Utorak, 30.04.2013.

00:04

Bez dogovora Vlade i Srba sa KiM

Sastanak Srba sa severa KiM i predstavnika Vlade bez dogovora. Srbi zatražili ocenu ustavnosti sporazuma, a Dačić poručio da "referendum sada nema smisla".

Izvor: B92

Bez dogovora Vlade i Srba sa KiM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

254 Komentari

Sortiraj po:

Бурек

pre 10 godina

Да је договор идеалан, није. Тога смо сви свесни али надљудским напором предлог који је био десетоструко гори смо успели да обрнемо тако да много више иде у прилог нама него Албанцима. У таквој ситуацији многи би морали бити свесни да је ово највише што се могло добити. А представници Срба са севера би могли мало и да обрате пажњу на своје сународнике јужно од Ибра којима је ово спас. Јер ако то не ураде постоји озбиљна опасност по њих да ово противљење буде схваћено искључиво као борба за њихове личне привилегије.

Demetra

pre 10 godina

Srbi sa severa KiM, moraju da prihvate ovaj sporazum jer je u interesu našeg naroda i države. Implementacija sporazuma predstavlja modernizaciju društva, jačanje državnih institucija, normalizaciju odnosa između Srba i Albanca. Srbija ima pravo da misli o svom ekonomskom prosparitetu. Srbija ima budućnost samo sa naprednjacima na vlasti. Sramota da cela Srbija ispašta zbog njihovih prohteva jer će Srbija svakako sačuvati veće ingerencije implementacijom sporazuma. Sve tačke koje su postignute Srbija će ostvariti implementacijom sporazuma. Misli da Srbi sa Severa ne bi trebali da prave toliku farsu oko sporazuma, jer znamo da njima neodgovara prihvatanje bilo kakavog sporazuma. Srbi sa severa KiM zaista žele da ovakvo stanje ostane.

Милош Бобић

pre 10 godina

Молим да ми се објави коментар. Коментатор доле ме је ничим изазван са моје стране два пута прозвао са „ви велики букачи“ итд., па мислим да имам право да одговорим на провокацију. Ево коментара:
@nepatriJota:“@ Milos Bojic:covece ne ljuti se,svi ste vi patriJote veliki bukaci na netu... „. Букачи сте ви самозвани еУропејци. Стално причате о европским вредностима и правној држави, али само док те вредности и та права не почну да ометају вашу политику. Чим дође до таквог сукоба постајете безобзирни политички волунтаристи, онда сметају и устав и референдум на безалтернативном путу евроинтеграција. Боже мој, шта има да се изјашњава Уставни суд ако је скупштина усвојила споразум, а и референдум није потребан јер ем кошта ем се „зна“ да већина подржава споразум. „Европске вредности“ на делу, нема шта.

Plavetnilo

pre 10 godina

Trebalo bi da se Srbi sa Kosova urazume,da prihvate ovaj sporazum,to je najbolje za njih...Ne bi trebalo da otezavaju polozaj Vladi,dovoljno je sto su pregovarali sa Tacijem,sad jos moraju da se natezu i sa Srbima sa Kosova.

sretko

pre 10 godina

Referendum ne bi baš bio dobrodošao u ovom momentu. Međutim, i ako bude održan, ne sumnjam da će pokazati da Vučić i Nikolić za prihvatanje ovog kompromisnog rešenja imaju veliku podršku građana, jer je građanima jasno da Srbija nije mogla da izvuče više u ovim pregovorima, a takođe i da je građanima jasno da je Srbija morala da reši pitanje Kosova, i da nastavi proces evrointegracija, jer samo kao član EU Srbija može ekonomski da ojača, i da konačno krenemo sa ovog dna na kome smo već 20-tak godina.

Zarjebitno

pre 10 godina

Jedina gora bagra od albanskih mafijasa sa Kosova su mafijaska "braća" sa Kosova. Zalepljeni su kao krpelj na ovu jadnu drzavu. Dosta bre vise, 30g slusam o njima. Sta je sa ostatkom naroda? Sikter bre!

Sync

pre 10 godina

Najteze je Srbima da shvate koliko su neslozni, svak na svoju vodenicu vuce, a sto je potok presusio nema nikakve veze. Put, put, put pod noge!

Glasinac

pre 10 godina

Očigledno da Srbi sa severa KiM ne žele da se dogovore sa vladom Srbije oko prihvaćanja briselskog sporazuma. Interesantno je da sada traže ocenu ustavnosti a to do sada nisu tražili i ako na teritoriju Kosova ne može doći neki zvaničnik Srbije bez dozvole kosovskih vlasti. Prema Ustavu presednik Srbije ili predsednik Vlade Srbije bi mogao da doće na svaki deo teritorije svoje države , međutim kada je to u pitanju Priština to nije moguće bez dozvole kosovskih vlasti.Pošto Srbima sa severa KiM nije više prioritet referendum o njemu više ne treba razmišljati nego treba još sa njima razgovarati i potsetiti ih da je ovaj briselki sporazum veoma važan za budućnost Srbije i njenih građana i da niko nema pravo da Srbiju uništava.

DUNJEVACA

pre 10 godina

Odbijanje sporazuma, sada i refenduma trazeci sada da se Ustavni sud izjasni, Srbi sa severa KiM očigledno vode političku kampanju. Sa ciljem da se tamo zadrži nedefinisano i nekontrolisano stanje, bez razmišljanja o posledicama za ostale Srbe i državu Srbiju.Samo misle na svoje licne interese, bez obzira sto ce ostali biti njihovi taoci takve politike i stava.

Posmatrač

pre 10 godina

I slepci vide da se rukovodioci opština na severu kosova plaše da će im ispasti cucla iz usta ako sporazum počne da se primenjuje.Oni ustvari brinu za svoje blagostanje i privilegije.Kako to da se Rada Trajković ne buni protiv dogovora.

alex

pre 10 godina

Hrlimo u EU da bi:
- se poštovali zakoni (a ne poštuje se vrhunski zakonski akt Ustav)
- uvela pravna država a ne sme se na Ustavnom sudu postaviti pitanje ustavosti neke odluke.
- da bi dobili bolji kreditni rejting, tj da bi se lakše zaduživali, a zemlje sa nekad visokim kreditnim rejtingom, sada su pred bankrotom (npr Slovenija)
- da bi živeli bolje, a svima je jasno da je prividno bolji život pojedinih siromašnih članica EU bio samo na osnovu kreditnog zaduživanja te zemlje
- da bi došli strani investitiori koji će doneti nova radna mesta, a kapital ide tamo gde je radna snaga najjeftinija, i onog momenta kad se povećaju plate u Srbiji, oni će otići jer im se neće isplatiti da daju veće plate Srbima, kad mogu manje da plate Vijetnamce ili Indijce (primer ekonomskog buma u Kini ili razvoja Turske).
- da bi bili deo Evrope (kao da smo sad deo Marsa)
- da bi putovali bez viza (a sa čime da putujemo, kad Srbi uglavnom ionako idu na najjeftinije destinacije?)
Zarad EU mi se odričemo Ustava, dela teritorije oduzete agresijom, premijer preti Srbima koji su ostali na svojim ognjištima...
Pa šta ima toliko u toj EU sem kredita(koji se moraju vratiti sa kamatama), i masnih plata EU birokratama?
Probudite se jednom ljudi i nemojte misliti televizorom nego glavom (čast izuzecima), i mora se shvatiti da se država uredjuje voljom naroda te države a ne EU zakonima kao što se i privreda razvija.
Zašto svuda vlada evroskepticizam pa i EU? Ko ovde ne vidi od drveta šumu?

Ja, doktor nauka, treća generacija Nišlija :)

pre 10 godina

@sladjana

½Moj muž, magistar, treća generacija Beograđana...½ Hihihihihi!!! :) Vrhunska malograđanština!

sladjana

pre 10 godina

@Sladjanin komšija

Pa, brale, niko te ne vuče za rukav da ostaneš u Sarajevskoj. Možeš da se odseliš na KiM, (migracije su normalna pojava), ne moraš da nosiš Armani, (verovatno ti ne bi stajalo kao Krstimiru), ali ti Sporazum treba. Još samo da shvatiš zašto. Ja sam poreklom iz Šilova, udata za treću generaciju Beograđana, i znam da Srbi tamo znaju da je Sporazum spas za njih, još samo ti da shvatiš zašto. Inteligencija ipak nije pitanje lokacije...

Laza Kamikaza

pre 10 godina

Ono sto ne treba dozvoliti to je podeljenost Srba...Mislim da je ovaj sporazum u interesu svih nas,a ovi sto se deklarisu kao predstavnici Srba,ustvari i nisu njihovi predstavnici.Oni koji su prava beda se i ne bude,jedva cekaju da se nesto resi,samo su ovi predstavnici problematicni...

Sync

pre 10 godina

Srbi sa severa, srbi juzno od ibra, srbi iz slavonije, srbi iz dalmacije, like, banije, korduna, srbi iz bosne, moslavine, hercegovine istocne i zapadne, srbi iz dubrovnika, sarajeva, toronta - Srbi, da covek ne zna pomislio bi da je to jedan narod!

çcccc

pre 10 godina

Te pare umesto referenduma podelite jadnom i bednom narodu u srbiji...a njima na kosovu zategnite slavine i ima odmah da pristanu na sporazum !!!

Србин

pre 10 godina

Неће референдум јер знају да ће морати због резултата да прихвате споразум.

Милош Бобић

pre 10 godina

@nepatriJota:“@ Milos Bobic: Vojo ti li si? Vidim cim vam nije po volji odmah na scenu stupaju legalisti i legitimisti,i svima su usta puna Ustavnog suda,a nemaju pojima o cemu se radi... „. Да си непатриЈота види се. Него чији си ти: Ђиласов, Чедин, Чанков, Дачићев или Вучићев? Или сам још неког заборавио?

Verdi

pre 10 godina

Cekaj,ti predsednici opština su clanovi SNS-a i sada kao oni dolaze na sastanak sa predsednikom svoje stranke??!!.. i pritom odbijaju svaki dogovor,meni ovo mnogo smrdi na miniranje Dačića od strane Vučića.

Skywalker

pre 10 godina

A ciji je predstavnik Milan Ivanovic? Verovatno covek predstavlja samog sebe. Samo onda ne razumem zasto nisu pozvali sve gradjane po birackom spisku. Doduse, nejasno je i ciji interese brani Pantic, je l' on sedi na strani vlade ili na strani kosovskih Srba? Evo pulmologa u drugom minutu nacionalnog dnevnika, to je mogao samo SM i posle njega Bota. Loodilo se nastavlja.

Vesnik proleca

pre 10 godina

Nazalost opet se nisu dogovorili. Sve to samo produbljuje problem i odlaze resavnje istog. Idu praznici, nece se raditi skoro nedelju dana, a posle sve ispocetka. Umesto da je danas sve dogovoreno i da se odmah krene sa pokusajima sprovodjenja mi smo prinudjeni da i dalje stojimo u mestu.

Anka M

pre 10 godina

Odbijanje sporazuma a sada i refenduma, Srbi sa severa KiM očigledno vode političku kampanju sa željom da se tamo zadrži nedefinisano i nekontrolisano stanje, bez razmišljanja o posledicama za ostale Srbe i državu Srbiju.

olja

pre 10 godina

Izgleda da srbi sa severa ne shvataju Ili ne zele. Dobijamo startnu poziciju takvu da nas konacno uvazavaju a na nama je da to iskoristimo najbolje sto mozemo. Puna podrska Aleksandru Vucicu!,

Radovan III

pre 10 godina

Ja ne razumem kosovske srbe, zašto toliko insistiraju na referendumu kad je očigledan rezultat tog glasanja, samo ćemo uzalud potrošiti i vreme i novce, nego bih im poručio da se daju u pamet i zajednički sa Vladom porade na implementaciji ovog sporazuma.

vladimir

pre 10 godina

Nije mi jasna strategija Kosovskih Srba. Nece sporazum, nece Albansku drzavu, sad ni Srpski referendum ne valja. Sta je ostalo, da im dodje novi mesija sa porukom 'niko nece da vas bije?' ili provera traktorskih guma? Da li su ista naucili u poslednjih 25 godina?

saška

pre 10 godina

Ovaj sporazum je sigurno maksimum koji je Srbija mogla da postigne u razgovorima oko Kosova, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji, a to je ova vlada učinila.

Humanoid

pre 10 godina

pa mi u Srbiji imamo vise fakultetski obrazovanih ljudi na birou za zaposljavanje nego sto njih ima ukupno na Kosovu...i za njih tek niko brigu ne vodi a koliko vidim nisu ni u planu neki pregovori da se inteligencija uposli...ali to nije vazno...Kontam da je bitnije sta misli 20ooo ljudi na Kosovu... o.O sam lud ili sta...molim Vas pomozite mi ...
(solarna olujica, 30. april 2013 17:17)

Oni, ako su 'inteligencija', nek' smisle način da se zaposle. Meni je nepojmljivo da baš o najpametnijim neko mora da vodi brigu! Što se mene tiče, mogu i naredni milenijum provesti na birou, ali to je onda daleko od 'inteligencije'.
A na pitanje...bolje da ti ne odgovorim.

Lalegator

pre 10 godina

Srbi sa Kosova prave veliku grešku koja može mnogo da ih košta.
(Laky, 30. april 2013 17:17)

Pre ce tebe da kosta kad raspuste taj farmvile gde drze vas botove.

solarna olujica

pre 10 godina

pa mi u Srbiji imamo vise fakultetski obrazovanih ljudi na birou za zaposljavanje nego sto njih ima ukupno na Kosovu...i za njih tek niko brigu ne vodi a koliko vidim nisu ni u planu neki pregovori da se inteligencija uposli...ali to nije vazno...Kontam da je bitnije sta misli 20ooo ljudi na Kosovu... o.O sam lud ili sta...molim Vas pomozite mi ...

kardiolog

pre 10 godina

"dolaze patriJotski biznismeni!
(uki, 30. april 2013 02:57)"
Da oni tvoji žuti su sve dali za narod! E moj REALISTO, bolje ti je da komentarišeš tenis, u politiku se slabo razumeš!

Šumadinac

pre 10 godina

"Bez dogovora Vlade i Srba sa KiM..."

... - Ovu Vladu je izabrala VELIKA VEĆINA građana Srbije i ona ima njihovo poverenje u vođenju politike ove države! I šta sad više priče o tome! - Vas pedesetak hiljada "Srba sa KiM" treba da je pametnije od "preostalih" sedam miliona "Srba iz Srbije" (da upotrebimo vašu terminologiju!) i ostalih građana! Dosta već jednom te vaše price! Dosta!

slučajni prolaznik

pre 10 godina

Ovu Vladu je izabrala VELIKA VEĆINA građana Srbije i ona ima njihovo poverenje u vođenju politike ove države! I šta sad više priče o tome! - Vas pedesetak hiljada "Srba sa KiM" treba da je pametnije od "preostalih" sedam miliona "Srba iz Srbije" (da upotrebimo vašu terminologiju!) i ostalih građana! Dosta već jednom te vaše price! Dosta!
(Šumadinac, 30. april 2013 17:08)

Nije istina. 57% građana je izašlo na izbore, a stranka uvaženog premijera dobila je 14% od tog broja. Da ne pominjem URS, jedva je prešao cenzus, ali i SNS koji je savim drugim predizbornim obećanjima pobedio na izborima, što znači da nema legitimitet.

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Podrzavam Vucicev stav.Skupstina Srbije je svoje rekla.Ako neko trazi referendum,neka trpi njegove posledice.
(chohano, 30. april 2013 16:20)
--------------------------------------------------
SNS bot i u liku Dacica vidi Vucica, ovo je vec hipnoza. Podrska stavovima Dacica od "zutog" dzedaja :)))

Humanoid

pre 10 godina

Hitno ukinite duple plate koje na severu kosova dobijaju nizasta!!! Neka pokusaju da zarade na kosovu...ovde su nam parama od svojih PRODATIH kuca,placeva i stanova pouzimali sve poslove pa sada NAsa deca nemaju gde da se Zaposle jer su gradske i drzavne institucije prepune njih... " ZIV MI TI " I SL.
(Kragujevcanin, 30. april 2013 16:19)

Eeeee, koji si ti lažov!? Znam, većina će ti i poverovati, ali zato smo i ovakva beda pošto su većina budale. 'By the way', drago mi je što je i tebi i tvojoj deci loše i nadam se da će vam biti još gore.

p.s.
Pazi, evo ovih s Kosova kradu ti po dvorištu!!!

Srdjan

pre 10 godina

@Sasa
"djabe ste dosli necete vise dobijati duple plate,pocnite vec sada da se na to navikavate"

Da mi mi je znati kako je ovaj prepodobni EUropski građanin dobio ovoliko pluseva.
Saša. Ne piše se đabe već džabe. Ako nemaš instalirana latinična (ili nedaj Bože ćirilićna slova) piše se dzabe, a ne djabe.

A ja mislio da su samo patriote nepismeni. :D

nepatriJota

pre 10 godina

@ Milos Bobic: Vojo ti li si? Vidim cim vam nije po volji odmah na scenu stupaju legalisti i legitimisti,i svima su usta puna Ustavnog suda,a nemaju pojima o cemu se radi...

Izohipsa

pre 10 godina

Na Kosovu zivi 2 miliona ALBANACA koji ne zele ni da cuju sa Srbiju.
Ocemu mi to dalje pricamo ?
zar saka samozvanih predstavnika sa Kosova bira buducnost milionima?

Милош Бобић

pre 10 godina

Подржавам став представника косметских Срба. Уставни суд мора да оцени уставност споразума, па ако није неуставан онда може референдум. Прво, ради се о судбоносном питању за државу и нацију. Друго, партије које су формирале владу нису говориле да ће после избора де факто спроводити политику Чедомира Јовановића. Говорили су супротно и зато је влада додуше легална али нелегитимна.

Saša

pre 10 godina

Koliko mržnje prema sopstvenom narodu. Sutra ćete plakati kad i pored izdaje Srba na Kosovu ipak ostanete bez posla i bez plate, naravno ne zbog njih nego zbog vas, ali tako vam i treba, niste zaslužili da živite kao ljudi kad niste ljudi.

Milos

pre 10 godina

"Videla sam, malopre (oko 11h), u apoteci u Balkanskoj ulici, gospodina Krstimira Pantica i doslo mi je da se prekrstim. Armani odelo i cipele ne jeftinije od 200 Evra. Moj muz, magistar, treca generacija Beogradjana, nikad, ali nikad, nece moci sebi da priusti tako nesto. Ali on je posten covek, i nije populista-folirant, koji stiti sopstveni dzep krijuci se iza opsteg interesa. Molim vas, hocu da me neko zastiti od ljudi kao sto je Krstimir Pantic."

Sporazum k'o sporazum. Obe strane ce ga primenjivati kroz dil "nama ovoliko, vama ovoliko" i ove vajne "patriote" se samo bore za svoje parce.
Ali citirao sam komentar ove ponosne Beogradjanke da bih ukazao na specifican "rasizam" (u nedostatku boljeg izraza) koji postoji (i buja, uz podrsku drzave), a u smeru "pravi beogradjani" ka tzv. "dosljacima". Gospodjo, sve i da ste 15. generacija koja zivi u Beogradu, to Vama NE DAJE ZA PRAVO da osudjujete BILO KOGA samo zato sto nije bio te srece da iz mamine va dzej dzej izleti bas na Savskom vencu.
Pozdrav

Psihijatar

pre 10 godina

(slučajni prolaznik, 30. april 2013 17:36)
Dobar ti je nik, baš si "slučajni prolaznik" na ove političke teme. Najsigurnija je stvar da je Demokratska stranka izgubila i parlamentarne i predsedničke izbore. Verovatno nisu radili dobro, dok su bili na vlasti. Moj savet, idi komentariši košarku!

PECANAC

pre 10 godina

Pa gde su sad ona cetri slova, kako ono bese CCCC. E moj mucenicki narode nikad na ovim prostorima nece cvetati bele lale dok sacica profitera koci svaki paragraf zakona.

Flavie sa Slavije

pre 10 godina

Ne mogu da zamislim da je Tadic potpisao ovaj sporazum umesto Dacica, ne bi mogli da zivimo od Vucica i njegovih botova, sto se tice ovih biznismena sa severa, sve lopov do lopova, sami interesi, ali licni.

miki

pre 10 godina

Mislim da Srbima na Kosovu nije lako ali nije lako ni gradjanima centralne Srbije a gradjanima Vojvodine da se ne prica,mozda im je jos teze pa ne ucenjuju drzavu,tako bi i Srbi sa severa Kosova trebali da spuste loptu i ne filozofiraju jer je svima dovoljno tesko.

Mira

pre 10 godina

@(Krivorecan, 30. april 2013 12:01)
I te kako razumem da vama na Kosovu nije lako,ali verujte ni u Srbiji ne cvetaju ruže.Mnogo mladih školovanih ljudi, napustilo je Srbiju i taj odliv umova još traje. Ne zato što ne vole svoju zemlju nego zato što odlaze trbuhom za kruhom. Sporazum nije idealan, ali vama ni bez njega nije dobro. Možda će baš prihvatanje sporazuma poboljšati vašu situaciju, mislim na bezbednost.Iza onog što je potpisano, koliko ja razumem celu stvar, stoji Brisel.Mislim da ni Albanci neće smeti da se ponašaju neprimereno jer su i sami potpisali sporazum. Koja je druga solucija? Pa vi znate da je Srbija slaba da bi ponovo išla u nekakav ludi rat. A status quo vam ništa ne garantuje, a i neodrživ je, ne prihvataju ga velike sile, ni EU ni Amerika.Q4

Kragujevcanin

pre 10 godina

Hitno ukinite duple plate koje na severu kosova dobijaju nizasta!!! Neka pokusaju da zarade na kosovu...ovde su nam parama od svojih PRODATIH kuca,placeva i stanova pouzimali sve poslove pa sada NAsa deca nemaju gde da se Zaposle jer su gradske i drzavne institucije prepune njih... " ZIV MI TI " I SL.

Bole

pre 10 godina

Vlado srbije ,
Odredi rok 10.5.2013god.da se ucenjivaci sa kosova izjasne.ako ne prihvate predlog vlade ukinite sva davanja iz srpskog budzeta,zatvorite granicu a nezadovoljni imaju ceo svet pa nek idu gde hoce.dosta nam je ucena i bede.

Caki

pre 10 godina

Ja i dalje ne razumem, otkud ovoliko komentara na ovu vest a na krucijalne ekonomske teme , bude po 2 - 3 komentara a neretko nijedan. Otkud tolika potreba da se pljuje po nasim sunarodnicima, koji su do juce ziveli u istoj drzavi sa nama. Ako mislite da cemo bolje ziveti ako ih se odreknemo, necemo.

darko

pre 10 godina

moram podsetiti bracu da kad neko dobije rat obicno diktira uslove mira. cimi mi se da u ovom slucaju nije tako, jer smo mi rat 99 dobili samo u bolesnim glavama onih koji su ga vodili protiv celog sveta. pri ovom ne mislim da smo krivci iskljucivo mi ali da snosimo deo odgovornosti ma sve sto se na balkanu dogadjalo poslddnjih dvesta godina i vise, snosimo.
u porazu je lako biti velik, cimi mi se da u pobedama nismo bili takvi.
SRBIJA CE ZIVETI DOK IMA NAS AKO DOZVOLIMO DA IZUMREMO DZABA NAM SVE TERITORIJE SVETA

prazno mesto

pre 10 godina

Zaista razumem ove ljude sa Kosova, ipak je njima najteze. Ali mora se naci najbolje moguce resenje, kako za Srbiju tako i za Srbe na KiM. Mozda je referendum trenutno jedino resenje, kako ne bi krivili pojedince ukoliko neko sporazum shvati krivo, vec da se za to pita cela nacija. Verujem da potpredsednik Vucic pokusava na sve nacine da odbrani interese Srbije i Srba na KiM, ali da time ne pokvati put Srbije ka EU.

Dobrivoje Rakic

pre 10 godina

"Premijer Srbije je naveo da eventualni referendum o briselskom sporazumu "nema smisla, jer je očigledno da Srbi sa Kosova ne bi prihvatili većinski rezultat""
Ne bi prihvatili jer su nedokazani, navikli su u proslosti da njima vlast u Beogradu titra.
Zato ne smete bacati pare na referendum.
Narod vas je izabrao i sada uradite ovo sto ste zapoceli. Sporazum je bolji nego sto ste smeli i da se nadate.
Dacicu porucujem da na sledecim izborima ima tri glasa iz moje kuce ako sad ne popusti.

gillle

pre 10 godina

Дакле, Дачић прети Србима са Севера КиМ укидањем плата, радних места, жеље тих људи да живе у Србији а не на Косову*. Баш је нашао кога ће да победи, да тријумфује и да условљава новим терминима и рундама као ЕУ нашу земљу. Очигледно да Дачић тупом секиром врши најзахтевније "операције". Уместо да каже целој Србији поштено: "Морамо да ЖРТВУЈЕМО народ са Севера КиМ зарад бољитка у остатку Србије". Мада знамо да више нико не верује тој трулој Јевропи и нажалост исто тако знамо да Себима нема живота на Косову* (вишевековни антагонизам).

Bjanka L

pre 10 godina

Drzavni vrh se zaista potrudio i nakon potpisivanja sporazuma da istakne veliku vaznost tog dokumenta i vrlo je pohvalno sto su uporni i zele narodu da pojasne sve dobro sto njegova primena donosi,zato se nadam i da ce narod da shvati tu dobronamernost,a ne da dozvoli da upono neko ko nije nista ucinio dobro za njih/manipulise njima ,a ljude koji su ucinili maksimalno moguce u ovom trenutku prozivaju izdajnicima, a sebe samoprozivaju patriotama,bez ikakve osnove.

ko o čemu...

pre 10 godina

Zar je moguće da opet nismo mogli da pokažemo složnost i ujedinjenost.Solidarnost nedostaje srpskom narodu i neretko smo plaćali skupu cenu tog nedostatka.
(Miona, 30. april 2013 15:02)

Da. Ta solidarnost se posebno očitava ovde u komentarima tvojih partijskih drugova.

Tijana

pre 10 godina

Sada bismo mi Srbi iz “ove“ Srbije trebalo da se podignemo...Zasto da nas 8-10 miliona bili taoci četri opštine na severu...? Zasto? Kosovo je za ove i ko zna koliko sledećih generacija izgubljeno...Tijana

Vihori

pre 10 godina

Stvarno su preterali. Sta oni uopste zele?! Da se tapka u mestu jer to njima vise odgovara? Ovde neko mora da presece, dosta je gubljenja vremena.

chooyu

pre 10 godina

Ja necu ali NECU da mi zivot zavisi od ovih udbaskih struktura sa severa kosova. Neradnici i lezilebovici hoce da se baskare na ustrb ogromne vecine koja ce da gine i placa poreze i doprinose za njihovo bahacenje. NECU I TACKA. Dajte referendum sa jasnim pitanjem i da ih otpedalimo pa da nam vec jednom krene na bolje.

Čovek iz senke

pre 10 godina

Strah političkih lidera Srba sa severa da će ukoliko ne bude rezultat referenduma na njihovoj strani postati manje uticajniji na političku scenu Srbije - u tome se radi!

deesesizacija

pre 10 godina

svi su nekada u istu tikvu duvali, delili isti populistički pristup i zavaravali sebe i nas. sada se koštunicini prvoborci bore da zadrže taj status i profitiraju bar politički.
nije lako običnom narodu pogotovo uz ovakve vođe.

Zoran

pre 10 godina

Nisam znao da je sever Kosova bio kriv zbog korupcije u Srbiji, zbog lopovluka, zbog mita, zbog muljanja politicara zbog slabog standarda. E sad ce da procvetate.

hheh koji ste licimUri,fantazija ziva

pre 10 godina

Pa dobro vi "napredni" sta ste se sad ostrvili na neobavestenog?!Kad vas je podrzao na izborima onda je bio kul?Kad ste zajedno divljali u Beogradu posle proglasenja nezavisnosti i tad vam je bio dobar?A sad odjednom ne valja?

Smiljana

pre 10 godina

Ja stvarno nemogu da shvatim ovaj narod,da li su svesni sta bi jos dobili e verujem da ih neko dobro laze,od ovoga sto su dobili stvarno sramota.Ja bih volela isto bolje da zivim u mom rodnom Beogradu pa nemoze se braco i sestre nemamo ni mi.Zbog cega da li znate????A i referendum kosta pa udri po nama sramota.Podrska Vucicu i Dacicu potpisujte sporazum nikoga izdali niste.....

Milan

pre 10 godina

Znate li zasto Srbi koji zive juzno od Ibra nisu mogliu da prisustvuju sastanku,zato sto ne odgovara Dacicu i Viucicu da se cuje da misle isto kao i Srbi koji zive severno od Ibra.Te podele su odavno pocele da se primenjuju ali iz Srbije od kada to postoje Srbi sa severa, sa juga, uskoro ce biti Srbi iz Beograda, Srbi iz Kraljeva dokle.A sto se tice glasa naroda sta misli pokazali su na mitigu na kome je bilo 30.000 u Kosovskoj Mitrovici . Sto ne dodje Vucic na KiM da objasni kako je dobar sporazum.Razumeo bi i da ce se nesto promeniti u Srbiji ali zarad datuma stvarno ne razumem.IZGLEDA SU SRBI NA KOSOVU JEDINI SRBI KOJI ZELE DA ZIVE U SRBIJI.

Benny Hill

pre 10 godina

Znaci Stbi sa severa hoce referendum,ali pod jednim uslovom,ako gradjani ne podrze sporazum onda ce oni biti zadovoljni,ako gradjani su za sporazum,onda i tako nece prihvatiti rezultate referenduma.Bas ste originalni.

Miona

pre 10 godina

Zar je moguće da opet nismo mogli da pokažemo složnost i ujedinjenost.Solidarnost nedostaje srpskom narodu i neretko smo plaćali skupu cenu tog nedostatka.

Kost

pre 10 godina

"Ukinemo plate i radna mesta i nema paralelnih institucija. Ali mi to nećemo, već hoćemo dogovor sa Srbima sa Kosova", rekao je Dačić.

E tu je sustina, G. Dacicu. Bravo. I sve dok to ne radite, srbi sa Kosova ima da vas j*** u mozak svakodnevno. Ja vam garantujem, ako ukinete te plate na samo dva meseca, svi srbi sa Kosova ce da se parkiraju kod vlade srbije i da zatraze hitno primenjivanje ovog sporazuma. To je tako jednostavno.

Sada je svima jasno da ti takozvani lideri sa severa Kosova nisu nikakve patriote nego jednostavno ne zele da izgube privilegiju primanja duplih plata i zadrzavanju troduplih radnih mesta jer su svesni cinjenice da cim se pocne primenjivati ovaj sporazum one automatski nestaju.

ne dam bre nikako

pre 10 godina

stefanovic-izdajica I cela ds pa izbori I izjave da napokon imamo ljude na vrhu drzave koji ce se izboriti za srbe I nazivaju stvari pravim imenom,pa kad se pregovori okoncaju sad I ovi novi su izdajnici,pa hocemo referendum a kad se to itso obecava ali sa unapred ipostavljenim pravilama igre da nema trte-mrte posle rezultata onda ni to ne valja jer sad prvo hocemo da ustavni sud odluci,a ako se I to desi onda ced biti nesto kao "necemo nista prihvatiti dok se svi srbi sa prostora bivse sfrj ne izjasne o tome" ili "sve institucije ukljucujuci sveti sinod I sanu mora da se usaglase" pa ko zna mozda I nesto slicno kao "duma I ruski parlament mora prvo da razmotri" I tako u nedogled uz napomenu da 40hiljada srba sa severa vaze mnogo vise od 100hiljada sa juga I nekoliko miliona sa centralne srbije,mora da piju svetu vodu I ne gaze po zemlji mora da su nebeski jer drugog nema

Linoleum

pre 10 godina

Oko kljucnih drzavnih pitanja uvek mora da se odrzi referendum, a ne da pojedinci komentarisu da li ima ili nema smisla. Kosovo prakticno jeste nezavisno, ali neka gradjani kazu sta misle o tome.
Ista prica i za evropsku uniju. Zasto mislite da svi gradjani zele da udju u EU? Referendum, pa sta vecina odluci.

Nevenka T.

pre 10 godina

Steta sto ovaj sastanak nije doneo rezultate, te da se konacno i prizna i trud i zalaganje kojim je drzavni vrh uspeo da izdejstvuje pogodnosti za Srbe na Kosovu koje su garantovane sporazumom. Ne bih valjalo da se odugovlaci s pocetkom primenjivanja .

potkivač

pre 10 godina

Koja sprdacina!
Ove bundzije su dosle "sluzbeno" u Beograd i imaju dnevnice kao predstavnici paralelnih institucija koje narod iz Srbije finansira!!!!
A dosli su da se bune protiv odluka Vlade i Parlamenta Republike Srbije, umesto da traze nacine da drzava resi ove probleme na zadovoljstvo svih srba iz Srbije i iz Kosova.
Koja je sebicnost bezkarakternost i cinizam u ponasanju ovih srpskih "izabranika" i koja nemoc ove jadne i neodlucne Vlade.!

IvanNS

pre 10 godina

Kosovo(tj Sever) kosta 380 miliona evra godisnje ,nije ni cudo sto se kontraverzni biznismeni bune hoce i dalje da pune dzepove. A velika vecina Srba na Kosovu nije videla ni evro od tih para i to mene licno nervira. Dajte sirotinji pare ,a ne ovima u skupim odelima i jos skupljim automobilima .

