oni dobijaju je prakticno nepostojeci. Kod nas barem mozes videti ljude iz raznih stranaka u emisijama kako raspravljaju u stavovima svojih stranaka gde svako otprilike dobije isto ili slicno vreme, ali najbitnije, dobije bar neko vreme i sansu da demantuje ono sto drugi pricaju.

Ma Cherie

pre 10 godina

''Srbija je slobodna zemlja, ali ima problem sa korupcijom i autocenzurom u medijima''

prvo se resava polako, ali sta je medijima? nezavisni su pa samim tim im niko ne moze narediti da ne cenzurisu.

lelin

pre 10 godina

Aleksandru Vučiću je najbitnije šta o njegovoj borbi protiv kriminala i korupcije misli narod, a sva istraživanja kažu da narod u velikoj većini veruje Vučiću. Manje bitni su komentari političkih protivnika, stučnih komentatora, buznismena. Narod u većini, sem zagriženih članova DS-a i LDP-a, veruje Aleksandru Vučiću i to bi njemu trebala da bude najveća satisfakcija u njegovoj daljoj borbi.

Aleksis Karington

pre 10 godina

Korupcija je bolest modernog drustva,a najbolji lek je zavodjenje reda i disciplina.Upravo vucic to i radi,nadam se da ce uskoro biti rezultata,mada,pomak,koliki-toliki je vec vidljiv.

Irvas

pre 10 godina

Srbija jeste slobodna zemlja,ali...Korupcija je usla i u najsitnije pore drustva,Vucic je krenuo u obracun sa tim,videcemo do gde ce stici.Za sada je na dobrom putu.

đuvegija

pre 10 godina

Dolaskom Vučića na vlast prošlo je vreme kada su biznismeni i kriminalci u Srbiji naređivali ministrima šta, i kako da rade, kada su zakoni donošeni u dogovoru između korumpiranih političara i tzv. biznismena. Biznismen političaru da pare, a za uzvrat korumpirani političari donesu zakon po meri biznismena. Vreme pritisaka političara na nadležne državne organe je prošlo sa odlaskom DS-a sa vlasti, a garancija da tih pritisaka više neće biti je Aleksandar Vučić koji odmah želi da svima da do znanja da to u Srbiji više ne prolazi.

Pavle Jerinić

pre 10 godina

Da, borba protiv korupcije napreduje i slede sistemska rešenja koja su dugo bila blokirana, ali kako izaći na kraj sa pojedincima koji finansijski ucenjuju medije da jednostrano izveštavaju, što je najveći problem u prestonici? Država mora da nađe odgovor i na to.

Branko

pre 10 godina

Srbija jeste demokratska slobodna država koja je imala veliki problem sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Kada je pitanju korupcija , u Srbiji je na tom planu urađeno dosta. Korupcija se znatno smanjila ali to ni izdaleka nije dobro kako bi to trebalo da bude. Vučić je dosta uradio u borbi protiv korupcije i kriminala i to zaista zavređuje pažnju. Ovako treba da se nastavi i da se ovaj problem dovede do kraja. Poznavajući upornost Vučića niko ne sumnja da on neće ovaj problem uspešno privesti kraju.Za dosadašnji rad građani mu daju veliku podršku i zahvalnost.

vanja

pre 10 godina

Korupcija je odavno problem Srbije. Ali dok su je jedni negovali ja sam u ovoj vlasti pronašla prvi put stvarnu ženju nekoga da nastoji da se izbori sa tim problemom.

Papazjanija

pre 10 godina

Verujem da ce Srbija uskoro biti zemlja sa nizom stopom korupcije.Preduzete su odredjene metode i postupci,rezultati ne mogu da izostanu!

