Utorak, 30.04.2013.

07:17

Nikolić: Divimo se narodu Izraela

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio na sastanku s premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom da saoseća s izraelskim narodom i divi mu se.

Izvor: B92

Nikoliæ: Divimo se narodu Izraela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Алфа Ромео

pre 10 godina

Из неког мени непознатог разлога, квалитет односа Србије и Израела је у времену после Другог светског рата константно стагнирао. Ништа се није поправило ни у периоду од пада комунизма па наовамо. Једноставно све се завршавало на спорадичним посетама појединих званичника и великим речима које нису претваране у дела. Искрено се надам да ће ова посета донети квалитативни помак у односима, јер сам сигуран да обе државе од тога могу имати само корист.

Despina

pre 10 godina

Sastanci Tomislava Nikolića imaju za cilj privlačenje stranih investicija, koji će omogućiti ekonomski prosparitet naše države. Izrael ima najbolji sistem za navodnjavanje na svetu. Srbija ima potencijala i visokoobrazavanu i visokokvalifikovanu radnu snagu koja će moći našu državu izvući iz krize, ali nismo u mogućnosti stvaranja novih tehnologija.Srbija i Izrael zajedničkom bilateralnom saradnjom i investiranjem imati obostranu dobit.Državni vrh i članovi vlade zaista na najbolji mogući način predstavljaju našu zemlju svuda u svetu. U ovom trenutku zaista možemo očekivati ekonomski oporavak. Ovako predstavljanje Srbije u svetu nismo mogli da vidimo više od trideset godina. Potpuno podržavam naprednjake. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

Zorica

pre 10 godina

Posto nam je potreba za stranim investitorima porasla do kriticnog nivoa, ova poseta je bila pun pogodak i nadam se da ce ih biti jos mnogo.

ja se nama divim

pre 10 godina

Mi smo vise za divljenje, kad cutimo i trpimo da ti obidjes pola sveta za nepunu godinu o nasem trosku, a koliko vidim nigde jos ni dinara od onih silnih obecanih milijardi investicija.

bole77

pre 10 godina

Treba dovesti Izraelske biznismene u Srbiju, znamo da su mocni i bogati. Prijateljski odnosi su jedno, a poslovni drugo.
(Jole, 30. april 2013 18:03)
Iz prijateljskih odnosa se razvijaju i poslovni,dobra saradnja i medjusobno poverenje dovesce investitore i na nase prostore

tesko nama

pre 10 godina

Srbi su kroz istoriju mnogo patili,svaki rat koji je srpski narod vodio bio je oslobodilacki a iz svakog je izasao sa manjom teritorijom i kao genocidan narod a jedini je imao regularnu vojsku ciji su oficiri zavrsili u Hagu a vodje paravojnih formacija ispadose heroji

pametno

pre 10 godina

Mislim da Jevreji nisu nista pametniji od nas,niti sposobniji.Razlika je u politickom rukovodstvu koje je nas upropastilo,a njih izvelo na pravi put...No,mislim da se situacija sada polako menja.Nadam se da cemo imati neke benefite od ove Nikoliceve posete.
(Individualizam, 30. april 2013 21:37)
Sam demantujes sebe,pametniji su od nas jer su izabrali prave ljude koji su vodili dobru politiku za razliku od nas koji smo deset godina propadali

пандуревић

pre 10 godina

треба да се угледамо макар мало на њих,дивим се нашем председнику.

Individualizam

pre 10 godina

Mislim da Jevreji nisu nista pametniji od nas,niti sposobniji.Razlika je u politickom rukovodstvu koje je nas upropastilo,a njih izvelo na pravi put...No,mislim da se situacija sada polako menja.Nadam se da cemo imati neke benefite od ove Nikoliceve posete.

Marinazg

pre 10 godina

"Vi na Balkanu prolazite kroz fazu evrointregracija, koje sada oživljavaju. Veoma sam srećan što EU sada ozbiljno razmatra mogućnost da prihvati Srbiju kao novu članicu. Takođe sam veoma srećan zbog vašeg dijaloga sa Kosovom. Svi konflikti treba da budu razrešeni dijalogom", poručio je Peres.

Ovo je potvrda izreke da nije važno što se kaže, već tko to kaže. Ovj put je naš prijatelj Peres.

muvrin

pre 10 godina

Potrebno je družiti se sa ljudima ! Tuđa iskustva svakome može poslužiti kao nauk za svoja shvatanja i viđenja života !! Zato se divim potezima našeg predsednika Tome Nikolića koji ima sluha za prave poteze !!! I mi , narod koga on vodi trebamo učiti kako se treba ponašati sa ljudima !!!

muvrin

pre 10 godina

Potrebno je družiti se sa ljudima ! Tuđa iskustva svakome može poslužiti kao nauk za svoja shvatanja i viđenja života !! Zato se divim potezima našeg predsednika Tome Nikolića koji ima sluha za prave poteze !!! I mi , narod koga on vodi trebamo učiti kako se treba ponašati sa ljudima !!!

Histocit

pre 10 godina

Pa kad bi se makar malo ugledali na njih, mozda bismo i mogli da se malo uzdignemo iz pepela. Oni su bili proganjani i unistavani, mozda i vise od nas, a kakvi su sada...trebali bi malo da ucimo od njih.

Tanja T.

pre 10 godina

Istorijski gledano oni zaista i jesu vredni divljenja, a posmatrajuci ih u sadasnjem vremenu, izuzetno ekonomski jaka drzava, koja mnogima treba da sluzi kao primer.

