Četvrtak, 25.04.2013.

00:35

Vučić u ponedeljak u poseti Zagrebu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u ponedeljak će posetiti Zagreb, potvrđeno je agenciji Beta. Detalji posete još nisu zvanično saopšteni.

Izvor: Beta

Vuèiæ u ponedeljak u poseti Zagrebu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

sone

pre 10 godina

Mora se saradjivati sa svima u okruzenju radi Evrope,hrabar potez Vucica a bogami i gospodje Pusic da se jednom za svaga zakopaju ratne sekire.

expert

pre 10 godina

Ovaj tko prati moje komentare na b92 može utvrditi da nisam nacionalist, ali ako ovaj depilirani četnik dođe u Hrvatsku, sigurno neću glasati za ovu koaliciju stranaka. Molim da se objavi moj komentar.
(Marinazg, 25. april 2013 18:13)
Pa, Marina srce, ako ti sa ovakvim recnikom nisi sovinista i nacionalista, kakvi li su vam tek onda nacionalisti???

Demetra

pre 10 godina

Drago mi je da će Aleksandar Vučić zaista uraditi sve da se stanje u našoj državi promeni na bolje. Bilateralna saradnja sa državama u regionu je od velikog značaja za Srbiju. Hrvatska i Srbija može da nađu zajednički interes u odbrani naše države. SNS je jedina stranka koja radi za interes naroda i države. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje.

Rus

pre 10 godina

Kada bi bar još neko sledio primer Vučića gde bi nam kraj bio. Moraju se pojedini političari ugledati na Vučića jer je odličan primer kako se treba boriti za zemlju i svoj narod. Puna podrška Vučiću.

hrvoje

pre 10 godina

Ako je devedestih paradirao hrvatskom sa četničkim idejama, tada ga ne treba pustiti u RH, kao ni nikog drugog sa sličnom političkom pozadinom, ostali ako ih ima naprijed

Rus

pre 10 godina

Kada bi bar još neko sledio primer Vučića gde bi nam kraj bio. Moraju se pojedini političari ugledati na Vučića jer je odličan primer kako se treba boriti za zemlju i svoj narod. Puna podrška Vučiću.

Marinazg

pre 10 godina

Ovaj tko prati moje komentare na b92 može utvrditi da nisam nacionalist, ali ako ovaj depilirani četnik dođe u Hrvatsku, sigurno neću glasati za ovu koaliciju stranaka. Molim da se objavi moj komentar.

Marina

pre 10 godina

Došlo vrijeme da radikal i nacionalist dođe "ustašama" na vrata. Prije godinu-dvije Zagreb je za Srbiju bio dalje od Tokia, a sve Hrvate u suvremenoj Hrvatskoj se mrzilo jednakom strastvenom mržnjom kao da su upravo sada oformili NDH i počinili sve one stravične užase kojih se stidi svaki normalan čovjek,ili zato što se RH napokon oslobodila okupacijskih tenkova,aviona i oklopnih vozila u sjajnoj blic- akciji koju Srbi smatraju "etničkim čišćenjem "a da pri tom i ne trepnu na etnička čišćenja u svome dvorištu... Za sve postoji vrijeme pa i za podršku koju Srbija očekuje (s pravom i s razlogom) od Hrvatske. Vjerujem da će Vučić u Zagrebu biti okrenut budućnosti što će biti pravi presedan posljednjih dvadesetak godina. Ne znam kako će se njegove izjave razumjti jer Vučić i dalje koristi stare nazive za svoju bivšu pokrajinu,danas Republiku Kosovo, i dalje tvrdi da su Srbi na sjeveru dobili državu u pokrajini KiM...ali to je ipak samo problem Srbije.

dijamant

pre 10 godina

Nasi odnosi sa Hrvatskom su zahladneli,i svi znamo da nisu bas idealni,samo ovakvim sastancima i dogovorima mozemo podici nase odnose na visi nivo.

aurelio

pre 10 godina

Sedenjem u Beogardu nece se resiti pitanje prognanih iz Hrvatske , ni njihova imovina. Zato Vucic i treba da ode u Hrvatsku ako ga pozovu.

aurora

pre 10 godina

Sve cega se god A. Vucic dotakne krene na bolje. Zato i treba da ide u Zagreb ma koliko mu to mrsko bilo. Pa ne ide on privatno na letovanje na Brione nego u drzavnicku posetu.

BREGENZ

pre 10 godina

Vreme je da se istinski pomirimo sa njima,doduse problem nije u nama,jak balkan sa dobrim saveznistvom je svima u interesu I podrzavam ovakve inicijative jer je neosporno da kad tada kao susedi moramo poceti da saradjujemo,sto pre to svi shvatimo bice bolje za sve.

Impala

pre 10 godina

Bez obzira sta neki mislili mi moramo da gradimo pozitivnu saradnju sa ljudima sa kojima smo do relativno skoro ziveli u istoj zemlji. Jeste bilo je nesuglasica, ali jadan je onaj ko ne oprasta, a politicari su krivi za razdor nasih naroda pa neka ga i oni pomire.

pjerHR

pre 10 godina

Pozdravljam posjetu. Uvijek sam za razgovore sa svim susjedima i najbolje moguce odnose. Nego oce opet da navrati malo i do Gline da prica bajke lokalnim Srbima?

RH

pre 10 godina

@ Možemo, mi u sebi da budemo ogorčeni na Hrvatsku...
(ana-marija, 25. april 2013 08:04)

Ana-Marija, hoces li mi, molim te, ti ili bilo tko drugi iz Srbije reci zasto, stvarno zasto prosjecni gradjanin Srbije koji Hrvatsku u zivotu ne vidje ima razloga biti ogorcen na tu Hrvatsku?

Sto je to sto je Hrvatska napravila Republici Srbiji?

Molim te, reci mi stvarno, sto je to i za sto bi ja pred nekim prosjecnim gradjaninom Srbije trebao osjecati griznju savjest? Jako bi volio da dobijemo odgovor - moramo biti iskreni jedni prema drugima i na zdravim (i ponavljam: ISKRENIM) temeljima krenuti naprijed!

Ako Hrvati ne prihvacaju Vucica, valjda je jasno da je to zbog politike kojoj je dvadeset godina pripadao i koja je jasno isticala da je 80% Hrvatske srpska zemlja, postavljala neke cudne granice usred Hrvatske i koja je huskala narod u toj Hrvatskoj da se bori protiv svoje drzave i koja je jasno iskazivala mrznju prema nama. Mene cesto pitaju da sto je Seselj kriv? Pa jel vama jasno da cak i da stavimo po strani da je on tata te politike Velike Srbije da je frajer uzeo pusku u ruke i pucao po Hrvatskoj (Pogledati na Youtubeu: "Seselj u Benkovcu", a koliko ima toga sto kamera nije zabiljezila).

Dal bar mozemo dobiti jasno od Vucica i od Srbije da se od takve politike ogradjuje, da se iste stidi i da se vise nikada nece ponoviti?

Izvinjenje nije niti potrebno - pa nije netko nekome stupnuo na nogu!

Zedes

pre 10 godina

Prvi puta za ovo čujem i ako je to istina, hrvatske vlsti koje ovoga četnika prime nikada više ni u ludilu neće dobiti moj glas !

Molim da objavite komentar, da se zna što misle Hrvati o ovome !