David

pre 10 godina

Eee,gospodo SNS glasaci,zaboravili ste zasta ste glasali,pa Vas je vas preposteni Vucic ubedio da su Srbi sa Kosova mafija....jadni li ste..jednoumlje je zavladalo...ukljucuite mozgove,pamet...sta se desava sa Vama????

Marko od Bloka

pre 10 godina

E da je Tita I partije. Pa ti sto su usli u zgradu vlade bi izasli sa bukagijama na rukama I nogama. Srbija je majka samo dok daje pare ali kada treba I neke obaveze da se preuzmu onda smo maceha. Srbi sa Kosova ukoliko se ne uzmete u pamet I ne sprovedete ono sto je dogovoreno sprovodice Taci na silu uz pomoc NATO. Tu nema nikog da vas brani. Mi ne mozemo, Ruse zabole djon, a NATO se zna na cijoj je strani. Nema kukanja o nepravdi jer su ovi sila I mogu da rade sta god pozele I proci ce nekaznjeno ne zato sto niko nece da ih osudi vec zato sto niko ne moze da ih osudi. U najboljem slucaju cete ostati na KIM po svim pravima Pristine bez i jednog ustupka ili ce opet krenuti izbeglice. NIje mi jasno zasto moj Srpski narod to uporno radi. Ima li medju vama ljudi koji ce da pohapse ove profitere cim se vrate u Mitrovicu?

Srbovojvodjanin - ili samo Lala bez srpstva?

pre 10 godina

Ja predlazem Srbima iz Republike Kosovo da priznaju puni legitimitet drzave Kosova i da probaju sto vise beneficija za sebe da izdejstvuju u Pristini a ne u Beogradu. U Beogradu nema za njih resenja, niti sagovornika, vec samo u Pristini. I da se vec jednom prekine ova farsa kao Vlada Srbije nesto radi za zemlju, a ustvari presipanje iz sipljeg u prazno. Bolje da se Srbi dogovore sa Tacijem o punom inkorporiranju u sve drzavne organe Kosova i da se na severu povuce vec jednom prava drzavna granica izmedju Kosova i Srbije. Mislim da ce tako mnogo bolje proci nego u besmislenom natezanju sa Dacicem, Vucicem i Nikolicem. Isto tako da otkazu "punomocje" beogradskim Vodjama i da sami izmedju sebe izaberu legalne predstavnike koji ce direktno dogovrati sa Pristinom. Pa Srbin je vec potpredsednik kosovske Vlade, moze to da bude i pomocnik ministra policije ili vojske. Inace je ovo sprdnja.

Gradjanin sa malo pameti konstatuje

pre 10 godina

Neverovatno kako smo mi srbi podeljeni i onaj koje u manjini nece da prihvati odluku vecine.Ovi Srbi sa Kosova i Metohije misle da su centar sveta i da treba sve oko njih da se vrti.Kao kada bi se Lihtenstajn pitao za politiku EU. I meni je odavno jasno da oni koji su za skupe pare prodali svoja imanja i udzerice na Kosovu i naselili se u Srbiju, dobro se uhlebili, uvukli u politiku sada zive na severu primaju pare od Srbije isteruju neki svoj cef i vode politiku suprotnu sedam miliona gradjana Srbije

Djole

pre 10 godina

Moje misljenje je da su Srbi sa severa postali malo vise sebicni i bezobrazni. Jesu moj narod ali sada preteruju i nemaju ni malo obraza a ni postovanja. Srbija je uvek i uvek ce biti uz njih i pomagati narodu na KiM, ali kako mogu biti toliko sebicni pa da zbog 40.000 ljudi ispasta nekoliko miliona. Oni ocekuju da se cela Srbija ugrozi i zrtvuje. A po cemu se oni ne bi zrtvovali zbog Srba na KiM koji se nalaze juzno od Ibra tamo ima duplo vise Srba nego na severu i koji su mnogo vise ugrozeni. Ti Srbi koji su juzno boga mole i zadovoljni su da se prihvati sporazum a ovi sa severa kojih ima duplo manje nisu zadovoljni. Sporazumom bi svim Srbima na KiM bilo bolje. Sada su njih 40.000 bitniji od cele Srbije a i bitniji od Srba na KiM koji su juzno od Ibra. Cist bezobrazluk! Mislim da drzavni vrh treba da presece i uradi onako kako je najbolje za vecinu Srba sa KiM a samim tim i za drzavu.

bata

pre 10 godina

Aman,pobogu Srbi sa Koasova,poatoji ona narodna"Sviraj sviraj a posle za pojas zadeni" ali vi ocigledno ne zelite to, vi i dalje hocete, vecinsko misljenje,i zelju za boljim zivotom naroda iz Srbije podretite svjim interesima.Zato se terajte svi,zajedno sa svojim vodjama...

Nemanja_SO

pre 10 godina

...referendum je samo bacanje para i zamlaćivanje. Mi smo ljudi rat izgubili i to treba svima biti jasno. Super je što opet kako-tako imamo šansu da povratimo Kosovo (nećemo ga priznati, ali sporazum moramo prihvatiti): oduzimanjem imovine i para sa računa tajkuna i korumpiranih političara ima mnogo para za pokretanje privrede i izgradnju srpskih opština na Kosovu: da se finansira izgradnja stanova bez prava na prodaju; da se omogući povratak prognanih. Država treba da stimuliše rađanje dece, i to pogotovu za treće i četvrto dete, a ne kao sad da koči. Decu treba pravilno edukovati, da učitelji prolaze rigorozne kontrole da bi dobili licence za rad sa našom decom i da sa decom rade samo najbolji među nama. I onda, za tridesetak godina, ćemo biti mnogo jači i brojniji...Ali mi smo navikli sve ODMAH, bez muke i rada....e pa tako braćo ne ide!

milan

pre 10 godina

Cinjenica je da bi referndum za dogovor bio raskol izmedju srba sa Kosova i matice Srbije. Ocigledno da nekim politicarima odgovara zakuvavanje i medjusobna netrpljivost i ako takvih ima i u opoziciji kao i u vlasti kojima je ta metoda donela moc.

Cile

pre 10 godina

Sve u svemu, ako se raspise referendum, nece proci, a onda pada vlada,pa novi izbori, a zapad ima opet da nam lupa klempe i tako u krug, previse smo sansi i vremena potrosili.

Musa

pre 10 godina

Mora se poštovati Ustav države Srbije i o ovakvo delikatnom pitanju, kao što je Kosovo, na referendumu se moraju izjasniti SVI GRADJANI SRBIJE što uključuje i Šiptare sa Kosova! Ne možemo Ustav Srbije tumačiti samo iz ugla koji nama odgovara!? Ako ne dozvolimo Šiptarima sa Kosova da glasaju praktično potvrdjujemo da oni ne žive na našoj teritoriji, pa se onda i postavlja pitanje koji je smisao referenduma kao tekovine demokratije ako ćemo dozvoliti da glasaju samo oni koji nama odgovaraju? Nije mi jasno zašto na republičkim ili predsedničkim izborima Kosovski Albanci nisu na biračkom spisku ako smo ista država "po našem Ustavu"? Mislim da je vreme da se konačno odlučimo šta i koga poštujemo i gde su granice ove jadne Srbije?

Александар Џунић

pre 10 godina

И као што су српски комунисти 1974 сахранили Србе на Косову и Метохији, уживајући у топлини дебелог цревета Јосипа Броза, препуштајући их на милост и немилост шиптарима, под окриљем тада донетог Устава СФРЈ, који је омогућио да се до 1989 драстично измени демографска слика наше јужне покрајине, тако сада бивши "заклети Срби" опет убеђују своју браћу, који у паклу још увек опстају, да је са ђаволима договор могућ. По туђим леђима 25 батина уопште не боли.

krkix

pre 10 godina

@(Magda, 30. april 2013 14:59)

Kakva nesloga? Vidis kako ste ovde vi i Albanci slozni. Mogli bi da napravimo zamenu stanovnistva - vi ba Kosovo i sa njima u EU, a Kosovci ovamo. Svako svome. Ionako vas nema mnogo vise nego Srba na Kosovu.

Sprovođenje

pre 10 godina

"Sporazum je neprihvatljiv, jer ugrožava vitalne interese Srba, a plan za sprovodjenje još je gori jer u potpunosti urušava sve i jer je očigledno da iza toga ne stoji dobra namera"...

Pa nismi ni mislili da će plan za sprovođenje doneti bilo šta dobro Srbima.

bojan

pre 10 godina

Ne mogu 80000 Srba sa Kosova da kroje sudbinu Srbije i 6 miliona ljudi koji zive u njoj. Vucicu, Dacicu, presecite ovo imate sigurno podrsku vecine gradjana ove zemlje.

m4rk0

pre 10 godina

Najveca ironija je u tome sto se ovde i ne buni "pravi" narod sa Kosova. Njih niko nista ne pita, silna sredstva koja upravo njima treba da stignu, ih zaobilaze. Tu se zapravo najvise bune oni koji su u svemu tome profitirali. Ovo me potsetilo na onaj strajk zemljoradnika kada su najglasniji bili oni koji su najvise imali i koji su kupovali hektar zemlje za sto evra, prisvajali mocvare i za njih trazili subvencije kao da je najplodnije zemljiste.

Zoran

pre 10 godina

"Divos"-u i sličnima. Znamo šta su problemi i kakvo je stanje. Vlada je predložila jedan put, osim konstatacija, šta je vaše racionalno rešenje za problem!?

BigBen

pre 10 godina

Sve je ovo deo taktike, mali Sliba je dva koraka ispred njih. Nisu ni svesnu da ovim otezanjem stavljaju javno mnjenje protiv njih!

Dacu im licni primer:
Kod mene u porodici je oduvek bilo da vazna zivotna pitanja donosimo zajedno i uz neki plan. Pitanja kao sto su izbor skole, fakulteta, kupovina stana... ali i pitanja za porodicni posao. Ono sto hocu da kazem je sledece: Donesena odluka uvek se cini da je odraz zajednicke odluke, ali nakon sprovodjenja iste, cesto se desavalo da shvatim, da bas nije sve kako smi se dogovorili. Pa sam kasnije shvatio. Kada mi roditelji kazu, PUSTICEMO TEBE DA TI ODLUCIS, da je sve vec odavno odluceno. Isto ce biti i sa ovim Kosovskim Srbima, i njih ce na kraju vlada da pusti da oni sami odluce bas kao sto sam i ja!!! :-)

tesko nama

pre 10 godina

Srbi su kroz istoriju mnogo patili,svaki rat koji je srpski narod vodio bio je oslobodilacki a iz svakog je izasao sa manjom teritorijom i kao genocidan narod a jedini je imao regularnu vojsku ciji su oficiri zavrsili u Hagu a vodje paravojnih formacija ispadose heroji

Munja

pre 10 godina

Draga gospodo i sa severa i sa juga, pokupite se i pravac - Brisel. Ispred kancelarije Keti Ešton. Ne vraćajte se dok ne internacionalizujete svoj problem. Beograd nije mesto gde se rešavaju vaši zahtevi.Nemojte da vas mrzi. Znam da vi volite i da je najlakše doću u Beograd. Eto majke Srebrenice stigle i u UN. Hag da ne pominjemo...A vi samo za Beograd znate. Mrdnite malo vaš donji deo leđa. Nametnite se tamo gde objektivno treba da se nametnete.

Milosh

pre 10 godina

Ne razumem potrebu za razgovor sa nekim koji protiv svega i kome najvise odgovara trenutno stanje divljeg zapada. Pogotovo ovo ne treba brzati ima se vremena, jer dok odugovlace dzepovi i racuni se pune. Deca u Srbiji nemaju vise vremena da cekaju da im par desetina hiljada ljudi kroji sudbinu. I ja sam izbeglica i da li da trazim od Vlade da moj rodni grad prebace iz Federacije u Republiku Srpsku

Geger

pre 10 godina

E stvarno, daj da vise ove nase gradjane sa KiM predamo Taciju i Haradinaju, ko da ima veze sto bi da oni ostanu drzavljani Srbije u drzavi Srbiji.

A onda nek se spreme ovi u Kursumliji, pa ovi u Leskovcu. Kako branimo sugradjane na KiM, tako cemo i ove sledece. Pa redom, do Bubanj potoka na jugu, i do Chente na severu.....

A na referendumu obavezno da ucestvuje cela Srbija a referendumsko pitanje da odredi Vozd Vucic licno, neko kratko i neutralno, na pr.: Da li ste za briselski sporazum da nam deca masovno ne poumiru?

Tako je i cela Velika Britanija sa sve Komonveltom odlucivala da li da se Folklandi predaju Argentini. (Kad bi se zezali...)

jaPAJA

pre 10 godina

Cek malo odakle armaniju panticu armani kada ja on okupiran dole i svi jedva prezivljavaju od nestasice i terora,gde li ga pere kad nema vodu i struju, u reci?A on kanda malko profitira na okupiranoj teritoriji,jel to bese ratno profiterstvo podvedeno kao kriminal pod crtu zakona.Zato se valjda ide u aps .Kako se meni cini njima je kolumbija izgleda bratska drzava.Ej ni moj predsednik opstine u sred slobodne srbije ne nosi armanija.Svasta ima covek da vidi i cuje.Sto se mene tice kad ste takvi ja sam onda za nezavisno kosovo beste od nas na milju i kazite fala i za ovo nije ni to moralo.

pera zdera

pre 10 godina

Ti politicari na severu nemaju pravo da drze celu zemlju kao taoce, sta je alternativa? za to nemaju odgovor i oni ocigledno ne shvataju da sporazum nije perfektan ali birali smo izmedju kuge i kolere.
Ovo je maksimalno sto smo mogli da doboijemo i prvi put je EU bio na nasoj strani ali ako se inatimo onda ce biti posledica.
Moraju i srbi na kosovu da misle na celu zemlju ne samo na njihov deo.
Ali opet koja je druga opcija, rat?
ameri imaju 70.000 vojnika u bondstilu i jos ima vojnika iz drugih zemalja a nasa vojska i zemlja nije u stanju da ratuje.
Uostalom mi smo nas najveci neprijatelj ocigledno,tog dana kad budemo slozeni ce biti bolje.
Neverovatno kako neki nemogu realno da misle.
Ako srbi sa severa odbio ovo onda treba vlada da kaze ok
mi dizemo ruke sa vas i vi bolje radite sami ali necete celu zemlju u propast da vodite , mi mislimo na vas i pokusamo najbolje da uradimo od teske situacije a vi samo na sebe mislite.

Vojvodina

pre 10 godina

"Inace budi receno da ova matematika srpskih vlastodrzaca uopste nije postena vec pogubna prema Srbima na Kosovu a bila bi postena ako bi se referendum raspisao samo za Srbe koji zive na Kosovu jer su njihova prava ugrozena izmedju ostalog i Briselskim sporazumom.
(Branislav Zekic Zeka, 30. april 2013 10:31) "

Ako jos nisi primetio - od briselskog sporazuma zavisi i buducnost ostalih 7 miliona gradjana u Srbiji. Ja ne razumem, zasto bi o sudbini svih odlucili samo 40.000 Srba sa Kosova? Jel' ostali Srbi ne treba da jedu, da piju ili da zive kao ljudi?

Lenka RU

pre 10 godina

Verovala sam da ce se konacno srpski narod ponasati odgovornije i jedinstvenije,da ce shvatiti da su svi troskovi oko referenduma ne povoljni po Srbiju i po Srbe na Kosovu,jer je vecina u za primenu,te su i rezultati referenduma vec i u napred poznati te da ce u skladu s stavom vecine i ponasati...ali izgleda da cu morati da nastavim da se nadam do 07.05.

koplje/stit u XXI veku

pre 10 godina

Ukinite plate tj. donacije osim onih najbitnijih pa ce onda morati da se prijave kod Siptara u Pristini na jasle ...

U XXI veku se bore za medje a Evropa ukida granice. Umesto da ih unistimo/pokorimo ekonomski mi i dalje pokusavamo da ucinimo metodama cara Dusana ...

nikola drezgić

pre 10 godina

Mnogo ovde ima naivnih ljudi koji zaista veruju da do dogovora nije došlo! Ali zna se da kod ovako u narodu osetljivih tema mora sve ići postepeno,tako da možete očekivati da stav ovih lidera vremenom omekša!

Legalista

pre 10 godina

Ne vidim problem da se ispita ustavnost parafiranog sporazuma. Pa necomo valjda krsiti sopstvene zakone. Zalosno je samo sto to nije redovna procedura, a ne da je iniciraju gradjani....

Deki

pre 10 godina

Ma kakav referendum, manite se corava posla - svi bitni faktori su rekli svoj sud o tome i preuzeli odgovornost, izvrseno je glasanje u skupstini gde se ogromna vecina izjasnila da je za sporazum, kraj price. Sta vise gubite vreme razmatrajuci ovu temu?

sigurno

pre 10 godina

U proslosti se ne zivi ali se sa njom zivi,niko od nas ne moze zaboraviti sve nevolje koje smo ucinili jedni drugima,ko je izasao iz rata kao pobednik pokazace vreme jer se na tudjoj nesreci ne moze graditi sreca

Zoran

pre 10 godina

Ne znam zasto vi zuto,crveno,crni komentatori razglabate treba li ili ne treba referendum, jesmo li demokratska zemlja ili nismo, imamo li svoje zakone, imamo li Ustavni sud, pa nek se izjasni. Ne trebaju mi Vucic,Dacic i Nikolic da me svaki dan ubedjuju preko svih mogucih medija da nisu izdali Kosovo,zato imamo Ustavni sud pa neka proceni da li je izdaja ili nije.U svakom slucaju ako jeste izdaja, morace prihvatiti da snose posledice...

BRATAC SACULATAC

pre 10 godina

Mislim da Vlada Srbije mora da primeni onu narodnu ili dza ili bu. Dok to ne uradi nece se doci do rezultata. Srbi sa Severa odnosno njihovi predstavnici stalno ce zanovetati i traziti nemoguce, poceli su da se ponasaju kao Taci u Briselu.

Kiza

pre 10 godina

Ma sta se raspravljate da srbima sa severa, nije mi jasno. Ako drzava kaze bice primenjen sporazum tako ima da bude a ne da 40 000 ljudi da severa Kosova drzi kao taoce celu Srbiju. Ako je Kosovo u Srbiji onda molim lepo ima da se slusa vlada a ne da se na neku pravdu poziva samo kada to odgovara srbima sa severa Kosova. Ali kriminal na severu je nevidjen i tesko da ce tako lako pristati na sporazum.

Rastko

pre 10 godina

Da li ste razmisljali da bi onda trebalo i Albance ukljuciti u referendum. Ili mi zelimo Kosovo bez Albanaca i njih na referendumu? Kosovo je Srbija, zar ne? Albanci su gradjani Srbije, zar ne?

ceda

pre 10 godina

Dacic: dajte referendum ne kao nama za pokrice nego da se vidi sta narod misli i da stoji uz nasu odluku
dacic: referendum je potreban da se vidi volja naroda
dacic: referendum ne sme da koci sporazum
Dačić: Referendum sada nema smisla.

petar petrovic

pre 10 godina

Svima vama komentatorima je najvaznije sta misli vas politicki vodja.
Da je on rekao -nedamo kosovo-pisali bi -nedamo kosovo.
Da je rekao -ovo je u nasem interesu pisali bi -ovo je u nasem interesu.
Da je rekao -sporazum je los pisali bi -sporazum je los.

Tako da od svojih stavova,razlicitih stavova,argumentacije,zasto-kako i sve ostalo nema nista.Ovaj narod je naucen da bude potcinjen nekom coveku i da slusa,da voli svog vodju iako on donosi lose odluke,a da se 20 godina kasnije kaje sto je to radio,da laze da on to nije nego neko drugi...

I sve tako,polako propadamo,i kulturno i moralno,bavimo se komentarisanjem nebitnih stvari i tudjih zivota a vazna pitanja prepustamo nasim vodjama i njima nikad ne protivrecimo,sto iz straha sto zbog koristi ili neupucenosti.

Jednog dana kad se to promeni,kad narod prestane da slepo veruje i da klima glavom,kad za svaku nepravdu ili za svaki pogresan potez vodja dobije protivljenje i argumentovano dokaze bolje resenje e TAD CE BITI BOLJE U SRBIJI.

I naravno kad shvate neki da potcinjavanje vodji steti buducnosti njihove rodjene dece,inace smo mi vec generacija koja pati zbog tog sto vodja rekao u rat i naravno svi rekli U RAT,a mogli su da se argumentovano suprostave i poboljsaju buducnost.

Moj licni stav je da jos treba da se radi na sporazumu,da se poboljsa koliko moze,ako neko kaze da je to maksimum-nije to maksimum sporazuma nego njegove diplomatije.TOLIKO

ajna

pre 10 godina

Srbi koj su danas razgovarali verovatno su bili vođeni emocijama i sećanjima na prošlost, i nisu bili u stanju da donose racionalne zaključke.Mi ih razumemo, ali neka i oni imaju razumevanja za nas koji nismo sa Kosova i sve što želimo je normalan i miran život.

Nikola

pre 10 godina

Da li ste znali da ti predstavnici Srba sa severa Kosova, imaju plate od po 100.000 dinara, sve iz naseg budzeta. Zavrnite im slavinu, pa da vidim da li ce onda da promovisu politiku DSS-a.

Bruka i sramota

pre 10 godina

Molim sve ove koji sad pljuju po Srbima sa Kosmeta da se pogledaju u ogledalo. Nista vise. Sram da vas bude. Vi verovatno sad imate vecih briga (gde cete na more), a oni ljudi brinu kako da prezive, da im decu ne pobiju na kupanju (kao pre neku godinu). Bas sramota. Sad svi u crkvu da zapalite svecu za svoju dusu.

meni je bas milo

pre 10 godina

U potpunosti podrzavam Srbe sa Kosova ovom prilikom samo iz jednog razloga.Oni su izmedju ostalog pomogli ovim patriJotama da dodju na vlast.Ovi sto su sada na vlasti su se zakljinjali u Kosovo,spominjali intervenciju,i kleli se kako se nece smiriti dok Kosovo opet ne bude Srbija.
E pa eto vam ih sad. :)))

gospodo draga

pre 10 godina

Gospodo draga i sa severa i sa juga Kosova.Dosli su na vlast zahaljujuci vasim glasovima, pa sedite lepo i dogovorite se.
Nas "izdajnike"nemojte upotrebljavati ni jedni ni drugi.Ovi na vlasti traze pokrice za ono sto su vam uradili, a vi sad vidite kako stvari stoje pa pricate o referendumu koji je jos jedna u nizu prevara.

maxa

pre 10 godina

Pa zar sad treba da se delimo,najbolje Srbi sa severa Kosova znaju kako im je i kako ce im biti ali bar nek razgovaraju sa Vucicem i vladom da se nadje neko resenje a ne da slusaju ove sto glume lazni patriotizam a vamo imaju stanove po Beogradu i Novom Sadu.

William Wallace for freeedom!

pre 10 godina

Bolje prihvatajte to sto se nudi,dok se nudi.Ako odbijete to ce biti autogol za srbe na kosovu,a i za celu srbiju,mada vise ce boleti srbe koji zive dole,kad vam Thachi&co GmbH dovedu institucije,a onda cete da skandirate izdajnici za ove koji su odbili sporazum.Ako imate vi neku ALTERNATIVU RECITE JE VISE,a ne sta god drzava uradi nevalja,samo kritikujete sve vam ne valja,a ovamo nigde VASEG MISLJENJA! Gadite mi se i Vi i Kostunjavi i cela KOSOVOcompany d.o.o. GmbH

milan

pre 10 godina

dvadeset godina u zatvoru lezi srbija zbog srba sa kosova.DOSTA BRE VISE!Vucicu,uvedi im vize,zar oni da komanduju u beogradu DOSTA!!!!!!!!!!!!!!

goran

pre 10 godina

Po meni, ovo je cista greska vlade Srbije [predsednik, prvi poodpredsednik] jer na sastanak nisu pozvali i jedne i druge, tj nisu dozvolili da udju u 'juzni' [ili kako su ih do skora nazivali "Tacijevi Srbi"].
Time vlada daje do znanja da cak i ona deli Srbe sa Kosova na 'severne' i 'juzne'

Saki

pre 10 godina

Nikad kod nas nece ici kako treba uvek neko protestuje i uvek nekom nesto smeta, nadam se da ce doci dan kad cemo svi biti slozni i raditi za dobrobit zemlje zajedno

Goran Blagojevic Kragujevac

pre 10 godina

Evo mog primera nekog ko je prodao imanje na Kosovu pre 30 god i dosao u Kragujevac da zivi.Prodala ga je moja majka Mileva.Nakon sto su mi oca Milovana ubili Siptari na kucnom pragu.Bio sam dete,ali nikad necu zaboraviti tu scenu,sanjam i dan-danas to.Drzava nas nije zastitila,iako je mama isla i u Beograd da moli.Pokrajinski MUP je sproveo istragu,da bi onda Sud u to razvlacio,a Siptari pretili da ako se ne iselimo nece niko ostati ziv u kuci.Sta je mama mogla tad?! Dakle,nema smisla da me neko pljuje zato sto srpska vlast od 1945. god nece da stiti Srbe nego im draze bilo bratstvo i jedinstvo.I Hrvat Tito. Inace,ti Siptari su posle pobegli u Albaniju..

Milan

pre 10 godina

Dokle će "Srbi sa Kosova" da odlucuju o našim životima?! Dokle će naši životi da budu podređeni njihovim?! Kada ćemo mi da živimo?!
(Nela, 30. april 2013 11:20)

Ti stvarno mislis da ti oni smetaju da pocnes da zivis ili si samo jos jedna u nizu politickih sektasa koji upornim ostavljanjem komentara zele da formiraju sliku kakva nije? Sta ako sutra kazu hocemo Nis pa nam kazu ako im ne date Nis necete u EU, pa onda ti ostavis komentar kako ti je dosta Nislija jer ne mozes da zivis normalno od njih? A Srbima iz Pazara ako zaprete olujom moramo sve da damo muslimanima jer necemo jos jednu oluju? Mislite da tako moze da funkcionise ozbiljna drzava, da tako moze da opstane? Ono sto je najbolje u celoj prici je sto mi i ovako i onako u EU necemo uci, ovo je samo jos jedan od uslova, zapravo necemo uci nikad dok u potpunosti ne priznamo Kosovo, pa ni tada! A i ko zna sta ce tada biti sa unijom, evo vidim Grcka, Kipar, Slovenija, Rumunija itd procvetase od kad su usli u EU a jadna Svajcarska se raspade, evo i Britanija na sve nacine pokusava da izadje iz nje sto bi i definitivno znacio pocetak kraja unije, tako da vas molim da nas postedite tih jeftinih parola o boljem zivotu ako priznamo Kosovo, evo Makedonci uradise bukvalno sve sto im je Amerika rekla, najveca Americka baza na jugoistoku Evrope se nalazi u centru Skoplja, Kosovo su priznali prvi i pogledajte kako 'bajno' zive, pitanje je jos koliko ce opstati kao drzava. Ako ne postujemo sebe ne mogu nas postovati ni drugi.

lana

pre 10 godina

(FRA***, 30. april 2013 12:08)

Žao mi je što su mnogi stekli ovakvo mišljenje o Srbima sa Kosova. Jasno je da se na osnovu pojedinih slučajeva donosi zaključak. Ne mogu negirati da postoje oni koji su se obogatoli ali nasuprot njima većina jedva preživljava. Ali kao da vas je za njih manje briga. E baš ti koji jedva sastavljaju kraj sa krajem ne dolaze u Beograd,ne protive se sporazumu i nadaju se pomoć od Srbije.

Duci0167

pre 10 godina

A sta s albancima sa kosova? Valjda su i oni drzavljani srbije i na njih utice ovaj sporazum...
(Bob Rock, 30. april 2013 11:17)
Po ustavu za koji se sada hvatamo(kad nam odgovara naravno) i jesu drzavljani Srbije. Po svemu tome ako dodje do referenduma treba da se odrzi na Kosovu pa da zitelji Kosova odluce o svojoj buducnosti. Pa valjda je to sporna teritorija i a ne da jasa periferije Beograda odlucujem o njihovoj buducnosti. PatrioTe ce morati da sacekaju neki drugi put.

Ne kapiraju da ce se narod ionako odluciti za potpisani sporazum nego ponekad deluje drugacije zbog patriotskih bukača pa covek pomisli da je sav narod uz njih. Eto,8 miliona evrica referendum. Bolje da spasemo zivote desetinam obolele dece.

boki

pre 10 godina

" E ovo je teska tuga nikad slozni Srbi moji ni na sastanak od koga zavisi vasa buducnost na Kosovu a i nasa pored vas tako razjedinjenih.I kako onda da mislim da u opste znate sta pise u sporazumu i sta on za ceo Srpski narod znaci.
(cope, 30. april 2013 13:30) "
============================

Greska protkola vlade, ali postavlja se pitanje da li je namerna [po nalogu Dacica i Vucica] ili je slucajna.
Uglavnom, ispada da vlada sama deli Srbe jer na sastanke poziva jedne, ali ne i druge.

Musa Kesedžija

pre 10 godina

Ova fotografija predstavnika SRBA me podsetila na scene iz filma KUM! Mrk pogled, zalizana frizura, skupo odelo, crne naočare za sunce i "razbacan" hod ("ko sam ja šta sam ja")! Mogu samo da kažem jadan onaj siromašan narod dole. Ovi "zalizani" će se sigurno izboriti za sebe, a vi ostali...

Myke

pre 10 godina

Ne razumem i dalje, cemu referendum? Cemu sluze poslanici u skupistini, 225 njih koji su glasali za? Cemu to zavitlavanje normalnog sveta?

Zasto da se baca osam miliona evra?

Cisto da se zna, ja necu ici na referendum, i sto se mene tice nek pobede ovi koji ne zele sporazum, ne zele Evropu.

Samo napred, ja necu glasati. Ako bude referendum, pobedili ste.

Ali dobro, svaka cast, sto da ne. Nekad pobedis, nekad izgubis, kakva god da je cena.

Igor

pre 10 godina

U medjuvremenu DSS smišlja pitanja za svoj virtuelni referendum, u stilu "Da li biste se odrekli KIM?" i "Da li se slažete da, bez održavanja izbora, Koštunica postane doživotni premijer?". Njihovi poslednji trzaji...

borchaSRS

pre 10 godina

Podrska Srbima sa Kosmeta, ko je vlada da krsi ustav Srbije, u vasim "demokratskim" zemljama vec bi pala da su prekrsili i zakon o komunalnim uslugama, a ne da se odricu od dijela teritorije. Prvo ustavni sud, a onda referendum, mada ovo drugi nece biti potrebno, ako se ustavni sud izjasni kako i treba.

hahahaahahahaa

pre 10 godina

Ovo je kao kada bi Madjari iz Vojvodine otisli u Budimpestu da pregovaraju sa Madjarskom o njihovom statusu u Srbiji. Mi ne mozemo da upravljamo kako treba ni sa ovo Srbije sto imamo a ocemo da upravljamo sa teritorijom gde skoro niko od nas ne zivi. Kakva notorna glupost i odsustvo svakog poimanja realnosti.

redosled

pre 10 godina

Zapoceto je puno stvari i najvaznija je dobra organizacija u resavanju problema,hierarhijski prvo prioritetni a onda i ostali,sada je prioritet resiti problem Kosova,objasniti ljudima sta su dobili,a onda punom parom ka evrointegracijama

sladjanin komšija

pre 10 godina

Videla sam, malopre (oko 11h), u apoteci u Balkanskoj ulici, gospodina Krstimira Pantica i doslo mi je da se prekrstim. Armani odelo i cipele ne jeftinije od 200 Evra. Moj muz, magistar, treca generacija Beogradjana, nikad, ali nikad, nece moci sebi da priusti tako nesto. Ali on je posten covek, i nije populista-folirant, koji stiti sopstveni dzep krijuci se iza opsteg interesa. Molim vas, hocu da me neko zastiti od ljudi kao sto je Krstimir Pantic.
(sladjana, 30. april 2013 12:14)

Jao nezaštićena komšinice, posebno me dirnula ova treća generacija. Ja sam peta, šta kažete na to, a? Blago meni, bolji sam od svih! I ne treba mi Armani odelo, a ne treba mi ni sporazum. Pozdrav iz Sarajevske

cope

pre 10 godina

E ovo je teska tuga nikad slozni Srbi moji ni na sastanak od koga zavisi vasa buducnost na Kosovu a i nasa pored vas tako razjedinjenih.I kako onda da mislim da u opste znate sta pise u sporazumu i sta on za ceo Srpski narod znaci.

srbin iz srbije

pre 10 godina

ovo su komentari 'srba' iz 'Srbije' ???
(oho, 30. april 2013 12:26)

Iskreno se nadam da nisu. Ovo je ispod svakog ljudskog dostojanstva. Nego, kad završimo sa Srbima sa KiM, ko je sledeći? Na koga će da se obruši naš pravednički gnev? Samo javite na vreme da naoštrim tastaturu.

homosapiens

pre 10 godina

Dakle, ovo je beda, ovaj sa severa KiM kaže, da, ovi sa juga treba da traže da ih prime. A ovi što se žale na srbe iz Srbije neka PRVO pitaju svoje komšije što su prodali kuce i imanja od '6o. do danas.Reč da više niste rekli . Što neko reče, eno vam Mira, zaklinjali ste se u njenog muža

Srba

pre 10 godina

Ko god cita ove komentare i misli da je to vecinski stav Srbije i da su svi koji se potpisuju srpskim imenima zapravo Srbi - nek se udari cekicem po glavi.