Sasa Djordjevic

pre 10 godina

"ekonomskih aktera na celokupni oglasni prostor, stoji u izveštaju Fridom Hausa" ovo mi sve lici na neku od mnogobrojnih marketinskih firmi Djilasa.

bataSMraka

pre 10 godina

Trebali bi Amerikanci da se prvo malo pozabave sobom oni verovatno misle da kod njih korupcija ne postoji ili je vesto prikrivaju time sto daju ocene drugima

emilija

pre 10 godina

Nije bez razloga EU stalno stavljala primedbe vladi DS-a na prvosuđe u Srbiji. Gopodin Selaković je zatekao pravosuđe u katastrofalnom stanju. Najveći problem u srpskom pravosuđu je uspostaviti nezavisnost sudija i tužilaca, i sprečiti bilo kakve političke uticaje na sudove.

sosa_iz_sosenka

pre 10 godina

najbanalnije u svemu ovome je sto upravo oni koji rec demokratija, pokazalo se samo nose u svom nazivu, upravo i jesu odgovorni za korupciju i autoicenzuru u medijima!

blaža

pre 10 godina

U svakoj zemlji ima kriminala i korupcije, ali države pokazuju odlučnost da se sa tim izbore, a u Srbiji u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, nije bilo te odlučnosti, već je u pitanju bila sistemska korupcija u koju su i najviši stranački funkcioneri bili uključeni, kako na republičkom nivou vlasti, tako i na lokalu.

zenamacka

pre 10 godina

Srbija mozda jeste slobodna drzava ali dok se ne resi pitanje korupcije,nasilja u porodici i nasilja nad decom kao i prostitucije,mi nemozemo funkcionisati normalno,ali se nadam da ce se ta pitanja resiti ubrzo jer je vec dalo rezultate ucinjemo i time nam pomoci da se pokrenemo sa tkz.mrtve tacke i krenuti nekim bojim putem u buducnost

bekan

pre 10 godina

Aleksandar Vučić je rekao da dok je on na vlast u Srbiji nema nedodirljivih. Vučić od Srbije stvara uređenu državu u kojo će odluku o tome da li je neko kriv, ili ne donositi nadležni državni organi, a ne političari.

medo

pre 10 godina

sve u uzvjestaju je ok, u internacionalnon poredjenju i jesmo neka sredina kakvih drustava i civilizacija ima... i jeste tacno da blic i drugi bozetisacuvaj listovi pisu za izvjesnu politicku opciju, toliko providno da je tuzno.. jedino me cudi ocjena 2 u korupciji.. je li pronalazenje posla na fer nacin nije sastavni item u izracunavanju stepena korupcije? ima li vece korupcije od partijskog/rodbinskog dodjelivanja posla? ima li u stvarno gorih zemalja od srbije?

bikicki

pre 10 godina

Svi oni koji misle da je ova borba protiv korupcije farsa i medijska kampanja, trebalo bi da se zapitaju, da li bi Vučić onako iz zezanja stavljao glavu u torbu, zarad jeftinih političkih poena, i zamerao se najmoćnijim ljudima u Srbiji.

david

pre 10 godina

Najbitnije je da više „belih medveda“ u Srbiji nema, od kada je na vlasti SNS i Vučić. U borbi ptotiv korupcije nema stajanja. To je neprekidna borba. Korupcija se nikada ne može u potpunosti iskoreniti, ali se može držati u nekim normalnim granicama.

panonski

pre 10 godina

Jeste korupcija ogroman problem. Ali na svu srecu, nemamo vise amatere na vlasti. Imamo pravu vladu, sa ozbiljnim ljudima i ozbiljnim namerama.. Inace u zatvoru ne bi bili svi oni koju su sada tamo, i koji ce tek biti..

Sava SM

pre 10 godina

Vreme blagog medijskog mraka, koje je nad Srbijom bilo za vreme vladavine DS-a, je najbolje vreme za mutne radnje, što se i pokazalo kada je na vlast došla SNS i Aleksandar Vučić, nad Srbijom se razdanilo i mnoge mutne radnje su izašle na svetlost dana. Nekima se to vreme medijskog mraka svidelo, jer su mnogostruko uvećali svoju imovinu, pa bi želeli da se to vreme opet vrati, ali zato su tu Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić koji neće dozvoliti da medijski mrak ponovo zavlada Srbijom.