GORGONZOLA

pre 10 godina

@Radenko
Hahaha, Radenko, slatko si me nasmejao. Kamo lepe srece da zbog toga ide tamo... Ide on da sa hrvatima utvrdi strategiju za gasenje Republike Srpske, koje je Toma posredno najavio!!

Milutin M.

pre 10 godina

@Kaća,
pa i ne baš. Hrvatska 1.7. ulazi u EU (neodložno i sigurno) i nikakvo šminkanje u vezi regionalne suradnje joj nije potrebno. Ne treba Srbija Hrvatskoj, već Hrvatska je potrebna Srbiji. Na koncu Srbija ulazi u EU preko Zagreba i to je i Vučiću jasno, zato i dolazi u Zagreb, kao preteča Nikoliću, da pokuša malo smekšati stav Hrvatske. U tom pravcu treba i gledati izvinjenje Nikolića za genocid u BiH. Srbija polako, ali sigurno shvaća da joj je poptrebna regionalna suradnja bez koje ni ne može očekivati napredak prema EU.

Hrvat

pre 10 godina

Veoma je bitna dobra međuregionalna saradnja. To je jedan od preduslova za članstvo u EU, i zbog toga je ova poseta bitna koliko za Srbiju, toliko i za Hrvatsku.
(vinka, 25. april 2013 08:01)

Draga Vinka s aspekta ulaska u EU ovaj susret može biti važan samo Srbiji. Hrvatska je ispunila sve uvjete i 1. srpnja postaje punopravna članica EU. Nama je ovaj susret bitan radi pronalska svih nestalih i radi povrata opljačkanog kulturnog dobra, a vama radi podrške ulaska u EU i ispunjavanja preduvjeta. Lijep pozdrav

klarokesi

pre 10 godina

Pozicija koju ima Aleksandar Vučić od njega zahteva međunaordne aktivnosti, posete okruženju, razvijanje odnosa sa ostalim zemljama. Oni koju se podsmevaju verovatno bi voleli da Srbija ostane izolovana provincija sa nerešenim kosovskim problemom i daleko od EU.

кока носиља

pre 10 godina

Иако верујем да никада не може да се постигне неки бољи однос између ове две земље , јако ценим напоре које даје Господин Вучић , и подржавам све ово што ради, јер се стварно труди максимално да сваки проблем реши на најбољи могући начин.

Tanja T.

pre 10 godina

I treba. Moramo razvijati dobrosusedske odnose, pogotovu sto je Hrvatska na pragu EU, a i bez toga mislim da je krajnje vreme da se vise ne bavimo prosloscu.

Radenko

pre 10 godina

Verujem da ce Vucic biti uspesan u pregovorima sa Hrvatskom delegacijom a tu se misli pvenstveno na povratak raseljenih,povratak imovine i jos mnogo zaostalih problema jos iz 90 tih,podjednako uspesno kao sa Briselom.Mislim da Vucic gradi neke nove temelje medjurdzavnih odnosa....samo napred

kaća

pre 10 godina

Verujem da će uskoro doći i do razgovora dvojice predsednika. Josipović je prvo odbio da se sastane sa predsednikom Nikolićem. Međutim, Josipović zna da njegovo odbijanje da se sastane sa Nikolićem neće naići na dobar odjek u EU, čiji član Hrvatska uskoro treba da postane, i za takav stav Josipović sigurno neće imati podršku među evropskim zvaničnicima. Zbog toga on sada inicira razgovore sa Nikolićem, a odbijanjem razgovora sa Nikolićem Josipović je samo želeo da pridobije naklonost hrvatske javnosti.

Ljubisa

pre 10 godina

Pustite vi sporazume,mene zanima imovina na Kosovu i Metohiji. Da li je istina(A ISTINA JE) da sve dugove,kredite itd.prema MMF-u,Londonskom klubu i ostalima,a za preduzeca na Kosovu i metohiji,placa SRBIJA,a ta ista preduzeca teroristi rasprodaju stranim okupatorima(a mi i dalje placamo).Ko je ovde lud?????
To pitanje postavite,prvo predsedniku pa premijeru,pa prvom podpredsedniku(ne znam ko je drugi),to je bitno,a ne ova zamajavanja.

etnerrp

pre 10 godina

Ima dosta neraščišćenih računa za koje se treba pobrinuti, posebno u vezi sa prognanim licima i imovinom. Dugoročno gledano poboljšanje odnosa je poželjno, ali da ovoga puta bude na obostranu korist.
(katlego, 25. april 2013 10:05)
...
Misliš li na inine pumpe u Srbiji??
Što se tiče prognanih-pobeglih, nisu se vratil samo oni kojima je savest iz nekog razloga nečista.

etnerrp

pre 10 godina

Treba da imamo korektne odnose sa Hrvatskom! Pored toga, ne smemo da se ponizavamo I treba da sacuvamo svoje dostojanstvo.
(MALENA, 25. april 2013 09:17)
...
Kakvo dostojanstvo?? Gaće do kolena ili do gležnjeva, kakva je razlika??!!

panonski

pre 10 godina

Svidja mi se kako covek (Vucic) rusi barijere i stvara nove mostove i prijatelje. Procitao sam i nekoliko komentara Hrvata ovde na forumu, zaista mi je drago sto su prijateljski raspolozeni prema njemu i nama. I treba ljudi da saradjujejmo i budemo zajedno jaci. Pozdrav za sve ljude dobre volje..

katlego

pre 10 godina

Ima dosta neraščišćenih računa za koje se treba pobrinuti, posebno u vezi sa prognanim licima i imovinom. Dugoročno gledano poboljšanje odnosa je poželjno, ali da ovoga puta bude na obostranu korist.

Antraxxx

pre 10 godina

(greska, 25. april 2013 08:03)

Slažem se sa vašim mišljenjem da je umjetno forsiranje bratstva i jedinstva jedan od uzroka nesreća i zločina koji su se dogodili na ovim prostorima u 90-ima.
Hrvatska i Srbija kao države trebaju iskreno staviti otvorena pitanja na stol i diskutirati bez opterećenja o njima... Ima sigurno puno toga oko čega se možemo složiti i oko čega trebamo zajednički surađivati prema trećim stranama. Ima sigurno i pitanja oko kojih nemamo isti stav ( Kosovo, Oluja, stanarska prava izbjeglih Srba, granice..). O tome treba razgovarti , pokušati neći neke kompromise... Ako nema dogovora, staviti to na neko vrijeme sa strane ili arbitrirati, ali ne koristiti ih kao prepreke sa suradnju na drugim poljima... Ja kao Hrvat mogu imati ovakvo ili onakvo mišljenje o g. Vučiću i njegovim političkim stavovima, no cijenim njegovu dosljednost i politički stav, kao i veliku dozu emotivnosti koju unosi u politiku ( inače političati skrivaju emocije kao zmija noge) poslijednjih nekoliko mjeseci. To je čak dovelo do toga da mi ga je iskreno bilo žao dok se rješavalo pitanje sporazuma sa Prištinom i svo to breme koje je imao na leđima dok je narodu morao objasniti da je Kosovo de-facto izubljeno još davno prije, ali on to mora sada i zvanično potpisati... Stoga , Vučiću cijenim te kao osobu i dobrodošao u Zagreb.