K i M - pedeseta generacija

pre 10 godina

@sladjana
Ako sam vas dobro razumela, vas je Krstimir Pantic napao ili imate fobiju od Armani garderobe pa trazite zastitu??? Ili bi vam lakse bilo da ljudi sa Kosova dolaze u dronjcima, pa da se sazalite na njih...

novicavg

pre 10 godina

Čuvena srpska posla upravo se demonstrira na licu mesta, srpske podele su nas i dovele do ovakve situacije i nije mi jasno zašto neko od predstavnika Srba južno od Ibra nije moga ući u vladu i prisustvovati sastabku pogotovo što naša vlast kaže da će implementacija sporazuma i zajednica opština obuhvatiti i njih.Ko ćitavom situacijom manupuliše, dali kosovski Srbi žele da sami učestvuju u pregovorima ili vlada želi samo da pregovora sa njima.kako god da je nije dobro i sve ovo proizvodi dalje srpske podele a što je još gore to vidi priština i EU i zato nam tako i vraćaju kroz sporazum o primeni kad vide srpsko nejdinstvo.

yutopija

pre 10 godina

Dogovor kucu gradi stoga verujem da ce dogovor biti cim se ljudima objasni sporazum jer vidim da nisu upuceni,a i neko ih je namerno pogresno informisao o sporazumu.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Svaka čast i njihovim biračima. Nadam se da su i oni shvatili. To bi značilo da za Srbiju možda i ima nade.
(Civitas, 30. april 2013 10:34)

Pa, vidi, da Vučić i Dačić sutra ispale parolu da je magareća stražnjica srce Srbije, svi ovi što su 'shvatili', kleli bi se u najrođenije da potiči direktno s magareće pozadine i da je ne daju nizašta!
Ljigaviji su od ekipe koja je 'ušla na razgovore'.

pera-spo

pre 10 godina

citajte sada komentare onih za koje ste glasali dragi moji srbi sa kosova. sada vas nazivaju kriminalcima, pijavicama i da ne nabrajam ostale napredno-patijotske epitete koje vam lepe sakom i kapom. bio bih zao ako bi rekao da mi je drago ili da ste dobili ono sto ste trazili, time bih ste spustio na nivo sledbenika vucka velicanstvenog ali poznavajuci vasu pamet vi ce te sada podrzavati kara-kostunicu i one neo soviniste kojima necu ni ime da pomenem a za zlu vasu sudbinu ce vam i dalje biti kriv vuk,ceda,tadic i ostali srpski izdajnici. sto se sporazuma tice bolje necete dobiti i da se slozim sa vuckom-velicanstvenim, sporazum ili pakujte kofere, mada su vam to vuk i ceda govorili zadnjih deset godina zeleci vam dobro......... neka vam je bog na pomoci od mene je necete dobiti jer ste meni, mojoj familiji,prijateljima, komsijama i svim normalnim ljudima u srbiji vec naneli dovoljno zla podrskom milosevicu pa kostunjavom i na kraju ovim napredno-nepismenim veliko-demokratama....

miss

pre 10 godina

aman dokle cemo da budemo robovi srba sa kosova... sta boli njih mnogo za njihovu dedovinu ,da je vole ne bi je prodali..bole njih duple plate .. preterali ste ga ovaj put..

kole

pre 10 godina

E Srbi moji i ovde ne mozete da dodjete slozni i ujedinjeni gde se radi o vasim glavama kao i ostatku zemlje.I kako onda ja da ne pomislim da tako rajedinjeni u opste znate sta taj sporazum donosi vama na Kosovu.Mislim da vam je neko od ovih laznih patriota i bivsih ministara DSS-a napunio glavu glupostima radi samo njihove koristi.

Lalegator

pre 10 godina

Pa gledajuci postove,mislim da poreske obveznike vise kostaju ovi SNS botovi nego li ta "mafija" Srba sa severa.

Gospodo napredni i demokrate,izjasnjavanje Ustavnog suda Srbija pa referendum,sto paranoisete svi znamo ali nema potrebe.

Imacete uhljebljenje po lokalu.

Ima li ovde Srba? Konuzin je bio u pravu.

pre 10 godina

Cenim da ce biti potkupljeni da i oni s radoscu prihvate ultimatum koji se u javnosti predstavlja kao nekakav sporazum.
Niko tako lako ne prodaje svoje nacionalne interese zarad licnog kao Srbin.

Krivorecan

pre 10 godina

Kada procitam neke od komentara prosto me je sramota sto sam srbin .Trebamo se malo ugledti na albance i da nesto naucimo od njih zato sto kod njih kada su u pitanju opsti interesi oni ne gledaju materijalnu stranu. A kada su u pitanju duple plate koje se ne isplacuju vec neko vreme treba one kojima smetaju da dodju i da vide kakvi su uslovi za rad ovde i u kakvom okruzenju mi zivimo.Jos nesto treba da se zna da su albanci za vreme srpske vlasti primali duple plate i od drzave i UÇK pa njihovom narodu nije to smetalo a dan danas njihova policija prima plate i od drzave kosovo i od UÇK koji finansira njihova dijaspora.Zato su neki od komentara sramni i njihovi autori treba da se stide sto su srbi

MONARHIJA

pre 10 godina

Lazni monarhista i falange nagone srbe na srbe!

Vlada da preseče-hitno!

Ima da se slusaju odluke vlade i Skupstina ili hapsiti kolovodje!

FRA***

pre 10 godina

Samo cekam ko ce od ovih prvi prodati imanje na Kosovu-- i zbrisati za Beograd da onda od tamo TRUBI patriotizam kao mnogo ovakvih likova .
A luda drzava njima veruje i jos podrzava .
Kada cete i onog Kostunicu pretresti ? Onaj lik koji je sa svim budalastinama obojen ...lazov da te Bog sacuva !

elem

pre 10 godina

@Sladjana

...niste valjda ocekivali da vidite Krstimira Pantica u caksirama od coje, opancima i tome sl. Naravano da Krstimir ne zeli da se odrekne svog Armani odela do cega bi zasigurno doslo kada bi sporazum poceli da primenjuju.

sladjana

pre 10 godina

Videla sam, malopre (oko 11h), u apoteci u Balkanskoj ulici, gospodina Krstimira Pantica i doslo mi je da se prekrstim. Armani odelo i cipele ne jeftinije od 200 Evra. Moj muz, magistar, treca generacija Beogradjana, nikad, ali nikad, nece moci sebi da priusti tako nesto. Ali on je posten covek, i nije populista-folirant, koji stiti sopstveni dzep krijuci se iza opsteg interesa. Molim vas, hocu da me neko zastiti od ljudi kao sto je Krstimir Pantic.

stranac

pre 10 godina

Pa da vi, Dačiću i Vučiću, ove predstavnike balvanista vodite kod Miškovića barem na većeru, a može i na doručak? Bilo bi veselo, da jih na kraju Taći vadi vunka za koji mesec?:) U Srbiji je sve moguće. Ono, što 25 godina nije moglo, sada je zakon!:)

Gigi

pre 10 godina

Srbi sa Kosmeta moraju prihvatiti sporazum, ne zato sto im ne odgovara, nego zato sto je u pitanju njihov opstanak, da se ne bi reprizirala traktorijada koju smo vec doziveli u Hrvatskoj posle akcije Oluja ! U pitanju je njihov opstanak na njihovim ognjistima, i njima je sada najbitnija bezbednost i prosperitet. Kada se utvrdi i profunkcionise sporazum u praksi, lakse ce i Srbi sa Kosmeta povecavati vremenom svoja prava i ovlascenja.

KiM

pre 10 godina

ako hocu da izvadim licnu kartu i predam dokumenta...moram da idem za KV...gde to ima...sto niste ostavili kancelariju za izdavanje licnih podataka...

Kosovo je srce srbije

pre 10 godina

Nije mi potrebna dupla a plata samo kada bih mogao da zivim normalno u normalnom uslovima da mi deca odu u skolu i da se vrate a da ja ne razmialjam o tome dali ce ih neko usput isprepadati ili pretuci da nemora da idu u skolu u kojoj ih cuva policija i kfor da mogu imatai normalne uslove za lecenje da imamo porodiliste da imamo slobodu kretanja i da ne gnjavim vise kako mi zivimo nemoze se napisati to trba doziveti prema tomedraga moja braco nije sve u novcu koga danas imas sutra ga nemas sreca se ne kupuje parama a ja bih voleo da mogu tj da imam uslove da dodjem u da zivim u srbiji i pristao bih da radim i za pola plate da imoja deca osete sta je sloboda da jos samo ovo nesmete braco srbi da sudite na osnovu pojedinaca koji su iskoristili ovu situaciju kako bi se obogatili nisu svi isti velika vecina nije situirana kao pojedinci

vlaxa

pre 10 godina

Pa ovo je zalosno pa ni ovde ne mogu zajedno da dodju nego se dele ko da nemaju zajednicki cilj.I o kakvom onda sporazumu oni hoce da razgovaraju sa vladom kad medjusobno ne mogu da se dogovore.

mesecina

pre 10 godina

Srbi sa Kosova su vec toliko puta bili iznevereni i prepusteni sami sebi da prosto vise ne veruju ni sami sebi nego se plase i sopstvene senke

toza

pre 10 godina

ne znam sta oni sa kosova misle njih tamo 50 hiljada i oce da kazu sta da rade 7 miliona ako oni nece u evropu nek se odvoje ka rusiji ali nece biti da nam oni diktiraju buducnost mi smo se odlucili i nema popustanja

Srboslav

pre 10 godina

Dolaze da razvlace jos malo,
duple plate,sverc i ostalo.

Ja imam 40 leta, i za svog zivota,nista pametno od dole nije stizalo. Uglavnom je stizalo,cime bi se bavila policija.

Toliko godina su podrzavali Slobu,sta im sad smeta njegov naslednik?
Hoce Miru?

Luka

pre 10 godina

Срби са косова да се дозову памети?
Ха ха ха...
Одавно нисам чио нешто смешније!

А,да ми постанемо нормална земља,
да нам проради правосуђе,
па 'патријоте' на робију,
а оно што остане,поштен нерод,
да видимо шта ћемо са њима.

Darko

pre 10 godina

Sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum.

Medena

pre 10 godina

Sada, kada su sve oci uprte u njih, imaju priliku da se izjasne, i nevidim svrhu i tom bojkotu, protestima...sve se moze resiti na miran nacin.

Branislav Zekic Zeka

pre 10 godina

Aleksandar Vucic hoce da svojim pitanjem "da li ce Srbi sa Kosova prihvatiti većinski odgovor i učestvovati u njegovoj primeni" pokusava da okrene Srbe iz buduceg Pasaluka i Vojvodine protiv Srba sa Kosova, pa cak i Srbe koji zive juzno i Srbe koji zive severno od Ibra jrdne protiv drugih, jer racuna da ce vecina nadglasati Srbe sa severa Kosova. Zbog ove Vuciceve matematike Srbi sa Kosova treba da zahtevaju od srpskih vlastodrzaca da postuju Ustav Republike Srbije. I da zahtevaju ne referendum vec da se ovim povodom izjasni Ustavni sud Republike Srbije.
Inace budi receno da ova matematika srpskih vlastodrzaca uopste nije postena vec pogubna prema Srbima na Kosovu a bila bi postena ako bi se referendum raspisao samo za Srbe koji zive na Kosovu jer su njihova prava ugrozena izmedju ostalog i Briselskim sporazumom.

BG

pre 10 godina

Apsolutno razumem Srbe koji nece da zive pod jarmom albanskih nacionalista, kao sto razumem i Albance koji nece da zive pod jarmom srpskih nacionalista. Ali nisu neprijatelji Srbi i Albanci, nego su im zajednicki neprijatelji njihovi sopstveni nacionalisti koji ih pujdaju jedne na druge zbog sopstvenih interesa. Dok njih ne zbacimo s grbace i zajedno ne krenemo u Evropu, nema nam pristojnog zivota.

Kaba

pre 10 godina

Na nama je da odlucimo a ne na njima! Hocemo li povuci flaster onako na "brzaka" sto bi se reklo pa ce da zaboli samo na tren ili cemo ga vuci jos koju godinu onako polako da boli sto je duze moguce! Fakat je da flaster mora biti povucen...

Aco

pre 10 godina

Za njih je najbolje bih bio da traze azil jer i ovako im se prebrojaju dani kao kriminalne strukture koje su krali narod i kosovu i su se obogatilli na ledja naroda kao lazovni patrioti.

Zoća

pre 10 godina

Potpuno je razumljiva bojazan Srba sa Kosova, ali trebalo bi da, pre nego što donesu konačnu odluku, da se krako osvrnu na prošlost, da onda zamisle budućnost kakvu žele za sve nas, bez novih sukoba i ratovanja i da na temelju toga donesu, ne najidealniju i najbolju, već najraconalniju odluku!

Sinisha

pre 10 godina

Na neki nacin mi je i zao ovih ljudi jer su klasicne zrtve 'kvazi patriotskih grupacija' koje cine sve da sabotiraju briselski sporazum uz vec svima poznatu parolu 'kosovo je srbija'.Svi mi volimo Kosovo i tu nema sumnje niti ce je ikada biti.Poenta price je valjda da se malo trgnemo iz ove kolotecine ida ojacamo kao drzava kolko tolko,aman vise ljudi..

MIRKA

pre 10 godina

Ja nisam bila sigurna da li sporazum treba ili ne da se potpise ali sada sam potpuno sigurna da smo prihvatajuci sporazum napravili pravi potez jer cemo sa njim zasigurno bolje da zivimo,dosta je prezivljavala,a Srbima sa severa Kosova da je bilo tako lose kako pricaju odande bi odavno otisli.

Civitas

pre 10 godina

Da li ste primetili pad u broju komentara tipa "Kosovo je srce Srbije" od kada su SNS i SPS preuzele odgovornost da reše probleme koje su napravile devedesetih godina?

Svaka čast Dačiću i Vučiću što su 2013. godine shvatili ono što su pojedini političari pričali pre deset godina.
Svaka čast i njihovim biračima. Nadam se da su i oni shvatili. To bi značilo da za Srbiju možda i ima nade.

kiki

pre 10 godina

Ovaj sporazum verovatno i nije najbolje resenje, i svi smo svesni da ovo sigurno nije najbolje resenje za Srbiju i narod na Kosovu i njih razumeme u potpunosti, ali moramo se zapitati sta je alternativa, da albanske snage na silu sprovedu svoju vlast na severu, da na celu institucija budu albanci? Mislim da se srbi sa severa Kosova moraju dozvati pameti!

ivan

pre 10 godina

Ili da prihvate sporazum ovi Kostunicini sa severa, ili im otkazati, mislim na predsednike ovih opstina, plate, beneficije i druga davanja. Vec kostaju Srbiju kao svetog Petra kajgana.
Ako nece da prihvate, smeniti ih, i postaviti druge ljude koji slusaju Vladu Srbije i rade u interesu cele Srbije, a ne grupice patriJota sa Severa koji ucenjuju celu Srbiju.
Konacno Pantic i Marko Jaksic i ekipa mogu da pozovu Kostunicu u pomoc i sa njime umarsiraju u Pristinu. Ako su deo Srbije, prihvatice sugestije svoje vlasti, a ne Kostunice koji predstavlja 5 posto Srba!!!

Anti Bot

pre 10 godina

djabe ste dosli necete vise dobijati duple plate,pocnite vec sada da se na to navikavate
(sasa, 30. april 2013 01:15)

Ako vec tako lepo zive, sto ne ides tamo da radis i zivis?
(Makarid, 30. april 2013 09:05)

A hoće li bolje živeti ako odbace sporazum hoćeš li ti bolje živeti?

Oktavijan

pre 10 godina

Pitam se da li ce se srbi sa Kosova dozvati pameti i prihvatiti sporazum, jer i ptice na grani znaju sta je stav vecinske Srbije, i kakav ce biti ishod referenduma, pa njegovo organizovanje predstavlja trosenje vremena i novca kojeg nemamo.

LEA

pre 10 godina

Mnogi Srbi sa severa Kosova se prave pametni i samo trabunjaju a ja jos nisam cula ni jedan predlog koji bi pomirio sve i oporavio ekonomiju Srbije.

Marija SM

pre 10 godina

Ja bih volela da mi gospoda sa severnog Kosova argumentovano i sa cinjenicama objasne kako bi Kosovo i Srbija trebali da izgledaju u ovom vremenu i koje resenje bi resilo problem Kosova a i naseg oporavka,jer je ocito da bez novca koji nemamo ne mozemo podici ni privredu ni poljoprivredu.

jednostavno

pre 10 godina

Najvaznije je u ovom trenutku resiti pitanje Srba sa KiM treba im pribliziti i objasniti uslove sporazuma,onda referendum ako se ne sloze a potom resavati pitanja gradske vlasti,mita i korupcije

Anti Bot

pre 10 godina

Dolaze da nas mrcvare još malo i da se prenemažu nisu nas izgleda dovoljno ucenjivali i gnjvaili.
@ svi vi koji me terate da živim na Kosovu ja to ne želim, meni je lepo ovde gde sad živim, a da je neko tamo dole primao duple plate jeste to je činjenica ja neću zbog te činjenice da se selim na KOsovo. Samo bih podržao kometar da se raspiše referndum da se utvrdi kako su finasirane dole institucije, kome i na šta su se trošile pare iz budžeta. To bi trebalo da se ispita manje više svuda diljem naše države ali evo krenuti od Kosova za početak.

RASPUCIN

pre 10 godina

Kada su uzimali plate i od Srbije i od Pristine tada im je sve bilo potaman a sada prave problem.Cast izuzecima koji na zalost jako tesko zive na Kosovu ali veliki broj njih je ziveo bolje nego gradjani centralne Srbije.

Makarid

pre 10 godina

djabe ste dosli necete vise dobijati duple plate,pocnite vec sada da se na to navikavate
(sasa, 30. april 2013 01:15)

Ako vec tako lepo zive, sto ne ides tamo da radis i zivis?

Sasa jokic

pre 10 godina

Sama cinjenica da se uopste pominje rec referendum govori koliko je ta saka ljudi iz Srbije i sa severa Kosova mocna.
Milijarderi su to, a spremni na sve. Kada bi im se uslo u imovinske karte, mislim da bi bilo kandidata za Forbsovu listu.
Prokleti su, nikad dosta! A mi sad zbog takvih treba da kleknemo i da ih molimo?
Pa ako raspisu referendum vise od pola Srbije nece iz inata izaci, svi koji razmisljaju kao ja, a onda ce Kostunica i Jaksic to da tumace kao da je Srbija protiv sporazuma
Nema sanse da izadjem da glasam!

Divos

pre 10 godina

Нисам "констерниран", али јесам тужан када видим каква индиферентност влада код доброг дела рода српског за невоље нашег народа на Косову и Метохији. У реду, схватам, време је такво, људи живе своје животе, притисли су их проблеми, али када се појаве "топ" теме попут нових вести из ВБ (рецимо шта је Маја рекла Славку, Мићи) или пикантерије (чешће измишљене него истините) везане за неког владику, навероватно унтересовање, прегршт коментара, а за страдање Срба на КиМ потпуна равнодушност, са тек неколико злурадих примедби.
Још горе, пласира се упорно једна лажна и упрошћена прича, и на жалост добро се "прима" код народних маса. Тако се и намеће сулуд став да је једино реално да Срби прихвате законе и власт монструм-чеда НАТО-а државе Косово, јер тако и живе они јужно од Ибра, па ето забога, шта им фали.
А како живе они Срби којима је најтеже, на крајњем југу КиМ? Сигурно то најбоље зна председник српске општине Штрпце, и управо господин Михајловић каже да је дефинитивно немогуће живети једни са другима, јер просто Албанци имају неке друге претензије, неке друге жеље (читај, загорчавати живот и чинити зло Србима).
Лако је премијеру хвалисати се, као спречили су косовску "Олују", треба се мало и помучити, и покушати наћи решења да се побољша живот, али пре свега сигурност ових Срба који су и поред грозоморних услова одлучни да остану и опстану на КиМ.
Иако бих волио да мислим супротно, оптимиста (са оваквим поданичким односом српских лидера према жељама запада) не могу бити.

boco

pre 10 godina

Ne mogu reci da sam 100% ukljucen u probleme oko kosovskog pitanja, mada dosta pratim, ali poucen iz iskustva iz hrvatske i bosne, mnogo bolje su prosli srbi u tim republikama kad su svoja prava sami branili i trazili u okviru organa tih bivsih republika, nego kad ih je branio beograd, tj srbija. mozemo mi pricati sta hocemo kosovo je izgubljeno i sad je po meni najbitnije da si osigura bezbedan zivot srba koji ostanu na kosovu. Jel cuti pricu dece koja dodju na par dana u srbiju u posete kod svojih vrsnjaka je jako tesko i treba im pomoci, samo je pitanje kako.

kompleksi su cudo

pre 10 godina

Nema sanse da izadjem da glasam!
(Sasa jokic, 30. april 2013 08:25)

Ma nigde da izlazis nego samo sedi ispred kompjutera i kuckaj komentare.

potkivač

pre 10 godina

Dokle ce Vlada da tetose te vojvodjanske, pardon, kosovarske biznis patrijote i bukace iz te 4 seoske mesne zajednice. Dokle ce da zagorcavaju zivot i nama u Srbiji i Srbima na Kosovu i Albancima na Kosovu!?
Predlazem referendumsko pitanje: "Da li ste za finansiranje paralelnih institucija na Kosovu?"
To pitajte narod Srbije! To zahteva narod Srbije!
A posle toga im obezbedite da ako hoce, svaki dan dolaze u Vladu i ucenjuju. Dojadili su i bogu i narodu!

Jova

pre 10 godina

Srbi sa Kosova su vec jednom, pre 24 godine, "uspostavili jedinstvo" u Srbiji. Posledice smo jedva preziveli. Srbija ne sme vise da bude bilo ciji talac.

Roach

pre 10 godina

Nadam se da su naša braća sa severa KiM donele pravu i racionalnu odluku kada su sagledali sve aspekte ovoga dogovora. Ako žele pomoć Srbije onda moraju pomoći Srbiji.

srboljub matic

pre 10 godina

Pa zar i vi na razgovore? Kao vase nezadovoljstvo. Pa vi ste ih i birali. Narod nema volju vise da slusa i gleda cirkus vas radikala.

Vojislav

pre 10 godina

Ne razumem ko treba da učestvuje u referendumu Srbi sa KiM-a ili cela Srbija. Sto hiljada Srba ili Sedam miliona ? Ako treba da se izjasni cela Srbija onda je odgovor jasan. Prihvata se sporazum! Nema potrebe da raspisujete referendum! Manjina ne može da odlučuje u ime većine !

Stevan

pre 10 godina

Dajte referendum sa pitanjem da li smo za sporazum pa da vise zatvore usta ti profiteri sa severa Kosova (cast izuzecima ciji glas ne moze da se cuje od ovih bukaca).

sladjana

pre 10 godina

Videla sam, malopre (oko 11h), u apoteci u Balkanskoj ulici, gospodina Krstimira Pantica i doslo mi je da se prekrstim. Armani odelo i cipele ne jeftinije od 200 Evra. Moj muz, magistar, treca generacija Beogradjana, nikad, ali nikad, nece moci sebi da priusti tako nesto. Ali on je posten covek, i nije populista-folirant, koji stiti sopstveni dzep krijuci se iza opsteg interesa. Molim vas, hocu da me neko zastiti od ljudi kao sto je Krstimir Pantic.

Stevan

pre 10 godina

Dajte referendum sa pitanjem da li smo za sporazum pa da vise zatvore usta ti profiteri sa severa Kosova (cast izuzecima ciji glas ne moze da se cuje od ovih bukaca).

Vojislav

pre 10 godina

Ne razumem ko treba da učestvuje u referendumu Srbi sa KiM-a ili cela Srbija. Sto hiljada Srba ili Sedam miliona ? Ako treba da se izjasni cela Srbija onda je odgovor jasan. Prihvata se sporazum! Nema potrebe da raspisujete referendum! Manjina ne može da odlučuje u ime većine !

Jova

pre 10 godina

Srbi sa Kosova su vec jednom, pre 24 godine, "uspostavili jedinstvo" u Srbiji. Posledice smo jedva preziveli. Srbija ne sme vise da bude bilo ciji talac.

hahahaahahahaa

pre 10 godina

Ovo je kao kada bi Madjari iz Vojvodine otisli u Budimpestu da pregovaraju sa Madjarskom o njihovom statusu u Srbiji. Mi ne mozemo da upravljamo kako treba ni sa ovo Srbije sto imamo a ocemo da upravljamo sa teritorijom gde skoro niko od nas ne zivi. Kakva notorna glupost i odsustvo svakog poimanja realnosti.

potkivač

pre 10 godina

Dokle ce Vlada da tetose te vojvodjanske, pardon, kosovarske biznis patrijote i bukace iz te 4 seoske mesne zajednice. Dokle ce da zagorcavaju zivot i nama u Srbiji i Srbima na Kosovu i Albancima na Kosovu!?
Predlazem referendumsko pitanje: "Da li ste za finansiranje paralelnih institucija na Kosovu?"
To pitajte narod Srbije! To zahteva narod Srbije!
A posle toga im obezbedite da ako hoce, svaki dan dolaze u Vladu i ucenjuju. Dojadili su i bogu i narodu!

kompleksi su cudo

pre 10 godina

Nema sanse da izadjem da glasam!
(Sasa jokic, 30. april 2013 08:25)

Ma nigde da izlazis nego samo sedi ispred kompjutera i kuckaj komentare.

BG

pre 10 godina

Apsolutno razumem Srbe koji nece da zive pod jarmom albanskih nacionalista, kao sto razumem i Albance koji nece da zive pod jarmom srpskih nacionalista. Ali nisu neprijatelji Srbi i Albanci, nego su im zajednicki neprijatelji njihovi sopstveni nacionalisti koji ih pujdaju jedne na druge zbog sopstvenih interesa. Dok njih ne zbacimo s grbace i zajedno ne krenemo u Evropu, nema nam pristojnog zivota.

çcccc

pre 10 godina

Te pare umesto referenduma podelite jadnom i bednom narodu u srbiji...a njima na kosovu zategnite slavine i ima odmah da pristanu na sporazum !!!

Anka M

pre 10 godina

Odbijanje sporazuma a sada i refenduma, Srbi sa severa KiM očigledno vode političku kampanju sa željom da se tamo zadrži nedefinisano i nekontrolisano stanje, bez razmišljanja o posledicama za ostale Srbe i državu Srbiju.

Radovan III

pre 10 godina

Ja ne razumem kosovske srbe, zašto toliko insistiraju na referendumu kad je očigledan rezultat tog glasanja, samo ćemo uzalud potrošiti i vreme i novce, nego bih im poručio da se daju u pamet i zajednički sa Vladom porade na implementaciji ovog sporazuma.

olja

pre 10 godina

Izgleda da srbi sa severa ne shvataju Ili ne zele. Dobijamo startnu poziciju takvu da nas konacno uvazavaju a na nama je da to iskoristimo najbolje sto mozemo. Puna podrska Aleksandru Vucicu!,

vladimir

pre 10 godina

Nije mi jasna strategija Kosovskih Srba. Nece sporazum, nece Albansku drzavu, sad ni Srpski referendum ne valja. Sta je ostalo, da im dodje novi mesija sa porukom 'niko nece da vas bije?' ili provera traktorskih guma? Da li su ista naucili u poslednjih 25 godina?

homosapiens

pre 10 godina

Dakle, ovo je beda, ovaj sa severa KiM kaže, da, ovi sa juga treba da traže da ih prime. A ovi što se žale na srbe iz Srbije neka PRVO pitaju svoje komšije što su prodali kuce i imanja od '6o. do danas.Reč da više niste rekli . Što neko reče, eno vam Mira, zaklinjali ste se u njenog muža

saška

pre 10 godina

Ovaj sporazum je sigurno maksimum koji je Srbija mogla da postigne u razgovorima oko Kosova, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji, a to je ova vlada učinila.

srboljub matic

pre 10 godina

Pa zar i vi na razgovore? Kao vase nezadovoljstvo. Pa vi ste ih i birali. Narod nema volju vise da slusa i gleda cirkus vas radikala.

RASPUCIN

pre 10 godina

Kada su uzimali plate i od Srbije i od Pristine tada im je sve bilo potaman a sada prave problem.Cast izuzecima koji na zalost jako tesko zive na Kosovu ali veliki broj njih je ziveo bolje nego gradjani centralne Srbije.

Srboslav

pre 10 godina

Dolaze da razvlace jos malo,
duple plate,sverc i ostalo.

Ja imam 40 leta, i za svog zivota,nista pametno od dole nije stizalo. Uglavnom je stizalo,cime bi se bavila policija.

Toliko godina su podrzavali Slobu,sta im sad smeta njegov naslednik?
Hoce Miru?

Izohipsa

pre 10 godina

Na Kosovu zivi 2 miliona ALBANACA koji ne zele ni da cuju sa Srbiju.
Ocemu mi to dalje pricamo ?
zar saka samozvanih predstavnika sa Kosova bira buducnost milionima?

milan

pre 10 godina

dvadeset godina u zatvoru lezi srbija zbog srba sa kosova.DOSTA BRE VISE!Vucicu,uvedi im vize,zar oni da komanduju u beogradu DOSTA!!!!!!!!!!!!!!

Vesnik proleca

pre 10 godina

Nazalost opet se nisu dogovorili. Sve to samo produbljuje problem i odlaze resavnje istog. Idu praznici, nece se raditi skoro nedelju dana, a posle sve ispocetka. Umesto da je danas sve dogovoreno i da se odmah krene sa pokusajima sprovodjenja mi smo prinudjeni da i dalje stojimo u mestu.

FRA***

pre 10 godina

Samo cekam ko ce od ovih prvi prodati imanje na Kosovu-- i zbrisati za Beograd da onda od tamo TRUBI patriotizam kao mnogo ovakvih likova .
A luda drzava njima veruje i jos podrzava .
Kada cete i onog Kostunicu pretresti ? Onaj lik koji je sa svim budalastinama obojen ...lazov da te Bog sacuva !

boco

pre 10 godina

Ne mogu reci da sam 100% ukljucen u probleme oko kosovskog pitanja, mada dosta pratim, ali poucen iz iskustva iz hrvatske i bosne, mnogo bolje su prosli srbi u tim republikama kad su svoja prava sami branili i trazili u okviru organa tih bivsih republika, nego kad ih je branio beograd, tj srbija. mozemo mi pricati sta hocemo kosovo je izgubljeno i sad je po meni najbitnije da si osigura bezbedan zivot srba koji ostanu na kosovu. Jel cuti pricu dece koja dodju na par dana u srbiju u posete kod svojih vrsnjaka je jako tesko i treba im pomoci, samo je pitanje kako.

solarna olujica

pre 10 godina

pa mi u Srbiji imamo vise fakultetski obrazovanih ljudi na birou za zaposljavanje nego sto njih ima ukupno na Kosovu...i za njih tek niko brigu ne vodi a koliko vidim nisu ni u planu neki pregovori da se inteligencija uposli...ali to nije vazno...Kontam da je bitnije sta misli 20ooo ljudi na Kosovu... o.O sam lud ili sta...molim Vas pomozite mi ...

PECANAC

pre 10 godina

Pa gde su sad ona cetri slova, kako ono bese CCCC. E moj mucenicki narode nikad na ovim prostorima nece cvetati bele lale dok sacica profitera koci svaki paragraf zakona.

Flavie sa Slavije

pre 10 godina

Ne mogu da zamislim da je Tadic potpisao ovaj sporazum umesto Dacica, ne bi mogli da zivimo od Vucica i njegovih botova, sto se tice ovih biznismena sa severa, sve lopov do lopova, sami interesi, ali licni.

Luka

pre 10 godina

Срби са косова да се дозову памети?
Ха ха ха...
Одавно нисам чио нешто смешније!

А,да ми постанемо нормална земља,
да нам проради правосуђе,
па 'патријоте' на робију,
а оно што остане,поштен нерод,
да видимо шта ћемо са њима.

Gradjanin sa malo pameti konstatuje

pre 10 godina

Neverovatno kako smo mi srbi podeljeni i onaj koje u manjini nece da prihvati odluku vecine.Ovi Srbi sa Kosova i Metohije misle da su centar sveta i da treba sve oko njih da se vrti.Kao kada bi se Lihtenstajn pitao za politiku EU. I meni je odavno jasno da oni koji su za skupe pare prodali svoja imanja i udzerice na Kosovu i naselili se u Srbiju, dobro se uhlebili, uvukli u politiku sada zive na severu primaju pare od Srbije isteruju neki svoj cef i vode politiku suprotnu sedam miliona gradjana Srbije

Sasa jokic

pre 10 godina

Sama cinjenica da se uopste pominje rec referendum govori koliko je ta saka ljudi iz Srbije i sa severa Kosova mocna.
Milijarderi su to, a spremni na sve. Kada bi im se uslo u imovinske karte, mislim da bi bilo kandidata za Forbsovu listu.
Prokleti su, nikad dosta! A mi sad zbog takvih treba da kleknemo i da ih molimo?
Pa ako raspisu referendum vise od pola Srbije nece iz inata izaci, svi koji razmisljaju kao ja, a onda ce Kostunica i Jaksic to da tumace kao da je Srbija protiv sporazuma
Nema sanse da izadjem da glasam!

Србин

pre 10 godina

Неће референдум јер знају да ће морати због резултата да прихвате споразум.