Srbin 100%

pre 10 godina

Nazalost postoji ta tragicna sudbina dva naroda koja ce nas uvek povezivati,nadam se da ce predsednik uspeti u misiji priblizavanja stavova nasih drzava povodom kljucnih pitanja koja nas opterecuju

dany00

pre 10 godina

Svaka čast. Nikolić se pokazao kao odličan izbor za predsednika, toliko samouveren,staložen i smiren čovek kakav i treba da bude jedan predsednik.

ljilja

pre 10 godina

Kroz istoriju nasa dva naroda su mnogo patila i delili istu sudbinu,stoga ostvarivanje nasih ciljeva i priblizavanje Americi mnogo je lakse preko Izraela.

I Ministarstvo za secanje osnovati

pre 10 godina

Kad bismo bar 20% bili kao oni gde bi nam bio kraj!
Za pocetak napravite Memorijaln centar za sve proterane i genocidisane Srbe predsednice, osnujmo nas Vizental centar koji ce juriti ove Haradinaje, Gotovine, Orice, Ganica... Bar da mirno ne spavaju do kraja zivota, samo to.
Dokle to ne uradimo ponovo ce nas neki Pavelic, Kepiro, Taci i ostali slobodni gradjani sveta mirno ubijati nekaznjeno.

Sanja_Bg

pre 10 godina

@chasida, gresite, tudjoj veri, obicajima i tradiciji se ismevaju i pisu ovde svakakve komentare, upravo nasi, kvazivernici, kojima se obrazovanje svodi na ono rekla-kazala, i tako "sa kolena na koleno"! Nije sve u tome biti vernik, krstiti se i vencavati u Crkvi, slaviti slavu i busati se u prsa, treba se skolovati, obrazovati, putovati ili bar poslusati one koji su, tu mogucnost imali! Ali, tezak je to posao za njih, lakse je lupetati o necemu, o cemu pojma nemas, tek da budes glavni medju slicnima! Dakle, manite se vise ATEISTA, jer mnogi od njih daleko vise znaju o veri, obicajima i tradiciji svog i drugih naroda, od samih vernika, i to je fakat!

OLIVEROLIVER

pre 10 godina

Bio sam u Jad Vasemu pre 3 godine.
Sramota da mi nemamo centralno obelezje stradanja Srba u 20. veku. a pogotovo u Jasenovcu i u drugim logorima.
Nikolic jeste predsednik i muslimana ali al-Aksu posecuju samo muslimani.
Ne-muslimanima je pristup zabranjen!

Putnik Nenamernik

pre 10 godina

"Palestini nanose veliku nepravdu ovi koji su usred pustinje napravili drzavu" (Veerghoen, 30. april 2013 08:07)

Nekim ljudima i dalje treba crtati da je Tito mrtav vec 33 godine, a da su se za to vreme mnoge politicke cinjenice u svetu promenile. Politika podrske Palestine na stetu Izraela kostala je nas (SFRJ) previse. Titu je podrska Palestini otvorila vrata ka nesvrstanim muslimanskim zemljama. Ali to ga je kostalo odsustvom diplomatskih veza sa Izrelom. Da je Tito bio ziv jos 10 godina shvatio bi da bi morao kad-tad da ostro okrene kormilo Jugo-broda, bas kao i 1948 sa Staljinom, i da u jednom trenutku Arafatu kaze "ne", a da se ka Izrealu otvori. Nastavljaci njegove politike, nazaloost, nisu shvatili da je politika promenljiva kategorija, da drzava nije manastir u kome mozes da zivis kao u srednjem veku, drzeci se nekih odavno prevazidjenih principa.

Sto je najgore, ti isti Palestinci koje smo, po inerciji iz Titovog doba, nastavili da ljubimo, su dolazili kao placenici u Bosnu i na Kosovo i tamo ubijali Srbe. A Izrael nije priznao nezavisno Kosovo. Svejedno, vama su i dalje Palestinci drazi, a Irazelci losi momci.

Nemam komentar zaista.

Znam za jadac !

pre 10 godina

Tacno tako. Zabranjen je pristup Hrišćanima Al Aksi. Ja sam bio pre dve godine, obišao sam sve svetinje sem Al Akse. Isključivo je odobren pristup muslimanima.

Čovek iz senke

pre 10 godina

Narod koji je vekovima bio ubijan i koji je bio izgubljen u svakom prevodu, danas je jači od nekih koji su sebe uvek pronalazili kad je trebalo.

krkix

pre 10 godina

Daj da te Gospod opameti tamo, ako su hteli da te odvedu gde treba, posto ces uskoro ti biti jedina legitimna institucija u Srbiji. Pomozi Boze.

Nik

pre 10 godina

A zasto nece posetiti dzamiju Al-Aksa? A posecuje hriscanske i jevrejske objekte. Valjda Nikolic je i predsednik muslimana Srbije. Sramota!
(Adrian, 30. april 2013 08:16)

Reci cu ti(tj. parafrazirati) sta je nama vodic rekao... "Vidite li onu zlatnu kupolu? Nemojte ni slucajno da zalazite tamo! Ne salim se... Ko se tamo izgubi, izgubio je glavu!"

P.s. Nemam nista protiv muslimana, ali morate praviti razliku izmedju 'obicnih' i ORTODOKSNIH vernika! Mozda smesno/glupo zvuci, ali je vrlo ozbiljna stvar...