Nejt

pre 10 godina

Srbiji je u ovom momentu neophodna pomoc velikih drzava, pre svih Rusije, ali i dobri odnosi sa zemljama u regionu. Dosta smo bili "na krv i noz" sa svima. Vreme je da se to promeni.

ognjen

pre 10 godina

Mora doći do sastanka i na predsedničkom nivou, ali jasno je da je Josipović izbegavao i odugovlači susret zbog porasta nacionalizma u Hrvatskoj posle puštanja njihovih generala. S takvim njegovim ponašanjem , na gubitku je samo Hrvatska jer je opšte poznato koliko mnogo hrvatskih firmi posluje u Srbiji.

MARIJANA

pre 10 godina

Treba razgovarati i sarađivati sa svima bez obzira na sve šta je bilo u prošlosti. Dve zemlje ne moraju da budu u nekim prijateljskom odnosima, ali moraju sarađivati, ne samo zbog toga što je to preduslov za ulazak u EU, već i zbog ekonomije i jedne, i druge zemlje.

Sunčanica

pre 10 godina

Rešavanje imovinsko-pravnih pitanja je gorući problem na relaciji Beograd-Zagreb kao i pitanja trajnijeg povratka izbeglih lica. Sve dok ne dodje do optimalnih rešenja tih problema ne očekujem neki napredak. Što se tiče ekonomske saradnje ona je važna jer Hrvatska od jula postaje punopravna članica EU i moguća je saradnja i po tom pitanju.

ana-marija

pre 10 godina

Možemo, mi u sebi da budemo ogorčeni na Hrvatsku, i takav osećaj sigurno ima i Vučić, ali zbog evropske budućnosti se mora preći preko toga, i mora se sarađivati.

Niksha

pre 10 godina

Upravo ono sto je potrebno Srbiji.
Dobrosusedski odnosi, sporazum, borba protiv korupcije i kriminala, bezbednost zemlje...
Svaka cast g-dinu Vucicu.

Dojčilo BG

pre 10 godina

Ne moramo, i ne možemo, mi sa Hrvatskom da budemo u nekim preterano bliskim odnosima, ali moramo imati korektne odnose, zasnovane na interesima obe zemlje, i to Vučić i radi. On uspostavlja korektne, a ne bliske, odnose sa Hrvatskom.

greska

pre 10 godina

Vestacki stvoreno bratstvo i jedinstvo posle Drugog svetskog rata kulminiralo je genocidom i progonom,tako da treba biti biti oprezan jer zbog clanstva u EU ne treba praviti istu gresku

vinka

pre 10 godina

Veoma je bitna dobra međuregionalna saradnja. To je jedan od preduslova za članstvo u EU, i zbog toga je ova poseta bitna koliko za Srbiju, toliko i za Hrvatsku.

Hrvoje

pre 10 godina

pametan čovjek, zna da put u Europu vodi preko Hrvatske. Zna da ima puno stvari koje treba riješiti da ne bude stalno crveno svijetlo na semaforu.
Hrvatska neće Srbiji stvarati probleme oko EU, dapače pomoći će joj, na koncu već je dala sve prevode pravne stečevine na CD -ima.
Srbija i Hrvatska trebaju prije svega riješiti probleme nestalih, granice, kao i raditi na poboljšanju privrednih odnosa. Koliko sam upućen, a jesam jako dobro razgovarati će se i o mogućnosti prelaska granice samo sa osobnom iskaznicom , barem do ulaska Hrvatske u Šengen.
Vučiću dobrodošao.

LEPOTICA

pre 10 godina

Srbija i Hrvatska treba da imaju korektne odnose! Ukoliko dobijemo poziv treba se odazvati i pokusati izgraditi korektne odnose sa komsijama!

macho

pre 10 godina

Ma ovo je covek za primer, mnogi bi trebalo da uce od njega, kako treba voditi zemlju, i kako se treba suprostavljati problemima, a ne kako bezati od njih. Samo napred Ministre, pokazi sve sta znas i kako treba da se radi.

ANDJELCIC

pre 10 godina

Potpuno se slazem sa Aleksandrom Vucicem da treba drzati do sebe! Ukoliko nas Hrvatska pozove treba otici! Vazno je graditi korektne odnose sa susedima I stabilizaciju u ovom delu Balkana!

jovaN

pre 10 godina

Ovo uliva novu nadu prognanima u rešavanje njihovog statusa ali i veru u normalizaciju odnosa sa Hrvatskom. Potisnimo ekstreme tamo gde im je mesto!

Boris

pre 10 godina

Svaka cast, treba da se polako normalizuju odnosi ali ni na kraj pameti nisam mislio da ce to raditi naprednjaci i Vucic. Svaki dan me pozitivno iznenade, mislim da su trenutno zaista dobri predstavnici Srbije u inostranstvu i salju dobru sliku o nama ali gospodo imam i zamerku, u ovoj Srbiji ima zivih ljudi dajte malo mislite o privredi i materijalnom stanju gradjana i drzave, nije sve u Kosovu, Beogradu, Briselu, Hrvatskoj, pregovorima.... Zemlja nam tone vec par godina, nesto hitno treba raditi ili ce sve otici u propast.

Peter

pre 10 godina

Posle sporazuma sa Prištinom, Vučić namerava da poboljša odnose sa Hrvatskom. Interesantno je da čega god se prihvati, na kraju nađe neko rešenje.

klarokesi

pre 10 godina

Pozicija koju ima Aleksandar Vučić od njega zahteva međunaordne aktivnosti, posete okruženju, razvijanje odnosa sa ostalim zemljama. Oni koju se podsmevaju verovatno bi voleli da Srbija ostane izolovana provincija sa nerešenim kosovskim problemom i daleko od EU.

Radenko

pre 10 godina

Verujem da ce Vucic biti uspesan u pregovorima sa Hrvatskom delegacijom a tu se misli pvenstveno na povratak raseljenih,povratak imovine i jos mnogo zaostalih problema jos iz 90 tih,podjednako uspesno kao sa Briselom.Mislim da Vucic gradi neke nove temelje medjurdzavnih odnosa....samo napred

Boris

pre 10 godina

Svaka cast, treba da se polako normalizuju odnosi ali ni na kraj pameti nisam mislio da ce to raditi naprednjaci i Vucic. Svaki dan me pozitivno iznenade, mislim da su trenutno zaista dobri predstavnici Srbije u inostranstvu i salju dobru sliku o nama ali gospodo imam i zamerku, u ovoj Srbiji ima zivih ljudi dajte malo mislite o privredi i materijalnom stanju gradjana i drzave, nije sve u Kosovu, Beogradu, Briselu, Hrvatskoj, pregovorima.... Zemlja nam tone vec par godina, nesto hitno treba raditi ili ce sve otici u propast.

кока носиља

pre 10 godina

Иако верујем да никада не може да се постигне неки бољи однос између ове две земље , јако ценим напоре које даје Господин Вучић , и подржавам све ово што ради, јер се стварно труди максимално да сваки проблем реши на најбољи могући начин.

Tanja T.

pre 10 godina

I treba. Moramo razvijati dobrosusedske odnose, pogotovu sto je Hrvatska na pragu EU, a i bez toga mislim da je krajnje vreme da se vise ne bavimo prosloscu.

panonski

pre 10 godina

Svidja mi se kako covek (Vucic) rusi barijere i stvara nove mostove i prijatelje. Procitao sam i nekoliko komentara Hrvata ovde na forumu, zaista mi je drago sto su prijateljski raspolozeni prema njemu i nama. I treba ljudi da saradjujejmo i budemo zajedno jaci. Pozdrav za sve ljude dobre volje..