Bole

pre 10 godina

Vlado srbije ,
Odredi rok 10.5.2013god.da se ucenjivaci sa kosova izjasne.ako ne prihvate predlog vlade ukinite sva davanja iz srpskog budzeta,zatvorite granicu a nezadovoljni imaju ceo svet pa nek idu gde hoce.dosta nam je ucena i bede.

slučajni prolaznik

pre 10 godina

Ovu Vladu je izabrala VELIKA VEĆINA građana Srbije i ona ima njihovo poverenje u vođenju politike ove države! I šta sad više priče o tome! - Vas pedesetak hiljada "Srba sa KiM" treba da je pametnije od "preostalih" sedam miliona "Srba iz Srbije" (da upotrebimo vašu terminologiju!) i ostalih građana! Dosta već jednom te vaše price! Dosta!
(Šumadinac, 30. april 2013 17:08)

Nije istina. 57% građana je izašlo na izbore, a stranka uvaženog premijera dobila je 14% od tog broja. Da ne pominjem URS, jedva je prešao cenzus, ali i SNS koji je savim drugim predizbornim obećanjima pobedio na izborima, što znači da nema legitimitet.

elem

pre 10 godina

@Sladjana

...niste valjda ocekivali da vidite Krstimira Pantica u caksirama od coje, opancima i tome sl. Naravano da Krstimir ne zeli da se odrekne svog Armani odela do cega bi zasigurno doslo kada bi sporazum poceli da primenjuju.

Laza Kamikaza

pre 10 godina

Ono sto ne treba dozvoliti to je podeljenost Srba...Mislim da je ovaj sporazum u interesu svih nas,a ovi sto se deklarisu kao predstavnici Srba,ustvari i nisu njihovi predstavnici.Oni koji su prava beda se i ne bude,jedva cekaju da se nesto resi,samo su ovi predstavnici problematicni...

Divos

pre 10 godina

Нисам "констерниран", али јесам тужан када видим каква индиферентност влада код доброг дела рода српског за невоље нашег народа на Косову и Метохији. У реду, схватам, време је такво, људи живе своје животе, притисли су их проблеми, али када се појаве "топ" теме попут нових вести из ВБ (рецимо шта је Маја рекла Славку, Мићи) или пикантерије (чешће измишљене него истините) везане за неког владику, навероватно унтересовање, прегршт коментара, а за страдање Срба на КиМ потпуна равнодушност, са тек неколико злурадих примедби.
Још горе, пласира се упорно једна лажна и упрошћена прича, и на жалост добро се "прима" код народних маса. Тако се и намеће сулуд став да је једино реално да Срби прихвате законе и власт монструм-чеда НАТО-а државе Косово, јер тако и живе они јужно од Ибра, па ето забога, шта им фали.
А како живе они Срби којима је најтеже, на крајњем југу КиМ? Сигурно то најбоље зна председник српске општине Штрпце, и управо господин Михајловић каже да је дефинитивно немогуће живети једни са другима, јер просто Албанци имају неке друге претензије, неке друге жеље (читај, загорчавати живот и чинити зло Србима).
Лако је премијеру хвалисати се, као спречили су косовску "Олују", треба се мало и помучити, и покушати наћи решења да се побољша живот, али пре свега сигурност ових Срба који су и поред грозоморних услова одлучни да остану и опстану на КиМ.
Иако бих волио да мислим супротно, оптимиста (са оваквим поданичким односом српских лидера према жељама запада) не могу бити.

chooyu

pre 10 godina

Ja necu ali NECU da mi zivot zavisi od ovih udbaskih struktura sa severa kosova. Neradnici i lezilebovici hoce da se baskare na ustrb ogromne vecine koja ce da gine i placa poreze i doprinose za njihovo bahacenje. NECU I TACKA. Dajte referendum sa jasnim pitanjem i da ih otpedalimo pa da nam vec jednom krene na bolje.

sladjanin komšija

pre 10 godina

Videla sam, malopre (oko 11h), u apoteci u Balkanskoj ulici, gospodina Krstimira Pantica i doslo mi je da se prekrstim. Armani odelo i cipele ne jeftinije od 200 Evra. Moj muz, magistar, treca generacija Beogradjana, nikad, ali nikad, nece moci sebi da priusti tako nesto. Ali on je posten covek, i nije populista-folirant, koji stiti sopstveni dzep krijuci se iza opsteg interesa. Molim vas, hocu da me neko zastiti od ljudi kao sto je Krstimir Pantic.
(sladjana, 30. april 2013 12:14)

Jao nezaštićena komšinice, posebno me dirnula ova treća generacija. Ja sam peta, šta kažete na to, a? Blago meni, bolji sam od svih! I ne treba mi Armani odelo, a ne treba mi ni sporazum. Pozdrav iz Sarajevske

Kragujevcanin

pre 10 godina

Hitno ukinite duple plate koje na severu kosova dobijaju nizasta!!! Neka pokusaju da zarade na kosovu...ovde su nam parama od svojih PRODATIH kuca,placeva i stanova pouzimali sve poslove pa sada NAsa deca nemaju gde da se Zaposle jer su gradske i drzavne institucije prepune njih... " ZIV MI TI " I SL.

pera-spo

pre 10 godina

citajte sada komentare onih za koje ste glasali dragi moji srbi sa kosova. sada vas nazivaju kriminalcima, pijavicama i da ne nabrajam ostale napredno-patijotske epitete koje vam lepe sakom i kapom. bio bih zao ako bi rekao da mi je drago ili da ste dobili ono sto ste trazili, time bih ste spustio na nivo sledbenika vucka velicanstvenog ali poznavajuci vasu pamet vi ce te sada podrzavati kara-kostunicu i one neo soviniste kojima necu ni ime da pomenem a za zlu vasu sudbinu ce vam i dalje biti kriv vuk,ceda,tadic i ostali srpski izdajnici. sto se sporazuma tice bolje necete dobiti i da se slozim sa vuckom-velicanstvenim, sporazum ili pakujte kofere, mada su vam to vuk i ceda govorili zadnjih deset godina zeleci vam dobro......... neka vam je bog na pomoci od mene je necete dobiti jer ste meni, mojoj familiji,prijateljima, komsijama i svim normalnim ljudima u srbiji vec naneli dovoljno zla podrskom milosevicu pa kostunjavom i na kraju ovim napredno-nepismenim veliko-demokratama....

Civitas

pre 10 godina

Da li ste primetili pad u broju komentara tipa "Kosovo je srce Srbije" od kada su SNS i SPS preuzele odgovornost da reše probleme koje su napravile devedesetih godina?

Svaka čast Dačiću i Vučiću što su 2013. godine shvatili ono što su pojedini političari pričali pre deset godina.
Svaka čast i njihovim biračima. Nadam se da su i oni shvatili. To bi značilo da za Srbiju možda i ima nade.

Psihijatar

pre 10 godina

(slučajni prolaznik, 30. april 2013 17:36)
Dobar ti je nik, baš si "slučajni prolaznik" na ove političke teme. Najsigurnija je stvar da je Demokratska stranka izgubila i parlamentarne i predsedničke izbore. Verovatno nisu radili dobro, dok su bili na vlasti. Moj savet, idi komentariši košarku!

Vihori

pre 10 godina

Stvarno su preterali. Sta oni uopste zele?! Da se tapka u mestu jer to njima vise odgovara? Ovde neko mora da presece, dosta je gubljenja vremena.

ivan

pre 10 godina

Ili da prihvate sporazum ovi Kostunicini sa severa, ili im otkazati, mislim na predsednike ovih opstina, plate, beneficije i druga davanja. Vec kostaju Srbiju kao svetog Petra kajgana.
Ako nece da prihvate, smeniti ih, i postaviti druge ljude koji slusaju Vladu Srbije i rade u interesu cele Srbije, a ne grupice patriJota sa Severa koji ucenjuju celu Srbiju.
Konacno Pantic i Marko Jaksic i ekipa mogu da pozovu Kostunicu u pomoc i sa njime umarsiraju u Pristinu. Ako su deo Srbije, prihvatice sugestije svoje vlasti, a ne Kostunice koji predstavlja 5 posto Srba!!!

toza

pre 10 godina

ne znam sta oni sa kosova misle njih tamo 50 hiljada i oce da kazu sta da rade 7 miliona ako oni nece u evropu nek se odvoje ka rusiji ali nece biti da nam oni diktiraju buducnost mi smo se odlucili i nema popustanja

Anti Bot

pre 10 godina

djabe ste dosli necete vise dobijati duple plate,pocnite vec sada da se na to navikavate
(sasa, 30. april 2013 01:15)

Ako vec tako lepo zive, sto ne ides tamo da radis i zivis?
(Makarid, 30. april 2013 09:05)

A hoće li bolje živeti ako odbace sporazum hoćeš li ti bolje živeti?

Makarid

pre 10 godina

djabe ste dosli necete vise dobijati duple plate,pocnite vec sada da se na to navikavate
(sasa, 30. april 2013 01:15)

Ako vec tako lepo zive, sto ne ides tamo da radis i zivis?

LEA

pre 10 godina

Mnogi Srbi sa severa Kosova se prave pametni i samo trabunjaju a ja jos nisam cula ni jedan predlog koji bi pomirio sve i oporavio ekonomiju Srbije.

Dobrivoje Rakic

pre 10 godina

"Premijer Srbije je naveo da eventualni referendum o briselskom sporazumu "nema smisla, jer je očigledno da Srbi sa Kosova ne bi prihvatili većinski rezultat""
Ne bi prihvatili jer su nedokazani, navikli su u proslosti da njima vlast u Beogradu titra.
Zato ne smete bacati pare na referendum.
Narod vas je izabrao i sada uradite ovo sto ste zapoceli. Sporazum je bolji nego sto ste smeli i da se nadate.
Dacicu porucujem da na sledecim izborima ima tri glasa iz moje kuce ako sad ne popusti.

Lalegator

pre 10 godina

Srbi sa Kosova prave veliku grešku koja može mnogo da ih košta.
(Laky, 30. april 2013 17:17)

Pre ce tebe da kosta kad raspuste taj farmvile gde drze vas botove.

Munja

pre 10 godina

Draga gospodo i sa severa i sa juga, pokupite se i pravac - Brisel. Ispred kancelarije Keti Ešton. Ne vraćajte se dok ne internacionalizujete svoj problem. Beograd nije mesto gde se rešavaju vaši zahtevi.Nemojte da vas mrzi. Znam da vi volite i da je najlakše doću u Beograd. Eto majke Srebrenice stigle i u UN. Hag da ne pominjemo...A vi samo za Beograd znate. Mrdnite malo vaš donji deo leđa. Nametnite se tamo gde objektivno treba da se nametnete.

Igor

pre 10 godina

U medjuvremenu DSS smišlja pitanja za svoj virtuelni referendum, u stilu "Da li biste se odrekli KIM?" i "Da li se slažete da, bez održavanja izbora, Koštunica postane doživotni premijer?". Njihovi poslednji trzaji...

Oktavijan

pre 10 godina

Pitam se da li ce se srbi sa Kosova dozvati pameti i prihvatiti sporazum, jer i ptice na grani znaju sta je stav vecinske Srbije, i kakav ce biti ishod referenduma, pa njegovo organizovanje predstavlja trosenje vremena i novca kojeg nemamo.

Kaba

pre 10 godina

Na nama je da odlucimo a ne na njima! Hocemo li povuci flaster onako na "brzaka" sto bi se reklo pa ce da zaboli samo na tren ili cemo ga vuci jos koju godinu onako polako da boli sto je duze moguce! Fakat je da flaster mora biti povucen...

Roach

pre 10 godina

Nadam se da su naša braća sa severa KiM donele pravu i racionalnu odluku kada su sagledali sve aspekte ovoga dogovora. Ako žele pomoć Srbije onda moraju pomoći Srbiji.

Musa Kesedžija

pre 10 godina

Ova fotografija predstavnika SRBA me podsetila na scene iz filma KUM! Mrk pogled, zalizana frizura, skupo odelo, crne naočare za sunce i "razbacan" hod ("ko sam ja šta sam ja")! Mogu samo da kažem jadan onaj siromašan narod dole. Ovi "zalizani" će se sigurno izboriti za sebe, a vi ostali...

Ryber Palunko

pre 10 godina

Svaka čast i njihovim biračima. Nadam se da su i oni shvatili. To bi značilo da za Srbiju možda i ima nade.
(Civitas, 30. april 2013 10:34)

Pa, vidi, da Vučić i Dačić sutra ispale parolu da je magareća stražnjica srce Srbije, svi ovi što su 'shvatili', kleli bi se u najrođenije da potiči direktno s magareće pozadine i da je ne daju nizašta!
Ljigaviji su od ekipe koja je 'ušla na razgovore'.

Милош Бобић

pre 10 godina

Подржавам став представника косметских Срба. Уставни суд мора да оцени уставност споразума, па ако није неуставан онда може референдум. Прво, ради се о судбоносном питању за државу и нацију. Друго, партије које су формирале владу нису говориле да ће после избора де факто спроводити политику Чедомира Јовановића. Говорили су супротно и зато је влада додуше легална али нелегитимна.

Srba

pre 10 godina

Ko god cita ove komentare i misli da je to vecinski stav Srbije i da su svi koji se potpisuju srpskim imenima zapravo Srbi - nek se udari cekicem po glavi.

Tijana

pre 10 godina

Sada bismo mi Srbi iz “ove“ Srbije trebalo da se podignemo...Zasto da nas 8-10 miliona bili taoci četri opštine na severu...? Zasto? Kosovo je za ove i ko zna koliko sledećih generacija izgubljeno...Tijana

miki

pre 10 godina

Mislim da Srbima na Kosovu nije lako ali nije lako ni gradjanima centralne Srbije a gradjanima Vojvodine da se ne prica,mozda im je jos teze pa ne ucenjuju drzavu,tako bi i Srbi sa severa Kosova trebali da spuste loptu i ne filozofiraju jer je svima dovoljno tesko.

Anti Bot

pre 10 godina

Dolaze da nas mrcvare još malo i da se prenemažu nisu nas izgleda dovoljno ucenjivali i gnjvaili.
@ svi vi koji me terate da živim na Kosovu ja to ne želim, meni je lepo ovde gde sad živim, a da je neko tamo dole primao duple plate jeste to je činjenica ja neću zbog te činjenice da se selim na KOsovo. Samo bih podržao kometar da se raspiše referndum da se utvrdi kako su finasirane dole institucije, kome i na šta su se trošile pare iz budžeta. To bi trebalo da se ispita manje više svuda diljem naše države ali evo krenuti od Kosova za početak.

Marija SM

pre 10 godina

Ja bih volela da mi gospoda sa severnog Kosova argumentovano i sa cinjenicama objasne kako bi Kosovo i Srbija trebali da izgledaju u ovom vremenu i koje resenje bi resilo problem Kosova a i naseg oporavka,jer je ocito da bez novca koji nemamo ne mozemo podici ni privredu ni poljoprivredu.

MONARHIJA

pre 10 godina

Lazni monarhista i falange nagone srbe na srbe!

Vlada da preseče-hitno!

Ima da se slusaju odluke vlade i Skupstina ili hapsiti kolovodje!

Srbovojvodjanin - ili samo Lala bez srpstva?

pre 10 godina

Ja predlazem Srbima iz Republike Kosovo da priznaju puni legitimitet drzave Kosova i da probaju sto vise beneficija za sebe da izdejstvuju u Pristini a ne u Beogradu. U Beogradu nema za njih resenja, niti sagovornika, vec samo u Pristini. I da se vec jednom prekine ova farsa kao Vlada Srbije nesto radi za zemlju, a ustvari presipanje iz sipljeg u prazno. Bolje da se Srbi dogovore sa Tacijem o punom inkorporiranju u sve drzavne organe Kosova i da se na severu povuce vec jednom prava drzavna granica izmedju Kosova i Srbije. Mislim da ce tako mnogo bolje proci nego u besmislenom natezanju sa Dacicem, Vucicem i Nikolicem. Isto tako da otkazu "punomocje" beogradskim Vodjama i da sami izmedju sebe izaberu legalne predstavnike koji ce direktno dogovrati sa Pristinom. Pa Srbin je vec potpredsednik kosovske Vlade, moze to da bude i pomocnik ministra policije ili vojske. Inace je ovo sprdnja.

Milos

pre 10 godina

"Videla sam, malopre (oko 11h), u apoteci u Balkanskoj ulici, gospodina Krstimira Pantica i doslo mi je da se prekrstim. Armani odelo i cipele ne jeftinije od 200 Evra. Moj muz, magistar, treca generacija Beogradjana, nikad, ali nikad, nece moci sebi da priusti tako nesto. Ali on je posten covek, i nije populista-folirant, koji stiti sopstveni dzep krijuci se iza opsteg interesa. Molim vas, hocu da me neko zastiti od ljudi kao sto je Krstimir Pantic."

Sporazum k'o sporazum. Obe strane ce ga primenjivati kroz dil "nama ovoliko, vama ovoliko" i ove vajne "patriote" se samo bore za svoje parce.
Ali citirao sam komentar ove ponosne Beogradjanke da bih ukazao na specifican "rasizam" (u nedostatku boljeg izraza) koji postoji (i buja, uz podrsku drzave), a u smeru "pravi beogradjani" ka tzv. "dosljacima". Gospodjo, sve i da ste 15. generacija koja zivi u Beogradu, to Vama NE DAJE ZA PRAVO da osudjujete BILO KOGA samo zato sto nije bio te srece da iz mamine va dzej dzej izleti bas na Savskom vencu.
Pozdrav

Saša

pre 10 godina

Koliko mržnje prema sopstvenom narodu. Sutra ćete plakati kad i pored izdaje Srba na Kosovu ipak ostanete bez posla i bez plate, naravno ne zbog njih nego zbog vas, ali tako vam i treba, niste zaslužili da živite kao ljudi kad niste ljudi.

Aco

pre 10 godina

Za njih je najbolje bih bio da traze azil jer i ovako im se prebrojaju dani kao kriminalne strukture koje su krali narod i kosovu i su se obogatilli na ledja naroda kao lazovni patrioti.

Darko

pre 10 godina

Sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum.

Kost

pre 10 godina

"Ukinemo plate i radna mesta i nema paralelnih institucija. Ali mi to nećemo, već hoćemo dogovor sa Srbima sa Kosova", rekao je Dačić.

E tu je sustina, G. Dacicu. Bravo. I sve dok to ne radite, srbi sa Kosova ima da vas j*** u mozak svakodnevno. Ja vam garantujem, ako ukinete te plate na samo dva meseca, svi srbi sa Kosova ce da se parkiraju kod vlade srbije i da zatraze hitno primenjivanje ovog sporazuma. To je tako jednostavno.

Sada je svima jasno da ti takozvani lideri sa severa Kosova nisu nikakve patriote nego jednostavno ne zele da izgube privilegiju primanja duplih plata i zadrzavanju troduplih radnih mesta jer su svesni cinjenice da cim se pocne primenjivati ovaj sporazum one automatski nestaju.

Nikola

pre 10 godina

Da li ste znali da ti predstavnici Srba sa severa Kosova, imaju plate od po 100.000 dinara, sve iz naseg budzeta. Zavrnite im slavinu, pa da vidim da li ce onda da promovisu politiku DSS-a.

BRATAC SACULATAC

pre 10 godina

Mislim da Vlada Srbije mora da primeni onu narodnu ili dza ili bu. Dok to ne uradi nece se doci do rezultata. Srbi sa Severa odnosno njihovi predstavnici stalno ce zanovetati i traziti nemoguce, poceli su da se ponasaju kao Taci u Briselu.

MIRKA

pre 10 godina

Ja nisam bila sigurna da li sporazum treba ili ne da se potpise ali sada sam potpuno sigurna da smo prihvatajuci sporazum napravili pravi potez jer cemo sa njim zasigurno bolje da zivimo,dosta je prezivljavala,a Srbima sa severa Kosova da je bilo tako lose kako pricaju odande bi odavno otisli.

miss

pre 10 godina

aman dokle cemo da budemo robovi srba sa kosova... sta boli njih mnogo za njihovu dedovinu ,da je vole ne bi je prodali..bole njih duple plate .. preterali ste ga ovaj put..

Šumadinac

pre 10 godina

"Bez dogovora Vlade i Srba sa KiM..."

... - Ovu Vladu je izabrala VELIKA VEĆINA građana Srbije i ona ima njihovo poverenje u vođenju politike ove države! I šta sad više priče o tome! - Vas pedesetak hiljada "Srba sa KiM" treba da je pametnije od "preostalih" sedam miliona "Srba iz Srbije" (da upotrebimo vašu terminologiju!) i ostalih građana! Dosta već jednom te vaše price! Dosta!

Humanoid

pre 10 godina

Hitno ukinite duple plate koje na severu kosova dobijaju nizasta!!! Neka pokusaju da zarade na kosovu...ovde su nam parama od svojih PRODATIH kuca,placeva i stanova pouzimali sve poslove pa sada NAsa deca nemaju gde da se Zaposle jer su gradske i drzavne institucije prepune njih... " ZIV MI TI " I SL.
(Kragujevcanin, 30. april 2013 16:19)

Eeeee, koji si ti lažov!? Znam, većina će ti i poverovati, ali zato smo i ovakva beda pošto su većina budale. 'By the way', drago mi je što je i tebi i tvojoj deci loše i nadam se da će vam biti još gore.

p.s.
Pazi, evo ovih s Kosova kradu ti po dvorištu!!!

nepatriJota

pre 10 godina

@ Milos Bobic: Vojo ti li si? Vidim cim vam nije po volji odmah na scenu stupaju legalisti i legitimisti,i svima su usta puna Ustavnog suda,a nemaju pojima o cemu se radi...

cope

pre 10 godina

E ovo je teska tuga nikad slozni Srbi moji ni na sastanak od koga zavisi vasa buducnost na Kosovu a i nasa pored vas tako razjedinjenih.I kako onda da mislim da u opste znate sta pise u sporazumu i sta on za ceo Srpski narod znaci.

Verdi

pre 10 godina

Cekaj,ti predsednici opština su clanovi SNS-a i sada kao oni dolaze na sastanak sa predsednikom svoje stranke??!!.. i pritom odbijaju svaki dogovor,meni ovo mnogo smrdi na miniranje Dačića od strane Vučića.

srbin iz srbije

pre 10 godina

ovo su komentari 'srba' iz 'Srbije' ???
(oho, 30. april 2013 12:26)

Iskreno se nadam da nisu. Ovo je ispod svakog ljudskog dostojanstva. Nego, kad završimo sa Srbima sa KiM, ko je sledeći? Na koga će da se obruši naš pravednički gnev? Samo javite na vreme da naoštrim tastaturu.

Skywalker

pre 10 godina

A ciji je predstavnik Milan Ivanovic? Verovatno covek predstavlja samog sebe. Samo onda ne razumem zasto nisu pozvali sve gradjane po birackom spisku. Doduse, nejasno je i ciji interese brani Pantic, je l' on sedi na strani vlade ili na strani kosovskih Srba? Evo pulmologa u drugom minutu nacionalnog dnevnika, to je mogao samo SM i posle njega Bota. Loodilo se nastavlja.

Krivorecan

pre 10 godina

Kada procitam neke od komentara prosto me je sramota sto sam srbin .Trebamo se malo ugledti na albance i da nesto naucimo od njih zato sto kod njih kada su u pitanju opsti interesi oni ne gledaju materijalnu stranu. A kada su u pitanju duple plate koje se ne isplacuju vec neko vreme treba one kojima smetaju da dodju i da vide kakvi su uslovi za rad ovde i u kakvom okruzenju mi zivimo.Jos nesto treba da se zna da su albanci za vreme srpske vlasti primali duple plate i od drzave i UÇK pa njihovom narodu nije to smetalo a dan danas njihova policija prima plate i od drzave kosovo i od UÇK koji finansira njihova dijaspora.Zato su neki od komentara sramni i njihovi autori treba da se stide sto su srbi

darko

pre 10 godina

moram podsetiti bracu da kad neko dobije rat obicno diktira uslove mira. cimi mi se da u ovom slucaju nije tako, jer smo mi rat 99 dobili samo u bolesnim glavama onih koji su ga vodili protiv celog sveta. pri ovom ne mislim da smo krivci iskljucivo mi ali da snosimo deo odgovornosti ma sve sto se na balkanu dogadjalo poslddnjih dvesta godina i vise, snosimo.
u porazu je lako biti velik, cimi mi se da u pobedama nismo bili takvi.
SRBIJA CE ZIVETI DOK IMA NAS AKO DOZVOLIMO DA IZUMREMO DZABA NAM SVE TERITORIJE SVETA

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Podrzavam Vucicev stav.Skupstina Srbije je svoje rekla.Ako neko trazi referendum,neka trpi njegove posledice.
(chohano, 30. april 2013 16:20)
--------------------------------------------------
SNS bot i u liku Dacica vidi Vucica, ovo je vec hipnoza. Podrska stavovima Dacica od "zutog" dzedaja :)))

KiM

pre 10 godina

ako hocu da izvadim licnu kartu i predam dokumenta...moram da idem za KV...gde to ima...sto niste ostavili kancelariju za izdavanje licnih podataka...

Sinisha

pre 10 godina

Na neki nacin mi je i zao ovih ljudi jer su klasicne zrtve 'kvazi patriotskih grupacija' koje cine sve da sabotiraju briselski sporazum uz vec svima poznatu parolu 'kosovo je srbija'.Svi mi volimo Kosovo i tu nema sumnje niti ce je ikada biti.Poenta price je valjda da se malo trgnemo iz ove kolotecine ida ojacamo kao drzava kolko tolko,aman vise ljudi..

Kosovo je srce srbije

pre 10 godina

Nije mi potrebna dupla a plata samo kada bih mogao da zivim normalno u normalnom uslovima da mi deca odu u skolu i da se vrate a da ja ne razmialjam o tome dali ce ih neko usput isprepadati ili pretuci da nemora da idu u skolu u kojoj ih cuva policija i kfor da mogu imatai normalne uslove za lecenje da imamo porodiliste da imamo slobodu kretanja i da ne gnjavim vise kako mi zivimo nemoze se napisati to trba doziveti prema tomedraga moja braco nije sve u novcu koga danas imas sutra ga nemas sreca se ne kupuje parama a ja bih voleo da mogu tj da imam uslove da dodjem u da zivim u srbiji i pristao bih da radim i za pola plate da imoja deca osete sta je sloboda da jos samo ovo nesmete braco srbi da sudite na osnovu pojedinaca koji su iskoristili ovu situaciju kako bi se obogatili nisu svi isti velika vecina nije situirana kao pojedinci

William Wallace for freeedom!

pre 10 godina

Bolje prihvatajte to sto se nudi,dok se nudi.Ako odbijete to ce biti autogol za srbe na kosovu,a i za celu srbiju,mada vise ce boleti srbe koji zive dole,kad vam Thachi&co GmbH dovedu institucije,a onda cete da skandirate izdajnici za ove koji su odbili sporazum.Ako imate vi neku ALTERNATIVU RECITE JE VISE,a ne sta god drzava uradi nevalja,samo kritikujete sve vam ne valja,a ovamo nigde VASEG MISLJENJA! Gadite mi se i Vi i Kostunjavi i cela KOSOVOcompany d.o.o. GmbH

Djole

pre 10 godina

Moje misljenje je da su Srbi sa severa postali malo vise sebicni i bezobrazni. Jesu moj narod ali sada preteruju i nemaju ni malo obraza a ni postovanja. Srbija je uvek i uvek ce biti uz njih i pomagati narodu na KiM, ali kako mogu biti toliko sebicni pa da zbog 40.000 ljudi ispasta nekoliko miliona. Oni ocekuju da se cela Srbija ugrozi i zrtvuje. A po cemu se oni ne bi zrtvovali zbog Srba na KiM koji se nalaze juzno od Ibra tamo ima duplo vise Srba nego na severu i koji su mnogo vise ugrozeni. Ti Srbi koji su juzno boga mole i zadovoljni su da se prihvati sporazum a ovi sa severa kojih ima duplo manje nisu zadovoljni. Sporazumom bi svim Srbima na KiM bilo bolje. Sada su njih 40.000 bitniji od cele Srbije a i bitniji od Srba na KiM koji su juzno od Ibra. Cist bezobrazluk! Mislim da drzavni vrh treba da presece i uradi onako kako je najbolje za vecinu Srba sa KiM a samim tim i za drzavu.

Smiljana

pre 10 godina

Ja stvarno nemogu da shvatim ovaj narod,da li su svesni sta bi jos dobili e verujem da ih neko dobro laze,od ovoga sto su dobili stvarno sramota.Ja bih volela isto bolje da zivim u mom rodnom Beogradu pa nemoze se braco i sestre nemamo ni mi.Zbog cega da li znate????A i referendum kosta pa udri po nama sramota.Podrska Vucicu i Dacicu potpisujte sporazum nikoga izdali niste.....

lana

pre 10 godina

(FRA***, 30. april 2013 12:08)

Žao mi je što su mnogi stekli ovakvo mišljenje o Srbima sa Kosova. Jasno je da se na osnovu pojedinih slučajeva donosi zaključak. Ne mogu negirati da postoje oni koji su se obogatoli ali nasuprot njima većina jedva preživljava. Ali kao da vas je za njih manje briga. E baš ti koji jedva sastavljaju kraj sa krajem ne dolaze u Beograd,ne protive se sporazumu i nadaju se pomoć od Srbije.

IvanNS

pre 10 godina

Kosovo(tj Sever) kosta 380 miliona evra godisnje ,nije ni cudo sto se kontraverzni biznismeni bune hoce i dalje da pune dzepove. A velika vecina Srba na Kosovu nije videla ni evro od tih para i to mene licno nervira. Dajte sirotinji pare ,a ne ovima u skupim odelima i jos skupljim automobilima .

Mira

pre 10 godina

@(Krivorecan, 30. april 2013 12:01)
I te kako razumem da vama na Kosovu nije lako,ali verujte ni u Srbiji ne cvetaju ruže.Mnogo mladih školovanih ljudi, napustilo je Srbiju i taj odliv umova još traje. Ne zato što ne vole svoju zemlju nego zato što odlaze trbuhom za kruhom. Sporazum nije idealan, ali vama ni bez njega nije dobro. Možda će baš prihvatanje sporazuma poboljšati vašu situaciju, mislim na bezbednost.Iza onog što je potpisano, koliko ja razumem celu stvar, stoji Brisel.Mislim da ni Albanci neće smeti da se ponašaju neprimereno jer su i sami potpisali sporazum. Koja je druga solucija? Pa vi znate da je Srbija slaba da bi ponovo išla u nekakav ludi rat. A status quo vam ništa ne garantuje, a i neodrživ je, ne prihvataju ga velike sile, ni EU ni Amerika.Q4

K i M - pedeseta generacija

pre 10 godina

@sladjana
Ako sam vas dobro razumela, vas je Krstimir Pantic napao ili imate fobiju od Armani garderobe pa trazite zastitu??? Ili bi vam lakse bilo da ljudi sa Kosova dolaze u dronjcima, pa da se sazalite na njih...

m4rk0

pre 10 godina

Najveca ironija je u tome sto se ovde i ne buni "pravi" narod sa Kosova. Njih niko nista ne pita, silna sredstva koja upravo njima treba da stignu, ih zaobilaze. Tu se zapravo najvise bune oni koji su u svemu tome profitirali. Ovo me potsetilo na onaj strajk zemljoradnika kada su najglasniji bili oni koji su najvise imali i koji su kupovali hektar zemlje za sto evra, prisvajali mocvare i za njih trazili subvencije kao da je najplodnije zemljiste.

kiki

pre 10 godina

Ovaj sporazum verovatno i nije najbolje resenje, i svi smo svesni da ovo sigurno nije najbolje resenje za Srbiju i narod na Kosovu i njih razumeme u potpunosti, ali moramo se zapitati sta je alternativa, da albanske snage na silu sprovedu svoju vlast na severu, da na celu institucija budu albanci? Mislim da se srbi sa severa Kosova moraju dozvati pameti!

meni je bas milo

pre 10 godina

U potpunosti podrzavam Srbe sa Kosova ovom prilikom samo iz jednog razloga.Oni su izmedju ostalog pomogli ovim patriJotama da dodju na vlast.Ovi sto su sada na vlasti su se zakljinjali u Kosovo,spominjali intervenciju,i kleli se kako se nece smiriti dok Kosovo opet ne bude Srbija.
E pa eto vam ih sad. :)))

Gigi

pre 10 godina

Srbi sa Kosmeta moraju prihvatiti sporazum, ne zato sto im ne odgovara, nego zato sto je u pitanju njihov opstanak, da se ne bi reprizirala traktorijada koju smo vec doziveli u Hrvatskoj posle akcije Oluja ! U pitanju je njihov opstanak na njihovim ognjistima, i njima je sada najbitnija bezbednost i prosperitet. Kada se utvrdi i profunkcionise sporazum u praksi, lakse ce i Srbi sa Kosmeta povecavati vremenom svoja prava i ovlascenja.

kole

pre 10 godina

E Srbi moji i ovde ne mozete da dodjete slozni i ujedinjeni gde se radi o vasim glavama kao i ostatku zemlje.I kako onda ja da ne pomislim da tako rajedinjeni u opste znate sta taj sporazum donosi vama na Kosovu.Mislim da vam je neko od ovih laznih patriota i bivsih ministara DSS-a napunio glavu glupostima radi samo njihove koristi.

Lalegator

pre 10 godina

Pa gledajuci postove,mislim da poreske obveznike vise kostaju ovi SNS botovi nego li ta "mafija" Srba sa severa.

Gospodo napredni i demokrate,izjasnjavanje Ustavnog suda Srbija pa referendum,sto paranoisete svi znamo ali nema potrebe.