Dušica

pre 10 godina

Naravno da je Srbija slobodna zemlja, a korupcije će sve biti manje i manje zato što se borimo protiv nje.To se jasno vidi na primerima.

bellatrix

pre 10 godina

Korupcija je naša rak rana koja je uzela zaleta u vreme lažnih demokrata.Godinama se ukorenjavala u sve slojeve društva i ne može preko noći da nestane

Biljana

pre 10 godina

Држава мора показати да ниједан појединац, нити интересна група нису јачи од државе.

CICA!!!!!

pre 10 godina

Puna podrška Vučiću za njegov dosadašnji rad.
Kao što se uspešno bori protiv korupcije,želim da čujem isto tako uspešnost kod otvaranja novih investicionih programa.Mislim da i kod novih investicija i novih poslova,ova vlada ima šta da kaže.
Ne mogu da prihvatim da se to medijski veoma slabo pokriva.

loknica

pre 10 godina

Korupcija je prisutna u gotovo svim sferama društvenog života i nije je lako odjednom iskoreniti, takve promene se ne dešavaju preko noći.Važno je da smo u proteklih godinu dala bili svedoci nekih žestokih obračuna sa organizovanim kriminalom i da je jasno da se čine napori da se korupcija svede na manju meru.

nesa

pre 10 godina

Nama javnost kreira 10 jednih te istih samoproglasenih analiticara.Osim ovih komentara u medijima,koje niko ne cita osim nas samih,misljenje vecine gradjane postoji.

Miroslav

pre 10 godina

@Prvo srediti svoje dvoriste: dve od tri koje si nabrojao su propagandna masinerija demokrata, i to u stilu Gebelsa. FOX je, bar za mene, neutralan i objektivan a republikanci nemaju tv stanicu koja bi im naginjala. Tako da si u pravu za slobodu medija u SAD ali oni su demokratski a ne republikanski.

Rus

pre 10 godina

Potrebno je dosta vremena i zalaganja da se iskoreni korupcija u Srbiji ali konačno imamo na vlastu ljude koji su odlučni da očiste ovu zemlju od lopova koji su je godinama uništavali. Mnogi za koje se verovalo d anikad aneće biti uhapšeni su sada u zatvoru i moslim da će im se još mnogi pridružiti. Puna podrška Aleksandru Vučiću.

Zigi014

pre 10 godina

Vidi se iz aviona da se ova vlast obracunava sa korupcijom ali posto je mnogo pustila koreneje to ce ici jako tesko i sporo...

bellatrix

pre 10 godina

Korupcija je naša rak rana koja je uzela zaleta u vreme lažnih demokrata.Godinama se ukorenjavala u sve slojeve društva i ne može preko noći da nestane

Mladjan

pre 10 godina

Korupcija nam je oduvek bio problem, ali rekao bih da je iz dana u dan ima sve manje, a sto se tice autocenzure, verujem da ce se vremenom i to resiti, realno to postoji u svakoj Evropskoj zemlji, ali nije toliko zastupljena kao kod nas. Polako, vazno je da smo krenuli ka boljem.

sumadinac

pre 10 godina

Ovi Ameri su sve gluplji i smesniji. Kako neko moze da bude slobodan, a korumpiran.
Znaci na koju foru oni hvataju ovaj nas napaceni narod, da ne verujes?

Aleksis Karington

pre 10 godina

Korupcija je bolest modernog drustva,a najbolji lek je zavodjenje reda i disciplina.Upravo vucic to i radi,nadam se da ce uskoro biti rezultata,mada,pomak,koliki-toliki je vec vidljiv.

lelin

pre 10 godina

Aleksandru Vučiću je najbitnije šta o njegovoj borbi protiv kriminala i korupcije misli narod, a sva istraživanja kažu da narod u velikoj većini veruje Vučiću. Manje bitni su komentari političkih protivnika, stučnih komentatora, buznismena. Narod u većini, sem zagriženih članova DS-a i LDP-a, veruje Aleksandru Vučiću i to bi njemu trebala da bude najveća satisfakcija u njegovoj daljoj borbi.