Antraxxx

pre 10 godina

(greska, 25. april 2013 08:03)

Slažem se sa vašim mišljenjem da je umjetno forsiranje bratstva i jedinstva jedan od uzroka nesreća i zločina koji su se dogodili na ovim prostorima u 90-ima.
Hrvatska i Srbija kao države trebaju iskreno staviti otvorena pitanja na stol i diskutirati bez opterećenja o njima... Ima sigurno puno toga oko čega se možemo složiti i oko čega trebamo zajednički surađivati prema trećim stranama. Ima sigurno i pitanja oko kojih nemamo isti stav ( Kosovo, Oluja, stanarska prava izbjeglih Srba, granice..). O tome treba razgovarti , pokušati neći neke kompromise... Ako nema dogovora, staviti to na neko vrijeme sa strane ili arbitrirati, ali ne koristiti ih kao prepreke sa suradnju na drugim poljima... Ja kao Hrvat mogu imati ovakvo ili onakvo mišljenje o g. Vučiću i njegovim političkim stavovima, no cijenim njegovu dosljednost i politički stav, kao i veliku dozu emotivnosti koju unosi u politiku ( inače političati skrivaju emocije kao zmija noge) poslijednjih nekoliko mjeseci. To je čak dovelo do toga da mi ga je iskreno bilo žao dok se rješavalo pitanje sporazuma sa Prištinom i svo to breme koje je imao na leđima dok je narodu morao objasniti da je Kosovo de-facto izubljeno još davno prije, ali on to mora sada i zvanično potpisati... Stoga , Vučiću cijenim te kao osobu i dobrodošao u Zagreb.

Hrvoje

pre 10 godina

pametan čovjek, zna da put u Europu vodi preko Hrvatske. Zna da ima puno stvari koje treba riješiti da ne bude stalno crveno svijetlo na semaforu.
Hrvatska neće Srbiji stvarati probleme oko EU, dapače pomoći će joj, na koncu već je dala sve prevode pravne stečevine na CD -ima.
Srbija i Hrvatska trebaju prije svega riješiti probleme nestalih, granice, kao i raditi na poboljšanju privrednih odnosa. Koliko sam upućen, a jesam jako dobro razgovarati će se i o mogućnosti prelaska granice samo sa osobnom iskaznicom , barem do ulaska Hrvatske u Šengen.
Vučiću dobrodošao.

kaća

pre 10 godina

Verujem da će uskoro doći i do razgovora dvojice predsednika. Josipović je prvo odbio da se sastane sa predsednikom Nikolićem. Međutim, Josipović zna da njegovo odbijanje da se sastane sa Nikolićem neće naići na dobar odjek u EU, čiji član Hrvatska uskoro treba da postane, i za takav stav Josipović sigurno neće imati podršku među evropskim zvaničnicima. Zbog toga on sada inicira razgovore sa Nikolićem, a odbijanjem razgovora sa Nikolićem Josipović je samo želeo da pridobije naklonost hrvatske javnosti.

Nejt

pre 10 godina

Srbiji je u ovom momentu neophodna pomoc velikih drzava, pre svih Rusije, ali i dobri odnosi sa zemljama u regionu. Dosta smo bili "na krv i noz" sa svima. Vreme je da se to promeni.

MARIJANA

pre 10 godina

Treba razgovarati i sarađivati sa svima bez obzira na sve šta je bilo u prošlosti. Dve zemlje ne moraju da budu u nekim prijateljskom odnosima, ali moraju sarađivati, ne samo zbog toga što je to preduslov za ulazak u EU, već i zbog ekonomije i jedne, i druge zemlje.

katlego

pre 10 godina

Ima dosta neraščišćenih računa za koje se treba pobrinuti, posebno u vezi sa prognanim licima i imovinom. Dugoročno gledano poboljšanje odnosa je poželjno, ali da ovoga puta bude na obostranu korist.

LEPOTICA

pre 10 godina

Srbija i Hrvatska treba da imaju korektne odnose! Ukoliko dobijemo poziv treba se odazvati i pokusati izgraditi korektne odnose sa komsijama!

ognjen

pre 10 godina

Mora doći do sastanka i na predsedničkom nivou, ali jasno je da je Josipović izbegavao i odugovlači susret zbog porasta nacionalizma u Hrvatskoj posle puštanja njihovih generala. S takvim njegovim ponašanjem , na gubitku je samo Hrvatska jer je opšte poznato koliko mnogo hrvatskih firmi posluje u Srbiji.

Niksha

pre 10 godina

Upravo ono sto je potrebno Srbiji.
Dobrosusedski odnosi, sporazum, borba protiv korupcije i kriminala, bezbednost zemlje...
Svaka cast g-dinu Vucicu.

macho

pre 10 godina

Ma ovo je covek za primer, mnogi bi trebalo da uce od njega, kako treba voditi zemlju, i kako se treba suprostavljati problemima, a ne kako bezati od njih. Samo napred Ministre, pokazi sve sta znas i kako treba da se radi.

Dojčilo BG

pre 10 godina

Ne moramo, i ne možemo, mi sa Hrvatskom da budemo u nekim preterano bliskim odnosima, ali moramo imati korektne odnose, zasnovane na interesima obe zemlje, i to Vučić i radi. On uspostavlja korektne, a ne bliske, odnose sa Hrvatskom.

ana-marija

pre 10 godina

Možemo, mi u sebi da budemo ogorčeni na Hrvatsku, i takav osećaj sigurno ima i Vučić, ali zbog evropske budućnosti se mora preći preko toga, i mora se sarađivati.

ANDJELCIC

pre 10 godina

Potpuno se slazem sa Aleksandrom Vucicem da treba drzati do sebe! Ukoliko nas Hrvatska pozove treba otici! Vazno je graditi korektne odnose sa susedima I stabilizaciju u ovom delu Balkana!

Peter

pre 10 godina

Posle sporazuma sa Prištinom, Vučić namerava da poboljša odnose sa Hrvatskom. Interesantno je da čega god se prihvati, na kraju nađe neko rešenje.

jovaN

pre 10 godina

Ovo uliva novu nadu prognanima u rešavanje njihovog statusa ali i veru u normalizaciju odnosa sa Hrvatskom. Potisnimo ekstreme tamo gde im je mesto!

Sunčanica

pre 10 godina

Rešavanje imovinsko-pravnih pitanja je gorući problem na relaciji Beograd-Zagreb kao i pitanja trajnijeg povratka izbeglih lica. Sve dok ne dodje do optimalnih rešenja tih problema ne očekujem neki napredak. Što se tiče ekonomske saradnje ona je važna jer Hrvatska od jula postaje punopravna članica EU i moguća je saradnja i po tom pitanju.

vinka

pre 10 godina

Veoma je bitna dobra međuregionalna saradnja. To je jedan od preduslova za članstvo u EU, i zbog toga je ova poseta bitna koliko za Srbiju, toliko i za Hrvatsku.

RH

pre 10 godina

@ Možemo, mi u sebi da budemo ogorčeni na Hrvatsku...
(ana-marija, 25. april 2013 08:04)

Ana-Marija, hoces li mi, molim te, ti ili bilo tko drugi iz Srbije reci zasto, stvarno zasto prosjecni gradjanin Srbije koji Hrvatsku u zivotu ne vidje ima razloga biti ogorcen na tu Hrvatsku?