Imacete uhljebljenje po lokalu.

stranac

pre 10 godina

Pa da vi, Dačiću i Vučiću, ove predstavnike balvanista vodite kod Miškovića barem na većeru, a može i na doručak? Bilo bi veselo, da jih na kraju Taći vadi vunka za koji mesec?:) U Srbiji je sve moguće. Ono, što 25 godina nije moglo, sada je zakon!:)

petar petrovic

pre 10 godina

Svima vama komentatorima je najvaznije sta misli vas politicki vodja.
Da je on rekao -nedamo kosovo-pisali bi -nedamo kosovo.
Da je rekao -ovo je u nasem interesu pisali bi -ovo je u nasem interesu.
Da je rekao -sporazum je los pisali bi -sporazum je los.

Tako da od svojih stavova,razlicitih stavova,argumentacije,zasto-kako i sve ostalo nema nista.Ovaj narod je naucen da bude potcinjen nekom coveku i da slusa,da voli svog vodju iako on donosi lose odluke,a da se 20 godina kasnije kaje sto je to radio,da laze da on to nije nego neko drugi...

I sve tako,polako propadamo,i kulturno i moralno,bavimo se komentarisanjem nebitnih stvari i tudjih zivota a vazna pitanja prepustamo nasim vodjama i njima nikad ne protivrecimo,sto iz straha sto zbog koristi ili neupucenosti.

Jednog dana kad se to promeni,kad narod prestane da slepo veruje i da klima glavom,kad za svaku nepravdu ili za svaki pogresan potez vodja dobije protivljenje i argumentovano dokaze bolje resenje e TAD CE BITI BOLJE U SRBIJI.

I naravno kad shvate neki da potcinjavanje vodji steti buducnosti njihove rodjene dece,inace smo mi vec generacija koja pati zbog tog sto vodja rekao u rat i naravno svi rekli U RAT,a mogli su da se argumentovano suprostave i poboljsaju buducnost.

Moj licni stav je da jos treba da se radi na sporazumu,da se poboljsa koliko moze,ako neko kaze da je to maksimum-nije to maksimum sporazuma nego njegove diplomatije.TOLIKO

Kiza

pre 10 godina

Ma sta se raspravljate da srbima sa severa, nije mi jasno. Ako drzava kaze bice primenjen sporazum tako ima da bude a ne da 40 000 ljudi da severa Kosova drzi kao taoce celu Srbiju. Ako je Kosovo u Srbiji onda molim lepo ima da se slusa vlada a ne da se na neku pravdu poziva samo kada to odgovara srbima sa severa Kosova. Ali kriminal na severu je nevidjen i tesko da ce tako lako pristati na sporazum.

Benny Hill

pre 10 godina

Znaci Stbi sa severa hoce referendum,ali pod jednim uslovom,ako gradjani ne podrze sporazum onda ce oni biti zadovoljni,ako gradjani su za sporazum,onda i tako nece prihvatiti rezultate referenduma.Bas ste originalni.

Zoran

pre 10 godina

Nisam znao da je sever Kosova bio kriv zbog korupcije u Srbiji, zbog lopovluka, zbog mita, zbog muljanja politicara zbog slabog standarda. E sad ce da procvetate.

Ima li ovde Srba? Konuzin je bio u pravu.

pre 10 godina

Cenim da ce biti potkupljeni da i oni s radoscu prihvate ultimatum koji se u javnosti predstavlja kao nekakav sporazum.
Niko tako lako ne prodaje svoje nacionalne interese zarad licnog kao Srbin.

borchaSRS

pre 10 godina

Podrska Srbima sa Kosmeta, ko je vlada da krsi ustav Srbije, u vasim "demokratskim" zemljama vec bi pala da su prekrsili i zakon o komunalnim uslugama, a ne da se odricu od dijela teritorije. Prvo ustavni sud, a onda referendum, mada ovo drugi nece biti potrebno, ako se ustavni sud izjasni kako i treba.

Humanoid

pre 10 godina

pa mi u Srbiji imamo vise fakultetski obrazovanih ljudi na birou za zaposljavanje nego sto njih ima ukupno na Kosovu...i za njih tek niko brigu ne vodi a koliko vidim nisu ni u planu neki pregovori da se inteligencija uposli...ali to nije vazno...Kontam da je bitnije sta misli 20ooo ljudi na Kosovu... o.O sam lud ili sta...molim Vas pomozite mi ...
(solarna olujica, 30. april 2013 17:17)

Oni, ako su 'inteligencija', nek' smisle način da se zaposle. Meni je nepojmljivo da baš o najpametnijim neko mora da vodi brigu! Što se mene tiče, mogu i naredni milenijum provesti na birou, ali to je onda daleko od 'inteligencije'.
A na pitanje...bolje da ti ne odgovorim.

Rastko

pre 10 godina

Da li ste razmisljali da bi onda trebalo i Albance ukljuciti u referendum. Ili mi zelimo Kosovo bez Albanaca i njih na referendumu? Kosovo je Srbija, zar ne? Albanci su gradjani Srbije, zar ne?

Čovek iz senke

pre 10 godina

Strah političkih lidera Srba sa severa da će ukoliko ne bude rezultat referenduma na njihovoj strani postati manje uticajniji na političku scenu Srbije - u tome se radi!

Milan

pre 10 godina

Dokle će "Srbi sa Kosova" da odlucuju o našim životima?! Dokle će naši životi da budu podređeni njihovim?! Kada ćemo mi da živimo?!
(Nela, 30. april 2013 11:20)

Ti stvarno mislis da ti oni smetaju da pocnes da zivis ili si samo jos jedna u nizu politickih sektasa koji upornim ostavljanjem komentara zele da formiraju sliku kakva nije? Sta ako sutra kazu hocemo Nis pa nam kazu ako im ne date Nis necete u EU, pa onda ti ostavis komentar kako ti je dosta Nislija jer ne mozes da zivis normalno od njih? A Srbima iz Pazara ako zaprete olujom moramo sve da damo muslimanima jer necemo jos jednu oluju? Mislite da tako moze da funkcionise ozbiljna drzava, da tako moze da opstane? Ono sto je najbolje u celoj prici je sto mi i ovako i onako u EU necemo uci, ovo je samo jos jedan od uslova, zapravo necemo uci nikad dok u potpunosti ne priznamo Kosovo, pa ni tada! A i ko zna sta ce tada biti sa unijom, evo vidim Grcka, Kipar, Slovenija, Rumunija itd procvetase od kad su usli u EU a jadna Svajcarska se raspade, evo i Britanija na sve nacine pokusava da izadje iz nje sto bi i definitivno znacio pocetak kraja unije, tako da vas molim da nas postedite tih jeftinih parola o boljem zivotu ako priznamo Kosovo, evo Makedonci uradise bukvalno sve sto im je Amerika rekla, najveca Americka baza na jugoistoku Evrope se nalazi u centru Skoplja, Kosovo su priznali prvi i pogledajte kako 'bajno' zive, pitanje je jos koliko ce opstati kao drzava. Ako ne postujemo sebe ne mogu nas postovati ni drugi.

Caki

pre 10 godina

Ja i dalje ne razumem, otkud ovoliko komentara na ovu vest a na krucijalne ekonomske teme , bude po 2 - 3 komentara a neretko nijedan. Otkud tolika potreba da se pljuje po nasim sunarodnicima, koji su do juce ziveli u istoj drzavi sa nama. Ako mislite da cemo bolje ziveti ako ih se odreknemo, necemo.

gospodo draga

pre 10 godina

Gospodo draga i sa severa i sa juga Kosova.Dosli su na vlast zahaljujuci vasim glasovima, pa sedite lepo i dogovorite se.
Nas "izdajnike"nemojte upotrebljavati ni jedni ni drugi.Ovi na vlasti traze pokrice za ono sto su vam uradili, a vi sad vidite kako stvari stoje pa pricate o referendumu koji je jos jedna u nizu prevara.

Sync

pre 10 godina

Srbi sa severa, srbi juzno od ibra, srbi iz slavonije, srbi iz dalmacije, like, banije, korduna, srbi iz bosne, moslavine, hercegovine istocne i zapadne, srbi iz dubrovnika, sarajeva, toronta - Srbi, da covek ne zna pomislio bi da je to jedan narod!

Branislav Zekic Zeka

pre 10 godina

Aleksandar Vucic hoce da svojim pitanjem "da li ce Srbi sa Kosova prihvatiti većinski odgovor i učestvovati u njegovoj primeni" pokusava da okrene Srbe iz buduceg Pasaluka i Vojvodine protiv Srba sa Kosova, pa cak i Srbe koji zive juzno i Srbe koji zive severno od Ibra jrdne protiv drugih, jer racuna da ce vecina nadglasati Srbe sa severa Kosova. Zbog ove Vuciceve matematike Srbi sa Kosova treba da zahtevaju od srpskih vlastodrzaca da postuju Ustav Republike Srbije. I da zahtevaju ne referendum vec da se ovim povodom izjasni Ustavni sud Republike Srbije.
Inace budi receno da ova matematika srpskih vlastodrzaca uopste nije postena vec pogubna prema Srbima na Kosovu a bila bi postena ako bi se referendum raspisao samo za Srbe koji zive na Kosovu jer su njihova prava ugrozena izmedju ostalog i Briselskim sporazumom.

potkivač

pre 10 godina

Koja sprdacina!
Ove bundzije su dosle "sluzbeno" u Beograd i imaju dnevnice kao predstavnici paralelnih institucija koje narod iz Srbije finansira!!!!
A dosli su da se bune protiv odluka Vlade i Parlamenta Republike Srbije, umesto da traze nacine da drzava resi ove probleme na zadovoljstvo svih srba iz Srbije i iz Kosova.
Koja je sebicnost bezkarakternost i cinizam u ponasanju ovih srpskih "izabranika" i koja nemoc ove jadne i neodlucne Vlade.!

deesesizacija

pre 10 godina

svi su nekada u istu tikvu duvali, delili isti populistički pristup i zavaravali sebe i nas. sada se koštunicini prvoborci bore da zadrže taj status i profitiraju bar politički.
nije lako običnom narodu pogotovo uz ovakve vođe.

Goran Blagojevic Kragujevac

pre 10 godina

Evo mog primera nekog ko je prodao imanje na Kosovu pre 30 god i dosao u Kragujevac da zivi.Prodala ga je moja majka Mileva.Nakon sto su mi oca Milovana ubili Siptari na kucnom pragu.Bio sam dete,ali nikad necu zaboraviti tu scenu,sanjam i dan-danas to.Drzava nas nije zastitila,iako je mama isla i u Beograd da moli.Pokrajinski MUP je sproveo istragu,da bi onda Sud u to razvlacio,a Siptari pretili da ako se ne iselimo nece niko ostati ziv u kuci.Sta je mama mogla tad?! Dakle,nema smisla da me neko pljuje zato sto srpska vlast od 1945. god nece da stiti Srbe nego im draze bilo bratstvo i jedinstvo.I Hrvat Tito. Inace,ti Siptari su posle pobegli u Albaniju..

hheh koji ste licimUri,fantazija ziva

pre 10 godina

Pa dobro vi "napredni" sta ste se sad ostrvili na neobavestenog?!Kad vas je podrzao na izborima onda je bio kul?Kad ste zajedno divljali u Beogradu posle proglasenja nezavisnosti i tad vam je bio dobar?A sad odjednom ne valja?

bojan

pre 10 godina

Ne mogu 80000 Srba sa Kosova da kroje sudbinu Srbije i 6 miliona ljudi koji zive u njoj. Vucicu, Dacicu, presecite ovo imate sigurno podrsku vecine gradjana ove zemlje.

Deki

pre 10 godina

Ma kakav referendum, manite se corava posla - svi bitni faktori su rekli svoj sud o tome i preuzeli odgovornost, izvrseno je glasanje u skupstini gde se ogromna vecina izjasnila da je za sporazum, kraj price. Sta vise gubite vreme razmatrajuci ovu temu?

Александар Џунић

pre 10 godina

И као што су српски комунисти 1974 сахранили Србе на Косову и Метохији, уживајући у топлини дебелог цревета Јосипа Броза, препуштајући их на милост и немилост шиптарима, под окриљем тада донетог Устава СФРЈ, који је омогућио да се до 1989 драстично измени демографска слика наше јужне покрајине, тако сада бивши "заклети Срби" опет убеђују своју браћу, који у паклу још увек опстају, да је са ђаволима договор могућ. По туђим леђима 25 батина уопште не боли.

vlaxa

pre 10 godina

Pa ovo je zalosno pa ni ovde ne mogu zajedno da dodju nego se dele ko da nemaju zajednicki cilj.I o kakvom onda sporazumu oni hoce da razgovaraju sa vladom kad medjusobno ne mogu da se dogovore.

David

pre 10 godina

Eee,gospodo SNS glasaci,zaboravili ste zasta ste glasali,pa Vas je vas preposteni Vucic ubedio da su Srbi sa Kosova mafija....jadni li ste..jednoumlje je zavladalo...ukljucuite mozgove,pamet...sta se desava sa Vama????

Geger

pre 10 godina

E stvarno, daj da vise ove nase gradjane sa KiM predamo Taciju i Haradinaju, ko da ima veze sto bi da oni ostanu drzavljani Srbije u drzavi Srbiji.

A onda nek se spreme ovi u Kursumliji, pa ovi u Leskovcu. Kako branimo sugradjane na KiM, tako cemo i ove sledece. Pa redom, do Bubanj potoka na jugu, i do Chente na severu.....

A na referendumu obavezno da ucestvuje cela Srbija a referendumsko pitanje da odredi Vozd Vucic licno, neko kratko i neutralno, na pr.: Da li ste za briselski sporazum da nam deca masovno ne poumiru?

Tako je i cela Velika Britanija sa sve Komonveltom odlucivala da li da se Folklandi predaju Argentini. (Kad bi se zezali...)

Zoća

pre 10 godina

Potpuno je razumljiva bojazan Srba sa Kosova, ali trebalo bi da, pre nego što donesu konačnu odluku, da se krako osvrnu na prošlost, da onda zamisle budućnost kakvu žele za sve nas, bez novih sukoba i ratovanja i da na temelju toga donesu, ne najidealniju i najbolju, već najraconalniju odluku!

novicavg

pre 10 godina

Čuvena srpska posla upravo se demonstrira na licu mesta, srpske podele su nas i dovele do ovakve situacije i nije mi jasno zašto neko od predstavnika Srba južno od Ibra nije moga ući u vladu i prisustvovati sastabku pogotovo što naša vlast kaže da će implementacija sporazuma i zajednica opština obuhvatiti i njih.Ko ćitavom situacijom manupuliše, dali kosovski Srbi žele da sami učestvuju u pregovorima ili vlada želi samo da pregovora sa njima.kako god da je nije dobro i sve ovo proizvodi dalje srpske podele a što je još gore to vidi priština i EU i zato nam tako i vraćaju kroz sporazum o primeni kad vide srpsko nejdinstvo.

Srdjan

pre 10 godina

@Sasa
"djabe ste dosli necete vise dobijati duple plate,pocnite vec sada da se na to navikavate"

Da mi mi je znati kako je ovaj prepodobni EUropski građanin dobio ovoliko pluseva.
Saša. Ne piše se đabe već džabe. Ako nemaš instalirana latinična (ili nedaj Bože ćirilićna slova) piše se dzabe, a ne djabe.

A ja mislio da su samo patriote nepismeni. :D

Nemanja_SO

pre 10 godina

...referendum je samo bacanje para i zamlaćivanje. Mi smo ljudi rat izgubili i to treba svima biti jasno. Super je što opet kako-tako imamo šansu da povratimo Kosovo (nećemo ga priznati, ali sporazum moramo prihvatiti): oduzimanjem imovine i para sa računa tajkuna i korumpiranih političara ima mnogo para za pokretanje privrede i izgradnju srpskih opština na Kosovu: da se finansira izgradnja stanova bez prava na prodaju; da se omogući povratak prognanih. Država treba da stimuliše rađanje dece, i to pogotovu za treće i četvrto dete, a ne kao sad da koči. Decu treba pravilno edukovati, da učitelji prolaze rigorozne kontrole da bi dobili licence za rad sa našom decom i da sa decom rade samo najbolji među nama. I onda, za tridesetak godina, ćemo biti mnogo jači i brojniji...Ali mi smo navikli sve ODMAH, bez muke i rada....e pa tako braćo ne ide!

mesecina

pre 10 godina

Srbi sa Kosova su vec toliko puta bili iznevereni i prepusteni sami sebi da prosto vise ne veruju ni sami sebi nego se plase i sopstvene senke

Medena

pre 10 godina

Sada, kada su sve oci uprte u njih, imaju priliku da se izjasne, i nevidim svrhu i tom bojkotu, protestima...sve se moze resiti na miran nacin.

ajna

pre 10 godina

Srbi koj su danas razgovarali verovatno su bili vođeni emocijama i sećanjima na prošlost, i nisu bili u stanju da donose racionalne zaključke.Mi ih razumemo, ali neka i oni imaju razumevanja za nas koji nismo sa Kosova i sve što želimo je normalan i miran život.

Bruka i sramota

pre 10 godina

Molim sve ove koji sad pljuju po Srbima sa Kosmeta da se pogledaju u ogledalo. Nista vise. Sram da vas bude. Vi verovatno sad imate vecih briga (gde cete na more), a oni ljudi brinu kako da prezive, da im decu ne pobiju na kupanju (kao pre neku godinu). Bas sramota. Sad svi u crkvu da zapalite svecu za svoju dusu.

gillle

pre 10 godina

Дакле, Дачић прети Србима са Севера КиМ укидањем плата, радних места, жеље тих људи да живе у Србији а не на Косову*. Баш је нашао кога ће да победи, да тријумфује и да условљава новим терминима и рундама као ЕУ нашу земљу. Очигледно да Дачић тупом секиром врши најзахтевније "операције". Уместо да каже целој Србији поштено: "Морамо да ЖРТВУЈЕМО народ са Севера КиМ зарад бољитка у остатку Србије". Мада знамо да више нико не верује тој трулој Јевропи и нажалост исто тако знамо да Себима нема живота на Косову* (вишевековни антагонизам).

goran

pre 10 godina

Po meni, ovo je cista greska vlade Srbije [predsednik, prvi poodpredsednik] jer na sastanak nisu pozvali i jedne i druge, tj nisu dozvolili da udju u 'juzni' [ili kako su ih do skora nazivali "Tacijevi Srbi"].
Time vlada daje do znanja da cak i ona deli Srbe sa Kosova na 'severne' i 'juzne'

Cile

pre 10 godina

Sve u svemu, ako se raspise referendum, nece proci, a onda pada vlada,pa novi izbori, a zapad ima opet da nam lupa klempe i tako u krug, previse smo sansi i vremena potrosili.

kardiolog

pre 10 godina

"dolaze patriJotski biznismeni!
(uki, 30. april 2013 02:57)"
Da oni tvoji žuti su sve dali za narod! E moj REALISTO, bolje ti je da komentarišeš tenis, u politiku se slabo razumeš!

Милош Бобић

pre 10 godina

@nepatriJota:“@ Milos Bobic: Vojo ti li si? Vidim cim vam nije po volji odmah na scenu stupaju legalisti i legitimisti,i svima su usta puna Ustavnog suda,a nemaju pojima o cemu se radi... „. Да си непатриЈота види се. Него чији си ти: Ђиласов, Чедин, Чанков, Дачићев или Вучићев? Или сам још неког заборавио?

Duci0167

pre 10 godina

A sta s albancima sa kosova? Valjda su i oni drzavljani srbije i na njih utice ovaj sporazum...
(Bob Rock, 30. april 2013 11:17)
Po ustavu za koji se sada hvatamo(kad nam odgovara naravno) i jesu drzavljani Srbije. Po svemu tome ako dodje do referenduma treba da se odrzi na Kosovu pa da zitelji Kosova odluce o svojoj buducnosti. Pa valjda je to sporna teritorija i a ne da jasa periferije Beograda odlucujem o njihovoj buducnosti. PatrioTe ce morati da sacekaju neki drugi put.

Ne kapiraju da ce se narod ionako odluciti za potpisani sporazum nego ponekad deluje drugacije zbog patriotskih bukača pa covek pomisli da je sav narod uz njih. Eto,8 miliona evrica referendum. Bolje da spasemo zivote desetinam obolele dece.

Vojvodina

pre 10 godina

"Inace budi receno da ova matematika srpskih vlastodrzaca uopste nije postena vec pogubna prema Srbima na Kosovu a bila bi postena ako bi se referendum raspisao samo za Srbe koji zive na Kosovu jer su njihova prava ugrozena izmedju ostalog i Briselskim sporazumom.
(Branislav Zekic Zeka, 30. april 2013 10:31) "

Ako jos nisi primetio - od briselskog sporazuma zavisi i buducnost ostalih 7 miliona gradjana u Srbiji. Ja ne razumem, zasto bi o sudbini svih odlucili samo 40.000 Srba sa Kosova? Jel' ostali Srbi ne treba da jedu, da piju ili da zive kao ljudi?

jaPAJA

pre 10 godina

Cek malo odakle armaniju panticu armani kada ja on okupiran dole i svi jedva prezivljavaju od nestasice i terora,gde li ga pere kad nema vodu i struju, u reci?A on kanda malko profitira na okupiranoj teritoriji,jel to bese ratno profiterstvo podvedeno kao kriminal pod crtu zakona.Zato se valjda ide u aps .Kako se meni cini njima je kolumbija izgleda bratska drzava.Ej ni moj predsednik opstine u sred slobodne srbije ne nosi armanija.Svasta ima covek da vidi i cuje.Sto se mene tice kad ste takvi ja sam onda za nezavisno kosovo beste od nas na milju i kazite fala i za ovo nije ni to moralo.

ceda

pre 10 godina

Dacic: dajte referendum ne kao nama za pokrice nego da se vidi sta narod misli i da stoji uz nasu odluku
dacic: referendum je potreban da se vidi volja naroda
dacic: referendum ne sme da koci sporazum
Dačić: Referendum sada nema smisla.

bata

pre 10 godina

Aman,pobogu Srbi sa Koasova,poatoji ona narodna"Sviraj sviraj a posle za pojas zadeni" ali vi ocigledno ne zelite to, vi i dalje hocete, vecinsko misljenje,i zelju za boljim zivotom naroda iz Srbije podretite svjim interesima.Zato se terajte svi,zajedno sa svojim vodjama...

Ja, doktor nauka, treća generacija Nišlija :)

pre 10 godina

@sladjana

½Moj muž, magistar, treća generacija Beograđana...½ Hihihihihi!!! :) Vrhunska malograđanština!

koplje/stit u XXI veku

pre 10 godina

Ukinite plate tj. donacije osim onih najbitnijih pa ce onda morati da se prijave kod Siptara u Pristini na jasle ...

U XXI veku se bore za medje a Evropa ukida granice. Umesto da ih unistimo/pokorimo ekonomski mi i dalje pokusavamo da ucinimo metodama cara Dusana ...

pera zdera

pre 10 godina

Ti politicari na severu nemaju pravo da drze celu zemlju kao taoce, sta je alternativa? za to nemaju odgovor i oni ocigledno ne shvataju da sporazum nije perfektan ali birali smo izmedju kuge i kolere.
Ovo je maksimalno sto smo mogli da doboijemo i prvi put je EU bio na nasoj strani ali ako se inatimo onda ce biti posledica.
Moraju i srbi na kosovu da misle na celu zemlju ne samo na njihov deo.
Ali opet koja je druga opcija, rat?
ameri imaju 70.000 vojnika u bondstilu i jos ima vojnika iz drugih zemalja a nasa vojska i zemlja nije u stanju da ratuje.
Uostalom mi smo nas najveci neprijatelj ocigledno,tog dana kad budemo slozeni ce biti bolje.
Neverovatno kako neki nemogu realno da misle.
Ako srbi sa severa odbio ovo onda treba vlada da kaze ok
mi dizemo ruke sa vas i vi bolje radite sami ali necete celu zemlju u propast da vodite , mi mislimo na vas i pokusamo najbolje da uradimo od teske situacije a vi samo na sebe mislite.

sladjana

pre 10 godina

@Sladjanin komšija

Pa, brale, niko te ne vuče za rukav da ostaneš u Sarajevskoj. Možeš da se odseliš na KiM, (migracije su normalna pojava), ne moraš da nosiš Armani, (verovatno ti ne bi stajalo kao Krstimiru), ali ti Sporazum treba. Još samo da shvatiš zašto. Ja sam poreklom iz Šilova, udata za treću generaciju Beograđana, i znam da Srbi tamo znaju da je Sporazum spas za njih, još samo ti da shvatiš zašto. Inteligencija ipak nije pitanje lokacije...

Marko od Bloka

pre 10 godina

E da je Tita I partije. Pa ti sto su usli u zgradu vlade bi izasli sa bukagijama na rukama I nogama. Srbija je majka samo dok daje pare ali kada treba I neke obaveze da se preuzmu onda smo maceha. Srbi sa Kosova ukoliko se ne uzmete u pamet I ne sprovedete ono sto je dogovoreno sprovodice Taci na silu uz pomoc NATO. Tu nema nikog da vas brani. Mi ne mozemo, Ruse zabole djon, a NATO se zna na cijoj je strani. Nema kukanja o nepravdi jer su ovi sila I mogu da rade sta god pozele I proci ce nekaznjeno ne zato sto niko nece da ih osudi vec zato sto niko ne moze da ih osudi. U najboljem slucaju cete ostati na KIM po svim pravima Pristine bez i jednog ustupka ili ce opet krenuti izbeglice. NIje mi jasno zasto moj Srpski narod to uporno radi. Ima li medju vama ljudi koji ce da pohapse ove profitere cim se vrate u Mitrovicu?

Myke

pre 10 godina

Ne razumem i dalje, cemu referendum? Cemu sluze poslanici u skupistini, 225 njih koji su glasali za? Cemu to zavitlavanje normalnog sveta?

Zasto da se baca osam miliona evra?

Cisto da se zna, ja necu ici na referendum, i sto se mene tice nek pobede ovi koji ne zele sporazum, ne zele Evropu.

Samo napred, ja necu glasati. Ako bude referendum, pobedili ste.

Ali dobro, svaka cast, sto da ne. Nekad pobedis, nekad izgubis, kakva god da je cena.

maxa

pre 10 godina

Pa zar sad treba da se delimo,najbolje Srbi sa severa Kosova znaju kako im je i kako ce im biti ali bar nek razgovaraju sa Vucicem i vladom da se nadje neko resenje a ne da slusaju ove sto glume lazni patriotizam a vamo imaju stanove po Beogradu i Novom Sadu.

Milosh

pre 10 godina

Ne razumem potrebu za razgovor sa nekim koji protiv svega i kome najvise odgovara trenutno stanje divljeg zapada. Pogotovo ovo ne treba brzati ima se vremena, jer dok odugovlace dzepovi i racuni se pune. Deca u Srbiji nemaju vise vremena da cekaju da im par desetina hiljada ljudi kroji sudbinu. I ja sam izbeglica i da li da trazim od Vlade da moj rodni grad prebace iz Federacije u Republiku Srpsku

ko o čemu...

pre 10 godina

Zar je moguće da opet nismo mogli da pokažemo složnost i ujedinjenost.Solidarnost nedostaje srpskom narodu i neretko smo plaćali skupu cenu tog nedostatka.
(Miona, 30. april 2013 15:02)

Da. Ta solidarnost se posebno očitava ovde u komentarima tvojih partijskih drugova.

jednostavno

pre 10 godina

Najvaznije je u ovom trenutku resiti pitanje Srba sa KiM treba im pribliziti i objasniti uslove sporazuma,onda referendum ako se ne sloze a potom resavati pitanja gradske vlasti,mita i korupcije

Musa

pre 10 godina

Mora se poštovati Ustav države Srbije i o ovakvo delikatnom pitanju, kao što je Kosovo, na referendumu se moraju izjasniti SVI GRADJANI SRBIJE što uključuje i Šiptare sa Kosova! Ne možemo Ustav Srbije tumačiti samo iz ugla koji nama odgovara!? Ako ne dozvolimo Šiptarima sa Kosova da glasaju praktično potvrdjujemo da oni ne žive na našoj teritoriji, pa se onda i postavlja pitanje koji je smisao referenduma kao tekovine demokratije ako ćemo dozvoliti da glasaju samo oni koji nama odgovaraju? Nije mi jasno zašto na republičkim ili predsedničkim izborima Kosovski Albanci nisu na biračkom spisku ako smo ista država "po našem Ustavu"? Mislim da je vreme da se konačno odlučimo šta i koga poštujemo i gde su granice ove jadne Srbije?

Zoran

pre 10 godina

"Divos"-u i sličnima. Znamo šta su problemi i kakvo je stanje. Vlada je predložila jedan put, osim konstatacija, šta je vaše racionalno rešenje za problem!?

Miona

pre 10 godina

Zar je moguće da opet nismo mogli da pokažemo složnost i ujedinjenost.Solidarnost nedostaje srpskom narodu i neretko smo plaćali skupu cenu tog nedostatka.

Legalista

pre 10 godina

Ne vidim problem da se ispita ustavnost parafiranog sporazuma. Pa necomo valjda krsiti sopstvene zakone. Zalosno je samo sto to nije redovna procedura, a ne da je iniciraju gradjani....

BigBen

pre 10 godina

Sve je ovo deo taktike, mali Sliba je dva koraka ispred njih. Nisu ni svesnu da ovim otezanjem stavljaju javno mnjenje protiv njih!

Dacu im licni primer:
Kod mene u porodici je oduvek bilo da vazna zivotna pitanja donosimo zajedno i uz neki plan. Pitanja kao sto su izbor skole, fakulteta, kupovina stana... ali i pitanja za porodicni posao. Ono sto hocu da kazem je sledece: Donesena odluka uvek se cini da je odraz zajednicke odluke, ali nakon sprovodjenja iste, cesto se desavalo da shvatim, da bas nije sve kako smi se dogovorili. Pa sam kasnije shvatio. Kada mi roditelji kazu, PUSTICEMO TEBE DA TI ODLUCIS, da je sve vec odavno odluceno. Isto ce biti i sa ovim Kosovskim Srbima, i njih ce na kraju vlada da pusti da oni sami odluce bas kao sto sam i ja!!! :-)

tesko nama

pre 10 godina

Srbi su kroz istoriju mnogo patili,svaki rat koji je srpski narod vodio bio je oslobodilacki a iz svakog je izasao sa manjom teritorijom i kao genocidan narod a jedini je imao regularnu vojsku ciji su oficiri zavrsili u Hagu a vodje paravojnih formacija ispadose heroji

boki

pre 10 godina

" E ovo je teska tuga nikad slozni Srbi moji ni na sastanak od koga zavisi vasa buducnost na Kosovu a i nasa pored vas tako razjedinjenih.I kako onda da mislim da u opste znate sta pise u sporazumu i sta on za ceo Srpski narod znaci.
(cope, 30. april 2013 13:30) "
============================

Greska protkola vlade, ali postavlja se pitanje da li je namerna [po nalogu Dacica i Vucica] ili je slucajna.
Uglavnom, ispada da vlada sama deli Srbe jer na sastanke poziva jedne, ali ne i druge.

Zoran

pre 10 godina

Ne znam zasto vi zuto,crveno,crni komentatori razglabate treba li ili ne treba referendum, jesmo li demokratska zemlja ili nismo, imamo li svoje zakone, imamo li Ustavni sud, pa nek se izjasni. Ne trebaju mi Vucic,Dacic i Nikolic da me svaki dan ubedjuju preko svih mogucih medija da nisu izdali Kosovo,zato imamo Ustavni sud pa neka proceni da li je izdaja ili nije.U svakom slucaju ako jeste izdaja, morace prihvatiti da snose posledice...

ne dam bre nikako

pre 10 godina

stefanovic-izdajica I cela ds pa izbori I izjave da napokon imamo ljude na vrhu drzave koji ce se izboriti za srbe I nazivaju stvari pravim imenom,pa kad se pregovori okoncaju sad I ovi novi su izdajnici,pa hocemo referendum a kad se to itso obecava ali sa unapred ipostavljenim pravilama igre da nema trte-mrte posle rezultata onda ni to ne valja jer sad prvo hocemo da ustavni sud odluci,a ako se I to desi onda ced biti nesto kao "necemo nista prihvatiti dok se svi srbi sa prostora bivse sfrj ne izjasne o tome" ili "sve institucije ukljucujuci sveti sinod I sanu mora da se usaglase" pa ko zna mozda I nesto slicno kao "duma I ruski parlament mora prvo da razmotri" I tako u nedogled uz napomenu da 40hiljada srba sa severa vaze mnogo vise od 100hiljada sa juga I nekoliko miliona sa centralne srbije,mora da piju svetu vodu I ne gaze po zemlji mora da su nebeski jer drugog nema

Bjanka L

pre 10 godina

Drzavni vrh se zaista potrudio i nakon potpisivanja sporazuma da istakne veliku vaznost tog dokumenta i vrlo je pohvalno sto su uporni i zele narodu da pojasne sve dobro sto njegova primena donosi,zato se nadam i da ce narod da shvati tu dobronamernost,a ne da dozvoli da upono neko ko nije nista ucinio dobro za njih/manipulise njima ,a ljude koji su ucinili maksimalno moguce u ovom trenutku prozivaju izdajnicima, a sebe samoprozivaju patriotama,bez ikakve osnove.

redosled

pre 10 godina

Zapoceto je puno stvari i najvaznija je dobra organizacija u resavanju problema,hierarhijski prvo prioritetni a onda i ostali,sada je prioritet resiti problem Kosova,objasniti ljudima sta su dobili,a onda punom parom ka evrointegracijama

Linoleum

pre 10 godina

Oko kljucnih drzavnih pitanja uvek mora da se odrzi referendum, a ne da pojedinci komentarisu da li ima ili nema smisla. Kosovo prakticno jeste nezavisno, ali neka gradjani kazu sta misle o tome.
Ista prica i za evropsku uniju. Zasto mislite da svi gradjani zele da udju u EU? Referendum, pa sta vecina odluci.