Papazjanija

pre 10 godina

Verujem da ce Srbija uskoro biti zemlja sa nizom stopom korupcije.Preduzete su odredjene metode i postupci,rezultati ne mogu da izostanu!

đuvegija

pre 10 godina

Dolaskom Vučića na vlast prošlo je vreme kada su biznismeni i kriminalci u Srbiji naređivali ministrima šta, i kako da rade, kada su zakoni donošeni u dogovoru između korumpiranih političara i tzv. biznismena. Biznismen političaru da pare, a za uzvrat korumpirani političari donesu zakon po meri biznismena. Vreme pritisaka političara na nadležne državne organe je prošlo sa odlaskom DS-a sa vlasti, a garancija da tih pritisaka više neće biti je Aleksandar Vučić koji odmah želi da svima da do znanja da to u Srbiji više ne prolazi.

Irvas

pre 10 godina

Srbija jeste slobodna zemlja,ali...Korupcija je usla i u najsitnije pore drustva,Vucic je krenuo u obracun sa tim,videcemo do gde ce stici.Za sada je na dobrom putu.

.,.

pre 10 godina

Прво научите шта значи реч Устав, а онда реч демократија! ! ! >Појма ви немате, прво се извините свом народу за све за шта га фолирате!

vujko

pre 10 godina

Naravno, da je nekim pojedincima odgovarala neuređena država, jer su pritiscima na nadležne državne organe, sudstvo i tužilaštvo, zaustavljali istrage o nezakonitim radnjama, zahvaljujući kojima su sticali svoje bogatstvo. Vučić to zna i neće dopustiti nikome da ga spreči da od Srbije napravi uređenu državu.

Verovali ili ne

pre 10 godina

Korupcija je godinama negovana u nasoj zemlji,kako bi najvislji drzavni funkcioneri imali materijalnu korist.Upravo su oni dozvolili da se mreza korupcije i kriminala toliko rasiri.Vucic je zapoceo tu borbu i nadam se da ce istrajati u tome.

Nomenklatura

pre 10 godina

Kada Srbiju poredimo sa zemljama Zapadne hemisfere, Srbija jeste slobodna, gradjani mogu slobodno da se krecu. Medjutim,problem jeste sto su mediji u funkciji odredjene politike. A najveci paradoks je sto to nije vladajuca.

Ma Cherie

pre 10 godina

''Srbija je slobodna zemlja, ali ima problem sa korupcijom i autocenzurom u medijima''

prvo se resava polako, ali sta je medijima? nezavisni su pa samim tim im niko ne moze narediti da ne cenzurisu.

Prvo srediti svoje dvoriste

pre 10 godina

Ako cemo realno, ti isti Amerikanci koji kao ocenjuju druge drzave na svojim kanalima imaju jednu od najpristrasnijih i kontrolisanijih medijskih masinerija. Fox, NBC, ABC itd. su svi otprilike pijuni republikanaca, dok par medija podrzava demokrate. Sto se tice neutralnih opcija medju kojima su bili Ralph Nader ranije i Ron Paul danas, prostor koji oni dobijaju je prakticno nepostojeci. Kod nas barem mozes videti ljude iz raznih stranaka u emisijama kako raspravljaju u stavovima svojih stranaka gde svako otprilike dobije isto ili slicno vreme, ali najbitnije, dobije bar neko vreme i sansu da demantuje ono sto drugi pricaju.

Dr

pre 10 godina

Evo da malo edukujemo ovu NVO sto je pisala izvestaj o Srbiji. Srbija je banditsko-mafijaska drzava (a po politickom uredjenju komunjarski sistem iz 1945) u kojoj se iznad svega ceni/postuje/nagradjuje nerad, lopovluk i svaki oblik prevare i kriminala (koferce, Kolubara, zajam za preporod Srbije, sverc pod zastitom DB-a, kradja na izborima, prevare u finansijskom sistemu i zelenasenje od strane banaka, nekaznjene iznude, otmice, ubistva,...). Za one koji dobro plivaju u ovakvom sistemu, narod kaze:"vidi dobro se snasao" i u ovoj recenici nema nigde glagova raditi, zaraditi, napraviti, osmisliti, konstruisati, patentirati, itd. Institucije sistema ne rade (u bukvalnom smislu te reci) i glavna im je deviza "sto komplikovanije to bolje". Gradjani Srbije vole ovo stanje stvari, jer da ne vole menjali bih sustinu a ne formu.