Sto je to sto je Hrvatska napravila Republici Srbiji?

Molim te, reci mi stvarno, sto je to i za sto bi ja pred nekim prosjecnim gradjaninom Srbije trebao osjecati griznju savjest? Jako bi volio da dobijemo odgovor - moramo biti iskreni jedni prema drugima i na zdravim (i ponavljam: ISKRENIM) temeljima krenuti naprijed!

Ako Hrvati ne prihvacaju Vucica, valjda je jasno da je to zbog politike kojoj je dvadeset godina pripadao i koja je jasno isticala da je 80% Hrvatske srpska zemlja, postavljala neke cudne granice usred Hrvatske i koja je huskala narod u toj Hrvatskoj da se bori protiv svoje drzave i koja je jasno iskazivala mrznju prema nama. Mene cesto pitaju da sto je Seselj kriv? Pa jel vama jasno da cak i da stavimo po strani da je on tata te politike Velike Srbije da je frajer uzeo pusku u ruke i pucao po Hrvatskoj (Pogledati na Youtubeu: "Seselj u Benkovcu", a koliko ima toga sto kamera nije zabiljezila).

Dal bar mozemo dobiti jasno od Vucica i od Srbije da se od takve politike ogradjuje, da se iste stidi i da se vise nikada nece ponoviti?

Izvinjenje nije niti potrebno - pa nije netko nekome stupnuo na nogu!

etnerrp

pre 10 godina

Ima dosta neraščišćenih računa za koje se treba pobrinuti, posebno u vezi sa prognanim licima i imovinom. Dugoročno gledano poboljšanje odnosa je poželjno, ali da ovoga puta bude na obostranu korist.
(katlego, 25. april 2013 10:05)
...
Misliš li na inine pumpe u Srbiji??
Što se tiče prognanih-pobeglih, nisu se vratil samo oni kojima je savest iz nekog razloga nečista.

Milutin M.

pre 10 godina

@Kaća,
pa i ne baš. Hrvatska 1.7. ulazi u EU (neodložno i sigurno) i nikakvo šminkanje u vezi regionalne suradnje joj nije potrebno. Ne treba Srbija Hrvatskoj, već Hrvatska je potrebna Srbiji. Na koncu Srbija ulazi u EU preko Zagreba i to je i Vučiću jasno, zato i dolazi u Zagreb, kao preteča Nikoliću, da pokuša malo smekšati stav Hrvatske. U tom pravcu treba i gledati izvinjenje Nikolića za genocid u BiH. Srbija polako, ali sigurno shvaća da joj je poptrebna regionalna suradnja bez koje ni ne može očekivati napredak prema EU.

Zedes

pre 10 godina

Prvi puta za ovo čujem i ako je to istina, hrvatske vlsti koje ovoga četnika prime nikada više ni u ludilu neće dobiti moj glas !

Molim da objavite komentar, da se zna što misle Hrvati o ovome !

Hrvat

pre 10 godina

Veoma je bitna dobra međuregionalna saradnja. To je jedan od preduslova za članstvo u EU, i zbog toga je ova poseta bitna koliko za Srbiju, toliko i za Hrvatsku.
(vinka, 25. april 2013 08:01)

Draga Vinka s aspekta ulaska u EU ovaj susret može biti važan samo Srbiji. Hrvatska je ispunila sve uvjete i 1. srpnja postaje punopravna članica EU. Nama je ovaj susret bitan radi pronalska svih nestalih i radi povrata opljačkanog kulturnog dobra, a vama radi podrške ulaska u EU i ispunjavanja preduvjeta. Lijep pozdrav

Impala

pre 10 godina

Bez obzira sta neki mislili mi moramo da gradimo pozitivnu saradnju sa ljudima sa kojima smo do relativno skoro ziveli u istoj zemlji. Jeste bilo je nesuglasica, ali jadan je onaj ko ne oprasta, a politicari su krivi za razdor nasih naroda pa neka ga i oni pomire.

etnerrp

pre 10 godina

Treba da imamo korektne odnose sa Hrvatskom! Pored toga, ne smemo da se ponizavamo I treba da sacuvamo svoje dostojanstvo.
(MALENA, 25. april 2013 09:17)
...
Kakvo dostojanstvo?? Gaće do kolena ili do gležnjeva, kakva je razlika??!!

pjerHR

pre 10 godina

Pozdravljam posjetu. Uvijek sam za razgovore sa svim susjedima i najbolje moguce odnose. Nego oce opet da navrati malo i do Gline da prica bajke lokalnim Srbima?

Marinazg

pre 10 godina

Ovaj tko prati moje komentare na b92 može utvrditi da nisam nacionalist, ali ako ovaj depilirani četnik dođe u Hrvatsku, sigurno neću glasati za ovu koaliciju stranaka. Molim da se objavi moj komentar.

Marina

pre 10 godina

Došlo vrijeme da radikal i nacionalist dođe "ustašama" na vrata. Prije godinu-dvije Zagreb je za Srbiju bio dalje od Tokia, a sve Hrvate u suvremenoj Hrvatskoj se mrzilo jednakom strastvenom mržnjom kao da su upravo sada oformili NDH i počinili sve one stravične užase kojih se stidi svaki normalan čovjek,ili zato što se RH napokon oslobodila okupacijskih tenkova,aviona i oklopnih vozila u sjajnoj blic- akciji koju Srbi smatraju "etničkim čišćenjem "a da pri tom i ne trepnu na etnička čišćenja u svome dvorištu... Za sve postoji vrijeme pa i za podršku koju Srbija očekuje (s pravom i s razlogom) od Hrvatske. Vjerujem da će Vučić u Zagrebu biti okrenut budućnosti što će biti pravi presedan posljednjih dvadesetak godina. Ne znam kako će se njegove izjave razumjti jer Vučić i dalje koristi stare nazive za svoju bivšu pokrajinu,danas Republiku Kosovo, i dalje tvrdi da su Srbi na sjeveru dobili državu u pokrajini KiM...ali to je ipak samo problem Srbije.

Ljubisa

pre 10 godina

Pustite vi sporazume,mene zanima imovina na Kosovu i Metohiji. Da li je istina(A ISTINA JE) da sve dugove,kredite itd.prema MMF-u,Londonskom klubu i ostalima,a za preduzeca na Kosovu i metohiji,placa SRBIJA,a ta ista preduzeca teroristi rasprodaju stranim okupatorima(a mi i dalje placamo).Ko je ovde lud?????
To pitanje postavite,prvo predsedniku pa premijeru,pa prvom podpredsedniku(ne znam ko je drugi),to je bitno,a ne ova zamajavanja.

GORGONZOLA

pre 10 godina

@Radenko
Hahaha, Radenko, slatko si me nasmejao. Kamo lepe srece da zbog toga ide tamo... Ide on da sa hrvatima utvrdi strategiju za gasenje Republike Srpske, koje je Toma posredno najavio!!

hrvoje

pre 10 godina

Ako je devedestih paradirao hrvatskom sa četničkim idejama, tada ga ne treba pustiti u RH, kao ni nikog drugog sa sličnom političkom pozadinom, ostali ako ih ima naprijed

greska

pre 10 godina

Vestacki stvoreno bratstvo i jedinstvo posle Drugog svetskog rata kulminiralo je genocidom i progonom,tako da treba biti biti oprezan jer zbog clanstva u EU ne treba praviti istu gresku

aurelio

pre 10 godina

Sedenjem u Beogardu nece se resiti pitanje prognanih iz Hrvatske , ni njihova imovina. Zato Vucic i treba da ode u Hrvatsku ako ga pozovu.