Saki

pre 10 godina

Nikad kod nas nece ici kako treba uvek neko protestuje i uvek nekom nesto smeta, nadam se da ce doci dan kad cemo svi biti slozni i raditi za dobrobit zemlje zajedno

Milan

pre 10 godina

Znate li zasto Srbi koji zive juzno od Ibra nisu mogliu da prisustvuju sastanku,zato sto ne odgovara Dacicu i Viucicu da se cuje da misle isto kao i Srbi koji zive severno od Ibra.Te podele su odavno pocele da se primenjuju ali iz Srbije od kada to postoje Srbi sa severa, sa juga, uskoro ce biti Srbi iz Beograda, Srbi iz Kraljeva dokle.A sto se tice glasa naroda sta misli pokazali su na mitigu na kome je bilo 30.000 u Kosovskoj Mitrovici . Sto ne dodje Vucic na KiM da objasni kako je dobar sporazum.Razumeo bi i da ce se nesto promeniti u Srbiji ali zarad datuma stvarno ne razumem.IZGLEDA SU SRBI NA KOSOVU JEDINI SRBI KOJI ZELE DA ZIVE U SRBIJI.

Nevenka T.

pre 10 godina

Steta sto ovaj sastanak nije doneo rezultate, te da se konacno i prizna i trud i zalaganje kojim je drzavni vrh uspeo da izdejstvuje pogodnosti za Srbe na Kosovu koje su garantovane sporazumom. Ne bih valjalo da se odugovlaci s pocetkom primenjivanja .

nikola drezgić

pre 10 godina

Mnogo ovde ima naivnih ljudi koji zaista veruju da do dogovora nije došlo! Ali zna se da kod ovako u narodu osetljivih tema mora sve ići postepeno,tako da možete očekivati da stav ovih lidera vremenom omekša!

sigurno

pre 10 godina

U proslosti se ne zivi ali se sa njom zivi,niko od nas ne moze zaboraviti sve nevolje koje smo ucinili jedni drugima,ko je izasao iz rata kao pobednik pokazace vreme jer se na tudjoj nesreci ne moze graditi sreca

Sprovođenje

pre 10 godina

"Sporazum je neprihvatljiv, jer ugrožava vitalne interese Srba, a plan za sprovodjenje još je gori jer u potpunosti urušava sve i jer je očigledno da iza toga ne stoji dobra namera"...

Pa nismi ni mislili da će plan za sprovođenje doneti bilo šta dobro Srbima.

Lenka RU

pre 10 godina

Verovala sam da ce se konacno srpski narod ponasati odgovornije i jedinstvenije,da ce shvatiti da su svi troskovi oko referenduma ne povoljni po Srbiju i po Srbe na Kosovu,jer je vecina u za primenu,te su i rezultati referenduma vec i u napred poznati te da ce u skladu s stavom vecine i ponasati...ali izgleda da cu morati da nastavim da se nadam do 07.05.

milan

pre 10 godina

Cinjenica je da bi referndum za dogovor bio raskol izmedju srba sa Kosova i matice Srbije. Ocigledno da nekim politicarima odgovara zakuvavanje i medjusobna netrpljivost i ako takvih ima i u opoziciji kao i u vlasti kojima je ta metoda donela moc.

krkix

pre 10 godina

@(Magda, 30. april 2013 14:59)

Kakva nesloga? Vidis kako ste ovde vi i Albanci slozni. Mogli bi da napravimo zamenu stanovnistva - vi ba Kosovo i sa njima u EU, a Kosovci ovamo. Svako svome. Ionako vas nema mnogo vise nego Srba na Kosovu.

DUNJEVACA

pre 10 godina

Odbijanje sporazuma, sada i refenduma trazeci sada da se Ustavni sud izjasni, Srbi sa severa KiM očigledno vode političku kampanju. Sa ciljem da se tamo zadrži nedefinisano i nekontrolisano stanje, bez razmišljanja o posledicama za ostale Srbe i državu Srbiju.Samo misle na svoje licne interese, bez obzira sto ce ostali biti njihovi taoci takve politike i stava.

yutopija

pre 10 godina

Dogovor kucu gradi stoga verujem da ce dogovor biti cim se ljudima objasni sporazum jer vidim da nisu upuceni,a i neko ih je namerno pogresno informisao o sporazumu.

prazno mesto

pre 10 godina

Zaista razumem ove ljude sa Kosova, ipak je njima najteze. Ali mora se naci najbolje moguce resenje, kako za Srbiju tako i za Srbe na KiM. Mozda je referendum trenutno jedino resenje, kako ne bi krivili pojedince ukoliko neko sporazum shvati krivo, vec da se za to pita cela nacija. Verujem da potpredsednik Vucic pokusava na sve nacine da odbrani interese Srbije i Srba na KiM, ali da time ne pokvati put Srbije ka EU.

Posmatrač

pre 10 godina

I slepci vide da se rukovodioci opština na severu kosova plaše da će im ispasti cucla iz usta ako sporazum počne da se primenjuje.Oni ustvari brinu za svoje blagostanje i privilegije.Kako to da se Rada Trajković ne buni protiv dogovora.

Zarjebitno

pre 10 godina

Jedina gora bagra od albanskih mafijasa sa Kosova su mafijaska "braća" sa Kosova. Zalepljeni su kao krpelj na ovu jadnu drzavu. Dosta bre vise, 30g slusam o njima. Sta je sa ostatkom naroda? Sikter bre!

alex

pre 10 godina

Hrlimo u EU da bi:
- se poštovali zakoni (a ne poštuje se vrhunski zakonski akt Ustav)
- uvela pravna država a ne sme se na Ustavnom sudu postaviti pitanje ustavosti neke odluke.
- da bi dobili bolji kreditni rejting, tj da bi se lakše zaduživali, a zemlje sa nekad visokim kreditnim rejtingom, sada su pred bankrotom (npr Slovenija)
- da bi živeli bolje, a svima je jasno da je prividno bolji život pojedinih siromašnih članica EU bio samo na osnovu kreditnog zaduživanja te zemlje
- da bi došli strani investitiori koji će doneti nova radna mesta, a kapital ide tamo gde je radna snaga najjeftinija, i onog momenta kad se povećaju plate u Srbiji, oni će otići jer im se neće isplatiti da daju veće plate Srbima, kad mogu manje da plate Vijetnamce ili Indijce (primer ekonomskog buma u Kini ili razvoja Turske).
- da bi bili deo Evrope (kao da smo sad deo Marsa)
- da bi putovali bez viza (a sa čime da putujemo, kad Srbi uglavnom ionako idu na najjeftinije destinacije?)
Zarad EU mi se odričemo Ustava, dela teritorije oduzete agresijom, premijer preti Srbima koji su ostali na svojim ognjištima...
Pa šta ima toliko u toj EU sem kredita(koji se moraju vratiti sa kamatama), i masnih plata EU birokratama?
Probudite se jednom ljudi i nemojte misliti televizorom nego glavom (čast izuzecima), i mora se shvatiti da se država uredjuje voljom naroda te države a ne EU zakonima kao što se i privreda razvija.
Zašto svuda vlada evroskepticizam pa i EU? Ko ovde ne vidi od drveta šumu?

Glasinac

pre 10 godina

Očigledno da Srbi sa severa KiM ne žele da se dogovore sa vladom Srbije oko prihvaćanja briselskog sporazuma. Interesantno je da sada traže ocenu ustavnosti a to do sada nisu tražili i ako na teritoriju Kosova ne može doći neki zvaničnik Srbije bez dozvole kosovskih vlasti. Prema Ustavu presednik Srbije ili predsednik Vlade Srbije bi mogao da doće na svaki deo teritorije svoje države , međutim kada je to u pitanju Priština to nije moguće bez dozvole kosovskih vlasti.Pošto Srbima sa severa KiM nije više prioritet referendum o njemu više ne treba razmišljati nego treba još sa njima razgovarati i potsetiti ih da je ovaj briselki sporazum veoma važan za budućnost Srbije i njenih građana i da niko nema pravo da Srbiju uništava.

sretko

pre 10 godina

Referendum ne bi baš bio dobrodošao u ovom momentu. Međutim, i ako bude održan, ne sumnjam da će pokazati da Vučić i Nikolić za prihvatanje ovog kompromisnog rešenja imaju veliku podršku građana, jer je građanima jasno da Srbija nije mogla da izvuče više u ovim pregovorima, a takođe i da je građanima jasno da je Srbija morala da reši pitanje Kosova, i da nastavi proces evrointegracija, jer samo kao član EU Srbija može ekonomski da ojača, i da konačno krenemo sa ovog dna na kome smo već 20-tak godina.

Sync

pre 10 godina

Najteze je Srbima da shvate koliko su neslozni, svak na svoju vodenicu vuce, a sto je potok presusio nema nikakve veze. Put, put, put pod noge!

Plavetnilo

pre 10 godina

Trebalo bi da se Srbi sa Kosova urazume,da prihvate ovaj sporazum,to je najbolje za njih...Ne bi trebalo da otezavaju polozaj Vladi,dovoljno je sto su pregovarali sa Tacijem,sad jos moraju da se natezu i sa Srbima sa Kosova.

Милош Бобић

pre 10 godina

Молим да ми се објави коментар. Коментатор доле ме је ничим изазван са моје стране два пута прозвао са „ви велики букачи“ итд., па мислим да имам право да одговорим на провокацију. Ево коментара:
@nepatriJota:“@ Milos Bojic:covece ne ljuti se,svi ste vi patriJote veliki bukaci na netu... „. Букачи сте ви самозвани еУропејци. Стално причате о европским вредностима и правној држави, али само док те вредности и та права не почну да ометају вашу политику. Чим дође до таквог сукоба постајете безобзирни политички волунтаристи, онда сметају и устав и референдум на безалтернативном путу евроинтеграција. Боже мој, шта има да се изјашњава Уставни суд ако је скупштина усвојила споразум, а и референдум није потребан јер ем кошта ем се „зна“ да већина подржава споразум. „Европске вредности“ на делу, нема шта.

Demetra

pre 10 godina

Srbi sa severa KiM, moraju da prihvate ovaj sporazum jer je u interesu našeg naroda i države. Implementacija sporazuma predstavlja modernizaciju društva, jačanje državnih institucija, normalizaciju odnosa između Srba i Albanca. Srbija ima pravo da misli o svom ekonomskom prosparitetu. Srbija ima budućnost samo sa naprednjacima na vlasti. Sramota da cela Srbija ispašta zbog njihovih prohteva jer će Srbija svakako sačuvati veće ingerencije implementacijom sporazuma. Sve tačke koje su postignute Srbija će ostvariti implementacijom sporazuma. Misli da Srbi sa Severa ne bi trebali da prave toliku farsu oko sporazuma, jer znamo da njima neodgovara prihvatanje bilo kakavog sporazuma. Srbi sa severa KiM zaista žele da ovakvo stanje ostane.

Бурек

pre 10 godina

Да је договор идеалан, није. Тога смо сви свесни али надљудским напором предлог који је био десетоструко гори смо успели да обрнемо тако да много више иде у прилог нама него Албанцима. У таквој ситуацији многи би морали бити свесни да је ово највише што се могло добити. А представници Срба са севера би могли мало и да обрате пажњу на своје сународнике јужно од Ибра којима је ово спас. Јер ако то не ураде постоји озбиљна опасност по њих да ово противљење буде схваћено искључиво као борба за њихове личне привилегије.

Divos

pre 10 godina

Нисам "констерниран", али јесам тужан када видим каква индиферентност влада код доброг дела рода српског за невоље нашег народа на Косову и Метохији. У реду, схватам, време је такво, људи живе своје животе, притисли су их проблеми, али када се појаве "топ" теме попут нових вести из ВБ (рецимо шта је Маја рекла Славку, Мићи) или пикантерије (чешће измишљене него истините) везане за неког владику, навероватно унтересовање, прегршт коментара, а за страдање Срба на КиМ потпуна равнодушност, са тек неколико злурадих примедби.
Још горе, пласира се упорно једна лажна и упрошћена прича, и на жалост добро се "прима" код народних маса. Тако се и намеће сулуд став да је једино реално да Срби прихвате законе и власт монструм-чеда НАТО-а државе Косово, јер тако и живе они јужно од Ибра, па ето забога, шта им фали.
А како живе они Срби којима је најтеже, на крајњем југу КиМ? Сигурно то најбоље зна председник српске општине Штрпце, и управо господин Михајловић каже да је дефинитивно немогуће живети једни са другима, јер просто Албанци имају неке друге претензије, неке друге жеље (читај, загорчавати живот и чинити зло Србима).
Лако је премијеру хвалисати се, као спречили су косовску "Олују", треба се мало и помучити, и покушати наћи решења да се побољша живот, али пре свега сигурност ових Срба који су и поред грозоморних услова одлучни да остану и опстану на КиМ.
Иако бих волио да мислим супротно, оптимиста (са оваквим поданичким односом српских лидера према жељама запада) не могу бити.

Makarid

pre 10 godina

djabe ste dosli necete vise dobijati duple plate,pocnite vec sada da se na to navikavate
(sasa, 30. april 2013 01:15)

Ako vec tako lepo zive, sto ne ides tamo da radis i zivis?

Stevan

pre 10 godina

Dajte referendum sa pitanjem da li smo za sporazum pa da vise zatvore usta ti profiteri sa severa Kosova (cast izuzecima ciji glas ne moze da se cuje od ovih bukaca).

Lalegator

pre 10 godina

Srbi sa Kosova prave veliku grešku koja može mnogo da ih košta.
(Laky, 30. april 2013 17:17)

Pre ce tebe da kosta kad raspuste taj farmvile gde drze vas botove.

slučajni prolaznik

pre 10 godina

Ovu Vladu je izabrala VELIKA VEĆINA građana Srbije i ona ima njihovo poverenje u vođenju politike ove države! I šta sad više priče o tome! - Vas pedesetak hiljada "Srba sa KiM" treba da je pametnije od "preostalih" sedam miliona "Srba iz Srbije" (da upotrebimo vašu terminologiju!) i ostalih građana! Dosta već jednom te vaše price! Dosta!
(Šumadinac, 30. april 2013 17:08)

Nije istina. 57% građana je izašlo na izbore, a stranka uvaženog premijera dobila je 14% od tog broja. Da ne pominjem URS, jedva je prešao cenzus, ali i SNS koji je savim drugim predizbornim obećanjima pobedio na izborima, što znači da nema legitimitet.

Zoran

pre 10 godina

Nisam znao da je sever Kosova bio kriv zbog korupcije u Srbiji, zbog lopovluka, zbog mita, zbog muljanja politicara zbog slabog standarda. E sad ce da procvetate.

Милош Бобић

pre 10 godina

Подржавам став представника косметских Срба. Уставни суд мора да оцени уставност споразума, па ако није неуставан онда може референдум. Прво, ради се о судбоносном питању за државу и нацију. Друго, партије које су формирале владу нису говориле да ће после избора де факто спроводити политику Чедомира Јовановића. Говорили су супротно и зато је влада додуше легална али нелегитимна.

Verdi

pre 10 godina

Cekaj,ti predsednici opština su clanovi SNS-a i sada kao oni dolaze na sastanak sa predsednikom svoje stranke??!!.. i pritom odbijaju svaki dogovor,meni ovo mnogo smrdi na miniranje Dačića od strane Vučića.

Krivorecan

pre 10 godina

Kada procitam neke od komentara prosto me je sramota sto sam srbin .Trebamo se malo ugledti na albance i da nesto naucimo od njih zato sto kod njih kada su u pitanju opsti interesi oni ne gledaju materijalnu stranu. A kada su u pitanju duple plate koje se ne isplacuju vec neko vreme treba one kojima smetaju da dodju i da vide kakvi su uslovi za rad ovde i u kakvom okruzenju mi zivimo.Jos nesto treba da se zna da su albanci za vreme srpske vlasti primali duple plate i od drzave i UÇK pa njihovom narodu nije to smetalo a dan danas njihova policija prima plate i od drzave kosovo i od UÇK koji finansira njihova dijaspora.Zato su neki od komentara sramni i njihovi autori treba da se stide sto su srbi

Vojislav

pre 10 godina

Ne razumem ko treba da učestvuje u referendumu Srbi sa KiM-a ili cela Srbija. Sto hiljada Srba ili Sedam miliona ? Ako treba da se izjasni cela Srbija onda je odgovor jasan. Prihvata se sporazum! Nema potrebe da raspisujete referendum! Manjina ne može da odlučuje u ime većine !

K i M - pedeseta generacija

pre 10 godina

@sladjana
Ako sam vas dobro razumela, vas je Krstimir Pantic napao ili imate fobiju od Armani garderobe pa trazite zastitu??? Ili bi vam lakse bilo da ljudi sa Kosova dolaze u dronjcima, pa da se sazalite na njih...

olja

pre 10 godina

Izgleda da srbi sa severa ne shvataju Ili ne zele. Dobijamo startnu poziciju takvu da nas konacno uvazavaju a na nama je da to iskoristimo najbolje sto mozemo. Puna podrska Aleksandru Vucicu!,

sladjana

pre 10 godina

@Sladjanin komšija

Pa, brale, niko te ne vuče za rukav da ostaneš u Sarajevskoj. Možeš da se odseliš na KiM, (migracije su normalna pojava), ne moraš da nosiš Armani, (verovatno ti ne bi stajalo kao Krstimiru), ali ti Sporazum treba. Još samo da shvatiš zašto. Ja sam poreklom iz Šilova, udata za treću generaciju Beograđana, i znam da Srbi tamo znaju da je Sporazum spas za njih, još samo ti da shvatiš zašto. Inteligencija ipak nije pitanje lokacije...

sladjana

pre 10 godina

Videla sam, malopre (oko 11h), u apoteci u Balkanskoj ulici, gospodina Krstimira Pantica i doslo mi je da se prekrstim. Armani odelo i cipele ne jeftinije od 200 Evra. Moj muz, magistar, treca generacija Beogradjana, nikad, ali nikad, nece moci sebi da priusti tako nesto. Ali on je posten covek, i nije populista-folirant, koji stiti sopstveni dzep krijuci se iza opsteg interesa. Molim vas, hocu da me neko zastiti od ljudi kao sto je Krstimir Pantic.

Saša

pre 10 godina

Koliko mržnje prema sopstvenom narodu. Sutra ćete plakati kad i pored izdaje Srba na Kosovu ipak ostanete bez posla i bez plate, naravno ne zbog njih nego zbog vas, ali tako vam i treba, niste zaslužili da živite kao ljudi kad niste ljudi.

Ja, doktor nauka, treća generacija Nišlija :)

pre 10 godina

@sladjana

½Moj muž, magistar, treća generacija Beograđana...½ Hihihihihi!!! :) Vrhunska malograđanština!

Milos

pre 10 godina

"Videla sam, malopre (oko 11h), u apoteci u Balkanskoj ulici, gospodina Krstimira Pantica i doslo mi je da se prekrstim. Armani odelo i cipele ne jeftinije od 200 Evra. Moj muz, magistar, treca generacija Beogradjana, nikad, ali nikad, nece moci sebi da priusti tako nesto. Ali on je posten covek, i nije populista-folirant, koji stiti sopstveni dzep krijuci se iza opsteg interesa. Molim vas, hocu da me neko zastiti od ljudi kao sto je Krstimir Pantic."

Sporazum k'o sporazum. Obe strane ce ga primenjivati kroz dil "nama ovoliko, vama ovoliko" i ove vajne "patriote" se samo bore za svoje parce.
Ali citirao sam komentar ove ponosne Beogradjanke da bih ukazao na specifican "rasizam" (u nedostatku boljeg izraza) koji postoji (i buja, uz podrsku drzave), a u smeru "pravi beogradjani" ka tzv. "dosljacima". Gospodjo, sve i da ste 15. generacija koja zivi u Beogradu, to Vama NE DAJE ZA PRAVO da osudjujete BILO KOGA samo zato sto nije bio te srece da iz mamine va dzej dzej izleti bas na Savskom vencu.
Pozdrav

Sync

pre 10 godina

Srbi sa severa, srbi juzno od ibra, srbi iz slavonije, srbi iz dalmacije, like, banije, korduna, srbi iz bosne, moslavine, hercegovine istocne i zapadne, srbi iz dubrovnika, sarajeva, toronta - Srbi, da covek ne zna pomislio bi da je to jedan narod!

kardiolog

pre 10 godina

"dolaze patriJotski biznismeni!
(uki, 30. april 2013 02:57)"
Da oni tvoji žuti su sve dali za narod! E moj REALISTO, bolje ti je da komentarišeš tenis, u politiku se slabo razumeš!

borchaSRS

pre 10 godina

Podrska Srbima sa Kosmeta, ko je vlada da krsi ustav Srbije, u vasim "demokratskim" zemljama vec bi pala da su prekrsili i zakon o komunalnim uslugama, a ne da se odricu od dijela teritorije. Prvo ustavni sud, a onda referendum, mada ovo drugi nece biti potrebno, ako se ustavni sud izjasni kako i treba.

Humanoid

pre 10 godina

pa mi u Srbiji imamo vise fakultetski obrazovanih ljudi na birou za zaposljavanje nego sto njih ima ukupno na Kosovu...i za njih tek niko brigu ne vodi a koliko vidim nisu ni u planu neki pregovori da se inteligencija uposli...ali to nije vazno...Kontam da je bitnije sta misli 20ooo ljudi na Kosovu... o.O sam lud ili sta...molim Vas pomozite mi ...
(solarna olujica, 30. april 2013 17:17)

Oni, ako su 'inteligencija', nek' smisle način da se zaposle. Meni je nepojmljivo da baš o najpametnijim neko mora da vodi brigu! Što se mene tiče, mogu i naredni milenijum provesti na birou, ali to je onda daleko od 'inteligencije'.
A na pitanje...bolje da ti ne odgovorim.

potkivač

pre 10 godina

Dokle ce Vlada da tetose te vojvodjanske, pardon, kosovarske biznis patrijote i bukace iz te 4 seoske mesne zajednice. Dokle ce da zagorcavaju zivot i nama u Srbiji i Srbima na Kosovu i Albancima na Kosovu!?
Predlazem referendumsko pitanje: "Da li ste za finansiranje paralelnih institucija na Kosovu?"
To pitajte narod Srbije! To zahteva narod Srbije!
A posle toga im obezbedite da ako hoce, svaki dan dolaze u Vladu i ucenjuju. Dojadili su i bogu i narodu!

Branislav Zekic Zeka

pre 10 godina

Aleksandar Vucic hoce da svojim pitanjem "da li ce Srbi sa Kosova prihvatiti većinski odgovor i učestvovati u njegovoj primeni" pokusava da okrene Srbe iz buduceg Pasaluka i Vojvodine protiv Srba sa Kosova, pa cak i Srbe koji zive juzno i Srbe koji zive severno od Ibra jrdne protiv drugih, jer racuna da ce vecina nadglasati Srbe sa severa Kosova. Zbog ove Vuciceve matematike Srbi sa Kosova treba da zahtevaju od srpskih vlastodrzaca da postuju Ustav Republike Srbije. I da zahtevaju ne referendum vec da se ovim povodom izjasni Ustavni sud Republike Srbije.
Inace budi receno da ova matematika srpskih vlastodrzaca uopste nije postena vec pogubna prema Srbima na Kosovu a bila bi postena ako bi se referendum raspisao samo za Srbe koji zive na Kosovu jer su njihova prava ugrozena izmedju ostalog i Briselskim sporazumom.

Humanoid

pre 10 godina

Hitno ukinite duple plate koje na severu kosova dobijaju nizasta!!! Neka pokusaju da zarade na kosovu...ovde su nam parama od svojih PRODATIH kuca,placeva i stanova pouzimali sve poslove pa sada NAsa deca nemaju gde da se Zaposle jer su gradske i drzavne institucije prepune njih... " ZIV MI TI " I SL.
(Kragujevcanin, 30. april 2013 16:19)

Eeeee, koji si ti lažov!? Znam, većina će ti i poverovati, ali zato smo i ovakva beda pošto su većina budale. 'By the way', drago mi je što je i tebi i tvojoj deci loše i nadam se da će vam biti još gore.

p.s.
Pazi, evo ovih s Kosova kradu ti po dvorištu!!!

hahahaahahahaa

pre 10 godina

Ovo je kao kada bi Madjari iz Vojvodine otisli u Budimpestu da pregovaraju sa Madjarskom o njihovom statusu u Srbiji. Mi ne mozemo da upravljamo kako treba ni sa ovo Srbije sto imamo a ocemo da upravljamo sa teritorijom gde skoro niko od nas ne zivi. Kakva notorna glupost i odsustvo svakog poimanja realnosti.

gillle

pre 10 godina

Дакле, Дачић прети Србима са Севера КиМ укидањем плата, радних места, жеље тих људи да живе у Србији а не на Косову*. Баш је нашао кога ће да победи, да тријумфује и да условљава новим терминима и рундама као ЕУ нашу земљу. Очигледно да Дачић тупом секиром врши најзахтевније "операције". Уместо да каже целој Србији поштено: "Морамо да ЖРТВУЈЕМО народ са Севера КиМ зарад бољитка у остатку Србије". Мада знамо да више нико не верује тој трулој Јевропи и нажалост исто тако знамо да Себима нема живота на Косову* (вишевековни антагонизам).

Caki

pre 10 godina

Ja i dalje ne razumem, otkud ovoliko komentara na ovu vest a na krucijalne ekonomske teme , bude po 2 - 3 komentara a neretko nijedan. Otkud tolika potreba da se pljuje po nasim sunarodnicima, koji su do juce ziveli u istoj drzavi sa nama. Ako mislite da cemo bolje ziveti ako ih se odreknemo, necemo.

Sasa jokic

pre 10 godina

Sama cinjenica da se uopste pominje rec referendum govori koliko je ta saka ljudi iz Srbije i sa severa Kosova mocna.
Milijarderi su to, a spremni na sve. Kada bi im se uslo u imovinske karte, mislim da bi bilo kandidata za Forbsovu listu.
Prokleti su, nikad dosta! A mi sad zbog takvih treba da kleknemo i da ih molimo?
Pa ako raspisu referendum vise od pola Srbije nece iz inata izaci, svi koji razmisljaju kao ja, a onda ce Kostunica i Jaksic to da tumace kao da je Srbija protiv sporazuma
Nema sanse da izadjem da glasam!

Srba

pre 10 godina

Ko god cita ove komentare i misli da je to vecinski stav Srbije i da su svi koji se potpisuju srpskim imenima zapravo Srbi - nek se udari cekicem po glavi.

Jova

pre 10 godina

Srbi sa Kosova su vec jednom, pre 24 godine, "uspostavili jedinstvo" u Srbiji. Posledice smo jedva preziveli. Srbija ne sme vise da bude bilo ciji talac.

çcccc

pre 10 godina

Te pare umesto referenduma podelite jadnom i bednom narodu u srbiji...a njima na kosovu zategnite slavine i ima odmah da pristanu na sporazum !!!

saška

pre 10 godina

Ovaj sporazum je sigurno maksimum koji je Srbija mogla da postigne u razgovorima oko Kosova, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji, a to je ova vlada učinila.

sladjanin komšija

pre 10 godina

Videla sam, malopre (oko 11h), u apoteci u Balkanskoj ulici, gospodina Krstimira Pantica i doslo mi je da se prekrstim. Armani odelo i cipele ne jeftinije od 200 Evra. Moj muz, magistar, treca generacija Beogradjana, nikad, ali nikad, nece moci sebi da priusti tako nesto. Ali on je posten covek, i nije populista-folirant, koji stiti sopstveni dzep krijuci se iza opsteg interesa. Molim vas, hocu da me neko zastiti od ljudi kao sto je Krstimir Pantic.
(sladjana, 30. april 2013 12:14)

Jao nezaštićena komšinice, posebno me dirnula ova treća generacija. Ja sam peta, šta kažete na to, a? Blago meni, bolji sam od svih! I ne treba mi Armani odelo, a ne treba mi ni sporazum. Pozdrav iz Sarajevske

Anka M

pre 10 godina

Odbijanje sporazuma a sada i refenduma, Srbi sa severa KiM očigledno vode političku kampanju sa željom da se tamo zadrži nedefinisano i nekontrolisano stanje, bez razmišljanja o posledicama za ostale Srbe i državu Srbiju.

mesecina

pre 10 godina

Srbi sa Kosova su vec toliko puta bili iznevereni i prepusteni sami sebi da prosto vise ne veruju ni sami sebi nego se plase i sopstvene senke

solarna olujica

pre 10 godina

pa mi u Srbiji imamo vise fakultetski obrazovanih ljudi na birou za zaposljavanje nego sto njih ima ukupno na Kosovu...i za njih tek niko brigu ne vodi a koliko vidim nisu ni u planu neki pregovori da se inteligencija uposli...ali to nije vazno...Kontam da je bitnije sta misli 20ooo ljudi na Kosovu... o.O sam lud ili sta...molim Vas pomozite mi ...

Radovan III

pre 10 godina

Ja ne razumem kosovske srbe, zašto toliko insistiraju na referendumu kad je očigledan rezultat tog glasanja, samo ćemo uzalud potrošiti i vreme i novce, nego bih im poručio da se daju u pamet i zajednički sa Vladom porade na implementaciji ovog sporazuma.

Kosovo je srce srbije

pre 10 godina

Nije mi potrebna dupla a plata samo kada bih mogao da zivim normalno u normalnom uslovima da mi deca odu u skolu i da se vrate a da ja ne razmialjam o tome dali ce ih neko usput isprepadati ili pretuci da nemora da idu u skolu u kojoj ih cuva policija i kfor da mogu imatai normalne uslove za lecenje da imamo porodiliste da imamo slobodu kretanja i da ne gnjavim vise kako mi zivimo nemoze se napisati to trba doziveti prema tomedraga moja braco nije sve u novcu koga danas imas sutra ga nemas sreca se ne kupuje parama a ja bih voleo da mogu tj da imam uslove da dodjem u da zivim u srbiji i pristao bih da radim i za pola plate da imoja deca osete sta je sloboda da jos samo ovo nesmete braco srbi da sudite na osnovu pojedinaca koji su iskoristili ovu situaciju kako bi se obogatili nisu svi isti velika vecina nije situirana kao pojedinci

Milan

pre 10 godina

Dokle će "Srbi sa Kosova" da odlucuju o našim životima?! Dokle će naši životi da budu podređeni njihovim?! Kada ćemo mi da živimo?!
(Nela, 30. april 2013 11:20)

Ti stvarno mislis da ti oni smetaju da pocnes da zivis ili si samo jos jedna u nizu politickih sektasa koji upornim ostavljanjem komentara zele da formiraju sliku kakva nije? Sta ako sutra kazu hocemo Nis pa nam kazu ako im ne date Nis necete u EU, pa onda ti ostavis komentar kako ti je dosta Nislija jer ne mozes da zivis normalno od njih? A Srbima iz Pazara ako zaprete olujom moramo sve da damo muslimanima jer necemo jos jednu oluju? Mislite da tako moze da funkcionise ozbiljna drzava, da tako moze da opstane? Ono sto je najbolje u celoj prici je sto mi i ovako i onako u EU necemo uci, ovo je samo jos jedan od uslova, zapravo necemo uci nikad dok u potpunosti ne priznamo Kosovo, pa ni tada! A i ko zna sta ce tada biti sa unijom, evo vidim Grcka, Kipar, Slovenija, Rumunija itd procvetase od kad su usli u EU a jadna Svajcarska se raspade, evo i Britanija na sve nacine pokusava da izadje iz nje sto bi i definitivno znacio pocetak kraja unije, tako da vas molim da nas postedite tih jeftinih parola o boljem zivotu ako priznamo Kosovo, evo Makedonci uradise bukvalno sve sto im je Amerika rekla, najveca Americka baza na jugoistoku Evrope se nalazi u centru Skoplja, Kosovo su priznali prvi i pogledajte kako 'bajno' zive, pitanje je jos koliko ce opstati kao drzava. Ako ne postujemo sebe ne mogu nas postovati ni drugi.

Goran Blagojevic Kragujevac

pre 10 godina

Evo mog primera nekog ko je prodao imanje na Kosovu pre 30 god i dosao u Kragujevac da zivi.Prodala ga je moja majka Mileva.Nakon sto su mi oca Milovana ubili Siptari na kucnom pragu.Bio sam dete,ali nikad necu zaboraviti tu scenu,sanjam i dan-danas to.Drzava nas nije zastitila,iako je mama isla i u Beograd da moli.Pokrajinski MUP je sproveo istragu,da bi onda Sud u to razvlacio,a Siptari pretili da ako se ne iselimo nece niko ostati ziv u kuci.Sta je mama mogla tad?! Dakle,nema smisla da me neko pljuje zato sto srpska vlast od 1945. god nece da stiti Srbe nego im draze bilo bratstvo i jedinstvo.I Hrvat Tito. Inace,ti Siptari su posle pobegli u Albaniju..

milan

pre 10 godina

dvadeset godina u zatvoru lezi srbija zbog srba sa kosova.DOSTA BRE VISE!Vucicu,uvedi im vize,zar oni da komanduju u beogradu DOSTA!!!!!!!!!!!!!!

kompleksi su cudo

pre 10 godina

Nema sanse da izadjem da glasam!
(Sasa jokic, 30. april 2013 08:25)

Ma nigde da izlazis nego samo sedi ispred kompjutera i kuckaj komentare.

BRATAC SACULATAC

pre 10 godina

Mislim da Vlada Srbije mora da primeni onu narodnu ili dza ili bu. Dok to ne uradi nece se doci do rezultata. Srbi sa Severa odnosno njihovi predstavnici stalno ce zanovetati i traziti nemoguce, poceli su da se ponasaju kao Taci u Briselu.