MonaLisaSmile

pre 10 godina

Ovi Ameri su sve gluplji i smesniji. Kako neko moze da bude slobodan, a korumpiran.
Znaci na koju foru oni hvataju ovaj nas napaceni narod, da ne verujes?
(sumadinac, 1. maj 2013 19:14)

pa dobro, ok, mozda jesu glupi, ali kakve veze ima korpupcija sa slobodom o kojoj oni govore?
i nemoj bas u svemu traziti teoriju zavere, jer nema potrebe za tim.

István

pre 10 godina

"Ovi Ameri su sve gluplji i smesniji. Kako neko moze da bude slobodan, a korumpiran.
Znaci na koju foru oni hvataju ovaj nas napaceni narod, da ne verujes?
(sumadinac, 1. maj 2013 19:14) "
Sumadinac,nije bosanac!Sigurno je za referendum:-(

plavi andjelak

pre 10 godina

Zivo me interesuje koliko je ovih SNS botova imalo priliku da uzivo sretne ili poprica sa Vucicem kad vec znaju sta on misli, zeli, hoce, koliko je iskren u borbi protiv korupcije i sl.?

bataSMraka

pre 10 godina

Trebali bi Amerikanci da se prvo malo pozabave sobom oni verovatno misle da kod njih korupcija ne postoji ili je vesto prikrivaju time sto daju ocene drugima

Ella

pre 10 godina

Evropski portali su nedavno preneli kako su Ivica Dacic i Aleksandar Vucic izgleda odlucili da oproste u svojim redovima onima koji su godinama reketirali tajkune,mafiju,bankare i politicare koje su dovodili na vlast, i sa kojima su uspesno upravljali godinama.Propast bankarskog sistema u Srbiji ce pokazati lica ovih i nalicja drugih ( uglavnom profesor,novinara i lobista)koji su pokrali Srbiju i gradjane kroz razne "projekte"za koje su pare zavrsile na njihovim ino-racunima.Oprostaj znaci odustajanje od zelje za osvetom.Znaci li to Vucicev pristanak za ponistenje njihovih gresaka i dugova da bi se islo dalje? Postavlja se pitanje dali je samo dovoljna lekcija koju su ova dva najpopularnija srpska politicara Dacic i Vucic naucila ? U njih polazu nadu osiromaseni gradjani kao napredna Evropa i svet.Nastavlja li se u Srbiji borba protiv sistemske korupcije?

Pavle Jerinić

pre 10 godina

Da, borba protiv korupcije napreduje i slede sistemska rešenja koja su dugo bila blokirana, ali kako izaći na kraj sa pojedincima koji finansijski ucenjuju medije da jednostrano izveštavaju, što je najveći problem u prestonici? Država mora da nađe odgovor i na to.

Sasa Djordjevic

pre 10 godina

"ekonomskih aktera na celokupni oglasni prostor, stoji u izveštaju Fridom Hausa" ovo mi sve lici na neku od mnogobrojnih marketinskih firmi Djilasa.

Branko

pre 10 godina

Srbija jeste demokratska slobodna država koja je imala veliki problem sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Kada je pitanju korupcija , u Srbiji je na tom planu urađeno dosta. Korupcija se znatno smanjila ali to ni izdaleka nije dobro kako bi to trebalo da bude. Vučić je dosta uradio u borbi protiv korupcije i kriminala i to zaista zavređuje pažnju. Ovako treba da se nastavi i da se ovaj problem dovede do kraja. Poznavajući upornost Vučića niko ne sumnja da on neće ovaj problem uspešno privesti kraju.Za dosadašnji rad građani mu daju veliku podršku i zahvalnost.