Demetra

pre 10 godina

Drago mi je da će Aleksandar Vučić zaista uraditi sve da se stanje u našoj državi promeni na bolje. Bilateralna saradnja sa državama u regionu je od velikog značaja za Srbiju. Hrvatska i Srbija može da nađu zajednički interes u odbrani naše države. SNS je jedina stranka koja radi za interes naroda i države. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje.

BREGENZ

pre 10 godina

Vreme je da se istinski pomirimo sa njima,doduse problem nije u nama,jak balkan sa dobrim saveznistvom je svima u interesu I podrzavam ovakve inicijative jer je neosporno da kad tada kao susedi moramo poceti da saradjujemo,sto pre to svi shvatimo bice bolje za sve.

aurora

pre 10 godina

Sve cega se god A. Vucic dotakne krene na bolje. Zato i treba da ide u Zagreb ma koliko mu to mrsko bilo. Pa ne ide on privatno na letovanje na Brione nego u drzavnicku posetu.

dijamant

pre 10 godina

Nasi odnosi sa Hrvatskom su zahladneli,i svi znamo da nisu bas idealni,samo ovakvim sastancima i dogovorima mozemo podici nase odnose na visi nivo.

Rus

pre 10 godina

Kada bi bar još neko sledio primer Vučića gde bi nam kraj bio. Moraju se pojedini političari ugledati na Vučića jer je odličan primer kako se treba boriti za zemlju i svoj narod. Puna podrška Vučiću.

Rus

pre 10 godina

Kada bi bar još neko sledio primer Vučića gde bi nam kraj bio. Moraju se pojedini političari ugledati na Vučića jer je odličan primer kako se treba boriti za zemlju i svoj narod. Puna podrška Vučiću.

expert

pre 10 godina

Ovaj tko prati moje komentare na b92 može utvrditi da nisam nacionalist, ali ako ovaj depilirani četnik dođe u Hrvatsku, sigurno neću glasati za ovu koaliciju stranaka. Molim da se objavi moj komentar.
(Marinazg, 25. april 2013 18:13)
Pa, Marina srce, ako ti sa ovakvim recnikom nisi sovinista i nacionalista, kakvi li su vam tek onda nacionalisti???

sone

pre 10 godina

Mora se saradjivati sa svima u okruzenju radi Evrope,hrabar potez Vucica a bogami i gospodje Pusic da se jednom za svaga zakopaju ratne sekire.

Zedes

pre 10 godina

Prvi puta za ovo čujem i ako je to istina, hrvatske vlsti koje ovoga četnika prime nikada više ni u ludilu neće dobiti moj glas !

Molim da objavite komentar, da se zna što misle Hrvati o ovome !

GORGONZOLA

pre 10 godina

@Radenko
Hahaha, Radenko, slatko si me nasmejao. Kamo lepe srece da zbog toga ide tamo... Ide on da sa hrvatima utvrdi strategiju za gasenje Republike Srpske, koje je Toma posredno najavio!!

RH

pre 10 godina

@ Možemo, mi u sebi da budemo ogorčeni na Hrvatsku...
(ana-marija, 25. april 2013 08:04)

Ana-Marija, hoces li mi, molim te, ti ili bilo tko drugi iz Srbije reci zasto, stvarno zasto prosjecni gradjanin Srbije koji Hrvatsku u zivotu ne vidje ima razloga biti ogorcen na tu Hrvatsku?

Sto je to sto je Hrvatska napravila Republici Srbiji?

Molim te, reci mi stvarno, sto je to i za sto bi ja pred nekim prosjecnim gradjaninom Srbije trebao osjecati griznju savjest? Jako bi volio da dobijemo odgovor - moramo biti iskreni jedni prema drugima i na zdravim (i ponavljam: ISKRENIM) temeljima krenuti naprijed!

Ako Hrvati ne prihvacaju Vucica, valjda je jasno da je to zbog politike kojoj je dvadeset godina pripadao i koja je jasno isticala da je 80% Hrvatske srpska zemlja, postavljala neke cudne granice usred Hrvatske i koja je huskala narod u toj Hrvatskoj da se bori protiv svoje drzave i koja je jasno iskazivala mrznju prema nama. Mene cesto pitaju da sto je Seselj kriv? Pa jel vama jasno da cak i da stavimo po strani da je on tata te politike Velike Srbije da je frajer uzeo pusku u ruke i pucao po Hrvatskoj (Pogledati na Youtubeu: "Seselj u Benkovcu", a koliko ima toga sto kamera nije zabiljezila).

Dal bar mozemo dobiti jasno od Vucica i od Srbije da se od takve politike ogradjuje, da se iste stidi i da se vise nikada nece ponoviti?

Izvinjenje nije niti potrebno - pa nije netko nekome stupnuo na nogu!

Hrvat

pre 10 godina

Veoma je bitna dobra međuregionalna saradnja. To je jedan od preduslova za članstvo u EU, i zbog toga je ova poseta bitna koliko za Srbiju, toliko i za Hrvatsku.
(vinka, 25. april 2013 08:01)

Draga Vinka s aspekta ulaska u EU ovaj susret može biti važan samo Srbiji. Hrvatska je ispunila sve uvjete i 1. srpnja postaje punopravna članica EU. Nama je ovaj susret bitan radi pronalska svih nestalih i radi povrata opljačkanog kulturnog dobra, a vama radi podrške ulaska u EU i ispunjavanja preduvjeta. Lijep pozdrav

etnerrp

pre 10 godina

Treba da imamo korektne odnose sa Hrvatskom! Pored toga, ne smemo da se ponizavamo I treba da sacuvamo svoje dostojanstvo.
(MALENA, 25. april 2013 09:17)
...
Kakvo dostojanstvo?? Gaće do kolena ili do gležnjeva, kakva je razlika??!!

pjerHR

pre 10 godina

Pozdravljam posjetu. Uvijek sam za razgovore sa svim susjedima i najbolje moguce odnose. Nego oce opet da navrati malo i do Gline da prica bajke lokalnim Srbima?

Ljubisa

pre 10 godina

Pustite vi sporazume,mene zanima imovina na Kosovu i Metohiji. Da li je istina(A ISTINA JE) da sve dugove,kredite itd.prema MMF-u,Londonskom klubu i ostalima,a za preduzeca na Kosovu i metohiji,placa SRBIJA,a ta ista preduzeca teroristi rasprodaju stranim okupatorima(a mi i dalje placamo).Ko je ovde lud?????
To pitanje postavite,prvo predsedniku pa premijeru,pa prvom podpredsedniku(ne znam ko je drugi),to je bitno,a ne ova zamajavanja.