Bruka i sramota

pre 10 godina

Molim sve ove koji sad pljuju po Srbima sa Kosmeta da se pogledaju u ogledalo. Nista vise. Sram da vas bude. Vi verovatno sad imate vecih briga (gde cete na more), a oni ljudi brinu kako da prezive, da im decu ne pobiju na kupanju (kao pre neku godinu). Bas sramota. Sad svi u crkvu da zapalite svecu za svoju dusu.

vladimir

pre 10 godina

Nije mi jasna strategija Kosovskih Srba. Nece sporazum, nece Albansku drzavu, sad ni Srpski referendum ne valja. Sta je ostalo, da im dodje novi mesija sa porukom 'niko nece da vas bije?' ili provera traktorskih guma? Da li su ista naucili u poslednjih 25 godina?

homosapiens

pre 10 godina

Dakle, ovo je beda, ovaj sa severa KiM kaže, da, ovi sa juga treba da traže da ih prime. A ovi što se žale na srbe iz Srbije neka PRVO pitaju svoje komšije što su prodali kuce i imanja od '6o. do danas.Reč da više niste rekli . Što neko reče, eno vam Mira, zaklinjali ste se u njenog muža

Милош Бобић

pre 10 godina

@nepatriJota:“@ Milos Bobic: Vojo ti li si? Vidim cim vam nije po volji odmah na scenu stupaju legalisti i legitimisti,i svima su usta puna Ustavnog suda,a nemaju pojima o cemu se radi... „. Да си непатриЈота види се. Него чији си ти: Ђиласов, Чедин, Чанков, Дачићев или Вучићев? Или сам још неког заборавио?

Gradjanin sa malo pameti konstatuje

pre 10 godina

Neverovatno kako smo mi srbi podeljeni i onaj koje u manjini nece da prihvati odluku vecine.Ovi Srbi sa Kosova i Metohije misle da su centar sveta i da treba sve oko njih da se vrti.Kao kada bi se Lihtenstajn pitao za politiku EU. I meni je odavno jasno da oni koji su za skupe pare prodali svoja imanja i udzerice na Kosovu i naselili se u Srbiju, dobro se uhlebili, uvukli u politiku sada zive na severu primaju pare od Srbije isteruju neki svoj cef i vode politiku suprotnu sedam miliona gradjana Srbije

Lalegator

pre 10 godina

Pa gledajuci postove,mislim da poreske obveznike vise kostaju ovi SNS botovi nego li ta "mafija" Srba sa severa.

Gospodo napredni i demokrate,izjasnjavanje Ustavnog suda Srbija pa referendum,sto paranoisete svi znamo ali nema potrebe.

Imacete uhljebljenje po lokalu.

Psihijatar

pre 10 godina

(slučajni prolaznik, 30. april 2013 17:36)
Dobar ti je nik, baš si "slučajni prolaznik" na ove političke teme. Najsigurnija je stvar da je Demokratska stranka izgubila i parlamentarne i predsedničke izbore. Verovatno nisu radili dobro, dok su bili na vlasti. Moj savet, idi komentariši košarku!

RASPUCIN

pre 10 godina

Kada su uzimali plate i od Srbije i od Pristine tada im je sve bilo potaman a sada prave problem.Cast izuzecima koji na zalost jako tesko zive na Kosovu ali veliki broj njih je ziveo bolje nego gradjani centralne Srbije.

Šumadinac

pre 10 godina

"Bez dogovora Vlade i Srba sa KiM..."

... - Ovu Vladu je izabrala VELIKA VEĆINA građana Srbije i ona ima njihovo poverenje u vođenju politike ove države! I šta sad više priče o tome! - Vas pedesetak hiljada "Srba sa KiM" treba da je pametnije od "preostalih" sedam miliona "Srba iz Srbije" (da upotrebimo vašu terminologiju!) i ostalih građana! Dosta već jednom te vaše price! Dosta!

srboljub matic

pre 10 godina

Pa zar i vi na razgovore? Kao vase nezadovoljstvo. Pa vi ste ih i birali. Narod nema volju vise da slusa i gleda cirkus vas radikala.

Србин

pre 10 godina

Неће референдум јер знају да ће морати због резултата да прихвате споразум.

Izohipsa

pre 10 godina

Na Kosovu zivi 2 miliona ALBANACA koji ne zele ni da cuju sa Srbiju.
Ocemu mi to dalje pricamo ?
zar saka samozvanih predstavnika sa Kosova bira buducnost milionima?

Darko

pre 10 godina

Sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum, sporazum.

FRA***

pre 10 godina

Samo cekam ko ce od ovih prvi prodati imanje na Kosovu-- i zbrisati za Beograd da onda od tamo TRUBI patriotizam kao mnogo ovakvih likova .
A luda drzava njima veruje i jos podrzava .
Kada cete i onog Kostunicu pretresti ? Onaj lik koji je sa svim budalastinama obojen ...lazov da te Bog sacuva !

srbin iz srbije

pre 10 godina

ovo su komentari 'srba' iz 'Srbije' ???
(oho, 30. april 2013 12:26)

Iskreno se nadam da nisu. Ovo je ispod svakog ljudskog dostojanstva. Nego, kad završimo sa Srbima sa KiM, ko je sledeći? Na koga će da se obruši naš pravednički gnev? Samo javite na vreme da naoštrim tastaturu.

Roach

pre 10 godina

Nadam se da su naša braća sa severa KiM donele pravu i racionalnu odluku kada su sagledali sve aspekte ovoga dogovora. Ako žele pomoć Srbije onda moraju pomoći Srbiji.

MONARHIJA

pre 10 godina

Lazni monarhista i falange nagone srbe na srbe!

Vlada da preseče-hitno!

Ima da se slusaju odluke vlade i Skupstina ili hapsiti kolovodje!

Srboslav

pre 10 godina

Dolaze da razvlace jos malo,
duple plate,sverc i ostalo.

Ja imam 40 leta, i za svog zivota,nista pametno od dole nije stizalo. Uglavnom je stizalo,cime bi se bavila policija.

Toliko godina su podrzavali Slobu,sta im sad smeta njegov naslednik?
Hoce Miru?

Igor

pre 10 godina

U medjuvremenu DSS smišlja pitanja za svoj virtuelni referendum, u stilu "Da li biste se odrekli KIM?" i "Da li se slažete da, bez održavanja izbora, Koštunica postane doživotni premijer?". Njihovi poslednji trzaji...

elem

pre 10 godina

@Sladjana

...niste valjda ocekivali da vidite Krstimira Pantica u caksirama od coje, opancima i tome sl. Naravano da Krstimir ne zeli da se odrekne svog Armani odela do cega bi zasigurno doslo kada bi sporazum poceli da primenjuju.

boco

pre 10 godina

Ne mogu reci da sam 100% ukljucen u probleme oko kosovskog pitanja, mada dosta pratim, ali poucen iz iskustva iz hrvatske i bosne, mnogo bolje su prosli srbi u tim republikama kad su svoja prava sami branili i trazili u okviru organa tih bivsih republika, nego kad ih je branio beograd, tj srbija. mozemo mi pricati sta hocemo kosovo je izgubljeno i sad je po meni najbitnije da si osigura bezbedan zivot srba koji ostanu na kosovu. Jel cuti pricu dece koja dodju na par dana u srbiju u posete kod svojih vrsnjaka je jako tesko i treba im pomoci, samo je pitanje kako.

pera-spo

pre 10 godina

citajte sada komentare onih za koje ste glasali dragi moji srbi sa kosova. sada vas nazivaju kriminalcima, pijavicama i da ne nabrajam ostale napredno-patijotske epitete koje vam lepe sakom i kapom. bio bih zao ako bi rekao da mi je drago ili da ste dobili ono sto ste trazili, time bih ste spustio na nivo sledbenika vucka velicanstvenog ali poznavajuci vasu pamet vi ce te sada podrzavati kara-kostunicu i one neo soviniste kojima necu ni ime da pomenem a za zlu vasu sudbinu ce vam i dalje biti kriv vuk,ceda,tadic i ostali srpski izdajnici. sto se sporazuma tice bolje necete dobiti i da se slozim sa vuckom-velicanstvenim, sporazum ili pakujte kofere, mada su vam to vuk i ceda govorili zadnjih deset godina zeleci vam dobro......... neka vam je bog na pomoci od mene je necete dobiti jer ste meni, mojoj familiji,prijateljima, komsijama i svim normalnim ljudima u srbiji vec naneli dovoljno zla podrskom milosevicu pa kostunjavom i na kraju ovim napredno-nepismenim veliko-demokratama....

Smiljana

pre 10 godina

Ja stvarno nemogu da shvatim ovaj narod,da li su svesni sta bi jos dobili e verujem da ih neko dobro laze,od ovoga sto su dobili stvarno sramota.Ja bih volela isto bolje da zivim u mom rodnom Beogradu pa nemoze se braco i sestre nemamo ni mi.Zbog cega da li znate????A i referendum kosta pa udri po nama sramota.Podrska Vucicu i Dacicu potpisujte sporazum nikoga izdali niste.....

Dobrivoje Rakic

pre 10 godina

"Premijer Srbije je naveo da eventualni referendum o briselskom sporazumu "nema smisla, jer je očigledno da Srbi sa Kosova ne bi prihvatili većinski rezultat""
Ne bi prihvatili jer su nedokazani, navikli su u proslosti da njima vlast u Beogradu titra.
Zato ne smete bacati pare na referendum.
Narod vas je izabrao i sada uradite ovo sto ste zapoceli. Sporazum je bolji nego sto ste smeli i da se nadate.
Dacicu porucujem da na sledecim izborima ima tri glasa iz moje kuce ako sad ne popusti.

nepatriJota

pre 10 godina

@ Milos Bobic: Vojo ti li si? Vidim cim vam nije po volji odmah na scenu stupaju legalisti i legitimisti,i svima su usta puna Ustavnog suda,a nemaju pojima o cemu se radi...

Ima li ovde Srba? Konuzin je bio u pravu.

pre 10 godina

Cenim da ce biti potkupljeni da i oni s radoscu prihvate ultimatum koji se u javnosti predstavlja kao nekakav sporazum.
Niko tako lako ne prodaje svoje nacionalne interese zarad licnog kao Srbin.

prazno mesto

pre 10 godina

Zaista razumem ove ljude sa Kosova, ipak je njima najteze. Ali mora se naci najbolje moguce resenje, kako za Srbiju tako i za Srbe na KiM. Mozda je referendum trenutno jedino resenje, kako ne bi krivili pojedince ukoliko neko sporazum shvati krivo, vec da se za to pita cela nacija. Verujem da potpredsednik Vucic pokusava na sve nacine da odbrani interese Srbije i Srba na KiM, ali da time ne pokvati put Srbije ka EU.

chooyu

pre 10 godina

Ja necu ali NECU da mi zivot zavisi od ovih udbaskih struktura sa severa kosova. Neradnici i lezilebovici hoce da se baskare na ustrb ogromne vecine koja ce da gine i placa poreze i doprinose za njihovo bahacenje. NECU I TACKA. Dajte referendum sa jasnim pitanjem i da ih otpedalimo pa da nam vec jednom krene na bolje.

Civitas

pre 10 godina

Da li ste primetili pad u broju komentara tipa "Kosovo je srce Srbije" od kada su SNS i SPS preuzele odgovornost da reše probleme koje su napravile devedesetih godina?

Svaka čast Dačiću i Vučiću što su 2013. godine shvatili ono što su pojedini političari pričali pre deset godina.
Svaka čast i njihovim biračima. Nadam se da su i oni shvatili. To bi značilo da za Srbiju možda i ima nade.

BG

pre 10 godina

Apsolutno razumem Srbe koji nece da zive pod jarmom albanskih nacionalista, kao sto razumem i Albance koji nece da zive pod jarmom srpskih nacionalista. Ali nisu neprijatelji Srbi i Albanci, nego su im zajednicki neprijatelji njihovi sopstveni nacionalisti koji ih pujdaju jedne na druge zbog sopstvenih interesa. Dok njih ne zbacimo s grbace i zajedno ne krenemo u Evropu, nema nam pristojnog zivota.

Munja

pre 10 godina

Draga gospodo i sa severa i sa juga, pokupite se i pravac - Brisel. Ispred kancelarije Keti Ešton. Ne vraćajte se dok ne internacionalizujete svoj problem. Beograd nije mesto gde se rešavaju vaši zahtevi.Nemojte da vas mrzi. Znam da vi volite i da je najlakše doću u Beograd. Eto majke Srebrenice stigle i u UN. Hag da ne pominjemo...A vi samo za Beograd znate. Mrdnite malo vaš donji deo leđa. Nametnite se tamo gde objektivno treba da se nametnete.

Srbovojvodjanin - ili samo Lala bez srpstva?

pre 10 godina

Ja predlazem Srbima iz Republike Kosovo da priznaju puni legitimitet drzave Kosova i da probaju sto vise beneficija za sebe da izdejstvuju u Pristini a ne u Beogradu. U Beogradu nema za njih resenja, niti sagovornika, vec samo u Pristini. I da se vec jednom prekine ova farsa kao Vlada Srbije nesto radi za zemlju, a ustvari presipanje iz sipljeg u prazno. Bolje da se Srbi dogovore sa Tacijem o punom inkorporiranju u sve drzavne organe Kosova i da se na severu povuce vec jednom prava drzavna granica izmedju Kosova i Srbije. Mislim da ce tako mnogo bolje proci nego u besmislenom natezanju sa Dacicem, Vucicem i Nikolicem. Isto tako da otkazu "punomocje" beogradskim Vodjama i da sami izmedju sebe izaberu legalne predstavnike koji ce direktno dogovrati sa Pristinom. Pa Srbin je vec potpredsednik kosovske Vlade, moze to da bude i pomocnik ministra policije ili vojske. Inace je ovo sprdnja.

Bole

pre 10 godina

Vlado srbije ,
Odredi rok 10.5.2013god.da se ucenjivaci sa kosova izjasne.ako ne prihvate predlog vlade ukinite sva davanja iz srpskog budzeta,zatvorite granicu a nezadovoljni imaju ceo svet pa nek idu gde hoce.dosta nam je ucena i bede.

MIRKA

pre 10 godina

Ja nisam bila sigurna da li sporazum treba ili ne da se potpise ali sada sam potpuno sigurna da smo prihvatajuci sporazum napravili pravi potez jer cemo sa njim zasigurno bolje da zivimo,dosta je prezivljavala,a Srbima sa severa Kosova da je bilo tako lose kako pricaju odande bi odavno otisli.

miss

pre 10 godina

aman dokle cemo da budemo robovi srba sa kosova... sta boli njih mnogo za njihovu dedovinu ,da je vole ne bi je prodali..bole njih duple plate .. preterali ste ga ovaj put..

Srdjan

pre 10 godina

@Sasa
"djabe ste dosli necete vise dobijati duple plate,pocnite vec sada da se na to navikavate"

Da mi mi je znati kako je ovaj prepodobni EUropski građanin dobio ovoliko pluseva.
Saša. Ne piše se đabe već džabe. Ako nemaš instalirana latinična (ili nedaj Bože ćirilićna slova) piše se dzabe, a ne djabe.

A ja mislio da su samo patriote nepismeni. :D

David

pre 10 godina

Eee,gospodo SNS glasaci,zaboravili ste zasta ste glasali,pa Vas je vas preposteni Vucic ubedio da su Srbi sa Kosova mafija....jadni li ste..jednoumlje je zavladalo...ukljucuite mozgove,pamet...sta se desava sa Vama????

Anti Bot

pre 10 godina

djabe ste dosli necete vise dobijati duple plate,pocnite vec sada da se na to navikavate
(sasa, 30. april 2013 01:15)

Ako vec tako lepo zive, sto ne ides tamo da radis i zivis?
(Makarid, 30. april 2013 09:05)

A hoće li bolje živeti ako odbace sporazum hoćeš li ti bolje živeti?

Vihori

pre 10 godina

Stvarno su preterali. Sta oni uopste zele?! Da se tapka u mestu jer to njima vise odgovara? Ovde neko mora da presece, dosta je gubljenja vremena.

toza

pre 10 godina

ne znam sta oni sa kosova misle njih tamo 50 hiljada i oce da kazu sta da rade 7 miliona ako oni nece u evropu nek se odvoje ka rusiji ali nece biti da nam oni diktiraju buducnost mi smo se odlucili i nema popustanja

Flavie sa Slavije

pre 10 godina

Ne mogu da zamislim da je Tadic potpisao ovaj sporazum umesto Dacica, ne bi mogli da zivimo od Vucica i njegovih botova, sto se tice ovih biznismena sa severa, sve lopov do lopova, sami interesi, ali licni.

ivan

pre 10 godina

Ili da prihvate sporazum ovi Kostunicini sa severa, ili im otkazati, mislim na predsednike ovih opstina, plate, beneficije i druga davanja. Vec kostaju Srbiju kao svetog Petra kajgana.
Ako nece da prihvate, smeniti ih, i postaviti druge ljude koji slusaju Vladu Srbije i rade u interesu cele Srbije, a ne grupice patriJota sa Severa koji ucenjuju celu Srbiju.
Konacno Pantic i Marko Jaksic i ekipa mogu da pozovu Kostunicu u pomoc i sa njime umarsiraju u Pristinu. Ako su deo Srbije, prihvatice sugestije svoje vlasti, a ne Kostunice koji predstavlja 5 posto Srba!!!

Gigi

pre 10 godina

Srbi sa Kosmeta moraju prihvatiti sporazum, ne zato sto im ne odgovara, nego zato sto je u pitanju njihov opstanak, da se ne bi reprizirala traktorijada koju smo vec doziveli u Hrvatskoj posle akcije Oluja ! U pitanju je njihov opstanak na njihovim ognjistima, i njima je sada najbitnija bezbednost i prosperitet. Kada se utvrdi i profunkcionise sporazum u praksi, lakse ce i Srbi sa Kosmeta povecavati vremenom svoja prava i ovlascenja.

Tijana

pre 10 godina

Sada bismo mi Srbi iz “ove“ Srbije trebalo da se podignemo...Zasto da nas 8-10 miliona bili taoci četri opštine na severu...? Zasto? Kosovo je za ove i ko zna koliko sledećih generacija izgubljeno...Tijana

PECANAC

pre 10 godina

Pa gde su sad ona cetri slova, kako ono bese CCCC. E moj mucenicki narode nikad na ovim prostorima nece cvetati bele lale dok sacica profitera koci svaki paragraf zakona.

LEA

pre 10 godina

Mnogi Srbi sa severa Kosova se prave pametni i samo trabunjaju a ja jos nisam cula ni jedan predlog koji bi pomirio sve i oporavio ekonomiju Srbije.

miki

pre 10 godina

Mislim da Srbima na Kosovu nije lako ali nije lako ni gradjanima centralne Srbije a gradjanima Vojvodine da se ne prica,mozda im je jos teze pa ne ucenjuju drzavu,tako bi i Srbi sa severa Kosova trebali da spuste loptu i ne filozofiraju jer je svima dovoljno tesko.

Vesnik proleca

pre 10 godina

Nazalost opet se nisu dogovorili. Sve to samo produbljuje problem i odlaze resavnje istog. Idu praznici, nece se raditi skoro nedelju dana, a posle sve ispocetka. Umesto da je danas sve dogovoreno i da se odmah krene sa pokusajima sprovodjenja mi smo prinudjeni da i dalje stojimo u mestu.

petar petrovic

pre 10 godina

Svima vama komentatorima je najvaznije sta misli vas politicki vodja.
Da je on rekao -nedamo kosovo-pisali bi -nedamo kosovo.
Da je rekao -ovo je u nasem interesu pisali bi -ovo je u nasem interesu.
Da je rekao -sporazum je los pisali bi -sporazum je los.

Tako da od svojih stavova,razlicitih stavova,argumentacije,zasto-kako i sve ostalo nema nista.Ovaj narod je naucen da bude potcinjen nekom coveku i da slusa,da voli svog vodju iako on donosi lose odluke,a da se 20 godina kasnije kaje sto je to radio,da laze da on to nije nego neko drugi...

I sve tako,polako propadamo,i kulturno i moralno,bavimo se komentarisanjem nebitnih stvari i tudjih zivota a vazna pitanja prepustamo nasim vodjama i njima nikad ne protivrecimo,sto iz straha sto zbog koristi ili neupucenosti.

Jednog dana kad se to promeni,kad narod prestane da slepo veruje i da klima glavom,kad za svaku nepravdu ili za svaki pogresan potez vodja dobije protivljenje i argumentovano dokaze bolje resenje e TAD CE BITI BOLJE U SRBIJI.

I naravno kad shvate neki da potcinjavanje vodji steti buducnosti njihove rodjene dece,inace smo mi vec generacija koja pati zbog tog sto vodja rekao u rat i naravno svi rekli U RAT,a mogli su da se argumentovano suprostave i poboljsaju buducnost.

Moj licni stav je da jos treba da se radi na sporazumu,da se poboljsa koliko moze,ako neko kaze da je to maksimum-nije to maksimum sporazuma nego njegove diplomatije.TOLIKO

bojan

pre 10 godina

Ne mogu 80000 Srba sa Kosova da kroje sudbinu Srbije i 6 miliona ljudi koji zive u njoj. Vucicu, Dacicu, presecite ovo imate sigurno podrsku vecine gradjana ove zemlje.

Geger

pre 10 godina

E stvarno, daj da vise ove nase gradjane sa KiM predamo Taciju i Haradinaju, ko da ima veze sto bi da oni ostanu drzavljani Srbije u drzavi Srbiji.

A onda nek se spreme ovi u Kursumliji, pa ovi u Leskovcu. Kako branimo sugradjane na KiM, tako cemo i ove sledece. Pa redom, do Bubanj potoka na jugu, i do Chente na severu.....

A na referendumu obavezno da ucestvuje cela Srbija a referendumsko pitanje da odredi Vozd Vucic licno, neko kratko i neutralno, na pr.: Da li ste za briselski sporazum da nam deca masovno ne poumiru?

Tako je i cela Velika Britanija sa sve Komonveltom odlucivala da li da se Folklandi predaju Argentini. (Kad bi se zezali...)

Oktavijan

pre 10 godina

Pitam se da li ce se srbi sa Kosova dozvati pameti i prihvatiti sporazum, jer i ptice na grani znaju sta je stav vecinske Srbije, i kakav ce biti ishod referenduma, pa njegovo organizovanje predstavlja trosenje vremena i novca kojeg nemamo.

Aco

pre 10 godina

Za njih je najbolje bih bio da traze azil jer i ovako im se prebrojaju dani kao kriminalne strukture koje su krali narod i kosovu i su se obogatilli na ledja naroda kao lazovni patrioti.

stranac

pre 10 godina

Pa da vi, Dačiću i Vučiću, ove predstavnike balvanista vodite kod Miškovića barem na većeru, a može i na doručak? Bilo bi veselo, da jih na kraju Taći vadi vunka za koji mesec?:) U Srbiji je sve moguće. Ono, što 25 godina nije moglo, sada je zakon!:)

Marija SM

pre 10 godina

Ja bih volela da mi gospoda sa severnog Kosova argumentovano i sa cinjenicama objasne kako bi Kosovo i Srbija trebali da izgledaju u ovom vremenu i koje resenje bi resilo problem Kosova a i naseg oporavka,jer je ocito da bez novca koji nemamo ne mozemo podici ni privredu ni poljoprivredu.

Sinisha

pre 10 godina

Na neki nacin mi je i zao ovih ljudi jer su klasicne zrtve 'kvazi patriotskih grupacija' koje cine sve da sabotiraju briselski sporazum uz vec svima poznatu parolu 'kosovo je srbija'.Svi mi volimo Kosovo i tu nema sumnje niti ce je ikada biti.Poenta price je valjda da se malo trgnemo iz ove kolotecine ida ojacamo kao drzava kolko tolko,aman vise ljudi..

lana

pre 10 godina

(FRA***, 30. april 2013 12:08)

Žao mi je što su mnogi stekli ovakvo mišljenje o Srbima sa Kosova. Jasno je da se na osnovu pojedinih slučajeva donosi zaključak. Ne mogu negirati da postoje oni koji su se obogatoli ali nasuprot njima većina jedva preživljava. Ali kao da vas je za njih manje briga. E baš ti koji jedva sastavljaju kraj sa krajem ne dolaze u Beograd,ne protive se sporazumu i nadaju se pomoć od Srbije.

Linoleum

pre 10 godina

Oko kljucnih drzavnih pitanja uvek mora da se odrzi referendum, a ne da pojedinci komentarisu da li ima ili nema smisla. Kosovo prakticno jeste nezavisno, ali neka gradjani kazu sta misle o tome.
Ista prica i za evropsku uniju. Zasto mislite da svi gradjani zele da udju u EU? Referendum, pa sta vecina odluci.

Luka

pre 10 godina

Срби са косова да се дозову памети?
Ха ха ха...
Одавно нисам чио нешто смешније!

А,да ми постанемо нормална земља,
да нам проради правосуђе,
па 'патријоте' на робију,
а оно што остане,поштен нерод,
да видимо шта ћемо са њима.

William Wallace for freeedom!

pre 10 godina

Bolje prihvatajte to sto se nudi,dok se nudi.Ako odbijete to ce biti autogol za srbe na kosovu,a i za celu srbiju,mada vise ce boleti srbe koji zive dole,kad vam Thachi&co GmbH dovedu institucije,a onda cete da skandirate izdajnici za ove koji su odbili sporazum.Ako imate vi neku ALTERNATIVU RECITE JE VISE,a ne sta god drzava uradi nevalja,samo kritikujete sve vam ne valja,a ovamo nigde VASEG MISLJENJA! Gadite mi se i Vi i Kostunjavi i cela KOSOVOcompany d.o.o. GmbH

Александар Џунић

pre 10 godina

И као што су српски комунисти 1974 сахранили Србе на Косову и Метохији, уживајући у топлини дебелог цревета Јосипа Броза, препуштајући их на милост и немилост шиптарима, под окриљем тада донетог Устава СФРЈ, који је омогућио да се до 1989 драстично измени демографска слика наше јужне покрајине, тако сада бивши "заклети Срби" опет убеђују своју браћу, који у паклу још увек опстају, да је са ђаволима договор могућ. По туђим леђима 25 батина уопште не боли.

Nevenka T.

pre 10 godina

Steta sto ovaj sastanak nije doneo rezultate, te da se konacno i prizna i trud i zalaganje kojim je drzavni vrh uspeo da izdejstvuje pogodnosti za Srbe na Kosovu koje su garantovane sporazumom. Ne bih valjalo da se odugovlaci s pocetkom primenjivanja .

Djole

pre 10 godina

Moje misljenje je da su Srbi sa severa postali malo vise sebicni i bezobrazni. Jesu moj narod ali sada preteruju i nemaju ni malo obraza a ni postovanja. Srbija je uvek i uvek ce biti uz njih i pomagati narodu na KiM, ali kako mogu biti toliko sebicni pa da zbog 40.000 ljudi ispasta nekoliko miliona. Oni ocekuju da se cela Srbija ugrozi i zrtvuje. A po cemu se oni ne bi zrtvovali zbog Srba na KiM koji se nalaze juzno od Ibra tamo ima duplo vise Srba nego na severu i koji su mnogo vise ugrozeni. Ti Srbi koji su juzno boga mole i zadovoljni su da se prihvati sporazum a ovi sa severa kojih ima duplo manje nisu zadovoljni. Sporazumom bi svim Srbima na KiM bilo bolje. Sada su njih 40.000 bitniji od cele Srbije a i bitniji od Srba na KiM koji su juzno od Ibra. Cist bezobrazluk! Mislim da drzavni vrh treba da presece i uradi onako kako je najbolje za vecinu Srba sa KiM a samim tim i za drzavu.

Kragujevcanin

pre 10 godina

Hitno ukinite duple plate koje na severu kosova dobijaju nizasta!!! Neka pokusaju da zarade na kosovu...ovde su nam parama od svojih PRODATIH kuca,placeva i stanova pouzimali sve poslove pa sada NAsa deca nemaju gde da se Zaposle jer su gradske i drzavne institucije prepune njih... " ZIV MI TI " I SL.

ObiWanKenobi

pre 10 godina

Podrzavam Vucicev stav.Skupstina Srbije je svoje rekla.Ako neko trazi referendum,neka trpi njegove posledice.
(chohano, 30. april 2013 16:20)
--------------------------------------------------
SNS bot i u liku Dacica vidi Vucica, ovo je vec hipnoza. Podrska stavovima Dacica od "zutog" dzedaja :)))

Skywalker

pre 10 godina

A ciji je predstavnik Milan Ivanovic? Verovatno covek predstavlja samog sebe. Samo onda ne razumem zasto nisu pozvali sve gradjane po birackom spisku. Doduse, nejasno je i ciji interese brani Pantic, je l' on sedi na strani vlade ili na strani kosovskih Srba? Evo pulmologa u drugom minutu nacionalnog dnevnika, to je mogao samo SM i posle njega Bota. Loodilo se nastavlja.

Anti Bot

pre 10 godina

Dolaze da nas mrcvare još malo i da se prenemažu nisu nas izgleda dovoljno ucenjivali i gnjvaili.
@ svi vi koji me terate da živim na Kosovu ja to ne želim, meni je lepo ovde gde sad živim, a da je neko tamo dole primao duple plate jeste to je činjenica ja neću zbog te činjenice da se selim na KOsovo. Samo bih podržao kometar da se raspiše referndum da se utvrdi kako su finasirane dole institucije, kome i na šta su se trošile pare iz budžeta. To bi trebalo da se ispita manje više svuda diljem naše države ali evo krenuti od Kosova za početak.

Kaba

pre 10 godina

Na nama je da odlucimo a ne na njima! Hocemo li povuci flaster onako na "brzaka" sto bi se reklo pa ce da zaboli samo na tren ili cemo ga vuci jos koju godinu onako polako da boli sto je duze moguce! Fakat je da flaster mora biti povucen...

cope

pre 10 godina

E ovo je teska tuga nikad slozni Srbi moji ni na sastanak od koga zavisi vasa buducnost na Kosovu a i nasa pored vas tako razjedinjenih.I kako onda da mislim da u opste znate sta pise u sporazumu i sta on za ceo Srpski narod znaci.

darko

pre 10 godina

moram podsetiti bracu da kad neko dobije rat obicno diktira uslove mira. cimi mi se da u ovom slucaju nije tako, jer smo mi rat 99 dobili samo u bolesnim glavama onih koji su ga vodili protiv celog sveta. pri ovom ne mislim da smo krivci iskljucivo mi ali da snosimo deo odgovornosti ma sve sto se na balkanu dogadjalo poslddnjih dvesta godina i vise, snosimo.
u porazu je lako biti velik, cimi mi se da u pobedama nismo bili takvi.
SRBIJA CE ZIVETI DOK IMA NAS AKO DOZVOLIMO DA IZUMREMO DZABA NAM SVE TERITORIJE SVETA

potkivač

pre 10 godina

Koja sprdacina!
Ove bundzije su dosle "sluzbeno" u Beograd i imaju dnevnice kao predstavnici paralelnih institucija koje narod iz Srbije finansira!!!!
A dosli su da se bune protiv odluka Vlade i Parlamenta Republike Srbije, umesto da traze nacine da drzava resi ove probleme na zadovoljstvo svih srba iz Srbije i iz Kosova.
Koja je sebicnost bezkarakternost i cinizam u ponasanju ovih srpskih "izabranika" i koja nemoc ove jadne i neodlucne Vlade.!

kole

pre 10 godina

E Srbi moji i ovde ne mozete da dodjete slozni i ujedinjeni gde se radi o vasim glavama kao i ostatku zemlje.I kako onda ja da ne pomislim da tako rajedinjeni u opste znate sta taj sporazum donosi vama na Kosovu.Mislim da vam je neko od ovih laznih patriota i bivsih ministara DSS-a napunio glavu glupostima radi samo njihove koristi.

Milan

pre 10 godina

Znate li zasto Srbi koji zive juzno od Ibra nisu mogliu da prisustvuju sastanku,zato sto ne odgovara Dacicu i Viucicu da se cuje da misle isto kao i Srbi koji zive severno od Ibra.Te podele su odavno pocele da se primenjuju ali iz Srbije od kada to postoje Srbi sa severa, sa juga, uskoro ce biti Srbi iz Beograda, Srbi iz Kraljeva dokle.A sto se tice glasa naroda sta misli pokazali su na mitigu na kome je bilo 30.000 u Kosovskoj Mitrovici . Sto ne dodje Vucic na KiM da objasni kako je dobar sporazum.Razumeo bi i da ce se nesto promeniti u Srbiji ali zarad datuma stvarno ne razumem.IZGLEDA SU SRBI NA KOSOVU JEDINI SRBI KOJI ZELE DA ZIVE U SRBIJI.

milan

pre 10 godina

Cinjenica je da bi referndum za dogovor bio raskol izmedju srba sa Kosova i matice Srbije. Ocigledno da nekim politicarima odgovara zakuvavanje i medjusobna netrpljivost i ako takvih ima i u opoziciji kao i u vlasti kojima je ta metoda donela moc.

kiki

pre 10 godina

Ovaj sporazum verovatno i nije najbolje resenje, i svi smo svesni da ovo sigurno nije najbolje resenje za Srbiju i narod na Kosovu i njih razumeme u potpunosti, ali moramo se zapitati sta je alternativa, da albanske snage na silu sprovedu svoju vlast na severu, da na celu institucija budu albanci? Mislim da se srbi sa severa Kosova moraju dozvati pameti!

maxa

pre 10 godina

Pa zar sad treba da se delimo,najbolje Srbi sa severa Kosova znaju kako im je i kako ce im biti ali bar nek razgovaraju sa Vucicem i vladom da se nadje neko resenje a ne da slusaju ove sto glume lazni patriotizam a vamo imaju stanove po Beogradu i Novom Sadu.