Couer

pre 10 godina

koliko god se trudili da iskorenimo korupciju to ce tesko da ide jer smo takav narod bice mozda samo u manjoj meri
(Saki, 1. maj 2013 19:20)

pa ako pocnu da se primenjuju zakoni i uvode rigorozne mere, bar cemo za pocetak svesti na minimum.

CICA!!!!!

pre 10 godina

Puna podrška Vučiću za njegov dosadašnji rad.
Kao što se uspešno bori protiv korupcije,želim da čujem isto tako uspešnost kod otvaranja novih investicionih programa.Mislim da i kod novih investicija i novih poslova,ova vlada ima šta da kaže.
Ne mogu da prihvatim da se to medijski veoma slabo pokriva.

emilija

pre 10 godina

Nije bez razloga EU stalno stavljala primedbe vladi DS-a na prvosuđe u Srbiji. Gopodin Selaković je zatekao pravosuđe u katastrofalnom stanju. Najveći problem u srpskom pravosuđu je uspostaviti nezavisnost sudija i tužilaca, i sprečiti bilo kakve političke uticaje na sudove.

bolesna,besna i razočarana

pre 10 godina

Da li Vučič namerava da ispita primedbe jedne nemačke poslanice o 50 miliona evra koje je Evropa dala za izgradnju 20 bolnica u Srbiji,a kojima se izgubio svaki trag, jer bolnice nisu obnovljene a poslat je izveštaj da je sve završeno.Ovo je verovatno najveća krađa građana Srbije jer se radi o kreditu o kome niko ne govori.Da li neko štiti Tomicu Milosavljevića i njegove saradnike ili možda čak i neke evropske činovnike možemo samo da nagađamo.Ako Vučić ovo pokrene izviniću mu se javno za za šta sam ga kritikovala i obećavam da ću u to slučaju uvek da glasam za njega.

nesa

pre 10 godina

Nama javnost kreira 10 jednih te istih samoproglasenih analiticara.Osim ovih komentara u medijima,koje niko ne cita osim nas samih,misljenje vecine gradjane postoji.

vanja

pre 10 godina

Korupcija je odavno problem Srbije. Ali dok su je jedni negovali ja sam u ovoj vlasti pronašla prvi put stvarnu ženju nekoga da nastoji da se izbori sa tim problemom.

Tole

pre 10 godina

zavisi od koga je slobodan i za šta je slobodan taj naš čovek.
čini mi se da je u Srbiji samo slobodan onaj koji ima brdo novca, jer onda on može i da podmaže gde treba. i eto to mu je to šta su napisali i sloboda i korupcija.

zenamacka

pre 10 godina

Srbija mozda jeste slobodna drzava ali dok se ne resi pitanje korupcije,nasilja u porodici i nasilja nad decom kao i prostitucije,mi nemozemo funkcionisati normalno,ali se nadam da ce se ta pitanja resiti ubrzo jer je vec dalo rezultate ucinjemo i time nam pomoci da se pokrenemo sa tkz.mrtve tacke i krenuti nekim bojim putem u buducnost

bekan

pre 10 godina

Aleksandar Vučić je rekao da dok je on na vlast u Srbiji nema nedodirljivih. Vučić od Srbije stvara uređenu državu u kojo će odluku o tome da li je neko kriv, ili ne donositi nadležni državni organi, a ne političari.

bikicki

pre 10 godina

Svi oni koji misle da je ova borba protiv korupcije farsa i medijska kampanja, trebalo bi da se zapitaju, da li bi Vučić onako iz zezanja stavljao glavu u torbu, zarad jeftinih političkih poena, i zamerao se najmoćnijim ljudima u Srbiji.

panonski

pre 10 godina

Jeste korupcija ogroman problem. Ali na svu srecu, nemamo vise amatere na vlasti. Imamo pravu vladu, sa ozbiljnim ljudima i ozbiljnim namerama.. Inace u zatvoru ne bi bili svi oni koju su sada tamo, i koji ce tek biti..

loknica

pre 10 godina

Korupcija je prisutna u gotovo svim sferama društvenog života i nije je lako odjednom iskoreniti, takve promene se ne dešavaju preko noći.Važno je da smo u proteklih godinu dala bili svedoci nekih žestokih obračuna sa organizovanim kriminalom i da je jasno da se čine napori da se korupcija svede na manju meru.