Peter

pre 10 godina

Posle sporazuma sa Prištinom, Vučić namerava da poboljša odnose sa Hrvatskom. Interesantno je da čega god se prihvati, na kraju nađe neko rešenje.

macho

pre 10 godina

Ma ovo je covek za primer, mnogi bi trebalo da uce od njega, kako treba voditi zemlju, i kako se treba suprostavljati problemima, a ne kako bezati od njih. Samo napred Ministre, pokazi sve sta znas i kako treba da se radi.

greska

pre 10 godina

Vestacki stvoreno bratstvo i jedinstvo posle Drugog svetskog rata kulminiralo je genocidom i progonom,tako da treba biti biti oprezan jer zbog clanstva u EU ne treba praviti istu gresku

Boris

pre 10 godina

Svaka cast, treba da se polako normalizuju odnosi ali ni na kraj pameti nisam mislio da ce to raditi naprednjaci i Vucic. Svaki dan me pozitivno iznenade, mislim da su trenutno zaista dobri predstavnici Srbije u inostranstvu i salju dobru sliku o nama ali gospodo imam i zamerku, u ovoj Srbiji ima zivih ljudi dajte malo mislite o privredi i materijalnom stanju gradjana i drzave, nije sve u Kosovu, Beogradu, Briselu, Hrvatskoj, pregovorima.... Zemlja nam tone vec par godina, nesto hitno treba raditi ili ce sve otici u propast.

jovaN

pre 10 godina

Ovo uliva novu nadu prognanima u rešavanje njihovog statusa ali i veru u normalizaciju odnosa sa Hrvatskom. Potisnimo ekstreme tamo gde im je mesto!

ANDJELCIC

pre 10 godina

Potpuno se slazem sa Aleksandrom Vucicem da treba drzati do sebe! Ukoliko nas Hrvatska pozove treba otici! Vazno je graditi korektne odnose sa susedima I stabilizaciju u ovom delu Balkana!

ana-marija

pre 10 godina

Možemo, mi u sebi da budemo ogorčeni na Hrvatsku, i takav osećaj sigurno ima i Vučić, ali zbog evropske budućnosti se mora preći preko toga, i mora se sarađivati.

vinka

pre 10 godina

Veoma je bitna dobra međuregionalna saradnja. To je jedan od preduslova za članstvo u EU, i zbog toga je ova poseta bitna koliko za Srbiju, toliko i za Hrvatsku.

Dojčilo BG

pre 10 godina

Ne moramo, i ne možemo, mi sa Hrvatskom da budemo u nekim preterano bliskim odnosima, ali moramo imati korektne odnose, zasnovane na interesima obe zemlje, i to Vučić i radi. On uspostavlja korektne, a ne bliske, odnose sa Hrvatskom.

Niksha

pre 10 godina

Upravo ono sto je potrebno Srbiji.
Dobrosusedski odnosi, sporazum, borba protiv korupcije i kriminala, bezbednost zemlje...
Svaka cast g-dinu Vucicu.

LEPOTICA

pre 10 godina

Srbija i Hrvatska treba da imaju korektne odnose! Ukoliko dobijemo poziv treba se odazvati i pokusati izgraditi korektne odnose sa komsijama!

ognjen

pre 10 godina

Mora doći do sastanka i na predsedničkom nivou, ali jasno je da je Josipović izbegavao i odugovlači susret zbog porasta nacionalizma u Hrvatskoj posle puštanja njihovih generala. S takvim njegovim ponašanjem , na gubitku je samo Hrvatska jer je opšte poznato koliko mnogo hrvatskih firmi posluje u Srbiji.

Radenko

pre 10 godina

Verujem da ce Vucic biti uspesan u pregovorima sa Hrvatskom delegacijom a tu se misli pvenstveno na povratak raseljenih,povratak imovine i jos mnogo zaostalih problema jos iz 90 tih,podjednako uspesno kao sa Briselom.Mislim da Vucic gradi neke nove temelje medjurdzavnih odnosa....samo napred

Hrvoje

pre 10 godina

pametan čovjek, zna da put u Europu vodi preko Hrvatske. Zna da ima puno stvari koje treba riješiti da ne bude stalno crveno svijetlo na semaforu.
Hrvatska neće Srbiji stvarati probleme oko EU, dapače pomoći će joj, na koncu već je dala sve prevode pravne stečevine na CD -ima.
Srbija i Hrvatska trebaju prije svega riješiti probleme nestalih, granice, kao i raditi na poboljšanju privrednih odnosa. Koliko sam upućen, a jesam jako dobro razgovarati će se i o mogućnosti prelaska granice samo sa osobnom iskaznicom , barem do ulaska Hrvatske u Šengen.
Vučiću dobrodošao.

panonski

pre 10 godina

Svidja mi se kako covek (Vucic) rusi barijere i stvara nove mostove i prijatelje. Procitao sam i nekoliko komentara Hrvata ovde na forumu, zaista mi je drago sto su prijateljski raspolozeni prema njemu i nama. I treba ljudi da saradjujejmo i budemo zajedno jaci. Pozdrav za sve ljude dobre volje..

kaća

pre 10 godina

Verujem da će uskoro doći i do razgovora dvojice predsednika. Josipović je prvo odbio da se sastane sa predsednikom Nikolićem. Međutim, Josipović zna da njegovo odbijanje da se sastane sa Nikolićem neće naići na dobar odjek u EU, čiji član Hrvatska uskoro treba da postane, i za takav stav Josipović sigurno neće imati podršku među evropskim zvaničnicima. Zbog toga on sada inicira razgovore sa Nikolićem, a odbijanjem razgovora sa Nikolićem Josipović je samo želeo da pridobije naklonost hrvatske javnosti.

кока носиља

pre 10 godina

Иако верујем да никада не може да се постигне неки бољи однос између ове две земље , јако ценим напоре које даје Господин Вучић , и подржавам све ово што ради, јер се стварно труди максимално да сваки проблем реши на најбољи могући начин.

Antraxxx

pre 10 godina

(greska, 25. april 2013 08:03)

Slažem se sa vašim mišljenjem da je umjetno forsiranje bratstva i jedinstva jedan od uzroka nesreća i zločina koji su se dogodili na ovim prostorima u 90-ima.
Hrvatska i Srbija kao države trebaju iskreno staviti otvorena pitanja na stol i diskutirati bez opterećenja o njima... Ima sigurno puno toga oko čega se možemo složiti i oko čega trebamo zajednički surađivati prema trećim stranama. Ima sigurno i pitanja oko kojih nemamo isti stav ( Kosovo, Oluja, stanarska prava izbjeglih Srba, granice..). O tome treba razgovarti , pokušati neći neke kompromise... Ako nema dogovora, staviti to na neko vrijeme sa strane ili arbitrirati, ali ne koristiti ih kao prepreke sa suradnju na drugim poljima... Ja kao Hrvat mogu imati ovakvo ili onakvo mišljenje o g. Vučiću i njegovim političkim stavovima, no cijenim njegovu dosljednost i politički stav, kao i veliku dozu emotivnosti koju unosi u politiku ( inače političati skrivaju emocije kao zmija noge) poslijednjih nekoliko mjeseci. To je čak dovelo do toga da mi ga je iskreno bilo žao dok se rješavalo pitanje sporazuma sa Prištinom i svo to breme koje je imao na leđima dok je narodu morao objasniti da je Kosovo de-facto izubljeno još davno prije, ali on to mora sada i zvanično potpisati... Stoga , Vučiću cijenim te kao osobu i dobrodošao u Zagreb.

Sunčanica

pre 10 godina

Rešavanje imovinsko-pravnih pitanja je gorući problem na relaciji Beograd-Zagreb kao i pitanja trajnijeg povratka izbeglih lica. Sve dok ne dodje do optimalnih rešenja tih problema ne očekujem neki napredak. Što se tiče ekonomske saradnje ona je važna jer Hrvatska od jula postaje punopravna članica EU i moguća je saradnja i po tom pitanju.