Peca

pre 10 godina

Slazem se sa Slavicom, da napravimo zid placa, ali ne u pionirskom parku vec pored skupstine, jer nam ostaje samo da placemo kad vlada donese neku odluku.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Imamo slicne probleme unutar drzave. Samo sto oni svoj sistemski resavaju godinama,misleci na Palestinu. Dok mi nas resavamo pedeset godina,i dalje se ne zna apsolutno nista.
(Sanjica, 30. april 2013 08:54)

Zaboravila si jednu sitnicu. SAD. Da je nama ta sitnica...a da je oni nemaju, već odavno ne bi bilo ni njih. Capisce?

chasida

pre 10 godina

Bili ateisti ili ne, poštujte tuđu veru, kulturu i tradiciju, umesto da zamerate i ismevate. Ružno je i ne priliči odraslim osobama.

Adam

pre 10 godina

koliko samo zluradih, neobavestenih, zatucanih komentara. i neka mi neko objasni zasto su neki u Srbiji toliko protiv drzave Izrael ????? za promenu dodjite i vidite kakva je to drzava, drzava u kojoj sve funkcionise, drzava koja je od pustinje napravila plodno zemljiste, dok Arapske drzave da nemaju naftu ne znam sta bi jeli, pesak...drzava koja je najtolerantnija na bliskom istoku, u kojoj svaki Palestinac, Arapin ima veca prava nego u okruzenju, eto za sve neobavestene. nije sramota uciti i uvideti greske, to je samo put za svetliju buducnost.

Milijana Šoštar

pre 10 godina

Eh, u 21. veku mi uz pomoć Izraelaca i Arapa treba da podižemo poljoprivredu iz zaostalosti. Eto gde su nas prethodnici doveli...

Predator

pre 10 godina

Neke stvari jesu za humor, salu a neke svakako nisu. Vidim da se ovde neki podsmehuju Zidu placa i porede ga sa bankomatom, pa mislim stvarno, neki su zivoti ipak stradali, i to neki vec milioni njih i to stvarno nije model po kojem treba biti duhovit. Ljudski je da Nikolic tokom posete Izraela poseti i Zid placa koji godisnje poseti milion turista.

Molba

pre 10 godina

Ovi sto misle da su duhoviti neka pogledaju sliku i vide sta pise na podu.I neka malo ocute i zbog srpskog naroda i zbog jevrejskog.
I neka nas ne podsecaju na greske i radikala i socijalista i demokrata i...
Svima nam je pun kufer.I gresaka i podsecanja i blata i gubitaka...
Hvala.

Stanley

pre 10 godina

Valjda ce se Srbija okrenuti da radi slicno, ako ne i isto, kao i Izrael. Mozemo mnooooogooo toga da naucimo kako da odradimo to sto nama kao narodu ide u prilog. Jasno je svima, treba da se od price 'samo' okrenuti radu i radu........mnogo smo lenj i neradan narod koji cak i u mnogim situacijama, ne zeli ni da nauci nesto od drugih.........

Sumadinac

pre 10 godina

Negde se stalno provlaci ta spona izmedju srpskog i jevrejskog naroda, i ada je u pitanju Drugi svetski rat, oba naroda su tesko stradala i sad kada se za Srbe resava pitanje Kosova negde se to povezuje sa Jevrejima i Izraelom. Sve u svemu ta dva naroda su duboko povezana I ova Nikoliceva poseta samo ide u prilog toj cinjenici.

Slavica

pre 10 godina

Ja predlažem, da se u Pionirskom parku (preko puta Savezne skupštine) napravi i naš ZID PLACA. Neka svaki građanin Srbije donese svoj kamen tereta, bola, patnje, nemaštine, bede, izgubljenih godina života, besciljne mladosti...
Da ne nabrajam, spisak je podugačak.Pa kada bi ga ređali u visinu došlo bi Marsa a po dužini bi obmotali zemaljsku kuglu. A oni, što nas ovako upropastiše i žive poubijaše neka donsu gromade stena da se i ovde dijametralno razlikujemo. Jer je njihova muka i patnja veća.
.
Slavica Kovačević

Sanjica

pre 10 godina

Imamo slicne probleme unutar drzave. Samo sto oni svoj sistemski resavaju godinama,misleci na Palestinu. Dok mi nas resavamo pedeset godina,i dalje se ne zna apsolutno nista.

Molba

pre 10 godina

Ovi sto misle da su duhoviti neka pogledaju sliku i vide sta pise na podu.I neka malo ocute i zbog srpskog naroda i zbog jevrejskog.
I neka nas ne podsecaju na greske i radikala i socijalista i demokrata i...
Svima nam je pun kufer.I gresaka i podsecanja i blata i gubitaka...
Hvala.

Slavica

pre 10 godina

Ja predlažem, da se u Pionirskom parku (preko puta Savezne skupštine) napravi i naš ZID PLACA. Neka svaki građanin Srbije donese svoj kamen tereta, bola, patnje, nemaštine, bede, izgubljenih godina života, besciljne mladosti...
Da ne nabrajam, spisak je podugačak.Pa kada bi ga ređali u visinu došlo bi Marsa a po dužini bi obmotali zemaljsku kuglu. A oni, što nas ovako upropastiše i žive poubijaše neka donsu gromade stena da se i ovde dijametralno razlikujemo. Jer je njihova muka i patnja veća.
.
Slavica Kovačević

I Ministarstvo za secanje osnovati

pre 10 godina

Kad bismo bar 20% bili kao oni gde bi nam bio kraj!
Za pocetak napravite Memorijaln centar za sve proterane i genocidisane Srbe predsednice, osnujmo nas Vizental centar koji ce juriti ove Haradinaje, Gotovine, Orice, Ganica... Bar da mirno ne spavaju do kraja zivota, samo to.
Dokle to ne uradimo ponovo ce nas neki Pavelic, Kepiro, Taci i ostali slobodni gradjani sveta mirno ubijati nekaznjeno.