Vojvodina

pre 10 godina

"Inace budi receno da ova matematika srpskih vlastodrzaca uopste nije postena vec pogubna prema Srbima na Kosovu a bila bi postena ako bi se referendum raspisao samo za Srbe koji zive na Kosovu jer su njihova prava ugrozena izmedju ostalog i Briselskim sporazumom.
(Branislav Zekic Zeka, 30. april 2013 10:31) "

Ako jos nisi primetio - od briselskog sporazuma zavisi i buducnost ostalih 7 miliona gradjana u Srbiji. Ja ne razumem, zasto bi o sudbini svih odlucili samo 40.000 Srba sa Kosova? Jel' ostali Srbi ne treba da jedu, da piju ili da zive kao ljudi?

Kiza

pre 10 godina

Ma sta se raspravljate da srbima sa severa, nije mi jasno. Ako drzava kaze bice primenjen sporazum tako ima da bude a ne da 40 000 ljudi da severa Kosova drzi kao taoce celu Srbiju. Ako je Kosovo u Srbiji onda molim lepo ima da se slusa vlada a ne da se na neku pravdu poziva samo kada to odgovara srbima sa severa Kosova. Ali kriminal na severu je nevidjen i tesko da ce tako lako pristati na sporazum.

Sprovođenje

pre 10 godina

"Sporazum je neprihvatljiv, jer ugrožava vitalne interese Srba, a plan za sprovodjenje još je gori jer u potpunosti urušava sve i jer je očigledno da iza toga ne stoji dobra namera"...

Pa nismi ni mislili da će plan za sprovođenje doneti bilo šta dobro Srbima.

Nikola

pre 10 godina

Da li ste znali da ti predstavnici Srba sa severa Kosova, imaju plate od po 100.000 dinara, sve iz naseg budzeta. Zavrnite im slavinu, pa da vidim da li ce onda da promovisu politiku DSS-a.

Myke

pre 10 godina

Ne razumem i dalje, cemu referendum? Cemu sluze poslanici u skupistini, 225 njih koji su glasali za? Cemu to zavitlavanje normalnog sveta?

Zasto da se baca osam miliona evra?

Cisto da se zna, ja necu ici na referendum, i sto se mene tice nek pobede ovi koji ne zele sporazum, ne zele Evropu.

Samo napred, ja necu glasati. Ako bude referendum, pobedili ste.

Ali dobro, svaka cast, sto da ne. Nekad pobedis, nekad izgubis, kakva god da je cena.

Lenka RU

pre 10 godina

Verovala sam da ce se konacno srpski narod ponasati odgovornije i jedinstvenije,da ce shvatiti da su svi troskovi oko referenduma ne povoljni po Srbiju i po Srbe na Kosovu,jer je vecina u za primenu,te su i rezultati referenduma vec i u napred poznati te da ce u skladu s stavom vecine i ponasati...ali izgleda da cu morati da nastavim da se nadam do 07.05.

Čovek iz senke

pre 10 godina

Strah političkih lidera Srba sa severa da će ukoliko ne bude rezultat referenduma na njihovoj strani postati manje uticajniji na političku scenu Srbije - u tome se radi!

Laza Kamikaza

pre 10 godina

Ono sto ne treba dozvoliti to je podeljenost Srba...Mislim da je ovaj sporazum u interesu svih nas,a ovi sto se deklarisu kao predstavnici Srba,ustvari i nisu njihovi predstavnici.Oni koji su prava beda se i ne bude,jedva cekaju da se nesto resi,samo su ovi predstavnici problematicni...

Medena

pre 10 godina

Sada, kada su sve oci uprte u njih, imaju priliku da se izjasne, i nevidim svrhu i tom bojkotu, protestima...sve se moze resiti na miran nacin.

KiM

pre 10 godina

ako hocu da izvadim licnu kartu i predam dokumenta...moram da idem za KV...gde to ima...sto niste ostavili kancelariju za izdavanje licnih podataka...

Kost

pre 10 godina

"Ukinemo plate i radna mesta i nema paralelnih institucija. Ali mi to nećemo, već hoćemo dogovor sa Srbima sa Kosova", rekao je Dačić.

E tu je sustina, G. Dacicu. Bravo. I sve dok to ne radite, srbi sa Kosova ima da vas j*** u mozak svakodnevno. Ja vam garantujem, ako ukinete te plate na samo dva meseca, svi srbi sa Kosova ce da se parkiraju kod vlade srbije i da zatraze hitno primenjivanje ovog sporazuma. To je tako jednostavno.

Sada je svima jasno da ti takozvani lideri sa severa Kosova nisu nikakve patriote nego jednostavno ne zele da izgube privilegiju primanja duplih plata i zadrzavanju troduplih radnih mesta jer su svesni cinjenice da cim se pocne primenjivati ovaj sporazum one automatski nestaju.

Musa Kesedžija

pre 10 godina

Ova fotografija predstavnika SRBA me podsetila na scene iz filma KUM! Mrk pogled, zalizana frizura, skupo odelo, crne naočare za sunce i "razbacan" hod ("ko sam ja šta sam ja")! Mogu samo da kažem jadan onaj siromašan narod dole. Ovi "zalizani" će se sigurno izboriti za sebe, a vi ostali...

koplje/stit u XXI veku

pre 10 godina

Ukinite plate tj. donacije osim onih najbitnijih pa ce onda morati da se prijave kod Siptara u Pristini na jasle ...

U XXI veku se bore za medje a Evropa ukida granice. Umesto da ih unistimo/pokorimo ekonomski mi i dalje pokusavamo da ucinimo metodama cara Dusana ...

meni je bas milo

pre 10 godina

U potpunosti podrzavam Srbe sa Kosova ovom prilikom samo iz jednog razloga.Oni su izmedju ostalog pomogli ovim patriJotama da dodju na vlast.Ovi sto su sada na vlasti su se zakljinjali u Kosovo,spominjali intervenciju,i kleli se kako se nece smiriti dok Kosovo opet ne bude Srbija.
E pa eto vam ih sad. :)))

jednostavno

pre 10 godina

Najvaznije je u ovom trenutku resiti pitanje Srba sa KiM treba im pribliziti i objasniti uslove sporazuma,onda referendum ako se ne sloze a potom resavati pitanja gradske vlasti,mita i korupcije

vlaxa

pre 10 godina

Pa ovo je zalosno pa ni ovde ne mogu zajedno da dodju nego se dele ko da nemaju zajednicki cilj.I o kakvom onda sporazumu oni hoce da razgovaraju sa vladom kad medjusobno ne mogu da se dogovore.

Marko od Bloka

pre 10 godina

E da je Tita I partije. Pa ti sto su usli u zgradu vlade bi izasli sa bukagijama na rukama I nogama. Srbija je majka samo dok daje pare ali kada treba I neke obaveze da se preuzmu onda smo maceha. Srbi sa Kosova ukoliko se ne uzmete u pamet I ne sprovedete ono sto je dogovoreno sprovodice Taci na silu uz pomoc NATO. Tu nema nikog da vas brani. Mi ne mozemo, Ruse zabole djon, a NATO se zna na cijoj je strani. Nema kukanja o nepravdi jer su ovi sila I mogu da rade sta god pozele I proci ce nekaznjeno ne zato sto niko nece da ih osudi vec zato sto niko ne moze da ih osudi. U najboljem slucaju cete ostati na KIM po svim pravima Pristine bez i jednog ustupka ili ce opet krenuti izbeglice. NIje mi jasno zasto moj Srpski narod to uporno radi. Ima li medju vama ljudi koji ce da pohapse ove profitere cim se vrate u Mitrovicu?

jaPAJA

pre 10 godina

Cek malo odakle armaniju panticu armani kada ja on okupiran dole i svi jedva prezivljavaju od nestasice i terora,gde li ga pere kad nema vodu i struju, u reci?A on kanda malko profitira na okupiranoj teritoriji,jel to bese ratno profiterstvo podvedeno kao kriminal pod crtu zakona.Zato se valjda ide u aps .Kako se meni cini njima je kolumbija izgleda bratska drzava.Ej ni moj predsednik opstine u sred slobodne srbije ne nosi armanija.Svasta ima covek da vidi i cuje.Sto se mene tice kad ste takvi ja sam onda za nezavisno kosovo beste od nas na milju i kazite fala i za ovo nije ni to moralo.

Rastko

pre 10 godina

Da li ste razmisljali da bi onda trebalo i Albance ukljuciti u referendum. Ili mi zelimo Kosovo bez Albanaca i njih na referendumu? Kosovo je Srbija, zar ne? Albanci su gradjani Srbije, zar ne?

m4rk0

pre 10 godina

Najveca ironija je u tome sto se ovde i ne buni "pravi" narod sa Kosova. Njih niko nista ne pita, silna sredstva koja upravo njima treba da stignu, ih zaobilaze. Tu se zapravo najvise bune oni koji su u svemu tome profitirali. Ovo me potsetilo na onaj strajk zemljoradnika kada su najglasniji bili oni koji su najvise imali i koji su kupovali hektar zemlje za sto evra, prisvajali mocvare i za njih trazili subvencije kao da je najplodnije zemljiste.

Bjanka L

pre 10 godina

Drzavni vrh se zaista potrudio i nakon potpisivanja sporazuma da istakne veliku vaznost tog dokumenta i vrlo je pohvalno sto su uporni i zele narodu da pojasne sve dobro sto njegova primena donosi,zato se nadam i da ce narod da shvati tu dobronamernost,a ne da dozvoli da upono neko ko nije nista ucinio dobro za njih/manipulise njima ,a ljude koji su ucinili maksimalno moguce u ovom trenutku prozivaju izdajnicima, a sebe samoprozivaju patriotama,bez ikakve osnove.

Zoća

pre 10 godina

Potpuno je razumljiva bojazan Srba sa Kosova, ali trebalo bi da, pre nego što donesu konačnu odluku, da se krako osvrnu na prošlost, da onda zamisle budućnost kakvu žele za sve nas, bez novih sukoba i ratovanja i da na temelju toga donesu, ne najidealniju i najbolju, već najraconalniju odluku!

ne dam bre nikako

pre 10 godina

stefanovic-izdajica I cela ds pa izbori I izjave da napokon imamo ljude na vrhu drzave koji ce se izboriti za srbe I nazivaju stvari pravim imenom,pa kad se pregovori okoncaju sad I ovi novi su izdajnici,pa hocemo referendum a kad se to itso obecava ali sa unapred ipostavljenim pravilama igre da nema trte-mrte posle rezultata onda ni to ne valja jer sad prvo hocemo da ustavni sud odluci,a ako se I to desi onda ced biti nesto kao "necemo nista prihvatiti dok se svi srbi sa prostora bivse sfrj ne izjasne o tome" ili "sve institucije ukljucujuci sveti sinod I sanu mora da se usaglase" pa ko zna mozda I nesto slicno kao "duma I ruski parlament mora prvo da razmotri" I tako u nedogled uz napomenu da 40hiljada srba sa severa vaze mnogo vise od 100hiljada sa juga I nekoliko miliona sa centralne srbije,mora da piju svetu vodu I ne gaze po zemlji mora da su nebeski jer drugog nema

bata

pre 10 godina

Aman,pobogu Srbi sa Koasova,poatoji ona narodna"Sviraj sviraj a posle za pojas zadeni" ali vi ocigledno ne zelite to, vi i dalje hocete, vecinsko misljenje,i zelju za boljim zivotom naroda iz Srbije podretite svjim interesima.Zato se terajte svi,zajedno sa svojim vodjama...

yutopija

pre 10 godina

Dogovor kucu gradi stoga verujem da ce dogovor biti cim se ljudima objasni sporazum jer vidim da nisu upuceni,a i neko ih je namerno pogresno informisao o sporazumu.

redosled

pre 10 godina

Zapoceto je puno stvari i najvaznija je dobra organizacija u resavanju problema,hierarhijski prvo prioritetni a onda i ostali,sada je prioritet resiti problem Kosova,objasniti ljudima sta su dobili,a onda punom parom ka evrointegracijama

Duci0167

pre 10 godina

A sta s albancima sa kosova? Valjda su i oni drzavljani srbije i na njih utice ovaj sporazum...
(Bob Rock, 30. april 2013 11:17)
Po ustavu za koji se sada hvatamo(kad nam odgovara naravno) i jesu drzavljani Srbije. Po svemu tome ako dodje do referenduma treba da se odrzi na Kosovu pa da zitelji Kosova odluce o svojoj buducnosti. Pa valjda je to sporna teritorija i a ne da jasa periferije Beograda odlucujem o njihovoj buducnosti. PatrioTe ce morati da sacekaju neki drugi put.

Ne kapiraju da ce se narod ionako odluciti za potpisani sporazum nego ponekad deluje drugacije zbog patriotskih bukača pa covek pomisli da je sav narod uz njih. Eto,8 miliona evrica referendum. Bolje da spasemo zivote desetinam obolele dece.

Mira

pre 10 godina

@(Krivorecan, 30. april 2013 12:01)
I te kako razumem da vama na Kosovu nije lako,ali verujte ni u Srbiji ne cvetaju ruže.Mnogo mladih školovanih ljudi, napustilo je Srbiju i taj odliv umova još traje. Ne zato što ne vole svoju zemlju nego zato što odlaze trbuhom za kruhom. Sporazum nije idealan, ali vama ni bez njega nije dobro. Možda će baš prihvatanje sporazuma poboljšati vašu situaciju, mislim na bezbednost.Iza onog što je potpisano, koliko ja razumem celu stvar, stoji Brisel.Mislim da ni Albanci neće smeti da se ponašaju neprimereno jer su i sami potpisali sporazum. Koja je druga solucija? Pa vi znate da je Srbija slaba da bi ponovo išla u nekakav ludi rat. A status quo vam ništa ne garantuje, a i neodrživ je, ne prihvataju ga velike sile, ni EU ni Amerika.Q4

Deki

pre 10 godina

Ma kakav referendum, manite se corava posla - svi bitni faktori su rekli svoj sud o tome i preuzeli odgovornost, izvrseno je glasanje u skupstini gde se ogromna vecina izjasnila da je za sporazum, kraj price. Sta vise gubite vreme razmatrajuci ovu temu?

ajna

pre 10 godina

Srbi koj su danas razgovarali verovatno su bili vođeni emocijama i sećanjima na prošlost, i nisu bili u stanju da donose racionalne zaključke.Mi ih razumemo, ali neka i oni imaju razumevanja za nas koji nismo sa Kosova i sve što želimo je normalan i miran život.

Benny Hill

pre 10 godina

Znaci Stbi sa severa hoce referendum,ali pod jednim uslovom,ako gradjani ne podrze sporazum onda ce oni biti zadovoljni,ako gradjani su za sporazum,onda i tako nece prihvatiti rezultate referenduma.Bas ste originalni.

Musa

pre 10 godina

Mora se poštovati Ustav države Srbije i o ovakvo delikatnom pitanju, kao što je Kosovo, na referendumu se moraju izjasniti SVI GRADJANI SRBIJE što uključuje i Šiptare sa Kosova! Ne možemo Ustav Srbije tumačiti samo iz ugla koji nama odgovara!? Ako ne dozvolimo Šiptarima sa Kosova da glasaju praktično potvrdjujemo da oni ne žive na našoj teritoriji, pa se onda i postavlja pitanje koji je smisao referenduma kao tekovine demokratije ako ćemo dozvoliti da glasaju samo oni koji nama odgovaraju? Nije mi jasno zašto na republičkim ili predsedničkim izborima Kosovski Albanci nisu na biračkom spisku ako smo ista država "po našem Ustavu"? Mislim da je vreme da se konačno odlučimo šta i koga poštujemo i gde su granice ove jadne Srbije?

Zoran

pre 10 godina

Ne znam zasto vi zuto,crveno,crni komentatori razglabate treba li ili ne treba referendum, jesmo li demokratska zemlja ili nismo, imamo li svoje zakone, imamo li Ustavni sud, pa nek se izjasni. Ne trebaju mi Vucic,Dacic i Nikolic da me svaki dan ubedjuju preko svih mogucih medija da nisu izdali Kosovo,zato imamo Ustavni sud pa neka proceni da li je izdaja ili nije.U svakom slucaju ako jeste izdaja, morace prihvatiti da snose posledice...

Milosh

pre 10 godina

Ne razumem potrebu za razgovor sa nekim koji protiv svega i kome najvise odgovara trenutno stanje divljeg zapada. Pogotovo ovo ne treba brzati ima se vremena, jer dok odugovlace dzepovi i racuni se pune. Deca u Srbiji nemaju vise vremena da cekaju da im par desetina hiljada ljudi kroji sudbinu. I ja sam izbeglica i da li da trazim od Vlade da moj rodni grad prebace iz Federacije u Republiku Srpsku

pera zdera

pre 10 godina

Ti politicari na severu nemaju pravo da drze celu zemlju kao taoce, sta je alternativa? za to nemaju odgovor i oni ocigledno ne shvataju da sporazum nije perfektan ali birali smo izmedju kuge i kolere.
Ovo je maksimalno sto smo mogli da doboijemo i prvi put je EU bio na nasoj strani ali ako se inatimo onda ce biti posledica.
Moraju i srbi na kosovu da misle na celu zemlju ne samo na njihov deo.
Ali opet koja je druga opcija, rat?
ameri imaju 70.000 vojnika u bondstilu i jos ima vojnika iz drugih zemalja a nasa vojska i zemlja nije u stanju da ratuje.
Uostalom mi smo nas najveci neprijatelj ocigledno,tog dana kad budemo slozeni ce biti bolje.
Neverovatno kako neki nemogu realno da misle.
Ako srbi sa severa odbio ovo onda treba vlada da kaze ok
mi dizemo ruke sa vas i vi bolje radite sami ali necete celu zemlju u propast da vodite , mi mislimo na vas i pokusamo najbolje da uradimo od teske situacije a vi samo na sebe mislite.

tesko nama

pre 10 godina

Srbi su kroz istoriju mnogo patili,svaki rat koji je srpski narod vodio bio je oslobodilacki a iz svakog je izasao sa manjom teritorijom i kao genocidan narod a jedini je imao regularnu vojsku ciji su oficiri zavrsili u Hagu a vodje paravojnih formacija ispadose heroji

IvanNS

pre 10 godina

Kosovo(tj Sever) kosta 380 miliona evra godisnje ,nije ni cudo sto se kontraverzni biznismeni bune hoce i dalje da pune dzepove. A velika vecina Srba na Kosovu nije videla ni evro od tih para i to mene licno nervira. Dajte sirotinji pare ,a ne ovima u skupim odelima i jos skupljim automobilima .

Cile

pre 10 godina

Sve u svemu, ako se raspise referendum, nece proci, a onda pada vlada,pa novi izbori, a zapad ima opet da nam lupa klempe i tako u krug, previse smo sansi i vremena potrosili.

Nemanja_SO

pre 10 godina

...referendum je samo bacanje para i zamlaćivanje. Mi smo ljudi rat izgubili i to treba svima biti jasno. Super je što opet kako-tako imamo šansu da povratimo Kosovo (nećemo ga priznati, ali sporazum moramo prihvatiti): oduzimanjem imovine i para sa računa tajkuna i korumpiranih političara ima mnogo para za pokretanje privrede i izgradnju srpskih opština na Kosovu: da se finansira izgradnja stanova bez prava na prodaju; da se omogući povratak prognanih. Država treba da stimuliše rađanje dece, i to pogotovu za treće i četvrto dete, a ne kao sad da koči. Decu treba pravilno edukovati, da učitelji prolaze rigorozne kontrole da bi dobili licence za rad sa našom decom i da sa decom rade samo najbolji među nama. I onda, za tridesetak godina, ćemo biti mnogo jači i brojniji...Ali mi smo navikli sve ODMAH, bez muke i rada....e pa tako braćo ne ide!

gospodo draga

pre 10 godina

Gospodo draga i sa severa i sa juga Kosova.Dosli su na vlast zahaljujuci vasim glasovima, pa sedite lepo i dogovorite se.
Nas "izdajnike"nemojte upotrebljavati ni jedni ni drugi.Ovi na vlasti traze pokrice za ono sto su vam uradili, a vi sad vidite kako stvari stoje pa pricate o referendumu koji je jos jedna u nizu prevara.

Legalista

pre 10 godina

Ne vidim problem da se ispita ustavnost parafiranog sporazuma. Pa necomo valjda krsiti sopstvene zakone. Zalosno je samo sto to nije redovna procedura, a ne da je iniciraju gradjani....

deesesizacija

pre 10 godina

svi su nekada u istu tikvu duvali, delili isti populistički pristup i zavaravali sebe i nas. sada se koštunicini prvoborci bore da zadrže taj status i profitiraju bar politički.
nije lako običnom narodu pogotovo uz ovakve vođe.

Saki

pre 10 godina

Nikad kod nas nece ici kako treba uvek neko protestuje i uvek nekom nesto smeta, nadam se da ce doci dan kad cemo svi biti slozni i raditi za dobrobit zemlje zajedno

hheh koji ste licimUri,fantazija ziva

pre 10 godina

Pa dobro vi "napredni" sta ste se sad ostrvili na neobavestenog?!Kad vas je podrzao na izborima onda je bio kul?Kad ste zajedno divljali u Beogradu posle proglasenja nezavisnosti i tad vam je bio dobar?A sad odjednom ne valja?

Miona

pre 10 godina

Zar je moguće da opet nismo mogli da pokažemo složnost i ujedinjenost.Solidarnost nedostaje srpskom narodu i neretko smo plaćali skupu cenu tog nedostatka.

nikola drezgić

pre 10 godina

Mnogo ovde ima naivnih ljudi koji zaista veruju da do dogovora nije došlo! Ali zna se da kod ovako u narodu osetljivih tema mora sve ići postepeno,tako da možete očekivati da stav ovih lidera vremenom omekša!

novicavg

pre 10 godina

Čuvena srpska posla upravo se demonstrira na licu mesta, srpske podele su nas i dovele do ovakve situacije i nije mi jasno zašto neko od predstavnika Srba južno od Ibra nije moga ući u vladu i prisustvovati sastabku pogotovo što naša vlast kaže da će implementacija sporazuma i zajednica opština obuhvatiti i njih.Ko ćitavom situacijom manupuliše, dali kosovski Srbi žele da sami učestvuju u pregovorima ili vlada želi samo da pregovora sa njima.kako god da je nije dobro i sve ovo proizvodi dalje srpske podele a što je još gore to vidi priština i EU i zato nam tako i vraćaju kroz sporazum o primeni kad vide srpsko nejdinstvo.

Zoran

pre 10 godina

"Divos"-u i sličnima. Znamo šta su problemi i kakvo je stanje. Vlada je predložila jedan put, osim konstatacija, šta je vaše racionalno rešenje za problem!?

Ryber Palunko

pre 10 godina

Svaka čast i njihovim biračima. Nadam se da su i oni shvatili. To bi značilo da za Srbiju možda i ima nade.
(Civitas, 30. april 2013 10:34)

Pa, vidi, da Vučić i Dačić sutra ispale parolu da je magareća stražnjica srce Srbije, svi ovi što su 'shvatili', kleli bi se u najrođenije da potiči direktno s magareće pozadine i da je ne daju nizašta!
Ljigaviji su od ekipe koja je 'ušla na razgovore'.

BigBen

pre 10 godina

Sve je ovo deo taktike, mali Sliba je dva koraka ispred njih. Nisu ni svesnu da ovim otezanjem stavljaju javno mnjenje protiv njih!

Dacu im licni primer:
Kod mene u porodici je oduvek bilo da vazna zivotna pitanja donosimo zajedno i uz neki plan. Pitanja kao sto su izbor skole, fakulteta, kupovina stana... ali i pitanja za porodicni posao. Ono sto hocu da kazem je sledece: Donesena odluka uvek se cini da je odraz zajednicke odluke, ali nakon sprovodjenja iste, cesto se desavalo da shvatim, da bas nije sve kako smi se dogovorili. Pa sam kasnije shvatio. Kada mi roditelji kazu, PUSTICEMO TEBE DA TI ODLUCIS, da je sve vec odavno odluceno. Isto ce biti i sa ovim Kosovskim Srbima, i njih ce na kraju vlada da pusti da oni sami odluce bas kao sto sam i ja!!! :-)

Plavetnilo

pre 10 godina

Trebalo bi da se Srbi sa Kosova urazume,da prihvate ovaj sporazum,to je najbolje za njih...Ne bi trebalo da otezavaju polozaj Vladi,dovoljno je sto su pregovarali sa Tacijem,sad jos moraju da se natezu i sa Srbima sa Kosova.

Zarjebitno

pre 10 godina

Jedina gora bagra od albanskih mafijasa sa Kosova su mafijaska "braća" sa Kosova. Zalepljeni su kao krpelj na ovu jadnu drzavu. Dosta bre vise, 30g slusam o njima. Sta je sa ostatkom naroda? Sikter bre!

ko o čemu...

pre 10 godina

Zar je moguće da opet nismo mogli da pokažemo složnost i ujedinjenost.Solidarnost nedostaje srpskom narodu i neretko smo plaćali skupu cenu tog nedostatka.
(Miona, 30. april 2013 15:02)

Da. Ta solidarnost se posebno očitava ovde u komentarima tvojih partijskih drugova.

alex

pre 10 godina

Hrlimo u EU da bi:
- se poštovali zakoni (a ne poštuje se vrhunski zakonski akt Ustav)
- uvela pravna država a ne sme se na Ustavnom sudu postaviti pitanje ustavosti neke odluke.
- da bi dobili bolji kreditni rejting, tj da bi se lakše zaduživali, a zemlje sa nekad visokim kreditnim rejtingom, sada su pred bankrotom (npr Slovenija)
- da bi živeli bolje, a svima je jasno da je prividno bolji život pojedinih siromašnih članica EU bio samo na osnovu kreditnog zaduživanja te zemlje
- da bi došli strani investitiori koji će doneti nova radna mesta, a kapital ide tamo gde je radna snaga najjeftinija, i onog momenta kad se povećaju plate u Srbiji, oni će otići jer im se neće isplatiti da daju veće plate Srbima, kad mogu manje da plate Vijetnamce ili Indijce (primer ekonomskog buma u Kini ili razvoja Turske).
- da bi bili deo Evrope (kao da smo sad deo Marsa)
- da bi putovali bez viza (a sa čime da putujemo, kad Srbi uglavnom ionako idu na najjeftinije destinacije?)
Zarad EU mi se odričemo Ustava, dela teritorije oduzete agresijom, premijer preti Srbima koji su ostali na svojim ognjištima...
Pa šta ima toliko u toj EU sem kredita(koji se moraju vratiti sa kamatama), i masnih plata EU birokratama?
Probudite se jednom ljudi i nemojte misliti televizorom nego glavom (čast izuzecima), i mora se shvatiti da se država uredjuje voljom naroda te države a ne EU zakonima kao što se i privreda razvija.
Zašto svuda vlada evroskepticizam pa i EU? Ko ovde ne vidi od drveta šumu?

Posmatrač

pre 10 godina

I slepci vide da se rukovodioci opština na severu kosova plaše da će im ispasti cucla iz usta ako sporazum počne da se primenjuje.Oni ustvari brinu za svoje blagostanje i privilegije.Kako to da se Rada Trajković ne buni protiv dogovora.

DUNJEVACA

pre 10 godina

Odbijanje sporazuma, sada i refenduma trazeci sada da se Ustavni sud izjasni, Srbi sa severa KiM očigledno vode političku kampanju. Sa ciljem da se tamo zadrži nedefinisano i nekontrolisano stanje, bez razmišljanja o posledicama za ostale Srbe i državu Srbiju.Samo misle na svoje licne interese, bez obzira sto ce ostali biti njihovi taoci takve politike i stava.

sretko

pre 10 godina

Referendum ne bi baš bio dobrodošao u ovom momentu. Međutim, i ako bude održan, ne sumnjam da će pokazati da Vučić i Nikolić za prihvatanje ovog kompromisnog rešenja imaju veliku podršku građana, jer je građanima jasno da Srbija nije mogla da izvuče više u ovim pregovorima, a takođe i da je građanima jasno da je Srbija morala da reši pitanje Kosova, i da nastavi proces evrointegracija, jer samo kao član EU Srbija može ekonomski da ojača, i da konačno krenemo sa ovog dna na kome smo već 20-tak godina.

goran

pre 10 godina

Po meni, ovo je cista greska vlade Srbije [predsednik, prvi poodpredsednik] jer na sastanak nisu pozvali i jedne i druge, tj nisu dozvolili da udju u 'juzni' [ili kako su ih do skora nazivali "Tacijevi Srbi"].
Time vlada daje do znanja da cak i ona deli Srbe sa Kosova na 'severne' i 'juzne'

boki

pre 10 godina

" E ovo je teska tuga nikad slozni Srbi moji ni na sastanak od koga zavisi vasa buducnost na Kosovu a i nasa pored vas tako razjedinjenih.I kako onda da mislim da u opste znate sta pise u sporazumu i sta on za ceo Srpski narod znaci.
(cope, 30. april 2013 13:30) "
============================

Greska protkola vlade, ali postavlja se pitanje da li je namerna [po nalogu Dacica i Vucica] ili je slucajna.
Uglavnom, ispada da vlada sama deli Srbe jer na sastanke poziva jedne, ali ne i druge.

sigurno

pre 10 godina

U proslosti se ne zivi ali se sa njom zivi,niko od nas ne moze zaboraviti sve nevolje koje smo ucinili jedni drugima,ko je izasao iz rata kao pobednik pokazace vreme jer se na tudjoj nesreci ne moze graditi sreca

krkix

pre 10 godina

@(Magda, 30. april 2013 14:59)

Kakva nesloga? Vidis kako ste ovde vi i Albanci slozni. Mogli bi da napravimo zamenu stanovnistva - vi ba Kosovo i sa njima u EU, a Kosovci ovamo. Svako svome. Ionako vas nema mnogo vise nego Srba na Kosovu.

ceda

pre 10 godina

Dacic: dajte referendum ne kao nama za pokrice nego da se vidi sta narod misli i da stoji uz nasu odluku
dacic: referendum je potreban da se vidi volja naroda
dacic: referendum ne sme da koci sporazum
Dačić: Referendum sada nema smisla.

Demetra

pre 10 godina

Srbi sa severa KiM, moraju da prihvate ovaj sporazum jer je u interesu našeg naroda i države. Implementacija sporazuma predstavlja modernizaciju društva, jačanje državnih institucija, normalizaciju odnosa između Srba i Albanca. Srbija ima pravo da misli o svom ekonomskom prosparitetu. Srbija ima budućnost samo sa naprednjacima na vlasti. Sramota da cela Srbija ispašta zbog njihovih prohteva jer će Srbija svakako sačuvati veće ingerencije implementacijom sporazuma. Sve tačke koje su postignute Srbija će ostvariti implementacijom sporazuma. Misli da Srbi sa Severa ne bi trebali da prave toliku farsu oko sporazuma, jer znamo da njima neodgovara prihvatanje bilo kakavog sporazuma. Srbi sa severa KiM zaista žele da ovakvo stanje ostane.

Glasinac

pre 10 godina

Očigledno da Srbi sa severa KiM ne žele da se dogovore sa vladom Srbije oko prihvaćanja briselskog sporazuma. Interesantno je da sada traže ocenu ustavnosti a to do sada nisu tražili i ako na teritoriju Kosova ne može doći neki zvaničnik Srbije bez dozvole kosovskih vlasti. Prema Ustavu presednik Srbije ili predsednik Vlade Srbije bi mogao da doće na svaki deo teritorije svoje države , međutim kada je to u pitanju Priština to nije moguće bez dozvole kosovskih vlasti.Pošto Srbima sa severa KiM nije više prioritet referendum o njemu više ne treba razmišljati nego treba još sa njima razgovarati i potsetiti ih da je ovaj briselki sporazum veoma važan za budućnost Srbije i njenih građana i da niko nema pravo da Srbiju uništava.

Бурек

pre 10 godina

Да је договор идеалан, није. Тога смо сви свесни али надљудским напором предлог који је био десетоструко гори смо успели да обрнемо тако да много више иде у прилог нама него Албанцима. У таквој ситуацији многи би морали бити свесни да је ово највише што се могло добити. А представници Срба са севера би могли мало и да обрате пажњу на своје сународнике јужно од Ибра којима је ово спас. Јер ако то не ураде постоји озбиљна опасност по њих да ово противљење буде схваћено искључиво као борба за њихове личне привилегије.

Милош Бобић

pre 10 godina

Молим да ми се објави коментар. Коментатор доле ме је ничим изазван са моје стране два пута прозвао са „ви велики букачи“ итд., па мислим да имам право да одговорим на провокацију. Ево коментара:
@nepatriJota:“@ Milos Bojic:covece ne ljuti se,svi ste vi patriJote veliki bukaci na netu... „. Букачи сте ви самозвани еУропејци. Стално причате о европским вредностима и правној држави, али само док те вредности и та права не почну да ометају вашу политику. Чим дође до таквог сукоба постајете безобзирни политички волунтаристи, онда сметају и устав и референдум на безалтернативном путу евроинтеграција. Боже мој, шта има да се изјашњава Уставни суд ако је скупштина усвојила споразум, а и референдум није потребан јер ем кошта ем се „зна“ да већина подржава споразум. „Европске вредности“ на делу, нема шта.

Sync

pre 10 godina

Najteze je Srbima da shvate koliko su neslozni, svak na svoju vodenicu vuce, a sto je potok presusio nema nikakve veze. Put, put, put pod noge!