Nejt

pre 10 godina

Srbiji je u ovom momentu neophodna pomoc velikih drzava, pre svih Rusije, ali i dobri odnosi sa zemljama u regionu. Dosta smo bili "na krv i noz" sa svima. Vreme je da se to promeni.

klarokesi

pre 10 godina

Pozicija koju ima Aleksandar Vučić od njega zahteva međunaordne aktivnosti, posete okruženju, razvijanje odnosa sa ostalim zemljama. Oni koju se podsmevaju verovatno bi voleli da Srbija ostane izolovana provincija sa nerešenim kosovskim problemom i daleko od EU.

katlego

pre 10 godina

Ima dosta neraščišćenih računa za koje se treba pobrinuti, posebno u vezi sa prognanim licima i imovinom. Dugoročno gledano poboljšanje odnosa je poželjno, ali da ovoga puta bude na obostranu korist.

BREGENZ

pre 10 godina

Vreme je da se istinski pomirimo sa njima,doduse problem nije u nama,jak balkan sa dobrim saveznistvom je svima u interesu I podrzavam ovakve inicijative jer je neosporno da kad tada kao susedi moramo poceti da saradjujemo,sto pre to svi shvatimo bice bolje za sve.

Tanja T.

pre 10 godina

I treba. Moramo razvijati dobrosusedske odnose, pogotovu sto je Hrvatska na pragu EU, a i bez toga mislim da je krajnje vreme da se vise ne bavimo prosloscu.

aurora

pre 10 godina

Sve cega se god A. Vucic dotakne krene na bolje. Zato i treba da ide u Zagreb ma koliko mu to mrsko bilo. Pa ne ide on privatno na letovanje na Brione nego u drzavnicku posetu.

etnerrp

pre 10 godina

Ima dosta neraščišćenih računa za koje se treba pobrinuti, posebno u vezi sa prognanim licima i imovinom. Dugoročno gledano poboljšanje odnosa je poželjno, ali da ovoga puta bude na obostranu korist.
(katlego, 25. april 2013 10:05)
...
Misliš li na inine pumpe u Srbiji??
Što se tiče prognanih-pobeglih, nisu se vratil samo oni kojima je savest iz nekog razloga nečista.

Milutin M.

pre 10 godina

@Kaća,
pa i ne baš. Hrvatska 1.7. ulazi u EU (neodložno i sigurno) i nikakvo šminkanje u vezi regionalne suradnje joj nije potrebno. Ne treba Srbija Hrvatskoj, već Hrvatska je potrebna Srbiji. Na koncu Srbija ulazi u EU preko Zagreba i to je i Vučiću jasno, zato i dolazi u Zagreb, kao preteča Nikoliću, da pokuša malo smekšati stav Hrvatske. U tom pravcu treba i gledati izvinjenje Nikolića za genocid u BiH. Srbija polako, ali sigurno shvaća da joj je poptrebna regionalna suradnja bez koje ni ne može očekivati napredak prema EU.

Impala

pre 10 godina

Bez obzira sta neki mislili mi moramo da gradimo pozitivnu saradnju sa ljudima sa kojima smo do relativno skoro ziveli u istoj zemlji. Jeste bilo je nesuglasica, ali jadan je onaj ko ne oprasta, a politicari su krivi za razdor nasih naroda pa neka ga i oni pomire.

MARIJANA

pre 10 godina

Treba razgovarati i sarađivati sa svima bez obzira na sve šta je bilo u prošlosti. Dve zemlje ne moraju da budu u nekim prijateljskom odnosima, ali moraju sarađivati, ne samo zbog toga što je to preduslov za ulazak u EU, već i zbog ekonomije i jedne, i druge zemlje.

aurelio

pre 10 godina

Sedenjem u Beogardu nece se resiti pitanje prognanih iz Hrvatske , ni njihova imovina. Zato Vucic i treba da ode u Hrvatsku ako ga pozovu.

Marinazg

pre 10 godina

Ovaj tko prati moje komentare na b92 može utvrditi da nisam nacionalist, ali ako ovaj depilirani četnik dođe u Hrvatsku, sigurno neću glasati za ovu koaliciju stranaka. Molim da se objavi moj komentar.

Rus

pre 10 godina

Kada bi bar još neko sledio primer Vučića gde bi nam kraj bio. Moraju se pojedini političari ugledati na Vučića jer je odličan primer kako se treba boriti za zemlju i svoj narod. Puna podrška Vučiću.

Marina

pre 10 godina

Došlo vrijeme da radikal i nacionalist dođe "ustašama" na vrata. Prije godinu-dvije Zagreb je za Srbiju bio dalje od Tokia, a sve Hrvate u suvremenoj Hrvatskoj se mrzilo jednakom strastvenom mržnjom kao da su upravo sada oformili NDH i počinili sve one stravične užase kojih se stidi svaki normalan čovjek,ili zato što se RH napokon oslobodila okupacijskih tenkova,aviona i oklopnih vozila u sjajnoj blic- akciji koju Srbi smatraju "etničkim čišćenjem "a da pri tom i ne trepnu na etnička čišćenja u svome dvorištu... Za sve postoji vrijeme pa i za podršku koju Srbija očekuje (s pravom i s razlogom) od Hrvatske. Vjerujem da će Vučić u Zagrebu biti okrenut budućnosti što će biti pravi presedan posljednjih dvadesetak godina. Ne znam kako će se njegove izjave razumjti jer Vučić i dalje koristi stare nazive za svoju bivšu pokrajinu,danas Republiku Kosovo, i dalje tvrdi da su Srbi na sjeveru dobili državu u pokrajini KiM...ali to je ipak samo problem Srbije.

Rus

pre 10 godina

Kada bi bar još neko sledio primer Vučića gde bi nam kraj bio. Moraju se pojedini političari ugledati na Vučića jer je odličan primer kako se treba boriti za zemlju i svoj narod. Puna podrška Vučiću.

dijamant

pre 10 godina

Nasi odnosi sa Hrvatskom su zahladneli,i svi znamo da nisu bas idealni,samo ovakvim sastancima i dogovorima mozemo podici nase odnose na visi nivo.

hrvoje

pre 10 godina

Ako je devedestih paradirao hrvatskom sa četničkim idejama, tada ga ne treba pustiti u RH, kao ni nikog drugog sa sličnom političkom pozadinom, ostali ako ih ima naprijed

expert

pre 10 godina

Ovaj tko prati moje komentare na b92 može utvrditi da nisam nacionalist, ali ako ovaj depilirani četnik dođe u Hrvatsku, sigurno neću glasati za ovu koaliciju stranaka. Molim da se objavi moj komentar.
(Marinazg, 25. april 2013 18:13)
Pa, Marina srce, ako ti sa ovakvim recnikom nisi sovinista i nacionalista, kakvi li su vam tek onda nacionalisti???

Demetra

pre 10 godina

Drago mi je da će Aleksandar Vučić zaista uraditi sve da se stanje u našoj državi promeni na bolje. Bilateralna saradnja sa državama u regionu je od velikog značaja za Srbiju. Hrvatska i Srbija može da nađu zajednički interes u odbrani naše države. SNS je jedina stranka koja radi za interes naroda i države. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje.

sone

pre 10 godina

Mora se saradjivati sa svima u okruzenju radi Evrope,hrabar potez Vucica a bogami i gospodje Pusic da se jednom za svaga zakopaju ratne sekire.