Adam

pre 10 godina

koliko samo zluradih, neobavestenih, zatucanih komentara. i neka mi neko objasni zasto su neki u Srbiji toliko protiv drzave Izrael ????? za promenu dodjite i vidite kakva je to drzava, drzava u kojoj sve funkcionise, drzava koja je od pustinje napravila plodno zemljiste, dok Arapske drzave da nemaju naftu ne znam sta bi jeli, pesak...drzava koja je najtolerantnija na bliskom istoku, u kojoj svaki Palestinac, Arapin ima veca prava nego u okruzenju, eto za sve neobavestene. nije sramota uciti i uvideti greske, to je samo put za svetliju buducnost.

Putnik Nenamernik

pre 10 godina

"Palestini nanose veliku nepravdu ovi koji su usred pustinje napravili drzavu" (Veerghoen, 30. april 2013 08:07)

Nekim ljudima i dalje treba crtati da je Tito mrtav vec 33 godine, a da su se za to vreme mnoge politicke cinjenice u svetu promenile. Politika podrske Palestine na stetu Izraela kostala je nas (SFRJ) previse. Titu je podrska Palestini otvorila vrata ka nesvrstanim muslimanskim zemljama. Ali to ga je kostalo odsustvom diplomatskih veza sa Izrelom. Da je Tito bio ziv jos 10 godina shvatio bi da bi morao kad-tad da ostro okrene kormilo Jugo-broda, bas kao i 1948 sa Staljinom, i da u jednom trenutku Arafatu kaze "ne", a da se ka Izrealu otvori. Nastavljaci njegove politike, nazaloost, nisu shvatili da je politika promenljiva kategorija, da drzava nije manastir u kome mozes da zivis kao u srednjem veku, drzeci se nekih odavno prevazidjenih principa.

Sto je najgore, ti isti Palestinci koje smo, po inerciji iz Titovog doba, nastavili da ljubimo, su dolazili kao placenici u Bosnu i na Kosovo i tamo ubijali Srbe. A Izrael nije priznao nezavisno Kosovo. Svejedno, vama su i dalje Palestinci drazi, a Irazelci losi momci.

Nemam komentar zaista.

chasida

pre 10 godina

Bili ateisti ili ne, poštujte tuđu veru, kulturu i tradiciju, umesto da zamerate i ismevate. Ružno je i ne priliči odraslim osobama.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Imamo slicne probleme unutar drzave. Samo sto oni svoj sistemski resavaju godinama,misleci na Palestinu. Dok mi nas resavamo pedeset godina,i dalje se ne zna apsolutno nista.
(Sanjica, 30. april 2013 08:54)

Zaboravila si jednu sitnicu. SAD. Da je nama ta sitnica...a da je oni nemaju, već odavno ne bi bilo ni njih. Capisce?

Sanja_Bg

pre 10 godina

@chasida, gresite, tudjoj veri, obicajima i tradiciji se ismevaju i pisu ovde svakakve komentare, upravo nasi, kvazivernici, kojima se obrazovanje svodi na ono rekla-kazala, i tako "sa kolena na koleno"! Nije sve u tome biti vernik, krstiti se i vencavati u Crkvi, slaviti slavu i busati se u prsa, treba se skolovati, obrazovati, putovati ili bar poslusati one koji su, tu mogucnost imali! Ali, tezak je to posao za njih, lakse je lupetati o necemu, o cemu pojma nemas, tek da budes glavni medju slicnima! Dakle, manite se vise ATEISTA, jer mnogi od njih daleko vise znaju o veri, obicajima i tradiciji svog i drugih naroda, od samih vernika, i to je fakat!

Nik

pre 10 godina

A zasto nece posetiti dzamiju Al-Aksa? A posecuje hriscanske i jevrejske objekte. Valjda Nikolic je i predsednik muslimana Srbije. Sramota!
(Adrian, 30. april 2013 08:16)

Reci cu ti(tj. parafrazirati) sta je nama vodic rekao... "Vidite li onu zlatnu kupolu? Nemojte ni slucajno da zalazite tamo! Ne salim se... Ko se tamo izgubi, izgubio je glavu!"

P.s. Nemam nista protiv muslimana, ali morate praviti razliku izmedju 'obicnih' i ORTODOKSNIH vernika! Mozda smesno/glupo zvuci, ali je vrlo ozbiljna stvar...

OLIVEROLIVER

pre 10 godina

Bio sam u Jad Vasemu pre 3 godine.
Sramota da mi nemamo centralno obelezje stradanja Srba u 20. veku. a pogotovo u Jasenovcu i u drugim logorima.
Nikolic jeste predsednik i muslimana ali al-Aksu posecuju samo muslimani.
Ne-muslimanima je pristup zabranjen!

Stanley

pre 10 godina

Valjda ce se Srbija okrenuti da radi slicno, ako ne i isto, kao i Izrael. Mozemo mnooooogooo toga da naucimo kako da odradimo to sto nama kao narodu ide u prilog. Jasno je svima, treba da se od price 'samo' okrenuti radu i radu........mnogo smo lenj i neradan narod koji cak i u mnogim situacijama, ne zeli ni da nauci nesto od drugih.........

Znam za jadac !

pre 10 godina

Tacno tako. Zabranjen je pristup Hrišćanima Al Aksi. Ja sam bio pre dve godine, obišao sam sve svetinje sem Al Akse. Isključivo je odobren pristup muslimanima.

Peca

pre 10 godina

Slazem se sa Slavicom, da napravimo zid placa, ali ne u pionirskom parku vec pored skupstine, jer nam ostaje samo da placemo kad vlada donese neku odluku.