Miroslav

pre 10 godina

@Prvo srediti svoje dvoriste: dve od tri koje si nabrojao su propagandna masinerija demokrata, i to u stilu Gebelsa. FOX je, bar za mene, neutralan i objektivan a republikanci nemaju tv stanicu koja bi im naginjala. Tako da si u pravu za slobodu medija u SAD ali oni su demokratski a ne republikanski.

medo

pre 10 godina

sve u uzvjestaju je ok, u internacionalnon poredjenju i jesmo neka sredina kakvih drustava i civilizacija ima... i jeste tacno da blic i drugi bozetisacuvaj listovi pisu za izvjesnu politicku opciju, toliko providno da je tuzno.. jedino me cudi ocjena 2 u korupciji.. je li pronalazenje posla na fer nacin nije sastavni item u izracunavanju stepena korupcije? ima li vece korupcije od partijskog/rodbinskog dodjelivanja posla? ima li u stvarno gorih zemalja od srbije?

david

pre 10 godina

Najbitnije je da više „belih medveda“ u Srbiji nema, od kada je na vlasti SNS i Vučić. U borbi ptotiv korupcije nema stajanja. To je neprekidna borba. Korupcija se nikada ne može u potpunosti iskoreniti, ali se može držati u nekim normalnim granicama.

sosa_iz_sosenka

pre 10 godina

najbanalnije u svemu ovome je sto upravo oni koji rec demokratija, pokazalo se samo nose u svom nazivu, upravo i jesu odgovorni za korupciju i autoicenzuru u medijima!

Rus

pre 10 godina

Potrebno je dosta vremena i zalaganja da se iskoreni korupcija u Srbiji ali konačno imamo na vlastu ljude koji su odlučni da očiste ovu zemlju od lopova koji su je godinama uništavali. Mnogi za koje se verovalo d anikad aneće biti uhapšeni su sada u zatvoru i moslim da će im se još mnogi pridružiti. Puna podrška Aleksandru Vučiću.

Zigi014

pre 10 godina

Vidi se iz aviona da se ova vlast obracunava sa korupcijom ali posto je mnogo pustila koreneje to ce ici jako tesko i sporo...

Sava SM

pre 10 godina

Vreme blagog medijskog mraka, koje je nad Srbijom bilo za vreme vladavine DS-a, je najbolje vreme za mutne radnje, što se i pokazalo kada je na vlast došla SNS i Aleksandar Vučić, nad Srbijom se razdanilo i mnoge mutne radnje su izašle na svetlost dana. Nekima se to vreme medijskog mraka svidelo, jer su mnogostruko uvećali svoju imovinu, pa bi želeli da se to vreme opet vrati, ali zato su tu Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić koji neće dozvoliti da medijski mrak ponovo zavlada Srbijom.

blaža

pre 10 godina

U svakoj zemlji ima kriminala i korupcije, ali države pokazuju odlučnost da se sa tim izbore, a u Srbiji u vreme vladavine DS-a i Borisa Tadića, nije bilo te odlučnosti, već je u pitanju bila sistemska korupcija u koju su i najviši stranački funkcioneri bili uključeni, kako na republičkom nivou vlasti, tako i na lokalu.

Dušica

pre 10 godina

Naravno da je Srbija slobodna zemlja, a korupcije će sve biti manje i manje zato što se borimo protiv nje.To se jasno vidi na primerima.

bellatrix

pre 10 godina

Korupcija je naša rak rana koja je uzela zaleta u vreme lažnih demokrata.Godinama se ukorenjavala u sve slojeve društva i ne može preko noći da nestane

bellatrix

pre 10 godina

Korupcija je naša rak rana koja je uzela zaleta u vreme lažnih demokrata.Godinama se ukorenjavala u sve slojeve društva i ne može preko noći da nestane

Biljana

pre 10 godina

Држава мора показати да ниједан појединац, нити интересна група нису јачи од државе.