Sumadinac

pre 10 godina

Negde se stalno provlaci ta spona izmedju srpskog i jevrejskog naroda, i ada je u pitanju Drugi svetski rat, oba naroda su tesko stradala i sad kada se za Srbe resava pitanje Kosova negde se to povezuje sa Jevrejima i Izraelom. Sve u svemu ta dva naroda su duboko povezana I ova Nikoliceva poseta samo ide u prilog toj cinjenici.

Predator

pre 10 godina

Neke stvari jesu za humor, salu a neke svakako nisu. Vidim da se ovde neki podsmehuju Zidu placa i porede ga sa bankomatom, pa mislim stvarno, neki su zivoti ipak stradali, i to neki vec milioni njih i to stvarno nije model po kojem treba biti duhovit. Ljudski je da Nikolic tokom posete Izraela poseti i Zid placa koji godisnje poseti milion turista.

Čovek iz senke

pre 10 godina

Narod koji je vekovima bio ubijan i koji je bio izgubljen u svakom prevodu, danas je jači od nekih koji su sebe uvek pronalazili kad je trebalo.

Tanja T.

pre 10 godina

Istorijski gledano oni zaista i jesu vredni divljenja, a posmatrajuci ih u sadasnjem vremenu, izuzetno ekonomski jaka drzava, koja mnogima treba da sluzi kao primer.

Milijana Šoštar

pre 10 godina

Eh, u 21. veku mi uz pomoć Izraelaca i Arapa treba da podižemo poljoprivredu iz zaostalosti. Eto gde su nas prethodnici doveli...

ljilja

pre 10 godina

Kroz istoriju nasa dva naroda su mnogo patila i delili istu sudbinu,stoga ostvarivanje nasih ciljeva i priblizavanje Americi mnogo je lakse preko Izraela.

Sanjica

pre 10 godina

Imamo slicne probleme unutar drzave. Samo sto oni svoj sistemski resavaju godinama,misleci na Palestinu. Dok mi nas resavamo pedeset godina,i dalje se ne zna apsolutno nista.

krkix

pre 10 godina

Daj da te Gospod opameti tamo, ako su hteli da te odvedu gde treba, posto ces uskoro ti biti jedina legitimna institucija u Srbiji. Pomozi Boze.

Srbin 100%

pre 10 godina

Nazalost postoji ta tragicna sudbina dva naroda koja ce nas uvek povezivati,nadam se da ce predsednik uspeti u misiji priblizavanja stavova nasih drzava povodom kljucnih pitanja koja nas opterecuju

Histocit

pre 10 godina

Pa kad bi se makar malo ugledali na njih, mozda bismo i mogli da se malo uzdignemo iz pepela. Oni su bili proganjani i unistavani, mozda i vise od nas, a kakvi su sada...trebali bi malo da ucimo od njih.

dany00

pre 10 godina

Svaka čast. Nikolić se pokazao kao odličan izbor za predsednika, toliko samouveren,staložen i smiren čovek kakav i treba da bude jedan predsednik.

pametno

pre 10 godina

Mislim da Jevreji nisu nista pametniji od nas,niti sposobniji.Razlika je u politickom rukovodstvu koje je nas upropastilo,a njih izvelo na pravi put...No,mislim da se situacija sada polako menja.Nadam se da cemo imati neke benefite od ove Nikoliceve posete.
(Individualizam, 30. april 2013 21:37)
Sam demantujes sebe,pametniji su od nas jer su izabrali prave ljude koji su vodili dobru politiku za razliku od nas koji smo deset godina propadali

ja se nama divim

pre 10 godina

Mi smo vise za divljenje, kad cutimo i trpimo da ti obidjes pola sveta za nepunu godinu o nasem trosku, a koliko vidim nigde jos ni dinara od onih silnih obecanih milijardi investicija.

muvrin

pre 10 godina

Potrebno je družiti se sa ljudima ! Tuđa iskustva svakome može poslužiti kao nauk za svoja shvatanja i viđenja života !! Zato se divim potezima našeg predsednika Tome Nikolića koji ima sluha za prave poteze !!! I mi , narod koga on vodi trebamo učiti kako se treba ponašati sa ljudima !!!

Marinazg

pre 10 godina

"Vi na Balkanu prolazite kroz fazu evrointregracija, koje sada oživljavaju. Veoma sam srećan što EU sada ozbiljno razmatra mogućnost da prihvati Srbiju kao novu članicu. Takođe sam veoma srećan zbog vašeg dijaloga sa Kosovom. Svi konflikti treba da budu razrešeni dijalogom", poručio je Peres.

Ovo je potvrda izreke da nije važno što se kaže, već tko to kaže. Ovj put je naš prijatelj Peres.

tesko nama

pre 10 godina

Srbi su kroz istoriju mnogo patili,svaki rat koji je srpski narod vodio bio je oslobodilacki a iz svakog je izasao sa manjom teritorijom i kao genocidan narod a jedini je imao regularnu vojsku ciji su oficiri zavrsili u Hagu a vodje paravojnih formacija ispadose heroji

bole77

pre 10 godina

Treba dovesti Izraelske biznismene u Srbiju, znamo da su mocni i bogati. Prijateljski odnosi su jedno, a poslovni drugo.
(Jole, 30. april 2013 18:03)
Iz prijateljskih odnosa se razvijaju i poslovni,dobra saradnja i medjusobno poverenje dovesce investitore i na nase prostore

muvrin

pre 10 godina

Potrebno je družiti se sa ljudima ! Tuđa iskustva svakome može poslužiti kao nauk za svoja shvatanja i viđenja života !! Zato se divim potezima našeg predsednika Tome Nikolića koji ima sluha za prave poteze !!! I mi , narod koga on vodi trebamo učiti kako se treba ponašati sa ljudima !!!

Individualizam

pre 10 godina

Mislim da Jevreji nisu nista pametniji od nas,niti sposobniji.Razlika je u politickom rukovodstvu koje je nas upropastilo,a njih izvelo na pravi put...No,mislim da se situacija sada polako menja.Nadam se da cemo imati neke benefite od ove Nikoliceve posete.

пандуревић

pre 10 godina

треба да се угледамо макар мало на њих,дивим се нашем председнику.

Zorica

pre 10 godina

Posto nam je potreba za stranim investitorima porasla do kriticnog nivoa, ova poseta je bila pun pogodak i nadam se da ce ih biti jos mnogo.

Алфа Ромео

pre 10 godina

Из неког мени непознатог разлога, квалитет односа Србије и Израела је у времену после Другог светског рата константно стагнирао. Ништа се није поправило ни у периоду од пада комунизма па наовамо. Једноставно све се завршавало на спорадичним посетама појединих званичника и великим речима које нису претваране у дела. Искрено се надам да ће ова посета донети квалитативни помак у односима, јер сам сигуран да обе државе од тога могу имати само корист.

Despina

pre 10 godina

Sastanci Tomislava Nikolića imaju za cilj privlačenje stranih investicija, koji će omogućiti ekonomski prosparitet naše države. Izrael ima najbolji sistem za navodnjavanje na svetu. Srbija ima potencijala i visokoobrazavanu i visokokvalifikovanu radnu snagu koja će moći našu državu izvući iz krize, ali nismo u mogućnosti stvaranja novih tehnologija.Srbija i Izrael zajedničkom bilateralnom saradnjom i investiranjem imati obostranu dobit.Državni vrh i članovi vlade zaista na najbolji mogući način predstavljaju našu zemlju svuda u svetu. U ovom trenutku zaista možemo očekivati ekonomski oporavak. Ovako predstavljanje Srbije u svetu nismo mogli da vidimo više od trideset godina. Potpuno podržavam naprednjake. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

dany00

pre 10 godina

Svaka čast. Nikolić se pokazao kao odličan izbor za predsednika, toliko samouveren,staložen i smiren čovek kakav i treba da bude jedan predsednik.

Sumadinac

pre 10 godina

Negde se stalno provlaci ta spona izmedju srpskog i jevrejskog naroda, i ada je u pitanju Drugi svetski rat, oba naroda su tesko stradala i sad kada se za Srbe resava pitanje Kosova negde se to povezuje sa Jevrejima i Izraelom. Sve u svemu ta dva naroda su duboko povezana I ova Nikoliceva poseta samo ide u prilog toj cinjenici.

Putnik Nenamernik

pre 10 godina

"Palestini nanose veliku nepravdu ovi koji su usred pustinje napravili drzavu" (Veerghoen, 30. april 2013 08:07)

Nekim ljudima i dalje treba crtati da je Tito mrtav vec 33 godine, a da su se za to vreme mnoge politicke cinjenice u svetu promenile. Politika podrske Palestine na stetu Izraela kostala je nas (SFRJ) previse. Titu je podrska Palestini otvorila vrata ka nesvrstanim muslimanskim zemljama. Ali to ga je kostalo odsustvom diplomatskih veza sa Izrelom. Da je Tito bio ziv jos 10 godina shvatio bi da bi morao kad-tad da ostro okrene kormilo Jugo-broda, bas kao i 1948 sa Staljinom, i da u jednom trenutku Arafatu kaze "ne", a da se ka Izrealu otvori. Nastavljaci njegove politike, nazaloost, nisu shvatili da je politika promenljiva kategorija, da drzava nije manastir u kome mozes da zivis kao u srednjem veku, drzeci se nekih odavno prevazidjenih principa.

Sto je najgore, ti isti Palestinci koje smo, po inerciji iz Titovog doba, nastavili da ljubimo, su dolazili kao placenici u Bosnu i na Kosovo i tamo ubijali Srbe. A Izrael nije priznao nezavisno Kosovo. Svejedno, vama su i dalje Palestinci drazi, a Irazelci losi momci.

Nemam komentar zaista.

I Ministarstvo za secanje osnovati

pre 10 godina

Kad bismo bar 20% bili kao oni gde bi nam bio kraj!
Za pocetak napravite Memorijaln centar za sve proterane i genocidisane Srbe predsednice, osnujmo nas Vizental centar koji ce juriti ove Haradinaje, Gotovine, Orice, Ganica... Bar da mirno ne spavaju do kraja zivota, samo to.
Dokle to ne uradimo ponovo ce nas neki Pavelic, Kepiro, Taci i ostali slobodni gradjani sveta mirno ubijati nekaznjeno.

Adam

pre 10 godina

koliko samo zluradih, neobavestenih, zatucanih komentara. i neka mi neko objasni zasto su neki u Srbiji toliko protiv drzave Izrael ????? za promenu dodjite i vidite kakva je to drzava, drzava u kojoj sve funkcionise, drzava koja je od pustinje napravila plodno zemljiste, dok Arapske drzave da nemaju naftu ne znam sta bi jeli, pesak...drzava koja je najtolerantnija na bliskom istoku, u kojoj svaki Palestinac, Arapin ima veca prava nego u okruzenju, eto za sve neobavestene. nije sramota uciti i uvideti greske, to je samo put za svetliju buducnost.

ljilja

pre 10 godina

Kroz istoriju nasa dva naroda su mnogo patila i delili istu sudbinu,stoga ostvarivanje nasih ciljeva i priblizavanje Americi mnogo je lakse preko Izraela.

Nik

pre 10 godina

A zasto nece posetiti dzamiju Al-Aksa? A posecuje hriscanske i jevrejske objekte. Valjda Nikolic je i predsednik muslimana Srbije. Sramota!
(Adrian, 30. april 2013 08:16)

Reci cu ti(tj. parafrazirati) sta je nama vodic rekao... "Vidite li onu zlatnu kupolu? Nemojte ni slucajno da zalazite tamo! Ne salim se... Ko se tamo izgubi, izgubio je glavu!"

P.s. Nemam nista protiv muslimana, ali morate praviti razliku izmedju 'obicnih' i ORTODOKSNIH vernika! Mozda smesno/glupo zvuci, ali je vrlo ozbiljna stvar...

Molba

pre 10 godina

Ovi sto misle da su duhoviti neka pogledaju sliku i vide sta pise na podu.I neka malo ocute i zbog srpskog naroda i zbog jevrejskog.
I neka nas ne podsecaju na greske i radikala i socijalista i demokrata i...
Svima nam je pun kufer.I gresaka i podsecanja i blata i gubitaka...
Hvala.

Srbin 100%

pre 10 godina

Nazalost postoji ta tragicna sudbina dva naroda koja ce nas uvek povezivati,nadam se da ce predsednik uspeti u misiji priblizavanja stavova nasih drzava povodom kljucnih pitanja koja nas opterecuju

muvrin

pre 10 godina

Potrebno je družiti se sa ljudima ! Tuđa iskustva svakome može poslužiti kao nauk za svoja shvatanja i viđenja života !! Zato se divim potezima našeg predsednika Tome Nikolića koji ima sluha za prave poteze !!! I mi , narod koga on vodi trebamo učiti kako se treba ponašati sa ljudima !!!

Slavica

pre 10 godina

Ja predlažem, da se u Pionirskom parku (preko puta Savezne skupštine) napravi i naš ZID PLACA. Neka svaki građanin Srbije donese svoj kamen tereta, bola, patnje, nemaštine, bede, izgubljenih godina života, besciljne mladosti...
Da ne nabrajam, spisak je podugačak.Pa kada bi ga ređali u visinu došlo bi Marsa a po dužini bi obmotali zemaljsku kuglu. A oni, što nas ovako upropastiše i žive poubijaše neka donsu gromade stena da se i ovde dijametralno razlikujemo. Jer je njihova muka i patnja veća.
.
Slavica Kovačević

Predator

pre 10 godina

Neke stvari jesu za humor, salu a neke svakako nisu. Vidim da se ovde neki podsmehuju Zidu placa i porede ga sa bankomatom, pa mislim stvarno, neki su zivoti ipak stradali, i to neki vec milioni njih i to stvarno nije model po kojem treba biti duhovit. Ljudski je da Nikolic tokom posete Izraela poseti i Zid placa koji godisnje poseti milion turista.

muvrin

pre 10 godina

Potrebno je družiti se sa ljudima ! Tuđa iskustva svakome može poslužiti kao nauk za svoja shvatanja i viđenja života !! Zato se divim potezima našeg predsednika Tome Nikolića koji ima sluha za prave poteze !!! I mi , narod koga on vodi trebamo učiti kako se treba ponašati sa ljudima !!!

Sanjica

pre 10 godina

Imamo slicne probleme unutar drzave. Samo sto oni svoj sistemski resavaju godinama,misleci na Palestinu. Dok mi nas resavamo pedeset godina,i dalje se ne zna apsolutno nista.

Milijana Šoštar

pre 10 godina

Eh, u 21. veku mi uz pomoć Izraelaca i Arapa treba da podižemo poljoprivredu iz zaostalosti. Eto gde su nas prethodnici doveli...

Čovek iz senke

pre 10 godina

Narod koji je vekovima bio ubijan i koji je bio izgubljen u svakom prevodu, danas je jači od nekih koji su sebe uvek pronalazili kad je trebalo.

OLIVEROLIVER

pre 10 godina

Bio sam u Jad Vasemu pre 3 godine.
Sramota da mi nemamo centralno obelezje stradanja Srba u 20. veku. a pogotovo u Jasenovcu i u drugim logorima.
Nikolic jeste predsednik i muslimana ali al-Aksu posecuju samo muslimani.
Ne-muslimanima je pristup zabranjen!

Individualizam

pre 10 godina

Mislim da Jevreji nisu nista pametniji od nas,niti sposobniji.Razlika je u politickom rukovodstvu koje je nas upropastilo,a njih izvelo na pravi put...No,mislim da se situacija sada polako menja.Nadam se da cemo imati neke benefite od ove Nikoliceve posete.

пандуревић

pre 10 godina

треба да се угледамо макар мало на њих,дивим се нашем председнику.

Znam za jadac !

pre 10 godina

Tacno tako. Zabranjen je pristup Hrišćanima Al Aksi. Ja sam bio pre dve godine, obišao sam sve svetinje sem Al Akse. Isključivo je odobren pristup muslimanima.

Tanja T.

pre 10 godina

Istorijski gledano oni zaista i jesu vredni divljenja, a posmatrajuci ih u sadasnjem vremenu, izuzetno ekonomski jaka drzava, koja mnogima treba da sluzi kao primer.

Histocit

pre 10 godina

Pa kad bi se makar malo ugledali na njih, mozda bismo i mogli da se malo uzdignemo iz pepela. Oni su bili proganjani i unistavani, mozda i vise od nas, a kakvi su sada...trebali bi malo da ucimo od njih.

Stanley

pre 10 godina

Valjda ce se Srbija okrenuti da radi slicno, ako ne i isto, kao i Izrael. Mozemo mnooooogooo toga da naucimo kako da odradimo to sto nama kao narodu ide u prilog. Jasno je svima, treba da se od price 'samo' okrenuti radu i radu........mnogo smo lenj i neradan narod koji cak i u mnogim situacijama, ne zeli ni da nauci nesto od drugih.........

Marinazg

pre 10 godina

"Vi na Balkanu prolazite kroz fazu evrointregracija, koje sada oživljavaju. Veoma sam srećan što EU sada ozbiljno razmatra mogućnost da prihvati Srbiju kao novu članicu. Takođe sam veoma srećan zbog vašeg dijaloga sa Kosovom. Svi konflikti treba da budu razrešeni dijalogom", poručio je Peres.

Ovo je potvrda izreke da nije važno što se kaže, već tko to kaže. Ovj put je naš prijatelj Peres.

chasida

pre 10 godina

Bili ateisti ili ne, poštujte tuđu veru, kulturu i tradiciju, umesto da zamerate i ismevate. Ružno je i ne priliči odraslim osobama.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Imamo slicne probleme unutar drzave. Samo sto oni svoj sistemski resavaju godinama,misleci na Palestinu. Dok mi nas resavamo pedeset godina,i dalje se ne zna apsolutno nista.
(Sanjica, 30. april 2013 08:54)

Zaboravila si jednu sitnicu. SAD. Da je nama ta sitnica...a da je oni nemaju, već odavno ne bi bilo ni njih. Capisce?

tesko nama

pre 10 godina

Srbi su kroz istoriju mnogo patili,svaki rat koji je srpski narod vodio bio je oslobodilacki a iz svakog je izasao sa manjom teritorijom i kao genocidan narod a jedini je imao regularnu vojsku ciji su oficiri zavrsili u Hagu a vodje paravojnih formacija ispadose heroji

Peca

pre 10 godina

Slazem se sa Slavicom, da napravimo zid placa, ali ne u pionirskom parku vec pored skupstine, jer nam ostaje samo da placemo kad vlada donese neku odluku.

Sanja_Bg

pre 10 godina

@chasida, gresite, tudjoj veri, obicajima i tradiciji se ismevaju i pisu ovde svakakve komentare, upravo nasi, kvazivernici, kojima se obrazovanje svodi na ono rekla-kazala, i tako "sa kolena na koleno"! Nije sve u tome biti vernik, krstiti se i vencavati u Crkvi, slaviti slavu i busati se u prsa, treba se skolovati, obrazovati, putovati ili bar poslusati one koji su, tu mogucnost imali! Ali, tezak je to posao za njih, lakse je lupetati o necemu, o cemu pojma nemas, tek da budes glavni medju slicnima! Dakle, manite se vise ATEISTA, jer mnogi od njih daleko vise znaju o veri, obicajima i tradiciji svog i drugih naroda, od samih vernika, i to je fakat!

krkix

pre 10 godina

Daj da te Gospod opameti tamo, ako su hteli da te odvedu gde treba, posto ces uskoro ti biti jedina legitimna institucija u Srbiji. Pomozi Boze.

ja se nama divim

pre 10 godina

Mi smo vise za divljenje, kad cutimo i trpimo da ti obidjes pola sveta za nepunu godinu o nasem trosku, a koliko vidim nigde jos ni dinara od onih silnih obecanih milijardi investicija.

bole77

pre 10 godina

Treba dovesti Izraelske biznismene u Srbiju, znamo da su mocni i bogati. Prijateljski odnosi su jedno, a poslovni drugo.
(Jole, 30. april 2013 18:03)
Iz prijateljskih odnosa se razvijaju i poslovni,dobra saradnja i medjusobno poverenje dovesce investitore i na nase prostore

pametno

pre 10 godina

Mislim da Jevreji nisu nista pametniji od nas,niti sposobniji.Razlika je u politickom rukovodstvu koje je nas upropastilo,a njih izvelo na pravi put...No,mislim da se situacija sada polako menja.Nadam se da cemo imati neke benefite od ove Nikoliceve posete.
(Individualizam, 30. april 2013 21:37)
Sam demantujes sebe,pametniji su od nas jer su izabrali prave ljude koji su vodili dobru politiku za razliku od nas koji smo deset godina propadali

Zorica

pre 10 godina

Posto nam je potreba za stranim investitorima porasla do kriticnog nivoa, ova poseta je bila pun pogodak i nadam se da ce ih biti jos mnogo.

Despina

pre 10 godina

Sastanci Tomislava Nikolića imaju za cilj privlačenje stranih investicija, koji će omogućiti ekonomski prosparitet naše države. Izrael ima najbolji sistem za navodnjavanje na svetu. Srbija ima potencijala i visokoobrazavanu i visokokvalifikovanu radnu snagu koja će moći našu državu izvući iz krize, ali nismo u mogućnosti stvaranja novih tehnologija.Srbija i Izrael zajedničkom bilateralnom saradnjom i investiranjem imati obostranu dobit.Državni vrh i članovi vlade zaista na najbolji mogući način predstavljaju našu zemlju svuda u svetu. U ovom trenutku zaista možemo očekivati ekonomski oporavak. Ovako predstavljanje Srbije u svetu nismo mogli da vidimo više od trideset godina. Potpuno podržavam naprednjake. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

Алфа Ромео

pre 10 godina

Из неког мени непознатог разлога, квалитет односа Србије и Израела је у времену после Другог светског рата константно стагнирао. Ништа се није поправило ни у периоду од пада комунизма па наовамо. Једноставно све се завршавало на спорадичним посетама појединих званичника и великим речима које нису претваране у дела. Искрено се надам да ће ова посета донети квалитативни помак у односима, јер сам сигуран да обе државе од тога могу имати само корист.